Liebherr køleskab Test-guide – Find de bedste Liebherr køleskabe ifølge vores research ifølge vores research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel ser nærmere på køleskabe fra mærket Liebherr. Køleskabene har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet hvilke modeller, der er de bedste.

For at brede viften ud har vi også medtaget et par andre testvindende modeller, således at der er et par alternativer til Liebherr. Derudover har vi inkluderet et antal køle-fryseskabe, som både har køle- og frysefunktion.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde det køleskab, der passer bedst til dine behov. Vi har kigget på test fra det svenske Råd & Rön samt brugeranmeldelser fra whiteaway.com

Markedet for køleskabe er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de køleskabe, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Liebherr køleskabe, et par alternativer samt et antal køle-fryseskabe
🔸 Information om Liebherr
🔸 Guide til at rengøre køleskabet og fjerne lugt
🔸 Information om energimærket
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Liberherr køleskab test – Her er de bedste Liebherr køleskabe ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Liebherr køleskabe på markedet, der har fået de bedste bedømmelser i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke tests køleskabene er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst.


Liebherr Plus ICBNEI5123-20 – støjsvag med FreshAir-filter og NoFrost funktion

 

Liebherr Plus ICBNEI5123-20 er et køleskab og fryseskab, så du får to dele i ét. Det er smart, da det har SmartDevice, så du kan styre det gennem din telefon, hvis du har behov for at tjekke op på status på dine fødevarer.

Det er et stort køleskab med god plads, og det har mange funktioner, som vil gøre hverdagen nemmere for dig.

Køleskab med mange funktioner
Hvis hverdagen kan være hektisk, er det smart at optimere hverdagen på flere punkter. Med SmartDevice kan du nemt betjene dit køleskab gennem HomeConnect app’en. Det er smart og vil gøre hverdagen nemmere for dig.

Køleskabet har et touch-display, så du nemt kan betjene det udefra. Selve fryseren har SuperFrost, som gør, at det hurtigt nedkøler madvarer, så de beholder deres vitaminer.

SuperCool gør, at køleskabet holder samme temperatur. Med Nightmode bliver køleskabet mere lydløst, selvom det i forvejen er meget støjsvagt på 35 dB. Det har BioFresh, der gør, at madvarerne i længere tid vil holde sig friske, så du mindsker madspild.

Køleskab, der letter hverdagen
Køleskabet Liebherr Plus ICBNEI5123-20 har mange funktioner og god plads. Prisen er også derefter, men du får både køleskab og fryseskab.

De mange funktioner kan lette din hverdag, og den eneste ulemper er køleskabets energiklasse. Det er et godt køleskab til den lille familie med behov for smart opbevaring af dine frost og almindelige madvarer.

Fordele

 • Integreret SmartDevice box
 • Særlige skuffer, hvor madvarer holder sig friske i længere tid
 • Støjsvagt
 • FreshAir-filter
 • NoFrost funktion
Ulemper

 • Energiklasse E

Specifikationer:

Konstruktion: Fuldintegreret
Hængslet: Højre – vendbar
Frysekapacitet i liter: 70
Kølekapacitet i liter: 244
Lydniveau: 35 dB
Farve: Hvid
Antal skuffer: 2
Antal hylder: 4
Bredde i cm: 56
Højde i cm: 177
Dybde i cm: 55
Energiklasse: E
Årligt energiforbrug i kW/h: 259


Liebherr ICBDI5182-20 Peak – elegant design med vanddispenser og Wi-Fi

Liebherr ICBDI5182-20 Peak

 

Liebherr ICBDI5182-20 er et køleskab, der er skal integreres og har fryser og vanddispenser indbygget. Det kommer til en høj pris, men til gengæld har det også en masse smarte funktioner.

Det vil forlænge dine madvarers levetid og gøre hverdagen nemmere for dig. Den har blandt andet SmartDevice, hvor du kan betjene køleskabet gennem HomeConnect app’en. 

Optimeret køleskab på alle fronter
Køleskabet Liebherr ICBDI5182-20 er stort, men fryseren ikke er lige så stor. Køleskabet kommer med mange funktioner. Det er blandt andet BioFresh skuffen, HydroBreeze og DuoCooling, som tilsammen sørger for at forlænge dine madvarers levetid og friskhed.

HydroBreeze er tåge af fugt, der sendes udover grøntsager ligesom i supermarkedet. Fryseren har NoFrost, så du aldrig skal afrime en fryser igen. SuperFrost sørger for, at madvarerne nedfryses hurtigt, når du kommer hjem fra shoppingtur.

Designet på køleskabet er elegant, og det er støjsvagt. Det er dog ikke lige så støjsvagt som nogle andre af Liebherrs modeller med et støjniveau på 54 dB. 

Med smart vanddispenser og ekstra funktioner
Du får et rummeligt køleskab med god plads til alle familiens madvarer. Du får en vanddispenser, som sikrer dig koldt og frisk vand, når du trænger til en forfriskning.

Køleskabet har mange smarte funktioner, som gør hverdagen nemmere. Du betaler også for det, men det kan være prisen værd, hvis du ønsker de ekstra funktioner. 

Fordele

 • Elegant smartsteel design
 • Vanddispenser
 • Frisk tåge forlænger frugt og grønts levetid
 • Wi-fi klar
Ulemper

 • Højere prisklasse
 • Mindre støjsvagt end andre modeller

Specifikationer:

Frysekapacitet i liter: 54
Kølekapacitet i liter: 202
Volumen i liter: 256
Lydniveau: 54 dB
Farve: Hvid
Antal skuffer: 2
Antal hylder: 6
Bredde i cm: 56
Højde i cm: 177
Dybde i cm: 55
Energiklasse: D
Årligt energiforbrug: 182 kWh


Liebherr ICNDI5153-20 Prime – innovativt integreret køleskab

Liebherr Prime Fuldintegreret køleskab - SmartDevice - 177,2 cm

 

Liebherr ICNDDI5153-20 er et fryse- og køleskab, som har mange smarte funktioner. Blandt andet kan du indstille det til night mode, hvor det er ekstra energibesparende. Du kan også tænde for et party-mode, hvis du skal have gæster, og det skal køle endnu hurtigere.

Et køleskab med mange muligheder
Køleskabet har en æggehylde, flaskehylde, smørskål, isterningeskål og køleelement. Det gør, at du kan rykke rundt, som du ønsker i køleskabet, samtidig med at du kan opbevare flasker og æg på bedst mulige måde.

Køleskabet betjenes ved et touch display, hvor du kan swipe. Det sørger for, at dine madvarer altid er friske med FreshAir og EasyFresh. 

Køleskabet kan tilsluttes WiFi, og du kan betjene det med HomeConnect app’en. Køleskabet er meget brugervenligt og rummeligt. Det er et af Liebherrs støjsvage køleskabe på kun 35 dB.

Høj kapacitet med plads til den store families behov
Liebherrs køleskab er endnu en succes fra brandet. Det er rummeligt og egner sig godt til en familie eller lidt større husholdning.

Det har mange funktioner som eksempelvis nightmode og partymode, der kan hjælpe, hvis du skal have mange gæster eller gerne vil spare strøm i løbet af natten.

Fordele

 • FreshAir filter
 • SuperSilent
 • 296 liter volumen
 • Wi-fi
 • 3 BioFresh skuffer
Ulemper

 • Højere prisklasse

Specifikationer:

Hængslet: højre – vendbar
Volumen: 254 liter
Frysekapacitet: 70 liter
Kølekapacitet: 184 liter
Lydniveau: 34 dB
Farve: Hvid
Antal skuffer: 2
Antal hylder: 6
Bredde i cm: 56
Højde i cm: 177 
Dybde i cm: 55
Energiklasse: D
Årligt energiforbrug: 181 kWh


Liebherr ICBB5152-20 Prime – rummeligt og støjsvagt køleskab

Liebherr ICBB5152-20 Prime

 

Liebherr ICBB5152-20 er et stort og rummeligt køleskab, hvor der er plads til den store families behov. Fryseren er ikke så rummelig, men køleskabet har god plads.

Det er det mest støjsvage køleskab i oversigten på kun 33 dB. Du vil nærmest ikke bemærke, at du har et køleskab. 

SuperSilent og smarte funktioner til optimale forhold
Køleskabet har en BioFresh skuffe, som sørger for, at frugt og grønt er friskt i længere tid. Det har også en DrySafe skuffe til kød og mælk, som kan forlænge madvarerne levetid. Det er smart, så du kan undgå madspild. Fryseren sørger for, at varerne ikke iser til, og at kulden fordeles jævnt, så du slipper for at afrime.

Som nogle af de nye køleskabe kan Liebherr ICBB5152-20 Prime kobles op på dit WiFi og betjenes via HomeConnect app’en. Du kan hente app’en ned på dine enheder.

I køleskabet medfølger en æggehylde, smørskål og i fryseren køleelement og isterningsskål.

God prisklasse med mange fine funktioner
Prisen på Liebherr ICBB5152-20 Prime ligger mellem de dyreste og de billigste. Du får det billigste energiforbrug årligt af de fleste køleskabe i oversigten. Oveni får du smarte funktioner, og et rummeligt køleskab, som vil forlænge levetiden på dine madvarer.

Det er derudover det mest støjsvage køleskab i oversigten, hvilket også er en stor fordel, hvis I ofte opholder jer i køkkenet om køkkenbordet.

Fordele

 • Swipe og touch displau
 • WiFi klar
 • FreshAir filter
 • IcecubeTimer
 • Lavt energiforbrug
Ulemper

 • Højere prisklasse

Specifikationer:

Hængslet: Højre – vendbar
Frysekapacitet i liter: 54
Kølekapacitet i liter: 256
Lydniveau: 33 dB
Farve: Hvid
Belysning: LED
Antal skuffer: 2
Antal hylder: 6
Bredde i cm: 56
Højde i cm: 177
Dybde i cm: 55
Energiklasse: D
Årligt energiforbrug i kW/h: 116


Om Liebherr

Liebherr producerer i dag hvidevarer som køleskabe og frysere, men den produktion, der startede virksomheden tilbage i 1940’erne, var opfindelsen af tårnkranen, som i dag ses på stort set alle byggepladser, når høje bygninger skal bygges.

Mærket Liebherr blev skabt i 1949 af Hans Liebherr i et Tyskland i efterkrigstiden, som manglede både redskaber og maskiner til genopbygning af landet. Liebherrs første produkt var en høj kran til byggeformål. Op gennem 1950’erne opdagede Hans Liebherr, at der stadig manglede maskiner til større byggeprojekter, og i 1954 producerede han den første hydrauliske gravko, og herefter tog produktionen af de store maskiner fart.

Hans Liebherr viste sig hurtigt som en god forretningsmand og spredte sig ud over flere områder, da han opdagede, at kun meget få tyske familier havde køleskabe i 1950’erne. Han så potentialet for et forretningsgrundlag og begyndte produktionen. Liebherr-virksomheden ekspanderede ud over Tyskland mod slutningen af 1950’erne, hvor også interessen for at producere teknologi for fly startede.

I dag producerer Liebherr en bred vifte af store maskiner og produkter. Det tæller blandt andet udstyr til minearbejde, diverse kraner, cementmaskiner, maskiner til havnearbejde, teknologi til fly og ikke mindst et par produkter til den hjemlige husholdning – nemlig køleskabe og frysere.

Liebherr logo


Derfor skal du ikke opbevare kartofler i dit køleskab

Derfor skal du ikke opbevare kartofler i dit koeleskab

På den ene side har fremskridt indenfor videnskaben gjort livet enklere og lettere, men på den anden side har det også øget kompleksiteten på mange forskellige områder. Et sådant eksempel på kompleksitet er køleskabet. Som køkkenudstyr hjælper det helt sikkert med at opbevare mad og reducere madspild, men på den anden side, så inviterer de kolde temperatur også til mange sundhedsmæssige problemer. Det er nemlig blevet bevist, at opbevaring af kartofler i køleskabet er farligt og kan føre til forskellige former for kræft.

Kartofler, der endnu ikke er tilberedt, skal i stedet opbevares et køligt og tørt sted. At sætte kartofler i køleskabet kan nemlig øge mængden af ​​sukker samt føre til højere niveauer af et kemikalie kaldet akrylamid, når kartoflerne bliver tilberedt ved at bage eller stege dem ved høje temperaturer.

Hvad er akrylamid?
Akrylamid er et kemikalie, der første gang blev opdaget af forskere fra Sverige i 2002. Kemikaliet findes i stivelsesholdige fødevarer, der er blevet tilberedt ved høje temperaturer. Disse fødevarer omfatter blandt andet pommes frites, chips, brød m.m. Det er tilmed blevet påvist, at akrylamid kan forårsage kræft hos dyr samt skade ens generelle sundhed.

Det har vist sig at kemikaliet akrylamid kan forårsage kræft i dyr, og der er derfor kommet mere frygt for, at det også kan have samme virkning på mennesker.
Men ifølge flere eksperter er der ingen grund til panik. Eksperter understreger nemlig, at der endnu ikke er klare tegn på, at akrylamid forårsager kræft hos mennesker. Selvom bevis fra dyreforsøg har vist, at akrylamid i fødevarer kan knyttes til kræft, er dette link nemlig ikke klart og konsistent hos mennesker.

For at være på den sikre side kan folk dog reducere deres eksponering af akrylamid ved at følge en normal sund og afbalanceret kost – som omfatter at spise færre fødevarer med højt kalorieindhold som pommes frites, chips og kiks, som er de største kilder til akrylamid.

Akrylamid produceres naturligt
Akrylamid fremstilles naturligt, når stivelsesholdige fødevarer tilberedes ved høje temperaturer. Ud fra den hidtidige forskning fremgår det, at mad, der bliver kogt, ikke producerer akrylamid. Det er ikke muligt at stoppe produceringen af akrylamid eller fjerne det fra fødevarer, når først det er produceret. Derfor udføres der forskning for at finde ud af, hvordan niveauerne af akrylamid, produceret i fødevarer, kan reduceres.

Madlavning og opbevaring af kartofler
Hvis du vil hjælpe med at reducere mængden af ​​akrylamid i din kost, er der nogle råd om madlavning og opbevaring af kartofler, som du kan gøre brug af. Først og fremmest skal kartofler, som tidligere nævnt, opbevares et køligt og tørt sted, hvorfor de ikke skal opbevares i køleskabet. Dette skyldes, at hvis du lægger kartofler i køleskabet, kan mængden af ​​sukker, de indeholder, øges, hvilket kan føre til højere niveauer af akrylamid, når kartoflerne steges, bages eller tilberedes på anden vis ved høje temperaturer.

Desuden har forskning påvist, at hvis du eksempelvis laver dine egne pommes frites, indeholder de mindre akrylamid, når de tilberedes til en lysere farve end pommes frites, der bliver tilberedt til en mørkere farve.

Du kan også reducere niveauer af akrylamid ved at putte kartoflerne i vand i 30 minutter, før du steger dem. Men husk at overskydende vand bør tørres af, før du lægger kartoflerne i varm olie. Hvis du bruger frosne kartofler, vil niveauerne af akrylamid være lavere, så længe madlavningsinstruktionerne på emballagen følges.

Hvis du er interesseret i at læse mere om akrylamid, så kan du klikke ind her.


9 ting du skal være opmærksom på

De fleste af os tager for givet, hvor vigtige vores køleskabe er for at holde vores madvarer friske og vores kroppe sunde. Men opbevarer du din mad helt korrekt, og er du klar over, hvad du helt præcist skal være opmærksom på? Vi har fundet 9 forskellige ting, som du skal være opmærksom på, når det kommer til madvarer og dit køleskab. Du kan også vælge at læse flere ting, som du skal være opmærksom på i denne artikel fra Good Housekeeping Institute.

Optimer måden du bruger dit køleskab på

electrolux-koeleskab-ERF3866AOX_openDet kan være et mareridt, når du ikke kan finde eller få alle dine nyindkøbte madvarer ind i dit køleskab. Men i stedet for at konkludere, at du behøver et større køleskab, så kan det rent faktisk blot være, at du har brug for at rydde op samt optimere måden, som du bruger dit køleskab på. Før du beslutter dig for at købe et nyt køleskab, skal du først og fremmest tømme hele køleskabet og smide alle de halvtomme krukker og bøtter ud. Det anbefales også, at du kontrollerer, hvad du allerede har i dit køleskab, inden du handler, for at undgå madspild.

Placer madvarerne de rigtige steder

Det siges, at hvis du er bekendt med, hvor du skal placere dine madvarer i køleskabet, så betyder det, at de kan holde op til tre gange længere. Problemet er dog, at de fleste mennesker ikke ved, hvor de skal sætte hvad. De åbner blot køleskabsdøren og smider alt ind. I stedet for at placere madvarerne, hvor der lige er plads til dem, så er det vigtigt, at du placerer madvarerne, hvor de har det bedst. For eksempel er det bedst at placere æg på mellemhylden (da den har en mere ensartet temperatur), mens smør og bløde oste sagtens kan placeres i køleskabsdøren, da de ikke behøver at være i den koldeste del. Fisk og kød bør placeres i bunden, mens frugt og andet grønt skal opbevares øverst. Læs mere om dette i næste afsnit.

Rengør dit køleskab
Det er vigtigt at give hylderne, skufferne og væggene i dit køleskab en god rengøring regelmæssigt. Ideelt set bør vi rengøre og vaske vores køleskabe hver uge samt sørge for en grundig rengøring mindst en gang om måneden. Dette vil ikke kun holde køleskabet fri for ubehagelige bakterier, det vil også minimere risikoen for, at dit køleskab ender med en masse ildelugtende lugte.

Forsegl og opbevar din mad ordentligt
Både rester fra gårsdagens aftensmad og åbne bøtter med mad skal opbevares på en måde, der sørger for, at kontaminerende bakterier og lugte forbliver inde i selve forseglingen eller indpakningen. Det anbefales derfor, at du opbevarer din mad i køleskabet i lufttætte beholdere eller indpakning i klæbefilm. Beholdere af glas er desuden et godt og miljøvenligt alternativ til plastik.

Køleskabets temperatur

Koeleskabets temperaturOfte er dit køleskab ikke den rigtige temperatur, hvorfor det altid er vigtigt, at skærmen eller displayet viser den optimale temperatur for madvarernes friskhed. For køleskabe er dette 3-5 grader, hvorimod frysere skal have en temperatur på mellem -18 og -20 grader. Ved at indstille dit køleskab på mellem 3-5 grader kan skadelige bakterier ikke formere sig. Ved denne temperatur forbliver din mad også sikker at spise.

Hold nogle madvarer adskilt og væk fra hinanden

Det er især vigtigt at holde råt kød, fjerkræ og fisk væk fra andre fødevarer. Sørg for, at emballagen altid er tæt forseglet, og at du opbevarer ubehandlet kød/fisk på den laveste hylde i dit køleskab for at forhindre, at det lækker og drypper på de andre fødevarer i køleskabet.

Vask altid dine hænder før og efter brug af køleskabet

Dette kan virke som sund fornuft, men vi er sikre på, at du har åbnet dit køleskab, når du er midt i forberedelsen af aftensmaden. Hvis du har rørt fødevarer som råt kød eller fisk, er det utroligt vigtigt, at du vasker dine hænder, før du rører din køleskabsdør eller indhold i køleskabet. Tænk bare på alle de bakterier, der kan være på håndtaget til dit køleskab, hvis du ikke sørger for at vaske dine hænder.

Opbevarer frugt og grønt på den rette måde

Det kan være vanskeligt at opbevare frugt og grønt. Ifølge nogle eksperter er det en fordel at opbevare eksempelvis avocado, bananer, nektariner, ferskner, pærer, blommer og tomater ude af køleskabet, da disse kan være med til at andet frugt og grønt hurtigere bliver dårligt, hvis de opbevares i det samme rum eller den samme skuffe i køleskabet.

Hold øje med anvendelsesdatoer
Hold oeje med anvendelsesdatoer
Enhver fødevare, der har passeret sin anvendelsesdato, må ikke spises, da skadelige bakterier har haft muligheden for at vokse og gøre fødevaren sundhedsfarlig. Mad, der har overskredet holdbarhedsdatoen, kan spises, da det kun er et kvalitetsmærke, og ikke decideret er sundhedsfarligt.


Sådan opbevares mad i køleskabet

Saadan opbevares mad i koeleskabetØverste og mellemste hylde

På disse hylder skal du opbevare fødevarer såsom mejeriprodukter, færdigretter og emballerede fødevarer, rester, tilberedt kød og tilberedte salater. Disse skal alle dækkes eller opbevares i lukkede beholdere for at forhindre smitte med bakterier m.m. Fødevarer, der er tilberedt, skal opbevares øverst i køleskabet, væk fra rå fødevarer, så skadelige bakterier ikke kan overføres fra rå mad til den allerede tilberedte mad.

Nederste hylde

Råt kød, fjerkræ og fisk skal opbevares i lukkede beholdere for at forhindre dem i at røre eller dryppe på andre fødevarer. Råt kød bør altid opbevares i bunden af ​​køleskabet for at undgå krydskontaminering. Sørg for, at hver genstand er indpakket eller er placeret i en lukket beholder, så den ikke kommer i kontakt med andre fødevarer.

Grøntsagsskuffen

Sørg for, at frugt, grøntsager og salat er pakket i papir eller plast med lufthuller for at holde dem beskyttet mod bakterier. For salater og urter skal du forsøge at indpakke dem i et fugtigt papirhåndklæde før opbevaring for at forhindre dem i at tørre ud og holde dem friskere i længere tid.


Ting du skal overveje før du køber et nyt køleskab

At vælge et nyt køleskab er ofte nemmere sagt end gjort. Du ønsker nemlig ikke at købe et køleskab, der slet ikke passer til dine ønsker og behov. For at finde det perfekte køleskab for dig (og din familie) er der fem vigtige ting, som du skal være opmærksom på samt overveje.

Energiklassen

Hvis du ønsker at købe et køleskab, der er både miljø- og energivenligt, så skal du investere i et køleskab med en høj energiklasse. Energimærkningen skal som minimum være C, da dette vil sikre dig, at du køber et køleskab med et lavt årligt elforbrug. Dette vil tydeligt kunne ses på din elregning.

Størrelsen på køleskabet

Stoerrelsen på koeleskabetJo flere mennesker I er i husstanden, jo større skal køleskabet som regel også være. Inden du investerer i et nyt køleskab, skal du derfor overveje, hvad køleskabets kapacitet skal være på. I gennemsnit er et køleskab med en kapacitet på omkring 150 til 200 liter nok til en familie på 3-4 mennesker.

Hvilken type køleskab ønsker du

I dag kan du købe flere forskellige typer af køleskabe, hvorfor du skal overveje, om du ønsker dig det ene eller det andet køleskab. De mest almindelige typer er retro-køleskabe, et integreret køleskab, et mindre køleskab eller et fritstående køleskab. Alle disse typer har forskellige fordele og ulemper, hvorfor det er vigtigt at overveje, hvilket køleskab der passer bedst til dine ønsker og behov.

Ekstra funktioner

Når du er på udkig efter et nyt køleskab, så skal du også overveje, om du har brug for nogle ekstra funktioner eller ej. Der findes nemlig et væld af forskellige ekstra funktioner såsom en dobbeltdør, en turbokøling, hurtiglavning af isterninger, en baristaservice samt meget mere. Jo flere ekstra funktioner du ønsker, jo højere pris har køleskabet som regel også.

Vælg et køleskab med en god belysning

Amerikanerkoeleskabs testEn af de vigtigste funktioner ved et køleskab er selve belysningen. Det er nemlig vigtigt, at belysningen er så god, at den kan oplyse hele køleskabet, så du altid kan finde lige præcis det, som du har brug for. I nogle køleskabe kan det være svært at se alle rum samt alle hylder med den specifikke belysning, hvilket i sidste ende ikke er noget værd. Vær derfor opmærksom på, at det køleskab, som du finder, har den helt rette belysning til dine behov.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvad du skal overveje ved køb af et nyt køleskab, så kan du læse denne artikel fra Elforbundet.


Guide: Sådan får du dit køleskab helt rent og undgår lugt

Mange forskellige fødevarer passerer dagligt ind og ud af køleskabet, og dermed kan man ikke undgå, at køleskabet bliver snavset. Men dette snavs kan hurtigt blive grobund for bakterier, og med tiden kan køleskabet også komme til at lugte grimt.

Politiken.dk guider her til, hvordan man bedst fjerner snavs, bakterier og lugt:

Sluk for køleskabet: Når man skal gøre et køleskab rent, er det nødvendigt at slukke for strømmen først. Fjern derefter maden og læg den gerne i køletasker, hvis muligt, da især kød og mad ikke har godt af at stå ude.

Vask: Bland varmt vand med opvaskemiddel og vask køleskabet udvendigt og indvendigt med blandingen. Skyl efter med koldt og rent vand. Husk også hylderne.

Afløbshullet og renden: I renden under køleelementet sidder afløbshullet. Rens det med en vatpind eller en piberenser, og fjern eventuelle madrester fra renden.

Afrimningsskål: Hvis fødevarer kommer til at røre bagvæggen i køleskabet, så kan de komme til at fryse fast til den. Når isen smelter, løber således både vand og madrester ned i afløbshullet, hvor blandingen vil blive varmet op i afrimningsskålen – og det vil give en grim lugt. Rengør derfor skålen grundigt.

Lad isen smelte: Is på køleelementet tøs op, så snart du slukker for strømmen og åbner døren op. Tager det længere tid, så lad døren stå længere åben, mens resten af isen tør op.

Tænd for strømmen: Nu kan der igen tændes for strømmen, og fødevarerne kan sættes ind i køleskabet igen. Har du kun behov for at vaske en enkelt hylde af, behøver du ikke slukke for køleskabet.

Hver anden måned: Denne rengøringsproces skal gerne foretages minimum hver anden måned, men er en hylde beskidt, kan man med fordel rengøre dem efterhånden.

Tildækning: For at forhindre lugt bør man desuden altid dække madvarer til, når de sættes ind i køleskabet. Især hvis det gælder for eksempel stærkt lugtende rester fra aftensmaden.


Energimærkning og køleskabe

Sparenergi.dk skriver, at danskere i gennemsnit bruger 14 procent af deres private strøm på køleskab og fryser, så er man lidt opmærksom på, hvordan man kan nedsætte dette, så er der penge at spare.

Processen starter allerede ude i butikken, når der skal købes nyt køleskab. Gå efter en så høj energimærkning som muligt, hvilket betyder A eller D. Investerer man i et A køleskab frem for et C, kan man spare omkring 320 kroner om året. I løbet af køleskabets beregnede levetid vil der være tale om over 3.000 kroner. Husk også at se på størrelsen – er man en lille husstand, er der ingen grund til at vælge et stort køleskab.

Husk også at se godt efter hvad der står på selve energimærket – det gælder faktisk for alle elektriske forbrugerprodukter. Energimærket giver først og fremmest oplysninger om energiklassen – ofte fra G til A og ledsaget af farvekode, hvor du bør gå efter den mest mørkegrønne. Desuden oplyser energimærket om det årlige energiforbrug i kWh og eventuelt også støj og vandforbrug.

Efter indkøbet er der også nogle ting i hjemmet, der kan spare energi. Sørg for at holde temperaturen på 3-5 grader i køleskabet og -18 grader i fryseren. Tø fødevarer op i køleskabet, for så afgiver varen kulde til køleskabet, og sørg for at tætningslisten er helt tæt.


Disse kilder har vi anvendt i Liebherr køleskabs testen:

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har også foretaget to forskellige tests: Én test om udelukkende køleskabe med 22 modeller, og en anden test om køle-fryseskabe med 45 modeller inkluderet. Fælles for begge tests er, at der fokuseres på temperaturstabilitet og -variation, energiforbrug, indstillinger og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt de to køleskabe Liebherr CNel 4313 og Liebherr CN 4313. Ønsker du at læse anmeldelsen af de to køleskabe, kan du klikke ind her.

Which.co.uk 🇬🇧
Englands største testmagasin Which.co.uk tester masser af forbrugerprodukter hver dag. På deres side tester de alt lige fra tørretumblere til kaffemaskiner, støvsugere og køleskabe. Her har Which.co.uk testet køleskabet Liebherr CP 4313, som de har kåret som værende et ”Best Buy”. Du kan læse hele testen her.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Liebherr IK 3520, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Man skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk sammenligner og tester en bred vifte af elektroniske forbrugerprodukter, så det er nemmere for forbrugerne at finde frem til de bedste produkter alt efter ønske og behov. Her har de britiske eksperter testet og anmeldt Liebherr IK 3520 og Liebherr IKB 3520.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Liebherr IK 3520, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Liebherr IKB 3520, kan du klikke ind her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for køleskabe er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. Udover de ovenstående tests har vi derfor også kigget på forbrugeranmeldelser på whiteaway.com Vi har set nærmere på køleskabe og køle-fryseskabe og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, hvilket giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.. Læs mere her.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke helt sikker på, hvilket køleskab du skal vælge, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der kunne være relevante for dig.

Ønsker du at få et bredere overblik over, hvad markedet ellers har at byde på, kan du læse vores generelle køleskab test. Her finder du en bred vifte af testvindende kølskabe fra forskellige producenter.

Er der er bestemt mærke, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel dykke ned i vores række af producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores Siemens køleskab test, vores Bosch køleskab test, vores Electrolux køleskab test og vores amerikanerkøleskab test. De forskellige køleskabe er udvalgt på baggrund af deres resultater i diverse eksperttests. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde dit nye køleskab til den bedste pris.

Modsat køleskabene i denne artikel, der er lavet til at stå for sig selv, findes der også kølskabe, der er lavet til at blive en integreret del af dit køkken. I vores integreret køleskab test kan du læse om eksperternes favoritter inden for denne kategori.

Har du begrænset med plads, hvor du bor, kunne det være en idé at vælge et køleskab med indbygget fryser. I vores køleskab med fryser test og i vores køle-fryseskab test kan du læse mere om alle eksperternes favoritter.

Skal du bruge en ny fryser, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores fryseskab test, vores kummefryser test og vores skabsfryser test, der alle indeholder testvindende modeller.


FAQ

Hvilke Liberherr køleskabe er bedst i test?
Liebherr SK 4260 og Liebherr CP 4313
Hvordan testes Liberherr køleskabene?
Køleskabene testes på deres evne til at opretholde den optimale temperatur, også når omgivelsernes temperatur ændre sig. Derudover kigges der på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.
Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?
Energiskalaen for køleskabe går fra A til D. Det er anbefalet af energistyrelsen, at du vælger en model i energiklasse D.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Liebherr CP 4313

✅ Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Liebherr CP 4313

Englands største testmagasin Which.co.uk har testet og anmeldt Liebherr CP 4313. I deres anmeldelse har de kåret køleskabet som værende et ”Best Buy”. De mener nemlig, at modellen er både brugervenlig samt forsynet med en overskuelig og fleksibel indretning.

Selvom eksperterne fra Which.co.uk generelt er vilde med Liebherr CP 4313, nævner de også, at modellens kapacitet ikke er den bedste.

Køleskab med to kølesystemer 

Med Liebherr CP 4313 får man et køleskab, der samtidigt er forsynet med en fryser. Det betyder, at man ikke behøver at investere i en separat fryser, hvis der er nok plads i denne. Mens køleskabets kapacitet er på 209 liter, er fryserens kapacitet på 99 liter.

Udover at komme med både et køleskab og en fryser er Liebherr CP 4313 ligeledes forsynet med de to funktioner SmartFrost og DuoCooling.

Det betyder, at modellen takket være DuoCooling kommer med hele to kølesystemer, så temperaturen ved disse kan indstilles og justeres separat.

SmartFrost-funktionen sørger i stedet for, at modellens isdannelse kraftigt reduceres, så man ikke skal gå i gang med en afrimning hele tiden.

Energibesparende køleskab med lavt lydniveau 

Liebherr CP 4313 har fået energimærkningen A. Dette er den højeste energiklasse for køleskabe på markedet, hvorfor man trygt kan stole på, at modellen er energivenlig.

Udover at være energivenlig er Liebherr CP 4313 lydsvag. Lydniveauet er på blot 38 dB, hvorfor den ikke vil støje i hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Når man skal kigge ind i køleskabet for at finde en madvare, er dette nemt med Liebherr CP 4313, da modellen er forsynet med LED-belysning. LED-belysningen er holdbar, effektiv og blænder ikke.

Med knapelektronik og ventileret køling

Liebherr CP 4313 er forsynet med flere funktioner, der gør, at modellen nemmere kan betjenes af brugeren.

En af disse funktioner er knapelektronik. Her kan man indstille og justere de forskellige funktioner ved blot en simpel berøring. Derudover viser den digitale temperaturvisning den indstillede temperatur, så man kan holde øje med den.

Ved køb af Liebherr CP 4313 får man ydermere et køleskab, der er udstyret med ventileret køling. Det betyder, at temperaturen er ens, uanset om man måler den på øverste hylde eller på nederste hylde.

Udvalgte fordele ved Liebherr CP 4313:
 Med ventileret køling
 DuoCooling og SmartFrost
 LED-belysning
 Nem betjening
 Energimærkning A


Liebherr IRCF5121-20 Plus

Liebherr IRCF5121-20 Plus

 

Liebherr IRCF5121-20 er et køleskab, der er med køle- og fryseskab. Fryseren er ikke stor, men du får et rummeligt køleskab. Køleskabet kommer til en rigtig god pris. Det er et af de billigste i oversigten, og du får stadig mange af Liebherrs smarte funktioner. 

Nem betjening via HomeConnect app
Køleskabet har et brugervenligt design med touch og swipe-skærm. Du kan betjene køleskabet via HomeConnect app’en, hvilket gør det nemt og tilgængeligt for dig. Du skal dog tilkøbe SmartDevice, hvis du vil betjene det via app’en – også når du ikke er hjemme.

Køleskabet har et effektivt PowerCooling system, som sørger for hurtigt at nedkøle varerne. Det har desuden CleaningMode, EnergySaver og PartyMode. Det er muligheder for at optimere køleskabet på den ene eller anden måde. Du kan nedsætte energiniveauet eller gøre det mere effektivt alt efter dine madvarer og behov.

Der medfølger isterningebakke, æggebakke og 3 flaskehylder.  

Med justerbar plads til en bageplade efter behov
Køleskabet Liebherr IRCF5121-20 egner sig godt til den mindre familie, og det har mange smarte funktioner, som kan lette hverdagen.

Køleskabet er meget rummeligt, der er for eksempel plads til en bageplade på en hylde. Der er dermed god plads til hustandens madvarer, om det er familiens eller delelejlighedens køleskab.

Fordele

 • Brugervenligt display med touch og swipe
 • Wi-Fi klar
 • Støjsvagt
 • Smarte funktioner
Ulemper

 • Energiklasse F

Specifikationer:

Hængslet: Højre – vendbar
Frysekapacitet: 16 liter
Kølekapacitet: 258 liter
Støjniveau: 37 dB
Farve: Hvid
Antal skuffer: 1
Antal hylder: 4
Bredde i cm: 56 
Højde i cm: 177
Dybde i cm: 55
Energiklasse: F
Årligt energiforbrug: 190 kW/h


Liebherr T 1410-21 001

Liebherr T 1410-21 001

 

.Liebherr T 1410-21 001 har ikke været medtaget i forbrugerrådenes test, men vi har alligevel valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne er særdeles glade for dette køleskab. Forbrugerne bruger nemlig modellerne til hverdag og ved gennem erfaring, hvad der fungerer godt ved hver model. Vi har set på brugeranmeldelser fra sitet whiteaway.com, hvor brugerne i gennemsnit har givet Liebherr T 1410-21 001 4,7 ud af 5 stjerner. Især størrelsen og letheden tiltaler brugerne.

Lille men solidt køleskab
Liebherr T 1410-21 001 er et lille køleskab, som med en kapacitet på 138 liter er meget mindre end artiklens øvrige modeller. Den lille størrelse gør, at Liebherr T 1410-21 001 vil passe godt ind i et mindre køkken, hvor pladsen er knap, og generelt vil Liebherr T 1410-21 001 være et godt køb for en lille familie på 2-3 personer. Forbrugerne selv er meget glade for modellen, og de nævner, at størrelsen forøges af fleksibiliteten, og det er let at placere køleskabet, hvor man ønsker det. Også modellens robusthed og kvalitet roses af forbrugerne.

Støjsvag model
Liebherr T 1410-21 001 er velfungerende på flere fronter. Udover fleksibiliteten og robustheden er køleskabet god til at holde en stabil, lav temperatur, hvorved fødevarernes holdbarhed forbliver optimal. En anden stor fordel ved modellen er dens lydniveau: Liebherr T 1410-21 001 er nemlig en utrolig støjsvag model med et lydniveau på kun 39 dB. Til sammenligning ligger niveauet for en hviskende person på 40 dB, så køleskabet kan placeres hvor som helst uden at forstyrre. Har man brug for et køleskab på kontoret, vil Liebherr T 1410-21 001 dermed også været et godt valg.

Godt indrettet
Forbrugerne fortæller, at til trods for den lille kapacitet, så er Liebherr T 1410-21 001 indrettet så godt og fleksibelt, at der er plads til meget mere, end man skulle tro. Glashylderne er nemlig flytbare, og både Comfort GlassLine-dørhylderne, æggebakken og grøntsags-skuffen er rummelige. Belysningen i selve kølerummet er dæmpet men godt, og modellen er udstyret med en smart automatisk afrimnings-funktion. Som en rar sidegevinst bemærker brugerne også, at Liebherr T 1410-21 001 er et pænt køleskab, og farven er hvid med Slimline håndtag for et godt greb og mindre synlighed.

Liebherr T 1410-21 001 måler 85 cm (h), 50 cm (b), 63 cm (d) og er af typen fritstående køleskab. Det har en kapacitet på 138 liter.

Udvalgte fordele ved Liebherr T 1410-21 001 lille køleskab:


 Lille og godt køleskab
 Ideel til kontoret
 Støjsvag model
 Fleksibel indretning
 Pænt køleskab


Liebherr ICNF5103-20 Pure – godt valg til den parret eller den lille familie

Liebherr ICNF5103-20 er et køleskab- og fryseskab, og det skal du integrere i dit køkken.

Køleskabet kommer med mange smarte funktioner. Blandt andet får du NoFrost teknologien, som betyder, at du aldrig skal stå og afrime din fryser igen. Du får en EasyFresh skuffe, som vil hjælpe til at holde grøntsager og frugter friske.

DuoCooling funktionen sørger for, at lugte ikke sætter sig, og at der ikke sker nogen luftudveksling mellem køleskab og fryser. 

Støjsvagt køleskab

Det er meget generende, hvis hvidevarer står og larmer. Med Liebherrs køleskab får du et støjsvagt køleskab, der har et lydniveau på 35 dB. Det svarer til, at du står inde bag en lukket dør og svagt kan høre køleskabet på den anden side, selvom du sidder ved køkkenbordet ved siden af køleskabet.

Køleskabet har også CleaningMode, IceCuberTimer funktion, så du får isterninger hurtigt, og det er WiFfi klart. Det har SoftClose, så døren stille lukker efter dig, og det vil give dig advarsel om, hvis det har været åbent for længe. 

God størrelse til den mindre familie eller parret

Liebherrs køleskab er ikke det største, du kan få, men det egner sig godt til parret eller den lille familie. Du får både køleskab og fryseskab, så det er samlet i ét.

Køleskabet har gode funktioner, og det kommer til en rigtig god pris. Dog skal du være opmærksom på, at det årlige energiforbrug er højere end ved nogle af de andre køleskabe. 

Fordele

 • FreshAir filter
 • IcecubeTimer
 • Støjsvagt
 • Smarte indstillinger som CleaningMode
 • NoFrost
Ulemper

 • Højere energiforbrug end ved andre modeller

Specifikationer:

Frysekapacitet: 70 liter
Kølekapacitet i liter: 183
Lydniveau: 35 dB
Farve: Hvid
Antal skuffer: 1
Antal hylder: 4
Bredde i cm: 56
Højde i cm: 177
Dybde i cm: 55
Energiklasse: F
Årligt energiforbrug i kW/h: 284


Liebherr SK 4260

 Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr SK 4260

 

Liebherr SK 4260 er blevet testet og anmeldt af  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperter er begejstrede for køleskabet, som de har kåret som topscorer i deres store tests.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for køleskabets kvalitet og brugervenlighed. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med modellens temperaturindstilling.

Energieffektivt og rummeligt køleskab

Liebherr SK 4260 er et rummeligt og energieffektivt køleskab med en kapacitet på 381 liter. Køleskabet er derfor velegnet til en familie på omkring fem til seks personer. Samtidigt er modellen placeret i energiklasse B, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Selve lydniveauet er ydermere på blot 34 dB, hvorfor det ikke støjer meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB. Når man åbner Liebherr SK 4260, vil der tænde en LED-belysning, så man nemt og hurtigt kan finde det, man leder efter.

Holder madvarerne friske

Liebherr SK 4260 er forsynet med flere funktioner, som gør, at madvarerne holdes friske i længst mulig tid. Køleskabet har nemlig både en SuperCool-funktion samt ventileret køl.

Hvor SuperCool-funktionen sænker temperaturen i køleskabet til to grader i op til 12 timer for at afkøle friske madvarer hurtigst muligt, sørger ventileret køl for, at temperaturen forbliver jævn og ensartet i hele køleskabet.

Derudover har Liebherr SK 4260 en elektronisk temperaturstyring, så det er let at indstille og regulere på temperaturen helt nøjagtigt.

Integreret åbningsmekanisme og døralarm

Liebherr SK 4260 kommer med et robust og stilrent håndtag, som er udstyret med en integreret åbningsmekanisme. Denne mekanisme sørger for, at døren åbnes uden problemer, når man skal tage madvarer ind eller ud af køleskabet.

Køleskabet har yderligere en døralarm, som giver besked, hvis døren har været åben i mere end 60 sekunder. Er der brug for det, kan man desuden benytte sig af børnelåsen, så køleskabet ikke kan slukkes.

Sidst men ikke mindst har Liebherr SK 4260 både en flaskehylde samt gennemsigtige frugt- og grøntsagsskuffer, som er nemme at rengøre.

Liebherr SK 4260 måler 185,2 (h), 60 cm (b), 62,3 cm (d) og er et fritstående køleskab.

Udvalgte fordele ved Liebherr SK 4260:
 SuperCool-funktion
 Døralarm
 Ventileret køl
 Integreret åbningsmekanisme
 Elektronisk temperaturstyring


Liebherr IK 3520

 Middel bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
 83 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Liebherr IK 3520

 

Liebherr IK 3520 er blevet testet og anmeldt af de to britiske testmagasiner Which.co.uk og Kagoo.co.uk. Begge eksperter er begejstrede for køleskabet, som de har givet henholdsvis en middel bedømmelse samt 83 ud af 100 point.

I deres anmeldelser skriver de, at de især er glade for køleskabets energieffektivitet samt store kapacitet. Til gengæld er de mindre vilde med prisen.

Ved køb af Liebherr IK 3520 bør man være opmærksom på, at det er et integrerbart køleskab. Det vil sige, at modellen skal indbygges i et køkkenskab.

Energieffektivt og rummeligt køleskab

Liebherr IK 3520 er et energieffektivt køleskab med energimærkningen B. Det betyder, at køleskabet ikke forbruger meget energi på et år. Selve kapaciteten er på 325 liter, så modellen er velegnet til en familie på omkring fem til seks personer.

Derudover er Liebherr IK 3520 udstyret med ventileret køl, hvorfor der altid er en jævn og ensartet temperatur i hele køleskabet. Modellen har også en elektronisk temperaturstyring, så det er let at indstille temperaturen helt præcist.

Effektive systemer

Med Liebherr IK 3520 får man et køleskab, der er forsynet med flere effektive systemer i form af blandt andet PowerCooling og BioCool.

Mens PowerCooling sikrer, at friske madvarer køles ned hurtigt ved en jævn temperatur, gør BioCool-boksene det muligt at justere luftfugtigheden i køleskabet. Dette er med til at forlænge madvarernes holdbarhed og friskhed. Køleskabet har to BioCool-bokse med teleskopudtræk.

Lydniveauet er desuden på blot 34 dB, hvorfor modellen ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Funktionel indretning

Liebherr IK 3520 er indrettet på en funktionel måde, der gør det nemmere at få plads til en del madvarer i køleskabet. Den har eksempelsiv syv GlassLine-opbevaringshylder, som er yderst robuste.

En af disse hylder er delbar, så den er nem at flytte rundt på eller dele i to. Der er ydermere en flaskehylde til flasker. Når man åbner Liebherr IK 3520, vil der tænde en LED-belysning, så man hurtigt kan få et overblik over, hvad der er på hylderne samt i skufferne.

Liebherr IK 3520 måler 177,2 (h), 57 cm (b), 55 cm (d) og er et integrerbart køleskab.

Udvalgte fordele ved Liebherr IK 3520:
 LED-belysning
 BioCool-bokse
 PowerCooling
 Ventileret køl
 Elektronisk temperaturstyring


Liebherr IKB 3520

 83 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Liebherr IKB 3520

 

Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Liebherr IKB 3520, som de har givet 83 ud af 100 point. Eksperterne er begejstrede for dette køleskab på grund af dets store kapacitet og funktionelle indretning. De nævner ikke nogen deciderede ulemper ved modellen. 

Ved køb af Liebherr IKB 3520 bør man være opmærksom på, at det er et integrerbart køleskab.

Energivenligt køleskab

Med Liebherr IKB 3520 får man et energivenligt køleskab, der er placeret i energiklasse B. Det vil sige, at modellen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepungen samt for miljøet.

Samtidigt har køleskabet en kapacitet på 301 liter, hvorfor den er velegnet til en husstand med omkring fem til seks personer. Når man åbner køleskabet, vil der desuden tænde en LED-belysning, så man får et godt overblik over alle hylder og skuffer.

Køleskabets lydniveau er på 37 dB, hvorfor det ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Praktisk køleskab

Liebherr IKB 3520 er et praktisk køleskab, der er forsynet med flere egenskaber, som hjælper med at holde madvarerne friske i længere tid. Disse funktioner er blandt andet BioFresh, SuperCooling samt PowerCooling.

Mens SuperCooling reducerer køleskabets temperatur til to grader i op til 12 timer, så nye madvarer nemmere kan køle ned, sørger PowerCooling for en hurtig afkøling og en ensartet temperatur.

Derudover bevarer BioFresh en temperatur lige over nul grader samt en ideel luftfugtighed, hvilket forlænger madvarernes holdbarhed. I HydroSafe-skuffen holder frugter og grøntsager sig ligeledes optimalt med en luftfugtighed på op til 90 procent.

Ventileret køl og elektronisk temperaturstyring

Liebherr IKB 3520 er udstyret med både ventileret køl og en elektronisk temperaturstyring. Hvor ventileret køl sørger for en ensartet temperatur i hele køleskabet, er der med den elektroniske temperaturstyring mulighed for at regulere og indstille temperaturen meget præcist.

Sidst men ikke mindst er Liebherr IKB 3520 indrettet på en funktionel måde. Køleskabet har nemlig udtræk på teleskopskinner, så det er nemt at tage skufferne ind og ud samt GlassLine-hylder, som er både robuste, brudsikre og nemme at rengøre.

Liebherr IKB 3520 måler 177,2 (h), 57 cm (b), 55 cm (d) og er et integrerbart køleskab.

Udvalgte fordele ved Liebherr IKB 3520:
 Elektronisk temperaturstyring
 BioFresh
 SuperCooling
 PowerCooling
 HydroSafe-skuffe


Køle-fryseskabe


Liebherr CNel 4313

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr CNel 4313

 

Liebherr CNel 4313 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. I deres anmeldelse af køleskabet har begge eksperter givet modellen en masse rosende ord med på vejen.

De beskriver blandt andet køleskabet som værende brugervenligt med et lavt energiforbrug.

Til gengæld nævner begge eksperter, at de er mindre begejstrede for køleskabets temperaturudsving. De forklarer, at dens temperaturudsving er forholdsvis store, hvilket ikke er optimalt.

Køleskab med fryser og praktiske funktioner 

Liebherr CNel 4313 er et køleskab, der på samme tid kommer med en fryser. Det betyder, at man får to funktioner i én model, så man ikke behøver at købe to separate dele.

Mens køleskabet har en kapacitet på 209 liter, har fryseren en kapacitet på 95 liter. Det er derfor en model, der er velegnet til omkring tre til fire personer.

Udover at komme med både et køleskab og en fryser har Liebherr CNel 4313 også flere praktiske funktioner.

Eksempelvis sørger NoFrost-teknologien for, at madvarerne bevares friske i længere tid. Funktionen DuoCooling gør i stedet, at modellen kommer med to kølesystemer, der giver mulighed for, at temperaturen kan indstilles og justeres uafhængigt af hinanden i både køleskabet og fryseren.

Fleksibelt køleskab med elektronisk styring 

Med Liebherr CNel 4313 får man et fleksibelt køleskab, der er udstyret med en funktionel indretning.

På den måde er det nemmere at få plads til flere madvarer. I køleskabet kan der findes fire opbevaringshylder af sikkerhedsglas, en flaskehylde til drikkevarer samt en skuffe til frugter og grøntsager.

Fryseren kommer ydermere med tre skuffer, som man selv kan rykke rundt på for at få plads til mere.

I køleskabet kan der også findes en LED-belysning, så man hurtigt kan få et overblik over, hvilke madvarer der er placeret hvor.

Liebherr CNel 4313 kommer ydermere med en elektronisk styring til den digitale temperaturvisning, hvor man kan se den specifikke temperatur. Dette gør det nemmere at holde øje med, om man skal ændre temperaturen.

Energieffektivt køleskab 

Liebherr CNel 4313 er både et energieffektivt og lydsvagt køleskab med fryser. Det er nemlig placeret i energiklasse B.

På den måde skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt modellen forbruger meget energi på et år. Endvidere larmer køleskabet eller fryseren ikke i hele hjemmet, da lydniveauet er på blot 41 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst er Liebherr CNel 4313 udstyret med en PowerCooling-funktion. Denne funktion sørger for, at madvarer i køleskabet køles ned hurtigt efter, de er placeret på en hylde eller i en skuffe. Dette sikrer, at madvarerne holdes friske og giver dem også en længere levetid.

Udvalgte fordele ved Liebherr CNel 4313:
 Fleksibelt køleskab
 Køleskab med fryser
 Energimærke B
 Lydsvag model
 Med NoFrost og DuoCooling


Andre testvindere

Ovenfor har vi gennemgået en række Liebherr køleskabe, med og uden fryser, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og gode omtaler i diverse tests eller er populære blandt brugerne.

Udover Liebherr køleskabene findes der mange andre gode kølskabe på markedet, og herunder vil vi gennemgå en række andre mærker, som også har fået fine ord med på vejen.


Electrolux ERF4114AOW

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW

 

Ligegyldigt om Electrolux ERF4114AOW placeres i kølige eller varmere omgivelser, så sørger modellens køleelementer for at holde kølerummet både køligt og stabilt. Modellen sørger også for hurtigt at køle nyindlagte fødevarer ned, således at eventuel bakterievækst bremses, og maden holdes frisk længere. Husk at der er temperaturforskel på hvor i køleskabet, maden lægges, så jo koldere man ønsker at opbevare maden, jo tættere på køleelementerne skal maden placeres.

Med SuperKøl-funktion

Moderne teknologi kan sørge for at holde fødevarerne holdbare længere, og Electrolux ERF4114AOW er også udstyret med flere smarte funktioner, der netop forlænger maden og fødevarernes holdbarhed. Electrolux ERF4114AOW har nemlig en elektronisk temperaturstyring, der sikrer et køligt klima, og man kan følge med på LCD-display, der angiver den nuværende temperatur. Ønsker man en hurtig nedkøling, kan man slå SuperKøl-funktionen til. Et enkelt tryk sænker temperaturen i en periode, hvis man for eksempel hurtigere vil nedkøle en fødevare eller middagsret. Herefter vender termostaten tilbage til den normale temperatur.

Støjsvag og miljøvenlig model

Der er rigtig mange fordele ved Electrolux ERF4114AOW, som blandt andet er et meget støjsvagt køleskab. Med et lydniveau på kun 36 dB larmer modellen mindre end en person, der hvisker, og generelt set lægger man stort set ikke mærke til nogen form for støj fra køleskabet. Electrolux ERF4114AOW vil også være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, for modellen er i energiklasse B og får ros for sit lave energiforbrug. Modellen er desuden skabt med front i en hvid farve og er let at bruge, og indretningen gør, at det er nemt at gøre køleskabet rent.

Electrolux ERF4114AOW måler 185 cm (h), 60 cm (b), 67 cm (d) og er af typen fritstående køleskab. Det har en kapacitet på 387 liter.

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOW:
 God temperaturstabilitet
 Velfungerende køleelementer
 Gode funktioner som SuperKøl sørger for lav temperatur
 Larmer ikke ret meget
 Skabt med omtanke for miljøet


Electrolux ERF4114AOX

Electrolux ERF4114AOX

 

Hvis man leder efter et solidt køleskab, som både er stabilt og har indbygget moderne teknologi, så vil modellen Electrolux ERF4114AOX være et rigtig godt bud. Electrolux ERF4114AOX har flere effektive funktioner såsom SuperKøl, der med et enkelt tryk søger for at sænke temperaturen i en periode, hvis man eksempelvis lige har sat resterne fra aftensmaden ind.

Smarte funktioner

Udover SuperKøl-funktionen er Electrolux ERF4114AOX et selvafrimende køleskab, som dermed selv afrimer køleskabet. Det sparer brugeren for både tid og kræfter, og det eneste, man skal gøre, er at tørre efter med en klud. En anden fordelagtig funktion er ferie-funktionen, som sørger for, at man ikke behøver slukke køleskabet helt, når man tager på ferie i længere tid. Køleskabet sættes i stedet i hvile, hvor det kører let, og dermed undgås mug og lugt. At man kan have køleskabet tilsluttet under ferie betyder også, at langtidsholdbare fødevarer som for eksempel forskellige grøntsager ikke behøver at blive smidt ud inden ferien. Når køleskabet er sat i hvile, bruger det også mindre strøm.

Rummeligt køleskab

Med en samlet anvendelig volumen på 281 liter får man et rummeligt køleskab i Electrolux ERF4114AOX, der er stort nok til en stor familie på 4-5 personer. Der findes fem hylder i selve køleskabet og ligeledes fem i døren samt to skuffer. I døren findes yderligere en boks med låg, en æggebakke og to flaskeholdere. Flere af hylderne er også justerbare, hvilket betyder, at de kan flyttes rundt alt efter størrelsen på fødevarerne. Electrolux ERF4114AOX er desuden pænt at se på med en stålgrå front, som vil passe ind i de fleste køkkeners design.

Electrolux ERF4114AOX måler 185 cm (h), 60 cm (b), 67 cm (d) og er af typen fritstående køleskab. Det har en kapacitet på 281 liter.

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOX:
 Høj kvalitet og med moderne teknologi
 Temperatursikker model
 Specialfunktioner holder mad og fødevarer friske længere
 Stort og rummeligt køleskab
 Mange hylder og steder at placere maden bedst muligt


Køle-fryseskabe


Smeg FC370X2PE

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Smeg FC370X2PE

 

Smeg FC370X2PE er et rigtig rummeligt køle-fryseskab med en kapacitet på 219 liter i køleskabet og 99 liter i fryseren. Selv om rummene er store, er det intet problem for Smeg FC370X2PE at få kølet dem ned. Det påvirker ikke modellen, hvilke omgivelser den befinder sig i – den klarer hurtigt og effektiv at ramme en lav og passende temperatur. Her er modellens hurtigfrysningsknap også meget fordelagtig, da en aktivering af denne hurtigt sørger for, at temperaturen falder. Bliver temperaturen i fryseren for høj, sender modellen også en advarsel ud til forbrugeren.

Støj- og miljøvenlig

Det vil gavne både miljø og egen økonomi at anskaffe et køle-fryseskab som Smeg FC370X2PE. Modellen er i energiklasse B og har et lavt energiforbrug. Det er netop en god ide at lægge særligt mærke til energiforbruget, når man køber køleskab eller køle-fryseskab, da disse hvidevarer altid er tændt og dermed konstant bruger energi. Støj kan også være et irritationsmoment for nogle, men Smeg FC370X2PE er så støjsvagt med et lydniveau på kun 35 dB, at man dårligt nok vil kunne høre det. Til sammenligning er lydniveauet for en hviskende person 40 dB.

Let at betjene

Smeg FC370X2PE er udstyret med et elektronisk LCD-display, og der findes et velfungerende panel uden på døren. Her indstiller man modellen, og det går let og intuitivt at finde ud af disse indstillinger. Også indretningen er let og fleksibel, og det er nemt at flytte rundt på hylder og skuffer. Der findes to justerbare glashylder i køleskabet samt en grøntsags-skuffe og en flaskehylde. Selve køleskabsrummet er endvidere lyst op af en strømbesparende LED-belysning. I døren findes to dørhylder, hvoraf den ene er justerbar, samt en flaskehylde og en æggebakke. Fryseren er udstyret med tre store opbevaringsskuffer og et separat mindre rum med hylde til isterninger. Fryseren er som nævnt meget rummelig, og det er muligt at indfryse 18 kg fødevarer pr. døgn.

Smeg FC370X2PE måler 184 cm (h), 60 cm (b), 70 cm (d) og er af typen fritstående køle-fryseskab. Kapaciteten er 219 liter i køleskabet og 99 liter i fryseren.

Udvalgte fordele ved Smeg FC370X2PE:
 Rummeligt køle-fryseskab
 Fastholder en konstant og lav temperatur
 Formår hurtigt at fryse fødevarer ned
 Model i energiklasse B med lavt energiforbrug
 Høj brugervenlighed

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme