Amerikanerkøleskab test 2020 – find det bedste amerikanerkøleskab her

0

I denne artikel gennemgår vi de bedste modeller af amerikanerkøleskabe på markedet, så du hurtigt og nemt kan skabe dig et overblik og sammenligne modellerne.

I udvælgelsen af de bedste amerikanerkøleskabe har vi lagt stor vægt på, hvordan forbrugerne bedømmer modellerne, efter at have købt og afprøvet dem i praksis over tid. Til det formål har vi derfor indsamlet uafhængige brugeranmeldelser fra hvidevareportaler som eksempelvis Whiteaway og Skousen.

En enkelt brugeranmeldelse kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved at tage udgangspunkt i gennemsnitsvurderingen fra en række af brugere, opnår vi et retvisende billede af det enkelte produkt. Af de amerikanerkøleskabe, der opnår de bedste bruger-bedømmelser, har vi så udvalgt de bedste, baseret på vurdering af køleskabenes specifikationer.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste testvindende amerikanerkøleskabe
🔸 Gode råd til til køb af amerikanerkøleskab 
🔸 Fordele og ulemper ved et amerikanerkøleskab 
🔸 Råd til opbevaring af dine madvarer i køleskabet samt fryseren
🔸 Guide til aflæsning af energimærke
🔸 Anvendte testkilder samt links

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Amerikanerkøleskab test 2020 – Her er de bedste amerikanerkøleskabe

I nedenstående sektion finder du en oversigt over amerikanerkøleskabe der enten har klaret sig godt i test, eller fået mange gode brugeranmeldelser. Der findes kun få ekspert tests af amerikanerkøleskabe, derfor har vi også undersøgt en lang række brugeranmeldelser fra forskellige forhandlers hjemmesider. Vi håber at denne oversigt kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, når du skal købe nyt amerikanerkøleskab.


Bosch KAD90VI20 

5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Skousen

Bosch KAD90VI20

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
10.399,00 Kr. 0,00 Kr. 10.399,00 Kr. Læs mere
Flot og moderne amerikanerkøleskab i den minimalistiske stil. Bosch KAD90VI20 har en rigtig høj kapacitet og fin energiklasse, og så er modellen udstyret med en lang række funktioner, som gør hverdagen lettere for forbrugeren, blandt andet elektronisk display og elektronisk temperaturstyring.

Skabsplads og øvrige specifikatione

Med 370 liter køleplads hører Bosch KAD90VI20 til blandt de amerikanerkøleskabe, der byder på mest mulig køleskabsplads. Det går dog ikke ud over frysepladsen, der med 163 liter ligger helt på linje med standarden. Modellen får da også topkarakterer fra forbrugerne. Prisen er særdeles rimelig i forhold til konkurrenterne, og modellen giver dig fri adgang til både koldt vand, knust is og isterninger.

Med et estimeret strømforbrug på 436 kWh/år får modellen en klar A+ energimærkning, så der er ingen grund til at frygte elregningen. Designet er moderne og minimalistisk med fronter i rustfrit stål, kombineret med høje slanke greb, der giver let adgang for både store og små.

Bosch KAD90VI20 indeni

Særlige fordele ved Bosch KAD90VI20 

Bosch KAD90VI20 skiller sig ikke meget ud rent designmæssigt. Men der er tale om en mærkevare, og det ses blandt andet på specifikationer og funktioner. En af de tilfredse brugere bemærker blandt andet, at ”køl og frys holder eksakt temperatur”, og det er netop en af forcerne ved modellen. Via betjeningspanelet i fronten kan temperaturen i både køleskabet og fryseren indstilles præcist, og den aktuelle temperatur kan overvåges via displayet.

Modellen er også udstyret med ventileret køling, som fordeler kulden jævnt i både køleskab og fryser. Belysningen klares med strømbesparende LED-lys, hvor pæren i øvrigt typisk holder hele køleskabets levetid. Med Bosch KAD90VI20 får du også en fryser med fuldautomatisk afrimning, samt adgang til både superkøl og superfrys, hvis der er mange friske madvarer, der hurtigt skal køles ned.

Udvalgte specifikationer fra Bosch KAD90VI20: 
🔵 Ekstra stor køleskabsplads på 370 liter
🔵 Meget høj forbrugertilfredshed
🔵 Præcis temperaturstyring af både køl og frys
🔵 Ventileret køling
🔵 LED-belysning
🔵 Mulighed for superkøl og superfrys


LG GSL360ICEV 

Anbefalet af det britiske testmagasin Which.co.uk

LG GSL360ICEV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere
Stor model, der ikke er dyr i drift. Ligeledes 2-delt model med både køleskab og fryser, som har et lavt støjniveau på kun 39 dB. Der findes ingen manuel afrimning af modellen takket være No Frost, og så holder modellen styr på sig selv ved den elektroniske temperaturstyring.

Modellen LG GSL360ICEV er blevet testet af de britiske eksperter fra Storbritanniens største testmagasin, Which.co.uk, der løbende tester forskellige forbrugerprodukter, så forbrugerne kan danne sig et større overblik over produkterne på markedet, før de køber.

Which.co.uk har dermed vurderet og afprøvet LG GSL360ICEV på specifikke parametre, og eftersom de synes, at LG GSL360ICEV klarer sig godt i testen, så giver de modellen en god anmeldelse.

Model med både fryser og køleskab

LG GSL360ICEV åbenLG GSL360ICEV er et flot og klassisk-udseende amerikanerkøleskab i rustfrit stål, som på trods af, at det er stort, faktisk ikke er så dyrt i drift – det sikres af energiklassen A+, som ligger mod den gode ende. LG GSL360ICEV er en 2-delt model, idet denne model både indeholder en køledel og en frysedel.

Køleskabet har en stor kapacitet på 394 liter, og fryseren har ligeledes en stor kapacitet på 197 liter – derfor vil denne model være velegnet til den forbruger, som har brug for meget plads. Selv om modellen er stor, larmer den dog ikke ret meget, idet støjniveauet kun er på 39 dB.

Model med mange funktioner

LG GSL360ICEV er udstyret med rigtig mange funktioner, og blandt andet har modellen ventileret køl, som sikrer, at temperaturen altid er den samme overalt i henholdsvis køleskabet og fryseren – også luftfugtigheden holdes der øje med, så den altid er jævn – det gør, at madvarerne kan holde sig længere.

Herudover findes der en LED-belysning indvendigt, og modellen har både elektronisk temperaturstyring og elektronisk display – så kan man altid være sikker på, at modellen har den præcise og korrekte temperatur.

LG GSL360ICEV er også udstyret også en direkte vandtilførsel og isterningfunktion samt No Frost, der sørger for, at man ikke skal afrime modellen selv. LG GSL360ICEV er derudover udstyret med en hurtigfrys-funktion, og modellen kan indfryse 12 kilo per døgn.

Køleskabet er indrettet med både dørkurv, hylder og grøntsags-skuffer, og fryseren har ligeledes skuffer.

Masser af plads, ifølge eksperterne

LG GSL360ICEV er blevet testet af det britiske testmagasin Which.co.uk – både alene og i en test sammen med 4 andre modeller. Her konkluderes det, at LG GSL360ICEV er et af de største amerikanerkøleskabe på markedet, men det er også velfungerende, når det kommer til at køle hurtigt ned, holde på kulden og sikre den rette temperatur – 2 elementer, som er meget vigtige, når det kommer til opbevaring af madvarer.

Herudover fremhæver eksperterne, at LG GSL360ICEV er meget energieffektivt og let at anvende, men det kan også være lidt besværligt at gøre rent.

Udvalgte fordele ved LG GSL360ICEV:
🔵 Model med både køleskab på 394 liter og fryser på 197 liter
🔵 Energiklasse A+
🔵 Ventileret køl
🔵 Elektronisk temperaturstyring og display
🔵 No Frost og hurtig-frys funktion


Smeg FQ55FXE1 

Brugerfavorit

Smeg FQ55FXE1 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.995,00 Kr. 0,00 Kr. 11.995,00 Kr. Læs mere
13.995,00 Kr. 0,00 Kr. 13.995,00 Kr. Læs mere
Smeg er kendt for sit lidt retro-agtige design, og her er tale om en brugerfavorit med både køleskab og fryser. Smeg FQ55FXE1 har god plads med mange opbevaringsmuligheder, og funktioner som Ventileret køl sørger for gode forhold for fødevarerne.

Modellen Smeg FQ55FXE1 har ikke være medtaget i nogen officielle eksperttests, hvor eksperter afprøver og vurderer forskellige produkter ud fra bestemte kriterier. Til gengæld er her tale om en klar brugerfavorit baseret på brugernes egne anmeldelser fra Whiteaway.

Brugerne anvender nemlig Smeg FQ55FXE1 til daglig og ved således, hvad der fungerer, og hvad der fungerer knap så godt. Generelt set er brugerne meget positivt stemt over for Smeg FQ55FXE1, og dermed får modellen en del gode anmeldelser med på vejen.

Køleskab på 387 liter og fryser på 152 liter

Smeg FQ55FXE1 hører til den type amerikanerkøleskabe, som både har et indbygget køleskab samt en fryser. Her er desuden tale om 2 store rum, idet køleskabet har en kapacitet på 387 liter, og fryseren kan rumme 152 liter – det er rigtig meget plads, men Smeg FQ55FXE1 er ikke det allerstørste amerikanerkøleskab på markedet.

Smeg FQ55FXE1 er designet med 2 fryseskuffer nederst og køleskabet øverst, som åbnes med franske døre.

I køleskabet findes der 3 glashylder og 4 skuffer, og i døren findes 2 flaskehylder og 6 dørhylder samt en æggebakke. I fryseren findes der 2 fryseskuffer, som også har en smart hurtigfrys-funktion plus en alarm ved for høj temperatur. Fryseren på Smeg FQ55FXE1 har desuden en indfrysningskapacitet på 10 kilo per døgn.

Gode funktioner

Smeg FQ55FXE1 åbenSmeg FQ55FXE1 er trods sin størrelse et energivenligt køleskab med energiklassen A+. Lydniveauet er på 42 dB, hvilket også er i den lave ende.

Smeg FQ55FXE1 kommer også med en lang række smarte funktoner, som blandt andet inkluderer LED-belysning, som højner overskueligheden, den automatiske afrimningsfunktion No Frost og isterningfunktion. For at kunne holde et godt, stabilt og køligt klima så er Smeg FQ55FXE1 udstyret med ventileret køl, som sikrer en jævn, kold temperatur overalt i modellen.

Modellen er desuden udstyret med både elektronisk temperaturstyring samt elektronisk display, så der altid er et godt overblik over temperaturen, således at madvarerne holdes forsvarligt kolde.

Flot design og overskuelig model, ifølge brugerne

Brugerne er generelt meget begejstrede for Smeg FQ55FXE1, og de fremhæver forskellige aspekter ved modellen, som er de mest imponerede over. Kommentarer om det virkelig flotte design går igen flere steder, og det samme gør overskueligheden.

Brugerne forklarer nemlig, at det er meget let at finde plads i denne model, og så sørger den smarte belysning for, at den i forvejen store og overskuelige model bliver endnu lettere i brug.

Udvalgte fordele ved Smeg FQ55FXE1:
🔵 Model med 2 dele: Køleskab på 387 liter og fryser på 152 liter
🔵 Energiklasse A+
🔵 God opbevaring med hylder og skuffer samt LED-belysning
🔵 Fryser med hurtigfrys, No Frost og alarm ved for høj temperatur
🔵 Ventileret køl og elektronisk temperaturstyring


LG GSJ960NSTZ

Brugerfavorit

LG GSJ761PZTZ 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.599,00 Kr. 0,00 Kr. 9.599,00 Kr. Læs mere
11.999,00 Kr. 0,00 Kr. 11.999,00 Kr. Læs mere
11.999,00 Kr. 0,00 Kr. 11.999,00 Kr. Læs mere
LG GSJ960NSTZ hører til de mest populære brugerfavoritter, og her er tale om en meget rummelig model med en kapacitet på i alt 601 liter. Modellen fungerer både som køleskab og fryser og holder klimaet sundt for fødevarerne med både Ventileret køl og Multi-Air Flow.

Modellen LG GSJ960NSTZ har ikke været med i officielle eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om et amerikanerkøleskab, der i stedet er særdeles populært blandt brugerne. Brugerne anvender modellen hver dag i dagligdagen og ved derfor, hvad der fungerer godt og mindre godt ved modellen. Vi kommer ind på, hvad forbrugerne har af erfaringer med LG GSJ960NSTZ efter beskrivelsen af, hvad modellen kan, og hvilke funktioner den har.

Stor model, som både kan køle og fryse

LG GSJ960NSTZ vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en model, der både kan fungere som køleskab og fryser. Denne model er nemlig designet til at klare begge dele, idet den både har en fryse-del og en køle-del. Køleskabet i modellen kommer med en meget stor kapacitet på 405 liter, hvilket er mere end de fleste ”normale” køleskabe. Dertil kommer fryse-delen, der rummer 196 liter, hvilket også er meget. Man kan i den sammenhæng indfryse 12 kilo fødevarer per døgn. Selv om her er tale om en stor model, så holdes energiforbruget lavt, idet LG GSJ960NSTZ kommer i energiklassen A++, hvilket er den næstbedste på markedet. Det giver et årligt energiforbrug på 376 kWh om året.

Smart model   

Smart modelLG GSJ960NSTZ hører til de intelligente amerikanerkøleskabe, der kommer med mange, brugbare funktioner. Disse inkluderer blandt andet anti-frost-funktionen No Frost, således at man ikke behøver manuelt at afrime modellen, et elektronisk display samt elektronisk temperaturstyring – så er man altid sikker på at holde samme, lave temperatur. LG GSJ960NSTZ kommer også med funktionen Ventileret køl, hvilket sikrer, at der findes samme temperatur overalt i skabet. Multi-Air Flow sørger også for et optimalt klima indvendigt, og så findes der en alarm, der giver signal, hvis døren ikke er lukket ordentligt.

Godt og solidt amerikanerkøleskab, ifølge brugerne

LG GSJ960NSTZ hører til de populære modeller iblandt forbrugerne, og vi har undersøgt nærmere, hvad de især fremhæver ved modellen. Flere aspekter nævnes i brugeranmeldelserne, men især modellens isterning-funktion, funktioner generelt, lave støjniveau og gode plads kommenteres flere gange. En af brugerne opsummerer således: ”Meget mere plads, utrolig støjsvagt og herligt koldt drikkevand – også med god plads til kander”, og en anden skriver: ”Super lækkert amerikanerkøleskab… det er utrolig lydsvagt og meget praktisk med dør-i-dør funktion”. Også valutaen for pengene kommenteres, blandt andet af en forbruger der skriver: ”Har samme teknologi men flere faciliteter end et skab til dobbelt pris”.

Udvalgte fordele ved LG GSJ960NSTZ:
🔵 Model med både køleskab og fryser
🔵 Meget rummelig
🔵 Energiklassen A++
🔵 Automatisk afrimning med No Frost
🔵 Mange gode funktioner som blandt andet Ventileret køl, der sikrer ens temperatur

Specifikationer ved LG GSJ960NSTZ:
🔴 Type: Amerikanerkøleskab
🔴 Producent: LG
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 405 liter
🔴 Frysekapacitet: 196 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 12 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 376 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved LG GSJ960NSTZ:
🌀 Højde: 179 centimeter
🌀 Bredde: 91,2 centimeter
🌀 Dybde: 73,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 124 kilo
🌀 Bruttovægt: 136 kilo

Her kan du se en videopræsentation af køleskabet lavet af WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=pHC_4qZPcXc

Samsung RS54N3003WW

Rummeligt amerikanerkøleskab til god pris

Samsung RS54N3003WW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.995,00 Kr. 0,00 Kr. 6.995,00 Kr. Læs mere
7.495,00 Kr. 0,00 Kr. 7.495,00 Kr. Læs mere
8.799,00 Kr. 0,00 Kr. 8.799,00 Kr. Læs mere
Samsung RS54N3003WW hører til de mere prisvenlige amerikanerkøleskabe, der både fungerer som køleskab og fryser. Modellen har yderligere en god rummelighed og passer til en større familie, og så er modellen udstyret med mange funktioner, som sikrer et godt indeklima og længere holdbarhed for fødevarerne.

Modellen Samsung RS54N3003WW har ikke været med i officielle tests udført af eksperter, men vi har alligevel valgt at tage dette amerikanerkøleskab med i vores artikel, idet her er tale om en solid model, der har en god rummelighed. Modellen har dertil både en køle-del og en fryse-del, og så er prisen også overkommelig for et amerikanerkøleskab. Amerikanerkøleskabe er nemlig generelt noget dyre, så derfor vil denne model være et godt valg, hvis man ønsker denne type køleskab, men også foretrækker et mere budgetvenligt valg.

Køleskab og fryser i én model   

Køleskab og fryser i én modelMed Samsung RS54N3003WW får man både et køleskab og en fryser i ét apparat, idet denne model både indeholder en køle-del og en fryse-del. Dermed vil man både få glæde af denne model, hvis man ønsker sig et amerikanerkøleskab, eller hvis man ikke har plads til både fryser og køleskab i hjemmet. Samsung RS54N3003WW har en god og rummelig kapacitet, som dog ikke er helt lige så høj som nogle af de konkurrerende mærker. Her er tale om i alt 535 liter, hvor de helt store modeller kan komme op på omkring 600 liter eller derover. Denne model vil dog stadig være passende til en større familie på 4-5 medlemmer eller derover. De 535 liter er fordelt således, at kølekapaciteten ligger på 356 liter, mens frysekapaciteten er på 179 liter.

Fin energiklasse

Samsung RS54N3003WW vil også være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, idet modellen kommer i energiklasse A+, som ligger mod den gode ende. Det svarer til omkring et årligt energiforbrug på 444 kWh, som er helt udmærket. Eftersom her er tale om en lidt billigere model, så passer prisklasse og energiklasse også godt sammen sammenlignet med andre modeller. Samsung RS54N3003WW kommer desuden med en del smarte funktioner, som både gør livet lettere for forbrugeren og holder maden frisk længere. Her er blandt andet tale om en praktisk LED-belysning, som giver et bedre overblik samt funktionen Ventileret køl. Denne funktion sørger for at holde en kølig og jævn temperatur overalt i skabet, og den regulerer kulden inde i skabet i forhold til den varme luft, der kommer ind, når man åbner lågen. Det giver en længere holdbarhed til fødevarerne plus en ensartet behandling af dem.

Gode funktioner

Samsung RS54N3003WW kommer også med andre smarte funktioner såsom No Frost. No Frost sikrer, at luftcirkulationen øges, således at dannelsen af rim og frost forhindres, og dermed skal man ikke manuelt afrime modellen med jævne mellemrum. For at holde temperaturen så stabil og jævn som mulig, findes der også en Digital Inverter Compressor med 5 forskellige bevægelsesmønstre – denne sikrer også en længere levetid samt en lavere støj. Samsung RS54N3003WW kommer herudover med både en elektronisk temperaturstyring plus et elektronisk display, som holder styringen og overskueligheden høj, og som sædvanligvis på et amerikanerkøleskab findes der også en isterning-funktion.

Udvalgte fordele ved Samsung RS54N3003WW:
🔵 Prisvenligere model
🔵 Fungerer både som køleskab og fryser
🔵 Fin kapacitet
🔵 Fokus på godt indeklima med blandt andet Ventileret køl
🔵 Overskuelig model med LED-belysning, elektronisk display og elektronisk temperaturstyring

Specifikationer ved Samsung RS54N3003WW:
🔴 Type: Amerikanerkøleskab
🔴 Producent: Samsung
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 356 liter
🔴 Frysekapacitet: 179 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 10 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Årligt energiforbrug: 444 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB

Mål og vægt ved Samsung RS54N3003WW:
🌀 Højde: 179 centimeter
🌀 Bredde: 91,2 centimeter
🌀 Dybde: 73,4 centimeter
🌀 Nettovægt: 103 kilo
🌀 Bruttovægt: 110 kilo

Her kan du se en videopræsentation af køleskabet lavet af WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=z2UeLSdS04I

LG GSJ761PZTZ

Brugerfavorit

LG GSJ761PZTZ

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
11.999,00 Kr. 0,00 Kr. 11.999,00 Kr. Læs mere
11.999,00 Kr. 0,00 Kr. 11.999,00 Kr. Læs mere
Klar brugerfavorit, som roses for især god rummelighed, smarte funktioner og et godt klima til fødevarerne. LG GSJ761PZTZ indeholder både en køle-sektion og en fryse-sektion og kommer med en indbygget vandtank samt en lang række funktioner, der gør modellen meget intelligent og brugervenlig.

Modellen LG GSJ761PZTZ er ikke blevet testet af eksperter i officielle tests, men vi har taget denne model med i vores artikel alligevel, idet her i stedet er tale om en klar brugerfavorit. Dette amerikanerkøleskab modtager nemlig flotte kommentarer af brugerne i diverse brugeranmeldelser, og efter beskrivelsen af modellen og hvad den har af funktioner, kommer vi ind på, hvilke erfaringer brugerne har gjort sig med LG GSJ761PZTZ.

Læg mærke til at denne model kommer med en indbygget vandtank, så man ikke behøver at tilslutte modellen til vand.

Stor 2-i-1 model    

Stor 2-i-1 modelLG GSJ761PZTZ er et moderne og flot amerikanerkøleskab, der er designet i en flot grå farve i rustfrit stål. Modellens udtryk er minimalistisk og enkelt til trods for at være et amerikanerkøleskab, der generelt er kendte for at være noget fængende at se på. Med denne model får man yderligere 2 apparater i 1 – LG GSJ761PZTZ fungerer nemlig både som køleskab og fryser, idet der findes separate køle- og frysedele indvendigt. Det betyder dog ikke, at der er sparet på opbevaringspladsen, for her er tale om en rigtig rummelig model på i alt 601 liter. Det er rigtig meget, og de 601 liter er i alt fordelt på 405 liter til kølekapaciteten og 196 liter til frysekapaciteten. Til trods for den store størrelse er her også tale om et miljøvenligt valg, for dette amerikanerkøleskab kommer i energiklassen A++, der er den næstbedste på markedet overhovedet.

Model med mange funktioner

LG GSJ761PZTZ hører til de moderne modeller, der kommer med meget teknologi for at forbedre forholdene for fødevarerne og gøre livet lettere for forbrugeren. Det inkluderer blandt andet Ventileret køl, som sørger for at regulere kulde indefra og varme udefra i forhold til hinanden, så der altid opretholdes en jævn og kold temperatur indvendigt – og det gælder overalt indvendigt i modellen. LG GSJ761PZTZ kommer også med den smarte Moist Balance Crisper-funktion, som sørger for at fordampe overskydende væske fra fødevarerne, så det ikke lægger sig omkring maden og giver en for høj fugtbalance. Herudover kommer denne model naturligvis også med en isterning-funktion med Slim Space Ice-system plus LED-belysning, Door in Door-system med hurtig adgang til drikkevarer, hurtigfrys-funktion, alarm ved åben dør og No Frost-funktion, så man slipper for manuel afrimning.

Utrolig godt og rummeligt amerikanerkøleskab, ifølge brugerne

LG GSJ761PZTZ er som nævnt en klar brugerfavorit, og vi har undersøgt flere brugeranmeldelser for at finde ud af, hvilke erfaringer brugerne har gjort sig med modellen. Anmeldelserne er stort set kun positive, og flere aspekter fremhæves som særdeles gode – blandt andet kapaciteten, den indbyggede vandtank, indretningen og behandlingen af fødevarerne. En af forbrugerne formulerer sig således: ”Køleskabet er fantastisk. Funktionerne er gode, lyset perfekt – også om natten med sarte øjne. Plads til det hele og selv frugten er frisk, og man opdager ikke, at det har ligget i køleskab”, og en anden forbruger skriver: ”Låge i låge systemet (Door in Door) fungerer også rigtig godt til drikkevarer. Både køl og frys er rummeligt og godt indrettet”. Som nævnt er forbrugerne meget positivt indstillede over for LG GSJ761PZTZ, og der gives kun få negative kommentarer – disse går på, at toppen af skabet ikke er helt lige, at Door in Door-systemet ikke er inkluderet i alarm-systemet, og at pumpen støjer en smule.

Udvalgte fordele ved LG GSJ761PZTZ:
🔵 Model med både køleskab og fryser
🔵 Meget rummelig model på i alt 601 liter
🔵 Energiklassen A++. Det er markedets næstbedste
🔵 Ventileret køl sikrer jævnt og koldt klima
🔵 Moist Balance Crisper regulerer fugtbalancen

Specifikationer ved LG GSJ761PZTZ:
🔴 Type: Amerikanerkøleskab
🔴 Producent: LG
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 405 liter
🔴 Frysekapacitet: 196 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 12 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 376 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved LG GSJ761PZTZ:
🌀 Højde: 179 centimeter
🌀 Bredde: 91,2 centimeter
🌀 Dybde: 73,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 124 kilo
🌀 Bruttovægt: 136 kilo


LG GSJ760WBXV

Brugerfavorit

LG GSJ760WBXV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere
LG GSJ760WBXV er et flot og moderne amerikanerkøleskab, som kommer i et utrolig stilfuldt, sort design i den minimalistiske stil. Modellen er yderligere et kombineret køle/fryseskab med en kapacitet på i alt 601 liter, og både Ventileret køl, Moist Balance Crisper samt Door in Door sikrer et godt klima og god behandling af fødevarerne.

Modellen LG GSJ760WBXV har ikke været inkluderet i eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage modellen med, idet her i stedet er tale om en favorit blandt brugerne. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra blandt andet Whiteaway.com og Skousen.dk, og brugerne herfra skriver her om mange positive erfaringer med modellen. Efter gennemgangen af modellen kommer vi nærmere ind på hvilke.

Flot, sort model   

Flot, sort modelLG GSJ760WBXV vil været et godt valg for den forbruger, der ønsker et sort amerikanerkøleskab i køkkenet. Modellen er særdeles flot designet i en sort farve, kun afbrudt af mindre detaljer, som passer ind i den stilfulde og minimalistiske stil. Dette amerikanerkøleskab kommer også med en høj rummelighed på i alt 601 liter – fordelt på 405 liters kølekapacitet og 196 liters frysekapacitet. LG GSJ760WBXV er skabt i overensstemmelse med den nyeste teknologi, og derfor er her tale om et meget moderne skab. Modellen kommer blandt andet med Ventileret køl, som regulerer kulden indvendigt i forhold til varmen udefra samt sørger for at fordele kulden ligeligt, så alle områder indvendigt oplever samme, kolde temperatur. Dermed behøver man ikke frygte, at der findes ”varme” områder, hvor fødevarerne hurtigere bliver fordærvet. LG GSJ760WBXV kommer også med Moist Balance Crisper, som sørger for at fjerne overskydende vand og em fra fødevarerne, således at det ikke lægger sig på varerne og skaber en dårlig fugtbalance.

Dør i døren

Et af de mange, moderne tiltag ved amerikanerkøleskabe er det såkaldte Door in Door-system, og det gælder også for LG GSJ760WBXV. Her er tale om en dør i døren på modellen, hvor man kan få fat i snacks og drikkevarer uden decideret at åbne skabet, og det er både pladsbesparende og temperaturfremmende. Faktisk så bliver spildet af den kolde luft reduceret med hele 46 procent, hvilket også kan ses på regningen. Det gør LG GSJ760WBXV så miljøvenlig som muligt, og det samme gælder i øvrigt for den generelle energiklasse, som ligger i klassen A+. Denne klasse ligger klart mod den bedre halvdel af skalaen.

Herudover er dette amerikanerkøleskab også udstyret med en indvendig LED-belysning, elektronisk display, elektronisk temperaturstyring, hurtigfrys-funktion og alarm samt No Frost, hvilket gør, at man ikke behøver at afrime modellen selv, og Multi-Air Flow, som giver det bedst mulige miljø indvendigt. Eftersom her er tale om et amerikanerkøleskab, så kommer LG GSJ760WBXV naturligvis også med en vanddispenser, således at man hurtigt kan få både iskoldt vand plus isterninger.

Støjsvagt køleskab med gode funktioner, ifølge brugerne

Som nævnt er LG GSJ760WBXV en brugerfavorit på diverse forhandlersider, og i brugeranmeldelser kommenterer køberne, hvad de synes om modellen. Kommentarerne er meget positive, og en bruger skriver blandt andet: ”Det er meget stille, og Door in Door-systemet fungerer godt”. Flere brugere roser modellens funktioner, og hertil kommenterer en af brugerne: ”Godt køleskab med enkel installering og gode funktioner”. Det bliver også nævnt, at modellen kommer med en god og lang garanti, og en af brugerne opsummerer LG GSJ760WBXV således: ”Dette er ubetinget det bedste produkt”.

Udvalgte fordele ved LG GSJ760WBXV:
🔵 Flot model i sort design
🔵 Høj kapacitet på i alt 601 liter
🔵 Ventileret køl for mere jævn og kold temperatur
🔵 Moist Balance Crisper sikrer optimal fugtbalance
🔵 Energibesparende dør i døren

Specifikationer ved LG GSJ760WBXV:
🔴 Type: Amerikanerkøleskab
🔴 Producent: LG
🔴 Farve: Sort
🔴 Kølekapacitet: 405 liter
🔴 Frysekapacitet: 196 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 12 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Årligt energiforbrug: 419 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved LG GSJ760WBXV:
🌀 Højde: 179 centimeter
🌀 Bredde: 91,2 centimeter
🌀 Dybde: 73,3 centimeter
🌀 Nettovægt: 124 kilo
🌀 Bruttovægt: 136 kilo

Her kan du se en videopræsentation af køleskabet lavet af WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=2nMdvktzFf4

LG GSL760PZXV

Brugerfavorit

LG GSL760PZXV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
Amerikanerkøleskab med god plads og lav støj. LG GSL760PZXV har en høj rummelighed på 601 liter, en god energiklasse samt gode funktioner, der både holder fødevarerne friske længere og giver god kontrol til forbrugeren.

LG GSL760PZXV har ikke været testet af eksperter i officielle tests, men vi har taget modellen med i artiklen alligevel, da her er tale om en regulær brugerfavorit. På forhandlersiderne Whiteaway.com og Skousen.dk findes en lang række brugeranmeldelser, hvor brugerne fortæller om deres erfaringer med modellen. Disse er stort set alle positive, og vi kommer nærmere ind på, hvad brugerne skriver, efter gennemgangen af produktet.

Samlet kapacitet på 601 liter   

Samlet kapacitet på 601 literLG GSL760PZXV hører til de rummelige amerikanerkøleskabe, idet modellen i alt kan rumme hele 601 liter fordelt på 2 forskellige funktioner – modellen inkluderer nemlig både køleskab og fryser. Frysekapaciteten ligger på 196 liter, hvilket er forholdsvist meget, og dertil kommer, at man kan fryse 12 kilo ned i døgnet. Kølekapaciteten er dog apparatets primære funktion, og derfor ligger denne på 405 liter.

LG GSL760PZXV har yderligere den fordel, at selv om modellen er stor og rummelig, så er den ikke så dyr i drift. Det skyldes den gode energiklasse, som i dette tilfælde hedder A+. A+ er den tredjebedste klasse på markedet overhovedet og giver både forbrugeren og miljøet besparelser. Det betyder også, at modellens årlige energiforbrug holdes til den lave side, og det ligger da også på 419 kWh. Dette køleskab har desuden en anden stor fordel, og den er, at modellen ligger til den lave side, når det kommer til støj. Støjniveauet ligger på 39 dB, hvilket også er forholdsvist lavt, når det kommer til amerikanerkøleskabe.

Gode funktioner

LG GSL760PZXV kommer med en lang række forskellige funktioner og tiltag, som både skal gøre hverdagen lettere for forbrugeren samt forbedre forholdene for fødevarerne. For et bedre overblik findes en smart LED-belysning samt både en elektronisk temperaturstyring og et elektronisk display. Her indstilles og overvåges modellen let og præcist, og for lethedens skyld er modellen også udstyret med No Frost-funktionen, som betyder, at man ikke selv skal rime apparatet af. For at holde fødevarerne så friske som muligt kommer LG GSL760PZXV også med Ventileret køl, der sikrer en jævn og ens temperatur i hele skabet, og Moist Balance Crisper sørger for at holde fugtniveauet i balance. Der findes også en såkaldt Slim Space Plus is-dispenser til isterninger, som ikke tager pladsen fra fødevarerne, når det kommer til opbevaring.

Rummelig og lydløs model, ifølge brugerne

LG GSL760PZXV har modtaget en lang række positive brugeranmeldelser på forhandlersiderne, og forbrugerne fremhæver rigtig mange positive aspekter ved modellen. Noget af det, som går igen i flere af anmeldelserne, er især den svage støj og den store kapacitet. Et par af brugerne skriver for eksempel: ”Det er meget lydsvagt, så har flere gange været henne for at se om det overhovedet kører. Masser af plads og rigtig god opdeling” og ”Ismaskine og skab er mere lydløs end mit gamle skab. Ligeledes er det et af de mest rummelige skabe på markedet, så synes valget var let”. I anmeldelserne har forbrugerne også markeret nogle fastsatte parametre, som de især vil fremhæve, og her har særligt kvalitet, temperaturstabilitet og kapacitet scoret højt.

Udvalgte fordele ved LG GSL760PZXV:
🔵 Høj kapacitet
🔵 Støjsvag model
🔵 Fin energiklasse
🔵 God overskuelighed med LED-belysning og elektronisk display og temperaturstyring
🔵 Holder fødevarerne friske med både Ventileret køl og Moist Balance Crisper

Specifikationer ved LG GSL760PZXV:
🔴 Type: Amerikanerkøleskab
🔴 Producent: LG
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 405 liter
🔴 Frysekapacitet: 196 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 12 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Årligt energiforbrug: 419 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved LG GSL760PZXV:
🌀 Højde: 179 centimeter
🌀 Bredde: 91,2 centimeter
🌀 Dybde: 73,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 124 kilo
🌀 Bruttovægt: 136 kilo


Gode råd ved køb af amerikanerkøleskab

Uanset om du køber et amerikanerkøleskab på grund af husstandens størrelse eller på grund af den ekstra luksus, som mange af disse skabe tilbyder, betaler det sig altid at afstemme behov og budget, før det endelige valg træffes. Selv om du vælger en dyr model, er det nemlig ikke givet, at den tilbyder netop de funktioner du har fokus på. Omvendt er det også muligt at få et relativt billigt amerikanerkøleskab med mange smarte funktioner, hvis du ser dig for.

Markedet for amerikanerkøleskabe er lidt af en jungle, men i listen ovenfor har vi valgt de bedste modeller ud baseret på brugeranmeldelser, og der er lidt for enhver smag og pengepung. Vælger du blandt disse modeller, kan du i alle tilfælde være sikker på at få et kvalitetsprodukt, som også forbrugerne har sagt god for efter afprøvning i eget hjem.

I de følgende afsnit gennemgår vi nogle af de ting, du særligt skal være opmærksom på ved køb og brug af amerikanerkøleskabe. Undervejs finder du også nyttige links til yderligere information.

Amerikanerkøleskabe fylder mere
Amerikanerne er kendt for at lave alting lidt større end andre, og det er nok også i den forbindelse, at betegnelsen amerikanerkøleskab er opstået. Køleskabene i denne gennemgang er dog hverken lavet af- eller til amerikanere, men faktum er ikke desto mindre, at de er væsentligt større end traditionelle køleskabe.

De fleste er umiddelbart klar over, at disse modeller er bredere end standard, men vær også opmærksom på, at de typisk også er noget dybere end den gængse køkkenstandard på 60 cm. Derfor vil et amerikanerkøleskab ikke altid uden videre kunne glide ind i køkkenindretningen, selv om der er plads i bredden. Løsningen kan for nogle være at have skabet stående frit. Hvis det er aktuelt i din situation, bør du før køb sikre dig, at det påtænkte køleskab også har et tilfredsstillende design og finish på sidepanelerne.

Kapaciteten svinger, men ikke meget
Almindelige køleskabe fås i alle størrelser, men sådan er det typisk ikke med amerikanerkøleskabe. Alle de topmodeller, vi har gennemgået, ligger typisk omkring de 500 liter i samlet kapacitet. Der er dog selvfølgelig en vis variation, og nogle modeller udmærker sig ved enten ekstra stort køleskab eller fryserum. Det er selvfølgelig faktorer du bør tænke ind i udvælgelsesprocessen, hvis du og din familie har særlige mønstre i dagligdagen.

Selve indfrysningskapaciteten svinger til gengæld meget for de enkelte amerikanerkøleskabe, og her bør du være særligt opmærksom, hvis I typisk køber stort ind, når I handler. Er det tilfældet, skal du gå efter amerikanerkøleskabe med høj indfrysningskapacitet. For jo højere indfrysningskapaciteten er, desto flere madvarer kan du stoppe i fryseren på én gang, uden at det hæver den generelle frysetemperatur nævneværdigt meget.

Er der behov for isvand og isterninger?
Muligheden for altid at have koldt vand og isterninger inden for umiddelbar rækkevidde tiltaler mange, og disse features er i mange tilfælde udslagsgivende for beslutningen om at anskaffe et amerikanerkøleskab. Hvis det er vigtigt for dig, er der flere forhold, du bør undersøge nærmere. Eksempelvis er det ikke alle modeller, der kan tilsluttes til vand, men i stedet manuelt skal have påfyldt vand på en beholder.

Bemærk også, at der kan være stor forskel på iskapaciteten. Nogle modeller kan producere 4-5 kilo is i døgnet, mens andre måske kun klarer en tredjedel eller mindre. I det daglige har det måske ikke den store betydning. Men holder du ofte større selskaber, er kapaciteten ikke uden betydning. Enkelte modeller tilbyder også muligheden for at lave sodavand ved hjælp af en kulsyrepatron. Så tænk dette ind i overvejelserne, hvis du eller dine gæster sætter pris på hjemmelavet sodavand eller et godt glas, koldt danskvand.

Hvis du på den anden side ikke forventer at få brug for disse features, kan du med fordel gå efter modeller uden. I mange tilfælde gør det skabet markant billigere, men ikke altid. På nogle modeller er ressourcerne i stedet brugt på højere kvalitet og andre spændende funktioner. Fraværet af ismaskine gør typisk også designet mere stramt og strømlinet, og giver alt andet lige mere plads i frysedelen.

Et godt forarbejde betaler sig
Det har altid været fornuftigt at foretage en grundig research før indkøb af større forbrugsgoder, og det gælder ikke mindst amerikanerkøleskabe. For de er trods alt i de fleste tilfælde væsentligt dyrere end traditionelle køleskabe.

I denne artikel er det meste af benarbejdet dog gjort, idet vi både har fundet frem til brugernes favoritter og analyseret de enkelte modeller lidt nærmere. Sammen med ovenstående indkøbsråd og overvejelser er du godt klædt på til at kunne vælge rigtigt.

Har du brug for yderligere tips og råd, kan vi blandt andet anbefale denne gode artikel fra Forbrugerådet Tænk, der går i dybden med de forskellige kriterier og fokusområder. Artiklen er dog kun tilgængelig for abonnenter.

Tips og tricks i det daglige
Når du har valgt dit optimale amerikanerkøleskab og fået det installeret, kan du glæde dig over den ekstra plads og de mange luksusfunktioner, der typisk følger med. Har du valgt en af de anbefalede modeller, har du desuden et driftssikkert og næsten vedligeholdelsesfrit køleskab mange år frem i tiden. Der er dog en række ting du, selv kan gøre for at optimere brugen i det daglige. Det gælder for eksempel i forhold til strømforbrug og hygiejne. Det har vi set lidt nærmere på i de følgende afsnit.

Vær opmærksom på strømforbruget
Da amerikanerkøleskabe både byder på køleskab, fryser og masser af kapacitet, overrasker det ikke, at strømforbruget er lidt højere end for et almindeligt køleskab. Moderne teknologi hjælper dog heldigvis i den rigtige retning, og alle de topmodeller, vi har gennemgået, kommer da heldigvis også med flotte A+ energimærkninger.

Der er dog flere ting du selv kan optimere, hvis forbruget skal bringes helt i bund. Eksempelvis er det vigtigt ikke at placere køleskabet et sted, hvor solen ofte bager ind i dagtimerne, og der skal være luft både bagved og over skabet, så overskudsvarmen kan komme væk uden alt for stort energiforbrug. Hvis du vender dig til at bruge køleskabet til optøning, og lader varm mad køle en smule af, før den kommer på køl, er der også en del at spare.

Det gælder selvfølgelig også om at holde dørene til køleskab og ikke mindst fryser lukket mest muligt, og kun åbne så kort tid som muligt, når madvarer skal ind og ud. Den disciplin er det ikke alle børn og unge, der mestrer lige godt. Men det hjælper, at mange af modellerne har akustisk advarselssignal, hvis dørene står åbne for lang tid.

Du kan læse mere om strømforbrug til køl og frys hos blandt andet Sparenergi.dk, der går lidt mere i dybden med tingene, og desuden bringer en række nyttige sparetips. Der er også en del information at hente fra bladet Samvirke, der i 2015 bragte en udmærket artikel om køleskabe og strømforbrug.

Optimer hygiejnen med jævnlig rengøring
Et moderne amerikanerkøleskab er stort set vedligeholdelsesfrit. Eksempelvis klarer topmodellerne selv alle funktioner omkring afrimning, og elektronikken styrer temperaturer og luftfugtighed automatisk.

Den almindelige rengøring kommer du dog ikke helt uden om, men en let rengøring et par gange om måneden er faktisk alt, der behøves. Det kan du blandt andet læse mere om i denne artikel hos Politiken, hvor husmodereksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov også kommer ind på, hvordan du får bugt med eventuel dårlig lugt i køleskabet. Hun afslører blandt andet, at dårlig lugt typisk kommer fra drypskålen og afløbet hertil, samt hvordan disse rengøres.

En typisk fejl i den forbindelse er eksempelvis at placere madvarerne helt op ad bagvæggen i køleskabet. Her kan de have en tendens til at fryse fast og afgive madrester til det smeltevand, der kan opstå. Som bekendt skal der kun små mængder bakterier til, før dårlig lugt kan opstå over tid.

Klædt bedre på til at vælge
Med denne artikel håber vi, at du føler dig godt klædt på til at vælge det amerikanerkøleskab, der passer til netop din familie og jeres præferencer. Øverst i artiklen finder du en oversigt over de bedste modeller på markedet netop nu, og undervejs får du også tips og tricks til brug både før og efter købet.

Fra Forbrugsguiden ønsker vi dig held og lykke med anskaffelsen. Du er også velkommen til at browse rundt på siderne og lade dig inspirere af de mange andre artikler, hvor vi på samme grundige facon giver dig guides til mange forskellige produktgrupper, lige fra forbrugerelektronik til hvidevarer og møbler.


Fordele og ulemper ved et amerikanerkøleskab

Det store britiske testmagasin Which.co.uk forklarer, at der er forskellige ting, man skal holde sig for øje, hvis man overvejer at anskaffe sig et amerikanerkøleskab, for de har meget bestemte fordele og ulemper. Baseret på Which.co.uk’s artikel lister vi her fordelene og ulemperne ved amerikanerkøleskabene:

Fordele ved et amerikanerkøleskab: 

Et amerikanerkøleskab ser rigtig flot og imponerende ud i køkkenet.
Et amerikanerkøleskab tilbyder virkelig meget opbevaringsplads.
Et amerikanerkøleskab kommer ofte både med en køledel og en fryser.
Et amerikanerkøleskab kommer ofte med muligheden for at lave isterninger.
Et amerikanerkøleskab har ofte rigtig mange smarte funktioner, for eksempel både afrimningsfrie frysere, hurtigfrys, justerbare hylder, ekstra skuffer til special-nedkøling af kød og fisk og flaske-opbevaringssystem. Eksperterne anbefaler desuden, at man går efter en model, der også har en separat termostat, selvstændig nedkølingsfunktion for henholdsvis køleskab og fryser samt digitalt display.  

Ulemper ved et amerikanerkøleskab: 

❌ Et amerikanerkøleskab er ofte meget dyrt – både at anskaffe og i brug.
❌ Et amerikanerkøleskab fylder rigtig meget og optager meget plads – et amerikanerkøleskab vil ofte være for stort til et lille eller medium-stort køkken, og så kan de være meget klodsede i opbygningen.
❌ Et amerikanerkøleskab fylder ofte mere end 90 centimeter i bredden – et amerikanerkøleskab er ofte også dybere end et almindelige køleskab. Gerne på 70 centimeter eller mere. Vær derfor sikker på at amerikanerkøleskabet overhovedet kan komme ind i hjemmet.
❌ Et amerikanerkøleskab kommer ofte med en vanddispenser, som kan volde problemer.
❌ Et amerikanerkøleskab har mindre fryse-kapacitet end en decideret fryser.
❌ Et amerikanerkøleskab har ifølge eksperterne tendens til at have problemer med temperaturen.


Sådan opbevarer du bedst dine madvarer i køleskabet

organiser dit køleskabHvis man har travlt, kan det være fristende bare at smide fødevarerne ind i køleskabet i vilkårlig rækkefølge, når man kommer hjem med dem, men ifølge Whiteaway, så er det ikke ligegyldigt, hvordan man placerer fødevarerne på køl – der findes nemlig stor forskel på temperaturen inde i selve køleskabet.

Nogle køleskabe er dog udstyret med ventileret køl, og disse modeller har den fordel, at køleskabets ventileringssystem sikrer, at der holdes en jævn og konstant temperatur over det hele – således bliver temperaturen i top og bund den samme.

Hvis man ikke har et køleskab med ventileret køl, så kan man opleve store udsving, og som hovedregel er der koldest nederst i køleskabet, da varmen stiger op.

Hvis man ikke har et køleskab med ventilering, så bør man opbevare fødevarerne på følgende måde:

Nederste hylder: Der er som regel koldest nederst i køleskabet, og derfor skal de madvarer, som hurtigt bliver fordærvede, placeres her. Her er tale om mælk, kød og fisk men også rester fra aftensmaden. Også æg kan med fordel placeres her. Mange placerer mælk og æg i køleskabsdøren, men her skal man være opmærksom på, at der findes store temperatursvingninger.

Øverste hylder: Frugt og grønt kan placeres øverst i køleskabet, selv om mange er vant til at gøre det modsatte, for de behøver ikke en stærk kulde. Så gemmes de heller ikke væk i en skuffe, hvor de let kan blive glemt. Det samme gælder for ost og smør, som har det bedst, hvor det ikke er allerkoldest.

Når det kommer til frugt og grønt, så skal man også være opmærksom på, at det ikke er alle typer, der bør komme på køl – nogle typer har det nemlig bedre på køkkenbordet:

Frugt og grønt, som ikke skal på køl: Æbler, pærer, bananer, meloner, avocado, tomat, agurk, frisk ingefær, squash og aubergine.

Frugt og grønt, som skal på køl: Stenfrugter, bær og andet grønt, som ikke er nævnt ovenfor.

Luftfugtighed er et andet element, man også skal holde sig for øje – frugt og grønt foretrækker som regel en høj luftfugtighed, som gerne kommer op på omkring 95 procent, og her vil grøntsags-skuffen være en god ide, for den holder på fugten, da den lukkes til. Der findes dog også undtagelser som for eksempel gulerødder, som foretrækker en lavere luftfugtighed.


Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Det varierer fra fødevare til fødevare, hvor lang tid de hver især kan holde sig i køleskabet – nogle har kun en holdbarhed på et par dage, og andre kan holde i flere uger. Det er dog essentielt, at køleskabet har et køligt og stabilt miljø og ikke overskrider 5 grader.

Baseret på en artikel fra det danske forbrugerråd Tænkguider vi her til, hvor lang holdbarhed hver type fødevare har i køleskabet – vi starter med de fødevarer, der har den korteste holdbarhed:

Fisk: Fisk bliver meget hurtigt fordærvet og skal opbevares så koldt som muligt. Fisk bør enten spises eller fryses ned samme dag, men ønsker man at opbevare fisk i køleskabet, så skal man være opmærksom på, at fisk skal opbevares ved maksimum 2 grader, hvis man ikke spiser fisken samme dag, den er købt.

Kød og pålægKød og pålæg: Disse fødevarer skal altid opbevares på køl og i tæt emballage. Kødpålæg kan holde sig i et par dage, og kød bør som regel fryses ned eller anvendes i løbet af et par dage afhængig af type. Sørg for at ompakke kød, hvis det skal i fryseren. Ved håndtering af kød skal man være særlig påpasselig med bakterier, som hurtigt udvikler sig.

Mælkeprodukter: Mælk, fløde og yoghurt kan holde 2-3 dage efter åbning i køleskab – yoghurt dog ofte lidt længere. Opbevar helst disse fødevarer så lys og ilt holdes ude – derfor i den originale emballage.

frugt og grøntFrugt og grønt: Især frisk grønt kan holde sig i over en uge i køleskab – nogle grøntsager endnu længere, og frugts holdbarhed afhænger ofte af modenhed. Man vil kunne se på frugt og grønt, om det ikke længere er godt, da de vil begynde at rådne, eller de vil få en dårlig lugt. Ompak gerne grønt på køl, og vær opmærksom på at flere typer frugt og grønt skal opbevares separat. Her er tale om blandt andet æbler, pærer, tomater, rød peber, melon, ferskener, nektariner, vindruer, kiwier og citrusfrugter – de udskiller nemlig stoffet ethylen, som kan forringe kvaliteten af andre frugter og grønt samt modne dem. Se med fordel listen ovenfor om, hvilke frugter og grøntsager der skal på køl.

Æg og ost: Æg og ost kan holde sig friske i køleskab i flere uger.

brødBrød: Man kan både opbevare sit brød i køleskabet eller ved stuetemperatur. I køleskab kan det holde længere, men denne kolde opbevaring gør også, at det meget hurtigt bliver tørt og kedeligt. Hvis brød er for gammelt, så begynder det at mugne. Brød kan også nedfryses, hvis man ikke kan nå at spise hele pakken.

Rester: Hvis man har rester til overs fra aftensmaden, så skal det afkøles meget hurtigt. Umiddelbart efter måltidet bør man pakke det i mindre portioner og stille det i køleskabet eller i fryseren med det samme. En sammenkogt ret kan holde 2-3 dage i køleskabet og 3 måneder i fryseren. Husk altid at gennemvarme madrester, inden de skal spises.

Se efter datomærkningen

Tv2.dk forklarer, at datomærkningen på pakken er en god indikator for, at man kan være sikker på, at maden er god. Dog kan man ikke være 100 procent sikker, så derfor bør man altid bruge sin sunde fornuft, for hvis for eksempel maden lugter eller smager dårligt eller har en forkert konsistens, så bør den kasseres – også hvis der står en dato på, som endnu ikke er nået.

datomærkningenFødevarestyrelsen.dk forklarer, at man også skal være opmærksom på, at nogle fødevarer har en ”Mindst holdbar til” datomærkning, hvor andre har en etiket, der siger ”Sidste anvendelsesdato”.

Der er en stor forskel på disse to mærkninger, for fødevarer med ”Sidste anvendelsesdato” (ofte kød) må aldrig anvendes efter denne dato. Fødevarer med ”Mindst holdbar til” kan ofte holde sig længere end den nævnte dato, så her skal man lade fornuften råde.


Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mange amerikanerkøleskabe har også en indbygget fryser, og for at sikre fødevarernes holdbarhed i fryseren er det vigtigt, at temperaturen aldrig overskrider minus 18 grader. Der skal således altid være minus 18 grader eller koldere i fryseren, for det er ved denne temperatur, at bakterievækst stopper.

Her har Idenyt.dk og det danske forbrugerråd Tænk samlet en liste over, hvor længe fødevarer kan holde sig i fryseren. Den skal anvendes som en rettesnor, men husk altid at bruge den sunde fornuft også – har fødevaren en forkert konsistens, og lugter den eller smager den dårligt, så skal den kasseres. Som en tommelfingerregel så kan federe fødevarer holde sig i kortere tid end magre, da fedtet bliver harskt under nedfrysning.

Forskellig madBagværk, magert: 4-5 måneder
Bagværk, fedt: 2-3 måneder
Frugt: 10-12 måneder
Grøntsager: 6-12 måneder
Kalvekød: 6-8 måneder
Svinekød, magert: 6 måneder
Svinekød, fedt: 3 måneder
Hakket kød: 4 måneder
Røget kød: 4-6 måneder
Pølser: 2-3 måneder
Fisk, mager: 3-6 måneder
Fisk, fed: 2-3 måneder
Fiskefars: 1-2 måneder
Gravet og røget fisk: 3-4 uger
Fjerkræ, magert: 8-10 måneder
Fjerkræ, fedt: 5 måneder
Mælkeprodukter: 3 måneder
Ost: 3-4 måneder 

Hvis man har med nedfrosne fødevarer at gøre, så skal man også optø dem korrekt. Det gælder især for kød, som bør optøs i køleskab, selv om det tager længere tid end køkkenbordet. Bakterierne begynder nemlig lynhurtigt at formere sig, når kødet udsættes for varme stuetemperaturer.


Gode råd til nedfrysning af madvarer

mad i fryser
Når man har en fryser, så kan man fryse madvarer ned, som man ellers ville have smidt ud, for når man fryser en madvare ned, stopper udviklingen af bakterier, som fordærver maden.

Ligesom med køleskabet bør man dog ikke bare smide sine madvarer ind tilfældigt, for en ordentlig nedfrysning sikrer både, at madens kvalitet holdes god, og at man kan spare penge og plads. Baseret på artikler fra Dr.dk og Tænk.dk guider vi her til, hvordan man bedst foretager en nedfrysning:

Ompak altid kød: Man bør altid ompakke kød inden nedfrysning, da nogle emballager fra supermarkedet ikke kan tåle frost – de er mærket med betegnelsen HO-PP. Andre er så isolerende, at det er svært for fødevaren at blive frossen. Det kan være svært at skelne imellem disse typer for den almindelige forbruger, så derfor anbefaler eksperten, at man altid ompakker sit kød inden nedfrysning.

Vælg fryseposer: Som sagt skal især kød altid ompakkes, og pak helst kødet ned i fryseposer. Nogle har også for vane at fryse madvarer ned i plastikbokse, men jo større emballager, jo mere energi skal fryseren bruge. Vælg derfor fryseposer til nedfrysning. Bokse fylder også rigtig meget. Husk at anvende deciderede fryseposer til nedfrysning. Se efter om posen har et mærke med en kniv og gaffel – så er den beregnet til madvarer. Der kan være skadelige kemikalier i andre typer plastikposer.

Tryk luften ud af posen: Sørg for at der er mindst muligt luft og dermed ilt i posen, når maden fryses ned. Mindre luft giver mindre iltning af varen plus færre rimfrostskader på madens overflade.

Frys maden ned med det samme: Man bør altid fryse maden ned så hurtigt som muligt – både rester fra aftensmaden eller nyindkøbte varer, der skal på frost. Det skal både gøres af kvalitetsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager. Hurtig nedfrysning stopper nemlig bakteriernes vækst hurtigere, plus en hurtig nedfrysning sikrer, at maden ikke bliver kedelig og smagløs, når man skal spise den på et senere tidspunkt. Hvis der er tale om for eksempel store portioner af rester, så bør man fordele det ud i flere, mindre portioner i steder for én stor – så fryser maden nemlig hurtigere ned.

Frys ikke maden ned igen: Hvis man én gang har haft nedfrosset fødevaren, så må den ikke fryses ned igen.

Jævn fordeling: Hvis man fryser flere fødevarer ned samtidig, så bør man lægge dem forskellige steder i fryseren.

Afrim fryseren: Fryseren er mest effektiv, hvis den er afrimet, og der dermed ikke sidder store isklumper på siderne. Nogle frysere har en automatisk afrimningsfunktion, så de klarer selv arbejdet.

Tag indfrysningsfunktion i brug: Har man en fryser med en indfrysningsfunktion, så anvend den hvis der skal fryses store mængder ned.


Hvis strømmen går – hvor længe kan fryseren holde fødevarerne kolde?

Scandomestic SB300A++ fryserMan kan aldrig gardere sig mod strømsvigt, så derfor er det vigtigt, at fryseren kan holde fødevarerne forsvarligt kolde, så de ikke begynder at tø op, hvis strømmen går.

I en artikel fra det danske forbrugerråd Tænk forklarer eksperterne, at hvis strømmen går, så kan de fleste frysere alligevel holde længe på kulden.

Dog forklarer eksperterne, at der faktisk er meget stor forskel på, hvor længe de forskellige frysere kan holde på kulden. Tænk har nemlig afprøvet dette på udvalgte modeller, og de finder frem til, at de bedste frysere kan holde fødevarerne kolde i mere end 30 timer, hvor de dårligste frysere kan klare opgaven i 7,5 time.

Hvis man vil være sikker på, at fødevarerne i fryseren bliver opbevaret ved en forsvarlig temperatur, så kan man investere i en model, der er udstyret med et advarselssystem, som informerer forbrugeren, såfremt at fryseren får en for høj temperatur.

Hvis man er ude for et strømsvigt, så er det desuden meget vigtigt at holde døren til fryseren lukket – dette forlænger tiden, hvor fryseren kan holde på kulden.


Tjek energimærkningen på dit køleskab

Energimærket på både køleskabe og frysere fortæller noget om modellernes forbrug, og derfor er det en rigtig god ide at kigge efter energimærket, når man skal anskaffe sig et nyt køleskab eller en ny fryser. Læg mærke til at energimærket er en obligatorisk ordning og derfor er placeret på alle apparaterne.

energimaerkningenMen energimærket kan være noget besværligt at aflæse, så her guider vi til at kunne forstå mærket lidt bedre baseret på en artikel fra Sparenergi.dk:

Energimærket er et firkantet mærkat, hvor der øverst står informationer omkring producent og model. Herunder er der forskellige klasser fra A+++ til D med farveangivelser, når det gælder køleskabe eller frysere (skalaen er anderledes for andre elektroniske forbrugerprodukter – for eksempel støvsugere, hvis skala går fra A til G).

D er således den dårligste energiklasse for frysere og køleskabe, og A+++ er den allerbedste. Disse klasser angives efter farve (rød, gul, grøn), og jo grønnere modellen er, jo mere miljøvenlig er den. Sparenergi.dk anbefaler, at man går efter en model, som har A++ eller A+++.

Under farveskalaen på energimærket er det årlige energiforbrug i kWh angivet på mærket, og nederst angives kapaciteten i liter – altså hvor rummeligt køleskabet eller fryseren er. Støjniveauet i decibel angives også her.

Der er store forskelle på et køleskab eller en fryser i de forskellige energiklasser og også blot mellem A-klasserne – for eksempel koster en model i energiklasse A 330 kroner om året i strøm, hvor en model i klasse A+++ kun koster 130 kroner.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke amerikanerkøleskabe har fået de bedste bedømmelser?

Bosch KAD90VI20 og LG GSL360ICEV

🔍 Hvordan testes amerikanerkøleskabene?

Amerikanerkøleskabene testes på deres evne til at opretholde den optimale temperatur, også når omgivelsernes temperatur ændre sig. Derudover kigges der på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Energiskalaen for køleskabe går fra A+++ til D. Det er anbefalet af energistyrelsen, at du vælger en model i energiklasse A+++.


Amerikanerkøleskab test – anvendte kilder samt links

Brugeranmeldelser – Whiteaway.com 🇩🇰
Vi har set nærmere på en række forbrugeranmeldelser fra Whiteaway.com for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om modellen Smeg FQ55FXE1.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet modellen Blomberg KFD4952XD. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritanniens største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det modellen LG GSL360ICEV. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.


Andre relevante tests

Hvis du overvejer hvorvidt du skal investere i et amerikanerkøleskab, eller nøjes med et almindeligt køleskab, så anbefaler vi at du læser vores køleskab test. I denne artikel har vi samlet alle de køleskabe, der har fået de bedste bedømmelser i forskellige ekspert tests. I denne artikel finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt kan danne dig et overblik over hvilke forhandlere, der er billigst i Danmark. I artiklen finder du også en stor sektion, hvor vi viser dig hvordan du bedst vedligeholder dit køleskab og undgår bakteriedannelse.

Hos Forbrugsguiden finder du også en række forskellige tests, hvor vi kigger specifikt nærmere på forskellige køleskabs producenter. I disse artikler samler vi alle de bedste modeller ifølge eksperterne, fra netop disse producenter.

Du kan eksempelvis læse mere om de bedste Bosch køleskabe. Bosch er et af de mærker der ofte scorer høje karakterer, når der bliver foretaget tests.

Du finder også en oversigt over de bedste Electrolux køleskabe, hvor vi har samlet alle de køleskabe fra Electrolux, der klarer sig bedst i test. I artiklen kan du også finde en stor guide, der viser dig hvordan du bedst og nemmest holder dit køleskab rent. Du finder også tips og råd til hvordan dit køleskab bruger så lidt energi som muligt, ved eksempelvis at sikre at der er korrekt plads til ventilation i køleskabet.

Hvis du overvejer et Liebherr køleskab, så kan du med fordel læse denne test, hvor du finder alle eksperternes favoritter. I artiklen finder du også en række alternative testvindere fra andre producenter, som vil hjælpe dig med at få et mere nuanceret billede af hvilke køleskabe der klarer sig bedst i test.

Et køle fryseskab er også en populær løsning hos mange danskere. Dermed kan du spare plads, ved at samle køleskab og fryser i ét. I vores test finder du alle de modeller, som får de bedste bedømmelser i en række anerkendte ekspert tests.

I vores test af køleskab med fryser finder du en række gode råd, hvor du blandt andet kan læse mere om hvordan du bedst opbevarer din mad i køleskabet. Du kan også blive klogere på hvor længe forskellige madvarer kan holde sig, når du fryser dem ned. Du finder også en guide der viser dig, hvordan du indstiller din fryser og dit køleskab til den rette temperatur.

Hvis du mangler et sted at køle dine vinflasker, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en købsguide til vinkøleskabe. I denne artikel kigger vi nærmere på hvilke modeller der får de bedste bedømmelser af brugerne. Da der ikke er fortaget nogle valide tests af vinkøleskab, ser vi derfor i stedet nærmere på brugerbedømmelserne. Samtidig har vi også sammenlignet priserne på produkterne, så du kan se hvor henne de forskellige vinkøleskabe forhandles billigst.

Til sidst kan vi nævne vores mini køleskab test. Da der ikke findes nogle officielle tests af mini køleskabe, har vi i stedet også her, analyseret hvilke modeller der får de bedste brugeranmeldelser. Vi har samlet en række af de bedst bedømte modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke modeller der modtager bedst kritik af brugerne.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse