KitchenAid Håndmixer Test 2021 – Her er eksperternes favoritter

Senest opdateret den 0

Denne artikel drejer sig om KitchenAid håndmixere, der hører til imellem eksperternes favoritter. Vi har taget et nærmere kig på de modeller, der har opnået stor ros hos diverse eksperthold.

Ud over håndmixerne fra KitchenAid, har vi medtaget yderligere en række testvindende håndmixere fra andre mærker, for at skabe en større variation.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at gennemgå hvad hvert produkt kan, og hvilke funktioner de har, og herefter forklarer vi, hvad eksperterne har skrevet i deres vurderinger – både hvad angår plusser og minusser.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne KitchenAid håndmixer test finder du:
🔸 Overblik over de bedste KitchenAid håndmixere 
🔸 Overblik over alternative testvindende håndmixere 
🔸 Guide til hvad du skal se efter, når du skal købe en ny håndmixer 
🔸 Historien om KitchenAid 
🔸 Gode opskrifter til håndmixeren 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid håndmixer test 2021 – Her er de bedste KitchenAid håndmixere

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de KitchenAid håndmixere der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige håndmixere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


KitchenAid 5KHM9212 

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
 Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 4,5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
 4,5 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de 
 85 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5KHM9212

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.111,00 1.111,00 Læs mere
1.111,00 1.111,00 Læs mere
1.692,00 1.692,00 Læs mere

.
KitchenAid 5KHM9212 er blevet testet hos 5 forskellige hold eksperter, der spænder fra forbrugerinstanserne Tænk og Råd & Rön over testmagasinerne Trustedreviews.com og Testberichte.de til husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Eksperterne har set nærmere på modellen og dens egenskaber, og den er blevet bedømt ud fra blandt andet evnerne inden for piskning, blanding og æltning, funktioner, design, pris, håndterbarhed og brugervenlighed. Generelt set er alle eksperterne positivt stemt.

Flot lillebror til det mindre køkken

KitchenAid 5KHM9212 kommer i et flot og klassisk KitchenAid-design, der betyder, at der er fokus på enkelthed, stilrenhed og elegance. Produktet kan fås i forskellige farver, således at man kan tilpasse den til ens personlighed.

Der findes 9 forskellige hastigheder, som hver især passer til forskellige opgaver. Det gør præcisionen meget nøjagtig, og dertil findes der Soft Start.

Dermed undgår man sprøjt i opstartsfasen. De lave hastigheder kan med fordel anvendes til tungere deje eller omrøring af delikat sauce, mens de høje hastigheder er ideelle til piskning af flødeskum eller æggehvider.

Denne variant er lidt mindre end flere af de andre KitchenAid håndmixere og er derfor en kompakt lillebror. Det gør den perfekt til det mindre køkken, hvor der ikke er så meget plads.

Der medfølger forskellige typer af værktøjer såsom piskeris og dejkroge, som gør alsidigheden rigtig høj – dermed er her tale om en hel lille køkkenmaskine.

Dertil findes der en stærk motor samt et LED-display. Apparatet er skabt til at være behageligt at holde på, og udformningen er ergonomisk og med et blødt greb.

Fremragende håndmixer, ifølge eksperterne

Trustedreviews.com hører til de ekspertkilder, der har afprøvet KitchenAid 5KHM9212. Her hersker der høj begejstring og gives en meget flot score på 4,5 ud af 5 stjerner.

Det forklares, at det er en stor bonus, at der følger meget værktøj med, og de mange hastighedsmuligheder giver forbrugeren en rigtig god kontrol med arbejdet.

Derudover er den en god arbejdshest, som let kan håndtere selve tunge blandinger.

Dog er den langsommere end en køkkenmaskine, påpeges det, og så bliver den noget varm, hvis man anvender den i lang tid ad gangen. 

KitchenAid 5KHM9212 er også blevet testet hos det tyske testmagasin Testberichte.de, som kalder modellen for ”fremragende”.

Eksperterne forklarer, at apparatet er meget praktisk og behageligt at holde på, og så er alsidigheden høj takket være de mange værktøjer.

Disse giver både en god æltning og omrøring, vurderes det. Yderligere føles både maskine og værktøj meget robust, og selve de tunge blandinger volder ikke besvær. Brugervenligheden er tillige meget høj.

Perfekt til den seriøse hjemme-bager, ifølge eksperterne

Good Housekeeping Institute giver en høj score på 85 ud af 100 point og begrunder denne score med, at her findes rigtig mange plusser.

Disse går blandt andet på, at den arbejder virkelig godt, og især når det kommer til de tungere blandinger, brillerer den stort – dette gør den perfekt for den seriøse hjemmebager.

Yderligere kommer den i mange forskellige farver, så man vil altid kunne finde en, der passer til personlighed eller køkken, noteres det, og så femhæves også den solide bygning og det flotte design.

Den føles tillige velafbalanceret i hånden, vurderes det, selv om den er noget tung i det – også tungere end flere af konkurrenterne. Derudover nævner eksperterne ikke mange minusser – dog savner de et nul-interval i hastighedskontrollen, og så har den lidt udfordringer, når det kommer til piskning af æg. 

Nøgleoplysninger – KitchenAid 5KHM9212:
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Håndmixer
🔴 Watt: 85
🔴 Antal hastigheder: 9
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger
🔴 Højde: 15 centimeter
🔴 Bredde: 8 centimeter
🔴 Dybde: 20 centimeter
🔴 Vægt: 1,4 kilo

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KHM9212:
🔵 Flot og farverig
🔵 Solid konstruktion i klassisk KitchenAid-design
🔵 9 hastigheder
🔵 Soft Start
🔵 Flere stykker værktøj medfølger

Her kan du se en præsentationsvideo om KitchenAid 5KHM9212. Videoen er produceret af KitchenAid: 


KitchenAid Classic 5KHM5110 

 Topscorer hos den norske forbruger-webside Klikk.no 
 Anbefalet af det amerikanske teknologimagasin T3.com

KitchenAid 5KHM5110

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
897,00 897,00 Læs mere

.
KitchenAid Classic 5KHM5110 er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter, der begge har undersøgt en række forskellige håndmixere.

Det drejer sig om den norske forbruger-webside Klikk.no samt det amerikanske teknologimagasin T3.com. Der er blevet set nærmere på arbejdsevner, funktioner, pris, design, brugervenlighed og håndterbarhed, og det vurderes, at denne KitchenAid-maskine er meget velfungerende.

Enkel model med 5 hastigheder

KitchenAid Classic 5KHM5110 vil være et godt valg for den forbruger, der kun af og til har brug for hjælp i køkkenet og dermed ikke har brug for en hel køkkenmaskine.

Dette apparat kommer nemlig med flere piskeris, som både kan assistere med piskning og blanding af forskellige ingredienser. Det kan for eksempel være flødeskum, æggehvide, sauce, milkshake eller let kagedej.

Til formålet findes der 5 hastigheder, som passer til de forskellige typer af opgaver, og reguleringen af disse foregår via en let justerbar mekanisme.

Motoren er effektiv på 85 watt og er kraftig nok til at kunne håndtere selv de lidt tungere blandinger. Her er tale om en såkaldt DC-motor, som også kendes fra andre elektriske forbrugerprodukter med motor.

Derudover er den ergonomisk skabt, således at hånden finder god hvile og ikke bliver træt undervejs, og så er rengøringen let: Man kan blot klikke værktøjerne ud og putte dem i opvaskemaskinen, og selve hovedet rengøres blot ved en let aftørring.

God kontrol og høj komfort, ifølge eksperterne

KitchenAid Classic 5KHM5110 er blandt andet blevet testet af norske Klikk.no sammen med en række andre håndmixere.

Dette produkt opnår en testplacering som topscorer, og denne placering gives, idet eksperterne finder rigtig mange fordele.

Disse går blandt andet på, at man får en virkelig god kontrol over arbejdet, og dertil er komforten høj. Det betyder, at maskinen er rar at holde på med et blødt håndtag.

Klikk.no roser også den gode starthastighed og den høje kvalitet. Denne kan tydeligt mærkes i konstruktionen og gør den robust og stabil.

Yderligere findes der et brugbart display samt et godt tilhørende kabel – dog savnes en oprulningsfunktion. Der findes rigtig meget kraft, vurderes det, og derfor håndterer den både let og tung dej uden problemer. Som en bonus er den nem at holde ren.

Hurtig og effektiv, ifølge eksperterne

T3.com er meget begejstrede for KitchenAid Classic 5KHM5110, og de kalder den for den bedste transportable håndmixer til lejlighedsvis brug.

Hvis man hører til den type af forbrugere, der kun skal piske, blande eller ælte engang imellem og dermed ikke behøver en hel køkkenmaskine, så vil denne være et godt valg, forklarer eksperterne.

Især vurderes det, at den er ideel til kageblandinger eller piskning – det vil sige de lettere opgaver – og den pisker virkelig hurtigt og effektivt. Dertil er den meget brugervenlig og på grund af den lille størrelse, optager den ikke meget skabsplads.

T3.com har ikke mange kritikpunkter, men dog synes de, at modellen er lidt til den tunge side. Men i praksis gør det faktisk ikke så meget, idet den er så hurtig til at arbejde. Dermed når man ikke rigtig at blive træt i armen.

Nøgleoplysninger – KitchenAid Classic 5KHM5110:
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Håndmixer
🔴 Watt: 85
🔴 Antal hastigheder: 5
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger
🔴 Højde: 29,5 centimeter
🔴 Bredde: 9,5 centimeter
🔴 Dybde: 21 centimeter
🔴 Vægt: 1,2 kilo

Udvalgte fordele ved KitchenAid Classic 5KHM5110:
🔵 Godt alternativ til køkkenmaskinen
🔵 God til piskning, mix og blanding
🔵 5 hastigheder
🔵 Ergonomisk skabt
🔵 Let rengøring 

Her kan du se en præsentationsvideo om KitchenAid 5KHM5110. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Alternativer til KitchenAid håndmixere

I det ovenstående har vi taget et nærmere kig på 2 forskellige KitchenAid håndmixere. I dette afsnit bringer vi 3 alternativer fra henholdsvis Bosch og Kenwood.


Bosch MFQ4020 

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
 Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Bosch MFQ4020

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
260,00 260,00 Læs mere
299,00 299,00 Læs mere
299,00 299,00 Læs mere

.
Bosch MFQ4020 er blevet testet hos 3 hold eksperter – det drejer sig om det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det tyske testmagasin Testberichte.de.

I de to første tests indgår denne model som en del af mange, mens de tyske eksperter kun har undersøgt dette ene produkt.

Sammenlignet med konkurrenterne vurderer både Tænk og Råd & Rön, at den imponerer stort, og derfor kåres den begge steder til testvinder. Testberichte.de er også begejstrede og giver en god bedømmelse.

Enkel men alsidig

Bosch MFQ4020 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker sig en håndmixer, der kommer med en høj alsidighed, og som er robust skabt. Denne er udelukkende fremstillet af kvalitetsmaterialer, som giver en høj effektivitet og lang levetid. Designet er enkelt og simpelt i kontrastfarver, men måske ikke så bjergtagende som KitchenAid-varianterne.

Til gengæld er alsidigheden rigtig høj – der medfølger både 2 piskeris og 2 dejkroge. Piskerisene er såkaldte Fine Creamer-versioner, der er skabt af rustfrit stål.

Disse kan både piske og blande og er designet til at få det bedste frem i både dej, fløde eller æg. Der tilføjes nemlig mere volumen end normalt, hvilket giver et mere luftigt resultat – som en bonus gøres arbejdet på kortere tid.

Der medfølger også 2 dejkroge – ligeledes af rustfrit stål – som giver en hurtig og gennemarbejdet æltning af brøddeje.

Kraftig motor

Bosch MFQ4020 kommer med en kraftig motor, der sikrer, at modellen er i stand til både at levere en hurtig piskning og æltning af tung dej.

Effekten er på 450 watt, hvilket er en del sammenlignet med konkurrenterne, og denne styrke anvendes til at levere det bedste resultat uanset opgaven. Selv om den er kraftfuld, er motoren dog samtidig stillegående.

Der findes 5 hastighedsindstillinger, som giver forbrugeren en komplet kontrol over arbejdet, og disse vælges let ved at skubbe knappen til siden.

Der er tydelige angivelser, så man ikke er i tvivl om, hvor hurtigt der arbejdes. De langsomme hastigheder er ideelle til æltning og blanding af delikate ingredienser, men de hurtige hastigheder passer til piskning af for eksempel æggehvider eller flødeskum.

Derudover findes der en let afmontering af værktøj med et enkelt tryk på en knap.

Derved frigives værktøjet, og man kan putte det direkte i opvaskemaskinen. Der findes Soft Touch i håndtaget for et både behageligt, men sikkert greb.

Flot blikfang, ifølge eksperterne

Bosch MFQ4020 er blevet testet af 3 hold eksperter, men 2 af disse er betalingskilder. Det drejer sig om det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Det betyder, at man skal betale eller have abonnement for at kunne se testenes specifikke resultater. Ønskes dette, findes der links til dem nederst i denne artikel.

Derudover er maskinen også blevet testet hos de tyske eksperter fra Testberichte.de, der kalder den for ”et flot blikfang i køkkenet”.

Dermed er de meget imponerede over udseendet, som er stilrent og elegant og vil passe til ethvert køkken. Den er skabt af kvalitetsmaterialer og præsterer udmærket, noteres det, dog uden at levere mirakler.

Nøgleoplysninger – Bosch MFQ4020:
🔴 Producent: Bosch
🔴 Type: Håndmixer
🔴 Watt: 450
🔴 Antal hastigheder: 5
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkroge medfølger
🔴 Højde: 22,1 centimeter
🔴 Bredde: 10,1 centimeter
🔴 Dybde: 23 centimeter
🔴 Vægt: 1,14 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch MFQ4020:
🔵 Enkelt design
🔵 Høj alsidighed
🔵 Stærk motor
🔵 5 hastigheder
🔵 Soft Touch i håndtaget 

Her kan du se en testvideo af Bosch MFQ4020. Videoen er produceret af den danske forhandler, KitchenOne.dk: 


Bosch MFQ4030

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
 Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 88 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

Bosch MFQ4030

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
358,00 358,00 Læs mere
358,00 358,00 Læs mere
427,00 466,00 Læs mere

.
Bosch MFQ4030 er blevet testet af 3 hold eksperter, der inkluderer det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Eksperterne har vurderet modellen ud fra blandt andet arbejdsevner, funktioner, rengøring, brugervenlighed, design og pris, og kritikken fra de 3 ekspertkilder er langt overvejende positiv.

Alsidig og kraftfuld

Bosch MFQ4030 vil være det perfekte valg, hvis man ønsker en håndmixer, der både er alsidig, enkel og kommer med en meget høj kraft.

Denne model er nemlig udstyret med en stærk motor på 500 watt, hvilket er en del mere end mange af konkurrenterne.

Denne stærke motor sørger for, at der både kan håndteres lette og tunge opgaver, og at der arbejdes jævnt uden udfald i kvalitet og efter højeste arbejdsteknologier. Det sidste sørger for, at det færdige resultat af opgaven højnes.

Dette suppleres af de medfølgende værktøjer – 2 piskeris og 2 dejkroge. Piskerisene er de såkaldte Fine Creamer-varianter, der er skabt af rustfrit stål, og som arbejder ved at skabe mere volumen i for eksempel flødeskum eller æggehvider.

Piskerisene er nemlig udformet med små kugler i designet, som tilfører mere luft til blandingen undervejs. Det giver den forøgede volumen, som igen resulterer i en mere luftig konsistens.

Derudover findes der som nævnt 2 dejkroge – ligeledes af rustfrit stål – som er skabt til at kunne håndtere de tungere blandinger såsom gærdej eller øvrig brøddej. På grund af den stærke motor bibeholdes et jævnt tempo, således at æltningen ikke tager så lang tid.

5 hastigheder

Bosch MFQ4030 er lavet til at være brugbar og funktionel, og designet er simpelt og enkelt. Det stikker ikke meget ud, men bidrager blot til, at arbejdsopgaverne bliver bedre udført.

Dertil er det skabt til at give et bedre greb, og selve håndtaget er ergonomisk fremstillet med Soft Touch-belægning. Denne belægning giver både en behagelig oplevelse og en højere sikkerhed, da hånden modtages af god stabilitet og et gribende materiale.

Der findes 5 hastighedsindstillinger, som giver en fuld kontrol over arbejdet, og disse vælges ved at skubbe hastighedsknappen til siden.

Anvend med fordel de høje hastigheder til for eksempel piskning af flødeskum eller æggehvider og de lavere til æltning af brød eller blanding af delikate ingredienser. Derudover findes der i tillæg til de 5 hastigheder en turbo-indstilling.

Ideel til både nybegynder og bage-entusiast, ifølge eksperterne

Bosch MFQ4030 er blevet testet af 3 hold eksperter, hvoraf det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön er betalingskilder.

Det betyder, at man skal betale for at se de specifikke testresultater – ønskes dette, findes der links til begge tests nederst i denne artikel.

Good Housekeeping Institute har også testet Bosch MFQ4030 og giver en meget høj score på 88 ud af 100 point. Denne flotte score begrundes med, at modellen er virkelig flot og stilfuld at se på, og så kommer den i pæne farver.

Yderligere opnår den gode resultater i de stillede opgaver, og som en bonus arbejder den meget hurtigt. På under to minutter formår den både at piske, blande eller ælte til et tilfredsstillende resultat.

Det vurderes dertil, at produktet er ideelt til både den erfarne hjemmebager og til nybegynderen. Der nævnes kun få ulemper, nemlig at den sviner en smule, og så kom der en bule i et af værktøjerne under eksperternes test.

Nøgleoplysninger – Bosch MFQ4030:
🔴 Producent: Bosch
🔴 Type: Håndmixer
🔴 Watt: 500
🔴 Antal hastigheder: 5
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkroge medfølger
🔴 Højde: 14,2 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 7,5 centimeter
🔴 Vægt: 1,14 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch MFQ4030:
🔵 Meget høj kraft
🔵 Flere værktøjer medfølger
🔵 Alsidig model
🔵 Soft Touch-håndtag
🔵 5 hastigheder 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Kenwood kMix HMX750

 Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 86 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

Kenwood kMix HMX750

 

.
Kenwood kMix HMX750 er blevet testet af 2 forskellige ekspertkilder – det tæller den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute.

Eksperterne har set nærmere på blandt andet arbejdsevner, funktioner, pris, design, håndterbarhed og brugervenlighed, og begge vurderer de, at her er tale om en meget velfungerende model.

Enkel men stilfuld

Kenwood kMix HMX750 passer godt til den forbruger, der ønsker at kunne få en god piskning, blanding eller æltning af og til.

Modellen er ikke så omfattende som en røremaskine, men den er god til at udføre diverse opgaver, når der er brug for det.

Designet er enkelt men stilfuldt med bløde former, og den gør ikke meget væsen af sig. Stilmæssigt vil den passe ind i alle typer af køkkener.

Her er generelt tale om en simpel model, som derfor også kommer til en overkommelig pris. Især når man tager i betragtning, at den er skabt af det internationalt anerkendte mærke Kenwood.

Selve konstruktionen er meget solid og robust, og den er skabt til at kunne holde i mange år uden at slække på kvaliteten.

Stærk motor

På trods af simpelheden er Kenwood kMix HMX750 udstyret med en meget stærk motor på 350 watt, og det er meget sammenlignet med flere af konkurrenterne.

Det sikrer en stabil og duelig arbejdsproces, hvor der ikke opstår udfald i kvalitet hverken angående de lette eller tunge opgaver.

Modellen kan dermed både anvendes til at piske, blande og ælte, og derfor kan den både håndtere flødeskum, æg, marengs, let kagedej, sauce, suppe, milkshake, brøddej med mere.

Der findes 5 forskellige hastigheder samt en puls-funktion, som man kan vælge imellem afhængig af opgave, og de 5 hastigheder er nok til at dække både piskning, blanding eller æltning.

Derudover er produktet ergonomisk skabt, så den ligger godt i hånden, og der er fokus på sikkerhed, idet den kun kan fungere, hvis værktøjet er sat rigtigt fast – og så højner det ergonomiske greb sikkerheden, da hånden ikke så let glider.

Gedigen håndmixer, ifølge eksperterne

Kenwood kMix HMX750 er både blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, men Råd & Rön er en betalingskilde. Det betyder, at man skal betale for at se de specifikke resultater – ønskes dette, findes der links til testen nederst i denne artikel.

Good Housekeeping Institute er den anden kilde, der har testet Kenwood kMix HMX750, og de er meget imponerede og giver 86 ud af 100 point. Det forklares, at her generelt er tale om et godt og gedigent husholdningsprodukt, der er meget velfungerende.

Der nævnes, at maskinen klarer sig godt i alle de stillede arbejdsopgaver, og det inkluderer både piskning, blanding og æltning.

Derudover findes der en smart holder til apparatet, og så kommer den i flere flotte farver, så den passer til det øvrige kMix-sortiment.

Hertil er den let at bruge og ligger godt i hånden. Til trods for rosen noteres det, at der kan sætte sig en del snavs fast omkring ledningen (som er til den korte side), og så er den noget tung at arbejde med, da vægten er høj.

Nøgleoplysninger – Kenwood kMix HMX750:
🔴 Producent: Kenwood
🔴 Type: Håndmixer
🔴 Watt: 350
🔴 Antal hastigheder: 5
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 13,5 centimeter
🔴 Dybde: 19 centimeter
🔴 Vægt: 1,6 kilo

Udvalgte fordele ved Kenwood kMix HMX750:
🔵 Enkelt og stilfuldt design
🔵 Robust kvalitet
🔵 Alsidig model
🔵 5 hastighedsindstillinger
🔵 Ligger godt i hånden 

Outlet section for .dk


Købsguide: Det skal du se efter, når du køber en ny håndmixer

KitchenAid håndmixer test

Tasteofhome.com guider her til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal anskaffe dig en ny håndmixer:

Håndmixer eller røremaskine?
KitchenAid Artisan 5KSM175PSECARøremaskiner kan ofte udføre rigtig mange opgaver i køkkenet og er en god mulighed for at opnå assistance på en let måde.

Der kan tilkøbes meget tilbehør, således at de både vil kunne ælte, piske, mikse, blande, hakke, skære, presse, blende med mere. Men ulemperne er, at de koster en del, og så optager de meget plads.

Hvis man ofte har brug for assistance i køkkenet, vil en hel røremaskine være en god ide, men hvis man kun skal bage, piske, blande eller ælte engang i mellem, så kan en røremaskine være lidt i overkanten. I stedet vil en god håndmixer være et bedre alternativ.

Håndmixeren kan nemlig både piske, blande, mikse og ælte, prisen er lavere, og så er den let at opbevare.

Vægt
Alle håndmixere er skabt til at være kompakte og lette lige at tage frem i en håndevending, men vægten er meget forskellig. Gå efter en model, der ligger i midten – en for tung variant vil gøre dig træt i armen, mens en for let vil svække stabiliteten og gøre kontrollen sværere.

Hastighed
hastighedMan kan få apparater med helt op til over 10 hastighedsintervaller, hvor andre kun har 3. Det er individuelt, hvad man foretrækker, men der bør gerne være lidt at vælge imellem til både lette og tunge opgaver.

Det er en bonus, hvis der findes en langsom-start funktion, som gør, at især tørre ingredienser ikke flyver ud over kanten, før de er blevet sammenarbejdet.

Tilbehør / værktøjer
Det er en god ide at vælge et produkt, hvor der både findes piskeris og dejkroge. Det øger alsidigheden og gør, at man kan anvende apparatet til flere opgaver. For at skåne indersiderne på skålene kan man med fordel gå efter tilbehør, der er belagt med silikone.

Håndtag
Gå efter en model der kommer med et ergonomisk håndtag med en blød belægning – for eksempel fremstillet af gummi eller silikone. Så er både komfort og sikkerhed højere, da håndtaget derved heller ikke glider ud af hånden.

Størrelse
Hvis det kniber med pladsen i køkkenet, så gå efter en kompakt variant, hvor kroppen er smal og ledningsoprullet stramt.

Pris
prisPrisen varierer meget fra håndmixer til håndmixer. Der findes de helt billige varianter ned til et par hundrede kroner og de dyre, der koster langt over 1000 kroner. De dyre er ikke nødvendigvis de bedste, men gå efter en god kvalitet der kommer med de funktioner, som netop du har brug for.

Vær opmærksom på at man ofte kommer til at betale en del for mærket.

Rådfør dig med eksperter
Mange af de ovenstående punkter kan være svære selv at kunne teste – i steder kan du nærstudere, hvad eksperterne mener, da de selv har afprøvet hver model.

Links til alle ekspertundersøgelserne findes nederst i denne artikel. Her kan du se, hvad eksperterne fremhæver af plusser og minusser for at se, om apparatet er noget for dig.


Historien om KitchenAid

KitchenAid-logo

KitchenAid blev grundlagt i 1919 i Michigan, USA. Fremstillingen af køkkenapparater var fokuspunktet for denne virksomhed, der senere skulle blive en af markedslederne inden for branchen.

Lige fra starten anvendte hjernerne bag KitchenAid teknologi i fremstillingen af produkterne, således at samspil mellem teknologi og duelighed kom i højsædet. Kort tid efter grundlæggelsen mundede arbejdet ud i en elektrisk mixer – det var verdens første af denne slags.

Opfindelsen kom til at revolutionere køkkener hele verden over, og den blev hurtigt taget til sig – især af bagerfaget. Det unikke ved denne nyskabende maskine var, at den markant højnede effektiviteten i madlavningen. 

Populær blandt kendisserne

KitchenAidHerefter kom flere lignende køkkenprodukter til fra konkurrenternes side, men KitchenAids apparater formåede alligevel at blive ved med at skille sig positivt ud – ikke mindst på grund af teknologi og design.

Produktionen stod ikke stille og i løbet af 1930’erne lanceredes den i dag meget berømte K-model-serie, der bidrog til revolutionen i køkkenet.

Maskinerne vandt hurtigt indpas hos borgere og erhvervsdrivende med deres særprægede stil og design, som søgte at blande udtryk med funktionalitet. Det resulterede i, at også flere kendisser fra de celebre kredse tog dem til sig.

Fokusset på funktionalitet i forhold til design er stadig et af varemærkerne i dag, og nu skiller KitchenAid sig tillige ud på et andet punkt – farver og personlighed.

Hvor de fleste andre køkkenapparater traditionelt set har været grå eller hvide, kan man få KitchenAid-varianterne i en lang række af flotte farver. Det inkluderer for eksempel lyseblå, lysegul, lysegrøn, lyserød, blå, rød, grøn, hvid, grå og sort.

Tilbage hos de kendte i Den Store Bagedyst

KitchenAid har dermed længe været et kendt mærke inden for køkkenapparater, især hos køkkenentusiaster og professionelle, men mærket har for alvor fået et internationalt og folkeligt gennembrud igennem den britiske version af Den Store Bagedyst.

I dette tv-program har KitchenAid-sortimentet nemlig været brugt af deltagerne og dermed opnået en høj eksponering i fjernsynet.

Hvorfor navnet?

Der knytter sig en pudsig historie til, hvordan KitchenAid oprindeligt fik sit navn. Det er ikke opkaldt efter hverken grundlægger eller er en forkortelse for noget – navnet så dagens lys, da en af producenternes koner tilbage i starten af 1900-tallet udbrød: ”Jeg ved ikke, hvad den kaldes, men jeg ved, at det er den bedste køkkenhjælper (dansk for ”kitchen aid”), jeg nogensinde har prøvet”. Derefter blev virksomheden navngivet KitchenAid.

Vil du gerne vide mere om KitchenAid og mærkets historie, kan du med fordel se med på nedenstående YouTube-video, hvor du får et mere visuelt indblik i mærket og produkterne:


Gode opskrifter til KitchenAid håndmixeren

Herunder bringer vi nogle lette og spændende opskrifter, som er ideelle at afprøve i samspil med en håndmixer:


Kartoffelmos med cream cheese

Kartoffelmos med cream cheeseIngredienser: 
3,5 kilo bagekartofler
225 gram cream cheese
1½ deciliter smør, smeltet
2 teskefulde salt
¾ teskefuld peber
1 deciliter grønne løg, finthakkede 

Sådan gør du: 
1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem i 12-15 minutter til de er møre.

2. Pisk cream cheese sammen med 1 deciliter smør, salt og peber med håndmixeren.

3. Mos kartoflerne med håndmixeren til de er lette og luftige og tilsæt herefter cream cheese-blandingen.

4. Pynt kartoffelmosen med det resterende smør samt de hakkede løg.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.


Mini-tærter med kød

Mini-tærter med kødIngredienser, tærtedej: 
11 deciliter hvedemel
1 deciliter sukker
2 pakker gær
1 teskefuld salt
2 deciliter sødmælk
1 deciliter vand
1 deciliter fedtstof
2 store æg

Ingredienser, fyld: 
450 gram hakket oksekød, 7-10 %
2 små løg, hakkede
10 deciliter kål, hakket
1 teskefuld salt
½ teskefuld peber

Sådan gør du:
1. Bland 4,5 deciliter mel, gær, sukker og salt sammen i en stor skål.

2. Bland vand og mælk sammen og opvarm det til mellem 48 og 54 grader celsius.

3. Hæld vand og mælk i melblandingen og tilsæt æg. Pisk med en elektrisk håndmixer.

4. Rør det resterende mel i blandingen og ælt dejen i 6-8 minutter. Lad dejen hæve i 1 time.

5. Brun kød og løg på en pande ved medium varme. Tilføj kål, salt og peber og steg til kålen er blød.

6. Rul dejen ud og del den i 12 firkanter. Fordel kødblandingen på firkanterne og fold dem sammen til trekanter – knib enderne godt sammen, så dejen lukker til rundt om fyldet.

7. Bag tærterne i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader.

8. Server tærterne lune.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.


Vandmelon-is

Vandmelon-isIngredienser: 
1 teskefuld gelatine uden smag
2 spiseskefulde vand
2 spiseskefulde limesaft
2 spiseskefulde honning
10 deciliter vandmelon i tern (uden kerner)

Sådan gør du:
1. Hæld vandet i en lille skål og drys gelatinen udover. Opvarm skålen i en mikrobølgeovn i 40 sekunder.

2. Rør i blandingen til gelatinen er opløst.

3. Hæld gelatine-blandingen i en blender sammen med limesaft og honning. Tilsæt herefter 2,5 deciliter vandmelon ad 4 omgange og blend efter hver omgang.

4. Frys blandingen ned til den er næsten fast. Pisk så med en håndmixer til blandingen er helt pink. Frys den herefter ned igen.

5. Tag blandingen ud af fryseren 15-20 minutter før servering.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.


Karamel-stænger med peanut butter

Karamel-stænger med peanut butterIngredienser: 
1 pakke gul kagemix
1 deciliter blødt smør
1 stort æg
20 små peanut butter-cupcakes, hakkede
2 spiseskefulde majsstivelse
350 gram karamel-is-topping
1 deciliter peanut butter
1 deciliter saltede peanuts

Topping: 
450 gram mælkechokolade-glasur
1 deciliter saltede peanuts, hakkede

Sådan gør du:
1. Bland kagemix, smør og æg sammen i en stor skål. Pisk med en håndmixer på lav hastighed i 30 sekunder og ælt herefter i 2 minutter.

2. Rør de hakkede peanut butter-cupcakes i.

3. Fordel blandingen i en 33 x 23 centimeter bageform og bag i 18-22 minutter ved 175 grader, til der dannes en sprød skorpe.

4. Bland majsstivelse, karamel-is-topping og peanut butter i en stor gryde. Lad blandingen simre over lav varme i 25-27 minutter. Rør engang imellem.

5. Hæld blandingen over skorpen og bag i yderligere 6-7 minutter.

6. Lad kagen afkøle og fordel herefter chokolade-glasur og hakkede peanuts over den. Skær til sidst kagen i små stænger og opbevar dem i køleskab.

Du kan læse hele opskriften hos Tasteofhome.com.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke KitchenAid håndmixere har fået de bedste bedømmelser i test?

KitchenAid 5KHM9212 og KitchenAid Classic 5KHM5110

🤓 Hvordan testes KitchenAid håndmixerne?

KitchenAid håndmixerne er blevet vurderet ud fra deres ydeevne, der er en betegnelse for hvordan de pisker- og ælter, samt tiden de bruger på det. Derudover er de blevet bedømt på deres brugervenlighed, støjniveau og byggekvalitet.

🤔 Hvad skal man se efter, når man vælger en håndmixer?

Det kan være værd at se efter motoreffekten, når man vælger en ny håndmixer. Derudover kan de medfølgende redskaber også være værd at købe efter, da du potentielt kan få mange funktioner ud af den samme maskine.


KitchenAid håndmixer test – anvendte kilder samt links

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige håndmixere. 

Ønsker du at læse mere, kan du klikke her. Fuld adgang kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv, og det inkluderer tests af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af håndmixere.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. Fuld adgang til testens specifikke resultater kræver dog abonnement. Man kan også købe sig adgang til testene enkeltvis.

Good Housekeeping Institute / Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet flere forskellige håndmixere:

Klik her for at læse om testen af KitchenAid 5KHM9212

Klik her for at læse om testen af Kenwood kMix HMX750.

Klik her for at læse om testen af Bosch MFQ4030.

Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertest, og det inkluderer produkter til både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no foretaget en test af de bedste håndmixere på markedet, og modellen KitchenAid Classic 5KHM5110 er inkluderet her. Ønsker du at læse mere, kan du se hele testen hos Klikk.no.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige, tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her gælder det test af flere håndmixere:

Du kan læse mere om testen af KitchenAid 5KHM9212 via dette link.

Du kan læse mere om testen af Bosch MFQ4020 via dette link.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet håndmixeren KitchenAid 5KHM9212. Læs testen i sin fulde længde hos Trustedreviews.com.

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologimagasin, som skriver artikler om nyheder og trends inden for den teknologiske verden. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – her gælder det en bedømmelse af forskellige håndmixere inklusiv KitchenAid Classic 5KHM5110. Læs mere om alle modellerne hos T3.com.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette håndmixer i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en lang række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Skab dig et overblik over markedets andre testvindende modeller med vores generelle håndmixer test, eller dyk ned i en af vores andre tests af testvindende produkter.

Måske er du også på udkig efter en ny stavblender? I så fald, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores generelle stavblender test, der indeholder en gennemgang af markedets bedst bedømte modeller.

Er der et bestemt mærke, du gerne vil vide mere om, kan du med fordel læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Bamix stavblender test, vores KitchenAid stavblender test og vores Bamix Superbox test, der alle indeholder ekspertfavoritter.

Skal du blende større ting eller knuse is, vil en almindelig blender være et bedre valg. Læs vores store blender test, og find de bedste modeller på markedet netop nu.

Også i denne kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du blandt andet læse vores Blendtec blender test, vores Raw blender test, vores Vitamix blender test, vores KitchenAid blender test, vores Wilfa blender test og vores KitchenAid Artisan High Performance Blender test, der alle indeholder testvindere og topscorende blendere.

Vi håber, du finder, hvad du søger.