Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Mikrobølgeovn test-guide: De bedste mikroovne i test

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Testvinder Guide 2021: I denne artikel gennemgår vi en række tests og brugeranmeldelser af mikrobølgeovne og ser på, hvilke der klarer sig bedst. Formålet med artiklen er at gøre det nemt for dig at få et overblik over hvilke mikroovne der har vundet tests og udmærkelser, så du slipper for at bruge din tid på at gøre det samme. Nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi gennemgår.

Hvad skal du overveje, før du køber en mikrobølgeovn?

 • Effekt: En mikrobølgeovn med højt wattforbrug vil tilberede maden hurtigt og mere jævnt. Ofte vil en mikrobølgeovn med 1.000 watt være tilstrækkelig – særligt hvis du vil varme større portioner mad. Hvis en mikrobølgeovn med 1.000 watt er for dyr, bør du overveje en med 700 watt, da den ofte er billigere, men samtidig klarer at varme mindre portioner mad op – fx suppe. En mikrobølgeovn med mindre end 700 watt kan for nogen opleves som langsom samt opvarme maden mere ujævnt. Husk, at tilberedningstiden kan være anderledes end det, du er vant til, så lad dig ikke slå dig ud af at det tager lidt længere tid. Tilføj blot 30 sekunder ekstra, hvis maden ikke er tilberedt som du ønsker. 
 • Størrelse: Dette omfatter både de ydre og indre dimensioner. Selv en lille mikrobølgeovn kan rumme tallerkener på op til 25 cm i diameter. Tallerkener på op til 35 cm i diameter kan tilberedes i mellemstore mikrobølgeovne, mens store mikrobølgeovne kan rumme større tallerkener og typisk mange retter på én gang. En mikrobølgeovn til en eller to personer kan klares med en kapacitet på 15-20 liter.. Ønsker man dertil grill- eller varmluftfunktion bør man kigge efter en kapacitet på 21-30 liter. Til større familier anbefales en kapacitet på 25-30 liter  , eller 32 liter og større hvis man ønsker grill- eller varmluftfunktion.. Tænk desuden over hvilken form for mad du oftest laver, samt størrelsen på dine tallerkener og andet køkkengrej der skal kunne passe ind i mikrobølgeovnen. 
 • Yderligere funktioner: Yderligere funktioner kan være automatisk tilberedning, hvor du blot skal vælge en ret på displayet og trykke på start. Du kan også vælge en mikrobølgeovn med børnelås, så du ikke behøver bekymre dig om, hvad dine børn smider i mikrobølgeovnen. Andre nyttige funktioner omfatter optøning, grill og varmluft, omend de ikke er absolut nødvendige. Så start med at vælge de funktioner, der kan giver mening for dig,  og tænk derefter over om du vil tilføje  nogle ekstra funktioner.
 • Pris: Mikrobølgeovne i den dyrere ende ligger på omkring 5.000 kr. De har ofte  et bedre display og grillfunktion. De kan også indstilles på forskellige watt (beskrevet ovenfor), samt programmeres efter dine personlige behov.  Den billigste mikrobølgeovn på markedet ligger på omkring 300 kr. og har færre funktioner, mindre styrke og færre watt-indstillinger. For almindelige forbrugere kan  en billigere mikrobølgeovnen stadig klare jobbet, især hvis du blot vil varme en toast eller en gang havregrød.. De større-varianter  har en kapacitet på 30 liter eller mere, mens de billigste har 17 liter eller mindre. Hvis du har et lille køkken, bør du måske vælge den billigere løsning, så den ikke tager for meget plads.
 • Forbruger- og ekspertanmeldelser: Kundeanmeldelser kan fortælle dig, om mikrobølgeovnen støjer, hvor meget plads den tager, dens kvalitet og om leveringen var hurtig og gnidningsfri. Ekspertanmeldelser går mere ind i produktets detaljer og fortæller dig hvor brugervenlig og effektiv den er, samt hvilke funktioner den har.

arrow-more

Denne mikrobølge ovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste mikrobølgeovne på markedet
🔸 Guide til at anvende den rigtige emballage i din mikrobølgeovn
🔸 Gode råd til brug af mikrobølgeovn
🔸 Gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Her følger en gennemgang af de mikrobølgeovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se, hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over, hvilken testvinder der passer bedst til dine behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Champion CHMW135 – Alsidig mikrobølgeovn af høj kvalitet

Mikrobølgeovn i rustfrit stål med elegant design

Mikrobølgeovnen fra Champion i modellen CHMW135 har en optøningsfunktion, der hurtigt tøer maden op uden at tilberede den. Dette er ideelt for folk, der ønsker at tilberede deres måltider på en bestemt måde, mens de sparer tid. Vi har foretaget en dybdegående sammenligning af Champion CHMW135 med tilsvarende mikrobølgeovne på markedet, for at se, hvordan den klarer sig.

 • 11 strømindstillinger
 • Afrimningsfunktion
 • 900 W effekt

Anmeldelse og analyse af Champion CHMW135:

Effektivitet:

Modellen er kraftfuld og pålidelig, og hjælper dig med at tilberede din mad hurtigt og nemt. Den har 11 strømindstillinger, så du kan nemt finde den perfekte indstilling til hvad end du tilbereder.  Du kan hurtigt få maden på bordet, da grillfunktionen på 1.000 watt hjælper dig med at opvarme maden jævnt og hurtigt.

Stor rummelighed:

Med en kapacitet på 23 liter giver modellen dig masser af indvendig plads.  Modellens 13,8 kg gør mikrobølgeovnen forholdsvis let at flytte rundt på, mens dens beskedne dimensioner ikke tager for meget plads på køkkenbordet.

’Quick Start’-funktionen er fantastisk, når du har travlt, og den roterende kogeplade sikrer, at din mad bliver tilberedt jævnt hver gang. Prisen ligger i mellemklassen, så det er en god mulighed for folk, der leder efter en mikrobølgeovn af god kvalitet uden at bruge for mange penge.

Fordele

  • Rustfrit stålpanel
  • 9 forudindstillede programmer 
  • LED-display 
  • Elegant design
  • Børnelås funktion
Ulemper

 • Belysningen kunne være bedre

Redaktionens vurdering:

Vi kan helt sikkert anbefale modellen: Champion CHMW135! Den har en front i rustfrit stål, der giver modellen et elegant og eksklusivt udtryk.. Desuden er der ni forudindstillede programmer , så du nemt kan tilberede din mad nøjagtig som du vil have den. LED-displayet er let at læse, og der er tilmed børnesikring så du ikke skal bekymre dig for, hvad der bliver proppet i mikrobølgeovnen. Den eneste ulempe er, at belysningen kunne være bedre, men alt i alt er dette en mikrobølgeovn, der er værd at købe. 

Specifikationer:

Effekt: 900 watt.
Volumen: 23 liter.
Dimensioner: 48,3×28,1×41 cm.
Vægt: 13,8 kg.


Severin mikrobølgeovn MW 7890 – let betjening og god pris

Forbrugsguidens Anbefaling

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 5 forskellige programmer
✅ Justerbare effekttrin
Severin MW 7890

.
Modellen Severin MW 7890 er blevet testet af de svenske eksperter fra forbrugerorganisationen Råd & Rön. Dette er foregået som led i en større test af flere forskellige mikrobølgeovne, hvor alle modellerne er blevet målt og vurderet ud fra de samme kriterier.

Severin MW 7890 begejstrer eksperterne i høj grad, og det belønnes med en placering som topscorer i den samlede test.

Traditionel mikrobølgeovn til god pris

Hvis man leder efter en klassisk mikrobølgeovn og ikke har mange krav til modellens kunnen, så vil modellen Severin MW 7890 være et godt valg.

Her er tale om en enkel og simpel model med et meget traditionelt udseende i en neutral hvid farve, hvor der findes en låge med glas, så man kan holde øje med tilberedningen, og kontrolpanelet er placeret til højre for døren.

Eftersom her er tale om en mere simpel model, så ligger Severin MW 7890 også i den billigere ende af prisskalaen.

Let betjening og 5 programmer

Severin MW 7890s kontrolpanel består af 2 separate drejeknapper med tydelige angivelser, og her vælger man effekttrin i watt og program. Modellen kommer med forskellige muligheder for valg af effekttrin, og maksimum ligger på 700 watt – det er forholdsvis meget men ikke det højeste på markedet. Der findes yderligere 5 forskellige programmer på modellen, som gør, at man lettere kan få foretaget den handling og få tilberedt den fødevare, man ønsker.

God volumen

Severin MW 7890 har desuden en god størrelse, hvis man leder efter en mikrobølgeovn med en rummelig kapacitet, for denne models ovnrum ligger på 20 liter. Det er lige så stort som mange af de andre og dyrere konkurrenter.

Ud over de 5 programmer og forskellige effekttrin så kommer Severin MW 7890 også med muligheden for at sætte en timer, og denne timer kan stilles på op til 35 minutter.

Fordele

 • Enkel og traditionel model
 • Prisvenlig mikrobølgeovn
 • Kommer med 5 programmer
 • Mulighed for valg mellem flere effekttrin
 • Model med timer
Ulemper

 • Knappen kunne forbedres
 • Knappen til døren er meget hård at trykke ind
 • Drejeknappen til tidsindstilling er også svær at dreje.

Severin MW 7890 – mål:
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 44 centimeter
🔴 Dybde: 35 centimeter
🔴 Vægt: 11 kilo

Severin MW 7890 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Mikrobølgeovn, fritstående
🌀 Kapacitet: 20 liter
🌀 Tilberedningsprogrammer: 5 programmer og optøningsfunktion
🌀 Watt: 700


Sharp mikrobølgeovn YC-MS01ES – Topscorer hos Råd & Rön

Bedst til prisen

Topscorer hos Råd & Rön
3,8/5 stjerner hos Pricerunner.se
✅ Optøningsfunktion
SHARP YC-MS01ES

Den stilfulde mikrobølgeovn er vurderet til at være topscorer i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Den bliver også godt omtalt hos det svenske Pricerunner. Her får den 3,8 stjerner ud af 5.

Denne mikrobølgeovn er meget populære. Særligt i hjem med mindre plads, i sommerhuse og i en mindre husstand er det super praktisk at have en mikroovn, der ikke optager alt for meget plads i køkkenet. Den har dog en volumen på 20 liter, hvilket er en helt fin standard-størrelse. 

Stilfuldt design

Dens design er ret stilfuldt. Den kommer i grå med et bredt midterstykke, hvor frontlågen og de to store drejeknapper er placeret. Den er flot at have stående i køkkenet. Da det er en fritstående model, behøver den ikke at være gemt inde imellem øvrige køkkenelementer. Den kan sagtens stå fremme på køkkenbordet, på et bord eller et andet sted, hvor dens sider og top er synlige. Lågen er venstrehængt, derfor skal den gerne placeres, så det er mest praktisk.

Dens stil og dens farver gør den til en mikroovn, der passer fint ind i ethvert køkken. Den gør ikke meget væsen af sig, samtidig med at den er ret stilfuld. Det gør den også nem at få til at glide naturligt ind i din indretning.

Da ovnen kun vejer 11,60 kg, er den ret nem at flytte på, hvis du ønsker, at den skal stå et andet sted.

Effektiv mikrobølgeovn

Selv om der er tale om en mindre mikrobølgeovn, så mangler den ikke noget i effekt. Den holder en mikrobølgeeffekt på 800 watt, hvilket er en standard-effekt. Det vil sige, at du kan bruge den præcis, som du ville bruge enhver anden mikrobølgeovn. Den har bare en lidt mindre størrelse.

Du kan sagtens både tø fødevarer op, varme madretter op, bage og så videre. Helt, som du plejer i en større model.

Gode funktioner

Den er også udstyret med mange gode funktioner, hvilket gør det til en alsidig ovn, som kan klare mange opgaver. Den har blandt andet 5 niveauer at arbejde på, og den har også en optøningsfunktion. Desuden sidder der en god timer på den, hvilket er super praktisk.

Du får således en fuldt funktionsdygtig mikrobølgeovn, som bare fylder mindre end de fleste. Sådan en ovn kan være svær at undvære, og med dens beskedne størrelse vil du også kunne have en i sommerhuset, på båden eller i kolonihaven.

Fordele

 • Kapacitet: 20 l
 • Lille størrelse
 • Stor effekt, varmer maden op hurtigt
 • Nem at benytte
Ulemper

 • Kontrolpanelets belægning afskaller let.

SHARP YC-MS01ES – mål:
🔴 Bredde: 440 mm
🔴 Dybde: 324 mm
🔴 Højde: 258 mm
🔴 Vægt: 11,60 kg

SHARP YC-MS01ES – nøgleoplysninger:
🌀 Type: fritstående mikrobølgeovn
🌀 Farve: grå og sort
🌀 Kapacitet: 20 l
🌀 Watt: 800
🌀 Med 5 niveauer
🌀 Med optøningsfunktion


Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn – til dig, der ønsker høj kapacitet

Vores anbefaling

✅ 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 345 brugeranmeldelser hos Google
✅ 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 397 brugeranmeldelser hos Amazon

 

Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn er det fordelagtige valg til dig, som ønsker en mikroovn med en stor kapacitet. Du får 32 liter at benytte dig af, hvilket er rigeligt til selv større retter.

Med 21 automatiske programmer bliver du hjulpet godt i gang, så du kan få de bedste madlavnings-resultater, og effekten på op til 1000W giver masser af varmetilførsel.

Du kan selv justere effekten mellem syv trin.

 • Kapacitet på 32 liter
 • 21 automatiske programmer
 • Effekt på 1000W med 7 effekt-trin

Det skal du vide, før du køber Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn

Høj effekt på 1000W og en stor størrelse på 32 liter

Med en høj effekt på 1000W får du en hurtig tilberedning af fødevarerne, så du ikke skal vente længe på maden. Med en kapacitet på 32 liter får du masser af plads til madretterne, så du kan sagtens bespise flere gæster.

Moderne funktioner, der letter madlavningen

Ønsker du en mikroovn, der er født med moderne indmad og funktioner, vil enheden fra Panasonic være perfekt. Du får blandt andet glæde af en intelligent sensor, en touch-styring og mange programmer.

Det siger forbrugere og eksperter om Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn

Hos både Google og Amazon bliver modellen tildelt 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser, og det vidner om en stærk popularitet.

Brugerne hæfter sig ved flere elementer, men flere nævner, at ovnen bare fungerer godt og tilbereder maden til perfektion. De mange automatiske programmer er en stor hjælp, bliver det nævnt, og flere købere er også begejstrede for rummeligheden.

Fordele

 • Fungerer med touch
 • Genial sensor til genopvarmning
 • LCD-display
 • Indvendigt rustfrit stål
 • Varmer hurtigt op
Ulemper

 • Den indre belysning kunne være bedre

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden tildeler vi Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn kåringen som ”Vores anbefaling”, da du får rigtig meget kvalitet og plads. 

Vi giver modellen vores stempel som anbefalingsværdig, da produktet er meget moderne og både giver dig touch-betjening og et stort og overskueligt LCD-display.

Det falder også i vores smag, at den moderne teknologi tilbyder en velfungerende sensor, der via en høj følsomhed giver en let, hurtig og velfungerende genopvarmning.

Trods de mange plusser skal vi bemærke, at den indre belysning dog kunne have været bedre.

Specifikationer

Type: Mikroovn
Mærke: Panasonic
Effekt: Op til 1000W
Kapacitet: 32 liter
Bredde: 52,5 centimeter
Højde 31,0 centimeter
Dybde: 38,8 centimeter
Vægt: 11,5 kilo


Sharp mikroovn R-642

Bedste testvinder

✅ Testvinder hos tyske Stiftung Warentest
✅ Lavt strømforbrug
2-i-1 mikrobølgeovn med grill og optøningsfunktion
Mikroovn Sharp- R-642

.
Denne model fra Sharp udmærker sig i test på sine automatiske programmer og nemme rengøring, som begge får topkarakterer, samt et lavt strømforbrug. Også ovnens brugervenlighed og betjening udmærker sig i test hos tyske Stiftung Warentest.

Med denne model får du en såkaldt 2-i-1 mikrobølgeovn, hvilket vil sige, at du både får en klassisk mikrobølgeovn samt en grillfunktion, med en effekt på 1000 W, og tilberedningsmulighederne er derfor mange med denne model. Ovnen har desuden 11 forskellige effektniveauer og maden bliver opvarmet på klassisk vis, med en roterende drejetallerken i bunden af ovnen.

Det er muligt at indstille ovnen til at bruge en kombination af mikrobølgeeffekt og grill og indstillingen hedder meget passende ”Mix Grill”. Ved denne indstilling skifter ovnen mellem de to funktioner under tilberedning. Udover Mix Grill-funktionen, så kan man vælge mellem otte automatiske tilberedningsprogrammer og ovnen har desuden et touch-display, som gør betjeningen ekstra nem.

Ovnrummet har i alt en kapacitet på 20 liter og det er muligt at slå en børnesikring til, så der ikke sker utilsigtet brug af ovnen. Med modellen fra Sharp får du altså alle fordelene ved en hurtig mikroovn og en grill, kombineret i én og samme ovn samtidig med, at brugervenligheden og betjeningen er i top.

Pros

 • God kapacitet
 • Smukt design
 • Fine dimensioner
 • Pladsbesparende
 • Har mange programmer.
Cons

 • Når lågen åbnes glider hele mikrobølgeovnen (der er ingen stopper på undersiden)
 • Kan være svær at bruge i starten
 • Standbyfunktionen kan ikke slås fra.

Electrolux mikrobølgeovn EMM21000W

Anbefales i Testfakta.se

Electrolux EMM21000W

.
Vælger du denne mikrobølgeovn fra Electrolux, så får du en ovn som er yderst effektiv. I betjeningen minder den om de “gamle” mikrobølgeovne, den har nemlig manuel betjening i stedet for elektronisk. Dette anser vi absolut ikke for at være en ulempe, tværtimod, da det gør det utroligt simpelt at betjene den. Det er dermed en mikrobølgeovn som alle kan finde ud af at betjene, unge som gamle.

Mikrobølgeeffekten er på 800 watt. Du kan samtidig vælge 5 forskellige effekt-indstillinger fra 90 watt til 800 watt og derved selv styre, hvor meget varme maden skal have.

Hvis du vil have en mikrobølgeovn som er nem at betjene og yderst effektiv i brug, så er denne Electrolux model helt sikkert et rigtig godt valg.

Fordele

 • Nem at vedligeholde
 • Nem at bruge
 • Fås til en overkommelig pris.
Ulemper

 • Har dårlig belysning.

Miele mikroovn M 6012 clst

Forbrugerfavorit

Miele M 6012 clst

.
Miele er kendt for god kvalitet og solidt håndværk og denne mikrobølgeovn er ingen undtagelse. Modellen ligger i den dyre ende, men til gengæld, så får du også en mikrobølgeovn der kan alt, hvad man kan ønske sig. Denne mikroovn har ikke indgået i nogle tests, den udmærker sig i stedet på den modtagelse den har fået blandt forbrugerne og på de forbrugeranmeldelser, som den har modtaget.

Ovnen har en mikrobølgeeffekt på 900 W og en grilleffekt på 800 W. Grillfunktionen leveres gennem quartz-grill, som er placeret i toppen af ovnrummet. En quartz-grill opvarmes lynhurtigt, ifølge Miele selv tager det 12 sekunder, og funktionen er derfor perfekt til hurtig opvarmning af eksempelvis pizza. Miele selv kalder ovnrummet for ”pladsmiraklet” og med ikke mindre end 26 liter, så er der ekstra god plads at arbejde med. Modellen er dermed også oplagt til en større husholdning, hvor der skal laves eller varmes mad til flere mennesker ad gangen.

Ovnen har flere automatiske programmer, som gør betjeningen rigtig nem. Der er i alt 17 programmer, herunder et program for optøning, optøning med efterfølgende tilberedning og en popcorn-funktion. Derudover har mikroovnen også en smart varmholdningsfunktion, hvor ovnen holder maden varm til serveringstemperatur i 15 minutter efter endt tilberedning.

Mikroovnen er udformet i rustfrit stål og sort glas. På frontens højre side finder man et LCD-display med visning af klokkeslæt samt tryk- og drejeknapper til nem betjening. Ovnrummet er også flot oplyst, både når det er i brug og når ovnlågen er åben og flere forbruger roser netop ovnen for design og brugervenlighed. Alt i alt får med man med denne model fra Miele en mikrobølgeovn af højeste kvalitet og med alle de funktioner, som man kan ønske sig af en mikroovn.

Fordele

 • Skaber en hurtig og jævn tilberedning
 • Er god til optøning.
Ulemper

 • Grillfunktionen er dårlig
 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen.

Morphy Richards mikroovn 511502

✅ Anbefalet af det britiske testmagasin Which.co.uk

 Morphy Richards 511502

 

 

 

Which.co.uk er et stort, britisk testmagasin, som afprøver og vurderer forskellige forbrugerprodukter. Which.co.uk har blandt andet et stort fokus på køkken-apparater som for eksempel mikrobølgeovne. Her har de britiske eksperter testet mikrobølgeovnen Morphy Richards 511502, og de er generelt rigtig begejstrede for den, da den klarer sig godt på de testede parametre. Læg mærke til at her desuden er tale om en fritstående mikrobølgeovn.

Morphy Richards 511502 måler 43 cm (b), 36 cm (d) og 25,5 cm (h).

Flot model

Morphy Richards 511502 hører til de køkken-apparater, som ikke kun bidrager med effektivitet. Morphy Richards 511502 er nemlig skabt til at se rigtig flot ud i køkkenet. Designet er elegant og enkelt og passer således ind i alle moderne køkkener. Modellen kommer i en række flotte og skinnende farver som for eksempel en dyb rød, der sætter kulør på køkkenet. Morphy Richards 511502 passer således i designet sammen med en række af Morphy Richards’ andre køkken-apparater såsom elkedel, toaster, kaffemaskine og slow cooker.

Mange programmer

Morphy Richards 511502 kan rumme 20 liter, hvilket er en fornuftig størrelse, når det kommer til mikrobølgeovne. For at kunne være så alsidig som mulig kommer modellen med 8 forskellige programmer, som hver især passer til pizza, kylling, kød, grøntsager, fisk, pasta, suppe og grød. Der er også en god kraft i Morphy Richards 511502, for maksimum ligger på 800 watt. Hvis man ønsker at anvende et lavere niveau, er dette også muligt, idet her findes 5 niveauer.

”Best buy” hos eksperterne

Morphy Richards 511502 får mærkatet ”Best buy” hos Which.co.uk, idet modellen vil være et godt valg. Modellen bliver især fremhævet for at have en god varmefordeling og være god til at tø op. Morphy Richards 511502 kommer netop også med fokus på en øget lethed for optøning, for der findes bådes en auto-funktion og et manuelt valg. For at gøre tilberedningen af mad endnu lettere kommer Morphy Richards 511502 også med en smart timer, og det digitale display hjælper, guider og er overskueligt i brug. 

Fordele

 • Rigtig flot mikrobølgeovn
 • Kan rumme 20 liter
 • 8 programmer
 • 5 watt-indstillinger
 • Brugervenlig model
Ulemper

 • Håndtaget er dårligt.

 


Panasonic mikrobølgeovn NN-GD38HS

✅ Brugerfavorit

Panasonic NN-GD38HS

.
Panasonic NN-GD38HS har ikke været medtaget i officielle eksperttests, hvor modellerne er blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke aspekter. Her er i stedet tale om en brugerfavorit, som har vakt meget begejstring blandt hverdagsforbrugerne. Brugerne omtaler Panasonic NN-GD38HS i rosende vendinger, men især er det modellens hurtighed og gode funktioner, som fremhæves. Her er desuden tale om en fritstående mikrobølgeovn.

Panasonic NN-GD38HS måler 48,8 cm (b), 39,5 cm (d) og 27,9 cm (h).

Lidt større end de helt små mikrobølgeovne

De helt små mikrobølgeovne har ofte et ovnrum med en kapacitet et stykke under 20 liter. Panasonic NN-GD38HS er lidt større end de helt små med en kapacitet på 23 liter, men den vil stadig være mest ideel til de mindre husholdninger. Herudover er Panasonic NN-GD38HS dog en kraftig mikrobølgeovn med en høj effektivitet. Effektiviteten ligger nemlig på 1000 watt, hvilket er højt for mikrobølgeovne.

Mulighed for damp

Panasonic NN-GD38HS kan mere end mange andre mikrobølgeovne – med denne model er der også mulighed for tilberedning af fødevarer med damp. Panasonic NN-GD38HS kommer nemlig med den såkaldte Steam+ Pot, så maden kan bibeholde flere næringsstoffer, vitaminer og mineraler, hvilket er muligt, når man tilbereder mad med damp. Der findes også andre gode funktioner på Panasonic NN-GD38HS som blandt andet en grill-funktion samt hele 17 programmer. 8 af disse tilhører dampfunktionerne.

God opvarmning, ifølge brugerne

Brugerne har mange pæne ord tilovers for Panasonic NN-GD38HS. Fælles er, at brugerne er begejstrede over, hvor god Panasonic NN-GD38HS er til at varme op og tilberede maden, og som et stort plus går det rigtig hurtigt på denne model. Brugerne vurderer også funktionerne til at være gode, og så ser Panasonic NN-GD38HS pæn ud. Denne model kommer i en sort farve og er mere aflang end mange andre modeller. Designet er neutralt og stilrent, og knapperne forstyrrer ikke udseendet ved at afbryde symmetrien.

Fordele

 • Lidt større end de små mikrobølgeovne – model på 23 liter
 • Effekt på 1000 watt
 • Kan tilberede med damp med Steam+ Pot
 • 17 forskellige programmer
 • Flot, sort og elegant model
Ulemper

 • Støjer en smule

Siemens mikrobølgeovn BF634RGW1 iQ700

✅ Forbrugerfavorit

Siemens BF634RGW1 iQ700

.
Denne mikrobølgeovn fra Siemens er både udstyret med smarte funktioner og smart design. Som en af de få modeller på markedet, så har denne ovn ikke en roterende tallerken, men derimod en roterendende antenne, som sørger for ekstra jævn fordeling af varmen i ovnrummet. Ovnen er desuden en indbygningsmodel og ovnlågen er højrehængt.Modellen har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men ser man på forbrugernes anmeldelser, så er dette en yderst populær model, som udelukkende har modtaget gode anmeldelser og rosende ord.

Modellen får af brugerne især ros for at være utrolig nem at rengøre. Både indvendigt og udvendigt er fladerne helt glatte, hvilket gør dem meget nemme at tørre over med en klud. Også designet bliver fremhævet flere gange, da det er bemærkelsesværdigt elegant for en mikroovn, ligesom brugervenligheden og betjeningen af ovnen også roses gentagne gange.

Selve ovnrummet har en kapacitet på 21 liter og en særlig loftintegreret LED-teknologi sørger for, at belysningen i ovnen giver ekstra god brugerkomfort og overblik over maden. Mikrobølgeovnen betjenes via et TFT-display, som ved hjælp af en ekstra god skarphed sørger for stor brugervenlighed og nem betjening af de forskellige programmer. I det hele taget er der lagt stor vægt på brugervenlighed i både ovnens design og betjening. Der er eksempelvis madlavningshjælp at hente med forudindstillede bage- og madlavningsprogrammer, syv automatiske programmer og en cookControl, som sørger for gode madlavningsresultater.

Ovnen er udstyret med Siemens’ særlige ”Inverter”-teknologi, som øger ovnens effektivitet og eksempelvis sørger for, at din mad bliver optøet 30% hurtigt end i almindelige mikrobølgeovne. Ovnen har i alt fem forskellige niveauer og du kan således vælge mellem 90 W, 180 W, 360 W, 600 W og 900 W.

Med denne model fra Siemens får du altså en elegant indbygningsovn, hvor brugervenligheden er i en klasse for sig. Der er tænkt på detaljerne i alle aspekter af ovnens design, hvilket kommer til udtryk i de mange positive brugeranmeldelser, som ovnen har fået.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Har en glat overflade
 • Nem at rengøre.
Ulemper

 • Har en støjende brugeroverflade.

 


Siemens mikroovn BF634RGS1

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens BF634RGS1

.
Modellen Siemens BF634RGS1 har været med i en stor test af flere forskellige mikrobølgeovne samtidig, som er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Alle modellerne er blevet testet på en række udvalgte parametre, og herefter er der givet en score for hvert punkt plus en samlet score. Siemens BF634RGS1 klarer sig rigtig godt i den svenske test, og derfor modtager denne model meget ros samt tildeles en placering som topscorer.

Flot indbygnings-mikrobølgeovn

Siemens BF634RGS1 er en flot og moderne mikrobølgeovn, der gør op med det traditionelle og lidt klodsede normale mikrobølgeovn-udseende, idet denne model faktisk ligner en rigtig ovn – bare i mindre format.

Modellen er strømlinet og glat i designet, og der findes kun meget få knapper samt et diskret display, der bryder med det glatte udtryk.

Læg mærke til at her er tale om en mikrobølgeovn til indbygning, hvilket adskiller sig fra de fleste andre mikrobølgeovne. Det er nemlig meningen, at denne model skal bygges direkte ind i køkkenets eksisterende design, så det udgør en del af helheden.

Eftersom her er tale om en indbygningsmodel, så er målene meget vigtige – disse kan findes under beskrivelsen af produktet.

God størrelse og teknologi

Siemens BF634RGS1 kommer med en kapacitet på 21 liter, hvilket er forholdsvis stort for en mikrobølgeovn. Hermed er der god plads til at tilberede sin mad, og selve tilberedningen foregår via moderne teknologier, så det både foregår energibesparende og giver det bedste færdige resultat.

Her er tale om en anvendelse af de såkaldte InnoWave- og Inverter-teknologier, som både fordeler mikrobølgerne bedre ud i ovnrummet samt giver et ekstra boost ved hvert watt-trin, hvilket også vil give en hurtigere tilberedning – faktisk kan man spare op til 30 procent af ventetiden.

Denne model kommer desuden med 5 forskellige trin, som man kan vælge at tilberede sin mad på, og de er på henholdsvis 90 watt, 180 watt, 360 watt, 600 watt og 900 watt. 900 watt er også maksimum for modellen.

Intelligent model med kogebog

Hvis man er nybegynder med en mikrobølgeovn eller i køkkenet i det hele taget, så kan Siemens BF634RGS1 også hjælpe og assistere. Modellen kommer nemlig med en indbygget kogebog kaldet Cook Control, som fungerer ved at have forud-programmerede indstillinger for tilberedning, således at man blot kan sætte retten eller fødevaren i ovnen og derefter vælge det program, der passer til.

Læg dog i øvrigt mærke til at denne model ikke kommer med en grill-funktion, og eftersom her er tale om en model med mange funktioner og teknologier, så er modellen heller ikke at finde i den prisvenlige ende af skalaen.

Fordele

 • Flot og stilfuld mikrobølgeovn
 • Indbygningsmodel
 • God kapacitet
 • Med InnoWave- og Inverter-teknologier
 • Kommer med indbygget kogebog
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Brugeroverfladen er relativ dårlig.

Siemens BF634RGS1 – mål:
🔴 Indbygningshøjde, maksimum: 36,5 centimeter
🔴 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🔴 Indbygningsdybde: 30 centimeter
🔴 Nettovægt: 16,73 kilo
🔴 Bruttovægt: 18,9 kilo

Siemens BF634RGS1 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Mikrobølgeovn, indbygningsmodel
🌀 Kapacitet: 21 liter
🌀 Tilberedningsprogrammer: Med indbygget kogebog plus 5 trin
🌀 Watt: 900
🌀 Med grill: Nej


Electrolux EMS21 400 w – lille mikroovn

Middel vurdering hos Forbrugerrådet Tænk
Middel vurdering hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön
4,5/5 stjerner hos Pricerunner.se

ELECTROLUX EMS21 400 w


Den får ligeledes en middel vurdering fra det svenske forbrugermagasin Råd & Rön.Denne mikrobølgeovn fra Electrolux får en middel vurdering af
Forbrugerrådet Tænk. Den får 54 % ud af 100. Særligt dens støjsvaghed bliver fremhævet.

Hos forbrugerne på Pricerunner får den hele 4,5 stjerner ud af 5.

Selv om denne mikrobølgeovn ikke fylder særlig meget, så er det en fuldt funktionsdygtig maskine. Dens mindre størrelse er samtidig med til at gøre den nem at placere – også i det meget lille køkken, hvor pladsoptimering har en stor betydning. Med denne størrelse mikroovn er det muligt at have sådan en i selv det mindste køkken.

Electrolux EMS21 400w’s design

Ovnen er hvid med en sort front, og så er den udstyret med et ur og to store drejeknapper. Den er på en gang diskret og moderne i looket, og den vil derfor nemt kunne glide ind i et hvilket som helst køkken. Det gør det nemt at indrette køkkenet med denne lille fritstående mikroovn.

Placer den på et strategisk smart sted i køkkenet, hav den stående i sommerhuset, i kolonihavehuset eller på båden, og du har altid mulighed for at optø, varme, tilberede eller grille dine fødevarer på en hurtig og skånsom måde.

Den er nem at bruge, og den arbejder stabilt. Fødevarerne bliver opvarmet både skånsomt og effektivt. 

Lille, men effektiv mikrobølgeovn

Den syner ikke af meget, men bortset fra, at den har en volumen på blot 18 liter, hvilket er noget mindre end en standard mikrobølgeovns kapacitet, så har den en helt glimrende effektivitet. Det betyder, at du kan bruge den på præcis samme måde, som du plejer at bruge en mikroovn. Forskellen er bare, at den har en volumen og nogle mål, som er mindre end de er ved en standard mikroovn.

Med grilleffekt

Den lille ovn har en mikrobølgeeffekt på 800 watt, og den kan tilmed fungere som grill. Den har nemlig en grilleffekt på 1000 watt. Det betyder, at du kan grille dine fødevarer i denne lille ovn, når den står på grillmad. Det gør den til en meget fleksibel og anvendelig ovn, som kan mere, end den umiddelbart ser ud til at kunne. 

Selv om ovnen er lidt mindre end gennemsnittet, så har den nogle gode funktioner, som også større ovne har. Dens grillfunktion gør den til en ekstra funktionel mikrobølgeovn.

Fordele

 • Med grillfunktion på 1000 watt
 • Lille, men effektiv
 • Flot design
 • Nem at placere i det lille køkken
Ulemper

 • Knappen til døren er svær at trykke ind.

Electrolux EMS21 400w’s – mål:
🔴 Højde: 287 mm
🔴 Bredde: 485 mm
🔴 Dybde: 422 mm
🔴 Vægt: 14,50 kg

Electrolux EMS21 400w’s nøgleoplysninger:
🌀 Type: fritstående mikrobølgeovn
🌀 Kapacitet: 18 l
🌀 Farve: hvid og sort
🌀 Watt: 800
🌀 Med grillfunktion på 1000 watt


Panasonic mikroovn NN-GD34HWSUG

Middel vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk

Panasonic NN-GD34HWSUG

De danske eksperter har her testet flere forskellige modeller samtidig, og sammen med de øvrige modeller er Panasonic NN-GD34HWSUG blandt andet blevet testet ud fra parametrene design, brugervenlighed, funktioner og tilberedning. Herefter er der blevet givet en samlet score, og denne model klarer sig generelt nogenlunde i testen.

Klassisk, fritstående mikrobølgeovn

Panasonic NN-GD34HWSUG vil være et godt valg, hvis man ønsker en mikrobølgeovn, der kommer i en traditionel version.

Her er tale om en fritstående model, som kan placeres, hvor man ønsker det, og udseendet er neutralt og klassisk – lågen med glas til venstre, så man kan holde øje med tilberedningen, og kontrolpanelet placeret til højre for lågen. Dermed er det her, at man betjener modellen, og det gøres via trykknapper og drejeknap.

Model med flere programmer

Hvis man ønsker en mikrobølgeovn, der kan mere end bare at tilberede en frysepizza eller lave popcorn, så vil Panasonic NN-GD34HWSUG være et godt valg. Denne model kommer først og fremmest også med grill, som giver modellen en større alsidighed.

Herudover findes der forskellige programmer til både optøning af fødevarer, opvarmning af retter og tilberedning af maden. Her er desuden også tale om en rummelig model, der har en kapacitet på 23 liter, og modellen er designet til at kunne udnytte så meget af pladsen som muligt.

Høj overskuelighed

Panasonic NN-GD34HWSUG er designet til at kunne levere tilberedt mad til forbrugeren så let og overskueligt som muligt, og derfor er modellen også udstyret med et akustisk signal, når ovnen er færdig, samt lys i ovnen både når der tilberedes, og når døren åbnes.

Panasonic NN-GD34HWSUG er i det hele taget designet til at have en høj brugervenlighed, og hvis man er i tvivl, så medfølger der en læservenlig manual.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Fås til en overkommelig pris
 • Tilbereder maden jævnt.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Panasonic NN-GD34HWSUG – mål:
🔴 Højde: 28 centimeter
🔴 Bredde: 49 centimeter
🔴 Dybde: 39 centimeter
🔴 Vægt: 34,49 kilo

 Panasonic NN-GD34HWSUG – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Mikrobølgeovn, fritstående
🌀 Kapacitet: 23 liter
🌀 Tilberedningsprogrammer: Til både optøning, opvarmning og tilberedning
🌀 Watt: 1000
🌀 Med grill: Ja


Bosch BFR634GB1 – Bedste indbyggede mikrobølgeovn

 • Indbygget mikrobølgeovn med hurtig opvarmning

Bosch BFR634GB1

 

Testresultater

Bosch BFR634GB1 er en flot mikrobølgeovn, som er meget populær blandt dem, som bruger den.

Forbrugerne hos Amazon har vurderet modellen til en samlet score på 4.7 ud af 5 stjerner. Det sker på baggrund af mere end 620 anmeldelser, og de fleste af køberne er meget tilfredse.

En kunde giver produktet 5/5 stjerner og skriver, at LED-belysningen er imponerende.

Også kunderne hos Google Shopping roser Bosch BFR634GB1. Her har over 1.010 kunder bedømt ovnen, som får en samlet vurdering på 4.5 ud af 5 stjerner.

Om Bosch BFR634GB1

Med Bosch BFR634GB1 får du en smuk mikrobølgeovn, som leverer hurtig opvarmning.

Modellen er beregnet på indbygning, og derfor er det særligt vigtigt, at designet er i orden. Det er bestemt tilfældet med Bosch BFR634GB1, hvilket også er et punkt, flere brugere påpeger som et klart plus.

Det stilfulde design betyder, at ovnen passer ind i mange køkkener, hvilket er en fordel.

Mikrobølgeovnen er dog ikke bare flot lavet, men også effektiv. Ovnen er kendetegnet ved at levere en hurtig opvarmning af den mad, du sætter ind.

Det er en vigtig egenskab for en mikrobølgeovn, fordi du typisk bruger den, når tingene skal gå lidt stærkt.

Derudover kommer Bosch BFR634GB1 med den fordel, at der ikke er en roterende plads i midten. I praksis vil det sige, at ovnen bliver mere rummelig, fordi der ikke er en plade til at optage plads.

Det vil ofte være gavnligt, når du skal opvarme meget mad, eller hvis du har nogle plasticbeholdere, som fylder en del.

Mikrobølgeovnen er udstyret med touch control, som du skal bruge til at betjene den. Det foregår brugervenligt, hvilket er praktisk. Dog går det lidt langsomt, når du skal åbne ovnen med via touch.

Et plus ved Bosch BFR634GB1 er, at ovnen er let for dig at rengøre. Det er nødvendigt med alle mikrobølgeovne fra tid til anden, og det er derfor rart, at det ikke er alt for besværligt.

Bosch BFR634GB1 vs. markedet

Mikrobølgeovnen fra Bosch skiller sig ud på markedet ved at være flot designet, mens den samtidig yder meget hurtig opvarmning.

Det er en indbygget model, som især egner sig godt til dig, der går op i design og boligindretning, men som også prioriterer effektivitet.

Ovnen er desuden praktisk i den forstand, at den er nem for dig at gøre ren, når det er nødvendigt. Kontrolringen er ikke den mest glidende, men til gengæld er der god plads i ovnen, fordi der ikke er en roterende plade.

Fordele 

 • Visuelt tiltalende
 • Meget hurtig
 • Mere plads, fordi der ikke er en roterende plade
 • Nem at gøre ren
Ulemper

 • Kontrolringen er ikke så glidende
 • Åbning med touch-knap går lidt langsomt

Udvalgte specifikationer
Touch control
Hængsel til højre
Volumen i liter: 21
Farve: sort
Mikroeffekt: 900 Watt


Panasonic mikrobølgeovn NN-E20JW

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Panasonic NN-E20JW

i samarbejde med PriceRunner

 

Panasonic NN-E20JW er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har kåret mikrobølgeovnen som topscorer i deres store test. I anmeldelsen skriver de, at de især er vilde med modellens lave energiforbrug, mens de er mindre begejstrede for støjniveauet.

Rummelig mikrobølgeovn

Med Panasonic NN-E20JW får man en klassisk og rummelig mikrobølgeovn, der har en kapacitet på 20 liter. Modellen er designet i en hvid farve med glas på fronten, så man nemt kan følge med i tilberedningen eller opvarmningen.

Mikroovnen har i alt fem forskellige effekttrin, hvor 800 Watt er det højeste. Man kan herved vælge det effekttrin, der passer bedst til den specifikke mad, man ønsker at opvarme eller tilberede.

Støjsvag mikroovn med drejeskive

Panasonic NN-E20JW er en støjsvag mikroovn med et lydniveau på 46 dB. Det betyder, at mikroovnen ikke larmer særlig meget under brug, hvorfor den ikke forstyrrer hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Panasonic NN-E20JW med en drejeskive af glas, som har en størrelse på 25,5 centimeter i diameter. Der er derfor plads til at placere en forholdsvis stor tallerken eller andet på drejeskiven.

Nem betjening

Ved køb af Panasonic NN-E20JW får man en brugervenlig mikroovn med to store drejeknapper på fronten. På de to knapper er der mulighed for at indstille tilberedningstiden og effektniveauet. Nederst er der en større knap, som bruges, når man skal åbne lågen.

Når den valgte tilberedningstid er gået, vil mikroovnen sige en lyd, så man ved, at maden er klar til at blive serveret eller tilberedt yderligere.

Fordele

 • Super solid og funktionel mikrobølgeovn.
Ulemper

 • Larmer en smule
 • Knappen er upræcis.

Panasonic NN-E20JW – mål:
🔴 Højde: 25,8 centimeter
🔴 Bredde: 44,3 centimeter
🔴 Dybde: 33 centimeter
🔴 Vægt: 11 kilo

Panasonic NN-E20JW – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Mikrobølgeovn, fritstående
🌀 Kapacitet: 20 liter
🌀 Tilberedningsprogrammer: Til både opvarmning og madlavning
🌀 Watt: 800
🌀 Med grill: Nej


Whirlpool MWP101

Kåret som “Bra Köp” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Whirlpool MWP101

Whirlpool MWP101 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som er begejstrede for denne mikroovn.

I deres store test af mikroovne har de kåret modellen som et godt køb. Dette har de blandt andet gjort på grund af dens lave energiforbrug. Til gengæld er de mindre vilde med støjniveauet.

Klassisk mikrobølgeovn med god kapacitet

Med Whirlpool MWP101 får man en klassisk mikrobølgeovn med en god størrelse. Mikroovnen har nemlig en rummelig kapacitet, da dens ovnrum er på 20 liter. Der er derfor mulighed for at opvarme en forholdsvis stor portion på samme tid.

Inde i mikroovnen findes der desuden en roterende plade, som har en størrelse på 24,5 centimeter i diameter. Man kan herved placere en tallerken eller andet på pladen uden problemer. Når maden er færdig, åbner man lågen via en knap på fronten.

Nem betjening og flere programmer

Whirlpool MWP101 er en brugervenlig mikrobølgeovn, der er nem at betjene. Der findes to store drejeknapper på fronten, hvor man kan vælge mellem de forskellige programmer, mikrobølgeeffekten samt tilberedningstiden.

Derudover kommer Whirlpool MWP101 med flere programmer, hvilket inkluderer afrimning, simre, madlavning, opvarmning m.m. Det er derfor muligt at anvende mikroovnen til andet end blot opvarmning af mad.

Mikroovn med optøningsfunktion

Whirlpool MWP101 er forsynet med flere praktiske funktioner såsom en optøningsfunktion. Her er der mulighed for at optø alt lige fra kød til kylling, fisk og grøntsager efter fødevarens vægt. Dette er en fordel, hvis man har glemt at tage aftensmaden op af fryseren.

Sidst men ikke mindst har Whirlpool MWP101 flere effektniveauer, så man kan vælge det rette niveau afhængig af maden. Det højeste effektniveau er på 700 Watt.

Fordele

 • Optøningsfunktion
 • Flere programmer
 • Nem betjening
 • Kapacitet på 20 liter
 • Flere effektniveauer
Ulemper

 • Larmer en smule
 • Er dårlig til at opvarme sutteflasker.

Whirlpool MWP101 – mål:
🔴 Højde: 26,2 centimeter
🔴 Bredde: 45,2 centimeter
🔴 Dybde: 36,5 centimeter

Whirlpool MWP101 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Mikrobølgeovn, fritstående
🌀 Kapacitet: 20 liter
🌀 Tilberedningsprogrammer: Til både optøning, opvarmning og madlavning
🌀 Watt: 700
🌀 Med grill: Nej


Samsung MS23K3515AS-EG mikrobølgeovn – Redaktionens anbefaling

Samsung MS23K3515AS-EG mikrobolgeovn

Testresultater

Samsung MS23K3515AS-EG er blevet testet og vurderet af eksperterne fra Tek.no. Her er syv forskellige mikrobølgeovne blevet sammenlignet af testpanelet, og Samsung MS23K3515AS-EG præsterer virkelig godt. 

Modellen bliver udnævnt til testvinder, og eksperterne roser den på en lang række områder. 

De giver den en samlet bedømmelse på 8,5 med kommentaren ”Meget god”. Blandt fordelene skriver eksperterne, at du får en god værdi for pengene, og at ovnen er nem for dig at bruge. 

Desuden ser de det som et plus, at den ikke ser snavset eller fedtet ud, og at opvarmningen er jævn og god. Til gengæld skriver de som ulemper, at der ikke er en funktion med varm luft, og at der heller ikke er en grillfunktion.

Det er ikke kun testpanelet fra Tek.no, som er vilde med Samsung MS23K3515AS-EG. 

Mere end 1.290 af kunderne hos Amazon har vurderet produktet, som rigtig mange købere er tilfredse med. Mikrobølgeovnen får en samlet rating på 4.6 ud af 5 stjerner af forbrugerne. 

Om Samsung MS23K3515AS-EG

Med Samsung MS23K3515AS-EG får du en mikrobølgeovn, som yder en jævn og god opvarmning af din mad. 

Det er én af de vigtigste egenskaber for mikrobølgeovne, og her skuffer Samsung MS23K3515AS-EG ikke. 

Derudover er modellen kendetegnet ved, at du kan slå alle bip lyde fra. Det er et stort plus i praksis, fordi du nemt kan blive træt af alle lydene efter noget tid. 

En smart fordel ved mikrobølgeovnen er desuden, at den ikke er tilbøjelig til at få pletter. 

Samtidig er ovnens inderside belagt med keramisk emalje. Det betyder, at den bliver beskyttet mod ridser, og det gør det også nemmere for dig at gøre Samsung MS23K3515AS-EG ren. 

Mikrobølgeovnen er udstyret med en Power Defrost-funktion. Den gør det muligt for dig at optø frossen mad nemt og hurtigt, og du undgår, at maden mister sin friskhed. 

Modellen kommer også med Eco Mode. I praksis vil det sige, at du får et meget lavt energiforbrug, når ovnen er standby-indstillet. Du kan opnå en besparelse på op mod 40% af energiforbruget i standby. 

Samsung MS23K3515AS-EG vs. markedet

Samsung MS23K3515AS-EG adskiller sig fra andre modeller på markedet ved den høje kvalitet og den rigtig gode værdi for pengene. 

Mikrobølgeovnen er testvinder hos Tek.no foran seks andre modeller, og forbrugerne hos Amazon er vilde med den. 

Modellen er især velegnet til dig, som går efter en effektiv og brugervenlig mikrobølgeovn, som er af god kvalitet. 

Det får du med Samsung MS23K3515AS-EG, som kommer med en lang række smarte funktioner og fordele. 

Fordele 

 • Du kan slå alle biplyde fra
 • Rigtig god værdi
 • Får ikke pletter så nemt
 • Varmer jævnt og hurtigt
 • God byggekvalitet
Ulemper

 • Ruden er ikke gennemsigtig
 • Gemte favoritter bliver slettet ved strømafbrydelse

Udvalgte specifikationer
Volumen i liter: 23
Trykknapper, LED
Hængsel til venstre
Power Defrost-funktion
Keramisk belægning


Bosch mikroovn HMT75M451

✅ Anbefalet af den britiske avis Independent.co.uk

Bosch HMT75M451

.
Modellen Bosch HMT75M451 er blevet testet i en test udført af den britiske avis The Independent. Avisens eksperter har set nærmere på mikrobølgeovne og har herefter kåret de 10 bedste modeller. Bosch HMT75M451 er at finde på denne liste, idet her er tale om en velfungerende mikrobølgeovn, som desuden er meget fleksibel i brug. Her er tale om en fritstående mikrobølgeovn.

Bosch HMT75M451 måler 46,2 cm (b), 32 cm (d) og 29 cm (h).

Mindre men kraftfuld model

Bosch HMT75M451 hører ikke til hverken de dyreste eller største mikrobølgeovne på markedet. Denne model har nemlig en fin pris samt en rummelighed på 17 liter. Det er ikke så meget men nok til den lille husstand eller ungdomsboligen. Trods den mindre størrelse er her stadig tale om en kraftfuld mikrobølgeovn, for maks-effekten er på 800 watt. Herudover er Bosch HMT75M451 meget klassisk at se på i rustfrit stål og vil ikke gøre væsen af sig i hvilket som helst køkken. Designet er enkelt men stilfuldt.

Betjening med knapper og display

Bosch HMT75M451 har gjort meget for at være brugervenlig. Derfor er modellen udstyret med både display, trykknapper og drejeknap, når det kommer til styring af tilberedningen. Knapperne er enkle og letforståelige, således at brugen af Bosch HMT75M451 foregår let. Her er også tale om en enkel model, som hverken har grill eller varmluft. Der findes til gengæld 5 forskellige watt-trin: 800 watt, 600 watt, 360 watt, 180 watt og 90 watt samt 4 forskellige optøningsprogrammer. Bosch HMT75M451 kan også tilberede mad med hjælp af tilberedningsprogrammerne, som der findes 3 af.

Model med god fleksibilitet

Eksperterne fra Independent.co.uk forklarer, at Bosch normalt er kendt for de integrerede mikrobølgeovne, men her er tale om en fritstående model. Det bemærkes, at Bosch HMT75M451 også er en lille model, som både føles velbygget og fungerer fint. Modellen er let at bruge og har de essentielle funktioner. Eksperterne lægger dog særligt mærke til én meget fleksibel mulighed ved Bosch HMT75M451: den kan monteres på undersiden af for eksempel et køkkenskab, således at den ikke fylder på køkkenbordet. Det er ifølge eksperterne rigtig smart.

Fordele

 • Lille model på 17 liter
 • Makseffekt på 800 watt
 • Brugervenlig model med display og knapper
 • 4 optøningsprogrammer og 3 tilberedningsprogrammer
 • Kan monteres under et skab for bedre pladsudnyttelse
Ulemper

 • Har et relativt højt støjniveau
 • Knappen er lavet af plastik.

 


Sådan virker din mikrobølgeovn

Tiden, hvor en mikrobølgeovn kun kunne anvendes til at poppe popcorn, er forbi, for moderne mikrobølgeovne kan rigtig mange ting – men hvad er en mikrobølgeovn egentlig, og hvordan fungerer den i praksis?

Små bølger varmer vandmolekylerne
En mikrobølgeovn anvender kort fortalt mikrobølger til varme maden op.

Whiteaway.com forklarer, at en mikrobølgeovn fungerer ved, at meget små bølger (mikrobølger) bevæger sig op og ned og på kryds og tværs i mikrobølgeovnen, når den tændes. Når disse bølger kommer i kontakt med maden i ovnen, så påvirker de vandmolekylerne i maden, som også begynder at bevæge sig. Denne bevægelse gør, at de bliver varmet op, og det fortsætter som en snebold-effekt, for disse opvarmede molekyler påvirker de resterende vandmolekyler, hvilket resulterer i en opvarmning af hele maden. Disse bevægelsesmønstre gør også, at maden både bliver opvarmet udenpå og indeni.

Mikrobølgeovnen er en gammel opfindelse
Selv om mikrobølgeovnen for alvor blev populær op gennem 1990’erne, så er mikrobølgeovnen faktisk ikke nogen ny opfindelse. Kimen til de moderne mikrobølgeovne blev lagt i 1940’erne hos våbenelektronik-fabrikanten Raytheon. Her arbejdede amerikaneren Percy Spencer, som i et af sine forsøg fandt ud af, at vand, kulhydrater og fedt udviklede varme ved mikrobølger. I 1947 præsenterede han verdens første patenterede mikrobølgeovn.

Fødevarer i en almindelig ovn opvarmes anderledes
Opvarmningsprocessen i en almindelig ovn fungerer til sammenligning anderledes. Her opvarmes fødevarerne udefra og ind, således at de først bliver opvarmede på ydersiden, og derefter trænger varmen ind i fødevarerne og gør dem varme indvendig – det er også derfor, at man tager kernetemperaturen på for eksempel en steg for at se, om den har fået nok. Kernen er netop den sidste del af kødet, der bliver varm i en almindelig ovn.

En anden stor forskel på en mikrobølgeovn og en almindelig ovn er, at man ofte skal varme den almindelige ovn op først – det er ikke nødvendigt med mikrobølgeovnen. Her sætter man blot fødevarerne ind i ovnrummet og tænder for den. Derved sparer man også en del strøm.

Fritstående eller integreret
Når man skal vælge en ny mikrobølgeovn, støder man ofte på 2 typer: De fritstående eller de integrerede. Valget afhænger både af egne individuelle ønsker samt køkkenets type og opbygning.

De integrerede mikroovne er en del af køkkenets design, ligesom indbygningsovne er. De sidder som en del af stilen og er direkte bygget ind i selve køkkenet. En integreret mikrobølgeovn vil hurtigt virke som en helhed af køkkenet og ikke stikke ud.

En fritstående mikrobølgeovn står frit fremme på køkkenbordet – nogle kan dog monteres under køkkenskabe. Derfor kan den fritstående variant godt optage en del plads, og i et lille køkken kan det således godt knibe med pladsen, hvis man har ønsker om en stor mikrobølgeovn. Hvis man er stilbevidst, så skal man også overveje at få en model, der passer ind i resten af køkkenets design. De fleste modeller er neutrale i farverne såsom sort, grå eller hvid, men det er også muligt at få farverige varianter, hvis man ønsker det – især dybrød er en populær farve.


Disse fødevarer kan du spare tid ved at tilberede i mikrobølgeovnen

Alt.dk forklarer, at der findes mange fødevarer, som med fordel kan puttes i mikrobølgeovn, hvis man ønsker at få dem tilberedt hurtigt – og ikke kun popcorn.

Især hvis man har travlt i hverdagen, kan det være en hurtig smutvej til mere overskud og bedre tid. Udover tidsfaktoren er der også den fordel at hente, at man slipper for endnu en gryde, mens madosen desuden holdes ude af køkkenet, når man anvender mikrobølgeovnen.

Eksperten fra Alt.dk forklarer først og fremmest, at man opnår det bedste resultat ved at bruge den højeste effekt på mikrobølgeovn – det vil også være mellem 700 og 900 watt afhængig af modellen. Eksperterne anbefaler desuden, at man lige konsulterer sin mikrobølgeovns brugsanvisning, da temperaturer og funktioner varierer fra model til model.

Majskolber

MajskolberEksperterne fortæller, at man blot lægger majskolberne på en tallerken uden vand. Tiden afhænger af, hvor mange kolber man vil tilberede – hvis man kun har en enkelt, så skal den have 1,5 minut ved højeste effekt. Hvis man har 2, skal de have 2-3 minutter. Hold øje med dem hele tiden – det kan være, at de skal have lidt ekstra tid.

Kartofler

KartoflerDer findes forskellige typer af kartofler, og ifølge eksperten er de små og tynd-skrællede kartofler de bedste til mikrobølgeovnen. Start med at vaske dem, men det er ikke nødvendigt at skrælle dem, hvis skrællen ikke er tyk. For at være sikker på at få dem helt tilberedt, skær da et par dybe hak ned i hver kartoffel – lidt ligesom når man tilbereder Hasselback-kartofler. Så er man sikker på, at de får ordentlig varme over det hele.

Læg herefter kartoflerne på en tallerken og hæld et par skvæt olivenolie oven på. Giv dem 5 minutter ved højeste effekt. Det færdige resultat bliver en konsistens, der minder lidt om en blanding af en kogt og en bagt kartoffel.

Østers og blåmuslingerØsters og blåmuslinger

Tag en tallerken og læg muslinger eller østers på, jævnt fordelt. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen og giv dem 3-4 minutter. Hold øje med dem, for de skal åbne sig, før de er færdige. Østers skal ofte have lidt længere tid – omkring 4-5 minutter – og så bør man ikke tilberede mere end 4 ad gangen.

Især muslingerne afgiver væske, som kan anvendes til at lave suppe.

Brød-croutonerBrød-croutoner

Brød, der er blevet lidt tørt, vil fungere rigtig godt som croutoner. Skær brødet ud i små tern og læg dem på en tallerken. Sæt dem ind i mikrobølgeovn og giv dem et par minutter. De er færdige, når de er helt knasende. Man skal ofte holde godt øje, når man laver brød-croutoner i en mikrobølgeovn, for de går lynhurtigt fra at være bløde til at være færdige.

risRis

Man sparer ikke tid ved at tilberede ris i en mikrobølgeovn i forhold til en almindelig gryde på komfuret. Til gengæld slipper man for en gryde, der koger over eller brænder på. Tag den ønskede mængde ris og hæld det i en høj skål, som er beregnet til en mikrobølgeovn. Tilsæt den mængde vand, du plejer, og giv risene 10-12 minutter i mikrobølgeovnen.

AuberginerAuberginer 

Man kan spare rigtig meget tid, når det kommer til bagte auberginer. I en ovn tager det gerne 3 kvarter, men i en mikrobølgeovn kan de tilberedes på under den halve tid. Inden auberginerne skal i mikrobølgeovnen, så husk at prikke huller i dem først – ellers kan de eksplodere i mikrobølgeovnen. Giv auberginerne 10-12 minutter.

Bacon

BaconGenerelt er det svært at få sprøde fødevarer i en almindelig mikrobølgeovn, men det gælder ikke for bacon. Tag en tallerken og beklæd den med et stykke køkkenrulle. Lag 5-6 baconskiver herpå, og læg endnu et stykke køkkenrulle oven på baconskiverne – det gør, at fedtet bliver lettere opsamlet. Giv baconskiverne 3-5 minutter, men pas på ikke at give dem for meget. Hold derfor et vågent øje med dem.

Grød

GrødDe fleste har hørt, at det er let at lave grød i en mikrobølgeovn. Det er faktisk også virkelig let: Hvis man for eksempel gerne vil have havregrød, så tager man en dyb tallerken og hælder havregryn samt den normale mængde af vand eller mælk over. Sæt herefter tallerkenen ind i mikrobølgeovnen og giv det 1-2 minutter. Udover tidsaspektet har grød i mikrobølgeovnen også den store fordel, at det ikke brænder på, som det let kan gøre i en gryde på komfuret.


Hvad skal din mikrobølgeovn kunne?

Moderne mikrobølgeovne kan mere end blot varme maden op. Faktisk kan det være en hel kunst at finde den mikrobølgeovn, som passer til ens behov, for der findes mange typer, som går fra at være utrolig simple til meget avancerede. Baseret på en artikel fra Elgiganten.dk guider vi her til, hvilke funktioner de fleste kan have glæde af og bør se efter, når de skal købe en ny mikrobølgeovn.

Grill
Det er en god ide at investere i en mikrobølgeovn med en grill-funktion, men rigtig mange modeller har netop også denne mulighed. Det kan nemlig være rigtig svært at opnå en bruning af fødevarerne i en mikrobølgeovn, fordi det er svært at nå op på mere end 120 grader i denne type ovn. Det er fordampningen af vand, som forhindrer en højere temperatur i at nås. Har man en mikrobølgeovn med en grill-funktion, kan man netop opnå en grillet overflade.

Der findes mange forskellige former for grill-funktioner, og ofte vil der også være en crisp- og grillfunktion. Denne er fordelagtig, hvis du gerne vil have for eksempel en sprød pizza.

Nogle modeller har også en Air & Grill-funktion, som giver en gyldenbrun overflade på fødevarerne.

Varmluft
En mikrobølgeovn med varmluftsfunktion kan også være en rigtig god ide, hvis man ønsker at kunne benytte mikrobølgeovnen som en almindelig ovn også. En mikrobølgeovn med varmluft vil nemlig kunne tilberede maden ligesom i en rigtig ovn, hvor varmen cirkulerer jævnt rundt i ovnrummet.

3D
Nogle mikrobølgeovne har en 3D-funktion. En 3D-funktion gør, at fødevarerne tilberederes på en tre-dimensionel måde, så hele arealet tilberedes jævnt.

Sensor
De avancerede mikrobølgeovne er udstyret med sensorer, der løbende måler fugtigheds-niveauet i fødevaren, hvilket betyder, at maden aldrig vil blive hverken under-tilberedt eller over-tilberedt.

Defrost – optøning
En mikrobølgeovn med optønings-funktion sørger for, at maden hurtigere bliver tilberedt, hvis den er frossen.

Holde varm-funktion
En holde varm-funktion gør, at mikrobølgeovn kan holde maden varm. Denne funktion er fordelagtig ved ventetid i køkkenet mellem retterne.

Mikrobølgeovnen bliver til en kombiovn
Hvis her er tale om en mikrobølgeovn, der kan mange ting, så kan den flyde over i kategorien ”kombiovn” i stedet. Vær derfor blot opmærksom på dette, når du leder efter din nye mikrobølgeovn.


Mikrobølgeovn, kombiovn eller miniovn – hvad skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer af ovne på markedet, hvis man ønsker et alternativ til en ”rigtig” ovn. Det kan også være til for eksempel sommerhuset eller ungdomsboligen, hvor pladsen er knap.

Mikrobølgeovnen

Denne artikel handler om mikrobølgeovne, som generelt set har haft et lidt blakket ry, når det kommer til madlavning. Men som nævnt kan en moderne mikrobølgeovn tilberede mere end popcorn eller opvarme en frysepizza, for ofte har de moderne modeller mange funktioner såsom varmluft og grill, hvilket betyder, at man kan anvende mikrobølgeovnen som en almindelig ovn – blot i et mindre omfang.

Kombiovnen

Skousen.dk forklarer, at en kombiovn er en ovn, der kan kombinere forskellige ting. En kombiovn kan faktisk være en mikrobølgeovn, som kan flere ting end normalt, men der kan også være tale om en traditionel ovn, som også kan anvende for eksempel damp som tilberedningsmetode. En kombiovn vil ofte have en masse funktioner såsom overvarme, over-/undervarme, grill og varmluft.

Så hvis man ønsker sig mange ovn-funktioner, men ikke har så meget plads, så kan en kombiovn være et strategisk godt valg. Man skal blot være klar over sine individuelle behov. 

Miniovnen

En miniovn vil især være et godt valg, hvis man ikke har særlig meget plads i køkkenet og ønsker et alternativ til den mere traditionelle ovn. En miniovn kan godt nok ikke rumme lige så meget som en traditionel ovn, men der er stadig plads til for eksempel lasagnen, pizzaen eller at bage boller og kage.

De fleste miniovne har både over- og undervarme, og på nogle modeller kan man også vælge grill-funktion. En miniovn er således, hvad navnet antyder – en miniudgave af en traditionel ovn.


Din mikrobølgeovn er ikke farlig

Til trods for mange sejlivede myter og rygter, så er mikrobølgeovnen ikke farlig. Det passer ikke, at mikrobølgeovne giver kræft og heller ikke, at de ødelægger vigtige vitaminer i madvarer, ligesom det heller ikke er sandt, at de skader proteiner og derved gør maden ufordøjelig. Der er altså ingen sundhedsrisiko forbundet med brugen af mikrobølgeovne. Dét, som har en betydning er ikke måden, som maden bliver varmet på, men derimod temperatur og tid – og i nogle tilfælde også valget af emballage. Bliver maden varmet for længe og forkert, så kan der gå vitaminer og mineraler tabt og bliver den varmet for lidt, så kan man risikere, at der er bakterier i maden. Dette sker dog uanset, om maden bliver varmet i en mikrobølgeovn eller en almindelig ovn.

Vær opmærksom på valget af emballage
Selvom mikroovnen ikke er farlig, så skal du stadig være opmærksom på, hvilken emballage eller underlag du bruger til opvarmning af din mad. Den forkerte emballage kan nemlig afgive farlige kemikalier, som du risikerer at spise efterfølgende. En anden årsag til, at det er vigtigt at vælge den rette type emballage er, at du skal være sikker på, at maden kan blive gennemvarm og opvarmet til minimum 75 grader, så alle bakterier dør.

Selvom de kan være fristende at opvarme madvarer i den emballage som de leveres i, så er det ofte en rigtig dårlig idé. Som udgangspunkt er det bedste du kan bruge til opvarmningen porcelæn, glas eller bokse og skåle af plastic, som er specielt udviklet til opvarmning i mikroovnen. De materialer er nemlig både sikre og ikke brændbare. Bruger du brændbart materiale, så risikerer du at sætte ild til båden maden og din ovn.

Vælger du eksempelvis at opvarme grøntsager på dåse i selve den metaldåse som de sælges i, så risikerer du, at dine madvarer bliver opvarmet meget ujævnt, da mikrobølger har svært ved at trænge igennem metal, og du risikerer også, at dåsen slår gnister og skader ovnrummet. Færdigretter leveres ofte i plasticbakker og selvom det er fristende at varme retten i den medfølgende bakke, så bør maden ikke varmes i plasticbakker medmindre, at det udtrykkeligt er angivet fra producentens side, at bakken kan tåle at komme mikrobølgeovnen. Plasticbakkerne indeholder ofte PVC, hvilket betyder, at de kan afgive farlige kemikalier og i værste fald smelte ind i maden.

Plastic, som ikke er specielt udviklet til mikroovne, skal du i det hele taget helt afstå fra at bruge, da det kan smelte og afgive farlige kemikalier og i værste fald springe, når de udsættes for opvarmning med mikrobølger.

Paptallerkner og andet papirmateriale kan der gå ild i og bør altid undgås. Også køkkenrulle og servietter bør holdes ude af ovnrummet, da det, alt afhængig af kvalitet, både kan være meget uhygiejnisk og afgive skadelige stoffer til maden og i værste tilfælde antænde og sætte ild til mad og ovn. Ønsker du at lægge maden på et nemt en gangs underlag, så kan du i stedet anvende et stykke bagepapir.

Jyllands-Posten har udarbejdet en udførlig liste over, hvilke materialer du må anvende til opvarmning og tilberedning i mikrobølgeovne, du kan finde hele listen her.


Gode råd til din mikrobølgeovn

Dr.dk har udgivet en artikel hvor de giver forskellige gode råd til hvordan du får mest ud af din mikrobølgeovn, nedenfor kan du se deres råd.

Test om dit service kan til at komme i mikrobølgeovnen:
Ved at stille dit service ind i mikroovnen sammen med et glas vand i 30 sekunder, kan du teste hvorvidt det kan tåle mikroovn eller ej.
Hvis servicen efter 30 sekunder er så varm, at du ikke føler, at du kan røre ved det, så bør du ikke bruge det i mikroovnen.

Husk at lade maden hvile:
DR råder til, at man lader sin mad stå et lille stykke tid i mikroovnen efter at uret har bippet. Hvis man tager maden ud lige med det samme, så når den ofte ikke at blive ordentlig varm.

Brug mikrobølgeovnsfilm
Hvis du varmer mad, og ikke bruger varmluft eller grilleffekt, så er det en god idé at bruge mikrobølgeovnsfilm, da det gør, at maden bliver varmet bedre op. Husk at lave et hul, så dampen kan frigives.

Samvirke.dk har også skrevet en artikel, hvor de giver gode råd til hvordan du får mest ud af din mikrobølgeovn. Vi bringer her de mest interessante punkter.

Æggeblommer og skind skal prikkes
Det er en rigtig god idé at prikke nogle små huller i eksempelvis æggeblommer, tomater, pillekartofler osv. Retter sagt, alt der har fast skræl og skind. Ved at prikke hul, undgår du at det “eksploderer” i mikrobølgeovnen og undgår herved også en større rengøring af ovnen bagefter.

Kog dine ris i mikrobølgeovnen
Det er faktisk utroligt nemt at koge ris i mikroovnen. Du kan eksempelvis bruge 1 del ris, 2 dl vand og ¼ teske salt i en høj skål, der dækkes til. Kog det ved 900 wt i 3 minutter. Derefter sætter du mikroovnen til 250 w og lader det varme i 5 minutter. Når det er varmet færdig, bør du lade det stå og dampe af i 3 – 4 minutter.

Hæv dejen i mikrobølgeovnen
Du kan lade din gærdej hæve i mikroovnen. Du kan eksempelvis forme din boller og derefter sætte dem på en tallerken dækket med bagepapir. Derefter kan du lune dejen i 30 sekunder ved 900 w. Tag den derefter ud og lade den hæve som normalt. Derefter burde den kun skulle hæve i ca. 20 – 25 minutter, hvorefter du kan bage dem i ovnen.


Sådan testes mikrobølgeovnene

Det store britiske testmagasin Which.co.uk tester løbende mange forskellige mikrobølgeovne, og også modeller, som indgår i denne artikel. I dette afsnit gennemgår vi, hvordan de britiske eksperter egentlig tester deres udvalgte modeller og hvilke parametre, de ser nærmere på under testene.

Which.co.uk anbefaler, at når man leder efter en ny mikrobølgeovn, så bør man først og fremmest gå efter en model, der er god på basis-funktionerne – altså den skal kunne varme korrekt og gerne have en god optønings-funktion. Er her tale om en kombiovn, så skal den også være god til at grille og bage. En god mikrobølgeovn skal desuden være let at betjene.

Når Which.co.uk afprøver og vurderer mikrobølgeovne, så anvendes altid rigtig mad, og ofte er der tale om både hakket kød og kager.

Opvarmning: Når Which.co.uk tester ovnene for deres evner inden for opvarmning, testes fødevaren flere steder for at se, om ovnen varmer jævnt. Det registreres, om alle steder på fødevaren har en forsvarlig temperatur. En mikrobølgeovn med en god opvarmning vil give saftig mad.

Optøning: Which.co.uk anvender frossent hakket kød til denne test. Der testes for, hvor godt både auto-optøningsfunktionen samt den manuelle optøning fungerer. Ved hver gennemgang ses der efter varme og kolde områder i fødevaren.

Brugervenlighed: Eksperterne ser efter, hvor intuitive og lette mikrobølgeovnene er i brug. Der ses også efter, hvor lette instruktionerne er at følge.

Grill: Which.co.uk’s eksperter tester, hvor gode modellerne er til at grille. Brød uden skorpe fordeles ud på grill-tallerkenen, og så testes der, hvor grillet brødet bliver.

Bagning: Nogle mikrobølgeovne kan også bage. Hvis her er tale om en mikrobølgeovn med en bagnings-funktion, så testes dette ved at se, hvor jævnt bagte og hævede udvalgte kager bliver.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Whirlpool mikrobølgeovn MWF 420 BL – Testvinder i Sverige 

Testvinder hos Råd & Rön
4,5/5 stjerner hos Pricerunner.se

Whirlpool MWF 420 BLDen stilfulde sorte mikrobølgeovn fra Whirlpool er blevet kåret som testvinder hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Den får også en glimrende bedømmelse hos Pricerunner.se, hvor den får 4,5 stjerner ud af 5.

Mikrobølgeovn med god plads

I denne fritstående mikrobølgeovn fra Whirlpool er der en vis volumen. Det skyldes blandt andet det, at den ikke har en roterende plade, som de fleste mikrobølgeovne har. Det kaldes logisk nok for Extre Space. Det vil sige, at du kan varme store portioner mad eller poppe en masse popcorn ad gangen. Den er derfor særligt velegnet til den større familie. Den har en volumen på 25 liter, hvilket er super praktisk, når man er mange i husstanden.

Med mange gode funktioner og finesser

Der gemmer sig flere gode funktioner og finesser i denne mikroovn. Der er blandt andet den funktion, der kaldes Jet Start. Det går ud på, at mikroovnen starter på fuld styrke og holder den i 30 sekunder. Det er helt perfekt, når det skal gå stærkt med at varme mad, mælk eller andre fødevarer. Nogle gange så skal det bare gå lynhurtigt. Det kan for eksempel være, hvis du står med et skrigsultent spædbarn, så er der ingen tid at spilde. Den funktion kan sættes i gang med et enkelt tryk. Det er også praktisk, når det skal gå stærkt, og særligt hvis du har et barn på armen. Eller hvis det bare gerne må gå lidt stærkt med at få lavet mad.

Kig ind til maden

Ovnen er helt sort, men når den sættes i gang, så bliver lågen gennemsigtig. Dermed kan du holde øje med, hvordan det går med det, som du tilbereder. Dermed kan du give de forskellige madvarer lidt varme ad gangen og se, hvornår det ser ud til at have fået lige tilpas. Det er ret praktisk.

Den fritstående mikrobølgeovn

Den sorte mikroovn er en fritstående model. Det vil sige, at du kan stille den, hvor du synes, den passer bedst ind i køkkenet. Det gør den nem at finde en plads til og nem at flytte på, hvis du får brug for det. Den kan fint stå et sted, hvor en af siderne eller toppen er synlig, for den er sortlakeret hele vejen rundt.

Sæt den direkte på køkkenbordet, på en dyb hylde eller på et køkkenskab. 

Fordele

 • Stort indvendigt rum
 • Har Jet Start
 • Flot, sort design.
Ulemper

 • Har intet optøningsprogram til brød
 • Brugermanualen er ikke optimal.

Whirlpool MWF 420 BL mikrobølgeovn – mål:
🔴 Bredde: 49 cm
🔴 Højde: 32 cm
🔴 Dybde: 42,60 cm
🔴 Vægt: 15 kg

Whirlpool MWF 420 BL mikrobølgeovn – nøgleoplysninger:
🌀 Type: mikrobølgeovn, fritstående
🌀 Farve: sort
🌀 Kapacitet: 25 l
🌀 Watt: 800 / 50 Hz
🌀 Spænding: 230 V
🌀 Med grill: nej


Samsung MG23K3515AS-EG – god værdi for pengene

Samsung MG23K3515AS-EG

Testresultater

Den tyske hjemmeside Haus.de har bragt en test af en række forskellige mikrobølgeovne, deriblandt Samsung MG23K3515AS-EG. 

Eksperterne giver modellen en ganske positiv vurdering, hvor den ender med en rating på 7.1 ud af 10. 

I testen bliver Samsung MG23K3515AS-EG sammenlignet med otte andre ovne, og den ender på en 7. plads. 

Eksperterne giver den dog ros på flere områder. Blandt fordelene nævner de rengøring, og de konkluderer, at ovnen leverer gode resultater. 

Især kvaliteten bliver fremhævet af eksperterne. På det punkt bliver Samsung MG23K3515AS-EG bedømt til 8/10. 

Testpanelet skriver desuden, at modellen er velegnet til dig, som er på udkig efter en problemfri, brugervenlig og billig mikrobølgeovn. 

Dog ser de det som en ulempe, at der ikke følger så meget tilbehør med. 

Ikke bare eksperterne fra Haus.de roser mikrobølgeovnen fra Samsung. Hos Amazon har over 400 kunder anmeldt produktet, som bliver vurderet til en samlet score på 4.6 ud af 5 stjerner. 

Om Samsung MG23K3515AS-EG

Med mikrobølgeovnen fra Samsung får du en rigtig god værdi for dine penge. Modellen er kendetegnet ved det enkle design, som er af høj kvalitet. Det betyder noget, at en mikrobølgeovn ser præsentabel ud, og det gør Samsung MG23K3515AS-EG. 

Samtidig kommer ovnen med flere smarte funktioner, som du kan få meget gavn af i praksis. 

Den er udstyret med en praktisk funktion, der neutraliserer lugten. Det er et plus, fordi du på den måde slipper for den ubehagelige lugt, som visse mikrobølgeovne kan sprede. 

Derudover er Samsung MG23K3515AS-EG udstyret med en Power Defrost-funktion. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan tø din frosne mad op, og det er ofte rigtig smart. 

Det kan især være guld værd på aftener, hvor du har travlt, og der ikke er tid til andet end at hive en rest op fra fryseren. Med Power Defrost-funktionen bevarer maden sin friskhed, og den bliver ikke kedelig i midten. 

Du får samtidig en praktisk ovn på den måde, at de indvendige vægge er nemme at vedligeholde. De er desuden modstandsdygtige og tager ikke så let skade af, at du bruger ovnen. 

Samsung MG23K3515AS-EG vs. markedet

Med Samsung MG23K3515AS-EG får du en mikrobølgeovn, der skiller sig ud på markedet ved at have en rigtig god værdi for pengene.

Du får en række smarte funktioner, blandt andet en nyttig kombination med grillfunktion. 

Modellen er kendetegnet ved at være fremragende, når det gælder optøning. Den er derfor særligt velegnet til dig, der ofte har behov for at tø frosne retter op. 

Fordele 

 • Design af høj kvalitet
 • Lugtneutraliseringsfunktion
 • De indvendige vægge er modstandsdygtige og nemme at vedligeholde
 • Fantastisk til optøning
 • Nyttig kombination med grillfunktion
Ulemper

 • Ruden er ikke gennemsigtig
 • Ret larmende

Udvalgte specifikationer
Hængsel til venstre
Børnesikring
Volumen i liter: 23
Trykknapper, LED
Grillfunktion

 


Siemens HF15M541

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens HF15M541

.
Siemens HF15M541 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har givet mikrobølgeovnen en middel bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for dens programmer og nemme betjening. Til gengæld er de mindre vilde med kapaciteten, da Siemens HF15M541 er mindre end andre modeller.

Effektiv mikroovn

Med Siemens HF15M541 får man en effektiv mikroovn, der er blandt de mindre modeller på markedet. Mikroovnen har nemlig en kapacitet på 17 liter, så den passer bedst ind i en mindre husstand, hvor der ikke er mange, som skal benytte ovnen.

Siemens HF15M541 har en effekt på 800 Watt, så den er effektiv og opvarmer maden på en optimal måde. Der er i alt fem forskellige effekttrin, så man kan vælge det trin, der passer bedst til den specifikke mad.

Alsidig mikroovn med flere funktioner

Siemens HF15M541 er en alsidig mikroovn, der er udstyret med flere forskellige funktioner. Den kan nemlig både bruges til optøning, genopvarmning og tilberedning.

Derudover har Siemens HF15M541 en cookControl-funktion med syv automatikprogrammer, der sørger for en jævn og ensartet tilberedning hver gang. Man skal blot vælge det ønskede program, indtaste madens vægt, hvorefter resten foregår automatisk.

Nem at betjene

Siemens HF15M541 er forsynet med en drejeknap og andre knapper på fronten, hvor man kan indstille de forskellige funktioner, effekttrin og tilberedningstiden. Nederst er der en stor knap, hvor man åbner modellen, når man skal tage maden ind og ud af ovnen.

I ovnen kan der findes en roterende glastallerken, som har en størrelse på 24,5 centimeter i diameter. Der er derfor plads nok til at placere en forholdsvis stor tallerken med mad. Når man åbner mikroovnen, vil en indvendig belysning tænde, så man altid kan se, hvad man laver.

Fordele

 • Cook Control-funktion
 • Kan bruges til flere ting
 • Fem effekttrin, Indvendig belysning
 • Roterende glastallerken,
Ulemper

 • Nedkølingssystemet larmer.

Siemens HF15M541 – mål:
🔴 Højde: 29 centimeter
🔴 Bredde: 46,1 centimeter
🔴 Dybde: 35,1 centimeter
🔴 Vægt: 12,78 kilo

Siemens HF15M541 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Mikrobølgeovn, fritstående
🌀 Kapacitet: 17 liter
🌀 Tilberedningsprogrammer: Til både genopvarmning, tilberedning og optøning
🌀 Watt: 800
🌀 Med grill: Nej

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke mikrobølgeovns brand er det bedste?

Der er mange gode brands, når det kommer til mikrobølgeovne. Hvis du søger nogle af de bedste, så bør du blandt andet tage et kig på brands såsom Whirlpool, Sharp og Panasonic, som alle har mikrobølgeovne, som har klaret sig rigtig godt i en række forskellige tests.

🧐 Hvordan vælger jeg en mikrobølgeovn?

Når du skal vælge en mikrobølgeovn, så bør du første og fremmest overveje, hvilke indstillinger du har brug for, at mikroovnen har. Dertil bør du også tænke over, hvilke dimensioner mikrobølgeovnen skal have, sådan at den kommer til passe ind i dit køkken. Derudover er kapaciteten også relevant at overveje.

🤔 Er det bedre at tilberede maden i mikrobølgeovn eller i almindelig ovn?

Hvis du kigger på energiforbruget, så er det bedre at bruge mikrobølgeovnen frem for den almindelige ovn til at varme din mad. Mikrobølgeovnen bruger langt mindre strøm på at opvarme maden end den almindelige ovn gør. Dog er det også et spørgsmål om, hvad du personligt foretrækker.

🤓 Hvad er tegnene på, at en mikrobølgeovn er ved at gå i stykker?

Der er flere tegn, som kan indikere, at en mikrobølgeovn er ved at gå i stykker. De tegn inkluderer blandt andet røg, gnister og en brændt lugt. Dog kan du potentielt også se det ved, at maden ikke bliver tilberedt ordentligt, eller at mikrobølgeovnen larmer meget, når den kører.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Køberne kan efterlade anmeldelser efter køb.

Anmeldelserne af Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et tilhørende omfattende brugerunivers. En af tjenesterne er samlingen af brugeranmeldelser verden rundt, og her gælder det Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn.

Anmeldelserne er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Testfakta.se 🇸🇪

Testfakta er et uafhængig testmagasin i Sverige. Magasinet laver i samarbejde med en række eksterne eksperter forskellige tests på forbrugerprodukter.
I deres test af mikrobølgeovne har de gennemgået 7 forskellige ovne, hvor de har sammenlignet en lang række funktioner på de forskellige ovne og deres generelle kvalitet og opvarmningsevne. Du kan se testen her.

Test.se 🇸🇪

Test.se er et svensk testmagasin, som har specialiseret sig i at samle eksperttests og sammenligne dem med hinanden.
Du kan læse hele artiklen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det største svenske forbrugermagasin, som er det svenske modstykke til Forbrugermagasinet Tænk i Danmark.

I testen for Råd & Rön blev 31 mikrobølgeovne udsat for en grundig gennemgang. Du kan læse hele testen ved at klikke her. Du skal dog være opmærksom på at de kræver betaling for at læse deres tests, hvilket betyder at du skal oprette en bruger og betale for adgang.

Stiftung Warentest 🇩🇪

Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkendte forbrugerorganisation og deres tests er kendte for grundige gennemgange og skrappe bedømmelser. De har lavet en gennemgang af ikke mindre end 17 forskellige mikrobølgeovne, hvor modellen Sharp: R-642 klarede sig bedst. De forskellige modeller blev blandt andet bedømt på deres brugervenlighed og betjening, deres evne til at opvarme og tilberede mad og sikkerhed. Du kan læse hele testen her. Bemærk venligst, at du enten skal have et abonnement for at tilgå hele artiklens indhold eller skal købe adgang til den enkelte artikel.

Independent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en britisk avis, som er en af Storbritanniens største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet de 10 bedste mikrobølgeovne, hvor modellen Bosch HMT75M451er inkluderet. Ønsker du at læse mere, kan du klikke her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det forskellige mikrobølgeovne, blandt andet modellen Morphy Richards 511502.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af forskellige mikrobølgeovne.

Du kan læse hele testen hos Tænk.dk her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

I vurderingen af mikrobølgeovne har Forbrugsguiden også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, blandt andet på www.whiteaway.com. Fordelen ved disse anmeldelser er, at de typisk vil være baseret på en længere brugsperiode og at de tager udgangspunkt i en helt konkret hverdag og madlavning hos en “rigtig” familie. Ulempen ved de officielle test er ofte, at de som regel er foretaget over en kort tidsperiode og i et laboratorium. Typisk testes ovnen kun på sin betjening og funktioner og ikke nødvendigvis på selve driften over længere tid.

Tek.no

Tek.no er et norsk testmagasin, som både tester og anmelder mange typer af elektronik. De er eksperter inden for elektronisk udstyr og har stor autoritet i branchen.

Eksperterne fra Tek.no har foretaget en test og vurdering af en række forskellige mikrobølgeovne, deriblandt Samsung MS23K3515AS-EG. 

Ovnene er blevet vurderet på følgende parametre: byggekvalitet og design, funktionalitet, opvarmning, ekstraudstyr og pris. 

Samsung MS23K3515AS-EG præsterer rigtig godt i testen, hvor den bliver kåret til testvinder. Testpanelet konkluderer, at modellen har den klart bedste værdi for pengene af de testede ovne, især fordi du kan slukke for alle biplyde. 

Testen er udført den: 14. februar 2021

Du kan se testen her 

Haus.de

Haus.de er en tysk hjemmeside, der beskæftiger sig med så godt som alt, der har med hjemmet at gøre. Du finder information om emner som møbler, boligindretning, renovering og udendørs faciliteter. 

Vi har valgt at citere Haus.de, fordi deres eksperter står bag en test af ni mikrobølgeovne, som blandt andet tæller vores omtalte Samsung MG23K3515AS-EG. Modellerne er blevet vurderet på parametrene kvalitet, service og funktionalitet samt ergonomi. 

Derudover er der foretaget en helhedsvurdering af alle ovnene, og MG23K3515AS-EG klarer sig nogenlunde fint. Eksperterne skriver i deres konklusion, at ovnen er nem at bruge, problemfri og billig. 

Samtidig roser de modellen for at være udstyret med nogle fine funktioner. 

Testen er udført den: 7. april 2021

Du kan se testen her 

Amazon

Amazon er en stor, amerikansk virksomhed, som beskæftiger sig med onlinehandel. De sælger rigtig mange forskellige former for produkter, som kunderne har mulighed for at anmelde. 

Vi har brugt Amazon, fordi deres kunder har vurderet vores omtalte Bosch BFR634GB1. Mikrobølgeovnen er populær blandt forbrugerne, hvor den scorer en samlet rating på 4.7 ud af 5 stjerner. Det sker på baggrund af over 620 anmeldelser fra brugere, og de fleste af køberne er tilfredse med ovnen. 

Det kommer for eksempel til udtryk ved en køber, som giver produktet 5/5 stjerner og skriver, at LED-belysningen er imponerende.

Du kan se anmeldelsen her

Amazons kunder har også bedømt Samsung MG23K3515AS-EG, som vi har med på listen. Her har mere end 400 brugere givet deres mening til kende, og mikrobølgeovnen er et populært valg. 

Modellen bliver vurderet til en samlet rating på 4.6 ud af 5 mulige stjerner. 

Du kan se anmeldelsen her

Samsung MS23K3515AS-EG er også blevet anmeldt af forbrugerne hos Amazon. Her har over 1.290 kunder vurderet ovnen, som scorer en samlet bedømmelse på 4.6 ud af 5 stjerner. 

En tilfreds køber roser modellen på en række punkter, blandt andet det digitale display. 

Du kan se anmeldelsen her

Google Shopping

Google Shopping er en Google-tjeneste, som giver dig mulighed for at søge efter produkter på diverse hjemmesider, hvor du kan shoppe. Kunderne kan vurdere produkterne ved at give dem mellem 1 og 5 stjerner. 

Vi har taget Google Shopping med, fordi deres forbrugere har anmeldt Bosch BFR634GB1. Modellen er populær blandt brugerne, som har givet ovnen en overordnet bedømmelse på 4.5 ud af 5 stjerner. Det sker på baggrund af vurderinger fra mere end 1.010 kunder.

Du kan se anmeldelserne her


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det du søgte, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Et godt alternativ til de klassiske mikrobølgeovne kunne fx være en Siemens kombiovn. En kombiovn er typisk en kompakt ovn, der både besidder de samme egenskaber som en almindelig ovn og en mikrobølgeovn.

I kategorien små ovne finder du også miniovnene. I vores miniovn test kan du læse mere om de modeller, der har fået de bedste anmeldelser, samt nyttig viden om rengøring, energimærkning og meget mere.

Skulle du også være interesseret i en ovn i almindelig størrelse, kan vi også være behjælpelige med dette. Skab dig et overblik over markedet med vores generelle ovn og varmluftsovn tests, der begge indeholder testvindende modeller.

Er det et bestemt mærke, der fanger dine øjne, kan du passende give dig i kast med vores mange producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Voss ovn test, vores Bosch ovn test, vores Siemens ovn test og vores Electrolux ovn test, der alle indeholder oversigter over eksperternes favoritter.

Ønsker du specifikt, en ovn der kan blive en integreret del af dit køkken, skal du på udkig efter en indbygningsovn. Her kan du læse vores generelle indbygningsovn test, der giver dig et godt overblik over markedets bedste modeller.

Også i denne kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Bosch indbygningsovn test, vores Voss indbygningsovn test og vores Siemens indbygningsovn test.

Er der bestemte funktioner, du ønsker, din nye ovn skal have, kan du eksempelvis læse vores dampovn test, eller vores selvrensende ovn og pyrolyseovn tests.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve vores komfur tests. Her kan du læse vores store keramisk komfur test eller vores specifikke Smeg komfur test, der begge indeholder testvindende modeller.

Denne side er anmeldt af: Stine N. Overgaard Rating 5/5

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme