Vinkøleskab test-oversigt - De 11 bedste vinkøleskabe til hjemmet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: december 26, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vinkøleskab test-oversigt - De 11 bedste vinkøleskabe til hjemmet

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Der findes en del forskellige mærker og modeller af vinkøleskabe på det danske marked. I vores artikel kigger vi nærmere på nogle af markedets bedste modeller og undersøger hvordan forbrugerne oplever køleskabene i drift. Sidst i artiklen kommer vi desuden lidt ind på generelle råd om valg og korrekt anvendelse af dit vinkøleskab.

Bemærk venligst – vi tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af vinkøleskabe , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

21. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 11 bedste vinkøleskabe i test-guiden 2023:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte vinkøleskabe

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber vinkøleskab

 • Design og kapacitet

  Det design, du vælger, bør være baseret på dit køkken eller den plads, du har til rådighed i dit hjem. Fritstående enheder kan bruges i næsten alle rum, herunder køkkenet, spisestuen, garagen eller kontoret. Et fritstående vinkøleskab kan placeres næsten hvor som helst, og det kan rumme samlinger fra 15 til mere end 200 flasker afhængigt af dets størrelse. Indbyggede vinkøleskabe er et godt valg til mellemstore vinsamlinger, og de kan placeres pænt under bordplader. Men sørg for, at du har plads til et indbygget vinkøleskab under køkkenbordet, før du køber det. Det er et fantastisk design til et moderne, strømlinet køkken, men det kan være udfordrende at installere, så sørg for at have nogen i nærheden til at hjælpe dig, hvis det er nødvendigt.

  Når det kommer til kapaciteten, skal du overveje antallet af hylder. Der er flere hovedtyper af hylder, der bruges i vinkøleskabe. Faste hylder er de mest almindelige, og de er præcis, hvad du forventer – hylder, der er fastgjort i enheden, og som du ikke kan flytte. De fleste vinkøleskabshylder giver dig mulighed for at opbevare din vin horisontalt og afhængigt af hyldelayoutet at stable dine flasker oven på hinanden. Skydehylder gør præcis, hvad du forventer af dem – de glider ud, så du får lettere adgang til din vin. Skydehylder er næsten altid flytbare, hvilket er genialt, hvis du har brug for at opbevare større flasker. Nogle har desuden displayhylder, som gør det muligt at opbevare vinen lodret. Det betyder, at du kan vise dine yndlingsvine, de ældste eller de dyreste vine frem.

 • Temperaturzoner

  Der er tre hovedtyper af vinkøleskabe baseret på antallet af temperaturzoner – vinkøleskabe med én zone, to zoner og flere zoner. Hvis du skal holde dig indenfor et budget, eller din samling består af kun én type vin, er et vinkøleskab med én zone tilstrækkeligt. Men hvis du har en vinsamling med forskellige typer vin (rød, hvid, mousserende), bør du måske overveje et vinkøleskab med to eller flere temperaturzoner. Vinkøleskabe med to zoner har to separate rum med hver sin temperaturkontrol. Det giver dig mulighed for at opbevare både rød- og hvidvine ved deres optimale temperaturer. Vinkøleskabe med to zoner er dyrere end modeller med én zone, men de er investeringen værd, hvis du vil opbevare både rød- og hvidvine. Vinkøleskabe med flere zoner er velegnede til sofistikerede samlere. Hvis du har en meget bemærkelsesværdig vinsamling, vil denne type køler være et godt valg for dig.

 • Type af køling

  Vinkøleskabe med kompressor er den mest almindelige type vinkøleskabe. De bruger en kompressor til at køle luften inde i køleskabet, som cirkulerer rundt i hele enheden. Vinkøleskabe med kompressor er mere energieffektive end termoelektriske vinkøleskabe, og de er bedre til at nedkøle større mængder vin – men de er også dyrere. Hvis du er på udkig efter et vinkøleskab af høj kvalitet, er en kompressormodel et godt valg. På den anden side bruger termoelektriske vinkøleskabe varmevekslingsteknologi til at køle luften inde i køleskabet. De er mindre energieffektive end kompressormodeller, men de er også billigere. Termoelektriske vinkøleskabe er bedst til små rum, og de er ikke så gode til at køle store mængder vin ned.

 • Pris

  Prisen afhænger af køleteknologien, temperaturzonerne, kapaciteten og de ekstra funktioner, vinkøleskabet tilbyder. Modeller i den højere prisklasse kan koste over 20.000 kr. – med stor kapacitet, temperaturindstillinger i flere zoner, LED-belysning, automatisk afrimning osv. Budgetvenlige modeller koster normalt omkring 2.000 kr. og har mindre kapacitet og kun en enkel temperaturzone.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser er en god måde at få upartiske meninger om produkter på, før du køber dem. Brugeranmeldelser kan være nyttige til at finde ud af, hvilken kvalitet produktet har, hvor nemt det er at bruge, og om det lever op til kundernes forventninger. Ekspertanmeldelser kan derimod være nyttige til at give detaljerede oplysninger om produktets funktioner og fordele samt eventuelle ulemper. Begge dele er værdifulde ressourcee, når du undersøger vinkøleskabe, og vi vil inkludere dem i vores artikel.

arrow-more

Caso WineComfort 66 - vinkøleskab med stor kapacitet

Et godt valg til forskellige typer vin

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Caso WineComfort 66:

 • Optimal temperaturkontrol til rød- og hvidvine
 • Stor opbevaringskapacitet på 66 flasker
 • UV-beskyttende ruder

Forbrugsguidens vurdering

Vi synes, at Caso WineComfort 66 er en effektiv løsning til vinelskere med sin imponerende opbevaringskapacitet på hele 66 flasker og to temperaturzoner. Funktionen er oplagt til dig, der sætter pris på rød- og hvidvine, da du kan opbevare hver type ved den ideelle temperatur. Vinkølerens UV-beskyttende glas, som er afgørende for at beskytte din vins smag mod skadeligt sollys, gør den kun endnu mere attraktiv. Derudover er LED-belysningen en anden fed detalje, som gør det nemt at se dine flasker.

Den smule støj der kommer, når ventilatorerne kører, ser vi som en mindre ulempe i betragtning af vinkølerens lave energiforbrug på 150 kWh om året. Alt i alt synes vi, at Caso WineComfort er en rigtig god og praktisk model med masser af plads og funktioner, der er opmærksom på sit energiforbrug, som helt sikkert vil appellere til dig, hvis du er en ægte vinelsker.

Fordele

 • Du kan indstille den ene zone til langtidsopbevaring, og den anden zone til drikkeklar vin
 • Udvendigt fremstillet af rustfrit stål
 • Kan rumme både rød- og hvidvin
 • Har et hvidt LED display

Ulemper

 • Larmer en smule, når fanerne kører

Med WineComfort 66 fra Caso kan du opdele rødhvin og hvidvin i ét vinkøleskab. Køleskabet er nemlig opdelt i to separate temperaturzoner. Det har et stilfuldt display med touch-funktion, hvor du kan justere temperaturen for hver af de to zoner fra 5°C til 20°C.

Som navnet antyder, kan WineComfort 66 fra Caso rumme hele 66 flasker vin à 750 milliliter. Flaskernes aroma er desuden beskyttet mod solens stråler, for døren er udstyret med UV-beskyttende ruder. Døren er højrehængslet.

Vinkøleskabets materialer gør designet moderne, solidt og holdbart. Det ydre materiale er rustfrit stål, og hylderne er af lyst træ. Køleskabet vejer 56,7 kg og må ikke stables.

Anmeldelse: Produktanalyse af Caso WineComfort 66

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 66
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Vægt: 45,5 kg
 • Dimensioner: 59,5 x 63 x 102,5 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Lavt energiforbrug og billigere elregning
Caso WineComfort 66 har et lavt energiforbrug og er mærket med energiklasse G. Energiforbruget for vinkøleskabe varierer fra 130 til 298 kilowatt (kWh) om året. Vinkøleskabet fra Caso har et årligt forbrug på bare 150 kWh og ligger altså betydeligt lavt på skalaen. Der vil altså være betydelige besparelser at hente på elregningen ved at vælge denne model.

Det lave energiforbrug på 150 kWh sikrer også et lavere lydniveau. Lydniveauet er på 41 decibel (dB), som er relativt lavt sammenlignet med mange andre vinkøleskabe.  Integreret i køleskabet er LED-belysning, som også er kendt for at spare på energien – og elregningen. LED-lyset giver et godt overblik over alle dine flasker.

WineComfort 66 adskiller sig fra lignende produkter på markedet ved at være mere energibesparende. Med vinkøleskabet fra Caso sparer du flere penge på elregningen end med mange andre vinkøleskabe. WineComfort 66 er det billigste køleskab i vores oversigt, men kundetilfredsheden er stor.

Hos PriceRunner får vinkøleskabet 4,1 ud af 5 stjerner fra forbrugerne. Her fremhæves dets design, kvalitet, brugervenlighed og lydniveau. En anmelder kalder det ”rigtig flot og funktionelt”, mens en anden skriver: ”Rigtig lækkert vinkøleskab til prisen. Lever bestemt op til forventningerne. Nem styring og rigtig fint lydniveau”. En tredje kunde skriver: ”Lækkert køleskab i fedt design og meget brugervenligt. Passer til alle størrelser flasker. Et must, når man har ’egen vinkælder’”.

Hos den danske forhandler Skousen er vinkøleskabet også blevet flot bedømt. Kunderne har her givet vinkøleskabet 4,3 ud af 5 stjerner. Ligesom PriceRunners kunder er Skousens kunder positivt stemt over for både designet, kvaliteten, brugervenligheden og lydniveauet. For eksempel skriver en kunde: ”Mit ønske gik i opfyldelse. Dejlig opbevaring af min vin. Flot vinkøleskab. Funktionelt og nemt”. En anden tilfreds kunde skriver: ”Et virkelig velbygget vinkøleskab. Kvalitet og finish er i top. Udtrækshylderne i træ kører på solide kuglelejer. Temperaturen holdes stabilt i begge zoner”.

Også den danske forhandler WhiteAway har tilfredse kunder. Her er bedømmelsen på 4,4 ud af 5 baseret på 17 besvarelser. En kunde lægger vægt på, at produktet er ”let at betjene, holder, hvad det lover, og er meget stille”. En anden anmelder skriver: ”Kvalitet i verdensklasse. Har haft denne vinkøler i en måned nu, og dens design og funktionalitet gav et boost til vores køkken. Den håndterer to temperaturzoner, og alt i den føles robust og fremstillet af kvalitet”. Flere købere betoner, at produktet lever fuldt op til deres forventninger.

Mere om Caso WineComfort 66

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 66
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Vægt: 45,5 kg
 • Dimensioner: 59,5 x 63 x 102,5 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Artevino OXG1T230NPD - vinkøleskab til opbevaring af hele din vinkælder

Godt alternativ til en vinkælder

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Artevino OXG1T230NPD:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Struktur med fire hylder til 230 flasker
 • Optimalt temperaturområde til opbevaring af vin (10-14 °C)
 • Vibrationsfri og UV-beskyttet dør

Forbrugsguidens vurdering

Vi synes, at Artevino er et værdigt valg, hvis du er på udkig efter en løsning til at opbevare din vin med en generøs kapacitet på op til 230 flasker. Vinkøleskabets design imiterer en vinkælder, og er en smart løsning for dig, der ikke har plads eller penge til at lave en traditionel vinkælder. Derudover kan temperaturen justeres mellem 10 og 14 grader, hvilket simulerer de ideelle forhold for en række forskellige vine. Køleren er også meget støjsvag, mens den UV-beskyttede dør også er en god tilføjelse.

Vinkøleskabet har dog et relativt højt prisskilt og i betragtning af det, kunne låsen godt fungere lidt bedre. Ikke desto mindre mener vi, at vinkøleskabets unikke egenskaber, herunder en solid konstruktion, der bevarer kvaliteten af dine vine, mere end kompenserer for ulemperne. Derfor synes vi også, at Artevino er et godt valg for dig, der søger en stor vinopbevaring, funktionalitet og elegance – alt sammen samlet i ét.

Fordele

 • Gode opbevaringsforhold
 • Stillegående
 • Stilfuldt design
 • Konstant og jævn temperatur

Ulemper

 • Låsen er ikke af den bedste kvalitet
 • Plads-organiseringen kunne være mere effektiv

Artevino OXG1T230NPD er det bedste vinkøleskab til dig, der leder efter en høj kapacitet til langtidsopbevaring. Modellen har ikke været inkluderet i en test udført af eksperter, men til gengæld er den populær blandt brugerne. Hos Google får den i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner.

Brugerne hæfter sig især ved, at produktet fungerer godt og har en rigtig høj kapacitet – perfekt hvis du er ivrig vinsamler eller vil bruge den i andre sammenhænge end kun til privat brug. Flere brugere er også glade for, at man selv kan bestemme, om man vil have døren højre- eller venstrehængt.

En køber beskriver oplevelsen med ordene: ”Jeg er meget tilfreds. Den kan rumme rigtig meget, og det er perfekt for mig. Havde tidligere en mindre vinkøler, men der var pladsmangel. Det er der heldigvis ikke længere. Har en ok støj, og så er designet smukt”. En anden køber skriver: ”Det er et godt produkt, der er gennemarbejdet, intelligent designet med mulighed for at vende døren”.

Anmeldelse: Produktanalyse af Artevino OXG1T230NPD

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 15 °C
 • Min. temperatur: 9 °C
 • Antal flasker: 230
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 72 kg
 • Dimensioner: 68 x 70 x 182,5 cm
 • Lydniveau: 37 dB

Fungerer som en vinkælder
Har du altid drømt om at have en vinkælder derhjemme, men har du ikke pladsen eller muligheden? Så bør du overveje at investere i Artevino OXG1T230NPD. Her er tale om en unik variant, der leverer en moderne vinkælder til dig i form af et vinkøleskab.

Apparatet er højt og slankt med 183 centimeter i højden, og designet er mørkt og elegant. Når du åbner det via soft-close åbningen, får du et kig til din egen private vinkælder, for her er mulighed for at opbevare ikke mindre end 230 flasker. Det er virkelig meget og langt mere, end hvad du normalt får i et vinkøleskab.

Prisen er derfor også en del højere end hos flere af konkurrenterne, men til gengæld får du uendeligt mere plads, som er perfekt til dig med den meget store vinsamling. Det udvendige design er som nævnt stilfuldt og enkelt, mens det indvendige design skiller sig noget ud fra det traditionelle. Her er kun fire hylder til de mange flasker, så de skal ligge oven på hinanden. Der er dog støtte undervejs, men læg mærke til at det er bedst, hvis dine flasker har samme størrelse.

Hvis du bekymrer dig om, om flaskerne så ligger og klirrer mod hinanden, kan du være ganske rolig. Der er taget højde for dette, og det betyder, at modellen kommer i en vibrationsfri konstruktion. Det gør, at der ikke opstår bevægelser, som kan påvirke smag, aroma, farve og tekstur negativt. Nettovolumen ligger på 460 liter, og det er mere end hos flere af de store almindelige køleskabe. I det hele taget minder målene også meget om et traditionelt køleskab, og det betyder, at det vil fylde en del – dog ikke nær så meget som en hel vinkælder.

Vendbar dør
Artevino OXG1T230NPD er både simpel og moderne på én gang. Det simple ses for eksempel ved, at det kun har fire hylder – men det gør sig ligeledes gældende for temperaturzonen. Her finder du nemlig kun én enkel temperaturzone, hvilket er færre end hos flere af konkurrenterne. Men der er en grund til det, eftersom modellen skal simulere en ægte vinkælder – her vil du også kun opleve én temperatur. Og den vil du have svært ved at ændre på.

Det er dog gjort nemmere med produktet her, for du får en justerbar temperatur. Du kan regulere den mellem 10 og 14 grader, og er du kender inden for vin-verdenen, vil du bemærke, at det er et lille spænd. Til gengæld er det den perfekte temperatur til opbevaring af vin – mørk som lys – så derfor behøver du faktisk ikke mere. Serveringstemperaturen vil være mest ideel, hvis den er højere, så her må du selv planlægge udtagningen af vinen i forhold til serveringstidspunktet.

Af moderne features finder du den digitale temperaturkontrol og den vibrationsfri konstruktion. Døren er ligeledes fremstillet på en sådan måde, at skadeligt UV-lys ikke trænger ind og påvirker vinen negativt. Supersmart, når du ønsker de bedste betingelser til din vin. En anden stor fordel ved Artevino er dørens påsætning. Den er vendbar, og det betyder, at den både kan blive venstre- og højrehængt.

En bonus mere er støjniveauet, som ligger på kun 37 dB. Det er lavt og svarer til, hvad et godt, almindeligt køleskab leverer. Alt i alt det bedste vinkøleskab til dig, der ønsker en ækvivalent til en ægte vinkælder.

Hvad siger brugerne om Artevino OXG1T230NPD?

Artevino OXG har fået nogle gode anmeldelser på Google Shopping med en samlet score på 4,3/5. Brugerne nævner den gode og rumlige organisering og kvaliteten af den indvendige og udvendige finish. Folk sætter også pris på den store kapacitet og træhylderne i høj kvalitet, som er bedre til at bevare glasset på flaskerne. Alt i alt en hel del positive oplevelser og anmeldelser.

Mere om Artevino OXG1T230NPD

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 15 °C
 • Min. temperatur: 9 °C
 • Antal flasker: 230
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 72 kg
 • Dimensioner: 68 x 70 x 182,5 cm
 • Lydniveau: 37 dB

Caso Wine Safe 192 - strømlinet og moderne vinkøleskab

God allround-løsning

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Caso Wine Safe 192:

 • Brugervenligt design til vinopbevaring
 • Temperatur på 5 til 20 grader tilpasset alle vinsorter
 • Nem justering og betjening med smart touch-display

Forbrugsguidens vurdering

Vi tror på, at du vil finde Caso Wine Safe 192 meget tilfredsstillende, hvis du enten er restauratør eller vinentusiast på grund af den store opbevaringskapacitet og de yderst gennemtænkte funktioner. Dy har mulighed for at opbevare op til 192 flasker, hvilket vi synes er imponerende, da det giver en praktisk løsning for både virksomheder og samlere. Et aspekt, der eventuelt kunne forbedres, er dog at inkludere flere kølezoner, som på den måde tilbyder en mere specifik temperaturkontrol til forskellige typer af vin.

På trods af det sætter vi stadig pris på omtanken bag design. Den vandrette opbevaring fremmer den ideelle korkfugtighed, hvilket gerne skulle forbedre vinens holdbarhed betydeligt. Derudover synes vi, at de indbyggede skuffer er en smart funktion, som reducerer risikoen for, at noget går i stykker. Et andet fordelagtigt aspekt er den justerbare temperatur, der spænder fra 5 til 20 grader, og som passer til mange forskellige vintyper.

Alt i alt mener vi, at Caso Wine Safe’s anvendelighed og smarte design opvejer problemet med den enkelte kølezone og bekræfter, at du her får en god mulighed for at opbevare din vin.

Fordele

 • Indbygget LED-belysning
 • Nem udtagning af flasker
 • Otte hylder i lyst træ
 • UV-filter
 • Moderne æstetik

Ulemper

 • Kun én enkel kølezone

Caso Wine Safe 192 er et vinkøleskab til dig, der elsker- og samler på vin. Køleskabet har en kapacitet på 192 flasker, så de let og overskueligt kan opbevares på de flotte hylder. Et vinkøleskab som Caso Wine Safe 192 er både et godt køb til restauranten, der altid har en god flaske liggende, og vinelskeren, der samler og gemmer til særlige lejligheder.

Det er helt klart at foretrække, at flaskerne ligger ned, fordi vinen på den måde fugter proppen. Så tørrer den ikke ud, og du risikerer ikke at få kork i vinen, når du åbner den. På Amazon har Caso Wine Safe 192 fået en samlet score på 3,9, hvilket er en ganske udmærket score for så unikt et produkt. Det stilrene vinkøleskab har indbyggede skuffer, så du let kan trække vinen ud, uden at komme til at slå flaskerne mod hinanden.

Mere om Caso Wine Safe 192

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 192
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 85,9 kg
 • Dimensioner: 59,5 x 73 x 186 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Caso Wine Safe 192 har 8 hylder i flot, lyst træ. Skabet er beregnet til alle typer af vin, for du kan regulere temperaturen med det nemme touch-display. Døren er lavet af UV-sikkert glas, og så er den dobbeltisoleret. Det sørger for, at vinen ikke bliver påvirket af sollys – også selvom skabet bliver placeret i et rum med masser af naturligt lys.

Det er muligt at justere temperaturen fra 5 til 20 grader. Det er vigtigt at huske på, at køleskabet ikke kan opbevare vinen i højere temperaturer end dét rum, det er placeret i. Det strømlinede og moderne design gør, at du nemt kan have Caso Wine Safe 192 stående i hjemmet, vinkælderen eller på en restaurant.

Caso CS670 WineComfort 180 - vinkøleskab i rustfrit stål og lyst træ

En af kundernes favoritter

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Caso CS670 WineComfort 180:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Moderne design i rustfrit stål og lyst træ
 • Interaktiv brugergrænseflade med touch-display
 • Aktiv ventilator og en 2-lags UV-glasdør

Forbrugsguidens vurdering

Caso CS670 WineComfort er meget populær blandt forbrugerne, hvilket tydeligt fremgår af de gode bedømmelser, den har fået fra forskellige forhandlere. Vinkøleren kombinerer æstetik og brugervenlighed med et stilfuldt design i rustfrit stål og lyst træ, samt et brugervenligt touch-display.

De to temperaturzoner giver  dig desuden mulighed for at opbevare forskellige typer af vin, mens du stadig sikrer, at dine vinflasker får de mest optimale opbevaringsforhold. Mens nogle brugere nævner, at de oplever en smule støj, så er lydniveauet stadig relativt lavt på 42 dB – det er altså mindre end en typisk samtale. Bekymringen opvejes dog af andre funktioner, som en aktiv ventilator til at opretholde en konstant temperatur, 2-lags UV-glas til beskyttelse mod sollys og et anstændigt energiforbrug – selv ved energiklasse C.

Alt i alt synes vi, at Caso CS670 WineComfort 180 er en god løsning for dig, som elsker vin, og søger en pålidelig og effektiv vinkøler, hvor du ikke skal gå på kompromis på kvaliteten.

Fordele

 • To forskellige zoner til rød- og hvidvin
 • Kapacitet til at opbevare 180 flasker
 • Touchcontrol på døren
 • Har UV-filter som beskytter vinen imod UV-stråling

Ulemper

 • Nogle brugere klager over kølerens støjniveau

Caso CS670 WineComfort 180 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne. Vinkøleskabet er nemlig blevet testet og anmeldt af brugere hos de tre danske forhandlere KitchenOne.dk, WhiteAway.com og Coop.dk.

Her har vinkøleskabet fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner, 4,3 ud af 5 stjerner og 4,1 ud af 5 stjerner. Ved køb af Caso CS670 WineComfort 180 bør man være opmærksom på, at modellen ikke kan anvendes til indbygning. Den skal i stedet stå frit med luft til begge sider.

Anmeldelse: Produktanalyse af Caso CS670 WineComfort 180

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 180
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Vægt: 90,8 kg
 • Dimensioner: 59,5 x 72 x 186 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Stort vinkøleskab med stilrent design
Med Caso CS670 WineComfort 180 får du et stilrent vinkøleskab i rustfrit stål med udtagelige hylder af lyst træ. Vinkøleskabet har en kapacitet på 180 flasker vin og er designet med to individuelle temperaturzoner.

Begge temperaturzoner har plads til i alt 90 flasker vin. De kan indstilles til at være på mellem 5 grader og 22 grader. Herved kan du justere de to zoner til at være hver deres temperatur, hvis der er brug for det.

Indstillingen foregår via det brugervenlige touch-display. På displayet kan du også justere LED-belysningen, der tænder, når du åbner døren.

Praktisk vinkøleskab
Caso CS670 WineComfort 180 kommer med en motoreffekt på 150 Watt og en aktiv ventilator, der sørger for, at temperaturen holdes konstant og jævn. Den nederste zone kan dog aldrig blive en lavere temperatur end den øverste zone.

Derudover er køleskabsdøren lavet af 2-lags UV-glas, der beskytter vinens aroma mod sollys. På den måde bevarer vinen sin smag og aroma på absolut bedste vis. Køleskabet har desuden et lavt lydniveau på 42 dB og en lav vibration. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst er Caso CS670 WineComfort 180 placeret i energiklasse C. Det er ikke den bedste energiklasse, men vinkøleskabet forbruger stadig ikke meget energi på et år. Caso CS670 WineComfort 180 måler 186 cm (h), 60 cm (b) og 67,5 cm (d).

Hvad siger eksperterne om Caso CS670 WineComfort 180?

Ifølge forbrugerne hos de tre danske forhandlere er Caso CS670 WineComfort 180 et “super vinkøleskab”, der er “perfekt til opbevaring af vin i flere temperaturer”. Brugerne mener, at vinkøleskabet er ”funktionelt, støjsvagt og har en flot finish”.

En anden bruger fremhæver ydermere, at Caso CS670 WineComfort 180 “fungerer perfekt”, mens det også er både “hurtigt og effektivt”. Dog mener nogle brugere ikke, at kapaciteten svarer til helt, hvad man får at vide. Samtidigt synes de, at indretningen ”kunne være lidt bedre”.

Mere om Caso CS670 WineComfort 180

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 180
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Vægt: 90,8 kg
 • Dimensioner: 59,5 x 72 x 186 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Vestfrost FZ365W - flot bedømt vinkøleskab i høj kvalitet

Kvalitetsdesign med kompressor køling

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Vestfrost FZ365W:

 • To temperaturzoner til forskellige typer vin
 • Ventileret køle- og varmeelement for optimal temperatur
 • Energieffektivt design og funktioner

Forbrugsguidens vurdering

Vestfrost FZ365W imponerer os særligt med sine to temperaturindstillinger, som sikrer et optimalt miljø – både til en lang- og kortsigtet opbevaring af din vin. Derudover har vinkøleksabet et energibesparende LED-display og elektronisk temperaturstyring, hvilket forstærker brugervenligheden, mens du sparer penge på det lange løb.

Kapaciteten er god, og kan indeholde mellem 100 til 115 flasker, hvilket dog er mindre end de fleste modeller her på listen. Men vinkøleskabets værdi ligger ikke i dens kapacitet. Den øverste hylde er designet til fremvise dine favorit flasker, mens de robuste hylder lavet af eg, sørger for at holde dem på plads.

Derudover bekræfter den høje grad af kundetilfredshed, at Vestfrost FZ365W er et ideelt valg for dem, der ønsker en både praktisk og stilfuld løsning til at opbevare deres vin, hvilket vi faktisk meget godt kan forstå.

Fordele

 • Indvendigt lys, har forskellige temperaturzoner
 • LED temperatur-display
 • Døren kan låses
 • Tonet glasdør med UV-filter
 • Vibrationskompressor

Ulemper

 • Kan ikke rumme så mange flasker som beskrevet (der er maks. plads til 100 – 115 flasker)

Med FZ365W fra Vestfrost bliver det muligt at opbevare forskellige vintyper i samme skab. Der er nemlig forskellige temperaturindstilling øverst og nederst i køleskabet. Serveringsklare flasker kan placeres foroven, mens langtidsopbevaring af vin kan ske i bunden af køleskabet.

Modellen fra Vestfrost har elektronisk temperaturstyring, så du kan være sikker på, at køleskabet hele tiden har den rette temperatur. Ved at indstille den nederste temperatur på den laveste temperatur opnår du det laveste energiforbrug. Temperaturdisplayet har energibesparende LED-belysning.

Ventileret køl sørger for, at den kølige luft bliver sendt rundt i vinkøleskabet, og den bidrager til, at dine flasker bliver kølet hurtigt ned. Det aktive kulfilter renser luften indvendigt i køleskabet, så du undgår, at lugt påvirker vinens aroma.

Vinkøleskabet fra Vestfrost har indbygget varmeelement. Det gør, at du fint kan have det stående i et rum med en koldere temperatur end den indstillede i køleskabet.

Kompressoren er frostsikret og vibrationsdæmpet, så du får et roligt køleskab uden rystelser, der potentielt kunne skade vinen. Hylderne i træ bidrager til, at vibrationerne dæmpes. Køleskabets lydniveau er på 42 decibel (dB), hvilket betragtes som godt for et vinkøleskab.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vestfrost FZ365W

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 38 °C
 • Min. temperatur: 10 °C
 • Antal flasker: 197
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 87 kg
 • Dimensioner: 60 x 60 x 185 cm
 • Lydniveau: 42 dB

Flot præsentation af din vinsamling
Den øverste hylde i skabet kan vippes, så du har en præsentationshylde til dine favoritflasker. Ikke nok med at flaskerne pryder dit vinkøleskab, så bliver det også dejligt overskueligt at finde din foretrukne flaske i skabet. Ønsker du almindelig liggende opbevaring, lægger du blot hylden ned.

Eg er et velvalgt materiale til hylderne. Det er et slidstærkt og holdbart materiale, som udstråler kvalitet og varme, og det passer godt ind i en skandinavisk indretning. Den varme farvenuance i eget står flot til køleskabets sorte baggrund. Strukturen i eg er livlig og dekorativ, og materialet er derfor med til at gøre dit vinkøleskab unikt.

Integreret i glasdøren er et UV-filter, som beskytter vinen mod solens stråler, hvis du placerer vinen i et soloplyst rum. Døren kan vendes til den side, som er mest bekvem for dig. Døren er desuden aflåselig, så du kan opbevare din vinsamling trygt og sikkert. Ben og fødder kan justeres som ønsket.  Vestfrost FZ365W har opnået stor popularitet blandt forbrugerne.

Hos PriceRunner har den en flot placering 4 i kategorien Vinkølere, der indeholder over 300 produkter. Her har den fået 4,3 ud af 5 stjerner baseret på anmeldelser fra forbrugere. Kunderne taler positivt om både funktionsevnen og designet. En kunde oplever køleskabet som ”funktionel og god kvalitet for pengene”, mens en anden skriver, at køleskabet er ”super flot og rummeligt”. Det bliver også omtalt af kunder som ”smukt og stilfuldt” og som et ”luksusskab” med en ’eksklusiv indretning’.

Også danske Skousens kunder er tilfredse med vinkøleskabet fra Vestfrost. Her får modellen 4,4 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse. Kunderne taler positivt om kvaliteten og lydniveauet. En kunde skriver, at det er ”alle pengene værd” og uddyber med: ”Et godt lydsvagt skab, der ovenikøbet ser godt ud med sin tonede rude og flotte egetræshylder”. En anden anmeldelse lyder: ”Lækkert vinkøleskab! Flot og støjsvagt. God kvalitet med træhylder, og fedt med præstationshylden øverst!”

Kundetilfredsheden er lige så stor hos den danske forhandler WhiteAway. Også her får vinkøleskabet fra Vestfrost 4,4 ud af 5 stjerner baseret på anmeldelser. Kunderne giver udtryk for, at køleskabet lever fuldt op til deres forventninger.

Mere om Vestfrost FZ365W

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 38 °C
 • Min. temperatur: 10 °C
 • Antal flasker: 197
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 87 kg
 • Dimensioner: 60 x 60 x 185 cm
 • Lydniveau: 42 dB

Caso WineMaster 24 - vinkøleskab med 2 zoner til opbevaring af rød- og hvidvin

Meget god værdi

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Caso WineMaster 24:

 • Præcis temperaturstyring fra 5 - 20 °C
 • LED-display og indvendig belysning
 • Udtagelige rustikke udtræksskuffer

Forbrugsguidens vurdering

Caso WineMaster 24 kan prale med en imponerende kombination af funktionalitet og æstetik, hvilket gør vinkøleskabet til et passende valg for alle vinelskere. Du får to temperaturzoner, der gør det muligt at opbevare både rød- og hvidvin, men på grund af de smalle hylder kommer skabet lidt til kort, når der skal være plads til større flasker. Med LED-displayet og touch-kontrolpanelet gør hele processen med temperaturjusteringer super nem, mens dens energieffektivitet i klasse A direkte gavner dig og din elregning.

WineMaster 24 har desuden en indbygget ventilator og isoleret sikkerhedsglas, som giver et stabilt, UV-beskyttet miljø til opbevaring af din vin. Vi værdsætter især de flytbare træhylder, som gør dem nemme at rengøre, mens de ser flotte ud. På trods af de små begrænsninger mener vi, at WineMaster 24 uden tvivl er dine overvejelser værd med sin kapacitet, energieffektivitet og stilfulde design – så kan man vist ikke bede om mere.

Fordele

 • Har et lavt energiforbrug
 • Mulighed for at indstille to forskellige temperaturer
 • LED lys som oplyser flaskerne
 • Glas med UV-beskyttelse

Ulemper

 • Hylderne er en smule smalle, hvormed større flasker kan have svært ved at være der

Caso WineMaster 24 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har vinkøleskabet fået gode anmeldelser, da brugerne har givet modellen henholdsvis 3,9 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Brugerne skriver i deres anmeldelser, at de især er begejstrede for, at Caso WineMaster 24 er en god vinkøler med masser af plads. Til gengæld er der et par brugere, der skriver, at Caso WineMaster 24 ikke køler helt så meget, som de havde håbet på.

Anmeldelse: Produktanalyse af Caso WineMaster 24

Specifikationer

 • Vægt: 32 kg
 • Dimensioner: 39 x 54 x 87 cm
 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 24
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Lydniveau: 41 dB

Vinkøleskab med stor kapacitet og to temperaturzoner
Caso WineMaster 24 har en kapacitet på op til 24 flasker og kommer med to temperaturzoner. Det betyder, at den øverste og nederste zone kan indstilles på hver sin temperatur mellem 5 og op til 22 grader. Den nederste zone kan dog aldrig have en lavere temperatur end den øverste.

Vinkøleskabet kommer ydermere med et hvidt LED-display. På displayet er der mulighed for at holde øje med, om temperaturen er indstillet korrekt. Hvis den ikke er, kan man ændre den her.

Caso WineMaster 24 er placeret i energiklasse A. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både forbrugeren og miljøet. Lydniveauet er på 39 dB, så køleskabet ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Model med indbygget ventilator, isolerede sikkerhedsglas og udtagelige træhylder
Med Caso WineMaster 24 får man et vinkøleskab, der er udstyret med flere praktiske egenskaber. Køleskabet kommer blandt andet med en indbygget ventilator, der sørger for, at kulden bliver fordelt på den mest optimale måde. Dette sikrer en ensartet temperatur.

Derudover kommer Caso WineMaster 24 med isolerede sikkerhedsglas, der giver en UV-beskyttelse, som beskytter vinen.

Sidst men ikke mindst er modellen forsynet med udtagelige træhylder på kuglelejer. Det gør det nemmere at rengøre Caso WineMaster 24, når der er brug for det. Køleskabet kommer også med en indvendig belysning. Caso WineMaster 24 måler 87,5 cm (h), 39,5 cm (b) og 54,5 cm (d).

Hvad siger brugere om Caso WineMaster 24?

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Caso WineMaster 24 et godt vinkøleskab. Eksempelvis skriver en bruger, at Caso WineMaster 24 er et “dejligt og fint vinkøleskab”.

Det er blandt andet på grund af modellens temperaturzoner, så der er mulighed for at køle vinen på den måde, man ønsker. Brugeren forklarer også, at køleskabet kommer i et “fantastisk design”, så det passer godt ind i de forskellige rum i hjemmet.

Selvom brugerne generelt er vilde med Caso WineMaster 24, er der et par enkelte, der ikke helt er tilfredse med kapaciteten. De mener nemlig ikke, at der er plads til 24 flasker.

Mere om Caso WineMaster 24

Specifikationer

 • Vægt: 32 kg
 • Dimensioner: 39 x 54 x 87 cm
 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 24
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Lydniveau: 41 dB

Smeg SCV115A - vinkøleskab med to zoner

Smukt design

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Smeg SCV115A:

 • Automatisk afrimning med temperaturalarm
 • Designet til både hjemmebrug og kommercielle miljøer
 • Anti-vibrationsdesign

Forbrugsguidens vurdering

Smeg SCV115A er en vinkøler med en stor kapacitet, som vi synes meget overbevisende kombinerer funktionalitet og stil. Med mulighed for at opbevare op til 198 flasker og seks forskellige hylder giver køleren dig rigeligt med plads til din vinsamling. Temperaturstyringen i to zoner og den indbyggede UV-beskyttelse sikrer, at vinen bevares optimalt, mens energieffektiviteten i klasse A, samt den støjsvage drift kun forbedrer hele brugeroplevelsen.

På trods af den relative høje pris mener vi, at vinkøleskabets funktioner retfærdiggør for netop det. Samtidig har vinskabet fået positiv feedback fra brugere, hvor de bl.a. har fremhævet den automatiske afrimningsfunktion, som gør det nemt at vedligeholde, samt det stilfulde design i rustfrit stål.

Derfor ser vi også Smeg SCV115A som et vinkøleskab, du uden tvivl kan overveje som vinentusiast, hvis du er på udgik efter en stor, effektiv og flot opbevaringsløsning til din vin.

Fordele

 • Har en anti-vibrationskompressor
 • To kølingszoner
 • Har UV-beskyttelse
 • Har elektroniske kontroller
 • Har indbygget alarm som lyder, hvis temperaturen falder til under 2 grader C
 • Har automatisk Defrost-funktion

Ulemper

 • Har et højere støjniveau end andre modeller

Smeg SCV115A er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser af brugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har vinkøleskabet nemlig fået 4 ud af 5 stjerner.

Brugerne har givet vinkøleskabet gode anmeldelser, da de mener, at det er en model i en god størrelse til en god pris. Ingen af forbrugerne finder nogle umiddelbare ulemper ved Smeg SCV115A.

Anmeldelse: Produktanalyse af Smeg SCV115A

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 6 °C
 • Min. temperatur: 22 °C
 • Antal flasker: 197
 • Antal temperaturzoner: 2
 • Vægt: 85 kg
 • Dimensioner: 60 x 65 x 185 cm
 • Lydniveau: 42 dB
 • Antal temperaturzoner *: 2

Stort vinkøleskab med to zoner og UV-beskyttelse
Smeg SCV115A er et stort vinkøleskab, der har en kapacitet på 368 liter, hvilket er op til 198 flasker. Det er derfor en model, der er velegnet til dig, der har en del flasker derhjemme. Der er mulighed for at ligge flaskerne på seks forskellige hylder, så du nemt kan få et overblik over dem alle. Det indbyggede LED-lys hjælper desuden med dette.

Vinkøleskabet er ydermere inddelt i to forskellige kølezoner. Her kan temperaturen indstilles og justeres i begge zoner uafhængigt af hinanden. På den måde kan man selv vælge, om temperaturen skal være den samme eller ej.

Smeg SCV115A kommer også med en indbygget UV-beskyttelse. Det forhindrer solen i at påvirke vinen. Vinkøleskabet er placeret i energiklasse A, hvorfor det ikke forbruger meget energi på et år.

Støjsvagt vinkøleskab i rustfrit stål
Med Smeg SCV115A får du et vinkøleskab, der er produceret i et stilrent og elegant design. Modellen er lavet i rustfrit stål, hvilket giver et simpelt look, så den passer godt ind i de fleste rum i hjemmet.

Smeg SCV115A har et forholdsvist lavt støjniveau på 42 dB. Det betyder, at modellen ikke forstyrrer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Smeg SCV115A med en automatisk afrimningsfunktion. På den måde skal man ikke selv sørge for at afrime køleskabet, da det selv sørger for dette, når der er brug for det. Smeg SCV115A måler 185,0 cm (h), 60,0 cm (b) og 65,0 cm (d).

Hvad siger brugere om Smeg SCV115A?

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Smeg SCV115A et vinkøleskab, der passer til de fleste behov. En bruger skriver eksempelvis, at Smeg SCV115A er et vinkøleskab ”i den rigtige størrelse og til den helt rigtige pris”.

Det er flere brugere enige i, hvor en anden bruger forklarer, at man får meget værdi for pengene ved køb af Smeg SCV115A, da køleskabet er af ”god kvalitet”. Der er ingen af forbrugerne, der finder nogle ulemper ved Smeg SCV115A.

Mere om Smeg SCV115A

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 6 °C
 • Min. temperatur: 22 °C
 • Antal flasker: 197
 • Antal temperaturzoner: 2
 • Vægt: 85 kg
 • Dimensioner: 60 x 65 x 185 cm
 • Lydniveau: 42 dB
 • Antal temperaturzoner *: 2

Vestfrost FZ414W - med plads til 197 standardvinflasker

Meget praktisk vinkøler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Vestfrost FZ414W:

 • To kølezoner med alsidigt temperaturområde
 • Fleksibel installation - fritstående eller indbygget
 • Kan opbevare op til 197 standardvinflasker

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening er Vestfrost FZ414W en praktisk og veldesignet løsning til dig med en stor vinsamling. Den store kapacitet på 414 liter, der kan rumme op til 197 almindelige vinflasker, og den sikre låsefunktion demonstrerer uden tvivl skabets funktionalitet.

Vi sætter pris på detaljerne, herunder UV-filtreret tonet glas og LED-belysning, som sikrer, at vinen ikke påvirkes af lys. Derudover giver vinkøleskabets temperaturkontrol med to zoner, der kan justeres fra 5-22 grader, mulighed for en perfekt langtidsopbevaring og servering.  Desuden giver Vestfrost alsidige design mulighed for fritstående og indbygget placering.

Nogle brugere har dog skrevet, at kompressoren kan være lidt støjende. Men det er en mindre ulempe, som overskygges af den ellers positive feedback fra brugerne, det gennemtænkte design og de optimale opbevaringsforhold for vin. Alt i alt anbefaler vi vinkøleskabet til dig, der leder efter et praktisk design med masser af brugbare funktioner.

Fordele

 • Har to separate kølingszoner
 • LED display
 • UV-beskyttende filter
 • Stor kapacitet
 • Bredt temperaturområde

Ulemper

 • Kompressoren er temmelig støjende
 • Der kan være færre flasker, hvis de varierer i størrelsen

Er du den heldige ejer af en større vinsamling, er FZ414W fra danske Vestfrost et rigtig godt bud på det perfekte vinkøleskab. Det hører ikke til blandt de billigste vinkøleskabe på markedet, men til gengæld får du et vinkøleskab, der opfylder alle eksperternes anbefalinger. Skabet rummer 414 liter, og det giver plads til en stor samling på op til 197 standard vinflasker. Vestfrost FZ414W kan endvidere aflåses, da en vinsamling ofte repræsenterer en betydelig værdi.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vestfrost FZ414W

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 197
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Vægt: 90 kg
 • Dimensioner: 60 x 60 x 186 cm
 • Lydniveau: 42 dB

Optimale forhold for vinen med Vestfrost FZ414W
Selve inddelingen af skabet er skabt med træhylder, som både er dekorative og ikke mindst vibrationsdæmpende. Det er bedst for vinen, som desuden også er beskyttet mod solens nedbrydende stråler af tonet glasrude med indbygget UV-filter. Også den dekorative og praktiske indbyggede belysning er konstrueret med LED-teknologi, som heller ikke skader vinen. Optimale forhold opnås desuden med både ventileret køl og aktivt kulfilter til rensning af luften i skabet.

Temperaturen kan indstilles trinløst i området 5-22 grader. Til langtidsopbevaring bør du sigte efter 12 grader, som er den optimale temperatur for alle typer af vine. Skabet byder dog på to separate kølezoner med individuel indstilling, så du kan eventuelt afsætte den ene zone til flasker, der skal være serveringsklare – eksempelvis 16-19 grader for rødvine alt efter dine personlige præferencer.

Vestfrost FZ414W får topkarakterer af brugerne
Hvis man ser nærmere på brugernes anmeldelser af dette vinkøleskab rundt om på nettet, er der næsten udelukkende topkarakterer til Vestfrost FZ414W. Brugerne fremhæver flere forskellige fordele som begrundelse for den gode karaktergivning: Eksempelvis er de udtrækbare hylder et stort plus for mange.

Der er lidt delte meninger om designet, som jo altid vil være lidt af en smagssag. De fleste er dog begejstrede for det ret moderne look i sort og aluminium, kombineret med den valgfrie kølige LED-baggrundsbelysning i skabet. Ellers kan Vestfrost FZ414W i øvrigt også indbygges.

Mere om Vestfrost FZ414W

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 197
 • Antal temperaturzoner *: 2
 • Vægt: 90 kg
 • Dimensioner: 60 x 60 x 186 cm
 • Lydniveau: 42 dB

Vestfrost W 38 - vinkøleskab med UV-filter

God vinkøler til underskabe

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Vestfrost W 38:

 • Dobbelt kabinetkonstruktion med individuelle temperaturzoner
 • Velegnet til kommerciel brug og hjemmebrug
 • UV-beskyttet glas og LED-displaystyring

Forbrugsguidens vurdering

Vestfrost W 38 vinkøler, der er designet til at rumme en beskeden samling på op til 38 flasker, er en praktisk og funktionel mulighed. Den har to skabe med hver sin temperaturregulering, så du kan opbevare forskellige slags vin. Temperaturen kan justeres mellem 5-18 grader, hvilket giver optimale betingelser for forskellige typer af vin. Selvom den måske er lidt lille til større flasker, hjælper det effektive layout med seks hylder i hvert rum med at udnytte pladsen effektivt.

På trods af en lidt højere pris sikrer den vibrationsdæmpede kompressor for, at din vinsamling opbevares ordentligy på lang sigt. Kombinationen af den slanke sorte finish og de lyse ædeltræsdetaljer tilføjer et æstetisk appel, som er en fryd for ens øjne. De mange positive brugeranmeldelser stemmer meget godt i overens med vores overbevisning om, at Vestfrost W 38 tilbyder en overbevisende balance mellem design og funktionalitet, når det kommer til at opbevare vin.

Fordele

 • Seks hylder med plads til 38 flasker
 • Har UV-filter
 • To temperaturindstillinger
 • Har en vibrationsfri kompressor
 • Temperaturregulering fra 5-18 grader

Ulemper

 • Lidt for lille til større flasker

Til den lidt mindre vinsamling på op til 38 flasker er W 38 fra danske Vestfrost et godt bud på både kort- og langtidsopbevaring af vinen. Køleskabet er konstrueret som en indbygningsmodel med ventilation i bunden, så den uden problemer kan monteres under en bordplade, for eksempel under en bardisk. Det stilrene design sikrer dog, at den også sagtens kan bruges fritstående.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vestfrost W 38

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 18 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 38
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 49 kg
 • Dimensioner: 59 x 57 x 89 cm
 • Lydniveau: 39 dB

Todelt opbygning gør Vestfrost W 38 oplagt til flere anvendelsesmåder
Som det eneste af de vinkøleskabe, vi har set på, er Vestfrost W 38 konstrueret som et dobbeltskab med dobbeltlåge. Hver skabsdel har selvfølgelig særskilt temperaturregulering, der kan indstilles i området 5-18 grader. Indstilling, regulering og udlæsning er 100% elektronisk. Opdelingen betyder, at man kan nøjes med at åbne døren til den ene afdeling, hvilket også hjælper med at spare på strømforbruget.

Todelingen er en oplagt mulighed for eksempelvis at have langtidslagrede flasker i den ene halvdel ved de optimale 12 grader, mens den anden halvdel kan bruges til drikkeklare vine, som eksempelvis kan være tempererede til omkring 18 grader, så de kan åbnes og skænkes direkte fra køleskabet.

Hver afdeling er forsynet med 6 hylder med dekorativ forkant i lyst ædeltræ, der sammen med skabets sorte finish giver et meget eksklusivt udseende. Dørene er forsynet med tonet glas for at dæmpe indstråling af dagslys og bortfiltrere skadelige UV-stråler. Toningen er dog ganske let, så indholdet kan betragtes uden problemer, og det er også let at aflæse temperaturerne på de røde LED-displays.

Som noget specielt er kompressoren i Vestfrost W 38 vibrationsdæmpet, og det er en af årsagerne til, at prisen er en anelse over middel. Vibrationsdæmpningen har intet med støjniveauet at gøre, for det ligger meget gennemsnitligt på 45 dB(A). Vibrationsdæmpningen skal derimod sikre, at de dyre vine ikke rystes. Selv små konstante rystelser kan nemlig være skadelige for vinen i forbindelse med langtidslagring.

Brugerne belønner Vestfrost W 38 med gode karakterer
De anmeldelser, vi har kunnet finde, er uden undtagelse meget positive. I gennemsnit scorer modellen således 4 stjerner ud af 5 mulige, og får også rosende kommentarer med på vejen. Her nævnes blandt andet, at skabet er let at installere og indstille, og i praksis er lige så flot i designet, som produktbillederne indikerer.

Mere om Vestfrost W 38

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 18 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 38
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 49 kg
 • Dimensioner: 59 x 57 x 89 cm
 • Lydniveau: 39 dB

Caso CS628 WineSafe 18 IN - vinkøleskab med udtrækkelige træhylder

Bedste vinkøleskab med underbordsdesign

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Caso CS628 WineSafe 18 IN:

 • Kompakt køkkenvenligt design til 38 flasker
 • Ensartet afkøling med indbygget ventilation
 • Tydelig temperaturkontrol med LED-display

Forbrugsguidens vurdering

Caso CS628 WineSafe 18 IN kombinerer elegant et kompakt design med fuld funktionalitet, hvilket skaber en imponerende fusion af stil og praktisk anvendelighed. Selvom den er kompakt, kan vinkøleskabet indeholde op til 18 flasker, hvilket gør den ideel til dem med en beskeden vinsamling. Vi værdsætter især, hvordan den nemt integreres i eksisterende køkkenindretninger og samtidig tilbyder et tiltalende udstillingsvindue.

UV-beskyttelsen, hylderne af ægte træ og den indbyggede ventilation sørger for optimal pleje af dine vine. Kapaciteten kan ses som begrænset, men vi opfatter dette som en fordel for dens evne til at passe ind i mindre rum, uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Dens energieffektivitet og stille drift fortjener også ros.

I vores vurdering er Caso CS628 WineSafe 18 IN et fremragende eksempel på balance mellem æstetik, funktionalitet og brugeroplevelse, hvilket gør den til en attraktiv mulighed for vinentusiaster.

Fordele

 • Har beskyttende UV-glas
 • Nem installation
 • Udtrækkelige træhylder
 • Digital temperaturkontrol
 • Er næsten lydløs

Ulemper

 • Har plads til mindre end 18 flasker, hvis de har forskellig størrelse eller form

Som alle produkter fra tyske Caso, er der gjort ekstra meget ud af designet med CS628 WineSafe 18 IN. Det er, som navnet også antyder, beregnet til at køle op til 18 flasker vin. Dette vinkøleskab adskiller sig dog fra de øvrige i vores gennemgang, idet det er en lille fiks indbygningsmodel, som kan indbygges i den eksisterende køkkenindretning. Det kan give en rigtig flot ”udstillings-effekt” i køkkenet, ikke mindst i kraft af det indbyggede lys, som kan tændes og slukkes efter ønske og behov.

Anmeldelse: Produktanalyse af Caso CS628 WineSafe 18 IN

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 18
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 27,3 kg
 • Dimensioner: 59 x 56 x 45,5 cm
 • Lydniveau: 38 dB

Caso CS628 WineSafe 18 IN er lille, men fuldt udstyret
Det er let at få plads til Caso CS628 WineSafe 18 IN, der kun måler 45 centimeter i højden, og i øvrigt er dimensioneret efter almindelige køkkenstandarder med en bredde på 59 centimeter og en dybde på 55,5 centimeter. Det betyder, at modellen kan indbygges hvor som helst i et standardkøkken, både som dekorativt og praktisk islæt.

Ikke desto mindre er der tale om et fuldt udstyret vinkøleskab med både UV-beskyttelse i glaslågen og rigtige træhylder, som yder vibrationsbeskyttelse for de dyre flasker. Træhylderne kan endda trækkes ud, og ruller let på kuglelejer. Der er også indbygget ventilation, så temperaturen er ens overalt. Temperaturen indstilles elektronisk i området 5-22 grader, og kan til enhver tid let aflæses på det tydelige blå LED-display.

Caso CS628 WineSafe 18 IN bruger kun gennemsnitligt 127 kWh pr. år, og det berettiger til en flot A-klassificering i energimærkningen. Det lave strømforbrug er opnået ved brug af isoleret dobbelt sikkerhedsglas i døren og en energieffektiv kompressor, der kun støjer med 39 dB(A) – hvilket samtidig gør dette vinkøleskab til det mest støjsvage af de gennemgåede modeller.

Brugerne er godt tilfredse med Caso CS628 WineSafe 18 IN
Ser man nærmere på brugeranmeldelserne af CS628 WineSafe 18 IN rundt om på nettet, er der gennemsnitligt 4 ud af 5 mulige stjerner til produktet, og generel tilfredshed. Her er der blandt andet roser til designet, den nemme montering og den lydsvage drift.

Mere om Caso CS628 WineSafe 18 IN

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 18
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 27,3 kg
 • Dimensioner: 59 x 56 x 45,5 cm
 • Lydniveau: 38 dB

Caso Wine Safe 75 - vinkøleskab med LED lys

God kompakt løsning

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Caso Wine Safe 75:

 • Kompakt design med en høj kapacitet på 75 flasker
 • Ensartet temperaturfordeling med aktiv ventilator
 • Energibesparende kapacitet med energiklasse A

Forbrugsguidens vurdering

Caso Wine Safe 75 fremstår som et overbevisende valg for vinelskere, der søger en opbevaringsløsning, som balancerer kapacitet, energieffektivitet og design. Vinkøleskabets fokus på opbevaring af en slags vin ad gangen med én temperaturindstilling, UV-beskyttelse og en aktiv ventilator for konstant temperatur, gør den til en pålidelig og effektiv model.

Det kompakte og fritstående design er tiltalende ikke kun æstetisk, men også for dets fleksibilitet i placering. Brugerne roser især Caso Wine for den stille drift og nøjagtige temperaturkontrol. Caso Wine Safe 75 er, alt i alt, en pålidelig og brugervenlig vinkøler, der effektivt opfylder dine krav til vinopbevaring.

Fordele

 • UV-beskyttet glas
 • Blåt LED display
 • Indvendigt lys
 • Justerbare træhylder med kuglelejer

Ulemper

 • Har kun én temperaturzone

Modellen Caso Wine Safe 75 har ikke været medtaget i officielle eksperttests, idet der ikke findes ret mange. Derimod er her tale om en brugerfavorit blandt de brugere, som anvender modellen i hverdagen. Læg mærke til at Caso Wine Safe 75 er et fritstående vinkøleskab, som skal stå frit og have luft til siderne, samt at vinkøleskabe kun er beregnet til opbevaring af vin – ikke fødevarer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Caso Wine Safe 75

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 75
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 51 kg
 • Dimensioner: 59 x 63 x 102 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Kompakt model
Caso Wine Safe 75 er et fritstående vinkøleskab, som således kan placeres lige, hvor det passer forbrugeren. Her er tale om et mindre og kompakt vinkøleskab på lidt over en meter i højden, som derfor vil kunne passe ind de fleste steder. Caso Wine Safe 75 kan trods den mindre størrelse stadig rumme 75 flasker, hvilket er rigtig meget. Læg mærke til at her er tale om standardflasker, som er målt efter 0,75 liter Bordeaux-flasker. Caso Wine Safe 75 har derudover 4 træhylder til opbevaringen, men ingen vendbar dør.

Caso Wine Safe 75 er skabt til at stå tændt hele tiden for at give vinflaskerne de bedst mulige forhold, men det vil ikke påvirke strømregningen voldsomt, for Caso Wine Safe 75 kommer i energiklasse A, som hører til de mere energibesparende klasser.

UV-beskyttet glas og 1 temperaturindstilling
Caso Wine Safe 75 er skabt med en dør af 3-lags isoleret sikkerhedsglas, som har indbygget UV-beskyttelse for at beskytte vinflaskerne. Caso Wine Safe 75 kan anvendes til opbevaring af alle typer vine, og der findes 1 temperaturindstilling, hvilket betyder, at modellen især er ideel, hvis man kun opbevarer én type vin ad gangen (for eksempel kun hvidvin eller kun rødvin), da forskellige typer af vin skal opbevares ved forskellige temperaturer.

For at kunne holde en ensartet og jævn temperatur er Caso Wine Safe 75 udstyret med en aktiv ventilator, som holder styr på varmen og kulden. For en bedre overskuelighed findes der både indvendig belysning samt et blåt LED-display, som viser modellens temperatur. Man kan indstille Caso Wine Safe 75’s temperatur mellem 5 og 22 grader.

Hvad siger brugere om Caso Wine Safe 75?

De brugere, som har anskaffet Caso Wine Safe 75 og anvender modellen i dagligdagen til deres private vinsamling, fortæller i brugeranmeldelser, at de synes, at her er tale om en rigtig velfungerende model. Brugerne hæfter sig særligt ved, at Caso Wine Safe 75 er rigtig godt til at holde temperaturen jævn og stabil, hvilket giver de bedste forhold for vinflaskerne. En af brugerne har selv foretaget temperaturmålinger med eksterne termometre og konkluderer, at Caso Wine Safe 75 også viser en temperatur, som er hundrede procent korrekt.

Ud over temperaturstabilitet så fremhæver brugerne også, at her er tale om en stille model, der ikke larmer ret meget. Også udformningen roses af brugerne, for ifølge dem er Caso Wine Safe 75 godt indrettet, hvilket også fremmer en lettere rengøring. Caso Wine Safe 75 måler 102,5 cm (h), 59,5 cm (b) og 63,0 cm (d).

Mere om Caso Wine Safe 75

Specifikationer

 • Maks. temperatur: 22 °C
 • Min. temperatur: 5 °C
 • Antal flasker: 75
 • Antal temperaturzoner *: 1
 • Vægt: 51 kg
 • Dimensioner: 59 x 63 x 102 cm
 • Lydniveau: 41 dB

Test og anmeldelser af vinkøleskabe anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Magasinet har testet og anmeldt vinkøleskabet Liebherr WKb 4212 Vinothek, og de er imponerede. De har testet det ud fra parametre som energieffektivitet, hvor præcis termostaten er, brugervenlighed og støjniveau. Alt i alt er de vilde med vinkøleskabets rummelighed og mange funktioner, men de påpeger også, at det er forventeligt til den høje pris.

Testen er udført: februar 2020
Du kan se testen her

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt. Vi har gjort brug af det engelske forbruger- og testmagasin til vurdering af Liebherr Vinothek, der er det fritstående og moderne vinkøleskab til det lille opbevaringsbehov. 

Liebherr Vinothek kåres md 57% af testpanelet og det fremhæves på grund af sit praktiske design i kombination med de gode funktioner til at opretholde en stabil temperatur. 

Testen er udarbejdet: februar 2020
Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplads, både fysisk og virtuelt. Hver dag leverer firmaet, som har opereret i over 20 år, varer til flere millioner af mennesker. Du kan finde alt, hvad hjertet begærer, uanset hvor tosset, det er.

På Amazon kan almene forbrugere anmelde produkterne, og det er også muligt at stille spørgsmål til den enkelte vare. På grund af firmaets størrelse, er det ofte eksperter eller endda selve producenten, der sidder klar til at besvare de forskellige spørgsmål. Caso Wine Safe 192 har i alt scoret en bedømmelse på 3,9 ud af 5 mulige stjerner i gennemsnit fra forbrugerne. 

Du kan se anmeldelserne her

Se Caso WineMaster 24 brugerbedømmelser her.

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner, som også tilbyder et stort brugerunivers for deres brugere. Det tæller for eksempel en samling af anmeldelser verden rundt af forskellige produkter – her gælder det vinkøleskabe.

Anmeldelserne af Avintage AVU18TDZA Vinkøleskab til Indbygning er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Artevino OXG1T230NPD Vinkøleskab til Opbevaring er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Se Caso CS670 WineComfort 180 brugerbedømmelser her.

Se Caso WineMaster 24 brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvordan vælger jeg et vinkøleskab?
Når du skal vælge et vinkøleskab til dit hjem, så er der selvfølgelig en række ting, du bør overveje. For eksempel bør du tænke over, hvor stor en kapacitet du har brug for, at køleskabet har. Vinkøleskabe fås nemlig i en lang række forskellige størrelser.
Er det pengene værd at købe en vinkøleskab?
Hvorvidt det er pengene værd eller ej at købe et vinkøleskab, det kommer helt an på, hvor meget du holder af vin. Det kan være super praktisk med et vinkøleskab, hvis du foretrækker altid at have et par kolde flasker vin klar, så de ikke fylder hele dit køleskab.
Hvor lang tid kan vin holde sig i et vinkøleskab?
Hvis din vin er åbnet, så kan den holde to – tre dage i et vinkøleskab. Hvis vinen derimod ikke er åbnet, så kan den i teorien holde sig evigt inde i et vinkøleskab. Dog bør du være opmærksom på, at vinen ikke modnes i køleskabet pga. den lave temperatur.
 Hvor lang tid kan vin holde sig i et vinkøleskab?
Hvis din vin er åbnet, så kan den holde to – tre dage i et vinkøleskab. Hvis vinen derimod ikke er åbnet, så kan den i teorien holde sig evigt inde i et vinkøleskab. Dog bør du være opmærksom på, at vinen ikke modnes i køleskabet pga. den lave temperatur.

Små tips til køb og brug af vinkøleskabet

Først og fremmest skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvor mange flasker, der skal være plads til i dit vinkøleskab. Prisen afhænger nemlig i høj grad af kapaciteten. Så der er ingen grund til at anskaffe et køleskab, der er alt for stort. Skal du primært bruge skabet til langtidsopbevaring, kan du desuden spare penge ved at gå efter modeller med kun en enkel kølezone.

De fleste vinkøleskabe er forsynet med UV-filtrering i glaslågen, og det bør også være et minimumskrav. Skal det være optimalt, kan du gå efter modeller med dæmpning af vibrationerne, enten i form af træhylder eller vibrationsdæmpet kompressor. Her er det dog marginalerne i vinopbevaringen, der arbejdes med, så det behøver ikke nødvendigvis være udslagsgivende for dit valg.

Hvis du er interesseret i generelle råd omkring vin, så har Fyens.dk skrevet en lille artikel, hvor de giver 8 gode råd til hvordan du får mere ud af din vin. Den kan du læse her.

Andre små marginaler

Du kan også overveje at undersøge aktiv filtrering af luften i vinkøleskabet. Det er også en marginal – men man kan sige, at vigtigheden af marginalerne stiger i takt med værdien af den vin, der skal langtidsopbevares. Er der tale om meget dyre vine, kan et aflåseligt køleskab eventuelt også være at foretrække.

Der er lidt forskelle på strømforbrug og støjniveau for de forskellige modeller, men det er normalt ikke forskelle, der er så markante, at de alene bør være udslagsgivende for dit valg. De mest strømbesparende modeller koster typisk mere i indkøb, og der vil generelt gå en del år, før en eventuel strømbesparelse vil være tjent hjem, set i forhold til merprisen på købet.

Den ideelle temperatur

Til langtidsopbevaring af vin anbefaler eksperterne en temperatur på omkring 12 grader, uanset hvilken type af vin, der er tale om. Situationen er naturligvis en anden, når det kommer til drikke-temperaturen. De helt søde hvidvine drikkes bedst helt kølige ved 5-6 grader, hvorimod tørre hvidvine gør sig bedst ved 7-10 grader.

De mere gennemsnitlige hvidvine, rosevine og meget lette rødvine kan passende serveres ved 11-13 grader, mens drikketemperaturen for rødvine generelt anbefales i området 16-19 grader.

Har du et vinkøleskab med to temperaturzoner, kan du eksempelvis reservere den ene zone til langtidsopbevaring, mens den anden eventuelt kan bruges til at temperere de vine, der skal drikkes inden længe.

Hvis du ønsker at læse mere om vin og temperatur, så har Politiken skrevet en artikel, som gennemgår de optimale temperaturer til forskellige typer vine. Du kan læse artiklen her.

Dekanter din vin, og gør den endnu bedre

Vintemperaturen er en vigtig faktor, hvis vinen for alvor skal komme til sin ret.

Men iltningen spiller også en stor rolle for optimeringen – i hvert fald for visse vine. Bruger du et stort glas, hælder vinen op i god tid og slynger den, er det et udmærket alternativ til dekantering, men omhældning på karaffel kan ofte være den bedste måde at ilte vinen på.

Det er især meget unge og tillukkede vine, der kan vinde ved en ekstra iltning i form at dekantering. Er du i tvivl, kan du eventuelt prøve at smage på vinen, lige efter den er proppet op. Synes du ikke spektret af smagsnuancer er optimalt, kan dekantering sandsynligvis forbedre smagen.

Mange vine tilsættes i øvrigt en anelse svovl med henblik på at bremse gæringsprocessen, og svovlen kan i nogle tilfælde smages, hvis vinen drikkes direkte fra flasken. Her kan dekantering også være at foretrække, da svovlen så får tid til at fordampe.

Dekantering er en smagssag

Om en vin skal dekanteres eller ej med henblik på iltning, er en smagssag. Sætter du pris på en lidt skarp og frisk smag af ung vin, er du måske i virkeligheden bedst tjent med at undlade dekantering. Elsker du omvendt en rund og blød smag, vil dekantering af yngre vine ofte være et foretrække.

Dekantering og iltning forbindes af de fleste med røde vine, men hvide vine kan faktisk også sagtens vinde ved dekantering.

Læs eventuelt også denne dybdegående artikel i Politiken, hvor vinekspert Henrik Steen Andersen kommer ind på de forskellige aspekter af dekantering.

Anskaf en flot karaffel

En god vin fortjener at blive præsenteret ordentligt, og der findes masser af flotte karafler på markedet. Facon og stilart er helt op til dig, men signalerne skal gerne være rigtige. Nogle af dine gæster vil måske få den tanke, at årsagen til karaffelserveringen er, at du har hældt op fra en billig karton-vin, og den ide vil naturligvis forstærkes, hvis vinen serveres i en billig standardkaraffel fra Ikea.

Retfærdigvis skal det dog i sammenhængen nævnes, at kartonvin ikke behøver være dårlig vin. Sådan var det måske engang, men i dag kan man få udmærkede og relativt dyre vine på karton. Her er karaflen under alle omstændigheder et must, men det handler så måske mere om præsentation end dekantering.

Hvis gæsterne går lige så meget op i vinen som du selv, er karaflen også et perfekt instrument til blindsmagning. Ofte pakker man flasken ind i stanniol eller lignende, men flaskens form afslører stadig en del. Karaflen er til gengæld helt neutral, så her kan ingen skyde genvej.

Dekantering er også en måde at frasortere bundfaldet

Selv om dekantering for de fleste handler om at få vinen iltet og åbnet op, er det også en måde at frasortere bundfaldet, som kan opstå i større eller mindre grad, alt afhængigt af vinens art. Er formålet iltning, vendes flasken blot på hovedet over karaflen, og øvelsen kan eventuelt gentages flere gange om nødvendigt. Formålet er at få skabt så stor en overflade som muligt, så vinen hurtigt kommer i kontakt med luftens ilt.

Skal bundfaldet sorteres fra, er fremgangsmåden naturligvis helt anderledes. Det er ret umuligt at forudsige, om der danner sig bundfald i en given flaske, for det afhænger helt af håndteringen undervejs. Selv to flasker med samme vin og årgang kan være forskellige. Eventuelt bundfald spottes bedst med belysning bagfra. Med et stearinlys er hyggen helt i top, men en lommelygte er også udmærket og måske mere praktisk. Er der bundfald af betydning, skal flasken stilles opret nogle timer, så det hele kan falde til bunden. Af samme årsag skal du naturligvis huske at tjekke i god tid inden vinen skal serveres.

Efter nogle timer vil hovedparten af bundfaldet have samlet sig i flaskebunden, og her skal det helst forblive. Det hvirvles let op ved selv den mindste rystelse, så behandl flasken varsomt. Den sværeste del er nok at få proppen ud. Undgå den klassiske tjenerproptrækker, og vælg i stedet en model, der kan trække proppen nænsomt ud uden rystelser. Er du alligevel uheldig, må flasken lige stå en halv times tid før næste skridt.

Hæld nu forsigtigt vinen over i karaflen. Det er bedst, hvis det gøres i en glidende bevægelse, men det er en af de discipliner, der kræver lidt øvelse. Lad eventuelt den sidste deciliter blive tilbage i flasken. Det er lidt spild, men hellere det, end at resten af vinen bliver lidt uappetitlig.

Sådan afkalker du din vinkaraffel

Mange af de flottere svungne karafler har dog ofte en ret smal hals, og det besværliggør rengøringen. Specielt bunden kan være et problem, idet der med tiden kan samle sig kalkaflejringer. Kalk er som sådan ikke et problem i sig selv, men med tiden tager den farve fra rødvinen. Serverer du rødvin går det nok endda, men det røde skær gør sig ikke godt, hvis karaflen på et tidspunkt skal bruges til transparente vine som for eksempel hvidvin.

Opdager du det røde skær, er løsningen dog ret enkel. Fyld noget eddike i bunden af karaflen, fyld efter med vand og lad den stå et par dage. Eddiken opløser kalken, og dermed det røde skær. Sørg for at skylle grundigt efter, før du tager karaflen i brug igen.

Vinglasset er sidste led i oplevelses-kæden

Når du har investeret i en god flaske vin, haft den på køl i vinkøleskabet og måske dekanteret og filtreret den som det sidste før gæsternes ankomst, er det simpelthen næsten en skam at bryde den fine kæde med servering i et plastikkrus eller et billigt ballonglas á la forsamlingshus.

De fleste kendere er enige om, at god vin bør serveres i et krystalglas med en fornuftig størrelse bowle, og gerne tulipanformet, så vinens spændende dufte ikke spredes for alle vinde, men i stedet ledes til dine næsebor i højest mulig koncentration. Når det gerne skal være krystal, hænger det sammen med, at krystaloverfladen er en anelse ru. Det hjælper med til at frigøre vinens duft, som jo er en ganske stor del af oplevelsen ved et godt glas vin.

Eftersom duften er vigtig, skal glasset selvfølgelig være duftneutralt, før vinen hældes op. Mange har den uvane at opbevare glassene i skabet med åbningen nedad. Ofte vil hyldematerialet dog afgive forskellige gasser, som samles i glasset og kan give en afsmag.

Opbevar derfor i stedet glassene i normal opretstående stilling. Der samles ikke støv i dem, hvis de står i et aflukket skab. Uanset om du opbevarer dem på den ene eller den anden måde, kan du eventuelt vælge at give dem et hurtigt skyl med varmt vand og aftørring i et rent viskestykke. Det tager kun et øjeblik, og så er du i hvert fald sikker på, at der hverken er støv eller afsmag tilbage.

Slyng vinen, og hold rigtigt på glasset

Når bowlen gerne skal være stor, hænger det sammen med, at du så lettere får en stor overflade. Det giver både optimal iltning og frigørelse af duften. Processen fremmes, hvis du slynger vinen rundt i glasset, før du tager det op til næsen og nyder duften. Den store bowle hjælper også med til, at der ikke skal hældes op i tide og utide. Glasset skal nemlig ikke være fyldt for meget op – højst til det sted, hvor det er bredest.

Husk også, at vinglasset skal holdes i stilken. Det ser lidt mere elegant ud, men har også nogle helt klare praktiske fordele: Først og fremmest holder vinen bedre den optimale serveringstemperatur. Det er lidt spild at have tempereret vinen efter alle kunstens regler, hvis en varm hånd hæver temperaturen adskillige grader i løbet af få minutter. Varmen vil også frigøre alkoholen hurtigere, hvorved den vil træde frem og sløre de fine smagsnuancer, som jo nok var hele pointen ved at investere i en god flaske.

Holder du glasset i stilken, er det alt andet lige også lettere at slynge vinen korrekt. Du slipper også for fedtede fingre på selve bowlen. Det ser ikke kønt ud, og reducerer også muligheden for at nyde farven på de dyre dråber.

Du kan læse en lang guide om vinglas her hos Berlingske.

Hvilken type vinkøleskab skal jeg købe?

Which.co.uk forklarer, at hvis man er seriøs omkring vin, så bør man investere i et vinkøleskab, som er specialdesignet til at give vinen de bedste opbevaringsforhold.

Which.co.uk anbefaler, at hvis man i praksis hører til den type, der med omhu vælger sine vine og prøver mange forskellige vine, så vil det være en god ide at investere i et vinkøleskab.

Stor forskel på prisen

Men der findes mange forskellige typer af vinkøleskabe og vin-opbevaringsmuligheder på markedet, og først og fremmest skal man overveje prisen. Which.co.uk forklarer, at pris-spændevidden for vinkøleskabe er utrolig stor, men der er noget for ethvert budget.

Which.co.uk anbefaler, at man anskaffer sig et vinkøleskab, som passer til prisen på ens vinsamling – altså dyr vin lig med dyr model, og billig vin lig med mere prisvenlig model.

Eksperterne forklarer, at man ofte kommer til at betale mere for vinkøleskabe med en stor kapacitet samt for modeller, som har flere funktioner.

Forskel på modeller

Which.co.uk fortæller, at man kan få de billigste vinkøleskabe ned til nogle hundrede kroner, og disse modeller vil ofte kun have en enkel temperaturindstilling med kapacitet til maksimum 10 flasker. De prisvenlige modeller er ofte fritstående.

Hvis man betaler lidt mere, så man kan få vinkøleskabe med UV-beskyttet glas, og som kan rumme op til omkring 40 flasker vin. Disse modeller vil typisk også være fritstående og have en enkelt temperaturindstilling.

De semi-dyre vinkøleskabe på et par tusinde kroner kan ofte rumme omkring 50 flasker eller mere. Her kan man også få indbyggede vinkøleskabe, men mange vil være fritstående. Modellerne vil have flere funktioner såsom UV-beskyttet glas – men også anti-vibrations-funktioner, således at vinen ikke bliver rystet. Nogle modeller vil også have mulighed for 2 forskellige temperaturer.

De dyreste modeller derimod kan koste mange tusinde kroner, være indbyggede og kunne rumme langt over 100 flasker. De vil have muligheden for at indstille forskellige temperaturer ,og så har de flere funktioner, som bidrager til at sikre så gode forhold til vinen som muligt. Blandt andet UV-beskyttet glas og anti-vibrationsfunktioner samt mulighed for op til 3 forskellige temperaturzoner.

Læg også mærke til, at vinkøleskabe varierer end del i bredden. De smalle modeller er ikke mere end omkring 15 centimeter brede, hvor de brede kan være omkring 70 centimeter. Gennemsnittet ligger ifølge Which.co.uk omkring de 60 centimeter.

4 vigtige faktorer, man bør overveje inden køb

Which.co.uk fortæller, at ud over prisen så findes der 4 faktorer, som er afgørende for køb af vinkøleskab:

 1. Mængde af vin: Hvor meget vin planlægger man at have til opbevaring?
 2. Placering: Hvor skal vinkøleskabet placeres? Hvilken type skal jeg købe?
 3. Temperaturindstillinger/zoner: Har jeg brug for en model, der har 1 eller 2 temperaturindstillinger?
 4. Funktioner: Hvilke funktioner er nyttige ved et vinkøleskab?

Mængde af vin

Hvis  du er ved at samle en hel kollektion af vine, så bør du købe en model, der har en kapacitet, der har 25-50 procent større kapacitet end de flasker, du har på nuværende tidspunkt.

Har du derimod har for vane at servere vinene inden for en måneds tid eller 2 efter køb, så vil den store udskiftning betyde, at du ikke behøver et vinkøleskab med så stor en kapacitet.

Ofte vil modeller med 50 flasker være rigeligt til de flestes behov. De store modeller kan rumme over 150 flasker, men læg mærke til at det er maksimum-kapaciteten. I praksis vil der ofte være tale om færre flasker.

Placering

Der findes flere forskellige typer af vinkøleskabe – hver passer de til deres placering:

Fritstående vinkøleskab
De fritstående vinkøleskabe har ofte det største udvalg og er ofte billigere end de andre varianter. Den fritstående model har den fordel, at den kan placeres overalt i hjemmet, og så kan man let købe en stor model, idet denne type ikke har bestemte mål, den skal overholde.

Selv om man køber et fritstående vinkøleskab, som i princippet kan placeres overalt, så anbefaler Which.co.uk, at man sætter modellen et sted, hvor temperaturen er så konstant som mulig, og hvor der hverken bliver for varmt eller for koldt.

Indbygget vinkøleskab
Det indbyggede vinkøleskab har den fordel, at det ser rigtig flot og strømlinet ud i køkkenet, hvor vinkøleskabet så passer ind i køkkenets design og er bygget ind i det. De indbyggede varianter er ofte lidt dyrere end de fritstående modeller, og eftersom de har meget specifikke mål, så vil det være begrænset, hvor mange flasker vin de kan rumme.

Hvis man har en voksende vin-kollektion, så vil denne type nok ikke være det mest ideelle valg.

Bord-vinkøleskab
Der findes også mindre vinkøleskabe, som kan placeres på køkkenbordet. Her er kapaciteten selvfølgelig begrænset, og der vil ofte ikke kunne være mere end 12 flasker vin i denne variant. Til gengæld er den pladsbesparende og ideel for den forbruger, som ikke har så meget plads til opbevaring af vinen.

Temperaturindstillinger/zoner
Which.co.uk forklarer, at man også bør overveje, om man har behov for en model med 2 temperaturindstillinger eller kan nøjes med en enkelt.

Modeller med en enkelt temperaturindstilling eller temperatur-zone er billigere end modeller med 2, og hvis man kun opbevarer én type vin (for eksempel kun rødvine eller kun hvidvine), så er modeller med 1 zone nok.

Modeller med 2 temperaturzoner er derimod fordelagtige til den forbruger, som opbevarer 2 typer af vine i sit vinkøleskab (for eksempel både rødvine og hvidvine). De 2-zonede modeller er dyrere end de 1-zonede, men så får man også større fleksibilitet, da man kan have én sektion til den ene type vin og én til den anden type.

Nogle modeller kommer med hele 3 temperaturzoner, og prisen er derfor også herefter. Med et 3-zonet vinkøleskab kan man for eksempel både have en sektion til både rød- og hvidvine samt en sektion, hvor de vinflasker, der snart skal serveres, er placeret.

Funktioner

Vinkøleskabe i forskellige prisklasser kommer med forskellige funktioner. Her guider Which.co.uk til, hvad de forskellige funktioner kan, og hvad man skal overveje, om man har brug for:

UV-beskyttende glas
Denne type glas beskytter vinflaskerne mod UV-lysets skadende effekt. Dette glas sidder i døren, og en model med UV-beskyttende glas er især smart, hvis man ikke kan placere sit vinkøleskab et mørkt sted.

Fugtigheds-kontrol
Lav luftluftighed kan tørre proppen på vinen ud, hvilket tillader, at luft kan komme ind i flasken, og det kan ødelægge vinen. Et vinkøleskab med fugtighedskontrol gør, at man selv bestemmer, hvor meget fugt der findes omkring vinflaskerne.

Anti-vibrations-system
Nogle modeller har anti-vibrations-systemer, som minimerer små vibrationer og også støj. Hvis man er en decideret vin-entusiast, så kan det være en god ide at investere i en model med dette system, da der kan opstå en negativ påvirkning af vinens farve, smag og tekstur, hvis vinen over længere tid udsættes for vibrationer.

Luftfilter
Nogle vinkøleskabe kommer også med et luftfilter, der filtrerer den luft, der kommer ind i vinkøleskabet. Det beskytter vinen mod eventuelle lugte, der kan påvirke den. Luftfiltre kan også modvirke støv-ophobninger.

Digitalt display
Man kan få vinkøleskabe med både digitalt display men også touch, og det får modellen til at se mere strømlinet ud, og så gør det vinkøleskabet lidt lettere at bruge. Man kan også få modeller, som kan kommunikere med telefonen, så man altid kan kontrollere temperaturen.

Dørlås
En lås på døren holder vinen sikker og temperaturen stabil, så børn, dyr eller uheld ikke får døren til at gå op.

Indvendig belysning
De fleste modeller kommer med en indvendig LED-belysning, som giver bedre overblik.

Vendbar dør
Ligesom med almindelige køleskabe så kommer nogle modeller med vendbare døre, så man kan tilpasse modellen til pladsen og udformningen af hjemmet.

Temperatur-alarm
Modeller med temperatur-alarm advarer, hvis døren er efterladt åben, eller hvis temperaturen har ændret sig.

Justerbare hylder
Nogle modeller har hylder, som er lavet efter standardmål. Andre modeller har justerbare hylder, som både kan ændres i højden og bredden. Hvis man opbevarer mange vin i sit vinkøleskab, som ikke passer til en standardform (for eksempel champagne eller magnum), så bør man vælge en justerbar model.

Forskelle på vinkøleskabe og vinkabinetter

Which.co.uk forklarer, at der findes flere muligheder, når man skal finde et sted til opbevaring af sine vine – der findes nemlig både vinkøleskabe og vinkabinetter.

Forskellen på de to er, at et vinkøleskab er et opbevaringssted med en lavere temperatur (omkring 7-19 grader), som sikrer de bedste forhold for vinene. Nogle modeller kommer med mulighed for 2 temperaturindstillinger og endda 3 nogle steder, og de lidt dyrere modeller har forskellige funktioner, der fremmer forholdene for vinene.

Desuden anbefaler Which.co.uk, at man fortrinsvis anvender vinkøleskabe til kortere tids opbevaring af vin, idet forholdene i et vinkøleskab aldrig vil blive de bedste til modning af vin.

Hvis man derimod ønsker et opbevaringssted, der er velfungerede til langtidsopbevaring, så anbefaler Which.co.uk i stedet, at man anskaffer sig et vinkabinet. De er designede til formålet og holder en temperatur på 13 grader, som er den helt ideelle. De fleste vinkabinetter har kun 1 temperaturindstilling dog, men de behøver ikke mere. Vinkabinetter har ofte avancerede systemer, som holder styr på luftfugtigheden, vibrationer og lys.

Et vinkabinet har ofte en større kapacitet end et vinkøleskab, men den helt store forskel ligger også i prisen, idet vinkabinetter har en tendens til at være meget dyrere end vinkøleskabe og derfor også egner sig mere til absolutte vin-entusiaster.

Derfor er vin godt for dig

Længere nede i artiklen har vi et afsnit om myter og vin – men at vin faktisk er sundt er netop ikke en myte. Forskere og videnskaben har efterhånden længe været i stand til at vurdere, hvilke sundhedsfremmende egenskaber, vinen har, og baseret på eksperternes viden i artikler fra den svenske avis Expressen samt det danske trænings-magasin Aktivtraening.dk guider vi her til de mest fremtrædende grunde til, at vin er godt for dig og dit helbred:

Drik vin med måde

Først og fremmest skal det dog slås fast, at eksperternes blåstempling af vinen ikke er ensbetydende med, at man bare skal drikke løs. Man skal nøjes med et enkelt glas i ny og næ og ikke overskride Sundhedsstyrelsens råd omkring alkoholindtag.

Vin forbedrer hjernefunktionen

Studier viser, at vin påvirker hukommelsen positivt – særligt hos ældre mennesker. Et moderat indtag af vin kan også være med til at reducere risikoen for at udvikle Alzheimers og andre demens-relaterede sygdomme.

Vin passer på øjnene

Vin er med til at hæmme væksten af blodkar i øjnene. Det lyder umiddelbart mere skadende end gavnligt, men der forekommer af og til en overskydende vækst af blodkar, som har en negativ effekt på synet.

Vin styrker immunforsvaret

Der findes mange antioxidanter i vin, som er gode for kroppen. Antioxidanter er med til at beskytte kroppens celler og er kemiske stoffer, som fungerer ved, at de modvirker oxidation i kroppen. Studier viser også, at der er en sammenhæng mellem vinindtag og mindre risiko for at udvikle kræft i maven samt mavesår.

Vin er cellefornyende

Eftersom vin indeholder mange antioxidanter samt også anti-inflammatoriske stoffer, så kan vinen være med til at forny cellerne. Det samme gælder for chokolade og blåbær.

Vin giver færre huller i tænderne

Studier viser, at stoffer i vin modvirker karies, som ellers er med til at give munden dårlige leveforhold og slider på tænderne og deres emalje.

Vin gør hjertet stærkere

Vin er især sundhedsfremmende for hjertet, idet vin hjælper til at mindske risikoen for blodpropper. Det er især rødvin, der har denne effekt, idet stoffet resveratrol findes i de røde druers skal og fungerer beskyttende for blodkarrene. Moderat vinindtag gør også, at det gode kolesterol, HDL, øges i kroppen, og det beskytter hjertet mod hjerte-kar-sygdomme.

Vin gør huden pænere

Ud over at vin er cellefornyende, så sørger det førnævnte stof resveratrol også for at hæmme væksten af bakterier, som kan forårsage akne.

Sandheder og myter om vin

Der findes rigtig mange typer af vin, og vin drikkes over hele verden. Vin er en gammel drik, hvorved der efterhånden er kommet en del myter og historier, som der ikke helt er sandhed i. Baseret på viden fra Goodhousekeeping.com og Politiken.dk afliver vi her nogle myter om vin samt påpeger hvilke påstande, som er sande.

Myte: Champagne er vin med bobler

Vin med bobler er den type, som kaldes mousserende vin. Vin med kun få bobler kaldes dog perlevin. Champagne er en helt anden type, og stammer fra et bestemt område i det nordlige Frankrig, nemlig Champagne-distriktet. Ikke alle drikke fra dette område har bobler – der produceres også en stor mængde hvidvin, rosévin og rødvin uden bobler.

Myte: Vin bliver bedre med alderen

Ifølge eksperterne er dette en af de mest sejlivede myter, for der er kun en meget lille del af vintyper, som bliver bedre ved en lang lagringstid. Specifikke vintyper er dog designede til at ligge nogle år, hvorved de adskiller sig fra almindelig vin – disse typer er ofte også en del dyrere.

Man bør drikke den almindelig vin inden for nogle måneder for at få den bedste oplevelse.

Sandt: Din yndlingsvin vil nok være Chardonnay

Chardonnay-vinen er den mest populære type vin, så der er gode chancer for, at netop din yndlingsvin er denne type. Den næstmest populære vin er Cabernet Sauvignon og derefter Pinot Grigio, Merlot og Pinot Noir.

Myte: Vin skal trækkes op længe, før den skal drikkes

Der sker kun en meget lille kontakt mellem vin og ilt, når flasken åbnes, og det gør reelt ikke en forskel for smagen og kvaliteten. I stedet kan man hælde vinen på en karaffel, hvorved en større mulighed for iltning finder sted. Det medfører, at vinen åbner sig og afgiver mere aroma og smag.

Sandt: Vin er sundt

Som tidligere nævnt så har vin flere sundhedsfremmende funktioner. Blandt andet er det karudvidende og forbedrer blodstrømmen til hjernen. Undersøgelser viser også, at moderate vin-drikkere har en mindre risiko for at udvikle fedme og kræft.

Myte: Sydvendte skråninger giver de bedste vine

Mange vinmarker er placeret, så de ligger mod syd, men også mange gode vine kommer fra østvendte skråninger. Grunden til, at vindyrkning foregår på skråninger, er, at jorden derved drænes, så vinplantens rødder ikke opholder sig i meget våd jord længe ad gangen. Ikke al vindyrkning foregår dog heller på skråninger, men på flad jord anvendes ofte grus, som har en særlig drænings-fremmende evne.

Sandt: Liggende opbevaring er bedst

Når man opbevarer sin vin i liggende tilstand, så skubbes vinen op mod proppen, hvilket sikrer, at vinen ikke tørrer ud.

Myte: Vin med højere alkoholprocent er bedre

Eksperterne forklarer, at det i højere grad er sammenhængen mellem balance, intensitet og kompleksitet, der gør en vin god end den høje alkoholprocent. For meget alkohol kan give vinen en sprittet smag, som føles brændende.

Dog skal det nævnes, at god vin bliver fremstillet af modne druer, og en moden drue vil have mere sukker i sig end en umoden drue. En høj koncentration af sukker fører også til et højere alkoholindhold, så på den måde vil en god vin ofte have en højere alkoholprocent – men det er ikke en altafgørende faktor.

Gode opskrifter med vin

Ud over at drikke vinen direkte så kan man sagtens anvende vin på mange måder i madlavningen. Her har vi samlet et par gode opskrifter, hvor vin indgår som en af ingredienserne:

Coq au Vin

Ingredienser:
– 1 unghane eller en stor kylling (omkring 2 ¼ kilo)
– 125 gram bacontern
– 25 gram smør
– 0,5 liter rødvin
– 20 perleløg, pillede
– 250 gram champignoner
– 3 deciliter hønsebouillon
– 2 små fed hvidløg, halverede
– 0,5 deciliter timianblade, friske
– 1 deciliter persille, bredbladet
– 2 laurbærblade
– 2 spiseskefulde hvedemel
– ½ teske salt
– Friskkværnet peber
– 25 gram koldt smør, tern
– 2 deciliter persille, bredbladet og grofthakket
– 320 gram ris, parboiled

Sådan gør du:

 • Start med at rense hanen/kyllingen og del den i 8-10 stykker.
 • Tag en stegegryde, og lad baconternene stege heri i et par minutter. Tag dem herefter op.
 • Læg smørret i gryden og brun perleløg og champignon her i et par minutter. Tag herefter blandingen op.
 • Læg nu stykkerne af hanen/kyllingen ned i gryden og lad stykkerne brune et par minutter. Drys mel herover og vend dem rundt.
 • Tilsæt nu perleløg, bacon, champignon, bouillon, krydderier samt vin.
 • Lad massen koge ved svag varme i 35 minutter under låg. Hanen/kyllingen er færdig, når den er mør.
 • Tag herefter hane/kylling og grønt op på et fad, hvorefter skyen skal koges ind. Servér med ris.

Kilde: Arla.dk 

 

Boeuf bourguignon

Ingredienser:
– 1,6 kilo oksekød i tern
– 2 flasker billig rødvin
– 3 store gulerødder, hakket i grove stykker
– 2 løg, hakkede
– 3 laurbærblade
– 1 spiseske hvedemel
– 1 spiseske tomatpure
– 2 spiseskeer olie
– Et par kviste timian
– Smør
– 300 gram bacon
– 500 gram perleløg, pillede
– 400 gram champignon
– Persille, hakket

Sådan gør du:

 • Start med at marinere oksekødet i en skål med laurbærblade, timian, vin og peber. Dæk skålen til og lad den stå i køleskab natten over.
 • Tænd indbygningsovnen på 200 grader og frasortér krydderierne fra kødet. Behold vinen.
 • Hæld halvdelen af olien på en stegepande, og brun kødet her lidt efter lidt. Læg det brunede kød på en tallerken ved siden af.
 • Når al kødet er brunet hæld da lidt af vinen over i panden, og lad den småkoge.
 • Varm resten af olien op i en stor kasserolle, og steg her gulerødder og løg, indtil de får farve. Hæld mel og tomatpure i. Tilsæt herefter kødet og vinen fra panden samt resten af vinen og krydderierne.
 • Lad det simre og sæt herefter gryden i ovnen i 2 timer. Kødet er færdigt, når det er mørt.
 • Servér med stegte bacontern, perleløg og champignon, som steges på en stegepande ved siden af. Hæld hakket persille over retten ved den endelige servering.

Kilde: Bbcgoodfood.com

 

Hvidvinskylling

Ingredienser:
– 8 kyllingeoverlår uden skind
– 325 gram skalotteløg
– 25 gram smør
– 4 kviste timian, friske
– 3,5 deciliter hvidvin, gerne af den tørre slags
– 1 deciliter madlavningsfløde, 8 procent
– 1 spiseske hvedemel
– 1,5 teske groft salt
– Friskkværnet peber
– 50 gram bacontern, sprødstegte
– 1 deciliter kruspersille, friskhakket
– 500 gram pasta, frisk

Sådan gør du:

 • Start med at pille løgene og sautér dem i en sauterpande ved kraftig varme sammen med smørret – men lad dem ikke brune.
 • Steg kyllingen 2 minutter på hver side på en anden pande. Tilsæt løgene og giv det 1 minut mere.
 • Tilsæt timian, salt, peber og vin. Lad blandingen koge ved svag varme i 1 timer under låg.
 • Når der er 5 minutter tilbage, rør madlavningsfløde og mel sammen og tilsæt det til kyllingen.
 • Servér med frisk pasta og pynt med bacontern og kruspersille.

Kilde: Arla.dk

 

Rødvinssauce

Ingredienser:
– 300 gram vindruer, blå eller grønne
– 3,5 deciliter rødvin, gerne af den halvtørre slags
– 0,5 liter mælkesauce fra Karoline
– 0,5 deciliter vin, gerne af den halvtørre slags
– ¾ teske rørsukker
– 1 teske groft salt
– Friskkværnet peber
– Kulør

Sådan gør du:

 • Start med at halvere druerne og hæld dem sammen med de 3,5 deciliter rødvin i en tykbundet gryde.
 • Kog massen ved kraftig varme i 5 minutter – uden låg.
 • Frasortér vindruerne fra væsken.
 • Tilsæt mælkesauce, 0,5 deciliter rødvin, salt, peber og kulør. Lad det koge.
 • Servér for eksempel sammen med andelår, bagte rødløg og aspargeskartofler

Kilde: Arla.dk

 

Brownies med vin

Ingredienser:
– 100 gram mørk chokolade
– 150 gram usaltet smør
– 200 gram sukker
– 1 stort æg
– 1 æggeblomme
– 100 milliliter rødvin
– 50 gram kakaopulver
– 100 gram hvedemel
– En knivspids muskatnød
– ¼ teske kanel
– ¼ teske ingefær

Sådan gør du:

 • Start med at tænde ovnen på 180 grader. Beklæd en bageform på 20 cm x 20 cm med bagepapir.
 • Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn eller i et vandbad.
 • Bland mel og kakaopulver sammen med krydderierne og lidt salt og sæt blandingen til side.
 • Rør sukker og smør sammen med en håndmixer, indtil konsistensen er let. Tilsæt så æg og æggeblomme.
 • Hæld den smeltede chokolade i sukkermassen sammen med vin og melblandingen og bland godt med håndmixeren.
 • Hæld massen over i bageformen og bag kagen i 15 minutter, indtil den er fast. Den må godt være lidt blævrende i midten – det sætter sig, når kagen køler af.

Kilde: Bbcgoodfood.com

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Cavin Polar Collection 49 Retro - fritstående vinkøleskab i flot design og med justerbar temperaturzone

AEG SWB66001DG - forbrugernes foretrukne mini-vinkøleskab

Liebherr Vinothek - fritstående og praktisk vinkøleskab til det lille behov

Liebherr Vinidor - eksklusivt indbygningskøleskab til vin i stål

Avintage AVU18TDZA integreret vinkøleskab - brugerfavorit med to justerbare zoner

Caso WineDuett Touch 21

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme