Miniovn test-oversigt: De bedste bordovne ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel gennemgår vi en række forskellige miniovne, som alle er blevet testet og anmeldt af forbrugere.

Denne artikel er udelukkende baseret på brugeranmeldelser. Der er ikke tale om ekspertvurderinger, da vi i stedet giver et overblik over de modeller, der får de bedste bedømmelser og anmeldelser af forbrugerne. Dette har vi valgt, da der ikke findes officielle tests af miniovne.

Vi har set nærmere på forbrugernes vurderinger af miniovnene, da de har testet dem i virkeligheden ved at bruge dem til hverdag. Deres vurderinger er derfor interessante for at finde frem til de forskellige modellers fordele og ulemper.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at gennemgå miniovnene. Herefter kan der findes en købsguide til miniovne, information om energimærket samt gode råd til rengøringen.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige brugeranmeldelser, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de anmeldelser, vi henviser til.

Denne miniovn test-oversigt indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste miniovne
🔸 Guide til køb af en miniovn
🔸 Forstå din miniovns energimærke
🔸 Gode råd til rengøringen
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Mesko Miniovn 1000 watt – perfekt til små køkkener

Udvalgt af Forbrugsguiden

Miniovn 1000W (9 liter) Mesko

Mesko Miniovn 1000 watt er et godt valg til dig, der ikke har så meget plads i køkkenet. Størrelsen er lille, og derfor vil den passe godt ind i det mindre køkken.

Det kompakte design betyder også, at den vil gå godt i spænd med alle slags køkkener – designet bidrager til kompatibiliteten, da udtrykket er moderne, enkelt og neutralt. Farven er sort med enkelte detaljer, og selve stilen er afdæmpet.

Du kan tilberede lige præcis den mad, du foretrækker, for den lille størrelse sætter ikke begrænsninger for din fantasi.

 • Det kompakte design gør, at den passer til alle køkkener
 • Kommer med meget tilbehør
 • Kan tilpasse sig til præcis den mad, du vil tilberede

Det skal du vide, før du køber Mesko Miniovn 1000 watt

God pris
Når du er på udkig efter en ny miniovn, vil prisen være en afgørende faktor. Har du hverken det største budget eller de største krav til funktionalitet, så vil Mesko Miniovn 1000 watt være et godt valg. Prisen ligger klart i den lave ende, og derfor får du selvfølgelig ikke samme muligheder som ved de dyrere produkter. Men du får alle de funktioner, der skal til, hvis du ønsker at tilberede din egen mad på en let måde.

Den lille størrelse
Mesko Miniovn 1000 watt er en lille fyr, og det er smart, hvis du ikke har så meget plads. Kapaciteten er på ni liter, og sammenlignet med en ovn i normal størrelse, er det ikke så meget – dog er det nok til en eller to personer. De ydre mål er tillige vigtige – især hvis pladsen er knap – og her måler modellen 37,2 cm x 27,0 cm x 20,5 cm.

Fin kraft
En anden udslagsgivende faktor i ovn-handelen er effekten. Effekten er angivet i watt, og jo højere watt, jo hurtigere tilberedning og opvarmning kan du få. Hos Mesko Miniovn ligger effekten på 1000 watt, og for en miniovn er det meget pænt.

Hvilke funktioner vil du have?
Miniovnene kommer med forskellige funktioner og features, og mængden hænger gerne sammen med prisen. Mange funktioner vil ofte øge brugervenligheden og mulighederne, men du kommer også til at betale ekstra for dem. Mesko Miniovn 1000 watt er født med de essentielle features, som er pæne uden at være prangende. Det inkluderer for eksempel timer og mulighed for undervarme, overvarme eller over/under-varme.

Fordele

 • Meget plads og hurtig opvarmning
 • Timeren kan sættes til op til 30 minutter
 • Varme i toppen, bunden eller begge steder
Ulemper

 • Kommer uden rotisseri-funktion

Forbrugsguidens vurdering

Mesko Miniovn 1000 watt er perfekt til dig, der gerne vil have en miniovn, der kun fylder lidt, men som samtidig kan udføre store opgaver. Hos Forbrugsguiden har vi kåret den til ”Redaktionens favorit”, da den på alle områder er en velfungerende miniovn.

Vi anbefaler modellen af mange grunde. En af de vigtigste er, at der den lille størrelse til trods faktisk er en høj rummelighed, som gør det muligt for dig at tilberede større retter ad gangen. Du kommer også til at opleve en hurtig opvarmning, hvilket er en klar fordel, når du har travlt eller er sulten.

Produktet skal tillige fremhæves for at komme med en smart timer, der kan sættes til op til 30 minutter. Timeren hjælper dig med at få de bedst mulige resultater, og den højner overblikket for dig i en presset kokkerering. Når den indstillede tid udløber, giver miniovnen besked med et signal.

Vi er også glade for den smarte tilpasningsevne, som Mesko Miniovn 1000 watt kommer med. Det drejer sig om de to stærke varmeelementer, som sørger for, at du enten kan få over- eller undervarme – eller begge to på én gang.

Alle roserne til trods skal du være opmærksom på, at varianten ikke er født med en rotisseri-funktion, som flere af konkurrenterne er.

Specifikationer
Type: Miniovn
Mærke: Mesko
Effekt: 1000 watt
Kapacitet: 9 liter
Dimensioner: 37,2 cm x 27,0 cm x 20,5 cm
Vægt: 3,3 kilo


Camry CR6008 Miniovn – til dig, der ønsker høj kapacitet i kompakt design

Bedste kapacitet

3,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 52 brugeranmeldelser hos Amazon

Camry CR6008 Miniovn er det oplagte valg til dig, der leder efter en miniovn med en høj kapacitet på 63 liter.

Modellen vil også være et perfekt fit til dig, der elsker moderne funktioner og muligheder, for her får du glæde af både en skrap temperaturkontrol samt fem indstillinger for madlavning.

 • Temperaturkontrol mellem 100 og 230 grader
 • Stor kapacitet på 63 liter
 • Fem madlavnings-indstillinger

Det skal du vide, før du køber Camry CR6008 Miniovn

Høj effekt varmer hurtigt op

Med en høj effekt på 2000W får du en hurtig opvarmning, så du ikke skal vente længe på maden.

Kompakt størrelse med høj kapacitet

Du får det bedste fra begge verdener med en kompakt størrelse plus en høj indvendig kapacitet. Kapaciteten ligger på 63 liter, hvilket er fremragende for en miniovn.

Moderne funktioner, som letter madlavningen

Ønsker du en mikroovn, der kommer med moderne funktioner, vil Camry’en være perfekt. Du får blandt andet glæde af flere madlavnings-indstillinger, temperaturkontrol og timer.

Det siger forbrugere og eksperter om Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn

Hos Amazon bliver modellen tildelt 3,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser, og det vidner om, at der både er fordele og ulemper.

Købernes roser går mest på størrelsen og de mange moderne muligheder, mens kritikken mest mønter sig på brugervenligheden. Generelt set er tonen i brugeranmeldelserne dog meget positiv, og ifølge brugerne vil du opleve en miniovn af høj kvalitet.

Fordele

 • Fire opvarmningselementer i rustfrit stål
 • 60 minutters-timer med signal
 • Indvendig belysning
 • Nem at rengøre
 • Varmlufts-teknologi
Ulemper

 • Synligheden af den manuelle indikator kunne være bedre

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden tildeler vi Camry CR6008 Miniovn stemplet som ”Bedste kapacitet”, da varianten er født med en fantastisk rummelighed i forhold til, at den er en miniovn. 

Vi anbefaler apparatet, da det kommer med hele fire opvarmningselementer i rustfrit stål. Det giver en jævn og konstant tilførsel af varme.

Med en temperaturkontrol mellem 100 og 230 grader er det let at finde den rette tilberedningstemperatur, og en 60 minutters-timer med signal plus en indvendig belysning højner overskueligheden.

Vi skal også fremhæve den lette rengøring og varmluftteknologien, der giver bedre madlavningsresultater. En ulempe er dog, at synligheden af den manuelle indikator kunne være bedre.

Specifikationer:

Type: Miniovn
Mærke: Camry
Effekt: Op til 2000W
Kapacitet: 63 liter
Bredde: 58 centimeter
Højde 38 centimeter
Dybde: 43 centimeter
Vægt: 12,5 kilo


Steba KB 41 Eco – bordovn med varmluft og grill

Steba KB 41 Eco

.
Steba KB 41 Eco er blevet testet og anmeldt af brugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har brugerne givet miniovnen flere gode anmeldelser, da den har fået henholdsvis 4,6 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at Steba KB 41 Eco er en god miniovn med flere praktiske funktioner.

Til gengæld nævner en enkelt bruger også, at ovnen er dyr i drift, da den ikke lukker tæt.

Forbrugerne: God og praktisk miniovn med flere funktioner

Hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk har miniovnen Steba KB 41 Eco fået flere gode anmeldelser.

En bruger kalder ovnen for værende en ”prisvenlig miniovn, der er værd at købe”, da den både er hurtig, pæn, brugervenlig samt leverer gode resultater.

Dette er en anden bruger enig i og skriver, at det er ”en god og praktisk miniovn” med flere funktioner. Flere brugere er især glade for, at der er varmluft i ovnen, da man herved kan tilberede forskellige madretter.

Noget andet, som brugerne bemærker, er, at Steba KB 41 Eco er ”nem at betjene”. Den er hurtig at komme i gang med, da det er let at finde ud af, hvad man skal trykke på.

Dog er der en bruger, der hæfter sig ved, at ovnen ikke lukker tæt. Dette gør ikke mindst, at den er dyr i drift, men også, at ”det kræver langt længere bagetid for mad, der skulle have været bagt hurtigt”.

Velegnet til mindre hjem

Steba KB 41 Eco er en miniovn med en kapacitet på 38 liter. Den er derfor velegnet til de mindre hjem med omkring 2 til 3 personer, hvor der ikke skal laves store portioner på en gang. Det er ligeledes nemt at finde plads til modellen i køkkenet, da den er fritstående.

Ved køb af Steba KB 41 Eco medfølger der en bageplade og en rist, der kan sættes ind på fire forskellige niveauer.

Der medfølger også et roterende grillspyd. På den måde har man mulighed for at tilberede de fleste madretter i ovnen.

Det er ydermere muligt at indstille ovnen fra 50 grader og op til 230 grader. På programvælgeren kan man vælge mellem overvarme, undervarme, over- og undervarme samt varmluft. Man kan også vælge en grill-funktion, hvis der er brug for det.

Ovn med timer-funktion og non-stick-belægning

Steba KB 41 Eco er fremstillet i et tidløst design med sorte og grå nuancer. Den er lavet i rustfrit stål og har en glasdør med to lag, så den passer ind i de fleste køkkener.

Miniovnen er nem at gøre ren, da den kommer med en non-stick-belægning. Ovnen skal derfor blot tørres af indeni og udenpå med en fugtig klud for at holde den ren og fri fra madrester.

Sidst men ikke mindst kommer Steba KB 41 Eco med en timer-funktion, der kan indstilles på op til 90 minutter. Når timeren er færdig, siger den en lyd, så man bliver opmærksom på, at man skal tage et kig til maden.

Specifikationer ved Steba KB 41 Eco – mål: 
🔴 Højde: 33 centimeter
🔴 Bredde: 55 centimeter
🔴 Dybde: 44 centimeter
🔴 Vægt: 12,5 kilo

Fordele ved Steba KB 41 Eco:
Med timer-funktion
Vælg mellem varmluft, grill og over- og undervarme
Rengøringsvenlig model
Praktisk tilbehør medfølger
Temperatur på op til 230 grader


Sage SOV 860 Miniovn

Anbefalet af det britiske magasin Wired
4 ud af 5 stjerner ved det britiske testmagasin Trusted Reviews

Sage SOV 860 Miniovn

.
Sprøde nuggets og pommes frites kan blive en realitet i dit køkken med SOV 860 miniovn fra Sage. Miniovnen har hele 10 indstillingsmuligheder, så din mad kan blive tilberedt optimalt.  

De 10 indstillingsmuligheder, der bidrager til ideel tilberedning er: Grill, Bake, Roast, Warm, Pizza, Reheat, Slow cook, Toast 6 skiver og Air Fryer. 

SOV 860 miniovn sørger for effektiv og hurtig tilberedning af din mad. Med en effekt på hele 2400 watt kan miniovnen forvarme på få sekunder. Takket være Element IQ-teknologi tilberedes maden jævnt og hurtigt. Element IQ er et smart varmesystem, som efterligner teknikken fra pizzaovnen. Teknologien kontrollerer varmen og sender den fra forskellige vinkler, så din mad bliver tilberedt til perfektion.  

Enkelt og brugervenligt design

Miniovnen har et moderne LCD-display, og du indstiller tilberedningsfunktionen ved hjælp af simple drejeknapper. Ved køb af SOV 860 medfølger et overskueligt instruktionshæfte, så du hurtigt kan få styr på teknikken. Der er lys integreret i miniovnen, som på praktisk vis slukker, når tilberedningen er færdig. 

SOV 860 fra Sage har et enkelt og minimalistisk design i en kølig stålnuance – helt i tråd med tidens trend. Formen og størrelsen minder om en gennemsnitlig mikroovn. I ovnen kan du godt få plads til at tilberede en pizza eller en hel kylling. Ovnvolumen er på 21 liter. Til sammenligning har en gennemsnitlig mikroovn en kapacitet på 25 liter. 

Mikroovnen på 60 decibel (dB) er relativt lydstille sammenlignet med andre miniovne. 

Sage SOV 860 vs. markedet

Sage SOV 860 er lidt dyrere end de andre bordovne i oversigten her, men til gengæld har den flere indstillingsmuligheder for tilberedning. Hele 10 af slagsen. Samtidig tilbereder den ekstraordinært hurtigt og effektivt sammenlignet med mange lignende produkter på markedet.   

Sage SOV 850 er anbefalet af eksperter ved de britiske magasiner Wired og Trusted Reviews. Hos Wired slår eksperterne på, at miniovnen er let at anvende, hurtig og effektiv og har nyttige tilberedningsmåder. 

Eksperterne hos Trusted Reviews fremhæver også miniovnens alsidighed og effektivitet. De giver produktet 4 ud af 5 stjerner. Som fordele nævner de: pommes frites bager og griller hurtigt, 10 forudindstillede funktioner og god kapacitet. Deres dom lyder: ”Sage the Smart Oven Air Fry fungerer godt som en supplerende ovn eller selvstændigt ved en lille husstand”. Eksperterne kalder den en ”hurtig, kompakt ovn”, som både egner sig godt til en hurtig pizza eller en langtidskogt middag.  

Specifikationer ved Sage SOV 860 – mål:
🔴 Højde: 29,5 centimeter
🔴 Bredde: 44 centimeter
🔴 Dybde: 39 centimeter
🔴 Vægt: 13 kilo

Fordele ved Sage SOV 860:
 Hurtig og effektiv
 10 tilberedningsmåder
 Relativt lydløs
 LCD-display
 Element-IQ-varmesystem


Severin TO 2068 Miniovn

Kompakt og alsidig ovn

Severin TO 2068 Miniovn

.
Lille varmluftsovn til alsidigt brug

Med Severin TO 2068 får du en alsidig miniovn, der kan tilberede en bred vifte af madvarer. Blandt andet kage, pommes frites, kylling og en mindre pizza. Modellen har både varmluftsfunktion og over- og undervarme.

Denne model har fem varmeindstillinger: Undervarme, Overvarme, Under- og Overvarme, Off og Overvarme til rotisseri. Mikroovnen har fire højdeniveauer til rist og plade. Ved tilberedning af for eksempel kylling kan du vælge grillfunktion og få en perfekt tilberedt sprød skorpe. Over- og undervarme kan kombineres eller benyttes separat.

Severin TO 2068 har en kort opvarmningstid og er effektiv med sine 1500 watt. Du kan indstille temperaturen fra 100°C til 230°C. Mekaniske drejeknapper gør miniovnen let og enkel at betjene. Når tilberedningen er færdig, udsender miniovnen en akustisk lyd. Den har timerfunktion på op til 1 time. For hurtig rengøring har den en praktisk udtagelig krummebakke. 

Klassisk og kompakt design 

Severin TO 2068 har en kapacitet på 20 liter og egner sig derfor godt til mindre portioner. Har du en mindre bolig, et kolonihavehus eller en campingvogn, er denne model et oplagt valg. 

Den fritstående miniovn har en klassisk sort farve, som brydes af sølv ståldetaljer. Lakeringen er naturligvis varmebestandig. ’Less is more’ for mange, når det kommer til valget af miniovn, og her får du et enkelt design, som med garanti vil passe ind i din køkkenindretning. Et stilsikkert valg, som aldrig går af mode. 

Ved køb af Severin TO 2068 medfølger grillrist, bageplade, pizzasten og spyd til rotisseri. Grillristen måler 31 centimeter i bredden og 30 centimeter i længden. Bagepladen måler 31 centimeter i bredden og 28 centimeter i længden, så her er plads til en mindre pizza. Pizzastenen måler 29 centimeter i diameter.

Severin TO 2068 vs. markedet

Severin TO 2068 er en lille varmluftsovn på 20 liter, der lever op til sit typenavn – ”miniovn”. Ligesom OHO Optimo er denne model ideel i et mindre køkken eller til dig, der bor selv og varmer mindre portioner op ad gangen. Sammenlignet med flere andre mindre modeller har Severin TO 2068 en super alsidighed og effektivitet på 1500 watt. 

Det kompakte design er moderne og stilsikkert og optager ikke for meget bordplads eller opmærksomhed. Præcis sådan foretrækker mange en mikroovn, som blender ind i indretningen frem for at stikke ud. En funktionel, effektiv og klassisk løsning på en miniovn, som de danske forhandlere sælger mange af. 

Specifikationer ved Severin TO 2068 – mål:
🔴 Højde: 29,5 centimeter
🔴 Bredde: 44 centimeter
🔴 Dybde: 39 centimeter
🔴 Vægt: 6,9 kilo

Fordele ved Severin TO 2068:
 God bedømmelse fra forbrugere
 Over- og undervarme
 Kort opvarmningstid
 5 varmeindstillinger
 4 højdeniveauer


Købsguide: Det skal du overveje, når du køber en miniovn

Miniovne er en type ovn, der er mindre i størrelse end en traditionel ovn. De er ideelle til mindre køkkener eller til at have som ekstra ovn i køkkenet. Miniovne kan bruges til at bage, stege, grille og tilberede mad på samme måde som en almindelig ovn. En af de store fordele ved at bruge en miniovn er, at det kan spare energi, da det opvarmer hurtigere og er mere effektivt end en traditionel ovn.

Miniovne kan også have ekstra funktioner som dehydrator, hvor de kan bruges til at tørre frugt og grøntsager ved lav temperatur og luftcirkulation, således at frugt og grøntsager bevarer næring og smag. Dette er en god måde at bevare mad på lang sigt, og er et godt alternativ til at bruge en dehydrator.

Der har været en betydelig udvikling, når det kommer til miniovne. Fra små ovne, der ikke kunne særligt meget til at være praktiske og effektive ovne, der kan erstatte den almindelige ovn i flere hjem.

I dag har du mulighed for at købe modeller fra mange producenter samt i mange prisklasser. Men den mest afgørende ting, du skal overveje, når du køber en miniovn, er imidlertid, hvordan du ønsker at bruge den.

Steba KB 28 EcoVil du primært bruge den til at tø mad op, lave aftensmad til dig og din partner hver dag, eller skal den blot bruges som supplement til den almindelige ovn?

Miniovne er nemme at opbevare og have til rådighed og laves i mange forskellige farver og design. Ikke nok med det, er de i de fleste tilfælde også gode til at tilberede diverse madretter.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad du skal overveje, når du køber en miniovn, er du landet det rigtige sted. Sørg derfor for at overveje disse faktorer inden køb.

Miniovnens størrelse
Dit køkken har en specifik mængde plads, hvor du har plads til at opbevare flere ting såsom en miniovn. Så inden du køber en miniovn, skal du overveje, hvor meget plads du vil være villig til at afsætte til den.

Nogle miniovne kan være forholdsvis store, og afhængig af din brug, kan det være en fordel at have den på en plads, der er nemt tilgængelig – især hvis du skal bruge den en del hver dag.

Hvad skal du bruge miniovnen til?
Når du har fundet ud af, hvilken størrelse bordovnen skal have, skal du besvare spørgsmålet om, hvad du skal bruge miniovnen til.

Afhængig af, hvad du skal bruge den til, er det en fordel at finde ud af, om den specifikke model, du kigger på nu også har eller tilbyder de funktioner.

Du skal altid vide, hvad miniovnen kan, inden du køber den. En samtale med forhandleren eller en hurtig søgning på internettet er typisk tilstrækkeligt i dette tilfælde.

Hvor meget må miniovnen koste?
Vil du købe den bedste miniovn til dit køkken? Eller vil du nøjes med noget beskedent og enkelt? Du behøver ikke gå efter de avancerede mærker, hvis du er på udkig efter en miniovn.

prisDu skal også være opmærksom på, at de miniovne, der kan en del, koster mere end de simple og enkle versioner af disse ovne.

Der kan i dag findes miniovne til en god pris, så du behøver ikke at springe dit budget for at få sådan en ovn i dit køkken. Der findes også et hav af producenter, hvor nogle naturligvis er dyrere end andre.

Hvis mærket eller producenten ikke har nogen betydning for dig, er der ingen grund til at gå efter de helt dyre mærker. Det er desuden en fordel, at du laver et budget inden køb, så du ved, hvilke modeller du kan kigge nærmere på.

Miniovnens indstillinger og funktioner
Du skal gøre dig bekendt med, hvad en miniovn kan, før du køber en. En måde at gøre dette på er ved enten at lære det fra guides på internettet eller ved at besøge en ven eller et familiemedlem, der allerede ejer en miniovn.

En simpel guide eller visning af en miniovn vil hurtigt fortælle dig, hvad du har brug for, når det kommer til miniovnens forskellige indstillinger og funktioner.

Teknologien ændrer sig konstant. Så hvis du udskifter din gamle miniovn med en ny, kan nogle funktioner variere, men selve ydeevnen forbliver det samme for de fleste mærker.

Indstillingerne for de forskellige bordovne varierer også afhængigt af producenten. Derfor er det vigtigt at læse produktets beskrivelse omhyggeligt, inden du køber den.

Dette garanterer ikke kun, at du får de bedste resultater ud af din ovn, du vil også sikre, at du ikke ender med at købe en miniovn, du ikke bliver glad for.


Energimærker på din miniovn

Hvad er et energimærke?
Energimærkningen findes på produkter som hvidevarer og elektriske apparater. De viser, hvor energieffektivt produktet er. Hvis du holder øje med energimærket, kan du spare penge og skåne miljøet.

EU’s obligatoriske ordning for energimærkning har for nyligt fået en opdatering. Overordnet set ligner det nye mærke det gamle meget, men det har fået et nyt format. Vi guider dig til at læse energimærkningen, så du ved hvilke informationer, du kan få, inden du køber ny miniovn. 

Den nye energimærkelov
Energimærkeloven er blevet fornyet, så alle hårde hvidevarer bliver vurderet på en skala fra A til G. Loven gælder i hele EU.

Opdateringen betyder, at produkter, der tidligere var mærket med A med ét eller flere plusser, bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere, hvor energivenligt produktet er. 

I første omgang vil den nye mærkning fremgå på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vaske-og tørremaskiner, køle- og fryseskabe samt TV og computere. På sigt vil andre hvidevarer og elektronik få samme mærkning. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter vil således være A-mærket, mens G-mærket er den mindst energivenlige mærkning.
 • Skalaen er ens for alle produkter, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer hver gang, du skal have nye produkter.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet. 

Hvorfor er energimærkningen ændret?

 • Den gamle skala afhænger af hvilket type produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. 
 • Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. 

I overgangsperioden vil du opleve, at nogle produkter har den gamle energimærkning. Så er det godt at kende til begge skalaer eller blot kigge på farverne. 

Hvilke informationer finder du på et energimærke?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan du finde information om eksempelvis vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine.

Symbolerne på mærket kan være svære at forstå, så her får du en vejledning i, hvad de forskellige betyder. 

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du vil skåne miljøet eller spare på strømmen, er det godt at kigge efter et energimærke, der ligger øverst på skalaen. 

Ifølge undersøgelser er en af de helt store energislugere køkkenet. Derfor er det et godt sted at sætte ind, hvis du skal nedsætte energiforbruget. Det kan både mærkes på pengepungen og i miljøet. 

Det er værd at tage med, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de trænger. Det kan føles logisk at skifte køleskabet ud med en mere energibesparende udgave, men det er hårdt for miljøet at producere produkterne, så derfor bør du først skifte ud, når de gamle står af. 

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Gode råd til rengøringen

rengøring af ovn

Din ovn bruges hver eneste dag til at tilberede mad til dig selv og din familie. Derfor bliver den naturligvis også beskidt, hvilket betyder, at den skal renses og gøres rent regelmæssigt. Ingen ønsker en snavset og beskidt ovn, da det er her, at du tilbereder størstedelen af din mad.

Men der er også mange af os, der ikke orker at bruge tid på rengøring af ovnen. Det behøver dog slet ikke at være en tidskrævende eller besværlig opgave, så længe du sørger for, at du gør det på den mest effektive måde.

Gør brug af de naturlige hjælpemidler
At gøre brug af de naturlige hjælpemidler til rengøringen af din ovn er altid en fordel. På den måde slipper du nemlig fra skrappe kemikalier. Du kan både bruge eddike, bagepulver, citronsyre eller lignende til at rense ovnen. Det kræver naturligvis også, at du også lægger en god omgang håndkraft i det.

Du behøver derfor ikke at bruge hårde kemikalier, hvis du ikke ønsker det. De andre naturlige hjælpemidler er nemlig lige så gode til rengøring af din ovn og det bedste er, at du ikke skal indånde de skrappe kemikalier.

Rens bageplader i dit badekar
Hvis du har renset din ovn og dit ovnrum, er det også en fordel, at du får renset dine badeplader. Men hvordan gør du så det på den nemmeste og mest effektive måde? Det bedste vil være at putte dine bageplader i et badekar.

Her kan du nemlig putte dem i blød og herefter gå i gang med at skrubbe dem. Når du er færdig, skal du blot tørre bagepladerne og sætte dem ind i ovnen igen.

Husk at rengøre ventilatorernes filtre
Et sted, der er meget vigtigt, at du husker at rengøre, er ventilatorernes filtre. Disse filtre kan nemlig ende med at blive tilstoppede med madrester, fedt og anden snavs, hvilket påvirker ovnens effektivitet. Det er derfor vigtigt, at filtrene bliver renset regelmæssigt.

Når du renser filtrene, kan du gøre dette i en håndvask. Her skal du gøre brug af varmt vand, en smule sæbe og bagepulver. Det er sommetider muligt at vaske filtrene i opvaskemaskinen. Vær sikker på, at de kan tåle det, så de ikke går i stykker.

Skrub ovnen med en tandbørste
Du bruger din tandbørste til at børste dine tænder morgen og aften. Men der er faktisk andre ting, du også kan bruge din tandbørste til. Du kan nemlig bruge din tandbørste til at rense din ovn med. Børsterne er bløde og fleksible, hvorfor de giver dig mulighed for at rengøre områder, der ellers er svære at nå frem til.

Hvis du bruger en elektrisk tandbørste, er dette endnu bedre, da dens vibrationer sørger for, at madrester og anden skidt bliver løsnet.

Gør brug af en glasskraber
Hvis du skal fjerne klæbrige og genstridige pletter i ovnen, kan du gøre brug af en glasskraber. Glasskraberen kan også bruges til selve ovnlågen.

Hvis ovnlågen kan tages af, så gør dette og put den i varmt vand med en smule sæbe. Dette gør det nemmere at fjerne pletter og madrester.

Nem måde til at fjerne dårlige lugte i ovnen
Vi har alle sammen oplevet, at ovnen ikke lugter særlig godt. Dette kan både være fordi, at du har lavet fisk eller andet mad med kraftige dufte, eller fordi du ikke har rengjort den i lang tid.

Hvis dette er tilfældet, skal du blot finde vanilje og citroner frem. Tag et par citrondråber samt et par vaniljedråber fra eksempelvis en vaniljeessens og put dråberne i et ovnfast fad. Dette fad skal være fyldt med vand og puttes ind i ovnen.

Ovnen skal opvarmes stille og roligt i en times tid, hvorefter lugten gerne skulle være væk.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Køberne kan efterlade anmeldelser efter køb.

Anmeldelserne af Panasonic NN-ST45KWBPQ Mikroovn er fundet: April 2022

Du kan læse anmeldelserne her

Testberichte.de

Er Tysklands største uafhængige forbrugerportal. De har ca. 60 ansatte, der hver dag samler, præsenterer og udarbejder tests og anmeldelser af en lang række produkter. De har som mission at hjælpe forbrugerne til at træffe smarte købsbeslutninger.

Testberichte.de har samlet flere tests af BG 1805/E fra ROMMELSBACHER, hvor den bl.a. kåres som testvinder.

sten er udført: Oktober 2019
Du kan se hele testen her

Amazon.de

Er en amerikansk internethandel-virksomhed med hovedsæde i Seattle. Køberne kan lave brugeranmeldelser på de mange produkter virksomheden forhandler.

På virksomhedens tyske afdeling, amazon.de, har BG 1805/E fra ROMMELSBACHER fået mange gode anmeldelser fra glade købere.

Du kan læse alle anmeldelserne her

Pricerunner.dk

Er en online portal, der både tilbyder prissammenligninger, samt anmeldelser fra brugere og uafhængige eksperter. 

På pricerunner.dk har BG 1805/E fra ROMMELSBACHER fået en samlet rating på 4.3/5 stjerner og en lang række gode anmeldelser.

Du kan læse alle anmeldelserne her her


Alternative tests og artikler

Fandt du ikke, hvad du ledte efter i vores miniovn test, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der måske kunne være relevante for dig.

En anden populær lille ovnmodel er de praktiske kombinationsovne. Fordelen ved disse ovne er, at du får alle de normale ovnegenskaber, samt en mikroovnsfunktion. Særligt Siemens er helt i front, når det kommer til disse modeller. Læs mere her i vores Siemens kombiovn test.

Måske er du også interesseret i en ovn i normal størrelse. Med vores generelle ovn test kan du skabe dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller.

Du kan også læse vores producent-specifikke ovn tests. Her finder du vores Electrolux ovn test, vores Siemens ovn test, vores Voss ovn test og vores Bosch ovn test, der alle indeholder testvindende ovne.

Er du på udkig efter en ovn, der kan blive en integreret del af dit køkken, kan vi også være behjælpelige med det. I vores indbygningsovn test, finder du en lang række testvindende ovne fra forskellige producenter.

Er der et mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Siemens indbygningsovn test, vores Voss indbygningsovn test og vores Bosch indbygningsovn test, der alle indeholder testvindende modeller.

Se også vores artikler med særligt fokus på ovnenes funktioner. Her kan du læse vores dampovn test, vores selvrensende ovn test og vores pyrolyseovn test.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


BG 1805/E

Testvinder hos testberichte.de
4.5/5 stjerner på amazon.de
4.3/5 stjerner på pricerunner.dk

BG 1805:E

 

 

BG 1805/E er fra mærket ROMMELSBACHER er en populær miniovn, både hos eksperter og forbrugere.

På testberichte.de er den kåret som testvinder og bliver især rost for at være meget brugervenlig og have en del indstillingsmuligheder.

På amazon.de har de mange tilfredse købere givet BG 1805/E en samlet rating på 4.5/5 stjerner, og på pricerunner.dk får den 4.3/5 stjerner.

Praktisk og energibesparende

BG 1805/E kan indstilles på forskellige temperaturer mellem 80-230 grader celsius. Ovnen bliver meget hurtigt varmt, hvilket både er energibesparende og praktisk, da det sparer dig for tid under madlavningen.

Der er fire ristniveauer og BG 1805/E har en højde på 36 cm, så der er god plads til fine kager eller andet med højde på.

Ovnen har en non-stick belægning, så den er nem at holde ren. Alle elementerne kan også tages ud og vaskes i opvaskemaskinen.

Der medfølger et rotisserie-sæt med til ovnen, så du kan lave lækker kylling til hele familien. Er I mere til pizza, følger der også en pizzasten med til ovnen.

BG 1805/E vs. markedet

De fleste miniovne har en volumen på ca. 18-24 liter. BG 1805/E har derimod en volumen på 42 liter. Det er tættere på en almindelig ovn, der typisk er på ca. 58 liter, og der er derfor tale om en rigtig stor miniovn.

Det er en fordel, hvis du gerne vil have en fritstående, elektrisk enhed, men samtidig vil have plads til at tilberede større retter i den.

Fordele ved BG 1805/E
🌀 Bliver meget hurtigt varm
🌀 Økonomisk

Ulemper ved BG 1805/E
🔴 Bliver meget varm på ydersiden
🔴 Den cirkulerende luftfunktion larmer meget

Specifikationer ved BG 1805/E
Energikilde: elektrisk
Ovnrum: 42 L
Egenskaber: grillfunktion, varmluftsovn
Rustfrit stål
Mål: 55 x 36 x 41,5 cm


TriStar OV1456

4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Coop.dk
4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

TriStar OV1456

 

.
TriStar OV1456 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos brugerne. Miniovnen er nemlig blevet afprøvet af brugere hos de tre forhandlere Coop.dk, Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har modellen henholdsvis fået 4,5 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner.

Der er enighed blandt brugerne om, at TriStar OV1456 er en ovn med flere gode funktioner. Selvom forbrugerne generelt er vilde med miniovnen, er der et par stykker, der nævner, at timer-funktionen kan være en smule besværlig.

Ovn, der er velegnet til den mindre husholdning, ifølge forbrugerne 

Ifølge forbrugerne hos de tre forhandlere Coop.dk, Skousen.dk og WhiteAway.com er TriStar OV1456 en ”super god ovn”, der er ”perfekt til det hele”.

Her skriver en bruger, at ovnen både kan bruges til at bage brød og kager samt lave mad i. Brugeren skriver, at ”bagværk bliver bagt jævnt”.

Flere brugere forklarer ydermere, at TriStar OV1456 er ”perfekt til den mindre husholdning”. Den er nemlig ”rummelig af en miniovn at være og tager ikke meget plads”. Disse brugere skriver også i deres anmeldelser, at ”ovnen varmer hurtigt op og ikke larmer under brug”.

En anden faktor, som en forbruger er begejstret for, er, at TriStar OV1456 kommer med ”cirka de samme funktioner som en almindelig ovn”. På den måde kan man bruge ovnen til lige det, man ønsker.

Af minusser nævner forbrugerne, at det kunne være en fordel, hvis man havde mulighed for at tilkøbe ekstra bageplader og riste.

En anden bruger hæfter sig ved, at ”når først man har indstillet på timeren til x antal minutter, kan den ikke slukkes, før den er løbet ud”, hvilket brugeren er en smule utilfreds med.

Rummelig miniovn med fem indstillinger med optøningsfunktion

Med TriStar OV1456 får man en rummelig miniovn med en kapacitet på op til 60 liter. Ovnen er derfor velegnet til et hjem med omkring 3 til 4 medlemmer.

Den er desuden praktisk til et hjem uden meget plads. Da den er fritstående, er det nemt at finde en plads i køkkenet til den.

Derudover kommer TriStar OV1456 med fem indstillinger med optøningsfunktion. Man kan vælge mellem nedre, øvre, med eller uden konvektionsvarme, hvorfor man kan bage alt lige fra brød i ovnen til en kylling eller bagt kartoffel.

Den er yderligere forsynet med fire varmeelementer i rustfrit stål, hvorfor man er sikret en optimal og jævn varme.

Model med timer-funktion og høje temperaturindstillinger

I og med TriStar OV1456 kommer med 2000 Watt, er der mulighed for at indstille temperaturen på mellem 90 grader og op til 230 grader. Dette giver mulighed for at bage det meste i ovnen.

Der er desuden mulighed for at benytte sig af timer-funktionen, der kan indstilles på op til 60 minutter. Den siger en lyd, når tiden er gået.

Ved køb af TriStar OV1456 medfølger der en rist, en bageplade, et håndtag samt en brugervejledning.

Specifikationer ved TriStar OV1456 – mål: 
🔴 Højde: 58 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 43 centimeter
🔴 Vægt: 11,3 kilo

Fordele ved TriStar OV1456:
Fire varmeelementer
Kapacitet på 60 liter
Med timer-funktion
Fem indstillinger med optøningsfunktion
Temperatur på op til 230 grader


Scandomestic MIO 23 W

4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Scandomestic MIO 23 W

 

.
Scandomestic MIO 23 W er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Miniovnen er nemlig blevet testet af brugere hos både WhiteAway.com og Skousen.dk, hvor den har fået 4,6 ud af 5 stjerner.

Brugerne skriver i anmeldelserne, at de er begejstrede for, at Scandomestic MIO 23 W er en god og funktionel miniovn. Der er ingen af forbrugerne, der nævner nogle minusser ved modellen.

God og funktionel miniovn i et pænt design, ifølge forbrugerne

Scandomestic MIO 23 W bliver af mange af forbrugerne beskrevet som en ”god” og ”pæn” miniovn, der lever op til deres forventninger. En af de faktorer, som en bruger specielt er vild med, er, at den kommer i et ”pænt og ordentligt design”, da der er gjort noget ud af det ydre/designet.

Udover at være en pæn miniovn, bliver den også betegnet som en ”funktionel miniovn”, da den laver en jævn varme i hele ovnrummet og holder på temperaturen.

En bruger nævner desuden, at ovnen ”kan bruges til dele hele”, mens en anden skriver, at det er en fordel, at ”der kan laves kød igen”.

Flere brugere nævner til sidst, at Scandomestic MIO 23 W er ”let at betjene” og er en ”passende størrelse til en husstand med omkring 2 voksne” eller ”en mindre husstand uden behov for de helt store portioner”.

Kompakt miniovn med retro-inspireret design

Scandomestic MIO 23 W er forsynet med et ovnrum, der har en kapacitet på 23 liter. Det er derfor en mindre ovn, der er velegnet til de små husstande med et par voksne eller som et supplement til en større ovn.

Ovnen er desuden praktisk til husstande uden meget plads, da den ikke fylder mere end en mikroovn. Da den er fritstående, kan man også placere den der, hvor der er plads til den.

Scandomestic MIO 23 W er fremstillet i et stilrent og retro-inspireret design, hvorfor den passer ind i de fleste køkkener. Den kommer med tolags glas, så den er solid og godt beskyttet.

Model med flere praktiske funktioner

Med Scandomestic MIO 23 W får man en miniovn, der er udstyret med flere praktiske funktioner. Dens effekt er på 1500 Watt, hvorfor den kan klare temperaturer på op til 230 grader.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af varmluft, hvis man ønsker dette. På den måde har man mulighed for at tilberede flere former for mad i ovnen.

Herudover er den også forsynet med både en timer-funktion, autosluk-funktion samt en børnesikring. Mens timer-funktionen sørger for, at man kan indstille den til at sige en lyd, når maden er færdigtilberedt, sikrer autosluk-funktionen, at ovnen pr. automatik slukker efter dette, så man undgår overtilberedning af maden.

Med børnesikringen skal man desuden ikke være bekymret for, om børn kommer i nærheden af ovnen, da den ikke kan åbnes, når sikringen er aktiveret.

Specifikationer ved Scandomestic MIO 23 W – mål: 
🔴 Højde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 44 centimeter
🔴 Dybde: 34,1 centimeter

Fordele ved Scandomestic MIO 23 W:
Med autosluk-funktion og timer-funktion
Børnesikring
Mulighed for varmluft
Stilrent og retro-inspireret design
Pladsbesparende miniovn


OBH Optimo

5 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Elgiganten
4,2 ud af 5 stjerner i forbrugerbedømmelse ved den danske forhandler Coop

OBH Optimo Miniovn

.
6 forskellige tilberedninger 

OBH Optimo har alt, du behøver i en miniovn. Den alsidige ovn har 6 tilberedningsfunktioner, hvilket rækker for langt de fleste. 

Tilberedningsfunktionerne er: Grill, Bagning, Vandbad, Optøning, Opvarmning og traditionel ovn. Med miniovnen kan du altså både grille en sprød kylling, riste brød, gratinere grønsager og fisk, bage pizza og optø frosne grønsager. 

Miniovnen har timerfunktion på op til 2 timer, og temperaturen kan indstilles til mellem 100°C og 240°C. Det gøres ved hjælp af drejeknapper. Effekten er på 1380 watt, hvilket er rigtig fint til almindeligt forbrug. Ved køb af OBH Optimo medfølger en bageplade og en vendbar grillrist. 

Kompakt design til den mindre bolig

Den fritstående miniovn har en slank form og en smuk sort farve. Ovnen har en mindre størrelse med en højde på 27,9 centimeter, en bredde på 45,7 centimeter og en dybde på 31,5 centimeter. 

Det kompakte design har den fordel, at du nemt kan finde plads til miniovnen på køkkenbordet. Derfor er den også ideel til den mindre bolig, campingvognen eller sommerhuset. Ovnvolumenen er på 19 liter, så miniovnen egner sig godt til lidt mindre portioner. Til sammenligning har en mikroovn typisk en kapacitet på 25 liter. 

OBO Optimo vs. markedet

Denne model adskiller sig fra lignende produkter på markedet ved at være mere kompakt. Det er også den mindste model i oversigten her og den, som vejer mindst. Det kompakte design gør den velegnet til mindre boliger og sommerhuse eller køkkener med lidt bordplads. OBO Optimo er også oplagt til studieboligen, og en studerende kan prismæssigt også være med her. Bordovnen har en lav pris og er den billigste i denne oversigt. 

OBO Optimo miniovn er godt bedømt af de danske forbrugere. Den har fået henholdsvis 4,2 og 5 ud af 5 stjerner hos de danske forhandlere Coop og Elgiganten. Forbrugerne taler positivt om produktets brugervenlighed, pris, alsidighed, funktionalitet og effektivitet. En tilfreds kunde hos Elgiganten skriver for eksempel: ”Meget enkel at anvende”. Hos Coop giver kunderne udtryk for, at produktet lever op til deres forventninger og ønsker. Én skriver: ”Alt som forventet – fedt. Super ovn. Er meget hurtig varm og har en god varmefordeling”. En anden tilfreds kunde skriver: ”God, funktionel miniovn. Lever op til mine ønsker”, og en tredje skriver: ”Super god ovn til billige penge. Den bliver hurtigt opvarmet og kan lave mange retter”. 

Specifikationer ved OBO Optimo – mål:
🔴 Højde: 27,9 centimeter
🔴 Bredde: 45,7 centimeter
🔴 Dybde: 31,5 centimeter
🔴 Vægt: 4,9 kilo

Fordele ved OBO Optimo:
 Lav pris
 Slankt og kompakt design
 Timerfunktion på 120 minutter
 19 liters kapacitet
 6 tilberedningsmåder


TriStar OV-1446

4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Coop.dk
4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Lavprishvidevarer.dk

TriStar OV-1446

 

.
TriStar OV-1446 har fået gode brugeranmeldelser hos de tre forhandlere Coop.dk, WhiteAway.com og Lavprishvidevarer.dk. Her har miniovnen fået henholdsvis 4,7 ud af 5 stjerner, 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Miniovnen har fået gode anmeldelser, da forbrugerne er vilde med, at den er nem at bruge, er flot samt er velegnet til hjem med lidt plads.

Dog er der flere brugere, der nævner, at TriStar OV-1446 har svært ved at blive rigtig varm.

Brugervenlig miniovn velegnet til mindre hjem, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er TriStar OV-1446 en ”god miniovn”, der er ”god til at holde varmen”. En bruger skriver eksempelvis, at miniovnen er et ”flot produkt”, der lever op til alle forventninger, hvad angår funktioner og design.

Også ovnens størrelse ses som en fordel, hvor en bruger forklarer, at ovnen ”er lille, men stor nok til at gøre alt det, der forventes af en ovn”. Her er den både blevet testet til bagning og generelt madlavning, ”og der var intet at klage over”. Brugeren mener derfor, at det er en perfekt miniovn til de mindre hjem.

Ovnens brugervenlighed er en faktor, der går igen flere gange. Brugerne mener nemlig, at modellen er ”let at bruge”, så det er hurtigt at komme i gang med den. Der er dog en enkelt bruger, der skriver, at det ikke er en smule svært at have flere plader i på samme tid, hvilket er skuffende, samt at ovnen aldrig bliver helt varm.

Miniovn med mange funktioner

TriStar OV-1446 er en miniovn, der er forsynet med flere forskellige funktioner. Den har blandt andet et ovnrum med en kapacitet på 38 liter, hvorfor det er muligt at tilberede selv større madvarer i form af en pizza eller kylling.

Ovnen har desuden en effekt på 2000 Watt og kan indstilles fra 90 grader og op til 230 grader. Den justeres med i alt fem varmeindstillinger.

Hvis man ønsker at tilberede madretter på flere måder, er et muligt med denne ovn. Der er nemlig placeret varmelegemer i både toppen og bunden, og der er ydermere mulighed for at grille, opvarme og bage madretter på grund af konvektionen. Det betyder, at varmen bliver cirkuleret rundt i hele ovnen.

Med integreret timer-funktion og optøningsfunktion

TriStar OV-1446 er forsynet med en integreret timer på op til 60 minutter, så man nemt kan holde øje med maden. Timeren siger en lyd, når tiden er gået. Ovnen slukker også, når tiden er gået, hvorfor man undgår overtilberedning af maden.

Derudover kommer TriStar OV-1446 med en optøningsfunktion, hvorfor man har mulighed for at tø mad op i ovnen, hvis der er brug for det. Ovnlågen er lavet af glas, og der er belysning indeni ovnen, så man altid kan tage et kig til maden.

Ved køb af TriStar OV-1446 medfølger der en bageplade, en rist samt et håndtag til at tage pladen ud med.

Specifikationer ved TriStar OV-1446 – mål: 
🔴 Højde: 42,4 centimeter
🔴 Bredde: 33,5 centimeter
🔴 Dybde: 26,8 centimeter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Fordele ved TriStar OV-1446:
Optøningsfunktion
Integreret timer-funktion
Ovnrum med kapacitet på 38 liter
Varmelegemer i både toppen og bunden
Temperatur på op til 230 grader


Albaline Alba 30

4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Albaline Alba 30

Albaline Alba 30 miniovn med varmluft er blevet testet og anmeldt af forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har miniovnen fået 4,8 ud af 5 stjerner.

Dette har den blandt andet fået på grund af, at forbrugerne er begejstrede for, at miniovnen er effektiv samt af god kvalitet. Ingen af brugerne nævner nogle deciderede ulemper ved modellen.

Forbrugerne: Effektiv lille ovn af god kvalitet 

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Albaline Alba 30 en ”effektiv lille ovn”. En bruger skriver eksempelvis, at miniovnen ”varmer hurtigt op og har et praktisk og smart grillspyd”.

Dette er en anden bruger enig i og skriver, at det er en ”god ovn til camping”. Brugeren forklarer ydermere, at ovnrummet har en god størrelse, samt at der er mulighed for at lave mad på to plader på samme tid.

Udover at være god til camping nævner en anden bruger, at Albaline Alba 30 er ”den perfekte ovn til sommerhuset og som supplement til havegrillen”. Flere brugere beskriver desuden ovnen som værende af ”rigtig god kvalitet”.

Fritstående miniovn med varmluft og grill 

Albaline Alba 30 er en fritstående miniovn med et ovnrum på 30 liter. Det vil sige, at den er på størrelse med en mikroovn, hvorfor den er velegnet til mindre hjem eller som et supplement til en almindelig ovn.

Miniovnen kan varme med temperaturer på mellem 100 grader og 230 grader med hjælp fra fire varmelegemer. To af disse er placeret i bunden, mens de to andre er placeret i toppen.

Varmelegemerne kan styres individuelt, så man har mulighed for at indstille ovnen til at tilberede maden præcis, som man ønsker. Der er desuden mulighed for at benytte ovnen til varmluft eller grill.

I og med bordovnen er fritstående, er der mulighed for nemt at finde ud af, hvor den skal stå. Den kan nemlig både placeres på køkkenbordet, ovenpå et skab eller hvor der er plads til den.

Solid miniovn med praktisk tilbehør 

Albaline Alba 30 er fremstillet i en sort farve og rustfrit stål med en låge, der har dobbeltglas. Den vil derfor passe godt ind i de fleste køkkener.

Derudover er ovnen udstyret med et drejespyd, så man har mulighed for eksempelvis at tilberede en kylling i ovnen. Der medfølger også en rist, en gribetang samt en bradepande, så man kan tilberede forskellige former for madretter.

Ovnen kommer desuden med en timer-funktion på 60 minutter, så man kan sætte maden ind i ovnen og blive gjort opmærksom på, hvornår den er færdig. Der er lys i ovnen, så man altid har et overblik over tilberedningen.

Specifikationer ved Albaline Alba 30 – mål: 
🔴 Højde: 33 centimeter
🔴 Bredde: 51,5 centimeter
🔴 Dybde: 31 centimeter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Fordele ved Albaline Alba 30:
Praktisk tilbehør medfølger
Med timer-funktion
Med varmluft og grill-funktion
Kompakt ovn, der er nem at opbevare
Solidt design


Steba KB 28 Eco

5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos KitchenOne.dk
4.4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
4.2 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Coop.dk

Steba KB 28 Eco

.
Steba KB 28 Eco er ikke medtaget i nogle eksperttests, men miniovnen er alligevel taget med i denne artikel, da den har fået gode anmeldelser fra forbrugerne.

Den har nemlig fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner, 4,4 ud af 5 stjerner og 4,2 ud af 5 stjerner hos de tre forhandlere KitchenOne.dk, Skousen.dk og Coop.dk.

Miniovnen har fået gode brugeranmeldelser, da forbrugerne mener, at den er brugervenlig, god og funktionel. Til gengæld er et par stykker mindre vilde med, at brugervejledningen er mangelfuld.

Forbrugerne: Brugervenlig og effektiv miniovn

Ifølge forbrugerne hos de tre forhandlere KitchenOne.dk, Skousen.dk og Coop.dk er Steba KB 28 Eco en ”god” og ”brugervenlig” miniovn. De forklarer, at det er en ”super god og funktionel ovn, hvor der endda er plads til lidt store retter”.

Mens en bruger skriver, at Steba KB 28 Eco fungerer upåklageligt og er ”meget funktionel”, da der både er ”bagt brød og stegt steg i den”, er der en anden, der nævner,  at miniovnen er ”den bedste miniovn, jeg har haft indtil nu”.

En af de faktorer, som brugerne især er vilde med ved Steba KB 28 Eco, er, at modellen er ”handy”, ”betjeningsvenlig” og ”brugervenlig”. De skriver, at den er nem at bruge og kan bruges til ”alt slags bagning”.

I forhold til minusser ved modellen nævner en bruger, at den eneste ulempe er, at der ikke medfølger flere bageplader, samt at brugervejledningen mangler en del oplysninger.

Funktionel miniovn til mange madretter

Med Steba KB 28 Eco får man en funktionel miniovn med en kapacitet på 28 liter. Ovnen er funktionel, da den kan bruges til forskellige madretter. Der er nemlig plads til at bage brød, lave en pizza, kylling på et grillspyd samt meget mere.

Ved køb af Steba KB 28 Eco medfølger der praktisk tilbehør, hvorfor man kan bruge ovnen til endnu mere. Der medfølger blandt andet en emaljeret bageplade, en rist, en krummebakke samt et roterende grillspyd.

Der er mulighed for at benytte sig af både over- og undervarme samt varmluft. Temperaturen kan indstilles på op til 230 grader.

Besparende miniovn med non-stick-belægning

Steba KB 28 Eco er fremstillet med fokus på miljøet, da det er en ECO-model. Det vil sige, at den er op til 36 procent mere energibesparende sammenlignet med mange andre modeller.

Derudover kommer Steba KB 28 Eco med en non-stick-belægning, så madrester og anden skidt ikke kan sætte sig fast i ovnrummet. Det betyder også, at ovnrummet er nemt og hurtigt at tørre af med en fugtig klud, når der er brug for det.

Der er mulighed for at tilberede maden i ovnrummet i tre forskellige højder. Timer-funktionen kan desuden indstilles på op til 90 minutter. Når den er færdig, vil den sige en lyd, så man bliver opmærksom på, at man skal kigge til maden.

Specifikationer ved Steba KB 28 Eco – mål: 
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 51 centimeter
🔴 Dybde: 41 centimeter
🔴 Vægt: 8,1 kilo

Fordele ved Steba KB 28 Eco:
Alsidig og funktionel model med varmluft
Flere tilbehørsdele medfølger
Med timer-funktion
Rengøringsvenlig miniovn
Temperatur på op til 230 grader


Knau KO23MB

4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.3 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Knau KO23MB

 

.
Knau KO23MB er blevet testet og anmeldt af brugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har miniovnen fået gode brugeranmeldelser, da den har fået henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner og 4,3 ud af 5 stjerner.

Forbrugerne skriver, at de især er begejstrede for miniovnens hurtige opvarmning, samt at den er enkel og effektiv. Nogle brugere bemærker også, at ovnens plader kan være lidt svære at få ud af ovnrummet, da de sommetider sidder en smule fast.

Forbrugerne: Perfekt supplement til den almindelige ovn

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Knau KO23MB et ”perfekt supplement til den almindelige ovn”.

En bruger skriver eksempelvis, at miniovnen ”varmer hurtigt op” – også selvom den ikke har varmluft.

Derudover forklarer en anden forbruger ligeledes, at miniovnen ”næsten er som en almindelig ovn med hurtig opvarmning”. Størrelsesmæssigt er den ydermere optimal, da ”det ikke er noget problem at lave mad, som man plejer”.

Der bemærkes også, at Knau KO23MB er en ”let og enkel ovn”, der både kan bruges ”til at bage brød og stege kylling i”. Dog forklares det, at timeren har et ”lidt højt lydniveau”, samt at ydersiden bliver meget varm.

Kompakt miniovn

Knau KO23MB er en miniovn, der ikke fylder meget i køkkenet. Den er derfor velegnet til mindre husstande, hvor der ikke er brug for en stor ovn. Ovnrummet har en kapacitet på 23 liter, så der er plads til at lave portioner til omkring 1 til 2 personer.

Endvidere kommer ovnen med en effekt på 1300 Watt, hvilket er en smule mindre sammenlignet med andre ovne. Til gengæld kan man stadig indstille temperaturen på mellem 100 grader og 230 grader.

Ovnen har ligeledes mulighed for at gøre brug af både overvarme, undervarme samt over- og undervarme.

Stilren og brugervenlig model med timer-funktion 

Knau KO23MB er fremstillet i et tidløst og stilrent design. Den er lavet i mat sort, så den passer ind i de køkkener, der ønsker en miniovn med sådan et udseende.

Betjeningen af miniovnen sker på fronten, hvor der kan findes tre forskellige drejeknapper. Her har man mulighed for at vælge de varmeindstillinger, temperaturer og funktioner, der skal bruges til at tilberede maden.

Sidst men ikke mindst kommer Knau KO23MB med en timer-funktion på 60 minutter. Her kan man indstille ovnen til et bestemt tidspunkt, hvorefter den siger en lyd, når tiden er gået.

Specifikationer ved Knau KO23MB – mål: 
🔴 Højde: 26,2 centimeter
🔴 Bredde: 47,9 centimeter
🔴 Dybde: 37,5 centimeter

Fordele ved Knau KO23MB:
Temperaturer på mellem 100 grader og 230 grader
Med timer-funktion
Nem betjening
Stilrent og tidløst design i mat sort
Med flere varmeindstillinger


Hvad er en mini ovn?

En mini ovn er en type ovn, der er mindre i størrelsen end en standard ovn, som er designet til mindre køkkener, og kan også bruges til at opvarme og tilberede mad i mindre mængder.


FAQ

Hvilket miniovns brand er det bedste?
Der er flere brands, som man kan argumentere for, der laver de bedste miniovne. Nogle af de brands er bl.a. OBH, Albaline og Steba, da de er kendt for at lave nogle små, men utroligt effektive miniovne. Ovnene har ofte et praktisk design, og de indeholder ofte nogle smarte egenskaber.
Hvordan vælger jeg en miniovn?
Når du skal vælge en miniovn, så skyldes det formentlig, at det er ovnens kompakte størrelse, som du vælger den for. Derfor bør du altid tjekke ovnens dimensioner, sådan at den både kommer til at passe ind i dit køkken, men også kan bruges til de formål, som du ønsker.
Er det bedst at bruge en ovn eller en mikrobølgeovn?
Hvorvidt en ovn eller en mikrobølgeovn er bedst til tilberedning af mad, det varierer, alt efter hvilken fødevarer du skal tilberede. Dog har mikrobølgeovne haft den fordel, at de bruger mindre strøm end almindelige ovne, men hvis du har en miniovn, så er der ikke den helt store forskel.
Hvad er tegnene på, at min miniovn er ved at gå i stykker?
Hvis din miniovn begynder at ose, slå gnister eller lugte brændt, når den er tændt, så er den højst sandsynligt ved at gå i stykker. Andre tegn på det er, hvis miniovnen ikke tilbereder maden ordentligt, eller knapperne ikke virker, når du trykker på dem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme