Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Guide til indbygget vinkøleskab – hvilket køleskab er det bedste til opbevaring af vin?

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Der er intet, der siger luksus og selvforkælelse som et godt glas vin. Vine kan være meget delikate, og især den optimale opbevaringstemperatur får det bedste frem i dem. Derfor vil et vinkøleskab være et must for vin-connaisseuren og feinschmeckeren.

Vores guide hjælper dig med at finde den rette model for dig, og vi har koncentreret os om typen vinkøleskab indbygning. Det vil sige et integrerbart vinkøleskab, som passer ind i køkkenets design – ligesom du kender det fra indbygnings-køleskabe.

Vi har researchet os frem til syv forskellige produkter, som alle byder på noget lidt forskelligt i forhold til størrelse, rummelighed, funktioner og design. Tag et kig på varianterne og find den model, som passer bedst til dig og dine præferencer.

Gode overvejelser inden køb:

green-elm Type: Overvej først om du vil have et fritstående eller indbygget vinkøleskab. Guiden her fokuserer på de indbyggede, som også er de mest stilfulde og praktiske.
green-elm Kapacitet: Hvor mange flasker vin vil du gerne kunne opbevare ad gangen? Nogle integrerede modeller kan rumme 10-20 flasker, hvor andre har plads til over 40.
green-elm Funktioner: Overvej om du har brug for UV-glas, anti-vibrations funktioner, temperatur-justering, digitalt display, indvendig belysning eller fugtighedskontrol.
green-elm Temperaturzoner: Foretrækker du et vinkøleskab 2 zoner eller kan du nøjes med én?
green-elm Mål: Eftersom produktet er til indbygning i køkkenets eksisterende design, så skal målene passe helt nøjagtigt.
green-elm Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, kapacitet, funktioner og brand, så du får ofte, hvad du betaler for.

Vores guide indeholder:

green-elm Overblik over syv forskellige vinkøleskabe med indbygning
green-elm Information om hvad enhederne kan og byder på
green-elm Guide til de bedste integrerbare vinkøleskabe, og hvad der gør apparaterne til et godt køb
green-elm FAQ med svar på de mest oplagte spørgsmål i forbindelse med indkøb af vinkøleskab
green-elm En guide til øvrige relevante tests og artikler

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Liebherr WKEes 553-20 001 Vinkøleskab Indbygning

Den eksklusive model

Liebherr WKEes 553-20 001 Vinkøleskab Indbygning

 

Liebherr WKEes 553-20 001 Vinkøleskab Indbygning er det nok mest fordelagtige vinkøleskab indbygning til den forbruger, der ikke skeler til prisen og ønsker noget af det bedste på markedet. De mest fremhævelsesværdige elementer er den høje luksus, den avancerede teknologi og de mange moderne funktioner og features.

Moderne features kendt fra det almindelige køleskab

Produktet vil være et must for dig, der ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet. Varianten er skabt af det internationalt anerkendte mærke Liebherr, som også producerer almindelige køleskabe. De har overført de moderne teknologier fra deres køleskabe til vin-skabene, hvilket du nu kan nyde godt af.

Her er derfor tale om et integrerbart vinkøleskab, der er født med flere spændende features, som du kender fra det almindelige køleskab. Det inkluderer for eksempel en justerbar ventilator, som sikrer et optimalt klima overalt i arealet ved at holde luften frisk og ren. Du vil også opleve en automatisk afrimnings-funktion, som sørger for, at der aldrig bliver for koldt indvendigt. Supersmart, hvis du gerne vil holde en lav temperatur.

Du kan i forlængelse heraf selv løbende justere temperaturen, og du kan indstille den mellem 5 og 20 grader. Afrimningsfunktionen er især brugbar, hvis du vælger omkring de 5 grader, hvor kulden er høj. Temperaturindstillingerne og øvrige indstillinger foretager du let via displayet, og du vil blive mødt af et elektronisk temperatur-display. Her er kun få knapper, og brugen er meget intuitiv.

Læg mærke til at modellen ikke er et vinkøleskab 2 zoner, men i stedet får du én enkel. Det er en smagssag, om det er nok til dine behov, for nogle forbrugere foretrækker at have flere opdelte rum med forskellige temperaturer – for eksempel én til opbevaring og én til servering. Målene lyder på 45 x 55 x 56 centimeter, og vær meget opmærksom på dem, eftersom det drejer sig om en indbygningsmodel.

Plads til 18 flasker på udtrækkelige hylder

Liebherr WKEes 553-20 001 Vinkøleskab Indbygning kommer med en kapacitet på 18 flasker, hvilket er pænt uden at være prangende. De laveste kapaciteter for vinkøleskabe med indbygning ligger på omkring 10 flasker, mens de højeste er på omkring 40 flasker eller mere.

18 flasker ligger nogenlunde pænt i svinget, men er du vinsamler, vil du måske have brug for mere. Eksperterne anbefaler generelt, at du drikker de indkøbte vine inden for et par måneder, og med en større udskiftning vil 18 flaskepladser være fint til de flestes behov. Et avanceret UV-beskyttelses-system i glasset sikrer vinene mod ydre negative påvirkninger.

Du opbevarer flaskerne på tre stabile hylder, hvor de kan ligge uden at vibrere og bevæge sig. To af hylderne er fremstillet af smukt træ, og du kan som en bonus trække de to hylder ud. Supersmart til at højne overblikket. Eftersom prisen er noget stejl hos Liebherr WKEes 553-20 001 Vinkøleskab Indbygning, får du nogle øvrige funktioner, som er mere sjældne. De inkluderer en akustisk døralarm og en børnesikring. Så kan små pilfingre ikke komme ind, og skulle du ikke få lukket døren ordentligt, så vil en alarm advare dig, så de delikate vine ikke bliver spoleret.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, der har et højt budget og gerne vil have avancerede teknologier.

Specifikationer
Producent: Liebherr
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 18 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 5 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 45 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Dybde: 55 centimeter


Smeg CVI321X3 Vinkøleskab Indbygning

Vores anbefaling

Smeg CVI321X3 Vinkøleskab Indbygning

Smeg CVI321X3 Vinkøleskab Indbygning kan være det bedste vinkøleskab indbygning til den forbruger, som ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet. Den er vores anbefaling til dig. De mest fremhævelsesværdige elementer er det smukke ydre, den fine plads og de mange funktioner og features.

Smuk tilføjelse til køkkenet

Hvis du gerne vil tilføje et smukt men også brugbart element til køkkenet, vil modellen her være et godt bud. Prisen ligger ikke i den lave ende, men til gengæld får du et luksusprodukt, som vil hæve elegancen markant i køkkenet. Har du budgettet til det, bør du klart se nærmere på Smegs vinkøleskab med indbygning.

Eftersom her er tale om et integrerbart vinkøleskab, du skal bygge ind i køkkenets eksisterende design, er målene meget vigtige. Ellers kan du risikere, at varianten enten er for lille eller stor til at passe ind. Målene hedder 45,4 x 59,5 x 56 centimeter, hvilket er meget standard for en mindre indbygget enhed.

Det første, du vil lægge mærke til, er designets tidløse elegance, som passer ind i det moderne og æstetiske hjem. Stilen er strømlinet og underspillet og vil gå hånd i hånd med det rene skandinaviske udtryk. Med en klar indvendig LED-belysning får du et kig ind til vinflaskerne, som smukt ligger på rad og række og venter på at blive nydt. Mærket er det internationalt anerkendte Smeg, som generelt er kendt for at fremstille produkter med et touch af vintage. Her er vintage-følelsen dog blandet med det topmoderne.

Rummeligheden er pæn uden at være prangende, og der er i alt plads til maksimalt 21 flasker. Det er ikke den allerstørste kapacitet på markedet, men er du ikke en ivrig entusiast med en stor vinsamling, vil rummeligheden være fin. Flaskerne fordeler du på tre flotte hylder, som højner overblikket. Den indvendige belysning bidrager yderligere til at give dig det forkromede overblik, når du skal vælge den perfekte flaske.

Stabil temperatur

Smeg CVI321X3 Vinkøleskab Indbygning er ikke et vinkøleskab 2 zoner, men i stedet får du én temperaturzone, som er gældende for hele arealet. Temperaturen bliver styret af en stabil kompressor, der sørger for at opretholde den samme temperatur hele tiden.

Du kan selv justere temperaturen efter behov, og du kan foretage indstillinger mellem 5 og 20 grader. Det betyder, at du for eksempel enten kan indstille en medium-temperatur, der passer til opbevaring eller en serveringstemperatur, der passer til typen af vin.

For at beskytte vinen mod ydre påvirkninger er glasset udstyret med UV-beskyttelse, så lysets skarpe stråler ikke kan påvirke vinene negativt. Døren er en dobbelt-isoleret glasdør, som er særligt fremstillet til formålet. Som en smart bonus er to af de tre hylder udtrækkelige, hvilket giver dig en lettere adgang til sortimentet. Så slipper du også for unødvendige vibrationer, som kan skade aroma og smag.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, som ikke har noget imod at betale mere for gode funktioner og features, og som generelt er glad for Smegs produkter.

Specifikationer
Producent: Smeg
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 21 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 5 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 45,4 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 56 centimeter
Vægt: 33 kilo


Cavin Scandinavian Collection 18 Bottles Vinkøleskab Indbygning

Det budgetvenlige valg

Cavin Scandinavian Collection 18 Bottles Vinkøleskab Indbygning

Cavin Scandinavian Collection 18 Bottles Vinkøleskab Indbygning kan være det bedste vinkøleskab indbygning til dig, som er på budget, men som samtidig gerne vil have høj kvalitet. De mest fremhævelsesværdige elementer er ud over prisen de smarte udtrækshylder i træ, det digitale display og de moderne kølings-teknologier.

Det gode budget-valg

Modellen er guidens bedste valg til dig, der er på et strammere budget, men det er ikke ensbetydende med, at du kommer til at gå på kompromis med kvaliteten og de moderne teknologier.

Pladsmæssigt er her ikke tale om den mest veludrustede, for her er ”kun” plads til maksimalt 18 flasker. Det er dog pænt uden at være prangende, og det vil passe godt til dig, der ikke har den store vinsamling. Plejer du at drikke de indkøbte vine inden for et par uger eller måneder, vil kapaciteten givetvis være perfekt for dig.

Som en ekstra bonus sørger kompressoren for at holde støjen nede, så du ikke vil opleve at blive irriteret af larmende gener. Du vil knap lægge mærke til den med et lydniveau på 39 dB. Det er nogenlunde, hvad de velfungerende traditionelle køleskabe udsender.

Materialerne er i rustfrit stål og glas, og de er meget holdbare, så du kan få glæde af dit vinkøleskab indbygning i mange år frem i tiden. Med den innovative nedkølingskompressor er du fremtidssikret på alle fronter, for den er slidstærk og robust. Den sørger for konstant at holde samme temperatur, så vinene ikke bliver udsat for svingende temperaturer, som kan påvirke deres smag, aroma og tekstur.

Udtrækkelige hylder

Cavin Scandinavian Collection 18 Bottles Vinkøleskab Indbygning er ikke et vinkøleskab 2 zoner, så her kan du komme til at gå lidt på kompromis. Til gengæld er prisen en del lavere end 2-zones modellerne.

Derfor får du ét stort rum, hvor der er plads til de 18 flasker. Du kan selv regulere rummets temperatur på termostaten, hvor du kan indstille graderne mellem 5 og 20 grader. Det er samme temperaturspænd som på de dyrere og mere avancerede enheder.

Du fordeler dine vin på de tre smukke hylder af træ, der giver et godt og solidt liggeunderlag, hvor der ikke opstår vibrationer eller rystelser. Som en spændende bonus så er hylderne udtrækkelige, hvilket gør det langt lettere for dig at bevare overblikket og lægge flaskerne ind/tage dem ud. Som yderligere plusser vil du opleve en overskuelighedsfremmende indvendig LED-belysning samt et digitalt display.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, der er på et stramt budget og ønsker meget for pengene.

Specifikationer
Producent: Cavin
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 18 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 5 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 45 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 53 centimeter


Caso Wine Deluxe E18 Vinkøleskab Indbygning – lækkert design i luksus-format

Caso Wine Deluxe E18 Vinkøleskab Indbygning

 

Caso Wine Deluxe E18 Vinkøleskab Indbygning vil være det bedste vinkøleskab indbygning til dig, der ønsker smuk æstetik, høj kvalitet og ikke skeler så meget til prisen. De mest fremhævelsesværdige elementer er det lækre design, den høje luksus-følelse, de mange funktioner og den lidt stejle pris.

Luksus i køkkenet

En af modellens helt store forcer er som nævnt udseendet, for stilen er upåklagelig, og hele produktet emmer af elegance og luksus. Prisen er dog heller ikke i den lave ende, men har du budgettet til et vinkøleskab indbygning af kaliberen her, vil du ikke blive skuffet. Du vil klart få løftet køkkenets nuværende klasse med et hak eller to, hvis du vælger Caso’en her.

Her er tale om et integrerbart vinkøleskab, som du skal bygge ind i køkkenets eksisterende format, og derfor er målene meget vigtige. De lyder på en højde på 46 centimeter, en bredde på 59,5 centimeter og en dybde på 57,5 centimeter.

Kapaciteten ligger på 18 flasker, og det er lidt mod den lavere ende. Derfor vil varianten være mindre velegnet til vinsamleren og mere til hverdags-nyderen, der kun har vinene liggende maksimalt et par måneder.

Læg også mærke til at her ikke er tale om et vinkøleskab 2 zoner. I stedet er her en enkelt temperatur-zone, som vinene bliver opbevaret i.

Mange funktioner

Et andet aspekt, der kendetegner Caso Wine Deluxe E18 Vinkøleskab Indbygning, er funktions-rigdommen. Du får masser af moderne funktioner, som højner brugsværdien, og det inkluderer for eksempel en justerbar temperatur. Du kan regulere den løbende mellem 5 og 20 grader, hvilket betyder, at du kan imødekomme hver en vins behov – både rød og hvid, men også den vin, der snart skal serveres.

Du styrer temperaturen via det moderne og simple touch-panel, der fungerer som display, og den innovative kompressor-teknologi sørger for en konstant temperatur uden udsving, som ellers kan påvirke vinene negativt.

Du får tillige en smart indvendig belysning, der højner overskueligheden og også den generelle luksus-følelse i det store hele, samt et design uden håndtag. Det giver en blød og blid åbning via tryk såvel som bidrager til designets elegante enkelhed. Endnu en smart funktion er glasset med UV-beskyttelse, som sikrer vinene mod ydre lyspåvirkninger.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, der gerne vil have masser af kvalitet og luksus, men som ikke har den store vinsamling.

Specifikationer
Producent: Caso
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 18 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 5 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 46 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 57,5 centimeter
Vægt: 32,8 kilo


Cavin Scandinavian Collection Black 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning – høj kapacitet og vinkøleskab 2 zoner

Cavin Scandinavian Collection Black 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning

Cavin Scandinavian Collection Black 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning er det bedste vinkøleskab indbygning til den forbruger, der ønsker en høj kapacitet og hele 2 temperaturzoner. De mest fremhævelsesværdige elementer er den store rummelighed, de mange funktioner, den større størrelse og de mange temperaturmuligheder.

Plads til 40 flasker

Det måske mest markante ved modellen er rummeligheden. Den har plads til opbevaring af ikke mindre end 40 flasker vin, hvilket er utrolig meget for et integrerbart vinkøleskab. Det er lige så meget som hos flere af de fritstående produkter. Derfor kan du roligt starte en mindre vinsamling her.

Det betyder også, at selve de fysiske mål er større end hos flere af konkurrenterne. Målene lyder på 82 centimeter i højden, 60 centimeter i bredden og 57 centimeter i dybden. Målene er meget vigtige, når her er tale om et apparat til integration, så vær gerne ekstra omhyggelig her.

Designet er flot, moderne og strømlinet, og kun håndtaget på siden bryder med æstetikken. Du kan få den i sort såvel som sølv, hvilket er smart, da ikke alle køkkener er ens. Indvendigt kan du se de fem flotte træhylder, der både giver de bedste liggeforhold for flaskerne plus ser rigtig smukt ud.

Glasset kan fremstå en smule tonet, da det er beklædt med UV-beskyttelse, så vinene ikke tager skade af sollys med mere.

Vinkøleskab 2 zoner

Noget af det, som især gør Cavin Scandinavian Collection Black 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning bemærkelsesværdig, er temperatur-mulighederne. Enheden er et vinkøleskab 2 zoner, hvilket betyder, at der er to rum til opbevaring af vin.

De to rum er adskilt, og du kan indstille separate temperaturer for de to rum. Det er særligt smart, hvis du for eksempel har vin med meget specifikke krav, eller hvis du gerne vil servere vinen under de mest optimale forhold. Serveringsklar vin skal have en anden temperatur, end når den ligger til opbevaring, og her kan du derfor have ét rum til opbevaring og det andet til serveringsklare vine. Supersmart og en funktion, du ikke finder alle steder.

Temperaturen er selvsagt også justerbar, og du kan indstille den mellem 5 og 20 grader. Brug de kolde grader til serveringsklare hvidvine, de mellemste til opbevaring og de varmere til serveringsklare rødvine.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, der gerne vil have masser af plads og muligheden for flere temperatur-zoner.

Specifikationer
Producent: Cavin
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 40 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 5 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 82 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 57 centimeter
Vægt: 49 kilo


Thermex Winemex 40 Double Zone 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning – vinkøleskab 2 zoner og plads til 40 flasker til god pris

Thermex Winemex 40 Double Zone 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning

 

Thermex Winemex 40 Double Zone 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning er det bedste vinkøleskab indbygning til dig, som har en større vinsamling og brug for høj alsidighed. De mest fremhævelsesværdige elementer er ud over rummeligheden, at modellen er et vinkøleskab 2 zoner, og at prisen er forholdsvis lav, når vi vurderer værdien for pengene.

Kapacitet på 40 flasker

Thermex Winemex 40 Double Zone 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning kommer med mange fordele, men du vil nok som det første lægge mærke til, at prisen er mod den lave ende. Det kan være et plus i sig selv for forbrugeren på budget, men når vi tager med i betragtning, hvor meget du får for pengene, så stiger værdien endnu mere.

Den mest iøjnefaldende feature vil være kapaciteten, som ligger på 40 flasker. Det er rigtig meget i sammenligning med konkurrenterne, og det vil passe perfekt til vinsamleren, som har brug for at brede sig. Læg mærke til at produktet både kan fungere som et vinkøleskab indbygning og som fritstående, og det øger klart brugsmulighederne. Det er også en af grundene til den høje kapacitet. Målene ligger på 82 x 59 x 57 centimeter, og de 82 centimeter er i højden. Vær opmærksom på at det er langt højere end standardmålene for et integrerbart vinkøleskab.

En anden af de helt fremtrædende kompetencer er temperaturzonerne. Hos flere af konkurrenterne får du kun én temperaturzone, men her er der tale om et vinkøleskab 2 zoner. Det er en klar fordel, hvis du er vin-entusiast, for så får du chancen for at opbevare de forskellige vine ved rette temperaturer. Eller du kan have én sektion til opbevaring og én til serveringsklare vine.

Du nyder også godt af den justerbare temperaturfunktion, hvor du selv kan indstille graderne mellem 5 og 20 grader.

Ingen vibrationer

Thermex Winemex 40 Double Zone 40 Bottles Vinkøleskab Indbygning tilbyder dig ligeledes en smart anti-vibrations profil. Det kommer til udtryk ved, at motoren er så stillegående, at støjen ikke afgiver vibrationer. Og det er en fordel for vinene, da rystelser kan medføre negative påvirkninger på smag, farve og tekstur. Som en fordel afledt af den stillegående motor vil selve skabet heller ikke larme ret meget, og du vil knap lægge mærke til, at det kører. Lydniveauet ligger på 39 dB, som nogenlunde er den støj, som et godt almindeligt køleskab afgiver.

Designmæssigt er apparatet måske ikke så smukt og stilfuldt som flere af konkurrenterne, men du får så meget andet i stedet. Ud over de nævnte funktioner og features vil du opleve en unik LED-belysning, som fader ind og ud, når du åbner og lukker døren. Måske en lille detalje, men klart en tilføjelse, som bidrager til luksusfølelsen.

Vinflaskerne bliver opbevaret på 10 hylder af smukt bøgetræ, der giver et flot naturligt modspil til det ellers mørke design. En anden unik detalje er det indbyggede kulfilter, der filtrerer dårlig lugt fra, så opbevaringsforholdene bliver optimale. Det UV-resistente glas beskytter ligeledes mod lysets skadelige stråler, der tillige kan have en negativ effekt på vinene. Endelig kan enheden ventilere sig selv, så luften hele tiden holder sig frisk og ren.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, som har brug for en høj kapacitet og en række af de helt moderne og innovative funktioner, der gør produktet næsten intelligent.

Specifikationer
Producent: Thermex
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 40 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 5 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 82 centimeter
Bredde: 59 centimeter
Dybde: 57 centimeter
Vægt: 44 kilo


Witt WCI60281BG Vinkøleskab Indbygning – perfekt til samleren med 28 flasker

Witt WCI60281BG Vinkøleskab Indbygning

i samarbejde med PriceRunner

 

Witt WCI60281BG Vinkøleskab Indbygning vil være det bedste vinkøleskab indbygning til dig, som ønsker en høj kapacitet. De mest fremhævelsesværdige elementer er rummeligheden, som er højere end normalt for typen her plus de fine træhylder.

Plads til 28 flasker

Hører du til vinentusiasten, som gerne vil kunne fremvise en større vinsamling til gæsterne, vil modellen her være et rigtig godt bud. Der er plads til hele 28 flasker, og det er mere end normen for vinkøleskabe indbygning. Det er ikke skyhøjt sammenlignet med rummeligheden i en fritstående variant, men for indbygnings-enhederne er det en del. Du får derfor fin plads til en god samling.

Designet er enkelt og elegant, og apparatet vil passe særdeles fint ind i det moderne køkken, hvor der er fokus på det enkle og simple. Eftersom her er tale om et integrerbart vinkøleskab, så skal det bygges ind i køkkenets eksisterende design – derfor er målene meget vigtige for dig, så du kan være sikker på, at det kan være der rent fysisk. Målene hedder en højde på 45 centimeter, en bredde på 60 centimeter og en dybde på 56 centimeter. Det er meget standardmål. Vægten er på 30 kilo, hvilket tillige er meget typisk for typen her.

De ydre materialer er holdbart glas, som endda kommer med et beskyttende UV-filter. UV-stråler fra især solen kan påvirke vinene negativt ved at ændre på smag, farve og tekstur, men det er du sikret mod her. Supersmart, hvis der er meget lyst i dit køkken.

Prisen ligger nogenlunde i midten sammenlignet med konkurrenterne, og du vil opleve at få et gedigent produkt, der dog ikke skiller sig voldsomt ud fra mængden. Generelt set en medium-model, der vil passe til de flestes behov.

Smukke hylder af træ

Witt WCI60281BG Vinkøleskab Indbygning er født med smukke træhylder, som både bidrager til holdbarheden og æstetikken. Der hviler noget smukt og ”old school” over træet, som leder tankerne hen på gammeldags cognac-stuer og svundne tider. Træet spiller fint sammen med de mere moderne materialer, og de komplimenterer hinanden i en smuk synergi.

Læg mærke til at apparatet kun kommer med én temperaturzone, og derfor er her ikke tale om et vinkøleskab 2 zoner. I praksis betyder det, at du kun kan indstille én temperatur ad gangen. Ivrige vinentusiaster vil måske have behov for flere zoner, som kan imødekomme forskellige temperaturindstillinger.

Temperaturen bliver styret af en stabil kompressor, der sikrer en ensartet temperatur hele tiden, og du får selv medbestemmelse over graderne – du kan justere termostaten mellem 10 og 20 grader. Læg mærke til at minimumstemperaturen på 10 grader er lidt mere end tilsvarende hos flere af de konkurrerende modeller. Du får dog flere af de moderne funktioner og features, som konkurrenterne har, og det inkluderer blandt andet en indvendig belysning og et digitalt display, hvor du foretager styringen og overvågningen.

Alt i alt det bedste vinkøleskab med indbygning til dig, der gerne vil have god plads til vinen, og som ikke har brug for absolut luksus.

Specifikationer
Producent: Witt
Type: Integrerbart vinkøleskab / vinkøleskab med indbygning
Kapacitet: Op til 28 flasker
Justerbar temperatur: Ja
Temperatur-spænd: Mellem 10 og 20 grader
Belysning: Ja
Højde: 45 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 56 centimeter
Vægt: 30 kilo


Hvilket indbygget vinkøleskab er bedst?

Du kan få et integrerbart vinkøleskab fra rigtig mange producenter efterhånden, men du vil opleve, at der er rigtig stor forskel på modellerne.

I afsnittet her vil vi udruste dig med den nødvendige viden, så du bedre bliver i stand til at vurdere hvilken en variant, der passer til dine behov og præferencer.

Har jeg brug for et vinkøleskab?

Det første spørgsmål, du bør stille dig selv, er, om du har brug for et vinkøleskab? Hvis du holder meget af vin og interesserer dig for mere end blot at drikke et glas i ny og næ, så er svaret ja.

Et vinkøleskab giver dine vine de bedste opbevaringstemperaturer og -forhold, hvilket vil påvirke smag, aroma, tekstur og farve. Du vil derfor få den bedst mulige oplevelse og få det maksimale ud af vinene.

Pris

Prisen på typen vinkøleskab indbygning varierer utrolig meget fra enhed til enhed. Du vil støde på produkter med en pris på et par tusinde kroner og apparater, der koster måske ti gange så meget.

Eksperterne forklarer, at du som udgangspunkt bør anskaffe en model af den kvalitet, som din vinsamling afspejler. Det vil sige, at hvis du primært indkøber dyre vine, så bør du også have et luksus vinkøleskab med indbygning. Hvis du derimod mest drikker billigere vine, så kan du nøjes med et mere prisvenligt valg.

De integrerbare vinkøleskabe, der har en høj kapacitet og flere funktioner, er typisk langt de dyreste, men der vil være noget for ethvert budget. Læg dog mærke til at et vinkøleskab ikke er et helt billigt køb – se købet som en investering, der bringer det bedste frem i dine vine.

Kapacitet

Et fritstående vinkøleskab vil typisk kunne rumme mere end et indbygget, men til gengæld vil et integreret heller ikke optage nær så meget plads, og det vil se flot ud som en del af køkkenet.

De indbyggede varianter kommer med forskellige rumligheder, og de største vil kunne have plads til 50 flasker eller derover. De mindre kan rumme omkring ti. Det er en smagssag, hvad du har brug for, men husk at prisen gerne stiger, når du vælger en højere kapacitet.

Eksperterne anbefaler, at hvis du har hele vinsamlinger derhjemme, så bør du have god plads – tænk fremad og vælg et skab med en kapacitet, der er en del større end din nuværende samling. Så er der plads til at vokse.

Hvis du derimod drikker vinene forholdsvist hurtigt, har du ikke behov for en meget stor kapacitet. Med en stor udskiftning, hvor vinene måske kun ligger et par måneder, vil det være spild af penge og energiforbrug med en for høj rummelighed.

Funktioner

Vinkøleskabe med indbygning har generelt ikke så mange funktioner, men der er dog et par stykker, som vil være smarte.

✔ UV-glas: Det gælder for eksempel glas med UV-beskyttelse, der beskytter vinene mod ydre påvirkninger fra især sol. Det er smart, hvis der for eksempel er meget lys i køkkenet.
✔ Anti-vibrationer: Nogle modeller kommer med en anti-vibrations funktion, som sørger for, at vinene ikke bevæger sig uønsket og som resultat bliver rystede. Rystelser kan have en negativ påvirkning på både smag, aroma, tekstur og farve.
✔ Temperaturjustering: Mange apparater kommer med mulighed for justering af temperaturen. Det giver dig mulighed for at tilpasse graderne til vintyperne, så du kan opbevare dem under de bedste forhold. Som tommelfingerregel er den mest optimale langtidsopbevarings-temperatur omkring de 12 grader. Serveringstemperaturen svinger en del for rød- og hvidvine. Hvidvin har bedst af at blive serveret kølig mellem 5-10 grader, mens rødvins serveringstemperatur ideelt set ligger på omkring 16-19 grader.
✔ Fugtighedskontrol: Nogle apparater tilbyder fugtighedskontrol, hvor du selv kan justere fugtigheden. Så slipper du for en for lav luftfugtighed, som kan tørre proppen ud, hvilket giver adgang for luften til at passere ned til vinen. Det kan påvirke smag, aroma og holdbarhed negativt.
✔ Display: Du kan få skabe med moderne digitalt display og eventuelt også touch, som giver en let betjening og høj overskuelighed.
✔ Indvendig belysning: En indvendig LED-belysning højner overblikket.

Temperaturzoner

Du kan nogle steder få et vinkøleskab 2 zoner, som betyder, at du vil få mulighed for at opbevare de forskellige typer af vin i forskellige temperatur-zoner. Nogle steder kan du tillige opleve 3 eller flere zoner. I et vinkøleskab indbygning vil to zoner ofte være det bedst mulige.

Men det er langt fra alle modeller, der tilbyder flere zoner. Du vil typisk skulle betale mere for et vinkøleskab 2 zoner eller 3 zoner end for et med én enkel temperaturzone.

Hvis du gerne vil have mere end én slags vin til opbevaring – for eksempel både rød- og hvidvine – så kan det være en smart ide med et vinkøleskab 2 zoner. De forskellige typer af vine kan have forskellige ideal-temperaturer angående opbevaring og servering, og det vil du kunne ære med flere zoner.

Det 3-zonede valg koster gerne meget, men det giver dig mulighed for at have én temperaturzone til hvidvin, én zone til rødvin og én zone til vin, der snart skal serveres. Serveringstemperaturen skal som før nævnt helst være lidt anderledes end opbevaringstemperaturen – for hvidvine mellem 5 og 10 grader og rødvine mellem 16 og 19 grader.

Mål

Vælger du den indbyggede variant, så skal du være opmærksom på de fysiske mål. Der vil ofte kun være en meget specifik plads i køkkenets design, og her skal din favorit passe perfekt i målene.

Du kan læse mere om de bedste vinkøleskabe med indbygning hos Nordiskstorkokken.dk og Klubvin.dk.


FAQ

Hvad er et indbygget vinkøleskab?
Et vinkøleskab med indbygning er den variant, der er bygget ind i køkkenets design – ligesom du kender det fra det indbyggede køleskab. Det står i kontrast til det fritstående skab, som du kan placere, hvor du vil. Et integrerbart vinkøleskab bidrager til et stilfuldt design, men rummeligheden er ofte ikke den største.
Hvorfor skal jeg have et indbygget vinkøleskab?
Hvis du er feinschmecker og går meget op i vin, så vil et vinkøleskab indbygning højne vinoplevelsen ved at give vinene de bedste opbevaringsforhold. Den indbyggede variant er smart til dig, der går op i design og gerne vil have modellen som en del af køkkenets samlede front. Den modsatte type – det fritstående – vil ofte kunne rumme mere, men det vil også optage en del plads og stikke ud designmæssigt.
Hvor mange flasker vin kan jeg have i mit integrerede vinkøleskab?
Det varierer fra enhed til enhed, hvor mange flasker du kan opbevare. Et integrerbart vinkøleskab med en høj kapacitet vil kunne rumme omkring 40-50 flasker, mens de mindre kan opbevare omkring 10-20 flasker ad gangen.
Har mit integrerede vinkøleskab en eller to zoner?
Du kan få vinkøleskabe med kun en enkelt temperaturzone, men nogle modeller er vinkøleskab 2 zoner eller 3 zoner. Har du mere end én zone, kan du opbevare flere typer af vin, eller du kan have én zone til opbevaring og én zone til de vine, du snart vil servere.

Andre relevante artikler

Vi har i vores guide om vinkøleskabe med indbygning set nærmere på syv af de bedste modeller på markedet.

Det betyder, at produkterne i guiden her er af typen vinkøleskabe indbygning, som er lig med, at varianterne skal bygges ind i køkkenets eksisterende design. Det er ikke alle køkkener, hvor det passer ind, eller måske foretrækker du en enhed uden indbygning. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel læse vores generelle bedste vinkøleskabe test-artikel, hvor fokus er bredere. Her vil du også opleve, at apparaterne er blevet testet af eksperter, som via deres ekspertise kan hjælpe dig til at foretage det helt rette valg.

Hvis du i højere grad mangler et regulært køleskab, har vi også skrevet lignende artikler, hvor du kan få det kølige overblik på ingen tid. Læs for eksempel vores bedste køle-fryseskabe test-artikel, hvor der er fokus på todelte modeller, der giver dig et køleskab såvel som en fryser i ét og samme produkt. Supersmart hvis du ikke har plads til eller behov for en selvstændig fryser eller kummefryser.

Måske sværger du til et bestemt mærke? Siemens er et af de førende brands inden for produktion af moderne og innovative køleskabe, og vi har skrevet en test-artikel, der udelukkende handler om de spritnye Siemens køleskabe. Her bliver du præsenteret for eksperternes favoritter, som er blevet undersøgt i grundige laboratorie-tests.

Denne side er anmeldt af: Søren C. Gregersen Rating 10/10

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme