Toaster test 2019 – Find de bedste toastmaskiner – Testvinder Guide

1

Toast findes i et utal af variationer og de er heldigvis nemme at lave: det kræver kun en toastmaskine. Der er dog stor forskel på kvaliteten af de forskellige toastmaskiner og især deres ydeevne varierer utroligt meget.

I denne artikel har Forbrugsguiden samlet en række toastmaskiner, som alle har vundet tests. Formålet er at gøre det nemt og overskueligt for dig som forbruger, at få et bedre overblik over de bedste toastere på markedet.

Vi gennemgår forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den toastmaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt diverse tyske testmagasiner.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne toaster test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste toastmaskiner
🔸 Valg af toastmaskine – Hvad skal du være opmærksom på?
🔸 Spist toast som Elvis gjorde det
🔸 Skal du vælge en toastmaskine eller panini grill?
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


KRUPS Grcic FDK452

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Testvinder hos Søndagsavisen
✅ Testvinder hos tyske Testfazit
✅ Testvinder hos tyske ETM Testmagazin 

KRUPS Grcic FDK452

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
260,00 Kr. 0,00 Kr. 260,00 Kr. Læs mere
279,00 Kr. 0,00 Kr. 279,00 Kr. Læs mere
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Læs mere
308,00 Kr. 0,00 Kr. 308,00 Kr. Læs mere
313,00 Kr. 0,00 Kr. 313,00 Kr. Læs mere
279,00 Kr. 39,00 Kr. 318,00 Kr. Læs mere
349,00 Kr. 0,00 Kr. 349,00 Kr. Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere

 

Toasteren fra Krups er designet af den tyske industridesigner Konstantin Grcic for Krups og den udmærker sig i test både for design, brugervenlighed, sikkerhed og effektivitet.

Toastmaskinen har to ekstra store og ekstra dybe plader på 12 x 12 centimeter, så selv større stykker sandwichskiver og toast nemt bliver tilberedt. Pladerne har en klassisk ”toast-inddeling”, hvor det er muligt at tilberede to toasts på samme tid, og de har desuden non-stick belægning, så de er nemme at rengøre.

Betjening på modellen er meget ligetil: når den røde lampe lyser, så er sandwichtoasteren tændt, og når den grønne lampe lyser, så er den optimale temperatur nået og toasteren er klar til brug. Der er desuden en tænd/sluk-knap, som gør det muligt at afbryde strømtilførslen, uden at hive stikket ud af kontakten. Håndtaget er et såkaldt cool-touch-håndtag, hvilket vil sige, at det ikke bliver varmt under brug. Selve toastmaskinen bliver heller ikke varm udenpå, så der er ingen risiko for, at man brænder sig.

Toastmaskinen har en effekt på hele 850W, hvilket sikrer en høj tilberedningstemperatur og et godt og jævnt resultat.

Opbevaring af toasteren er der også tænkt på i designet. Der er ledningsoprul i bunden af maskinen og der er også mulighed for oprejst opbevaring.

Udvalgte fordele ved KRUPS Grcic FDK452:
🔵 
Nem opbevaring med kabeloprul og oprejst position
🔵 Effekt på 850W, som sørger for jævnt og godt resultat
🔵 Nem betjening og indikatorlamper
🔵 God sikkerhed med cool-touch-håndtag
🔵 Ekstra store og dybe toastplader


C3 Ciabatta

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos Råd & Rön

C3 Ciabatta

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
249,00 Kr. 0,00 Kr. 249,00 Kr. Læs mere
290,00 Kr. 0,00 Kr. 290,00 Kr. Læs mere
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Læs mere
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Læs mere

 

Toastmaskinen C3 Ciabatta klarer sig rigtigt godt i test hos både det danske og det svenske forbrugerråd. Modellen er designet til at kunne lave både toasts, forskellige typer af snacks og større sandwichs. Modellen er lavet i en højblank sort finish og er helt enkelt i sit design.

Pladerne i toastmaskinen er non-stick behandlede, hvilket betyder, at toastene både får en fin og sprød overflade og at maskinen er nem at rengøre. I stedet for to separate rum til toastene, som man typisk ser i toastmaskiner, så har C3 Ciabatta store ribbede grilloverflader. Derved kan man selv bestemme om man ønsker at lave to traditionelle toasts eller en stor sandwich. Grilloverfladen måler 22 x 14 centimeter. Modellen har en ganske høj effekt på 700W, hvilket sikrer en effektiv og hurtig tilberedning af toasts.

Toasteren er ikke alene effektiv, den er også utrolig brugervenlig i både sit design og i sin betjening. Håndtaget er eksempelvist låsbart, så det bliver hvor det skal under tilberedning og så man ikke risikerer, at børn brænder sig på de varme plader. To indikationslamper på toppen af toasteren viser desuden, hvornår når den er tændt og hvornår du har opnået den bedste temperatur til tilberedning.

Udvalgte fordele ved C3 Ciabatta:
🔵 Non-stick plader der sikrer nem rengøring
🔵 Ribbede grilloverflader, som giver en fin og sprød overflade
🔵 Håndtag med lås
🔵 Indikatorlampe for optimal temperatur
🔵 Velegnet til én stor sandwich eller to almindelige toasts


Tefal Snack Collection

✅ Topscorer hos Tweak.dk
✅ Testvinder hos tyske ETM Testmagazin
✅ Testvinder hos tyske Technik Zu Hause

Tefal Snack Collection

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
422,00 Kr. 0,00 Kr. 422,00 Kr. Læs mere
444,00 Kr. 0,00 Kr. 444,00 Kr. Læs mere
475,00 Kr. 0,00 Kr. 475,00 Kr. Læs mere
498,00 Kr. 0,00 Kr. 498,00 Kr. Læs mere
498,00 Kr. 0,00 Kr. 498,00 Kr. Læs mere
469,00 Kr. 39,00 Kr. 508,00 Kr. Læs mere
598,00 Kr. 0,00 Kr. 598,00 Kr. Læs mere
599,96 Kr. 0,00 Kr. 599,96 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere

 

Toastmaskinen fra Tefal er meget alsidig i brug, da der udover de klassiske plader til toasts også medfølger plader til belgiske vafler. Derudover kan der tilkøbes yderligere 10 forskellige slags plader, til eksempelvis klassiske tynde vafler, donuts eller pandekager. Dermed kan du udvide toastmaskinens funktionalitet betragteligt og spare både penge og plads i forhold til, hvis man skulle investere i de forskellige maskiner hver for sig.

Pladerne i maskinen har en non-stick belægning og så er de naturligvis aftagelige. Dermed kan man nemt skifte mellem de forskellige typer af plader og efter brug kan man sætte pladerne i opvaskemaskinen. Pladerne sættes nemt fast i maskinen med et enkelt klik, ligesom det også kun kræver et tryk på en knap for at frigøre dem igen.

Selve toastmaskinen er delvist udført i sort og hærdet plastik, mens resten er udformet i rustfrit stål. På låget af maskinen er der en indikatorlampe, der fortæller dig, hvornår den er opvarmet og klar til brug og på siden er der en tænd/sluk-knap, så man er fri for at hive stikket ud af kontakten for at slukke den. I bunden er der et kabeloprul, der holder styr på ledningen under opbevaring.

Modellen har en effekt på 700W, hvilket betyder, at den er hurtig til at varme op og til at tilberede både toasts og eksempelvis vafler. Håndtaget klikkes desuden fast under brug, så man ikke risikerer, at der ved en fejl bliver åbnet for den varme maskine.

I test bliver toastmaskinens alsidige brug fremhævet gentagne gange, ligesom det også bliver påpeget, at modellen er særdeles effektiv, sikker og brugervenlig. Du kan se de forskellige typer af plader, som kan tilkøbes, her.

Udvalgte fordele ved Tefal Snack Collection:
🔵 
Aftagelige plader som kan gå i opvaskemaskinen
🔵 Mulighed for tilkøb af 10 forskellige typer plader
🔵 Hurtig opvarmning og effektiv tilberedning
🔵 Sikker og brugervenlig
🔵 Alle plader har non-stick belægning

Nedenfor kan du se en præsentation af Tefal Snack Collection og de forskellige typer af plader, som fås til modellen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=UkNPNMsN2XA

Breville DuraCeramic VST070

✅ Topscorer hos britiske The Independent
✅ Anbefalet hos britiske The Telegraph

Breville DuraCeramic VST070

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
519,00 Kr. 0,00 Kr. 519,00 Kr. Læs mere

 

Breville var den producent, som for mere end 40 år siden introducerede den første toastmaskine på markedet. Allerede dengang imponerede Breville med god kvalitet og brugervenlighed og deres produkter er kun blevet bedre med tiden. Toastmaskinen er endda lavet i et fint retro-design i rustfrit stål, som ligner den oprindelige model, som blev lanceret for 40 år siden.

Toast-rumme i modellen er ekstra dybe og giver derfor plads til ekstra meget fyld i toasten eller ekstra tykke toastskiver. Toastpladerne har desuden Brevilles særlige ”skær og forsegl”-teknologi, som betyder, at toasten automatisk bliver formet så fyldet bliver inde i selve toasten, mens den får et mønster, som gør det nemt at dele toasten i to trekanter. Du kan se hvordan, i videoen nedenfor.

Toastmaskinen fra Breville udmærker sig ved at være utrolig hurtig til at varme op og herefter tilberede toasts både hurtigt og jævnt. Håndtaget er såkaldt ”cool-touch”, så til trods for den effektive varme, så bliver det ikke varmt under brug, ligesom resten af maskinen heller ikke bliver varm. Modellen har skridsikre fødder, så den bliver hvor den er under brug.

Pladerne er non-stick og derudover er de aftagelige og kan gå i opvaskemaskinen. Pladerne har Brevilles særlige DuraCeramic belægning som opvarmes op til 20% hurtigere end andre non-stick overflader og så er de særligt modstandsdygtig over for ridser. Ifølge Breville selv, så er deres DuraCeramic plader fire gange så holdbare, som andre non-stick belægninger.

Der er to indikatorlamper på låget som angiver, om maskinen er tændt og hvornår den er klar til brug. Modellen har ledningsoprul i bunden og så er det muligt at stille den på højkant, når den ikke er i brug, hvilket gør opbevaringen en hel del nemmere.

Udvalgte fordele ved Breville DuraCeramic VST070:

🔵 Aftagelige plader der kan vaskes i opvaskemaskinen
🔵 Særlig DuraCeramic belægning på pladerne
🔵 Kabeloprul og oprejst opbevaring
🔵 ”Skær og forsegl”-teknologi, som former toasten
🔵 Fint og elegant retro-design i rustfrit stål

Nedenfor kan du se en præsentation af Breville DuraCeramic VST070 og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=9boLn9lvuCg

Bodum Bistro toaster

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos Råd & Rön
✅ Topscorer hos tyske ETM Testmagazin

Bodum Bistro toaster

 

Bodums toastmaskine er fremstillet i varmebestandigt plastik og har det velkendte, nubrede look, som man kender fra de elektriske apparater i Bodum Bistro serien.

Som de fleste andre modeller har toastpladerne en non-stick belægning, hvilket gør både tilberedningen og rengøringen nem. Pladerne er inddelt i to rum og det er derfor muligt at tilberede to toasts ad gangen. Pladerne har desuden en rille, som efterlader en lille fordybning i toasten, så den automatisk bliver inddelt i to trekanter.

Betjeningen og brugervenligheden på modellen er rigtig god. Eksempelvis kan ristningsgraden styres med 5 trin fra 120°C til 248°C, så man får sin toast præcis som man bedst kan lide den.  Modellen har en effekt på 700W, hvilket betyder, at den hurtigt og effektivt varmer op til den ønskede temperatur. En indikatorlampe angiver om toastmaskinen er tændt og en termostatlampe der indikerer, hvornår den rette tilberedningstemperatur er nået.

Opbevaring er desuden nemt med Bodums toaster. Ledningen kan rulles sammen i bunden og toasteren kan stå oprejst, hvilket gør opbevaringen ekstra nem, da den kræver knapt så meget plads som andre modeller. En ting man bør være opmærksom på ved denne model er, at den godt kan blive varm at røre ved under brug. Håndtaget bliver dog ikke varmt.

Udvalgte fordele ved Bodum Bistro toaster:
🔵 Tilberedningen kan styres med fem trin
🔵 Ledningsoprul og oprejst opbevaring
🔵 Non-stick belægning
🔵 Effekt på 700W
🔵 
Temperaturindikatorer


Valg af toastmaskine – Hvad skal du være opmærksom på?

De fleste toastere kan ligne hinanden til forveksling og med god grund. De har nemlig alle den samme grundlæggende funktion: at lave toast. Ofte er det endelig valg af toastmaskine mest et spørgsmål om temperament og præferencer. Der er dog et par ting, som man bør være opmærksom på i sit valg af model.

Sikkerhed: sikkerhed er et vidt begreb, men når det drejer sig om en toastmaskine, så handler det først og fremmest om, at maskinen ikke bliver for varm under brug. Dernæst er det vigtigt, at håndtaget kan klikkes fast eller låses under brug, så man ikke risikerer utilsigtet brug og brændte fingre. Søndagsavisen påpeger eksempelvis i deres artikel om toastere, at en af de testede modeller opnåede en udvendig overfladetemperatur på knap 100 °C, hvilket udgør en decideret sikkerhedsrisiko.

Ydeevne: der er meget stor forskel på, hvor hurtigt de forskellige modeller varmer op og hvor jævnt, at varmen bliver fordelt i maskinen og hvor godt at toastbrødet bliver tilberedt. Det er svært at påpege en tommelfingerregel for god ydeevne, da kvaliteten varierer utroligt meget fra model til model. Dog kan det være værd at bemærke hvor stor en effekt, at toastmaskinen har, da det i en vis udstrækning har noget at sige.

Grillrist eller toast-lomme: de fleste toastmaskiner har enten grillriste, hvor der er muligt at lave to enkelte toasts eller én stor, eller såkaldte toast-lommer. Toast-lommer er den helt klassiske udformning, hvor maskinen har to lommer, som passer til hver sin toast. Både grillrist og toast-lommer har hver deres fordele og begrænsninger og mest af alt, så er det et spørgsmål om temperament.

Med toast-lommer bliver tilberedningen ofte meget jævn og formen sørger for, at indholdet ikke løber ud af toasten. Dog skal brødet ofte være en bestemt størrelse, for at passe i lommerne, ligesom det ikke er muligt at lave andet end toasts med maskinen. En grillrist er mere alsidig i brug, da man kan grille både toasts og sandwich i alle størrelser, ligesom man også kan bruge den til andre typer brød såsom foccacia. Grillristen har dog den ulempe, at toastene ikke bliver lukket sammen i siderne og derfor risikerer man ofte, at indholdet løber ud.

Byggekvalitet: en billig toastmaskine behøver ikke at være en dårlig toastmaskine. Dog er det værd at bemærke hvilke materialer den er lavet i og hvor godt den er konstrueret. Nogle modeller består ikke af meget mere end et plastikkabinet og et par varmeplader, mens andre er mere robust bygget og i bedre materialer. Sikkerhed kan også være en faktor her.


Spist toast som Elvis gjorde det

The Elvis

Toasten er et dejligt simpelt og hurtigt måltid. De fleste er nok tilbøjelige til at vælge en klassisk sammensætning såsom skinke og ost eller måske en cowboytoast. Nedenfor har vi fundet en opskrift til en ganske særlig toast: The Elvis.

Elvis var ikke kun kendt for sin musik, men også for sin forkærlighed for fedtet mad. Denne toast var eftersignende Elvis’ hofret, som han ofte fik til morgenmad, og rygterne vil vide, at hans portioner ofte bestod af intet mindre end 12-15 toasts. Som madbloggen Gastromand udtrykker det, så er denne opskrift hverken for sarte sjæle eller for folk med forhøjet blodtryk. Retten består i al sin enkelhed af to skiver toast smurt med peanutbutter, syltetøj, banan og sprødstegt bacon og flere steder er kombinationen ganske enkelt kendt som ”The Elvis”.

Ingredienser (2 personer):
1 pk. bacon
4 skiver toastbrød
Peanutbutter
Hindbærmarmelade
1 banan

Sådan gør du:
– Mos bananen
– Steg bacon, indtil det næsten er sprødt
– Smør to skiver brød med peanutbutter, læg først most banan og dernæst bacon ovenpå
– Smør de to andre skiver brød med hindbærmarmelade og saml toasten
– Steg toasten på begge sider i noget smør på panden eller tilbered den i en toaster

Du kan også se opskriften på Gastromand.dk.

Nedenfor viser Gastromand på fineste vis, hvordan man tilbereder en Elvis-toast – den kan naturligvis også tilberedes i en toastmaskine:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=yET0mrBkeRk

Toastmaskine eller panini grill

Før du investerer i en toastmaskine, så kan det være værd at overveje, hvilke type toast og sandwich man ønsker at lave.

Toastere kommer i både forskellige former og størrelser, men fælles for de fleste er, at de laver de helt klassiske toasts, hvor siderne bliver presset sammen, så alt fyldet bliver lukket inde i toasten. Er du mere til en varm sandwich end en toast, og ønsker du en maskine som er lidt mere alsidig, så er det måske værd at overveje en panini grill i stedet.

En panini er kort sagt en grillet sandwich og med en god panini grill, der er det nemt at lave eksempelvis lækre varme sandwiches. Overvejer du at investere i en panini grill eller ønsker du blot at læse mere om hvad de forskellige modeller kan, så kan du med fordel se Forbrugsguidens store panini grill test.


Disse testkilder har vi gennemgået i toaster testen:testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har testet 12 forskellige modeller af toastere. Tænk har blandt andet vurderet hvilke modeller der rister bedst og mest jævnt, ligesom de også har set på brugervenlighed, kvalitet og sikkerhed. Du kan læse testen her. Bemærk venligst, at det enten kræver abonnement eller betaling at få adgang til hele artiklen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet 15 forskellige modeller af toastere. De forskellige modeller er blevet vurderet på deres ydeevne, energiforbrug, brugervenlighed og byggekvalitet. Modellerne C3 Ciabatta og KRUPS Grcic FDK452 opnår en delt førsteplads. Du kan læse testen her. Bemærk venligst, at det enten kræver abonnement eller betaling at få adgang til hele artiklen.

Søndagsavisen 🇩🇰
Søndagsavisen bragte i 2016 en artikel baseret på resultater fra Tænks test, hvor de testede 12 forskellige toastmaskiner. I artiklen bliver der især lagt vægt på vigtigheden i at vælge en toaster, som ikke bliver varm under brug, samt måske det vigtigste: at vælge en toastmaskine der rister jævnt og hurtigt.  Du kan læse hele artiklen her.

Testfazit 🇩🇪
TestFazit er et Tysk site med fokus på forbrugerlivet i hus, husholdning og køkken. Sitet foretager forskellige tests af forbrugerprodukter og har blandt andet testet fem forskellige toastmaskiner. Du kan læse mere her.

ETM Testmagazin 🇩🇪
ETM Testmagazin er et tysk testmagasin, der foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Her er tale om en test af 14 toastmaskiner. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement.

Technik Zu Hause 🇩🇪
Technik Zu Hause er en tysk side, der hovedsagelig beskæftiger sig med hus, køkken og have og tests af diverse produkter rettet mod husholdningen og haven. Du kan læse deres test af toastmaskiner her.

The Independent 🇬🇧
Den britiske avis er en af de største og mest omfangsrige britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland, men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de bedste toastmaskiner på markedet. Læs mere her.

The Telegraph 🇬🇧
Den britiske avis Telegraph.co.uk bringer artikler af de seneste nyheder på deres online avis. Her bringer de også artikler og anmeldelser af tests af forskellige produkter til forbrugeren. I denne test har avisen fundet de bedste toastmaskiner på markedet. Læs mere her.

Tweak.dk 🇩🇰
Tweak er en dansk side, med nyheder om hardware og software samt anmeldelser af diverse forbrugerprodukter. Du kan læse deres anmeldelse af Tefal Snack Collection her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse