Melitta Caffeo Solo test-guide: De bedste ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel giver vi et overblik over de bedste Melitta espressomaskiner på markedet. Vi starter med at gennemgå Melitta Caffeo Solo modeller, hvorefter vi tager et kig på andre modeller fra Melitta Caffeo.

Alle Melitta espressomaskiner bliver gennemgået med fokus på deres specifikke funktioner og specifikationer. Derudover er der fokus på eksperternes tests af de forskellige modeller for at finde ud af, hvad de mener.

Disse ekspertkilder inkluderer blandt andet  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, BeanToCupCoffee.co.uk, Which.co.uk, Coffeeness.de, Blackheartscoffee.com, Baristadelcaffe.co.uk, Goodhousekeeping.com og Techradar.com.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Melitta Caffeo Solo test indeholder:
🔸 Gennemgang af Melitta Caffeo Solo espressomaskiner
🔸 Gennemgang af andre modeller fra Melitta Caffeo
🔸 Information om Melitta
🔸 Sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe
🔸 Guide til de forskellige kaffetyper
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Melitta Caffeo Solo test 2021 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion har vi samlet de bedste Melitta Caffeo Solo modeller. Hos Forbrugsguiden har vi analyseret eksperttests fra både ind og udland, og samlet de bedst bedømte modeller her i artiklen. Vi bringer også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler, der har den bedste pris på nettet.

Vi håber at denne artikel kan hjælpe dig med at finde din næste Melitta Caffeo Solo.


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 3 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 72 ud af 100 point hos testsiden Which.co.uk

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er blevet testet og anmeldt af de fire ekspertkilder, Råd & Rön, Trustedreviews.com og Which.co.uk. Ekspertkilderne er vilde med espressomaskinen, som de alle har givet en god bedømmelse.

Mens Forbrugerrådet er mest begejstrede for maskinens brugervenlighed og temperatur, er Råd & Rön vilde med modellens simple håndtering. Dette er de andre ekspertkilder enige i, men Which.co.uk forklarer også, at det er et plus, at modellen er forholdsvis kompakt.

Eksperterne: Kompakt og brugervenlig maskine

Ifølge ekspertkilderne er Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk en kompakt og brugervenlig maskine, der brygger en god espresso. Eksperterne er enige i, at en af de største fordele ved modellen er, at den er simpel i brug.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er nem at håndtere, da den kommer med et ’simpelt betjeningspanel’. De skriver ydermere, at espressomaskinen er et ’attraktivt forslag’ på grund af dens pris og bryggekvalitet.

Til gengæld gør de forbrugerne opmærksomme på, at kvaliteten af især mælkeskummen ’ikke lever op til forventningerne’.

Flere ekspertkilder hæfter sig også ved, at Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en kompakt maskine, hvorfor ’der er god plads til den på køkkenbordet’. Selvom maskinen er mindre kommer den dog stadig med en motoreffekt på 1400 Watt.

Eksperterne finder ikke mange minusser ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, men bemærker dog, at modellen kan være for lille for mange brugere, samt at vandbeholderen kan volde en smule problemer sommetider.

Mindre model med forskellige kaffe-drikke

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er fremstillet i et pladsbesparende og kompakt design. Derfor har modellen heller ikke den største vand- eller bønnebeholder, da disse kommer med en kapacitet på henholdsvis 1,2 liter og 125 gram. Man skal desuden være opmærksom på, at man ikke kan anvende formalede bønner.

Trods den kompakte størrelse er Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk en fuldautomatisk espressomaskine, der både er forsynet med en kaffekværn samt en indbygget mælkeskummer. Det vil sige, at man har mulighed for at lave espresso eller kaffe-drikke med mælk efter behov.

Før hver bryggeproces skylles kaffen desuden med vand. Dette sikrer, at man opnår den maksimale smag, da bønnernes aroma bliver bevaret. Der er ydermere mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid, hvis man har brug for det.

Nem betjening og Auto Cappuccinatore-system

At vælge de forskellige indstillinger på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er nem, da der kan findes et display med LED-symboler samt en drejeknap. Her kan man justere ønskerne for selve kaffe-drikken.

På displayet kan man også justere kaffestyrken via tre indstillinger samt indstille på maskinen i forhold til vandets hårdhed. Derudover kommer Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk med et Auto Cappuccinatore-system. Dette system forbereder både varmt vand, varm mælk samt skummer mælken.

Sidst men ikke mindst er Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk udstyret med en praktisk kopvarmer, der sørger for at holde kaffen varm i længere tid. Maskinen kommer ydermere med et automatisk rengøringsprogram, der sikrer, at den vedligeholder og renser sig selv.

Specifikationer ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Vandbeholder: 1,2 liter
🔴 Bønnebeholder: 125 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 32,5 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 45,5 centimeter
🔴 Vægt: 8,1 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
 Pladsbesparende og kompakt model
 Flere tilpasningsmuligheder
 Med Auto Cappuccinatore-system
 Praktisk kopvarmer
 Med mælkeskummer og kaffekværn

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Videoen er produceret af Melitta:


Melitta Caffeo Solo

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos tyske Coffeeness.de
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Blackheartscoffee.com

Melitta Caffeo Solo

 

Både Coffeeness.de og Blackheartscoffee.com har testet og anmeldt Melitta Caffeo Solo, som de henholdsvis har givet 4,5 ud af 5 stjerner og 5 ud af 5 stjerner. Ekspertkilderne er vilde med modellen, da de mener, at det er en effektiv og funktionel espressomaskine, der laver en god kop kaffe.

Hverken Coffeeness.de eller Blackheartscoffee.com finder mange ulemper ved Melitta Caffeo Solo. De bemærker dog, at både bønne- og vandbeholderen samt drypbakken er af en mindre størrelse.

Prisvenlig espressomaskine med god kaffe, ifølge eksperterne 

De to ekspertkilder Coffeeness.de og Blackheartscoffee.com er enige i, at Melitta Caffeo Solo brygger en god kop kaffe. Eksempelvis skriver Blackheartscoffee.com, at maskinen laver en ’sort kaffe i god kvalitet’, mens Coffeeness.de forklarer, at modellen kommer med en god justerbar espresso.

Derudover nævner begge ekspertkilder, at Melitta Caffeo Solo er en forholdsvis prisvenlig model, hvor der bliver nævnt, at den har ’god værdi for pengene’. Blackheartscoffee.com mener derfor, at det er en espressomaskine, der er velegnet til forbrugere, der ønsker at afprøve, om de har brug for en fuldautomatisk model.

De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at modellen er forholdsvis kompakt, hvorfor den ikke passer til alle husstande.

Fuldautomatisk espressomaskine med tilpasningsmuligheder 

Med Melitta Caffeo Solo får man en fuldautomatisk model, der er fremstillet i et kompakt design. Den er derfor oplagt til en husstand, der ikke har meget plads i køkkenet. Vandbeholderen har en kapacitet på 1,2 liter, mens bønnebeholderen rummer 125 gram.

Selvom Melitta Caffeo Solo er en mindre model, kommer den stadig med flere tilpasningsmuligheder. Man kan selv justere på kaffestyrken og temperaturen. Med en enkelt omdrejning kan man desuden justere kaffemængden afhængig af kopstørrelsen.

Der er desuden mulighed for at lave flere forskellige kaffe-drikke, hvis man har brug for det. Maskinen kommer ydermere med en kaffekværn.

Maskine med speciel bryggemetode, 0-Watt-kontakt og højdejusterbart kaffeudløb 

Melitta Caffeo Solo er udstyret med en speciel bryggemetode. Det vil sige, at kaffebønnerne bliver ført ned i vand, før bryggeprocessen begynder. Dette får det maksimale ud af kaffens aromastoffer, så man får en velsmagende kop. Efter brygning kan man fjerne bryggeenheden og rengøre maskinen.

Derudover kommer Melitta Caffeo Solo med en 0-Watt-kontakt, der afbryder forbindelsen til el-nettet. Denne funktion kan også indstilles, så maskinen pr. automatik bliver frakoblet i et ønsket tidsrum.

Der er ydermere mulighed for at benytte sig af forskellige former for kopper med Melitta Caffeo Solo, da modellen er forsynet med et højdejusterbart kaffeudløb. Motoren har desuden en effekt på 1400 Watt.

Specifikationer ved Melitta Caffeo Solo:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Vandbeholder: 1,2 liter
🔴 Bønnebeholder: 125 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Nej
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 32,5 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 45,5 centimeter
🔴 Vægt: 8 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo Solo:
 Kompakt model
 Med højdejusterbart kaffeudløb
 Speciel bryggemetode
 Med 0-Watt-kontakt
 Flere tilpasningsmuligheder

Her kan du se en kort video om, hvor nemt det er at rengøre sin Melitta Caffeo Solo. Videoen er produceret af Melitta: 


Melitta Caffeo Solo & Milk

✅ 7 ud af 10 point hos BeanToCupCoffee.co.uk
✅ God anmeldelse hos britiske Baristadelcaffe.co.uk

Melitta Caffeo Solo & Milk

 

De to britiske eksperter BeanToCupCoffee.co.uk og Baristadelcaffe.co.uk har testet og anmeldt Melitta Caffeo Solo & Milk, som de har givet henholdsvis 7 ud af 10 point samt en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på baggrund af, at espressomaskinen kommer i et stilrent og kompakt design samt laver en god espresso.

Hverken BeanToCupCoffee.co.uk eller Baristadelcaffe.co.uk finder mange minusser ved Melitta Caffeo Solo & Milk. De er dog mindre begejstrede for, at man ikke kan anvende formalede bønner.

Eksperterne: Fantastisk espresso og flere praktiske funktioner 

Helt generelt er de to ekspertkilder imponerede over Melitta Caffeo Solo & Milk, hvorfor de også har givet espressomaskinen en god anmeldelse.

Eksempelvis skriver BeanToCupCoffee.co.uk, at Melitta Caffeo Solo & Milk er en kompakt model, der er fremstillet i et elegant og stilrent design. De mener, at dette er et plus, da den herved er nem at få plads til. Derudover forklarer de, at maskinen laver en ’fantastisk espresso’, samt at man har mulighed for at lave to kopper kaffe på samme tid. Baristadelcaffe.co.uk er enige i dette, men hæfter sig også ved kaffekværnens kvalitet, som de mener er høj.

Selvom ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen, mener de stadig, at det er en smule skuffende, at den ikke kommer med en automatisk mælkeskummer.

Fuldautomatisk maskine med mange muligheder

Med Melitta Caffeo Solo & Milk får man en maskine med mange muligheder. Her kan man nemlig lave en kop kaffe med blot et tryk på en enkelt knap. Selvom det er en fuldautomatisk model, har man stadig mulighed for at justere på kaffen efter behov. Man kan både justere på kaffestyrken samt størrelsen, så den passer til ens ønsker.

Derudover kommer Melitta Caffeo Solo & Milk med en aftagelig mælkeskumdyse, der kan lave cremet mælkeskum. Når man ikke gør brug af dysen, kan den fjernes, hvorfor den er nem at rengøre efter brug.

Kaffen bliver desuden skyllet med vand inden bryggeprocessen, da dette sikrer, at man får den maksimale aroma ud af kaffebønnerne. Motoren har desuden en motoreffekt på 1400 Watt.

Stilren og kompakt model med højdejusterbart kaffeudløb

Melitta Caffeo Solo & Milk er produceret i et stilrent design, så den vil passe ind i de fleste køkkener.

Modellen er forholdsvis kompakt, hvorfor den ikke vil fylde meget. Man har derfor mulighed for at placere den på køkkenbordet eller i køkkenskabet afhængig af, hvor den skal stå. Det vil også sige, at vand- og bønnebeholderen er mindre med en kapacitet på henholdsvis 1,2 liter og 125 gram.

Kaffemaskinen kommer med et højdejusterbart kaffeudløb, hvor man kan justere på kaffetuden alt efter den type kop, man bruger. På den måde kan man få plads til de fleste former for kopper eller glas.

Specifikationer ved Melitta Caffeo Solo & Milk:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Vandbeholder: 1,2 liter
🔴 Bønnebeholder: 125 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Nej
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 32,5 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 45,5 centimeter
🔴 Vægt: 8,1 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo Solo & Milk:
 Pladsbesparende model
 Mulighed for at lave to kopper kaffe samtidigt
 Med højdejusterbart kaffeudløb
 Flere tilpasningsmuligheder
 Aftagelig mælkeskumdyse


Andre modeller fra Melitta Caffeo

I dette afsnit gennemgår vi andre modeller fra Melitta Caffeo. Vi giver et overblik over maskinernes specifikationer, funktioner, fordele og ulemper, så det bliver nemt og overskueligt at finde ud af, om det er den rette maskine til ens behov.  


Melitta Caffeo Passione

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 Melitta Caffeo Passione espressomaskine

 

Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Melitta Caffeo Passione, som de begge har givet en god anmeldelse.

De mener nemlig, at det er en god og effektiv espressomaskine, hvor de er særligt imponerede over dens brugervenlighed og mælkeskum. Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for maskinens tidsforbrug sammenlignet med andre modeller.

Prisvenlig maskine med mælkeskummer 

Med Melitta Caffeo Passione får man en prisvenlig espressomaskine, der kan mange af de samme ting som dyrere modeller på markedet. Maskinen kommer blandt andet med en mælkeskummer, hvorfor man har mulighed for både at lave en sort espresso eller en kaffe-drik med mælk.

Modellen kommer desuden med en aftagelig vandbeholder med en kapacitet på 1,2 liter samt en bønnebeholder, der kan rumme 125 gram. Dette er ikke den største espressomaskine på markedet, men til gengæld er den nem at finde plads til i køkkenet på grund af dens mindre størrelse. Motoren har desuden en motoreffekt på 1450 Watt.

Bryg flere forskellige kaffe-drikke med One Touch-funktion 

Selvom Melitta Caffeo Passione er en forholdsvis kompakt model, er der stadig mulighed for at brygge flere forskellige former for kaffe-drikke. Disse kaffe-drikke er blandt andet cappuccino, espresso, latte macchiato, cafe creme, ristretto og lungo.

Maskinens intuitive betjeningspanel er nemt at bruge, og man kan her vælge tre forudindstillede kopstørrelser. Hvis en af disse knapper holdes nede, gemmes den ønskede mængde kaffe til næste gang. Der er ydermere en funktion, hvor man kan brygge to kopper kaffe på samme tid.

For at sikre det bedst mulige resultat ved hver brygning har maskinen et aromasystem, der sikrer, at bønnernes aroma bliver bragt frem i smagen.

Rengøringsvenlig model og Auto Cappuccinatore-system 

Udover at være en pladsbesparende og mindre model er Melitta Caffeo Passione også en rengøringsvenlig espressomaskine. Den er nemlig forsynet med en automatisk rengørings- samt afkalkningsfunktion.

Begge funktioner sikrer, at maskinen renser og vedligeholder sig selv, så man ikke skal holde øje med dette. Desuden sørger dette også for at forlænge modellens levetid.

Derudover kommer Melitta Caffeo Passione med et Auto Cappuccinatore-system, der sikrer optimalt mælkeskum. Systemet kan også sørge for varm mælk eller vand til kakao eller te.

Specifikationer ved Melitta Caffeo Passione:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1450 watt
🔴 Vandbeholder: 1,2 liter
🔴 Bønnebeholder: 125 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 39centimeter
🔴 Bredde: 25,3centimeter
🔴 Dybde: 38centimeter
🔴 Vægt: 8,3 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo Passione:
 Med aromasystem
 Kan brygge to kopper kaffe samtidigt
 Motor med effekt på 1450 Watt
 Med Auto Cappuccinatore-system
 Nem at rengøre

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Caffeo Passione. Videoen er produceret af Melitta:


Melitta Caffeo Barista TS

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 5 ud af 5 stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 76 ud af 100 point hos Goodhousekeeping.com

Melitta Caffeo Barista TS

 

Melitta Caffeo Barista TS er blevet testet af fire forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk samt Goodhousekeeping.com. Alle ekspertkilder er begejstrede for espressomaskinen, som de har givet en god bedømmelse.

Der er enighed blandt ekspertkilderne om, at Melitta Caffeo Barista TS er en brugervenlig maskine, der brygger en god kop kaffe. Dog nævner eksperterne fra Trustedreviews.com, at drypbakken kan være en smule besværlig at tømme.

Brugervenlig espressomaskine med fantastisk kaffe, ifølge eksperterne 

Alle ekspertkilder er enige i, at Melitta Caffeo Barista TS er en brugervenlig maskine, der brygger en god kop kaffe. Eksempelvis skriver Expertreviews.co.uk, at modellen er ’fantastisk’, samt at det er den første automatiske model, som de ville købe i stedet for en manuel maskine. Dette er blandt andet på grund af, at den er nem i brug samt producerer en ’fremragende kaffe og mælkeskum’.

Eksperterne fra Trustedreviews.com er enige i dette, men forklarer også, at et plus ved Melitta Caffeo Barista TS er, at der er mange forskellige opskrifter at vælge imellem. På den måde kan man finde inspiration til sin næste kaffe-drik.

Derudover hæfter Goodhousekeeping.com sig ved, at modellen kommer med flere tilpasningsmuligheder, så man kan lave en kaffe-drik efter ønsker og behov. Til gengæld er de ikke vilde med kaffens temperatur, som de mener er for lav, samt at der ikke er så meget mælkeskum på cappuccinoerne.

Afslutningsvist skriver Expertreviews.co.uk, at Melitta Caffeo Barista TS er en espressomaskine lavet til ’kaffe-elskere’, da det er den ’bedste fuldautomatiske model’, som de har afprøvet.

Med flere praktiske egenskaber 

Melitta Caffeo Barista TS er forsynet med flere praktiske egenskaber, der alle bidrager til en velsmagende kop kaffe. En af disse egenskaber er maskinens AromaSafe-forsegling, der beskytter kaffebønnernes aroma.

Desuden kommer modellen med funktionen Bønne-til-kop, hvorfor den kun kværner de bønner, der skal bruges nu. Det betyder, at alle de resterende bønner bliver efterladt forseglet og beskyttet.

For at sikre en velsmagende kaffe er Melitta Caffeo Barista TS ydermere udstyret med funktionen Automatic Bean Select. Med denne funktion vælger maskinen selv mellem to bønnesorter afhængig af den kaffe-drik, man ønsker. Modellen er desuden forholdsvis stor med en vandbeholder på 1,8 liter samt en bønnebeholder på 270 gram. Motoren har en effekt på 1450 Watt.

Espressomaskine med mange valgmuligheder 

Med Melitta Caffeo Barista TS får man en espressomaskine med mange valgmuligheder, da den både er forsynet med en mælkeskummer og kaffekværn. Dog er det nemt at anvende maskinen, da den er forsynet med One Touch-funktionen, så man kan brygge kaffe ved tryk på en knap.

Som en ekstrafunktion kommer Melitta Caffeo Barista TS med My Coffee Memory, der sørger for at huske alt lige fra bryggetemperatur til kaffestyrke, mælkeskum og mængden af kaffe. På den måde behøver man ikke indtaste det igen hver gang. Funktionen kommer med fire brugerprofiler.

Sidst men ikke mindst foregår rengøringen af Melitta Caffeo Barista TS automatisk. Den giver selv besked, når det er tid til rengøring, hvorefter man blot kan sætte programmet i gang. Man kan desuden brygge to kopper kaffe på samme tid, hvis man har brug for det.

Specifikationer ved Melitta Caffeo Barista TS:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1450 watt
🔴 Vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholder: 270 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 37,2centimeter
🔴 Bredde: 25,9 centimeter
🔴 Dybde: 46,7centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo Barista TS:
 Kan brygge to kopper kaffe samtidigt
 Med AromaSafe-forsegling
 Flere valgmuligheder for en personlig kaffe-drik
 One Touch-funktion
 Med My Coffee Memory

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Caffeo Barista TS. Videoen er produceret af Melitta:


Melitta Caffeo CI

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 4 ud af 5 stjerner hos tekniksiden Techradar.com

Melitta Caffeo CI

 

Melitta Caffeo CI er blevet testet og anmeldt af  Råd & Rön samt Techradar.com. Ekspertkilderne er begejstrede for modellen, som de alle har givet en god anmeldelse.

Stor espressomaskine med velsmagende kaffe, ifølge eksperterne 

Alle tre ekspertkilder er enige i, at Melitta Caffeo CI er en brugervenlig espressomaskine, der er simpel i brug. Derudover skriver Techradar.com, at maskinen brygger en ’velsmagende kaffe’, hvilket er en af de største plusser.

Eksperterne fra Techradar.com forklarer yderligere, at Melitta Caffeo CI ’giver dig det bedste fra begge verdener med dens tilpasningsmuligheder og café-værdige kreationer’. De hæfter sig også ved, at den er miljøvenlig, da den er forholdsvis energibesparende.

Til gengæld er Techradar.com ikke vilde med maskinens størrelse, da de mener, at den er alt for stor, hvorfor den kan være svær at placere i køkkenet. De er heller ikke vilde med mælkebeholderen, som de kalder for direkte ’grim’.

Espressomaskine med justeringsmuligheder  

Melitta Caffeo CI er en fuldautomatisk espressomaskine med funktionen My Coffee Memory, der tillader, at man kan oprette fire brugerprofiler. Dette gør, at maskinen husker ens indstillinger til næste gang.

Udover disse brugerprofiler er der ydermere mulighed for at justere på temperatur, kaffemængde, kaffestyrke, vandmængde og mælkeskum. Man kan derfor lave en kaffe-drik lige, som man ønsker.

Derudover kommer Melitta Caffeo CI med en mælkeskummer og kaffekværn, så man både kan få en espresso eller en kaffe-drik med mælk.

Model der beskytter kaffebønnerne 

Med Melitta Caffeo CI får man en maskine, der er lavet til at beskytte kaffebønnerne. Dette er blandt andet muligt med bønne-til-kop-funktionen, der gør, at maskinen kun kværner de bønner, der skal anvendes nu og her. Det vil sige, at resten af bønnerne bliver efterladt forseglet i beholderen, så de bevarer aromaen. Bønnebeholderen har en kapacitet på 270 gram, mens vandbeholderen rummer 1,8 liter vand.

Melitta Caffeo CI har desuden en mælkeenhed, der kan placeres i opvaskemaskinen. Den kan også opbevares i køleskabet, hvis der er brug for det. Mælkeskummeren rengøres ydermere pr. automatik efter brug.

Sidst men ikke mindst kan man brygge to kopper kaffe samtidigt, så man både kan lave en kop til sig selv, ens partner eller en gæst. Motorens effekt er på 1400 Watt.

Specifikationer ved Melitta Caffeo CI:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Vandbeholder: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholder: 270 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 35,2centimeter
🔴 Bredde: 25,5 centimeter
🔴 Dybde: 47,3centimeter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo CI:
 Beskytter og bevarer bønnernes aroma
 Kan brygge to kopper kaffe samtidigt
 Med mælkeskummer og kaffekværn
 Med My Coffee Memory
 Mange justeringsmuligheder

Her kan du se en kort video om, hvordan du bruger Melitta Caffeo CI. Videoen er produceret af Melitta: 


Melitta Caffeo Passione OT

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Melitta Caffeo Passione OT

 

Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Melitta Caffeo Passione OT. Eksperterne er vilde med modellen, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de gjort på baggrund af maskinens brugervenlighed og mælkeskum. Til gengæld er de mindre vilde med modellens tids- og energiforbrug.

Fuldautomatisk espressomaskine med mælkeskummer og kaffekværn

Melitta Caffeo Passione OT er en fuldautomatisk espressomaskine, hvor man ikke selv behøver at varetage bryggeprocessen. Selve vandbeholderen rummer 1,2 liter, mens bønnebeholdere rummer 125 gram. Vandbeholderen er desuden aftagelig.

Espressomaskinen er ydermere en budgetvenlig model. Selvom den er mindre og mere prisvenlig sammenlignet med andre modeller, kommer den stadig med både en mælkeskummer og kaffekværn, så man kan brygge flere forskellige former for kaffe-drikke.

Med aromasystem og Bønne-til-kop-funktion 

Med Melitta Caffeo Passione OT får man en espressomaskine, hvor der har været fokus på at beskytte bønnerne for at bevare deres aroma og smag. Derfor kommer maskinen med et aromasystem, der sikrer, at kaffebønnerne bliver beskyttet.

Derudover kommer maskinen med en Bønne-til-kop-funktion, der fungerer ved, at det kun er de bønner, der skal anvendes nu og her, der bliver kværnet. De resterende bønner bliver efterladt i forseglingen, så de holder sig friske.

Vælg mellem forskellige kaffe-drikke 

Melitta Caffeo Passione OT kommer med flere former for kaffe-drikke, som man kan vælge imellem, hvilket inkluderer espresso og kaffe-drikke med mælk. Det betyder, at man både kan lave cappuccino, lungo, ristretto, latte macchiato m.m.

Ved valg af kaffe skal man blot trykke på en enkelt knap, hvorefter bryggeprocessen går i gang. Her kan man også vælge imellem flere forudindstillede kaffespecialiteter. Der findes desuden tre kopstørrelser såsom lille, medium og stor.

Melitta Caffeo Passione OT kommer ydermere med et automatisk rengørings- og afkalkningsprogram, der sørger for, at maskinen holder sig ren. Motorens effekt er desuden på 1400 Watt.

Specifikationer ved Melitta Caffeo Passione OT:
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Vandbeholder: 1,2 liter
🔴 Bønnebeholder: 125 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Bar-tryk: 15
🔴 Højde: 44,5 centimeter
🔴 Bredde: 39,7centimeter
🔴 Dybde: 58centimeter
🔴 Vægt: 11,5 kilo

Fordele ved Melitta Caffeo Passione OT:
 Med mælkeskummer og kaffekværn
 Beskytter kaffebønnernes aroma og smag
 Med automatisk rengørings- og afkalkningsprogram
 Mulighed for at vælge flere former for kaffe-drikke
 Nem at håndtere

Her kan du se en kort video om, hvilke kaffevarianter du kan lave på din Melitta Caffeo CI. Videoen er produceret af Melitta: 


Om Melitta

Melitta logo
Den tyske virksomhed Melitta sælger kaffe, kaffefiltre og kaffemaskiner i store dele af verden. Virksomheden er en del af Melitta-koncernen, der i dag har filialer i flere forskellige lande. Hovedkontoret er placeret i Minden, Nordrhein-Westfalen.

Melittas rejse begyndte i 1908, hvor husmoren Melitta Bentz fra Dresden i Tyskland, opfandt det allerførste kaffefilter. Senere samme år modtog hun en patentregistrering for hendes opfindelse og grundlagde virksomheden Melitta.

I løbet af årene har Melitta fokuseret på at udvikle nye produkter og teknikker for at forbedre alt lige fra materialer til ydeevne, form og produktion, når det kommer til alle deres produkter. De lancerede eksempelvis kaffefilter bleget med naturlig ilt i 1989 og udviklede et filter med mikrofine porer i 1997. I 2007 kom der også bambusfiltre fra Melitta på markedet.

Melitta er i dag kendt for deres kaffefiltre og kaffemaskiner, der bliver brugt i mange dele af verden.


Sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe 

Kaffe er godt for dit helbredDe fleste forbinder ikke kaffe med sundhed. Men der findes rent faktisk flere sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe. Her kan du læse mere om, hvordan kaffe kan være godt for dit helbred.

Kan virke smertestillende
Selvom det virker for godt til at være sandt, kan kaffe have en smertestillende effekt. Dette er blevet testet adskillige gange gennem årene på mennesker, der har ondt i maven, hovedpine m.m.

Kan øge forbrændingen
Kaffe kan være med til at øge din forbrænding på grund af koffeinen. Du skal dog ikke drikke for meget kaffe hver dag, da dette slet ikke er nødvendigt for at få den fedtforbrændende effekt.

Nedsat risiko for type 2-diabetes, Alzheimers og Parkinsons
Det er i flere undersøgelser blevet påvist, at kaffe kan være med til at mindske risikoen for flere sygdomme såsom type 2-diabetes, Alzheimers og Parkinsons. Risikoen kan nedsættes markant ved blot at drikke kaffe, da det giver en form for beskyttelse af din hjerne i forhold til Alzheimers og Parkinsons.

Kaffe har en positiv indvirkning på din lever
Det er vigtigt at passe godt på din lever, da det er et vigtigt organ i din krop. Undersøgelser har tilmed påvist, at kaffe kan hjælpe med passe på leveren, da det mindsker risikoen for skrumpelever.

Kaffe er godt for hjertet
kaffe-helbredetForskere ved Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) og Harvard School of Public Health konkluderede, at kaffe kan være med til at beskytte hjertet. Kaffe skal blot indtages i moderate mængder, hvilket de definerede som to kopper om dagen.

Kan bekæmpe depression
Depression er en alvorlig psykisk lidelse, der forårsager en signifikant reduceret livskvalitet. Ifølge flere studier kan depression bekæmpes ved at drikke kaffe, da det går ind og påvirker din psyke på en bestemt måde.

God kilde til antioxidanter
For folk, der spiser en standard kost, kan kaffe være en af de sundeste aspekter. Kaffe er nemlig rig på antioxidanter. Undersøgelser viser, at mange mennesker får flere antioxidanter fra kaffe end fra frugt og grøntsager.

Ønsker du at læse mere om de sundhedsmæssige fordele ved kaffe, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Healthline.com eller denne artikel fra MedicalNewsToday.com.


Kend din kaffe – Her er de forskellige typer

Der findes mange former for kaffevarianter, hvorfor det kan være uoverskueligt at holde styr på, hvad de forskellige navne betyder. Med hjælp fra Latteartguide.com kan du her finde mere information om, hvad der er i de forskellige kaffe-drikke:

Filterkaffe: Kaffe fra en helt almindelig kaffemaskine bliver kaldt for filterkaffe. Bønnerne bliver her hældt ned i et filter, hvorefter vandet løber igennem bønnerne og bliver til kaffe.

EspressoEspresso: Den helt sorte kaffe bliver kaldt for espresso og drikkes uden mælk, sukker eller lignende. Espresso bliver brygget under tryk, så kaffebønnernes aroma bliver presset ud på den mest optimale måde. Derfor har espresso også en mere stærk smag.

Caffe latte: Caffe latte er lavet af espresso og mælkeskum. Denne variant er mere mild i smagen.

Cappuccino: Cappuccino er lavet af både espresso, varm mælk og mælkeskum med en ligelig fordeling. Kaffe-drikken er sød og serveres tit med tilbehør på toppen i form af chokolade eller kakao.

Cortado: Cortado kan sammenlignes med en espresso. Det er dog ikke helt det samme, da den er lavet af både espresso og varm mælk.

Latte macchiatoLatte macchiato: Ved bestilling af enlatte macchiato vil du få en drik, der er lavet af lidt kaffe og rigtig meget mælk. Det er derfor også en mildere variant.

Espresso macchiato: Espresso macchiato er lavet af espresso med en smule mælkeskum ovenpå.

Americano: Americano er lavet af to skud espresso samt varmt vand. Denne variant er derfor også forholdsvis koncentreret og stærk i smagen.

Mocha: Hvis du leder efter en sød kaffe-drik, er mocha et oplagt valg. Denne variant består af kakaopulver samt et skud espresso med tilsat mælk og mælkeskum.


Alt du bør vide om kaffebønner

Bønner er ikke bare bønner, og baseret på ekspertviden fra Thespruceeats.com, kan du her blive klogere på kaffebønnen:

Forskellige typer af bønner

Kaffebønnen kommer fra kaffeplanten, og efter høsten brydes bønnen ned, så kun kernen er tilbage. Herefter skal denne ristes, og derefter kan der brygges kaffe af den.

Der findes dog forskellige typer af bønner, hvoraf de mest kendte er Arabica og Robusta. Farve, form, smag og størrelse varierer dog fra dyrkningssted til dyrkningssted samt de vejforhold, de dyrkes i.

Arabica-bønnen: Den overlegne bønne

Eksperterne vurderer generelt, at Arabica-bønnen er de øvrige bønner overlegen på grund af de delikate nuancer og lave indhold af syre. Den dyrkes i de lidt højere luftlag og kan være svær og dyr at få til at vokse. Dermed er arabica-bønnerne ofte dyrere end for eksempel Robusta.

.
Robusta-bønnen: Den billigere variant

Robusta-bønnen har ofte en mere syreholdig og hårdere smagsnuance end Arabica’en. Derudover indeholder den større mængder af koffein. Det er lettere at dyrke den, og den kan leve i flere typer af klimaer. Dermed kan den også sælges billigere. Selv om den vurderes til at være af ringere kvalitet end Arabica-varianten, så er det faktisk Robusta-bønnen, som udgør den største del af verdens kaffesalg inden for masseproduktionen. 

Ristning

Ud over type af bønner er ristningen afgørende for den endelige smag. Foretages kun en let ristning, får man en kaffe, der godt nok er mere syreholdig, men smagen er også mere delikat. 

En medium ristning får en chokoladebrun farve med en tør overflade og en mere rund smagsnuance. Smagen bærer også præg af en større sødme end for eksempel den let-ristede bønne. Bønner med medium ristning giver den kaffe, der sælges mest af på verdensplan.

De mørkristede bønner ristes, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og olien begynder at trænge ud til overfladen. Smagsnuancen føles stærk, røget og nogle gange endda krydret, men smagen kan også blive bitter.

Ofte vil man dog ikke få en kop kaffe, der kun består af én type ristning. De blandes ofte for at give den bedste smagsoplevelse.

Kaffens historie

I dette afsnit kan du baseret på ekspertviden fra Kaffen.dk, Samvirke.dk og Danmarkshistorien.dk få et større indblik i historien bag kaffe:

Opdaget af en gede-hyrde i Etiopien

Om det er rigtigt eller ej er op til den enkelte at vurdere, men legenden lyder, at kaffen og dens egenskaber blev optaget i Etiopien omkring år 500 af en gedehyrde. Han lagde nemlig mærke til, at gederne var begyndt at opføre sig mærkværdigt efter at have spist nogle bestemte røde bær: Efter indtagelsen blev de fulde af liv, og det gjaldt både unge som gamle. De sprang rundt på alle tider af døgnet.

Gedehyrden blev så forundret over denne ændring i deres opførsel, at han fortalte det til en lokal munk, hvis nysgerrighed også blev vækket. Munken besluttede sig derfor for selv at prøve de røde bær.

Munken spise dem ikke rå, men hældte kogende vand over og drak derefter resultatet. Han mærkede straks, at han følte sig langt mere opkvikket end før. Derefter spredte han nyheden om denne spændende nyhed, men først omkring 500 år senere blev kaffe udbredt som drik.

.
De første kaffehuse

Om man tror på historien eller ej, så er det rigtigt nok, at Etiopien regnes for kaffens hjemland. Udbredelsen gik godt nok langsomt, men i 1470 åbnede de første kaffehuse – disse lå i Mekka. I kaffehusene mødtes man til socialt samvær, konversation, spil og underholdning, og kaffen blev således en social drik.

Kaffen kom til Europa i 1615, og foregangslandet var Italien – i 1647 fik Venedig Europas første kaffehus. Herefter fulgte London i 1652, og i Europa blev kaffehusene også samlingssted for de lærde.

Omkring 20 år senere kom kaffen til Norden. I starten var det en dyr og eksklusiv drik, mens den i dag er vidt tilgængelig for alle. Afrika står stadig for en stor del af kaffeproduktionen, men også Sydamerika og Asien dyrker kaffe i store mængder.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Melitta Caffeo Solo espressomaskiner er bedst i test?

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk og Melitta Caffeo Solo

🤓 Hvordan testes Melitta Caffeo Solo espressomaskinerne?

Espressomaskinerne testes ud fra parametre så som brugervenlighed, her under påfyldning, finjustering af indstillinger og rengøring. Ydermere vurderes kvaliteten af den bryggede espresso, samt temperaturen og ensartetheden såfremt flere kopper brygges efter hinanden. Ligeledes testes maskinernes evne til at skumme mælk. Slutteligt vurderes de på deres energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Gennemgang af testkilder

Baristadelcaffe.co.uk 🇬🇧 
Den britiske kaffe-side Baristadelcaffe.co.uk skriver guides og artikler om alt, der har med kaffe at gøre. Derudover anmelder og tester de også kaffeprodukter såsom kaffemaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo Solo & Milk. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

BeanToCupCoffee.co.uk 🇬🇧
Den britiske kaffe-side BeanToCupCoffee.co.uk beskæftiger sig med forskellige aspekter af kaffebrygning. Deres mål er at være behjælpelig med at finde den rette kaffemaskine til forbrugeren, hvilket de blandt andet gør med hjælp fra anmeldelser. Her har BeanToCupCoffee.co.uk testet espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Milk. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Blackheartscoffee.com 🇺🇸 
Blackheartscoffee.com fokuserer på både kaffemaskiner, kaffekværne, kaffebønner samt meget mere. De leverer artikler og guides om de forskellige produkter, men skriver også anmeldelser, hvor de kommer med deres bud på fordele og ulemper ved produktet. De har blandt andet testet Melitta Caffeo Solo, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du gør det her hos Blackheartscoffee.com.

Coffeeness.de 🇩🇪 
Coffeeness.de er en af de største kaffesider i Tyskland, og drives af Arne Preuß, der er en kaffeentusiast. Han tester også forskellige kaffemaskiner såsom espressomaskinen Melitta Caffeo Solo, som har fået 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Den britiske testside Expertreviews.co.uk har testet Melitta Caffeo Barista TS, som de har givet 5 ud af 5 stjerner.  Siden tester dog ikke kun espressomaskiner, men alt lige fra støvsugere til blendere og vaskemaskiner. Du kan læse hele anmeldelsen her på deres hjemmeside.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Den store britiske forbrugerside Goodhousekeeping.com tester og anmelder et hav af forskellige produkter, hvorefter de videregiver resultaterne af deres tests til forbrugerne. Her har de testet espressomaskinen Melitta Caffeo Barista TS, som de har givet 76 ud af 100 point. Læs hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med aspekter indenfor svenskernes forbrugerliv, hvilket inkluderer tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet diverse espressomaskiner heriblandt Melitta Caffeo Passione OT, Melitta Caffeo Passione, Melitta Caffeo CI, Melitta Caffeo Barista TS samt Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement. Hvis der kun ønskes at se resultatet af en enkelt test, kan der købes adgang til testene enkeltvis.

Techradar.com 🇺🇸 
Den online teknikside Techradar.com skriver om alt indenfor elektronik og teknologi. De tester og anmelder også et hav af produkter heriblandt espressomaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo CI. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Den britiske testside Trustedreviews.com tester forskellige produkter såsom espressomaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk og Melitta Caffeo Barista TS, som de har givet henholdsvis 3 ud af 5 stjerner og 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse de to anmeldelser ved at klikke her eller her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin, der har en vision om at være forbrugernes hjælp i dagligdagen til at vælge de rette produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, hvor de her har testet espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Ønsker du at læse mere om anmeldelsen af maskinen, kan du klikke på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke helt overbevist om, at en Melitta Caffeo Solo maskine er det rette valg for dig, finder du her en oversigt over andre tests, som måske kan være relevante for dig.

Du kan eksempelvis læse vores generelle kaffemaskine test, hvor vi har samlet alle de kaffemaskiner på markedet, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne.

Du kan også læse vores producent specifikke artikler, så som vores Bosch kaffemaskine, Siemens kaffemaskine, Wilfa kaffemaskine, Moccamaster, Jura kaffemaskine, eller Melitta kaffemaskine test. Disse artikler bygger på dybdegående analyser af eksperttests fra ind og udland, og viser en opsummering af de bedst anmeldte produkter, så du nemt og hurtigt kan se hvilke modeller der er eksperternes favoritter.

Hvis du allerede ved at du ønsker en espressomaskine, så kan du også her læse en række aktuelle artikler. Dertil har vi også et udvalg af artikler, der samler markedets bedst anmeldte modeller. For et hurtigt overblik, kan du læse vores generelle Espressomaskine test eller vores Fuldautomatiske espressomaskine test.

Er der et specifikt mærke, du er interesseret i, kan du eksempelvis læse vores artikler hvor vi har samlet de bedste modeller ifølge eksperterne. Du kan her læse vores DeLonghi Magnifica espressomaskine artikel, vores Siemens espressomaskine artikel, vores Sage Barista Express espressomaskine artikel, eller vores DeLonghi espressomaskine artikel. I alle disse artikler finder du en oversigt over de modeller der er kåret til “bedst i test”, samt prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over de billigste forhandlere på nettet.

Et andet meget populært valg, er en Kapsel-kaffemaskine. Særligt i denne kategori falder valget ofte på de praktiske maskiner fra Nespresso maskine.

Til sidst bør vi nævne vores kaffeværn artikel, samt vores mælkeskummer artikel, hvor du finder de modeller på markedet, der har klaret sig bedst i test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme