Fuldautomatisk kaffemaskine oversigt: Eksperternes favorit espressomaskiner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: februar 8, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Fuldautomatisk kaffemaskine oversigt: Eksperternes favorit espressomaskiner

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er udvalgt som bedst i test fuldautomatiske espressomaskine ifølge den svenske forbrugerorganisation råd & rön.

I artiklen finder du en oversigt over vores bud på de bedste fuldautomatiske espressomaskiner på markedet, baseret på en lang række eksterne testresultater. Vi vil guide dig til, hvilke faktorer, du bør overveje, når du skal købe en espressomaskine, samt hvilke forskellige typer espressomaskiner, der findes.

I vores oversigt er der tale om 8 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner, som alle er blevet vurderet i officielle tests fra forskellige ekspertkilder. Vi har inkluderet forskellige mærker for at gøre udvalget mere nuanceret. Det drejer sig om både DeLonghi, Philips, Melitta, Siemens og Sage.

Bemærk venligst, at vi ikke selv tester produkterne, men derimod samler resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over vores bud på de bedste produkter på markedet.

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af fuldautomatisk kaffemaskiner, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

17. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte fuldautomatisk kaffemaskiner

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber fuldautomatisk kaffemaskine

 • Vandtank og bønnekapacitet

  Når du skal vælge vand- og bønnekapacitet til en fuldautomatisk espressomaskine, er det vigtigt at tilpasse dit valg til dit specifikke kaffeforbrugsmønster og din livsstil. Hvis du kun drikker kaffe en gang i mellem eller bor i en mindre husholdninger bør en maskine med en vandbeholderkapacitet på 1 til 1,5 liter være tilstrækkelig til dine behov. Hvis du derimod jævnligt har gæster eller har en større husstand af kaffeentusiaster, kan en maskine med en større vandtankskapacitet på over 1,5 liter være smartere, da den ikke skal genopfyldes lige så ofte. På samme måde bør bønnebeholderens kapacitet svare til dit kaffeforbrug, hvor 200-250 gram kaffebønner bør være nok, hvis du kun sjælendt drikker kaffe, mens større beholdere passer til dig med et større kaffebehov.

 • Bar- og temperaturkontrol

  Kvaliteten og smagen af din kaffe afhænger i høj grad af to afgørende faktorer. Den første faktor er bar-trykket, som måler det damptryk, der passerer gennem kaffen. I modsætning til hvad mange tror, er mere tryk ikke nødvendigvis lig med bedre espresso. Det ideelle tryk til espressobrygning er 9 bar, som du ofte vil finde i kommercielle og avancerede hjemmemaskiner. Selvom nogle maskiner kan prale af hele 15 eller 20 bar, kan det være lidt misvisende, da de ikke bruges effektivt under ekstraktionsprocessen.

  Temperaturkontrol spiller også en afgørende rolle, når du skal brygge espresso. Vandets temperatur skal nemlig helst ligge mellem 90°C og 96°C, når det interagerer med kaffen. For at sikre en præcis temperaturstyring skal du gå efter en espressomaskine med en PID-regulator. En PID-regulator beregner nemlig løbende forskellen mellem den ønskede og den aktuelle temperatur og foretager præcise justeringer af varmeelementerne for at opretholde stabiliteten. Funktionen garanterer en konstant temperatur, der typisk holder sig inden for en grad eller to af den ønskede indstilling.

  Det er vigtigt at huske på, at for højt tryk og høj vandtemperatur kan føre til overekstraktion og en bitter smag, mens utilstrækkeligt tryk og lav vandtemperatur resulterer i underekstraktion og en svag, sur smag. Derfor er omhyggelig opmærksomhed på temperaturen afgørende for at lave den perfekte espresso.

 • Yderligere funktioner

  Selvom espressomaskiner typisk har et fælles sæt grundlæggende funktioner, tilbyder specifikke maskiner nogle ekstra funktioner, der øger bekvemmeligheden, kontrollen og alsidigheden i din kaffetilberedning, f.eks:

  • Automatisk rengøringsfunktion: Et automatisk rengøringssystem forenkler vedligeholdelsesprocessen. Det hjælper med at holde din maskine i topform med minimalt arbejde.
  • Hukommelsesindstillinger: Maskiner med hukommelsesindstillinger giver dig mulighed for at gemme dine foretrukne kaffeparametre, såsom kaffestyrke, temperatur og mælkeskumniveau. Funktionen sikrer, at du kan nyde din yndlingsbryg konsekvent uden manuelle justeringer hver gang.
  • Indbygget mælkeskummer: En indbygget mælkeskummer er vigtig, hvis du er glad for mælkebaserede kaffedrikke som latte og cappuccino. Kig derfor efter maskiner med opskumningsfunktioner af høj kvalitet for cremet og ensartet skum.
  • Forudindstillede kaffespecialiteter: Mange automatiske espressomaskiner leveres med forudindstillede kaffespecialiteter som espresso, americano eller macchiato. Forudindstillingerne forenkler bryggeprocessen og gør det nemt at tilberede en række forskellige drikke uden behov for manuelle justeringer.
  • Justerbar kaffestyrke: Muligheden for at tilpasse styrken af din kaffe er afgørende. Kig derfor efter maskiner med justerbare indstillinger for kaffestyrke, der passer til din foretrukne smag – uanset om det er en stærk espresso eller en mildere brygning.
  • Kontrol af kværnstørrelse: Hvis din maskine har en indbygget kværn, skal du sikre dig, at den har mulighed for at justere kværnstørrelsen. Det giver dig nemlig mulighed for at styre kaffepulverets grovhed eller finhed, hvilket påvirker kaffens smag og aroma.
  • Drikstørrelse, der kan tilpasses: Sørg for, at maskinen giver dig mulighed for at tilpasse størrelsen på dine drikkevarer, så de passer til forskellige kopstørrelser.
  • Energibesparende funktioner: Kig efter maskiner med energibesparende tilstande eller timere, der automatisk slukker for at spare energi, når de ikke er i brug.

  I sidste ende vil den bedste fuldautomatiske espressomaskine for dig afhænge af dine specifikke præferencer og behov. Prioritér funktioner, der passer til dine kaffevaner, og nyd bekvemmeligheden ved kaffe i cafékvalitet i dit eget hjem.

 • Pris

  Nogle modeller har en højere pris på grund af deres kendte mærke, robuste konstruktion og ekstra funktioner. De udmærker sig ofte ved at være mere brugervenlige og levere en mere lækker espresso, hvilket henvender sig til dig, der søger individuel tilpasning til specifikke smagspræferencer.

  Omvendt, hvis du er tilfreds med en simpel espressofremstilling uden behov for omfattende funktioner, kan en mere overkommelig model være tilstrækkelig til dig. Indgangsmaskiner kan typisk fås til omkring 1000 kr., mens professionelle espressomaskiner med mange funktioner kan koste over 15.000 kr.

  Det kan dog sagtens lade sig gøre at finde en espressomaskine af høj kvalitet med alle de nødvendige funktioner til en god kop kaffe i prisklassen omkring 3000 kr. Maskinerne vil ofte have indbyggede kaffekværne, mælkeskummere, rummelige vandtanke, automatiske slukningsmekanismer og holdbare konstruktioner, der skaber balance mellem pris og funktionalitet.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  For at få dybere indsigt i en espressomaskine, du overvejer at købe, kan det være en fordel at læse anmeldelser fra både eksperter og brugere. Eksperter leverer ofte værdifulde oplysninger, herunder modelsammenligninger, indviklede funktionsforklaringer og omfattende testresultater. På den anden side giver kundeanmeldelser praktisk indsigt i maskinens daglige anvendelighed og eventuelle udfordringer, de måtte være stødt på.

  I vores artikel har vi omhyggeligt indarbejdet en blanding af ekspert- og kundeanmeldelser med hovedvægt på modeller, der konsekvent får høj anerkendelse fra begge anmeldelsestyper. Den omfattende tilgang har til formål at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning og vælge den espressomaskine, der passer bedst til dine specifikke krav.

arrow-more

Aiviq Appliances AEM101-S - automatisk espressomaskine

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Aiviq Appliances AEM101-S:

Kaffepro.dk
På lager
5.999 kr. 6.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Simpelt design baseret på rene linjer og overflader
 • Stor 7” touch-skærm
 • Automatisk mælkeskummer-system

Forbrugsguidens vurdering

Aiviq Appliances AEM101-S er i vores øjne et godt bud på et mere prisvenligt valg af espressomaskine. Espressomaskinen har et lækkert design, mange funktioner og en høj byggekvalitet – altsammen noget du får til en skarp pris, når du vælger espressomaskinen fra Aiviq Appliances.

Derudover er vi imponerede over de unikke funktioner, som ikke er standard i modeller i prisklassen. Den eneste ulempe ved maskinen er, at kaffebønne-beholderen kun kan indeholde 160 gram bønner – men så skal den bare fyldes lidt oftere.

Fordele

 • God pris
 • Flere smarte funktioner
 • Justerbar og præcis konisk kværn
 • Høj byggekvalitet
 • Brygning kan programmeres og planlægges

Ulemper

 • Kaffebønne-beholderen kunne være større

Leder du efter en automatisk espressomaskine, som kan lave forskellige typer lækker kaffe, men som enhver kan finde ud af at betjene? Så kan den automatiske espressomaskine fra Aiviq Appliances være det perfekte valg for dig. Det simple design, de rene linjer og den lækre touchskærm afspejler maskinens brugervenlighed og gode kvalitet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Aiviq Appliances AEM101-S

Specifikationer

 • Effekt: 1250 W
 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Tryk: 19 bar
 • Dimensioner: 46,3 x 28,3 x 36,5 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Mange programmer og perfekt konsistens
Med espressomaskinen kan du blandt andet programmere og planlægge din kaffebrygning, så maskinen brygger præcist som du vil – når du vil.

Når du leder efter en ny espressomaskine, er det vigtigt, at du ser nærmere på kværnen i maskinen. Kaffebønnernes konsistens, efter de er blevet kværnet, har nemlig en stor effekt på kaffens smag og aroma.
Fordelen ved at vælge Aiviq Appliances AEM101-S er, at du kan justere den koniske kværn, hvilket betyder, at du kan få præcis den konsistens, du kan lide.

Konisk kværn for præcision
Det kan virke som en fordel, at en kværn har en høj hastighed, men sådan er det faktisk ikke. En højhastigheds-kværn vil derimod ofte være tegn på et billigt produkt. Problemet med en meget effektiv kværn er, at den bliver varm, hvilket kan brænde bønnerne og påvirke både smag og aroma.

Aiviq Appliances AEM101-S har en konisk kværn, som kan justeres. Ligegyldigt hvordan du indstiller den, kan du nyde godt af kværnens høje præcision, der sikrer, at du får en kaffe, der er præcist så intens, som du kan lide den.

Mere om Aiviq Appliances AEM101-S

Specifikationer

 • Effekt: 1250 W
 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Tryk: 19 bar
 • Dimensioner: 46,3 x 28,3 x 36,5 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Bedst i test fuldautomatiske espressomaskine ifølge den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens EQ.9 Plus Connect s500:

 • Individuelle smagsvarianter med baristaMode
 • Støjsvag drift med superSilent-system
 • Hukommelsesindstillinger for op til 10 brugere

Forbrugsguidens vurdering

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 fuldautomatiske espressomaskine er kåret som bedst i test ifølge den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Siemens EQ.9 Plus Connect s500 skiller sig ud med sine avancerede app-styringsfunktioner, der gør det let at styre din kaffemaskine via en hvilken som helst smart-enhed. Ved hjælp af HomeConnect-appen får du mulighed for at tilpasse din kaffebrygningsproces, indstille individuelle drikkepræferencer og modtage rettidige advarsler om vedligeholdelsesopgaver. Det giver din daglige kafferutine et ekstra lag af lethed og personalisering.

Ud over de teknologiske funktioner tilbyder maskinen one-touch-brygning, en mælkeskummer og generøs opbevaring af vand og kaffebønner, hvilket giver en omfattende og brugercentreret oplevelse. Selvom mælkesystemet kræver en smule vedligeholdelse, mener vi, at maskinens robuste kombination af avanceret app-funktionalitet og enestående kaffekvalitet gør den til en tiltalende mulighed for dig, der værdsætter moderne bekvemmelighed og alsidighed i din kaffeoplevelse.

Fordele

 • Meget lydsvag i brug
 • To male- og bryggeprocesser
 • Nem at bruge
 • Meget elegant design
 • TFT-skærm med interaktiv menu

Ulemper

 • Kan være svært at rengøre mælkesystemet
 • Prisen ligger i den høje ende

De fire ekspertkilder Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de har alle testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500. I alle anmeldelser får espressomaskinen rosende ord med på vejen, og eksperterne er i høj grad begejstrede for modellen.

De skriver blandt andet, at maskinen kommer med mange praktiske funktioner samtidig med, at den laver en virkelig velsmagende kop kaffe. Selvom eksperterne generelt er glade for Siemens EQ.9 Plus Connect s500, påpeger de også, at prisen er i den høje ende.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 2,3 L
 • Effekt: 1500 W
 • Vægt: 11,3 kg
 • indbygget mælkeskummer
 • Indbygget kaffekværn
 • Dimensioner: 31,6 x 39,2 x 47
 • Tryk: 19 bar

Mulighed for at brygge kaffe efter ens egne præferencer
Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 får du en fuldautomatisk espressomaskine, der via blot et tryk på en knap går i gang med at brygge din kaffe. Ønsker du at tilpasse kaffen efter dine individuelle præferencer, er der mulighed for at justere både kaffestyrken og bønnernes malingsgrad.

Derudover kan du brygge kaffevarianter både med og uden mælk takket være maskinens mælkeskummer. Modellen kan desuden lave op til to kopper kaffe på samme tid, så du hurtigt kan lave både en kop til dig selv, din partner eller en gæst. Den aftagelige vandbeholder har i alt en kapacitet på 2,3 liter vand, mens bønnebeholderen rummer op til 290 gram bønner.

Nem betjening
Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er nem at komme i gang med, da modellen betjenes via en app eller manuelt på selve maskinen.

Har du glemt at slukke for espressomaskinen, skal du heller ikke bekymre dig, da den automatisk slukker af sig selv efter et stykke tid. Det er derudover muligt at tilføje dine helt egne personlige kaffeindstillinger til menuen, så du hurtigt kan brygge dine favoritkaffevarianter. Rengøringen af Siemens EQ.9 Plus Connect s500 foregår også automatisk på grund af det fuldautomatiske rengørings- og afkalkningsprogram. Du skal derfor kun rense selve bryggeenheden og drypbakken.

Hvad siger eksperterne omSiemens EQ.9 Plus Connect s500?

Ifølge eksperterne er Siemens EQ.9 Plus Connect s500 ”en pålidelig kaffemaskine”, som bliver kaldt for både ”holdbar” og ”i høj kvalitet” af eksperterne fra Coffeeness.de. I deres anmeldelse poienterer de, at hvis espressomaskinen blot havde været nemmere at rengøre, ville det være den bedste model på markedet.

Det er eksperterne fra Coffeeness.de enige i og fremhæver derudover, at Siemens EQ.9 Plus Connect s500 laver en velsmagende kop kaffe, mens den på samme tid er forholdsvis lydsvag. Dog er prisen temmelig høj, hvilket man bør være opmærksom på, alt det fører til at den er bedste i test for fuldautomatiske espressomaskiner ifølge den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Mere om Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 2,3 L
 • Effekt: 1500 W
 • Vægt: 11,3 kg
 • indbygget mælkeskummer
 • Indbygget kaffekværn
 • Dimensioner: 31,6 x 39,2 x 47
 • Tryk: 19 bar

DeLonghi Ecam 21.117.B

Bedst til altid frisk kaffe

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Ecam 21.117.B:

 • Altid frisk aroma med specialfremstillet sparedæksel
 • Du kan tilpasse kaffen efter din smag
 • To kopper kaffe på en enkelt brygning

Forbrugsguidens vurdering

Baseret på grundige evalueringer fra pålidelige kilder skiller DeLonghi ECAM21.117 sig ud som en brugervenlig, fuldautomatisk espressomaskine, der udmærker sig ved at producere fyldig og aromatisk kaffe. Vi synes, at dens hurtige bryggefunktioner, som gør det muligt at lave 1-2 kopper på én gang, sammen med dens intuitive kontrolpanel og tilpasningsmuligheder for kaffeintensitet, temperatur og volumen, er overbevisende funktioner. Dens kompakte design og visuelt tiltalende farvevalg gør den endnu mere attraktiv. Selvom den har et plastikhus og kan generere lidt støj, opvejes de mindre ulemper stort set af dens konkurrencedygtige priser, som giver fremragende værdi for investeringen. Ekstra fordele som nem rengøring og et cappuccinosystem, der leverer cremet skum, øger maskinens bekvemmelighed.

Alt i alt mener vi, at DeLonghi ECAM21.117 rammer en god balance mellem funktionalitet, personlig tilpasning og omkostningseffektivitet, hvilket gør den til en attraktiv mulighed for kaffeentusiaster.

Fordele

 • To linjes display med ikoner
 • Opvarmer hurtigt kaffe og damp
 • Justerbar kaffedispenser
 • Justerbar temperatur
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Plastkasse
 • Larmer

Denne espressomaskine passer til dig, som ønsker en god og robust fuldautomatisk espressomaskine, som både er pæn og se på og har mange funktioner. DeLonghi Ecam 21.117.B vil også passe godt til dig, som ønsker en lidt billigere model.

DeLonghi Ecam 21.117.B er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön i en omfattende test af en lang række espressomaskiner. DeLonghi Ecam 21.117.B er blevet testet og vurderet ud fra forskellige parametre, og eftersom modellen klarer sig rigtig godt, så udnævner de svenske eksperter DeLonghi Ecam 21.117.B til testvinder. Nederst i artiklen kan du finde et direkte link til Råd & Röns hjemmeside, hvor du kan læse hele deres test. Bemærk dog at det koster penge at læse deres test.

Anmeldelse: Produktanalyse af DeLonghi Ecam 21.117.B

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1450 W
 • Vægt: 9 kg
 • Indbygget kaffekværn
 • Dimensioner: 43 x 23,8 x 35,1
 • indbygget mælkeskummer
 • Tryk: 15 bar

Justerbar, fuldautomatisk model
DeLonghi Ecam 21.117.B er en fuldautomatisk espressomaskine, hvilket betyder, at den klarer de fleste opgaver selv. Espressomaskinen har nemlig både en indbygget mælkeskummer samt en integreret kaffekværn, som sikrer, at du kan brygge mange typer kaffe på denne model.

Du kan derfor lave kaffedrikke med mælk, som for eksempel cappuccino, latte og macchiato, men du kan også nyde en kop mørk espresso. Her er tale om en fuldautomatiske espressomaskine, som giver forbrugeren mange muligheder, idet man selv kan bestemme, hvordan kaffen skal males i kværnen – her findes nemlig 13 justerbare indstillinger, plus man også selv kan vælge mellem 3 forskellige bryggetemperaturer.

Cappuccino mælke-system
Med de 13 justerbare indstillinger i kværnen kan man både få en mild eller stærk aroma, og man kan også vælge, hvor lang kaffen skal være. Man kan frit vælge imellem at anvende egne valgte bønner, men man kan også blot bruge færdigmalet kaffe.

DeLonghi Ecam 21.117.B har en større bønnebeholder på 250 gram og en vandtank på 1,8 liter. Denne fuldautomatiske espressomaskine fra DeLonghi kan også levere mælkeskum til kaffen via modellens cappuccino-system. Systemet kombinerer nemlig både damp, luft og mælk, og slutproduktet bliver både cremet og fyldigt mælkeskum.

Klarer selv rengøringen
DeLonghi Ecam 21.117.B er udstyret med et automatisk rengøringsprogram, som holder maskinen ren og frisk. Det er især vigtigt, når der også er mælk involveret. For at kunne forblive effektiv, har modellen også et afkalkningsprogram, som selv kalker maskinen af.

DeLonghi Ecam 21.117.B har også muligheden for at lave to kopper samtidig, og her er desuden tale om en espressomaskine med en energibesparende funktion og en auto-sluk funktion. Både kaffebeholder og vandtank har indikatorer, der viser, når de er ved at være tomme.

Hvad siger brugerne om DeLonghi Ecam 21.117.B?

De’Longhi Ecam 21.117.B har hele 44.000+ anmeldelser på Amazon med en imponerende score på 4,5/5 stjerner. Den fuldautomatiske espressomaskine er taget godt i mod af brugerne, som især skyldes dens robuste kvalitet, der formår at lave en rigtig god kaffe. Andre nævner også De’Longhi’s brugervenlighed, hvor du kun behøver at trykke på én knap.

På samme måde roser brugerne på Google Shopping espressomaskinen, hvor langt de fleste af de i over 3.000 anmeldelser giver den 5 stjerner. Alt i alt er der tale om en espressomaskine, der ser ud til at være af høj kvalitet, og som varmt kan anbefales. Den har endda fået gode anmeldelser på PriceRunner med 4,6/5 stjerner.

Mere om DeLonghi Ecam 21.117.B

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1450 W
 • Vægt: 9 kg
 • Indbygget kaffekværn
 • Dimensioner: 43 x 23,8 x 35,1
 • indbygget mælkeskummer
 • Tryk: 15 bar

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

God allround-model

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:

 • Auto Cappuccinatore-funktion til cappucino og latte
 • Pladsbesparende dimensioner med 1,2 L kapacitet
 • Automatisk rengøringsprogram

Forbrugsguidens vurdering

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en kompakt, men robust espressomaskine, der udmærker sig ved at levere kaffe af høj kvalitet, samtidig med at den tilbyder en række tilpasningsfunktioner. Den integrerede mælkeskummer løfter kaffeoplevelsen ved at producere glat crema og skummende mælk til drikkevarer. Maskinen understøtter et bredt udvalg af 10 kaffemuligheder, såsom espresso, cappuccino og latte macchiato, der appellerer til forskellige smage.

Selvom den har en vandtank af begrænset størrelse, gør maskinens brugervenlige interface med LED-display og drejeknap det nemt at foretage justeringer. Den er udstyret med en Auto Cappuccinatore-funktion til tilberedning af varm mælk, varmt vand og opskummet mælk samt muligheder for at justere kaffestyrken og indstille vandets hårdhedsgrad. Andre fordele omfatter en indbygget kopvarmer, en autosluk-funktion og en automatiseret rengøringscyklus. På trods af nogle mindre mangler anser vi Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk for at være en pålidelig espressomaskine, der tilbyder en alsidig kaffeoplevelse til daglig nydelse.

Fordele

 • Automatisk mælkeskummerfunktion
 • Kan tilberede en række forskellige kaffedrikke
 • God kaffe og espresso
 • Nem at rengøre
 • God pris i forhold til performance

Ulemper

 • Lille vandbeholder

Denne espressomaskine passer til dig, som ønsker en espressomaskine, som ikke fylder så meget, men som er meget let at anvende. Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk får ros i alle 3 tests og opnår rigtig fine scorer, og her er i det hele taget tale om en kompakt, robust og slidstærk model, som er designet til at blive brugt til det travle hverdagsbrug.

Anmeldelse: Produktanalyse af Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,2 L
 • Effekt: 1400 W
 • Tryk: 15 bar
 • Dimensioner: 20 x 46 x 33 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Lille og pladsbesparende model
Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk hører til blandt de mindre espressomaskiner på markedet med et lille og kompakt design. Derfor fylder modellen ikke ret meget og vil være fordelagtig, hvis man kun har lidt plads til rådighed i køkkenet. Det betyder, at modellen heller ikke har den største vandkapacitet med 1,2 liter plus også en mindre kapacitet i bønnebeholderen på 125 gram – læg mærke til at denne model ikke er kompatibel med formalede bønner.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er trods sin mindre størrelse stadig en fuldautomatisk espressomaskine, som både har en indbygget mælkeskummer plus en kaffekværn. Derfor kan man både få mørk espresso og kaffedrikke med mælk på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, hvor cremaen på espressoen bliver blød og rund, og skummet bliver luftigt og let.

Auto Cappuccinatore-system
Valgene på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk foretages meget let, idet her både findes et display med LED-symboler samt en drejeknap, som bruges til at justere ønskerne for kaffen.

Her kan man også justere kaffestyrken via 3 forskellige indstillinger samt programmere modellen i forhold til vandets hårdhed. Drejeknappen benyttes også med funktionen Auto Cappuccinatore, som er et helt forberedelses-system, der både forbereder varm mælk, varmt vand og skummer mælken.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har desuden en smart kopvarmer, der holder kaffen varm i længere tid plus et automatisk rengøringsprogram, som selv sørger for at holde modellen ren og frisk.

Hvad siger eksperterne om Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk?

Eksperterne fra Coffeeness.de skriver, at Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk vil være ideel til hjemmet, hvor maksimalt 2 personer vil benytte sig af modellen. Eksperterne har mange roser til overs for modellen, men særligt det flotte udseende og den høje grad af lethed, når det kommer til brugen af maskinen, fremhæves som de største plusser.

Eksperterne forklarer nemlig, at her er tale om en smart lille model, som laver en rigtig god kaffe, og det er utrolig let at finde ud af at anvende maskinen. Kontrolpanelet er nemlig meget minimalistisk og intuitivt at bruge.

Eksperterne har ikke mange minusser til Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, men afslutningsvis mener de dog, at modellen er lige lille nok, når det kommer til kapaciteten, og så kan vandtanken volde lidt problemer af og til.

Mere om Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,2 L
 • Effekt: 1400 W
 • Tryk: 15 bar
 • Dimensioner: 20 x 46 x 33 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Dagens bedste priser og tilbud på Melitta Caffeo Barista:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Smarte, alsidige patenterede systemer
 • 18 forudindstillede kaffespecialiteter
 • PRO AQUA Filter-teknologi

Forbrugsguidens vurdering

Sammenfattende synes vi, at Melitta Barista T Smart espressomaskine er meget alsidig og tilbyder en bred vifte af muligheder for kaffedrikke. Maskinens fuldautomatiske drift sikrer hurtig og enkel kaffebrygning med et tryk på en knap. Dens evne til at producere 18 forskellige kaffevarianter, enten mælkebaserede eller sorte, øger dens fleksibilitet, og justeringer kan foretages enten manuelt eller via en app. Funktioner som muligheden for at brygge to kopper på én gang og My Coffee Memory-funktionen, som gemmer tilpassede kaffeindstillinger, tilføjer et ekstra lag af bekvemmelighed til husholdninger med flere kaffeentusiaster.

Selvom maskinen har nogle ulemper, såsom dens plastikhus og en drypbakke, der kan være lidt udfordrende at tømme, føler vi, at det er mindre problemer sammenlignet med dens overordnede funktionalitet og smarte funktioner.

Fordele

 • Dobbelt kornbeholder
 • Intens aroma
 • Italiensk måde at forberede kaffe på
 • Aroma system plus
 • God mælkeskum

Ulemper

 • Lidt "plastikagtig"
 • Drypbakken er lidt vanskelig at tømme

Denne espressomaskine passer til dig, som ønsker at opleve en ægte barista-følelse i hjemmet, og som ønsker en espressomaskine, som tilbyder rigtig mange valg for tilpasning af kaffen. Alle ekspertpanelerne er meget begejstrede for Melitta Caffeo Barista, som modtager topkarakterer fra alle paneler.

Anmeldelse: Produktanalyse af Melitta Caffeo Barista

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1400 W
 • Vægt: 10,4 kg
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer
 • Dimensioner: 25,9 x 46,7 x 37,2
 • Tryk: 15 bar

Barista i eget hjem
Melitta Caffeo Barista er designet til at få forbrugeren til at føle sig som en barista i eget hjem. Derfor er denne model fuldautomatisk med mange forskellige funktioner, således at man kan skabe kaffe, som er i samme kvalitet, som den man får på kaffebaren.

Eksperterne er enige om, at her er tale om en god og solid model, og de forklarer, at der findes en rigtig god smagsbalance i den kaffe, som Melitta Caffeo Barista producerer. Designet får ikke helt de store roser med på vejen, men eksperterne vurderer, at denne model også er let at anvende, når man lige får sat sig ind i systemerne – displayet har nemlig touch og tydelige tegninger, som gør det let at foretage de ønskede valg.

Og der findes mange forskellige valg på modellen, idet der er indtil flere muligheder for at tilpasse kaffen efter egne præferencer.

Beskytter bønnerne
På Melitta Caffeo Barista har der været fokus på kaffebønnerne og beskyttelsen af dem. Derfor har modellen Aromasafe-forsegling, som beskytter aromastofferne i bønnerne. Bønne-til-kop funktionen gør også, at modellen kun tager de bønner, som skal bruges her og nu, og dermed lades de resterende bønner ligge beskyttet og forseglet.

For at få den mest optimale smag frem i kaffen, så har Melitta Caffeo Barista også Automatic Bean Select-funktion, som gør, at modellen selv vælger mellem to forskellige bønnesorter alt efter hvilken type kaffe, man har valgt.

Let valg med One Touch
Melitta Caffeo Barista er som nævnt let at anvende, når man først lige har lært systemet, og med et enkelt tryk via One Touch-funktionen, får man hurtigt sin valgte kaffe. Og der findes mange valgmuligheder på Melitta Caffeo Barista, eftersom modellen både kommer med en integreret kaffekværn samt mælkeskummer, hvor flere individuelle valg kan foretages. Eksperterne kommenterer dog, at der ikke kommer så meget mælkeskum i kaffen.

Som en smart bonus-funktion, så har Melitta Caffeo Barista også My Coffee Memory, som er en huskefunktion, der både husker blandt andet den valgte bryggetemperatur, kaffestyrke, mængde af kaffe/mælk og mælkeskum – så behøver man ikke indtaste det på ny hver gang. My Coffee Memory tilbyder op til 4 unikke profiler.

Rengøringen på Melitta Caffeo Barista foregår automatisk, og modellen indikerer selv, hvornår det er tid til rengøring eller afkalkning. Herefter skal man blot køre programmet.

Eksperterne afslutter deres vurdering af Melitta Caffeo Barista ved at konkludere, at Melitta Caffeo Barista ikke skal købes for udseendet, som er lidt klodset, men for kvaliteten af kaffe, som er meget høj.

Hvad siger brugere og eksperter om Melitta Caffeo Barista?

Modellen har deltaget i mange tests med danske og svenske magasiner, og har formået at score højt på dem allesammen. Expertreviews.co.uk har udnævnt Melitta Cafeo Barista til en næsten perfekt kaffemaskine og giver den hele 5/5 stjerner. De elskede virkelig den kaffe, den laver, da det er en fuldautomatisk model, som giver et bredt udvalg af forskellige brygninger. De afslutter deres anmeldelse med: “Den er dyr, men der er stadig ingen bedre fuldautomatisk kaffemaskine, som vi er stødt på, end Melitta Barista TS – samtidig med denne Smart-version tager den til et nyt niveau. Den producerer kaffe af fremragende kvalitet hurtigt og uden besvær, og er utrolig nem at bruge og enkel at vedligeholde.”

Brugerne på Google Shopping er også meget begejstret, hvor mange brugere synes, at kaffen er af fremragende kvalitet. Andre værdsætter især den brede vifte af kaffemuligheder, samtidig med at maskinen konsekvent brygger kaffe i høj kvalitet – det har i alt resulteret i hele 4,6/5 stjerner.

Mere om Melitta Caffeo Barista

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1400 W
 • Vægt: 10,4 kg
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer
 • Dimensioner: 25,9 x 46,7 x 37,2
 • Tryk: 15 bar

DeLonghi Ecam 510.55 M

Mest praktiske fuldautomatiske espressomaskine

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi Ecam 510.55 M:

 • Optimal konsistens af mælkeskummet med LatteCrema System
 • Nem tilpasning af kaffetyper med Touch Display
 • Høj kapacitet på 2 liter og 50 gram

Forbrugsguidens vurdering

DeLonghi Ecam 510.55 M skiller sig ud som en fuldautomatisk espressomaskine, der er designet til bekvemmelighed og alsidighed. Den store 2-liters vandtank og 250 grams bønnebeholder gør den velegnet til hyppig brug, mens det intuitive touch-display gør det nemt at tilpasse kaffedrikke, uanset om du foretrækker en mørk espresso eller en skummende latte. Det unikke LatteCrema-system er konstrueret til at give den perfekte blanding af mælk og kaffe og skabe blødt og cremet skum ved den ideelle temperatur. Selvom nogle brugere kan finde udfordringer i at finjustere præferencer og opnå ensartet mælkeskum, afhjælpes disse ulemper af funktioner som maskinens hukommelsesfunktion og automatiserede rengørings- og afkalkningsprogrammer.

Alt i alt mener vi, at DeLonghi Ecam 510.55 M er en pålidelig, brugervenlig maskine med høj kapacitet til dem, der ønsker en omfattende kaffeoplevelse med minimal manuel indsats.

Fordele

 • Stor og fuldautomatisk model med god plads
 • Nem kontrol via brugervenlig touchskærm
 • Memory funktion
 • God mælkeskum med latte-crema system

Ulemper

 • Nogle udfordringer ved finjustering af præferencer
 • Mælkeskum er ikke ensartet

Denne espressomaskine passer til dig, som ønsker en fuldautomatisk espressomaskine, hvor der er meget lidt manuelt arbejde, og til dig som også ønsker en model med mange funktioner.

Anmeldelse: Produktanalyse af  DeLonghi Ecam 510.55 M

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1450 W
 • Tryk: 15 bar
 • Dimensioner: 23,8 x 47 x 35 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Meget lidt manuelt arbejde
DeLonghi Ecam 510.55 M er en fuldautomatisk espressomaskine, og det betyder, at man ikke behøver foretage ret meget manuelt arbejde for at få en god kop kaffe på DeLonghi Ecam 510.55 M. Det eneste, det kræver, er, at man selv skal fylde bønner og vand på.

Denne espressomaskine er dertil en stor model med en høj vandkapacitet, og der kan være hele 2 liter vand i vandtanken – bønnebeholderen er ligeledes stor og kan rumme 250 gram bønner. Læg dog mærke til at denne model ikke er kompatibel med formalede bønner.

Med og uden mælk
DeLonghi Ecam 510.55 M er en meget alsidig espressomaskine, som både kommer med en mælkeskummer og en kaffekværn. Modellen har bønne-til-kop-funktionen, som betyder, at kun den mængde bønner, som skal anvendes her og nu, bliver kværnet, og dermed forbliver de resterende bønner i beholderen i hel tilstand, hvor deres aroma beskyttes.

DeLonghi Ecam 510.55 M styres via et enkelt og lettilgængelige touch-display, hvor man kan vælge sin foretrukne type af kaffe. Man kan vælge en mørk espresso eller en kaffedrik med mælk, eftersom modellen også har en mælkeskummer.

Mælkeskummeren kan med fordel anvendes til for eksempel cappuccino, latte eller macchiato.

LatteCrema-system
DeLonghi Ecam 510.55 M er netop skabt til at kunne producere optimalt mælkeskum, og på displayet findes en menu, som åbner op for rigtig mange valg og tilvalg. Her kan man blandt andet finde muligheden for at brygge præcis den kop kaffe, som man ønsker ved at justere kaffe- og vandmængde.

Her findes også en hukommelsesfunktion, som gemmer de valgte indstillinger, således at man hurtigt kan finde dem frem igen. Ønsker man kaffe med mælk, finder man også her Latte-crema systemet, som er designet til at give den mest optimale blanding af mælk og kaffe, som giver blødt og cremet mælkeskum med den rette temperatur.

Også rengøringen foretages med få valg på DeLonghi Ecam 510.55 M, for denne model har et automatisk rengøringsprogram, som holder hygiejnen i top plus et afkalkningsprogram, som sikrer en længere levetid til maskinen samt en højere effektivitet.

Hvad siger brugerne om DeLonghi 510.55 M?

DeLonghi 510 har fået mange positive anmeldelser på Amazon og en bedømmelse på 4,4/5 stjerner. Brugerne roser kaffens “fyldige” aroma, og kan især godt lide mælkeskummet, som bliver meget cremet og holder længe. Derudover fremhæves maskinens robuste, holdbare konstruktion og medfølgende app, som brugerne er glade for, da den giver mulighed for at tilpasse brygningerne, som de ønsker.

På Google Shopping får DeLonghi en endnu højere karakter på hele 4,7/5 stjerner. På samme måde har flere kaffeentusiaster fundet, at kaffen er af enestående kvalitet med meget godt mælkeskum, hvor de især elskede appen, som viser sig at være mere end bare en ny gimmick. Alt i alt bliver espressomaskinen taget godt i mod, og efterlader de fleste yderst tilfredse.

Mere om DeLonghi Ecam 510.55 M

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1450 W
 • Tryk: 15 bar
 • Dimensioner: 23,8 x 47 x 35 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Philips Series 2200 EP2231

God simpel model til hverdagsbrug

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Series 2200 EP2231:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Kaffebrygning med ét tryk
 • Rengøringsvenligt design med AquaClean-funktion
 • Bredt udvalg af kaffesorter

Forbrugsguidens vurdering

Philips Series 2200 EP2231 skiller sig især ud fra konkurrenterne med sin høje brugervenlighed – den har nemlig såkaldt one-touch-funktionalitet, der giver dig mulighed for at lave en kop kaffe med blot ét tryk på en knap. Den integrerede mælkeskummer giver derudover stor alsidighed, så du kan nyde en række forskellige kaffedrikke, og kan være sikker på, der er noget til din smag. Selvom maskinens mælkereservoir måske er i den mindre ende og mangler de omfattende funktioner, man finder i premium-modeller, er den i vores øjne stadig et godt valg pga. sine mange nyttige funktioner. Desuden er rengøringen en leg takket være AquaClean-funktionen, og de aftagelige komponenter tåler opvaskemaskine – så bliver det ikke lettere!

I betragtning af dens kompakte størrelse og energieffektive autosluk-funktion mener vi, at Philips Series 2200 EP2231 er en værdifuld automatisk espressomaskine for dig, der søger en pålidelig, ligetil espressomaskine til daglig brug i hjemmet.

Fordele

 • Lav en cappuccino med kun ét tryk på en knap
 • Nem at rengøre
 • Nem at håndtere takket være en omfattende menu
 • Justerbare indstillinger for kaffestyrke og -mængde
 • Funktion til automatisk slukning

Ulemper

 • Relativt lille mælkebeholder
 • Vedligeholdelsen kan være krævende

Philips Series 2200 EP2231 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet espressomaskinen gode anmeldelser. Det har de blandt andet gjort, da de er vilde med mælkeskummeren og maskinens praktiske funktioner. Til gengæld er de mindre glade for energiforbruget.

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips Series 2200 EP2231

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1500 W
 • Tryk: 15 bar
 • Dimensioner: 24,6 x 43,3 x 37,1 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Nem og hurtig kaffebrygning
Med Philips Series 2200 EP2231 får du en fuldautomatisk espressomaskine, der laver en lækker kop kaffe med blot et enkelt tryk på en knap. Maskinen klarer alt arbejdet, så du ikke selv behøver foretage dig noget.

Bønnebeholderen rummer op til 275 gram bønner, og vandbeholderen har en kapacitet på 1,8 liter vand. Desuden har modellen en mælkeskummer, så du kan lave kaffedrikke både med og uden mælk. Du har derfor mulighed for at lave alt lige fra sort kaffe til espresso eller cappuccino.

Hvis du ikke anvender maskinen i en periode, vil den automatisk slukke. Det sparer ikke mindst på elforbruget, og du slipper også for at bekymre dig om, om du nu har husket at slukke maskinen eller ej.

Justerbare muligheder
Philips Series 2200 EP2231 er forsynet med flere justerbare indstillinger, så du kan være sikker på at få den kop kaffe, der passer til lige præcis dig. Med My Coffee Choice kan du nemlig vælge den ønskede kaffestyrke og mængde, så det passer til netop dine præferencer.

Den keramiske kaffekværn er ligeledes udstyret med 12 forskellige trin, der kan reguleres alt efter ønske og behov. Bønnerne kan derfor justeres til at blive til enten fint pulver eller til groft malet pulver. Takket være aromaudtrækningssystemet rammer maskinen ydermere den mest optimale balance mellem aromaudtræk og bryggetemperatur hver gang. Det sikrer en generelt mere aromatisk og velsmagende kop kaffe.

Nem at rengøre
Philips Series 2200 EP2231 er en espressomaskine, der er nem og hurtig at rengøre. Den er blandt andet forsynet med aftagelige dele, som alle tåler at komme i opvaskemaskinen. Dertil er bryggeenheden også aftagelig. Den skal dog renses og aftørres med en fugtig klud.

Sidst men ikke mindst kommer Philips Series 2200 EP2231 med funktionen AquaClean, så du ikke selv manuelt behøver at afkalke maskinen hele tiden. Den skal nemlig først afkalkes efter, at du har brygget omkring 5.000 kopper.

Hvad siger brugere og eksperter om Philips Series 2200?

Coffeeness.de skriver Philips Series 2200 tilbyder en god værdi for pengene, og passer godt til dig, som søger en automatisk espressomaskine. Faktisk var de meget imponerede over espressomaskinens mange funktioner, der resulterer i en fremragende kaffe, og de tildelte den hele 5/5 stjerner og kaldte den “den bedste til det helt basale”.

Samtidig kan du finde over 23.000 anmeldelser på Amazon. Hvad der er endnu mere imponerende er, at espressomaskinen formår at holde en score på 4,3/5 stjener. Brugerne mener, at Philips Series 2200 giver en god værdi for pengene, og mange er overraskede over kaffens kvalitet i forhold til prisen.

Mere om Philips Series 2200 EP2231

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1500 W
 • Tryk: 15 bar
 • Dimensioner: 24,6 x 43,3 x 37,1 cm
 • Indbygget kaffekværn
 • indbygget mælkeskummer

Dagens bedste priser og tilbud på Nespresso Creatista Plus J520EU :

 • Avanceret tilpasning af kaffetilberedning
 • Automatisk teksturering af mikroskummælk
 • Automatisk rengøringsfunktion

Forbrugsguidens vurdering

Nespresso Creatista Plus kapselmaskine J520EU skiller sig ud som en enestående fuldautomatisk espressomaskine på baristaniveau. Det, der adskiller den, er dens bemærkelsesværdige niveau af tilpasning til en bred vifte af kaffedrikke. Med et imponerende udvalg af muligheder tilbyder den 11 indstillinger for mælketemperatur og 8 teksturvalg, så brugerne kan lave deres perfekte drikke. Det løfter kaffeoplevelsen til professionelle baristastandarder, uanset om du foretrækker en cappuccino, latte eller en hvilken som helst anden kaffekreation.

Med Nespresso Creatista Plus har du præcis kontrol over tilberedningen af mælk og kaffe, så dine drikke bliver skræddersyet præcist til din smag. Mens nogle brugere har bemærket, at skærmkontrollerne kunne være mere brugervenlige, mener vi, at dens unikke kombination af funktioner adskiller den og lover en kaffeoplevelse, der virkelig er tilpasset til dine præferencer.

Fordele

 • 11 indstillinger for mælketemperatur og 8 teksturindstillinger
 • Lynhurtig ydeevne
 • Kan brygge flere forskellige typer drikke
 • Flere kaffeopskrifter inkluderet

Ulemper

 • Skærmstyringen kan med fordel gøres mere brugervenlig

Nespresso har lavet den komplette løsning i denne kaffemaskine, der både sørger for kaffe på utrolig kort tid og gør dig til en sand barista. Og det er også disse parametre, der gør, at den scorer højt på alle linjerne både hos eksperterne og forbrugerne. På trustedcoffeereviews.co.uk giver eksperterne den hele 10 stjerner og 9,2 point på gadgetreview.com.

På pricerunner.dk tyder det også på, at dette er en populær kaffemaskine, idet den ligger nummer 3 i sin kategori, og derudover også har fået 4,7 stjerner af forbrugerne. Det er det samme på elgiganten.dk, hvor forbrugernes anmeldelser også har vurderet den til en scoring på 4,8 stjerner.

Her skriver en af forbrugerne “Elegant design med god funktionalitet og kvalitet. Laver en god cremet kaffe hver gang. Giver en mulighed for selv at tilpasse sin mælk, som man bedst kan lide den.” Dette betyder, at denne lækre kaffemaskine er utrolig anbefalelsesværdig.

Anmeldelse: Produktanalyse af Nespresso Creatista Plus J520EU

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,5 L
 • Effekt: 1600 W
 • Tryk: 19 bar
 • Dimensioner: 39,3 x 30,8 x 30,8 cm

Latte art som en rigtig barista
Dette er en umanerlig lækker og eksklusiv kaffemaskine, og du bliver bestemt ikke skuffet, når du begynder at lege med denne. Du kan med denne virkelig blive en helt rigtig barista, da den har en usandsynlig fed og nyttig teknologi, der sørger for at steame dit mælk lige, som du vil have.

Det er med de 11 indstillinger af mælketemperaturer og 8 teksturindstillinger, at denne kaffemaskine giver dig den største fleksibilitet inden for kaffemageri. Her har du mulighed for at lege med både mælk og kaffe.

Maskinen er udstyret med en mælkeskummer i rustfrit stål, som er den del, der sørger for, at denne kaffemaskine klarer mælkesteamningen til UG!

Kaffe på få sekunder
Nespresso Creatista Plus kapselmaskine J520EU er en kaffemaskine, der sørger for, at du har ordentlig og lækker kaffe på meget kort tid. Den opvarmer nemlig på 3 sekunder, og så er den en kapselmaskine, der gør, at du overhovedet ikke skal tænke på doseringen af din kaffe om morgenen.

Dette er kaffemaskinen til dig, der vil have en fuldautomatisk håndtering af din cappuccino eller caffe latte, uden at du skal stå med bekymringer om kvalitet. For det, som Nespresso tilbyder med denne, er kvalitets- og designmæssigt en af de bedste. Den har super kvalitet samtidig med, at den ordner sagerne hurtigt og til perfektion.

Dette er en kaffemaskine, der imponerer både eksperterne og forbrugerne, og det er fuldt ud forståeligt, da den sørger for, at din kaffe er helt i top uden, at du behøver at røre mere end to fingre.

Nespresso tilbyder nemlig en fuldt ud automatisk maskine, der både skummer din mælk perfekt, laver lækker kaffe hurtigt og har et utroligt stilrent og lækkert design. I forhold til andre maskiner på markedet er denne en utrolig brugervenlig kaffebrygger, og så tilfredsstiller den bare alle dine behov for en lækker kaffe.

Mere om Nespresso Creatista Plus J520EU 

Specifikationer

 • Vandtankens kapacitet: 1,5 L
 • Effekt: 1600 W
 • Tryk: 19 bar
 • Dimensioner: 39,3 x 30,8 x 30,8 cm

Test og anmeldelser af fuldautomatisk kaffemaskiner anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Berlingske Tidende

Berlingske Tidende er den ældste danske avis, som stadig eksisterer. Avisen er fra 1749 og udkommer stadig hver dag. Berlingske Tidende har hovedsektioner om ind- og udland, business, sport, kultur og debat med mere. Avisen har også et stort onlineunivers med blandt andet fokus på forbrugerliv og livsstil. Her er der tale om en test af 5 forskellige espressomaskiner. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Coffeeness.de

Coffeeness.de er en tysk webside, der beskæftiger sig med kaffe. Siden kalder sig selv en kaffe-blog og skriver om alle aspekter af kaffe, herunder også espressomaskiner og kaffemaskiner. Her har Coffeeness.de testet 4 forskellige modeller. Klik på dette link for at læse mere om testen af Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Se den fulde anmeldelse af Philips 2200 her.

Ønsker du at læse mere om testen af Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Melitta Caffeo CI, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Philips Saeco Incanto HD8914/01, kan du klikke på dette link.

Coffeeness.de har ligeledes testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Du kan læse den fulde anmeldelse af DeLonghi PrimaDonna her.

ETM Testmagazin

ETM Testmagazin er et tysk testmagasin, som tester et bredt udvalg af forbrugerprodukter til husholdningen, teknik og fritid. Her har ETM testet espressomaskinen Melitta Caffeo Passione One Touch. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk test-webside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet 2 forskellige espressomaskiner. Ønsker du at læse mere om testen af Melitta Caffeo Barista, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Sage Oracle Touch, kan du klikke på dette link.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Melitta Barista T Smart, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Frankfurter Allgemeine

Frankfurter Allgemeine Zeitung er en tysk avis, som i daglig tale blot kalds FAZ. Frankfurter Allgemeine er en af de tunge aviser i Tyskland og har også et meget stort oplag uden for Tyskland. Avisen beskæftiger sig både med nyheder, sport og erhverv og har også plads til forbrugerstof. Her har Frankfurter Allgemeine testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Gastromand.dk

Gastromand.dk er et dansk mandemagasin med fokus på alt inden for gastronomiens verden set med mænds øjne. Det indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej med mere. Gastromand.dk har her testet espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC). Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Goodhousekeeping.co.uk 

Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretager nye tests lidt af gangen og vurderer produkterne ud fra funktionalitet, brugervenlighed, miljøvenlighed og pris. Her har Good Housekeeping Institute testet espressomaskinen Melitta Caffeo Barista. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Haus Garten Test

Haus Garten Test er et tysk tidsskrift, som beskæftiger sig med bolig, køkken, hus og have. Haus Garten Test foretager dertil en lang række tests af forbrugerprodukter til huset og haven, og her har Haus Garten Test testet modellen Melitta Caffeo Passione One Touch.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Klikk.no

Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertest, og det inkluderer produkter til både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no testet espressomaskinen Siemens EQ. 6 Te607203rw i en test blandt 5 antal modeller. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet 31 forskellige espressomaskiner.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Stiftung Warentest / Test.de

Stiftung Warentest er et testmagasin fra Tyskland, som foretager tests af forskellige forbrugerprodukter. Stiftung Warentest har også en online-del i form af siden Test.de. I denne omgang har Stiftung Warentest testet forskellige espressomaskiner. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Techradar.com

Techradar.com er en international teknologi-webside, som drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet 2 forskellige espressomaskiner.

Ønsker du at læse mere om testen af Melitta Caffeo CI, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Sage Oracle Touch, kan du klikke på dette link.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet 4 forskellige espressomaskiner. Ønsker du at læse mere om testen af Melitta Caffeo Barista, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af DeLonghi Ecam 44.660.B, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Sage The Oracle (BES980UK), kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Sage Oracle Touch, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af DeLonghi PrimaDonna Elite, kan du klikke på dette link.

Chip.de

Det tyske testmagasin Chip.de tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter inden for kategorierne elektronik og teknologi. Her har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Spruce Eats

The Spruce Eats er et madfokuseret webmagasin, der giver læserne en bred vifte af opskrifter, madlavningstips og produktanbefalinger. Det er designet til at imødekomme madentusiaster på alle niveauer, fra nybegyndere til erfarne kokke, med letforståelig vejledning og råd om alle kulinariske ting. Sitet indeholder et væld af oplysninger om ingredienser, kulinariske teknikker og måltidsplanlægning, og selvfølgelig anmeldelser af køkkenprodukter, hvilket gør det til en go-to-ressource for alle, der ønsker at forbedre deres madlavningsevner og viden om mad.

Se den fulde ekspertanmeldelse af Nespresso Creatista Plus J520EU her.

Tom's Guide

Tom’s Guide er en autoritativ onlineressource, der er kendt for sine objektive produktanmeldelser, prissammenligninger og tekniske support på tværs af en bred vifte af forbrugerelektronik og højteknologiske produkter. Tom’s Guide blev lanceret i 2007 og er vokset til at blive et af de mest succesfulde affiliate-sider med millioner af besøgende hver måned. Den tilbyder omfattende guides og ekspertudtalelser om de nyeste gadgets, hvilket gør den til en værdifuld ressource for tech-entusiaster, der ønsker at træffe informerede købsbeslutninger.

Se den fulde ekspertanmeldelse af Nespresso Creatista Plus J520EU her.

trustedcoffeereviews.co.uk

Trusted Coffee Reviews er et britisk webbaseret magasin dedikeret til kaffeentusiaster. Det tilbyder ærlige og grundige anmeldelser af kaffeprodukter og -udstyr med det formål at hjælpe læserne med at træffe informerede beslutninger. Uanset om det handler om at finde de bedste kaffebønner eller vælge en pålidelig kaffemaskine, giver Trusted Coffee Reviews et væld af oplysninger, herunder produktsammenligninger, bryggetips og meget mere. Det er en ideel destination for dem, der ønsker at forbedre deres kaffeoplevelse, med indhold drevet af et team af passionerede kaffeelskere.

Se den fulde ekspertanmeldelse af Nespresso Creatista Plus J520EU her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Hos Amazon kan du finde alt mellem himmel og jord, og det er en af de største handelsportaler på internettet. Hver andet danske køb online foregår via Amazon, og de har mange internationale kunder.

På Amazon kan forbrugerne anmelde produkterne med et antal stjerner ud af 5. De kan også skrive en anmeldelse og evt. vedhæfte billeder af deres køb. Hos forbrugerne på Amazon scorer Siemens CT636LEW1 4,5 stjerner. Forbrugerne er meget tilfredse og roser særligt kaffemaskinen, fordi den skal integreres og er effektiv i hverdagen. 

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her

Se brugeranmeldelser af Philips 2200 her.

Se brugeranmeldelser af Nespresso Creatista Plus J520EU her.

Google Shopping

Google er kendt som måske verdens mest udbredte søgemaskine, og de har tilføjet undersiden Google Shopping. På Google Shopping kan forbrugerne sammenligne priserne hos forskellige forhandlere og skrive en anmeldelse af produkterne.

Hos forbrugerne på Google Shopping er Siemens CT636LEW1 anmeldt. Den er vurderet til samlet 4,6 ud af 5 stjerner. Det er også muligt at skrive en kommentar til vurderingen ud af 5 stjerner. Mange af forbrugerne påpeger, at Siemens CT636LEW1 er effektiv og gør det nemt at få en god kop kaffe hurtigt i hverdagen. 

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken fuldautomatisk espressomaskine er den bedste til hjemmet?
Hvilken fuldautomatisk espressomaskine der er den bedste til dit hjem, afhænger af, hvilke personlige præferencer og behov du har. Nogle bud på nogle fantastiske maskiner er dog modellerne Melitta Barista T Smart, Philips Series 2200 EP2231 og Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som alle har nogle fantastiske fordele.
Er en automatisk espressomaskine pengene værd?
Hvis du ikke orker meget af det bøvl, som der kan være ved at brygge kaffe, så kan en fuldautomatisk espressomaskine helt bestemt være pengene værd. På den måde kan du komme til at nyde en god kop kaffe, uden at du selv skal til at lave alt for meget.
Er det okay at lade sin espressomaskine stå tændt?
Generelt anbefaler de forskellige producenter af fuldautomatiske espressomaskiner, at du slukker din maskine, når den ikke er i brug. Hvis du ikke skal bruge maskinen igen inden for de næste otte timer, så har den bedst af at få lov til at køle ned og være slukket en periode.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine vil være et godt valg for dig, der ønsker en espressomaskine, som stort set kan klare alle opgaver selv, og hvor du ikke selv behøver at skulle foretage dig ret meget manuelt arbejde.

En fuldautomatisk espressomaskine fungerer bryggemæssigt ved at have en indbygget kaffekværn plus en mælkeskummer – nogle modeller har endvidere også et helt mælkesystem. Det betyder, at man både kan få en mørk espresso og kaffe med mælk såsom cappuccino, latte, macchiato med videre, og ofte har de fuldautomatiske modeller en slange til mælk, som placeres i en mælkekarton eller -beholder – nogle modeller kommer også med en mælkekaraffel. Herved varmes mælken op, hvorefter den skummes og sendes ned i koppen sammen med kaffen. Nogle modeller har kun ét valg for mælkeskum, mens man på andre kan justere det og vælge tykkelse også.

Med blot få tryk på maskinens display kan man derfor få sin valgte kaffedrik med mælk, og der vil typisk også være mange valgmuligheder og indstillinger.

Eftersom en fuldautomatisk espressomaskine har det automatiske mælkesystem, vil der være rigtig mange muligheder for kaffedrikke med mælk, hvorimod en normal automatisk espressomaskine ofte kun vil have kaffe og espresso. Også kaffekværnen byder på justeringer og muligheder, for på en fuldautomatisk espressomaskine vil man ofte få en medfølgende kværn, som kan justere malingsgraden. Det giver forskellige smagsnuancer i den færdige kaffe.

Endelig vil en fuldautomatisk espressomaskine ofte have en automatisk rengøringsfunktion og kunne oplyse om, hvornår det er tid til rengøring, påfyldning, filterskift med mere. De fuldautomatiske modeller har ofte også flere rengøringssystemer samt en afkalkningsfunktion.

Nogle fuldautomatiske espressomaskiner har også en manuel funktion, man kan slå til, hvis man selv ønsker at stå for flere dele af brygningen, men mange modeller tilbyder ikke manuel brygning.

Eftersom de fuldautomatiske espressomaskiner kan så mange ting, så koster de også en del mere end andre typer af modeller. Mange af de avancerede modeller kan godt komme op over 15.000 kroner.

Automatisk espressomaskine

En automatisk espressomaskine er det fordelagtige valg til dig, som ønsker en automatisk espressomaskine, der kan brygge kaffe og espresso. Denne type model er ideel til dig, som ønsker at brygge simpel kaffe uden at stå for så meget af besværet selv.

En automatisk espressomaskine kommer med en kaffekværn og ofte også en mælkeskummer, men det vil ikke være muligt at brygge en lige så bred variation af kaffedrikke med mælk som på den fuldautomatiske variant og heller ikke kun med få tryk på displayet. Det er den væsentligste forskel på de to varianter.

Kaffekværnen maler bønnerne, således at kaffen altid serveres frisk, og processen startes ved at sende de valgte bønner ned i bryggeenheden. Her undergår kaffen en automatisk tampnings-proces, hvor vandet løber igennem kaffen, og herefter kommer espressoen ud igen som kaffe.

Man kan ofte også selv vælge, hvor stærk man ønsker sin kaffe.

De automatiske espressomaskiner kommer med et display, hvor man blot vælger den ønskede kaffe, og de fleste automatiske espressomaskiner har også et automatisk rengøringsprogram. Man skal blot sætte det i gang, og så klarer maskinen selv rengøringen.

En automatisk espressomaskine vil ofte passe bedst til den forbruger, som ikke ønsker meget manuelt arbejde, og som foretrækker espresso som kaffedrik. Desuden er den meget billigere end en fuldautomatisk espressomaskine.

Semi-automatisk espressomaskine

En semi-automatisk espressomaskine er fordelagtig til den forbruger, som ønsker at foretage store dele af brygningsprocessen selv og få en oplevelse ud af at brygge kaffen. Her er det manuelle arbejde i fokus, og denne model kommer ofte uden hverken kaffekværn eller mælkeskummer. Nogle kalder derfor også en semi-automatisk espressomaskine for en manuel espressomaskine.

Derfor skal man selv male kaffebønnerne og hælde dem i filteret. Dette gøres ved at stampe kaffen med en ”tamper”, og når det er gjort, kan man tilsætte filteret til maskinen og tænde for vandet – herefter løber espressoen ned i koppen.

Tamper-processen er et meget vigtigt led i kaffebrygningen på en semi-automatisk model og har stor betydning for det færdige resultat – det er nemlig her, at man sikrer, at vandet får den rette gennemløbningstid igennem kaffen. En for lang gennemløbningstid giver en bitter kaffe, og en for kort gennemløbningstid giver en tynd kaffe.

Det kan lyde en smule besværligt, hvis man anskaffer en semi-automatisk maskine, men det kan også give en virkelig smagfuld og tilpasset kaffe med optimal crema eller aroma.

Man bør være opmærksom på, at det kræver en del ekstraudstyr, hvis brygningen på en semi-automatisk espressomaskine skal blive rigtig god – her er blandt andet tale om en espressokværn, mælke-steamer (til kaffedrikke med mælk) og en tamper.

En semi-automatisk espressomaskine har desuden den fordel, at den ikke er nær så dyr som de fuldautomatiske modeller og kan sagtens fås til et par tusinde kroner.

I korte træk: Hvilken model skal jeg så vælge?

Kort fortalt så forklarer Kaffe-blog.dk, at man bør vælge en fuldautomatisk espressomaskine, hvis man ikke selv ønsker at stå for det manuelle arbejde, og hvis man ønsker at kunne få mange forskellige kaffedrikke med mælk med kun få tryk på displayet.

Man bør i stedet vælge en automatisk espressomaskine, hvis man ønsker et billigere alternativ til den fuldautomatiske variant, og hvis man ikke har behov for at drikke mange forskellige kaffedrikke med mælk. Denne variant er især god til espresso-drikkeren.

Hvis man er kaffe-entusiast og selv foretrækker at brygge kaffen manuelt, så bør man vælge en semi-automatisk model, som giver store muligheder for selv at påvirke bryggeprocessen.

Hvad er en fuldautomatisk kaffemaskine?

En “fuldautomatisk kaffemaskine” er en type kaffemaskine, der automatisk håndterer hele bryggeprocessen fra malet kaffe til den færdige kop kaffe.

Information om hvordan kaffe påvirker din krop

Sådan påvirker koffeinen i kaffen din krop

Mange indtager morgenkaffen i håbet om at vågne op og føle sig mere klar til dagens arbejde. Eller måske til en sen aften for at holde sig vågen og klar i hovedet, når der stadig er arbejde at indhente. Det er koffeinen i kaffen, der giver den opkvikkende effekt, og herunder forklarer vi baseret på en artikel fra Dr.dk, hvordan koffein egentlig påvirker dig.

Samme effekt som amfetamin

Groft sagt har koffein mange af de samme egenskaber som det farlige stof amfetamin, idet begge stoffer stimulerer og har en opkvikkende virkning på kroppen. Det er selvfølgelig en voldsom sammenligning, for koffein indeholder ikke de samme skadelige stoffer som amfetamin.

Det opkvikkende stof i koffeinen gør derfor, at morgenkaffen får kroppen til at føles mere frisk og aktiv, og at man ikke falder i søvn så let en sen aften.

Det kan dog også være en gene, for mange mennesker bør ikke drikke kaffe efter aftensmaden, idet koffeinen kan holde kroppen vågen i mange timer. Udover søvnløshed findes der også andre negative påvirkninger ved at indtage koffein, for koffein er blevet sammenkædet med at skabe forhøjet blodtryk.

Det er dog ikke kun i kaffe, at man finder koffein. Kaffe er godt nok en af hovedkilderne til koffein, men man kan også få koffein fra energidrikke som for eksempel Red Bull.

Sådan virker koffeinen i kroppen

Når man indtager koffein i for eksempel kaffe, så absorberes koffeinen ind i blodbanerne, og derefter fordeles det ud til hele kroppen. Man bliver dog ikke vågen med det samme af kaffen, for der går omkring en halv time efter indtagelse af koffein, til man mærker den største effekt. Effekten mindskes over tid, og efter 3-7 timer halveres mængden. Derfor er det også tydeligt, at indtagelse af kaffe sent på dagen kan føre til søvnløshed, da koffeinen er lang tid om at forlade kroppen igen.

Man kan ikke drikke for meget kaffe

Af og til hører man rædselshistorier om, at folk er døde efter at have drukket for meget kaffe. Det passer dog ikke helt, for eksperter fastslår, at det ikke er farligt at drikke meget kaffe. De forklarer, at man ikke skal frygte en ”overdosis”, selv hvis man drikker mange kopper kaffe om dagen. Ifølge flere undersøgelser er der endda ligefremt belæg for, at det kan være decideret gavnligt og sundhedsfremmende at drikke et par kopper kaffe om dagen.

Eksperterne forklarer, at som voksen vil koffein ikke kunne skabe giftige effekter i kroppen, så længe koffeinmængden er under 400 milligram om dagen. Eksperterne vurderer, at for at kaffeindtagelse kan få en dødelig udgang, så skal man indtage omkring 80-100 kopper om dagen, og disse kopper skal i så fald indtages lige efter hinanden.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Melitta Caffeo Passione One Touch

Melitta Caffeo CI

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Siemens CT636LEW1 

DeLonghi Ecam 44.660.B

Melitta Barista T Smart

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme