Sous Vide Test-guide: Find de bedste sous vide-maskiner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Sous Vide testvinder guide 2023 – Sous vide er stadig et forholdsvist nyt koncept herhjemme, men kort sagt er sous vide en måde at tilberede mad via vakuumpakning af maden og derefter nedsænkning i vand. Sous vide fungerer som langtidstilberedning, og derfor får man dejligt mørt kød og friskere grønt.

Denne artikel ser nærmere på forskellige modeller af sous vide-maskiner. Maskinerne har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, hvilke modeller der er de bedste. Her er tale om to forskellige typer: typen med vandbad, hvor et ”vandkar” medfølger, og typen med cirkulator, hvor sous vide-cirkulatoren nedsænkes i en gryde.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den sous vide-maskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra skandinaviske testsider og forbrugerpaneler.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Hvad skal du overveje, når du køber en sous vide?

Kapacitet
De fleste sous vide har en vandkapacitet på 10-30 liter, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste behov. Derudover er det vigtigt at sikre sig, at sous viden  har optimal vandstrøm, da maden ikke tilberedes jævnt, hvis vandet ikke cirkulerer ordentligt i maskinen. Mange sous vide har derfor en indbygget cirkulationspumpe. 

Temperatur
Temperaturen i en sous vide ligger for de fleste fødevarer mellem 54 °C og 60 °C med få undtagelser som eksempelvis fjerkræ, som ofte tilberedes ved højere temperaturer. Den maksimale temperatur i en sous vide er generelt omkring 90 °C. Det er vigtigt at bemærke, at temperaturen for forskellige fødevarer varierer afhængigt af madens tykkelse, ingredienser og tilberedningstid.

Funktioner
Hvilke funktioner en sous vide har afhænger fra model til model. Nogle kommer med en skærm og et betjeningspanel, mens andre modeller har apps, Bluetooth- eller wifi-tilslutning. Automatiske sous vide-modeller kan være en god mulighed, hvis du ikke har erfaring, og endelig kan sous videns klemme variere i størrelse alt afhængig af behov. 

Pris
De billigere sous vide starter omkring 500 kr., mens dyrere alternativer koster omkring 2.000 kr. og opefter. Prisen bestemmes primært af modellens kvalitet, funktioner og vandstrøm.  

Bruger- og ekspertanmeldelser
Det er altid en god ide at se på, hvad forbrugerne har at sige om deres sous vides, samt hvordan den har fungeret for dem. Brugeranmeldelser kan fortælle dig om produktets brugervenlighed, og om funktionerne fungerer optimalt. Ekspertanmeldelser fortæller derimod hvor godt sous vides fungerer ved forskellige behov og sammenligner dem med andre på markedet. Vi har derfor både inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser nedenfor for at hjælpe dig med at træffe en beslutning.

arrow-more

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste sous vide-maskiner
🔸 Information om hvordan sous vide virker inklusive video-demonstrationer
🔸 Guide til tilberedningstider inklusive video-demonstrationer
🔸 Trin for trin guide til at anvende sous vide
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sous Vide test-guide – De bedste Sous Vide modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Sous Vide modeller, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test. Du finder også prissammenligning af de forskellige Sous Vide modeller, så du hurtigt og nemt kan finde de billigste forhandlere.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Champion CHSV310

Udvalgt af Forbrugsguiden

Champion CHSV310

Champion CHSV310 er en alsidig model, som producerer veltilberedt mad, uanset om det gælder kød eller grøntsager. Modellen har en høj temperaturpræcision, hvilket gør, at temperaturen holdes konstant omkring den valgte temperaturindstilling. Netop denne præcision er altafgørende for sous vide-metoden, for selv små afvigelser kan give et ringere resultat.

Let at starte op

Mange sous vide maskiner halter lidt, når det kommer til brugervenligheden, men på Champion CHSV310 er den rigtig god.  Modellen er let at starte op og montere, og selve byggekvaliteten er rigtig god. Champion CHSV310 er også af typen med cirkulator, og der bliver cirkuleret 8,2 liter vand/minut med en effekt på 800 watt. Kapaciteten på denne model er op til 15 liter. Cirkulationen er med til at sikre, at en jævn temperatur holdes under hele tilberedningen. Cirkulatoren larmer stort set ikke, så der er ingen støjgener fra Champion CHSV310.

Pænt design

Hvor mange sous vide-maskiner ser lidt bastante ud, så er der tænkt mere på udseendet med Champion CHSV310. Designet er nemlig mere stilrent, og selve konstruktionen er smart og anvendelig. Displayet er tydeligt og brugervenligt, og det viser den aktuelle temperatur samt hvor lang tid, der er tilbage af den indstillede tid (timeren). Ved siden af displayet findes knapperne, der er udført i rustfrit stål, og de er lette at bruge og indstille timer og temperatur med. Temperaturområdet på Champion CHSV310 er også meget stort, og det tæller helt fra 0-92 grader. Champion CHSV310 ligger nogenlunde i midten af prisskalaen og vejer 1,2 kilo uden vand.

Champion CHSV310 måler 38 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d) og er af typen med cirkulator. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, så den skal købes selvstændigt.

Fordele

 • Alsidig model
 • Der er god til alle fødevarer
 • Holder temperaturen stabil og jævn
 • Støjsvag model
 • Flot udseende
 • Stor temperaturspændevidde.
Ulemper

 • Har et højere energiforbrug
 • Brugermanualen er ikke særlig god.

Adler AD 6415 – Sous vide

Budgetvalg

Adler AD 6415 er en sous vide med en tidsindstilling fra 1 minut til 99 timer og 59 minutter, hvilket giver mulighed for stor præcision, når du tilbereder dine fødevarer.

 • IPX7 med automatisk sikkerhedsafbrydelse
 • Aftageligt varmeapparat for nem rengøring
 • Tidsindstilling fra 1 min til 99 timer og 59 minutter

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Adler AD 6415

Høj temperaturområde
Adler AD 6415 har 1000 watt, som gør, at den hurtigt kan tilberede måltider. Sous viden har en temperatur på 20 til 95 grader og giver dig dermed mulighed for at tilberede en bred vifte af fødevarer. Graderne på modellen kan justeres trinvist med 0,1 grader, hvilket gør den til en præcis sous vide. Derudover kan modellen både vise dig temperaturen i celsius og i fahrenheit.

LED-ring
Adler AD 6415 vejer ca. 0,9 kg og har en maksimal kogekapacitet på 20 liter.. Modellen er dertil udstyret med en robust klemme, der holder sous viden fast på enhver af dine foretrukne gryder eller lignende. Adler AD 6415 er udstyret med en LED-ring omkring den øverste del, hvor lyset skifter farve mellem blå, rød og grøn afhængigt af hvor langt du er i madlavningsprocessen.

Automatisk afkalkning
Adler AD 6415 er fremstillet af vandafvisende materialer og har en automatisk sikkerhedskontakt samt en IPX7-certificering, hvilket sikrer, at den kan bruges i vand i lang tid. Det aftagelige varmeapparat gør modellen nem at rengøre, og den har også en automatisk afkalkningsfunktion. Modellen er nem at bruge, fordi alle funktionerne er forklaret i detaljer med en letforståelig manual, og Adler giver desuden opskrifter og vejledninger til sous vide på deres hjemmeside.

Fordele

 • Justering mellem 0,1°C sikrer præsicion
 • Kan bruges i enhver gryde
 • Viser temperatur både i °C og °F
 • LED-lys indikerer, hvor langt du er i processen
 • Afkalkningsfunktion
Ulemper

 • Ikke beregnet til at fungere med en separat timer

Forbrugsguidens vurdering

Adler AD 6415 har et brugervenligt betjeningspanel, men modellen kan ikke anvendes sammen med en separat timer. Alt i alt er vores vurdering, at Adler AD 6415 en god mulighed for personer, der ønsker en sous vide i høj kvalitet.

Specifikationer
Kapacitet: 20 L
Styrke: 1000 Watt
Temperatur: 20-95 grader celsius
Vægt: 0,9 kg


Anova Precision Cooker – Billig testvinder

Bedst til prisen

 Testvinder hos Wirecutter
 ”Editor’s choice” hos det amerikanske magasin Tomsguide.com
 ”Bedst til prisen” hos det amerikanske magasin Digitaltrends.com
 Anbefalet af magasinet Good Housekeeping Institute
 7/10 stjerner hos det amerikanske magasin Wired.com
Anova Precision Cooker – Testvinder hos Wirecutter
.
Denne sous vide stick fra Anova er et godt bud, hvis man gerne vil have fordelene ved en sous vide stick, så det er muligt at tilberede sin mad til perfektion, men samtidig gerne vil spare lidt penge. Anova Precision Cooker Nano Sous Vide er nemlig en stav i høj kvalitet med mange funktioner, som kommer i en lidt billigere prisklasse end mange på samme niveau.


En lavere pris er ikke ensbetydende med, at man får et dårligere stykke køkkenudstyr. Hos det amerikanske teknikmagasin Wirecutter.com har de nemlig kåret Anova Precision Cooker Nano Sous Vide til deres testvinder. De er nået til denne konklusion blandt andet på grund af Anova Precision Cooker Nanos evne til at blive styret gennem Bluetooth, som gør det endnu nemmere at have overblik over sin mad. Vælg denne, hvis du vil lave lækker og veltilberedt mad uden at skulle af med en formue.

Eksperterne: App-styring eller ej – lækker mad til dig

Denne Anova Precision Cooker Nano Sous Vide-maskine er den perfekt opdatering på madlavningen. Eksperterne fra Wirecutter.com er enige om, at denne sous vide stick skulle vinde deres testvinder-kåring. De har valgt at give den denne titel, da den havde den bedste og mest stabile temperatur-performance, hvilket betyder, at man er sikret at kunne have total kontrol over, hvordan ens mad bliver tilberedt. Staven har en temperaturstabilitet helt ned til +/- 0,1°C. Det er simpelthen slut med tørre bøffer og overtilberedte æg.

De roste den også for dens smarte app-styring, som gør det nemt at holde overblik over tids- og temperaturindstillingerne og samtidig kunne holde øje med tilberedningen. Det der var ekstra smart var, at man ikke behøvede at bruge appen, hvis man ikke har lyst, da der også er indstillingsknapper på selve staven. Så man har helt frit valg om man vil bruge appen eller ej.

Simpel at bruge

Det er ultrasimpelt at bruge Anova Precision Cooker Nano Sous Vide staven. Den sættes bare på et kar med en kapacitet på 20 liter, karret fyldes med vand, du vakuumforsegler din mad, indstiller tid og temperatur på sous vide sticken, trykker start og så bliver maden tilberedt helt af sig selv! Madlavning har aldrig været nemmere end med Anova Precision Cooker Nano Sous Vide stick.

Optimal varmefordeling

Denne sous vide stick har evnen til at lave optimal varmefordeling i vandkarret, hvor din mad bliver tilberedt. Vandet cirkuleres rundt i karret, så temperaturen hele tiden er stabil og perfekt til det, du tilbereder.

Fordele

 • Gode kontroller på apparatet
 • Fantastisk app
 • Budget-venlig
 • Er mindre end den originale Anova-model.
Ulemper

 • Er et stykke tid om at varme op
 • Ingen mulighed for at tilpasse dybden.

Anova Precision Cooker 4.0 – Bedste sous vide i test

Vores anbefaling

 Testvinder hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
 Anbefalet af det amerikanske magasin Businessinsider.com
 Anbefalet af det amerikanske magasin Engadget.com
 9,7/10 stjerner hos ekspertsiden Sousvideguy.com

Anova Precision Cooker 4.0 – Testvinder hos Good Housekeeping Institute

.
Denne sous vide stick fra Anova gør det nemt for dig at opnå et perfekt resultat med tilberedningen af madlavningen – hver gang. Anova Precision Cooker 4.0 WiFi sous vide roses af det britiske madlavningsmagasin
goodhousekeeping.com, hvor Anova Precision er kåret som den bedste sous vide-maskine i 2021. Her roser de den blandt andet for at være meget præcis i temperaturen og dette gør den derfor til et rigtig godt valg, hvis man gerne vil have totalt styr på sin madlavning. Vælg derfor denne model, hvis du ikke vil overlade noget til tilfældighederne under madlavningen.

Eksperterne: Intuitiv styring og præcis madlavning

Eksperterne fra goodhousekeeping.com roser Anova Precision Cooker 4.0 WiFi Sous vide næsten helt til skyerne. De fortæller at den i deres test opvarmede vandet på rekordtid og hermed hurtigere end alle de andre modeller, de testede. Derudover fortæller de også, at sous vide staven er meget nøjagtig med temperaturen af vandet. Den kan nemlig holde temperaturen med en nøjagtighed helt ned til 0,1 grader, hvilket er fantastisk, hvis man gerne vil have helt styr på, hvordan ens mad bliver tilberedt.

De fortæller derudover også, at touchskærm-panelet, hvor man styrer Anova Precision Cooker 4.0 fra, er yderst intuitiv og let at styre. Dette er en god egenskab, da man så slipper for at bruge unødvendig tid på at finde ud af, hvordan sous vide staven virker før man overhovedet kan gå i gang med at lave mad. De roser også den fine instruktionsbog, som følger med staven, som gør det supernemt at komme i gang med at bruge den.

Kompakt design – stor præcision

Selvom Anova Precision Cooker 4.0’s størrelse måske er noget mindre end andre modeller på markedet, så er dette ikke ensbetydende med, at man ikke åfr en kraftfuld maskine, der kan hjælpe én med at tilberede maden perfekt hver gang. Dens størrelse passer godt ind i køkkenskabet, så den er nem at opbevare og den gør sit job med at holde temperaturen rigtig godt, som goodhousekeeping.com siger.

Smart app-styring

En af de smarte ting ved denne sous vide stav er, at den kan styres gennem en app som forbindes til WiFi. Her kan du styre temperaturen og tiden og lave dejlig og veltilberedt mad med ét klik. Det er supernemt at holde overblikket over tilberedningen af maden gennem appen, der både er til iOS og Android. Du downloader bare Anova Culinary-appen, følger instruktionerne på skærmen, og så er du klar til at tilberede lækker mad.

Fordele

 • God længde: 32,5 cm
 • Temperatur: 0-92 °C
 • Kan styres gennem app over WiFi
 • Opvarmer vandet hurtigere
 • Instruktionsbog og opskriftinspiration.
Ulemper

 • Besværlig Wi-Fi setup
 • Touch-kontrollen er en smule langsom.

Witt Easy Sous Vide stav

Udvalgt af Forbrugsguiden

 7 ud af 10 stjerner hos den danske side Sousvidebogen.dk
 5 ud af 6 stjerner hos danske Mobilsiden.dk
 5 ud af 5 stjerner hos den svenske testside Bastihemmet.se

 

Witt Easy Sous Vide

Witt Easy Sous Vide er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Sousvidebogen.dk, Mobilsiden.dk og Bastihemmet.se. Både de danske og svenske eksperter er vilde med modellen, som de alle har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra Sousvidebogen.dk især er vilde med sous vide stavens støjniveau samt temperaturpræcision, er eksperterne fra Bastihemmet.se og Mobilsiden.dk begejstrede for appen med opskrifter samt maskinens effektivitet.

Eksperterne: Effektiv og støjsvag model med let opsætning 

Witt Easy Sous Vide er en populær model hos de tre ekspertkilder, da de mener, at det er en god sous vide maskine. Eksperterne fra Sousvidebogen.dk skriver eksempelvis, at Witt Easy Sous Vide er forsynet med mange praktiske og gode funktioner. Her nævner de blandt andet dens temperaturpræcision, tydelige display, tænd/sluk-knap samt app.

De er ydermere vilde med, at Witt Easy Sous Vide er forholdsvis støjsvag, hvorfor den ikke larmer meget under brug. De mener også, at den er nem at komme i gang med, hvilket altid er et plus, ifølge eksperterne.

Eksperterne fra Bastihemmet.se er enige i mange af disse betragtninger, men forklarer også, at Witt Easy Sous Vide er en ’effektiv maskine, der kan klare de fleste opgaver’. De skriver, at denne model er svaret på en kombination af ’innovativ teknologi og et avanceret design, der giver dig det bedste slutresultat i forhold til maden’.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Witt Easy Sous Vide, forklarer Mobilsiden.dk, at modellen er forholdsvis dyr, hvilket man skal være opmærksom på. Til gengæld er de glade for, at man har mulighed for at finde en masse inspiration og opskrifter i appen.

Rummelig sous vide maskine med Wi-Fi-forbindelse

Witt Easy Sous Vide er forsynet med en kapacitet på 25 liter, hvorfor man har mulighed for at lave store portioner på en gang. Derudover er der mulighed for at styre maskinen fra et andet rum eller lignende takket være dens Wi-Fi-forbindelse.

Maskinen leveres med en app ved navn MySousVide, hvor man kan finde opskrifter samt tips til modellen. Dette gør også, at man kan styre den med hjælp fra mobiltelefonen.

Witt Easy Sous Vide er ydermere nem at betjene, da den er udstyret med en brugervenlig menu samt et LCD-display. Her kan man finde de forskellige funktioner såsom en timer. Med timeren kan man indstille den til at give besked, når det er tid til at kigge på maden.

Kraftig motor, temperaturstyring og sikkerhedsfunktioner

Med Witt Easy Sous Vide får man en sikker model, der er forsynet med en autosluk-funktion, lavt vand-alarm og overophedningsbeskyttelse. Med disse sikkerhedsfunktioner sørger modellen for, at man er sikker under brug.

Endvidere er Witt Easy Sous Vide forsynet med en motor med en effekt på 1000 Watt. Motoren er derfor kraftfuld, hvorfor vandet kommer op i kog hurtigt, så man kan gå i gang med madlavningen. Med denne madlavningsmetode vil madens næringsstoffer desuden bevares i ingredienserne.

Man har også mulighed for at justere på maskinens temperatur. Her kan man vælge mellem 40 til 95 grader, hvor apparatets temperaturindstilling bliver vist med 0,1 graders interval.

Witt Easy Sous Vide måler 44 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d) og har en pumpe, hvor vandet cirkuleres igennem.

Fordele

 • Effektiv og hurtig opvarmning
 • Meget præcis
 • Intuitiv at bruge
 • Høj sikkerhed.
Ulemper

 • Har ingen Wi-Fi funktion
 • Er tungere sammenlignet med lignende produkter.

Sansaire sous vide stav 

Premium-valg

 Anbefalet af det britiske teknologimagasin techradar.com
 God anmeldelse hos det amerikanske magasin Seriouseats.com
 9/10 stjerner hos det amerikanske magasin Sousvideguy.com
 3/5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com
Sansaire – Anbefalet af tech-eksperterne
.
Denne sous vide stav fra Sansaire er helt enkelt en nem måde at tilberede sin mad til perfektion. Den har et helt enkelt design, som er intuitivt og nemt at finde rundt i selv hvis man ikke er så glad for tekonologi. Den anbefales af det britiske teknologimagasin techradar.com især på grund af dens unikke evne til at stå selv, hvilket de fleste andre sous vide maskiner ikke kan. Denne evne giver stor frihed til at vælge, hvilket kar man vil bruge, da sous vide staven ikke er afhængig af at kunne sidde på kanten af den. Vælg denne sous vide stav, hvis du gerne vil have optimal frihed og smart, intuitivt design.

Eksperterne: Simpel og effektiv

Denne sous vide stick fra Sansaire anbefales af techradar.com på baggrund af dens evne til at stå selv, som er helt unik for lige præcis denne sous vide maskine. Andre maskiner er meget afhængige af, hvilket kar man bruger, og dette kan nogle gange komme i vejen for ens madlavning, hvis man ikke kan finde et kar, der lige passer. Med denne fritstående stick har man ikke dette problem, og er derfor fri til at vælge lige det kar, man vil.

En af de ting, som sticken roses for, og som også er ret unikt for denne stick er, at den ikke kommer med muligheden for app-styring. Dette kan være en ulempe for nogle, men for andre kan det være en gave, at sticken kun kan styres fra det simple LED-skærms display. Så behøver man ikke rode med at sticken ikke vil tilkoble sig til ens app eller andre tekniske problemer, der kan opstå. Man indstiller bare tid og temperatur direkte på sticken og slipper for alt muligt teknisk bøvl.

Stor kapacitet

Denne Sansaire sous vide stav har en stor kapacitet i forhold til mange andre stave. Med sin kapacitet på 23 liter er det muligt at tilberede mad til rigtig mange mennesker på én gang. Dette er en stor hjælp for eksempel når hele familien er hjemme til jul, så man ikke behøver at lave mad over flere omgange eller finde på andre måder at få maden færdig på samme tid.

Bruges af professionelle kokke

En af de ting, som gør denne til et rigtigt godt valg er, at Sansaire siger, at denne sous vide stav bliver brugt af professionelle kokke på nogle af de bedste restauranter rundt omkring i verden. Selvom størrelsen er lidt større end nogle af de andre modeller på markedet, gør det simple og intuitive design, at det er en god investering, som er nem at bruge og skabe fantastiske måltider med.

Fordele

 • Fantastisk tilberedning
 • Utrolig nem at bruge
 • Kan stå selv
 • Lyst digitalt display
 • Hurtig til at varme op.
Ulemper

 • Har ingen trådløs forbindelse
 • Skal bruge en stor gryde.

Steba SV100 prof

Udvalgt af Forbrugsguiden

 Testvinder hos det norske testsite klikk.no

Steba SV100 prof

Steba SV100 prof er af typen med cirkulator, hvilket betyder, at sous vide-cirkulatoren sænkes ned i en gryde med vand, hvorefter den opvarmer vandet til den ønskede temperatur ved at cirkulere vandet rundt. Eksperterne vurderer, at denne teknik fungerer rigtig godt på Steba SV100 prof, som hurtigt varmer vandet op – eksempelvis tager det 17 minutter at varme vandet op fra 20 til 56 grader. Herefter holdes temperaturen så stabil, at fødevaren bliver tilberedt ved en ensartet varme, som også giver det bedste smagsmæssige resultat.

Stor maskine

Steba SV100 prof er en af de lidt større sous vide-modeller med cirkulator og den vejer også 2 kilo. Modellen er enkel i designet og af rustfrit stål men bred og rektangulær, og man skal være opmærksom på, at denne store model kræver en dyb gryde – højden på gryden skal gerne være minimum 15 cm. Kapaciteten på Steba SV100 prof er stor – nemlig 30 liter, der arbejdes ved 1500 watt, og der bliver cirkuleret 7,5 liter vand/minut. Steba SV100 prof er ikke en af de prisvenligste modeller, men til gengæld får man rigtig god kvalitet for de ekstra penge.

Godt display

Steba SV100 prof har en meget enkel betjening, og det er et stort plus, især hvis man er ny i sous vide-faget. Der findes et LCD-display på modellen, som er oplyst, og displayet informerer både om temperaturindstilling, den aktuelle temperatur og timeren. Det er muligt at indstille temperaturen mellem 5-99 grader, så Steba sv100 prof er en meget alsidig model, hvad angår temperaturer.

Steba sv100 prof måler 32 cm (h), 15 cm (b), 13 cm (d) og er af typen med cirkulator. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, så den skal købes selvstændigt.

Fordele

 • Hurtig model
 • Holder temperaturen stabil under hele tilberedningen
 • Stor model
 • Enkel betjening
 • Brugervenligt display.
Ulemper

 • Er måske for stor for nogle brugere
 • Der er nogle uregelmæssigheder i de høje temperaturer.

Anova Sous Vide

Udvalgt af Forbrugsguiden

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 4 ud af 6 stjerner hos den danske madside Gastromand.dk
 4.5 ud af 5 stjerner samt ”editors choice” hos den amerikanske teknikside Tomsguide.com

Anova Sous Vide

Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, Tomsguide.com og Gastromand.dk har testet og anmeldt Anova Sous Vide. Alle eksperter har givet sous vide staven en god anmeldelse, da de henholdsvis har kåret den som topscorer og testvinder samt givet den 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 6 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at sous vide maskinen er anbefalelsesværdig til forbrugere, der ønsker en mindre sous vide maskine. De er desuden vilde med, at man kan tilberede større portioner med denne model.

Det nævnes dog også, at modellen kun kommer med Bluetooth, hvilket eksperterne fra Tomsguide.com ser som en ulempe.

Eksperterne: Anbefalelsesværdig og effektiv sous vide maskine

Ekspertkilderne er vilde med Anova Sous Vide, som de har givet en god vurdering. Eksempelvis skriver eksperterne fra Gastromand.dk, at man med Anova Sous Vide har mulighed for at ’overføre temperatur og timer-information direkte fra beskrivelsen i opskriften til sous viden via Bluetooth-forbindelsen’. Her mener eksperterne, at selve appen er en fordel, da det gør nogle af funktionerne nemmere at anvende.

Dog skriver Gastromand.dk også, at det er svært at få overblik over mængden af opskrifter i appen, da det ikke ’er det bedste opslagsværk’.

Eksperterne fra Tomsguide.com har også testet Anova Sous Vide. Her hæfter de sig ved modellens størrelse, samt at den er ’effektiv som hjælp til madlavningen’. De mener desuden, at den kommer med en ’fremragende app’, hvorfor de anbefaler Anova Sous Vide til forbrugere, der har brug for sådan en sous vide maskine.

Til sidst i anmeldelsen forklarer Tomsguide.com også, at Anova Sous Vide kan købes til en fornuftig pris.

Brugervenlig sous vide maskine

Med Anova Sous Vide får man en sous vide maskine, der er nem i brug. Med denne model skal man blot placere den i en gryde, tilsætte vand samt de ønskede ingredienser, hvorefter man starter maskinen ved at trykke på knappen. Man kan derfor tilberede forskellige former for madvarer langsomt i et vandbad, hvilket sikrer et mørt og saftigt resultat på samme tid.

Derudover kommer Anova Sous Vide med en temperaturkontrol, der sikrer ensartede og pålidelige resultater ved hver tilberedning. På den måde har man mulighed for nemt at tilberede både kød, grøntsager, fisk m.m. Alle råvarer bliver lavet ved den mest optimale temperatur.

Anova Sous Vide kommer ydermere med en motor med en motoreffekt på 900 Watt. Det er forholdsvist kraftfuldt for sådan en maskine, hvorfor man er sikret en effektiv model.

Nem madlavning med app

Anova Sous Vide giver mulighed for, at man kan lave mad, mens man ikke er i nærheden af maskinen. Dette kan man gøre ved brug af Anova appen, hvor man både kan overvåge, justere og føre kontrol med sous vide maskinen via ens mobiltelefon. Stavens Bluetooth-forbindelse sørger for, at man kan styre enheden op til 30 fod væk.

I appen er der desuden mulighed for at finde opskrifter, ændre på temperaturen samt finde gode råd og tips til håndtering af Anova Sous Vide. Man kan både gøre brug af appen med iOS eller Android.

Sous vide maskinen har desuden en kapacitet på 20 liter, hvorfor man har mulighed for at lave en stor portion på en gang. Man styrer modellen med hjælp fra dens trykfølsomme 2,5 tommer LCD-skærm. LCD-skærmen er nem og brugervenlig at betjene, hvad enten man skal starte maskinen eller justere på en indstilling.

Anova Sous Vide måler 36,8 cm (h), 6,98 cm (b), 12,8 cm (d) og har en pumpe, der cirkulerer 8 liter vand pr. minut. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, så man skal huske at tilkøbe denne eller en zip-lock pose til opvarmningen.

Fordele

 • Kan bruges til mange forskellige ingredienser
 • Med en kapacitet på 20 liter
 • Kan styres via en app
 • Med temperaturkontrol
 • Brugervenlig LCD-skærm.
Ulemper

 • En smule svær at fastsætte på gryder
 • Har ikke den bedste Wi-Fi forbindelse.

Her kan du se en sjov video om brugen af Anova Sous Vide maskinen. Videoen er produceret af Anova:


Steba SV50

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Steba V50

Mange forbinder sous vide-teknikken med tilberedning af kun kød, men det er også muligt at tilberede grøntsager og kartofler i sous vide maskinerne. Steba SV50 er en af de modeller, som er god til alle former for fødevarer, og dermed er modellen utrolig alsidig. Steba SV50 er af typen med cirkulator, hvilket betyder, at en lille motor cirkulerer vandet rundt og sikrer dermed en jævn temperatur i hele vandet. Denne teknik gør også, at man med Steba SV50 vil være sikker på at få et jævnt resultat, således at hele bøffen eller stegen er tilberedt lige grundigt.

Stor spændevidde

En af de helt store fordele ved Steba SV50 er det store temperaturområde. Modellen har nemlig en spændevidde, der rangerer fra 0 til 90 grader. Det giver mulighed for at tilberede maden over meget lang tid ved helt lave temperaturer. Så skal vandet heller ikke varmes lige så meget op, og det er også en af grundene til, at Steba SV50 har et lavt energiforbrug. Husk dog aldrig at undertilberede især kød, da man risikerer, at bakterierne overlever.

Kvalitetsmodel

Steba SV50 giver et godt kvalitetsindtryk, og både byggekvaliteten og robustheden er høj. Kabinettet er skabt i rustfrit stål med betjening via en enkel drejeknap. LCD-displayet er oplyst og viser både temperatur og timer. Med Steba SV50s timer har man desuden mulighed for at time maden i helt op til 99 timer. Som et andet plus så larmer modellen ikke ret meget, hvilket er en fordel, hvis man skal langtidstilberede over natten, og køkkenet ligger tæt på soveværelset. Steba SV50 er en af de lettere modeller med en vægt på 1,2 kilo uden vand.

Steba SV50 måler 38 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d) og er af typen med cirkulator. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, så den skal købes selvstændigt.

Fordele

 • God til alle typer af fødevarer
 • Brugervenligt LCD-display
 • Stor temperaturspændevidde
 • God kvalitet og robusthed
 • Ideel til langtidstilberedning.
Ulemper

 • Er langsommere til at varme op end andre modeller
 • Timeren skal sættes.

Nedenfor kan du se, hvordan Steba V50 fungerer:


Hvordan virker sous vide?

Ønsker du at gøre de gode restauranter kunsten efter med deres utroligt møre og saftige kød, men har du også måttet sande, at efter utallige eksperimenter hjemme i køkkenet, så bliver det hjemmelavede kød aldrig lige så godt? Så er det måske fordi, du bruger den forkerte metode. Problemet vil ofte være, at man tilbereder kødet ved en alt for høj temperatur og derved ødelægger tekstur og mørhed.

Her kommer sous vide-metoden ind i billedet, som kort fortalt går ud på at vakuumpakke kød eller grøntsager og langtidstilberede dem i et vandbad. Kan man fransk, så ved man allerede dette ud fra navnet ”sous vide”, som betyder ”under vakuum”.

Vakuumpakning og vandbad
For en mere udførlig forklaring så skriver GastroFun.dk, at princippet i sous vide-metoden går ud på, at maden skal tilberedes ved en meget præcis temperatur, som er langt lavere end den 200 grader varme ovn eller den rygende stegepande. Ved rødt oksekød skal temperaturen for eksempel kun være 54-57 grader.

Når man anvender sous vide-metoden, starter man med at anskaffe sig en sous vide maskine og en vakuumpakker, da de færreste sous vide maskiner har en medfølgende vakuumpakker.

Man starter tilberedningen ved at lade sous vide-teknologien varme vandet i gryden/vandkarret op, og herefter forbereder man kødet – eller grøntsagerne – ved at marinere det og vakuumpakke det.

Vi skelner her mellem vandkar og gryde, idet den ene type sous vide maskine (med vandbad) bruger et medfølgende vandkar, og den anden type (med cirkulator) bruger en almindelig gryde, hvor man sænker cirkulatoren ned i.

Vakuumpakningen fungerer som en slags beskyttelse mod direkte kontakt med vandet, og det sørger desuden for, at fødevarens naturlige smag og saft ikke forsvinder.

Herefter lægges maden ned i vandkarret eller gryden, og eftersom maden vil være helt omkranset af vand under tilberedningen, så er man sikret en jævn og ensartet temperatur.

Kødtyper
Man kan tilberede stort set alle typer kød, fisk og grønt i sous vide maskinen, og sous vide-metoden viser den største forskel, når det drejer sig om større udskæringer, som normalt ville blive en del sejere og tørrere. Politiken.dk fremhæver netop culottestegen som et godt valg, da en langtidsstilberedning vil forbedre kvaliteten markant i forhold til at give den en time i ovnen på 180 grader, men også bøffer vil blive mørere og mere saftige med sous vide, da saften ellers hurtigt vil ende på panden.

Vil du gerne lære at lave den perfekte bøf, så kan du nedenfor se Timm Vladimir demonstrere, hvordan man sous vide-tilbereder sin bøf.

De fleste typer af fisk vil man med fordel også kunne tilberede i sous vide maskinen, men man skal passe på med fjerkræ som and og duer, der ikke bliver tilberedt optimalt i vakuumpakningen.

Det betyder dog ikke, at man bør forkaste ideen om alt sous vide-tilberedt fjerkræ. Kylling kan sagtens vakuumpakkes og lægges i vandet. Videoen nedenfor guider til, hvordan man laver sous vide-citron-kyllingelår. Kyllingelårene bliver fyldt med smag, som ikke mindst kommer fra marinaden. Normal vil en del af marinaden løbe fra kødet, men inde i vakuummet bliver marinaden hvor den er og trænger i stedet ind i kødet.

Selv om sous vide-metoden nok mest er adresseret mod kød, så kan man også bruge sous vide til at tilberede grøntsager. Dinside.no skriver, at en af de største fordele ved sous vide er vakuumpakningen, som ved tilberedning af kød søger for, at saften ikke forsvinder. Men når væden ikke kan forsvinde, så forsvinder vitaminer og mineraler heller ikke. Det gør også metoden velegnet til tilberedning af grøntsager, som ofte mister mange vitaminer og mineraler ved kogning.


Guide: Hvor lang tid skal kødet have

Der er forskel på, hvilken temperatur man skal anvende til forskellige kødtyper, men som tommelfingerregel skriver Politiken.dk, at man med en vandtemperatur på 58 grader vil få mørt og velsmagende kød.

OBH Nordica skriver også, at tiden er en faktor, som kan drille lidt, for her gælder det om at kende sit kød. Jo mørere kødet er, jo kortere tid skal det have i vandet. For eksempel skal en mørbrad kun have omkring 2 timer i sous vide maskinen, mens en culotte, som har en dårligere udskæring og dermed kan være mindre mør, med fordel kan tilberedes i 10-12 timer. Den lange tid i vandet forbedrer nemlig kødets kvalitet og gør culotten både mere mør og velsmagende.

Afhængig af udskæringstypen af kødet vil der dermed være forskel på tilberedningstiden. Skal man for eksempel tilberede et stykke kød fra skanken på dyret, hvor der findes meget bindevæv i musklerne, så skal kødet have længere tid. Udskæringen fra dyrets ryg vil generelt indeholde mindst bindevæv, kød fra bagparten lidt mere og kød fra bryst og forpart mest bindevæv.

Når bindevævet bliver tilberedt over længere tid, omdannes det til blødt gelatine, og jo længere tid det tilberedes, jo blødere og mindre sejt bliver det at tygge.

Efter tilberedningen i sous vide-gryden kan det være, at man ønsker en sprød stegeskorpe. Det får man ved at enten at lægge stegen i ovnen og give den en gang grill eller lægge bøffer på stegepanden i kort tid. Bøfferne skal kun have omkring et minut, mens stegen skal have lidt længere, men hold øje med den, for man kan se, når overfladen skifter tekstur. Nedenfor kan du se, hvordan Filet Mignon tilberedes med sous vide og derefter får en flot skorpe på komfuret.

Svinekød
Kitchenlab.se har for overskuelighedens skyld samlet en helt tabel over tider og temperaturer angivet efter kødtype.

Svinekød skal generelt have lang tid, og det gælder selv mindre udskæringer. Ønsker man sin svinekotelet gennemstegt, skal den tilberedes i sous vide maskinen ved 70 grader i en til halvanden time, og en gennemstegt flæskesteg skal ligeledes tilberedes ved 70 grader men i op mod 3,5 timer.

Man kan også tilberede en flæskeside, og det tager minimum 15 timer ved 65 grader, hvis man ønsker den medium-gennemstegt.

Kylling
Det anbefales at gennemstege alt kyllingekød af hensyn til bakterier, og både kyllingefilet og kyllingelår vil tage minimum halvanden time at gennemstege ved en temperatur på 72 grader. Er man ny i faget og ikke har prøvet at sous vide-tilberede kylling før, så se med i videoen nedenfor, hvor der guides til, hvordan man får simple, sprøde og gyldne kyllingelår med masser af smag.

Oksekød
Der findes rigtig mange typer af oksekød, og hver type kræver sin tilberedning. For eksempel skal en oksefilet tilberedes ved 58 grader i minimum halvanden time, hvis den skal være rosa. En entrecote med ben skal derimod have mellem fem og seks timer på 60 grader, hvis man ønsker den rosa og saftig. Har man mod på at tilberede rosa oksehøjreb, skal kødet have minimum 16 timer ved 65 grader.

Fisk
Man kan lave forskellige typer af fisk i sous vide maskinen, og det tager som regel kortere tid end kødet. En almindelig fiskefilet, som skal gennemsteges, tager omkring 40 minutter ved 60 grader. Når man steger fisk på panden, kan man hurtigt komme til at overstege den. Har man ikke prøvet at sous vide-tilberede fisk før, kan man guides der i videoen nedenfor til, hvordan man med sous vide kan få en veltilberedt laksefilet med masser af smag.

Grøntsager
Det er muligt at tilberede mange typer af grøntsager og kartofler i sous vide maskinen, og temperaturen må gerne være højere her. Det gælder for eksempel broccoli, som skal have minimum 20 minutter ved 85 grader, pastinakker skal have 15 minutter ved 85 grader og kartofler, der ligeledes skal tilberedes ved 85 grader men dog minimum i en time.

Du kan se hele listen med tilberedningstider her.


Sous vide – trin for trin

Sous vide-metoden kan hurtigt virke besværlig og uoverskuelig, så derfor har vi – baseret på artikler fra Fødevarestyrelsen – lavet en trin-for-trin guide til at forstå sous vide-metoden:

 • 2 sous vide-modeller: Der findes to udgaver – en med vandbeholder og en med cirkulation. Modellen med vandbeholderen har et medfølgende ”vandkar” til vandet, hvor modellen med cirkulation er en slags dypkoger, der nedsænkes i en gryde og derefter cirkulerer vandet rundt og holder en konstant temperatur.
 • Forbehandling: For at opnå en kraftigere smag kan man marinere kødet inden vakuumpakningen. Er marinanden varm, så lad den køle af inden maden vakuumpakkes, da en varm marinade kan begynde at koge inde i posen nede i vandet, og det vil få posen til at lække.
 • Vakuumpakning: Start med at vakuumpakke maden i vakuumpakningsmaskinen. Vakuumpakningen sørger for, at maden beholder saft, smag og vitaminer. Vakuumpakningsmaskinen bruger særlige plastikposer, der er meget kraftige, og de kan fås enkeltvise eller i ruller. Det er mest fordelagtigt at bruge ruller. Man bør maksimalt fylde poserne to tredjedele op. Sørg for at maden ikke rører posen der, hvor den skal lukkes, for så vil posen ikke kunne holde tæt. Sørg også for at fylde posen ensartet op, så varmebehandlingen bliver så jævn som mulig. Efter vakuumpakningen tjek da, at så meget luft som muligt er suget ud af posen.
 • Gør sous vide staven med vandbeholder klar: Varm vandet op til den ønskede temperatur, og læg den vakuumpakkede mad ned i maskinen.
 • Gør cirkulationsmodellen klar: Har man en model med cirkulation i en gryde med vand, så sæt cirkulationsmaskinen i og vælg temperaturen. En lille motor får vandet til at cirkulere rundt og holder en jævn temperatur. Læg herefter maden i.
 • Tilberedning i vandet: Lad maden blive nede i vandet i den ønskede tid, og tag det herefter op. Det er meget vigtigt, at der er styr på temperaturen, og at den er korrekt. Det har både betydningen for madens kvalitet og af sikkerhedsmæssige grunde, da det er vigtigt at få dræbt bakterier. Pas derfor på for lave temperaturer ved kort tilberedningstid.
 • Efterbehandling: Vil man gerne have en sprød skorpe på for eksempel kød, kan man lægge stegen i ovnen og give den en smule grill eller stege bøfferne kort på panden.

Der findes både fordele og ulemper ved sous vide, og det er meget individuelt, om metoden tiltaler en.

På plus-siden så bliver sous vide-tilberedt kød meget mørt og smagfuldt, og er man meget interesseret i mad, vil forskellen være meget markant. Desuden er det forholdsvist let at bruge sous vide-metoden, og man kan sagtens gå fra maskinen, mens den tilbereder maden. Der er ikke noget, der koger over, og det er stort set umuligt at give maden for lang tid, så den bliver kedelig.

Desuden bibeholder maden – især grøntsager – mange flere vitaminer og mineraler end ved normal tilberedning, og måltidet bliver derfor sundere.

Den store ulempe ved sous vide er prisen. En sous vide maskine er ikke billig, og desuden skal man også anskaffe sig en vakuumpakkemaskine. Det tager forholdsvis lang tid at tilberede maden i forhold til traditionel tilberedning, og så kan man ikke lave hele måltider samtidig.


Sous vide i hverdagen

Mange folk forbinder sous vide-tilberedning med en festlig begivenhed, eller når man har gæster. Men sous vide-teknikken kan meget mere og er faktisk et yderst nyttigt værktøj i dagligdagen.

Vi har talt med Per Asmussen, redaktør hos GastroFun.dk, der her giver sit bud på hvordan sous vide- tilberedningsmetoden kan bruges i dagligdagen:

I bund og grund handler det om at se muligheder frem for begrænsninger med denne tilberedningsmetode. Når man f.eks. skal lave en roastbeef sous vide, hvor tilberedningstiden er 6,5 timer ved 55 grader, så er det svært at få det til at passe med hverdagslivet. Derfor bliver det oftest kun til en ”festlig” ret fremfor en dejlig hverdagsret.

En måde at tænke anderledes, er ved at tilberede stegen en dag i weekenden og i stedet for at færdiggøre stegen på panden bagefter straks komme den i et isbad for derefter at komme den i fryseren. Den hverdag du så ønsker at spise din roastbeef, skal du ”bare” tage stegen op af fryseren om morgenen og komme den i køleskabet. Når du kommer hjem fra arbejdet, skal den have cirka 30-45 minutter i dit vandbad for lige at komme op i temperatur igen.

Stegen er tilberedt, så den skal bare lige blive varm igen. Herefter skal den på en glohed pande/grill, og den er klar til servering. Det betyder at du kan få et lækkert måltid lavet på cirka 45 minutter, hvilket sagtens kan nås i en travl hverdag.

Hvis mængden af kød er for stor, kan den deles i to efter tilberedningen og vakuumpakkes i nye poser og igen ryge direkte i fryseren.

Sous Vide Confit de canard 🍗

Denne opskrift på konfiterede andelår/andeconfit er klart en af mine yndlings sous vide-retter. Den korrekte måde at lave det på, er ved at stege/koge andelårene i andefedt eller olie. Ved at bruge sous vide- teknikken, kan man tilberede andelårene i deres eget fedt inde i en vakuumpose, og resultatet er helt fantastisk.

Sous Vide Confit de Canard - gastrofun.dkIngredienser:

🔸 8 stk. andelår
🔸 8 spsk. Andefedt (kan undlades)
🔸 60 gram groft salt
🔸 8 fed hvidløg
🔸 Sort peber (friskkværnet)
🔸 4 stængler frisk timian (man kan bruge tørret også)
🔸 10 stk. laurbærblade

Vejledning:

1: Start med at gnide kødet ind i groft salt og læg det i en bøtte.

2: Skær hvidløgene i tynde skiver og hak timian og laurbærblade. Bland det sammen med kødet og krydr det med frisk peber.

3: Sæt låg på bøtten og ryst den godt igennem, så du er sikker på, at alle krydderierne bliver godt fordelt.

4: Lad det herefter stå og trække i 24 timer på køl.

5: Tag kødet ud af bøtten og skyl det under den kolde hane, så du får alle krydderierne ud af dine lår.

6: Tør dem godt af med et viskestykke/køkkenrulle.

7: Brug en vakuumpakker til at pakke lårene i pakker a 2 stk. og tilføj 1 spiseskefuld andefedt ovenpå hvert lår. I bund og grund behøver du ikke at tilsætte mere fedt, men det giver en dejlig smag.

8: Giv dem 12 timer ved 75 grader i dit sous vide/vandbad.

9: Derefter skal de tørres og steges i andefedtet på en varm pande for at få stegeskorpe/sprødt skind. Det tager cirka 30-60 sekunder på en middelvarm pande.

10: Server med pommes frites, gerne hjemmelavede. Se f.eks. en opskrift her.

Læs flere sous vide opskrifter fra Gastrofun.dk her.


Sous vide uden sous vide maskine?

Som nævnt er det er svært at komme udenom, at sous vide-metoden er en relativ dyr fornøjelse. Der skal både investeres i vakuumpakningsmaskine og sous vide maskine, og det kan godt løbe op i mange tusinde kroner.

Det vil være svært at tilberede kød uden den rigtige sous vide maskine, da kød kræver konstante temperaturer over mange timer.

Men med grøntsager vil man faktisk kunne opnå samme resultat, selv om man kun har en gryde og et termometer.

Start med at rengøre grøntsagerne og vakuumpak dem med lidt olie. Kom posen i en gryde med 80-88 graders varmt vand og forsøg manuelt at holde temperaturen så stabil som mulig. Tilberedningen vil tage omkring 20 minutter, hvor man konstant skal holde øje, men til gengæld opnår man samme resultat som med en rigtig sous vide maskine, hvor alle vitaminer og mineraler bibeholdes i grøntsagerne. Husk at hvis du tilbereder forskellige grønstager, så skal de i forskellige poser.

Er du på udkig efter en vakuumpakker, eller ønsker du blot at læse lidt mere om hvad de kan, så se Forbrugsguidens store vakuumpakker test.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Klikk.no 🇳🇴

Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet 6 sous vide maskiner. Læs mere her.

Råd &n 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har også foretaget en test af 10 sous vide maskiner på parametre som tilberedningsevner, temperaturpræcision, energiforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Anova Sous Vide, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele testen her.

Bastihemmet.se 🇸🇪

Den svenske testside Bastihemmet.se har et mål om at dele så meget med forbrugerne, som de kan. Derfor kan du finde uafhængige anmeldelser og tests på deres hjemmeside samt forskellige tips og tricks om emner indenfor hus og hjem. Her har Bastihemmet.se testet og anmeldt Witt Easy Sous Vide, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Gastromand.dk 🇩🇰

Det danske mandemagasin Gastromand.dk har fokus på emner, der har med gastronomiens verden at gøre. De skriver derfor både om madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej samt meget mere. Her har Gastromand.dk testet og anmeldt Anova Sous Vide, som de har givet 4 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Mobilsiden.dk 🇩🇰

Mobilsiden.dk er en dansk online mobilside, der skriver om alt, hvad der har med mobiltelefonen at gøre. Dog beskæftiger de sig også med andre mobile enheder og produkter heriblandt sous vide maskiner. Her har de testet og anmeldt Witt Easy Sous Vide, som de har givet 5 ud af 6 stjerner. Ønsker du at læse hele testen, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.

Sousvidebogen.dk 🇩🇰

Sousvidebogen.dk er en dansk side, der fokuserer på bogen af samme navn. På siden er der mulighed for at finde en masse viden og information om sous vide maskiner. Der er også mulighed for at finde tests og anmeldelser. Her er Witt Easy Sous Vide blevet testet og anmeldt, der har fået 7 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Tomsguide.com 🇺🇸

Den amerikanske teknikside Tomsguide.com leverer artikler, guides og gode råd om et hav af teknologiske og elektroniske produkter. Udover dette, skriver de også diverse tests og anmeldelser af et hav af produkter. Her har Tomsguide.com testet og anmeldt Anova Sous Vide, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner samt kåret som ’editor’s choice’. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.


Andre relevante artikler

En anden sublim tilføjelse til dit køkken kunne være en airfryer, som et det sundere alternativ til en frituregryde. Derudover kan du også tjekke vores kaffemaskine test-guide, hvori vi gennemgår de bedste modeller i test, og sammenligner dem på forskellige parametre.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Onyx Cookware™ Sous Vide

Onyx Sous Vide er et godt køb, hvis du ønsker at prøve kræfter med madlavning, som man gør det på restauranter. Modellens slanke og stilfulde design gør den i øvrigt til en æstetisk tilføjelse til ethvert køkken.

 • Elegant og stilfuldt design
 • Lavt vandniveau er nødvendigt
 • Detaljeret tilberedningsdiagram

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Onyx Sous Vide

Højt temperaturområde
Onyx Sous Vide giver, med sine 1200 watt, dig mulighed for at tilberede råvarer ved en lang række forskellige temperaturer, så du sikrer, at smag og næringsstoffer forbliver i råvarene. Den har en højde på 35 cm, en længde på 5,5 cm og en bredde på 9 cm, hvilket gør den til en af de mest kompakte sous vide-maskiner på markedet.

Onyx Sous Vide har et temperaturområde på 0-90 grader og en vægt på kun 0,9 kg. Du kan justere temperaturen med en nøjagtighed på 0,5 grader, hvilket gør denne sous vide meget præcis.

Detaljeret tilberedningsdiagram
Det, der adskiller Onyx Sous Vide fra andre maskiner, er dens lave minimumskrav til vandniveauet. Det betyder, at du kan bruge mindre vand og stadig tilberede din mad. Derudover leveres Onyx Sous Vide med et detaljeret tilberedningsdiagram, så du kan tilberede hver ret perfekt hver gang.

Let at rengøre
Onyx Sous Vide befinder sig i mellemprisklassen, når det kommer til sous vide-maskiner. Det betyder, at du kan prøve sous vide ude at sprænge banken, med denne model fra Onyx. Denne sous vide er i øvrigt super nem og enkel at rengøre, da du blot skal tørre den af med en klud eller et viskestykke, og så er den klar til at komme tilbage i skuffen.

Fordele

 • Let at rengøre
 • Små temperaturtrin i 0,5 grader celsius
 • LED touch-display
 • System med fire trykknapper til betjening
 • Små dimensioner
Ulemper

 • Ingen vakuumpumpe medfølger
 • Ingen vakuumposer medfølger

Forbrugsguidens Vurdering

Denne sous vide fra Onyx er et godt og anbefalelsesværdigt produkt, som er godt ud i de fleste køkkener og er let at rengøre. En ulempe er, at vakuumpumpe og -poser ikke er inkluderet, men det ændrer ikke på, at vi mener, at denne sous vide er et godt produkt.

Specifikationer
 Effekt: 1200 W
Højde: 35 cm
Længde: 5,5 cm
Bredde: 9 cm
Temperaturområde: 0-90 ° C
Vægt: 0,9 kg


OBH Nordica 7948 Precision

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

OBH 7948 sous vide

 

 

OBH Nordica 7948 Precision er en sous vide maskine, som nok ligger mod den dyrere ende af prisskalaen, men til gengæld får man rigtig meget brugervenlighed, kvalitet og kapacitet for pengene. Modellens temperaturpræcision er eksempelvis rigtig god, hvilket er en vigtig faktor, da det er den som sørger for, at kødet eller grøntsagerne bliver ordentligt tilberedt. En cirkulator sørger nemlig for at bevæge vandet, så man er sikret en jævn temperatur under tilberedningen. Er man i tvivl om hvilke fødevarer der bør tilberedes ved hvilke temperaturer, så medfølger der også en tids- og temperaturguide.

Miljøvenlig og sikker

Med OBH Nordica 7948 Precision får en man en energivenlig model, der ikke bruger særligt meget strøm, hvilket er særligt vigtigt, idet en sous vide maskine ofte vil være tændt over længere tid, da en af de store fordele ved sous vide ligger i langtidstilberedningen, hvorved især kød bliver ekstra mørt og saftigt. Desuden er OBH Nordica 7948 Precision en meget sikker model, hvor den maksimale overfladetemperatur aldrig bliver så varm, at varmen er til fare eller gene.

Stor og kraftfuld

OBH Nordica 7948 Precision er en stor model på flere områder. Den vejer lige over 5 kilo uden vand og har en effekt på 2.000 watt. Den maksimale vandmængde er på 9 liter, hvilket betyder, at man kan tilberede selv store stege med modellen. Kødkapaciteten er på 3 kilo, hvilket vil være nok til 6-8 portioner.

Temperaturområdet ligger mellem 30 og 90 grader, så der er en stor spændevidde inden for hvor mange grader, man kan tilberede sin mad. Der findes ydermere et godt og præcist temperaturdisplay samt en timer, så man kan holde styr på tilberedningen. Modellen er desuden særligt betjeningsvenlig, da der sørget for en nem tømningsfunktion til vandet i maskinen, hvor vandet nemt kan ledes ned i eksempelvis vasken via en slange.

OBH Nordica 7948 Precision måler 28 cm (h), 31 cm (b), 36 cm (d) og er af typen med vandbad. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, så den skal købes selvstændigt.

Udvalgte fordele ved OBH Nordica 7948 Precision:
 Holder stabil temperatur
 Nem tømningsfunktion
 Energivenlig model
 Stor kødkapacitet på 3 kilo
 Brugervenligt display

Nedenfor kan du se en præsentation af OBH Nordica 7948 Precision og hvordan den fungerer:


FAQ

🤔 Hvilken type sous vide bør jeg købe?

Der findes selvfølgelig en række forskellige typer sous vide, som du kan vælge imellem, hvis det er en investering, som du er interesseret i. Dog er det kun dig, der kan afgøre, hvilken model, der opfylder dit behov. Anova Precision Cooker 4.0 er dog både testvinder og anbefalet.

💰 Er en sous vide pengene værd?

Hvorvidt en sous vide er pengene værd, er noget, kun du kan afgøre. Det er ikke alle, der ville sætte så meget pris på den, at det kan betale sig, mens andre vil finde stor glæde i den mad, som de pludselig kan tilberede med deres nye redskab.

🤓 Hvor mange watt skal en sous vide være på?

En sous vide kan være på mange forskellige watt. Nogle arbejder på 900 Watt, mens andre arbejder på 1000 Watt og nogle helt tredje på 1500 Watt. Hvorvidt du foretrækker én model fremfor en anden, er en smagssag, da alle modellerne jo udfører det arbejde, der forventes af dem.

🤩 Er en sous vide virkelig så god?

Kvaliteten og den livsglæde som en sous vide kan bidrage med til dit liv er noget, som kun du kan vurdere, da vi som mennesker ikke sætter pris på de samme ting. Er du glad for god mad, og glad for at tilberede den gode mad, så er svaret ja.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme