Vakuumpakker test – Find de bedste vakuumpakkere

0

6 oktober 2017

Denne artikel ser nærmere på nogle af de forskellige modeller af vakuumpakke-maskiner, som der er på markedet. De maskiner som er med i artiklen, har indgået i flere tests hvor eksperter efter nøje beregninger, har vurderet, hvilke modeller, der er bedst.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den vakuum-pakke-maskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt blandt andet aviserne Politiken og The Guardian og forbrugeranmeldelser.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
– Overblik over de bedste vakuumpakke-maskiner
– Information om hvorfor vakuum-pakning er fordelagtigt
– Trin for trin guide til at holde fødevarerne så friske som mulige
– Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


FoodSaver V2860

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.749,00 Kr. 0,00 Kr. 1.749,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

FoodSaver V2860 kan både bruges, når man skal fryse fødevarer ned, eller hvis man ønsker at tilberede sin mad i en sous vide-maskine. Modellen er meget holdbar og robust, og pakningen er både helt tæt og sørger for, at der ikke er ilt tilbage i vakuumposen. Uden ilt holder maden nemlig længere. Det er enkelt at lukke poserne, og så længe man ikke overfylder poserne (hold gerne 2/3 af posen fri), så er FoodSaver V2860 så solid, at poserne ikke sprækker. For en ekstra sikkerhed findes en bred tætningsstrimmel.

Mange funktioner

FoodSaver V2860 har to hastighedsindstillinger og en vakuum-puls-funktion, som sikrer maksimal kontrol. Modellen er håndfri, og en Progress Indicator angiver, om processen stadig er i gang. FoodSaver V2860 har to forskellige forseglingsniveauer, som gør modellen god til både fugtige og tørre fødevarer. For en ekstra anvendelighed findes også en særfunktion til sarte fødevarer, som kan have svært ved klare vakuumpakningen uden skader. FoodSaver V2860 er designet med et låg i rustfrit stål, og der medfølger beholder og aftagelig drypbakke. For at komme godt i gang med vakuumpakningen medfølger desuden også 5 poser med en kapacitet på 0,94 liter, 5 poser med en kapacitet på 3,78 liter samt 1 rulle.

FoodSaver V2860 måler 10 cm (h), 40 cm (b), 29 cm (d).

Udvalgte fordele ved FoodSaver V2860:
🔵 Stilrent design
🔵 Robust og solid model
🔵 Velegnet til både frysning og sous vide
🔵 Mange funktioner
🔵 Sikker model

Nedenfor kan du se en kort præsentation af FoodSaver V2860:


FoodSaver V3840

 Anbefalet hos den britiske avis The Guardian

FoodSaver V3840

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.749,00 Kr. 0,00 Kr. 1.749,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

FoodSaver V3840 er både robust og solid, og dens vakuumpakke-evner betyder, at fødevarer kan opbevares i fryseren i op til fem gange så lang tid som i normale fryseposer – desuden optager de også langt mindre plads. FoodSaver V3840 er en rigtig effektiv maskine, som dog har et lidt bastant udseende, men til gengæld er den en meget anvendelig model.

Let at bruge

Der findes to instruktioner på FoodSaver V3840: ”Fyld posen og læg den i maskinen”, og FoodSaver V3840 er utrolig let at bruge, uden der kan opstå tvivl om hvordan den betjenes. Maskinen trækker luften ud, hvorved posen bliver mindre, og hele processen foregår rigtig hurtigt. Modellen har desuden et håndfrit system, således at maskinen selv klarer pakningen. En lampe angiver, at maskinen er i brug, og der findes to hastigheder. Det er både muligt at pakke fugtige og tørre fødevarer på modellen, som har særskilte programmer til de to typer. For en ekstra sikkerhed er der både en ekstra bred tætningsliste samt en kraftig forsegling af posen. Der medfølger en del tilbehør med FoodSaver V3840, så man lettere kan komme i gang. Det tæller blandt andet 3 poser med en kapacitet på 0,94 liter, og 2 poser med en kapacitet på 3,78 liter samt en rulle.

FoodSaver V3840 måler 26 cm (h), 43 cm (b), 15 cm (d).

Udvalgte fordele ved FoodSaver V3840:
🔵 Effektiv model
🔵 Vakuumpakningen søger for fem gange så lang holdbarhed
🔵 Let at betjene
🔵 Vakuumpakker hurtigt
🔵 Mulighed for at pakke både fugtige og tørre fødevarer

Nedenfor kan du se en præsentation af FoodSaver V3840:


Caso VC300 Pro

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos Politiken

Caso VC300 Pro vakuumpakker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.139,00 Kr. 0,00 Kr. 1.139,00 Kr. Læs mere
1.139,00 Kr. 0,00 Kr. 1.139,00 Kr. Læs mere
1.139,00 Kr. 0,00 Kr. 1.139,00 Kr. Læs mere
1.149,00 Kr. 0,00 Kr. 1.149,00 Kr. Læs mere
1.149,00 Kr. 0,00 Kr. 1.149,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere

 

For at forlænge holdbarheden med flere måneder er det nødvendigt, at luften er suget helt ud – jo mindre ilt, des længere holdbarhed. Caso VC300 er rigtig god på dette område, og maskinens vakuum-funktion er så effektiv, at der stort set ingen luft er tilbage, når fødevaren har været igennem vakuumpakningen. Det skyldes ikke mindst maskinens to solide svejsetråde, som også sørger for en fuldstændig forsegling. Modellen er også især velegnet til sous vide.

Stor valgfrihed

En af de store fordele ved Caso VC300 er, at man selv kan vælge, hvor stor posen skal være – det betyder, at man kan pakke fødevarer med en bredde på helt op til 30 cm. På modellen findes desuden et udtageligt vakuumkammer samt en folieboks til opbevaring af folierullen. Når man skal vakuumpakke en fødevare, trækker man så blot folien ud i den ønskede længde og skærer den til med den integrerede folieskærer. Caso VC300 er udover at være særdeles velegnet til sous vide både god til fugtige og tørre fødevarer, og det fungerer let at skifte mellem indstillingerne. For at komme godt i gang med Caso VC300 medfølger to folieruller.

Caso VC300 måler selv 9 cm (h), 38 cm (b), 26 cm (d).

Udvalgte fordele ved Caso VC300:
🔵 Lidt dyrere model men i meget høj kvalitet
🔵 God vakuum-evne
🔵 Forsegler vakuummet godt
🔵 Mulighed for selv at vælge hvor stor vakuumposen skal være
🔵 Meget velegnet til sous vide

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Caso VC300 og dens funktioner:


OBH Nordica Supreme 7949

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

OBH Nordica Supreme 7949

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
839,00 Kr. 0,00 Kr. 839,00 Kr. Læs mere
839,00 Kr. 0,00 Kr. 839,00 Kr. Læs mere
839,00 Kr. 0,00 Kr. 839,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

 

OBH Nordica Supreme 7949 hører til i den lidt højere ende af prisskalaen, men til gengæld demonstrerer modellen rigtig god kvalitet og høj alsidighed. Udover frysning og sous vide er OBH Nordica Supreme 7949 velegnet til at bruge i mikroovnen. Modellen har et godt vakuumforseglingssystem, som både sørger for, at posen er helt lukket til og sørger for at holde maden friskere i fryseren. Når man tager en frossen fødevare ud af fryseren i en af OBH Nordica Supreme 7949s vakuumposer, undgår man også frostskader, og maden er i bedre stand.

Let at betjene

Udover stor alsidighed så er OBH Nordica Supreme 7949 en meget brugervenlig model, og der medfølger også en udførlig manual. Man bliver guidet til præcis hvilke knapper, der skal trykkes på, og herefter klarer maskinen resten. Brugen er både intuitiv og enkel, og så larmer den heller ikke ret meget. OBH Nordica Supreme 7949 kommer i et pænt design og med en smart opbevaring til rullen. Der er specialindstillinger til både fugtige og tørre fødevarer. Man kan vakuumpakke stort set alle typer mad på OBH Nordica Supreme 7949, og det gælder lige fra stege, bøffer, fedt, schnitzler, bacon, fisk, grøntsager, kartofler eller sågar bær. For hurtigt at komme i gang medfølger der en startpakke, der består af to ruller i forskellige størrelser.

OBH Nordica Supreme 7949 måler 44 cm (h), 13 cm (b), 26 cm (d).

Udvalgte fordele ved OBH Nordica Supreme 7949:
🔵 Godt kvalitetsprodukt
🔵 Stor alsidighed
🔵 Også velegnet til mikroovn
🔵 God medfølgende manual
🔵 Let at betjene

Nedenfor kan du se en kort præsentation af OBH Nordica Supreme 7949:


Caso VC100

 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon.de baseret på 424 anmeldelser

Caso VC100 vakuumpakker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
874,00 Kr. 0,00 Kr. 874,00 Kr. Læs mere

 

Markedet for vakuum-maskiner er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. Derfor har vi set på forskellige brugeranmeldelser på sitet Amazon, hvor brugerne selv fortæller om produkterne og fremhæver specifikke kvaliteter. Et af disse produkter er Caso VC100, som er en klar brugerfavorit på Amazon. Modellen har nemlig fået en score på 4,5 stjerner ud af 5 blandt knap 450 anmeldelser.

Effektiv vakuumpakker

Caso VC100 er en rigtig god vakuumpakker, som uden problemer klarer at vakuumpakke fødevarerne forsvarligt. Det fuldautomatiske vakuumsystem sørger for dette og forseglingen er ekstra stærk med de to svejsetråde. Dermed kan man være sikker på, at forseglingen ikke lækker. Overskydende væske opsamles af modellen selv. Caso VC100 er en meget effektiv model, som ydermere klarer vakuumpakningen hurtigt og gnidningsfrit. En elektronisk temperaturkontrol sørger for en øget sikkerhed ved brug.

Enkel at bruge

Caso VC100 er en relativt lille model, men den er meget robust og kraftfuld. Der kan vakuumpakkes selv store stykker af eksempelvis kød, da man selv kan bestemme længde, og bredden kan være helt op til 30 cm. Der er forskellige indstillinger, som er lette at finde ud af, og indtrykket af modellen er i det hele taget godt, intuitivt og enkelt. Man kan med fordel bruge Caso VC100 til både nedfrysning og sous vide. Modellen kommer yderligere med et udtageligt vakuumkammer og er inklusiv slange til eksterne vakuumbeholdere. For hurtigere at komme i gang med produktet medfølger der en startpakke, som består af 10 folieposer.

Caso VC100 måler 9 cm (h), 17 cm (b), 39 cm (d).

Udvalgte fordele ved Caso VC100:
🔵 Meget populær blandt brugerne selv
🔵 Godt og sikkert vakuumsystem
🔵 Lækker ikke
🔵 Opsamler selv overskydende væske
🔵 Lille men robust

Nedenfor kan du se en præsentation af Caso VC100:


Caso VC10

 4,5 stjerner ud af 5 hos Amazon.de baseret på 1194 anmeldelser

Caso VC10

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere
613,00 Kr. 0,00 Kr. 613,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere

 

Caso VC10 har ikke været medtaget i ekspert-tests, hvor modellerne er blevet testet på en række parametre. Til gengæld er modellen rigtig populær blandt de brugere, der bruger den tit i eget hjem, og vi har set nærmere på, hvad disse brugere fremhæver ved modellen. Caso VC10 er faktisk så populær, at den scorer 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon blandt knap 1200 anmeldelser.

Billigere men god model

Caso VC10 hører til i den lavere ende af prisskalaen, men det betyder ikke, at modellen mangler kvalitet. Tværtimod – brugerne selv er rigtig glade for modellen, og de fremhæver især, at modellen er rigtig god til at suge luften ud af poserne og forsegle dem sikkert. Caso VC10 kan bruges til mange forskellige formål som frysning og sous vide, og da Caso VC10 med sin automatiske forsegling sikrer en fuldkommen tæthed, så kommer der ikke vand ind i posen ved sous vide-tilberedningen. Modellen er også meget alsidig, og den er ideel til alle typer af vakuumpakning. Man kan også tænke i helt små baner og vakuumpakke for eksempel madpakken til picnickurven – det giver nemlig friskere mad.

God brugervenlighed

Caso VC10 roses også for den store brugervenlighed. Modellen kan bruges ofte, og det er let at finde rundt i indstillingerne. Modellen har flere gode og brugbare funktioner, som er tilpasset forskellige typer af vakuumpakning. Man kan også selv bestemme, hvor store stykker fødevarer, man ønsker at vakuumpakke, for der er op til 30 cm svejsebredde uanset længde. Designet er pænt i en blanding af sort og sølv, og modellen er aflang og ligner mest af alt en lille printer. Som startpakke medfølger der 10 poser, som har målene 30×20 cm.

Caso VC10 selv måler 36 cm (h), 9 cm (b), 15 cm (d).

Udvalgte fordele ved Caso VC10:
🔵 Prisvenlig model
🔵 God kvalitet
🔵 Suger effektivt ilten ud af poserne
🔵 Sørger for at poserne ikke lækker
🔵 Høj brugervenlighed

Nedenfor kan du se en præsentation af Caso VC10:


Caso VC200

 4,6 stjerner ud af 5 hos Amazon.de baseret på 474 anmeldelser
✅ Testvinder hos tyske Haus & Garten

 

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.193,00 Kr. 0,00 Kr. 1.193,00 Kr. Læs mere
1.289,00 Kr. 0,00 Kr. 1.289,00 Kr. Læs mere
1.455,00 Kr. 0,00 Kr. 1.455,00 Kr. Læs mere
1.455,00 Kr. 0,00 Kr. 1.455,00 Kr. Læs mere

 

Caso VC200 har både opnået stor ros fra forbrugere og eksperter, og både professionelle og amatører vil få glæde af denne model. Det tyske magasin Haus & Garten har testet Caso VC200, og eksperterne er så imponerede over modellen, at den kåres til testvinder. Også forbrugerne giver modellen gode kommentarer med på vejen, og Caso VC200 får hele 4,6 stjerner ud af 5 på Amazon blandt knap 500 anmeldelser.

Stærk model som holder maden frisk

Caso VC200 har både til formål at forberede fødevarer til sous vide og at forlænge deres holdbarhed. Caso VC200s velfungerende vakuum-funktion trækker al ilten ud af posen, hvorefter posen forsegles og svejses grundigt med hele to svejsetråde. Dette er forbrugerens sikkerhed for, at vakuummet opretholdes. Man kan derfor også med fordel vakuumpakke alle typer af fødevarer på Caso VC200, og det tæller også småting som pålæg, som man ikke kan nå at få spist. Modellen er enkel i brug, og derfor er det hverken besværligt eller en langsommelig proces at vakuumpakke selv mindre fødevarer.

Folieposer og ruller

Caso VC200 er som sagt nem at bruge. Indstillinger og funktioner er lette at finde ud af, og modellen har ikke brugt tid på overflødigheder. Derfor arbejder den også effektivt og præcist, og vakuumpakningen foregår med foliepose og ruller. Der findes et udtageligt vakuumkammer og en folieboks til opbevaring af folieruller, som trækkes ud i den ønskede længde, og med den integrerede folieskærer skærer man længden til. Bredden er ikke helt så valgfri, men det er muligt at vakuumpakke selv brede fødevarer med en 30 cm svejsebredde uanset længde. Derudover kommer Caso VC200 også med en inkluderet slange til eksterne vakuumbeholdere, og for en hurtig opstart medfølger der to folieruller til selve vakuumpakningen.

Caso VC200 måler 38 cm (h), 9 cm (b), 26 cm (d).

Udvalgte fordele ved Caso VC200:
🔵 Rost af både eksperter og forbrugere
🔵 Velfungerende vakuumfunktion holder maden frisk
🔵 Sikker model med god forsegling
🔵 Let at bruge
🔵 Valgfri længde på den vakuumpakkede fødevare

Nedenfor kan du se en præsentation af Caso VC200:


Hvorfor vakuumpakke sin mad?

Hele ideen med vakuumpakning af mad går kort sagt ud på, at når luften og dermed ilten fjernes fra en pose med fødevarer, så kan fødevaren holde sig længere. Men der er også andre gode sidegevinster ved at vakuumpakke maden. Forbrugerrådet Tænk nævner, at vakuumpakning både sørger for en mere effektiv opbevaring af fødevarer, da de så fylder mindre, mens frostskader forhindres, og så er vakuumpakning ideelt til sous vide-tilberedningsmetoden.

Bakterier kræver ilt

For at begrænse væksten af bakterier så pakkes kød ofte i en beskyttet atmosfære, da luftbårne bakterier kræver ilt for at formere og udvikle sig. Det tæller for eksempel mikroorganismer, som fordærver maden og også skimmelsvamp. Vakuumpakker man sin mad, er der stort set ingen ilt omkring kødet, og derfor vil maden få en længere holdbarhed. Vakuumpakker man for eksempel kød og lægger det i fryseren, vil holdbarheden blive fem gange længere.

Dog sikrer vakuumpakning ikke mod alle bakterier – for eksempel kan mælkesyrebakterier og sygdomsfremkaldende bakterier som listeria monocytogenes stadig leve her.

Bedre end fryse-plasticposer

Vakuumpakkede fødevarer kan med fordel lægges i fryseren, og der er stor forskel på, hvordan vakuumpakkede fødevarer og plasticpose-pakkede fødevarer reagerer på kulden. Hvis man fryser en rib eye steak med en god fedtkant ned inde i en plasticpose, så vil fedtet begyndte at blive harskt selv ved lave temperaturer som minus 18 grader, som der minimum bør være i en fryser. Det er nemlig ilten, der igangsætter harskningsprocessen. Til sammenligning vil dette ikke ske for den vakuumpakkede rib eye steak, da der ingen ilt er inde i vakuummet. Det skal dog bemærkes, at eventuel harskning ikke er sundhedsskadeligt, men smagen påvirkes negativt.

Også fryseskader undgås med vakuumpakkede frostvarer. Fryseskader er rimfrostskader, som opstår sammen med udtørringen af kødet under frosten, og denne proces tærer på kvaliteten af maden. Det undgår man ved at vakuumpakke sine frostvarer.

Sous vide-tilberedning med vakuumpakkede fødevarer

Sous vide – som oversat fra fransk betyder ”under vakuum” – går ud på, at man nedsænker vakuumpakkede fødevarer i et vandbad, der har en bestemt temperatur. Herefter langtidstilberedes fødevaren ved en lavere temperatur end normalt, men resultatet er mere mørt kød, som også har bibeholdt flere vitaminer og mineraler. Når maden er vakuumpakket, slipper disse nemlig ikke ud, som de gør, når man for eksempel koger grøntsager eller steger en bøf.

Politiken skriver, at sous vide-tilberedningsformen er bredt anvendt på restauranter, og metoden sørger for, at kødet bliver ekstra mørt og får en bedre smag. Metoden er især ideel, når man ønsker at tilberede en fødevare – for eksempel et godt stykke kød – over lang tid ved en lavere temperatur, således at smag og kvalitet ikke ødelægges af en hård og konstant varme, som når man lægger en bøf på en glohed stegepande.

Især kød, der ikke er af de allerbedste udskæringer, vil have godt af en langtidstilberedning i sous vide-maskinen. Det kunne for eksempel være en culotte, som sous vide faktisk kan forbedre kvaliteten af, hvis den tilberedes et sted mellem 10 og 12 timer. Den lange tid i vandet højner nemlig kødets kvalitet og gør culotten både mere mør og velsmagende.

Læg mærke til, at der vil være forskel på tilberedningstiden afhængig af udskæringstypen af kødet, og det afhænger blandt andet af mængden af bindevæv i udskæringen. Bindevæv omdannes nemlig til blødt gelatine, når det bliver tilberedt over længere tid, og det betyder, at det bliver blødere og mindre sejt at tygge, jo længere tid det tilberedes.

Som tommelfingerregel vil udskæringer fra dyrets bryst og forpart indeholde meget bindevæv, kød fra bagparten lidt mindre, og udskæringer fra ryggen vil indeholde mindst bindevæv.


Sådan holder du maden friskere længere

Norske Nettavisen.no fortæller trin for trin, hvordan man kan holde sin mad frisk fem gange længere end normalt. Det er netop vakuumpakningsmetode, der er tale om. Her følger trin for trin-guiden:

Trin 1: Fyld posen: Du kan vakuumpakke næsten hvad som helst – kød, fisk, grøntsager, kartofler osv. Fyld posen med den ønskede fødevare og placér åbningen i maskinen. Husk dog at undgå et for flydende indhold, da både væske og ilt fjernes ved vakuumpakningen. Som tommelfingerregel skal posen kun fyldes 2/3 op, så den ikke sprækker.

Trin 2: Forsegling: Luk låget og tryk på forseglingsknappen. De avancerede vakuumpakkemaskiner har op til flere indstillinger, som blandt andet regulerer hurtighed og typen af fødevare (fugtig eller tør)

Trin 3: Lad maskinen arbejde: Herefter vil de automatiske vakuumpakkemaskiner selv sørge for at vakuumpakke fødevaren, og maskinen fortæller dig, når opgaven er klaret. Husk at sørge for, at der ikke er for eksempel kødsaft på posens lukning, som kan medføre, at posen ikke bliver ordentligt forseglet.

Trin 4: Opbevaring: Læg herefter den vakuumpakkede fødevare i fryseren eller køleskab. Med nogle modeller kan man også tilberede maden i mikroovnen. Husk at udover kød og grøntsager kan det også være fordelagtigt at vakuumpakke for eksempel ost eller pålæg, som du måske har fået købt for meget af. Rengør herefter maskinen.


Vakuumpakker test – Disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 12 forskellige vakuumpakkere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Haus & Garten
Dette tyske hus- og havemagasin beskæftiger sig med alt inden for have, husholdning og forbrugerstof. Magasinet tester også af og til produkter, og her er der tale om en test af en vakuumpakker fra Caso.

Politiken
Dansk avis, der udkommer hver dag. Grundlagt i 1884 og er i dag en af de største aviser i Danmark. Beskæftiger sig dagligt med en bred vifte af emner som nyhedsstof, sport, debat og kultur, men også forbrugerstof har en plads i avisen. Her er der testet seks forskellige vakuumpakkere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser. Læs mere her.

Råd & Rön
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget en test af 10 vakuumpakkere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

The Guardian
En af de største britiske aviser. Blev grundlagt i 1821 og udkommer hver dag fra mandag til lørdag. Avisen beskæftiger sig med alt fra nyhedsstof og sport til business. Avisen inkluderer også stof om forbrugerliv fra tid til anden, og her har avisen testet en vakuumpakker fra mærket FoodSaver. Læs mere her.

Forbrugeranmeldelser
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Amazon. Vi har set nærmere på et par vakuumpakkere og set på, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.