Elektrisk Grill Test 2021 – Her er eksperternes vurderinger – Bedst i Test guide

Senest opdateret den 0

I denne artikel finder du en elektrisk grill test, hvor vi har samlet en række modeller fra forskellige producenter. 

Vi gennemgår elektriske griller, der har fået gode anmeldelser af officielle ekspertkilder. Formålet er at gøre det nemt og overskueligt for dig som forbruger, at få et overblik over de bedste elektriske griller på markedet. Produkterne bliver gennemgået én for én, hvor vi ud fra eksperternes vurderinger finder frem til modellernes fordele og ulemper.

Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk, testsiderne Testberichte.de, Pocket-link.com, Goodhousekeeping.com og Trustedreviews.com, amerikanske T3.com samt det danske madmagasin Gastromand.dk.

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af elektriske griller
🔸 Det skal du overveje, inden du køber en elektrisk bordgrill
🔸 Rengøring af en elektrisk grill
🔸 5 gode opskrifter til grillen
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Elektrisk Grill test 2021 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de elektriske grill’s, der har fået de bedste anmeldelser af forskellige eksperter. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.


OBH Nordica Easy Grill 7104

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

OBH Nordica Easy Grill 7104

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Læs mere
408,00 408,00 Læs mere

.
OBH Nordica Easy Grill 7104 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har kåret grillen som en af testvinderne af deres store test.

Dette har de gjort, da de mener, at den elektriske grill leverer gode grillresultater samt er relativ simpel i brug. De er også glade for, at den er forholdsvis budgetvenlig.

Selvom eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er begejstrede for modellen, forklarer de også, at den kan være en smule besværlig at rengøre.

Praktisk kontaktgrill med justerbar temperatur

OBH Nordica Easy Grill 7104 er en praktisk kontaktgrill, der giver mulighed for, at man kan grille indenfor i ens køkken. Grillen er fremstillet i børstet rustfrit stål og kommer i et simpelt design.

Modellen kommer desuden med en relativ stor overflade, selvom den er forholdsvis kompakt. Det vil sige, at grillen ikke fylder meget på køkkenbordet, så den er nem at opbevare, men kan tilberede en del ingredienser på samme tid.

OBH Nordica Easy Grill 7104 har en effekt på 2000 Watt, hvorfor man kan grille de fleste ingredienser på grillen. Man kan eksempelvis tilberede kød, brød og grøntsager.

Derudover har grillen en justerbar temperatur, så man kan indstille temperaturen ud fra de specifikke ingredienser.

Rengøringsvenlig grill med kontrollampe

Med OBH Nordica Easy Grill 7104 får man en elektrisk grill med en non-stick-belægning.

Det er derfor ikke mindst nemmere at grille maden uden, at det brænder på, men det er også nemmere at rengøre modellen efter brug. Grillen kommer desuden med en drypbakke, der samler al overskydende fedt og snavs fra maden.

Udover at komme med en non-stick-belægning tåler grillens forskellige dele også maskinopvask. På den måde behøver man ikke bruge en masse tid på rengøring efter brug.

Endvidere er OBH Nordica Easy Grill 7104 udstyret med en kontrollampe. Lampen lyser, når grillen er tændt, samt når det er tid til at putte ingredienserne på grillen.

Nem betjening 

OBH Nordica Easy Grill 7104 er en simpel elektrisk grill, der er nem at betjene. Der skal nemlig ikke bruges lang tid på at lære den at kende, da de forskellige funktioner tydeligt er beskrevet på grillen.

Derudover er OBH Nordica Easy Grill 7104 forsynet med blot en enkelt drejeknap øverst, hvorfor man kan finde de forskellige indstillinger på denne.

Med OBH Nordica Easy Grill 7104 er der, sidst men ikke mindst, mulighed for at grille indendørs året rundt, da den kan placeres på eksempelvis køkkenbordet ved tilberedning.

Udvalgte fordele ved OBH Nordica Easy Grill 7104:
🔵 Rengøringsvenlig model
🔵 Mulighed for at grille alt lige fra kød til brød og grøntsager
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Med kontrollampe
🔵 Mulighed for grillmad året rundt


Sage – The Smart Grill Pro

✅ Testvinder hos den amerikanske side T3.com
✅ 5 ud af 6 stjerner hos det danske madmagasin Gastromand.dk
✅ 87 ud af 100 point hos den britiske testside Goodhousekeeping.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske testside Trustedreviews.com

Sage the Smart Grill Pro

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.498,00 3.498,00 Læs mere
3.913,00 3.913,00 Læs mere
3.913,00 3.913,00 Læs mere

.
Sage – The Smart Grill Pro er blevet testet og anmeldt af de fire ekspertkilder T3.com, Gastromand.dk, Goodhousekeeping.com og Trustedreviews.com. Alle eksperter er begejstrede for den elektriske grill, som de har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra Goodhousekeeping.com og Gastromand.dk er vilde med grillens brugervenlighed, er Trustedreviews.com og T3.com glade for modellens store stegeoverflade samt praktiske funktioner.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Sage – The Smart Grill Pro, nævner de, at grillen er forholdsvis dyr og stor.

Elektrisk grill med indbygget stegetermometer og flere indstillinger 

Sage – The Smart Grill Pro er en elektrisk grill med en motoreffekt på 2400 Watt, der især er velegnet til kødelskere. Dog kan grillen også bruges til æg, grøntsager, fisk m.m.

Den elektriske bordgrill er velegnet til kød, da den er forsynet med fem forudindstillede funktioner til forskellige typer kød. Man kan derfor tilberede kød på niveauer fra rødt til gennemstegt.

Det indbyggede stegetermometer angiver kødets kernetemperatur og giver besked, når kødet er færdigtilberedt. Der er også mulighed for at indstille på temperaturen ved tilberedning af andre madvarer.

Sage – The Smart Grill Pro leverer yderligere en høj stegetemperatur med sin termostat og sine integrerede varmeelementer, der registrerer selv de mindste temperaturudsving. Dette sikrer en hurtigere tilberedning sammenlignet med en almindelig grill.

Ved tilberedning har man fuld kontrol, da man kan følge med og styre indstillingerne med hjælp fra det intuitive LCD-display. LCD-displayet viser, hvornår grillen er klar, samt hvornår maden er færdig.

Praktisk bordgrill med non-stick-belægning og justerbar pladehøjde 

Med Sage – The Smart Grill Pro får man en praktisk bordgrill, der kan udfoldes. Her får man en dobbelt så stor overflade, hvilket giver plads til tilberedning af mere mad.

Det er ydermere muligt at indstille højden i seks forskellige niveauer, så man kan tilpasse grillen baseret på de ingredienser, man skal tilberede.

Derudover kommer Sage – The Smart Grill Pro med en non-stick-belægning, hvorfor man slipper for, at maden hænger fast i grillpladerne. Det gør den nemmere at rengøre efter brug. Pladerne er aftagelige, så de kan tages af og på efter behov.

Sidst men ikke mindst erSage – The Smart Grill Pro forsynet med en aftagelig drypbakke. Drypbakken opsamler overskydende madrester og fedt, hvilket letter rengøringen.

Smart grill med mange gode funktioner, ifølge eksperterne 

Ifølge de fire ekspertkilder er Sage – The Smart Grill Pro en elektrisk grill, som de mener er ”velfungerende”. De forklarer, at grillens egenskaber er optimale, samt at den kommer med flere gode funktioner, der hjælper med tilberedningen.

Eksperterne fra Trustedreviews.com skriver eksempelvis, at modellen er forsynet ”med mange smarte funktioner”, hvorfor de mener, at ”den er unik”. Flere eksperter nævner, at de især er glade for funktioner såsom det indbyggede stegetermometer.

Derudover er det ifølge T3.com og Goodhousekeeping.com et plus, at modellen kommer med en stor stegeoverflade. På den måde ”kan man nemlig tilberede mere mad på samme tid”.

Til gengæld er Trustedreviews.com ikke vilde med tilberedningen, da de mener, at grillen har ”en tendens til at undertilberede ingredienserne”. Alle eksperter nævner også, at Sage – The Smart Grill Pro er højt prissat. Gastromand.dk mener dog, at grillen er pengene værd, da ”det er svært at finde andre modeller, der overgår denne”.

Udvalgte fordele ved Sage – The Smart Grill Pro:
🔵 Stor stegeoverflade
🔵 Justerbar pladehøjde
🔵 Fem forudindstillede funktioner
🔵 Indbygget stegetermometer
🔵 Non-stick-belægning

Her kan du se en præsentationsvideo af Sage – The Smart Grill Pro. Videoen er produceret af Sage Appliances:


OBH Nordica Optigrill + XL GO722D

✅ Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.070,00 1.070,00 Læs mere
1.462,00 1.463,00 Læs mere
1.499,00 1.499,00 Læs mere
1.529,00 1.529,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt OBH Nordica Optigrill + XL GO722D, som de har givet en middel bedømmelse.

Grillen har fået denne bedømmelse, da Forbrugerrådet Tænk mener, at den er god til at grille – især grøntsager og laksefileter. Til gengæld er eksperterne ikke vilde med dens måde at tilberede kylling på.

Eksperterne er ydermere glade for, at OBH Nordica Optigrill + XL GO722D kommer med flere automatiske programmer. Til gengæld gør de forbrugerne opmærksomme på, at den er forholdsvis stor og tung, så den kan være svær at finde plads til samt rykke rundt på.

Stor elektrisk grill til mange ingredienser 

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D er en elektrisk grill med en motoreffekt på 2000 Watt. Den er forholdsvis stor, hvorfor den er velegnet til en husstand med fire medlemmer.

Modellen er lavet til at grille mad indendørs på køkken- eller spisebordet. Der er ydermere mulighed for at tilberede et hav af forskellige ingredienser med grillen. Dette kan være alt lige fra grøntsager til kød, fisk samt meget mere.

Tilberedningen foregår nemt og hurtigt, da maskinen varmer op på blot to til syv minutter afhængig af, hvor høj temperaturen skal være. Temperaturen kan indstilles afhængig af de ingredienser, der skal tilberedes.

Model med sensor og specielle grillplader 

Med OBH Nordica Optigrill + XL GO722D får man en grill, der er forsynet med en sensor. Sensoren vurderer selv madvarernes tilberedningstid. Tilberedningstiden vurderer den på baggrund af de pågældende ingrediensers tykkelse.

På grund af sensoren skal man ikke selv indstille modellen inden start, da den selv klarer arbejdet. Man behøver derfor heller ikke holde øje med madvarerne i løbet af tilberedningen.

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D er fremstillet med specielle grillplader. Grillpladerne hælder lidt nedad, hvorfor al overskydende fedt og madrester ryger direkte ned i en drypbakke. På den måde kan man hurtigt rengøre drypbakken efter brug.

Aftagelige grillplader og non-stick-belægning 

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D kommer med aftagelige grillplader. Dette gør rengøringen nemmere, når man skal rense grillpladerne efter brug. Grillpladerne kan desuden både vaskes i hånden eller i opvaskemaskinen.

Derudover er pladerne også hygiejniske, da de er udstyret med en non-stick-belægning. Non-stick-belægningen sikrer ikke mindst, at rengøringen er nemmere, men også, at madlavningen bliver en smule sundere, da man ikke behøver at gøre brug af fedtstof.

Udvalgte fordele ved OBH Nordica Optigrill + XL:
🔵 Med non-stick-belægning
🔵 Aftagelige grillplader
🔵 Sensor, der vurderer tilberedningstiden
🔵 Specielle grillplader
🔵 Hurtig tilberedning

Her kan du se en kort introduktion til OBH Nordica Optigrill. Videoen er produceret af OBH Nordica: 


Severin KG 2389

✅ Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Severin KG 2389

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
571,00 571,00 Læs mere
676,00 676,00 Læs mere
679,00 679,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Severin KG 2389, som de har givet en middel bedømmelse.

Dette har de gjort, da de mener, at den elektriske grill leverer gode grillresultater. De er især begejstrede for dens tilberedning af laks og sandwich, men de hæfter sig ved, at tilberedningen af kylling ikke er optimal.

Forbrugerrådet Tænk nævner også, at designet ikke er det pæneste. Til gengæld er grillen nem at rengøre.

Funktionel elektrisk grill til mange madvarer 

Severin KG 2389 kommer med en effekt på 1800 Watt. Det er en funktionel elektrisk grill, der kan bruges til at grille både kød, grøntsager, sandwich og andre former for madvarer.

Der er mulighed for at klappe grillen op på grund af dens Barbecue-funktion, så man får en ekstra stor grilloverflade. Dette sikrer, at man kan tilberede flere ingredienser på en gang, hvis man har brug for at lave større portioner. Når grillen er åbnet, fungerer den som en form for stegepande.

Severin KG 2389 kommer ydermere med en justerbar temperatur. Det vil sige, at man kan indstille temperaturen afhængig af de ingredienser, man ønsker at tilberede.

Nem rengøring 

Med Severin KG 2389 får man en rengøringsvenlig bordgrill med en non-stick-belægning. Non-stick-belægningen sikrer en sundere tilberedning af mad, da man ikke behøver at bruge fedtstof. Derudover sørger belægningen for, at maden ikke brænder sig fast på grillpladen.

I og med maden ikke brænder fast på pladen, er det nemt at rengøre grillpladerne efter brug. Grillpladerne er aftagelige, så de er hurtigere at rense, når man er færdig med at tilberede madvarerne på Severin KG 2389.

Med låseanordning til gratinering 

Severin KG 2389 er udstyret med en låseanordning til gratinering, der gør det nemmere at gratinere madvarerne, hvis dette ønskes.

Når madvarerne er færdigtilberedt, vil en kontrollampe på modellen lyse. På den måde kan man altid holde øje med, hvornår maden skal tages ud af grillen.

Sidst men ikke mindst kommer Severin KG 2389 med to fedtopsamlingsbakker, der sikrer, at al overskydende fedt og madrester ikke ryger ned på bordet. I stedet ryger fedt og madrester ned i bakkerne, der kan rengøres efter brug.

Udvalgte fordele ved Severin KG 2389:
🔵 Nem rengøring
🔵 To fedtopsamlingsbakker
🔵 Mulighed for at klappe grillen op
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Låseanordning til gratinering


George Foreman 14525

✅ God anmeldelsehos den amerikanske side T3.com

George Foreman 14525

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 539,00 Læs mere
0,00 542,00 Læs mere
0,00 662,00 Læs mere

.
George Foreman 14525 er blevet testet og anmeldt af den amerikanske side T3.com, der har givet den elektriske grill en god anmeldelse. Dette har de gjort, da de mener, at modellen især er velegnet til sandwich med ost samt kommer med en unik smeltefunktion.

Selvom eksperterne generelt er vilde med George Foreman 14525, nævner de, at den er forsynet med en forholdsvis lille stegeoverflade sammenlignet med andre modeller.

Eksperterne: God elektrisk grill med brugervenlig timer

Ifølge eksperterne fra T3.com er George Foreman 14525 en god elektrisk grill, der kommer ”med en kombination af aftagelige plader og en unik grill- og smeltefunktion”.

Eksperterne forklarer, at dette betyder, at ”låget og den øverste grillplade kan låses på plads for at svæve lige over maden”. Derfor får man mad, der bliver tilberedt på den mest optimale måde.

Endvidere skriver T3.com, at ”den indbyggede timer er helt sin egen”, da de mener, at det er en af de største fordele ved modellen.

Dog hæfter de sig ved, at ”den mindre stegeoverflade kan være en hindring for familier eller middagsselskaber”, samt at dens lave effekt betyder, at opvarmning og madlavning er en smule langsommere sammenlignet med andre modeller.

Grill med flere madlavningsmetoder og timer 

Med George Foreman 14525 får man en grill med en effekt på 1550 Watt. Grillen fjerner op til 42 procent fedt fra ingredienserne. Fedtet samles i en opsamlingsbakke, der kan tages af og rengøres efter brug.

Derudover kommer George Foreman 14525 med tre madlavningsmetoder, da maskinen tilbyder både grill, bagning og tilberedelse af sandwich.

Der er også mulighed for at gøre brug af grillens timer. Den digitale timer kan indstilles på op til 20 minutter og hjælper forbrugeren med at holde styr på tiden ved tilberedning af maden. På den måde undgår man, at maden brænder på.

Nem rengøring og mulighed for tilberedning af tykke skiver

George Foreman 14525 er fremstillet i rustfrit stål samt med en overflade, der kan lave op til fire portioner på en gang.

Når man er færdig med at grille, kan man fjerne grillpladerne og putte dem i opvaskemaskinen. Grillepladerne er udstyret med en non-stick-belægning.

Det er desuden nemt at flytte rundt på George Foreman 14525, da den kommer med et håndtag. Bordgrillen har ydermere løse hængsler, så man kan tilberede tykke skiver mad, hvis man ønsker.

Sidst men ikke mindst kan man gøre brug af låsefunktionen, så børn ikke kan åbne grillen.

Udvalgte fordele ved George Foreman 14525:
🔵 Digital timer
🔵 Tre madlavningsmetoder
🔵 Låsefunktion
🔵 Non-stick-belægning
🔵 Sundere madlavning


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Tefal Optigrill GC702D

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske testside Trustedreviews.com
✅ 3 ud af 5 stjerner hos den amerikanske testside Pocket-lint.com

Tefal Optigrill GC702D

 

.
Tefal Optigrill GC702D er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, der alle har givet den elektriske grill en god anmeldelse. Disse eksperter inkluderer forbrugerrådet Tænk, Trustedreviews.com og Pocket-lint.com.

Mens eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk og Pocket-lint.com er glade for, at grillen er nem at bruge og rengøre, er Trustedreviews.com vilde med, at man kan tilberede frossen mad med grillen.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen. Dog nævner de, at den elektriske grill er forholdsvis stor.

Eksperterne: Rengøringsvenlig grill med gode grillresultater

Ifølge eksperterne fra Pocket-lint.com og Trustedreviews.com er Tefal Optigrill GC702D en bordgrill, der leverer gode resultater.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at modellen er ”god til at grille frossen mad”, samt at grillen sørger for, at ”kød og frisk bliver møre og saftige”.

Dette er eksperterne fra Pocket-lint.com enige i og skriver, at Tefal Optigrill GC702D ”tilbereder bøffer optimalt til den ønskede temperatur”. Udover de gode grillresultater mener eksperterne også, at det er ”nemt at rengøre” modellen.

Selvom eksperterne er vilde med grillen, nævner de, at den er ret stor og tung at rykke rundt på, hvilket man skal være opmærksom på.

Elektrisk grill med seks programmer og optøningsfunktion

Tefal Optigrill GC702D er forsynet med en effekt på 2000 Watt og er fremstillet til at tilberede og grille forskellige ingredienser.

Grillen kommer med seks programmer og en optøningsfunktion, hvorfor man også kan tilberede mad direkte fra fryseren.

Derudover er Tefal Optigrill GC702D en alsidig elektrisk grill med en stor stegeoverflade, da den både kan bruges til at grille kylling, kød, fisk, grøntsager med mere.

Dette er muligt, da grillen er udstyret med en justerbar temperatur, så man kan vælge den mest optimale temperatur til den specifikke ingrediens.

Maskinen har desuden mulighed for at tilpasse stegetiden efter type af kød og tykkelse. Herefter fortæller stegeindikatoren, hvornår kødet har opnået den ønskede tilberedning.

Med non-stick-belægning og LED-indikator 

Tefal Optigrill GC702D er lavet med en non-stick-belægning, der sørger for, at madrester ikke sætter sig fast på grillpladerne. Dette gør det nemmere at rengøre grillen, og man undgår ydermere at skulle bruge fedtstof ved tilberedning.

Grillpladerne er desuden aftagelige og tåler at blive vasket i opvaskemaskinen. Grillen kommer med en drypbakke, der opsamler al overskydende fedt og madrester.

Endvidere kommer Tefal Optigrill GC702D med en LED-indikator, der lyser, når ingredienserne er færdigtilberedte. På den måde kan man hurtigt se, hvornår man maden er klar til servering.

Ved køb af Tefal Optigrill GC702D medfølger der en brugervejledning samt en opskriftsbog, så man kan finde inspiration til madretter.

Udvalgte fordele ved Tefal Optigrill GC702D:
🔵 LED-indikator
🔵 Seks programmer
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Non-stick-belægning
🔵 Optøningsfunktion

Her kan du se en kort introduktion til Tefal Optigrill GC702D. Videoen er produceret af Tefal: 

 


TriStar GR-2849

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God anmeldelse hos den tyske testside Testberichte.de

TriStar GR-2849

 

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den tyske testside Testberichte.de har testet og anmeldt TriStar GR-2849, der begge har givet modellen en god anmeldelse.

Dette har de gjort, da de mener, at den elektriske grill tilbereder flere ingredienser godt, samt at den er nem at betjene og rengøre.

Både de danske og tyske eksperter finder ikke mange minusser ved TriStar GR-2849, men nævner, at maskinen kan virke lidt for plastikagtigt, hvorfor det ikke er det pæneste design.

Eksperterne: Hurtig og fleksibel grill

Ifølge eksperterne fra Testberichte.de er TriStar GR-2849 en fleksibel grill, der ”tilbereder mad relativt hurtigt”.

De forklarer ydermere, at grillen er ”fleksibel og kan således kompensere for mindre forskelle i tykkelsen på de forskellige ingredienser”. Dog nævner de, at ”der ikke desto mindre opnås bedre resultater, når maden er den samme”.

I deres anmeldelse har de grillet både laks og grøntsager, hvor de skriver, at ”laks let bliver tilberedt, mens eksempelvis grøntsager også sagtens kan bages på grillpladerne”.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved TriStar GR-2849, men hæfter sig ved, at brugsanvisningen er ”en smule uforståelig”, samt at kablet er forholdsvis kort.

Alsidig elektrisk grill

TriStar GR-2849 er en elektrisk grill med en motoreffekt på 2000 Watt, så den kan grille et hav af madvarer indenfor på køkkenbordet. Her kan man grille alt lige fra grøntsager til fisk, kød, kylling og brød. Modellen er lavet af rustfrit stål og kommer i et enkelt design.

Der er ydermere mulighed for at klappe grillen op, hvilket betyder, at den kan anvendes som en åben bordgrill.

Grillens låg er ligeledes fremstillet af rustfrit stål og kan åbnes 180 grader. Det gør det nemmere at placere ingredienser på grillen samt fjerne dem igen.

Den elektriske grill kommer med to grillplader, hvorfor der er god plads til flere forskellige ingredienser på samme tid.

Modellen er yderligere forsynet med en aftagelig bakke, et drypsystem og integrerede håndtag, hvilket letter rengøringen.

Stabil grill med justerbar temperatur og indikatorlys

TriStar GR-2849 er forsynet med aftagelige grillplader med en non-stick-belægning. Belægningen sikrer, at maden ikke brænder fast på pladerne, samt at grillpladerne er nemmere at rense. Man kan vælge at rense grillpladerne i opvaskemaskinen.

Derudover kommer TriStar GR-2849 med en justerbar temperatur. På den måde kan man indstille temperaturen afhængig af de madvarer, der skal grilles. Når maden er færdigtilberedt, vil en indikator lyse.

Sidst men ikke mindst har TriStar GR-2849 non-slip-fødder, så den står stabilt på bordet. Man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt grillen glider rundt under tilberedningen.

Udvalgte fordele ved TriStar GR-2849:
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Grillplader med non-stick-belægning
🔵 Grillens låg kan åbne 180 grader
🔵 Med indikatorlys
🔵 Med non-slip-fødder


Bosch TFB4431V

✅ Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch TFB4431V

 

.
Bosch TFB4431V er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har givet den elektriske grill en middel bedømmelse.

Eksperterne mener nemlig, at bordgrillen leverer gode grillresultater ved tilberedning af nogle ingredienser såsom kylling, laks og grøntsager, men at den til gengæld ikke er optimal ved tilberedning af sandwich.

Forbrugerrådet Tænk er også begejstrede for, at Bosch TFB4431V er nem at rengøre. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at modellen er forholdsvis tung samt har et højt energiforbrug.

Elektrisk grill med individuelle varmeindstillinger og tre grillfunktioner 

Bosch TFB4431V er forsynet med en høj effekt på 2000 Watt. Dette sikrer ikke mindst en hurtig opvarmning, men også et jævnt niveau af varmeafgivelse.

Derudover kommer Bosch TFB4431V med individuelle varmeindstillinger og to termostater i både toppen og bunden. Det vil sige, at grillen har separate temperaturindstillinger i top og bund, hvilket sørger for mere optimale grillresultater på begge sider. Indstillingen af temperaturen er desuden trinløs.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af de tre forskellige grillfunktioner kontaktgrill, åben grill og gratin. Dette gør, at man selv kan beslutte, hvordan man ønsker at bruge grillen samt tilberede de pågældende madvarer.

Vendbare og aftagelige grillplader 

Bosch TFB4431V kommer med aftagelige slip-let grillplader i aluminium. Grillpladerne er nemme at tage af og på, hvorfor de kan fjernes, når de skal rengøres. Der er desuden mulighed for at vaske pladerne i opvaskemaskinen.

Grilloverfladen er stor, så man kan tilberede en del ingredienser til familien samt et par ekstra gæster på samme tid.

Endvidere er Bosch TFB4431V grillplader vendbare. De kommer med en glat side velegnet til sandwich samt en riflet side, der er velegnet til grill.

Sidst men ikke mindst er pladerne vinklede med afløb til fedtstof, hvilket sikrer en sundere tilberedning.

Pladsbesparende grill med fleksibelt hængsel og kontrollampe 

Med Bosch TFB4431V får man en pladsbesparende grill, der kan opbevares på højkant. Det gør det nemmere at placere modellen på enten køkkenbordet eller i køkkenskabet efter brug.

Det fleksible hængsel tilpasser sig yderligere efter tykkelsen, hvorfor man er sikret et jævnt og ensartet grillresultat. Når den ønskede temperatur opnås under tilberedningen, vil grillens kontrollampe lyse.

Ved køb af Bosch TFB4431V medfølger der to drypskåle til fedtstof, en gratinform i aluminium samt en bageform til servering.

Udvalgte fordele ved Bosch TFB4431V:
🔵 Aftagelige og vendbare grillplader
🔵 Pladsbesparende grill
🔵 Stor grilloverflade
🔵 Tre grillfunktioner
🔵 Individuelle varmeindstillinger og to termostater

Outlet section for .dk


Det skal du overveje, inden du køber en elektrisk bordgrill

elektrisk bordgrill

En elektrisk grill kan tilberede mad i form af bøffer, grøntsager, kylling og sandwich hele året rundt. Du har derfor måske allerede overvejet, om du skal investere i en elektrisk bordgrill, da det giver dig mulighed for at grille hele året rundt.

Men hvad du skal overveje, inden du køber en elektrisk grill? Her kan du finde gode råd til, hvad du skal være opmærksom på baseret på en artikel fra Consumersearch.com.

Temperaturkontrol: Er der mulighed for selv at justere temperaturen? Det er en fordel, hvis du kan justere grillens temperatur, da dette gør det nemmere at tilberede forskellige former for madvarer.

Timer: Nogle modeller har en timer. Dette er praktisk, hvis du ikke har et minutur.

prisPris: Hvad er dit budget? Der findes et væld af modeller på markedet. Det betyder, at de kan findes i forskellige prisklasser.

Hvis du laver et budget og finder ud af, hvor meget du ønsker at betale for grillen, kan det hjælpe dig med en indskrænke din søgning.

Størrelse: De er små, så de er optimale som brug indenfor på køkkenbordet eller på spisebordet. Elektriske bordgriller findes med stegeoverflader i forskellige størrelser.

Jo større stegeoverfladen er, jo mere kan du grille på samme tid. Dog er de som regel kompakte og små, hvorfor du skal overveje, om en elektrisk bordgrill er stor nok til dine behov.

Rengøring: Nogle har non-stick-belægning, hvilket gør, at madrester ikke lige så nemt brænder fast. Dette er en praktisk funktion, fordi de gør dem nemmere at rengøre.

Bordgrillen kan dog også være svær at rense, da hele overfladen bliver snavset efter brug. Ikke alle modeller er lige nemme at rengøre, hvilket du skal være opmærksom på. Det er klart en fordel, hvis grillpladerne er aftagelige, da det gør dem nemmere at rense. Nogle grillplader tåler endda maskinopvask.

grillHvad vil du grille?
En af de faktorer, du skal overveje, er, hvad du ønsker at grille med den elektriske bordgrill. Her er det en fordel at tage et kig på dens temperatur samt effekt, da dette kan hjælpe dig med at finde ud af, om grillen er velegnet til de madvarer, du vil tilberede.

Der kan også finde modeller med forskellige programmer og funktioner, der for eksempel gør grillen velegnet til kød eller andre ingredienser.

Hvor fleksibel skal bordgrillen være?
Nogle modeller kan anvendes som en åben grill. Dette er muligt, hvis låget kan åbnes helt, hvor begge stegeoverflader er vandrette. På den måde får du mulighed for at grille flere ingredienser på samme tid.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvad du skal være opmærksom på ved køb af en elektrisk bordgrill, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk.


Rengøring af en elektrisk grill

grillAt grille er en sjov aktivitet, men hvis du vil have din elektriske grill til at holde i lang tid samt grille smagfuldt kød, møre grøntsager og lækker fisk, skal du sørge for, at den renses ordentligt.

Ved at vedligeholde din grill, kan du også forlænge dens levetid. Hvis du undrer dig over, hvordan du rengør en elektrisk grill på den nemmeste måde, er du kommet til det rigtige sted.

Der er hovedsageligt to typer elektriske griller: de små indendørs i form af en elektrisk bordgrill og de større versioner, der er lavet til udendørs brug.

Begge modeller kan være tidskrævende at rengøre, men der er teknikker, du kan bruge for, at rengøringen er hurtig og effektiv.

Afhængig af hvor hyppigt du bruger din grill, bliver den hurtigt fedtet. Derfor har den brug for en grundig rengøring efter brug. Dette er ikke kun på grund af hygiejne, men også for at forhindre, at det påvirker grillmadens smag.

Så hvordan rengør du en elektrisk grill? Her er 5 trin, der kan hjælpe dig med at rense din grill:

Trin 1. Luk grillen og tag stikket ud af stikkontakten: Først og fremmest skal du slukke for grillen og tage stikket ud af stikkontakten. Lad den køle af i et stykke tid, inden du begynder at rense den.

Trin 2. Brug en gummispatel eller en rustfri stålbørste: På en elektrisk bordgrill kan du bruge en gummispatel til at skrabe eventuelle madrester væk fra grillpladen. Dette er den spatel, der normalt leveres med disse modeller, men ellers kan du bruge en gummispatel, du allerede har i køkkenet. Skrab ikke grillpladerne med en skurepude, da det kan beskadige non-stick-belægningen.

Hvis du vil rengøre en udendørs elektrisk grill, kan du bruge en børste i rustfrit stål, da den er mere robust og dermed mere effektiv. Du bør skrabe madresterne væk, mens grillen stadig er lidt varm, så madvarerne, der sidder fast i risten, let kommer af.

Trin 3. Rengøring af drypbakken: Fjern drypbakken og tøm den. Rengør den grundigt med en svamp/klud, vand og sæbe. Hvis drypbakken tåler maskinopvask, kan du vaske den i opvaskemaskinen.

Trin 4. Tør grillpladerne og drypbakken: Både grillpladerne og drypbakken skal tørres med en klud eller et viskestykke. Sørg for, at alle dele er helt tørre, når du sætter dem tilbage på grillen.

Trin 5. Tør låget: Låget på din elektriske grill skal også renses med en fugtig klud. Låget må ikke puttes i vand, og det er vigtigt, at du kun gør brug af bløde klude til rensningen.

Tip: En elektrisk grill skal rengøres manuelt med en minimal mængde vand. Kun de aftagelige dele kan puttes i vand eller vaskes i opvaskemaskinen, hvis de tåler det. Put aldrig hele enheden i vand eller sprøjt meget vand på den. Det er et elektrisk apparat, der ikke er vandtæt, og hvis det puttes i vand kan det ødelægge grillens varmeelement.

Hvis du ønsker at finde mere information om rengøring af en elektrisk grill, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk.


5 gode opskrifter til grillen


Grillet laks med agurk-dildsauce

Grillet laks med agurk-dildsauceIngredienser
Ingredienser til grillet laks:
500 gr. laksefilet
3 spsk. smeltet smør
1 spsk. citronpeber
1 tsk. salt
1½ spsk. paprika
1 tsk. cayennepeber
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. formalet hvid peber
½ tsk. formalet sort peber
¼ tsk. tørret oregano
¼ tsk. chilipulver
Olivenolie
Citronskiver

Ingredienser til agurk-dildsauce
½ medium agurk, skæres i fine terninger
6 dl. creme fraiche
6 dl. mayonnaise
2 tsk. tørret dild
1 tsk. hakket hvidløg
Saft fra en halv citron
Salt og peber

Sådan gør du
1. Put det smeltede smør på laksen og krydr derefter let med citronpeber og salt.

2. Bland paprika, cayennepeber, basilikum, hvid peber, sort peber, oregano og chilipulver i en lille skål og gnid derefter krydderierne på laksens side uden skind.

3. Put laksen i køleskabet i ca. en time.

4. Mens laksen er i køleskabet, skal agurk, creme fraiche, mayonnaise, dild, hakket hvidløg, citronsaft, salt og peber blandes sammen. Dette kan enten gøres med en stavblender eller blot manuelt med en ske afhængig af, hvor fintskåret agurken skal være.

5. Når ingredienserne er blandet sammen, skal blandingen i køleskabet, indtil maden serveres.

6. Opvarm grillen til 175 grader. Børst eller spray med olivenolie.

7. Når laksen er klar, skal du placere den på grillen. Luk låget, og lad det stege i 5 minutter. Vend laksen om på den anden side og steg yderligere 5 minutter.

8. Når den indre temperatur når 63 grader og laksen er mør, fjernes den fra varmen.

9. Serveres med agurk-dildsauce og citronskiver.


Grillet Havbars med hvidløg og lime

Grillet Havbars med hvidløg og limeIngredienser
1 kilo havbars, friske fileter eller optøede fra frosne
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 fed hvidløg, hakket
4 spsk. frisk limesaft
1 lime skåret i terninger
Groft havsalt efter smag
Frisk hakket persille til pynt
Olivenolie som spray til grillen

Sådan gør du
1. Forvarm grillen.

2. Hæld 1 spsk. limesaft over hver filet.

3. Spred hvidløg jævnt ovenpå og drys havsalt over.

4. Dæk fileterne med husholdningsfilm og placer i køleskabet i 5 minutter, så saften kan suge ind i fileterne.

5. Grill fisken med skindet nedad i 5 minutter.

6. Reducer grillvarmen.

7. Vend og steg 6-7 minutter mere, indtil fileterne er møre og falder af en gaffel.

8. Pynt med persille og frisk lime.


Grillet rød peber

grillet rød peberIngredienser
1 stor rød peber
400 gr. ærter, drænet og skyllet
400 gr. majs
1 hakket tomat
1 frisk jalapeno
50 gr. hakket løg
6 spsk. hvid eddike
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hakkede friske koriander, mere efter smag
1/2 spsk. honning
1 tsk. hakket hvidløg
Smag til med salt og peber

Sådan gør du
1. Opvarm grillen til medium høj varme.

2. Skær peberfrugten i to dele og fjern alle frø. Skær i skiver. Herefter skal peberskriverne pensles let med 1 spsk. olie. Drys salt og peber henover.

3. Læg peberstrimlerne på grillen og luk låget. Tilbered i ca. 5 til 7 minutter, indtil skindet er mørt, og de er let forkullet. Vend dem og tilbered i yderligere 5 minutter, indtil de er møre.

4. Fjern peberfrugterne og lad dem køle af.

5. Mens peberfrugten er på grillen, skal du blande alle andre ingredienser sammen. Når peberfrugterne er afkølede, hakker du dem og serverer dem sammen med salaten.

6. Smag til med salt og peber. Serveres ved stuetemperatur.


Grillet jordbær panzanella

Grillet jordbær panzanellaIngredienser
500 gr. friske jordbær, 8-10 i skiver, mens resten skal være hele
1 brød, skåret i terninger
1/2 rødløg, skåret i skiver
En smule frisk basilikum
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Olivenolie

Til dressingen 
4-6 jordbær
1 spsk. balsamico
1-2 tsk. honning

Sådan gør du
1. Spray din grill med olivenolie. Opvarm grillen.

2. Put brødet på grillen i terninger og grill i ca. 2-3 minutter. Vend brødet og fortsæt med at grille i yderligere 3-5 minutter, eller indtil det begynder at få lidt farve.

3. Sprøjt grillen let igen med olivenolie, tilsæt jordbærskiverne og lad dem grille i 2-3 minutter på hver side.

4. Bland de grillede jordbær og det grillede brød sammen i en stor serveringsskål.

5. Tilsæt rødløg og krydr med salt og peber.

6. Lav dressingen ved at mose de resterende jordbær sammen med balsamico. Blandingen skal moses med en gaffel. Hvis det ikke er sødt nok, tilsættes honning. Bland det godt sammen.

7. Bland de friske jordbær og balsamicodressingen sammen med Panzanella og tilsæt den friske basilikum.


Grillet ananas-cheesecake parfait 

Grillet ananas-cheesecake parfait Ingredienser
1 ananas skåret i spyd
1 pakke grahamkiks, knuste

Ingredienser til cheesecake:
1 pakke budding med cheesecake-smag
5 dl. piskefløde

Sådan gør du
1. Opvarm grillen. Når grillen er klar, skal ananassen placeres på grillen.

2. Grill ananassen på hver side, indtil spyddene er gyldenbrune og karamelliserede. Put dem på et skærebræt og skær ananassen i små stykker.

3. Hæld budding og piskefløde i en skål, og pisk indtil blandingen er tyk og cremet. Det skal være en tykkere konsistens end budding.

4. Lav lagene i et glas (eller skål): Start med grahamkiks, put herefter grillet ananas og budding- og piskeflødefyldet i. Pynt med yderligere grillet ananas & knuste grahamkiks, hvis ønsket.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken elektrisk grill er bedst i test?

OBH Nordica Easy Grill 7104 og Sage – The Smart Grill Pro

🤓 Hvordan er de elektriske grille blevet testet?

De elektriske grille er primært blevet testet ud fra deres grilning og brugervenlighed. Derudover er der også blevet set på konstruktionskvalitet, energiforbrug og sikkerhed.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige model?

Det er anbefalet, at du ser efter en model, hvor du selv kan justere grillens temperatur. Det er også en god idé at vælge en model med non-stick belægning og aftagelige grillplader, da det gør rengøringen betydeligt nemmere.


Gennemgang af testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk beskæftiger sig med aspekter, der handler om det danske forbrugerliv. Derfor kan man på deres hjemmeside finde både artikler, guides og omfattende tests af forbrugerprodukter. Her har Forbrugerrådet Tænk lavet en stor test af flere modeller heriblandt OBH Nordica Easy Grill 7104, Tefal Optigrill GC702D, TriStar GR-2849, OBH Nordica Optigrill + XL GO722D, Bosch TFB4431V og Severin KG 2389.

Ønsker du at læse testen af elektriske grill, kan du klikke ind her på dette link. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Man kan også købe adgang til testene enkeltvis.

Gastromand.dk 🇩🇰
Det danske madmagasin Gastromand.dk har fokus på gastronomiens verden. På hjemmesiden kan der findes artikler om alt lige fra madtrends til opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej. Der er også mulighed for at finde tests og anmeldelser af køkkenprodukter. Her har Gastromand.dk testet Sage – The Smart Grill Pro. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Den britiske testside Goodhousekeeping.com skriver om forskellige produkter inden for hus og have. De tester også diverse forbrugerprodukter, hvor de her har lavet en test af den elektriske grill Sage – The Smart Grill Pro. Du kan læse hele anmeldelsen fra Good Housekeeping Institute her.

Pocket-link.com 🇺🇸
Pocket-link.com er en amerikansk testside, der leverer alle de oplysninger, forbrugerne har brug for at vide om et hav af forskellige emner. På siden kan der findes produktanmeldelser samt nyheder om gadgets, digitale kameraer, hjemmebiograf, lyd, biler og mobiltelefoner. Her har Pocket-lint.com testet og anmeldt den elektriske grill Tefal Optigrill GC702D, som de har givet 3 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Den tyske testside Testberichte.de laver anmeldelser og tests af en masse forbrugerprodukter. Testberichte.de anmelder alle produkter på baggrund af forskellige kilders vurderinger og tests. Herefter videreformidler Testberichte.de deres resultater til forbrugerne. Her har de testet den elektriske grill TriStar GR-2849, som de har givet en god anmeldelse. Læs hele testen her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Den amerikanske testside Trustedreviews.com laver ekspertundersøgelser og tests af forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet og anmeldt Tefal Optigrill GC702D og Sage – The Smart Grill Pro, som begge har fået 4 ud af 5 stjerner.

Læs hele anmeldelsen af Tefal Optigrill GC702D her.

Læs hele anmeldelsen af Sage – The Smart Grill Pro her.

T3.com 🇺🇸
Den amerikanske side T3.com er et online magasin, der handler om gadgets og teknik. Her leverer de nyheder, guides og gode råd inden for disse emner. Derudover tester og anmelder de også produkter. I denne omgang har T3.com testet Sage – The Smart Grill Pro og George Foreman 14525, som de henholdsvis har kåret som testvinder samt givet en god anmeldelse.

Læs hele anmeldelsen af Sage – The Smart Grill Pro her.

Læs hele anmeldelsen af George Foreman 14525 her. 


Andre relevante tests og artikler

Hvis du endnu ikke er overbevist om, hvorvidt du skal vælge en elektrisk grill, kan du overveje at læse vores andre tests. Her går vi, på samme måde som i denne artikel, i dybden med produkter fra andre producenter. I disse tests finder du også en oversigt over eksperternes bedømmelser samt en prissammenligning af de forskellige produkter.

Du kan eksempelvis læse vores Tefal Optigrill test, hvor vi gennemgår alle de modeller, der har fået de bedste bedømmelser. Artiklen fokuserer på modeller fra Tefal Optigrill-serien.

Vi har ligeledes udarbejdet en test omkringde bedste panini grill på markedet, hvor du også her finder en oversigt over alle de bedste modeller baseret på eksperternes vurderinger.

Du kan også læse vores generelle toaster test, hvis du blot ønsker en helt normal toastmaskine og ikke en elektrisk grill.