Vinkøleskab test 2020 – Find de bedste vinkøleskabe

1

Der findes en del forskellige mærker og modeller af vinkøleskabe på det danske marked. I denne vinkøleskab test kigger vi nærmere på nogle af markedets bedste modeller, og undersøger desuden, hvordan forbrugerne oplever køleskabene i drift. Sidst i artiklen kommer vi lidt ind på generelle råd om valg og korrekt anvendelse af vinkøleskabet.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af markedets bedste vinkøleskabe
🔸 Guide med gode råd til hvad du skal være opmærksom på når du køber et vinkøleskab

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vinkøleskab test 2020 – Her er de 9 bedste vinkøleskabe

I nedenstående sektion finder du en oversigt over vinkøleskabe, der enten har klaret sig godt i test, eller fået mange gode brugeranmeldelser. Der findes kun få ekspert tests af vinkøleskabe, derfor har vi også undersøgt en lang række brugeranmeldelser fra forskellige forhandlers hjemmesider. Vi håber at denne oversigt kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, når du skal købe nyt vinkøleskab.


Caso WineDuett Touch 21

✅ 4.4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk 
✅ 4.3 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com

Caso WineDuett Touch 21

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.195,00 Kr. 0,00 Kr. 2.195,00 Kr. Læs mere
3.025,00 Kr. 0,00 Kr. 3.025,00 Kr. Læs mere
3.025,00 Kr. 0,00 Kr. 3.025,00 Kr. Læs mere
3.039,00 Kr. 0,00 Kr. 3.039,00 Kr. Læs mere
3.199,00 Kr. 0,00 Kr. 3.199,00 Kr. Læs mere

Caso WineDuett Touch 21 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Vinkøleskabet har nemlig fået gode anmeldelser hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com, hvor brugerne har givet modellen henholdsvis 4,4 ud af 5 stjerner og 4,3 ud af 5 stjerner.

Dette har modellen blandt andet fået, da brugerne mener, at Caso WineDuett Touch 21 er et praktisk og kompakt vinkøleskab. Dog er der en bruger, der nævner, at det ikke er optimalt, at blæseren hele tiden kører.

Lille og smart vinkøleskab i et flot design, ifølge brugerne 

Caso WineDuett Touch 21 er, ifølge brugerne, et godt køb, hvis man ønsker et vinkøleskab i hjemmet.

Eksempelvis skriver en bruger, at Caso WineDuett Touch 21 er et ”lille og smart vinkøleskab”, der kommer i et flot design. Flere brugere nævner designet som værende flot og fint, hvilket de mener, er en fordel, da det skal stå fremme i hjemmet.

En anden bruger forklarer ydermere, at Caso WineDuett Touch 21 er ”let at betjene” og ”ikke fylder meget”, hvorfor man hurtigt kan komme i gang med at bruge vinkøleskabet efter køb. Temperaturen forklares desuden som ”altid værende den rette”, samt at der er plads til både rødvin og hvidvin på samme tid.

Selvom brugerne generelt er begejstrede for Caso WineDuett Touch 21, skriver et par enkelte, at der er nogle flasker, der ikke er plads til, samt at den hele tiden siger en lille lyd.

Vinkøleskab med plads til 21 flasker og to temperaturzoner

Med Caso WineDuett Touch 21 får man et vinkøleskab, der er inddelt i to zoner. Disse to zoner kan indstilles til hver sin temperatur, hvis man ønsker det.

Det vil sige, at den øverste zone kan indstilles fra 7 grader og op til 18 grader, hvorimod den nederste kan indstilles fra 10 grader og op til 18 grader.

Caso WineDuett Touch 21 giver mulighed for, at man kan opbevare 21 vinflasker i alt. Den øverste del kan rumme seks flasker, mens den nederste del kan rumme 15 flasker. Vinkøleskabet er placeret i energiklasse B, hvilket ikke er det bedste på markedet. Til gengæld er dens lydniveau på blot 45 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Elegant model i rustfrit stål med LED-display 

Caso WineDuett Touch 21 hylderCaso WineDuett Touch 21 er fremstillet med en ramme i rustfrit stål på lågen samt et glasvindue, så man altid kan se de forskellige flasker indeni vinkøleskabet. Selve designet er elegant og stilrent, hvorfor modellen vil passe ind i de fleste hjem.

Derudover kommer Caso WineDuett Touch 21 med et LED-display, hvor man har mulighed for at overvåge temperaturen i de to temperaturzoner. Lågen kommer desuden med et UV-filter, der sørger for, at vinen beskyttes på den mest optimale måde.

Det er ydermere nemt at rengøre modellen, når der er brug for det takket være de udtagelige stålhylder. Hvis man ønsker at få et overblik over flaskerne i køleskabet, kan man tænde for en indvendig LED-belysning.

Caso WineDuett Touch 21 måler 80,5 cm (h), 34,5 cm (b) og 51,0 cm (d).

Fordele ved Caso WineDuett Touch 21:
🔵 LED-display og UV-filter
🔵 To temperaturzoner
🔵 Kapacitet på 21 flasker
🔵 Udtagelige stålhylder
🔵 Lavt lydniveau på 45 dB


Caso WineMaster 24

✅ 3.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk 
✅ 4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com

Caso WineMaster 24

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.595,00 Kr. 0,00 Kr. 4.595,00 Kr. Læs mere
4.599,00 Kr. 0,00 Kr. 4.599,00 Kr. Læs mere

Caso WineMaster 24 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har vinkøleskabet fået gode anmeldelser, da brugerne har givet modellen henholdsvis 3,9 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Brugerne skriver i deres anmeldelser, at de især er begejstrede for, at Caso WineMaster 24 er en god vinkøler med masser af plads. Til gengæld er der et par brugere, der skriver, at Caso WineMaster 24 ikke køler helt så meget, som de havde håbet på.

Fint vinkøleskab med gode funktioner, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Caso WineMaster 24 et godt vinkøleskab. Eksempelvis skriver en bruger, at Caso WineMaster 24 er et “dejligt og fint vinkøleskab”.

Dette er blandt andet på grund af modellens temperaturzoner, så der er mulighed for at køle vinen på den måde, man ønsker. Brugeren forklarer også, at køleskabet kommer i et “fantastisk design”, så det passer godt ind i de forskellige rum i hjemmet.

Selvom brugerne generelt er vilde med Caso WineMaster 24, er der et par enkelte, der ikke helt er tilfredse med kapaciteten. De mener nemlig ikke, at der er plads til 24 flasker.

Vinkøleskab med stor kapacitet og to temperaturzoner 

Caso WineMaster 24 har en kapacitet på op til 24 flasker og kommer med to temperaturzoner. Det betyder, at den øverste og nederste zone kan indstilles på hver sin temperatur mellem 5 og op til 22 grader. Den nederste zone kan dog aldrig have en lavere temperatur end den øverste.

Vinkøleskabet kommer ydermere med et hvidt LED-display. På displayet er der mulighed for at holde øje med, om temperaturen er indstillet korrekt. Hvis den ikke er, kan man ændre den her.

Caso WineMaster 24 er placeret i energiklasse A. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både forbrugeren og miljøet. Lydniveauet er på 39 dB, så køleskabet ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Model med indbygget ventilator, isolerede sikkerhedsglas og udtagelige træhylder

Caso WineMaster 24 hylderMed Caso WineMaster 24 får man et vinkøleskab, der er udstyret med flere praktiske egenskaber. Køleskabet kommer blandt andet med en indbygget ventilator, der sørger for, at kulden bliver fordelt på den mest optimale måde. Dette sikrer en ensartet temperatur.

Derudover kommer Caso WineMaster 24 med isolerede sikkerhedsglas, der giver en UV-beskyttelse, som beskytter vinen.

Sidst men ikke mindst er modellen forsynet med udtagelige træhylder på kuglelejer. Dette gør det nemmere at rengøre Caso WineMaster 24, når der er brug for det. Køleskabet kommer også med en indvendig belysning.

Caso WineMaster 24 måler 87,5 cm (h), 39,5 cm (b) og 54,5 cm (d).

Fordele ved Caso WineMaster 24:
🔵 Lydniveau på 39 dB
🔵 Isolerede sikkerhedsglas
🔵 Energiklasse A
🔵 To temperaturzoner
🔵 Indbygget ventilator


Smeg SCV115A

✅ 4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Smeg SCV115A

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
11.289,00 Kr. 0,00 Kr. 11.289,00 Kr. Læs mere

Smeg SCV115A er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser af brugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har vinkøleskabet nemlig fået 4 ud af 5 stjerner.

Brugerne har givet vinkøleskabet gode anmeldelser, da de mener, at det er en model i en god størrelse til en god pris. Ingen af forbrugerne finder nogle umiddelbare ulemper ved Smeg SCV115A.

Forbrugerne: Vinkøleskab i en god størrelse til en god pris 

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Smeg SCV115A et vinkøleskab, der passer til de fleste behov. En bruger skriver eksempelvis, at Smeg SCV115A er et vinkøleskab ”i den rigtige størrelse og til den helt rigtige pris”.

Dette er flere brugere enige i, hvor en anden bruger forklarer, at man får meget værdi for pengene ved køb af Smeg SCV115A, da køleskabet er af ”god kvalitet”.

Der er ingen af forbrugerne, der finder nogle ulemper ved Smeg SCV115A.

Stort vinkøleskab med to kølezoner og UV-beskyttelse 

Smeg SCV115A er et stort vinkøleskab, der har en kapacitet på 368 liter, hvilket er op til 198 flasker. Det er derfor en model, der er velegnet til dem, der har en del flasker derhjemme. Der er mulighed for at ligge flaskerne på seks forskellige hylder, så man nemt kan få et overblik over dem alle. Det indbyggede LED-lys hjælper desuden med dette.

Vinkøleskabet er ydermere inddelt i to forskellige kølezoner. Her kan temperaturen indstilles og justeres i begge zoner uafhængigt af hinanden. På den måde kan man selv vælge, om temperaturen skal være den samme eller ej.

Smeg SCV115A kommer også med en indbygget UV-beskyttelse. Dette forhindrer solen i at påvirke vinen. Vinkøleskabet er placeret i energiklasse A, hvorfor det ikke forbruger meget energi på et år.

Støjsvagt vinkøleskab i rustfrit stål 

Smeg SCV115A hylderMed Smeg SCV115A får man et vinkøleskab, der er produceret i et stilrent og elegant design. Modellen er lavet i rustfrit stål, hvilket giver et simpelt look, så den passer godt ind i de fleste rum i hjemmet.

Smeg SCV115A har et forholdsvist lavt støjniveau på 42 dB. Det betyder, at modellen ikke forstyrrer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Smeg SCV115A med en automatisk afrimningsfunktion. På den måde skal man ikke selv sørge for at afrime køleskabet, da det selv sørger for dette, når der er brug for det.

Smeg SCV115A måler 185,0 cm (h), 60,0 cm (b) og 65,0 cm (d).

Fordele ved Smeg SCV115A:
🔵 To kølezoner
🔵 Kapacitet på 368 liter
🔵 Automatisk afrimningsfunktion
🔵 Indbygget UV-beskyttelse
🔵 Indbygget LED-lys og seks hylder


Vestfrost FZ414WVestfrost FZ414W vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
10.995,00 Kr. 0,00 Kr. 10.995,00 Kr. Læs mere
11.499,00 Kr. 0,00 Kr. 11.499,00 Kr. Læs mere
12.100,00 Kr. 0,00 Kr. 12.100,00 Kr. Læs mere
12.500,00 Kr. 0,00 Kr. 12.500,00 Kr. Læs mere

Er du den heldige ejer af en større vinsamling, er FZ414W fra danske Vestfrost et rigtig godt bud på det perfekte vinkøleskab. Det hører ikke til blandt de billigste vinkøleskabe på markedet, men til gengæld får du et vinkøleskab, der opfylder alle eksperternes anbefalinger. Skabet rummer 414 liter, og det giver plads til en stor samling på op til 197 standard vinflasker. Vestfrost FZ414W kan endvidere aflåses, da en vinsamling ofte repræsenterer en betydelig værdi.

Optimale forhold for vinen med Vestfrost FZ414W

Selve inddelingen af skabet er skabt med træhylder, som både er dekorative og ikke mindst vibrationsdæmpende. Det er bedst for vinen, som desuden også er beskyttet mod solens nedbrydende stråler af tonet glasrude med indbygget UV-filter. Også den dekorative og praktiske indbyggede belysning er konstrueret med LED-teknologi, som heller ikke skader vinen. Optimale forhold opnås desuden med både ventileret køl og aktivt kulfilter til rensning af luften i skabet.

Temperaturen kan indstilles trinløst i området 5-22 grader. Til langtidsopbevaring bør du sigte efter 12 grader, som er den optimale temperatur for alle typer af vine. Skabet byder dog på to separate kølezoner med individuel indstilling, så du kan eventuelt afsætte den ene zone til flasker, der skal være serveringsklare – eksempelvis 16-19 grader for rødvine alt efter dine personlige præferencer.

Vestfrost FZ414W får topkarakterer af brugerneVestfrost FZ414W

Hvis man ser nærmere på brugernes anmeldelser af dette vinkøleskab rundt om på nettet, er der næsten udelukkende topkarakterer til Vestfrost FZ414W. Brugerne fremhæver flere forskellige fordele som begrundelse for den gode karaktergivning: Eksempelvis er de udtrækbare hylder et stort plus for mange, men også det lave strømforbrug fra den A+ mærkede model er en populær feature.

Der er lidt delte meninger om designet, som jo altid vil være lidt af en smagssag. De fleste er dog begejstrede for det ret moderne look i sort og aluminium, kombineret med den valgfrie kølige LED-baggrundsbelysning i skabet. Ellers kan Vestfrost FZ414W i øvrigt også indbygges.

Fordele ved Vestfrost FZ414W
🔵 Stort og rummeligt, plads til 197 flasker
🔵 Træhylder, 7 stk. med udtræk
🔵 Tonet glas med UV-filter
🔵 LED-baggrundsbelysning i hele skabets højde
🔵 Lavenergiskab A+ (driftsomkostning kun ca. 250 kr/år)
🔵 To temperaturzoner
🔵 Ventileret køling med aktivt kulfilter


Caso CS662 WineMaster Touch 66

Caso CS662 WineMaster Touch 66 vinskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.875,00 Kr. 0,00 Kr. 5.875,00 Kr. Læs mere
5.875,00 Kr. 0,00 Kr. 5.875,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere

Tyske Caso har specialiseret sig i hvidevarer, hvor der blandt andet er gjort lidt ekstra ud af det designmæssige. Som mange af de andre produkter fra Caso, er CS662 WineMaster Touch 66 i stilrent design med glatte sorte flader og rustfrit stål. Blandt de lækre detaljer finder du blandt andet touchbetjening med tydeligt display for hver af de to særskilte temperaturzoner. På trods af det flotte design er dette vinkøleskab stadig relativt billigt.

CS662 WineMaster Touch 66 byder også på eksklusivt indvendigt design

Det gennemførte design fortsætter også indvendigt i denne Caso-model, hvor hylderne er lavet i træ. Det ser eksklusivt ud, men har også en praktisk funktion. Træ er nemlig et relativt blødt materiale, som optager mikro-rystelser fra omgivelserne, hvilket beskytter de dyre dråber bedre. Der er plads til i alt 66 flasker i standard Bordeaux-størrelse, som diskret oplyses af det indbyggede LED-lys. Hylderne kan desuden trækkes ud individuelt, og de glider let på indbyggede kuglelejer. Hvis du har særligt store flasker eller andre drikkevarer, der fylder meget, kan en eller flere hylder problemfrit tages ud.

Skabet er opbygget med to temperaturzoner, der har hver deres termostat og tilhørende touch-indstilling, der kan indstilles i området 5-22 grader. Der er desuden særskilt ventilator for hver zone, som sikrer en jævn fordeling af temperaturen. Skabets front er forsynet med 2-lags sikkerhedsglas, der har indbygget filter, som spærrer for solens ultraviolette stråler. Disse stråler er nemlig skadelige for vin, der langtidsopbevares.

Skabet er udelukkende til brug som fritstående vinkøleskab, og udmærker sig ved en flot A-mærkning i energiklasse. Det betyder i praksis et gennemsnitligt årligt forbrug på blot 153 kWh. Lydniveauet er målt til 41 dB(A), hvilket gør denne model til en af de mest lydsvage i denne gennemgang.

Positive erfaringer fra brugerne

Kigger man lidt rundt på nettet efter brugernes reelle erfaringer med Caso CS662 WineMaster Touch 66, er der generelt flotte anmeldelser og karakterer. Særlig designet og den lydsvage drift får positive kommentarer med på vejen, ligesom skabets evne til at holde stabil temperatur bemærkes. Som med alle andre vinkøleskabe er flaskekapaciteten opgivet som et absolut maksimum, og flere af brugerne mener, at den reelle kapacitet nok snarere er i omegnen af 60 flasker.

Fordele ved Caso CS662 WineMaster Touch 66
🔵 Eksklusivt design med plads til 66 flasker
🔵 To kølezoner med separate blæsere
🔵 Touchpanel og digital udlæsning
🔵 Indbygget LED-lys
🔵 Udtrækkelige træhylder med kuglelejer
🔵 Lavt støjniveau og lavt elforbrug
🔵 2-lags sikkerhedsglas med UV-filter
🔵 Ekstra stort temperaturområde


Vestfrost W 38Vestfrost W 38 vinkøleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.209,00 Kr. 0,00 Kr. 6.209,00 Kr. Læs mere
8.489,00 Kr. 0,00 Kr. 8.489,00 Kr. Læs mere
8.935,00 Kr. 0,00 Kr. 8.935,00 Kr. Læs mere
9.335,00 Kr. 0,00 Kr. 9.335,00 Kr. Læs mere

Til den lidt mindre vinsamling på op til 38 flasker er W 38 fra danske Vestfrost et godt bud på både kort- og langtidsopbevaring af vinen. Køleskabet er konstrueret som en indbygningsmodel med ventilation i bunden, så den uden problemer kan monteres under en bordplade, for eksempel under en bardisk. Det stilrene design sikrer dog, at den også sagtens kan bruges fritstående.

Todelt opbygning gør Vestfrost W 38 oplagt til flere anvendelsesmåder

Som det eneste af de vinkøleskabe, vi har set på, er Vestfrost W 38 konstrueret som et dobbeltskab med dobbeltlåge. Hver skabsdel har selvfølgelig særskilt temperaturregulering, der kan indstilles i området 5-18 grader. Indstilling, regulering og udlæsning er 100% elektronisk. Opdelingen betyder, at man kan nøjes med at åbne døren til den ene afdeling, hvilket også hjælper med at spare på strømforbruget.
Todelingen er en oplagt mulighed for eksempelvis at have langtidslagrede flasker i den ene halvdel ved de optimale 12 grader, mens den anden halvdel kan bruges til drikkeklare vine, som eksempelvis kan være tempererede til omkring 18 grader, så de kan åbnes og skænkes direkte fra køleskabet.

Hver afdeling er forsynet med 6 hylder med dekorativ forkant i lyst ædeltræ, der sammen med skabets sorte finish giver et meget eksklusivt udseende. Dørene er forsynet med tonet glas for at dæmpe indstråling af dagslys og bortfiltrere skadelige UV-stråler. Toningen er dog ganske let, så indholdet kan betragtes uden problemer, og det er også let at aflæse temperaturerne på de røde LED-displays.

Som noget specielt er kompressoren i Vestfrost W 38 vibrationsdæmpet, og det er en af årsagerne til, at prisen er en anelse over middel. Vibrationsdæmpningen har intet med støjniveauet at gøre, for det ligger meget gennemsnitligt på 45 dB(A). Vibrationsdæmpningen skal derimod sikre, at de dyre vine ikke rystes. Selv små konstante rystelser kan nemlig være skadelige for vinen i forbindelse med langtidslagring.

Brugerne belønner Vestfrost W 38 med gode karakterer

Vestfrost W 38

De anmeldelser, vi har kunnet finde, er uden undtagelse meget positive. I gennemsnit scorer modellen således 4 stjerner ud af 5 mulige, og får også rosende kommentarer med på vejen. Her nævnes blandt andet, at skabet er let at installere og indstille, og i praksis er lige så flot i designet, som produktbillederne indikerer.

Fordele ved Vestfrost W 38
🔵 Smart dobbeltskab med to døre
🔵 Tonet glas med UV-filtrering
🔵 Flot skandinavisk design
🔵 Elektronisk indstilling og regulering
🔵 Tydelige røde LED-displays
🔵 Vibrationsdæmpet kompressor


Caso CS628 WineSafe 18 IN

Caso CS628 WineSafe 18 IN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.945,00 Kr. 0,00 Kr. 3.869,00 Kr. Læs mere
3.945,00 Kr. 0,00 Kr. 3.945,00 Kr. Læs mere
4.045,00 Kr. 0,00 Kr. 4.045,00 Kr. Læs mere
4.749,00 Kr. 0,00 Kr. 4.749,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

Som alle produkter fra tyske Caso, er der gjort ekstra meget ud af designet med CS628 WineSafe 18 IN. Det er, som navnet også antyder, beregnet til at køle op til 18 flasker vin. Dette vinkøleskab adskiller sig dog fra de øvrige i vores gennemgang, idet det er en lille fiks indbygningsmodel, som kan indbygges i den eksisterende køkkenindretning. Det kan give en rigtig flot ”udstillings-effekt” i køkkenet, ikke mindst i kraft af det indbyggede lys, som kan tændes og slukkes efter ønske og behov.

Caso CS628 WineSafe 18 IN er lille, men fuldt udstyret

Det er let at få plads til Caso CS628 WineSafe 18 IN, der kun måler 45 centimeter i højden, og i øvrigt er dimensioneret efter almindelige køkkenstandarder med en bredde på 59 centimeter og en dybde på 55,5 centimeter. Det betyder, at modellen kan indbygges hvor som helst i et standardkøkken, både som dekorativt og praktisk islæt.

Ikke desto mindre er der tale om et fuldt udstyret vinkøleskab med både UV-beskyttelse i glaslågen og rigtige træhylder, som yder vibrationsbeskyttelse for de dyre flasker. Træhylderne kan endda trækkes ud, og ruller let på kuglelejer. Der er også indbygget ventilation, så temperaturen er ens overalt. Temperaturen indstilles elektronisk i området 5-22 grader, og kan til enhver tid let aflæses på det tydelige blå LED-display.

Caso CS628 WineSafe 18 IN bruger kun gennemsnitligt 127 kWh pr. år, og det berettiger til en flot A-klassificering i energimærkningen. Det lave strømforbrug er opnået ved brug af isoleret dobbelt sikkerhedsglas i døren og en energieffektiv kompressor, der kun støjer med 39 dB(A) – hvilket samtidig gør dette vinkøleskab til det mest støjsvage af de gennemgåede modeller.

Brugerne er godt tilfredse med Caso CS628 WineSafe 18 IN

Ser man nærmere på brugeranmeldelserne af CS628 WineSafe 18 IN rundt om på nettet, er der gennemsnitligt 4 ud af 5 mulige stjerner til produktet, og generel tilfredshed. Her er der blandt andet roser til designet, den nemme montering og den lydsvage drift.

Fordele ved Caso CS628 WineSafe 18 IN 
🔵 Flot design til indbygning
🔵 Dobbelt sikkerhedsglas med indbygget UV-filter
🔵 Træhylder på kuglelejer
🔵 Bredt temperaturområde og tydeligt display
🔵 Indbygget ventilation
🔵 Lavt strømforbrug
🔵 Lavt støjniveau


Caso Wine Safe 75

✅ Brugerfavorit

Caso Wine Safe 75

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.829,00 Kr. 0,00 Kr. 5.829,00 Kr. Læs mere
6.139,00 Kr. 0,00 Kr. 6.139,00 Kr. Læs mere
6.145,00 Kr. 0,00 Kr. 6.145,00 Kr. Læs mere
6.145,00 Kr. 0,00 Kr. 6.145,00 Kr. Læs mere

Modellen Caso Wine Safe 75 har ikke været medtaget i officielle eksperttests, idet der ikke findes ret mange. Derimod er her tale om en brugerfavorit blandt de brugere, som anvender denne model i hverdagen.

Læg mærke til at Caso Wine Safe 75 er et fritstående vinkøleskab, som skal stå frit og have luft til siderne, samt at vinkøleskabe kun er beregnet til opbevaring af vin – ikke fødevarer.

Kompakt model

Caso Wine Safe 75 er et fritstående vinkøleskab, som således kan placeres lige, hvor det passer forbrugeren. Her er tale om et mindre og kompakt vinkøleskab på lidt over en meter i højden, som derfor vil kunne passe ind de fleste steder. Caso Wine Safe 75 kan trods den mindre størrelse stadig rumme 75 flasker, hvilket er rigtig meget. Læg mærke til at her er tale om standardflasker, som er målt efter 0,75 liter Bordeaux-flasker. Caso Wine Safe 75 har derudover 4 træhylder til opbevaringen, men ingen vendbar dør. Caso Wine Safe 75 er skabt til at stå tændt hele tiden for at give vinflaskerne de bedst mulige forhold, men det vil ikke påvirke strømregningen voldsomt, for Caso Wine Safe 75 kommer i energiklasse A, som hører til de mere energibesparende klasser.

UV-beskyttet glas og 1 temperaturindstilling

Caso Wine Safe 75 er skabt med en dør af 3-lags isoleret sikkerhedsglas, som har indbygget UV-beskyttelse for at beskytte vinflaskerne. Caso Wine Safe 75 kan anvendes til opbevaring af alle typer vine, og der findes 1 temperaturindstilling, hvilket betyder, at modellen især er ideel, hvis man kun opbevarer én type vin ad gangen (for eksempel kun hvidvin eller kun rødvin), da forskellige typer af vin skal opbevares ved forskellige temperaturer.

For at kunne holde en ensartet og jævn temperatur er Caso Wine Safe 75 udstyret med en aktiv ventilator, som holder styr på varmen og kulden. For en bedre overskuelighed findes der både indvendig belysning samt et blåt LED-display, som viser modellens temperatur. Man kan indstille Caso Wine Safe 75’s temperatur mellem 5 og 22 grader.

Præcis og stabil temperatur, ifølge brugerne

De brugere, som har anskaffet Caso Wine Safe 75 og anvender modellen i dagligdagen til deres private vinsamling, fortæller i brugeranmeldelser, at de synes, at her er tale om en rigtig velfungerende model. Brugerne hæfter sig særligt ved, at Caso Wine Safe 75 er rigtig godt til at holde temperaturen jævn og stabil, hvilket giver de bedste forhold for vinflaskerne. En af brugerne har selv foretaget temperaturmålinger med eksterne termometre og konkluderer, at Caso Wine Safe 75 også viser en temperatur, som er hundrede procent korrekt.

Ud over temperaturstabilitet så fremhæver brugerne også, at her er tale om en stille model, der ikke larmer ret meget. Også udformningen roses af brugerne, for ifølge dem er Caso Wine Safe 75 godt indrettet, hvilket også fremmer en lettere rengøring.

Caso Wine Safe 75 måler 102,5 cm (h), 59,5 cm (b) og 63,0 cm (d).

Fordele ved Caso Wine Safe 75
🔵 Kapacitet på 75 flasker
🔵 4 træhylder
🔵 3 lags isoleret sikkerhedsglas
🔵 Aktiv ventilator for stabil temperatur
🔵 1 temperaturindstilling


Liebherr Wkb 4212-20 001

✅ Brugerfavorit

Liebherr Wkb 4212-20 001

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
13.307,00 Kr. 0,00 Kr. 13.307,00 Kr. Læs mere
15.098,00 Kr. 0,00 Kr. 15.098,00 Kr. Læs mere
15.098,00 Kr. 0,00 Kr. 15.098,00 Kr. Læs mere
15.498,00 Kr. 0,00 Kr. 15.498,00 Kr. Læs mere

 

Liebherr Wkb 4212-20 001 er ikke blevet testet af ekspertpaneler, men i stedet er her tale om en model, som er populær blandt brugerne. Modellen fremhæves for mange ting, og brugerne skriver i deres anmeldelser, at her er tale om et rigtig godt vinkøleskab.

Læg mærke til at Liebherr Wkb 4212-20 001 er et fritstående vinkøleskab, som skal stå frit og have luft til siderne, samt at vinkøleskabe kun er beregnet til opbevaring af vin – ikke fødevarer.

God størrelse

Liebherr Wkb 4212-20 001 hører hverken til de lave eller helt høje vinkøleskabe. Modellen har en højde på 165 centimeter plus en lidt dybere dybde end de fleste på knap 75 centimeter, og størrelsen gør, at Liebherr Wkb 4212-20 001 kan rumme en del flasker vin.

Maksimumkapaciteten ligger på 200 flasker vin (målt efter standard 0,75 liter Bordeaux-flaske-mål), hvis man stabler vinflaskerne oven på hinanden, og der findes 6 træhylder, som vinen kan placeres på.

Til trods for størrelsen så har Liebherr Wkb 4212-20 001 en fin energiklasse, som ligger mod den gode ende. Her er tale om energiklasse A på en skala, der går fra A+++ til G, så A er et godt valg. Liebherr Wkb 4212-20 001 er udstyret med en enkelt temperaturzone, hvilket fortrinsvis gør modellen ideel til opbevaring af én type vin (for eksempel kun rødvin eller kun hvidvin).

Cirkulerende luftkøling

For at kunne holde en stabil og jævn temperatur, så har Liebherr Wkb 4212-20 001 en recirkulerende luftkøling, som sikrer, at alle hylder får samme lave temperatur. Man kan se temperaturen tydeligt på det udvendige display, og det kan indstilles til mellem 5 og 20 grader.

Displayet er et elektronisk LCD-display, som har en brugervenlig menu, der styres via touch, og menuen guider forbrugeren til at kunne finde ud af at betjene modellen let og enkelt – blandt andet styres fugtighedskontrollen også her.

Herudover er Liebherr Wkb 4212-20 001 også udstyret med sikkerhedsglas, der sørger for UV-beskyttelse til vinflaskerne samt et FreshAir-filter. Dette filter filtrerer luften, så vinen får de bedste opbevaringsforhold og ikke påvirkes af ydre omstændigheder. Der findes desuden en indvendig belysning i Liebherr Wkb 4212-20 001, og så er døren vendbar.

Liebherr Wkb 4212-20 001 kommer i en flot sort farve med tonet glas for både bedre beskyttelse og mere strømlinet design.

Flot og effektivt, ifølge brugerne

Brugerne forklarer, at de er rigtig godt tilfredse med Liebherr Wkb 4212-20 001. Modellen opfylder brugernes krav og lever op til forventningerne. Det første, der lægges mærke til, er modellens rigtig flotte design, som gør Liebherr Wkb 4212-20 001 til et rigtig flot møbel, der ikke sikker ud, bare fordi her er tale om en fritstående model.

Her er dog ikke tale om en helt billig model, men det nævnes også af brugerne, at man får rigtig meget kvalitet for pengene, og at denne model er de ekstra penge værd. Brugerne fremhæver også, at Liebherr Wkb 4212-20 001 er et effektivt vinkøleskab, der både er støjsvagt og holder en jævn temperatur, og så hæfter brugerne sig ved, at denne model er rigtig godt opbygget og indrettet.

Liebherr Wkb 4212-20 001 måler 165,0 cm (h), 60,0 cm (b) og 73,9 cm (d).

Fordele ved Liebherr Wkb 4212-20 001
🔵 Kapacitet på maksimum 200 flasker vin
🔵 6 træhylder og indvendig belysning
🔵 Model med cirkulerende luftkøling
🔵 Betjening via LCD-display med touch
🔵 Fresh Air-filter


Små tips til køb og brug af vinkøleskabetvinknkøleskab guide

Først og fremmest skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvor mange flasker, der skal være plads til i dit vinkøleskab. Prisen afhænger i høj grad af kapaciteten. Så der er ingen grund til at anskaffe et køleskab, der er alt for stort. Skal du primært bruge skabet til langtidsopbevaring, kan du desuden spare penge ved at gå efter modeller med kun en kølezone.

De fleste vinkøleskabe er forsynet med UV-filtrering i glaslågen, og dette bør også være et minimumskrav. Skal det være optimalt, kan du gå efter modeller med dæmpning af vibrationerne, enten i form af træhylder eller vibrationsdæmpet kompressor. Her er det dog marginalerne i vinopbevaringen, der arbejdes med, så det behøver ikke nødvendigvis være udslagsgivende for dit valg.

Hvis du er interesseret i generelle råd omkring vin, så har Fyens.dk skrevet en lille artikel, hvor de giver 8 gode råd til hvordan du får mere ud af din vin. Den kan du læse her.

Jyllands Postens underside der hedder Guide.dk, har også skrevet en artikel hvor de fortæller lidt om nogle af de fordele der er forbundet med at opbevare din vin i et vinkøleskab. Du kan læse artiklen her.

Andre små marginaler

Det samme gælder for aktiv filtrering af luften i vinkøleskabet. På den anden side er det klart, at vigtigheden af marginalerne stiger i takt med værdien af den vin, der skal langtidsopbevares. Er der tale om meget dyre vine, kan et aflåseligt køleskab eventuelt også være at foretrække.

Der er lidt forskelle på strømforbrug og støjniveau for de forskellige modeller, men det er normalt ikke forskelle, der er så markante, at de alene bør være udslagsgivende for dit valg. De mest strømbesparende modeller koster typisk mere i indkøb, og der vil generelt gå en del år, før en eventuel strømbesparelse vil være tjent hjem, set i forhold til merprisen på indkøbet.

Den ideelle temperatur

Til langtidsopbevaring af vin anbefaler eksperterne en temperatur omkring 12 grader, uanset hvilken type af vin, der er tale om. Situationen er naturligvis en anden, når det kommer til drikke-temperaturen. De helt søde hvidvine drikkes bedst helt kølige ved 5-6 grader, hvorimod tørre hvidvine gør sig bedst ved 7-10 grader.

temperatur vinkøleskab

De mere gennemsnitlige hvidvine, rosevine og meget lette rødvine kan passende serveres ved 11-13 grader, mens drikketemperaturen for rødvine i øvrigt generelt anbefales i området 16-19 grader.

Har du et vinkøleskab med to temperaturzoner, kan du eksempelvis reservere den ene zone til langtidsopbevaring, mens den anden eventuelt kan bruges til at temperere de vine, der skal drikkes inden længe.

Hvis du ønsker at læse mere om vin og temperatur, så har Politiken skrevet en artikel som gennemgår de optimale vandtemperaturer til forskellige typer vine. Du kan læse artiklen her.


Dekanter din vin, og gør den endnu bedre

Vintemperaturen er en vigtig faktor, hvis vinen for alvor skal komme til sin ret.

Men iltningen spiller også en stor rolle for optimeringen – i hvert fald for visse vine. Bruger du et stort glas, hælder vinen op i god tid og slynger den, er det et udmærket alternativ til dekantering, men omhældning på karaffel kan ofte være den bedste måde at ilte vinen på.

Det er især meget unge og tillukkede vine, der kan vinde ved en ekstra iltning i form at dekantering. Er du i tvivl, kan du eventuelt prøve at smage på vinen, lige efter den er proppet op. Synes du ikke spektret af smagsnuancer er optimalt, kan dekantering sandsynligvis forbedre smagen.

Mange vine tilsættes i øvrigt en anelse svovl med henblik på at bremse gæringsprocessen, og svovlen kan i nogle tilfælde smages, hvis vinen drikkes direkte fra flasken. Her kan dekantering også være at foretrække, da svovlen så får tid til at fordampe.

Dekantering er en smagssag

Om en vin skal dekanteres eller ej med henblik på iltning, er en smagssag. Sætter du pris på en lidt skarp og frisk smag af ung vin, og ikke har noget imod at tanninen, er du måske i virkeligheden bedst tjent med at undlade dekantering. Elsker du omvendt en rund og blød smag, vil dekantering af yngre vine ofte være et foretrække.

Dekantering og iltning forbindes af de fleste med røde vine, men hvide vine kan faktisk også sagtens vinde ved dekantering.

Læs eventuelt også denne dybdegående artikel i Politiken, hvor vinekspert Henrik Steen Andersen kommer ind på de forskellige aspekter af dekantering.

Anskaf en flot karaffel

vinkaraffel En god vin fortjener at præsenteres ordentligt, og der findes masser af flotte karafler på markedet. Facon og stilart er helt op til dig, men signalerne skal gerne være rigtige. Nogle af dine gæster vil måske få den tanke, at årsagen til karaffelserveringen er, at du har hældt op fra en billig karton-vin, og den ide vil naturligvis forstærkes, hvis vinen serveres i en billig standardkaraffel fra Ikea.

Retfærdigvis skal det dog i sammenhængen nævnes, at kartonvin ikke behøver være dårlig vin. Sådan var det måske engang, men i dag kan man få udmærkede og relativt dyre vine på karton. Her er karaflen under alle omstændigheder et must, men det handler så måske mere om præsentation end dekantering.

Hvis gæsterne går lige så meget op i vinen som du selv, er karaflen også et perfekt instrument til blindsmagning. Ofte pakker man flasken ind i stanniol eller lignende, men flaskens form afslører stadig en del. Karaflen er til gengæld helt neutral, så her kan ingen skyde genvej.

Dekantering er også en måde at frasortere bundfaldet

Selv om dekantering for de fleste handler om at få vinen iltet og åbnet op, er det også en måde at frasortere bundfaldet, som kan opstå i større eller mindre grad, alt afhængigt af vinens art. Er formålet iltning, vendes flasken blot på hovedet over karaflen, og øvelsen kan eventuelt gentages flere gange om nødvendigt. Formålet er at få skabt så stor en overflade som muligt, så vinen hurtigt kommer i kontakt med luftens ilt.

Skal bundfaldet sorteres fra, er fremgangsmåden naturligvis helt anderledes. Det er ret umuligt at forudsige, om der danner sig bundfald i en given flaske, for det afhænger helt af håndteringen undervejs. Selv to flasker med samme vin og årgang kan være forskellige. Eventuelt bundfald spottes bedst med belysning bagfra. Med et stearinlys er hyggen helt i top, men en lommelygte er også udmærket og måske mere praktisk. Er der bundfald af betydning, skal flasken stilles opret nogle timer, så det hele kan falde til bunden. Af samme årsag skal du naturligvis huske at tjekke i god tid inden vinen skal serveres.

Efter nogle timer vil hovedparten af bundfaldet have samlet sig i flaskebunden, og her skal det helst forblive. Det hvirvles let op ved selv den mindste rystelse, så behandl flasken varsomt. Den sværeste del er nok at få proppen ud. Undgå den klassiske tjenerproptrækker, og vælg i stedet en model, der kan trække proppen nænsomt ud uden rystelser. Er du alligevel uheldig, må flasken lige stå en halv times tid før næste step.

Hæld nu forsigtigt vinen over i karaflen. Det er bedst, hvis det gøres i en glidende bevægelse, men det er en af de discipliner, der kræver lidt øvelse. Lad eventuelt den sidste deciliter blive tilbage i flasken. Det er lidt spild, men hellere det, end at resten af vinen bliver lidt uappetitlig.

Sådan afkalker du din vinkaraffel

Mange af de flottere svungne karafler har dog ofte en ret smal hals, og det besværliggør rengøringen. Specielt bunden kan være et problem, idet der med tiden kan samle sig kalkaflejringer. Kalk er som sådan ikke et problem i sig selv, men med tiden tager den farve fra rødvinen. Serverer du rødvin går det nok endda, men det røde skær gør sig ikke godt, hvis karaflen på et tidspunkt skal bruges til transparente vine som for eksempel hvidvin.

Opdager du det røde skær, er løsningen dog ret enkel. Fyld noget eddike i bunden af karaflen, fyld efter med vand og lad den stå et par dage. Eddiken opløser kalken, og dermed det røde skær. Sørg for at skylle grundigt efter, før du tager karaflen i brug igen.

Vinglasset er sidste led i oplevelses-kæden

Når du har investeret i en god flaske vin, haft den på køl i vinkøleskabet og måske dekanteret og filtreret den som det sidste før gæsternes ankomst, er det simpelthen næsten en skam at bryde den fine kæde med servering i et plastikkrus eller et billigt ballonglas á la forsamlingshus.

De fleste kendere er enige om, at god vin bør serveres i et krystalglas med en fornuftig størrelse bowle, og gerne tulipanformet, så vinens spændende dufte ikke spredes for alle vinde, men i stedet ledes til dine næsebor i højest mulig koncentration. Når det gerne skal være krystal, hænger det sammen med, at krystaloverfladen er en anelse ru. Det hjælper med til at frigøre vinens duft, som jo er en ganske stor del af oplevelsen ved et godt glas vin.

Eftersom duften er vigtig, skal glasset selvfølgelig være duftneutralt, før vinen hældes op. Mange har den uvane at opbevare glassene i skabet med åbningen nedad. Ofte vil hyldematerialet dog afgive forskellige gasser, som samles i glasset og kan give en afsmag.

Opbevar derfor i stedet glassene i normal opretstående stilling. Der samles ikke støv i dem, hvis de står i et aflukket skab. Uanset om du opbevarer dem på den ene eller den anden måde, kan du eventuelt vælge at give dem et hurtigt skyl med varmt vand og aftørring i et rent viskestykke. Det tager kun et øjeblik, og så er du i hvert fald sikker på, at der hverken er støv eller afsmag tilbage.

Slyng vinen, og hold rigtigt på glasset

Når bowlen gerne skal være stor, hænger det sammen med, at du så lettere får en stor overflade. Det giver både optimal iltning og frigørelse af duften. Processen fremmes, hvis du slynger vinen rundt i glasset, før du tager det op til næsen og nyder duften. Den store bowle hjælper også med til, at der ikke skal hældes op i tide og utide. Glasset skal nemlig ikke være fyldt for meget op – højst til det sted, hvor det er bredest.

vinglasHusk også, at vinglasset skal holdes i stilken. Det ser lidt mere elegant ud, men har også nogle helt klare praktiske fordele: Først og fremmest holder vinen bedre den optimale serveringstemperatur. Det er lidt spild at have tempereret vinen efter alle kunstens regler, hvis en varm hånd hæver temperaturen adskillige grader i løbet af få minutter. Varmen vil også frigøre alkoholen hurtigere, hvorved den vil træde frem og sløre de fine smagsnuancer, som jo nok var hele pointen ved at investere i en god flaske.

Holder du glasset i stilken, er det alt andet lige også lettere at slynge vinen korrekt. Du slipper også for fedtede fingre på selve bowlen. Det ser ikke kønt ud, og reducerer også muligheden for at nyde farven på de dyre dråber.

Du kan læse en lang guide om vinglas her hos Berlingske.


Hvilken type vinkøleskab skal jeg købe?

Hvilken type vinkøleskab skal jeg købeWhich.co.uk forklarer, at hvis man er seriøs omkring vin, så bør man investere i et vinkøleskab, som er specialdesignet til at give vinen de bedste opbevaringsforhold.

Which.co.uk anbefaler, at hvis man i praksis hører til den type, der med omhu vælger sine vine og prøver mange forskellige vine, så vil det være en god ide at investere i et vinkøleskab.

Stor forskel på prisen

Men der findes mange forskellige typer af vinkøleskabe og vin-opbevaringsmuligheder på markedet, og først og fremmest skal man overveje prisen. Which.co.uk forklarer, at pris-spændevidden for vinkøleskabe er utrolig stor, men der er noget for ethvert budget.

Which.co.uk anbefaler, at man anskaffer sig et vinkøleskab, som passer til prisen på ens vinsamling – altså dyr vin lig med dyr model, og billig vin lig med mere prisvenlig model.

Eksperterne forklarer, at man ofte kommer til at betale mere for vinkøleskabe med en stor kapacitet samt for modeller, som har flere funktioner.

Forskel på modeller

Which.co.uk fortæller, at man kan få de billigste vinkøleskabe ned til nogle hundrede kroner, og disse modeller vil ofte kun have en enkelt temperaturindstilling med kapacitet til maksimum 10 flasker. De prisvenlige modeller er ofte fritstående.

Hvis man betaler lidt mere, så man kan få vinkøleskabe med UV-beskyttet glas, og som kan rumme op til omkring 40 flasker vin. Disse modeller vil typisk også være fritstående og have en enkelt temperaturindstilling.

De semi-dyre vinkøleskabe på et par tusinde kroner kan ofte rumme omkring 50 flasker eller mere. Her kan man også få indbyggede modeller, men mange vil være fritstående. Disse modeller vil have flere funktioner såsom UV-beskyttet glas men også anti-vibrations-funktioner, således at vinen ikke bliver rystet. Nogle modeller vil også have mulighed for 2 forskellige temperaturer.

De dyreste modeller derimod kan koste mange tusinde kroner, være indbyggede og kunne rumme langt over 100 flasker. Disse modeller vil have muligheden for at indstille forskellige temperaturer og så har de flere funktioner, som bidrager til at sikre så gode forhold til vinen som muligt. Blandt andet UV-beskyttet glas og anti-vibrationsfunktioner samt mulighed for op til 3 forskellige temperaturzoner.

Læg også mærke til at vinkøleskabe varierer end del i bredden. De smalle modeller er ikke mere end omkring 15 centimeter brede, hvor de brede kan være omkring 70 centimeter. Gennemsnittet ligger ifølge Which.co.uk omkring de 60 centimeter. 

4 vigtige faktorer, man bør overveje inden køb

Which.co.uk fortæller, at ud over prisen så findes der 4 faktorer, som er afgørende for køb af vinkøleskab:

Mængde af vin: Hvor meget vin planlægger man at have til opbevaring? 

Placering: Hvor skal vinkøleskabet placeres? Hvilken type skal jeg købe?

Temperaturindstillinger/zoner: Har jeg brug for en model, der har 1 eller 2 temperaturindstillinger? 

Funktioner: Hvilke funktioner er nyttige hos et vinkøleskab?

Mængde af vin

Hvis man er ved at samle en hel kollektion af vine, så bør man købe en model, der har en kapacitet, der har 25-50 procent større kapacitet end de flasker, man har på nuværende tidspunkt.

Har man dog for vane at servere vinene inden for en måneds tid eller 2 efter køb, så vil den store udskiftning betyde, at man ikke behøver et vinkøleskab med så stor en kapacitet.

Ofte vil modeller med 50 flasker være rigeligt til de flestes behov. De store modeller kan rumme over 150 flasker, men læg mærke til at dette er maksimum-kapaciteten. I praksis vil der ofte være tale om færre flasker.

Placering

Der findes flere forskellige typer af vinkøleskabe – hver passer de til deres placering:

Candy-CCV-1420-GL-vinkøleskab

Fritstående vinkøleskab

De fritstående vinkøleskabe har ofte det største udvalg og er ofte billigere end de andre varianter. Den fritstående model har den fordel, at den kan placeres overalt i hjemmet, og så kan man let købe en stor model, idet denne type ikke har bestemte mål, den skal overholde.

Selv om man køber et fritstående vinkøleskab, som i princippet kan placeres overalt, så anbefaler Which.co.uk, at man sætter modellen et sted, hvor temperaturen er så konstant som mulig, og hvor der hverken bliver for varmt eller for koldt.

Indbygget vinkøleskab

Caso CS628 WineSafe 18 IN

Det indbyggede vinkøleskab har den fordel, at det ser rigtig flot og strømlinet ud i køkkenet, hvor vinkøleskabet så passer ind i køkkenets design og er bygget ind i det. De indbyggede varianter er ofte lidt dyrere end de fritstående modeller, og eftersom de har meget specifikke mål, så vil det være begrænset, hvor mange flasker vin de kan rumme.

Hvis man har en voksende vin-kollektion, så vil denne type nok ikke være det mest ideelle valg.

Bord-vinkøleskabBord-vinkøleskab

Der findes også mindre vinkøleskabe, som kan placeres på køkkenbordet. Her er kapaciteten selvfølgelig begrænset, og der vil ofte ikke kunne være mere end 12 flasker vin i denne variant. Til gengæld er den pladsbesparende og ideel for den forbruger, som ikke har så meget plads til opbevaring af vinen.

Temperaturindstillinger/zoner

Which.co.uk forklarer, at man også bør overveje, om man har behov for en model med 2 temperaturindstillinger eller kan nøjes med en enkelt.

Modeller med en enkelt temperaturindstilling eller temperatur-zone er billigere end modeller med 2, og hvis man kun opbevarer én type vin (for eksempel kun rødvine eller kun hvidvine), så er modeller med 1 zone nok.

Modeller med 2 temperaturzoner er fordelagtige til den forbruger, som opbevarer 2 typer af vine i sit vinkøleskab (for eksempel både rødvine og hvidvine). De 2-zonede modeller er dyrere end de 1-zonede, men så får man også større fleksibilitet, da man kan have én sektion til den ene type vin og én til den anden type.

Nogle modeller kommer med hele 3 temperaturzoner, og prisen er derfor også herefter. Med et 3-zonet vinkøleskab kan man for eksempel både have en sektion til både rød- og hvidvine samt en sektion, hvor de vinflasker, der snart skal serveres, er placeret.

Funktioner

Vinkøleskabe i forskellige prisklasser kommer med forskellige funktioner. Her guider Which.co.uk til, hvad de forskellige funktioner kan, og hvad man skal overveje, om man har brug for:

UV-beskyttende glas

Denne type glas beskytter vinflaskerne mod UV-lysets skadende effekt. Dette glas sidder i døren, og en model med UV-beskyttende glas er især smart, hvis man ikke kan placere sit vinkøleskab et mørkt sted.

Fugtigheds-kontrol

Lav luftluftighed kan tørre proppen på vinen ud, hvilket tillader, at luft kan komme ind i flasken, og det kan ødelægge vinen. Et vinkøleskab med fugtighedskontrol gør, at man selv bestemmer, hvor meget fugt der findes omkring vinflaskerne.

Anti-vibrations-system

Nogle modeller har anti-vibrations-systemer, som minimerer små vibrationer og også støj. Hvis man er en decideret vin-entusiast, så kan det være en god ide at investere i en model med dette system, da der kan opstå en negativ påvirkning af vinens farve, smag og tekstur, hvis vinen over længere tid udsættes for vibrationer.

Luftfilter

Nogle vinkøleskabe kommer også med et luftfilter, der filtrerer den luft, der kommer ind i vinkøleskabet. Det beskytter vinen mod eventuelle lugte, der kan påvirke den. Luftfiltre kan også modvirke støv-ophobninger.

Digitalt display

Man kan få vinkøleskabe med både digitalt display men også touch, og det får modellen til at se mere strømlinet ud, og så gør det vinkøleskabet lidt lettere at bruge. Man kan også få modeller, som kan kommunikere med telefonen, så man altid kan kontrollere temperaturen.

Dørlås

En lås på døren holder vinen sikker og temperaturen stabil, så børn, dyr eller uheld ikke får døren til at gå op.

Indvendig belysning

De fleste modeller kommer med en indvendig LED-belysning, som giver bedre overblik.

Vendbar dør

Ligesom med almindelige køleskabe så kommer nogle modeller med vendbare døre, så man kan tilpasse modellen til pladsen og udformningen af hjemmet.

Temperatur-alarm

Modeller med temperatur-alarm advarer, hvis døren er efterladt åben, eller hvis temperaturen har ændret sig.

Justerbare hylder

Nogle modeller har hylder, som er lavet efter standardmål. Andre modeller har justerbare hylder, som både kan ændres i højden og bredden. Hvis man opbevarer mange vin i sit vinkøleskab, som ikke passer til en standardform (for eksempel champagne eller magnum), så bør man vælge en justerbar model.

Forskelle på vinkøleskabe og vinkabinetter

Which.co.uk forklarer, at der findes flere muligheder, når man skal finde et sted til opbevaring af sine vine – der findes nemlig både vinkøleskabe og vinkabinetter.

Forskellen på de to er, at et vinkøleskab er et opbevaringssted med en lavere temperatur (omkring 7-19 grader), som sikrer de bedste forhold for vinene. Nogle modeller kommer med mulighed for 2 temperaturindstillinger og endda 3 nogle steder, og de lidt dyrere modeller har forskellige funktioner, der fremmer forholdene for vinene.

Desuden anbefaler Which.co.uk, at man fortrinsvis anvender vinkøleskabe til kortere tids opbevaring af vin, idet forholdene i et vinkøleskab aldrig vil blive de bedste til modning af vin.

Hvis man derimod ønsker et opbevaringssted, der er velfungerede til langtidsopbevaring, så anbefaler Which.co.uk i stedet, at man anskaffer sig et vinkabinet. De er designede til formålet og holder en temperatur på 13 grader, som er den helt ideelle. De fleste vinkabinetter har kun 1 temperaturindstilling dog, men de behøver ikke mere. Vinkabinetter har ofte avancerede systemer, som holder styr på luftfugtigheden, vibrationer og lys.

Et vinkabinet har ofte en større kapacitet end et vinkøleskab, men den helt store forskel ligger også i prisen, idet vinkabinetter har en tendens til at være meget dyrere end vinkøleskabe og derfor også egner sig mere til absolutte vin-entusiaster.


Derfor er vin godt for dig

Derfor er vin godt for digLængere nede i denne artikel har vi et afsnit om myter og vin, men at vin faktisk er sundt er netop ikke en myte. Forskere og videnskaben har efterhånden længe været i stand til at vurdere, hvilke sundhedsfremmende egenskaber, vinen har, og baseret på eksperternes viden i artikler fra den svenske avis Expressen samt det danske trænings-magasin Aktivtraening.dk guider vi her til de mest fremtrædende grunde til, at vin er godt for dig og dit helbred:

Drik vin med måde

Først og fremmest skal det dog slås fast, at eksperternes blåstempling af vinen ikke er ensbetydende med, at man bare skal drikke løs. Man skal nøjes med et glas i ny og næ og ikke overskride Sundhedsstyrelsens råd omkring alkoholindtag.

Vin forbedrer hjernefunktionen

Studier viser, at vin påvirker hukommelsen positivt – særligt hos ældre mennesker. Et moderat indtag af vin kan også være med til at reducere risikoen for at udvikle Alzheimers og andre demens-relaterede sygdomme.

Vin passer på øjnene

Vin er med til at hæmme væksten af blodkar i øjnene. Det lyder umiddelbart mere skadende end gavnligt, men der forekommer af og til en overskydende vækst af blodkar, som har en negativ effekt på synet.

Vin styrker immunforsvaret

Der findes mange antioxidanter i vin, som er gode for kroppen. Antioxidanter er med til at beskytte kroppens celler og er kemiske stoffer, som fungerer ved, at de modvirker oxidation i kroppen. Studier viser også, at der er en sammenhæng mellem vinindtag og mindre risiko for at udvikle kræft i maven samt mavesår.

Vin er cellefornyende

Eftersom vin indeholder mange antioxidanter samt også anti-inflammatoriske stoffer, så kan vinen være med til at forny cellerne. Det samme gælder for chokolade og blåbær.

Vin giver færre huller i tænderne

Studier viser, at stoffer i vin modvirker karies, som ellers er med til at give munden dårlige leveforhold og slider på tænderne og deres emalje.

Vin gør hjertet stærkere

Vin er især sundhedsfremmende for hjertet, idet vin hjælper til at mindske risikoen for blodpropper. Det er især rødvin, der har denne effekt, idet stoffet resveratrol findes i de røde druers skal og fungerer beskyttende for blodkarrene. Moderat vinindtag gør også, at det gode kolesterol, HDL, øges i kroppen, og det beskytter hjertet mod hjerte-kar-sygdomme.

Vin gør huden pænere

Ud over at vin er cellefornyende, så sørger det førnævnte stof resveratrol også for at hæmme væksten af bakterier, som kan forårsage akne.


Sandheder og myter om vin

Der findes rigtig mange typer af vin, og vin drikkes over hele verden. Vin er også en gammel drik, hvorved der efterhånden er kommet en del myter og historier, som der ikke helt er sandhed i. Baseret på viden fra Goodhousekeeping.com og Politiken.dk afliver vi her nogle myter om vin samt påpeger hvilke påstande, som er sande.

ChampagneMyte: Champagne er vin med bobler

Vin med bobler er den type, som kaldes mousserende vin. Vin med kun få bobler kaldes dog perlevin. Champagne er en helt anden type, og stammer fra et bestemt område i det nordlige Frankrig, nemlig Champagne-distriktet. Ikke alle drikke fra dette område har bobler – der produceres også en stor mængde hvidvin, rosévin og rødvin uden bobler.

Myte: Vin bliver bedre med alderen

vinIfølge eksperterne er dette en af de mest sejlivede myter, for der er kun en meget lille del af vintyper, som bliver bedre ved en lang lagringstid. Specifikke vintyper er dog designede til at ligge nogle år, hvorved de adskiller sig fra almindelig vin – disse typer er ofte også en del dyrere.

Man bør drikke den almindelig vin inden for nogle måneder for at få den bedste oplevelse.

Sandt: Din yndlingsvin vil nok være Chardonnay

Chardonnay-vinen er den mest populære type vin, så der er gode chancer for, at netop din yndlingsvin er denne type. Den næstmest populære vin er Cabernet Sauvignon og derefter Pinot Grigio, Merlot og Pinot Noir.

vinMyte: Vin skal trækkes op længe, før den skal drikkes

Der sker kun en meget lille kontakt mellem vin og ilt, når flasken åbnes, og det gør reelt ikke en forskel for smagen og kvaliteten. I stedet kan man hælde vinen på en karaffel, hvorved en større mulighed for iltning finder sted. Det medfører, at vinen åbner sig og afgiver mere aroma og smag.

Sandt: Vin er sundt

Som tidligere nævnt så har vin flere sundhedsfremmende funktioner. Blandt andet er det karudvidende og forbedrer blodstrømmen til hjernen. Undersøgelser viser også, at moderate vin-drikkere har en mindre risiko for at udvikle fedme og kræft.

Myte: Sydvendte skråninger giver de bedste vine

Mange vinmarker er placeret, så de ligger mod syd, men også mange gode vine kommer fra østvendte skråninger. Grunden til, at vindyrkning foregår på skråninger, er, at jorden derved drænes, så vinplantens rødder ikke opholder sig i meget våd jord længe ad gangen. Ikke al vindyrkning foregår dog heller på skråninger, men på flad jord anvendes ofte grus, som har en særlig drænings-fremmende evne.

Liggende opbevaring er bedstSandt: Liggende opbevaring er bedst

Når man opbevarer sin vin i liggende tilstand, så skubbes vinen op mod proppen, hvilket sikrer, at vinen ikke tørrer ud.

Myte: Vin med højere alkoholprocent er bedre

Eksperterne forklarer, at det i højere grad er sammenhængen mellem balance, intensitet og kompleksitet, der gør en vin god end den høje alkoholprocent. For meget alkohol kan give vinen en sprittet smag, som føles brændende.

Dog skal det nævnes, at god vin bliver fremstillet af modne druer, og en moden drue vil have mere sukker i sig end en umoden drue. En høj koncentration af sukker fører også til et højere alkoholindhold, så på den måde vil en god vin ofte have en højere alkoholprocent – men det er ikke en altafgørende faktor.


Gode opskrifter med vin

Ud over at drikke vinen direkte så kan man sagtens anvende vin på mange måder i madlavningen. Her har vi samlet et par gode opskrifter, hvor vin indgår som en af ingredienserne:

Coq au Vin

Coq au VinIngredienser:
– 1 unghane eller en stor kylling (omkring 2 ¼ kilo)
– 125 gram bacontern
– 25 gram smør
– 0,5 liter rødvin
– 20 perleløg, pillede
– 250 gram champignoner
– 3 deciliter hønsebouillon
– 2 små fed hvidløg, halverede
– 0,5 deciliter timianblade, friske
– 1 deciliter persille, bredbladet
– 2 laurbærblade
– 2 spiseskefulde hvedemel
– ½ teske salt
– Friskkværnet peber
– 25 gram koldt smør, tern
– 2 deciliter persille, bredbladet og grofthakket
– 320 gram ris, parboiled  

Sådan gør du:
1. Start med at rense hanen/kyllingen og del den i 8-10 stykker.
2. Tag en stegegryde, og lad baconternene stege heri i et par minutter. Tag dem herefter op.
3. Læg smørret i gryden og brun perleløg og champignon her i et par minutter. Tag herefter blandingen op.
4. Læg nu stykkerne af hanen/kyllingen ned i gryden og lad stykkerne brune et par minutter. Drys mel herover og vend dem rundt.
5. Tilsæt nu perleløg, bacon, champignon, bouillon, krydderier samt vin.
6. Lad massen koge ved svag varme i 35 minutter under låg. Hanen/kyllingen er færdig, når den er mør.
7. Tag herefter hane/kylling og grønt op på et fad, hvorefter skyen skal koges ind. Servér med ris.

Kilde: Arla.dk 

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignonIngredienser:
– 1,6 kilo oksekød i tern
– 2 flasker billig rødvin
– 3 store gulerødder, hakket i grove stykker
– 2 løg, hakkede
– 3 laurbærblade
– 1 spiseske hvedemel
– 1 spiseske tomatpure
– 2 spiseskeer olie
– Et par kviste timian
– Smør
– 300 gram bacon
– 500 gram perleløg, pillede
– 400 gram champignon
– Persille, hakket 

Sådan gør du:
1. Start med at marinere oksekødet i en skål med laurbærblade, timian, vin og peber. Dæk skålen til og lad den stå i køleskab natten over.
2. Tænd ovnen på 200 grader og frasortér krydderierne fra kødet. Behold vinen.
3. Hæld halvdelen af olien på en stegepande, og brun kødet her lidt efter lidt. Læg det brunede kød på en tallerken ved siden af.
4. Når al kødet er brunet hæld da lidt af vinen over i panden, og lad den småkoge.
5. Varm resten af olien op i en stor kasserolle, og steg her gulerødder og løg, indtil de får farve. Hæld mel og tomatpure i. Tilsæt herefter kødet og vinen fra panden samt resten af vinen og krydderierne.
6. Lad det simre og sæt herefter gryden i ovnen i 2 timer. Kødet er færdigt, når det er mørt.
7. Servér med stegte bacontern, perleløg og champignon, som steges på en stegepande ved siden af. Hæld hakket persille over retten ved den endelige servering.

Kilde: Bbcgoodfood.com

Hvidvinskylling

HvidvinskyllingIngredienser:
– 8 kyllingeoverlår uden skind
– 325 gram skalotteløg
– 25 gram smør
– 4 kviste timian, friske
– 3,5 deciliter hvidvin, gerne af den tørre slags
– 1 deciliter madlavningsfløde, 8 procent
– 1 spiseske hvedemel
– 1,5 teske groft salt
– Friskkværnet peber
– 50 gram bacontern, sprødstegte
– 1 deciliter kruspersille, friskhakket
– 500 gram pasta, frisk

Sådan gør du:
1. Start med at pille løgene og sautér dem i en sauterpande ved kraftig varme sammen med smørret – men lad dem ikke brune.
2. Steg kyllingen 2 minutter på hver side på en anden pande. Tilsæt løgene og giv det 1 minut mere.
3. Tilsæt timian, salt, peber og vin. Lad blandingen koge ved svag varme i 1 timer under låg.
4. Når der er 5 minutter tilbage, rør madlavningsfløde og mel sammen og tilsæt det til kyllingen.
5. Servér med frisk pasta og pynt med bacontern og kruspersille.

Kilde: Arla.dk

Rødvinssauce

RødvinssauceIngredienser:
– 300 gram vindruer, blå eller grønne
– 3,5 deciliter rødvin, gerne af den halvtørre slags
– 0,5 liter mælkesauce fra Karoline
– 0,5 deciliter vin, gerne af den halvtørre slags
– ¾ teske rørsukker
– 1 teske groft salt
– Friskkværnet peber
– Kulør

Sådan gør du:
1. Start med at halvere druerne og hæld dem sammen med de 3,5 deciliter rødvin i en tykbundet gryde.
2. Kog massen ved kraftig varme i 5 minutter – uden låg.
3. Frasortér vindruerne fra væsken.
4. Tilsæt mælkesauce, 0,5 deciliter rødvin, salt, peber og kulør. Lad det koge.
5. Servér for eksempel sammen med andelår, bagte rødløg og aspargeskartofler

Kilde: Arla.dk

Brownies med vin

Brownies med vinIngredienser:
– 100 gram mørk chokolade
– 150 gram usaltet smør
– 200 gram sukker
– 1 stort æg
– 1 æggeblomme
– 100 milliliter rødvin
– 50 gram kakaopulver
– 100 gram hvedemel
– En knivspids muskatnød
– ¼ teske kanel
– ¼ teske ingefær

Sådan gør du:
1.
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Beklæd en bageform på 20 cm x 20 cm med bagepapir.
2. Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn eller i et vandbad.
3. Bland mel og kakaopulver sammen med krydderierne og lidt salt og sæt blandingen til side.
4. Rør sukker og smør sammen med en håndmixer, indtil konsistensen er let. Tilsæt så æg og æggeblomme.
5. Hæld den smeltede chokolade i sukkermassen sammen med vin og melblandingen og bland godt med håndmixeren.
6. Hæld massen over i bageformen og bag kagen i 15 minutter, indtil den er fast. Den må godt være lidt blævrende i midten – det sætter sig, når kagen køler af.

Kilde: Bbcgoodfood.com


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke vinkøleskabe har fået de bedste bedømmelser?

Caso WineDuett Touch 21, Caso WineMaster 24 og Smeg SCV115A

🌡 Hvad er den optimale temperatur at langtidsopbevare vin ved?

Når det kommer til langtidsopbevaring af vin, anbefaler eksperterne en temperatur på omkring de 12 grader. Dette gør sig gældende ved alle typer vin.

🍷 Hvad er den optimale drikketemperatur?

Drikketemperaturen på vin er en videnskab i sig selv. Typisk siger man, at meget søde hvidvine drikkes bedst ved en temperatur på ca. 5-6 grader, hvorimod de helt tørre hvidvine gør sig bedst ved 7-10 grader. Når man kommer til de mere gennemsnitlige hvidvine, rosevine og meget lette rødvine, kan de passende serveres ved 11-13 grader. Slutteligt anbefales drikketemperaturen for rødvine generelt i området 16-19 grader.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse