Bosch ovn Test 2019 – Find de bedste Bosch indbygningsovne

0

I denne Bosch ovn test kan du få et overblik over, hvilke modeller der vurderes som de bedste ovne på markedet, ifølge eksperterne.

Vi har gennemgået en lang række anerkendte tests, eksempelvis tests hos Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og har set nærmere på, hvilke modeller eksperterne anbefaler.

Efter at have læst denne test bør du være i stand til at kunne vælge netop den Bosch ovn som passer bedst til dig og dine behov.

I denne artikel har vi også medtaget en række andre ovne fra forskellige anerkendte mærker, som også udmærker sig ved at score topkarakter i tests.
Årsagen til, at der er andre ovne end Bosch ovne med i denne test, er for at give dig den bedst mulige information om de forskellige ovne på markedet, så du kan træffe det rigtige valg, når du køber ny ovn.

Denne Bosch ovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Bosch ovne på markedet
🔸 Gennemgang af alternative testvindere fra Siemens og Electrolux
🔸 Gennemgang af de forskellige tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch ovn test – Her er de bedste 6 modeller

I nedenstående sektion finder du de Bosch ovne der har klaret sig bedst i test. Vi har analyseret en række tests, og viser dig her de bedste modeller. Vi har også samlet en række ekspertfavoritter fra andre mærker, så du kan sammenligne de forskellige modeller.


Bosch HBG672BS1

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere
6.414,00 Kr. 0,00 Kr. 6.414,00 Kr. Læs mere

 

Både eksperterne fra det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og vurderet modellen Bosch HBG672BS. Eksperterne er enige i modellens gode kvaliteter, og begge forbrugerråd kårer endda modellen til testvinder.

Bosch HBG672BS1 har pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor godt mærke til modellens mål.

Funktioner

Denne model er en alsidig ovn med et stort ovnrum på 71 liter med otte ovnfunktioner at vælge imellem. Med et stort ovnrum vil man også kunne få plads til at stege og bage flere retter samtidig, og til dette formål er ovnen udstyret med flere forskellige varmluftsfunktioner, som er ideelle til at holde en jævn og stabil temperatur i hele ovnrummet – og en jævn og stabil temperatur resulterer i en mere ensartet mad.

Disse forskellige varmluftsfunktioner tæller både 4D varmluft, varmluft øko og kombineret varmluft/grill. Herudover har Bosch HBG672BS1 seks andre funktioner – over-/undervarme, undervarme, over-/undervarme øko, grill, optøning og pizza-funktion.

På Bosch HBG672BS1 er der mulighed for at bage og stege fra 30 grader til 300 grader.

Bosch HBG672BS1 er en intelligent ovn, som også agerer som en god køkkenhjælper for den uerfarne hjemmekok – modellen kommer nemlig selv med temperaturforslag og har ti forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som kan hjælpe med at få det bedst muligt resultat.

Udover øko-programmerne, som kan bruges til at udnytte energiens effektivitet bedre, så er der også tænkt på miljøet fra producentens side, idet Bosch HBG672BS1 er at finde i energiklasse A+, som er en af de bedste klasser på markedet.

Betjeningen og styringen af denne ovn er skabt til at være let og brugervenlig, og derfor denne model udstyret med et TFT-display med klartekst og touch control, som giver et godt overblik.

Betjeningen foregår desuden via kontrol-ringen, som er placeret lige i midten af displayet. Her vises også elektronik-uret, hvor man kan holde øje med tiden. For at fremme overskueligheden yderligere er ovnen desuden udstyret med halogenbelysning i loftet, som også kan slukkes, og for brugervenlighedens skyld har Bosch HBG672BS1 SoftClose, som sikrer en dæmpet åbning og lukning af lågen.

Rengøringen af denne ovn klares let, og uden at man behøver foretage sig ret meget manuelt, for Bosch HBG672BS1 har en pyrolyse-funktion, som selv sørger for at fjerne snavs og madrester – kør blot programmet, og ved meget høje temperaturer brænder ovnen selv snavset væk.

Det eneste, man selv skal gøre, er at tørre efter med en klud. Både ovnribber og bageplade tåler desuden pyrolysen – derved bliver rengøringen minimal.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde
: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 585 mm
Indbygningshøjde (max): 585 mm
Indbygningsbredde: 585 mm
Indbygningsdybde: 560 mm
Vægt: 38,80 kg.

Fordele ved Bosch HBG672BS1:
🔵 Stort ovnrum på 71 liter
🔵 Mange ovnfunktioner, heriblandt tre varmluftsfunktioner
🔵 Intelligent ovn, der selv kommer med temperaturforslag
🔵 Yderligere ti automatiske programmer
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+
🔵 Flere øko-programmer
🔵 Let betjening med TFT-display og touch control
🔵 Halogenbelysning
🔵 Låge med SoftClose
🔵 Pyrolyse-funktion klarer rengøringen
🔵 Også ribber og plade tåler pyrolysen


Bosch HBG672BW1S

 Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch HBG672BW1S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.509,00 Kr. 0,00 Kr. 4.509,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere

 

Bosch HBG672BW1S er en indbygningsovn fra Bosch, som får ros af eksperterne for at være meget støvsvag og have en rigtig god temperaturstabilitet.

Ovnrummet er på 71 liter, hvilket gør at du kan lave mad til mange mennesker på samme tid. Ovnen har også flere varmeniveauer, så du kan tilberede flere retter på samme tid. Denne model er også blandt de mere miljøvenlige på markedet og har fået tildelt energimærket A+.

Funktioner

Denne Bosch ovn udmærker sig blandt andet ved at have en lang række spændende funktioner, som giver mange forskellige muligheder i køkkenet.
Ovnen tilbyder 10 forskellige ovnfunktioner, heriblandt traditionel top og bundvarme, varmluft grill, pizzafunktion samt optøning.

En anden nyttig funktion er 4D varmeluft funktionen, som fungerer ved at afgive en stabil varm luftcirkulation, som gør at du får lækkert tilberedt kød, lasagne, kager og meget mere.
Der er også indbygget accelerationseffekt, som betyder, at tilberedelsestiden forkortes.

Ovnen har også et indbygget stegetermometer, som gør at du kan indstille den korrekte temperatur og ovnen vil derefter automatisk slukke, når kødet er færdigt. Dermed sikrer du optimalt tilberedning, hver gang.

Denne Bosch ovn er ligeledes udstyret med pyrolyse rengøringsfunktionen, hvilket betyder at rengøringen klarer sig selv. Alt hvad du skal gøre er blot at tørre flader over med en våd klud efter brug.
Pyrolysen fungerer ved at opvarme ovnen til 400°C, hvorefter overskydende madrester og fedt omdannes til aske, som let kan fjernes med kluden.

En anden vigtig faktor som er værd at nævne, er sikkerheden omkring Bosch HBG672BW1S. Ovnen er udstyret med børnelås, som sikrer mod at ovnen kan åbnes af børn. Den er også udstyret med hele fire glaslag, hvilket gør at ovndøren ikke bliver varm under madlavning.

Sidst bør det nævnes at der hos denne model også har været stor fokus på designet og den er blandt andet udstyret med en stort TFT-display, som er både nemt og intuitivt at anvende, så du nemt kan indstille ovnen til de ønskede programmer.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 585 mm
Indbygningshøjde (max): 585 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 35,95 kg.

Fordele ved Bosch HBG672BW1S:
🔵 10 ovnfunktioner
🔵 Børnesikring
🔵 Energimærket A+
🔵 Pyrolyse rengøring
🔵 4D varmluft
🔵 Indbygget TFT display
🔵 Integreret termometer
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 Muligheder for at tilberede flere retter samtidig
🔵 SoftClose funktion

Bemærk venligst, at den præcise topscorer hos Tænk, Bosch HBG673CW1S, er udgået af produktion og Bosch har erstattet modellen med Bosch HBG672BW1S, som er en ny og forbedret udgave af samme model. Derfor viser vi her priser og information for Bosch HBG672BW1S.


Bosch HBN201W2S

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk

Bosch HBN201W2S ovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.860,00 Kr. 0,00 Kr. 2.860,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har inkluderet modellen Bosch HBN201W2S i en stor test af forskellige ovne.

Bosch HBN201W2S hører til blandt de mere enkle ovne, men alligevel får modellen en god bedømmelse af de danske eksperter. Læg mærke til at denne ovn er en indbygningsovn, som skal bygges ind i køkkenets allerede-eksisterende design, så vær særligt opmærksom på målene.

Denne model har ikke pyrolyse-funktion.

Funktioner

Bosch HBN201W2S har ikke markedets største ovnrum, men dog er kapaciteten på 66 liter. Det betyder, at denne ovn vil være et godt valg for den mellemstore husstand på mellem tre og fire personer. Ovnen kommer i en hvid farve og er neutral og enkel at se på, og derfor vil den passe godt ind i de fleste køkkener.

I forhold til en del andre konkurrerende ovne har Bosch HBN201W2S ikke et væld af funktioner, men den har de mest essentielle ovnfunktioner, som man oftest anvender.

Det tæller fire styks: over-/undervarme, cirkulationsluft, varmluft/grill og grill.

Med mulighed for varmluft vil Bosch HBN201W2S også kunne klare at håndtere flere plader ad gangen, da varmluft sørger for, at varmen bliver ligeligt fordelt.

Ovnen har endvidere en fin temperaturbredde og kan anvendes til temperaturer mellem 50-270 grader. Der findes ingen øko-programmer, men Bosch HBN201W2S er alligevel en ovn, hvor der tages fint hensyn til miljøet, da ovnen er i energiklasse A.

Bosch HBN201W2S er som nævnt neutral i designet, og det gælder også knapperne til styring af ovnen. Bosch HBN201W2S er udstyret med to cylinderknapper på fronten, og selve betjeningspanelet er solidt og robust i metal. De to cylinderknapper styrer henholdsvis temperatur og ovnfunktion med tydelige angivelser.

Dermed er denne model en meget overskuelig ovn med kun få knapper, der skal reguleres. Modellen er endvidere udstyret med en indvendig belysning for en endnu bedre overskuelighed.

Der findes desuden fuldt glas i inderdøren, og ovnrummet har titan-emalje og er glat. Man kan let selv tage lågen af til for eksempelvis en lettere rengøring.

Bosch HBN201W2S er også designet til at være en sikker ovn med både en mekanisk dørlås samt en indbygget køleblæser, som sørger for, at ovnen ikke bliver overophedet.

Rengøringen på Bosch HBN201W2S foregår manuelt, da her ikke findes en pyrolyse-funktion, men eftersom døren kan tages af, så bliver rengøringen ikke besværlig.

Alt i alt er Bosch HBN201W2S en lidt simpel men velfungerende ovn – derfor ligger prisen også i den lavere ende af spekteret.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde
: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 575 mm
Indbygningshøjde (max): 597 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 34,60 kg.

Fordele ved Bosch HBN201W2S:
🔵 God ovnstørrelse med kapacitet på 66 liter
🔵 Neutralt og enkelt design
🔵 Fire ovnfunktioner
🔵 Energiklasse A
🔵 Cylinderknapper til styring af ovn
🔵 Indvendig belysning
🔵 Aftagelig låge
🔵 Glat ovnrum med titan-emalje
🔵 Mekanisk dørlås
🔵 Prisvenlig ovn


Bosch HBA533BB0S

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch HBA533BB0S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.909,00 Kr. 0,00 Kr. 3.909,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.299,00 Kr. 0,00 Kr. 4.299,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Bosch HBA533BB0S er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der er endt med at give ovnen en god bedømmelse.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er især vilde med, at ovnen er hurtig til at varme op samt, at den klarer sig godt i de fleste af deres madlavningstests.

De mener dog, at energiforbruget er en smule højt i forhold til andre modeller på markedet. Bosch HBA533BB0S er desuden en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om den passer ind i ens køkken.

Funktioner

Bosch HBA533BB0S er en ovn, der er placeret i energiklasse A, hvorfor det er en forholdsvis energibesparende model. Ovnen kommer desuden med en kapacitet på 71 liter. Det er derfor en velegnet ovn til den lidt større familie, eller hvis man ønsker nok plads til at tilberede mad til et par ekstra gæster.

Ovnen Bosch HBA533BB0S kommer i det hele taget med mange forskellige funktioner. Den kommer med 5 forskellige ovnfunktioner såsom over/undervarme, varmluft/impulsgrill, stor variogrill, skånsom varmluft m.m.

Yderligere er ovnen forsynet med ovnfunktionen 3D-varmluft Plus. 3D-varmluft Plus sørger for, at ovnen giver en optimal varmefordeling samt jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket sikrer et ensartet resultat på de 3 forskellige niveauer.

Med en af ovnens andre funktioner, nemlig lynopvarmningsfunktionen, bliver ovnen opvarmet ekstra hurtigt uden at gøre brug af mere energi. Den kan eksempelvis varme op til 175 grader på blot 5 minutter.

Rengøringen fungerer meget nemt med Bosch HBA533BB0S. Den kommer nemlig med den energibesparende rengøringsfunktion EcoClean. Dette er en speciel form for belægning af mikroskopiske keramikkugler på bagvæggen, der nedbryder fedt, når man tilbereder mad i ovnen. På den måde skal man ikke bruge tid på at gøre ovnen ren efter brug.

Bosch HBA533BB0S har et flot og stilrent design med kontrolpanelet foran. Her findes et betjeningspanel i glas samt et LED-display. LED-displayet er brugervenligt og er forsynet med en enkel tilgang til de forskellige tidsfunktioner og indstillinger.

Ovnen er også sikker, da den kommer med en børnesikring med nøglefunktion samt en indbygget køleblæser. Derudover kommer fronttemperaturen maksimalt op på 50 grader, hvorfor man ikke har mulighed for at brænde sig på ovnen, når den er tændt.

Ved køb af Bosch HBA533BB0S medfølger der en universalpande, en stegerist samt en emaljeret bageplade.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde
: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 585 mm
Indbygningshøjde (max): 595 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 36,70 kg.

Fordele ved Bosch HBA533BB0S:
🔵 Stort ovnrum på 71 liter
🔵 Lynopvarmningsfunktion
🔵 3D-varmluft Plus
🔵 Energiklasse A
🔵 EcoClean-funktion
🔵 5 forskellige ovnfunktioner
🔵 Indbygget køleblæser
🔵 Børnesikring
🔵 LED-display
🔵 Stilrent design
🔵 Forskelligt tilbehør medfølger


Bosch HBA533BS0S

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch HBA533BS0S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.599,00 Kr. 0,00 Kr. 3.599,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere

 

Bosch HBA533BS0S er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der er endt med at give ovnen en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på baggrund af, at ovnen er hurtig til at varme op samt, at den klarer de fleste tests i forhold til madlavningen forholdsvist godt.

Hos Forbrugerrådet Tænk er man dog en smule skuffede over, at energiforbruget er i den højere ende især med hensyn til standby-forbruget.

Man skal desuden være opmærksom på, at Bosch HBA533BS0S er en indbygningsovn, hvorfor dens mål skal passe ind i ens køkken.

Funktioner

Bosch HBA533BS0S er en model med et stort ovnrum på 71 liter. Det betyder, at ovnen kan anvendes af familier på 5+ samt til andre forbrugere, der blot ønsker en stor ovn med plads til at lave mad til gæster m.m. Derudover er Bosch HBA533BS0S en forholdsvis energivenlig ovn, da den er placeret i energiklasse A.

Ovnen kommer yderligere med 5 ovnfunktioner. Disse funktioner tæller blandt andet stor variogrill, over/undervarme, varmluft/impulsgrill og skånsom varmluft. Udover disse 4 funktioner, så er den sidste funktion 3D-varmluft Plus.

Med 3D-varmluft Plus opnår man en optimal varmefordeling og jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket giver et optimalt resultat på alle 3 niveauer på samme tid.

Udover 3D-varmluft Plus, så er Bosch HBA533BS0S også forsynet med en lynopvarmningsfunktion. Med denne funktion bliver ens ovn varmet ekstra hurtigt op uden, at den benytter sig af mere energi. Det tager eksempelvis kun 5 minutter at varme ovnen op til 175 grader. Man kan desuden regulere temperaturen fra 50 grader og op til 275 grader.

Bosch HBA533BS0S er en tidløs og stilren ovn, der vil passe ind i de fleste hjem. Den kommer nemlig med et betjeningspanel i rustfrit stål samt et LED-display, der viser alle informationer med rødt. Det er derfor nemt at se, hvad der står på ovnen selvom, man ikke står lige ved siden af den.

Det er ydermere nemt og hurtigt at gøre Bosch HBA533BS0S ren efter brug, da den er forsynet med funktionen EcoClean. Med EcoClean er der en form for belægning på ovnens bagvæg, der absorberer al snavset pr. automatik. Det er nærmest ikke nødvendigt at gøre ovnen ren efter brug, da denne funktion tager det meste af skidtet.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch HBA533BS0S med flere sikkerhedsfunktioner. Disse sikkerhedsfunktioner er blandt andet en mekanisk dørlås, en børnesikring samt en indbygget køleblæser. Ovnens fronttemperatur overstiger heller ikke 50 grader, hvorfor man ikke kan brænde sig på ovnen.

Ved køb af Bosch HBA533BS0S medfølger der en emaljeret bageplade, en stegerist samt en universalpande.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde
: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 585 mm
Indbygningshøjde (max): 595 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 36,20 kg.

Fordele ved Bosch HBA533BS0S:
🔵 Nem at rengøre
🔵 Lynopvarmningsfunktion
🔵 3D-varmluft Plus
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Betjeningspanel i rustfrit stål
🔵 LED-display
🔵 5 forskellige ovnfunktioner
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 Energiklasse A
🔵 Tidløst design
🔵 Kommer med emaljeret bageplade, stegerist og universalpande


Bosch HBA533BW0S

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch HBA533BW0S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.989,00 Kr. 0,00 Kr. 3.989,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.299,00 Kr. 0,00 Kr. 4.299,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Bosch HBA533BW0S er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der er endt med at give ovnen en god bedømmelse.

Eksperterne er især vilde med, at ovnen når op på en gennemsnitstemperatur lynhurtigt samt, at den er nem og brugervenlig. De er dog mindre imponerede over, at dens forbrug er en smule for højt ved standby-forbruget.

Man skal være opmærksom på, at ovnen er en indbygningsovn, hvorfor målene skal passe til ens køkken.

Funktioner

Med et ovnrum på 71 liter kommer man ikke til at mangle plads i ovnen Bosch HBA533BW0S. Denne ovn passer til en familie på 5+ personer eller til forbrugere, der blot ønsker en stor ovn i hjemmet, hvor der er plads til at kokkerere til et par ekstra gæster.

Bosch HBA533BW0S er en energivenlig ovn, da den er placeret i energiklasse A. Det betyder ikke blot, at det er en fordel for dig som forbruger, men også en fordel for miljøet.

Udover at være energivenlig, så kommer Bosch HBA533BW0S også med et væld af funktioner. Eksempelvis er ovnen forsynet med 5 forskellige ovnfunktioner heriblandt under/overvarme, stor variogrill, skånsom varmluft m.m.

En anden af disse ovnfunktioner er 3D-varmluft Plus. Med 3D-varmluft Plus sørger ovnen for en jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket giver et ensartet resultat uanset hvilke et af de 3 niveauer, man gør brug af.

Med ovnen får man desuden også funktionen lynopvarmning, der som navnet antyder, lynhurtigt kan opvarme ovnen. Det tager intet mindre end 5 minutter at opvarme ovnen til 175 grader.

Det er desuden også nemt at rengøre ovnen, da den kommer med EcoClean-funktionen. Det vil sige, at der er en belægning på ovnens bagvæg, der absorberer al fedt og snavs pr. automatik. Derfor behøver man næsten ikke gøre ovnen ren efter brug, da det allerede er klaret for en.

Designet er både brugervenligt og praktisk, da Bosch HBA533BW0S er forsynet med et betjeningspanel i glas samt et LED-display. Det brugervenlige LED-display har en enkel tilgang til alle tidsfunktioner, hvorfor man hurtigt kan vælge den indstilling eller funktion, man har brug for.

Bosch HBA533BW0S er yderligere udstyret med flere sikkerhedsfunktioner såsom en fronttemperatur, der ikke kommer over 50 grader, en mekanisk dørlås, en børnesikring samt en indbygget køleblæser.

Ved køb af Bosch HBA533BW0S medfølger der en universalpande, en emaljeret bageplade samt en stegerist.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde
: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 585 mm
Indbygningshøjde (max): 595 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 36,20 kg.

Fordele ved Bosch HBA533BW0S:
🔵 EcoClean-funktion
🔵 Lynopvarmningsfunktion
🔵 3D-varmluft Plus
🔵 LED-display
🔵 Betjeningspanel i glas
🔵 Børnesikring
🔵 Indbygget blæser
🔵 Energiklasse A
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 5 forskellige ovnfunktioner
🔵 Mekanisk dørlås


Alternativer til Bosch ovne: 

I denne sektion ser vi nærmere på en række testvindere fra andre mærker end Bosch. Formålet med denne sektion er at give dig et overblik over hvilken andre alternativer der findes til Bosch ovne.
Alle de nedestående modeller er testvindere fra anerkendte Skandinaviske tests.

Electrolux EOB100X

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.427,00 Kr. 0,00 Kr. 3.427,00 Kr. Læs mere

 

Denne indbygningsovn fra svenske Electrolux har vi medtaget i testen, da ovnen både er testvinder hos den store svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, samt topscorer hos det danske Forbrugerråd Tænk.

Ovnen ligger på et meget fair prismæssigt niveau, så du har altså her mulighed for at en billig og testvindende ovn. Ovnen har fået tildelt energimærkningen A.

Funktioner

Denne ovn er en multifunktionsovn, som både har varmluft og mange andre smarte funktioner.

Ovnen får ros for at have et suverænt varmluftssystem, der giver meget ensartet temperatur
i hele ovnen. Dermed opnår du optimale resultater med flere plader i ovnen, over-/undervarme der er perfekt til bagning, lavtemperaturstegning til at tilberede møre og saftige stege, intervalgrill til gratinering og grillfunktion så flæskestegen får sprøde svær.

Ovnen er nem at rengøre, da den nemt kan skilles ad, uden at du skal bruge værktøj til dette. Dermed er det nemt at rense og rengøre alle dele af ovnen. Dette er især vigtigt, da denne ovn ikke er udstyret med pyrolyse rengøringsfunktionen. Grunden til at denne ovn ikke har pyrolyse rengøring er, at den befinder sig i den lave ende af prisskalaen, hvilket betyder at man må undvære denne funktion. Hvis du ønsker en ovn med pyrolyse, så kan du med fordel kigge nærmere på nogle af ovnene fra Bosch, der er beskrevet her i artiklen.

Electrolux har også udstyret denne ovn med et flytbart varmelegeme, som gør det ekstra nemt at rengøre. Electrolux har altså haft stort fokus på at ovnen skal være nem at skille ad, da det gør rengøringen meget nemmere og hurtigere.
Ovnens ydreflade består af rustfrit stål. Her har Electrolux udviklet en rengøringsflade som de kalder AntiFingerPrint. Denne overflade gør det overfladen ekstra rengøringsvenlig.

Oven er udstyret med børnesikring, så du kan låse ovnen når den er varm. Når ovnen skal åbnes med børnesikringen aktiveret, skal du blot trykke børnesikringen ind med den ene hånd, og åbne lågen med den anden.
Det aktive kølesystem sikrer at ovnen holdes nedkølet når den er i brug, og dermed bliver den ikke varm at røre ved. Dette er især en god funktion, hvis man har småbørn i huset.

Størrelse:
Højde
: 594 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 569 mm
Indbygningshøjde: 600 mm
Indbygningshøjde (max): 600 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 32 kg.

Fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵 
Multifunktionsovn
🔵 Flytbart varmelegeme
🔵 Børnesikring
🔵 Aktivt kølesystem af ydersiden
🔵 AntiFingerPrint
🔵 Nem at skille ad, for let rengøring
🔵 Prisvenlig


Siemens HB63AB522S

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB63AB522S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.966,00 Kr. 0,00 Kr. 6.966,00 Kr. Læs mere
7.066,00 Kr. 0,00 Kr. 7.066,00 Kr. Læs mere
7.342,00 Kr. 0,00 Kr. 7.342,00 Kr. Læs mere

 

Denne ovn blev vurderet til at være den bedste ovn i testen, da den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön testede en række ovne. Ovnen er ikke blevet testet af det danske Forbrugeråd Tænk og har derfor ikke haft mulighed for at blive vurdereret af dem.

Oprindeligt er det modelnummer HB63AB512S der vandt testen, men den er nu blevet erstattet af HB63AB522S, som er en nyere og forbedret udgave.

Modellen er udstyret med et ovnrum på 63 liter, hvilket gør den velegnet til en familie på 3-4 personer.

Denne indbygningsovn fra Siemens er bygget i rustfrit stål, hvilket giver et stilrent og tidsløst design, som passer ind i de fleste moderne køkkener.

Funktioner

Denne testvindende ovn er udstyret med 6 forskellige ovnfunktioner: Undervarme, Varmluft/impulsgrill, Stor VARIO grill, Over-/undervarme, Varmluft og Øko varmluft.

Du har mulighed for at lave energibesparende madlavning og bagning på et niveau varmluftprogrammet hotAir Eco. Du har også mulighed for bagning på op til 3 plader samtidig, takket være varmefordelingen med 3D-varmluft Plus funktionen. Ovnen har fået energimærket A.

Automatisk lynopvarmning betyder at ovnen varmer hurtigere end de fleste ovne.

Ovnen er også udstyret med børnesikring med nøglefunktion, mekanisk dørlås, Sikkerhedsafbryder for bageovn og indbygget køleblæser som gør at ovnen ikke bliver varm at røre ved udenpå, selvom den er tændt.

Denne model rengøres nemt ved det patenterede activeClean som gør, at den automatisk selvrenser sig efter brug. Dette gøres ved hjælp af pyrolyse teknikken, hvor ovnen opvarmes til 400°C. Dermed bliver alle madrester og fedt i ovnen forvandlet til aske. Ovnen låses under pyrolyse rengøringen, så hverken børn eller voksne risikerer at brænde sig.

Det er muligt at temperaturregulere denne ovn fra 50 – 300° C.

Størrelse:
Højde
: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 575 mm
Indbygningshøjde (max): 575 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 39,83 kg.

Fordele ved Siemens HB63AB522S:
🔵 activeClean pyrolyse rengøring
🔵 6 forskellige ovnfunktioner.
🔵 3D varmeluft plus
🔵 Automatisk lynopvarmning
🔵 hotAir Eco funktion
🔵 Børnesikring


Siemens HB672GBS1S

✅ Testvinder hos det danske Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
4.865,00 Kr. 0,00 Kr. 4.865,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet Siemens HB672GBS1S i to store, omfattende ovntests, og modellen imponerer eksperterne i så høj en grad, at begge instanser kårer modellen til testvinder.

Modellen er både en pyrolyseovn og en indbygningsovn – læg derfor særligt godt mærke til målene.

Funktioner

Siemens HB672GBS1S vil især være fordelagtig for den forbruger, der har brug for en stor ovn, og som gerne vil have muligheden for at anvende mange forskellige funktioner.

Denne model har nemlig et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvilket er stort og giver plads til enten store stege eller flere plader ad gangen. Ønsker man at anvende flere plader samtidig, vil varmluft være det bedste valg, og Siemens HB672GBS1S har derfor også tre valgmuligheder inden for varmluftsfunktioner: varmluft, 4D varmluft og øko varmluft.

Udover disse tre ovnfunktioner har den yderligere fem ovnfunktioner: over-/undervarme, over-/undervarme øko, pizzafunktion, grill og coolStart.

Har man travlt, vil lynopvarmningsfunktionen også være nyttig, som gør, at ovnen kan varme op på ganske få minutter.

Læg også gerne mærke til at Siemens HB672GBS1S har to forskellige øko-programmer, som har til formål at være mest muligt energieffektive, og derudover er modellen at finde i energiklasse A+, hvilket også er i den høje ende, og det vil spare både forbruger og miljø.

Er man ny i det eksperimenterende køkken, så er Siemens HB672GBS1S en intelligent ovn, der af sig selv kommer med temperaturforslag, og ovnen kan indstilles på temperaturer mellem 30 og 300 grader.

Displayet sørger for at skabe et godt overblik, hvor den aktuelle ovntemperatur vises sammen med timeren. Displayet er et 2,8 tommer TFT-farvedisplay med touch, som er placeret øverst på fronten af ovnen med en høj grad af brugervenlighed.

Der er også tænkt på udseendet fra producentens side, og derfor har Siemens HB672GBS1S et pænt og enkelt design, og den dekorative halogenbelysning giver desuden et godt lys, så man let kan følge med i tilberednings-processen.

Det brugervenlige softClose giver en dæmpet åbning og lukning af lågen, så lågen ikke smækkes op eller i. Det giver også en større sikkerhed, hvis børnene er med i køkkenet, og i øvrigt er ovnen også udstyret med en elektronisk dørlås, børnesikring og sikkerhedsafbryder for maksimum sikkerhed.

Rengøringen på Siemens HB672GBS1S fungerer med mindst muligt manuelt arbejdet, da her er tale om en selvrensende ovn med en pyrolyse-funktion, som selv sørger for rengøringen – start blot programmet, og herefter brænder ovnen selv skidt, snavs og madrester væk, og bagefter skal man blot tørre efter med en klud.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Indbygningshøjde: 585 mm
Indbygningshøjde (max): 585 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 41,10 kg.

Fordele ved Siemens HB672GBS1S:
🔵 Stort ovnrum på 71 liter
🔵 Otte forskellige ovnfunktioner
🔵 Tre varmluftsfunktioner
🔵 To øko-funktioner
🔵 Ovn i energiklasse A+
🔵 Lynopvarmningsfunktion
🔵 Farvedisplay med touch
🔵 Timer
🔵 Halogenbelysning
🔵 SoftClose
🔵 Pyrolyse


AEG BPB331021M

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG BPB331021M

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.599,00 Kr. 0,00 Kr. 4.599,00 Kr. Læs mere
5.770,00 Kr. 0,00 Kr. 5.770,00 Kr. Læs mere
5.770,00 Kr. 0,00 Kr. 5.770,00 Kr. Læs mere
5.770,00 Kr. 0,00 Kr. 5.770,00 Kr. Læs mere

 

AEG BPB331021M har været afprøvet og testet af to hold eksperter – både fra det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön – og eksperterne er enige om, at AEG BPB331021M er en rigtig god ovn. Modellen opnår nemlig fine bedømmelser begge steder.

Ovnen fra AEG er desuden både en pyrolyse-ovn og en indbygningsovn, hvilket betyder, at modellen skal bygges ind i det design, der allerede findes i køkkenet. Læg derfor særligt godt mærke til modellens mål.

Funktioner

AEG BPB331021M er en stor ovn med en ovnrums-kapacitet på 72 liter. Det betyder, at denne ovn vil være et godt valg til den store husstand på 5+ medlemmer, og ovnen kan både rumme store stege og håndtere flere plader ad gangen – endda helt op til tre styks. Til dette formål kan man med fordel bruge ovnens varmluftsfunktioner, og AEG BPB331021M anvender desuden HotAir, som er en energieffektiv måde at få luften til at cirkulere jævnt rundt i hele ovnrummet.

For at kunne klare større portioner kommer denne model med en XL-bageplade, som er 20 procent større end standard-bageplader.

AEG BPB331021M har i det hele taget mange ovnfunktioner, som gør brugen af ovnen alsidig, og de tæller blandt andet yderligere over-/undervarme, lavtemperaturs-stegning og intervalgrill.

For at kunne levere et perfekt-tilberedt måltid er ovnen udstyret med SurroundCook-teknologien. Denne teknologi sørger for en præcis varme via blæseren og sikrer både en gylden gratinering, sprød svær, gennembagt kage og saftigt og mørt kød.

AEG BPB331021M har et flot design i en stålgrå farve med kontrolpanelet foran. Her findes en tydelig skærm med timer, som giver et godt overblik over tilberedningens aktuelle status. Her kan man endvidere justere alarm og tid samt se den resterende tid.

Man betjener denne ovn via pop-ud knapper, som ikke er synlige, når man ikke anvender ovnen. Det er både af hensyn til designets stilrenhed, og at de ikke bliver tilsølede. Herudover har AEG BPB331021M AntiFingerPrint, som gør overfladen resistent mod fedtefingre.

Også miljøet er der taget hensyn til hos denne model, som er i energiklasse A+, der ligger mod den gode ende.

Rengøringen fungerer meget let på AEG BPB331021M takket være ovnens hele to pyrolyse-programmer. Modellen varmer sig op til 500 grader, hvorved madrester og snavs brændes væk – og det eneste manuelle arbejde er at sætte programmet i gang og tørre efter med en klud.

De to programmer kaldes intensiv og langt-program. Herudover kan man også skille ovnlågen ad uden værktøj, hvis man ønsker en manuel rengøring af lågen.

AEG BPB331021M er også en sikker ovn, og derfor har modellen både en børnesikring af lågen samt et aktivt kølesystem, som sørger for, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved udenpå.

Størrelse i indbygningsmål:
Højde: 594 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 568 mm
Indbygningshøjde: 590 mm
Indbygningshøjde (max): 590 mm
Indbygningsbredde: 560 mm
Indbygningsdybde: 550 mm
Vægt: 36,70 kg.

Fordele ved AEG BPB331021M:
🔵 Stort ovnrum på 72 liter
🔵 Kan håndtere op til tre plader samtidig
🔵 Mange ovnfunktioner
🔵 Energieffektiv HotAir
🔵 XL-bageplade
🔵 SurroundCook-teknologi sikrer stabil og præcis varme
🔵 Kontrolpanel med timer
🔵 Pop-ud knapper
🔵 AntiFingerPrint
🔵 Energiklasse A+
🔵 To pyrolyse-programmer


Information om Bosch

bosch ovn

Den tyske virksomhed har mere end 125 års historie bag sig. Bosch startede tilbage i 1886, hvor grundlæggeren Robert Bosch grundlagde sit ”Værksted for finmekanik og elektronik.”.
Bosch er et af verdens mest kendte mærker indenfor el-værktøj, hvidevarer og byggeteknik og er samtidig også verdens største underleverandør til bilindustrien, hvor de blandt andet producerer bremser og tændingssystemer.

Bosch har mere end 260 fabrikker verden over og beskæftiger mere end 271.000 ansatte på verdensplan.
Du kan læse meget mere om Boschs lange historie ved at klikke her.

På Boschs egen hjemmeside kan du se en oversigt over alle deres produkter. Du kan blandt andet se en komplet oversigt over alle deres ovne, komfurer, emhætter og kogeplader her.

Hvis du specifikt ønsker at læse mere om Boschs filosofi når det gælder deres indbygningsovne, så har de lavet en hel sektion der omhandler deres visioner og filosofi, når du producerer deres ovne. Du kan læse mere på deres egen hjemmeside her.


5 råd: Sådan rengør du din ovn 

De fleste af os bruger ovnen i køkkenet hver eneste dag. Hvis man bruger ovnen hver dag, så kan man heller ikke undgå, at den bliver beskidt. Alt lige fra madrester til fedt og olie ender direkte i ovnen, hvorfor den naturligvis også skal gøres rent, inden det sætter sig alt for godt fast. Det anbefales, at man gør ovnen ren cirka hver anden måned, da man på denne måde ikke behøver at gøre det til et heldagsprojekt hver eneste gang. Her kan man finde 5 gode råd til at gøre ovnen ren.

Tip nummer 1: Brun sæbe

Brun sæbeHvis du vælger at bruge brun sæbe, så kan du gøre det på flere måder afhængig af, om det gerne må tage lidt tid, eller om det skal gå hurtigt.

Med den hurtige rengøring så skal man smøre alle ovnens indvendige overflader i den brune sæbe. Herefter skal der tændes for ovnen på omkring 50 grader. Når den brune sæbe bobler, så skal ovnens slukkes, hvorefter man kan tørre sæben af, når ovnen er kølet ned. Herefter skulle det meste skidt gerne være væk

Hvis man går med den metode, der tager lidt længere tid, så skal man naturligvis smøre den brune sæbe på ovnens indvendige overflader til at starte med. Herefter kan man putte husholdningsfilm ovenpå sæben og lade det sidde i en hel nat. Dagen efter kan man fjerne husholdningsfilmen og vaske al skidt og snavs væk med vand. Denne metode kan også anvendes på bageplader.

Tip nummer 2: Natron

Natron er et naturligt middel, hvorfor det er en fordel at anvende dette til at gøre rent med. Når man vælger at gøre ovnen ren med natron, så skal man blot blande en halv kop med natron og vand, hvorefter blandingen helst skal være ret tyk. Herefter kan man smøre blandingen på ovnens indvendige overflader og lade det sidde i minimum et par timer. Når det har siddet i en god rum tid, kan man tørre al skidt og snavs væk med en fugtig klud.

Tip nummer 3: Tag ruden ud af ovnlågen

Når man skal i gang med at rense glasset i ovnlågen, så sørg for at tage det ud. Smør det herefter ind i enten opvaskemiddel eller brun sæbe og lad det ligge i et stykke tid.

Tip nummer 4: Put ovnristen i opvaskemaskinen
Put ovnristen i opvaskemaskinen
Et nemt og hurtigt tip er, at du blot kan putte din ovnrist i opvaskemaskinen. Der er ingen grund til at bruge en masse krudt på ovnristen, da den i de fleste tilfælde blot kan puttes i opvaskemaskinen. Herefter kan den placeres i ovnen, når den er færdig med at blive vasket.

Tip nummer 5: Husk at rense ventilatoren

En af de ting, som mange af os glemmer, når vi gør vores ovne rent, er ventilatoren. Det er vigtigt at rense ventilatoren, da der her kan samle sig en masse snavs. Hvis man ikke er sikker på, hvordan man fjerner den, så tag et kig i den medfølgende manual.

Ovne med pyrolyse

Hvis man har en ovn med pyrolyse i køkkenet, så er rengøring af ovnen en helt anden snak. Dette program gør nemlig rengøringen let som en leg. Med et pyrolyseprogram bliver ovnen varmet op til mere end 400 grader, hvorefter alle madrester samt fedt og anden snavs bliver brændt af. Når programmet er færdigt, skal man blot tørre det aske, der er tilbage, væk med en klud.


Find en energibesparende ovn til hjemmet

I og med vi bruger ovnen så ofte, så er det også vigtigt, at vi finder en energibesparende ovn. Det betyder nemlig, at forbruget af el er minimalt, hvilket altid er at foretrække, når det kommer til apparater, vi har i hjemmet. Nedenfor kan man læse mere om, hvad man bør være opmærksom på, når man er på udkig efter en ny ovn. Derudover er der et par gode råd til, hvordan man kan udnytte ovnen mest muligt for at spare på strømmen.

Tag et kig på ovnens energimærkning

Når man er på udkig efter en ny ovn, så er det en fordel, hvis man er opmærksom på ovnens energimærke. Energimærket kan ses på alle ovne og er vigtigt, hvis man ønsker en energibesparende ovn.

Energimærket viser nemlig, hvor energivenlig samt miljøvenlig den specifikke model er, samt hvad elforbruget er på. Skalaen går fra A+++ til D. Man skal derfor kigge efter ovne med energimærkningen A.

Gør brug af ovnens varme  

Goer brug af ovnens varmeSelvom man har en energivenlig ovn i hjemmet, så er der stadig ting, man kan gøre for at udnytte varmen og energien fra ovnen optimalt, da dette i sidste ende også kan være besparende for pengepungen.

Man kan eksempelvis udnytte ovnens kapacitet mest muligt ved at tilberede flere madretter på samme tid. Dette siges at spare over halvdelen af energiforbruget. Hvis man har en ovn med varmluft, så er denne metode særlig optimal, da varmluften herved vil sørge for, at alle ingredienser bliver tilberedt ensartet.

Derudover kan man også udnytte ovnens efter- og forvarme. Eksempelvis kan man sætte madretten ind i en kold ovn og lade maden varme op sammen med selve ovnen. Herefter kan man slukke for ovnen i god tid, sådan så maden bliver færdig i de sidste fem til ti minutter, mens der stadig er varme nok i ovnen. På den måde kan man spare en god del af energiforbruget, da man herved udnytter den på den bedst mulige måde.


Bosch ovn test – Disse kilder har vi gennemgået:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske Forbrugerråd Tænk har foretaget en test af 17 forskellige ovne. Her kiggede Forbrugerrådet nærmere på forskellige faktorer som brugervenlighed, energivenlighed, støj, sikkerhed, funktioner, evne til at opvarme hurtigt og evne til at holde på temperaturen.

Forbrugerrådet Tænk tests er meget anerkendte og de bruger mange ressourcer på at teste produkterne på den rigtige måde. Når de foretager tests, så sendes produkterne på laboratorie, så de bliver testet videnskabeligt korrekt.

Du kan læse hele Tænks test af ovne ved at klikke her. – Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har over flere omgange foretaget tests af ovne.
Ligesom Forbrugerrådet Tænk, som er Råd & Rön berømt i Skandinavien for deres fyldestgørende tests. Lige nu findes der 7 forskellige ovn tests på deres hjemmeside.

Du kan se oversigtet over tests af ovne ved at klikke her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til de forskellige tests på deres side.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse