DeLonghi espressomaskine test-guide: Eksperternes favorit kaffemaskiner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om espressomaskiner fra mærket DeLonghi, og vi guider i denne artikel til at give et overblik over nogle af de bedste DeLonghi espressomaskiner på markedet.

Du finder DeLonghi espressomaskiner, der er blevet evalueret i officielle test fra forskellige ekspertkilder. Testkilderne omfatter den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testsiden Trustedreviews.com, avisen Independent.co.uk, teknologisiden Digitaltrends.com og forbrugertestmagasinet Which.co.uk.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over eksperternes favorit DeLonghi espressomaskiner
🔸 Viden om virksomheden DeLonghi
🔸 Guide til hvordan du laver den bedste espresso
🔸 Viden om hvordan man får den bedste mælkeskum
🔸 Råd til hvad man skal overveje, når man skal til at købe en ny espressomaskine
🔸 Guide til de forskellige typer af kaffe
🔸 Viden om koffein, og hvad det gør ved kroppen
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


DeLonghi espressomaskine test 2023 – Her er de 11 bedste DeLonghi espressomaskiner

Her finder du en gennemgang af markedets bedste DeLonghi espressomaskiner. Vi har analyseret diverse ekspert tests og samlet de bedst anmeldte modeller lige her.

Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt får overblik over, hvor du får din nye espressomaskine til den bedste pris.


DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M – professionel kvalitet

 • God anmeldelse hos kaffemagasinet Cuppabean.com
 • God anmeldelse hos kaffemagasinet Coffeeness.de

DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M

DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M vil være den bedste DeLonghi espressomaskine til den forbruger, der ikke skeler så meget til prisen, men som ønsker høj kvalitet i professionelt design.

Produktet er blevet testet af Cuppabean.com og Coffeeness.de, som er to kaffemagasiner. I begge tests bliver eksperterne begejstrede, og de skriver, at du vil få en meget velsmagende kop kaffe, og her skal især mælkeskummet fremhæves. Eksperterne forklarer videre, at som en ekstra bonus arbejder modellen stille og hurtigt, plus betjeningen er ligetil. Selv rengøringen med selvrensnings-funktionen volder ikke besvær, forlyder det, men eksperterne understreger, at den fylder en del på køkkenbordet.

Gør arbejdet for dig

Vil du gerne kunne læne dig tilbage og nyde kaffen, uden at der bliver krævet meget manuelt arbejde? I så fald vil DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M være noget for dig. Du får en fuldautomatisk maskine, som imponerer ved selv at vide, hvordan kaffen skal brygges. Det eneste, du selv skal gøre, er at angive hvilken type kaffe, du godt kunne tænke dig.

Her er tale om en meget professionel type, hvilket også bliver afspejlet i prisen – den ligger klart mod den dyre ende, men har du budgettet, får du meget for pengene. Det professionelle kan du også se i designet, som er til den industrielle side.

Indbygget mælkeskummer og kaffekværn

DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M er naturligvis født med en masse funktioner og features, som vejer den høje pris op. Her skal vi især fremhæve den indbyggede mælkeskummer og kaffekværn. Med de to stykker tilbehør kan du få mælkeskum i kaffen, og du kan få din kop brygget på helt friske og nymalede bønner.

Af øvrige bemærkelsesværdige funktioner og features fremhæver vi lydniveauet, som er lavt og giver en stillegående brygning samt den hurtige arbejdsproces. Vandtanken har en pæn kapacitet på 2,5 liter, den kan brygge to kopper ad gangen, og der er en indbygget rengøringsfunktion, auto-sluk, kalk-indikator og varmeplade.

Alt i alt den bedste DeLonghi espressomaskine til dig, der ønsker professionel kvalitet.

Fordele

 • God mælkeskummer
 • Stillegående
 • Hurtig
 • Let at bruge
 • Nem at rengøre
Ulemper

 • Fylder en del

Specifikationer

🔴 Producent: DeLonghi
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Effekt: 1450 watt
🔴 Vandtank, kapacitet: 2,5 liter
🔴 Bryggetryk: 19 bar
🔴 Indbygget mælkeskummer: Ja
🔴 Indbygget kaffekværn: Ja
🔴 Højde: 45 centimeter
🔴 Bredde: 39 centimeter
🔴 Dybde: 35 centimeter
🔴 Vægt: 13,5 kilo


DeLonghi ECAM 510.55 M 

Model, der klarer det meste selv

DeLonghi ECAM 510.55 M er en fuldautomatisk espressomaskine, hvilket betyder, at man ikke behøver at foretage ret meget manuelt arbejde selv. Man skal blot fylde bønner og vand på og derefter vælge hvilken type kaffe, man ønsker – og så brygger modellen kaffen.

Denne DeLonghi espressomaskine er dertil en stor model med en høj vandkapacitet, og der kan være 2 liter vand i vandtanken – bønnebeholderen har ligeledes en fin kapacitet og kan rumme 250 gram bønner.

Mange funktioner

DeLonghi ECAM 510.55 M vil også være et godt valg for den forbruger, der ønsker en alsidig espressomaskine, for denne model kommer både med en mælkeskummer og en kaffekværn.

For at kunne holde kaffebønnerne så friske som muligt, så kommer DeLonghi ECAM 510.55 M med den smarte bønne-til-kop-funktion, hvor kun den mængde bønner, som skal anvendes her og nu, bliver kværnet – de resterende bønner bliver således i beholderen i hel tilstand, hvor deres aroma beskyttes.

Selv om her er tale om en model med mange funktioner, så styrer man let maskinen via det enkle og lettilgængelige touch-display, hvor man kan vælge sin foretrukne type af kaffe.

Her kan man selv vælge, om man ønsker en mørk espresso eller en kaffedrik med mælk, eftersom modellen også har en mælkeskummer. DeLonghi ECAM 510.55 M kan dermed brygge rigtig mange typer af kaffe, og det inkluderer både espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto.

Mange, individuelle muligheder

Produktionen af en individuel kaffe på DeLonghi ECAM 510.55 M er et af mange fokuspunkter, for på displayet findes en menu, hvor man blandt tildeles muligheden for at kunne justere kaffe- og vandmængde. Her findes også en hukommelsesfunktion, som gemmer de valgte indstillinger, således at man hurtigt kan finde dem frem igen.

Ønsker man kaffe med en optimal mængde af mælk, finder man også her det unikke Latte-crema system, som er designet til at give den mest optimale blanding af mælk og kaffe. Dette sikrer blødt og cremet mælkeskum med den bedste temperatur.

Med denne DeLonghi espressomaskine-model skal man generelt aldrig gøre ret meget manuelt, og det gælder også rengøringen, da denne model har et automatisk rengøringsprogram samt et afkalkningsprogram, som sikrer en længere levetid til maskinen plus en højere effektivitet.

Fordele

 • Stor og rummelig fuldautomatisk model
 • Beskytter kaffebønnerne med ’bean-to-cup’ funktionen
 • Kan styres ved hjælp af det brugervenlige touch-display
 • Har hukommelsesfunktion
 • Laver en god mælkeskum med Latte-crema systemet
Ulemper

 • Det kan være en smule svært at finindstille ens præferencer
 • Skumningen af mælk er ikke konsekvent

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECAM 510.55 M
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 250 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en video om, hvordan man laver den perfekte cappuccino med DeLonghi ECAM 510.55 M espressomaskinen: 


DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Modellen DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron.
Eksperter har testet en lang række espressomaskiner og set nærmere på deres bryggemuligheder, funktioner, brugervenlighed og design.
DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite klarer sig meget godt i test, hvilket resulterer i en absolut topplacering, hvor modellen er kåret som testvinderen.

Flot og stor model

Denne espressomaskine fra DeLonghi er en flot, fuldautomatisk model i rustfrit stål, som vil glæde den forbruger, som både er kræsen med sin kaffe og glad for flot æstetik i køkkenet.

Her er tale om en stor model med en vandbeholder på hele 2 liter plus en kaffebønnebeholder på 400 gram, hvilket er meget.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er bygget op med kontrolpanelet placeret øverst på fronten med brygge-enheden nedenunder, og man betjener modellen via et flot og overskueligt farvedisplay – her findes mange funktioner, men et øget fokus på brugervenlighed gør, at det er let at betjene modellen.

Kan brygge mange typer af kaffe

Denne model kommer med egen kaffekværn, hvor det er muligt at indstille kværningsgraden efter egne præferencer, så man selv kan bestemme, hvor stærk kaffen skal være.

Maskinen er også udstyret med en mælkeskummer, og det betyder, at man på denne model både kan nyde en kop espresso eller kaffedrik med mælk. Der medfølger yderligere en mælkebeholder, som sikrer, at mælken holdes kold. Kold mælk er nemlig lig med frisk mælk, som giver kaffen en langt bedre kvalitet og smagsoplevelse.

Det er muligt at brygge mange typer af kaffe på DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite, og det inkluderer blandt andet espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto. Herudover er denne model også smart, hvis man har børn, for det er også muligt at lave varm kakao.

Let rengøring

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er designet til at kunne give den mest optimale kop kaffe hver gang, idet modellen har et unikt temperatursystem, som altid brygger kaffen efter den mest optimale temperatur. Man kan brygge op til 2 kopper samtidig, men selv hvis man kun laver en kop ad gangen, så er her tale om en hurtig model, der brygger kaffen på et øjeblik.

Denne model har desuden flere programmer, der forlænger levetiden og gør rengøringen lettere. Der er tale om flere automatiske rengøringsprogrammer samt et afkalkningsprogram, således at modellen selv varetager rengøringen.

Fordele

 • Super god til at tilpasse drikkevarer
 • Har dual-boiler system
 • Skaber resultater i god kvalitet
 • Beholder på 1,4 liter
 • Har tilhørende smartphone app
 • Styres nemt igennem det brugervenlige display
Ulemper

 • Mindre prangende modeller kan fås til en billigere pris

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 400 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en videopræsentation af DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite. Videoen er produceret af DeLonghi: 


DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica


Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön


Modellen DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica er inkluderet i test udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica er sammen med en række andre espressomaskiner blevet testet på forskellige parametre for at kunne demonstrere de individuelle kvaliteter. Modellen begejstrer eksperterne, og derfor kåres den begge steder til topscorer.

Model til kaffe-nørden

Denne model vil være et godt valg for den forbruger, som går meget op i sin kaffe, og som er lidt en kaffenørd. Her er nemlig tale om en stor og fuldautomatisk espressomaskine med en vandtank med en kapacitet på 1,8 liter og en beholder til kaffebønner på 300 gram.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kommer desuden også med rigtig mange komponenter – nemlig både mælkekande, mælkeskummer og kaffekværn. Det betyder, at man kan foretage flere valg på modellen og også selv være med til at finjustere kaffen.

Man kan for eksempel selv justere malingsgraden på bønnerne, hvilket betyder, at man kan få den kraft i smagen, som man ønsker.

Kan brygge mange typer af kaffe

Denne maskine vil også passe godt, hvis man er mange i familien, som hver især foretrækker forskellige typer af kaffe. Man betjener modellen på kontrolpanelet med ikoner og touch, og her vælger man frit imellem de forskellige typer af kaffe – mælkekanden holder mælken frisk, mens mælkeskummeren gør, at man både kan få kaffe med og uden mælk.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kan brygge rigtig mange typer af kaffe, og det inkluderer blandt andet espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto. Hertil kan man også blot få varm vand til for eksempel te.

Model med 2 varmesystemer

Denne model er designet til at give den bedste kop kaffe hver gang, og her er især temperaturen vigtig for det samlede resultat.Der findes derfor 2 varmesystemer på modellen – et til kaffen og et til mælken – som gør, at både espresso og mælkeskum komplementerer hinanden.

Kaffenørden vil også glæde sig over, at det er muligt at tilpasse hver enkelt kop til ens egne præferencer ved at indstille både aroma og mængden af både kaffe og mælk.

Når man skal lave sin kaffe, kan man yderligere tilpasse modellen til forskellige kophøjder. Det er muligt at brygge op til 2 kopper samtidig, og så kommer modellen også med en automatisk rengøringsfunktion, som gør, at rengøringen bliver så let som muligt.

Endvidere findes der også et automatisk afkalkningsprogram på modellen.

Fordele

 • Fuldautomatisk model
 • Vælg mellem fem kaffestyrker
 • Med mælkeskumningsfunktion
 • Vandbeholder med sensor og vandindikator
 • Automatisk rengøringsprogram
Ulemper

 • Rensemekanismen forbruger meget vand, hvormed den ofte skal genopfyldes
 • Er en smule larmende.

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 300 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2


DeLonghi ECAM 350.15.B

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

Modellen DeLonghi ECAM 350.15.B er med i testen af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron.

DeLonghi ECAM 350.15.B er blevet testet på parametre som bryggeevner, funktioner, brugervenlighed og design, og da DeLonghi ECAM 350.15.B generelt klarer sig godt, får modellen en topplacering.

Model med justerbarhed

DeLonghi ECAM 350.15.B er en stor og flot espressomaskine, der har en vandbeholder med en kapacitet på 1,8 liter, hvilket er en del – dermed kan man lave mange kopper, før der skal nyt vand på. Man kan desuden brygge 2 kopper samtidig.

DeLonghi ECAM 350.15.B har et lidt mere enkelt udseende end flere af de andre DeLonghi-modeller, og modellen er også lidt mere simpel i teknologien – dog skal det understreges, at modellen stadig kan håndtere rigtig mange opgaver.

Der medfølger kaffekværn, hvor man blandt andet selv kan justere malingsgraden, så man kan få kaffen så stærk, som man ønsker det. Man kan også lave mælkeskum på modellen, men her skal man være opmærksom på, at man manuelt selv skal skumme den op.

Til formalede og hele bønner

Denne model kommer med 2 kamre til bønnerne, hvilket betyder, at man både kan anvende formalede og hele bønner på modellen – og bønnekapaciteten er på 300 gram, hvilket er en del. Man kan anvende modellen til at brygge flere forskellige typer af kaffe, men denne model er måske ikke den, der kan brygge flest typer på markedet.

Man kan dog på DeLonghi ECAM 350.15.B få både espresso, americano og lungo, og ønsker man kaffetyper med mælk, så bliver man som nævnt nødt til selv at skumme mælken op via dysen. Der findes også en varmtvands-funktion, så man også blot kan få varmt vand til for eksempel te.

Let styring

Eftersom her er tale om en mere enkel model, så er DeLonghi ECAM 350.15.B også designet til at være let at styre. Man betjener modellen via touch-knapper, og der findes oplyste ikoner, som gør betjeningen mere visuel og overskuelig.Her kan man også tilpasse kaffen til den individuelle smag, idet man kan indstille maskinen på flere trin inden for aromaintensitet.

For at sikre at kaffen bliver optimalt god, er DeLonghi ECAM 350.15.B desuden udstyret med 2 forskellige varmesystemer, som hver især regulerer kaffen og mælkens temperatur.

Maskinen er dertil også udstyret med et automatisk rengøringsprogram samt et afkalkningsprogram, så maskinens levetid forlænges.

Derudover kan alle aftagelige dele tåle opvaskemaskine, og bryggeenheden kan ligeledes fjernes og skylles under varmt vand.

Fordele

 • Fuldautomatisk espressomaskine
 • Memory-funktion
 • Kaffen brygges med få tryk
 • Med kaffekværn og mælkeskummer
 • Auto-funktion sørger for selv at slukke maskinen
Ulemper

 • Det tager lang tid at rengøre og udskifte filtreret
 • Forbruger meget vand, hver gang den tænder/slukker

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECAM 350.15.B
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 300 gram
🔴 Mælkeskummer: Man skal manuelt skumme mælken op via dysen
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en videogennemgang af DeLonghi ECAM 350.15.B:


DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS


DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er inkluderet i en test udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor de svenske eksperter har testet flere forskellige espressomaskiner.

Denne espressomaskine er sammen med de andre modeller blevet vurderet i forhold til specifikke parametre, hvorefter der er blevet givet en samlet vurdering – DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS klarer sig godt i testen og får en rigtig god placering i toppen.

Stor og fuldautomatisk model

Denne model vil være et godt valg, hvis man ønsker kaffen, som man får den på kaffebaren, men man samtidig ønsker den i eget køkken uden at gøre ret meget selv.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er nemlig en fuldautomatisk espressomaskine, som er designet til selv at klare bryggeprocessen af den type kaffe, som forbrugeren ønsker. Her er tale om en stor model med en vandkapacitet på 2 liter, hvilket er højt, og en kaffebønnebeholder med plads til 400 gram bønner.

Maskinen kommer også inklusiv både kaffekværn og mælkeskummer samt en mælkebeholder, som sikrer, at mælken opretholder den bedste temperatur via det termiske glas med dobbeltvæg.

Let betjening

Denne DeLonghi espressomaskine er designet til hurtigt og let at give forbrugeren den type kaffe, han eller hun ønsker. Man betjener nemlig let modellen på et intuitivt 3,5 tommer stort farvedisplay med tydelige knapper, og man kan faktisk bestille kaffen med kun et enkelt tryk.

Displayet har touch og guider brugeren trin for trin, så selv nye brugere i faget kan finde rundt i menuen på modellen – der findes som bonus også smarte genveje på displayet.

Man kan få mange typer af kaffedrikke på DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS, og det inkluderer blandt andet espresso, lungo, cappuccino, americano og latte – som bonus kan man også brygge varm kakao, så denne model vil også kunne glæde børnene.

Cappuccinatore-system

Denne model kommer desuden med det smarte Cappuccinatore-system, som er et system, der er designet til at forberede både temperatur, mælk og vand i forhold til hinanden, så den bedste kombination findes.

Man kan dog også individualisere sin kaffe, hvis man ønsker selv at få lidt mere medbestemmelse, og for at være sikker på altid at kunne få kaffen nøjagtigt som sidst, så findes der muligheden for at skabe op til 6 brugerprofiler, således at modellen altid husker de specifikke brugerønsker – dermed kan alle i familien få en unik profil.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er også designet til at være let at gøre ren, for den kommer med en automatisk rengøringsfunktion, som sikrer, at modellen holdes ren og hygiejnisk.

Fordele

 • Fuldautomatisk espressomaskine
 • Memory-funktion
 • Kaffen brygges med få tryk
 • Med kaffekværn og mælkeskummer
 • Auto-funktion sørger for selv at slukke maskinen
Ulemper

 • Det tager lang tid at rengøre og udskifte filtreret
 • Forbruger meget vand, hver gang den tænder/slukker

Nøgleoplysninger – DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 400 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en videopræsentation af DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55 MS. Videoen er produceret af DeLonghi: 


DeLonghi ECP 35.31!!

DeLonghi ECP 35.31

.

Simpel og mindre model

Denne maskine hører til i den mere prisvenlige del af skalaen, og det betyder, at denne model ikke har så mange funktioner og muligheder som andre DeLonghi-modeller.

DeLonghi ECP 35.31 har dog et traditionelt espressomaskine-udseende i en firkantet form, hvor man på fronten styrer kaffebrygningen via knapper.

Her er også tale om en model med en lavere kapacitet end normalt, og vandkapaciteten ligger dermed på 1,1 liter – det er næsten halvdelen af de store maskiner – dog kan man stadig brygge 2 kopper espresso samtidig.

Til ren espressobrygning

DeLonghi ECP 35.31 kommer ikke med en kaffekværn eller bønnebeholder, som de fleste andre DeLonghi-modeller gør. I stedet anvender modellen formalet kaffe, som man så ikke kan få malet på modellen.

Denne DeLonghi espressomaskine er primært skabt til at brygge espresso, og hvis man fortrækker en mørk espresso frem for andre kaffetyper, så vil denne model være et godt valg.

Man kan dog godt få kaffedrikke med mælk på DeLonghi ECP 35.31 – man skal blot skumme mælken manuelt via dysen og selv ”bygge” kaffe, hvis man for eksempel ønsker en latte eller cappuccino. 

Manuel model

Ud over espresso kan man også anvende DeLonghi ECP 35.31 til at få varmt vand til te, men ellers så er DeLonghi ECP 35.31 generelt set en manuel model.

Ud over at man selv manuelt skal skumme mælken, hvis man ønsker kaffe med mælk, så foregår rengøringen af modellen også manuelt.

Det gælder både, hvis man ønsker at rense mælkesystemet, rengøre maskinen eller skylle den igennem med vand. Afkalkning af modellen sker også manuelt. 

Fordele

 • Mindre og prisvenlig espressomaskine
 • Fokus på manuelt arbejde
 • Primært til espresso men med mulighed for manuel skumning af mælk
 • Varmtvands-funktion
 • Mulighed for at brygge 2 kopper espresso samtidig
Ulemper

 • Dampfunktionen kunne være stærkere.

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECP 35.31
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,1 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: Anvender formalet kaffe
🔴 Mælkeskummer: Mælken skal skummes op manuelt
🔴 Kaffekværn: Nej
🔴 Automatisk rengøringssystem: Nej
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Nej
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2


DeLonghi Dedica

4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com 
Anbefalet af den britiske avis Independent.co.uk 
4 ud af 5 stjerner hos teknologisiden Digitaltrends.com 
Kåret til ”Best Buy” hos det store britiske testmagasin Which.co.uk

DeLonghi Dedica

.
Modellen DeLonghi Dedica er blevet testet af 4 forskellige ekspertkilder. Her er tale om en bred palet af eksperter, som strækker sig fra eksperterne inden for forbrugertests, Which.co.uk og Trustedreviews.com, over avisen Independent.co.uk og teknologisiden Digitaltrends.com.

Fælles er dog, at DeLonghi Dedica generelt begejstrer eksperterne i vid udstrækning, og derfor modtager modellen god kritik hos alle 4 ekspertkilder.

Flot og stilfuld espressomaskine

DeLonghi Dedica ligner ikke de fleste andre DeLonghi-espressomaskiner med deres firkantede og standhaftige udtryk – DeLonghi Dedica er i stedet slank og med runde kanter, og så er modellen kompakt og fylder ikke så meget.

Modellen har et blankt udseende og ligner de maskiner, de professionelle baristaer anvender. Her er desuden tale om en model uden kaffekværn, idet DeLonghi Dedica anvender enten puder eller formalet kaffe til espressoen.

Med og uden mælkeskum

DeLonghi Dedica kan i sig selv brygge espresso med få anstrengelser, og så findes der også en varmtvands-funktion til brygning af for eksempel te. Man kan dog også godt brygge kaffetyper med mælk såsom latte eller cappuccino, hvis man ønsker det på DeLonghi Dedica, for der findes en manuel mælkeskummer på modellen, som blot kræver lidt håndkraft.

Modellen kan indstilles til enten at levere 1 eller 2 skud espresso, og dermed kan man selv bestemme intensiteten på kaffen.

Velsmagende espresso til det mindre køkken, ifølge eksperterne

DeLonghi Dedica får gode kommentarer af de 4 ekspertkilder, der har testet modellen. Eksperterne forklarer, at her er tale om en model, der er kompakt og ikke fylder så meget, og derfor vil denne model være ideel til det køkken, hvor der ikke er meget plads.

Den bryggede espresso bliver ifølge eksperterne fløjlsblød og virkelig velsmagende, og mælkeskummet til for eksempel en cappuccino er også meget veltilberedt.

Udseendet på DeLonghi Dedica får også roser, for eksperterne vurderer, at denne model er rigtig flot, og der findes en meget professionel følelse omkring modellen. Desuden er det også smart, at modellen både kan brygge 2 kopper samtidig plus har en hurtigopvarmnings-funktion.

Eksperterne vurderer dog, at DeLonghi Dedica også har nogle minusser, og her nævnes blandt andet, at modellen sviner en del, og så kan det tage lidt tid at lære at styre dysen helt. 

Fordele

 • Kompakt størrelse
 • Som fås til en overkommelig pris
 • Har praktiske indstillinger
 • Nem at styre
 • Laver god espresso og mælkeskum.
Ulemper

 • Mælkekande medfølger ikke
 • Er kun velegnet til begyndere

Nøgleoplysninger – DeLonghi Dedica
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: Anvender formalet kaffe
🔴 Mælkeskummer: Man skal skumme mælken manuelt
🔴 Kaffekværn: Nej
🔴 Automatisk rengøringssystem: Nej
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Nej
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en video om, hvordan du får mest ud af din DeLonghi Dedica. Videoen er produceret af DeLonghi:


DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW 

Anbefalet hos det store britiske testmagasin Which.co.uk

DeLonghi Nespresso Lattissima One

.
Modellen DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er blevet testet af de britiske eksperter fra det store testmagasin Which.co.uk.

Her er tale om en solotest, hvor kun denne model er blevet undersøgt, og eksperterne har dermed fokuseret fuldstændigt på DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW.

For at kunne give en helhedsvurdering er modellen blevet testet på parametre såsom bryggeevner, brugervenlighed, design og funktioner, og eksperterne vurderer ud fra disse kriterier, at DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er en meget velfungerende model, som anbefales til forbrugerne.

Model med kapsler

Noget af det, der adskiller DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW mest fra de fleste andre DeLonghi-espressomaskiner, er, at denne model anvender kaffekapsler i stedet for hele bønner.

Det betyder, at det går hurtigere at få kaffen, men der findes knap så mange valgmuligheder, hvis man ønsker at justere på kaffen og individualisere den.

Det er meget let at betjene DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW, og man skal kun trykke på en enkelt knap for at få både espresso og cappuccino. Modellen er mediumstor for en kapselmaskine og har en vandkapacitet på 1 liter.

Let at betjene

Denne maskine er designet til at brygge kaffe hurtigt og enkelt, og modellen har da også et meget lettilgængeligt kontrolpanel, som består af 3 knapper, hvor man vælger mellem typen af kaffe – man kan her vælge imellem espresso eller lungo og cappuccino eller latte macchiato.

DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW kommer derfor med et integreret mælkesystem, hvor modellen selv skummer mælken – man skal blot fylde mælkekanden, og så klarer modellen selv opskumningen i forhold til, hvilken type kaffe man har valgt.

Meget brugervenlig og let i brug, ifølge eksperterne

Modellen modtager ros af eksperterne, idet de synes, at her er tale om en espressomaskine med kapsler, som er meget let at bruge, og så fylder den ikke så meget. De forklarer, at modellen er let at anvende, da der kun findes få knapper, og det er meget intuitivt at gå til den.

Eksperterne fremhæver også kvaliteten af kaffen som et stort plus angående DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW, og de forklarer, at både espresso og kaffedrikkene med mælk bliver rigtig gode, og så er modellen meget konsistent, hvilket betyder, at man får den samme gode kvalitet hver gang. Mælkeskummet bliver både fløjlsblødt og tykt.

På den mere negative side findes der ifølge eksperterne også nogle punkter, og det går blandt andet på, at denne model larmer en del, og så kan det føles som en stor arbejdsproces, hver gang man ønsker en kop kaffe.

Herudover hæfter eksperterne sig også ved, at DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er en ret dyr model. 

Fordele

 • Laver god cappuccino
 • En-portions mælkeskummeren minimerer risikoen for spild
 • Er konsekvent
 • Har et smart design
Ulemper

 • Kræver en smule samling af de forskellige dele før hver brug

Nøgleoplysninger – DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: Anvender kapsler
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Nej
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en præsentationsvideo af DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW. Videoen er produceret af Nespresso:


DeLonghi Magnifica ESAM 3200

✅ 9.5 ud af 10 point hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
✅ 3 ud af 5 stjerner hos det tyske kaffemagasin Coffeeness.de

DeLonghi Magnifica ESAM 3200

.
DeLonghi Magnifica ESAM 3200 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Beantocupcoffeemachines.net og Coffeeness.de. Begge eksperter er begejstrede for espressomaskinen, som de har givet henholdsvis 9,5 ud af 10 point og 3 ud af 5 stjerner.

Dette har de gjort, da de er glade for espressomaskinens justerbare muligheder og meget lave pris. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at den er langsom til at varme en kop op.

God og billig espressomaskine, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er DeLonghi Magnifica ESAM 3200 ”en god espressomaskine”, der er brugbar for alle, som elsker at lave deres egen kaffe derhjemme nemt og hurtigt.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Beantocupcoffeemachines.net, at modellen er forsynet med ”mange praktiske funktioner”, så man hurtigt kan komme i gang med at lave ”velsmagende kaffe”.

Dette er eksperterne fra Coffeeness.de enige i og forklarer, at maskinen er ”meget nem at betjene”, og så er den også billig. De mener de bestemt er et plus i forhold til, at DeLonghi Magnifica ESAM 3200 fungerer præcis, som den skal. Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen. Dog nævner de kort, at kværnen kan være en smule langsom.

Fuldautomatisk espressomaskine

Med DeLonghi Magnifica ESAM 3200 får man en fuldautomatisk espressomaskine med et 15 bar pumpetryk. Maskinen er forholdsvis rummelig og kommer med både en bønnebeholder og en vandbeholder.

Bønnebeholderen har en kapacitet på 180 gram kaffebønner, mens vandbeholderen kan rumme 1,8 liter vand. Vandbeholderen er fuldt aftagelig, så det er nemt at påfylde vand, når der er brug for det.

Da DeLonghi Magnifica ESAM 3200 er en fuldautomatisk model, kan man brygge flere forskellige kaffedrikke. Den kan desuden både anvendes med kaffebønner såvel som pulver. Samtidigt kommer maskinen med en integreret kaffekværn samt en cappuccino-skummedyse, så man kan lave både en espresso, en cappuccino eller noget helt tredje.

Justerbare muligheder

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 kommer med flere justerbare muligheder, så man kan lave netop den kaffe, man ønsker.

Malingsgraden kan eksempelvis indstilles individuelt, hvilket også er muligt med kaffestyrken. Kopstørrelsen kan ligeledes justeres til ristretto, espresso og lungo. Ønsker man at lave te, er der også en varmtvandsfunktion til dette.

Derudover er DeLonghi Magnifica ESAM 3200 udstyret med et kaffeudløb, der kan indstilles i højden samt en 2-kops-funktion, så man kan brygge to kopper kaffe på én gang.

Sidst men ikke mindst har DeLonghi Magnifica ESAM 3200 et integreret rengøringsprogram, der består af et fuldautomatisk skylle- og afkalkningsprogram. Herved behøver man ikke manuelt at rense maskinen efter brug.

Fordele

 • Integreret rengøringsprogram
 • Flere justerbare muligheder
 • Kan brygge to kopper kaffe på samme tid
 • Varmtvandsfunktion til te
 • Med kaffekværn og mælkeskummer
Ulemper

 • Mælkeskummeren er ikke lige så kraftfuld som ved andre modeller

Nøgleoplysninger – DeLonghi Magnifica ESAM 3200:
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 180 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

 


DeLonghi Magnifica ESAM 4000

✅ 9.3 ud af 10 point hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
✅ 9 ud af 10 point hos kaffemagasinet Beantocupcoffee.co.uk

DeLonghi Magnifica ESAM 4000

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Beantocupcoffeemachines.net og Beantocupcoffee.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for espressomaskinen, som de har givet henholdsvis 9,3 ud af 10 point og 9 ud af 10 point.

Dette har de gjort, da de er glade for dens velsmagende kaffe og praktiske funktioner. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med betjeningen, hvorfor de mener, at den passer bedst til brugere, som ønsker en avanceret model.

Velsmagende kaffe med fantastisk mælkeskum, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er DeLonghi Magnifica ESAM 4000 en fremragende espressomaskine, der producerer en ”velsmagende kop kaffe”. Eksempelvis skriver eksperterne fra Beantocupcoffee.co.uk, at maskinen ”laver rigtig god kaffe samt professionelt mælkeskum”. De hæfter sig desuden ved, at maskinen er prisvenlig, hvilket de mener er et plus.

Eksperterne fremhæver ydermere, at DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kommer med en lang række af funktioner, der gør oplevelsen endnu bedre. Beantocupcoffeemachines.net forklarer desuden, at det er en fordel, at man nemt kan rengøre modellen, når der er brug for det.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved denne model. Dog nævner de, at den kan være svær at bruge for nybegyndere.

Fuldautomatisk espressomaskine med autosluk-funktion

Med DeLonghi Magnifica ESAM 4000 får man en fuldautomatisk espressomaskine, der klarer al arbejdet for en. Den kommer med en bønnebeholder med plads til 200 gram kaffebønner og en vandbeholder, der kan rumme op til 1,8 liter vand. Vandbeholderen er aftagelig.

Derudover slukker maskinen automatisk, når du ikke bruger den. Dette sørger ikke mindst for en ekstra sikkerhed, men hjælper også med at reducere elforbruget.

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kan både bruges med kaffebønner eller malet kaffe, så man kan vælge det, man foretrækker. Det er desuden muligt at tilberede to kopper kaffe på samme tid.

Masser af muligheder

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kommer med masser af justerbare muligheder, så man kan brygge den optimale kop kaffe.

Maskinen har blandt andet en mælkeskummer, så man kan lave kaffedrikke både med og uden mælk. Samtidigt er der en integreret kaffekværn med 13 indstillinger, man kan justere. Det er ydermere muligt at justere alt lige fra kaffemængden til vandmængden, dampmængden og kopstørrelsen.

Sidst men ikke mindst er DeLonghi Magnifica ESAM 4000 udstyret med et skylle- og afkalkningsprogram, der automatisk renser maskinen efter kaffebrygningen. Det gør, at man ikke selv skal gøre dette manuelt.

Fordele

 • Skylle- og afkalkningsprogram
 • Flere justerbare muligheder
 • Integreret kaffekværn
 • Mælkeskummer
 • Autosluk-funktion
Ulemper

 • Kan larme, når kaffebønnerne kværnes
 • Mælkeskummeren kunne være mere kraftfuld

Nøgleoplysninger – DeLonghi Magnifica ESAM 4000:
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 200 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2


DeLonghi ECAM 23.120.B

DeLonghi ECAM 23.120.B

.

God størrelse og pris

DeLonghi ECAM 23.120.B hører ikke til de allerstørste og dyreste modeller, men der findes stadig både en god vandkapacitet og bønnekapacitet på modellen – her er tale om 1,8 liter i vandbeholderen og 250 gram i bønnebeholderen.

DeLonghi ECAM 23.120.B er en kraftig model i udseendet, som måske ikke har et enkelt udtryk, men til gengæld er den mere simpel i betjeningen. Her er nemlig tale om en let styring på fronten, hvor man via display og knapper foretager sine valg.

Kaffe med og uden mælk

Denne maskine er i sig selv skabt til at brygge kaffe uden mælk – det vil sige for eksempel ren espresso eller lungo, plus der findes en varmtvandsfunktion på modellen, hvor man for eksempel kan få varmt vand til te.

Det er dog stadig muligt at få kaffe med mælk, som blandt andet latte eller cappuccino – der skal bare lidt manuelt arbejde til. Man skal nemlig selv skumme mælken via dysen, men det gør mange professionelle også, så dette er blot en mulighed for at kunne skumme mælken efter behov.

Justerbar kaffekværn

Ud over at man selv kan foretage valg i skumningen af mælk, så er det også muligt at ændre på, hvor groft eller fint kaffebønnerne males.

Denne model er nemlig udstyret med en justerbar kaffekværn, som man selv kan regulere, alt efter hvor kraftig man ønsker kaffen.

Herudover findes der også en let rengøring på DeLonghi ECAM 23.120.B, for modellen kommer med både et automatisk skylleprogram, automatisk rengøringsprogram til maskinen samt et automatisk afkalkningsprogram. Det betyder, at man altid får en vel-vedligeholdt espressomaskine med en høj grad af effektivitet og hygiejne. 

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECAM 23.120.B
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 250 gram
🔴 Mælkeskummer: Mælk skal skummes manuelt
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Udvalgte fordele ved DeLonghi ECAM 23.120.B:
Fin pris og størrelse
Let styring af modellen
Mulighed for at få kaffe med og uden mælk
Kaffekværn med mulighed for justering
Flere rengøringsprogrammer 

Her kan du se en video om, hvordan man laver en cappuccino på DeLonghi ECAM 23.120.B espressomaskinen. Videoen er produceret af DeLonghi:


Om DeLonghi

Delonghi_logo
DeLonghi er et italiensk mærke, der stammer fra Trevino i Italien. Virksomheden blev grundlagt i 1902 af en familie med efternavnet DeLonghi, men der skulle gå nogle år, før virksomheden blev færdigudviklet – dette skete første i 1950’erne.

Udvikling af produkter

Indtil DeLonghi-virksomheden for alvor blev helt udviklet til det, vi kender i dag, producerede de mindre apparater til hjemmet, primært transportable varmeapparater og air condition-maskiner, men med årene steg repertoiret, men der var fortsat fokus på mindre apparater til hjemmet.

Med det øgede repertoire kom der også fokus på produkter til kaffebrygning og madlavning, og samtidig med at DeLonghi koncentrerede sig om innovation og teknologi, så kom der også mere fokus på design. På design-fronten var det især vigtigt at trække linjer tilbage til de italienske rødder.

Fokus på køkkenet

DeLonghi’s popularitet steg med deres unikke kombination af innovation, teknologi og design, og i især 1970’erne og 1980’erne fik DeLonghi fremgang – både nationalt men også internationalt, og det skyldtes især, at markedet begyndte at efterspørge flere produkter til køkkenet.

I 2001 købte DeLonghi mærket Kenwood, der er et meget stort navn inden for køkken- og husholdningsprodukter, og DeLonghi’s størrelse voksede til nye højder.

Kaffemaskinerne er virksomhedens kendetegn

kaffeI dag forbinder mange især DeLonghi med kaffe og kaffemaskiner, og kaffemaskiner er da også et af virksomhedens kerneprodukter.

Virksomheden har ønsket og målsætningen om at kunne opfylde hver kaffedrikkers behov, og det betyder, at DeLonghi både har fokus på at producere meget avancerede modeller, men også meget enkle.

På fabrikkerne findes der specialister, som sørger for hele tiden at være på forkant med trends og udviklinger, således at standarden kan forblive høj.

Både ydelse og udseende

DeLonghi har en vision om at kunne tilbyde forbrugerne innovative produkter til husholdningen, som både er stærke inden for stil og ydelse.

Der skal også tages hensyn til internationaliseringen og globaliseringen, således at produkterne appellerer til forskellige kulturer og miljøer, og så forsøger DeLonghi hele tiden at balancere vægten mellem den teknologi, der findes inden i maskinerne, og det design som forbrugerne umiddelbart stifter bekendtskab med først, for både at kunne producere topmoderne produkter som også ser flotte ud på køkkenbordet.

Ifølge DeLonghi selv så skal hverdagen gøres speciel, og alle forbrugere skal kunne nyde godt af dette.


Sådan brygger du den bedste espresso

espressoFor mange mennesker er kaffebrygning en hel kunst, og det kræver finesse at kunne brygge den bedste kop. Baseret på artikler fra den britiske avis Guardian.com og det britiske testmagasin Which.co.uk guider vi her til, hvordan du får brygget den bedst mulige espresso:

Valg af espressomaskine: Når du køber ny espressomaskine, skal du være klar over at der findes forskellige typer af på markedet – nogle er fuldautomatiske, hvor andre er semi-automatiske (også kaldet manuelle modeller). Fuldautomatiske espressomaskiner klarer stort set alle opgaverne angående brygningen selv.

Der findes ofte både kaffekværn, mælkeskummer og mælkekande, og med få tryk på kontrolpanelet brygger maskinen den valgte kaffe.

Der findes ofte mange valgmuligheder, så man både kan få espresso, lungo, americano, latte, cappuccino, latte macchiato, ristretto med videre.

De semi-automatiske modeller giver flere muligheder for at påvirke kaffen selv, idet der findes flere manuelle opgaver, og her findes ofte også en manuel opskumning af mælken.  

Manuel fremstilling af espresso: En fuldautomatisk espressomaskine vil ofte selv klare alle opgaverne, men hvis man ikke er i besiddelse af en sådan, eller måske ønsker selv at finjustere kaffen, så skal man selv fremstille espressoen: Først skal kaffen males i en kaffekværn, og her kan man også ofte justere graden af fin/grovhed.

Herefter skal kaffen stampes med en såkaldt tamper, og efterfølgende skal vandet løbe igennem den malede kaffe.

kaffe tamperVed tampningen bestemmer man den tid, som vandet skal bruge på at løbe igennem den malede kaffe, og dette kan være noget af en kunst – hvis kontakten mellem vand og kaffe bliver for langvarig, vil kaffen blive bitter, og hvis kontakten er for kortvarig, vil kaffen blive for tynd.

Den ideelle kontakt-tid mellem kaffe og vand ligger ifølge eksperterne på omkring 25 sekunder, og trykket skal ligge på 9-15 bar.

Man kan se, at man har brygget en perfekt espresso, hvis man får en intens aroma, plus at man kan se et lag skum på toppen, som kaldes crema.

Cremaen skal gerne have en højde på 3-4 millimeter. Når man har espressoen, så er denne grundlaget for andre typer af kaffe, og man kan blande den med vand, mælk eller mælkeskum for at få den drik, man ønsker.

Læs med længere nede når vi gennemgår de forskellige typer af kaffedrikke.  

Klargøring af espressomaskine: Eksperterne forklarer, at espressomaskinen bør gøres ren hver gang inden brug, og det gøres let ved at fylde tanken med vand, placere en tom kop under tuden og tænde for maskinen. Så skylles maskinen igennem for rester af gammel kaffe. Maskinen er skyllet ordentligt igennem, når vandet, der kommer ud i koppen, er klart.  

KaffebonnerValg af kaffebønner: Kvaliteten af den færdige kaffe afhænger i høj grad af kvaliteten af kaffebønnerne. Vælg derfor en god blanding og vær omhyggelig med malingen, så kaffen hverken bliver for finmalet eller grovmalet.

Mange espressomaskiner kommer med en integreret kaffekværn, hvor man kan regulere malingsgraden. Man kan også købe en selvstændig kaffekværn.

Opvarmning af koppen: Det er en lille detalje, men en varm kop holder kaffen varm længere. Nogle espressomaskiner har en integreret kopvarmnings-funktion, men ellers kan man varme koppen op ved at fylde den med varmt vand i stedet. 

Brygningen af espresso på maskinen: Mange espressomaskiner laver espressoen selv, og man skal bare trykke på en enkelt knap.

Ifølge eksperterne går det rigtig hurtigt på maskinen, hvis man kun skal have espresso, og ofte helt ned til omkring 20 sekunder.

For at opnå den bedste kaffe skal bryggetemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader. Modeller med PID-varmekontrol (står for Precise Temperature Control) er især gode til at fastholde den rigtige bryggetemperatur.  

Mælkeskum: Hvis man ønsker mere end en espresso og i stedet en kaffetype med mælk som latte eller cappuccino, så skal der tilføjes mælk og mælkeskum.

MælkeskumDe fuldautomatiske espressomaskiner har ofte et helt mælkesystem med integreret mælkeskummer, så man med få tryk kan få en komplet færdigbrygget kaffe med mælk.

Andre modeller har blot en mælkedyse, hvor man selv manuelt skal skumme mælken.

Hvis man selv skal skumme mælken, så anbefaler eksperterne, at man først hælder et par centimeter mælk ned i beholderen. Tænd da for mælkesteameren med dysen, placér beholderen nedenunder, og lad dysen puste damp ind i mælken.

Start roligt ud, så der kommer luft ind i al mælken. Mælken vil nu begynde at vokse op, da der dannes bobler, og mælken bliver nu til blødt mælkeskum.  

Bland espresso og mælkeskum: Når man har lavet mælkeskummet manuelt, så skal man blande espressoen med mælkeskummet for at få den valgte kaffedrik. Læs med længere nede, når vi gennemgår de forskellige typer af kaffe.


Få det bedste mælkeskum

mælkeskumLigegyldigt om man har en espressomaskine, der selv laver mælkeskummet, eller man skal lave det manuelt, så skal man stadig vælge sin mælk med omhu. Videnskab.dk forklarer, at mælkeskum dannes, når der pustes luft og damp ind i mælken.

Herved opstår der små luftbobler, som holdes oppe via små kanaler, hvor fedtdråberne fra mælket sætter sig fast. Der sker også en overfladespænding i skummet, da proteinmolekylerne i mælken tiltrækker hinanden og skaber en form for sammenhæng, hvor de holder hinanden fast – det gør, at mælkeskummet ikke falder sammen.

Sødmælk er bedst

Hvis man ønsker det bedste mælkeskum, så skal man også være opmærksom på valg af mælketype.

Arla.dk forklarer, at fedtindholdet i mælken er vigtigt for den konsistens, som skummet får, da fed mælk giver stabilt skum. Det betyder, at sødmælk er den bedste type af mælk til mælkeskumning, og som bonus har sødmælk en fedme, der giver en god afrunding til kaffen.

mælkSelv om letmælk har et højere fedtindhold end skummetmælk og minimælk, så er letmælk pudsigt nok ikke det næstbedste valg til mælkeskummet. Letmælk giver nemlig ustabilt skum, hvor både skummetmælk og minimælk giver højere stabilitet.

Dog bliver konsistensen af mælkeskummet ikke lige så godt som med sødmælk, og disse magre mælketyper giver heller ikke den samme afrunding i kaffen.

Ud over at vælge sødmælk så bør man også vælge homogeniseret mælk til mælkeskumningen.

Den uhomogeniserede mælk giver nemlig også et ustabilt skum, som let falder sammen, da det har for store fedtdråber. Det betyder, at man derfor ikke bør vælge økologisk mælk – økologisk mælk er nemlig uhomogeniseret.


Hvad skal jeg overveje, når jeg vil købe en espressomaskine? 

espressomaskine

Der findes mange forskellige typer af espressomaskiner på markedet, så det kan være svært at finde ud af, hvilken model man skal vælge. Her kan du læse mere om hvad du skal holde for øje og være opmærksom på, når du skal anskaffe dig den nye model:

Type: Overvej hvilken type espressomaskine du har brug for. De store og fuldautomatiske modeller kan både brygge espresso og kaffe med mælk med få tryk, men de koster også ofte en del. Hvis du hellere vil have mere manuel kontrol, så kan du i stedet gå efter en manuel model, som ofte også er billigere.

Fysisk størrelse: Overvej hvor meget plads du har til rådighed på køkkenbordet. De fuldautomatiske modeller er ofte meget pladskrævende, og læg mærke til, at jo flere ting modellerne kan, des mere fylder de også.

Funktioner: Der er forskel på, hvor meget modellerne kan, og om de er manuelle eller fuldautomatiske, og prisen afhænger også af antallet af funktioner. Overvej om du har brug for en model, som både har et intelligent bryggesystem, der klarer alle opgaverne selv, og om du ønsker en model med for eksempel individuelle profiler, hukommelses-funktion, betjening via en enkelt knap, automatisk rengøringssystem og app-tilslutning.

Kaffekværn: En del modeller kommer med integreret kaffekværn med justerbar kværningsgrad. Malingen af kaffebønnerne er meget vigtig for den endelige kvalitet af espresso, så hvis man køber en model uden kaffekværn, så bør man investere i en ekstern model.

Mælkeskummer: Nogle maskiner kommer med et helt mælkesystem, hvor maskinen selv doserer mælk og mælkeskum i forhold til den valgte kaffetype. Andre kommer med en manuel mælkeskumning, hvor man selv skummer mælken via dysen. Den manuelle skumning giver muligheden for at foretage flere valg.

Tid: Der er forskel på, hvor lang tid bryggeprocessen tager på hver enkelt maskine. Ønsker man en hurtig kop morgenkaffe, kan flere minutters forskel føles som meget. De fleste maskiner brygger espressoen meget hurtigt, men det kan tage tid at få brygget kaffe med mælk.


Guide: Hvad består de forskellige typer af kaffe af?

Der findes rigtig mange kaffetyper, som folk nævner i flæng på de trendy kaffebarer, men hvad består de rent faktisk af? Mange af de populære kaffetyper minder nemlig rigtig meget om hinanden, så det kan være svært at finde ud af forskellen.

Baseret på viden fra Latteartguide.com dissekerer vi her hver af de moderne kaffetyper en for en:

Den beste espressoEspresso: Espressoen er den mørke kaffe, som brygges under tryk. Trykket presser smagsstofferne ud af bønnerne og giver en meget intens smag. Man kan få espressoen i flere ”skud” afhængig af den foretrukne styrke, og en espresso med 2 skud kaldes en Dobbelt-espresso – denne kaffe er dog meget stærk. Espresso kan drikkes alene eller anvendes som byggesten i de andre typer af kaffe.

Americano: Americanoen hører også til de stærke kaffetyper, som består af en tredjedel espresso tilsat to tredjedele vand. 

Ristretto: Ristrettoen er en mildere version af espressoen og anvendes ligeledes også som byggeklods i andre kaffetyper. Ristrettoen består af en halv mængde espresso og er derfor mindre syrlig og bitter end ren espresso.

CortadoCortado: Cortadoen kaldes også Macchiato, og eftersom der findes flere macchiato-varianter, så kan det godt være lidt forvirrende. Cortado/macchiato hører også til de stærkere kaffetyper, da den består af 2 skud espresso tilsat en smule varm mælk uden skum. 

Espresso Macchiato: Espresso Macchiato er en af macchiato-varianterne, og denne variant består af et skud espresso med mælkeskum ovenpå.

Latte Macchiato: Denne macchiato-variant er noget anderledes end de andre. Her er nemlig tale om en meget mild kaffetype, som minder meget om caffe latte. Latte Macchiato består nemlig kun af lidt espresso med meget mælk i – ofte fremstillet i lag med mælk nederst, derpå en blanding af espresso og mælk, og med ren espresso øverst.

Cafe Latte: Latten er en af de milde kaffetyper, som mere består af mælk end kaffe. Man kan lave latten på forskellige måder, og ofte består den af en tredjedel espresso og to tredjedele varm, opskummet mælk. Hvis man vil drikke cafe latte i udlandet, hedder den Cafe au Lait.

CappuccinoCappuccino: Cappuccinoen er en sød blandingskaffe og består af en tredjedel espresso, en tredjedel varm mælk og en tredjedel mælkeskum – hvis man ønsker en mere fremtrædende smag af kaffe, kan man dog anvende lidt mindre skum. Ofte serveres cappuccino med et drys kakao på toppen.

Mocha: Mochaen er også en af de søde kaffetyper, og denne er en mellemting mellem varm chokolade og cappuccino. Mocha består derfor af 1 skud espresso, som blandes med kakaopulver, og herefter tilsættes mælk og mælkeskum.


Hvad er koffein, og hvordan påvirker det kroppen?

koffeinDe fleste kæder kaffe sammen med et hurtigt opvågnings-fix, og det er der god grund til. At drikke kaffe giver nemlig et opvågnings-boost på en træt morgen eller sørger for, at man kan arbejde et par timer mere en sen aften – og dette er på grund af stoffet koffein, der findes i kaffen.

Kaffeguide.se forklarer, at kaffe består af en meget høj koncentration af stoffet koffein. Koffein blev opdaget allerede i 1819 af den tyske kemiker Friedrich Ferdinand Runge og er et centralnerve-stimulerende stof, der påvirker både krop og sind.

Fungerer ligesom euforiserende stoffer

Eksperterne fra Dr.dk forklarer, at man faktisk kan sammenligne koffein med amfetamin, for selv om det lyder voldsomt, så har de to stoffer samme påvirkning af kroppen – de stimulerer og giver en opkvikkende virkning. Det betyder derfor også, at hvis man indtager kaffe sent om aftenen, så kan man også få problemer med at sove, da kroppen stadig er vågen indvendigt.

Kaffe er en af hovedkilderne til koffein, men man kan også drikke energidrikke som for eksempel Red Bull, der indeholder store mængder koffein. Cola, nogle former for te og chokolade indeholder også koffein, men bare ikke i samme mængder.

Bliver i kroppen meget længe

Kaffe halveringstidOpkvikningseffekten i kroppen består af, at når man drikker for eksempel kaffe, så absorberes koffeinen ind i blodbanerne, og derefter fordeles det ud til hele kroppen. Der går omkring en halv time efter indtagelse af koffein, til man mærker den største effekt, og efter 3-7 timer halveres mængden.

Koffein har dermed en lang såkaldt halveringstid på 5 timer, og det er det, der gør, at man påvirkes i lang tid af en kop kaffe. Den lange halveringstid betyder, at der går rigtig lang tid i kroppen, før koffeinen forsvinder igen, og en halveringstid på 5 timer betyder, at det tager 5 timer, før niveauet af koffein er halveret i kroppen.

Eksperterne anbefaler, at hvis man har problemer med at falde i søvn og er kaffedrikker, så bør man ikke indtage mere kaffe efter klokken 17.

Krop og sind påvirkes af kaffen

Videnskab.dk forklarer, at videnskabeligt set så er koffein et helt naturligt stof, der tilhører gruppen plante-alkaloider.

Når man indtager koffein – for eksempel via kaffe – så begynder kroppen at producere mere adrenalin, som øger følelsen af vågenhed i kroppen, og adrenalinet gør også, at kroppen vil føles stærkere og sindet mere opmærksomt og bedre til at tage beslutninger.

morgenkaffeHerudover findes der faktisk en del sunde stoffer i kaffe, som kan medvirke til at være sundhedsfremmende. Videnskab.dk og Telegraph.co.uk forklarer, at ved et moderat indtag af kaffe (3-5 kopper om dagen) så beskytter stofferne i kaffe mod, at bestemte typer af kræft kan udvikles – her er tale om både kræft i galdeblæren, æggestokkene, livmoderen og tyktarmen.

Herudover nedsænkes risikoen for at udvikle type 2 diabetes samt Parkinsons med 25 procent, og man mindsker risikoen for at få en blodprop eller hjerneblødning med 10 procent.

Kaffe har også den sundhedsfremmende funktion, at stofferne styrker hukommelsen og dermed beskytter mod demenssygdomme. Hjernen skærpes, når kroppen modtager koffein, da niveauet af adrenalin øges.

Kaffe er også med til at nedsætte inflammation i kroppen, således at betændelsestilstande lettere kan neutraliseres, og eftersom kaffe indeholder mange antioxidanter, så styrkes beskyttelsen af kroppens celler også.

Ud over de længerevarende kropslige forbedringer så har kaffe også mere umiddelbare påvirkninger, som endda forøger glæden. Når man indtager kaffe, så øges produktionen af kroppens lykkestoffer, serotonin og dopamin, også, hvorved man vil føle sig gladere.

KaffeDer findes dog også nogle mindre heldige påvirkninger af kroppen, når man drikker kaffe – og især hvis man drikker for meget. Ud over at man vil få svært ved at sove, så forhøjes blodtrykket også, når adrenalinet stiger, og hvis man har problemer med for højt blodtryk, så kan dette være et problem.

Adrenalin har flere gode funktioner i kroppen og er særligt godt, når man skal præstere eller står i en truende situation, men en forøget produktion af adrenalin kan også føre til rystelser, kvalme og koldsved.

Selv om der findes negative påvirkninger af kroppen ved at drikke meget kaffe, så er kaffe ikke farligt, og selv om skrækhistorierne siger det modsatte, så kan man ikke få en overdosis kaffe.

Hvis man skal nå op på farlige niveauer af koffein i kroppen, så forklarer eksperterne, at man skal indtage mindst 80 kopper kaffe i træk.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Digitaltrends.com 🇺🇸

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologiside, der skriver om de seneste digitale trends i den teknologiske verden. Digitaltrends.com bringer dermed nyheder, artikler, guides, videoer og tests, som har med det digitale liv at gøre. Her har Digitaltrends.com testet modellen DeLonghi Dedica.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute har man som forbruger, mulighed for at finde en masse brugbar viden og information om produkter til både hjem og have. Disse informationer kan man blandt andet finde i magasinets tests og anmeldelser af de forskellige produkter. Good Housekeeping Institute foretager nemlig også anmeldelser og tests af produkter, hvorefter de deler disse resultater med forbrugerne. Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt kaffemaskinen DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB, som de har givet 76 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Independent.co.uk 🇬🇧 

The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet en række forskellige espressomaskiner inklusiv modellen DeLonghi Dedica. Du finder hele artiklen på deres hjemmeside her.

Råd & Rön 🇸🇪 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet en række forskellige espressomaskiner.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Trustedreviews.com 🇺🇸 

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter.

Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem.

Her har Trustedreviews.com testet espressomaskinen DeLonghi Dedica. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.

Which.co.uk 🇬🇧 

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter.

Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det 3 forskellige espressomaskiner:

Ønsker du at læse mere om testen af DeLonghi Scultura ECZ 351 W, kan du klikke på dette link.
Ønsker du at læse mere om testen af DeLonghi Dedica, kan du klikke på dette link.
Ønsker du at læse mere om testen af DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW, kan du klikke på dette link.

De har også testet og anmeldt 3 forskellige espressomaskiner ved navn DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS, DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S og DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB. Du kan læse de forskellige anmeldelser her, her og her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testenes specifikke resultater kræver abonnement.

Beantocupcoffeemachines.net 🇺🇸

Det amerikanske kaffemagasin Beantocupcoffeemachines.net beskæftiger sig hovedsageligt med kaffe og kaffemaskiner. De tester desuden en bred vifte af produkter inden for kaffens verden. Her har de testet DeLonghi Magnifica ESAM 3200 og DeLonghi Magnifica ESAM 4000, som begge har fået gode bedømmelser.

Læs hele anmeldelsen af DeLonghi Magnifica ESAM 3200 her.

Læs hele anmeldelsen af DeLonghi Magnifica ESAM 4000 her.

Beantocupcoffee.co.uk 🇬🇧

Beantocupcoffee.co.uk er et kaffemagasin, der beskæftiger sig med alt, der har med kaffe og kaffebrygning at gøre. Derfor tester og anmelder de også forskellige produkter. Her har Beantocupcoffee.co.uk testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 4000. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Coffeeness.de 🇩🇪

Det tyske kaffemagasin Coffeeness.de drives af kaffeentusiasten Arne Preuß. Han skriver om kaffe og tester også forskellige kaffemaskiner såsom espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 3200, som har fået 3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Coffeeness.de er et tysk kaffemagasin, som løbende tester kaffemaskiner, espressomaskiner og tilbehør. Her drejer det sig om en test af DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M.

Testen er udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her

Cuppabean.com

Cuppabean.com er et internationalt kaffemagasin, der tester espressomaskiner, kaffemaskiner samt tilbehør og øvrigt udstyr. Her drejer det sig om en test af DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M.

Testen er udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her


Andre relevante artikler 

Hvis du ikke er fast besluttet på at du skal have en espressomaskine fra DeLonghi, kan du med fordel også læse være Siemens espressomaskine test. I denne artikel finder du en komplet oversigt over de Siemens espressomaskiner, som klarer sig bedst i forskellige tests.

En anden meget populær producent er Sage. De er især kendte for deres Sage Barista Express model, som er en af markedet mest populære modeller. I artiklen finder du en stor oversigt over hvilken karakterer og bedømmelser, som maskinen har modtaget i forskellige tests.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

DeLonghi ECAM Eletta Plus 44 620 S


Modellen DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S er blevet testet af testmagasinet Which.co.uk, der finder mange positive ting ved denne model. Derfor ender de også med at kåre maskinen som værende et ”Best Buy”.

Eksperterne fra Which.co.uk har valgt at kåre modellen som et ”Best Buy”, da den er nem at betjene samt, at den laver velsmagende drikke.

De forklarer dog også, at man skal være opmærksom på, at maskinen ikke er lige så hurtig til at varme op sammenlignet med de andre modeller af samme mærke.

Fuldautomatisk maskine med mælkeskummer og autosluk

DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S er en kaffemaskine, der er forsynet med et 15 tryks bar. Desuden er det en fuldautomatisk maskine, hvilket vil sige, at man nemt og hurtigt kan brygge en kop kaffe. Alt arbejdet bliver nemlig overladt til maskinen.

Kaffemaskinen er forsynet med en kapacitet på op til 400 gram kaffebønner samt en vandbeholder, der i alt kan rumme 2 liter. Man har desuden mulighed for både at gøre brug af kaffebønner samt færdigmalet kaffe med denne model.

Derudover kommer DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S med en mælkeskummer samt muligheden for at koge vand til te. Man kan ydermere brygge 2 kopper kaffe på samme tid, hvis der er brug for det.

DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S slukker automatisk af sig selv, hvis den ikke har været brugt i en længere periode. Det betyder, at man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt man har husket at slukke maskinen, da den selv sørger for dette.

Brugervenlig maskine med 13 justerbare indstillinger

Med DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S får man en brugervenlig maskine, der er nem at betjene. Den er forsynet med et sensor-touch-panel samt et to-linjers display, hvor man har mulighed for at finde alle de indstillinger, man skal bruge. Der er desuden mulighed for at vælge mellem 16 sprog.

Man kan ydermere tilpasse kaffen efter eget ønske. Maskinens display giver nemlig mulighed for at vælge imellem en kort, medium eller lang brygget kaffe. Vandets hårdhed kan også justeres.

Maskinens integrerede kaffekværn har 13 justerbare indstillinger, der kan kværne bønnerne optimalt til de forskellige kaffetyper, man kan vælge imellem. For at sikre sig, at aromaerne bliver bevaret i bønnerne, så er beholderens låg ekstra tætlukkende.

Kopvarmer-funktion og cappuccino-system

Ved køb af DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S behøver man ikke bruge lang tid på rengøring af maskinen. Den kommer nemlig med en automatisk afkalkningsfunktion, der sørger for, at maskinen bliver afkalket jævnligt. Det er yderligere muligt at afmontere bryggeenheden, så man kan rense den under vandhanen.

Derudover kommer DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S med en kopvarmer-funktion. Her sørger maskinen for, at ens kaffe bibeholder den optimale temperatur, samt at kaffen ikke bliver alt for kold.

DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S er ydermere forsynet med et cappuccino-system med en variabel skumfunktion for det bløde, cremede eller optimale mælkeskum. Man kan derfor lave det mælkeskum, man har lyst til.

Fordele

 • Udstyret med cappuccino-system
 • 13 justerbare indstillinger
 • Autosluk-funktion
 • Kopvarmer-funktion
 • Bevarer kaffebønnernes aroma med den tætlukkende beholder
Ulemper

 • Er langsom til at varme op
 • Laver upræcise doseringer

Nøgleoplysninger – DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S:
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 400 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en videopræsentation af DeLonghi ECAM Eletta Plus 44.620.S fra ao.com:


DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
76 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

DeLonghi Primadonna ECAM550 55 SB

.
Testmagasinet Which.co.uk og det britiske magasin Good Housekeeping Institute har testet DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB, som de begge er begejstrede for. De har derfor begge givet modellen en god bedømmelse, da de mener, at den er forsynet med et hav af brugbare og praktiske funktioner.

Mens eksperterne fra Good Housekeeping Institute især bemærker modellens nemme betjening og mange valgmuligheder i form af dens funktioner, så nævner Which.co.uk, at maskinen ikke mindst er stille under brug, men at den også laver velsmagende drikke.

Hverken Which.co.uk eller Good Housekeeping Institute finder særligt mange minusser ved DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB. De nævner faktisk kun en enkelt ting, og det er, at modellen har en forholdsvis høj pris.

Stilren maskine med integreret kaffekværn

Med DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB skal man anvende kaffebønner, og selve maskinen er produceret i et stilrent og moderne design, hvorfor den vil passe ind i de fleste køkkener. Men behøver derfor ikke døje med at sætte den ind i køkkenskabet hele tiden, da den er lavet til at kunne stå fremme døgnet rundt.

Kaffemaskinen er udstyret med en kapacitet på i alt 360 gram samt en aftagelig vandbeholder, der kan rumme i alt 2 liter. Med brug af maskinen har man desuden mulighed for at brygge forskellige typer kaffe efter ens smag som for eksempel lungu, espresso, cappuccino eller latte macchiato.

DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB kommer ydermere med en integreret kaffekværn samt en mulighed for, at man kan lave 2 kopper kaffe på en gang.

Praktisk maskine med Coffee Link-app

Med DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB får man en maskine, der er forsynet med et intuitivt 3,5 tommer TFT-farvedisplay. Dette giver mulighed for, at man nemt og hurtigt kan komme i gang med at brygge den specifikke kaffedrik, da den med blot et par enkelte tryk kan programmere maskinen til den rette indstilling.

Man har desuden mulighed for at gøre brug af Coffee Link-appen, hvor man kan fjernstyre flere af maskinens funktioner. Det betyder, at man eksempelvis kan brygge en kop kaffe eller finde opskrifter, få gode råd samt vejledning til vedligeholdelse af maskinen.

Endvidere kan man oprette hele 3 forskellige brugerprofiler til individuelt skræddersyede drikke.

LatteCrema-system og nem rengøring

DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB er forsynet med et system ved navn LatteCrema, der sørger for at give en cremet cappuccino med tæt mælkeskum med en optimal temperatur. Desuden kommer maskinen med et Thermoblock-system, der yderligere sørger for, at vandet er opvarmet til en korrekt temperatur.

Udover at være forsynet med flere systemer, så er DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB også en rengøringsvenlig maskine. Den er blandt andet forsynet med en automatisk rengøring af mælkebeholderen efter hver brygning. Derudover tåler de aftagelige dele at komme i opvaskemaskinen, og man har ligeledes mulighed for at afmontere bryggeenheden, så den kan renses under vandhanen.

Med DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB kan lave en optimal kop kaffe hver eneste gang, da den kommer med et 19 bars tryk.

Fordele

 • Mulighed for at anvende Coffee Link-appen
 • Brugervenligt touch-display
 • LatteCrema-system for optimalt mælkeskum
 • Udstyret med en integreret kaffekværn
 • Nem at rengøre og med automatisk rengøring af mælkebeholder
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Nøgleoplysninger – DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB:
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 360 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en videopræsentation af DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB. Videoen er lavet af DeLonghi:


Her kan du se en videopræsentation af, hvordan du laver en cappuccino med DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB. Videoen er lavet af DeLonghi:


DeLonghi ETAM 29.620.SB

DeLonghi ETAM 29.620.SB

 

Lidt mindre kapacitet

Denne model ligner udseendemæssigt de fleste DeLonghi-espressomaskiner med det firkantede design med kontrolpanel og brygning foran.

Denne maskine er dog lidt mindre end mange af de andre modeller, og det betyder, at denne model har en vandkapacitet på 1,4 liter og en bønnebeholder på 150 gram.

Det betyder dog også, at denne model vil være lidt billigere end andre af DeLonghi espressomaskinerne. 

Fokus på espresso

DeLonghi ETAM 29.620.SB er primært designet til at brygge espresso, men man kan også direkte få lungo eller varmt vand til for eksempel te på modellen. Man kan endda brygge 2 kopper espresso ad gangen.

Denne model kan dog også skabe kaffedrikke med mælk, men så skal der lidt manuelt arbejde til – man skal nemlig selv skumme mælken via dysen, hvorefter man for eksempel kan nyde en latte eller cappuccino.

Justerbar kaffekværn

DeLonghi ETAM 29.620.SB har en bønnebeholder på 150 gram, og herfra hentes og males de bønner, som skal anvendes til espressoen.

For at give forbrugeren mulighed for at påvirke kaffen og nyde den, som han eller hun foretrækker, så er kaffekværnen justerbar. Det betyder, at man kan regulere fin/grovheden af malingen, som afgør, hvor stærk kaffen bliver.

Denne DeLonghi espressomaskine kommer desuden med flere gode rengøringsfunktioner, så modellen altid er så effektiv og hygiejnisk som muligt, og her er både tale om et automatisk gennemskylningsprogram, automatisk rengøringsprogram, rengøringsprogram til mælkesystemet samt et automatisk afkalkningssystem.

Fordele

 • Lidt mindre kapacitet, som også er lig med lidt lavere pris
 • Skabt til direkte at brygge espresso
 • Også mulighed for kaffe med mælkeskum via manuel betjening
 • Justerbar kaffekværn
 • Flere rengøringsfunktioner
Ulemper

 • Spilder meget vand under rensningen
 • Vandtanken og vandbeholderen kunne være større.

Nøgleoplysninger – DeLonghi ETAM 29.620.SB
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,4 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 150 gram
🔴 Mælkeskummer: Man skal manuelt skumme mælken
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en præsentationsvideo af DeLonghi ETAM 29.620.SB. Videoen er produceret af DeLonghi:


DeLonghi Scultura ECZ 351 W 

Kåret til ”Best Buy” i sin prisklasse hos det store britiske testmagasin Which.co.uk

DeLonghi Scultura


Modellen DeLonghi Scultura ECZ 351 W er blevet testet af det store, britiske testmagasin Which.co.uk. Her er tale om en solotest, hvor eksperterne har koncentreret sig fuldt ud om modellen.

DeLonghi Scultura ECZ 351 W er blevet gennemtestet i forhold til specifikke parametre, og modellen vækker stor begejstring hos de britiske eksperter. Derfor kåres modellen også til ”Best Buy” af Which.co.uk.

Flot og anderledes udseende

Noget af det første, man lægger mærke til ved DeLonghi Scultura ECZ 351 W, er udseendet. Hvor mange af de andre DeLonghi-modeller er meget firkantede og kompakte, så ser DeLonghi Scultura ECZ 351 W helt anderledes ud – her er nemlig tale om en model, der ligner de maskiner, som findes hos de professionelle baristaer med flere former, runde kanter og afbrydelser i designet.

Modellen er således også designet til den type forbruger, som ønsker en større barista-følelse i hjemmet, og modellen kommer både med flere automatiske funktioner samt mulighed for personlig påvirkning. Læg mærke til at denne model anvendes med formalet kaffe eller specifikke kaffe-puder. 

Barista i eget køkken

DeLonghi Scultura ECZ 351 W giver forbrugeren muligheden for at påvirke flere faktorer i forbindelse med kaffebrygningen, og det inkluderer valg i forbindelse med temperatur, kaffen og skumning.

Man kan få direkte espresso med modellen, og hvis man ønsker det, kan man også skabe kaffedrikke med mælk via dysen, hvor man manuelt skummer mælken. Man kan brygge op til 2 kopper espresso samtidig, og modellen kommer med en vandkapacitet på 1,4 liter – det er dog lidt mindre end mange andre DeLonghi-modeller. 

Den bedste espressomaskine, ifølge eksperterne

DeLonghi Scultura ECZ 351 W er blevet testet af det store britiske testmagasin Which.co.uk, som er meget begejstrede for modellen.

De forklarer, at de synes, at DeLonghi Scultura ECZ 351 W kreerer en virkelig velsmagende espresso, som bliver både rig og stærk med et godt spark. Cremaen bliver flot gylden, og aromaen bliver også rigtig god.

Hvis man ønsker kaffe med mælk, så forklarer eksperterne, at modellen også er rigtig god til at skumme mælken, for det går både hurtigt og uden for meget støj. Mælkeskumning skal foretages manuelt via dysen, og ifølge eksperterne er dette forholdsvist let.

Eksperterne har dog også et par minusser angående DeLonghi Scultura ECZ 351 W, selv om her ikke er tale om mange, og det går blandt andet på, at modellen ikke er den hurtigste til at brygge kaffe, og så kan den godt dryppe lidt, når den er færdig med at brygge kaffen.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Laver god kvalitets espresso
 • Kan også bruges med ESE-kapsler
Ulemper

 • Passer kun til kopper, som er maks. 77 mm høje.

Nøgleoplysninger – DeLonghi Scultura ECZ 351 W
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,4 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: Anvender formalet kaffe
🔴 Mælkeskummer: Mælk skal skummes manuelt
🔴 Kaffekværn: Nej
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2


DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

DeLonghi Primadonna ECAM550 75 MS

.
Englands største testmagasin Which.co.uk har anmeldt kaffemaskinen DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS, som de er meget begejstrede for. På baggrund af deres anmeldelse har de kåret modellen som værende et ”Best Buy”.

Eksperterne fra Which.co.uk har valgt at kåre modellen som et ”Best Buy”, da de mener, at den er forholdsvis lydsvag samt, at de forskellige drikke er velsmagende.

De finder ikke mange minusser ved modellen andet end dens pris. Which.co.uk mener nemlig, at prisen er forholdsvis høj, hvilket de gør forbrugerne opmærksomme på.

Fuldautomatisk maskine med LatteCrema-system

DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS er en fuldautomatisk kaffemaskine, der er forsynet med et 19 bars tryk. I og med at modellen er en fuldautomatisk maskine, så klarer den alt arbejdet for forbrugeren. Det vil sige, at hvis man ønsker en kop kaffe, så klarer modellen stort set det hele for en.

Maskinen er forsynet med en kapacitet på i alt 360 gram til kaffebønner samt en vandbeholder, der kan rumme i alt 2 liter på en gang. Yderligere kommer DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS med funktionen autosluk, hvorfor den automatisk slukker, hvis man ikke har brugt den i længere tid.

DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS er også forsynet med et LatteCrema-system, der sikrer, at forbrugeren kan få tæt mælkeskum med den optimale temperatur til sine forskellige drikke såsom cappuccino.

Nem betjening og flere justeringsmuligheder

Med DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS får man en kaffemaskine, der er fremstillet i et holdbart og stilrent design. Det vil sige, at maskinen står robust og stabilt på køkkenbordet, men er samtidig designet til at være elegant, hvorfor den sagtens kan stå fremme på køkkenbordet.

Kaffemaskinen kan brygge alt lige fra en espresso til en americano eller en cappuccino. Man kan derfor få lige præcis den type kaffe, som man allerbedst kan lide med denne model.

DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS er ydermere en maskine, der er nem at betjene. Man skal blot sørge for at vælge ens miks af kaffebønner, hvorefter man skal fylde vandtanken, trykke på en knap, og vente på kaffen bliver færdig. Kaffemaskinen er udstyret med en touch-kontrol samt TFT-skærm, der har 6 touch-knapper. Dette gør det nemt og hurtigt at finde de indstillinger, man har brug for.

Man har yderligere mulighed for at vælge andre former for justeringer og indstillinger. Disse er blandt andet justering af kaffesmagen samt muligheden for at tilføje mælkeskum med den medfølgende mælkeskummer til for eksempel ens cappuccino.

Nem rengøring, Coffee Link-app og termobeholder

Ved køb af DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS behøver man ikke bruge lang tid på rengøring af maskinen. Den kommer nemlig med en automatisk rengøring af mælkebeholderen samt et aftageligt net på drypbakken, der kan komme i opvaskemaskinen. Derudover er bryggeenheden også aftagelig, hvorfor den kan renses under vandhanen.

Derudover er der mulighed for at anvende Coffee Link-appen, hvor man eksempelvis kan få hjælp til at brygge en kop kaffe eller skabe sin helt egen kaffedrik. Man kan også finde et væld af opskrifter, gode råd samt vejledning til vedligeholdelse af kaffemaskinen.

Man har ydermere mulighed for at anvende den medfølgende termobeholder til mælk. Her holder mælken sig frisk i længere tid, da den sørger for, at temperaturen er optimal.

Fordele

 • Mulighed for at anvende Coffee Link-appen
 • LatteCrema-system for det rette mælkeskum
 • Nem at rengøre og med automatisk rengøring af mælkebeholder
 • Justering af kaffesmagen
 • Autosluk-funktion
Ulemper

 • Mælkebeholderen er svær at fjerne

Nøgleoplysninger – DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS:
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 360 gram
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Automatisk rengøringssystem: Ja
🔴 Automatisk afkalkningssystem: Ja
🔴 Antal kopper, der kan brygges samtidig: 2

Her kan du se en videopræsentation af DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS. Videoen er lavet af DeLonghi:


Her kan du se en videopræsentation af, hvordan du laver en cappuccino med DeLonghi Primadonna ECAM550.75.MS. Videoen er lavet af DeLonghi:


FAQ

Hvilken DeLonghi espressomaskine er den bedste?
En af de bedste DeLonghi espressomaskiner er modellen DeLonghi ECAM 510.55 M. Modellen er blevet anmeldt af en række test-sider, som blandt andet roser maskinen for, at den klarer langt de fleste opgaver helt selv. Dertil indeholder espressomaskine en lang række forskellige funktioner, hvilket er enormt rart og praktisk.
Er DeLonghi et godt brand, når det kommer til espressomaskiner?
Ja, DeLonghi er et godt brand, når det kommer til espressomaskiner. Der er selvfølgelig brands, som er mere specialiserede end DeLonghi, men når det kommer til gode, solide maskiner, som har mange smarte funktioner, så formår DeLonghi at lave nogle helt fantastiske espressomaskiner, som generelt fås til nogle overkommelige priser.
Hvor lang tid holder en DeLonghi espressomaskine?
En DeLonghi espressomaskine kan i holde et sted mellem 5 – 15 år, når du køber den fra ny. Levetiden afhænger af, hvilken kvalitet maskinen er lavet i, men du kan også forlænge holdbarheden, hvis du formår at vedligeholde maskinen korrekt ved at rense den, oliere den osv.
Hvilken slags espresso skal jeg bruge til DeLonghi espressomaskiner?
En af de store fordele ved DeLonghi espressomaskiner er, at de faktisk kan bruge alle former for espressokaffe. Dermed skal du ikke binde dig til kun én form for kaffe, men du kan i stedet vælge frit og lave den type, som du foretrækker at drikke.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme