Siemens espressomaskine test-guide: De bedste kaffemaskiner ifølge vores research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om espressomaskiner fra mærket Siemens, og i denne artikel guider vi til at give et overblik over de bedste Siemens espressomaskiner på markedet.

Her er derfor både tale om Siemens espressomaskiner, som er blevet vurderet i officielle tests fra forskellige ekspertkilder plus en model, som har opnået rigtig gode anmeldelser fra brugerne selv.

Disse ekspertkilder inkluderer blandt andet den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testmagasinerne Stiftung Warentest (Test.de) og Which.co.uk og kaffe-siderne Coffeeness.de og Coffeenation.co.

Herudover har vi også medtaget en række forskellige alternativer til Siemens for at kunne belyse mangfoldigheden på markedet. Alle disse alternative espressomaskiner er blevet testet af eksperter på samme måde som Siemens-modellerne.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne artikel indeholder:
Overblik over de bedste Siemens espressomaskiner
Overblik over gode alternativer til Siemens
Information om hvad en espressomaskine er
Viden om forskelle på forskellige typer af espressomaskiner
Råd til hvad man bør kigge efter ved køb af en ny espressomaskine
Information omkring forskelle på kaffe og espresso
Guide til at lave den bedste espresso manuelt
Viden om koffein
Information om Siemens
Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens espressomaskine test – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Siemens espressomaskiner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Siemens espressomaskiner maskiner, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

I artiklen har vi også samlet en række alternative testvindere fra andre producenter, så du kan danne dig et fuldt overblik over alle de modeller der klarer sig godt i test.


Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
73 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk
4.3 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Chip.de
Anbefalet af de tyske kaffeeksperter hos Coffeeness.de

Siemens EQ.9 Plus Connect s500

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

.
Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er blevet testet og anmeldt af fire eksperter. De fire ekspertkilder omfatter Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de.

Alle eksperter har givet espressomaskinen en god anmeldelse, da de er glade for dens velsmagende kaffe og gode funktioner. Til gengæld nævner de, at Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er temmelig dyr.

Pålidelig espressomaskine, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Siemens EQ.9 Plus Connect s500 ”en god kaffemaskine”, som Coffeeness.de kalder for ”pålidelig” og ”holdbar”. Derudover skriver eksperterne fra Chip.de, at espressomaskinen ”ville være en af de bedste på markedet, hvis rengøringen ikke var så tidskrævende”.

Dog er Chip.de begejstrede for espressomaskinens velsmagende kaffe, mange indstillinger og lave støjniveau. De mener nemlig, at alle disse ting ”skaber en optimal kaffeoplevelse”.

Eksperterne fra Coffeeness.de fremhæver desuden, at espressomaskinen er forholdsvis kompakt, hvorfor de mener, at det er en ”fremragende model” også selvom, at den er dyr.

Mulighed for at tilpasse kaffen efter behov

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er en fuldautomatisk espressomaskine, der klarer hele bryggeprocessen ved et tryk på en enkelt knap. Der er mulighed for at tilpasse kaffen efter ønske og behov, da man kan justere bønnernes malingsgrad samt kaffestyrken.

Endvidere kan man brygge kaffedrikke både med og uden mælk, da maskinen har en mælkeskummer. Man kan eksempelvis lave en ristretto, espresso, sort kaffe, latte macchiato og cappuccino.

Modellen kan brygge op til seks kopper kaffe ved en brygning og tilberede to kopper samtidigt, hvis der er behov for det.

Espressomaskinen har ydermere en bønnebeholder med et aromabevarende låg samt en aftagelig vandbeholder. Bønnebeholderen rummer op til 290 gram bønner, mens vandbeholderen har en kapacitet på 2,3 liter vand.

Praktisk espressomaskine

Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 får man en praktisk espressomaskine, der kan betjenes manuelt på maskinen eller via en app. Herved kan man indstille maskinen uanset, hvor man er henne.

Samtidigt slukker Siemens EQ.9 Plus Connect s500 automatisk, hvis den ikke har været i brug i en længere periode. Man kan desuden tilføje sin favoritdrik i sine personlige kaffeindstillinger. Her kan man have op til 11 forskellige drikke.

Sidst men ikke mindst kommer espressomaskinen med et fuldautomatisk rengørings- og afkalkningsprogram, så man kun selv skal rense bryggeenheden og drypbakken.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Har et meget elegant design
 • Er støjsvag
 • Laver god espresso
Ulemper

 • Appen er en smule overflødig
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Udvalgte fordele ved Siemens EQ.9 Plus Connect s500:
☕️ Nem rengøring
☕️ Slukker automatisk
☕️ Flere justeringsmuligheder
☕️ Kaffedrikke med og uden mælk
☕️ Personlige kaffeindstillinger

Her kan du se en præsentationsvideo af Siemens EQ.9 serien. Videoen er produceret af Siemens Home International: 

 


Siemens TQ505R09

Bedste køb på det britiske magasin which.co.uk
4,7/5 stjerner i bedømmelse hos den danske forhandler Elgiganten.dk
4,7/5 stjerner i bedømmelse med 14 anmeldelser på amazon.co.uk

 

Siemens TQ505R09

 

Siemens TQ505R09 er blevet kåret som det bedste køb af det britiske magasin Which, hvilket taler varmt for denne model. De fremhæver espressomaskinens virkelig gode kaffe og dens brugervenlighed.

Fuldautomatisk espressomaskine

Siemens TQ505R09 er en fuldautomatisk espressomaskine, som gør morgenen meget nemmere. Den kan lave præcis den slags kaffe, som der ønskes, uanset om det er espresso, cappuccino eller noget helt tredje. En fuldautomatisk espressomaskine kan give den kedelige hverdag en ekstra følelse af luksus, og man starter dagen meget bedre ud med en god kop kaffe. Det er nemlig lige præcis, hvad man får af denne model – en rigtig god kop kaffe.

Espressomaskinen er nem at betjene for alle, og det kræver ikke meget arbejde at sætte den i gang. Det britiske magasin Which fremhæver også som en klar fordel, at maskinen er simpel at bruge. Det er blot at vælge, på maskinens touch-display, typen af kaffe man ønsker, og så bliver kaffen brygget til en.

Mere end bare en god kop kaffe

Denne model kan som sagt lave lige præcis den kop kaffe, som ønskes, uanset typen eller indhold. Den laver en rigtig god kop kaffe, og de mange funktioner som Siemens TQ505R09 er udstyret med hjælper til dette.

Den er udstyret med en ceramDrive, som er en keramisk kaffekværn, som kan male kaffebønner på forskellige måder, så der opnås den maksimale aroma i kaffe.

Siemens TQ505R09 har funktionen iArome, som sørger for den perfekte smag. Der kan altså laves præcis den slags kaffe, som der ønskes, og selv de mest delikate smagsløg kan blive tilfredsstillet.

God og nem rengøring

Siemens TQ505R09 tilbyder også en fuldautomatisk rensning, også kaldet autoMilk Clean, så der er optimal hygiejne hele tiden. Det er selvfølgelig vigtigt, at hygiejnen er i top, og denne model hjælper på bedste vis, så man kan stole på, at alt, der kommer ud af maskinen, kan drikkes med ro i sindet.

Fordele

 • Giver kaffen en god smag
 • Nem at bruge
 • Støjsvag
 • Nem at rengøre
 • Flot design
Ulemper

 • Kunne være mere støjsvag
 • Mælkeskummet kunne være varmere

Udvalgte fordele ved Siemens TQ505R09
☕️ Keramisk kaffekværn
☕️ Fuldautomatisk rensning
☕️ Kan brygge to kopper kaffe samtidig
☕️ Brygger en rigtig god kop kaffe
☕️ Kan tilfredsstille selv de delikate smagsløg

Siemens TQ505R09 vs markedet
Siemens TQ505R09 adskiller sig fra resten af espressomaskinerne på markedet med sine mange funktioner og gode bryggeevne, da den tilbyder mere end bare en god kop kaffe. Den tilbyder en rigtig god og fuldautomatisk kaffeoplevelse, som gør hverdagen nemmere og mere luksuriøs.


Siemens TQ507R03

4,7/5 stjerner i bedømmelse hos pricerunner.dk

Siemens TQ507R03

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

Fuldautomatisk maskine

Siemens TQ507R03 er ikke bare en almindelig espressomaskine. Det er nemlig en fuldautomatisk espressomaskine, som kan gøre enhver morgen nemmere, så man kan bruge den dyrebare tid på det, som i virkeligheden tæller – nemlig at nyde kaffen i fulde drag. Maskinen laver alt arbejdet, så man skal kun bekymre sig om, hvilken kaffe man ønsker at nyde.

Denne maskine har også en mælkeskummer, så man aldrig kommer til at gå ned på mælk til ens cappuccino. Denne model er også perfekt til dem, som ikke går op i selve bryggeprocessen, men som sætter pris på en god kop kaffe, som er lavet i høj kvalitet.

Vælg den kaffe som behager

Det er muligt at vælge, hvilken slags kaffe man ønsker på displayet på maskinen, og det kræver ofte kun et enkelt tryk. Denne model tilbyder muligheden for at vælge mellem 7 forskellige kaffe- og mælkedrikke. Man har mulighed for at vælge mellem alt mellem espresso macchiato, cappuccino og americano.

Det er muligt at tilpasse kaffen efter smag, så man frit kan programmere hver drik til de præcise ønsker og præferencer. Der kan vælges mellem alt fra styrken på kaffe og endda også mængden af kaffe som kommer ud.

Nem rengøring

Siemens TQ507R03 er også nemt at rengøre, da den tilbyder automatiske rengørings- og afkalkningsprogrammer. Den tilbyder dertil autoMilk Clean-system, som automatisk renser mælkesystemet med damp, så hygiejnen er i top. Desuden kan mælkebeholderen adskilles fra maskinen, så mælkebeholderen kan sættes i køleskabet efter brug, og endda også sættes i opvaskemaskinen, når den skal rengøres. Det bliver ikke meget nemmere, og det gør bestemt ikke den daglige kaffebrygning mere besværlig.

Fordele

 • Støjsvag
 • Har integreret mælkebeholder
 • Laver mælkeskum i en god kvalitet
Ulemper

 • Opvarmningen af mælkeskummet kunne være bedre

Udvalgte fordele ved Siemens TQ507R03
☕️ Fuldautomatisk espressomaskine
☕️ Automatisk rengørings- og afkalkningsprogrammer
☕️ Mange dele kan tåle opvaskemaskinen
☕️ Kan brygge 2 kopper kaffe
☕️ Brugervenligt design
☕️ Brygger en rigtig god kop kaffe

Siemens TQ507R03 vs markedet

Siemens TQ507R03 adskiller sig fra resten af espressomaskinerne på markedet, da den tilbyder god kaffe og en brugervenlighed ud over det almindelige. Den tilbyder både automatiske rengøringsprogrammer og muligheder for at tilpasse kaffen til alle behov og ønsker. Dette adskiller den fra andre maskiner og giver den en klar værdi for pengene.


Siemens EQ.9 s300 TI923309RW

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den tyske forhandler Idealo.de

Siemens EQ.9 s300 TI923309RW

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

.
Siemens EQ.9 s300 TI923309RW er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Espressomaskinen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner hos den tyske forhandler Idealo.de.

Her skriver brugerne, at espressomaskinen er stille og meget nem at bruge. Til gengæld nævner flere brugere, at modellen er temmelig dyr.

Stille og brugervenlig espressomaskine, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er Siemens EQ.9 s300 TI923309RW en ”fremragende espressomaskine”, der kommer med et hav af muligheder.

Eksempelvis skriver en bruger, at man med denne maskine får lov til at brygge ”lige netop den kop kaffe, man allerbedst kan lide”. En anden bruger fremhæver ydermere, at Siemens EQ.9 s300 TI923309RW er ”rigtig stille”, da man næsten ikke kan høre den, når den er i gang.

En anden ting, der går igen i forbrugernes anmeldelser, er, at espressomaskinen er ”meget nem at bruge”. De skriver, at det ikke kræver særlig meget at få den i gang med at brygge kaffe, hvorefter man blot skal vente i kort tid på, at kaffen er klar.

Selvom forbrugerne generelt er vilde med Siemens EQ.9 s300 TI923309RW, nævner de, at den koster temmelig meget, hvilket man bør være opmærksom på.

Nem at betjene

Med Siemens EQ.9 s300 TI923309RW får man en fuldautomatisk espressomaskine, der er nem at betjene. Den starter ved et tryk på en enkelt knap, hvorefter den selv klarer al arbejdet. Maskinens bønnebeholder har en kapacitet på 290 gram bønner, mens vandbeholderen kan rumme 2,3 liter vand.

Espressomaskinen kommer med en autosluk-funktion, så den selv slukker, hvis den ikke har været i brug i en længere periode. Man kan desuden både brygge kaffedrikke med og uden mælk takket være mælkeskummeren. Det er muligt at lave alt lige fra espresso til cappuccino, ristretto, latte macchiato, sort kaffe og meget mere.

Ønsker man at brygge to kopper kaffe ad gangen, er der mulighed for det. Man kan også gemme sin egen kaffefavorit i ens personlige profil. Der er plads til i alt seks profiler.

Integreret keramisk kværn

Siemens EQ.9 s300 TI923309RW er udstyret med en integreret keramisk kværn, der er yderst holdbar. Kværnen sørger for, at kaffebønnerne kan males forskelligt, da man selv kan justere malingsgraden.

På grund af den udtagelige bryggeenhed og de automatiske rengøringsprogrammer er det nemt og hurtigt at rengøre espressomaskinen efter brug.

AutoMilk Clean-systemet sørger for, at man undgår mælkerester, mens det automatiske afkalknings- og rengøringsprogram sikrer, at enheden renses efter hver brygning. Herved får man en frisk og hygiejnisk kop kaffe hver gang.

Fordele

 • Har dual beanhopper med separate kværnkontroller
 • Laver fantastisk espresso
 • God automatisk mælkeskumning
Fordele

 • Appen er en smule klodset
 • Mælkesystemet er besværligt at rengøre

Udvalgte fordele ved Siemens EQ.9 s300 TI923309RW:
☕️ Automatisk rengøringsprogram
☕️ Integreret keramisk kværn
☕️ Personlige kaffeprofiler
☕️ Kaffedrikke med og uden mælk
☕️ Bryg to kopper kaffe ad gangen

Her kan du se en gennemgang af Siemens EQ9-serien. Videoen er produceret af KitchenOne.dk:


Alternativer til Siemens espressomaskinerne

I det foregående afsnit har vi gennemgået forskellige espressomaskiner fra Siemens. I dette afsnit vil vi yderligere gennemgå 3 andre espressomaskiner for at vise, hvad udvalget på markedet ellers byder på af andre gode modeller.


Delonghi ECAM21.117 Magnifica

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Delonghi ECAM21.117

 

.
Råd & Rön foretager nemlig omfattende tests af forbrugerprodukter, så forbrugerne får et bedre overblik over valgmulighederne på markedet. Her har de svenske eksperter testet espressomaskiner, og modellen Delonghi ECAM21.117 Magnifica har været inkluderet.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica klarer sig overbevisende godt på alle parametre, og derfor får modellen en flot placering som testvinder hos Råd & Rön.

Model med mange muligheder

Delonghi ECAM21.117 Magnifica hører til de espressomaskiner, som kan give forbrugeren rigtig mange valgmuligheder. Derfor er denne model særlig velegnet til den forbruger, som er kræsen med sin kaffe og går op i kaffekunsten.

Her er tale om en model, der både har en indbygget mælkeskummer samt en kaffekværn. Man kan derfor både få en mørk espresso eller kaffe med mælk.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica har et særligt cappuccino-system for at skabe det bedst mulige mælkeskum. Det gør systemet ved at kombinere mælk, damp og luft, hvilket gør mælkeskummet endnu mere cremet og højner smagen.

Justerbar kaffekværn

Delonghi ECAM21.117 Magnifica tilbyder en lang række af forskellige valg, som udmunder i netop den kaffe, som man specifikt ønsker. Modellen kan tilpasses efter præferencer, og man kan derfor både vælge en stærkere eller ekstra mild aroma, og hertil kommer også valgfrihed, når det gælder temperatur – vælg mellem en rygende varm, medium eller lav temperatur.

Også kaffekværnen er justerbar, og man kan vælge imellem 13 indstillinger for at få malet kaffen, som man ønsker den. Fin-/grovheden af malingen har nemlig en stor betydning for, både hvor stærk kaffen bliver, og hvordan niveauet for bitterhed kommer til at være.

Gør selv rent og slukker selv

Delonghi ECAM21.117 Magnifica tilbyder muligheden for både at brygge kaffe af hele bønner eller formalede bønner, og man kan selv justere både vand- og kaffemængde. Modellen er for sikkerhedens skyld udstyret med en auto-sluk-funktion, som automatisk slukker maskinen efter en rum tid uden aktivitet.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica har også en energibesparende funktion samt en standby-funktion. Delonghi ECAM21.117 Magnifica har også et automatisk rensnings- og afkalkningsprogram, som holder maskinen både ren og effektiv.

Fordele

 • Alsidig espressomaskine med medfølgende kaffekværn og mælkeskummer
 • Stor vandbeholder med kapacitet på 1,8 liter
 • 13 forskellige indstillinger i kaffekværnen
 • Automatisk rengørings- og afkalkningsprogram
 • Kompakt model, der ikke fylder meget
Ulemper

 • Du skal manuelt lave mælkeskummet til din cappuccino
 • Har et højt støjniveauCaffeo Passione

Udvalgte fordele ved Delonghi ECAM21.117 Magnifica:
☕️
Model til den kræsne kaffeentusiast med mange muligheder
☕️ Indbygget mælkeskummer og kaffekværn
☕️ Cappuccino-system for bedre mælkeskum
☕️ Vælg selv temperatur, aroma og maling af bønner
☕️ Auto-sluk-funktion

Nedenfor kan du se en kort præsentation af DeLonghi ECAM21.117 Magnifica:


Sage The Barista Express

✅ 4 ud af 5 stjerner hos engelske Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalet hos engelske Stuff.tv
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com
✅ God bedømmelse hos det engelske testmagasin Which.co.uk

 Sage The Barista Express

 

.
4 forskellige testpaneler har afprøvet og vurderet Sage The Barista Express. Her er tale om testmagasinet Which.co.uk, test-websiden Expertreviews.co.uk samt magasinerne Stuff.tv og Cnet.com. Alle 4 ekspertpaneler er meget begejstrede for Sage The Barista Express, som får meget ros – det er her især kaffens gode smag og de mange gode valgmuligheder som fremhæves som de største plusser.

Stor fuldautomatisk espressomaskine

Sage The Barista Express er en stor og kraftig espressomaskine, som kan rigtig mange ting. Udseendet er da også det første, som eksperterne lægger mærke til, og den roses for det flotte design og kaldes tilmed et ”tilløbsstykke i køkkenet”.

Her er tale om en rummelig model, der har en vandtank med en kapacitet på 2 liter vand plus en bønnebeholder på 250 gram. Eftersom Sage The Barista Express er en fuldautomatisk espressomaskine, har modellen både en integreret kaffekværn og mælkeskummer. Det betyder, at Sage The Barista Express selv kværner bønnerne, hvilket giver det mest friske resultat, plus modellen kan fremstille cremet mælkeskum til kaffedrikke med mælk.

Kaffekværn med 18 indstillinger

Sage The Barista Express kan dermed både brygge kaffe med og uden mælk – derfor vil der være mulighed for både at brygge blandt andet espresso, machiatto, latte og cappuccino. Hvis man er te-drikker, findes der også en mulighed for blot at få varmt vand.

Sage The Barista Express kommer også med en indbygget og intelligent kaffekværn, som selv ved hvilken mængde, der passer til de forskellige drikke. Kaffekværnen har tilmed 18 indstillinger, som kan anvendes til at male bønnerne, plus det er muligt at programmere modellen i forhold til vandhårdheden.

Eksperterne er begejstrede for de mange valgmuligheder

Det, som eksperterne især hæfter sig ved med Sage The Barista Express, er de utroligt mange valgmuligheder, man får som forbruger. De føler, at man får en utrolig stor manuel kontrol for en fuldautomatisk espressomaskine, og det giver ifølge dem et rigtig godt smagsresultat.

Eksperterne kalder Sage The Barista Express’s espresso for fremragende og fremhæver også det velfungerende mælkesystem som et klart plus. Eksperterne har ikke særlig mange minusser ved modellen – dog nævner de, at man ikke kan komme udenom, at der er tale om en dyr model, og så kan kaffekværnen være en lille smule ufleksibel.

Fordele

 • Stor og kraftig espressomaskine
 • Digital temperaturkontrol under brygning
 • Kan både brygge espresso og kaffevarianter med mælk
 • Med både mælkeskummer og kaffekværn
 • Kaffekværn med 18 indstillinger
Ulemper

 • Er langsom til at varme op, da det er en single-boiler model
 • Det tager tid for maskinen at opbygge damp til at skumme mælk
 • Er dyrere end de fleste manuelle single-boiler espressomaskiner

Udvalgte fordele ved Sage The Barista Express:
☕️
Stor fuldautomatisk espressomaskine med mange valgmuligheder
☕️ Ekspertfavorit
☕️ Med både kaffekværn og mælkeskummer
☕️ Kaffekværn med 18 indstillinger
☕️ Stor manuel kontrol

Her kan du se en video der fortæller nærmere om maskinen fra Sage. Videoen er udarbejdet af Kitchenone.dk:


Siemens TI303203RW

✅ Gode brugeranmeldelser

Siemens TI303203RW

.

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

i samarbejde med PriceRunner

 

Siemens TI303203RW er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne. Maskinen har nemlig fået en del gode brugeranmeldelser hos diverse forhandlere.

En af de ting, som forbrugerne især er vilde med, er, at maskinen laver en god kop kaffe. Derudover nævner flere brugere, at den er nem at håndtere, så man hurtigt kan komme i gang med den.

Ingen af forbrugerne nævner mange ulemper ved Siemens TI303203RW. Dog nævner en enkelt forbruger, at maskinen larmer en del, hvilket man skal være opmærksom på.

Fantastisk og brugervenlig espressomaskine, ifølge forbrugerne 

Ifølge forbrugerne er Siemens TI303203RW en ’fantastisk espressomaskine’, som man kan bruge til lidt af hvert. En bruger skriver eksempelvis, at ’de slet ikke kan forstå, hvordan de har kunne leve uden den’. De mener nemlig, at den laver ’en god, lækker og dejlig varm kop kaffe’.

Dette er en anden bruger enig i og skriver, at ’maskinen laver god kaffe og mælkeskummeren fungerer rigtig godt’. Brugeren mener, at det er en god kaffemaskine i forhold til prisen, samt at man ikke skal bruge lang tid på at lære den at kende.

Flere brugere er enige i dette, hvor en af forbrugerne blandt andet nævner, at ’espressomaskinen er nem at håndtere og simpel i brug’. Ifølge en forbruger skal man dog være opmærksom på, at der kommer vand ud på bordet ved brug af maskinen, selv når drypbakken ikke er fuld.

Fuldautomatisk model med flere indstillingsmuligheder

Med Siemens TI303203RW får man en fuldautomatisk espressomaskine med mulighed for at indstille kaffestyrken samt at lave flere forskellige kaffe-drikke. I og med at maskinen er en fuldautomatisk model, klarer den alt arbejdet for en. Man har desuden mulighed for at komme op til 250 gram bønner i maskinen samt 1,4 liter vand i vandbeholderen.

Maskinen kommer med en mælkeskummer, så man har mulighed for at lave mælkeskum til de forskellige kaffe-drikke. Mælkeskummeren sørger for en automatisk piskning direkte i koppen, så man herefter blot skal fylde mælken op i koppen. Det er desuden nemt at rengøre mælkeskummeren, da den tåler maskinopvask.

Rengøringen af maskinens bryggeenhed er lige så nem, da den er aftagelig og herefter blot kan vaskes med vand under vandhanen. Maskinen har også et system, der sørger for rengøring og afkalkning i én proces, så man ikke selv behøver at gøre det.

Derudover er Siemens TI303203RW forsynet med et SensoFlow-system, der sørger for, at vandet altid bliver opvarmet til den mest optimale temperatur. Det betyder, at man kan være sikker på at få en god espresso.

Funktionel espressomaskine med simpel betjening

Siemens TI303203RW er nem at betjene, da den er forsynet med funktionen OneTouch. Med denne funktion skal man blot trykke på en enkelt knap, hvorefter maskinen går i gang med at brygge kaffe.

Man har desuden mulighed for at gøre brug af dobbeltkop-funktionen, hvor man kan lave to kopper kaffe på samme tid. Man skal blot stille de to kopper under det todelte mundstykke, hvorefter man trykker på knappen, så maskinen starter med at brygge drikken direkte ned i kopperne.

Derudover kommer Siemens TI303203RW med et højdejusterbart kaffemundstykke, der tilpasser sig optimalt til alle kopstørrelser. Man kan derfor både gøre brug af mindre og større kopper eller glas, hvis man har brug for det.

Siemens TI303203RW kommer desuden med en autosluk-funktion, hvor den slukker automatisk, hvis man ikke har brugt den i noget tid. Dette hjælper med at spare på strømmen. Sidst men ikke mindst er modellen forsynet med en keramisk kværn, der sikrer, at man får den maksimale aroma ud af hver kaffebønne.

Udvalgte fordele ved Siemens TI303203RW:
☕️ Fuldautomatisk espressomaskine med mælkeskummer og keramisk kværn
☕️ Med højdejusterbart kaffemundstykke
☕️ Med SensoFlow-system
☕️ Mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid
☕️ Simpel i brug med OneTouch-funktion

Du kan her se en videopræsentation af Siemens TI303203RW lavet af RigtigKaffe:


Hvad er en Siemens espressomaskine?

esprossoI dette afsnit vil vi komme ind på, hvad en Siemens espressomaskine er, og hvad den kan. Vi har først set nærmere på, hvilke gængse funktioner der findes, og derefter har vi set nærmere på de forskellige typer af espressomaskiner. Nogle espressomaskiner er nemlig fuldautomatiske, hvor andre er semi-automatiske, og vi sammenligner, hvad de forskellige typer indebærer.

Dette kan Siemens espressomaskiner:

Siemens fører et stort sortiment af espressomaskiner, og hvis man ønsker at vide mere om de forskellige modeller, kan man med fordel læse mere på deres hjemmeside. Her gennemgår vi de mest almindelige funktioner på Siemens espressomaskinerne, som findes på de fleste modeller:

Display:
Espressomaskinerne er udstyret med et informerende display omkring valg af kaffen.

OneTouch: Der findes flere hurtig-knapper på displayet, så man hurtigere kan få den ønskede kaffe. Derfor kan man få sin kaffe med kun et enkelt tryk.

Stærk kaffe med et dobbelt skud: Der findes en AromaDouble-shot-funktion, som maler dobbelt så mange kaffebønner som normalt. Det giver et stærkere resultat og er fordelagtig til den forbruger, som holder meget af stærk kaffe.

SensoFlow: SensoFlow er et innovativt varmesystem, som opretholder en konstant bryggetemperatur for at opnå den bedst mulige smag.

kaffe - maletAutomatisk tilpasning i kværnen: Maskinernes kaffekværne tilpasser automatisk sig selv til den påfyldte type bønner. Man vil også ofte selv kunne indstille, hvor fint kaffebønnerne skal males.

Individuel profil: Man kan indstille forskellige individuelle profiler, således at man med et enkelt tryk kan få den kaffe-type, man ønsker. Denne funktion er specielt smart i familier med flere brugere.

Indikator for tomme beholdere: Man får advarsler, når bønnebeholder og vandbeholder er ved at være tomme. Det er især vigtigt med en advarsel ved en tom vandbeholder, da det kan ødelægge maskinen at forsøge at lave kaffe på en tom tank.

Automatisk rengøringssystem: Siemens espressomaskiner er udstyret med forskellige rengøringssystemer. Alle maskinerne har en funktion, der gør sig selv ren efter hver brygget kop, og de fleste maskiner har også et rengøringssystem til mælkeskummeren, som selv klarer at rense gammel mælk ud.


Fuld- eller semiautomatisk – hvilken model skal jeg vælge?

Baseret på viden fra den danske kaffeside Rigtigkaffe.dk guider vi her til at kunne forstå forskellene på de forskellige typer af espressomaskiner. Man vil typisk støde på ord som automatisk, fuldautomatisk eller semi-automatisk, når man er på udkig efter en espressomaskine, men hvad betyder det egentlig? Når du ved, hvad de betyder, får du også en bedre ide om, hvilken type du bør investere i.

Semi-automatisk espressomaskine

semiautomatisk espressomaskineEn semi-automatisk espressomaskine er den type model, der giver en del manuelt arbejde. Nogle kalder endda en semi-automatisk espressomaskine for en manuel espressomaskine. Denne type model er fordelagtig for den type forbruger, der ikke kun vil have en kop god kaffe, men som også gerne vil føle sig som en rigtig barista og få en oplevelse ud af at brygge kaffen.

Dette kan lyde en smule besværligt, men det kan også give en virkelig smagfuld og tilpasset kaffe med optimal crema eller aroma. Disse modeller har ikke en indbygget kaffekværn, og derfor skal man selv male kaffebønnerne og derefter hælde dem i filteret. Her skal man stampe kaffen med en ”tamper”, og når det er gjort, kan man tilsætte filteret til maskinen og tænde for vandet – herefter løber espressoen ned i koppen.

Tamper-processen er meget vigtig for det færdige resultat, for det er her, at man sikrer, at vandet får den rette gennemløbningstid igennem kaffen. En for kort gennemløbningstid giver en tynd kaffe, og en for lang gennemløbningstid giver en bitter kaffe (læs længere nede i artiklen for viden om, hvordan man brygger den bedste espresso manuelt).

En semi-automatisk espressomaskine vil også have en mælke-steamer, som anvendes, hvis man ønsker en kaffe/mælkedrik.

Man bør være opmærksom på, at det kræver en del ekstraudstyr, hvis brygningen på en semi-automatisk espressomaskine skal blive rigtig god – her er blandt andet tale om en espressokværn og en tamper.

Automatisk espressomaskine

En automatisk espressomaskine er det fordelagtige valg til den forbruger, som ønsker at brygge kaffe uden at stå for så meget af besværet selv. En automatisk espressomaskine kan brygge kaffe og espresso.

automatisk espressomaskineEn automatisk espressomaskine kombinerer en semi-automatisk espressomaskine med en kaffekværn, således at her er tale om en maskine, der kan kværne kaffebønnerne for forbrugeren. Disse modeller er udstyret med et display, hvor der blot skal trykkes på en enkelt knap, og så kan man brygge 1 eller 2 kopper espresso afhængig af model.

Maskinen starter med at male de kaffebønner, som den skal bruge til at brygge den ønskede kaffe, som så sendes ned i bryggeenheden. Her undergår kaffen en automatisk tampnings-proces, hvor vandet løber igennem kaffen, og herefter kommer espressoen ud.

Man kan således selv vælge, hvor stærk man ønsker sin kaffe, idet maskinen så bare bruger mere kaffe til at skabe hver kop.

En automatisk espressomaskine vil også have en mælke-steamer, som anvendes, hvis man ønsker en kaffe/mælkedrik. Denne proces sker via en stålkande og damp – ligesom på den semi-automatiske espressomaskine.

En automatisk espressomaskine vil for de fleste modellers vedkommende have et automatisk rengøringsprogram. Man skal blot sætte det i gang, og så klarer maskinen selv rengøringen.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine vil være et godt valg, hvis man stort set ikke ønsker at skulle foretage sig ret meget manuelt arbejde, når man skal have sin kaffe.

fuldautomatisk espressomaskineEn fuldautomatisk espressomaskine fungerer bryggemæssigt ligesom den automatiske espressomaskine og har derfor også en indbygget kaffekværn. Den store forskel på de to typer ligger dog i, at den fuldautomatiske espressomaskine har et helt og automatisk mælkesystem, hvorved man ved et enkelt tryk kan få kaffe/mælkedrikke som cappuccino eller latte macchiato.

Ofte vil disse modeller have en slange til mælk, som placeres i en mælkekarton eller -beholder. Herved sørger modellen selv for at varme den optimale mængde af mælk op, hvorved den skummes og sendes ud i koppen sammen med kaffen. Nogle modeller kommer med en hel mælkekaraffel også.

Eftersom en fuldautomatisk espressomaskine har det automatiske mælkesystem, vil der være rigtig mange muligheder for kaffedrikke med mælk, hvorimod en normal automatisk espressomaskine ofte kun vil have kaffe og espresso. Denne type maskine har derfor også flere valgmuligheder og indstillinger end andre typer af espressomaskiner.

En fuldautomatisk espressomaskine har ofte en automatisk rengøringsfunktion, og denne type af model vil ofte også kunne oplyse om, hvornår det er tid til rengøring, påfyldning, filterskift med mere.

Hvad skal jeg overveje, når jeg skal købe en espressomaskine?

Hvis man overvejer at investere i en Siemens espressomaskine, eller et maskine fra et hvilket som helst andet mærke, er der nogle faktorer som man lige bør overveje, inden man foretager sit køb – for jo mere en maskine kan, des mere koster den også. Baseret på Forbrugsguidens generelle artikel om espressomaskiner, er følgende parametre vigtige:

Størrelse – overvej hvor meget plads du har til rådighed på køkkenbordet. De fuldautomatiske modeller er ofte meget pladskrævende, og læg mærke til at jo flere ting modellerne kan, des mere fylder de også.

Funktioner – der er forskel på, hvor meget modellerne kan – og om de er semi-automatiske eller fuldautomatiske (se ovenfor for flere detaljer). Overvej om du har brug for en model, som både har et intelligent bryggesystem med individuelle profiler og one touch-funktion.

Tid – der er forskel på, hvor lang tid bryggeprocessen tager på hver enkelt maskine. Ønsker man en hurtig kop morgenkaffe, kan flere minutters forskel føles som meget.

Kaffekværn – nogle modeller kommer med integreret kaffekværn og nogle uden. Malingen af kaffebønnerne er meget vigtig for den endelige kvalitet af espresso, så hvis man køber en model uden kaffekværn, kan man også investere i en ekstern model.


Hvad er forskellen på kaffe og espresso?

Hvad er forskellen på kaffe og espresso?Kaffe er et ord, som de fleste bruger lidt i flæng, og mange bruger ordet kaffe som en fællesbetegnelse for alle typer af kaffedrikke. I virkeligheden findes der en stor forskel på ”almindelig” filterkaffe og espresso.

Ristning og sort

***Ristningsprocessen spiller en vigtig rolle for forskellen mellem espressokaffe og filterkaffe. Sammenlignet med kaffebønner til filterkaffe er espressobønnerne mørkere ristet end kaffebønnerne til filterkaffe. De bønner, der anvendes til de to varianter, er også forskellige, idet espressobønnerne ofte stammer fra Arabica-arten. Robusta-sorten, som hyppigere anvendes til andre kaffesorter, er et alternativ til Arabica-sorten. Sammenlignet med Robusta smager Arabica ofte mere duftende.***

Forskellige typer af bønner

kaffe-helbredetØristeriet.dk forklarer desuden, at espresso er ristet mørkere på grund af, at bryggemetoden i espressomaskinen er anderledes, da her brygges under tryk. Øristeriet.dk forklarer også, at bønnerne i en espresso-blanding ikke kun kommer fra en enkelt type bønner. Faktisk vil der ofte bruges op til 6 forskellige bønnetyper, hvilket fremmer en velbalanceret helhed i smagen.

En af de vigtigste opgaver, som kafferisteren har, er at finde netop de bønnetyper, som komplementerer hinanden. Nogle bønnetyper har en frugtagtig aroma med en høj grad af syrlighed, andre har en kraftig sødme, og nogle har en mere traditionel kaffesmag.

Der er endnu en forskel på espresso og almindelig kaffe, som tager udspring i bønnetyperne. For hvor espressoen som nævnt kommer fra flere typer af bønner, så kommer den almindelige kaffe ofte enten fra et bestemt land eller farm. Nogle typer af almindelig kaffe kommer endda fra samme mark.


Guide til at lave den bedste espresso manuelt

espresso opbygningMan kan opleve utrolig stor forskel på espresso. Norske Friele.no forklarer her, hvordan man bedst laver denne lille kop kaffe manuelt, der både får en intens aroma og crema på toppen:

Trin 1 – Ved espressobrygning er der meget kort tid, hvor bønner og vand er i kontakt med hinanden – start derfor med at male bønnerne fint for at de kan nå at afgive nok smag på den korte tid.

Trin 2 – Pres kaffen sammen med en ”tamper”, så den bliver kompakt

Trin 3 – Når man skal lave espresso, er det ideelle tryk på 9 bar, og vandet bør være 92-96 grader varmt. Bønnernes kontakt med vandet skal være på omkring 25 sekunder. For kort tid vil resultere i en tynd top espresso, hvor for lang tid vil resultere i en bitter kop espresso.

Trin 4 – De fleste kender espressoen med et gyldent lag skum på toppen. Dette kaldes crema og dannes, hvis espressoen er lavet korrekt. En korrekt crema vil være kompakt og have en højde på 3-4 millimeter.


Viden om koffein

koffeinDe fleste kender kaffen som drikken, der giver et opvågnings-boost på en træt morgen eller sørger for, at man kan arbejde et par timer mere en sen aften. Det er på grund af koffeinen, at dette sker, men hvad er det egentlig, koffein gør? Dr.dk forklarer dette herunder.

Koffein minder om amfetamin

Selvfølgelig kan det virke voldsomt at sammenligne koffein med amfetamin, men faktisk har de to stoffer samme påvirkning på kroppen – de stimulerer og giver en opkvikkende virkning. Det er derfor, at mange mennesker ikke kan undvære morgenkaffen, som får dem til at vågne op. Der er dog også negative påvirkninger af kroppen ved indtagelse af koffein såsom forhøjet blodtryk og øget søvnløshed – det er derfor, at det anbefales ikke at drikke kaffe for sent om aftenen.

Kaffe er en af hovedkilderne til koffein, men man kan også drikke energidrikke som for eksempel Red Bull.

Sådan virker koffeinen i kroppen

Når man drikker for eksempel kaffe, så absorberes koffeinen ind i blodbanerne og derefter fordeles det ud til hele kroppen. Der går omkring en halv time efter indtagelse af koffein, til man mærker den største effekt, og efter 3-7 timer halveres mængden.

Man kan ikke indtage for meget koffein

morgenkaffeDer går rædselshistorier om, at for meget kaffe kan være farligt. Eksperter forklarer, at man ikke behøver at frygte en ”overdosis”, selv hvis man drikker mange kopper kaffe om dagen. Der er ifølge flere undersøgelser endda belæg for, at det kan være decideret gavnligt at drikke kaffe, hvis man har et forbrug på et par kopper om dagen.

Som voksen vil koffein ikke kunne skabe giftige effekter i kroppen, så længe koffeinmængden er under 400 milligram om dagen. For at kaffeindtagelse kan få en dødelig udgang, så vurderer eksperterne, at man skal drikke omkring 80-100 kopper om dagen, og disse kopper skal i så fald indtages lige efter hinanden.

Sundhedsstyrelsen har dog andre retningslinjer og anbefalinger, hvis man er barn eller gravid – se mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.


Kaffens oprindelse

kaffeplantageFor mange af os er kaffen en vigtig del af dagligdagen. Kaffe er noget, vi drikker om morgenen derhjemme, på arbejdet samt på en café med vennerne. Men hvor kommer kaffe fra?

Begyndelsen

Nogle af de mest troværdige kilder, hvor kaffe først bliver nævnt, kommer fra Sufi-klostre i Yemen i det 15. århundrede. Der er flere versioner af, hvordan historien om kaffe startede. En af disse fortæller, at de handlende fra Yemen kom til Istanbul, hvor de lavede en kaffebar, hvor en anden version fortæller, at den osmanniske guvernør i Yemen opdagede kaffe i en lokal kaffebar, hvorefter han sendte kaffen til sultanen, der elskede det.

Der er ingen af disse historier, der er bekræftet. Men man er dog sikker på, at kaffe spredte sig omkring den arabiske halvø samt i det nordøstlige Afrika i midten af 1550’erne.

Derudover siger historien, at kaffebarer blev et samlingssted i lande såsom Syrien, Egypten samt Etiopien. Her var kaffe så centralt for det osmanniske liv, at hvis en kone ikke kunne brygge en god kop kaffe, var det en god nok grund til, at manden ville have en skilsmisse.

Kaffen kom til Europa

Det siges, at kaffen kom til Europa via de tyrkiske slaver fra Malta. Kaffen fandt vej til Venedig, hvor det hurtigt blev populært. Paven Clement VIII smagte selv kaffe, hvor han hurtigt godkendte det, da han mente, at det var en gave fra oven. I midten af 1600-tallet var der kaffebarer overalt i Italien. I løbet af de næste 30 år spredte kaffe sig også til resten af Europa. I slutningen af 1600-tallet siges det, at London allerede havde mere end 300 kaffebarer.

Kaffe blev nu kendt i hele verdenen

kaffen bliver kendt

Hele kaffens historie, selv med sin hurtige vækst i løbet af blot et par hundrede år, var blot lige ved at starte. Nu da det var i hænderne på verdens snart koloniserede nationer, blev det kun endnu mere populært.Hollænderne elskede at drikke kaffe, men så det som en stor forretningsmulighed hurtigere end resten af ​​Europa, hvorfor de hurtigt udnyttede dette.

Andre lande var hurtige til at følge med. En fransk officer medbragte derfor kaffefrø til den caribiske ø Martinique, Haiti og Mexico i 1720. På grund af slavearbejde blev den dyrkede kaffe enormt rentabel, hvilket gjorde det muligt at sprede den til andre områder i Amerika.

Ved 1800’erne voksede kaffens popularitet i både Jamaica, Sydøstasien og på mange Stillehavsøer. Det var nu blevet til en stor forretning.

Brasilien blev verdens førende kaffeproducent i 1800’erne, hvor landet på et tidspunkt producerede 80 % af verdens bønner. Vietnam blev verdens næststørste producent efterfulgt af Colombia og Venezuela.I 1850 drak man kaffe i hele verdenen.

Kaffen i dag 

I dag er kaffe en af de største handelsvarer i verden, da det nu stort set er en del af alles liv på den ene eller anden måde rundt i hele verdenen.

Ønsker du at læse mere om kaffens oprindelse, kan du klikke ind her på denne artikel fra JavaPresse.com.


Om Siemens

siemens logo

Siemens er en tysk virksomhed, som blev grundlagt i 1847 af de to samarbejdspartnere Werner von Siemens og Johann Georg Halske. Von Siemens var elektroingeniør, mens Halske var urmager. I dag kendes Siemens fra forskellige elektriske forbrugerprodukter fra vaskemaskiner til fjernsyn, men virksomhedens første succes lå i opfindelsen af visertelegrafen.

Efter denne succes blev Siemens’ fokus lagt på elektronikken og udviklingen i elektronikken, og virksomheden begyndte produktion af produkter til blandt andet tog, sporvogne, elevatorer og telefoner.

Werner von Siemens opfattes som hovedkraften bag virksomheden, og da han døde i 1892, efterlod han sig en stor og succesrig virksomhed. Siemens havde nu fået datterselskaber rundt omkring i Europa, og der arbejdede knap 5000 personer for Siemens. I dag er tallet vokset til omkring 350.000 medarbejdere på verdensplan.

Siemens har for alvor slået sit navn fast inden for forbrugerprodukter og er nu et kendt ansigt på markedet. Mens forbrugerne mest kender Siemens som producenten bag elektriske produkter som fjernsyn, køleskabe og vaskemaskiner, så arbejder virksomheden også med en lang række opgaver inden for industri, hvor de producerer komponenter til energi, trafik, bygningsbranchen og hospitaler.

Siemens har også et stort fokus på hele tiden at være innovative og være i forreste række, hvad angår den teknologiske udvikling. Derfor har Siemens egne udviklingscentre, hvor nye opfindelser og patenter finder sted hvert år.

Siemens opererer ud fra 3 kerneværdier, som udgør forretningsgrundlaget – ansvarlighed, excellence og innovation. Virksomheden har en målsætning omkring grøn teknologi og bæredygtighed, og Siemens arbejder på at kunne gøre hverdagen mere miljøvenlig via grøn innovation. I øjeblikket kommer knap 50 procent af Siemens globale omsætning fra miljøvenlige løsninger.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Melitta Caffeo Passione

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione espressomaskine

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har gennemført omfattende tests blandt espressomaskiner, og i testene er modellen Melitta Caffeo Passione blevet inkluderet. Ekspertpaneler mener, at Melitta Caffeo Passione er en rigtig god espressomaskine, som yder rigtig godt – og derfor er den blevet kåret som topscorer.

Mindre fuldautomatisk model

Melitta Caffeo Passione er måske ikke så stor og omfattende som mange andre espressomaskiner på markedet, men den er pladsbesparende og kompakt – perfekt til det lille køkken. Melitta Caffeo Passione har en mindre, aftagelig vandtank med en kapacitet på 1,2 liter vand og en mindre bønnebeholder med en kapacitet på 125 gram.

Herudover er her også tale om en model, der ikke er så dyr som mange af konkurrenterne. Der er dog ikke slækket på kvaliteten eller systemerne, for Melitta Caffeo Passione er stadig en fuldautomatisk espressomaskine, som selv står for de fleste opgaver – modellen har også mælkeskummer og kan kværne kaffebønnerne.

Alsidig model med aroma-system

Melitta Caffeo Passione er skabt til den forbruger, der både ønsker mørk kaffe og kaffe med mælk. For at opretholde en god og intens smag er modellen udstyret med Melitta Best Aroma System, som sørger for, at bønnerne i bønnebeholderen er beskyttede således, at de ikke mister smag. Eftersom modellen har en bønne-til-kop funktion, så bliver kun de bønner, som netop skal bruges til den valgte kop, kværnet, og resten efterlades forseglet.

OneTouch-funktion med valg mellem mange specialiteter

Melitta Caffeo Passione er en fuldautomatisk espressomaskine og har derfor en inkluderet mælkeskummer. Det sikrer, at man både kan få sort espresso men også kaffetyper med mælk.  Der findes mange muligheder for typer af kaffe, heriblandt espresso, latte macchiato, cafe creme, cappuccino, ristretto og lungo. Man vælger blot den foretrukne variant via en enkel knap med One Touch-funktion på TFT-farvedisplayet, hvor man også kan vælge imellem forskellige forudindstillede kaffespecialiteter. Der findes også 3 indstillinger for kopstørrelse – lille, medium og stor.

På Melitta Caffeo Passione har der også været fokus på en let rengøring, og derfor er modellen udstyret med en automatisk rensefunktion samt en automatisk afkalkningsfunktion. Melitta Caffeo Passione har også en tilhørende app, som man kan downloade, der bidrager med tips og tricks.

Fordele

 • Har fem indstillingsmuligheder for styrken på kaffen
 • Har automatisk rengøring og afkalkning
 • Mulighed for at programmere forudindstillede kaffetyper
Ulemper

 • Klodset design
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Passione:
☕️
Mindre og kompakt espressomaskine – perfekt til små køkkener
☕️ Fuldautomatisk model med kværn og mælkeskummer
☕️ Melitta Best Aroma System sikrer de bedste opbevaringsforhold for bønnerne
☕️ Mange muligheder for kaffedrikke
☕️ Tilhørende app

Du kan her se en præsentationsvideo af Melitta Caffeo Passione, produceret af Melitta: 


Siemens CT836LEB6

4,1 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Siemens Home

Siemens CT836LEB6

 

 

Hvis du elsker kaffe, vil du måske også kunne byde dig selv og gæster på den bedste og hurtigste kop. Siemens CT836LEB6 er en indbygget kaffemaskine, der både kan lave forskellige kaffedrikke, men også espresso når du trænger til et ekstra shot koffein.

Integreret kaffemaskine med god forbruger-feedback

Med Siemens CT836LEB6 kan du nemt integrere din kaffe- og espressomaskine i køkkenet for et stilet og ensartet udtryk. Siemens CT836LEB6 skal bygges ind i et skab, så du sparer plads til kaffemaskinen på køkkenbordet og kan sætte den i en behagelig arbejdshøjde.

Det kræver dog også, at du har et skab, hvor kaffemaskinen med sine mål D39 x B59 x H46 cm passer ind.

Hos forbrugerne på Siemens Home får Siemens CT836LEB6 god feedback. Den scorer en samlet bedømmelse på 4,1 ud af 5 stjerner, og den vinder særligt på smagen af den sorte kaffe. Kaffemaskinen er et godt valg, hvis du er villig til at betale lidt ekstra. Hvis du spørger forbrugerne, får modellen positiv feedback for at kunne indbygges helt i køkkenet.

8 forprogrammerede drikke og 8 favoritter

Kaffemaskinen kan allerede lave 8 forskellige forprogrammerede drikke. Har du dine egne personlige favoritter, eller får du ofte den samme gæst med særlige præferencer på besøg, kan du selv indkode flere kaffedrikke.

I alt har du mulighed for at indkode 8 personlige favoritter, der vil være klar i løbet af få sekunder med et tryk på knapperne. Maskinen kan lave 2 kopper ad gangen, så den er oplagt både til hverdagen, og når der kommer ekstra gæster på besøg.

Siemens CT836LEB6 har et lille, men praktisk touch-display øverst, hvor du kan styre dig gennem de forskellige drikkevarer. Du kan også forbinde din Siemens CT836LEB6 med Home Connect og styre den direkte fra din smart-enhed.

Siemens CT836LEB6 vs. markedet

Det særlige ved Siemens CT836LEB6 er, at den skal indbygges i dit køkken. Kaffemaskinen ligger i den høje ende rent prismæssigt, men du får også et high-end produkt fra en anerkendt og verdenskendt producent.

Modellen har klare fordele: Den brygger 2 kopper på én gang, den skal integreres og du har mange forskellige muligheder, når det kommer til kaffedrikke. Med touch-skærm og Home Connect-app’en er du helt med i forhold til det sidste nye indenfor teknologi i kaffemaskiner.

Udvalgte fordele ved Siemens CT836LEB6

 • Laver god kaffe
 • Nem at rengøre
 • Pladsbesparende
 • Med Home Connect
Udvalgte ulemper ved Siemens CT836LEB6

 • Højere prisleje
 • Relativt lille touch-skærm

Siemens CT636LES1 Indbygningsespressomaskine

✅ Favorit blandt brugerne

Siemens CT636LES1

 

.
Siemens CT636LES1 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en brugerfavorit. Forbrugerne er nemlig så vilde med denne indbygningsespressomaskine, at de har givet den mange gode anmeldelser hos diverse forhandlere.

Forbrugerne skriver, at Siemens CT636LES1 er en ’god maskine, der laver fantastisk kaffe’, samt at den er brugervenlig og nem at rengøre. Der bliver ikke nævnt mange ulemper ved modellen. Dog nævner en af brugerne, at der var et par startvanskeligheder med maskinen, da man lige skal lære den at kende.

Siemens CT636LES1 skal installeres i et køkkenskab, hvor man har mulighed for at lave en helt almindelig kop kaffe samt andre former for kaffe-drikke. Der er derfor rig mulighed for at lave lige præcis den drik, som man bedst kan lide.

Fuldautomatisk espressomaskine med mælkeskummer 

Med Siemens CT636LES1 får man en fuldautomatisk espressomaskine, hvilket betyder, at maskinen laver alt arbejdet for en.

Maskinen kommer med en vandbeholder med en kapacitet på 2,4 liter, og man har mulighed for at putte op til 500 gram kaffebønner i beholderen på samme tid. Man kan også gøre brug af den individuelle tilpasning af koppens størrelse, da IndividualCup-volumen kommer med tre forudindstillede kopstørrelser: lille, mellem og stor. Disse kopstørrelser kan yderligere tilpasses i endnu fem trin til den ønskede mængde.

Derudover kommer Siemens CT636LES1 med en mælkeskummer, hvorfor man har mulighed for at få mælkeskum i sine forskellige drikke. Udover en mælkeskummer er espressomaskinen yderligere forsynet med funktionen AutoMilk-Clean. Denne funktion sørger for at rense mælkesystemet pr. automatik efter brug.

Forbrugerne: Nydelig og effektiv espressomaskine med mange funktioner 

Siemens CT636LES1 er en populær indbygningskaffemaskine blandt forbrugerne, der beskriver modellen som værende ’nydelig’, ’fantastisk’ og ’effektiv’. En bruger skriver blandt andet, at ’produktet ikke har skuffet, da det overgår alle forventninger’.

En anden bruger forklarer, at man har mulighed for at lave lige præcis den type kaffe, man ønsker, samt at den kommer med en selvrensende funktion, så ’den daglige vedligeholdelse kan klares nemt og hurtigt’.

Derudover forklarer flere forbrugere, at Siemens CT636LES1 er udstyret med et hav af funktioner. En bruger skriver eksempelvis, at ’den har alle de funktioner og muligheder, man kan drømme om’. En af brugerne er især vilde med funktionen AromaDouble-Shot, der sikrer en ’fantastisk aroma’ med dens to male- og bryggeprocesser. Disse processer sørger nemlig for, at man undgår en bitter eftersmag, da der frigives færre bitre stoffer.

Sidst men ikke mindst mener forbrugerne, at det bedste ved maskinen er, at den laver ’en fremragende kop kaffe’. Dog nævner en bruger, at ’en højere temperatur på mælkeskummet ville have været en fordel’, men at produktet alt i alt er tilfredsstillende.

Simpel i brug

Siemens CT636LES1 har en praktisk OneTouch-funktion, der gør, at man har mulighed for at brygge sin kaffe med blot et enkelt tryk. Man kan frit vælge imellem alt lige fra espresso til sort kaffe, cappuccino samt meget mere. Der er yderligere mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid med OneTouch DoubleCup.

Espressomaskinen kommer også med en intelligent kaffekværn, der automatisk tilpasser malevarigheden efter bønnesorten. På den måde får man altid den kaffestyrke, man ønsker. Her kan man også justere malingsgraden afhængig af den type kaffe, man vil lave.

Som forbrugerne nævner er Siemens CT636LES1 en espressomaskine, der ikke kræver en manuel rengøring. Den er nemlig forsynet med et afkalkningsprogram samt et rengøringsprogram, der renser alle maskinens ledninger efter hver brygning. Forbrugerne har stort set kun rosende ord om denne model, da den tilmed er udstyret med et innovativt varmesystem, der sikrer en konstant bryggetemperatur.

Fordele

 • Lav god kvalitetsespresso
 • Nem at bruge
 • Har et elegant design
 • Smart display
 • Støjsvag
 • Har en intuitiv brugeroverflade
Ulemper

 • Kræver ekstra plads

Udvalgte fordele ved Siemens CT636LES1 Indbygningsespressomaskine:
☕️ Fuldautomatisk maskine med kværn og mælkeskummer
☕️ Mange muligheder i forhold til valg af kaffe-drikke
☕️ Rengørings- og afkalkningsprogram
☕️ Med OneTouch-funktion
☕️ Med funktionen AromaDouble-Shot


Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den tyske kaffeside Coffeeness.de
✅ Anbefalet af den tyske avis Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300

.
De to tyske testpaneler fra henholdsvis kaffesiden Coffeeness.de og avisen Frankfurter Allgemeine har testet og vurderet modellen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW. Begge kilder er begejstrede for modellen, som de anser for værende en rigtig god espressomaskine, som både kan lave fyldig espresso samt selv kværne bønnerne og skumme mælken til kaffedrikke med mælk.

Fuldautomatisk model

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW er designet til den forbruger, som ønsker en espressomaskine, som både kan klare det meste af arbejdet selv og en model, som er lidt udover det sædvanlige.

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW er nemlig en fuldautomatisk espressomaskine, som ifølge eksperterne skiller sig ud på flere punkter. For det første er modellen lille og kompakt og kan derfor passe ind i også mindre køkkener, og for det andet brygger modellen rigtig god kaffe. Eftersom her er tale om en fuldautomatisk espressomaskine, har Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW også indbygget mælkeskummer, og eksperterne forklarer, at det er her, at modellen virkelig brillerer.

Godt mælkeskum

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW har et mælkesystem, som ikke kræver en mælkebeholder, og eksperterne forklarer hertil, at modellen leverer usædvanligt godt mælkeskum. Hertil kommer, at Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW gør det let for forbrugeren at få sin kaffe, og takket være det innovative varmesystem kaldet SensoFlow, så foregår opvarmningen meget hurtigt og minimerer dermed ventetiden på kaffen.

Eksperterne kommenterer også på brugervenligheden og kalder Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW en enkel og let-betjenelig espressomaskine. Modellen har en aftagelig vandtank med en kapacitet på 1,4 liter og en bønnebeholder, der kan indeholde 250 gram bønner.  Eksperterne kommenterer dog her, at de synes, at vandtanken er lige lille nok.

Simpel i brug

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW har en smart OneTouch-funktion, som gør, at man kan brygge sin valgte kaffe med blot et enkelt tryk (OneTouch), og man kan frit vælge imellem blandt andet espresso, sort kaffe, cappuccino og latte macchiato. Som nævnt har Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW også en integreret, keramisk kaffekværn, som sørger for at trække så meget aroma som muligt ud af bønnerne. Her kan man også justere malingsgraden efter hvilken type kaffe, man ønsker.

Som nævnt er Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW en espressomaskine, som ikke kræver meget manuelt arbejde, og derfor har modellen også et automatisk rengøringsprogram, som selv klarer rengøringen. Modellen har herudover også et afkalkningsprogram samt en AutoSluk-funktion. Eksperterne har stort set kun rosende ord til overs for modellen, men gør dog opmærksom på, at denne model ikke hører til blandt de mest lydløse.

Udvalgte fordele ved Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW):
☕️
Fuldautomatisk espressomaskine
☕️ Hurtig opvarmning med SensoFlow
☕️ Let at betjene med OneTouch
☕️ Inklusiv mælkeskummer og kaffekværn
☕️ Automatisk rengørings- og afkalkningsprogram

Du kan her se en præsentation af Siemens maskinen her. Videoen er udarbejdet af forhandleren Wupti.com:


FAQ

Hvilken Siemens espressomaskine er den bedste?
Den bedste espressomaskine, som Siemens har lavet hidtil, er modellen Siemens EQ.9 Plus Connect 500. Espressomaskinen har fået nogle fantastiske anmeldelser af en række eksperter, som blandt andet beskriver den som en pålidelig maskine. En af de store fordele ved maskinen er, at du kan tilpasse kaffen efter behov.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en espressomaskine?
Espressomaskiner fås i mange forskellige prisklasser, hvormed du bør gå efter en maskine, som passer til dit budget og dine behov. Ofte stiger prisen på espressomaskiner alt efter, hvor mange avancerede egenskaber de har, hvormed du ikke bør købe en maskine, som er for avanceret til dine behov.
Hvor lang tid holder en espressomaskine?
Hvis du køber en espressomaskine, som er lavet i en god kvalitet, så kan du forvente, at din espressomaskine kan holde i 20+ år, førend det bliver tid til at skifte den ud. Dog varierer levetiden af maskinen alt efter, hvordan du bruger og vedligeholder den.
Er det pengene værd at købe espresso?
Selvom det kan være relativt dyrt at købe espressokaffe og en espressomaskine til ens hjem, så kan det sagtens være pengene værd, hvis du værdsætter en god kop espresso. Investeringen kan specielt være en god ide, hvis du alligevel ofte køber færdiglavet espressokaffe på cafeer og kaffebarer.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Cnet.com

Cnet.com er et amerikanske teknikmagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.com testet espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Coffeenation.co

Coffeenation.co er en schweizisk webside, der bl.a. tester kaffemaskiner og kaffeprodukter. Her har Coffeenation foretaget en test af espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC).

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Coffeeness.de

Coffeeness.de er en tysk webside, der beskæftiger sig med kaffe. Siden kalder sig selv en kaffe-blog og skriver om alle aspekter af kaffe, herunder også espressomaskiner og kaffemaskiner. Her har Coffeeness.de testet modellen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. 

Coffeeness.de har ligeledes testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk test-webside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Frankfurter Allgemeine

Frankfurter Allgemeine Zeitung er en tysk avis, som i daglig tale blot kalds FAZ. Frankfurter Allgemeine er en af de tunge aviser i Tyskland og har også et meget stort oplag uden for Tyskland. Avisen beskæftiger sig både med nyheder, sport og erhverv og har også plads til forbrugerstof. Her har Frankfurter Allgemeine testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Gastromand.dk

Gastromand.dk er et dansk mandemagasin med fokus på alt inden for gastronomiens verden set med mænds øjne. Det indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej med mere. Gastromand.dk har her testet espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC). Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Klikk.no

Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertest, og det inkluderer produkter til både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no testet espressomaskinen Siemens EQ. 6 Te607203rw i en test blandt 5 modeller. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Råd & Rön 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet 31 forskellige espressomaskiner

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Stiftung Warentest / Test.de 

Stiftung Warentest er et testmagasin fra Tyskland, som foretager tests af forskellige forbrugerprodukter. Stiftung Warentest har også en online-del i form af siden Test.de. I denne omgang har Stiftung Warentest testet 56 espressomaskiner inklusiv Siemens EQ 8 TE803209RW. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Stuff.tv

Stuff.tv er et britisk mandemagasin med et tilhørende online-univers. Stuff.tv skriver blandt andet anmeldelser omkring elektroniske forbrugerprodukter, og her har Stuff.tv testet espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk’s vision er at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet 73 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Chip.de

Det tyske testmagasin Chip.de tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter inden for elektronikkens og teknologiens verden. I denne omgang har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne Siemens espressomaskine test er baseret på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrugere. Nogle espressomaskiner er ikke anmeldt af officielle ekspertkilder, hvorfor vi i stedet har gjort brug af brugeranmeldelser. Det giver os mulighed for at se, hvilke modeller der er forbrugernes favoritter, samt hvad de hæfter sig ved af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Idealo.de. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Siemens EQ.9 s300 TI923309RW hos Idealo.de her.

Siemens Home

Siemens har deres eget website Siemens Home, hvor du blandt andet kan finde deres produkter, læse mere om producenten og se anmeldelser fra forbrugerne. Hjemmesiden tilbyder købere, at de kan give et antal stjerner ud af 5 til hvert produkt.

Siemens CT836LEB6 får en samlet bedømmelse af forbrugerne på 4,1 ud af 5 mulige stjerner. Forbrugerne kan individuelt vurdere parametrene. Sort kaffe, design, smagen af kaffen og brugervenligheden. Særligt den sorte kaffe får god feedback med 4,9 ud af 5 mulige stjerner. Generelt ligger Siemens CT836LEB6 højt i alle kategorier og ender med en fin gennemsnitlig vurdering.

Anmeldelserne opdateres løbende

Du kan se anmeldelserne her


Andre relevante tests

Hvis du er kaffe interesseret, så findes der også en lang række andre artikler her på Forbrugsguiden, som kunne være interessante for dig.

Du kan læse vores generelle espressomaskine test, hvor vi samler de bedst bedømte espressomaskiner fra en lang række tests. I denne artikel finder du espressomaskiner fra mange forskellige producenter. I artiklen finder du også gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du køber en ny espressomaskine.

Forbrugsguiden har også udgivet en kaffemaskine test. I denne artikel ser vi nærmere på test af generelle kaffemaskiner. Som i alle andre artikler, tester Forbrugsguiden ikke selv produkterne, men samler derimod test resultater fra forskellige magasiner, aviser og tidsskrifter, så du nemt kan få et overblik over de bedste modeller på markedet. Artiklen indeholder naturligvis også prissammenligning af de forskellige kaffemaskiner, så du altid kan finde den billigste pris på nettet.

Hvis du specifikt går efter en kaffemaskine med kværn, så kan du ligeledes får et overblik over de bedste modeller på markedet. Vi har udarbejdet en hele artikel med fokus på netop kaffemaskiner med kværn, så du altid kan få kaffe fra frisk malet bønner.

Vælger du en kaffemaskine uden kværn, men er du stadig interesseret i at kværne dine bønner selv, så bør du læse vores kaffekværn artikel. I denne artikel har vi ligeledes samlet en testoversigt, over de kaffekværne der klarer sig bedst i test, i forskellige magasiner, aviser og tidsskrifter. I artiklen kan du ligeledes læse mere om bryggemetoder og formalingsgrader.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme