Køleskab med fryser test 2019 – De bedste modeller ifølge eksperterne – Testvinder guide

0

Denne artikel handler om tests af forskellige, testvindende køleskabe med fryser, således at man som forbruger kan få det bedst mulige overblik over udvalget på markedet.

Her er tale om en række forskellige køleskabe med fryser, som er blevet testet i officielle eksperttests. Ekspertpanelerne består af det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Efter gennemgangen af hvert køleskab med fryser bringer vi forskellige afsnit omkring gode råd i forbindelse med mad, holdbarhed og nedfrysning.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne test af køleskabe med frysere finder du:
🔶 Overblik over anmelderroste forskellige køleskabe med fryser
🔶 Guide til korrekt opbevaring af madvarer
🔶 Information om hvor længe madvarerne kan holde sig
🔶 Gode råd til nedfrysning af madvarer
🔶 Viden om hvordan man indstiller fryser og køleskab ordentligt
🔶 Information om hvor længe fryseren kan klare sig ved strømsvigt
🔶 Guide til at forstå energimærket
🔶 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Køleskab med fryser test 2019 – Her er de 11 bedste køleskabe med fryser

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret diverse anderkendte ekspert tests, og samlet de bedst anmeldte køleskabe med frysere lige her. I de grønne bokse under produktnavnet kan du se, hvem der har bedømt produktet og hvordan det har klaret sig i testen.

Vi bringer også en prissammenligning under hvert produkt, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du finder dit nye køleskab med fryser til den bedste pris.


Liebherr CN 4313

✅ God anmeldelsehos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr CN 4313

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere

 

Liebherr CN 4313 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for køleskabet, som de har givet henholdsvis en god anmeldelse samt kåret som topscorer.

Dette har de blandt andet gjort på grund af den gode frysekapacitet, brugervenlighed samt det lave energiforbrug. Selvom eksperterne generelt er vilde med køleskabet med fryser, er de mindre glade for dens temperaturudsving.

Fleksibelt køleskab med fryser, DuoCooling og NoFrost 

Liebherr CN 4313 er et køleskab med plads til 209 liter. Køleskabet kommer med fire glashylder, en flaskehylde og en grøntsagsskuffe, så man har mulighed for at opbevare mad til hele familien. Man kan ydermere placere maden i en fryser med en kapacitet på 95 liter og tre plastikskuffer med gennemsigtig front.

Derudover kommer Liebherr CN 4313 med en DuoCooling-teknologi. Teknologien giver en nøjagtig temperaturstyring af både køleskabet og fryseren takket være de to separate kølekredskøb.

Den automatiske afrimningsfunktion NoFrost sikrer, at fryseren ikke manuelt skal afrimes. Der er ydermere mulighed for at fjerne glashylderne under skufferne i fryseren, hvilket sikrer, at der er ekstra plads til store madvarer.

Energivenligt køleskab med belysning og knapelektronik 

Liebherr CN 4313 er et energivenligt køleskab, der er placeret i energiklasse A++. På den måde kan man være sikker på, at køleskabet ikke forbruger meget energi på et år. Modellen er ydermere støjsvag, da dens lydniveau er på 42 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Der er ligeledes mulighed for at få et godt overblik over køleskabets indhold takket være LED-belysningen. LED-lyset er holdbart, effektivt og blænder ikke.

Endvidere kommer Liebherr CN 4313 med en præcis elektronisk styring, der har en digital temperaturvisning. Temperaturvisningen informerer brugeren om de indstillede værdier, så man altid kan følge med i køleskabets og fryserens temperaturer.

Simpelt køleskab med PowerCooling

Liebherr CN 4313 er et simpelt og elegant køleskab, der er nemt at betjene. Køleskabet er blandt andet forsynet med flere praktiske funktioner som for eksempel PowerCooling.

PowerCooling er et højeffektivt system, der sørger for, at alle friske madvarer i køleskabet hurtigt køles ned. Derudover sikrer systemet, at temperaturen holdes jævn og ensartet.

Sidst men ikke mindst er Liebherr CN 4313 udstyret med en akustisk døralarm. Døralarmen giver brugeren besked, hvis fryserens eller køleskabets låge ikke lukkes ordentligt.

Specifikationer ved Liebherr CN 4313 – mål:
🌀 Højde: 186,1 cm.
🌀 Bredde: 60 cm.
🌀 Dybde: 65,5 cm.
🌀 Vægt: 65,6 kilo 

Specifikationer ved Liebherr CN 4313 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 209 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 95 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 240 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 42 dB
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Liebherr CN 4313:
🔵 Automatisk afrimningsfunktion
🔵 PowerCooling
🔵 Energivenlig model
🔵 LED-belysning
🔵 Med køleskab og fryser


Bosch KIS87AF30

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KIS87AF30

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere

 

Bosch KIS87AF30 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De to ekspertkilder er begejstrede for modellen, som de har kåret som henholdsvis topscorer og testvinder.

Mens Forbrugerrådet Tænk især er begejstrede for kølefryseskabets kvalitet, er Råd & Rön vilde med dens brugervenlighed. Dog forklarer eksperterne, at de er mindre vilde med dens pris samt køle- og frysekapaciteten.

Vær opmærksom på, at Bosch KIS87AF30 er en integrationsmodel, hvorfor man selv skal montere en front.

Kølefryseskab med sensorteknologi

Ved køb af Bosch KIS87AF30 får man et kølefryseskab med en kapacitet på 211 liter i køleskabet og 61 liter i fryseren. Modellen er derfor velegnet til en husstand med omkring tre til fire personer.

Derudover kommer Bosch KIS87AF30 med teknologien FreshSense, der med hjælp fra sensorteknologi sørger for, at køleskabet og fryseren bevarer den mest optimale temperatur i forhold til madvarerne. Der findes desuden en praktisk temperaturstyring på køleskabet, man kan anvende, hvis der er brug for det.

Bosch KIS87AF30 er både en energivenlig og støjsvag model. Køleskabet er nemlig placeret i energiklasse A++ og kommer med et lydniveau på 35 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Model med HydroFresh og fleksibel indretning 

Bosch KIS87AF30 har et køleskab med en fleksibel indretning. Køleskabet består nemlig af fem hylder lavet af sikkerhedsglas.

Fire af disse hylder er justerbare, så man selv kan vælge, hvor høje de skal være. Der findes desuden en LED-belysning indeni køleskabet, der giver et godt overblik over madvarerne.

Endvidere er Bosch KIS87AF30 forsynet med skuffen HydroFresh, der er fremstillet med en praktisk fugtighedsregulering. Skuffen kan bruges til opbevaring af frugt og grønt, da den hjælper med at forlænge ingrediensernes friskhed og levetid.

Fryser med praktisk funktion 

Bosch KIS87AF30 er, som allerede nævnt, udstyret med en fryser. Fryseren kommer med to gennemsigtige skuffer. Heraf er den ene skuffe en BigBoks, hvor der er plads til de større madvarer.

Udover en BigBoks kommer Bosch KIS87AF30 ydermere med funktionen SuperFrys. Denne funktion kan bruges til ferske fødevarer. Her sænkes temperaturen, hvorefter indfrysningen går hurtigere og ikke påvirker alle andre madvarer i fryseren. Dette er praktisk, når man putter nye madvarer i fryseren.

Sidst men ikke mindst er Bosch KIS87AF30 udstyret med en døralarm, der giver brugeren besked, hvis lågen ikke lukkes korrekt.

Specifikationer ved Bosch KIS87AF30 – mål:
🌀 Højde: 177,2 cm.
🌀 Bredde: 55,8 cm.
🌀 Dybde: 54,5 cm.
🌀 Vægt: 67,65 kilo 

Specifikationer ved Bosch KIS87AF30 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 211 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 61 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 226 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 35 dB
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch KIS87AF30:
🔵 HydroFresh-skuffe
🔵 SuperFrys-funktion
🔵 Energiklasse A++
🔵 FreshSense-teknologi
🔵 Fleksibel indretning


Liebherr CNel 4313

✅ God anmeldelsehos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr CNel 4313

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
9.399,00 Kr. 0,00 Kr. 9.399,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Liebherr CNel 4313, som de har givet en god anmeldelse. Mens Forbrugerrådet Tænk har givet modellen en god anmeldelse, har Råd & Rön kåret kølefryseskabet som topscorer af deres test.

Dette har eksperterne blandt andet gjort på baggrund af modellens frysekapacitet, brugervenlighed og lave energiforbrug. Selvom eksperterne generelt er vilde med kølefryseskabet, er de mindre begejstrede for dens temperaturudsving.

Fritstående kølefryseskab med NoFrost og DuoCooling

Liebherr CNel 4313 er et fritstående køleskab, der kan placeres de fleste steder i køkkenet. Det er et simpelt og stilrent kølefryseskab, der passer ind i de fleste køkkener uanset indretningen. Køleskabets kapacitet er på 209 liter, mens fryserens kapacitet er på 95 liter.

Derudover kommer modellen med to praktiske funktioner som for eksempel NoFrost og DuoCooling. Mens teknologien NoFrost sikrer, at friskheden af madvarerne opretholdes i lang tid, får man med DuoCooling to kølesystemer, hvilket betyder, at temperaturen i kølefryseskabet indstilles uafhængigt af hinanden.

Samtidigt sørger NoFrost for, at madvarerne nedfryses med iskold og recirkuleret luft, hvorfor man ikke længere behøver at bruge tid på en manuel afrimning af køleskabet eller fryseren.

Model med knapelektronik og overskuelig indretning 

Liebherr CNel 4313 er forsynet med knapelektronik, så den er nem at betjene. Den kommer ydermere med en elektronisk styring til den digitale temperaturvisning. Her informeres man om de indstillede værdier, så man kan finde ud af, om man skal ændre på temperaturen eller ej.

Endvidere er Liebherr CNel 4313 udstyret med en overskuelig indretning. I køleskabet kan der blandt andet findes en flaskehylde til opbevaring af drikkevarer.Køleskabet er ydermere forsynet med fire opbevaringshylder lavet af sikkerhedsglas samt en stor frugt- og grøntsagsskuffe. Takket være LED-belysningen er der et godt overblik over de forskellige madvarer.

I fryseren kan der findes tre skuffer, der kan flyttes rundt efter behov samt en isterningbakke.

Energivenligt og støjsvagt køleskab med PowerCooling

Med Liebherr CNel 4313 får man et energivenligt og støjsvagt køleskab. Modellen er nemlig placeret i energiklasse A++, hvorfor man kan være sikker på, at den ikke forbruger meget energi på et år. Dette er en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Selvom køleskabet er energivenligt, støjer det ikke. Lydniveauet er på blot 41 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Kølefryseskabet kommer desuden med funktionen PowerCooling, der sikrer, at madvarer hurtigt køles ned, når de sættes i køleskabet. Derfor holdes de friskere i længere tid.

Specifikationer ved Liebherr CNel 4313 – mål:
🌀 Højde: 186,1 cm.
🌀 Bredde: 60 cm.
🌀 Dybde: 65,5 cm.
🌀 Vægt: 65 kilo 

Specifikationer ved Liebherr CNel 4313 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 209 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 95 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 240 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 42 dB
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Liebherr CNel 4313:
🔵 PowerCooling-funktion
🔵 Overskuelig indretning
🔵 LED-belysning
🔵 NoFrost-funktion
🔵 DuoCooling-funktion


Liebherr CP 4313

✅ Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Liebherr CP 4313

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
7.299,00 Kr. 0,00 Kr. 7.299,00 Kr. Læs mere

 

Liebherr CP 4313 er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk. Eksperterne fra Which.co.uk er vilde med kølefryseskabet, som de har kåret som værende et ”Best Buy”.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at modellen er brugervenlig samt energivenlig. Til gengæld er de mindre vilde med kølefryseskabets kapacitet, da de mener, at der findes større modeller på markedet, der passer bedre til en familie.

Kølefryseskab med DuoCooling og SmartFrost 

Liebherr CP 4313 er et kølefryseskab, der kommer med både et køleskab og en fryser. Her har køleskabet en kapacitet på 209 liter, mens fryseren har en kapacitet på 99 liter. Modellen er derfor velegnet til en husstand på omkring tre til fire personer.

Derudover kommer Liebherr CP 4313 med de to praktiske funktioner DuoCooling og SmartFrost. Mens DuoCooling sørger for to kølesystemer, der kan indstilles uafhængigt af hinanden, sikrer SmartFrost, at isdannelsen reduceres kraftigt i modellen. Det vil sige, at man sjældent skal afrime køleskabet.

Energivenligt og støjsvagt kølefryseskab 

Med Liebherr CP 4313 får man et kølefryseskab, der er placeret i energiklasse A+++. Det betyder, at modellen er placeret i den bedste energiklasse. På den måde er man sikret en model, der ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Endvidere er Liebherr CP 4313 en lydsvag model med et lydniveau på blot 38 dB. Kølefryseskabet vil derfor ikke forstyrre meget i hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Flere praktiske egenskaber

Liebherr CP 4313 kommer med flere praktiske egenskaber såsom knapelektronik. Her har den præcise elektroniske styring en digital temperaturvisning, der informerer om de indstillede værdier, så brugeren altid kan se dem. Med en let berøring er der desuden mulighed for at styre alle funktioner.

Modellens køleafdeling er ydermere forsynet med ventileret køling. Man kan derfor være sikker på, at temperaturen er den samme både nederst og øverst. Det er ligeledes nemt altid at få et overblik over madvarerne i køleskabet takket være LED-belysningen.

Specifikationer ved Liebherr CP 4313 – mål:
🌀 Højde: 186,1 cm.
🌀 Bredde: 60 cm.
🌀 Dybde: 65,5 cm.
🌀 Vægt: 67,5 kilo 

Specifikationer ved Liebherr CP 4313 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 209 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 99 liter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Energiforbrug pr. år: 153 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 38 dB
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Liebherr CP 4313:
🔵 LED-belysning
🔵 Ventileret køling
🔵 DuoCooling
🔵 SmartFrost
🔵 Energivenlig og lydsvag model


Electrolux EN3791MOX

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EN3791MOX

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.341,00 Kr. 0,00 Kr. 7.341,00 Kr. Læs mere
7.341,00 Kr. 0,00 Kr. 7.341,00 Kr. Læs mere
7.341,00 Kr. 0,00 Kr. 7.341,00 Kr. Læs mere
7.741,00 Kr. 0,00 Kr. 7.741,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Electrolux EN3791MOXpasser til en familie med 3-4 personer. Kølekapaciteten er på 228 liter, hvorimod frysekapaciteten er på 91 liter. Der er derfor rigeligt med plads til en gennemsnitlig familie.

Electrolux EN3791MOX er en mindre avanceret model, da den ikke er udstyret med lige så mange funktioner, som mange andre modeller. Dog er den udstyret med alle de funktioner og egenskaber, som man har brug for, når det kommer til et kølefryseskab.

Derfor har både det danske Forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerrådsorganisation Råd & Rön også testet denne model, som de begge har været begejstrede for i de fleste af de testede parametre. De endte derfor også med at give denne model god bedømmelser.

Modellen er energibesparende, hvorfor det ikke mindst er godt for pengepungen, men også for miljøet. Denne model er placeret i energiklassen A++.

Kan fryse og køle madvarer på ingen tid 

Med ElectroluxEN3791MOX er der mulighed for både at køle og fryse madvarer på ingen tid. Kølefryseskabet er udstyret med funktionerne SuperKøl og SuperFrys, der henholdsvis fungerer i køleskabet og i fryseren.

Med SuperKøl kan man sænke temperaturen i kort tid, hvis man eksempelvis ikke ønsker at madvarerne skal tø op. Dette kan være en god idé, hvis man har handlet stort ind på én gang. Med SuperFrys-funktionen bliver nedfrysningsprocessen speedet op, da fryserens temperatur ikke vil stige, men i stedet falde. Den hurtige nedfrysningsfunktion har et automatisk temperaturskift til den normale indstilling, når processen er overstået.

Udover funktionerne SuperKøl og SuperFryst, så har ElectroluxEN3791MOX også en 0-graders zone, hvor man kan opbevare et væld af forskellige madvarer. Zonen er god til madvarer, der skal holde sig friske. Derudover øger zonen også holdbarheden på de forskellige madvarer, da temperaturen holder sig lav.

Electrolux EN3791MOX (åben)MultiFlow-teknologi sørger for en frisk opbevaring 

Electrolux EN3791MOX kølefryseskabet sikrer, at alt indhold i køleskabet holder sig friskt, da luftfugtigheden holder sig jævn og præcis på grund af TwinTech FrostFree med Multi-Flow-funktionen. Det betyder, at madvarerne kan holde sig i længere tid samt vil bevare friskheden.

Om man vil placere en bestemt vare nederst eller øverst i køleskabet er underordnet, da MultiFlow-teknologien sørger for, at temperaturen bliver fordelt jævnt og præcist.

Modellen er også udstyret med et TasteGuard luftfilter, der renser luften, så den altid er ren og frisk. Med dens kulfilter bevarer luften sin frisk- og renhed, hvilket kommer til gavn for madvarerne, da disse ikke vil begynde at lugte eller smage af hinanden uanset, om de er indpakket eller ej.

Praktisk model med god belysning 

Electrolux EN3791MOX er en praktisk model med en god belysning, der sørger for, at man nemt og hurtigt kan finde lige præcis det, som man leder efter i kølefryseskabet. Med modellens LED-belysning er der mulighed for at tjekke selv de mørkeste hjørner i fryseren eller køleskabet uden problemer.

Derudover er Electrolux EN3791MOX et praktisk kølefryseskab, da det er selvafrimende. Det vil sige, at man ikke behøver at afrime fryseren selv, da den selv sørger for at gøre det, når der er brug for det.

Specifikationer ved Electrolux EN3791MOX – mål 
🌀 Højde: 2005 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 647 mm
🌀 Vægt: 74 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EN3791MOX – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 243 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 91 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 254 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 43 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Electrolux EN3791MOX:
🔵 Automatisk afrimning
🔵 Udstyret med SuperKøl og SuperFrys
🔵 Energibesparende model
🔵 Separate kølesystemer
🔵 LED-belysning


AEG RCB63727OW

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG RCB63727OW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.076,00 Kr. 0,00 Kr. 7.076,00 Kr. Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere

 

Ved køb af et nyt kølefryseskab så skal det også være en model, der har de mest nyttige funktioner og egenskaber. Dette har modellen AEG RCB63727OW, der også har fået gode anmeldelser og vurderinger af eksperterne fra det danske Forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerrådsorganisation Råd & Rön.

Forbrugerrådsorganisationen Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt AEG RCB63727OW, som de begge har givet gode bedømmelser. De har vurderet modellen på flere forskellige parametre, hvor den har scoret godt i dem alle sammen.

Hvad enten man er til hvid eller stål i ens køkken, så er denne model en oplagt mulighed. Den kan nemlig fås med enten en front i rustfrit stål eller en front i hvid alt efter, hvad der passer bedst til ens indretning i køkkenet.

Kølefryseskabet har en kapacitet på 250 liter i køleskabet same en kapacitet på 91 liter i fryseren, hvilket er optimalt til en familie på 3-4 personer. Derudover er det også en energibesparende model, der er placeret i energiklassen A++.

Model med god belysning og elektronisk temperaturstyring 

Modellen fra AEG er et kølefryseskab med en elektronisk temperaturstyring. Det betyder, at man ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt temperaturen er indstillet rigtigt eller forkert. Denne model vil nemlig altid sørge for, at temperaturen er optimal i forhold til indholdet. Temperaturstyringen er udstyret med flere LED-indikatorer, så det bliver nemmere selv at følge med.

Udover at være udstyret med en elektronisk temperaturstyring, så har modellen AEG RCB63727OW også en god belysning. Kølefryseskabet er ikke blot produceret med almindelige pærer, men med en LED-belysning. Det vil sige, at belysningen ikke mindst er så kraftig, at man vil have mulighed for at finde det, man skal bruge nemt og hurtigt, men det er også en energibesparende og holdbar belysning.

Model med selvafrimning og MultiAir Flow-teknologi 

Kølefryseskabet AEG RCB63727OW er en model med selvafrimning, hvorfor man ikke selv skal begynde at gå i gang med afrimningen i tide og utide. Denne model klarer dette besvær selv, så man selv undgår det. Det er ikke mindst tidsbesparende, men også praktisk, da denne model selv sørger for at gøre det, når tiden er til det.

Derudover har modellen også en MultiAir Flow-teknologi, hvorfor der befinder sig en ventileret køling på alle køleskabets niveauer. Denne køleteknologi sikrer, at alle madvarer bliver opbevaret på den bedst mulige måde, hvad angår luftcirkulation, fugtighed og temperatur. Luftcirkulationen i køleskabet sørger for, at alt indhold bevarer dens friskhed, da temperaturen vil være ens alle steder uden for mange udsving.

Kølefryseskab med funktionerne SuperFrys og SuperKøl 

De to funktioner SuperFrys og SuperKøl er optimale for forbrugere, der ønsker at køle eller nedfryse madvarer nemt, effektivt og hurtigt. Det er der nemlig mulighed for med disse to funktioner.

Med SuperFrys kan man fryse store mængder af madvarer ned på samme tid, uden at optø andre madvarer. Fryserens temperatur vil falde til omkring -24 grader i de næste 48 timer, hvorefter temperaturen vil gå tilbage til den normale temperatur.

Med SuperKøl-funktionen vil temperaturen i køleskabet nedsænkes i en kort tid. Temperaturen vil falde til omkring 2 grader de næste 6 timer, hvorefter den normale temperatur vil forekomme. Ved brug af denne funktion vil temperaturen sænkes hurtigt og effektivt, hvorfor madvarer ikke vil blive optøet.

Aftagelige panserglashylder og CleanAir Control Filter 

Med AEG RCB63727OW får man et kølefryseskab med aftagelige panserglashylder, der er praktisk, hvis man ønsker at rokere rundt i fryseren. På denne måde kan man selv tage hylderne ud og ind alt afhængig, hvor meget plads man ønsker og ikke ønsker.

Denne model er også udstyret med et CleanAir Control Filter, der holder luften i køleskabet frisk og ren. Med hjælp fra kulfilteret bliver luften konstant renset, hvorfor lugte med mere vil blive fjernet med det samme. Madvarerne vil ikke begynde at hverken smage eller lugte af hinanden, uanset om de er pakket ind eller ej.

Sidst men bestemt ikke mindst har AEG RCB63727OW en 0-graders zone, der er ideelt til at holde madvarer friske i en længere periode. Denne zone kan bruges til et væld af forskellige madvarer og vil øge holdbarheden. Luftfugtigheden og temperaturen i køleskabet vil justeres jævnligt, hvis indholdet har brug for det.

Specifikationer ved AEG RCB63727OW – mål 
🌀 Højde: 2005 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 647 mm
🌀 Vægt: 78 kilo 

Specifikationer ved AEG RCB63727OW – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 250 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 91 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 264 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 43 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG RCB63727OW:
🔵 God kølekapacitet på 250 liter
🔵 Energibesparende model
🔵 Renser luften så den altid er frisk og ren
🔵 Model med selvafrimning
🔵 Udstyret med SuperKøl og SuperFrys


Electrolux EN3791MOW 

✅ God vurdering hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EN3791MOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EN3791MOWer et kølefryseskab, der er blevet testet af flere ekspertpaneler. Her iblandt er det danske Forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerrådsorganisation Råd & Rön. De har vurderet og testet modellen med henblik på forskellige parametre. Denne model klarede sig godt i de forskellige testparametre, hvorfor de begge endte med at give Electrolux EN3791MOW gode vurderinger.

Med denne model får man flere valgmuligheder, hvis man ønsker en bestemt farve til ens køkkenindretning. Der er nemlig mulighed for at vælge mellem en front i rustfrit stål og en hvid front afhængig af, hvad man ønsker og har behov for. Modellen er moderne og stilren i begge farver.

Dog er Electrolux EN3791MOW en model, der har mere end blot et flot design at byde på. Det er nemlig også en energibesparende model, der ikke mindst er god for ens pengepung, men også for selve miljøet. Den er nemlig placeret i energiklassen A++.

Modellens kølekapacitet er på 228 liter, hvorimod frysekapaciteten er på 91 liter. Den passer derfor til en familie på mellem 3-4 personer.

Gode opbevaringsforhold, 0-graders skuffe og ventilerende køleteknologi 

Modellen Electrolux EN3791MOW er udstyret med en 0-graders skuffe, hvor man kan opbevare alt lige fra kødpålæg til friske grøntsager eller en god bøf. Denne skuffe sørger for, at alle fødevarer kan holde sig i længere tid. Både køleskabets temperatur og fugtighed vil ydermere justere sig alt efter indholdet.

Electrolux EN3791MOW er en model, der også er udstyret med en ventileret køling, der sørger for køling ved køleskabets forskellige niveauer. Med modellens ventilerende køleteknologi vil alle fødevarer opnå en optimal opbevaring, hvorfor det er et kølefryseskab, hvor man kan stole trygt på kvaliteten af opbevaringsbetingelserne.

Kølefryseskabet har en luftcirkulation, der også sikrer, at fødevarerne vil holde sig friske i længere tid. Temperaturen vil holde sig nogenlunde ens med kun enkelte mindre udsving.

Electrolux EN3791MOW (åben)Udstyret med SuperKøl og SuperFrys-funktioner 

Electrolux EN3791MOW er udstyret med de to funktioner SuperKøl og SuperFrys, der er nyttige, hvis man ønsker at nedkøle eller nedfryse fødevarer nemt og hurtigt. SuperKøl-funktionen kan findes i køleskabet, hvor man kan gøre brug af denne, hvis man vil køle madvarer ned hurtigt uden at optø de andre. Denne funktion vil sænke temperaturen i køleskabet i en kort tid.

Med fryserens SuperFrys-funktion er der mulighed for at fryse madvarer ned nemt, effektivt og hurtigt. Funktionen sætter turbo på nedfrysningsprocessen, hvorfor det vil gå ekstra hurtigt. På denne måde vil ingen madvarer i fryseren nå at tø op, og man vil have mulighed for at fryse de madvarer ned, som man har brug for nemt og hurtigt.

Udover disse to funktioner, så er køleskabet udstyret med et TasteGuard luftfilter. Dette filter består af et kulfilter, der sørger for at rense køleskabets luft. Det vil sige, at luften ikke mindst vil være frisk og ren, men madvarerne vil heller ikke begynde hverken at smage eller lugte af hinanden.

Et fleksibelt kølefryseskab med praktiske funktioner 

Det fleksible kølefryseskab fra Electrolux har en LED-belysning i køleskabet og fryseren, der gør det nemt og hurtigt at få et overblikket over indholdet – også alt det, der er placeret inde bagved. LED-belysning er ikke blot smart; det er også praktisk, da det både er energibesparende og holdbart, hvorfor pærerne ikke skal udskiftes hele tiden.

Denne model er praktisk, fordi den sørger for at afrime sig selv. Det betyder, at man ikke selv skal i gang med at afrime sin fryser, da den klarer det hele selv. Den sørger for at gøre det regelmæssigt, hvorfor man ikke selv skal holde øje med, hvornår det igen er tid til at afrime fryseren.

Electrolux EN3791MOW er udstyret med fleksible glashylder, der er større end de standardhylder, man som regel finder i andre kølefryseskabe. De er nemlig både større i dybden og i bredden, hvorfor der er mulighed for at placere flere ting på disse, end der som regel er med andre hylder.

Specifikationer ved Electrolux EN3791MOW – mål 
🌀 Højde: 2005 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 647 mm
🌀 Vægt: 77 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EN3791MOW – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 228 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 91 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 264 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 43 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Electrolux EN3791MOW:
🔵 Energibesparende model
🔵 Selvafrimende model
🔵 Udstyret med de to funktioner SuperKøl og SuperFrys
🔵 0-graders skuffe
🔵 Holder luften frisk og ren med et TasteGuard luftfilter


Miele KFN 28132 D ws 

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele KFN 28132 D ws

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

Bemærk: Da Miele KFN 28132 D ws er udgået, viser vi prisen for Miele KFN 28132 Dedt, der er en ny og forbedre udgave af Miele KFN 28132 D ws. 

Miele er kendt for at lave hvidevarer i høj kvalitet. Modellen Miele KFN 28132 D wser ingen undtagelse. Dog skal man være opmærksom på, at dette kølefryseskab er dyrere end andre modeller på markedet.

Dog afspejler prisen også modellens kvalitet, da denne model er fyldt med egenskaber og funktioner, som er nyttige, når man skal investere i et nyt kølefryseskab. Dette er det danske Forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön enige i, da de begge har givet denne model gode bedømmelser. Denne model klarede sig flot i de forskellige parametre, hvorfor Forbrugerrådet Tænk var begejstrede for apparatet til husstande med omkring 3-4 personer.

Med denne model får man dog andet end blot et kølefryseskab med en kølekapacitet på 209 liter og en frysekapacitet på 95 liter. Dette er nemlig også en energibesparende model, der er placeret i energiklassen A++. Derudover er den også betegnet som værende forholdsvis lydsvag, selvom der findes modeller på markedet med et endnu lavere lydniveau.

Selvafrimende model med to separate kølesystemer

Miele KFN 28132 D ws er udstyret med to separate kølesystemer, der giver madvarerne de bedste opbevaringsbetingelser. Dette sikrer nemlig, at hverken fryserens eller køleskabets luft eller temperaturer bliver blandet sammen.

Derudover kan begge sektioner sørge for, at temperaturen giver den bedste køling afhængig af indholdet. Med de to kølesystemer vil der heller ikke blive overført hverken luft eller lugte frem og tilbage fra de forskellige sektioner, hvorfor maden vil opbevares optimalt og holdes frisk.

Temperatur og luftfugtighed er nogle af de vigtigste parametre, når det kommer til friske madvarer. Med Miele KFN 28132 D ws er dette sikret, da DynaCool-funktionen sørger for, at luften bliver cirkuleret rundt regelmæssigt med hjælp fra ventilatoren. Både temperatur og luftfugtighed vil derfor fordeles jævnt og præcist.

Kølefryseskabet er en selvafrimende model på grund af teknologien NoFrost. Denne teknologi sørger for, at køleskabet afrimer sig selv, hvorfor man ikke skal gøre det manuelt.

Miele KFN 28132 D ws (åben)Se rundt i alle afkroge med LED-belysning  

Det kan sommetider være svært at overskue alt indhold i køleskab og fryser. Men med Miele KFN 28132 D ws LED-belysning kan man nemt og hurtigt se rundt i alle afkroge. Derudover er LED-belysningen også energibesparende samt har en lang holdbarhed, hvis man sammenligner det med almindelige pærer.

Modellen Miele KFN 28132 D ws er også udstyret med en elektronisk temperaturstyring, der sørger for at indstille og justere temperaturen, så den altid er optimal i forhold til de forskellige madvarer. Man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt temperaturen er korrekt stillet eller ej.

Praktisk og fleksibelt kølefryseskab

Miele KFN 28132 D ws er et praktisk og fleksibelt kølefryseskab, der vil passe ind i de fleste hjem. Den sørger nemlig for at give masser af plads til opbevaring. Derudover er rengøringen af både køleskab og fryser også klaret nemt og hurtigt.

Kølefryseskabet er produceret med funktionen ComfortClean, der består af dørholdere, der kan gøres rent nemt og hurtigt. De tåler nemlig at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at rense dem manuelt.

Derudover er Miele KFN 28132 D ws fryserum fleksibelt, da VarioRoom-funktionen sikrer, at der er mulighed for at udnytte pladsen bedst mulig. Med denne funktion kan man udvide selve fryserummet ved eventuelt at tage skuffer og hylder ud.

Specifikationer ved Miele KFN 28132 D ws – mål 
🌀 Højde: 1861 mm
🌀 Bredde: 600 mm
🌀 Dybde: 657 mm
🌀 Vægt: 65 kilo 

Specifikationer ved Miele KFN 28132 D ws – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kølefryseskab
🔴 Kapacitet køleskab: 209 liter
🔴 Kapacitet skabsfryser: 95 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbrug pr. år: 232 kWh
🔴 Lydniveau dB(A): 42 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Miele KFN 28132 D ws:
🔵 Energibesparende model
🔵 Nem at rengøre
🔵 Praktisk og fleksibel i forhold til plads og rengøring
🔵 To separate kølesystemer
🔵 Styrer temperaturen elektronisk


Smeg FC370X2PE

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Smeg FC370X2PE

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.041,00 Kr. 0,00 Kr. 7.041,00 Kr. Læs mere
7.041,00 Kr. 0,00 Kr. 7.041,00 Kr. Læs mere
7.041,00 Kr. 0,00 Kr. 7.041,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Smeg FC370X2PE har været inkluderet i 2 forskellige tests af køleskabe med fryser. Her er tale om både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk, og begge instanser har testet køleskabene inden for parametre såsom design, brugervenlighed, miljø og nedkøling. Smeg FC370X2PE klarer sig godt i begge tests og får fine bemærkninger.

Køleskab med god størrelse

Smeg FC370X2PE har et køleskab med en rummelighed på 219 liter. Det vil derfor være fordelagtigt til den mellemstore familie på 2-3 personer. Modellen vil også være et godt valg for den forbruger, som går op i miljøet, for Smeg FC370X2PE er i energiklasse A++, hvilket er den næstbedste energiklasse på markedet. På den måde sparer man både på elregningen og miljøet.

Smeg FC370X2PE kommer desuden med en pæn overflade i rustfrit stål, som giver modellen et flot design i en grå farve.

Køleskab med gode funktioner

Smeg FC370X2PE hører til blandt de moderne og intelligente køleskabe. Modellen har blandt andet en ventileret køl-funktion, som gør, at modellen sørger for at holde en jævn og stabil, kold temperatur i alle dele af køleskabet. Hertil kommer en elektronisk temperaturstyring, som gør, at man lettere kan regulere temperaturen.

Det elektroniske display samt LED-belysningen bidrager til en bedre overskuelighed og større brugervenlighed. Smeg FC370X2PE er desuden fleksibelt indrettet med 2 justerbare glashylder, samt en grøntsags-skuffe og en flaskehylde. I døren findes ligeledes en justerbar hylde og en hylde til flaske og æggebakker.

Stor fryser

Smeg FC370X2PEs fryser har en stor kapacitet på 99 liter, hvilket gør, at man kan opbevare mange fødevarer her. Fryseren på Smeg FC370X2PE har en indfrysningskapacitet på 18 kilo om dagen, og for at sikre at ferske madvarer ikke ødelægger det kolde klima i fryseren, har Smeg FC370X2PE også en hurtigindfrysnings-funktion. Smeg FC370X2PEs fryser består desuden af ét rum med hylde samt 3 opbevaringsskuffer.

Udvalgte fordele ved Smeg FC370X2PE:
🔵 
Model med god kapacitet
🔵 Energiklasse A++
🔵 Ventileret køl i køleskabet
🔵 God overskuelighed med LED-lys og elektronisk temperaturstyring
🔵 Fryser med hurtigindfrysnings-funktion 


Bosch KGE36BW40

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch KGE36BW40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.595,00 Kr. 0,00 Kr. 4.595,00 Kr. Læs mere
4.612,00 Kr. 0,00 Kr. 4.612,00 Kr. Læs mere
4.922,00 Kr. 0,00 Kr. 4.922,00 Kr. Læs mere

 

Bosch KGE36BW40 er et af de køleskabe med fryser, som har været medtaget i en test fra både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt hos det danske forbrugerråd Tænk. Bosch KGE36BW40 er blevet testet på parametre såsom design, funktionalitet, miljø og funktioner og demonstrerer et højt niveau igennem begge tests. Derfor får Bosch KGE36BW40 flotte topplaceringer i testene.

God størrelse til god pris

Bosch KGE36BW40 er et enkelt og velfungerende køleskab med fryser, som oven i købet kommer til en fornuftig pris. Derfor er her også tale om et lidt mindre køleskab, men med en kapacitet på 215 liter vil det stadig være ideelt til en familie på 2-3 personer.

Denne model vil desuden passe godt ind i et køkken, der er holdt i lyse nuancer, idet fronten er i en flot hvid nuance. Bosch har yderligere tænkt meget over et bæredygtigt miljø med denne model, for den er klassificeret i den bedste miljøklasse på markedet – nemlig A+++.

Fokus på temperatur

Et godt køleskab er omhyggelig angående temperaturen, og producenten har da også haft et stort fokus på netop temperatur med Bosch KGE36BW40. Først og fremmest har denne model den funktion, der hedder ventileret køl, og det betyder, at man kan være sikker på, at der holdes en jævn og kold temperatur i alle hjørner af modellen og højt som lavt.

Man indstiller selv den ønskede temperatur via den elektroniske temperaturstyring, hvilket også gør, at det bliver lettere at finde den helt præcise temperatur. Nogle fødevarer skal opbevares koldere end andre, og derfor er Bosch KGE36BW40 udstyret med forskellige bokse, som sikrer dette – blandt andet en CoolBox til kød og fisk og en CrispBox, der forlænger frugt og grønts levetid ved hjælp af fugtighedsregulering.

For overskuelighedens skyld er Bosch KGE36BW40 udstyret med LED-belysning i køleskabet samt et solidt hyldesystem, som sikrer høj fleksibilitet.

Fryser, der er let at afrime

Bosch KGE36BW40 kommer med en fryser med en fin kapacitet. Her er tale om en rummelighed på 89 liter, som er meget standard, når det kommer til køleskabe med fryser. Det er muligt at indfryse 14 kilo fødevarer per døgn, og SuperFrys-funktionen kan skrue op for kulden, når den ferske mad kommer ind. Det sikrer en hurtigere nedfrysning, hvorefter temperaturen går tilbage til den normale.

Bosch KGE36BW40 har også fokus på lethed og overskuelighed, og derfor er Bosch KGE36BW40s fryser let at afrime. Fryseren har nemlig en LowFrost-funktion, som sikrer, at afrimningen både går hurtigt og let.

Udvalgte fordele ved Bosch KGE36BW40:
🔵 
God pris
🔵 Model til 2-3 personer
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Fokus på en stabil temperatur med blandt andet ventileret køl og specialbokse
🔵 Fleksibelt indrettet model


Smeg FAB28RNE1

✅ Populært design

smeg FAB28RNE1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.499,00 Kr. 0,00 Kr. 8.499,00 Kr. Læs mere
10.845,00 Kr. 0,00 Kr. 10.845,00 Kr. Læs mere

 

Smeg er måske ikke et så kendt mærke som andre køleskabsmærker, men ikke desto mindre er Smeg en stor fabrikant af køleskabe. Smeg FAB28RNE1 er en af mærkets kvalitetsmodeller, men den er ikke blevet testet af eksperter. Til gengæld er her tale om en model, som er meget populær blandt brugerne for sin gode stabilitet og funktionalitet – og ikke mindst unikke udseende.

Unikt design

Smeg FAB28RNE1 ligner ikke helt de andre køleskabe på markedet. Modellen er designet i en dyb, sort farve, og modellen minder lidt om de køleskabe, man har set i ældre amerikanske film med en snert af retro over sig. Derfor er denne model især anbefalelsesværdig for den forbruger, som foretrækker et anderledes design, som tiltrækker sig opmærksomhed.

På indersiden minder Smeg FAB28RNE1 dog om gængse køleskabe med en kapacitet på 222 liter – det svarer til en familie med 2-4 medlemmer. Modellen kommer i energiklasse A++, som yderligere er en af de bedste på markedet – kun overgået af A+++.

Ventileret køl

Smeg FAB28RNE1 er måske ikke helt så avanceret som andre køleskabe med fryser på markedet, men modellen er alligevel udstyret med essentielle nedkølingsfunktioner. Det inkluderer blandt andet ventileret køl, som sørger for en jævn og stabil temperatur i hele køleskabet, så der ikke er områder, hvor der er for varmt. De øverste og nederste hylder har derfor samme temperatur.

Her findes ikke en elektronisk temperaturstyring, men i stedet en præcis justerbar termostat. Smeg FAB28RNE1s indre er designet til at være meget fleksibelt, og derfor finder der 3 justerbare glashylder samt hylder i døren. Her findes også specialplads til æggebakken samt grøntsags-skuffer.

Mindre fryser

Smeg FAB28RNE1 har ikke den største fryser på markedet. Her er tale om en kapacitet på 26 liter, så man får ikke den store fryseplads med denne model. Indfrysningskapaciteten er derfor også tilsvarende mindre, og man kan indfryse 2 kilo fødevarer om dagen på Smeg FAB28RNE1. Når man lægger de ferske varer ind i fryseren, så er det muligt at trykke på hurtig-indfrysningsknappen, som sikrer, at de nye varer hurtigt bliver frosne.

Udvalgte fordele ved Smeg FAB28RNE1:
🔵 
Unikt og spændende design
🔵 Køleskab med kapacitet på 222 liter
🔵 God energiklasse A++
🔵 Ventileret køl
🔵 Mindre fryser med hurtig-indfrysningsknap


Opbevaring af madvarer i køleskabetmadvarer i køleskabet

Når man kommer træt hjem efter en lang dag, tænker man næppe over, hvordan man lægger madvarerne ind i køleskabet. Men Whiteaway.com forklarer, at der faktisk er store temperaturmæssige forskelle på de forskellige hylder i køleskabet.

Hvis man ønsker at være sikker på, at alle madvarer opbevares ved samme temperatur, så kan man med fordel investere i et køleskab med ventilering, som via et ventilationssystem sikrer samme jævne temperatur over det hele. Har man ikke et køleskab med ventilering, så kan man som en tommelfingerregel huske på, at varmen stiger op i køleskabet, hvilket betyder, at de øverste hylder er de mindst kolde.

Har man køleskab uden ventilering, så bør man gøre følgende:

Øverste hylder: Placér frugt og grønt øverst i køleskabet, selv om mange er vant til at gøre det modsatte. Så gemmes de ikke væk i en skuffe, hvor de let kan blive glemt. Det samme gælder for ost og smør, som har det bedst, hvor det ikke er allerkoldest.

Nederste hylder: Der er som regel koldest nederst i køleskabet. De madvarer, som hurtigt bliver fordærvede, skal derfor placeres her. Her er tale om mælk, kød og fisk men også rester fra aftensmaden. Også æg kan med fordel placeres her. Mange bruger køleskabsdøren til både mælk og æg, men der findes ofte store temperatursvingninger her.

Man skal også lægge mærke til, at der er forskel på grøntsager og frugt – nogle har bedst af køleskabet og andre af køkkenbordet:

Frugt og grønt, som ikke skal på køl: Æbler, pærer, bananer, meloner, avocado, tomat, agurk, frisk ingefær, squash og aubergine.

Frugt og grønt, som skal på køl: Stenfrugter, bær og andet grønt, som ikke er nævnt ovenfor.

Herudover skal man også være opmærksom på luftfugtigheden. De fleste frugter og grønt kan bedst lide en høj luftfugtighed på 90-95 procent, og her kan grøntsags-skuffen være en god ide – den holder nemlig på fugten. Der findes dog også undtagelser som for eksempel gulerødder, som foretrækker en lavere luftfugtighed.

Hvis man gerne vil komme for meget fugt i grøntsags-skuffen til livs, så kan man lægge et stykke køkkenrulle i bunden af skuffen, som suger det overflødelige fugt plus også eventuelt kondensvand.


Oversigt over fødevarer og opbevaring

Det danske forbrugerråd Tænk har dertil også udarbejdet en oversigt over, hvordan hver type fødevare bør håndteres. Her findes de vigtigste punkter:

Mælk og ost: Skal opbevares på køl og kan faktisk også nedfryses i små portioner. Yoghurt bør dog ikke fryses. Opbevar helst disse fødevarer så lys og ilt holdes ude – derfor i den originale emballage. Mælk og fløde kan holde sig 2-3 dage efter åbning, produkter af surmælk 4-5 dage og faste oste i op til en måned. Lugter mælkeprodukter dårligt, så smid dem ud.

Frugt og grønt: Se med fordel listen ovenfor om, hvilke frugter og grøntsager som skal på køl. Ompak gerne grønt på køl, og vær opmærksom på at flere typer frugt og grønt skal opbevares separat. Her er tale om blandt andet æbler, pærer, tomater, rød peber, melon, ferskener, nektariner, vindruer, kiwier og citrusfrugter – de udskiller nemlig stoffet ethylen, som kan forringe kvaliteten af andre frugter og grønt plus modne dem.

Kød, æg og pålæg: Disse fødevarer skal altid opbevares på køl og i tæt emballage. Æg kan holde i mange uger og kødpålæg i et par dage. Kød bør som regel fryses ned eller anvendes i løbet af et par dage afhængig af type. Sørg for at ompakke kød, hvis det skal i fryseren. Ved håndtering af kød skal man være særlig påpasselig med bakterier, som hurtigt udvikler sig.

Fisk: Fisk bliver hurtigt fordærvet og skal opbevares koldt. Fisk bør enten spises eller fryses ned samme dag. Vær særligt opmærksom på at fisk gerne skal opbevares ved 2 grader i køleskab, hvis man ikke spiser den samme dag, den er købt.

Brød: Man kan opbevare sit brød i køleskabet, da det så kan holde sig længere. På den anden side bliver det så meget hurtigt tørt og kedeligt. Derfor kan man også blot opbevare det ved stuetemperatur. Hvis brød er for gammelt, så begynder det at mugne. Brød kan nedfryses.

Rester: Hvis man har rester til overs fra aftensmaden, som man ønsker at spise senere, så skal det afkøles meget hurtigt. Umiddelbart efter måltidet bør man pakke det i mindre portioner og stille det i køleskabet eller i fryseren med det samme. En sammenkogt ret kan holde 2-3 dage i køleskabet og 3 måneder i fryseren. Husk altid at gennemvarme madrester, inden de skal spises.

Husk datomærkningen

Tv2.dk forklarer, at man som udgangspunkt altid bør følge datomærkningen for at sikre, at man ikke spiser fordærvede fødevarer. Men den sunde fornuft bør altid råde først og fremmest, så hvis maden lugter eller smager dårligt eller har en forkert konsistens, så bør den kasseres – også hvis der står en dato på, som endnu ikke er nået.

Husk de essentielle hygiejne-råd:

Herudover bør man altid være påpasselig, når man har med mad at gøre, forklarer Tv2.dk. Man bør altid overholde de få, men vigtige hygiejne-regler i køkkenet, som især inkluderer:

Vask hænder: Vask hænder før, under og efter madlavningen. Når man har rørt ved råt kød eller beskidte grøntsager, så bør man vaske hænder for ikke at overføre sygdomsfremkaldende bakterier.

Pas på viskestykket: Viskestykket og karkluden kan være en sand legeplads for bakterier. Skift dem ofte og tør helst hænder af i køkkenrulle efter håndvask.

Rengøringen: Husk at holde både komfur, bestik og køkkenredskaber rene og vask dem grundigt af efter brug.

Ingen kontakt: Hold råt kød og ikke vasket grønt væk fra andre fødevarer – og hold dem også væk fra hinanden. Brug forskellige spækbrætter til forskellige fødevarer.

Hurtigt på køl: Fødevarer har ikke godt af at være ude i varmen. Kom dem i køleskab eller fryser med det samme efter indkøb og madlavning.


Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

mad i fryseren

Ud over de ovenstående råd for god køkkenhygiejne skriver Idenyt.dk, at man også skal huske at se termostaten på køleskabet efter i sømmene. Den optimale temperatur i køleskabet er 3-5 grader, og hvis man ønsker at foretage en manuel måling, så kan man sætte et termometer i et glas vand og tjekke det jævnligt.

Nedfrossen mad

Også fryseren bør få et temperaturtjek, og her bør den ideelle temperatur være på minus 18 grader eller koldere. Som en tommelfingerregel så kan federe fødevarer holde sig i kortere tid end magre, da fedtet bliver harskt under nedfrysning.

Her har Idenyt.dk og det danske forbrugerråd Tænk samlet en liste over, hvor længe fødevarer kan holde sig i fryseren. Den skal anvendes som en rettesnor, men husk altid at bruge den sunde fornuft også:

Bagværk, magert: 4-5 måneder

Bagværk, fedt: 2-3 måneder

Frugt: 10-12 måneder

Grøntsager: 6-12 måneder

Kalvekød: 6-8 måneder

Svinekød, magert: 6 måneder

Svinekød, fedt: 3 måneder

Hakket kød: 4 måneder

Røget kød: 4-6 måneder

Pølser: 2-3 måneder

Fisk, mager: 3-6 måneder

Fisk, fed: 2-3 måneder

Fiskefars: 1-2 måneder

Gravet og røget fisk: 3-4 uger

Fjerkræ, magert: 8-10 måneder

Fjerkræ, fedt: 5 måneder

Mælkeprodukter: 3 måneder

Ost: 3-4 måneder

Hvis man har med nedfrosne fødevarer at gøre, så skal man også optø dem korrekt. Det gælder især for kød, som bør optøs i køleskab, selv om det tager længere tid end køkkenbordet. Bakterierne begynder nemlig lynhurtigt at formere sig, når kødet udsættes for varme stuetemperaturer.

Sådan tjekker du, om dine madvarer er ok at spise🍗🔍 

Fødevarestyrelsen.dk forklarer, at der er forskel på mærker, der hedder ”Sidste anvendelsesdato” og ”Bedst før”.

Fødevarer med ”Sidste anvendelsesdato” betyder, at man under ingen omstændigheder må indtage varen efter den angivne dato. Dette gør sig især gældende ved kødprodukter.

Fødevarer med ”Bedst før” kan eventuelt godt spises efter den angivne dato. Her bør man lugte, se og smage på varen og selv vurdere, om varen virker frisk og spiselig. Fordærvede bakterier gør ikke nødvendigvis en syg, men man bør undgå dem.

Bedøm selv maden

Hvis fødevaren har overskrevet ”Bedst før” mærket, behøver du dermed ikke nødvendigvis smide varen ud. Du kan med fordel lade sanserne bedømme:

Start med at lugte til varen: er den for gammel, vil lugten ofte være sur eller harsk. Er den det, bør den smides væk.

Smag på varen: Hvis maden ikke lugter forkert, så kan man fortsætte undersøgelsen og smage på en lille del af den. Hvis smagen er fin og som normalt, så kan man godt anvende den. Er smagen ikke god, bør varen i stedet kasseres.

Gode råd om nedfrysning af madvarer💡

Når man fryser en madvare ned, stopper udviklingen af bakterier, som fordærver maden. Dermed holdes bakterierne i skak, indtil man tager varen op igen.

Dr.dk, KU.dk samt Tænk.dk guider i artikler til, hvordan man bedst fryser sin mad ned – nedfrysning kan nemlig både give maden en bedre kvalitet, og der er både penge og plads at spare ved korrekt nedfrysning. Her er de mest centrale råd:

Tjek emballagen: Man bør altid ompakke kød inden nedfrysning. Nogle emballager fra supermarkedet kan nemlig ikke tåle frost – de er mærket med betegnelsen HO-PP. Andre er så isolerende, at det er svært for fødevaren at blive frossen. Eksperten fra Dr.dk anbefaler, at man ompakker alt kød for at være på den sikre side.

Vælg fryseposer: Nogle har for vane at fryse madvarer ned i plastikbokse. Eksperter forklarer, at jo større emballager, jo mere energi skal fryseren bruge. Vælg derfor fryseposer til nedfrysning. Bokse fylder også rigtig meget. Husk at anvendes deciderede fryseposer til nedfrysning. Se efter om posen har et mærke med en kniv og gaffel – så er den beregnet til madvarer. Der kan være skadelige kemikalier i andre typer plastikposer.

Frys ikke maden ned igen: Hvis man én gang har haft nedfrosset fødevaren, så må den ikke fryses ned igen.

Frys hurtigt maden ned: Både af kvalitetsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager bør man fryse maden ned hurtigt. Det stopper bakteriernes vækst, plus en hurtig nedfrysning sikrer, at maden ikke bliver kedelig og smagløs, når man skal spise den på et senere tidspunkt.

Husk fordelingen: Hvis man fryser flere fødevarer ned samtidig, så bør man lægge dem forskellige steder i fryseren. Hvis der er tale om store portioner, så bør man ompakke dem til flere, for jo større portioner, jo længere tid tager det også at få maden nedfrosset. 

Pak i poser uden luft: Sørg for at der er mindst muligt luft i posen, når maden fryses ned. Mindre luft giver mindre iltning af varen plus færre rimfrostskader på madens overflade.

Afrim fryseren: Fryseren er mest effektiv, hvis den er afrimet, og der dermed ikke sidder store isklumper på siderne.

Brug indfrysningsfunktion hvis muligt: Har man en fryser med en indfrysningsfunktion, så anvend den hvis der skal fryses store mængder ned.


Sådan indstiller du din fryser og dit køleskab til den rigtige temperatur

temperatur i køleskabet

Elforbundet.dk skriver i en artikel omkring at spare penge angående både køleskabe og frysere, at man som udgangspunkt bør indstille køleskabet til 5 grader og fryseren til minus 18.

Hvis man går efter et energibesparende køleskab med energimærkning A++ eller A+++, så er der mange penge at spare, men hvis man vælger at indstille køleskabet for koldt, så kan besparelsen gå tabt – jo lavere en indstilling, jo mere energi kræver det af apparatet. Og herudover så forlænger den lavere temperatur ikke fødevarernes levetid.

Af både miljømæssige og sundhedsmæssige grunde bør man så derfor jævnligt holde øje med temperaturen i både køleskab og fryser. Nogle har en elektronisk temperaturkontrol, som digitalt viser temperaturen, hvor andre har en gammeldags drejeknap.

Hvis man vil være helt sikker på, at køleskab eller fryser har den korrekte temperatur, så kan man med fordel lægge et termometer ind og måle temperaturen – gerne på forskellige steder, idet for eksempel køleskabe uden ventilering ikke altid har samme temperatur overalt.

Strømsvigt – så længe kan fryseren klare sig

De fleste frysere er meget stabile, men selv en stabil fryser kan komme ud for et strømsvigt. Det danske forbrugerråd Tænk skriver, at hvis strømmen går, så kan frysere alligevel holde længe på kulden.

Der er dog stor forskel på, hvor længe forskellige frysere kan holde på kulden. Tænk har nemlig afprøvet dette på udvalgte modeller. De dårligste frysere kan holde fødevarerne kolde nok i 7,5 time, hvor de bedste kan klare opgaven i mere end 30 timer. Mange modeller har desuden et advarselssystem, som informerer forbrugeren, såfremt at fryseren får en for høj temperatur.

Hvis man er ude for et strømsvigt, så er det desuden meget vigtigt at holde døren til fryseren lukket – dette forlænger tiden, hvor fryseren kan holde på kulden, markant.

Guide om energimærket

energimaerkningenNår man skal vælge et nyt køleskab eller en ny fryser, så er det en rigtig god ide at kigge efter energimærket, som obligatorisk er placeret på alle apparaterne. Men energimærket kan være noget besværligt at aflæse, så baseret på en artikel fra Sparenergi.dk guider vi her til at kunne forstå mærket lidt bedre:

Med energimærket er her tale om et firkantet mærkat, hvor der øverst vil stå information omkring producent og model. Herunder er der forskellige klasser fra A+++ til D med farveangivelser, når det gælder køleskabe eller frysere. D er den dårligste energiklasse, og A+++ er den absolut bedste. Disse klasser angives efter farve (rød, gul, grøn), og jo grønnere modellen er, jo mere miljøvenlig er den. Sparenergi.dk anbefaler, at man går efter en model, som har A++ eller A+++.

Whiteaway.com tilføjer, at det er forskelligt fra produkttype til produkttype, hvordan skalaen ser ud. Hele skalaen går fra A+++ til G, og for eksempel løber skalaen fra A til G, når det gælder støvsugere.

Herunder er det årlige energiforbrug i kWh angivet på mærket.

Nederst på energimærket står kapaciteten i liter – altså hvor rummelig køleskabet eller fryseren er flankeret af støjniveauet i decibel.

Der er store forskelle på et køleskab eller en fryser i for eksempel energiklasse A og A+++. Hvor A koster 330 kroner om året i strøm, så koster A+++ kun 130 kroner.

Dr.dk tilføjer desuden, at når modellerne er afprøvede i test, så testes de under de mest optimale forhold. Det indebærer, at for eksempel døren til køleskabet eller fryseren holdes lukket under hele testperioden, og det kan man næppe gøre i dagligdagen. Derfor kan energimærket også være en smule misvisende af og til, da det reelle forbrug højst sandsynligt vil være lidt højere.


Køleskab med fryser test – anvendte kilder samt links

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪testkilder

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, og rådets virke er at sikre et godt forbrugerliv i Sverige. Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet 45 forskellige køleskabe med fryser.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt de tre kølefryseskabe Liebherr CNel 4313,Bosch KIS87AF30 og Liebherr CN 4313. Ønsker du at læse anmeldelsen af de tre kølefryseskabe, kan du klikke ind her.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af 48 forskellige køleskabe med fryser.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes testet og anmeldt de tre kølefryseskabe Liebherr CNel 4313, Liebherr CN 4313 ogBosch KIS87AF30. Ønsker du at læse anmeldelsen af de tre kølefryseskabe, kan du klikke ind her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største testmagasin Which.co.uk tester en lang række forskellige forbrugerprodukter hver eneste dag. Når de har testet et produkt, videregiver eksperterne resultaterne til forbrugerne. Herefter er der mulighed for at læse anmeldelsen, så det er nemmere at finde ud af, om produktet er et godt køb eller ej. Her har Which.co.uk lavet en test af kølefryseskabet Liebherr CP 4313, som de har kåret som et ”Best Buy”. Du kan læse hele testen her.

Man skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse