Electrolux ovn test-oversigt – De bedste Electrolux-ovne ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af ovne fra mærket Electrolux, hvor eksperter har gennemgået ovnene en for en for at kunne vurdere, hvilke Electrolux-modeller der er de bedste.

Udover Electrolux ovnene har vi også medtaget andre testvindende ovne fra andre mærker for at vise, hvilke alternativer til Electrolux som er værd at overveje. Det drejer sig om ovne fra Siemens og Bosch.

Modellerne i denne artikel er af tre typer: Enten indbygningsovne, som er skabt til at være en integreret og indbygget del af køkkenet, hele komfurer som skal stå alene, eller kombiovne der både virker som almindelig ovn og som mikroovn. Dette er angivet ved hver model.

Vi gennemgår forskellige tests for at hjælpe dig med at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har kigget nærmere på test fra den svenske forbrugerrådgivning Råd & Rön samt den svenske testside Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Electrolux ovn test indeholder:
Overblik over de bedste Electrolux ovne samt et par alternativer
Guide til at aflæse energimærket korrekt
Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
Inspiration til gode ovnretter
Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Electrolux ovn test 2023 – Her er de 4 bedste modeller

Her finder du en oversige over de Electrolux ovne der klarer sig bedst i test. Vi gennemgår modellernes funktioner, og henviser til hvilke test de har været medtaget i, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste Electrolux ovne på markedet. Vi har også medtaget et par af de modeller, som forbrugerne giver de bedste anmeldelser. Under hvert produkt finder du en prissammenligning, så nemt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, vil kunne finde lige netop den Electrolux ovn der passer til dine behov.


Electrolux COC720X

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux COC720X

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux COC720X, som de har kåret som topscorer i deres store test. De har vurderet ovnen ud fra forskellige parametre såsom brugervenlighed, temperatur, tilberedning, lyd, energiforbrug m.m.

Vælger man at købe Electrolux COC720X, bør man være opmærksom på, at det er en indbygningsovn.

Selvrensende ovn

Electrolux COC720X er en ovn med en kapacitet på 71 liter, hvorfor den er velegnet i en husstand, hvor man ønsker at lave store portioner. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget el på et år.

Derudover har Electrolux COC720X katalytisk selvrens, hvilket betyder, at ovnen selv nedbryder madrester, stænk og fedt, når temperaturen er på omkring 250 grader. Herved er det altid nemt at rense ovnen efter brug.

Ovnen kommer ydermere med en funktion, der sikrer en hurtig opvarmning. Man kan på den måde hurtigere komme i gang med tilberedningen, hvis madlavningen skal gå ekstra stærkt.

Brugervenlig ovn med flere ovnfunktioner

Med Electrolux COC720X får man en brugervenlig ovn med et LED-display og knapper. På selve displayet er det muligt at indstille temperaturen samt starte og stoppe tiden. Ovnen foreslår desuden en temperatur alt efter den specifikke tilberedningsfunktion.

Det er ydermere muligt at tilberede maden med hjælp fra en dampfunktion. Det gør, at man både kan lave mad med eller uden damp alt efter, hvad man har brug for.

Udover dampfunktionen kommer ovnen med andre ovnfunktioner såsom varmluft, over- og undervarme, lavtemperaturstegning, grill og SteamBake. SteamBake er en funktion, der er velegnet, hvis man vil bage brød. Den kan dog også bruges til kylling og fisk.

Støjsvag ovn med stegetermometer

Electrolux COC720X er forsynet med et stegetermometer, der giver mulighed for at overvåge madvarernes kernetemperatur. Endvidere giver termometret besked, når maden har opnået den ønskede temperatur, da tilberedningen stopper pr. automatik.

Ovnens lydniveau er på maksimalt 47 dB, så den støjer ikke meget under tilberedningen. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst er Electrolux COC720X udstyret med funktionen Soft Closing, som sørger for en stille lukning af ovnlågen. Det vil sige, at lågen aldrig smækker i, hvilket er praktisk, hvis man har hænderne fulde.

Electrolux COC720X – mål:
Indbygningshøjde: 59 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 34 kilo
Bruttovægt: 35 kilo 

Electrolux COC720X – nøgleoplysninger:
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 71 liter
Energiklasse: C
Energiforbrug ved konventionel varme: 1,09 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,69 kWh
Selvrens: Ja, katalyse
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Electrolux COC720X:
Dampfunktion
SteamBake
Katalytisk rensning
Stegetermometer
LED-display


Electrolux COB100X

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den svenske forhandler Elgiganten.se

Electrolux COB100X

.
Electrolux COB100X er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær ovn hos forbrugerne. Ovnen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den svenske forhandler Elgiganten.se.

Ved køb af Electrolux COB100X bør man desuden være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

God ovn, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos den svenske forhandler Elgiganten.se er Electrolux COB100X en ”god ovn”, der ”fungerer godt”. En anden bruger skriver ydermere, at ovnen ”føles solid” og ”i høj kvalitet”, så den kan holde i mange år frem i tiden.

En bruger fremhæver ligeledes, at Electrolux COB100X er ”enkel i brug”. Brugeren noterer desuden, at ovnen ”varmer hurtigt op” og sørger for ”en jævn varme i hele ovnrummet”, så maden tilberedes optimalt.

Ingen af brugerne finder nogle deciderede ulemper ved Electrolux COB100X.

Rummelig og rengøringsvenlig ovn

Med Electrolux COB100X får man en rummelig ovn med en kapacitet på 72 liter. Det er derfor en ovn oplagt til større familier eller til en husstand, som ønsker at lave de helt store portioner på én gang.

Ovnen kommer nemlig også med en XL-bageplade, som er 20 % større end almindelige bageplader. Herved kan man lave de ekstra store portioner uden problemer.

Derudover er Electrolux COB100X nem at rengøre takket være funktionen AquaClean. Med denne funktion fordamper vand i bunden af ovnen, hvorefter madrester, fedt m.m. løsnes på overfladerne. På den måde opnår man en naturlig og let rengøring.

Electrolux COB100X er ligeledes en energivenlig og støjsvag ovn med energimærkningen D og et lydniveau på 53 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Hurtig og effektiv ovn med SurroundCook

Electrolux COB100X er forsynet med funktionen SurroundCook, der sikrer en ensartet tilberedning af alle madvarer. Blæseren cirkulerer luft og varme rundt i ovnrummet på en jævn måde, så man ikke behøver at vende maden under tilberedningen.

Samtidigt er man sikret en ensartet tilberedning på flere ribber. Ovnen har en ekstra varmering, hvilket gør, at alle tre niveauer opnår præcis den samme tilberedning. Desuden varmer Electrolux COB100X hurtigt op, så man sparer både strøm og tid.

Electrolux COB100X kommer med flere forskellige ovnfunktioner, så man kan vælge den funktion, som passer bedst til maden. Disse funktioner omfatter alt lige fra over- og undervarme til varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og en grillfunktion.

Electrolux COB100X – mål:
Indbygningshøjde: 60 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 28,8 kilo
Bruttovægt: 29,8 kilo 

Electrolux COB100X – nøgleoplysninger:
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 72 liter
Energiklasse: D
Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,81 kWh
Selvrens: Ja, AquaClean
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Electrolux COB100X:
AquaClean
SurroundCook
XL-bageplade
Hurtig opvarmning
Støjsvag


Electrolux COB300W

4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Elgiganten.dk

Electrolux COB300W

.
Electrolux COB300W er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Ovnen har nemlig fået 4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Elgiganten.dk.

Ved køb af Electrolux COB300W bør man desuden være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

God værdi for pengene, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos den danske forhandler Elgiganten.dk er Electrolux COB300W en elegant ovn, der ”fungerer godt”. Eksempelvis skriver en bruger, at ovnen giver en ”god værdi for pengene”, da den er ”nem i brug” og ikke kommer med nogen ”unødvendige ure eller timere”.

En anden bruger forklarer ydermere, at Electrolux COB300W ”tilbereder maden jævnt og fint”. Dog mener brugeren, at det ”kan være lidt vanskeligt at indstille ovnen på den helt rigtige temperatur”.

Brugerne hæfter sig ligeledes ved, at ovnen er ”virkelig stor”, så man ”ikke løber tør for plads under tilberedningen”.

Stor og energibesparende ovn

Med Electrolux COB300W får man en stor og energibesparende ovn, der har en kapacitet på 72 liter. Det sikrer, at der er plads til at lave de helt store portioner. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse A, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover er Electrolux COB300W forsynet med SurroundCook. Systemet sørger for, at maden tilberedes jævnt og ensartet uanset niveau, da luft og varme cirkuleres rundt i hele ovnrummet. Herved behøver man ikke at vende maden eller flytte rundt på bagepladerne undervejs.

Ovnen kommer ydermere med flere ovnfunktioner. Disse inkluderer blandt andet over- og undervarme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill.

Brugervenlig og rengøringsvenlig ovn

Electrolux COB300W er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene via drejeknapper og et LED-display. LED-displayet sikrer, at man let kan indstille de præcise tilberedningstider samt overvåge madretterne under tilberedningen.

Selve rengøringen er også nem og hurtig takket være funktionen AquaClean. AquaClean gør, at vandet fordamper i ovnens bund, hvorefter dampen løsner madrester, genstridigt fedt og stænk. Man behøver derfor ikke bruge en masse tid på selv at rense ovnen efter brug.

Der medfølger desuden en XL-bageplade ved køb af Electrolux COB300W. Denne bageplade er ekstra stor, så det er muligt at tilberede endnu mere mad på samme tid. Under tilberedningen er ovnens lydniveau på maksimalt 53 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget.

Electrolux COB300W – mål:
Indbygningshøjde: 60 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 29 kilo
Bruttovægt: 30 kilo

Electrolux COB300W – nøgleoplysninger:
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 72 liter
Energiklasse: A
Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,81 kWh
Selvrens: Ja, AquaClean
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Electrolux COB300W:
XL-bageplade
SurroundCook
AquaClean
LED-display
Energibesparende ovn


Andre testvindere

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Electrolux-ovne, som enten har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse topscorere og populære ovne fra Electrolux findes der også mange andre gode ovne på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre ovne fra mærkerne Siemens og Bosch, der også har fået ros af eksperterne.

Vi gennemgår de alternative ovne på samme måde, hvilket giver en bedre mulighed for at sammenligne og finde den ovn, der passer bedst til ens individuelle behov.


Voss IEL600HV

Voss IEL600HV

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Ovn med stor kapacitet og fin energiklasse

Voss IEL600HV har en kapacitet på 71 liter, hvilket er en del, så her er tale om en stor ovn, der er fordelagtig, hvis man har for vane at lave store portioner til hverdag eller har brug for af og til at kunne tilberede store stege.

Denne model er nok en stor ovn, men eftersom ovnen kommer i en fin energiklasse, nemlig D, så trækker den ikke strømregningen højt op. Voss IEL600HV kommer også med den smarte funktion Hot Air, når der anvendes varmluft, og Hot Air er både fordelagtigt til at få en jævn temperatur i hele ovnrummet, samt hvis man ønsker at spare på strømmen – Voss IEL600HV tildeler nemlig ovnrummet en forbedret cirkulation af luft, og dermed kan temperaturen reduceres betydeligt, hvilket sparer på energien.

Jævn tilberedning med Surround Cook

Ud over den smarte Hot Air-funktion, så har Voss IEL600HV desuden Surround Cook-funktionen, som også bidrager til den ensartede tilberedning. Surround Cook sørger nemlig for en præcis og stabil varmetilførsel, som gør, at maden altid får en ensartet tilberedning.

Herudover kommer Voss IEL600HV med flere muligheder for forskellige metoder af tilberedning, og ud over varmluft så er der mulighed for både over-/undervarme, undervarme, lavtemperaturstegning, grill og intervalgrill.

Hvor varmluft er god, hvis man tilbereder store portioner eller med flere plader ad gangen, så er over-/undervarme især god til bagning af brød, lavtemperaturstegning til at få stege møre over længere tids tilberedning, intervalgrillen til gratinering og grill til for eksempel sprøde svær på flæskestegen.

Høj overskuelighed

Voss IEL600HV kommer med det smarte Flood Light-system, som giver et godt og kraftigt lys i ovnrummet, så man lettere kan holde øje med tilberedningen. Flood Light består af en dobbelt belysning med halogen, hvor der både findes en lampe i toppen af ovnen og en i siden.

Herudover er denne ovn en brugervenlig og simpel model, når det kommer til betjening, og der findes 2 drejeknapper på fronten, som fungerer som kontrolpanel. Denne model er desuden udstyret med katalytiske belægninger med EasyClean emalje, som gør, at denne ovn er delvist selvrensende.

Læg mærke til at her er tale om en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets design. Derfor er målene meget vigtige, for der skal kunne være plads til modellen i køkkenet. Se alle mål under nøgleoplysninger længere nede.

Voss IEL600HV – mål
Indbygningshøjde, maksimum: 59 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 34 kilo
Bruttovægt: 35 kilo 

Voss IEL600HV – nøgleoplysninger
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 71 liter
Energiklasse: D
Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,88 kWh
Selvrens: Ja, EasyClean med katalytisk belægning
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Voss IEL600HV:
Ovnrum på 71 liter
Hot Air-funktion
Surround Cook-funktion
Flere tilberedningsmuligheder
Flood Light belysningssystem 


AEG BEB230010M 

AEG BEB230010M

 

Stor, enkel og energivenlig

AEG BEB230010M har mange af de fordele, som forbrugere vil efterspørge – det inkluderer både en god størrelse, en fornuftig energiklasse og en høj brugervenlighed. Denne model er nemlig en stor ovn med et stort ovnrum, og her er tale om 71 liter, hvilket er meget, og ovnen kan derfor bage med flere plader ad gangen.

Der findes 5 forskellige ovnribber, således at man kan placere risten eller bagepladen der, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Herudover er her tale om en energivenlig ovn i energiklassen D, som dog ikke er i den allerhøjeste del af spekteret, og derudover er AEG BEB230010M en enkel ovn, der er let i brug.

Kontrolpanelet findes foran på modellen, og det udgøres af 2 simple knapper, der giver et meget stilsikkert og minimalistisk udtryk.

Større bageplader

Eftersom AEG BEB230010M er en stor ovn, så kommer ovnen også med XL-bageplader, som er 20 procent større end normalt. Det gør, at ovnen bliver mere effektiv, da man så ikke behøver at bage ad flere omgange.

Selv når man bager med flere plader ad gangen eller har med store portioner at gøre, så sikrer AEG BEB230010M, at varmetilførslen bliver både jævn, stabil og præcis med Surround Cook, der er en unik blæserteknologi. Man kan derfor bage med op til 3 plader ad gangen, og for at være helt sikker på en jævn afbagning så findes der et ekstra varmelegeme i ovnen. AEG BEB230010M tilbyder også flere forskellige tilberedningsmuligheder, som blandt andet inkluderer varmluft, over-/undervarme, lavtemperaturstegning, grill og intervalgrill.

Let at holde ren

Hvis man ønsker en ovn med minimal rengøring, så vil AEG BEB230010M være en rigtig god ide. AEG BEB230010M er nemlig let at holde ren på flere måder, og for det første har ovnen Anti-Fingerprint, som gør, at ovnen ikke hurtigt bliver synligt snavset på ydersiden.

AEG BEB230010M kommer også med EasyClean emalje indvendigt med katalytisk belægning, hvilket gør ovnen mere resistent over for fedt og snavs.Læg også mærke til at her er tale om en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets design. Derfor er målene meget vigtige, for der skal kunne være plads til modellen i køkkenet. Se alle mål under nøgleoplysninger længere nede.  

AEG BEB230010M – mål
Indbygningshøjde, maksimum: 59 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 33,5 kilo
Bruttovægt: 34,5 kilo 

AEG BEB230010M – nøgleoplysninger
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 71 liter
Energiklasse: D
Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,88 kWh
Selvrens: Ja, EasyClean med katalytisk belægning
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved AEG BEB230010M:
Stor kapacitet på 71 liter
Energiklasse D
Enkel og stilren ovn
Surround Cook for bedre tilberedning
Let at holde ren med EasyClean emalje og Anti-Fingerprint


Om Electrolux

Svenske Electrolux blev grundlagt i 1910 under navnet ”Elektromekaniske AB”, og i 1919 fik virksomheden sit nuværende navn – blot med en anden stavning: ”Elektrolux”. Først i 1957 ændredes stavemåden, og ”Elektrolux” blev til ”Electrolux”. Siden stiftelsen har mærket bredt sig udover Sveriges grænser og er blevet verdenskendt, blandt andet med 22 fabrikker i Europa, hvor kvalitetsprodukterne bliver produceret.

I Danmark har Electrolux hovedsæde i Fredericia, hvor hovedparten af de 120 ansatte arbejder. På verdensplan har Electrolux dog knap 60.000 medarbejdere.

Denne artikel handler om Electrolux-ovne, men Electrolux producerer også mange andre produkter, blandt andet køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, støvsugere, emhætter, vaskemaskiner og tørretumblere.

Electrolux sælger endvidere produkter til både privatpersoner og virksomheder, som for eksempel storkøkkener, og efterhånden har virksomheden også opkøbt en række af de konkurrerende mærker såsom AEG, Voss og Zanussi. På årsbasis sælger Electrolux mere end 40 millioner produkter i 150 lande.

Electrolux’s første salgssucces var en støvsuger, og sidenhen er netop støvsuger-området blevet et af de områder, hvor Electrolux både fokuserer og er førende. Electrolux’s produktsortiment udvides dog hele tiden, og nu omfatter det også plæneklippere og motorsave.

Electrolux er i dag en stor aktør på den europæiske handels- og forbrugerscene med et stort antal ansatte, og derfor er virksomheden også opmærksomme på bæredygtighed og miljø. Læs mere om Electrolux’s værdier og grundlag på deres hjemmeside her eller læs meget mere om alle mærkets ovne her.

Electrolux-logo


Energimærker: Sådan vælger du energieffektive hvidevarer

Hvad er et energimærke?
Energimærket viser dig, hvor energieffektivt det produkt, du kigger på, egentlig er. Det findes på hårde hvidevarer og elektriske apparater og er obligatorisk i EU. Det er din måde at holde øje med, hvor du kan gøre miljøet og din elregning en tjeneste. 

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det har fået et nyt format, der er nemmere at afkode for dig. Vi guider dig til, hvordan du skal læse det nye format og giver dig nyttig viden om den information, du kan finde på et energimærke. Så bliver du godt klædt på til at gå på jagt efter nye energieffektive maskiner til hjemmet.

Hvad er den nye energimærkelov?
Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. Med den gamle lovgivning var skalaen forskellig fra produkt til produkt, men nu er skalaen den samme uanset produkt.

Med indførelsen af den nye energimærkning bliver også ældre produkter opdateret. Opdateringen betyder, at produkter, der tidligere lå øverst på skalaen med mærket A med ét eller flere plusser, bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere energiforbruget og sammenligne produkterne. 

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop. Målet er, at alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det samme informerende mærke.

I en periode vil du derfor opleve, at nogle produkter har forskellig energimærkning, fordi nogle har det gamle mærke og andre det opdaterede. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget for at undgå forvirring i købsprocessen. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektivt er produktet. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

  • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter er A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
  • Skalaen er ens for alle produkter uanset type, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer hver gang, du skal have nye produkter.
  • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet, som du ikke kan læse på skiltet. 

Hvorfor er energimærkningen ændret?
Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A+++. Som forbruger kan det kan være forvirrende at sammenligne to forskellige mærker, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Disse informationer kan du finde på energimærket
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter hvilket produkt, det sidder på. Det er for eksempel relevant at kende vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant med info om støjniveauet.

Energimærket kan have følgende oplysninger:

  • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
  • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
  • dB: det generelle støjniveau for maskinen
  • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du ønsker at at spare på elforbruget i hjemmet eller passe på miljøet, er det en god idé at kigge efter en energimærkning, som ligger højt på skalaen. 

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året. Husk dog først at udskifte dine produkter, når de går i stykker. Det er hårdt for miljøet at producere nye hvidevarer, så derfor er det mere miljøbevidst at vente til produkterne kan få en nyt hjem eller skal på genbrugspladsen. 

Hvilke produkter har et energimærke?

  • Ovne
  • Frysere og køleskabe
  • Lamper
  • Emhætter
  • Fjernsyn
  • Vaskemaskiner
  • Tørretumblere
  • Opvaskemaskiner
  • Støvsugere

Gode råd: Sådan rengør du din ovn rengoeringsmidler

En flittig brug af ovnen kan ikke undgå at medføre skidt og snavs i ovnrummet. Når der steges og bages, så kommer der os og røg, af og til løber der saft ud, og madrester falder ned i bunden.

Hvis du gerne vil holde din ovn ren, så bør du rense den grundigt omkring hver anden måned. Der er mange måder, hvorpå man kan rengøre sin ovn, og i det følgende gennemgår vi forskellige metoder:

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har et komfur med almindelig emalje, siger Klikk.no at brun sæbe er den rigtige løsning. Start dog med forsigtigt at skrabe overskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud. Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en gammel opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner. Sæt herefter ovnen på 100 grader og vent på, at sæben bobler, og sluk herefter ovnen igen.

Lad ovnen køle helt af igen, og vask herefter ovnrummet med varmt vand og tør efter med en tør klud. Det er vigtigt, at alle sæberesterne fjernes, så for en sikkerheds skyld kan du herefter igen sætte ovnen på 200 grader og lade den stå i omkring 10 minutter igen. Køl herefter ovnen ned og vask efter igen.

Husk endelig at ovne med non-stick-belægning kan være følsomme over for rengøringsmidler. Bruger man rengøringsmidler, som ikke er egnet til brug i ovnen, kan belægningen blive ødelagt. Læs derfor altid grundigt på etiketten inden du køber midlet.

Husk også at ovne med ru emalje (ofte selvrensende ovne) ikke tåler brun sæbe (se nedenfor).

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Flere ovne har ru emalje i stedet for den glatte variant. Er ovnen meget snavset, så start med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Smør herefter ovnens sider med en blanding af vand og opvaskemiddel og lad det sidde en times tid.

Efter en time tager du en opvaskebørste, skurer ovnens sider med børsten og vasker efter med varmt vand. For at fjerne det sidste sidste skidt kan du herefter påbegynde ovnens selv-renselsessprogram, som gerne skal køre i et par timer.

Glaslågen

Pas godt på glasruden som hverken må få slag eller blive udsat for slibende rengøringsmidler, selv om de fleste glasruder er meget tykke og hærdede. Klikk.no skriver, at der er flere metoder, hvorpå du kan få glasdøren ren igen, for glasset er noget af det, som bliver hurtigst snavset. Start med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og afmontér gerne ruden hvis det er muligt. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel eller brun sæbe på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses.

Efter den halve time skal du blot tørre glasset med en fugtig klud. Du kan også bruge en skurebørste tilsat eddike og natron på glasset eller endda gnide ståluld tilsat opvaskemiddel mod glasset – pas dog på med denne metode, for ståluldet kan lave skader på glasset. Mange glasruder kan også tåle opvaskemaskine.

Ristene

Som oftest vil man kunne nøjes med at lægge ristene i blød i en opvaskebalje med sæbevand eller komme dem en tur i opvaskemaskinen. Har man en ovn, hvor ristene ikke kan tages ud, kan man vaske dem med en svamp med sæbevand og eventuelt stryge dem med ståluld.

Har man udtagelige riste, og er sæbevandet ikke nok, at man som alternativ kan komme det stride snavs til livs ved at smøre risten ind i brun sæbe og herefter pakke den ind i husholdningsfilm i en halv time. Eftersom ristene ofte er lavet af rustfrit stål, så kan de godt tåle en lidt hårdhændet behandling, så du kan også eventuelt bruge en stålsvamp til at fjerne fastbrændt skidt, som ikke ellers kan gå af. 

Bagepladerne

Norske Side2.no har nogle forskellige tricks til, hvordan du får dine bageplader helt rene, hvis det ikke fungerer med almindeligt vand og sæbe.

Brun sæbe er altid en klassiker, når det kommer til rengøring, så prøv gerne at smøre pladen ind i brun sæbe og sæt den ind i en 100 grader varm ovn. Her skal den stå i cirka et kvarter, hvorefter snavset løsner sig.

Du kan også forsøge dig med eddike – her skal du hælde eddike i pladen således, at det dækker bunden.

Varm ovnen op til 50 grader og sæt pladen ind. Tjek herefter med jævne mellemrum hvornår snavset begynder at løsne sig. Bagepulver er endnu en naturlig løsning uden kemi, som kan anvendes: Bland et par skefulde bagepulver med vand og smør blandingen udover pladen. Lad pladen stå kold i 12 timer og vask den op som sædvanligt.

Et sidste trick, som Side2.no nævner, er det mest alternative og involverer cola. Det handler om misfarvede bageplader, og det er helt simpelt: hæld blot colaen udover bagepladen og lad den stå i et par timer – vask den herefter op som normalt.

Toppen af komfuret

Hvis man har et helt komfur med kogeplade øverst, er det også vigtigt at rengøre disse overflader. Klikk.no skriver, at man bør undgå at bruge almindeligt opvaskemiddel, da det har en tendens til at danne et usynligt lag film, som kan give misfarvninger til glaskeramiske komfurer.

Man bør heller ikke bruge skure- eller slibemidler. I stedet bør man først fjerne alt overskydende snavs med en skraber og herefter en fugtig klud. Særligt genstridige tilsmudsninger kan også fjernes ved at lade brun sæbe sidde i nogle minutter. Har man et keramisk komfur, kan man også købe special-rengøringsmiddel til denne belægning.

Pyrolyse

Det lyder som nævnt lidt fremtid-sagtigt med en ovn, der kan rense sig selv, men ikke desto mindre er det det, en pyrolyse-ovn kan.

Dinside.no skriver, at pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme. Pyrolyseprocesser finder ofte sted på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, men nu også i hjemmeovnen.

I ovnen i hjemmet fungerer pyrolysen ved, at man først starter pyrolyse-programmet. Herefter varmer ovnen op til omkring 500 grader, og den høje temperatur sørger så for at brænde alt skidt og snavs til aske.

Efter endt program åbnes lågen, og skidtet, som nu er blevet til aske, kan let tørres væk med en klud – og så er ovnen helt ren igen. Husk dog at være opmærksom på at meget høje temperaturer også kræver meget energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte.

Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid pyrolysen tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og 3 timer. Den lange tid sørger for, at ovnen bliver renset så grundigt som muligt. Temperaturen bliver ekstremt høj inde i ovnrummet, når programmet kører, og derfor har de fleste ovne også en sikkerheds-låsningsfunktion under rengøringen, der sørger for, at lågen ikke kan åbnes.

De meget høje temperaturer er nødvendige for, at alt snavs og skidt indeni ovnrummet bliver til aske.

På grund af de høje temperaturen frarådes det, at man forlader hjemmet under pyrolysen. Men når man befinder sig i samme hus som en tændt pyrolyse-funktion, så vil man ofte kunne opleve både røg- og lugtgener. Nogle af disse stoffer –  blandt andet formaldehyd – kan være sundhedsskadelige, så derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud, og meget gerne både under og efter pyrolyse-programmet. Er det muligt, kan man også opholde sig i et andet rum imens.

Husk også at fjerne inventar fra ovnen, inden man slår pyrolyse-funktionen til. Det gælder både pander og gryder men også ovnens medfølgende riste og bageplader, som ofte ikke vil kunne tåle de meget høje temperaturer.

Har man ikke en ovn med pyrolyse, giver Dinside.no også et par bud på, hvordan man med små tricks kan få en renere ovn-bund, som er den overflade i ovnen, der typisk vil blive mest tilsmudset. Her anbefales bagepulver også, men her skal det strøs rundt på bunden af ovnen sammen med lidt vand. Bagepulveret kan nemlig løsne skidt og smuds, så det lettere kan skrabes ud. Man kan også vælge at bruge noget så naturligt som en citron. Del citronen i to halve og gnid dem mod bunden i ovnen og især over fastbrændte tilsmudsninger. Lad det virke et par minutter og skrub herefter med en skuresvamp.

Det sidste trick er måske også det letteste for at holde ovn-bunden ren – læg aluminiumsfolie i bunden under tilberedningen, for så ender madrester og fedt der i stedet og ikke i selve ovnen.

Pas på den effektive kemi

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus. Resultatet vil givetvis blive godt, men pas på den farlige kemi, for det er nødvendigt med beskyttelsesudstyr og meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning.


Inspiration til tre gode ovnretter

Ovnen kan bruges til rigtig mange formål, men ofte tager mange sig i at tilberede de samme retter igen og igen. Hvis man ønsker lidt ny inspiration til aftensmaden, så tilbyder Arla en lang række opskrifter til gode ovnretter.

Hvis du ikke har tålmodighed til at lede alle retterne på Arlas hjemmeside igennem, men vil du gerne prøve noget nyt og anderledes, så kan du forsøge dig med en af følgende opskrifter, som får særligt gode anmeldelser af læserne. Både billeder og opskrifter er fra Arlas hjemmeside:

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Yoghurtmarineret kylling
Ingredienser (4 pers):
6 rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)

1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
Græsk inspireret yoghurt 2%
400 g rensede stikkelsbær
3 spsk flydende honning
200 g pillede skalotteløg i hele og halve
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Yoghurtdressing:
3 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
Græsk inspireret yoghurt 2%
1 spsk flydende honning
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
200 g grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade
50 g grofthakkede peanuts
1 dl fintklippet purløg

Sådan gør du:
– Fjern skindet fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt
– Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om
– Dryp med honning og drys med salt og peber
– Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen i 45 minutter ved 225°C

Yoghurtdressing:
– Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til
– Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg
– Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg

Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk. friskpresset citronsaft på vindruerne.

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Canelloni med spinat og svampe

Cannelloni
Ingredienser (4 pers):
Cannelloni

15 g smør
200 g champignoner i skiver
2 små finthakkede fed hvidløg
250 g optøet frossen helbladet spinat
4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
1 frisk lasagneplade (ca. 200 g)
1 æggehvide
2 store tomater i små stykker (ca. 200 g)
100 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%

Spidskålssalat
300 g fintsnittet spidskål
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 spsk eddike
1 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
– Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande
– Svits champignon og hvidløg i ca. 2 min
– Kom spinat i en sigte og pres væden af
– Bland spinat i grøntsagerne og steg i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme
– Tilsæt 1 dl pastasauce, salt og peber, og smag til
– Del lasagnepladen i 2 lige store stykker (ca. 14 x 55 cm)
– Læg pladerne på et vådt viskestykke og pensl med æggehvide
– Del hver plade i 4 lige store stykker, så du i alt har 8 stykker (ca. 14 x 14 cm)
– Fordel fyldet på den penslede side, på de 8 stykker og rul dem sammen
– Læg de 8 cannelloni i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og fordel tomaterne over
– Fordel resten af pastasaucen over, drys med ost og bag retten midt i ovnen
– Bages ca. 25 min. ved 225°C

Spidskålssalat:
– Vend spidskål, rødløg, eddike og citronsaft sammen
– Fordel spidskålssalaten på et fad og drys med salt og peber

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Fyldte squash med ost

Fyldte-squash
Ingredienser (4 pers):
4 mellemstore grønne squash (ca. 700 g)
½ tsk groft salt
½ dl friskpresset citronsaft
1 porre (ca. 150 g)
1 dl hakket frisk dild
2 spsk hakket frisk bredbladet persille
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
200 g løse ris, parboiled (ca. 2½ dl)
4 spsk pinjekerner
15 g smør
2 små knuste fed hvidløg
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Sådan gør du:

Squash:
– Vask de 4 squash og flæk dem på langs
– Fjern kernerne og kassér dem – brug en lille skarp kniv eller skrab med en ske
– Læg de halve squash i et ovnfast fad eller bradepande

Fyld:
– Krydr de 4 squash med salt og dryp citronsaft på
– Skyl porren og hak den fint
– Bland porre og krydderurter med små tern tomat, rå ris, pinjekerner, små klatter smør og knust hvidløg
– Krydr med salt og peber
– Kom fyldet i squashene
– Dæk fadet med alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre
– Drys osten over squashene
– Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen, til osten er gylden
– Server brød til

Bagetid:
– Sæt retten i en kold ovn
– Indstil på 175° og bag i ca. 1 time
– Herefter drysses der ost på og retten gratineres ved 250°C i 10 minutter

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux COP600X

4.2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Elgiganten.dk

Electrolux COP600X

.
Electrolux COP600X er en populær ovn hos forbrugerne hos den danske forhandler Elgiganten.dk. Den har nemlig fået 4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser på baggrund af flere forskellige faktorer.

Ved køb af Electrolux COP600X bør man desuden være opmærksom på ovnens mål, da det er en indbygningsovn.

Nem ovn med mange funktioner, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos den danske forhandler Elgiganten.dk er Electrolux COP600X ”en nem ovn med mange funktioner”. En bruger skriver eksempelvis, at ovnen ”er super funktionel”, da den kan bruges til alle mulige madretter.

Andre brugere fremhæver ydermere, at Electrolux COP600X er af ”topkvalitet” samt er yderst intuitiv. De mener, at den ”varmer hurtigt op”, og tilbereder maden ”jævnt og fint”. Dog noterer nogle brugere, at stegetermometret ikke er placeret særligt godt samt, at ”lågen er alt for stram”.

Rummelig ovn med pyrolyse

Med Electrolux COP600X får man en rummelig ovn med en kapacitet på 72 liter, hvorfor den er velegnet til en familie på fem personer eller mere. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse C, så den forbruger ikke meget energi på et år.

Derudover kommer Electrolux COP600X med en indbygget pyrolysefunktion, så rengøringen er nemt og hurtigt klaret. Madrester, fedt og anden snavs bliver nemlig brændt til aske med dette program. Herefter skal man blot fjerne asken med en fugtig klud.

Ovnens lydniveau er desuden på maksimum 45 dB, hvorfor den ikke støjer meget under tilberedningen. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Med Electrolux COP600X er der flere ovnfunktioner at vælge mellem såsom over- og undervarme, varmluft, intervalgrill, grill, lavtemperaturstegning m.m. Disse funktioner vælges med hjælp fra pop-ud-knapper og et LED-display. Displayet foreslår også den rette temperatur alt efter tilberedningsfunktionen. Den kan også justeres manuelt.

Hurtig og ensartet tilberedning

Electrolux COP600X er forsynet med et tilberedningssystem, der sikrer en hurtig og ensartet tilberedning. Systemet sørger for, at varmen cirkulerer rundt i hele ovnrummet, så man ikke behøver at vende maden eller flytte rundt på bagepladerne.

Ovnen har ydermere en hurtig opvarmningsfunktion, så den bliver klar til tilberedningen på ingen tid. Det sparer ikke mindst på energien, men også på tidsforbruget, hvis man har ekstra travlt, når man skal lave mad.

Takket være stegetermometret er det ydermere muligt at overvåge tilberedningen, da det måler madens kernetemperatur. Det giver endda besked, når maden har nået den ønskede temperatur, da tilberedningen automatisk stoppes.

Electrolux COP600X – mål:
Indbygningshøjde: 60 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 31,1 kilo
Bruttovægt: 32,2 kilo

Electrolux COP600X – nøgleoplysninger:
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 72 liter
Energiklasse: C
Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,69 kWh
Selvrens: Ja, pyrolyse
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Electrolux COP600X:
Pyrolyse
Hurtig opvarmningsfunktion
Stegetermometer
Hurtig og ensartet tilberedning
Stort ovnrum


Voss IEL600RF 

Voss IEL600RF 

.

Ovnrum på 71 liter

Denne model hører til de større ovne, når det kommer til kapaciteten, for denne model har et ovnrum på 71 liter, hvilket er meget. Det tillader, at man både for eksempel kan tilberede store stege eller have flere plader i ovnen samtidig.

Voss IEL600RF er dermed en energieffektiv ovn, da man ikke behøver bage ad flere omgange ved for eksempel bagning af muffins eller småkager, og eftersom ovnen kommer i energiklasse D, så bruger ovnen ikke meget strøm. Denne model er skabt til at kunne have hele 3 plader inde i ovnen på samme tid. 

Effektiv med Surround Cook og Hot Air

En af de funktioner, som især gør Voss IEL600RF effektiv, er Surround Cook-systemet, som forbedrer ovnens blæserteknologi og fungerer ved at kunne fordele varmen ordentligt rundt i ovnen.

Surround Cook sikrer også en stabil og præcis temperatur, således at varmen fordeles ensartet og jævnt – det gør, at alle sider og ender af maden får samme tildeling af varme.

Voss IEL600RF kommer desuden med Hot Air-systemet, der også arbejder med varmetilførslen til maden samtidig med, at Hot Air sikrer en mærkbar energibesparelse – i samspil med varmluft kan man nemlig reducere temperaturen med op til 20 grader.

Enkel ovn

Voss IEL600RF er en enkel ovn i flere henseender – den er nemlig udstyret med basis-tilberedningsfunktionerne såsom varmluft, grill, over-/undervarme, undervarme samt en optøningsfunktion, og så er designet meget både simpel og enkelt. Kontrolpanelet udgøres nemlig blot af 2 drejeknapper.

Voss IEL600RF er desuden udstyret med katalytiske belægninger med EasyClean emalje, som gør, at denne ovn er delvist selvrensende.Læg mærke til at her er tale om en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets design. Derfor er målene meget vigtige, for der skal kunne være plads til modellen i køkkenet. Se alle mål under nøgleoplysninger længere nede.

Voss IEL600RF – mål
Indbygningshøjde, maksimum: 59 centimeter
Indbygningsbredde: 56 centimeter
Indbygningsdybde: 55 centimeter
Nettovægt: 34 kilo
Bruttovægt: 35 kilo

Voss IEL600RF – nøgleoplysninger
Type: Indbygningsovn
Kapacitet: 71 liter
Energiklasse: D
Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
Energiforbrug ved varmluft: 0,88 kWh
Selvrens: Ja, EasyClean med katalytisk belægning
Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Voss IEL600RF:
Ovnrum på 71 liter
Stor ovn, der kan bage med 3 plader ad gangen
Hot Air og Surround Cook for optimal tilberedning
Energiklasse D
Enkel ovn med de basale tilberedningsfunktioner 


VOSS-Electrolux ELK23020HV

Populær blandt brugerne

VOSS-Electrolux ELK23020HV

.
VOSS-Electrolux ELK23020HV hører også til de modeller, som ikke er blevet testet af eksperterne. Vi har dog stadig valgt at tage modellen med i vores artikel, idet brugerne på sitet Whiteaway.com er særdeles glade for modellen. Brugerne fremhæver især brugervenligheden og modellens hurtige opvarmning, og i alt får VOSS-Electrolux ELK23020HV 4,7 ud af 5 stjerner på Whiteaway.com. Markedet for ovne og komfurer er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de officielle tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Komfur med stor ovn

VOSS-Electrolux ELK23020HV er et helt komfur med både keramiske kogezoner og en ovn, der kan rumme hele 72 liter. Dermed vil VOSS-Electrolux ELK23020HV være et godt valg for den store husholdning. Man kan med fordel tilberede flere retter ad gangen i flere lag på VOSS-Electrolux ELK23020HV, da modellen blandt andet har et velfungerende varmluftssystem, som sørger for en jævn temperatur i hele ovnrummet.

Udnyt varmen

VOSS-Electrolux ELK23020HV er at finde i energiklasse D, hvilket er i den gode ende, men der er også tiltag, du selv kan gøre på VOSS-Electrolux ELK23020HV for at spare på energien. Udover at udnytte varmluften og tilberede flere retter samtidig, så har hver af de fire kogezoner en restvarmeindikator, som hjælper med at få mest ud af varmen. Udover at udnytte denne varme er komfuret i den modsatte ende udstyret med et aktivt nedkølingssystem, som sørger for at holde de udvendige flader kølige, mens ovnen er i brug. Lågen er desuden en IsofrontPlus-låge, og denne teknologi sørger også for at holde lågen så kølig, at den udvendige temperatur ikke overstiger 50 grader.

Let rengøring

Flere af brugerne nævner selv, at det er rigtig let at gøre VOSS-Electrolux ELK23020HV ren. Det skyldes ikke mindst den glatte overflade på komfuret. Det indbyggede rengøringssystem sørger for en lettere rengøring, og knapperne er udformet som pop-ud-knapper, som kan trykkes ind, når de ikke bruges. Dette sikrer en mere jævn overflade og lettere rengøring. Knapperne kan endog trykkes ind under brug også, hvorved stænk fra fedt og madrester omkring knapperne undgås.

VOSS-Electrolux ELK23020HV er et fritstående komfur og måler 94 cm (maks. højde), 60 cm (b), 60 cm (d).

Udvalgte fordele ved VOSS-Electrolux ELK23020HV:
Helt komfur med fire kogezoner og ovn
Stor ovn med en kapacitet på 72 liter
Energivenlig i energiklasse D
Med restvarme-indikator på kogezonerne
Med IsoFront Plus der sikrer lav udvendig temperatur


FAQ

Er en Electrolux ovn god?
Ja, Electrolux laver generelt nogle rigtig gode ovne. Brandet er blandt andet kendt for at lave ovne i flotte designs, så de vil passe ind i næsten alle slags køkkener. Du kan finde Electrolux ovne i nogle overkommelige prisklasser, hvilket er et stort plus for mange forbrugere.
Hvordan vælger jeg en Electrolux ovn?
Når du skal vælge en Electrolux ovn, så bør du bestemme dig for, hvilken type ovn du søger. Brandet laver både almindelige ovne, indbygningsovne, stekeovne, osv. Du kan vælge mellem mange forskellige typer, når du overvejer at købe en ovn fra Electrolux.
Hvor meget koster en god ovn?
Det varierer meget fra brand til brand, som fra ovntype til ovntype hvor meget en god ovn koster. Gennemsnitligt vil en god ovn koste mellem 3000 – 6000 kr., men det er også muligt at finde mere avancerede ovne i en god kvalitet i højere prisklasser.
Er det pengene værd at købe en Electrolux ovn?
Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en Electrolux ovn. Brandet er blandt andet kendt for, at deres ovne kan fås til nogle relativt overkommelige priser. Du kan finde en god og holdbar ovn fra Electrolux, som matcher dit budget.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Testfakta.se 
Svensk testsite der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stege-evner, selv-renselse, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.
Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Vi har set nærmere på en ovn samt en kombiovn fra Electrolux for at finde ud af, hvad forbrugerne mener om de to modellerElectrolux EVY7800AOX og Electrolux EOP605X. Hvis du ønsker at læse brugernes anmeldelser af køleskabet, kan du klikke ind her på WhiteAway.com eller her på Skousen.dk.

Du kan læse brugeranmeldelser af Electrolux COB100X hos Elgiganten.se her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Electrolux COP600X hos Elgiganten.dk her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Electrolux COB300W hos Elgiganten.dk her.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette ovn i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Få dig et overblik over markedets forskellige testvindende modeller med vores generelle ovn test, eller fordyb dig i vores række af producent-specifikke tests.

Her finder du blandt andet vores Voss ovn test, Bosch ovn test, vores Siemens ovn test og vores Electrolux ovn test, der alle indeholder testvindere og ekspertfavoritter.

Ønsker du at din nye ovn bliver en integreret del af dit køkken, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette. Her kan du læse vores store indbygningsovn test, der viser dig en lang række af markedets bedst bedømte modeller.

Også i denne kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Siemens indbygningsovn test.

Du kan også læse vores tests med særlig fokus på ovnenes specialindstillinger. Her finder du fx vores selvrensende ovn test, vores dampovn test, vores varmluftsovn test, vores pyrolyseovn test og vores Siemens kombiovn test, der alle indeholder forskellige ekspertfavoritter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme