Kummefryser test – find de bedste kummefrysere her

0

Udvalget af kummefrysere er stort og det kan være svært at vælge den rigtige model. Nedenfor har Forbrugsguiden samlet en række af de bedste og mest prisvindende modeller på markedet netop nu, så du lettere kan finde den fryser, der passer til netop dig og din husholdning.

I denne artikel får du:

– Gennemgang af de bedste og mest testvindende kummefrysere
– Hvad betyder din frysers energimærkning for din elregning
– Hvad betyder placeringen af din fryser for din elregning
– Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt og gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Electrolux EC3131AOW

✅  Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅  Testvinder hos Råd & Rön
✅  Gode forbrugeranmeldelser

Electrolux EC3131AOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.707,00 Kr. 0,00 Kr. 2.707,00 Kr. Læs mere
2.820,00 Kr. 0,00 Kr. 2.820,00 Kr. Læs mere
2.820,00 Kr. 0,00 Kr. 2.820,00 Kr. Læs mere
5.306,00 Kr. 0,00 Kr. 5.306,00 Kr. Læs mere

 

Med Electrolux EC3131AOW får du en dobbelt testvinder og en rummelig fryser med et lavt energiforbrug. Fryseren er kåret som bedst i test af både det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor den i test klarer sig godt på alle punkter, men især udmærker sig på at have et lavt energiforbrug og på at holde en konstant og stabil temperatur. Tænk konstaterer ligeledes, at brugervenligheden og betjeningen af fryseren er god og at den også er nem at rengøre.

Fryseren udmærker sig også på at have en ekstra høj indfrysningskapacitet, som giver mulighed for at indfryse op til 22 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Modellen har også en superfrys-funktion, hvor temperaturen i fryseren i en kortere periode sænkes yderligere, så nye frostvarer hurtigt bliver frosset ned, hvilket bevarer kraften og kvaliteten i maden.

Kummefryseren fra Electrolux har i alt en kapacitet på 292 liter og den befinder sig i energiklasse A++. Den har et årligt energiforbrug på 211kWh, hvilket er rigtigt godt for en kummefryser.

Kummefryseren er udstyret med flere smarte funktioner, blandt andet det intelligente LowFrost-system, der nedsætter rimdannelsen i fryseren med op til 80 %. Det betyder, at din kummefryser holdser sig rimfri i længere perioder end normalt og at du derfor ikke behøver at afrime særligt ofte. Når det er tid til en afrimning, så gøres dette nemt via det indbyggede afløb til afrimning i bunden af fryseren.

Skulle temperaturen i fryseren pludseligt begynde at stige, stå advarer en smart visuel og akustisk alarm dig, så du ikke risikerer, at dine madvarer bliver fordærvede. Skulle din fryser blive udsat for et strømsvigt, så er modellens isoleringsevne rigtig god og der går således 76 timer, ifølge Tænks test, før fryserummet når en temperatur på 9°C.

Electrolux kalder selv indretningen af fryseren for SpacePlus, hvilket betyder, at der er gjort ekstra meget ud af praktiske funktioner og detaljer i fryserummet. Eksempelvis er fryseboksens kondensator afskærmet, hvilket giver mere plads i din fryser. I deres test af kummefryseren påpeger Råd & Rön, at brugervenligheden er god og at de indvendige kurve er lette at flytte rundt på, så frostvarerne derved er nemme at komme til. Kummefryserens låg har vakuumudligning, hvilket gør det nemt at åbne.

Med kummefryseren fra Electrolux er det også slut med at stå og lede efter sine frostvarer i mørket, da modellen har indvendig belysning. Står fryseren i et rum hvor andre end dig har adgang, så er det også muligt at låse låget med en nøgle.

Udvalgte specifikationer ved Electrolux EC3131AOW:

🔵  Indfrysningskapacitet på 22 kilo mad
🔵  LowFrost-funktion der nedsætter rimdannelse
🔵  Mulighed for aflåsning af låg
🔵  Ekstra rummeligt fryserum med kurve
🔵  Højde: 86,8 cm
🔵  Bredde: 132,5 cm
🔵  Dybde: 66,5 cm


Scandomestic SB300A++

✅  Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅  Gode forbrugeranmeldelser

Scandomestic SB300A++ fryser

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere
3.557,00 Kr. 0,00 Kr. 3.557,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere

 

Kummefryseren fra Scandomestic udmærker sig i test på at være yderst energivenlig og Tænk kalder endda fryseren for en af de mest energivenlige i deres test og derved også en af de billigste modeller i drift. Modellen har et årligt energiforbrug på 216kWh og derved befinder fryseren sig i energiklasse A++. Modellen får ligeledes meget positive forbrugeranmeldelser hos de forskellige forhandlere, hvor de flere gange bliver fremhævet, at fryseren er særdeles nem at betjene og at fryserummet er rigtigt godt indrettet.

Fryseren har en kapacitet på 305 liter og en indfrysningskapacitet på 16 kilo, hvilket vil sige, at du har mulighed for at indfryse op til 16 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Lydniveauet befinder sig på 50 dB, til sammenligning, så ligger en almindelig samtale mellem to personer typisk på omkring 60 dB.

Modellen har indvendigt lys, hvilket gør det nemt at finde dine madvarer. Når låget åbnes tændes lyses automatisk og slukkes igen når låget lukkes. Fryserummet har tre opbevaringskurve, som gør det nemt for dig at kategorisere eller arrangere dine madvarer som det bedst passer dig. Ifølge producenten, så vil ”normalt” brug, hvilket kategoriseres som 3-4 åbninger af fryseren om dagen, betyde, at den skal afrimes 1-3 gange om året.

Vær opmærksom på, at denne fryser befinder sig i klimaklasse T, hvilket vil sige, at man ikke kan regne med at den fungerer, hvis den er placeret i et rum hvor temperaturen er under 16 grader.

Udvalgte specifikationer ved Scandomestic SB300A++:

🔵  Yderst energivenlig
🔵  Indvendigt lys
🔵  Tre opbevaringskurve
🔵  Indfrysningskapacitet på 16 kilo
🔵  Højde: 84 cm
🔵  Bredde: 127 cm
🔵  Dybde: 75 cm


Whirlpool WHM4611

✅ Gode forbrugeranmeldelser

Whirlpool WHM4611

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.669,00 Kr. 0,00 Kr. 3.669,00 Kr. Læs mere
3.782,00 Kr. 0,00 Kr. 3.782,00 Kr. Læs mere
3.782,00 Kr. 0,00 Kr. 3.782,00 Kr. Læs mere
3.782,00 Kr. 0,00 Kr. 3.782,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Whirlpool er med sin kapacitet på 437 liter en af de større modeller på markedet, så har du brug for en fryser med ekstra meget plads, så er dette den helt rigtige model. Whirlpool WHM4611 har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men ser man nærmere på brugeranmeldelserne fra de forskellige webshops hvor fryseren forhandles, så er det tydeligt, at denne model er meget populær. Den har udelukkende modtaget gode anmeldelser og roses i positive vendinger. Især fryserens store kapacitet bliver fremhævet gentagne gange, ligesom det også gentagne gange bliver nævnt, at man med denne fryser får meget for pengene.

Kummefryseren fra Whirlpool har et forholdsvist lavt energiforbrug og er placeret i energiklasse A+. Det årlige energiforbrug er på 368 kWh og fryseren lydniveau befinder sig på 42 dB. Modellen har også indvendigt lys, så det er nemt at finde sine frostvarer i den store fryser og der er også mulighed for at låse låget, hvis fryseren i et rum hvor andre end dig har adgang og du ønsker at begrænse adgangen til indholdet.

Modellen har en indfrysningskapacitet på 21 kilo pr. døgn, hvilket betyder, at du har mulighed for at indfryse op til 21 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Fryseren har også en lynfrys-funktionen, så nye frysevarer hurtigt bliver frosset ned, hvilket bevarer kraften og kvaliteten i maden.

Udvalgte specifikationer ved Whirlpool WHM4611:

🔵  Stor kapacitet på 437 liter
🔵  Indvendig lås
🔵  Mulighed for at låse låget
🔵  Lavt energiforbrug
🔵  Højde: 92 cm
🔵  Bredde: 141 cm
🔵  Dybde: 70 cm


Electrolux EC4231AOW

✅  Gode forbrugeranmeldelser

Electrolux EC4231AOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere
2.912,00 Kr. 0,00 Kr. 2.912,00 Kr. Læs mere
2.912,00 Kr. 0,00 Kr. 2.912,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EC4231AOW er endnu en forbrugerfavorit, som ligeledes endnu ikke har indgået i nogle officielle tests. Blandt forbrugerne udmærker modellen sig især på sin store kapacitet, sin temperaturstabilitet og på at være meget lydsvag. Fryseren er i samme serie som modellen Electrolux EC3131AOW, som er kåret som testvinder af både Tænks og Råd & Röns test af kummefrysere.

Electrolux EC4231AOW har en kapacitet på hele 400 liter, så er du på udkig efter en rummelig fryser er dette et godt valg. Fryseren befinder sig i energiklasse A+ og har et årligt energiforbrug på 323 kWh. Modellen er udstyret med det intelligente LowFrost-system, som nedsætter rimdannelsen i fryseren med op til 80%. Det betyder, at du så godt som aldrig behøver at afrime din fryser.

Fryseren har en indfrysningskapacitet på 19 kilo pr døgn, hvilket betyder, at du har mulighed for at indfryse op til 19 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Modellen har også en lynfrys-funktionen, hvor temperaturen i fryseren i en kortere periode sænkes yderligere, så nye frostvarer hurtigt bliver frosset ned, hvilket bevarer kraften og kvaliteten i maden.

Funktionen TempAlert fortæller dig via en advarselslampe og en alarm, hvis temperaturen i fryseren pludseligt begynder at stige. I tilfælde af strømsvigt kan fryseren holde dine madvarer kolde i helt op til 31 timer.

Udvalgte specifikationer ved Electrolux EC4231AOW:

🔵  Energiklasse A+
🔵  Kapacitet på 400 liter
🔵  Lynfrys-funktion
🔵  LowFrost-system
🔵  Højde: 86,8 cm
🔵  Bredde: 132,5 cm
🔵  Dybde: 66,5 cm


Scandomestic SB 106 A+

✅  Gode forbrugeranmeldelser

Scandomestic SB 106 A+

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne kummefryser fra Scandomestic er den mindste model her på siden. Den har en kapacitet på 96 liter og fylder ikke mere end 54,5 centimer i bredden. Den er dermed et rigtigt godt valg, hvis man har brug for ekstra frysekapacitet på få kvadratmeter.

Ser man nærmere på brugeranmeldelserne fra de forskellige webshops hvor fryseren forhandles, så er det tydeligt, at denne model er meget populær.  Den har udelukkende modtaget positive anmeldelser og udmærker sig især på at være et godt alternativ til den store klassiske kummefryser.

Fryseren befinder sig i energiklasse A+ og har et årligt energiforbrug på 170 kWh. Den har en indfrysningskapacitet på fem kilo per døgn, hvilket betyder, at du har mulighed for at indfryse op til fem kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Til trods for sin lille størrelse, så er fryseren alligevel indrettet med en enkelt kurv, så du nemt og hurtigt kan komme til de mest vigtige frostvarer. Modellen er også ganske støjsvag og har et lydniveau på 44dB. Til sammenligning, så ligger en normal samtale mellem to personer sædvanligvis i et lydniveau på omkring 60 dB.

Vær opmærksom på, at denne fryser befinder sig i klimaklasse T, hvilket vil sige, at man ikke kan regne med at den fungerer, hvis den er placeret i et rum hvor temperaturen er under 16 grader.

Udvalgte specifikationer ved Scandomestic SB 106 A+:

🔵  Pladsbesparende model
🔵  Energiklasse A+
🔵  Kapacitet på 96 liter
🔵  Støjsvag
🔵  Højde: 84 cm
🔵  Bredde: 54,5 cm
🔵  Dybde: 590 cm


Liebherr GT 3032

✅  Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅  Topscorer hos Råd & Rön

Liebherr GT 3032

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.862,00 Kr. 0,00 Kr. 7.862,00 Kr. Læs mere
8.050,00 Kr. 0,00 Kr. 8.050,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön giver denne model fra Liebherr topkarakterer i deres gennemgang af kummefrysere. Hos Tænk udmærker fryseren sig især på sin temperaturstabilitet og isolering, hvilket betyder lavt energiforbrug og bedst mulig holdbarhed af madvarer.

Fryseren har en kapacitet på 284 liter og en indfrysningskapacitet på 27 kilo pr døgn. Modellen har også en SuperFrost-funktion, som i en begrænset periode kan sænke temperaturen i fryseren yderligere og derved hurtigt fryse nye madvarer ned, så de bevarer vitaminer og kvalitet. Funktionen slår automatisk fra efter maximalt 65 timer og sikrer derved, at du ikke risikerer at bruge unødigt meget energi, hvis du selv skulle glemme at slå den fra.

Modellen befinder sig i energiklasse A++, hvilket er rigtigt fint for en kummefryser. Det årlige forbrug er på cirka 209 kWh og et lydniveau på 39 dB, hvilket er det mest lydsvage blandt fryserne her på siden.

Fryseren har også en praktisk LowFrost-funktion som forebygger opbygningen af rim, hvilket betyder, at du kun sjældent skal afrime fryseren. Når behovet for afrimning opstår, så er der en afløbsåbning i fryseren, så du nemt kan lede vand ud af fryserummet.  Skulle temperaturen i fryseren pludseligt begynde at stige, så vil du blive underrettet af en lille alarm. I tilfælde af at fryseren bliver udsat for strømsvigt, så sikrer modellens gode isolering, at optøningstiden er på hele 54 timer.

Liebherr fyseren leveres med to kurve, så du nemt og hurtigt kan komme til de vigtigste madvarer i fryseren og har du brug for flere kurve, så er det muligt at købe flere separat. Fryseren har også indbygget lys, så det er altid nemt at se, hvad der ligger i fryseren.

Udvalgte specifikationer ved Liebherr GT 3032:

🔵  SuperFrost-funktion der sikrer hurtig indfrysning
🔵  LowFrost-funktion som forebygger rim
🔵  Kapacitet på 284 liter
🔵  God temperaturstabilitet
🔵  Højde: 91,7 cm
🔵  Bredde: 99,5 cm
🔵  Dybde: 75,8 cm


Hvad betyder din frysers energimærkning i kroner og øre?

Ifølge Energistyrelsen, så bruger vi danskere omkring 14% af vores samlede strømforbrug på køl og frys. Står du overfor at skulle investere i nye hvidevarer, så kan man nemt komme til udelukkende at fokusere på produktets egenskaber, men det kan også godt betale sig at tjekke, hvilken energiskala produkterne befinder sig i. For kummefrysere, der går energiskalaen fra A+++ til D, hvor D er det dårligste og mindst energieffektive. En kummefryser hører til blandt de største energiforbrugere i private husholdninger og det kan derfor godt betale sig at kigge efter en kummefryser i energiklasse A++ eller A+++, da der er penge at spare hvis du vælger rigtigt.

Eftersom energiklasse A+++ er den bedste anmærkning en kummefryser kan opnå, så er denne energiklasse naturligvis også den bedste for elregningen. En fryser med energimærkning A+++ er dog også væsentligt dyrere end en fryser i en lavere energiklasse, hvilket oftest skyldes, at kravene til at opnå denne energimærkning er høje, hvilket resulterer i anderledes materialebrug og isolering, som driver produktionsomkostningerne og i sidste ende salgsprisen op.

Energistyrelsen har lavet en opgørelse over, hvor stor forskellen mellem de forskellige energimærkninger rent faktisk er. Eksempelvis bruger en kummefryser i energiklasse A med en kapacitet på 400 liter omkring 425 kWh pr år, mens en kummefryser med energimærkning A+++ og samme kapacitet bruger omkring 170 kWh pr år. Hvis man regner med, at en kWh koster 2,25, så vil kummefryseren i energiklasse A koste 956,25 kroner om året i elforbrug, mens kummefryseren i energiklasse A+++ vil koste 382,5 kroner. Over en periode på ti år, så vil det give en besparelse på 5737,5 kroner, at vælge kummefryseren i energiklasse A+++.

Så selvom det på kort sigt ofte er dyrere at investere i de mere energivenlige frysere, så kan det på den lange sigt oftest godt betale sig. Det er dog meget sjældent, at kummefrysere er så energivenlige, at de formår at opnå energimærkning A+++, dog findes der adskillige gode modeller, som har opnået den næstbedste energimærkning, nemlig A++. Du kan læse meget mere om energimærkninger og elforbrug hos Energistyrelsen.


Hvad betyder placeringen af din fryser for din elregning?

En anden faktor der ligeledes kan få stor betydning for din elregning, er hvor du placerer din kummefryser. Mange vælger at stille sin kummefryser i eksempelvis et skur eller garagen, da der ofte er dejligt koldt. Dog kan dette få stor betydning for din elregning og koste op mod 1000kr mere om året, end hvis fryseren var placeret mere fordelagtigt.

At placere sin kummefryser køligt kan være en dyr løsning, da frysere er lavet til at fungere i temperaturer ved minimum 16°C. Fryserens kompressor fungerer simpelthen ikke optimalt, hvis rumtemperaturen er for lav og den vil derfor bruge meget mere energi og i værste fald blive ødelagt, fordi den skal køre meget mere for at holde det rigtige tryk. Selvom en fryser fungerer godt med at være kold indvendigt, så er det samme ikke tilfældet for den mekanik, som holder fryseren kold.

Står din fryser for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke smører kompressoren, som den ellers skal. Det betyder, at stempelringen i kompressoren ikke bliver smurt og derved bliver slidt. Sker dette så risikerer man, at kompressoren bliver utæt, så den må køre meget mere, for at opnå samme tryk og på den måde bliver kompressoren ødelagt. TV2 har i samarbejde med Energitjenesten lavet et lille indslag om vigtigheden af placeringen af din fryser. Du kan se og læse meget mere her.


Kummefryser test – disse tests har vi gennemgået

Tænk 🇩🇰
Det danske forrbrugerråd Tænk har testet 8 forskellige kummefrysere. Tænk har i deres test især lagt vægt på brugervenlighed, indfrysning og energiforbrug. Helt specifikt har Tænk testet de forskellige kummefryseres anbefalede instillinger, frysekapacitet, energiforbrug, brugervenlighed, isolering og temperaturstabilitet, samt støj og vibrationer. Du kan læse hele Tænks test her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele artiklen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 7 forskellige modeller af kummefrysere. De forskellige modeller er alle blevet testet for deres frysekapacitet, energiforbrug, anbefalede indstillinger, brugervenlighed, isolering og stabilitet samt støj og vibrationer. Du kan læse hele Råd & Röns test her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele artiklen.