Køle-fryseskab test – Her er de bedste køle-fryseskabe – Testvinder Guide

0

I denne køle-fryseskab test har kigget nærmere på en række testvindende køle-fryseskabe, der har vundet tests i Skandinaviens største testmagasiner. Alle tests er uafhængige offentliggjorte tests. Hvis du selv vil undersøge nærmere, har vi en kildeliste med links sidst i artiklen.

I denne artikel kan du læse følgende:
🔸 Gennemgang af testvindere fra de største tests i Skandinavien
🔸
Prissammenligning af alle modellerne
🔸
I slutningen af artiklen har vi samlet links til alle de tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Bosch KGE36BI40

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ 
Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch KGE36BI40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.659,00 Kr. 0,00 Kr. 9.659,00 Kr. Læs mere

 

Køle-fryseskabet fra Bosch har både et meget lavt støjniveau og energiforbrug. Modellen befinder sig i energiklasse A+++ og det årlige forbrug er estimeret til kun 149 kWh. Lydniveauet er kun på 38 dB og både det danske Forbrugerråd Tænk og det svenske Råd & Rön påpeger, at det er en af de mest lydsvage modeller de har testet.

Modellen har et kølerum med en kapacitet på 215 liter, mens der i frysesektionen er plads til 89 liter. Kølesektionen er udstyret med Boschs VitaFresh-teknik, som ifølge producenten selv holder madvarerne friske op til tre gange længere end i andre køleskabe. I det område hvor der er VitaFresh, der er der to forskellige zoner: en fugtig som er velegnet til frugt og grøntsager og en tør, som er velegnet til kød, pølser og ost. I fryseren finder du Boschs BigBox-fryseskuffe, som er særligt egnet til ekstra store frysevarer.

Fleksibel indretning og superkøl-funktion

Modellen har det som Bosch selv kalder VarioZone, som er en ekstra fleksibilitet med både flytbare glashylder og flytbare skuffer i fryseren. Flere brugere påpeger i deres anmeldelse af køle-fryseskabet netop, at modellen har en meget praktisk og fleksibel indretning, hvor man kan få det præcis som man vil.

Har du efter et stort indkøb brug for at køle en større mængde madvarer ned på én gang, så sørger modellens Superkølings-funktion for, at nedkølingen både er hurtig og effektiv, samt at det ikke går udover temperaturen på de madvarer, som allerede er på køl. Du aktivere nemt Superkøl med tryk på en enkelt knap og herefter sænkes temperaturen til den laveste indstilling på 2°C. Funktionen slår automatisk fra efter 6 timer, så du behøver ikke bekymre dig om unødigt energiforbrug, hvis du glemmer at slå den fra.

Fryseren er udstyret med en LowFrost-teknik, som reducerer dannelsen af is og derved skal du ikke afrime særligt ofte. Fryseren er desværre ikke udstyret med et automatisk afrimnings-program, så dette skal gøres manuelt.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energiklasse A+++
🔵 Lavt støjniveau
🔵 VitaFresh-teknik
🔵 VarioZone
🔵 Superkøl-funktion
🔵 LowFrost-teknik


Siemens KG39EBW40

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ 
Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Siemens KG39EBW40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.285,00 Kr. 0,00 Kr. 7.285,00 Kr. Læs mere

 

Siemens KG39EBW40 er både blevet testet af det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Modellen klarer sig rigtigt godt i begge tests og opnår topplaceringer begge steder. Den udmærker sig især på sin betjening og på at være særlig hurtig til at køle madvarer ned. Modellen befinder sig i energiklasse A+++ og det årlige energiforbrug er estimeret til at være på kun 156 kWh.

Hos brugerne selv udmærker modellen sig ligeledes på sin betjening og på at være utroligt støjsvagt. Lydniveauet er angivet til at være 38 dB og til sammenligning, så ligger en normal samtale mellem to personer på 60 dB.

Innovativ køleteknologi og fleksibel indretning

Kølesektionen er ved hjælp af flere teknologier særligt designet til at holde dine madvarer ekstra friske. Køleskabet har en kapacitet på 250 liter og er indrettet med en hyperFresh-zone. Zonen er inddelt i to med hver deres boks, hvoraf den ene er særligt velegnet til fisk, kød og pålæg, mens den anden del af zonen gør det muligt for dig at indstille fugtigheden og derfor er den særligt velegnet til frugt og grønt.

Udover de to bokse så har køleskabet fem hylder, som kan indsættes som du ønsker. I lågen er der fire hylder, hvor den øverste er udstyret med et låg. Køleskabet er endda også udstyret med en ferieindstilling, som sørger for energivenlig opbevaring af dine kølevarer under ferien. Køle-fryseskabet er indrettet med et betjeningspanel og et digitalt display øverst, som viser temperaturen i både fryser og køleskab. På panelet kan du aktivere både superKøl og superFrys.

Frysesektionen har en kapacitet på 89 liter og er udstyret med Siemens’ effektive superFrys. Funktionen gør det muligt for dig hurtigt og effektivt at nedkøle nye madvarer uden, at det sker på bekostning at de madvarer du allerede har i fryseren og deres temperatur. Ved at aktivere superFrys, så køles fryseren ned til –30 °C, så ny mad, der lægges i, ikke afbryder fryseprocessen. Fryseren har i alt tre skuffer, hvoraf den ene er en bigBox til særligt store madvarer.

Modellen er ikke udstyret med NoFrost og skal derfor afrimes manuelt. Dog er det udstyret med funktionen LowFrost som sørger for, at der dannes et minimum af is i fryseren.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energiklasse A+++
🔵 Meget støjsvagt
🔵 hyperFresh zone der holder dine madvarer ekstra friske
🔵 Ferieindstilling
🔵 superFrys funktion
🔵 LowFrost funktion


Siemens KG39EBI40

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
Testvinder hos Tænk.dk

Siemens KG39EBI40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.608,00 Kr. 0,00 Kr. 5.608,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugermagasin Tænk og det svenske forbrugeråd Råd & Rön har i 2016 kåret Siemens KG39EBI40 testvinder. Der er her tale om et moderne og meget energivenligt køle-fryseskab, der med sin A+++ mærkning vil give betydelige besparelser på elregningen.

Rent prismæssigt ligger denne model i den dyreste halvdel af de testede modeller, men det skyldes udelukkende, at køleskabsdøren har stålfront. Modellen findes også med hvid dør, og her kan der spares et par tusinde kroner hvis man vælger den løsning. Med hvid dør, ligger denne testvinder til gengæld i den billigste halvdel af feltet af alle de køle-fryseskabe der er blevet testet.

Fordele ved Siemens KG39EBI40

På trods af det lave strømforbrug finder begge testlaboratorier, at Siemens KG39EBI40 er utrolig effektiv til at nedkøle større mængder madvarer hurtigt. Faktisk hele fem gange så hurtig som de dårligste modeller i testen. Det er afgørende for lang holdbarhed på madvarerne.

Generelt får denne model også store roser fra både Tænk og Råd & Rön i bedømmelsen af brugervenligheden. Bemærk, at Forbrugerrådet Tænk råder til, at man bør efterjustere temperaturen i både køleskab og fryser, da fabriksindstillingerne (på den testede model) giver lidt for høje temperaturer.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Tildelt energimærkning A+++ (markedets bedste)
🔵 I køleafdelingen er der plads til 250 liter
🔵 I fryseafdelingen er der plads til 89 liter
🔵 Udstyret med elektronisk temperaturstyring
🔵 Ventilerede køling sikrer samme temperatur i top og bund
🔵 Udstyret med coolBox som kan holde kød fisk koldere end resten af køleskabet
🔵 Udstyret med crisperBox med fugtighedsregultering til frugt og grøntsager
🔵 Har Vario Zone – flytbare glashylder, giver ekstra plads


Bosch KGE39BI40

✅ Testvinder hos Råd & Rön
Testvinder hos Tænk.dk

Bosch KGE39BI40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.674,00 Kr. 0,00 Kr. 5.674,00 Kr. Læs mere
10.199,00 Kr. 0,00 Kr. 10.199,00 Kr. Læs mere

 

Dette stilrene køle-fryseskab i rustfrit stål fra Bosch blev testvinder hos forbrugermagasinet Tænk og topscorer hos svenske Råd & Rön, da de i foråret 2016 testede ikke mindre end 71 køle-fryseskabe.

Begge testpaneler bemærker blandt andet, at nedkølingsevnen for denne model er meget effektiv, hvilket giver en bedre holdbarhed på madvarerne. Til gengæld må man acceptere manuel afrimning af fryseren. Skulle strømmen gå i hjemmet, kan temperaturen på et acceptabelt niveau i et døgns tid efter strømmen er gået, hvilket er gennemsnitligt for de testede modeller.

Den flotte samlede bedømmelse af Bosch KGE39BI40 har flere årsager

På trods af den hurtige nedkølingsevne, er Bosch KGE39BI40 særdeles energivenlig, og det vægter tungt i bedømmelserne hos både Tænk og Råd & Rön. Modellen er mærket med A+++, som er den bedste energimærkning for køle-fryseskabe. Tænk anbefaler, at man sænker temperaturen lidt i forhold til fabriksindstillingerne, men derudover vurderer begge testlaboratorier, at modellen er særdeles brugervenlig.

Bosch KGE39BI40 får også topbedømmelser på det samlede kvalitetsindtryk, og både Tænk og Råd & Rön er enige om, at modellen er meget lydsvag under drift.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energiklasse A+++ (Den bedst mulige bedømmelse)
🔵 I køleafdelingen er der plads til 250 liter
🔵 I fryseafdelingen er der plads til 89 liter
🔵 Justerbare glashylder
🔵 Stilrent design i rustfrit stål
🔵 Har ChillerBox som holder kød og fisk koldere end temperaturen i resten af køleskabet
🔵 Har CrisperBox med fugtighedsregulering, optimalt for opbevaring af frugt og grøntsager
🔵 LED belysning


Bosch KGE36BW40

✅ Testvinder hos Tænk.dk
Topscorer hos svenske Råd & Rön
Får 5 stjerner af brugerne

Bosch KGE36BW40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.922,00 Kr. 0,00 Kr. 4.922,00 Kr. Læs mere
5.280,00 Kr. 0,00 Kr. 5.280,00 Kr. Læs mere
8.499,00 Kr. 0,00 Kr. 8.499,00 Kr. Læs mere

 

Hvis du er på jagt efter mest muligt køle-fryseskab for pengene, er Bosch KGE36BW40 et godt bud. Modellen får topbedømmelser hos både det danske forbrugermagasin Tænk og det svenske Råd & Rön, der tilsammen har testet 71 forskellige køle-fryseskabe.

På trods af de gode karakterer hører modellen til i den billigste ende af spekteret. Det betyder dog i praksis, at du må acceptere mindre luksus, sammenlignet med de dyrere modeller. Blandt andet sker afrimningen ikke automatisk, så den skal du selv foretage manuelt.

Derfor er Bosch KGE36BW40 et godt køb til prisen:

På trods af en smule mindre luksus, så får Bosch KGE36BW40 rigtig gode karakterer, og det skyldes, at modellen klarer sig særdeles godt på næsten alle øvrige områder. Både Tænk og Råd & Rön lægger stor vægt på den flotte A+++ mærkning, der placerer dette køle-fryseskab i den mest energivenlige klasse på markedet. Selve driften er også næsten lydløs, og begge testlaboratorier giver topkarakterer på de to områder.

Bosch KGE36BW40 udmærker sig også ved at være særdeles brugervenligt på stort set alle områder. Det er let at installere og indstille køle-fryseskabet, og begge testlaboratorier er enige om, at den daglige brug fungerer optimalt. Det påpeges også, at det er let at anvende og flytte om på indretningen. Digitale termostater, indstillingsmuligheder og alarmer er også med til at trække vurderingen op.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energimærkning A+++ (Bedst mulige karakter)
🔵 Kølerummet har en kapacitet på 215 liter
🔵
Fryserummet rummer 89 liter.

🔵 Ventilerede køling – Sikrer samme temperatur i hele køleskabet
🔵 Elektronisk temperaturstyring – gør det let at aflæse og indstille temperaturen
🔵 Har ChillerBox som holder kød og fisk koldere end temperaturen i resten af køleskabet
🔵 Har CrisperBox med fugtighedsregulering, optimalt for opbevaring af frugt og grøntsager


Bosch KGV36VB32S

✅ Gode anmeldelser fra forbrugerne
Unikt design sort og sølvgrå

bosch KGV36VB32S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.409,00 Kr. 0,00 Kr. 4.409,00 Kr. Læs mere
4.500,00 Kr. 0,00 Kr. 4.500,00 Kr. Læs mere
4.665,00 Kr. 0,00 Kr. 4.665,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere

 

Hvis du hører til dem, der ikke er bange for at være lidt utraditionel, kan du eventuelt kigge nærmere på køle-fryseskabet Bosch KGV36VB32S, der allerede ved første øjekast skiller sig ud i kraft af den sorte front og de sølvgrå sider. De tests vi har gennemgået hos Tænk og Råd & Rön viser tydeligt, at Bosch konsekvent leverer køle-fryseskabe, der både er billige og samtidig opnår rigtig gode bedømmelser.

Bosch KGV36VB32S er ingen undtagelse. Prismæssigt befinder skabet sig i den nedre ende af skalaen, men har samtidig rigtig flotte specifikationer. Den specifikke model har endnu ikke været testet i laboratorierne, men forbrugerne givet rigtig positiv feedback. Hvis man skal tro forbrugeranmeldelserne fra de forskellige hvidevare forhandlere, er dette en af brugernes klare favoritter.

Særlige fordele ved Bosch KGV36VB32S

Du betaler ikke ekstra for det iøjnefaldende design, og på trods af den attraktive pris får du alligevel rigtig fine specifikationer. Modellen udmærker sig blandt andet ved miljøvenlig drift, der på mærkningsskalaen er klassificeret til A++, altså den næstbedste energimærkning for køle-fryseskabe. Samtidig får du med Bosch KGV36VB32S en samlet nettovolumen på hele 309 liter, fordelt med 215 liter i køleafdelingen og 94 liter frys.

Brugervenligheden må også siges at være udmærket, ikke mindst i kraft af LowFrost-funktionen, som sjældent ses på køle-fryseskabe i denne prisklasse. Funktionen sikrer, at der opstår mindre isdannelse, og at afrimning foregår hurtigere. Køleskabsdelen byder også på ventileret køling, som sikrer ensartede temperaturer overalt i skabet.

Bosch har endvidere valgt at forsyne køleskabsdelen med LED-belysning. Dels sænker det strømforbruget, men mere væsentligt er nok, at du aldrig skal skifte pære i køleskabet. Det er for det første bekvemt, og det giver også en besparelse på indkøb af de forholdsvis dyre specialpærer. Lydniveauet under drift er for Bosch KGV36VB32S kun 30 dB(A).

Derfor anbefales denne model:

🔵 Kølerummet har en kapacitet på 215 liter
🔵
Fryserummet rummer 94 liter.

🔵 Meget lydsvag (39 dB)
🔵
3 fryseskuffer, hvoraf den ene er en BigBox til ekstra store frostvarer
🔵 Har CrisperBox med fugtighedsregulering, for opbevaring af frugt og grøntsager


Siemens KG49EBI40

✅ Bedst i test hos svenske Råd & Rön

Siemens KG49EBI40 testSiemens KG49EBI40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.000,00 Kr. 0,00 Kr. 6.000,00 Kr. Læs mere
11.899,00 Kr. 0,00 Kr. 11.899,00 Kr. Læs mere
11.899,00 Kr. 0,00 Kr. 11.899,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Siemens udmærker sig især på at have rigtigt meget plads og på at have et lavt energiforbrug. Kapaciteten i køleskabet er på hele 301 liter, mens frysekapaciteten er på 112 liter. Til trods for den store plads, så befinder modellen sig i energiklasse A+++, hvilket er den bedste placering der kan opnås. Det årlige energiforbrug er estimeret til at være 175 kWh.

Køle-fryseskabet er kåret som testvinder hos Stiftung Warentest, mens det hos det danske Forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön opnår to flotte topplaceringer. Råd & Rön anbefaler modellen som et godt køb til prisen, blandt andet på grund af det lave energiforbrug, brugervenlighed og derudover for modellens lave støjniveau på kun 38 dB. ForbrugerrådetTænk er ligeledes begejstrede for brugervenlighed og støjniveauer og påpeger endda, at køle-fryseskabet er en af de mest støjsvage modeller i deres test.

Ventileret køling og digital temperatur

Køle-sektionen har ventileret køling, hvilket er yderst effektivt til at opretholde en jævn temperatur i hele kølerummet, så du ikke behøver at bekymre dig om forskellige temperaturer øverst og nederst. Køleskabet har også en stor crisperBox med særlig fugtregulering til frugt og grønt samt en coolBox, som er beregnet til fisk og kød.

CoolBoxen er særligt velegnet til madvarer, som er ekstra følsomme overfor temperatursvingninger i forbindelse med åbning og lukning af døren. Køleskabet er derudover indrettet med tre hylder og en flaskehylde, mens døren har tre hylder og et lukket opbevaringsrum øverst. Frysedelen er inddelt i tre transparente fryseskuffer samt en bigBox, hvor du kan opbevare særligt pladskrævende madvarer.

Modellen har elektronisk temperaturindstilling, som via to digitale displays gør det nemt at indstille den ønskede temperatur helt præcist, både for køle-sektion og fryse-sektionen. Det eneste negative punkt ved køle-fryseskabet er, at det desværre ikke udstyret med Nofrost i fryseren, så afrimningen skal ske manuelt. Fronten på køle-fryseskabet er i rustfrit stål, hvilket giver et solidt indtryk af kvalitet. Bemærk venligst, at standardbredden for køleskabe ofte er 60 centimeter, dog måler Siemens KG49EBI40 70 centimeter i bredden.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energiklasse A+++
🔵 Meget lavt støjniveau
🔵 Stor kapacitet
🔵 LED belysning
🔵 Fugtregulerende crisperBox
🔵 Temperaturregulerende coolBox
🔵 Ventileret køling for jævn temperatur


Kølefryseskab Test – Disse kilder har vi anvendt

I artiklen har vi støttet os til uafhængige tests fra både danske og svenske forbrugerorganisationer, samt tilgængelige anmeldelser direkte fra forbrugerne selv. Du finder en kort oversigt over kilderne nedenfor, så du eventuelt selv kan gå i dybden, hvis du vil vide mere.

Forbrugerrådet Tænktestkilder🇩🇰Forbrugermagasinet Tænk er blevet kendt for mangeartede upartiske tests på forbrugernes vegne. Magasinet har tætte relationer til Forbrugerstyrelsen, og det underbygger troværdigheden. Derfor er Tænk meget ofte citeret, både i danske og udenlandske medier, og en god anmeldelse fra Tænk bruges ogs

å ofte direkte i producenternes markedsføring som et kvalitetsstempel.

I denne artikel refererer vi til Tænks meget aktuelle test fra foråret 2016, hvor hele 46 køle-fryseskabe er testet og sammenlignet. Hvert produkt opnår en samlet karakter, baseret på en omfattende test og karaktergivning inden for områderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk, hvor der i hvert område er testet for en række specifikke parametre. Testpanelet giver desuden en subjektiv fortolkning og sammenfatning af resultatet. Hvis du har abonnement på Tænk, kan du læse hele testen af køle-fryseskabe her. Alternativt kan der for et mindre beløb købes særskilt adgang til den specifikke test. Her får du adgang til et interaktivt skema, hvor du med forskellige sorterings- og sammenligningsmuligheder kan danne dig et overblik over de modeller, der interesserer dig.

Råd & Rön
Den svenske pendant til Tænk er forbrugermagasinet Råd & Rön, der ligeledes er et uafhængigt testlaboratorium. I denne artikel refererer vi til magasinets store test af køle-fryseskabe fra foråret 2016, hvor 25 forskellige modeller er testet. Råd og Rön afholder sig fra at fortolke resultaterne, men præsenterer i stedet alle del-karaktererne for hvert enkelt køle-fryseskab indenfor områderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk. Delkaraktererne samles desuden til en enkelt hovedkarakter, og resultatet er præsenteret i et overskueligt interaktivt skema, hvor du kan sortere og sammenligne produkterne efter karakter, pris eller andre parametre. Bemærk, at det kræver abonnement, for at kunne tilgå testen.

Stiftung Warentest
Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkendte forbrugerorganisation og deres tests er kendte for grundige gennemgange og skrappe bedømmelser. De har lavet en gennemgang af ikke mindre end 31 forskellige køle-frysskabe, hvor de forskellige modeller blandt andet bliver testet på betjening, temperaturstabilitet og strømforbrug. Du kan læse hele testen her.

Forbrugeranmeldelser
I vurderingen af køle-fryseskabene har vi også kigget lidt på forbrugernes egne anmeldelser, blandt andet på www.whiteaway.com. Fordelen ved disse anmeldelser er, at de typisk vil være baseret på en længere brugsperiode, og også tager udgangspunkt i en helt konkret hverdag hos en ”rigtig” familie. Ulempen ved de officielle test er jo, at de som regel er foretaget over en kort tidsperiode, og at der også typisk kun testes på et enkelt skab.

Andre relevante tests:

Ud over denne køle-fryseskabs test, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre artikler, som kan være relevante når du er på udkig efter nye hvidevarer.

Du kan eksempelvis læse vores amerikaner køleskab test, hvor du får et overblik over en række af de bedste amerikaner køleskabe på markedet.

Du kan også læse vores køleskab test, hvor vi har samlet en lang række køleskabe der har fået gode bedømmelser i tests. I artiklen finder du testresultater fra både Danmark, Norge og Sverige.
Der er også medtaget en række køle-fryseskabe i artiklen, hvor vi viser hvilket tests produkterne har været bedømt i, samt sammenligner priser på produkterne, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over de billigste priser på nettet.

Du kan også læse vores vinkøleskab test, hvor du finder en række gode vinkøleskabe. Da der generelt er udført meget få valide tests af vinkøleskabe, har vi samlet en række modeller som får gode kundeanmeldelser på de forskellige webshops. Dette er den bedste indikator på produktets brugervenlighed, og det er ofte den metode vi anvender når vi ikke kan refererer til nogle officielle tests.
I artiklen finder du også en række gode råd til hvordan du får mest ud af din vin.