Miniovn Test 2020 – Her er de bedste mini ovne ifølge forbrugerne

0

I denne artikel gennemgår vi en række forskellige miniovne, som alle er blevet testet og anmeldt af forbrugere. 

Denne artikel er udelukkende baseret på brugeranmeldelser. Der er ikke tale om ekspertvurderinger, da vi i stedet giver et overblik over de modeller, der får de bedste bedømmelser og anmeldelser af forbrugerne. Dette har vi valgt, da der ikke findes officielle tests af miniovne. 

Vi har set nærmere på forbrugernes vurderinger af miniovnene, da de har testet dem i virkeligheden ved at bruge dem til hverdag. Deres vurderinger er derfor interessante for at finde frem til de forskellige modellers fordele og ulemper.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at gennemgå miniovnene. Herefter kan der findes en købsguide til miniovne, information om energimærket samt gode råd til rengøringen.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige brugeranmeldelser, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de anmeldelser, vi henviser til.

Denne miniovn test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste miniovne
🔸 Guide til køb af en miniovn
🔸 Forstå din miniovns energimærke
🔸 Gode råd til rengøringen
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miniovn test 2020 – Her er de 7 bedste ifølge forbrugerne

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret brugernes anmeldelser af forskellige miniovne, og viser dig i sektionen her under, de bedst anmeldte modeller.

Ydermere har vi lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har dit ønskede produkt til den bedste pris.


Albaline Alba 30

4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Albaline Alba 30

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.234,00 Kr. 0,00 Kr. 1.234,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere

.
Albaline Alba 30 er blevet testet og anmeldt af forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har miniovnen fået 4,8 ud af 5 stjerner.

Dette har den blandt andet fået på grund af, at forbrugerne er begejstrede for, at miniovnen er effektiv samt af god kvalitet. Ingen af brugerne nævner nogle deciderede ulemper ved modellen.

Forbrugerne: Effektiv lille ovn af god kvalitet 

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Albaline Alba 30 en ”effektiv lille ovn”. En bruger skriver eksempelvis, at miniovnen ”varmer hurtigt op og har et praktisk og smart grillspyd”.

Dette er en anden bruger enig i og skriver, at det er en ”god ovn til camping”. Brugeren forklarer ydermere, at ovnrummet har en god størrelse, samt at der er mulighed for at lave mad på to plader på samme tid.

Udover at være god til camping nævner en anden bruger, at Albaline Alba 30 er ”den perfekte ovn til sommerhuset og som supplement til havegrillen”. Flere brugere beskriver desuden ovnen som værende af ”rigtig god kvalitet”.

Fritstående miniovn med varmluft og grill 

Albaline Alba 30 er en fritstående miniovn med et ovnrum på 30 liter. Det vil sige, at den er på størrelse med en mikroovn, hvorfor den er velegnet til mindre hjem eller som et supplement til en almindelig ovn.

Miniovnen kan varme med temperaturer på mellem 100 grader og 230 grader med hjælp fra fire varmelegemer. To af disse er placeret i bunden, mens de to andre er placeret i toppen.

Varmelegemerne kan styres individuelt, så man har mulighed for at indstille ovnen til at tilberede maden præcis, som man ønsker. Der er desuden mulighed for at benytte ovnen til varmluft eller grill.

I og med miniovnen er fritstående, er der mulighed for nemt at finde ud af, hvor den skal stå. Den kan nemlig både placeres på køkkenbordet, ovenpå et skab eller hvor der er plads til den.

Solid miniovn med praktisk tilbehør 

Albaline Alba 30 er fremstillet i en sort farve og rustfrit stål med en låge, der har dobbeltglas. Den vil derfor passe godt ind i de fleste køkkener.

Derudover er ovnen udstyret med et drejespyd, så man har mulighed for eksempelvis at tilberede en kylling i ovnen. Der medfølger også en rist, en gribetang samt en bradepande, så man kan tilberede forskellige former for madretter.

Ovnen kommer desuden med en timer-funktion på 60 minutter, så man kan sætte maden ind i ovnen og blive gjort opmærksom på, hvornår den er færdig. Der er lys i ovnen, så man altid har et overblik over tilberedningen.

Specifikationer ved Albaline Alba 30 – mål: 
🔴 Højde: 33 centimeter
🔴 Bredde: 51,5 centimeter
🔴 Dybde: 31 centimeter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Fordele ved Albaline Alba 30:
🔵 Praktisk tilbehør medfølger
🔵 Med timer-funktion
🔵 Med varmluft og grill-funktion
🔵 Kompakt ovn, der er nem at opbevare
🔵 Solidt design


TriStar OV1456

4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Coop.dk
4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

TriStar OV1456

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

.
TriStar OV1456 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos brugerne. Miniovnen er nemlig blevet afprøvet af brugere hos de tre forhandlere Coop.dk, Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har modellen henholdsvis fået 4,5 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner.

Der er enighed blandt brugerne om, at TriStar OV1456 er en ovn med flere gode funktioner. Selvom forbrugerne generelt er vilde med miniovnen, er der et par stykker, der nævner, at timer-funktionen kan være en smule besværlig.

Ovn, der er velegnet til den mindre husholdning, ifølge forbrugerne 

Ifølge forbrugerne hos de tre forhandlere Coop.dk, Skousen.dk og WhiteAway.com er TriStar OV1456 en ”super god ovn”, der er ”perfekt til det hele”.

Her skriver en bruger, at ovnen både kan bruges til at bage brød og kager samt lave mad i. Brugeren skriver, at ”bagværk bliver bagt jævnt”.

Flere brugere forklarer ydermere, at TriStar OV1456 er ”perfekt til den mindre husholdning”. Den er nemlig ”rummelig af en miniovn at være og tager ikke meget plads”. Disse brugere skriver også i deres anmeldelser, at ”ovnen varmer hurtigt op og ikke larmer under brug”.

En anden faktor, som en forbruger er begejstret for, er, at TriStar OV1456 kommer med ”cirka de samme funktioner som en almindelig ovn”. På den måde kan man bruge ovnen til lige det, man ønsker.

Af minusser nævner forbrugerne, at det kunne være en fordel, hvis man havde mulighed for at tilkøbe ekstra bageplader og riste.

En anden bruger hæfter sig ved, at ”når først man har indstillet på timeren til x antal minutter, kan den ikke slukkes, før den er løbet ud”, hvilket brugeren er en smule utilfreds med.

Rummelig miniovn med fem indstillinger med optøningsfunktion

Med TriStar OV1456 får man en rummelig miniovn med en kapacitet på op til 60 liter. Ovnen er derfor velegnet til et hjem med omkring 3 til 4 medlemmer.

Den er desuden praktisk til et hjem uden meget plads. Da den er fritstående, er det nemt at finde en plads i køkkenet til den.

Derudover kommer TriStar OV1456 med fem indstillinger med optøningsfunktion. Man kan vælge mellem nedre, øvre, med eller uden konvektionsvarme, hvorfor man kan bage alt lige fra brød i ovnen til en kylling eller bagt kartoffel.

Den er yderligere forsynet med fire varmeelementer i rustfrit stål, hvorfor man er sikret en optimal og jævn varme.

Model med timer-funktion og høje temperaturindstillinger

I og med TriStar OV1456 kommer med 2000 Watt, er der mulighed for at indstille temperaturen på mellem 90 grader og op til 230 grader. Dette giver mulighed for at bage det meste i ovnen.

Der er desuden mulighed for at benytte sig af timer-funktionen, der kan indstilles på op til 60 minutter. Den siger en lyd, når tiden er gået.

Ved køb af TriStar OV1456 medfølger der en rist, en bageplade, et håndtag samt en brugervejledning.

Specifikationer ved TriStar OV1456 – mål: 
🔴 Højde: 58 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 43 centimeter
🔴 Vægt: 11,3 kilo

Fordele ved TriStar OV1456:
🔵 Fire varmeelementer
🔵 Kapacitet på 60 liter
🔵 Med timer-funktion
🔵 Fem indstillinger med optøningsfunktion
🔵 Temperatur på op til 230 grader


Steba KB 41 Eco

4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Steba KB 41 Eco

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.235,00 Kr. 0,00 Kr. 1.235,00 Kr. Læs mere
1.441,00 Kr. 0,00 Kr. 1.441,00 Kr. Læs mere
1.689,00 Kr. 0,00 Kr. 1.689,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

.
Steba KB 41 Eco er blevet testet og anmeldt af brugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har brugerne givet miniovnen flere gode anmeldelser, da den har fået henholdsvis 4,6 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at Steba KB 41 Eco er en god miniovn med flere praktiske funktioner.

Til gengæld nævner en enkelt bruger også, at ovnen er dyr i drift, da den ikke lukker tæt.

Forbrugerne: God og praktisk miniovn med flere funktioner

Hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk har miniovnen Steba KB 41 Eco fået flere gode anmeldelser.

En bruger kalder ovnen for værende en ”prisvenlig miniovn, der er værd at købe”, da den både er hurtig, pæn, brugervenlig samt leverer gode resultater.

Dette er en anden bruger enig i og skriver, at det er ”en god og praktisk miniovn” med flere funktioner. Flere brugere er især glade for, at der er varmluft i ovnen, da man herved kan tilberede forskellige madretter.

Noget andet, som brugerne bemærker, er, at Steba KB 41 Eco er ”nem at betjene”. Den er hurtig at komme i gang med, da det er let at finde ud af, hvad man skal trykke på.

Dog er der en bruger, der hæfter sig ved, at ovnen ikke lukker tæt. Dette gør ikke mindst, at den er dyr i drift, men også, at ”det kræver langt længere bagetid for mad, der skulle have været bagt hurtigt”.

Velegnet til mindre hjem

Steba KB 41 Eco er en miniovn med en kapacitet på 38 liter. Den er derfor velegnet til de mindre hjem med omkring 2 til 3 personer, hvor der ikke skal laves store portioner på en gang. Det er ligeledes nemt at finde plads til modellen i køkkenet, da den er fritstående.

Ved køb af Steba KB 41 Eco medfølger der en bageplade og en rist, der kan sættes ind på fire forskellige niveauer.

Der medfølger også et roterende grillspyd. På den måde har man mulighed for at tilberede de fleste madretter i ovnen.

Det er ydermere muligt at indstille ovnen fra 50 grader og op til 230 grader. På programvælgeren kan man vælge mellem overvarme, undervarme, over- og undervarme samt varmluft. Man kan også vælge en grill-funktion, hvis der er brug for det.

Ovn med timer-funktion og non-stick-belægning

Steba KB 41 Eco er fremstillet i et tidløst design med sorte og grå nuancer. Den er lavet i rustfrit stål og har en glasdør med to lag, så den passer ind i de fleste køkkener.

Miniovnen er nem at gøre ren, da den kommer med en non-stick-belægning. Ovnen skal derfor blot tørres af indeni og udenpå med en fugtig klud for at holde den ren og fri fra madrester.

Sidst men ikke mindst kommer Steba KB 41 Eco med en timer-funktion, der kan indstilles på op til 90 minutter. Når timeren er færdig, siger den en lyd, så man bliver opmærksom på, at man skal tage et kig til maden.

Specifikationer ved Steba KB 41 Eco – mål: 
🔴 Højde: 33 centimeter
🔴 Bredde: 55 centimeter
🔴 Dybde: 44 centimeter
🔴 Vægt: 12,5 kilo

Fordele ved Steba KB 41 Eco:
🔵 Med timer-funktion
🔵 Vælg mellem varmluft, grill og over- og undervarme
🔵 Rengøringsvenlig model
🔵 Praktisk tilbehør medfølger
🔵 Temperatur på op til 230 grader


Scandomestic MIO 23 W

4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Scandomestic MIO 23 W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Scandomestic MIO 23 W er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Miniovnen er nemlig blevet testet af brugere hos både WhiteAway.com og Skousen.dk, hvor den har fået 4,6 ud af 5 stjerner.

Brugerne skriver i anmeldelserne, at de er begejstrede for, at Scandomestic MIO 23 W er en god og funktionel miniovn. Der er ingen af forbrugerne, der nævner nogle minusser ved modellen.

God og funktionel miniovn i et pænt design, ifølge forbrugerne

Scandomestic MIO 23 W bliver af mange af forbrugerne beskrevet som en ”god” og ”pæn” miniovn, der lever op til deres forventninger. En af de faktorer, som en bruger specielt er vild med, er, at den kommer i et ”pænt og ordentligt design”, da der er gjort noget ud af det ydre/designet.

Udover at være en pæn miniovn, bliver den også betegnet som en ”funktionel miniovn”, da den laver en jævn varme i hele ovnrummet og holder på temperaturen.

En bruger nævner desuden, at ovnen ”kan bruges til dele hele”, mens en anden skriver, at det er en fordel, at ”der kan laves kød igen”.

Flere brugere nævner til sidst, at Scandomestic MIO 23 W er ”let at betjene” og er en ”passende størrelse til en husstand med omkring 2 voksne” eller ”en mindre husstand uden behov for de helt store portioner”.

Kompakt miniovn med retro-inspireret design

Scandomestic MIO 23 W er forsynet med et ovnrum, der har en kapacitet på 23 liter. Det er derfor en mindre ovn, der er velegnet til de små husstande med et par voksne eller som et supplement til en større ovn.

Ovnen er desuden praktisk til husstande uden meget plads, da den ikke fylder mere end en mikroovn. Da den er fritstående, kan man også placere den der, hvor der er plads til den.

Scandomestic MIO 23 W er fremstillet i et stilrent og retro-inspireret design, hvorfor den passer ind i de fleste køkkener. Den kommer med tolags glas, så den er solid og godt beskyttet.

Model med flere praktiske funktioner

Med Scandomestic MIO 23 W får man en miniovn, der er udstyret med flere praktiske funktioner. Dens effekt er på 1500 Watt, hvorfor den kan klare temperaturer på op til 230 grader.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af varmluft, hvis man ønsker dette. På den måde har man mulighed for at tilberede flere former for mad i ovnen.

Herudover er den også forsynet med både en timer-funktion, autosluk-funktion samt en børnesikring. Mens timer-funktionen sørger for, at man kan indstille den til at sige en lyd, når maden er færdigtilberedt, sikrer autosluk-funktionen, at ovnen pr. automatik slukker efter dette, så man undgår overtilberedning af maden.

Med børnesikringen skal man desuden ikke være bekymret for, om børn kommer i nærheden af ovnen, da den ikke kan åbnes, når sikringen er aktiveret.

Specifikationer ved Scandomestic MIO 23 W – mål: 
🔴 Højde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 44 centimeter
🔴 Dybde: 34,1 centimeter

Fordele ved Scandomestic MIO 23 W:
🔵 Med autosluk-funktion og timer-funktion
🔵 Børnesikring
🔵 Mulighed for varmluft
🔵 Stilrent og retro-inspireret design
🔵 Pladsbesparende miniovn


Steba KB 28 Eco

5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos KitchenOne.dk
4.4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
4.2 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Coop.dk

Steba KB 28 Eco

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.244,00 Kr. 0,00 Kr. 1.244,00 Kr. Læs mere
1.309,00 Kr. 0,00 Kr. 1.309,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

.
Steba KB 28 Eco er ikke medtaget i nogle eksperttests, men miniovnen er alligevel taget med i denne artikel, da den har fået gode anmeldelser fra forbrugerne.

Den har nemlig fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner, 4,4 ud af 5 stjerner og 4,2 ud af 5 stjerner hos de tre forhandlere KitchenOne.dk, Skousen.dk og Coop.dk.

Miniovnen har fået gode brugeranmeldelser, da forbrugerne mener, at den er brugervenlig, god og funktionel. Til gengæld er et par stykker mindre vilde med, at brugervejledningen er mangelfuld.

Forbrugerne: Brugervenlig og effektiv miniovn

Ifølge forbrugerne hos de tre forhandlere KitchenOne.dk, Skousen.dk og Coop.dk er Steba KB 28 Eco en ”god” og ”brugervenlig” miniovn. De forklarer, at det er en ”super god og funktionel ovn, hvor der endda er plads til lidt store retter”.

Mens en bruger skriver, at Steba KB 28 Eco fungerer upåklageligt og er ”meget funktionel”, da der både er ”bagt brød og stegt steg i den”, er der en anden, der nævner,  at miniovnen er ”den bedste miniovn, jeg har haft indtil nu”.

En af de faktorer, som brugerne især er vilde med ved Steba KB 28 Eco, er, at modellen er ”handy”, ”betjeningsvenlig” og ”brugervenlig”. De skriver, at den er nem at bruge og kan bruges til ”alt slags bagning”.

I forhold til minusser ved modellen nævner en bruger, at den eneste ulempe er, at der ikke medfølger flere bageplader, samt at brugervejledningen mangler en del oplysninger.

Funktionel miniovn til mange madretter

Med Steba KB 28 Eco får man en funktionel miniovn med en kapacitet på 28 liter. Ovnen er funktionel, da den kan bruges til forskellige madretter. Der er nemlig plads til at bage brød, lave en pizza, kylling på et grillspyd samt meget mere.

Ved køb af Steba KB 28 Eco medfølger der praktisk tilbehør, hvorfor man kan bruge ovnen til endnu mere. Der medfølger blandt andet en emaljeret bageplade, en rist, en krummebakke samt et roterende grillspyd.

Der er mulighed for at benytte sig af både over- og undervarme samt varmluft. Temperaturen kan indstilles på op til 230 grader.

Besparende miniovn med non-stick-belægning

Steba KB 28 Eco er fremstillet med fokus på miljøet, da det er en ECO-model. Det vil sige, at den er op til 36 procent mere energibesparende sammenlignet med mange andre modeller.

Derudover kommer Steba KB 28 Eco med en non-stick-belægning, så madrester og anden skidt ikke kan sætte sig fast i ovnrummet. Det betyder også, at ovnrummet er nemt og hurtigt at tørre af med en fugtig klud, når der er brug for det.

Der er mulighed for at tilberede maden i ovnrummet i tre forskellige højder. Timer-funktionen kan desuden indstilles på op til 90 minutter. Når den er færdig, vil den sige en lyd, så man bliver opmærksom på, at man skal kigge til maden.

Specifikationer ved Steba KB 28 Eco – mål: 
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 51 centimeter
🔴 Dybde: 41 centimeter
🔴 Vægt: 8,1 kilo

Fordele ved Steba KB 28 Eco:
🔵 Alsidig og funktionel model med varmluft
🔵 Flere tilbehørsdele medfølger
🔵 Med timer-funktion
🔵 Rengøringsvenlig miniovn
🔵 Temperatur på op til 230 grader


TriStar OV-1446

4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Coop.dk
4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Lavprishvidevarer.dk

TriStar OV-1446

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
650,00 Kr. 0,00 Kr. 650,00 Kr. Læs mere

.
TriStar OV-1446 har fået gode brugeranmeldelser hos de tre forhandlere Coop.dk, WhiteAway.com og Lavprishvidevarer.dk. Her har miniovnen fået henholdsvis 4,7 ud af 5 stjerner, 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Miniovnen har fået gode anmeldelser, da forbrugerne er vilde med, at den er nem at bruge, er flot samt er velegnet til hjem med lidt plads.

Dog er der flere brugere, der nævner, at TriStar OV-1446 har svært ved at blive rigtig varm.

Brugervenlig miniovn velegnet til mindre hjem, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er TriStar OV-1446 en ”god miniovn”, der er ”god til at holde varmen”. En bruger skriver eksempelvis, at miniovnen er et ”flot produkt”, der lever op til alle forventninger, hvad angår funktioner og design.

Også ovnens størrelse ses som en fordel, hvor en bruger forklarer, at ovnen ”er lille, men stor nok til at gøre alt det, der forventes af en ovn”. Her er den både blevet testet til bagning og generelt madlavning, ”og der var intet at klage over”. Brugeren mener derfor, at det er en perfekt miniovn til de mindre hjem.

Ovnens brugervenlighed er en faktor, der går igen flere gange. Brugerne mener nemlig, at modellen er ”let at bruge”, så det er hurtigt at komme i gang med den. Der er dog en enkelt bruger, der skriver, at det ikke er en smule svært at have flere plader i på samme tid, hvilket er skuffende, samt at ovnen aldrig bliver helt varm.

Miniovn med mange funktioner

TriStar OV-1446 er en miniovn, der er forsynet med flere forskellige funktioner. Den har blandt andet et ovnrum med en kapacitet på 38 liter, hvorfor det er muligt at tilberede selv større madvarer i form af en pizza eller kylling.

Ovnen har desuden en effekt på 2000 Watt og kan indstilles fra 90 grader og op til 230 grader. Den justeres med i alt fem varmeindstillinger.

Hvis man ønsker at tilberede madretter på flere måder, er et muligt med denne ovn. Der er nemlig placeret varmelegemer i både toppen og bunden, og der er ydermere mulighed for at grille, opvarme og bage madretter på grund af konvektionen. Det betyder, at varmen bliver cirkuleret rundt i hele ovnen.

Med integreret timer-funktion og optøningsfunktion

TriStar OV-1446 er forsynet med en integreret timer på op til 60 minutter, så man nemt kan holde øje med maden. Timeren siger en lyd, når tiden er gået. Ovnen slukker også, når tiden er gået, hvorfor man undgår overtilberedning af maden.

Derudover kommer TriStar OV-1446 med en optøningsfunktion, hvorfor man har mulighed for at tø mad op i ovnen, hvis der er brug for det. Ovnlågen er lavet af glas, og der er belysning indeni ovnen, så man altid kan tage et kig til maden.

Ved køb af TriStar OV-1446 medfølger der en bageplade, en rist samt et håndtag til at tage pladen ud med.

Specifikationer ved TriStar OV-1446 – mål: 
🔴 Højde: 42,4 centimeter
🔴 Bredde: 33,5 centimeter
🔴 Dybde: 26,8 centimeter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Fordele ved TriStar OV-1446:
🔵 Optøningsfunktion
🔵 Integreret timer-funktion
🔵 Ovnrum med kapacitet på 38 liter
🔵 Varmelegemer i både toppen og bunden
🔵 Temperatur på op til 230 grader


Knau KO23MB

4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
4.3 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Knau KO23MB

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Knau KO23MB er blevet testet og anmeldt af brugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har miniovnen fået gode brugeranmeldelser, da den har fået henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner og 4,3 ud af 5 stjerner.

Forbrugerne skriver, at de især er begejstrede for miniovnens hurtige opvarmning, samt at den er enkel og effektiv. Nogle brugere bemærker også, at ovnens plader kan være lidt svære at få ud af ovnrummet, da de sommetider sidder en smule fast.

Forbrugerne: Perfekt supplement til den almindelige ovn

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Knau KO23MB et ”perfekt supplement til den almindelige ovn”.

En bruger skriver eksempelvis, at miniovnen ”varmer hurtigt op” – også selvom den ikke har varmluft.

Derudover forklarer en anden forbruger ligeledes, at miniovnen ”næsten er som en almindelig ovn med hurtig opvarmning”. Størrelsesmæssigt er den ydermere optimal, da ”det ikke er noget problem at lave mad, som man plejer”.

Der bemærkes også, at Knau KO23MB er en ”let og enkel ovn”, der både kan bruges ”til at bage brød og stege kylling i”. Dog forklares det, at timeren har et ”lidt højt lydniveau”, samt at ydersiden bliver meget varm.

Kompakt miniovn

Knau KO23MB er en miniovn, der ikke fylder meget i køkkenet. Den er derfor velegnet til mindre husstande, hvor der ikke er brug for en stor ovn. Ovnrummet har en kapacitet på 23 liter, så der er plads til at lave portioner til omkring 1 til 2 personer.

Endvidere kommer ovnen med en effekt på 1300 Watt, hvilket er en smule mindre sammenlignet med andre ovne. Til gengæld kan man stadig indstille temperaturen på mellem 100 grader og 230 grader.

Ovnen har ligeledes mulighed for at gøre brug af både overvarme, undervarme samt over- og undervarme.

Stilren og brugervenlig model med timer-funktion 

Knau KO23MB er fremstillet i et tidløst og stilrent design. Den er lavet i mat sort, så den passer ind i de køkkener, der ønsker en miniovn med sådan et udseende.

Betjeningen af miniovnen sker på fronten, hvor der kan findes tre forskellige drejeknapper. Her har man mulighed for at vælge de varmeindstillinger, temperaturer og funktioner, der skal bruges til at tilberede maden.

Sidst men ikke mindst kommer Knau KO23MB med en timer-funktion på 60 minutter. Her kan man indstille ovnen til et bestemt tidspunkt, hvorefter den siger en lyd, når tiden er gået.

Specifikationer ved Knau KO23MB – mål: 
🔴 Højde: 26,2 centimeter
🔴 Bredde: 47,9 centimeter
🔴 Dybde: 37,5 centimeter

Fordele ved Knau KO23MB:
🔵 Temperaturer på mellem 100 grader og 230 grader
🔵 Med timer-funktion
🔵 Nem betjening
🔵 Stilrent og tidløst design i mat sort
🔵 Med flere varmeindstillinger


Købsguide: Det skal du overveje, når du køber en miniovn

Der har været en betydelig udvikling, når det kommer til miniovne. Fra små ovne, der ikke kunne særligt meget til at være praktiske og effektive ovne, der kan erstatte den almindelige ovn i flere hjem.

I dag har du mulighed for at købe modeller fra mange producenter samt i mange prisklasser. Men den mest afgørende ting, du skal overveje, når du køber en miniovn, er imidlertid, hvordan du ønsker at bruge den.

Steba KB 28 EcoVil du primært bruge den til at tø mad op, lave aftensmad til dig og din partner hver dag, eller skal den blot bruges som supplement til den almindelige ovn?

Miniovne er nemme at opbevare og have til rådighed og laves i mange forskellige farver og design. Ikke nok med det, er de i de fleste tilfælde også gode til at tilberede diverse madretter.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad du skal overveje, når du køber en miniovn, er du landet det rigtige sted. Sørg derfor for at overveje disse faktorer inden køb.

Miniovnens størrelse
Dit køkken har en specifik mængde plads, hvor du har plads til at opbevare flere ting såsom en miniovn. Så inden du køber en miniovn, skal du overveje, hvor meget plads du vil være villig til at afsætte til den.

Nogle miniovne kan være forholdsvis store, og afhængig af din brug, kan det være en fordel at have den på en plads, der er nemt tilgængelig – især hvis du skal bruge den en del hver dag.

Hvad skal du bruge miniovnen til?
Når du har fundet ud af, hvilken størrelse miniovnen skal have, skal du besvare spørgsmålet om, hvad du skal bruge miniovnen til.

Afhængig af, hvad du skal bruge den til, er det en fordel at finde ud af, om den specifikke model, du kigger på nu også har eller tilbyder de funktioner.

Du skal altid vide, hvad miniovnen kan, inden du køber den. En samtale med forhandleren eller en hurtig søgning på internettet er typisk tilstrækkeligt i dette tilfælde.

Hvor meget må miniovnen koste?
Vil du købe den bedste miniovn til dit køkken? Eller vil du nøjes med noget beskedent og enkelt? Du behøver ikke gå efter de avancerede mærker, hvis du er på udkig efter en miniovn.

prisDu skal også være opmærksom på, at de miniovne, der kan en del, koster mere end de simple og enkle versioner af disse ovne.

Der kan i dag findes miniovne til en god pris, så du behøver ikke at springe dit budget for at få sådan en ovn i dit køkken. Der findes også et hav af producenter, hvor nogle naturligvis er dyrere end andre.

Hvis mærket eller producenten ikke har nogen betydning for dig, er der ingen grund til at gå efter de helt dyre mærker. Det er desuden en fordel, at du laver et budget inden køb, så du ved, hvilke modeller du kan kigge nærmere på.

Miniovnens indstillinger og funktioner
Du skal gøre dig bekendt med, hvad en miniovn kan, før du køber en. En måde at gøre dette på er ved enten at lære det fra guides på internettet eller ved at besøge en ven eller et familiemedlem, der allerede ejer en miniovn.

En simpel guide eller visning af en miniovn vil hurtigt fortælle dig, hvad du har brug for, når det kommer til miniovnens forskellige indstillinger og funktioner.

Teknologien ændrer sig konstant. Så hvis du udskifter din gamle miniovn med en ny, kan nogle funktioner variere, men selve ydeevnen forbliver det samme for de fleste mærker.

Indstillingerne for de forskellige miniovne varierer også afhængigt af producenten. Derfor er det vigtigt at læse produktets beskrivelse omhyggeligt, inden du køber den.

Dette garanterer ikke kun, at du får de bedste resultater ud af din ovn, du vil også sikre, at du ikke ender med at købe en miniovn, du ikke bliver glad for.


Forstå din miniovns energimærke

Energimærke ovnNår det kommer til apparater i hjemmet, er det altid en fordel at være opmærksom på energimærkningen.

I dette afsnit finder du mere information om energimærket, så du altid ved, hvad du skal kigge efter og være opmærksom på ved køb af en ny miniovn.

Hvad er en energimærkning?

Det er altid vigtigt, at du er klar over, hvad en energimærkning er. En energimærkning sørger nemlig for, at du hurtigere kan finde frem til et energieffektivt produkt. Dette gælder både for køleskabe, tørretumblere eller eksempelvis en ovn.

Et anerkendt energimærke er EU’s obligatoriske ordning for energimærkning, som du også kender hjemmefra på dine produkter.

På dette energimærke er der mulighed for at finde et hav af informationer om det specifikke produkt. Dette gør, at du bliver i stand til at vælge et energibesparende produkt til dit hjem.

Hvilke informationer kan jeg finde på energimærket?

Prøv at finde et energimærke i dit hjem og tag et kig på det. Her kan du nemlig finde alle de informationer, du har brug for, når det kommer til produktets energieffektivitet. Du vil have mulighed for blandt andet at finde et bogstav. Dette bogstav viser produktets energiklasse.

Energiskalaen går fra A til G, hvor A er det bedste og G det værste. Det er muligt, at skalaen varierer, da det kommer an på produktet.

Det er dog ikke kun et bogstav, der kan ses på energimærket. Der kan også findes en grøn pil, der viser, hvilken energiklasse, der er det bedste for det specifikke produkt.

Der er ydermere mulighed for at finde informationer om, hvor meget energi et produkt forbruger på et år, hvilket vises i kWh/år. Sommetider kan der ligeledes findes informationer såsom lydniveau, vandforbrug m.m.

Energimærkning af miniovne

energimærkeI forhold til miniovne – og ovne generelt – er det en fordel at finde en energibesparende ovn. En ovn bliver nemlig brugt meget i køkkenet, hvorfor det kan ende med at spare dig mange penge, hvis du sørger for, at energimærkningen er god.

Når det kommer til ovne, går energiskalaen fra A+++ til D. Her er A stadig det bedste og D det værste. Sparenergi.dk anbefaler, at du altid vælger en ovn med en energimærkning på A eller højere.

Brug din ovn fornuftigt og spar på energiforbruget

Hvis du sørger for at bruge din ovn fornuftigt, forklarer Forbrugerrådet Tænk, at der er mulighed for, at du kan spare på dit forbrug af energi. Det kan du blandt andet gøre på følgende måder:

1. Sørg for, at ovnen aldrig forvarmes. Dette sparer meget på energien.

2. Put i stedet maden i en kold ovn og tilbered den blot lidt længere.

3. Sørg for, at eftervarmen altid bliver brugt.

4. Ovnlågen skal helst ikke åbnes for meget, da din ovn bruger mere energi på at opvarme ovnen på grund af den tabte varme.

5. Put flere retter eller mere mad i ovnen på samme tid. Du skal blot huske at bruge varmluft, så maden tilberedes optimalt.

6. Ved brug af varmluft kan du sænke ovntemperaturen en smule, hvilket sparer på energiforbruget.

Ønsker du at vide mere om energimærket, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra WhiteAway.com.


Gode råd til rengøringen

rengøring af ovn

Din ovn bruges hver eneste dag til at tilberede mad til dig selv og din familie. Derfor bliver den naturligvis også beskidt, hvilket betyder, at den skal renses og gøres rent regelmæssigt. Ingen ønsker en snavset og beskidt ovn, da det er her, at du tilbereder størstedelen af din mad.

Men der er også mange af os, der ikke orker at bruge tid på rengøring af ovnen. Det behøver dog slet ikke at være en tidskrævende eller besværlig opgave, så længe du sørger for, at du gør det på den mest effektive måde.

Her kan du finde gode råd til rengøringen af din ovn baseret på artikler fra Forbrugerrådet Tænk og Bolius.dk.

Gør brug af de naturlige hjælpemidler
At gøre brug af de naturlige hjælpemidler til rengøringen af din ovn er altid en fordel. På den måde slipper du nemlig fra skrappe kemikalier. Du kan både bruge eddike, bagepulver, citronsyre eller lignende til at rense ovnen. Det kræver naturligvis også, at du også lægger en god omgang håndkraft i det.

Du behøver derfor ikke at bruge hårde kemikalier, hvis du ikke ønsker det. De andre naturlige hjælpemidler er nemlig lige så gode til rengøring af din ovn og det bedste er, at du ikke skal indånde de skrappe kemikalier.

Rens bageplader i dit badekar
Hvis du har renset din ovn og dit ovnrum, er det også en fordel, at du får renset dine badeplader. Men hvordan gør du så det på den nemmeste og mest effektive måde? Det bedste vil være at putte dine bageplader i et badekar.

Her kan du nemlig putte dem i blød og herefter gå i gang med at skrubbe dem. Når du er færdig, skal du blot tørre bagepladerne og sætte dem ind i ovnen igen.

Husk at rengøre ventilatorernes filtre
Et sted, der er meget vigtigt, at du husker at rengøre, er ventilatorernes filtre. Disse filtre kan nemlig ende med at blive tilstoppede med madrester, fedt og anden snavs, hvilket påvirker ovnens effektivitet. Det er derfor vigtigt, at filtrene bliver renset regelmæssigt.

Når du renser filtrene, kan du gøre dette i en håndvask. Her skal du gøre brug af varmt vand, en smule sæbe og bagepulver. Det er sommetider muligt at vaske filtrene i opvaskemaskinen. Vær sikker på, at de kan tåle det, så de ikke går i stykker.

Skrub ovnen med en tandbørste
Du bruger din tandbørste til at børste dine tænder morgen og aften. Men der er faktisk andre ting, du også kan bruge din tandbørste til. Du kan nemlig bruge din tandbørste til at rense din ovn med. Børsterne er bløde og fleksible, hvorfor de giver dig mulighed for at rengøre områder, der ellers er svære at nå frem til.

Hvis du bruger en elektrisk tandbørste, er dette endnu bedre, da dens vibrationer sørger for, at madrester og anden skidt bliver løsnet.

Gør brug af en glasskraber
Hvis du skal fjerne klæbrige og genstridige pletter i ovnen, kan du gøre brug af en glasskraber. Glasskraberen kan også bruges til selve ovnlågen.

Hvis ovnlågen kan tages af, så gør dette og put den i varmt vand med en smule sæbe. Dette gør det nemmere at fjerne pletter og madrester.

Nem måde til at fjerne dårlige lugte i ovnen
Vi har alle sammen oplevet, at ovnen ikke lugter særlig godt. Dette kan både være fordi, at du har lavet fisk eller andet mad med kraftige dufte, eller fordi du ikke har rengjort den i lang tid.

Hvis dette er tilfældet, skal du blot finde vanilje og citroner frem. Tag et par citrondråber samt et par vaniljedråber fra eksempelvis en vaniljeessens og put dråberne i et ovnfast fad. Dette fad skal være fyldt med vand og puttes ind i ovnen.

Ovnen skal opvarmes stille og roligt i en times tid, hvorefter lugten gerne skulle være væk.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke miniovne har fået de bedste bedømmelser?

Steba KB 28 Eco og Albaline Alba 30

🤓 Hvordan testes miniovnene?

Der findes ingen officielle tests af miniovnene. Vi hos Forbrugsguiden har derfor analyseret en lang række brugeranmeldelser, og giver dig her et overblik over de bedst bedømte modeller.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Gennemgang af testkilder

Forbrugeranmeldelser⭐⭐⭐⭐⭐
Denne miniovn test er baseret på anmeldelser fra forbrugerne og ikke ekspertanmeldelser og vurderinger. Vi har i stedet lavet en oversigt over de miniovne, der får de bedste brugeranmeldelser. Dette har vi gjort, da der pt. ikke findes officielle tests af miniovne.

Vi har gjort brug af forskellige forhandlere, hvor forbrugerne har anmeldt og testet miniovnene. Disse sider er WhiteAway.com, Skousen.dk, Lavprishvidevarer.dk, Coop.dk og KitchenOne.dk.


Alternative tests og artikler

Fandt du ikke, hvad du ledte efter i vores miniovn test, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der måske kunne være relevante for dig.

En anden populær lille ovnmodel er de praktiske kombinationsovne. Fordelen ved disse ovne er, at du får alle de normale ovnegenskaber, samt en mikroovnsfunktion. Særligt Siemens er helt i front, når det kommer til disse modeller. Læs mere her i vores Siemens kombiovn test.

Måske er du også interesseret i en ovn i normal størrelse. Med vores generelle ovn test kan du skabe dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller.

Du kan også læse vores producent-specifikke ovn tests. Her finder du vores Electrolux ovn test, vores Siemens ovn test, vores Voss ovn test og vores Bosch ovn test, der alle indeholder testvindende ovne.

Er du på udkig efter en ovn, der kan blive en integreret del af dit køkken, kan vi også være behjælpelige med det. I vores indbygningsovn test, finder du en lang række testvindende ovne fra forskellige producenter.

Er der et mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Siemens indbygningsovn test, vores Voss indbygningsovn test og vores Bosch indbygningsovn test, der alle indeholder testvindende modeller.

Se også vores artikler med særligt fokus på ovnenes funktioner. Her kan du læse vores dampovn test, vores selvrensende ovn test og vores pyrolyseovn test.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse