Siemens kombiovn test 2021 – Her er de bedste Siemens kombiovne ifølge brugerne

Senest opdateret den 0

I denne artikel ser vi nærmere på forskellige kombi-ovne fra mærket Siemens. En kombi-ovn er en form for mellemting mellem en almindelig ovn og en mikrobølgeovn – ofte designet som en mikrobølgeovn men med flere funktioner og tilberedningsmuligheder. Andre gange som en almindelig ovn med for eksempel dampfunktion.

Vi har taget tre forskellige Siemens kombi-ovne med i denne artikel, men læg mærke til at her ikke er tale om ekspertvurderinger – i stedet beskæftiger vi os med, hvad brugerne skriver om ovnene.

Vi går frem således, at vi starter med at beskrive ovnene, og hvad de kan, og derefter gennemgår vi, hvad brugerne har skrevet om ovnene i brugeranmeldelser på forhandlersider som Whiteaway.com og Skousen.dk.

Denne Siemens kombiovn test indeholder:
🔸 Overblik over tre Siemens kombi-ovne
🔸 Viden om hvad en kombi-ovn er
🔸 Købsguide til hvad man skal være opmærksom på, når man køber en kombi-ovn 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests og brugeranmeldelser, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens kombiovn test 2021 – Her er de 3 bedste kombiovne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de 3 bedste kombiovne fra Siemens. Da der ikke er lavet nogle officielle tests af disse modeller, har vi istedet analyseret en lang række brugeranmeldelser og bringer dig her forbrugernes favoritter.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.


Siemens CM633GBS1S 

✅ 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com
✅ 4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Siemens CM633GBS1S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.988,00 5.988,00 Læs mere
5.988,00 5.988,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 6.537,00 6.537,00 Læs mere
0,00 11.482,00 Læs mere

.
Siemens CM633GBS1S er blevet testet og anmeldt af brugerne hos både Whiteaway.com og Skousen.dk.

Her modtager modellen høj ros fra brugerne, og i gennemsnit modtager modellen 4,3 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.com og 4,1 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk. Læs mere om hvad brugerne mener om denne ovn efter beskrivelsen af produktet.

Læg mærke til at her er tale om en kombineret mikrobølge/indbygningsovn, og derfor er denne af typen indbygning. Det betyder, at den skal bygges ind i køkkenets design og kan dermed ikke stå alene som en normal mikrobølgeovn.

Stort ovnrum med kapacitet på 45 liter

Siemens CM633GBS1S vil være et godt valg, hvis man ikke har så meget plads i køkkenet og ønsker en mindre ovn, som har mange af de traditionelle funktioner, men som ikke fylder så meget.

Her er derfor tale om en ovn med en kapacitet på 45 liter, men som samtidig kun er 45 centimeter høj – til sammenligning ligger de store, almindelige ovnes kapacitet på omkring 70 liter.

Her er også tale om en model, der er meget stærk, og effekten ligger på 1000 watt. Herimellem findes fem indstillinger for mikrobølge-effekt, som går fra netop 1000 i toppen til 90 i bunden.

De mellemliggende intervaller er på henholdsvis 180 watt, 360 watt og 600 watt. Selv på de lave intervaller er effekten dog høj, for på både 90 og 180 watt går det 30 procent hurtigere end ellers at tø frostvarer op. Dette sørges der for med den unikke Inverter-teknologi.

Seks funktioner – både varmluft og grill

Eftersom Siemens CM633GBS1S er mere end blot en mikrobølgeovn, kommer den yderligere med seks ovn-funktioner (ud over mikrobølgerne), som øger alsidigheden markant.

Disse tæller 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, stor grill og lille grill samt en mulighed for forvarmning af tallerkener. Herudover kan man også kombinere disse med mikrobølgerne, eftersom her er tale om en kombi-ovn.

Siemens CM633GBS1S tilbyder yderligere temperaturforslag, har opvarmningskontrol og Cook Control samt giver en unik madlavningshjælp for at lette tilberedningen.

Der findes desuden 14 autoprogrammer, som via vægt og fødevare-type selv kan regne ud, hvor lang tid maden skal have og med hvilken kombination af ovn-funktioner.

Brugerne: God kombi-ovn med mange funktioner

Brugerne på både Whiteaway.com og Skousen.dk er meget imponerede over Siemens CM633GBS1S, og derfor giver de ovnen rigtig gode scorer og flotte kommentarer.

Det er forskellige aspekter, som brugerne hæfter sig ved, men flere fremhæver, at den både fungerer godt som mikrobølgeovn og som rigtig ovn med mange funktioner.

En af brugerne skriver blandt andet: ”Meget god kombi-ovn med en masse funktioner – specielt imponeret over hvor god mikro-funktionen er”. En anden bruger skriver: ”Helt fantastisk at lave mad med og bage”.

Også installationen og brugervenlighed er aspekter, som noteres flere gange – for eksempel af en af brugerne med ordene: ”Installerede den på 10 minutter. Simpel at bruge. Super-mikroovn funktion”.

Siemens CM633GBS1S – nøgleoplysninger
🔴 Mærke: Siemens
🔴 Type: Kombi-ovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Mikrobølgeeffekt: 1000 watt
🔴 Med varmluft: Ja
🔴 Med grill: Ja
🔴 Højde: 45,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,5 centimeter
🔴 Dybde: 54,8 centimeter
🔴 Nettovægt: 36,03 kilo
🔴 Bruttovægt: 38,3 kilo

Udvalgte fordele ved Siemens CM633GBS1S
🔵 Kapacitet på 45 liter
🔵 Fem indstillinger for mikrobølge-effekt
🔵 Seks ovnfunktioner
🔵 Tilbyder temperaturforslag
🔵 14 autoprogrammer 


Siemens HM633GBS1S 

✅ 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com
✅ 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Lavprishvidevarer.dk

Siemens HM633GBS1S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.999,00 6.999,00 Læs mere
7.148,00 7.148,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 0,00 7.498,00 Læs mere
11.107,00 11.107,00 Læs mere

.
Siemens HM633GBS1S hører til de helt store brugerfavoritter på flere forskellige forhandlersider – her er tale om en gennemsnitslig brugervurdering på 4,5 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.com, 4,7 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk og 4,5 ud af 5 stjerner hos Lavprishvidevarer.dk. Læs mere om hvad brugerne mener om denne ovn efter beskrivelsen af produktet.

Kombineret mikrobølge/indbygningsovn

Siemens HM633GBS1S hører til de kombinerede mikrobølge/indbygningsovne, som forener mikrobølger med almindelige ovnfunktioner.

Her er derfor stadig tale om en model med en stor kapacitet, idet denne ligger på 67 liter – det er langt mere end de normale kombi-ovne.

På mikrobølge-siden kommer denne model med en effekt på maksimalt 900 watt, og der findes yderligere fire niveauer – nemlig 90 watt, 180 watt, 360 watt og 600 watt.

Mikrobølgerne fungerer via den såkaldte Inverter-teknologi, som højner effektiviteten på en skånsom måde.

Eftersom her er tale om en kombineret mikrobølge/indbygningsovn, er denne af typen indbygning, som skal bygges ind i køkkenets design og kan dermed ikke stå alene som en normal mikrobølgeovn.

Ti ovnfunktioner

Siemens HM633GBS1S kombinerer som nævnt mikrobølgerne med almindelige ovnfunktioner såsom grill og varmluft, og der findes i alt ti forskellige ovnfunktioner her – disse tæller varmluftsfunktionerne 4D varmluft og økovarmluft, kombi-funktionen varmluft/grill, grill-funktionerne lille grill og stor grill samt over/undervarme, øko over/undervarme, undervarme, pizza-funktion og cool start.

Det betyder, at denne model kan fungere som en traditionel ovn – bare med muligheden for at tilberede via mikrobølger også.

Siemens HM633GBS1S er yderligere udstyret med 14 forskellige auto-programmer, hvor man blot skal angive vægt og type af fødevare, og derefter kan ovnen selv finde ud af tilberedningstid og metode.

Man betjener den på det 2,8 tommer store farvedisplay med touch, og så findes der både LED-belysning og Soft Close i åbningen/lukningen af lågen.

Brugerne: Smart med kombi

Siemens HM633GBS1S modtager mange rosende ord fra forbrugerne i diverse brugeranmeldelser, og rosen går på flere forskellige aspekter – blandt andet brugen, alsidigheden, brugervenligheden, kvaliteten og tilberedningen.

En bruger kommenterer alsidigheden og skriver blandt andet: ”Havde ikke plads til både mikroovn og almindelig ovn i køkkenet, så det er mega-smart, at man har det hele i én uden at få et nævneværdigt mindre ovnrum”, og en anden bruger opsummerer i en enkelt sætning: ”Flot og komplet produkt, enkelt at betjene, god mikro-, varmluft- og stegefunktion”.

Siemens HM633GBS1S – nøgleoplysninger
🔴 Mærke: Siemens
🔴 Type: Kombi-ovn
🔴 Kapacitet: 67 liter
🔴 Mikrobølgeeffekt: 900 watt
🔴 Med varmluft: Ja
🔴 Med grill: Ja
🔴 Højde: 59,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,5 centimeter
🔴 Dybde: 54,8 centimeter
🔴 Nettovægt: 40,42 kilo
🔴 Bruttovægt: 42,80 kilo

Udvalgte fordele ved Siemens HM633GBS1S
🔵 Stort kombi-ovn – ovnrum på 67 liter
🔵 Fem niveauer for mikrobølger
🔵 Ti ovnfunktioner
🔵 Med mulighed for både traditionel varme, varmluft, grill og mikrobølger
🔵 14 auto-programmer 


Siemens CM633GBW1

✅ 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com
✅ 4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Siemens CM633GBW1

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.999,00 5.999,00 Læs mere
6.161,00 6.161,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 6.561,00 6.561,00 Læs mere

.
Siemens CM633GBW1 er blevet testet og anmeldt af brugerne på både Whiteaway.com og Skousen.dk.

Her er tale om meget tilfredse brugere, som i gennemsnit giver modellen en score på henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner og 4,1 ud af 5 stjerner. Læs mere om hvad brugerne mener om denne ovn efter beskrivelsen af produktet.

Læg mærke til at her er tale om en kombineret mikrobølge/indbygningsovn, og derfor er denne af typen indbygning.

Det betyder, at den skal bygges ind i køkkenets design og kan dermed ikke stå alene som en normal mikrobølgeovn.

Stort ovnrum og fem effekttrin

Siemens CM633GBW1 kommer med et ovnrum på 45 liter, hvilket er meget standard for kombi-ovne. Her er tale om en mikrobølgeovn med flere af funktionerne fra de almindelige ovne, hvilket øger alsidigheden markant.

Denne model kommer nemlig med både grill- og varmluftsfunktion, og derfor kan den også benyttes som en almindelig ovn – bare med en mindre kapacitet.

Siemens CM633GBW1 er en kraftfuld ovn, som kommer med en mikrobølgeeffekt på op til 1000 watt. Der findes yderligere fire effekttrin, og ud over de 1000 watt, så ligger de på 600 watt, 360 watt, 180 watt og 60 watt.

For den mest optimale effekt er ovnen udstyret med Inverter-teknologi, og det øger især hastigheden. For eksempel kan modellen tø fødevarer op 30 procent hurtigere end normalt på de lave trin.

Seks ovnfunktioner og 14 auto-programmer

Siemens CM633GBW1 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en kombi-ovn med mange muligheder og en model, der stort set kan klare sig selv.

Der findes nemlig seks ovnfunktioner ud over mikrobølgeeffekten, og de tæller blandt andet 4D varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, lille grill og stor grill, således at man kan tilberede maden med mere end blot mikrobølger.

Herudover findes der 14 auto-programmer, hvor man blot skal angive fødevaretype og vægt, og herefter finder ovnen selv ud af at beregne tid og metode.

Modellen betjenes desuden på et 2,8 tommer farvedisplay med touch, og der findes Soft Close i lågen. Af øvrige brugbare teknologier findes temperaturforslag, opvarmningskontrol og madlavningshjælp.

Brugerne: Velfungerende ovn, som er let at anvende

Siemens CM633GBW1 er blevet anmeldt af brugerne hos både Whiteaway.com og Skousen.dk, og den modtager flotte scorer her.

Brugerne fremhæver forskellige aspekter af ovnen som gode, og det strækker sig lige fra en let programmering til svag støj og god tilberedning.

Blandt andet skriver en bruger: ”Let at programmere”, idet ovnen er nem at finde ud af, og ”Tyst og smidig” som kommentar til den lave støj, mens den kører.

En anden bruger kalder denne ovn for ”Lækker kombi-ovn” og fremhæver produktets gode alsidighed med ordene: ”Både ovn og mikro fungerer bare rigtig godt”.

Siemens CM633GBW1 – nøgleoplysninger
🔴 Mærke: Siemens
🔴 Type: Kombi-ovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Mikrobølgeeffekt: 1000 watt
🔴 Med varmluft: Ja
🔴 Med grill: Ja
🔴 Højde: 45,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,5 centimeter
🔴 Dybde: 54,8 centimeter
🔴 Nettovægt: 35,43 kilo
🔴 Bruttovægt: 37,70 kilo

Udvalgte fordele ved Siemens CM633GBW1
🔵 Ovnrum på 45 liter
🔵 Mulighed for både mikrobølger, varmluft og grill
🔵 Fem effekttrin inden for mikrobølger
🔵 Seks ovn-funktioner angående varmluft og grill
🔵 14 auto-programmer


Alternativer

I ovenstående afsnit har vi gennemgået et udpluk af kombiovne fra Siemens, der har fået gode anmeldelser. I det næste afsnit gennemgår vi alternativer til kombiovne fra Siemens, da der findes anbefalelsesværdige modeller på markedet fra andre producenter. På den måde får man nemmere et overblik over andre muligheder, så det bliver nemmere at sammenligne de forskellige ovne.


Bosch CMG633BS1

✅ 75 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk
✅ Middel bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch CMG633BS1

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.648,00 5.648,00 Læs mere
0,00 6.098,00 Læs mere

.
Både Which.co.uk og Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch CMG633BS1, som begge har givet ovnen en god score. De er især begejstrede for modellens ovnfunktioner og brugervenlighed, men nævner også, at prisen er temmelig høj sammenlignet med andre modeller.

Vælger man at investere i Bosch CMG633BS1, bør man være opmærksom på målene, da det er en indbygningsmodel.

Effektiv og sikker ovn, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er Bosch CMG633BS1 en ”effektiv og sikker ovn”, som er meget nem at komme i gang med. Betjeningen er let og fungerer optimalt, så man hurtigt kan finde ud af, hvad man skal trykke på.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk fremhæver ydermere, at Bosch CMG633BS1 er forsynet med en del ovnfunktioner, så man kan lave mad på den måde, man har brug for. De hæfter sig ligeledes ved, at ovnen er sikker takket være dens forskellige sikkerhedsfunktioner.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Bosch CMG633BS1, men nævner kort, at ovnen er temmelig dyr.

Alsidig og funktionel kombiovn

Med Bosch CMG633BS1 får man en alsidig og funktionel kombiovn, som både kan bruges som en mikrobølgeovn samt som en almindelig ovn. Den kommer med en mikrobølgeeffekt på 1000 Watt og en grillfunktion på 2800 Watt.

Da det er en kombiovn, kan man lave mad på flere forskellige måder. Det er muligt at tilberede mad med blandt andet varmluftsfunktionen, hvis man ønsker dette. Samtidigt har ovnrummet en kapacitet på 45 liter, så den har en god størrelse.

Flere ovnfunktioner

Bosch CMG633BS1 kommer med seks ovnfunktioner, som man kan vælge mellem alt efter, hvordan man ønsker at tilberede maden. Disse ovnfunktioner omfatter: Varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill, forvarmning af tallerkener og 4D-varmluft.

Derudover har Bosch CMG633BS1 en AutoPilot-funktion med 70 tilberedningsprogrammer. Med disse programmer vil der blive valgt en specifik ovnfunktion alt efter selve madvaren og madens vægt.

Praktiske egenskaber

Bosch CMG633BS1 er en praktisk og brugervenlig ovn med en drejeknap og et TFT-display. Det er her, at man indstiller ovnen og vælger de funktioner, man ønsker. Når man åbner ovnen, vil en LED-belysning tænde, så man altid har et godt overblik over maden.

Endvidere kommer Bosch CMG633BS1 med en SoftClose-funktion, så ovnlågen aldrig smækker i. I stedet åbner og lukker den altid stille og roligt, hvilket er en fordel, hvis man har hænderne fulde med varme bradepander eller lignende.

Bosch CMG633BS1 – nøgleoplysninger
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Type: Kombiovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Mikrobølgeeffekt: 1000 Watt
🔴 Med varmluft: Ja
🔴 Med grill: Ja
🔴 Højde: 45,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,4 centimeter
🔴 Dybde: 54,8 centimeter
🔴 Nettovægt: 35,527 kilo
🔴 Bruttovægt: 37,8 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch CMG633BS1
🔵 Seks ovnfunktioner
🔵 AutoPilot-funktion
🔵 Varmluftsfunktion
🔵 LED-belysning
🔵 SoftClose-funktion


Bosch CMG633BW1

✅ 70 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk

Bosch CMG633BW1

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.499,00 6.499,00 Læs mere
0,00 7.299,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 7.621,00 7.621,00 Læs mere

.
Det britiske magasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch CMG633BW1, som de har givet en god anmeldelse. I anmeldelsen skriver de, at de især er begejstrede for ovnens effektive tilberedning og mikrobølgeeffekt. Dog mener de, at ovnen mangler nogle funktioner sammenlignet med andre modeller.

Fleksibel kombiovn

Da Bosch CMG633BW1 er en kombiovn, kan man tilberede mad på flere forskellige måder. Ovnen kommer med både en mikrobølgeeffekt på 1000 Watt samt muligheden for at tilberede maden i en almindelig ovn med eksempelvis en varmluftsfunktion.

Endvidere har Bosch CMG633BW1 en indbygget grillfunktion med en effekt på 2800 Watt. Det vil sige, at man kan grille maden direkte i ovnen og herved få grillmad året rundt. Ovnrummet har desuden en kapacitet på 45 liter.

Seks ovnfunktioner heriblandt 4D-varmluft

Med Bosch CMG633BW1 får man en kombiovn med seks ovnfunktioner. Disse inkluderer varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill, forvarmning af tallerkener og 4D-varmluft.

4D-varmluft er et varmluftssystem, som sørger for, at luften bliver fordelt jævnt i hele ovnrummet, så man opnår ensartede resultater uanset niveauet. Man finder de forskellige funktioner og indstillinger på TFT-displayet og drejeknappen.

Lydsvag kombiovn

Bosch CMG633BW1 er en støjsvag ovn, da den er forsynet med en EcoSilence Drive-motor. Denne motor er uden kulbørster, hvorfor ovnen har en mere behagelig lyd, mens motoren på samme tid sikrer en forlænget levetid.

Sidst men ikke mindst har Bosch CMG633BW1 en funktion ved navn AutoPilot, som er udstyret med 70 tilberedningsprogrammer. Alle programmer er forudindstillede og hjælper med at tilberede maden på den mest optimale måde. Ved at vælge et program og angive fødevarens vægt vil ovnen herefter selv starte og stoppe tilberedningen.

Bosch CMG633BW1 – nøgleoplysninger
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Type: Kombiovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Mikrobølgeeffekt: 1000 Watt
🔴 Med varmluft: Ja
🔴 Med grill: Ja
🔴 Højde: 45,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,4 centimeter
🔴 Dybde: 54,8 centimeter
🔴 Nettovægt: 35,527 kilo
🔴 Bruttovægt: 37,8 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch CMG633BW1
🔵 Lydsvag ovn
🔵 Mikrobølgeeffekt
🔵 Grillfunktion
🔵 AutoPilot-funktion
🔵 Brugervenlig


Hvad er en kombi-ovn?

Siemens CS858GRS1En kombi-ovn er en ovn, der kan imødekomme flere typer af opgaver og formål. Der findes forskellige typer af kombi-ovne, men ofte vil her være tale om enten en mikrobølgeovn, som kan mere, end hvad typiske mikrobølgeovne kan (gerne med varmluft og grill) eller en almindelig ovn, der for eksempel også kommer med en damp-funktion.

Det betyder, at prisen på kombi-ovne derfor også er meget forskellige.

Det britiske forbrugermagasin Which.co.uk skriver, at det er mest almindeligt med de såkaldte kombi-mikrobølgeovne. Disse ovne kan via kombi-funktionen også ofte både bage, stege og grille.

Det betyder, at man med en god kombi-mikrobølgeovn vil kunne få stort set de samme muligheder som med en almindelig ovn.

I forhold til en mikrobølgeovn får man derfor langt mere fleksibilitet med denne variant. Kombi-ovnen fungerer ved, at den kombinerer mikrobølge-energien med grill og varmluft, hvilket betyder, at man både vil kunne varme op, stege, bage, brune og give en sprød overflade med mere, ligesom man kan med en almindelig ovn.

Størrelsen på en kombi-ovn er ofte mindre end på en almindelig ovn, hvilket også giver en mindre kapacitet. Det kan selvfølgelig give sine kvaler, men til gengæld vil ovnrummet så være hurtigere at varme op, så tilberedningen kan gå stærkere.

Man får yderligere også muligheden for at kunne kombinere tilberednings-funktioner, så man sparer penge – for eksempel kan man mikrobølge maden og derefter give den grill for at gøre overfladen sprød.


Købsguide: Det skal du være opmærksom på

overvej ovnBaseret på ekspertviden fra det britiske forbrugermagasin Which.co.uk guider vi i dette afsnit til, hvad man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at anskaffe sig en kombi-ovn.

Fin erstatning
Eksperterne skriver, at man kan anvende en kombi-ovn både som erstatning for en almindelig ovn og en mikrobølgeovn – og det vil især være fordelagtigt i køkkener, hvor der ikke er meget plads. Herudover kan kombi-ovnen også være et godt valg, hvis man har behov for ekstra ovnplads til store måltider eller højtider.

Eksperterne understreger dog, at man udelukkende bør investere i en kombi-ovn, hvis man har som intention at udnytte funktionerne – hvis man kun anvender den en gang imellem til for eksempel at varme lidt mad op eller lave popcorn, så vil man let kunne nøjes med en almindelig mikrobølgeovn.

Hvis dette vil være nok for dig, kan du med fordel læse Forbrugsguidens artikel om netop mikrobølgeovne.

Priser
prisWhich.co.uk skriver yderligere, at en kombi-ovn vil koste mere end en mikrobølgeovn, og priserne spænder fra lige under tusind kroner til flere tusinde kroner. Dog mener eksperterne, at man sagtens kan finde gode kombi-ovne til en overkommelig pris.

De allerdyreste modeller er ofte fremstillet af de mere kendte mærker, og så kendetegnes disse ofte også ved at have en større kapacitet (på størrelse med en almindelig ovn) samt flere smarte funktioner (for eksempel tilberedning via damp).

Kapacitet
Kombi-ovnes kapacitet angives altid i liter. For de almindelige ovnes vedkommende ligger denne på omkring 60-70 liter og for kombi-ovnene på omkring 45 liter.

Auto-programmer
Auto-programmer kan være meget anvendelige, når man tilbereder måltider, idet de automatisk sørger for at finde den rigtige tilberedningstid samt den rigtige kombination af mikrobølger, varmluft og grill. Man skal blot angive vægt og type af fødevare, og så klarer ovnen selv resten. De fleste kombi-ovne kommer med i hvert fald et par programmer – de mest avancerede varianter kan have op til 30 eller derover.

Auto-programmer

Multi-step programmer
Multi-step programmer tillader programmering af forskellige tilberednings-stadier efter hinanden – for eksempel en tærte, som man først tør op, derefter tilbereder og til sidst giver en gang grill, så toppen bliver sprød.

Tilbehør
Nogle kombi-ovne kommer med tilbehør, der gør brugen mere alsidig. Dette kan for eksempel være grøntsags-dampere, ris-dampere og ”crisp plates”, som sørger for en sprød bund på pizza eller tærte.


Kombi-ovnen – fordele og ulemper

Which.co.uk lister følgende fordele og ulemper ved kombi-ovnen:

Fordele:
Tilbyder flere tilberedningsfunktioner sammenlignet med en almindelig mikrobølgeovn.
Kan tilberede maden på samme måde som en almindelig ovn.
Kan være hurtigere end den almindelige ovn – især hvis man kombinerer tilberednings-funktionerne.
Kommer ofte med mange ekstra auto-funktioner.
Kan ofte rumme mere end almindelige typer af mikrobølgeovne.
Godt valg, hvis man ikke har plads til både en mikrobølgeovn og en almindelig ovn. 

Ulemper:
❌ Koster mere end almindelige mikrobølgeovne.
❌ Mere uhåndterbare end mikrobølgeovne.
❌ Måske unødvendig, hvis man ikke anvender alle funktionerne.
❌ Mindre kapacitet end en almindelig ovn.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Siemens kombiovne har fået de bedste bedømmelser?

Siemens HM633GBS1S og Siemens CM633GBS1S

🤓 Hvordan testes Siemens kombiovnene?

Der findes ingen officielle tests af kombiovnene. Vi hos Forbrugsguiden har derfor analyseret en lang række brugeranmeldelser, og giver dig her et overblik over de bedst bedømte modeller.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Gennemgang af testkilder 

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske magasin Kagoo.co.uk sammenligner forskellige forbrugerprodukter, så forbrugerne nemmere kan finde frem til de bedste produkter på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt de to kombiovne Bosch CMG633BS1 og Bosch CMG633BW1.

Du kan læse hele anmeldelsen af Bosch CMG633BS1 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Bosch CMG633BW1 her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, der hjælper forbrugerne med at vælge produkter til hjemmet. De tester nye produkter løbende og videregiver herefter resultaterne til forbrugerne. Her har de testet Bosch CMG633BS1, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her. Vær opmærksom på at det kræver et abonnement, hvis du ønsker at læse hele testen hos Which.co.uk.


Andre relevante tests og artikler 

Er du endnu ikke overbevist om, at en Siemens Kombiovn er det rette valg for dig, har vi her hos Forbrugsguiden også en række andre artikler, der kunne være interessante for dig.

Læs blandt andet vores generelle Ovn test eller vores Varmluftsovn test, hvor vi gennemgår en lang række af markedets bedst ekspert-anmeldte ovne.

Er der er særligt mærke, du er ude efter, kan du læse vores producent-specifikke test. Her finder du blandt andet vores Siemens ovn test, vores Electrolux ovn test, vores Voss ovn test og vores Bosch ovn test. I disse tests finder du en oversigt over testvindende ovne testet af uafhængige ekspertpaneler. Vi bringer også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Skulle du være på udkig efter en indbygningsovn, kan vi også være behjælpelige der. Her kan du skabe dig et overbliv over markedet med vores generelle Indbygningsovn test.

Ligeså med de almindelige ovne, kan du også læse vores producent-specifikke indbygningsovn tests, så som vores Bosch indbygningsovn test, vores Siemens indbygningsovn test, eller vores Voss indbygningsovn test.

En anden smart ting man bør overveje, er rengøringen af sin ovn. I vores Selvrensende ovn test og vores Pyrolyseovn test, finder du en gennemgang af markedets bedst anmeldte ovne, med selvrengørende programmer.

Sluttelige vil vi fremhæve de smarte dampovne. Dampovnene er nemlige et stadigt mere populært valg, grundet deres kolinariske muligheder. Ved at dampe sine madvare, holder man på fugten men også en masse smag, vitaminer og mineraler, der ellers ville være gået tabt. Der ud over er energiforbruget ved dampning også lavere, end ved brug af en almindelig ovn. Læs mere om det hele her i vores Dampovn test.