Gaskomfur Test 2021 – Her er de bedste gaskomfurer

Senest opdateret den 0

Selv om gaskomfuret er en af de ældste komfurtyper, har det stadig en række fordele, som de moderne komfurer ikke har. Det gør gaskomfuret til det foretrukne redskab for kokke og andre gourmeter, der går op i deres gastronomi.

Her har vi samlet resultaterne af en række tests og brugeranmeldelser af gaskomfurer på nettet, så du nemmere kan få overblik over, hvilket gaskomfur der er det bedste til netop din husholdning. 

Gaskomfur Test – Her er de bedste gaskomfurer

I denne artikel finder du en gennemgang af markedets bedste gaskomfurer. Vi gennemgår komfurernes specifikation og særlige egenskaber, så du som forbruger kan danne dig et overblik over, hvilket gaskomfur der dækker lige netop dine behov.


Bortset fra de helt gamle brændekomfurer, er gaskomfuret den ældste komfurtype og man skulle måske umiddelbart tro, at denne komfurtype hørte historien til. Siden er det almindelige elektriske komfur blevet udbredt i næsten alle almindelige husholdninger, og de moderne induktionskomfurer er i stigende grad på vej ind i køkkenerne verden over.

Gaskomfuret har imidlertid en række fordele, som selv avanceret teknik endnu ikke har formået at gøre bedre. Mange professionelle kokke og i stigende grad også amatør-kokke foretrækker gaskomfuret, og derfor ser vi lidt nærmere på de moderne udgaver i denne artikel.

Gaskomfurerne kræver dog speciel tilslutning til enten natur-, by- eller flaskegas, og det gør installationen lidt mere besværlig. Det er derfor mest seriøse gastronomer og professionelle kokke, der bruger gaskomfurerne.

Det er lidt en skam, men sådan er det, og det betyder også, at der ikke findes særlig mange forbrugertests af dette fremragende køkkenredskab. I denne artikel læner vi os derfor ikke som vanligt op ad deciderede tests, men tager i stedet et kig på de gaskomfurer, der er mest populære hos de kræsne skandinaviske køkken-feinsmeckere. Vi ser selvfølgelig også på eventuelle tilgængelige forbrugeranmeldelser, der som regel et en god indikator for, om produktet reelt fungerer i den daglige husholdning.


La Germania RI64C61BX

✅ Gode brugeranmeldelser

La Germania RI64C61BX

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.999,00 7.999,00 Læs mere
7.999,00 7.999,00 Læs mere
11.999,00 11.999,00 Læs mere

.
Mærket La Germania er velkendt i hele verden, når det kommer til gaskomfurer. Virksomheden stammer helt tilbage fra 1909, og har siden der lavet nogle af verdens bedste gasovne.

La Germania RI64C61BX er et gaskomfur med et eksklusivt og moderne design, som vil passe ind i danske køkkener, der har brug for et ”gammeldags” komfur med et moderne udseende.

Modellen RI64C61BX er et gaskomfur med en bredde på 60 centimeter. Med denne bredde har La Germania RI64C61BX fået plads til fire forskellige brændere, hvilket er typisk, når det kommer til gaskomfurer. Dette er inklusiv en triple-brænder, der sørger for både et højt og lavt blus.

Gaskomfur med elektrisk ovn

La Germania RI64C61BX har en elektrisk ovn med i alt ni forskellige funktioner. Disse ni funktioner gør det muligt at indstille ovnen efter behov, hvorfor det kan hjælpe med at gøre madlavningen nemmere.

Når man investerer i dette gaskomfur skal man dog være opmærksom på, at ovnrummet ikke er det største. Ovnrummets kapacitet er nemlig på 56 liter, hvilket passer til en familie på 4.

Selve ovnens dør er med triple-glas samt hærdet indre glas. Dette giver en god sikkerhed, da glassets temperatur aldrig vil blive for høj. Derudover kan man også være sikker på, at det hærdede glasset er af høj kvalitet.

God energimærkning og bygas

La Germania RI64C61BX vil som regel blive leveret med en konfiguration til bygas. Men der er mulighed for at konvertere gaskomfuret til enten naturgas eller Gasol, hvis der er behov for det. Modellen fungerer derfor med flere forskellige gastyper, hvilket er en fordel for forbrugeren.

Denne model er også udstyret med en multifunktionsovn, der har en god energimærkning. La Germania RI64C61BX har energimærket A, hvilket betyder, at det er et gaskomfur, hvor der er mulighed for at være god ved miljøet samtidigt med, at det ikke går for meget ud over ens pengepung.

Gode brugeranmeldelser fra forbrugerne

Denne model har fået gode brugeranmeldelser fra forbrugerne hos Whiteaway og Skousen. Her har gaskomfuret nemlig fået 4 ud af 5 stjerner af brugerne.

Forbrugerne fokuserer især på komfurets flotte udseende og de gode hylder. Derudover er brugerne positive over, at gaskomfuret fungerer optimalt, samt at det både kan holde et stort blus og en lav flamme. Sidst men ikke mindst nævner en af anmelderne også, at det er et gaskomfur til en forbruger, der ikke har brug for et komfur med en masse ekstra funktioner.

Fordele ved La Germania RI64C61BX:
🔵 Energivenlig model med energimærkning A
🔵 Moderne og eksklusivt udseende
🔵 Multifunktionsovn med 9 funktioner
🔵 Fungerer med flere forskellige gastyper
🔵 Ovnglas i sikker og høj kvalitet


Witt WGC 60 W

✅ Gode brugeranmeldelser

Witt WGC 60 W

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
9.249,00 9.249,00 Læs mere
9.499,00 9.499,00 Læs mere
9.499,00 9.499,00 Læs mere

.
Witt WGC 60 W er et klassisk gaskomfur, der kan købes i farven hvid. Denne model er perfekt til moderne køkkener, der har brug for et gaskomfur til madlavningen. Med et ovnrum på 53 liter samt 4 kogefelter er der nok med plads, hvis man er en husstand med omkring 3 eller 4 personer. Hvis man investerer i dette gaskomfur, skal man være opmærksom på, at det kræver en gasbeholder eller, at man er slået til selve gasforsyningen.

Virker til alle gastyper og god energimærkning 

Denne model virker til alle gastyper, da gaskomfuret bliver leveret med dyser til alle tre typer gas. Det vil derfor ikke være tidskrævende at omstille gaskomfuret til enten naturgas, flaskegas eller bygas afhængig af, hvad man skal bruge.

Witt WGC 60 W har en relativ god energimærkning, da det har energimærket A. Det er derfor ikke et gaskomfur, der bruger en masse energi, hvilket er fordelagtigt for både pengepungen og miljøet på samme tid.

Multifunktionsovn med 8 funktioner og elektronisk programmering 

Gaskomfuret Witt WGC 60 W er udstyret med en elektrisk multifunktionsovn, der har hele 8 forskellige funktioner. Der er derfor rig mulighed for at gøre brug af alt lige fra varmluft til grill, optøning og gratinering.

Denne ovn kan klare alle typer af madlavning afhængig af, hvad man skal forberede af mad til familien. Gaskomfuret er også udstyret med en elektronisk programmering, afkølingsblæser, grydestøtter i støbejern samt meget mere.

Et gaskomfur der holder hvad den lover 

Hos Whiteaway kan man som forbruger anmelde produkter, som man har købt på siden. Gaskomfuret Witt WGC 60 W er blandt andet blevet anmeldt af en forbruger, der har givet denne model 5 ud af 5 stjerner. Forbrugeren lægger især vægt på, at gaskomfuret holder, hvad der er blevet lovet, at den er nem at betjene, samt at det er et lækkert komfur med de funktioner, som man skal bruge under madlavning.

Fordele ved Witt WGC 60 W:
🔵 Energivenlig model med energimærkning A
🔵 Klassisk udseende
🔵 Multifunktionsovn med 8 funktioner
🔵 Fungerer med flere forskellige gastyper
🔵 Elektronisk programmering og afkølingsblæser


La Germania RIS95C61BX

✅ Gode brugeranmeldelser

La Germania RIS95C61BX

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
9.499,00 9.499,00 Læs mere
9.499,00 9.499,00 Læs mere
14.999,00 14.999,00 Læs mere

.
Gaskomfuret fra La Germania er designet i rustfrit stål, hvilket giver komfuret et moderne og eksklusivt look. Denne model vil derfor passe godt ind i de fleste danske køkkener.

Komfuret er udstyret med en multifunktionsovn og dertil bliver den også leveret med hele 5 brændere, hvorfor der vil være plads til al slags madlavning med hjælp fra dette gaskomfur.

5 brændere med One-Touch-sikkerhedsventil 

Gaskomfuret La Germania RIS95C61BX er udstyret med gaskogepladser med en robust støbejernriste samt 5 kraftfulde brændere heriblandt en wok-2-trins-brænder.

Alle gaskomfurets brændere bliver leveret med elektriske One-Touch-sikkerhedsventiler, hvorfor komfuret er yderst sikkert. Det betyder nemlig, at gas ikke vil flygte fra gaskomfuret, da disse sikkerhedsventiler vil forhindre det.

Multifunktionsovn med mange funktioner 

Med La Germania RIS95C61BX får man også en multifunktionsovn, der har et væld af forskellige funktioner. Der er blandt andet mulighed for at benytte sig af top-opvarmning, grill, afrimning og under- og overvarme. Varmluft er selvfølgelig også en af indstillingerne, som man kan benytte med denne ovn.

Ovnen har i alt 9 forskellige funktioner, der sørger for, at man kan benytte sig af den indstilling, der passer bedst til den ret og de ingredienser, som man bruger.

Isoleret glas og aftagelig ovndør 

Ovnens låg har tre glas, hvilket betyder at glasset er isoleret godt. Det vil også sige, at glasset sørger for, at varmen holder sig inde i ovnen. Udvendigt vil ovnen heller ikke blive alt for varm på grund af glassets gode isolering. Ovnens indvendige dør er aftagelig, hvorfor man nemt og hurtigt kan tage den af, rengøre den og sætte den på igen. 

Fordele ved La Germania RIS95C61BX:
🔵 Aftagelig ovndør
🔵 God glasisolering
🔵 Multifunktionsovn med 8 funktioner
🔵 5 brændere
🔵 One-Touch-sikkerhedsventiler


Gram GK3610-90BX

gram-gk3610-90bx

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.085,00 4.085,00 Læs mere
4.085,00 4.085,00 Læs mere

.
En anden populær model fra Gram er GK3610-90BX, der prismæssigt ligger under mange traditionelle elkomfurer. Men reelt er der tale om et gedigent produkt, der har en fin A-energimærkning. Rent måleteknisk ligger modellen faktisk 20 % bedre end kravene til A-mærkningen, hvor de fleste almindelige komfurer lander. Modellen byder på elektronisk tænding af de fire kogeblus, der kan fungere med både flaskegas, bygas og naturgas. Der medfølger specialdyser til de forskellige gastyper.

Designet er moderne med ståloverflader, men samtidig nemt at bruge i kraft af de klassiske drejeknapper. Selve ovnen er traditionelt opbygget med el-opvarmning og et ovnrum på 66 liter. Ovnlågen er forsynet med 3-lags glas. Det sikrer, at ydersiden ikke bliver så varm, at man risikerer brænde sig på den. Den indvendige side er udført i ét stort glasstykke, som nemt kan tørres af, hvis fedtstænk og fastbrændt snavs hindrer indblikket. En praktisk damprengøringsfunktion sikrer, at rengøring af både lågens inderside og de øvrige flader går som en leg.

Kigger man på brugeranmeldelser af Gram GK3610-90BX, er der generelt relativ stor tilfredshed med modellen. I gennemsnit scorer den 4,4 ud af 5 mulige stjerner, og brugerne udtrykker begejstring for blandt andet designet og komfurets opvarmningshastighed. Gas er generelt lynhurtigt at arbejde med, men Gram GK3610-90BX udmærker sig desuden ved at have lynopvarmning af ovnen: En temperatur på 180 grader kan opnås på blot 5 minutter. Ovnen byder desuden på hele 11 funktioner, herunder specielle optønings- og pizzafunktioner.

Fordele ved Gram GK3610-90BX:
🔵 Energivenlig model med A-mærkning
🔵 Lækkert design med stålflader
🔵 Fungerer med alle gastyper
🔵 Praktisk damprengøringsfunktion
🔵 Lynopvarmning af ovn
🔵 Multifunktionsovn med 11 funktioner


WITT WGC 90 S

witt-wgc-90-s

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 8.995,00 Læs mere

.
Hvidevaremærket Witt er kendt for de lidt mere eksklusive løsninger, og det er da også tilfældet med WITT WGC 90 S, der rent prismæssigt ligger ret højt, sammenlignet med gennemsnitlige gaskomfurer. Til prisen får du dog også et virkelig lækkert gaskomfur, hvor der i den grad er kræset om designet. Lækkert moderne tilsnit med finish i rustfrit stål og glas.

Med WITT WGC 90 S får du også en ekstra stor ovn på hele 87 liter, som giver bedre plads til den store kalkun eller madlavning til lidt større selskaber. Multifunktionsovnen byder på 8 forskellige funktioner, og en afkølingsblæser sikrer, at ovndøren ikke bliver for varm udvendig. Glas-inderdøren er desuden aftagelig, så rengøringen lettes betragteligt. Vær opmærksom på, at komfuret fulder 90 centimeter i bredden, hvilket er lidt mere end for almindelige standard-hvidevarer.

Traditionelle gaskomfurer giver dig normalt fire gasblus, men med WITT WGC 90 S får du hele fem styks. Du bliver nemlig begavet med en ekstra brænder i midten, der har en tredobbelt funktion, der kan yde op til 3500 Watt. Det er meget, og her kan du lynhurtigt får selv store gryder i kog. Der medfølger dyser til både flaskegas, bygas og naturgas, så alle muligheder er åbne.

Fordele ved WITT WGC 90 S:
🔵 Eksklusiv mærkevare I lækkert design
🔵 Ekstra stort ovnrum på 87 liter
🔵 Afkølingsblæser I ovndøren
🔵 Nem rengøring med aftagelig glas-inderdør
🔵 Ekstra ”turbo”-blus i midten – 5 blus i alt
🔵 Kan bruges til alle gastyper


SMEG C92GPX8

smeg-c92gpx8

i samarbejde med PriceRunner

Hvad enten du blot er madglad amatør eller fuldtidsprofessionel kok, står SMEG C92GPX8 nok som noget af det ypperste inden for gaskomfurer. Modellen er bestemt ikke billig, men til prisen får du til gengæld et ekstra stort komfur med hele seks gasblus og to separate ovne. Ovnene er begge A-mærkede med hensyn til energiforbruget, men er i praksis 10 % mere energibesparende end A-mærket kræver.

De seks gasblus er fra fabrikken indstillet til naturgas, men kan omstilles til både by- og flaskegas med medfølgende specialdyser. Seks gasblus giver den ultimative frihed under madlavningen. Skal der steges eller koges ved høj varme, får du især glæde af de store blus på hhv. 3 og 4 kW, mens de små 1-1,75 kW-blus klarer de mere almindelige opgaver.

SMEG C92GPX8 kommer i et virkelig flot og professionelt udseende design i rustfrit stål. Modellen er med sine 90 centimeter ekstra bred, så ud over den almindelige 70-liters ovn er der blevet plads til en mindre 27 liters ovn. Det er praktisk og strømbesparende, hvis der skal varmes flutes eller klares andre mindre opgaver. Ovnlågerne er med dobbelte glaslag, hvoraf det inderste kan tages af i forbindelse med rengøring. Selve rengøringen er generelt ekstra let pga. ovnenes indbyggede pyrolysefunktion.

Fordele ved SMEG C92GPX8:
🔵 Stort, men energibesparende komfur
🔵 Meget flot design i rustfrit stål
🔵 6 gasblus på op til 4 kW
🔵 2 separate ovne på hhv. 70 og 27 liter
🔵 Indbygget pyrolysefunktion


Dujinė viryklė GORENJE K5352XF

✅ 4,7 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk

Dujinė viryklė GORENJE K5352XF

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.052,00 4.052,00 Læs mere
.
Denne ovn fra Gorenje har scoret hele 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt kundeanmeldelser hos
Pricerunner.dk

Ovnen er rummelig, hvorfor du kan tilberede en større mængde mad. Bagepladerne har en bredde på hele 46 cm og ovnen er udstyret med en luftcirkulation, der er jævn og ensartet på alle niveauer. 

Derudover er ovnene også hurtigt varm ved hjælp af hurtigforvarmnings funktionen, da den kan nå en temperatur på 200 grader celsius på kun 6 minutter. Det sparer 30% af den tid, det ville tage at varme en ovn op ved standard forvarmning. 

Alt dette er godt i forhold til tilberedning af maden, men faktisk er ovnen også både stabil og udseendet er forbedret grundet støbejernsgitret. Dette er fremstillet i et materiale, der er særligt holdbart og også modstandsdygtigt overfor selv de højeste temperaturer, hvorfor du får en stabil og holdbar ovn med et flot udseende.

Sidst er rengøringen af dette gaskomfur også nemt, da AquaClean funktionen er forbedret ved hjælp af en helt ny emaljebelægning, som alle Gorenje-ovnene benytter. Dette gør rengøringen af ovnens inderside nemmere, da du bare tilsætter en halv liter vand til en bageplade.

Dujinė viryklė GORENJE K5352XF vs. Markedet

Dette gaskomfur fra Gorenje adskiller sig fra markedet igennem sin smarte AquaClean funktion, der ikke ses hos mange lignende produkter.

Fordele ved Dujinė viryklė GORENJE K5352XF
🔵 Tilhører energiklassen A
🔵 Har en ovnkapacitet på 70 liter
🔵 Kan bage på forskellige niveauer på samme tid


Smeg C9GMX9 

✅ Gode brugeranmeldelser

Smeg C9GMX9

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
15.196,00 15.196,00 Læs mere

.
Smeg er et eksklusivt mærke, der er kendt for blandt andet at lave kvalitetsprodukter til køkkenet. Deres sortiment af produkter til køkkenet indeholder gaskomfurer som eksempelvis modellen C9GMX9.

Denne model er i rustfrit stål, hvilket sørger for en god holdbarhed. Smeg producerer gaskomfurer i den lidt dyrere prisende, hvorfor man skal være opmærksom på dette. Dog får man til gengæld et funktionelt gaskomfur, hvor der bliver levet op til alt det, der bliver lovet.

Gaskomfur med 6 brændere 

Hvis man er vild med at lave store måltider, er Smeg C9GMX9 et godt valg. De 6 brændere vil være nyttige, når alle køkkengrej er i brug. Alle gasblus er hurtige til at opvarme, hvorfor komfuret hurtigt kan blive gjort klar til madlavning.

Gaskomfurets gitter er lavet af støbejern, hvilket er et holdbart materiale, der kan holde i mange år frem samt sørge for ekstra stabilitet til gasblussene. Med 6 forskellige brændere er der rig mulighed for, at kokkerere flere forskellige ingredienser eller retter på samme tid.

Stor multifunktionel ovn med display 

Smeg C9GMX9 giver mulighed for at kokkerere en middag til hele familien på samme tid. Ovnrummet er nemlig stort med en kapacitet på 126 liter.

Selve ovnen er multifunktionel, hvorfor der både kan gøres brug af grill, almindelig ovn eller varmluft.

Gaskomfuret har et display med et touch-panel, hvor man kan styre og indstille komfuret til de funktioner, som man har brug for. Displayet har en timer, hvor man kan se, hvornår maden er klar. Man kan derfor hurtigt holde sig opdateret om, hvornår maden er klar til servering.

Masser af tilbehør og god energimærkning 

Denne model har energimærkningen A, hvorfor komfuret er både miljø- og energivenligt. Ved levering af dette gaskomfur medfølger der forskelligt tilbehør, som man kan bruge til madlavningen. Der medfølger blandt andet en støbejernsholder til wok, bageplader, ovnriste og et rotisseri.  

Fordele ved Smeg C9GMX9:
🔵 Energivenlig model med energimærkning A
🔵 Multifunktionsovn
🔵 Medfølger tilbehør
🔵 Display med touch-panel
🔵 Elektronisk timer
🔵 6 brændere


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Witt WGC90S-2 

✅ Gode brugeranmeldelser

WITT-WGC-90-S

 

.
Mærket Witt er kendt for at lave eksklusive produkter, hvilket også er tilfældet med gaskomfuret WGC90S-2.

Denne model er i den lidt dyrere ende af prisskalaen, hvis man sammenligner med andre gaskomfurer på markedet. Til gengæld får man et gaskomfur med et lækkert design i rustfrit stål samt en multifunktionsovn med 8 funktioner, hvor der ikke er sparet på eksklusiviteten.

Multifunktionsovn med stort ovnrum 

Med Witt WGC90S-2 får man et stort ovnrum på 87 liter, hvilket giver plads til at lave mad til mange personer på samme tid.

Gaskomfuret har en multifunktionsovn med 8 forskellige funktioner. Derudover har komfuret en afkølingsblæser, der sørger for, at ovndøren holder sig i en normal temperatur.

Ovnens glas-inderdør er aftagelig, hvorfor man nemmere kan sørge for at holde den ren. Gaskomfuret måler i alt 90 centimeter i bredden, hvilket er lidt mere end andre gennemsnitlige gaskomfurer på markedet.

5 gasblus med hurtig opvarmning 

Denne model har hele 5 gasblus, hvorfor der er ekstra plads til madlavningen. Med gaskomfurets ekstra brænder i midten er der mulighed for en hurtig opvarmning, da det har en tredobbelt funktion, der kan komme helt op på 3500 Watt.

Hvis man har en stor gryde med eksempelvis vand, vil denne hurtigt blive opvarmet ved brug af dette gasblus.

Derudover er der 4 andre gasbrændere på gaskomfuret, hvorfor der er god plads til forskellige gryder og pander.

Fungerer med flere forskellige gastyper 

Ved køb af Witt WGC90S-2 medfølger der tre forskellige dyser til naturgas, bygas og flaskegas. Der er derfor mulighed for at vælge lige præcis den gastype, der er brug for. Denne model har et relativt lavt energiforbrug, da det er i energiklasse A. Det betyder, at komfuret både er energivenligt og miljøvenligt på samme tid.

Fordele ved WITT WGC90S-2:
🔵 Eksklusivt gaskomfur
🔵 Stort ovnrum med en kapacitet på 87 liter
🔵 Afkølingsblæser
🔵 Aftagelig glas-inderdør
🔵 5 gasblus med ekstra brænder i midten med kraftigt blus
🔵 Kan bruges til alle gastyper


La Germania RI64C61BXR

✅ Populær hos Pricerunner.dk

La Germania RI64C61BXR - Højteknologisk og funktionelt

La Germania RI64C61BXR er et unikt gaskomfur med 4 brændere, hvoraf den ene er en 1-trinsbrænder, og komfuret tilhører Pricerunner.dk’s mest populære produkter. Det er både en dekorativ og yderst funktionel tilføjelse til køkkenet. 

Ovnen er multifunktionel og har 9 forskellige funktioner: belysning, underopvarme, overopvarme, over- og undervarme, grill, grill og ventilator, varmluft, optøning og over- og underophedning.

Det er funktionelt og stilfuld i sin smukke røde farve, der giver køkkenet et anderledes format, og så er det fremstillet i rustfrit stål, hvorfor holdbarhed og kvalitet er helt i top.

Komfuret er udstyret med en kapacitet på 59 ovnliter og har en ovnlåge, der er udstyret med 3-lags glas, hvilket igen understøtter kvalitet og funktionalitet, hvilket er helt i top på dette komfur. Det måler 60 cm i dybden, knap 60 cm i bredden og cirka 85 cm i højden.

Komfuret har desuden en sikkerhedsventil, der modvirker at der lækker gas fra ovnen, hvorfor det altså også er fremstillet med tanke på sikkerhed. 

La Germania  RI64C61BXR vs. Markedet

La Germania RI64C61BXR adskiller sig fra markedet i det, at den kombinerer design og funktionalitet og dermed både er dekorativt, men også rigt på funktioner. 

Fordele ved La Germania RI64C61BXR
🔵 Er udstyret med 9 praktiske funktioner: belysning, underopvarme, overopvarme, over- og undervarme, grill, grill og ventilator, varmluft, optøning og over- og underophedning
🔵 Har 4 brændere, hvoraf den ene er en 1-trinsbrænder og alle er med elektrisk tænding
🔵 Er udstyret med en sikkerhedsventil, der sikrer, at gassen ikke lækker.

Outlet section for .dk


Glaskomfur guide – Dette bør du vide om glaskomfurer

Hvad er et gaskomfur?

Et gaskomfur er et komfur, der frembringer varme ved afbrænding af enten flaskegas eller indlagt by- eller naturgas. På de fleste moderne gaskomfurer er det kun selve kogepladen, der opvarmes med gas, mens ovnen bruger el til opvarmning. Det er dog også muligt at få gaskomfurer, som bruger gasopvarmning af både blus og ovn. Selv om gaskomfuret er en meget gammel opfindelse, sværger mange professionelle kokke og mad-entusiaster fortsat til madlavning over gas. Fordelen er nemlig, at ændringen i temperaturen sker øjeblikkeligt, når man skruer op eller ned for gastilførslen.

Fordele ved et gaskomfur

Den helt store fordel ved gaskomfuret er, at varmen til panden eller gryden kan justeres på sekunder. Det lader sig ikke gøre ved traditionelle komfurer, der typisk har en varmeplade med en betydelig træghed indbygget.

De moderne induktionskomfurer har ikke plader med stor varmefylde, men kræver til gengæld tykbundende gryder og pander, som også er træge med hensyn til temperaturreguleringen. Med et gaskomfur kan eksempelvis stegetemperaturen på panden finjusteres på et øjeblik, og det kan være helt afgørende, når man arbejder med lidt finere madlavning. Derfor foretrækkes gaskomfurer af næsten alle professionelle kokke.

I Danmark har vi generelt meget stor forsyningssikkerhed med hensyn til strøm, men fra tid til anden kan man opleve, at strømmen forsvinder, hvis el-ledningerne graves over eller hvis forsyningsnettet skal vedligeholdes. I sådanne situationer er det naturligvis også en stor fordel med et gaskomfur, der altid er klar til madlavningen.

Til selve ovnen bruges der normalt el, fordi det giver langt flere muligheder for regulering og automatik. De populære modeller, vi har gennemgået i denne artikel, har alle el-ovn. Det er dog faktisk muligt at få gaskomfurer, hvor også ovnen er opvarmet med gas. Det giver dog en række udfordringer, som eksempelvis er omtalt i de norske magasiner Dagbladet.no og Klikk.no, der har testet komfurer af denne type. Selve testene er dog af lidt ældre dato.

Generelt er gaskomfuret ikke så udbredt, og derfor er der ikke mange medier og testlaboratorier, der beskæftiger sig med test af disse produkter. Vi fandt dog en seriøs og detaljeret guide hos svenske Smartson.se. Guiden er af lidt ældre dato, og omhandler derfor ikke de mest populære produkter på markedet i dag. Men den kan alligevel være udmærket som inspiration, når du skal vælge gaskomfur. Guiden giver nemlig en række tips til, hvilke funktioner og features du bør gå efter.

Regler for gaskomfurer

Selv om et moderne gaskomfur er meget sikkert at bruge, er afbrænding af gas ikke ufarligt, hvis installationen ikke er foretaget korrekt. Derfor skal den foretages af en autoriseret installatør. Der er også særlige regler for, hvor og hvordan gasflaskerne skal placeres – især hvis ovnen skal tilsluttes flaskegas. Du kan læse mere om reglerne hos Sikkerhedsstyrelsen, som har en udmærket oversigt over gasreglementet og de tilhørende bekendtgørelser.


5 fordele ved gaskomfurer og elkomfurer

fordeleEns komfur er en af de vigtigste dele i køkkenet, der hjælper med at lave et væld af hverdagsmiddage og festlige middage til venner og familie.

Der findes mange forskellige komfurmodeller og komfurtyper på markedet, og det kan være svært at indsnævre, hvad man skal vælge. Der er fordele ved både gaskomfurer og elkomfurer, så valget kommer især an på, hvad man bruger sit komfur til.

En stor overvejelse for alle, der køber et nyt komfur, er omkostningen.

Generelt er elektriske komfurer billigere at fremstille, hvilket gør dem billigere at købe. Omkostningerne er også betydeligt mindre, da ens køkken sandsynligvis allerede er koblet op til et elektrisk komfur.

Det kan være dyrt at få en gasledning installeret i sit køkken, hvis det ikke allerede er der. Dog er omkostninger ikke alt, der skal overvejes, når man er på udkig efter et nyt komfur.

Overvej de fordele og ulemper, der er ved begge typer af komfurer, før der træffes en endelig beslutning.

Der er fordele ved både gaskomfurer og elkomfurer, hvorfor man skal vælge det komfur, der passer bedst til ens behov, når det kommer til madlavning.

Vi har fundet de 5 bedste fordele ved både elkomfurer og gaskomfurer.

5 fordele ved gaskomfurer

Gaskomfurer har flere fordele, der kan komme en til gode ved madlavning. Vi har fundet de 5 bedste fordele ved at have et gaskomfur i sit køkken.

Nummer 1: Et gaskomfur opvarmer hurtigt 

Flammen fra et gaskomfur kommer straks frem, hvilket sørger for en øjeblikkelig varme. På denne måde kan man også styre det præcise varmeniveau. Når flammen bliver slukket, er der mulighed for at lade en gryde eller pande stå på blusset uden, at man skal være bange for, at det brænder på. Gaskomfurets blus bliver nemlig afkølet på ingen tid.

Nummer 2: Billige brændstofkilder

De fleste gaskomfurer gør brug af eksempelvis naturgas, der er en billig brændstofkilde. Der er derfor mulighed for at spare mange penge i det lange løb med sådan et komfur i sit køkken. Der skal nemlig bruges gas i stedet for elektricitet, når man ejer et gaskomfur. Det kan derfor i længden være en billigere løsning, hvis man gerne vil spare penge.

Nummer 3: God varmefordeling 

På grund af flammernes centrale beliggenhed sørger et gaskomfur for en god og jævn varmefordeling. Dette betyder, at varmen bliver fordelt jævn under hele panden eller gryden, hvilket sørger for, at alt mad bliver opvarmet ligeligt og på samme måde.

En lige og jævn varmefordeling kan især have stor betydning, når det kommer til nogle typer af opskrifter og madretter.

Nummer 4: Nem rengøring 

Det er forholdsvist nemt at rengøre et gaskomfur sammenlignet med andre typer af komfurer. Hvis man er interesseret i et komfur, der kan rengøres en smule nemmere og hurtigere end andre, så er dette den rette komfurtype at investere i til sit køkken derhjemme. Dog er der delte meninger om dette, hvilket bliver gennemgået senere i denne artikel.

Nummer 5: Gaskomfurer fungerer altid 

I og med gaskomfurer bruger gas som brændstofkilde, så vil de også fungere under eksempelvis en strømafbrydelse til forskel fra et elkomfur. Dette kan være en god ting, hvis man har brug for at lave mad, men ikke har noget strøm i huset.

5 fordele ved elkomfurer 

Hvis man i stedet er interesseret i et elkomfur, så har sådanne typer af komfurer selvfølgelig også flere fordele. Vi har fundet de 5 bedste fordele, når det kommer til elkomfurer.

Nummer 1: Jævn overflade 

Med elkomfurets glatte og jævne overflade er det mere stabilt til gryder og pander end eksempelvis andre typer af komfurer. Der er hverken bump, riller eller huller, der kan være et forstyrrelseselement, når det kommer til elkomfurer. Et elkomfurs overflade kan eksempelvis også bruges som ekstra opbevaringsplads, når det ikke er i brug.

Nummer 2: God varmedistribution og fordeling 

Varmen i en elektrisk ovn er tørrere og mere jævnt fordelt sammenlignet med eksempelvis en gasovn. Sådan en ovn er derfor både bedre til stegning og bagning af de fleste typer mad, det det fordeler varmen bedre end andre ovne. Derudover bruger elektriske ovne også en integreret blæser, der sørger for at cirkulere varmluften, hvilket fjerner sandsynligheden for, at noget går galt med ens madret, da varmen bliver fordelt bedre.

Nummer 3: Billigere 

Medmindre ens køkken allerede er udstyret med gasledninger til et gaskomfur, vil det være billigere at installere et elkomfur. Elkomfurer har også en tendens til at koste mindre end gaskomfurer af tilsvarende kvalitet. Afhængigt af typen af kogeplade og de funktioner, der medfølger, er elkomfurer tilgængeligt i flere forskellige priser, der kan opfylde ens behov og præferencer uden, at man skal ud og investere en formue på et nyt komfur.

Nummer 4: God sikkerhed 

Sikkerhed i køkkenet er altid vigtigt – især hvis man bor i en husstand med børn. Elkomfurer har normalt et indikatorlys, der viser hvis varmepladen stadig er varm. Derudover opvarmer induktionskogeplader kun det område, hvor selve gryden eller panden rører, hvorfor hele varmepladen ikke vil være opvarmet. Man kan derfor sagtens røre på alle de steder på varmepladen, der ikke har været opvarmet. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig om sikkerheden ved elkomfurer – heller ikke om gaslækager. 

Nummer 5: Nem rengøring 

Mens nogle mener, at gaskomfuret sørger for den nemmeste rengøring, mener andre, at det er meget nemmere at rengøre et elkomfur på grund af dets jævne og glatte overflade. Dette kommer helt klart an på personlige præferencer, hvad end man er til det ene eller det andet.

I og med elkomfurer har en jævn og glat overflade er det helt klart nemt og hurtigt at tage en klud (eller andet) og tørre henover varmepladen, hvis man har spildt under madlavningen og derfor skal tørre madrester væk.


Sådan vedligeholder du et gaskomfur 

rengør gasblusHvis man har et gaskomfur derhjemme, så skal man også sørge for at vedligeholde det. Det gør man bedst ved at gøre det rent jævnligt, så man undgår madrester, skidt og snavs på sit gaskomfur. Dette sikrer, at man har et fuldt funktionelt gaskomfur, der ikke mindst ser pænt ud, men også kan holde i længere tid.

Sådan renser du gasbrænderne 

Et gaskomfur består af et bestemt antal af gasbrændere. Disse er som regel lavet af jern, og skal derfor renses på en anden måde end resten af komfuret. Dette gøres således:

🌀 Put gasbrænderne i varmt vand
🌀 Tilsæt opvaskemiddel (et andet gammelt husråd anbefaler, at man tilsætter 2 teskeer bagepulver i stedet for opvaskemiddel)
🌀 Lad dem ligge i omkring 15 minutter (nogle anbefaler, at man kun lader dem ligge i et par minutter, da de risikerer at blive matte)
🌀 Skyl og vask grundigt
🌀 Tør dem grundigt

Når gasbrænderne er rengjort, skal man sørge for, at selve gashullerne ikke er stoppet til. Hvis de er tilstoppede, kan man tage en piberenser, vatpind eller lignende og fjerne skidtet eller madresterne. Dette skal helst gøres en gang om ugen. Når gasbrænderne er vasket færdigt, skal de sættes ordentligt tilbage på gaskomfuret igen.

Sådan renser du gaskomfurets ovn 

Hvis gaskomfurets ovn trænger til en god rengøring, så kan man gøre brug af enten brun sæbe eller et ovnrensemiddel. Læs altid på de specifikke produktanvisninger, så de bliver brugt på rette vis.

Med brun sæbe skal man dog ikke være ligeså bekymret, da dette er mere miljøvenligt, hvorfor man kan smøre hele ovnen ind i dette. Ved brug af brun sæbe skal ovnen tændes i nogle minutter, hvor man efter opvarmning kan rense den med vand. Alt skidt, snavs og madrester skal nu gerne være væk.

Andre gode råd til vedligeholdelse af gaskomfuret 

Rengøring af et gaskomfur kan virke som en stor og uoverskuelig opgave. Men med hjælp fra disse råd bliver arbejdsforholdene bedst mulige.

🌀 Husk altid at slukke for gaskomfuret, inden rengøringen begyndes
🌀 Sørg for at alle gasbrændere er afkølet
🌀 Brug aldrig skarpe genstande til rengøring af gaskomfurer
🌀 Bruge altid svampe eller mikrofiberklude

Her kan du se en video af, hvordan du bedst muligt vedligeholder dit gaskomfur:


Gode råd når du køber gasapparater

gode rådDer findes et væld af gode grunde til, hvorfor man skal vælge at købe et gaskomfur fremfor et andet komfur. Ligegyldigt om man er vant til at stå i køkkenet eller ej, kan et gaskomfur være lige det, man mangler i køkkenet for at gøre madlavningen nem og hurtig.

Gaskomfurer er især kendt for at sørge for en god kontrol, når det kommer til madlavning, da gasbrænderne eller gasblussene nemt og hurtigt justerer sig efter ens indstillinger. Men når man er på udkig efter et nyt gasapparat, så findes der gode råd og faktorer, som man skal være opmærksom på.

Temperaturen kan reguleres på et gaskomfur 

Ved brug af et gaskomfur kan man selv regulere temperaturen, hvilket kan gøres nemt og hurtigt. Når man skruer op eller ned for komfurets blus, vil ændringen ske lige med det samme. Dette skal man være opmærksom på, da ændringen som regel ikke sker lige så hurtig, når det kommer til andre komfurer. Varmereguleringen er her en del langsommere, hvilket er en stor forskel, når den sker øjeblikkeligt på et gaskomfur.

Anvendelse af alle typer kogegrej på et gaskomfur

Med nogle komfurer skal man sørge for at bruge specialdesignet kogegrej. Det skal man ikke ved brug af et gaskomfur, da der her som regel kan bruges flere forskellige typer af kogegrej. Der skal derfor ikke investeres i nyt kogegrej, da man helt sikkert vil have noget i hjemmet, der kan bruges på ens nye gaskomfur.

Placering af gasflasker 

Ved køb af et gaskomfur skal man være særligt opmærksom på placeringen af gasflaskerne. Gaskomfurer skal altid have flammeovervågning. Derudover skal der som minimum være en fri afstand på en halv meter fra emhættens underside til kanten af gasbrænderne. Hvis køkkenet – eller rummet – er mindre end 15 kubikmeter, skal man også sørge for frisk tilførsel af luft. Læs mere om placering af gasflasker her.

Godkendte gasapparater 

Når man køber et gasapparat, så skal det være godkendt. Det vil sige, at hvis man køber et gaskomfur, skal man kunne se et CE- eller DG-mærke på selve komfuret. Derudover skal der medfølge en brugsanvisning til det specifikke apparat, hvilket ifølge reglerne skal stå på dansk. I og med at der er forskel på gas i de forskellige EU-lande, er der indført regler, der bestemmer, hvordan apparatet skal mærkes. Hvilke regler og bestemmelser, der er gældende i Danmark, kan ses på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside her. Det er altid en god idé at være sikker på, om et specifikt gaskomfur overholder de danske krav og forhold, inden man køber det.

Tjek gastypen 

Mens nogle gaskomfurer kan bruges med flere gastyper, kan andre gaskomfurer kun bruges med en bestemt gastype. Det er derfor en god idé at være opmærksom på dette, inden man investerer i et nyt gaskomfur, hvis man har en præference, når det kommer til gastyper.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke gaskomfurer har fået de bedste bedømmelser?

La Germania RI64C61BX, Witt WGC 60 W, Smeg C9GMX9, Witt WGC90S-2 og La Germania RIS95C61BX

🤓 Hvordan testes ovnene?

Der findes ingen officielle tests af disse gaskomfurer. Vi hos Forbrugsguiden har derfor analyseret en lang række brugeranmeldelser, og giver dig her et overblik over de bedst bedømte modeller.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Selvom der er tale om gaskomfurer, bruger de indbyggede ovne strøm. Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.