Testoversigt: De bedste køleskabe fra Bosch ifølge anmeldelser og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om forskellige Bosch køleskabe, og vi gennemgår forskellige modeller for at give forbrugeren det bedst mulige overblik over udvalget på markedet.

Hver model er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og efter testen har hver model fået en samlet vurdering af eksperterne.

Ud over køleskabene fra Bosch har vi også medtaget en række alternative modeller fra andre mærker, som også er blevet bedømt af eksperter.

Efter gennemgangen af køleskabene bringer vi forskellige afsnit omkring gode råd i forbindelse med valg af køleskab, viden om energibesparelse og rengøring samt gode råd til opbevaring af fødevarer i køleskabet.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Bosch køleskabe
🔸 Overblik over gode alternative modeller
🔸 Tips til hvad man bør overveje, inden man køber nyt køleskab
🔸 Gode råd omkring køleskabe og energibesparelse
🔸 Viden om energimærket
🔸 Guide til hvordan man holder køleskabet rent
🔸 Råd til hvordan du bedst opbevarer madvarerne i køleskabet
🔸 Viden om fødevarernes holdbarhed i køleskab
🔸 Information om tillægsforsikringer, når man køber nyt køleskab
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch køleskab test – De bedste 6 bedste Bosch køleskabe ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Bosch køleskabe på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af Bosch køleskabene, kan du se en række køleskabe fra alternative producenter, der også alle har klaret sig godt i test.


Bosch KSV36VB3P 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VB3P

 

Bosch KSV36VB3P er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Svenske eksperter har testet flere forskellige køleskabe i en stor test, hvor det er et af mange køleskabe. Køleskabet klarer sig generelt godt i testen og belønnes med en god bedømmelse fra Råd & Rön.

Stort og rummeligt køleskab

Bosch KSV36VB3P hører til de større køleskabe, som er fordelagtigt, hvis man ønsker at kunne opbevare mange madvarer i køleskabet. Her er nemlig tale om en kapacitet på 346 liter, hvilket er rigtig meget – og det vil passe til den lidt større familie på 5-6 personer.

Her er også tale om en flot model i en æstetisk pæn sort farve med et enkelt og elegant udtryk – modellen er venstrehængt, men døren kan vendes, hvis det er nødvendigt i forhold til hjemmets indretning. Der findes et tydeligt display på modellen, samt en smart LED-belysning indvendigt, som sikrer en højere overskuelighed. 

God energiklasse

Bosch KSV36VB3P vil også være et godt valg for den forbruger, der ønsker et miljørigtigt køleskab, som både sparer miljøet og forbrugerens egen økonomi. Køleskabet kommer nemlig i energiklasse B, som er den næstbedste på markedet kun overgået af energiklassen A. Det årlige energiforbrug er dermed også lavt, og det ligger på 112 kWh/år.

Bosch KSV36VB3P kommer desuden med en elektronisk temperaturstyring, som betyder, at det altid vil være let finde og indstille den rigtige temperatur – dette sikrer dermed også imod udsving i temperaturen. 

Intelligent køleskab

Bosch KSV36VB3P hører til de mere avancerede køleskabe, som fungerer via sensorteknologi. Det inkluderer blandt andet FreshSense-teknologien, som opretholder en jævn temperatur, og det ventilerede køl betyder, at der findes en lav temperatur overalt i køleskabet – dermed behøver man ikke være nervøs for, om der er lige koldt overalt i køleskabet.

Indvendigt er modellen indrettet, så der er plads til så meget som muligt, og der findes 7 hylder af sikkerhedsglas, og 5 af disse kan justeres i højden. Derudover findes der en VitaFresh-skuffe, som sikrer længere liv til frugt og grønt.

Nøgleoplysninger – Bosch KSV36VB3P 
🔴 Type: Fritstående
🔴 Kapacitet: 346 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 65 centimeter
🔴 Vægt: 71 kilo
🔴 Farve: Sort
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 Støjniveau: 39 dB
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 7
🔴 Venstre/højrehængt: Venstrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VB3P: 
Rummelig model
God energiklasse
Ventileret køl
FreshSense sikrer jævn temperatur
VitaFresh-skuffe til frugt og grønt 


Bosch KSV36VI3P

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VI3P

 

Bosch KSV36VI3P er blevet afprøvet, testet og vurderet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og de har testet flere forskellige køleskabe på samme tid.

Modellerne er blevet testet på parametre som temperaturstabilitet, energiforbrug, størrelse og design, og Bosch KSV36VI3P klarer sig godt i begge tests.

Til den større familie

Bosch KSV36VI3P hører til de større køleskabe med en høj kapacitet. Her er tale om 346 liter, hvilket er rigtig meget. I praksis vil det omtrent svare til en familie på 5-6 personer. Det vil også være et godt valg for den forbruger, der ønsker et stilrent og elegant køleskab, da køleskabet kommer i en flot grå farve i rustfrit stål, som gør, at denne model vil passe ind i de fleste køkkener.

Herudover er modellen enkel, meget ren i stilen og uden afbrydelser i designet ud over det elektroniske display, som viser temperaturen. Det har også den udseendemæssige fordel, at det kommer med EasyClean-front, som gør det lettere at holde køleskabet rent udvendigt.

Energiklasse B

Bosch KSV36VI3P hører også til de køleskabe, der vil passe godt til en miljøbevidst forbruger. Maskinen kommer nemlig i energiklassen B, hvilket er den næsthøjeste på markedet. Hermed er man sikret et køleskab, der ikke er dyrt i drift, og det årlige energiforbrug ligger da også på 112 kWh.

Køleskabet er desuden skabt med en elektronisk temperaturstyring, som sikrer, at man får en præcis temperatur, og den intelligente FreshSense-teknologi sørger for, at det altid har en helt jævn temperatur, da den reelle temperatur konstant måles.

Bosch KSV36VI3P kommer også med funktionen ventileret køl, som sikrer, at der holdes en jævn og kold temperatur overalt i køleskabet, så hverken hjørner eller nogle af hylderne får en forkert temperatur.

God indretning

Godt nok er det et stort køleskab, men indretningen er også designet med det formål at kunne udnytte pladsen maksimalt. Indvendigt er Bosch KSV36VI3P nemlig udstyret med 7 hylder, der alle er fremstillet af sikkerhedsglas. Så behøver man ikke være nervøs for eventuelle ulykker i køleskabet.

Af de 7 hylder er de 5 justerbare i højden, og man kan dertil trække 6 af de 7 hylder ud. Herudover findes en flaskeholder og en skuffe. Skuffen er en såkaldt VitaFresh-skuffe, der har fugtighedsregulering. Det betyder i praksis, at denne skuffe er designet til at give et længere liv til frugt og grønt, hvor flere vitaminer bevares over længere tid.

Nøgleoplysninger – Bosch KSV36VI3P 
🔴 Type: Fritstående
🔴 Kapacitet: 346 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 65 centimeter
🔴 Vægt: 77 kilo
🔴 Farve: Rustfrit stål
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 7
🔴 Venstre/højrehængt: Venstrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VI3P: 
Rummelig model – passende til en familie på 5-6 personer
Flot og elegant med EasyClean
Energiklasse B
Sensorteknologi
VitaFresh-skuffe til frugt og grønt 


Bosch køleskabe med fryser

Har du minimalt med plads i dit køkken, eller ønsker du et køleskab med en fryser, er det værd at tage et kig på køleskabe med frysere. I denne artikel tager vi derfor også et kig på køleskabe med frysere fra Bosch.

Vi har haft fokus på eksperters vurderinger og anmeldelser af de forskellige køleskabe med frysere, så man kan få et overblik over modellernes fordele og ulemper.


Bosch KIS87AF30

Bedst i test hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KIS87AF30

 

Bosch KIS87AF30 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og de er vilde med køle- og fryseskabet, som de har kåret som henholdsvis topscorer.

Dette har de valgt at gøre, da de er begejstrede for modellens energiforbrug samt kvalitet. Til gengæld er eksperterne mindre imponerede over køle- og frysekapaciteten.

Ved køb af Bosch KIS87AF30 skal man være opmærksom på, at det er en integrationsmodel, hvorfor man selv skal montere en front.

Kølefryseskab med sensorteknologi

Med Bosch KIS87AF30 får man en model med både et køleskab og en fryser. Køleskabet har en kapacitet på 209 liter, og fryseren har en kapacitet på 61 liter. Det er derfor en model, som er velegnet til en husstand med tre til fire personer.

Derudover kommer Bosch KIS87AF30 med sensorteknologi, der med hjælp fra funktionen FreshSense sørger for, at køleskabet har de mest optimale temperaturer, så madvarer forbliver friske. Der kan ydermere findes en elektronisk temperaturstyring, så det er overskueligt at holde styr på temperaturen.

Kølefryseskabet er desuden forholdsvis energivenligt, da det er placeret i energiklasse B. Man er sikret en model, der ikke forbruger meget energi på et år. Støjniveauet er på blot 36 dB, hvorfor det ikke støjer meget i køkkenet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Alsidigt køleskab med HydroFresh-skuffe

Køleskabet i Bosch KIS87AF30 er alsidigt og praktisk, da det indeholder fem hylder af sikkerhedsglas. Fire hylder er justerbare i højden, så man har mulighed for at indrette køleskabet alt efter, hvad man har behov for.

Udover de fem hylder kommer Bosch KIS87AF30 med en HydroFresh-skuffe med en praktisk fugtighedsregulering. Skuffen er især velegnet til frugt og grønt, da fugtighedsreguleringen er med til at holde disse madvarer friske i længere tid.

Når man åbner køleskabet, tændes der et LED-lys, så man hurtigt kan få et overblik over de forskellige madvarer.

Praktisk fryser med SuperFrys 

Fryseren i Bosch KIS87AF30 er lavet med to skuffer, der er gennemsigtige. Den ene af disse skuffer bliver kaldt for en BigBox, så der her er mulighed for at placere de større madvarer.

Endvidere kommer Bosch KIS87AF30 med funktionen SuperFrys, der er god til de ferske fødevarer. Med denne funktion bliver temperaturen i fryseren sænket, så indfrysningen sker endnu hurtigere og på den måde ikke påvirker de andre madvarer.

Sidst men ikke mindst er fryseren udstyret med en praktisk døralarm. Det vil sige, at hvis man glemmer at lukke fryseren helt, vil døralarmen give besked om dette.

Nøgleoplysninger – Bosch KIS87AF30:
🔴 Type: Kølefryseskab, indbygningsmodel
🔴 Kølekapacitet: 209 liter
🔴 Frysekapacitet: 61 liter
🔴 Højde: 177,2 centimeter
🔴 Bredde: 55,8 centimeter
🔴 Dybde: 54,5 centimeter
🔴 Vægt: 68 kilo
🔴 Farve: Hvid
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiforbrug: 225 kWh/år
🔴 Støjniveau: 36 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 5
🔴 Venstre/højrehængt: Højrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Bosch KIS87AF30: 
Fryser med SuperFrys
Køleskab med HydroFresh-skuffe
Sensorteknologi
Energiklasse B
Praktisk døralarm


Alternativer til Bosch køleskabe

I det foregående afsnit har vi gennemgået 3 forskellige Bosch-køleskabe. I dette afsnit vil vi gennemgå yderligere 3 køleskabe af andet mærke for at vise, hvad udvalget på markedet ellers har at byde på.

Her er tale om 3 andre modeller fra henholdsvis Siemens, Electrolux og Liebherr. Vi gennemgår de 3 alternativer på samme måde som modellerne fra Bosch for at skabe det bedste sammenligningsgrundlag.


Siemens KS36VVW3P

Siemens KS36VNW3P

 

Bemærk: Da Siemens KS36VVW3P er udgået, viser vi priserne for Siemens KS36VNW3P, der er en ny og forbedret model.

God til den store husholdning

Siemens KS36VVW3P vil være et godt valg, hvis man har en stor familie. Med sine høje kapacitet på 346 liter, så vil denne model passe til omtrent 5-6 personer, hvilket er meget højt.

Det er desuden et elegant og stilfuldt køleskab udvendigt, og stilen er enkel og simpel. Modellen er fritstående, og eftersom det er stort og rummeligt, så er det også ret højt – nemlig 186 centimeter.

Køleskabet kommer med en venstrehængt dør, men hvis indretningen i køkkenet ikke passer til dette, så kan døren vendes.

Energiklasse B

Maskinen hører desuden til de miljøvenlige køleskabe, som hverken slider meget på miljøet eller forbrugerens økonomi. Her er nemlig tale om en model, der hører til klassen B på en skala, der går fra D i bunden til A i toppen.

I alt findes der således 7 klasser, og Siemens KS36VVW3P er at finde i den næstbedste, hvilket er rigtig godt. De betyder også, at køleskabet har et lavt årligt energiforbrug, og i tal ligger det på 112 kWh/år.

Model med gode funktioner

Køleskabet er også skabt med nogle smarte funktioner, som gør modellen meget moderne. Her er blandt andet tale om en automatisk afrimningsfunktion, så klimaet altid holdes bedst muligt samt en SuperCool-funktion, som sørger for, at temperaturen hurtigt kommer ned igen, når der er lagt nye madvarer ind, eller når døren har været åben.

Siemens KS36VVW3P er desuden et overskueligt køleskab med en indvendig LED-belysning, og der findes 7 hylder til opbevaring af madvarer. 6 af disse er justerbare, og herudover findes der en grøntsags-skuffe og en flaskeholder.

Nøgleoplysninger – Siemens KS36VVW3P 
🔴 Type: Fritstående
🔴 Kapacitet: 346 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 71 centimeter
🔴 Vægt: 75 kilo
🔴 Farve: Hvid
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 7
🔴 Venstre/højrehængt: Venstrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Siemens KS36VVW3P: 
Køleskab med høj rummelighed
Vendbar dør
Energiklasse B, som er markedets næstbedste
SuperCool-funktion
God opbevaringsplads med 7 hylder, skuffe og flaskeholder 


Guide: Sådan køber du det rigtige køleskab

Bosch KSV36VB3P


Sådan kommer køleskabet til at koste dig færrest penge

Elforbundet.dk og Samvirke.dk forklarer, at der er flere ting, man bør overveje, hvis man ønsker at holde køleskabets energiforbrug så lavt som muligt. Køleskabet trækker nemlig – sammen med fryseren – 14 procent af hjemmets samlede elforbrug. Her gennemgås hvert punkt:

temperaturHold øje med temperaturen: Eksperterne forklarer, at der som tommelfingerregel bør være 5 plusgrader i køleskabet, da denne temperatur er ideel at opbevare fødevarer ved. Energimæssigt skal man også være opmærksom på, at hvis man sænker temperaturen blot lidt, så stiger energiforbruget allerede en del. Man bør indstille køleskabet på 5 grader, og sænker man temperaturen blot en enkelt grad, så stiger elforbruget med 2-5 procent. Dette sker, da kompressoren så vil skulle arbejde hårdere.

Vær opmærksom på køleskabets fysiske placering: Eksperterne forklarer, at det heller ikke er lige meget, hvor i hjemmet man placerer køleskabet, når det kommer til energiforbrug: Rumtemperaturen påvirker nemlig køleskabet, og jo højere en rumtemperatur, jo mere skal køleskabet arbejde for at holde de 5 grader indvendigt i køleskabet. Hvis det er muligt, så anbefales det at placere køleskabet et køligt sted.

Lukker døren til?: Tjek døren og de lister, der holder døren lukket. Døren skal lukke helt tæt, for ellers skal kompressoren også arbejde ekstra. Dette kan tjekkes ved at sætte en strimmel papir i klemme i døren – hvis den bliver hængende, så lukker døren ordentligt til.

optøning i køleskabetTø frostvarer op i køleskabet: At tø frostvarer op i køleskabet er en god ide af flere grunde: For det første så er dette den korrekte og mest sundhedssikre måde at tø fødevarer op på, og for det andet så afgiver de frosne fødevarer kulde, når de tør op, hvilket gør, at køleskabet får tilført ”gratis” kulde.

Hold døren lukket: Man kan ikke undgå at åbne køleskabsdøren af og til, men sørg for at begrænse dette mest muligt. Hver gang døren åbnes, så siver der kulde ud, som køleskabet skal arbejde ekstra for at erstatte.

Påregn luft omkring køleskabet: Når køleskabet arbejder, så afgiver det varme. Denne varme skal kunne komme væk, og derfor er det vigtigt med luft omkring køleskabet. Hvis luften ikke kan komme væk, så skal køleskabet bruge mere energi til at klare nedkølingen.


Sådan læser du energimærket på køleskabet

energimærket køleskabSparenergi.dk forklarer, at energimærket er en obligatorisk ordning, som findes på alle hårde hvidevarer, støvsugere, lamper, fjernsyn, varmeanlæg med videre, og mærket er til for at oplyse forbrugeren om modellens energiforbrug. Mærket har dog også andre oplysninger.

Et energimærke er en aflangt firkantet mærke på højkant, hvor modellens producent og model er angivet øverst. Herunder findes energiklassen markeret med bogstaver og farver.

For køleskabe er her tale om en skala, der går fra D i bunden til A i toppen. Der findes følgende miljøklasser G, F, E, D, C, B og A. Altså 7 i alt, og disse er også angivet med en farve: Jo rødere, des dårligere energiklasse, og tilsvarende jo grønnere, des bedre energiklasse.

Under energiklassen findes yderligere information omkring modellen, og umiddelbart under bogstaverne og farverne findes angivelsen af modellens årlige energiforbrug i kWh. Under dette findes mindre ikoner, som angiver modellens kølekapacitet, størrelse samt støjniveau i decibel.

Så meget strøm bruger dit køleskab

For at sammenligne de forskellige energimærkers betydning for energiforbruget, har Sparenergi.dk opstillet følgende eksempel:

⚡ Et køleskab med en kapacitet på 150 liter i energiklasse D har et årligt forbrug på 158 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 150 liter i energiklasse C har et årligt forbrug på 126 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 150 liter i energiklasse B har et årligt forbrug på 95 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 150 liter i energiklasse A har et årligt forbrug på 63 kWh.

⚡ Et køleskab med en kapacitet på 200 liter i energiklasse D har et årligt forbrug på 166 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 200 liter i energiklasse C har et årligt forbrug på 132 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 200 liter i energiklasse B har et årligt forbrug på 99 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 200 liter i energiklasse A har et årligt forbrug på 66 kWh. 

⚡ Et køleskab med en kapacitet på 300 liter i energiklasse D har et årligt forbrug på 181 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 300 liter i energiklasse C har et årligt forbrug på 145 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 300 liter i energiklasse B har et årligt forbrug på 109 kWh.
⚡ Et køleskab med en kapacitet på 300 liter i energiklasse A har et årligt forbrug på 72 kWh.


Guide: Sådan holder du køleskabet rent

køleskab rengøringKøleskabet er der, hvor man opbevarer sine madvarer, og derfor siger det sig selv, at dette sted skal holdes helt rent for at undgå, at maden bliver fordærvet. Her guider Bolius.dk til, hvordan man bedst holder sit køleskab helt rent og hygiejnisk: 

Først og fremmest understeges det, at man bør undgå alle former for kemi og også stærke rengøringsmidler. Hold især klorholdige produkter væk fra køleskabet og vælg i stedet en mere naturlig variant såsom eddikevand – det er også billigere. Herunder følger fremgangsmetoden for, hvordan du bør gå frem:

Start med at lave en blanding, som skal udgøre rengøringsmidlet – bland her 2 dele eddike med 3 dele vand og tilsæt eventuelt en smule opvaskemiddel.

1⃣ Tag en klud og vrid den op med eddikeblandingen. Tag hylderne ud og vask køleskabet indvendigt.

2⃣ Vask herefter hylderne med almindeligt opvaskemiddel.

3⃣ Tør både køleskab og hylder efter.


Sådan opbevarer du bedst dine madvarer i køleskabet

madvarer i køleskabet

Nogle køleskabe kommer med funktionen ventileret køl, som er en funktion, der gør, at der holdes en jævn temperatur i hele køleskabet. Whiteaway.com forklarer, at hvis man ikke har ventileret køl, så kan der faktisk være store temperaturmæssige forskelle på de forskellige hylder i køleskabet.

Som tommelfingerregel kan man huske på, at varmen stiger op i køleskabet, hvilket betyder, at de øverste hylder er de mindst kolde.

Man bør gøre følgende, hvis man har et køleskab uden ventilering:

De nederste hylder: Eftersom varmen stiger op, så er der er som regel koldest nederst i køleskabet. De madvarer, som hurtigt bliver fordærvede, skal derfor placeres her. Her er tale om mælk, kød, æg og fisk men også rester fra aftensmaden. Mange bruger køleskabsdøren til både mælk og æg, men her findes der ofte store temperatursvingninger.

De øverste hylder: Selv om mange er vant til at gøre det modsatte, så bør man placere frugt og grønt øverst i køleskabet. Det samme gælder for ost og smør, som har det bedst, hvor der ikke er meget koldt.

Man skal også lægge mærke til, at der er forskel på grøntsager og frugt – nogle har bedst af køleskabet og andre af køkkenbordet:

Frugt og grønt, som ikke skal på køl: Æbler, pærer, bananer, meloner, avocado, tomat, agurk, frisk ingefær, squash og aubergine.

Frugt og grønt, som skal på køl: Stenfrugter, bær og andet grønt, som ikke er nævnt ovenfor.


Så længe kan dine fødevarer holde sig i køleskabet

organiser dit køleskab


Det skal du vide om lovgivningen, når du køber nyt køleskab

Forbrug.dk forklarer, at når man skal ud at købe et nyt køleskab, så skal man kende sin lovgivning for at komme hjem med den bedste handel.

LovgivningNår man skal købe køleskab, så vil man ofte komme ud for, at forhandleren vil sælge en tillægsforsikring, men det er ikke helt sikkert, at det vil være en god ide at sige ja til dette tilbud.

Forbrugerloven siger nemlig på forhånd, at når man køber for eksempel et køleskab, så får man en 2-årig reklamationsret med i købet – der kan også findes en anden garanti på varen, men dette afhænger af forhandler.

Den 2-årige reklamationsret vil ofte være nok, hvis køleskabet skulle gå i stykker, men tillægsforsikringen har den fordel, at den ofte går ud over de 2 år – ofte giver den også garanti på flere typer af skader.

Hvis der er tale om et meget dyrt køleskab, kan tillægsforsikringen være en god ide, og også hvis man påregner at skulle have det i mange år. Tjek op på de ekstra skader, som tillægsforsikringen dækker, for måske er her tale om usandsynlige skader – eller måske dækker ens familieforsikring i forvejen denne type af skader.

Hvis du tegner en tillægsforsikring, men fortryder, så skal du vide, at du faktisk har 14 dages fortrydelsesret på denne forsikring.

Det skal forhandleren oplyse om

Hvis man tegner tillægsforsikringen, så er der forskellige aspekter, som forhandleren skal oplyse om og videregive på skrift.

Det drejer sig om vejledning om forsikringens dækning og løbetid, vejledning om mulige dækninger af skader af andre forsikringer, oplysning om 14 dages fortrydelsesret, oplysning om hvordan man eventuelt klager og oplysning om, hvorvidt forhandleren modtager provision ved salg af tillægsforsikring.


Bosch køleskab Test – anvendte kilder samt links

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪 
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, og rådets virke er at sikre et godt forbrugerliv i Sverige. Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige køleskabe. Du kan læse hele testen her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt flere kølefryseskabe. Du kan læse hele testen af de forskellige modeller her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.Andre alternative tests

His du stadig er i tvivl om hvilket køleskab du skal vælge efter at have læst denne test af Bosch køleskabe, så kan vi anbefale at du læser vores generelle køleskab test. I denne artikel har vi samlet testvindende køleskabe fra en lang række forskellige producenter, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller på markedet.

Et andet populært valg er køleskabe med indbygget frysere. Du kan læse vores køleskab med fryser test, hvor vi ligeledes har samlet alle de bedste modeller indenfor denne kategori, ud fra hvordan eksperterne har bedømt dem.

Hvis du ikke er overbevist om at du ønsker et Bosch køleskab, så kan du også læse nogle af vores andre test af køleskabe af andre producenter. Eksempelvis kan du læse vores Electrolux køleskab test, hvor du finder alle de bedste modeller fra Electrolux. Generelt klarer Electrolux sig godt i diverse test af køleskabe, så derfor er det værd at kigge nærmere på denne artikel.

Du kan ligeledes finde et overblik over de bedste Liebherr køleskabe i vores Liebherr køleskab test. Denne tyske køleskabsproducent klarer sig også generelt rigtig godt i diverse eksperttests.

Hvis du har meget plads i dit køkken, så kan du også overveje at anskaffe dig et amerikanerkøleskab. Med et sådan køleskab vil du have alt den plads du kan bruge, og mange af modellerne har også indbygget ismaskine. Ofte ser man dog at amerikanerkøleskabe bruger en del strøm, sammenlignet med traditionelle køleskabe.

Hvis du til gengæld har et lille køkken, så kan du også læse vores mini køleskab artikel. Denne type køleskabe passer både i mindre hjem, sommerhuse og i campingvogne.

Vi kan også nævne vores vinkøleskab artikel, som er til dig der gået meget op i vin. I artikel kan du se en række populære modeller, samt læse vores store guide om vinopbevaring.

Hvis du er på udkig efter flere hvidevarer til hjemmet, så kan du med fordel også læse vores fryseskab og skabsfryser tests. I disse to artikler gennemgår vi de bedste modeller på markedet ifølge eksperterne. Mange vælger både at have et køleskab og en skabsfryser stående, så der er rigeligt plads i både køleskabet og i fryseren.

Hvis du ønsker at have fryser delen stående eksempelvis i et bryggers eller i et udeskur, så kan du også overveje en kummefryser. I vores test af kummefrysere har vi også samlet alle de kummefrysere, der får de bedste bedømmelser i tests.

Vi håber at denne artikel har hjulpet dig med at få en bedre idé om hvilket køleskab, der passer bedst til dine behov. Hvis du har nogle ideer eller kommentarer til vores artikel, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sætter altid stor pris på at få respons fra vores læsere, hvad enten om det er ris eller ros.

skabsfryser, frysekskab


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Liebherr K 4310-20 001

Liebherr K4310-20 001

 

Modellen klarer sig rigtig godt i testen, og derfor udnævnes modellen til testvinder. Læg mærke til at denne test er fra 2016, og derfor er testens specifikke resultater ikke længere tilgængelige.

Rigtig god rummelighed og energiklasse

Modellen hører til de meget rummelige køleskabe på markedet med en kapacitet på 390 liter – dette er rigtig meget og vil passe til en stor familie på 6+ medlemmer.

Liebherr K 4310-20 001 er desuden elegant og enkelt i stilen og kommer i en flot og neutral, hvid farve.

En af modellens helt store forcer ligger i energiforbruget, for her er tale om en model, der ligger i den allerbedste miljøklasse overhovedet – nemlig klasse A. Dette betyder, at modellen vil trække et langt mindre energiforbrug end de fleste andre modeller, og det årlige energiforbrug ligger også på 78 kWh/år, hvilket er meget lidt.

Let betjening

Liebherr modellen er et meget overskueligt køleskab med en let betjening, og kommer med et stort TFT-display med touch-kontrol. Her findes en elektronisk temperaturstyring, hvor man kan holde øje med temperaturen samt holde øje med de øvrige funktioner. Dette inkluderer blandt andet SuperCool-funktionen, som sikrer, at køleskabet hurtigt køler ned igen, efter døren har været åben.

Liebherr K 4310-20 001 kommer også med en døralarm, som giver signal, hvis køleskabsdøren ikke er ordentligt lukket.

Gode funktioner

Ud over SuperCool-funktionen har den også den smarte PowerCooling-funktion med FreshAir, der sikrer en lav, frisk og jævn temperatur i køleskabet.

Der findes yderligere 2 BioCool-bokse, som kan indstilles til at give fødevarer længere liv. Herudover inkluderer indretningen også 6 GlassLine-hylder, en æggebakke samt en flaskehylde.

Liebherr K 4310-20 001 er oplyst af LED-belysning, som findes i loftet og giver en høj overskuelighed.

Nøgleoplysninger – Liebherr K 4310-20 001 
🔴 Type: Fritstående
🔴 Kapacitet: 390 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 67 centimeter
🔴 Vægt: 77 kilo
🔴 Farve: Hvid
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug: 78 kWh/år
🔴 Støjniveau: 38 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 6
🔴 Venstre/højrehængt: Højrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Liebherr K 4310-20 001: 
Rummelig model
Skabt i den bedste energiklasse på markedet – A
Stort og overskueligt display
Flere gode funktioner for at holde køleskabet koldt
6 hylder og 2 specielle BioCool-bokse


Bosch KSV36VW3P 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VW3P

 

Bosch KSV36VVW3P har været med i test fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Både de danske og svenske eksperter har testet en lang række forskellige køleskabe på parametre såsom evner til at holde temperaturen stabil, design, energiforbrug og størrelse, og begge er enige om, at Bosch KSV36VW3P klarer sig godt i testene. Det belønnes derfor med 2 gode bedømmelser.

Passende til den store familie

Bosch KSV36VW3P er et stort og rummeligt, fritstående køleskab, som har en kapacitet på 346 liter. Dette er rigtig meget, og det betyder, at modellen er fordelagtig til den familie, der har mange medlemmer. I praksis vil det sige omkring 5-6 personer.

Herudover vil denne model også være et godt valg, hvis man ønsker et pænt køleskab i en hvid farve, for maskinen er netop hvid, hvilket er en neutral farve, der vil passe godt ind i de fleste køkkener. Den har ydermere et elegant og enkelt design, som er æstetisk flot. Modellen kommer med en venstrehængt dør, men den kan vendes.

Energibesparende køleskab

Bosch KSV36VW3P kommer i en af de allerbedste energiklasser på markedet, og her er tale om B, som faktisk er den næstbedste. Det betyder, at modellen er billig i drift, og derfor ligger det årlige energiforbrug også lavt – nemlig på 122 kWh/år.

Eftersom et køleskab er tændt hele tiden, så vil man let kunne se forskellen på et køleskab i en god og mindre god energiklasse.

Den kommer desuden med en elektronisk temperaturstyring, hvor den præcise temperatur kan aflæses via et elektronisk display, og det gør også, at man undgår store temperaturudsving. 

Moderne teknologi

Bosch KSV36VW3P hører til de moderne køleskabe, der via den nyeste teknologi gør, at forbrugeren kan føle sig mere sikker.

Blandt andet benytter køleskabet sig af FreshSense-teknologien, som via sensorer sikrer en stabil temperatur, samt ventileret køl, der sikrer, at der findes en lav temperatur i hele køleskabet.

Den kommer også med den intelligente VitaFresh-skuffe, der har en smart fugtighedsregulering, som sørger for at bibeholde flere næringsstoffer i grøntsager over længere tid.

Bosch KSV36VW3P er derfor indrettet med denne skuffe til frugt og grønt samt 7 hylder til øvrig opbevaring. Alle disse er af sikkerhedsglas.

Nøgleoplysninger – Bosch KSV36VW3P 
🔴 Type: Fritstående
🔴 Kapacitet: 346 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 65 centimeter
🔴 Vægt: 76 kilo
🔴 Farve: Hvid
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 7
🔴 Venstre/højrehængt: Venstrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VW3P:
Høj rummelighed på 346 liter
Flot og elegant, hvidt køleskab
Lavt energiforbrug
Elektronisk temperaturstyring
Fungerer via intelligente sensorer


SMEG FAB2RBL3 

Eksklusivt køleskab i retro design

SMEG FAB28RBL3

 

Det flotte retro køleskab er blevet vurderet til at være et rigtigt godt køb hos Englands største testmagasin Which.co.uk. De noterer blandt andet, at det er et dyrt køleskab, men det er til gengæld både stort og har et imponerende lavt energiforbrug.

Desuden har det svenske forbrugermagasin Råd & Rön givet det karakteren middel.

Køleskabet har en indbygget fryser øverst i skabet, det er pladsmæssigt godt indrettet, og desuden er det et A køleskab, som er ret støjsvagt. Som et ekstra plus tæller det karakteristiske retro look, som er kendetegnende for SMEG produkter.

Udvalgte fordele ved SMEG FAB28RBL3
Lavt energiforbrug
Lavt lydniveau
Smart retro look
Den sorte farve
God udnyttelse af pladsen
Gennemsigtige skuffer

Det karakteristiske design
SMEG køleskabet er en fritstående model, som fremstår højt og elegant med et flot retro-look. Det er en del af den større serie af hvidevarer til køkkener. SMEG producerer både store hårde hvidevarer og mindre køkkenmaskiner. Alle sammen i dette karakteristiske retro look, som er både nostalgisk og moderne. Produkterne fås i mange flotte farver, som bryder de mange hvide produkter, der findes inden for køkkenmaskiner. Det er et særligt kendetegn ved SMEG serien, at produkterne kommer i mange farver.

Den blanke sorte farve med de sølvfarvede store SMEG bogstaver og håndtaget er ligesom de afrundede hjørner øverst på køleskabet med til at give køleskabet et autentisk udseende.

God udnyttelse af pladsen

Der er god plads i køleskabet, som også indeholder en fryser. Der er i det hele en maksimal udnyttelse af pladsen i køleskabet – også i lågen. Da hylder og skuffer er gennemsigtige, er det nemt at sortere dine madvarer og at have et godt overblik over, hvad du har i køleskabet. 

Fryseskabet er markeret med fire stjerner, og boksen er placeret øverst i køleskabet. Med en volumen på 26 liter er der også fint med plads i den.

Et miljøvenligt energiforbrug

I forhold til energiforbruget så er køleskabet klassificeret til at være i kategorien A. Det betyder, at det bruger så lidt energi som muligt uden at gå på kompromis med køle- og frysefunktionen. Køleskabets lys er LED, hvilket også er med til at reducere energiforbruget. 

Det energivenlige køleskab er skånsomt i forhold til miljøet – og også i forhold til din egen økonomi. Det tæller bestemt på plussiden. 

Desuden arbejder motoren ret lydsvagt, hvilket naturligvis er en stor fordel. Det mærker du særligt, hvis du har et åbent køkken. 

Nøgleoplysninger
🔴
Type: fritstående køleskab med fryseboks
🔴 Farve: sort med sølvfarvede detaljer
🔴 Mål: 1530 x 600 x 728 mm
🔴 Højrehængt dør
🔴 Energiklasse: A
🔴 Kølekapacitet: 244 liter
🔴 Frysekapacitet: 26 liter
🔴 Indfrysningskapacitet
🔴 Ventileret køl
🔴 Lydniveau: 38 dB(A)
🔴 Årligt energiforbrug: 139 kWh
🔴 LED-belysning


Bosch KGE36VW4A

Bosch KGE36VW4A

 

Ved køb af Bosch KGE36VW4A skal man være opmærksom på, at det er et fritstående kølefryseskab.

Energivenligt kølefryseskab med lavt støjniveau 

Bosch KGE36VW4A er forsynet med både en fryser og et køleskab, der henholdsvis har en kapacitet på 88 liter og 214 liter. Modellen er derfor velegnet til en husstand med omkring tre til fire personer.

Da kølefryseskabet er placeret i energiklasse A, er det en model, som ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for miljøet, men også for pengepungen.

Bosch KGE36VW4A er desuden et støjsvagt kølefryseskab med et lydniveau på blot 38 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Bosch KGE36VW4A med ventileret køl samt en elektronisk temperaturstyring. Mens den ventilerede køling sørger for, at temperaturen er ens både øverst og nederst, gør den elektroniske temperaturstyring det nemt at indstille temperaturen præcist.

Køleskab med FreshSense- og SuperCooling-teknologi

Med Bosch KGE36VW4A får man et køleskab med en FreshSense og SuperCooling-teknologi. Hvor FreshSense sørger for et optimalt klima indeni køleskabet, så madvarer holder sig mere friske og bevarer sin konsistens, sikrer SuperCooling, at temperaturen sænkes i en kort periode, så de friske varer holder den rigtige temperatur.

De nyindkøbte madvarer kan placeres på fire hylder af sikkerhedsglas, hvoraf to af disse er højdejusterbare. Tre af hylderne er desuden EasyAccess-hylder, der kan trækkes halvt ud. På den måde er der mulighed for at tage madvarer ind og ud af køleskabet på en mere fleksibel måde.

Udover de fire hylder er Bosch KGE36VW4A forsynet med en VitaFresh-skuffe med fugtighedsregulering. Det vil sige, at frugt og grønt holder sig friskt i længere tid. Når man skal finde madvarer i køleskabet, bliver det oplyst med LED-lys, så det er nemt og overskueligt at få et overblik.

Fryser med LowFrost 

Bosch KGE36VW4A er forsynet med flere praktiske funktioner som blandt andet LowFrost og SuperFrys. LowFrost-funktionen sørger for en nem og hurtig afrimning, da funktionen reducerer dannelsen af is og rim i fryseren til et minimum.

Derudover kommer Bosch KGE36VW4A med funktionen SuperFrys, der sænker fryserens temperatur i en kort periode. Herved sker indfrysningen hurtigere, så de andre madvarer ikke bliver påvirket. Dette er især optimalt, når man putter nye madvarer i fryseren.

Bosch KGE36VW4A har tre gennemsigtige fryseskuffer, hvoraf en af disse skuffer er en BigBox-skuffe. Denne skuffe giver masser af plads til de større madvarer, så man sagtens kan placere de mere uhåndterbare frysevarer i fryseren.

Nøgleoplysninger – Bosch KGE36VW4A:
🔴 Type: Kølefryseskab, fritstående
🔴 Kølekapacitet: 214 liter
🔴 Frysekapacitet: 88 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 65 centimeter
🔴 Vægt: 75 kilo
🔴 Farve: Hvid
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug: 161 kWh/år
🔴 Støjniveau: 38 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 4
🔴 Venstre/højrehængt: Højrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Bosch KGE36VW4A: 
Energivenlig model
Fryser med LowFrost og SuperFrys
Køleskab med FreshSense- og SuperCooling-teknologi
Ventileret køling
Elektronisk temperaturstyring


Electrolux EN3791 MOX

Lavt energiforbrug og flot design

Electrolux EN3791MOX (åben)

 

Der er stil over dette fritstående køle-/fryseskab fra Electrolux. Det har en flot front af stål på både køleskabet og på fryseren, og du kan enten placere det imellem et par køkkenskabe eller stille det mere frit i køkkenet. Skabet fås også i en udgave, hvor fronten er hvid. Det giver et andet udtryk.

Udvalgte fordele ved Electrolux EN3791 MOX

  • To separate skabe
  • Med 0 grader skab
  • God plads
  • Taste Guide luftfilter
  • Super Køl

Indretningen af Electrolux EN3791 MOX

Den nederste del af det høje skab er den selvstændige fryser, og den øverste del er køleskabet. Da fryseren fungerer som en selvstændig enhed med sin egen låge, så vil den bedre kunne holde på den kolde temperatur, end hvis de to dele var integrerede med hinanden. 

Der er ret god plads i fryseren, der kar en kapacitet på 91 liter. Hvad køleskabet angår, så kan det rumme 228 liter. Alt i alt er det en passende størrelse for en familie på fire. Takket være den praktiske indretning af skabet og dets glasplader og gennemsigtige skuffer så får du et rigtigt godt overblik over, hvad du har af madvarer i det.

Pladsen er udnyttet optimalt, og med den smarte Taste Guard funktion vil der være ren og frisk luft inde i skabet. Køleskabet har en 0 grader skuffe. Den er super smart til at lægge madvarer i, som holder sig mere frisk ved lav temperatur uden frost. Har du nogle frostvarer, som skal bruges dagen efter, kan du lægge dem i den smarte Super Køl skuffe, der kan tø madvarerne op over længere tid. Det er mere hygiejnisk.

Electrolux EN3791 MOX og energivenlighed

Det kombinerede fryse- og køleskab har fået karakteren B. Det er en glimrende karakter, som vidner om, at der er tale om en hvidevare, der har et ganske fornuftigt forbrug af energi.

Det hjælper blandt andet det smarte NoFrost system med til at gøre. Når motoren ikke skal bruge en masse energi på at danne eller smelte store klumper af hård is, så spares der på strømmen.

Det årlige energiforbrug ligger i gennemsnit på 254 kWh, hvilket er i den lavere ende af skalaen for den type hvidevarer.

Nøgleoplysninger om Electrolux EN3791 MOX
🔴 Fritstående køle-/fryseskab
🔴 Mål: 2005 x 595 647 mm
🔴 Front: rustfrit stål
🔴 Køleskabets kapacitet: 243 liter
🔴 Fryserens kapacitet: 91 liter
🔴 Energikategori: B
🔴 Årligt energiforbrug: 254 kWh
🔴 indfrysningskapacitet
🔴 Lydniveau: 43 dB(A)
🔴 Med NoFrost
🔴 Vendbar låge
🔴 Ventileret køl
🔴 LED-belysning
🔴 Fås også i hvid

 

Sammenligning: Electrolux EN3791 MOX vs. SMEG FAB2RBL3
Den mest iøjnefaldende forskel på de to skabe er deres forskellige designs. Stilmæssigt er de helt forskellige. 

Dernæst er det en væsentlig forskel, at SMEG-skabet primært er et køleskab med en integreret frostboks i, og Electrolux-modellen består af to separate dele, som bare deler ramme. Der er fordele og ulemper ved begge modeller. Den separate fryser kan rumme en hel del mere end frostboksen.

Energimæssigt klarer SMEG sig bedst med sine A, hvorimod Electrolux har et + mindre. Electrolux bruger markant mere strøm på årlig basis. SMEG er mere støjsvag en Electrolux.


Bosch KAD90VI20

Bosch KAD90VI20

 

Ved køb af Bosch KAD90VI20 skal man være opmærksom på, at kølefryseskabet er lavet i et amerikanerdesign. Det betyder, at modellen er forholdsvis bred.

Stort og energivenligt kølefryseskab

Med Bosch KAD90VI20 får man et stort kølefryseskab, der er designet i en amerikanerstil. Det betyder, at modellen er ret stor. Modellen kommer nemlig med et køleskab med en kapacitet på 370 liter samt en fryser med en kapacitet på 163 liter. Bosch KAD90VI20 er derfor velegnet til en større familie.

Da denne model er lavet som et amerikanerkøleskab, findes der en vand- og is-dispenser på fronten. Man kan derfor altid gå hen og få både koldt vand og is. Når man åbner køleskabet, vil LED-lys desuden tænde, så det er nemt at få et overblik over indholdet.

Selvom kølefryseskabet er forholdsvis stort, er det stadig energivenligt. Bosch KAD90VI20 er placeret i energiklasse C, så det ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet. Lydniveauet er desuden på 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Køleskab med MultiAirFlow og SuperKøl

Bosch KAD90VI20 er forsynet med ventileret køl, så temperaturen er jævn og ensartet, uanset om der er tale om den nederste skuffe eller den øverste hylde. Køleskabet har i alt fire hylder lavet af sikkerhedsglas, hvor den ene er højdejusterbar. Der findes også to skuffer til frugt og grønt.

Derudover kommer Bosch KAD90VI20 med systemet MultiFlowAir, der sørger for, at alle madvarer har de bedste forhold, når det kommer til opbevaringen. Det gør, at madvarerne holder sig mere friske i længere tid.

Udover MultiAirFlow er Bosch KAD90VI20 udstyret med funktionen SuperKøl. Denne funktion sikrer, at køleskabet er hurtigere til at nedkøle varmere fødevarer uden, at det påvirker de andre madvarer i køleskabet.

Praktisk fryser med SuperFrys

Fryseren i Bosch KAD90VI20 er lavet med to fryseskuffer, der er gennemsigtige. Disse fryseskuffer kan indeholde både større og mindre frysevarer.

Desuden kommer fryseren med flere praktiske funktioner såsom NoFrost og SuperFrys. Mens NoFrost sørger for, at fryseren ikke rimer til, sænker SuperFrys temperaturen i fryseren, hvis en fersk madvare bliver placeret i den. På den måde påvirker det ikke de andre madvarer.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch KAD90VI20 med et advarselssystem. Dette system giver besked, hvis temperaturen i fryseren stiger.

Nøgleoplysninger – Bosch KAD90VI20:
🔴 Type: Kølefryseskab, amerikanerskab
🔴 Kølekapacitet: 370 liter
🔴 Frysekapacitet: 163 liter
🔴 Højde: 177 centimeter
🔴 Bredde: 91 centimeter
🔴 Dybde: 72 centimeter
🔴 Vægt: 104 kilo
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug: 436 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Antal hylder: 4
🔴 Venstre/højrehængt: Venstre- og højrehængt

Udvalgte fordele ved Bosch KAD90VI20: 
Rummeligt kølefryseskab
Fryser med NoFrost og SuperFrys
Køleskab med SuperKøl og MultiFlowAir-system
Ventileret køl
Vand- og is-dispenser

Electrolux ERF4114AOX

Electrolux ERF4114AOX-electrolux

 

Køleskabet klarer sig så godt i denne test, at modellen udnævnes til testvinder. Læg mærke til at denne test er fra 2015, og derfor er testens specifikke resultater ikke længere tilgængelige.

Meget høj kapacitet

Electrolux ERF4114AOX hører til de køleskabe, der har en meget høj kapacitet. Her er tale om hele 387 liter, hvilket er rigtig meget. Det vil i praksis svare til, at modellen passer til et hjem med 6+ medlemmer.

Her er også tale om et elegant køleskab i en pæn og neutral farve i rustfrit stål, som har en simpel stil. Døren på modellen er højrehængt, men man kan vende den, hvis en højrehængt dør ikke passer til hjemmets indretning. 

B energiklasse

Electrolux ERF4114AOX vil passe godt til den forbruger, der ønsker et miljøvenligt køleskab – Det kommer nemlig i markedets næstbedste energiklasse, der hedder B. Dermed er man sikret et køleskab, der er miljøbesparende.

Køleskabet kommer desuden med en lang række teknologier og funktioner, som gør modellen meget moderne. Her er blandt andet tale om ventileret køl med FreeStore-systemet, som betyder, at kulden fordeles jævnt ud i hele kølerummet, således at alle hylder og hjørner af modellen får en jævn kulde.

Det har også den smarte SuperKøl-funktion, som betyder, at hvis man har døren åben og har lagt nye madvarer ind, så køler modellen sig hurtigt ned igen.

Overskuelig model

Køleskabet har en høj kapacitet, og derfor er der også brug for en høj overskuelighed. Det betyder, at modellen har en klar LED-belysning, som giver et godt lys samt en elektronisk temperaturstyring via et LCD-display. Her kan man både aflæse den helt præcise temperatur samt få overblik over flere af modellens funktioner.

Electrolux ERF4114AOX er desuden også et selvafrimende køleskab, som gør, at modellen altid holder sig selv i den bedst mulige form.

Nøgleoplysninger – Electrolux ERF4114AOX
🔴 Type: Fritstående
🔴 Kapacitet: 387 liter
🔴 Højde: 186 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 67 centimeter
🔴 Vægt: 63 kilo
🔴 Farve: Rustfrit stål
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB
🔴 Elektronisk temperaturstyring: Ja
🔴 LED-belysning: Ja
🔴 Venstre/højrehængt: Højrehængt, men døren er vendbar

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOX: 
Meget høj rummelighed – 387 liter
Energibesparende model
Ventileret køl med FreeStore
SuperKøl
Elektronisk temperaturstyring

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Bosch køleskabe har fået de bedste bedømmelser i test?

Bosch KIS87AF30, Bosch KSV36VB3P, Bosch KSV36VI3P og Bosch KSV36VW3P

🤓 Hvordan testes Bosch køleskabene?

Køleskabene testes på deres evne til at opretholde den optimale temperatur, også når omgivelsernes temperatur ændre sig. Derudover kigges der på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Energiskalaen for køleskabe går fra A til D. Det er anbefalet af energistyrelsen, at du vælger en model i energiklasse A.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme