Vakuumpakker test-guide: De bedste vakuumpakkere i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Denne artikel ser nærmere på nogle af de forskellige modeller af vakuumpakke-maskiner, som der er på markedet. De maskiner som er med i artiklen, har indgået i flere tests hvor eksperter efter nøje beregninger, har vurderet, hvilke modeller, der er bedst.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den vakuum-pakke-maskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra forbrugerråd samt blandt andet aviser og forbrugeranmeldelser.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne vakuumpakker test-oversigt indeholder:
🔸 Overblik over de bedste vakuumpakke-maskiner
🔸 Information om hvorfor vakuum-pakning er fordelagtigt
🔸 Trin for trin guide til at holde fødevarerne så friske som mulige
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vakuumpakker test-oversigt – Her er de 9 bedste modeller

Her følger en gennemgang af de vakuumpakkere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


FoodSaver V2860 – testvindende sous vide vakuumpakker

Forbrugsguidens Anbefaling

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

 

FoodSaver V2860 kan både bruges, når man skal fryse fødevarer ned, eller hvis man ønsker at tilberede sin mad i en sous vide-maskine. Modellen er meget holdbar og robust, og pakningen er både helt tæt og sørger for, at der ikke er ilt tilbage i vakuumposen. Uden ilt holder maden nemlig længere. Det er enkelt at lukke poserne, og så længe man ikke overfylder poserne (hold gerne 2/3 af posen fri), så er FoodSaver V2860 så solid, at poserne ikke sprækker. For en ekstra sikkerhed findes en bred tætningsstrimmel.

Mange funktioner

FoodSaver V2860 har to hastighedsindstillinger og en vakuum-puls-funktion, som sikrer maksimal kontrol. Modellen er håndfri, og en Progress Indicator angiver, om processen stadig er i gang. FoodSaver V2860 har to forskellige forseglingsniveauer, som gør modellen god til både fugtige og tørre fødevarer. For en ekstra anvendelighed findes også en særfunktion til sarte fødevarer, som kan have svært ved klare vakuumpakningen uden skader. FoodSaver V2860 er designet med et låg i rustfrit stål, og der medfølger beholder og aftagelig drypbakke. For at komme godt i gang med vakuumpakningen medfølger desuden også 5 poser med en kapacitet på 0,94 liter, 5 poser med en kapacitet på 3,78 liter samt 1 rulle.

FoodSaver V2860 måler 10 cm (h), 40 cm (b), 29 cm (d).

Fordele

 • Stilrent design
 • Robust og solid model
 • Velegnet til både frysning og sous vide
 • Mange funktioner
 • Sikker model
Ulemper

 • Bliver overophedet ved pakning af mange poser efter hinanden

Nedenfor kan du se en kort præsentation af FoodSaver V2860:


FoodSaver Flow FFS006X – kompakt vakuumpakker

Bedste Premium Valg

 Testvinder hos den svenske side Pricerunner.se
 4,9 stjerner ud af 5 af forbrugerne på den britiske forhandler Amazon.co.uk

FoodSaver-FFS006X

 

Med vakuumpakkeren FoodSaver Flow FFS006X har du alt hvad du behøver for at kunne håndtere dine fødevarer og give dem ekstra lang levetid eller lave lækker sous vide i dit eget hjem. 

Pricerunner.se er en svensk forhandler af vakuumpakkeren, hvor produktet er blevet anmeldt og vinder som den bedste i test. De roser vakuumpakkeren fra FoodSaver for at være nytænkende og let kunne klare selv store behov i køkkenet, selvom den ikke fylder meget med sit pladsbesparende design.

Hos forhandleren Amazon.co.uk får denne vakuumpakker mange roser af forbrugerne. Forbrugerne kan give stjerner, hvor denne model fra FoodSaver får hele 4,9 stjerner ud af 5. Det er derfor en sikker vinder blandt forbrugerne, hvor FoodSaver Flow FFS006X lever helt op til deres forventninger.

Om FoodSaver Flow FFS006X
FoodSaver Flow FFS006X har en praktisk størrelse og måler B40 x D24 x H18 cm. Den fylder derfor ikke meget på køkkenbordet selv i mindre køkkener med begrænset bordplads. Designet er enkelt og strømlinet med en skinnende metaloverflade og sorte plastikdetaljer.

Med en vægt på kun 2,5 kilo kan du derfor let gemme denne vakuumpakker af vejen i skabe eller skuffer, når den ikke er i brug.

Maskinen er superlet at betjene, og du kan bruge den både til våde og tørre fødevarer. Med en indstilling får du justeret maskinen, så den bedst muligt klarer opgaven.

Opbevaring af poser med skær

Med til vakuumpakkeren følger:

 • 1 x vakuumrulle 28cm x 3m
 • 3 x 0,94 liters poser
 • 3 x FoodSaver zip-poser

Der er integreret en smart opbevaring til rullen med poser, der gør det nemt at sætte maskinen op. Rulleopbevaringen er udstyret med et skær, så poserne skæres fri under brug.

Når de er vakuumpakkede, kan fødevarer holde sig op til 5 gange længere, fordi du fjerner luften fra poserne. Du får dermed endnu bedre holdbarhed, hvis du vakuumpakker med denne smarte model fra FoodSaver. Du kan også bruge denne model, hvis du elsker at nusse i køkkenet med din sous vide.

Du får i alt 2 års garanti på denne model.

FoodSaver Flow FFS006X vs. markedet
En fordel ved denne model sammenlignet med andre på markedet er den veludførte måde, hvorpå poserne suges tomme for luft og svejses.

I stedet for at selve svejsningen af poserne og luftudsugningen foregår på samme tid, så er det med FoodSaver Flow FFS006X to separate trin. Dette forhindrer, at lukningen bliver varm, når du står og bruger maskinen over længere tid.

I anmeldelsen fra Pricerunner.se fremhæves det, at posen skal være tør under svejsningen, fordi det ellers kan være nødvendigt at svejse en ekstra gang. Det er en lille ulempe ved denne model, der ellers kan klare både våde og tørre fødevarer.

Fordele

 • Pladsbesparende design
 • Kompakt og nem at flytte rundt med
 • Integreret opbevaring af ruller med skær
 • Kan bruges til både vådt og tørt
 • 2 års garanti
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Er tung


OBH Nordica Vakuumpakker – effektiv til både våde og tørre fødevarer

Bedste budget valg

 • 4,8 ud af 5 stjerner hos brugerne på Coop
OBH Nordica Vakuumpakker

 

Vakuumpakkerne fra OBH Nordica er en rigtig funktionel køkkenmaskine, som kan lidt af det hele. Den egner sig godt til at forsegle både tørre og våde fødevarer.

Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden på din mad, er den oplagt. Hvis du er vild med at lave lækre marinader, kan du også bruge den til at marinere fisk, fjerkræ eller kød.

Brugervenlig med indbygget skærer og opbevaring til poser

Den kan køre 100 forseglinger i træk uden pause. Den har en indbygget skærer og en smart opbevaring til poser, som gør processen mere effektiv.

Vakuumpakkeren er manuel og nem at bruge – så nem, at du kan foretage al betjening med en hånd.

Modellen fra OBH Nordica skiller sig ud fra de andre vakuumpakkere på markedet ved at være rigtig funktionel og brugervenlig, samtidig med at den kan bryste sig af at være forbrugernes foretrukne maskine.

Fordele

 • Let betjening
 • Populær blandt brugerne
 • Indbygget skærer og poseopbevaring
 • Kan bruges til både våde og tørre fødevare
Ulemper

 • Har kun én hastighed

Udvalgte specifikationer
Mærke: OBH Nordica
Serie: Season Pro
Vakuum i bar: 0,85
Justerbar vakuumstyrke: Ja
Maks. svejsebredde i cm: 28
Integreret skærefunktion: Ja
Saftrille: Ja
Inkl. vakuumslange: Ja
Effekt i watt: 140
Mål i cm: 32,9 x 15, 3 x 48,8 (HxBxD)
Vægt i kg: 3,7


Caso VC300 Pro vakuumpakker

Bedst til prisen

✅ Testvinder hos Politiken

Caso VC300 Pro vakuumpakker

 

For at forlænge holdbarheden med flere måneder er det nødvendigt, at luften er suget helt ud – jo mindre ilt, des længere holdbarhed. Caso VC300 er rigtig god på dette område, og maskinens vakuum-funktion er så effektiv, at der stort set ingen luft er tilbage, når fødevaren har været igennem vakuumpakningen. Det skyldes ikke mindst maskinens to solide svejsetråde, som også sørger for en fuldstændig forsegling. Modellen er også især velegnet til sous vide.

Stor valgfrihed

En af de store fordele ved Caso VC300 er, at man selv kan vælge, hvor stor posen skal være – det betyder, at man kan pakke fødevarer med en bredde på helt op til 30 cm. På modellen findes desuden et udtageligt vakuumkammer samt en folieboks til opbevaring af folierullen. Når man skal vakuumpakke en fødevare, trækker man så blot folien ud i den ønskede længde og skærer den til med den integrerede folieskærer. Caso VC300 er udover at være særdeles velegnet til sous vide både god til fugtige og tørre fødevarer, og det fungerer let at skifte mellem indstillingerne. For at komme godt i gang med Caso VC300 medfølger to folieruller.

Caso VC300 måler selv 9 cm (h), 38 cm (b), 26 cm (d).

Fordele

 • Meget høj kvalitet
 • God vakuum-evne, Forsegler vakuummet godt
 • Mulighed for selv at vælge hvor stor vakuumposen skal være
 • Meget velegnet til sous vide
Ulemper

 • Tømmer ikke altid poserne for luft
 • Dårlig placering af plasticrulle
 • Langsom

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Caso VC300 og dens funktioner:


OBH Nordica Supreme 7949

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

OBH Nordica Supreme 7949

 

OBH Nordica Supreme 7949 hører til i den lidt højere ende af prisskalaen, men til gengæld demonstrerer modellen rigtig god kvalitet og høj alsidighed. Udover frysning og sous vide er OBH Nordica Supreme 7949 velegnet til at bruge i mikroovnen. Modellen har et godt vakuumforseglingssystem, som både sørger for, at posen er helt lukket til og sørger for at holde maden friskere i fryseren. Når man tager en frossen fødevare ud af fryseren i en af OBH Nordica Supreme 7949s vakuumposer, undgår man også frostskader, og maden er i bedre stand.

Let at betjene

Udover stor alsidighed så er OBH Nordica Supreme 7949 en meget brugervenlig model, og der medfølger også en udførlig manual. Man bliver guidet til præcis hvilke knapper, der skal trykkes på, og herefter klarer maskinen resten. Brugen er både intuitiv og enkel, og så larmer den heller ikke ret meget. OBH Nordica Supreme 7949 kommer i et pænt design og med en smart opbevaring til rullen. Der er specialindstillinger til både fugtige og tørre fødevarer. Man kan vakuumpakke stort set alle typer mad på OBH Nordica Supreme 7949, og det gælder lige fra stege, bøffer, fedt, schnitzler, bacon, fisk, grøntsager, kartofler eller sågar bær. For hurtigt at komme i gang medfølger der en startpakke, der består af to ruller i forskellige størrelser.

OBH Nordica Supreme 7949 måler 44 cm (h), 13 cm (b), 26 cm (d).

Fordele

 • Godt kvalitetsprodukt
 • Stor alsidighed
 • Også velegnet til mikroovn
 • God medfølgende manual
 • Let at betjene
Ulemper

 • Mangler aftagelig drypbakke
 • Vanskelig rengøring

Nedenfor kan du se en kort præsentation af OBH Nordica Supreme 7949:


Caso VC100 vakuum maskine

 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon.de baseret på 424 anmeldelser

Caso VC100 vakuumpakker

 

Markedet for vakuum-maskiner er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. Derfor har vi set på forskellige brugeranmeldelser på sitet Amazon, hvor brugerne selv fortæller om produkterne og fremhæver specifikke kvaliteter. Et af disse produkter er Caso VC100, som er en klar brugerfavorit på Amazon. Modellen har nemlig fået en score på 4,5 stjerner ud af 5 blandt knap 450 anmeldelser.

Effektiv vakuumpakker

Caso VC100 er en rigtig god vakuumpakker, som uden problemer klarer at vakuumpakke fødevarerne forsvarligt. Det fuldautomatiske vakuumsystem sørger for dette og forseglingen er ekstra stærk med de to svejsetråde. Dermed kan man være sikker på, at forseglingen ikke lækker. Overskydende væske opsamles af modellen selv. Caso VC100 er en meget effektiv model, som ydermere klarer vakuumpakningen hurtigt og gnidningsfrit. En elektronisk temperaturkontrol sørger for en øget sikkerhed ved brug.

Enkel at bruge

Caso VC100 er en relativt lille model, men den er meget robust og kraftfuld. Der kan vakuumpakkes selv store stykker af eksempelvis kød, da man selv kan bestemme længde, og bredden kan være helt op til 30 cm. Der er forskellige indstillinger, som er lette at finde ud af, og indtrykket af modellen er i det hele taget godt, intuitivt og enkelt. Man kan med fordel bruge Caso VC100 til både nedfrysning og sous vide. Modellen kommer yderligere med et udtageligt vakuumkammer og er inklusiv slange til eksterne vakuumbeholdere. For hurtigere at komme i gang med produktet medfølger der en startpakke, som består af 10 folieposer.

Caso VC100 måler 9 cm (h), 17 cm (b), 39 cm (d).

Fordele

 • Meget populær blandt brugerne selv
 • Godt og sikkert vakuumsystem
 • Lækker ikke
 • Opsamler selv overskydende væske
 • Lille men robust
Ulemper

 • Tømmer ikke altid poserne for luft
 • Langsom
 • Giver et dårligt kvalitetsindtryk

Caso VC10 vakuum maskine

 4,5 stjerner ud af 5 hos Amazon.de baseret på 1194 anmeldelser

Caso VC10

 

Caso VC10 har ikke været medtaget i ekspert-tests, hvor modellerne er blevet testet på en række parametre. Til gengæld er modellen rigtig populær blandt de brugere, der bruger den tit i eget hjem, og vi har set nærmere på, hvad disse brugere fremhæver ved modellen. Caso VC10 er faktisk så populær, at den scorer 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon blandt knap 1200 anmeldelser.

Billigere men god model

Caso VC10 hører til i den lavere ende af prisskalaen, men det betyder ikke, at modellen mangler kvalitet. Tværtimod – brugerne selv er rigtig glade for modellen, og de fremhæver især, at modellen er rigtig god til at suge luften ud af poserne og forsegle dem sikkert. Caso VC10 kan bruges til mange forskellige formål som frysning og sous vide, og da Caso VC10 med sin automatiske forsegling sikrer en fuldkommen tæthed, så kommer der ikke vand ind i posen ved sous vide-tilberedningen. Modellen er også meget alsidig, og den er ideel til alle typer af vakuumpakning. Man kan også tænke i helt små baner og vakuumpakke for eksempel madpakken til picnickurven – det giver nemlig friskere mad.

God brugervenlighed

Caso VC10 roses også for den store brugervenlighed. Modellen kan bruges ofte, og det er let at finde rundt i indstillingerne. Modellen har flere gode og brugbare funktioner, som er tilpasset forskellige typer af vakuumpakning. Man kan også selv bestemme, hvor store stykker fødevarer, man ønsker at vakuumpakke, for der er op til 30 cm svejsebredde uanset længde. Designet er pænt i en blanding af sort og sølv, og modellen er aflang og ligner mest af alt en lille printer. Som startpakke medfølger der 10 poser, som har målene 30×20 cm.

Caso VC10 selv måler 36 cm (h), 9 cm (b), 15 cm (d).

Fordele

 • Prisvenlig model
 • God kvalitet
 • Suger effektivt ilten ud af poserne
 • Sørger for at poserne ikke lækker
 • Høj brugervenlighed
Ulemper

 • Er langsom
 • Er ikke specielt kraftfuld

Caso VC200 vakuumpakker

 4,6 stjerner ud af 5 hos Amazon.de baseret på 474 anmeldelser
✅ Testvinder hos tyske Haus & Garten

 

Caso VC200 har både opnået stor ros fra forbrugere og eksperter, og både professionelle og amatører vil få glæde af denne model. Det tyske magasin Haus & Garten har testet Caso VC200, og eksperterne er så imponerede over modellen, at den kåres til testvinder. Også forbrugerne giver modellen gode kommentarer med på vejen, og Caso VC200 får hele 4,6 stjerner ud af 5 på Amazon blandt knap 500 anmeldelser.

Stærk model som holder maden frisk

Caso VC200 har både til formål at forberede fødevarer til sous vide og at forlænge deres holdbarhed. Caso VC200s velfungerende vakuum-funktion trækker al ilten ud af posen, hvorefter posen forsegles og svejses grundigt med hele to svejsetråde. Dette er forbrugerens sikkerhed for, at vakuummet opretholdes. Man kan derfor også med fordel vakuumpakke alle typer af fødevarer på Caso VC200, og det tæller også småting som pålæg, som man ikke kan nå at få spist. Modellen er enkel i brug, og derfor er det hverken besværligt eller en langsommelig proces at vakuumpakke selv mindre fødevarer.

Folieposer og ruller

Caso VC200 er som sagt nem at bruge. Indstillinger og funktioner er lette at finde ud af, og modellen har ikke brugt tid på overflødigheder. Derfor arbejder den også effektivt og præcist, og vakuumpakningen foregår med foliepose og ruller. Der findes et udtageligt vakuumkammer og en folieboks til opbevaring af folieruller, som trækkes ud i den ønskede længde, og med den integrerede folieskærer skærer man længden til. Bredden er ikke helt så valgfri, men det er muligt at vakuumpakke selv brede fødevarer med en 30 cm svejsebredde uanset længde. Derudover kommer Caso VC200 også med en inkluderet slange til eksterne vakuumbeholdere, og for en hurtig opstart medfølger der to folieruller til selve vakuumpakningen.

Caso VC200 måler 38 cm (h), 9 cm (b), 26 cm (d).

Fordele

 • Rost af både eksperter og forbrugere
 • Velfungerende vakuumfunktion holder maden frisk
 • Sikker model med god forsegling
 • Let at bruge
 • Valgfri længde på den vakuumpakkede fødevare
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Er lavet af plastik

OBH Nordica Chef 7945

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

OBH Nordica Chef 7945

Nem vakuumpakning af fødevarer – også til sous vide

OBH Nordica Chef 7945 er fordelagtig til den forbruger, der ønsker en hurtig og enkel måde at vakuumpakke sine fødevarer på. Man kan både anvende den til kød, fisk, bær, sauce eller grønt.

Poserne er designet til at kunne holde på alle vitaminer og mineraler, således at maden ikke taber sundhed ved at blive vakuumpakket og gemt til senere. Det gælder både de tørre fødevarer, men også de mere væskeholdige.

OBH Nordica Chef 7945 er desuden særlig godt egnet til den forbruger, der ønsker at vakuumpakke især kød til sous vide-tilberedning af maden (hvor maden tilberedes over længere tid i et vandbad).

Let og overskuelig maskine

På OBH Nordica Chef 7945 er enkelhed og lethed i fokus, og det samme gælder designet, som er pænt og stilfuldt og passer til det moderne køkken.

Maskinen er aflang, men fylder ikke alt for meget, og den er meget let at betjene med kun få knapper. Hvis man har med skrøbelige fødevarer at gøre, findes der en specialfunktion til pakning af disse.

OBH Nordica Chef 7945 arbejder med et vakuumtryk på 0,8 bar og har en fin hastighed med 12 liter i minuttet. Effektiviteten i watt ligger på 120, og så medfølger der poser med modellen.

Maskinen selv er skabt i stål, som sikrer en lang holdbarhed og en høj robusthed. Den maksimale posebredde ligger på 30 centimeter, så det er muligt at vakuumpakke selv store fødevarer.

Beskytter fødevarerne

OBH Nordica Chef 7945 er som nævnt skabt til at kunne vakuumpakke fødevarer, så de ikke taber vitalitet under opbevaringen, men ydermere er pakningen og poserne designet til at beskytte mod eventuelle frostskader ved opbevaring på frost.

De medfølgende poser kan desuden anvendes i mikrobølgeovn, og så er de vaskbare og kan genbruges, hvis man ønsker det. Der medfølger yderligere en letforståelig manual, så nye forbrugere kan få det optimale ud af maskinen.

Fordele

 • Fordelagtig til både væskeholdige og tørre fødevarer
 • God til sous vide-tilberedning
 • Let betjening
 • Beskytter mod frostskader
 • Genanvendelige poser
Ulemper

 • Mangler drypbakke
 • Sværere at rengøre
 • Lidt langsom

OBH Nordica Chef 7945 – specifikationer 
🔴 Mærke: OBH
🔴 Vakuum-tryk: 0,8 bar
🔴 Vakuum-hastighed: 12 liter per minut
🔴 Effekt: 120 watt
🔴 Maksimal posebredde: 30 centimeter
🔴 Poser inkluderet: Ja
🔴 Materiale: Stål
🔴 Højde: 10,5 centimeter
🔴 Bredde: 37,5 centimeter
🔴 Dybde: 21 centimeter
🔴 Vægt: 1,5 kilo 


Hvorfor vakuumpakke sin mad?

Hele ideen med vakuumpakning af mad går kort sagt ud på, at når luften og dermed ilten fjernes fra en pose med fødevarer, så kan fødevaren holde sig længere. Men der er også andre gode sidegevinster ved at vakuumpakke maden. Det er også at vakuumpakning sørger for en mere effektiv opbevaring af fødevarer, da de så fylder mindre, mens frostskader forhindres, og så er vakuumpakning ideelt til sous vide-tilberedningsmetoden.

Bakterier kræver ilt

For at begrænse væksten af bakterier så pakkes kød ofte i en beskyttet atmosfære, da luftbårne bakterier kræver ilt for at formere og udvikle sig. Det tæller for eksempel mikroorganismer, som fordærver maden og også skimmelsvamp. Vakuumpakker man sin mad, er der stort set ingen ilt omkring kødet, og derfor vil maden få en længere holdbarhed. Vakuumpakker man for eksempel kød og lægger det i fryseren, vil holdbarheden blive fem gange længere.

Dog sikrer vakuumpakning ikke mod alle bakterier – for eksempel kan mælkesyrebakterier og sygdomsfremkaldende bakterier som listeria monocytogenes stadig leve her.

Bedre end fryse-plasticposer

Vakuumpakkede fødevarer kan med fordel lægges i fryseren, og der er stor forskel på, hvordan vakuumpakkede fødevarer og plasticpose-pakkede fødevarer reagerer på kulden. Hvis man fryser en rib eye steak med en god fedtkant ned inde i en plasticpose, så vil fedtet begyndte at blive harskt selv ved lave temperaturer som minus 18 grader, som der minimum bør være i en fryser. Det er nemlig ilten, der igangsætter harskningsprocessen. Til sammenligning vil dette ikke ske for den vakuumpakkede rib eye steak, da der ingen ilt er inde i vakuummet. Det skal dog bemærkes, at eventuel harskning ikke er sundhedsskadeligt, men smagen påvirkes negativt.

Også fryseskader undgås med vakuumpakkede frostvarer. Fryseskader er rimfrostskader, som opstår sammen med udtørringen af kødet under frosten, og denne proces tærer på kvaliteten af maden. Det undgår man ved at vakuumpakke sine frostvarer.

Sous vide-tilberedning med vakuumpakkede fødevarer

Sous vide – som oversat fra fransk betyder ”under vakuum” – går ud på, at man nedsænker vakuumpakkede fødevarer i et vandbad, der har en bestemt temperatur. Herefter langtidstilberedes fødevaren ved en lavere temperatur end normalt, men resultatet er mere mørt kød, som også har bibeholdt flere vitaminer og mineraler. Når maden er vakuumpakket, slipper disse nemlig ikke ud, som de gør, når man for eksempel koger grøntsager eller steger en bøf.

Politiken skriver, at sous vide-tilberedningsformen er bredt anvendt på restauranter, og metoden sørger for, at kødet bliver ekstra mørt og får en bedre smag. Metoden er især ideel, når man ønsker at tilberede en fødevare – for eksempel et godt stykke kød – over lang tid ved en lavere temperatur, således at smag og kvalitet ikke ødelægges af en hård og konstant varme, som når man lægger en bøf på en glohed stegepande.

Især kød, der ikke er af de allerbedste udskæringer, vil have godt af en langtidstilberedning i sous vide-maskinen. Det kunne for eksempel være en culotte, som sous vide faktisk kan forbedre kvaliteten af, hvis den tilberedes et sted mellem 10 og 12 timer. Den lange tid i vandet højner nemlig kødets kvalitet og gør culotten både mere mør og velsmagende.

Læg mærke til, at der vil være forskel på tilberedningstiden afhængig af udskæringstypen af kødet, og det afhænger blandt andet af mængden af bindevæv i udskæringen. Bindevæv omdannes nemlig til blødt gelatine, når det bliver tilberedt over længere tid, og det betyder, at det bliver blødere og mindre sejt at tygge, jo længere tid det tilberedes.

Som tommelfingerregel vil udskæringer fra dyrets bryst og forpart indeholde meget bindevæv, kød fra bagparten lidt mindre, og udskæringer fra ryggen vil indeholde mindst bindevæv.


Sådan holder du maden friskere længere

Norske Nettavisen.no fortæller trin for trin, hvordan man kan holde sin mad frisk fem gange længere end normalt. Det er netop vakuumpakningsmetode, der er tale om. Her følger trin for trin-guiden:

Trin 1: Fyld posen: Du kan vakuumpakke næsten hvad som helst – kød, fisk, grøntsager, kartofler osv. Fyld posen med den ønskede fødevare og placér åbningen i maskinen. Husk dog at undgå et for flydende indhold, da både væske og ilt fjernes ved vakuumpakningen. Som tommelfingerregel skal posen kun fyldes 2/3 op, så den ikke sprækker.

Trin 2: Forsegling: Luk låget og tryk på forseglingsknappen. De avancerede vakuumpakkemaskiner har op til flere indstillinger, som blandt andet regulerer hurtighed og typen af fødevare (fugtig eller tør)

Trin 3: Lad maskinen arbejde: Herefter vil de automatiske vakuumpakkemaskiner selv sørge for at vakuumpakke fødevaren, og maskinen fortæller dig, når opgaven er klaret. Husk at sørge for, at der ikke er for eksempel kødsaft på posens lukning, som kan medføre, at posen ikke bliver ordentligt forseglet.

Trin 4: Opbevaring: Læg herefter den vakuumpakkede fødevare i fryseren eller køleskab. Med nogle modeller kan man også tilberede maden i mikroovnen. Husk at udover kød og grøntsager kan det også være fordelagtigt at vakuumpakke for eksempel ost eller pålæg, som du måske har fået købt for meget af. Rengør herefter maskinen.


Dette skal du overveje, før du køber en vakuumpakker   

Dette skal du overveje, foer du koeber en vakuumpakkerVakuumpakning af sine fødevarer eller madvarer kan være en god måde at opbevare dem på, så de både fylder mindre og forbliver friskere over længere tid – plus de gør det lettere at anvende sous vide-metoden til tilberedning.

Men inden du går ud og køber en vakuumpakker, så er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Baseret på ekspertviden fra Chefsteps.com guider vi til hvilke:

Type af vakuumpakker:

Der findes forskellige typer af vakuumpakkere, som også kommer i forskellige prisklasser. Der er tale om henholdsvis ”chamber-vakuumpakkere” og ”external-vakuumpakkere”.

Chamber-varianterne er ofte dyre og fylder meget, men til gengæld er de også rigtig gode til at få forseglet maden ordentligt. De kommer med en kraftfuld vakuum-pumpe samt et stort kammer, hvilket betyder, at pakningen både kan gå hurtigt og altid kan bevare det samme tryk, så der ikke opstår kollaps – disse anvendes ofte på restauranter.

Den anden variant, external-versionen, er ofte billigere og optager mindre plads rent fysisk, og eksperterne anbefaler denne type til den almindelige forbruger. Denne type fungerer ved at placere den åbne ende af vakuum-posen inde i maskinen og herefter lukke den.

Herefter vil maskinen trække al luften i posen ud, hvorefter posen forsegles.

Pris:

Afhængig af type af vakuumpakker vil prisen variere – eksperterne forklarer, at man kan få de billigste til et par hundrede kroner, hvor de dyreste kan koste flere tusinde kroner. I forhold til prisen skal man være opmærksom på størrelse og type og derudfra beslutte, hvad man har brug for.

God til den forbruger, der forbereder sig i god tid:

Hvis man hører til de forbrugere, der foretrækker at forberede måltider i lang tid i forvejen, så vil en vakuumpakker være en god ide. Det er nemlig let og overskueligt at lægge de enkelte fødevarer i vakuumposer, således at de lige er klar til brug, og det gælder både store og små portioner.

God til den forbruger, der vægter hygiejne højt:

Eksperterne forklarer, at hvis man bliver syg af en madvare, så er det ofte, fordi den har været håndteret forkert under tilberedningen.

Vakuumpakning er en meget hygiejnisk måde at tilberede sin mad på af flere grunde – både fordi ilten suges ud, hvilket vil give bakterier svære levevilkår, og fordi vakuumposernes beskyttende materiale minimerer hvor ofte, man rører ved fødevaren med fingrene.

Dermed bliver risikoen for kontaminering mindre – både for fødevaren i posen og for de andre fødevarer i køkkenet.

God til den forbruger, der ønsker at forlænge madens levetid:

Når man vakuum-forsegler sin mad, så forlænger man også levetiden markant. Eksperterne forklarer, at de vakuumpakkede fødevarer ligefrem kan holde sig i årevis i fryseren, men også i køleskabet kan levetiden forlænges med op til flere uger.

God til den forbruger, der holder af sous vide-tilberedning:   

God til den forbruger, der holder af sous vide-tilberedningHvis man foretrækker at tilberede sine fødevarer efter sous vide-metoden, så er det et klart must at anskaffe sig en vakuumpakker – man får nemlig langt det bedste resultat af tilberedningen med en maskine, der er skabt til formålet.

Hvad bør jeg ikke vakuumpakke?

Man kan vakuumpakke de fleste typer af fødevarer, men der er dog nogle ting, som ikke egner sig helt så godt til vakuumpakning.

Eksperterne forklarer, at dette blandt andet inkluderer skrøbelige fødevarer såsom udskæringer af fisk, idet de kan blive mast under trykket. Også fødevarer, der har brug for luft, som for eksempel en burger, bør ikke vakuumpakkes.

I så fald vil fødevaren eller retten få en forkert tekstur. Eksperterne forklarer, at man også skal være opmærksom, hvis man ønsker at vakuumpakke flydende substanser.

Flydende fødevarer og det sug, der findes inde i vakuumposen, kan nemlig godt reagere negativt med hinanden, og derfor anbefales det, at man fryser den flydende substans først.


Tips og tricks hvis du ikke har en vakuumpakker

Som nævnt er en vakuumpakker et smart redskab til at kunne opbevare sine fødevarer, så de forbliver friskere længere, men måske er du ikke sikker på, om du vil anskaffe dig en model.

Baseret på ekspertviden fra Simplyrecipes.com guider vi her til tips og tricks til, hvad du i stedet kan gøre, hvis du ikke har en vakuumpakker:

Frysepose med zip-lukning og en skål med vand   

Frysepose med zip-lukning og en skaal med vandEksperterne forklarer, at man rent faktisk ikke behøver at anskaffe sig en vakuumpakker, hvis man gerne vil vakuumpakke sine fødevarer. Alt, hvad man behøver, er en frysepose med zip-lukning samt en skål med vand.

Eksperterne understreger dog, at denne metode kun er for den forbruger, der sjældent har brug for at vakuumpakke sin mad – gør man det ofte, bør man investere i en vakuumpakke-maskine. Denne mere simple metode er nemlig ikke lige så effektiv som en maskine til at fjerne al ilten, og det kan gøre en forskel for både det færdige resultat, kvalitet og levetid.

Sådan vakuumpakker du uden maskine

Start med at købe en frysepose med zip-lukning af god kvalitet, som er både robust og holdbar. Vælg en pose med en stærk forsegling. Man kan vakuumpakke både kød og grøntsager via denne metode – ligesom med en reel maskine.

Fyld en stor skål med vand og hav et viskestykke i nærheden. Læg maden ned i posen og fordel den så jævnt som muligt. Det gør processen lettere og giver et bedre smagsresultat. Pres så meget luft som muligt ud af posen med hænderne, og hiv lynlåsen på posen næsten hele vejen over – lad hjørnet forblive uforseglet.

Hold posen i det uforseglede hjørne med den ene hånd og sænk den ned i vandet i skålen. Brug den anden hånd til at presse eventuelle luftbobler ud. Sænk posen helt ned i vandet, indtil vandet når til det åbne hjørne – der må dog ikke komme vand ind i posen. Luk herefter posen helt.

Når man igen løfter posen op fra vandet, så vil siderne på posen være formet efter fødevarens form. Læg posen på viskestykket og lad den tørre. Herefter er fødevaren klar til enten at blive tilberedt via sous vide-metoden, frosset ned eller opbevaret på anden vis.

Sådan vakuumpakker du flydende substanser uden maskine

Hvis man i stedet har med noget flydende at gøre – for eksempel suppe – så bør man foretage vakuumpakningen på en lidt anden måde. Denne metode kræver ikke en skål med vand:

Start med at fylde posen næsten til toppen, men lad der være lidt plads øverst. Pres så meget luft som muligt ud, og forsegl posen næsten hele vejen – lad igen det ene hjørne være uforseglet.

Løft posen op fra køkkenbordet og pres den imod kanten på køkkenbordet, så den flydende substans hænger ned under køkkenbordet og toppen er over. Findes der luft i posen, så pres det ud, og forsegl derefter posen helt.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Severin FS 3609 

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Severin FS 3609

Severin FS 3609 har været inkluderet i tests, hvor der er blevet set nærmere på modellernes evner, brug og funktionalitet. Især de svenske eksperter er glade for Severin FS 3609.

Flot design

Severin FS 3609 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en rigtig flot vakuumpakker, som vil se stilfuld ud på køkkenbordet. Farven er en glansfuld sort, som bidrager til det elegante udtryk.

Herudover er betjeningen meget enkel, og man styrer pakningen på toppen af modellen – her findes 3 knapper, som udgør kontrolpanelet. Den kommer desuden med en lav vægt og et let at flytte rundt på – ledningslængden ligger på 1,36 meter, så der er godt råderum.

God pris og mange brugsmuligheder

Severin FS 3609 vil være et godt valg, hvis man er ny forbruger inden for vakuumpakning. Prisen er lavere end hos flere af konkurrenterne, og betjeningen er nem, så med denne maskine vil man få en let indføring i vakuumpaknings-metoden.

Til trods for dette er brugsmulighederne på denne model dog de samme som på flere af de mere avancerede vakuumpakkere, for Severin FS 3609 kan både klare at pakke for eksempel kød, grønt, fisk og bær.

Herefter kan de vakuumpakkede fødevarer opbevares på frost eller køl afhængig af, hvornår man skal bruge dem. Poserne sikrer desuden mod frostskader, hvis fødevarerne opbevares på frost.

Også til sous vide

Severin FS 3609 vil desuden være et godt redskab for den forbruger, der foretrækker at tilberede sin mad via sous vide-metoden, hvor maden tilbederes over længere tid i et vandbad – vakuumpakket og nedsænket i vandet.

Modellen kommer med en effekt på 170 watt, og så er det muligt at vakuumpakke brede fødevarer – den maksimale posebredde ligger på 30 centimeter. Der medfølger også en manual, så den nye forbruger hurtigt kan sætte sig ind i processerne.

Fordele

 • Nem og enkel
 • God pris
 • Fordelagtig til den nye forbruger
 • Kan anvendes til både kød
 • Grønt, fisk og bær
 • Ideel til sous vide-tilberedning af mad
Ulemper

 • Er en smule tung

Severin FS 3609 – specifikationer
🔴 Mærke: Severin
🔴 Effekt: 170 watt
🔴 Maksimal posebredde: 30 centimeter
🔴 Poser inkluderet: Ja, 5 styks
🔴 Højde: 9 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 16 centimeter
🔴 Vægt: 1,5 kilo 


FoodSaver V3840

 Anbefalet hos den britiske avis The Guardian

FoodSaver V3840

 

FoodSaver V3840 er både robust og solid, og dens vakuumpakke-evner betyder, at fødevarer kan opbevares i fryseren i op til fem gange så lang tid som i normale fryseposer – desuden optager de også langt mindre plads. FoodSaver V3840 er en rigtig effektiv maskine, som dog har et lidt bastant udseende, men til gengæld er den en meget anvendelig model.

Let at bruge

Der findes to instruktioner på FoodSaver V3840: ”Fyld posen og læg den i maskinen”, og FoodSaver V3840 er utrolig let at bruge, uden der kan opstå tvivl om hvordan den betjenes. Maskinen trækker luften ud, hvorved posen bliver mindre, og hele processen foregår rigtig hurtigt. Modellen har desuden et håndfrit system, således at maskinen selv klarer pakningen. En lampe angiver, at maskinen er i brug, og der findes to hastigheder. Det er både muligt at pakke fugtige og tørre fødevarer på modellen, som har særskilte programmer til de to typer. For en ekstra sikkerhed er der både en ekstra bred tætningsliste samt en kraftig forsegling af posen. Der medfølger en del tilbehør med FoodSaver V3840, så man lettere kan komme i gang. Det tæller blandt andet 3 poser med en kapacitet på 0,94 liter, og 2 poser med en kapacitet på 3,78 liter samt en rulle.

FoodSaver V3840 måler 26 cm (h), 43 cm (b), 15 cm (d).

Fordele

 • Effektiv model
 • Vakuumpakningen søger for fem gange så lang holdbarhed
 • Let at betjene
 • Vakuumpakker hurtigt
 • Mulighed for at pakke både fugtige og tørre fødevarer
Ulemper

 • Overopheder hvis du pakker for mange poser i træk
 • Den håndfrie funktion virker ikke optimalt

Udvalgte fordele ved FoodSaver V3840:
 Effektiv model
 Vakuumpakningen søger for fem gange så lang holdbarhed
 Let at betjene
 Vakuumpakker hurtigt
 Mulighed for at pakke både fugtige og tørre fødevarer

Nedenfor kan du se en præsentation af FoodSaver V3840:


Sico S250

 God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
 God anmeldelse hos svenske Hylte Jakt & Lantman

Sico S250

 

Sico S250 har været medtaget i 2 forskellige eksperttests af vakuumpakkere, og disse er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt den svenske side Hylte Jakt & Lantman.

Her har eksperterne set nærmere på modellernes brug og anvendelighed, hvorefter hver enkelt model er blevet anmeldt. Sico S250 klarer sig rigtig fint begge steder, hvilket resulterer i 2 gode anmeldelser.

Flot og effektiv vakuumpakker

Sico S250 er fremstillet af det italienske mærke Sico, der er kendt for at producere vakuumpakkere af høj kvalitet til både private og professionelle køkkener. Her er ydermere tale om en flot maskine i en fængende rød farve, som gør en del væsen af sig.

Sico S250 er en stærk vakuumpakker, der har en effekt på 400 watt, hvilket er en del. Det gør den i stand til hurtigt og præcist at indpakke stort set alle typer af fødevarer på kort tid – hastigheden er derfor også på 20 liter per minut.

Selv om den arbejder hurtigt og effektivt, behøver man ikke være nervøs for, om den skulle overophede (vakuumpakkere kan godt blive meget varme ved pakningen), for produktet er udstyret med en indbygget blæser samt en sikkerhedsventil, der beskytter mod dette.

God til de fleste fødevarer

Sico S250 er skabt til at kunne vakuumpakke og forsegle diverse fødevarer helt, således at de kan holde på vitaminerne og mineralerne ved den fremtidige opbevaring, for eksempel på frost.

Fødevarerne bevarer derved deres vitalitet og sundhed, og når det gælder opbevaring på frost, så er poserne designet til at undgå frostskader på maden.

Sico S250 er som nævnt designet til at kunne vakuumpakke stort set alle typer af fødevarer, og det gælder både de væskefyldte og de tørre, for eksempel kød, fisk, grønt eller sauce.

Maskinen kan også vakuumpakke krydderier og svampe – det vil tiltale svampesamlere eller forbrugere med en krydderihave, som kan vakuumpakke disse om efteråret og have dem friske i lang tid herefter.

For at sikre en komplet forsegling, så fødevarerne ikke fordærves, findes en magnetlås, som automatisk sørger for at suge al luften ud samt 2 forseglingsmekanismer, der sikrer en komplet forsegling, når låget lukkes.

God til de enkle opgaver, ifølge eksperterne

Sico S250 er blevet testet af de svenske eksperter fra Hylte Jakt & Lantman, som generelt er meget begejstrede for dette produkt. De forklarer, at her er tale om en god vakuumpakker, som er farverig og passer godt ind i det madglade hjemme-køkken. Maskinen er fordelagtig, hvis der kun skal vakuumpakkes mindre og få fødevarer, for den er ikke velegnet til at vakuumpakke store fødevarer.

De svenske eksperter er tillige glade for den flotte farve og smarte design, og så kommer den med et godt filter, der beskytter imod uønsket væske. Den er robust og arbejder godt, og generelt set præsterer den virkelig fint, nævnes det.

Eksperterne kommenterer dog også, at der ved vakuumpakningen af og til efterlades små luftbobler i poserne, som dog ikke går ud over sundheden.

Sico S250 er ligeledes blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, men her er tale om en betalingskilde, hvor man skal betale for at læse resultatet af eksperternes test. Ønsker du at læse denne, findes der link til Råd & Röns vakuumpakker-test nederst i denne artikel.

Fordele

 • Flot og farverig
 • Kraftfuld maskine
 • Flere forseglinger
 • God til både væskefyldte og mere tørre fødevarer – også svampe og krydderier
 • Sikker model, der ikke overopheder
Ulemper

 • For smal til at håndtere større poser
 • Lavt tempo

Sico S250 – specifikationer
🔴 Mærke: Sico
🔴 Vakuum-tryk: 0,9 bar
🔴 Vakuum-hastighed: 20 liter per minut
🔴 Effekt: 400 watt
🔴 Maksimal posebredde: 25 centimeter
🔴 Materiale: Stål
🔴 Højde: 12 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 25,5 centimeter
🔴 Vægt: 4,3 kilo 


FAQ

🧐 Hvordan vælger jeg en vakuumpakker?

Når du skal vælge en vakuumpakker, så er der flere praktiske aspekter, som du bør overveje. For eksempel bør du tænke over designet, såvel som størrelsen på maskinen, sådan at den passer til dine præferencer. Derudover bør du naturligvis også gå efter en vakuumpakker, som passer til dit budget.

👍 Hvor lang tid kan fødevarer holde sig inde i en vakuumpakket pose?

Hvor lang tid en fødevare kan holde sig inde i en vakuumpakket pose afhænger af, hvorvidt du opbevarer det i køleskabet, i fryseren eller ved stuetemperatur. I fryseren kan vakuumpakket mad holde sig 2-3 år, imens vakuumpakket, tilberedt mad i køleskabet kan holde sig op til 14 dage.

🤓 Hvilke fødevarer bør jeg ikke vakuumpakke?

Generelt bør du undgå at vakuumpakke rå svampe, hvidløg, bløde oste såsom for eksempel skimmelost, brie, camembert osv. Dertil bør du heller ikke vakuumpakke grøntsager, som stadig er varme efter tilberedning, men du kan dog sagtens vakuumpakke dem, når de er kølet ned til en normal stuetemperatur.

🤔 Hvad er ulemperne ved at vakuumpakke fødevarer?

Nogle af de få ulemper, som der kan være ved at vakuumpakning, er, at der er nogle fødevarer, som ikke egner sig godt til at blive vakuumpakket. Dertil så mister den vakuumpakkede pose sin evne til at præservere lige så snart, at den er blevet åbnet.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Haus & Garten 🇩🇪

Dette tyske hus- og havemagasin beskæftiger sig med alt inden for have, husholdning og forbrugerstof. Magasinet tester også af og til produkter, og her er der tale om en test af en vakuumpakker fra Caso.

Politiken 🇩🇰

Dansk avis, der udkommer hver dag. Grundlagt i 1884 og er i dag en af de største aviser i Danmark. Beskæftiger sig dagligt med en bred vifte af emner som nyhedsstof, sport, debat og kultur, men også forbrugerstof har en plads i avisen. Her er der testet seks forskellige vakuumpakkere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser. Læs mere her.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget en test af 10 vakuumpakkere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

The Guardian 🇬🇧

En af de største britiske aviser. Blev grundlagt i 1821 og udkommer hver dag fra mandag til lørdag. Avisen beskæftiger sig med alt fra nyhedsstof og sport til business. Avisen inkluderer også stof om forbrugerliv fra tid til anden, og her har avisen testet en vakuumpakker fra mærket FoodSaver. Læs mere her.

Hylte Jakt & Lantman 🇸🇪

Hylte Jakt & Lantman er en svensk forhandler med fokus på jagt, fritid og landbrug. Siden beskæftiger sig med alle aspekter af disse fokusområder, og det inkluderer også tests af diverse forbrugerprodukter, som har med jagt eller landbrug at gøre. Her gælder det derfor en test af forskellige vakuumpakkere, inklusiv modellen Sico S250. Du kan læse hele testen hos Hylte Jakt og Lantman.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Amazon. Vi har set nærmere på et par vakuumpakkere og set på, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme