Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

KitchenAid håndmixere test-guide: 5 favoritter baseret på test og kundeanmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

KitchenAid håndmixere test-guide: 5 favoritter baseret på test og kundeanmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Denne artikel drejer sig om KitchenAid håndmixere, der hører til imellem eksperternes favoritter. Vi har taget et nærmere kig på de modeller, der har opnået stor ros hos diverse eksperthold.

Ud over håndmixerne fra KitchenAid, har vi medtaget yderligere en række testvindende håndmixere fra andre mærker, for at skabe en større variation.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at gennemgå hvad hvert produkt kan, og hvilke funktioner de har, og herefter forklarer vi, hvad eksperterne har skrevet i deres vurderinger – både hvad angår plusser og minusser.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne KitchenAid håndmixer test finder du:

 • Overblik over de bedste KitchenAid håndmixere 
 • Overblik over alternative testvindende håndmixere 
 • Guide til hvad du skal se efter, når du skal købe en ny håndmixer 
 • Historien om KitchenAid 
 • Gode opskrifter til håndmixeren 
 • Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid håndmixer test  2024– Her er de bedste KitchenAid håndmixere

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de KitchenAid håndmixere der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige håndmixere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste kitchenaid håndmixere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid 5KHM9212 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Flot og farverig
 • Solid konstruktion i klassisk KitchenAid-design
 • 9 hastigheder
 • Soft Start
 • Flere stykker værktøj medfølger

KitchenAid 5KHM9212 er blevet testet af 4 forskellige ekspertgrupper, lige fra svenske forbrugerorganisationen til testmagasinerne Trustedreviews.com og Testberichte.de og husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Eksperterne har set nærmere på modellen og dens egenskaber, og den er blevet bedømt ud fra blandt andet evnerne inden for piskning, blanding og æltning, funktioner, design, pris, håndterbarhed og brugervenlighed. Generelt set er alle eksperterne positivt stemt.

Anmeldelse : Analyse af KitchenAid 5KHM9212

Flot lillebror til det mindre køkken

KitchenAid 5KHM9212 kommer i et flot og klassisk KitchenAid-design, der betyder, at der er fokus på enkelthed, stilrenhed og elegance. Produktet kan fås i forskellige farver, således at man kan tilpasse den til ens personlighed.

Der findes 9 forskellige hastigheder, som hver især passer til forskellige opgaver. Det gør præcisionen meget nøjagtig, og dertil findes der Soft Start.

Dermed undgår man sprøjt i opstartsfasen. De lave hastigheder kan med fordel anvendes til tungere deje eller omrøring af delikat sauce, mens de høje hastigheder er ideelle til piskning af flødeskum eller æggehvider.

Denne variant er lidt mindre end flere af de andre KitchenAid håndmixere og er derfor en kompakt lillebror. Det gør den perfekt til det mindre køkken, hvor der ikke er så meget plads.

Der medfølger forskellige typer af værktøjer såsom piskeris og dejkroge, som gør alsidigheden rigtig høj – dermed er her tale om en hel lille køkkenmaskine.

Dertil findes der en stærk motor samt et LED-display. Apparatet er skabt til at være behageligt at holde på, og udformningen er ergonomisk og med et blødt greb.

Fremragende håndmixer, ifølge eksperterne

Trustedreviews.com hører til de ekspertkilder, der har afprøvet KitchenAid 5KHM9212. Her hersker der høj begejstring og gives en meget flot score på 4,5 ud af 5 stjerner.

Det forklares, at det er en stor bonus, at der følger meget værktøj med, og de mange hastighedsmuligheder giver forbrugeren en rigtig god kontrol med arbejdet.

Derudover er den en god arbejdshest, som let kan håndtere selve tunge blandinger.

Dog er den langsommere end en køkkenmaskine, påpeges det, og så bliver den noget varm, hvis man anvender den i lang tid ad gangen.

KitchenAid 5KHM9212 er også blevet testet hos det tyske testmagasin Testberichte.de, som kalder modellen for ”fremragende”.

Eksperterne forklarer, at apparatet er meget praktisk og behageligt at holde på, og så er alsidigheden høj takket være de mange værktøjer.

Disse giver både en god æltning og omrøring, vurderes det. Yderligere føles både maskine og værktøj meget robust, og selve de tunge blandinger volder ikke besvær. Brugervenligheden er tillige meget høj.

Perfekt til den seriøse hjemme-bager, ifølge eksperterne

Good Housekeeping Institute giver en høj score på 85 ud af 100 point og begrunder denne score med, at her findes rigtig mange plusser.

Disse går blandt andet på, at den arbejder virkelig godt, og især når det kommer til de tungere blandinger, brillerer den stort – dette gør den perfekt for den seriøse hjemmebager.

Yderligere kommer den i mange forskellige farver, så man vil altid kunne finde en, der passer til personlighed eller køkken, noteres det, og så femhæves også den solide bygning og det flotte design.

Den føles tillige velafbalanceret i hånden, vurderes det, selv om den er noget tung i det – også tungere end flere af konkurrenterne. Derudover nævner eksperterne ikke mange minusser – dog savner de et nul-interval i hastighedskontrollen, og så har den lidt udfordringer, når det kommer til piskning af æg.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid Classic 5KHM5110 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Godt alternativ til køkkenmaskinen
 • God til piskning, mix og blanding
 • 5 hastigheder
 • Ergonomisk skabt
 • Let rengøring 

KitchenAid Classic 5KHM5110 er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter, der begge har undersøgt en række forskellige håndmixere.

Det drejer sig om den norske forbruger-webside Klikk.no samt det amerikanske teknologimagasin T3.com. Der er blevet set nærmere på arbejdsevner, funktioner, pris, design, brugervenlighed og håndterbarhed, og det vurderes, at denne KitchenAid-maskine er meget velfungerende.

Anmeldelse : Analyse af KitchenAid Classic 5KHM5110

Enkel model med 5 hastigheder

KitchenAid Classic 5KHM5110 vil være et godt valg for den forbruger, der kun af og til har brug for hjælp i køkkenet og dermed ikke har brug for en hel køkkenmaskine.

Dette apparat kommer nemlig med flere piskeris, som både kan assistere med piskning og blanding af forskellige ingredienser. Det kan for eksempel være flødeskum, æggehvide, sauce, milkshake eller let kagedej.

Til formålet findes der 5 hastigheder, som passer til de forskellige typer af opgaver, og reguleringen af disse foregår via en let justerbar mekanisme.

Motoren er effektiv på 85 watt og er kraftig nok til at kunne håndtere selv de lidt tungere blandinger. Her er tale om en såkaldt DC-motor, som også kendes fra andre elektriske forbrugerprodukter med motor.

Derudover er den ergonomisk skabt, således at hånden finder god hvile og ikke bliver træt undervejs, og så er rengøringen let: Man kan blot klikke værktøjerne ud og putte dem i opvaskemaskinen, og selve hovedet rengøres blot ved en let aftørring.

God kontrol og høj komfort, ifølge eksperterne

KitchenAid Classic 5KHM5110 er blandt andet blevet testet af norske Klikk.no sammen med en række andre håndmixere.

Dette produkt opnår en testplacering som topscorer, og denne placering gives, idet eksperterne finder rigtig mange fordele.

Disse går blandt andet på, at man får en virkelig god kontrol over arbejdet, og dertil er komforten høj. Det betyder, at maskinen er rar at holde på med et blødt håndtag.

Klikk.no roser også den gode starthastighed og den høje kvalitet. Denne kan tydeligt mærkes i konstruktionen og gør den robust og stabil.

Yderligere findes der et brugbart display samt et godt tilhørende kabel – dog savnes en oprulningsfunktion. Der findes rigtig meget kraft, vurderes det, og derfor håndterer den både let og tung dej uden problemer. Som en bonus er den nem at holde ren.

Hurtig og effektiv, ifølge eksperterne

T3.com er meget begejstrede for KitchenAid Classic 5KHM5110, og de kalder den for den bedste transportable håndmixer til lejlighedsvis brug.

Hvis man hører til den type af forbrugere, der kun skal piske, blande eller ælte engang imellem og dermed ikke behøver en hel køkkenmaskine, så vil denne være et godt valg, forklarer eksperterne.

Især vurderes det, at den er ideel til kageblandinger eller piskning – det vil sige de lettere opgaver – og den pisker virkelig hurtigt og effektivt. Dertil er den meget brugervenlig og på grund af den lille størrelse, optager den ikke meget skabsplads.

T3.com har ikke mange kritikpunkter, men dog synes de, at modellen er lidt til den tunge side. Men i praksis gør det faktisk ikke så meget, idet den er så hurtig til at arbejde. Dermed når man ikke rigtig at blive træt i armen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Alternativer til KitchenAid håndmixere

I det ovenstående har vi taget et nærmere kig på 2 forskellige KitchenAid håndmixere – I dette afsnit bringer vi alternativer.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch MFQ4020 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Enkelt design
 • Høj alsidighed
 • Stærk motor
 • 5 hastigheder
 • Soft Touch i håndtaget 

Bosch MFQ4020 er blevet testet af to ekspertgrupper – den svenske forbrugerorganisation  det tyske testmagasin Testberichte.de.

Råd & Röns test omfatter denne model som en del af mange, mens de tyske eksperter kun har undersøgt dette ene produkt.

Sammenlignet med konkurrenterne mener Råd & Rön, at den er meget imponerende, og derfor er den testvinder i begge tilfælde. Testberichte.de er også begejstret og giver den en god bedømmelse.

Anmeldelse : Analyse af Bosch MFQ4020

Enkel men alsidig

Bosch MFQ4020 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker sig en håndmixer, der kommer med en høj alsidighed, og som er robust skabt. Denne er udelukkende fremstillet af kvalitetsmaterialer, som giver en høj effektivitet og lang levetid. Designet er enkelt og simpelt i kontrastfarver, men måske ikke så bjergtagende som KitchenAid-varianterne.

Til gengæld er alsidigheden rigtig høj – der medfølger både 2 piskeris og 2 dejkroge. Piskerisene er såkaldte Fine Creamer-versioner, der er skabt af rustfrit stål.

Disse kan både piske og blande og er designet til at få det bedste frem i både dej, fløde eller æg. Der tilføjes nemlig mere volumen end normalt, hvilket giver et mere luftigt resultat – som en bonus gøres arbejdet på kortere tid.

Der medfølger også 2 dejkroge – ligeledes af rustfrit stål – som giver en hurtig og gennemarbejdet æltning af brøddeje.

Kraftig motor

Bosch MFQ4020 kommer med en kraftig motor, der sikrer, at modellen er i stand til både at levere en hurtig piskning og æltning af tung dej.

Effekten er på 450 watt, hvilket er en del sammenlignet med konkurrenterne, og denne styrke anvendes til at levere det bedste resultat uanset opgaven. Selv om den er kraftfuld, er motoren dog samtidig stillegående.

Der findes 5 hastighedsindstillinger, som giver forbrugeren en komplet kontrol over arbejdet, og disse vælges let ved at skubbe knappen til siden.

Der er tydelige angivelser, så man ikke er i tvivl om, hvor hurtigt der arbejdes. De langsomme hastigheder er ideelle til æltning og blanding af delikate ingredienser, men de hurtige hastigheder passer til piskning af for eksempel æggehvider eller flødeskum.

Derudover findes der en let afmontering af værktøj med et enkelt tryk på en knap.

Derved frigives værktøjet, og man kan putte det direkte i opvaskemaskinen. Der findes Soft Touch i håndtaget for et både behageligt, men sikkert greb.

Flot blikfang, ifølge eksperterne

Bosch MFQ4020 er blevet testet af 3 hold eksperter, men 2 af disse er betalingskilder. Det drejer sig om den svenske forbrugerorganisation.

Det betyder, at man skal betale eller have abonnement for at kunne se testenes specifikke resultater. Ønskes dette, findes der links til dem nederst i denne artikel.

Derudover er maskinen også blevet testet hos de tyske eksperter fra Testberichte.de, der kalder den for ”et flot blikfang i køkkenet”.

Dermed er de meget imponerede over udseendet, som er stilrent og elegant og vil passe til ethvert køkken. Den er skabt af kvalitetsmaterialer og præsterer udmærket, noteres det, dog uden at levere mirakler.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af kitchenaid håndmixere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Good Housekeeping Institute / Goodhousekeeping.com

Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet flere forskellige håndmixere:

Klik her for at læse om testen af KitchenAid 5KHM9212

Klik her for at læse om testen af Kenwood kMix HMX750.

Klik her for at læse om testen af Bosch MFQ4030.

Klikk.no

Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertest, og det inkluderer produkter til både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no foretaget en test af de bedste håndmixere på markedet, og modellen KitchenAid Classic 5KHM5110 er inkluderet her. Ønsker du at læse mere, kan du se hele testen hos Klikk.no.

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige, tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her gælder det test af flere håndmixere:

Du kan læse mere om testen af KitchenAid 5KHM9212 via dette link.

Du kan læse mere om testen af Bosch MFQ4020 via dette link

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet håndmixeren KitchenAid 5KHM9212. Læs testen i sin fulde længde hos Trustedreviews.com.

T3.com

T3.com er et amerikansk teknologimagasin, som skriver artikler om nyheder og trends inden for den teknologiske verden. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – her gælder det en bedømmelse af forskellige håndmixere inklusiv KitchenAid Classic 5KHM5110. Læs mere om alle modellerne hos T3.com.

Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette håndmixer i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en lang række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Skab dig et overblik over markedets andre testvindende modeller med vores generelle håndmixer test, eller dyk ned i en af vores andre tests af testvindende produkter.

Måske er du også på udkig efter en ny stavblender? I så fald, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores generelle stavblender test, der indeholder en gennemgang af markedets bedst bedømte modeller.

Er der et bestemt mærke, du gerne vil vide mere om, kan du med fordel læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Bamix stavblender test, vores KitchenAid stavblender test og vores Bamix Superbox test, der alle indeholder ekspertfavoritter.

Skal du blende større ting eller knuse is, vil en almindelig blender være et bedre valg. Læs vores store blender test, og find de bedste modeller på markedet netop nu.

Også i denne kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du blandt andet læse vores Blendtec blender test, vores Vitamix blender test, vores KitchenAid blender test og vores Wilfa blender test, der alle indeholder testvindere og topscorende blendere.

Vi håber, du finder, hvad du søger.

Købsguide: Det skal du se efter, når du køber en ny håndmixer

Tasteofhome.com guider her til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal anskaffe dig en ny håndmixer:

Håndmixer eller røremaskine?

Røremaskiner kan ofte udføre rigtig mange opgaver i køkkenet og er en god mulighed for at opnå assistance på en let måde.

Der kan tilkøbes meget tilbehør, således at de både vil kunne ælte, piske, mikse, blande, hakke, skære, presse, blende med mere. Men ulemperne er, at de koster en del, og så optager de meget plads.

Hvis man ofte har brug for assistance i køkkenet, vil en hel røremaskine være en god ide, men hvis man kun skal bage, piske, blande eller ælte engang i mellem, så kan en røremaskine være lidt i overkanten. I stedet vil en god håndmixer være et bedre alternativ.

Håndmixeren kan nemlig både piske, blande, mikse og ælte, prisen er lavere, og så er den let at opbevare.

Vægt

Alle håndmixere er skabt til at være kompakte og lette lige at tage frem i en håndevending, men vægten er meget forskellig. Gå efter en model, der ligger i midten – en for tung variant vil gøre dig træt i armen, mens en for let vil svække stabiliteten og gøre kontrollen sværere.

Hastighed
Man kan få apparater med helt op til over 10 hastighedsintervaller, hvor andre kun har 3. Det er individuelt, hvad man foretrækker, men der bør gerne være lidt at vælge imellem til både lette og tunge opgaver.

Det er en bonus, hvis der findes en langsom-start funktion, som gør, at især tørre ingredienser ikke flyver ud over kanten, før de er blevet sammenarbejdet.

Tilbehør / værktøjer
Det er en god ide at vælge et produkt, hvor der både findes piskeris og dejkroge. Det øger alsidigheden og gør, at man kan anvende apparatet til flere opgaver. For at skåne indersiderne på skålene kan man med fordel gå efter tilbehør, der er belagt med silikone.

Håndtag
Gå efter en model der kommer med et ergonomisk håndtag med en blød belægning – for eksempel fremstillet af gummi eller silikone. Så er både komfort og sikkerhed højere, da håndtaget derved heller ikke glider ud af hånden.

Størrelse
Hvis det kniber med pladsen i køkkenet, så gå efter en kompakt variant, hvor kroppen er smal og ledningsoprullet stramt.

Pris
Prisen varierer meget fra håndmixer til håndmixer. Der findes de helt billige varianter ned til et par hundrede kroner og de dyre, der koster langt over 1000 kroner. De dyre er ikke nødvendigvis de bedste, men gå efter en god kvalitet der kommer med de funktioner, som netop du har brug for.

Vær opmærksom på at man ofte kommer til at betale en del for mærket.

Rådfør dig med eksperter
Mange af de ovenstående punkter kan være svære selv at kunne teste – i steder kan du nærstudere, hvad eksperterne mener, da de selv har afprøvet hver model.

Links til alle ekspertundersøgelserne findes nederst i denne artikel. Her kan du se, hvad eksperterne fremhæver af plusser og minusser for at se, om apparatet er noget for dig.

Historien om KitchenAid

KitchenAid blev grundlagt i 1919 i Michigan, USA. Fremstillingen af køkkenapparater var fokuspunktet for denne virksomhed, der senere skulle blive en af markedslederne inden for branchen.

Lige fra starten anvendte hjernerne bag KitchenAid teknologi i fremstillingen af produkterne, således at samspil mellem teknologi og duelighed kom i højsædet. Kort tid efter grundlæggelsen mundede arbejdet ud i en elektrisk mixer – det var verdens første af denne slags.

Opfindelsen kom til at revolutionere køkkener hele verden over, og den blev hurtigt taget til sig – især af bagerfaget. Det unikke ved denne nyskabende maskine var, at den markant højnede effektiviteten i madlavningen.

Populær blandt kendisserne

Herefter kom flere lignende køkkenprodukter til fra konkurrenternes side, men KitchenAids apparater formåede alligevel at blive ved med at skille sig positivt ud – ikke mindst på grund af teknologi og design.

Produktionen stod ikke stille og i løbet af 1930’erne lanceredes den i dag meget berømte K-model-serie, der bidrog til revolutionen i køkkenet.

Maskinerne vandt hurtigt indpas hos borgere og erhvervsdrivende med deres særprægede stil og design, som søgte at blande udtryk med funktionalitet. Det resulterede i, at også flere kendisser fra de celebre kredse tog dem til sig.

Fokusset på funktionalitet i forhold til design er stadig et af varemærkerne i dag, og nu skiller KitchenAid sig tillige ud på et andet punkt – farver og personlighed.

Hvor de fleste andre køkkenapparater traditionelt set har været grå eller hvide, kan man få KitchenAid-varianterne i en lang række af flotte farver. Det inkluderer for eksempel lyseblå, lysegul, lysegrøn, lyserød, blå, rød, grøn, hvid, grå og sort.

Tilbage hos de kendte i Den Store Bagedyst

KitchenAid har dermed længe været et kendt mærke inden for køkkenapparater, især hos køkkenentusiaster og professionelle, men mærket har for alvor fået et internationalt og folkeligt gennembrud igennem den britiske version af Den Store Bagedyst.

I dette tv-program har KitchenAid-sortimentet nemlig været brugt af deltagerne og dermed opnået en høj eksponering i fjernsynet.

Hvorfor navnet?

Der knytter sig en pudsig historie til, hvordan KitchenAid oprindeligt fik sit navn. Det er ikke opkaldt efter hverken grundlægger eller er en forkortelse for noget – navnet så dagens lys, da en af producenternes koner tilbage i starten af 1900-tallet udbrød: ”Jeg ved ikke, hvad den kaldes, men jeg ved, at det er den bedste køkkenhjælper (dansk for ”kitchen aid”), jeg nogensinde har prøvet”. Derefter blev virksomheden navngivet KitchenAid.

Gode opskrifter til KitchenAid håndmixeren

Kartoffelmos med cream cheese

Ingredienser:
3,5 kilo bagekartofler
225 gram cream cheese
1½ deciliter smør, smeltet
2 teskefulde salt
¾ teskefuld peber
1 deciliter grønne løg, finthakkede

Sådan gør du:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem i 12-15 minutter til de er møre.

2. Pisk cream cheese sammen med 1 deciliter smør, salt og peber med håndmixeren.

3. Mos kartoflerne med håndmixeren til de er lette og luftige og tilsæt herefter cream cheese-blandingen.

4. Pynt kartoffelmosen med det resterende smør samt de hakkede løg.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.

Mini-tærter med kød

Ingredienser, tærtedej:
11 deciliter hvedemel
1 deciliter sukker
2 pakker gær
1 teskefuld salt
2 deciliter sødmælk
1 deciliter vand
1 deciliter fedtstof
2 store æg

Ingredienser, fyld:
450 gram hakket oksekød, 7-10 %
2 små løg, hakkede
10 deciliter kål, hakket
1 teskefuld salt
½ teskefuld peber

Sådan gør du:
1. Bland 4,5 deciliter mel, gær, sukker og salt sammen i en stor skål.

2. Bland vand og mælk sammen og opvarm det til mellem 48 og 54 grader celsius.

3. Hæld vand og mælk i melblandingen og tilsæt æg. Pisk med en elektrisk håndmixer.

4. Rør det resterende mel i blandingen og ælt dejen i 6-8 minutter. Lad dejen hæve i 1 time.

5. Brun kød og løg på en pande ved medium varme. Tilføj kål, salt og peber og steg til kålen er blød.

6. Rul dejen ud og del den i 12 firkanter. Fordel kødblandingen på firkanterne og fold dem sammen til trekanter – knib enderne godt sammen, så dejen lukker til rundt om fyldet.

7. Bag tærterne i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader.

8. Server tærterne lune.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.

Vandmelon-is

Ingredienser:
1 teskefuld gelatine uden smag
2 spiseskefulde vand
2 spiseskefulde limesaft
2 spiseskefulde honning
10 deciliter vandmelon i tern (uden kerner)

Sådan gør du:
1. Hæld vandet i en lille skål og drys gelatinen udover. Opvarm skålen i en mikrobølgeovn i 40 sekunder.

2. Rør i blandingen til gelatinen er opløst.

3. Hæld gelatine-blandingen i en blender sammen med limesaft og honning. Tilsæt herefter 2,5 deciliter vandmelon ad 4 omgange og blend efter hver omgang.

4. Frys blandingen ned til den er næsten fast. Pisk så med en håndmixer til blandingen er helt pink. Frys den herefter ned igen.

5. Tag blandingen ud af fryseren 15-20 minutter før servering.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.

Karamel-stænger med peanut butter

Ingredienser:
1 pakke gul kagemix
1 deciliter blødt smør
1 stort æg
20 små peanut butter-cupcakes, hakkede
2 spiseskefulde majsstivelse
350 gram karamel-is-topping
1 deciliter peanut butter
1 deciliter saltede peanuts

Topping:
450 gram mælkechokolade-glasur
1 deciliter saltede peanuts, hakkede

Sådan gør du:
1. Bland kagemix, smør og æg sammen i en stor skål. Pisk med en håndmixer på lav hastighed i 30 sekunder og ælt herefter i 2 minutter.

2. Rør de hakkede peanut butter-cupcakes i.

3. Fordel blandingen i en 33 x 23 centimeter bageform og bag i 18-22 minutter ved 175 grader, til der dannes en sprød skorpe.

4. Bland majsstivelse, karamel-is-topping og peanut butter i en stor gryde. Lad blandingen simre over lav varme i 25-27 minutter. Rør engang imellem.

5. Hæld blandingen over skorpen og bag i yderligere 6-7 minutter.

6. Lad kagen afkøle og fordel herefter chokolade-glasur og hakkede peanuts over den. Skær til sidst kagen i små stænger og opbevar dem i køleskab.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme