Integreret køleskab test-guide: De bedste integrerede køleskabe ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne integreret køleskabstest kigger vi nærmere på nogle af de mest populære integrerede køleskabe på markedet.

Vi tager udgangspunkt i ekspertkilder, samt forbrugernes anmeldelser og egne oplevelser med produkterne. Da der ikke findes mange officielle tests af integreret køleskabe, har vi måtte lægge hovedvægt på brugernes anmeldelser, for at give det bedste overblik over hvilken integreret køleskabe, som klarer sig bedst i folks hjem.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne integreret køleskab test-guide indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste integrerede køleskabe
🔸 Guide til køb af køleskabe
🔸 Gode råd om køleskabe
🔸 Information om energimærket
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Siemens KI82LAFF0 – indbygget køleskab med lille fryser

Bedste premium valg

✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Siemens KI82LAFF0 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser fra brugere hos forhandlerne Skousen.dk og Whiteaway.com. Her har forbrugerne nemlig givet køleskabet 4,8 ud af 5 stjerner.

Forbrugerne skriver, at de især er begejstrede for modellens lydniveau, rummelighed og fryseboks.

Der nævnes ikke mange minusser ved modellen, men et par af brugerne skriver, at det var en smule svært at montere og installere køleskabet.

Man skal desuden være opmærksom på, at Siemens KI82LAFF0 er et integreret køleskab, hvilket betyder, at det skal bygges ind i et køkkenskab. Man kan herefter selv vælge en køkkenlåge, der passer til de andre låger i køkkenet.

Forbrugerne: Rummeligt køleskab med fryser og god indretning

Siemens KI82LAFF0 roses af forbrugerne på grund af flere faktorer. En af de faktorer, der nævnes flest gange, er, at det er et rummeligt køleskab.

Eksempelvis skriver en bruger, at Siemens KI82LAFF0 er et ”dejligt rummeligt køleskab”, hvor ”der er plads til alt det, man har brug for”.

Dette er andre forbrugere enige i, da de mener, at køleskabet er ”velindrettet” samt forsynet med en ”god indretning”, hvilket gør, at pladsen er mere fleksibel, så man ”har plads til mere, end hvad man tror”.

Flere brugere nævner ydermere, at det er ”dejligt at have en lille fryser i køkkenet til de mest nødvendigt ting”, da Siemens KI82LAFF0 er forsynet med en mindre fryseboks indvendigt. Fryseren har en kapacitet på 34 liter.

Der bliver ikke nævnt mange ulemper ved modellen andet end en enkel bruger, der mener, at ”flere af beslagene til fastgørelse gerne måtte være i metal, da det er stærkere end de spinkle plastbeslag”.

Model med FreshSense, SuperKøl og MultiAlarm-system

Med Siemens KI82LAFF0 får man et integreret køleskab, der er udstyret med et hav af funktioner. Nogle af disse funktioner er blandt andet FreshSense og SuperKøl.

Mens FreshSense er en form for temperaturstyring med sensorer, der modvirker temperaturændringer, sørger SuperKøl-funktionen for, at temperaturen bliver sænket i en bestemt periode, så ferske varer kan køles hurtigere ned.

Køleskabet kommer ydermere med et MultiAlarm-system, der advarer både akustisk og optisk, hvis temperaturen pludseligt stiger. Dette kan eksempelvis ske, hvis køleskabslågen ikke er lukket ordentligt.

Der er desuden en elektronisk temperaturstyring, der kan indstilles nemt og enkelt.

Fleksibel indretning med LED-belysning

Siemens KI82LAFF0 er udstyret med en fleksibel indretning, der gør, at det er nemmere at få plads til alle madvarer. Derudover har modellen også en kapacitet på 252 liter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring 4 personer.

Man kan både finde SafetyGlas-hylder, en HyperFresh-skuffe samt VarioShelf i køleskabet.

Det gør indretningen nemmere, da SafetyGlas-hylderne er lavet af robuste sikkerhedsglas, så det holder i længere tid. De kan ydermere flyttes rundt på og er nemme at rense, når der er brug for det.

Selve HyperFresh-skuffen er derimod en skuffe med fugtighedsregulering, der holder frugt og grønt friskt i op til dobbelt så lang tid sammenlignet med almindelige skuffer.

Alle køleskabets skuffer har teleskopudtræk, så man nemmere kan få et overblik over, hvad der er i skufferne. Dette hjælper LED-belysningen også med, der kraftigt oplyser køleskabet uden at blænde.

VarioShelf-hylderne er to-delte og kan efter behov sættes ind foran hinanden eller over og under hinanden.

Fordele

 • Med FreshSense og SuperKøl
 • Med MultiAlarm-system
 • Fleksibel indretning
 • Med fryseboks
Ulemper

 • Ingen anti-frost

Mål og vægt ved Siemens KI82LAFF0:
🌀 Højde: 177,2 centimeter
🌀 Bredde: 55,8 centimeter
🌀 Dybde: 54,5 centimeter
🌀 Vægt: 66,441 kilo

Specifikationer ved Siemens KI82LAFF0:
Type: Integreret køleskab
Producent: Siemens
Kølekapacitet: 252 liter
Energiklasse: E
 Årligt energiforbrug: 222 kWh/år
 Støjniveau: 36 dB


Bosch KIR51AFF0 – køleskab til indbygning

Forbrugsguiden’s anbefaling

Bosch KIR51AFF0

 

 

Køleskabet fra Bosch er anmeldt af Amazons kunder med en score på 4.3 stjerner. Anmeldelserne roser køleskabet for at have stor kapacitet, og grønsagsskuffen holder varerne friske i længere tid end andre. Brugerne fremhæver en mærkbar forskel i energibesparelse, og at køleskabet er af rigtig god kvalitet til prisen. Forbrugerne er derfor ikke i tvivl om, at det er et godt valg, og derfor anbefaler vi den også fra redaktionens side. 

Forlænger holdbarhedsdatoen

Køleskabet er udstyret med to smarte funktioner, som sikrer den bedste opbevaring af dine madvarer. SuperCooling-funktionen regulerer temperaturen ud fra, hvad der er mest optimalt, så holdbarheden af dine madvarer forlænges.

VitaFresh plus sørger for en optimal temperatur i både grønsagsskuffen og til opbevaring af kød og fisk. Funktionen forlænger holdbarheden på fødevarer i op til tre gange så lang tid, og reducerer at bakterier og lugt spreder sig til resten af dine madvarer. Det giver både mindre madspild og sparer dig for ekstra udgifter til nye ingredienser til madlavningen.

Hvis døren står åben for længe, giver køleskabet en alarmlyd. Det sparer både energi og giver friskere varer, da der ikke kommer for store temperatursvingninger i køleskabet.

Tilpasset dit køkken

Bosch KIR51AFF0 leveres uden front, så den nemt kan integreres i dit køkken med din personlige stil. Du slipper for de klassiske hvide eller kølige stålfronter ved at montere en front på køleskabet, som passer til resten af dine køkkenlåger.

Hængslet er som udgangspunkt monteret i højre side, men er vendbart. Det vil derfor passe ind i dit køkken, uanset hvor køleskabet er placeret. Du kan få døren til at åbne til den side, der er mest praktisk, hvor køleskabet skal stå. 

Bosch KIR51AFF0 vs. markedet

Køleskabet fra Bosch er sammenlignet med andre køleskabe på markedet rigtig godt til prisen. Det er ideelt, hvis du ikke ønsker at investere meget i et nyt køleskab, men ønsker at dine madvarer skal holdes friske i lang tid.

Køleskabet er enkelt indrettet, og den indvendige opbevaringsplads er fornuftigt udnyttet. Med en volumen på 247 liter og en optimal udnyttelse, kan du få plads til alle dine indkøb – både hvis I er en lille eller en stor husstand.

Sammenlignet med andre køleskabe har det et relativt højt lydniveau, hvilket kan være generende hvis du opholder dig meget i køkkenet.

Fordele

 • Prisvenlig
 • Frugt og grønsager holder længere
 • Velorganiseret opbevaring
 • God køleevne
Ulemper

 • Relativt højt lydniveau
 • Brugsanvisning kunne være bedre

Mål og vægt ved Bosch KIR51AFF0:
🌀 Højde: 140 centimeter
🌀 Bredde: 56 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer:
Lydniveau: 33
Volumen: 247 liter
Årligt energiforbrug: 133 KWh
Signal ved åben dør
Tilslutningsspænding: 220-240 Volt
Energiklasse F


AEG køleskab SKB618F1DS – integreret køleskab med vendbar dør

.
Dette køleskab er et stort og rummeligt et, hvilket netop også er det, forbrugerne nævner som en fordel. En forbruger skriver, at de var betænkelige ved så stort et køleskab, men at de har vænnet sig til det. En anden finder det rummeligt, praktisk og flot. 

Rummeligt køleskab

Køleskabet er netop stort og rummeligt, og det har da også 311 liters kapacitet. Dette kan klare en husholdning på 5-6 personer, særligt også hvis der er personer i husholdningen med forskellige behov. Der kan være plads til alle madvarerne her, og du kan endda handle ind på forhånd, da der er plads til det hele. Den ventilerede køling sikrer, at køleskabet har samme temperatur i hele køleskabet. Dette er praktisk og gør, at du ikke skal tænke over, hvor du sætter hvilke madvarer. Tilmed gør det også, at dine madvarer holder sig friske i længere tid. Du indstiller temperaturen ved hjælp af en elektronisk temperaturstyring. 

Med sine 311 liters kapacitet er AEG SKB618F1DS ét af de større køleskabe, som vi anbefaler her. Energiforbruget er dermed også højere om året, men stadig ikke blandt de højeste af de køleskabe, vi kommer ind på her. 

LED lys

Med en LED belysning giver dette dig et godt overblik over dine madvarer. LED-teknologien er energibesparende. 

Derfor bør du købe AEG SKB618F1DS

AEG køleskabet skal du købe, hvis du har en stor familie eller har mange i familien, der har hver deres madvarer, og som måske har allergener eller andre behov. Køleskabet er rummeligt, og du kan handle stort ind og spare penge på den måde. 

AEG SKB618F1DS vs. markedet

Det har ikke fået lige så mange anmeldelser, som nogle af de andre køleskabe, men køleskabet er et rigtig fint et, der klarer sig godt på de fleste parametre. Du kan vende døren, hvilket er praktisk. 

Fordele

 • Døren kan vendes
 • LED belysning
 • Passer til Ikea Metod højskab til indbygning af hårde hvidevarer
 • Elektronisk temperaturstyring
Ulemper

 • Højt energiforbrug

Mål og vægt ved Miele kølefryseskab KFN37132ID:
🌀 Højde: 177 cm
🌀 Bredde: 55 cm
🌀 Dybde: 54,8 cm
🌀 Vægt: 54 kg

Specifikationer ved AEG SKB618F1DS

Type: Integreret køleskab
Producent: AEG
Kølekapacitet: 311 liter
Energiklasse: F
Årligt energiforbrug: 143 kWh/år
Støjniveau: 34 dB


Købsguide til integreret køleskab: Dette skal du være opmærksom på

integreret køleskab guide

I dag har de fleste brugere et køleskab i køkkenet. Et køleskab er nemlig et vigtigt apparat, da det ikke mindst er med til at holde madvarer kølige, men også hjælper dem med at holde sig friske i længere tid.

Der er mulighed for at finde et hav af køleskabe på markedet i dag fra et væld af producenter.

Derfor er der stor sandsynlighed for, at du kan finde et køleskab, der passer optimalt til dine præferencer og behov. Køleskabe kan findes i forskellige prisklasser, størrelser, design samt med diverse funktioner.

Dette er en fordel i forhold til at finde det rette køleskab til dine behov, men det kan også give udfordringer, da det kan være svært at overskue, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter et nyt køleskab.

Der findes hjælp til dette, da der er flere vigtige faktorer, som du skal være opmærksom på samt overveje, inden du vælger en model. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal holde øje med, når du kigger efter et nyt køleskab.

Hvad for et køleskab har du brug for?

Siemens KI81RVF30Til at starte med skal du overveje, hvilken type køleskab du ønsker. Der findes nemlig forskellige typer på markedet såsom et integrerbart køleskab eller et fritstående køleskab.

Begge modeller kommer med hver sine fordele og ulemper, men det er vigtigt, at du finder den type, der passer optimalt til indretningen i dit køkken.

Et integrerbart køleskab er som regel en fordel, hvis du ikke har meget plads i køkkenet, hvorimod et fritstående køleskab giver den fordel, at du har mulighed for at placere det lige der, hvor du ønsker.

Har du brug for et køleskab med en indbygget fryser?

Der kan også findes køleskabe med en indbygget fryser, hvor du har mulighed for at have både køleskab og fryser samlet i et enkelt apparat.

Fryseren er nemlig integreret i køleskabet. Men skal dog være opmærksom på, at fryseren som regel ikke er særlig stor, hvorfor de fleste har brug for en ekstra fryser, de kan placere et andet sted i hjemmet.

Hvis du har plads til en separat fryser, er det ikke sikkert, at du har brug for sådan en model. Det kommer nemlig an på dine ønsker, samt hvad der er nemmest for dig.

Nogle forbrugere er dog vilde med, at de kan have det mest nødvendige i den lille fryser, mens andre ønsker en opdeling af køleskab og fryser.

Energimærkningen er vigtig

energimærkningEn af de faktorer, som du især skal være opmærksom på ved køb af et nyt køleskab, er energimærkningen.

Her skriver Elforbundet.dk eksempelvis, at ”vigtigheden ved et energirigtigt køleskab ikke kan understreges nok”.

De forklarer, at du udelukkende bør gå efter modeller, der minimum er placeret i energiklasse C og meget gerne højere. Dette er nemlig ikke mindst en fordel for din pengepung, men også for miljøet.

Jo højere energimærke køleskabet har, jo bedre er det for dig, da det betyder, at køleskabet er mere energivenligt.

Hvor stor en kapacitet skal køleskabet have?

Ligeså vel som køleskabe kommer i forskellige energiklasser, kommer de også i forskellige størrelser. Med det menes der, at du skal være opmærksom på køleskabets kapacitet, da det er kapaciteten, der fortæller, hvor meget plads du har til madvarer og drikkevarer.

Hvor stort et køleskab, du har brug for, kommer blandt andet an på, hvor mange personer, der bor i husstanden.

Jo flere personer, jo større skal køleskabet være. Det er derfor en fordel at være opmærksom på kapaciteten, da den skal passe til lige præcis din husstand.

Ønsker du et køleskab med specifikke funktioner?

Hvis du er på udkig efter et køleskab med specifikke funktioner, skal du naturligvis tage et kig på de funktioner, som køleskabet er forsynet med.

Det kan være alt lige fra en elektronisk temperaturstyring til et MultiAlarm-system eller en bestemt form for indretning.

Det vil være en fordel for dig at finde ud af, om du ønsker specifikke egenskaber og funktioner, inden du går i gang med at kigge.

På den måde kan du nemlig nemmere indskrænke din søgning og kun kigge på de modeller, der opfylder dine ønsker og behov.

Hvilken prisklasse skal køleskabet ligge i?

Sidst men ikke mindst skal du også overveje, hvad dit budget er, når det kommer til køleskabe.

prisDet kan være, at du har et beløb, du maksimum må bruge på køleskabet, hvilket kan være en stor hjælp. På den måde kigger du nemlig ikke på modeller, der koster mere end det, du ønsker at betale.

I dag kan du både finde dyre og billige køleskabe, så der er noget til ethvert budget. Det er en fordel, hvis du lavet et budget inden søgningen starter, da du herefter hurtigt kan indskrænke søgningen til de modeller, der har en pris indenfor dit budget.


8 gode råd om køleskabe

De fleste af os tænker ikke over, hvor vigtigt køleskabet er, når det kommer til at holde fødevarer friske og vores kroppe sunde.

Men køler du din mad på den helt rigtige måde, og bruger du dit køleskab korrekt? Her kan du finde 8 gode råd om køleskabe baseret på en artikel fra Goodhousekeeping.com.

1. Få det optimale ud af pladsen i dit køleskab
Det kan være et mareridt, når du ikke kan putte alt det ind i køleskabet, som du lige har købt.

organiser dit køleskabMen i stedet for at beslutte, at du nu har brug for et større køleskab, kan det i stedet være en fordel at tage alle madvarer ud af køleskabet, inden du propper nye ind.

Før du tager ud og handler, skal du derfor starte med at tømme dit køleskab og smide alle de madvarer ud, der ikke længere er friske, eller som du ikke har brugt i en lang periode – og nok aldrig får brugt, selvom dine intentioner er gode.

Det anbefales også, at du sørger for at tjekke, hvad du allerede har i dit køleskab eller fryser, inden du tager ud og handler for at undgå madspild.

Rigtig ofte vil du nemlig opleve, at du allerede har flere af de madvarer, der står skrevet på din indkøbsliste.

2. Placer fødevarerne de rigtige steder
At kende de rigtige og mest optimale steder i køleskabet til opbevaring af mad betyder, at det kan holde sig i op til tre gange længere tid, end hvis du placerer dine madvarer de forkerte steder.

Problemet er, at de fleste af os ikke ved, hvor vi skal placere hvad henne, hvorfor vi blot åbner køleskabet og kaster de forskellige madvarer ind, hvor der nu lige er plads.

I stedet for at putte madvarerne, der hvor der lige er plads, er det vigtigt at fylde dit køleskab på en måde, der er med til at hjælpe produktets holdbarhed.

For eksempel har æg det bedst på den midterste hylde (da det har en mere ensartet temperatur), mens smør og bløde oste kan placeres i køleskabslågen, da disse madvarer ikke behøver at være i den koldeste del.

Fisk, kød og bladgrøntsager skal placeres i bunden, mens moden frugt og andre grøntsager skal opbevares øverst.

3. Rens og rengør køleskabet så tit, som det behøver
køleskab rengøringDet er meget vigtigt at give hylderne, skufferne og væggene i dit køleskab en god rengøring regelmæssigt. Ideelt set skal du rense dit køleskab hver uge, mens du skal rengøre det grundigt minimum en gang om måneden.

Dette vil ikke kun holde dit køleskab fri for ubehagelige bakterier, men det eliminerer også chancerne for, at der opstår en ildelugtende lugt i dit køleskab.

4. Forsegl og opbevar din mad korrekt
Både rester og åbne pakker med mad skal opbevares på en måde, der potentielt sørger for, at der ikke opstår en kontaminering af bakterier og lugt. Det anbefales, at maden opbevares i lufttætte bokse eller indpakket i husholdningsfilm.

Tip: Glasopbevaringsbeholdere er et fantastisk miljøvenligt alternativ til plastikbeholdere.

5. Indstil dit køleskab til den rigtige temperatur
Ofte er dit køleskab måske ikke indstillet til den rigtige temperatur. Derfor er det altid vigtigt, at skærmen eller skiven viser den optimale temperatur for madens friskhed. For køleskabe er dette 3-5 °C, mens frysere skal have en temperatur på mellem -18 og -20 °C.

6. Sørg for at placere råt kød, fjerkræ og frisk på den optimale måde
Det er især vigtigt at holde råt kød, fjerkræ og fisk væk fra andre fødevarer for at undgå kontaminering.

Sørg for, at emballagen altid er tæt forseglet, og at du opbevarer ikke-tilberedt kød/skaldyr på den nederste hylde i dit køleskab for at forhindre, at safterne lækker og drypper hen på andre fødevarer.

7. Vask hænder før og efter brug af dit køleskab
Vask hænderDette kan virke som sund fornuft, men det er rent faktisk ikke noget, som du muligvis tænker over, at du gør.

Hvis du har rørt ved fødevarer som for eksempel råt kød eller rå fisk, er det utroligt vigtigt at vaske hænderne, før du rører ved din køleskabslåge eller andet indhold for at undgå kontaminering.

Hvis du ikke gør dette, kan der ende med at sidde et hav af bakterier på håndtaget på dit køleskab.

8. Opbevar frugt og grønt korrekt
Det kan være vanskeligt at opbevare frugt og grønt. Ifølge flere eksperter kan det være en fordel at holde madvarer såsom avocado, bananer, nektariner, ferskner, pærer, blommer og tomater ude af køleskabet. Dette kan nemlig hjælpe med at forhindre andre grøntsager i hurtigt at blive dårlige.


Forstå dit køleskabs energimærkning

Hvad er et energimærke?
Energimærket er EU’s obligatoriske ordning for hvidevarer og elektriske apparater. Det viser dig, hvor energieffektivt et produkt i virkeligheden er. Det er godt at have med i overvejelserne, hvis du fx skal ud og kigge på nyt køleskab. 

Hvis du kender dine energimærker, når du skal ud og investere i hårde hvidevarer eller elektriske produkter, kan du spare penge og samtidig gøre miljøet en tjeneste.

Mærket har for nyligt fået en opdatering. Det nye mærke ligner det gamle, men er blevet opdateret, så det er nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi sætter dig ind i det nye format herunder, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter nye produkter.

Den nye energimærkelov
Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Produkterne vurderes på en skala fra A til G uanset hvilket produkt, der er tale om. Tidligere var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilket kunne være forvirrende at finde rundt i. 

Den nye energimærkning indebærer, at produkter med mærket A med ét eller flere plusser, nu bliver til mærke B, C eller D. Ændringen sker, for at du som forbruger skal have nemmere ved at vurdere det egentlige energiforbruget, når du skal købe nye produkter med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vaske- og tørremaskiner, køle- og fryseskabe samt TV og computere. Senere vil andre produkter følge efter og på sigt vil alle hvidevarer og elektroniske apparater have det lille, informerende mærke.

I en periode vil du derfor opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet uanset hvilket bogstav, der står bag. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har mærket A og de mindst energivenlige er G-mærket.
 • Skalaen er ens for alle produkter.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, du kan scanne, for at få ekstra information om produktet. 

Hvad med den gamle energimærkning?
Den gamle skala afhænger af, hvilket produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter for at gøre det nemmere at handle miljøvenligt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige fra produkt til produkt. 

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du i forvejen er miljøbevidst eller ønsker at spare lidt på elforbruget i hjemmet, er det en god idé at kigge efter et energimærke, som ligger højt på skalaen. 

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, viser undersøgelser, at køkkenet er én af de helt store energislugere. Det gælder blandt andet maskiner som elkedel, køleskab og ovn. Så hvis du overvejer nye maskiner til hjemmet, der er mere klimavenlige, er det et godt sted at starte.

Husk dog, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de går i stykker. Det kan føles smart at skifte produkterne ud med en mere energibesparende udgave med det samme, men det er hårdt for miljøet at producere dem, så derfor bør du først skifte ud, når de gamle står af eller kan få et nyt hjem.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Miele kølefryseskab KFN37132ID

✅ 84 % hos engelske Which.co.uk
✅ 74/100 point hos Kagoo.co.uk

Miele kolefryseskab KFN37132ID

 

 

Miele har scoret sig en rigtig flot placering i Which.co.uk’s test over ”Best buys” for køleskabe. De skriver også meget rosende ord om køleskabet med frostboks: “This outstanding fridge freezer flew through all our tough tests without revealing any major flaws. It fully deserves our Best Buy recommendation and is one of the best built-in fridge freezers we’ve tested”.

Køleskabet er ét af de allerbedste, der overhovedet er blevet testet hos Which.co.uk. Det er blandt andet på grund af dets køleevner, den pålidelige termostat, rumtemperaturer ikke påvirker det, og at det er støjsvagt og nemt at rengøre. 

Hos Kagoo.co.uk bliver der især pointeret, at køleskabet er stille, og at det har en stor kapacitet. 

Ikke mere afrimning

Nogle af køleskabet med frostboksens smarte indbyggede funktioner er NoFrost. Det betyder, at du aldrig mere behøver at afrime din fryser. Luften fordeles rundt, så der ikke dannes is indvendigt eller på frysevarerne.

Det betyder desuden, at skufferne nemt kan åbnes og lukkes. Det er nok ethvert menneskes drøm aldrig at skulle bøvle med en fryser fyldt med rim. 

DynaCool er en funktion, der sørger for ensartet temperatur i kølerummet. Det er derfor ligegyldigt, hvor du lægger madvarerne, for køleskabet har en jævn temperaturoveralt.

Miele kølefryseskab vs. markedet

Miele har fået rigtig flotte anmeldelser af professionelle testere. Du kan dermed roligt anskaffe dig køleskabet. Det er et kvalitetskøleskab, som også har fryser.

Det er et godt valg at gå med køleskabet, hvis du har en større familie og gerne vil sikre dig, at madvarer holdes friske, selvom køleskabet er fyldt til randen.

Fordele

 • Fryser hurtigt og effektivt
 • Nemt at rengøre og bruge
 • Støjsvagt
 • Køleskab med frostboks
 • NoFrost funktion
Ulemper

 • Energiklasse F
 • Højt årligt energiforbrug

Mål og vægt ved Miele kølefryseskab KFN37132ID:
🌀 Højde: 117 cm
🌀 Bredde: 54 cm
🌀 Dybde: 54,4 cm
🌀 Vægt: 69,5 kg

Specifikationer
Energimærke: F
Årligt energiforbrug: 280 kWh
Lydniveau: 38 dB
Frysekapacitet: 10 L
NoFrost
Digital temperaturvisning
Indvendigt display
Antal grønsagsskuffer: 1


Siemens iQ500 KI81RADE0

✅ 75 % på Which.co.uk
✅ Topscorer på Computersalg

Siemens iQ500 KI81RADE0

 

Køleskabet fra Siemens får 75 % på det kendte engelske magasin Which.co.uk. De roser særligt køleskabet for at køle hurtigt og holde en jævn temperatur, samtidig med at det er nemt at betjene og at rengøre. Så selvom det er en af de mere dyre modeller, er det alle pengene værd.

Endnu en fordel er, at køleskabet er billigt at køre i forhold til sin størrelse. Alt i alt er anmeldelsen meget positiv. 

Køleskab med mange funktioner

Køleskabet har en HyperFresh skuffe, der har fugtighedsregulering til frugt og grøntsager. Det gør, at de holder sig friske op til to gange så lang tid som med et klassisk køleskab. Med LED-belysning kan du nemt danne dig et overblik i køleskabet.

Endnu en af køleskabets funktioner er SoftClose, så døren automatisk lukker uden støj og fra en åbningsvinkel på 20 grader eller mindre. Med BottleRack kan du opbevare dine flasker nemt, og EasyAccess hylder gør, at der er masser af opbevaringsplads til alle dine madvarer.

En af de smarteste funktioner og teknologier er FreshSense. Når køleskabet konstant bliver åbnet, giver det variation i temperaturen inden i køleskabet. De intelligente sensorer i FreshSense reagerer med det samme ved temperaturforskel og justerer ind.

Siemens iQ500 vs. markedet

Siemens er et stort og lækkert køleskab til den store familie. Der er masser af gode funktioner, opbevaringsplads, og det egner sig ideelt til en familie med børn. Desuden har køleskabet en meget god energiklasse, som også gør det billigere i længden for dig. 

Fordele

 • Stor effektivitet
 • Mange funktioner
 • Energiklasse B
 • HyperFresh skuffe holder grøntsager friske
 • EasyAccess hylder
Ulemper

 •  Upålidelig termostat

Mål og vægt ved Siemens iQ500 KI81RADE0:
🌀 Højde: 177 centimeter
🌀 Bredde: 56 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 62,3 kg

Specifikationer
 Indbygget skærm
 Antal hylder: 6
Antal skuffer: 2
 Hylder materiale: Hærdet glas/plast
 Godkendelse: CE- og VDE
 319 L
 Støjniveau: 37 dB
SuperCool funktion
Energiklase B
 Årligt energiforbrug: 116 kWh


AEG SFB61221AF

✅ God score hos britiske Kagoo.co.uk

AEG SFB61221AF

Den britiske side Kagoo.co.uk har testet og anmeldt AEG SFB61221AF, som de har givet en god score. Dette har de blandt andet gjort på grund af, at køleskabet er energivenligt samt kommer med en høj kapacitet.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk sammenligner et hav af produkter, hvor de finder ud af, hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige modeller.

I dette tilfælde har eksperterne ikke fundet mange ulemper ved AEG SFB61221AF. De skriver dog kort, at lyset indeni køleskabet kunne være bedre.

Man skal desuden være opmærksom på, at AEG SFB61221AF er et integreret køleskab, hvorfor det skal bygges ind i et køkkenskab.

Herefter har man selv mulighed for at vælge en køkkenlåge, der passer til de andre låger i køkkenet.

Energivenligt køleskab med mindre kapacitet, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Kagoo.co.uk er AEG SFB61221AF et energivenligt køleskab, der ikke forbruger meget energi.

Køleskabet er nemlig placeret i energiklasse B. Eksperterne forklarer ydermere, at AEG SFB61221AF kommer med en kapacitet på 181 liter, hvilket de er vilde med, da det hermed er et køleskab, der kan bruges af en mindre familie.

Kagoo.co.uk hæfter sig ydermere ved køleskabets lydniveau, der er på blot 35 dB. De forklarer, at det derfor ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Udover ovenstående faktorer er eksperterne begejstrede for flere af køleskabets funktioner.

Her nævner de blandt andet den vendbare dør, den automatiske afrimningsfunktion og det indbyggede display som værende deres favoritfunktioner.

Køleskab med indvendig fryseboks og LED-belysning

AEG SFB61221AF er forsynet med en indvendig fryseboks, hvor man kan placere det mest nødvendige til nedfrysning. På den måde kan man samle de næste par dages madvarer i køleskabet og i fryseren.

Derudover kommer AEG SFB61221AF med en elektronisk temperaturstyring samt en LED-belysning. Mens LED-belysningen sørger for, at det er nemt at få et overblik over de forskellige madvarer indeni køleskabet, sikrer den elektroniske temperaturstyring for, at man nemt kan opnå en nøjagtig temperatur.

Med glashylder og Frostmatic-funktion

Med AEG SFB61221AF får man et forholdsvist fleksibelt køleskab, der er indrettet på en optimal måde.

Selve køleskabets glashylder er nemlig designet på en måde, så man opnår mere bredde og dybde sammenlignet med almindelige hylder. Dette sikrer mere fleksibilitet, når man fylder madvarer i køleskabet.

Endvidere er AEG SFB61221AF udstyret med funktionen Frostmatic.

Frostmatic aktiverer den højeste frysestyrke, så nye madvarer hurtigt fryses ned. Når dette er gjort, vender fryseren direkte tilbage til dens normale indstilling.

Mål og vægt ved AEG SFB61221AF:
🌀 Højde: 122,5 centimeter
🌀 Bredde: 56 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 41 kilo

Specifikationer ved AEG SFB61221AF:
🔴 Type: Integreret køleskab
🔴 Producent: AEG
🔴 Kølekapacitet: 181 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 172 kWh/år
🔴 Støjniveau: 35 dB

Udvalgte fordele ved AEG SFB61221AF:
Med Frostmatic-funktion
Med LED-belysning
Fleksible glashylder
Med en indvendig fryseboks
Energiklasse B


Miele K 30 000 køleskab K37272ID 

✅ God anmeldelse hos Testberichte.de

Miele K 30 000 køleskab K37272ID

 

Køleskabet K 30 000 fra Miele får vurderingen ”god” fra Testberichte, en tysk test- og sammenligningsside. Den gode anmeldelse skyldes særligt køleevnen, strømforbruget og støjniveauet. Temperaturstabilitet under opbevaring scorer ”tilfredsstillende”, og det samme gør brugervenligheden. 

Miele køleskab hjælper dig med at holde madvarerne friske ved hjælp af PerfectFresh og DynaCool funktionerne. Med en kapacitet på 306 liter, er der plads til alle familiemedlemmernes madvarer. PerfectFresh holder dine madvarer friske i op til 3 gange længere tid end i et klassisk køleskab uden ekstrafunktioner.

Køleskabet har desuden LED-lys, og lågens dele kan puttes i opvaskemaskinen.

Miele K 30 000 køleskab K37272ID vs. markedet

Du skal købe Mieles køleskab, hvis du ønsker et stort køleskab med god kapacitet. Det har et meget lavt støjniveau, og med sine funktioner hjælper det madvarerne med at holde sig friske så længe som muligt. Afdelingen til frugt og grønt sørger for, at madvarerne bevarer deres gode næringsstoffer og vitaminer. DynaCool justerer luftfugtigheden i køleskabet.

Fordele
🌀 PerfectFresh teknologi
🌀 LED lys
🌀 Dele kan vaskes i opvaskemaskinen
🌀 Holdbart køleskab

Ulemper:
🔴 Der er kun én lampe i køleskabet

Mål:
🔴 Højde: 177 cm
🔴 Bredde: 55,9 cm
🔴 Dybde: 54,4 cm
🔴 Vægt: 67,4 kg

Specifikationer
 Integreret
 Energimærke: E
 Årligt energiforbrug: 156 kWh
 Lydniveau: 37 dB
 Digital temperaturvisning
 Elektrisk thermostat
 Lås
 Farve: hvid


Electrolux køleskab ERN3213AOW 

Medium anmeldelse i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön

Electrolux køleskab ERN3213AOW – godt anmeldt

.
Dette køleskab fra Electrolux har en stor kapacitet. Det har ventileret køl, hvilket betyder, at det bedre holder på holdbarheden af dine madvarer. Ifølge Råd & Rön scorer køleskabet højt på kvalitetsindtrykket, det lave støjniveau, og at det er nemt at håndtere. Det scorer dog knap så højt på energiforbruget og kølingen af køleskabet. 

Smarte funktioner

Køleskabet har en del funktioner, som de har navngivet forskellige ting. Køleskabet har for eksempel en SpacePlus-grøntsagsskuffe. Denne er nem at flytte rundt og åbne, og skal holde dine grøntsager friske i længere tid. 

TempAlert-funktionen giver en forholdsvis jævn temperatur i hele køleskabet. Hvis den stiger, får du besked med en advarselslampe og et signal. FreeStore-systemet fordeler den kølige luft, så temperaturen er jævn i hele køleskabet. Dette holder madvarerne friske i længere tid. 

Køleskabet har også LED belysning. Denne LED-teknologi er en energibesparende belysning.

SuperKøl køler hurtigt køleskabet ned, hvis døren har været åben i lidt tid. Dette kan for eksempel ske, når du pakker dine varer ud. Denne funktion er ret smart.

Stort køleskab med plads nok

Køleskabet er ét af de største, som vi anbefaler her. Der er plads til hele familiens madvarer, og du kan handle stort ind én gang om ugen. Dette betyder dog også, at køleskabet trækker mere strøm, men hvis du har brug for det, er det værd at overveje et køleskab på denne størrelse. 

Derfor anbefaler vi Electrolux ERN3213AOW

Vi anbefaler Electrolux til dig, som skal have et stort køleskab med masser af kapacitet. Køleskabet har hele 319 liter. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, om du skal bruge et så stort køleskab, da det vil tage en del energiforbrug og fylde en del. På den anden side er det super rart, hvis du skal have meget plads, og hvis du har brug for at fylde køleskabet op med hele familiens madvarer. Køleskabet har plads til det hele. Til prisen er det heller ikke det dyreste køleskab i den størrelsesorden. 

Electrolux ERN3213AOW vs. markedet

Køleskabet er forholdsvist energibesparende og har mange forskellige funktioner. Dog er det også dette, der tæller ned i forbrugeranalysen. Køleskabet scorer ikke højt på energiforbruget, og det forsøger måske at gabe over for mange funktioner, da nedkølingen ikke er helt tilfredsstillende. Det er dog et rigtig fint og stort køleskab til prisen. 

Mål og vægt ved Electrolux ERN3213AOW

 • Højde: 177,2 cm
 • Bredde: 54 cm
 • Dybde: 54,7 cm
 • Vægt: 59.5 kg

Specifikationer ved Electrolux ERN3213AOW

 • Type: Integreret køleskab
 • Producent: Electrolux
 • Kølekapacitet: 319 liter
 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 143 kWh/år
 • Støjniveau: 34 dB
 • Klimaklasse: SN-N-ST

Udvalgte fordele ved Electrolux ERN3213AOW

 • Automatisk afrimning: Ja
 • Statisk køling
 • Spænding: 230 V

SCANDOMESTIC køleskab BIK 221A+ 

4,5/5 stjerner hos Skousen

SCANDOMESTIC køleskab BIK 221A+ - den billigste

.
Dette køleskab fra Scandomestic er et mindre ét af slagsen. Det egner sig godt til familien eller husstanden på 3-4 personer med sine 206 liter. Hvis du netop ikke er flere i husstanden, så er det ikke nødvendigt med et kæmpe køleskab, som også bruger mere strøm. Forbrugerne er tilfredse, men en mener, at brugsanvisningen var lidt mangelfuld. Vær derfor opmærksom på dette. Derudover er køleskabet ikke helt så miljøvenligt som nogle af de andre her på siden. Det er energimærket C, som dog stadig er godt og i den pæne ende af energiskalaen. 

Et mindre køleskab

Hvis du netop har brug for et mindre køleskab, så har du her svaret. Ofte er mange køleskabe efterhånden virkeligt store. Det betyder også, at du bruger mere strøm og energi på dem. Dette køleskab forbruger 128 kWh om året. Det er lige præcis passende for dig, som har en mindre husstand og derfor ikke har brug for det helt store. Køleskabet kan, hvad det skal, men det har dog ikke nogen ekstra funktioner.  

Godt til prisen

Når man sammenligner dette køleskab, kan det ikke helt det samme, som mange af de andre kan. Dog skal man huske, at prisen er meget lavere, hvilket er fordelen ved dette køleskab. Det er rigtig billigt og stadig et fint køleskab. Hvis du dermed gerne vil have et billigt køleskab, så skal du investere i dette. 

Derfor bør du vælge Scandomestic BIK 221A+

Du bør vælge dette køleskab, hvis du ikke har brug for et stort køleskab, men et mindre et, som er god til prisen, samt hvis du gerne vil spare nogle penge. 

Scandomestic BIK 221A+ vs. markedet

Som allerede nævnt er dette køleskab ikke i en helt så god energiklasse. Det er dog stadig i den gode ende af energiskalaen. Derudover har det ikke nogen ekstra funktioner, som mange af de andre har. Lydniveauet er lidt højere end i nogle af de andre køleskabe. Prisen er dog rigtig billig og markant billigere end de andre køleskabe, og det er nok netop også derfor, at folk vælger dette køleskab, da det er et rigtig fint køleskab til prisen. 

Mål og vægt ved Scandomestic BIK 221A+

 • Højde: 1220 mm
 • Bredde: 540 mm
 • Dybde: 540 mm
 • Indbygningshøjde: Samme mål
 • Nettovægt: 42 kg
 • Bruttovægt: 46,5 kg

Specifikationer ved Scandomestic BIK 221A+

 • Type: Integreret køleskab
 • Producent: Scandomestic
 • Kølekapacitet: 206 liter
 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 128 kWh/år
 • Støjniveau: 39 dB

Fordele ved Scandomestic BIK 221A+

 • Døren kan vendes
 • Kompatibel med IKEA Metod højskab

Siemens KI81RVF30

✅ 4.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Siemens KI81RVF30

 

.
Siemens KI81RVF30 er blevet anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com.

Køleskabet er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Modellen har nemlig fået 4,9 ud af 5 stjerner samt 4,7 ud af 5 stjerner af brugerne.

Forbrugerne er især vilde med, at køleskabet er rummeligt og udstyret med praktiske funktioner, mens de er mindre begejstrede for modellens lys.

Man skal desuden være opmærksom på, at køleskabet skal bygges ind i et køkkenskab, da det er et integreret køleskab.

Selvom forbrugerne ikke mener, at lyset er optimalt, er Siemens KI81RVF30 til gengæld placeret i energiklasse B.

Dette er i den gode ende af skalaen, hvorfor køleskabet ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både miljø og pengepung.

Simpelt og lydsvagt køleskab med gode funktioner, ifølge forbrugerne

Forbrugerne har mange rosende ord at sige om Siemens KI81RVF30. De nævner især, at køleskabet er ”simpelt, lydsvagt og praktisk”, hvorfor mange er begejstrede for at have modellen i hjemmet.

Eksempelvis skriver en bruger, at Siemens KI81RVF30 ”fungerer perfekt og er en nærmest lydløs integreret model med god plads”.

Dette er en anden bruger enig i og forklarer, at køleskabet er ”funktionsdygtigt med et hav af praktiske funktioner, der gør det nemt at bruge”.

Flere brugere nævner ydermere, at modellen er rummelig, hvorfor det er et ”rigtig godt køb til prisen”.

En af brugerne afslutter sin anmeldelse med at skrive, at ”bedst af alt er køleskabet lydsvagt”, da det ikke forstyrrer hele hjemmet, når det er tændt.

Køleskab med god kapacitet og praktiske funktioner

Med Siemens KI81RVF30 får man et køleskab med en kapacitet på 319 liter. Køleskabet er derfor velegnet til en familie på omkring 5 til 6 personer.

Siemens KI81RVF30 er udstyret med en elektronisk temperaturstyring, så det er nemt at indstille eller ændre temperaturen til det, man har brug for.

Derudover kommer Siemens KI81RVF30 med funktioner såsom SuperKøl og FreshSense. Mens funktionen SuperKøl sikrer, at temperaturen bliver sænket i en bestemt tid, så nye madvarer hurtigt bliver kølet ned, sørger FreshSense for, at kølingen i køleskabet bliver styret på en optimal måde.

Her reagerer sensorerne nemlig med det samme ved at overtage styringen af kølingen, hvis der opleves temperaturforskelle.

Lydsvagt køleskab med LED-belysning og SafetyGlas-hylder 

Siemens KI81RVF30 er forsynet med en LED-belysning, der sikrer, at belysningen er jævn samt giver et godt overblik over de forskellige hylder og skuffer.

Køleskabet kommer med SafetyGlas-hylder, der er lavet af robust sikkerhedsglas. Hylderne er nemme at rense og holder i lang tid på grund af det robuste materiale.

Derudover støjer Siemens KI81RVF30 ikke meget under brug, da dets lydniveau er på 37 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Siemens KI81RVF30 er desuden et sikkert køleskab med et MultiAlarm-system. Systemet advarer forbrugeren, hvis temperaturen indeni køleskabet stiger. Dette er eksempelvis tilfældet, hvis køleskabsdøren ikke lukkes korrekt.

Mål og vægt ved Siemens KI81RVF30:
🌀 Højde: 177,5 centimeter
🌀 Bredde: 56 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 64,669 kilo

Specifikationer ved Siemens KI81RVF30:
🔴 Type: Integreret køleskab
🔴 Producent: Siemens
🔴 Kølekapacitet: 319 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB 

Udvalgte fordele ved Siemens KI81RVF30:
Rummelig model
Med FreshSense og SuperKøl
LED-belysning
Med MultiAlarm-system
Robuste hylder lavet af sikkerhedsglas


Bosch KIR41AF30

✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Bosch KIR41AF30

.
Bosch KIR41AF30 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld et populært køleskab hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com.

Her har køleskabet nemlig fået henholdsvis 4,8 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner af brugerne.

Dette er blandt andet på grund af køleskabets gode plads, lydniveau samt gode pris. Selvom brugerne generelt er vilde med Bosch KIR41AF30, er der et par af brugerne, der nævner, at køleskabet kan være svært at montere, mens andre ikke har haft problemer med det.

Man skal desuden være opmærksom på, at Bosch KIR41AF30 er et integreret køleskab, hvorfor det skal bygges ind i et køleskab. Man skal herefter selv vælge en køkkenlåge, der passer til resten af køkkenet.

Forbrugerne: Lydsvagt køleskab med nemt overblik og god pris

En af de faktorer, som forbrugerne især er vilde med, når det kommer til Bosch KIR41AF30, er, at man kan købe køleskabet til en ”god pris”.

Flere brugere skriver, at køleskabet ”er billigt”, samt ”at det lever op til forventningerne trods den gode pris”.

Derudover er brugerne imponerede over køleskabets lydniveau. Eksempelvis skriver en bruger, at de har soveværelse lige op ad køkkenet, men at det er ”næsten umuligt at høre, når kompressoren starter”.

Sidst men ikke mindst forklarer flere forbrugere, at Bosch KIR41AF30 kommer med en ”god plads” samt et ”nemt overblik”.

En bruger skriver, at de ”især er glade for den gode plads og det nemme overblik, som indretningen og lyskilderne giver”.

Ingen af forbrugerne nævner mange ulemper ved Bosch KIR41AF30. En enkel forbruger nævner dog kort, at lågens indretning er en smule ”ufleksibel”.

Energivenligt køleskab med VitaFresh Plus-skuffe og TouchControl

Ved køb af Bosch KIR41AF30 får man et energivenligt køleskab, der er placeret i energiklasse B.

Dette er en af de bedste energimærkninger for køleskabe, hvorfor modellen ikke forbruger meget energi på et år.

Køleskabet har desuden en kapacitet på 211 liter og er forsynet med seks glashylder og en enkel grøntsagshylde. Det er derfor velegnet til en familie på omkring 3 til 4 medlemmer.

Bosch KIR41AF30 er ydermere forsynet med en VitaFresh Plus-skuffe, der sørger for en optimal opbevaring af frugt og grønt. Med denne skuffe er man sikret, at madvarerne holder sig friske i længere tid.

Udover en VitaFresh Plus-skuffe kommer Bosch KIR41AF30 også med en VarioShelf-hylde og en EasyAccess-hylde.

Mens VarioShelf-hylden skaber ekstra plads til skåle og flasker med en hylde, der kan justeres, sørger EasyAccess-hylden for, at man kan trække glashylden ind og ud for et bedre overblik.

LED-belysningen hjælper ydermere med et give et godt overblik over de forskellige hylder og skuffer.

Indstillingen er køleskabet foregår med hjælp fra TouchControl. Her man kan indstille temperaturen til præcis det, man ønsker.

Med flere praktiske egenskaber

Bosch KIR41AF30 er forsynet med flere praktiske egenskaber. Disse egenskaber er blandt andet FreshSense, SuperKøl samt en elektronisk temperaturstyring.

Mens FreshSense sørger for en jævn og konstant indvendig temperatur, hvilket er optimalt for madvarerne i køleskabet, sikrer SuperKøl, at nedkølingen foregår ekstra hurtigt, når man eksempelvis pakker ud efter indkøb af nye madvarer.

Bosch KIR41AF30 kommer også med en elektronisk temperaturstyring. Med den elektroniske temperaturstyring er det nemmere at indstille temperaturen nøjagtigt til det, man ønsker.

Sidst men ikke mindst har Bosch KIR41AF30 et lydniveau på 33 dB. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorfor køleskabet ikke vil forstyrre hele hjemmet.

Mål og vægt ved Bosch KIR41AF30:
🌀 Højde: 122,1 centimeter
🌀 Bredde: 55,8 centimeter
🌀 Dybde: 54,5 centimeter
🌀 Vægt: 48,781 kilo

Specifikationer ved Bosch KIR41AF30:
🔴 Type: Integreret køleskab
🔴 Producent: Bosch
🔴 Kølekapacitet: 211 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 105 kWh/år
🔴 Støjniveau: 33 dB 

Udvalgte fordele ved Bosch KIR41AF30:
Med FreshSense og SuperKøl
Med LED-belysning
Med VitaFresh Plus-skuffe
Elektronisk temperaturstyring
Energiklasse B


Liebherr IK 3520

✅ Middel bedømmelse hos den britiske testside Which.co.uk

Liebherr IK 3520

.
Liebherr IK 3520 er blevet testet og anmeldt af den britiske testside Which.co.uk, der har givet køleskabet en middel bedømmelse.

Eksperterne fra Which.co.uk er især begejstrede for modellens energivenlighed samt kapacitet, mens de er mindre vilde med køleskabets monteringsvejledning.

Man skal være opmærksom på, at Liebherr IK 3520 er en integrerbar model, hvorfor køleskabet skal indbygges i et køkkenskab. Man kan herefter selv vælge en køkkenlåge, der passer til de andre låger i køkkenet.

Energivenlig model med stor kapacitet

Liebherr IK 3520 er et energieffektivt køleskab, der er placeret i energiklasse B. Dette er i den gode ende af energiskalaen, hvilket betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år. Dette er både en fordel for pengepungen samt for miljøet.

Derudover kommer Liebherr IK 3520 med en kapacitet på 325 liter, så det er velegnet til en husstand med omkring 5 til 6 personer.

Modellen er ydermere forsynet med ventileret køling, der sikrer en jævn temperatur i hele køleskabet. Med dens elektroniske temperaturstyring er det desuden nemt at indstille temperaturen helt nøjagtigt til det, man ønsker.

Med PowerCooling og BioCool

Liebherr IK 3520 er forsynet med flere praktiske funktioner som for eksempel PowerCooling og BioCool.

PowerCooling er et højeffektivt system, der sikrer, at friske madvarer hurtigt køles ned, samt at temperaturen holdes jævn.

BioCool-boksene muliggør derimod justering af luftfugtigheden i køleskabet, hvilket er med til at forlænge de forskellige madvarers friskhed.

Der er i alt to BioCool-bokse, der begge er forsynet med teleskopudtræk, så man hurtigt kan få et overblik over, hvad der befinder sig i de to bokse.

Køleskabets lydniveau er desuden på 34 dB, hvorfor det ikke støjer meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Fleksibel indretning og LED-belysning

Liebherr IK 3520 er indrettet på en fleksibel måde med syv GlassLine-opbevaringshylder. Disse hylder er robuste og sikre og kan holde i mange år, hvis man passer godt på dem.

En af hylderne er desuden delbar, så man nemmere kan flytte rundt på den eller dele den i to, hvis der er brug for det. Man kan også finde en flaskehylde i køleskabet, hvor man kan placere vand- eller sodavandsflasker.

Med køleskabets indbyggede LED-belysning er det desuden nemt at finde det, man leder efter inde i køleskabet. LED-pærerne er kraftige uden at blænde samt holdbare, så de kan holde længe. Der er ydermere mulighed for at vende døren om, hvis man har brug for det.

Mål og vægt ved Liebherr IK 3520:
🌀 Højde: 177,2 centimeter
🌀 Bredde: 56 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 62 kilo

Specifikationer ved Liebherr IK 3520:
🔴 Type: Integreret køleskab
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Kølekapacitet: 325 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 117 kWh/år
🔴 Støjniveau: 34 dB

Udvalgte fordele ved Liebherr IK 3520:
GlassLine-opbevaringshylder
Med LED-belysning
To BioCool-bokse
Med PowerCooling
Kapacitet på 325 liter


Bosch KIL82AF30

✅ 4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Bosch KIL82AF30

Bosch KIL82AF30 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet anmeldt af forbrugerne.

Her har køleskabet fået gode anmeldelser hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor modellen henholdsvis har fået 4,6 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner.

Forbrugerne har givet modellen gode bedømmelser på baggrund af dens kapacitet og gode indretning.

Ingen af brugerne nævner mange ulemper ved køleskabet, men en enkelt forbruger skriver kort, at det er træls at montere afdækningen på lågen.

Forbrugerne: Køleskab med god plads og optimal indretning

Ifølge forbrugerne hos Whiteaway.com og Skousen.dk er Bosch KIL82AF30 et ”funktionelt køle/fryseskab”, der kan anvendes til flere formål.

Mens nogle af forbrugerne skriver, at det er optimalt til at anvende i hjemmet, er andre glade for det i sommerhuset.

Flere brugere er enige i, at køleskabet er funktionelt, da brugerne nævner, at det er ”rummeligt” samt forsynet med ”god plads” og en indvendig fryseboks.

En af forbrugerne skriver ydermere, at Bosch KIL82AF30 ”føles stort og mere velindrettet samt med bedre lys indeni” end tidligere modeller, de har haft derhjemme.

En anden bruger forklarer desuden, at køleskabet ”er helt fantastisk og holder frugter/grøntsager friske meget bedre og i længere tid”.

Energibesparende køleskab med lille fryseboks

Bosch KIL82AF30 er et integreret køle/fryseskab, der er lavet til at blive bygget ind i et skab. På fronten har man mulighed for at sætte en låge efter eget valg.

Køleskabet har en kapacitet på 252 liter, mens fryseboksens kapacitet er på 35 liter. Det er derfor en model, der er velegnet til en familie på omkring 4 personer.

Derudover er Bosch KIL82AF30 forholdsvis energibesparende, da det er placeret i energiklasse B. Det vil sige, at modellen ikke anvender meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepungen og miljøet.

Indretningen af køleskabet er klassisk med to grøntsagsskuffer med teleskopudtræk samt fem glashylder.

Den ene grøntsagsskuffe er med funktionen HydroFresh, hvor frugter og grøntsager har mulighed for at holde sig friske i længere tid.

Selve fryseboksen er placeret øverst i køleskabet, hvor der er plads til det mest nødvendige. Der er ydermere en VarioZone, der gør det muligt at få mere plads.

Lydsvag og rengøringsvenlig model med FreshSense og elektronisk temperaturstyring

Med Bosch KIL82AF30 får man et lydsvagt køleskab med et lydniveau på 36 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor det ikke støjer meget, når det er tændt.

Bosch KIL82AF30 kommer med flere praktiske funktioner såsom FreshSense og elektronisk temperaturstyring.

Mens FreshSense sikrer en jævn temperatur i hele køleskabet med hjælp fra sensorteknologi, sørger den elektroniske temperaturstyring for en nøjagtig temperatur, der er nem at styre og ændre.

Køleskabet kommer også med SuperKøl, der sørger for, at temperaturen bliver sænket i en bestemt tid, så nye madvarer hurtigt bliver nedkølet, før køleskabet igen går tilbage til den indstillede temperatur.

Selve afrimningen af køleskabet foregår pr. automatik, hvorimod afrimningen af fryseboksen skal klares manuelt.

Der er ydermere en LED-belysning indeni køleskabet, så man nemt kan få et overblik over alle hylder og skuffer.

Mål og vægt ved Bosch KIL82AF30:
🌀 Højde: 177,5 centimeter
🌀 Bredde: 56 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 66,778 kilo

Specifikationer ved Bosch KIL82AF30:
🔴 Type: Integreret køleskab
🔴 Producent: Bosch
🔴 Kølekapacitet: 252 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 211 kWh/år
🔴 Støjniveau: 36 dB 

Udvalgte fordele ved Bosch KIL82AF30:
Med SuperKøl og FreshSense
Elektronisk temperaturstyring
Grøntsagsskuffe med HydroFresh
Med LED-belysning
Med lille fryseboks

Gaggenau RC472305 – luksus integreret køleskab med app

Gaggenau RC472305

Køleskabet fra Gaggenau er med sine mange smarte funktioner og indbyggede teknologi et luksuskøleskab til dig, der gerne vil have gennemført design og høj kvalitet. Du kan nemt betjene køleskabet, uanset hvor du befinder dig. Det indbyggede Wi-Fi kan kobles til HomeConnect app’en, der lader dig styre køleskabets temperatur direkte fra supermarkedet. Dine indkøbsvarer kan lægges direkte i et køleskab med optimal temperatur, så de holder endnu længere.

Temperaturtilpassede zoner

Køleskabet er udstyret med forskellige zoner, hvor temperaturen kan indstilles efter de madvarer, der opbevares. Du kan styre køleskabet via det smarte indbyggede display eller den tilhørende app.

Til fisk og kød er en 0°C køleskuffe, der sikrer, at råvarerne forbliver friske i længere tid. Frugt og grønt har deres egen udtræksskuffe med temperaturregulering specielt tilpasset til at forlænge holdbarheden.

De smarte kølefunktioner sparer dig udgifter på madbudgettet, og samtidigt reducerer du madspild, når fødevarerne holder sig længere og bedre.

Den resterende del af køleskabet har én kølezone, hvor temperaturen kan indstilles fra +2°C til +8°C. Du kan derfor selv vurdere hvilket niveau, der passer bedst til de varer, du har i køleskabet. Du kan regulere det direkte via HomeConnect app’en, lige når det passer dig.

Funktionerne der giver luksus i hverdagen

Køleskabet har et indbygget push-to-open system til grebsløse låger. Har du hænderne fulde under madlavningen, behøver du kun give køleskabsdøren et lille skub, og så har du adgang til de ingredienser, du skal bruge.

Den automatiske afrimning gør også hverdagen lidt lettere. Smeltevandet fordamper, hvis der opstår frost på indersiden. Det sparer både tid og kræfter, når du ikke selv afrimer køleskabet, og det holder samtidigt energiniveauet lavt og forlænger levetiden på dit apparat. 

Gaggenau RC472305 vs. markedet

Luksusmodellen fra Gaggenau er uden tvivl en af de mere eksklusive og dyre modeller på markedet. Køleskabet har en lang række funktioner, som gør hverdagen nemmere. Det sparer både tid og besvær, forlænger holdbarheden af dine madvarer og har et smukt og stilfuldt design.

Gaggenaus produkter er kendt for at være revolutionerende, pålidelige og teknisk sofistikerede. RC472305 modellen er ingen undtagelse. Kvaliteten afspejler i høj grad prisen, som er i den højere ende i forhold til øvrige produkter på markedet.

Hvis du er på udkig efter et køleskab i luksusklassen, og du gerne vil gøre hverdagens små opgaver nemmere, så er dette køleskab det perfekte valg for dig. 

Fordele

 • Stilfuldt design
 • Klart display
 • Simple push-to-open døre
 • Smartphone app
Ulemper

 • High-end prisniveau
 • Lav lysindstilling

Mål og vægt ved Miele kølefryseskab KFN37132ID:
🌀 Højde: 213 cm
🌀 Bredde: 76 cm
🌀 Dybde: 61 cm

Specifikationer:
Lydniveau: 40
Volumen: 467 liter
Årligt energiforbrug: 166 KWh
3 skuffer
4 hylder
Energiklasse E
HomeConnect
Superkøl


Hvad er et integreret køleskab?

Et integreret køleskab er et køleskab, der er designet til at blive bygget ind i køkkenet, så det er på niveau med køkkenlågerne og skjuler køleskabets dør.


FAQ

Hvad er det bedste integrerede køleskabsmærke?
Det mest integrerede køleskabsmærke på markedet er det populære mærke Bosch. Mærket er kendt for at lave robuste og funktionsdygtige hårde hvidevare, der er med til at gøre din hverdag meget lettere. Bosch køleskabe kommer i mange forskellige former og farver, der passer til enhver smag.
Hvordan vælger jeg et integreret køleskab?
Når du skal vælge det helt rigtige integrerede køleskab til dit køkken, bær du overveje, hvordan dit integrerede køleskab skal være indrettet. Grunden til det er, at det kan være med til at sikre, at du får opfyldt alle dine behov i forhold til plads og opbevaring.
Hvor længe holder integrerede køleskabe?
Noget af det smarte ved integrerede køleskabe er, at de har en ekstra lang holdbarhed, og du kan derfor sagtens beholde dit fine, integrerede køleskab i mere end 10 år, uden at det nødvendigvis bliver beskadiget eller stopper med at virke grundet gammel mekanik.
Er et integreret køleskab det værd?
Det er helt op dig selv at bestemme og vurdere, hvorvidt om det er det værd for dig, og om det i første omgang er en mulighed for dig. Nogle ønsker at installere integrerede køleskabe, da de muligvis holder længere, mens andre er til det mere traditionelle køleskab.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Kagoo.co.uk 🇬🇧

Den britiske side Kagoo.co.uk sammenligner massevis af elektroniske produkter. Dette gør de som en hjælp til forbrugere, der herved får nemmere ved at finde de bedste produkter på markedet.

Du kan derfor selv sammenligne produkter i forhold til deres funktioner, ydeevne m.m. I denne omgang har Kagoo.co.uk testet og anmeldt køleskabet AEG SFB61221AF, som de har givet en god score. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kagoo.co.uk har anmeldt Miele KFN37132ID. I denne anmeldelse scorer Miele køle- og fryserskabet en pæn anmeldelse, hvor det særligt roses for at være billigt i drift. Den samlede score hos Kagoo.co.uk er 73% ud af 100 mulige. Du kan både se, hvad brugerne mener om det, og hvad anmelderne giver det af point under anmeldelsen.

Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Which.co.uk tester forskellige forbrugerprodukter hver eneste dag.

Når de har testet et produkt, videregiver de resultaterne til forbrugerne, der herefter har mulighed for at læse anmeldelsen for at finde det rette produkt til hjemmet.

Her har Which.co.uk lavet en test af køleskabet Liebherr IK 3520, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele testen her.

Både køleskabet fra Siemens og Miele kølefryseskab KFN37132ID er blevet testet og anmeldt hos Which.co.uk. Begge får meget flotte roser med på vejen, og Siemens anbefales, hvis du har råd til den dyrere model. Siemens modellen får i alt en score på 75%, fordi termostaten ikke er pålidelig nok.

Du kan se anmeldelsen her

Særligt Miele, som vinder Best buy, bliver godt anmeldt og får ekstra mange flotte ord med på vejen. Den scorer en samlet bedømmelse på 84%, hvilket er rigtig godt. Du kan læse en mere dybdegående beskrivelse af produkterne her og se nærmere på deres fordele og ulemper. 

Du kan se anmeldelsen her

Testberichte 🇩🇪

Testberichte er den tyske pendant til PriceRunner. Her testes og sammenlignes mange forskellige produkter, hvilket giver brugeren et godt overblik, når der skal købes nye produkter. 

I denne anmeldelse er det Miele K 37222 iD, der ses på. Redaktionen tager særligt udgangspunkt i forskellige brugeranmeldelser, men ser også samtidig på forskellige parametre, og hvordan 

produktet scorer her. Det er for eksempel køleevne, hvor køleskabet scorer en ekstra god karakter. 

Du kan se anmeldelsen her

Amazon.de 🇩🇪

På den tyske side Amazon.de er det brugerne, der anmelder produkter. Det betyder, at de vurderinger, der bliver givet, kommer direkte fra de kunder, der selv har købt og afprøvet produktet. Du får ærlige meninger fra hverdagen, som hjælper og guider dig, om et produkt matcher netop dine behov.

Amazons brugere har anmeldt køleskabet KIR51AFF0 fra Bosch. De roser køleskabet for dets gode ydeevne og den forlængede holdbarhed af de varer, der opbevares i det. Det er et godt køb til den lave pris, og man får meget for pengene. Samlet får køleskabet en bedømmelse på 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

Anmeldelserne er opdateret den: 6. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at et integreret køleskab er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der kunne være relevante for dig.

Skab dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller, med vores generelle køleskab test. Her finder du også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Du kan også læse vores producent-specifikke artikler. Læs blandt andet vores Siemens køleskab artikel, vores Electrolux køleskab artikel, vores Bosch køleskab artikel, vores GRAM køleskabe eller vores Liebherr køleskab artikel. Her finder du en gennemgang af producenternes bedste modeller.

Modsat køleskabene i denne artikel, der er lavet til at blive en integreret del af dit køkken, findes der også kølskabe, der er lavet til at stå for sig selv. I vores Fritstående køleskab artikel kan du læse om eksperternes favoritter inden for denne kategori.

Har du meget plads eller bor der mange mennesker i din husstand, kunne det være værd at overveje et Amerikanerkøleskab. Med disse modeller får du meget opbevaringsrum og smarte features.

Har du derimod begrænset med plads, kunne det være en idé at vælge et køleskab med indbygget fryser. I vores Køleskab med fryser artikel og i vores Køle-fryseskab artikel kan du læse om eksperternes favoritter inde for denne kategori.

Har du brug for en ny fryser, kan vi også være behjælpelige med det. Der findes som udgangspunkt 2 former for frysere.

I vores Kummefryser artikel kan du læse om markedets bedste modeller inde for denne kategori. Kummefryseren vil være at betegne som den klassiske fryser, og en af de store fordele ved disse modeller er, at du får meget anvendeligt fryserum.

Den anden form for frysere er de mere pladsbesparende skabsfrysere. I vores Fryseskab og i vores Skabsfryser artikler, får du et overblik over markedets bedst anmeldte modeller. Som tidligere nævnt, er én af fordelene ved disse modeller, at de er pladsbesparende. Ydermere er det nemmere at skabe sig et overblik over, hvad man har i fryseren, end med den klassiske kummefryser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme