Steba SV50 test-guide: Her er eksperternes vurderinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om apparatet Steba SV50, som anvendes til at tilberede mad på sous vide-metoden.

Ud over Steba SV50 har vi også medtaget 2 alternative modeller fra mærkerne Anova og Champion. Alle 3 sous vide-apparater er blevet testet af eksperter, og alle har modtaget megen ros.

Disse ekspertkilder inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, den tyske testside Testberichte.de, den svenske madside Alltommat.se og den amerikanske teknologi-testside Tomsguide.com.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Steba SV50 test indeholder:
🔸 Overblik over Steba SV50
🔸 Overblik over 2 alternative modeller
🔸 Viden om hvad sous vide er
🔸 Guide til hvordan man kommer i gang med sous vide
🔸 Viden om hvor lang tid de forskellige kød-typer skal have
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Champion CHSV310 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Champion CHSV310

Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget omfattende test af sous vide-maskiner, og i begge tests indgår Champion CHSV310.

Eksperterne har blandt andet set nærmere på apparaternes præstationsevner, temperaturpræcision og brugervenlighed, og her klarer Champion CHSV310 sig rigtig godt. Derfor udnævnes den til topscorer.

Stærk cirkulerende model

Champion CHSV310 hører til de cirkulerende typer, hvor man blot sænker staven ned i en gryde med vand, hvorefter den varmer vandet op.

Modellen er udstyret med en høj effekt på 800 watt, hvilket både sikrer en hurtig opvarmning og stabil temperaturstyring.

Dette sous vide-apparat spænder vidt, når det kommer til temperatur, og området ligger på mellem 0 og 92 grader.

Herudover er her er tale om et meget præcist apparat, idet temperaturudsvinget maksimalt ligger på 0,5 grader.

Elektronisk temperaturkontrol

Champion CHSV310 er skabt til at være let at anvende i dagligdagen, og derfor kommer den også med et smart display øverst på modellen, hvor temperaturen vises.

Her er tale om en elektronisk temperaturkontrol, hvilket sikrer, at temperaturen holdes helt stabil – det sikrer det bedste resultat for både kød og grønt.

Herudover findes der også en smart timer på denne model, og man kan sætte denne, således at timeren selv holder styr på tiden.

Læg dog mærke til at der ikke medfølger en vakuumpakker til pakningen af fødevarerne – en sådan skal tilkøbes separat.

Specifikationer – Champion CHSV310
🔴 Type: Sous Vide, cirkulerende
🔴 Mærke: Champion
🔴 Effekt: 800 watt
🔴 Temperaturområde: Maksimum 92 grader
🔴 Timer: Ja
🔴 Med app: Nej
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 8 centimeter
🔴 Dybde: 11 centimeter
🔴 Vægt: 1,2 kilo

Udvalgte fordele ved Champion CHSV310
Enkel model
Høj effekt på 800 watt
Kan anvendes op til 92 grader
Smart display
Med timer 


Steba SV50 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God anmeldelse hos den tyske testside Testberichte.de
4 ud af 5 stjerner hos svenske Alltommat.se

Steba SV50 

Steba SV50 er blevet testet af 4 forskellige hold eksperter fra ind- og udland. Disse inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, den tyske testside Testberichte.de og den svenske mad-side Alltommat.se.

Her er apparatet blevet testet på forskellige parametre såsom tilberedningsevner, funktioner og anvendelighed, hvorefter der er blevet givet en endelig vurdering.

Det vurderes, at Steba SV50 er rigtig velfungerende, idet apparatet modtager høje scorer og flotte kommentarer.

Cirkulerende model til kød og grøntsager

Ofte anvendes sous vide mest til kød, men Steba SV50 er designet til at kunne tilberede både kød, fisk og grønt.

Her er tale om en model med en cirkulerende motor, som bevæger vandet rundt, hvilket giver den mest jævne temperatur i hele vandarealet.

Herudover har den en effekt på 800 watt, hvilket sikrer nok kraft til let at kunne varme vandet op og holde temperaturen jævn.

Med denne model får man derfor blot en ”stav”, som man skal sænke ned i egen gryde.

Steba SV50 er skabt med et kabinet i rustfrit stål, hvilket giver en høj robusthed, og så er den selvfølgelig også vandtæt.

En af nøglefordelene ved dette apparat er det store temperaturspænd, som rangerer fra 0 til maksimum 90 grader.

Det giver dermed flere valgmuligheder, når det kommer til tilberedningen af fødevarerne – nogle kan nemlig med fordel tilberedes ved højere temperaturer end andre.

Herudover er dette sous vide-apparat hurtigt i brug, og det tager for eksempel kun omkring 45 minutter at varme 20 liter vand op til 56 grader.

Elektronisk model med LCD-display

Steba SV50 er designet til at give en høj brugervenlighed – også for førstegangs sous vide-køberen. Der findes nemlig et smart LCD-display samt en let betjening via en drejeknap, og eftersom modellen er elektronisk, så er det meget let at holde styr på den helt specifikke temperatur.

Når det kommer til temperatur-afvigelse, så er denne meget lille – den ligger nemlig kun på maksimum 0,5 grader.

Steba SV50 kommer desuden med en timer, der vises på displayet, og denne kan sættes til helt op til 99 timer, hvis der er behov. Ud over timeren vises den aktuelle temperatur også på displayet hele tiden.

Denne model kan endvidere anvendes af langt de fleste forbrugere, idet man blot skal benytte apparatet sammen med en almindelig gryde for at tilberede maden på sous vide-metoden. Denne gryde skal minimum have en dybde på 15 centimeter.

Læg dog mærke til at der ikke medfølger en vakuumpakker til pakningen af fødevarerne – en sådan skal tilkøbes separat.

God model med høj brugervenlighed, ifølge eksperterne

Steba SV50 fra siden Steba SV50 er blandt andet blevet testet af de svenske eksperter fra Alltommat.se sammen med 8 andre sous vide-apparater. Eksperterne er meget begejstrede for denne model, som de roser for flere gode aspekter.

Disse inkluderer blandt andet, at Steba SV50 er utrolig let at styre med den smarte og overskuelige LCD-skærm, og at den er meget støjsvag i brug.

Alltommat.se nævner desuden, at den er rigtig praktisk i brug, og så er den både stabil og robust. Herudover er det ifølge eksperterne også et stort plus, at den er let at gøre ren.

Det kommenteres endvidere, at det er let at sætte klemmen fast til montering af modellen, men dog synes eksperterne, at denne kan føles en smule plastikagtig.

God til madlavning, ifølge eksperterne

Tyske Testberichte.de har også testet Steba SV50 ud fra specifikke kriterier og er meget tilfredse med den.

De tyske eksperter lægger her størst vægt på modellens evne til at tilberede mad, og her klarer den sig rigtig godt og vurderes til at være ”god”.

Også håndteringen af apparatet modtager roser, og især påpeges det, at sikkerhedsniveauet er meget højt. Når det kommer til miljø og energi vurderer eksperterne, at denne model ligger godt.

Specifikationer – Steba SV50
🔴 Type: Sous Vide, cirkulerende
🔴 Mærke: Steba
🔴 Effekt: 800 watt
🔴 Temperaturområde: Maksimum 90 grader
🔴 Timer: Ja
🔴 Med app: Nej
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 8 centimeter
🔴 Dybde: 11 centimeter
🔴 Vægt: 1,2 kilo

Udvalgte fordele ved Steba SV50
Til både kød, fisk og grønt
Kan virke til temperaturer mellem 0 og 90 grader
Brugervenlig model med LCD-display
Elektronisk temperaturstyring
Timer med op til 99 timer 

Her kan du se en præsentationsvideo af Steba SV50 sous viden. Videoen er produceret af WhiteAway: 


Alternativer til Steba SV50

I det ovenstående har vi gennemgået Steba SV50. Herunder vil vi gøre det samme med 3 alternative modeller – blot i mindre omfang.


Anova Sous Vide 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologi-testside Tomsguide.com

Anova Sous Vide

Læg mærke til at Anova Sous Vide er udgået. Af den grund finder du i pristabellen den næste generation af Anova Sous Vide, der er en nyere og forbedret udgave.

Skabt til at give en professionel følelse i køkkenet

Anova Sous Vide kommer med Presicion Cooker-teknologien, hvilket bidrager til at give den mest præcise temperatur til tilberedning af maden.

Dermed har den et professionelt islæt over sig, som sikrer mad som på restauranterne. Dette sous vide-apparat er af den cirkulerende type, hvor man blot sænker staven ned i en gryde, hvorefter den varmer vandet op til den ønskede temperatur.

Modellen opererer ved 220 watt, hvilket er energibesparende, men stadig nok til at kunne opvarme vandet og opretholde den ønskede temperatur.

Model med app

Med Anova Sous Vide behøver man ikke fysisk opholde sig i køkkenet, mens maden tilberedes. Der findes nemlig en tilhørende app, som man blot skal hente til sin telefon, og herefter kan man både overvåge, justere og kontrollere tilberedningen både via enten iPhone eller Android. Dette gøres muligt via Bluetooth, og rækkevidden er 9 meter.

Anova Sous Vide kommer dog også med et brugervenligt display, hvor man fysisk kan holde øje med tilberedningen. Her måles temperaturen elektronisk, og den aktuelle temperatur vises hele tiden, hvilket sikrer det bedst mulige overblik.

Læg dog mærke til at der ikke medfølger en vakuumpakker til pakningen af fødevarerne – en sådan skal tilkøbes separat.

Effektiv og med smart app, ifølge eksperterne

Anova Sous Vide er blandt andet blevet testet af teknologisiden Tomsguide.com, som hovedsageligt beskæftiger sig med tests af elektroniske produkter. Tomsguide.com er meget begejstrede for denne model og giver den 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket er meget højt.

Den gode score begrundes med, at her er tale om et smart og kompakt apparat, som er meget let at have med at gøre. Når det kommer til tilberedningen af mad, så vurderes det, at den er utrolig effektiv og god til opgaven.

Herudover kommer Tomsguide.com også ind på, at dette apparat har en rigtig god fysisk styring såvel som i app’en, hvilket giver en høj brugervenlighed og gør det let at komme i gang med sous vide. Eksperterne påpeger nemlig, at den tilhørende app er virkelig velfungerende.

Eksperterne nævner ikke mange minusser ved modellen, men dog havde de foretrukket, at app’en ikke kun virkede via Bluetooth, hvilket ville have gjort den endnu bedre.

Specifikationer – Anova Sous Vide
🔴 Type: Sous Vide, cirkulerende
🔴 Mærke: Anova
🔴 Effekt: 220 watt
🔴 Temperaturområde: Maksimum 99 grader
🔴 Timer: Ja
🔴 Med app: Ja
🔴 Højde: 36,8 centimeter
🔴 Bredde: 6,98 centimeter
🔴 Dybde: 6 centimeter
🔴 Vægt: 1,1 kilo

Udvalgte fordele ved Anova Sous Vide
Med Presicion Cooker-teknologi
220 watt
Kan fjernbetjenes
Kan fungere med app
Med smart og overskueligt elektronisk display 

Her kan du se en video om, hvordan man tilbereder den perfekte bøf med en Anova Sous Vide maskine. Videoen er produceret af Anova: 


Hvad er sous vide?

sous vide

Eksperterne fra Myrecipes.com forklarer, at sous vide oversat fra fransk betyder ”under vakuum”, og i praksis fungerer sous vide ved, at man vakuumpakker sin mad og lader den tilberede i et vandbad.

Man kan både anvende sous vide til kød, fisk og grønt, og når man har vakuumpakket fødevaren, så lægges den ned i et tempereret vandbad.

Temperaturen er her langt lavere end ovnen eller stegepanden, hvilket også giver en længere tilberedningstid, men til gengæld bevares flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer i maden – dermed bliver maden sundere, og også tekstur og mørhed forbedres.

Det betyder dog, at man både skal have styr på tid og temperatur for at kunne mestre sous vide-kunsten.

Her kan du se en video der gennemgår, hvordan sous vide fungerer: 


Sådan kommer du i gang med sous vide

Steba SV50 fra siden Et helt vandbad, som kommer med både ”gryde” og temperaturkontrol, og den cirkulerende variant, der blot er en form for ”stav” eller dypkoger, som skal sænkes ned i en gryde.

Når man har valgt sin foretrukne metode, skal man også anskaffe sig en vakuumpakker, idet ikke alle sous vide-maskiner kommer med en sådan.

Når man har sin vakuumpakker, skal bøf, fisk eller grønt pakkes i vakuum i særlige plastikposer, som er skabt til vakuumpakning. Herefter skal fødevaren i posen gennem maskinen, hvor luften suges ud.

Dernæst skal fødevaren i posen ned i vandbadet eller gryden, hvor vandtemperaturen er indstillet til den specifikke type fødevare (de anbefalede temperaturer kan ses i næste afsnit).

Lad fødevaren ligge i vandet i den anbefalede tid, og herefter er den klar til servering. Hvis man ønsker en sprød fødevare, kan man med fordel stege den kort på panden herefter – det gør en stor forskel på for eksempel bøffer.


Så lang tid skal det forskellige kød have

Forskellige typer af fødevarer skal have forskellige tilberedningstider med sous vide.

Baseret på ekspertviden fra Gastrofun.dk har vi her lavet en oversigt over tilberedningstider (dog skal man være opmærksom på, at tilberedningstider også afhænger af kødets udskæring, og hvor mørt/gennemstegt man ønsker kødet):

💠 Oksebøf, tykkelse 3 centimeter, 55 grader, 50 minutter.
💠 Entrecote med ben, tykkelse 3 centimeter, 60 grader, 5 timer.
💠 Kyllingebryst, tykkelse 2,5 centimeter, 60 grader, 53 minutter.
💠 Kalkunbryst, tykkelse 5 centimeter, 56 grader, 3 timer og 50 minutter.
💠 Andebryst, tykkelse 2,5 centimeter, 55 grader, 2 timer og 52 minutter.
💠 Burgerbøf, tykkelse 1,5 centimeter, 55 grader, 2 timer og 30 minutter.
💠 Vildt-steak, tykkelse 1 centimeter, 53 grader, 5 timer og 50 minutter.
💠 Svinekotelet, tykkelse 1,5 centimeter, 70 grader, 1 time og 30 minutter.
💠 Flæskesteg, 70 grader, 3 timer og 30 minutter.
💠 Fiskefilet, tykkelse 1 centimeter, 60 grader, 40 minutter.
💠 Broccoli, 85 grader, 20 minutter.
💠 Pastinakker, 85 grader, 15 minutter.
💠 Kartofler, 85 grader, 1 time.

Læg mærke til at når det er vigtigt at gennemstege kødet (for eksempel hakket kød eller fjerkræ), så bliver tilberedningstiden ofte noget længere.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”🤩 Hvem har testet Steba SV50?” answer-0=”Det tyske testmagasin Testberichte.de, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det svenske magasin Alltommat.se.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”🤓 Hvordan er Steba SV50 blevet testet?” answer-1=”Steba SV50 er blevet vurderet ud fra dens tilberedning af forskellige råvarer og resultaterne deraf. Derudover er den blevet bedømt på dens brugervenlighed, energiforbrug, byggekvalitet og støjniveau. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”🤔 Hvad er sous vide metoden?” answer-2=”Sous vide metoden er tilberedelse af madvare ved hjælp af et temperaturstyret vandbad. Når man tilbereder mad på denne måde, bevares der flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer i maden, end hvis man havde brugt ovnen eller stegepanden. Det skyldes den lavere temperatur i vandbadet, hvilket også har positive effekter på madvarernes tekstur og mørhed. ” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

Steba SV50 test – anvendte kilder og links 

Alltommat.se 🇸🇪
Alltommat.se er en svensk webside med fokus på mad og madlavning. Alltommat.se foretager også tests af køkken-apparater, som anvendes til madlavningen, og her har de svenske eksperter testet Steba SV50. Du kan læse testen i sin helhed her.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, der beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige sous vide-apparater.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Testberichte.de 🇩🇪 
Testberichte.de er en tysk online testside, hvis virke er at samle forskellige tests og anmeldelser om et givent forbrugerprodukt og derefter analysere eksperternes vurderinger.

På baggrund af eksperternes vurderinger foretages en selvstændig mening fra Testberichte.de, hvorefter der gives en samlet score. Testberichte.de har her testet Steba SV50. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Tomsguide.com 🇺🇸 
Tomsguide.com er en international webside, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor foretager Tomsguide.com en række tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. Her har Tomsguide.com testet Anova Sous Vide. Du kan læse hele testen her.


Andre relevante tests og artikler

Skulle du endnu ikke være overbevist om, at en Steba SV50 er den rette sous vide for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en generel Sous Vide test. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret ekspert tests fra hele Skandinavien, og samlet markedets bedste anmeldte modeller i denne test, så du som forbruger hurtigt, kan skabe dig et overblik. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler med den bedste pris.

En anden vigtig komponent i at benytte sin sous vide maskine, er den vakuumpakker der forsegler og beskytter dét, du gerne vil tilberede. Du finder derfor en ovesigt over de bedst anmeldte modeller i vores Vakuumpakker test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme