GRAM køleskabe bedst i test-guide: Find det bedste Gram køleskab til dit behov ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Køleskabet er én af de ting i hjemmet, du ikke kan undvære. Det holder maden frisk, så du kan få det meste ud af dine fødevarer.

Der er mange gode mærker på markedet, og Gram er et af dem, der har et godt renomme og et bredt sortiment. Vi har samlet et udvalg af de bedste Gram køleskabe, så du lettere kan finde den variant, der passer til dine behov. 

Vores research-team har været i gang for at finde de mest velfungerende modeller, og i alt bliver du præsenteret for seks. Ved nogle af apparaterne kan du også se, hvad andre købere har erfaret af fordele og ulemper. 

Læg mærke til at nogle af modellerne udelukkende er køleskabe, mens andre er Gram køle-fryseskabe med både køl og frys. Det fremgår af beskrivelsen, så du ikke er i tvivl om, hvad varianten er for en størrelse.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen “test” af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.


Overvejelser inden køb:

🔸 Køl eller køl og frys: Foretrækker du et regulært køleskab eller et Gram køle-fryseskab, hvor der både er plads til køl og frys?
🔸 Fritstående eller integreret: Skal du have et fritstående køleskab eller et, der er integreret i køkkenets design?
🔸
Størrelse: Tjek den fysiske størrelse, så du er sikker på, at målene passer.
🔸 Kapacitet: Hvor mange liters plads har du brug for? Vælg kapacitet i forhold til, hvad du og husstanden har brug for.
🔸 Indretning: Hvordan ser interiøret ud? Er der justerbare hylder og skuffer?
🔸 Energiforbrug: Hvilket energimærke har dit valgte Gram køleskab? Skalaen går fra A til G.
🔸
Funktioner: Hvad har du brug for af moderne funktioner? Digital termostat? Ventileret køl? Hurtig køl? Special-skuffer? Alarmer?
🔸
Rengøring: Er det let at rengøre?
🔸
Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, kapacitet og funktioner, så du får ofte, hvad du betaler for. Du kan dog sagtens få billige køleskabe, der også er velfungerende. 

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad brugerne har skrevet. Du kan finde links til anmeldelserne nederst i artiklen.

Bedste GRAM køleskabe i Test-Guiden 2023:

 • Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1 – køleskab med høj kapacitet
 • Gram KS 3286-901 – Smart gram køleskab
 • Gram KF 481864 FN – klassisk Gram køle-fryseskab med mange funktioner
 • Gram KS 313590 – perfekt til det lille køkken
 • Gram KS 3286-901 – godt gram køleskab til den prisbevidste

Vores test-artikel indeholder

🔸 Overblik over seks af de bedste Gram køleskab på markedet
🔸 Inddragelse af andre brugeres erfaringer
🔸
Information om hvad produkterne kan
🔸
Købsguide om hvad du skal være opmærksom på, før du køber
🔸
Råd til rengøring af køleskabet
🔸
Historien om Gram
🔸
Information om brugernes anmeldelser
🔸
En guide til øvrige relevante tests og artikler

 Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne.


Gram KS 3286-901 – Smart gram køleskab

Gram KS 3286-901

i samarbejde med PriceRunner

 

Gram KS 3286-901 er det bedste Gram køleskab til den forbruger, der går mest op i prisen. Modellen er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Produktet har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men vi har taget det med, da det er et godt valg for den prisbevidste forbruger, som ønsker en simpel variant, der hører til blandt de billige køleskabe.

Gram køleskab med god rummelighed og pris

Gram KS 3286-901 passer fint til dig, der ønsker et fritstående køleskab, der ikke kommer med en fryser også. Rummeligheden er i højsædet, for kapaciteten ligger på 286 liter. Det er rigtig meget og vil passe fint til den større husstand, der har en fryser eller Gram køle-fryseskab andetsteds.

Læg især mærke til målene, for her er tale om en lavere højde end hos konkurrenterne i klassen her. Højden er på 151 centimeter og er op mod en halv meter kortere end de største apparater. Derfor er det endnu mere imponerede, at kapaciteten kan være så stor.

Noget, der ikke er stort, er prisen. Enheden hører til blandt de billige køleskabe, så investeringen er ikke så dyr som konkurrenterne. Supersmart hvis du er på budget eller ikke er så interesseret i, hvad dit Gram køleskab har af moderne kvaliteter.

Dybden er ligeledes kortere end hos de fleste konkurrenter med sine 60 centimeter. Standarden er på 65 centimeter. Det er især en vigtig detalje for dig, der ikke har så meget plads. Til trods for de mange fremhævelser i forhold til konkurrenterne, så er der dog et område, hvor modellen ikke brillerer. Det er angående energiklassen, der hedder F. Skalaen går fra A i toppen til G i bunden, så F er næst-dårligst. 

Simpelt produkt

Gram KS 3286-901 er et enkelt apparat, der kommer uden meget moderne teknologi. Du får dog nogle smarte funktioner og udstyr, som blandt andet tæller hylderne. Der er fire af dem, og de er alle skabt af sikkerhedsglas. Det betyder, at de ikke vil smadre, hvis du taber dem, for de er særdeles robuste.

Ud over de fire hylder får du også en vinhylde, som vil tiltale vindrikkeren, og der er fem hylder i døren. Du kan selv bestemme, hvor i skabet vinhylden skal være, så fleksibiliteten er tillige høj. Nederst er grøntsagsskuffen placeret, hvor luftfugtigheds-forholdene er ideelle for frugt og grønt, så de ikke så let tørrer ud. Der er ikke ventileret køl, så hold gerne øje med temperaturen og placér de mest delikate fødevarer nederst.

Modellen har som en fin detalje en overskueligheds-fremmende LED-belysning, som er energibesparende, og så er stilen ren, enkel og helt i tråd med resten af essensen. Støjniveauet er lavt på kun 38 dB, og det er bedre end hos mange af konkurrenterne. Så betyder det ikke så meget, hvis du placerer det tæt på soveværelset eller i det åbne køkken, der går i ét med stuen.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der foretrækker et af de simplere køleskabe, der ikke tærer for meget på økonomien her og nu.

Fordele

 • Hylder af sikkerhedsglas
 • Vinhylder
 • Lavt støjniveau

Specifikationer ved Gram KS 3286-901 – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående køleskab
Kapacitet: 286 liter
Energiklasse: F
Årligt energiforbrug: 136 kWh
Støjniveau: 38 dB
Højde: 151 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 60 centimeter


Gram KS 313590 – perfekt til det lille køkken

✅ 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Skousen.dk

Gram KS 313590

Gram KS 313590 er det nok bedste Gram køleskab til den forbruger, der ønsker en kompakt model til det lille køkken, hvor det kniber med pladsen.

Produktet har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men til gengæld er den en klar brugerfavorit. Køberne fra forhandleren Skousen.dk tildeler den i gennemsnit 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser.

Brugerne udtrykker sig i meget positive vendinger om varianten, som de mener er både prisvenlig, stillegående og har en perfekt størrelse til den mindre husstand. En bruger forklarer: ”Fint rummeligt køleskab til den lille husholdning, hvor der ikke er så meget plads. Ikke de store problemer med at vende lågen. Meget glad for det”. En anden konkluderer: ”Glæder mig hver gang når døren åbnes. Godt indrettet, masser af plads og pæn frysekapacitet. Det er perfekt egnet til mit lille sommerhus”.

God til den trange plads eller fritidshuset

Gram KS 313590 er et fritstående køleskab, som især udmærker sig ved sin kompakte størrelse. Det gør apparatet særdeles velegnet til dig, der bor alene, eller som ikke har meget plads. På trods af sin lille størrelse, kan modellen stadig rummer 128 liter, hvilket er ganske pænt.

Højden er med sine kun 84 centimeter i centrum. Det er markant lavere end konkurrenterne og giver dig mere luft på kvadratmeterne. Vægten er også forholdsvis lav på 33 kilo, hvilket betyder, at du snildt kan tage det med på ferien, i campingvognen eller i sommerhuset.

Som bonus er døren vendbar, så du kan justere den efter dine behov. Kølerummet er oplyst af et energivenligt LED-lys, og indvendigt finder du fin plads til opbevaring i form af fire glashylder, en grøntsagsskuffe samt tre dørhylder og en flaskeskuffe.

Energiklassen hedder F, så det er langt fra markedets bedste, men den kompakte størrelse gør, at energiforbruget stadig ligger lavt på kun 112 kWh per år. Endnu et plus er lydniveauet, som er på kun 38 dB. Det er meget lavt sammenlignet med andre enheder, og du vil derfor ikke blive generet, selv når den arbejder.

Prisvenlig model med robust design

Gram KS 313590 hører til de mere enkle fritstående køleskabe, som ikke kommer med mange funktioner. Her er ikke tale om et Gram køleskab med frostboks, men det er konstrueret i det såkaldte Design Fresh 3000, som har særligt fokus på at holde dine madvarer friske og saftige i lang tid. Som en bonus drejer det sig om et meget prisvenligt produkt.

Varianten er også udviklet med den smarte Zero Clearance. Det betyder, at dørene er særligt designet til ikke at ramme andre møbler, døre eller låger, når du åbner dem. Det er en fordel, hvis du ikke har meget plads i køkkenet. Zero Clearance gør tillige, at du let kan hive alle skufferne ud, uden at du risikerer at ramme døren.

Du får generelt et meget solidt konstrueret Gram køleskab. Glashylderne er alle skabt i det såkaldte Safety Glass, hvilket gør dem ekstra holdbare, og så er de oven i købet brudsikre. Det betyder, at de sagtens kan holde til at blive tabt på gulvet uden at gå i stykker. Skulle uheldet alligevel være ude, forhindrer Safety Glass, at glasset bliver splintret i tusind skarpe glasskår.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der ønsker en stillegående og pladsbesparende enhed, der ikke vælter budgettet. 

Fordele

 • Prisvenligt
 • Kompakt

Specifikationer ved Gram KS 313590 – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående køleskab
Kapacitet: 128 liter
Energiklasse: F
Årligt energiforbrug: 112 kWh
Støjniveau: 38 dB
Højde: 84 centimeter
Bredde: 54,5 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 33 kilo


Tidligere vurderede produkter som er udgået


Gram KS 3286-901 

Gram KS 3286-901

Gram KS 3286-901 er det bedste Gram køleskab til den forbruger, der går mest op i prisen. Modellen er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Produktet har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men vi har taget det med, da det er et godt valg for den prisbevidste forbruger, som ønsker en simpel variant, der hører til blandt de billige køleskabe.

Gram køleskab med god rummelighed og pris

Gram KS 3286-901 passer fint til dig, der ønsker et fritstående køleskab, der ikke kommer med en fryser også. Rummeligheden er i højsædet, for kapaciteten ligger på 286 liter. Det er rigtig meget og vil passe fint til den større husstand, der har en fryser eller Gram køle-fryseskab andetsteds.

Læg især mærke til målene, for her er tale om en lavere højde end hos konkurrenterne i klassen her. Højden er på 151 centimeter og er op mod en halv meter kortere end de største apparater. Derfor er det endnu mere imponerede, at kapaciteten kan være så stor.

Noget, der ikke er stort, er prisen. Enheden hører til blandt de billige køleskabe, så investeringen er ikke så dyr som konkurrenterne. Supersmart hvis du er på budget eller ikke er så interesseret i, hvad dit Gram køleskab har af moderne kvaliteter.

Dybden er ligeledes kortere end hos de fleste konkurrenter med sine 60 centimeter. Standarden er på 65 centimeter. Det er især en vigtig detalje for dig, der ikke har så meget plads. Til trods for de mange fremhævelser i forhold til konkurrenterne, så er der dog et område, hvor modellen ikke brillerer. Det er angående energiklassen, der hedder F. Skalaen går fra A i toppen til G i bunden, så F er næst-dårligst. 

Simpelt produkt

Gram KS 3286-901 er et enkelt apparat, der kommer uden meget moderne teknologi. Du får dog nogle smarte funktioner og udstyr, som blandt andet tæller hylderne. Der er fire af dem, og de er alle skabt af sikkerhedsglas. Det betyder, at de ikke vil smadre, hvis du taber dem, for de er særdeles robuste.

Ud over de fire hylder får du også en vinhylde, som vil tiltale vindrikkeren, og der er fem hylder i døren. Du kan selv bestemme, hvor i skabet vinhylden skal være, så fleksibiliteten er tillige høj. Nederst er grøntsagsskuffen placeret, hvor luftfugtigheds-forholdene er ideelle for frugt og grønt, så de ikke så let tørrer ud. Der er ikke ventileret køl, så hold gerne øje med temperaturen og placér de mest delikate fødevarer nederst.

Modellen har som en fin detalje en overskueligheds-fremmende LED-belysning, som er energibesparende, og så er stilen ren, enkel og helt i tråd med resten af essensen. Støjniveauet er lavt på kun 38 dB, og det er bedre end hos mange af konkurrenterne. Så betyder det ikke så meget, hvis du placerer det tæt på soveværelset eller i det åbne køkken, der går i ét med stuen.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der foretrækker et af de simplere køleskabe, der ikke tærer for meget på økonomien her og nu.

Fordele

 • Hylder af sikkerhedsglas
 • Vinhylder
 • Lavt støjniveau

Specifikationer ved Gram KS 3286-901 – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående køleskab
Kapacitet: 286 liter
Energiklasse: F
Årligt energiforbrug: 136 kWh
Støjniveau: 38 dB
Højde: 151 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 60 centimeter


Gram KF 481864 FN 

Gram KF 481864 FN

Gram KF 481864 FN er det måske bedste Gram køleskab til den forbruger, som leder efter et klassisk Gram køle-fryseskab med utallige moderne funktioner til en overkommelig pris.

Modellen har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men vi har udvalgt den til dig på grund af den høje alsidighed, den klassiske facon og de brugbare funktioner.

Gram køleskab med frostboks

Gram KF 481864 FN er et klassisk Gram køle-fryseskab, der både kommer med en fryser og et køleskab. Selve køle-delen er den primære anvendelse, og her får du 230 liters plads til opbevaring af ferske fødevarer. Det er en udmærket rummelighed for et kombi-skab. Det er passende til den mellemstore familie.

Fryseren har en kapacitet på 94 liter, og det er pænt uden at være prangende. Her er snildt plads til de største fornødenheder med tre store rummelige skuffer. Skufferne er skabt af gennemsigtig plast, hvilket højner overblikket.

Energiklassen hedder A++, og læg mærke til at det er efter den gamle skala, hvor A+++ er den bedste klasse. Det betyder, at dette Gram køleskab ligger klart i den fornuftige og energibesparende ende. Det vil gavne dig økonomisk på langt sigt. Selve investeringsprisen ligger nogenlunde i midten uden at være hverken blandt de billige køleskabe eller de allerdyreste.

Du får standardmål på 186 x 59,5 x 65 centimeter, så apparatet vil kunne passe ind i langt de fleste køkkener. Selve designer ligger til den klassiske side og læg mærke til, at det er et fritstående køleskab.

Moderne teknologi for alle pengene

Gram KF 481864 FN er skabt efter moderne principper, som tilgodeser funktionaliteten og sundheden. Du vil blandt andet opleve justerbare hylder i sikkerhedsglas, som du ikke så let kan smadre, og du får et flot LED belysningspanel langs siden. Det øger følelsen af eksklusivitet. 

Flere smarte funktioner holder din mad sund, og det inkluderer Dual Cooling, som sikrer en høj luftfugtighed. Det hjælper især frugt og grønt mod at tørre ud, så de vil holde sig friske længere. Full No Frost giver dig ventileret køl, hvor luftgennemstrømmen sikrer ensartede temperaturer overalt, og derfor behøver du ikke bekymre dig om hvor i enheden, du placerer de mest delikate fødevarer. Endelig giver Fresh Zone dig et område, hvor der er ekstra koldt – perfekt til opbevaring af fisk, som er meget sensitiv.

To alarmer øger sikkerheden, og her er tale om en dør-alarm og en temperatur-alarm. Dør-alarmen bipper, hvis du glemmer at lukke døren, mens temperatur-alarmen gør dig opmærksom, hvis temperaturen er blevet for høj. Du får endda endnu flere funktioner, som inkluderer hurtig-kølingsfunktionerne Super Cool og Super Freeze, touch-kontrol, øko-funktion, en hylde til vin samt muligheden for at blive placeret i rum helt ned til minus 15 grader.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der ønsker et utrolig avanceret Gram køleskab med frostboks.

Fordele

 • Med både køl og frys
 • Dual Cooling
 • No Frost

Specifikationer ved Gram KF 481864 FN – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående Gram køle-fryseskab
Kapacitet, køleskab: 230 liter
Kapacitet, fryser: 94 liter
Energiklasse: A++ (OBS – efter den gamle energiskala)
Højde: 186 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vægt: 66 kilo


Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1 

Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1

Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1 vil være det bedste Gram køleskab til dig, der gerne vil have en omfangsrig og funktionsrig model, der udelukkende består af et køleskab.

Produktet har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men eftersom den kommer med gode features som et elegant design, to alarmer, mange funktioner og en høj kapacitet, har vi udvalgt den.

Høj kapacitet

Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1 vil være et fordelagtigt valg, hvis du gerne vil have masser af kølekapacitet. Med sine hele 390 liter er apparatet utrolig rummeligt, og det vil især passe ind i den store husholdning. Her er ikke tale om et af de billige køleskabe, men prisen er klart i den mere overkommelige ende, når vi sammenligner med konkurrenterne.

Du får en flot og enkel variant, der er neutral i designet, og derfor vil den passe fint ind i de fleste køkkener. Det drejer sig om et fritstående køleskab, som du kan placere, hvor du vil, og med dimensionerne 186 x 59,5 x 65 centimeter er målene meget standard. Sikkerhed er et nøgleord, for du får hele to alarmer – en der signalerer, hvis døren er åben, og en der signalerer, hvis temperaturen stiger.

Energiklassen hedder E på skalaen mellem A og G, og det betyder, at den ikke er den højeste. Dog formår enheden at holde det årlige energiforbrug i den pæne ende med 121 kWh. Vil du gerne spare på energiforbruget, så sørg for at udnytte hele kapaciteten, så der ikke er spildplads.

Med et støjniveau på 40 dB kan du praktisk talt placere modellen, hvor du vil, for selv i nærheden af soveværelset larmer den ikke meget. Har du et åbent køkken, vil du heller ikke blive generet af den lave støj, når du befinder dig i stuen eller ved spisebordet.

Gode funktioner

Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1 kommer med en række flere fordele, som især tæller funktionerne. Du vil i dette Gram køleskab opleve et højteknologisk vidunder, som er med på de moderne noder. Derfor får du for eksempel en Fresh Zone, som er et specialområde, hvor der er forbedrede vilkår for især frugt og grønt, som kan holde sig friske længere.

Du får også No Frost, så der aldrig danner sig is på køleelementet, og derfor slipper du for at skulle betale ekstra, for is er lige med øget arbejde for køleskabe. Der er en nyttig Multi Flow luftcirkulation, der forbedrer luftkvaliteten og jævner temperaturforskelle ud, så du slipper for at opleve, at der er frost i bunden og varmt i toppen. 

Endelig er Gram køleskab født med en overskuelig LED-belysning og hele seks hylder. Hylderne er justerbare, så du kan regulere dem efter dine behov, og der er tillige en flaskehylde, en grøntsagsskuffe og Fresh Zone. Der er digital temperaturvisning for en højere præcision samt en elektrisk termostat.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der vil have en høj kapacitet, udelukkende køleplads og mange moderne funktioner.

Fordele

 • Simpelt og elegant design
 • To alarmer
 • Utallige funktioner
 • Høj kapacitet

Specifikationer ved Gram Classic 4000 Køleskab LC494186F1 – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående køleskab
Kapacitet: 390 liter
Energiklasse: E\
Årligt energiforbrug: 121 kWh
Støjniveau: 40 dB
Højde: 186 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vægt: 64 kilo


Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Elgiganten.dk

Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN

Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN vil være det bedste Gram køleskab til dig, der ønsker mange funktioner til en lav pris. Den er vores anbefaling til dig. 

Modellen har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men her er tale om en klar brugerfavorit. Køberne fra forhandleren Elgiganten.dk tildeler den 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser.

Brugerne er meget begejstrede for køle-fryseskabet, som de især roser for de velfungerende funktioner og den høje kvalitet i konstruktionen. En bruger beskriver sin oplevelse med ordene: ”Købte det her Gram køleskab for nogle måneder siden og skal nu købe vaskemaskine. Vælger Gram igen, da det her køleskab simpelthen er fantastisk, hylder i god kvalitet, dejlig Fresh Zone og alt andet bare fungerer”. En anden kommenterer: ”Super køle-fryseskab og billigt. Det passer til mit behov”.

Stor kapacitet

Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN imponerer først og fremmest med sin høje kapacitet. Her er tale om et Gram køle-fryseskab, og du får derfor to funktioner i en. Det har en stor kølekapacitet på hele 230 liter, hvilket vil passe fint til den mediumstore familie. Fryseren kan rumme 101 liter – det er pænt uden at være prangende. Indfrysningskapaciteten ligger på 8,35 kilo per døgn, hvilket er ganske udmærket.

Modellen hører til de fritstående køleskabe, som du kan placere, lige hvor du ønsker. Indeni finder du en smart digital temperaturvisning samt en energi-effektiv LED-belysning, der gør, at du let og hurtigt kan overskue dine madvarer.

Energiklassen hedder E, hvilket godt nok ikke er markedets bedste, men til gengæld får du mange andre fordele i form af et lavt støjniveau og et væld af brugbare funktioner.

Hvis du er på udkig efter billige køleskabe, så har Gram køleskab med frostboks også det plus, at det ligger i den lave ende af prisskalaen. Det vil derfor være et fordelagtigt valg, hvis du er på et stramt budget.

Med No Frost, Multiflow og Fresh Zone

Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN kommer som nævnt med mange funktioner, der hjælper med at holde dine ingredienser friske og velsmagende. Det gælder for eksempel den smarte No Frost-teknologi, som sørger for, at der ikke danner sig frost indvendigt. Køle-fryseskabet afrimer automatisk sig selv, så du ikke behøver at foretage dig noget manuelt arbejde.

Du vil også få glæde af Multiflow-luftcirkulationen, som bidrager til at holde dine grøntsager friske i længere tid. Teknikken går ud på, at den kolde luft bliver cirkuleret rundt i kølerummet. Det har den effekt, at temperaturen forbliver stabil, og det hjælper med at bevare madvarernes saft og kraft.

Endelig kommer produktet med en Fresh Zone-sektion i bunden, hvor du med fordel kan opbevare de madvarer, som har bedst af en lidt køligere temperatur. Det gælder blandt andet fisk, kød, grøntsager og frugt. På den måde sikrer du, at maden beholder sin farve, smag, friskhed og aroma meget længere.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der ønsker en prisvenlig model, som kommer med en høj kapacitet og en række gode funktioner.

Fordele

 • Høj kapacitet
 • Med både køl og frys
 • Mange funktioner

Specifikationer ved Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående Gram køle-fryseskab
Kapacitet, køleskab: 230 liter
Kapacitet, fryser: 101 liter
Energiklasse: E
Årligt energiforbrug: 250 kWh
Støjniveau: 41 dB
Højde: 186 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vægt: 67 kilo


Gram KF 6406-90 FN X

Gram KF 6406-90 FN X

Gram KF 6406-90 FN X kan være det bedste Gram køleskab til dig, som ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet. Det er vores premiumvalg til dig.

Modellen har ikke været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men vores research-team har udvalgt den, da den er luksusvalget med et fantastisk design, både kommer med køl og frys og er udstyret med topmoderne teknologi.

Flot i grå

Gram KF 6406-90 FN X er et utrolig flot Gram køleskab med frostboks, og det emmer af stil og luksus. Designet er stilrent og eksklusivt og er skabt i gråt rustfrit stål. Du får et fritstående køleskab, som du kan placere, hvor du vil.

Læg mærke til målene, for det drejer sig om et af de højere køleskabe – højdemålet ligger på 202 centimeter mod konkurrenternes ofte 186 centimeter. Bredde og dybde er dog standard på 59,5 og 65 centimeter.

Du får både køl og frys i ét produkt, og rummeligheden er slående. Køledelen kan rumme hele 257 liter, og det er langt mere end flere normale køleskabe. Derfor passer varianten til den større husstand, som har mange munde at mætte. Fryseren har en kapacitet på 99 liter, og det er meget for typen her.

Selv om kapaciteten er stor, er energiforbruget holdt mod den modsatte ende. Energiklassen hedder efter den gamle skala A++, og det er i den virkelig skarpe ende. A+++ er den højest mulige klasse, så A++ er meget energi- og økonomibesparende.

Funktioner i massevis

Gram KF 6406-90 FN X er meget moderne, når det kommer til højteknologiske funktioner. For eksempel får du en temperaturalarm, der advarer dig, hvis graderne er blevet for høje. Du vil opleve specialdesignede Fresh Skuffer, hvor der er en lavere temperatur. De er perfekte til opbevaring af letfordærvelige fødevarer som især fisk, kød og mælk, men grøntsagernes liv bliver også forlænget af opbevaring her. 

Dette Gram køleskab er tillige blandt de køleskabe, der er født med ventileret køl, som sikrer ensartede temperaturer på alle hylder, plus der er No Frost, der værner mod dannelse af is. Endnu en alarm finder du med dør-alarmen, som advarer, hvis du har glemt at lukke døren. Alle hylderne er skabt af sikkerhedsglas, så de ikke går i stykker, og der er en vinhylde til opbevaring af vin og betjening via touch. Der er softclose i døren, og LED-belysningen er øko-venlig.

Super Cool og Super Freeze funktionerne er smarte, når du lægger stuevarme fødevarer ind, for de sørger for, at du kan sænke temperaturen for en stund. Når temperaturen bliver sænket, bliver de nye fødevarer hurtigere kølet eller frosset ned, og det hindrer bakterievækst i at fortsætte. Så mindsker du risikoen for at blive syg. Dual Cooling-systemet holder separate nedkølinger af Gram køleskab og fryser, så hver del er sikret den mest optimale behandling.

Alt i alt det bedste Gram køleskab til dig, der går efter luksusvalget med alle tænkelige moderne funktioner og teknologier.

Fordele

 • Præcis temperaturkontrol
 • Øko-venlig LED-belysning
 • Softclose-lukning
 • Med både køl og frys
 • Design i rustfrit stål

Specifikationer ved Gram KF 6406-90 FN X – nøgleoplysninger

Producent: Gram
Type: Fritstående Gram køle-fryseskab
Kapacitet, køleskab: 257 liter
Kapacitet, fryser: 99 liter
Energiklasse: A++ (OBS efter den gamle energiskala)
Årligt energiforbrug: 275 kWh
Støjniveau: 43 dB
Højde: 202 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vægt: 86 kilo


Købsguide: Hvilket Gram køleskab skal jeg vælge?

Der er rigtig mange køleskabe på markedet, og derfor kan det være svært at skelne dem fra hinanden. Vi guider dig her til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger model, så valget bliver lidt mere overskueligt.

Type – fritstående køleskab eller integreret

Du skal først og fremmest tage stilling til hvilken type, du ønsker. Du kan få apparaterne som fritstående køleskab, integreret, regulært eller køle-fryseskab.

Vælger du et fritstående køleskab, kan du placere det, hvor du vil. Det er rigtig smart, men du skal også være opmærksom på, at det kan ”stikke lidt mere ud” i køkkenet. Det har sit eget design, og det er ikke sikkert, at det passer til køkkenets stil. Et integreret køleskab har gerne et traditionelt look på godt og ondt.

Har du et integreret køkken, hvor skabe, skuffer og maskiner går i et? Så vil det være en god ide med et integreret køleskab, hvor du ikke får en front med. I stedet vil fronten være en plade, der passer til designet.

Type – Gram køle-fryseskab eller køleskab

Det næste, du skal tage stilling til i forhold til type, er, om du ønsker en model, der kun har en køleafdeling eller et produkt, der både har køl og frys. Vælger du kun køledelen til, får du meget køleplads, men til gengæld skal du også have en separat fryser et andet sted. Kniber det med pladsen, kan et kombineret Gram køle-fryseskab være en bedre ide.

Den kombinerede køle-fryse enhed giver dig det bedste fra begge verdener, men selvfølgelig vil hverken køle- eller frysepladsen være enorm. Ønsker du mest køleplads, kan du vælge et Gram køleskab med frostboks i stedet, mens et Gram køle-fryseskab vil give en mere lige fordeling. Valget er dit. Den kombinerede mulighed vil passe fint til den mindre husholdning eller i hjem, hvor der ikke er oceaner af plads.

Kapacitet og størrelse

Indvendig kapacitet og fysisk størrelse spiller også ind, når du skal vælge dit bedste Gram køleskab.

Den fysiske størrelse er ofte ikke til at lave om på, for du har kun bestemte mål til rådighed. Mål derfor grundigt efter, så du er sikker på, at modellen kan være der rent fysisk.

Den indvendige kapacitet fortæller dig, hvor mange fødevarer der er plads til. Vælg en kapacitet til dine individuelle behov – en for høj vil betyde, at du betaler for nedkøling, du ikke bruger, mens en for lav vil betyde, at du kun kan købe lidt ind ad gangen.

Kapaciteten afhænger især af, om du vælger et regulært Gram køleskab eller et Gram køle-fryseskab. Køleskabet vil have en noget højere kølekapacitet.

Indretning

Indretning er vigtigt for udnyttelsen af kapaciteten, så se altid efter hvordan produktet er indrettet.

Er der hylder nok? Har du brug for to eller fem? Og hvordan kan du placere dem? Er de justerbare, og hvad er de skabt af? Nogle hylder er ribbede, men de fleste er dog af glas.

Se også efter, om der er en grøntsagsskuffe og måske endda en køleskuffe, hvor der er ekstra koldt.

Hvis der er tale om et Gram køle-fryseskab så tjek, hvordan skufferne er skabt. Er de gennemsigtige, og er de lette at manøvrere med?

Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel konsultere brugernes anmeldelser for at finde brugbar information og svar på dine spørgsmål. Find links til alle anmeldelserne nederst i artiklen.

Energiforbrug

Køleskabe sluger en del strøm, men nogle har et højere forbrug end andre. Den letteste måde at få et fingerpeg om strømforbruget på, er ved at se efter energimærkningen.

Energimærket er obligatorisk, og du kan se det via et bogstav og en farve. Læg mærke til at der både er en ny og gammel skala, hvilket kan forvirre. Den gamle skala går fra A+++ i toppen til G i bunden, mens den nye skala går fra A i toppen til G i bunden. Bogstaverne er ledsaget af en farve, og jo grønnere des bedre.

På energimærket finder du også en oplysning om, hvor højt det årlige energiforbrug er i kWh samt oplysninger om kapacitet og støjniveau.

Du bør gå efter en så høj energiklasse som muligt, hvis du gerne vil have de laveste omkostninger.

Funktioner

Moderne køleskabe kommer med nymodens teknologi, der gør dem bedre i stand til at tage vare på fødevarerne. 

 • Belysning: Du finder belysning i de fleste varianter, som højner overblikket, og lys er uundværligt. 
 • Elektronisk temperaturvisning: En elektronisk temperaturvisning kan tillige højne overblikket.
 • Digital termostat: En digital termostat vil også være en fin funktion, som gør det lettere for dig at få den rigtige temperatur.
 • Ventileret køl: Ovenstående er de mere basale funktioner. Er dit bedste Gram køleskab mere avanceret, kan du opleve en funktion som ventileret køl. Den sikrer en bedre luftfordeling indvendigt, hvilket fremmer en ensartet temperatur i hele skabet. Det er rigtig smart, da du så ikke behøver være beregnende med, hvor du placerer de mere letfordærvelige fødevarer.
 • Hurtig køl: Hurtig nedkøling – eller hurtig frys i et Gram køleskab med frostboks – sikrer, at temperaturen forbliver lav, når du lægger ferske varer ind. Det er særligt smart, hvis du lige er kommet hjem fra indkøb med en masse varer, eller hvis der er store portioner til overs fra aftensmaden.
 • No Frost: No Frost funktion i fryseren betyder, at du ikke behøver at rime af. Det er fordelagtigt, hvis du har en fryser i din model.
 • Alarm: En alarm vil også være en brugbar funktion, som højner sundheden og sikkerheden. Du kan finde både dør-alarmer og temperatur-alarmer. 
 • Særlige skuffer: Enkelte produkter kommer med særlige skuffer eller områder. Det kan være en køligere skuffe til for eksempel fisk, der kun tåler to plusgrader eller en grøntsagsskuffe med fugtighedskontrol. Fugtighedskontrollen justerer fugtigheden, og derfor får frugt og grønt en længere levetid. Så er de friskere, når du skal spise dem.

Rengøring

Rengøringen er vigtigt for hygiejnen, så gå gerne efter en enhed, som ikke har for mange steder, hvor bakterier og lignende kan hobe sig op. Skabet skal være let at gå til, hvilket danner grundlag for den mest effektive rengøring.

Placering

De fleste vil placere deres Gram køleskab i køkkenet, men planlægger du at sætte det i et koldt bryggers eller skur, skal du være ekstra opmærksom. Det er ikke alle modeller, der tåler de kølige forhold så vær sikker på, at klima-klassen passer til dine ønsker.

Du vil som oftest støde på klimaklassen, der hedder 10-32 grader celsius. Det betyder, at skabet er fuldt ud funktionsdygtigt i temperaturer mellem 10 og 32 grader. For nogles vedkommende hedder klassen i stedet 16-32, 16-38 eller 16-43. Det betyder, at de kan holde din mad forsvarligt sund i temperaturer mellem henholdsvis 16 og 32 grader, 16 og 38 grader og 16 og 43 grader.

Pris

Prisen varierer en del fra apparat til apparat, men generelt gør købet af et køleskab ikke et helt lille indhug i økonomien. Du kan dog sagtens få gode billige køleskabe uden at betale en formue, men se købet som en langtidsinvestering. En velskabt enhed kan let holde i ti år eller mere, hvis du passer ordentligt på den.

Prisen afhænger af flere faktorer, og brandet er en af dem. Gram er er velanset mærke, så prisen er ikke helt lav. Dog producerer de overkommelige modeller rent prismæssigt sammenlignet med andre af de velkendte mærker.

En anden faktor, der spiller ind i forhold til prisen, er kapacitet. Som tommelfingerregel så jo større, jo dyrere. Funktioner er særligt toneangivende for prisen, for jo mere moderne et skab er, jo højere er prisen også. De simple er klart billigere end de avancerede, så spørg dig selv hvor meget moderne teknologi, du har brug for.

Du kan læse mere om valg af det bedste Gram køleskab hos Nytimes.com og Cnet.com.


Hvad er et GRAM køleskab?

GRAM køleskabe er yderst kendt blandt danskere, og det er der en god grund til. GRAM har eksisteret siden 1901, og blev grundlagt i Vojens, og man har siden da kunne finde deres køleskabe i danskernes hjem. De er kendt for deres brand, og deres høje kvalitet inden for bl.a. køleskabe og frysere.

Gode råd til rengøring af køleskabet

Det er meningen, at køleskabets lave temperaturer skal forhindre dig i at blive syg af at spise maden – og ikke gøre det modsatte.

Derfor er det vigtigt med en god hygiejne og rengøring i køleskabet. Her får du en guide til, hvordan du bedst gør.

Hvad kan gøre mig syg i køleskabet?

Der er generelt fugtigt i køleskabet, og bakterier og mikroorganismer stortrives i fugtige omgivelser – især hvis temperaturen er over fem grader.

Der er tillige mange kroge, hvor de kan sætte sig og formere sig, men en grundig rengøring får bugt med dem. Nogle af de sygdomsfremkaldende elementer, du kan finde i det kolde apparat, er mug, skimmelsvamp samt bakterier fra gamle madvarer.

Maks fem grader 

Derfor bør du altid holde temperaturen lav – den må maksimalt stå på fem plusgrader. Selv ved lave temperaturer formerer bakterier sig, men ved fem grader eller under sker udviklingen meget langsomt. Vil du helt bremse bakterierne, så skal du i stedet fryse maden ned ved minus 18 grader. Så standser udviklingen helt.

Hav gerne et køleskabstermometer – nogle maskiner har et indbygget – hvor du regelmæssigt kan tjekke graderne. Husk at måle flere steder i skabet – både oppe og nede. Med mindre din model har ventileret køl, så vil temperaturen variere fra sted til sted. Der vil være koldest i bunden, da varmen som alle andre steder har en tendens til at stige op. De letfordærvelige fødevarer som fisk, kød og mælk bør du derfor placere nederst. 

Hyppig rengøring holder bakterier væk

Som hovedregel bør du rengøre køleskabet én gang om måneden for at holde hygiejnen i top. Se nedenfor hvordan du bedst foretager den.

Du bør rengøre selve skabet indvendigt, men glem endelig ikke afløbsrenden og afløbshullet. Du finder dem bagest på produktet, og du vil ofte opleve et fugtigt klima her eventuelt med et strejf af gamle madrester. Det er selvsagt et meget lukrativt yngle-område for mikroorganismerne. Du bør huske området her, da bakterier kan blive overført til de fødevarer, der står bagest placeret og op ad afløbsrenden. 

For at undgå den mere synlige bakterie-overførsel bør du rense grøntsager og frugt for jord, før de kommer indenfor. Jordbakterier kan let blive overført til andre madvarer, og her kan der gemme sig sygdomsfremkaldende organismer. 

Sørg også for at holde råt kød adskilt fra alt andet. Kødsaften indeholder bakterier, som kan gøre dig meget syg, og ligger det rå kød op ad andre madvarer, kan du let blive inficeret. Opbevar gerne det rå kød i en lukket bakke, i en skål eller i en plasticpose. Skal du tø kødet op i køleskabet, så bør du lægge det i en plasticpose i en skål, så det ikke drypper.

Rengøring af Gram køleskab – sådan gør du

Her får du en trinvis guide til, hvordan du lettest holder dit bedste Gram køleskab rent og bakteriefrit.

 1. Start med at slukke for strømmen. Læg fødevarerne ned i køletasker med is-elementer, så de ikke bliver udsat for høje temperaturer. Det gælder især fisk, kød og mælk. Øvrige fødevarer kan godt tåle stuetemperatur et kort stykke tid.
 2. Tag en balje med varmt vand tilsat opvaskemiddel. Fjern hylderne og vask modellen udvendigt og indvendigt. Vask efter med rent koldt vand, og tør til sidst med en klud. 
 3. Bagest i skabet finder du afløbshullet. Rens det med en piberenser eller en vatpind. 
 4. Fjern eventuelle madrester og andet fra afløbsrensen under køleelementet. Så kan vandet igen løbe fra. 
 5. Tjek køleelementet for eventuelle isbelægninger. Hvis der er is her, vil nedkølingsmekanismen kræve mere strøm, og det er lig med en større regning til dig. Lad døren stå åben indtil isen er smeltet. Tør efter. 
 6. Vask hylder med opvaskeblandingen og tør dem grundigt.
 7. Sæt hylderne tilbage og tænd for strømmen. Læg fødevarerne tilbage og luk døren.

Historien om Gram

Gram er en dansk virksomhed med fokus på produktion af hårde hvidevarer.

Virksomheden så dagens lys for første gang i 1901 og har derfor mere end 120 år på bagen. Det var den sønderjyske entreprenør Hans Gram, der stiftede foretagendet, og oprindeligt var det som maskinfabrik.

Her producerede han maskiner, og i 1907 slog han sig sammen med sin bror Aage Gram. De fokuserede sammen på produktion af maskiner til mejerier. Som behovet for nedkøling af mælk steg, skiftede brødrene spor, og de så en forretning i at dække behovet. Derfor fabrikerede de et køleanlæg, som blev en succes, og derefter lå Grams hovedfokus på maskiner til nedkøling.

Som datidens teknologiske udvikling blev mere og mere raffineret, og forbrugernes interesse i praktiske elektriske apparater steg, begyndte brødrene Grams virksomhed at masseproducere både køleskabe og frysere i 1950’erne.

I 1999 blev Grams aktier solgt til VT Holding, og i 2005 blev Gram solgt til det polske firma Amica Wronki. Amica Wronki har bibeholdt navnet Gram og produktlinjen, som de viderefører efter de danske standarder. Det danske hovedsæde ligger i dag i Kolding.

Du kan læse mere om Grams historie hos Gram.dk og Broedrene-gram.dk. Kommer du til det sønderjyske, kan du ligeledes besøge Brødrene Grams Historiske Arkiv og Museum i Vojens.


FAQ

Hvilke Gram køleskabe er bedst?
Der er mange gode varianter på markedet, og i vores Gram køleskab-guide har vi gennemgået seks af de bedste. Ingen har været inkluderet i en Gram køleskab test udført af eksperter, men Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN er vores anbefaling. Gram KF 6406-90 FN X er vores premiumvalg, mens Gram KS 3286-901 er bedst til prisen.
Hvem producerer Gram køleskabe?
Det danske mærke Gram er i dag ejet af det polske Amica Wronki, som primært fabrikerer udstyr til køkkener. Den polske virksomhed viderefører navnet og produkterne, så der bliver stadig produceret både Gram køle-fryseskabe og fritstående køleskabe.
Hvorfor bipper mit Gram køleskab?
Hvis du oplever, at dit Gram køle-fryseskab eller køleskab bipper, er det ofte fordi, at temperaturen er blevet for høj. Hvis temperaturen i mere end to timer har været højere end det indstillede, vil alarmen bippe. Det samme kan være tilfældet, hvis du glemmer at lukke døren.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Elgiganten.dk

Elgiganten.dk er en af de største elektronik-kæder i norden, og her kan du få alt fra computere til fjernsyn, kameraer, film, musikudstyr, vaskemaskiner, komfurer, frysere og køleskabe. Køberne kan efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode. Her gælder det brugeranmeldelser af Gram Fresh 4000 Køle-fryseskab KC494186FN.

Anmeldelserne blev fundet: Juli 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Skousen.dk

Skousen er en stor dansk forhandler af hårde hvidevarer, som både har fysiske butikker og en webshop. Når kunderne køber et produkt, kan de vende tilbage og skrive en anmeldelse af modellen, hvor deres erfaringer kan hjælpe andre mulige kunder med at beslutte sig for et køb. Her gælder det brugeranmeldelser af Gram KS 313590.

Anmeldelserne blev fundet: Juli 2021
Du kan læse anmeldelserne her


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Gram køleskab guide set nærmere på seks af de bedste på markedet.

Er du ikke helt sikker på, om du foretrækker en Gram-model eller en variant fra et andet mærke, kan du med fordel læse vores store køleskab test-artikel. Her får du eksperternes vurderinger af en række forskellige køleskabe fra flere mærker, og du kan se hvilke, der klarer sig bedst i test.

Måske sværger du til et bestemt mærke? Det kan være Gram, som i artiklen her, men det kan også være et andet. Derfor har vi skrevet to øvrige køleskabs-artikler, hvor vi udelukkende fokuserer på henholdsvis Bosch og Electrolux. Her forklarer vi eksperternes fordele og ulemper ved produkterne, så du lettere kan finde den enhed, der passer til dine behov.

Modellerne i artiklen her er alle fritstående køleskabe. Hvis du har et køkken i et allerede eksisterende design, kan det være, at du har behov for en integreret variant, der passer ind i stilen. Her kan du med fordel tage et kig på vores integreret køleskab test-artikel, hvor vi ud fra eksperternes vurderinger præsenterer dig for markedets bedste.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme