Electrolux ovn test – find de bedste Electrolux-ovne her

0

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af ovne fra mærket Electrolux, hvor eksperter har gennemgået ovnene en for en for at kunne vurdere, hvilke Electrolux-modeller der er de bedste.

Udover Electrolux ovnene har vi også medtaget andre testvindende ovne fra andre mærker for at vise, hvilke alternativer til Electrolux som er værd at overveje. Det drejer sig om ovne fra Siemens og Bosch.

Modellerne i denne artikel er af to typer: Enten indbygningsovne, som er skabt til at være en integreret og indbygget del af køkkenet, eller hele komfurer som skal stå alene. Dette er angivet ved hver model.

Vi gennemgår forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt det svenske testsite Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Electrolux ovn test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste Electrolux ovne samt et par alternativer
🔸 Guide til at aflæse energimærket korrekt
🔸 Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
🔸 Inspiration til gode ovnretter
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Electrolux EOB100X

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Godt køb hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.491,00 Kr. 0,00 Kr. 2.491,00 Kr. Læs mere
2.491,00 Kr. 0,00 Kr. 2.491,00 Kr. Læs mere
2.591,00 Kr. 0,00 Kr. 2.591,00 Kr. Læs mere
2.591,00 Kr. 0,00 Kr. 2.591,00 Kr. Læs mere
3.351,00 Kr. 0,00 Kr. 3.351,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EOB100X er elegant at se på i et flot design i rustfrit stål. Modellen vil være et passende valg til større husholdninger, der også er bevidste om økonomien. Electrolux EOB100X er af typen indbygningsovn.

Stor men prisvenlig

Electrolux EOB100X har masser af kvalitet og funktioner, selv om modellen også hører til i den prisvenlige ende af skalaen. En af de interessante aspekter ved Electrolux EOB100X er ovnens størrelse med en kapacitet på hele 72 liter, hvilket betyder, at ovnen med fordel kan bruges i store familier. Til trods for den store størrelse er ovnen ikke dyr i drift, idet ovnen er i energiklasse A, som ligger i den gode og energivenlige ende lige under A+ og A++ (der findes stort set ingen ovne med A+++).

Mange tilberedningsmuligheder

Når det kommer til bage-/stege-muligheder, så har Electrolux EOB100X rigtig mange tilberedningsmuligheder. Modellen er blandt andet udstyret med over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill, som hver især passer til en speciel brug. For eksempel sikrer varmluft en ensartet temperatur, mens lavtemperaturstegning er fordelagtig til at tilberede stege, og grill sørger for sprøde flæskesvær. Electrolux EOB100X kommer desuden med brugervenlige drejeknapper, og man slipper for synlige fedtefingre på ovnens overflader med Anti FingerPrint.

Let, manuel rengøring

For at gøre især rengøringen på Electrolux EOB100X så let som mulig, er modellen udstyret med et flytbart varmelegeme, således at man kan flytte varmelegemet øverst oppe, når der skal gøres rent. Dertil kan man skille ovnlågen ad uden værktøj, og glassene kan fjernes enkeltvis. Man kan også tage ovnlågen helt af, hvilket vil gøre rengøringen lettere.

Så snart ovnen tændes, startes det aktive kølesystem også, som både sikrer, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, og at de elektroniske komponenter holdes kolde, så sikkerheden på Electrolux EOB100X har også været et vigtigt aspekt fra producentens side. Endvidere forefindes der en børnesikring af ovnlågen, så man roligt kan tage børnene med i køkkenet.

Da Electrolux EOB100X er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene. Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵
Prisvenlig model
🔵 Kapacitet på 72 liter
🔵 Energivenlig model i energiklasse A
🔵 Mulighed for blandt andet varmluft, over-/under-varme og grill
🔵 Anti-FingerPrint værner mod fingeraftryk

Nedenfor kan du se en præsentation af Electrolux EOB100X og dens funktioner:


Electrolux EOB100W

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.610,00 Kr. 0,00 Kr. 3.610,00 Kr. Læs mere
3.710,00 Kr. 0,00 Kr. 3.710,00 Kr. Læs mere
3.710,00 Kr. 0,00 Kr. 3.710,00 Kr. Læs mere
4.095,00 Kr. 0,00 Kr. 4.095,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EOB100W er ligeledes blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, og Electrolux EOB100W får en fin placering i toppen af testen. Læg mærke til at Electrolux EOB100W er en indbygningsovn, og den hvide farve gør, at denne model vil passe godt ind i lyse køkkener.

Kapacitet på 72 liter

Electrolux EOB100W hører til blandt de indbygningsovne, der har de største ovnrum. Kapaciteten hos Electrolux EOB100W er på 72 liter, hvilket betyder, at man både kan tilberede enkelte store stege eller flere plader ad gangen. Electrolux EOB100W er dermed et godt valg for store familier på 5+ medlemmer. Trods sin størrelse ligger Electrolux EOB100W energimæssigt pænt i energiklasse A, og det gælder også for prisen, hvor Electrolux EOB100W ligger i den lave ende af prisskalaen.

Kvalitetsovn

Der er ingen tvivl om, at Electrolux EOB100W er en kvalitetsovn, som kan bruges til mange forskellige opgaver. Med mulighed for både over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill er der en funktion, der passer til hver type ret, og især varmluften er veludviklet med det unikke UltraFanPlus-varmluftsystem, som sørger for at fordele varmen helt jævnt ud. Brugervenligheden på Electrolux EOB100W er også høj, og det er let at styre og indstille Electrolux EOB100W via velfungerende og enkle drejeknapper.

Let at gøre ren med håndkraft

Electrolux EOB100W er ikke udstyret med en selv-renselsesfunktion, men til gengæld er den let at gøre ren manuelt. Det skyldes ikke mindst den aftagelige dør, som kan afmonteres helt uden værktøj, hvorved man bedre kan komme til, samt det flytbare varmelegeme i toppen af ovnen. Electrolux EOB100W har desuden et aktivt kølesystem, som sørger for at holde en lav temperatur uden på ovnen. For at sikre de mindste mod uheld er modellen udstyret med en børnesikring af ovnlågen, som kun kan åbnes ved at trykke sikringen ind med den ene hånd, mens man åbner lågen med den anden.

Som nævnt er Electrolux EOB100W en indbygningsovn, så der skal lægges mærke til målene. Electrolux EOB100W måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100W:
🔵
Kapacitet på 72 liter
🔵 Med flere funktioner, herunder varmluft
🔵 UltraFanPlus-varmluftsystem sørger for jævn temperatur
🔵 Energivenlig i energiklasse A
🔵 Med aktivt kølesystem, som holder overfladen kølig


Electrolux EOP601X

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOP601X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.909,00 Kr. 0,00 Kr. 4.909,00 Kr. Læs mere
4.909,00 Kr. 0,00 Kr. 4.909,00 Kr. Læs mere
4.959,00 Kr. 0,00 Kr. 4.959,00 Kr. Læs mere
5.009,00 Kr. 0,00 Kr. 5.009,00 Kr. Læs mere
5.009,00 Kr. 0,00 Kr. 5.009,00 Kr. Læs mere

 

Med en kapacitet på hele 72 liter vil Electrolux EOP601X passe godt ind i en stor familie med 5+ medlemmer, og med en stor familie vil der også være behov for mange tilberedningsmuligheder – og her står Electrolux EOP601X rigtig stærkt.

Mange tilberedningsmuligheder

Netop noget af det mest bemærkelsesværdige ved Electrolux EOP601X er ovnens mange forskellige funktioner, når det kommer til tilberedningen. Der er både mulighed for de typiske over-/under-varme, varmluft og grill, men også fugtig varmluft (sparer energi, når man bager tørt bagværk), pizza-funktion (sikrer sprød bund), kød (til nænsom stegning) samt en holde-varm-funktion, der sikrer, at maden ikke bliver kold. Derudover er ovnen ydermere udstyret med en optøningsfunktion, der kan tø frosne madvarer op. Dermed er det tydeligt, at Electrolux EOP601X vil være et godt valg, hvis man har brug for mange lidt anderledes funktioner end de typiske par stykker.

Intelligent ovn

Electrolux EOP601X er en yderst intelligent ovn, og det kommer blandt andet til udtryk ved, at ovnen selv kommer med automatiske temperaturforslag i forhold til det valgte program. Er man derfor i tvivl, kan man roligt lade sig guide af ovnen selv.

Derudover medfølger der også et stegetermometer, som sikrer veltilberedte retter hver gang, men også stegetermometeret er intelligent: Termometeret har nemlig en autosluk-funktion, der betyder, at når den indstillede kernetemperatur er nået, så slukkes ovnen automatisk. Ligeledes slukker ovnen også helt selv efter en forudbestemt tid, hvis man har glemt at slukke den. Derudover kommer modellen desuden med et elektronisk ur med både optælling, minut-ur og automatisk start-stop, som sikrer en bedre overskuelighed.

To pyrolyse-programmer

Med indbygget pyrolyse-funktion klarer Electrolux EOP601X selv rengøringen af ovnrummet for dig. Electrolux EOP601X er dog udstyret med hele to pyrolyse-programmer, så man har muligheden for at rense ovnen på to niveauer: intensivt og langt program. Som en ekstra service kan man slå påmindelses-funktionen til, således at ovnen selv indikerer, når det er tid til at rengøre ovnen med pyrolysen. Udseendemæssigt er Electrolux EOP601X også faldet heldigt ud, for ovnen er i sig selv flot i et pænt design i rustfrit stål. For et ekstra stilrent design har modellen pop-ud-knapper, som kan trykkes ind, så de ikke ødelægger det nydelige udseende.

Electrolux EOP601X er en indbygningsovn, så husk derfor at lægge godt mærke til målene. Electrolux EOP601X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOP601X:
🔵
Kapacitet på 72 liter
🔵 Ni tilberedelses-funktioner, herunder specialfunktion til pizza, kød og holde-varm
🔵 Intelligent model, der selv foreslår temperatur
🔵 Inklusiv stegetermometer med autosluk
🔵 To pyrolyse-funktioner til rengøring

Nedenfor kan du se en præsentation af Electrolux EOP601X og dens funktioner:


Electrolux EKK6050AOW

Populær blandt brugerne

gaskomfur electrolux-ekk6050aow

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.295,00 Kr. 0,00 Kr. 4.295,00 Kr. Læs mere
4.395,00 Kr. 0,00 Kr. 4.395,00 Kr. Læs mere
4.395,00 Kr. 0,00 Kr. 4.395,00 Kr. Læs mere
5.182,00 Kr. 0,00 Kr. 5.182,00 Kr. Læs mere
5.182,00 Kr. 0,00 Kr. 5.182,00 Kr. Læs mere

 

Ikke alle de Electrolux-ovne, vi har taget med i denne artikel, har været undersøgt i eksperternes forskellige tests. Det tæller blandt andet modellen Electrolux EKK6050AOW. Vi har alligevel taget denne model med, idet den har fået rigtig gode anmeldelser af brugerne. Markedet for ovne og komfurer er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de officielle tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. Brugerne selv fremhæver især modellens udseende, brugervenlighed og tilberedningsevner, og Electrolux EKK6050AOW får også 4,8 ud af 5 stjerner på sitet Whiteaway.com.

Helt gaskomfur

I modsætning til de fleste andre modeller i denne artikel, som er indbygningsovne, så er Electrolux EKK6050AOW et helt komfur med både kogezoner og ovn. Electrolux EKK6050AOW er et gaskomfur, og det leveres med gastilslutning til flaskegas men med mulighed for at kunne omstille det til naturgas eller bygas. Med Electrolux EKK6050AOW er der mange muligheder for at tilberede forskellige retter, da komfuret både har 4 kogezoner og en ovn med en kapacitet på hele 72 liter. Ovnen har op til flere tilberedningsmuligheder, som blandt andet tæller over-/undervarme og varmluft.

Enkelt men godt

Electrolux EKK6050AOW er et simpelt komfur uden mange ”smarte” funktioner. Til gengæld bemærker brugerne selv, at Electrolux EKK6050AOW er god til at tilberede forskellige retter, og det passer til langt de fleste dagligdagsbehov. Desuden varmer både kogezoner og ovn hurtigt op. Udseendet er en anden faktor, som brugerne også fremhæver, og Electrolux EKK6050AOW har et pænt design i en hvid nuance. Ovnlågen er stor og gennemsigtig, så det er let at følge med i tilberedningsprocessen. De flere lags ovnglas gør også, at glasset ikke bliver brændende varmt udenpå.

Kan justeres efter behov

For at skabe den bedst mulige ensartethed i køkkenet er det muligt at justere højden på Electrolux EKK6050AOW i forhold til bordpladen, således at en perfekt arbejdshøjde opnås. Der medfølger både 1 bradepande, 2 bageplader og en rist med modellen, som let kan opbevares i den indbyggede og rummelige magasinskuffe. Også sikkerheden er der taget hånd om med både børnesikring på lågen og et aktivt kølesystem.

Electrolux EKK6050AOW er et fritstående komfur og har målene 94 cm (maks. højde), 60 cm (b), 60 cm (d).

Udvalgte fordele ved Electrolux EKK6050AOW:
🔵
Helt gaskomfur med 4 kogezoner og en ovn
🔵 Mange tilberedelsesmuligheder, herunder varmluft
🔵  Model med omtanke for sikkerheden
🔵 Justerbar højde
🔵 Med indbygget magasinskuffe


VOSS-Electrolux ELK23020HV

Populær blandt brugerne

VOSS-Electrolux ELK23020HV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.049,00 Kr. 0,00 Kr. 4.049,00 Kr. Læs mere
4.049,00 Kr. 0,00 Kr. 4.049,00 Kr. Læs mere
4.319,00 Kr. 0,00 Kr. 4.319,00 Kr. Læs mere
5.115,00 Kr. 0,00 Kr. 5.115,00 Kr. Læs mere
5.115,00 Kr. 0,00 Kr. 5.115,00 Kr. Læs mere

 

VOSS-Electrolux ELK23020HV hører også til de modeller, som ikke er blevet testet af eksperterne. Vi har dog stadig valgt at tage modellen med i vores artikel, idet brugerne på sitet Whiteaway.com er særdeles glade for modellen. Brugerne fremhæver især brugervenligheden og modellens hurtige opvarmning, og i alt får VOSS-Electrolux ELK23020HV 4,7 ud af 5 stjerner på Whiteaway.com. Markedet for ovne og komfurer er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de officielle tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Komfur med stor ovn

VOSS-Electrolux ELK23020HV er et helt komfur med både keramiske kogezoner og en ovn, der kan rumme hele 72 liter. Dermed vil VOSS-Electrolux ELK23020HV være et godt valg for den store husholdning. Man kan med fordel tilberede flere retter ad gangen i flere lag på VOSS-Electrolux ELK23020HV, da modellen blandt andet har et velfungerende varmluftssystem, som sørger for en jævn temperatur i hele ovnrummet.

Udnyt varmen

VOSS-Electrolux ELK23020HV er at finde i energiklasse A, hvilket er i den gode ende, men der er også tiltag, du selv kan gøre på VOSS-Electrolux ELK23020HV for at spare på energien. Udover at udnytte varmluften og tilberede flere retter samtidig, så har hver af de fire kogezoner en restvarmeindikator, som hjælper med at få mest ud af varmen. Udover at udnytte denne varme er komfuret i den modsatte ende udstyret med et aktivt nedkølingssystem, som sørger for at holde de udvendige flader kølige, mens ovnen er i brug. Lågen er desuden en IsofrontPlus-låge, og denne teknologi sørger også for at holde lågen så kølig, at den udvendige temperatur ikke overstiger 50 grader.

Let rengøring

Flere af brugerne nævner selv, at det er rigtig let at gøre VOSS-Electrolux ELK23020HV ren. Det skyldes ikke mindst den glatte overflade på komfuret. Det indbyggede rengøringssystem sørger for en lettere rengøring, og knapperne er udformet som pop-ud-knapper, som kan trykkes ind, når de ikke bruges. Dette sikrer en mere jævn overflade og lettere rengøring. Knapperne kan endog trykkes ind under brug også, hvorved stænk fra fedt og madrester omkring knapperne undgås.

VOSS-Electrolux ELK23020HV er et fritstående komfur og måler 94 cm (maks. højde), 60 cm (b), 60 cm (d).

Udvalgte fordele ved VOSS-Electrolux ELK23020HV:
🔵
Helt komfur med fire kogezoner og ovn
🔵 Stor ovn med en kapacitet på 72 liter
🔵 Energivenlig i energiklasse A
🔵 Med restvarme-indikator på kogezonerne
🔵 Med IsoFront Plus der sikrer lav udvendig temperatur


VOSS-Electrolux ELK23320RF

Populær blandt brugerne

VOSS-Electrolux ELK23320RF

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.368,00 Kr. 0,00 Kr. 9.368,00 Kr. Læs mere

 

Vi har valgt at tage modellen VOSS-Electrolux ELK23320RF med i denne artikel, selv om modellen ikke er blevet testet af eksperterne i udførlige undersøgelser. Til gengæld er denne model virkelig populær blandt brugerne, blandt andet på sitet Whiteaway.com, hvor det især er modellens generelle kvalitet, helhedsindtryk, intelligens og medfølgende stegetermometer, som fremhæves. VOSS-Electrolux ELK23320RF scorer 4,6 stjerner ud af 5 på Whiteaway.com. Markedet for ovne og komfurer er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de officielle tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Stort komfur

VOSS-Electrolux ELK23320RF kommer som et helt glaskeramisk komfur, der har ovn for neden og kogeplade øverst. Ovnrummet er meget stort og kan rumme 74 liter, og kogepladen har fire kogezoner, så med VOSS-Electrolux ELK23320RF er det muligt at håndtere mange dele af aftensmaden samtidig. Med energiklasse A er modellen desuden en energivenlig ovn, hvilket betyder, at man som forbruger sparer penge, hver gang man kokkererer. Eftersom kogezonerne alle har en restvarme-indikator, kan man udnytte restvarmen og derved også spare energi.

Godt stegetermometer

VOSS-Electrolux ELK23320RF har et medfølgende stegetermometer, som brugerne er rigtig glade for. Stegetermometeret er intelligent og præcist og sørger for, at stegen eller kyllingen altid får den perfekte temperatur. Når den ønskede kernetemperatur er nået, giver termometeret brugeren besked, og undervejs kan man følge med i, hvor høj temperaturen er blevet. Ydermere har ovnen mange forskellige tilberedningsmuligheder, som også tæller specialfunktioner som pizzabagning. Også varmluftsystemet roses i høje vendinger, og samtidig med at det sørger for at holde en jævn varme i hele ovnrummet, så larmer systemet også kun minimalt.

Katalyse-selvrenselses-program

Det er let at klare rengøringen på VOSS-Electrolux ELK23320RF, for den manuelle del af arbejdet (på overfladerne) er let med den keramiske belægning samt knapperne, som kan trykkes ind. Det både sørger for, at knapperne ikke bliver tilsølede og fremmer den lette rengøring. Indvendigt i ovnen behøver man ikke selv sørge for rengøringen, for VOSS-Electrolux ELK23320RF er udstyret med katalyse-rengøring, som ved høje temperaturer brænder skidt og snavs væk af sig selv.

Derudover har VOSS-Electrolux ELK23320RF en praktisk magasinskuffe, hvor man kan opbevare ovnens tilbehør.

VOSS-Electrolux ELK23320RF er et helt komfur og måler 94 cm (maks. højde), 60 cm (b), 60 cm (d).

Udvalgte fordele ved VOSS-Electrolux ELK23320RF:
🔵
Helt komfur med fire kogezoner og stor ovn på 74 liter
🔵 Energivenlig model i energiklasse A
🔵 Intelligent stegetermometer medfølger
🔵 Gode specialfunktioner som pizzabagning
🔵 Katalyseprogram står for rengøringen


Andre testvindere

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Electrolux-ovne, som enten har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse topscorere og populære ovne fra Electrolux findes der også mange andre gode ovne på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre ovne fra mærkerne Siemens og Bosch, der også har fået ros af eksperterne.

Vi gennemgår de alternative ovne på samme måde, hvilket giver en bedre mulighed for at sammenligne og finde den ovn, der passer bedst til ens individuelle behov.


Siemens HB63A1520S

Testvinder hos det svenske testsite Testfakta.se

Siemens HB63A1520S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.050,00 Kr. 0,00 Kr. 6.050,00 Kr. Læs mere

 

Det svenske testsite Testfakta.se har testet 7 forskellige indbygningsovne inklusiv modellen Siemens HB63A1520S, som eksperterne efter endt test kårer som testvinder. Ovnen klarer sig godt på alle parametre, men det er især ovnens evne til at holde ovnrummet jævnt varmt og selvrenselses-funktionen, som eksperterne er imponerede over.

Jævn og god varme

Siemens HB63A1520S er en velfungerende ovn med hele seks forskellige tilberednings-funktioner. Det tæller blandt andet over-/undervarme, undervarme, grill og varmluft, som også er de typiske standard-funktioner. Eksperterne hos Testfakta.se bemærker, at ovnens varmluftsfunktion er meget velfungerende, og det gælder især, når man bager mindre kager i flere lag. Her bliver alle kagerne jævnt bagte, og de får en ensartet farve ligegyldig hvor i ovnen, de står placeret. Også undervarmen er god til kager, da kun undervarme forhindrer, at kagerne bliver brankede på overfladen.

Intelligent stegetermometer

For at sikre at brugeren hver gang opnår et godt resultat med Siemens HB63A1520S, så medfølger der også et stegetermometer med modellen. Dette termometer har ydermere en særlig, intelligent teknologi, der kan kommunikere med ovnen, således at ovnen slukker af sig selv, når den indstillede temperatur er nået. Dette forhindrer, at maden bliver tør og kedelig, hvis brugeren har glemt tiden. Med det præcise stegetermometer kan man også være sikker på, at kyllingen er gennemstegt, og stegen lige netop får den grad af rosa, som man foretrækker.

Overskuelig model

Siemens HB63A1520S er en brugervenlig model, og med det elektroniske ur er det let at holde styr på tiden. For bedre at kunne se om retten har fået nok, findes der en god lampe øverst i ovnrummet, som giver et så godt lys, at man let kan se farven på maden. For lettere at kunne håndtere tunge fade uden at tabe dem eller brænde sig kan modellen også udstyres med teleskopudtræk. Også rengøringen er der tænkt på, for Siemens HB63A1520S har en indbygget selv-renselsesfunktion med activeClean, og sikkerheden er høj med både børnesikring med nøglefunktion og mekanisk børnesikring til lågen samt en sikkerhedsafbryder.

Siemens HB63A1520S er af typen indbygningsovn, så læg ekstra godt mærke til målene. Siemens HB63A1520S måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens HB63A1520S:
🔵
Med seks forskellige tilberednings-funktioner inklusiv over-/undervarme og varmluft
🔵 Roses for evner til at bage kager jævnt
🔵 Intelligent stegetermometer medfølger
🔵 Active-Clean-system klarer rengøringen
🔵 Sikker model med børnesikring


Bosch HBA63B152S

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch HBA63B152S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.725,00 Kr. 0,00 Kr. 3.725,00 Kr. Læs mere

 

Bosch HBA63B152S er inkluderet i det danske forbrugerråd Tænks test af 17 forskellige indbygningsovne, og eksperterne er så imponerede over modellen, at de kårer Bosch HBA63B152S som testvinder. Bosch HBA63B152S vil passe ind i de fleste køkkener, men især være fordelagtig for familien, der både går op i et flot design, muligheden for mange ovnfunktioner samt en let rengøring.

Flot ovn i pænt design

Bosch HBA63B152S er af typen indbygningsovn, hvilket betyder, at den skal integreres med resten af køkkenet. For at skabe en god samhørighed i et stilrent køkken, er Bosch HBA63B152S fremstillet i et flot rustfrit stål-design, som vil pynte i køkkenet. Som en fin detalje er modellen udstyret med en rød displayfarve, som også giver en individuel personlighed og står fint i kontrast til ovnens grå farve. Denne ovn vil være et godt valg også til en rimelig stor familie på omkring 4 medlemmer med et ovnrum på 63 liter.

Mange muligheder

Bosch HBA63B152S er en alsidig ovn, som har seks tilberedningsmuligheder. De tæller blandt andet varmluft, der sikrer, at varmen i ovnen bliver fordelt jævnt. Har man brug for at få varmet ovnen hurtigt op, har modellen også en indbygget lyn-opvarmningsfunktion. Det er muligt at tilberede retter, der kræver meget høj varme, for ovnens temperatur-spændevidde går fra 50-300 grader. Dog bliver ovnen aldrig meget varm udenpå, så man behøver ikke frygte, at børnene kommer til skade – for eksempel bliver ovnlågen kun 30 grader ved en tilberednings-temperatur på 180. Der findes yderligere en børnesikring med nøglefunktion og en mekanisk børnesikring til lågen.

Pyrolyse-funktion sørger for rengøringen

Bosch HBA63B152S er en meget brugervenlig model, som er let i brug. Det tæller ikke mindst pyrolyse-funktionen, som er en af de helt moderne funktioner på Bosch HBA63B152S. Pyrolysen klarer selv rengøringen ved at brænde skidt og snavs væk ved meget høje temperaturer (omkring 500 grader), og herefter skal man blot tørre efter med en klud. For en ekstra lethed og komfort findes der også mulighed for teleskopudtræk, som gør det lettere at sætte tunge fade ind i ovnen og tage dem ud igen uden at brænde sig eller tabe fadene.

Da Bosch HBA63B152S er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene. Bosch HBA63B152S måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Bosch HBA63B152S:
🔵
Stort ovnrum med kapacitet på 63 liter
🔵 Seks forskellige ovnfunktioner, herunder varmluft
🔵 Lynopvarmnings-funktion
🔵 Børnesikret model
🔵 Pyrolyse-funktion klarer rengøringen


Om Electrolux

Svenske Electrolux blev grundlagt i 1910 under navnet ”Elektromekaniske AB”, og i 1919 fik virksomheden sit nuværende navn – blot med en anden stavning: ”Elektrolux”. Først i 1957 ændredes stavemåden, og ”Elektrolux” blev til ”Electrolux”. Siden stiftelsen har mærket bredt sig udover Sveriges grænser og er blevet verdenskendt, blandt andet med 22 fabrikker i Europa, hvor kvalitetsprodukterne bliver produceret.

I Danmark har Electrolux hovedsæde i Fredericia, hvor hovedparten af de 120 ansatte arbejder. På verdensplan har Electrolux dog knap 60.000 medarbejdere.

Denne artikel handler om Electrolux-ovne, men Electrolux producerer også mange andre produkter, blandt andet køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, støvsugere, emhætter, vaskemaskiner og tørretumblere.

Electrolux sælger endvidere produkter til både privatpersoner og virksomheder, som for eksempel storkøkkener, og efterhånden har virksomheden også opkøbt en række af de konkurrerende mærker såsom AEG, Voss og Zanussi. På årsbasis sælger Electrolux mere end 40 millioner produkter i 150 lande.

Electrolux’s første salgssucces var en støvsuger, og sidenhen er netop støvsuger-området blevet et af de områder, hvor Electrolux både fokuserer og er førende. Electrolux’s produktsortiment udvides dog hele tiden, og nu omfatter det også plæneklippere og motorsave.

Electrolux er i dag en stor aktør på den europæiske handels- og forbrugerscene med et stort antal ansatte, og derfor er virksomheden også opmærksomme på bæredygtighed og miljø. Læs mere om Electrolux’s værdier og grundlag på deres hjemmeside her eller læs meget mere om alle mærkets ovne her.

Electrolux-logo


Sådan aflæser du energimærket

Når man anskaffer sig en ny ovn, er det fornuftigt at kigge en ekstra gang på ovnens energimærke, før man vælger sin model. Energimærkningsordningen er blandt andet til for forbrugerne, og ordningen er obligatorisk og gælder alle former for hvidevarer, elpærer, tv og klimaanlæg – herunder også ovne. Afhængig af produkttype vil energimærket se lidt forskelligt ud fra gang til gang, men det vil altid være genkendeligt på klassificeringen i bogstaver inddelt i farver.

EnergimaerketSparenergi.dk skriver, at energimærket på ovnen fortæller, hvor miljøvenlig modellen er, og hvor højt eller lavt et energiforbrug, ovnen har. Det gælder både, hvis man skal investere i en gasovn eller en el-ovn.

På mærket er der øverst oplyst, om der er tale om en el-ovn eller en gasovn og herunder hvor meget strøm, ovnen bruger om året – det kommer netop til udtryk som en farve-klassificering på en skala, der går fra A+++ i toppen til D i bunden. For en overskueligheds skyld er de bedste klasser i grønne farver (de mørkegrønne er de bedste), de mellemste gule og de dårligste røde.

Herunder vil der på ovnens energimærke være nogle bokse. Boksen til venstre vil oplyse om volumen af ovnrummet, altså ovnens størrelse. Boksen til højre vil oplyse om energiforbruget ved en traditionel opvarmning (for eksempel over-/under-varme) samt energiforbruget ved brugen af varmluft. Varmluft-ikonet er genkendeligt med et udseende, der mest af alt ligner er propel eller vingerne på en vindmølle.

Stor økonomisk forskel på energiklasser

Sparenergi.dk anbefaler, at man går efter en ovn, der minimum er i energiklasse A eller meget gerne bedre – det vil sige A+ eller A++. Der findes også ovne i klassen A+++, men der er tale om meget få.

Ved at investere i en god energiklasse er der nemlig også penge at spare for forbrugeren. Som eksempel vil en ovn på 65 liter i energiklasse B forbruge 1,09 kWh/brug, mens en ovn i samme størrelse i energiklasse A++ vil forbruge 0,51 kWh/brug. Rundt regnet forbruger ovnen i B-klassen over dobbelt så mange kWh/brug som ovnen i A++-klassen.

I kroner vil en ovn i energiklassen B for eksempel koste 2,2 kroner pr. brugsgang, mens en ovn i energiklasse A+ kun koster 1,3 kroner pr. brug. Så forskellen er til at få øje på.


Gode råd: Sådan rengør du din ovnrengoeringsmidler

En flittig brug af ovnen kan ikke undgå at medføre skidt og snavs i ovnrummet. Når der steges og bages, så kommer der os og røg, af og til løber der saft ud, og madrester falder ned i bunden.

Hvis du gerne vil holde din ovn ren, så bør du rense den grundigt omkring hver anden måned. Der er mange måder, hvorpå man kan rengøre sin ovn, og i det følgende gennemgår vi forskellige metoder:

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har en ovn med en helt almindelig emalje, så fortæller både Klikk.no og det danske forbrugerråd Tænk, at brun sæbe er vejen frem. Start dog med forsigtigt at skrabe overskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud. Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en gammel opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner. Sæt herefter ovnen på 100 grader og vent på, at sæben bobler, og sluk herefter ovnen igen.

Lad ovnen køle helt af igen, og vask herefter ovnrummet med varmt vand og tør efter med en tør klud. Det er vigtigt, at alle sæberesterne fjernes, så for en sikkerheds skyld kan du herefter igen sætte ovnen på 200 grader og lade den stå i omkring 10 minutter igen. Køl herefter ovnen ned og vask efter igen.

Husk endelig at ovne med non-stick-belægning kan være følsomme over for rengøringsmidler. Bruger man rengøringsmidler, som ikke er egnet til brug i ovnen, kan belægningen blive ødelagt. Læs derfor altid grundigt på etiketten inden du køber midlet.

Husk også at ovne med ru emalje (ofte selvrensende ovne) ikke tåler brun sæbe (se nedenfor).

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Flere ovne har ru emalje i stedet for den glatte variant. Tænk skriver, at ovne med ru emalje ofte vil være selvrensende ved høje temperaturer, og derfor tåler de hverken ovnrens eller brun sæbe. Er ovnen meget snavset, så start med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Smør herefter ovnens sider med en blanding af vand og opvaskemiddel og lad det sidde en times tid.

Efter en time tager du en opvaskebørste, skurer ovnens sider med børsten og vasker efter med varmt vand. For at fjerne det sidste sidste skidt kan du herefter påbegynde ovnens selv-renselsessprogram, som gerne skal køre i et par timer.

Glaslågen

Pas godt på glasruden som hverken må få slag eller blive udsat for slibende rengøringsmidler, selv om de fleste glasruder er meget tykke og hærdede. Klikk.no skriver, at der er flere metoder, hvorpå du kan få glasdøren ren igen, for glasset er noget af det, som bliver hurtigst snavset. Start med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og afmontér gerne ruden hvis det er muligt. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel eller brun sæbe på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses.

Efter den halve time skal du blot tørre glasset med en fugtig klud. Du kan også bruge en skurebørste tilsat eddike og natron på glasset eller endda gnide ståluld tilsat opvaskemiddel mod glasset – pas dog på med denne metode, for ståluldet kan lave skader på glasset. Mange glasruder kan også tåle opvaskemaskine.

Ristene

Som oftest vil man kunne nøjes med at lægge ristene i blød i en opvaskebalje med sæbevand eller komme dem en tur i opvaskemaskinen. Har man en ovn, hvor ristene ikke kan tages ud, kan man vaske dem med en svamp med sæbevand og eventuelt stryge dem med ståluld.

Har man udtagelige riste, og er sæbevandet ikke nok, så skriver Tænk, at man som alternativ kan komme det stride snavs til livs ved at smøre risten ind i brun sæbe og herefter pakke den ind i husholdningsfilm i en halv time. Eftersom ristene ofte er lavet af rustfrit stål, så kan de godt tåle en lidt hårdhændet behandling, så du kan også eventuelt bruge en stålsvamp til at fjerne fastbrændt skidt, som ikke ellers kan gå af. 

Bagepladerne

Norske Side2.no har nogle forskellige tricks til, hvordan du får dine bageplader helt rene, hvis det ikke fungerer med almindeligt vand og sæbe.

Brun sæbe er altid en klassiker, når det kommer til rengøring, så prøv gerne at smøre pladen ind i brun sæbe og sæt den ind i en 100 grader varm ovn. Her skal den stå i cirka et kvarter, hvorefter snavset løsner sig.

Du kan også forsøge dig med eddike – her skal du hælde eddike i pladen således, at det dækker bunden.

Varm ovnen op til 50 grader og sæt pladen ind. Tjek herefter med jævne mellemrum hvornår snavset begynder at løsne sig. Bagepulver er endnu en naturlig løsning uden kemi, som kan anvendes: Bland et par skefulde bagepulver med vand og smør blandingen udover pladen. Lad pladen stå kold i 12 timer og vask den op som sædvanligt.

Et sidste trick, som Side2.no nævner, er det mest alternative og involverer cola. Det handler om misfarvede bageplader, og det er helt simpelt: hæld blot colaen udover bagepladen og lad den stå i et par timer – vask den herefter op som normalt.

Toppen af komfuret

Hvis man har et helt komfur med kogeplade øverst, er det også vigtigt at rengøre disse overflader. Klikk.no skriver, at man bør undgå at bruge almindeligt opvaskemiddel, da det har en tendens til at danne et usynligt lag film, som kan give misfarvninger til glaskeramiske komfurer.

Man bør heller ikke bruge skure- eller slibemidler. I stedet bør man først fjerne alt overskydende snavs med en skraber og herefter en fugtig klud. Særligt genstridige tilsmudsninger kan også fjernes ved at lade brun sæbe sidde i nogle minutter. Har man et keramisk komfur, kan man også købe special-rengøringsmiddel til denne belægning.

Pyrolyse

Det lyder som nævnt lidt fremtid-sagtigt med en ovn, der kan rense sig selv, men ikke desto mindre er det det, en pyrolyse-ovn kan.

Dinside.no skriver, at pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme. Pyrolyseprocesser finder ofte sted på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, men nu også i hjemmeovnen.

I ovnen i hjemmet fungerer pyrolysen ved, at man først starter pyrolyse-programmet. Herefter varmer ovnen op til omkring 500 grader, og den høje temperatur sørger så for at brænde alt skidt og snavs til aske.

Efter endt program åbnes lågen, og skidtet, som nu er blevet til aske, kan let tørres væk med en klud – og så er ovnen helt ren igen. Husk dog at være opmærksom på at meget høje temperaturer også kræver meget energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte.

Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid pyrolysen tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og 3 timer. Den lange tid sørger for, at ovnen bliver renset så grundigt som muligt. Temperaturen bliver ekstremt høj inde i ovnrummet, når programmet kører, og derfor har de fleste ovne også en sikkerheds-låsningsfunktion under rengøringen, der sørger for, at lågen ikke kan åbnes.

De meget høje temperaturer er nødvendige for, at alt snavs og skidt indeni ovnrummet bliver til aske.

På grund af de høje temperaturen frarådes det, at man forlader hjemmet under pyrolysen. Men når man befinder sig i samme hus som en tændt pyrolyse-funktion, så vil man ofte kunne opleve både røg- og lugtgener. Nogle af disse stoffer –  blandt andet formaldehyd – kan være sundhedsskadelige, så derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud, og meget gerne både under og efter pyrolyse-programmet. Er det muligt, kan man også opholde sig i et andet rum imens.

Husk også at fjerne inventar fra ovnen, inden man slår pyrolyse-funktionen til. Det gælder både pander og gryder men også ovnens medfølgende riste og bageplader, som ofte ikke vil kunne tåle de meget høje temperaturer.

Har man ikke en ovn med pyrolyse, giver Dinside.no også et par bud på, hvordan man med små tricks kan få en renere ovn-bund, som er den overflade i ovnen, der typisk vil blive mest tilsmudset. Her anbefales bagepulver også, men her skal det strøs rundt på bunden af ovnen sammen med lidt vand. Bagepulveret kan nemlig løsne skidt og smuds, så det lettere kan skrabes ud. Man kan også vælge at bruge noget så naturligt som en citron. Del citronen i to halve og gnid dem mod bunden i ovnen og især over fastbrændte tilsmudsninger. Lad det virke et par minutter og skrub herefter med en skuresvamp.

Det sidste trick er måske også det letteste for at holde ovn-bunden ren – læg aluminiumsfolie i bunden under tilberedningen, for så ender madrester og fedt der i stedet og ikke i selve ovnen.

Pas på den effektive kemi

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus. Resultatet vil givetvis blive godt, men pas på den farlige kemi, for det er nødvendigt med beskyttelsesudstyr og meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning.


Inspiration til tre gode ovnretter

Ovnen kan bruges til rigtig mange formål, men ofte tager mange sig i at tilberede de samme retter igen og igen. Hvis man ønsker lidt ny inspiration til aftensmaden, så tilbyder Arla en lang række opskrifter til gode ovnretter.

Hvis du ikke har tålmodighed til at lede alle retterne på Arlas hjemmeside igennem, men vil du gerne prøve noget nyt og anderledes, så kan du forsøge dig med en af følgende opskrifter, som får særligt gode anmeldelser af læserne. Både billeder og opskrifter er fra Arlas hjemmeside:

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbærYoghurtmarineret kylling med stikkelsbaer

Ingredienser (4 pers):
6 rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)

1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
Græsk inspireret yoghurt 2%
400 g rensede stikkelsbær
3 spsk flydende honning
200 g pillede skalotteløg i hele og halve
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Yoghurtdressing:
3 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
Græsk inspireret yoghurt 2%
1 spsk flydende honning
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
200 g grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade
50 g grofthakkede peanuts
1 dl fintklippet purløg

Sådan gør du:
– Fjern skindet fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt
– Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om
– Dryp med honning og drys med salt og peber
– Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen i 45 minutter ved 225°C

Yoghurtdressing:
– Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til
– Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg
– Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg

Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk. friskpresset citronsaft på vindruerne.

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Canelloni med spinat og svampeCannelloni med spinat og svampe
Ingredienser (4 pers):
Cannelloni

15 g smør
200 g champignoner i skiver
2 små finthakkede fed hvidløg
250 g optøet frossen helbladet spinat
4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
1 frisk lasagneplade (ca. 200 g)
1 æggehvide
2 store tomater i små stykker (ca. 200 g)
100 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%

Spidskålssalat
300 g fintsnittet spidskål
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 spsk eddike
1 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
– Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande
– Svits champignon og hvidløg i ca. 2 min
– Kom spinat i en sigte og pres væden af
– Bland spinat i grøntsagerne og steg i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme
– Tilsæt 1 dl pastasauce, salt og peber, og smag til
– Del lasagnepladen i 2 lige store stykker (ca. 14 x 55 cm)
– Læg pladerne på et vådt viskestykke og pensl med æggehvide
– Del hver plade i 4 lige store stykker, så du i alt har 8 stykker (ca. 14 x 14 cm)
– Fordel fyldet på den penslede side, på de 8 stykker og rul dem sammen
– Læg de 8 cannelloni i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og fordel tomaterne over
– Fordel resten af pastasaucen over, drys med ost og bag retten midt i ovnen
– Bages ca. 25 min. ved 225°C

Spidskålssalat:
– Vend spidskål, rødløg, eddike og citronsaft sammen
– Fordel spidskålssalaten på et fad og drys med salt og peber

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Fyldte squash med ostFyldte squash

Ingredienser (4 pers):
4 mellemstore grønne squash (ca. 700 g)
½ tsk groft salt
½ dl friskpresset citronsaft
1 porre (ca. 150 g)
1 dl hakket frisk dild
2 spsk hakket frisk bredbladet persille
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
200 g løse ris, parboiled (ca. 2½ dl)
4 spsk pinjekerner
15 g smør
2 små knuste fed hvidløg
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Sådan gør du:

Squash:
– Vask de 4 squash og flæk dem på langs
– Fjern kernerne og kassér dem – brug en lille skarp kniv eller skrab med en ske
– Læg de halve squash i et ovnfast fad eller bradepande

Fyld:
– Krydr de 4 squash med salt og dryp citronsaft på
– Skyl porren og hak den fint
– Bland porre og krydderurter med små tern tomat, rå ris, pinjekerner, små klatter smør og knust hvidløg
– Krydr med salt og peber
– Kom fyldet i squashene
– Dæk fadet med alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre
– Drys osten over squashene
– Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen, til osten er gylden
– Server brød til

Bagetid:
– Sæt retten i en kold ovn
– Indstil på 175° og bag i ca. 1 time
– Herefter drysses der ost på og retten gratineres ved 250°C i 10 minutter

Du kan også se opskriften på Arlas hjemmeside.


Disse testkilder har vi anvendt i Electrolux ovn testen:

Forbrugerrådet Tænk
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 17 indbygningsovne. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget en test blandt 7 indbygningsovne. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Testfakta.se
Svensk testsite der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stege-evner, selv-renselse, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.