Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste Toaster? Guide og vores bud på 10 af de bedste toastmaskiner i på test og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Bedste Toaster? Guide og vores bud på 10 af de bedste toastmaskiner i på test og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

KRUPS Grcic FDK452 er udvalgt som brødrister bedst i test hos uafhængigt svensk testpanel.

At lave toasts kan være en simpel opgave, men kvaliteten af maskinen kan gøre en stor forskel. Det er overraskende at se, hvor mange variationer der findes inden for toastmaskiner, og hvordan ydeevnen varierer.

I vores artikel vil du møde et udvalg af toastmaskiner, der alle har klaret sig godt i forskellige tests. Vi vil hjælpe dig med at navigere igennem junglen af toastmaskiner på markedet – vi guider dig altså gennem vigtige faktorer at overveje ved køb samt giver inspiration til brugen af din nye toaster.

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af toastere, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

3. oktober 2023

Vi har rykket Clatronic ST 3477 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

4. august 2023

Den 04/08/2023 inkluderede vi AIVIQ SmartToast Pro 4S og AIVIQ SmartToast Pro 2S i vores artikel om de bedste toastmaskiner.

AIVIQ SmartToast Pro 4S er en god toastmaskine i en familiestørrelse med en kapacitet på 4 skiver, uafhængigt justerbare riller, et smart display og mange andre brugervenlige funktioner.

AIVIQ SmartToast Pro 2S er en version med 2 skiver af SmartToast Pro 4S, hvilket gør den ideel til mindre/mellemstore hjem, der sætter pris på bekvemmelighed og et holdbart metaldesign.

18. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 13 bedste toastere i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte toastere

AIVIQ SmartToast Pro 4S - Toaster med uafhængige justerbare riller

God toaster i familiestørrelse

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på AIVIQ SmartToast Pro 4S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 ristningsniveauer
 • Smart display
 • Unik opvarmningsfunktion

Forbrugsguidens vurdering

AIVIQ SmartToast Pro 4S er en nærmest banebrydende tilføjelse til dit køkken. Det vigtigste træk er toastmaskinens evne til at riste brød jævnt på alle sider, de syv niveauer for forskellige præferencer, og dens kapacitet til de store brødskiver. Samtidig er den let at rengøre takket være den aftagelige krummebakke. En ulempe kan dog være de ekstra leveringsomkostninger. Men her opvejer AIVIQ’s hurtige leveringstider – ofte under 24 timer, hvis du bestiller inden kl. 12 på hverdage – mere end rigeligt for det.

Toastmaskinen her er altså ikke kun flot at kigge på, men den løfter i høj grad også kvaliteten for dit ristede brød i fremtiden.

Fordele

 • Løftefunktion
 • Stilfuldt og moderne design
 • Hurtig opvarmning
 • Kan nemt håndtere store brødskiver (selv bagels)
 • Brugervenlig betjening
 • Krummebakke, der er let at tømme

Ulemper

 • En ekstra omkostning ved levering

Toasteren her har en unik opvarmningsfunktion, der sikrer en ensartet ristning på begge sider af brødet, hvilket giver et lækkert crunch, uden du behøver at bekymre dig om en ujævn opvarmning. Toastmaskinen er designet til dig, som er en lidt kræsen toast person, som virkelig forstår glæden ved en perfekt toast – sprød udenpå, varm og luftig indeni. Uanset om det drejer sig om en håndværker, en hjemmelavet fuldkornsskive eller en lækker bagel – så vil alt slags brød blive tilberedt til perfektion.

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ SmartToast Pro 4S

Specifikationer

 • Effekt: 1500 - 1760 W
 • Antal brødskiver: 4
 • Dimensioner: 21 x 17 x 10 cm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Justerbar bruningskontrol
 • Optøningsfunktion
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Justerbart termostat

Ideel til familier med forskellige smagsløg
Hvis du kunne godt lide den tidligere version med to skiver fra AIVIQ, så er Pro 4S ikke bare en problemfri overgang, men også endnu bedre. Med muligheden for at riste fire skiver på én gang er toastmaskinen her et godt valg til dig med en større familie eller bare dig, som ofte har gæster på besøg.

Ligesom sin forgænger tilbyder toastmaskinen her hele syv niveauer. Uanset om du foretrækker dit brød lyst og luftigt eller mørkt og sprødt – SmartToast Pro har din ryg. Du kan ovenikøbet justere hvert par af rillerne uafhængigt af hinanden, så du på den måde kan imødekomme forskellige smage på samme tid. En funktion, der vil værdsættes i et hjem med en bred smag.

Alsidige og praktiske funktioner til hverdagsbrug
Det smarte display tæller tiden, det tager at riste, og giver dig derfor fuld kontrol over dit brød. Selv frosne skiver er ikke noget problem for Pro 4S takket være dens optøningsfunktion, og efter brug har du også en nem rengøring med den aftagelige krummebakke, som samtidig forlænger toastmaskinens levetid.

Men lad os ikke glemme den brugbare løftefunktion – især praktisk, når du har at gøre med varmt toastbrød. Du kan bruge funktionen til at tjekke, hvor langt din toast er i processen, uden du behøver at afbryde ristningen.

Stilfuldt design møder avanceret teknologi
Pro 4S handler dog ikke kun om funktionalitet, men også om at passe ind i dit køkken. Toastmaskinen er lavet af robust stål, der strækker sig hele vejen rundt, hvilket giver et slankt og stilfuldt design. Det, sammen med de flotte runde knapper, giver den et strejf af kvalitet, som pynter flot i dit køkken.

Som prikken over i’et tilbyder AIVIQ også en innovativ smart AR-funktion, der giver dig mulighed for virtuelt at placere toastmaskinen i dit køkken via din telefon og dermed sikre, at den passer perfekt ind, før du køber den.

Hvad siger brugerne om AIVIQ SmartToast Pro 4S?

Efter at have gennemgået nogle af brugeranmeldelserne står det klart, at AIVIQ SmartToast Pro 4S er et hit blandt brugerne. Ofte beskriver de den som nærmest en “game-changer”, og mange er enige om, at den “virkelig er investeringen værd”.

“Brødet bliver ristet præcis, som jeg vil have det”. Og det stopper ikke der – brugerne er også glade for, at “enderne af brødet også bliver ristet”, hvilket fjerner enhver chance for brændte kanter eller ufærdige midterstykker.

Mere om AIVIQ SmartToast Pro 4S

Specifikationer

 • Effekt: 1500 - 1760 W
 • Antal brødskiver: 4
 • Dimensioner: 21 x 17 x 10 cm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Justerbar bruningskontrol
 • Optøningsfunktion
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Justerbart termostat

KRUPS Grcic FDK452 - toaster med perfekt ristning

Brødrister bedst i test hos uafhængigt svensk testpanel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på KRUPS Grcic FDK452:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ekstra store og dybe plader
 • Non stick-belægning
 • Stay Cool-eksteriør med Cool-Touch-håndtag

Forbrugsguidens vurdering

KRUPS Grcic FDK452, der belønnes med prisen som toaster bedst i test hos Råd & Rön, skiller sig ud som en model, der konsekvent får ros fra flere testpaneler for sit design, brugervenlighed, sikkerhed og effektivitet. For det første giver de ekstra store plader på 12×12 cm plads til større skiver, og non-stick-belægningen forenkler rengøringen – en funktion, vi i høj grad sætter pris på. Det er dog værd at bemærke, at maskinen ikke har en automatisk slukkefunktion. Gennemtænkte detaljer som opbevaring af trådspole og mulighed for lodret placering gør den dog velegnet til stort set ethvert køkken.

Alt i alt mener vi, at KRUPS Grcic FDK452 er en toaster, der er værd at overveje, og som tilbyder en velafbalanceret kombination af design og funktionalitet.

Fordele

 • Perfekt omslutning af brødskiverne
 • Lukker tæt til så intet siver ud
 • Skiverne deles pænt
 • Perfekt ristning

Ulemper

 • Mangler automatisk slukkefunktion

Toasteren fra Krups er designet af den tyske industridesigner Konstantin Grcic for Krups og den udmærker sig i test både for design, brugervenlighed, sikkerhed og effektivitet. Toasteren har to ekstra store og dybe plader på 12 x 12 centimeter, så selv større stykker sandwichskiver og toast kan nemt tilberedes. Pladerne har en klassisk ”toast-inddeling”, hvor det er muligt at tilberede to toasts på samme tid, og de har desuden non-stick belægning, så de er nemme at rengøre.

Mere om KRUPS Grcic FDK452

Specifikationer

 • Dimensioner: 32 x 29,6 x 15,9 cm
 • Vægt: 2 kg
 • Materiale: Plastic
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat
 • Effekt: 850 W

Betjening på modellen er meget ligetil: når den røde lampe lyser, så er sandwichtoasteren tændt, og når den grønne lampe lyser, så er den optimale temperatur nået, og toasteren er klar til brug. Der er desuden en tænd/sluk-knap, som gør det muligt at afbryde strømtilførslen, uden at hive stikket ud af kontakten. Håndtaget er et såkaldt cool-touch-håndtag, hvilket vil sige, at det ikke bliver varmt under brug. Selve toastmaskinen bliver heller ikke varm udenpå, så der er ingen risiko for, at du brænder dig.

Toasteren har en effekt på hele 850W, hvilket sikrer en høj tilberedningstemperatur og et godt og jævnt resultat. Opbevaring af toasteren er der også tænkt på i designet. Der er nemlig ledningsoprul i bunden af maskinen og der er også mulighed for oprejst opbevaring.

Nedis Kontakt grill - toaster og indendørsgrill med 180 graders hængsel

Blandt de bedste til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Nedis Kontakt grill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Traditionel brødrister og to store grillflader i ét
 • Automatisk temperaturkontrol
 • Cool-touch håndtag og skridsikker

Forbrugsguidens vurdering

Nedis paninigrill har vakt vores interesse som en meget fleksibel og funktionel tilføjelse til køkkenet. Dens dobbelte design, der fungerer som både brødrister og grill, giver alsidighed til enten at riste brød eller grille kød og grøntsager. Med en robust effekt på 1500 W giver køkkenredskabet både hurtig og effektiv madlavning, understøttet af automatisk temperaturkontrol og indikatorlamper for præcise resultater. Sikkerhed og stabilitet forbedres også af de skridsikre fødder og cool-touch håndtag. Selv om størrelsen kan være lidt besværlig, giver den store kogeflade, der kan justeres mellem 105-180 grader, dig mulighed for at tilberede større mængder på én gang. Oprydningen er også en leg takket være drypbakken og non-stick-pladerne.

Efter vores mening er Nedis paninigrill et pålideligt valg for dig, der er på udkig efter et køkkenapparat, der er både alsidigt og nemt at bruge. På trods af størrelsen er det stadig en effektiv enhed med rigelig tilberedningsplads.

Fordele

 • Tydelige og letlæselige indikatorer
 • Håndtagene bliver ikke varme
 • Non-stick overflade
 • Kan åbne 105-180 grader op
 • Prisvenlig

Ulemper

 • Lidt større end andre modeller

Nedis Kontakt grill kommer med en række gode funktioner, der gør den til et godt valg til dig, der leder efter en ny toaster. Grillen har f.eks. en non-stick-belægning, så du nemt kan rengøre den, og din mad brænder ikke på. Derudover har den automatisk temperaturkontrol, samt et cool-touch håndtager, der sikrer sig, at du ikke brænder fingrene under brug.

Anmeldelse: Produktanalyse af Nedis Kontakt grill

Specifikationer

 • Effekt: 1500 W
 • Dimensioner: 27,8 x 17 cm
 • Vægt: ?
 • Materiale: Plast, rustfrit stål
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Stort grillområde med flere åbningsvinkler
Paninigrillen er en multifunktionsmaskine, da du både kan lave traditionelle toasts eller grille på begge sider af maden på én gang, men du kan også bruge den som en indendørs, elektrisk grill, hvis du åbner den helt op.

Den kan åbnes i 105-180 grader, så du kan lave toasts eller få et stort grillområde at lægge kød og grøntsager på, hvis du gerne vil have grillmad, men vejret ikke egner sig til en udendørs grill.  Grillens overflade er belagt med en non-stick belægning, så maden ikke klistrer sig fast. Under grillen er der en praktisk drypbakke, der kan fange kødsafter, så rengøringen hurtigt er klaret efter brug.

Grillen er effektiv, da den har 1500W effekt. Den regulerer temperaturen automatisk alt efter dine indstillinger, som du kan ændre til forskellige niveauer alt efter, hvad du er ved at tilberede. Der er to lamper på forsiden af grillen, der indikerer, når den har nået den korrekte temperatur og er klar til brug, og hvornår din mad er klar til at spise. Selvom grillen bliver hurtigt varm, forbliver håndtaget køligt, så du kan åbne og lukke låget uden at brænde fingrene.

Mere om Nedis Kontakt grill

Specifikationer

 • Effekt: 1500 W
 • Dimensioner: 27,8 x 17 cm
 • Vægt: ?
 • Materiale: Plast, rustfrit stål
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

AIVIQ SmartToast Pro 2S - brugervenlig toastmaskine til mellemstore husholdninger

God toastmaskine med 2 skiver til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på AIVIQ SmartToast Pro 2S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Automatisk nedsænkning af brød
 • Hold varm-funktion
 • Knap til brødtype

Forbrugsguidens vurdering

Vi mener, at AIVIQ SmartToast Pro 2S er en oplagt tilføjelse til dig med et mellemstort hjem. Toastmaskinen kommer i en kombination af et moderne design med en praktisk funktionalitet. Selvom modellen måske ikke er den mest kraftfulde på markedet, så tilbyder den til gengæld de helt rigtige funktioner, som du skal bruge i dagligdagen. Valget af syv forskellige brød indstillinger, hvilket bl.a. inkluderer bagels og glutenfrit brød, sikrer dig muligheden for at tilpasse den, således at du kan riste dit brød præcis, som du ønsker.

Som nævnt er modellen måske ikke den mest kraftfulde toastmaskine på markedet, men det bliver kompenseret af dens brugervenlighed og vedligeholdelse. Den aftagelige krummebakke gør hele rengøringen meget nemmere og forlænger toasterens levetid, mens “varmeholdningsfunktionen” giver dig en god fleksibilitet om morgenen. Alt i alt mener vi, at den tilbyder en ideel og god balance mellem pris, funktionalitet og brugervenlighed.

Fordele

 • Brede åbninger
 • Robust og holdbart metaldesign
 • Funktion til jævn ristning
 • Optøningsfunktion
 • Aftagelig krummebakke

Ulemper

 • Ikke den mest kraftfulde løsning til en toastmaskine med 2 skiver
 • En ekstra omkostning ved levering

En af de mest imponerende egenskaber ved SmartToast Pro 2S er den unikke automatiske neddykningsfunktion. Du behøver ikke længere kæmpe med at placere dine brødskiver perfekt, eller risikere at brænde dig, når du prøver at fjerne et træls stykke. SmartToast Pro 2S sænker nemlig forsigtigt og jævnt brød skiverne ned, hvilket giver dig en ensartet og effektiv ristning – hver gang.

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ SmartToast Pro 2S

Specifikationer

 • Effekt: 750 - 880 W
 • Antal brødskiver: 2
 • Dimensioner: 17 x 14 x 10 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Justerbart termostat
 • Optøningsfunktion
 • Materiale: Rustfrit stål

Stilfuld, tilpasselig ristning gjort enkel
AIVIQ SmartToast Pro 2S, en version med to skiver af den ellers populære 4S-model. Toastmaskinen har faktisk mange af de samme funktioner som sine større søskende, dog til næsten den halve pris. Med sin slanke konstruktion, som kommer i børstet rustfrit stål, tilføjer SmartToast Pro 2S et moderne touch til dit køkken, uden du behøver at gå på kompromis med en holdbar kvalitet.

Toastmaskinen er ideel til dig med enten et lille eller mellemstort hjem eller til dig, der bare ønsker en problemfri morgenmad. Samtidig har den også et smart display med hele 7 forskellige profiler – bagels, hvidt brød, hvedebrød, kage, glutenfri varianter, fuldkorn og engelske muffins.

Brugervenlige, praktiske funktioner til hverdagsbrug
Vi synes dog, at den største fordel ved SmartToast Pro 2S er, at den er virkelig nem at bruge. Da den er 38 mm bred, kan du riste store brødskiver eller bagels, mens den tidligere nævnt funktion sørger for at placere dine skiver korrekt for dig.

Modellen bliver faktisk endnu mere praktisk med sin optøningsfunktion, der både optøer og rister dine skiver på samme tid – så sparer du også lige noget ekstra tid hver morgenen. Derudover har du også en opvarmningsfunktion, som giver dig muligheden for at genopvarme dit allerede ristede brød – uden at overriste det. Når du så har nydt din lækre morgenmad, er rengøringen nærmest en leg med den aftagelige krummebakke. Den sørger nemlig for at opfange brødkrummer og snavs, og dermed sikrer, at din toastmaskine kan holde sig i mange år fremover.

Mere om AIVIQ SmartToast Pro 2S

Specifikationer

 • Effekt: 750 - 880 W
 • Antal brødskiver: 2
 • Dimensioner: 17 x 14 x 10 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Justerbart termostat
 • Optøningsfunktion
 • Materiale: Rustfrit stål

Sage The Smart Grill Pro - toaster med fedtbakke

Forbrugsguiden anbefaler: Glimrende premium-valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sage The Smart Grill Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 5 smarte indstillinger med indikator
 • Fuld kontrol og overblik med LCD-skærm
 • Fuldt forgyldeligt design

Forbrugsguidens vurdering

Smart Grill Pro er skabt i samarbejde med den anerkendte kok Heston Blumenthal og giver en luksuriøs grill- og risteoplevelse. Den hurtige opvarmning suppleres af 5 smarte indstillinger og en ekstra panini-tilstand, som gør den meget brugervenlig. Et særligt kendetegn er den alsidige BBQ-tilstand, som gør det muligt at folde grillen fladt ud for at få et større tilberedningsområde. En brugervenlig LCD-skærm gør betjeningen endnu mere ubesværet.

Selvom dens højere vægt og pris kan betragtes som ulemper, tolker vi dem som indikatorer for dens overlegne kvalitet og avancerede funktioner, såsom dens 7 højdeindstillinger, et integreret stegetermometer og alsidighed til forskellige typer mad. Rengøringen er ukompliceret på grund af drypbakkerne, der tåler opvaskemaskine, og de aftagelige plader. På baggrund af disse faktorer mener vi, at Smart Grill Pro er en værdifuld investering for dig, der er på udkig efter en avanceret toaster med mange funktioner.

Fordele

 • Aftagelige plader, der tåler opvaskemaskine
 • Kraftige 2400 W varmeelementer
 • Integreret temperaturcensor
 • Stor grilloverflade

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Har en relativ høj vægt

Modellen Sage – The Smart Grill Pro et blevet testet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om det danske madmagasin Gastromand, samt den store internationale testside, Trustedreviews.com. Begge hold eksperter er meget imponerede over modellen, og derfor modtager toateren også både flotte kommentarer og høje karakterer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sage The Smart Grill Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2400 W
 • Dimensioner: 36,7 x 17,0 x 39,2 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Justerbart termostat
 • Aftagelige plader
 • Non-stick
 • Materiale: Rustfrit stål

Intelligent bordgrill
Sage – The Smart Grill Pro er en hel bordgrill og hører til de intelligente af slagsen. Derfor er her også tale om en model til en høj pris, der passer til feinschmeckeren. Modellen har et indbygget stegetermometer, der sikrer, at fødevaren får den perfekte temperatur og tilberedning, og at man har fuld kontrol over tilberedningen via det tydelige LCD-display.

Hvad siger eksperterne om Sage The Smart Grill Pro?

Sage – The Smart Grill Pro er blandt andet blevet testet af det danske madmagasin Gastromand.dk. Eksperterne er meget begejstrede for Sage – The Smart Grill Pro, og de havde på forhånd også meget høje forventninger til modellen.

Efter testen vurderede eksperterne, at her er tale om en så velfungerende model, at den har svært ved at finde sin ligemand på markedet: Både varmefordeling, grill, betjening og rengøring fungerer virkelig godt, og der findes rigtig mange gode funktioner, som virkelig vil tiltale en entusiast. Noget af det eneste, der trækker ned for denne model, er dog prisen, som ifølge eksperterne er meget høj.

Sage – The Smart Grill Pro er desuden blevet testet og vurderet af eksperterne fra testsiden Trustedreviews.com, som også er meget begejstrede for modellen. Derfor gives der 4 ud af 5 stjerner, hvilket er en høj score.

Denne score begrundes med, at eksperterne syntes, at modellen kommer med mange smarte funktioner, som gør modellen unik. Her er blandt andet tale om det smarte stegetermometer, der giver bedre kontrol med tilberedningen. Derudover er det ifølge eksperterne et stort plus, at den kommer med en stor stegeoverflade, således man kan tilberede meget mad ad gangen.

Dog er Trustedreviews.com ikke helt tilfredse med tilberedningen. Kritikken går på, at Sage – The Smart Grill Pro har en tendens til at under-tilberede fødevarerne. Ydermere mener eksperterne også, at modellen har et klodset design og er dyr at anskaffe sig.

Mere om Sage The Smart Grill Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2400 W
 • Dimensioner: 36,7 x 17,0 x 39,2 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Justerbart termostat
 • Aftagelige plader
 • Non-stick
 • Materiale: Rustfrit stål

C3 Ciabatta - toaster med non-stick varmeplader

Bedste alsidige model

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på C3 Ciabatta:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Store riflede grillflader, der giver fleksibilitet i ristningen
 • Velegnet til både traditionelle toasts og større sandwich
 • Effektiv effekt på 700 W til hurtig tilberedning

Forbrugsguidens vurdering

C3 Ciabatta Toaster tilbyder en god blanding af funktionalitet og sikkerhed og udmærker sig ved sin alsidighed i ristningsmuligheder. Modellen er godkendt af forbrugerrådene i både Danmark og Sverige og giver mulighed for at vælge mellem at lave traditionelle toasts og større sandwich takket være de unikke, store, riflede grillflader. Non-stick-pladerne gør både tilberedning og rengøring ret ligetil. Ulempen er, at den mangler funktionen til at dele toast i trekanter, men det opvejes af fleksibiliteten i madstørrelser, som den kan rumme. Med 700 W leverer den en tilstrækkelig høj tilberedningstemperatur til hurtig tilberedning.

Toasteren har også brugervenlige elementer som et låsbart håndtag og indikatorlys for temperatur, hvilket øger sikkerheden, især når der er børn i nærheden. Alt i alt synes vi, at C3 Ciabatta er en afbalanceret pakke til dig, der sætter pris på både alsidighed og sikkerhed i dine køkkenapparater.

Fordele

 • Indeholder temperaturindikator
 • Non-stick belagte varmeplader
 • Håndtaget gør det nemt at åbne maskinen
 • Sort højglansfinish med minimalistisk design

Ulemper

 • Inddeler ikke toasten i trekanter

Toasteren C3 Ciabatta klarer sig rigtigt godt i test hos både det danske og det svenske forbrugerråd. Modellen er designet til at kunne lave både toasts, forskellige typer af snacks og større sandwichs. Modellen er lavet i en højblank sort finish og er helt enkelt i sit design.

Mere om C3 Ciabatta

Specifikationer

 • Effekt: 700 W
 • Dimensioner: 9,55 x 23,5 x 23 cm
 • Vægt: 1,2 kg
 • Materiale: Plast
 • Non-stick
 • Justerbart termostat

Pladerne i toasteren er non-stick behandlede, hvilket betyder, at toastene både får en fin og sprød overflade og at maskinen er nem at rengøre. I stedet for to separate rum til toastene, som man typisk ser i toastmaskiner, så har C3 Ciabatta store ribbede grilloverflader. Derved kan man selv bestemme om man ønsker at lave to traditionelle toasts eller en stor sandwich. Grilloverfladen måler 22 x 14 centimeter. Modellen har en ganske høj effekt på 700W, hvilket sikrer en effektiv og hurtig tilberedning af toasts.

Toasteren er ikke alene effektiv, den er også utrolig brugervenlig i både sit design og i sin betjening. Håndtaget er eksempelvis låsbart, så det bliver hvor det skal under tilberedning, og så man ikke risikerer, at børn brænder sig på de varme plader. To indikationslamper på toppen af toasteren viser desuden, hvornår når den er tændt, og hvornår du har opnået den bedste temperatur til tilberedning.

Læs mere om C3 Ciabatta

Tefal Snack Collection - toaster med aftagelige plader

Høj værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Snack Collection:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 10 udskiftelige pladesæt
 • Opskriftshæfte medfølger
 • Kompakte, praktiske mål til begrænsede rum

Forbrugsguidens vurdering

Vi synes, at Tefal Snack Collection er et særdeles alsidigt og omkostningseffektivt køkkenapparat. Dens evne til at skifte mellem forskellige plader til toast, vafler og endda bordgrillning gør den til en alt-i-en-løsning, der giver fremragende værdi for pengene. Non-stick-belægningen og pladerne, der tåler opvaskemaskine, forenkler tilberednings- og rengøringsprocessen. Den mangler dog temperaturindstillinger og har en længere opvarmningstid.

På trods af disse mindre ulemper sikrer effekten på 700 W en effektiv tilberedning, når den er opvarmet. De medfølgende opskriftshæfter tilføjer et ekstra lag af værdi og hjælper brugerne med at få mest muligt ud af apparatet. Sammenfattende mener vi, at Tefal Snack Collection er en solid mulighed for dig, der søger et multifunktionelt apparat, der er nemt at vedligeholde, og som giver god værdi.

Fordele

 • Jævn ristning
 • Brede kanter som forhindrer indholdet fra at løbe ud
 • Varmepladerne kan fjernes
 • Det er muligt at tilkøbe varmeplader til vafler eller andre snacks

Ulemper

 • Meget lang tid om at varme op
 • Ingen temperaturindstillinger

Toastmaskinen fra Tefal er meget alsidig i brug, da der udover de klassiske plader til toasts også medfølger plader til belgiske vafler. Derudover kan der tilkøbes yderligere 10 forskellige slags plader, til eksempelvis klassiske tynde vafler, donuts eller pandekager. Dermed kan du udvide toastmaskinens funktionalitet betragteligt og spare både penge og plads i forhold til, hvis man skulle investere i de forskellige maskiner hver for sig.

Mere om Tefal Snack Collection

Specifikationer

 • Effekt: 700 W
 • Dimensioner: 29 x 37 x 21 cm
 • Vægt: 4,5 kg
 • Materiale: Stainless steel
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Pladerne i maskinen har en non-stick belægning og så er de naturligvis aftagelige. Dermed kan man nemt skifte mellem de forskellige typer af plader og efter brug kan man sætte pladerne i opvaskemaskinen. Pladerne sættes nemt fast i maskinen med et enkelt klik, ligesom det også kun kræver et tryk på en knap for at frigøre dem igen.

Selve toastmaskinen er delvist udført i sort og hærdet plastik, mens resten er udformet i rustfrit stål. På låget af maskinen er der en indikatorlampe, der fortæller dig, hvornår den er opvarmet og klar til brug og på siden er der en tænd/sluk-knap, så man er fri for at hive stikket ud af kontakten for at slukke den. I bunden er der et kabeloprul, der holder styr på ledningen under opbevaring.

Modellen har en effekt på 700W, hvilket betyder, at den er hurtig til at varme op og til at tilberede både toasts og eksempelvis vafler. Håndtaget klikkes desuden fast under brug, så man ikke risikerer, at der ved en fejl bliver åbnet for den varme maskine.

I test bliver toastmaskinens alsidige brug fremhævet gentagne gange, ligesom det også bliver påpeget, at modellen er særdeles effektiv, sikker og brugervenlig. Du kan se de forskellige typer af plader, som kan tilkøbes, her.

Cloer 6235 - toastmaskine i høj kvalitet

God praktisk toaster

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Cloer 6235:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Justerbar bruning i 3 niveauer
 • Hurtig opvarmning på kun 4 minutter
 • Håndtag med to-trins låsefunktion

Forbrugsguidens vurdering

Cloer 6235 tilbyder en overbevisende blanding af effektivitet, sikkerhed og tilpasningsmuligheder, alt sammen pakket ind i tyskproduceret kvalitet. Det kompakte design er velegnet til dem, der foretrækker mindre portioner eller har begrænset køkkenplads uden at gå på kompromis med ydeevnen. Selvom apparatet mangler en dedikeret tænd/sluk-knap og kunne tilbyde bedre opbevaring af ledningen, opvejer den hurtige opvarmningstid og muligheden for at opbevare apparatet lodret disse mindre ulemper. Desuden sikrer den justerbare bruningsfunktion personlig ristning, mens sikkerhedslåsen og de skridsikre gummifødder gør betjeningen sikker.

Alt i alt, hvis du er på udkig efter en pålidelig, pladsbesparende toaster med mange funktioner, mener vi, at Cloer 6235 er en stærk kandidat.

Fordele

 • Kan blive opbevaret på siden for at spare plads
 • Non-stick belægning
 • Kan holde til store mængder fyld
 • Ydersiden er lavet af rustfrit stål

Ulemper

 • Mangler en tænd/sluk knap
 • Ledningen af svær at opbevare

Modellen Cloer 6235 er blevet anmeldt af den tyske testside Testfazit.de, hvor den er blevet testet på forskellige parametre. Disse inkluderer blandt andet evner inden for ristning og tilberedning, funktioner og håndterbarhed, og denne model klarer sig godt over hele linjen. Derfor er eksperterne rigtig godt tilfredse med denne model, som de kårer til topscorer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Cloer 6235

Specifikationer

 • Dimensioner: 10 x 22 x 24,5 cm
 • Vægt: 2,2 kg
 • Materiale: Plast
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat
 • Effekt: 930 W

Klassisk toast maskine
Cloer 6235 hører til de traditionelle toastere, som dermed også kommer i det klassiske design med en øvre og nedre flade, hvor den øvre lukkes ned over toastene. Denne toastmaskine kommer desuden i et neutralt design i en sølvgrå farve med sorte detaljer, og for at være ekstra holdbar og robust, er materialerne i rustfrit stål.

Sikkerhed er også et væsentligt aspekt på denne toastmaskine, idet der findes en sikkerhedslås, således at man ikke kan komme til at brænde sig på modellen. Ydermere er toasteren udstyret med gummifødder, hvilket gør, at den står helt fast og ikke glider rundt.

Vælg selv brunings-trin
Cloer 6235 kommer til en fornuftig pris, men det betyder ikke, at modellen er uden funktioner. Denne toaster har nemlig en justerbar indstilling med 3 niveauer af bruning, således at man kan få sine toasts så mørke eller gyldne, som man foretrækker. Herudover findes der også en letforståelig tænd/sluk-knap på modellens front med grønt og rødt lys, således at overskueligheden er høj. Cloer 6235 er desuden en relativt hurtig toaster, for når man har tændt for strømmen, så tager det kun omkring 4 minutter, før maskinen er klar til brug.

Hvad siger eksperterne om Cloer 6235?

Cloer 6235 er blevet anmeldt af den tyske testside Testfazit.de, som er meget begejstrede for modellen. Først og fremmest fremhæves det, at denne model kommer i meget høj kvalitet, og så er den robust i både bygning og materialer – blandt andet de 2 gummefødder fremhæves her som meget velfungerende, og også den store og stabile sikkerhedslås nævnes som et godt aspekt ved modellen.

De tyske eksperter har herudover set nærmere på resultatet af toastene, og her kommenterer de frem til, at toastene bliver både jævnt brunede og meget sprøde med et flot mønster, og osten bliver godt smeltet. Eksperterne forklarer desuden, at denne toastmaskine er meget let at gøre ren, hvilket ligeledes er et stort plus.

Dog nævner Testfazit.de også nogle ulemper ved Cloer 6235. Her kommer de ind på, at overfladen af rustfrit stål er godt for robustheden, men til gengæld efterlades der en del fingeraftryk. Det nævnes også, at selve toast-fladerne er lidt til den lille side, hvilket betyder, at hvis man vil lave større toasts, kan det være svært at få dem til at være i maskinen.

Mere om Cloer 6235

Specifikationer

 • Dimensioner: 10 x 22 x 24,5 cm
 • Vægt: 2,2 kg
 • Materiale: Plast
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat
 • Effekt: 930 W
Læs mere om Cloer 6235

OBH Nordica Crispy 6882 - toastjern med non-stick

God budgetvenlig toaster

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på OBH Nordica Crispy 6882:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kapacitet til to toasts
 • Design til forebyggelse af spild
 • Kompakt design til nem opbevaring

Forbrugsguidens vurdering

OBH Nordica Crispy 6882 skiller sig ud på vores liste ved at tilbyde en blanding af holdbarhed, hastighed og gennemtænkt design, alt sammen til en overkommelig pris. Den er bygget til at være praktisk med sine non-stick plader og spildforebyggende design. På den anden side kan manglen på en indikatorlampe og nogle avancerede funktioner være en ulempe. Men dens effektkapacitet på 750 W sikrer hurtig og effektiv ristning, og dens holdbare konstruktion i rustfrit stål tyder på, at den vil holde.

Selvom den måske ikke har alle detaljerne, leverer den, hvor det betyder noget: ensartet ristning og nem vedligeholdelse. Hvis du prioriterer funktion og æstetik uden behov for ekstra dikkedarer, mener vi, at det er et solidt valg.

Fordele

 • Lavet af holdbare materialer
 • Non-stick belægning
 • Er hurtig til at varme op

Ulemper

 • Har ikke et indikatorlys

Leder du efter en billig toaster, der er lavet i et flot design og samtidig er effektiv? Så er Crispy 6882 fra OBH Nordica måske noget for dig. En forbruger hos Amazon.de skriver således om produktet: ”Jeg har brugt maskinen i et par uger nu, og jeg kan helt sikkert ikke klage”.

Mere om OBH Nordica Crispy 6882

Specifikationer

 • Effekt: 750 W
 • Dimensioner: 12 x 26,5 x 25 cm
 • Vægt: 1,64 kg
 • Materiale: Plast
 • Non-stick

Her får du en flot toaster i holdbare materialer til en god pris. Med toastmaskinen kan du lave to toasts ad gangen, og du slipper for besværlig rengøring, da pladerne er lavet med en praktisk non-stick belægning, så resterne er lette at få af.

Én af de smarte ting ved Crispy 6882 findes i designet af pladerne. Disse er nemlig skabt med en praktisk udhuling i midten. På den måde slipper du for, at indholdet at din toast flyder ud på pladerne.

Toastmaskinen har en effekt på 750 watt, som sikrer, at du hurtigt kan få nogle gyldne og sprøde toasts på middagsbordet.  Crispy 6882 vil kunne anvendes i mange år. Den er fremstillet i rustfri stål og i ganske høj kvalitet, hvilket efterhånden er et kendetegn for OBH Nordica.

Billige toastere er oftest fremstillet uden meget omtanke for designet. Det gælder dog ikke for Crispy 6882 fra OBH Nordica. Her får du en toaster, der adskiller sig fra markedet gennem sit lækre design, som sjældent findes i denne prisklasse.

Steba SG55 Premium Multi-Snack Maker - toaster med udskiftelige plader

Bedste toaster med 3-i-1-funktion

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Steba SG55 Premium Multi-Snack Maker:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 3-i-1-design til toast, panini og vafler
 • Individuel temperaturkontrol op til 210 °C
 • "Easy-Click-Off" system til fjernelse af plader

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening brillerer Steba SG55 med sit alsidige 3-i-1-design, der giver plads til toast, panini og vafler, hvilket gør den til et aktiv i ethvert køkken. Vi er imponerede over den robuste effekt på 1100 W, som giver hurtig opvarmning op til 210 grader, hvilket gør forberedelsen af måltiderne til en leg. Pladesystemet “easy-click-off” er en anden funktion, vi sætter pris på, da det forenkler både pladeskift og rengøring.

Selvom apparatet kræver en lidt højere initialinvestering, er dets design og funktioner på linje med prisen. Med solide forbrugeranbefalinger, der roser dens brugervenlighed og design, mener vi, at Steba SG55 er et solidt valg for dem, der søger nytte og stil i en køkkengadget.

Fordele

 • Temperaturindstillingen tillader dig at riste brødet til din smag
 • God og sikker lukning af låget
 • Ekstra varmeplader til vafler og til grill
 • Mulighed for at udskifte varmepladerne

Ulemper

 • Højere prisklasse

Her har vi en fantastisk toaster fra Steba. Det er en sand forbrugerfavorit. Hos Imerco.dk er den blevet anmeldt til 4,1 ud af 5 mulige stjerner. Lise H, som er en glad kunde hos Imerco, skriver sådan i sin anmeldelse af Stega SG55: ”Kompakt model der sparer plads i skabene, med 3 funktioner samlet i en maskine. Det er nemt at klikke jernene af og på, når man vil skifte eller rengøre. Varmer hurtigt op”.

Mere om Steba SG55 Premium Multi-Snack Maker

Specifikationer

 • Effekt: 1100 W
 • Dimensioner: 22 x 26 x 9,5 cm
 • Vægt: 1,8 kg
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Her får du en rigtig populær toaster, som er skabt med både funktionalitet og design i højsædet. Som anmelderen hos Imerco skriver, får du her en praktisk toaster, hvor pladerne er lavet med et smart ”easy-click-off” system. Det vil sige, at de let kan tages af, hvis du vil skifte dem eller rengøre dem.

Anmelderen kommenterer også på, at toastmaskinen varmer hurtigt op – og det har hun helt ret i. Den har en effekt på hele 1100 watt, der sikrer en høj temperatur ganske hurtigt. Faktisk kan denne bordgrill nå helt op på 210 grader. Så ligegyldigt om du vil lave en panini eller nogle lækre vafler, kan maden være serveret på få minutter.

Det er ikke nødvendigt at tage pladerne ud, hver gang maskinen skal rengøres. De er nemlig designet med en smart non-stick belægning, som gør, at du kan fjerne langt de meste snavs ved blot at tørre dem over med en våd klud.  Grillen kan fungere som et smart 3-i-1 produkt, så du kan udskifte pladerne og lave både toast, panini og vafler i samme maskine.

Hvis vi sammenligner Steba SG55 med andre produkter på markedet, bliver det hurtigt tydeligt, at dette er en af de mest populære blandt forbrugerne. Hos Coop skriver en glad kunde overskriften: ”Super nem at bruge og rengøre” og fortsætter: ”Fylder lidt ift. hvor meget den kan lave ad gangen. Enkelt roligt design. Og ikke for dyr. Dejlig maskine!”.

Her har vi altså en multifunktionel maskine, som er let at bruge og rengøre. Og vi vil helt sikkert give den glade kunde ret i, hvad han siger om designet. Steba SG55 skiller sig helt sikkert ud fra markedet gennem sit knivskarpe design. Hvis du er villig til at betale lidt ekstra for kvalitet og design i topklasse, bør du uden tvivl vælge Steba SG55.

OBH Easy Grill 7104 - bordgrill og toastmaskine

Godt alternativ til brødristeren

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på OBH Easy Grill 7104:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kompakt toaster/grill i rejsevenlig størrelse
 • Temperaturjustering i fem trin
 • Brugervenligt design med nem betjening og vedligeholdelse

Forbrugsguidens vurdering

OBH Nordica Easy Grill 7104 udmærker sig som en multifunktionel bordgrill, der kan håndtere alt fra toast og panini til kød, fisk og grøntsager. Vi sætter pris på det brugervenlige design med justerbare temperaturindstillinger og en indikatorlampe, der gør det lettere at tilberede måltider. Selvom grillen ikke adskiller de enkelte madvarer på grund af den enkelte, store plade, giver det dig også mulighed for at tilberede større mængder på samme tid. Non-stick-belægningen forenkler ikke kun rengøringen, men minimerer også risikoen for, at maden brænder fast.

Efter vores mening er OBH Nordica Easy Grill 7104 en pålidelig mulighed for dem, der søger et alsidigt og brugervenligt toaster-alternativ til en budgetvenlig pris.

Fordele

 • Også velegnet som bordgrill
 • Mulighed for at indstille temperaturen
 • Non-stick belægning
 • Indikatorlys

Ulemper

 • Inddeler ikke brødet i individuelle toasts

OBH Easy Grill 7104 hører til de moderne toastere, der kan mere end blot at fremstille sandwich. Her er nemlig tale om en hel bordgrill, som derfor kan anvendes til langt flere formål. Hvis man ønsker det, kan man selvfølgelig godt tilberede toasts på modellen, men man kan også anvende den til at grille kød, fisk eller grøntsager.

På fronten af maskinen er der placeret en smart justerbar temperaturkontrol, som gør, at man kan tilpasse varmen efter typen af madvarer, der skal tilberedes. Når maden er færdigtilberedt, får man besked via en overskuelig lys-indikator.

Anmeldelse: Produktanalyse af OBH Easy Grill 7104

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Dimensioner: 35 x 41 x 15 cm
 • Vægt: 3,55 kg
 • Materiale: ?
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Let rengøring
OBH Easy Grill 7104 er udstyret med specialdesignede grillplader med nonstick-belægning. Det betyder i praksis, at hverken kød, brød eller smeltet ost brænder på og sætter sig fast på pladerne, så det ikke er til at få af i igen. OBH Easy Grill 7104 er desuden designet til at være robust og holdbar, og er derfor lavet i rustfrit stål. Modellen er især skabt til grill-entusiasten, der også ønsker at kunne grille om vinteren.

God pris
Hvis man ønsker en bordgrill, som ikke koster rigtig mange penge, så vil OBH Easy Grill 7104 være et godt valg. Modellens pris ligger klart mod den lave ende, og derfor er her også tale om en af de mere simple bordgrille på markedet. Af den grund kan man heller ikke fjerne grillpladerne efter brug, når de skal rengøres, hvilket kan give lidt vanskeligheder. Til gengæld har modellen en stor grill-flade, hvilket gør, at man kan tilberede større mængder af fødevarer samtidig.

Mere om OBH Easy Grill 7104

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Dimensioner: 35 x 41 x 15 cm
 • Vægt: 3,55 kg
 • Materiale: ?
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Tefal Optigrill Elite GC750D30 - høj brugervenlighed med touchskærm

Bedste toaster med smarte funktioner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Optigrill Elite GC750D30:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 12 alsidige forprogrammerede muligheder
 • Innovativ automatisk temperatur- og varmejustering
 • Smart touchscreen-grænseflade

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening tilbyder Tefals OptiGrill en smart og effektiv grilloplevelse til en rimelig pris. Apparatet skiller sig ud med sin “Automatic Sensor Cooking”-teknologi, som på smart vis finjusterer temperatur og tilberedningstid i forhold til madens tykkelse og volumen. Det integrerede digitale display og den farveskiftende indikator gør det endnu nemmere at følge med i, hvordan maden skrider frem. Med 12 forprogrammerede indstillinger passer OptiGrill til forskellige smagsløg, uanset om du er vegetar eller kødentusiast. Non-stick-belægningen letter rengøringen og fremmer sundere madlavning ved at reducere behovet for ekstra fedtstoffer.

Selvom vi synes, at grillfladen kunne være mere rummelig, er den tilstrækkelig til 2-4 personer, hvilket gør den velegnet til mindre sammenkomster. Funktioner som drypbakken og de skrå plader hjælper med at holde snavset væk og skaber et renere madlavningsrum. Alt i alt ser vi Tefal OptiGrill som en pålidelig mulighed for dig, der ønsker ensartede grillresultater med minimalt besvær.

Fordele

 • Hel bordgrill
 • Kan både lave toasts, men også tilberede kød, fisk og grøntsager
 • Med intelligente sensorer
 • 12 forskellige programmer
 • Smart lys-indikator

Ulemper

 • App virker ikke i alle lande
 • Grillområdet kunne være større

Modellen Tefal Optigrill Elite GC750D30 er blevet anmeldt af forbrugerne på Google og Testsieger.de. På Google vurderes den til 4,7 stjerner, mens den på Testsieger får en rating på 4,5. Bordgrillen har en god menu og den tilbereder de fleste madvarer rigtig flot. Den er let at sætte op og komme i gang med at bruge, fordi brugervenligheden er i top. Enkelte anmeldere fremhæver, at du skal holde lidt øje med grilltiden på de forskellige madvarer, så de steges i passende tid.

Anmeldelse: Produktanalyse af Tefal Optigrill Elite GC750D30

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Dimensioner: 36,3 x 34,1 x 18 cm
 • Vægt: 5,2 kg
 • Materiale: Termoplastisk
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Hel bordgrill
Tefal Optigrill Elite GC750D30 har flere brugsfunktioner end kun at kunne lave toasts. Her er nemlig tale om en helt bordgrill, som fungerer lidt som en avanceret toast-maskine. Man kan således også anvende modellen til at tilberede kød, fisk eller grøntsager ud over at lave toasts og andre sandwicher. Man kan også tilberede fødevarer direkte fra frost. Tefal Optigrill Elite GC750D30er kan tilberede især kød og fisk, så saftigheden bevares og smagen bliver virkelig god.

Bordgrillen er en opdateret model, hvor denne nye model har fået en række opgraderinger. Denne model har fået en smart touchskærm og så har den nu 12 intuitive madlavningsprogrammer, som du kan vælge på touchskærmen, hvor forgængeren kun havde seks programmer.

Modellen er udstyret med intelligente sensorer, der selv kan vurdere, hvornår maden er færdigtilberedt, og derfor klarer modellen stort set sig selv. Grillen har en farve-lysindikator, der fortæller, hvor lang tid af tilberedelsestiden der er tilbage. Modellens plader er med nonstick-belægning og sørger derfor for, at maden ikke så let sætter sig fast.

Mere om Tefal Optigrill Elite GC750D30

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Dimensioner: 36,3 x 34,1 x 18 cm
 • Vægt: 5,2 kg
 • Materiale: Termoplastisk
 • Non-stick
 • Aftagelige plader
 • Justerbart termostat

Tristar GR-2853 - kompakt bordgrill

God begyndervenlig model

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Tristar GR-2853:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Sund grillning med fedtdrypssystem og non-stick-belægning
 • Flydende låg til en bred vifte af ingredienser
 • Hus i rustfrit stål af høj kvalitet

Forbrugsguidens vurdering

Tristar GR-2853 skiller sig ud med sine multifunktionelle egenskaber og leverer en oplevelse af høj kvalitet, uanset om du griller panini, kød eller grøntsager. Apparatets fedtdrypssystem og non-stick-belægning gør madlavningen sundere, og det flydende låg giver plads til tykkere ingredienser uden at presse dem sammen. Enhedens ydre i rustfrit stål tilføjer et lag af raffinement til dens design. Brugervenlige funktioner som en enkel indikator og justerbar temperaturkontrol bidrager til en generelt problemfri madlavningsoplevelse.

Selvom vi bemærker, at grilloverfladen kan være begrænset til større måltider, føler vi, at apparatet giver god værdi til prisen. Det brugervenlige design gør det til et godt valg, især for dig, der ikke er vant til at grille eller riste.

Fordele

 • God pris
 • Kan også blive brugt til kød og fisk
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Grill-/ristningsoverfladen kunne være større

Tristar GR-2853 er blevet anmeldt af forbrugerne på Google, hvor den får 4,5 stjerner. Flere anmeldere roser den for at være lille og kompakt og for at varme hurtigt op. Den mindre størrelse gør selvfølgelig, at grillområdet ikke er det største, men det er rigeligt fint til de fleste formål.

Anmeldelse: Produktanalyse af Tristar GR-2853

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Dimensioner: 29,7 x 23,5 cm
 • Vægt: 2,7 kg
 • Materiale: Stål
 • Non-stick
 • Justerbart termostat

Bordgrill til fornuftig pris
Tristar GR-2853 er mere end en toaster, for her er tale om en hel bordgrill, som dermed kan anvendes til flere formål.

Modellen har et klassisk bordgrill-design, som griller maden på begge sider på samme tid. Den har et kraftigt håndtag og en robust konstruktion, således at den er holdbar, men let at anvende i brug. Modellen er skabt i rustfrit stål, der er stilrent at se på og nemt at holde pænt og rent. Hvis man ønsker en prisvenlig bordgrill, vil denne model være et godt valg.

Til både toasts og grillmad
Tristar GR-2853 kan både fremstille toasts som på en klassisk toastmaskine, men eftersom modellen er konstrueret som en bordgrill, så kan den også anvendes som grill – dermed kan man både tilberede kød, pølser, fisk eller grøntsager på den også.

Tristar GR-2853 er let at anvende og kommer med en indikator for, hvornår den er varm. Maskinen kommer desuden med temperaturstyring, således at man kan tilberede fødevarerne ved den mest optimale temperatur, og så kan man let anvende grillen i både åben og lukket tilstand.

Let rengøring med nonstick
Tristar GR-2853 er også skabt til at give en let rengøring. Først og fremmest er det muligt at åbne modellen 180 grader op, hvilket gør, at der ikke vil findes svært tilgængelige steder, hvor madrester kan gemme sig.

For det andet er grillpladerne udstyret med en nonstick-belægning, og det betyder, at maden ikke brænder så let på. I stedet er madrester lette at fjerne, hvilket betyder, at den generelle rengøring bliver lettere. Pladerne kan desuden også tages af og tåler maskinopvask, hvilket er en god opdatering fra den tidligere model, der ikke tålte opvaskemaskine.

Mere om Tristar GR-2853

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Dimensioner: 29,7 x 23,5 cm
 • Vægt: 2,7 kg
 • Materiale: Stål
 • Non-stick
 • Justerbart termostat
Læs mere om Tristar GR-2853

5 ting du skal overveje, før du køber toaster

 • Størrelse

  Når du vælger en størrelse på dit toastjern, skal du bl.a. tage højde for, hvor mange personer du plejer at lave mad til, og hvor ofte du vil bruge apparatet.

  For enkeltpersoner eller små husholdninger er kompakte toastere med dimensioner omkring 23 cm x 23 cm velegnede. De kan rumme 1-2 portioner og er perfekte til at lave enkelte toasts eller paninier.

  Mellemstore toastere, der måler ca. 28 x 28 cm, er velegnede til små familier eller sammenkomster, der kræver moderate risteegenskaber. Modellerne har et større overfladeareal end deres mindre modstykker, hvilket gør det muligt at tilberede større sandwicher og paninier.

  Hvis du har en stor familie, ofte har gæster eller har brug for brødristeren til kommercielle formål, er det klogt at vælge en større model. Størrelser på omkring 30 cm x 40 cm eller større kan klare 4 eller flere portioner på én gang, hvilket gør dem velegnede til store familier, fester eller travle begivenheder.

 • Kraft

  Hvis du vælger det rigtige watt-tal til din toaster, sikrer du endnu mere effektiv madlavning. Toastjern fås normalt med watt-tal fra ca. 750 til 2500 watt. Jo højere watt-tal, jo hurtigere og kraftigere opvarmning. For at træffe en informeret beslutning skal du tænke på, hvad du ønsker at lave, og hvor ofte du har tænkt dig at bruge apparatet. Hvis du ofte laver sandwich eller har brug for at tilberede større mængder, skal du vælge en toaster med høj effekt (mellem 2000 og 2500 watt), som giver hurtigere opvarmning og mere ensartede tilberedningsresultater. Til mindre hyppig brug eller mindre portioner er en toaster med lavere watt-tal (mellem 750 og 1200 watt) tilstrækkelig og bruger ikke for meget strøm. Toastjern med høj effekt har fordelen af hurtigere opvarmning og ensartet tilberedning uden at efterlade kolde pletter. Men husk også at tænke på køkkenets elektriske kapacitet – hvis du allerede bruger flere apparater med højt wattforbrug, kan en toaster med lavere wattforbrug være at foretrække for at undgå at overbelaste kredsløb og udløse afbrydelser.

 • Funktioner

  Når du vælger en toaster, er det vigtigt at være opmærksom på en række funktioner, der kan forbedre din generelle oplevelse af toastjernet:

  • Non-stick overflade: Vælg en model med grillplader, der er belagt med non-stick-materiale. Det forhindrer ikke kun maden i at sætte sig fast på overfladen, men minimerer også behovet for madolie og gør rengøringen nemmere.
  • Drypbakke, der er nem at rengøre: En let aftagelig drypbakke er værdifuld til opsamling af overskydende olier eller væsker, hvilket sikrer, at din bordplade forbliver ren, og at oprydningsprocessen er ligetil.
  • Justerbare højdeindstillinger: Overvej en toaster med variabel højdejustering.Fleksibiliteten giver dig mulighed for at grille sandwich i forskellige størrelser og tykkelser uden at mase blødere ingredienser.
  • Temperaturindstillinger, der kan tilpasses: At kunne styre temperaturen er afgørende for at kunne skræddersy tilberedningsprocessen til forskellige slags mad – fra sarte grøntsager til robust kød.
  • Yderligere smarte funktioner: Nogle toastjern har også en “hold varm”-funktion og LCD-displaykontrol, som forbedrer brugergrænsefladen og holder maden varm, indtil du er klar til at spise.

  Ved at overveje ovenstående faktorer vil du være bedre rustet til at finde en brødrister, der opfylder dine kulinariske behov.

 • Pris

  Toastere fås i forskellige prisklasser, som hver især har forskellige funktioner til at opfylde forskellige behov. Budgetvenlige modeller til mellem 200 og 400 kr. har typisk grundlæggende funktioner, herunder fast temperaturkontrol, og er velegnede til at tilberede simple paninier og toasts. De har ofte non-stick-overflader, som gør rengøringen nem, men de mangler som regel mere avancerede funktioner. Omvendt er high-end toastjern, der kan koste op til 3000 DKK eller mere, udstyret med et væld af funktioner, såsom højere wattforbrug, variable temperaturindstillinger og flere tilberedningstilstande som åben grill. Premium-modellerne kan håndtere større og tungere madvarer og har ofte digitale displays, timere og intelligente sensorer, der sikrer præcise tilberedningsresultater. De er generelt også mere robust konstruerede. Hvis du investerer i de eksklusive modeller, kan du få en mere alsidig og bedre madlavningsoplevelse.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  I vores artikel har vi inkluderet både bruger- og ekspertanmeldelser for at hjælpe dig med at finde den perfekte toastermodel til dine behov. Brugeranmeldelser giver førstehåndserfaringer fra personer, der har købt og brugt produktet, og giver dig ærlig, upartisk feedback om ydeevne, funktioner og samlet værdi. Ekspertanmeldelser, skrevet af erfarne fagfolk, tilbyder derimod grundige tests og detaljerede evalueringer af brødristerne og beskriver deres funktioner, ydeevne og byggekvalitet. Ekspertperspektiverne er især nyttige, når du sammenligner forskellige modeller eller mærker, da de tilbyder en grundig og upartisk analyse, der fremhæver både fordele og ulemper ved hver enkel mulighed.

arrow-more

Test og anmeldelser af toastere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet 15 forskellige modeller af toastere. De forskellige modeller er blevet vurderet på deres ydeevne, energiforbrug, brugervenlighed og byggekvalitet. Modellerne C3 Ciabatta og KRUPS Grcic FDK452 opnår en delt førsteplads. Du kan læse testen her. Bemærk venligst, at det enten kræver abonnement eller betaling at få adgang til hele artiklen.

Testfazit

TestFazit er et Tysk site med fokus på forbrugerlivet i hus, husholdning og køkken. Sitet foretager forskellige tests af forbrugerprodukter og har blandt andet testet fem forskellige toastmaskiner. Du kan læse mere her.

ETM Testmagazin

ETM Testmagazin er et tysk testmagasin, der foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Her er tale om en test af 14 toastmaskiner. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement.

Technik Zu Hause

Technik Zu Hause er en tysk side, der hovedsagelig beskæftiger sig med hus, køkken og have og tests af diverse produkter rettet mod husholdningen og haven. Du kan læse deres test af toastmaskiner her.

The Independent

Den britiske avis er en af de største og mest omfangsrige britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland, men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de bedste toastmaskiner på markedet. Læs mere her.

Snack Time fra Tefal får ros hos Independent.co.uk for at være meget alsidig. Du får 2 plader med og kan investere i 14 yderligere plader, der giver mange muligheder. Alt i alt får modellen en flot anmeldelse og ligger på 5. pladsen over deres testede produkter.

Anmeldelsen er udført den: 11. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

The Telegraph

Den britiske avis Telegraph.co.uk bringer artikler af de seneste nyheder på deres online avis. Her bringer de også artikler og anmeldelser af tests af forskellige produkter til forbrugeren. I denne test har avisen fundet de bedste toastmaskiner på markedet. Læs mere her.

Gastromand.dk

Gastromand er et dansk mandemagasin med fokus på alt inden for gastronomiens verden, set med mænds øjne. Der indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej med mere. Gastromand har her testet 2 bordgrille, hvoraf modellen Sage – The Smart Grill Pro er den ene. Du kan læse testen i sin helhed her. 

Idenyt.dk

Idenyt er et dansk blad omhandlende alt inden for hus og have med masser af tips og tricks. Idenyt husstandsomdeles med posten og har et oplag på knap 1,7 millioner eksemplarer – dermed et det et af Danmarks mest læste blade. Idenyt udkommer 10 gange om året og omdeles til villaer og rækkehuse. Her er der tale om en test af Tefal Optigrlll. Læs testen og eksperternes kommentarer om modellen her. 

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugsprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at informere om produkter, så forbrugeren kan lave investeringer på det bedst mulige videns-grundlag. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskellige produkter:
Ønsker du at læse mere om testen af Sage – The Smart Grill Pro, kan du klikke på dette link.

Viivilla.no

Viivilla.no er den norske udgave af boligmagasinet ”Vi i Villa”, som er reklamefinansieret og udgives af Bonnier Media. Magasinet har et oplag på 1 million eksemplarer og opfattes som Norges største og mest læste boligmagasin. Magasinet omdeles med posten og distribueres 6 gange om året ud til forbrugerne. Magasinet har også et online-univers. Ønsker du at læse deres test af Tefal Optigrlll, og du kan klikke her.

Goodhousekeeping.com

Goodhousekeeeping.com er en britisk side, der laver uafhængige tests og anmeldelser af produkter til hjemmet. De sammenligner ofte flere produkter på markedet og vurderer deres særlige egenskaber mod hinanden.

Hos Goodhousekeeping.com har de testet Breville VST074. Modellen er blevet sammenlignet med andre toastjern på markedet, og modellen fra Breville får en 3. plads i oversigten. Den fremhæves særligt for sin kompakte størrelse, muligheden for at matche dit køkkengrej og de ekstra dybe plader, der kan maskinvaskes.

Anmeldelsen er udført den: 26. november 2020
Du kan se anmeldelsen her

Goodhousekeeping.com har også testet og anmeldt Russell Hobbs 24520. Toasteren får en middel bedømmelse med 72 point ud af 100. Den får særligt point for den overskuelige instruktion, hurtig opvarmning og kompakte størrelse, men designet falder ikke i Goodhousekeeping.com’s smag.

Anmeldelsen er udført: januar 2019
Du kan se anmeldelsen her

Bestadviser.co.uk

Bestadviser.com er en sammenlignende hjemmeside, der laver oversigter over de bedste produkter på markedet. I en verden, hvor vi shopper mere og mere online, er deres mål at lave overskuelige anmeldelser, der gør det lettere for forbrugerne. Du finder både tests, anmeldelser og gode guides på siden.

Breville VST074 er blevet anmeldt og sammenlignet med andre modeller og den kåres som deres bedste valg. Alle jern er testet og sammenlignet på parametrene: antal toasts, Watt, plader, kontrol. Ekstra tilbehør, dimensioner og garanti. 

Anmeldelsen er udført den: 21. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

GQ-magazine.co.uk

GQ-magazine.co.uk er den britiske online tilstedeværelse for det amerikanske internationale månedlige mandeblad, der er baseret i New York City. Bladet blev grundlagt i 1931, og de laver indhold om alt fra sport og biler til teknologi og husholdningsprodukter.

Hos GQ-magazine.co.uk får Tefal Snack Time en 4. plads ud af 6. Den får ros for at være meget alsidig og tilbyde flere muligheder end de andre i oversigten. Der hvor Snack Time kommer til kort er, at der ikke er en automatisk timer, og at du selv skal ud af købe de 14 varmeplader, du kan skifte ud med.

Testen er udført den: 9. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

Appliancereviewer.co.uk

Hos Appliancereviewer.co.uk anmelder og tester de husholdningsprodukter. De har et britisk team af eksperter, der er dedikerede til at spare dig penge på de sidste nye smarte gadgets til hjemmet. Hjemmesiden har over 10.000 læsere hver måned.

Russell Hobbs 24520 er sammenlignet med andre toastjern i test og får 4 ud af 5 stjerner. Fordelen ved modellen fremhæves til at være den kompakte størrelse og hurtig opvarmning, men der er også ulemper ved toastjernet. Selve jernet kan mase brødet, så fyldet flyder ud bag på maskinen, hvilket giver ekstra rengøring og besvær.

Du kan se testen her

Uk.bestreviews.guide

Uk.bestreviews.guide er et datadrevet system, der hjælper forbrugerne med at lave den rigtige research før et køb. De sammenligner forskellige informationer om produkter fra både blogs, sociale medier, kommentarer, artikler og meget andet.

Hos Uk.bestreviews.guide er Russell Hobbs 24520 blevet anmeldt og testet. De giver modellen 8 ud af 10 point, hvilket er en ganske flot bedømmelse. Deres anmeldelse fremhæver toastjernets automatiske temperaturkontrol, den sorte blanke overflade, hurtig opvarmning og non-stick-belægning på pladerne.

Testen er udført: marts 2021
Du kan se testen her

Review10best.com

Den britiske produktsammenligningsside Review10best.com laver top 10-oversigter over de bedste produkter indenfor særlige kategorier. 

Russell Hobbs 24520 får en 4. plads i deres oversigt over de 10 bedste toastjern i Storbritannien. De fremhæver hos Review10best.com, at modellen har 2 års garanti, et stilet sort look, en kompakt størrelse for let opbevaring og har non-stick-belægning, så du let kan gøre rent efter brug.

Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

Amazon.com

Amazon.com er en af verdens største webshops online, hvor du som forbruger kan finde alt mellem himmel og jord. De har hovedkvarter i Seattle, men deres online tilstedeværelse er kendt over hele verden. Hos Amazon.com kan forbrugerne give bedømmelser med både stjerner ud af 5 og en anmeldelse.

Breville VST074 er blevet anmeldt af forbrugerne på Amazon.com, og den får mange roser med på vejen. Modellen får 4,5 stjerner ud af 5.

Anmeldelserne opdateres løbende
Du kan se anmeldelserne her

Tefal Snack Time er også anmeldt af forbrugerne på Amazon. Her scorer modellen 4,5 stjerner ud af 5, og den roses særligt, fordi den har mange alsidige varmeplader, der kan skiftes ud med. Det er den mest alsidige model ifølge flere forbrugere i anmeldelserne.

Anmeldelserne opdateres løbende
Du kan se anmeldelserne her

Se KRUPS Grcic FDK452 brugerbedømmelser her.

Se Sage The Smart Grill Pro brugerbedømmelser her.

Se Clatronic ST 3477 brugerbedømmelser her.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google, som giver brugerne mulighed for at søge efter, se og sammenligne produkter fra forskellige onlineforhandlere. En af funktionerne er et brugerbedømmelsessystem, hvor kunder kan anmelde og bedømme produkter, de har købt, hvilket giver potentielle købere indsigt i produktkvalitet og sælgerens pålidelighed.

FAQ

Hvilke toastere er de bedste at købe?
Der findes i dag et hav af forskellige toastmaskiner, som du kan vælge imellem. Derfor kan det være svært at finde frem til, hvilken maskine der er den bedste. Nogle eksempler på gode toastere er derfor blandt andet KRUPS Grcic FDK452, C3 Ciabatta og Sage – The Smart Grill Pro.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en toaster?
Når du skal købe en toaster til dit køkken, så er der en række ting, som der er gode lige at være opmærksom på. For eksempel bør du overveje, om varmepladerne skal kunne lave individuelle sandwichs, eller om du i stedet foretrækker én stor varmeplade, som kan lave bl.a. panini.
Hvor lang tid bør en toaster kunne holde?
Når du køber dig en spritny toaster, så kan du forvente, at den bør holde seks – otte år. Dog afhænger maskinens levetid i høj grad af, hvilken kvalitet den er lavet i, såvel som hvor ofte du bruger den. Dertil afhænger levetiden også af, hvordan du vedligeholder den.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en toaster?
Det er svært at sige, hvor mange penge du bør bruge på en toaster. Generelt får du ofte en bedre maskine, jo flere penge du bruger. Dog er det nok de færreste mennesker, som laver toasts hver eneste dag, hvormed du potentielt ikke behøver at ofre en bondegård på toasteren.

Valg af toaster – Hvad skal du være opmærksom på?

De fleste toastere ligner hinanden til forveksling og med god grund. De har nemlig alle den samme grundlæggende funktion: at lave toast. Ofte er det endelig valg af toastmaskine mest et spørgsmål om temperament og præferencer. Der er dog et par ting, som du bør være opmærksom på i dit valg af model.

Sikkerhed: sikkerhed er et vidt begreb, men når det drejer sig om en toaster, så handler det først og fremmest om, at maskinen ikke bliver for varm under brug. Dernæst er det vigtigt, at håndtaget kan klikkes fast eller låses under brug, så man ikke risikerer utilsigtet brug og brændte fingre.

Ydeevne: der er meget stor forskel på, hvor hurtigt de forskellige modeller varmer op og hvor jævnt, at varmen bliver fordelt i maskinen og hvor godt at toastbrødet bliver tilberedt. Det er svært at påpege en tommelfingerregel for god ydeevne, da kvaliteten varierer utroligt meget fra model til model. Dog kan det være værd at bemærke hvor stor en effekt, at toastmaskinen har, da det i en vis udstrækning har noget at sige.

Grillrist eller toast-lomme: de fleste toastmaskiner har enten grillriste, hvor der er muligt at lave to enkelte toasts eller én stor, eller såkaldte toast-lommer. Toast-lommer er den helt klassiske udformning, hvor maskinen har to lommer, som passer til hver sin toast. Både grillrist og toast-lommer har hver deres fordele og begrænsninger og mest af alt, så er det et spørgsmål om temperament.

Med toast-lommer bliver tilberedningen ofte meget jævn og formen sørger for, at indholdet ikke løber ud af toasten. Dog skal brødet ofte være en bestemt størrelse, for at passe i lommerne, ligesom det ikke er muligt at lave andet end toasts med maskinen. En grillrist er mere alsidig i brug, da man kan grille både toasts og sandwich i alle størrelser, ligesom man også kan bruge den til andre typer brød såsom foccacia. Grillristen har dog den ulempe, at toastene ikke bliver lukket sammen i siderne og derfor risikerer man ofte, at indholdet løber ud.

Byggekvalitet: en billig toastmaskine behøver ikke at være en dårlig toaster. Dog er det værd at bemærke hvilke materialer den er lavet i og hvor godt den er konstrueret. Nogle modeller består ikke af meget mere end et plastikkabinet og et par varmeplader, mens andre er mere robust bygget og i bedre materialer. Sikkerhed kan også være en faktor her.

4 gode opskrifter

Ristet brød kan give en sandwich meget liv, og behøver ikke kun at være en del af en klassisk parisertoast. Derfor har vi i dette afsnit fundet 4 gode opskrifter, som højner alsidigheden.

Toast med gruyere-ost og grønt

Ingredienser:
80 gram smør
4 forårsløg, skåret i fine strimler
2 fed hvidløg, finthakkede
200 gram bladbede, fjernet stilk og finthakket
100 milliliter fløde
150 gram gruyere-ost
¾ teskefuld sennep
8 skiver groft brød
Pickles til servering

Sådan gør du: 

 • Varm 20 gram smør i en stegepande under høj varme. Tilsæt forårsløgene og hvidløgene og lad dem svitse i omkring 30 sekunder.
 • Tilsæt herefter bladbederne. Rør rundt og lad simre i et par minutter indtil fugten er forsvundet.
 • Hæld fløde, ost og sennep i panden, og rør blandingen sammen indtil blandingen bliver tyk.
 • Tag herefter panden af blusset og lad den køle af.
 • Tag brødskiverne frem og smør dem med det resterende smør.
 • Læg 4 af de 8 brødskiver på et skærebræt og hæld forsigtigt den tykke blanding ovenpå. Læg de øvrige 4 skiver brød ovenpå som top.
 • Opvarm en stor pande (eller bordgrill) ved medium varme. Læg sandwicherne på (2 ad gangen) og gennemvarm dem i 2-3 minutter på hver side. Fjern, når brødet er gyldent og sprødt.
 • Servér sandwicherne med det samme sammen med pickles.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.

 

Klassisk Grilled Cheese med grøn chili

Ingredienser:
2 grønne chilier, kerner fjernet og finthakkede
1 spiseskefulde koriander, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 spiseskefulde smøreost
4 skiver hvidt brød
4 skiver stærk cheddarost
Smør
Salt
Peber

Sådan gør du: 

 • Bland chili, koriander og hvidløg med smøreosten samt lidt salt og peber.
 • Smelt en smule smør i en stegepande og rist 2 skiver brød her indtil de er let brunede. Fjern dem herefter. Man kan også anvende en bordgrill.
 •  Tilsæt mere smør og rist de 2 resterende skiver brød på panden.
 • Vend brødskiverne om, læg en skive cheddarost på hver og smør herefter smøreost-blandingen ovenpå.
 • Læg en skive cheddarost mere oven på smøreosten og pres sammen. Læg herefter de 2 første brødskiver ovenpå som låg.
 • Rist sandwicherne på panden (eller bordgrillen) indtil brødet er brunet. Tilsæt mere smør og vend sandwicherne om. Pres hele tiden brødet ned for at skabe en kompakt sandwich. Når osten ser smeltet ud, så er sandwichen færdig.
 • Skær sandwicherne over i halve og servér med det samme.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.

French Toast med gouda-ost og chili-marmelade

Ingredienser:
2 æg
2-3 spiseskefulde mælk
½ teskefuld senneps-pulver
4 skiver gouda-ost
2-3 spiseskefulde ekstra gouda-ost til revet ost
2 spiseskefulde chili-marmelade
1 spiseskefuld olie
1 spiseskefuld usaltet smør
4 skiver sandwichbrød

Sådan gør du: 

 • Pisk æg, mælk og senneps-pulver sammen og hæld over i en skål.
 • Tag brødet frem og lav 2 sandwicher med gouda-osten og marmeladen.
 • Dyb begge sandwicher i ægge-blandingen på begge sider som overtræk.
 • Hæld olien i en pande (eller en bordgrill) og varm op ved medium varme.
 • Tilføj sandwicherne og rist dem i 2-3 minutter på hver side indtil de er gyldne.
 • Drys revet ost over sandwicherne så det danner en sprød kant. Gøres på begge sider.
 • Servér med det samme.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.

Bagel med salt kød/roastbeef

Ingredienser:
2 bagels, halverede
100 gram salt kød/roastbeef
2 spiseskefulde sød sennep
1 spiseskefuld mayonnaise
4 skiver schweizer-ost
4 spiseskefulde sauerkraut
2 drueagurker, skiveskårne
½ rødløg, skåret i tynde skiver

Sådan gør du: 

 • Varm kødet op. Gerne i mikroovnen.
 • Rist bagels i toasteren (eller bordgrillen).
 • Blandt sennep og mayonnaise sammen og smør blandingen over brødet.
 • Læg kødet oven på mayonnaise/senneps-blandingen med osten ovenpå.
 • Smelt gerne osten under en varmekilde.
 • Tilsæt sauerkraut, drueagurker og rødløg. Læg den øverste del af bagelen ovenpå som top.
 • Servér med det samme.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.

Toastmaskine eller panini grill

Før du investerer i en toastmaskine, så kan det være værd at overveje, hvilke type toast og sandwich man ønsker at lave.

Toastere kommer i både forskellige former og størrelser, men fælles for de fleste er, at de laver de helt klassiske toasts, hvor siderne bliver presset sammen, så alt fyldet bliver lukket inde i toasten. Er du mere til en varm sandwich end en toast, og ønsker du en maskine som er lidt mere alsidig, så er det måske værd at overveje en panini grill i stedet.

En panini er kort sagt en grillet sandwich og med en god panini grill, der er det nemt at lave eksempelvis lækre varme sandwiches. Overvejer du at investere i en panini grill eller ønsker du blot at læse mere om hvad de forskellige modeller kan, så kan du med fordel se Forbrugsguidens store panini grill test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme