Vinkøleskab test-oversigt – De bedste vinkøleskabe til hjemmet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Der findes en del forskellige mærker og modeller af vinkøleskabe på det danske marked. I denne vinkøleskab test kigger vi nærmere på nogle af markedets bedste modeller, og undersøger desuden, hvordan forbrugerne oplever køleskabene i drift. Sidst i artiklen kommer vi lidt ind på generelle råd om valg og korrekt anvendelse af vinkøleskabet.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Cavin Polar Collection 49 Retro fritstående vinkøleskab – flot design og justerbar temperaturzone

Bedste vinkøleskab i retro design

Cavin Polar Collection 49 Retro Fritstående Vinkøleskab

Se priser og tilbud på Cavin Polar Collection 49 Retro Fritstående Vinkøleskab:

Cavin Polar Collection 49 Retro Fritstående Vinkøleskab er det bedste vinkøleskab til dig, der vægter design og udtryk højt.

Modellen har ikke været inkluderet i en ekspert-undersøgelse, men vi har taget den med alligevel, da den imponerer med sit flotte design og overkommelige pris. Læg mærke til at her er tale om en fritstående variant, som ikke skal bygges ind i køkkenets eksisterende design. Du kan blot placere den, hvor du ønsker.

Kapacitet på 45 flasker

Cavin Polar Collection 49 Retro Fritstående Vinkøleskab er et fantastisk flot vinkøleskab, der passer perfekt til den forbruger, der har en god størrelse på sin vinsamling uden dog at have flere hundreder liggende. Kapaciteten hedder 45 flasker, og det er rigtig pænt. I højden fylder den 84 centimeter, så den vil ikke virke markant i din husholdning – uanset om du placerer den i køkkenet, bryggerset eller stuen.

Designet er elegant med et touch af nostalgisk retro, så hvis du er til romantiske ideer i forbindelse med din vin, så vil produktet være lige i øjet. Du får seks hylder at fordele dine flasker på, og hylderne er skabt af træ. Træet giver en flot kontrast til apparatets ellers mørke stil, og de er dekorative, holdbare og solide.

Du kan selv bestemme temperaturen indvendigt, og det er smart, da forskellige vine skal have forskellige opbevaringstemperaturer. Det samme gælder for de vine, du snart skal drikke, for serveringstemperaturen bør være nogle grader højere end opbevaringskulden. Du kan indstille graderne mellem fire og 22 grader, og det er et passende spænd, da det er dækkende for både den lyse og mørke vin.

En anden fordel ved varianten er, at motoren arbejder støjsvagt og stille, så du vil ikke blive generet af larm, selv hvis du placerer den i stuen. Den arbejder med en dB på 39, hvilket svarer til, hvad et moderne almindeligt køleskab larmer. Den kommer i energiklasse A, som er godt for din elregning, og energiforbruget ligger på 132 watt.

En temperaturzone til fin pris

Cavin Polar Collection 49 Retro Fritstående Vinkøleskab kommer som nævnt med en justerbar temperaturzone, og læg mærke til, at her kun er tale om én zone. Det er mindre end flere af konkurrenterne, som gerne kommer med to eller flere.

Til gengæld er prisen lavere uden at være decideret billig, så du kommer til at få færre penge op af lommen. Smart, hvis du for eksempel er på budget og har set dig varm på et køleskab til at holde din vinsamling god i længere tid. På grund af den lavere pris er der heller ikke helt lige så mange funktioner og features som hos de dyrere konkurrenter, men dog får du for eksempel en digital temperaturkontrol. Det er ideelt, da det gør det lettere at finde den optimale temperatur.

Den er som en bonus meget stabil, så når du vælger din foretrukne varme/kuldegrad, så holder motoren den stabil og jævn. Du vil tillige opleve et brugbart og pænt lys indvendigt, som højner overblikket uden at skade flaskernes indhold. Lyset slukker, når du lukker døren – ligesom du kender det fra et almindeligt køleskab.

Alt i alt det bedste vinkøleskab til dig på budget, der leder efter en fritstående model med en god kapacitet.

Fordele

 • Fantastisk design
 • Justerbar temperaturzone
 • Bestseller
Ulemper

 • Kun én temperaturzone
 • Døren kan ikke flyttes

Specifikationer
 Producent: Cavin
Type: Fritstående vinkøleskab
Kapacitet: 45 flasker
Antal hylder: 6
Temperaturspænd: 4-22 grader Celsius
Antal temperaturzoner: 1
Justerbar temperaturzone: Ja
Højde: 84 centimeter
Bredde: 55 centimeter
Dybde: 56 centimeter
Vægt: 35 kilo

Caso WineComfort 66 – muligt integreret vinkøleskab 

Bedste vinkøleskab til prisen

 •  Bedste vinkøleskab til prisen
 •  Stor kapacitet og kundetilfredshed
 •  4,3 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse hos den danske forhandler Skousen
 •  4,4 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse hos den danske forhandler WhiteAway
Caso WineComfort 66 – Stor kapacitet og kundetilfredshed

 

Rummelig opbevaring med 2 zoner til rød- og hvidvin

Med WineComfort 66 fra Caso kan du opdele rødhvin og hvidvin i ét vinkøleskab. Køleskabet er nemlig opdelt i to separate temperaturzoner. Det har et stilfuldt display med touch-funktion, hvor du kan justere temperaturen for hver af de to zoner fra 5°C til 20°C.

Som navnet antyder, kan WineComfort 66 fra Caso rumme hele 66 flasker vin à 750 milliliter. Flaskernes aroma er beskyttet mod solens stråler, for døren er udstyret med UV-beskyttende ruder. Døren er højrehængslet. 

Vinkøleskabets materialer gør designet moderne, solidt og holdbart. Det ydre materiale er rustfrit stål, og hylderne er af lyst træ.  

Køleskabet har dimensionerne 102,5 (H) x 59,5 (B) x 63 (D) centimeter. Det vejer 56,7 kg og må ikke stables. 

Lavt energiforbrug og billigere elregning

Caso WineComfort 66 har et lavt energiforbrug og er mærket med energiklasse G. 

Energiforbruget for vinkøleskabe varierer fra 130 til 298 kilowatt (kWh) om året. Vinkøleskabet fra Caso har et årligt forbrug på bare 150 kWh og ligger altså betydeligt lavt på skalaen. Det betyder, at det er et valg sammenlignet med andre vinkøleskabe. Samtidig er der betydelige besparelser at hente på elregningen ved at vælge denne model. 

Det lave energiforbrug på 150 kWh sikrer også et lavere lydniveau. Lydniveauet er på 41 decibel (dB), som er relativt lavt sammenlignet med mange andre vinkøleskabe. 

Integreret i køleskabet er LED-belysning, som også er kendt for at spare på energien – og elregningen. LED-lyset giver et godt overblik over hver af dine flasker.   

Caso WineComfort 66 vs. markedet

WineComfort 66 adskiller sig fra lignende produkter på markedet ved at være mere energibesparende. Med vinkøleskabet fra Caso sparer du flere penge på elregningen end med mange andre vinkøleskabe. WineComfort 66 er det billigste køleskab i denne oversigt, men kundetilfredsheden er omtrent lige stor. 

Hos PriceRunner får vinkøleskabet 4,1 ud af 5 stjerner af forbrugerne. Her får det positivt omtale af dets design, kvalitet, brugervenlighed og lydniveau. En anmelder kalder det ”rigtig flot og funktionelt”, mens en anden skriver: ”Rigtig lækkert vinkøleskab til prisen. Lever bestemt op til forventningerne. Nem styring og rigtig fint lydniveau”. En tredje kunde skriver: ”Lækkert køleskab i fedt design og meget brugervenligt. Passer til alle størrelser flasker. Et must, når man har ’egen vinkælder’”.  

Hos den danske forhandler Skousen er vinkøleskabet også blevet flot bedømt. Kunderne har her givet vinkøleskabet 4,3 ud af 5 stjerner. Ligesom PriceRunners kunder er Skousens kunder positivt stemt over for både designet, kvaliteten, brugervenligheden og lydniveauet. For eksempel skriver en kunde: ”Mit ønske gik i opfyldelse. Dejlig opbevaring af min vin. Flot vinkøleskab. Funktionelt og nemt”. En anden tilfreds kunde skriver: ”Et virkelig velbygget vinkøleskab. Kvalitet og finish er i top. Udtrækshylderne i træ kører på solide kuglelejer. Temperaturen holdes stabilt i begge zoner”. 

Også den danske forhandler WhiteAway har tilfredse kunder. Her er stjernebedømmelsen på 4,4 ud af 5 baseret på 17 besvarelser. En kunde lægger vægt på, at produktet er ”let at betjene, holder, hvad det lover, og er meget stille”. En anden anmelder skriver: ”Kvalitet i verdensklasse. Har haft denne vinkøler i en måned nu, og dens design og funktionalitet gav et boost til vores køkken. Den håndterer to temperaturzoner, og alt i den føles robust og fremstillet af kvalitet”. Flere købere betoner, at produktet lever fuldt op til deres forventninger. 

Fordele

 • Du kan indstille den ene zone til langtidsopbevaring, og den anden zone til drikkeklar vin
 • Har UV-beskyttelse
 • Har et hvidt LED display.
Ulemper

 • Larmer en smule, når fanerne kører.

Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring – høj kapacitet med plads til langtidsopbevaring

Vores anbefaling

 • 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google
Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring

Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring kan være det bedste vinkøleskab til den forbruger, som leder efter en høj kapacitet til langtidsopbevaring. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen har ikke været inkluderet i en test udført af eksperter, men til gengæld er den populær blandt brugerne. Hos Google får den i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner, hvilket er pænt.

Brugerne hæfter sig især ved, at produktet fungerer godt og har en rigtig høj kapacitet – perfekt hvis du er ivrig vinsamler eller vil bruge den i andre sammenhænge end kun til privat brug. Flere brugere er også glade for, at du selv kan bestemme, om du vil have døren højre- eller venstrehængt. En køber beskriver oplevelsen med ordene: ”Jeg er meget tilfreds. Den kan rumme rigtig meget, og det er perfekt for mig. Havde tidligere en mindre vinkøler, men der var pladsmangel. Det er der heldigvis ikke længere. Har en ok støj, og så er designet smukt”. En køber skriver: ”Det er et godt produkt, der er gennemarbejdet, intelligent designet med mulighed for at vende døren”.

Fungerer som en vinkælder

Har du altid drømt om at have en vinkælder derhjemme, men har du ikke pladsen eller muligheden? Så bør du overveje at investere i Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring. Her er tale om en unik variant, der leverer en moderne vinkælder til dig i form af et vinkøleskab.

Apparatet er højt og slankt med 183 centimeter i højden, og designet er mørkt og elegant. Når du åbner det via soft-close åbningen, får du et kig til din egen private vinkælder, for her er mulighed for at opbevare ikke mindre end 230 flasker. Det er virkelig meget og langt mere, end hvad du normalt får i et vinkøleskab.

Prisen er derfor også en del højere end hos flere af konkurrenterne, men til gengæld får du uendeligt mere plads, som er perfekt til dig med den meget store vinsamling. Det udvendige design er som nævnt stilfuldt og enkelt, mens det indvendige design skiller sig noget ud fra det traditionelle. Her er kun fire hylder til de mange flasker, så de skal ligge oven på hinanden. Der er dog støtte undervejs, men læg mærke til at det er bedst, hvis dine flasker har samme størrelse.

Hvis du bekymrer dig om, om flaskerne så ligger og klirrer mod hinanden, kan du være ganske rolig. Der er taget højde for dette, og det betyder, at modellen kommer i en vibrationsfri konstruktion. Det gør, at der ikke opstår bevægelser, som kan påvirke smag, aroma, farve og tekstur negativt. Nettovolumen ligger på 460 liter, og det er mere end hos flere af de store almindelige køleskabe. I det hele taget minder målene også meget om et traditionelt køleskab, og det betyder, at det vil fylde en del – dog ikke nær så meget som en hel vinkælder.

Vendbar dør

Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring er både simpelt og moderne på én gang. Simpelheden kan du for eksempel se i de kun fire hylder, men det gør sig ligeledes gældende for temperaturzonen. Her finder du kun én, og det er færre end hos flere af konkurrenterne. Men der er en grund til det, eftersom modellen skal simulere en ægte vinkælder – her vil du også kun opleve én temperatur. Og den vil du have svært ved at ændre let på.

Det er dog gjort nemmere med produktet her, for du får en justerbar temperatur. Du kan regulere den mellem 10 og 14 grader, og er du kender inden for vin-verdenen, vil du bemærke, at det er et lille spænd. Til gengæld er det den perfekte temperatur til opbevaring af vin – mørk som lys – så derfor behøver du faktisk ikke mere. Serveringstemperaturen vil være mest ideel, hvis den er højere, så her må du selv planlægge udtagningen af vinen i forhold til serveringstidspunktet.

Af moderne features finder du den digitale temperaturkontrol og den vibrationsfrie konstruktion. Døren er ligeledes fremstillet på en sådan måde, at skadeligt UV-lys ikke trænger ind og påvirker vinen negativt. Supersmart, når du ønsker de bedste betingelser til din drikkelse. En anden stor fordel ved Artevino er dørens påsætning. Den er vendbar, og det betyder, at den både kan blive venstre- og højrehængt. Det får du ikke alle steder. En bonus mere er støjniveauet, som ligger på kun 37 dB. Det er lavt og svarer til, hvad et godt almindeligt køleskab leverer.

Alt i alt det bedste vinkøleskab til dig, der ønsker en ækvivalent til en ægte vinkælder. 

Fordele

 • Gode opbevaringsforhold
 • Stillegående
 • Stilfuldt design
 • Konstant og jævn temperatur
Ulemper

 • Låsen er ikke af den bedste kvalitet
 • Plads-organiseringen kunne være mere effektiv

Specifikationer
Producent: Artevino
Type: Vinkøleskab til opbevaring
Kapacitet: 230 flasker
Antal hylder: 4
Temperaturspænd: 10-14 grader Celsius
Antal temperaturzoner: 1
Justerbar temperaturzone: Ja
Højde: 183 centimeter
Bredde: 68 centimeter
Dybde: 69 centimeter
Vægt: 83 kilo


Caso Wine Safe 192 – strømlinet og moderne design

Forbrugsguiden anbefaler

Caso Wine Safe 192

Caso Wine Safe 192 er et vinkøleskab til dig, der elsker- og samler på vin. Køleskabet har en kapacitet på 192 flasker, så de let og overskueligt kan opbevares på de flotte hylder.

Et vinkøleskab som Caso Wine Safe 192 er både et godt køb til restauranten, der altid har en god flaske liggende, og vinelskeren, der samler og gemmer til særlige lejligheder.

Det er helt klart at foretrække, at flaskerne ligger ned, fordi vinen på den måde fugter proppen. Så tørrer den ikke ud, og du risikerer ikke at få kork i vinen, når du åbner den.

På Amazon har Caso Wine Safe 192 fået en samlet score på 3,9, hvilket er en ganske udmærket score for så unikt et produkt. Det stilrene vinkøleskab har indbyggede skuffer, så du let kan trække vinen ud, uden at komme til at slå flaskerne mod hinanden.

Caso Wine Safe 192 vs. markedet

Caso Wine Safe 192 har 8 hylder i flot, lyst træ. Skabet er beregnet til alle typer af vin, for du kan regulere temperaturen med det nemme touch-display. Døren er lavet af UV-sikkert glas, og så er den dobbeltisoleret. Det sørger for, at vinen ikke bliver påvirket af sollys – også selvom skabet bliver placeret i et rum med masser af naturligt lys.

Det er muligt at justere temperaturen fra 5 til 20 grader. Det er vigtigt at huske på, at køleskabet ikke kan opbevare vinen i højere temperaturer end det rum, det er placeret i.

Det strømlinede og moderne design gør, at du nemt kan have Caso Wine Safe 192 stående i hjemmet, vinkælderen eller på en restaurant.

Fordele

 • Indbygget LED-belysning
 • UV-filter
 • Touch-styring
Ulemper

 • Kun én enkelt kølezone

Specifikationer
Energiklasse: G
Der medfølger ikke en dansk manual
Lydniveau på 42 dB


Caso CS670 WineComfort 180

Bedste vinkøleskab i premium klassen

 • 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler KitchenOne.dk
 •  4.3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com
 •  4.1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Coop.dk

Caso CS670 WineComfort 180

Caso CS670 WineComfort 180 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne.

Vinkøleskabet er nemlig blevet testet og anmeldt af brugere hos de tre danske forhandlere KitchenOne.dk, WhiteAway.com og Coop.dk. Her har vinkøleskabet fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner, 4,3 ud af 5 stjerner og 4,1 ud af 5 stjerner.

Ved køb af Caso CS670 WineComfort 180 bør man være opmærksom på, at modellen ikke kan anvendes til indbygning. Den skal i stedet stå frit med luft til begge sider.

Flot og funktionelt vinkøleskab, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de tre danske forhandlere er Caso CS670 WineComfort 180 et “super vinkøleskab”, der er “perfekt til opbevaring af vin i flere temperaturer”. Brugerne mener, at vinkøleskabet er ”funktionelt, støjsvagt og har en flot finish”.

En anden bruger fremhæver ydermere, at Caso CS670 WineComfort 180 “fungerer perfekt”, mens det også er både “hurtigt og effektivt”.

Dog mener nogle brugere ikke, at kapaciteten svarer til helt, hvad man får at vide. Samtidigt synes de, at indretningen ”kunne være lidt bedre”.

Stort vinkøleskab med stilrent design

Med Caso CS670 WineComfort 180 får man et stilrent vinkøleskab i rustfrit stål med udtagelige hylder af lyst træ. Vinkøleskabet har en kapacitet på 180 flasker vin og er designet med to individuelle temperaturzoner.

Begge temperaturzoner har plads til i alt 90 flasker vin. De kan indstilles til at være på mellem 5 grader og 22 grader. Herved kan man justere de to zoner til at være hver deres temperatur, hvis der er brug for det.

Indstillingen foregår via det brugervenlige touch-display. På displayet kan man også justere LED-belysningen, der tænder, når man åbner døren.

Praktisk vinkøleskab

Caso CS670 WineComfort 180 kommer med en motoreffekt på 150 Watt og en aktiv ventilator, der sørger for, at temperaturen holdes konstant og jævn. Den nederste zone kan dog aldrig blive en lavere temperatur end den øverste zone.

Derudover er køleskabsdøren lavet af 2-lags UV-glas, der beskytter vinens aroma mod sollys. På den måde bevarer vinen sin smag og aroma på absolut bedste vis. Køleskabet har desuden et lavt lydniveau på 42 dB og en lav vibration. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst er Caso CS670 WineComfort 180 placeret i energiklasse C. Dette er ikke den bedste energiklasse, men vinkøleskabet forbruger stadig ikke meget energi på et år.

Caso CS670 WineComfort 180 måler 186 cm (h), 60 cm (b) og 67,5 cm (d).

Fordele

 • To forskellige zoner til rød- og hvidvin
 • Touchcontrol på døren
 • Har UV-filter som beskytter vinen imod UV-stråling.
Ulemper

 • Nogle brugere klager over kølerens støjniveau.

Vestfrost FZ365W – Flot bedømt kvalitetsvare

Godt bedømt vinkøleskab

 • Populær hos PriceRunner
 • 4,4 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse hos den danske forhandler Skousen 
 • 4,4 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse hos den danske forhandler WhiteAway

Vestfrost FZ365W – Flot bedømt kvalitetsvare

Optimale temperaturer

Med FZ365W fra Vestfrost bliver det muligt at opbevare forskellige vintyper i samme skab. Der er nemlig forskellige temperaturindstilling øverst og nederst i køleskabet. Serveringsklare flasker kan placeres foroven, mens langtidsopbevaring af vin kan ske i bunden af køleskabet. 

Modellen fra Vestfrost har elektronisk temperaturstyring, så du kan være sikker på, at køleskabet hele tiden har den rette temperatur. Ved at indstille den nederste temperatur på den laveste temperatur opnår du det laveste energiforbrug. Temperaturdisplayet har energibesparende LED-belysning. 

Ventileret køl sørger for, at den kølige luft bliver sendt rundt i vinkøleskabet, og den bidrager til, at dine flasker bliver kølet hurtigt ned. Det aktive kulfilter renser luften indvendigt i køleskabet, så du undgår, at lugt påvirker vinens aroma. 

Vinkøleskabet fra Vestfrost har indbygget varmeelement. Det gør, at du fint kan have det stående i et rum med en koldere temperatur end den indstillede i køleskabet.

Kompressoren er frostsikret og vibrationsdæmpet, så du får et roligt køleskab uden rystelser, der potentielt kunne skade vinen. Hylderne i træ bidrager til, at vibrationerne dæmpes. Køleskabets lydniveau er på 42 decibel (dB), hvilket betragtes som godt for et vinkøleskab. 

Flot præsentation af din vinsamling

Den øverste hylde i skabet kan vippes, og du har en præsentationshylde til dine favoritflasker. Ikke nok med at flaskerne pryder dit vinkøleskab, så bliver det også dejligt overskueligt at finde din foretrukne flaske i skabet. Ønsker du almindelig liggende opbevaring, lægger du blot hylden ned.  

Eg er et velvalgt materiale til hylderne. Det er et slidstærkt og holdbart materiale, som udstråler kvalitet og varme, og det passer godt ind i en skandinavisk indretning. Den varme farvenuance i eget står flot til køleskabets sorte baggrund. Strukturen i eg er livlig og dekorativ, og materialet er derfor med til at gøre dit vinkøleskab unikt. 

Integreret i glasdøren er et UV-filter, som beskytter vinen mod solens stråler, hvis du placerer vinen i et soloplyst rum. Døren kan vendes til den side, som er mest bekvem for dig. Døren er aflåselig, så du kan opbevare din vinsamling trygt og sikkert. 

Ben og fødder kan justeres som ønsket. 

Vestfrost FZ365W vs. markedet

Vestfrost FZ365W har opnået stor popularitet blandt forbrugerne.  

Hos PriceRunner har den en flot placering 4 i kategorien Vinkølere, der indeholder over 300 produkter. Her har den fået 4,3 ud af 5 stjerner baseret på anmeldelser fra forbrugere. Kunderne taler positivt om både funktionsevnen og designet. En kunde oplever køleskabet som ”funktionel og god kvalitet for pengene”, mens en anden skriver, at køleskabet er ”super flot og rummeligt”. Det bliver også omtalt af kunder som ”smukt og stilfuldt” og som et ”luksusskab” med en ’eksklusiv indretning’. 

Også danske Skousens kunder er tilfredse med vinkøleskabet fra Vestfrost. Her får modellen 4,4 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse baseret på anmeldelser. Kunderne taler positivt om kvaliteten og lydniveauet. En kunde skriver, at det er ”alle pengene værd” og uddyber med: ”Et godt lydsvagt skab, der ovenikøbet ser godt ud med sin tonede rude og flotte egetræshylder”. En anden anmeldelse lyder: ”Lækkert vinkøleskab! Flot og støjsvagt. God kvalitet med træhylder, og fedt med præstationshylden øverst!”

Kundetilfredsheden er lige så stor hos den danske forhandler WhiteAway. Også her får vinkøleskabet fra Vestfrost 4,4 ud af 5 stjerner baseret på anmeldelser. Kunderne giver udtryk for, at køleskabet lever fuldt op til deres forventninger.    

Fordele

 • Indvendigt lys, Har forskellige temperaturzoner
 • LED temperatur-display
 • Døren kan låses
 • Tonet glasdør med UV-filter
 • Vibrationskompressor.
Ulemper

 • Kan ikke rumme så mange flasker som beskrevet (der er maks. plads til 100 – 115 flasker).

Caso WineMaster 24 – Vinkøleskab med 2 zoner til opbevaring af rød- og hvidvin

 • 3.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk 
 • 4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com

Caso WineMaster 24

Caso WineMaster 24 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har vinkøleskabet fået gode anmeldelser, da brugerne har givet modellen henholdsvis 3,9 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Brugerne skriver i deres anmeldelser, at de især er begejstrede for, at Caso WineMaster 24 er en god vinkøler med masser af plads. Til gengæld er der et par brugere, der skriver, at Caso WineMaster 24 ikke køler helt så meget, som de havde håbet på.

Fint vinkøleskab med gode funktioner, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Caso WineMaster 24 et godt vinkøleskab. Eksempelvis skriver en bruger, at Caso WineMaster 24 er et “dejligt og fint vinkøleskab”.

Dette er blandt andet på grund af modellens temperaturzoner, så der er mulighed for at køle vinen på den måde, man ønsker. Brugeren forklarer også, at køleskabet kommer i et “fantastisk design”, så det passer godt ind i de forskellige rum i hjemmet.

Selvom brugerne generelt er vilde med Caso WineMaster 24, er der et par enkelte, der ikke helt er tilfredse med kapaciteten. De mener nemlig ikke, at der er plads til 24 flasker.

Vinkøleskab med stor kapacitet og to temperaturzoner 

Caso WineMaster 24 har en kapacitet på op til 24 flasker og kommer med to temperaturzoner. Det betyder, at den øverste og nederste zone kan indstilles på hver sin temperatur mellem 5 og op til 22 grader. Den nederste zone kan dog aldrig have en lavere temperatur end den øverste.

Vinkøleskabet kommer ydermere med et hvidt LED-display. På displayet er der mulighed for at holde øje med, om temperaturen er indstillet korrekt. Hvis den ikke er, kan man ændre den her.

Caso WineMaster 24 er placeret i energiklasse A. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både forbrugeren og miljøet. Lydniveauet er på 39 dB, så køleskabet ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Model med indbygget ventilator, isolerede sikkerhedsglas og udtagelige træhylder

Med Caso WineMaster 24 får man et vinkøleskab, der er udstyret med flere praktiske egenskaber. Køleskabet kommer blandt andet med en indbygget ventilator, der sørger for, at kulden bliver fordelt på den mest optimale måde. Dette sikrer en ensartet temperatur.

Derudover kommer Caso WineMaster 24 med isolerede sikkerhedsglas, der giver en UV-beskyttelse, som beskytter vinen.

Sidst men ikke mindst er modellen forsynet med udtagelige træhylder på kuglelejer. Dette gør det nemmere at rengøre Caso WineMaster 24, når der er brug for det. Køleskabet kommer også med en indvendig belysning.

Caso WineMaster 24 måler 87,5 cm (h), 39,5 cm (b) og 54,5 cm (d).

Fordele

 • Har et lavt energiforbrug
 • Mulighed for at indstille to forskellige temperaturer
 • LED lys som oplyser flaskerne
 • Glas med UV-beskyttelse.
Ulemper

 • Hylderne er en smule smalle, hvormed større flasker kan have svært ved at være der.

Smeg SCV115A

 • 4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
 • 4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Smeg SCV115A

Smeg SCV115A er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser af brugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har vinkøleskabet nemlig fået 4 ud af 5 stjerner.

Brugerne har givet vinkøleskabet gode anmeldelser, da de mener, at det er en model i en god størrelse til en god pris. Ingen af forbrugerne finder nogle umiddelbare ulemper ved Smeg SCV115A.

Forbrugerne: Vinkøleskab i en god størrelse til en god pris 

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Smeg SCV115A et vinkøleskab, der passer til de fleste behov. En bruger skriver eksempelvis, at Smeg SCV115A er et vinkøleskab ”i den rigtige størrelse og til den helt rigtige pris”.

Dette er flere brugere enige i, hvor en anden bruger forklarer, at man får meget værdi for pengene ved køb af Smeg SCV115A, da køleskabet er af ”god kvalitet”.

Der er ingen af forbrugerne, der finder nogle ulemper ved Smeg SCV115A.

Stort vinkøleskab med to zoner og UV-beskyttelse 

Smeg SCV115A er et stort vinkøleskab, der har en kapacitet på 368 liter, hvilket er op til 198 flasker. Det er derfor en model, der er velegnet til dem, der har en del flasker derhjemme. Der er mulighed for at ligge flaskerne på seks forskellige hylder, så man nemt kan få et overblik over dem alle. Det indbyggede LED-lys hjælper desuden med dette.

Vinkøleskabet er ydermere inddelt i to forskellige kølezoner. Her kan temperaturen indstilles og justeres i begge zoner uafhængigt af hinanden. På den måde kan man selv vælge, om temperaturen skal være den samme eller ej.

Smeg SCV115A kommer også med en indbygget UV-beskyttelse. Dette forhindrer solen i at påvirke vinen. Vinkøleskabet er placeret i energiklasse A, hvorfor det ikke forbruger meget energi på et år.

Støjsvagt vinkøleskab i rustfrit stål 

Med Smeg SCV115A får man et vinkøleskab, der er produceret i et stilrent og elegant design. Modellen er lavet i rustfrit stål, hvilket giver et simpelt look, så den passer godt ind i de fleste rum i hjemmet.

Smeg SCV115A har et forholdsvist lavt støjniveau på 42 dB. Det betyder, at modellen ikke forstyrrer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Smeg SCV115A med en automatisk afrimningsfunktion. På den måde skal man ikke selv sørge for at afrime køleskabet, da det selv sørger for dette, når der er brug for det.

Smeg SCV115A måler 185,0 cm (h), 60,0 cm (b) og 65,0 cm (d).

Fordele

 • Har en anti-vibrationskompressor
 • To kølingszoner
 • Har UV-beskyttelse
 • Har elektroniske kontroller
 • Har indbygget alarm som lyder, hvis temperaturen falder til under 2 grader C
 • Har automatisk Defrost-funktion.
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end andre modeller.

Vestfrost FZ414WVestfrost FZ414W vinkøleskab

Er du den heldige ejer af en større vinsamling, er FZ414W fra danske Vestfrost et rigtig godt bud på det perfekte vinkøleskab. Det hører ikke til blandt de billigste vinkøleskabe på markedet, men til gengæld får du et vinkøleskab, der opfylder alle eksperternes anbefalinger. Skabet rummer 414 liter, og det giver plads til en stor samling på op til 197 standard vinflasker. Vestfrost FZ414W kan endvidere aflåses, da en vinsamling ofte repræsenterer en betydelig værdi.

Optimale forhold for vinen med Vestfrost FZ414W

Selve inddelingen af skabet er skabt med træhylder, som både er dekorative og ikke mindst vibrationsdæmpende. Det er bedst for vinen, som desuden også er beskyttet mod solens nedbrydende stråler af tonet glasrude med indbygget UV-filter. Også den dekorative og praktiske indbyggede belysning er konstrueret med LED-teknologi, som heller ikke skader vinen. Optimale forhold opnås desuden med både ventileret køl og aktivt kulfilter til rensning af luften i skabet.

Temperaturen kan indstilles trinløst i området 5-22 grader. Til langtidsopbevaring bør du sigte efter 12 grader, som er den optimale temperatur for alle typer af vine. Skabet byder dog på to separate kølezoner med individuel indstilling, så du kan eventuelt afsætte den ene zone til flasker, der skal være serveringsklare – eksempelvis 16-19 grader for rødvine alt efter dine personlige præferencer.

Vestfrost FZ414W får topkarakterer af brugerne

Hvis man ser nærmere på brugernes anmeldelser af dette vinkøleskab rundt om på nettet, er der næsten udelukkende topkarakterer til Vestfrost FZ414W. Brugerne fremhæver flere forskellige fordele som begrundelse for den gode karaktergivning: Eksempelvis er de udtrækbare hylder et stort plus for mange.

Der er lidt delte meninger om designet, som jo altid vil være lidt af en smagssag. De fleste er dog begejstrede for det ret moderne look i sort og aluminium, kombineret med den valgfrie kølige LED-baggrundsbelysning i skabet. Ellers kan Vestfrost FZ414W i øvrigt også indbygges.

Fordele

 • Har to separate kølingszoner
 • LED display
 • UV-beskyttende filter.
Ulemper

 • Kompressoren er temmelig støjende
 • Der kan være færre flasker, hvis de varierer i størrelsen.

Caso CS662 WineMaster Touch 66

Caso CS662 WineMaster Touch 66 vinskab

Tyske Caso har specialiseret sig i hvidevarer, hvor der blandt andet er gjort lidt ekstra ud af det designmæssige. Som mange af de andre produkter fra Caso, er CS662 WineMaster Touch 66 i stilrent design med glatte sorte flader og rustfrit stål. Blandt de lækre detaljer finder du blandt andet touchbetjening med tydeligt display for hver af de to særskilte temperaturzoner. På trods af det flotte design er dette vinkøleskab stadig relativt billigt.

CS662 WineMaster Touch 66 byder også på eksklusivt indvendigt design

Det gennemførte design fortsætter også indvendigt i denne Caso-model, hvor hylderne er lavet i træ. Det ser eksklusivt ud, men har også en praktisk funktion. Træ er nemlig et relativt blødt materiale, som optager mikro-rystelser fra omgivelserne, hvilket beskytter de dyre dråber bedre. Der er plads til i alt 66 flasker i standard Bordeaux-størrelse, som diskret oplyses af det indbyggede LED-lys. Hylderne kan desuden trækkes ud individuelt, og de glider let på indbyggede kuglelejer. Hvis du har særligt store flasker eller andre drikkevarer, der fylder meget, kan en eller flere hylder problemfrit tages ud.

Skabet er opbygget med to temperaturzoner, der har hver deres termostat og tilhørende touch-indstilling, der kan indstilles i området 5-22 grader. Der er desuden særskilt ventilator for hver zone, som sikrer en jævn fordeling af temperaturen. Skabets front er forsynet med 2-lags sikkerhedsglas, der har indbygget filter, som spærrer for solens ultraviolette stråler. Disse stråler er nemlig skadelige for vin, der langtidsopbevares.

Skabet er udelukkende til brug som fritstående vinkøleskab, og udmærker sig ved en flot A-mærkning i energiklasse. Det betyder i praksis et gennemsnitligt årligt forbrug på blot 153 kWh. Lydniveauet er målt til 41 dB(A), hvilket gør denne model til en af de mest lydsvage i denne gennemgang.

Positive erfaringer fra brugerne

Kigger man lidt rundt på nettet efter brugernes reelle erfaringer med Caso CS662 WineMaster Touch 66, er der generelt flotte anmeldelser og karakterer. Særlig designet og den lydsvage drift får positive kommentarer med på vejen, ligesom skabets evne til at holde stabil temperatur bemærkes. Som med alle andre vinkøleskabe er flaskekapaciteten opgivet som et absolut maksimum, og flere af brugerne mener, at den reelle kapacitet nok snarere er i omegnen af 60 flasker.

Fordele

 • Har to temperatur zoner
 • UV-filter
 • Justerbare træhylder med plads til 66 flasker
 • Har to LED touch displays
 • Er meget støjsvag.
Ulemper

 • Kan ikke installeres, og skal have minimum 15 cm luft på begge sider.

Vestfrost W 38Vestfrost W 38 vinkøleskab

Til den lidt mindre vinsamling på op til 38 flasker er W 38 fra danske Vestfrost et godt bud på både kort- og langtidsopbevaring af vinen. Køleskabet er konstrueret som en indbygningsmodel med ventilation i bunden, så den uden problemer kan monteres under en bordplade, for eksempel under en bardisk. Det stilrene design sikrer dog, at den også sagtens kan bruges fritstående.

Todelt opbygning gør Vestfrost W 38 oplagt til flere anvendelsesmåder

Som det eneste af de vinkøleskabe, vi har set på, er Vestfrost W 38 konstrueret som et dobbeltskab med dobbeltlåge. Hver skabsdel har selvfølgelig særskilt temperaturregulering, der kan indstilles i området 5-18 grader. Indstilling, regulering og udlæsning er 100% elektronisk. Opdelingen betyder, at man kan nøjes med at åbne døren til den ene afdeling, hvilket også hjælper med at spare på strømforbruget.
Todelingen er en oplagt mulighed for eksempelvis at have langtidslagrede flasker i den ene halvdel ved de optimale 12 grader, mens den anden halvdel kan bruges til drikkeklare vine, som eksempelvis kan være tempererede til omkring 18 grader, så de kan åbnes og skænkes direkte fra køleskabet.

Hver afdeling er forsynet med 6 hylder med dekorativ forkant i lyst ædeltræ, der sammen med skabets sorte finish giver et meget eksklusivt udseende. Dørene er forsynet med tonet glas for at dæmpe indstråling af dagslys og bortfiltrere skadelige UV-stråler. Toningen er dog ganske let, så indholdet kan betragtes uden problemer, og det er også let at aflæse temperaturerne på de røde LED-displays.

Som noget specielt er kompressoren i Vestfrost W 38 vibrationsdæmpet, og det er en af årsagerne til, at prisen er en anelse over middel. Vibrationsdæmpningen har intet med støjniveauet at gøre, for det ligger meget gennemsnitligt på 45 dB(A). Vibrationsdæmpningen skal derimod sikre, at de dyre vine ikke rystes. Selv små konstante rystelser kan nemlig være skadelige for vinen i forbindelse med langtidslagring.

Brugerne belønner Vestfrost W 38 med gode karakterer

De anmeldelser, vi har kunnet finde, er uden undtagelse meget positive. I gennemsnit scorer modellen således 4 stjerner ud af 5 mulige, og får også rosende kommentarer med på vejen. Her nævnes blandt andet, at skabet er let at installere og indstille, og i praksis er lige så flot i designet, som produktbillederne indikerer.

Fordele

 • Har UV-filter
 • To temperaturindstillinger
 • Har en vibrationsfri kompressor.
Ulemper

 • Kan have et relativt højt støjniveau.

Fordele ved Vestfrost W 38
Energiklasse: E
Smart dobbeltskab med to døre
Tonet glas med UV-filtrering
Flot skandinavisk design
Elektronisk indstilling og regulering
Tydelige røde LED-displays
Vibrationsdæmpet kompressor


Caso CS628 WineSafe 18 IN

Caso CS628 WineSafe 18 IN

 

Som alle produkter fra tyske Caso, er der gjort ekstra meget ud af designet med CS628 WineSafe 18 IN. Det er, som navnet også antyder, beregnet til at køle op til 18 flasker vin. Dette vinkøleskab adskiller sig dog fra de øvrige i vores gennemgang, idet det er en lille fiks indbygningsmodel, som kan indbygges i den eksisterende køkkenindretning. Det kan give en rigtig flot ”udstillings-effekt” i køkkenet, ikke mindst i kraft af det indbyggede lys, som kan tændes og slukkes efter ønske og behov.

Caso CS628 WineSafe 18 IN er lille, men fuldt udstyret

Det er let at få plads til Caso CS628 WineSafe 18 IN, der kun måler 45 centimeter i højden, og i øvrigt er dimensioneret efter almindelige køkkenstandarder med en bredde på 59 centimeter og en dybde på 55,5 centimeter. Det betyder, at modellen kan indbygges hvor som helst i et standardkøkken, både som dekorativt og praktisk islæt.

Ikke desto mindre er der tale om et fuldt udstyret vinkøleskab med både UV-beskyttelse i glaslågen og rigtige træhylder, som yder vibrationsbeskyttelse for de dyre flasker. Træhylderne kan endda trækkes ud, og ruller let på kuglelejer. Der er også indbygget ventilation, så temperaturen er ens overalt. Temperaturen indstilles elektronisk i området 5-22 grader, og kan til enhver tid let aflæses på det tydelige blå LED-display.

Caso CS628 WineSafe 18 IN bruger kun gennemsnitligt 127 kWh pr. år, og det berettiger til en flot A-klassificering i energimærkningen. Det lave strømforbrug er opnået ved brug af isoleret dobbelt sikkerhedsglas i døren og en energieffektiv kompressor, der kun støjer med 39 dB(A) – hvilket samtidig gør dette vinkøleskab til det mest støjsvage af de gennemgåede modeller.

Brugerne er godt tilfredse med Caso CS628 WineSafe 18 IN

Ser man nærmere på brugeranmeldelserne af CS628 WineSafe 18 IN rundt om på nettet, er der gennemsnitligt 4 ud af 5 mulige stjerner til produktet, og generel tilfredshed. Her er der blandt andet roser til designet, den nemme montering og den lydsvage drift.

Fordele

 • Har beskyttende UV-glas
 • Digital temperaturkontrol
 • Er næsten lydløs.
Ulemper

 • Der er ingen glideskinne på den nederste skuffe
 • Har plads til mindre end 18 flasker, hvis de har forskellig størrelse eller form.

Caso Wine Safe 75

 • Brugerfavorit

Caso Wine Safe 75

Modellen Caso Wine Safe 75 har ikke været medtaget i officielle eksperttests, idet der ikke findes ret mange. Derimod er her tale om en brugerfavorit blandt de brugere, som anvender denne model i hverdagen.

Læg mærke til at Caso Wine Safe 75 er et fritstående vinkøleskab, som skal stå frit og have luft til siderne, samt at vinkøleskabe kun er beregnet til opbevaring af vin – ikke fødevarer.

Kompakt model

Caso Wine Safe 75 er et fritstående vinkøleskab, som således kan placeres lige, hvor det passer forbrugeren. Her er tale om et mindre og kompakt vinkøleskab på lidt over en meter i højden, som derfor vil kunne passe ind de fleste steder. Caso Wine Safe 75 kan trods den mindre størrelse stadig rumme 75 flasker, hvilket er rigtig meget. Læg mærke til at her er tale om standardflasker, som er målt efter 0,75 liter Bordeaux-flasker. Caso Wine Safe 75 har derudover 4 træhylder til opbevaringen, men ingen vendbar dør. Caso Wine Safe 75 er skabt til at stå tændt hele tiden for at give vinflaskerne de bedst mulige forhold, men det vil ikke påvirke strømregningen voldsomt, for Caso Wine Safe 75 kommer i energiklasse A, som hører til de mere energibesparende klasser.

UV-beskyttet glas og 1 temperaturindstilling

Caso Wine Safe 75 er skabt med en dør af 3-lags isoleret sikkerhedsglas, som har indbygget UV-beskyttelse for at beskytte vinflaskerne. Caso Wine Safe 75 kan anvendes til opbevaring af alle typer vine, og der findes 1 temperaturindstilling, hvilket betyder, at modellen især er ideel, hvis man kun opbevarer én type vin ad gangen (for eksempel kun hvidvin eller kun rødvin), da forskellige typer af vin skal opbevares ved forskellige temperaturer.

For at kunne holde en ensartet og jævn temperatur er Caso Wine Safe 75 udstyret med en aktiv ventilator, som holder styr på varmen og kulden. For en bedre overskuelighed findes der både indvendig belysning samt et blåt LED-display, som viser modellens temperatur. Man kan indstille Caso Wine Safe 75’s temperatur mellem 5 og 22 grader.

Præcis og stabil temperatur, ifølge brugerne

De brugere, som har anskaffet Caso Wine Safe 75 og anvender modellen i dagligdagen til deres private vinsamling, fortæller i brugeranmeldelser, at de synes, at her er tale om en rigtig velfungerende model. Brugerne hæfter sig særligt ved, at Caso Wine Safe 75 er rigtig godt til at holde temperaturen jævn og stabil, hvilket giver de bedste forhold for vinflaskerne. En af brugerne har selv foretaget temperaturmålinger med eksterne termometre og konkluderer, at Caso Wine Safe 75 også viser en temperatur, som er hundrede procent korrekt.

Ud over temperaturstabilitet så fremhæver brugerne også, at her er tale om en stille model, der ikke larmer ret meget. Også udformningen roses af brugerne, for ifølge dem er Caso Wine Safe 75 godt indrettet, hvilket også fremmer en lettere rengøring.

Caso Wine Safe 75 måler 102,5 cm (h), 59,5 cm (b) og 63,0 cm (d).

Fordele

 • UV-beskyttet glas
 • Blåt LED display
 • Indvendigt lys
 • Justerbare træhylder med kuglelejer.
Ulemper

 • Har kun én temperaturzone.

Fordele ved Caso Wine Safe 75
Energiklasse: G
Kapacitet på 75 flasker
4 træhylder
3 lags isoleret sikkerhedsglas
Aktiv ventilator for stabil temperatur
1 temperaturindstilling


Små tips til køb og brug af vinkøleskabet

Først og fremmest skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvor mange flasker, der skal være plads til i dit vinkøleskab. Prisen afhænger i høj grad af kapaciteten. Så der er ingen grund til at anskaffe et køleskab, der er alt for stort. Skal du primært bruge skabet til langtidsopbevaring, kan du desuden spare penge ved at gå efter modeller med kun en kølezone.

De fleste vinkøleskabe er forsynet med UV-filtrering i glaslågen, og dette bør også være et minimumskrav. Skal det være optimalt, kan du gå efter modeller med dæmpning af vibrationerne, enten i form af træhylder eller vibrationsdæmpet kompressor. Her er det dog marginalerne i vinopbevaringen, der arbejdes med, så det behøver ikke nødvendigvis være udslagsgivende for dit valg.

Hvis du er interesseret i generelle råd omkring vin, så har Fyens.dk skrevet en lille artikel, hvor de giver 8 gode råd til hvordan du får mere ud af din vin. Den kan du læse her.

Jyllands Postens underside der hedder Guide.dk, har også skrevet en artikel hvor de fortæller lidt om nogle af de fordele der er forbundet med at opbevare din vin i et vinkøleskab. Du kan læse artiklen her.

Andre små marginaler

Det samme gælder for aktiv filtrering af luften i vinkøleskabet. På den anden side er det klart, at vigtigheden af marginalerne stiger i takt med værdien af den vin, der skal langtidsopbevares. Er der tale om meget dyre vine, kan et aflåseligt køleskab eventuelt også være at foretrække.

Der er lidt forskelle på strømforbrug og støjniveau for de forskellige modeller, men det er normalt ikke forskelle, der er så markante, at de alene bør være udslagsgivende for dit valg. De mest strømbesparende modeller koster typisk mere i indkøb, og der vil generelt gå en del år, før en eventuel strømbesparelse vil være tjent hjem, set i forhold til merprisen på indkøbet.

Den ideelle temperatur

Til langtidsopbevaring af vin anbefaler eksperterne en temperatur omkring 12 grader, uanset hvilken type af vin, der er tale om. Situationen er naturligvis en anden, når det kommer til drikke-temperaturen. De helt søde hvidvine drikkes bedst helt kølige ved 5-6 grader, hvorimod tørre hvidvine gør sig bedst ved 7-10 grader.

temperatur vinkøleskab

De mere gennemsnitlige hvidvine, rosevine og meget lette rødvine kan passende serveres ved 11-13 grader, mens drikketemperaturen for rødvine i øvrigt generelt anbefales i området 16-19 grader.

Har du et vinkøleskab med to temperaturzoner, kan du eksempelvis reservere den ene zone til langtidsopbevaring, mens den anden eventuelt kan bruges til at temperere de vine, der skal drikkes inden længe.

Hvis du ønsker at læse mere om vin og temperatur, så har Politiken skrevet en artikel som gennemgår de optimale vandtemperaturer til forskellige typer vine. Du kan læse artiklen her.


Dekanter din vin, og gør den endnu bedre

Vintemperaturen er en vigtig faktor, hvis vinen for alvor skal komme til sin ret.

Men iltningen spiller også en stor rolle for optimeringen – i hvert fald for visse vine. Bruger du et stort glas, hælder vinen op i god tid og slynger den, er det et udmærket alternativ til dekantering, men omhældning på karaffel kan ofte være den bedste måde at ilte vinen på.

Det er især meget unge og tillukkede vine, der kan vinde ved en ekstra iltning i form at dekantering. Er du i tvivl, kan du eventuelt prøve at smage på vinen, lige efter den er proppet op. Synes du ikke spektret af smagsnuancer er optimalt, kan dekantering sandsynligvis forbedre smagen.

Mange vine tilsættes i øvrigt en anelse svovl med henblik på at bremse gæringsprocessen, og svovlen kan i nogle tilfælde smages, hvis vinen drikkes direkte fra flasken. Her kan dekantering også være at foretrække, da svovlen så får tid til at fordampe.

Dekantering er en smagssag

Om en vin skal dekanteres eller ej med henblik på iltning, er en smagssag. Sætter du pris på en lidt skarp og frisk smag af ung vin, og ikke har noget imod at tanninen, er du måske i virkeligheden bedst tjent med at undlade dekantering. Elsker du omvendt en rund og blød smag, vil dekantering af yngre vine ofte være et foretrække.

Dekantering og iltning forbindes af de fleste med røde vine, men hvide vine kan faktisk også sagtens vinde ved dekantering.

Læs eventuelt også denne dybdegående artikel i Politiken, hvor vinekspert Henrik Steen Andersen kommer ind på de forskellige aspekter af dekantering.

Anskaf en flot karaffel

vinkaraffel En god vin fortjener at præsenteres ordentligt, og der findes masser af flotte karafler på markedet. Facon og stilart er helt op til dig, men signalerne skal gerne være rigtige. Nogle af dine gæster vil måske få den tanke, at årsagen til karaffelserveringen er, at du har hældt op fra en billig karton-vin, og den ide vil naturligvis forstærkes, hvis vinen serveres i en billig standardkaraffel fra Ikea.

Retfærdigvis skal det dog i sammenhængen nævnes, at kartonvin ikke behøver være dårlig vin. Sådan var det måske engang, men i dag kan man få udmærkede og relativt dyre vine på karton. Her er karaflen under alle omstændigheder et must, men det handler så måske mere om præsentation end dekantering.

Hvis gæsterne går lige så meget op i vinen som du selv, er karaflen også et perfekt instrument til blindsmagning. Ofte pakker man flasken ind i stanniol eller lignende, men flaskens form afslører stadig en del. Karaflen er til gengæld helt neutral, så her kan ingen skyde genvej.

Dekantering er også en måde at frasortere bundfaldet

Selv om dekantering for de fleste handler om at få vinen iltet og åbnet op, er det også en måde at frasortere bundfaldet, som kan opstå i større eller mindre grad, alt afhængigt af vinens art. Er formålet iltning, vendes flasken blot på hovedet over karaflen, og øvelsen kan eventuelt gentages flere gange om nødvendigt. Formålet er at få skabt så stor en overflade som muligt, så vinen hurtigt kommer i kontakt med luftens ilt.

Skal bundfaldet sorteres fra, er fremgangsmåden naturligvis helt anderledes. Det er ret umuligt at forudsige, om der danner sig bundfald i en given flaske, for det afhænger helt af håndteringen undervejs. Selv to flasker med samme vin og årgang kan være forskellige. Eventuelt bundfald spottes bedst med belysning bagfra. Med et stearinlys er hyggen helt i top, men en lommelygte er også udmærket og måske mere praktisk. Er der bundfald af betydning, skal flasken stilles opret nogle timer, så det hele kan falde til bunden. Af samme årsag skal du naturligvis huske at tjekke i god tid inden vinen skal serveres.

Efter nogle timer vil hovedparten af bundfaldet have samlet sig i flaskebunden, og her skal det helst forblive. Det hvirvles let op ved selv den mindste rystelse, så behandl flasken varsomt. Den sværeste del er nok at få proppen ud. Undgå den klassiske tjenerproptrækker, og vælg i stedet en model, der kan trække proppen nænsomt ud uden rystelser. Er du alligevel uheldig, må flasken lige stå en halv times tid før næste step.

Hæld nu forsigtigt vinen over i karaflen. Det er bedst, hvis det gøres i en glidende bevægelse, men det er en af de discipliner, der kræver lidt øvelse. Lad eventuelt den sidste deciliter blive tilbage i flasken. Det er lidt spild, men hellere det, end at resten af vinen bliver lidt uappetitlig.

Sådan afkalker du din vinkaraffel

Mange af de flottere svungne karafler har dog ofte en ret smal hals, og det besværliggør rengøringen. Specielt bunden kan være et problem, idet der med tiden kan samle sig kalkaflejringer. Kalk er som sådan ikke et problem i sig selv, men med tiden tager den farve fra rødvinen. Serverer du rødvin går det nok endda, men det røde skær gør sig ikke godt, hvis karaflen på et tidspunkt skal bruges til transparente vine som for eksempel hvidvin.

Opdager du det røde skær, er løsningen dog ret enkel. Fyld noget eddike i bunden af karaflen, fyld efter med vand og lad den stå et par dage. Eddiken opløser kalken, og dermed det røde skær. Sørg for at skylle grundigt efter, før du tager karaflen i brug igen.

Vinglasset er sidste led i oplevelses-kæden

Når du har investeret i en god flaske vin, haft den på køl i vinkøleskabet og måske dekanteret og filtreret den som det sidste før gæsternes ankomst, er det simpelthen næsten en skam at bryde den fine kæde med servering i et plastikkrus eller et billigt ballonglas á la forsamlingshus.

De fleste kendere er enige om, at god vin bør serveres i et krystalglas med en fornuftig størrelse bowle, og gerne tulipanformet, så vinens spændende dufte ikke spredes for alle vinde, men i stedet ledes til dine næsebor i højest mulig koncentration. Når det gerne skal være krystal, hænger det sammen med, at krystaloverfladen er en anelse ru. Det hjælper med til at frigøre vinens duft, som jo er en ganske stor del af oplevelsen ved et godt glas vin.

Eftersom duften er vigtig, skal glasset selvfølgelig være duftneutralt, før vinen hældes op. Mange har den uvane at opbevare glassene i skabet med åbningen nedad. Ofte vil hyldematerialet dog afgive forskellige gasser, som samles i glasset og kan give en afsmag.

Opbevar derfor i stedet glassene i normal opretstående stilling. Der samles ikke støv i dem, hvis de står i et aflukket skab. Uanset om du opbevarer dem på den ene eller den anden måde, kan du eventuelt vælge at give dem et hurtigt skyl med varmt vand og aftørring i et rent viskestykke. Det tager kun et øjeblik, og så er du i hvert fald sikker på, at der hverken er støv eller afsmag tilbage.

Slyng vinen, og hold rigtigt på glasset

Når bowlen gerne skal være stor, hænger det sammen med, at du så lettere får en stor overflade. Det giver både optimal iltning og frigørelse af duften. Processen fremmes, hvis du slynger vinen rundt i glasset, før du tager det op til næsen og nyder duften. Den store bowle hjælper også med til, at der ikke skal hældes op i tide og utide. Glasset skal nemlig ikke være fyldt for meget op – højst til det sted, hvor det er bredest.

Husk også, at vinglasset skal holdes i stilken. Det ser lidt mere elegant ud, men har også nogle helt klare praktiske fordele: Først og fremmest holder vinen bedre den optimale serveringstemperatur. Det er lidt spild at have tempereret vinen efter alle kunstens regler, hvis en varm hånd hæver temperaturen adskillige grader i løbet af få minutter. Varmen vil også frigøre alkoholen hurtigere, hvorved den vil træde frem og sløre de fine smagsnuancer, som jo nok var hele pointen ved at investere i en god flaske.

Holder du glasset i stilken, er det alt andet lige også lettere at slynge vinen korrekt. Du slipper også for fedtede fingre på selve bowlen. Det ser ikke kønt ud, og reducerer også muligheden for at nyde farven på de dyre dråber.

Du kan læse en lang guide om vinglas her hos Berlingske.


Hvilken type vinkøleskab skal jeg købe?

Hvilken type vinkøleskab skal jeg købeWhich.co.uk forklarer, at hvis man er seriøs omkring vin, så bør man investere i et vinkøleskab, som er specialdesignet til at give vinen de bedste opbevaringsforhold.

Which.co.uk anbefaler, at hvis man i praksis hører til den type, der med omhu vælger sine vine og prøver mange forskellige vine, så vil det være en god ide at investere i et vinkøleskab.

Stor forskel på prisen

Men der findes mange forskellige typer af vinkøleskabe og vin-opbevaringsmuligheder på markedet, og først og fremmest skal man overveje prisen. Which.co.uk forklarer, at pris-spændevidden for vinkøleskabe er utrolig stor, men der er noget for ethvert budget.

Which.co.uk anbefaler, at man anskaffer sig et vinkøleskab, som passer til prisen på ens vinsamling – altså dyr vin lig med dyr model, og billig vin lig med mere prisvenlig model.

Eksperterne forklarer, at man ofte kommer til at betale mere for vinkøleskabe med en stor kapacitet samt for modeller, som har flere funktioner.

Forskel på modeller

Which.co.uk fortæller, at man kan få de billigste vinkøleskabe ned til nogle hundrede kroner, og disse modeller vil ofte kun have en enkelt temperaturindstilling med kapacitet til maksimum 10 flasker. De prisvenlige modeller er ofte fritstående.

Hvis man betaler lidt mere, så man kan få vinkøleskabe med UV-beskyttet glas, og som kan rumme op til omkring 40 flasker vin. Disse modeller vil typisk også være fritstående og have en enkelt temperaturindstilling.

De semi-dyre vinkøleskabe på et par tusinde kroner kan ofte rumme omkring 50 flasker eller mere. Her kan man også få indbyggede modeller, men mange vil være fritstående. Disse modeller vil have flere funktioner såsom UV-beskyttet glas men også anti-vibrations-funktioner, således at vinen ikke bliver rystet. Nogle modeller vil også have mulighed for 2 forskellige temperaturer.

De dyreste modeller derimod kan koste mange tusinde kroner, være indbyggede og kunne rumme langt over 100 flasker. Disse modeller vil have muligheden for at indstille forskellige temperaturer og så har de flere funktioner, som bidrager til at sikre så gode forhold til vinen som muligt. Blandt andet UV-beskyttet glas og anti-vibrationsfunktioner samt mulighed for op til 3 forskellige temperaturzoner.

Læg også mærke til at vinkøleskabe varierer end del i bredden. De smalle modeller er ikke mere end omkring 15 centimeter brede, hvor de brede kan være omkring 70 centimeter. Gennemsnittet ligger ifølge Which.co.uk omkring de 60 centimeter. 

4 vigtige faktorer, man bør overveje inden køb

Which.co.uk fortæller, at ud over prisen så findes der 4 faktorer, som er afgørende for køb af vinkøleskab:

Mængde af vin: Hvor meget vin planlægger man at have til opbevaring? 

Placering: Hvor skal vinkøleskabet placeres? Hvilken type skal jeg købe?

Temperaturindstillinger/zoner: Har jeg brug for en model, der har 1 eller 2 temperaturindstillinger? 

Funktioner: Hvilke funktioner er nyttige hos et vinkøleskab?

Mængde af vin

Hvis man er ved at samle en hel kollektion af vine, så bør man købe en model, der har en kapacitet, der har 25-50 procent større kapacitet end de flasker, man har på nuværende tidspunkt.

Har man dog for vane at servere vinene inden for en måneds tid eller 2 efter køb, så vil den store udskiftning betyde, at man ikke behøver et vinkøleskab med så stor en kapacitet.

Ofte vil modeller med 50 flasker være rigeligt til de flestes behov. De store modeller kan rumme over 150 flasker, men læg mærke til at dette er maksimum-kapaciteten. I praksis vil der ofte være tale om færre flasker.

Placering

Der findes flere forskellige typer af vinkøleskabe – hver passer de til deres placering:

Fritstående vinkøleskab

De fritstående vinkøleskabe har ofte det største udvalg og er ofte billigere end de andre varianter. Den fritstående model har den fordel, at den kan placeres overalt i hjemmet, og så kan man let købe en stor model, idet denne type ikke har bestemte mål, den skal overholde.

Selv om man køber et fritstående vinkøleskab, som i princippet kan placeres overalt, så anbefaler Which.co.uk, at man sætter modellen et sted, hvor temperaturen er så konstant som mulig, og hvor der hverken bliver for varmt eller for koldt.

Indbygget vinkøleskab

Caso CS628 WineSafe 18 IN

Det indbyggede vinkøleskab har den fordel, at det ser rigtig flot og strømlinet ud i køkkenet, hvor vinkøleskabet så passer ind i køkkenets design og er bygget ind i det. De indbyggede varianter er ofte lidt dyrere end de fritstående modeller, og eftersom de har meget specifikke mål, så vil det være begrænset, hvor mange flasker vin de kan rumme.

Hvis man har en voksende vin-kollektion, så vil denne type nok ikke være det mest ideelle valg.

Bord-vinkøleskab

Der findes også mindre vinkøleskabe, som kan placeres på køkkenbordet. Her er kapaciteten selvfølgelig begrænset, og der vil ofte ikke kunne være mere end 12 flasker vin i denne variant. Til gengæld er den pladsbesparende og ideel for den forbruger, som ikke har så meget plads til opbevaring af vinen.

Temperaturindstillinger/zoner

Which.co.uk forklarer, at man også bør overveje, om man har behov for en model med 2 temperaturindstillinger eller kan nøjes med en enkelt.

Modeller med en enkelt temperaturindstilling eller temperatur-zone er billigere end modeller med 2, og hvis man kun opbevarer én type vin (for eksempel kun rødvine eller kun hvidvine), så er modeller med 1 zone nok.

Modeller med 2 temperaturzoner er fordelagtige til den forbruger, som opbevarer 2 typer af vine i sit vinkøleskab (for eksempel både rødvine og hvidvine). De 2-zonede modeller er dyrere end de 1-zonede, men så får man også større fleksibilitet, da man kan have én sektion til den ene type vin og én til den anden type.

Nogle modeller kommer med hele 3 temperaturzoner, og prisen er derfor også herefter. Med et 3-zonet vinkøleskab kan man for eksempel både have en sektion til både rød- og hvidvine samt en sektion, hvor de vinflasker, der snart skal serveres, er placeret.

Funktioner

Vinkøleskabe i forskellige prisklasser kommer med forskellige funktioner. Her guider Which.co.uk til, hvad de forskellige funktioner kan, og hvad man skal overveje, om man har brug for:

UV-beskyttende glas

Denne type glas beskytter vinflaskerne mod UV-lysets skadende effekt. Dette glas sidder i døren, og en model med UV-beskyttende glas er især smart, hvis man ikke kan placere sit vinkøleskab et mørkt sted.

Fugtigheds-kontrol

Lav luftluftighed kan tørre proppen på vinen ud, hvilket tillader, at luft kan komme ind i flasken, og det kan ødelægge vinen. Et vinkøleskab med fugtighedskontrol gør, at man selv bestemmer, hvor meget fugt der findes omkring vinflaskerne.

Anti-vibrations-system

Nogle modeller har anti-vibrations-systemer, som minimerer små vibrationer og også støj. Hvis man er en decideret vin-entusiast, så kan det være en god ide at investere i en model med dette system, da der kan opstå en negativ påvirkning af vinens farve, smag og tekstur, hvis vinen over længere tid udsættes for vibrationer.

Luftfilter

Nogle vinkøleskabe kommer også med et luftfilter, der filtrerer den luft, der kommer ind i vinkøleskabet. Det beskytter vinen mod eventuelle lugte, der kan påvirke den. Luftfiltre kan også modvirke støv-ophobninger.

Digitalt display

Man kan få vinkøleskabe med både digitalt display men også touch, og det får modellen til at se mere strømlinet ud, og så gør det vinkøleskabet lidt lettere at bruge. Man kan også få modeller, som kan kommunikere med telefonen, så man altid kan kontrollere temperaturen.

Dørlås

En lås på døren holder vinen sikker og temperaturen stabil, så børn, dyr eller uheld ikke får døren til at gå op.

Indvendig belysning

De fleste modeller kommer med en indvendig LED-belysning, som giver bedre overblik.

Vendbar dør

Ligesom med almindelige køleskabe så kommer nogle modeller med vendbare døre, så man kan tilpasse modellen til pladsen og udformningen af hjemmet.

Temperatur-alarm

Modeller med temperatur-alarm advarer, hvis døren er efterladt åben, eller hvis temperaturen har ændret sig.

Justerbare hylder

Nogle modeller har hylder, som er lavet efter standardmål. Andre modeller har justerbare hylder, som både kan ændres i højden og bredden. Hvis man opbevarer mange vin i sit vinkøleskab, som ikke passer til en standardform (for eksempel champagne eller magnum), så bør man vælge en justerbar model.

Forskelle på vinkøleskabe og vinkabinetter

Which.co.uk forklarer, at der findes flere muligheder, når man skal finde et sted til opbevaring af sine vine – der findes nemlig både vinkøleskabe og vinkabinetter.

Forskellen på de to er, at et vinkøleskab er et opbevaringssted med en lavere temperatur (omkring 7-19 grader), som sikrer de bedste forhold for vinene. Nogle modeller kommer med mulighed for 2 temperaturindstillinger og endda 3 nogle steder, og de lidt dyrere modeller har forskellige funktioner, der fremmer forholdene for vinene.

Desuden anbefaler Which.co.uk, at man fortrinsvis anvender vinkøleskabe til kortere tids opbevaring af vin, idet forholdene i et vinkøleskab aldrig vil blive de bedste til modning af vin.

Hvis man derimod ønsker et opbevaringssted, der er velfungerede til langtidsopbevaring, så anbefaler Which.co.uk i stedet, at man anskaffer sig et vinkabinet. De er designede til formålet og holder en temperatur på 13 grader, som er den helt ideelle. De fleste vinkabinetter har kun 1 temperaturindstilling dog, men de behøver ikke mere. Vinkabinetter har ofte avancerede systemer, som holder styr på luftfugtigheden, vibrationer og lys.

Et vinkabinet har ofte en større kapacitet end et vinkøleskab, men den helt store forskel ligger også i prisen, idet vinkabinetter har en tendens til at være meget dyrere end vinkøleskabe og derfor også egner sig mere til absolutte vin-entusiaster.


Derfor er vin godt for dig

Derfor er vin godt for digLængere nede i denne artikel har vi et afsnit om myter og vin, men at vin faktisk er sundt er netop ikke en myte. Forskere og videnskaben har efterhånden længe været i stand til at vurdere, hvilke sundhedsfremmende egenskaber, vinen har, og baseret på eksperternes viden i artikler fra den svenske avis Expressen samt det danske trænings-magasin Aktivtraening.dk guider vi her til de mest fremtrædende grunde til, at vin er godt for dig og dit helbred:

Drik vin med måde

Først og fremmest skal det dog slås fast, at eksperternes blåstempling af vinen ikke er ensbetydende med, at man bare skal drikke løs. Man skal nøjes med et glas i ny og næ og ikke overskride Sundhedsstyrelsens råd omkring alkoholindtag.

Vin forbedrer hjernefunktionen

Studier viser, at vin påvirker hukommelsen positivt – særligt hos ældre mennesker. Et moderat indtag af vin kan også være med til at reducere risikoen for at udvikle Alzheimers og andre demens-relaterede sygdomme.

Vin passer på øjnene

Vin er med til at hæmme væksten af blodkar i øjnene. Det lyder umiddelbart mere skadende end gavnligt, men der forekommer af og til en overskydende vækst af blodkar, som har en negativ effekt på synet.

Vin styrker immunforsvaret

Der findes mange antioxidanter i vin, som er gode for kroppen. Antioxidanter er med til at beskytte kroppens celler og er kemiske stoffer, som fungerer ved, at de modvirker oxidation i kroppen. Studier viser også, at der er en sammenhæng mellem vinindtag og mindre risiko for at udvikle kræft i maven samt mavesår.

Vin er cellefornyende

Eftersom vin indeholder mange antioxidanter samt også anti-inflammatoriske stoffer, så kan vinen være med til at forny cellerne. Det samme gælder for chokolade og blåbær.

Vin giver færre huller i tænderne

Studier viser, at stoffer i vin modvirker karies, som ellers er med til at give munden dårlige leveforhold og slider på tænderne og deres emalje.

Vin gør hjertet stærkere

Vin er især sundhedsfremmende for hjertet, idet vin hjælper til at mindske risikoen for blodpropper. Det er især rødvin, der har denne effekt, idet stoffet resveratrol findes i de røde druers skal og fungerer beskyttende for blodkarrene. Moderat vinindtag gør også, at det gode kolesterol, HDL, øges i kroppen, og det beskytter hjertet mod hjerte-kar-sygdomme.

Vin gør huden pænere

Ud over at vin er cellefornyende, så sørger det førnævnte stof resveratrol også for at hæmme væksten af bakterier, som kan forårsage akne.


Sandheder og myter om vin

Der findes rigtig mange typer af vin, og vin drikkes over hele verden. Vin er også en gammel drik, hvorved der efterhånden er kommet en del myter og historier, som der ikke helt er sandhed i. Baseret på viden fra Goodhousekeeping.com og Politiken.dk afliver vi her nogle myter om vin samt påpeger hvilke påstande, som er sande.

ChampagneMyte: Champagne er vin med bobler

Vin med bobler er den type, som kaldes mousserende vin. Vin med kun få bobler kaldes dog perlevin. Champagne er en helt anden type, og stammer fra et bestemt område i det nordlige Frankrig, nemlig Champagne-distriktet. Ikke alle drikke fra dette område har bobler – der produceres også en stor mængde hvidvin, rosévin og rødvin uden bobler.

Myte: Vin bliver bedre med alderen

Ifølge eksperterne er dette en af de mest sejlivede myter, for der er kun en meget lille del af vintyper, som bliver bedre ved en lang lagringstid. Specifikke vintyper er dog designede til at ligge nogle år, hvorved de adskiller sig fra almindelig vin – disse typer er ofte også en del dyrere.

Man bør drikke den almindelig vin inden for nogle måneder for at få den bedste oplevelse.

Sandt: Din yndlingsvin vil nok være Chardonnay

Chardonnay-vinen er den mest populære type vin, så der er gode chancer for, at netop din yndlingsvin er denne type. Den næstmest populære vin er Cabernet Sauvignon og derefter Pinot Grigio, Merlot og Pinot Noir.

vinMyte: Vin skal trækkes op længe, før den skal drikkes

Der sker kun en meget lille kontakt mellem vin og ilt, når flasken åbnes, og det gør reelt ikke en forskel for smagen og kvaliteten. I stedet kan man hælde vinen på en karaffel, hvorved en større mulighed for iltning finder sted. Det medfører, at vinen åbner sig og afgiver mere aroma og smag.

Sandt: Vin er sundt

Som tidligere nævnt så har vin flere sundhedsfremmende funktioner. Blandt andet er det karudvidende og forbedrer blodstrømmen til hjernen. Undersøgelser viser også, at moderate vin-drikkere har en mindre risiko for at udvikle fedme og kræft.

Myte: Sydvendte skråninger giver de bedste vine

Mange vinmarker er placeret, så de ligger mod syd, men også mange gode vine kommer fra østvendte skråninger. Grunden til, at vindyrkning foregår på skråninger, er, at jorden derved drænes, så vinplantens rødder ikke opholder sig i meget våd jord længe ad gangen. Ikke al vindyrkning foregår dog heller på skråninger, men på flad jord anvendes ofte grus, som har en særlig drænings-fremmende evne.

Liggende opbevaring er bedstSandt: Liggende opbevaring er bedst

Når man opbevarer sin vin i liggende tilstand, så skubbes vinen op mod proppen, hvilket sikrer, at vinen ikke tørrer ud.

Myte: Vin med højere alkoholprocent er bedre

Eksperterne forklarer, at det i højere grad er sammenhængen mellem balance, intensitet og kompleksitet, der gør en vin god end den høje alkoholprocent. For meget alkohol kan give vinen en sprittet smag, som føles brændende.

Dog skal det nævnes, at god vin bliver fremstillet af modne druer, og en moden drue vil have mere sukker i sig end en umoden drue. En høj koncentration af sukker fører også til et højere alkoholindhold, så på den måde vil en god vin ofte have en højere alkoholprocent – men det er ikke en altafgørende faktor.


Gode opskrifter med vin

Ud over at drikke vinen direkte så kan man sagtens anvende vin på mange måder i madlavningen. Her har vi samlet et par gode opskrifter, hvor vin indgår som en af ingredienserne:

Coq au Vin

Coq au VinIngredienser:
– 1 unghane eller en stor kylling (omkring 2 ¼ kilo)
– 125 gram bacontern
– 25 gram smør
– 0,5 liter rødvin
– 20 perleløg, pillede
– 250 gram champignoner
– 3 deciliter hønsebouillon
– 2 små fed hvidløg, halverede
– 0,5 deciliter timianblade, friske
– 1 deciliter persille, bredbladet
– 2 laurbærblade
– 2 spiseskefulde hvedemel
– ½ teske salt
– Friskkværnet peber
– 25 gram koldt smør, tern
– 2 deciliter persille, bredbladet og grofthakket
– 320 gram ris, parboiled  

Sådan gør du:
1. Start med at rense hanen/kyllingen og del den i 8-10 stykker.
2. Tag en stegegryde, og lad baconternene stege heri i et par minutter. Tag dem herefter op.
3. Læg smørret i gryden og brun perleløg og champignon her i et par minutter. Tag herefter blandingen op.
4. Læg nu stykkerne af hanen/kyllingen ned i gryden og lad stykkerne brune et par minutter. Drys mel herover og vend dem rundt.
5. Tilsæt nu perleløg, bacon, champignon, bouillon, krydderier samt vin.
6. Lad massen koge ved svag varme i 35 minutter under låg. Hanen/kyllingen er færdig, når den er mør.
7. Tag herefter hane/kylling og grønt op på et fad, hvorefter skyen skal koges ind. Servér med ris.

Kilde: Arla.dk 

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignonIngredienser:
– 1,6 kilo oksekød i tern
– 2 flasker billig rødvin
– 3 store gulerødder, hakket i grove stykker
– 2 løg, hakkede
– 3 laurbærblade
– 1 spiseske hvedemel
– 1 spiseske tomatpure
– 2 spiseskeer olie
– Et par kviste timian
– Smør
– 300 gram bacon
– 500 gram perleløg, pillede
– 400 gram champignon
– Persille, hakket 

Sådan gør du:
1. Start med at marinere oksekødet i en skål med laurbærblade, timian, vin og peber. Dæk skålen til og lad den stå i køleskab natten over.
2. Tænd ovnen på 200 grader og frasortér krydderierne fra kødet. Behold vinen.
3. Hæld halvdelen af olien på en stegepande, og brun kødet her lidt efter lidt. Læg det brunede kød på en tallerken ved siden af.
4. Når al kødet er brunet hæld da lidt af vinen over i panden, og lad den småkoge.
5. Varm resten af olien op i en stor kasserolle, og steg her gulerødder og løg, indtil de får farve. Hæld mel og tomatpure i. Tilsæt herefter kødet og vinen fra panden samt resten af vinen og krydderierne.
6. Lad det simre og sæt herefter gryden i ovnen i 2 timer. Kødet er færdigt, når det er mørt.
7. Servér med stegte bacontern, perleløg og champignon, som steges på en stegepande ved siden af. Hæld hakket persille over retten ved den endelige servering.

Kilde: Bbcgoodfood.com

Hvidvinskylling

HvidvinskyllingIngredienser:
– 8 kyllingeoverlår uden skind
– 325 gram skalotteløg
– 25 gram smør
– 4 kviste timian, friske
– 3,5 deciliter hvidvin, gerne af den tørre slags
– 1 deciliter madlavningsfløde, 8 procent
– 1 spiseske hvedemel
– 1,5 teske groft salt
– Friskkværnet peber
– 50 gram bacontern, sprødstegte
– 1 deciliter kruspersille, friskhakket
– 500 gram pasta, frisk

Sådan gør du:
1. Start med at pille løgene og sautér dem i en sauterpande ved kraftig varme sammen med smørret – men lad dem ikke brune.
2. Steg kyllingen 2 minutter på hver side på en anden pande. Tilsæt løgene og giv det 1 minut mere.
3. Tilsæt timian, salt, peber og vin. Lad blandingen koge ved svag varme i 1 timer under låg.
4. Når der er 5 minutter tilbage, rør madlavningsfløde og mel sammen og tilsæt det til kyllingen.
5. Servér med frisk pasta og pynt med bacontern og kruspersille.

Kilde: Arla.dk

Rødvinssauce

RødvinssauceIngredienser:
– 300 gram vindruer, blå eller grønne
– 3,5 deciliter rødvin, gerne af den halvtørre slags
– 0,5 liter mælkesauce fra Karoline
– 0,5 deciliter vin, gerne af den halvtørre slags
– ¾ teske rørsukker
– 1 teske groft salt
– Friskkværnet peber
– Kulør

Sådan gør du:
1. Start med at halvere druerne og hæld dem sammen med de 3,5 deciliter rødvin i en tykbundet gryde.
2. Kog massen ved kraftig varme i 5 minutter – uden låg.
3. Frasortér vindruerne fra væsken.
4. Tilsæt mælkesauce, 0,5 deciliter rødvin, salt, peber og kulør. Lad det koge.
5. Servér for eksempel sammen med andelår, bagte rødløg og aspargeskartofler

Kilde: Arla.dk

Brownies med vin

Brownies med vinIngredienser:
– 100 gram mørk chokolade
– 150 gram usaltet smør
– 200 gram sukker
– 1 stort æg
– 1 æggeblomme
– 100 milliliter rødvin
– 50 gram kakaopulver
– 100 gram hvedemel
– En knivspids muskatnød
– ¼ teske kanel
– ¼ teske ingefær

Sådan gør du:
1.
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Beklæd en bageform på 20 cm x 20 cm med bagepapir.
2. Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn eller i et vandbad.
3. Bland mel og kakaopulver sammen med krydderierne og lidt salt og sæt blandingen til side.
4. Rør sukker og smør sammen med en håndmixer, indtil konsistensen er let. Tilsæt så æg og æggeblomme.
5. Hæld den smeltede chokolade i sukkermassen sammen med vin og melblandingen og bland godt med håndmixeren.
6. Hæld massen over i bageformen og bag kagen i 15 minutter, indtil den er fast. Den må godt være lidt blævrende i midten – det sætter sig, når kagen køler af.

Kilde: Bbcgoodfood.com


FAQ

Hvordan vælger jeg et vinkøleskab?
Når du skal vælge et vinkøleskab til dit hjem, så er der selvfølgelig en række ting, som du bør overveje. For eksempel bør du tænke over, hvor stor en kapacitet du har brug for, at køleskabet har. Vinkøleskabe fås i en lang række forskellige størrelser, hvilket er super smart.
Er det pengene værd at købe en vinkøleskab?
Hvorvidt det er pengene værd eller ej at købe et vinkøleskab, det kommer helt an på, hvor meget du holder af vin. Det kan være super praktisk med et vinkøleskab, hvis du foretrækker altid at have et par kolde flasker vin klar, sådan at de ikke fylder hele køleskabet.
Hvor lang tid kan vin holde sig i et vinkøleskab?
Hvis din vin er åbnet, så kan den holde to – tre dage i et vinkøleskab. Hvis vinen derimod ikke er åbnet, så kan den i teorien holde sig evigt inde i et vinkøleskab. Dog bør du være opmærksom på, at vinen ikke modnes i køleskabet pga. den lave temperatur.
 Hvor lang tid kan vin holde sig i et vinkøleskab?
Hvis din vin er åbnet, så kan den holde to – tre dage i et vinkøleskab. Hvis vinen derimod ikke er åbnet, så kan den i teorien holde sig evigt inde i et vinkøleskab. Dog bør du være opmærksom på, at vinen ikke modnes i køleskabet pga. den lave temperatur.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


AEG SWB66001DG – Forbrugernes foretrukne mini-vinkøleskab

 

AEG SWB66001DG – Forbrugernes foretrukne

Optimal opbevaring af vinsamlingen

Der er god plads til din vinsamling i modellen SWB66001DG fra AEG. Vinkøleskabet har en kapacitet på op til 52 Bordeaux-vine à 750 milliliter. Vinsamlingen kan fordeles over 6 hylder. 

Hver vin kan opbevares optimalt i en horisontal position. Det giver en ideel forsegling af vinen, som hindrer, at luft kommer ind og ilter vinen. Hyldernes materiale er træ, som giver en elegant kontrast til glasdørens sorte kant. Samtidig giver træmaterialet soliditet og varme til designet. 

Vinkøleskabet har integreret LED-belysning, som giver et komplet overblik over din vinsamling. Belysningssystemet er energibesparende og har en lang levetid. Som bonus sparer du på elregningen, og du skåner miljøet. 

Vinkøleskabets kompressor sørger automatisk for at holde din vinsamling tilpas kølig. Normalt vibrerer kompressoren under arbejdet på temperaturen, men med vinkøleskabet fra AEG sørger specialudviklet vibrationsdæmpning af kompressoren for minimal vibration. Dermed elimineres risikoen for, at vinen tager skade i køleskabet.   

Integrerbart vinkøleskab

Glasdøren har indbygget UV-beskyttelse, som sørger for, at din vinsamling er beskyttet mod solens stråler. Hermed undgår du, at vinen ilter. Du kan stille vinkøleskabet i et soloplyst rum, uden at vinens aroma tager skade. 

Vinkøleskabet kan smukt integreres i lige det rum, du ønsker. For eksempel under en bordplade i køkkenet, stuen eller i spisestuen, så den er klar til at blive serveret med det samme. Køleskabet har en æstetisk funktion med sit eksklusive ydre, så det kan med fordel placeres i et rum, du opholder dig meget i. Køleskabets frontben er regulerbare, og døren kan vendes, som du foretrækker det. 

Køleskabets udvendige mål er 82 (H) x 59,5 (B) x 56,5 (D) centimeter. Dets indbygningsmål er: 82 (H) x 60 (B) x 60 (D) centimeter. 

Vinkøleskabet har et normalt lydniveau på 42 decibel (dB). Det er et favorabelt lydniveau sammenlignet med mange lignende produkter.  

Elektronisk temperaturstyring

Vinkøleskabet fra AEG har elektronisk temperaturstyring. Det er din garanti for, at køleskabet altid har den rette temperatur. DynamicAir-teknologi sørger for ventileret køl, så der altid er stabil temperatur, også i alle køleskabets hjørner. Luftcirkulationen er placeret øverst i vinkøleskabet. Den bidrager til, at dine flasker har en længere holdbarhed. 

Vinkøleskabet har en enkelt kølezone. Med én kølezone er køleskabet mest kompetent til opbevaring af vintyper, der skal opbevares ved samme temperatur. Du kan frit indstille temperaturen efter, hvilken type af vin du foretrækker at have på køl. 

AEG SWB66001DG vs. markedet

Sammenlignet med lignende produkter på markedet har SWB66001DG fra AEG opnået højere kundetilfredshed. Modellen har opnået den højst tænkelige bedømmelse fra forbrugere samtlige steder. Både hos PriceRunner og de populære danske forhandlere Skousen og WhiteAway, hvor kunderne har givet vinkøleskabet 5 ud af 5 stjerner. 

I anmeldelser giver kunder positiv omtale af vinkøleskabets design, kvalitet og lydniveau. En kunde hos WhiteAway skriver for eksempel: ’Fantastisk produkt. Kvaliteten er god. Lavt støjniveau”. WhiteAways kunder har givet den højeste bedømmelse på alle de målte parametre: 

Kvalitet: 5/5
Kapacitet: 5/5
Holder temperatur: 5/5

Der er altså gode chancer for at blive tilfreds med dit køb af SWB66001DG fra AEG. 

I modsætning til de andre produkter i denne oversigt har vinkøleskabet fra AEG kun én kølezone. Det gør den velegnet til dig, som foretrækker den samme type vin, der behøver opbevaring ved samme temperatur. Du får her en simpel og brugervenlig løsning og undgår besværet med at indstille flere temperaturer.  

Fordele

 • Beskytter vinen imod UV-stråler
 • Har integreret LED lys
 • Begrænser skadende vibrationer
 • Er meget støjsvag.
Ulemper

 • Hylderne er til den mindre side.

Liebherr Vinothek – fritstående og praktisk vinkøleskab til det lille behov

 

Liebherr Vinothek

Vil du opgradere indretningen i hjemmet med et dekorativt, moderne og velfungerende vinkøleskab, er Liebherr Vinothek et godt valg. Vinothek er et elegant og lille køleskab til opbevaring af vin, som er lavet i et fritstående design. Du kan have vinkøleskabet stående på gulvet eller på et bord, så det matcher dine praktiske ønsker og behov.

Hos Which.co.uk modtager det smarte og lille vinkøleskab en vurdering på 57%. Det roses på grund af sit praktiske design og den høje kvalitet. 

Perfekt for dig, der er førstegangskøber 

Har du ikke haft et vinkøleskab før, kan det være en praktisk og økonomisk god idé at starte med en budgetvenlig kvalitetsmodel. Skulle dine behov for at opbevare vin udvikle sig, kan du fortsat bruge Liebherr Vinothek til flaskerne, der skal bruges til middage. Det lille køleskab har en glaslåge, som giver et godt indsyn til flaskerne, som ligger opbevaret på de 3 hylder. 

På trods af den konkurrencedygtige pris får du et elegant og velfungerende vinkøleskab, du kan bruge til opbevaring af både rødvin, hvidvin og champagne. 

Simple betjening med knap 

Når temperaturen i køleskabet skal ændres, sker det let ved brug af knapperne, som befinder sig på den øverste del af fronten over lågen. Der sidder en lille LCD-skærm, hvor du kan holde øje med temperaturen i køleskabet. Du styrer selv, hvilke temperaturer dine flasker skal opbevares under.

Det er muligt at opnå temperaturer fra mellem +5 til +20 grader celsius. Du skal være opmærksom på, at der kan være omkring 1 grads forskel mellem den viste temperatur på skærmen og den temperatur, som er i køleskabet. 

Der er plads til i alt 66 flasker i køleskabet fra Liebherr.

På panelet med knapper kan du aktivere børnesikringen. Denne funktion låser lågen, så det er umuligt for nysgerrige, små fingre at få adgang til køleskabet og dets indhold. 

Liebherr Vinothek vs. markedet

Sammenholdt med de dyreste vinkøleskabe er Liebherr Vinothek nem at bruge og installere. Når du har sat stikket fra køleskabet i stikkontakten, vil skærmen øverst på fronten lyse op. Det eneste du skal forholde dig til, er at vælge temperatur. 

Det er ikke kun design og indretning, du skal forholde dig til, når du køber vinkøleskab. Det er vigtigt, at dit køleskab matcher dine behov og dine ønsker i forhold til placering. Ønsker du, at dit køleskab til opbevaring af vin skal stå i et centralt rum i hjemmet, skal du være opmærksom på produktets støjniveau. 

Liebherr Vinothek har et gennemsnitligt lydniveau på 38dB. Til sammenligning befinder en normal samtale mellem 2 personer sig på omkring 50dB. 

Hverken du, din familie eller dine gæster kommer til at blive generet af baggrundssummen fra vinkøleskabet, når det står i stuen, på et værelse eller i køkkenet. 

Fordele

 • Støjsvag 
 • Praktisk design 
 • Opretholder en stabil temperatur 
Ulemper 

 • Kan være langsom til at køle ned 
 • Der kan være forskel mellem temperatur i køleskabet og de viste grader på skærmen

Specifikationer 
Energiklasse: G
3 hylder 

1 rumtemperatur
God pris i forhold til kvalitet
Automatisk døralarm 
Børnesikring 


Liebherr Vinidor – eksklusivt indbygningskøleskab til vin i stål

Liebherr Vinidor

 

Hører du til de mange danskere, der har en større vinsamling – eller vil du gerne give alle flasker de mest optimale opbevaringsvilkår? Liebherr Vinidor er det perfekte valg til vinelskeren, der har god plads i stuen, værelset eller kælderen. Vinkøleskabet er designet i elegant stål look, der kan matche enhver indretningsstil.

Hos Google Shopping modtager vinkøleskabet en samlet vurdering på 4,5/5 stjerner af kunderne. 

Rustikt design og god opbevaringsplads

Med Liebherr Vinidor får du et slankt og elegant vinkøleskab, der kan integreres i det store køkken. Køleskabet er udstyret med 10 hylder, som du kan fordele dine flasker på. Gennem glasruden får du et godt overblik over din vin, og det transparente look er med til at give køleskabet stil og elegance. 

Når der kommer gæster på besøg i hjemmet, er der garanti for, at Liebherr Vinidor kommer til at vække fokus og opmærksomhed. 

Som følge af den høje kvalitet får du et vinkøleskab, du kan se frem til at bruge i mange år. Køleskabet kræver ikke andet vedligehold end at blive tørret af med en fugtig klud efter behov.

Velfungerende temperaturzoner til alt slags vin

Du behøver ikke at have haft et vinkøleskab før for at få fuldt udbytte af Vinidor. Køleskabet er fremstillet med intuitive funktioner og et touchpanel, der er enkelt at betjene. Du kan vælge mellem forskellige sprog og systemer for temperaturvisning. Er der brug for at ændre temperatur, kan du let gøre det, uden du skal til at åbne lågen. 

Dekorativ til hverdag og middage

Inde i køleskabet er der forskellige spots, som kan indstilles i forhold til lysmætning. Dermed kan du vælge én type belysning til hverdagen og en anden, når der kommer gæster på besøg. Der er ”bar-belysning”, der vil egne sig perfekt, når du skal imponere vennerne med dit eksklusive vinkøleskab. 

Takket være de brugervenlige indstillinger for temperaturer bestemmer du selv, hvilke drikke du opbevarer i Liebherr Vinidor. Du kan lægge champagne eller hvidvin på køl i de zoner, hvor temperaturen er optimal. 

Der er indbyggede, luftopfriskende kulfiltre, så dine vin altid holder sig friske. Luftfiltrene kan let udskiftes, så du kan give din vinsamling de bedste opbevaringsforhold år efter år.

Liebherr Vinidor vs. markedet

Det unikke ved køleskabet fra Liebherr er, at det er designet med forskellige temperaturzoner. Vin har brug for at blive opbevaret ved forskellige temperaturer afhængig af deres fremstillingsproces og de druer, drikkene er lavet på.

Med de justerbare temperaturzoner kan du have alt slags vin opbevaret i køleskabet. Det er en stor fordel for dig, uanset om du allerede har en stor passion for en samling med forskellige slags vin, eller dig der overvejer at starte din egen samling.

Fordele 

 • Godt lys
 • Stabile temperaturer
 • Elegant design
Ulemper

 • Relativ høj pris
 • Kræver god plads

Specifikationer
Energiklasse: G
Børnesikring 

Justerbart lys
Touch betjening
Forskellige temperaturzoner (kan indstilles mellem +5 til +20 grader)
Brugervenlige funktioner 
FreshAir Active kulfiltre (kan let udskiftes med nye)
Rustfrit stål og glasrude


Avintage AVU18TDZA integreret vinkøleskab – brugerfavorit med to justerbare zoner

Avintage AVU18TDZA Vinkøleskab til Indbygning

 

Avintage AVU18TDZA Vinkøleskab til Indbygning vil være det bedste vinkøleskab til dig, der leder efter høj kvalitet, flere temperaturzoner og en indbygget model.

Produktet har ikke været inkluderet i en ekspert undersøgelse, men vi har alligevel taget den med, da den er en favorit blandt brugerne. I Google-anmeldelser får den i gennemsnit 3,9 ud af 5 stjerner, hvilket er pænt uden at være prangende.

Brugerne forklarer, at det drejer sig om et velfungerende lille vinkøleskab, der er meget stillegående i brug. Det betyder, at du sagtens kan placere det endda i dit soveværelse, bliver det bemærket, og køberne er også meget imponerede over designet og alle de små detaljer. En bruger skriver: ”Støjniveauet er lavt, og dertil kommer det enkelte og elegante design, som er en fryd for øjet. Touch-betjeningen er en dejlig lille finurlighed og LED-belysningen af vinflaskerne er da også lidt blæret. Lever i høj grad op til mine forventninger”. En anden bruger skriver: ”Pæn vinkøler, der er støjsvag og fungerer perfekt. Kræver ikke så meget plads. Den er flot med lidt lys i, og vinen bliver godt kølet ned”.

Lille og flot integreret variant

Avintage AVU18TDZA Vinkøleskab til Indbygning er, som navnet antyder, skabt til at blive bygget ind i køkkenets eksisterende design. Det gør, at det ikke skal stå frit men i stedet være en del af det design, du allerede har. Det betyder blandt andet, at kapaciteten er mindre end på en fritstående version, og derfor kan apparatet her rumme 17 flasker.

De 17 flasker er ikke så meget, men dog er det passende til dig, der gerne vil drikke din vin relativt hurtigt og måske kun have flaskerne liggende i en måned eller to. Det er faktisk tillige det bedste for langt de fleste vine, for de er mere friske, jo hurtigere de bliver drukket.

Designet er enkelt og simpelt, og da enheden er integreret, er det også meningen. Læg mærke til at bredden kun er på 30 centimeter. Det er ikke ret meget, og derfor vil du kunne få plads til det selv i det snævre køkken eller bryggers. Højden er på 82 centimeter, hvilket er pænt standard.

Du får tre hylder til opbevaringen, og hylderne er skabt af træ. Det bliver en flot kontrast til det ellers mørke design, og som en bonus så kan du trække alle tre hylder ud. Det giver en højere overskuelighed, når du kan trække flaskerne ud samtidig, og så slipper du for at ryste dem. Rystelser kan påvirke smag, aroma, farve og tekstur negativt.

To temperaturzoner

Selvom Avintage AVU18TDZA Vinkøleskab til Indbygning ikke har den højeste kapacitet, har den alligevel moderne teknologi, der bidrager til en optimal opbevaring af dine gode vine. Du kan med fordel købe de lidt mere eksklusive varianter til opbevaring her, for du får to temperaturzoner. Det kan være én til opbevaring og én til serveringsklare flasker. Eller én til de mørke vine, og én til de lyse. Du bestemmer selv, men med to zoner i stedet for kun en er du langt bedre stillet i forhold til at kunne give flaskerne det bedste miljø.

Temperaturzonerne er tillige justerbare, og det betyder, at du kan vælge mellem temperaturer fra 5 til 20 grader. Det er pænt og præcis, hvad du har brug for, og det passer til opbevaringstemperaturer såvel som til serveringstemperaturer. Der er en digital temperaturkontrol, som giver dig et perfekt overblik, og det smarte touch-display gør det topmoderne og let for dig.

Læg mærke til at prisen ikke ligger mod den direkte lave ende, men du får også meget moderne teknologi for pengene. Ud over for eksempel de to temperaturzoner og de udtrækkelige hylder, får du tillige en smart indvendig LED-belysning, der hiver designets niveau noget op, og så er motoren tidssvarende og skarp. Den giver måske ikke den mest støjfrie oplevelse på markedet med et lydniveau på 43 dB, men det er bestemt hæderligt, og flere af brugerne oplever da også, at støjen ikke er generende. Energimærket i kategorien A er ligeledes god.

Alt i alt det bedste vinkøleskab til dig, der leder efter en integreret enhed med to temperaturzoner.

Fordele

 • To justerbare temperaturzoner
 • Luksuriøst design
 • 3 hylder, du kan trække ud
 • Let at installere
Ulemper

 • Temperaturen kan være ustabil
 • Ikke helt stille

Specifikationer
Producent: Avintage
Type: Vinkøleskab til indbygning
Kapacitet: 17 flasker
Antal hylder: 3
Temperaturspænd: 5-20 grader Celsius
Antal temperaturzoner: 2
Justerbar temperaturzone: Ja
Højde: 82 centimeter
Bredde: 30 centimeter
Dybde: 57 centimeter
Vægt: 32 kilo


Caso WineDuett Touch 21

 

Caso WineDuett Touch 21

.
Caso WineDuett Touch 21 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Vinkøleskabet har nemlig fået gode anmeldelser hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com, hvor brugerne har givet modellen henholdsvis 4,4 ud af 5 stjerner og 4,3 ud af 5 stjerner.

Dette har modellen blandt andet fået, da brugerne mener, at Caso WineDuett Touch 21 er et praktisk og kompakt vinkøleskab. Dog er der en bruger, der nævner, at det ikke er optimalt, at blæseren hele tiden kører.

Lille og smart vinkøleskab i et flot design, ifølge brugerne 

Caso WineDuett Touch 21 er, ifølge brugerne, et godt køb, hvis man ønsker et vinkøleskab i hjemmet.

Eksempelvis skriver en bruger, at Caso WineDuett Touch 21 er et ”lille og smart vinkøleskab”, der kommer i et flot design. Flere brugere nævner designet som værende flot og fint, hvilket de mener, er en fordel, da det skal stå fremme i hjemmet.

En anden bruger forklarer ydermere, at Caso WineDuett Touch 21 er ”let at betjene” og ”ikke fylder meget”, hvorfor man hurtigt kan komme i gang med at bruge vinkøleskabet efter køb. Temperaturen forklares desuden som ”altid værende den rette”, samt at der er plads til både rødvin og hvidvin på samme tid.

Selvom brugerne generelt er begejstrede for Caso WineDuett Touch 21, skriver et par enkelte, at der er nogle flasker, der ikke er plads til, samt at den hele tiden siger en lille lyd.

Vinkøleskab med plads til 21 flasker og to temperaturzoner

Med Caso WineDuett Touch 21 får man et vinkøleskab, der er inddelt i to zoner. Disse to zoner kan indstilles til hver sin temperatur, hvis man ønsker det.

Det vil sige, at den øverste zone kan indstilles fra 7 grader og op til 18 grader, hvorimod den nederste kan indstilles fra 10 grader og op til 18 grader.

Caso WineDuett Touch 21 giver mulighed for, at man kan opbevare 21 vinflasker i alt. Den øverste del kan rumme seks flasker, mens den nederste del kan rumme 15 flasker. Vinkøleskabet er placeret i energiklasse B, hvilket ikke er det bedste på markedet. Til gengæld er dens lydniveau på blot 45 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Elegant model i rustfrit stål med LED-display 

Caso WineDuett Touch 21 er fremstillet med en ramme i rustfrit stål på lågen samt et glasvindue, så man altid kan se de forskellige flasker indeni vinkøleskabet. Selve designet er elegant og stilrent, hvorfor modellen vil passe ind i de fleste hjem.

Derudover kommer Caso WineDuett Touch 21 med et LED-display, hvor man har mulighed for at overvåge temperaturen i de to temperaturzoner. Lågen kommer desuden med et UV-filter, der sørger for, at vinen beskyttes på den mest optimale måde.

Det er ydermere nemt at rengøre modellen, når der er brug for det takket være de udtagelige stålhylder. Hvis man ønsker at få et overblik over flaskerne i køleskabet, kan man tænde for en indvendig LED-belysning.

Caso WineDuett Touch 21 måler 80,5 cm (h), 34,5 cm (b) og 51,0 cm (d).

Fordele ved Caso WineDuett Touch 21:
LED-display og UV-filter
To temperaturzoner
Kapacitet på 21 flasker
Udtagelige stålhylder
Lavt lydniveau på 45 dB


Liebherr Wkb 4212-20 001

 

Liebherr Wkb 4212-20 001


Liebherr Wkb 4212-20 001 er ikke blevet testet af ekspertpaneler, men i stedet er her tale om en model, som er populær blandt brugerne. Modellen fremhæves for mange ting, og brugerne skriver i deres anmeldelser, at her er tale om et rigtig godt vinkøleskab.

Læg mærke til at Liebherr Wkb 4212-20 001 er et fritstående vinkøleskab, som skal stå frit og have luft til siderne, samt at vinkøleskabe kun er beregnet til opbevaring af vin – ikke fødevarer.

God størrelse

Liebherr Wkb 4212-20 001 hører hverken til de lave eller helt høje vinkøleskabe. Modellen har en højde på 165 centimeter plus en lidt dybere dybde end de fleste på knap 75 centimeter, og størrelsen gør, at Liebherr Wkb 4212-20 001 kan rumme en del flasker vin.

Maksimumkapaciteten ligger på 200 flasker vin (målt efter standard 0,75 liter Bordeaux-flaske-mål), hvis man stabler vinflaskerne oven på hinanden, og der findes 6 træhylder, som vinen kan placeres på.

Til trods for størrelsen så har Liebherr Wkb 4212-20 001 en fin energiklasse, som ligger mod den gode ende. Her er tale om energiklasse A på en skala, der går fra A+++ til G, så A er et godt valg. Liebherr Wkb 4212-20 001 er udstyret med en enkelt temperaturzone, hvilket fortrinsvis gør modellen ideel til opbevaring af én type vin (for eksempel kun rødvin eller kun hvidvin).

Cirkulerende luftkøling

For at kunne holde en stabil og jævn temperatur, så har Liebherr Wkb 4212-20 001 en recirkulerende luftkøling, som sikrer, at alle hylder får samme lave temperatur. Man kan se temperaturen tydeligt på det udvendige display, og det kan indstilles til mellem 5 og 20 grader.

Displayet er et elektronisk LCD-display, som har en brugervenlig menu, der styres via touch, og menuen guider forbrugeren til at kunne finde ud af at betjene modellen let og enkelt – blandt andet styres fugtighedskontrollen også her.

Herudover er Liebherr Wkb 4212-20 001 også udstyret med sikkerhedsglas, der sørger for UV-beskyttelse til vinflaskerne samt et FreshAir-filter. Dette filter filtrerer luften, så vinen får de bedste opbevaringsforhold og ikke påvirkes af ydre omstændigheder. Der findes desuden en indvendig belysning i Liebherr Wkb 4212-20 001, og så er døren vendbar.

Liebherr Wkb 4212-20 001 kommer i en flot sort farve med tonet glas for både bedre beskyttelse og mere strømlinet design.

Flot og effektivt, ifølge brugerne

Brugerne forklarer, at de er rigtig godt tilfredse med Liebherr Wkb 4212-20 001. Modellen opfylder brugernes krav og lever op til forventningerne. Det første, der lægges mærke til, er modellens rigtig flotte design, som gør Liebherr Wkb 4212-20 001 til et rigtig flot møbel, der ikke sikker ud, bare fordi her er tale om en fritstående model.

Her er dog ikke tale om en helt billig model, men det nævnes også af brugerne, at man får rigtig meget kvalitet for pengene, og at denne model er de ekstra penge værd. Brugerne fremhæver også, at Liebherr Wkb 4212-20 001 er et effektivt vinkøleskab, der både er støjsvagt og holder en jævn temperatur, og så hæfter brugerne sig ved, at denne model er rigtig godt opbygget og indrettet.

Liebherr Wkb 4212-20 001 måler 165,0 cm (h), 60,0 cm (b) og 73,9 cm (d).

Fordele

 • Nem at rengøre
 • Mulighed for at indstille fugtigheden
 • Har akustiske døralarmer
 • Har børnesikring
 • Nem at bruge.
Ulemper

 • Har kun én temperaturzone
 • Har lavere fugtighedsniveauer.

Fordele ved Liebherr Wkb 4212-20 001
Energiklasse: G
Kapacitet på maksimum 200 flasker vin
6 træhylder og indvendig belysning
Model med cirkulerende luftkøling
Betjening via LCD-display med touch
Fresh Air-filter


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Magasinet har testet og anmeldt vinkøleskabet Liebherr WKb 4212 Vinothek, og de er imponerede. De har testet det ud fra parametre som energieffektivitet, hvor præcis termostaten er, brugervenlighed og støjniveau. Alt i alt er de vilde med vinkøleskabets rummelighed og mange funktioner, men de påpeger også, at det er forventeligt til den høje pris.

Testen er udført: februar 2020
Du kan se testen her

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt. Vi har gjort brug af det engelske forbruger- og testmagasin til vurdering af Liebherr Vinothek, der er det fritstående og moderne vinkøleskab til det lille opbevaringsbehov. 

Liebherr Vinothek kåres md 57% af testpanelet og det fremhæves på grund af sit praktiske design i kombination med de gode funktioner til at opretholde en stabil temperatur. 

Testen er udarbejdet: februar 2020
Du kan se testen her

 Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne vinkøleskab test er baseret på anmeldelser fra både ekspertkilder og forbrugere. Da der ikke findes officielle eksperttests af alle vinkøleskabe, har vi valgt at inddrage brugeranmeldelser fra forskellige danske forhandlere. På den måde får man et overblik over, hvad der er forbrugernes favoritter, og hvad de mener om de forskellige modeller i forhold til deres fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom KitchenOne.dk, WhiteAway.com og Coop.dk. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige vinkøleskabe, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, der er taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Caso CS670 WineComfort 180 hos KitchenOne.dk, WhiteAway.com og Coop.dk her.

Amazon

Amazon er verdens største handelsplads, både fysisk og virtuelt. Hver dag leverer firmaet, som har opereret i over 20 år, varer til flere millioner af mennesker. Du kan finde alt, hvad hjertet begærer, uanset hvor tosset, det er.

På Amazon kan almene forbrugere anmelde produkterne, og det er også muligt at stille spørgsmål til den enkelte vare. På grund af firmaets størrelse, er det ofte eksperter eller endda selve producenten, der sidder klar til at besvare de forskellige spørgsmål. Caso Wine Safe 192 har i alt scoret en bedømmelse på 3,9 ud af 5 mulige stjerner i gennemsnit fra forbrugerne. 

Du kan se anmeldelserne her

Google

TEXTGoogle er en af verdens største søgemaskiner, som også tilbyder et stort brugerunivers for deres brugere. Det tæller for eksempel en samling af anmeldelser verden rundt af forskellige produkter – her gælder det vinkøleskabe.

Anmeldelserne af Avintage AVU18TDZA Vinkøleskab til Indbygning er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af den ovenstående test, bringer vi her nogle af vores andre artikler med testvindende produkter.

Er du også på udkig efter et almindeligt køleskab, finder du her en række gode artikler om dette.

Her kan du læse vores store generelle køleskab test, der indeholder en gennemgang af markedets bedst vurderede modeller.

Om du har brug for et integreret køleskab eller et fritstående køleskab, hjælper vi også gerne med gode artikler om dette.

Er der et bestemt mærke, du ønsker at vide mere om, kan du passende give dig i kast med vores række af producent-specifikke tests.

Her kan du læse vores Liebherr køleskab test, vores Siemens køleskab test, vores Bosch køleskab test, vores Electrolux køleskab test og vores amerikanerkøleskab test, der alle indeholder testvindende og topscorende modeller.

Et andet populært valg, når det kommer til køleskabe, er de praktiske køleskab med fryser også kaldet et køle-fryseskab. Disse modeller er specielt populære i de mindre husstande samt sommerhuse.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve vores fryser tests. Her kan du læse vores fryseskab test, vores kummefryser test og vores skabsfryser test, der alle indeholder testvindende og topscorende modeller.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme