Integreret køleskab test-guide: De bedste integrerede køleskabe ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: marts 7, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Integreret køleskab test-guide: De bedste integrerede køleskabe ifølge forbrugerne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne integreret køleskabstest kigger vi nærmere på nogle af de mest populære integrerede køleskabe på markedet.

Vi tager udgangspunkt i ekspertkilder, samt forbrugernes anmeldelser og egne oplevelser med produkterne. Da der ikke findes mange officielle tests af integreret køleskabe, har vi måtte lægge hovedvægt på brugernes anmeldelser, for at give det bedste overblik over hvilken integreret køleskabe, som klarer sig bedst i folks hjem.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne integreret køleskab test-guide indeholder:

 • Gennemgang af de bedste integrerede køleskabe
 • Guide til køb af køleskabe
 • Gode råd om køleskabe
 • Information om energimærket
 • Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste integrerede køleskabe i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch KIR51AFF0 - køleskab til indbygning

Forbrugsguiden's anbefaling

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch KIR51AFF0:

Fordele

 • Prisvenlig
 • Frugt og grønsager holder længere
 • Velorganiseret opbevaring
 • God køleevne

Ulemper

 • Relativt højt lydniveau
 • Brugsanvisning kunne være bedre

Køleskabet fra Bosch er anmeldt af Amazons kunder med en score på 4.3 stjerner. Anmeldelserne roser køleskabet for at have stor kapacitet, og grønsagsskuffen holder varerne friske i længere tid end andre. Brugerne fremhæver en mærkbar forskel i energibesparelse, og at køleskabet er af rigtig god kvalitet til prisen. Forbrugerne er derfor ikke i tvivl om, at det er et godt valg, og derfor anbefaler vi den også fra redaktionens side.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch KIR51AFF0

Forlænger holdbarhedsdatoen

Køleskabet er udstyret med to smarte funktioner, som sikrer den bedste opbevaring af dine madvarer. SuperCooling-funktionen regulerer temperaturen ud fra, hvad der er mest optimalt, så holdbarheden af dine madvarer forlænges.

VitaFresh plus sørger for en optimal temperatur i både grønsagsskuffen og til opbevaring af kød og fisk. Funktionen forlænger holdbarheden på fødevarer i op til tre gange så lang tid, og reducerer at bakterier og lugt spreder sig til resten af dine madvarer. Det giver både mindre madspild og sparer dig for ekstra udgifter til nye ingredienser til madlavningen.

Hvis døren står åben for længe, giver køleskabet en alarmlyd. Det sparer både energi og giver friskere varer, da der ikke kommer for store temperatursvingninger i køleskabet.

Tilpasset dit køkken

Bosch KIR51AFF0 leveres uden front, så den nemt kan integreres i dit køkken med din personlige stil. Du slipper for de klassiske hvide eller kølige stålfronter ved at montere en front på køleskabet, som passer til resten af dine køkkenlåger.

Hængslet er som udgangspunkt monteret i højre side, men er vendbart. Det vil derfor passe ind i dit køkken, uanset hvor køleskabet er placeret. Du kan få døren til at åbne til den side, der er mest praktisk, hvor køleskabet skal stå.

Mere om Bosch KIR51AFF0

Bosch KIR51AFF0 vs. markedet

Køleskabet fra Bosch er sammenlignet med andre køleskabe på markedet rigtig godt til prisen. Det er ideelt, hvis du ikke ønsker at investere meget i et nyt køleskab, men ønsker at dine madvarer skal holdes friske i lang tid.

Køleskabet er enkelt indrettet, og den indvendige opbevaringsplads er fornuftigt udnyttet. Med en volumen på 247 liter og en optimal udnyttelse, kan du få plads til alle dine indkøb – både hvis I er en lille eller en stor husstand.

Sammenlignet med andre køleskabe har det et relativt højt lydniveau, hvilket kan være generende hvis du opholder dig meget i køkkenet.

AEG køleskab SKB618F1DS - integreret køleskab med vendbar dør

Dagens bedste priser og tilbud på AEG køleskab SKB618F1DS:

Fordele

 • Døren kan vendes
 • LED belysning
 • Passer til Ikea Metod højskab til indbygning af hårde hvidevarer
 • Elektronisk temperaturstyring

Ulemper

 • Højt energiforbrug

Dette køleskab er et stort og rummeligt et, hvilket netop også er det, forbrugerne nævner som en fordel. En forbruger skriver, at de var betænkelige ved så stort et køleskab, men at de har vænnet sig til det. En anden finder det rummeligt, praktisk og flot.

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af AEG SKB618F1DS

Rummeligt køleskab

Køleskabet er netop stort og rummeligt, og det har da også 311 liters kapacitet. Dette kan klare en husholdning på 5-6 personer, særligt også hvis der er personer i husholdningen med forskellige behov. Der kan være plads til alle madvarerne her, og du kan endda handle ind på forhånd, da der er plads til det hele. Den ventilerede køling sikrer, at køleskabet har samme temperatur i hele køleskabet. Dette er praktisk og gør, at du ikke skal tænke over, hvor du sætter hvilke madvarer. Tilmed gør det også, at dine madvarer holder sig friske i længere tid. Du indstiller temperaturen ved hjælp af en elektronisk temperaturstyring.

Med sine 311 liters kapacitet er AEG SKB618F1DS ét af de større køleskabe, som vi anbefaler her. Energiforbruget er dermed også højere om året, men stadig ikke blandt de højeste af de køleskabe, vi kommer ind på her.

LED lys

Med en LED belysning giver dette dig et godt overblik over dine madvarer. LED-teknologien er energibesparende.

Derfor bør du købe AEG SKB618F1DS

AEG køleskabet skal du købe, hvis du har en stor familie eller har mange i familien, der har hver deres madvarer, og som måske har allergener eller andre behov. Køleskabet er rummeligt, og du kan handle stort ind og spare penge på den måde.

Mere om AEG køleskab SKB618F1DS

AEG SKB618F1DS vs. markedet

Det har ikke fået lige så mange anmeldelser, som nogle af de andre køleskabe, men køleskabet er et rigtig fint et, der klarer sig godt på de fleste parametre. Du kan vende døren, hvilket er praktisk.

Miele kølefryseskab KFN37132ID - bedste integrerede køle-fryseskab ifølge which.co.uk

Miele kølefryseskab KFN37132ID

Fordele

 • Fryser hurtigt og effektivt
 • Nemt at rengøre og bruge
 • Støjsvagt
 • Køleskab med frostboks
 • NoFrost funktion

Ulemper

 • Energiklasse F
 • Højt årligt energiforbrug

Miele har scoret sig en rigtig flot placering i Which.co.uk’s test over ”Best buys” for køleskabe. De skriver også meget rosende ord om køleskabet med frostboks: “This outstanding fridge freezer flew through all our tough tests without revealing any major flaws. It fully deserves our Best Buy recommendation and is one of the best built-in fridge freezers we’ve tested”.

Køleskabet er ét af de allerbedste, der overhovedet er blevet testet hos Which.co.uk. Det er blandt andet på grund af dets køleevner, den pålidelige termostat, rumtemperaturer ikke påvirker det, og at det er støjsvagt og nemt at rengøre.

Hos Kagoo.co.uk bliver der især pointeret, at køleskabet er stille, og at det har en stor kapacitet.

Mere om Miele kølefryseskab KFN37132ID

Ikke mere afrimning

Nogle af køleskabet med frostboksens smarte indbyggede funktioner er NoFrost. Det betyder, at du aldrig mere behøver at afrime din fryser. Luften fordeles rundt, så der ikke dannes is indvendigt eller på frysevarerne.

Det betyder desuden, at skufferne nemt kan åbnes og lukkes. Det er nok ethvert menneskes drøm aldrig at skulle bøvle med en fryser fyldt med rim.

DynaCool er en funktion, der sørger for ensartet temperatur i kølerummet. Det er derfor ligegyldigt, hvor du lægger madvarerne, for køleskabet har en jævn temperaturoveralt.

Miele kølefryseskab vs. markedet

Miele har fået rigtig flotte anmeldelser af professionelle testere. Du kan dermed roligt anskaffe dig køleskabet. Det er et kvalitetskøleskab, som også har fryser.

Det er et godt valg at gå med køleskabet, hvis du har en større familie og gerne vil sikre dig, at madvarer holdes friske, selvom køleskabet er fyldt til randen.

Test og anmeldelser af integrerede køleskabe anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Kagoo.co.uk 

Den britiske side Kagoo.co.uk sammenligner massevis af elektroniske produkter. Dette gør de som en hjælp til forbrugere, der herved får nemmere ved at finde de bedste produkter på markedet.

Du kan derfor selv sammenligne produkter i forhold til deres funktioner, ydeevne m.m. I denne omgang har Kagoo.co.uk testet og anmeldt køleskabet AEG SFB61221AF, som de har givet en god score. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kagoo.co.uk har anmeldt Miele KFN37132ID. I denne anmeldelse scorer Miele køle- og fryserskabet en pæn anmeldelse, hvor det særligt roses for at være billigt i drift. Den samlede score hos Kagoo.co.uk er 73% ud af 100 mulige. Du kan både se, hvad brugerne mener om det, og hvad anmelderne giver det af point under anmeldelsen.

Du kan se anmeldelsen her

Testberichte

Testberichte er den tyske pendant til PriceRunner. Her testes og sammenlignes mange forskellige produkter, hvilket giver brugeren et godt overblik, når der skal købes nye produkter.

I denne anmeldelse er det Miele K 37222 iD, der ses på. Redaktionen tager særligt udgangspunkt i forskellige brugeranmeldelser, men ser også samtidig på forskellige parametre, og hvordan

produktet scorer her. Det er for eksempel køleevne, hvor køleskabet scorer en ekstra god karakter.

Du kan se anmeldelsen her

Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at et integreret køleskab er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der kunne være relevante for dig.

Du kan også læse vores producent-specifikke artikler. Læs blandt andet vores Bosch køleskab artikel, vores GRAM køleskabe eller vores Liebherr køleskab artikel. Her finder du en gennemgang af producenternes bedste modeller.

Modsat køleskabene i denne artikel, der er lavet til at blive en integreret del af dit køkken, findes der også kølskabe, der er lavet til at stå for sig selv. I vores Fritstående køleskab artikel kan du læse om eksperternes favoritter inden for denne kategori.

Har du meget plads eller bor der mange mennesker i din husstand, kunne det være værd at overveje et Amerikanerkøleskab. Med disse modeller får du meget opbevaringsrum og smarte features.

Har du derimod begrænset med plads, kunne det være en idé at vælge et køleskab med indbygget fryser. I vores Køleskab med fryser artikel og i vores Køle-fryseskab artikel kan du læse om eksperternes favoritter inde for denne kategori.

Har du brug for en ny fryser, kan vi også være behjælpelige med det. Der findes som udgangspunkt 2 former for frysere.

I vores Kummefryser artikel kan du læse om markedets bedste modeller inde for denne kategori. Kummefryseren vil være at betegne som den klassiske fryser, og en af de store fordele ved disse modeller er, at du får meget anvendeligt fryserum.

Den anden form for frysere er de mere pladsbesparende skabsfrysere. I vores Fryseskab artikler, får du et overblik over markedets bedst anmeldte modeller. Som tidligere nævnt, er én af fordelene ved disse modeller, at de er pladsbesparende. Ydermere er det nemmere at skabe sig et overblik over, hvad man har i fryseren, end med den klassiske kummefryser.

Kundeanmeldelser

Amazon.de

På den tyske side Amazon.de er det brugerne, der anmelder produkter. Det betyder, at de vurderinger, der bliver givet, kommer direkte fra de kunder, der selv har købt og afprøvet produktet. Du får ærlige meninger fra hverdagen, som hjælper og guider dig, om et produkt matcher netop dine behov.

Amazons brugere har anmeldt køleskabet KIR51AFF0 fra Bosch. De roser køleskabet for dets gode ydeevne og den forlængede holdbarhed af de varer, der opbevares i det. Det er et godt køb til den lave pris, og man får meget for pengene. Samlet får køleskabet en bedømmelse på 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

Anmeldelserne er opdateret den: 6. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvad er det bedste integrerede køleskabsmærke?
Det mest integrerede køleskabsmærke på markedet er det populære mærke Bosch. Mærket er kendt for at lave robuste og funktionsdygtige hårde hvidevare, der er med til at gøre din hverdag meget lettere. Bosch køleskabe kommer i mange forskellige former og farver, der passer til enhver smag.
Hvordan vælger jeg et integreret køleskab?
Når du skal vælge det helt rigtige integrerede køleskab til dit køkken, bær du overveje, hvordan dit integrerede køleskab skal være indrettet. Grunden til det er, at det kan være med til at sikre, at du får opfyldt alle dine behov i forhold til plads og opbevaring.
Hvor længe holder integrerede køleskabe?
Noget af det smarte ved integrerede køleskabe er, at de har en ekstra lang holdbarhed, og du kan derfor sagtens beholde dit fine, integrerede køleskab i mere end 10 år, uden at det nødvendigvis bliver beskadiget eller stopper med at virke grundet gammel mekanik.
Er et integreret køleskab det værd?
Det er helt op dig selv at bestemme og vurdere, hvorvidt om det er det værd for dig, og om det i første omgang er en mulighed for dig. Nogle ønsker at installere integrerede køleskabe, da de muligvis holder længere, mens andre er til det mere traditionelle køleskab.

Købsguide til integreret køleskab: Dette skal du være opmærksom på

I dag har de fleste brugere et køleskab i køkkenet. Et køleskab er nemlig et vigtigt apparat, da det ikke mindst er med til at holde madvarer kølige, men også hjælper dem med at holde sig friske i længere tid.

Der er mulighed for at finde et hav af køleskabe på markedet i dag fra et væld af producenter.

Derfor er der stor sandsynlighed for, at du kan finde et køleskab, der passer optimalt til dine præferencer og behov. Køleskabe kan findes i forskellige prisklasser, størrelser, design samt med diverse funktioner.

Dette er en fordel i forhold til at finde det rette køleskab til dine behov, men det kan også give udfordringer, da det kan være svært at overskue, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter et nyt køleskab.

Der findes hjælp til dette, da der er flere vigtige faktorer, som du skal være opmærksom på samt overveje, inden du vælger en model. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal holde øje med, når du kigger efter et nyt køleskab.

Hvad for et køleskab har du brug for?

Til at starte med skal du overveje, hvilken type køleskab du ønsker. Der findes nemlig forskellige typer på markedet såsom et integrerbart køleskab eller et fritstående køleskab.

Begge modeller kommer med hver sine fordele og ulemper, men det er vigtigt, at du finder den type, der passer optimalt til indretningen i dit køkken.

Et integrerbart køleskab er som regel en fordel, hvis du ikke har meget plads i køkkenet, hvorimod et fritstående køleskab giver den fordel, at du har mulighed for at placere det lige der, hvor du ønsker.

Har du brug for et køleskab med en indbygget fryser?

Der kan også findes køleskabe med en indbygget fryser, hvor du har mulighed for at have både køleskab og fryser samlet i et enkelt apparat.

Fryseren er nemlig integreret i køleskabet. Men skal dog være opmærksom på, at fryseren som regel ikke er særlig stor, hvorfor de fleste har brug for en ekstra fryser, de kan placere et andet sted i hjemmet.

Hvis du har plads til en separat fryser, er det ikke sikkert, at du har brug for sådan en model. Det kommer nemlig an på dine ønsker, samt hvad der er nemmest for dig.

Nogle forbrugere er dog vilde med, at de kan have det mest nødvendige i den lille fryser, mens andre ønsker en opdeling af køleskab og fryser.

Energimærkningen er vigtig

En af de faktorer, som du især skal være opmærksom på ved køb af et nyt køleskab, er energimærkningen.

Her skriver Elforbundet.dk eksempelvis, at ”vigtigheden ved et energirigtigt køleskab ikke kan understreges nok”.

De forklarer, at du udelukkende bør gå efter modeller, der minimum er placeret i energiklasse C og meget gerne højere. Dette er nemlig ikke mindst en fordel for din pengepung, men også for miljøet.

Jo højere energimærke køleskabet har, jo bedre er det for dig, da det betyder, at køleskabet er mere energivenligt.

Hvor stor en kapacitet skal køleskabet have?

Ligeså vel som køleskabe kommer i forskellige energiklasser, kommer de også i forskellige størrelser. Med det menes der, at du skal være opmærksom på køleskabets kapacitet, da det er kapaciteten, der fortæller, hvor meget plads du har til madvarer og drikkevarer.

Hvor stort et køleskab, du har brug for, kommer blandt andet an på, hvor mange personer, der bor i husstanden.

Jo flere personer, jo større skal køleskabet være. Det er derfor en fordel at være opmærksom på kapaciteten, da den skal passe til lige præcis din husstand.

Ønsker du et køleskab med specifikke funktioner?

Hvis du er på udkig efter et køleskab med specifikke funktioner, skal du naturligvis tage et kig på de funktioner, som køleskabet er forsynet med.

Det kan være alt lige fra en elektronisk temperaturstyring til et MultiAlarm-system eller en bestemt form for indretning.

Det vil være en fordel for dig at finde ud af, om du ønsker specifikke egenskaber og funktioner, inden du går i gang med at kigge.

På den måde kan du nemlig nemmere indskrænke din søgning og kun kigge på de modeller, der opfylder dine ønsker og behov.

Hvilken prisklasse skal køleskabet ligge i?

Sidst men ikke mindst skal du også overveje, hvad dit budget er, når det kommer til køleskabe.

et kan være, at du har et beløb, du maksimum må bruge på køleskabet, hvilket kan være en stor hjælp. På den måde kigger du nemlig ikke på modeller, der koster mere end det, du ønsker at betale.

I dag kan du både finde dyre og billige køleskabe, så der er noget til ethvert budget. Det er en fordel, hvis du lavet et budget inden søgningen starter, da du herefter hurtigt kan indskrænke søgningen til de modeller, der har en pris indenfor dit budget.

8 gode råd om køleskabe

De fleste af os tænker ikke over, hvor vigtigt køleskabet er, når det kommer til at holde fødevarer friske og vores kroppe sunde.

Men køler du din mad på den helt rigtige måde, og bruger du dit køleskab korrekt? Her kan du finde 8 gode råd om køleskabe baseret på en artikel fra Goodhousekeeping.com.

1. Få det optimale ud af pladsen i dit køleskab
Det kan være et mareridt, når du ikke kan putte alt det ind i køleskabet, som du lige har købt.

Men i stedet for at beslutte, at du nu har brug for et større køleskab, kan det i stedet være en fordel at tage alle madvarer ud af køleskabet, inden du propper nye ind.

Før du tager ud og handler, skal du derfor starte med at tømme dit køleskab og smide alle de madvarer ud, der ikke længere er friske, eller som du ikke har brugt i en lang periode – og nok aldrig får brugt, selvom dine intentioner er gode.

Det anbefales også, at du sørger for at tjekke, hvad du allerede har i dit køleskab eller fryser, inden du tager ud og handler for at undgå madspild.

Rigtig ofte vil du nemlig opleve, at du allerede har flere af de madvarer, der står skrevet på din indkøbsliste.

2. Placer fødevarerne de rigtige steder
At kende de rigtige og mest optimale steder i køleskabet til opbevaring af mad betyder, at det kan holde sig i op til tre gange længere tid, end hvis du placerer dine madvarer de forkerte steder.

Problemet er, at de fleste af os ikke ved, hvor vi skal placere hvad henne, hvorfor vi blot åbner køleskabet og kaster de forskellige madvarer ind, hvor der nu lige er plads.

I stedet for at putte madvarerne, der hvor der lige er plads, er det vigtigt at fylde dit køleskab på en måde, der er med til at hjælpe produktets holdbarhed.

For eksempel har æg det bedst på den midterste hylde (da det har en mere ensartet temperatur), mens smør og bløde oste kan placeres i køleskabslågen, da disse madvarer ikke behøver at være i den koldeste del.

Fisk, kød og bladgrøntsager skal placeres i bunden, mens moden frugt og andre grøntsager skal opbevares øverst.

3. Rens og rengør køleskabet så tit, som det behøver

Det er meget vigtigt at give hylderne, skufferne og væggene i dit køleskab en god rengøring regelmæssigt. Ideelt set skal du rense dit køleskab hver uge, mens du skal rengøre det grundigt minimum en gang om måneden.

Dette vil ikke kun holde dit køleskab fri for ubehagelige bakterier, men det eliminerer også chancerne for, at der opstår en ildelugtende lugt i dit køleskab.

4. Forsegl og opbevar din mad korrekt
Både rester og åbne pakker med mad skal opbevares på en måde, der potentielt sørger for, at der ikke opstår en kontaminering af bakterier og lugt. Det anbefales, at maden opbevares i lufttætte bokse eller indpakket i husholdningsfilm.

Tip: Glasopbevaringsbeholdere er et fantastisk miljøvenligt alternativ til plastikbeholdere.

5. Indstil dit køleskab til den rigtige temperatur
Ofte er dit køleskab måske ikke indstillet til den rigtige temperatur. Derfor er det altid vigtigt, at skærmen eller skiven viser den optimale temperatur for madens friskhed. For køleskabe er dette 3-5 °C, mens frysere skal have en temperatur på mellem -18 og -20 °C.

6. Sørg for at placere råt kød, fjerkræ og frisk på den optimale måde
Det er især vigtigt at holde råt kød, fjerkræ og fisk væk fra andre fødevarer for at undgå kontaminering.

Sørg for, at emballagen altid er tæt forseglet, og at du opbevarer ikke-tilberedt kød/skaldyr på den nederste hylde i dit køleskab for at forhindre, at safterne lækker og drypper hen på andre fødevarer.

7. Vask hænder før og efter brug af dit køleskab
Dette kan virke som sund fornuft, men det er rent faktisk ikke noget, som du muligvis tænker over, at du gør.

Hvis du har rørt ved fødevarer som for eksempel råt kød eller rå fisk, er det utroligt vigtigt at vaske hænderne, før du rører ved din køleskabslåge eller andet indhold for at undgå kontaminering.

Hvis du ikke gør dette, kan der ende med at sidde et hav af bakterier på håndtaget på dit køleskab.

8. Opbevar frugt og grønt korrekt
Det kan være vanskeligt at opbevare frugt og grønt. Ifølge flere eksperter kan det være en fordel at holde madvarer såsom avocado, bananer, nektariner, ferskner, pærer, blommer og tomater ude af køleskabet. Dette kan nemlig hjælpe med at forhindre andre grøntsager i hurtigt at blive dårlige.

Forstå dit køleskabs energimærkning

Hvad er et energimærke?

Energimærket er EU’s obligatoriske ordning for hvidevarer og elektriske apparater. Det viser dig, hvor energieffektivt et produkt i virkeligheden er. Det er godt at have med i overvejelserne, hvis du fx skal ud og kigge på nyt køleskab.

Hvis du kender dine energimærker, når du skal ud og investere i hårde hvidevarer eller elektriske produkter, kan du spare penge og samtidig gøre miljøet en tjeneste.

Mærket har for nyligt fået en opdatering. Det nye mærke ligner det gamle, men er blevet opdateret, så det er nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi sætter dig ind i det nye format herunder, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter nye produkter.

Den nye energimærkelov

Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Produkterne vurderes på en skala fra A til G uanset hvilket produkt, der er tale om. Tidligere var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilket kunne være forvirrende at finde rundt i.

Den nye energimærkning indebærer, at produkter med mærket A med ét eller flere plusser, nu bliver til mærke B, C eller D. Ændringen sker, for at du som forbruger skal have nemmere ved at vurdere det egentlige energiforbruget, når du skal købe nye produkter med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vaske- og tørremaskiner, køle- og fryseskabe samt TV og computere. Senere vil andre produkter følge efter og på sigt vil alle hvidevarer og elektroniske apparater have det lille, informerende mærke.

I en periode vil du derfor opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet uanset hvilket bogstav, der står bag.

Hvad betyder den nye energimærkning?

Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har mærket A og de mindst energivenlige er G-mærket.
Skalaen er ens for alle produkter.
Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, du kan scanne, for at få ekstra information om produktet.

Hvad med den gamle energimærkning?

Den gamle skala afhænger af, hvilket produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter for at gøre det nemmere at handle miljøvenligt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige fra produkt til produkt.

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?

Hvis du i forvejen er miljøbevidst eller ønsker at spare lidt på elforbruget i hjemmet, er det en god idé at kigge efter et energimærke, som ligger højt på skalaen.

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, viser undersøgelser, at køkkenet er én af de helt store energislugere. Det gælder blandt andet maskiner som elkedel, køleskab og ovn. Så hvis du overvejer nye maskiner til hjemmet, der er mere klimavenlige, er det et godt sted at starte.

Husk dog, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de går i stykker. Det kan føles smart at skifte produkterne ud med en mere energibesparende udgave med det samme, men det er hårdt for miljøet at producere dem, så derfor bør du først skifte ud, når de gamle står af eller kan få et nyt hjem.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme