Electrolux ovn test 2020 – De bedste Electrolux-ovne ifølge eksperterne

0

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af ovne fra mærket Electrolux, hvor eksperter har gennemgået ovnene en for en for at kunne vurdere, hvilke Electrolux-modeller der er de bedste.

Udover Electrolux ovnene har vi også medtaget andre testvindende ovne fra andre mærker for at vise, hvilke alternativer til Electrolux som er værd at overveje. Det drejer sig om ovne fra Siemens og Bosch.

Modellerne i denne artikel er af tre typer: Enten indbygningsovne, som er skabt til at være en integreret og indbygget del af køkkenet, hele komfurer som skal stå alene, eller kombiovne der både virker som almindelig ovn og som mikroovn. Dette er angivet ved hver model.

Vi gennemgår forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt det svenske testsite Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Electrolux ovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Electrolux ovne samt et par alternativer
🔸 Guide til at aflæse energimærket korrekt
🔸 Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
🔸 Inspiration til gode ovnretter
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Electrolux ovn test 2020 – Her er de 5 bedste modeller

Her finder du en oversige over de Electrolux ovne der klarer sig bedst i test. Vi gennemgår modellernes funktioner, og henviser til hvilke test de har været medtaget i, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste Electrolux ovne på markedet. Vi har også medtaget et par af de modeller, som forbrugerne giver de bedste anmeldelser. Under hvert produkt finder du en prissammenligning, så nemt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, vil kunne finde lige netop den Electrolux ovn der passer til dine behov.


Electrolux EOB100X

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Godt køb hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere

Electrolux EOB100X er elegant at se på i et flot design i rustfrit stål. Modellen vil være et passende valg til større husholdninger, der også er bevidste om økonomien. Electrolux EOB100X er af typen indbygningsovn.

Stor men prisvenlig

Electrolux EOB100X har masser af kvalitet og funktioner, selv om modellen også hører til i den prisvenlige ende af skalaen. En af de interessante aspekter ved Electrolux EOB100X er ovnens størrelse med en kapacitet på hele 72 liter, hvilket betyder, at ovnen med fordel kan bruges i store familier. Til trods for den store størrelse er ovnen ikke dyr i drift, idet ovnen er i energiklasse A, som ligger i den gode og energivenlige ende lige under A+ og A++ (der findes stort set ingen ovne med A+++).

Mange tilberedningsmuligheder

Når det kommer til bage-/stege-muligheder, så har Electrolux EOB100X rigtig mange tilberedningsmuligheder. Modellen er blandt andet udstyret med over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill, som hver især passer til en speciel brug. For eksempel sikrer varmluft en ensartet temperatur, mens lavtemperaturstegning er fordelagtig til at tilberede stege, og grill sørger for sprøde flæskesvær. Electrolux EOB100X kommer desuden med brugervenlige drejeknapper, og man slipper for synlige fedtefingre på ovnens overflader med Anti FingerPrint.

Let, manuel rengøring

For at gøre især rengøringen på Electrolux EOB100X så let som mulig, er modellen udstyret med et flytbart varmelegeme, således at man kan flytte varmelegemet øverst oppe, når der skal gøres rent. Dertil kan man skille ovnlågen ad uden værktøj, og glassene kan fjernes enkeltvis. Man kan også tage ovnlågen helt af, hvilket vil gøre rengøringen lettere.

Så snart ovnen tændes, startes det aktive kølesystem også, som både sikrer, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, og at de elektroniske komponenter holdes kolde, så sikkerheden på Electrolux EOB100X har også været et vigtigt aspekt fra producentens side. Endvidere forefindes der en børnesikring af ovnlågen, så man roligt kan tage børnene med i køkkenet.

Da Electrolux EOB100X er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene. Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵
Prisvenlig model
🔵 Kapacitet på 72 liter
🔵 Energivenlig model i energiklasse A
🔵 Mulighed for blandt andet varmluft, over-/under-varme og grill
🔵 Anti-FingerPrint værner mod fingeraftryk

Nedenfor kan du se en præsentation af Electrolux EOB100X og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=1sGDWK1xP_U

Electrolux EOB100W

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EOB100W er ligeledes blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, og Electrolux EOB100W får en fin placering i toppen af testen. Læg mærke til at Electrolux EOB100W er en indbygningsovn, og den hvide farve gør, at denne model vil passe godt ind i lyse køkkener.

Kapacitet på 72 liter

Electrolux EOB100W hører til blandt de indbygningsovne, der har de største ovnrum. Kapaciteten hos Electrolux EOB100W er på 72 liter, hvilket betyder, at man både kan tilberede enkelte store stege eller flere plader ad gangen. Electrolux EOB100W er dermed et godt valg for store familier på 5+ medlemmer. Trods sin størrelse ligger Electrolux EOB100W energimæssigt pænt i energiklasse A, og det gælder også for prisen, hvor Electrolux EOB100W ligger i den lave ende af prisskalaen.

Kvalitetsovn

Der er ingen tvivl om, at Electrolux EOB100W er en kvalitetsovn, som kan bruges til mange forskellige opgaver. Med mulighed for både over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill er der en funktion, der passer til hver type ret, og især varmluften er veludviklet med det unikke UltraFanPlus-varmluftsystem, som sørger for at fordele varmen helt jævnt ud. Brugervenligheden på Electrolux EOB100W er også høj, og det er let at styre og indstille Electrolux EOB100W via velfungerende og enkle drejeknapper.

Let at gøre ren med håndkraft

Electrolux EOB100W er ikke udstyret med en selv-renselsesfunktion, men til gengæld er den let at gøre ren manuelt. Det skyldes ikke mindst den aftagelige dør, som kan afmonteres helt uden værktøj, hvorved man bedre kan komme til, samt det flytbare varmelegeme i toppen af ovnen. Electrolux EOB100W har desuden et aktivt kølesystem, som sørger for at holde en lav temperatur uden på ovnen. For at sikre de mindste mod uheld er modellen udstyret med en børnesikring af ovnlågen, som kun kan åbnes ved at trykke sikringen ind med den ene hånd, mens man åbner lågen med den anden.

Som nævnt er Electrolux EOB100W en indbygningsovn, så der skal lægges mærke til målene. Electrolux EOB100W måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100W:
🔵
Kapacitet på 72 liter
🔵 Med flere funktioner, herunder varmluft
🔵 UltraFanPlus-varmluftsystem sørger for jævn temperatur
🔵 Energivenlig i energiklasse A
🔵 Med aktivt kølesystem, som holder overfladen kølig


Electrolux EOP601X

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOP601X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Med en kapacitet på hele 72 liter vil Electrolux EOP601X passe godt ind i en stor familie med 5+ medlemmer, og med en stor familie vil der også være behov for mange tilberedningsmuligheder – og her står Electrolux EOP601X rigtig stærkt.

Mange tilberedningsmuligheder

Netop noget af det mest bemærkelsesværdige ved Electrolux EOP601X er ovnens mange forskellige funktioner, når det kommer til tilberedningen. Der er både mulighed for de typiske over-/under-varme, varmluft og grill, men også fugtig varmluft (sparer energi, når man bager tørt bagværk), pizza-funktion (sikrer sprød bund), kød (til nænsom stegning) samt en holde-varm-funktion, der sikrer, at maden ikke bliver kold. Derudover er ovnen ydermere udstyret med en optøningsfunktion, der kan tø frosne madvarer op. Dermed er det tydeligt, at Electrolux EOP601X vil være et godt valg, hvis man har brug for mange lidt anderledes funktioner end de typiske par stykker.

Intelligent ovn

Electrolux EOP601X er en yderst intelligent ovn, og det kommer blandt andet til udtryk ved, at ovnen selv kommer med automatiske temperaturforslag i forhold til det valgte program. Er man derfor i tvivl, kan man roligt lade sig guide af ovnen selv.

Derudover medfølger der også et stegetermometer, som sikrer veltilberedte retter hver gang, men også stegetermometeret er intelligent: Termometeret har nemlig en autosluk-funktion, der betyder, at når den indstillede kernetemperatur er nået, så slukkes ovnen automatisk. Ligeledes slukker ovnen også helt selv efter en forudbestemt tid, hvis man har glemt at slukke den. Derudover kommer modellen desuden med et elektronisk ur med både optælling, minut-ur og automatisk start-stop, som sikrer en bedre overskuelighed.

To pyrolyse-programmer

Med indbygget pyrolyse-funktion klarer Electrolux EOP601X selv rengøringen af ovnrummet for dig. Electrolux EOP601X er dog udstyret med hele to pyrolyse-programmer, så man har muligheden for at rense ovnen på to niveauer: intensivt og langt program. Som en ekstra service kan man slå påmindelses-funktionen til, således at ovnen selv indikerer, når det er tid til at rengøre ovnen med pyrolysen. Udseendemæssigt er Electrolux EOP601X også faldet heldigt ud, for ovnen er i sig selv flot i et pænt design i rustfrit stål. For et ekstra stilrent design har modellen pop-ud-knapper, som kan trykkes ind, så de ikke ødelægger det nydelige udseende.

Electrolux EOP601X er en indbygningsovn, så husk derfor at lægge godt mærke til målene. Electrolux EOP601X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOP601X:
🔵
Kapacitet på 72 liter
🔵 Ni tilberedelses-funktioner, herunder specialfunktion til pizza, kød og holde-varm
🔵 Intelligent model, der selv foreslår temperatur
🔵 Inklusiv stegetermometer med autosluk
🔵 To pyrolyse-funktioner til rengøring

Nedenfor kan du se en præsentation af Electrolux EOP601X og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=DXlmdE1MlS8

Electrolux EOP605X

4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.2 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Electrolux EOP605X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EOP605X er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser hos brugerne på WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har brugerne givet ovnen henholdsvis 4,8 ud af 5 stjerner og 4,2 ud af 5 stjerner.

Hos de to forhandlere forklarer brugerne, at de især er begejstrede for ovnens funktioner, samt at den tilbereder maden hurtigt. De er dog mindre vilde med dens design, som kan virke en smule plastikagtigt.

Ved køb af Electrolux EOP605X skal man være opmærksom på, om dens mål passer ind i køkkenet, da det er en indbygningsmodel.

Brugerne: Ovn, der tilbereder maden godt og hurtigt

Ifølge brugerne hos WhiteAway.com og Skousen.dk er Electrolux EOP605X en ’fantastisk ovn’, der kommer med ’lækre funktioner og virkelig gode resultater’.

Eksempelvis skriver en af brugerne, at Electrolux EOP605X ’tilbereder maden godt og hurtigt’, hvilket flere andre er enige i. De hæfter sig desuden ved, at modellen har mange brugbare funktioner såsom et madlavningstermometer, hvilket gør, at man kan tilberede maden optimalt med hjælp.

En anden bruger forklarer ydermere, at Electrolux EOP605X er en ’velfungerende ovn’, da ’den gør det, den skal på en god måde’. Der er ikke mange af forbrugerne, der nævner nogle ulemper ved Electrolux EOP605X. En enkelt bruger skriver dog, at ovnen ligner noget, ’der er produceret billigt i Kina’.

Rummelig ovn med pyrolyse og madlavningstermometer

Med Electrolux EOP605X får man en rummelig ovn med et ovnrum på 72 liter. Dette gør den velegnet til en husstand på 5+ personer. Ovnen er ydermere placeret i energiklasse A+, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år. Dette er både en fordel for pengepungen samt for miljøet.

Derudover kommer Electrolux EOP605X med to pyrolyseprogrammer. Med disse programmer kan man rense ovnrummet med tryk på en enkelt knap. Alle fastbrændte madrester samt andet bliver brændt væk, hvorfor man blot skal tørre asken væk med en klud, når programmet er færdigt. Der kan vælges mellem et langt samt et intensivt program.

Electrolux EOP605X er også forsynet med et madlavningstermometer, der kan bruges til forskellige opskrifter. Med hjælp fra termometret undgår man overtilberedning, da man kan indstille det til det rette tilberedningsniveau.

Multifunktionsovn med XL-bageplade, temperaturstyring og temperaturforslag

Electrolux EOP605X er en multifunktionsovn, der kommer med flere ovnfunktioner. Disse inkluderer varmluft, under- og overvarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill, grillfunktion samt meget mere. Funktionerne kan betjenes via ovnens pop-ud-knapper, der kan trykkes ind under tilberedningen.

Endvidere kommer Electrolux EOP605X med både en temperaturstyring samt temperaturforslag. Mens temperaturstyringen sørger for, at temperaturen er ensartet i hele ovnrummet, foreslår temperaturforslaget en temperatur, der er mest optimal i forhold til det valgte program.

Ved køb af Electrolux EOP605X medfølger der desuden en XL-bageplade, der er 20 % større sammenlignet med almindelige bageplader. Med denne bageplade har man mulighed for at lave større portioner på en gang. Ovnen er også forsynet med Easy Entry ovnribber, der gør, at det er nemt at placere pladen direkte i ovnrummet.

Electrolux EOP605X – mål:
🌀 Indbygningshøjde: 59 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovægt: 31,3 kilo
🌀 Bruttovægt: 32,3 kilo 

Electrolux EOP605X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
🔴 Energiforbrug ved varmluft: 0,69 kWh
🔴 Selvrens: Ja, pyrolyse
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Electrolux EOP605X:
🔵 Stort ovnrum på 72 liter
🔵 Flere forskellige ovnfunktioner
🔵 Selvrensende ovn med to pyrolyseprogrammer
🔵 Med indbygget madlavningstermometer
🔵 Med temperaturforslag og temperaturstyring


VOSS-Electrolux ELK23020HV

Populær blandt brugerne

VOSS-Electrolux ELK23020HV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
6.254,00 Kr. 0,00 Kr. 6.254,00 Kr. Læs mere
6.599,00 Kr. 0,00 Kr. 6.599,00 Kr. Læs mere

VOSS-Electrolux ELK23020HV hører også til de modeller, som ikke er blevet testet af eksperterne. Vi har dog stadig valgt at tage modellen med i vores artikel, idet brugerne på sitet Whiteaway.com er særdeles glade for modellen. Brugerne fremhæver især brugervenligheden og modellens hurtige opvarmning, og i alt får VOSS-Electrolux ELK23020HV 4,7 ud af 5 stjerner på Whiteaway.com. Markedet for ovne og komfurer er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de officielle tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Komfur med stor ovn

VOSS-Electrolux ELK23020HV er et helt komfur med både keramiske kogezoner og en ovn, der kan rumme hele 72 liter. Dermed vil VOSS-Electrolux ELK23020HV være et godt valg for den store husholdning. Man kan med fordel tilberede flere retter ad gangen i flere lag på VOSS-Electrolux ELK23020HV, da modellen blandt andet har et velfungerende varmluftssystem, som sørger for en jævn temperatur i hele ovnrummet.

Udnyt varmen

VOSS-Electrolux ELK23020HV er at finde i energiklasse A, hvilket er i den gode ende, men der er også tiltag, du selv kan gøre på VOSS-Electrolux ELK23020HV for at spare på energien. Udover at udnytte varmluften og tilberede flere retter samtidig, så har hver af de fire kogezoner en restvarmeindikator, som hjælper med at få mest ud af varmen. Udover at udnytte denne varme er komfuret i den modsatte ende udstyret med et aktivt nedkølingssystem, som sørger for at holde de udvendige flader kølige, mens ovnen er i brug. Lågen er desuden en IsofrontPlus-låge, og denne teknologi sørger også for at holde lågen så kølig, at den udvendige temperatur ikke overstiger 50 grader.

Let rengøring

Flere af brugerne nævner selv, at det er rigtig let at gøre VOSS-Electrolux ELK23020HV ren. Det skyldes ikke mindst den glatte overflade på komfuret. Det indbyggede rengøringssystem sørger for en lettere rengøring, og knapperne er udformet som pop-ud-knapper, som kan trykkes ind, når de ikke bruges. Dette sikrer en mere jævn overflade og lettere rengøring. Knapperne kan endog trykkes ind under brug også, hvorved stænk fra fedt og madrester omkring knapperne undgås.

VOSS-Electrolux ELK23020HV er et fritstående komfur og måler 94 cm (maks. højde), 60 cm (b), 60 cm (d).

Udvalgte fordele ved VOSS-Electrolux ELK23020HV:
🔵
Helt komfur med fire kogezoner og ovn
🔵 Stor ovn med en kapacitet på 72 liter
🔵 Energivenlig i energiklasse A
🔵 Med restvarme-indikator på kogezonerne
🔵 Med IsoFront Plus der sikrer lav udvendig temperatur


Andre testvindere

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Electrolux-ovne, som enten har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse topscorere og populære ovne fra Electrolux findes der også mange andre gode ovne på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre ovne fra mærkerne Siemens og Bosch, der også har fået ros af eksperterne.

Vi gennemgår de alternative ovne på samme måde, hvilket giver en bedre mulighed for at sammenligne og finde den ovn, der passer bedst til ens individuelle behov.


Voss IEL600HV

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Voss IEL600HV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere

Ovnen Voss IEL600HV er blevet undersøgt og vurderet af det danske forbrugerråd Tænk i en større test af forskellige ovne. Voss IEL600HV er sammen med de resterende ovne i testen blevet vurderet i forhold til, hvor godt ovnene præsterer på parametre som bageevner, temperatursstabilitet, funktioner, miljø og brugervenlighed.

Voss IEL600HV begejstrer de danske eksperter, og derfor modtager modellen en god bedømmelse fra Tænk.

Ovn med stor kapacitet og fin energiklasse

Voss IEL600HV har en kapacitet på 71 liter, hvilket er en del, så her er tale om en stor ovn, der er fordelagtig, hvis man har for vane at lave store portioner til hverdag eller har brug for af og til at kunne tilberede store stege.

Denne model er nok en stor ovn, men eftersom ovnen kommer i en fin energiklasse, nemlig A, så trækker den ikke strømregningen højt op. Voss IEL600HV kommer også med den smarte funktion Hot Air, når der anvendes varmluft, og Hot Air er både fordelagtigt til at få en jævn temperatur i hele ovnrummet, samt hvis man ønsker at spare på strømmen – Voss IEL600HV tildeler nemlig ovnrummet en forbedret cirkulation af luft, og dermed kan temperaturen reduceres betydeligt, hvilket sparer på energien.

Jævn tilberedning med Surround Cook

Ud over den smarte Hot Air-funktion, så har Voss IEL600HV desuden Surround Cook-funktionen, som også bidrager til den ensartede tilberedning. Surround Cook sørger nemlig for en præcis og stabil varmetilførsel, som gør, at maden altid får en ensartet tilberedning.

Herudover kommer Voss IEL600HV med flere muligheder for forskellige metoder af tilberedning, og ud over varmluft så er der mulighed for både over-/undervarme, undervarme, lavtemperaturstegning, grill og intervalgrill.

Hvor varmluft er god, hvis man tilbereder store portioner eller med flere plader ad gangen, så er over-/undervarme især god til bagning af brød, lavtemperaturstegning til at få stege møre over længere tids tilberedning, intervalgrillen til gratinering og grill til for eksempel sprøde svær på flæskestegen.

Høj overskuelighed

Voss IEL600HV kommer med det smarte Flood Light-system, som giver et godt og kraftigt lys i ovnrummet, så man lettere kan holde øje med tilberedningen. Flood Light består af en dobbelt belysning med halogen, hvor der både findes en lampe i toppen af ovnen og en i siden.

Herudover er denne ovn en brugervenlig og simpel model, når det kommer til betjening, og der findes 2 drejeknapper på fronten, som fungerer som kontrolpanel. Denne model er desuden udstyret med katalytiske belægninger med EasyClean emalje, som gør, at denne ovn er delvist selvrensende.

Læg mærke til at her er tale om en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets design. Derfor er målene meget vigtige, for der skal kunne være plads til modellen i køkkenet. Se alle mål under nøgleoplysninger længere nede.

Voss IEL600HV – mål
🌀 Indbygningshøjde, maksimum: 59 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovægt: 34 kilo
🌀 Bruttovægt: 35 kilo 

Voss IEL600HV – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
🔴 Energiforbrug ved varmluft: 0,88 kWh
🔴 Selvrens: Ja, EasyClean med katalytisk belægning
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Voss IEL600HV:
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 Hot Air-funktion
🔵 Surround Cook-funktion
🔵 Flere tilberedningsmuligheder
🔵 Flood Light belysningssystem 


AEG BEB230010M 

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

AEG BEB230010M

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
4.349,00 Kr. 0,00 Kr. 4.349,00 Kr. Læs mere

Modellen AEG BEB230010M er blevet afprøvet og vurderet i en stor test af ovne udført af det danske forbrugerråd Tænk sammen med en række andre ovne, og her klarer modellen sig rigtig godt.

For at kunne udtale sig om ovnenes kvaliteter så har de danske eksperter afprøvet modellerne i henhold til en række specifikke parametre, og eftersom AEG BEB230010M klarer sig godt, så modtager modellen en god bedømmelse af Tænk.

Stor, enkel og energivenlig

AEG BEB230010M har mange af de fordele, som forbrugere vil efterspørge – det inkluderer både en god størrelse, en fornuftig energiklasse og en høj brugervenlighed. Denne model er nemlig en stor ovn med et stort ovnrum, og her er tale om 71 liter, hvilket er meget, og ovnen kan derfor bage med flere plader ad gangen.

Der findes 5 forskellige ovnribber, således at man kan placere risten eller bagepladen der, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Herudover er her tale om en energivenlig ovn i energiklassen A, som dog ikke er i den allerhøjeste del af spekteret, og derudover er AEG BEB230010M en enkel ovn, der er let i brug.

Kontrolpanelet findes foran på modellen, og det udgøres af 2 simple knapper, der giver et meget stilsikkert og minimalistisk udtryk.

Større bageplader

Eftersom AEG BEB230010M er en stor ovn, så kommer ovnen også med XL-bageplader, som er 20 procent større end normalt. Det gør, at ovnen bliver mere effektiv, da man så ikke behøver at bage ad flere omgange.

Selv når man bager med flere plader ad gangen eller har med store portioner at gøre, så sikrer AEG BEB230010M, at varmetilførslen bliver både jævn, stabil og præcis med Surround Cook, der er en unik blæserteknologi. Man kan derfor bage med op til 3 plader ad gangen, og for at være helt sikker på en jævn afbagning så findes der et ekstra varmelegeme i ovnen. AEG BEB230010M tilbyder også flere forskellige tilberedningsmuligheder, som blandt andet inkluderer varmluft, over-/undervarme, lavtemperaturstegning, grill og intervalgrill.

Let at holde ren

Hvis man ønsker en ovn med minimal rengøring, så vil AEG BEB230010M være en rigtig god ide. AEG BEB230010M er nemlig let at holde ren på flere måder, og for det første har ovnen Anti-Fingerprint, som gør, at ovnen ikke hurtigt bliver synligt snavset på ydersiden.

AEG BEB230010M kommer også med EasyClean emalje indvendigt med katalytisk belægning, hvilket gør ovnen mere resistent over for fedt og snavs.Læg også mærke til at her er tale om en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets design. Derfor er målene meget vigtige, for der skal kunne være plads til modellen i køkkenet. Se alle mål under nøgleoplysninger længere nede.  

AEG BEB230010M – mål
🌀 Indbygningshøjde, maksimum: 59 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovægt: 33,5 kilo
🌀 Bruttovægt: 34,5 kilo 

AEG BEB230010M – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
🔴 Energiforbrug ved varmluft: 0,88 kWh
🔴 Selvrens: Ja, EasyClean med katalytisk belægning
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved AEG BEB230010M:
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 Energiklasse A
🔵 Enkel og stilren ovn
🔵 Surround Cook for bedre tilberedning
🔵 Let at holde ren med EasyClean emalje og Anti-Fingerprint


Voss IEL600RF 

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 

Voss IEL600RF 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en større test af udvalgte ovne, hvor også flere ovne fra Voss er inkluderet. Det indebærer også modellen Voss IEL600RF, der sammen med de øvrige modeller er blevet testet på udvalgte parametre, hvorefter der er givet en samlet score og vurdering.

Voss IEL600RF klarer sig generelt rigtig godt i Tænks test, og derfor modtager modellen en god bedømmelse fra de danske eksperter.

Ovnrum på 71 liter

Denne model hører til de større ovne, når det kommer til kapaciteten, for denne model har et ovnrum på 71 liter, hvilket er meget. Det tillader, at man både for eksempel kan tilberede store stege eller have flere plader i ovnen samtidig.

Voss IEL600RF er dermed en energieffektiv ovn, da man ikke behøver bage ad flere omgange ved for eksempel bagning af muffins eller småkager, og eftersom ovnen kommer i energiklasse A, så bruger ovnen ikke meget strøm. Denne model er skabt til at kunne have hele 3 plader inde i ovnen på samme tid. 

Effektiv med Surround Cook og Hot Air

En af de funktioner, som især gør Voss IEL600RF effektiv, er Surround Cook-systemet, som forbedrer ovnens blæserteknologi og fungerer ved at kunne fordele varmen ordentligt rundt i ovnen.

Surround Cook sikrer også en stabil og præcis temperatur, således at varmen fordeles ensartet og jævnt – det gør, at alle sider og ender af maden får samme tildeling af varme.

Voss IEL600RF kommer desuden med Hot Air-systemet, der også arbejder med varmetilførslen til maden samtidig med, at Hot Air sikrer en mærkbar energibesparelse – i samspil med varmluft kan man nemlig reducere temperaturen med op til 20 grader.

Enkel ovn

Voss IEL600RF er en enkel ovn i flere henseender – den er nemlig udstyret med basis-tilberedningsfunktionerne såsom varmluft, grill, over-/undervarme, undervarme samt en optøningsfunktion, og så er designet meget både simpel og enkelt. Kontrolpanelet udgøres nemlig blot af 2 drejeknapper.

Voss IEL600RF er desuden udstyret med katalytiske belægninger med EasyClean emalje, som gør, at denne ovn er delvist selvrensende.Læg mærke til at her er tale om en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets design. Derfor er målene meget vigtige, for der skal kunne være plads til modellen i køkkenet. Se alle mål under nøgleoplysninger længere nede.

Voss IEL600RF – mål
🌀 Indbygningshøjde, maksimum: 59 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovægt: 34 kilo
🌀 Bruttovægt: 35 kilo

Voss IEL600RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
🔴 Energiforbrug ved varmluft: 0,88 kWh
🔴 Selvrens: Ja, EasyClean med katalytisk belægning
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordele ved Voss IEL600RF:
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 Stor ovn, der kan bage med 3 plader ad gangen
🔵 Hot Air og Surround Cook for optimal tilberedning
🔵 Energiklasse A
🔵 Enkel ovn med de basale tilberedningsfunktioner 


Om Electrolux

Svenske Electrolux blev grundlagt i 1910 under navnet ”Elektromekaniske AB”, og i 1919 fik virksomheden sit nuværende navn – blot med en anden stavning: ”Elektrolux”. Først i 1957 ændredes stavemåden, og ”Elektrolux” blev til ”Electrolux”. Siden stiftelsen har mærket bredt sig udover Sveriges grænser og er blevet verdenskendt, blandt andet med 22 fabrikker i Europa, hvor kvalitetsprodukterne bliver produceret.

I Danmark har Electrolux hovedsæde i Fredericia, hvor hovedparten af de 120 ansatte arbejder. På verdensplan har Electrolux dog knap 60.000 medarbejdere.

Denne artikel handler om Electrolux-ovne, men Electrolux producerer også mange andre produkter, blandt andet køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, støvsugere, emhætter, vaskemaskiner og tørretumblere.

Electrolux sælger endvidere produkter til både privatpersoner og virksomheder, som for eksempel storkøkkener, og efterhånden har virksomheden også opkøbt en række af de konkurrerende mærker såsom AEG, Voss og Zanussi. På årsbasis sælger Electrolux mere end 40 millioner produkter i 150 lande.

Electrolux’s første salgssucces var en støvsuger, og sidenhen er netop støvsuger-området blevet et af de områder, hvor Electrolux både fokuserer og er førende. Electrolux’s produktsortiment udvides dog hele tiden, og nu omfatter det også plæneklippere og motorsave.

Electrolux er i dag en stor aktør på den europæiske handels- og forbrugerscene med et stort antal ansatte, og derfor er virksomheden også opmærksomme på bæredygtighed og miljø. Læs mere om Electrolux’s værdier og grundlag på deres hjemmeside her eller læs meget mere om alle mærkets ovne her.

Electrolux-logo


Sådan aflæser du energimærket

Når man anskaffer sig en ny ovn, er det fornuftigt at kigge en ekstra gang på ovnens energimærke, før man vælger sin model. Energimærkningsordningen er blandt andet til for forbrugerne, og ordningen er obligatorisk og gælder alle former for hvidevarer, elpærer, tv og klimaanlæg – herunder også ovne. Afhængig af produkttype vil energimærket se lidt forskelligt ud fra gang til gang, men det vil altid være genkendeligt på klassificeringen i bogstaver inddelt i farver.

EnergimaerketSparenergi.dk skriver, at energimærket på ovnen fortæller, hvor miljøvenlig modellen er, og hvor højt eller lavt et energiforbrug, ovnen har. Det gælder både, hvis man skal investere i en gasovn eller en el-ovn.

På mærket er der øverst oplyst, om der er tale om en el-ovn eller en gasovn og herunder hvor meget strøm, ovnen bruger om året – det kommer netop til udtryk som en farve-klassificering på en skala, der går fra A+++ i toppen til D i bunden. For en overskueligheds skyld er de bedste klasser i grønne farver (de mørkegrønne er de bedste), de mellemste gule og de dårligste røde.

Herunder vil der på ovnens energimærke være nogle bokse. Boksen til venstre vil oplyse om volumen af ovnrummet, altså ovnens størrelse. Boksen til højre vil oplyse om energiforbruget ved en traditionel opvarmning (for eksempel over-/under-varme) samt energiforbruget ved brugen af varmluft. Varmluft-ikonet er genkendeligt med et udseende, der mest af alt ligner er propel eller vingerne på en vindmølle.

Stor økonomisk forskel på energiklasser

Sparenergi.dk anbefaler, at man går efter en ovn, der minimum er i energiklasse A eller meget gerne bedre – det vil sige A+ eller A++. Der findes også ovne i klassen A+++, men der er tale om meget få.

Ved at investere i en god energiklasse er der nemlig også penge at spare for forbrugeren. Som eksempel vil en ovn på 65 liter i energiklasse B forbruge 1,09 kWh/brug, mens en ovn i samme størrelse i energiklasse A++ vil forbruge 0,51 kWh/brug. Rundt regnet forbruger ovnen i B-klassen over dobbelt så mange kWh/brug som ovnen i A++-klassen.

I kroner vil en ovn i energiklassen B for eksempel koste 2,2 kroner pr. brugsgang, mens en ovn i energiklasse A+ kun koster 1,3 kroner pr. brug. Så forskellen er til at få øje på.


Gode råd: Sådan rengør du din ovnrengoeringsmidler

En flittig brug af ovnen kan ikke undgå at medføre skidt og snavs i ovnrummet. Når der steges og bages, så kommer der os og røg, af og til løber der saft ud, og madrester falder ned i bunden.

Hvis du gerne vil holde din ovn ren, så bør du rense den grundigt omkring hver anden måned. Der er mange måder, hvorpå man kan rengøre sin ovn, og i det følgende gennemgår vi forskellige metoder:

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har en ovn med en helt almindelig emalje, så fortæller både Klikk.no og det danske forbrugerråd Tænk, at brun sæbe er vejen frem. Start dog med forsigtigt at skrabe overskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud. Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en gammel opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner. Sæt herefter ovnen på 100 grader og vent på, at sæben bobler, og sluk herefter ovnen igen.

Lad ovnen køle helt af igen, og vask herefter ovnrummet med varmt vand og tør efter med en tør klud. Det er vigtigt, at alle sæberesterne fjernes, så for en sikkerheds skyld kan du herefter igen sætte ovnen på 200 grader og lade den stå i omkring 10 minutter igen. Køl herefter ovnen ned og vask efter igen.

Husk endelig at ovne med non-stick-belægning kan være følsomme over for rengøringsmidler. Bruger man rengøringsmidler, som ikke er egnet til brug i ovnen, kan belægningen blive ødelagt. Læs derfor altid grundigt på etiketten inden du køber midlet.

Husk også at ovne med ru emalje (ofte selvrensende ovne) ikke tåler brun sæbe (se nedenfor).

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Flere ovne har ru emalje i stedet for den glatte variant. Tænk skriver, at ovne med ru emalje ofte vil være selvrensende ved høje temperaturer, og derfor tåler de hverken ovnrens eller brun sæbe. Er ovnen meget snavset, så start med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Smør herefter ovnens sider med en blanding af vand og opvaskemiddel og lad det sidde en times tid.

Efter en time tager du en opvaskebørste, skurer ovnens sider med børsten og vasker efter med varmt vand. For at fjerne det sidste sidste skidt kan du herefter påbegynde ovnens selv-renselsessprogram, som gerne skal køre i et par timer.

Glaslågen

Pas godt på glasruden som hverken må få slag eller blive udsat for slibende rengøringsmidler, selv om de fleste glasruder er meget tykke og hærdede. Klikk.no skriver, at der er flere metoder, hvorpå du kan få glasdøren ren igen, for glasset er noget af det, som bliver hurtigst snavset. Start med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og afmontér gerne ruden hvis det er muligt. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel eller brun sæbe på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses.

Efter den halve time skal du blot tørre glasset med en fugtig klud. Du kan også bruge en skurebørste tilsat eddike og natron på glasset eller endda gnide ståluld tilsat opvaskemiddel mod glasset – pas dog på med denne metode, for ståluldet kan lave skader på glasset. Mange glasruder kan også tåle opvaskemaskine.

Ristene

Som oftest vil man kunne nøjes med at lægge ristene i blød i en opvaskebalje med sæbevand eller komme dem en tur i opvaskemaskinen. Har man en ovn, hvor ristene ikke kan tages ud, kan man vaske dem med en svamp med sæbevand og eventuelt stryge dem med ståluld.

Har man udtagelige riste, og er sæbevandet ikke nok, så skriver Tænk, at man som alternativ kan komme det stride snavs til livs ved at smøre risten ind i brun sæbe og herefter pakke den ind i husholdningsfilm i en halv time. Eftersom ristene ofte er lavet af rustfrit stål, så kan de godt tåle en lidt hårdhændet behandling, så du kan også eventuelt bruge en stålsvamp til at fjerne fastbrændt skidt, som ikke ellers kan gå af. 

Bagepladerne

Norske Side2.no har nogle forskellige tricks til, hvordan du får dine bageplader helt rene, hvis det ikke fungerer med almindeligt vand og sæbe.

Brun sæbe er altid en klassiker, når det kommer til rengøring, så prøv gerne at smøre pladen ind i brun sæbe og sæt den ind i en 100 grader varm ovn. Her skal den stå i cirka et kvarter, hvorefter snavset løsner sig.

Du kan også forsøge dig med eddike – her skal du hælde eddike i pladen således, at det dækker bunden.

Varm ovnen op til 50 grader og sæt pladen ind. Tjek herefter med jævne mellemrum hvornår snavset begynder at løsne sig. Bagepulver er endnu en naturlig løsning uden kemi, som kan anvendes: Bland et par skefulde bagepulver med vand og smør blandingen udover pladen. Lad pladen stå kold i 12 timer og vask den op som sædvanligt.

Et sidste trick, som Side2.no nævner, er det mest alternative og involverer cola. Det handler om misfarvede bageplader, og det er helt simpelt: hæld blot colaen udover bagepladen og lad den stå i et par timer – vask den herefter op som normalt.

Toppen af komfuret

Hvis man har et helt komfur med kogeplade øverst, er det også vigtigt at rengøre disse overflader. Klikk.no skriver, at man bør undgå at bruge almindeligt opvaskemiddel, da det har en tendens til at danne et usynligt lag film, som kan give misfarvninger til glaskeramiske komfurer.

Man bør heller ikke bruge skure- eller slibemidler. I stedet bør man først fjerne alt overskydende snavs med en skraber og herefter en fugtig klud. Særligt genstridige tilsmudsninger kan også fjernes ved at lade brun sæbe sidde i nogle minutter. Har man et keramisk komfur, kan man også købe special-rengøringsmiddel til denne belægning.

Pyrolyse

Det lyder som nævnt lidt fremtid-sagtigt med en ovn, der kan rense sig selv, men ikke desto mindre er det det, en pyrolyse-ovn kan.

Dinside.no skriver, at pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme. Pyrolyseprocesser finder ofte sted på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, men nu også i hjemmeovnen.

I ovnen i hjemmet fungerer pyrolysen ved, at man først starter pyrolyse-programmet. Herefter varmer ovnen op til omkring 500 grader, og den høje temperatur sørger så for at brænde alt skidt og snavs til aske.

Efter endt program åbnes lågen, og skidtet, som nu er blevet til aske, kan let tørres væk med en klud – og så er ovnen helt ren igen. Husk dog at være opmærksom på at meget høje temperaturer også kræver meget energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte.

Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid pyrolysen tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og 3 timer. Den lange tid sørger for, at ovnen bliver renset så grundigt som muligt. Temperaturen bliver ekstremt høj inde i ovnrummet, når programmet kører, og derfor har de fleste ovne også en sikkerheds-låsningsfunktion under rengøringen, der sørger for, at lågen ikke kan åbnes.

De meget høje temperaturer er nødvendige for, at alt snavs og skidt indeni ovnrummet bliver til aske.

På grund af de høje temperaturen frarådes det, at man forlader hjemmet under pyrolysen. Men når man befinder sig i samme hus som en tændt pyrolyse-funktion, så vil man ofte kunne opleve både røg- og lugtgener. Nogle af disse stoffer –  blandt andet formaldehyd – kan være sundhedsskadelige, så derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud, og meget gerne både under og efter pyrolyse-programmet. Er det muligt, kan man også opholde sig i et andet rum imens.

Husk også at fjerne inventar fra ovnen, inden man slår pyrolyse-funktionen til. Det gælder både pander og gryder men også ovnens medfølgende riste og bageplader, som ofte ikke vil kunne tåle de meget høje temperaturer.

Har man ikke en ovn med pyrolyse, giver Dinside.no også et par bud på, hvordan man med små tricks kan få en renere ovn-bund, som er den overflade i ovnen, der typisk vil blive mest tilsmudset. Her anbefales bagepulver også, men her skal det strøs rundt på bunden af ovnen sammen med lidt vand. Bagepulveret kan nemlig løsne skidt og smuds, så det lettere kan skrabes ud. Man kan også vælge at bruge noget så naturligt som en citron. Del citronen i to halve og gnid dem mod bunden i ovnen og især over fastbrændte tilsmudsninger. Lad det virke et par minutter og skrub herefter med en skuresvamp.

Det sidste trick er måske også det letteste for at holde ovn-bunden ren – læg aluminiumsfolie i bunden under tilberedningen, for så ender madrester og fedt der i stedet og ikke i selve ovnen.

Pas på den effektive kemi

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus. Resultatet vil givetvis blive godt, men pas på den farlige kemi, for det er nødvendigt med beskyttelsesudstyr og meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning.


Inspiration til tre gode ovnretter

Ovnen kan bruges til rigtig mange formål, men ofte tager mange sig i at tilberede de samme retter igen og igen. Hvis man ønsker lidt ny inspiration til aftensmaden, så tilbyder Arla en lang række opskrifter til gode ovnretter.

Hvis du ikke har tålmodighed til at lede alle retterne på Arlas hjemmeside igennem, men vil du gerne prøve noget nyt og anderledes, så kan du forsøge dig med en af følgende opskrifter, som får særligt gode anmeldelser af læserne. Både billeder og opskrifter er fra Arlas hjemmeside:

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Yoghurtmarineret kylling
Ingredienser (4 pers):
6 rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)

1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
Græsk inspireret yoghurt 2%
400 g rensede stikkelsbær
3 spsk flydende honning
200 g pillede skalotteløg i hele og halve
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Yoghurtdressing:
3 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
Græsk inspireret yoghurt 2%
1 spsk flydende honning
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
200 g grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade
50 g grofthakkede peanuts
1 dl fintklippet purløg

Sådan gør du:
– Fjern skindet fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt
– Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om
– Dryp med honning og drys med salt og peber
– Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen i 45 minutter ved 225°C

Yoghurtdressing:
– Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til
– Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg
– Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg

Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk. friskpresset citronsaft på vindruerne.

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Canelloni med spinat og svampe

Cannelloni
Ingredienser (4 pers):
Cannelloni

15 g smør
200 g champignoner i skiver
2 små finthakkede fed hvidløg
250 g optøet frossen helbladet spinat
4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
1 frisk lasagneplade (ca. 200 g)
1 æggehvide
2 store tomater i små stykker (ca. 200 g)
100 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%

Spidskålssalat
300 g fintsnittet spidskål
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 spsk eddike
1 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
– Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande
– Svits champignon og hvidløg i ca. 2 min
– Kom spinat i en sigte og pres væden af
– Bland spinat i grøntsagerne og steg i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme
– Tilsæt 1 dl pastasauce, salt og peber, og smag til
– Del lasagnepladen i 2 lige store stykker (ca. 14 x 55 cm)
– Læg pladerne på et vådt viskestykke og pensl med æggehvide
– Del hver plade i 4 lige store stykker, så du i alt har 8 stykker (ca. 14 x 14 cm)
– Fordel fyldet på den penslede side, på de 8 stykker og rul dem sammen
– Læg de 8 cannelloni i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og fordel tomaterne over
– Fordel resten af pastasaucen over, drys med ost og bag retten midt i ovnen
– Bages ca. 25 min. ved 225°C

Spidskålssalat:
– Vend spidskål, rødløg, eddike og citronsaft sammen
– Fordel spidskålssalaten på et fad og drys med salt og peber

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Fyldte squash med ost

Fyldte-squash
Ingredienser (4 pers):
4 mellemstore grønne squash (ca. 700 g)
½ tsk groft salt
½ dl friskpresset citronsaft
1 porre (ca. 150 g)
1 dl hakket frisk dild
2 spsk hakket frisk bredbladet persille
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
200 g løse ris, parboiled (ca. 2½ dl)
4 spsk pinjekerner
15 g smør
2 små knuste fed hvidløg
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Sådan gør du:

Squash:
– Vask de 4 squash og flæk dem på langs
– Fjern kernerne og kassér dem – brug en lille skarp kniv eller skrab med en ske
– Læg de halve squash i et ovnfast fad eller bradepande

Fyld:
– Krydr de 4 squash med salt og dryp citronsaft på
– Skyl porren og hak den fint
– Bland porre og krydderurter med små tern tomat, rå ris, pinjekerner, små klatter smør og knust hvidløg
– Krydr med salt og peber
– Kom fyldet i squashene
– Dæk fadet med alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre
– Drys osten over squashene
– Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen, til osten er gylden
– Server brød til

Bagetid:
– Sæt retten i en kold ovn
– Indstil på 175° og bag i ca. 1 time
– Herefter drysses der ost på og retten gratineres ved 250°C i 10 minutter

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Electrolux ovne er bedst i test?

Electrolux EOB100X

🔍 Hvordan testes Electrolux ovnene?

Ovnene vurderes ud fra, hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Disse testkilder har vi anvendt i Electrolux ovn testen:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 17 indbygningsovne. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪 
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget en test blandt 7 indbygningsovne. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Testfakta.se 🇸🇪
Svensk testsite der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stege-evner, selv-renselse, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Vi har set nærmere på en ovn samt en kombiovn fra Electrolux for at finde ud af, hvad forbrugerne mener om de to modellerElectrolux EVY7800AOX og Electrolux EOP605X. Hvis du ønsker at læse brugernes anmeldelser af køleskabet, kan du klikke ind her på WhiteAway.com eller her på Skousen.dk.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse