Vinkøleskab test – Find de bedste vinkøleskabe

1

Der findes en del forskellige mærker og modeller af vinkøleskabe på det danske marked. I denne vinkøleskab test kigger vi nærmere på nogle af markedets bedste modeller, og undersøger desuden, hvordan forbrugerne oplever køleskabene i drift. Sidst i artiklen kommer vi lidt ind på generelle råd om valg og korrekt anvendelse af vinkøleskabet.

I denne artikel får du:
1) Gennemgang af markedets bedste vinkøleskabe
2) Guide med gode råd til hvad du skal være opmærksom på når du køber et vinkøleskab

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Vestfrost FZ414WVestfrost FZ414W vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.525,00 Kr. 0,00 Kr. 12.525,00 Kr. Læs mere
12.877,00 Kr. 0,00 Kr. 12.877,00 Kr. Læs mere
17.545,00 Kr. 0,00 Kr. 17.545,00 Kr. Læs mere
17.545,00 Kr. 0,00 Kr. 17.545,00 Kr. Læs mere

 

Er du den heldige ejer af en større vinsamling, er FZ414W fra danske Vestfrost et rigtig godt bud på det perfekte vinkøleskab. Det hører ikke til blandt de billigste vinkøleskabe på markedet, men til gengæld får du et vinkøleskab, der opfylder alle eksperternes anbefalinger. Skabet rummer 414 liter, og det giver plads til en stor samling på op til 197 standard vinflasker. Vestfrost FZ414W kan endvidere aflåses, da en vinsamling ofte repræsenterer en betydelig værdi.

Optimale forhold for vinen med Vestfrost FZ414W

Selve inddelingen af skabet er skabt med træhylder, som både er dekorative og ikke mindst vibrationsdæmpende. Det er bedst for vinen, som desuden også er beskyttet mod solens nedbrydende stråler af tonet glasrude med indbygget UV-filter. Også den dekorative og praktiske indbyggede belysning er konstrueret med LED-teknologi, som heller ikke skader vinen. Optimale forhold opnås desuden med både ventileret køl og aktivt kulfilter til rensning af luften i skabet.

Temperaturen kan indstilles trinløst i området 5-22 grader. Til langtidsopbevaring bør du sigte efter 12 grader, som er den optimale temperatur for alle typer af vine. Skabet byder dog på to separate kølezoner med individuel indstilling, så du kan eventuelt afsætte den ene zone til flasker, der skal være serveringsklare – eksempelvis 16-19 grader for rødvine alt efter dine personlige præferencer.

Vestfrost FZ414W får topkarakterer af brugerneVestfrost FZ414W

Hvis man ser nærmere på brugernes anmeldelser af dette vinkøleskab rundt om på nettet, er der næsten udelukkende topkarakterer til Vestfrost FZ414W. Brugerne fremhæver flere forskellige fordele som begrundelse for den gode karaktergivning: Eksempelvis er de udtrækbare hylder et stort plus for mange, men også det lave strømforbrug fra den A+ mærkede model er en populær feature.

Der er lidt delte meninger om designet, som jo altid vil være lidt af en smagssag. De fleste er dog begejstrede for det ret moderne look i sort og aluminium, kombineret med den valgfrie kølige LED-baggrundsbelysning i skabet. Ellers kan Vestfrost FZ414W i øvrigt også indbygges.

Fordele ved Vestfrost FZ414W

🔵 Stort og rummeligt, plads til 197 flasker
🔵 Træhylder, 7 stk. med udtræk
🔵 Tonet glas med UV-filter
🔵 LED-baggrundsbelysning i hele skabets højde
🔵 Lavenergiskab A+ (driftsomkostning kun ca. 250 kr/år)
🔵 To temperaturzoner
🔵 Ventileret køling med aktivt kulfilter


Candy CCV 150 EU

 

Candy CCV 150 EU vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.475,00 Kr. 0,00 Kr. 2.475,00 Kr. Læs mere
2.475,00 Kr. 0,00 Kr. 2.475,00 Kr. Læs mere

 

Italienske Candy er ikke så kendt et mærke herhjemme, men internationalt er det et stort brand med fabrikker over hele verden. Der er fokus på moderne design og attraktiv pris, og det gælder bestemt også for vinkøleskabet CCV 150 EU. Dette vinkøleskab er billigt, men du får med denne model alligevel et middelstort skab med plads til 42 flasker. Temperaturen kan indstilles trinløst i området 7-14 grader, hvilket giver god mulighed for at ramme den optimale vinopbevaringstemperatur på 12 grader.

Kompakt og relativt let i smart design

Med dimensionerne 50 x 56 x 85 cm (D x B x H) er Candy CCV 150 EU ganske kompakt, og nettovægten på blot 31 kg gør det let at transportere, installere og flytte rundt på. Det italienske design er holdt helt i sort. Vinsamlingen kan betragtes gennem glasruden i fronten, som er forsynet med indbygget UV-filter. Det sikrer, at skadelige stråler fra solen ikke kan påvirke og nedbryde vinen.

Skabet er indrettet med 7 hylder i krom, og der er indbygget belysning. Candy CCV 150 EU er i energiklasse B, hvilket ikke er decideret lavenergi. Skabets begrænsede størrelse gør dog, at strømforbruget i praksis ikke er meget højere end det er tilfældet for at stort lavenergiskab. Det begrænsede merforbrug af el opvejes dog af den meget attraktive prissætning på modellen.

Kundernes vurdering af Candy CCV 150 EU: Meget vinkøleskab for pengene

Til trods for, at Candy CCV 150 EU kun koster en brøkdel af, hvad de fleste vinkøleskabe ellers koster, er der meget flotte bedømmelser fra brugerne, når man kigger rundt på nettet. Det hænger naturligvis sammen med, at man til prisen ikke stiller helt de samme krav. Der er blandt andet rosende ord til temperaturstabiliteten og det relativt lave støjniveau, som fra Candy er oplyst til 45 dB(A).

Et enkelt kritikpunkt, er den lidt optimistiske angivelse af rummeligheden, som forudsætter relativt slanke flasker. Ved en lidt blandet vinsamling må man med andre ord forvente, at der måske kun knapt er plads til de anførte 42 flasker.

Fordele ved Candy CCV 150 EU

🔵 Meget attraktiv prissætning
🔵 Kompakt og let at flytte rundt med
🔵 Italiensk design i sort og krom
🔵 Glasrude med indbygget UV-filter
🔵 Plads til op til 42 flasker
🔵 God temperaturstabilitet
🔵 Relativt lavt støjniveau, 45 dB(A)


Scandomestic VK 902

Scandomestic VK 902

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
10.489,00 Kr. 0,00 Kr. 10.489,00 Kr. Læs mere
10.489,00 Kr. 0,00 Kr. 10.489,00 Kr. Læs mere

Aktuelle Rabatkoder

Disse forhandlere tilbyder rabatkoder netop nu

Forhandler Kode
SK1

 

Scandomestic er et forholdsvis nyt dansk selskab med speciale i hvidevarer, og med VK 902 skinner Scandomestics målsætning tydeligt igennem; nemlig at kunne levere kvalitetsprodukter til attraktive priser. Med Scandomestic VK 902 får du et aflåsbart skab med plads til 110 flasker i standard Bordeaux-størrelse – og til en pris, som ikke er højere end et almindeligt køleskab.

God vinopbevaring med de små detaljer på plads

Eksperter anbefaler lagring af vin på træhylder, fordi træet er et relativt blødt materiale, som bedre optager eventuelle rystelser, der ellers er skadelige for lagringen. Scandomestic VK 902 er forsynet med hele 9 træhylder, som kan trækkes ud individuelt for nem adgang til vinflaskerne. Indretningen er dog kompakt og effektiv, så har du magnumflasker eller andre ”unormale” flasketyper, kan en eller flere hylder tages ud efter behov, for at skabe den fornødne plads.

Scandomestic VK 902 er opdelt i to lige store kølezoner, hvor temperaturen kan indstilles individuelt fra 5-18 grader. Langtidsopbevaring af vin sker bedst ved cirka 12 grader, men den ene zone kan eventuelt indstilles til for eksempel 16-18 grader, således at vinen her er drikkeklar. Temperaturen indstilles og indikeres digitalt, og blæsere sikrer ensartede temperaturer.

Skabets eksklusive skandinaviske design er baseret på et helt sort kabinet med rustfrit stål i fronten. Døren er forsynet med røgfarvet glas med indbygget UV-filter, der bortfiltrerer solens skadelige stråler. Det kompakte skab måler ca. 1,4 meter i højden, men den solide byggekvalitet resulterer alligevel i en samlet nettovægt (uden hylder) på 87 kilo.

Brugerne er generelt meget tilfredse med Scandomestic VK 902

Scandomestic VK 902 vinkøleskab

De brugeranmeldelser vi har set, er generelt meget positive, og karaktergivningen ligger da også typisk på 4-5 stjerner ud af 5 mulige. Flere brugere anfører, at skabet ikke hører til de mest energirigtige, men at dette mere end opvejes af den særdeles gunstige pris. Også den indbyggede LED-belysning og den nemme betjening er detaljer, som flere hæfter sig positivt ved.

Fordele ved Scandomestic VK 902

🔵 Aflåsbar og digitalstyret
🔵 Træhylder – plads til 110 flasker
🔵 Glaslåge med indbygget UV-filter
🔵 To uafhængige temperaturzoner
🔵 Flot design i sort og stål
🔵 Meget attraktiv pris
🔵 Indbygget LED-belysning og ventilation


Caso CS662 WineMaster Touch 66

Caso CS662 WineMaster Touch 66 vinskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.429,00 Kr. 0,00 Kr. 5.429,00 Kr. Læs mere
5.981,00 Kr. 0,00 Kr. 5.981,00 Kr. Læs mere
6.385,00 Kr. 0,00 Kr. 6.385,00 Kr. Læs mere
6.683,00 Kr. 0,00 Kr. 6.683,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere

 

Tyske Caso har specialiseret sig i hvidevarer, hvor der blandt andet er gjort lidt ekstra ud af det designmæssige. Som mange af de andre produkter fra Caso, er CS662 WineMaster Touch 66 i stilrent design med glatte sorte flader og rustfrit stål. Blandt de lækre detaljer finder du blandt andet touchbetjening med tydeligt display for hver af de to særskilte temperaturzoner. På trods af det flotte design er dette vinkøleskab stadig relativt billigt.

CS662 WineMaster Touch 66 byder også på eksklusivt indvendigt design

Det gennemførte design fortsætter også indvendigt i denne Caso-model, hvor hylderne er lavet i træ. Det ser eksklusivt ud, men har også en praktisk funktion. Træ er nemlig et relativt blødt materiale, som optager mikro-rystelser fra omgivelserne, hvilket beskytter de dyre dråber bedre. Der er plads til i alt 66 flasker i standard Bordeaux-størrelse, som diskret oplyses af det indbyggede LED-lys. Hylderne kan desuden trækkes ud individuelt, og de glider let på indbyggede kuglelejer. Hvis du har særligt store flasker eller andre drikkevarer, der fylder meget, kan en eller flere hylder problemfrit tages ud.

Skabet er opbygget med to temperaturzoner, der har hver deres termostat og tilhørende touch-indstilling, der kan indstilles i området 5-22 grader. Der er desuden særskilt ventilator for hver zone, som sikrer en jævn fordeling af temperaturen. Skabets front er forsynet med 2-lags sikkerhedsglas, der har indbygget filter, som spærrer for solens ultraviolette stråler. Disse stråler er nemlig skadelige for vin, der langtidsopbevares.

Skabet er udelukkende til brug som fritstående vinkøleskab, og udmærker sig ved en flot A-mærkning i energiklasse. Det betyder i praksis et gennemsnitligt årligt forbrug på blot 153 kWh. Lydniveauet er målt til 41 dB(A), hvilket gør denne model til en af de mest lydsvage i denne gennemgang.

Positive erfaringer fra brugerne

Kigger man lidt rundt på nettet efter brugernes reelle erfaringer med Caso CS662 WineMaster Touch 66, er der generelt flotte anmeldelser og karakterer. Særlig designet og den lydsvage drift får positive kommentarer med på vejen, ligesom skabets evne til at holde stabil temperatur bemærkes. Som med alle andre vinkøleskabe er flaskekapaciteten opgivet som et absolut maksimum, og flere af brugerne mener, at den reelle kapacitet nok snarere er i omegnen af 60 flasker.

Fordele ved Caso CS662 WineMaster Touch 66

🔵 Eksklusivt design med plads til 66 flasker
🔵 To kølezoner med separate blæsere
🔵 Touchpanel og digital udlæsning
🔵 Indbygget LED-lys
🔵 Udtrækkelige træhylder med kuglelejer
🔵 Lavt støjniveau og lavt elforbrug
🔵 2-lags sikkerhedsglas med UV-filter
🔵 Ekstra stort temperaturområde


Vestfrost W 38Vestfrost W 38 vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.694,00 Kr. 0,00 Kr. 4.694,00 Kr. Læs mere
4.941,00 Kr. 0,00 Kr. 4.941,00 Kr. Læs mere
4.941,00 Kr. 0,00 Kr. 4.941,00 Kr. Læs mere
4.941,00 Kr. 0,00 Kr. 4.941,00 Kr. Læs mere
4.941,00 Kr. 0,00 Kr. 4.941,00 Kr. Læs mere
8.935,00 Kr. 0,00 Kr. 8.935,00 Kr. Læs mere

 

Til den lidt mindre vinsamling på op til 38 flasker er W 38 fra danske Vestfrost et godt bud på både kort- og langtidsopbevaring af vinen. Køleskabet er konstrueret som en indbygningsmodel med ventilation i bunden, så den uden problemer kan monteres under en bordplade, for eksempel under en bardisk. Det stilrene design sikrer dog, at den også sagtens kan bruges fritstående.

Todelt opbygning gør Vestfrost W 38 oplagt til flere anvendelsesmåder

Som det eneste af de vinkøleskabe, vi har set på, er Vestfrost W 38 konstrueret som et dobbeltskab med dobbeltlåge. Hver skabsdel har selvfølgelig særskilt temperaturregulering, der kan indstilles i området 5-18 grader. Indstilling, regulering og udlæsning er 100% elektronisk. Opdelingen betyder, at man kan nøjes med at åbne døren til den ene afdeling, hvilket også hjælper med at spare på strømforbruget.
Todelingen er en oplagt mulighed for eksempelvis at have langtidslagrede flasker i den ene halvdel ved de optimale 12 grader, mens den anden halvdel kan bruges til drikkeklare vine, som eksempelvis kan være tempererede til omkring 18 grader, så de kan åbnes og skænkes direkte fra køleskabet.

Hver afdeling er forsynet med 6 hylder med dekorativ forkant i lyst ædeltræ, der sammen med skabets sorte finish giver et meget eksklusivt udseende. Dørene er forsynet med tonet glas for at dæmpe indstråling af dagslys og bortfiltrere skadelige UV-stråler. Toningen er dog ganske let, så indholdet kan betragtes uden problemer, og det er også let at aflæse temperaturerne på de røde LED-displays.

Som noget specielt er kompressoren i Vestfrost W 38 vibrationsdæmpet, og det er en af årsagerne til, at prisen er en anelse over middel. Vibrationsdæmpningen har intet med støjniveauet at gøre, for det ligger meget gennemsnitligt på 45 dB(A). Vibrationsdæmpningen skal derimod sikre, at de dyre vine ikke rystes. Selv små konstante rystelser kan nemlig være skadelige for vinen i forbindelse med langtidslagring.

Brugerne belønner Vestfrost W 38 med gode karakterer

Vestfrost W 38

De anmeldelser, vi har kunnet finde, er uden undtagelse meget positive. I gennemsnit scorer modellen således 4 stjerner ud af 5 mulige, og får også rosende kommentarer med på vejen. Her nævnes blandt andet, at skabet er let at installere og indstille, og i praksis er lige så flot i designet, som produktbillederne indikerer.

Fordele ved Vestfrost W 38

🔵 Smart dobbeltskab med to døre
🔵 Tonet glas med UV-filtrering
🔵 Flot skandinavisk design
🔵 Elektronisk indstilling og regulering
🔵 Tydelige røde LED-displays
🔵 Vibrationsdæmpet kompressor


Candy CCV 1420 GLCandy-CCV-1420-GL-vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.992,00 Kr. 0,00 Kr. 2.992,00 Kr. Læs mere
2.992,00 Kr. 0,00 Kr. 2.992,00 Kr. Læs mere
3.149,00 Kr. 0,00 Kr. 3.149,00 Kr. Læs mere
3.149,00 Kr. 0,00 Kr. 3.149,00 Kr. Læs mere
3.300,00 Kr. 0,00 Kr. 3.300,00 Kr. Læs mere
3.300,00 Kr. 0,00 Kr. 3.300,00 Kr. Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere

 

Vinkøleskabet CCV 1420 GL fra italienske Candy er som alle øvrige produkter fra denne producent ekstra flot designet. Denne model der er beregnet til at stå frit, er i helt sort finish med robust håndtag i stål. Selv om skabet rummer hele 70 flasker, er dette vinkøleskab et af de billigste i denne gennemgang. Så her får du rigtig meget vinkøleskab for pengene. Til gengæld har skabet kun én kølezone, men det er uden betydning, hvis det primært skal bruges til opbevaring af gode vine.

Candy CCV 1420 GL giver god vin-opbevaring for pengene

Hører du til den prisbevidste type, vil dette relativt prisgunstige vinkøleskab helt sikkert tiltale dig. I forhold til antallet af flasker (70 flasker af standard Bordeaux-størrelse), koster dette flotte skab kun omkring halvdelen af, hvad de dyrere modeller koster, men du får stadig de vigtigste features med. Blandt andet er Candy CCV 1420 GL udstyret med rigtige træhylder, som i kraft af materialets blødhed skåner vinen mod mikrorystelser. Glaslågen er også korrekt udført med UV-filter til beskyttelse af de dyre dråber.

Temperaturen i skabet styres elektronisk, og kan indstilles meget nøjagtigt i området 7-14 grader. Eksperterne anbefaler cirka 12 grader som den optimale temperatur for langtidsopbevaring af alle typer af vine. På trods af UV-filtreringen er det let at betragte vinene gennem glasruden, og overblikket understøttes af indbygget belysning. Den samlede nettovægt på blot 46 kilo gør desuden denne model forholdsvis nem at transportere og flytte rundt på.

Meget flotte brugeranmeldelser af Candy CCV 1420 GL

På trods af den lave pris får Candy CCV 1420 GL gennemsnitlig 4,5 stjerner ud af 5 mulige i de brugeranmeldelser, vi har gennemgået rundt om på nettet. Det er en meget flot karakter, og ser man nærmere på brugernes kommentarer, afspejler karakteren overordnet set, at man får meget for pengene. Det er især designet og den velfungerende drift, der fremhæves. Det trækker lidt ned, at skabet i praksis knapt rummer 70 flasker, med mindre man er meget omhyggelig med stablingen. Det er dog et generelt ”problem” for næsten alle vinkøleskabe, at producenterne er lidt optimistiske med vinkøleskabenes rummelighed.

Fordele ved Candy CCV 1420 GL

🔵 Meget attraktiv prissætning
🔵 Flot design og solid konstruktion
🔵 Træhylder med plads til 70 flasker
🔵 Nøjagtig elektronisk temperaturregulering
🔵 UV-filter i glasdøren
🔵 Indbygget belysning
🔵 Lav vægt letter håndteringen


Siemens KS38WA40

Siemens KS38WA40 vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
14.398,00 Kr. 0,00 Kr. 14.398,00 Kr. Læs mere

 

Du bør overveje dette skab til den lidt større og seriøse vinsamling. Her får du virkelig et kvalitetsskab.
Skabet rummer 106 flasker i standard-størrelse eller 79 1-liters flasker, og det fritstående design er med moderne tidløs alu-finish. Der er mulighed for aflåsning til sikring af din vin.

God beskyttelse af vinen med Siemens KS38WA40

Siemens KS38WA40 er naturligvis udstyret med transparent glasdør med indbygget UV-filter. Herigennem kan vinsamlingen beundres, eventuelt assisteret af den valgfrie LED-baggrundsbelysning. Skabet er opdelt i to temperaturzoner, som kan indstilles individuelt. Kølingen fordeles jævnt med indbygget ventilator, og hele tre digitale termometre hjælper dig til komplet overblik over temperaturforholdene. Temperaturerne indstilles digitalt via et touchpanel i området 5-22 grader.

Opdelingen i to temperaturzoner giver mulighed for drift ved forskellige temperaturer. En zone kan derfor eventuelt afsættes til den vin, der skal ligge klar til at drikke. Vælges eksempelvis en temperatur på 18 grader, vil de fleste rødvine kunne åbnes og drikkes i perfekt kondition direkte fra køleskabet. Støjniveauet er i øvrigt målt til blot 42 dB(A), hvilket gør Siemens KS38WA40 til et af de mest støjsvage vinkøleskabe i denne gennemgang.

Lidt dyrere og ældre vine er ofte forsynet med propper af kork, som med tiden kan blive gennemtrængelige for aroma og duft. Derfor er det vigtigt med høj hygiejne i et vinkøleskab, og det er der tænkt på i Siemens KS38WA40. Dels er hylderne udført i glas med rullesikringer, og modellen er desuden udstyret med aktivt kulfilter, der effektivt bortfiltrerer eventuelle uhensigtsmæssige aromaer i skabet.

Topkarakterer fra brugerne til Siemens KS38WA40

De brugeranmeldelser der findes på nettet, giver alle absolutte topkarakterer til modellen, hvor blandt andet muligheden for at flytte rundt på hylderne fremhæves som et ekstra plus.

Fordele ved Siemens KS38WA40

🔵 Flot design i tidløs finish
🔵 Aflåsbar glasdør med UV-filtrering
🔵 Plads til 106 standardflasker, eller 79 1-liters
🔵 To separate temperaturzoner
🔵 Stort temperaturområde, indstilling via touchpanel
🔵 Støjsvag drift
🔵 Blæsercirkulation og aktivt kulfilter


Caso CS628 WineSafe 18 IN

Caso CS628 WineSafe 18 IN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.226,00 Kr. 0,00 Kr. 3.226,00 Kr. Læs mere
3.226,00 Kr. 0,00 Kr. 3.226,00 Kr. Læs mere
3.575,00 Kr. 0,00 Kr. 3.575,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Som alle produkter fra tyske Caso, er der gjort ekstra meget ud af designet med CS628 WineSafe 18 IN. Det er, som navnet også antyder, beregnet til at køle op til 18 flasker vin. Dette vinkøleskab adskiller sig dog fra de øvrige i vores gennemgang, idet det er en lille fiks indbygningsmodel, som kan indbygges i den eksisterende køkkenindretning. Det kan give en rigtig flot ”udstillings-effekt” i køkkenet, ikke mindst i kraft af det indbyggede lys, som kan tændes og slukkes efter ønske og behov.

Caso CS628 WineSafe 18 IN er lille, men fuldt udstyret

Det er let at få plads til Caso CS628 WineSafe 18 IN, der kun måler 45 centimeter i højden, og i øvrigt er dimensioneret efter almindelige køkkenstandarder med en bredde på 59 centimeter og en dybde på 55,5 centimeter. Det betyder, at modellen kan indbygges hvor som helst i et standardkøkken, både som dekorativt og praktisk islæt.

Ikke desto mindre er der tale om et fuldt udstyret vinkøleskab med både UV-beskyttelse i glaslågen og rigtige træhylder, som yder vibrationsbeskyttelse for de dyre flasker. Træhylderne kan endda trækkes ud, og ruller let på kuglelejer. Der er også indbygget ventilation, så temperaturen er ens overalt. Temperaturen indstilles elektronisk i området 5-22 grader, og kan til enhver tid let aflæses på det tydelige blå LED-display.

Caso CS628 WineSafe 18 IN bruger kun gennemsnitligt 127 kWh pr. år, og det berettiger til en flot A-klassificering i energimærkningen. Det lave strømforbrug er opnået ved brug af isoleret dobbelt sikkerhedsglas i døren og en energieffektiv kompressor, der kun støjer med 39 dB(A) – hvilket samtidig gør dette vinkøleskab til det mest støjsvage af de gennemgåede modeller.

Brugerne er godt tilfredse med Caso CS628 WineSafe 18 IN

Ser man nærmere på brugeranmeldelserne af CS628 WineSafe 18 IN rundt om på nettet, er der gennemsnitligt 4 ud af 5 mulige stjerner til produktet, og generel tilfredshed. Her er der blandt andet roser til designet, den nemme montering og den lydsvage drift.

Fordele ved Caso CS628 WineSafe 18 IN

🔵 Flot design til indbygning
🔵 Dobbelt sikkerhedsglas med indbygget UV-filter
🔵 Træhylder på kuglelejer
🔵 Bredt temperaturområde og tydeligt display
🔵 Indbygget ventilation
🔵 Lavt strømforbrug
🔵 Lavt støjniveau


Små tips til køb og brug af vinkøleskabetvinknkøleskab guide

Først og fremmest skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvor mange flasker, der skal være plads til i dit vinkøleskab. Prisen afhænger i høj grad af kapaciteten. Så der er ingen grund til at anskaffe et køleskab, der er alt for stort. Skal du primært bruge skabet til langtidsopbevaring, kan du desuden spare penge ved at gå efter modeller med kun en kølezone.

De fleste vinkøleskabe er forsynet med UV-filtrering i glaslågen, og dette bør også være et minimumskrav. Skal det være optimalt, kan du gå efter modeller med dæmpning af vibrationerne, enten i form af træhylder eller vibrationsdæmpet kompressor. Her er det dog marginalerne i vinopbevaringen, der arbejdes med, så det behøver ikke nødvendigvis være udslagsgivende for dit valg.

Hvis du er interesseret i generelle råd omkring vin, så har Fyens.dk skrevet en lille artikel, hvor de giver 8 gode råd til hvordan du får mere ud af din vin. Den kan du læse her.

Jyllands Postens underside der hedder Guide.dk, har også skrevet en artikel hvor de fortæller lidt om nogle af de fordele der er forbundet med at opbevare din vin i et vinkøleskab. Du kan læse artiklen her.

Andre små marginaler

Det samme gælder for aktiv filtrering af luften i vinkøleskabet. På den anden side er det klart, at vigtigheden af marginalerne stiger i takt med værdien af den vin, der skal langtidsopbevares. Er der tale om meget dyre vine, kan et aflåseligt køleskab eventuelt også være at foretrække.

Der er lidt forskelle på strømforbrug og støjniveau for de forskellige modeller, men det er normalt ikke forskelle, der er så markante, at de alene bør være udslagsgivende for dit valg. De mest strømbesparende modeller koster typisk mere i indkøb, og der vil generelt gå en del år, før en eventuel strømbesparelse vil være tjent hjem, set i forhold til merprisen på indkøbet.

Den ideelle temperatur

Til langtidsopbevaring af vin anbefaler eksperterne en temperatur omkring 12 grader, uanset hvilken type af vin, der er tale om. Situationen er naturligvis en anden, når det kommer til drikke-temperaturen. De helt søde hvidvine drikkes bedst helt kølige ved 5-6 grader, hvorimod tørre hvidvine gør sig bedst ved 7-10 grader.

temperatur vinkøleskab

De mere gennemsnitlige hvidvine, rosevine og meget lette rødvine kan passende serveres ved 11-13 grader, mens drikketemperaturen for rødvine i øvrigt generelt anbefales i området 16-19 grader.

Har du et vinkøleskab med to temperaturzoner, kan du eksempelvis reservere den ene zone til langtidsopbevaring, mens den anden eventuelt kan bruges til at temperere de vine, der skal drikkes inden længe.

Hvis du ønsker at læse mere om vin og temperatur, så har Politiken skrevet en artikel som gennemgår de optimale vandtemperaturer til forskellige typer vine. Du kan læse artiklen her.


Dekanter din vin, og gør den endnu bedre

Vintemperaturen er en vigtig faktor, hvis vinen for alvor skal komme til sin ret.

Men iltningen spiller også en stor rolle for optimeringen – i hvert fald for visse vine. Bruger du et stort glas, hælder vinen op i god tid og slynger den, er det et udmærket alternativ til dekantering, men omhældning på karaffel kan ofte være den bedste måde at ilte vinen på.

Det er især meget unge og tillukkede vine, der kan vinde ved en ekstra iltning i form at dekantering. Er du i tvivl, kan du eventuelt prøve at smage på vinen, lige efter den er proppet op. Synes du ikke spektret af smagsnuancer er optimalt, kan dekantering sandsynligvis forbedre smagen.

Mange vine tilsættes i øvrigt en anelse svovl med henblik på at bremse gæringsprocessen, og svovlen kan i nogle tilfælde smages, hvis vinen drikkes direkte fra flasken. Her kan dekantering også være at foretrække, da svovlen så får tid til at fordampe.

Dekantering er en smagssag

Om en vin skal dekanteres eller ej med henblik på iltning, er en smagssag. Sætter du pris på en lidt skarp og frisk smag af ung vin, og ikke har noget imod at tanninen, er du måske i virkeligheden bedst tjent med at undlade dekantering. Elsker du omvendt en rund og blød smag, vil dekantering af yngre vine ofte være et foretrække.

Dekantering og iltning forbindes af de fleste med røde vine, men hvide vine kan faktisk også sagtens vinde ved dekantering.

Læs eventuelt også denne dybdegående artikel i Politiken, hvor vinekspert Henrik Steen Andersen kommer ind på de forskellige aspekter af dekantering.

Anskaf en flot karaffel

vinkaraffel En god vin fortjener at præsenteres ordentligt, og der findes masser af flotte karafler på markedet. Facon og stilart er helt op til dig, men signalerne skal gerne være rigtige. Nogle af dine gæster vil måske få den tanke, at årsagen til karaffelserveringen er, at du har hældt op fra en billig karton-vin, og den ide vil naturligvis forstærkes, hvis vinen serveres i en billig standardkaraffel fra Ikea.

Retfærdigvis skal det dog i sammenhængen nævnes, at kartonvin ikke behøver være dårlig vin. Sådan var det måske engang, men i dag kan man få udmærkede og relativt dyre vine på karton. Her er karaflen under alle omstændigheder et must, men det handler så måske mere om præsentation end dekantering.

Hvis gæsterne går lige så meget op i vinen som du selv, er karaflen også et perfekt instrument til blindsmagning. Ofte pakker man flasken ind i stanniol eller lignende, men flaskens form afslører stadig en del. Karaflen er til gengæld helt neutral, så her kan ingen skyde genvej.

Dekantering er også en måde at frasortere bundfaldet

Selv om dekantering for de fleste handler om at få vinen iltet og åbnet op, er det også en måde at frasortere bundfaldet, som kan opstå i større eller mindre grad, alt afhængigt af vinens art. Er formålet iltning, vendes flasken blot på hovedet over karaflen, og øvelsen kan eventuelt gentages flere gange om nødvendigt. Formålet er at få skabt så stor en overflade som muligt, så vinen hurtigt kommer i kontakt med luftens ilt.

Skal bundfaldet sorteres fra, er fremgangsmåden naturligvis helt anderledes. Det er ret umuligt at forudsige, om der danner sig bundfald i en given flaske, for det afhænger helt af håndteringen undervejs. Selv to flasker med samme vin og årgang kan være forskellige. Eventuelt bundfald spottes bedst med belysning bagfra. Med et stearinlys er hyggen helt i top, men en lommelygte er også udmærket og måske mere praktisk. Er der bundfald af betydning, skal flasken stilles opret nogle timer, så det hele kan falde til bunden. Af samme årsag skal du naturligvis huske at tjekke i god tid inden vinen skal serveres.

Efter nogle timer vil hovedparten af bundfaldet have samlet sig i flaskebunden, og her skal det helst forblive. Det hvirvles let op ved selv den mindste rystelse, så behandl flasken varsomt. Den sværeste del er nok at få proppen ud. Undgå den klassiske tjenerproptrækker, og vælg i stedet en model, der kan trække proppen nænsomt ud uden rystelser. Er du alligevel uheldig, må flasken lige stå en halv times tid før næste step.

Hæld nu forsigtigt vinen over i karaflen. Det er bedst, hvis det gøres i en glidende bevægelse, men det er en af de discipliner, der kræver lidt øvelse. Lad eventuelt den sidste deciliter blive tilbage i flasken. Det er lidt spild, men hellere det, end at resten af vinen bliver lidt uappetitlig.

Sådan afkalker du din vinkaraffel

Mange af de flottere svungne karafler har dog ofte en ret smal hals, og det besværliggør rengøringen. Specielt bunden kan være et problem, idet der med tiden kan samle sig kalkaflejringer. Kalk er som sådan ikke et problem i sig selv, men med tiden tager den farve fra rødvinen. Serverer du rødvin går det nok endda, men det røde skær gør sig ikke godt, hvis karaflen på et tidspunkt skal bruges til transparente vine som for eksempel hvidvin.

Opdager du det røde skær, er løsningen dog ret enkel. Fyld noget eddike i bunden af karaflen, fyld efter med vand og lad den stå et par dage. Eddiken opløser kalken, og dermed det røde skær. Sørg for at skylle grundigt efter, før du tager karaflen i brug igen.

Vinglasset er sidste led i oplevelses-kæden

Når du har investeret i en god flaske vin, haft den på køl i vinkøleskabet og måske dekanteret og filtreret den som det sidste før gæsternes ankomst, er det simpelthen næsten en skam at bryde den fine kæde med servering i et plastikkrus eller et billigt ballonglas á la forsamlingshus.

De fleste kendere er enige om, at god vin bør serveres i et krystalglas med en fornuftig størrelse bowle, og gerne tulipanformet, så vinens spændende dufte ikke spredes for alle vinde, men i stedet ledes til dine næsebor i højest mulig koncentration. Når det gerne skal være krystal, hænger det sammen med, at krystaloverfladen er en anelse ru. Det hjælper med til at frigøre vinens duft, som jo er en ganske stor del af oplevelsen ved et godt glas vin.

Eftersom duften er vigtig, skal glasset selvfølgelig være duftneutralt, før vinen hældes op. Mange har den uvane at opbevare glassene i skabet med åbningen nedad. Ofte vil hyldematerialet dog afgive forskellige gasser, som samles i glasset og kan give en afsmag.

Opbevar derfor i stedet glassene i normal opretstående stilling. Der samles ikke støv i dem, hvis de står i et aflukket skab. Uanset om du opbevarer dem på den ene eller den anden måde, kan du eventuelt vælge at give dem et hurtigt skyl med varmt vand og aftørring i et rent viskestykke. Det tager kun et øjeblik, og så er du i hvert fald sikker på, at der hverken er støv eller afsmag tilbage.

Slyng vinen, og hold rigtigt på glasset

Når bowlen gerne skal være stor, hænger det sammen med, at du så lettere får en stor overflade. Det giver både optimal iltning og frigørelse af duften. Processen fremmes, hvis du slynger vinen rundt i glasset, før du tager det op til næsen og nyder duften. Den store bowle hjælper også med til, at der ikke skal hældes op i tide og utide. Glasset skal nemlig ikke være fyldt for meget op – højst til det sted, hvor det er bredest.

vinglasHusk også, at vinglasset skal holdes i stilken. Det ser lidt mere elegant ud, men har også nogle helt klare praktiske fordele: Først og fremmest holder vinen bedre den optimale serveringstemperatur. Det er lidt spild at have tempereret vinen efter alle kunstens regler, hvis en varm hånd hæver temperaturen adskillige grader i løbet af få minutter. Varmen vil også frigøre alkoholen hurtigere, hvorved den vil træde frem og sløre de fine smagsnuancer, som jo nok var hele pointen ved at investere i en god flaske.

Holder du glasset i stilken, er det alt andet lige også lettere at slynge vinen korrekt. Du slipper også for fedtede fingre på selve bowlen. Det ser ikke kønt ud, og reducerer også muligheden for at nyde farven på de dyre dråber.

Du kan læse en lang guide om vinglas her hos Berlingske.