Fritstående køleskab test 2019 & prissammenligning – De bedste fritstående køleskabe ifølge eksperterne

0

I denne artikel kigger vi nærmere på fritstående køleskabe. Vi tager udgangspunkt i modellernes specifikationer og funktioner samt forskellige eksperttests for at finde ud af, hvad de mener, er køleskabenes fordele og ulemper.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra forskellige ekspertkilder såsom det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne fritstående køleskab test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste fritstående køleskabe
🔸 Guide til at finde det rigtige køleskab efter behov
🔸 Sådan rengør du dit køleskab
🔸 Guide til at pakke dit køleskab korrekt
🔸 Information om hvordan køleskabene er testet
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet. 

Fritstående køleskab test – Her er de 9 bedste 

Her finder du en gennemgang af de 9 bedste fritstående køleskabe på markedet. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret anerkendte tests fra både ind og udland, og har samlet eksperternes favoritter i denne artikel.

I de grønne bokse under produktnavnene kan du se, hvor produkteterne er blevet testet og hvordan de har klaret sig. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.


Liebherr KBES 4350

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr KBes4350

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
17.299,00 Kr. 0,00 Kr. 17.299,00 Kr. Læs mere
17.299,00 Kr. 0,00 Kr. 17.299,00 Kr. Læs mere

 

Liebherr KBES 4350 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperterne er så begejstrede for køleskabet, at de har kåret det som testvinder. Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens energiforbrug, funktioner og rummelighed. 

Til gengæld er eksperterne ikke så vilde med køleskabets pris, da det er en del dyrere end mange andre modeller på markedet.

Fritstående køleskab med lavt energiforbrug og ventileret køl

Med Liebherr KBES 4350 får man et enkelt køleskab i rustfrit stål. Det enkle design gør, at køleskabet vil passe ind i de fleste køkkener. Man får også et energivenligt køleskab, der er placeret i energiklasse A+++.

Køleskabet har en kapacitet på 367 liter, hvilket passer til en forholdsvis stor familie på omkring 5 til 6 personer. Med et lydniveau på 37 dB, er modellen ydermere støjsvag, da den ikke larmer meget i køkkenet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Liebherr KBES 4350 med en række funktioner, der er med til at øge køleskabets funktionalitet. Det er eksempelvis forsynet med ventileret køl, hvilket sikrer en ensartet og jævn temperatur i hele køleskabet.

Med LED-belysning, 0-zone-skuffe og AntiFingerPrint 

Liebherr KBES 4350 er forsynet med både AntiFingerPrint samt LED-belysning.

Mens AntiFingerPrint sikrer en nemmere rengøring af køleskabets overflade, sørger LED-belysningen for, at man nemt kan få et overblik over alle hylder og skuffer.

I køleskabet har grøntsager mulighed for at holde sig i længere tid, hvis man putter dem i 0-zone-skuffen. Der kan også findes BioFresh-skuffer samt udtrækkelige skuffer med SoftTelescopic, der sikrer en kontrolleret lukning af skuffen. BioFresh er en teknologi, der sørger for, at madvarerne holdes friske i længere tid sammenlignet med et helt almindeligt køleskab.

Med det aktive kulfilter ved navn FreshAir er man desuden sikret en optimal luftkvalitet og friskhed. Det er nemt at skifte filtret, når der er brug for det.

Nem styring af køleskabets temperatur

Hvis der er brug for at indstille eller ændre på temperaturen i køleskabet, kan man gøre dette manuelt. Liebherr KBES 4350 er nemlig udstyret med en elektronisk temperaturstyring, hvilket betyder, at man kan justere temperaturen på lige præcis det, man ønsker.

Der er desuden mulighed for at ændre temperaturen op og ned afhængig af, om køleskabet skal køle nogle madvarer ned hurtigt.

Modellen vil reagere på indstillingen med det samme. Endvidere kommer Liebherr KBES 4350 med SoftSystem, der sikrer en kontrolleret lukning af køleskabsdøren. Døren lukker også automatisk, når vinklen er på 30 grader.

På køleskabets elektroniske LCD-display kan man finde det, man har brug for. Via Touch-panelet er der mulighed for at vælge de forskellige funktioner.

Mål og vægt ved Liebherr KBES 4350:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 66,5 centimeter
🌀 Nettovægt: 85 kilo

Specifikationer ved Liebherr KBES 4350:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Kølekapacitet: 367 liter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Årligt energiforbrug: 90 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB 

Fordele ved Liebherr KBES 4350:
🔵 Ventileret køl
🔵 Med 0-zone-skuffe
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 LCD-display og LED-belysning
🔵 Energivenlig model


Bosch KSV36VB3P

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VB3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.198,00 Kr. 0,00 Kr. 6.198,00 Kr. Læs mere
6.198,00 Kr. 0,00 Kr. 6.198,00 Kr. Læs mere
6.598,00 Kr. 0,00 Kr. 6.598,00 Kr. Læs mere

 

Bosch KSV36VB3P er blevet testet af de to ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter er vilde med køleskabet, som de begge har givet en topplacering i deres store tests.

Mens Forbrugerrådet Tænk er begejstrede for køleskabets energiforbrug, er Råd & Rön især vilde med modellens kvalitet. Når det kommer til minusser, bliver der nævnt støjniveauet som et mindre problem.

Rummeligt og stilrent køleskab 

Med Bosch KSV36VB3P får man et stilrent og elegant køleskab med et enkelt udtryk. Modellen er venstrehængt, men man har mulighed for at vende døren, hvis der er brug for det.

På køleskabet kan der ses et display, hvor man kan finde de pågældende funktioner. Når man åbner køleskabsdøren, vil man opleve en LED-belysning, der giver et overskueligt overblik over hele køleskabet.

Bosch KSV36VB3P er desuden en forholdsvis rummelig model. Kapaciteten er på 346 liter, hvilket betyder, at det ikke er det største køleskab på markedet. Det er dog stort nok til en familie på omkring 5 personer. Støjniveauet er på 39 dB, hvorfor det ikke støjer meget ved brug.

Energivenlig model med elektronisk temperaturstyring 

Bosch KSV36VB3P kan betegnes som værende en energivenlig model. Det kommer nemlig i energiklasse A++, hvilket er en af de højeste energiklasser for køleskabe. Det vil sige, at man får et køleskab, der ikke forbruger meget energi på et år.

Køleskabet kommer endvidere med en elektronisk temperaturstyring. Det er derfor nemt at ændre og indstille på temperaturen manuelt, hvis der er brug for det i forhold til ændring af temperaturen med en drejeknap. Elektronisk temperaturstyring sikrer, at man nemmere kan indstille en nøjagtig temperatur.

Fleksibelt køleskab med FreshSense 

Bosch KSV36VB3P er et køleskab, der fungerer med hjælp fra sensorteknologi. Denne teknologi bliver blandt andet kaldt for FreshSense. Med FreshSense bliver der opretholdt en jævn og ensartet temperatur indeni køleskabet. På grund af køleskabets ventileret køl vil der også findes en lav temperatur på alle hylder samt i alle skuffer. Man skal derfor ikke være bekymret for, om temperaturen er forskellig i køleskabet.

Når det kommer til modellens indretning, er den forholdsvis fleksibel. Der er nemlig plads til en del forskellige madvarer, da den kommer med syv sikkerhedsglas.

Fem af hylderne kan man desuden justere i højden. Køleskabet er ydermere forsynet med en VitaFresh-skuffe, der sørger for, at frugter og grøntsager kan holde sig i længere tid.

Mål og vægt ved Bosch KSV36VB3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 68,955 kilo

Specifikationer ved Bosch KSV36VB3P:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Bosch
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Fordele ved Bosch KSV36VB3P:
🔵 Med VitaFresh-skuffe
🔵 Ventileret køl
🔵 FreshSense-teknologi
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 LED-belysning


Miele K 28202 D ws

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele K 28202 D ws

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Miele K 28202 D ws, som de henholdsvis har kåret som testvinder og topscorer.

Eksperterne fra Råd & Rön nævner blandt andet, at det er energivenligt samt fyldt med flere praktiske funktioner. De forklarer også, at køleskabet ikke er lige så brugervenligt sammenlignet med andre modeller. Det er dog ikke noget, der volder de store problemer.

Energibesparende model med ventileret køl 

Miele K 28202 D ws er placeret i den bedre ende af energiskalaen, da køleskabet er placeret i energiklasse A++. Med energimærkningen A++ er man sikret et energibesparende køleskab, der ikke forbruger meget energi på et år.

Hvis man er omkring 5 til 6 personer, vil Miele K 28202 D ws være et oplagt valg, da det har en kapacitet på 381 liter. Denne kapacitet betyder, at køleskabet er rummeligt, så der er plads til mange forskellige mad- og drikkevarer.

Med Miele K 28202 D ws skal man desuden ikke bekymre sig om, hvorvidt temperaturen er jævn og ens på alle hylder samt i alle skuffer. Køleskabet er nemlig forsynet med ventileret køl, der sikrer en ensartet temperatur overalt.

Med DynaCool, ComfortClean og elektronisk temperaturstyring 

Med Miele K 28202 D ws elektroniske temperaturstyring har man mulighed for nemt at stille en nøjagtig temperatur i forhold til modeller med en drejeknap. Derudover kommer Miele K 28202 D ws med både ComfortClean og DynaCool.

Mens ComfortClean sørger for, at det er nemt at holde dørholderne rene, da de tåler at komme i opvaskemaskinen, sikrer DynaCool, at luften cirkuleres regelmæssigt med hjælp fra en ventilator. På den måde bliver en optimal temperatur og luftfugtighed bevaret.

Køleskabet har desuden et støjniveau på 34 dB. Det er derfor et meget lydsvagt køleskab, da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB. Køleskabet vil hverken genere eller forstyrre i køkkenet.

Kraftig og overskuelig belysning

Med køleskabets LED-belysning får man et godt overblik over de forskellige madvarer. Da Miele K 28202 D ws er forsynet med LED-belysning er pærerne vedligeholdelsesfrie og sørger for en optimal oplysning af alle hylder og skuffer. LED-pærerne har ydermere en længere levetid sammenlignet med almindelige pærer.

Med en app fra Miele kan man desuden etablere forbindelse til køleskabet, hvis man har brug for det. Når man har registreret modellen i appen, kan man få et overblik over dens status. Man har også mulighed for at styre køleskabets specifikke funktioner via ens mobiltelefon samt få informationer om diverse fejl eller lignende.

Mål og vægt ved Miele K 28202 D ws:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 63 centimeter
🌀 Nettovægt: 72,7 kilo

Specifikationer ved Miele K 28202 D ws:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Miele
🔴 Kølekapacitet: 381 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 34 dB 

Fordele ved Miele K 28202 D ws:
🔵 Besparende og holdbar LED-belysning
🔵 Med DynaCool
🔵 Med ComfortClean
🔵 Ventileret køl
🔵 Kapacitet på 381 liter


Liebherr KB 4350

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr KB 4350

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.997,00 Kr. 0,00 Kr. 8.997,00 Kr. Læs mere
8.997,00 Kr. 0,00 Kr. 8.997,00 Kr. Læs mere
10.299,00 Kr. 0,00 Kr. 10.299,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har undersøgt og vurderet Liebherr KB 4350, hvor de har haft fokus på alt lige fra dens funktioner til energiforbrug, brugervenlighed, ydeevne m.m.

I deres store test fandt eksperterne ud af, at Liebherr KB 4350 er et velfungerende køleskab, hvorfor de ender med at kåre den som en af testvinderne. De skriver blandt andet, at køleskabet kommer med et hav af praktiske funktioner samt er rummeligt nok til en stor familie. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at køleskabet er forholdsvist dyrt.

Rummeligt køleskab i et enkelt design 

Liebherr KB 4350 er et forholdsvist stort køleskab med en kapacitet på 367 liter. Modellen er derfor velegnet til en familie på omkring 5 til 6 personer. Køleskabets støjniveau er desuden på 37 dB. Til sammenligning har en normal samtale et støjniveau på 60 dB.

Derudover er Liebherr KB 4350 et energivenligt køleskab, der er placeret i energiklasse A++. Det er derfor både en fordel for pengepungen og miljøet, da det ikke forbruger meget energi på et år.

Køleskabet er fremstillet i et hvidt og enkelt design, så modellen passer ind i de fleste køkkener. Det kommer desuden med et 2,4 tommer TFT-farvedisplay bag døren. Displayet er med touch-betjening, så man kan nemt indstille det til de ønskede funktioner.

Model med praktiske funktioner 

Liebherr KB 4350 er et køleskab, der er fyldt med praktiske funktioner. Eksempelvis kommer modellen med ventileret køl, hvilket sikrer, at temperaturen i køleskabet forbliver ensartet overalt. På den måde skal man ikke være bekymret for, hvor man placerer madvarerne henne.

Der er desuden mulighed for at indstille Liebherr KB 4350 nemt på den ønskede temperatur med den elektroniske temperaturstyring. Med denne funktion kan man hurtigt finde den nøjagtige temperatur sammenlignet med en drejeknap.

Med Liebherr KB 4350 er man ydermere sikret en optimal temperatur, der sikrer friske madvarer i en længere periode. Køleskabet er nemlig forsynet med PowerCooling med FreshAir samt BioFresh-skuffer, der kan bruges til frugt og grønt.

Med fleksibel indretning og LED-belysning 

Liebherr KB 4350 kommer med en LED-belysning flere steder, hvilket sikrer et godt overblik i hele køleskabet. Man kan derfor hurtigt overskue, hvad der er på de forskellige hylder. LED-belysningen kan både findes i loftet, i skufferne samt på bagvæggen.

Endvidere er Liebherr KB 4350 forsynet med fire opbevaringshylder ved navn GlassLine. Den ene af disse hylder er delbar, og der medfølger desuden en opbevarings- og flaskehylde.

Mål og vægt ved Liebherr KB 4350:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 66,5 centimeter
🌀 Nettovægt: 85 kilo

Specifikationer ved Liebherr KB 4350:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Kølekapacitet: 367 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 90 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB  

Fordele ved Liebherr KB 4350:
🔵 LED-belysning flere steder
🔵 PowerCooling
🔵 Ventileret køl
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 GlassLine opbevaringshylder


Scandomestic SKS 450

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Scandomestic SKS 450 SS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.229,00 Kr. 0,00 Kr. 4.229,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Scandomestic SKS 450. Begge eksperter er begejstrede for køleskabet, som de begge har givet en topplacering.

De forklarer, at Scandomestic SKS 450 kommer med flere gode funktioner samt er forholdsvis brugervenlig. Forbrugerrådet Tænk nævner dog også, at de er mindre begejstrede for den medfølgende brugermanual.

Rummeligt køleskab

Scandomestic SKS 450 er velegnet til en familie på omkring 5 medlemmer, da den kommer med en kapacitet på 360 liter. Der er derfor plads til en del forskellige madvarer uden problemer. Køleskabets indretning sørger ligeledes for, at der er plads til at stille mad- og drikkevarer på den mest optimale måde.

Der kan nemlig både findes fem sikkerhedsglashylder, der er justerbare samt to gennemsigtige skuffer til eksempelvis frugter og grøntsager. Det er derfor et køleskab med en optimal indretning, der gør det nemmere at fylde alt det i, man skal bruge.

Energivenlig og støjsvag model

Scandomestic SKS 450 er et energibesparende køleskab, der ikke forbruger meget energi på et år. Den er placeret i energiklasse A++, hvilket er i den høje ende af skalaen. Det vil sige, at det både er en fordel for ens pengepung samt for miljøet.

Derudover får man et støjsvagt køleskab med Scandomestic SKS 450, da det hverken vil forstyrre køkkenet eller hele hjemmet, når det er tændt. Køleskabet har et lydniveau på 40 dB, hvorfor det er en smule højere end mange andre modeller. Det er dog stadig så lavt, at det ikke vil genere. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Stilrent design og vendbar dør

Med Scandomestic SKS 450 får man et køleskab i et stilrent og moderne design i rustfrit stål. Det vil sige, at køleskabet vil passe ind i de fleste køkkener uanset indretningen.

Endvidere kommer Scandomestic SKS 450 med en vendbar dør, hvilket betyder, at selvom modellen oprindeligt er højrehængt, har man mulighed for at justere på dette. Den vendbare dør har desuden et indbygget kontrolpanel, der tillader, at man nemmere kan holde øje med samt justere på temperaturen udefra.

Mål og vægt ved Scandomestic SKS 450:
🌀 Højde: 185,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 66,2 centimeter

Specifikationer ved Scandomestic SKS 450:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Scandomestic
🔴 Kølekapacitet: 360 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 166 kWh/år
🔴 Støjniveau: 40 dB 

Fordele ved Scandomestic SKS 450:
🔵 Vendbar dør
🔵 Energiklasse A++
🔵 Støjsvag model
🔵 Rummeligt køleskab med fleksibel indretning
🔵 Stilrent design


Electrolux ERF4114AOW

✅ Kåret som “Godt køb”hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW koeleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har lavet en omfattende test af flere køleskabe heriblandt modellen Electrolux ERF4114AOW. Køleskabets klarer sig godt i testen og modtager bedømmelsen som værende et ”Godt køb” af eksperterne.

Dette gør de blandt andet på grund af, at køleskabet er stort og rummeligt, samt kommer med flere avancerede og praktiske funktioner. De mener dog også, at køleskabets design er forholdsvist simpelt, hvilket både kan være en fordel og ulempe afhængig af ens indretning i køkkenet.

Stort og energibesparende køleskab 

Electrolux ERF4114AOW er et oplagt valg til de husstande, der ønsker et større køleskab. Med Electrolux ERF4114AOW er der nemlig plads til hele 387 liter, hvorfor modellen er velegnet til en familie med omkring 5 til 6 medlemmer.

Selvom køleskabet er stort og rummeligt, betyder det ikke, at det forbruger meget strøm. Electrolux ERF4114AOW er placeret i energiklasse A++, hvilket er den næsthøjeste energiklasse for køleskabe. Det betyder derfor, at det både er en fordel for ens pengepung samt for miljøet. Køleskabets støjniveau er desuden på 39 dB.

Køleskab med ventileret køl og Super Køl-funktion 

Electrolux ERF4114AOW kommer med forskellige funktioner, der hjælper med at holde alle madvarer friske i køleskabet i længere tid. En af disse funktioner er ventileret køl med Free Store. Det praktiske ved denne funktion er, at den sørger for at fordele temperaturen jævnt i hele køleskabet, så den er ensartet overalt.

Det vil sige, at man ikke behøver at overveje, hvor man skal placere diverse madvarer i køleskabet. Systemet sørger også for at regulere både fugtighed og temperatur.

Electrolux ERF4114AOW er ydermere forsynet med en Super Køl-funktion, der sikrer, at temperaturen bliver reduceret i en kortere periode, når døren har været åben, og nye madvarer er lagt på plads.

Med LED-belysning, døralarm og fleksibel indretning 

Electrolux ERF4114AOW er ydermere forsynet med LED-belysning, der sikrer, at man nemmere kan overskue, hvad der er på de forskellige hylder i køleskabet. Pærerne kan desuden holde i længere tid end almindelige pærer, hvorfor de ikke skal udskiftes lige så tit.

Derudover kommer modellen med en fleksibel indretning, så man bedst muligt kan udnytte pladsen. Man kan blandt andet finde en flaskehylde samt diverse skuffer. Køleskabet er også selvafrimende, så man ikke selv behøver at tænke på dette.

Sidst men ikke mindst er Electrolux ERF4114AOW udstyret med en døralarm, der bliver aktiveret, hvis døren ikke lukkes på den rigtige måde.

Mål og vægt ved Electrolux ERF4114AOW:
🌀 Højde: 185,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 66,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 61,66 kilo

Specifikationer ved Electrolux ERF4114AOW:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Kølekapacitet: 387 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Fordele ved Electrolux ERF4114AOW:
🔵 Med LED-belysning
🔵 Super Køl-funktion
🔵 Selvafrimende køleskab
🔵 Ventileret køl
🔵 Med døralarm


Liebherr SK4260

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr SK 4260

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.698,00 Kr. 0,00 Kr. 7.698,00 Kr. Læs mere
7.698,00 Kr. 0,00 Kr. 7.698,00 Kr. Læs mere
8.098,00 Kr. 0,00 Kr. 8.098,00 Kr. Læs mere

 

Liebherr SK4260 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder har foretaget en omfattende test af forskellige køleskabe, hvor Liebherr SK4260 har fået en topplacering af begge eksperter.

Mens Forbrugerrådet Tænk især er begejstrede for modellens brugervenlighed, er Råd & Rön vilde med køleskabets kvalitet. Til gengæld er eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk ikke så glade for modellens temperaturindstillinger.

Energivenligt køleskab til en større familie 

Liebherr SK4260 er et rummeligt køleskab, der er lavet til en større familie. Det kommer nemlig med en kapacitet på 381 liter, så der vil være nok plads til at fylde mad- og drikkevarer i til en familie på omkring 5 til 6 personer.

Det rummelige køleskab er desuden placeret i energiklasse A++, hvilket er den næsthøjeste energiklasse for køleskab. Man kan derfor være sikker på, at køleskabet ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepung og miljø.

Med flere moderne funktioner 

Liebherr SK4260 er fyldt med flere moderne funktioner, som de fleste nyere køleskabe i dag er forsynet med. En af disse funktioner er ventileret køl. Med denne funktion er man sikret en ensartet og jævn temperatur overalt i køleskabet, hvorfor man ikke skal tænke over, hvor man placerer de forskellige madvarer henne.

Køleskabet kommer ydermere med en elektronisk temperaturstyring, der sikrer, at man har mulighed for at indstille temperaturen til lige præcis det, man ønsker.

Det er desuden nemt at holde modellens overflade ren og pæn på grund af designet AntiFingerPrint. Med AntiFingerPrint vil man ikke kunne se synlige fedtede fingre på overfladen, og det vil også være nemt at tørre overfladen af, når der er brug for det.

Støjsvag model med LED-belysning 

Liebherr SK4260 har den fordel, at den ikke larmer meget under brug. Støjniveauet er nemlig på blot 34 dB, hvilket er lavt. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Man vil derfor hverken blive forstyrret eller generet af køleskabet i køkkenet.

Derudover kommer Liebherr SK4260 med LED-belysning indeni. LED-pærer er kendt for at være holdbare samt med en lang levetid, hvilket sikrer, at de ikke skal udskiftes lige så tit. Belysningen er desuden kraftig, så man nemt kan få et overblik i hele køleskabet.

Mål og vægt ved Liebherr SK4260:
🌀 Højde: 185,2 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 63 centimeter
🌀 Nettovægt: 75,3 kilo

Specifikationer ved Liebherr SK4260:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Kølekapacitet: 381 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 34 dB

Fordele ved Liebherr SK4260:
🔵 Rummeligt køleskab på 381 liter
🔵 Med ventileret køl
🔵 AntiFingerPrint
🔵 Med LED-belysning
🔵 Elektronisk temperaturstyring


Bosch KSV36VI3P

✅ God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VI3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.479,00 Kr. 0,00 Kr. 4.479,00 Kr. Læs mere
4.627,00 Kr. 0,00 Kr. 4.627,00 Kr. Læs mere
4.879,00 Kr. 0,00 Kr. 4.879,00 Kr. Læs mere
6.099,00 Kr. 0,00 Kr. 6.099,00 Kr. Læs mere

 

Bosch KSV36VI3P er blevet testet og anmeldt i to forskellige eksperttests af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I begge tests har køleskabet fået en god anmeldelse på grund af dets kvalitetsindtryk og brugervenlighed. Selvom eksperterne generelt er begejstrede for modellen, nævner de stadig, at de ikke er så vilde med dens kølekapacitet sammenlignet med køleskabets andre egenskaber.

Køleskab til en større husstand 

Bosch KSV36VI3P er et køleskab med en stor kapacitet. Der er tale om 346 liter, hvilket er en del, da det passer til en familie på omkring 5 personer. Køleskabet er desuden fremstillet i et enkelt og stilrent design, hvorfor det er et oplagt valg til en forbruger, der ønsker, at køleskabet passer ind til den allerede eksisterende indretning.

Derudover kommer Bosch KSV36VI3P med et elektronisk display, der viser temperaturen samt med en EasyClean-front. Med EasyClean-fronten er det nemmere at rengøre køleskabet udvendigt, når der er brug for det. Køleskabet kommer desuden med et lydniveau på 39 dB.

Med FreshSense-teknologi og ventileret køl 

Bosch KSV36VI3P er et køleskab, der sparer på energien. Det er nemlig placeret i energiklasse A++, hvorfor det ikke er dyrt i drift.

Det energivenlige køleskab kommer ydermere med en elektronisk temperaturstyring, der sørger for, at man nemt kan indstille køleskabet til lige præcis den temperatur, man ønsker. FreshSense-teknologien sikrer desuden, at modellen altid er forsynet med en jævn temperatur, da temperaturen konstant bliver målt.

Bosch KSV36VI3P kommer desuden med ventileret køl. Ventileret køl sikrer, at køleskabet holder en ensartet temperatur på alle hylder samt i alle skuffer. På den måde skal man ikke overveje, hvor man placerer de forskellige madvarer henne, da de vil blive nedkølet ved nøjagtigt den samme temperatur uanset placering.

Fleksibel indretning 

Selvom Bosch KSV36VI3P er et stort køleskab med meget plads, er det stadig indrettet på en fleksibel måde. Det vil sige, at man nemmere kan udnytte pladsen. Bosch KSV36VI3P er forsynet med syv hylder af sikkerhedsglas, hvorfor de er både robuste og holdbare.

Ud af de syv sikkerhedsglashylder kan man justere fem af disse i højden. Der er desuden mulighed for at trække seks ud af de syv hylder ud. Man kan også finde en skuffe samt en flaskeholder indeni køleskabet. Skuffen bliver kaldt for en VitaFresh-skuffe. Dette er på grund af, at skuffen er udstyret med en fugtighedsregulering, hvorfor den har mulighed for at forlænge frugter og grøntsagers levetid.

Mål og vægt ved Bosch KSV36VI3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 69,377 kilo

Specifikationer ved Bosch KSV36VI3P:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Bosch
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Fordele ved Bosch KSV36VI3P:
🔵 Med EasyClean
🔵 Ventileret køl
🔵 FreshSense-teknologi
🔵 Fleksibel indretning med VitaFresh-skuffe
🔵 Elektronisk temperaturstyring


Bosch KSV36VW3P

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VW3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.029,00 Kr. 0,00 Kr. 4.029,00 Kr. Læs mere
4.079,00 Kr. 0,00 Kr. 4.079,00 Kr. Læs mere
4.479,00 Kr. 0,00 Kr. 4.479,00 Kr. Læs mere
5.920,00 Kr. 0,00 Kr. 5.920,00 Kr. Læs mere

 

Bosch KSV36VW3P har været med i to forskellige eksperttests hos henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Her har køleskabet fået en topplacering af begge ekspertkilder, da de mener, at det er et rummeligt og energivenligt køleskab med flere brugbare funktioner. Noget af det, som eksperterne er mindst vilde med ved modellen, er støjniveauet samt dens kølekapacitet.

Elegant køleskab til den store familie 

Bosch KSV36VW3P er et rummeligt køleskab med en kapacitet på 346 liter. Dette betyder, at modellen er velegnet til den store familie på omkring 5 personer. Det kan dog også lade sig gøre at anvende køleskabet til en familie på 6 personer.

Derudover er Bosch KSV36VW3P et pænt og elegant køleskab i en hvid farve. Da køleskabet er forholdsvis simpelt samt fremstillet i en hvid farve, vil det passe ind i de fleste køkkener. Modellen kommer desuden med en venstrehængt dør. Man kan vende døren, hvis der er brug for det.

Køleskabets lydniveau er på 39 dB. Dette er forholdsvist lavt, hvorfor køleskabet ikke vil genere hele køkkenet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Energivenlig model med elektronisk temperaturstyring 

Med Bosch KSV36VW3P får man et energivenligt køleskab, der er placeret i energiklasse A++. Dette er den næsthøjeste energiklasse for køleskabe, hvorfor man kan være sikker på, at det ikke forbruger meget energi på et år.

Det energivenlige køleskab er ydermere forsynet med en elektronisk temperaturstyring. Man kan derfor aflæse temperaturen på det elektroniske display. Det er desuden muligt at indstille og justere på temperaturen nemt, da den kan indstilles lige præcis til den temperatur, man ønsker.

Med FreshSense-teknologi og VitaFresh-skuffe 

Bosch KSV36VW3P er forsynet med flere teknologier såsom FreshSense. Med FreshSense er man sikret en stabil temperatur i køleskabet, hvilket sker med hjælp fra sensorer. Derudover sørger ventileret køl for, at temperaturen vil være ensartet overalt i køleskabet.

Køleskabet kommer ydermere med en VitaFresh-skuffe. VitaFresh-skuffer er forsynet med en fugtighedsregulering, hvilket hjælper med at bevare frugter og grøntsagers levetid. Bosch KSV36VW3P er, udover denne skuffe, også indrettet med syv forskellige hylder til resten af madvarerne. Disse hylder er robuste og holdbare, da de er lavet af sikkerhedsglas.

Mål og vægt ved Bosch KSV36VW3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 68,982 kilo

Specifikationer ved Bosch KSV36VW3P:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Bosch
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB 

Fordele ved Bosch KSV36VW3P:
🔵 Syv hylder af sikkerhedsglas
🔵 Ventileret køl
🔵 FreshSense-teknologi
🔵 VitaFresh-skuffe
🔵 Elektronisk temperaturstyring


Find det rigtige køleskab til dit behov

Scandomestic SKS 450 SS A++Et køleskab kan i dag findes i de fleste køkkener. Det er vigtigt med et køleskab, da det ikke mindst sørger for at holde mad- og drikkevarer kølige, men også i forhold til friskhed og holdbarhed.

Køleskabsmarkedet er i dag stort, hvorfor der er mulighed for at finde et hav af modeller på markedet. Derfor er der stor sandsynlighed for, at du kan finde et køleskab, der matcher netop dine behov og ønsker. Køleskabe kommer i flere forskellige størrelser, prisklasser, designs samt med forskellige funktioner. Det kan derfor være svært at få et overblik over, hvad du rent faktisk skal være opmærksom på ved køb af et nyt køleskab.

Der er dog nogle helt basale faktorer, du skal overveje samt være opmærksom på, da dette kan hjælpe dig med dit køb. Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på for at finde det rigtige køleskab til dit behov.

Hvilken type køleskab skal det være?
Hvis du ønsker at købe et nyt køleskab, skal du starte med at finde ud af, hvad det skal være for et. Med dette menes der, at du skal overveje, om du ønsker et fritstående køleskab eller et integrerbart køleskab. Der er både fordele og ulemper ved begge typer, så det kommer i sidste ende an på dine præferencer samt indretningen i dit køkken. Med et integrerbart køleskab har du den fordel, at det sparer på pladsen i køkkenet. Hvis du derimod ønsker et køleskab, som du kan placere hvor som helst, er en fritstående model en oplagt løsning.

Skal køleskabet have en fryser eller ej?
Det er muligt at finde en del køleskabe, der også er forsynet med en fryser. Fryseren er herved integreret, hvorfor den optager noget af pladsen. Hvis du ikke har plads til en fryser i hjemmet, kan det være en fordel med et køleskab med fryser. Dette er selvfølgelig blot noget, du kan overveje, da det ikke er en nødvendighed for alle. Hvis du har plads til en separat fryser, er det som regel den mest oplagte valgmulighed.

Vær opmærksom på energiklassen
energimærkningNoget af det, som du skal være allermest opmærksom på, er energiklassen – i hvert fald hvis du ønsker et køleskab, der ikke forbruger meget energi på et år. Køleskabe kan findes i flere forskellige energiklasser, hvorfor du ikke bare kan gå ud fra, at det er energivenligt. Selve energiskalen går fra A+ til A+++. Hvis du ønsker at købe et energivenligt køleskab, anbefales det, at du i hvert fald vælger et køleskab med mærkningen A++ eller A+++. Jo flere plusser, jo mere energibesparende er modellen.

Hvor stor kapacitet skal køleskabet have?
Køleskabe kommer også med et hav af forskellige kapaciteter. Med kapacitet menes der, hvor meget plads køleskabet har indvendigt. Dette kommer ikke mindst an på, hvad du selv ønsker, men det er også en fordel at have familiens eller husstandens størrelse in mente. Det kan nemlig hjælpe dig med at beslutte, hvilke køleskabe du skal kigge nærmere på.

Skal køleskabet have nogle specielle funktioner eller ekstraudstyr?
Hvis du ønsker et køleskab med ekstraudstyr eller specielle funktioner, skal du naturligvis være opmærksom på, hvilke modeller der har de pågældende egenskaber. Det kan være alt lige fra en praktisk grøntsagsskuffe med fugtighedsregulering til elektronisk temperaturstyring eller en døralarm.

Hvor meget må køleskabet koste?
prisDu skal også overveje, hvor meget du ønsker at betale for et nye køleskab. Et køleskab kan findes i mange forskellige prisklasser, hvorfor du både kan finde de billige og de mere dyre modeller. Det er derfor en fordel, hvis du starter med at lave et budget, inden du overhovedet går i gang med din søgning. På den måde ved du nemlig allerede fra starten af, hvilket prisleje du skal holde dig indenfor.

Ønsker du at læse mere om, hvad du skal overveje ved køb af et nyt køleskab, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk.


Sådan rengør du dit køleskab

rengør køleskabet

At rengøre sit køleskab regelmæssigt er vigtigt, da du ellers vil opleve, at køleskabet bliver fyldt med skidt og snavs. Da det er stedet, hvor du placerer de fleste af dine madvarer, er det en fordel med et sundt og friskt miljø. Det anbefales, at du minimum renser og rengør dit køleskab en enkelt gang hver anden måned. Her kan du læse mere om, hvordan du rengør dit køleskab nemt og hurtigt med gode råd fra Bolius.dk og Forbrugerrådet Tænk.

Trin nummer 1:
Du skal starte med at slukke for strømmen til køleskabet. Herefter skal du tømme køleskabet for alle mad- og drikkevarer. Hvis du har produkter såsom kød, mælkeprodukter eller lignende i køleskabet, er det en fordel at putte disse i en køletaske.

Trin nummer 2:
Nu skal du lave en blanding, hvor du putter varmt vand samt opvaskemiddel i. Herefter skal du gå i gang med at vaske køleskabet. Du skal huske at vaske det både indvendigt og udvendigt, da der kan sidde skidt og snavs begge steder. Når du er færdig, skal du skylle efter med rent vand. Hos Bolius.dk skriver de, at det også kan være en fordel at anvende en blanding med eddike og vand samt opvaskemiddel.

Trin nummer 3:
Efter du har renset køleskabet indvendigt og udvendigt kan du tage en tynd genstand såsom en vatpind. Med vatpinden skal du rense afløbshullet under køleelementerne. Disse finder du bagerst i køleskabet. Her kan der nemlig sidde en del skidt og snavs. Det er muligt, at renden er fyldt med vand, hvis den er fyldt med madrester, der blokerer for det. Hvis dette er tilfældet, skal du blot fjerne madresterne, så vandet ikke længere er blokeret.

Trin nummer 4:
Hvis du oplever, at der var is på selve køleelementer, så vent til det er tøet op. Her skal du blot lade køleskabsdøren så åben, indtil det er optøet.

Trin nummer 5:
Når du er færdig med alle punkter, skal du lukke døren og sørge for, at køleskabet er tørt over det hele. Herefter skal du tænde for strømmen og putte madvarerne ind, når det igen er den rette temperatur indeni køleskabet.


Pakker du dit køleskab korrekt?

organiser dit køleskabAt vide, hvor i køleskabet det er mest optimalt at placere de forskellige madvarer, er et spørgsmål, som de fleste af os ønsker, vi kender svaret på. At placere maden de korrekte steder og køle den på den rette måde er vigtigt for at sikre, at maden forbliver sikker at spise. Det stopper desuden skadelige bakterier for at spredes fra de rå madvarer til de andre madvarer i køleskabet. Så hvordan skal du pakke køleskabet?

Sådan opbevares maden i køleskabet 

Øverste og mellemste hylde
Madvarer, der er klar til at blive spist, såsom mejeriprodukter, færdigretter og fødevarer med emballage, rester, tilberedt kød og tilberedte salater, skal alle dækkes eller opbevares i lukkede beholdere for at forhindre spredning af bakterier m.m. Disse madvarer skal opbevares øverst i køleskabet, så de er væk fra rå fødevarer. På den måde kan skadelige bakterier ikke overføres fra den rå mad til den tilberedte mad.

Nederste hylde
Rå kød, fjerkræ og fisk skal opbevares i lukkede beholdere for at forhindre dem i at røre eller dryppe på andre fødevarer. Rå kød bør altid opbevares i bunden af ​​køleskabet for at undgå krydskontaminering. Sørg for, at disse madvarer er pakket ind eller er i en lukket beholder, så de ikke kommer i kontakt med andre fødevarer.

Grøntsagsskuffe
Frugt og grøntsager, der er blevet vasket forud for opbevaring, skal helst opbevares i grøntsagsskuffen. Sørg for, at frugterne og grøntsagerne er pakket i papir eller plast med lufthuller for at holde dem beskyttet mod enhver forurening. Salater og urter kan du eventuelt pakke ind i et fugtigt papirhåndklæde før opbevaring for at forhindre dem i at tørre ud og holde dem friske i længere tid.

Hvis du ønsker at finde mere information om, hvordan du pakker dit køleskab på den korrekte måde, kan du klikke ind her.


Sådan er køleskabene blevet testet

testKøleskabe bliver testet af et væld af forskellige ekspertkilder, der alle bedømmer den specifikke model ud fra bestemte faktorer og parametre. Men hvordan er køleskabene blevet testet? Her kan du læse mere om, hvordan eksempelvis eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk tester køleskabe.

Køleskabene bliver testet ved de anbefalede indstillinger
Til at starte med bliver der sørget for, at køleskabet er indstillet til de mest optimale indstillinger. Dette bliver tjekket, inden testen går i gang. Køleskabet bliver desuden testet ved de anbefalinger, der kommer i den medfølgende brugervejledning fra den pågældende producent.

Sådan bliver energiforbruget bedømt
En anden faktor, som eksperterne bedømmer, er køleskabenes energiforbrug. Disse bliver målt under de mest optimale indstillinger. Energiforbruget bliver bedømt ud fra den faktisk anvendelige volumen samt på baggrund af, at man handler en enkelt gang om ugen. Det vil sige, at der tages udgangspunkt i, at køleskabet kun åbnes i længere tid denne ene gang, hvilket har en indflydelse på energiforbruget.

Brugervenlighed og støjniveau
Eksperterne tester også, hvor brugervenligt køleskabet er. Dette er en samlet bedømmelse ud fra forskellige faktorer såsom den medfølgende brugervejledning, brugen af køleskabet, indstillingerne m.m. På den måde får eksperterne et overblik over, hvor nemt det er at anvende modellen.

Støjniveauet bliver ligeledes vurderet. Dette måles både objektivt og subjektivt. Ved en objektiv måling betyder det køleskabets lydniveau, hvor den subjektive måling bliver bedømt af tre personer.


Gennemgang af testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd Tænk udfører tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af køleskabe fra forskellige mærker samt i forskellige prisklasser. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk vurderer køleskabene ud fra parametre såsom ydeevne, energiforbrug, sikkerhed, funktioner samt brugervenlighed.

Du kan læse testen af de forskellige køleskabe her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests af produkter, der bliver anvendt i hverdagen. Her har eksperterne testet køleskabe fra forskellige mærker samt i forskellige prisklasser. De har kigget nærmere på deres ydeevne, brugervenlighed, energiforbrug samt meget mere.

Du kan læse anmeldelserne af de forskellige køleskabe her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke helt sikker på, hvilket køleskab du skal vælge, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der kunne være relevante for dig.

Ønsker du at skabe dig et bedre overblik over, hvad markedet ellers har at byde på, kan du læse vores generelle Køleskab test. Her finder du en bred vifte af testvindende kølskabe fra forskellige producenter.

Du kan også læse vores producent-specifikke køleskabs tests, så som vores Siemens køleskab test, vores Bosch køleskab test, vores Electrolux køleskab test og vores Liebherr køleskab test. De forskellige køleskabe er udvalgt på baggrund af deres resultater i diverse eksperttests. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde dit nye køleskab til den bedste pris.

Et andet populært valg er køleskabe med indbyggede frysere. De sikre, at man kan udnytte pladsen optimalt, hvis man fx bor i et lille hus eller lejlighed. Af den grund har vi samlet markedets mest testvindende køleskabe med indbyggede frysere i vores Køleskab med fryser og vores Køle-fryseskab test.

Et andet populært pladsbesvarende valg finder du i vores Mini køleskab test. Disse køleskabe er særligt gode til kontoret eller kollegieværelset, hvor der ikke er behov for så stor opbevaring af madvare ad gangen.

Er du derimod ude efter et af de helt store køleskabe, kan du læse vores Amerikanerkøleskab test. Her har vi udvalgt markedets mest populære modeller, og bringer dig en prissammenligning, så du nemt kan finde den billigste forhandler.

Slutteligt vil vi fremhæve vores Vinkøleskab test. Her finder du en gennemgang af forbrugernes bedst anmeldte vinkøleskabe, samt spændende viden om vin.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse