Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Fritstående køleskabe? Vores vurdering af 10 af de bedste ud fra test og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Fritstående køleskabe? Vores vurdering af 10 af de bedste ud fra test og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

I vores artikel ser vi nærmere på fritstående køleskabe. Vi har taget udgangspunkt i modellernes specifikationer og funktioner samt forskellige eksperttests for at finde ud af, hvilke fritstående køleskabe der er de bedste på markedet lige nu.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra forskellige ekspertkilder såsom den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Artiklen indeholder:

 • Gennemgang af de bedste fritstående køleskabe
 • Guide til at finde det rigtige køleskab til dine behov
 • Sådan rengør du dit køleskab
 • Guide til at pakke dit køleskab korrekt
 • Information om hvordan køleskabene er testet
 • Gennemgang af testkilder
OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste fritstående køleskabe i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch KSV36VB3P - bedste fritstående køleskab ifølge råd & rön

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch KSV36VB3P:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Med VitaFresh-skuffe
 • Ventileret køl
 • FreshSense-teknologi
 • Elektronisk temperaturstyring
 • LED-belysning

Bosch KSV36VB3P er blevet testet af de to ekspertkilder Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter er vilde med køleskabet, som de begge har givet en topplacering i deres tests.

Råd & Rön er især vilde med køleskabets høje kvalitet. Når det kommer til minusser, bliver støjniveauet nævnt som et mindre problem.

 

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch KSV36VB3P

Specifikationer

 • Kapacitet: 356 l
 • Energiklasse: E
 • Lydniveau: 39 dB
 • Dimensioner: 186 x 60 x 65 cm
 • Vægt: 64 kg
 • Hurtig frys
 • Automatisk afrimning

Rummeligt og stilrent køleskab

Med Bosch KSV36VB3P får du et stilrent og elegant køleskab med et enkelt udtryk. Modellen er venstrehængt, men du har mulighed for at vende døren, hvis du har brug for det.

På køleskabet er et display, hvor du kan finde de forskellige funktioner. Når du åbner køleskabsdøren, vil du desuden opleve en LED-belysning, der giver et overskueligt overblik over hele køleskabet.

Bosch KSV36VB3P er desuden en forholdsvis rummelig model. Kapaciteten er nemlig på 346 liter, hvilket betyder, at det ikke er det største køleskab på markedet, men dog stadig stort nok til en familie på omkring 5 personer. Støjniveauet er på 39 dB, hvilket betyder, at det ikke støjer meget ved brug.

Elektronisk temperaturstyring

Bosch KSV36VB3P kommer med en elektronisk temperaturstyring. Det er derfor nemt at ændre og indstille på temperaturen manuelt, hvis der er brug for det i forhold til ændring af temperaturen med en drejeknap. Elektronisk temperaturstyring sikrer, at du nemt kan indstille en nøjagtig temperatur.

Fleksibelt køleskab med FreshSense

Bosch KSV36VB3P er et køleskab, der fungerer med hjælp fra sensorteknologi. Teknologien bliver blandt andet kaldt for FreshSense. Med FreshSense bliver der opretholdt en jævn og ensartet temperatur indeni køleskabet. På grund af køleskabets ventileret køl vil der også være en lav temperatur på alle hylder samt i alle skuffer. Du skal derfor ikke være bekymret for, om temperaturen er forskellig rundt omkring i køleskabet.

Når det kommer til modellens indretning, er den forholdsvis fleksibel. Der er nemlig plads til en del forskellige madvarer, da den kommer med syv sikkerhedsglas.

Fem af hylderne kan du desuden justere i højden. Køleskabet er derudover forsynet med en VitaFresh-skuffe, der sørger for, at frugter og grøntsager kan holde sig i længere tid.

Mere om Bosch KSV36VB3P

Specifikationer

 • Kapacitet: 356 l
 • Energiklasse: E
 • Lydniveau: 39 dB
 • Dimensioner: 186 x 60 x 65 cm
 • Vægt: 64 kg
 • Hurtig frys
 • Automatisk afrimning

Test og anmeldelser af fritstående køleskabe anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Kagoo.co.uk

Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin, der sammenligner forbrugerprodukter. Det gør de som en hjælp til forbrugerne, så det er nemmere at vælge det helt rigtige produkt. De britiske eksperter har her testet og anmeldt Liebherr SKef 4260, som de har givet 80 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 

Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke helt sikker på, hvilket køleskab du skal vælge, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der kunne være relevante for dig.

Ønsker du at skabe dig et bedre overblik over, hvad markedet ellers har at byde på, kan du læse vores generelle Køleskab test. Her finder du en bred vifte af testvindende kølskabe fra forskellige producenter.

Du kan også læse vores producent-specifikke køleskabs tests, så som vores Siemens køleskab test, vores Bosch køleskab test og vores Liebherr køleskab test. De forskellige køleskabe er udvalgt på baggrund af deres resultater i diverse eksperttests. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde dit nye køleskab til den bedste pris.

Et andet populært valg er køleskabe med indbyggede frysere. De sikre, at man kan udnytte pladsen optimalt, hvis man fx bor i et lille hus eller lejlighed. Af den grund har vi samlet markedets mest testvindende køleskabe med indbyggede frysere i vores Køleskab med fryser og vores Køle-fryseskab test.

Et andet populært pladsbesvarende valg finder du i vores Mini køleskab test. Disse køleskabe er særligt gode til kontoret eller kollegieværelset, hvor der ikke er behov for så stor opbevaring af madvare ad gangen.

Er du derimod ude efter et af de helt store køleskabe, kan du læse vores Amerikanerkøleskab test. Her har vi udvalgt markedets mest populære modeller, og bringer dig en prissammenligning, så du nemt kan finde den billigste forhandler.

Slutteligt vil vi fremhæve vores Vinkøleskab test. Her finder du en gennemgang af forbrugernes bedst anmeldte vinkøleskabe, samt spændende viden om vin.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en stor internetside, hvor du kan købe produkter, og forbrugerne kan vurdere produkterne. Det giver et godt overblik over, hvad forbrugerne mener om produktet, når de har brugt det hjemme i praksis. Alle anmeldelser opdateres løbende.

Bosch KSV36VWEP får 4,6/5 stjerner hos forbrugerne, hvilket er en rigtig god bedømmelse. Forbrugerne er generelt set tilfredse med køleskabet, dets funktioner og køleevner.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvordan vælger jeg et fritstående køleskab?
Når du skal vælge et fritstående køleskab, så bør du vælge en model, hvis design passer godt ind i dit hjem. Derudover kan det være en fordel at vælge et fritstående køleskab, som befinder sig i en høj energiklasse. På den måde undgår du at spilde unødvendige penge på strøm.
Hvilke fritstående køleskabe bør jeg ikke købe?
Du bør undgå at købe fritstående køleskabe, som befinder sig i de lavere energiklasser. Det indikerer, at de forbruger en del mere strøm end de modeller, som befinder sig i de højere klasser. Dermed vil du potentielt spilde unødvendige penge på strøm, hvis du investerer i de lave energiklasser.
Kan jeg stille et fritstående køleskab ind i et skab?
Selvom det ikke er nødvendigt at placere et fritstående køleskab inde i et skab, så kan du godt gøre det. Dog vil det i så fald være oplagt i stedet at kigge efter et integreret køleskab, som er designet til at være skjult inde i et køkkenskab.

Find det rigtige køleskab til dine behov

Et køleskab kan i dag findes i de fleste køkkener. Det er vigtigt med et køleskab, da det ikke mindst sørger for at holde mad- og drikkevarer kølige, men også i forhold til friskhed og holdbarhed.

Køleskabsmarkedet er i dag stort, hvorfor der er mulighed for at finde et hav af modeller på markedet. Derfor er der stor sandsynlighed for, at du kan finde et køleskab, der matcher netop dine behov og ønsker. Køleskabe kommer i flere forskellige størrelser, prisklasser, designs samt med forskellige funktioner. Det kan derfor være svært at få et overblik over, hvad du rent faktisk skal være opmærksom på ved køb af et nyt køleskab. Vi har også skrevet om nogle af de bedste køleskabe fra GRAM, som er et meget anerkendt mærke blandt danskerne.

Der er dog nogle helt basale faktorer, du skal overveje samt være opmærksom på, da dette kan hjælpe dig med dit køb. Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på for at finde det rigtige køleskab til dit behov.

Hvilken type køleskab skal det være?

Hvis du ønsker at købe et nyt køleskab, skal du starte med at finde ud af, hvad det skal være for et. Med dette menes der, at du skal overveje, om du ønsker et fritstående køleskab eller et integrerbart køleskab. Der er både fordele og ulemper ved begge typer, så det kommer i sidste ende an på dine præferencer samt indretningen i dit køkken. Med et integrerbart køleskab har du den fordel, at det sparer på pladsen i køkkenet. Hvis du derimod ønsker et køleskab, som du kan placere hvor som helst, er en fritstående model en oplagt løsning.

Skal køleskabet have en fryser eller ej?

Det er muligt at finde en del køleskabe, der også er forsynet med en fryser. Fryseren er herved integreret, hvorfor den optager noget af pladsen. Hvis du ikke har plads til en fryser i hjemmet, kan det være en fordel med et køleskab med fryser. Dette er selvfølgelig blot noget, du kan overveje, da det ikke er en nødvendighed for alle. Hvis du har plads til en separat fryser, er det som regel den mest oplagte valgmulighed.

Vær opmærksom på energiklassen

Noget af det, som du skal være allermest opmærksom på, er energiklassen – i hvert fald hvis du ønsker et køleskab, der ikke forbruger meget energi på et år. Køleskabe kan findes i flere forskellige energiklasser, og selve energiskalen går fra C til A. Hvis du ønsker at købe et energieffektivt køleskab, anbefales det, at du i hvert fald vælger et køleskab med mærkningen B eller A. Jo flere plusser, jo mere energibesparende er modellen.

Hvor stor kapacitet skal køleskabet have?

Køleskabe kommer også med et hav af forskellige kapaciteter. Med kapacitet menes der, hvor meget plads køleskabet har indvendigt. Dette kommer ikke mindst an på, hvad du selv ønsker, men det er også en fordel at have familiens eller husstandens størrelse in mente. Det kan nemlig hjælpe dig med at beslutte, hvilke køleskabe du skal kigge nærmere på.

Skal køleskabet have nogle specielle funktioner eller ekstraudstyr?

Hvis du ønsker et køleskab med ekstraudstyr eller specielle funktioner, skal du naturligvis være opmærksom på, hvilke modeller der har de pågældende egenskaber. Det kan være alt lige fra en praktisk grøntsagsskuffe med fugtighedsregulering til elektronisk temperaturstyring eller en døralarm.

Hvor meget må køleskabet koste?

Du skal også overveje, hvor meget du ønsker at betale for et nye køleskab. Et køleskab kan findes i mange forskellige prisklasser, hvorfor du både kan finde de billige og de mere dyre modeller. Det er derfor en fordel, hvis du starter med at lave et budget, inden du overhovedet går i gang med din søgning. På den måde ved du nemlig allerede fra starten af, hvilket prisleje du skal holde dig indenfor.

Sådan rengør du dit køleskab

At rengøre sit køleskab regelmæssigt er vigtigt, da du ellers vil opleve, at køleskabet bliver fyldt med skidt og snavs. Da det er stedet, hvor du placerer de fleste af dine madvarer, er det en fordel med et sundt og friskt miljø. Det anbefales, at du minimum renser og rengør dit køleskab en enkelt gang hver anden måned. Her kan du læse mere om, hvordan du rengør dit køleskab nemt og hurtigt med gode råd fra Bolius.dk.

Trin nummer 1:

Du skal starte med at slukke for strømmen til køleskabet. Herefter skal du tømme køleskabet for alle mad- og drikkevarer. Hvis du har produkter såsom kød, mælkeprodukter eller lignende i køleskabet, er det en fordel at putte disse i en køletaske.

Trin nummer 2:

Nu skal du lave en blanding, hvor du putter varmt vand samt opvaskemiddel i. Herefter skal du gå i gang med at vaske køleskabet. Du skal huske at vaske det både indvendigt og udvendigt, da der kan sidde skidt og snavs begge steder. Når du er færdig, skal du skylle efter med rent vand. Hos Bolius.dk skriver de, at det også kan være en fordel at anvende en blanding med eddike og vand samt opvaskemiddel.

Trin nummer 3:

Efter du har renset køleskabet indvendigt og udvendigt kan du tage en tynd genstand såsom en vatpind. Med vatpinden skal du rense afløbshullet under køleelementerne. Disse finder du bagerst i køleskabet. Her kan der nemlig sidde en del skidt og snavs. Det er muligt, at renden er fyldt med vand, hvis den er fyldt med madrester, der blokerer for det. Hvis dette er tilfældet, skal du blot fjerne madresterne, så vandet ikke længere er blokeret.

Trin nummer 4:

Hvis du oplever, at der var is på selve køleelementer, så vent til det er tøet op. Her skal du blot lade køleskabsdøren så åben, indtil det er optøet.

Trin nummer 5:

Når du er færdig med alle punkter, skal du lukke døren og sørge for, at køleskabet er tørt over det hele. Herefter skal du tænde for strømmen og putte madvarerne ind, når det igen er den rette temperatur indeni køleskabet.

Pakker du dit køleskab korrekt?

At vide, hvor i køleskabet det er mest optimalt at placere de forskellige madvarer, er et spørgsmål, som de fleste af os ønsker, vi kender svaret på. At placere maden de korrekte steder og køle den på den rette måde er vigtigt for at sikre, at maden forbliver sikker at spise. Det stopper desuden skadelige bakterier for at spredes fra de rå madvarer til de andre madvarer i køleskabet. Så hvordan skal du pakke køleskabet?

Sådan opbevares maden i køleskabet

Øverste og mellemste hylde

Madvarer, der er klar til at blive spist, såsom mejeriprodukter, færdigretter og fødevarer med emballage, rester, tilberedt kød og tilberedte salater, skal alle dækkes eller opbevares i lukkede beholdere for at forhindre spredning af bakterier m.m. Disse madvarer skal opbevares øverst i køleskabet, så de er væk fra rå fødevarer. På den måde kan skadelige bakterier ikke overføres fra den rå mad til den tilberedte mad.

Nederste hylde

Rå kød, fjerkræ og fisk skal opbevares i lukkede beholdere for at forhindre dem i at røre eller dryppe på andre fødevarer. Rå kød bør altid opbevares i bunden af ​​køleskabet for at undgå krydskontaminering. Sørg for, at disse madvarer er pakket ind eller er i en lukket beholder, så de ikke kommer i kontakt med andre fødevarer.

Grøntsagsskuffe

Frugt og grøntsager, der er blevet vasket forud for opbevaring, skal helst opbevares i grøntsagsskuffen. Sørg for, at frugterne og grøntsagerne er pakket i papir eller plast med lufthuller for at holde dem beskyttet mod enhver forurening. Salater og urter kan du eventuelt pakke ind i et fugtigt papirhåndklæde før opbevaring for at forhindre dem i at tørre ud og holde dem friske i længere tid.

Hvis du ønsker at finde mere information om, hvordan du pakker dit køleskab på den korrekte måde, kan du klikke ind her.

Sådan er køleskabene blevet testet

Køleskabe bliver testet af et væld af forskellige ekspertkilder, der alle bedømmer den specifikke model ud fra bestemte faktorer og parametre. Men hvordan er køleskabene blevet testet?

Køleskabene bliver testet ved de anbefalede indstillinger

Til at starte med bliver der sørget for, at køleskabet er indstillet til de mest optimale indstillinger. Dette bliver tjekket, inden testen går i gang. Køleskabet bliver desuden testet ved de anbefalinger, der kommer i den medfølgende brugervejledning fra den pågældende producent.

Sådan bliver energiforbruget bedømt

En anden faktor, som eksperterne bedømmer, er køleskabenes energiforbrug. Disse bliver målt under de mest optimale indstillinger. Energiforbruget bliver bedømt ud fra den faktisk anvendelige volumen samt på baggrund af, at man handler en enkelt gang om ugen. Det vil sige, at der tages udgangspunkt i, at køleskabet kun åbnes i længere tid denne ene gang, hvilket har en indflydelse på energiforbruget.

Brugervenlighed og støjniveau

Eksperterne tester også, hvor brugervenligt køleskabet er. Dette er en samlet bedømmelse ud fra forskellige faktorer såsom den medfølgende brugervejledning, brugen af køleskabet, indstillingerne m.m. På den måde får eksperterne et overblik over, hvor nemt det er at anvende modellen.

Støjniveauet bliver ligeledes vurderet. Dette måles både objektivt og subjektivt. Ved en objektiv måling betyder det køleskabets lydniveau, hvor den subjektive måling bliver bedømt af tre personer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme