Amerikanerkøleskab test – find det bedste amerikanerkøleskab her

0

I denne artikel gennemgår vi de bedste modeller af amerikanerkøleskabe på markedet, så du hurtigt og nemt kan skabe dig et overblik og sammenligne modellerne.

I udvælgelsen af de bedste amerikanerkøleskabe har vi lagt stor vægt på, hvordan forbrugerne bedømmer modellerne, efter at have købt og afprøvet dem i praksis over tid. Til det formål har vi derfor indsamlet uafhængige brugeranmeldelser fra hvidevareportaler som eksempelvis Whiteaway og Skousen.

En enkelt brugeranmeldelse kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved at tage udgangspunkt i gennemsnitsvurderingen fra en række af brugere, opnår vi et retvisende billede af det enkelte produkt. Af de amerikanerkøleskabe, der opnår de bedste bruger-bedømmelser, har vi så udvalgt de bedste, baseret på vurdering af køleskabenes specifikationer.

I denne artikel får du:
– Gennemgang af de bedste testvindende amerikanerkøleskabe
– Gode råd til til køb af amerikanerkøleskab

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Samsung RF24HSESCSR   

4,6 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,7 ud af 5 stjerner hos Skousen

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
19.998,00 Kr. 0,00 Kr. 19.998,00 Kr. Læs mere
19.999,00 Kr. 0,00 Kr. 19.999,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Har du og din familie behov for meget køleplads, kan Samsung RF24HSESCSR meget vel være det optimale valg. Med hele 371 liter køleskabsplads er denne model den mest rummelige i vores gennemgang. Generelt scorer modellen højt hos brugerne, og en bruger nævner da også i anmeldelserne, at han er ”meget overrasket over, hvor rummeligt det er”. Alligevel er der blevet plads til en 123 liters fryser, som vil være fuldt tilstrækkelig til selv større familier.

Samsung RF24HSESCSR indvendigtPå trods af den ekstra kapacitet, behøver du ikke frygte for elregningen. Samsung RF24HSESCSR er målt til et gennemsnitligt årsforbrug på blot 421 kWh, hvilket er det næstmindste af alle de modeller vi har gennemgået. Det giver naturligvis denne model en A+ energimærkning.

Særlige fordele ved Samsung RF24HSESCSR
Denne model adskiller sig markant fra de fleste andre amerikanerkøleskabe ved at have et skuffesystem i nederste halvdel til frysedelen. Specielt den midterste skuffe er bekvem at bruge, fordi den sidder lige i køkkenbordshøjde. I anmeldelserne betegner en bruger ligefrem skuffen som ”genial”, og betragter indkøbet af Samsung RF24HSESCSR som ”årets bedste køb”.

Selv om skuffesystemet og den store kølekapacitet adskiller denne model fra de fleste andre, får du stadig alle de luksusfunktioner, der kan forventes af et amerikanerkøleskab: Vandtilførslen kan tilsluttes direkte, og du får direkte adgang til både iskoldt vand, knust is og isterninger. Isdispenseren kan faktisk producere helt op til 4,5 kilo is i døgnet, hvilket ligger væsentligt over gennemsnitskapaciteten for amerikanerkøleskabe.

En detalje som flere af brugerne også omtaler meget positivt, er den indbyggede kulsyrepatron, som giver dig mulighed for at tappe iskoldt danskvand ad libitum direkte fra maskinen. Hører du til dem, der sætter pris på hjemmelavet sodavand a la SodaStream, er det bestemt en funktion, du bør tage med i overvejelserne, da der er mange penge at spare i længden, når du selv kan lave sodavand derhjemme.

Udvalgte specifikationer fra Samsung RF24HSESCSR:

🔵 Meget stor kølekapacitet på hele 371 liter
🔵 A+ energimærkning med et af testens laveste energiforbrug
🔵 Godt overblik med skuffesystem til fryserdelen
🔵 Stor iskapacitet på hele 4,5 kilo i døgnet
🔵 Indbygget danskvands-automat med kulsyrepatron


Samsung RS7567THCBC   

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos Skousen

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
10.999,00 Kr. 0,00 Kr. 10.999,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Med en kølekapacitet på 361 liter og en frysekapacitet 171 liter placerer Samsung RS7567THCBC sig pænt i feltet, og giver generelt rigtig meget kapacitet for pengene. Designet er elegant i sort med detaljer i stål. Udformningen er klassisk som et todelt skab med fryser til venstre og køleskab til højre.

Med et støjniveau på blot 39 dB(A) hører Samsung RS7567THCBC også til blandt de mest lydsvage amerikanerkøleskabe på markedet og det er værd at lægge mærke til, hvis du hører til dem, der let irriteres af støj. Med den lydløse drift overrasker det heller ikke, at modellen energimæssigt får en flot A+ energimærkning, og dermed ikke byder på ubehagelige overraskelser, når elregningen kommer. Forbruget er estimeret til 458 kWh pr. år.

Særlige fordele ved Samsung RS7567THCBC
Ud over det karakteristiske sorte design får du med Samsung RS7567THCBC alt, hvad du næsten kan forlange af et amerikanerkøleskab. Direkte vandtilførsel er en selvfølge og koldt vand, knust is og isterninger er altid tilgængelige direkte fra lågen. Der er desuden mulighed for at tilkøbe et ekstra integrerbart vandfilter, hvis du vil forbedre vandkvaliteten yderligere.

I modsætning til traditionelle køleskabe, er Samsung RS7567THCBC desuden forsynet med LED-belysning langs hele bagvæggen i stedet for kun i toppen. Det giver et bedre overblik – også selv om der er høje beholdere i køleskabet. Såkaldt Twin Cooling køler fryser og køleskab uafhængigt af hinanden, og giver dermed optimale forhold for madvarerne: Luften i fryseren er helt tør, mens køleskabet bibeholder fugten og dermed giver optimale forhold for eksempelvis frugt og grønt, der let opbevares i de ekstra store skuffer.

Udvalgte specifikationer fra Samsung RS7567THCBC:

🔵 Elegant design med sort finish og stål-detaljer
🔵 God kølekapacitet for både køl og frys
🔵 Meget lavt støjniveau på blot 39 dB(A)
🔵 Mulighed for integration af ekstra vandfilter
🔵 Praktisk LED-belysning i hele skabets højde
🔵 Optimale forhold for madvarerne med Twin Cooling

 


Samsung RS7527THCSR   

✅ 4,8 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Skousen

Samsung RS7527THCSR

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Med hele 209 liter fryseplads, byder Samsung RS7527THCSR på den mest rummelige fryser af alle de amerikanerkøleskabe, vi har set på i denne gennemgang. Det er markant mere end konkurrenterne, men det går ikke ud over køleskabspladsen, der ligger på 361 liter og dermed på niveau med gennemsnittet.

En svensk forbruger skriver i sin anmeldelse, at Samsung RS7527THCSR har et ”lækkert design og lavt energiforbrug – stærkt anbefalet”. Og energiforbruget er måske netop det specielle ved denne model. Til trods for den store kapacitet, ligger det gennemsnitlige årlige forbrug på blot 399 kWh pr. år, hvilket gør Samsung RS7527THCSR til artiklens mest energivenlige amerikanerkøleskab.

Med et så lavt strømforbrug overrasker det ikke, at modellen også er meget lydsvag. Støjen fra Samsung RS7527THCSR er målt til blot 39 dB(A), hvilket ligger i den absolut laveste ende af spekteret. Alligevel udmærker modellen sig ved en indfrysningskapacitet på 12 kilo/døgn, hvilket kun overgås af en enkelt af de andre testede modeller. Det er værd at lægge mærke til, hvis der er behov for at fryse større indkøb ned ad gangen.

Samsung RS7527THCSR indvendigt

Særlige fordele ved Samsung RS7527THCSR
Der er ingen tvivl om, at Samsung RS7527THCSR udmærker sig markant på de fleste områder, når specifikationerne sammenlignes. I modsætning til mange andre modeller, byder denne Samsung-model dog ikke på koldt vand og is-produktion. Er dette vigtigt for dig, bør du vælge en af de øvrige modeller, men hvis det ikke er afgørende, bør du bestemt overveje Samsung RS7527THCSR. Modellen er nemlig markant billigere end konkurrenterne og bortset fra isen, får du et amerikanerkøleskab med topspecifikationer.

Samsung RS7527THCSR er udstyret med nyeste teknologi, herunder LED-belysning i hele højden – en specifikation, som flere forbrugere nævner som en stor fordel. Ud over strømbesparelsen og lavere varmeudvikling er alle hylder belyst, hvilket er meget praktisk i det daglige. Designet er helt klassisk todelt med fryser til venstre og køleskab til højre, og fraværet af isdispenser giver en ubrudt og elegant rustfri ståloverflade, hvor kun det flade elektroniske betjenings-display bryder linjerne.

Udvalgte specifikationer fra Samsung RS7527THCSR:

🔵 En af markedets mest rummelige frysere med 209 liter
🔵 Lavt energiforbrug med blot 399 kWh/år
🔵 Markant billigere pris end konkurrenterne
🔵 Lavt støjniveau på bare 39 dB(A)
🔵 LED-belysning i hele højden
🔵 Flot design med finish i rustfrit stål


Whirlpool WMD4001X  

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Skousen

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.752,00 Kr. 0,00 Kr. 11.752,00 Kr. Læs mere
19.587,00 Kr. 0,00 Kr. 19.587,00 Kr. Læs mere
19.587,00 Kr. 0,00 Kr. 19.587,00 Kr. Læs mere
19.587,00 Kr. 0,00 Kr. 19.587,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Hører du til dem, der oftest køber stort ind, bør du se nærmere på Whirlpool WMD4001X. Det er effektivt ud over det sædvanlige, når det kommer til indfrysning af madvarer. Hele 18 kilo i døgnet klarer denne model, hvilket er markant mere end alle de modeller, vi ellers har set nærmere på. Med denne model får du desuden 164 liters fryseplads til rådighed, så der er intet i vejen for at købe stort ind, hvis der er kød eller andre frostvarer på tilbud. Modellen har A+ energimærke, så strømforbruget er begrænset.

Med 362 liters køleplads er der heller ikke sparet på køleskabspladsen. Designet er holdt i rustfrit stål, men med en særlig anti-fingeraftryks emalje, der gør det let at holde overfladen pæn og ren. ”Rigtig stilren, og indvendig virkelig funktionel”, vurderer en af de mange tilfredse brugere. Modellen er af ”French door”-typen, hvor frysedelen er placeret forneden. Det er ganske smart, fordi de fleste trods alt bruger køleskabet oftere end fryseren.

Whirlpool WMD4001X indvendigt

Særlige fordele ved Whirlpool WMD4001X
Der er ingen tvivl om, at Whirlpool WMD4001X er helt fremme i front, når det handler om design. Det minimalistiske design fungerer godt med de glatte stålflader og det integrerede betjeningspanel. De glatte flader brydes heller ikke af ismaskine og koldvandsautomat, som ikke er integreret i dette amerikanerkøleskab. Om det er en fordel eller en ulempe, er selvfølgelig en smagssag.

Til gengæld byder Whirlpool WMD4001X på en fleksibilitet, som er ret uset blandt de øvrige topmodeller, vi har set på. Den nederste del af skabet kan nemlig indstilles til at være enten køleskab, fryser eller halvt af hver. Du kan således løbende tilpasse og justere modellen efter aktuelle dine behov. Fryseren er forsynet med NoFrost-funktion, så afrimning foregår helt automatisk.

Udvalgte specifikationer fra Whirlpool WMD4001X:

🔵 Meget stor indfrysningskapacitet på hele 18 kilo pr. døgn
🔵 French-door model med fryseskab nederst
🔵 Flot stilrent design i rustfrit stål med anti-fingeraftryks emalje
🔵 Energimærke A+
🔵 Fleksibel funktion med valgfri frys/køl i nederste del


Bosch KAN58A55 

✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 3 ud af 5 stjerner hos Skousen

Bosch KAN58A55

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.896,00 Kr. 0,00 Kr. 12.896,00 Kr. Læs mere
20.099,00 Kr. 0,00 Kr. 20.099,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
”Alt fungerer perfekt”, vurderer en af de mange tilfredse brugere om Bosch KAN58A55. Bosch er kendt for hvidevarer af høj kvalitet, og det gælder naturligvis også for amerikanerkøleskabene. Denne model byder på 346 liter køle- og 155 liter frysekapacitet, og ligger dermed størrelsesmæssigt på linje med gennemsnittet for amerikanerkøleskabe. Energimæssigt er modellen A+ mærket, og hører dermed til i den bedre ende af spekteret.

Med Bosch KAN58A55 får du et køleskab i moderne design med sort finish, brudt af høje håndtag i stål. Opbygningen er klassisk med køleskab til højre og fryseskab til venstre. Fryseskabet byder også på en udvendig sektion med mulighed for aftapning af koldt vand samt knust is og isterninger. Modellen kan selvfølgelig kobles på direkte vandtilførsel, så alle funktioner foregår helt automatisk. Flere brugere nævner, at ismaskinen er let at bruge og vækker begejstring hos både børn og voksne.

Bosch KAN58A55 indeni

Særlige fordele ved Bosch KAN58A55
Designet på Bosch KAN58A55 er stilfuldt og diskret, men den sorte finish tiltrækker sig naturligvis lidt opmærksomhed. Kvaliteten skinner dog igennem på alle områder, og du får både automatisk afrimning og avanceret elektronisk temperaturstyring med separate sektioner for køl og frys. Modellen er også udstyret med superkøl, Multi Airflow System, akustiske alarmer og flere andre praktiske funktioner.

Indretningen er også relativ fleksibel med højdejusterbare og udtrækkelige hylder af sikkerhedsglas, fryseskuffer og forskellige muligheder for indretning med dørhylder og klaphylder. Både køleskab og fryser er oplyst ved døråbning.

Udvalgte specifikationer fra Bosch KAN58A55:

🔵 Mærkevare i høj kvalitet
🔵 A+ energimærket
🔵 Flot sort finish med stål-greb
🔵 Klassisk opbygning med vand- og isfunktioner
🔵 Automatisk afrimning og elektronisk temperaturstyring


Siemens KA58NP95 

✅ 4,7 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Skousen

Siemens KA58NP95

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
13.112,00 Kr. 0,00 Kr. 13.112,00 Kr. Læs mere
13.112,00 Kr. 0,00 Kr. 13.112,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Med Siemens KA58NP95 får du et ”flot og stilrent” amerikanerkøleskab, som en af de mange tilfredse brugere udtrykker det. Siemens hører til blandt sværvægterne inden for hvidevarer, og har ikke behov for at gøre det store væsen af sig. Med denne model får du præcist, hvad du kan dig forvente af et amerikanerkøleskab: Køle/frysekapacitet på 333/164 liter, flot afdæmpet design og koldt drikkevand, knust is og isterninger ad libitum.

Energimæssigt er Siemens KA58NP95 et A+ køleskab, og strømforbruget er vurderet til gennemsnitligt 441 kWh/år, hvilket ligger i den bedste halvdel af de testede amerikanerkøleskabe. Det er godt for miljøet, og sikrer dig også mod ubehagelige overraskelser på elregningen.

Siemens KA58NP95 indvendigt

Særlige fordele ved Siemens KA58NP95
På mange måder leverer Siemens KA58NP95 præcis det, du forventer. En ekstra smart specifikation er dog Fresh Protect-skuffen, som du vil sætte stor pris på, hvis du bruger meget frugt og grønt i husholdningen, eller har behov for at holde fisk eller kød tempereret. Temperaturen i skuffen kan nemlig indstilles helt præcist på 4, 2 eller 0 grader, alt efter indholdet. Skuffen er ”… helt i top”, vurderer en af de tilfredse brugere.

I resten af skabet er temperaturen også helt konstant og jævnt fordelt, takket være MultiAirflow-systemet, som cirkulerer luften i både køleskab og fryser. Alt er styret elektronisk via et brugervenligt betjeningspanel på fronten af modellen.

Udvalgte specifikationer fra Siemens KA58NP95:

🔵 ”Flot og stilren” mærkevare
🔵 God kapacitet og alle gængse funktioner
🔵 Energirigtigt A+ amerikanerkøleskab
🔵 Fresh Protect-skuffe med egen temperaturindstilling
🔵 Jævn fordeling af kulde med MultiAirflow
🔵 Brugervenligt betjeningspanel i fronten


Samsung RS7567THCWW 

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Skousen

Samsung RS7567THCWW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.199,00 Kr. 0,00 Kr. 7.199,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Med køleskabsplads på 361 liter og hele 171 liter fryseskab hører Samsung RS7567THCWW til blandt de mere rummelige amerikanerkøleskabe, og modellen klarer sig rigtig godt på alle parametre. Strømforbruget er A+ mærket og modellen klarer indfrysning af hele 12 kilo pr. døgn. Til trods for det, er prisniveauet markant lavere end de fleste andre topmodeller, vi har gennemgået.

Samsung RS7567THCWW indvendigt

Til trods for den lave pris, leverer Samsung RS7567THCWW alt, hvad du kan forvente af et moderne amerikanerkøleskab: Det kan kobles direkte til vandforsyningen, og kan levere både koldt vand, knust is og isterninger via panelet i fronten. Lydniveauet er på niveau med testens laveste med blot 39 dB(A). ”Den bedste hvidevare, jeg nogensinde har haft”, vurderer en tilfreds norsk forbruger.

Særlige fordele ved Samsung RS7567THCWW
En af årsagerne til den lave pris kan måske være designet. Samsung har til denne model valgt det helt klassiske hvide design, som passer godt ind i de fleste køkkener. Kan den hvide finish passe ind i din indretning, er Samsung RS7567THCWW en interessant mulighed, for her sparer du rigtig meget ved at gå uden om stål- eller andre specielle overflader.

Funktionaliteten er der til gengæld ikke sparet på, for denne model er forsynet med alle moderne udstyrsmuligheder, lige fra LED-lys i hele skabets højde til elektronisk temperaturstyring og automatisk afrimning. Kølingen er også ventileret, så der altid er ens temperatur overalt i skabet.

Udvalgte specifikationer fra Samsung RS7567THCWW:

🔵 Rummeligt amerikanerkøleskab med attraktiv prissætning
🔵 Økonomisk drift med A+ energimærkning
🔵 Klassisk hvidevaredesign med hvid finish
🔵 Lavt støjniveau – blot 39 dB(A)
🔵 LED-lys i hele skabets højde
🔵 Alle gængse funktioner med automatik og temperaturregulering


Bosch KAD90VI20 

5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Skousen

Bosch KAD90VI20

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.595,00 Kr. 0,00 Kr. 9.595,00 Kr. Læs mere
9.595,00 Kr. 0,00 Kr. 9.595,00 Kr. Læs mere
10.099,00 Kr. 0,00 Kr. 10.099,00 Kr. Læs mere
10.100,00 Kr. 0,00 Kr. 10.100,00 Kr. Læs mere
11.356,00 Kr. 0,00 Kr. 11.356,00 Kr. Læs mere
19.099,00 Kr. 0,00 Kr. 19.099,00 Kr. Læs mere

 

Skabsplads og øvrige specifikationer
Med 370 liter køleplads hører Bosch KAD90VI20 til blandt de amerikanerkøleskabe, der byder på mest mulig køleskabsplads. Det går dog ikke ud over frysepladsen, der med 163 liter ligger helt på linje med standarden. Modellen får da også topkarakterer fra forbrugerne. Prisen er særdeles rimelig i forhold til konkurrenterne, og modellen giver dig fri adgang til både koldt vand, knust is og isterninger.

Med et estimeret strømforbrug på 436 kWh/år får modellen en klar A+ energimærkning, så der er ingen grund til at frygte elregningen. Designet er moderne og minimalistisk med fronter i rustfrit stål, kombineret med høje slanke greb, der giver let adgang for både store og små.

Bosch KAD90VI20 indeni

Særlige fordele ved Bosch KAD90VI20
Bosch KAD90VI20 skiller sig ikke meget ud rent designmæssigt. Men der er tale om en mærkevare, og det ses blandt andet på specifikationer og funktioner. En af de tilfredse brugere bemærker blandt andet, at ”køl og frys holder eksakt temperatur”, og det er netop en af forcerne ved modellen. Via betjeningspanelet i fronten kan temperaturen i både køleskabet og fryseren indstilles præcist, og den aktuelle temperatur kan overvåges via displayet.

Modellen er også udstyret med ventileret køling, som fordeler kulden jævnt i både køleskab og fryser. Belysningen klares med strømbesparende LED-lys, hvor pæren i øvrigt typisk holder hele køleskabets levetid. Med Bosch KAD90VI20 får du også en fryser med fuldautomatisk afrimning, samt adgang til både superkøl og superfrys, hvis der er mange friske madvarer, der hurtigt skal køles ned.

Udvalgte specifikationer fra Bosch KAD90VI20:

🔵 Ekstra stor køleskabsplads på 370 liter
🔵 Meget høj forbrugertilfredshed
🔵 Præcis temperaturstyring af både køl og frys
🔵 Ventileret køling
🔵 LED-belysning
🔵 Mulighed for superkøl og superfrys


Gode råd ved køb af amerikanerkøleskab

Uanset om du køber et amerikanerkøleskab på grund af husstandens størrelse eller på grund af den ekstra luksus, som mange af disse skabe tilbyder, betaler det sig altid at afstemme behov og budget, før det endelige valg træffes. Selv om du vælger en dyr model, er det nemlig ikke givet, at den tilbyder netop de funktioner du har fokus på. Omvendt er det også muligt at få et relativt billigt amerikanerkøleskab med mange smarte funktioner, hvis du ser dig for.

Markedet for amerikanerkøleskabe er lidt af en jungle, men i listen ovenfor har vi valgt de bedste modeller ud baseret på brugeranmeldelser, og der er lidt for enhver smag og pengepung. Vælger du blandt disse modeller, kan du i alle tilfælde være sikker på at få et kvalitetsprodukt, som også forbrugerne har sagt god for efter afprøvning i eget hjem.

I de følgende afsnit gennemgår vi nogle af de ting, du særligt skal være opmærksom på ved køb og brug af amerikanerkøleskabe. Undervejs finder du også nyttige links til yderligere information.

Amerikanerkøleskabe fylder mere
Amerikanerne er kendt for at lave alting lidt større end andre, og det er nok også i den forbindelse, at betegnelsen amerikanerkøleskab er opstået. Køleskabene i denne gennemgang er dog hverken lavet af- eller til amerikanere, men faktum er ikke desto mindre, at de er væsentligt større end traditionelle køleskabe.

De fleste er umiddelbart klar over, at disse modeller er bredere end standard, men vær også opmærksom på, at de typisk også er noget dybere end den gængse køkkenstandard på 60 cm. Derfor vil et amerikanerkøleskab ikke altid uden videre kunne glide ind i køkkenindretningen, selv om der er plads i bredden. Løsningen kan for nogle være at have skabet stående frit. Hvis det er aktuelt i din situation, bør du før køb sikre dig, at det påtænkte køleskab også har et tilfredsstillende design og finish på sidepanelerne.

Kapaciteten svinger, men ikke meget
Almindelige køleskabe fås i alle størrelser, men sådan er det typisk ikke med amerikanerkøleskabe. Alle de topmodeller, vi har gennemgået, ligger typisk omkring de 500 liter i samlet kapacitet. Der er dog selvfølgelig en vis variation, og nogle modeller udmærker sig ved enten ekstra stort køleskab eller fryserum. Det er selvfølgelig faktorer du bør tænke ind i udvælgelsesprocessen, hvis du og din familie har særlige mønstre i dagligdagen.

Selve indfrysningskapaciteten svinger til gengæld meget for de enkelte amerikanerkøleskabe, og her bør du være særligt opmærksom, hvis I typisk køber stort ind, når I handler. Er det tilfældet, skal du gå efter amerikanerkøleskabe med høj indfrysningskapacitet. For jo højere indfrysningskapaciteten er, desto flere madvarer kan du stoppe i fryseren på én gang, uden at det hæver den generelle frysetemperatur nævneværdigt meget.

Er der behov for isvand og isterninger?
Muligheden for altid at have koldt vand og isterninger inden for umiddelbar rækkevidde tiltaler mange, og disse features er i mange tilfælde udslagsgivende for beslutningen om at anskaffe et amerikanerkøleskab. Hvis det er vigtigt for dig, er der flere forhold, du bør undersøge nærmere. Eksempelvis er det ikke alle modeller, der kan tilsluttes til vand, men i stedet manuelt skal have påfyldt vand på en beholder.

Bemærk også, at der kan være stor forskel på iskapaciteten. Nogle modeller kan producere 4-5 kilo is i døgnet, mens andre måske kun klarer en tredjedel eller mindre. I det daglige har det måske ikke den store betydning. Men holder du ofte større selskaber, er kapaciteten ikke uden betydning. Enkelte modeller tilbyder også muligheden for at lave sodavand ved hjælp af en kulsyrepatron. Så tænk dette ind i overvejelserne, hvis du eller dine gæster sætter pris på hjemmelavet sodavand eller et godt glas, koldt danskvand.

Hvis du på den anden side ikke forventer at få brug for disse features, kan du med fordel gå efter modeller uden. I mange tilfælde gør det skabet markant billigere, men ikke altid. På nogle modeller er ressourcerne i stedet brugt på højere kvalitet og andre spændende funktioner. Fraværet af ismaskine gør typisk også designet mere stramt og strømlinet, og giver alt andet lige mere plads i frysedelen.

Et godt forarbejde betaler sig
Det har altid været fornuftigt at foretage en grundig research før indkøb af større forbrugsgoder, og det gælder ikke mindst amerikanerkøleskabe. For de er trods alt i de fleste tilfælde væsentligt dyrere end traditionelle køleskabe.

I denne artikel er det meste af benarbejdet dog gjort, idet vi både har fundet frem til brugernes favoritter og analyseret de enkelte modeller lidt nærmere. Sammen med ovenstående indkøbsråd og overvejelser er du godt klædt på til at kunne vælge rigtigt.

Har du brug for yderligere tips og råd, kan vi blandt andet anbefale denne gode artikel fra Forbrugerådet Tænk, der går i dybden med de forskellige kriterier og fokusområder. Artiklen er dog kun tilgængelig for abonnenter.

Tips og tricks i det daglige
Når du har valgt dit optimale amerikanerkøleskab og fået det installeret, kan du glæde dig over den ekstra plads og de mange luksusfunktioner, der typisk følger med. Har du valgt en af de anbefalede modeller, har du desuden et driftssikkert og næsten vedligeholdelsesfrit køleskab mange år frem i tiden. Der er dog en række ting du, selv kan gøre for at optimere brugen i det daglige. Det gælder for eksempel i forhold til strømforbrug og hygiejne. Det har vi set lidt nærmere på i de følgende afsnit.

Vær opmærksom på strømforbruget
Da amerikanerkøleskabe både byder på køleskab, fryser og masser af kapacitet, overrasker det ikke, at strømforbruget er lidt højere end for et almindeligt køleskab. Moderne teknologi hjælper dog heldigvis i den rigtige retning, og alle de topmodeller, vi har gennemgået, kommer da heldigvis også med flotte A+ energimærkninger.

Der er dog flere ting du selv kan optimere, hvis forbruget skal bringes helt i bund. Eksempelvis er det vigtigt ikke at placere køleskabet et sted, hvor solen ofte bager ind i dagtimerne, og der skal være luft både bagved og over skabet, så overskudsvarmen kan komme væk uden alt for stort energiforbrug. Hvis du vender dig til at bruge køleskabet til optøning, og lader varm mad køle en smule af, før den kommer på køl, er der også en del at spare.

Det gælder selvfølgelig også om at holde dørene til køleskab og ikke mindst fryser lukket mest muligt, og kun åbne så kort tid som muligt, når madvarer skal ind og ud. Den disciplin er det ikke alle børn og unge, der mestrer lige godt. Men det hjælper, at mange af modellerne har akustisk advarselssignal, hvis dørene står åbne for lang tid.

Du kan læse mere om strømforbrug til køl og frys hos blandt andet Sparenergi.dk, der går lidt mere i dybden med tingene, og desuden bringer en række nyttige sparetips. Der er også en del information at hente fra bladet Samvirke, der i 2015 bragte en udmærket artikel om køleskabe og strømforbrug.

Optimer hygiejnen med jævnlig rengøring
Et moderne amerikanerkøleskab er stort set vedligeholdelsesfrit. Eksempelvis klarer topmodellerne selv alle funktioner omkring afrimning, og elektronikken styrer temperaturer og luftfugtighed automatisk.

Den almindelige rengøring kommer du dog ikke helt uden om, men en let rengøring et par gange om måneden er faktisk alt, der behøves. Det kan du blandt andet læse mere om i denne artikel hos Politiken, hvor husmodereksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov også kommer ind på, hvordan du får bugt med eventuel dårlig lugt i køleskabet. Hun afslører blandt andet, at dårlig lugt typisk kommer fra drypskålen og afløbet hertil, samt hvordan disse rengøres.

En typisk fejl i den forbindelse er eksempelvis at placere madvarerne helt op ad bagvæggen i køleskabet. Her kan de have en tendens til at fryse fast og afgive madrester til det smeltevand, der kan opstå. Som bekendt skal der kun små mængder bakterier til, før dårlig lugt kan opstå over tid.

Klædt bedre på til at vælge
Med denne artikel håber vi, at du føler dig godt klædt på til at vælge det amerikanerkøleskab, der passer til netop din familie og jeres præferencer. Øverst i artiklen finder du en oversigt over de bedste modeller på markedet netop nu, og undervejs får du også tips og tricks til brug både før og efter købet.

Fra Forbrugsguiden ønsker vi dig held og lykke med anskaffelsen. Du er også velkommen til at browse rundt på siderne og lade dig inspirere af de mange andre artikler, hvor vi på samme grundige facon giver dig guides til mange forskellige produktgrupper, lige fra forbrugerelektronik til hvidevarer og møbler.

Andre relevante tests

Hvis du i stedet kan nøjes med et køleskab i traditionel størrelse, så anbefaler vi at du læser vores almindelige køleskabs test, hvor vi har samlet de køleskabe der får de bedste bedømmelser af de forskellige eksperter på området.

I denne artikel finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan danne dig et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Yderligere har vi tilføjet en stor sektion, hvor vi viser dig hvordan du bedst vedligeholder dit køleskab og undgår bakteriedannelse.

Hvis du mangler et sted at køle dine vinflasker, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en købsguide til vinkøleskabe. I denne artikel kigger vi nærmere på hvilke modeller der får de bedste bedømmelser af brugerne. Da der ikke er fortaget nogle valide tests af vinkøleskab, ser vi derfor i stedet nærmere på brugerbedømmelserne.

Samtidig har vi også sammenlignet priserne på produkterne, så du kan se hvor henne de forskellige vinkøleskabe forhandles billigst.