Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Kamado-griller test-oversigt: En gennemgang af de bedste modeller baseret på eksperter og forbrugerfeedback

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Kamado-griller test-oversigt: En gennemgang af de bedste modeller baseret på eksperter og forbrugerfeedback

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Kamado grills er blevet et varmt emne i grillverdenen – de er kendte for deres alsidighed og overlegne varmekontrol og har derfor fået stor anerkendelse blandt grillentusiaster. Men med så mange modeller på markedet, hvordan vælger man så den bedste? Det er her, vores artikel kommer ind i billedet.

I denne artikel gennemgår vi vores bud på de bedste Kamado griller, baseret på eksterne ekspertanmeldelser. Vi dykker ned i deres funktioner og specifikationer samt fordele og ulemper. Så lad os komme i gang med at finde den perfekte Kamado grill til dig.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste kamado-griller i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Big Green Egg Kuglegrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Indbygget termometer
  • Rustfri grillrist medfølger
  • Jævn varmefordeling
  • Nemt at åbne låget
  • Stort grillareal

Både Reviewed.com, Seriouseats.com og The Independent har testet og anmeldt Large Big Green Egg, som de henholdsvis har givet en anbefaling og kåret som ”den ultimative grill”.

Eksperterne er nemlig vilde med grillens alsidighed, da den kan bruges til tilberedning af en del forskellige madvarer.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Large Big Green Egg, nævner de, at grillen er forholdsvis tung at rykke rundt på, hvilket man skal være opmærksom på.

Anmeldelse : Analyse af Big Green Egg Kuglegrill

Alsidig grill, der er det ultimative kokkelegetøj, ifølge eksperterne

Alle tre eksperter betragter Large Big Green Egg som værende en funktionel og god grill, som kan bruges til tilberedning af mange madvarer.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Reviewed.com, at grillen adskiller sig markant fra andre konkurrerende modeller, da man kan bruge den som en ovn eller en grill afhængig af, hvad man skal tilberede.

Eksperterne fra Seriouseats.com har også testet denne grill og mener, at den er fremragende, selvom at prisen er forholdsvis høj. Dette er The Independent enige i, men hæfter sig ydermere ved, at det er ”det ultimative udendørs kokkelegetøj”. De mener dog ikke, at grillen er særlig transportabel, da den er forholdsvis tung.

Stor grill med stilrent design

Ved køb af Large Big Green Egg får man en stor grill med et grillareal på 1688 m2. Det betyder, at grillen er stor nok til at lave mad til otte personer på samme tid. Grillen er fremstillet i en karakteristisk æggeform, så den er både funktionel og stilren på samme tid.

Formen sikrer nemlig, at varmefordelingen er jævn, så alle madvarer bliver tilberedt på den mest optimale måde. Derudover kan grillen åbnes og lukkes ved brug af træhåndtaget på låget med en enkelt hånd.

På låget er der et termometer, der giver brugeren et fuldt overblik over, hvad temperaturen er inde i grillen.

Mulighed for masser af ekstratilbehør

Large Big Green Egg er udstyret med et luftspær i bunden, som er fremstillet af rustfrit stål. Luftspærret glider derfor uden problemer fra side til side.

Når man køber denne grill, medfølger der desuden en rustfri grillrist. Ønsker man mere tilbehør, er der mulighed for at tilkøbe forskellige dele, så man opnår den bedst mulige grilloplevelse. Tilbehøret er specialdesignet til denne grill.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Kamado Sumo Midi Grill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Praktiske sideborde
  • Keramiske og højdejusterbare gitre
  • Indbygget termometer i låget
  • Jævn varmefordeling
  • Optimal isolering

Denne Kamado Sumo Midi Grill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Vi har dog stadig medtaget grillen i vores artikel, da den kan bruges hele året rundt, når man ønsker at tilberede mad på en grill.

Anmeldelse : Analyse af Kamado Sumo Midi Grill

Stor grill med optimal isolering

Med Kamado Sumo Midi Grill får man en keramisk Kamado grill, der kan bruges hele året rundt. Takket være grillens keramiske isolering er den sikker i al slags vejr og sørger for, at man har mulighed for at holde en jævn temperatur på op til 400 grader.

Kamado Sumo Midi Grill er den mellemste model i serien og er velegnet til brugere, der ønsker at lave mad til en del personer på samme tid. Dens grillareal er på 47 centimeter i diameter, så der er mulighed for at tilberede mad til op til 10 personer.

Jævn varmefordeling

På grund af grillens runde form opnår man en jævn varmefordeling i grillens midte, hvor grillristen er placeret. Grillens temperatur kan nemt reguleres via spjældet på låget. Her kan man vælge enten 1, 2, 3 eller 4, hvor 0 er helt lukket, mens 4 er helt åbent.

Da Kamado Sumo Midi Grill anvender trækul som brændstof, er det endvidere muligt at tilberede maden, så den opnår en naturlig smag.

Derudover kommer grillen med keramiske gitre, som er højdejusterbare. Gitrene kan indstilles alt efter varmeintensiteten, hvilket betyder at man får mere fleksibilitet med hensyn til tilberedning af forskellige madvarer.

Praktiske sideborde

Ved køb af Kamado Sumo Midi Grill får man en grill, der er udstyret med sideborde. Disse praktiske sideborde giver brugeren mulighed for at tilberede grøntsager eller lignende lige ved siden af grillen. Samtidigt har man plads til at placere grilludstyret lige ved hånden.

Sidst men ikke mindst kommer Kamado Sumo Midi Grill med et indbygget termometer i låget. Takket være termometret er man sikret et godt overblik over tilberedningsprocessen, da man altid kan følge med i, hvor høj eller lav temperaturen er.

Dagens bedste priser og tilbud på Kamado Joe Classic III:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Affjedringssystem i låget
  • SloRoller-funktion
  • Sammenklappelige sidehylder
  • Flere niveauer
  • Divide & Conquer-system

Kamado Joe Classic III er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Thespruceeats.com og Seriouslysmoked.com. Begge eksperter har kåret grillen som testvinder, da de helt generelt er begejstrede for modellens funktioner og specifikationer.

Eksperterne fra Thespruceeats.com skriver, at de er glade for grillens store grillareal samt jævne varmefordeling, mens Seriouslysmoked.com forklarer, at de er vilde med dens fleksible madlavningssystem og nemme betjening.

Ingen af eksperterne nævner nogle deciderede ulemper ved Kamado Joe Classic III.

Anmeldelse : Analyse af Kamado Joe Classic III

Alsidig grill med flere brugbare funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er det svært at sætte en finger på noget, når det kommer til Kamado Joe Classic III. Fra designet i rustfrit stål til låget, der kan forblive i enhver position og den unikke askeskuffe, der gør rengøringen let som en leg, har eksperterne fra Thespruceeats.com kun positive ord at sige om denne model.

Da der er mulighed for at tilberede mad ved mange forskellige temperaturer, hæfter eksperterne sig ydermere ved, at man kan bruge den til mange fødevarer. Dette er også noget, som eksperterne fra Seriouslysmoked.com hæfter sig ved. De er nemlig især glade for grillens fleksible madlavningssystem i flere niveauer.

Samtidigt er de imponerede over, hvor let grillen er at bruge, samt at det er nemt at opbevare tilbehør og plader på siden af modellen. Alt i alt mener begge ekspertkilder, at det er et godt køb for alle grillentusiaster.

Fleksibel madlavning

Kamado Joe Classic III er en alsidig grill forsynet med systemet Divide & Conquer. Dette er et multi-level halvt rackdesign, der sørger for, at man kan tilberede madvarer ved forskellige temperaturer samtidigt.

Dette er ydermere muligt, da man kan lave flere varmezoner med deflektorstenen. Deflektorstenen blokerer delvist for varmen, så man både får indirekte varme og åben ild. Man kan herved tilberede de forskellige ingredienser alt efter, hvor meget varme de har brug for. Endvidere er der et termometer, der overvåger temperaturen, så man er sikker på, at den er korrekt.

Takket være de flere niveauer får man mere plads til at grille, da grillarealet herved bliver fordoblet. Det gør det nemt at lave grøntsager, kød m.m. på de forskellige niveauer. Grillarealet er på cirka 61 centimeter i diameter.

Funktionel grill med affjedringssystem

Med Kamado Joe Classic III får man en funktionel grill med et affjedringssystem i låget. Dette sørger for at reducere modstanden, når man løfter låget, hvorfor det er muligt at løfte det med blot en enkelt finger. Desuden er låget låsbart, hvilket er praktisk, hvis grillen skal rykkes.

Derudover kommer Kamado Joe Classic III med en firebox, der består af keramiske elementer. Disse holdes sammen med hjælp fra en metalring, så den er mere holdbar. På siden af grillen kan der ydermere findes sammenklappelige hylder, så man kan have udstyr og tilbehør lige ved hånden.

Sidst men ikke mindst er Kamado Joe Classic III udstyret med funktionen SloRoller, som er et røgkammer. Dette sikrer ikke blot en bedre varmefordeling, men også en mere jævn røgudvikling.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af kamado-griller anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Reviewed.com

Det amerikanske testmagasin Reviewed.com tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet Large Big Green Egg, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Seriouseats.com

Seriouseats.com er et online magasin, der skriver om alt, hvad der handler om mad. De beskæftiger sig både med opskrifter, guides og vejledninger, når det kommer til at lære mere om mad, samt hvordan du laver forskellige madretter. De tester og anmelder ydermere produkter. I denne omgang har de testet Char-Broil Kamander Charcoal Grill og Large Big Green Egg, som begge har fået en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af de to produkter, kan du klikke ind her.

 

The Independent

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. De leverer nyheder hver dag fra både ind- og udland og skriver om alt lige fra politik til sport, underholdning og meget mere. Derudover beskæftiger de sig med artikler og nyheder om forbrugerprodukter. I denne omgang har The Independent testet og anmeldt Large Big Green Egg, som de har kåret som den ”Ultimative grill” i deres test af flere modeller. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

 

Thespruceeats.com

Thespruceeats.com er et online magasin, der er fyldt med lækre opskrifter og madlavningsvideoer, der viser forbrugerne præcis, hvad de skal gøre. Siden kommer også med tips fra både professionelle kokke og erfarne hjemmekokke. De leverer et væld af forskellige artikler og opskrifter, mens de samtidigt tester og anmelder produkter inden for kategorierne køkken og madlavning. Her har de testet og anmeldt Kamado Joe Classic III, som de har kåret som testvinder i deres test af flere modeller. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Alternative tests og artikler

Er du ikke overbevist om, at en Kamado grill er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Måske ønsker du at slippe for besværet med at tænde op i kullene og kæmpe med vind og vejr – i så fald kan du passende læse vores Everdure gasgrill test. Everdure grill serien er blevet skabt i et samarbejde mellem den australske grillproducent Shriro og den trestjernede Michelin kok, Heston Blumenthal.

Når det kommer til indbegrebet af sommermad, hersker der ingen tvivl om, at grilning står højt på listen. Men vil du være sikker på, at det du sætter tænderne i er mørt og perfekt tilberedt, er der intet der slår en sous vide. Kombiner de to tilberedningsmetoder, og du har et ”match made in heaven”.

Her kan du læse vores generelle test af sous vide maskiner, der bruges til at perfekt langtidstilberede alt fra kød til grønsager. Du kan også læse vores dybdegående Anova sous vide test eller vores Steba SV50 test.

Inden du lægger fødevarerne i sous vide vandbadet, skal du huske at vakuumpakke dem. For at finde den bedste vakuumpakker til opgaven, kan du her læse vores store vakuumpakker test.

Ønsker du derimod at kunne grille indenfor, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores panini grill test, vores elektrisk grill test og vores Tefal Optigrill test, der alle indeholder testvindende bordgrille, der er lavet til indendørs brug.

En af ulemperne ved at bruge en elektrisk grill er selvfølgelig, at man ikke opnår den velkendte røgede grillsmag. Men dét findes der heldigvis råd for. Her kan du læse vores røgpistol test, der indeholder en gennemgang af de bedst bedømte hjemmerøgningsapparater.

Hvad er en Kamado grill?

Er du interesseret i at vide mere om en Kamado grill? Men er du usikker på, hvad sådan en grill helt præcist er for noget, samt om det overhovedet er en grill for dig? Så skal du læse med videre her. Her får du nemlig mere viden om, hvad en Kamado grill er, hvad du kan lave med den, samt om denne grill er så meget bedre end en helt almindelig grill.

En Kamado grill har tilføjet en ny dimension til grill. Med denne grill kan du nemlig tilberede alt lige fra pizzaer til brød og tærter samt meget andet. Grillen kan nemlig bruges til både at grille, bage, stege og mange andre ting. Du kan derfor lave mange lækre madretter ved brug af en Kamado grill.

Hvordan fungerer en Kamado grill?

En Kamado er ikke en almindelig grill. Dens styrke ligger dels i kombinationen af den runde eller ovale form og muligheden for at regulere luftstrømmen. De keramiske modeller har også den fordel, at materialet yder en optimal isolering, hvilket holder bedre på varmen.

Ved brug af en Kamado grill skal du lukke låget under tilberedningen. Dette skal gøres efter hver handling og uanset, hvilken madlavningsteknik du bruger. Så snart låget er lukket, skaber grillens form en strøm af varm luft.

Da kun noget af luften kan undslippe, cirkulerer varmen jævnt og ensartet omkring enhver ingrediens – lidt ligesom i en konvektionsovn. Når du lukker låget, skal du sørge for, at så lidt varme som muligt går tabt, og at den keramiske grill opretholder den ønskede temperatur. Dette giver dig god kontrol over tilberedningsprocessen.

Fordele og ulemper ved en Kamado grill

Hvis du allerede har en Kamado grill, ved du, hvad fordelene er. Og du ved, at grillen er pengene værd. Grillen tilføjer nemlig en uovertruffen smag til madvarer, da den tilbereder alle former for ingredienser jævnt, mens grillen på samme tid holder madvarerne saftige.

Hvis du overvejer at købe en keramisk grill, anbefaler vi, at du starter med at lave en liste over fordele og ulemper. Her kan det eksempelvis være størrelsen og vægten, som du skal tage et kig på. De helt store modeller er nemlig ofte tungere end en standardgrill. Det kan give problemer, selvom nogle af dem er forsynet med hjul.

et er bestemt også en betydelig investering, hvorfor du skal have plads i dit budget til at købe sådan en grill. Men til gengæld kan du lave så meget mad med en Kamado grill sammenlignet med en almindelig grill.

En anden fordel, ved en Kamado grill, er, at den er lavet med en keramisk isolering. Dette materiale er godt isoleret, hvorfor grillen absorberer og udsender varmen så jævnt, at denne type grill er ekstra god til at holde på varmen og temperaturen. En Kamado grill er derfor praktisk, hvis du bor i et koldt klima og ønsker at lave mad udendørs hele året rundt.

Ulempen er til gengæld, at det tager længere tid for de tykke vægge at varme op til sammenligning med en helt almindelig grill. Men når først denne grill er blevet varm, forbliver den også varm.

En anden ting, du skal tænke over, er, at en Kamado grill ofte er meget tung, samt at den nemmere kan gå i stykker, hvis du kommer til at vælte den eller lignende. Men hvis du sørger for at passe godt på din grill, kan den sagtens holde for evigt.

Hvilke temperaturer kan en Kamado grill komme op på?

En Kamado grill giver ikke kun mulighed for en meget nøjagtig temperaturregulering, den kan typisk også reguleres, så du både kan lave mad ved høje og lave temperaturer. Disse temperaturer spænder ofte over et stort interval på mellem 50 grader og helt op til 400 grader eller mere.

Som regel kan en Kamado grill opnå endnu højere temperaturer, men det er egentlig ikke nødvendigt. Samtidigt påvirker det også grillens holdbarhed omkring den keramiske base og låg. Da temperaturen kan komme meget højt op, er en Kamado grill optimal til at bage pizzaer.

Ønsker du at bage pizzaer med en lækker sprød base ved en høj temperatur? Tænd brændstoffet ved at åbne ventilationsåbningerne helt. Dette gør det muligt for ilten at strømme ind i grillen, så brændstoffet brænder mere intenst og får temperaturen til at stige.

Hvis du i stedet lukker ventilationsåbningen, kan du komme ned på en meget lavere temperatur, hvilket er ideelt, hvis du gerne vil langtidsstege en steg eller lignende. Det er meget nemt at regulere temperaturen på en Kamado grill, og typisk vil du kunne finde et termometer direkte på låget, hvor du altid kan holde øje med temperaturen.

Sørg for at få tilbehør med til din Kamado grill

Tilbehør er ikke afgørende, men det gør din Kamado grill mere alsidig og funktionel. Du kan eksempelvis lave et niveau eller en barriere mellem brændstoffet og dine ingredienser, så du kan lave mad indirekte.

Dette er det perfekte setup til bagning af sprødt brød, en lækker tærte eller en ret, du gerne vil langtidsstege. Hvis du placerer en pizzasten på risten eller gitteret, kan du bruge en Kamado grill som en pizzaovn og herved lave en hjemmelavet pizza.

Du finder masser af ekstratilbehør til en Kamado grill, hvilket er en fordel, da du kan udvælge udstyr afhængig af, hvad du gerne vil bruge grillen til. Noget af tilbehøret vil helt sikkert være uundværligt for dig, så det er altid en fordel at tjekke, hvad der følger med ved køb. Hvis alt dit foretrukne tilbehør ikke medfølger, er det værd at investere i dette tilbehør udover køb af selve grillen.

Der er nemlig mange typer af tilbehør til rådighed, hvilket gør tilberedning af mad på en Kamado grill langt mere fleksibel og praktisk.

Vil du gerne vide mere om en Kamado grill, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Seriouseats.com eller denne artikel fra Reviewed.com.

3 gode grillidéer til Kamado grillen

Barbecuebøffer til burger

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød (eventuelt mere, hvis I er mange personer)
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
Barbecuesauce

Sådan gør du:
1. Put hakket oksekød i en skål og bland salt, peber og barbecuesauce i kødet. Form kødet til runde hakkebøffer.

2. Tænd for din Kamado grill og lad temperaturen komme op på mellem 120 og 140 grader. Når temperaturen er nået op på dette, skal du placere dine bøffer på risten. Luk herefter låget og lad bøfferne stege i omkring 15 minutter. Du skal vende bøfferne, når halvdelen af tiden er gået.

3. For at sikre at bøfferne bliver stegt korrekt, er det en fordel at rykke dem over på den anden side af din Kamado grill. Takket være grillens ovale form kan du hurtigt rykke bøfferne.

4. Få herefter din Kamado grill op på omkring 250 grader og put bøfferne tilbage på den anden side af grillen igen. Luk låget og vend derefter bøfferne efter 5 minutter. Vær forsigtig, når du åbner låget ved disse temperaturer.

5. Når bøfferne er vendt, skal du lukke låget igen og fortsætte med at stege dem i 5 minutter.

6. Dine bøffer er færdige og kan tages af grillen. De er nu klar til servering!

Naanbrød

Til seks personer

Ingredienser:
350 gram hvedemel
50 gram smør
25 gram gær
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
5 spsk. yoghurt
3 dl. varm mælk

Sådan gør du:
1. Varm mælk i en gryde.

2. Bland smør sammen med mel. Tilsæt herefter sukker, salt og gær og hæld den varme mælk i. Rør godt rundt og tilføj derefter yoghurt. Fortsæt med at røre godt rundt, indtil blandingen er blandet sammen. Du vil vide, når du har nået dette stadie, da dejen ikke længere vil klistre fast til skålen. Hvis konsistensen er for våd, kan du tilføje lidt mere mel, og hvis den er for tør, kan du tilsætte en lille smule mælk.

3. Dæk skålen med et låg eller folie og læg dejen til side i et varmt miljø i omkring 2 til 3 timer.

4. Inden du bager brødet i din Kamado grill, skal du forberede grillen. Det gør du ved at sikre, at asken er fjernet. Du skal desuden altid bruge frisk trækul. Dette sikrer, at brødet får en bedre smag.

5. Få din Kamado grill op på en temperatur, der lyder på 250 grader. Når grillen er klar, skal du dele brødet op i seks portioner. Nu kan du forme brødet, så det får den traditionelle indiske trekantede form, som et naanbrød har.

6. Bag brødet på grillen i cirka 10 minutter (vend brødet efter 5 minutter). Herefter vil du få det perfekte hjemmelavede naanbrød til din indiske ret eller som tilbehør til en anden ret.

Klassisk Pizza Margherita

Til fire personer

Ingredienser til pizzadejen:
25 gram gær
200 gram hvedemel
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
2 dl. varmt vand
1 tsk. salt

Ingredienser til tilbehøret:
1 spsk. olivenolie
1/2 hvidt løg, skåret
En smule hakket persille
1 spsk. hakket hvidløg
1/2 tsk. oregano
1 dåse hakkede tomater
Friskkværnet sort peber og salt
200 gram mozzarellaost
8 friske basilikumblade

Sådan laver du pizzadejen:
1. Bland gær og sukker i en skål. Tilsæt herefter det varme vand og lad blandingen trække i cirka 10 minutter, så gæren har tid til at arbejde.

2. Når de 10 minutter er gået, skal du blande mel, salt og olie i blandingen. Du kan sagtens bruge dine hænder til at røre det grundigt sammen, da dejen hurtigt vil begynde at blive mere fast og tyk. Sørg for at alle ingredienser bliver blandet sammen. Lad dejen trække i omkring 5 minutter, når du er færdig med at ælte.

3. Når de 5 minutter er gået, skal du putte mel på køkkenbordet og forsigtigt begynde at forme dejen til en rund form. Øg langsomt omkredsen, indtil du opnår den ønskede størrelse på pizzaen.

Sådan laver du margheritasaucen:
1. Put olivenolie på en pande ved medium varme. Steg løg og persille, indtil løgene er gyldne.

2. Tilsæt herefter hvidløg og oregano.

3. Lad blandingen stå i et par minutter og tilsæt herefter de hakkede tomater. Kog blandingen under omrøring i omkring 5 minutter.

Sådan bager du pizzaen:
1. Tænd op for din Kamado grill på omkring 350 grader. Placer en pizzasten i grillen, så den er i lige højde med grillens åbning.

2. Find pizzadejen frem.

3. Put sauce på pizzadejen. Sørg for at du ikke hælder for meget væske på dejen (hele pizzaen skal dog dækkes med sauce).

4. Herefter skal du putte mozzarellaost ovenpå pizzaen.

5. Placer pizzaen i din Kamado grill, når den er nået op på 350 grader. Bag pizzaen i cirka 18 minutter, eller indtil skorpen har nået den ønskede sprødhed. Put basilikumblade på pizzaen og lad den stå i yderligere et par minutter.

6. Fjern pizzaen fra din Kamado grill og lad den stå i et par minutter, indtil den er kølet lidt af.

7. Skær pizzaen ud i det ønskede antal skiver. Nu er den klar til servering!

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme