Test-oversigt: De bedste kummefrysere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Udvalget af kummefrysere er stort og det kan være svært at vælge den rigtige model. Nedenfor har Forbrugsguiden samlet en række af de bedste og mest prisvindende modeller på markedet netop nu, så du lettere kan finde den fryser, der passer til netop dig og din husholdning. Vi har gennemgået en lang række officielle tests, og bringer dig her et komplet overblik over de bedste kummefrysere på markedet.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste og mest testvindende kummefrysere
🔸 Hvad betyder din frysers energimærkning for din elregning
🔸 Hvad betyder placeringen af din fryser for din elregning
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt og gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kummefryser Test – Her er de bedste kummefrysere

Her følger en gennemgang af de kummefrysere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests de forskellige kummefrysere er blevet bedømt i. Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst. Du finder også prissammenligning af de forskellige kummefrysere, så du nemt kan se hvilken forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Gram FB 3413-90

Godt valg med høj kapacitet

✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.dk

Gram FB 3413-90

Gram FB 3413-90 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne. Kummefryseren er nemlig blevet testet og anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har Gram FB 3413-90 fået 4,8 ud af 5 stjerner.

Dette har kummefryseren blandt andet fået, da forbrugerne er vilde med, at modellen er rummelig samt fryser madvarer ned, som den skal. Dog nævner forbrugerne også et enkelt minus ved modellen, da de ikke er så glade for, at der er hjul under fryseren.

Super god og rummelig kummefryser, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to online forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com er Gram FB 3413-90 en ”super god kummefryser”, da den nedfryser madvarer præcis, som den skal. En bruger skriver eksempelvis, at Gram FB 3413-90 er en ”meget rummelig fryser med fire kurve”, samt at den ”holder, hvad den lover”. Dog er selvsamme bruger mindre begejstret for, at fryseren kommer med hjul, da den herved ”egner sig mindre godt til et skævt kældergulv”.

De fleste brugere er især imponerende over fryserens kapacitet og mener samtidigt, at den er meget effektiv, hvilket er vigtigt, når det kommer til en fryser.

Støjsvag og energivenlig kummefryser med god kapacitet

Med Gram FB 3413-90 får man en støjsvag og energivenlig kummefryser med et lydniveau på 42 dB. Selvom fryseren placeres indenfor i huset, skal man ikke være bekymret for, at den støjer meget, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Derudover er Gram FB 3413-90 placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år. Kummefryseren er desuden meget rummelig med en kapacitet på hele 420 liter. Det gør fryseren velegnet til en stor familie eller en husstand med mange medlemmer.

Kummefryseren er designet på en alsidig og fleksibel måde med fire kurve, så det er nemt at placere de forskellige madvarer i fryseren efter en indkøbstur. Man behøver nemlig ikke bekymre sig om, hvorvidt der er plads til et større produkt, da de ikke skal placeres i fryseskuffer. Der er ydermere mulighed for at stille kurvene i bunden af fryseren eller hænge dem på toprammen af fryseren.

Fryser til udendørs brug med LED-lys

Når man åbner Gram FB 3413-90, er der mulighed for nemt at se, hvad der er i fryseren. Her vil der nemlig blive tændt et LED-lys i låget, så man nemt og hurtigt kan få et overblik over alle de forskellige madvarer i kummefryseren.

Der er desuden mulighed for at placere Gram FB 3413-90 både indendørs eller udendørs alt efter ønske og behov. Dette er muligt, da fryseren tåler rumtemperaturer på helt ned til -15 grader. Man kan derfor sagtens placere fryseren i en garage, et skur eller lignende, hvis der er brug for det.

Specifikationer ved Gram FB 3413-90 – mål: 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 144,8 centimeter
🌀 Dybde: 72,1 centimeter
🌀 Vægt: 59 kilo

Specifikationer ved Gram FB 3413-90 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kummefryser
🔴 Kapacitet: 420 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Årligt energiforbrug: 332 kWh/år
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Indfrysningskapacitet: 26 kg/døgn

Fordele ved Gram FB 3413-90:
Kan placeres både indenfor eller udenfor
Rummelig model med kapacitet på 420 liter
LED-lys i låget
Fleksibel indretning med kurve
Støjsvag kummefryser


Liebherr GPESF 1476 Kummefryser – kompakt fryser med moderne funktioner

Bedst til små husstande

green-elm4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Liebherr GPESF 1476 Kummefryser – premiumvalg med moderne funktioner

Modellen er ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er den et hit blandt brugerne. Hos Google får den i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser, hvilket er rigtig højt. Brugerne er især begejstrede for, at produktet kan holde en meget stabil temperatur, og så er der flere brugbare funktioner. Som en bonus er apparatet let at vedligeholde og gøre rent, men prisen er også til den høje side, bliver det bemærket.

Højkvalitets-mærke

Liebherr GPESF 1476 Kummefryser vil være perfekt til dig, der gerne vil lægge en større investeringssum for at få virkelig høj kvalitet. Mærket hedder Liebherr, som netop er kendt for deres velfungerende produkter, så du kan være sikker på stærk kvalitet. Prisen ligger derfor mod den høje ende i sammenligning med konkurrenterne.

For de mange investeringspenge får du blandt andet et virkelig flot design, der nærmest pynter i hjemmet. Du får en let styring via knapper øverst på enheden, der med sine 85 centimeter ikke er særlig høj. Her finder du også et lille display, der viser temperaturen, så du altid kan være sikker på, at maden ikke kommer over de anbefalede minus 18 grader.

Stillegående og moderne funktioner

Liebherr GPESF 1476 Kummefryser hører ikke til de mest rummelige modeller på markedet med sine kun 103 liter. Det er klart til den lave side, men det er fint passende til den lille husstand. Det betyder også, at den fysiske størrelse er lille, så den vil ikke fylde ret meget. Du kan placere varianten, hvor du vil, for med et støjniveau på kun 39 dB larmer den ikke ret meget.

Enheden kommer med flere fordele, der især tæller de moderne funktioner. For eksempel vil du opleve No Frost, der sørger for, at der ikke danner sig rim. Så slipper du for at rime af. Super Frost funktionen giver dig en hurtig nedfrysning af ferske fødevarer ved at sænke temperaturen i en periode, og den er intelligent nok til selv at returnere til den normale temperatur, når tid er. Du kan fjerne skuffer og hylder, som du vil via Vario Space-teknologien, og derfor kan du opbevare selv pladskrævende fødevarer.

Alt i alt den bedste kummefryser til dig, der gerne vil betale mere for høj kvalitet.

Fordele

 • Velkontrolleret og stabil temperatur
 • No Frost
 • Let rengøring og vedligeholdelse
Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Type: Kummefryser, fritstående
🔴 Kapacitet: 103 liter
🔴 Energiklasse: E
🔴 Støjniveau: 39 dB
🔴 Højde: 85,1 centimeter
🔴 Bredde: 60,2 centimeter
🔴 Dybde: 61,0 centimeter


Bauknecht GT400A2 Kummefryser – god energiklasse og høj kapacitet

Bedste energiforbrug

green-elm4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Bauknecht GT400A2 Kummefryser – god energiklasse og høj kapacitet

 

Bauknecht GT400A2 Kummefryser kan være den bedste kummefryser til forbrugeren, der går meget op i miljø og leder efter en af markedets bedste energiklasser.

Modellen har ikke været inkluderet i eksperttests, men den er populær blandt brugerne. Hos Google får den i gennemsnit 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig pænt. Køberne hæfter sig især ved den særdeles gode energiklasse, der får den til at skille sig ud fra mængden. Også den meget høje kapacitet samt de brugbare funktioner bliver fremhævet.

Lavt energiforbrug og høj kapacitet

Bauknecht GT400A2 Kummefryser kommer med flere fordele, men rummeligheden og energiforbruget må siges at være de stærkeste kort. Angående rummeligheden så får du ikke mindre end 390 liter til opbevaring af fødevarer, hvilket er virkelig meget i sammenligning med konkurrenterne. Designet er aflangt og derfor også noget større end de øvrige produkter på markedet, for 390 liter kræver meget plads. Perfekt til dig, der måske er jæger eller har behov for meget nedfrysning.

Energiforbruget er variantens andet trumfkort, for apparatet forbruger omkring 25 procent mindre energi end konkurrenterne i samme klasse. Det kan ses på elregningen i din favør.

Smart Super Freeze

Bauknecht GT400A2 Kummefryser ligger i den lidt stejle klasse, hvad angår prisen, men Bauknecht er også kendt for deres høje kvalitet. For pengene får du flere moderne funktioner, som blandt andet tæller Super Freeze, der indfryser dine fødevarer ekstra hurtigt, så fødevarerne ikke mister hverken næringsstoffer eller konsistens.

Du kan placere modellen, hvor du ønsker, for den er designet til at kunne fungere i temperaturer mellem minus 15 og plus 32 grader. Du kan med ro i sindet benytte produktet til langtidsnedfrysning, og du kan indfryse op til 20 kilo ferske fødevarer per døgn. På støj-fronten hedder decibel-niveauet 42, hvilket er meget standard, og Space Max teknologien gør det muligt at udnytte al pladsen til opbevaring.

Alt i alt den bedste kummefryser til dig, der ønsker en høj kapacitet og en god energibesparelse.

Fordele

 • Forbruger 25 procent mindre energi end konkurrenterne
 • Super Freeze funktion
 • Høj kapacitet på 390 liter
Ulemper

 • Kræver mere plads end konkurrenterne

Specifikationer
🔴 Producent: Bauknecht
🔴 Type: Kummefryser, fritstående
🔴 Kapacitet: 390 liter
🔴 Energiklasse: E
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Højde: 91,6 centimeter
🔴 Bredde: 140,5 centimeter
🔴 Dybde: 69,8 centimeter


Scandomestic SB300A++

✅ Gode forbrugeranmeldelser

Scandomestic SB300A++ fryser

 

Fryseren har en kapacitet på 305 liter og en indfrysningskapacitet på 16 kilo, hvilket vil sige, at du har mulighed for at indfryse op til 16 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Lydniveauet befinder sig på 50 dB, til sammenligning, så ligger en almindelig samtale mellem to personer typisk på omkring 60 dB.

Modellen har indvendigt lys, hvilket gør det nemt at finde dine madvarer. Når låget åbnes tændes lyses automatisk og slukkes igen når låget lukkes. Fryserummet har tre opbevaringskurve, som gør det nemt for dig at kategorisere eller arrangere dine madvarer som det bedst passer dig. Ifølge producenten, så vil ”normalt” brug, hvilket kategoriseres som 3-4 åbninger af fryseren om dagen, betyde, at den skal afrimes 1-3 gange om året.

Vær opmærksom på, at denne fryser befinder sig i klimaklasse T, hvilket vil sige, at man ikke kan regne med at den fungerer, hvis den er placeret i et rum hvor temperaturen er under 16 grader.

Udvalgte specifikationer ved Scandomestic SB300A++: 
  Yderst energivenlig
Indvendigt lys
Tre opbevaringskurve
Indfrysningskapacitet på 16 kilo
Højde: 84 cm
Bredde: 127 cm
Dybde: 75 cm


Hvilken type fryser skal jeg vælge?

Alle husstande har brug for en fryser til at kunne fryse mad ned til senere brug. Nogle fødevarer skal decideret opbevares på frost, men at kunne fryse mad ned er både smart og mange gange mere økonomisk – for eksempel når man har lavet store portioner, som man kan fryse ned og så tø op på et senere tidspunkt.

Der findes generelt set 3 forskellige løsninger, når man har brug for en fryser – det kombinerede køle/fryseskab, kummefryseren og fryseskabet.

Det kombinerede køle/fryseskabdet kombinerede køle-fryseskab

Det kombinerede køle/fryseskab er fordelagtigt, hvis man ikke har særlig meget plads i hjemmet – og hvis man ikke har en meget stor husstand. Et kombineret køle/fryseskab er ét skab, som ofte har en frysesektion nederst og en kølesektion øverst. Ofte vil frysesektionen være udstyret med frostskuffer, hvor maden kan opbevares.

Som minus vil der ikke være så meget plads til nedfrysning af fødevarer i et kombineret køle/fryseskab. Der vil heller ikke være så meget køleskabsplads som i et regulært køleskab.

Hvis du vil se nærmere på køle/fryseskabe, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens køle-fryseskab test om emnet. Her er en guide til de bedste modeller på markedet.

KummefryserenElectrolux EC2231AOW

Whiteaway.com forklarer, at mange anser kummefryseren for værende en smule gammeldags, men en kummefryser har faktisk mange fordele.

Kummefryseren vil især være et godt valg, hvis man ønsker den type fryser, som har den største kapacitet. De helt store kummefrysere kan nemlig rumme op til 600 liter, og til sammenligning har de største fryseskabe kun en kapacitet på omkring 400 liter.

Man vil også kunne udnytte pladsen rigtig godt i en kummefryser, da hylderne ofte er fleksible, således at man kan ændre på opstillingen eller endda fjerne dem helt. Det betyder også, at kummefryseren er ideel til store fødevarer med ujævne former. Som en ekstra bonus er kummefrysere rigtig gode til at ”holde på kulden”, hvis der skulle opstå strømsvigt – ofte bedre end fryseskabe.

Et minus ved kummefryseren er, at en stor model med mange fødevarer godt kan blive en smule uoverskuelig – her er fryseskabet bedre organiseret. Hertil kommer, at man har brug for en del fysisk plads i hjemmet, da en kummefryser fylder en del. En kummefryser vil næppe kunne være i køkkenet, så man vil have brug for for eksempel et bryggers.

FryseskabetFryseskabet som alternativ til kummefryser

Whiteaway.com forklarer, at man ofte kan få fryseskabet som en fritstående model eller som en integreret model, alt efter hvordan køkkenet er konstrueret.

Et fryseskab har den fordel, at det ikke fylder så meget sammenlignet med en kummefryser, og med sin høje og slanke facon er det forholdsvist let at placere. Derfor vil fryseskabet være ideelt i for eksempel lejligheder, hvor man ikke har alt for god plads.

Et fryseskab har også den fordel, at det er let at organisere sine fødevarer. Modellerne er ofte udstyret med skuffer, som giver en overskuelig opdeling, og dermed skal man ikke lede hele fryseren igennem for at finde den ønskede fødevare.

Modsat kummefryseren så kan fryseskabet let placeres i køkkenet, og det betyder også, at man altid har frostvarerne lige ved hånden under madlavning.

Et minus ved fryseskabet i forhold til kummefryseren er, at det ikke har en lige så stor kapacitet.

Hvis du vil se nærmere på fryseskabe, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens fryseskab test om emnet.


Det bør du vide, inden du køber en fryser💡

Der er mange fordele ved en kummefryser, hvis man har brug for mere frostplads, men inden man går ud og investerer i en, så er der lige et par ting, man bør vide og overveje.

Er der plads til kummefryseren?

Whiteaway.com forklarer, at man først skal overveje de pladsmæssige forhold i hjemmet – en kummefryser kan nemlig næppe finde plads i køkkenet. Derfor skal man have et andet sted til den – for eksempel et bryggers, en kælder eller måske en garage eller skur, hvis den er ordentligt isoleret.

Hvor kan kummefryseren placeres?

Hvis man overvejer at placere kummefryseren i et skur eller i en garage, så skal man tage den såkaldte ”klimaklasse” med i betragtning. Forskellige kummefrysere har forskellige klimaklasser, og klimaklassen fortæller, ved hvilken temperatur fryseren fysisk kan placeres.

På hver kummefryser er der således angivet et temperatur-spænd (for eksempel 16-32), som er den temperatur, hvor fryseren fungerer mest optimalt. Ved eksemplet på 16-32 skal kummefryseren således placeres et sted, hvor temperaturen er mellem 16 og 32 grader.

I et køligt klima som i Danmark kan især den nedre temperatur være et problem, hvis man ønsker at placere fryseren i for eksempel et skur. I et udendørs skur vil det nemlig være svært at holde en minimums-temperatur på 16 grader hele året rundt. Så skal man enten stille kummefryseren et andet sted eller gå efter en klimaklasse, som har en lavere minimums-temperatur.

Læg også mærke til at man som udgangspunkt bør placere kummefryseren et køligt sted (dog ikke for koldt i forhold til klimaklassen) af hensyn til energiforbruget. Whiteaway.com forklarer, at man nemlig sparer mellem 2 og 5 procent af fryserens energiforbrug for hver grad, som temperaturen i rummet sænkes.

Hvor stor en kummefryser bør jeg vælge?

En af kummefryserens store fordele er den høje kapacitet, og dette vil ofte være grunden til, at man overvejer at anskaffe sig en kummefryser. Hvis man ofte fryser mange fødevarer ned, så er det en god ide at købe en model, der er lidt større, end man måske havde regnet med – en overfyldt fryser kan nemlig både påvirke energiforbruget og madens holdbarhed negativt. Derfor kan man med fordel vælge en model, der er mindst 50 liter større, end hvad man ellers ville have valgt.

På den anden side skal man heller ikke bare købe en meget stor kummefryser for at være sikker på at have nok plads. Man bør kende sit behov, for en stor kummefryser bruger mere strøm end en mindre.

Kummefrysere kommer i mange forskellige størrelser, og man kan få dem med en kapacitet fra omkring 50 liter til op til 600 liter.

Fryseren forbruger strøm hele året ♻

En fryser er tændt hver dag hele året rundt, så derfor kan man ikke undgå, at den bruger meget strøm. Derfor er det særligt vigtigt at anskaffe sig en fryser i en god energiklasse. Gå gerne efter en model med mærket C eller bedre.

En fryser larmer også

En tændt fryser afgiver støj, men modellerne varierer noget i støjniveau. Hvis kummefryseren skal stå tæt på, hvor man opholder sig, så kan det være nødvendigt at overveje at vælge en model, der har et lavt støjniveau. Skal modellen derimod placeres i for eksempel garagen, så er det mindre væsentligt.

Hvor meget kan fryseren fryse ned?

Whiteaway.com forklarer, at man også skal lægge mærke til stjernemærkningen på fryserne. Alle frysere mærkes nemlig efter en speciel stjerneordning, der fortæller noget om, hvor effektiv fryseren er, når det kommer til nedfrysning.

Fryserne mærkes med 1-4 stjerner efter effektivitet, og har man brug for at kunne fryse fødevarer ned i længere tid af gangen (mere end en måned), skal man altid gå efter en model med 4 stjerner.

Det betyder stjernerne:

⭐ Fryser med 1 stjerne: Denne fryser er egnet til decideret korttidsfrysning – 3-4 dage. Modeller med 1 stjerne kan holde en temperatur ned til minus 6 grader.

⭐⭐ Fryser med 2 stjerner: Denne fryser er egnet til kort-tidsfrysning – 1-2 uger. Modeller med 2 stjerner kan holde en temperatur ned til minus 12 grader.

⭐⭐⭐ Fryser med 3 stjerner: Denne fryser er egnet til lidt længere nedfrysning – 1 måned eller mere. Modeller med 3 stjerner kan holde en temperatur ned til minus 18 grader.

⭐⭐⭐⭐ Fryser med 4 stjerner: Denne fryser er egnet til langtids-frysning. Modeller med 4 stjerner kan holde en temperatur på minus 18 grader eller koldere.

Varierende indfrysnings-kapacitet

Læg desuden også mærke til, at hvis man ønsker at indfryse fødevarer – det vil sige fryse fødevarer ned, der ikke allerede er frosne (for eksempel rester fra aftensmaden), så kræver dette en fryser med 4 stjerner.

Varer, der allerede er frosne (for eksempel frostvarer fra supermarkedet som is eller grønt), bliver til sammenligning ikke indfrosset.

Hvis en fryser har 4 stjerner og kan indfryse fødevarer, så angives det yderligere, hvor høj en indfrysnings-kapacitet modellen har – det vil sige hvor mange kilo, modellen er i stand til at fryse ned per døgn.

Man bør især være opmærksom på indfrysnings-kapaciteten, hvis man gerne vil fryse en større mængde ned på samme tid – for eksempel hvis man går på jagt. Så kræver det en fryser med en høj indfrysnings-kapacitet.

Nogle frysere er også udstyret med en lyn-nedfrysningsfunktion, som man kan aktivere, hvis de ferske fødevarer hurtigt skal fryses ned.

Vælg en fryser, der kan afrime sig selv

Jo større en fryser, jo større afrimningsarbejde. Med en stor kummefryser kan det godt kræve en stor indsats at rime fryseren af, så derfor kan man med fordel overveje at anskaffe sig en model, der enten har LowFrost eller NoFrost-funktioner.

En fryser med NoFrost afrimer sig selv via en automatisk afrimnings-funktion, som fungerer ved, at fryserens fordamper regelmæssigt opvarmes. Det gør, at rimen smelter og løber ud af sig selv. En fryser med NoFrost kræver derfor intet manuelt afrimnings-arbejde.

En fryser med LowFrost inkluderer stadig manuelt arbejde, men LowFrost sørger for, at der dannes mindre rim i selve fryseren. Det betyder i praksis, at man ikke behøver at afrime fryseren så ofte. På en fryser med LowFrost kan man således nøjes med at afrime fryseren 1 gang om året i stedet for de normale 3-5 gange.


Guide til energimærker: hvad du skal vide, inden du køber ny kummefryser

Energimærket er EU’s obligatoriske ordning for hvidevarer og elektriske apparater. Det viser, hvor energieffektivt et produkt er. Hold øje med energimærkningen, når du skal købe hårde hvidevarer eller elektronik, så kan du spare penge og samtidig gøre miljøet en tjeneste.

Mærket har for nyligt fået en opdatering. Det nye mærke ligner det gamle, men er blevet opdateret, så det er mere overskueligt at afkode for dig som forbruger. Vi sætter dig ind i det nye format herunder, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter nye produkter.

Den nye energimærkelov
energimaerkningenDen nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. På nuværende tidspunkt er det ikke alle produkter, der har fået opdateringen, men på sigt vil alle hårde hvidevarer og elektroniske apparater få det nye format. Produkterne vurderes på en skala fra A til G. Tidligere var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilken kunne være forvirrende at finde rundt i.

Den nye lov betyder, at produkter, der lå øverst på skalaen nu bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere det egentlige energiforbruget og sammenligne produkterne på tværs af type. 

I en periode vil du opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. På den måde undgår du forvirring i overgangsperioden.

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har mærket A og de mindst energivenlige er G-mærket.
 • Skalaen er ens for alle produkter.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet. 

Hvorfor er energimærkningen ændret?

 • Den gamle skala afhænger af, hvilket type produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter.

Disse informationer kan du finde på energimærket
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige lidt fra produkt til produkt. 

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Energimærker, der ligger højt på skalaen, skåner miljøet og sparer på strømmen mere end produkter med et lavt energimærke. 

Husk også, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de går i stykker. Det kan føles smart at skifte produkterne ud med en mere energibesparende udgave, men det er hårdt for miljøet at producere dem, så derfor bør du først skifte ud, når de gamle står af.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Hvad betyder placeringen af din fryser for din elregning?

En anden faktor der ligeledes kan få stor betydning for din elregning, er hvor du placerer din kummefryser. Mange vælger at stille sin kummefryser i eksempelvis et skur eller garagen, da der ofte er dejligt koldt. Dog kan dette få stor betydning for din elregning og koste op mod 1000kr mere om året, end hvis fryseren var placeret mere fordelagtigt.

At placere sin kummefryser køligt kan være en dyr løsning, da frysere er lavet til at fungere i temperaturer ved minimum 16°C. Fryserens kompressor fungerer simpelthen ikke optimalt, hvis rumtemperaturen er for lav og den vil derfor bruge meget mere energi og i værste fald blive ødelagt, fordi den skal køre meget mere for at holde det rigtige tryk. Selvom en fryser fungerer godt med at være kold indvendigt, så er det samme ikke tilfældet for den mekanik, som holder fryseren kold.

Står din fryser for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke smører kompressoren, som den ellers skal. Det betyder, at stempelringen i kompressoren ikke bliver smurt og derved bliver slidt. Sker dette så risikerer man, at kompressoren bliver utæt, så den må køre meget mere, for at opnå samme tryk og på den måde bliver kompressoren ødelagt. TV2 har i samarbejde med Energitjenesten lavet et lille indslag om vigtigheden af placeringen af din fryser. Du kan se og læse meget mere her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 7 forskellige modeller af kummefrysere. De forskellige modeller er alle blevet testet for deres frysekapacitet, energiforbrug, anbefalede indstillinger, brugervenlighed, isolering og stabilitet samt støj og vibrationer. Du kan læse hele Råd & Röns test her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele artiklen.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne Kummefryser test er baseret på anmeldelser fra både ekspertkilder og forbrugere. Da der ikke findes officielle eksperttests og anmeldelser af alle kummefrysere, har vi ligeledes taget et kig på forbrugernes anmeldelser af nogle modeller for at finde frem til, hvad brugerne er glade for og mindre glade for ved de specifikke modeller.

Vi har anvendt forhandlere såsom Skousen.dk og WhiteAway.com. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige kummefrysere, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Gram FB 3413-90 hos Skousen.dk og WhiteAway.com.


Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden.dk har udarbejdet en lang række relevante tests, alle hvor vi samler eksterne testresultater fra forskellige eksperttests. Hvis du ønsker at læse andre artikler end denne kummefryser test, før du beslutter dig for hvad du skal anskaffe dig, så kan vi anbefale at du læse følgende artikler.

Mange vælger i stedet for en traditionel kummefryser, at anskaffe sig en skabsfryser. Du kan både læse vores fryseskab test og vores skabsfryser test, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter, og sammenligner priser fra de forskellige forhandlere. Vi giver også en række tips og råd angående hvordan du får mest ud af din fryser, samt hvordan du skal behandle forskellige madvarer der skal nedfryses.

Mange vælger også at købe en kombination af et køleskab og en fryser. Dette gør at du kan spare plads i hjemmet, men denne løsning vil kun være optimal, hvis du ikke har brug for så meget fryseplads som en kummefryser eller en skabsfryser kan tilbyde. Hvis du tror at dette kunne være en løsning for dig, så kan du læse vores køleskab med fryser test, samt vores køle-fryseskab test. I disse to artikler har vi samlet alle de bedste modeller, samt giver en række gode tips og tricks.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Whirlpool WHS1021

✅ Gode brugeranmeldelser 

Whirlpool WHS1021

Whirlpool WHS1021 er en populær kummefryser blandt forbrugerne, da den har fået flere gode brugeranmeldelser. Brugerne er især vilde med, hvordan fryseren fungerer, da de blandt andet forklarer, at den ’virker som den skal’. Der er en gennemgående tilfredshed med modellen blandt brugerne. Dog forklarer nogle brugere, at man skal huske at læse instruktionerne for at komme ordentligt i gang med modellen. 

Fryseren har en frysekapacitet på 100 liter, hvorfor Whirlpool WHS1021 er ideel til en familie på omkring 1 til 2 personer. Med denne fryser behøver man ikke bekymre sig om, hvorvidt der er plads til ens portioner eller ej, da man ikke gør brug af en fryseskuffe. Der er derfor også plads til de lidt større portioner.

Energivenlig model med lavt lydniveau 

Whirlpool WHS1021 er en energivenlig fryser, hvilket er en fordel for både miljøet og ens pengepung. Fryseren er placeret i energiklasse C, hvorfor energiforbruget er forholdsvis lavt.

Endvidere har Whirlpool WHS1021 et lavt lydniveau. Lydniveauet er på 41 dB, hvorfor den ikke støjer særlig meget. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorfor fryseren larmer en del mindre end en samtale.

Praktisk fryser med flere funktioner 

Kummefryseren fra Whirlpool er forsynet med flere praktiske funktioner såsom en mulighed for at stille den i køligere rum samt en Quick Freeze-funktion.

Med Quick Freeze-funktionen bliver maden i fryseren frosset hurtigere ned, hvorfor madens konsistens, næring og smag bedre bliver beskyttet. Funktionen slukkes helt automatisk igen.

Endvidere kan Whirlpool WHS1021 placeres i køligere rum ned til minus femten grader. Dog skal fryseren stadig stå i et tørt rum. Man har derfor mulighed for at placere denne model i et haveskur, et sommerhus eller en garage afhængig af ens ønsker og præferencer.

Rummelig fryser med justerbar temperatur 

Med modellen Whirlpool WHS1021 får man en fryser, der er rummelig. Den er nemlig forsynet med et Space+ design, der sørger for, at man har al den plads, som man har bryg for. Det betyder også, at man nemmere kan opbevare de madvarer, man vil have frosset ned til senere brug.

Yderligere kommer fryseren med mindre frysebokse, der er nemme at placere, så de passer optimalt ind i mindre opbevaringsrum.

Fryseren kommer også med en justerbar temperatur, hvorfor man selv har mulighed for at indstille temperaturen, hvis der er behov for dette. Modellens indfrysningskapacitet er blandt andet på 9 kilo i døgnet.

Specifikationer ved Whirlpool WHS1021 – mål 
🌀 Højde: 86 centimeter
🌀 Bredde: 52,7 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Vægt: 21,1 kilo

Specifikationer ved Whirlpool WHS1021 – nøgleoplysninger
🔴 Type: Fritstående kummefryser
🔴 Kapacitet: 100 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Årligt energiforbrug: 171 kWh/år
🔴 Støjniveau: 41 dB
🔴 Indfrysningskapacitet: 9 kg/døgn

Fordele ved Whirlpool WHS1021:
 Lavt lydniveau
Kan placeres i kolde rum
Quick Freeze-funktion
Space+ design
Energivenlig


Whirlpool WHE4600 

✅ 4,8/ i brugeranmeldelser hos Elgiganten.dk

Whirlpool-WHE-4600-Hvid

Denne rummelige kummefryser fra Whirlpool har landet flere positive anmeldelser hos kunderne i Elgiganten. Det er blandt andet dens store kapacitet og lave lydniveau som har begejstret kunderne. Derudover kommer fryseren med en kraftig nedfrysningsstyrke, så du ikke skal være bange for at komme meget ned i den på samme tid.

Lavt energiniveau gør den perfekt til at have ind i huset
Det er ikke alle kummefrysere som er lige lydsvage. Det kan være en kæmpe ulempe, hvis du ikke bor et sted med skur eller garage, hvor fryseren kan stå. Hvis du skal have fryseren inde i hjemmet, så er det vigtigt for mange, at de ikke kan høre den om aftenen, når det ellers er stille. Denne model kommer med et lydniveau på kun 44 dB, hvilket er imponerende for en model i denne størrelse.

Rummelig model med plads til meget
En kummefryser er noget, som mange vælger at købe fordi der generelt er meget ekstra plads i en kummefryser i modsætning til en opretstående fryser. Denne kummefryser fra Whirlpool kommer med en kapacitet på hele 437 L, hvilket giver dig rigeligt plads i fryseren. Fryseren har en indfrysningskapacitet på hele 20 kg om døgnet, hvilket gør den velegnet til dig som en gang i mellem kommer meget ned i din fryser på én gang. Det er for eksempel perfekt til dig som kan lide at gå på jagt. Denne kummefryser kommer med SpaceMax som giver dig op til 10% ekstra plads i din fryser sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Dette skyldes, at denne Whirlpool model er en smule højere end andre kummefrysere, så du får mere kapacitet i fryseren uden at skulle ofre ekstra gulvplads.

Alsidig fryser med smarte funktioner
Der er mange som ikke ender med at bruge deres frysers hurtig frysningsfunktion, fordi det kræver, at de tænder den, når de tilføjer nyt mad i fryseren, hvorefter de skal slukke den igen. Denne fryser kommer med en 6th sense funktion som gør, at fryseren altid har den optimale temperatur. Det betyder, at den selv skruer op og ned for temperaturen, når du kommer nyt mad i fryseren. Den vil altså gøre det ekstra koldt, når det skal fryses og øge temperaturen en smule, når maden er frossent. Derudover har den også FastFreeze, så dine madvarer fryser hurtigt ned. Denne funktion indstiller temperaturen hele 10 grader under den laveste indstilling.

Specifikationer ved Whirlpool WHE4600 – mål:
🌀 Højde: 91,6 cm
🌀 Bredde: 140,5 cm
🌀 Dybde: 69,8 cm
🌀 Vægt: 46,9 kg

Specifikationer ved Whirlpool WHE4600 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Fritstående kummefryser
🔴 Kapacitet: 437 L
🔴 Energimærke C
🔴 Årligt energiforbrug: 242 kWh/år
🔴 Støjniveau: 44 dB
🔴 Indfrysningskapacitet: 20kg/døgn

Fordele ved Whirlpool WHE4600:
 Lavt lydniveau
Stor kapacitet
FastFreeze funktion
SpaceMax
6th sense


Logik 198CFW20E

✅ 4,5/5 i brugeranmeldelser hos Elgiganten.dk

Logik 198CFW20E

Denne kummefryser fra Logik kommer i et rummeligt design som gør det muligt for dig at få plads til meget i din fryser. Derudover kommer fryseren med et stort LCD-display som gør det nemt at følge med i kummefryserens temperatur og 4D inverse Cooling som gør den effektiv til indfrysning. Dette har blandt andet været det som har imponeret kunderne i Elgiganten mest ved denne kummefryser. 

Rummeligt design med plads til meget
Når man vælger at investere i en kummefryser, så er det som regel, fordi man har brug for den ekstra fryserplads. Denne kummefryser kommer med et nettovolumen på hele 198 Liter, hvilket giver dig plads til næsten alt, hvad man skulle have brug for. Det er blandt andet godt op til større begivenheder, hvor man tit kan få fyldt fryseren op med alt det, som man skal bruge. På indersiden er der hængsler langs siden, så det er nemt at tilpasse fryserens kurve efter dine behov. Kurvene er blandt andet gode til at sikre, at det er nemt at komme til de forskellige lag i fryseren, så du kan udnytte hele fryserens kapacitet. Kummefryseren kommer med en stor kurv, som gør det nemt at opbevare mindre ting i fryseren, så de er nemme at finde igen. 

Lavt støjniveau gør den perfekt til indenfor
Det er langt fra alle som har den luksus at kunne have plads til deres kummefryser i deres garage eller skur. Hvis du er en af dem, så kan det være en utrolig stor fordel at have en kummefryser med et lavere lydniveau, så den ikke larmer, når den er indenfor. Denne kummefryser kommer med et støjniveau på kun 38 dB, som gør den til en af de mere lydsvage kummefrysere på markedet. Det er perfekt til jer som har et stort bryggers, hvor der kan være plads til en større kummefryser, men ikke vil holdes vågne om natten på grund af den. Fryseren kommer med justerbare fødder, så den også kan stå stabilt på mere ujævnt gulv. 

Overskueligt LCD-display
Denne kummefryser er udstyret med et stort LCD-display som gør det nemt at have overblik over fryserens indstillinger. Displayet gør det også nemt at holde øje med, hvad temperaturen er i fryseren. Det gør det nemt at se, hvis temperaturen pludseligt falder hurtigt, da det kan optø maden i fryseren. 

Specifikationer ved Logik 198CFW20E – mål:
🌀 Højde: 86 cm
🌀 Bredde: 80,2 cm
🌀 Dybde: 55,9 cm
🌀 Vægt: 30 kg

Specifikationer ved Logik 198CFW20E – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Fritstående kummefryser
🔴 Kapacitet: 198 L
🔴 Energimærke C
🔴 Årligt energiforbrug: 221 kWh/år
🔴 Støjniveau: 38 dB
🔴 Indfrysningskapacitet: 15 kg/døgn 

Fordele ved Logik 198CFW20E:
Lavt lydniveau
Stor kapacitet
4D inverse Cooling
Overskueligt LCD-display


Whirlpool WHE31331 KummefryserWhirlpool WHE31331 Kummefryser – kompakt med høj rummelighed og flot design

Whirlpool WHE31331 Kummefryser vil være den bedste kummefryser til den forbruger, som ønsker en høj rummelighed, en lav pris og et smart opbevaringssystem. Den er vores budget-valg til dig.

Modellen er ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er den populær blandt brugerne. Her modtager den i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig fint. Brugerne er generelt imponerede over den høje kvalitet prisen taget i betragtning, og så bliver det flotte design, det kompakte udtryk og den høje rummelighed rost.

Høj kapacitet med 315 liter

Whirlpool WHE31331 Kummefryser vil lige være sagen for dig, der har brug for en høj kapacitet i din kummefryser, men som ikke har lyst til at betale alt for meget i investeringssum. Prisen ligger mod den lave ende sammenlignet med konkurrenterne, mens kapaciteten er i det modsatte spekter.

Du vil opleve hele 315 liter til opbevaring af fødevarer, hvilket også er meget i sammenligning med konkurrenterne. Den store rummelighed til trods så fylder produktet ikke så meget fysisk, hvilket er en fordel, hvis du har trange kår rent pladsmæssigt i hjemmet. Du kan placere apparatet indendørs såvel som i kælderen eller det isolerede skur, for det kan fungere i temperaturer helt ned til minus 15 grader.

Fast Freeze og 6th Sense

Selvom Whirlpool WHE31331 Kummefryser kommer til en lav pris, der gør den til det perfekte budget-valg, vil du opleve mange moderne teknologier. En af dem er Fast Freeze, som er en funktion, du kan slå til, når du ønsker hurtig nedfrysning af ferske fødevarer. En anden er 6th Sense teknologien, der sørger for at opretholde en stabil og lav temperatur.

Du vil tillige få en Space Max-enhed, som betyder, at den indvendige plads er udnyttet til fulde. Du får tre kurve til opbevaringen, som både sikrer høj overskuelighed og god brug af pladsen. Som en bonus er modellen født med en lås, så børnene ikke får pillet den op ved et uheld, og designet er attraktivt og pænt.

Alt i alt den bedste kummefryser til dig, der ønsker høj volumen og moderne features til en lav pris.

Fordele

 • Kompakt men rummelig
 • Attraktivt design
 • Udstyret med fire bekvemmelige kurve
Ulemper

 • Den elektroniske kontrol er på ydersiden

Specifikationer
🔴 Producent: Whirlpool
🔴 Type: Kummefryser, fritstående
🔴 Kapacitet: 315 liter
🔴 Energiklasse: F
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Højde: 91,6 centimeter
🔴 Bredde: 118 centimeter
🔴 Dybde: 70 centimeter
🔴 Vægt: 41 kilo


Liebherr GTP2356

✅ Testvinder hos tyske Stiftung Warentest
✅ Bedst i test hos Konsument – Det østrigske testmagasin
✅ Anbefales af EcoTopTen for laveste energiforbrug

Liebherr GTP2356 energieffektiv kummefryser med god isolering

 

Skånsom for elforbrug og miljø

Liebherr GTP2356 er anmeldt af flere tyske test organisationer, hvor den har opnået gode anmeldelser. Særligt fremhæves det lave energiforbrug, der både er en fordel for din elregning og er skånsomt for miljøet. Årsagen til det lave energiforbrug kan blandt andet findes i den gode isolering i fryseren, som sikrer den optimale temperatur, uden at spilde for meget energi, da den holder på kulden. 

Brugervenlige funktioner

Kummefryseren fra Liebherr er udviklet med smarte funktioner, der gør brugervenligheden optimal. I displayet er installeret en temperaturviser, så du hele tiden kan holde øje med, om fryseren er indstillet korrekt efter dit behov. I lågen er der soft close funktion, så du ikke smækker og slider på hængslerne, når du har hænderne fulde og skal lukke efter dig. Hvis du skulle glemme at lukke efter dig, eller lågen af en anden årsag ikke er blevet lukket ordentligt til, så hjælper fryseren dig også til at opdage det. Den udsender et advarselssignal, hvis lågen er åben for længe, og du er sikker på, at dine frostvarer ikke tør op og går til spilde, hvis det skulle være tilfældet.

Liebherr GTP2356 vs. markedet

Sammenlignet med andre modeller på markedet er Liebherr meget energivenlig og anbefales af EcoTopTen.

Som minus ved fryseren nævnes det, at den ikke har en LowFrost eller NoFrost funktion. Det har dog ingen betydning for selve frysefunktionen, men kan medføre, at den oftere skal afrimes for at sikre optimal udnyttelse af plads og køleevne. 

Specifikationer ved Liebherr GTP2356:
🌀 Højde: 91,7 cm
🌀 Bredde: 113,2 cm
🌀 Dybde: 76 cm
🌀 Rumindhold: 195 L 

Udvalgte fordele ved Liebherr GTP2356:
🔴 Advarselssignal der lyder hvis lågen er åben for længe
🔴 Lavt energiforbrug
🔴 Display med temperaturvisning på håndtaget
🔴 Soft close funktion
🔴 God isolering

Udvalgte ulemper ved Liebherr GTP2356:
 Ingen LowFrost eller NoFrost funktion
 Dyr


Liebherr GT 3032

✅ Bedst i test hos officielle forbrugermagasiner

Liebherr GT 3032

 

Rummelig kummefryser med lavt energiforbrug 

Med Liebherr GT 3032 får man en kummefryser med en kapacitet på 284 liter. Det vil sige, at modellen er velegnet til en husstand med omkring fire til fem personer.

Derudover er denne model forholdsvis energivenlig, da den er placeret i energiklasse B. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet, da kummefryseren herved ikke forbruger meget energi på et år.

På samme tid er kummefryserens lydniveau på blot 40 dB. Hvis fryseren er placeret indenfor i hjemmet, vil den derfor ikke forstyrre. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Kummefryser med LowFrost-funktion og FrostProtect

Liebherr GT 3032 er en kummefryser, der er forsynet med flere praktiske funktioner. Eksempelvis kommer modellen med funktionen LowFrost, der sørger for at forebygge dannelsen af rim og is. Det betyder, at man ikke selv skal afrime fryseren manuelt hele tiden.

Derudover kommer Liebherr GT 3032 med FrostProtect. Denne funktion sørger for, at fryseren fungerer optimalt, selv hvis de omgivende temperaturer er forholdsvis lave. Der er derfor mulighed for at placere denne fryser udenfor i eksempelvis en udestue, en garage eller et andet rum, hvor temperaturen må være helt nede på -15 grader.

Fleksibel kummefryser med NoFrost-teknologi 

Er der brug for at placere en del frostvarer i kummefryseren, er der mulighed for det med Liebherr GT 3032. Denne kummefryser er nemlig lavet på en fleksibel måde med to kurve som standard. Desuden er der mulighed for at tilkøbe fem kurve separat, hvis der er brug for det. Med disse to kurve kan man placere større frostvarer nemt i fryseren uden problemer.

Sidst men ikke mindst er Liebherr GT 3032 udstyret med teknologien NoFrost. NoFrost-teknologien sørger for, at ens madvarer i fryseren forbliver friske i en længere periode. Dette er muligt, da alle madvarer nedfryses med hjælp fra en iskold og recirkuleret luft. Opstår der en luftfugtighed under nedfrysningen, vil den ledes ud af fryseren hurtigst muligt.

Specifikationer ved Liebherr GT 3032 – mål: 
🌀 Højde: 91,7 centimeter
🌀 Bredde: 99,5 centimeter
🌀 Dybde: 75,8 centimeter
🌀 Vægt: 48 kilo

Specifikationer ved Liebherr GT 3032 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kummefryser
🔴 Kapacitet: 284 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 209 kWh/år
🔴 Støjniveau: 40 dB
🔴 Indfrysningskapacitet: 20 kg/døgn

Fordele ved Liebherr GT 3032:
Energivenlig kummefryser
Rummelig model
NoFrost-teknologi
LowFrost-funktion
FrostProtect


Electrolux LCB3LE20W0 Kummefryser

Electrolux LCB3LE20W0 Kummefryser – god allrounder til lav pris med Low Frost

 

Electrolux LCB3LE20W0 Kummefryser er den bedste kummefryser til dig, der leder efter en mindre kapacitet til en lavere pris. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen er ikke blevet testet i eksperttests, men blandt brugerne er her tale om en klar favorit. Den modtager i alt 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos Google, hvilket er rigtig godt. Køberne hæfter sig især ved, at produktet er særdeles godt for miljøet og pengepungen, for energiforbruget er meget lavt. Der er også flere smarte funktioner som Low Frost og LED-belysning, lyder roserne på, og så er kompressoren effektiv til at holde temperaturen stabil.

Fin variant til en overkommelig pris

Electrolux LCB3LE20W0 Kummefryser hører ikke til blandt de allerstørste apparater på markedet, men med en kapacitet på 198 liter er den passende til den mindre husholdning. Da kapaciteten ikke er den højeste, er den fysiske størrelse også mindre, og det betyder, at den ikke fylder så meget. Perfekt til hjem, hvor der ikke er så meget plads at rutte med.

Enheden er ikke den mest avancerede på markedet, men til gengæld er prisen heller ikke så høj sammenlignet med konkurrenterne. Smart, hvis du er på et stramt budget. Dog vil du opleve moderne teknologier som Low Frost, der nedsætter dannelse af rim med op til 80 procent. Kompressoren arbejder stabilt og jævnt, hvilket betyder, at du vil opleve en meget ensartet temperatur.

Lavt energiforbrug

En anden af Electrolux LCB3LE20W0 Kummefrysers store fordele er energiforbruget. Det drejer sig om et af de lave på markedet, som gør produktet billigt i drift. Det er en rigtig god bonus, og det samme er det lave støjniveau på 42 dB.

Du vil finde flere finde features som den integrerede LED-belysning, der højner overskueligheden, en elektronisk styring af temperaturen plus en Hurtig Frys-funktion. Hurtig Frys er ideel, når du skal fryse større mængder fersk mad ned, for her bliver temperaturen midlertidigt sænket med op til 15 grader. Det gør, at fødevarerne hurtigere vil blive nedfrosset.

Alt i alt den bedste kummefryser til dig, der ønsker en lav pris, en mindre kapacitet og et lavt energiforbrug.

Fordele

 • Meget lavt energiforbrug
 • Intelligent Low Frost teknologi
 • Integreret LED-belysning
 • Kompressor holder temperaturen stabil
Ulemper

 • Mindre kapacitet

Specifikationer
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Type: Kummefryser, fritstående
🔴 Kapacitet: 198 liter
🔴 Energiklasse: E
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Højde: 84,5 centimeter
🔴 Bredde: 90,5 centimeter
🔴 Dybde: 54,5 centimeter
🔴 Vægt: 34 kilo


Electrolux EC2231AOW

 Populær blandt brugerne

Electrolux EC2231AOW

 

Modellen Electrolux EC2231AOW har ikke været medtaget i officielle tests, hvor ekspertpaneler har afprøvet forskellige modellers evner. Electrolux EC2231AOW har til gengæld fået gode anmeldelser af brugere, som selv har prøvet modellen af i praksis. Forbrugerne fremhæver rigtig mange positive aspekter vedrørende Electrolux EC2231AOW, men især den gode rummelighed, den fornuftige pris og den stabile temperatur er nøgleord, der går igen flere steder.

Model med 210 liter

Electrolux EC2231AOW hører ikke til de allermest rummelige kummefrysere på markedet, men med en kapacitet på 210 liter kan denne model stadig rumme en del fødevarer. For at sikre en så god udnyttelse af pladsen som muligt kommer modellen med praktiske kurve, som både kan stables og hænges efter behov. Derfor kan man både opbevare mindre fødevarer og helt store fødevarer i denne model. For at kunne få det helt store overblik er Electrolux EC2231AOW også udstyret med indvendig belysning.

God energiklasse

Electrolux EC2231AOW vil både være et godt valg for den familie, der har brug for lidt ekstra fryseplads og for den familie, som er miljøbevidste. Electrolux EC2231AOW er nemlig i energiklasse C, hvilket sørger for, at modellen ikke tærer voldsomt på strømregningen. Her er også tale om en kummefryser, som har fokus på effektivitet, idet denne model har flere praktiske funktioner. Det inkluderer for eksempel FastFreeze-funktionen, som sørger for, at ferske fødevarer bliver indfrosset så hurtigt som muligt. Electrolux EC2231AOW har en indfrysningskapacitet på 14 kilo per døgn.

Sikrer stabil temperatur

Som brugerne også nævner, så er Electrolux EC2231AOW en meget temperaturstabil kummefryser. Det er ikke mindst på grund af funktionen TempAlert, som løbende holder øje med temperaturen. Hvis temperaturen skulle stige, så advarer TempAlert herom med både advarselslampe og alarm. Sikkerhed er i det hele taget også et nøgleord for Electrolux EC2231AOW, som også kommer med en medfølgende nøgle, så man kan låse fryseren helt af.

Fordele ved Electrolux EC2231AOW: 
 Fin størrelse på 210 liter
 Praktisk indretning med belysning
Energiklasse C
 Mange gode funktioner som FastFreeze
 TempAlert sikrer, at temperaturen ikke stiger uset


Scandomestic SB200-1

✅ Ekstra lang garanti hos hvidvareshoppen.dk

Scandomestic-SB-201-A-HvidDenne smarte kummefryser fra Scandomestic kommer med en ekstra lang garanti på hele 2+2 år. Dette gør den perfekt til jer som ikke vil stå uden fryser, hvis den skulle brænde sammen. Fryseren kommer med en effektiv fryseevne som gør den god til jer som gerne vil være sikre på en hurtig indfrysning af madvarer. 

Stor kapacitet gør den ekstra praktisk
Når man vælger at købe en kummefryser, så er det som regel, fordi man gerne vil have ekstra meget fryserplads. I en kummefryser er det nemmere at udnytte hele den indre kapacitet, så der kan være så meget som muligt i fryseren. I en opretstående fryser kan man tit opleve, at der er meget luft mellem skufferne. Der kan det også være svært at finde plads til større madvarer. Dette kommer ikke til at være et problem ved denne Scandomestic kummefryser, da den har en nettovolumen på hele 197 L. Kummefryseren kommer med 2 store kurve som gør det nemt for dig at udnytte hele fryserens kapacitet. Kurvene gør det også nemmere for dig at opbevare mindre ting i fryseren som ellers kan være svært at finde igen, når man først har kommet dem i fryseren. 

Hurtig indfrysningsevne gør den ekstra praktisk
Denne fryser kommer med en indfrysningskapacitet på hele 12 kg/døgn. Det gør den perfekt til dig som til tider skal have rigtig meget ned i fryseren på samme tid. Det er blandt andet god til jægere som ikke vil have at deres vildt står for længe uden at være frossent ned. På trods af dens store indfrysningsevne, så har kummefryseren kun et årligt energiforbrug på 219 kWh som også giver den energimærke C og klimaklasse T. Dette gør blandt andet denne kummefryser til et oplagt valg til dig som er opmærksom på klimaet. 

Kan bruges indenfor i hjemmet
Det er langt fra alle kummefrysere som er velgenet til at have indenfor i ens hjem. Kummefrysere kan godt have en tendens til at have et højere lydniveau, hvilket kan være forstyrrende om aftenen, når man skal sove. Denne kummefryser kommer med et lydniveau på kun 42 dB. Du vil altså ikke kunne høre fryserens kompressor, når du skal sove, hvilket er en vigtig egenskab for mange, når de er på udkig efter en ny kummefryser. 

Specifikationer ved Scandomestic SB200-1 – mål:
🌀 Højde: 84,5 cm
🌀 Bredde: 98 cm
🌀 Dybde: 56 cm
🌀 Vægt: 36 kg 

Specifikationer ved Scandomestic SB200-1 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Fritstående kummefryse
🔴 Kapacitet: 197 L
🔴 Energimærke C
🔴 Årligt energiforbrug: 219 kWh/år
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Indfrysningskapacitet: 12 kg/døgn 

Fordele ved Scandomestic SB200-1:
 Lavt lydniveau
 Stor kapacitet
 Hurtig nedfrysning
 Justerbare fødder


Electrolux EC3131AOW

✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Gode forbrugeranmeldelser

Electrolux EC3131AOW

Fryseren udmærker sig også på at have en ekstra høj indfrysningskapacitet, som giver mulighed for at indfryse op til 22 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Modellen har også en superfrys-funktion, hvor temperaturen i fryseren i en kortere periode sænkes yderligere, så nye frostvarer hurtigt bliver frosset ned, hvilket bevarer kraften og kvaliteten i maden.

Kummefryseren fra Electrolux har i alt en kapacitet på 292 liter og den befinder sig i energiklasse B. Den har et årligt energiforbrug på 211kWh, hvilket er rigtigt godt for en kummefryser.

Kummefryseren er udstyret med flere smarte funktioner, blandt andet det intelligente LowFrost-system, der nedsætter rimdannelsen i fryseren med op til 80 %. Det betyder, at din kummefryser holdser sig rimfri i længere perioder end normalt og at du derfor ikke behøver at afrime særligt ofte. Når det er tid til en afrimning, så gøres dette nemt via det indbyggede afløb til afrimning i bunden af fryseren.

Electrolux kalder selv indretningen af fryseren for SpacePlus, hvilket betyder, at der er gjort ekstra meget ud af praktiske funktioner og detaljer i fryserummet. Eksempelvis er fryseboksens kondensator afskærmet, hvilket giver mere plads i din fryser. I deres test af kummefryseren påpeger Råd & Rön, at brugervenligheden er god og at de indvendige kurve er lette at flytte rundt på, så frostvarerne derved er nemme at komme til. Kummefryserens låg har vakuumudligning, hvilket gør det nemt at åbne.

Med kummefryseren fra Electrolux er det også slut med at stå og lede efter sine frostvarer i mørket, da modellen har indvendig belysning. Står fryseren i et rum hvor andre end dig har adgang, så er det også muligt at låse låget med en nøgle.

Udvalgte specifikationer ved Electrolux EC3131AOW:
Indfrysningskapacitet på 22 kilo mad
 LowFrost-funktion der nedsætter rimdannelse
 Mulighed for aflåsning af låg
 Ekstra rummeligt fryserum med kurve
 Højde: 86,8 cm
 Bredde: 132,5 cm
 Dybde: 66,5 cm


Electrolux EC4231AOW

✅ Gode forbrugeranmeldelser

Electrolux EC4231AOW

Electrolux EC4231AOW er endnu en forbrugerfavorit, som ligeledes endnu ikke har indgået i nogle officielle tests. Blandt forbrugerne udmærker modellen sig især på sin store kapacitet, sin temperaturstabilitet og på at være meget lydsvag.

Electrolux EC4231AOW har en kapacitet på hele 400 liter, så er du på udkig efter en rummelig fryser er dette et godt valg. Fryseren befinder sig i energiklasse C og har et årligt energiforbrug på 323 kWh. Modellen er udstyret med det intelligente LowFrost-system, som nedsætter rimdannelsen i fryseren med op til 80%. Det betyder, at du så godt som aldrig behøver at afrime din fryser.

Fryseren har en indfrysningskapacitet på 19 kilo pr døgn, hvilket betyder, at du har mulighed for at indfryse op til 19 kilo mad i løbet af et døgn, uden at påvirke temperaturen på de madvarer, som allerede ligger i fryseren. Modellen har også en lynfrys-funktionen, hvor temperaturen i fryseren i en kortere periode sænkes yderligere, så nye frostvarer hurtigt bliver frosset ned, hvilket bevarer kraften og kvaliteten i maden.

Funktionen TempAlert fortæller dig via en advarselslampe og en alarm, hvis temperaturen i fryseren pludseligt begynder at stige. I tilfælde af strømsvigt kan fryseren holde dine madvarer kolde i helt op til 31 timer.

Udvalgte specifikationer ved Electrolux EC4231AOW:
 Energiklasse C
 Kapacitet på 400 liter
 Lynfrys-funktion
 LowFrost-system
 Højde: 86,8 cm
 Bredde: 132,5 cm
 Dybde: 66,5 cm


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et dertilhørende brugerunivers. Her får brugerne blandt andet adgang til køberanmeldelser fra verden rundt, som de kan bruge til at vurdere, om et produkt er et køb værd.

Anmeldelserne af Electrolux LCB3LE20W0 Kummefryser er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Liebherr GPESF 1476 Kummefryser er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Bauknecht GT400A2 Kummefryser er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her


 FAQ

Hvilke kummefrysere er de bedste?
Nogle af de bedste kummefrysere på markedet i øjeblikket er blandt andre modellerne Whirlpool WHE4600 og Whirlpool WHS1021. Modellerne har fået nogle gode anmeldelser i forbrugsguidens test af kummefrysere, hvor de blandt bliver rost for deres energivenlighed, deres lave støjniveau og deres praktiske og rummelige designs.
Hvordan vælger jeg en kummefryser?
Når du skal vælge en kummefryser, så skal du først og fremmest overveje, hvor mange liter kummefryseren skal kunne rumme, sådan at kapaciteten kommer til at matche din husholdnings behov. Dertil bør du ligeledes kigge på, hvilken energiklasse fryseren befinder sig i, så du ikke spilder penge på strøm.
Er alle kummefrysere i stand til at stå ude i garagen?
Alle moderne kummefrysere, som er fra 2018 eller nyere, er lavet sådan, at de er ”garage ready”, hvilket vil sige, at de har en indbygget termostat, som sikrer, at fryseren ikke slukker ved meget kolde temperaturer. Det er dog ikke alle ældre modeller, som har den funktion.
Må jeg stille ting oven på en kummefryser?
Du kan som udgangspunkt godt stille små, lette ting oven på din kummefryser, men du bør undgå at sætte tunge ting ovenpå. Den øgede vægt kan forhindre fryserens ventilation, hvilket kan føre til, at fryseren går i stykker. Det er derfor generelt bedst ikke at stille noget oven på kummefrysere.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme