Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Brødrister test-oversigt: De bedste brødristere ifølge anmeldelser

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

1

En god brødrister er et simpelt produkt, som kan gøre en stor forskel for morgenbordet, og denne artikel handler netop om tests af brødristere.

Artiklen er bygget op således, at vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår brødristerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Vi har set nærmere på tests fra blandt andet det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt de to testsites klikk.no og Goodhousekeeping.co.uk plus den svenske tv-kanal svt.se.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne brødrister test-oversigt indeholder:
🔸 Overblik over de bedste brødristere
🔸 Gode råd til når du skal vælge ny brødrister
🔸 Information om hvad brødristeren gør ved brødet
🔸 Forslag til opskrifter, hvor du kan få gavn af brødristeren
🔸 Gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Brødrister test-oversigt – Her er de 15 bedste brødristere

I sektionen herunder finder du en gennemgang af 15 nøje udvalgte brødristere. Vi hos forbrugsguiden har analyseret eksperttests fra ind og udland, og samlet de bedst anmeldte brødristere i denne oversigt. På baggrund af denne test, skulle du som forbruger være kvalificeret til at finde netop den brødrister, der dækker dine behov.

Ydermere har vi lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har dit ønskede produkt til den bedste pris.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


KitchenAid Artisan 5kmt2204 – smart kitchenaid brødrister med mange funktioner

Forbrugsguidens Anbefaling

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
 Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

KitchenAid Artisan 5kmt2204

De fleste brødristere klarer at riste både ferskt og frossent brød, og det kan KitchenAid Artisan 5kmt2204 også. Modellen har desuden en autocensor med varmeholdningsfunktion, der automatisk sænker eller løfter brødet og nænsomt holder det varmt. Den har 7 risteindstillinger, så man nemt kan vælge sin foretrukne grad af ristning. Brødristeren har endda en LED-nedtællingstimer, så man kan holde øje med brødet. Så der er et væld af funktioner til at sørge for, at brødet bliver ristet præcis som man bedst kan lide det.

KitchenAid Artisan 5kmt2204 velfungerende varmeelementer sørger desuden for, at brødet bliver ristet jævnt på hele overfladen. Modellen kan dog mere end blot riste almindeligt brød, og producenten har skabt KitchenAid Artisan 5kmt2204 således, at den også kan riste både bagels og crumpets (crumpets er en slags pandekager).

Stærk model

KitchenAid Artisan 5kmt2204 er en hurtig brødrister, og selv med en ristning på omkring to minutter går modellen ikke på kompromis med kvaliteten. KitchenAid Artisan-serien er kendt for sin kvalitet, og KitchenAid Artisan 5kmt2204 er endnu et kvalitetsprodukt, som giver et rigtig godt kvalitetsindtryk.

Modellen er stærk og kraftfuld, og også designet er der kræset for. Brødristeren fås eksempelvis i den velkendte, kraftige røde KitchenAid farve og selve risteren er designet med runde kanter og enkelt design.

En god investering

KitchenAid Artisan 5kmt2204 er en stor model – det kan man ikke komme udenom. Den vejer knap fem kilo og ligger også i den høje ende af prisskalaen. Derfor vil modellen i alle henseender være en stor investering, men til gengæld er eksperterne enige i, at der er tale om en virkelig god brødrister, der har mange flere funktioner end andre gode brødristere.

Udover muligheden for at riste bagels og crumpets kan man også nøjes med at riste brødet på den ene side, og modellen har en smart holde-varm-funktion, der – som navnet antyder – kan holde brødet varmt. Det er praktisk i et hektisk køkken, hvis både morgenkaffe, avis, familiemedlemmer og morgenbrød skal passe sammen.

Fordele

 • Rigtig gode ristningsevner
 • Mulighed for også at riste bagels og crumpets
 • Høj kvalitet i flot design
 • Tung og stabil model
 • Mange funktioner
Ulemper

 • Ret dyr
 • Skal vente på motoriseret lift
 • Tung
 • Toast kunne være bedre

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5kmt2204:
 Rigtig gode ristningsevner
 Mulighed for også at riste bagels og crumpets
 Høj kvalitet i flot design
 Tung og stabil model
 Mange funktioner


Dualit Lite – elegant dualit brødrister med høj brugervenlighed

Bedst til prisen

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
 Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Dualit Lite

Dualit Lite er endnu en topmodel med flere fine detaljer, der gør brødristningen lidt nemmere. Dualit brødristerne er håndlavede i England, hvilket man tydeligt kan se på kvaliteten.

Som en ekstra fordel kan Dualit Lite riste mere end blot brød, for også bagels kan puttes i maskinen. På den måde bliver brugs-mulighederne forbedret, således at også personer, der ikke kun spiser ristede brødskiver, kan få nytte af modellen.

Hurtig og smart

Udover at riste brødet rigtig godt, så gør Dualit Lite det også hurtigt. Dualit Lite hører også til de mere avancerede modeller med flere smarte funktioner.

Blandt andet er det muligt at nøjes med at riste brødet på den ene side, og det er især brugbart, når man rister bagels. Bagels skal nemlig kun være ristede på ydersiden, for indersiden skal beholde den bløde konsistens. Der findes også en pause-funktion, så man kan lave et ophold i ristningsprocessen, hvis tiden kræver det samt optøningsfunktion.

Høj brugervenlighed

En god brødrister skal også være let at betjene og brugervenligheden er også i top hos Dualit. Eksempelvis har brødristeren funktionen “high lift” og “Pop and Peek”, der gør det muligt for dig at tjekke dit brød undervejs uden at afbryde ristningen. Modellen har også en cool touch belægning, der sikrer, at overfladen konstant er kølig, så du ikke risikerer at brænde fingrene under brug.

Dualit Lite er den type af brødrister, hvor man lægger brødet ned i, og både isætning og optagning af brødet er let og uden det store besvær. Hvis man har besvær med at få brødet op, findes der en løftefunktion, der manuelt kan anvendes for at få brødet op.

Også krummebakken er velfungerende med et solidt løftegreb, og den er let at finde og tømme. Husk at selv hvis krummebakken volder problemer, så er det en dårlig ide at forsøge at ryste krummerne ud af maskinen, da de kan sætte sig fast og forringe maskinens ydeevne. Er man i tvivl om noget, kan man let konsultere manualen, der både er veludført og velinformerende.

Fordele

 • Rister brødet godt og giver en flot farve og ensartethed
 • Mulighed for også at riste bagels
 • Hurtig model
 • Mulighed for kun at riste brødet på den ene side og med pausefunktion
 • God
 • Inkluderer manual
Ulemper

 • Svær at rengøre

Udvalgte fordele ved Dualit Lite:
 Rister brødet godt og giver en flot farve og ensartethed
 Mulighed for også at riste bagels
 Hurtig model
 Mulighed for kun at riste brødet på den ene side og med pause-funktion
 God, medfølgende manual


Bosch TAT8613 – billig bosch brødrister som hurtigt bliver varm

Bedste budget valg

 Topscorer hos britiske goodhousekeeping.co.uk
 Topscorer hos norske klikk.no

Bosch TAT8613

Bosch TAT8613 er blevet testet af både det britiske testsite goodhousekeeping.co.uk samt sammen med 7 andre brødristere i en test hos det norske testsite klikk.no. Der er blevet set på blandt andet ristning, farve, konsistens samt brugervenlighed og ekstrafunktioner, og eksperterne fra begge testsites vurderer, at Bosch TAT8613 er en rigtig god brødrister af den slags, hvor man lægger brødet i fra toppen.

Alle skiver bliver ens

Bosch TAT8613 formår at omdanne både ferskt og frossent brød til et velduftende måltid på få minutter ved brug af de gode varmeelementer i maskinen. Der er plads til to skiver ad gangen, og modellen er blevet testet på seks skiver. Eksperterne vurderer, at både de to første, de to næste og de to sidste skiver alle bliver rigtig gode og meget ensartede.

Det betyder, at temperaturstyringen er rigtig god, for ved de første to skiver er varmeelementerne kolde ved starten, og ved de sidste er de allerede gennemvarme. Det gør dog ingen forskel for Bosch TAT8613, der leverer seks flotte og ensartede skiver brød.

Flot farve og tekstur

Bosch TAT8613 sørger for, at det ilagte brød får en rigtig flot gyldenbrun farve, og brødet bliver sprødt og knasende uden at blive tørt. Er man ikke den store morgenbrødsspiser, er det også muligt at riste bagels på modellen, og de lidt kraftigere bagels med den hårdere skorpe bliver også velristede og velsmagende, mens farven bliver jævn og flot.

Har man problemer med at få brødet op fra maskinen igen, findes der et manuelt løftehåndtag, og det kan godt være brugbart, når man rister tykkere og bredere brødvarianter.

Let at bruge

Bosch TAT8613 er en avanceret brødrister, som er let at bruge. Det virker meget intuitivt at betjene modellen, og det gælder også krummebakken, som er let at fjerne og tømme. Bosch TAT8613 er desuden flot og glat i designet, og den vil pynte i ethvert køkken.

For at passe ind i alle køkkener kommer modellen både i sort, hvid og rød. Designets fuldendte stil komplementeres yderligere af en velfungerende opbevaring til ledningen, således at den lange ledning ikke ødelægger det visuelle helhedsindtryk.

Bosch TAT8613 giver et godt kvalitetsindtryk og er stabil og solid. Med en vægt på 2100 gram ligger den i midten af vægtskalaen og er akkurat så tung, at stabiliteten øges, men så let at den er nem at flytte rundt på.

Fordele

 • Fungerer godt både fra kold starttemperatur og når det allerede er varmt
 • Brødet bliver gyldent og har en god ristet tekstur
 • Også god til ristning af bagels
 • Let at bruge
 • Smukt design
Ulemper

 • Brødet bliver en smule lyst over medium varme

Udvalgte fordele ved Bosch TAT8613:
 Fungerer godt både fra kold starttemperatur, og når den allerede er varm
 Brødet bliver gyldent og får en velristet tekstur
 Også god til at riste bagels
 Let at bruge
 Flot design


KitchenAid A II MED SIL T/4 SK – stor brødrister fra Kitchenaid med plads til 4 skiver på en gang

Bedste Premium Valg

 Brugerfavorit

KitchenAid A II MED SIL T-4 SK

KitchenAid A II MED SIL T/4 SK har ikke været undersøgt i tests, men vi har alligevel valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne selv er rigtig glade for modellen. Vi har set på brugeranmeldelser på sitet whiteaway.com, hvor modellen får 5 ud af 5 stjerner, og noget af det, som brugerne især fremhæver, er den høje kvalitet og gode funktionalitet.

4 skiver på én gang

KitchenAid A II MED SIL T/4 SK er en af de større brødristere i den opretstående facon, hvor brødet lægges ned i fra oven. Det betyder, at modellen kan riste fire skiver brød samtidig, hvor de fleste andre modeller kun kan riste to. Og på denne model skal man heller ikke trykke brødet ned i hullerne, for en indbygget funktion gør, at brødet selv sænker sig ned til varmeelementerne. KitchenAid A II MED SIL T/4 SK kan både riste ferskt og frossent brød, og den indbyggede optøningsfunktion virker rigtig godt.

Jævn og ensartet

Selv når man rister fire skiver brød ad gangen, bliver alle fire skiver lige sprøde og ristede. Farven bliver gyldenbrun og jævn, således at brødskiverne varmes ens over hele arealet. Dermed undgår man både brændte dele af brødet og dele, der stadig er bløde og hvide.

Generelt set er KitchenAid A II MED SIL T/4 SK en solid kvalitetsbrødrister, som tilmed rister brødet på kort tid – også det frosne brød. Når brødet er færdigristet, lyder et lille bip som indikator.

Flot og stærk brødrister

Et af KitchenAids karakteristika er mærkets solide produkter og flotte og unikke udseende. Produkterne har for vane at skille sig ud, og det gør KitchenAid A II MED SIL T/4 SK også. Modellen er stor og har pondus i en fin grå farve, og designet er enkelt og flot. Netop designet er også noget af det, som brugerne fremhæver ved modellen, og ord som luksus og høj kvalitet bruges rundhåndet af ejerne af KitchenAid A II MED SIL T/4 SK.

Fordele

 • Kan riste fire skiver brød ad gangen
 • Rister brødet både pænt og sprødt
 • Brugbare funktioner letter arbejdet
 • Høj kvalitet
 • Fedt design
Ulemper

 • En smule dyr

Udvalgte fordele ved KitchenAid A II MED SIL T/4 SK:
 Kan riste fire skiver brød ad gangen
 Rister brødet både flot og sprødt
 Brugbare funktioner letter arbejdet
 Høj kvalitet
 Flot design


Dualit Newgen 

 Testvinder hos det store teknologimagasin T3.com

Dualit Newgen

Modellen Dualit Newgen er blevet testet af det store internationale teknologimagasin T3.com, sammen med en række andre brødristere, for at finde frem til de bedste modeller på markedet.

Brødristerne blev testet på udvalgte parametre såsom ristningsevner, funktioner og design, hvorefter der er blevet givet en endelig score.

Dualit Newgen klarer sig generelt rigtig godt i testen og imponerer eksperterne – derfor kåres denne brødrister til testvinder.

Brødrister i flot design

Dualit Newgen hører til de meget stilfulde brødristere, der virkelig kommer til at både fylde og pynte på køkkenbordet. Her er tale om den slags brødrister, hvor man lægger brødskiverne i fra oven, og en hæve/sænke-mekanisme hiver brødet ned, hvorved det ristes.

Man kan få modellen i flere forskellige farver efter individuel smag og præferencer, mens selve designet ligger mod vintage/retro-stilen. Med en vægt på 3,5 kilo vejer modellen en del.

Dualit Newgen er desuden en hurtig model, der kan riste op til 65 stykker brød per time.

Vælg selv ristnings-grad

På Dualit Newgen kan man enten vælge at riste 1 eller 2 stykker brød ad gangen. Modellen er udstyret med overskuelige knapper på fronten, hvor man styrer modellen, og her kan man også vælge, hvor ristet man ønsker sit brød.

Man kan vælge imellem 2 forskellige varmeindstillinger, og så findes der også en optøningsfunktion.

Hvis man har med tykkere brød at gøre – for eksempel boller – kan man tilkøbe en special-rist til tykkere brødtyper, således at alsidigheden af maskinen øges.

Utrolig flot og velfungerende model, ifølge eksperterne

Dualit Newgen er blevet testet af det internationale teknologimagasin T3.com. I en test af flere forskellige brødristere, kårede eksperterne denne model til testvinder.

Dette gøres, idet eksperterne synes, at stort set alt ved denne model er velfungerende. Det forklares, at både ristningen og konsistensen af brødet bliver decideret eksemplarisk, hvilket giver virkelig velristet brød.

Modellen kommer med udskiftelige dele, således at den i teorien kan holde for evigt.

Eksperterne bemærker, at man selvfølgelig kan købe langt billigere modeller på markedet, men her sammenligner de Dualit Newgen med et Rolex-ur i forhold til billigere ure, der også kan vise klokken.

Et af de eneste minusser, som eksperterne nævner, er varmen, for de nævner, at modellen godt kan blive en smule varm udenpå.

Fordele

 • Smuk model i vintage stil
 • Plads til 2 skiver brød ad gangen
 • 2 ristningsmuligheder
 • Optøningsfunktion
 • Hurtig model
Ulemper

 • Ret dyr
 • Ingen seje berøringssider

Specifikationer ved Dualit Newgen
🌀 Type: Brødrister
🌀 Producent: Dualit
🌀 Effekt: 1200 watt
🌀 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🌀 Justerbar varmeindstilling: Ja, 2 indstillinger 

Mål og vægt ved Dualit Newgen
🔴 Højde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 22 centimeter
🔴 Dybde: 21 centimeter
🔴 Vægt: 3,5 kilo

Udvalgte fordele ved Dualit Newgen:
 Flot model i vintage-stil
 Plads til 2 skiver brød ad gangen
 2 indstillinger for ristning
 Optøningsfunktion
 Hurtig model 


Sage – The Smart Toaster 

 Anbefalet hos det store teknologimagasin T3.com 
 Topscorer hos den britiske avis Telegraph.co.uk 
 Topscorer hos den britiske avis Independent.co.uk

Sage – The Smart Toaster 

Modellen Sage – The Smart Toaster er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder. Her er tale om de 2 britiske aviser, The Telegraph og The Independent, samt det store teknologimagasin T3.com, som alle har testet et udvalg af forskellige modeller.

Alle brødristerne er blevet vurderet og anmeldt ud fra specifikke kriterier.

Ud fra disse klarer Sage – The Smart Toaster sig rigtig godt i de forskellige tests. Derfor modtager modellen 2 placeringer som topscorer, plus et stempel som anbefalingsværdig i den sidste test.

Model med mange funktioner og indstillinger

Modellen Sage – The Smart Toaster vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en avanceret brødrister. Denne model kan rumme 4 stykker brød samtidig, og der findes 5 forskellige indstillinger for ristnings-niveau – dermed kan man få brødet ristet så mørkt eller gyldent, som man ønsker det. Modellen er af den type, hvor brødet sænkes ned fra oven.

Denne brødrister kommer også med funktionen Quick Look, der tillader, at man kan se, hvordan brødet ser ud undervejs i ristningen, og man løfter brødet let op med High Lift-funktionen. Hvis man vurderer, at brødet ikke er ristet nok, findes der yderligere en funktion, som tillader, at man manuelt kan lade brødet riste en smule længere.

Modellen Sage – The Smart Toaster kommer også med en optøningsfunktion og en funktion, hvor det er muligt kun at riste brødet på den ene side.

Designet på modellen er i klassisk Sage-stil – en smule til den industrielle men dog stilfulde side.

Superb brødristning, ifølge eksperterne

Modellen Sage – The Smart Toaster er blandt andet blevet testet af teknologieksperterne fra T3.com i en test af flere forskellige brødristere. Her får modellen en høj placering, idet eksperterne synes, at modellen producerer helt fantastiske stykker ristet brød.

Modellen får desuden ros for en høj ristnings-hastighed, og det samlede design falder også i eksperternes smag. Der gives også point for, at modellen ikke fylder lige så meget som andre af de avancerede brødristere.

T3.com kommenterer herudover, at Modellen Sage – The Smart Toaster kommer med idiotsikker betjening med velfungerende og brugervenlige knapper, og så findes der gode specialfunktioner samt en smart nedtællings-funktion, så man kan se, hvornår brødet er færdigt.

Højteknologisk brødrister, ifølge eksperterne

Denne brødrister fra Sage er også blevet testet af de britiske aviser The Independent og The Telegraph. The Telegraph forklarer, at her er tale om en meget avanceret ”high tech” brødrister, hvor især specialfunktionerne gør, at modellen skiller sig positivt ud fra mængden.

Eksperterne kalder modellen for den bedste af de moderne brødristere, hvor både funktionerne fungerer godt, og brødet bliver ristet jævnt og tilfredsstillende.

The Independent har testet 8 forskellige brødristere inklusiv Modellen Sage – The Smart Toaster i deres test, og de er ligeledes meget begejstrede for denne model.

Det forklares, at hvis man ønsker at investere en del penge i en brødrister, så skuffer denne model ikke. Også The Independent fremhæver de mange funktioner, hvilket kan gøre morgenmåltidet til et helt gourmetmåltid, forklares det.

Fordele

 • Stilfuld model
 • 5 niveauer til ristning
 • Quick look funktion
 • High lift løftefunktion,
 • Kan riste 4 stykker brød på samme tid
Ulemper

 • Dyr for to slots
 • Slots lidt trange

Specifikationer ved Sage – The Smart Toaster
🌀 Type: Brødrister
🌀 Producent: Sage
🌀 Effekt: 1900 watt
🌀 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 4
🌀 Justerbar varmeindstilling: Ja, 5 indstillinger 

Mål og vægt ved Sage – The Smart Toaster
🔴 Højde: 23,5 centimeter
🔴 Bredde: 34 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 5,3 kilo

Udvalgte fordele ved Sage – The Smart Toaster:
 Stilfuld model
 5 niveauer for ristning
 Quick Look-funktion
 High Lift-løftefunktion
 Kan riste 4 stykker brød samtidig 


Smeg TSF01 Brødrister 

 Topscorer hos det store teknologimagasin T3.com 
 Anbefalet hos den britiske avis Telegraph.co.uk

Smeg TSF01

Modellen Smeg TSF01 Brødrister har været inkluderet i 2 forskellige tests udført af teknologimagasinet T3.com og avisen Telegraph.co.uk. I begge tests indgår flere forskellige brødristere, som måles individuelt og i forhold til hinanden.

Smeg TSF01 Brødrister klarer sig rigtig godt i begge tests, og eftersom eksperterne er begejstrede for modellen, så anbefales den til forbrugerne af Telegraph.co.uk samt modtager et stempel som topscorer hos T3.com.

Stilfuld brødrister i vintage-stil

Et af Smeg TSF01 Brødristers klare kendetegn er designet – tro mod de øvrige Smeg-produkter er her tale om et vintage-design, således at denne brødrister er inspireret af 1950’er stilen.

Brødristeren kommer desuden i 8 forskellige farver, som inkluderer blå, grøn, creme, hvid, rød, pink, sort og stål.

Modellen er af den type, hvor brødet sænkes ned fra oven, og der er plads til 2 skiver ad gangen.

Der findes i alt 6 ristnings-niveauer på modellen, således at man kan få ristet sit brød, som man foretrækker det, samt flere specialfunktioner. Disse inkluderer en funktion for genopvarmning, optøning samt bagelfunktion.

Mange smarte funktioner og flotte farver, ifølge eksperterne

Smeg TSF01 Brødrister er blevet testet af det internationale teknologimagasin T3.com, og her kommenterer eksperterne, at modellen især imponerer med flere smarte funktioner plus muligheden for at få modellen i mange, flotte farver.

Designet kan både være en fordel og en ulempe, ifølge eksperterne, idet de mener, at modellen ikke vil falde i alle forbrugeres smag med vintage-udseendet. Selv synes de dog, at denne brødristers design er virkelig flot.

Eksperterne roser også Smeg TSF01 Brødrister for at være meget stabil, og den står helt fast på alle typer af underlag. Modellen har også brede lommer til brødet, og brødet bliver meget jævnt og flot ristet.

Unikt design og god til især bagels, ifølge eksperterne

Smeg TSF01 Brødrister er desuden blevet testet af de britiske eksperter fra avisen The Telegraph, og her får modellen en god anmeldelse.

Ifølge eksperterne findes der både plusser og minusser ved modellen, og plusserne går især på designet, som er rigtig flot i 1950’er-stilen. Det forklares yderligere, at både genopvarmningsfunktionen og optøningsfunktionen fungerer fint, og ristning af brødet er generelt også fint og jævnt.

Især ristning af bagels er velfungerende på modellen, men krummebakken er lidt uhåndterbar, og så kan det være svært at få nogle stykker brød til at hoppe op efter endt ristning.

Modellen genererer ifølge eksperterne også en del mere varme end de øvrige modeller.

Fordele

 • Ekstremt stilfuld model i vintage stil
 • Kommer i 8 forskellige farver
 • 6 niveauer til ristning
 • Mulighed for genopvarmning
 • Bagel funktion
Ulemper

 • Fylder meget
 • Dyr pris

Specifikationer ved Smeg TSF01 Brødrister
🌀 Type: Brødrister
🌀 Producent: Smeg
🌀 Effekt: 950 watt
🌀 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🌀 Justerbar varmeindstilling: Ja, 6 indstillinger 

Mål og vægt ved Smeg TSF01 Brødrister
🔴 Højde: 20 centimeter
🔴 Bredde: 31 centimeter
🔴 Dybde: 20 centimeter
🔴 Vægt: 2,4 kilo

Udvalgte fordele ved Smeg TSF01 Brødrister:
 Særdeles stilfuld model i vintage-stil
 Kommer i 8 forskellige farver
 6 niveauer for ristning
 Mulighed for genopvarmning
 Bagel-funktion 


Magimix 11541 gennemsigtig brødrister 

 Topscorer hos den britiske avis Telegraph.co.uk 
 93 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Magimix 11541

Modellen Magimix 11541 er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om den britiske avis Telegraph.co.uk samt det store britiske husholdnings-magasin Good Housekeeping Institute.

Denne brødrister klarer sig rigtig godt i begge tests, hvor forskellige aspekter af modellen er blevet testet og vurderet. Derfor får Magimix 11541 et stempel som topscorer af Telegraph.co.uk, og modellen modtager hele 93 ud af 100 point hos husholdningseksperterne.

Speciel model med gennemsigtige sider

Magimix 11541 ligner ikke de andre brødristere på markedet af udseende, for den er skabt med sider af hærdet glas, som er varmeresistent.

Det betyder, at man kan sidde og betragte brødristeren tilberede brødet, mens farven og teksturen ændrer sig. At man kan se med imens brødet bliver ristet, betyder også at man kan holde øje med, at brødet ikke brænder på.

Magimix 11541 har plads til 2 skiver brød og kommer med hele 8 niveauer for bruning, hvilket er rigtig meget.

Herudover findes der også en smart bagel-funktion, som specialiserer sig i at tilberede bagels samt funktioner til genopvarmning og optøning. Modellen er af den type, hvor brødet sænkes ned fra oven.

Interessant produkt – på den gode måde, ifølge eksperterne

Magimix 11541 er blandt andet blevet testet af eksperterne fra den britiske avis The Telegraph, som er meget interesserede i modellen. Først og fremmest var de meget spændte på at afprøve denne model, som har været omtalt mange steder, idet her er tale om en meget unik brødrister med gennemsigtigt glas, der gør, at man kan se sit brød blive ristet.

Eksperterne bemærker, at det er rigtig sjovt at se denne proces, selv om det ligner en torturscene fra en lavbudgets-gyserfilm.

Når det kommer til selve ristningen, klarer Magimix 11541 sig rigtig godt, ifølge eksperterne, som forklarer, at modellen rister brødet jævnt og flot, og også tilberedningen af bagels bliver fin.

Dog har eksperterne også nogle minusser ved modellen, og det går på, at den er meget stor, hvilket gør, at små stykker brød nærmest kan blive væk, og så er prisen også meget høj.

Godt valg, hvis man har højt budget, ifølge eksperterne

Magimix 11541 er desuden blevet testet af husholdnings-eksperterne fra Good Housekeeping Institute sammen med en række andre brødristere.

Denne model ender på en flot andenplads i testen med 93 ud af 100 point, og det skyldes, at eksperterne mener, at denne model er rigtig velfungerende og kommer med mange forskellige funktioner.

Good Housekeeping Institute kommenterer dog også, at denne model er noget dyr, men hvis man ikke har noget imod at bruge mange penge på en brødrister, så er den pengene værd.

Fordele

 • Unik model med glas sider
 • Kan holde brødet ristet
 • 8 varmeniveauer
 • Specialfunktion til bagels
 • Anderledes model
 • Der passer godt til gadgetelskeren
Ulemper

 • Design problem
 • Prisen er høj

Specifikationer ved Magimix 11541
🌀 Type: Brødrister
🌀 Producent: Magimix
🌀 Effekt: 1450 watt
🌀 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🌀 Justerbar varmeindstilling: Ja, 8 indstillinger 

Mål og vægt ved Magimix 11541
🔴 Højde: 22,5 centimeter
🔴 Bredde: 39,5 centimeter
🔴 Dybde: 18 centimeter
🔴 Vægt: 3,9 kilo

Udvalgte fordele ved Magimix 11541:
 Unik model med glas-sider
 Kan holde øje med at brødet ristes
 8 varme-niveauer
 Special-funktion til bagels
 Anderledes model, der passer godt til gadget-elskeren 


Graef Brødrister TO 62

Gode anmeldelser hos det danske forbrugsmagasin Forbrugerrådet Tænk
5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Kitchenone.dk
4,8 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk

Graef Brødrister TO 62

.
Graef Brødrister TO 62 er en brødrister med en lang række funktioner, der har fået en god anmeldelse hos det danske forbrugsmagasin
Forbrugerrådet Tænk, hvor de blandt andet roser den for dens byggekvalitet og energiforbrug, hvorfor du kan forvente at se besparelser på elregningen ved brug af denne brødrister.

Derudover har den også scoret hele 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Kitchenone.dk med kommentarer som: ”Super godt produkt”, og sidst har den scoret 4,8 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk, hvor brugerne også udviser stor tilfredshed blandt andet med kommentarer som: ”Rister perfekt: Vi ledte længe efter en brødrister som passede til vores behov. Det fik vi med Graef. Enkel, flot design og effektiv”.

Frisk og ensartet toast hver morgen

Denne toaster fra Graef rister dit toastbrød i løbet af ingen tid. Den har et sofistikeret design, der kombinerer plastik med en rustfri ståloverflade, og den passer perfekt ind i det moderne køkken. 

Brødristeren kan riste både franskbrød og boller, og den kan riste op til to skiver ad gangen. Den har en lang række funktioner, som du kan få stor glæde af, og som sikrer en jævn ristning af brødet hver gang. 

Funktionerne inkluderer Quarzglas opvarmning, Sensor Heat Control, Digital indstilling af temperaturen til ristning, optøningsfunktion, varmeisoleret yderside, automatisk brødcentrering, integreret bollerister, brødopløfter med hi-lift samt evnen til automatisk at slå fra, hvis brødet sætter sig fast.

Graef Brørister To 62 vs. Markedet

Denne brødrister adskiller sig fra lignende produkter på markedet gennem sine mange funktioner, der lader dig bruge den, præcis som du lyster og til forskellige formål. Rist og optø forskellige typer brød og eksperimenter med forskellige funktioner.

Fordele

 • En bred vifte af funktioner: justerbar bruningskontrol
 • Affrostningsfunktion
 • Sutomatisk slukning
 • Annulleringsknap
 • Selvcentrerende toast
 • Anti-syltetøjsfunktion og brødløftfunktion
 • Gode anmeldelser på tværs af forbrugere og eksperter
 • Ensartet ristning hver gang
Ulemper

 • Rister ujævnt

Derfor bør du vælge denne brødrister:
 En lang række funktioner: justerbar bruningskontrol, optøningsfunktion, automatisk slukning, knap til annullering, selv centrering af toast, anti-jam funktion og brødløft funktion.
 Gode anmeldelser på tværs af forbrugere og eksperter
 Ensartet ristning hver gang


Siemens Sensor For Senses toaster TT86103

God anmeldelse Forbrugerrådet Tænk
4,6 stjerner hos Skousen.dk
4,6 stjerner hos Whiteaway.com
5 stjerner hos Kitchenone.dk
4 stjerner hos Coop.dk
4,1 stjerner hos Pricerunner.dk

Siemens Sensor For Senses toaster TT86103

Denne brødrister udmærker sig hos flere forhandler, samt har formået at score en god anmeldelse hos det danske forbrugsmagasin Forbrugerrådet Tænk, der særligt roser dens brugervenlighed, byggekvalitet og energiforbrug. 

Derudover har den også scoret 4,6 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Skousen.dk, hvor den blandt andet har fået kommentaren: ”Lækker brødrister. Den er nem at betjene, pæn og så rister den først og fremmest rigtig godt”. 

Hos den danske forhandler Whiteaway.com får brødristeren ligeledes 4,6 ud af 5 stjerner, her med kommentarer som: ”Høj kvalitet og nem at bruge: Nem at bruge. Rister jævnt. Rart at der både kan ristes brødskiver og boller”.

Hos den danske forhandler Kitchenone.dk scorer denne brødrister hele 5 ud af 5 stjerner, og oplevelsen af brødristeren har altså være upåklagelig, hvilket antyder, at den simpelthen lever op til forventningerne.

Endnu en forhandler, der har fået positiv feedback på brødristeren, er det danske Coop.dk, hvor den scorer 4 ud af 5 stjerner, hvor den blandt andet har fået ros for sin timerfunktion. 

Sidst har brødristeren scoret 4,1 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk, hvor det igen er tilfredse kunder, der kommenterer på produktet: ”Må sige at design og specielt kvaliteten er over niveau”.

Pynt køkkenbordet og glæd dig selv

Denne brødrister fra Siemens pynter ikke kun på køkkenbordet, den lader dig også glæde både dig selv og eventuelt din partner med lækre, gyldne toasts hver morgen. 

Brødristeren har 5 risteniveauer, som du kan bruge, som du lyster, samt QuartzRoast systemet, der får den til at smage fantastisk hver gang. Derudover har den også SensorHeat-kontrol, der justerer temperaturen og sikrer en jævn ristning, et bolleopvarmningsstativ, der gør den anvendelig til flere brødtyper og et højt løft, der gør det nemmere at få selv mindre stykker ud.

Siemens Sensor For Senses toaster TT86103 vs. markedet

Denne brødrister adskiller sig fra markedet gennem sin store alsidighed, der lader dig benytte brødristeren på forskellige måder.

Fordele

 • Masser af forskellige indstillinger
 • Varmer brød utrolig hurtigt
Ulemper

 • Dyr
 • Rister ujævnt

Derfor bør du vælge denne brødrister
 Jævn ristning
 Flere funktioner
 Gode anmeldelser


Bosch Brødrister TAT3A011

God anmeldelse hos det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk
4,3 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk
10 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Reevoo.com
5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Kitcenone.dk

Bosch Brødrister TAT3A011

Denne TAT3A011 brødrister fra Bosch har fået en god anmeldelse hos det danske forbrugsmagasin Forbrugerrådet Tænk, hvor de blandt andet roser dens brugervenlighed, nemhed i forhold til rengøring af overflade, byggekvalitet og energiforbrug.

Derudover har den også scoret 4,3 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk med kommentarer som: ”Glad for mit Bosch produkt: Pænt udseende køkkenprodukt […] God kontrol over toast som forventet”.

Hos det amerikanske magasin Reevoo.dk scorer denne brødrister fra Bosch hele 10 ud af 10 stjerner, hvorfor der har været en overordnet tilfredshed med produktet. Den scorer 10 ud 10 stjerner på brugervenlighed, 8 ud af 10 stjerner på udseende, og 8 ud af 10 stjerner på design og byggekvalitet.

Sidst har den også scoret hele 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Kitchenone.dk, hvorfor der alt i alt er en tilfredshed fra kunder og eksperter på tværs af forhandlere og testmagasiner.

Brugervenlig og nem at gøre ren

Denne brødrister fra Bosch scorer særligt point for dens brugervenlighed, hvilket skyldes en kombination af de rette funktioner og den rette bygning, da denne har indflydelse på rengøringen af produktet.

Brødristeren kan riste to skiver brød ad gangen, og den har en integreret bollerister, hvorfor den kan bruges til flere forskellige typer brød. Brødet varmes ved hjælp af fladopvarmning, og det centreres automatisk, hvorfor du er sikret en ensartet ristning hver gang. Ristningsgraden er elektronisk styret, hvilket gør det nemmere for dig, og dette understøttes blot af den ergonomisk formet trinløse ristningsgradsvælger med integreret opvarmningsfunktion.

Når brødet er færdigt, løftes det op af den automatiske brødopløfter med hi-lift, der sikrer, at selv de mindste stykker følger med, og efterfølgende er rengøringen gjort nemmere, da krummebakken er udtagelig.

Bosch Brødrister TAT3A011 vs. markedet

Denne TAT3A011 brødrister fra Bosch adskiller sig fra markedet gennem sin brugervenlighed og nemme rengøring. Når først du har indstillet brødristeren, kører den stort set af sig selv, og rengøringen klares på mindre end 5 minutter.

Fordele

 • Høj brugervenlighed
 • Flere funktioner
 • Rister jævnt
Ulemper

 • Ingen vedhæftning til brødruller
 • Svær at rengøre

Derfor bør du vælge denne brødrister
 Høj brugervenlighed
 Nem rengøring
 Flere funktioner


Bosch TAT6A913 

 83 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Bosch TAT6A913

Modellen Bosch TAT6A913 er blevet testet af det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute i en test, hvor flere andre brødristere også indgår.

Eksperterne har opstillet en række kriterier, som Bosch TAT6A913 og de øvrige modeller er blevet bedømt ud fra, og denne brødrister begejstrer eksperterne stort. Modellen klarer sig så godt, at den modtager 83 point ud af 100.

Enkel og stilfuld brødrister

Bosch TAT6A913 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en flot og stilfuld brødrister på den klassiske måde. Denne model er nemlig pæn og enkel i en luksuriøs stil, men samtidig gør den heller ikke meget væsen af sig.

Modellen er af den type, hvor brødet sænkes ned fra oven, og der er plads til 2 stykker brød. For at kunne riste også tykkere typer af brød så er lommerne ekstra rummelige, og det samme er varmelegemet, som dermed sørger for at få ristet hele arealet af selv store skiver brød.

Model med intelligente sensorer

Bosch TAT6A913 er skabt til at kunne riste brødet til perfektion, så det hverken bliver for mørkt eller lyst. Derfor er modellen skabt med intelligente sensorer, som konstant holder øje med varmen og brødet.

Herudover findes der også en elektronisk brunings-kontrol med muligheden for at stoppe og afbryde undervejs.

Bosch TAT6A913 har desuden en justerbar sprødheds-funktion til kanten af brødet samt også en smart optøningsfunktion. Brødet løftes let op i en glidende bevægelse via knappen på siden.

Flot, hurtig og effektiv, ifølge eksperterne

Bosch TAT6A913 er blevet testet sammen med en række andre brødristere af husholdningseksperterne fra Good Housekeeping Institute og opnår en rigtig flot placering samt en god score på 83 ud af 100 point.

Eksperterne forklarer, at denne brødrister først og fremmest er virkelig flot i sit simple og minimalistiske design, og så føles den meget robust og holdbar.

Angående evnerne inden for ristning af brød så kommenteres det, at brødet bliver rigtig godt og jævnt ristet samt får en flot, gylden farve – det er uanset, om man kun rister en enkelt skive eller flere efter hinanden. Herudover modtager modellen også ros for sin hurtighed, idet den rister brødet på under 2 minutter.

Specifikationer ved Bosch TAT6A913
🌀 Type: Brødrister
🌀 Producent: Bosch
🌀 Effekt: 1090 watt
🌀 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🌀 Justerbar varmeindstilling: Ja, 6 indstillinger

Mål og vægt ved Bosch TAT6A913
🔴 Højde: 18,8 centimeter
🔴 Bredde: 30 centimeter
🔴 Dybde: 17 centimeter
🔴 Vægt: 2,2 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch TAT6A913:
 Flot og stilfuld brødrister
 Klassisk model i luksus-stil
 Ekstra rummelige lommer
 Med intelligente varmesensorer
 Elektronisk kontrol for bruning 


Philips hd4825

 Bedste budgetvalg hos svenske vlt.se

Philips hd4825

Philips hd4825 er blevet testet af den svenske avis vlt.se sammen med 5 andre brødristere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser. Philips hd4825 er at finde i budgetklassen, men til trods for dette leverer modellen et rigtig godt resultat, som let bemærkes af eksperterne. De er så imponerede over modellen i forhold til prisen, at de kårer den til ”bedste budget-valg”.

Gyldenbrune brødskiver

Til trods for at Philips hd4825 er at finde i den billigere ende af prisskalaen, så har Philips med modellen Philips hd4825 stadig produceret en god og enkel brødrister.

Eksperterne bemærker, at den ikke ser ud af meget og også kan virke lidt plastik-agtig, men resultatet af det ristede brød fejler bestemt ikke noget. Faktisk slår Philips hd4825 flere af de dyrere modeller, når det kommer til bedømmelsen af de ristede brødskiver, som på Philips hd4825 bliver flotte og gyldenbrune med en ønskværdig, sprød tekstur.

Simpel med god

Philips hd4825 er heller ikke en avanceret brødrister, som har alverdens smarte funktioner, som de dyrere modeller har. Fokus er på den primære funktion, og det er at riste brødet hurtigt og levere brødskiver, der er både jævne og med den rette farve.

Philips hd4825s hastighed fungerer også fint, og brødet bliver hurtigt ristet færdigt. Husk at hastigheden også spiller en vigtig faktor – udover at man som forbruger ikke gider vente for længe – for jo hurtigere brødristeren rister brødet, jo mindre er chancen også for, at brødet bliver tørt.

Få, men brugbare funktioner

Philips hd4825 bundPhilips hd4825 har alle de nødvendige funktioner for at sikre en god ristning på en brødrister, hvor man lægger brødet i oppefra. Det gælder blandt andet brødløft-funktionen, der gør, at maskinen selv løfter brødet op, når det er færdigristet, så man slipper for selv at stikke fingrene ned i den rygende varme maskine.

Philips hd4825 har også både en optøningsfunktion, der gør, at man kan få tøet brød fra frost op hurtigt, samt en genopvarmningsfunktion. Genopvarmningsfunktionen er særlig smart, hvis brødet er blevet koldt i brødkurven, for så kan det lige hurtigt bliver genopvarmet. Det er også meget nemt at tømme brødristeren for krummer ved hjælp af krummeskuffen.

Fordele

 • Brødet bliver gyldenbrunt og ristet
 • Overkommelig model
 • Få men gode og effektive funktioner
 • Simpel model
 • God værdi for pengene
Ulemper

 • Den har en lukket væg
 • Der forhindrer dig i at følge ristningsprocessen
 • Slots er temmelig stramme

Udvalgte fordele ved Philips hd4825:
  Brødet bliver gyldenbrunt og velristet
  Prisvenlig model
  Få, men gode og effektive funktioner
  Enkel model
  Meget for pengene

 

Gode råd til valg af brødrister

ristet broedDuften af ristet brød fylder køkkenet, og morgenbordet byder dig velkommen med nyristet brød og bagels. En brødrister er uundværlig i køkkenet, og den udgør et godt og let alternativ til ovnen, når morgenbrødet skal forvandles fra blødt til sprødt. På kun få minutter kan du få dejligt ristet brød, og ofte kan du riste brødet direkte fra frost.

Nogle bruger kun sjældent brødristeren, mens andre bruger den hver dag. Der er mange modeller på markedet, og bruger du brødristeren ofte, så kan det være en god ide at overveje forskellige faktorer, når du står overfor at skulle købe en ny. Skousen guider her til de ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe ny brødrister: Først skal du overveje type af brødrister og dernæst hvilke funktioner, du har brug for:

Typer af brødristere:

Liggende brødrister: Dette er den simple udgave, som er helt enkel at bruge: Den flade udgave, hvor brødet lægges ovenpå risteren. Der er ofte plads til omkring fire skiver, hvilket er mere end den stående brødrister, der ofte kun kan riste to skiver ad gangen. Alt man skal gøre er at lægge brødet på risteren, indstille timeren, og herefter slukker brødristeren automatisk, når tiden er gået. Man skal selv vende brødet.

Stående brødrister: Her lægges brødet ned fra oven i risterens huller. Herefter ristes brødet på begge sider på én gang, og skriverne bliver automatisk skubbet op, når de er færdigristede. Typisk er der plads til to skiver, men nogle modeller kan dog rumme fire. Er hurtigere end den liggende brødrister.

Funktioner:

Optøningsfunktion: Sørger for at frossent brød hurtigt bliver optøet, så det opnår samme sprødhed og gyldne farve som de ferske brødskiver.

Genopvarmningsfunktion: Kan opvarme brødet efter det allerede er blevet ristet. Praktisk hvis brødet har ligget på tallerkenen og er blevet koldt.

Indstilling af ristningsgrad: Her kan man selv indstille varmen, og dermed hvor hårdt brødet bliver ristet.


Det gør din brødrister ved brødet

Vi ser kun det ferske eller frosne brød blive omdannet til knasende sprødt brød med en himmelsk duft, når brødristeren startes. Imens sker der processer ned i brødet, som vi ikke kan se – både på godt og ondt. Coop.dk forklarer her, hvad der sker:

Positiv påvirkning af brødet

Den gode påvirkning, brødristeren har på dit brød, er en form for foryngelsesproces. Det daggamle brød, der allerede er blevet halvtørt, bliver igen frisk, da brødristeren modvirker brødets aldring. Det betyder, at brødet bliver både blødere og mindre tørt indenunder skorpen. Denne proces sker ved, at den tilførte varme ændrer den kemiske struktur af brødets stivelse fra hård til blød, og det er også derfor, at nybagt brød føles helt svampet indeni efter bagningen i ovnen.

Negativ påvirkning af brødet

braendt toastDen dårlige nyhed er, at brændt brød kan være kræftfremkaldende. Også Forbrugerrådet Tænk skriver om den skadelige effekt: Brød er nemlig rig på kulhydrater, og når de bliver tilberedt, dannes det skadelige stof akrylamid, der mistænkes for at være kræftfremkaldende – og især ved høje temperaturer, og når man tilbereder fødevaren for længe. Så tommelfingerreglen lyder: jo mere varme, des mere akrylamid. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen også, at man begrænser sit indtag af branket mad og spiser brødet, når det har en gyldenbrun farve.

Akrylamid findes især i brød, chips, pommes frites og kaffe, og især kaffe og kartoffelprodukter kan indeholde meget høje værdier af det skadelige stof.

Koger man sin mad, er der ingen fare på færde, for akrylamid dannes ikke ved kogning.


Opskrifter til din brødrister

En brødrister kan sagtens indgå som en del af de køkkenredskaber, der bruges til at tilberede både aftensmad og frokost. Herunder er to opskrifter på pitabrød, hvor det er brødristerens opgave at sørge for, at pitabrødene bliver både lune og sprøde uden at knække af tørhed.

Ristet fuldkornspitabrød med hytteost fra Coop.dk

Ingredienser (4 pers):
2 store blommer
8 spsk. hytteost
4 spsk. sesamfrø
1 citron
4 stk. fuldkornspitabrød
Salt
Peber

Sådan gør du:
– Læg sesamfrø på en kold pande
– Tænd for blusset og rist frøene
– Skyl, rens og fjern stenene på blommerne og skær dem i tern
– Bland hytteost med blommerne i tern, saft af citronen, salt, peber og ristede sesamfrø
– Del portionen i fire
– Læg pitabrødene på brødristeren og rist på begge sider
– Del de varmede pitabrød i kvarte
– Server en portion dip og fire kvarte stykker pitabrød til hver person
– Dyp pitabrødet i dippen og drik gerne et glas mælk til


Pitabrød med nuggets, sprødt grønt og limedressing fra Aarstiderne.dk

Ingredienser (2 pers):

1 pakke kyllingenuggets
½ pose gulerødder i stave
½ bundt forårsløg fint snittet
2 avocadoer i tern
1 stk. hjertesalat i grove stykker
1 agurk i skiver
1 pakke pitabrød i halve skiver
1 bæger cremefraiche 18 %
1 lime
Persille finthakket
Olivenolie
Salt
Peber

Sådan gør du:
– Skyl grøntsagerne og dryp dem fri for vand. Hak og skær dem derefter efter anvisningerne
– Steg kyllingenuggets i olivenolie på panden i 5-6 minutter på hver side ved middelvarme til de er gyldne, sprøde og gennemvarmede
– Læg gulerødder, forårsløg, avocado, hjertesalat og agurk på et fad
– Lun pitabrødene på en brødrister
– Imens pitabrødene varmes, rør da cremefraiche med salt, peber, persille og lidt limesaft
– Serveres samtidig og fyld de lune pitabrød med både grønt, kyllingenuggets og cremefraiche


10 lækre opskrifter med ristet brød

Ristet brød behøver ikke være en kedelig morgenmad kun beklædt med smør – faktisk kan ristet brød anvendes som fundament for mange typer af lækre sandwich. Her kommer vi med 10 opskrifter, hvor ristet brød indgår. Man kan læse opskrifterne i fuld version hos Self.com.

Ristet brød med avocado og granatæble-kerner

avocado-granataeble-toastIngredienser

Ristet brød

Avocado i skiver

Kerner fra granatæble

Smørelse til brødet

Fremgangsmetode

Skræl en avocado og hak den i skiver. Fjern kernerne fra et granatæble. Rist en skive brød, smør den med din foretrukne smørelse, og læg skiver af avocado og granatæblekerne ovenpå.


Ristet brød med jordbær, avocado og cheddarost

Ingredienser

Ristet brød

Most avocado

Jordbær i skiver

Cheddarost

Honning

Fremgangsmetode

Skræl en avocado og mos den til en cremet masse. Skyld jordbær og skær dem i skiver. Rist en skive brød og smør den med den mosede avocado. Læg de halverede jordbær ovenpå sammen med stykker af cheddarost. Hæld eventuelt en smule honning over.


Ristet brød med æg

ristet-brod-med-aegIngredienser

Ristet brød

Hårdkogte æg i skiver

Krydderurter

Fremgangsmetode

Kog et æg til det er hårdkogt. Skær ægget i skiver og rist en skive brød. Læg det skiveskårede æg ovenpå det ristede brød og pynt med dine foretrukne urter.


Ristet brød med æble, skinke og gedeost

Ingredienser

Ristet brød

Æble i skiver

Italiensk skinke

Gedeost

Fremgangsmetode

Skyl og skær et æble i skiver. Rist et stykke brød, og læg gedeost og skinke ovenpå brødet. Pynt med skiver af æbler.


Ristet brød med røræg og asparges

roeraeg-og-ristede-asparges-toastIngredienser

Ristet brød

Røræg

Asparges, grønne

Baconstykker

Fremgangsmetode

Lav en gang røræg på panden og skyl et bundt grønne asparges. Rist et stykke brød, og læg røræg ovenpå brødet. Pynt med friske asparges og eventuelt stykker af bacon.


Ristet brød med hytteost, avocado og tomat

Ingredienser

Ristet brød

Avocado i skiver

Tomat i skiver

Hytteost

Fremgangsmetode

Skræl en avocado og skær den i skiver. Vask en tomat og skær den i skiver. Rist et stykke brød og kom et tykt lag hytteost på brødet. Pynt med skiver af tomat og avocado.


Ristet brød med ricotta og figner

ricotta-og-fignerIngredienser

Ristet brød

Figner i skiver

Ricotta

Nødder

Fremgangsmetode

Rens og skær figner i skiver. Hak eventuelt nogle nødder. Rist en skive brød og smør ricotta ud på brødet – eventuel smagt til med honning og citron. Læg de skiveskårne figner ovenpå og pynt eventuelt med nødder, for eksempel pistacienødder.


Ristet brød med laks

laks-og-Avocado-toastIngredienser

Ristet brød

Laks

Avocado i skiver

Ringe af rødløg

Cream cheese til brødet

Kapers

Fremgangsmetode

Rist et stykke brød. Kom cream cheese på brødet og læg avocado i skiver på brødet. Kom tynde laksestykker ovenpå og pynt med ringe af rødløg og kapers.


Ristet brød med ricotta og pære

Ingredienser

Ristet brød

Ricotta

Pære i skiver

Honning

Nødder

Fremgangsmetode

Vask og skær pæren i skiver. Rist et stykke brød og smør ricotta på brødet. Pynt med skiver af pære, honning og eventuelt nødder efter egen smag.


Ristet brød peanutbutter og hindbær

hindbaer-peanutbutter-toastIngredienser

Ristet brød

Peanutbutter

Hindbær

Fremgangsmetode

Rens og skyl hindbærrene. Rist et stykke brød og smør det med peanutbutter. Pynt herefter med bærrene.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 25 brødristere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på det ristede brøds farve, ensartethed og konsistens samt tid og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 77 brødristere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes ristningsevner, tid, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af brødristere, men sitet har løbende testet et udvalg af diverse produkter til køkkenet. Her er tale om en test af en brødrister fra Philips, og alle produkter får karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere her. Eksperterne har desuden foretaget 2 forskellige tests, hvor flere af modellerne i denne artikel indgår: Den ene test kan læses her, og her indgår både Magimix 11541 og Dualit Architect. Testen, hvor Bosch TAT6A913 indgår, kan læses her.

Klikk.no 🇳🇴

Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet 8 brødristere gennem forskellige discipliner for at finde ud af, hvilken brødrister der klarer testen bedst. Læs mere her.

SVT.se 🇸🇪

SVT er den nationale public service-udbyder af tv i Sverige. Kanalerne beskæftiger sig med alt inden for public service og også forbrugerstof. Her testes 3 brødristere fra et dyrt, mellemklasse og billigt mærke på tid, ristning og brugsfunktioner. Læs mere her.

VLT.se 🇸🇪

VLT står for Vestmanlands Läns Tidning og er en af Sveriges store aviser. Avisen skriver både om nyhedsstof – indland og udland – og sport, men også forbrugerstof har en plads i avisen. Her er seks forskellige brødristere af forskellig kvalitet blevet testet og sammenlignet. Læs mere her.

Independent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet forskellige brødristere inklusiv modellen Sage – The Smart Toaster.Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. 

Telegraph.co.uk 🇬🇧

Telegraph.co.uk er en af de traditionsrige, britiske aviser. Avisen så dagens lys i 1855 og udkommer stadig dagligt på tryk samtidig med, at avisen også har et stort onlineliv. Avisen skriver primært om nyheder fra ind- og udland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil. Her prøver eksperterne at finde ud frem til de bedste brødristere på markedet i en test, hvor modellerne Sage – The Smart Toaster, Smeg TSF01 Brødrister, Tefal Toast N Egg og Magimix 11541 er inkluderet. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner inden for teknik, blandt andet nyheder, anmeldelser, guides og artikler. Især fokuseres der på elektroniske forbrugerprodukter såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness hos T3.com. Her har magasinet lavet en test af forskellige brødristere for at finde frem til de bedste – modellerne Dualit Newgen, Sage – The Smart Toaster og Smeg TSF01 Brødrister er medtaget i denne test. Læs mere om testen ved at klikke her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det brødristeren Dualit Architect. Du kan læse testen i sin fulde længde her.

Læg mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på whiteaway.com. Vi har set nærmere på en brødrister fra Kitchen Aid og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellen. Læs mere her.

Andre relevante tests 

Et alternativ til traditionelle brødristere er en panini grill. En panini grill gør det nemt og hurtigt at grille, riste og varme mad. I de senere år er denne type blevet stadig mere populær blandt danskerne, især fordi at det giver mulighed for at lave bedre sandwich, sammenlignet med en traditionel brødriser.

Du kan læse hele vores panini grill test, hvis du ønsker at få et overblik over hvilke modeller der klarer sig bedst i test, samt hos hvilke forhandlere de kan købes billigst.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux EAT7800 – bedste Electrolux brødrister if’ølge svt.se

 Testvinder hos norske klikk.no
✅ Testvinder hos svenske svt.se

Electrolux EAT7800

Både det norske testsite klikk.no og den svenske public service-udbyder SVT har testet forskellige brødristere for at finde frem til den bedste, og heriblandt også Electrolux EAT7800. I klikk.no’s test var Electrolux EAT7800 oppe mod 7 andre brødristere og på svt.se mod 2 andre brødristere. Efter endte tests vurderer eksperterne, at Electrolux EAT7800 er en rigtig god brødrister, som slår konkurrenterne og bliver kåret som testvinder i begge tests.

Rister første som sidste skive lige godt

En brødristers vigtigste opgave er at levere velristet brød, der hverken er for brændt eller hvidt. Electrolux EAT7800 er blevet testet på dette område, og eksperterne roser her modellen i høje vendinger. Electrolux EAT7800 kan riste to skiver brød ad gangen, og modellens ristningsevner er blevet testet ad tre omgange, således at seks skiver brød i alt er blevet ristet. Vurderingen lyder, at både de første skiver – hvor varmeelementerne er kolde – og de sidste skiver – hvor varmeelementerne er meget varme – bliver ensartede, flotte og jævne.

God temperaturstyring

Electrolux EAT7800s temperaturstyring fungerer således rigtig godt, da det er temperaturen, der afgør, hvor hårdt brødet bliver ristet. Det tager lidt over to minutter at få færdigristet brød, og brødets konsistens bliver god – sprødt udenpå og blødt indeni. Husk at hvis man rister sit brød bare lidt for længe, så risikerer brødet at blive meget tørt indeni og for mørkt udenpå, så ydersiden får en lidt bitter smag.

God til flere typer brød

Electrolux EAT7800 er en af de brødristere, hvor man kan riste mere end blot brød. Der medfølger nemlig en specialrist, som er konstrueret til at riste rundstykker, og ristningen af rundstykkerne går både hurtigt og giver et godt resultat.

Man betjener modellen med trykknapper, og den er enkel at bruge. Det er også muligt på Electrolux EAT7800 at ændre på temperaturniveauet, således at man kan riste forskellige typer brød på forskellige varmeniveauer.

Fordele

 • Brødet er godt ristet
 • Både de første og sidste skiver brød ristes jævnt og pænt
 • God temperaturkontrol
 • Mulighed for at riste ruller
 • Nem at bruge
Ulemper

 • Låget bliver fedtet af fingeraftryk
 • Ret stor

Udvalgte fordele ved Electrolux EAT7800:
 Brødet bliver velristet
 Både de første og sidste brødskiver bliver ristet jævnt og flot
 God temperaturstyring
 Mulighed for at riste rundstykker
 Enkel at bruge


Dualit Architect 

 87 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute 
 ”God, men har mangler” hos det britiske testmagasin Which.co.uk

Dualit ArchitectModellen Dualit Architect er blevet testet af 2 forskellige ekspertpaneler. Her er tale om det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute og det britiske testmagasin Which.co.uk.

I begge tests er brødristeren blevet testet ud fra kriterier såsom evner inden for ristning, funktioner og håndterbarhed, og især Good Housekeeping Institute er virkelig imponerede over modellen. Også Which.co.uk er ganske tilfredse med Dualit Architect.

Klassisk brødrister i flot design

Dualit Architect er en klassisk brødrister af den type, hvor brødet sænkes ned fra oven. Der er plads til 2 skiver brød, som man let sænker ned via en robust hæve/sænke-mekanisme.

Modellen er ifølge eksperterne rigtig flot at se på i et firkantet og stilrent design, og hvis man har lyst til at ændre udseende på modellen, så kommer den med paneler, der kan fjernes og udskiftes til en anden farve.

Dualit Architect kan som nævnt rumme 2 skiver brød samtidig, men lommerne til brødet er ekstra store, hvilket betyder, at også tykkere brød-former vil kunne ristes her, for eksempel bagels.

Gode funktioner

Apropos bagels så kommer Dualit Architect med en specialfunktion til tilberedning af bagels, og herudover findes der også andre gode funktioner.

Det inkluderer 8 forskellige niveauer for bruning, således at man kan få brødet så lyst eller mørkt, som man ønsker det samt en smart optønings-funktion, som betyder, at man kan tilberede brødet direkte fra fryseren.

Dualit Architect er også udstyret med en pop op-funktion, som tillader, at man undervejs kan få et kig til brødet for at tjekke dets tilberedning – dette gøres uden at forstyrre timeren.

Flot, robust og velfungerende brødrister, ifølge eksperterne

Dualit Architect er blevet testet af husholdningseksperterne fra Good Housekeeping Institute sammen med en række andre modeller, og denne model udmærker sig på flere punkter. Derfor modtager den 87 point ud af 100 mulige.

Den gode score gives på grund af flere ting, og blandt andet fremhæver eksperterne, at Dualit Architect rister brødet rigtig fint, og de fleste skiver i testen bliver ristet jævnt og får en rigtig flot farve – det gælder på begge sider.

Også tilberedningen af bagels er rigtig fornuftig, og så hæfter eksperterne sig desuden ved, at denne model har et rigtig flot design med et moderne og stilfuldt udtryk og er meget robust bygget.

Fordele

 • Smuk og klassisk brødrister
 • Mulig at udskifte panelerne
 • Ekstra tykke lommer til brødet
 • 8 niveauer til bruning
 • Muligt at se på brødet undervejs
Ulemper

 • Ujævn ristning

Specifikationer ved Dualit Architect
🌀 Type: Brødrister
🌀 Producent: Dualit
🌀 Effekt: 2200 watt
🌀 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🌀 Justerbar varmeindstilling: Ja, 8 indstillinger 

Mål og vægt ved Dualit Architect
🔴 Højde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 35,4 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 3,1 kilo

Udvalgte fordele ved Dualit Architect:
 Flot og klassisk brødrister
 Muligt at udskifte panelerne
 Ekstra tykke lommer til brødet
 8 niveauer for bruning
 Muligt at kigge til brødet undervejs 


FAQ

Hvilke er de bedste brødristere på markedet?
En brødrister er god, hvis du ønsker at nyde et lækkert stykke ristet brød om morgenen, men ikke har lyst til at bruge 100 år på at lave det. Du kan finde mange forskellige gode og funktionelle brødristere på markedet. En af de bedste brødristere er en Kitchenaid Artisan.
Hvordan vælger jeg en brødrister?
Du kan vælge en brødrister på mange måder. Rigtigt mange danskere vælger at undersøge diverse forskellige tests og ranglister på nettet. På den måde får du en god ide om, hvilke brødristere, der er rigtigt gode og hvilke, der ikke fungerer. Måske udvikler du endda en præference fra det.
Bruger en brødrister meget strøm?
Det er svært at vurdere, hvor vidt en brødrister bruger meget strøm, da alle brødristere er designet meget forskelligt. Du kan dog selv regne på, hvor meget strøm din brødrister bruger. Alt du skal gøre er at gange kWh med det antal timer eller minutter, hvor brødristeren står tændt.
Hvor længe holder en brødrister?
Det er meget forskelligt fra brødrister til brødrister, hvor lang tid den holder. Investerer du i en brødrister af god kvalitet, kan du forvente, at materialerne er bedre, og brødristeren kan holde længere. Er du i tvivl om, hvor lang tid din brødrister kan holde, kan du altid kontakte forhandleren.

Denne side er anmeldt af: Nanna V. Bach Rating 5/5

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme