Håndmixer test-oversigt: Find de bedste el piskere her

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Ømme håndled og lange ventetider på piskning er for længst fortid. En håndmixer er at finde i de fleste hjem, og en ordentlig en af slagsen er uundværlig – ligegyldig om man er ivrig bager eller bare skal have pisket æg til madlavningen. Den rigtige håndmixer kan hurtigt blive et velbrugt redskab i køkkenet, for de moderne håndmixere kan både bruges til at piske, mikse og ælte.

I denne artikel finder du en gennemgang af de bedste håndmixere på markedet, hvor vi guider til at finde netop den variant, der passer bedst til de ønsker og behov, forbrugeren måtte have. Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over de bedste håndmixere
🔸
Tre gode opskrifter til din håndpisker
🔸
Hvilke håndmixermærker er de bedste på markedet
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt med links til de originale kilder

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Bosch MFQ4020 – håndmixer som er god til æltning

Forbrugsguidens anbefaling

Testvinder hos svenske Råd & Rön
Bosch MFQ4020

 

.
Både det danske og svenske forbrugerråd har kåret denne model som testvinder i deres individuelle tests af håndmixere. Bosch MFQ4020 var oppe imod mange af de dyrere modeller, men den beviser, at også en håndmixer i den lavere ende af prisskalaen sagtens kan levere en solid og overbevisende præstation. Som altid er denne Bosch-maskine solid og meget brugervenlig, og skal man bruge en allround-model, er denne Bosch også en sikker vinder.

Særligt velegnet til æltning og piskning

Det er især modellens evner inden for håndteringen af de lidt tungere masser til bagværk, der fremhæves i begge tests.

På trods af at den kraftfulde maskine har fået topkarakterer inden for dejæltning, så fremhæver Råd & Rön, at maskinen også er blid nok til at piske lettere blandinger.

Fleksibel arbejdsgang og brugervenlig betjening

Der er intervaller fra 0-5 inden for hastighedsniveauer, hvilket giver gode muligheder for at tilpasse både piskning og æltning. De lave hastigheder er gode til de sarte masser og æltning af dej, mens man godt kan skrue op for blusset, når man pisker mix, smør og sukker.

Der er også taget hensyn til fleksibiliteten, for med en ledningslængde på 141 cm kan man let bevæge sig rundt i køkkenet uden at skulle strække ledningen eller stoppe arbejdet. Let håndtering er nemlig et af nøgleordene for denne model, da den har en vægt på under et kilo, og støjniveauet også er i den lave ende.

Råd & Rön er imponerede over Bosch MFQ4020 og placerer den på førstepladsen foran de dyrere konkurrenter, og det generelle kvalitetsindtryk er rigtig stærkt. Udseendet er klassisk i neutrale farver med runde kanter og passer således ind i et hvert hjem.

Fordele

  • Prisvenlig model
  • God til æltning
  • Pisker creme og kagedej let og luftig
  • God kvalitet
Ulemper

  • Er tung
  • Plastikken og samlingen lever ikke op til brandets renommé

KitchenAid Håndmixer – 9 forskellige hastigheder

Premium valg

Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Topscorer hos norske klikk.no
KitchenAid Haandmixer

 

.
Hvis man leder efter en håndmixer, der er rigtig god til at klare bagværksopgaver, så matcher KitchenAid Håndmixer ønsket rigtig godt. Håndmixeren fra det populære mærke KitchenAid er topscorer hos både det danske og svenske forbrugerråd, og det norske forbrugersite klikk.no fremhæver især den gode kontrol med æltningen.

Fantastisk til kagedej

KitchenAid-håndmixeren er et rigtig godt kvalitetsprodukt, hvor der er kælet for detaljerne. Det bløde greb sikrer en god stabilitet, og de mange forskellige hastigheder (9 i alt) sikrer, at man let opnår det resultat, der ønskes.

Stor kontrol og fleksibilitet

Denne håndpisker fylder ikke ret meget, og der er stort fokus på anvendelighed. For eksempel medfølger der flere forskellige piskeris og dejkroge, som passer til et hvert formål. Ledningen er lang (156 cm), så bevægelsesfriheden er stor, og tilmed har ledningen et drejeled, som gør fleksibiliteten større.

Udover de 9 hastigheder findes funktionen ”soft start”, som sikrer, at indholdet af skålen eller gryden ikke ender på gulvet eller ødelægges. Det giver også en langt bedre kontrol over arbejdet samt sikrer et bedre overblik over processen.

Mixeren ligger i den tungere ende af vægtskalaen med en vægt på lidt over 1 kilo, men den øgede vægt gør blot, at maskinen ligger bedre i hånden. Desuden findes en lækker digital LED-skærm, der fremmer overskueligheden, og der medfølger yderligere et ballon-piskeris. KitchenAid Håndmixer vil pynte på et hvert køkkenbord med sit unikke og stilsikre design samt lækre farver.

Fordele

  • De 9 forskellige hastigheder giver en bedre applikation
  • Softstart-funktionen sikre en større kontrol
  • Fleksibel håndmikser
  • Er velegnet til bagværk
Ulemper

  • Ydersiden er lavet af plastik

Bosch MFQ40302 – støjsvag håndmixer

Billig testvinder

✅ Testvinder hos den svenske avis Eskilstuna-Kuriren
✅ Testvinder hos Aftenposten.no
✅ Testvinder hos svenske Icakuriren

Bosch MFQ40302

.
Denne Bosch-håndmixer er med helt fremme på alle fronter. Den er blevet kåret som testvinder i både den svenske avis Eskilstuna-Kuriren og Icakuriren samt den norske Aftenposten.no. Det er især på anvendelighed, hurtighed og hastigheder, at Bosch MFQ40302 brillerer.

Stor brugervenlighed og fleksibelt brug

Denne Bosch-mixer ligger i mellemprisklassen, men den giver rigtig meget valuta for pengene. Især hvis man er meget interesseret i mad og desserter, for den giver fine, små nuancer, som selv en professionel ville sætte pris på. Ofte mangler håndmixerne de lavere hastigheder, når der for eksempel skal piskes sarte saucer eller æltes dej, da for hurtig piskning kan ødelægge massen.

Denne Bosch brillerer dog på hastigheds-funktionen, for dens 5 intervaller giver gode variationer i piskningen samtidig med, at den pisker meget jævnt. Desuden er modellen hurtig til at piske og kan piske fløde til flødeskum på 45 sekunder.

Lydløs betjening og flot design

Udover piskning er denne model også fremragende til at håndtere æltning af dej. Krogene tager god hånd om dejen og ælter den blød og ensartet. Selv når der arbejdes hårdt er modellen meget lydløs, og den overdøver ikke hele køkkenet. Modsat de tunge mixere så er denne i det lette ende og vejer ikke mere end 800 gram. Det øger fleksibiliteten og gør den let at håndtere.

Med en score på 4,7 ud af 5 hos Aftenposten slår den klart konkurrenterne, og eneste minus er, at maskinen godt kan svine en smule. Også designet fremhæves i testen, for modellen fremstår klassisk og i flot design.

Fordele

  • Pisker hurtigt, effektivt og jævnt
  • Har gode hastigheder
  • Gode dej-kroge
  • Lavt støjniveau
Ulemper

  • Ligger ikke komfortabelt i hænderne, Tilbehøret er lavet af plastik

Bosch MFQ40301 – robust håndmixer med lavt støjniveau

Topscorer hos svenske Råd & Rön

Bosch MFQ40301

.
Bosch står stærkt inden for håndmixer-feltet, og det gælder også modellen Bosch MFQ40301, som opnår topkarakterer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön. Den flotte placering i testen viser nemlig, at Bosch står for kvalitet, stabilitet og let håndtering.

Stærk maskine til bagværk

Maskinen er robust og meget let at bruge, og især de mange anvendelsesmuligheder i køkkenet påpeges. Skal mixeren bruges til bagværk og dermed ælte både tunge gærdeje eller mere flydende kagedeje, så fungerer Bosch MFQ40301 optimalt. Den er stærk på begge felter, hvilket gør, at den er god til at lave en blød og gennemarbejdet dejmasse, som er let at arbejde videre med. Råd & Rön fremhæver specielt modellens gode evner inden for æltning af dej.

Maskinen er stærk og har god kraft til at klare det tunge arbejde, men den fungerer også godt til de lettere materialer, der blot skal piskes. Brug med fordel de høje hastigheder, når du pisker de lette materialer, hvor der skal indarbejdes luft, så massen ikke klasker sammen. Modellens ”FineCreamer”-piskeris med små indbyggede kugler sørger for mere volumen og luft, hvilket giver en mere luftig blanding.

Fokus på komfort og kvalitet

I denne model har Bosch haft stort fokus på komfort, og der er lagt arbejde i at give brugeren et godt stykke værktøj, der gør køkkenarbejdet så let som muligt.

Støjniveauet er meget lavt, motorens styrke er kraftig (hvilket gør den specielt god til tung dej), og den lange ledning (142 cm) giver forbrugeren et rigtig godt stykke køkkenværktøj – og som et plus er maskinen let at rengøre. Her er tale om et solidt kvalitetsprodukt, og udseendet er så neutralt og klassisk, at det vil kunne passe ind i en hver stil.

Fordele

  • Robust maskine
  • Rigtig god til bagværk
  • Lavt støjniveau
  • Skabt til at gøre køkkenarbejdet lettere
Ulemper

  • Er vaklende og ustabil

Bosch MFQ4030 – håndmixer med fokus på brugerkomforten

 Topscorer hos svenske Råd & Rön

Bosch MFQ4030

.
Bosch MFQ4030 er endnu en af det solide mærke Boschs gode håndmixere, som fungerer rigtig godt allround. Modellen er at finde i mellempris-klassen, men for pengene fås en stærk maskine, som er meget stabil og af god kvalitet. Det svenske forbrugerråd Råd & Rön giver modellen topkarakterer i en test, hvor en stribe af gode håndmixere er blevet testet og sammenlignet.

God til kage og brød

Bosch MFQ4030 udfører alle testenes bage- og madlavningsopgaver rigtig godt, men det er især i forbindelse med piskning af cremer og æltning af dej, at modellen udmærker sig. Skal du piske creme til for eksempel lagkage, så sørger Bosch MFQ4030 for at give dig en blød, jævn og luftig creme, der giver din kage et løft – pisk disse på de høje hastigheder for mere luft og lethed. Modellens ”FineCreamer”-piskeris med små indbyggede kugler sørger for mere volumen og luft, hvilket giver en mere luftig blanding.

Skal der bages de lidt tungere, flydende kager, såsom sandkage, eller bages brød, så klarer modellen disse opgaver til topkarakter. Maskinen har hastighedsniveau fra 0-5, og brug gerne de lave hastigheder til de tungere blandinger som disse. Maskinen gør alt arbejdet med sin stærke motor, og samtidig er den let at håndtere, da den ikke engang vejer 1 kilo.

Klassisk og bekvem

Denne model fra Bosch får generelt set stor ros fra eksperterne for at være en håndpisker i rigtig god kvalitet, og maskinen er meget robust og let at betjene. Der er taget højde for, at ikke alle elsker processen at lave mad eller bage kage, for der er skabt masser af komfort adresseret mod brugeren.

Modellen er meget støjsvag, maskinen kan klare selv besværlige konsistenser let, og den er let at gøre ren. Er man ikke vant til at bruge et elektrisk piskeris, medfølger der en udførlig guide til anvendelse, så også en nybegynder kan opnå gode resultater i køkkenet. De mange hastighedsniveauer – fra 0-5 – gør, at man kan være sikker på, at der er en hastighed, der passer til det materiale, man kokkererer.

Fordele

  • Nem at bruge
  • Er god til at ælte drøje deje
  • Pisker fløde og cremer lækre og luftige
  • Er bygget med fokus på brugerkomforten
Ulemper

  • Er relativ langsom

Bosch MFQ3030 – håndmixer med stærk motor

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
88 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Bosch MFQ3030

 

.
Bosch MFQ3030 er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer Råd & Rön samt Good Housekeeping Institute. Alle eksperter er begejstrede for håndmixeren, som de har givet mange rosende ord med på vejen.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for modellens kompakte design og gode resultater. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Bosch MFQ3030 ikke er så god til at piske æggehvider.

God til de fleste piskeopgaver, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Good Housekeeping Institute er Bosch MFQ3030 et fremragende piskeris, der kan klare de fleste piskeopgaver i et køkken. Eksperterne skriver eksempelvis, at Bosch MFQ3030 “scorede meget godt på næsten alle tests” undtagen, når det kom til at piske æggehvider.

De britiske eksperter fremhæver ydermere, at Bosch MFQ3030 har et flot og kompakt design samt, at de elsker de medfølgende tilbehørsdele. Det gør det muligt at bruge håndmixeren til et hav af forskelligartede piskeopgaver. Eksperterne hæfter sig ligeledes ved, at tilbehørsdelene tåler maskinopvask.

Stærk håndmixer med flere hastigheder

Med Bosch MFQ3030 får man et elektrisk piskeris med en stærk motor, som har en motoreffekt på 350 Watt. Det vil sige, at modellen kan klare de fleste typer af opgaver uanset, hvad man ønsker at piske i køkkenet.

Derudover er Bosch MFQ3030 forsynet med fire forskellige hastigheder samt en turbo-funktion. Herved kan man selv vælge den hastighed, der passer bedst til de ingredienser, som skal piskes i forhold til den pågældende opskrift. Med turbo-funktionen er det muligt at øge effekten med det samme.

Nem håndtering

Bosch MFQ3030 er et elektrisk piskeris, der er nem at håndtere for enhver. Håndmixeren vejer nemlig ikke særlig meget, hvorfor det er mindre trættende for hånden og håndleddet at arbejde med denne model.

Ved køb af Bosch MFQ3030 medfølger der forskellige former for tilbehør såsom et piskeris og dejkroge. Alle tilbehørsdele er lavet af rustfrit stål, så de er slidstærke og kan holde i mange år frem i tiden.

Skal man skifte tilbehøret, kan man benytte sig af afmonteringsknappen. Denne knap frigør tilbehøret med blot et enkelt tryk, så man nemt og hurtigt kan skifte tilbehør, når der er behov for det.

Fordele

  • Afmonteringsknap til tilbehøret
  • Tilbehør lavet af rustfrit stål
  • Flere hastigheder
  • Stærk motor
  • Turbofunktion
Ulemper

  • Piskerisene føles tynde og spinkle
  • Pisker æggehvider lidt for tæt

Dualit Hand Mixer

4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin BBCgoodfood.com
4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
85 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Anbefalet af den britiske avis The Independent
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Dualit Hand Mixer

 

.
Dualit Hand Mixer er blevet testet og anmeldt af seks forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, The Independent, og Råd & Rön.

Alle ekspertkilder er begejstrede for håndmixeren, som de har givet en god bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens attraktive design og ergonomiske håndtering. Til gengæld er flere eksperter mindre vilde med, at Dualit Hand Mixer er en smule tung i brug.

Udfører alle piskeopgaver yderst godt, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Dualit Hand Mixer en god el pisker, der kan klare de fleste piskeopgaver yderst godt. Eksempelvis skriver eksperterne fra Good Housekeeping Institute, at håndmixeren ”udfører alle piske- og blandeopgaver meget godt nærmest uanset ingredienserne”.

Dette er eksperterne fra Trustedreviews.com enige i og fremhæver ydermere, at Dualit Hand Mixer kommer med flere hastigheder og et ergonomisk greb. Dog mener de, at modellen er en smule tung at arbejde med, hvilket man bør være opmærksom på.

Eksperterne fra BBCgoodfood.com og The Independent har også testet Dualit Hand Mixer. De hæfter sig især ved, at håndmixeren er lavet i et attraktivt design, er nem at opbevare samt er kraftfuld.

Kraftfuld håndmixer til flere køkkenopgaver

Dualit Hand Mixer kan bruges til et væld af piskeopgaver i køkkenet takket være dens stærke motor på 400 Watt. Man kan herved både bruge håndmixeren til at piske æggehvider, ælte en dej eller lignende.

Derudover kommer Dualit Hand Mixer med fire forskellige hastigheder, som kan justeres på selve mixerens håndtag. Det gør det muligt at bruge netop den hastighed, der er mest velegnet til de specifikke ingredienser.

Håndmixeren har desuden et solidt og robust håndtag, der gør, at modellen er nem at håndtere under brug. Ved opbevaring af Dualit Hand Mixer kan man placere ledningen i selve ledningsopbevaringen, så det er let at placere håndmixeren i et køkkenskab, i en køkkenskuffe eller lignende.

God vægtfordeling

Udover det solide håndtag har Dualit Hand Mixer en god vægtfordeling, så den ikke føles for tung at arbejde med i hånden.

Ved køb af modellen medfølger desuden der både et almindeligt ballonpiskeris, dejkroge samt fladpiskere. På den måde kan man bruge det tilbehør, der passer bedst til den pågældende opgave.

Sidst men ikke mindst kan man få udskiftet alle enkelte dele, hvis de går i stykker, da Dualit har fokus på miljørigtige produkter.

Fordele ved Dualit Hand Mixer:
Fire hastigheder
God vægtfordeling
Flere tilbehørsdele medfølger
Stærk motor på 400 Watt
Ledningsoprul


Electrolux EHM6300

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EHM6300

 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux EHM6300, som de begge har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for håndmixerens kvalitet, støjniveau og brugervenlighed. Dog er de mindre vilde med ydeevnen, når det kommer til piskning af æggehvider.

Lydsvag og kraftfuld håndmixer

Med Electrolux EHM6300 får man en lydsvag og kraftfuld el pisker, der giver et optimalt resultat med de fleste ingredienser.

Håndmixeren er forsynet med en praktisk Silence-teknologi, der sørger for, at modellen ikke støjer meget under brug. Herved kan man piske diverse madvarer samtidig med, at man har en samtale.

Selve motoren har en effekt på hele 500 Watt, så man er sikret en stærk håndmixer, der kan klare de fleste typer af piskeopgaver i et køkken. På den måde kan man piske alt lige fra pandekagedej til æggehvider, flødeskum eller noget helt fjerde.

Trinløs hastighedsregulering

Electrolux EHM6300 er forsynet med en trinløs hastighedsregulering, der gør det nemt at justere og indstille den nøjagtige hastighed til forskellige opgaver.

Samtidigt har Electrolux EHM6300 en turbo-funktion. Denne funktion kan anvendes, når der er brug for en øget effekt. Turbo-funktionen skal blot holdes inde, hvorefter effekten øges med det samme.

Alle maskinens løsdele tåler ydermere maskinopvask, så man behøver ikke at rengøre dem under vandhanen efter brug.

Soft touch-håndtag

Ved køb af Electrolux EHM6300 medfølger der dejkroge og to slags forskellige piskeris, så man kan vælge det tilbehør, der passer bedst til formålet.

Derudover kommer Electrolux EHM6300 med et soft touch-håndtag, som er udformet på en måde, der gør det nemmere at holde på det. Det giver nemlig et bedre samt et mere fast greb, så håndmixeren er behagelig og let at arbejde med.

Sidst men ikke mindst har Electrolux EHM6300 en praktisk ledningsopbevaring, så man kan opbevare håndmixeren uden, at ledningen filtrer sig sammen.

Fordele

  • Soft touch-håndtag
  • Turbo-funktion
  • Trinløs hastighedsregulering
  • Motoreffekt på 500 Watt
  • Silence-teknologi
Ulemper

  • Turbofunktionen er overflødig

Braun HM3137WH

✅ Gode brugeranmeldelser 

Braun HM3137WH

 

.
Braun HM3137WH har ikke været med i officielle tests udført af professionelle ekspertpaneler, men vi har taget modellen med i vores artikel alligevel, idet Braun HM3137WH ifølge brugerne på forskellige hvidevare-forhandlersider som Whiteaway.com og Skousen.dk er en rigtig god og velfungerende håndmixer. Brugerne har nemlig skrevet anmeldelser af modellen, og her kommer de ind på, hvad der fungerer godt og knap på godt ved modellen.

Kraftfuld og let at bruge ifølge eksperterne

Brugerne på Whiteaway.com og Skousen.dk fremhæver mange gode aspekter ved Braun HM3137WH, men især den gode ydeevne med en kraftig motor og en let betjening høres igen og igen. Ifølge brugerne er Braun HM3137WH dermed en rigtig god håndmixer, som er meget alsidig i brug – man kan både bruge modellen til kagebagning men også til aftensmåltidet, når der skal blandes en gang kartoffelmos eller fars sammen.

Alsidig model

Braun HM3137WH kommer i en neutral, hvid farve, som ikke gør så meget væsen af sig med en firkantet form. For at sikre et godt greb for hånden er der god plads, hvor hånden skal placeres, og det er især effektivt, hvis man skal blande tunge blandinger sammen.

Braun HM3137WH kommer med både piskeris og dejkrog, hvilket betyder, at modellen både er fordelagtig, når man skal piske lette blandinger (for eksempel æggehvider eller flødeskum med piskeriset) eller mikse tungere brøddeje med dejkrogen. Modellens motor har en effekt på hele 500 watt, hvilket betyder, at den er meget kraftfuld og ikke bukker under, når der kommer mere krævende opgaver.

En lille køkkenmaskine

Som nævnt kan Braun HM3137WH også anvendes til aftensmåltidet, og i den forbindelse medfølger der desuden en hakker og puréstav, som kan anvendes sammen – for eksempel når der skal hakkes kød, og derfor er der med Braun HM3137WH næsten tale om en lille køkkenmaskine og ikke kun en håndmixer.

Braun HM3137WH har desuden 5 forskellige hastighedsintervaller, som passer til forskellige opgaver, og når man vil skifte mellem opgaverne, findes der en EasyClick-funktion, som gør dette let.

Braun HM3137WH vejer 850 gram, hvilket ikke er en meget høj vægt.

Fordele

  • Alsidig brugerfavorit
  • Kan anvendes til både at piske, ælte, blende og hakke
  • Fungerer som en lille køkkenmaskine med multifunktion
  • Kraftig motor på 500 watt
  • 5 forskellige hastigheder
Ulemper

  • Ydersiden er lavet af plastik

Bosch MFQ3010

Bosch MFQ3010

Bosch MFQ3010 kommer med en motor med en motoreffekt på 300 Watt. Selvom det ikke er den mest kraftfulde motor på markedet i forhold til håndmixere, er den stadig så kraftfuld, at man kan benytte sig af håndmixeren til de fleste opgaver i køkkenet.

Støjsvag håndmixer med flere hastigheder

Med Bosch MFQ3010 får man en håndmixer, der ikke støjer meget under brug. På grund af maskinens teknologier og materialer er støjniveauet reduceret, selv når den er i gang med at mixe ingredienser.

Derudover kommer Bosch MFQ3010 med to hastigheder samt en moment/turbo-funktion. Denne funktion sørger for en maksimal ydelse med blot et enkelt knaptryk. Dette er en praktisk funktion, hvis man skal bruge håndmixeren til de mere krævende opgaver.

Bosch MFQ3010 er yderligere en letvægtsmodel, da den blot vejer 0,949 kilo. Det betyder, at den er nem at håndtere uden, at man får ondt i armen eller skal holde pauser undervejs. Det er desuden muligt for både venstre- og højrehåndsbrugere at benytte sig af denne model.

Rengøringsvenlig og ergonomisk håndmixer

Ved køb af Bosch MFQ3010 medfølger der to piskeris samt to dejkroge, som man har mulighed for at benytte sig af. Disse redskaber er med til at sikre et mere optimalt røre- og piske-resultat. Maskinen har desuden en separat udløsertast til både piskeris og dejkroge.

Bosch MFQ3010 er designet med et ergonomisk udformet kabinet, der gør, at den er nem og sikker at styre. Det betyder nemlig, at håndmixeren altid er placeret behageligt i hånden, hvorfor man oplever en bedre kontrol under brug.

Sidst men ikke mindst er det nemt at rengøre Bosch MFQ3010. Mens maskinen blot skal tørres af med en fugtig klud, er det muligt at putte diverse tilbehør i opvaskemaskinen. Når maskinen skal sættes på plads igen, kan man gøre brug af ledningsoprullet, der sørger for en nemmere opbevaring.

Fordele

  • Letvægtsmodel med ergonomisk kabinet
  • Med to hastigheder samt moment- og turbo-funktion
  • Motor på 300 Watt
  • Kommer med to piskeris og to dejkroge
  • Nem at rengøre
Ulemper

  • Har et relativt høj støjniveau

Braun MultiMix 3 HM3000

God anmeldelse hos Goodhousekeeping.com

Braun MultiMix 3 HM3000

 

 

Braun MultiMix 3 HM3000 er blevet testet og anmeldt af Goodhousekeeping.com, der har valgt at give modellen en god anmeldelse. De mener nemlig, at det er en alsidig model, som man kan bruge uanset, om man er nybegynder eller ekspert i køkkenet.

Eksperterne fra Goodhousekeeping.com skriver, at Braun MultiMix 3 HM3000 både kan bruges til de mere sarte samt de mere tunge ingredienser, da den var god i både deres test med æggehvider samt med dej. Derudover er de begejstrede for, at den kommer med flere hastighedsindstillinger samt med diverse tilbehør og en tilbehørspose, hvor man kan opbevare det hele.

Braun MultiMix 3 HM3000 kommer desuden med en motor, der har en motoreffekt på 450 Watt, hvilket er forholdsvis kraftfuldt for en håndmixer. Det betyder, at den er velegnet til de fleste mixer-opgaver i køkkenet.

Fleksibel håndmixer med SmartMix-teknologi 

Braun MultiMix 3 HM3000 er forsynet med SmartMix-teknologi, der sørger for, at brugen af modellen bliver op til 40 % lettere. Dette er muligt, da motoren er placeret direkte over tilbehøret, hvorfor vægten lægges i skålen og ikke i hånden.

Udover at være forsynet med SmartMix-teknologi, kan Braun MultiMix 3 HM3000 betegnes som værende en fleksibel håndmixer på grund af dens praktiske funktioner.

Den kommer blandt andet med ComfortClick og EasyClick. Mens ComfortClick-systemet sørger for, at håndmixerens tilbehør bliver fastgjort på forsiden, så man har mulighed for at anvende den samme håndstilling, sikrer EasyClick en nem udskiftning af tilbehøret med blot et enkelt tryk på den store knap.

Håndmixeren kommer yderligere med en fleksibel ledning, der forbliver væk fra hånden uanset, om man holder pause eller er i gang med at bruge maskinen.

Med variable hastigheder og non-slip håndtag 

Braun MultiMix 3 HM3000 kommer med variable hastigheder, hvor man kan justere hastigheden fra lav til turbo med blot en enkelt bevægelse med tommelfingeren. På den måde opnår man en større kontrol ved brug af håndmixeren. Maskinen kommer med i alt fem hastigheder samt en turbo-funktion.

Den kommer også med et non-slip håndtag, der sikrer et fast og sikkert greb ved selv de højere hastighedsniveauer.

Ved køb af Braun MultiMix 3 HM3000 medfølger der både to piskeris i rustfrit stål samt to dejkroge i rustfrit stål. Alle tilbehørsdele tåler maskinopvask, hvorfor man kan vaske dem i opvaskemaskinen.

Fordele

  • Har fem forskellige hastighedsindstillinger og en turbofunktion
  • Er udstyret med et non-slip håndtag
  • Har SmartMix teknologi
  • Udstyret med ComfortClick og EasyClick
  • Tilbehøret kan vaskes i opvaskemaskinen
Ulemper

  • Ret langsom, ret svag

Få det meste ud af din håndmixer 🌪

Flødeskum, kagemix og dej er nok de ting, de fleste tænker på, når de hører ordet håndmixer. Men en håndmixer er faktisk et meget brugbart redskab og har mange flere anvendelsesmuligheder. Her har vi samlet 3 ideer, du måske ikke havde overvejet:

Fløjlsblødt smør i en håndevending:
Pisk fløde og salt sammen i en skål med håndmixeren og si derefter vallen fra. Pres smørret sammen, og efter en afkølende tur i køleskabet kan du servere friskkærnet smør til kaffebordet. Læs hele opskriften her.

Hjemmerørt mayonnaise:
Drop tuben ved påske- eller julefrokosten og glæd gæsterne med en gang hjemmelavet mayo. Kun få råvarer skal der til – bland dem sammen i en skål med håndmixeren, indtil den ønskede konsistens er nået. Husk at være særlig opmærksom på at røre godt med håndmixeren, når olien tilsættes, så mayonnaisen ikke skiller, men pas på hastigheden. Læs hele opskriften her.

Himmelske flødeboller:
Du kan selv bestemme smag og størrelse, når du laver dine flødeboller selv. Det er lettere, end man skulle tro. Bag først bundene og skab herefter det ønskede fyld med sukker, æggehvider og egne input af smagsvarianter. Det er vigtigt at få æggehvidemassen meget stiv, så overtrækschokoladen ikke ødelægger formen, så en god håndmixer er et must her. Læs hele opskriften her.


De bedste håndmixermærker sørger for god kvalitet og design

Der findes et bredt udvalg af håndmixere, og det kan være svært at finde frem til de bedste mærker. Her følger en gennemgang af de mærker, som man bør kende, inden jagten på den nye håndmixer sættes ind.

bosch logo
Det tyske mærke er velkendt inden for både husholdning og værktøj. Bosch er grundlagt i 1886, hvor der især var fokus på håndværk og industriteknik. Grundlæggeren Robert Bosch stræbte efter det bedste, og derfor er det stadig en af Boschs mærkesager ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Efterhånden når Bosch hele paletten rundt og forhandler både hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner men også støvsugere, produkter til hårpleje og køkkenredskaber.

Op gennem 1900-tallet steg Boschs produktion, og især da kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet i 1960’erne blev der øget fokus på komfort i køkken og vaskerum, da familien ikke længere havde den samme tid til madlavning, opvask og vask. Hermed kom også fokus på køkkenredskaberne, og i dag er Bosch storforhandler af køkkenredskaber. Op gennem 1990’erne kom der et større fokus på fleksibilitet og luksus, og Bosch koncentrerer sig atter om at gøre husholdningen lettere, blandt andet med ny teknologi, der gør, at du kan overvåge og betjene dine hvidevarer via en app, når du ikke er hjemme. Bosch sælger et meget bredt udvalg af håndmixere – læs mere på deres hjemmeside.


kitchenaid-logo
KitchenAid betyder lige oversat ”køkken-hjælper”, og det er netop det, mærkets produkter stiler efter. I 1919 blev verdens første elektriske piskeris opfundet, og her blev mærkets navn også skabt: En af direktørernes kone kendte ikke navnet på produktet, men var så begejstret for piskeriset, at hun omtalte det som ”den bedste køkkenhjælp, jeg nogensinde har prøvet”.

KitchenAid er måske mest kendt for de røde køkkenmaskiner, og de sprælske farver er også mærkets signatur. Indtil 1950’erne var husholdningsapparater hvide, men KitchenAid gik efter en farverig palet med maskiner i gule, røde, pink, grønne, blå og endda orange farver. Udover farvernes særpræg fokuseres der på kvalitet og især slidstyrke, og produkterne er både skabt til professionelle og begyndere. KitchenAid forhandler i dag både diverse hvidevarer og køkkenredskaber. Du kan læse mere om Kitchen Aids håndmixer på hjemmesiden.


kenwood
Svenske Kenwood, grundlagt 1947, fokuserer både på maskine og kunst, hvor kvalitet og design går hånd i hånd. Mærket er så populært, at der sælges et Kenwood-produkt hvert tredje sekund i verden, og Kenwoods mål er at være både den professionelle koks og amatørkokkens betroede køkkenpartner. Tillid og innovation er nøgleord, og udvalget af køkkenredskaber er stort, lige fra køkkenmaskiner til kødhakkere, brødristere og håndmixere. Kenwood har lanceret flere serier, hvoraf kMix-serien er en sand bestseller. Designet er farverigt men klassisk (ofte rød, sort, hvid), men den farverige kok kan også få redskaber i iøjnefaldende farver som lyseblå og pink. Ideen er, at køkkenet skal være kunst i sig selv og samtidig være tidløst elegant. Vil du vide mere om Kenwoods håndmixer, så kan du læse mere på hjemmesiden.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Kenwood kMix

kenwood kmix haandmixer

.
Kenwood kMix har opnået rigtig gode omtaler og testresultater i en række af tests. Den er topscorer hos både det danske og svenske forbrugerråd, mens en stribe af skandinaviske aviser og nyhedskilder som Göteborg Posten, Aftonbladet, abcnyheter.no og klikk.no har kåret denne Kenwood-model til testvinder. Det er især modellens tyngde og evner inden for æltning af tung dej, der fremhæves.

Robust maskine med let håndtering

Med sine næsten 1,5 kg er Kenwood kMix i den tunge ende, men det forringer på ingen måde dens piskning og æltning. Tværtimod. Modellen er meget stærk og derfor rigtig god til både lette og tunge deje.

Den pisker uden besvær en kagemasse meget let og luftig, men det er især på brød-området, at Kenwood kMix imponerer med sine gode dejkroge. Hvededeje kan ofte være meget tunge og besværlige, men maskinen håndterer de testede brøddeje til perfektion, og hurtigt bliver selv meget tung dej medgørlig.

Modellen fungerer også fantastisk til lettere piskninger. For eksempel pisker den æggemasser særdeles hurtigt, men i den forbindelse kan det godt komme til at sprøjte lidt, hvis man er for ivrig med piskeriset.

Støjsvag betjening og gennemtænkt design

Kenwood kMix har godt med tyngde både på pris og i vægt, men til gengæld får man et meget kraftfuldt og solidt produkt. Modellens vægt (næsten 1,5 kg) gør den noget tung, men vægten giver også tyngde og stabilitet, når man pisker og ælter.

Håndtaget har non-slip greb, hvilket gør maskinen endnu lettere at håndtere. Selvom Kenwood kMix er meget kraftfuld, larmer den kun minimalt – faktisk så lidt at man let kan have en samtale, mens der piskes, mikses eller æltes.

Brugervenlighed er også i fokus hos Kenwood, for maskinen er let at bruge, og på trods af at ledningen er i den korte ende (111 cm), så har den en indbygget sammenrulnings-funktion af ledningen, hvilket hører til sjældenhederne hos el piskere.

Designet er meget lækkert i den genkendelige røde farve (fås også i andre farver), og eneste rigtige minus ved Kenwood kMix er, at den ligger i den dyre ende af prisskalaen. Som nævnt vejer modellen godt til, men det er en smagssag, om man synes, den er for tung.

Fordele

  • Kraftfuld mixer
  • God til æltning af tung dej som brøddej
  • Stort set støjfri
  • Øget tyngde giver bedre stabilitet
Ulemper

  • Relativt langsom hastighed
  • Er dyrere end lignende modeller

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke håndmixere er de bedste at købe?

Ud fra deres fantastiske resultater i en række tests på nettet, så er nogle af de bedste modeller af håndmixere, som er på markedet lige nu, blandt andet Bosch MFQ4020, Bosch MFQ40301 og Bosch MFQ4030. Dermed er det altså oplagt at tage et nærmere kig på modellerne.

🧐 Hvor mange watt bør min håndmixer køre på?

Når du skal købe dig en håndmixer, som bare skal bruges til dagligdags opgaver, så bør du gå efter en model, som kører på 200 til 250 watt. Med den styrke burde håndmixeren være stærk nok til at kunne klare de fleste opgaver i et almindeligt hjemmekøkken.

🤔 Kan jeg bruge en stavblender i stedet for en håndmixer?

Om du kan bruge en stavblender i stedet for en håndmixer, det kommer an på, hvad du blander. Du kan sagtens bruge en stavblender til for eksempel at blande en kagedej sammen, men hvis der skal være hele stykker af frugt eller nødder i dejen, så dur stavblenderen selvfølgelig ikke.

🤓 Hvor mange år holder en håndmixer?

Når du køber en håndmixer, så kan du regne med, at den kommer til at holde ca. tre – fire år. Dog afhænger levetiden også af, hvilken kvalitet køkkenmaskinen er lavet i. Dertil afhænger håndmixerens levetid også af, hvor meget du bruger den, såvel som hvordan du vedligeholder den.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd, og ligesom det danske udfører de en masse tests af produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet 33 forskellige håndmixere i alle prisklasser og mærker. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene. 

Klikk.no 🇳🇴

Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet 11 håndmixere, hvor hver håndmixer er blevet ført igennem forskellige tests (både piskning og æltning) for at finde ud af, hvilken håndmixer, der klarer testen bedst. Du kan læse mere om testen her.

Independent.co.uk 🇬🇧

Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof har også en plads i avisen. I denne test har avisen testet 10 håndmixere. Læs mere her.

The Independent har ligeledes testet og anmeldt Dualit Hand Mixer, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Dette engelske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af håndmixere, men sitet har løbende testet et udvalg af håndmixere. Her får mixerne så karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere her.

Goodhousekeeping.com har ligeledes testet og anmeldt håndmixeren Braun MultiMix 3 HM3000. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Bosch MFQ3030 og Dualit Hand Mixer.

Du kan læse hele anmeldelsen af Bosch MFQ3030 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Dualit Hand Mixer her.

Abcnyheter.no 🇳🇴

Denne Olso-baserede netavis beskæftiger sig på dagsbasis med nyhedsstof men har også en fast sektion om forbrugerstof, inklusiv tests af og til. Her er testet 11 forskellige håndmixere. Læs mere her.

Ekuriren.se 🇸🇪

Den svenske Eskilstuna-Kuriren bringer en test, hvor seks håndmixere er blevet testet over flere omgange. Blandt andet blev håndmixerne testet i at piske flødeskum og kagedej, og der er også fokus på greb, stabilitet og anvendelse. Her gives op til fem point. Du kan se mere om testen her. 

Aftenposten.no 🇳🇴

Norges største avis baseret på oplag med et stort net-univers også. Avisen udgives to gange dagligt og fokuserer hovedsagelig på nyhedsstof. Bolig-området prioriteres også, og her har avisen testet 6 håndmixere og forhørt sig hos fagkilder for at finde den bedste mixer. Du kan læse mere om testen her.

Göteborg Posten 🇸🇪

Den svenske dagsavis Göteborg Posten er en af de store aviser i Sverige, og avisen bringer løbende forbrugerstof. Her har avisen foretaget en forbrugerundersøgelse blandt håndmixere, hvor de har testet og sammenlignet 8 mixere inden for piskning og æltning. Læs mere her.

Icakuriren 🇸🇪

Denne svenske ugeavis er en af de mest læste i Sverige og stammer oprindeligt fra supermarked-kæden ICA. Avisen skriver specielt om mad og opskrifter, og i den forbindelse har avisen testet 11 forskellige håndmixere. Læs mere her.

Aftonbladet.se 🇸🇪

Den svenske tabloidavis Aftonbladet er også en af de mest læste aviser i Sverige og beskæftiger sig både med nyhedsstof og underholdning hver dag. Avisen bringer også en del forbrugerstof, og her har avisen testet 8 håndmixere og udsat dem for både piskning af fløde og sandkage og æltning af hvededej. Du kan læse mere om testen her.

BBCgoodfood.com

Det britiske magasin BBCgoodfood.com leverer nyheder fra ind- og udland. De skriver om alt lige fra politik til sport, underholdning og meget mere. Derudover tester og anmelder de forskellige forbrugerprodukter. Her har de lavet en test af Dualit Hand Mixer, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin, der hovedsageligt fokuserer på at levere anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Dualit Hand Mixer, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette håndmixer i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en lang række andre artikler, du måske vil finde interessante.

I vores KitchenAid håndmixer test kan du få et overblik over de bedst bedømte modeller, fra det amerikanske kvalitetsmærke.

Er dit primære formål med din håndmixer at røre dej sammen til brød og kager, kunne det måske være værd at overveje en røremaskine, også kaldet en køkkenmaskine, i stedet for.

Her kan du læse vores række af producent-specifikke tests, der alle indeholder testvindere og topscorere. Se fx vores Electrolux røremaskine test, vores Teddy Bjørn røremaskine test, vores Bosch køkkenmaskine test og vores Ankarsrum Assistent test.

Når det kommer til røremaskiner, er der dog én producent, der altid formår at imponere eksperter såvel som forbrugere. Her er der selvfølgelig tale om det britiske kvalitetsmærke, Kenwood. Af den grund finder du her vores to store Kenwood køkkenmaskine og Kenwood røremaskine tests.

Er der en bestemt Kenwood model, du ønsker at vide mere om, finder du her vores række af linjespecifikke Kenwood tests. Du kan blandt andet læse vores Kenwood Chef test, vores Kenwood Chef XL test, vores Kenwood Major test og vores Kenwood kMix test, der alle indeholder testvindende modeller.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme