Bosch ovn test-oversigt: De bedste Bosch indbygningsovne ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne Bosch ovn test kan du få et overblik over, hvilke modeller der vurderes som de bedste ovne på markedet, ifølge eksperterne.

Vi har gennemgået en lang række anerkendte tests, eksempelvis test hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og har set nærmere på, hvilke modeller eksperterne anbefaler.

Efter at have læst denne test bør du være i stand til at kunne vælge netop den Bosch ovn som passer bedst til dig og dine behov.

I denne artikel har vi også medtaget en række andre ovne fra forskellige anerkendte mærker, som også udmærker sig ved at score topkarakter i tests.
Årsagen til, at der er andre ovne end Bosch ovne med i denne test, er for at give dig den bedst mulige information om de forskellige ovne på markedet, så du kan træffe det rigtige valg, når du køber ny ovn.

Denne Bosch ovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Bosch ovne på markedet
🔸 Gennemgang af alternative testvindere fra Siemens og Electrolux
🔸 Gennemgang af de forskellige tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch ovn 

Bosch ovne er tysk produceret, og er især kendt for deres høje kvalitet, effektivitet og avancerede teknologi.

Bosch ovne har mange avancerede funktioner, som f.eks. varmluftsteknologi, der sikrer en jævn varmefordeling i ovnen, og automatisk optøning, som gør det nemt at optø frosne fødevarer hurtigt og effektivt.

Bosch ovn test-guide – Her er de bedste 13 modeller

I nedenstående sektion finder du de Bosch ovne der har klaret sig bedst i test. Vi har analyseret en række tests, og viser dig her de bedste modeller. Vi har også samlet en række ekspertfavoritter fra andre mærker, så du kan sammenligne de forskellige modeller.

 


Bosch HBA533BS0S

Bosch HBA533BS0S

Funktioner

Bosch HBA533BS0S er en model med et stort ovnrum på 71 liter. Det betyder, at ovnen kan anvendes af familier på 5+ samt til andre forbrugere, der blot ønsker en stor ovn med plads til at lave mad til gæster m.m. Derudover er Bosch HBA533BS0S en forholdsvis energivenlig ovn, da den er placeret i energiklasse D.

Ovnen kommer yderligere med 5 ovnfunktioner. Disse funktioner tæller blandt andet stor variogrill, over/undervarme, varmluft/impulsgrill og skånsom varmluft. Udover disse 4 funktioner, så er den sidste funktion 3D-varmluft Plus.

Med 3D-varmluft Plus opnår man en optimal varmefordeling og jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket giver et optimalt resultat på alle 3 niveauer på samme tid.

Udover 3D-varmluft Plus, så er Bosch HBA533BS0S også forsynet med en lynopvarmningsfunktion. Med denne funktion bliver ens ovn varmet ekstra hurtigt op uden, at den benytter sig af mere energi. Det tager eksempelvis kun 5 minutter at varme ovnen op til 175 grader. Man kan desuden regulere temperaturen fra 50 grader og op til 275 grader.

Bosch HBA533BS0S er en tidløs og stilren ovn, der vil passe ind i de fleste hjem. Den kommer nemlig med et betjeningspanel i rustfrit stål samt et LED-display, der viser alle informationer med rødt. Det er derfor nemt at se, hvad der står på ovnen selvom, man ikke står lige ved siden af den.

Det er ydermere nemt og hurtigt at gøre Bosch HBA533BS0S ren efter brug, da den er forsynet med funktionen EcoClean. Med EcoClean er der en form for belægning på ovnens bagvæg, der absorberer al snavset pr. automatik. Det er nærmest ikke nødvendigt at gøre ovnen ren efter brug, da denne funktion tager det meste af skidtet.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch HBA533BS0S med flere sikkerhedsfunktioner. Disse sikkerhedsfunktioner er blandt andet en mekanisk dørlås, en børnesikring samt en indbygget køleblæser. Ovnens fronttemperatur overstiger heller ikke 50 grader, hvorfor man ikke kan brænde sig på ovnen.

Ved køb af Bosch HBA533BS0S medfølger der en emaljeret bageplade, en stegerist samt en universalpande.

Fordele

 • Nem at rengøre
 • Lynopvarmningsfunktion
 • Flere sikkerhedsfunktioner
 • LED-display
 • Ovnrum på 71 liter
 • Kommer med emaljeret bageplade, stegerist og universalpande
Ulemper

 • Har ikke hurtigopvarmning

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 595 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 36,20 kg.


Bosch HBA533BW0S

Bosch HBA533BW0S

 

Funktioner

Med et ovnrum på 71 liter kommer man ikke til at mangle plads i ovnen Bosch HBA533BW0S. Denne ovn passer til en familie på 5+ personer eller til forbrugere, der blot ønsker en stor ovn i hjemmet, hvor der er plads til at kokkerere til et par ekstra gæster.

Bosch HBA533BW0S er en energivenlig ovn, da den er placeret i energiklasse D. Det betyder ikke blot, at det er en fordel for dig som forbruger, men også en fordel for miljøet.

Udover at være energivenlig, så kommer Bosch HBA533BW0S også med et væld af funktioner. Eksempelvis er ovnen forsynet med 5 forskellige ovnfunktioner heriblandt under/overvarme, stor variogrill, skånsom varmluft m.m.

En anden af disse ovnfunktioner er 3D-varmluft Plus. Med 3D-varmluft Plus sørger ovnen for en jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket giver et ensartet resultat uanset hvilke et af de 3 niveauer, man gør brug af.

Med ovnen får man desuden også funktionen lynopvarmning, der som navnet antyder, lynhurtigt kan opvarme ovnen. Det tager intet mindre end 5 minutter at opvarme ovnen til 175 grader.

Det er desuden også nemt at rengøre ovnen, da den kommer med EcoClean-funktionen. Det vil sige, at der er en belægning på ovnens bagvæg, der absorberer al fedt og snavs pr. automatik. Derfor behøver man næsten ikke gøre ovnen ren efter brug, da det allerede er klaret for en.

Designet er både brugervenligt og praktisk, da Bosch HBA533BW0S er forsynet med et betjeningspanel i glas samt et LED-display. Det brugervenlige LED-display har en enkel tilgang til alle tidsfunktioner, hvorfor man hurtigt kan vælge den indstilling eller funktion, man har brug for.

Bosch HBA533BW0S er yderligere udstyret med flere sikkerhedsfunktioner såsom en fronttemperatur, der ikke kommer over 50 grader, en mekanisk dørlås, en børnesikring samt en indbygget køleblæser.

Ved køb af Bosch HBA533BW0S medfølger der en universalpande, en emaljeret bageplade samt en stegerist.

Fordele

 • EcoClean-funktion
 • Lynopvarmningsfunktion
 • 3D-varmluft Plus
 • LED-display
 • Ovnrum på 71 liter
 • Mekanisk dørlås
Ulemper

 • Er ikke velegnet til mindre køkkener, da den har en stærk ventilation.

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 595 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 36,20 kg.


Bosch HRG675BS1S

✅ 86 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk

Bosch HRG675BS1S

Bosch HRG675BS1S er blevet testet og anmeldt af de britiske eksperter fra Kagoo.co.uk, som har givet ovnen 86 ud af 100 point. Dette har de blandt andet gjort på grund af ovnens dampfunktion, 4D-varmluft og dens store kapacitet.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at der ikke er mulighed for at slukke lyset indeni ovnrummet.

Højkvalitetsovn til en god pris, ifølge eksperterne

Ifølge de britiske eksperter fra Kagoo.co.uk er Bosch HRG675BS1S en rigtig god ovn, der kan købes til en forholdsvis budgetvenlig pris.

Eksempelvis skriver eksperterne, at ovnen er af ”høj kvalitet” og kommer med flere ”smarte funktioner” som for eksempel en dampfunktion og en pizzafunktion.

Eksperterne forklarer ydermere, at de er vilde med, at Bosch HRG675BS1S er selvrensende, så man ikke selv skal bruge en masse tid på at rengøre ovnen. Desuden hæfter de sig ved, at ovnen har en forholdsvis stor kapacitet, så der er plads til at lave større portioner på samme tid.

Der findes ikke mange ulemper ved Bosch HRG675BS1S. Dog nævner Kagoo.co.uk, at ovnens lys ikke kan slukkes.

Rummelig ovn med dampfunktion

Bosch HRG675BS1S er en rummelig ovn med et ovnrum på 71 liter. Det gør, at ovnen er velegnet til en større familie på omkring fire til fem medlemmer. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Endvidere har Bosch HRG675BS1S en indbygget dampfunktion. Man får derfor mulighed for at tilberede ens mad med damp, hvilket sørger for, at råvarernes næringsstoffer bliver bevaret. Der er desuden mulighed for at kombinere dampfunktionen med de andre ovnfunktioner.

Der er nemlig i alt 13 ovnfunktioner at vælge mellem. Disse inkluderer alt lige fra over-/undervarme til en pizzafunktion, optøning, langtidsstegning, varmluft/impulsgrill og stor variogrill. Temperaturintervallet går fra 30 og op til 300 grader.

Alsidig ovn

Bosch HRG675BS1S er en forholdsvis alsidig ovn med flere praktiske ovnfunktioner. En af disse funktioner er 4D-varmluft, som sikrer, at varmen fordeles jævnt i hele ovnrummet, så resultatet er ensartet på alle niveauer. Den kommer ydermere med en lynopvarmningsfunktion, der lynhurtigt varmer ovnen op uden at bruge mere strøm.

Derudover er Bosch HRG675BS1S forsynet med automatiske madlavningsprogrammer. Disse programmer hjælper en med at lave maden, så den specifikke madret opnår den perfekte tilberedningstid.

Rengøringsvenlig og sikker ovn

At rengøre Bosch HRG675BS1S er nemt takket være ovnens pyrolyseprogram. Dette program sikrer, at alle madrester, fedt og stænk bliver brændt væk, hvorefter man kan fjerne den resterende aske med en fugtig klud. Man slipper derfor for selv manuelt at rengøre ovnrummet.

Det er desuden en sikker ovn med flere sikkerhedsfunktioner. Ovnen kommer nemlig både med en børnesikring, en elektronisk dørlås samt restvarmeindikatorer. Ydersiden af ovnen kommer heller aldrig over en temperatur på 30 grader, hvorfor man ikke kan brænde sig på den.

Sidst men ikke mindst er Bosch HRG675BS1S udstyret med funktionen SoftClose. Funktionen sikrer, at ovnlågen altid lukkes på en stille og rolig måde. Dette er en fordel, hvis man har noget i begge hænder, da lågen herved ikke bliver smækket hårdt i.

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 595 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 35,34 kg.

Fordele ved Bosch HRG675BS1S:
Pyrolyseprogram
Flere ovnfunktioner
SoftClose-funktion
Indbygget dampfunktion
Automatiske madlavningsprogrammer
Stort ovnrum
Elektronisk dørlås
Børnesikring
4D-varmluft
Lynopvarmning
Energiklasse C


Bosch CMG633BS1

✅ 75 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk
✅ Middel bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch CMG633BS1

Bosch CMG633BS1 er blevet testet og anmeldt af de to britiske eksperter Kagoo.co.uk og Which.co.uk. Begge eksperter er begejstrede for ovnen, som de har givet henholdsvis 75 ud af 100 point samt en middel bedømmelse. 

Dette har de blandt andet gjort på grund af ovnens praktiske funktioner og mange ovnfunktioner. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med ovnens pris i forhold til dens værdi for pengene.

Effektiv ovn med mange ovnfunktioner, ifølge eksperterne

Ifølge de to britiske ekspertkilder Which.co.uk og Kagoo.co.uk er Bosch CMG633BS1 en ”effektiv og kraftfuld” ovn, der passer ind i de fleste hjem.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Kagoo.co.uk, at Bosch CMG633BS1 er forsynet med mange ovnfunktioner, hvilket er en fordel, så man kan vælge det program, der passer bedst til tilberedningen.

Eksperterne forklarer ydermere, at det er et plus, at Bosch CMG633BS1 er udstyret med sikkerhedsfunktioner såsom en børnesikring samt meget høje temperaturer, så man kan tilberede det meste med denne ovn. Ingen af eksperterne finder særligt mange ulemper ved modellen. Dog bliver prisen nævnt som et minus.

Kombiovn med grillfunktion

Med Bosch CMG633BS1 får man en kombiovn med et ovnrum på 45 liter. Det gør ovnen velegnet til større husstande med omkring tre til fem personer. Ovnen er forsynet med en varmluftsfunktion, så den kan bruges til almindelig madlavning. Man får derfor en form for 2-i-1 løsning med denne kombiovn.

Ovnen kommer med en mikrobølgeeffekt på 1000 Watt. Der er ydermere mulighed for at gøre brug af ovnens grillfunktion, som har en effekt på hele 2800 Watt. Da denne kombiovn kommer med flere forskellige muligheder i forhold til tilberedningen, er det en fleksibel og alsidig model, der kan klare de fleste former for madlavning.

Ovn med flere ovnfunktioner og AutoPilot-funktion

Bosch CMG633BS1 er forsynet med seks ovnfunktioner heriblandt varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill, forvarmning af tallerkener og 4D-varmluft.

4D-varmluft er et varmluftssystem, hvor den varme luft jævnt bliver fordelt i hele ovnrummet, så man opnår de samme resultater på alle niveauer. Temperaturintervallen er mellem 30 og 275 grader.

Derudover er Bosch CMG633BS1 udstyret med en AutoPilot-funktion med op til 70 forprogrammerede tilberedningsprogrammer. Når man har sat maden i ovnen, vælger man det ønskede program og taster madvarens vægt ind. Herefter giver ovnen et signal, når tiden er gået, hvorefter maden er færdig.

Nem betjening og EcoSilence Drive-motor

Betjeningen af Bosch CMG633BS1 foregår via et TFT-display og en drejeknap, der findes på fronten af ovnen. På displayet er der mulighed for at se, hvad der står fra alle vinkler. Samtidigt kan man her angive, hvilke funktioner man skal bruge.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch CMG633BS1 med en EcoSilence Drive-motor, der er støjsvag og effektiv. Motoren er ikke forsynet med nogle kulbørster, hvorfor den har en mere behagelig lyd, mens den på samme tid er ekstra holdbar.

Fordele

 • Nem betjening
 • EcoSilence Drive-motor
 • Seks ovnfunktioner
 • Stort ovnrum
 • Mikrobølgeeffekt
Ulemper

 • Mikrobølgeovns-funktionen kunne være bedre

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 237 mm
🔴 Bredde: 480 mm
🔴 Dybde: 392 mm
🔴 Indbygningshøjde: 450 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 455 mm
🔴 Indbygningsbredde: 568 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 35,527 kg.

 


Bosch CMG633BW1

✅ 70 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk

Bosch CMG633BW1

Bosch CMG633BW1 er blevet testet og anmeldt af det britiske magasin Kagoo.co.uk. De britiske eksperter har givet ovnen 70 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort på grund af ovnens mikrobølgeeffekt. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at ovnen ikke er forsynet med lige så mange funktioner i forhold til andre sammenlignelige ovne på markedet.

Kombiovn med mikrobølgeeffekt og almindelig ovn

Med Bosch CMG633BW1 får man en kombiovn, hvor der er mulighed for at gøre brug af en varmluftsfunktion. På den måde kan man anvende ovnen som en almindelig ovn og tilberede diverse madretter. Der er ligeledes mulighed for at gøre brug af ovnens mikrobølgeeffekt på 1000 Watt.

Derudover kommer Bosch CMG633BW1 med en indbygget grillfunktion, som har en effekt på 2800 Watt. Man kan derfor altid få grillmad uanset, hvordan vejret arter sig. Da dette er en kombiovn, får man mulighed for at tilberede mad på flere forskellige måder alt efter ønske og behov.

Selve ovnrummet har en størrelse på 45 liter, hvorfor den er velegnet til en husstand med omkring tre til fem personer.

Praktiske ovnfunktioner

Bosch CMG633BW1 er udstyret med seks forskellige ovnfunktioner, som man kan vælge alt efter, hvad man ønsker at tilberede. Disse ovnfunktioner inkluderer varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill, forvarmning af tallerkener og 4D-varmluft.

Med 4D-varmluft får man et varmluftssystem, hvor den varme luft jævnt bliver fordelt i hele ovnrummet. Det gør, at man opnår de samme resultater på alle niveauer. Temperaturintervallen går fra 30 grader og op til 275 grader.

Man indstiller ovnen via TFT-displayet og drejeknappen på fronten. På dette display er der mulighed for klart og tydeligt at se, hvad der står uanset, hvor man står henne.

Ovn med AutoPilot-funktion og EcoSilence Drive-motor

Takket være Bosch CMG633BW1 EcoSilence Drive-motor er ovnen både mere lydsvag og stærkere end andre modeller. Da motoren ikke har nogen kulbørster, får man en ovn med en mere behagelig lyd, der på samme tid er mere holdbar.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch CMG633BW1 med funktionen AutoPilot. Denne funktion har op til 70 forprogrammerede tilberedningsprogrammer, der hjælper med at tilberede ens madretter. Man skal blot vælge et program og angive madvarens vægt. Herefter går ovnen i gang og stopper, når tiden er gået.

Fordele

 • EcoSilence Drive-motor
 • Flere forskellige ovnfunktioner
 • Mikrobølgeeffekt
 • Støjsvag ovn
 • 4D-varmluft
Ulemper

 • Teksten på panelet kan være svær at læse

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 237 mm
🔴 Bredde: 480 mm
🔴 Dybde: 392 mm
🔴 Indbygningshøjde: 450 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 455 mm
🔴 Indbygningsbredde: 568 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 35,527 kg.

 


Bosch HBA174BR0S

✅ Testvinder og mest populære som nummer 1 i sin kategori på Elgiganten.dk

Bosch HBA174BR0S

En god og funktionel ovn, der opfylder alle parametre i testen, f.eks. tilberedning, temperatur og brugervenlighed.

Den er populær på Elgiganten.dk. Ikke alene er den også kåret som testvinder, men den er også nummer 1 i sin kategori hos forhandleren. Alt i alt en utrolig anbefalelsesværdig og fin ovn.

Funktioner 

Denne ovn fra Bosch er en fremragende ovn, der ikke kun har de standardiserede programmer, men også kommer med nogle helt nye funktioner, som du vil få utrolig meget gavn af. 

Først og fremmest får du foruden de almindelige varmefunktioner som varmluft, grill og top- og bundvarme, så har denne også en pizzaindstilling, som er specielt designet til at skabe sprøde pizzabunde. 

Derudover har ovnen en funktion, der hedder 3D Hot Air, som betyder, at den har 3 varmeniveauer, der sørger for at cirkulere den varme luft i ovnen, så din mad bliver tilberedt på samme tid, om den er i bund eller top. 

Endnu en smart funktion ved denne ovn, og som også gør den så perfekt i testene, det er dens AutoPilot-funktion, som henviser til de 10 forudindstillede programmer, der er i ovnen. Her sætter du programmet i gang, og ovnen klarer resten. Du behøver derfor ikke at tænke over, hvor meget din ret nu skal have. 

I forhold til rengøring er dette også en ovn, der følger med udviklingen, idet den er udstyret med pyrolyserengøring, som betyder, at ovnen ved 400 grader brænder alt skidt og snavs, så du bare lige kan tørre af med en klud. 

Bosch HBA174BR0S vs. markedet

Denne ovn har fået rigtig gode anmeldelser, og så ligger den bare rigtig godt i sin kategori. Det er en populær ovn af sin slags, og det er også forståeligt, idet den både har en enormt god pris, samtidig med at den har nogle vildt fede funktioner.

I forhold til andre ovne på markedet får du her en med pyrolyserengøring og nogle af de nyeste funktioner, som fx AutoPilot, 3D Hot Air og pizzaindstillingen. Det er nogle funktioner, som gør madlavningen bare en smule lettere. 

Det her er ovnen til dig, der godt kan lide, at madlavningen ikke bliver mere avanceret, end den behøver, og at vi har funktioner i ovne, som kan tage sig af den slags. Det er i hvert fald en ovn, der tilfredsstiller på alle parametre.

Fordele

 • 71 L i volumen,
 • yrolyserengøring
 • Pizzaindstilling
 • 7 forskellige varmefunktioner
 • 10 forudindstillede programmer
Ulemper

 • Indstillingen af driftstiden er ikke synligt

Størrelse i indbygningsmål
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 38 kg.


Bosch HBG672BB1S

✅ Testvinder og mest populære som nr. 4 i sin kategori med 4,6/5 stjerner med 86 anmeldelser på Elgiganten.dk
✅ 4,5/5 stjerner fra anmeldelser på Skousen.dk
✅ 4,5/5 stjerner fra anmeldelser på Whiteaway.com
✅ 4,5/5 stjerner fra anmeldelser på Lavprishvidevarer.dk
✅ Nr. 7 i sin kategori med 4,6/5 stjerner på Pricerunner.dk

Bosch-HBG672BB1S

En sand vinder hele vejen igennem, der med sit stilrene design og fede funktioner smelter forbrugernes hjerter. De er vilde med den, og det er da heller ingen overraskelse, at ovnen så er blevet kåret som testvinder og er en af Elgiganten.dk’s mest populæreste ovne, idet den ligger som nummer 4 i sin kategori.

Ligesom på Pricerunner.dk har den også fået 4,6 stjerner af forbrugerne på Elgiganten, hvor en af dem skriver sådan om ovnen: “Ovnen er helt som forventet. Den har alle de funktioner jeg har brug for og mere til! Derudover har ovnen et virkelig flot design, der passer godt ind i det minimalistiske, skandinaviske køkken.

Der er altså tilfredshed hos forbrugerne, som også ses på Skousen.dk, hvor den har fået 4,5 stjerner. På Whiteaway.com har ovnen også fået 4,5 stjerner, hvilket den desuden også har på Lavprishvidevarer.dk. Det er hermed en ovn, der er værd at anbefale, da den både scorer højt hos forhandlere og forbrugere.

Funktioner

Dette er en ovn, der tilbyder utrolig mange funktioner og masser af plads, idet den har 8 varmefunktioner samt en volumen på 71 L. I sandhed en ovn, der gør madlavningen til en leg og tilbereder til perfektion.

Det er med sine specificerede varmefunktioner såsom pizzafunktionen, der giver sprøde pizzabunde og AutoPiloten, der har 10 forudindstillede programmer, så du ikke behøver at ligge et større arbejde i madlavningen, end der er behov for. 

Ovnen er også udstyret med den nyeste teknologi, som er 4D varmluftsfunktionen, der skaber bedre cirkulation af varmen i ovnen. Funktionen fungerer sådan, at den har flere varmepunkter, som gør varmen jævn i ovnen, så din mad bliver tilberedt på samme tid og hurtigere. 

Denne ovn fra Bosch har også pyrolyse selvrens, hvilket betyder, at den ved 400 grader brænder fedt og madrester til aske, så du bare skal tørre af med en klud, når den er færdig. Det er super let, og gør det lige pludseligt langt mere tiltrækkende at lave en god, stor steg. 

Bosch HBG672BB1S vs. markedet

Denne ovn fra Bosch er udstyret med 4D varmluft, som er trinnet op fra 3D varmluft. Det betyder, at den har et varmepunkt mere, og der er derfor endnu bedre fordeling af varmen under madlavningen. 

I forhold til andre ovne på markedet er denne utrolig stor og har plads til flere lag på en gang. Ovnen lukkes med SoftClose, så du får en roligere madlavning, og så er den også selvrensende, hvilket gør madlavningen lidt sjovere, fordi du ikke skal tænke på en besværlig rengøring bagefter.

Fordele

 • Børnesikring
 • 4D varmluft
 • SoftClose
 • Kapacitet: 71 L
 • 10 forudindstillede programmer8 varmefunktioner
Ulemper

 • Når ovnen varmer op eller køler af, kan du ikke se uret på displayet

Størrelse i indbygningsmål
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 595 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 35 kg.

 


Siemens HB672GBS1S

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet Siemens HB672GBS1S i en stor, omfattende ovntest, og modellen imponerer eksperterne så meget, at de har kåret den til testvinder.

Modellen er både en pyrolyseovn og en indbygningsovn – vær derfor særligt opmærksom på dimensionerne.

Funktioner

Siemens HB672GBS1S vil især være fordelagtig for den forbruger, der har brug for en stor ovn, og som gerne vil have muligheden for at anvende mange forskellige funktioner.

Denne model har nemlig et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvilket er stort og giver plads til enten store stege eller flere plader ad gangen. Ønsker man at anvende flere plader samtidig, vil varmluft være det bedste valg, og Siemens HB672GBS1S har derfor også tre valgmuligheder inden for varmluftsfunktioner: varmluft, 4D varmluft og øko varmluft.

Udover disse tre ovnfunktioner har den yderligere fem ovnfunktioner: over-/undervarme, over-/undervarme øko, pizzafunktion, grill og coolStart.

Har man travlt, vil lynopvarmningsfunktionen også være nyttig, som gør, at ovnen kan varme op på ganske få minutter.

Læg også gerne mærke til at Siemens HB672GBS1S har to forskellige øko-programmer, som har til formål at være mest muligt energieffektive, og derudover er modellen at finde i energiklasse C, hvilket også er i den høje ende, og det vil spare både forbruger og miljø.

Er man ny i det eksperimenterende køkken, så er Siemens HB672GBS1S en intelligent ovn, der af sig selv kommer med temperaturforslag, og ovnen kan indstilles på temperaturer mellem 30 og 300 grader.

Displayet sørger for at skabe et godt overblik, hvor den aktuelle ovntemperatur vises sammen med timeren. Displayet er et 2,8 tommer TFT-farvedisplay med touch, som er placeret øverst på fronten af ovnen med en høj grad af brugervenlighed.

Der er også tænkt på udseendet fra producentens side, og derfor har Siemens HB672GBS1S et pænt og enkelt design, og den dekorative halogenbelysning giver desuden et godt lys, så man let kan følge med i tilberednings-processen.

Det brugervenlige softClose giver en dæmpet åbning og lukning af lågen, så lågen ikke smækkes op eller i. Det giver også en større sikkerhed, hvis børnene er med i køkkenet, og i øvrigt er ovnen også udstyret med en elektronisk dørlås, børnesikring og sikkerhedsafbryder for maksimum sikkerhed.

Rengøringen på Siemens HB672GBS1S fungerer med mindst muligt manuelt arbejdet, da her er tale om en selvrensende ovn med en pyrolyse-funktion, som selv sørger for rengøringen – start blot programmet, og herefter brænder ovnen selv skidt, snavs og madrester væk, og bagefter skal man blot tørre efter med en klud.

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 595 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 585 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 41,10 kg.

Fordele ved Siemens HB672GBS1S:
Stort ovnrum på 71 liter
Otte forskellige ovnfunktioner
Tre varmluftsfunktioner
To øko-funktioner
Ovn i energiklasse C
Lynopvarmningsfunktion
Farvedisplay med touch
Timer
Halogenbelysning
SoftClose
Pyrolyse

 


Information om Bosch

bosch ovn

Den tyske virksomhed har mere end 125 års historie bag sig. Bosch startede tilbage i 1886, hvor grundlæggeren Robert Bosch grundlagde sit ”Værksted for finmekanik og elektronik.”.
Bosch er et af verdens mest kendte mærker indenfor el-værktøj, hvidevarer og byggeteknik og er samtidig også verdens største underleverandør til bilindustrien, hvor de blandt andet producerer bremser og tændingssystemer.

Bosch har mere end 260 fabrikker verden over og beskæftiger mere end 271.000 ansatte på verdensplan.
Du kan læse meget mere om Boschs lange historie ved at klikke her.

På Boschs egen hjemmeside kan du se en oversigt over alle deres produkter. Du kan blandt andet se en komplet oversigt over alle deres ovne, komfurer, emhætter og kogeplader her.

Hvis du specifikt ønsker at læse mere om Boschs filosofi når det gælder deres indbygningsovne, så har de lavet en hel sektion der omhandler deres visioner og filosofi, når du producerer deres ovne. Du kan læse mere på deres egen hjemmeside her.


5 råd: Sådan rengør du din ovn 

De fleste af os bruger ovnen i køkkenet hver eneste dag. Hvis man bruger ovnen hver dag, så kan man heller ikke undgå, at den bliver beskidt. Alt lige fra madrester til fedt og olie ender direkte i ovnen, hvorfor den naturligvis også skal gøres rent, inden det sætter sig alt for godt fast. Det anbefales, at man gør ovnen ren cirka hver anden måned, da man på denne måde ikke behøver at gøre det til et heldagsprojekt hver eneste gang. Her kan man finde 5 gode råd til at gøre ovnen ren.

Tip nummer 1: Brun sæbe

Brun sæbeHvis du vælger at bruge brun sæbe, så kan du gøre det på flere måder afhængig af, om det gerne må tage lidt tid, eller om det skal gå hurtigt.

Med den hurtige rengøring så skal man smøre alle ovnens indvendige overflader i den brune sæbe. Herefter skal der tændes for ovnen på omkring 50 grader. Når den brune sæbe bobler, så skal ovnens slukkes, hvorefter man kan tørre sæben af, når ovnen er kølet ned. Herefter skulle det meste skidt gerne være væk

Hvis man går med den metode, der tager lidt længere tid, så skal man naturligvis smøre den brune sæbe på ovnens indvendige overflader til at starte med. Herefter kan man putte husholdningsfilm ovenpå sæben og lade det sidde i en hel nat. Dagen efter kan man fjerne husholdningsfilmen og vaske al skidt og snavs væk med vand. Denne metode kan også anvendes på bageplader.

Tip nummer 2: Natron

Natron er et naturligt middel, hvorfor det er en fordel at anvende dette til at gøre rent med. Når man vælger at gøre ovnen ren med natron, så skal man blot blande en halv kop med natron og vand, hvorefter blandingen helst skal være ret tyk. Herefter kan man smøre blandingen på ovnens indvendige overflader og lade det sidde i minimum et par timer. Når det har siddet i en god rum tid, kan man tørre al skidt og snavs væk med en fugtig klud.

Tip nummer 3: Tag ruden ud af ovnlågen

Når man skal i gang med at rense glasset i ovnlågen, så sørg for at tage det ud. Smør det herefter ind i enten opvaskemiddel eller brun sæbe og lad det ligge i et stykke tid.

Tip nummer 4: Put ovnristen i opvaskemaskinen
Put ovnristen i opvaskemaskinen
Et nemt og hurtigt tip er, at du blot kan putte din ovnrist i opvaskemaskinen. Der er ingen grund til at bruge en masse krudt på ovnristen, da den i de fleste tilfælde blot kan puttes i opvaskemaskinen. Herefter kan den placeres i ovnen, når den er færdig med at blive vasket.

Tip nummer 5: Husk at rense ventilatoren

En af de ting, som mange af os glemmer, når vi gør vores ovne rent, er ventilatoren. Det er vigtigt at rense ventilatoren, da der her kan samle sig en masse snavs. Hvis man ikke er sikker på, hvordan man fjerner den, så tag et kig i den medfølgende manual.

Ovne med pyrolyse

Hvis man har en ovn med pyrolyse i køkkenet, så er rengøring af ovnen en helt anden snak. Dette program gør nemlig rengøringen let som en leg. Med et pyrolyseprogram bliver ovnen varmet op til mere end 400 grader, hvorefter alle madrester samt fedt og anden snavs bliver brændt af. Når programmet er færdigt, skal man blot tørre det aske, der er tilbage, væk med en klud.


Find en energibesparende ovn til hjemmet

I og med vi bruger ovnen så ofte, så er det også vigtigt, at vi finder en energibesparende ovn. Det betyder nemlig, at forbruget af el er minimalt, hvilket altid er at foretrække, når det kommer til apparater, vi har i hjemmet. Nedenfor kan man læse mere om, hvad man bør være opmærksom på, når man er på udkig efter en ny ovn. Derudover er der et par gode råd til, hvordan man kan udnytte ovnen mest muligt for at spare på strømmen.

Tag et kig på ovnens energimærkning

Når man er på udkig efter en ny ovn, så er det en fordel, hvis man er opmærksom på ovnens energimærke. Energimærket kan ses på alle ovne og er vigtigt, hvis man ønsker en energibesparende ovn.

Energimærket viser nemlig, hvor energivenlig samt miljøvenlig den specifikke model er, samt hvad elforbruget er på. Skalaen går fra A til G. Man skal derfor kigge efter ovne med energimærkningen G.

Gør brug af ovnens varme  

Goer brug af ovnens varmeSelvom man har en energivenlig ovn i hjemmet, så er der stadig ting, man kan gøre for at udnytte varmen og energien fra ovnen optimalt, da dette i sidste ende også kan være besparende for pengepungen.

Man kan eksempelvis udnytte ovnens kapacitet mest muligt ved at tilberede flere madretter på samme tid. Dette siges at spare over halvdelen af energiforbruget. Hvis man har en ovn med varmluft, så er denne metode særlig optimal, da varmluften herved vil sørge for, at alle ingredienser bliver tilberedt ensartet.

Derudover kan man også udnytte ovnens efter- og forvarme. Eksempelvis kan man sætte madretten ind i en kold ovn og lade maden varme op sammen med selve ovnen. Herefter kan man slukke for ovnen i god tid, sådan så maden bliver færdig i de sidste fem til ti minutter, mens der stadig er varme nok i ovnen. På den måde kan man spare en god del af energiforbruget, da man herved udnytter den på den bedst mulige måde.


FAQ

Er indbyggede Bosch ovne gode?
Ja, Bosch er et brand, som er kendt for at lave nogle gode og holdbare produkter, og det gælder også deres indbyggede ovne. Bosch har lavet en række forskellige modeller af indbyggede ovne, hvormed du har muligheden for at finde en model, som passer til dine behov og præferencer.
Hvordan nulstiller jeg min indbyggede Bosch ovn?
Du kan nulstille din indbyggede Bosch ovn ved at slukke for strømmen til den i 30 minutter. Efter de 30 minutter bør din indbyggede Bosch ovn have nulstillet sig selv, hvormed du igen kan indstille på den. Du kan slå strømmen fra ved at slukke for sikringerne til ovnen.
Hvordan åbner jeg en sikkerhedssikret Bosch ovn?
Bosch laver moderne ovne, hvormed mange af de kontroller, som før var analoge, nu er blevet digitale. Du skal derfor fjerne sikkerhedssikringen på de fleste Bosch ovne på det digitale kontrolpanel. Herpå vil du finde en låseknap, som du skal holde nede i fire sekunder for at låse ovnen op.
Bliver Bosch ovne drevet af blæsere?
Ikke alle Bosch ovne er drevet og opvarmet af blæsere, men nogle af deres modeller er netop såkaldte ”fan-forced” ovne. Du kan tjekke, om en specifik ovn er drevet af blæsere, ved at kigge efter et lille klistermærke på ovnen, hvor der er billede af en vifte.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har over flere omgange foretaget tests af ovne.
Råd & Rön berømt i Skandinavien for deres fyldestgørende tests. Lige nu findes der 7 forskellige ovn tests på deres hjemmeside.

Du kan se oversigtet over tests af ovne ved at klikke her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til de forskellige tests på deres side.

Hos svenske Råd & Rön har de lavet en større undersøgelse af forskellige ovne på markedet. Råd & Rön har ratet Bosch HSG856CX7 til at være nummer to blandt 33 vurderede ovne. Her fremhæves de smarte løsninger og mange funktioner, der giver en let og enkel anvendelse. 

Anmeldelsen er udgivet den: 10. juni 2020
Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Which.co.uk tester forbrugerprodukter hver eneste dag. Når de har testet et produkt, videregiver de resultaterne til forbrugerne, så der er mulighed for at få et overblik over dets specifikationer, fordele og ulemper. Her har Which.co.uk lavet en test af ovnen Bosch CMG633BS1, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele testen her.

Tak fordi I tog mit dilemma op, trods jeg syntes, I sørme var lidt meget formanende om elektronisk etikette.

Which.co.uk har undersøgt Bosch HRG6769S6 indbygningsovn. Her får ovnen en samlet vurdering på 74%. Ovnen bliver samtidig markeret som ”Best Buy”. Her fremhæves især pyrolysefunktionen, flere damp-funktioner, og at ovnen har mulighed for at koble sammen med app’en HomeConnect.

Testen er udgivet: oktober 2016
Du kan se testen her

Google Shopping 🇬🇧

Google Shopping giver brugere mulighed for at søge online efter specifikke produkter. Her kan der skrives en anmeldelse af og til forbrugere over hele verden. Det giver et stort kundegrundlag og en reel vurdering af de enkelte produkter. 

Google Shoppings forbrugere giver Bosch HRG6769S6 indbygningsovn 4,8 ud af 5 stjerner. Den samlede brugeranmeldelse er baseret på mere end 1.400 kunder. Bedømmelsen ændrer sig og opdateres løbende, som nye forbrugere giver deres anmeldelse af ovnen til kende.

Du kan se anmeldelserne her


 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Bosch HBG672BW1S

Bosch HBG672BW1S

 

Bosch HBG672BW1S er en indbygningsovn fra Bosch, som får ros af eksperterne for at være meget støvsvag og have en rigtig god temperaturstabilitet.

Ovnrummet er på 71 liter, hvilket gør at du kan lave mad til mange mennesker på samme tid. Ovnen har også flere varmeniveauer, så du kan tilberede flere retter på samme tid. Denne model er også blandt de mere miljøvenlige på markedet og har fået tildelt energimærket C.

Funktioner

Denne Bosch ovn udmærker sig blandt andet ved at have en lang række spændende funktioner, som giver mange forskellige muligheder i køkkenet.
Ovnen tilbyder 10 forskellige ovnfunktioner, heriblandt traditionel top og bundvarme, varmluft grill, pizzafunktion samt optøning.

En anden nyttig funktion er 4D varmeluft funktionen, som fungerer ved at afgive en stabil varm luftcirkulation, som gør at du får lækkert tilberedt kød, lasagne, kager og meget mere.
Der er også indbygget accelerationseffekt, som betyder, at tilberedelsestiden forkortes.

Ovnen har også et indbygget stegetermometer, som gør at du kan indstille den korrekte temperatur og ovnen vil derefter automatisk slukke, når kødet er færdigt. Dermed sikrer du optimalt tilberedning, hver gang.

Denne Bosch ovn er ligeledes udstyret med pyrolyse rengøringsfunktionen, hvilket betyder at rengøringen klarer sig selv. Alt hvad du skal gøre er blot at tørre flader over med en våd klud efter brug.
Pyrolysen fungerer ved at opvarme ovnen til 400°C, hvorefter overskydende madrester og fedt omdannes til aske, som let kan fjernes med kluden.

En anden vigtig faktor som er værd at nævne, er sikkerheden omkring Bosch HBG672BW1S. Ovnen er udstyret med børnelås, som sikrer mod at ovnen kan åbnes af børn. Den er også udstyret med hele fire glaslag, hvilket gør at ovndøren ikke bliver varm under madlavning.

Sidst bør det nævnes at der hos denne model også har været stor fokus på designet og den er blandt andet udstyret med en stort TFT-display, som er både nemt og intuitivt at anvende, så du nemt kan indstille ovnen til de ønskede programmer.

Fordele

 • 10 ovnfunktioner
 • Børnesikring
 • 4D varmluft
 • Indbygget TFT display
 • Stor kapacitet på 71 liter
 • Muligheder for at tilberede flere retter samtidig
Ulemper

 • Drejeskiven kan være svær at dreje især for ældre mennesker

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 585 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 35,95 kg.

 


Bosch HBG672BS1

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

 

Eksperterne fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og vurderet modellen Bosch HBG672BS. Eksperterne er enige i modellens gode kvaliteter, og begge forbrugerråd kårer endda modellen til testvinder.

Bosch HBG672BS1 har pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor godt mærke til modellens mål.

Funktioner

Denne model er en alsidig ovn med et stort ovnrum på 71 liter med otte ovnfunktioner at vælge imellem. Med et stort ovnrum vil man også kunne få plads til at stege og bage flere retter samtidig, og til dette formål er ovnen udstyret med flere forskellige varmluftsfunktioner, som er ideelle til at holde en jævn og stabil temperatur i hele ovnrummet – og en jævn og stabil temperatur resulterer i en mere ensartet mad.

Disse forskellige varmluftsfunktioner tæller både 4D varmluft, varmluft øko og kombineret varmluft/grill. Herudover har Bosch HBG672BS1 seks andre funktioner – over-/undervarme, undervarme, over-/undervarme øko, grill, optøning og pizza-funktion.

På Bosch HBG672BS1 er der mulighed for at bage og stege fra 30 grader til 300 grader.

Bosch HBG672BS1 er en intelligent ovn, som også agerer som en god køkkenhjælper for den uerfarne hjemmekok – modellen kommer nemlig selv med temperaturforslag og har ti forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som kan hjælpe med at få det bedst muligt resultat.

Udover øko-programmerne, som kan bruges til at udnytte energiens effektivitet bedre, så er der også tænkt på miljøet fra producentens side, idet Bosch HBG672BS1 er at finde i energiklasse C, som er en af de bedste klasser på markedet.

Betjeningen og styringen af denne ovn er skabt til at være let og brugervenlig, og derfor denne model udstyret med et TFT-display med klartekst og touch control, som giver et godt overblik.

Betjeningen foregår desuden via kontrol-ringen, som er placeret lige i midten af displayet. Her vises også elektronik-uret, hvor man kan holde øje med tiden. For at fremme overskueligheden yderligere er ovnen desuden udstyret med halogenbelysning i loftet, som også kan slukkes, og for brugervenlighedens skyld har Bosch HBG672BS1 SoftClose, som sikrer en dæmpet åbning og lukning af lågen.

Rengøringen af denne ovn klares let, og uden at man behøver foretage sig ret meget manuelt, for Bosch HBG672BS1 har en pyrolyse-funktion, som selv sørger for at fjerne snavs og madrester – kør blot programmet, og ved meget høje temperaturer brænder ovnen selv snavset væk.

Det eneste, man selv skal gøre, er at tørre efter med en klud. Både ovnribber og bageplade tåler desuden pyrolysen – derved bliver rengøringen minimal.

Fodele

 • Stort ovnrum på 71 liter
 • Mange ovnfunktioner, heriblandt tre varmluftsfunktioner
 • Intelligent ovn, der selv kommer med temperaturforslag
 • Miljøvenlig model i energiklasse C
 • Let betjening med TFT-display og touch control
 • Låge med SoftClose
Ulemper

 • Drejeskive fungerer ikke optimalt

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 595 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 585 mm
🔴 Indbygningsbredde: 585 mm
🔴 Indbygningsdybde: 560 mm
🔴 Vægt: 38,80 kg.

 

Bosch HBA533BB0S

Bosch HBA533BB0S

 

Funktioner

Bosch HBA533BB0S er en ovn, der er placeret i energiklasse D, hvorfor det er en forholdsvis energibesparende model. Ovnen kommer desuden med en kapacitet på 71 liter. Det er derfor en velegnet ovn til den lidt større familie, eller hvis man ønsker nok plads til at tilberede mad til et par ekstra gæster.

Ovnen Bosch HBA533BB0S kommer i det hele taget med mange forskellige funktioner. Den kommer med 5 forskellige ovnfunktioner såsom over/undervarme, varmluft/impulsgrill, stor variogrill, skånsom varmluft m.m.

Yderligere er ovnen forsynet med ovnfunktionen 3D-varmluft Plus. 3D-varmluft Plus sørger for, at ovnen giver en optimal varmefordeling samt jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket sikrer et ensartet resultat på de 3 forskellige niveauer.

Med en af ovnens andre funktioner, nemlig lynopvarmningsfunktionen, bliver ovnen opvarmet ekstra hurtigt uden at gøre brug af mere energi. Den kan eksempelvis varme op til 175 grader på blot 5 minutter.

Rengøringen fungerer meget nemt med Bosch HBA533BB0S. Den kommer nemlig med den energibesparende rengøringsfunktion EcoClean. Dette er en speciel form for belægning af mikroskopiske keramikkugler på bagvæggen, der nedbryder fedt, når man tilbereder mad i ovnen. På den måde skal man ikke bruge tid på at gøre ovnen ren efter brug.

Bosch HBA533BB0S har et flot og stilrent design med kontrolpanelet foran. Her findes et betjeningspanel i glas samt et LED-display. LED-displayet er brugervenligt og er forsynet med en enkel tilgang til de forskellige tidsfunktioner og indstillinger.

Ovnen er også sikker, da den kommer med en børnesikring med nøglefunktion samt en indbygget køleblæser. Derudover kommer fronttemperaturen maksimalt op på 50 grader, hvorfor man ikke har mulighed for at brænde sig på ovnen, når den er tændt.

Ved køb af Bosch HBA533BB0S medfølger der en universalpande, en stegerist samt en emaljeret bageplade.

Fordele

 • Stort ovnrum på 71 liter
 • Lynopvarmningsfunktion
 • 5 forskellige ovnfunktioner
 • Indbygget køleblæser
 • Børnesikring
Ulemper

 • Kan være relativt støjende

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 595 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 548 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 595 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 36,70 kg.


BOSCH HSG856XC7 – Premiumvalg

✅ Nummer 2 blandt 33 vurderede ovne – Råd&Rön

BOSCH HSG856XC7

 

Med en Bosch AccentLine HSG856XC7 får du en indbygget dampovn i topklasse. Det er en effektiv ovn af premium kvalitet med et væld af funktioner og gennemtænkte løsninger.

Indbygningsovne fra Bosch er højt vurderet blandt anmeldere. Råd & Rön får ovnen en 2. plads blandt mange andre modeller. Test af ovne præciserer den gode kvalitet og de tekniske muligheder og funktioner, som ovnen har.

Funktioner

Med indbygningsovnen Bosch AccentLine HSG856XC7 får du en ovn med den smarte PerfectBake funktion. Funktionen gør, at du får fortalt, hvor mange minutter det kræves for at opnå den perfekte bagning. PerfectRoast funktionen giver dig en indikation på, hvor lang tid dit kød i ovnen skal have og ved hvilken temperatur. Så får du altid den ønskede kernetemperatur.

Ovnen er en praktisk dampovn, der giver dine retter en øget smag, optimal saft og en skånsom tilberedning. Ovnen har en 100% damp-funktion. Damp er en effektiv metode til at holde din tilberedning saftig og mør, mens det bevarer mere smag i maden. 

4D HotAir teknologi – Tilbered effektivt flere retter samtidig

Hvis du har brug for at tilberede flere retter på samme tid, er det muligt med indbygningsovnen fra Bosch. Med den smarte 4D HotAir teknologi fordeles varmen effektivt og jævnt i ovnen. Varmefordelingen sikrer, at du med god succes kan tilberede på op til fire niveauer på samme tid. 

Det eksklusive TFT touch-funktion, giver dig mulighed for nemt at betjene ovnen via en touchskærm. Du kan også koble din indbygningsovn op til dit Wi-Fi netværk og betjene ovnen fra din smart-enhed. 

Funktionen kaldes Home Connect, og du skal downloade en bestemt app inden brug. Med Home Connect-app’en kan du vælge en af de mange retter fra opskriftssamlingen. Ovnen indstiller den rette temperatur, tilberedningsmetode samt tilberedningstid, for at du kan få det perfekte resultat. 

Fordele

 • Nem at anvende
 • Meget stille
 • Lavt energiforbrug til rengøring
 • Præcis kogetemperatur
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Størrelse i indbygningsmål
🌀 Højde: 59,5cm
🌀 Bredde: 59,4cm
🌀 Dybde: 54,8cm

Bosch HSG856XC7 vs. markedet

Bosch AccentLine HSG856XC7 er en indbygningsovn med damp funktion og katalyse rengøring. Det er en ovn, der giver dig smarte løsninger med PerfectBake og PerfectRoast. Ligeledes kan ovnen fra Bosch blive tilkoblet en smart enhed, så du kan styre funktionerne og ovnen direkte fra din telefon.

EcoClean Direct er en energibesparende katalyserende rengøringsfunktion, der forenkler rengøring af ovnen indvendigt. Rengøringsfunktionen sparer både tid og energi. Det giver dig en ren ovn, der altid er klar til brug.


Bosch HRG6769S6 – kvalitetsovn med mulighed for Wi-Fi-forbindelse

✅ “Best Buy” med en samlet score på 74% – Which.co.uk
✅ Brugeranmeldelse med 4,8 ud af 5 stjerner – Google Shopping

Bosch HRG6769S6

 

Med Bosch HRG6769S6 får du en indbygningsovn af høj kvalitet med dampfunktion og pyrolyse rengøring. Ovnen kan slås over til damp og kan kobles op på Wi-Fi, der giver ekstra mange funktioner.

Når indbygningsovnen vurderes, klarer den sig yderst godt i flere tests. Den er klassificeret som ”Best Buy” hos Which.co.uk med en samlet score på 74%. Blandt andet opnår denne ovn også 4,8 stjerner ud af 5 fra brugeranmeldelser på Google Shopping. Den fungerer derfor både for eksperter og almindelige forbrugere.

Funktioner

PerfectBake og PerfectRoast funktionerne giver dig mulighed for at få oplyst den optimale bage- og stege-tid og hvilke temperaturer, du bør tilberede maden med. Det giver dig en stor hjælp til den helt rigtige tilberedning, om du har lavet retterne før eller ej.

HomeConnect funktionen som flere nyere Bosch produkter tilbyder, giver dig mulighed for at kontrollere og overvåge funktionerne af din ovn. Ovnen kan kobles op på Wi-Fi og med en funktionel app, kan du tænde, slukke for ovnen, regulere temperaturer og meget mere.

Via HomeConnect kan du modtage beskeder løbende om tilberedningen. HomeConnect appen tilbyder en stor opskriftsamling og kan selv indstille ovnen til den rette temperatur samt tilpasse tilberedningstiden. 

Pyrolyse og damp gør det hele lettere

Med pyrolyse funktion kan du nemt og effektivt rengøre din ovn indvendigt. Når pyrolysen er aktiveret, opvarmes ovnen til 480 grader og brænder alle fedt og madrester af. Efterfølgende er alt, du skal gøre, at tørre din ovn af med en tør klud indvendigt for at fjerne askeresterne. 

Bosch HRG6769S6 besidder en effektiv damp funktion. Resultatet af din tilberedning bliver bedre og kan både anvendes til bagning, stegning eller genopvarmning af rester, der forbliver, som var det nylavet.

Størrelse i indbygningsmål
🌀 Højde: 59,5cm
🌀 Bredde: 59,4cm
🌀 Dybde: 54,8cm

Bosch HRG6769S6 vs. markedet

Det, der bør fremhæves ved denne indbygningsovn fra Bosch, er de mange funktioner, der er samlet i et produkt. Særligt for Bosch ovnen er den effektive pyrolysefunktion, der nedbryder fedt og madrester. Samtidig er den med damp funktion og kan samarbejde med andre hvidevarer med HomeConnect-app’en. Med en tilberedning i ovnen i kombination med damp, tilfører du smag til retten og bibeholder farve og konsistens bedre. En effektiv damp sikrer også, at dine retter ikke bliver tørre. Du tilfører vand i tanken, og så kan damfunktionen selv at regulere mængden af damp i ovnrummet.

Fordele

 • Meget hurtig at opvarme
 • Nem at anvende
 • De pyrolytiske rensefunktioner fungerer fint,
 • God og jævn varmespredning
Ulemper

 • Mangler brugermanual/opskrifts bog om, hvordan man bedst anvender alle funktionerne

Bosch HBG675BB1

✅ 4,7 ud af 5 stjerner gennem anmeldelser på Pricerunner.dk
✅ 4,6 ud af 5 stjerner med 100+ anmeldelser på Amazon.co.uk
✅ 5 ud af 5 stjerner med over 300 anmeldelser på Bosch-home.com

Bosch HBG675BB1

 

Denne ovn har ikke bare scoret topkarakterer hos forhandlerne eller forbrugerne, men har også scoret højt på Bosch-home.com’s egen hjemmeside, hvor den har fået 5 ud af 5 stjerner med over 300 anmeldelser. 

Her skriver en af Bosch’s anmeldere således: “Jeg tildeler dette produkt årets pris. Dette er en ny opdagelse i min husstand. Det perfekte look fuldender mit køkken. Når jeg vil have det perfekte måltid til min familie, så har jeg et valg mellem mange forskellige programmer og grader af bagning.” 

Det er derfor helt forståeligt, at denne ovn fra Bosch også har fået 4,7 stjerner på Pricerunner.dk samt 4,6 stjerner på Amazon.co.uk med 100+ anmeldelser. Dette er et produkt, der med sikkerhed kan anbefales. 

Funktioner

Dette er ovnen, der scorer højt hele vejen rundt. Både hos forhandlerne og hos forbrugerne, og det er også en utrolig stilren ovn, der spicer madlavningen op og matcher godt ind til ethvert køkken. 

Hvis du skal lave mad til mange mennesker på en gang, eller bare gerne vil have maden ind på samme tid, så er dette ovnen til dig, da den med sin 4D Hot Air funktion skaber de mest optimale forhold for flere lag af mad og kager. 

Den varme luft cirkulerer sådan rundt i ovnen, at alle lagene bliver berørt, og derfor bliver færdig samtidigt. Denne cirkulation gør også madlavningen hurtigere. 

Dette er ovnen til dig, der bare godt kan lide lidt brugervenlighed og at være sikker på, at maden får det den skal have. 

Med AutoPilot-funktionen kan du vælge mellem 10 forudindstillede programmer, som sørger for at tilberede stegen, kyllingen og meget mere til perfektion. Du skal bare trykke på en knap.

Rengøringen er heller ingen sag med denne Bosch-model, da den er udstyret med pyrolyse selvrensfunktionen. Denne sørger for at gøre ovnen ren, uden at du skal røre andet end en fugtig klud, der let tager resterne. 

Pyrolyse selvrens sættes i gang ved 400 grader, og så brænder den ellers madrester og fedt til aske. 

Bosch HBG675BB1 vs. markedet

Det, der gør denne ovn speciel, er dens TFT-skærm, som skaber et større overblik over madlavningen, når du er i gang, og så er den også lavet med symboler, hvilket bare giver en større brugervenlighed i forhold til funktioner og programmer.

I forhold til andre ovne på markedet har den nogenlunde de samme funktioner, såsom 4D varmluft, pizzaindstilling, selvrens og AutoPilot. Dog er denne utrolig stilren og moderne med sit TFT-skærmdisplay, og så har den også en rigtig god energiklasse – nemlig C.

Dette er ovnen til dig, der går op i, at den matcher til dit køkken og lige giver det en ekstra tand op i udseende. Det er et utroligt stilrent design, Bosch har lavet denne i. Dette betyder, at det ikke kun er et fremragende værktøj til madlavningen, men det er også en del af køkkeninteriøret, der sætter prikken over i’et. 

Fordele

 • AutoPilot
 • 4D varmluft
 • Pizzaindstilling
 • Pyrolyse selvrens
 • TFT-skærm
Ulemper

 • Det er svært at dreje roterende justeringsring

Størrelse i indbygningsmål
🔴 Højde: 548 mm
🔴 Bredde: 595 mm
🔴 Dybde: 595 mm
🔴 Indbygningshøjde: 585 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 38 kg

 

Electrolux EOB100X

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EOB100X

 

Vi har taget denne indbygningsovn fra svenske Electrolux med i testen, da ovnen er en testvinder hos den store svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Ovnen er i et meget rimeligt prisniveau, så du har her mulighed for en billig og testvindende ovn. Ovnen har fået tildelt energimærket D.

Funktioner

Denne ovn er en multifunktionsovn, som både har varmluft og mange andre smarte funktioner.

Ovnen får ros for at have et suverænt varmluftssystem, der giver meget ensartet temperatur
i hele ovnen. Dermed opnår du optimale resultater med flere plader i ovnen, over-/undervarme der er perfekt til bagning, lavtemperaturstegning til at tilberede møre og saftige stege, intervalgrill til gratinering og grillfunktion så flæskestegen får sprøde svær.

Ovnen er nem at rengøre, da den nemt kan skilles ad, uden at du skal bruge værktøj til dette. Dermed er det nemt at rense og rengøre alle dele af ovnen. Dette er især vigtigt, da denne ovn ikke er udstyret med pyrolyse rengøringsfunktionen. Grunden til at denne ovn ikke har pyrolyse rengøring er, at den befinder sig i den lave ende af prisskalaen, hvilket betyder at man må undvære denne funktion. Hvis du ønsker en ovn med pyrolyse, så kan du med fordel kigge nærmere på nogle af ovnene fra Bosch, der er beskrevet her i artiklen.

Electrolux har også udstyret denne ovn med et flytbart varmelegeme, som gør det ekstra nemt at rengøre. Electrolux har altså haft stort fokus på at ovnen skal være nem at skille ad, da det gør rengøringen meget nemmere og hurtigere.
Ovnens ydreflade består af rustfrit stål. Her har Electrolux udviklet en rengøringsflade som de kalder AntiFingerPrint. Denne overflade gør det overfladen ekstra rengøringsvenlig.

Oven er udstyret med børnesikring, så du kan låse ovnen når den er varm. Når ovnen skal åbnes med børnesikringen aktiveret, skal du blot trykke børnesikringen ind med den ene hånd, og åbne lågen med den anden.
Det aktive kølesystem sikrer at ovnen holdes nedkølet når den er i brug, og dermed bliver den ikke varm at røre ved. Dette er især en god funktion, hvis man har småbørn i huset.

Størrelse:
🔴 Højde: 594 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 569 mm
🔴 Indbygningshøjde: 600 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 600 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 32 kg.

Fordele ved Electrolux EOB100X:
 
Multifunktionsovn
Flytbart varmelegeme
Børnesikring
Aktivt kølesystem af ydersiden
AntiFingerPrint
Nem at skille ad, for let rengøring
Prisvenlig

 

AEG BPB331021M

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG BPB331021M

.

AEG BPB331021M er blevet afprøvet og testet af et hold eksperter fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön – og eksperterne er enige om, at AEG BPB331021M er en rigtig god ovn. Modellen får god bedømmelse.

Ovnen fra AEG er desuden både en pyrolyse-ovn og en indbygningsovn, hvilket betyder, at modellen skal bygges ind i det design, der allerede findes i køkkenet. Læg derfor særligt godt mærke til modellens mål.

Funktioner

AEG BPB331021M er en stor ovn med en ovnrums-kapacitet på 72 liter. Det betyder, at denne ovn vil være et godt valg til den store husstand på 5+ medlemmer, og ovnen kan både rumme store stege og håndtere flere plader ad gangen – endda helt op til tre styks. Til dette formål kan man med fordel bruge ovnens varmluftsfunktioner, og AEG BPB331021M anvender desuden HotAir, som er en energieffektiv måde at få luften til at cirkulere jævnt rundt i hele ovnrummet.

For at kunne klare større portioner kommer denne model med en XL-bageplade, som er 20 procent større end standard-bageplader.

AEG BPB331021M har i det hele taget mange ovnfunktioner, som gør brugen af ovnen alsidig, og de tæller blandt andet yderligere over-/undervarme, lavtemperaturs-stegning og intervalgrill.

For at kunne levere et perfekt-tilberedt måltid er ovnen udstyret med SurroundCook-teknologien. Denne teknologi sørger for en præcis varme via blæseren og sikrer både en gylden gratinering, sprød svær, gennembagt kage og saftigt og mørt kød.

AEG BPB331021M har et flot design i en stålgrå farve med kontrolpanelet foran. Her findes en tydelig skærm med timer, som giver et godt overblik over tilberedningens aktuelle status. Her kan man endvidere justere alarm og tid samt se den resterende tid.

Man betjener denne ovn via pop-ud knapper, som ikke er synlige, når man ikke anvender ovnen. Det er både af hensyn til designets stilrenhed, og at de ikke bliver tilsølede. Herudover har AEG BPB331021M AntiFingerPrint, som gør overfladen resistent mod fedtefingre.

Også miljøet er der taget hensyn til hos denne model, som er i energiklasse C, der ligger mod den gode ende.

Rengøringen fungerer meget let på AEG BPB331021M takket være ovnens hele to pyrolyse-programmer. Modellen varmer sig op til 500 grader, hvorved madrester og snavs brændes væk – og det eneste manuelle arbejde er at sætte programmet i gang og tørre efter med en klud.

De to programmer kaldes intensiv og langt-program. Herudover kan man også skille ovnlågen ad uden værktøj, hvis man ønsker en manuel rengøring af lågen.

AEG BPB331021M er også en sikker ovn, og derfor har modellen både en børnesikring af lågen samt et aktivt kølesystem, som sørger for, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved udenpå.

Størrelse i indbygningsmål:
🔴 Højde: 594 mm
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Dybde: 568 mm
🔴 Indbygningshøjde: 590 mm
🔴 Indbygningshøjde (max): 590 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Vægt: 36,70 kg.

Fordele ved AEG BPB331021M:
Stort ovnrum på 72 liter
Kan håndtere op til tre plader samtidig
Mange ovnfunktioner
Energieffektiv HotAir
XL-bageplade
SurroundCook-teknologi sikrer stabil og præcis varme
Kontrolpanel med timer
Pop-ud knapper
AntiFingerPrint
Energiklasse C
To pyrolyse-programmer

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme