De bedste Bosch kaffemaskiner i test ifølge eksperter og kunder

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel undersøger vi tests af forskellige kaffemaskiner fra mærket Bosch, og ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi en de forskellige Bosch kaffemaskiner, hvor vi ser nærmere på hvorfor eksperterne har anbefalet disse modeller som et godt køb.

Ud over de fem Bosch kaffemaskiner har vi også taget nogle alternativer til Bosch med – Dermed får du også et indblik i alternative testvindende kaffemaskiner fra andre producenter.

Alle kaffemaskinerne i denne test er af den traditionelle type til filterkaffe.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det tyske testmagasin Stiftung Warentest.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder: 
🔸 Overblik over de bedste Bosch kaffemaskiner 
🔸 Overblik over alternativer til Bosch modellerne 
🔸 Information omkring mærket Bosch 
🔸 Viden om kaffe og koffein 
🔸 Guide til hvorfor kaffe er sundt for kroppen 
🔸 Indblik i hvordan kaffemaskiner testes 
🔸 Gode råd til hvordan man får den bedste kop kaffe 
🔸 Opskrifter med kaffe til inspiration 
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch kaffemaskine test – Her er de bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Bosch kaffemaskiner, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test. Efter gennemgangen af Bosch kaffemaskinerne, finder du en oversigt over alternative testvindere fra andre producenter.


Bosch TKA6A041

 

 

Klassisk model til god pris

Bosch TKA6A041 er en moderne version af den klassiske kaffemaskine, som ser rigtig flot ud i et stilrent og meget enkelt design.

Modellen er designet til hverdagsbrug og er derfor robust bygget, og så har Bosch TKA6A041 den fordel, at den har en rigtig fin pris.

Bosch TKA6A041 er let at bruge og kommer med en aftagelig vandtank – det betyder, at man blot fjerner vandtanken ved brug, hvorefter man fylder den direkte under vandhanen. Der findes tydelige markeringer på siden, der angiver, hvor meget vand man har fyldt i tanken.

Nok til 10-15 kopper

Bosch TKA6A041 er ydermere en rummelig kaffemaskine, og når man laver en fuld kande, så vil der være nok til både familien og gæsterne. Bosch TKA6A041 brygger nemlig op til mellem 10 og 15 kopper ad gangen, da kapaciteten er på 1,25 liter, hvilket gør, at man kun behøver at brygge en enkelt gang. Hvis man skal lave en ny kande, så har Bosch TKA6A041 den fordel, at den er hurtig i sin brygning.

Denne kaffemaskine fra Bosch brygger kaffen ved en temperatur på 92 grader, hvilket ifølge eksperterne er noget nær den perfekte bryggetemperatur.

Vælg selv kaffe-aroma

Bosch TKA6A041 er en moderne kaffemaskine, som forstår, at ikke alle foretrækker sin kaffe ens. Derfor er modellen udstyret med en smart vælg-selv-kaffearoma, som gør, at man selv kan justere smagen.

Den kan også justeres i forhold til vandhårdhed, hvilket især er smart, hvis man bor i et område, hvor der er meget kalk i vandet.

Når det kommer til afkalkning, så foregår det også let, for modellen har et integreret afkalkningsprogram.

Denne maskine har desuden også fokus på sikkerhed, og derfor har modellen også både autosluk samt drypstop.

Udvalgte fordele ved Bosch TKA6A041: 
☕ God pris
☕ Aftagelig vandtank
☕ Nok til 10-15 kopper
☕ Vælg selv aroma
☕ Kan justeres i forhold til vandhårdheden


Bosch TKA8011

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TKA8011

 

***Bosch TKA8011 er blevet testet og vurderet af eksperter, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som vurderer de testede modeller på faste punkter.

Bosch TKA8011 klarer sig godt i testene, og derfor belønnes denne model med gode placeringer og vurderinger.***

Flot model i moderne design

Bosch TKA8011 er en traditionel filterkaffemaskine, men på designfronten har modellen fået et stort løft. Modellens udseende er meget moderne og stilrent, og det er strømlinet og uden brud på æstetikken.

Ved denne model er kontrolpanelet placeret nederst, vandtank til højre og filter og kande i midten. Den er skabt til at være så kompakt som muligt, så der findes intet overflødigt på modellen. Det til trods har Bosch TKA8011 stadig en god kapacitet, da vandtanken kan rumme 1,25 liter. Det svarer i praksis til omkring 10+ kopper alt afhængig af størrelse.

Dual Heating system

Denne kaffemaskine fra Bosch er skabt til at kunne holde den mest optimale bryggetemperatur, og derfor kommer modellen med varmesystemet Dual Heating system, der består af to forskellige varmelegemer. Disse varmelegemer sikrer således både en optimal bryggetemperatur, men også en optimal serveringstemperatur, så kaffen bliver mest velsmagende.

Bosch TKA8011 er også en overskuelig model, og derfor har modellen en gennemsigtig vandtank med måleenheder på begge sider af tanken. Modellen kommer også med ledningsoprul, som gør, at der er styr på ledningen.

Fokus på sikkerhed

Her er der tale om en maskine der er skabt til hverdagsbrugen, og derfor er her tale om en solid og robust model, som også har den fordel, at den er hurtigt til at brygge kaffen. Betjeningen er enkel og uden mange smarte funktioner, for denne model har fokus decideret på kaffebrygning. Dog har modellen også fokus på sikkerhed, idet her både er tale om et elektrisk apparat og et apparat, som håndterer skoldhed kaffe. Bosch TKA8011 kommer derfor med autosluk, som gør, at modellen automatisk slukker efter 40 minutter uden brug, og hertil kommer også drypstop. Vandtanken har desuden et integreret håndtag, som gør, at man er sikret et godt greb.

Udvalgte fordele ved Bosch TKA8011: 
☕ Traditionel filterkaffemaskine i rigtig flot og moderne design
☕ Kapacitet på 1,25 liter
☕ Med Dual Heating varmesystem
☕ Gennemsigtig vandtank med måleenhed og integreret håndtag
☕ Autosluk-funktion


Bosch TKA6A043

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TKA6A0431

 

***Bosch TKA6A043 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. I testen blev modellen kåret som topscorer, da eksperterne er vilde med kaffen og de forskellige funktioner som f.eks. aroma-funktionen.***

Selvom eksperterne generelt er vilde med Bosch TKA6A043 forklarer de, at maskinen har et forholdsvist højt strømforbrug. De mener derfor, at forbrugerne skal være opmærksomme på, at især varmepladen bruger meget energi.

Klassisk kaffemaskine med flere praktiske funktioner

Bosch TKA6A043 er en klassisk og simpel kaffemaskine, der er nem at anvende. Den kommer med en tænd/sluk-knap på fronten, hvor man her kan sætte maskinen i gang samt finde de andre funktioner, hvorfor den er simpel at betjene.

Selvom Bosch TKA6A043 er en forholdsvis simpel kaffemaskine, kommer den stadig med et par praktiske funktioner. Den er blandt andet forsynet med en autosluk-funktion, der sørger for at slukke maskinen, hvis man ikke har gjort brug af den i en længere periode. Autosluk-funktionen kommer med valgfrie tidspunkter, så man selv kan vælge, hvor hurtigt den skal slukke efter brug.

Udover autosluk-funktionen kan der også findes en drypstop-funktion, der sikrer, at maskinen ikke drypper ned på varmepladen, når man fjerner kanden.

Kaffemaskinen kommer ydermere med en vandbeholder, der har en kapacitet på 1 liter vand. Vandbeholderen er aftagelig, så det er nemt at påfylde vand samt rengøre maskinen efter brug.

Kraftfuld kaffemaskine med aromafunktion

Med Bosch TKA6A043 får man en forholdsvis kraftfuld kaffemaskine, der har en motoreffekt på 1200 Watt. Dette sikrer, at kaffen bliver brygget hurtigt og effektivt.

Der er desuden mulighed for at gøre brug af maskinens praktiske aromafunktion. Med denne funktion kan man brygge kaffen præcis, som man kan lide den ved blot at trykke på en knap. På den måde kan man altid få en individuel kaffearoma, så man kan få den kaffestyrke, man ønsker.

Man kan også aflæse vandstanden på ydersiden af kanden, så man altid kan se, om der skal påfyldes vand, eller om der er nok til at brygge kaffen.

Rengøringsvenlig model med fleksibel filterholder

Bosch TKA6A043 er en rengøringsvenlig kaffemaskine, der sørger for, at man nemt kan afkalke maskinen. Når man først har afkalket maskinen, har det en langtidsholdbar effekt, så man ikke skal gøre det igen lige med det samme.

Kanden har ydermere en stor åbning, hvilket også hjælper med rengøringen, da man herved nemmere kan få plads til at rengøre alle de steder, man ønsker.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch TKA6A043 med en swing-out filterholder. Det vil sige, at man kan svinge filterholderen både frem og tilbage, når man skal sætte filterposen med kaffebønner i samt fjerne den igen.

Udvalgte fordele ved Bosch TKA6A043:
☕ Aromafunktion
☕ Swing-out filterholder
☕ Rengøringsvenlig model
☕ Med autosluk-funktion
☕ Med drypstop-funktion


Alternative modeller til Bosch kaffemaskinen

Ud over de fem kaffemaskiner fra mærket Bosch så har vi også taget tre alternativer med til Bosch modellerne i denne artikel. Det har vi gjort for at vise mere af bredden på markedet, og vi har behandlet de alternative modeller på samme måde som Bosch modellerne.

De alternative modeller vi viser her, har alle fået positiv kritik af eksperter i forskellige tests.

 


Siemens TC86303

Testvinder hos det tyske testmagasin Stiftung Warentest
✅ Testvinder ved uafhængigt testpanel

Siemens TC86303

 

***Siemens TC86303 er blevet testet af to forskellige ekspertkilder, herunder det uafhængige testpanel og det tyske testmagasin Stiftung Warentest.***

Begge ekspertkilder har testet forskellige kaffemaskiner på parametre som bryggeevner, funktioner og brugervenlighed, og modellen Siemens TC86303 klarer testene så godt, at denne model udnævnes til testvinder begge steder.

Model med to varmeelementer

Siemens TC86303 er en traditionel men moderne kaffemaskine, som har et rigtig flot design i en flot kombination af sort og sølv. Her er tale om en model med en god kapacitet på 1,25 liter, hvilket vil svare til lidt over ti kopper kaffe ad gangen.

Siemens TC86303 er også en lidt avanceret model i forhold til de traditionelle kaffemaskiner, men stadig til en god pris.

Derfor er denne kaffemaskine udstyret med to forskellige varmeelementer: det ene sikrer, at kaffens bryggetemperatur altid forbliver stabil og optimal, og det andet sørger for at holde kaffen varm, når den er færdigbrygget. For at kunne holde en stabil og jævn temperatur så har Siemens TC86303 en sensor, som holder styr på temperaturen, og den justerer sig selv løbende.

Kan selv vælge antal bryggede kopper

Denne model har som nævnt en kapacitet, som svarer til ti kopper kaffe, men hvis man ikke har brug for så meget kaffe ad gangen, så kan man også vælge at brygge færre kopper.

For at være sikker på, at denne kaffe bliver lige så god som en fuld kande, så er modellen også udstyret med funktionen Aroma Sense Plus. Denne funktions hovedopgave er at sikre, at både store og små brygninger får samme kvalitet.

Model med timer

Siemens TC86303 er yderligere udstyret med en smart timer-funktion, hvilket betyder, at man kan ”bestille” sin kaffe til at være færdigbrygget på et bestemt tidspunkt. Her er også tale om en brugervenlig model, som har en gennemsigtig vandtank, som kan tages af. Vandtanken har et integreret håndtag for lettere håndtering, og så findes der måleenheder på begge sider.

Maskinen har desuden både drypstop samt en autosluk-funktion for en højere sikkerhed.

Udvalgte fordele ved Siemens TC86303: 
☕ Kapacitet på 1,25 liter
☕ To forskellige varmeelementer
☕ Temperatur-sensor
☕ Aroma Sense Plus
☕ Model med timer

 


Melitta Aroma Signature Deluxe

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Aroma Signature Deluxe kaffemaskine testvinder

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har gennemført en test af kaffemaskiner, hvor et stort antal kaffemaskiner fra forskellige mærker er blevet testet på forskellige parametre.

Melitta Aroma Signature Deluxe har været med i testene og klarer sig rigtig godt. Det betyder, at modellen får flotte placeringer som testvinder.

Traditionel kaffemaskine

Hvis man ønsker en god gammeldags kaffemaskine, som dog er fremstillet efter moderne procedurer, så vil modellen Melitta Aroma Signature Deluxe være et rigtig godt valg.

Melitta Aroma Signature Deluxe har både et klassisk udseende med bryggeenhed på den ene side og kanden på den anden, hvor kaffefilteret er placeret henover, og så brygger modellen en traditionel kop kaffe – men af høj kvalitet.

Modellen er meget slidstærk og designet til hverdagsbrug. Melitta Aroma Signature Deluxe har desuden en kapacitet på 1,25 liter, hvilket svarer til omkring ti kopper kaffe ad gangen.

Specialfunktion til færre kopper kaffe

Selv om man kan brygge cirka ti kopper kaffe ad gangen på Melitta Aroma Signature Deluxe, så findes der også en special-funktion, som tillader, at man kan nøjes med at brygge mellem to og fem kopper, hvis man ikke har brug for så mange.

Melitta Aroma Signature Deluxe er udstyret med to varmelementer, som hele tiden sørger for at opretholde den optimale bryggetemperatur – ligegyldig om man brygger en fuld kande eller kun et par kopper. Når kaffen er færdig, angiver modellen dette med et signal.

Smart LED-belysning

Melitta Aroma Signature Deluxe er let at overskue, idet modellen har en gennemsigtig vandtank, der er udstyret med LED-belysning. Herudover findes der også LED-belysning i knapperne, som er lette at betjene og styre.

Eftersom vandhårdheden varierer rigtig meget fra lokalområde til lokalområde, kan vandets hårdhed influere kaffeoplevelsen en del, og for at sikre at kaffeoplevelsen altid bliver god uanset geografisk position, så er Melitta Aroma Signature Deluxe udstyret med indstillinger, der tager hensyn til netop vandhårdheden.

Der findes yderligere en autosluk-funktion samt drypstop på Melitta Aroma Signature Deluxe, og så findes der en øko-kontakt, således at man også kan brygge kaffe på en miljøvenlig måde.

Udvalgte fordele ved Melitta Aroma Signature Deluxe:
☕ Klassisk kaffemaskine
☕ Kapacitet på 1,25 liter
☕ Kan brygge hel kande – eller nøjes med et par kopper
☕ LED-belysning
☕ Kan justeres i forhold til vandhårdhed


Om Bosch
bosch logo

Bosch er en tysk virksomhed, som er grundlagt i 1886 af Robert Bosch, og efter starten i Tyskland er Bosch nu et verdenskendt foretagende, som servicerer lande verden over.

Bosch er specielt kendt inden for husholdnings- og værktøjbranchen, hvor man både kan få produkter til husholdingen såsom kaffemaskiner, ovne, køleskabe, støvsugere og vaskemaskiner, men også diverse redskaber til den private handy-man.

Tidligere i Boschs historie var produktionsfokusset dog en smule anderledes, idet virksomheden da koncentrerede sig om håndværk og industriteknik. Med tiden forgrenede Bosch sig ud, og i dag forhandler Bosch som nævnt en lang række produkter til den almindelige forbruger også.

Fokus på husholdning

BoschOp gennem starten af 1900-tallet fik produktionen hos Bosch fart på, og især i 1960’erne gik det stærkt, for her kom der et øget fokus på en mere bekvem og hurtig husholdning, da kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet.

Det betød, at de opgaver, som kvinderne før havde haft tid til – blandt andet madlavning, tøjvask, opvask og rengøring – nu ikke kunne tildeles den samme tid, og derfor var det nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større i privathjemmet. Derfor kom der et øget fokus på køkkenprodukter fra Boschs side, og netop køkkenområdet er i dag et af virksomhedens største produktionsområder.

Stærke værdier

Bosch blev grundlag med meget stærke værdier, som helt tilbage på Robert Boschs tid var meget skarpe og klare: Virksomheden arbejder ud fra nøgleordene initiativ, åbenhed, tillid, ansvarlighed, bæredygtighed, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed, men Bosch har også altid arbejdet ud fra filosofien ”orientering indenfor fremtid og resultater” – det betyder blandt andet at Bosch altid har haft et øje med, når det kom til den moderne teknologis udvikling.

Netop moderne teknologi har været et område, som Bosch hele tiden har forsøgt at holde sig ajour med. Især i den sidste del af 1900-tallet kom der mere fokus på både fleksibilitet og luksus, og det blev muligt at anvende teknologi for at gøre husholdningen lettere.

Moderne teknologi er blevet en integreret del af Boschs virksomhedsfilosofi, og virksomheden er med helt fremme, idet de også i dag forhandler produkter, der er app-baserede, således at man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen – også når man ikke er hjemme.

Hvis du gerne vil læse mere om Bosch, deres produkter og værdier, så kan du læse mere på den danske hjemmeside.


Hvad er kaffe og koffein?

kaffe videnKaffe er en drik, der stammer fra kaffebønnen, og som tidligere var en meget eksklusiv handelsvare under kolonitiden. Kaffen er især kendt for sin opkvikkende effekt på hjerne og krop, og det er på grund af koffeinen, som findes i en meget høj koncentration i kaffebønnen.

Koffein minder om amfetamin

Kaffe og koffein hænger derfor kraftigt sammen, og Kaffeguide.se skriver, at koffein blev opdaget tilbage i 1819 af den tyske kemiker Friedrich Ferdinand Runge. Koffein fungerer i grove træk lidt ligesom euforiserende stoffer som amfetamin eller kokain, idet koffeiner et central-stimulerende stof, som kan give samme opkvikkende virkning som disse stoffer.

Når kroppen indtager koffein, så optages stoffet hurtigt og sendes rundt i kroppen, og man vil føle den største effekt af det opfriskende koffein efter en halv times tid. Derfor er kaffe meget velgenet til at kunne vågne op om morgenen eller at arbejde sent, men man skal være opmærksom på, at indtag af koffein også gør, at man kan have svært ved at sove, da kroppen bliver vågen af koffeinen.

Kaffe gør dig stærkere

Både Telegraph.co.uk og Videnskab.dk skriver om koffein, og de forklarer, at koffein videnskabeligt set er et naturligt stof, som tilhører gruppen plante-alkaloider. Ved indtagelse af koffein producerer kroppen mere adrenalin, og ud over at føle sig mere vågen, så påvirkes krop og hjerne også således, at man vil føle sig mere opmærksom, stærkere og bedre til at tage beslutninger.

Kaffe har lang halveringstid

Kaffe halveringstidGrunden til, at mange oplever, at de ikke kan sove, når de har drukket kaffe sent på dagen, er, at koffeinen har en lang halveringstid. Det betyder i praksis, at der går rigtig lang tid i kroppen, før koffeinen forsvinder igen, og halveringstiden ligger således på fem timer. Altså tager det fem timer, før niveauet af koffein i kroppen er halveret.

Man bør som hovedregel derfor ikke drikke kaffe efter klokken 17, hvis man opleveler problemer med at sove, for det kan sagtens tage op til omkring endda 15 timer, før koffeinen ikke længere påvirker kroppen.

Ikke kun koffein i kaffe

Selv om koffein i høj grad forbindes med kaffe, så findes der også koffein i andre drikke og fødevarer. Der findes for eksempel specifikke energidrikke, som har et højt indhold af koffein for netop at tilføre kroppen mere energi, som for eksempel Red Bull, men der findes også koffein i cola, te og chokolade.

KaffebonnerHvis man spiser 100 gram chokolade af den mørke variant, så får kroppen stort set tilført samme mængde koffein, som hvis man drak en hel kop kaffe. Cola indeholder også koffein, men dog i mindre mængder, for her skal man drikke en hel liter for at kunne komme op på siden af koffein-niveauet i en enkelt kop kaffe. Te indeholder også koffein, men det afhænger af typen af te – især mørk te kan indeholde meget store mængder koffein.

Kaffe er ikke farligt

Der findes mange myter om, at man kan drikke sig ihjel af for meget kaffe, men eksperterne skriver, at det er forkert. De anbefaler dog, at man holder sig til et moderat indtag på tre-fem kopper om dagen, og hvis man skulle kunne komme op på en dødelig dosis, så er det nødvendigt at indtage 80 kopper i træk.


Hvad er bedst? Pulver eller hele bønner?

Malet kaffeDet er en smagssag, om man foretrækker pulverkaffe eller hele bønner. Formalet kaffe er noget lettere, hvis man ønsker en hurtig kop, og så kræver det også, at man har en kaffekværn, hvis man skal anvende hele bønner. Formalet kaffe har dog en markant kortere holdbarhed end hele bønner og skal helst drikkes inden for en uge.

Søndagsavisen skriver, at det er nødvendigt med en kaffekværn, hvis man ønsker at male bønner selv. Nogle kaffemaskiner kommer med en integreret kaffekværn, men hvis ens model ikke gør det, så skal man selv anskaffe en. Der findes både kaffemøller og kaffekværne, og det er igen en smagssag, hvad man foretrækker.

Kaffemøllerne kan dog være svære at få et godt resultat på, fordi de ofte er mindre og maler kaffebønnerne med knive, hvor kaffekværnene fungerer ved at kværne bønnerne i stedet. Derfor kan det være svært at styre kaffemøllen og få det rigtige niveau af grov- og finhed. Dog er rengøringen ofte lettere på en kaffemølle, idet de ofte består af færre dele end kaffekværnene.

Eksperterne fra Søndagsavisen foretrækker dog kaffekværnene frem for møllerne, da eksperterne synes, at de både maler bønnerne bedre og kan give en mere nuanceret smagsoplevelse. Det anbefales at gå efter en model, der både kan indstille mængden og malegraden. Dog kan rengøringen give problemer, og det er vigtigt at få fjernet den gamle kaffe, da selv små mængder gammel kaffe kan give den nye kaffe en uheldig bismag.

Kaffemesteren.no skriver, at der er mange fordele ved selv at vælge hele bønner, hvis man har redskaberne, tiden og lysten til at være omhyggelig med sin kaffe – ellers kan man også købe gode pulverkaffe-blandinger især hos specialforretninger. Med bønner kan man nemlig så både kværne sin kaffe, som man foretrækker den, og så kan man eksperimentere og blande, som man ønsker det. Det er også lettere at frasortere dårlige eller umodne bønner. Kaffe brygget på hele bønner har ifølge eksperterne også den fordel, at smagen vil være mere intens og nuanceret, da de naturlige olier forbliver i bønnerne, helt indtil de kværnes lige inden brug.

Hvis man ikke er kaffe-entusiast, så vil pulverblandingerne ofte være et bedre valg, for det er langt hurtigere.

Valg af kaffebønner

kaffebønnerHvis man vælger selv at kværne sine kaffebønner, så skal man være opmærksom på, at kaffebønner smager meget forskelligt. Overordnet set så skriver Beanit.se, at der findes to sorter – Arabica og Robusta.

Arabica bønnerne er de mildeste bønner, og dem der anvendes flest af – denne type ligger til grund for 70-80 procent af verdens kaffeproduktion. Arabica bønner har en mild, aromatisk og rig smag, og Arabica-kaffen vokser i tropisk klima.

Robusta bønnerne dyrkes i lidt hårdere klimaer og indeholder meget mere koffein end Arabica – faktisk næsten dobbelt så meget. Generelt set koster Robusta bønnerne mindre end Arabica og bliver ofte anvendt til blandingskaffe. Robusta har en mere bitter, stærk og syrlig smag.

Bønner fra forskellige områder

BønnerKaffebønners smag afhænger i høj grad af, hvor de er dyrket, og man kan derfor bruge geografien som pejlemærke, når man vælger sine bønner:

Kaffebønner fra Afrika (særligt Kenya og Etiopien) har ofte frugtagtige aromaer og indeholder noter af både vin og bær.

Kaffebønner fra Syd- og Centralamerika er mere delikate og søde og har en ren kaffesmag med noter af chokolade og bagværk, og frugtnuancen er mildere. Ofte fremhæves kaffe fra Brasilien og Colombia.

Kaffebønner fra Asien er en tredje mulighed, og disse bønner er fyldigere og mere jordagtige med en krydret smag.

Ud over oprindelsesområdet så bør man også se på, hvordan ristningen er – der findes overordnet set lyse og mørke ristninger – en mørk ristning betyder, at bønnerne smager mere brændt, mens en lys ristning giver en mildere smag, hvor man bedre kan smage den enkelte bønnes karakteristiske smag.

Eksperterne anbefaler, at man vælger ristningen efter den type af kaffe, man brygger: De lyse ristninger passer bedst til filterkaffen, mens de mørke ristninger passer bedre til, hvis man har en espressomaskine.

Sådan males bønnerne korrekt

KaffemoelleHvis man beslutter sig for selv at kværne sine kaffebønner, så skriver Whiteaway, at man skal være meget omhyggelig med sin kværning. De anbefaler, at hvis man drikker filterkaffe, så bør man male bønnerne medium-fint, for en for grov kværning betyder, at vandet for hurtigt vil løbe igennem (hvilket vil give en tynd og vandet smag), og en for fin kværning betyder, at vandet vil løbe for langsomt igennem dem (hvilket vil give en meget stærk og bitter smag).


Fordele ved at drikke kaffe

kaffe Kaffe smager godt, og de fleste hyppige kaffedrikkere kan have svært ved at undvære en god kop kaffe. Forskning viser dog, at det heller ikke er nødvendigt, for et moderat indtag af kaffe er faktisk sundt for kroppen – det vil sige mellem tre til fem kopper om dagen.

Baseret på artikler fra Videnskab.dkForskning.noSondagsavisen.dk og Telegraph.co.uk guider vi her til, hvilke sundhedsfremmende virkninger kaffen har på kroppen.

Læg mærke til at det er filterkaffen, der er blevet undersøgt af eksperterne, og derfor denne type af kaffe som giver de positive påvirkninger. Dog kan det ikke udelukkes, at det også gælder for andre typer af kaffe.

Højt indhold af antioxidanter
Kaffe indeholder mange antioxidanter, som ellers oftest findes i frugt, og de fungerer ved at beskytte kroppens celler. En af de vigtigste antioxidanter er chlorogen-syre, som også kan beskytte mod kræft.

Kaffe hjerneStyrker hukommelsen og hjernen
Forskning har vist, at et moderat indtag af kaffe kan styrke hukommelsen og beskytte mod udvikling af Alzheimers. Når man drikker kaffe, så bliver centralnervesystemet påvirket med den virkning, at både netop hukommelse, hjerne og opmærksomhed skærpes. Kroppen begynder at producere mere adrenalin, hvilket også styrker synet, og man bliver bedre i stand til at vurdere situationer og til at præstere.

Sænker risikoen for udviklingen af flere sygdomme
Kaffe har en sundhedsfremmende virkning mod mange typer af sygdomme – blandt andet sænkes risikoen for at udvikle type 2 diabetes og Parkinsons med 25 procent, og risikoen for at få en blodprop eller blødning i hjernen er 10 procent lavere, hvis man drikker kaffe.

Beskytter mod bestemte former for kræft 
Forskere har fundet ud af, at kaffe kan beskytte mod udviklingen af specifikke typer af kræft – det tæller kræft i galdeblæren, leverkræft, livmoderkræft samt tyktarmkræft og kræft i æggestokkene.

Nedsætter betændelse i kroppen
Folk, der drikker kaffe, lever i gennemsnit længere end ikke-kaffedrikkere, og jo ældre man bliver, jo højere bliver diverse betændelsestilstande i kroppen. Et moderat kaffeindtag har den virkning, at kaffen er med til at neutralisere de betændelsesstoffer, som findes i cellerne, og dermed bliver kroppen mindre betændt.

Kaffe gør dig gladKaffe gør dig glad
Kaffe er gavnlig mod depression, da den øger produktionen af serotonin og dopamin i hjernen – det er to af kroppens egne ”lykkestoffer”, og det betyder, at man føler sig gladere og bedre tilpas, efter man har drukket kaffe.

Kaffe dæmper astma 
Forskning viser, at kaffe har en dæmpende effekt på astma og bronkitis og eventuelle anfald. Faktisk er det kun godt for astmaen, hvis man drikker lidt flere end de anbefalede tre-fem kopper om dagen.

Kaffe gør dig slank
Eftersom kaffe øger produktionen af adrenalin, så stiger puls, blodtryk og forbrænding også, og det betyder, at man vil forbrænde flere kalorier. Kaffe bør dog ikke anvendes som et slankemiddel.

KaffeKaffe har også negative påvirkninger af kroppen
På trods af at kaffe har mange sundhedsfremmende virkninger på kroppen, så findes der også nogle negative påvirkninger. Blandt andet så kan et for højt indtag medføre søvnproblemer, da koffeinen øger vågenheden i kroppen markant. Man kan også opleve forhøjet blodtryk eller en forværring af angst, hvis man lider af det. For meget kaffe medfører også en forhøjet produktion af adrenalin (er dog godt i mindre omfang), som kan føre til rastløshed, kvalme, koldsved eller rysten.

 

 


Gode desserter med kaffe ☕

Kaffe-kage

kaffe kageIngredienser: 
– 170 gram sukker
– 170 gram smør eller margarine samt ekstra til smøring
– 3 store æg
– 170 gram mel
– 1,5 tsk. bagepulver
– 1 spsk. kaffe
Glasur
– 225 gram flormelis
– 100 gram smør eller margarine
– 1,5 spsk. kaffe
– Jordbærsyltetøj (valgfri)
– Valnødder eller kirsebær til pynt (valgfri)

Opskrift: 
1. Varm ovnen op til 160 grader. Smør to bageforme på 18 centimeter.
2. Kom sukker og smør i en skål og pisk indtil konsistensen er let.
3. Pisk æggene i et krus med en gaffel og tilsæt dem sammen med en spsk. mel ved hvert æg til sukker/smørmassen.
4. Når æggene er helt piskede tilsæt så resten af melet samt bagepulver og bland forsigtigt.
5. Tilsæt kaffen til blandingen og hæld massen over i bageformene.
6. Bag dem 25-30 minutter, og lad dem herefter afkøle.
7. Imens skal glasuren laves: Bland flormelis med smørret, indtil konsistensen er let, og tilsæt så kaffen.
8. Når kagen er helt kold, fordel da glasuren på den nederste af de to kager. Fordel jordbærsyltetøj på den anden af de to kager og læg dem sammen. Fordel resten af glasuren på toppen og pynt eventuelt med valnødder og kirsebær.

Kaffe-is 

Kaffe-isIngredienser: 
– 1 spsk. kaffe
– 1 spsk. brandy
– 4 store æg (pasteuriserede)
– 100 gram sukker
– 300 milliliter fløde
– 100 gram finthakket Toblerone
– Chokoladespåner af mørk chokolade til pynt

Opskrift: 
1. Smør en én-liters bageform.
2. Bland kaffe, brandy, æggeblommer og sukker i en skål.
3. Tag en anden skål til æggehvider og en tredje til fløde.
4. Pisk æggehviderne til de er stive, og pisk fløden til den er fast.
5. Hæld fløden over i kaffe-blandingen, og tilsæt herefter æggehviderne og Toblerone.
6. Bland sammen og hæld over i bageformen. Dæk massen til med film og sæt den i fryseren.
7. Ved servering vend bageformen på hovedet på en tallerken, og lad isen komme ud. Lav pynt med chokoladespåner og servér herefter.

Kaffe-chokolademousse 

chokolademousseIngredienser: 
– 100 gram hakket, mørk chokolade
– 0,5 deciliter æggeblommer (pasteuriserede)
– 2 x 1 spsk. sukker
– 1 spsk. Nescafe
– 1 spsk. kaffelikør
– 0,5 deciliter æggehvider (pasteuriserede)
– 1,5 deciliter piskefløde
– Flødeskum og makroner til pynt

Opskrift: 
1. Lav et vandbad og smelt chokoladen herover.
2. Pisk 1 spsk. sukker og æggeblommer til en cremet masse og tilsæt herefter den smeltede chokolade, Nescafe og kaffelikør.
3. I en anden skål skal æggehviderne piskes stive sammen med den anden spsk. sukker.
4. I en tredje skål skal fløden piskes til skum.
5. Hæld flødeskum og æggehvider i chokolade-blandingen og rør forsigtigt rundt.
6. Fordel moussen i 4-6 kopper eller glas. Lad dem afkøle et koldt sted.
7. Servér sammen med pynt af flødeskum og knuste makroner.

Kaffe-brownies

BrowniesIngredienser: 
– 175 gram smør
– 175 gram hakket, mørk chokolade
– 4 æg
– 250 gram sukker
– 2-3 spsk. Nescafe
– 2-3 spsk. kaffelikør
– 2 tsk. vanilje
– 200-250 gram hvedemel
– 1 tsk. bagepulver
– ¼ tsk. salt
– 2-3 spsk. kakao til pynt

Opskrift: 
1. Varm ovnen op til 170 grader.
2. Smelt chokoladen og smørret sammen over et vandbad.
3. Pisk æg, sukker, kaffe, likør og vanilje sammen.
4. Tilsæt chokolademassen til æggemassen, og tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt.
5. Beklæd en bageform (22 cm x 22 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter.
6. Lad kagen afkøle, og servér i små firkanter med sigtet kakao som pynt.


Bosch kaffemaskine test – disse kilder har vi brugt:

Råd & Rön 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test af 47 kaffemaskiner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest er et tysk testmagasin, som beskæftiger sig med alle former for elektronik- og husholdningsprodukter. Her har Stiftung Warentest foretaget en test af kaffemaskiner. Du kan læse mere om testen her.


Andre relevante artikler:
Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en generel kaffemaskine test. I denne artikel finder du en stor samling af testvindere og ekspertfavoritter, fra en lang række forskellige kaffemaskine producenter. I kaffemaskine testen finder du også prissammenligning af alle produkter, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst på nettet.

I artiklen kan du også læse meget mere om, hvad kaffen gør ved vores hjerne og krop generelt. Du finder også gode råd om, hvordan du får mere ud af din kaffe, så både smag og konsistens bliver bedre.

Hvis du ønsker at læse nærmere om alternativerne til Bosch kaffemaskinen, så kan vi anbefale at du læser vores Siemens kaffemaskine artikel. I denne artikel samler vi de Siemens kaffermaskiner, der har fået bedst kritik i forskellige anerkendte tests. I artiklen gennemgår vi både traditionelle kaffemaskiner, men også en række af Siemens espressomaskiner, da de generelt er meget populære i de danske hjem.

Hvis du overvejer om du måske skulle investere i en espressomaskine, så kan du læse vores Siemens espressomaskine artikel, hvor vi har udarbejdet en hel test, der kun har fokus på espressomaskiner fra Siemens. Her finder du en oversigt over de Siemens espressomaskiner, der får bedst kritik af eksperterne.

Du kan også læse vores helt generelle espressomaskine test. Her finder du de bedste espressomaskiner på markedet. Artiklen har samlet en lang række forskellige modeller fra forskellige producenter. Alle modellerne du finder i denne test, har fået gode bedømmelser i forskellige anerkendte tests.

Mange danskere vælger en fuldautomatisk espressomaskine. En fuldautomatisk espressomaskine vil være et godt valg, hvis du ønsker en espressomaskine, som stort set kan klare alle opgaver selv. Her slipper man for det manuelle arbejde.

En fuldautomatisk espressomaskine fungerer bryggemæssigt ved at have en indbygget kaffekværn, samt en mælkeskummer – nogle modeller har endvidere også et helt mælkesystem indbygget.

Hvis du foretrækker at holde dig til de traditionelle kaffemaskiner, og sætter pris på friskmalet kaffe, så anbefaler vi at du læser vores kaffemaskine med kværn artikel. I denne artikel har vi samlet en lang række testresultater, så du nemt og hurtigt kan få overblik over de bedste kaffemaskiner med kværn på markedet, baseret på resultaterne fra en lang række anerkendte tests.

Du kan også vælge blot at købe en traditionel kaffemaskine, og så i stedet tilkøbe en kaffekværn. Disse kan ofte erhverves relativt billigt. Hvis det kunne være en mulighed for dig, bør du læse vores kaffekværn test.

Hvis du har besluttet dig for at købe en traditionel kaffemaskine, bør du overveje en Moccamaster kaffemaskine. Kaffemaskinerne fra Moccamaster er nogle af de mest populære maskiner på markedet, og de ligger samtidig i en prisklasse hvor de fleste kan være med. Hvis du overvejer en Moccamaster, bør du læse vores artikel, hvor vi har samlet en lang række testresultater og vurderinger af de forskellige modeller, så du nemt kan finde de modeller som eksperterne synes bedst om.

Et andet alternativ, som stadig bliver mere og mere populær, er en kapsel kaffemaskine. Men denne type kaffemaskine, kan du nemt og hurtigt lave velsmagende kaffe.

Fordelen er at det er meget nemt, og du er sikker på lækker kaffe hver gang. Du har også mulighed for at vælge mellem en lang række forskellige kaffekaplser, hvilket gør at du nemt kan variere smagen.

Ulempen ved en kapsel kaffemaskine er, at det er dyrere at lave en kop kaffe, hvis du sammenligner det med en traditionel kaffemaskine. – Så her skal du overveje om du er villig til at betale lidt mere pr. kop, for så til gengæld at kunne mange forskellige typer kaffe, nemt og hurtigt.

Hvis du vælger en kapsel kaffemaskine, så bør du også overveje at læse vores Nespresso maskine test. Nespresso er den mest solgt og mest populære producent af kapsel kaffemaskiner. I artiklen har vi samlet alle de modeller som har fået gode anmeldelser i forskellige test.

I Nespresso testen finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter, ligesom du også gør i alle vores andre tests.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Bosch TKA8651 

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TKA8651 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 47 kaffemaskiner fra forskellige mærker, og modellen Bosch TKA8651 er inkluderet i denne test.

Sammen med de andre modeller er Bosch TKA8651 blevet testet på parametre som evner inden for kaffebrygning, brugervenlighed og funktioner, og eftersom Bosch TKA8651 klarer sig godt, så får denne model en placering som topscorer.

Enkel og mindre model

Bosch TKA8651 vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en traditionel filterkaffemaskine, som er flot i designet med et glat og strømlinet udseende og samtidig foretrækker en model, der har en lidt mindre kapacitet – for eksempel hvis man bor alene eller måske to sammen, eller bare kun drikker kaffe engang imellem.

Bosch TKA8651 har nemlig en kapacitet på lige over 1 liter, hvilket svarer til omkring otte kopper.

God til alle mængder

Denne model er designet således, at man som forbruger er sikret en lige så god kaffe, hvis man brygger en hel kande, som hvis man kun brygger et par kopper. Bosch TKA8651 er nemlig skabt med volumen-automatik, som sikrer det samme resultat ved både for eksempel otte eller kun fire kopper.

Denne kaffemaskine fra Bosch er udstyret med to varmelegemer i stedet for et, og dette samspil gør, at den optimale bryggetemperatur opretholdes, samtidig med at serveringstemperaturen også bliver ideel.

Bosch TKA8651 er herudover også udstyret med en smart hold-varm funktion, som gør, at kaffen forbliver varm, selv hvis man ikke drikker den lige med det samme.

Model med timer

Denne kaffemaskine har både en aftagelig vandtank samt en aftagelig filterbeholder, som man betjener ved at svinge den ud. Kontrolpanelet er placeret i bunden af maskinen, hvor man styrer modellen med få knapper. Her findes dog også lidt mere avancerede indstillinger såsom timer, som også har memory-funktion samt ur.

Bosch TKA8651 har desuden også en velfungerende afkalkningsfunktion, som gør, at modellen altid kan yde sit bedste, og så er modellen af sikkerhedsmæssige grunde også udstyret med drypstop og autosluk efter to timer.

Udvalgte fordele ved Bosch TKA8651:
☕ Mindre kapacitet på otte kopper
☕ Volumen-automatik
☕ To varmelegemer
☕ Holde-varm funktion
☕ Timer med memory-funktion


Bosch TKA8631

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TKA8631

Den nordiske forbrugerorganisation Råd & Rön fra Sverige tester forbrugerprodukter for at finde de bedste i hver kategori. I dette tilfælde har Råd & Rön testet 47 kaffemaskiner.

Bosch TKA8631 har været med i testene og får en god bedømmelse.

Let betjening

Bosch TKA8631 er en flot og moderne kaffemaskine, som kommer i et pænt design, hvor der er fokus på minimalisme og æstetik uden brud på stilen. Bosch TKA8631har også et smart ledningsoprul til ledningen, som også bidrager til at bibeholde æstetikken.

Bosch TKA8631 er designet, så den har en aftagelig vandtank samt en aftagelig filterbeholder, som skal svinges ud, når den anvendes. Her er med Bosch TKA8631 også tale om en god rummelighed, idet vandtanken kan indeholde 1,25 liter vand – når man brygger kaffe, svarer til det omkring 10 almindelige kopper – eller 15 små kopper.

Model med to varmelegemer

For at kunne være sikker på at have den mest optimale bryggetemperatur under hele bryggeprocessen, der ligger lige over 90 grader, så er denne model udstyret med to varmelegemer. Disse to varmelegemer arbejder sammen, således at man kan være sikker på, at kaffen både brygges ved den ideelle temperatur samt også får den mest optimale serveringstemperatur, hvilket giver den bedste smagsoplevelse.

Bosch TKA8631 er ydermere udstyret med volumen-automatik, som betyder, at denne model er designet til at give en lige så god kaffeoplevelse ved brygning af få kopper som ved en fuld kande.

Let håndtering

Her er tale om en moderne, men traditionel filterkaffemaskine, som betjenes i bunden med knapper. Her findes også et par gode funktioner, idet Bosch TKA8631 er udstyret med en timer, der har memory-funktion samt ur.Bosch TKA8631 vandtank

Denne model har desuden en gennemsigtig vandtank, som har et integreret håndtag for lethedens og sikkerhedens skyld, og for at give det bedste overblik over påfyldning af vand så er den udstyret med måleenheder på begge sider.

Sikkerhed er i det hele taget også et nøgleord for Bosch TKA8631, idet denne model både har autosluk, som træder i kraft efter 40 minutter uden brug, samt drypstop. Drypstop betyder, at når kanden fjernes fra maskinen, så lukker hullet mellem filter og maskine automatisk.

Udvalgte fordele ved Bosch TKA8631: 
☕ God kapacitet på 1,25 liter
☕ Aftagelig filterbeholder og vandtank
☕ Kaffemaskine med to varmelegemer
☕ Volumen-automatik sørger for god kaffe ved brygning af selv få kopper
☕ Model med timer


Bosch TKA8653

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TKA8653

 

Modellen Bosch TKA8653 har været inkluderet i det svenske forbrugerråd Råd & Röns test af 47 forskellige kaffemaskiner, hvor modellerne er blevet testet på forskellige punkter.

Bosch TKA8653 klarer sig rigtig godt i denne test, og de gode resultater i testen gør, at denne model kåres til topscorer af de svenske eksperter.

Nok til otte kopper

Denne model er en traditionel filterkaffemaskine, hvad angår teknologi, men på ydersiden er her tale om en moderne maskine, der kommer i et mørkt, men stilfuldt design med bløde kanter og uden brud på æstetikken. For også at bevare stilen så kommer modellen med et smart ledningsoprul til ledningen for at undgå forstyrrende elementer.

Her er også tale om en model, der har en lidt mindre kapacitet end normalt, og det betyder, at denne model kan brygge, hvad der svarer til otte kopper ad gangen. Bosch TKA8653 har nemlig en kapacitet på lige over en liter.

Lige god til fuld kande som til få kopper

Bosch TKA8653 er designet til at sikre, at man får den samme høje kvalitetsoplevelse, hvis man brygger en hel kande, som hvis man kun brygger til et par kopper. Dette sikres med funktionen volumen-automatik, og så er kanden designet til mere end at være funktionel og flot. Her er nemlig tale om en kande, som holder på kaffens aroma, så kaffen ikke bliver flad, efter brygningen er færdig.

Overskuelig model

Man betjener denne model på kontrolpanelet, som er placeret nederst på modellen med få knapper. Her er tale om en enkel betjening, men Bosch TKA8653 har et par moderne funktioner, som er brugbare, når man skal brygge sin kaffe. Dette tæller en smart timer, der også har memory-funktion samt et ur. Også filterbeholder og vandtank er overskuelige og lette at håndtere, for begge er aftagelige, og så har vandtanken et integreret håndtag samt tydelige måleindikatorer på begge sider.

Bosch TKA8653 er også en sikker model, så derfor har modellen autosluk, som træder i kraft, når kaffen er brygget, samt drypstop. Drypstop gør, at hullet mellem filter og maskine automatisk lukkes, når kanden fjernes fra maskinen.

Udvalgte fordele ved Bosch TKA8653: 
☕ Stilfuldt design
☕ Nok til otte kopper
☕ Model med volumen-automatik
☕ Timer med memory-funktion
☕ Autosluk

Electrolux EKF7800

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux EKF7800 kaffemaskinen. Eksperterne har fokuseret på at teste kaffemaskinen med hensyn til dens forskellige funktioner, håndterbarhed, design, ydeevne og meget mere.

Her gav de kaffemaskinen en god anmeldelse, da den blev kåret som en af testvinderne i test. Dette har eksperterne gjort, da de mener, at Electrolux EKF7800 brygger en velsmagende kaffe samt kommer med blandt andet en smagsgiverfunktion.

Til gengæld nævner de kort, at Electrolux EKF7800 har et forholdsvist højt strømforbrug især, når det kommer til dens varmeplade.

Enkel og rummelig kaffemaskine

Electrolux EKF7800 er en traditionel kaffemaskine, hvor man har mulighed for at brygge filterkaffe. Modellen er enkel og stilren og er fremstillet i rustfrit stål. Den er desuden forholdsvis hurtig til at brygge kaffen, da det tager cirka 12 minutter at brygge en fyldt kande.

Derudover kommer Electrolux EKF7800 med en vandbeholder, der har en kapacitet på 1,65 liter. Dette sikrer, at man kan brygge op til 12 kopper på en enkelt gang. Man kan dog også vælge blot at brygge en mindre portion, hvis man kun har brug for en enkelt kop kaffe.

Model med aromafunktion

Med Electrolux EKF7800 får man en kaffemaskine, hvor man kan brygge kaffe, som man ønsker. Den er nemlig forsynet med en aromafunktion, hvilket betyder, at man har mulighed for at tilpasse kaffen præcis, som man bedst kan lide den. Med aromafunktionen kan man vælge imellem diverse niveauer i forhold til kaffestyrken.

Electrolux EKF7800 kommer ydermere med et PureAdvantage Vandfilter, der hjælper med at sikre kaffens gode smag. Vandfilteret er med til at sørge for en optimal filtrering, hvilket på samme tid også holder maskinen ren i længere tid.

Maskinen er desuden udstyret med et LCD-display, hvor man kan betjene modellen samt vælge de forskellige indstillinger. Displayet er nemt og overskueligt.

Kaffemaskine med timer- og autosluk-funktion

Selvom Electrolux EKF7800 er en traditionel kaffemaskine, er den stadig udstyret med et par praktiske og brugbare egenskaber. Den kommer nemlig med både en timer-funktion samt en autosluk-funktion.

Maskinens timer-funktion gør, at man har mulighed for at programmere den til at brygge kaffe, når man ønsker det. Den kan derfor indstilles til at have kaffen klar, når man står op eller kommer hjem fra arbejde.

Med modellens autosluk-funktion er man sikret, at Electrolux EKF7800 slukker af sig selv, hvis den ikke er blevet brugt i en længere periode. Autosluk-funktionen sørger for, at maskinen slukker af sig selv, når der er gået 40 minutter uden, at den har været i brug.

Udvalgte fordele ved Electrolux EKF7800: 
☕ Høj kapacitet på 1,65 liter
☕ Aromafunktion
☕ Med autosluk-funktion
☕ Med timer-funktion
☕ Med PureAdvantage Vandfilter

Philips HD7765/00

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips HD7765-00

 

Modellen Philips HD7765/00 har været med i en test af 47 kaffemaskiner, som er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Modellerne er blevet testet på forskellige parametre som evner inden for kaffebrygning, funktioner, anvendelighed og brugervenlighed, og eftersom modellen klarer sig rigtig godt, så giver de svenske eksperter Philips HD7765/00 en flot topplacering i testen.

Flot model med kværn

Philips HD7765/00 er en rigtig elegant og moderne kaffemaskine rent designmæssigt, idet denne model er rigtig flot at se på i en kombination af sorte og grå farver, og stilen er både strømlinet og glat.

Modellen er traditionelt konstrueret således, at selve kanden er placeret nederst med brygnings-aggregatet ovenpå. Philips HD7765/00 er en kaffemaskine, der kommer med egen kaffekværn, og derfor er der plads til bønnerne helt øverst.

Kaffekværnen gør, at man selv kan kværne bønnerne efter individuelle præferencer, hvilket giver forskellige smage, men man kan dog også anvende formalede bønner, hvis man ønsker det.

Nok til ti kopper kaffe

Philips HD7765/00 kommer med en stor vandbeholder på 1,2 liter, hvilket er en del. Det svarer i praksis til, at man kan brygge omkring ti kopper ad gangen.

Denne model er designet til at kunne brygge kaffen hurtigt, og det betyder, at det kun tager omkring ti minutter at få kaffen klar. Der er fokus på at holde en stabil temperatur, idet temperaturen er en vigtig faktor for, om kaffen bliver velsmagende.

Denne maskine fra Philips er desuden en brugervenlig model, som er designet til at være intuitiv, hvilket fremmer et hurtigere og mere bekvemt brug. Modellen betjenes med knapper, som er en integreret del af designet, således at de ikke stikker ud.

Sikker model

Philips HD7765/00 har et stort fokus på sikkerhed, og derfor findes der flere tiltag på modellen, som gør den sikker.

Modellen har derfor både drypstop og autosluk, hvilket betyder, at modellen selv slukker efter et stykke tid, hvis man skulle glemme at slukke for maskinen efter brug. For at sikre en bedre komfort og at man holder godt på modellen, så er Philips HD7765/00 udstyret med et ergonomisk greb, og derudover har modellen skridsikre fødder, som sikrer høj stabilitet.

Philips HD7765/00 kommer desuden med en 0,85 meter lang ledning, som kan opbevares i modellens eget opbevaringsrum.

Udvalgte fordele ved Philips HD7765/00: 
☕ Traditionel kaffemaskine med et moderne og stilrent udseende
☕ Kommer med egen kaffekværn
☕ Vandbeholder med kapacitet på 1,2 liter
☕ Fokus på sikkerhed med både drypstop, autosluk og skridsikre fødder
☕ Model med ergonomisk greb

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Bosch kaffemaskiner er bedst i test?

Bosch TKA6A041

🤓 Hvordan testes Bosch kaffemaskinerne?

Kaffemaskinerne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, der under bryggetid og temperatur, smag, brugervenlighed, finjustering af de forskellige indstillinger, vedligeholdelse og rengøring. Slutteligt vurderes maskinernes energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme