Bedste køleskab: De bedste køleskabe ifølge tests og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Køleskab testvinder guide: – I denne køleskabs testvinder guide kigger vi nærmere på nogle af de mest populære køleskabsmodeller. Vi tager udgangspunkt i offentliggjorte tests og omtaler i diverse online magasiner samt forbrugernes egne oplevelser af produkterne.

Sidst i artiklen linker vi til de vigtigste kilder, så du selv har mulighed for at undersøge kilderne nærmere, hvis du ønsker det.

Denne køleskab test er altså baseret på at samle en række testvindere fra eksterne kilder. Vi har gennemgået tests fra hele Skandinavien.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

 


Gram FS3125-90 – lille lydløst køleskab

Bedste budget valg

Gram FS3125-90

Derfor anbefaler vi Gram FS3125-90

Gram FS3125-90 er den ideelle fryser til dig, der gerne vil have lidt ekstra plads. Uden hjul eller justerbare fødder kan du placere den fritstående maskine lige, hvor du vil. 

Gram FS3125-90 er en fryser med plads til alt det, du har brug for i dagligdagen. Er der tale om ærter og frosne frugter, eller måske en hel kamsteg? Bare rolig – Gram FS3125-90 har pladsen.

Med 117 liter kapacitet og indvendigt LED-lys kan du både pakke det, du har brug for at gemme til senere, og overskue indholdet. Med de 4 plastikskuffer, selvfølgelig alle med gennemsigtige fronter, er det nemt at se, hvad du har, og du kan sortere efter dit eget system. Så bliver intet nogensinde igen væk fra dig i din fryser.

Gram FS3125-90 bruger et system kaldet SuperFreeze. Det er beregnet til at holde dine madvare friske i længere tid. Funktionen sørger for, at temperaturen i fryseren kan dykke ned under den ellers indstillede temperatur i en ganske kort periode, efter du har lagt nye madvarer ned i én eller flere af skufferne. De fryser hurtigt helt ned til den korrekte temperatur, og efterfølgende vender fryseren tilbage til sine sædvanlige indstillinger.

Gram FS3125-90 har fået 4,3 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Test Køleskab. Selve siden har give fryseren 82/100 point, og hos PriceRunner har brugerne givet den 4 ud af 5 stjerner. Alt i alt er der altså tale om en fryser, der er velset af forbrugerne.

Gram FS3125-90 vs. markedet

Gram FS3125-90 er en praktisk fryser, især til dig, der har brug for ekstra plads. Apparatet er nemlig fritstående, og kan dermed stilles ud i en garage eller i et eksternt rum. Du kan opbevare ting, du ikke skal bruge lige nu og her, eller bare fylde godt op, så du altid har.

Fryseren har EU-frysestjernemærket 4. Det betyder, at du roligt kan opbevare mad her i op til et år. Fryseren har dog ikke NoFrost-funktion, så du kan altså forvente el lag frost på madvarerne. Der er ingen digital temperaturvisning, og termostaten er mekanisk. Sagt med andre ord, så er det her en fryser til dig, der gerne vil have ekstra fryseplads.

Maskinen har energimærket F. Det energimærke er det andet sidste på skalaen, der går fra A til G. Det vil altså sige, at fryseren ikke er særlig energieffektiv. Til gengæld har den et lydniveau på 37 dB, hvilket svarer til lydklassen C – ganske normal tale er typisk oppe over 60 dB. Fryseren har en frysekapacitet på 10 kg – det vil sige, at det på 24 timer er muligt at fryse 10 kg madvarer helt ned. I tilfælde af strømafbrydelse kan fryseren opbevare sit indhold i 18 timer, så er der bare tale om en kortere afbrydelse, skal du altså ikke bekymre dig.

Fordele

 • Støjsvag
 • Fås til en overkommelig pris
 • Har SuperFreeze-funktion
Ulemper

 • Ligger i energiklasse F

Yderligere detaljer

🟢Energimærke: F
🟢Lydniveau: 37 dB
🟢Lydklasse: C
🟢Energiforbrug kWh/år (EU): 218


Miele KFN28132DWS – køleskab i høj kvalitet, der holder maden frisk 

Miele KFN28132DWS

Derfor anbefaler vi Miele KFN28132DWS

Miele KFN28132DWS er et fint og moderne kølefryseskab, der passer godt til de fleste husstande. Med et integreret og halvskjult håndtag får du et lækkert, moderne look, selvom køleskabet ved første øjekast kan virke en smule banalt. Det alsidige og bekvemme køleskab er energieffektivt og kan holde din mad frisk i meget længere tid takket være de smarte, indbyggede funktioner.

Der er her tale om Dynami-køling, Super Freeze og NoFrost. Dynami-køling, også kaldet Dynamic Cooling, er Mieles eget kølingssystem, der sørger for at cirkulere luften i køleskabets kabinet. Det holder temperaturen jævn i hele maskinen for optimal udnyttelse af interiør. Uanset hvor maden står, skal det nok blive kølet ned – og endda op til 50% hurtigere end andre køleskabe.

NoFrost er en funktion i Miele KFN28132DWS, der findes i fryseren. Den sætter et punktum for afrimning af fryseren. Systemet sørger nemlig for, at din frysers indhold ikke får is på sig. Det sker takket være noget så simpelt som en vifte. NoFrost forøger desuden fryserens kapacitet.

Sidst er der Miele KFN28132DWS’s Super Freeze. Super Freeze slår til, når du putter mad i fryseren. Temperaturen dykker i en ganske kort tidsperiode, så din mad bliver hurtigere frosset ned. Derefter vender den tilbage til sine indstillinger, men din mad holdes sund og god i længere tid.

Med alle de smarte indstillinger og tilføjelser er det ikke underligt, at det tyske testfirma Testberichte i februar 2018 roset Miele KFN28132DWS til skyerne for sin høje ydeevne i tilfælde af nødsituationer. I tilfælde af strømafbrydelse kan Miele KFN28132DWS nemlig holde på de frosne varer i 26 timer.

Hos Elgiganten har kunderne også vist deres fornøjelse over køleskabet, og de har givet det en samlet score på 4 ud af 5 stjerner. Hvad angår kølefryseskabe er det her altså ét af dem, der både har imponeret forbrugere og anmeldere.

Miele KFN28132DWS vs. markedet

Fordi Miele KFN28132DWS har NoFrost, kan du opbevare mere mad af gangen og i længere tid end ellers. Manglen på frost gør nemlig, at madvarerne ikke fryser sammen, og du kan nemmere pakke dem.

I køleskabet sidder der klare LED-lys, som lyser kabinettet jævnt op. På den måde kan du få det bedste overblik. Fordi køleskabet har et lavere energiforbrug, er lysenes levetid længere end på andre lignende maskiner.

Miele KFN28132DWS har en køleskabskapacitet på 209 liter og har 4 glashylder og 1 grøntsagsskuffe. Det er ikke meget sammenlignet med eksempelvis Samsung RZ32M71357F, men til gengæld har Miele KFN28132DWS også en frysekapacitet på 101 liter og 3 skuffer, alle med gennemsigtig front.

Miele KFN28132DWS har energimærket E, som er det tredje sidste på skalaen, og har et lydniveau på 40 dB. Det er en smule højere end andre køleskabe, men stadig et godt stykke under de 60-70 dB, der anskues for at være normal tale.

Fordele

 • Topklasses køling
 • Holder maden frisk
 • Total volumen på 304L
 • Frostfri teknologi
 • God køleperformance
Ulemper

 • Lave energiforbrugsanmeldelser

Yderligere detaljer

🟢Energimærke: E
🟢Lydniveau: 40 dB
🟢Lydklasse: C


Bosch KSV36VB3P – stort køleskab med ventilation

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VB3P

.
Bosch KSV36VB3P er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilderne er begejstrede for dette køleskab, som de begge har kåret som en af topscorerne i deres store tests.

Dette har de blandt andet gjort på grund af køleskabets høje kvalitet og brugervenlighed. Til gengæld er de mindre vilde med temperaturen i køleskabet samt støjniveauet.

Velegnet til en større familie

Med Bosch KSV36VB3P får man et stort køleskab, der er velegnet til en større familie på omkring fem til seks personer. Køleskabet har en kapacitet på 346 liter, så der er plads til en del forskellige madvarer.

Udover at være stort er Bosch KSV36VB3P også et stilrent køleskab i en flot sort farve og et enkelt design.

Køleskabet er venstrehængt, men der er mulighed for at vende døren, hvis man ønsker dette. Selve displayet kan findes på fronten, og inde i køleskabet er der en praktisk LED-belysning. Det gør, at man nemmere kan overskue, hvad der er i køleskabet, og hvor det er placeret.

Energivenlig model

Bosch KSV36VB3P er et energibesparende køleskab, som er til fordel for både miljøet samt ens pengepung. Modellen er nemlig placeret i energiklasse B, hvilket er i den høje ende af skalaen. Det årlige energiforbrug er lavt, da køleskabet ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover er Bosch KSV36VB3P udstyret med en elektronisk temperaturstyring. Det vil sige, at det er nemt at indstille køleskabet til den rette temperatur. På den måde undgår man, at der opstår for store udsving i temperaturen. Køleskabets lydniveau er desuden på 39 dB, så det forstyrrer ikke hele hjemmet ved brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Avancerede teknologier

Bosch KSV36VB3P er en intelligent model, der er forsynet med flere avancerede teknologier. Blandt andet fungerer køleskabet med hjælp fra sensorteknologien FreshSense og funktionen ventileret køl.

Mens FreshSense sørger for, at der opretholdes en jævn temperatur i køleskabet, sikrer ventileret køl-funktionen, at temperaturen er den samme i hele køleskabet.

Indretningen indvendigt er praktisk og funktionel, da køleskabet har syv hylder lavet af sikkerhedsglas, hvoraf fem kan justeres i højden. Endvidere er der en VitaFresh-skuffe, som gør, at frugt og grønt kan holde sig i længere tid.

Fordele

 • Har 0-zone skuffe
 • Er ventileret
 • Rummelig
 • Har FreshSense-funktion
Ulemper

 • Har færre funktioner end lignende modeller

Specifikationer ved Bosch KSV36VB3P:
🔴 Type: Fritstående
🔴 Producent: Bosch
🔴 Farve: Sort
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Bosch KSV36VB3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 68,96 kilo
🌀 Bruttovægt: 71 kilo

 


Liebherr SK 4260 – støjsvagt køleskab med stor kapacitet

Liebherr SK 4260 køleskab

.

Størrelse og energi

Dette køleskab fra Liebherr hører til de meget rummelige køleskabe, og det er dermed velegnet til de større familier. Kapaciteten ligger på hele 381 liter, hvilket er rigtig meget og passer til en stor familie på 5-6+ medlemmer.

Her er yderligere tale om et energivenligt køleskab, som har et meget lavt energiforbrug. Her er tale om 116 kWh årligt, og det muliggøres, idet Liebherr SK 4260 kommer i markedets næstebedste energiklasse B.

Brug og funktioner

Liebherr SK 4260 kommer med mange af de samme funktioner som flere af de konkurrerende modeller, der er skabt til at fremme vilkårene for fødevarerne i køleskabet.

Her er blandt andet tale om Ventileret Køl, der sikrer, at samme kolde temperatur holdes på alle hylder – både de øverste som de nederste – samt en let, elektronisk temperaturstyring. Dette sikrer, at man kan indstille temperaturen helt præcist, og den Ventilerede Køl sørger også for at holde temperaturen lav og stabil.

Modellen holdes desuden pæn udvendigt via moderne teknologi, og denne kaldes Anti Fingerprint og sørger for at holde tilsmudsning væk.

Andre fordele

Liebherr SK 4260 har yderligere den fordel, at her er tale om et meget støjsvagt køleskab med et lydniveau på kun 34 dB. Det betyder, at man knap vil kunne høre modellen arbejde, og det er især en fordel, hvis man har et samtalekøkken, hvor man opholder sig meget.

Herudover kommer modellen med en smart LED-belysning indvendigt, og pærerne her har både en lang levetid, et stærkt lys samt en kun meget lille varmeafgivelse, således at pærerne ikke påvirker fødevarernes holdbarhed.

Udvalgte fordele ved Liebherr SK 4260:
🟢 Stor model på 381 liter
🟢 God energiklasse B
🟢 Ventileret Køl
🟢 Anti Fingerprint for let opretholdelse af facaden
🟢 Støjsvag model

Specifikationer ved Liebherr SK 4260:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 381 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 34 dB

Mål og vægt ved Liebherr SK 4260:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 63 centimeter
🌀 Nettovægt: 75 kilo
🌀 Bruttovægt: 80 kilo


Bosch KSV36VI3P – Stort køleskab i energiklasse B

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VI3P

.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en stor test af køleskabe. Flere modeller – inklusiv Bosch KSV36VI3P – har været medtaget, og her er køleskabene alle blevet testet på udvalgte parametre såsom temperaturstabilitet, energi, funktioner og brugervenlighed, der ligger til grund for den endelige bedømmelse.

Bosch KSV36VI3P klarer sig rigtig fint i testen, og derfor modtager modellen gode bedømmelser fra de svenske eksperter.

Størrelse og energi

Bosch KSV36VI3P hører til de store fritstående køleskabe, som kommer med en høj kapacitet. Her er tale om 346 liter, hvilket er rigtig meget. I praksis vil det omtrent svare til en familie på 5-6 personer.

Her er ydermere tale om et stilrent køleskab, der kommer i en flot grå farve i rustfrit stål – modellen er også neutral nok til at vil passe ind i de fleste køkkener.

Denne model hører desuden til de køleskabe, der vil passe godt til den miljøbevidste forbruger, som ønsker at spare både egen økonomi og miljøet. Dette køleskab kommer nemlig i markedets næstbedste energiklasse, som hedder A++.

Hermed er man sikret et køleskab, der ikke er dyrt i drift, og det årlige energiforbrug ligger da også på 112 kWh, hvilket er lavt.

Brug og funktioner

Bosch KSV36VI3P kommer med meget moderne teknologi, som blandt andet inkluderer en elektronisk temperaturstyring, der sikrer, at man får en præcis temperatur og dermed lettere styring af varmen/kulden.

Herudover er modellen også udstyret med den intelligente Fresh Sense-teknologi, der sikrer, at modellen altid holder en helt jævn temperatur, da den reelle temperatur konstant måles af begavede sensorer.

Dette køleskab er også med funktionen Ventileret Køl, som sikrer, at der holdes en jævn og kold temperatur overalt i køleskabet – det betyder, at både hylderne øverst og nederst og hjørnerne har samme temperatur.

Andre fordele

Bosch KSV36VI3P er som nævnt flot og stilrent i designet, og det flotte design kræver meget lidt vedligeholdelse, idet modellen kommer med Easy Clean-front, som gør det lettere at holde køleskabet rent udvendigt.

Selv om her er tale om et meget rummeligt køleskab, så er modellen indrettet således, at pladsen kan udnyttes maksimalt – Bosch KSV36VI3P er udstyret med 7 hylder, der alle er fremstillet af sikkerhedsglas, og 5 af disse er justerbare i højden.

Herudover findes der også en flaskeholder og en skuffe. Skuffen er en såkaldt Vita Fresh-skuffe, som kommer med fugtighedsregulering – man kan nemlig regulere fugtigheden, hvilket kan give de grønne fødevarer i skuffen et længere liv.

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VI3P:
🟢 Stor model
🟢 Energiklasse B
🟢 Fresh Sense-teknologi
🟢 Med Easy Clean-front
🟢 Vita Fresh-skuffe

Specifikationer ved Bosch KSV36VI3P:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Bosch
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Bosch KSV36VI3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 70 kilo
🌀 Bruttovægt: 77 kilo


Liebherr KB 4350 – køleskab a+++ med stor kapacitet

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr KB4350

.

Modellen Liebherr KB 4350 er blevet testet af den store svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som var meget begejstrede for denne model.

Liebherr KB 4350 er blevet testet sammen med flere andre køleskabe, men skiller sig positivt ud, idet modellen udmærker sig flot på de fleste parametre – derfor kåres dette køleskab til testvinder hos de svenske eksperter.

Størrelse og energi

En af de største fordele ved Liebherr KB 4350 er modellens energivenlighed. Her er nemlig tale om et køleskab, der både sparer forbrugerens egen økonomi og miljøet, idet modellen kommer i den absolut bedste energiklasse på markedet.

Her er tale om klassen A+++, som giver et minimalt energiforbrug sammenlignet med modellerne i de øvrige klasser. Liebherr KB 4350 har nemlig kun et årligt energiforbrug på 90 kWh, og det er meget lavt.

Selv om energiforbruget er lavt, er her stadig tale om en meget rummelig model på 367 liter, og det betyder, at denne model passer til den større familie på 4-6 medlemmer.

Brug og funktioner

Liebherr KB 4350 kommer med den nyeste teknologi inden for køleskabsinnovation, og det inkluderer blandt andet Ventileret Køl, der holder samme temperatur i alle områder indvendigt – både de øverste og nederste hylder får dermed samme mængde kulde.

Teknologierne omfatter også et Fresh Air-kulfilter, som bidrager til at sikre gode forhold for fødevarerne med en høj luftkvalitet samt Bio Fresh. Bio Fresh-teknologien i skufferne regulerer luftfugtigheden i forhold til temperaturen, hvilket vil give længere liv til især frugt og grønt, og Bio Fresh Plus-teknologien gør, at man kan justere temperaturen ekstra, hvor der er brug for mere kulde for at holde fødevarerne friske.

Modellen kommer desuden med Power Cooling, der er et helt system, som sørger for en hurtig nedkøling af netop indlagte madvarer – for eksempel efter indkøb eller aftensmad.

Andre fordele

Liebherr KB 4350 har også den fordel, at her er tale om en stillegående model, da lydniveauet kun ligger på 37 dB. Det vil betyde, at man knap vil kunne høre modellen køre, hvilket især er smart, hvis man har et samtalekøkken, hvor man opholder sig en del omkring køkkenapparaterne.

Køleskabet er udstyret med et LCD-display, hvor man let og enkelt kan styre køleskabet.

Modellen er desuden højrehængt, men kommer med en vendbar dør. Indretningen er fordelt således, at der findes 3 skuffer nederst, og øverst findes 5 hylder plus ekstra hylder til opbevaring i døren.

Udvalgte fordele ved Liebherr KB 4350:
🟢 Markedets bedste energiklasse
🟢 Stor kapacitet
🟢 Fresh Air-kulfilter
🟢 Bio Fresh-teknologi
🟢 Power Cooling-system

Specifikationer ved Liebherr KB 4350:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 367 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 90 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB

Mål og vægt ved Liebherr KB 4350:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 66,5 centimeter
🌀 Nettovægt: 85 kilo
🌀 Bruttovægt: 90 kilo


Generelle tips til indkøb og brug af køleskab

Der kan være mange parametre, der spiller ind, når køleskabet skal vælges. Har du specifikke krav til udformning, størrelse, farver og lignende, kan det indsnævre mulighederne gevaldigt. Det er klart, at designet skal matche resten af køkkenet, og det valgte køleskab skal selvfølgelig også helst kunne være det ønskede sted. Her er det primært højden, der er afgørende, idet de fleste køleskabe holder sig til standardbredden på 60 centimeter.

Hvis du vil have mest muligt køleskab for pengene, betaler det sig dog at indtage en fleksibel holdning i forhold til design og udformning. Selvfølgelig kan der være særlige krav og præferencer, der helst skal opfyldes, og det er en god ide at notere sig disse – eventuelt i prioriteret rækkefølge – allerede inden søgningen efter nyt køleskab påbegyndes.

Vælg et køleskab i passende størrelse
Desto større køleskabet er, desto mere strøm bruger det. Det betaler sig derfor at vælge en størrelse, der passer til behovet. Et køleskab på 150-200 liter passer som regel til normalt brug for en familie på 3-4 personer. Er du alene i husstanden, kan du med fordel vælge et mindre køleskab, hvorimod større familier let får brug for 2-400 liter. I denne artikel har vi primært kigget på de lidt større modeller.

Undgå en indelukket og varm placering af køleskabet
Køleskabet er altid forsynet med køleribber på bagsiden, hvor overskudvarmen ledes væk. Det er vigtigt, at der er et minimum af luftgennemstrømning omkring køleribberne, da køleskabet ellers skal bruge ekstra strøm på at køle.
Der skal således helst være en smule afstand til væggen, ligesom en sprække over køleskabet vil kunne hjælpe den varme luft til at komme ud. Hvis køleskabet placeres tæt op ad en radiator, i meget direkte sol eller på anden vis placeres i ekstraordinært varme omgivelser, vil dette også medføre højere strømforbrug.

Afvej behovet for ekstern indstilling og aflæsning
Mange nyere køleskabe er forsynet med display og betjening i et panel på ydersiden af køleskabsdøren. Dette er meget bekvemt, men i den daglige brug spiller det for de fleste ikke en afgørende rolle. Problemet er, at du betaler en del ekstra for denne feature. Ønsker du således mest mulig køleskab for pengene, kan du vælge at nedprioritere denne ekstra komfort.

Hold køleskabet lukket og benyt en eventuel ekstra kølefunktion
Særligt i børnefamilier kan der være en tendens til, at køleskabet står åbent i længere tid, og det modvirker selvfølgelig formålet. Et køleskab varmes meget hurtigt op, når døren er åben, og det går både ud over de nedkølede fødevarer og strømforbruget. Flere af de testede køleskabe kan afgive akustisk alarm ved åben dør, og det kan være en smart reminder-feature, hvis den åbne køleskabsdør er et problem i familien.

Hvis du sætter varm mad eller større mængder uafkølede madvarer ind i køleskabet, virker det på samme måde som den åbentstående dør. De nye madvarer køles kun langsomt ned, og temperaturen i køleskabet stiger i en længere periode.

Hvis det ofte er aktuelt, kan du vælge et køleskab med en ekstra super-kølefunktion, der midlertidigt kan kobles til. Producenterne har lidt forskelige navne til denne feature, men det vil normalt være tydeligt, hvad der menes.

Vælg et strømbesparende køleskab ud fra energimærkningen
I dag er der krav om, at alle køleskabe skal være energimærkede. De mest strømbesparende køleskabe har energimærke B eller A, og langt de fleste nyere køleskabe befinder sig i dette område. Som en meget grov tommelfingerregel kan du regne med, at der ved brug af et stort køleskab kan spares 30-50 kroner om året pr. energitrin på skalaen. Et stort A+++ køleskab giver altså en årlig besparelse på elregningen i størrelsesorden 100-150 kroner, sammenlignet med et A-mærket køleskab, eller endnu mere, hvis du skifter fra et køleskab af ældre dato.

På den anden side spiller det ikke en afgørende rolle, om A’et har 2 eller tre plustegn efter sig. Forskellen på 30-50 kroner om året retfærdiggør ikke en stor merinvestering. Så her kan du eventuelt lade andre faktorer afgøre det endelige valg af køleskab.

Maden har bedst af kolde temperaturer
Mange har køleskabet indstillet til en temperatur på 6-8 grader, og det er ifølge eksperterne alt for højt. Vanen relaterer måske til tidligere tiders køleskabe, hvor strømforbruget var meget afhængigt af den indstillede temperatur. Det betyder imidlertid mindre med et nyere køleskab, så du kan roligt justere ned til 3-4 grader. Det giver en bedre holdbarhed for maden, og det koster ikke nævneværdigt på elregningen.

Nogle af de testede køleskabe udmærker sig ved meget præcise indbyggede termometre, men ikke alle køleskabe er lige gode til dette. Hvis du vil have en præcis måling af madens reelle temperatur, kan du stille et glas vand midt i køleskabet, og måle vandets temperatur efter nogle timer.


Undgå bakterier i dit køleskab

For at opretholde en god fødevarehygiejne i køleskabet, så er det rigtigt vigtigt, at man både holder sit køleskab rent og sørger for, at der også er den helt rette temperatur. Hvor i køleskabet at du placerer dine madvarer har også betydning.

Rengøringen er især vigtig, da der er mange gemmesteder for bakterier i dit køleskab. Gemmesteder, som er nemme at overse, selv når man gør rent i køleskabet. Bakterierne stortrives især i køleskabets afløbsrende og afløbshul, som sidder bagerst i køleskabet. Her er der nemlig både væske og madrester og det giver gunstige vilkår for bakterierne, som nemt vokser under disse forhold.

Placerer du madvarer bagerst i køleskabet, op ad afløbsrenden, så kan bakterierne nemt overføres til dem. Ifølge flere test, så kan afløbsrenden i køleskabet endda være et af de mest beskidte steder i dit hjem netop fordi, at den er så nem at overse og glemme og fordi mange ikke gør den ren. Ikke desto mindre, så er det vigtigt, at du husker netop at gøre den ren, da bakterier stortrives i rendens fugtige miljø.

Slækker du på rengøringen i dit køleskab, så kan der i yderste tilfælde dannes grobund for skimmelsvamp. Skimmelsvamp ses ofte i små sprækker eller lister, som eksempelvis afløbsrenden, så kig godt efter og vær grundig med rengøringen. Er køleskabet angrebet af skimmelsvamp, så ses det ofte ved grå og sorte belægninger, er disse belægninger synlige, så er det vigtigt med en grundig rengøring af hele køleskabet – ikke kun der hvor du kan se skimmelsvampen.

Bakterier i dine madvarer
Jord på grøntsager er en stor kilde til bakterier i køleskabet. Bakterier fra jordrester kan nemlig nemt overføres til andre madvarer i køleskabet, så det er vigtigt, at eventuelle jordrester vaskes af grøntsager, inden de lægges i køleskabet. Derudover er det også vigtigt, at grøntsager opbevares adskilt fra kød, så de to typer af madvarer ikke kommer i berøring med hinanden.

Råt kød og frisk fisk skal også håndteres med omhu og skal pakkes ind i lukkede beholdere. Begge dele er nemlig et godt ynglested for bakterier og bør derfor beskyttes bedst muligt. Frisk kød og fisk bør derfor opbevares separat fra andre madvarer i køleskabet og på det koldeste sted i køleskabet. Alt afhængig af hvilken model af køleskab man har, så er dette ofte i bunden af køleskabet – dog ikke i grøntsagsskuffen.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvor i køleskabet du placerer mælken. Mælk er nemlig meget følsom over for temperaturudsving og selv om den passer perfekt i køleskabslågen, så er dette faktisk ikke den bedste placering for den. Mælken bør opbevares det koldeste sted i køleskabet og på grund af de store temperaturudsving der kan være i lågen, så er det bedst at placere mælken i bunden af køleskabet på en hylde.

Udover en stor følsomhed overfor temperaturer, så bør man også holde mælk adskilt fra stærkt lugtende madvarer såsom løg, porrer og selleri. Deres lugt kan nemlig smitte af, så mælken får en mærkelig smag – også selvom den ikke er åbnet endnu. Mælkekartoner er nemlig væsketætte, men ikke lufttætte.

Man kan i det hele taget opnå meget, hvis man sorterer sine madvarer i køleskabet og holde forskellige typer af fødevarer adskilte. Derved kan bakterier og lugt ikke flytte sig fra en type fødevare til en anden og man vil ofte opleve, at madvarerne holder bedre og længere.

Hold øje med temperaturen
Det er også særligt vigtigt, at du sørger for, at temperaturen i dit køleskab er rigtig. Nogle fødevarer er særligt temperaturfølsomme, såsom frisk fisk og kød. Hvert år sendes flere mennesker på sygehuset med madforgiftning og ifølge undersøgelser, så skyldes forgiftningerne ofte, at maden er blevet opbevaret for varmt i ens eget køleskab eller ikke er blevet kølet hurtigt nok ned.

Som tommelfingerregel, så bør der ifølge det danske Forbrugerråd Tænk højst være 5°C de steder i køleskabet, hvor du opbevarer letfordærvelige fødevarer såsom fisk, kød og mælk. Kommer temperaturen over de 5°C, så skal der ikke meget til, forend at madvarerne i køleskabet kan tage skade. Allerede mellem 7°C og 8°C begynder bakterier at vokse og danne af toksiner. Ved 10°C, kan stafylokokker begynde at producere toksiner i blød ost, ligesom også Salmonella bakterier trives i temperaturer over 5°C. Du kan læse mere om, hvilke bakterier der findes i hvilke fødevarer og hvilke temperaturer de højest må opbevares ved hos den danske Fødevarestyrelse.

Vil du gemme rester fra aftensmaden, så er det vigtigt, at maden kommer hurtigt i køleskabet. Bakterier stortrives nemlig mellem 20°C og 40°C og i løbet af kun tre timer, der kan én bakterie blive til tusind.


Sådan vedligeholder du dit køleskab

Passer du godt på dit køleskab, så bliver strømregningen mindre og levetiden længere.
Dårligt vedligehold af hårde hvidevarer, som eksempelvis køleskabe, kan ifølge danske Bolius, Boligejernes Videncenter, give et energiforbrug som er 20 procent højere, end det ellers ville have været ved regelmæssigt vedligehold.

Husker du eksempelvis at støve ribberne på bagsiden af køleskabet af en gang om året, så slider du mindre på kondensatoren i køleskabet. Ribberne hjælper nemlig køleskabet med at komme af med varmen og er de støvede, så er det unødigt svært for køleskabet at komme af med varmen, hvilket betyder, at kondensatoren arbejder unødigt meget og at din elregning ligeledes vil blive unødigt høj.

Ifølge danske Samvirke, så bør du rengøre ribberne mindst én gang om året og derved både sænke slitagen på køleskabet kondensator og sænke din elregning.

Sørger du for at holde dit køleskab pænt og rent indvendigt, så vil dette også have betydning for køleskabets levetid og energiforbrug. Sørger du eksempelvis for at smide game madvarer ud, så vil dette både komme hygiejnen og strømforbruget til gavn. Jo flere madvarer du har i køleskabet, desto mere energi skal køleskabet selvsagt bruge på at køle, ligesom madvarer der er for gamle også kan risikere at fordærve dine friske varer.

Sådan holder dit køleskab længere
Vil du forlænge levetiden på dit køleskab, så er det bedste du kan gøre at sørge for, at ribberne på bagsiden af køleskabet bliver støvet af. For den mest effektive rengøring anbefales det, at du først støvsuger ribberne og derefter tørrer dem af med varmt vand og sæbe. Bolius har tre konkrete anbefalinger, som dit køleskab og dets levetid vil nyde godt af:

1) Afstøv køleribber og kompressoren, hvis den er tilgængelig
2) Rengør tætningslisten med jævne mellemrum og tjek, om den er tæt
3) Sørge for at holde afløbsrenden og afløbshullet rent, så fugt kan løbe ud

Som udgangspunkt bør du rengøre dit køleskab hver anden måned eller ved behov. Behandler du dit køleskab godt og sørger for jævnlig vedligeholdelse, så sikrer dette også dine rettigheder i reklamationsperioden.  Det er derfor en god idé altid at læse den brugsanvisnings, som følger med køleskabet, da der ofte her er råd til, hvordan du bedst vedligeholder pågældende køleskab.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Miele KFN37132ID

Miele KFN37132ID

Derfor anbefaler vi Miele KFN37132ID

Miele KFN37132ID er et stilrent og moderne køleskab med fryser, hvor du kan opbevare alle slags madvarer under de mest optimale købeforhold. Det sker takket være DynaCool, som er et effektivt kølesystem, og NoFrost-teknologien i fryseren.

Selve køleskabet er dejlig rummeligt på 194 liter. Det giver dig rigeligt med plads til mad, og med de 4 glashylder, grøntsagsskuffen og op til flere dørhylder, kan du sortere og arrangere, så det er nemmest for dig.

Miele KFN37132ID giver dig mulighed for at ikke bare at opbevare din mad, men også at indrette dit køleskab. Inde i køleskabet lader de kraftige LED-lys dig se jævnt og klart, så du hurtigt kan orientere dig om indholdet og holde et overblik. LED-lys er det mest miljøvenlige valg, da det bruger mindre energi end andre lystyper.

Which.co.uk testede Miele KFN37132ID i 2017 og gav den en special award. Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har givet det en anmeldelse på 74 ud af 100 point – en rigtig fin bedømmelse til et rigtig fint køleskab.

Miele KFN37132ID har også en indbygget fryser. Her finder du ikke mindre end 68 liters opbevaringsplads, og takket være 3 gennemsigtige skuffer vil du altid kunne holde orden og overblik, uden at du skal åbne alting.

Uanset om det bliver opbevaret i fryseren eller køleskabet, så vil dine madvarer beholde deres friskhed og smag.

Fryser og køleskab kan afbrydes separat, så du kan rydde op og ordne køleskabet, mens fryseren stadig kører og passer sit arbejde. Det er kun passende for et moderne køleskab fra Miele.

Miele KFN37132ID vs. markedet

Miele KFN37132ID har et integreret DynaCool-system, der sørger for at få luften godt rundt i hele kabinettet. Det resulterer i, at temperaturen bliver jævnt fordelt og holder sig på samme niveau i hele kabinettet, og de varer, du putter ind, vil blive nedkølet helt op til 50% hurtigere end sædvanligt.

Det er slut med dage, hvor du skal afrime fryseren. Miele KFN37132ID har nemlig Mieles NoFrost-system. Det sørger for, at alt fryserens indhold forbliver nedfrosset, men ikke bliver dækket af is eller frost. Funktionen formår at skabe frostfri nedfrysning takket være en vifte, og det gør, at du kan opbevare madvarer i meget længere tid. Desuden kan du opbevare endnu mere mad i fryseren, da intet bliver dækket af is eller fryser sammen.

Du kan kontrollere temperaturen i Miele KFN37132ID 100% med den elektroniske termostat – vær dog opmærksom på, at det godt kan tage et stykke tid at lære det ordentligt at kende.

Køleskabet er lækkert designet med et skjult håndtag, der er integreret i døren. Det sørger for, at du får et moderne og stilrent look, der passer perfekt ind i det moderne køkken. Med et lydniveau helt nede på kun 38 dB, vil du ikke blive forstyrret eller generet af køleskabet. For reference er almindelig tale på 60-70 dB.

Fordele

 • Nedkøler og fryser hurtigt
 • Er meget effektiv
 • Nem at bruge og rengøre
Ulemper

 • Termostaten er ustabil

Yderligere detaljer

🟢Integreret bundfryser
🟢Skjult håndtag
🟢Lydklasse: C
🟢Energimærke: F


Liebherr K3730-21

K3730-21LIEBHERR -

 

Liebherr har fået en særlig ”award” fra Which.co.uk. Den får 85 point og ”best buy” og ”eco buy”. Anmelderen skriver om Liebherr: ”Dette er et strålende køleskab, der køler hurtigt, opretholder en konstant temperatur og er energieffektivt, hvilket gør det til et af vores bedste Best Buys og Eco Buys.

Hvis det er inden for dit budget, er det et fremragende valg.” De roser det særligt for, at det køler hurtigt, og at det ikke påvirkes af eventuelle skiftende rumtemperaturer. Det er desuden nemt at rengøre. De mener, at køleskabet er godt til nærmest alt. Dog skal termostaten indstilles anderledes end anbefalet, da dele af køleskabet ellers bliver lidt for varmt. ”Køleskabet sejlede gennem vores hårdeste tests”, skriver anmelderen.

Køleskabet er både kraftfuldt, så madvarerne hurtigt nedkøles. Den holder en stabil temperatur, uanset hvor varmt eller koldt rummet er, det står i. Det bedste ved køleskabet er næsten energiregningen. Det er meget effektivt i forhold til dets størrelse. Det er støjsvagt og nemt at rengøre. Alle er gode grunde til at købe køleskabet. 

Om K3730-21LIEBHERR 

Du får et højt, hvidt og fritstående køleskab fra Liebherr. Det har en super cool funktion, som gør, at dine madvarer hurtigt kan blive nedkølet. Jo hurtigere maden nedkøles, jo bedre er den, når den skal spises, og jo flere næringsstoffer bevares. Du kan nemt frakoble lys, display og funktioner i en periode, hvis du ønsker det – måske hvis du er på ferie eller lignende. Køleskabet har en børnesikring og en alarm, som advarer dig, hvis døren er åben for længe. 

Med 276 liter skal hele familien nok kunne få plads til deres madvarer. Køleskabet har seks hylder, hvor fem kan justeres i højden, en flaskehylde og skuffe til grøntsager og frugt samt fem dør reoler. 

Nogle af funktionerne, som køleskabet har, er BluPerformance. Det gør køleskabet mere energieffektivt i drift med en større nettovolumen. På et touch display kan den præcise temperatur indstilles. BioCool gør, at frugt og grønt holder sig friskt i længere tid. Det sker ved en fugtighedsregulering. Lyset er LED lys, som er energibesparende. Det udsender desuden lidt varme, så madvarerne ikke påvirkes af det. 

K3730-21LIEBHERR vs. markedet

Du skal købe Liebherr, hvis du ønsker et køleskab, der er energibesparende, og som samtidig har gode funktioner, god køleevne og stor kapacitet. Det har ikke en fryser. Køleskabet bruger kun 93 kWh i årligt energiforbrug, hvilket klart er et af de laveste i forhold til de andre køleskabe. Det er dog ikke helt lige så stort som nogle modeller, men har stadig en stor kapacitet, og har ikke fryser.

Fordele

 • Meget effektivt
 • Nemt at rengøre
 • Køler hurtigt
 • Rumtemperatur har ingen påvirkning
Ulemper

 • De anbefalede indstillinger til temperature er måske lidt for høje

Specifikationer
🔴 Mål: 165 x 67 x 60 cm
🔴 Lydniveau: 37 dB
🔴 Volumen i liter: 342
🔴 Hængslet: højre
🔴 Farve: Hvid
🔴 Energiklasse: D
🔴 Årligt energiforbrug i kWh: 93
🔴 Antal hylder: 6


Samsung RZ32M71357F

Samsung RZ32M71357F

Derfor anbefaler vi Samsung RZ32M71357F

Samsung RZ32M71357F er noget for sig. Ikke nok med, at du både kan få maskinen som fryseskab og/eller køleskab, så kommer det også i hvid, sort og rustfrit stål. Det er altså helt op til dig, hvordan du vil have skabet stående, og du kan tilpasse det, så det passer perfekt ind i dit hjem. Dertil kan du tilvælge en vanddispenser, hvis du vil have sådan én implementeret.

Samsung RZ32M71357F er designet til at gøre opbevaring af mad til en leg. Skabet har en kapacitet på ikke mindre end 387 liter, og med 5 glashylder og 2 grøntsagsskuffer, samt en flaskehylde, kan du organisere og sortere, så det passer dig bedst. Det er slut med at undre sig over, hvad ligger hvor. Nu kan du selv bestemme, om kød, pålæg og grøntsager skal deles op, eller om du vil fylde ind efter din madplan.

Det her køleskab har en fantastisk MultiFlow-køling. Det vil sige, at køleskabet er udstyret med op til flere luftgange på hver eneste hylde. Det distribuerer den kolde luft ud i alle hjørner og kroge, så hele køleskabet bliver holdt ved en jævn og konstant temperatur. Så kan du nyde dine madvarer, selv et par dage efter de er kommet med hjem.

Samsung RZ32M71357F er blevet vendt af flere anmeldere. Hos Radron.se er den havnet på en 2.-plads. Køleskabet er topscorer og snupper endnu en andenplads på T3’s liste, og hos Elgiganten har over 100 kunder belønnet Samsung RZ32M71357F med en samlet score på 4,2 ud af 5 stjerner.

Køleskabet er altså rost hos både professionelle anmeldere og den almene forbruger.

Samsung RZ32M71357F vs. markedet

Samsung RZ32M71357F er, som navnet antyder, designet af Samsung. Firmaet er kendt for at levere teknik af høj kvalitet, og de sætter fokus på udvikling og innovation.

Med humidity control tillader Samsung RZ32M71357F dig at nyde frisk frugt og grønt i meget længere tid. Det hjælper dig med at undgå madspild. Humidity control sidder i grøntsagsskufferne, der kan vedligeholde fugtighedsniveauet til det mest optimale niveau.

Helst særligt er, at du kan forbinde Samsung RZ32M71357F med din telefon. Det tillader dig at styre temperaturen på afstand, og du får en besked på appen, hvis døren står åben (kræver dog WiFi-forbindelse). Lige netop af den grund er Samsung RZ32M71357F også et køleskab, der er rigtig godt til familier.

Køleskabet er designet til at holde længe, og det har den en digital inverterkompressor til at hjælpe sig med. Kompressoren justerer helt automatisk intensiteten af kølingen. Det gør den ved konstante beregninger og målinger – og så reducerer den også både energiforbruget og støjniveauet.

Med det klare toplys kan du altid se, hvad du laver i køleskabet. Lyset sidder helt ekstraordinært i toppen af skabet og er tyndere end normalt. Det giver dig ekstra plads, foruden at spare på pengene.

Yderligere detaljer

🟢Energimærke: E
🟢Lydklasse: C
🟢Lydniveau: 39 dB

Fordele

 • God investering
 • Masser af plads
 • Manuel ismaskine
 • Godt frost-feature
Ulemper

 • Wi-Fi forbindelse til køleskabet kan være ustabil

LG GBB72MCEFN

LG GBB72MCEFN

Derfor anbefaler vi LG GBB72MCEFN

Leder du efter et elegant kølefryseskab, du kan tilpasse til dit køkken, så er det LG GBB72MCEFN, du skal se mod. Det flotte og simple køleskab kan fås i hvid, sort eller stål, og med en masse praktiske og moderne funktioner kan du holde din mad god i meget længere tid end normalt.

LG GBB72MCEFN skaber det ideelle miljø med hjælp fra Multi Air Flow, Door Cooling, Zero-zone og mere. Du undgår spild af plads og unødvendig vedligeholdelse med No Frost, og med en volumen på 277 liter, 3 glashylder, 3 grøntsagsskuffer, 1 flaskehylde, 1 sektion til helt friske varer og en Zero Zone kan du organisere dit køleskab, som du vil.

Forbrugerne hos Elgiganten har givet modellen næsten perfekt score, nemlig et endeligt resultat på 4,8 ud af 5 stjerner.

LG GBB72MCEFN har en fryser med en kapacitet på 107 liter og 3 netskuffer. Her kan du opbevare de frostvarer, du nu har brug for, så de altid er lige ved hånden. Fryseren er udstyret med NoFrost, så du aldrig mere skal tænke på at afrime. Den innovative teknologi giver dig maksimal udnyttelse af fryseren, idet der ikke kommer frost på madvarerne, og de altså ikke kan fryse sammen. Så kan du have plads til mere, uden at udvide.

LG GBB72MCEFN vs. markedet

Ved mange køleskabe kan du vælge farven, og måske er du heldig og kan bestille ét med en vandautomat. Men LG GBB72MCEFN tillader dig at vælge højden. Du kan altså tilpasse køleskabet til dit køkken, så det passer så æstetisk godt som muligt – og med højde kommer der selvfølgelig mere plads.

(Bemærk: Volumen, der er blevet nævnt her, tager forbehold for størrelsen 203 cm – den anden størrelse er på 186 cm og giver derfor mindre volumen og opbevaringsplads…)

LG GBB72MCEFN er det optimale køleskab til det moderne liv. Køleskabets Zero-zone er en sektion, der tilbyder en helt optimal temperatur på lige præcis 0 grader Celsius. Det giver de mest hygiejniske forhold til at opbevare fisk eller kød, uden at bakterier kan formere sig eller kødet bliver gennemfrosset.

Foruden sin Zero-zone har LG GBB72MCEFN Multi Air Flow. Det er en avanceret teknologi, der sørger for den mest effektive afkøling, der bliver jævnt fordelt i hele kabinettet. Der er op til flere luftriste, der sikrer en kølig cirkulering, og det giver de bedst mulige temperaturforhold, når du skal opbevare mad.

LG GBB72MCEFN har også Door Cooling. Det er et rigtig smart system, der sørger for også at få den kølige luft frem forrest i køleskabet. På den måde bliver varme bortskaffet på mest effektive måde.

På den metalliske touchskærm kan du få alle de oplysninger, der nu er relevante for dig og din enhed, og det er nemt og hurtigt at skifte indstillingerne.

Fordele

 • Opererer meget godt
 • Lavt energiforbrug
 • Nem at rengøre
Ulemper

 • Lav fugtighed i grøntsagsskuffen

Yderligere detaljer

🟢Energimærke: D
🟢Lydniveau: 36 dB
🟢Lydklasse: C


NEFF MegaCollection KI8865D30

NEFF MegaCollection KI8865D30

Neff MegaCollection har scoret 78 point hos Which.co.uk. De kårer den som en ”best buy” og skriver:”Dette fantastiske køleskab og fryser gør alt, hvad den skal, og gør det glimrende”. Det er kraftfuldt, nøjagtigt og rimeligt energieffektivt og lydsvagt ifølge anmeldelsen. Denne højtscorede Neff tjekker alle bokse af hos Which.co.uk.

Which.co.uk pointerer også, at køleskabets køleevne og fryseevne er fremragende. Begge køler og fryser hurtigt, temperaturen er stabil, og termostaten er præcis. Køleskabet er et af de mest støjsvage af de testede.

Der er god grund til at købe køleskabet fra Neff. Anmelderen fra Which.co.uk svarer på spørgsmålet, om man skal købe køleskabet er: Absolut. Køleskab og fryser er stille, køler hurtigt ned og holder den perfekte temperatur i begge rum for at holde din mad i top stand.

Om NEFF MegaCollection KI8865D30

Køleskabet har en klimaklasse på 10 grader – 38 grader, og det fungerer godt i både kolde og varme rum. Både køleskab og fryser køler hurtigt ned til opbevaringstemperatur, hvilket er en stor fordel. Jo hurtigere mad bliver kølet ned, jo bedre er det, når du skal spise det igen.

Køleskabet har tre hylder, der er justerbare i højden, og den ene kan gøre til en hylde i halv bredde, så du kan stille høje ting under. På den måde kan pladsen optimeres til dine behov. Der er også to skuffer til grøntsager med fugtighedsregulering og et dørstativ. Fryseren har en lav bakke øverst til isterninger, en skuffe i almindelig størrelse og en skuffe til store ting. 

Det er indbygget og har mange funktioner, som kan kontrolleres ved et digitalt panel i køleskabsdøren. Her er der blandt andet to knapper, der sørger for hurtigt at fryse og køle ned og en ferietilstand, hvor strømmen reduceres, samtidig med at fryserens indhold kan bevares. Hvis døren bliver efterladt åben, vil en alarm advare dig. 

Køleskabets kapacitet er 112 liter, og fryseren har 48 liter. Nogle af køleskabets funktioner er, at den kan connectes med Home Connect app’en. Den er kompatibel med iOS og Android. Det gør det nemt for dig at betjene køleskabet. Med noFrost får du ingen isdannelse, og du skal aldrig afrime din fryser igen. softClose sørger for, at køleskabet lukkes stille.  

NEFF MegaCollection KI8865D30 vs. markedet

Neff er et rigtig godt køleskab, som får gode karakter på alle parametre. Det har en god kapacitet og er både køleskab og fryser. Prisen er høj, men til gengæld får du mange gode funktioner, og du kan spare energi ved køleskabet på sigt.

Fordele

 • Hurtig køling og frysning
 • Nøjagtig termostat
 • Støjsvag
 • Nem at bruge de digitale muligheder
Ulemper

 • Nogle funktioner er lidt komplicerede at finde og indstille
 • Ligger i den dyrere ende af prisklassen

Specifikationer
🔴 Mål: 177 x 55 x 56 cm
🔴 Lydniveau: 36 dB
🔴 Belysning: LED
🔴 Volumen i liter: 223
🔴 Hængslet: højre
🔴 Kølekapacitet i liter: 156
🔴 Frysekapacitet i liter: 67
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 232


LG køleskab GL5241SWJZ1

LG køleskab GL5241SWJZ1 – Et moderne køleskab med lækre detaljer og features

Derfor anbefaler vi den:

Igen er det kvalitetsniveauet, som er højt. Køleskabet fungerer til ug med kryds og slange. Derudover er energiforbruget også meget lavt, som især er et stort plus i disse tider, hvor miljøsnakken er på sit højeste.

Desuden bliver den rost af brugerne hos Elgiganten for dens rummelighed, gode LED-belysning og det lave lydniveau.

Om LG køleskab GL5241SWJZ1:

Her får du et lækkert køleskab, denne gang fra producenten LG. Det sydkoreanske brand har formået at skabe et formidabelt køleskab med en generøs kapacitet, Multi-Flow køling, Wi-Fi-forbindelse og meget meget mere.

Med dette køb vil din hverdag blive meget nemmere, og madlavningen vil fremover udelukkende være en sand fornøjelse. Køleskabet har nogle smarte features og en nem betjening. Denne smarte inddeling af skuffer, glashylder og flaskehylder sikrer, at du kan holde en pæn orden i dit køleskab.

Grøntsagsskuffen har den smarte egenskab kaldet ’Moist Balance Crisper’, som sikrer at dine frugter og grønsager forbliver friskere og mere smagsfulde i længere tid. Dette sætter Multi-Flow kølingen også en streg under, da den ligeledes sikrer en ensartet afkøling, som er til madvarernes friskheds store fordel.

Og de smarte teknologier stopper slet ikke her. Køleskabet indeholder nemlig også funktionen ’Total No Frost’, som navnet antyder, sikrer det en frostfri tilstand. Ydermere er der indbygget en lineær kompressor, som gør, at køleskabets drift er meget lydsvag.

’Zero Clearance’ gør således, at skufferne er lette at trække ud af køleskabet. En døråbning på hele 90 grader giver mere fleksibilitet.

Det smarte display på køleskabet giver dig alle de vigtigste oplysninger såsom temperaturen og andre indstillinger. Desuden kan du tilslutte maskinen til din smartphone til fjernovervågning og ikke mindst styring – uanset om du er på den anden side af Atlanten eller i nabobyen.

LG køleskab GL5241SWJZ1 vs. markedet:

På trods af at denne model har fået rosende ord med på vejen af eksperter. Så er der dog også nogle få ulemper at finde, som fx at Wi-Fi funktionen ikke fungerer helt optimalt og i nogle tilfælde er ret unødvendig.

Men samlet set er det er rigtig fint køleskab i et enkelt og stilrent design. Prisen ligger i den mellemhøje-prisklasse, men hvor kvaliteten samtidig kan følge med. Køleskabet er spækket med lækre features – nogle mere anvendelige end andre.

Fordele

 • Har fugtbalancerende skuffe til friske råvarer
 • Har Multiflow køling
 • Har NoFrost-funktion
 • Kan tilkobles til WiFi
 • Har et praktisk udvendigt display
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end lignende modeller

Specifikationer:
🔴 Energimærke: B
🔴 Energiforbrug kWh/år (EU): 116,0
🔴 Nettovolumen køl (liter): 382
🔴 Lydniveau dB: 42
🔴 Luftcirkulation: Multi-Flow
🔴 Wi-Fi Ready (adapter kræves)
🔴 Døralarm
🔴 Digital termostat + temperaturalarm
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehylde
🔴 Mål: højde 185 cm, bredde 60 cm, dybde 57 cm, vægt 73 kg


Bosch KSV36VW3P

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VW3P

.Størrelse og energi

Bosch KSV36VW3P hører til de store og rummelige, fritstående modeller, som har en kapacitet på 346 liter. Dette giver en stor rummelighed og betyder, at dette køleskab er et godt valg for den større familie – i praksis vil det sige omkring 5-6 personer.

Herudover vil denne model også være et godt valg, hvis man ønsker et pænt køleskab i en helt lys farve – Bosch KSV36VW3P er nemlig hvid, hvilket er en neutral farve i et enkelt og stilfuldt design, der vil passe godt ind i de fleste typer af køkkener.

Her tale om en model, der kommer i en af de bedste energiklasser på markedet – det gælder nemlig klassen A++, som er den næstbedste, der findes. Dermed er modellen billig i drift, og derfor ligger det årlige energiforbrug også lavt – nemlig på 112 kWh/år.

Brug og funktioner

Bosch KSV36VW3P hører til de moderne generation af køleskabe, som er intelligente. Det betyder, at modellen for eksempel kommer med en elektronisk temperaturstyring, hvor den præcise temperatur kan reguleres via et elektronisk display, og det betyder, at man kan være helt sikker på præcis hvilken temperatur, der findes indvendigt.

Modellen kommer også med det såkaldte Ventileret Køl og Fresh Sense-teknologi, og disse funktioner sikrer via sensorer, at der findes samme, lave temperatur overalt i skabet – både på de øverste og nederste hylder.

Ud over Fresh Sense findes også den intelligente Vita Fresh-skuffe til frugt og grønt, der har en smart fugtighedsregulering – dette sørger for at bibeholde flere næringsstoffer i de grønne fødevarer over længere tid.

Andre fordele

Bosch KSV36VW3P er desuden en overskuelig model, som af den grund også kommer med en indbygget LED-belysning. Det giver et blødt men effektivt lys, hver gang man åbner skabet, således at man let kan finde sine varer.

Selv om her er tale om et i forvejen rummeligt køleskab, så er indretningen også skabt således, at man kan få mest muligt ud af pladsen, og indvendigt i Bosch KSV36VW3P findes derfor 7 hylder af sikkerhedsglas samt en skuffe til frugt og grønt.

Fordele

 • Har FreshSense
 • Har indvendigt LED lys
 • Har SuperCool
 • Har automatisk afrimning
Ulemper

 • Er ikke WiFi-ready

Specifikationer ved Bosch KSV36VW3P:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Bosch
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Bosch KSV36VW3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 69 kilo
🌀 Bruttovægt: 76 kilo


Bosch KSV36VWEP

Bosch KSV36VWEP -

Det har et meget lavt energiforbrug om året, kun målt til 74 kWh, hvilket er helt suverænt. Det har en god brugervenlighed, og støjniveauet er lavt. Alt i alt et godt køleskab. Det får dog ikke de bedste point ved køleevnen. 

På Amazon vækker køleskabet også begejstring, hvor en bruger skriver: ”De enkelte elementer kan let tages ud af køleskabet og rengøres. Det køler hurtigt nyoplagrede produkter til den indstillede temperatur. Det tilbyder også en masse lagerplads.” Køleskabet får 4,6/5 stjerner, hvilket er en rigtig god vurdering. 

Om Bosch KSV36VWEP

Køleskabet har masser af plads til alle i familiens madvarer. Med en kapacitet på 346 liter skal I ikke bekymre jer om pladsen. Køleskabet har SuperCooling, som køler hurtigt nye madvarer ned, når de kommer i køleskabet. VarioShelf sørger for ekstra plads til flasker og skåle, der fylder. Køleskabet har en jævn belysning, så du nemt kan holde øje med madvarerne. Lyset holder i køleskabets levetid. 

Bosch KSV36VWEP vs. markedet

Bosch er et godt køleskab til prisen. Det er et af de billigere i oversigten, og du får masser af plads med køleskabet. Desuden har det et lavt energiforbrug om året.

Fordele

 • Køler hurtigt
 • Meget støjsvag
 • De individuelle dele er nemme at rengøre
 • Nem at bruge
Ulemper

 • Belysningen er ikke optimal

Specifikationer
🔴 Mål: 65 x 60 cm
🔴 Lydniveau: 39 dB
🔴 Volumen i liter: 346
🔴 Hængslet: venstre (vendbar)
🔴 Kølekapacitet i liter: 346
🔴 Energiklasse: E
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh


Samsung køleskab RR40M7165WW/EE

Testvinder hos det svenske magasin Radron
4,3 ud af 5 stjerner hos Elgiganten

Samsung køleskab RR40M7165WW/EE – Eksklusivt køleskab uden mangler

Derfor anbefaler vi Samsung køleskab RR40M7165WW/EE:

En glad køber skriver således på Elgiganten.dk: ”Rummelig, god belysning og meget stille. Let at indstille, flot indretning og robust”.

Om Samsung køleskab RR40M7165WW/EE:

Et topmoderne køleskab, som du kan styre trådløst via en app. Befinder du dig i udlandet på ferie, og har glemt at skrue op for temperaturen på køleskabet? Så fortvivl ej. Uanset hvor du befinder dig kan du online overvåge og justere køleskabets temperaturer og andre indstillinger.

Og den smarte teknologi stopper skam ikke her. Køleskabet indeholder nemlig MultiFlow-køling, som gør, at der er flere luftgange på hver hylde, som sikrer, at køleskabet holder en konstant temperatur overalt i køleskabet. Dette garanterer en længere holdbarhedstid på dine madvarer. Desuden er grøntsagsskufferne udstyret på Humidity Control, som vedligeholder et højt fugtighedsniveau, der giver god smag til dine vindruer og gulerødder.

Køleskabet har en rigtig stor kapacitet på hele 385 liter, som er fordelt ud på fem hylder, to grøntsagsskuffer og en flaskehylde øverst i skabet. Her får du altså et køleskab, som passer til en stor husstand, hvor du aldrig vil løbe tør for plads.

Du kan aktivere PowerCool og PowerFreeze, som sikrer en hurtig afkøling og nedfrysning af dine madvarer.

Samsung køleskab RR40M7165WW/EE vs. markedet:

Dette køleskab giver dig god og ekstra opbevaringsplads, og sikrer, at din mad holder så længe som overhovedet muligt med dens smarte teknologi. Samtidig får den mange plusser for dens brugervenlighed, design, belysning samt alle dens mange andre lækre detaljer fra både eksperter og brugere.

Desuden ligger køleskabet i energiklasse B, som gør at den både er venlig overfor din pengepung og ikke mindst miljøet.

Og hvad mangler der så? Ingenting! Hvis du lige nu står og mangler et lækkert køleskab i høj kvalitet, er det absolut nu, at du skal slå til og trykke på ”køb” enten digitalt eller i den nærmeste fysiske butik.

Samlet set har Samsung kreeret et køleskab, som der nærmest ikke er én finger at sætte på. Derudover kan du få produktet til en overkommelig pris, hvor pris matcher kvalitet.

Den digitale inverterkompressor er der desuden hele 10 års garanti på, som giver dig et lækkert køleskab mange år fremadrettet hvor du ikke skal tænke på fejl og mangler.

Fordele

 • Masser af plads til hele familiens madvarer
 • Udstyret med flere luftkanaler ved hver hylde
 • Har fugtighedskontrol
 • Er WiFi-ready
 • Har digital inverterkompressor.
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end lignende modeller

Specifikationer:
🔴 Energimærke: B
🔴 Energiforbrug kWh/år (EU): 115,0
🔴 Nettovolumen køl (liter): 385
🔴 Lydniveau dB: 41
🔴 Drivkraft: stikkontakt
🔴 Luftcirkulation: Multi-Flow
🔴 Wi-Fi Ready (adapter kræves)
🔴 Døralarm
🔴 Digital termostat + temperaturalarm
🔴 5 hylder, 2 grøntsagsskuffer + 1 flaskehylde
🔴 Mål: højde 185 cm, bredde 60 cm, dybde 60 cm, vægt 79 kg


LG GBB72PZEFN

LG GBB72PZEFN

Derfor anbefaler vi LG GBB72PZEFN

LG GBB72PZEFN er et elegant og moderne frysekøleskab, der passer godt ind i stort set alle køkkener. Designet af det anerkendte brand LG kan de flotte køleskab fås i tre farver, og med en masse praktiske funktioner sendt med fra fabrikken, kan du være sikker på at have fremtidens køleskab stående.

Det sagt, så er LG GBB72PZEFN ikke udstyret med en masse unødvendig luksus. Det her frysekøleskab er til dig, der vil have det basale – men vil have det med den højest mulige kvalitet.

LG GBB72PZEFN har en køleskabsvolumen på hele 277 liter. Indeni sidder 3 glashylder og et tilsvarende antal grøntsagsskuffer, samt en flaskehylde, en Zero-zone, og en sektion til de helt friske varer. Det sørger for, at du kan arrangere dit køleskab, som du vil.

Fryseren i LG GBB72PZEFN har en noget mindre kapacitet på 107 liter, men der skal husket på, at fryseren her ikke er beregnet til hamstring. Her kan du i stedet opbevare dine madvare i de 3 netskuffer, indtil du skal bruge dem. Så er de altid lige ved hånden.

Fryseren har desuden den smarte NoFrost-funktion. Du slipper for at afrime, for med en simpel vifte udnytter fryseren sig selv så godt som muligt. Det giver også en optimal opbevaringsevne, da dine madvarer ikke kommer til at fryse sammen.

LG GBB72PZEFN er blevet rost af det britiske Which? med en score på 87%, mens forbrugeranmeldelser på Currys.co.uk belønner kølefryseren med 4,5 ud af 5 stjerner. Generelt er folk altså begejstrede for LG GBB72PZEFN.

LG GBB72PZEFN vs. markedet

Det er ikke ofte, du kan vælge højden på et køleskab, men det kan du med LG GBB72PZEFN. Selvom der kun er tale om to forskellige højder, 186 cm og 203 cm, så tillader det dig stadig at få den opbevaringsplads, du har mest brug for, og det køleskab, der passer bedst ind i dit hjem.

(Bemærk: Volumen, der er blevet taget i betragtning, tager forbehold for størrelsen 203 cm – den anden størrelse på 186 cm giver naturligvis derfor mindre volumen og opbevaringsplads, og derfor andre tal end dem opgivet her…)

Det her kølefryseskab er det ideelle til det moderne liv. LG GBB72PZEFN kommer med Multi Air Flow, der er en avanceret teknologi, som sørger for den bedst mulige afkøling fordelt jævnt i hele skabet. Med flere luftriste installeret opstår der en god cirkulering, som skaber de ideelle temperaturforhold. Det holder din mad frisk og lækker i længere tid, og du undgår nemmere en uønskede ”Køleskabssmag”.

LG GBB72PZEFN har desuden en Zeri-zone, som er en sektion ideel til kød eller fisk. Zero-zone er ganske enkelt et område i køleskabet, der ligger på præcis 0 grader. Det forhindrer bakterier i at formere sig, og din mad fryser ikke helt til is som i en fryser.

Sidst har LG GBB72PZEFN også den smarte Door Cooling, der sørger for at skubbe kold luft også mod døren. På den måde afvises varm luft, og køleskabet holder den bedste temperatur.

Fordele

 • Hurtig nedkøling og frysning
 • Støjsvag kompressor
 • Har funktioner som sikrer en jævn temperatur
 • Har rum til friske fødevarer
 • Har NoFrost-funktion
Ulemper

 • Temperaturindstillingerne sidder på indersiden (døren skal åbnes).

Yderligere detaljer

🟢 Energimærke: D
🟢 Lydniveau: 36 dB
🟢 Lydklasse: C


NEFF MegaCollection KI8865D30

NEFF MegaCollection KI8865D30

Neff MegaCollection har scoret 78 point hos Which.co.uk. De kårer den som en ”best buy” og skriver:”Dette fantastiske køleskab og fryser gør alt, hvad den skal, og gør det glimrende”. Det er kraftfuldt, nøjagtigt og rimeligt energieffektivt og lydsvagt ifølge anmeldelsen. Denne højtscorede Neff tjekker alle bokse af hos Which.co.uk.

Which.co.uk pointerer også, at køleskabets køleevne og fryseevne er fremragende. Begge køler og fryser hurtigt, temperaturen er stabil, og termostaten er præcis. Køleskabet er et af de mest støjsvage af de testede.

Der er god grund til at købe køleskabet fra Neff. Anmelderen fra Which.co.uk svarer på spørgsmålet, om man skal købe køleskabet er: Absolut. Køleskab og fryser er stille, køler hurtigt ned og holder den perfekte temperatur i begge rum for at holde din mad i top stand.

Om NEFF MegaCollection KI8865D30

Køleskabet har en klimaklasse på 10 grader – 38 grader, og det fungerer godt i både kolde og varme rum. Både køleskab og fryser køler hurtigt ned til opbevaringstemperatur, hvilket er en stor fordel. Jo hurtigere mad bliver kølet ned, jo bedre er det, når du skal spise det igen.

Køleskabet har tre hylder, der er justerbare i højden, og den ene kan gøre til en hylde i halv bredde, så du kan stille høje ting under. På den måde kan pladsen optimeres til dine behov. Der er også to skuffer til grøntsager med fugtighedsregulering og et dørstativ. Fryseren har en lav bakke øverst til isterninger, en skuffe i almindelig størrelse og en skuffe til store ting. 

Det er indbygget og har mange funktioner, som kan kontrolleres ved et digitalt panel i køleskabsdøren. Her er der blandt andet to knapper, der sørger for hurtigt at fryse og køle ned og en ferietilstand, hvor strømmen reduceres, samtidig med at fryserens indhold kan bevares. Hvis døren bliver efterladt åben, vil en alarm advare dig. 

Køleskabets kapacitet er 112 liter, og fryseren har 48 liter. Nogle af køleskabets funktioner er, at den kan connectes med Home Connect app’en. Den er kompatibel med iOS og Android. Det gør det nemt for dig at betjene køleskabet. Med noFrost får du ingen isdannelse, og du skal aldrig afrime din fryser igen. softClose sørger for, at køleskabet lukkes stille.  

NEFF MegaCollection KI8865D30 vs. markedet

Neff er et rigtig godt køleskab, som får gode karakter på alle parametre. Det har en god kapacitet og er både køleskab og fryser. Prisen er høj, men til gengæld får du mange gode funktioner, og du kan spare energi ved køleskabet på sigt.

Fordele

 • Hurtig køling og frysning
 • Nøjagtig termostat
 • Støjsvag
 • Nem at bruge de digitale muligheder
Ulemper

 • Nogle funktioner er lidt komplicerede at finde og indstille
 • Ligger i den dyrere ende af prisklassen

Specifikationer
🔴 Mål: 177 x 55 x 56 cm
🔴 Lydniveau: 36 dB
🔴 Belysning: LED
🔴 Volumen i liter: 223
🔴 Hængslet: højre
🔴 Kølekapacitet i liter: 156
🔴 Frysekapacitet i liter: 67
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 232


Miele K37272ID

Miele K37272ID

Derfor anbefaler vi Miele K37272ID

Miele K37272ID er et køleskab, der holder alle dine madvarer friske i meget længere tid end andre lignende produkter, takket være den unikke PerfectFresh-afdeling og Mieles DynaCool-funktion. Det moderne design gør køleskabet ideelt til familiehjemmet, hvor alting skal være organiseret, eller til dem, der godt vil have fyldt op til hverdagens glæder. Du kan organisere dine madvarer ganske let med Miele K37272ID.

DynaCool-funktionen er en teknologi, der hele tiden monitorerer og justerer køleskabets luftfugtighed. Så får dine madvarer de mest optimale opbevaringsbetingelser, og de kan holde sig friske i længere tid.

Med en kapacitet på hele 306 liter kan du også opbevare mad til større begivenheder. Miele K37272ID kan tjene til hverdagens planlæggere, konfirmationer, nabo sammenkomster, runde fødselsdage eller andre fejringer – pladsen skal du i hvert fald ikke bekymre dig om. Også retter fra hverdagen kan du få ind på én af hylderne. Med Miele K37272ID kan du planlægge fremad, for køleskabet kan sagtens tage sig af en lasagne, en gryde med suppe, eller en helt tredje ret. Du skal ikke tænke på køleskabssmagen – den skulle nemlig gerne blive væk.

Det er muligt at fordele de forskellige madvarer efter dato, kategori eller et andet system takket være de 6 glashylder. Det hele bliver lyst op af LED-lyset, der giver dig et klart overblik. Så kan du finde det, du leder efter, hurtigt og uden problemer.

Miele K37272ID kom i 2017 på 6.-pladsen på Testberichtes liste over de bedste køleskabe – ikke en spor ringe placering.

Miele K37272ID vs. markedet

Miele K37272ID har let vedligeholdelse med det smarte ComfortClean. Det tillader dig at fjerne dele i køleskabets låge og putte dem i vaskemaskinen. Så kan du vinke farvel til klud og spand.

Alle Mieles produkter er designet til at holde i lang tid, og Miele K37272ID er skabt til at holde i mindst 20 år. Alle firmaets produkter er designet til at levere den bedste service og ydelse i så lang tid som muligt, og det her er ingen undtagelse.

Miele K37272ID har et lydniveau på 37 dB – det er lavere end helt almindelig tale og kategoriseres i lydklassen C. 

Hvad der muligvis har trukket Miele K37272ID ned i Testberichtes førnævnte placering er energimærket. Køleskabet har nemlig kun energimærket E, som er lidt lavere end hvad man ellers kunne ønske sig af et moderne køleskab. Men med alle de andre egenskaber, det har, burde de fleste kunne finde plads til at overse det.

Der er indbygget digital temperaturvisning og en lås, så små børn eller kløgtige husdyr ikke finder deres vej ind i køleskabet.

Miele K37272ID er beregnet som et integreret køleskab – det betyder altså, at det ikke er beregnet til at stå frit. Køleskabet har en kabellængde på 210 cm og en vægt på 67,4 kg, og målene er som følger: 177 cm høj, 55,9 cm bred, 54,4 cm dyb.

Fordele

 • Har PerfectFresh teknologi
 • LED lys
 • Har dele som tåler maskinopvask.
Ulemper

 • Har kun én indvendig lampe

 

 

Yderligere detaljer

🟢Farve: Hvid
🟢Energimærke: E
🟢Lydniveau: 37 dB
🟢Lydklasse: C

 


Electrolux ERF4114AOX

kylskap-electrolux-erf4114aox

.Størrelse og energi

Electrolux ERF4114AOX hører til de køleskabe, som kommer med en meget høj rummelighed. Her er nemlig tale om hele 387 liter, hvilket er rigtig meget. Det vil i praksis svare til, at modellen passer til en husstand med 5-6+ medlemmer.

Til trods for at her er tale om et meget stort køleskab, så vil dette ikke gå ud over hverken miljø eller den personlige økonomi, for modellen kommer nemlig i markedets næstbedste energiklasse, som er B. Det giver også et lavt årligt energiforbrug, som i dette tilfælde ligger på kun 116 kWh/år.

Brug og funktioner

Electrolux ERF4114AOX hører til de moderne køleskabe, der kommer med en lang række teknologier og funktioner, som gør modellen meget intelligent. Her er blandt andet tale om Ventileret Køl med FreeStore-systemet, som betyder, at kulden fordeles jævnt ud i hele kølerummet, således at alle hylder og hjørner af modellen får en jævn mængde kulde – dermed risikerer man ikke, at nogle hylder bliver halvlunkne og uegnede til opbevaring af fødevarer.

Dette køleskab fra Electrolux kommer dertil også med den smarte Super Køl-funktion, som betyder, at hvis man har døren åben og lægger nye madvarer ind, så køler modellen både hurtigt sig selv, fødevaren og de øvrige fødevarer ned igen.

Denne model er også udstyret med en elektronisk temperaturstyring via et LCD-display. Her kan man både aflæse den helt præcise temperatur plus få et overblik over flere af modellens funktioner.

Andre fordele

Med Electrolux ERF4114AOX er her også tale om et elegant køleskab i en pæn og neutral farve i rustfrit stål, som har en simpel stil – Anti Fingerprint gør desuden, at modellen ikke så let bliver tilsølet og dermed kan bevare den pæne facade længere.

Døren på modellen er højrehængt, men man kan vende den, hvis en højrehængt dør ikke passer til hjemmets indretning.

Modellen kommer desuden med en klar LED-belysning, som giver et godt lys, og pærerne er designet til at afgive mindst mulig varme – plus have en lang levetid og være miljøbesparende.

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOX:
God rummelighed
God energiklasse
Ventileret Køl
Super Køl
Anti Fingerprint 

Specifikationer ved Electrolux ERF4114AOX:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 387 liter
🔴 Energiklasse: B på (A++ den gamle energimærkning)
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB 

Mål og vægt ved Electrolux ERF4114AOX:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 67 centimeter
🌀 Nettovægt: 61 kilo
🌀 Bruttovægt: 63 kilo


Electrolux ERF4114AOW

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW

 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget omfattende tests af flere forskellige køleskabe samtidig, og modellen Electrolux ERF4114AOW har været inkluderet.

Modellen klarer sig rigtig godt i tests og modtager meget flot bedømmelse over hele linjen, og derfor kåres modellen klart til testvinder. Råd & Rön kårer typisk flere testvindere i deres test, da de køleskabe der får topkarakterer hele vejen igennem, bliver honoreret med titlen ”Bedst i test”.

Størrelse og energi

Electrolux ERF4114AOW vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker et stort køleskab. Denne model kan nemlig rumme hele 387 liter, hvilket passer til den helt store familie på 5+ medlemmer.

Selv om her er tale om en stor model, så går det ikke ud over regningen eller miljøet, for denne model kommer i markedets næstbedste energiklasse, som er B. Det giver derfor et lavt årligt energiforbrug på kun 116 kWh.

Brug og funktioner

Electrolux ERF4114AOW kommer med en række teknologier for at holde fødevarerne friske. Her er blandt andet tale om Ventileret Køl med Free Store, og det smarte ved dette er, at systemet sørger for at holde en helt jævn fordeling af temperaturen overalt i køleskabet – dermed findes den samme kolde temperatur på såvel de øverste som nederste hylder.

Det betyder i praksis, at man ikke længere skal overveje, hvor i køleskabet fødevarerne skal placeres for at få den koldeste opbevaring. Dette system regulerer yderligere temperatur og fugtighed i forhold til hinanden, hvilket giver optimale vilkår for fødevarerne.

Electrolux ERF4114AOW kommer også med den smarte Super Køl-funktion, som tillader, at man sænker temperaturen midlertidigt, efter man har haft døren åben og lagt en ny, fersk fødevare ind. Dermed køles både køleskabet, fødevaren samt de øvrige fødevarer hurtigt ned igen og påvirkes derved kun minimalt af handlingen.

Andre fordele

Electrolux ERF4114AOW er yderligere udstyret med en smart LED-belysning, der giver en bedre overskuelighed i skabet, og pærerne er tillige designet til kun at afgive en minimal mængde varme – så påvirkes fødevarerne nemlig ikke.

Herudover er modellen designet til at kunne udnytte den indre plads så maksimalt som muligt – blandt andet med en smart flaskehylde, som kan skubbes ind – og så er modellen selv-afrimende. Det betyder, at man blot skal tørre køleskabet af indvendigt af og til for at holde det optimalt.

Der findes også en døralarm på Electrolux ERF4114AOW, som aktiveres, hvis døren ikke er lukket korrekt.

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOW:
Stor model i god energiklasse
Ventileret Køl med Free Store for bedre forhold for fødevarerne
Temperatur og fugtighed justeres automatisk i forhold til hinanden
Super Køl
Selvafrimende model med smart døralarm

Specifikationer ved Electrolux ERF4114AOW:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 387 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Electrolux ERF4114AOW:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 66,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 62 kilo
🌀 Bruttovægt: 63 kilo


Siemens KS36VVW3P

Siemens KS36VVW3P

 

.Rummeligt køleskab

Med Siemens KS36VVW3P får man et rummeligt køleskab, der er velegnet til en større familie på omkring fem til seks personer. Kølekapaciteten er på 346 liter, så der er plads til mange madvarer på samme tid.

Derudover er Siemens KS36VVW3P et stilrent køleskab med et simpelt design. Køleskabet er fritstående og kan derfor placeres, hvor det passer bedst ind i ens køkken. Det er forsynet med en venstrehængt dør, men døren er vendbar, så man kan ændre på dette, hvis der er behov for det.

Praktiske funktioner

Siemens KS36VVW3P er udstyret med flere praktiske funktioner som for eksempel teknologien FreshSense. Disse sensorer sørger for, at styringen af kølingen overtages, hvis der opstår for store temperaturforskelle i køleskabet. Herved opretholdes der en jævn temperatur hele tiden.

Samtidigt kommer Siemens KS36VVW3P med en SuperCooling-funktion, der sikrer, at temperaturen hurtigt falder, når der bliver placeret nye madvarer i køleskabet, eller hvis døren har været åben.

Når døren åbnes, vil et LED-lys tænde, så man nemt kan overskue, hvor de forskellige madvarer er placeret henne. Der er i alt syv hylder, hvoraf seks af disse er justerbare. Desuden findes der også en HyperFresh-skuffe med fugtighedsregulering til grøntsager samt en flaskehylde.

Energivenligt og støjsvagt køleskab

Ved køb af Siemens KS36VVW3P får man et energivenligt køleskab, hvilket er en fordel for både miljøet og ens pengepung. Køleskabet er placeret i energiklasse B, så det er i den høje ende af skalaen.

Udover den gode energiplacering støjer køleskabet heller ikke meget under brug. Lydniveauet er på 39 dB, hvorfor det ikke forstyrrer hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Udvalgte fordele ved Siemens KS36VVW3P:
God energiklasse
LED-belysning
SuperCooling-funktion
FreshSense
Rummeligt køleskab

Specifikationer ved Siemens KS36VVW3P:
🔴 Type: Fritstående
🔴 Producent: Siemens
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Siemens KS36VVW3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 68,09 kilo
🌀 Bruttovægt: 75,3 kilo


Electrolux EN3791MOX

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EN3791MOX

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en stor test af køleskabe, hvor flere forskellige modeller er blevet gennemtestet og analyseret.

Modellen Electrolux EN3791MOX har været med i deres test og klarer sig generelt rigtig flot over hele linjen. Derfor kårer de svenske eksperter modellen til topscorer, men den modtager en ligeledes god bedømmelse hos de danske eksperter.

Læg mærke til at denne model er et kombineret køle/fryseskab, som derfor rummer både et køleskab og en fryser.

Både køleskab og fryser i ét produkt

Electrolux EN3791MOX adskiller sig fra de øvrige produkter ved at være et kombi-skab. Det betyder, at denne model indeholder et køleskab øverst, og nederst findes en fryser. Det vil især være smart med en sådan model, hvis man ikke har meget plads i hjemmet – for eksempel hvis man bor i lejlighed.

Electrolux EN3791MOX har derfor heller ikke en så stor rummelighed i køleskabet som de øvrige modeller, men den ligger stadig på 243 liter, hvilket vil passe til en mellemstor familie.

Frysekapaciteten ligger på 91 liter fordelt på 3 skuffer, hvilket ikke er meget men stadig med plads til de mest væsentlige fødevarer.

Brug og funktioner

Electrolux EN3791MOX’s køleskab kommer blandt andet med Ventileret Køl, som sikrer samme temperatur overalt i køleskabet samt en elektronisk temperaturstyring. Dermed er der helt styr på temperaturen, og den vil kunne indstilles meget præcist.

Herudover findes Super Køl, som er en funktion, der tillader at sænke temperaturen et stykke tid, hvis man ønsker, at nye fødevarer hurtigere skal nå en kold og dermed forsvarlig opbevaringstemperatur. I køleskabet på Electrolux EN3791MOX findes yderligere en ”0 graders-skuffe”, hvor temperaturen ligger kun lige over 0 grader.

Nogle fødevarer – for eksempel fisk – skal nemlig opbevares ved så lave temperaturer, hvis de skal ligge i køleskab i mere end et døgn.

Fryseren på modellen kommer med No Frost-systemet, således at man ikke manuelt skal rime fryseren af, og så findes der også en Super Frys-funktion. Dette fungerer i praksis ligesom Super Køl – bare i fryseren.

Andre fordele

Electrolux EN3791MOX er et fysisk stort skab, som både indeholder fryser og køleskab, men samtidig er modellen skabt til at være så miljøvenlig som muligt. Dette skab kommer derfor i energiklassen B, som er den næstbedste på markedet, og det årlige energiforbrug ligger på 254 kWh.

Mange vil lægge mærke til, at det er en del mere end de A++ køleskabe, som findes i denne artikel, men grunden til dette er, at en fryser kræver mere energi end et køleskab for at holde fødevarerne frosne og sikre. Electrolux EN3791MOX kommer dertil også med en smart LED-belysning, som fremmer overskueligheden.

Udvalgte fordele ved Electrolux EN3791MOX:
Kombineret køle/fryseskab
Passer til en mellemstor husstand
Super Køl
Super Frys
Smart ekstra kølig skuffe til delikate fødevarer 

Specifikationer ved Electrolux EN3791MOX:
🔴 Type: Kombineret køle/fryseskab
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 243 liter
🔴 Frysekapacitet: 91 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 4 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 254 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB

Mål og vægt ved Electrolux EN3791MOX:
🌀 Højde: 200,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 64,7 centimeter
🌀 Nettovægt: 74 kilo
🌀 Bruttovægt: 76 kilo


RF56N9740SR-EF Samsung RF56N9740SR-EF Samsung

Samsung er et kæmpe køleskab, som får 1,2 point af Testberichte og vurderingen ”sehr gut”. Her roses den for at være luksuriøst møbleret, støjsvagt og med noFrost, så man undgår afrimning. Køleskabet og fryser har i alt 550 liter, så det er ret stort.

Testberichte anbefaler dermed, at man køber det til en stor familie, eller hvis man er flere, der deler husstand. Køleskabets størrelse gør også, at den forbruger mere, hvorfor den har fået energiklassen C. Anmelderen skriver dog: ”Når alt kommer til alt: Takket være Total NoFrost iser enheden ikke op, og strømforbruget forbliver konstant i stedet for at blive kørt til utrolige højder. De fire døre hjælper også med at spare strøm”.

På Amazon vækker køleskabet også begejstring. Det får 4,2/5 stjerner. Her skriver en af de glade forbrugere: ”Meget tilfreds. Ser godt ud. Jeg kan kun anbefale det. Det fungerer meget godt. Når du åbner dørene, kan du se alt med det samme takket være den fremragende belysning. Kun den høje pris gør lidt ondt”.

Om RF56N9740SR-EF Samsung

Samsung køleskabet er et fritstående et, der både har køleskab og fryser. Det har en masse funktioner, som optimerer det hele for dig. Funktionerne hjælper til at holde madvarerne friske i længere tid. På touch-skærmen kan du nemt tilgå de forskellige funktioner. Køleskabet kan tage billeder af madvarerne, så du kan se, hvad du mangler og skal handle.

Det er også muligt at lave en indkøbsliste på touch-skærmen. Helt uden at åbne døren kan du se ind i køleskabet ved hjælp af kameraerne. Food Cam er udstyret med tre kameraer. Det kan connectes med din smartphone, så du via din smartphone kan se, hvad du har i køleskabet, så hvad du skal handle og ikke behøver at handle. Du kan desuden få en påmindelse, når de forskellige madvarer udløber ved at markere dem. Det er utrolig smart og high-tech! Det er kompatibelt med andre Samsung produkter. 

Køleskabet har også en isterningedispenser, og du kan tappe koldt vand på varme sommerdage. Noget endnu vildere er, at touckskærmen kan finde opskrifter, der passer til indholdet af dit køleskab. Den tilbyder 180.000 forskellige opskrifter, så der er nok at vælge mellem. Desuden kan touch-skærmen vise en familiekalender, og man kan dermed følge med i, hvad familiens medlemmer skal lave i løbet af dagen eller ugen. Du får alverdens moderne og højteknologiske muligheder med køleskabet. 

Køleskabet giver signal, hvis døren er åben, og den har også mere ”almindelige” funktioner såsom noFrost og Triplecooling. Det sørger for hurtig nedkøling, og at du ikke skal afrime fryseren. 

RF56N9740SR-EF Samsung vs. markedet

Der er ingen tvivl om, at det nok er de færreste køleskabe, der kan hamle op med udgaven fra Samsung. Med de forskellige funktioner og muligheder bliver det endnu nemmere at handle og overskue madlavningen. Prisen er derefter, så du skal være klar på at give en god sjat penge for de funktioner. Det er en god idé at overveje inden, om du har brug for de funktioner, da køleskabet også er dyrere i drift end de andre, og energiklassen er dermed kun G.

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Praktiske kamerafunktioner
 • God belysning
 • Præcis nedkøling
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Har et relativt højt støjniveau

Specifikationer
🔴 Mål: 183 x 73 x 91 cm
🔴 Lydniveau: 38 dB
🔴 Volumen i liter: 550
🔴 Hængslet: French door
🔴 Kølekapacitet i liter: 351
🔴 Frysekapacitet i liter: 199
🔴 Energiklasse: G
🔴 Årligt energiforbrug: 456


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilket køleskab skal jeg vælge?

Electrolux ERF4114AOX, Electrolux ERF4114AOW og Liebherr KB 4350

🤓 Hvordan testes køleskabene?

Køleskabene testes på deres evne til at opretholde den optimale temperatur, også når omgivelsernes temperatur ændre sig. Der ud over kigges der på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Energiskalaen for køleskabe går fra A+++ til D. Det er anbefalet af energistyrelsen, at du vælger en model i energiklasse D.


Beskrivelse af kilder og tests 

testkilderVi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon 🇩🇪
Amazon er en internetside, der forhandler mange forskellige produkter, og forbrugerne giver vurderinger af produkterne. Der skrives omfattende kommentarer af forbrugerne til produkterne, hvilket kan give en god vurdering. 

Samsung får 4,2/5 stjerner af forbrugerne.
Du kan se anmeldelserne her

Bosch KSV36VWEP får 4,6/5 stjerner af forbrugerne.
Du kan se anmeldelserne her

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er Sveriges måske mest ansete forbrugermagasin, og her testede man i oktober 2015 ti af de mest populære køleskabe. Råd & Rön’s test er inddelt i hovedområderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk med passende underpunkter.

Råd & Rön giver en konkret karakter på hvert af de punkter, der er undersøgt, og summerer dette til en samlet karakter for hver model. Resultaterne er praktisk opstillet i en interaktiv tabel, hvor du kan filtrere og sortere efter ønske. Forbrugermagasinet har dog undladt at fortolke resultaterne og vurdere produkterne subjektivt. Så her må du selv drage konklusionerne. Testen er tilgængelig online her, men fuld adgang kræver abonnement.

Test.se 🇸🇪
Den svenske forbrugerportal Test.se har specialiseret sig i at indsamle og sammenholde offentliggjorte tests fra svenske ekspertpaneler. Portalen fortolker resultaterne, og drager herudfra konklusioner og anbefalinger. Der gives normalt én specifik anbefaling i hver produktkategori, og det er primært dette produkt, der er omtalt. Portalen har offentliggjort sin vurdering af køleskabe i maj 2016, og vurderingen er frit tilgængelig her.

24.no 🇳🇴
Den norske shoppingportal 24.no er en del af Mediehuset Nettavisen A/S, som beskæftiger sig med alle former for shopping. I sektionen for hvidevarer gives der en specifik anbefaling til hver type af hvidevare. Artiklen om hvidevarer er fra oktober 2014, og du kan frit læse den her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which har skrevet anmeldelser af to af produkterne i vores oversigt. Her bliver mange af funktionerne gennemgået, og der bliver lagt vægt på både fordele og ulemper.

Testen af Miele KFN 37132 er udført: Oktober 2017
Læs hele testen her
Testen af LG GBB72PZEFN er udført: August 2019
Læs hele testen her

Kagoo.co.uk

Kagoo er en hjemmeside der hver dag sammenligner tusindvis af produkter for at give forbrugere muligheden for det bedste valg. Siden tjener penge via reklamer, men ingen anmeldelser har fået indflydelse fra producenter.

Kagoo har anmeldt Miele KFN 37132DWS. De vurderer køleskabet ud fra fem parametre: Brand, funktioner, popularitet, årgang og forbrug. Ud fra de parametre giver de en samlet score.

Du kan se anmeldelsen her

Testberichte

Testberichte er Tysklands største professionelle forbrugeranmeldelsesside. Hver dag sammenligner siden en masse produkter og opdaterer deres hjemmeside med anmeldelser, så du kan træffe det bedst mulige valg.

Vi har anvendt mediet til at blive klogere på to køleskabe i oversigten, som begge er blevet sammenlignet og vurderet ud fra anmeldelser. 

Læs anmeldelse af Miele K37222 ID her
Læs anmeldelse af Miele KFN28132DWS her

Udover Miele K37222 ID og Miele KFN28132DWS har Testberichte også testet Samsung RF56N9740SR køleskabet. Den får samlet en bedømmelse på 1,2 point og ”sehr gut” og anbefales for dens mange funktioner og kamerafunktioner.  

Du kan se anmeldelsen her

Udover Miele KFN 37132 og LG GBB72PZEFN har Which også testet NEFF MegaCollection KI8865D30 og K3730-21LIEBHERR. De får samlet set en bedømmelse på 78 point og 85 point. Liebherr får desuden en best buy og eco buy, hvor Neff får en best buy. 

Du kan se anmeldelsen af NEFF MegaCollection KI8865D30 her
Du kan se anmeldelsen af K3730-21LIEBHERR her

PriceRunner

PriceRunner har i over 20 år sammenlignet priser og hjulpet danskerne med at finde det bedst mulige tilbud. Siden fungerer primært som en sammenligningsside, men her kan du også finde anmeldelser både af PriceRunner-teamet og forbrugere.

Vi har anvendt PriceRunner til at læse om forbrugernes mening om Gram FS 3125-90, som bliver vurderet til 4/5 stjerner.

Læs alle anmeldelserne her

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Officielle og uafhængige testresultater er udmærkede, men problemet kan i nogle tilfælde være, at produkterne testes i et kunstigt miljø og over en relativ kort tidsperiode. Derfor er forbrugernes egne anmeldelser også et særdeles brugbart supplement i vurderingen af køleskabe.

De fleste større netbutikker tillader, at forbrugerne frit kan udtrykke tilfredshed og/eller utilfredshed med produkterne. Som regel vil ikke alle forbrugere være enige, men hvis der er mange anmeldelser, vil et gennemsnit som regel være et godt fingerpeg. Vi har blandt andet kigget på forbrugeranmeldelser hos whiteaway.com og skousen.dk.

Andre relevante tests 🔎

Ud over denne generelle købeskab test, så har du også mulighed for at læse en række andre relateret tests som måske kan være nyttig, når du leder efter nyt køleskab.

Vi har udarbejdet en række artikler som fokuserer specifikt på køleskabe af forskellige populære mærker. I disse artikler har vi samlet de testvindende købeskabe fra de forskellige mærker, samt vi har samlet en række alternative testvindende køleskabe fra andre anerkendte mærker. Du kan eksempelvis læse vores Electrolux køleskab test, hvor vi har samlet de bedste køleskabe fra Electrolux.
Ligeledes har vi udarbejdet en test af Liebherr køleskabe, hvor du også finder en stor samling af testvindende køleskabe. Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige modeller. Vores artikel vedrørende GRAM køleskabe kan også give dig et godt udvalg til dit potentielle nye køleskab.

Har du mindre plads i dit hus eller din lejlighed, eller leder du blot efter et mindre køleskab til eksempelvis dit sommerhus, så kan du med fordele læse vores mini køleskab test, hvor vi har samlet de bedste minikøleskabe på markedet.

Hvis du modsat er på jagt efter et større køleskab, så kan du med fordel læse vores amerikaner køleskab test.

Hvis du er på udkig efter at køle dine vine, så kan du læse meget mere om vinkøleskabe i vores store vinkøleskab test. I denne artikel finder du også gode råd omkring den ideelle temperatur til dine vine, hvordan du bedst dekanterer din vin og meget mere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme