Sous Vide - Bedst i test: Find de 8 bedste sous vide stave

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: januar 31, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Anova Precision Cooker 4.0 er udvalgt som bedst i test sous vide hos good housekeeping institute.

Vores artikel ser nærmere på forskellige modeller af sous vide-maskiner – helt konkret 8 forskellige. Maskinerne har været igennem flere eksterne tests, hvorefter eksperter har foretaget vurderinger om hvilke specifikke modeller, der er de bedste.

Vil du gerne læse alle testene selv, kan du nederst i artiklen se links til alle, vi henviser til.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af sous vide, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

5. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste sous vide i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte sous vide

Champion CHSV310 - sous vide stav med høj temperaturpræcision

Bedst til professionelle resultater

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Champion CHSV310:

avXperten.dk
På lager
679 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Høj temperaturpræcision på +/- 0,1 ° C
  • Lydløs cirkulatorteknologi
  • Temperaturområde på 0-92 grader

Forbrugsguidens vurdering

Champion CHSV310 skiller sig ud med sin temperaturpræcision, som sikrer jævn, veltilberedt mad hver gang – uanset om det er saftigt kød eller perfekt grøntsager. Det brede temperaturområde er derudover en bonus, idet du får maksimal frihed til at eksperimentere med forskellige opskrifter. Selvom maskinens effekt kunne være højere og brugermanualen kunne være mere præcis, opvejer dens kvalitet, brugervenlighed og præcision i vores øjne ulempen.

Efter vores mening er Champion CHSV310 derfor et godt valg for dig, der vil eksperimentere og forbedre dine kulinariske færdigheder og skabe enestående madoplevelser, der sent bliver glemt.

Fordele

  • Alsidig model – god til alle fødevarer
  • Holder temperaturen stabil og jævn
  • Støjsvag model
  • Flot design
  • Stor temperaturspændevidde

Ulemper

  • Har et højere energiforbrug
  • Brugermanualen er ikke særlig god

Champion CHSV310 er en alsidig model, som producerer veltilberedt mad, uanset om det gælder kød eller grøntsager. Modellen har en høj temperaturpræcision, hvilket gør, at temperaturen holdes konstant omkring den valgte temperaturindstilling. Og netop præcisionen er altafgørende, når du tilbereder med en sous vide, for selv små afvigelser påvirker resultatet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Champion CHSV310

Specifikationer

  • Strøm: 800 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 92 °C
  • Volumen: 15 L
  • Vægt: 1,3 kg

Let at starte op
Mange sous vide maskiner halter lidt, når det kommer til brugervenligheden, men på Champion CHSV310 er den rigtig god.  Modellen er let at starte op og montere, og selve byggekvaliteten er rigtig god. Champion CHSV310 er også af typen med cirkulator, og der bliver cirkuleret 8,2 liter vand/minut med en effekt på 800 watt. Kapaciteten på modellen er desuden 15 liter. Cirkulationen er med til at sikre, at en jævn temperatur holdes under hele tilberedningen, og så larmer den næsten ikke.

Pænt design
Hvor mange sous vide-maskiner ser lidt bastante ud, så er der tænkt mere på designet med Champion CHSV310. Designet er nemlig mere stilrent, og selve konstruktionen er smart. Displayet er tydeligt og brugervenligt, og det viser den aktuelle temperatur samt hvor lang tid, der er tilbage af den indstillede tid.

Ved siden af displayet findes knapperne, der er udført i rustfrit stål, og de er lette at bruge og indstille timer og temperatur med. Temperaturområdet på Champion CHSV310 er også meget stort, nemlig helt fra 0-92 grader. CHSV310 ligger nogenlunde i midten af prisskalaen og vejer 1,2 kg uden vand. Den måler derudover 38 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d) og er af typen med cirkulator. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, som i stedet skal købes ved siden.

Mere om Champion CHSV310

Specifikationer

  • Strøm: 800 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 92 °C
  • Volumen: 15 L
  • Vægt: 1,3 kg

Adler AD 6415 - sous vide med afkalkningsfunktion

Bedste budgetvalg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Adler AD 6415:

avXperten.dk
På lager
649 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • IPX7 med automatisk sikkerhedsafbrydelse
  • Aftageligt varmeapparat for nem rengøring
  • Tidsindstilling fra 1 min til 99 timer og 59 minutter

Forbrugsguidens vurdering

Adler AD 6415 har et brugervenligt betjeningspanel, men modellen kan ikke anvendes sammen med en separat timer. Det er dog alligevel vores vurdering, at Adler AD 6415 en god mulighed for dig, der ønsker en innovativ sous vide i høj kvalitet.

Fordele

  • Justering mellem 0,1°C sikrer præsicion
  • Kan bruges i enhver gryde
  • Viser temperatur både i °C og °F
  • LED-lys indikerer, hvor langt du er i processen
  • Afkalkningsfunktion

Ulemper

  • Fungerer ikke med en separat timer

Adler AD 6415 er en sous vide med en tidsindstilling fra 1 minut til 99 timer og 59 minutter, hvilket giver mulighed for stor præcision, når du tilbereder dine fødevarer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Adler AD 6415

Specifikationer

  • Strøm: 1000 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 95 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 0,9 kg

Høj temperaturområde
Adler AD 6415 har en effekt på 1000 W, som gør, at den hurtigt kan tilberede måltider. Sous viden har dertil et temperaturområde på 20-95 grader og giver dig dermed mulighed for at tilberede en bred vifte af fødevarer. Graderne på modellen kan justeres trinvist med 0,1 grader, hvilket gør den til en præcis sous vide.

LED-ring
Adler AD 6415 vejer ca. 0,9 kg og har en maksimal kogekapacitet på 20 liter. Modellen er dertil udstyret med en robust klemme, der holder sous viden fast på enhver af dine foretrukne gryder eller lignende. AD 6415 er derudover udstyret med en LED-ring omkring den øverste del, hvor lyset skifter farve mellem blå, rød og grøn afhængigt af hvor langt du er i madlavningsprocessen.

Automatisk afkalkning
Modellen er fremstillet af vandafvisende materialer og har en automatisk sikkerhedskontakt samt en IPX7-certificering, hvilket sikrer, at den kan bruges i vand i lang tid. Det aftagelige varmeapparat gør desuden maskinen nem at rengøre, og den har også en automatisk afkalkningsfunktion. Brugervenligheden er i top, fordi alle funktionerne er forklaret i detaljer med en letforståelig manual, og Adler giver også opskrifter og vejledninger til sous viden på deres hjemmeside som en ekstra bonus.

Mere om Adler AD 6415

Specifikationer

  • Strøm: 1000 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 95 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 0,9 kg

Anova Precision Cooker - sous vide med app

Forbrugsguiden anbefaler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Anova Precision Cooker:

  • Anova-app til nem overvågning og justering
  • Passer på alle gryder med justerbar klemme
  • Høj ydeevne i praktisk størrelse

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening er Anova Precision Cooker en god investering for dig, der ønsker alle fordelene ved en mere teknologisk sous vide. Med Bluetooth og Anovas App er “Connected Cooking” ganske nemt, og du får mulighed for at fjernstyre tid og temperatur via din telefon. Derudover er det en rost model af eksperter og brugere, da den leverer ydeevne af høj kvalitet og optimal varmefordeling, hvilket sikrer perfekt tilberedt mad – hver gang.

Selvom det tager et stykke tid at varme vandet op, og den ikke kan tilpasses så meget, opvejes ulemperne af de gode madlavningsresultater og de alsidige kontrolmuligheder. Så hvis du vil nyde veltilberedte retter og kan lide at styre det fra telefonen, anbefaler vi Anova Precision Cooker som et rigtig solidt valg.

Fordele

  • Brugervenlig og innovativ
  • God app
  • Er mindre end den originale Anova-model

Ulemper

  • Er et stykke tid om at varme op
  • Ingen mulighed for at tilpasse dybden

Anova Precision Cooker er et godt bud til dig, der leder efter alle fordelene ved en sous vide stav, men som gerne vil have en lidt mere teknologisk og avanceret model. Hos Wirecutter har de kåret Anovas model til deres testvinder og skriver blandt andet, at det er en stor fordel, at modellen kan styres via Bluetooth, som gør det endnu nemmere at have overblik over sin mad.

Anmeldelse: Produktanalyse af Anova Precision Cooker

Specifikationer

  • Strøm: 750 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 99 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 0,6 kg
  • WiFi

Simpel at bruge
Det er ultrasimpelt at bruge Anova Precision Cooker. Den sættes bare på et kar med en kapacitet på 20 liter, karret fyldes med vand, du vakuumforsegler din mad, indstiller tid og temperatur på sous vide sticken, trykker start og så bliver maden tilberedt helt af sig selv. Madlavning har aldrig været nemmere end med Anovas sous vide, der fra du køber den kan være med til at spice din madlavning lidt op.

Optimal varmefordeling
Precision Cooker sørger for optimal varmefordeling i vandkarret, hvor din mad bliver tilberedt. Vandet cirkuleres nemlig konstant rundt, så temperaturen hele tiden er stabil og perfekt til hvad end, du tilbereder.

Hvad siger eksperterne om Anova Precision Cooker?

Anovas sous vide er testvinder hos Wirecutter på baggrund af dens stabile temperatur, hvilket betyder, at du er sikret at kunne have total kontrol over, hvordan din mad bliver tilberedt. Staven har en temperaturstabilitet helt ned til +/- 0,1°C. Det er simpelthen slut med tørre bøffer og overtilberedte æg.

De roste den også for dens smarte app-styring, som gør det nemt at holde overblik over tids- og temperaturindstillingerne og samtidig kunne holde øje med tilberedningen. Det, der desuden var ekstra smart, var, at du ikke behøvede at bruge appen, hvis man ikke har lyst, da der også er indstillingsknapper på selve staven.

Mere om Anova Precision Cooker

Specifikationer

  • Strøm: 750 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 99 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 0,6 kg
  • WiFi

Anova Precision Cooker 4.0 - bedste sous vide i test

Bedst i test Sous vide hos Good Housekeeping Institute

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Anova Precision Cooker 4.0:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Prisbelønnet ydeevne og opvarmningsevne
  • Inkluderet app med et bredt udvalg af opskrifter
  • Forbedret tilslutning og vandtæt design

Forbrugsguidens vurdering

Anova Precision Cooker 4.0 sous vide er kåret som bedst i test hos Good Housekeeping Institute. Vi mener, at denne model er et godt valg for dem, der søger præcis temperaturkontrol og beherskelse af deres madlavningsoplevelse. Desuden tilbyder Anova Culinary-appen, der er tilgængelig til iOS og Android, problemfri WiFi-forbindelse, hvilket giver brugerne forskellige opskrifter og ubesværet kontrol over temperatur og tilberedningstider. På trods af fordelene anerkender vi, at Wi-Fi-opsætningen kunne forbedres. Ikke desto mindre skiller Anova Precision Cooker 4.0 sig ud med sin hastighed, nøjagtighed og sit kompakte, men kraftfulde design, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker præcis sous vide-tilberedning.

Fordele

  • Temperatur: 0-92 °C
  • Kan styres gennem app via WiFi
  • Opvarmer vandet hurtigere
  • Instruktionsbog og inspiration til opskrifter

Ulemper

  • Besværlig Wi-Fi setup
  • Touch-kontrollen er en smule langsom

Denne sous vide stav fra Anova gør det nemt for dig at opnå et perfekt resultat med tilberedningen af madlavningen – hver gang. Anova Precision Cooker 4.0 roses af det britiske madlavningsmagasin goodhousekeeping.com, hvor den er kåret som den bedste maskine. Her roser de den blandt andet for at være meget præcis i temperaturen og dette gør den derfor til et rigtig godt valg, hvis man gerne vil have totalt styr på sin madlavning. Vælg derfor denne model, hvis du ikke vil overlade noget til tilfældighederne under madlavningen.

Anmeldelse: Produktanalyse af Anova Precision Cooker 4.0

Specifikationer

  • Strøm: 900 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 92 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 0,64 kg
  • WiFi

Kompakt design – stor præcision
Selvom Anova Precision Cooker 4.0’s størrelse måske er noget mindre end andre modeller på markedet, så er dette ikke ensbetydende med, at man ikke får en kraftfuld maskine, der kan hjælpe én med at tilberede maden perfekt hver gang. Dens størrelse passer godt ind i køkkenskabet, så den er nem at opbevare og den gør sit arbejde med at vedligeholde temperaturen rigtig godt, som goodhousekeeping.com siger.

Smart app-styring
En af de smarte ting ved denne sous vide stav er, at den kan styres gennem en app som forbindes til WiFi. Her kan du styre temperaturen og tiden og lave dejlig og veltilberedt mad med ét klik. Det er supernemt at holde overblikket over tilberedningen af maden gennem appen, der både er til iOS og Android. Du downloader bare Anova Culinary-appen, følger instruktionerne på skærmen, og så er du klar til at tilberede lækker mad.

Hvad siger eksperterne om Anova Precision Cooker 4.0?

Eksperterne fra goodhousekeeping.com roser Anova Precision Cooker 4.0 WiFi næsten helt til skyerne. De fortæller at den i deres test opvarmede vandet på rekordtid og hermed hurtigere end alle de andre modeller, de testede. Derudover fortæller de også, at sous vide staven er meget nøjagtig med temperaturen af vandet. Den kan nemlig holde temperaturen med en nøjagtighed helt ned til 0,1 grader, hvilket er fantastisk, hvis man gerne vil have helt styr på, hvordan ens mad bliver tilberedt, hvilket medfører at den bliver bedst i test Sous vide hos Good Housekeeping Institute.

De fortæller derudover også, at touchskærm-panelet, hvor man styrer Anova Precision Cooker 4.0 fra, er yderst intuitiv og let at styre. Dette er en god egenskab, da man så slipper for at bruge unødvendig tid på at finde ud af, hvordan sous vide staven virker før man overhovedet kan gå i gang med at lave mad. De roser også den fine instruktionsbog, som følger med staven, som gør det nemt at komme i gang med at bruge den.

Mere om Anova Precision Cooker 4.0

Specifikationer

  • Strøm: 900 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 92 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 0,64 kg
  • WiFi

Witt Easy - sous vide stav med effektiv og hurtig opvarmning

Bedste allround sous vide

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Witt Easy:

  • Stor kapacitet 25 L kapacitet
  • LCD-display med timerfunktion
  • Innovativ opskrifts-app med Wi-Fi-forbindelse

Forbrugsguidens vurdering

Når vi vurderer fordelene ved Witt Easy Sous Vide, anerkender vi den som et dygtigt køkkenredskab, der appellerer til både nybegyndere og erfarne hjemmekokke. Den generøse kapacitet på 25 liter giver den en fordel ved tilberedning af større portioner, mens Wi-Fi-forbindelsen og den medfølgende MySousVide-app giver en moderne og praktisk tilgang til tilberedning af måltider. Vi sætter pris på den præcise temperaturkontrol, der sikrer optimale tilberedningsresultater, og maskinens relative stilhed, som øger brugerens komfort.

Efter vores mening er Witt Easy Sous Vide en god mulighed for dem, der ønsker at forbedre deres kulinariske færdigheder, på trods af den lidt højere investering og størrelse. Dens kapacitet, effektivitet og moderne funktioner gør den til et overbevisende valg for moderne, travle husholdninger.

Fordele

  • Effektiv og hurtig opvarmning
  • Meget præcis
  • Intuitiv at bruge
  • Høj sikkerhed

Ulemper

  • Højere prisklasse

Witt Easy Sous Vide er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Sousvidebogen.dk, Mobilsiden.dk og Bastihemmet.se. Både de danske og svenske eksperter er vilde med modellen, som de alle har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra Sousvidebogen.dk især er vilde med sous vide stavens støjniveau samt temperaturpræcision, er eksperterne fra Bastihemmet.se og Mobilsiden.dk begejstrede for appen med opskrifter samt maskinens effektivitet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Witt Easy

Specifikationer

  • Strøm: 1000 W
  • Temperaturpræcision: 60 °C
  • Maks. temperatur: 95 °C
  • Volumen: 25 L
  • Vægt: 1,5 kg
  • WiFi

Rummelig sous vide maskine med Wi-Fi-forbindelse
Witt Easy Sous Vide er forsynet med en kapacitet på 25 liter, hvorfor man har mulighed for at lave store portioner på en gang. Derudover er der mulighed for at styre maskinen fra et andet rum eller lignende takket være dens Wi-Fi-forbindelse.

Maskinen leveres med en app ved navn MySousVide, hvor man kan finde opskrifter samt tips til modellen. Dette gør også, at man kan styre den med hjælp fra telefonen.

Witt Easy er ydermere nem at betjene, da den er udstyret med en brugervenlig menu samt et LCD-display. Her kan man finde de forskellige funktioner såsom en timer. Med timeren kan man indstille den til at give besked, når det er tid til at kigge på maden.

Kraftig motor, temperaturstyring og sikkerhedsfunktioner
Med Witt Easy får man en sikker model, der er forsynet med en autosluk-funktion, lavt vand-alarm og overophedningsbeskyttelse. Med disse sikkerhedsfunktioner sørger modellen for, at man er sikker under brug.

Endvidere er Witt Easy forsynet med en motor med en effekt på 1000 W. Motoren er derfor kraftfuld, hvorfor vandet kommer op i kog hurtigt, så man kan gå i gang med madlavningen.

Man har også mulighed for at justere på maskinens temperatur. Her kan man vælge mellem 40 til 95 grader, hvor apparatets temperaturindstilling bliver vist med 0,1 graders interval.

Hvad siger eksperterne om Witt Easy?

Witt Easy Sous Vide er en populær model hos de tre ekspertkilder, da de mener, at det er en god sous vide maskine. Eksperterne fra Sousvidebogen.dk skriver eksempelvis, at Witt Easy Sous Vide er forsynet med mange praktiske og gode funktioner. Her nævner de blandt andet dens temperaturpræcision, tydelige display, tænd/sluk-knap samt app.

De er ydermere vilde med, at Witt Easy Sous Vide er forholdsvis støjsvag, hvorfor den ikke larmer meget under brug. De mener også, at den er nem at komme i gang med, hvilket altid er et plus, ifølge eksperterne.

Eksperterne fra Bastihemmet.se er enige i mange af disse betragtninger, men forklarer også, at Witt Easy Sous Vide er en ’effektiv maskine, der kan klare de fleste opgaver’. De skriver, at denne model er svaret på en kombination af ’innovativ teknologi og et avanceret design, der giver dig det bedste slutresultat i forhold til maden’.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Witt Easy forklarer Mobilsiden.dk, at modellen er forholdsvis dyr, hvilket man skal være opmærksom på. Til gengæld er de glade for, at man har mulighed for at finde en masse inspiration og opskrifter i appen.

Mere om Witt Easy

Specifikationer

  • Strøm: 1000 W
  • Temperaturpræcision: 60 °C
  • Maks. temperatur: 95 °C
  • Volumen: 25 L
  • Vægt: 1,5 kg
  • WiFi

Sansaire - sous vide stav med hurtig opvarmning

Bedste brugervenlige sous vide-design

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sansaire:

  • Teknologifri madlavning med enkel betjening
  • Kraftfuld ydelse i støjsvag drift
  • Stand-alone-kapacitet

Forbrugsguidens vurdering

Sansaire udmærker sig ved sin professionelle ydeevne og brugervenlige betjening, der giver præcisionstilberedning med sin unikke standalone-funktion og høje kapacitet. Selvom vi synes, at dens design er velegnet til større gryder, giver denne alsidighed mulighed for brug med enhver beholder. Fraværet af app-kontrol giver en ligetil madlavningsoplevelse, der tillader alle justeringer direkte på staven. Derudover gør den høje kapacitet på 23 liter, støjsvage drift og hurtige opvarmningsevne den ideel til tilberedning af store måltider.

Alt i alt mener vi, at Sansaire Sous Vide Wand er en anbefalelsesværdig, brugervenlig enhed, der er ideel til madlavningsentusiaster og professionelle, der sætter pris på deres kulinariske værktøjs præcision, kapacitet og enkelhed.

Fordele

  • Fantastisk tilberedning
  • Utrolig nem at bruge
  • Kan stå selv
  • Lyst digitalt display
  • Hurtig til at varme op

Ulemper

  • Skal bruge en stor gryde

Denne sous vide stav fra Sansaire er helt enkelt en nem måde at tilberede sin mad til perfektion. Den har et helt enkelt design, som er intuitivt og nemt at finde rundt i selv hvis man ikke er så glad for tekonologi.

Den anbefales af det britiske teknologimagasin techradar.com især på grund af dens unikke evne til at stå selv, hvilket de fleste andre sous vide maskiner ikke kan. Denne evne giver stor frihed til at vælge, hvilket kar man vil bruge, da sous vide staven ikke er afhængig af at kunne sidde på kanten af den. Vælg denne sous vide stav, hvis du gerne vil have optimal frihed og smart, intuitivt design.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sansaire

Specifikationer

  • Strøm: 1100 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 100 °C
  • Volumen: 23 L
  • Vægt: 1,8 kg

Stor kapacitet
Sansaire har en stor kapacitet i forhold til mange andre stave. Med sin kapacitet på 23 liter er det muligt at tilberede mad til rigtig mange mennesker på én gang. Dette er en stor hjælp for eksempel når hele familien er hjemme til jul, så man ikke behøver at lave mad over flere omgange eller finde på andre måder at få maden færdig på samme tid.

Bruges af professionelle kokke
En af de ting, som gør denne til et rigtigt godt valg er, at Sansaire siger, at denne sous vide stav bliver brugt af professionelle kokke på nogle af de bedste restauranter rundt omkring i verden. Selvom størrelsen er lidt større end nogle af de andre modeller på markedet, gør det simple og intuitive design, at det er en god investering, som er nem at bruge og skabe fantastiske måltider med.

Hvad siger eksperterne om Sansaire sous vide stav ?

Denne sous vide stick fra Sansaire anbefales af Techradar på baggrund af dens evne til at stå selv, som er ret unikt. Andre maskiner er meget afhængige af, hvilket kar man bruger, og dette kan nogle gange komme i vejen for ens madlavning, hvis man f.eks. ikke kan finde et kar, der lige passer. Med denne fritstående stick har man ikke det problem, og er derfor fri til at vælge lige det kar, man vil.

Mere om Sansaire

Specifikationer

  • Strøm: 1100 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 100 °C
  • Volumen: 23 L
  • Vægt: 1,8 kg

Steba SV100 prof - stor sous vide med enkel betjening

Bedste valg til professionel sous vide

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Steba SV100 prof:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Til op til 120 portioner på samme tid
  • Hurtig opvarmningstid på 17 minutter
  • Ensartet opvarmning med effektiv vandcirkulation

Forbrugsguidens vurdering

Steba SV100 Prof er en meget effektiv sous vide-koger til dem, der har brug for et professionelt apparat til madlavning i stor skala eller gourmetmad. Selv om den er større og tungere end andre modeller, skiller den sig ud ved sin imponerende evne til at opvarme 30 liter til 56 °C med en nøjagtighed på 0,1 °C på ca. 45 minutter. Den kan håndtere op til 120 portioner på samme tid, hvilket understøtter dens kapacitet. Desuden er den ekstremt alsidig, kan arbejde med alle gryder, der er dybere end 15 cm, og har et bredt temperaturområde fra 5-99 grader. Dens størrelse kan måske afskrække nogle, men dens konstruktion i rustfrit stål af høj kvalitet, enkle betjening og brugervenlige LCD-display kompenserer for den store størrelse.

Vi kan varmt anbefale den til seriøse hjemmekokke eller professionelle, der søger pålidelig og avanceret sous vide-tilberedning.

Fordele

  • Hurtig model
  • Holder temperaturen stabil under hele tilberedningen
  • Stor model
  • Enkel betjening
  • Brugervenligt display

Ulemper

  • Er måske for stor for nogle brugere

Steba SV100 prof er af typen med cirkulator, hvilket betyder, at sous vide-cirkulatoren sænkes ned i en gryde med vand, hvorefter den opvarmer vandet til den ønskede temperatur ved at cirkulere vandet rundt.

Eksperterne vurderer, at denne teknik fungerer rigtig godt på SV100, som hurtigt varmer vandet op – eksempelvis tager det 17 minutter at varme vandet op fra 20 til 56 grader. Herefter holdes temperaturen så stabil, at fødevaren bliver tilberedt ved en ensartet varme, som også giver det bedste smagsmæssige resultat.

Anmeldelse: Produktanalyse af Steba SV100 prof

Specifikationer

  • Strøm: 1500 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 99 °C
  • Volumen: 7,5 L
  • Vægt: 2 kg

Stor maskine
Steba SV100 prof er en af de lidt større sous vide-modeller med cirkulator, og den vejer også 2 kg. Modellen er enkel i designet og af rustfrit stål men bred og rektangulær, og man skal være opmærksom på, at den store model kræver en dyb gryde – højden på gryden skal gerne være minimum 15 cm.

Kapaciteten på Steba SV100 prof er stor – nemlig 30 liter, der arbejdes ved 1500 watt, og der bliver cirkuleret 7,5 liter vand/minut. Steba SV100 prof er ikke en af de prisvenligste modeller, men til gengæld får man rigtig god kvalitet for de ekstra penge.

Godt display
Steba SV100 prof har en meget enkel betjening, og det er et stort plus, især hvis man er ny i sous vide-faget. Der findes et LCD-display på modellen, som er oplyst, og displayet informerer både om temperaturindstilling, den aktuelle temperatur og timeren. Det er muligt at indstille temperaturen mellem 5-99 grader, så Steba sv100 prof er en meget alsidig model, hvad angår temperaturer.

Steba sv100 prof måler 32 cm (h), 15 cm (b), 13 cm (d) og er af typen med cirkulator. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, så den skal købes selvstændigt.

Mere om Steba SV100 prof

Specifikationer

  • Strøm: 1500 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 99 °C
  • Volumen: 7,5 L
  • Vægt: 2 kg

Steba SV50 - sous vide med stor temperaturspændevidde

Mest praktiske sous vide

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Steba SV50:

  • Designet til en bred vifte af retter
  • Bevarer ingrediensernes næring og smag
  • Velegnet til alle gryder

Forbrugsguidens vurdering

Steba SV50 imponerer os med sin praktiske anvendelighed og dygtighed til at tilberede forskellige retter, fra kød til grøntsager. Den varmer måske lidt langsommere op end andre modeller, men præcisionen, det brede temperaturområde og den ensartede opvarmning opvejer denne lille mangel. Dens kompatibilitet med alle gryder og pander over 15 cm i dybden øger desuden fleksibiliteten og gør den til et fleksibelt værktøj i ethvert køkken.

Derudover forenkler den klare, oplyste LCD-skærm brugen, hvilket gør dette til et overbevisende valg for både nye og erfarne sous vide-entusiaster. Vi mener, at selvom det kræver tålmodighed, gør SV50’s evne til at forvandle en række ingredienser til gastronomiske lækkerier den til et værdifuldt redskab i ethvert køkken.

Fordele

  • God til alle typer af fødevarer
  • Brugervenligt LCD-display
  • Stor temperaturspændevidde
  • God kvalitet og robusthed
  • Ideel til langtidstilberedning

Ulemper

  • Er langsommere til at varme op end andre modeller
  • Timeren skal sættes

Mange forbinder sous vide-teknikken med tilberedning af kun kød, men det er også muligt at tilberede grøntsager og kartofler i sous vide maskinerne. Steba SV50 er en af de modeller, som er god til alle former for fødevarer, og dermed er modellen utrolig alsidig.

Steba SV50 er af typen med cirkulator, hvilket betyder, at en lille motor cirkulerer vandet rundt og sikrer dermed en jævn temperatur i hele vandet. Denne teknik gør også, at man med Steba SV50 vil være sikker på at få et jævnt resultat, således at hele bøffen eller stegen er tilberedt lige grundigt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Steba SV50

Specifikationer

  • Strøm: 800 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 56 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 1,2 kg

Stor spændevidde
En af de helt store fordele ved Steba SV50 er det store temperaturområde. Modellen har nemlig en spændevidde, der rangerer fra 0-90 grader. Det giver mulighed for at tilberede maden over meget lang tid ved helt lave temperaturer.

Så skal vandet heller ikke varmes lige så meget op, og det er også en af grundene til, at Steba SV50 har et lavt energiforbrug. Husk dog aldrig at undertilberede især kød, da man risikerer, at bakterierne overlever.

Kvalitetsmodel
Steba SV50 giver et godt kvalitetsindtryk, og både byggekvaliteten og robustheden er høj. Kabinettet er skabt i rustfrit stål med betjening via en enkel drejeknap. LCD-displayet er oplyst og viser både temperatur og timer. Med Steba SV50s timer har man desuden mulighed for at time maden i helt op til 99 timer.

Som et andet plus så larmer modellen ikke ret meget, hvilket er en fordel, hvis man skal langtidstilberede over natten, og køkkenet ligger tæt på soveværelset. Steba SV50 er en af de lettere modeller med en vægt på 1,2 kg uden vand.

Steba SV50 måler 38 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d) og er af typen med cirkulator. Der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine.

Mere om Steba SV50

Specifikationer

  • Strøm: 800 W
  • Temperaturpræcision: 0,1 °C
  • Maks. temperatur: 56 °C
  • Volumen: 20 L
  • Vægt: 1,2 kg

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

5 ting du skal overveje, før du køber sous vide

  • Kapacitet

    De fleste sous vide har en vandkapacitet på 10-30 liter, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste behov. Overvej dog, om du enten skal bruge en større eller mindre model. Ved du allerede nu, at du kun skal bruge din sous vide, når du har gæster, kan det være, du skal have fat i en mere højere kapacitet. Skal den modsat kun bruges derhjemme, kan du også klare dig med en mindre (og billigere).

  • Temperatur

    Temperaturen i en sous vide ligger typisk mellem 54-60 °C. Den skal dog lidt højere med eksempelvis fjerkræ. Den maksimale temperatur i en sous vide er generelt omkring 90 °C. Det er vigtigt at bemærke, at den optimale temperatur for forskellige fødevarer bl.a. varierer afhængigt af varens tykkelse.

  • Funktioner

    Hvilke funktioner, en sous vide har, afhænger fra model til model. Nogle kommer med en skærm og et betjeningspanel, mens andre modeller har apps, Bluetooth- eller WiFi. Automatiske sous vide-modeller kan være en god mulighed, hvis du ikke har erfaring, og endelig kan sous videns klemme variere i størrelse alt afhængig af behov.

  • Pris

    De billigere sous vide starter omkring 500 kr., mens dyrere alternativer koster omkring 2.000 kr. og opefter. Prisen bestemmes primært af modellens kvalitet, funktioner og vandstrøm. Sørg for overveje, hvad du egentlig skal bruge den til – på den måde undgår du at betale ekstra for funktioner, du måske slet ikke behøver.

  • Bruger- og ekspertanmeldelser

    Det er altid en god ide at se på, hvad forbrugerne har at sige om deres sous vides, samt hvordan den har fungeret for dem. Brugeranmeldelser kan fortælle dig om produktets brugervenlighed, og om funktionerne fungerer optimalt. Ekspertanmeldelser fortæller derimod hvor godt sous vides fungerer ved forskellige behov og sammenligner dem med andre på markedet. Vi har derfor både inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser nedenfor for at hjælpe dig med at træffe en mere nuanceret beslutning.

arrow-more

Test og anmeldelser af sous vide anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Klikk.no

Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet 6 sous vide maskiner. Læs mere her.

Råd & Rön

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har også foretaget en test af 10 sous vide maskiner på parametre som tilberedningsevner, temperaturpræcision, energiforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Anova Sous Vide, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele testen her.

Bastihemmet.se

Den svenske testside Bastihemmet.se har et mål om at dele så meget med forbrugerne, som de kan. Derfor kan du finde uafhængige anmeldelser og tests på deres hjemmeside samt forskellige tips og tricks om emner indenfor hus og hjem. Her har Bastihemmet.se testet og anmeldt Witt Easy Sous Vide, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Gastromand.dk

Det danske mandemagasin Gastromand.dk har fokus på emner, der har med gastronomiens verden at gøre. De skriver derfor både om madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej samt meget mere. Her har Gastromand.dk testet og anmeldt Anova Sous Vide, som de har givet 4 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Mobilsiden.dk

Mobilsiden.dk er en dansk online mobilside, der skriver om alt, hvad der har med mobiltelefonen at gøre. Dog beskæftiger de sig også med andre mobile enheder og produkter heriblandt sous vide maskiner. Her har de testet og anmeldt Witt Easy Sous Vide, som de har givet 5 ud af 6 stjerner. Ønsker du at læse hele testen, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.

Sousvidebogen.dk

Sousvidebogen.dk er en dansk side, der fokuserer på bogen af samme navn. På siden er der mulighed for at finde en masse viden og information om sous vide maskiner. Der er også mulighed for at finde tests og anmeldelser. Her er Witt Easy Sous Vide blevet testet og anmeldt, der har fået 7 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Tomsguide.com

Den amerikanske teknikside Tomsguide.com leverer artikler, guides og gode råd om et hav af teknologiske og elektroniske produkter. Udover dette, skriver de også diverse tests og anmeldelser af et hav af produkter. Her har Tomsguide.com testet og anmeldt Anova Sous Vide, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner samt kåret som ’editor’s choice’. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.

PriceRunner

PriceRunner har foretaget en grundig test af sous vides med fokus på fire nøgleparametre: temperaturstabilitet og -område, byggekvalitet, kapacitet og brugervenlighed. De vurderede, om maskinerne kunne opretholde jævne temperaturer inden for deres angivne område, og vurderede deres konstruktion og kvalitetsindtryk. Testene undersøgte også maskinens kapacitet, især mængden af vand, den kunne opvarme og cirkulere. Endelig blev brugervenligheden bestemt ved at evaluere brugervenlighed, støjniveau, renlighed, ekstra funktioner og den samlede ydeevne i forhold til prisen.

Se hele testen her.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com er et førende websted for forbrugerteknologi, der leverer dybdegående anmeldelser, indsigtsfulde artikler og nyheder om den seneste udvikling og tendenser i den teknologiske verden. Med en omfattende, brugervenlig tilgang sigter de mod at afmystificere teknologi og hjælpe forbrugerne med at træffe informerede beslutninger. Når det gælder sous vide-maskiner, tilbyder Digitaltrends.com omfattende produktanmeldelser, der fokuserer på funktionalitet, design, ydeevne og den samlede værdi af hver enhed. Deres vurderinger omfatter typisk praktisk afprøvning, sammenligning med lignende produkter og en endelig dom, der hjælper potentielle købere med at vælge det bedste sous vide-komfur til deres behov.

Se anmeldelsen af Anova Precision Cooker her.

Se Anova Precision Cooker 4.0 anmeldelse her.

Good House Keeping

Good Housekeeping Institute (GHI) er en produkttestenhed under Good Housekeeping, et kendt livsstilsmagasin. GHI tester og anmelder en bred vifte af forbrugerprodukter og giver dybdegående, pålidelige anbefalinger til læserne. Når GHI anmelder sous vide-maskiner, bruger de en omfattende tilgang, hvor de evaluerer faktorer som temperaturnøjagtighed, brugervenlighed, design, funktioner og generel ydeevne. Deres ekspertanmeldelser, ofte ledsaget af brugerfeedback, giver forbrugerne en pålidelig guide til at træffe informerede købsbeslutninger inden for sous vide-madlavning.

Se anmeldelsen her.

PCmag

PCMag, en forkortelse for PC Magazine, er en velrenommeret onlinepublikation, der leverer anmeldelser, nyheder, tips og featurehistorier relateret til teknologi og elektroniske produkter. PCMag er kendt for sine strenge og grundige testprocedurer og præsenterer upartiske ekspertanmeldelser af de nyeste produkter og tjenester inden for mange kategorier. Når PCMag anmelder sous vide-maskiner, evaluerer de apparaterne ud fra en række faktorer som design, byggekvalitet, brugervenlighed, tilberedningsevne, funktioner og samlet værdi. Denne omfattende analyse giver forbrugerne indsigtsfuld vejledning og hjælper dem med at træffe velinformerede købsbeslutninger.

Se anmeldelsen af Anova Precision Cooker her.

TrustedReviews

TrustedReviews er en etableret britisk hjemmeside, der leverer detaljerede og upartiske anmeldelser af en bred vifte af forbrugerelektronik, husholdningsapparater og software. De benytter sig af et team af ekspertanmeldere, som tester og evaluerer produkter baseret på strenge, standardiserede testmetoder. Når det gælder sous vide-maskiner, vurderer TrustedReviews sandsynligvis faktorer som temperaturnøjagtighed, byggekvalitet, kapacitet, brugervenlighed og yderligere funktioner. Disse omfattende evalueringer hjælper forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger baseret på ydeevnen og værdien af hver enkelt sous vide-model.

Se Witt Easy Sous Vide stav anmeldelse her.

TechRadar

TechRadar er et førende website for teknologinyheder og -anmeldelser, der leverer dybdegående ekspertanalyser af den nyeste forbrugerelektronik, gadgets og teknologitrends. Ligesom med andre produkter involverer deres tilgang til at studere sous videes strenge tests og praktisk brug. TechRadar’s ekspertanmeldere vurderer hver sous vide-enheds ydeevne, byggekvalitet, funktioner og samlede værdi. De evaluerer aspekter som temperaturpræcision, kapacitet, brugervenlighed og ekstra funktioner for at give deres læsere en præcis forståelse af produktets fordele og ulemper.

Se hele anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en dedikeret online markedsplads drevet af Google, hvor forbrugerne kan søge efter, sammenligne og købe produkter fra en bred vifte af sælgere. Det strømliner shoppingoplevelsen ved at hente produktinformation fra forskellige forhandlere, så forbrugerne kan sammenligne priser, funktioner og anmeldelser på ét sted. Google Shopping indeholder også brugerbedømmelser, som giver værdifuld indsigt i produkternes kvalitet og forhandlernes pålidelighed, hvilket hjælper potentielle købere i deres købsbeslutninger.

Se Champion CHSV310 brugerbedømmelser her.

Se Steba SV100 prof brugerbedømmelser her.

Se Steba SV50 brugerbedømmelser her.

Amazon

Amazon er verdens største online markedsplads, kendt for sit omfattende udvalg af produkter i utallige kategorier. Den har et brugerbedømmelsessystem, hvor kunderne kan bedømme og anmelde deres køb, hvilket giver uvurderlig indsigt i produktkvalitet, ydeevne og pålidelighed. Disse brugerbedømmelser kan være yderst nyttige for potentielle købere, da de giver erfaringer fra den virkelige verden og feedback, der hjælper med at træffe informerede købsbeslutninger.

Se brugerbedømmelser af Anova Precision Cooker her.

Se Anova Precision Cooker 4.0 brugerbedømmelser her.

Se Steba SV100 prof brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvilken type sous vide bør jeg købe?
Det er kun dig, der kan afgøre, hvilken type (og model), der opfylder dine behov. Anova Precision Cooker 4.0 er dog både testvinder og anbefalet.
Er en sous vide pengene værd?
Hvorvidt en sous vide er pengene værd, er noget, kun du kan afgøre. Det er ikke alle, der vil sætte så meget pris på den, at det kan betale sig, mens andre vil finde stor glæde i den mad, som de pludselig kan tilberede.
Hvor mange watt skal en sous vide være på?
En sous vide kan være på mange forskellige W. Nogle arbejder på 900 W, mens andre arbejder på 1000 W og nogle helt tredje på 1500 W. Hvorvidt du foretrækker én model fremfor en anden, er en smagssag, da alle modellerne jo udfører det arbejde, der forventes af dem.
Kvaliteten og de retter, som en sous vide kan bidrage med, er noget, som kun du kan vurdere, da vi ikke sætter pris på de samme ting. Er du glad for god mad, og glad for at tilberede den gode mad, så er svaret ja.

Hvordan virker sous vide?

Vil du at gøre de gode restauranter kunsten efter med deres møre og saftige kød, men har du svært ved at få samme resultater derhjemme? Så er det måske fordi, du bruger den forkerte metode. Problemet er ofte, at du tilbereder kødet ved en alt for høj temperatur og derved ødelægger tekstur og mørhed.

Her kommer sous viden ind i billedet, som kort fortalt går ud på at vakuumpakke kød eller grøntsager og langtidstilberede dem i et vandbad. Kan du fransk, så ved du det måske allerede ud fra navnet ”sous vide”, som betyder ”under vakuum”.

Vakuumpakning og vandbad

For en mere udførlig forklaring så skriver GastroFun.dk, at princippet i sous vide-metoden går ud på, at maden skal tilberedes ved en meget præcis temperatur, som er langt lavere end den 200 grader varme ovn eller den rygende stegepande. Ved rødt oksekød skal temperaturen for eksempel kun være 54-57 grader.

Når man anvender sous vide-metoden, starter man med at anskaffe sig en sous vide maskine og en vakuumpakker, da de færreste sous vide maskiner har en medfølgende vakuumpakker.

Man starter tilberedningen ved at lade sous viden varme vandet i gryden/vandkarret op, og herefter forbereder man kødet – eller grøntsagerne – ved at marinere det og vakuumpakke det.

Vi skelner her mellem vandkar og gryde, idet den ene type sous vide maskine (med vandbad) bruger et medfølgende vandkar, og den anden type (med cirkulator) bruger en almindelig gryde, hvor man sænker cirkulatoren ned i.

Vakuumpakningen fungerer som en slags beskyttelse mod direkte kontakt med vandet, og det sørger desuden for, at fødevarens naturlige smag og saft ikke forsvinder.

Herefter lægges maden ned i vandkarret eller gryden, og eftersom maden er helt omkranset af vand under tilberedningen, er du sikret en jævn og ensartet temperatur.

Kødtyper

Man kan tilberede stort set alle typer kød, fisk og grønt i sous vide maskinen, og sous vide-metoden viser den største forskel, når det drejer sig om større udskæringer, som normalt ville blive en del sejere og tørrere. Politiken.dk fremhæver netop culottestegen som et godt valg, da en langtidsstilberedning vil forbedre kvaliteten markant i forhold til at give den en time i ovnen på 180 grader, men også bøffer vil blive mørere og mere saftige med sous vide, da saften ellers hurtigt vil ende på panden.

De fleste typer af fisk vil man med fordel også kunne tilberede i sous vide maskinen, men man skal passe på med fjerkræ som and og duer, der ikke bliver tilberedt optimalt i vakuumpakningen.

Det betyder dog ikke, at man bør forkaste ideen om alt sous vide-tilberedt fjerkræ. Kylling kan sagtens vakuumpakkes og lægges i vandet. Videoen nedenfor guider til, hvordan man laver sous vide-citron-kyllingelår. Kyllingelårene bliver fyldt med smag, som ikke mindst kommer fra marinaden. Normal vil en del af marinaden løbe fra kødet, men inde i vakuummet bliver marinaden, hvor den er, og trænger i stedet ind i kødet.

Selv om sous vide-metoden nok mest er adresseret mod kød, så kan man også bruge sous vide til at tilberede grøntsager. Dinside.no skriver, at en af de største fordele ved sous vide er vakuumpakningen, som ved tilberedning af kød søger for, at saften ikke forsvinder. Men når væden ikke kan forsvinde, så forsvinder vitaminer og mineraler heller ikke. Det gør også metoden velegnet til tilberedning af grøntsager, som ofte mister mange vitaminer og mineraler ved kogning.

Guide: Hvor lang tid skal kødet have

Der er forskel på, hvilken temperatur man skal anvende til forskellige kødtyper, men som tommelfingerregel skriver Politiken.dk, at man med en vandtemperatur på 58 grader vil få mørt og velsmagende kød.

OBH Nordica skriver også, at tiden er en faktor, som kan drille lidt, for her gælder det om at kende sit kød. Jo mørere kødet er, jo kortere tid skal det have i vandet. For eksempel skal en mørbrad kun have omkring 2 timer i sous vide maskinen, mens en culotte, som er en “dårligere” udskæring, med fordel kan tilberedes i 10-12 timer. Den lange tid i vandet forbedrer nemlig kødets kvalitet og gør culotten både mere mør og velsmagende.

Afhængig af udskæringstypen af kødet vil der dermed være forskel på tilberedningstiden. Skal man for eksempel tilberede et stykke kød fra skanken på dyret, hvor der findes meget bindevæv i musklerne, så skal kødet have længere tid. Udskæringen fra dyrets ryg vil generelt indeholde mindst bindevæv, kød fra bagparten lidt mere og kød fra bryst og forpart mest bindevæv.

Når bindevævet bliver tilberedt over længere tid, omdannes det til blødt gelatine, og jo længere tid det tilberedes, jo blødere og mindre sejt bliver det at tygge.

Efter tilberedningen i sous vide-gryden kan det være, at man ønsker en sprød stegeskorpe. Det får man ved at enten at lægge stegen i ovnen og give den en gang grill eller lægge bøffer på stegepanden i kort tid. Bøfferne skal kun have omkring et minut, mens stegen skal have lidt længere, men hold øje med den, for man kan se, når overfladen skifter tekstur. Nedenfor kan du se, hvordan Filet Mignon tilberedes med sous vide og derefter får en flot skorpe på komfuret.

Oksekød

Der findes rigtig mange typer af oksekød, og hver type kræver sin tilberedning. For eksempel skal en oksefilet tilberedes ved 58 grader i minimum halvanden time, hvis den skal være rosa. En entrecote med ben skal derimod have mellem fem og seks timer på 60 grader, hvis man ønsker den rosa og saftig. Har man mod på at tilberede rosa oksehøjreb, skal kødet have minimum 16 timer ved 65 grader.

Fisk

Man kan lave forskellige typer af fisk i sous vide maskinen, og det tager som regel kortere tid end kødet. En almindelig fiskefilet, som skal gennemsteges, tager omkring 40 minutter ved 60 grader. Når man steger fisk på panden, kan man hurtigt komme til at overstege den.

Grøntsager

Det er muligt at tilberede mange typer af grøntsager og kartofler i sous vide maskinen, og temperaturen må gerne være højere her. Det gælder for eksempel broccoli, som skal have minimum 20 minutter ved 85 grader, pastinakker skal have 15 minutter ved 85 grader og kartofler, der ligeledes skal tilberedes ved 85 grader men dog minimum i en time.

Du kan se hele listen med tilberedningstider her.

Sous vide – trin for trin

Sous vide-metoden kan hurtigt virke besværlig og uoverskuelig, så derfor har vi – baseret på artikler fra Fødevarestyrelsen – lavet en trin-for-trin guide til at forstå sous vide-metoden:

  • 2 sous vide-modeller: Der findes to udgaver – en med vandbeholder og en med cirkulation. Modellen med vandbeholderen har et medfølgende ”vandkar” til vandet, hvor modellen med cirkulation er en slags dypkoger, der nedsænkes i en gryde og derefter cirkulerer vandet rundt og holder en konstant temperatur.
  • Forbehandling: For at opnå en kraftigere smag kan man marinere kødet inden vakuumpakningen. Er marinanden varm, så lad den køle af inden maden vakuumpakkes, da en varm marinade kan begynde at koge inde i posen nede i vandet, og det vil få posen til at lække.
  • Vakuumpakning: Start med at vakuumpakke maden i vakuumpakningsmaskinen. Vakuumpakningen sørger for, at maden beholder saft, smag og vitaminer. Vakuumpakningsmaskinen bruger særlige plastikposer, der er meget kraftige, og de kan fås enkeltvise eller i ruller. Det er mest fordelagtigt at bruge ruller. Man bør maksimalt fylde poserne to tredjedele op. Sørg for at maden ikke rører posen der, hvor den skal lukkes, for så vil posen ikke kunne holde tæt. Sørg også for at fylde posen ensartet op, så varmebehandlingen bliver så jævn som mulig. Efter vakuumpakningen tjek da, at så meget luft som muligt er suget ud af posen.
  • Gør sous vide staven med vandbeholder klar: Varm vandet op til den ønskede temperatur, og læg den vakuumpakkede mad ned i maskinen.
  • Gør cirkulationsmodellen klar: Har man en model med cirkulation i en gryde med vand, så sæt cirkulationsmaskinen i og vælg temperaturen. En lille motor får vandet til at cirkulere rundt og holder en jævn temperatur. Læg herefter maden i.
  • Tilberedning i vandet: Lad maden blive nede i vandet i den ønskede tid, og tag det herefter op. Det er meget vigtigt, at der er styr på temperaturen, og at den er korrekt. Det har både betydningen for madens kvalitet og af sikkerhedsmæssige grunde, da det er vigtigt at få dræbt bakterier. Pas derfor på for lave temperaturer ved kort tilberedningstid.
  • Efterbehandling: Vil man gerne have en sprød skorpe på for eksempel kød, kan man lægge stegen i ovnen og give den en smule grill eller stege bøfferne kort på panden.

Der findes både fordele og ulemper ved sous vide, og det er meget individuelt, om metoden tiltaler en.

På plus-siden så bliver sous vide-tilberedt kød meget mørt og smagfuldt, og er man meget interesseret i mad, vil forskellen være meget markant. Desuden er det forholdsvist let at bruge sous vide-metoden, og man kan sagtens gå fra maskinen, mens den tilbereder maden. Der er ikke noget, der koger over, og det er stort set umuligt at give maden for lang tid, så den bliver kedelig.

Desuden bibeholder maden – især grøntsager – mange flere vitaminer og mineraler end ved normal tilberedning, og måltidet bliver derfor sundere.

Den store ulempe ved sous vide er prisen. En sous vide maskine er ikke billig, og desuden skal man også anskaffe sig en vakuumpakkemaskine. Det tager forholdsvis lang tid at tilberede maden i forhold til traditionel tilberedning, og så kan man ikke lave hele måltider samtidig.

Sous vide i hverdagen

Mange folk forbinder sous vide-tilberedning med en festlig begivenhed, eller når man har gæster. Men sous vide-teknikken kan meget mere og er faktisk et yderst nyttigt værktøj i dagligdagen.

Vi har talt med Per Asmussen, redaktør hos GastroFun.dk, der her giver sit bud på hvordan sous vide- tilberedningsmetoden kan bruges i dagligdagen:

I bund og grund handler det om at se muligheder frem for begrænsninger med denne tilberedningsmetode. Når man f.eks. skal lave en roastbeef sous vide, hvor tilberedningstiden er 6,5 timer ved 55 grader, så er det svært at få det til at passe med hverdagslivet. Derfor bliver det oftest kun til en ”festlig” ret fremfor en dejlig hverdagsret.

En måde at tænke anderledes, er ved at tilberede stegen en dag i weekenden og i stedet for at færdiggøre stegen på panden bagefter straks komme den i et isbad for derefter at komme den i fryseskabet. Den hverdag du så ønsker at spise din roastbeef, skal du ”bare” tage stegen op af fryseren om morgenen og komme den i køleskabet. Når du kommer hjem fra arbejdet, skal den have cirka 30-45 minutter i dit vandbad for lige at komme op i temperatur igen.

Stegen er tilberedt, så den skal bare lige blive varm igen. Herefter skal den på en glohed pande/grill, og den er klar til servering. Det betyder at du kan få et lækkert måltid lavet på cirka 45 minutter, hvilket sagtens kan nås i en travl hverdag.

Hvis mængden af kød er for stor, kan den deles i to efter tilberedningen og vakuumpakkes i nye poser og igen ryge direkte i fryseren.

Sous Vide Confit de canard

Denne opskrift på konfiterede andelår/andeconfit er klart en af mine yndlings sous vide-retter. Den korrekte måde at lave det på, er ved at stege/koge andelårene i andefedt eller olie. Ved at bruge sous vide- teknikken, kan man tilberede andelårene i deres eget fedt inde i en vakuumpose, og resultatet er helt fantastisk.

Ingredienser:

–  8 stk. andelår

–  8 spsk. Andefedt (kan undlades)

–  60 gram groft salt

–  8 fed hvidløg

–  Sort peber (friskkværnet)

–  4 stængler frisk timian (man kan bruge tørret også)

–  10 stk. laurbærblade

Vejledning:

  • Start med at gnide kødet ind i groft salt og læg det i en bøtte.
  • Skær hvidløgene i tynde skiver og hak timian og laurbærblade. Bland det sammen med kødet og krydr det med frisk peber.
  • Sæt låg på bøtten og ryst den godt igennem, så du er sikker på, at alle krydderierne bliver godt fordelt.
  • Lad det herefter stå og trække i 24 timer på køl.
  • Tag kødet ud af bøtten og skyl det under den kolde hane, så du får alle krydderierne ud af dine lår.
  • Tør dem godt af med et viskestykke/køkkenrulle.
  • Brug en vakuumpakker til at pakke lårene i pakker a 2 stk. og tilføj 1 spiseskefuld andefedt ovenpå hvert lår. I bund og grund behøver du ikke at tilsætte mere fedt, men det giver en dejlig smag.
  • Giv dem 12 timer ved 75 grader i dit sous vide/vandbad.
  • Derefter skal de tørres og steges i andefedtet på en varm pande for at få stegeskorpe/sprødt skind. Det tager cirka 30-60 sekunder på en middelvarm pande.
  • Server med pommes frites, gerne hjemmelavede. Se f.eks. en opskrift her.

Læs flere sous vide opskrifter fra Gastrofun.dk her.

Sous vide uden sous vide maskine?

Som nævnt er det er svært at komme udenom, at sous vide-metoden er en relativ dyr fornøjelse. Der skal både investeres i vakuumpakningsmaskine og sous vide maskine, og det kan godt løbe op i mange tusinde kroner.

Det vil være svært at tilberede kød uden den rigtige sous vide maskine, da kød kræver konstante temperaturer over mange timer.

Men med grøntsager vil man faktisk kunne opnå samme resultat, selv om man kun har en gryde og et termometer.

Start med at rengøre grøntsagerne og vakuumpak dem med lidt olie. Kom posen i en gryde med 80-88 graders varmt vand og forsøg manuelt at holde temperaturen så stabil som mulig. Tilberedningen vil tage omkring 20 minutter, hvor man konstant skal holde øje, men til gengæld opnår man samme resultat som med en rigtig sous vide maskine, hvor alle vitaminer og mineraler bibeholdes i grøntsagerne. Husk at hvis du tilbereder forskellige grønstager, så skal de i forskellige poser.

Er du på udkig efter en vakuumpakker, eller ønsker du blot at læse lidt mere om hvad de kan, kan du evt. se vores artikel om vakuumpakkere.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Onyx Cookware™ Sous Vide

OBH Nordica 7948 Precision

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme