Kamado grill test 2021 – Her er de bedste Kamado grille ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Her får du en Kamado grill test, hvor vi gennemgår Kamado grille, der har fået gode anmeldelser fra ekspertkilder.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med en gennemgang af modellerne, hvor vi kommer ind på deres funktioner og specifikationer samt fordele og ulemper ud fra eksperternes vurderinger. Til sidst finder du mere information om Kamado grille samt, hvad du kan grille på den.

Hvis du ønsker at læse mere om anmeldelserne og testkilderne, finder du til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Kamado grill test indeholder: 
🔸 Gennemgang af de bedste Kamado grille
🔸 Hvad er en Kamado grill?
🔸 3 gode grillidéer til Kamado grillen
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kamado grill test 2021 – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Kamado griller, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.


Kamado Joe Classic III

✅ Testvinder hos Thespruceeats.com
✅ Testvinder hos Seriouslysmoked.com

Kamado Joe Classic III

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
16.999,00 16.999,00 Læs mere

.
Kamado Joe Classic III er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Thespruceeats.com og Seriouslysmoked.com. Begge eksperter har kåret grillen som testvinder, da de helt generelt er begejstrede for modellens funktioner og specifikationer.

Eksperterne fra Thespruceeats.com skriver, at de er glade for grillens store grillareal samt jævne varmefordeling, mens Seriouslysmoked.com forklarer, at de er vilde med dens fleksible madlavningssystem og nemme betjening.

Ingen af eksperterne nævner nogle deciderede ulemper ved Kamado Joe Classic III.

Alsidig grill med flere brugbare funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er det svært at sætte en finger på noget, når det kommer til Kamado Joe Classic III. Fra designet i rustfrit stål til låget, der kan forblive i enhver position og den unikke askeskuffe, der gør rengøringen let som en leg, har eksperterne fra Thespruceeats.com kun positive ord at sige om denne model.

Da der er mulighed for at tilberede mad ved mange forskellige temperaturer, hæfter eksperterne sig ydermere ved, at man kan bruge den til mange fødevarer. Dette er også noget, som eksperterne fra Seriouslysmoked.com hæfter sig ved. De er nemlig især glade for grillens fleksible madlavningssystem i flere niveauer.

Samtidigt er de imponerede over, hvor let grillen er at bruge, samt at det er nemt at opbevare tilbehør og plader på siden af modellen. Alt i alt mener begge ekspertkilder, at det er et godt køb for alle grillentusiaster.

Fleksibel madlavning

Kamado Joe Classic III er en alsidig grill forsynet med systemet Divide & Conquer. Dette er et multi-level halvt rackdesign, der sørger for, at man kan tilberede madvarer ved forskellige temperaturer samtidigt.

Dette er ydermere muligt, da man kan lave flere varmezoner med deflektorstenen. Deflektorstenen blokerer delvist for varmen, så man både får indirekte varme og åben ild. Man kan herved tilberede de forskellige ingredienser alt efter, hvor meget varme de har brug for. Endvidere er der et termometer, der overvåger temperaturen, så man er sikker på, at den er korrekt.

Takket være de flere niveauer får man mere plads til at grille, da grillarealet herved bliver fordoblet. Det gør det nemt at lave grøntsager, kød m.m. på de forskellige niveauer. Grillarealet er på cirka 61 centimeter i diameter.

Funktionel grill med affjedringssystem

Med Kamado Joe Classic III får man en funktionel grill med et affjedringssystem i låget. Dette sørger for at reducere modstanden, når man løfter låget, hvorfor det er muligt at løfte det med blot en enkelt finger. Desuden er låget låsbart, hvilket er praktisk, hvis grillen skal rykkes.

Derudover kommer Kamado Joe Classic III med en firebox, der består af keramiske elementer. Disse holdes sammen med hjælp fra en metalring, så den er mere holdbar. På siden af grillen kan der ydermere findes sammenklappelige hylder, så man kan have udstyr og tilbehør lige ved hånden.

Sidst men ikke mindst er Kamado Joe Classic III udstyret med funktionen SloRoller, som er et røgkammer. Dette sikrer ikke blot en bedre varmefordeling, men også en mere jævn røgudvikling.

Udvalgte fordele ved Kamado Joe Classic III:
🔵 Affjedringssystem i låget
🔵 SloRoller-funktion
🔵 Sammenklappelige sidehylder
🔵 Flere niveauer
🔵 Divide & Conquer-system

Her kan du se en præsentationsvideo af Kamado Joe Classic III. Videoen er produceret af Kamado Joe:


Large Big Green Egg

✅ Anbefalet i det amerikanske testmagasin Reviewed.com
✅ Anbefalet hos Seriouseats.com
✅ ”Den ultimative grill” hos den britiske avis The Independent

Large Big Green Egg

.
Både Reviewed.com, Seriouseats.com og The Independent har testet og anmeldt Large Big Green Egg, som de henholdsvis har givet en anbefaling og kåret som ”den ultimative grill”. 

Eksperterne er nemlig vilde med grillens alsidighed, da den kan bruges til tilberedning af en del forskellige madvarer.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Large Big Green Egg, nævner de, at grillen er forholdsvis tung at rykke rundt på, hvilket man skal være opmærksom på.

Alsidig grill, der er det ultimative kokkelegetøj, ifølge eksperterne

Alle tre eksperter betragter Large Big Green Egg som værende en funktionel og god grill, som kan bruges til tilberedning af mange madvarer.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Reviewed.com, at grillen adskiller sig markant fra andre konkurrerende modeller, da man kan bruge den som en ovn eller en grill afhængig af, hvad man skal tilberede.

Eksperterne fra Seriouseats.com har også testet denne grill og mener, at den er fremragende, selvom at prisen er forholdsvis høj. Dette er The Independent enige i, men hæfter sig ydermere ved, at det er ”det ultimative udendørs kokkelegetøj”. De mener dog ikke, at grillen er særlig transportabel, da den er forholdsvis tung.

Stor grill med stilrent design

Ved køb af Large Big Green Egg får man en stor grill med et grillareal på 1688 m2. Det betyder, at grillen er stor nok til at lave mad til otte personer på samme tid. Grillen er fremstillet i en karakteristisk æggeform, så den er både funktionel og stilren på samme tid.

Formen sikrer nemlig, at varmefordelingen er jævn, så alle madvarer bliver tilberedt på den mest optimale måde. Derudover kan grillen åbnes og lukkes ved brug af træhåndtaget på låget med en enkelt hånd.

På låget er der et termometer, der giver brugeren et fuldt overblik over, hvad temperaturen er inde i grillen.

Mulighed for masser af ekstratilbehør

Large Big Green Egg er udstyret med et luftspær i bunden, som er fremstillet af rustfrit stål. Luftspærret glider derfor uden problemer fra side til side.

Når man køber denne grill, medfølger der desuden en rustfri grillrist. Ønsker man mere tilbehør, er der mulighed for at tilkøbe forskellige dele, så man opnår den bedst mulige grilloplevelse. Tilbehøret er specialdesignet til denne grill.

Udvalgte fordele ved Large Big Green Egg:
🔵 Indbygget termometer
🔵 Rustfri grillrist medfølger
🔵 Jævn varmefordeling
🔵 Nemt at åbne låget
🔵 Stort grillareal

Her kan du se en video om, hvordan Large Big Green Egg bliver lavet. Videoen er produceret af BigGreenEggHQ: 


Kamado Sumo Maxi Grill 

✅ Praktisk keramisk Kamado grill 

Kamado Sumo Maxi Grill

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.773,00 7.773,00 Læs mere

.
Kamado Sumo Maxi Grill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Til gengæld er dette en praktisk Kamado grill, hvorfor vi alligevel har taget denne model med i vores artikel.

Praktisk grill

Med Kamado Sumo Maxi Grill får man en praktisk keramisk grill, der vejer hele 108 kilo. Det er derfor ikke en grill, der ofte kan flyttes rundt på, men til gengæld står den solidt og stabilt placeret på en terrasse eller i en have.

Grillen kan anvendes i alle former for vind og vejr. Takket være dens optimale isolering kan grillen holde på varmen samt på temperaturer på helt op til 400 grader. Man kan herved tilberede mad ved både høje og lave temperaturer.

Det er derfor også muligt at benytte sig af denne grill til flere forskellige ting. Den kan nemlig både bruges til at grille, stege og bage forskellige madvarer.

Optimal varmefordeling og regulering af temperaturer

På grund af grillens runde form opnår man en jævn varmefordeling i midten af grillen, hvor grillristen er placeret. Samtidigt er det nemt at regulere på grillens temperatur via spjældet på låget, der kontrollerer lufttilførslen.

Selve spjældet har en udformning som et hjul, der peger på enten 0, 1, 2, 3 eller 4. Mens 0 betyder, at den er helt lukket, betyder 4, at den er helt åbent. Man kan herved selv vælge, hvor høj eller lav temperaturen skal være under tilberedningen.

Foran grillen er der ydermere placeret et termometer, så der er mulighed for at holde øje med, om temperaturen er optimal i forhold til, hvad man ønsker at lave af mad.

Mulighed for at lave mad til 10 personer

Da Kamado Sumo Maxi Grill anvender trækul som brændstof, kan man nemmere opnå en naturlig smag fra maden.

Derudover er Kamado Sumo Maxi Grill en stor grill med et grillareal, der har en diameter på 57 centimeter. Grillen giver således mulighed for, at man kan tilberede mad til 10 personer eller flere. Man kan herved sagtens invitere venner og familie på en grillaften.

Sidst men ikke mindst kommer grillen med to sideborde lavet af bambus, som man kan bruge til tilberedning af grøntsager eller andet. Grillen er desuden placeret på et solidt og robust stativ med hjul i rustfrit stål.

Udvalgte fordele ved Kamado Sumo Maxi Grill:
🔵 Jævn varmefordeling
🔵 Tilbered mad til 10 personer eller flere
🔵 Mulighed for både høje og lave temperaturer
🔵 To sideborde
🔵 Mulighed for regulering af temperaturen


Kamado Sumo Midi Grill

✅ Kan bruges i al slags vind og vejr 

Kamado Sumo Midi Grill

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.599,00 7.599,00 Læs mere

.
Denne Kamado Sumo Midi Grill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Vi har dog stadig medtaget grillen i vores artikel, da den kan bruges hele året rundt, når man ønsker at tilberede mad på en grill.

Stor grill med optimal isolering

Med Kamado Sumo Midi Grill får man en keramisk Kamado grill, der kan bruges hele året rundt. Takket være grillens keramiske isolering er den sikker i al slags vejr og sørger for, at man har mulighed for at holde en jævn temperatur på op til 400 grader.

Kamado Sumo Midi Grill er den mellemste model i serien og er velegnet til brugere, der ønsker at lave mad til en del personer på samme tid. Dens grillareal er på 47 centimeter i diameter, så der er mulighed for at tilberede mad til op til 10 personer.

Jævn varmefordeling

På grund af grillens runde form opnår man en jævn varmefordeling i grillens midte, hvor grillristen er placeret. Grillens temperatur kan nemt reguleres via spjældet på låget. Her kan man vælge enten 1, 2, 3 eller 4, hvor 0 er helt lukket, mens 4 er helt åbent.

Da Kamado Sumo Midi Grill anvender trækul som brændstof, er det endvidere muligt at tilberede maden, så den opnår en naturlig smag.

Derudover kommer grillen med keramiske gitre, som er højdejusterbare. Gitrene kan indstilles alt efter varmeintensiteten, hvilket betyder at man får mere fleksibilitet med hensyn til tilberedning af forskellige madvarer.

Praktiske sideborde

Ved køb af Kamado Sumo Midi Grill får man en grill, der er udstyret med sideborde. Disse praktiske sideborde giver brugeren mulighed for at tilberede grøntsager eller lignende lige ved siden af grillen. Samtidigt har man plads til at placere grilludstyret lige ved hånden.

Sidst men ikke mindst kommer Kamado Sumo Midi Grill med et indbygget termometer i låget. Takket være termometret er man sikret et godt overblik over tilberedningsprocessen, da man altid kan følge med i, hvor høj eller lav temperaturen er.

Udvalgte fordele ved Kamado Sumo Midi Grill:
🔵 Praktiske sideborde
🔵 Keramiske og højdejusterbare gitre
🔵 Indbygget termometer i låget
🔵 Jævn varmefordeling
🔵 Optimal isolering


Kamado Sumo Mini Grill

✅ God isolering og jævn varmefordeling

Kamado Sumo Mini Grill

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.090,00 2.090,00 Læs mere

.
Kamado Sumo Mini Grill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Til gengæld er dette en mindre udgave i Kamado Sumo-serien, hvorfor denne model også er taget med i vores artikel.

Kan anvendes hele året rundt

Med Kamado Sumo Mini Grill får man en grill, der kan anvendes hele året rundt. Dette er takket være dens optimale isolering, der skabes af de tykke keramiske vægge.

Samtidigt sørger den optimale isolering for, at man ikke behøver at bruge meget trækul ved optænding. Kamado grillen kan derfor også holde til både lave og høje temperaturer.

Har man brug for en mindre grill, hvor der stadig er plads til at tilberede mad til en større familie, er der mulighed for det. Grillarealet er nemlig på 31 centimeter i diameter.

Mulighed for at regulere temperaturen 

Kamado Sumo Mini Grill er fremstillet i en rund form, hvilket sikrer, at man opnår en ensartet og jævn varmefordeling i midten af grillen. Dette er optimalt, da dette er grillristens placering.

Der er ydermere mulighed for at regulere grillens temperatur via spjældet på låget, der kontrollerer lufttilførslen. Spjældet har en udformning som et hjul, der enten peger mod 0, 1, 2, 3 eller 4. Vælger man 0, vil lufttilførslen lukkes helt, mens den vil være helt åben ved 4.

Hvis man stiller hjulet på 1, er det ideelt, hvis maden skal have en røget smag, mens 4 er velegnet, når grillen skal være meget varm såsom ved pizzabagning.

Solid grill med indbygget termometer 

Ved køb af Kamado Sumo Mini Grill får man en solid grill, der er placeret på et robust og holdbart stativ. Grillen kan herved holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den.

På grillens front er der placeret et termometer, så man har mulighed for konstant at holde øje med temperaturen. Ønsker man at vide mere om grillen, samt hvordan man bruger den, medfølger der en vejledning ved køb.

Udvalgte fordele ved Kamado Sumo Mini Grill:
🔵 Termometer på grillens front
🔵 Nem regulering af temperaturen
🔵 Kan bruges hele året rundt
🔵 Optimal isolering
🔵 Stabilt og holdbart stativ


Hvad er en Kamado grill?

Hvad er en Kamado grill?

Er du interesseret i at vide mere om en Kamado grill? Men er du usikker på, hvad sådan en grill helt præcist er for noget, samt om det overhovedet er en grill for dig? Så skal du læse med videre her. Her får du nemlig mere viden om, hvad en Kamado grill er, hvad du kan lave med den, samt om denne grill er så meget bedre end en helt almindelig grill.

En Kamado grill har tilføjet en ny dimension til grill. Med denne grill kan du nemlig tilberede alt lige fra pizzaer til brød og tærter samt meget andet. Grillen kan nemlig bruges til både at grille, bage, stege og mange andre ting. Du kan derfor lave mange lækre madretter ved brug af en Kamado grill.

Hvordan fungerer en Kamado grill?
En Kamado er ikke en almindelig grill. Dens styrke ligger dels i kombinationen af den runde eller ovale form og muligheden for at regulere luftstrømmen. De keramiske modeller har også den fordel, at materialet yder en optimal isolering, hvilket holder bedre på varmen.

Ved brug af en Kamado grill skal du lukke låget under tilberedningen. Dette skal gøres efter hver handling og uanset, hvilken madlavningsteknik du bruger. Så snart låget er lukket, skaber grillens form en strøm af varm luft.

Da kun noget af luften kan undslippe, cirkulerer varmen jævnt og ensartet omkring enhver ingrediens – lidt ligesom i en konvektionsovn. Når du lukker låget, skal du sørge for, at så lidt varme som muligt går tabt, og at den keramiske grill opretholder den ønskede temperatur. Dette giver dig god kontrol over tilberedningsprocessen.

Du kan finde flere typer og producenter, der producerer sådan en type grill. Er du interesseret i at finde den helt rigtige model for dig, kan du her se, hvad forskellen er på Kamado Joe og Big Green Egg. Videoen er lavet af BBQGuys:

.

Fordele og ulemper ved en Kamado grill
Hvis du allerede har en Kamado grill, ved du, hvad fordelene er. Og du ved, at grillen er pengene værd. Grillen tilføjer nemlig en uovertruffen smag til madvarer, da den tilbereder alle former for ingredienser jævnt, mens grillen på samme tid holder madvarerne saftige.

Hvis du overvejer at købe en keramisk grill, anbefaler vi, at du starter med at lave en liste over fordele og ulemper. Her kan det eksempelvis være størrelsen og vægten, som du skal tage et kig på. De helt store modeller er nemlig ofte tungere end en standardgrill. Det kan give problemer, selvom nogle af dem er forsynet med hjul.

Large Big Green EggDet er bestemt også en betydelig investering, hvorfor du skal have plads i dit budget til at købe sådan en grill. Men til gengæld kan du lave så meget mad med en Kamado grill sammenlignet med en almindelig grill.

En anden fordel, ved en Kamado grill, er, at den er lavet med en keramisk isolering. Dette materiale er godt isoleret, hvorfor grillen absorberer og udsender varmen så jævnt, at denne type grill er ekstra god til at holde på varmen og temperaturen. En Kamado grill er derfor praktisk, hvis du bor i et koldt klima og ønsker at lave mad udendørs hele året rundt.

Ulempen er til gengæld, at det tager længere tid for de tykke vægge at varme op til sammenligning med en helt almindelig grill. Men når først denne grill er blevet varm, forbliver den også varm.

En anden ting, du skal tænke over, er, at en Kamado grill ofte er meget tung, samt at den nemmere kan gå i stykker, hvis du kommer til at vælte den eller lignende. Men hvis du sørger for at passe godt på din grill, kan den sagtens holde for evigt.

Hvilke temperaturer kan en Kamado grill komme op på?
En Kamado grill giver ikke kun mulighed for en meget nøjagtig temperaturregulering, den kan typisk også reguleres, så du både kan lave mad ved høje og lave temperaturer. Disse temperaturer spænder ofte over et stort interval på mellem 50 grader og helt op til 400 grader eller mere.

temperaturerSom regel kan en Kamado grill opnå endnu højere temperaturer, men det er egentlig ikke nødvendigt. Samtidigt påvirker det også grillens holdbarhed omkring den keramiske base og låg. Da temperaturen kan komme meget højt op, er en Kamado grill optimal til at bage pizzaer.

Ønsker du at bage pizzaer med en lækker sprød base ved en høj temperatur? Tænd brændstoffet ved at åbne ventilationsåbningerne helt. Dette gør det muligt for ilten at strømme ind i grillen, så brændstoffet brænder mere intenst og får temperaturen til at stige.

Hvis du i stedet lukker ventilationsåbningen, kan du komme ned på en meget lavere temperatur, hvilket er ideelt, hvis du gerne vil langtidsstege en steg eller lignende. Det er meget nemt at regulere temperaturen på en Kamado grill, og typisk vil du kunne finde et termometer direkte på låget, hvor du altid kan holde øje med temperaturen.

Sørg for at få tilbehør med til din Kamado grill
Tilbehør er ikke afgørende, men det gør din Kamado grill mere alsidig og funktionel. Du kan eksempelvis lave et niveau eller en barriere mellem brændstoffet og dine ingredienser, så du kan lave mad indirekte.

kamado tilbehørDette er det perfekte setup til bagning af sprødt brød, en lækker tærte eller en ret, du gerne vil langtidsstege. Hvis du placerer en pizzasten på risten eller gitteret, kan du bruge en Kamado grill som en pizzaovn og herved lave en hjemmelavet pizza.

Du finder masser af ekstratilbehør til en Kamado grill, hvilket er en fordel, da du kan udvælge udstyr afhængig af, hvad du gerne vil bruge grillen til. Noget af tilbehøret vil helt sikkert være uundværligt for dig, så det er altid en fordel at tjekke, hvad der følger med ved køb. Hvis alt dit foretrukne tilbehør ikke medfølger, er det værd at investere i dette tilbehør udover køb af selve grillen.

Der er nemlig mange typer af tilbehør til rådighed, hvilket gør tilberedning af mad på en Kamado grill langt mere fleksibel og praktisk.

Vil du gerne vide mere om en Kamado grill, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Seriouseats.com eller denne artikel fra Reviewed.com.


3 gode grillidéer til Kamado grillen


Barbecuebøffer til burger

Barbecuebøffer til burgerIngredienser:
500 gram hakket oksekød (eventuelt mere, hvis I er mange personer)
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
Barbecuesauce

Sådan gør du:
1.
Put hakket oksekød i en skål og bland salt, peber og barbecuesauce i kødet. Form kødet til runde hakkebøffer.

2. Tænd for din Kamado grill og lad temperaturen komme op på mellem 120 og 140 grader. Når temperaturen er nået op på dette, skal du placere dine bøffer på risten. Luk herefter låget og lad bøfferne stege i omkring 15 minutter. Du skal vende bøfferne, når halvdelen af tiden er gået.

3. For at sikre at bøfferne bliver stegt korrekt, er det en fordel at rykke dem over på den anden side af din Kamado grill. Takket være grillens ovale form kan du hurtigt rykke bøfferne.

4. Få herefter din Kamado grill op på omkring 250 grader og put bøfferne tilbage på den anden side af grillen igen. Luk låget og vend derefter bøfferne efter 5 minutter. Vær forsigtig, når du åbner låget ved disse temperaturer.

5. Når bøfferne er vendt, skal du lukke låget igen og fortsætte med at stege dem i 5 minutter.

6. Dine bøffer er færdige og kan tages af grillen. De er nu klar til servering!


Naanbrød 

naanbrødTil seks personer

Ingredienser: 
350 gram hvedemel
50 gram smør
25 gram gær
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
5 spsk. yoghurt
3 dl. varm mælk

Sådan gør du:
1.
Varm mælk i en gryde.

2. Bland smør sammen med mel. Tilsæt herefter sukker, salt og gær og hæld den varme mælk i. Rør godt rundt og tilføj derefter yoghurt. Fortsæt med at røre godt rundt, indtil blandingen er blandet sammen. Du vil vide, når du har nået dette stadie, da dejen ikke længere vil klistre fast til skålen. Hvis konsistensen er for våd, kan du tilføje lidt mere mel, og hvis den er for tør, kan du tilsætte en lille smule mælk.

3. Dæk skålen med et låg eller folie og læg dejen til side i et varmt miljø i omkring 2 til 3 timer.

4. Inden du bager brødet i din Kamado grill, skal du forberede grillen. Det gør du ved at sikre, at asken er fjernet. Du skal desuden altid bruge frisk trækul. Dette sikrer, at brødet får en bedre smag.

5. Få din Kamado grill op på en temperatur, der lyder på 250 grader. Når grillen er klar, skal du dele brødet op i seks portioner. Nu kan du forme brødet, så det får den traditionelle indiske trekantede form, som et naanbrød har.

6. Bag brødet på grillen i cirka 10 minutter (vend brødet efter 5 minutter). Herefter vil du få det perfekte hjemmelavede naanbrød til din indiske ret eller som tilbehør til en anden ret.


Klassisk Pizza Margherita

Klassisk Pizza MargheritaTil fire personer

Ingredienser til pizzadejen: 
25 gram gær
200 gram hvedemel
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
2 dl. varmt vand
1 tsk. salt

Ingredienser til tilbehøret:
1 spsk. olivenolie
1/2 hvidt løg, skåret
En smule hakket persille
1 spsk. hakket hvidløg
1/2 tsk. oregano
1 dåse hakkede tomater
Friskkværnet sort peber og salt
200 gram mozzarellaost
8 friske basilikumblade

Sådan laver du pizzadejen:
1.
Bland gær og sukker i en skål. Tilsæt herefter det varme vand og lad blandingen trække i cirka 10 minutter, så gæren har tid til at arbejde.

2. Når de 10 minutter er gået, skal du blande mel, salt og olie i blandingen. Du kan sagtens bruge dine hænder til at røre det grundigt sammen, da dejen hurtigt vil begynde at blive mere fast og tyk. Sørg for at alle ingredienser bliver blandet sammen. Lad dejen trække i omkring 5 minutter, når du er færdig med at ælte.

3. Når de 5 minutter er gået, skal du putte mel på køkkenbordet og forsigtigt begynde at forme dejen til en rund form. Øg langsomt omkredsen, indtil du opnår den ønskede størrelse på pizzaen.

Sådan laver du margheritasaucen:
1. Put olivenolie på en pande ved medium varme. Steg løg og persille, indtil løgene er gyldne.

2. Tilsæt herefter hvidløg og oregano.

3. Lad blandingen stå i et par minutter og tilsæt herefter de hakkede tomater. Kog blandingen under omrøring i omkring 5 minutter.

Sådan bager du pizzaen:
1. Tænd op for din Kamado grill på omkring 350 grader. Placer en pizzasten i grillen, så den er i lige højde med grillens åbning.

2. Find pizzadejen frem.

3. Put sauce på pizzadejen. Sørg for at du ikke hælder for meget væske på dejen (hele pizzaen skal dog dækkes med sauce).

4. Herefter skal du putte mozzarellaost ovenpå pizzaen.

5. Placer pizzaen i din Kamado grill, når den er nået op på 350 grader. Bag pizzaen i cirka 18 minutter, eller indtil skorpen har nået den ønskede sprødhed. Put basilikumblade på pizzaen og lad den stå i yderligere et par minutter.

6. Fjern pizzaen fra din Kamado grill og lad den stå i et par minutter, indtil den er kølet lidt af.

7. Skær pizzaen ud i det ønskede antal skiver. Nu er den klar til servering!


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Kamado grill er bedst i test?

Kamado Joe Classic III og Large Big Green Egg

🤓 Hvordan er Kamado grillerne blevet testet?

Kamado grillerne er blevet vurderet ud fra deres evner til hurtigt at blive klart til brug, ensartetheden af deres grilning og deres brugervenlighed. Ydermere har eksperterne set på grillenes byggematerialer, kvalitet og robusthed.

🤔 Er det sundt at grille?

Dette spørgsmål kan man både svare ja og nej til. Hvis man griller fødevarende for hårdt, så de blive sorte eller brankede, kan der dannes nogle kræftfremkaldende stoffer. Ligeså har vi tendenser til at spise for meget og for fedt kød, når vi griller. Men spiser du varieret til daglig, tager du ikke skade af at grille fra tid til anden.


Gennemgang af testkilder 

Reviewed.com 🇺🇸
Det amerikanske testmagasin Reviewed.com tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet Large Big Green Egg, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Seriouseats.com 🇺🇸
Seriouseats.com er et online magasin, der skriver om alt, hvad der handler om mad. De beskæftiger sig både med opskrifter, guides og vejledninger, når det kommer til at lære mere om mad, samt hvordan du laver forskellige madretter. De tester og anmelder ydermere produkter. I denne omgang har de testet Char-Broil Kamander Charcoal Grill og Large Big Green Egg, som begge har fået en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af de to produkter, kan du klikke ind her.

Seriouslysmoked.com 🇺🇸
Det online magasin Seriouslysmoked.com gør det nemmere for forbrugere at finde den perfekte grill til deres behov. De laver dybdegående anmeldelser og giver et overblik over nogle af de bedste modeller på markedet. Her har de testet og anmeldt Kamado Joe Classic III, som de har kåret som testvinder i deres store test. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Independent 🇬🇧
Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. De leverer nyheder hver dag fra både ind- og udland og skriver om alt lige fra politik til sport, underholdning og meget mere. Derudover beskæftiger de sig med artikler og nyheder om forbrugerprodukter. I denne omgang har The Independent testet og anmeldt Large Big Green Egg, som de har kåret som den ”Ultimative grill” i deres test af flere modeller. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Thespruceeats.com 🇺🇸
Thespruceeats.com er et online magasin, der er fyldt med lækre opskrifter og madlavningsvideoer, der viser forbrugerne præcis, hvad de skal gøre. Siden kommer også med tips fra både professionelle kokke og erfarne hjemmekokke. De leverer et væld af forskellige artikler og opskrifter, mens de samtidigt tester og anmelder produkter inden for kategorierne køkken og madlavning. Her har de testet og anmeldt Kamado Joe Classic III, som de har kåret som testvinder i deres test af flere modeller. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Alternative tests og artikler

Er du ikke overbevist om, at en Kamado grill er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Måske ønsker du at slippe for besværet med at tænde op i kullene og kæmpe med vind og vejr – i så fald kan du passende læse vores Everdure gasgrill test. Everdure grill serien er blevet skabt i et samarbejde mellem den australske grillproducent Shriro og den trestjernede Michelin kok, Heston Blumenthal.

Når det kommer til indbegrebet af sommermad, hersker der ingen tvivl om, at grilning står højt på listen. Men vil du være sikker på, at det du sætter tænderne i er mørt og perfekt tilberedt, er der intet der slår en sous vide. Kombiner de to tilberedningsmetoder, og du har et ”match made in heaven”.

Her kan du læse vores generelle test af sous vide maskiner, der bruges til at perfekt langtidstilberede alt fra kød til grønsager. Du kan også læse vores dybdegående Anova sous vide test eller vores Steba SV50 test.

Inden du lægger fødevarerne i sous vide vandbadet, skal du huske at vakuumpakke dem. For at finde den bedste vakuumpakker til opgaven, kan du her læse vores store vakuumpakker test.

Ønsker du derimod at kunne grille indenfor, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores panini grill test, vores elektrisk grill test og vores Tefal Optigrill test, der alle indeholder testvindende bordgrille, der er lavet til indendørs brug.

En af ulemperne ved at bruge en elektrisk grill er selvfølgelig, at man ikke opnår den velkendte røgede grillsmag. Men dét findes der heldigvis råd for. Her kan du læse vores røgpistol test, der indeholder en gennemgang af de bedst bedømte hjemmerøgningsapparater.