Bosch køkkenmaskine test-oversigt – Her er de bedste modeller ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel gennemgår vi køkkenmaskiner fra Bosch.Testen er bygget op således, at vi ud fra ekspertkilders og forbrugeres vurderinger kigger på de forskellige modellers funktioner samt fordele og ulemper.

Herefter gennemgår vi alternative køkkenmaskiner fra andre producenter for at få et mere nuanceret overblik over markedets udvalg.

Vi har set nærmere på tests fra en række ekspertkilder, hvilket inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det danske magasin Testfamilien.dk, de britiske magasiner Kagoo.co.uk, Which.co.uk og Good Housekeeping Institute, det tyske madmagasin Kuechenhelfercheck.com og de norske magasiner Tek.no og Dinside.no.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Bosch køkkenmaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste Bosch køkkenmaskiner
🔸 Gennemgang af alternative testvindende køkkenmaskiner
🔸 Hvilke former for tilbehør har du brug for til din køkkenmaskine?
🔸 Tre lækre opskrifter til køkkenmaskinen
🔸 Det skal du overveje, når du køber ny køkkenmaskine
🔸 Historien om Bosch
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet. 

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de bedste køkkenmaskiner fra Bosch. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret eksperttest samt brugeranmeldelser fra både ind og udland, og samlet de bedst bedømte modeller i denne test. I de grønne bokse under produktnavnene kan du se, hvor produkterne er blevet bedømt, og hvordan de har klaret sig.

Vi håber, at denne oversigt vil hjælpe dig med at finde den Bosch køkkenmaskine, der passer bedst til dine behov.


Bosch MUM54A00

God anmeldelse af det danske onlinemagasin Testfamilien.dk

Bosch MUM54A00 

 

.
Bosch MUM54A00 er blevet testet og anmeldt og Testfamilien.dk, der begge er begejstrede for køkkenmaskinen.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens funktionsdygtighed og brugervenlighed samt kvalitet. Dog nævner eksperterne, at modellen er en smule mindre sammenlignet med andre modeller, hvilket de gør forbrugerne opmærksomme på.

Køkkenmaskine med flere anvendelsesmuligheder og hastighedsindstillinger 

Med Bosch MUM54A00 får man en multifunktionel køkkenmaskine, der kan bruges til et hav af formål i køkkenet. Maskinen kan blandt andet hjælpe med at blande, ælte, piske og hakke.

Derudover kommer Bosch MUM54A00 med syv hastighedsindstillinger og momenttrin, hvorfor man selv kan indstille hastigheden efter behov. Hastigheden kan justeres op og ned afhængig af, hvor krævende de valgte ingredienser er.

Bosch MUM54A00 kommer desuden med funktionen Multi Motion Drive, der sikrer, at motoren arbejder effektivt. Motorens effekt er på 900 Watt. Den er højydende og kan klare de fleste ingredienser og opgaver i køkkenet.

Køkkenmaskinen er ydermere udstyret med en røre-skål, der er fremstillet i rustfrit stål. Skålens kapacitet er på 3,9 liter, hvilket er en smule mindre end mange andre køkkenmaskiner. Køkkenmaskinen står stabilt og robust på køkkenbordet under brug, da den har sugefødder i gummi.

Med 3D planetarisk mixing 

Bosch MUM54A00 er forsynet med flere funktioner, der hjælper med tilberedningen af de forskellige ingredienser. Den kommer blandt andet med en multifunktionel arm samt en 3D planetarisk mixing-funktion.

Mens den multifunktionelle arm sørger for, at det er nemt at tage tilbehøret af og på ved tryk på en enkelt knap, hjælper 3D planetarisk mixing-funktionen med noget helt andet. Denne funktion sikrer, at blandings- og piskningsprocessen er mere optimal, da piskeriset bevæger sig i flere retninger og hele vejen rundt om sin egen akse.

Hvis man køber Bosch MUM54A00, medfølger der flere former for tilbehør såsom et groft piskeris, en dejkrog, en tilbehørspose til opbevaring og et fint piskeris.

Effektiv køkkenmaskine i god kvalitet til prisen, ifølge eksperterne 

Ifølge eksperterne fra Testfamilien.dk er Bosch MUM54A00 en god køkkenmaskine, som de kalder for ”virkelig genial”.

De forklarer, at de er glade for denne model, da ”man kun behøver én maskine, og det derfor er virkelig praktisk”.

Eksperterne skriver ydermere, at ”maskinen er stærk og solid”, samt at det ”ikke er en dyr maskine”. De mener derfor, at det er et godt køb til familien, der ønsker mere hjælp i køkkenet.

Til sidst i anmeldelsen hæfter de sig især ved maskinens kvalitet. De mener, at den er ”meget god”, da ”kombinationen af funktionalitet, design og solide materialer” fungerer optimalt.

De slutter af med at skrive, at den samtidigt er ”virkelig nem at bruge”. Dog skal man være opmærksom på størrelsen, da røre-skålen er mindre end hos andre modeller.

Mål ved Bosch MUM54A00:
🌀 Højde: 28,2 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Dybde: 27,1 centimeter
🌀 Vægt: 5,34 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM54A00:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 900 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 7 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM54A00: 
 Multifunktionel køkkenmaskine
 Syv hastigheder
 Tilbehør medfølger
 3D planetarisk mixing-funktion
 Multifunktionel arm

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch MUM5-serien. Videoen er produceret af Bosch: 


Bosch MUM52120

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 85 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk 

Bosch MUM52120

 

.
Bosch MUM52120 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det britiske magasin Kagoo.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for køkkenmaskinen, som de henholdsvis har kåret som topscorer og givet 85 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens funktioner, design og kompakte størrelse.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med modellens støjniveau, da de mener, at den sommetider larmer en smule mere end andre maskiner.

Eksperterne: Klassisk køkkenmaskine velegnet til en mindre familie 

Ifølge de to ekspertkilder er Bosch MUM52120 en klassisk køkkenmaskine, der kan hjælpe med mange forskellige ting i køkkenet.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Kagoo.co.uk, at Bosch MUM52120 er en køkkenmaskine, der er ”ekstremt økonomisk at køre og kommer med et stilfuldt og klassisk udseende”.

De forklarer ydermere, at Bosch MUM52120 er ”meget god til små familier”, da dens skålkapacitet er mindre sammenlignet med andre modeller.

De hæfter sig ved, at ”størrelsen er meget kompakt”, så det er nemt at få plads til maskinen i køkkenskabet eller på køkkenbordet.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved modellen. De mener nemlig ikke, at dens størrelse er et minus. Dog forklarer de, at hvis man er en stor familie, har man brug for en større model.

Multifunktionel køkkenmaskine med 3D planetarisk mixing-funktion

Bosch MUM52120 er en kraftfuld køkkenmaskine med en 700-watts motor. Den kan derfor anvendes til de mere krævende ingredienser.

Udover at være kraftfuld er Bosch MUM52120 ligeledes multifunktionel takket være det medfølgende tilbehørssæt.

Der medfølger forskellige piskeris, en dejkrog, tre snitteskiver og en mikserforsats ved køb af modellen. Den kan derfor bruges til et hav af formål.

Endvidere kommer Bosch MUM52120 med en 3D planetarisk mixing-funktion, der sørger for en hurtig og optimal blanding af alle ingredienser. Dette er på grund af maskinens forbedrede planetariske æltningssystem, der arbejder både i siden og i højden. Den integrerede EasyArmLift løfter desuden blandearmen automatisk ved tryk på en enkelt knap.

Sikker maskine med praktiske funktioner 

Med Bosch MUM52120 får man en sikker maskine, der kommer med en låsningsfunktion af røre-skålen og låget.

Røre-skålen er fremstillet af rustfrit stål og har en kapacitet på 3,9 liter. Den kommer ydermere med sugefødder lavet af gummi, så maskinen står robust og stabilt på køkkenbordet under brug.

Derudover kommer Bosch MUM52120 med fire hastigheder og momenttrin samt med en elektronisk regulering af omdrejninger. Dette gør det muligt at tilpasse modellen til de specifikke ingredienser.

Sidst men ikke mindst er Bosch MUM52120 forsynet med Multi Motion Drive samt en multifunktionsarm. Mens multifunktionsarmen har tre drev, der kan bruges i forskellige positioner, sørger Multi Motion Drive for, at motoren arbejder effektivt uanset blandingen.

Mål ved Bosch MUM52120:
🌀 Højde: 28,2 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Dybde: 27,1 centimeter
🌀 Vægt: 6,45 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM52120:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 700 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 4 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM52120: 
 Kan anvendes til et hav af formål i køkkenet
 Fire hastigheder og momenttrin
 Røre-skål af rustfrit stål
 3D planetarisk mixing-funktion
 Multi Motion Drive


Bosch MUM9AX5S00

92 ud af 100 point hos det tyske madmagasin Kuechenhelfercheck.com

Bosch MUM9AX5S00

Køkkenmaskinen har klaret sig godt i begge tests, hvor den henholdsvis er blevet kåret som topscorer samt fået 92 ud af 100 point.

Eksperterne er især vilde med, at Bosch MUM9AX5S00 er kraftfuld og effektiv med en stor røre-skål.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for maskinens pris, da de mener, at den er forholdsvis dyr.

Eksperterne: Kraftfuld og effektiv køkkenmaskine med stor røre-skål 

Ifølge de to ekspertkilder er Bosch MUM9AX5S00 en ”kraftfuld og effektiv køkkenmaskine”, der kan klare de fleste opgaver i køkkenet.

De forklarer, at den er forsynet med en ”højydende motor” på 1500 Watt, der kan bruges til selv de mere krævende ingredienser.

Eksperterne nævner ydermere, at Bosch MUM9AX5S00 kommer med en ”stor røre-skål” med en kapacitet på 5,5 liter. Det vil sige, at man kan lave store portioner på en gang.

De er ligeledes vilde med, at der er mulighed for at indstille tiden på den indbyggede timer. Dette gøres på modellens display.

En anden funktion, som eksperterne er imponerede over, er den indbyggede vægt. Med den indbyggede vægt har man mulighed for at veje ingredienserne direkte i skålen. Selvom de generelt er begejstrede for Bosch MUM9AX5S00, mener de, at den er sat for højt prismæssigt, samt at der ikke medfølger nok tilbehør ved køb af modellen.

3D planetarisk mixing-funktion, Smart Dough Sensor og SensorControl 

Med Bosch MUM9AX5S00 får man en funktionel køkkenmaskine, der kan bruges til mange ting i køkkenet. Den er forsynet med flere praktiske funktioner såsom 3D planetarisk mixing-funktion.

Funktionen sørger for en hurtig og præcis æltning takket være den specielle dejkrog, der ælter i både siden og højden.

Derudover kommer Bosch MUM9AX5S00 med en Smart Dough Sensor og SensorControl. Mens Smart Dough Sensor sørger for at regulere hastigheden automatisk, så hastigheden holdes konstant uanset dejtype, sikrer SensorControl et optimalt resultat hver eneste gang, lige meget hvilke ingredienser man anvender.

Det er ligeledes nemt at opbevare køkkenmaskinen på grund af den kompakte størrelse samt det automatiske ledningsoprul.

Stor røre-skål og syv hastighedstrin 

Bosch MUM9AX5S00 er udstyret med en ekstra stor røre-skål med en kapacitet på 5,5 liter. Skålen er lavet af rustfrit stål og har to håndtag for en nemmere håndtering.

Køkkenmaskinen er ydermere forsynet med syv hastighedstrin og en pulsefunktion, så man kan justere hastigheden afhængig af blandingen.

Endvidere kommer Bosch MUM9AX5S00 med et hav af forskelligt tilbehør såsom et groft piskeris, et ballonpiskeris samt en dejkrog. Det er simpelt at montere tilbehøret på grund af den matchende farvekodning på tilbehør og udtaget.

Uanset hvilket tilbehør man bruger, sørger køkkenmaskinen for automatisk at tilpasse det til den højeste hastighed.

Når man gør brug af Bosch MUM9AX5S00, vil den stå sikkert placeret på køkkenbordet takket være de praktiske gummifødder. Den har ligeledes en elektronisk afbryder, der forhindrer en utilsigtet start af maskinen.

Mål ved Bosch MUM9AX5S00:
🌀 Højde: 33,7 centimeter
🌀 Bredde: 22,2 centimeter
🌀 Dybde: 43,3 centimeter
🌀 Vægt: 10,54 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM9AX5S00:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 1500 Watt
🔴 Skålkapacitet: 5,5 liter
🔴 Hastigheder: 7 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM9AX5S00: 
 Ekstra stor røre-skål på 5,5 liter
 3D planetarisk mixing-funktion
 Syv hastighedstrin og pulsefunktion
 Indbygget vægt
 Smart Dough Sensor og SensorControl

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch MUM9AX5S00. Videoen er produceret af danske KitchenOne.dk: 


Bosch MUM58L20

✅ 79 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Bosch MUM58L20

 

.
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch MUM58L20, som de er meget begejstrede for. Derfor har de givet køkkenmaskinen 79 ud af 100 point.

De er især vilde med, at Bosch MUM58L20 kommer med masser af funktioner og er forsynet med flere hastigheder. Til gengæld er de mindre vilde med dens størrelse, da den ikke passer til større familier.

Velegnet til mindre familier, ifølge eksperterne 

Ifølge Kagoo.co.uk er Bosch MUM58L20 en ”mindre og kompakt køkkenmaskine”, der er velegnet til husstande, hvor der ikke er mange medlemmer.

De skriver eksempelvis, at maskinen især er ”god til små familier” på grund af dens mindre røre-skål og størrelse.

Eksperterne forklarer ydermere, at de er glade for, at der er mulighed for at vælge mellem syv hastighedsindstillinger og momentfunktioner.

På den måde kan man selv beslutte, om hastigheden skal justeres op eller ned afhængig af den blanding, man er i gang med.

Der findes ikke mange ulemper ved modellen. Det eneste, som eksperterne fra Kagoo.co.uk bemærker, er, at røre-skålen er en mindre størrelse. De mener derfor ikke, at den passer til større familier.

Alsidig køkkenmaskine med 3D planetarisk mixing-funktion 

Med Bosch MUM58L20 får man en alsidig køkkenmaskine med konditorsæt, grøntsagssnitter, mikser og en tilbehørsholder. Det betyder, at man kan bruge maskinen til mange formål i køkkenet.

Derudover kommer Bosch MUM58L20 med en 3D planetarisk mixing-funktion, der sikrer hurtige og ensartede resultater af alle ingredienser takket være det planetariske æltningssystem. Systemet arbejder nemlig både i siden og i højden.

Motoren har desuden en effekt på 1000 Watt og en røre-skål med en kapacitet på 3,9 liter. Skålen er lavet af børstet rustfrit stål, mens de andre dele i plast, som kommer i kontakt med maden, er BPA-fri.

Sikker model med EasyArmLift og sugefødder af gummi 

Bosch MUM58L20 er en sikker maskine med en overbelastningsbeskyttelse. Det betyder, at modellen stopper med at arbejde ved overophedning.

Desuden kommer den med sugefødder af gummi, så den står stabilt på køkkenbordet selv ved høje hastigheder.

Det er ydermere nemt at betjene Bosch MUM58L20, da den har funktionen EasyArmLift. Dette er en en-knaps-betjening, hvor man kan tage tilbehøret af og på med blot et enkelt tryk.

Sidst men ikke mindst er der et rum til opbevaring af ledningen, så den er nem at placere på køkkenbordet eller i køkkenskabet, når den ikke er i brug.

Mål ved Bosch MUM58L20:
🌀 Højde: 28,2 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Dybde: 27,1 centimeter
🌀 Vægt: 6,31 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM58L20:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 7 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM58L20
 EasyArmLift-funktion
 3D planetarisk mixing-funktion
 Alsidig køkkenmaskine med flere tilbehørsdele
 Sugefødder lavet af gummi
 Rum til opbevaring af ledning


Bosch MUM58720

✅ 9 ud af 10 stjerner hos den britiske avis The Telegraph
✅ 84 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk
✅ 70 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
✅ Anbefalet af den britiske livsstilsblog 2mumsviews.com

Bosch MUM58720

 

.
Bosch MUM58720 er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, hvilket inkluderer The Telegraph, Kagoo.co.uk, Which.co.uk, Testberichte.de og 2mumsviews.com. Alle eksperter er glade for køkkenmaskinen, som de har givet en god anmeldelse.

Eksperterne har bedømt køkkenmaskinen ud fra forskellige faktorer og er kommet frem til flere fordele såvel som ulemper ved Bosch MUM58720.

Perfekt til næsten alle køkkenaktiviteter, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra The Telegraph er Bosch MUM58720 forsynet med ”en stor røreskål, der er perfekt til næsten alle køkkenaktiviteter”. De mener, at ”denne køkkenmaskine kombinerer et smukt design med masser af funktionalitet”, hvilket de mener er et stort plus.

Dette er eksperterne fra Kagoo.co.uk og Testberichte.de enige i, hvor Testberichte.de ydermere forklarer, at Bosch MUM58720 ”har de mest kompakte dimensioner, så den er let at opbevare i enhver husstand”. De fremhæver ydermere, at køkkenmaskinen er hurtig til forskellige funktioner såsom at piske og ælte.

Eksperterne fra 2mumsviews.com har også testet Bosch MUM58720. De hæfter sig ved, at køkkenmaskinen ”føles meget solid uden at være tung”. De er ligeledes glade for, at sugefødderne i bunden holder den solidt plantet på bordet, mens den heller ikke vibrerer og ryster under brug. Dog mener flere eksperter, at køkkenmaskinen er temmelig dyr.

Alsidig køkkenmaskine

Med Bosch MUM58720 får man en alsidig køkkenmaskine, der både kan bruges til at blande, snitte, blende og piske forskellige madvarer takket være det medfølgende tilbehør.

Skal man skifte eller fjerne tilbehør, foregår dette nemt og hurtigt med EasyArmLift. Her skal man blot trykke på en knap, hvorefter armen løfter op af sig selv.

Køkkenmaskinen har en kraftig motor på 1000 Watt, så den kan klare alt lige fra de bløde til de mere krævende ingredienser.

Selve skålen er i rustfrit stål og har en kapacitet på 3,9 liter eller op til 2,7 kilo dej. Det er derfor muligt at tilberede store portioner på én gang eller mindre portioner, hvis man ønsker dette.

Flere forskellige hastigheder

Bosch MUM58720 er forsynet med syv hastigheder, så man kan vælge den hastighed, der passer optimalt til de specifikke madvarer. Ønsker man en højere hastighed, kan man gøre brug af pulse-indstillingen.

Derudover kommer Bosch MUM58720 med 3D planetarisk rotation, hvilket betyder, at tilbehøret bevæger sig i tre retninger, mens skålen bevæger sig i den modsatte retning. Det sikrer, at alle madvarer bliver håndteret på absolut bedste vis.

Sidst men ikke mindst er Bosch MUM58720 nem at rengøre. Alle tilbehørsdele tåler maskinopvask, hvorfor de ikke skal renses manuelt under vandhanen.

Mål ved Bosch MUM58720:
🌀 Højde: 28,2 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Dybde: 27,1 centimeter
🌀 Vægt: 6,34 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM58720:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 7 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM58720:
 Flere hastigheder
 3D planetarisk rotation
 Nem rengøring
 Kraftfuld motor
 Alsidig maskine


Bosch MUM58243

✅ 80 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den britiske forhandler Amazon.co.uk

Bosch MUM58243

 

.
Bosch MUM58243 er blevet testet og anmeldt af både eksperter og forbrugere fra Kagoo.co.uk og Amazon.co.uk, der har givet køkkenmaskinen gode anmeldelser. De skriver, at køkkenmaskinen kommer med flere fordele og ulemper og mener, at den er en stor hjælp i ethvert køkken.

God værdi for pengene, ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge eksperterne fra Kagoo.co.uk er Bosch MUM58243 en køkkenmaskine, der har en god kapacitet og en kraftfuld motor. De mener, at den ”er meget god til små familier” samt, at den giver ”en god værdi for pengene”.

Dette er flere brugere fra Amazon.co.uk enige i og forklarer ydermere, at Bosch MUM58243 gør sit ”arbejde fremragende”. Brugerne hæfter sig ved, at maskinen er ”yderst stille i forhold til andre maskiner” og kan bruges til et hav af forskellige ting i et køkken.

Dog nævner flere brugere, at designet ikke er helt optimalt samt, at Bosch MUM58243 ikke er billig.

Køkkenmaskine med kraftfuld motor

Med Bosch MUM58243 får man en funktionel køkkenmaskine med en kraftfuld motor. Motoren har en motoreffekt på 1000 Watt og kan derfor klare de fleste former for ingredienser. Samtidigt kan Bosch MUM58243 bruges til flere formål takket være det medfølgende tilbehør.

Ved køb af køkkenmaskinen medfølger der blandt andet en dejkrog, et groft piskeris, et fint piskeris, en citruspresser, en blenderkande samt en opbevaringstaske. Det sikrer, at den både kan bruges til at blende, røre, ælte, snitte, hakke, presse, piske m.m.

Hvis man skal fylde flere ingredienser i røreskålen, er det muligt at parkere tilbehøret bagerst i selve skålen. Herved er det nemt at komme til med diverse ingredienser. Med et enkelt tryk kan man desuden løfte armen op, så det er nemt at tage skålen ud og fjerne tilbehøret.

Syv hastigheder

Bosch MUM58243 er udstyret med syv hastigheder, man kan vælge mellem. Derfor kan køkkenmaskinen tilpasses til de specifikke ingredienser samt den pågældende mængde, man ønsker at tilberede.

Røreskålen har ydermere en kapacitet på 3,9 liter og op til 2,7 kilo dej. Herved kan man både lave større og mindre portioner alt efter ønske og behov.

Tilberedningen foregår med hjælp fra 3D planetarisk rotation, hvor tilbehøret bevæger sig i tre retninger og skålen i den modsatte retning. Det sikrer en optimal bearbejdning af madvarerne.

Sidst men ikke mindst står Bosch MUM58243 placeret på sikre gummifødder. Al tilbehøret kan desuden vaskes i opvaskemaskinen.

Mål ved Bosch MUM58243:
🌀 Højde: 28,2 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Dybde: 27,1 centimeter
🌀 Vægt: 7,059 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM58243:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 7 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM58243:
 3D planetarisk rotation
 Syv hastigheder
 Flere tilbehørsdele
 Tilbehør tåler maskinopvask
 Gummifødder


Bosch MUM4880

✅ 4.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den britiske forhandler Amazon.co.uk

Bosch MUM4880

 

.
Bosch MUM4880 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær køkkenmaskine hos forbrugerne. Køkkenmaskinen har nemlig fået 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den britiske forhandler Amazon.co.uk.

Smart køkkenmaskine, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er Bosch MUM4880 en smart køkkenmaskine, der er ”en stor hjælp i køkkenet”, når man har ekstra travlt.

Eksempelvis skriver en bruger, at køkkenmaskinen ”bruges regelmæssigt derhjemme, når der skal laves brøddej eller pizzadej”. Brugeren mener, at maskinen er ”rigtig god til dette og gør det yderst hurtigt”.

Andre brugere forklarer ydermere, at Bosch MUM4880 ”har et flot design og ikke støjer meget under brug”. De mener desuden, at køkkenmaskinen kommer med meget praktisk tilbehør, så ”det er muligt stort set at lave lige, hvad man har lyst til”. Dog nævner flere brugere prisen som værende en ulempe samt, at modellen er forholdsvis tung.

Kan bruges til mange formål i et køkken

Med Bosch MUM4880 får man en køkkenmaskine, der kan bruges til mange formål i et køkken. Der medfølger både en dejkrog, et groft og et fint piskeris, en grøntsagssnitter, en blender, citruspresser m.m., så man kan anvende maskinen til lidt af hvert.

Takket være funktionen MultiMotion Drive er man sikret en hurtig og nem blanding af alle de forskellige ingredienser. Selve æltningssystemet er forbedret, så det både arbejder i siden samt i højden uden, at der efterlades ingredienser i skålen.

Derudover kommer Bosch MUM4880 med 3D planetarisk rotation, hvor tilbehøret bevæger sig i tre retninger, mens skålen bevæger sig i den modsatte retning. Dette bidrager også til en optimal håndtering af ingredienserne.

Fire forskellige hastigheder

Bosch MUM4880 kommer med fire hastigheder og en pulse-funktion, så det er nemmere at tilberede ingredienserne, som man ønsker. Alle ingredienser puttes ned i skålen, som har en kapacitet på 3,9 liter og op til 2 kilo dej.

Motoren har en effekt på 600 Watt, og så står køkkenmaskinen placeret på sikre gummifødder. Det gør, at maskinen altid står stabilt placeret på køkkenbordet selv ved de højeste hastigheder.

Efter brug skal Bosch MUM4880 rengøres. Al tilbehøret kan vaskes i opvaskemaskinen, mens basen skal tørres af med en fugtig klud.

Mål ved Bosch MUM4880:
🌀 Højde: 26,5 centimeter
🌀 Bredde: 26,5 centimeter
🌀 Dybde: 30,5 centimeter
🌀 Vægt: 6,474 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM4880:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 600 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 4 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM4880:
 Flere hastigheder
 MultiMotion Drive
 Funktionel maskine
 Tilbehør kan vaskes i opvaskemaskinen
 3D planetarisk rotation


Alternativer 

I denne artikel har vi gennemgået flere køkkenmaskiner fra Bosch, der har fået gode anmeldelser fra ekspertkilder og forbrugere.

Udover de ovenstående køkkenmaskiner fra Bosch findes der også gode maskiner fra andre producenter. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt, vil vi i det følgende afsnit gennemgå køkkenmaskiner fra andre producenter, der også har fået gode anmeldelser af ekspertkilder og forbrugere.


KitchenAid 5K45SSE

God anmeldelse hos det britiske testmagasin Which.co.uk
✅ 86 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SSE

 

.
Både de to britiske magasiner Which.co.uk og Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt KitchenAid 5K45SSE.

Alle ekspertkilder har givet køkkenmaskinen en god anmeldelse, da de især er begejstrede for dens holdbarhed, brugervenlighed og energiforbrug. Til gengæld nævner eksperterne, at de er mindre vilde med modellens piskning af æggehvider.

Eksperterne: Fantastisk køkkenmaskine til mange opgaver 

Ifølge de tre ekspertkilder er KitchenAid 5K45SSE ”en fantastisk køkkenmaskine”, der kan bruges ”til mange opgaver i køkkenet”.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Good Housekeeping Institute, at ”i deres strenge evaluering scorede modellen meget godt på tværs af alle test, hvor alle ingredienser blev blandet grundigt og let”. Det var kun ved testen af æggehvider, at de oplevede få problemer med køkkenmaskinen.

Eksperterne forklarer ydermere, at KitchenAid 5K45SSE kommer i et ”kraftfuldt og enkelt design”, og at den altid sørger for ”at klare arbejdet”.

De mener, at maskinen er et godt køb for forbrugere, der ønsker en hjælpende hånd i køkkenet.

De gør dog brugerne opmærksomme på, at ”hastighedskontrollen kan være lidt akavet at bruge i starten”.

Mange anvendelsesmuligheder 

Med KitchenAid 5K45SSE får man en køkkenmaskine med mange anvendelsesmuligheder. Maskinen kan bruges til at mose, ælte, røre, blande m.m. med det helt rette tilbehør.

Ved køb af modellen medfølger der en dejkrog til blanding og æltning, et fladt piskeris til normale og mere krævende blandinger samt et piskeris til luftige blandinger.

Med køkkenmaskinens koblingsled er der desuden mulighed for at anvende mere end 15 slags forskellige tilbehørsdele.

Man kan blandt andet tilkøbe en kødhakker, en citruspresser eller et råkostjern, hvilket giver flere muligheder ved tilberedning af maden.

Med 10 hastighedsindstillinger og direkte transmission 

KitchenAid 5K45SSE er forsynet med en motor med en effekt på 275 Watt. Maskinens 10 hastighedsindstillinger sørger for, at man løbende kan justere hastigheden afhængig af ingredienserne. Røre-skålen har en kapacitet på 4,3 liter.

Køkkenmaskinen har direkte transmission, hvilket sikrer, at den arbejder effektivt og stille på samme tid. Takket være det planetariske røre-system blandes ingredienserne sammen til en ensartet blanding hver gang.

Der er desuden ingen chance for, at KitchenAid 5K45SSE bevæger sig under brug, da den er solidt plantet på køkkenbordet. Den har en solid og robust konstruktion lavet af metal i et afrundet design. 

Mål ved KitchenAid 5K45SSE:
🌀 Højde: 35,3 centimeter
🌀 Bredde: 35,8 centimeter
🌀 Dybde: 22,1 centimeter
🌀 Vægt: 10,5 kilo

Specifikationer ved KitchenAid 5K45SSE:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Motoreffekt: 275 Watt
🔴 Skålkapacitet: 4,3 liter
🔴 Hastigheder: 10 hastigheder

Fordele ved KitchenAid 5K45SSE: 
 Mange anvendelsesmuligheder
 Koblingsled, der passer til mere end 15 slags tilbehørsdele
 10 hastighedsindstillinger
 Direkte transmission
 Planetarisk røre-system

Her kan du se en præsentationsvideo af de mange muligheder, en KitchenAid 5K45SSE giver dig. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Kenwood kMix KMX750WH

Kåret som “Best Buy” hos det britiske testmagasin Which.co.uk
✅ 85 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ 86 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Kenwood kMix KMX750WH

 

Alle ekspertkilder er begejstrede for køkkenmaskinen, som de henholdsvis har kåret som topscorer og ”Best Buy” samt givet 85 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort, fordi de er vilde med maskinens brugervenlighed og gode performance. Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for den høje pris.

Robust og godt designet køkkenmaskine, ifølge eksperterne 

Ifølge de tre ekspertkilder er Kenwood kMix KMX750WH en ”god køkkenmaskine”, der vil ”klæde de fleste hjem”.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Good Housekeeping Institute, at ”hvis du leder efter en robust og godt designet maskine, der også ser godt ud, skal du ikke lede længere”.

De forklarer ydermere, at Kenwood kMix KMX750WH ”klarede sig godt i alle vores test”. Dog mener de, at dens performance burde være endnu bedre, da den samtidigt også er ret dyr. De oplevede nemlig, at ”det kneb lidt med piskningen af æggehvider”.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk hæfter sig ligeledes ved, at Kenwood kMix KMX750WH kommer med flere former for tilbehør, der ”er nemme at tage af og på”.

De er desuden vilde med, at tilbehørsdelene og skålen tåler maskinopvask, hvilket eksperterne fra Good Housekeeping Institute er enige i.

Med forskellige tilbehørsdele 

Kenwood kMix KMX750WH er en stilren køkkenmaskine, der er fremstillet i poleret rustfrit stål. Dette gør ikke mindst maskinen elegant at se på, men også slidstærk og holdbar.

Med Kenwood kMix KMX750WH får man en køkkenmaskine, der giver mulighed for at eksperimentere i køkkenet.

Der medfølger forskellige former for tilbehør i form af en K-spade, et piskeris og en dejkrog, så man kan ælte, piske, blande m.m.

Der er desuden over 20 ekstra tilbehørsdele tilgængelige, hvis man ønsker at tilkøbe disse. Her åbner anvendelsesmulighederne sig endnu mere, da man kan blandt andet kan hakke kød eller lave sin egen pasta.

Kraftig motor, flere hastigheder og stor røre-skål

Kenwood kMix KMX750WH er en praktisk køkkenmaskine, der er forsynet med en kraftfuld motor. Motorens effekt er på 1000 Watt, så den kan klare selv de mere krævende og tunge blandinger.

Derudover er maskinen forsynet med seks hastighedsindstillinger samt en elektronisk hastighedskontrol, så man kan justere hastigheden efter behov.

Den medfølgende røre-skål er stor og har en kapacitet på 5 kilo. Det vil sige, at der er plads til at lave selv de større portioner.

Når køkkenmaskinen skal gemmes væk, er der mulighed for at placere modellen i køkkenskabet nemt og hurtigt takket være ledningsopbevaringen.

Mål ved Kenwood kMix KMX750WH:
🌀 Højde: 35,5 centimeter
🌀 Bredde: 38,5 centimeter
🌀 Dybde: 24 centimeter
🌀 Vægt: 9,1 kilo

Specifikationer ved Kenwood kMix KMX750WH:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Kenwood
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Skålkapacitet: 5 liter
🔴 Hastigheder: 6 hastigheder

Fordele ved Kenwood kMix KMX750WH: 
 Tilbehør medfølger
 Stor røre-skål med kapacitet på 5 kilo
 Seks hastighedsindstillinger
 Elektronisk hastighedskontrol
 Ledningsopbevaring

Her kan du se en præsentationsvideo af Kenwood kMix KMX750WH. Videoen er produceret af Kenwood: 


Kenwood Chef Elite KVC3170S

✅ Kåret som ‘Bedst i test’ i en større uafhængig test

Kenwood Chef KVC3170S

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for maskinens byggekvalitet, holdbarhed og energiforbrug. Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for dens støjniveau.

Brugervenlig køkkenmaskine med trinløs hastighedskontrol 

Kenwood Chef Elite KVC3170S er fremstillet i et industrielt og stilrent design med fokus på brugervenlighed.

Maskinens design er nemlig enkelt, hvorfor der ikke findes mange afbrydelser på fronten. En af disse er drejeknappen, der sidder på siden, hvor man blandt andet kan justere hastigheden.

Køkkenmaskinen er ydermere forsynet med en trinløs hastighedskontrol, hvilket betyder, at man vil opleve en mere ensartet og kontrolleret overgang fra de lave til de høje hastigheder. På den måde er man sikret, at massen i skålen ikke sprøjter udover det hele.

Effektiv køkkenmaskine med kraftfuld motor 

Med Kenwood Chef Elite KVC3170S får man en effektiv køkkenmaskine, der kommer med en motoreffekt på 1000 Watt. Der er derfor mulighed for at ælte selv de tungere dejblandinger og blande de mere krævende ingredienser.

Ved køb af maskinen medfølger der tre tilbehørsdele. Det betyder, at modellen både kan bruges til at blande, ælte, piske og mikse. Der medfølger en dejkrog, et piskeris og en K-spade, som man kan bruge afhængig af, hvad man skal tilberede. Alle tilbehørsdele tåler maskinopvask.

Den kommer med en røre-skål i rustfrit stål. Røre-skålen har en kapacitet på 4,7 liter og kan bruges til at lave store portioner på en gang.

Den er ligeledes forsynet med et planetarisk røre-system, der sørger for, at ingredienserne blandes sammen til en ensartet masse hver gang.

Justerbar maskine med sprøjteskærm

Kenwood Chef Elite KVC3170S er lavet til at reducere spild og sprøjt, hvorfor den kommer med en sprøjteskærm. Sprøjteskærmen fungerer som et værn mod sprøjt fra skålen under tilberedning, så man ikke får maden udover hele køkkenbordet.

Derudover er Kenwood Chef Elite KVC3170S udstyret med en justerbar nøgle. Med den justerbare nøgle er der mulighed for at justere på placeringen af de forskellige tilbehørsdele, så man er sikret, at alle ingredienser blandes sammen optimalt.

Sidst men ikke mindst kan man tilkøbe flere tilbehørsdele til Kenwood Chef Elite KVC3170S såsom en blender og en kødhakker. Det er derfor muligt at anvende maskinen til endnu flere formål i køkkenet, hvis det ønskes.

Mål ved Kenwood Chef Elite KVC3170S:
🌀 Højde: 30 centimeter
🌀 Bredde: 38 centimeter
🌀 Dybde: 28 centimeter
🌀 Vægt: 7,3 kilo

Specifikationer ved Kenwood Chef Elite KVC3170S:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Kenwood
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Skålkapacitet: 4,7 liter
🔴 Hastigheder: Trinløs hastighedskontrol

Fordele ved Kenwood Chef Elite KVC3170S:
 Justerbar nøgle
 Flere tilbehørsdele medfølger
 Trinløs hastighedskontrol
 Sprøjteskærm
 Røre-skål med kapacitet på 4,7 liter

Her kan du se en kort video om at anvende sin Kenwood Chef Elite i køkkenet. Videoen er produceret at australske AO.com: 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Electrolux EKM4300

✅ Testvinder i en uafhængig test hos Pricerunner.se
✅ 7.5 ud af 10 stjerner hos det norske teknikmagasin Tek.no
✅ 4 ud af 6 stjerner hos det norske magasin Dinside.no

Electrolux EKM4300

.
De tre ekspertkilder Pricerunner.se, Tek.no og Dinside.no har testet og anmeldt Electrolux EKM4300 og er meget begejstrede for denne model.

De er nemlig enige i, at køkkenmaskinen er effektiv og stabil og gør præcis, hvad den er lavet til. Eksperterne er dog mindre begejstrede for dens kapacitet, da den ikke er stor nok til en større familie. Til gengæld mener de, at den er velegnet til en husstand med færre medlemmer.

Fleksibel køkkenmaskine med 10 hastigheder 

Electrolux EKM4300 er fremstillet i metal og er derfor en slidstærk og robust maskine. Modellens motoreffekt er på 1000 Watt, så den kan anvendes til selv tunge dejblandinger og mere krævende ingredienser.

Takket være køkkenmaskinens fleksibilitet, kan den bruges til både at røre, blande, mose, ælte og piske.

Ved indstilling af maskinen skal man gøre brug af drejeknappen, der findes på modellens side.

Det er også her, at man justerer på maskinens hastighedsindstillinger. Den kommer med 10 forskellige hastighedsindstillinger, der kan justeres op og ned efter behov.

Der medfølger to røre-skåle ved køb med en kapacitet på henholdsvis 4,8 liter og 2,9 liter.

En køkkenmaskine, der klarer arbejdet optimalt, ifølge eksperterne

Ifølge de tre eksperter, Pricerunner.se, Dinside.no og Tek.no, er Electrolux EKM4300 en ”effektiv og kraftfuld køkkenmaskine”, der klarer arbejdet i køkkenet optimalt. Eksperterne fra Dinside.no skriver eksempelvis, at Electrolux EKM4300 ”gør den som skal”, så de mener, at den er et godt køb, hvis man ønsker en maskine, der er velegnet til mange formål i køkkenet.

Endvidere hæfter eksperterne fra Pricerunner.se sig ved, at Electrolux EKM4300 ”er nem at betjene” og kommer med en ”fremragende piskningsevne”.

Tek.no bakker op om denne udtalelse og forklarer ydermere, at ”køkkenmaskinen er stabil med sugefødder i gummi”, så den ikke rykker sig, når man bruger den.

Desuden nævner eksperterne fra Tek.no, at de er glade for køkkenmaskinens pris, da den er ”forholdsvis budgetvenlig” sammenlignet med andre modeller.

Med flere tilbehørsdele og LED-belysning 

Ved køb af Electrolux EKM4300 medfølger der flere tilbehørsdele, som man kan anvende efter behov. Den kommer både med et piskeris, en dejkrog, et gennemsigtigt låg og en røre-krog.

Ved anvendelse af køkkenmaskinen, vil man opnå et godt overblik over tilberedningen nede i skålen. Dette er takket være LED-belysningen, der sørger for, at skålen bliver oplyst, når man er i gang med at forarbejde diverse ingredienser.

Mål ved Electrolux EKM4300:
🌀 Højde: 36 centimeter
🌀 Bredde: 37 centimeter
🌀 Dybde: 21 centimeter
🌀 Vægt: 9,27 kilo

Specifikationer ved Electrolux EKM4300:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Skålkapacitet: 4,8 og 2,9 liter
🔴 Hastigheder: 10 hastigheder

Fordele ved Electrolux EKM4300:
 To forskellige røre-skåle
 10 hastigheder
 LED-belysning i skålen
 Motoreffekt på 1000 Watt
 Flere tilbehørsdele medfølger

Her kan du se en kort video om at lave lækkert knækbrød med en Electrolux køkkenmaskine. Videoen er produceret af Electrolux: 


Det skal du tænke over, når du køber ny køkkenmaskine

gode rådHar du brug for hjælp til at finde ud af, hvilken køkkenmaskine, der er bedst til dine behov? I vores købsguide til valg af den rette køkkenmaskine finder du alle de oplysninger, du har brug for at vide, når du skal vælge den bedste model til dit køkken.

Hvis du er vild med at lave mad og stå i køkkenet, er en køkkenmaskine en praktisk hjælpende hånd.

En køkkenmaskine gør bagning let som en leg, da det forenkler tilberedningen af dejen, lige som det bliver meget nemmere at piske æggehvider, blande en fars samt meget mere.

Størrelse og vægt
Store køkkenmaskiner er til gavn for alle, der bruger køkkenmaskinen meget eller skal mætte en stor familie. Hvis du vælger en større maskine, er det vigtigt at huske på, at den har brug for en kraftig motor for at kunne arbejde optimalt.

Hvis du laver mad til to eller har et mindre køkken med begrænset køkkenplads, er det værd at overveje en mindre model.

Skålens standardstørrelse er mellem 4,5 og 5,5 liter, hvilket er perfekt til større familier. Mindre modeller er lettere at flytte rundt på og opbevare i et køkkenskab. Dog skal du samtidigt være opmærksom på, at skålens størrelse er stor nok til din familie.

Pris
prisKøkkenmaskiner er tilgængelige ved alle prisniveauer, hvorfor du både kan finde dyre maskiner og de mere budgetvenlige.

Når det kommer til de dyrere modeller, er prisen typisk baseret på faktorer såsom mærket, kapaciteten og funktioner plus eventuelle særlige tilbehørsdele.

Selvom kvalitet og pris ofte går hånd i hånd, kan det sagtens lade sig gøre at finde en køkkenmaskine af høj kvalitet til en forholdsvis billig pris.

Men hvis du ofte skal bruge en køkkenmaskine og ønsker, at den skal holde i mange år frem i tiden, kan det være en fordel at bruge de ekstra penge på den bedste model.

Motoreffekt
En generel retningslinje er, at du skal købe den mest kraftfulde køkkenmaskine inden for dit budget.

Jo højere motoreffekten er, desto kraftigere er motoren også. Det betyder, at der er større chance for, at du kan arbejde med de tunge dejblandinger og mere krævende ingredienser.

Det anbefales, at du i hvert fald kigger på køkkenmaskiner med en motoreffekt på minimum 300 Watt eller højere, hvis du vil være sikker på, at den er kraftfuld nok til de krævende opgaver i køkkenet.

Funktioner og tilbehør
TilbehørFunktioner og tilbehørsdele er ligeledes værd at have in mente ved køb af en ny køkkenmaskine. Her kan der nævnes både hastighedsindstillinger og tilbehørsdele, som du kan sammenligne på de modeller, du overvejer.

Her anbefales det, at du vælger en køkkenmaskine med flere hastighedsindstillinger, hvor der samtidigt medfølger et piskeris, en dejkrog og en K-spade.

De fleste køkkenmaskiner på markedet har et bredt udvalg af tilbehør, du kan købe for at få mest muligt ud af dette apparat. Du kan ofte tilkøbe alt lige fra en citruspresser til et råkostjern, en kødhakker, blender og meget mere.


Hvilke former for tilbehør har du brug for til din køkkenmaskine?

Bosch MUM58L20

Hvis du er vild med at lave mad, og hvis du overvejer at købe en køkkenmaskine, skal du være opmærksom på, at de forskellige modeller ikke nødvendigvis kommer med det samme udstyr.

Alle hjemmekokke har hver deres individuelle behov, hvorfor du nøje skal udvælge det tilbehør, som du ønsker til din køkkenmaskine. Dette kommer naturligvis an på, hvilke former for madretter m.m., du ønsker, at din maskine skal hjælpe dig med at tilberede.

Dejkrog: Er du vild med at bage, og ønsker du hjælp til dette, skal du sørge for, at du vælger en køkkenmaskine med en dejkrog. En dejkrog kan spare dig for en masse æltearbejde, da maskinen klarer det for dig. Hvis maskinen er forsynet med en dejkrog, skal du ligeledes tage et kig på maskinens anmeldelser i forhold til dens æltningsevner.

Piskeris: Her bevæger vi os stadig inden for bagningsområdet, da et piskeris ofte er nødvendigt, hvis du eksempelvis bager en kage. Tag et kig på hvilke former for piskeris, der medfølger ved køb, da det kan variere. Mens nogle køkkenmaskiner kommer med et fint piskeris, kommer andre med et mere groft piskeris. Sommetider kommer de også med begge piskeris.

Mini-hakker: Ønsker du hjælp til grøntsagerne i køkkenet, er det en fordel, hvis der medfølger en mini-hakker ved køb. Disse kan sagtens hjælpe med at hakke nogle grøntsager som for eksempel løg, tomater m.m. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke betyder, at den kan skære eller rive. Hvis du gerne vil rive, skal du købe en model, hvor der er mulighed for at tilkøbe et råkostjern.

Kødhakker: Hvis du gerne vil have hjælp til at hakke kød, skal du have en maskine med en kødhakker. Det vil nemlig ikke være nok med en mini-hakker eller en blender, da der skal en ægte kødhakker til. Der er mulighed for at finde modeller med kødhakkere. Dog skal disse ofte tilkøbes, da de ikke medfølger ved køb af maskinen.

Blender: Du kan ligeledes finde nogle køkkenmaskiner med en blender. Med en blender har du mulighed for at blende diverse frugter og grøntsager til en smoothie, sauce, puré eller lignende.

Der er mulighed for at finde et hav af forskellige tilbehørsdele til mange køkkenmaskiner, da det næsten kun er fantasien, der sætter grænserne. Det er derfor en fordel at finde ud af, hvad du ønsker at få hjælp til i køkkenet, så du kan vælge det rette tilbehør og den rette maskine.


Tre lækre opskrifter til køkkenmaskinen


Hjemmebagte boller med gulerødder 

Hjemmebagte boller med gulerødderIngredienser til cirka 12 boller:
5 dl. vand
12 g. gær
50 g. solsikkekerner (du kan vælge andre kerner)
70 g. havregryn
1 tsk. salt
4 dl. gulerødder, revet
275 g. hvedemel (kan også bruge durummel eller mandelmel)
300 g. speltmel

Sådan gør du
1. Put halvdelen af vandet og gæret i røre-skålen i køkkenmaskinen.

2. Tænd røremaskinen og lad den arbejde roligt i cirka 15 sekunder.

3. Tilsæt de andre ingredienser.

4. Start røremaskinen igen ved en lav hastighed og øg efterhånden hastigheden, som dejen bliver mere fast.

5. Stop røremaskinen, når dejen har en klistret konsistens.

6. Lad dejen stå et køligt sted over natten.

7. Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.

8. Forvarm ovnen på 225 grader.

9. Bages i ovnen i cirka 20 til 25 minutter, indtil de er gyldne.


Blåbær-muffins med mandler

Blåbær-muffins med mandlerIngredienser
400 g. hvedemel
1 spsk. bagepulver
200 g. sukker
2 æg
2,5 dl. mælk
1 tsk. vaniljeessens
75 g. smør, smeltet
100 g. mandler, groft hakket
140 g. blåbær (kan udskiftes med andre bær)

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Put mel, bagepulver og sukker i røre-skålen i din røremaskine.

3. Start røremaskinen og bland i 10 til 15 sekunder.

4. Tilsæt æg, mælk, vanilje og smeltet smør.

5. Bland blandingen ved en lav hastighed (pas på med ikke at blande for meget).

6. Tilsæt bærrene og trefjerdedele af mandlerne og bland roligt ved en lav hastighed.

7. Put dejen i muffin-forme og drys de resterende nødder på kagerne.

8. Bages i ovnen i cirka 20 til 25 minutter.


Hjemmelavede burgerbøffer 

burgerbøfferIngredienser
675 g. hakket oksekød
1 spsk. hakkede urter, f.eks. persille, timian eller basilikum
Revet citronskal
Peber
75 g. mel
2 æg
Vegetabilsk olie til stegning

Til løgringene:
1 lille løg skåret i ringe
1 æggehvide
2-3 spsk. hvedemel

Brød:
Burgerboller

Sådan gør du
1. Put hakket oksekød, friske urter, mel, peber, citronskal og æg i en røre-skål i din røremaskine.

2. Start med at blande ved en lav hastighed og øg hastigheden, som farsen bliver mere fast.

3. Stop med at blande, når farsen er en smule klistret.

4. Form burgerbøfferne og steg på en pande i 5 til 10 minutter.

5. Skær lågene i ringe og dyp dem i æggehvide og mel. Steges herefter på en pande eller frituresteg dem i en gryde.

6. Varm burgerbollerne i ovnen eller i en brødrister.


Historien om Bosch

bosch logo
Bosch er en tysk virksomhed, der blev etableret af Robert Bosch i 1886. Til at starte med havde virksomheden fokus på produkter inden for håndværk og industriteknik. I dag fokuserer Bosch på andre produkter, der indgår i husholdningen. De laver alt lige fra støvsugere til hvidevarer og køkkenmaskiner.

Som nævnt var køkken- og husholdningsprodukter ikke fokuspunktet hos Bosch fra starten af. Dette begyndte de først på i 1960’erne, da kvinder kom mere ud på arbejdsmarkedet.

Efter denne tendens begyndte der nemlig at blive en stigende efterspørgsel på produkter, der sørgede for en nemmere tilberedning af maden i en travl hverdag.

Gennem tiden har virksomheden Bosch tilpasset sig efter samfundets tendenser. Derfor begyndte de også at fokusere mere på luksus og fleksibilitet i 1990’erne. Teknologi blev på baggrund af dette et nyt fokuspunkt.

Deres kerneværdier er derfor blandt andet at følge med den teknologiske udvikling, mens produkterne bibeholder deres effektivitet og brugervenlighed. Det er nemlig vigtigt for Bosch at producere produkter, der gør dagligdagen nemmere for forbrugerne.

I dag er Bosch en førende producent inden for husholdningsprodukter og kan findes i mange lande overalt i verden.

 


Gennemgang af testkilder

Dinside.no 🇳🇴
Den norske avis Dinside.no skriver om det norske forbrugerliv heriblandt forbrugerprodukter. De anmelder og tester også produkter, der kan findes i hjemmet såsom køkkenmaskiner. Her har de testet Electrolux EKM4300, som de har givet 4 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasin Goodhousekeeping.com tester og skriver om forskellige produkter inden for emnerne hus og have. Her har de britiske eksperter testet og anmeldt to køkkenmaskiner.

Læs mere om testen af KitchenAid 5K45SSE her.
Læs mere om testen af Kenwood kMix KMX750WH her. 

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk er et britisk magasin, hvor elektroniske produkter bliver sammenlignet. På den måde kan forbrugerne nemmere finde frem til det bedste produkt. Her er de tre køkkenmaskiner Bosch MUM52120,Kenwood kMix KMX750WH og Bosch MUM58L20 blevet testet.

Læs hele anmeldelsen af Bosch MUM52120 her.
Læs hele anmeldelsen af Kenwood kMix KMX750WH her.
Læs hele anmeldelsen af Bosch MUM58L20 her.

Kagoo.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Bosch MUM58720 og Bosch MUM58243.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Bosch MUM58720, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Bosch MUM58243, kan du klikke ind her.

Kuechenhelfercheck.com 🇩🇪
Det tyske madmagasin Kuechenhelfercheck.com skriver om alt, hvad der har med mad at gøre. Derfor tester de også forskellige produkter, der bruges i et køkken. Her har det tyske magasin testet og anmeldt køkkenmaskinen Bosch MUM9AX5S00, som de har givet 92 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Pricerunner.se 🇸🇪
Hos Pricerunner.se kan du sammenligne priser, læse om forskellige produkter samt meget mere. De tester også produkter såsom Electrolux EKM4300. Læs hele anmeldelsen her.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv, hvilket blandt andet inkluderer tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet flere køkkenmaskiner heriblandt Bosch MUM52120 og Bosch MUM86A1.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke her på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Tek.no 🇳🇴
Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt lige fra nyheder til guides om teknologi og elektronik. De tester også produkter og har blandt andet testet køkkenmaskinen Electrolux EKM4300, som de har givet 7,5 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Testfamilien.dk 🇩🇰
Testfamilien.dk er et dansk onlinemagasin, der skriver om et hav af emner om familielivet. Eksperterne fra Testfamilien.dk laver også forskellige tests af produkter, som kan bruges i hverdagen. Her har Testfamilien.dk testet køkkenmaskinen Bosch MUM54A00, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er et britisk testmagasin, der hjælperne forbrugerne med at vælge de rette produkter. De afprøver og tester hver dag nye produkter, hvorefter de leverer resultaterne til forbrugerne. Her har de testet de to køkkenmaskiner KitchenAid 5K45SSE og Kenwood kMix KMX750WH. Du kan læse de to anmeldelser her og her.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Bosch MUM58720, som de har givet 70 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Vær opmærksom på at det kræver et abonnement, hvis du ønsker at læse de fulde anmeldelser hos Which.co.uk.

2mumsviews.com 🇬🇧
Den britiske livsstilsblog 2mumsviews.com skriver om en lang række af emner, når det kommer til en naturlig og sund livsstil. De tester og anmelder blandt andet forskellige forbrugerprodukter såsom køkkenmaskiner. Her har de testet og anmeldt Bosch MUM58720, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de laver anmeldelser og tests af en bred vifte af forbrugerprodukter. Ud fra forskellige resultater og anmeldelser fra diverse kilder bedømmer Testberichte.de produkterne. Herefter har forbrugerne mulighed for at se resultaterne. I denne omgang har de testet Bosch MUM58720, som de har givet en god bedømmelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Telegraph 🇬🇧
Den britiske avis The Telegraph findes både i en fysisk version samt i en online version. Avisen beskæftiger sig med artikler og nyheder fra både ind- og udland og skriver ydermere om både sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur, økonomi m.m.

De tester og anmelder ligeledes forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet nogle af de bedste køkkenmaskiner på markedet, hvor Bosch MUM58720 er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Bosch køkkenmaskine test har også taget et nærmere kig på forbrugeranmeldelser hos forhandlere. Vi har gjort brug af forhandleren KitchenOne.dk, hvor der kan findes brugeranmeldelser af køkkenmaskinen Bosch MUM86A1. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de køkkenmaskiner, der er taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Bosch MUM86A1 hos KitchenOne.dk.

Du kan læse brugeranmeldelser af Bosch MUM58243 hos Amazon.co.uk her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Bosch MUM4880 hos Amazon.co.uk her.


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en køkkenmaskine fra Bosch er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, der kunne være relevante for dig.

Skab dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller med vores generelle røremaskine test. I denne artikel har vi samlet alle de røremaskiner, der klarer sig bedst i test, på tværs af alle de forskellige producenter der findes på markedet.

Er der et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse nogle af vores producentspecifikke test. Her finder du blandt andet vores Electrolux røremaskine test, vores Teddy Bjørn røremaskine test og vores Ankarsrum Assistent test.

Et andet populært valg, er de meget anmelderroste kvalitetsmaskiner fra Kenwood. I vores brede Kenwood køkkenmaskine test og vores Kenwood røremaskine test, kan du skabe dig et overblik over deres forskellige modeller.

Du kan også læse vores mere linjespecifikke Kenwood tests. Her kan du blandt andet læse vores Kenwood Chef test, vores Kenwood Chef XL test, vores Kenwood Major test og vores Kenwood kMix test.

Slutteligt kan du læse vores bagemaskine test. Med disse maskiner har det aldrig været nemmere at bage nybagt brød, da alle ingredienserne blandes og bages direkte i maskinen.

 


FAQ

Hvilken Bosch køkkenmaskine er den bedste?
Bosch har lavet mange gode køkkenmaskiner, men en af de absolut bedste modeller er Bosch MUM54A00. Modellen er blevet kåret som testvinder i en række tests, som blandt andet roser maskinen for at have mange forskellige anvendelsesmuligheder og hastighedsindstillinger, hvilket er praktisk, hvis du elsker at eksperimentere med din madlavning.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en Bosch køkkenmaskine?
Når du skal købe en Bosch køkkenmaskine, så er det en god ide at være opmærksom på, hvilke indstillingsmuligheder og hastighedsindstillinger maskinen har. Det kan være praktisk, hvis maskinen er meget alsidig i brug, da du derved kan bruge den til langt flere opgaver, hvilket er en smart egenskab.
Hvem laver Bosch køkkenmaskiner?
Som det angives af Bosch køkkenmaskinernes navn, så er det brandet Bosch som designer og producerer maskinerne. Bosch producerer hovedsageligt deres produkter i USA, hvilket delvist også er grunden til, at Bosch produkter kan være relativt dyre, da de bruger gode kvalitetsprodukter og producerer i vestlige lande.
Er alt Bosch tilbehør udskifteligt?
Nej, det er ikke alt Bosch tilbehør, som er udskifteligt. Nogle af deres ekstra dele fungerer til flere forskellige modeller, imens andre dele kun fungerer til én specifik model. Derfor bør du altid undersøge, om et givent stykke tilbehør passer til den maskine, som du vil bruge den til.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme