Kummefryser test-oversigt: De 2 bedste kummefrysere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: august 29, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Kummefryser test-oversigt: De 2 bedste kummefrysere ifølge eksperterne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Har du brug for ekstra opbevaringsplads, så du f.eks. kan købe stort ind og have mad til flere uger ad gangen? I så fald er en kummefryser måske lige dét, du har brug for. Udvalget af kummefrysere er dog stort, og det er ikke nødvendigvis let at finde den rigtige model.

Og netop derfor har vi samlet et udpluk af de bedste og mest prisvindende modeller i 2023, så du lettere kan finde præcis den model, der passer til dig og din husholdning. Vi har brugt en masse tid på at researche markedet, så vi nu kan give dig et komplet overblik over de bedste kummefrysere.

Så læs med herunder, bliv inspireret og find din næste kummefryser i dag:

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

5 ting du skal overveje, før du køber kummefryser

 • Plads og volumen

  Hvis du er på udkig efter en kummefryser, skal du ikke kun vurdere pladsen, hvor selve fryseren skal stå, men også mængden af mad, du planlægger at opbevare. Husk, at kummefrysere kræver en afstand på 3-7 cm på alle sider for at sikre optimal luftcirkulation. Så sørg for at tage højde for det, når du vurderer dine muligheder. Med hensyn til indvendig volumen tilbyder kummefrysere typisk et udvalg på mellem 50 og 300 liter.

  Til mindre husholdninger med 1-2 medlemmer bør en fryser på 40-150 liter være tilstrækkelig. For mellemstore familier med 3-4 medlemmer vil en kapacitet på 100-300 liter være mere passende. Og til større husholdninger med 5 eller flere medlemmer, som ofte laver mad i store mængder, vil en fryser med en kapacitet på over 300 liter være det bedste valg.

 • Energieffektivitet

  Opretstående modeller bruger generelt mindre strøm – typisk omkring 244 kWh om året, men mindre versioner kan bruge så lidt som 170 kWh om året. Energieffektivitet klassificeres fra A til F; det er værd at bemærke, at det nuværende klassificeringssystem har ændret sig. Under ældre standarder indikerede en F-klassificering dårlig effektivitet, men nu er E- og F-klassificeringer lige med effektive apparater.

 • Ekstra funktioner

  Moderne frysere har en række funktioner såsom automatisk afrimning for at minimere is, temperaturalarmer, der informerer dig om enhver stigning i den interne varme, og hurtigfryseindstillinger, der er ideelle til hurtig nedkøling af store mængder mad. Mange har også indvendigt lys, så det er nemmere at finde varerne. Hvis børnesikkerhed er vigtigt for dig, er en låsbar dør en god funktion at kigge efter. Selvom det er vigtigt at vælge en fryser med de funktioner, der opfylder dine behov, er det også klogt at identificere hvilke ekstrafunktioner, du ikke får brug for, og derfor heller ikke behøver betale ekstra for.

 • Pris

  Prisen på moderne kummefrysere varierer alt efter mærke, funktioner, størrelse m.m., og skal du have fat i en af god kvalitet, kan du godt regne med at investere et sted mellem 3-6.000 kr. Der findes dog også billigere (og meget dyrere) alternativer, så det er vigtigt, at du på forhånd ved præcis, hvad du har brug for. På den måde får du alle funktioner, du skal bruge, men du betaler ikke for noget, du ikke behøver.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugeranmeldelser er gode at læse, fordi de giver indblik i, hvordan en given model klarer sig i det daglige. Ekspertanmeldelser er derimod gode, fordi du får et mere teknisk indblik i funktioner og specifikationer. Alt læse begge slags anmeldelser giver altså det mest nuancerede billede, hvorfor vi altid anbefaler, at du tager stilling til begge typer.

arrow-more

Gram FB 3413-90 - kummefryser med gode brugeranmeldelser

Godt valg med høj kapacitet

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjerner hos Skousen
 • check 4,8/5 stjerner hos WhiteAway

Dagens bedste priser og tilbud på Gram FB 3413-90:

 • Fleksibelt indretning
 • Støjsvag drift
 • Indbyggede LED-lys

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening er Gram FB 3413-90 en god blanding af anvendelighed og effektivitet. For det første er vi imponerede over dens rummelige kapacitet på 420 liter, hvilket gør den til en oplagt mulighed for større husholdninger. Selvom installationen måske kræver et par hænder på grund af dens størrelse, synes vi alligevel, at den rigelige opbevaringsplads retfærdiggør indsatsen. Derudover er C-energiklassificeringen og det stille lydniveau på 42 dB med til at gøre den til et godt valg.

Dens hjul er måske ikke ideelle til ujævne overflader, men problemet overskygges efter vores vurdering af dens effektive fryseevne og den generelle forbrugertilfredshed. Dertil gør funktioner som fire alsidige kurve og LED-belysning i låget, sammen med muligheden for at fungere i temperaturer helt ned til -15 grader, fryseren til et fleksibelt valg til både indendørs og udendørs brug.

Derfor er det vores klar vurdering, at FB 3413-90 fra Gram er et godt og pålideligt valg til dine frysebehov.

Fordele

 • Kan placeres både indenfor og udenfor
 • Rummelig model med kapacitet på 420 liter
 • LED-lys i låget
 • Fleksibel indretning med kurve
 • Støjsvag kummefryser

Ulemper

 • Installationen kan kræve flere personer

Gram FB 3413-90 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne. Kummefryseren er nemlig blevet testet og anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har FB 3413-90 fået 4,8/5 stjerner begge steder.

Forbrugerne er blandt andet vilde med, at modellen er rummelig samt effektivt fryser madvarer ned. Dog nævner forbrugerne også et enkelt minus ved modellen – der er hjul under fryseren.

Det skal du vide, før du køber Gram FB 3413-90

Super god og rummelig kummefryser, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos hhv. Skousen og Whiteaway er Gram FB 3413-90 en ”super god kummefryser”, da den nedfryser madvarer præcis, som den skal. En bruger skriver eksempelvis, at modellen er en ”meget rummelig fryser med fire kurve”, samt at den ”holder, hvad den lover”. Dog er selvsamme bruger mindre begejstret for, at fryseren kommer med hjul, da den herved ”egner sig mindre godt til et skævt kældergulv”.

De fleste brugere er imponerende over fryserens kapacitet og mener samtidigt, at den er meget effektiv, hvilket er vigtigt, når det kommer til en fryser.

Støjsvag og energivenlig kummefryser med god kapacitet

Med Gram FB 3413-90 får du en støjsvag kummefryser med et lydniveau på 42 dB. Selvom fryseren placeres indenfor i huset, skal du altså ikke være bekymret for, at den generer, medmindre du sidder lige ved siden af.

Derudover er Gram FB 3413-90 placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget energi om året. Kummefryseren er desuden rummelig med en kapacitet på hele 420 liter, som gør den velegnet til en stor familie eller en husstand med mange beboere.

Kummefryseren er designet på en alsidig og fleksibel måde med fire kurve, så det er nemt at placere de forskellige madvarer i fryseren efter en indkøbstur. Der er derudover også mulighed for at stille kurvene i bunden af fryseren eller hænge dem på toprammen.

Fryser til udendørs brug med LED-lys

Når du åbner fryseren tændes et LED-lys i låget automatisk, så du nemt og hurtigt får et overblik over alle de forskellige madvarer i kummefryseren.

Der er desuden mulighed for at placere Gram FB 3413-90 både indendørs og udendørs, alt efter ønske og behov. Fryseren tåler nemlig temperaturer ned til -15 grader. Du kan derfor sagtens placere den i en garage eller i et skur, hvis der er brug for det.

Liebherr GPESF 1476 - kompakt kummefryser med moderne funktioner

Bedst til små husstande

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjerner hos Google

Dagens bedste priser og tilbud på Liebherr GPESF 1476:

 • Styring via digitalt LCD-display
 • Praktisk VarioSpace opbevaringssystem
 • Konvertibel dør

Forbrugsguidens vurdering

Liebherr GPESF 1476 er en god løsning, hvilket understøttes af sine høje forbrugerbedømmelser. Konstruktionen er robust og af høj kvalitet (som i øvrigt stemmer overens med klassiske Liebherr standarder). Derudover er betjeningen nem, hvor displayet på toppen giver dig mulighed for nemt at overvåge temperaturen. Dertil er fryseren rig på moderne funktioner, herunder No Frost og Super Frost, som i høj grad letter arbejdet med vedligeholdelse og opbevaring af fødevarer.

Kapaciteten på 103 liter er dog til den lave ende, og fryseren kunne også godt have gavn af en lidt mere synlig alarmindikator på displayet. Vi mener dog alligevel, at den passer perfekt til mindre husholdninger. Så for dig, der har en mindre husholdning, og som leder efter en fryser, der kombinerer kvalitet, moderne funktioner og kompakt størrelse, har du her et godt bud.

Fordele

 • Let at indstille frysetemperaturen
 • Rummelige skuffer
 • Aftagelige glasplader
 • Lavt energiforbrug
 • Designet til at fungere i kolde temperaturer
 • Nem vedligeholdelse

Ulemper

 • Til den lille side
 • Lille alarmindikation på displayet

GPESF 1476 fra Liebherr er ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er den et hit blandt brugerne. Hos Google modtager den nemlig 4,8/5 stjerner i brugeranmeldelser, hvilket er rigtig højt. Brugerne er især begejstrede for, at produktet kan holde en stabil temperatur, og så er der flere brugbare funktioner at gøre brug af.

Som en bonus er modellen desuden let at vedligeholde og gøre rent, men prisen er også i den lidt højere ende.

Det skal du vide, før du køber Liebherr GPESF 1476

Kvalitetsmærke

Liebherr er kendt for deres produkter, og derfor er prisen også i den høje ende sammenlignet med konkurrenter. GPESF 1476 er derfor ideel til dig, der ikke har noget imod at investere lidt ekstra for et kvalitetsmærke.

Til gengæld får du et flot design, let styring via knapper øverst på enheden og et lille display, der viser temperaturen, så du altid kan være sikker på, at maden ikke kommer over de anbefalede minus 18 grader.

Stillegående og moderne funktioner

Liebherr GPESF 1476 hører ikke til de mest rummelige modeller på markedet med sine kun 103 liter. Det er klart til den lave side, men det er fint passende til den lille husstand. Det betyder også, at den fysiske størrelse er lille, så den ikke fylder ret meget i huset eller i lejligheden. Den har dertil et støjniveau på kun 39 dB.

Den har derudover moderne funktioner som f.eks. No Frost og Super Frost. No Frost gør, at rim ikke dannes, mens Super Frost giver dig en hurtig nedfrysning af ferske fødevarer ved at sænke temperaturen i en periode. Kummefryseren er intelligent nok til selv at returnere til den normale temperatur, når tid er. Du kan desuden fjerne skuffer og hylder, som du vil, via Vario Space-teknologien, og derfor kan du opbevare selv pladskrævende fødevarer.

Alt i alt den bedste kummefryser til dig, der gerne vil betale mere for høj kvalitet, og som ikke har plads til en af de større kummefrysere.

Test og anmeldelser af kummefrysere anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 7 forskellige modeller af kummefrysere. De forskellige modeller er alle blevet testet for deres frysekapacitet, energiforbrug, anbefalede indstillinger, brugervenlighed, isolering og stabilitet samt støj og vibrationer. Du kan læse hele Råd & Röns test her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele artiklen.

Kundeanmeldelser

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et dertilhørende brugerunivers. Her får brugerne blandt andet adgang til køberanmeldelser fra verden rundt, som de kan bruge til at vurdere, om et produkt er et køb værd.

Anmeldelserne af Electrolux LCB3LE20W0 Kummefryser er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Liebherr GPESF 1476 Kummefryser er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Bauknecht GT400A2 Kummefryser er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Skousen & Whiteaway

Vi har anvendt forhandlere såsom Skousen.dk og WhiteAway.com til at læse om de forskellige kummefrysere og se, hvad forbrugerne siger om modellerne.

Læs brugeranmeldelser af Gram FB 3413-90 hos Skousen.dk og WhiteAway.com.

FAQ

Hvordan vælger jeg en kummefryser?
Når du skal vælge en kummefryser, så skal du først og fremmest overveje kapaciteten, så den matcher dine behov. Dertil bør du ligeledes kigge på energiklassen og designet.
Er alle kummefrysere i stand til at stå ude i garagen?
Alle moderne kummefrysere (typisk fra 2018 eller nyere) bør være ”garage ready”, hvilket vil sige, at de har en indbygget termostat, som sikrer, at fryseren ikke slukker ved meget kolde temperaturer. Det er dog ikke alle ældre modeller, som har den funktion.
Må jeg stille ting oven på en kummefryser?
Du kan som udgangspunkt godt stille små, lette ting oven på din kummefryser, men du bør undgå at sætte tunge ting ovenpå. Den øgede vægt kan forhindre svække ventilationen, hvilket kan føre til, at fryseren går i stykker. Det er derfor generelt bedst ikke at stille noget oven på kummefrysere.

Hvilken type fryser skal jeg vælge?

Alle husstande har brug for en fryser til at kunne fryse mad ned til senere brug. Nogle fødevarer skal decideret opbevares på frost, men at kunne fryse mad ned er både smart og mange gange mere økonomisk – for eksempel når man har lavet store portioner, som man kan fryse ned og så tø op på et senere tidspunkt.

Der findes generelt set 3 forskellige løsninger, når man har brug for en fryser – det kombinerede køle/fryseskab, kummefryseren og fryseskabet.

Det kombinerede køle/fryseskab

Det kombinerede køle/fryseskab er fordelagtigt, hvis man ikke har særlig meget plads i hjemmet – og hvis man ikke har en meget stor husstand. Et kombineret køle/fryseskab er ét skab, som ofte har en frysesektion nederst og en kølesektion øverst. Ofte vil frysesektionen være udstyret med frostskuffer, hvor maden kan opbevares.

Som minus vil der ikke være så meget plads til nedfrysning af fødevarer i et kombineret køle/fryseskab. Der vil heller ikke være så meget køleskabsplads som i et regulært køleskab.

Kummefryseren

Whiteaway.com forklarer, at mange anser kummefryseren for værende en smule gammeldags, men en kumme fryser har faktisk mange fordele.

Kummefryseren vil især være et godt valg, hvis man ønsker den type fryser, som har den største kapacitet. De helt store kummefrysere kan nemlig rumme op til 600 liter, og til sammenligning har de største fryseskabe kun en kapacitet på omkring 400 liter.

Man vil også kunne udnytte pladsen rigtig godt i en kummefryser, da hylderne ofte er fleksible, således at man kan ændre på opstillingen eller endda fjerne dem helt. Det betyder også, at fryser kummen er ideel til store fødevarer med ujævne former. Som en ekstra bonus er kumme frysere rigtig gode til at ”holde på kulden”, hvis der skulle opstå strømsvigt – ofte bedre end fryseskabe.

Et minus ved kummefryseren er, at en stor model med mange fødevarer godt kan blive en smule uoverskuelig – her er fryseskabet bedre organiseret. Hertil kommer, at man har brug for en del fysisk plads i hjemmet, da en kummefryser fylder en del. En kummefryser vil næppe kunne være i køkkenet, så man vil have brug for for eksempel et bryggers.

Fryseskabet

Whiteaway.com forklarer, at man ofte kan få fryseskabet som en fritstående model eller som en integreret model, alt efter hvordan køkkenet er konstrueret.

Et fryseskab har den fordel, at det ikke fylder så meget sammenlignet med en kummefryser, og med sin høje og slanke facon er det forholdsvist let at placere. Derfor vil fryseskabet være ideelt i for eksempel lejligheder, hvor man ikke har alt for god plads.

Et fryseskab har også den fordel, at det er let at organisere sine fødevarer. Modellerne er ofte udstyret med skuffer, som giver en overskuelig opdeling, og dermed skal man ikke lede hele fryseren igennem for at finde den ønskede fødevare.

Modsat kummefryseren så kan fryseskabet let placeres i køkkenet, og det betyder også, at man altid har frostvarerne lige ved hånden under madlavning.

Et minus ved fryseskabet i forhold til kummefryseren er, at det ikke har en lige så stor kapacitet.

Det bør du vide, inden du køber en fryser

Der er mange fordele ved en kummefryser, hvis man har brug for mere frostplads, men inden man går ud og investerer i en, så er der lige et par ting, man bør vide og overveje.

Er der plads til kummefryseren?

Whiteaway.com forklarer, at man først skal overveje de pladsmæssige forhold i hjemmet – en kummefryser kan nemlig næppe finde plads i køkkenet selvom du godt kan få en lille kummefryser. Derfor skal man have et andet sted til den – for eksempel et bryggers, en kælder eller måske en garage eller skur, hvis den er ordentligt isoleret.

Hvor kan kummefryseren placeres?

Hvis man overvejer at placere kummefryseren i et skur eller i en garage, så skal man tage den såkaldte ”klimaklasse” med i betragtning. Forskellige kummefrysere har forskellige klimaklasser, og klimaklassen fortæller, ved hvilken temperatur fryseren fysisk kan placeres.

På hver kummefryser er der således angivet et temperatur-spænd (for eksempel 16-32), som er den temperatur, hvor fryseren fungerer mest optimalt. Ved eksemplet på 16-32 skal kummefryseren således placeres et sted, hvor temperaturen er mellem 16 og 32 grader.

I et køligt klima som i Danmark kan især den nedre temperatur være et problem, hvis man ønsker at placere fryseren i for eksempel et skur. I et udendørs skur vil det nemlig være svært at holde en minimums-temperatur på 16 grader hele året rundt. Så skal man enten stille kummefryseren et andet sted eller gå efter en klimaklasse, som har en lavere minimums-temperatur.

Læg også mærke til at man som udgangspunkt bør placere kummefryseren et køligt sted (dog ikke for koldt i forhold til klimaklassen) af hensyn til energiforbruget. Whiteaway.com forklarer, at man nemlig sparer mellem 2 og 5 procent af fryserens energiforbrug for hver grad, som temperaturen i rummet sænkes.

Hvor stor en kummefryser bør jeg vælge?

En af kummefryserens store fordele er den høje kapacitet, og dette vil ofte være grunden til, at man overvejer at anskaffe sig en kummefryser. Hvis man ofte fryser mange fødevarer ned, så er det en god ide at købe en model, der er lidt større, end man måske havde regnet med – en overfyldt fryser kan nemlig både påvirke energiforbruget og madens holdbarhed negativt. Derfor kan man med fordel vælge en model, der er mindst 50 liter større, end hvad man ellers ville have valgt.

På den anden side skal man heller ikke bare købe en meget stor kummefryser for at være sikker på at have nok plads. Man bør kende sit behov, for en stor kummefryser bruger mere strøm end en mindre.

Kummefrysere kommer i mange forskellige størrelser, og man kan få dem med en kapacitet fra omkring 50 liter til op til 600 liter. Så du kan få både en stor og en lille kummefryser alt efter dit behov.

Fryseren forbruger strøm hele året ♻

En fryser er tændt hver dag hele året rundt, så derfor kan man ikke undgå, at den bruger meget strøm. Derfor er det særligt vigtigt at anskaffe sig en fryser i en god energiklasse. Gå gerne efter en model med mærket C eller bedre.

En fryser larmer også

En tændt fryser afgiver støj, men modellerne varierer noget i støjniveau. Hvis kummefryseren skal stå tæt på, hvor man opholder sig, så kan det være nødvendigt at overveje at vælge en model, der har et lavt støjniveau. Skal modellen derimod placeres i for eksempel garagen, så er det mindre væsentligt.

Hvor meget kan fryseren fryse ned?

Whiteaway.com forklarer, at man også skal lægge mærke til stjernemærkningen på fryserne. Alle frysere mærkes nemlig efter en speciel stjerneordning, der fortæller noget om, hvor effektiv fryseren er, når det kommer til nedfrysning.

Fryserne mærkes med 1-4 stjerner efter effektivitet, og har man brug for at kunne fryse fødevarer ned i længere tid af gangen (mere end en måned), skal man altid gå efter en model med 4 stjerner.

Det betyder stjernerne:

⭐ Fryser med 1 stjerne: Denne fryser er egnet til decideret korttidsfrysning – 3-4 dage. Modeller med 1 stjerne kan holde en temperatur ned til minus 6 grader.

⭐⭐ Fryser med 2 stjerner: Denne fryser er egnet til kort-tidsfrysning – 1-2 uger. Modeller med 2 stjerner kan holde en temperatur ned til minus 12 grader.

⭐⭐⭐ Fryser med 3 stjerner: Denne fryser er egnet til lidt længere nedfrysning – 1 måned eller mere. Modeller med 3 stjerner kan holde en temperatur ned til minus 18 grader.

⭐⭐⭐⭐ Fryser med 4 stjerner: Denne fryser er egnet til langtids-frysning. Modeller med 4 stjerner kan holde en temperatur på minus 18 grader eller koldere

Varierende indfrysnings-kapacitet

Læg desuden også mærke til, at hvis man ønsker at indfryse fødevarer – det vil sige fryse fødevarer ned, der ikke allerede er frosne (for eksempel rester fra aftensmaden), så kræver dette en fryser med 4 stjerner.

Varer, der allerede er frosne (for eksempel frostvarer fra supermarkedet som is eller grønt), bliver til sammenligning ikke indfrosset.

Hvis en fryser har 4 stjerner og kan indfryse fødevarer, så angives det yderligere, hvor høj en indfrysnings-kapacitet modellen har – det vil sige hvor mange kilo, modellen er i stand til at fryse ned per døgn.

Man bør især være opmærksom på indfrysnings-kapaciteten, hvis man gerne vil fryse en større mængde ned på samme tid – for eksempel hvis man går på jagt. Så kræver det en fryser med en høj indfrysnings-kapacitet.

Nogle frysere er også udstyret med en lyn-nedfrysningsfunktion, som man kan aktivere, hvis de ferske fødevarer hurtigt skal fryses ned.

Vælg en fryser, der kan afrime sig selv

Jo større en fryser, jo større afrimningsarbejde. Med en stor kummefryser kan det godt kræve en stor indsats at rime fryseren af, så derfor kan man med fordel overveje at anskaffe sig en model, der enten har LowFrost eller NoFrost-funktioner.

En fryser med NoFrost afrimer sig selv via en automatisk afrimnings-funktion, som fungerer ved, at fryserens fordamper regelmæssigt opvarmes. Det gør, at rimen smelter og løber ud af sig selv. En fryser med NoFrost kræver derfor intet manuelt afrimnings-arbejde.

En fryser med LowFrost inkluderer stadig manuelt arbejde, men LowFrost sørger for, at der dannes mindre rim i selve fryseren. Det betyder i praksis, at man ikke behøver at afrime fryseren så ofte. På en fryser med LowFrost kan man således nøjes med at afrime fryseren 1 gang om året i stedet for de normale 3-5 gange.

Guide til energimærker: hvad du skal vide, inden du køber ny kummefryser

Energimærket er EU’s obligatoriske ordning for hvidevarer og elektriske apparater. Det viser, hvor energieffektivt et produkt er. Hold øje med energimærkningen, når du skal købe hårde hvidevarer eller elektronik.

Mærket har for nyligt fået en opdatering. Det nye mærke ligner det gamle, men er blevet opdateret, så det er mere overskueligt at afkode for dig som forbruger. Vi sætter dig ind i det nye format herunder, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter nye produkter.

Den nye energimærkelov

Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. På nuværende tidspunkt er det ikke alle produkter, der har fået opdateringen, men på sigt vil alle hårde hvidevarer og elektroniske apparater få det nye format. Produkterne vurderes på en skala fra A til G. Tidligere var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilken kunne være forvirrende at finde rundt i.

Den nye lov betyder, at produkter, der lå øverst på skalaen nu bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere det egentlige energiforbruget og sammenligne produkterne på tværs af type.

I en periode vil du opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. På den måde undgår du forvirring i overgangsperioden.

Hvad betyder den nye energimærkning?

Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har mærket A og de mindst energivenlige er G-mærket.
Skalaen er ens for alle produkter og har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet.

Hvorfor er energimærkningen ændret?

Den gamle skala afhænger af, hvilket type produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter.

Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige lidt fra produkt til produkt.

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?

Energimærker, der ligger højt på skalaen, skåner og sparer på strømmen mere end produkter med et lavt energimærke.

Husk også, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de går i stykker. Det kan føles smart at skifte produkterne ud med en mere energibesparende udgave, men det er ikke altid en god idé.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner

Hvad betyder placeringen af din fryser for din elregning?

En anden faktor der ligeledes kan få stor betydning for din elregning, er hvor du placerer din kummefryser. Mange vælger at stille sin kummefryser i eksempelvis et skur eller garagen, da der ofte er dejligt koldt. Dog kan dette få stor betydning for din elregning og koste op mod 1000 kr. mere om året, end hvis fryseren var placeret mere fordelagtigt.

At placere sin kummefryser køligt kan være en dyr løsning, da frysere er lavet til at fungere i temperaturer ved minimum 16°C. Fryserens kompressor fungerer simpelthen ikke optimalt, hvis rumtemperaturen er for lav og den vil derfor bruge meget mere energi og i værste fald blive ødelagt, fordi den skal køre meget mere for at holde det rigtige tryk. Selvom en fryser fungerer godt med at være kold indvendigt, så er det samme ikke tilfældet for den mekanik, som holder fryseren kold.

Står din fryser for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke smører kompressoren, som den ellers skal. Det betyder, at stempelringen i kompressoren ikke bliver smurt og derved bliver slidt. Sker dette så risikerer man, at kompressoren bliver utæt, så den må køre meget mere, for at opnå samme tryk og på den måde bliver kompressoren ødelagt. TV2 har i samarbejde med Energitjenesten lavet et lille indslag om vigtigheden af placeringen af din fryser. Du kan se og læse meget mere her.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Liebherr GTP2356

Whirlpool WHE31331 Kummefryser

Logik 198CFW20E

Whirlpool WHE4600 

Whirlpool WHE4600 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme