Mikrobølgeovn - Bedst i test: De 15 bedste mikroovne i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: januar 26, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Mikrobølgeovn - Bedst i test: De 15 bedste mikroovne i test

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Sage SMO870BSS er udvalgt som bedst i test mikrobølgeovn ifølge trustedreviews.com.

Har du ofte travlt i hverdagen, og oplever du, at det kan være svært at nå det hele? Så er en mikroovn muligvis lige den hjælp, du har brug for. Med en mikroovn kan du nemlig hurtigt og bekvemt opvarme eller endda tilberede mad, hvilket netop er perfekt til de travle dage. I denne artikel giver vi dig derfor et overblik over de bedste mikroovne. Vi har nemlig lavet en masse research, så du slipper for at bruge din tid på at gøre det samme.

Så læs med herunder, hvor vi kommer med 15 konkrete anbefalinger til de bedste mikroovne i test.

Bemærk venligst, at vi ikke selv tester produkter, men derimod samler resultaterne fra uvildige tests.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af mikrobølgeovne, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

7. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 15 bedste mikrobølgeovne i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte mikrobølgeovne

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber mikrobølgeovn

 • Effekt

  Ofte er en mikrobølgeovn med 1.000 W tilstrækkelig – også hvis du vil varme større portioner mad. Hvis en mikrobølgeovn med 1.000 W er for dyr, bør du i stedet overveje en med 700 W, da den ofte er billigere, men samtidig sagtens kan varme mindre portioner mad op – fx suppe.

  En mikrobølgeovn med mindre end 700 W kan for nogen opleves som langsom – samtidig opvarmer den maden mere ujævnt.

 • Størrelse

  Størrelse omfatter både ydre og indre dimensioner. Tallerkener på op til 35 cm i diameter kan tilberedes i mellemstore mikrobølgeovne, mens store mikrobølgeovne kan rumme større tallerkener og typisk flere retter på én gang.

  En mikrobølgeovn med en kapacitet på 15-20 liter er ganske fint til en eller to personer. Vil du dertil have grill- eller varmluftfunktion, bør du kigge efter en kapacitet på 21-30 liter. Til større familier anbefales en kapacitet på 25-30 liter eller 32 liter og større hvis du vil have grill- eller varmluftfunktion.. Tænk desuden over hvilken form for mad, du oftest laver, samt størrelsen på dine tallerkener og andet køkkengrej, som skal kunne passe ind i mikrobølgeovnen.

 • Yderligere funktioner

  Yderligere funktioner kan f.eks. være automatisk tilberedning, hvor du blot skal vælge en ret på displayet og trykke start. Du kan også vælge en mikrobølgeovn med børnelås, så du ikke behøver bekymre dig om, hvad dine børn smider i mikrobølgeovnen. Andre nyttige funktioner omfatter optøning, grill og varmluft, omend de ikke er absolut nødvendige. Så start med at vælge de funktioner, der giver mening for dig, og tænk derefter over om du vil tilføje nogle ekstra.

 • Pris

  Mikrobølgeovne i den dyrere ende ligger på omkring 5.000 kr. De har ofte  et bedre display og grillfunktion. De kan også indstilles på forskellige watt (beskrevet ovenfor), samt programmeres efter dine personlige behov.  Den billigste mikrobølgeovn på markedet ligger på omkring 300 kr. og har færre funktioner, mindre styrke og færre watt-indstillinger.

  For almindelige forbrugere er en billigere mikrobølgeovnen typisk fin, især hvis du blot vil varme toast eller en gang havregrød. De større varianter har en kapacitet på 30 liter eller mere, mens de billigste har 17 liter eller mindre. Hvis du har et lille køkken, bør du overveje den billigere løsning, så den ikke tager for meget plads.

 • Forbruger- og ekspertanmeldelser

  Kundeanmeldelser kan fortælle dig, om mikrobølgeovnen støjer, hvor meget plads den tager, dens kvalitet og om leveringen var hurtig og gnidningsfri. Ekspertanmeldelser går derimod mere ind i produktets specifikationer og fortæller dig hvor brugervenlig og effektiv den er, samt hvilke funktioner den har. Læs gerne begge type anmeldelser, inden du foretager et køb, så du har de bedst mulige forudsætninger for at træffe den rette beslutning første gang.

arrow-more

Champion CHMW135 - mikrobølgeovn i rustfrit stål med elegant design

Godt design

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Champion CHMW135:

avXperten.dk
På lager
1.155 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 11 strømindstillinger
 • Afrimningsfunktion
 • 900 W effekt

Forbrugsguidens vurdering

CHMW135 har en front i rustfrit stål, der giver modellen et elegant og eksklusivt udtryk. Desuden er der ni forudindstillede programmer , så du nemt kan tilberede din mad nøjagtig, som du vil have den.

LED-displayet er derudover let at læse, og der er tilmed børnesikring, så du ikke skal bekymre dig for, hvad der bliver proppet i mikrobølgeovnen. Den eneste ulempe er, at belysningen kunne være bedre, men alt i alt vurderer vi alligevel, at mikrobølgeovnen er et godt køb.

Fordele

 • Rustfrit stålpanel
 • 9 forudindstillede programmer
 • LED-display
 • Elegant design
 • Børnelås funktion

Ulemper

 • Belysningen kunne være bedre

CHMW135 har en optøningsfunktion, der hurtigt tør maden op uden at tilberede den. Du får dertil en god kapacitet på 23 liter, så der er plads til en masse, og så er designet elegant og stilsikkert.

Anmeldelse: Produktanalyse af Champion CHMW135

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 23 L
 • Effekttrin: 11
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 9
 • Dimensioner: 28,1 x 48,3 x 41 cm

Effektivitet
Modellen er kraftfuld og pålidelig, og hjælper dig med at tilberede din mad hurtigt og nemt. Den har 11 effektindstillinger, så du kan nemt finde den perfekte indstilling til hvad end, du tilbereder – og så har den 9 automatiske madlavningsprogrammer. Du kan altså hurtigt få maden på bordet, især fordi de op til 1.000 W (grill-funktion) gør, at du nemt kan opvarme maden.

Stor rummelighed
Med en kapacitet på 23 liter giver modellen dig masser af indvendig plads. Mikroovnens 13,8 kg gør desuden mikrobølgeovnen forholdsvis let at flytte rundt på, mens dens beskedne dimensioner ikke tager for meget plads på køkkenbordet.

’Quick Start’-funktionen er fantastisk, når du har travlt, og den roterende kogeplade sikrer, at din mad bliver tilberedt jævnt hver gang. Prisen ligger i mellemklassen, så det er en god mulighed for folk, der leder efter en mikrobølgeovn af god kvalitet uden at bruge for mange penge.

Mere om Champion CHMW135

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 23 L
 • Effekttrin: 11
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 9
 • Dimensioner: 28,1 x 48,3 x 41 cm
Læs mere om Champion CHMW135

Sage SMO870BSS - mikrobølgeovn, airfryer og varmluftsovn i én

Bedst i test mikrobølgeovn ifølge TrustedReviews.com

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sage SMO870BSS:

 • 3-i-1-mikrobølgeovn
 • Praktiske madlavningsprogrammer
 • Stor LCD-skærm

Forbrugsguidens vurdering

Kombiovnen fra Sage kåres som bedst i test mikrobølgeovn ifølge TrustedReviews.com, og er en alsidig og effektiv model, der tilbyder en række fordele, herunder en jævn tilberedning og genopvarmning (uanset størrelsen på dine portioner) på grund af kapaciteten på 32 L kombineret med en Inverter Power Smoothing-teknologi. Dertil sikrer den bløde lukning nem håndtering – også hvis du lige skal varme en portion op om natten.

Det er dog værd at bemærke, at modellen skal placeres i det fri, da det netop også er en ovn, hvilket for nogen kan være en ulempe. Til gengæld giver det dig mulighed for at drage fordel af modellens alsidige tilberedningsmuligheder og dermed tilberede et bredere udvalg af retter.

Fordele

 • Stor kapacitet på 32 L
 • Opvarmer maden jævnt
 • Lydsvag låge med blød lukning
 • Inverter Power Smoothing giver automatisk justering af styrke
 • Intuitiv at bruge

Ulemper

 • Skal placeres i et åbent rum, da det også er en ovn
 • Fylder en del

SMO870BSS er en innovativ model fra Sage, der kombinerer mikrobølgeovn, airfryer samt varmluftsovn i én. Du får altså alsidige madlavningsmuligheder – faktisk kan du både optø, genopvarme, tilberede, grille og bage med ét redskab, hvorfor modellen netop er velegnet til dig, der prioriterer alsidighed.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sage SMO870BSS

Specifikationer

 • Strøm: 1100 W
 • Volumen: 32 L
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 10
 • Dimensioner: 31.6x51.9x51.3 cm
 • Effekttrin: Automatisk

Effektiv opvarmning
Modellen fra Sage er udstyret med Inverter Power Smoothing-teknologi, som fjerner den traditionelle on/off-metode til justering af strømstyrke og i stedet justerer effekten automatisk for at give et jævnt og ensartet resultat, uanset om du har brug for mere eller mindre strøm. Du får altså altid jævnt tilberedte eller genopvarmede måltider, uanset om det er pizza, suppe eller lasagne.

Modellen fra Sage har en effekt på 1.100 W og et varmluftovnselement på 1.550 W. Kombinationen af høj effekt og Inverter Power Smoothing-teknologi betyder, at modellen giver hurtigere og mere jævne resultater ved tilberedning eller genopvarmning end mange andre mikrobølgeovne på markedet.

Praktisk udformede knapper og generøs kapacitet
Mikroovnens drejeknapper fungerer også som start- og stopknapper, hvilket gør det nemt at betjene mikroovnen. Den ene drejeknap er til at justere tiden, mens den anden er til justering af styrke og vægt. Funktionerne gør det let for dig at tilberede eller genopvarme din mad, selv hvis du har travlt eller har begrænset erfaring med madlavning. Dertil får du 6 hovedprogrammer: Fast Combi, From Frozen, Air Fry, Oven, Microwave og Food Menu, som alle bidrager til brugervenligheden.

Stor kapacitet
Modellen har en kapacitet på 32 liter, hvilket er større end de fleste mikrobølgeovne. Kapaciteten giver god plads til tilberedning eller genopvarmning af store portioner mad, hvilket gør den velegnet til familier eller personer, der ofte har gæster. Mikrobølgeovnen måler 51,9 x 51,3 x 31,6, hvilket dog betyder, at du har brug for god plads på bordet, men i betragtning af at du får et 3-i-1-apparat, mener vi, at det er det værd.

Hvad siger brugere og eksperterne om Sage SMO870BSS?

Mikrobølgeovnen har fået stor ros fra både brugere og eksperter – modellen er også blevet udnævnt som bedst i test mikroboelgeovn ifølge TrustedReviews.com, hvor den var i stand til at tilberede 250 g langkornede ris med to kopper vand på kun 16 minutter og 30 sekunder samt en køleskabskold bagekartoffel på blot 3 minutter og til sidst chips på 24 minutter ved 200 grader, hvor ovnen endda bippede midtvejs i tilberedningen for at foreslå, at man skulle røre i chipsene.

Derudover blev modellen også vurderet som den bedste kombinationsmikrobølgeovn med en 5/5-bedømmelse på BBCGoodFood.com, og hjemmesiden værdsatte det enkle betjeningspanel, som har en blanding af en digital LCD-skærm, trykknapbetjening og drejeknapper.

De var også i stand til at tilberede kyllingebryster på 11 minutter ved hjælp af en kombination af konvektion og grill. På ExpertReviews.co.uk fik modellen en pris som “Bedste premium model” og blev også vurderet med 5/5 stjerner.

Eksperterne roste vejledningen på skærmen, som giver dig den optimale effekt baseret på, hvad du tilbereder.

Endelig er brugerne på Amazon enige om, at modellen er prisen værd, når man tænker på, at den er en kombination af mikrobølgeovn, varmluftovn samt airfryer og frem for alt leverer alsidige tilberedningsmuligheder.

Mere om Sage SMO870BSS

Specifikationer

 • Strøm: 1100 W
 • Volumen: 32 L
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 10
 • Dimensioner: 31.6x51.9x51.3 cm
 • Effekttrin: Automatisk
Læs mere om Sage SMO870BSS

Sharp YC-MS01ES - lille mikrobølgeovn med stor effekt

God pladsbesparende mikrobølgeovn

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sharp YC-MS01ES:

 • Kompakt design med praktisk 20 liters volumen
 • 5 driftsniveauer, afrimningsfunktion og en timer
 • Fritstående, elegant og stilfuld model

Forbrugsguidens vurdering

Sharp YC-MS01ES er et godt valg for dem, der søger stil, effektivitet og alsidighed i en kompakt form. Vi sætter pris på det slanke grå design, der ubesværet passer ind i forskellige køkkenindretninger og tilføjer et strejf af moderne elegance. Den er fritstående og vejer kun 11,6 kg, hvilket gør den nem at flytte, så den passer til små køkkener, sommerhuse eller endda både.

På trods af den kompakte størrelse er der ikke sparet på funktionaliteten med en standardeffekt på 800 watt og funktioner som fem driftsniveauer, afrimning og en timer. Vi bemærkede dog, at belægningen på kontrolpanelet har en tendens til let at skalle af, hvilket kan være et problem. Vi mener dog ikke, at denne lille ulempe overskygger dens fordele. Efter vores mening gør dens potentiale til at forenkle madlavningsopgaver og forbedre køkkenets æstetik den til en overbevisende mulighed at overveje.

Fordele

 • Lille størrelse
 • Stor effekt, varmer maden op hurtigt
 • Nem at benytte

Ulemper

 • Kontrolpanelets belægning afskaller let

Den stilfulde mikrobølgeovn er vurderet til at være topscorer i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Den bliver også godt omtalt hos det svenske Pricerunner. Her får den nemlig 3,8/5 stjerner.

Modellen er meget populær – særligt i hjem med mindre plads, i sommerhuse og i en mindre husstand er det super praktisk at have en mikroovn, der ikke optager alt for meget plads i køkkenet. Den har dog alligevel en volumen på 20 liter, hvilket er en helt fin standard størrelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sharp mikrobølgeovn YC-MS01ES

Specifikationer

 • Strøm: 800 W
 • Volumen: 20 L
 • Effekttrin: 5
 • Dimensioner: 25,8 x 44 x 32,4 cm

Stilfuldt design
Dens design er ret stilfuldt. Den kommer i grå med et bredt midterstykke, hvor frontlågen og de to store drejeknapper er placeret. Da det er en fritstående model, behøver den ikke at være gemt inde imellem øvrige køkkenelementer. Den kan sagtens stå fremme på køkkenbordet, på et bord eller et andet sted, hvor dens sider og top er synlige. Lågen er venstrehængt.

Dens stil og dens farver gør den til en mikroovn, der passer fint ind i ethvert køkken. Den gør ikke meget væsen af sig, samtidig med at den er ret stilfuld. Det gør den også nem at få til at glide naturligt ind i din indretning. Da ovnen kun vejer 11,6 kg, er den ret nem at flytte på, hvis du ønsker, at den skal stå et andet sted.

Effektiv mikrobølgeovn
Selv om der er tale om en mindre mikrobølgeovn, så mangler den ikke noget i effekt. Den holder en mikrobølgeeffekt på 800 watt, hvilket er en standard-effekt. Det vil sige, at du kan bruge den præcis, som du ville bruge enhver anden mikrobølgeovn. Den har bare en lidt mindre størrelse.

Du kan sagtens både tø fødevarer op, varme madretter op, bage og så videre. Helt, som du plejer i en større model.

Gode funktioner
Den er også udstyret med mange gode funktioner, hvilket gør det til en alsidig ovn, som kan klare mange opgaver. Den har blandt andet 5 niveauer at arbejde på, og den har også en optøningsfunktion. Desuden sidder der en god timer på den, hvilket er super praktisk.

Du får således en fuldt funktionsdygtig mikrobølgeovn, som bare fylder mindre end de fleste. Sådan en ovn kan være svær at undvære, og med dens beskedne størrelse vil du også kunne have en i sommerhuset, på båden eller i kolonihaven.

Mere om Sharp YC-MS01ES

Specifikationer

 • Strøm: 800 W
 • Volumen: 20 L
 • Effekttrin: 5
 • Dimensioner: 25,8 x 44 x 32,4 cm
Læs mere om Sharp YC-MS01ES

Onyx Cookware Air Fryer - et super alternativ til mikrobølgeovnen

Godt alternativt valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Onyx Cookware Air Fryer:

Onyx Cookware DK
På lager
999 kr.
savier 4 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 4 Rabatkoder til Onyx Cookware DK. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
 • Højhastigheds-luftcirkulationsteknologi
 • Automatisk slukkefunktion
 • Kompakt design med kapacitet på 5 liter

Forbrugsguidens vurdering

Onyx Air Fryer sikrer, at din mad opvarmes og tilberedes jævnt takket være en afbalanceret varmefordeling. Desuden har airfryeren et digitalt display, der gør den let at bruge, mens justerbare temperature med gode tidsintervaller gør opvarmningen af din mad nemmere.

Air fryeren er ikke egnet til opvarmning af væsker, men det er en relativt lille ulempe i forhold til dens mange fordele. Air fryeren kommer f.eks. med en holdbar kurv med non-stick belægning, så den blot skal tørres af med en klud for at blive ren.

Derudover tåler kurven opvaskemaskine, så den er virkelig nem at vedligeholde og rengøre. Ser vi derfor på design, kapacitet og funktioner, er det vores vurdering, at du her har et af de bedste alternativer til en mikrobølgeovn.

Fordele

 • Brugervenligt digitalt display
 • Hurtig og nem at bruge
 • Balanceret varmefordeling
 • 8 forudindstillede programmer
 • Kurv i holdbar non-stick-belægning

Ulemper

 • Kan ikke varme væsker

Air fryeren fra ONYX Cookware har en kapacitet på 5 liter, men kommer i et kompakt design. Den er et godt alternativ til mikrobølgeovnen, da den ikke optager ret meget plads på køkkenbordet, men stadig er super effektiv.

Anmeldelse: Produktanalyse af Onyx Air Fryer

Specifikationer

 • Volumen: 5 L
 • Strøm: 1500 W
 • Vægt: 4,3 kg
 • Dimensioner: 27 x 28 x 31 cm
 • Manuel/digital: Digital
 • Timer
 • Automatisk sluk
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 8
 • Effekttrin: ?

Højhastigheds-luftcirkulationteknologi
De fleste mennesker bruger en mikrobølgeovn til hurtigt at varme rester eller færdiglavet mad. En air fryer kan gøre noget lignende, det tager bare lidt længere tid, da den varmer udefra og ind. Onyx Air Fryer har nemlig en teknologi, som cirkulerer varm luft rundt om maden med høj hastighed, hvilket hurtigt og jævnt varmer maden op.

Desuden så kan en air fryer forkorte den gennemsnitlige madlavningstid med ca. 30 minutter, og den bruger 80% mindre olie sammenlignet med en almindelig varmluftovn. Når det kommer til at varme mad op, så vil maden i en air fryer blive mere sprødt end i en mikrobølgeovn, hvilket for mange er en stor bonus.

Brugervenlig
Modellen har også en automatisk slukkefunktion, så du kan klare andre ting, mens maden tilberedes, uden at bekymre dig om, at det brænder på. Enheden slukker altså automatisk, når tilberedningstiden er udløbet, ligesom en mikrobølgeovn.

Onyx Air Fryer leveres desuden med et digitalt touchpanel med otte forskellige programmer til tilberedning. Hvis du vil varme mad op, kan du selv indstille dit eget program. Her kan du vælge mellem 80-200° C og 1-60 minutter med intervaller på ét minut.

Mere om Onyx Cookware Air Fryer

Specifikationer

 • Volumen: 5 L
 • Strøm: 1500 W
 • Vægt: 4,3 kg
 • Dimensioner: 27 x 28 x 31 cm
 • Manuel/digital: Digital
 • Timer
 • Automatisk sluk
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 8
 • Effekttrin: ?

Panasonic NN-ST45KWBPQ - mikroovn til dig, der ønsker høj kapacitet

Bedste valg med høj kapacitet

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Panasonic NN-ST45KWBPQ:

avXperten.dk
På lager
1.465 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Kapacitet på 32 liter
 • 21 automatiske programmer
 • Effekt på 1000W med 7 effekt-trin

Forbrugsguidens vurdering

Med NN-ST45KWBPQ fra Panasonic får du høj kvalitet og masser af plads til prisen. Modellen er desuden moderne og giver dig både touch-betjening og et stort og overskueligt LCD-display.

Det falder også i vores smag, at den moderne teknologi tilbyder en velfungerende sensor, der giver en let, hurtig og velfungerende genopvarmning. Trods de mange plusser skal det dog bemærkes, at den indre belysning kunne have været bedre. Det er dog ikke en stor ulempe, i og med det ikke ændrer selve funktionaliteten.

Fordele

 • Touch betjening
 • Genial sensor til genopvarmning
 • LCD-display
 • Indvendigt rustfrit stål
 • Varmer hurtigt op

Ulemper

 • Den indre belysning kunne være bedre

Panasonic NN-ST45KWBPQ er et fordelagtigt valg til dig, som ønsker en mikroovn med en stor kapacitet. Du får nemlig 32 liter at benytte dig af, hvilket er rigeligt til selv større retter. Med 21 automatiske programmer bliver du desuden hjulpet godt i gang, så du kan få de bedste madlavnings resultater, og effekten på op til 1000W giver masser af varmetilførsel. Du kan selv justere effekten mellem syv trin.

Anmeldelse: Produktanalyse af Panasonic NN-ST45KWBPQ

Specifikationer

 • Strøm: 1000 W
 • Volumen: 32 L
 • Effekttrin: 7
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 21
 • Dimensioner: 52,5 x 38,8 x31 cm

Høj effekt og stor størrelse
Med en høj effekt på 1000W får du en hurtig tilberedning af fødevarerne, så du ikke skal vente længe på maden. Med en kapacitet på 32 liter får du derudover masser af plads til madretterne, så du sagtens kan tilberede mad til gæster.

Moderne funktioner
Ønsker du en mikroovn, der er født med moderne indmad og funktioner, er modellen her fra Panasonic perfekt. Du får nemlig glæde af en intelligent sensor, touch-betjening og mange programmer.

Hvad siger brugere om Panasonic NN-ST45KWBPQ?

Hos både Google og Amazon bliver modellen tildelt 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser, og det vidner om en stærk popularitet. Brugerne hæfter sig ved flere elementer, men flere nævner, at ovnen bare fungerer godt og tilbereder maden til perfektion. De mange automatiske programmer er en stor hjælp, bliver det nævnt, og flere købere er også begejstrede for rummeligheden.

Mere om Panasonic NN-ST45KWBPQ

Specifikationer

 • Strøm: 1000 W
 • Volumen: 32 L
 • Effekttrin: 7
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 21
 • Dimensioner: 52,5 x 38,8 x31 cm

Whirlpool MWP103W - mikrobølgeovn med stor kapacitet

Godt praktisk valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Whirlpool MWP103W:

 • Praktisk kapacitet til de fleste retter og størrelser
 • Enkelt, men intuitivt kontrolpanel
 • Optønings-, opvarmnings- og bagefunktion

Forbrugsguidens vurdering

Whirlpool MWP103W er med sin rummelige kapacitet på 20 liter et godt valg for dem, der søger en praktisk mikrobølgeovn. Denne brugervenlige enhed har en række programmer, så du nemt kan optø, simre, tilberede og opvarme. De forskellige effektniveauer, der topper på 700 watt, gør den endnu mere alsidig. Selvom der har været bekymringer om dens støjniveau og potentielle problemer med at opvarme sutteflasker, ser det ud til, at de bliver overgået af dens bemærkelsesværdige funktioner.

For eksempel er afrimningsfunktionen, der justeres efter madens vægt, en praktisk funktion, der hjælper dig med måltider i sidste øjeblik. Den enkle betjening med to store drejeknapper til valg af program og tilberedningstid gør det også til et apparat, der er tilgængeligt for alle. Efter vores mening tilbyder Whirlpool MWP103W, på trods af mindre mangler, en blanding af kapacitet, alsidighed og brugervenlighed, der gør det værd at overveje for dem, der har brug for en multifunktionel køkkenhjælper.

Fordele

 • Optøningsfunktion
 • Flere programmer
 • Nem betjening
 • Kapacitet på 20 liter
 • Flere effektniveauer

Ulemper

 • Larmer en smule
 • Er dårlig til at opvarme sutteflasker

Med Whirlpool MWP103W får man en klassisk mikrobølgeovn med en god størrelse. Mikroovnen har nemlig en rummelig kapacitet, da dens ovnrum er på 20 liter. Der er derfor mulighed for at opvarme en forholdsvis stor portion på samme tid.

Inde i mikroovnen findes der desuden en roterende plade, som har en størrelse på 24,5 centimeter i diameter. Man kan herved placere en tallerken eller andet på pladen uden problemer. Når maden er færdig, åbner man lågen via en knap på fronten.

Anmeldelse: Produktanalyse af Whirlpool MWP103W

Specifikationer

 • Strøm: 700 W
 • Volumen: 20 L
 • Effekttrin: 6
 • Dimensioner: 26,2 x 45,2 x 36,5 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: ?

Nem betjening og flere programmer
Whirlpool MWP103W er en brugervenlig mikrobølgeovn, der er nem at betjene. Der findes to store drejeknapper på fronten, hvor man kan vælge mellem de forskellige programmer, mikrobølgeeffekten samt tilberedningstiden.

Derudover kommer Whirlpool MWP103W med flere programmer, hvilket inkluderer afrimning, simre, madlavning, opvarmning m.m. Det er derfor muligt at anvende mikroovnen til andet end blot opvarmning af mad.

Mikroovn med optøningsfunktion
Whirlpool MWP103W er forsynet med flere praktiske funktioner såsom en optøningsfunktion. Her er der mulighed for at optø alt lige fra kød til kylling, fisk og grøntsager efter fødevarens vægt.

Dette er en fordel, hvis man har glemt at tage aftensmaden op af fryseren. Sidst men ikke mindst har Whirlpool MWP103W flere effektniveauer, så man kan vælge det rette niveau afhængig af maden. Det højeste effektniveau er på 700 Watt.

Mere om Whirlpool MWP103W

Specifikationer

 • Strøm: 700 W
 • Volumen: 20 L
 • Effekttrin: 6
 • Dimensioner: 26,2 x 45,2 x 36,5 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: ?

Miele M 6012 SC - mikroovn med integreret kvartsgrill

Premium-valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Miele M 6012 SC:

 • Optimal og ensartet bruning med integreret kvartsgrill
 • Kvalitetshåndværk i rustfrit stål og sort glas
 • Multiprogrammer med hukommelsesfunktion

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening tilbyder Miele M 6012 en enestående blanding af kvalitet, bekvemmelighed og ydeevne. Selvom den ligger i en højere prisklasse, mener vi, at dens førsteklasses funktioner retfærdiggør prisen og gør den til en god investering. Med en kraftig 900 W mikrobølgeovn og 800 W hurtigopvarmende kvartsgrill giver den mulighed for forskellige og effektive tilberedningsmuligheder. Den rummelige kapacitet på 26 liter henvender sig til større husholdninger og sikrer, at der kan tilberedes eller opvarmes rigeligt med mad på samme tid. Derudover udmærker den sig også ved at være nem at betjene takket være 17 automatiske programmer, herunder optøning, madlavning og en unik rengøringsfunktion.

På trods af fraværet af formelle tests taler de høje forbrugerbedømmelser deres tydelige sprog om dens pålidelighed og tilfredshed. Alt i alt anbefaler vi denne model til dem, der søger en førsteklasses, multifunktionel mikrobølgeovn, der leverer på både æstetik og ydeevne.

Fordele

 • LCD-display med brugervenlige tryk- og drejeknapper
 • Skaber en hurtig og jævn tilberedning
 • Er god til optøning
 • Fritstående med sidebetjening
 • 17 automatiske programmer

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen

Miele er kendt for god kvalitet og solidt håndværk og denne mikrobølgeovn er ingen undtagelse. Modellen ligger i den dyre ende, men til gengæld, så får du også en mikrobølgeovn der kan alt, hvad man kan ønske sig. Denne mikroovn har ikke indgået i nogle tests, den udmærker sig i stedet på den modtagelse den har fået blandt forbrugerne og på de forbrugeranmeldelser, som den har modtaget.

Mere om Miele M 6012 SC

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 26 L
 • Effekttrin: 7
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 17
 • Dimensioner: 30.5x52x42.2 cm

Ovnen har en mikrobølgeeffekt på 900 W og en grilleffekt på 800 W. Grillfunktionen leveres gennem quartz-grill, som er placeret i toppen af ovnrummet. En quartz-grill opvarmes lynhurtigt, ifølge Miele selv tager det 12 sekunder, og funktionen er derfor perfekt til hurtig opvarmning af eksempelvis pizza. Miele selv kalder ovnrummet for ”pladsmiraklet” og med ikke mindre end 26 liter, så er der ekstra god plads at arbejde med. Modellen er dermed også oplagt til en større husholdning, hvor der skal laves eller varmes mad til flere mennesker ad gangen.

Ovnen har flere automatiske programmer, som gør betjeningen rigtig nem. Der er i alt 17 programmer, herunder et program for optøning, optøning med efterfølgende tilberedning og en popcorn-funktion. Derudover har mikroovnen også en smart varmholdningsfunktion, hvor ovnen holder maden varm til serveringstemperatur i 15 minutter efter endt tilberedning.

Mikroovnen er udformet i rustfrit stål og sort glas. På frontens højre side finder man et LCD-display med visning af klokkeslæt samt tryk- og drejeknapper til nem betjening. Ovnrummet er også flot oplyst, både når det er i brug og når ovnlågen er åben og flere forbruger roser netop ovnen for design og brugervenlighed. Alt i alt får med man med denne model fra Miele en mikrobølgeovn af højeste kvalitet og med alle de funktioner, som man kan ønske sig af en mikroovn.

Læs mere om Miele M 6012 SC

Panasonic NN-GD38HS - mikrobølgeovn med effekt på 1000 watt

Bedste mikroovn med dampfunktion

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Panasonic NN-GD38HS:

 • Sundere madlavning med Steam Cooking-funktion
 • 17 programmer, herunder 8 til dampfunktioner
 • Hurtigere tilberedningstider med en effektivitet på 1000 watt

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening er Panasonic NN-GD38HS et spændende valg for dem, der ønsker noget lidt anderledes i deres køkken. Med en højere effektivitet på 1000 watt og en kapacitet på 23 liter tilbyder den mere end den gennemsnitlige lille mikrobølgeovn. Dens særlige kendetegn er dog damptilberedningsfunktionen – en usædvanlig tilføjelse, der lader os tilberede maden, mens vi bevarer flere næringsstoffer. Denne model tilbyder også en bred vifte af 17 madlavningsprogrammer, hvoraf 8 er designet til dampfunktionerne. Vi har bemærket, at nogle brugere synes, at den larmer en smule, men efter vores mening opvejer fordelene denne lille ulempe.

Panasonic NN-GD38HS er med sit stilfulde design og unikke damptilberedningsmulighed måske ikke for alle, men vi mener, at den er værd at overveje, hvis du søger en kombination af effektivitet, alsidighed og sundhedsbevidste funktioner.

Fordele

 • Lidt større end de små mikrobølgeovne – model på 23 liter
 • Kan tilberede med damp med Steam+ Pot
 • 17 forskellige programmer
 • Flot, sort og elegant model

Ulemper

 • Støjer en smule

Panasonic NN-GD38HS har ikke været medtaget i officielle eksperttests, hvor modellerne er blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke aspekter. Her er i stedet tale om en brugerfavorit, som har vakt meget begejstring blandt hverdagsforbrugerne.

Brugerne omtaler Panasonic NN-GD38HS i rosende vendinger, men især er det modellens hurtighed og gode funktioner, som fremhæves. Her er desuden tale om en fritstående mikrobølgeovn. Panasonic NN-GD38HS måler 48,8 cm (b), 39,5 cm (d) og 27,9 cm (h).

Anmeldelse: Produktanalyse af Panasonic mikrobølgeovn NN-GD38HS

Specifikationer

 • Strøm: 1000 W
 • Volumen: 23 L
 • Effekttrin: 6
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 17
 • Dimensioner: 29,7 x 48,8 x 39,5 cm

Lidt større end de helt små mikrobølgeovne
De helt små mikrobølgeovne har ofte et ovnrum med en kapacitet et stykke under 20 liter. Panasonic NN-GD38HS er lidt større end de helt små med en kapacitet på 23 liter, men den vil stadig være mest ideel til de mindre husholdninger. Herudover er Panasonic NN-GD38HS dog en kraftig mikrobølgeovn med en høj effektivitet. Effektiviteten ligger nemlig på 1000 watt, hvilket er højt for mikrobølgeovne.

Mulighed for damp
Panasonic NN-GD38HS kan mere end mange andre mikrobølgeovne – med denne model er der også mulighed for tilberedning af fødevarer med damp. Panasonic NN-GD38HS kommer nemlig med den såkaldte Steam+ Pot, så maden kan bibeholde flere næringsstoffer, vitaminer og mineraler, hvilket er muligt, når man tilbereder mad med damp. Der findes også andre gode funktioner på Panasonic NN-GD38HS som blandt andet en grill-funktion samt hele 17 programmer. 8 af disse tilhører dampfunktionerne.

Hvad siger brugere om Panasonic mikrobølgeovn NN-GD38HS?

Brugerne har mange pæne ord tilovers for Panasonic NN-GD38HS. Fælles er, at brugerne er begejstrede over, hvor god Panasonic NN-GD38HS er til at varme op og tilberede maden, og som et stort plus går det rigtig hurtigt på denne model. Brugerne vurderer også funktionerne til at være gode, og så ser Panasonic NN-GD38HS pæn ud. Denne model kommer i en sort farve og er mere aflang end mange andre modeller. Designet er neutralt og stilrent, og knapperne forstyrrer ikke udseendet ved at afbryde symmetrien.

Mere om Panasonic NN-GD38HS

Specifikationer

 • Strøm: 1000 W
 • Volumen: 23 L
 • Effekttrin: 6
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 17
 • Dimensioner: 29,7 x 48,8 x 39,5 cm

Siemens BF634RGW1 iQ700 - indbygningsmikroovn med nem rengøring

Bedste mikrobølgeovn med smarte funktioner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens BF634RGW1 iQ700:

 • Siemens' særlige "Inverter"-teknologi
 • Intelligent TFT-berøringsskærm
 • Hurtig optøning, opvarmning og tilberedning

Forbrugsguidens vurdering

Siemens mikroovn BF634RGW1 iQ700 udmærker sig med en innovativ blanding af smarte funktioner og slankt design. Den roterende antenne, i stedet for en plade, sikrer jævnt fordelt varme, mens de rengøringsvenlige overflader og det elegante look forbedrer brugeroplevelsen. Et ovnrum på 21 liter, LED-belysning og et brugervenligt TFT-display gør den til en praktisk tilføjelse til ethvert køkken.

På trods af en indlæringskurve for at mestre indstillingerne, mener vi, at kombinationen af automatiske og forudindstillede programmer, cookControl og “Inverter”-teknologi til hurtig optøning gør den til et overbevisende valg. Samlet set konkluderer vi, at denne ovn er en tiltalende mulighed for dem, der ønsker en balance mellem avancerede funktioner, æstetik og brugervenlighed, hvilket gør enhver indledende justering til en værdifuld indrømmelse.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Inverter-motor til ekstra skånsom opvarmning
 • Ensartede opvarmningsresultater
 • Har en glat overflade
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Indstillingerne kan være lidt svære at lære

Denne mikrobølgeovn fra Siemens er både udstyret med smarte funktioner og smart design. Som en af de få modeller på markedet, så har denne ovn ikke en roterende tallerken, men derimod en roterendende antenne, som sørger for ekstra jævn fordeling af varmen i ovnrummet.

Ovnen er desuden en indbygningsmodel og ovnlågen er højrehængt. Modellen har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men ser man på forbrugernes anmeldelser, så er dette en yderst populær model, som udelukkende har modtaget gode anmeldelser og rosende ord.

Mere om Siemens BF634RGW1 iQ700

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 21 L
 • Effekttrin: 5
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 7
 • Dimensioner: 38,2 x 59,4 x 31,8 cm
 • Vægt: 10 kg

Modellen får af brugerne især ros for at være utrolig nem at rengøre. Både indvendigt og udvendigt er fladerne helt glatte, hvilket gør dem meget nemme at tørre over med en klud. Også designet bliver fremhævet flere gange, da det er bemærkelsesværdigt elegant for en mikroovn, ligesom brugervenligheden og betjeningen af ovnen også roses gentagne gange.

Selve ovnrummet har en kapacitet på 21 liter og en særlig loftintegreret LED-teknologi sørger for, at belysningen i ovnen giver ekstra god brugerkomfort og overblik over maden. Mikrobølgeovnen betjenes via et TFT-display, som ved hjælp af en ekstra god skarphed sørger for stor brugervenlighed og nem betjening af de forskellige programmer. I det hele taget er der lagt stor vægt på brugervenlighed i både ovnens design og betjening. Der er eksempelvis madlavningshjælp at hente med forudindstillede bage- og madlavningsprogrammer, syv automatiske programmer og en cookControl, som sørger for gode madlavningsresultater.

Ovnen er udstyret med Siemens’ særlige ”Inverter”-teknologi, som øger ovnens effektivitet og eksempelvis sørger for, at din mad bliver optøet 30% hurtigt end i almindelige mikrobølgeovne. Ovnen har i alt fem forskellige niveauer og du kan således vælge mellem 90 W, 180 W, 360 W, 600 W og 900 W.

Med denne model fra Siemens får du altså en elegant indbygningsmikroovn, hvor brugervenligheden er i en klasse for sig. Der er tænkt på detaljerne i alle aspekter af ovnens design, hvilket kommer til udtryk i de mange positive brugeranmeldelser, som ovnen har fået.

Siemens mikroovn BF634RGS1 - mikrobølgeovn med stor kapacitet

Bedste mikrobølgeovn med moderne design

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens mikroovn BF634RGS1:

 • Rigelig størrelse og avanceret teknologi
 • Indbygget kogebog
 • Strømlinet og moderne look

Forbrugsguidens vurdering

Siemens BF634RGS1 skiller sig ud som en moderne, indbygget mikrobølgeovn, der effektivt forener æstetik med funktionalitet. Denne model, der ligner en konventionel ovn, giver dit køkken et strømlinet udseende, samtidig med at den sikrer optimale madlavningsresultater med sin 21-liters kapacitet. Desuden anvender den InnoWave- og Inverter-teknologier, der giver forbedret mikrobølgedistribution og hurtigere tilberedning, hvilket potentielt sparer op til 30% af din tid. Med fem effektindstillinger er fleksibiliteten i madlavningen yderligere forbedret.

Cook Control med indbygget kogebog og forprogrammerede madlavningsindstillinger er en gennemtænkt funktion, især for dem, der ikke er vant til at lave mad i mikrobølgeovn. Men fraværet af en grillfunktion og en højere pris kan afskrække nogle. Vi mener også, at brugergrænsefladen kunne være bedre. Men i betragtning af mikrobølgeovnens æstetik, kapacitet og avancerede teknologi opvejer dens fordele disse ulemper. Alt i alt ser vi Siemens BF634RGS1 som et godt valg for dem, der prioriterer design og innovativ teknologi i deres køkkenapparater.

Fordele

 • Flot og stilfuld mikrobølgeovn
 • Indbygningsmodel
 • God kapacitet
 • Kommer med indbygget kogebog

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Brugeroverfladen er relativ dårlig

Modellen Siemens BF634RGS1 har været med i en stor test af flere forskellige mikrobølgeovne samtidig, som er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Alle modellerne er blevet testet på en række udvalgte parametre, og herefter er der givet en score for hvert punkt plus en samlet score. Siemens BF634RGS1 klarer sig rigtig godt i den svenske test, og derfor modtager denne model meget ros samt tildeles en placering som topscorer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens mikroovn BF634RGS1

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 21 L
 • Krafttrin: 5
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 7
 • Dimensioner: 38.2x59.4x31.8 cm

Flot indbygnings-mikrobølgeovn
Siemens BF634RGS1 er en flot og moderne mikrobølgeovn, der gør op med det traditionelle og lidt klodsede normale mikrobølgeovn-udseende, idet denne model faktisk ligner en rigtig ovn – bare i mindre format.

Modellen er strømlinet og glat i designet, og der findes kun meget få knapper samt et diskret display, der bryder med det glatte udtryk.

Læg mærke til at her er tale om en mikrobølgeovn til indbygning, hvilket adskiller sig fra de fleste andre mikrobølgeovne. Det er nemlig meningen, at denne model skal bygges direkte ind i køkkenets eksisterende design, så det udgør en del af helheden.

Eftersom her er tale om en indbygningsmodel, så er målene meget vigtige – disse kan findes under beskrivelsen af produktet.

God størrelse og teknologi
Siemens BF634RGS1 kommer med en kapacitet på 21 liter, hvilket er forholdsvis stort for en mikrobølgeovn. Hermed er der god plads til at tilberede sin mad, og selve tilberedningen foregår via moderne teknologier, så det både foregår energibesparende og giver det bedste færdige resultat.

Her er tale om en anvendelse af de såkaldte InnoWave- og Inverter-teknologier, som både fordeler mikrobølgerne bedre ud i ovnrummet samt giver et ekstra boost ved hvert watt-trin, hvilket også vil give en hurtigere tilberedning – faktisk kan man spare op til 30 procent af ventetiden.

Denne model kommer desuden med 5 forskellige trin, som man kan vælge at tilberede sin mad på, og de er på henholdsvis 90 watt, 180 watt, 360 watt, 600 watt og 900 watt. 900 watt er også maksimum for modellen.

Intelligent model med kogebog
Hvis man er nybegynder med en mikrobølgeovn eller i køkkenet i det hele taget, så kan Siemens BF634RGS1 også hjælpe og assistere. Modellen kommer nemlig med en indbygget kogebog kaldet Cook Control, som fungerer ved at have forud-programmerede indstillinger for tilberedning, således at man blot kan sætte retten eller fødevaren i ovnen og derefter vælge det program, der passer til.

Læg dog i øvrigt mærke til at denne model ikke kommer med en grill-funktion, og eftersom her er tale om en model med mange funktioner og teknologier, så er modellen heller ikke at finde i den prisvenlige ende af skalaen.

Mere om Siemens mikroovn BF634RGS1

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 21 L
 • Krafttrin: 5
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 7
 • Dimensioner: 38.2x59.4x31.8 cm

Panasonic NN-GD34HWSUG - mikroovn med intuitiv betjening

Bedste klassiske model

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Panasonic NN-GD34HWSUG:

 • Praktisk klassisk, fritstående design
 • Optøning, opvarmning og tilberedning af mad
 • Intuitiv betjening

Forbrugsguidens vurdering

Panasonic NN-GD34HWSUG brillerer efter vores mening med sit gennemtænkte design, der harmonisk kombinerer traditionelle elementer med moderne funktioner. Denne mikrobølgeovn skiller sig ud med sin klassiske æstetik, brugervenlige interface og den frihed, den giver som fritstående model. Vi mener, at den viser sit sande værd med grillfunktionen og forskellige madlavningsprogrammer, der forstærker dens alsidighed. Det rummelige indre på 23 liter er et andet højdepunkt, som komfortabelt kan rumme forskellige madmængder. Panasonic har også sørget for tydelig brugerinteraktion med velplacerede ovnlys og et hørbart slutsignal.

Selvom den er placeret på et højere prisniveau, synes vi, at de ekstra funktioner og den overlegne funktionalitet retfærdiggør investeringen. Konklusionen er, at NN-GD34HWSUG med sit klassiske udseende og multifunktionelle funktioner er et godt valg for dem, der søger en blanding af enkelhed og ydeevne.

Fordele

 • 'Quick 30'-funktion til hurtig tilberedning på 30 sekunder
 • Nem rengøring med Aqua Clean-funktion
 • Nem at bruge
 • Kompakt inverterteknologi
 • Tilbereder maden jævnt

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

De danske eksperter har her testet flere forskellige modeller samtidig, og sammen med de øvrige modeller er Panasonic NN-GD34HWSUG blandt andet blevet testet ud fra parametrene design, brugervenlighed, funktioner og tilberedning. Herefter er der blevet givet en samlet score, og denne model klarer sig generelt nogenlunde i testen.

Anmeldelse: Produktanalyse af Panasonic mikroovn NN-GD34HWSUG

Specifikationer

 • Strøm: 500 W
 • Volumen: 23 L
 • Effekttrin: 6
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 13
 • Dimensioner: 39,5 x 48,8 x 27,9 cm

Klassisk, fritstående mikrobølgeovn
Panasonic NN-GD34HWSUG vil være et godt valg, hvis man ønsker en mikrobølgeovn, der kommer i en traditionel version.

Her er tale om en fritstående model, som kan placeres, hvor man ønsker det, og udseendet er neutralt og klassisk – lågen med glas til venstre, så man kan holde øje med tilberedningen, og kontrolpanelet placeret til højre for lågen. Dermed er det her, at man betjener modellen, og det gøres via trykknapper og drejeknap.

Model med flere programmer
Hvis man ønsker en mikrobølgeovn, der kan mere end bare at tilberede en frysepizza eller lave popcorn, så vil Panasonic NN-GD34HWSUG være et godt valg. Denne model kommer først og fremmest også med grill, som giver modellen en større alsidighed.

Herudover findes der forskellige programmer til både optøning af fødevarer, opvarmning af retter og tilberedning af maden. Her er desuden også tale om en rummelig model, der har en kapacitet på 23 liter, og modellen er designet til at kunne udnytte så meget af pladsen som muligt.

Høj overskuelighed
Panasonic NN-GD34HWSUG er designet til at kunne levere tilberedt mad til forbrugeren så let og overskueligt som muligt, og derfor er modellen også udstyret med et akustisk signal, når ovnen er færdig, samt lys i ovnen både når der tilberedes, og når døren åbnes.

Panasonic NN-GD34HWSUG er i det hele taget designet til at have en høj brugervenlighed, og hvis man er i tvivl, så medfølger der en læservenlig manual.

Mere om Panasonic NN-GD34HWSUG

Specifikationer

 • Strøm: 500 W
 • Volumen: 23 L
 • Effekttrin: 6
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 13
 • Dimensioner: 39,5 x 48,8 x 27,9 cm

Bosch BFR634GB1 - bedste indbyggede mikrobølgeovn

Høj værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch BFR634GB1:

 • AutoPilot 7 programmer til alle retter
 • Berøringsskærm og kontrolring
 • Ovnrum i rustfrit stål

Forbrugsguidens vurdering

Vi mener, at Bosch BFR634GB1 er en mikrobølgeovn med en solid balance mellem æstetik og effektivitet. Den har et stilfuldt design, som vil passe ind i mange køkkener. Mikrobølgeovnen er desuden hurtig at opvarme, hvilket vi mener er vigtigt, når det skal gå hurtigt.

Desuden sætter vi pris på, at den er så rummelig, fordi man har fjernet den roterende spalte, der typisk findes i midten. Det giver brugeren rigelig plads til at opvarme en stor mængde mad eller rumme store beholdere. Selvom vi erkender, at kontrolringen måske ikke er den mest jævne, opvejes denne faktor af den praktiske touch-kontrol og apparatets brugervenlighed. På trods af den højere prisklasse synes vi, at designet, effektiviteten og den bekvemmelighed, den giver, giver betydelig værdi for pengene. I sidste ende mener vi, at Bosch BFR634GB1 er et godt valg for dem, der prioriterer både design og effektivitet.

Fordele

 • Visuelt tiltalende
 • Meget hurtig
 • Mere plads, fordi der ikke er en roterende plade
 • Nem at gøre ren

Ulemper

 • Kontrolringen er ikke så glidende
 • Åbning med touch-knap går lidt langsomt

Bosch BFR634GB1 er en flot mikrobølgeovn, som er meget populær blandt dem, som bruger den. Forbrugerne hos Amazon har vurderet modellen til en samlet score på 4.7 ud af 5 stjerner. Det sker på baggrund af mere end 620 anmeldelser, og de fleste af køberne er meget tilfredse.

En kunde giver produktet 5/5 stjerner og skriver, at LED-belysningen er imponerende. Også kunderne hos Google Shopping roser Bosch BFR634GB1. Her har over 1.010 kunder bedømt ovnen, som får en samlet vurdering på 4.5 ud af 5 stjerner.

Mere om Bosch BFR634GB1

Specifikationer

 • Strøm: 900 W
 • Volumen: 21 L
 • Effekttrin: 5
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 7
 • Dimensioner: 38,2 x 59,4 x 31,8 cm
 • Vægt: 16,7 kg

Med Bosch BFR634GB1 får du en smuk mikrobølgeovn, som leverer hurtig opvarmning. Modellen er beregnet på indbygning, og derfor er det særligt vigtigt, at designet er i orden. Det er bestemt tilfældet med Bosch BFR634GB1, hvilket også er et punkt, flere brugere påpeger som et klart plus.

Det stilfulde design betyder, at ovnen passer ind i mange køkkener, hvilket er en fordel. Mikrobølgeovnen er dog ikke bare flot lavet, men også effektiv. Ovnen er kendetegnet ved at levere en hurtig opvarmning af den mad, du sætter ind.

Det er en vigtig egenskab for en mikrobølgeovn, fordi du typisk bruger den, når tingene skal gå lidt stærkt. Derudover kommer Bosch BFR634GB1 med den fordel, at der ikke er en roterende plads i midten. I praksis vil det sige, at ovnen bliver mere rummelig, fordi der ikke er en plade til at optage plads.

Det vil ofte være gavnligt, når du skal opvarme meget mad, eller hvis du har nogle plasticbeholdere, som fylder en del. Mikrobølgeovnen er udstyret med touch control, som du skal bruge til at betjene den. Det foregår brugervenligt, hvilket er praktisk. Dog går det lidt langsomt, når du skal åbne ovnen via touch.

Et plus ved Bosch BFR634GB1 er, at ovnen er let for dig at rengøre. Det er nødvendigt med alle mikrobølgeovne fra tid til anden, og det er derfor rart, at det ikke er alt for besværligt. Mikrobølgeovnen fra Bosch skiller sig ud på markedet ved at være flot designet, mens den samtidig yder meget hurtig opvarmning.

Det er en indbygget model, som især egner sig godt til dig, der går op i design og boligindretning, men som også prioriterer effektivitet.

Ovnen er desuden praktisk i den forstand, at den er nem for dig at gøre ren, når det er nødvendigt. Kontrolringen er ikke den mest glidende, men til gengæld er der god plads i ovnen, fordi der ikke er en roterende plade.

Læs mere om Bosch BFR634GB1

Panasonic NN-E20JW - mikrobølgeovn med justerbare effektniveauer

God simpel model

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Panasonic NN-E20JW:

 • Rummelig kapacitet på 20 liter
 • 5 tilgængelige styrkeindstillinger
 • Enkel betjening med 2 knapper

Fordele

 • Super solid og funktionel mikrobølgeovn
 • Justerbare effektniveauer
 • Praktiske advarsler
 • Glasdrejeskive med stor diameter til store fade

Ulemper

 • Knappen er upræcis

Panasonic NN-E20JW er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har kåret mikrobølgeovnen som topscorer i deres store test. I anmeldelsen skriver de, at de især er vilde med modellens lave energiforbrug, mens de er mindre begejstrede for støjniveauet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Panasonic mikrobølgeovn NN-E20JW

Specifikationer

 • Strøm: 800 W
 • Volumen: 20 L
 • Effekttrin: 5
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 8
 • Dimensioner: 25,5 x 44,3 x 33 cm

Rummelig mikrobølgeovn
Med Panasonic NN-E20JW får man en klassisk og rummelig mikrobølgeovn, der har en kapacitet på 20 liter. Modellen er designet i en hvid farve med glas på fronten, så man nemt kan følge med i tilberedningen eller opvarmningen.

Mikroovnen har i alt fem forskellige effekttrin, hvor 800 Watt er det højeste. Man kan herved vælge det effekttrin, der passer bedst til den specifikke mad, man ønsker at opvarme eller tilberede.

Støjsvag mikroovn med drejeskive
Panasonic NN-E20JW er en støjsvag mikroovn med et lydniveau på 46 dB. Det betyder, at mikroovnen ikke larmer særlig meget under brug, hvorfor den ikke forstyrrer hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Panasonic NN-E20JW med en drejeskive af glas, som har en størrelse på 25,5 centimeter i diameter. Der er derfor plads til at placere en forholdsvis stor tallerken eller andet på drejeskiven.

Nem betjening
Ved køb af Panasonic NN-E20JW får man en brugervenlig mikroovn med to store drejeknapper på fronten. På de to knapper er der mulighed for at indstille tilberedningstiden og effektniveauet. Nederst er der en større knap, som bruges, når man skal åbne lågen.

Når den valgte tilberedningstid er gået, vil mikroovnen sige en lyd, så man ved, at maden er klar til at blive serveret eller tilberedt yderligere.

Mere om Panasonic NN-E20JW

Specifikationer

 • Strøm: 800 W
 • Volumen: 20 L
 • Effekttrin: 5
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 8
 • Dimensioner: 25,5 x 44,3 x 33 cm

Samsung MS23K3515AS-EG - mikrobølgeovn med god værdi

Mikroovn - Bedst i test hos Tek.no

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Samsung MS23K3515AS-EG:

 • Unikt tredobbelt distributionssystem
 • Bredt udvalg af forudinstallerede opskriftsprogrammer
 • Superhurtig automatisk optøning

Forbrugsguidens vurdering

Efter at have evalueret Samsung MS23K3515AS-EG har vi fundet ud af, at det er en god mulighed for alle, der søger en effektiv og brugervenlig mikrobølgeovn. Det, vi sætter pris på ved denne model, er den jævne og gode opvarmning, som er en vigtig funktion i enhver mikrobølgeovn, og som understøttes af det unikke Triple Distribution System.

Denne model skiller sig ud med innovative funktioner som dæmpning af alle biplyde og en Eco Mode, der bidrager til betydelige energibesparelser. På den anden side skal vi bemærke, at ruden ikke er gennemsigtig, hvilket kan begrænse udsynet under tilberedningen. Dette opvejes dog af den rengøringsvenlige keramiske emalje indvendigt og de forudinstallerede opskriftsprogrammer, der øger brugervenligheden. På trods af dens ulemper anbefaler vi den i betragtning af den værdi, den giver for pengene.

Fordele

 • Du kan slå alle biplyde fra
 • Rigtig god værdi
 • Får ikke pletter så nemt
 • Varmer jævnt og hurtigt
 • God byggekvalitet

Ulemper

 • Ruden er ikke gennemsigtig
 • Gemte favoritter bliver slettet ved strømafbrydelse

Samsung MS23K3515AS-EG er blevet testet og vurderet af eksperterne fra Tek.no. Her er syv forskellige mikrobølgeovne blevet sammenlignet af testpanelet, og Samsung MS23K3515AS-EG præsterer virkelig godt.

Modellen bliver udnævnt til testvinder, og eksperterne roser den på en lang række områder.  De giver den en samlet bedømmelse på 8,5 med kommentaren ”Meget god”. Blandt fordelene skriver eksperterne, at du får en god værdi for pengene, og at ovnen er nem for dig at bruge.

Desuden ser de det som et plus, at den ikke ser snavset eller fedtet ud, og at opvarmningen er jævn og god. Til gengæld skriver de som ulemper, at der ikke er en funktion med varm luft, og at der heller ikke er en grillfunktion.

Det er ikke kun testpanelet fra Tek.no, som er vilde med Samsung MS23K3515AS-EG.  Mere end 1.290 af kunderne hos Amazon har vurderet produktet, som rigtig mange købere er tilfredse med. Mikrobølgeovnen får en samlet rating på 4.6 ud af 5 stjerner af forbrugerne.

Mere om Samsung MS23K3515AS-EG

Specifikationer

 • Strøm: ‎800 W
 • Volumen: ‎23 L
 • Effekttrin: 6
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: 15
 • Dimensioner: 48.9 x 37.4 x 27.5 cm

Med Samsung MS23K3515AS-EG får du en mikrobølgeovn, som yder en jævn og god opvarmning af din mad. Det er én af de vigtigste egenskaber for mikrobølgeovne, og her skuffer Samsung MS23K3515AS-EG ikke.

Derudover er modellen kendetegnet ved, at du kan slå alle bip lyde fra. Det er et stort plus i praksis, fordi du nemt kan blive træt af alle lydene efter noget tid. En smart fordel ved mikrobølgeovnen er desuden, at den ikke er tilbøjelig til at få pletter.

Samtidig er ovnens inderside belagt med keramisk emalje. Det betyder, at den bliver beskyttet mod ridser, og det gør det også nemmere for dig at gøre Samsung MS23K3515AS-EG ren.  Mikrobølgeovnen er udstyret med en Power Defrost-funktion. Den gør det muligt for dig at optø frossen mad nemt og hurtigt, og du undgår, at maden mister sin friskhed.

Modellen kommer også med Eco Mode. I praksis vil det sige, at du får et meget lavt energiforbrug, når ovnen er standby-indstillet. Du kan opnå en besparelse på op mod 40% af energiforbruget i standby.

Samsung MS23K3515AS-EG adskiller sig fra andre modeller på markedet ved den høje kvalitet og den rigtig gode værdi for pengene. Mikrobølgeovnen er testvinder hos Tek.no foran seks andre modeller, og forbrugerne hos Amazon er vilde med den.

Modellen er især velegnet til dig, som går efter en effektiv og brugervenlig mikrobølgeovn, som er af god kvalitet. Det får du med Samsung MS23K3515AS-EG, som kommer med en lang række smarte funktioner og fordele.

Dagens bedste priser og tilbud på Whirlpool mikrobølgeovn MWF 420 BL:

Fordele

 • Stort indvendigt rum
 • Har Jet Start
 • Flot, sort design

Ulemper

 • Har intet optøningsprogram til brød
 • Brugermanualen er ikke optimal

Den stilfulde sorte mikrobølgeovn fra Whirlpool er blevet kåret som testvinder hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Den får også en glimrende bedømmelse hos Pricerunner.se, hvor den får 4,5 stjerner ud af 5.

Anmeldelse: Produktanalyse af Whirlpool mikrobølgeovn MWF 420 BL

Specifikationer

 • Strøm: 800 W
 • Volumen: 25 L
 • Power step: 7
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: ?
 • Dimensioner: 32 x 49 x 42,6 cm
 • Effekttrin: ?

Mikrobølgeovn med god plads
I denne fritstående mikrobølgeovn fra Whirlpool er der en vis volumen. Det skyldes blandt andet det, at den ikke har en roterende plade, som de fleste mikrobølgeovne har. Det kaldes logisk nok for Extre Space. Det vil sige, at du kan varme store portioner mad eller poppe en masse popcorn ad gangen. Den er derfor særligt velegnet til den større familie. Den har en volumen på 25 liter, hvilket er super praktisk, når man er mange i husstanden.

Med mange gode funktioner og finesser
Der gemmer sig flere gode funktioner og finesser i denne mikroovn. Der er blandt andet den funktion, der kaldes Jet Start. Det går ud på, at mikroovnen starter på fuld styrke og holder den i 30 sekunder. Det er helt perfekt, når det skal gå stærkt med at varme mad, mælk eller andre fødevarer.

Nogle gange så skal det bare gå lynhurtigt. Det kan for eksempel være, hvis du står med et skrigsultent spædbarn, så er der ingen tid at spilde. Den funktion kan sættes i gang med et enkelt tryk. Det er også praktisk, når det skal gå stærkt, og særligt hvis du har et barn på armen. Eller hvis det bare gerne må gå lidt stærkt med at få lavet mad.

Kig ind til maden
Ovnen er helt sort, men når den sættes i gang, så bliver lågen gennemsigtig. Dermed kan du holde øje med, hvordan det går med det, som du tilbereder. Dermed kan du give de forskellige madvarer lidt varme ad gangen og se, hvornår det ser ud til at have fået lige tilpas. Det er ret praktisk.

Den fritstående mikrobølgeovn
Den sorte mikroovn er en fritstående model. Det vil sige, at du kan stille den, hvor du synes, den passer bedst ind i køkkenet. Det gør den nem at finde en plads til og nem at flytte på, hvis du får brug for det. Den kan fint stå et sted, hvor en af siderne eller toppen er synlig, for den er sortlakeret hele vejen rundt.

Sæt den direkte på køkkenbordet, på en dyb hylde eller på et køkkenskab.

Mere om Whirlpool mikrobølgeovn MWF 420 BL

Specifikationer

 • Strøm: 800 W
 • Volumen: 25 L
 • Power step: 7
 • Antal automatiske madlavningsprogrammer: ?
 • Dimensioner: 32 x 49 x 42,6 cm
 • Effekttrin: ?

Test og anmeldelser af mikrobølgeovne anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testfakta.se

Testfakta er et uafhængig testmagasin i Sverige. Magasinet laver i samarbejde med en række eksterne eksperter forskellige tests på forbrugerprodukter.
I deres test af mikrobølgeovne har de gennemgået 7 forskellige ovne, hvor de har sammenlignet en lang række funktioner på de forskellige ovne og deres generelle kvalitet og opvarmningsevne. Du kan se testen her.

Test.se

Test.se er et svensk testmagasin, som har specialiseret sig i at samle eksperttests og sammenligne dem med hinanden.
Du kan læse hele artiklen her.

Råd & Rön

Råd & Rön er det største svenske forbrugermagasin, som er det svenske modstykke til Forbrugermagasinet Tænk i Danmark.

I testen for Råd & Rön blev 31 mikrobølgeovne udsat for en grundig gennemgang. Du kan læse hele testen ved at klikke her. Du skal dog være opmærksom på at de kræver betaling for at læse deres tests, hvilket betyder at du skal oprette en bruger og betale for adgang.

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkendte forbrugerorganisation og deres tests er kendte for grundige gennemgange og skrappe bedømmelser. De har lavet en gennemgang af ikke mindre end 17 forskellige mikrobølgeovne, hvor modellen Sharp: R-642 klarede sig bedst. De forskellige modeller blev blandt andet bedømt på deres brugervenlighed og betjening, deres evne til at opvarme og tilberede mad og sikkerhed. Du kan læse hele testen her. Bemærk venligst, at du enten skal have et abonnement for at tilgå hele artiklens indhold eller skal købe adgang til den enkelte artikel.

Independent.co.uk

The Independent er en britisk avis, som er en af Storbritanniens største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet de 10 bedste mikrobølgeovne, hvor modellen Bosch HMT75M451er inkluderet. Ønsker du at læse mere, kan du klikke her.

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det forskellige mikrobølgeovne, blandt andet modellen Morphy Richards 511502.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Tek.no

Tek.no er et norsk testmagasin, som både tester og anmelder mange typer af elektronik. De er eksperter inden for elektronisk udstyr og har stor autoritet i branchen.

Eksperterne fra Tek.no har foretaget en test og vurdering af en række forskellige mikrobølgeovne, deriblandt Samsung MS23K3515AS-EG. 

Ovnene er blevet vurderet på følgende parametre: byggekvalitet og design, funktionalitet, opvarmning, ekstraudstyr og pris. 

Samsung MS23K3515AS-EG præsterer rigtig godt i testen, hvor den bliver kåret til testvinder. Testpanelet konkluderer, at modellen har den klart bedste værdi for pengene af de testede ovne, især fordi du kan slukke for alle biplyde. 

Testen er udført den: 14. februar 2021

Du kan se testen her 

TrustedReviews.com

TrustedReviews.com er et britisk baseret teknologi- og livsstilswebsted, der offentliggør anmeldelser og artikler om en lang række produkter, herunder husholdningsapparater som f.eks. mikrobølgeovne. Eksperterne tester hver enkelt mikrobølgeovn grundigt og vurderer produktets ydeevne, funktioner og brugervenlighed, og ligeledes tager de også hensyn til faktorer som design, byggekvalitet og værdi for pengene. 

Sage SMO870BSS

Du kan se testen her.

Testet d. 10/01/2022

Panasonic NN-CS89LB

Du kan se testen her.

Testet d. 13/01/2022

BBCGoodFood.com 

BBCGoodFood.com er en britisk baseret hjemmeside, der giver madlavningsråd, opskrifter og anmeldelser af køkkenmaskiner, herunder mikrobølgeovne. Deres ekspertanmeldere tester hver enkelt mikrobølgeovn ved at tilberede en række forskellige retter og evaluere resultaterne. De overvejer også mikrobølgeovnens forskellige funktioner, herunder grillning, dampning og optøning, samt dens brugervenlighed og rengøring. 

Sage SMO870BSS

Du kan se testen her.

Testet på: 18/11/2021

Panasonic NN-CS89LB

Du kan se testen her.

Testet d: 19/10/2021

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er et websted, der leverer dybdegående anmeldelser og købsvejledninger for en lang række forbrugerprodukter, herunder husholdningsapparater som mikrobølgeovne. Deres anmeldelser er baseret på praktiske test, forskning og ekspertanalyser. Når de tester mikrobølgeovne, tester de mikrobølgeovnens evne til at tilberede en række fødevarer, herunder optøning, genopvarmning og madlavning fra bunden. De vurderer også mikrobølgeovnens funktioner som f.eks. effektniveauer, forudindstillinger for madlavning og ekstra funktioner som grillning og bagning. 

Sage SMO870BSS

Du kan se testen her.

Testet på: 30/11/2022

RealHomes.com

RealHomes.com er et websted, der giver råd om boligrenovering og indretning samt produktanmeldelser af husholdningsapparater, herunder mikrobølgeovne. Deres anmeldelser er baseret på grundig forskning, test og ekspertanalyser. I sidste ende giver de kunderne en liste over de bedst vurderede produkter og fremhæver de specifikke funktioner, så de kan træffe de bedste købsbeslutninger. 

Her er testen af de bedste mikrobølgeovne

Haus.de

Haus.de er en tysk hjemmeside, der beskæftiger sig med så godt som alt, der har med hjemmet at gøre. Du finder information om emner som møbler, boligindretning, renovering og udendørs faciliteter. 

Vi har valgt at citere Haus.de, fordi deres eksperter står bag en test af ni mikrobølgeovne, som blandt andet tæller vores omtalte Samsung MG23K3515AS-EG. Modellerne er blevet vurderet på parametrene kvalitet, service og funktionalitet samt ergonomi. 

Derudover er der foretaget en helhedsvurdering af alle ovnene, og MG23K3515AS-EG klarer sig nogenlunde fint. Eksperterne skriver i deres konklusion, at ovnen er nem at bruge, problemfri og billig. 

Samtidig roser de modellen for at være udstyret med nogle fine funktioner. 

Testen er udført den: 7. april 2021

Du kan se testen her 

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en stor, amerikansk virksomhed, som beskæftiger sig med onlinehandel. De sælger rigtig mange forskellige former for produkter, som kunderne har mulighed for at anmelde. 

Vi har brugt Amazon, fordi deres kunder har vurderet vores omtalte Bosch BFR634GB1. Mikrobølgeovnen er populær blandt forbrugerne, hvor den scorer en samlet rating på 4.7 ud af 5 stjerner. Det sker på baggrund af over 620 anmeldelser fra brugere, og de fleste af køberne er tilfredse med ovnen. 

Det kommer for eksempel til udtryk ved en køber, som giver produktet 5/5 stjerner og skriver, at LED-belysningen er imponerende.

Du kan se anmeldelsen her

Amazons kunder har også bedømt Samsung MG23K3515AS-EG, som vi har med på listen. Her har mere end 400 brugere givet deres mening til kende, og mikrobølgeovnen er et populært valg. 

Modellen bliver vurderet til en samlet rating på 4.6 ud af 5 mulige stjerner. 

Du kan se anmeldelsen her

Samsung MS23K3515AS-EG er også blevet anmeldt af forbrugerne hos Amazon. Her har over 1.290 kunder vurderet ovnen, som scorer en samlet bedømmelse på 4.6 ud af 5 stjerner. 

En tilfreds køber roser modellen på en række punkter, blandt andet det digitale display. 

Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelserne af Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Sage SMO870BSS – Du kan se anmeldelserne her.

Panasonic NN-CS89LB – Du kan se anmeldelserne her.

Google Shopping

Google Shopping er en Google-tjeneste, som giver dig mulighed for at søge efter produkter på diverse hjemmesider, hvor du kan shoppe. Kunderne kan vurdere produkterne ved at give dem mellem 1 og 5 stjerner. 

Vi har taget Google Shopping med, fordi deres forbrugere har anmeldt Bosch BFR634GB1. Modellen er populær blandt brugerne, som har givet ovnen en overordnet bedømmelse på 4.5 ud af 5 stjerner. Det sker på baggrund af vurderinger fra mere end 1.010 kunder.

Du kan se anmeldelserne her

En af tjenesterne er samlingen af brugeranmeldelser verden rundt, og her gælder det Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn.

Anmeldelserne er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Panasonic NN-CS89LB – Du kan se anmeldelserne her.

FAQ

Hvilke mikrobølgeovns brand er de bedste?
Der er mange gode brands, når det kommer til mikrobølgeovne. Hvis du søger nogle af de bedste, så bør du blandt andet tage et kig på brands såsom Sage, Sharp og Panasonic, som alle har mikrobølgeovne, som har klaret sig rigtig godt i en række forskellige tests.
Hvordan vælger jeg en mikrobølgeovn?
Når du skal vælge en mikrobølgeovn, så bør du første og fremmest overveje, hvilke indstillinger du har brug for. Dertil bør du også tænke over, hvilke dimensioner mikrobølgeovnen skal have, så den passer ind i dit køkken. Derudover er kapaciteten også relevant at overveje.
Er det bedre at tilberede maden i mikrobølgeovn eller i almindelig ovn?
Hvis du kigger på energiforbruget, så er det bedre at bruge mikrobølgeovnen frem for den almindelige ovn til at varme din mad. Mikrobølgeovnen bruger langt mindre strøm på at opvarme maden end den almindelige ovn gør. Dog er det også et spørgsmål om, hvad du personligt foretrækker.
Hvad er tegnene på, at en mikrobølgeovn er ved at gå i stykker?
Der er flere tegn, som kan indikere, at en mikrobølgeovn er ved at gå i stykker. De tegn inkluderer blandt andet røg, gnister og en brændt lugt. Dog kan du potentielt også se det ved, at maden ikke bliver tilberedt ordentligt, eller at mikrobølgeovnen larmer meget, når den kører.

Sådan virker din mikrobølgeovn

Tiden, hvor en mikrobølgeovn kun kunne anvendes til at poppe popcorn, er forbi, for moderne mikrobølgeovne kan rigtig mange ting – men hvad er en mikrobølgeovn egentlig, og hvordan fungerer den i praksis?

Små bølger varmer vandmolekylerne

En mikrobølgeovn anvender kort fortalt mikrobølger til varme maden op.

Whiteaway.com forklarer, at en mikrobølgeovn fungerer ved, at meget små bølger (mikrobølger) bevæger sig op og ned og på kryds og tværs i mikrobølgeovnen, når den tændes. Når disse bølger kommer i kontakt med maden i ovnen, så påvirker de vandmolekylerne i maden, som også begynder at bevæge sig. Denne bevægelse gør, at de bliver varmet op, og det fortsætter som en snebold-effekt, for disse opvarmede molekyler påvirker de resterende vandmolekyler, hvilket resulterer i en opvarmning af hele maden. Disse bevægelsesmønstre gør også, at maden både bliver opvarmet udenpå og indeni.

Mikrobølgeovnen er en gammel opfindelse

Selv om mikrobølgeovnen for alvor blev populær op gennem 1990’erne, så er mikrobølgeovnen faktisk ikke nogen ny opfindelse. Kimen til de moderne mikrobølgeovne blev lagt i 1940’erne hos våbenelektronik-fabrikanten Raytheon. Her arbejdede amerikaneren Percy Spencer, som i et af sine forsøg fandt ud af, at vand, kulhydrater og fedt udviklede varme ved mikrobølger. I 1947 præsenterede han verdens første patenterede mikrobølgeovn.

Fødevarer i en almindelig ovn opvarmes anderledes

Opvarmningsprocessen i en indbygningsovn fungerer til sammenligning anderledes. Her opvarmes fødevarerne udefra og ind, således at de først bliver opvarmede på ydersiden, og derefter trænger varmen ind i fødevarerne og gør dem varme indvendig – det er også derfor, at man tager kernetemperaturen på for eksempel en steg for at se, om den har fået nok. Kernen er netop den sidste del af kødet, der bliver varm i en almindelig ovn.

En anden stor forskel på en mikrobølgeovn og en almindelig ovn er, at man ofte skal varme den almindelige ovn op først – det er ikke nødvendigt med mikrobølgeovnen. Her sætter man blot fødevarerne ind i ovnrummet og tænder for den. Derved sparer man også en del strøm.

Fritstående eller integreret

Når man skal vælge en ny mikrobølgeovn, støder man ofte på 2 typer: De fritstående eller de integrerede. Valget afhænger både af egne individuelle ønsker samt køkkenets type og opbygning.

De integrerede mikroovne er en del af køkkenets design, ligesom indbygningsovne er. De sidder som en del af stilen og er direkte bygget ind i selve køkkenet. En integreret mikrobølgeovn vil hurtigt virke som en helhed af køkkenet og ikke stikke ud.

En fritstående mikrobølgeovn står frit fremme på køkkenbordet – nogle kan dog monteres under køkkenskabe. Derfor kan den fritstående variant godt optage en del plads, og i et lille køkken kan det således godt knibe med pladsen, hvis man har ønsker om en stor mikrobølgeovn. Hvis man er stilbevidst, så skal man også overveje at få en model, der passer ind i resten af køkkenets design. De fleste modeller er neutrale i farverne såsom sort, grå eller hvid, men det er også muligt at få farverige varianter, hvis man ønsker det – især dybrød er en populær farve.

Disse fødevarer kan du spare tid ved at tilberede i mikrobølgeovnen

Alt.dk forklarer, at der findes mange fødevarer, som med fordel kan puttes i mikrobølgeovn, hvis man ønsker at få dem tilberedt hurtigt – og ikke kun popcorn.

Især hvis man har travlt i hverdagen, kan det være en hurtig smutvej til mere overskud og bedre tid. Udover tidsfaktoren er der også den fordel at hente, at man slipper for endnu en gryde, mens madosen desuden holdes ude af køkkenet, når man anvender mikrobølgeovnen.

Eksperten fra Alt.dk forklarer først og fremmest, at man opnår det bedste resultat ved at bruge den højeste effekt på mikrobølgeovn. Eksperterne anbefaler desuden, at man lige konsulterer sin mikrobølgeovns brugsanvisning, da temperaturer og funktioner varierer fra model til model.

Majskolber

Eksperterne fortæller, at man blot lægger majskolberne på en tallerken uden vand. Tiden afhænger af, hvor mange kolber man vil tilberede – hvis man kun har en enkelt, så skal den have 1,5 minut ved højeste effekt. Hvis man har 2, skal de have 2-3 minutter. Hold øje med dem hele tiden – det kan være, at de skal have lidt ekstra tid.

Kartofler

Der findes forskellige typer af kartofler, og ifølge eksperten er de små og tynd-skrællede kartofler de bedste til mikrobølgeovnen. Start med at vaske dem, men det er ikke nødvendigt at skrælle dem, hvis skrællen ikke er tyk. For at være sikker på at få dem helt tilberedt, skær da et par dybe hak ned i hver kartoffel – lidt ligesom når man tilbereder Hasselback-kartofler. Så er man sikker på, at de får ordentlig varme over det hele.

Læg herefter kartoflerne på en tallerken og hæld et par skvæt olivenolie oven på. Giv dem 5 minutter ved højeste effekt. Det færdige resultat bliver en konsistens, der minder lidt om en blanding af en kogt og en bagt kartoffel.

Østers og blåmuslinger

Tag en tallerken og læg muslinger eller østers på, jævnt fordelt. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen og giv dem 3-4 minutter. Hold øje med dem, for de skal åbne sig, før de er færdige. Østers skal ofte have lidt længere tid – omkring 4-5 minutter – og så bør man ikke tilberede mere end 4 ad gangen.

Især muslingerne afgiver væske, som kan anvendes til at lave suppe.

Brød-croutoner

Brød, der er blevet lidt tørt, vil fungere rigtig godt som croutoner. Skær brødet ud i små tern og læg dem på en tallerken. Sæt dem ind i mikrobølgeovn og giv dem et par minutter. De er færdige, når de er helt knasende. Man skal ofte holde godt øje, når man laver brød-croutoner i en mikrobølgeovn, for de går lynhurtigt fra at være bløde til at være færdige.

Ris

Man sparer ikke tid ved at tilberede ris i en mikrobølgeovn i forhold til en almindelig gryde på komfuret. Til gengæld slipper man for en gryde, der koger over eller brænder på. Tag den ønskede mængde ris og hæld det i en høj skål, som er beregnet til en mikrobølgeovn. Tilsæt den mængde vand, du plejer, og giv risene 10-12 minutter i mikrobølgeovnen.

Auberginer

Man kan spare rigtig meget tid, når det kommer til bagte auberginer. I en ovn tager det gerne 3 kvarter, men i en mikrobølgeovn kan de tilberedes på under den halve tid. Inden auberginerne skal i mikrobølgeovnen, så husk at prikke huller i dem først – ellers kan de eksplodere i mikrobølgeovnen. Giv auberginerne 10-12 minutter.

Bacon

Generelt er det svært at få sprøde fødevarer i en almindelig mikrobølgeovn, men det gælder ikke for bacon. Tag en tallerken og læg 5-6 baconskiver herpå. Giv baconskiverne 3-5 minutter, men pas på ikke at give dem for meget. Hold derfor et vågent øje med dem.

Grød

De fleste har hørt, at det er let at lave grød i en mikrobølgeovn. Det er faktisk også virkelig let: Hvis man for eksempel gerne vil have havregrød, så tager man en dyb tallerken og hælder havregryn samt den normale mængde af vand eller mælk over. Sæt herefter tallerkenen ind i mikrobølgeovnen og giv det 1-2 minutter. Udover tidsaspektet har grød i mikrobølgeovnen også den store fordel, at det ikke brænder på, som det let kan gøre i en gryde på komfuret.

Hvad skal din mikrobølgeovn kunne?

Moderne microbølgeovne kan mere end blot varme maden op. Faktisk kan det være en hel kunst at finde den mikrobølgeovn, som passer til ens behov, for der findes mange typer, som går fra at være utrolig simple til meget avancerede. Baseret på en artikel fra Elgiganten.dk guider vi her til, hvilke funktioner de fleste kan have glæde af og bør se efter, når de skal købe en ny mikrobølgeovn.

Grill

Det er en god ide at investere i en microbølgeovn med en grill-funktion, men rigtig mange modeller har netop også denne mulighed. Det kan nemlig være rigtig svært at opnå en bruning af fødevarerne i en mikrobølgeovn, fordi det er svært at nå op på mere end 120 grader i denne type ovn. Det er fordampningen af vand, som forhindrer en højere temperatur i at nås. Har man en mikrobølgeovn med en grill-funktion, kan man netop opnå en grillet overflade.

Der findes mange forskellige former for grill-funktioner, og ofte vil der også være en crisp- og grillfunktion. Denne er fordelagtig, hvis du gerne vil have for eksempel en sprød pizza.

Nogle modeller har også en Air & Grill-funktion, som giver en gyldenbrun overflade på fødevarerne.

Varmluft

En mikrobølgeovn med varmluftsfunktion kan også være en rigtig god ide, hvis man ønsker at kunne benytte mikrobølgeovnen som en almindelig ovn også. En mikrobølgeovn med varmluft vil nemlig kunne tilberede maden ligesom i en rigtig ovn, hvor varmen cirkulerer jævnt rundt i ovnrummet.

3D

Nogle mikrobølgeovne har en 3D-funktion. En 3D-funktion gør, at fødevarerne tilberederes på en tre-dimensionel måde, så hele arealet tilberedes jævnt.

Sensor

De avancerede mikrobølgeovne er udstyret med sensorer, der løbende måler fugtigheds-niveauet i fødevaren, hvilket betyder, at maden aldrig vil blive hverken under-tilberedt eller over-tilberedt.

Defrost – optøning

En mikrobølgeovn med optønings-funktion sørger for, at maden hurtigere bliver tilberedt, hvis den er frossen.

Holde varm-funktion

En holde varm-funktion gør, at microbølgeovn kan holde maden varm. Denne funktion er fordelagtig ved ventetid i køkkenet mellem retterne.

Mikrobølgeovnen bliver til en kombiovn

Hvis her er tale om en microbølgeovn, der kan mange ting, så kan den flyde over i kategorien ”kombiovn” i stedet. Vær derfor blot opmærksom på dette, når du leder efter din nye mikrobølgeovn.

Mikrobølgeovn, kombiovn eller miniovn – hvad skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer af ovne på markedet, hvis man ønsker et alternativ til en ”rigtig” ovn. Det kan også være til for eksempel sommerhuset eller ungdomsboligen, hvor pladsen er knap.

Mikrobølgeovnen

Denne artikel handler om mikrobølgeovne, som generelt set har haft et lidt blakket ry, når det kommer til madlavning. Men som nævnt kan en moderne mikrobølgeovn tilberede mere end popcorn eller opvarme en frysepizza, for ofte har de moderne modeller mange funktioner såsom varmluft og grill, hvilket betyder, at man kan anvende mikrobølgeovnen som en almindelig ovn – blot i et mindre omfang.

Kombiovnen

Skousen.dk forklarer, at en kombiovn er en ovn, der kan kombinere forskellige ting. En kombiovn kan faktisk være en microbølgeovn, som kan flere ting end normalt, men der kan også være tale om en traditionel ovn, som også kan anvende for eksempel damp som tilberedningsmetode. En kombiovn vil ofte have en masse funktioner såsom overvarme, over-/undervarme, grill og varmluft.

Så hvis man ønsker sig mange ovn-funktioner, men ikke har så meget plads, så kan en kombiovn være et strategisk godt valg. Man skal blot være klar over sine individuelle behov.

Miniovnen

En miniovn vil især være et godt valg, hvis man ikke har særlig meget plads i køkkenet og ønsker et alternativ til den mere traditionelle ovn. En miniovn kan godt nok ikke rumme lige så meget som en traditionel ovn, men der er stadig plads til for eksempel lasagnen, pizzaen eller at bage boller og kage.

De fleste miniovne har både over- og undervarme, og på nogle modeller kan man også vælge grill-funktion. En miniovn er således, hvad navnet antyder – en miniudgave af en traditionel ovn.

Din mikrobølgeovn er ikke farlig

Til trods for mange sejlivede myter og rygter, så er mikrobølgeovnen ikke farlig. Det passer ikke, at mikrobølgeovne giver kræft og heller ikke, at de ødelægger vigtige vitaminer i madvarer, ligesom det heller ikke er sandt, at de skader proteiner og derved gør maden ufordøjelig. Der er altså ingen sundhedsrisiko forbundet med brugen af mikrobølgeovne.

Dét, som har en betydning er ikke måden, som maden bliver varmet på, men derimod temperatur og tid – og i nogle tilfælde også valget af emballage. Bliver maden varmet for længe og forkert, så kan der gå vitaminer og mineraler tabt og bliver den varmet for lidt, så kan man risikere, at der er bakterier i maden. Dette sker dog uanset, om maden bliver varmet i en microbølgeovn eller en almindelig ovn.

Vær opmærksom på valget af emballage

Selvom mikroovnen ikke er farlig, så skal du stadig være opmærksom på, hvilken emballage eller underlag du bruger til opvarmning af din mad. Den forkerte emballage kan nemlig afgive farlige kemikalier, som du risikerer at spise efterfølgende. En anden årsag til, at det er vigtigt at vælge den rette type emballage er, at du skal være sikker på, at maden kan blive gennemvarm og opvarmet til minimum 75 grader, så alle bakterier dør.

Selvom de kan være fristende at opvarme madvarer i den emballage som de leveres i, så er det ofte en rigtig dårlig idé. Som udgangspunkt er det bedste du kan bruge til opvarmningen porcelæn, glas eller bokse og skåle af plastic, som er specielt udviklet til opvarmning i microovnen. De materialer er nemlig både sikre og ikke brændbare. Bruger du brændbart materiale, så risikerer du at sætte ild til båden maden og din ovn.

Vælger du eksempelvis at opvarme grøntsager på dåse i selve den metaldåse som de sælges i, så risikerer du, at dine madvarer bliver opvarmet meget ujævnt, da mikrobølger har svært ved at trænge igennem metal, og du risikerer også, at dåsen slår gnister og skader ovnrummet. Færdigretter leveres ofte i plasticbakker og selvom det er fristende at varme retten i den medfølgende bakke, så bør maden ikke varmes i plasticbakker medmindre, at det udtrykkeligt er angivet fra producentens side, at bakken kan tåle at komme mikrobølgeovnen. Plasticbakkerne indeholder ofte PVC, hvilket betyder, at de kan afgive farlige kemikalier og i værste fald smelte ind i maden.

Plastic, som ikke er specielt udviklet til mikroovne, skal du i det hele taget helt afstå fra at bruge, da det kan smelte og afgive farlige kemikalier og i værste fald springe, når de udsættes for opvarmning med mikrobølger.

Paptallerkner og andet papirmateriale kan der gå ild i og bør altid undgås. Også køkkenrulle og servietter bør holdes ude af ovnrummet, da det, alt afhængig af kvalitet, både kan være meget uhygiejnisk og afgive skadelige stoffer til maden og i værste tilfælde antænde og sætte ild til mad og ovn. Ønsker du at lægge maden på et nemt en gangs underlag, så kan du i stedet anvende et stykke bagepapir.

Jyllands-Posten har udarbejdet en udførlig liste over, hvilke materialer du må anvende til opvarmning og tilberedning i mikrobølgeovne, du kan finde hele listen her.

Gode råd til din mikrobølgeovn

Dr.dk har udgivet en artikel hvor de giver forskellige gode råd til hvordan du får mest ud af din mikrobølgeovn, nedenfor kan du se deres råd.

Test om dit service kan til at komme i mikrobølgeovnen

Ved at stille dit service ind i mikroovnen sammen med et glas vand i 30 sekunder, kan du teste hvorvidt det kan tåle mikroovn eller ej.
Hvis servicen efter 30 sekunder er så varm, at du ikke føler, at du kan røre ved det, så bør du ikke bruge det i mikroovnen.

Husk at lade maden hvile

DR råder til, at man lader sin mad stå et lille stykke tid i mikroovnen efter at uret har bippet. Hvis man tager maden ud lige med det samme, så når den ofte ikke at blive ordentlig varm.

Brug mikrobølgeovnsfilm

Hvis du varmer mad, og ikke bruger varmluft eller grilleffekt, så er det en god idé at bruge mikrobølgeovnsfilm, da det gør, at maden bliver varmet bedre op. Husk at lave et hul, så dampen kan frigives.

Samvirke.dk har også skrevet en artikel, hvor de giver gode råd til hvordan du får mest ud af din mikrobølgeovn. Vi bringer her de mest interessante punkter.

Æggeblommer og skind skal prikkes

Det er en rigtig god idé at prikke nogle små huller i eksempelvis æggeblommer, tomater, pillekartofler osv. Rettere sagt, alt der har fast skræl og skind. Ved at prikke hul, undgår du at det “eksploderer” i mikrobølgeovnen og undgår herved også en større rengøring af ovnen bagefter.

Kog dine ris i mikrobølgeovnen

Det er faktisk utroligt nemt at koge ris i mikroovnen. Du kan eksempelvis bruge 1 del ris, 2 dl vand og ¼ teske salt i en høj skål, der dækkes til. Kog det ved 900 wt i 3 minutter. Derefter sætter du mikroovnen til 250 w og lader det varme i 5 minutter. Når det er varmet færdig, bør du lade det stå og dampe af i 3 – 4 minutter.

Hæv dejen i mikrobølgeovnen

Du kan lade din gærdej hæve i microovnen. Du kan eksempelvis forme din boller og derefter sætte dem på en tallerken dækket med bagepapir. Derefter kan du lune dejen i 30 sekunder ved 900 w. Tag den derefter ud og lade den hæve som normalt. Derefter burde den kun skulle hæve i ca. 20 – 25 minutter, hvorefter du kan bage dem i ovnen.

Sådan testes mikrobølgeovnene

Det store britiske testmagasin Which.co.uk tester løbende mange forskellige mikrobølgeovne, og også modeller, som indgår i denne artikel. I dette afsnit gennemgår vi, hvordan de britiske eksperter egentlig tester deres udvalgte modeller og hvilke parametre, de ser nærmere på under testene.

Which.co.uk anbefaler, at når man leder efter en ny mikrobølgeovn, så bør man først og fremmest gå efter en model, der er god på basis-funktionerne – altså den skal kunne varme korrekt og gerne have en god optønings-funktion. Er her tale om en kombiovn, så skal den også være god til at grille og bage. En god mikrobølgeovn skal desuden være let at betjene.

Når Which.co.uk afprøver og vurderer mikrobølgeovne, så anvendes altid rigtig mad, og ofte er der tale om både hakket kød og kager.

 • Opvarmning: Når Which.co.uk tester ovnene for deres evner inden for opvarmning, testes fødevaren flere steder for at se, om ovnen varmer jævnt. Det registreres, om alle steder på fødevaren har en forsvarlig temperatur. En mikrobølgeovn med en god opvarmning vil give saftig mad.
 • Optøning: Which.co.uk anvender frossent hakket kød til denne test. Der testes for, hvor godt både auto-optøningsfunktionen samt den manuelle optøning fungerer. Ved hver gennemgang ses der efter varme og kolde områder i fødevaren.
 • Brugervenlighed: Eksperterne ser efter, hvor intuitive og lette mikrobølgeovnene er i brug. Der ses også efter, hvor lette instruktionerne er at følge.
 • Grill: Which.co.uk’s eksperter tester, hvor gode modellerne er til at grille. Brød uden skorpe fordeles ud på grill-tallerkenen, og så testes der, hvor grillet brødet bliver.
 • Bagning: Nogle mikrobølgeovne kan også bage. Hvis her er tale om en mikrobølgeovn med en bagnings-funktion, så testes dette ved at se, hvor jævnt bagte og hævede udvalgte kager bliver.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Sharp mikroovn R-642 - mikrobølgeovn med 2-i-1-funktionalitet

Severin mikrobølgeovn MW 7890

Bosch mikroovn HMT75M451

Panasonic NN-CS89LB mikrobølgeovn

Electrolux EMS21 400 w - lille mikroovn

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme