DeLonghi espressomaskine test-guide: Eksperternes favorit kaffemaskiner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: januar 25, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

DeLonghi espressomaskine test-guide: Eksperternes favorit kaffemaskiner

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Denne artikel handler om espressomaskiner fra mærket DeLonghi, og vi guider i denne artikel til at give et overblik over nogle af de bedste DeLonghi espressomaskiner på markedet.

Du finder DeLonghi espressomaskiner, der er blevet evalueret i officielle test fra forskellige ekspertkilder. Testkilderne omfatter den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testsiden Trustedreviews.com, avisen Independent.co.uk, teknologisiden Digitaltrends.com og forbrugertestmagasinet Which.co.uk.

I denne artikel får du:

 • Overblik over eksperternes favorit DeLonghi espressomaskiner
 • Viden om virksomheden DeLonghi
 • Guide til hvordan du laver den bedste espresso
 • Viden om hvordan man får den bedste mælkeskum
 • Råd til hvad man skal overveje, når man skal til at købe en ny espressomaskine
 • Guide til de forskellige typer af kaffe
 • Viden om koffein, og hvad det gør ved kroppen
 • Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

DeLonghi espressomaskine test 2024 – Her er de 10 bedste DeLonghi espressomaskiner

Her finder du en gennemgang af markedets bedste DeLonghi espressomaskiner. Vi har analyseret diverse ekspert tests og samlet de bedst anmeldte modeller lige her.

Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt får overblik over, hvor du får din nye espressomaskine til den bedste pris.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M:

Fordele

 • God mælkeskummer
 • Stillegående
 • Hurtig
 • Let at bruge
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Fylder en del

DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M vil være den bedste DeLonghi espressomaskine til den forbruger, der ikke skeler så meget til prisen, men som ønsker høj kvalitet i professionelt design.

Produktet er blevet testet af Cuppabean.com og Coffeeness.de, som er to kaffemagasiner. I begge tests bliver eksperterne begejstrede, og de skriver, at du vil få en meget velsmagende kop kaffe, og her skal især mælkeskummet fremhæves. Eksperterne forklarer videre, at som en ekstra bonus arbejder modellen stille og hurtigt, plus betjeningen er ligetil. Selv rengøringen med selvrensnings-funktionen volder ikke besvær, forlyder det, men eksperterne understreger, at den fylder en del på køkkenbordet.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M

Gør arbejdet for dig
Vil du gerne kunne læne dig tilbage og nyde kaffen, uden at der bliver krævet meget manuelt arbejde? I så fald vil DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M være noget for dig. Du får en fuldautomatisk maskine, som imponerer ved selv at vide, hvordan kaffen skal brygges. Det eneste, du selv skal gøre, er at angive hvilken type kaffe, du godt kunne tænke dig.

Her er tale om en meget professionel type, hvilket også bliver afspejlet i prisen – den ligger klart mod den dyre ende, men har du budgettet, får du meget for pengene. Det professionelle kan du også se i designet, som er til den industrielle side.

Indbygget mælkeskummer og kaffekværn
DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M er naturligvis født med en masse funktioner og features, som vejer den høje pris op. Her skal vi især fremhæve den indbyggede mælkeskummer og kaffekværn. Med de to stykker tilbehør kan du få mælkeskum i kaffen, og du kan få din kop brygget på helt friske og nymalede bønner.

Af øvrige bemærkelsesværdige funktioner og features fremhæver vi lydniveauet, som er lavt og giver en stillegående brygning samt den hurtige arbejdsproces. Vandtanken har en pæn kapacitet på 2,5 liter, den kan brygge to kopper ad gangen, og der er en indbygget rengøringsfunktion, auto-sluk, kalk-indikator og varmeplade.

Alt i alt den bedste DeLonghi espressomaskine til dig, der ønsker professionel kvalitet.

DeLonghi ECAM 510.55 M - fuldautomatisk delonghi espressomaskine med høj kapacitet

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi ECAM 510.55 M :

Fordele

 • Stor og rummelig fuldautomatisk model
 • Beskytter kaffebønnerne med ’bean-to-cup’ funktionen
 • Kan styres ved hjælp af det brugervenlige touch-display
 • Har hukommelsesfunktion
 • Laver en god mælkeskum med Latte-crema systemet

Ulemper

 • Det kan være en smule svært at finindstille ens præferencer
 • Skumningen af mælk er ikke konsekvent

DeLonghi ECAM 510.55 M er en fuldautomatisk espressomaskine, hvilket betyder, at man ikke behøver at foretage ret meget manuelt arbejde selv. Man skal blot fylde bønner og vand på og derefter vælge hvilken type kaffe, man ønsker – og så brygger modellen kaffen.

Denne DeLonghi espressomaskine er dertil en stor model med en høj vandkapacitet, og der kan være 2 liter vand i vandtanken – bønnebeholderen har ligeledes en fin kapacitet og kan rumme 250 gram bønner.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi ECAM 510.55

Mange funktioner

DeLonghi ECAM 510.55 M vil også være et godt valg for den forbruger, der ønsker en alsidig espressomaskine, for denne model kommer både med en mælkeskummer og en kaffekværn.

For at kunne holde kaffebønnerne så friske som muligt, så kommer DeLonghi ECAM 510.55 M med den smarte bønne-til-kop-funktion, hvor kun den mængde bønner, som skal anvendes her og nu, bliver kværnet – de resterende bønner bliver således i beholderen i hel tilstand, hvor deres aroma beskyttes.

Selv om her er tale om en model med mange funktioner, så styrer man let maskinen via det enkle og lettilgængelige touch-display, hvor man kan vælge sin foretrukne type af kaffe.

Her kan man selv vælge, om man ønsker en mørk espresso eller en kaffedrik med mælk, eftersom modellen også har en mælkeskummer. DeLonghi ECAM 510.55 M kan dermed brygge rigtig mange typer af kaffe, og det inkluderer både espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto.

Mange, individuelle muligheder

Produktionen af en individuel kaffe på DeLonghi ECAM 510.55 M er et af mange fokuspunkter, for på displayet findes en menu, hvor man blandt tildeles muligheden for at kunne justere kaffe- og vandmængde. Her findes også en hukommelsesfunktion, som gemmer de valgte indstillinger, således at man hurtigt kan finde dem frem igen.

Ønsker man kaffe med en optimal mængde af mælk, finder man også her det unikke Latte-crema system, som er designet til at give den mest optimale blanding af mælk og kaffe. Dette sikrer blødt og cremet mælkeskum med den bedste temperatur.

Med denne DeLonghi espressomaskine-model skal man generelt aldrig gøre ret meget manuelt, og det gælder også rengøringen, da denne model har et automatisk rengøringsprogram samt et afkalkningsprogram, som sikrer en længere levetid til maskinen plus en højere effektivitet.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite - bedste delonghi espressomaskine ifølge råd & ron

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite:

Fordele

 • Super god til at tilpasse drikkevarer
 • Har dual-boiler system
 • Skaber resultater i god kvalitet
 • Beholder på 1,4 liter
 • Har tilhørende smartphone app
 • Styres nemt igennem det brugervenlige display

Ulemper

 • Mindre prangende modeller kan fås til en billigere pris

Modellen DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron. Eksperter har testet en lang række espressomaskiner og set nærmere på deres bryggemuligheder, funktioner, brugervenlighed og design. DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite klarer sig meget godt i test, hvilket resulterer i en absolut topplacering, hvor modellen er kåret som testvinderen.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite

Flot og stor model

Denne espressomaskine fra DeLonghi er en flot, fuldautomatisk model i rustfrit stål, som vil glæde den forbruger, som både er kræsen med sin kaffe og glad for flot æstetik i køkkenet.

Her er tale om en stor model med en vandbeholder på hele 2 liter plus en kaffebønnebeholder på 400 gram, hvilket er meget.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er bygget op med kontrolpanelet placeret øverst på fronten med brygge-enheden nedenunder, og man betjener modellen via et flot og overskueligt farvedisplay – her findes mange funktioner, men et øget fokus på brugervenlighed gør, at det er let at betjene modellen.

Kan brygge mange typer af kaffe

Denne model kommer med egen kaffekværn, hvor det er muligt at indstille kværningsgraden efter egne præferencer, så man selv kan bestemme, hvor stærk kaffen skal være.

Maskinen er også udstyret med en mælkeskummer, og det betyder, at man på denne model både kan nyde en kop espresso eller kaffedrik med mælk. Der medfølger yderligere en mælkebeholder, som sikrer, at mælken holdes kold. Kold mælk er nemlig lig med frisk mælk, som giver kaffen en langt bedre kvalitet og smagsoplevelse.

Det er muligt at brygge mange typer af kaffe på DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite, og det inkluderer blandt andet espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto. Herudover er denne model også smart, hvis man har børn, for det er også muligt at lave varm kakao.

Let rengøring

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er designet til at kunne give den mest optimale kop kaffe hver gang, idet modellen har et unikt temperatursystem, som altid brygger kaffen efter den mest optimale temperatur. Man kan brygge op til 2 kopper samtidig, men selv hvis man kun laver en kop ad gangen, så er her tale om en hurtig model, der brygger kaffen på et øjeblik.

Denne model har desuden flere programmer, der forlænger levetiden og gør rengøringen lettere. Der er tale om flere automatiske rengøringsprogrammer samt et afkalkningsprogram, således at modellen selv varetager rengøringen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica - fuldautomatisk espressomaskine med avanceret mælkeskummer

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica:

Fordele

 • Fuldautomatisk model
 • Vælg mellem fem kaffestyrker
 • Med mælkeskumningsfunktion
 • Vandbeholder med sensor og vandindikator
 • Automatisk rengøringsprogram

Ulemper

 • Rensemekanismen forbruger meget vand, hvormed den ofte skal genopfyldes
 • Er en smule larmende.

Modellen DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica er inkluderet i test udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica er sammen med en række andre espressomaskiner blevet testet på forskellige parametre for at kunne demonstrere de individuelle kvaliteter. Modellen begejstrer eksperterne, og derfor kåres den begge steder til topscorer.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi ECAM 350.75

Model til kaffe-nørden

Denne model vil være et godt valg for den forbruger, som går meget op i sin kaffe, og som er lidt en kaffenørd. Her er nemlig tale om en stor og fuldautomatisk espressomaskine med en vandtank med en kapacitet på 1,8 liter og en beholder til kaffebønner på 300 gram.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kommer desuden også med rigtig mange komponenter – nemlig både mælkekande, mælkeskummer og kaffekværn. Det betyder, at man kan foretage flere valg på modellen og også selv være med til at finjustere kaffen.

Man kan for eksempel selv justere malingsgraden på bønnerne, hvilket betyder, at man kan få den kraft i smagen, som man ønsker.

Kan brygge mange typer af kaffe

Denne maskine vil også passe godt, hvis man er mange i familien, som hver især foretrækker forskellige typer af kaffe. Man betjener modellen på kontrolpanelet med ikoner og touch, og her vælger man frit imellem de forskellige typer af kaffe – mælkekanden holder mælken frisk, mens mælkeskummeren gør, at man både kan få kaffe med og uden mælk.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kan brygge rigtig mange typer af kaffe, og det inkluderer blandt andet espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto. Hertil kan man også blot få varm vand til for eksempel te.

Model med 2 varmesystemer

Denne model er designet til at give den bedste kop kaffe hver gang, og her er især temperaturen vigtig for det samlede resultat.Der findes derfor 2 varmesystemer på modellen – et til kaffen og et til mælken – som gør, at både espresso og mælkeskum komplementerer hinanden.

Kaffenørden vil også glæde sig over, at det er muligt at tilpasse hver enkelt kop til ens egne præferencer ved at indstille både aroma og mængden af både kaffe og mælk.

Når man skal lave sin kaffe, kan man yderligere tilpasse modellen til forskellige kophøjder. Det er muligt at brygge op til 2 kopper samtidig, og så kommer modellen også med en automatisk rengøringsfunktion, som gør, at rengøringen bliver så let som muligt.

Endvidere findes der også et automatisk afkalkningsprogram på modellen.

DeLonghi ECAM 350.15.B - fuldautomatisk delonghi espressomaskine med kaffekværn

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi ECAM 350.15.B:

Fordele

 • Fuldautomatisk espressomaskine
 • Memory-funktion
 • Kaffen brygges med få tryk
 • Med kaffekværn og mælkeskummer
 • Auto-funktion sørger for selv at slukke maskinen

Ulemper

 • Det tager lang tid at rengøre og udskifte filtreret
 • Forbruger meget vand, hver gang den tænder/slukker

Modellen DeLonghi ECAM 350.15.B er med i testen af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron.

DeLonghi ECAM 350.15.B er blevet testet på parametre som bryggeevner, funktioner, brugervenlighed og design, og da DeLonghi ECAM 350.15.B generelt klarer sig godt, får modellen en topplacering.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi ECAM 350.15.B

Model med justerbarhed

DeLonghi ECAM 350.15.B er en stor og flot espressomaskine, der har en vandbeholder med en kapacitet på 1,8 liter, hvilket er en del – dermed kan man lave mange kopper, før der skal nyt vand på. Man kan desuden brygge 2 kopper samtidig.

DeLonghi ECAM 350.15.B har et lidt mere enkelt udseende end flere af de andre DeLonghi-modeller, og modellen er også lidt mere simpel i teknologien – dog skal det understreges, at modellen stadig kan håndtere rigtig mange opgaver.

Der medfølger kaffekværn, hvor man blandt andet selv kan justere malingsgraden, så man kan få kaffen så stærk, som man ønsker det. Man kan også lave mælkeskum på modellen, men her skal man være opmærksom på, at man manuelt selv skal skumme den op.

Til formalede og hele bønner

Denne model kommer med 2 kamre til bønnerne, hvilket betyder, at man både kan anvende formalede og hele bønner på modellen – og bønnekapaciteten er på 300 gram, hvilket er en del. Man kan anvende modellen til at brygge flere forskellige typer af kaffe, men denne model er måske ikke den, der kan brygge flest typer på markedet.

Man kan dog på DeLonghi ECAM 350.15.B få både espresso, americano og lungo, og ønsker man kaffetyper med mælk, så bliver man som nævnt nødt til selv at skumme mælken op via dysen. Der findes også en varmtvands-funktion, så man også blot kan få varmt vand til for eksempel te.

Let styring

Eftersom her er tale om en mere enkel model, så er DeLonghi ECAM 350.15.B også designet til at være let at styre. Man betjener modellen via touch-knapper, og der findes oplyste ikoner, som gør betjeningen mere visuel og overskuelig.Her kan man også tilpasse kaffen til den individuelle smag, idet man kan indstille maskinen på flere trin inden for aromaintensitet.

For at sikre at kaffen bliver optimalt god, er DeLonghi ECAM 350.15.B desuden udstyret med 2 forskellige varmesystemer, som hver især regulerer kaffen og mælkens temperatur.

Maskinen er dertil også udstyret med et automatisk rengøringsprogram samt et afkalkningsprogram, så maskinens levetid forlænges.

Derudover kan alle aftagelige dele tåle opvaskemaskine, og bryggeenheden kan ligeledes fjernes og skylles under varmt vand.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS - bedste delonghi espressomaskine ifølge råd & rön

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS :

Fordele

 • Fuldautomatisk espressomaskine
 • Memory-funktion
 • Kaffen brygges med få tryk
 • Med kaffekværn og mælkeskummer
 • Auto-funktion sørger for selv at slukke maskinen

Ulemper

 • Det tager lang tid at rengøre og udskifte filtreret
 • Forbruger meget vand, hver gang den tænder/slukker

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er inkluderet i en test udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor de svenske eksperter har testet flere forskellige espressomaskiner.

Denne espressomaskine er sammen med de andre modeller blevet vurderet i forhold til specifikke parametre, hvorefter der er blevet givet en samlet vurdering – DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS klarer sig godt i testen og får en rigtig god placering i toppen.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS

Stor og fuldautomatisk model

Denne model vil være et godt valg, hvis man ønsker kaffen, som man får den på kaffebaren, men man samtidig ønsker den i eget køkken uden at gøre ret meget selv.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er nemlig en fuldautomatisk espressomaskine, som er designet til selv at klare bryggeprocessen af den type kaffe, som forbrugeren ønsker. Her er tale om en stor model med en vandkapacitet på 2 liter, hvilket er højt, og en kaffebønnebeholder med plads til 400 gram bønner.

Maskinen kommer også inklusiv både kaffekværn og mælkeskummer samt en mælkebeholder, som sikrer, at mælken opretholder den bedste temperatur via det termiske glas med dobbeltvæg.

Let betjening

Denne DeLonghi espressomaskine er designet til hurtigt og let at give forbrugeren den type kaffe, han eller hun ønsker. Man betjener nemlig let modellen på et intuitivt 3,5 tommer stort farvedisplay med tydelige knapper, og man kan faktisk bestille kaffen med kun et enkelt tryk.

Displayet har touch og guider brugeren trin for trin, så selv nye brugere i faget kan finde rundt i menuen på modellen – der findes som bonus også smarte genveje på displayet.

Man kan få mange typer af kaffedrikke på DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS, og det inkluderer blandt andet espresso, lungo, cappuccino, americano og latte – som bonus kan man også brygge varm kakao, så denne model vil også kunne glæde børnene.

Cappuccinatore-system

Denne model kommer desuden med det smarte Cappuccinatore-system, som er et system, der er designet til at forberede både temperatur, mælk og vand i forhold til hinanden, så den bedste kombination findes.

Man kan dog også individualisere sin kaffe, hvis man ønsker selv at få lidt mere medbestemmelse, og for at være sikker på altid at kunne få kaffen nøjagtigt som sidst, så findes der muligheden for at skabe op til 6 brugerprofiler, således at modellen altid husker de specifikke brugerønsker – dermed kan alle i familien få en unik profil.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er også designet til at være let at gøre ren, for den kommer med en automatisk rengøringsfunktion, som sikrer, at modellen holdes ren og hygiejnisk.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Dedica:

Fordele

 • Kompakt størrelse
 • Som fås til en overkommelig pris
 • Har praktiske indstillinger
 • Nem at styre
 • Laver god espresso og mælkeskum.

Ulemper

 • Mælkekande medfølger ikke
 • Er kun velegnet til begyndere

Modellen DeLonghi Dedica er blevet testet af 4 forskellige ekspertkilder. Her er tale om en bred palet af eksperter, som strækker sig fra eksperterne inden for forbrugertests, Which.co.uk og Trustedreviews.com, over avisen Independent.co.uk og teknologisiden Digitaltrends.com.

Fælles er dog, at DeLonghi Dedica generelt begejstrer eksperterne i vid udstrækning, og derfor modtager modellen god kritik hos alle 4 ekspertkilder.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi Dedic

Flot og stilfuld espressomaskine

DeLonghi Dedica ligner ikke de fleste andre DeLonghi-espressomaskiner med deres firkantede og standhaftige udtryk – DeLonghi Dedica er i stedet slank og med runde kanter, og så er modellen kompakt og fylder ikke så meget.

Modellen har et blankt udseende og ligner de maskiner, de professionelle baristaer anvender. Her er desuden tale om en model uden kaffekværn, idet DeLonghi Dedica anvender enten puder eller formalet kaffe til espressoen.

Med og uden mælkeskum

DeLonghi Dedica kan i sig selv brygge espresso med få anstrengelser, og så findes der også en varmtvands-funktion til brygning af for eksempel te. Man kan dog også godt brygge kaffetyper med mælk såsom latte eller cappuccino, hvis man ønsker det på DeLonghi Dedica, for der findes en manuel mælkeskummer på modellen, som blot kræver lidt håndkraft.

Modellen kan indstilles til enten at levere 1 eller 2 skud espresso, og dermed kan man selv bestemme intensiteten på kaffen.

Velsmagende espresso til det mindre køkken, ifølge eksperterne

DeLonghi Dedica får gode kommentarer af de 4 ekspertkilder, der har testet modellen. Eksperterne forklarer, at her er tale om en model, der er kompakt og ikke fylder så meget, og derfor vil denne model være ideel til det køkken, hvor der ikke er meget plads.

Den bryggede espresso bliver ifølge eksperterne fløjlsblød og virkelig velsmagende, og mælkeskummet til for eksempel en cappuccino er også meget veltilberedt.

Udseendet på DeLonghi Dedica får også roser, for eksperterne vurderer, at denne model er rigtig flot, og der findes en meget professionel følelse omkring modellen. Desuden er det også smart, at modellen både kan brygge 2 kopper samtidig plus har en hurtigopvarmnings-funktion.

Eksperterne vurderer dog, at DeLonghi Dedica også har nogle minusser, og her nævnes blandt andet, at modellen sviner en del, og så kan det tage lidt tid at lære at styre dysen helt.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW  - delonghi espressomaskine med enkel betjening og smart design

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW :

Fordele

 • Laver god cappuccino
 • En-portions mælkeskummeren minimerer risikoen for spild
 • Er konsekvent
 • Har et smart design

Ulemper

 • Kræver en smule samling af de forskellige dele før hver brug

Modellen DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er blevet testet af de britiske eksperter fra det store testmagasin Which.co.uk.

Her er tale om en solotest, hvor kun denne model er blevet undersøgt, og eksperterne har dermed fokuseret fuldstændigt på DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW.

For at kunne give en helhedsvurdering er modellen blevet testet på parametre såsom bryggeevner, brugervenlighed, design og funktioner, og eksperterne vurderer ud fra disse kriterier, at DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er en meget velfungerende model, som anbefales til forbrugerne.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW

Model med kapsler

Noget af det, der adskiller DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW mest fra de fleste andre DeLonghi-espressomaskiner, er, at denne model anvender kaffekapsler i stedet for hele bønner.

Det betyder, at det går hurtigere at få kaffen, men der findes knap så mange valgmuligheder, hvis man ønsker at justere på kaffen og individualisere den.

Det er meget let at betjene DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW, og man skal kun trykke på en enkelt knap for at få både espresso og cappuccino. Modellen er mediumstor for en kapselmaskine og har en vandkapacitet på 1 liter.

Let at betjene

Denne maskine er designet til at brygge kaffe hurtigt og enkelt, og modellen har da også et meget lettilgængeligt kontrolpanel, som består af 3 knapper, hvor man vælger mellem typen af kaffe – man kan her vælge imellem espresso eller lungo og cappuccino eller latte macchiato.

DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW kommer derfor med et integreret mælkesystem, hvor modellen selv skummer mælken – man skal blot fylde mælkekanden, og så klarer modellen selv opskumningen i forhold til, hvilken type kaffe man har valgt.

Meget brugervenlig og let i brug, ifølge eksperterne

Modellen modtager ros af eksperterne, idet de synes, at her er tale om en espressomaskine med kapsler, som er meget let at bruge, og så fylder den ikke så meget. De forklarer, at modellen er let at anvende, da der kun findes få knapper, og det er meget intuitivt at gå til den.

Eksperterne fremhæver også kvaliteten af kaffen som et stort plus angående DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW, og de forklarer, at både espresso og kaffedrikkene med mælk bliver rigtig gode, og så er modellen meget konsistent, hvilket betyder, at man får den samme gode kvalitet hver gang. Mælkeskummet bliver både fløjlsblødt og tykt.

På den mere negative side findes der ifølge eksperterne også nogle punkter, og det går blandt andet på, at denne model larmer en del, og så kan det føles som en stor arbejdsproces, hver gang man ønsker en kop kaffe.

Herudover hæfter eksperterne sig også ved, at DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er en ret dyr model.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Magnifica ESAM 4000:

Fordele

 • Skylle- og afkalkningsprogram
 • Flere justerbare muligheder
 • Integreret kaffekværn
 • Mælkeskummer
 • Autosluk-funktion

Ulemper

 • Kan larme, når kaffebønnerne kværnes
 • Mælkeskummeren kunne være mere kraftfuld

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Beantocupcoffeemachines.net og Beantocupcoffee.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for espressomaskinen, som de har givet henholdsvis 9,3 ud af 10 point og 9 ud af 10 point.

Dette har de gjort, da de er glade for dens velsmagende kaffe og praktiske funktioner. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med betjeningen, hvorfor de mener, at den passer bedst til brugere, som ønsker en avanceret model.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi Magnifica ESAM 4000

Velsmagende kaffe med fantastisk mælkeskum, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er DeLonghi Magnifica ESAM 4000 en fremragende espressomaskine, der producerer en ”velsmagende kop kaffe”. Eksempelvis skriver eksperterne fra Beantocupcoffee.co.uk, at maskinen ”laver rigtig god kaffe samt professionelt mælkeskum”. De hæfter sig desuden ved, at maskinen er prisvenlig, hvilket de mener er et plus.

Eksperterne fremhæver ydermere, at DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kommer med en lang række af funktioner, der gør oplevelsen endnu bedre. Beantocupcoffeemachines.net forklarer desuden, at det er en fordel, at man nemt kan rengøre modellen, når der er brug for det.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved denne model. Dog nævner de, at den kan være svær at bruge for nybegyndere.

Fuldautomatisk espressomaskine med autosluk-funktion

Med DeLonghi Magnifica ESAM 4000 får man en fuldautomatisk espressomaskine, der klarer al arbejdet for en. Den kommer med en bønnebeholder med plads til 200 gram kaffebønner og en vandbeholder, der kan rumme op til 1,8 liter vand. Vandbeholderen er aftagelig.

Derudover slukker maskinen automatisk, når du ikke bruger den. Dette sørger ikke mindst for en ekstra sikkerhed, men hjælper også med at reducere elforbruget.

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kan både bruges med kaffebønner eller malet kaffe, så man kan vælge det, man foretrækker. Det er desuden muligt at tilberede to kopper kaffe på samme tid.

Masser af muligheder

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kommer med masser af justerbare muligheder, så man kan brygge den optimale kop kaffe.

Maskinen har blandt andet en mælkeskummer, så man kan lave kaffedrikke både med og uden mælk. Samtidigt er der en integreret kaffekværn med 13 indstillinger, man kan justere. Det er ydermere muligt at justere alt lige fra kaffemængden til vandmængden, dampmængden og kopstørrelsen.

Sidst men ikke mindst er DeLonghi Magnifica ESAM 4000 udstyret med et skylle- og afkalkningsprogram, der automatisk renser maskinen efter kaffebrygningen. Det gør, at man ikke selv skal gøre dette manuelt.

DeLonghi ECAM 23.120.B - delonghi espressomaskine med justerbar kaffekværn og rengøringsprogrammer

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi ECAM 23.120.B:

Fordele

 • Fin pris og størrelse
 • Let styring af modellen
 • Mulighed for at få kaffe med og uden mælk
 • Kaffekværn med mulighed for justering
 • Flere rengøringsprogrammer 

DeLonghi ECAM 23.120.B hører ikke til de allerstørste og dyreste modeller, men der findes stadig både en god vandkapacitet og bønnekapacitet på modellen – her er tale om 1,8 liter i vandbeholderen og 250 gram i bønnebeholderen.

DeLonghi ECAM 23.120.B er en kraftig model i udseendet, som måske ikke har et enkelt udtryk, men til gengæld er den mere simpel i betjeningen. Her er nemlig tale om en let styring på fronten, hvor man via display og knapper foretager sine valg.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi ECAM 23.120.B

Kaffe med og uden mælk

Denne maskine er i sig selv skabt til at brygge kaffe uden mælk – det vil sige for eksempel ren espresso eller lungo, plus der findes en varmtvandsfunktion på modellen, hvor man for eksempel kan få varmt vand til te.

Det er dog stadig muligt at få kaffe med mælk, som blandt andet latte eller cappuccino – der skal bare lidt manuelt arbejde til. Man skal nemlig selv skumme mælken via dysen, men det gør mange professionelle også, så dette er blot en mulighed for at kunne skumme mælken efter behov.

Justerbar kaffekværn

Ud over at man selv kan foretage valg i skumningen af mælk, så er det også muligt at ændre på, hvor groft eller fint kaffebønnerne males.

Denne model er nemlig udstyret med en justerbar kaffekværn, som man selv kan regulere, alt efter hvor kraftig man ønsker kaffen.

Herudover findes der også en let rengøring på DeLonghi ECAM 23.120.B, for modellen kommer med både et automatisk skylleprogram, automatisk rengøringsprogram til maskinen samt et automatisk afkalkningsprogram. Det betyder, at man altid får en vel-vedligeholdt espressomaskine med en høj grad af effektivitet og hygiejne.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af espressomaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologiside, der skriver om de seneste digitale trends i den teknologiske verden. Digitaltrends.com bringer dermed nyheder, artikler, guides, videoer og tests, som har med det digitale liv at gøre. Her har Digitaltrends.com testet modellen DeLonghi Dedica.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.

Good Housekeeping Institute

Hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute har man som forbruger, mulighed for at finde en masse brugbar viden og information om produkter til både hjem og have. Disse informationer kan man blandt andet finde i magasinets tests og anmeldelser af de forskellige produkter. Good Housekeeping Institute foretager nemlig også anmeldelser og tests af produkter, hvorefter de deler disse resultater med forbrugerne. Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt kaffemaskinen DeLonghi Primadonna ECAM550.55.SB, som de har givet 76 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Independent.co.uk 

The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet en række forskellige espressomaskiner inklusiv modellen DeLonghi Dedica. Du finder hele artiklen på deres hjemmeside her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter.

Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem.

Her har Trustedreviews.com testet espressomaskinen DeLonghi Dedica. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.

Beantocupcoffeemachines.net

Det amerikanske kaffemagasin Beantocupcoffeemachines.net beskæftiger sig hovedsageligt med kaffe og kaffemaskiner. De tester desuden en bred vifte af produkter inden for kaffens verden. Her har de testet DeLonghi Magnifica ESAM 3200 og DeLonghi Magnifica ESAM 4000, som begge har fået gode bedømmelser.

Læs hele anmeldelsen af DeLonghi Magnifica ESAM 3200 her.

Læs hele anmeldelsen af DeLonghi Magnifica ESAM 4000 her.

Coffeeness.de

Det tyske kaffemagasin Coffeeness.de drives af kaffeentusiasten Arne Preuß. Han skriver om kaffe og tester også forskellige kaffemaskiner såsom espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 3200, som har fået 3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Coffeeness.de er et tysk kaffemagasin, som løbende tester kaffemaskiner, espressomaskiner og tilbehør. Her drejer det sig om en test af DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M.

Testen er udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her

Cuppabean.com

Cuppabean.com er et internationalt kaffemagasin, der tester espressomaskiner, kaffemaskiner samt tilbehør og øvrigt udstyr. Her drejer det sig om en test af DeLonghi Espressomaskine La Specialista EC9335.M.

Testen er udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her

Andre relevante artikler

Hvis du ikke er fast besluttet på at du skal have en espressomaskine fra DeLonghi, kan du med fordel også læse være Siemens espressomaskine test. I denne artikel finder du en komplet oversigt over de Siemens espressomaskiner, som klarer sig bedst i forskellige tests.

En anden meget populær producent er Sage. De er især kendte for deres Sage Barista Express model, som er en af markedet mest populære modeller. I artiklen finder du en stor oversigt over hvilken karakterer og bedømmelser, som maskinen har modtaget i forskellige tests.

FAQ

Hvilken DeLonghi espressomaskine er den bedste?
En af de bedste DeLonghi espressomaskiner er modellen DeLonghi ECAM 510.55 M. Modellen er blevet anmeldt af en række test-sider, som blandt andet roser maskinen for, at den klarer langt de fleste opgaver helt selv. Dertil indeholder espressomaskine en lang række forskellige funktioner, hvilket er enormt rart og praktisk.
Er DeLonghi et godt brand, når det kommer til espressomaskiner?
Ja, DeLonghi er et godt brand, når det kommer til espressomaskiner. Der er selvfølgelig brands, som er mere specialiserede end DeLonghi, men når det kommer til gode, solide maskiner, som har mange smarte funktioner, så formår DeLonghi at lave nogle helt fantastiske espressomaskiner, som generelt fås til nogle overkommelige priser.
Hvor lang tid holder en DeLonghi espressomaskine?
En DeLonghi espressomaskine kan i holde et sted mellem 5 – 15 år, når du køber den fra ny. Levetiden afhænger af, hvilken kvalitet maskinen er lavet i, men du kan også forlænge holdbarheden, hvis du formår at vedligeholde maskinen korrekt ved at rense den, oliere den osv.
Hvilken slags espresso skal jeg bruge til DeLonghi espressomaskiner?
En af de store fordele ved DeLonghi espressomaskiner er, at de faktisk kan bruge alle former for espressokaffe. Dermed skal du ikke binde dig til kun én form for kaffe, men du kan i stedet vælge frit og lave den type, som du foretrækker at drikke.

Om DeLonghi

DeLonghi er et italiensk mærke, der stammer fra Trevino i Italien. Virksomheden blev grundlagt i 1902 af en familie med efternavnet DeLonghi, men der skulle gå nogle år, før virksomheden blev færdigudviklet – dette skete første i 1950’erne.

Udvikling af produkter

Indtil DeLonghi-virksomheden for alvor blev helt udviklet til det, vi kender i dag, producerede de mindre apparater til hjemmet, primært transportable varmeapparater og air condition-maskiner, men med årene steg repertoiret, men der var fortsat fokus på mindre apparater til hjemmet.

Med det øgede repertoire kom der også fokus på produkter til kaffebrygning og madlavning, og samtidig med at DeLonghi koncentrerede sig om innovation og teknologi, så kom der også mere fokus på design. På design-fronten var det især vigtigt at trække linjer tilbage til de italienske rødder.

Fokus på køkkenet

DeLonghi’s popularitet steg med deres unikke kombination af innovation, teknologi og design, og i især 1970’erne og 1980’erne fik DeLonghi fremgang – både nationalt men også internationalt, og det skyldtes især, at markedet begyndte at efterspørge flere produkter til køkkenet.

I 2001 købte DeLonghi mærket Kenwood, der er et meget stort navn inden for køkken- og husholdningsprodukter, og DeLonghi’s størrelse voksede til nye højder.

Kaffemaskinerne er virksomhedens kendetegn

kaffeI dag forbinder mange især DeLonghi med kaffe og kaffemaskiner, og kaffemaskiner er da også et af virksomhedens kerneprodukter.

Virksomheden har ønsket og målsætningen om at kunne opfylde hver kaffedrikkers behov, og det betyder, at DeLonghi både har fokus på at producere meget avancerede modeller, men også meget enkle.

På fabrikkerne findes der specialister, som sørger for hele tiden at være på forkant med trends og udviklinger, således at standarden kan forblive høj.

Både ydelse og udseende

DeLonghi har en vision om at kunne tilbyde forbrugerne innovative produkter til husholdningen, som både er stærke inden for stil og ydelse.

Der skal også tages hensyn til internationaliseringen og globaliseringen, således at produkterne appellerer til forskellige kulturer og miljøer, og så forsøger DeLonghi hele tiden at balancere vægten mellem den teknologi, der findes inden i maskinerne, og det design som forbrugerne umiddelbart stifter bekendtskab med først, for både at kunne producere topmoderne produkter som også ser flotte ud på køkkenbordet.

Ifølge DeLonghi selv så skal hverdagen gøres speciel, og alle forbrugere skal kunne nyde godt af dette.

Sådan brygger du den bedste espresso

For mange mennesker er kaffebrygning en hel kunst, og det kræver finesse at kunne brygge den bedste kop. Baseret på artikler fra den britiske avis Guardian.com og det britiske testmagasin Which.co.uk guider vi her til, hvordan du får brygget den bedst mulige espresso:

Valg af espressomaskine: Når du køber ny espressomaskine, skal du være klar over at der findes forskellige typer af på markedet – nogle er fuldautomatiske, hvor andre er semi-automatiske (også kaldet manuelle modeller). Fuldautomatiske espressomaskiner klarer stort set alle opgaverne angående brygningen selv.

Der findes ofte både kaffekværn, mælkeskummer og mælkekande, og med få tryk på kontrolpanelet brygger maskinen den valgte kaffe.

Der findes ofte mange valgmuligheder, så man både kan få espresso, lungo, americano, latte, cappuccino, latte macchiato, ristretto med videre.

De semi-automatiske modeller giver flere muligheder for at påvirke kaffen selv, idet der findes flere manuelle opgaver, og her findes ofte også en manuel opskumning af mælken.

Manuel fremstilling af espresso: En fuldautomatisk espressomaskine vil ofte selv klare alle opgaverne, men hvis man ikke er i besiddelse af en sådan, eller måske ønsker selv at finjustere kaffen, så skal man selv fremstille espressoen: Først skal kaffen males i en kaffekværn, og her kan man også ofte justere graden af fin/grovhed.

Herefter skal kaffen stampes med en såkaldt tamper, og efterfølgende skal vandet løbe igennem den malede kaffe.

kaffe tamperVed tampningen bestemmer man den tid, som vandet skal bruge på at løbe igennem den malede kaffe, og dette kan være noget af en kunst – hvis kontakten mellem vand og kaffe bliver for langvarig, vil kaffen blive bitter, og hvis kontakten er for kortvarig, vil kaffen blive for tynd.

Den ideelle kontakt-tid mellem kaffe og vand ligger ifølge eksperterne på omkring 25 sekunder, og trykket skal ligge på 9-15 bar.

Man kan se, at man har brygget en perfekt espresso, hvis man får en intens aroma, plus at man kan se et lag skum på toppen, som kaldes crema.

Cremaen skal gerne have en højde på 3-4 millimeter. Når man har espressoen, så er denne grundlaget for andre typer af kaffe, og man kan blande den med vand, mælk eller mælkeskum for at få den drik, man ønsker.

Læs med længere nede når vi gennemgår de forskellige typer af kaffedrikke.

Klargøring af espressomaskine: Eksperterne forklarer, at espressomaskinen bør gøres ren hver gang inden brug, og det gøres let ved at fylde tanken med vand, placere en tom kop under tuden og tænde for maskinen. Så skylles maskinen igennem for rester af gammel kaffe. Maskinen er skyllet ordentligt igennem, når vandet, der kommer ud i koppen, er klart.

Valg af kaffebønner: Kvaliteten af den færdige kaffe afhænger i høj grad af kvaliteten af kaffebønnerne. Vælg derfor en god blanding og vær omhyggelig med malingen, så kaffen hverken bliver for finmalet eller grovmalet.

Mange espressomaskiner kommer med en integreret kaffekværn, hvor man kan regulere malingsgraden. Man kan også købe en selvstændig kaffekværn.

Opvarmning af koppen: Det er en lille detalje, men en varm kop holder kaffen varm længere. Nogle espressomaskiner har en integreret kopvarmnings-funktion, men ellers kan man varme koppen op ved at fylde den med varmt vand i stedet.

Brygningen af espresso på maskinen: Mange espressomaskiner laver espressoen selv, og man skal bare trykke på en enkelt knap.

Ifølge eksperterne går det rigtig hurtigt på maskinen, hvis man kun skal have espresso, og ofte helt ned til omkring 20 sekunder.

For at opnå den bedste kaffe skal bryggetemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader. Modeller med PID-varmekontrol (står for Precise Temperature Control) er især gode til at fastholde den rigtige bryggetemperatur.

Mælkeskum: Hvis man ønsker mere end en espresso og i stedet en kaffetype med mælk som latte eller cappuccino, så skal der tilføjes mælk og mælkeskum.

De fuldautomatiske espressomaskiner har ofte et helt mælkesystem med integreret mælkeskummer, så man med få tryk kan få en komplet færdigbrygget kaffe med mælk.

Andre modeller har blot en mælkedyse, hvor man selv manuelt skal skumme mælken.

Hvis man selv skal skumme mælken, så anbefaler eksperterne, at man først hælder et par centimeter mælk ned i beholderen. Tænd da for mælkesteameren med dysen, placér beholderen nedenunder, og lad dysen puste damp ind i mælken.

Start roligt ud, så der kommer luft ind i al mælken. Mælken vil nu begynde at vokse op, da der dannes bobler, og mælken bliver nu til blødt mælkeskum.

Bland espresso og mælkeskum: Når man har lavet mælkeskummet manuelt, så skal man blande espressoen med mælkeskummet for at få den valgte kaffedrik. Læs med længere nede, når vi gennemgår de forskellige typer af kaffe.

Få det bedste mælkeskum

Ligegyldigt om man har en espressomaskine, der selv laver mælkeskummet, eller man skal lave det manuelt, så skal man stadig vælge sin mælk med omhu. Videnskab.dk forklarer, at mælkeskum dannes, når der pustes luft og damp ind i mælken.

Herved opstår der små luftbobler, som holdes oppe via små kanaler, hvor fedtdråberne fra mælket sætter sig fast. Der sker også en overfladespænding i skummet, da proteinmolekylerne i mælken tiltrækker hinanden og skaber en form for sammenhæng, hvor de holder hinanden fast – det gør, at mælkeskummet ikke falder sammen.

Sødmælk er bedst

Hvis man ønsker det bedste mælkeskum, så skal man også være opmærksom på valg af mælketype.

Arla.dk forklarer, at fedtindholdet i mælken er vigtigt for den konsistens, som skummet får, da fed mælk giver stabilt skum. Det betyder, at sødmælk er den bedste type af mælk til mælkeskumning, og som bonus har sødmælk en fedme, der giver en god afrunding til kaffen.

Selv om letmælk har et højere fedtindhold end skummetmælk og minimælk, så er letmælk pudsigt nok ikke det næstbedste valg til mælkeskummet. Letmælk giver nemlig ustabilt skum, hvor både skummetmælk og minimælk giver højere stabilitet.

Dog bliver konsistensen af mælkeskummet ikke lige så godt som med sødmælk, og disse magre mælketyper giver heller ikke den samme afrunding i kaffen.

Ud over at vælge sødmælk så bør man også vælge homogeniseret mælk til mælkeskumningen.

Den uhomogeniserede mælk giver nemlig også et ustabilt skum, som let falder sammen, da det har for store fedtdråber. Det betyder, at man derfor ikke bør vælge økologisk mælk – økologisk mælk er nemlig uhomogeniseret.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vil købe en espressomaskine?

Der findes mange forskellige typer af espressomaskiner på markedet, så det kan være svært at finde ud af, hvilken model man skal vælge. Her kan du læse mere om hvad du skal holde for øje og være opmærksom på, når du skal anskaffe dig den nye model:

Type: Overvej hvilken type espressomaskine du har brug for. De store og fuldautomatiske modeller kan både brygge espresso og kaffe med mælk med få tryk, men de koster også ofte en del. Hvis du hellere vil have mere manuel kontrol, så kan du i stedet gå efter en manuel model, som ofte også er billigere.

Fysisk størrelse: Overvej hvor meget plads du har til rådighed på køkkenbordet. De fuldautomatiske modeller er ofte meget pladskrævende, og læg mærke til, at jo flere ting modellerne kan, des mere fylder de også.

Funktioner: Der er forskel på, hvor meget modellerne kan, og om de er manuelle eller fuldautomatiske, og prisen afhænger også af antallet af funktioner. Overvej om du har brug for en model, som både har et intelligent bryggesystem, der klarer alle opgaverne selv, og om du ønsker en model med for eksempel individuelle profiler, hukommelses-funktion, betjening via en enkelt knap, automatisk rengøringssystem og app-tilslutning.

Kaffekværn: En del modeller kommer med integreret kaffekværn med justerbar kværningsgrad. Malingen af kaffebønnerne er meget vigtig for den endelige kvalitet af espresso, så hvis man køber en model uden kaffekværn, så bør man investere i en ekstern model.

Mælkeskummer: Nogle maskiner kommer med et helt mælkesystem, hvor maskinen selv doserer mælk og mælkeskum i forhold til den valgte kaffetype. Andre kommer med en manuel mælkeskumning, hvor man selv skummer mælken via dysen. Den manuelle skumning giver muligheden for at foretage flere valg.

Tid: Der er forskel på, hvor lang tid bryggeprocessen tager på hver enkelt maskine. Ønsker man en hurtig kop morgenkaffe, kan flere minutters forskel føles som meget. De fleste maskiner brygger espressoen meget hurtigt, men det kan tage tid at få brygget kaffe med mælk.

Guide: Hvad består de forskellige typer af kaffe af?

Der findes rigtig mange kaffetyper, som folk nævner i flæng på de trendy kaffebarer, men hvad består de rent faktisk af? Mange af de populære kaffetyper minder nemlig rigtig meget om hinanden, så det kan være svært at finde ud af forskellen.

Baseret på viden fra Latteartguide.com dissekerer vi her hver af de moderne kaffetyper en for en:

Espresso: Espressoen er den mørke kaffe, som brygges under tryk. Trykket presser smagsstofferne ud af bønnerne og giver en meget intens smag. Man kan få espressoen i flere ”skud” afhængig af den foretrukne styrke, og en espresso med 2 skud kaldes en Dobbelt-espresso – denne kaffe er dog meget stærk. Espresso kan drikkes alene eller anvendes som byggesten i de andre typer af kaffe.

Americano: Americanoen hører også til de stærke kaffetyper, som består af en tredjedel espresso tilsat to tredjedele vand.

Ristretto: Ristrettoen er en mildere version af espressoen og anvendes ligeledes også som byggeklods i andre kaffetyper. Ristrettoen består af en halv mængde espresso og er derfor mindre syrlig og bitter end ren espresso.

Cortado: Cortadoen kaldes også Macchiato, og eftersom der findes flere macchiato-varianter, så kan det godt være lidt forvirrende. Cortado/macchiato hører også til de stærkere kaffetyper, da den består af 2 skud espresso tilsat en smule varm mælk uden skum.

Espresso Macchiato: Espresso Macchiato er en af macchiato-varianterne, og denne variant består af et skud espresso med mælkeskum ovenpå.

Latte Macchiato: Denne macchiato-variant er noget anderledes end de andre. Her er nemlig tale om en meget mild kaffetype, som minder meget om caffe latte. Latte Macchiato består nemlig kun af lidt espresso med meget mælk i – ofte fremstillet i lag med mælk nederst, derpå en blanding af espresso og mælk, og med ren espresso øverst.

Cafe Latte: Latten er en af de milde kaffetyper, som mere består af mælk end kaffe. Man kan lave latten på forskellige måder, og ofte består den af en tredjedel espresso og to tredjedele varm, opskummet mælk. Hvis man vil drikke cafe latte i udlandet, hedder den Cafe au Lait.

Cappuccino: Cappuccinoen er en sød blandingskaffe og består af en tredjedel espresso, en tredjedel varm mælk og en tredjedel mælkeskum – hvis man ønsker en mere fremtrædende smag af kaffe, kan man dog anvende lidt mindre skum. Ofte serveres cappuccino med et drys kakao på toppen.

Mocha: Mochaen er også en af de søde kaffetyper, og denne er en mellemting mellem varm chokolade og cappuccino. Mocha består derfor af 1 skud espresso, som blandes med kakaopulver, og herefter tilsættes mælk og mælkeskum.

De fleste kæder kaffe sammen med et hurtigt opvågnings-fix, og det er der god grund til. At drikke kaffe giver nemlig et opvågnings-boost på en træt morgen eller sørger for, at man kan arbejde et par timer mere en sen aften – og dette er på grund af stoffet koffein, der findes i kaffen.

Kaffeguide.se forklarer, at kaffe består af en meget høj koncentration af stoffet koffein. Koffein blev opdaget allerede i 1819 af den tyske kemiker Friedrich Ferdinand Runge og er et centralnerve-stimulerende stof, der påvirker både krop og sind.

Fungerer ligesom euforiserende stoffer

Eksperterne fra Dr.dk forklarer, at man faktisk kan sammenligne koffein med amfetamin, for selv om det lyder voldsomt, så har de to stoffer samme påvirkning af kroppen – de stimulerer og giver en opkvikkende virkning. Det betyder derfor også, at hvis man indtager kaffe sent om aftenen, så kan man også få problemer med at sove, da kroppen stadig er vågen indvendigt.

Kaffe er en af hovedkilderne til koffein, men man kan også drikke energidrikke som for eksempel Red Bull, der indeholder store mængder koffein. Cola, nogle former for te og chokolade indeholder også koffein, men bare ikke i samme mængder.

Bliver i kroppen meget længe

kvikningseffekten i kroppen består af, at når man drikker for eksempel kaffe, så absorberes koffeinen ind i blodbanerne, og derefter fordeles det ud til hele kroppen. Der går omkring en halv time efter indtagelse af koffein, til man mærker den største effekt, og efter 3-7 timer halveres mængden.

Koffein har dermed en lang såkaldt halveringstid på 5 timer, og det er det, der gør, at man påvirkes i lang tid af en kop kaffe. Den lange halveringstid betyder, at der går rigtig lang tid i kroppen, før koffeinen forsvinder igen, og en halveringstid på 5 timer betyder, at det tager 5 timer, før niveauet af koffein er halveret i kroppen.

Eksperterne anbefaler, at hvis man har problemer med at falde i søvn og er kaffedrikker, så bør man ikke indtage mere kaffe efter klokken 17.

Krop og sind påvirkes af kaffen

Videnskab.dk forklarer, at videnskabeligt set så er koffein et helt naturligt stof, der tilhører gruppen plante-alkaloider.

Når man indtager koffein – for eksempel via kaffe – så begynder kroppen at producere mere adrenalin, som øger følelsen af vågenhed i kroppen, og adrenalinet gør også, at kroppen vil føles stærkere og sindet mere opmærksomt og bedre til at tage beslutninger.

erudover findes der faktisk en del sunde stoffer i kaffe, som kan medvirke til at være sundhedsfremmende. Videnskab.dk og Telegraph.co.uk forklarer, at ved et moderat indtag af kaffe (3-5 kopper om dagen) så beskytter stofferne i kaffe mod, at bestemte typer af kræft kan udvikles – her er tale om både kræft i galdeblæren, æggestokkene, livmoderen og tyktarmen.

Herudover nedsænkes risikoen for at udvikle type 2 diabetes samt Parkinsons med 25 procent, og man mindsker risikoen for at få en blodprop eller hjerneblødning med 10 procent.

Kaffe har også den sundhedsfremmende funktion, at stofferne styrker hukommelsen og dermed beskytter mod demenssygdomme. Hjernen skærpes, når kroppen modtager koffein, da niveauet af adrenalin øges.

Kaffe er også med til at nedsætte inflammation i kroppen, således at betændelsestilstande lettere kan neutraliseres, og eftersom kaffe indeholder mange antioxidanter, så styrkes beskyttelsen af kroppens celler også.

Ud over de længerevarende kropslige forbedringer så har kaffe også mere umiddelbare påvirkninger, som endda forøger glæden. Når man indtager kaffe, så øges produktionen af kroppens lykkestoffer, serotonin og dopamin, også, hvorved man vil føle sig gladere.

Der findes dog også nogle mindre heldige påvirkninger af kroppen, når man drikker kaffe – og især hvis man drikker for meget. Ud over at man vil få svært ved at sove, så forhøjes blodtrykket også, når adrenalinet stiger, og hvis man har problemer med for højt blodtryk, så kan dette være et problem.

Adrenalin har flere gode funktioner i kroppen og er særligt godt, når man skal præstere eller står i en truende situation, men en forøget produktion af adrenalin kan også føre til rystelser, kvalme og koldsved.

Selv om der findes negative påvirkninger af kroppen ved at drikke meget kaffe, så er kaffe ikke farligt, og selv om skrækhistorierne siger det modsatte, så kan man ikke få en overdosis kaffe.

Hvis man skal nå op på farlige niveauer af koffein i kroppen, så forklarer eksperterne, at man skal indtage mindst 80 kopper kaffe i træk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme