Jura kaffemaskine test 2020 – Her er eksperternes vurderinger

0

I denne artikel undersøger vi anmeldelser og tests af forskellige kaffemaskiner fra Jura. Ud fra eksperternes vurdering gennemgår vi de bedste Jura kaffemaskiner, hvor vi ser nærmere på maskinernes fordele og ulemper.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra forskellige ekspertkilder som for eksempel Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön, Goodhousekeeping.com, Stuff.tv, BeanToCupCoffee.co.uk, Bloomberg.com og T3.com.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de anmeldelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af kaffemaskiner fra Jura
🔸 Købsguide: Vælg den rigtige kaffemaskine
🔸 Sådan påvirkes du af koffein
🔸 Information om kaffebønner
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Jura kaffemaskine test – Her er de bedste Jura kaffemaskiner 2020

Hos Forbrugsguiden har vi gennemgået ekspert tests fra ind- og udland, og samlet de bedst anmeldte Jura kaffemaskiner i sektionen herunder. Ydermere har vi lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har dit ønskede produkt til den bedste pris.


Jura E8

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 78 ud af 100 point hos britiske Goodhousekeeping.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos britiske Stuff.tv

jura-e8-platin

Jura E8 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön, Goodhousekeeping.com og Stuff.tv. Alle ekspertkilder er begejstrede for modellen, som de har givet en god anmeldelse.

Mens Forbrugerrådet Tænk er vilde med kaffemaskinens konstante temperatur samt espresso, er Råd & Rön især begejstrede for, at maskinen er nem at anvende samt rengøre. Dette er Goodhousekeeping.com enige i, men skriver også, at det er en fordel, at det er nemt at påfylde vand i vandtanken.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Jura E8. Dog skriver Goodhousekeeping.com, at måleenheden til den varme mælk er en smule skuffende.

Eksperterne: Nem maskine med personlige indstillinger

Både Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön samt Goodhousekeeping.com er vilde med Jura E8, som de har kåret som henholdsvis testvinder samt givet 78 ud af 100 point. Dette er blandt andet på grund af, at kaffemaskinen er nem i brug, samt at den leverer en god espresso.

Derudover nævner eksperterne fra Goodhousekeeping.com, at hvis man er på udkig efter en ’fantastisk kaffemaskine’, hvor man kan brygge kaffe med ’tryk på en enkelt knap, så er denne maskine perfekt’. De fandt nemlig maskinen ’nem at bruge’, samt at den lavede en cappuccino med ’perfekt fløjlsagtigt mælkeskum’, hvilket eksperterne fra Stuff.tv er enige i.

Eksperterne nævner også, at det er en fordel, at man med Jura E8 har mulighed for at justere på både kaffestyrke, temperatur og mængde, så man kan lave en mere personlig drik. De fandt ikke mange ulemper ved maskinen, men Forbrugerrådet Tænk nævner, at de er skuffede over espressoskummets højde.

Kaffemaskine med P.E.P og AromaG3 kværn 

Jura E8 er forsynet med funktionen P.E.P, hvilket står for Pulse Extraction Process. I praksis betyder det, at vandet bliver pumpet gennem kaffebønnerne med hurtige pulseringer. Vand og bønner er i berøring i en længere periode, så der bliver trukket mere aroma ud af kaffebønnerne, hvilket giver en mere velsmagende drik.

Derudover er Jura E8 udstyret med en AromaG3 kværn, der efterlader op til 60 % mindre kaffegrums i kaffekværnen i forhold til andre modeller fra samme mærke. Man er derfor sikret en frisk kaffe, uanset om kaffebønnerne er friske eller allerede er i maskinen.

Man kan også anvende formalede kaffebønner i denne maskine, hvis man har brug for det. Kaffemaskinens vandtank er på 1,9 liter, og bønnebeholderen rummer 280 gram.

12 forskellige kaffevalg 

Med Jura E8 får man en kaffemaskine med 12 forskellige kaffevalg, hvor man kan brygge både en espresso, cappuccino, latte macchiato m.m. med blot et enkelt tryk. Jura E8 kommer også med en indstilling til mælkeskum.

Jura E8 kommer desuden med 8 forskellige kaffestyrker, så man kan vælge, hvor mild eller stærk kaffen skal være.

Maskinen er ligeledes forsynet med en teknologi, der gør, at man kan styre den via sin smartphone med appen Jura Smart Connect. Her kan man vælge, hvilken drik man vil have eller personliggøre sin egen drik, hvis man har brug for det.

Sidst men ikke mindst kommer Jura E8 med et Claris Smart filter med en chip, der kommunikerer med maskinen, så den sørger for at vedligeholde sig selv.

Specifikationer ved Jura E8: 
🔴 Type: Fuldautomatisk
🔴 Mærke: Jura
🔴 Vandbeholder: 1,9 liter
🔴 Bønnebeholder: 280 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Pumpetryk: 15 bar
🔴 Højde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Dybde: 43,9 centimeter
🔴 Vægt: 9,8 kilo

Fordele ved Jura E8: 
🔵 Claris Smart filter
🔵 Kan betjenes via en app på telefonen
🔵 Med AromaG3 kværn
🔵 Pulse Extraction Process-bryggemetode
🔵 Mulighed for at tilpasse drikken efter behov

Her kan du se en videoanmeldelse af Jura E8 kaffemaskinen. Videoen er produceret af YouTube kanalen Whole Latte Love:

https://www.youtube.com/watch?v=HV6-uc7hxjE

Jura E60

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 88 ud af 100 point hos britiske Goodhousekeeping.com

Jura E60

De tre ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön samt Goodhousekeeping.com har testet og anmeldt kaffemaskinen Jura E60. Ekspertkilderne har givet modellen henholdsvis en god bedømmelse samt 88 ud af 100 point.

Mens Forbrugerrådet Tænk er vilde med maskinens espresso, mener Råd & Rön, at det er en fordel, at maskinen er nem at bruge. Dette er Goodhousekeeping.com enige i, men bemærker også, at Jura E60 er hurtig samt kommer i et attraktivt design.

Til gengæld nævner Forbrugerrådet Tænk, at Jura E60 støjer en del samt er sværere at rengøre sammenlignet med andre modeller.

Stilren og hurtig maskine med brugervenlige funktioner, ifølge eksperterne 

Ifølge eksperterne er Jura E60 en stilren og hurtig maskine, der passer ind hos de fleste forbrugere. Eksempelvis skriver Goodhousekeeping.com, at Jura E60 ’er en attraktiv maskine med et intuitivt farvedisplay’, der er velegnet til de fleste husholdninger.

Derudover nævner eksperterne også, at Jura E60 er hurtig og nem at anvende. Goodhousekeeping.com skriver, at maskinen laver ’espresso meget hurtigt med en god crema samt balanceret smag’, hvilket også gælder for cappuccinoen.

I forhold til maskinens brugervenlighed, er denne også ’i top’ ifølge eksperterne, da maskinen er ’meget nem at bruge’, da den kommer med en trin-for-trin guide til brugerne. Eksperterne er ligeledes vilde med Claris Smart filteret, der sikrer, at maskinen vedligeholder sig selv.

Goodhousekeeping.com gør dog forbrugerne opmærksomme på, at mælken kun er lunken, hvilket man skal være opmærksom på.

Enkel kaffemaskine med flere indstillinger og kaffekværn 

Med Jura E60 får man en forholdsvis enkel kaffemaskine med blot 5 knapper i form af espresso i forskellige styrker, sort kaffe i forskellige styrker samt en cappuccino. Maskinen kan desuden lave 2 kopper kaffe på samme tid, hvorfor man kan lave en kop kaffe til sig selv samt en partner.

Derudover kommer Jura E60 med en indbygget kaffekværn, så bønnerne altid holdes friske. Selve bønnebeholderen kan rumme 280 gram, mens vandtanken har en kapacitet på i alt 1,9 liter.

Jura E60 kommer ydermere med muligheden for, at man kan styre den via en app på ens smartphone. Her kan man indstille på kaffen, lave sine egne billeder eller vælge de forskellige indstillinger alt efter, hvad man har brug for.

Med P.E.P-bryggemetode

Jura E60 er forsynet med en bryggemetode ved navn P.E.P., hvilket står for Pulse Extraction Process. Denne bryggemetode sørger for, at vandet bliver hældt igennem kaffebønnerne flere gange i hurtige og små pulseringer. Dette gør, at kaffen indeholder mere smag og aroma fra selve bønnerne.

Man kan dog også selv indstille kaffen med de 8 niveauer, hvis man ønsker at ændre på kaffestyrken. Man kan ligeledes indstille på maskinen samt vandets temperatur under brygningen. Maskinen kommer desuden med en funktion, der sørger for varmt vand, hvilket man kan anvende til en kop te.

Jura E60 kommer med en autosluk-funktion, hvorfor den slukker automatisk efter en bestemt periode, hvis man har glemt det efter brug.

Specifikationer ved Jura E60: 
🔴 Type: Fuldautomatisk
🔴 Mærke: Jura
🔴 Vandbeholder: 1,9 liter
🔴 Bønnebeholder: 280 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Pumpetryk: 15 bar
🔴 Højde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Dybde: 43,9 centimeter
🔴 Vægt: 9,8 kilo

Fordele ved Jura E60: 
🔵 Kan betjenes via en app på telefonen
🔵 Pulse Extraction Process-bryggemetode
🔵 Med indbygget kaffekværn
🔵 Med autosluk-funktion
🔵 Vandtank på 1,9 liter


Jura A1

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos
den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 77 ud af 100 point hos britiske Goodhousekeeping.com

Jura A1 

Jura A1 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön samt Goodhousekeeping.com. Her har modellen fået en god bedømmelse fra Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk samt 77 ud af 100 point hos Goodhousekeeping.com.

Dette er blandt andet på grund af maskinens brugervenlighed samt justeringsmuligheder. Til gengæld er eksperterne ikke så vilde med modellens opvarmning i forhold til tidsforbruget.

Fleksibel kaffemaskine der er nem i brug, ifølge eksperterne 

Ifølge de tre ekspertkilder får man med Jura A1 en kaffemaskine, der er fleksibel og nem i brug. Eksempelvis skriver Goodhousekeeping.com, at Jura A1 både ’tager kaffebønner samt formalet kaffe’, hvilket de mener er en fordel, da man herved selv har mulighed for at vælge det, man foretrækker.

Eksperterne fra Goodhousekeeping.com skriver ydermere, at kaffemaskinen er nem i brug, da man hurtigt lærer den og de forskellige funktioner at kende. Man skal nemlig blot trykke på en enkelt knap for at brygge kaffen. Der er ligeledes mulighed for at justere på kaffekværnen afhængig af, hvilken kaffestyrke man ønsker.

Goodhousekeeping.com er dog mindre vilde med, at man kun har mulighed for at brygge en enkelt kop kaffe på én gang med Jura A1.

Mindre model med bryggemetoden P.E.P. 

Med Jura A1 får man en mindre kaffemaskine med en vandtank på 1,1 liter samt en bønnebeholder, der rummer 125 gram. Derudover kommer maskinen med 3 indstillinger for kaffe, hvilket inkluderer almindelig kaffe, ristretto og espresso.

Selvom Jura A1 er en mindre model, er den stadig forsynet med flere avancerede funktioner. En af disse funktioner er bryggemetoden P.E.P., der står for Pulse Extraction Process.

Denne metode giver en længere ekstraktionstid, hvor vandet løber igennem bønnerne med små og hurtige pulseringer. Dette sikrer, at aromaen bliver trukket ud af bønnerne på den mest optimale måde.

Maskine med kaffekværn og automatisk rengøringsprogram 

Jura A1 kommer ikke med et mælkesystem, men til gengæld medfølger der en kaffekværn. Med denne kaffekværn bliver der efterladt op til 60 % mindre grums i kværnen end i andre tidligere modeller. Dette sørger for en mere frisk og velsmagende kaffe uanset, om man bruger nye kaffebønner eller bønner, der allerede er i kværnen.

Maskinen kommer ydermere med en bønnebeholder med et aroma-låg og silikoneforsegling, hvilket sikrer, at bønnerne holder sig friske.

Sidst men ikke mindst er Jura A1 forsynet med et automatisk rengøringsprogram, så maskinen regelmæssigt sørger for at rense sig selv. På den måde vil maskinen altid vedligeholdes.

Specifikationer ved Jura A1: 
🔴 Type: Automatisk
🔴 Mærke: Jura
🔴 Vandbeholder: 1,1 liter
🔴 Bønnebeholder: 125 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Nej
🔴 Pumpetryk: 15 bar
🔴 Højde: 32,3 centimeter
🔴 Bredde: 23,9 centimeter
🔴 Dybde: 44,5 centimeter
🔴 Vægt: 9,2 kilo

Fordele ved Jura A1: 
🔵 Med automatisk rengøringsprogram
🔵 Op til 60 % mindre grums i kaffekværnen
🔵 Med bryggemetoden P.E.P.
🔵 Kan bruge både formalet kaffe og kaffebønner
🔵 Bønnebeholder med aroma-låg og silikoneforsegling

Her kan du se en videoanmeldelse af Jura A1 kaffemaskinen. Videoen er produceret af YouTube kanalen Seattle Coffee Gear: 

https://www.youtube.com/watch?v=yWb6hUJsHrE

Jura E6

✅ God bedømmelse hosden svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 8.5 ud af 10 stjerner hos britiske BeanToCupCoffee.co.uk

Jura E6 espressomaskine test

Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt britiske BeanToCupCoffee.co.uk har testet og anmeldt kaffemaskinen Jura E6. Begge eksperter er begejstrede for modellen, som de har givet henholdsvis en god bedømmelse samt 8,5 ud af 10 stjerner.

Mens Råd & Rön er vilde med modellens velsmagende espresso, er eksperterne fra BeanToCupCoffee.co.uk glade for kaffemaskinens brugervenlighed samt bryggemetode.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Jura E6. Dog nævner eksperterne fra BeanToCupCoffee.co.uk, at mælken kun er lunken og ikke helt så varm, som man kunne håbe på.

Eksperterne: Brugervenlig kaffemaskine med fremragende bryggemetode 

Ifølge eksperterne fra BeanToCupCoffee.com er Jura E6 en brugervenlig kaffemaskine, der er ’nem at bruge’. De forklarer nemlig, at man blot skal trykke på en enkelt knap for at brygge kaffe, samt at man kan se alt, hvad der foregår med hjælp fra maskinens TFT-display.

Derudover forklarer BeanToCupCoffee.co.uk, at Jura E6 kommer med bryggemetoden P.E.P., der sørger for en velsmagende kop kaffe, da kaffebønnernes aroma bliver trukket ud på den mest optimale måde. De mener, at dette sikre en mere ’fyldig smag’.

Sidst men ikke mindst hæfter eksperterne fra BeanToCupCoffee.co.uk sig ved, at maskinen har ’fremragende mælkeskum’, hvilket er en fordel, hvis man ønsker en kaffe-drik med mælkeskum.

Maskine med P.E.P.-bryggemetode og Claris Smart filter 

Jura E6 er forsynet med bryggemetoden P.E.P., der står for Pulse Extraction Process. Denne metode optimerer ekstraktionstiden og sikrer den bedst mulige aroma på grund af de små og hurtige pulseringer, hvor vandet løber igennem kaffebønnerne.

Derudover kommer Jura E6 med et Claris Smart filter, der sørger for at registrere, når et nyt filter skal sættes i vandtanken. Dette gør, at man altid er sikret friskbrygget kaffe.

Maskinen kommer ydermere med et TFT-display samt knapper på fronten, hvor man kan finde alle de forskellige funktioner og indstillinger. På displayet kan der findes 3 kaffe-drikke i form af espresso, kaffe og cappuccino samt mælkeskum. Kaffemaskinens vandtank er desuden på 1,9 liter, mens bønnebeholderen rummer 280 gram bønner.

Med praktiske funktioner og AromaG3 kværn 

Jura E6 er forsynet med en praktisk funktion, der sikrer, at man nemt kan lave en cappuccino. Hvis man ønsker at brygge en cappuccino, vil maskinen skrive ’Switch Open’, hvorefter man skal dreje knappen over på ’steam’. Maskinen vil begynde at lave mælkeskum og skriver ’Switch Close’, når der er nok. Til sidst begynder maskinen med at brygge kaffen.

Endvidere kommer Jura E6 med en AromaG3 kværn, der gør, at der bliver efterladt op til 60 % mindre kaffegrums i kaffekværnen sammenlignet med tidligere modeller. Dette sikrer, at man får en helt friskkværnet kaffe selv ved den første kop.

Specifikationer ved Jura E6: 
🔴 Type: Fuldautomatisk
🔴 Mærke: Jura
🔴 Vandbeholder: 1,9 liter
🔴 Bønnebeholder: 280 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Pumpetryk: 15 bar
🔴 Højde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Dybde: 43,9 centimeter
🔴 Vægt: 9,8 kilo

Fordele ved Jura E6: 
🔵 Med AromaG3 kværn
🔵 Nem brygning af cappuccino
🔵 Med overskueligt TFT-display
🔵 P.E.P.-bryggemetode
🔵 Med Claris Smart filter

Her kan du se en videoanmeldelse af Jura E6 kaffemaskinen. Videoen er produceret af YouTube kanalen Seattle Coffee Gear: 

https://www.youtube.com/watch?v=TiMbJGWz6kY

Jura Z6

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin T3.com
✅ God anmeldelse hos amerikanske Bloomberg.com
✅ 78 ud af 100 point hos britiske Goodhousekeeping.com

Jura Z6

Jura Z6 er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, der alle er begejstrede for modellen og derfor har givet den en god anmeldelse.

Eksperterne hæfter sig især ved, at Jura Z6 kommer i et stilrent design, samt at man har mulighed for at lave kaffe-drikke til ethvert behov.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Jura Z6. Dog nævner Goodhousekeeping.com, at maskinen er forholdsvis dyr, hvilket man skal være opmærksom på.

Eksperterne: Flot maskine med tilpasningsmuligheder 

Ifølge ekspertkilderne er Jura Z6 en ’flot kaffemaskine’, der vil se ’fantastisk ud i hjemmet’. Derudover skriver flere af eksperterne, at noget af det bedste ved Jura Z6 er, at maskinen kommer med flere tilpasningsmuligheder.

Eksempelvis forklarer T3.com, at kaffemaskinen ’tilbyder kaffevarianter, der passer til enhvers behov og ønsker’. Dette er eksperterne fra Bloomberg.com enige i og forklarer, at man kan ’tilpasse ethvert aspekt af sin favoritdrik, så den bliver helt perfekt’.

Derudover hæfter eksperterne fra Goodhousekeeping.com sig ved, at Jura Z6 kommer med ’fremragende mælkeskum’. De mener, at dette er en fordel, da det er med til at forbedre kaffens smag. Sidst men ikke mindst skriver de, at kaffemaskinen kommer med et automatisk bryggesystem, hvilket gør den nemmere at anvende.

Maskine med keramiske kværne og indbygget mælkeskummer 

Jura Z6 kommer med 10 forskellige kaffetyper, hvor man har mulighed for at tilpasse disse, når det kommer til mængde, vandtemperatur, kaffestyrke m.m.

Derudover er Jura Z6 forsynet med integrerede keramiske kværne samt en indbygget mælkeskummer med en unik påfyldningsteknik. Mens de keramiske kværne er op til 2 gange så effektive som almindelige kværne, hvilket sikrer en hurtigere kaffebrygning, sørger mælkeskummeren for optimalt mælkeskum. Dette er muligt, da man kan justere på mælkens temperatur.

Der er ydermere mulighed for at brygge op til 2 kopper kaffe på én gang med Jura Z6. Det betyder, at man kan lave en drik til sig selv samt sin partner på samme tid. Der er ligeledes mulighed for at højdejustere på maskinens dyser, så man også kan anvende de mere høje glas.

Nem betjening og rengøring 

Betjeningen af Jura Z6 sker via farvedisplayet på fronten, hvor man kan vælge de forskellige kaffe-drikke såsom cappuccino, latte, almindelig kaffe m.m.

Jura Z6 er desuden forsynet med et automatisk rengøringsprogram, der sørger for en ren og hygiejnisk maskine.

Sidst men ikke mindst er kaffemaskinen udstyret med en vandtank, der har en kapacitet på hele 2,4 liter samt en bønnebeholder, der rummer 280 gram bønner.

Specifikationer ved Jura Z6: 
🔴 Type: Fuldautomatisk
🔴 Mærke: Jura
🔴 Vandbeholder: 2,4 liter
🔴 Bønnebeholder: 280 gram
🔴 Kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Pumpetryk: 15 bar
🔴 Højde: 37,5 centimeter
🔴 Bredde: 32 centimeter
🔴 Dybde: 45 centimeter
🔴 Vægt: 12 kilo

Fordele ved Jura Z6: 
🔵 Vandtank med kapacitet på 2,4 liter
🔵 Med automatisk rengøringsprogram
🔵 Keramiske kværne
🔵 Indbygget mælkeskummer
🔵 Med flere tilpasningsmuligheder

Her kan du se en præsentationsvideo af Jura Z6. Videoen er produceret af danske KitchenOne:

https://www.youtube.com/watch?v=j1D9MHOxKMY

Købsguide: Vælg den rigtige kaffemaskine

kaffebrygningHvis du er på udkig efter en kaffemaskine, har du nok allerede taget et kig på dine forskellige muligheder. Men da der findes så meget at vælge imellem, kan det være, at du har opgivet, da det virker uoverskueligt. Her kan du finde en guide, der kan hjælpe dig med at vælge den rigtige kaffemaskiner til dig og dine behov.

Hvilken type kaffemaskine har du brug for?
Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type kaffemaskine du har brug for. Der findes flere typer på markedet, der hver især har sine fordele og ulemper. Du kan vælge imellem:

🌀 Kaffemaskine med filter
🌀 Semiautomatisk espressomaskine
🌀 Automatisk espressomaskine
🌀 Fuldautomatisk espressomaskine
🌀 Kapselkaffemaskine

Disse fem typer minder på nogle måder om hinanden, mens de på andre områder er vidt forskellige. Det er derfor en god idé at finde ud af, om du ønsker den ene eller den anden, samt hvad for en der kan opfylde dine behov i hjemmet.

Hvilken kaffe-drik kan du lide?
Når du har fundet ud af, hvilken type kaffemaskine du skal vælge, er der nogle andre faktorer, som du også skal overveje i købsprocessen. En af disse faktorer er, hvilken kaffe-drik du kan lide. Dette er en af ​​de vigtigste overvejelser.

Hvis du udelukkende drikker cappuccino eller caffe latte og forsøger at finde frem til en kaffemaskine, skal du naturligvis finde en maskine, der kan brygge denne type kaffe-drik. Du bør derfor kun købe en kaffemaskine, der kan brygge en kaffe-drik, du nyder at drikke.

Hvor nemt skal det være at anvende kaffemaskinen?
Hvis du er ligesom de fleste og drikker kaffe om morgenen, vil du nok gerne have en kaffemaskine, der ikke er særlig kompliceret at anvende. At placere en kaffekapsel i kaffemaskinen, hvorefter du blot skal trykke på en knap, kan være en fordel for mange, der ønsker, at det skal gå stærkt.

Med en fuldautomatisk espressomaskine kan du ligeledes brygge kaffe ved blot at trykke på en enkelt knap, hvorefter maskinen selv klarer resten. Dette kommer naturligvis an på dine behov, men er bestemt noget, som du bør tænke over.

Hvor stor må kaffemaskinen være?
kaffeAlle køkkener har en grænse for, hvor mange apparater der kan presses ind på køkkenbordet. Nogle kaffemaskiner vil optage meget mere plads end andre, så du skal overveje, hvor stor kaffemaskinen må være, samt hvor meget plads den må fylde. Under købsprocessen skal du derfor huske at tage et kig på størrelsen. Når du kender størrelsen, kan du bedre få en idé om, hvorvidt den vil passe ind i dit køkken eller ej.

Husk, hvis din kaffemaskine skal sættes væk i et køkkenskab eller i et andet rum efter brug, kan det være en fordel at finde en mindre og kompakt kaffemaskine, der er nem at flytte rundt på. Dette sikrer også, at der er plads til den i dit køkkenskab.

Hvilke krav har du til kaffemaskinen?
Noget andet, du skal tage stilling til, er, hvilke krav du har til kaffemaskinen. Dette varierer naturligvis fra person til person, da det kommer an på, hvad du ønsker, at din kaffemaskine skal have af funktioner.

Du skal for eksempel overveje, om kaffemaskinen skal have en mælkeskummer, størrelsen på vandtanken og bønnebeholderen, om den skal kunne lave 2 kopper kaffe på samme tid, om den skal have en indbygget kaffekværn, tilpasningsmuligheder samt meget mere.

Det kan være en fordel, hvis du sørger for at bruge noget tid på at finde ud af, hvad du ønsker, da dette vil indskrænke din søgning markant samt gøre det nemmere for dig at finde den helt rette model.

Hvad må kaffemaskinen koste?
Da der findes et væld af kaffemaskiner på markedet, kan de naturligvis også findes i flere forskellige prisklasser. Det betyder også, at du skal få en idé om, hvad dit budget er. Du kan både finde de billige modeller samt de dyrere modeller, hvor der som regel er en forskel på kvaliteten og funktionerne. Det er dog muligt at finde en maskine i god kvalitet, der ikke er i den højeste prisklasse.

Ønsker du at læse mere om, hvad du skal overveje ved køb af en kaffemaskine, kan du klikke ind her på denne artikel.


Sådan påvirkes du af koffein

koffeinMange drikker i dag kaffe hver eneste dag. Mens nogle kun drikker kaffe om morgenen for at komme godt i gang med dagen, er der andre, der drikker kaffe i løbet af hele dagen for at holde sig frisk. Men hvad er det i kaffe, der gør, at du får en opkvikkende effekt? Det er koffeinen i kaffen, der sørger for, at du føler dig mere frisk efter en kop. Men hvordan bliver din krop så påvirket af koffeinen?

Koffein påvirker centralnervesystemet
Når det kommer til centralnervesystemet, virker koffeinen som en form for stimulerende middel. Her er det især din hjerne, der mærker en effekt, da du vil føle, at du bliver mere frisk og klar i hovedet. Derudover er der også lavet studier, der konkluderer, at kaffe kan være med til at mindske risikoen for at få demens eller Alzheimers.

Blodtrykket påvirkes i en kortere periode
Endnu en ting, der bliver påvirket, er dit blodtryk. Det er typisk kun i en kortere periode, hvorfor det ikke giver nogen langvarig effekt. Dog kan det være en fordel at undgå kaffe, hvis du har et højt blodtryk eller andre problemer med hjertet. Det anbefales i hvert fald, at du kontakter din læge, hvis dette er tilfældet.

Kaffe kan forårsage mavesyre og halsbrand
Fordøjelsessystemet kan også opleve en påvirkning i form af mavesyre og halsbrand. Desuden kan du opleve, at du tisser mere, efter du har drukket kaffe, da koffeinen bliver behandlet i din lever og herved kommer ud sammen med urinen.

Koffein er ikke godt for reproduktionssystemet
En faktor, som du skal være opmærksom på ved koffein, er, at det kan medføre en øgning i både puls og stofskifte hos babyen, hvis du er gravid. Koffein kan også være med til at påvirke fosteret i form af væksten. Det anbefales derfor, at du kun drikker kaffe i en mindre mængde, hvis du er gravid.

Vil du vide mere om, hvordan koffein kan påvirke din krop, kan du klikke ind her på denne artikel fra Medicalnewstoday.com eller denne artikel fra Healthline.com.


Kend dine kaffebønner

kaffebønner

Mange kaffebønner minder en del om hinanden – i hvert fald efter de er blevet ristet. Dog er kaffebønner på ingen måde ens, da der findes et væld af forskellige former for kaffesorter. De to kaffebønner, man typisk skelner mellem hedder Robusta og Arabica.

Hvad er Robusta?
Kaffebønnerne ved navn Robusta er fra Afrika og bliver især anvendt til instant kaffe og espresso. Smagen fra disse kaffebønner er nemlig ofte skarp og mere koncentreret, da de indeholder meget mere koffein end eksempelvis Arabica. Kaffebønnen har også et lavt indhold af syre, hvorfor de ikke er af lige så høj kvalitet som eksempelvis Arabica.

Hvad er Arabica?
Kaffebønnerne ved navn Arabica kommer fra Etiopien. De dyrkes dog i flere områder i dag. Dette er den største stort i forhold til produktionen og også den mest populære. Kaffebønnerne er milde og søde samt syrlige. Arabica er dyrere at producere sammenlignet med Robusta, da de er mere sårbare overfor blandt andet klimaet m.m.

Find mere information om kaffebønner i denne artikel fra TheKitchn.com.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Jura kaffemaskiner er bedst i test?

Jura E8

🔍 Hvordan testes Jura kaffemaskinerne?

Maskinerne testes ud fra parametre så som brugervenlighed, her under påfyldning, finjustering af indstillinger og rengøring. Ydermere vurderes kvaliteten af den bryggede espresso, samt temperaturen og ensartetheden såfremt flere kopper brygges efter hinanden. Ligeledes testes maskinernes evne til at skumme mælk. Slutteligt vurderes de på deres energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Gennemgang af testkilder

BeanToCupCoffee.co.uk 🇬🇧 
BeanToCupCoffee.co.uk er en britisk kaffeside, der omhandler alle emner indenfor kaffe. Sidens formål er at informere forbrugerne om kaffe og kaffemaskiner, så det er nemmere at finde den helt rette maskine til ens behov. De tester og anmelder også forskellige kaffemaskiner. Her har de testet de to maskiner Jura E6 og Jura Ena Micro 1. Ønsker du at læse anmeldelserne, kan du klikke ind her eller her.

Bloomberg.com 🇺🇸 
Bloomberg.com er et amerikansk nyhedsbureau, der har specialiseret sig indenfor finansverdenen. Her kan der både findes nyheder om finans, data, analyser m.m. Hos Bloomberg.com kan man også læse tests og anmeldelser af forskellige produkter heriblandt kaffemaskiner. Bloomberg.com har blandt andet testet Jura Z6. Du kan læse hele artiklen på Bloomberg.com her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv, hvilket inkluderer tests og anmeldelser af forbrugerprodukter. Her er der tale om en stor test af espressomaskiner. De har blandt andet testet Jura E60, Jura A1 og Jura E8. Du kan læse anmeldelserne her.

Læg mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis du kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan du også tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Goodhousekeeping.com er en britisk side, der hjælper forbrugerne med hverdagens udfordringer. Der kan nemlig både findes opskrifter, artikler og gode råd om mange forskellige emner. Derudover laver Goodhouseheeping.com også tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. De har blandt andet testet og anmeldt Jura E8, Jura E60, Jura A1 og Jura Z6.

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön fokuserer på det svenske forbrugerliv. De tester og anmelder nemlig et hav af forbrugerprodukter heriblandt vaskemaskiner, tørretumblere, ovne og kaffemaskiner. Her har de lavet en stor test af forskellige espressomaskiner, hvor Jura E8, Jura E60, Jura A1, Jura E6, Jura Z6 og Jura Ena Micro 1 er iblandt.  Du kan læse anmeldelserne her.

Stuff.tv 🇬🇧
Stuff.tv er en britisk teknikside, der skriver om alt, hvad der har med teknologi og elektronik at gøre. Udover at skrive artikler og guides, så tester og anmelder Stuff.tv også et hav af forskellige produkter. Her har eksperterne testet maskinen Jura E8, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

T3.com 🇺🇸 
Det amerikanske gadget- og teknologimagasin T3.com fokuserer på nyheder, anmeldelser, guides og artikler indenfor teknologiens verden. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter, hvor de anmelder og tester et hav af disse. Her har de testet maskinen Jura Z6, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Hvis du endnu ikke er overbevist om hvorvidt du skal vælge en Jura kaffemaskine, så kan du overveje at læse nogle af vores andre tests, hvor vi går i dybden med produkter fra andre producenter. I disse tests finder du også en oversigt over eksperternes bedømmelser, samt prissammenligning af de forskellige produkter.

Du kan eksempelvis læse vores espressomaskine test, hvor vi gennemgår alle de espressomaskiner på markedet, som eksperterne har givet de bedste bedømmelser. Vi har ligeledes udarbejdet en test omkring fuldautomatiske espressomaskiner, hvor du også her finder en oversigt over alle de bedste modeller, baseret på eksperternes vurderinger.

Du kan også læse vores generelle kaffemaskine test, hvor vi har samlet alle de traditionelle kaffemaskiner som klarer sig bedst i test. Du kan også læse vores kaffemaskine med kværn test, hvor vi specifikt har samlet de bedste kaffemaskiner med kværn på markedet.

Også vores indbygningskaffemaskine test er værd at tage et kig på, hvis du på forhånd ved at du er på udkig efter en model med indbygningsmulighed.

Et andet meget populært valg for tiden er en kapsel kaffemaskine. I vores test finder du de modeller der har klaret sig bedst i test, i en lang række anerkendte tests.

En Nespresso maskine er et populært valg inden for kaffemaskiner med kapsel kategorien. Derfor finder du naturligvis også en oversigt over de bedste Nespresso maskiner på markedet, baseret på testresultater.

Hos Forbrugsguiden.dk har vi også udarbejdet en lang række en lang række mærke-specifikke tests af kaffemaskiner, hvor du kan få et overblik over eksperternes anbefalinger. Du kan eksempelvis læse vores Siemens kaffemaskine, vores Melitta kaffemaskine og vores Bosch kaffemaskine test, hvor vi går i dybden med de modeller, der har fået de bedste anmeldelser af eksperterne. Du kan også læse vores Moccamaster kaffemaskine test, hvor vi har gennemgået de Moccamaster modeller, som har klaret sig bedst i test.

Hvis du allerede ved at du gerne vil investere i en espressomaskine, så kan du også læse en række specifikke anmeldelser af forskellige espressomaskine producenter.

Du kan eksempelvis læse om anmeldelsernes vurderinger af DeLongi Magnifica, eller en stor gennemgang af Siemens espressomaskiner, hvor du også får et stort overblik over de bedste modeller. Du kan også læse vores DeLonghi espressomaskine artikel, hvor alle de bedste modeller er samlet.

Du finder også anmeldelser af Sage Barista Touch og Sage Bartista Express, hvor vi har samlet testresultaterne fra forskellige aviser og testmagasiner. Du kan også læse meget mere om Sage her.

Til sidst kan vi nævne Rocket Espresso, som er fine italienske espressomaskiner der bliver håndlavet i Milano. I vores artikel kigger vi nærmere på hvad eksperterne siger om disse maskiner, efter at have testet dem grundigt.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse