Toaster test 2021 – Find de bedste toastmaskiner – Testvinder Guide

Senest opdateret den 1

Toast findes i et utal af variationer og de er heldigvis nemme at lave: det kræver kun en toastmaskine. Der er dog stor forskel på kvaliteten af de forskellige toastmaskiner og især deres ydeevne varierer utroligt meget.

I denne artikel har Forbrugsguiden samlet en række toastmaskiner, som alle har vundet tests. Formålet er at gøre det nemt og overskueligt for dig som forbruger, at få et bedre overblik over de bedste toastere på markedet.

Vi gennemgår forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den toastmaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt diverse tyske testmagasiner.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne toaster test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste toastmaskiner
🔸 Valg af toastmaskine – Hvad skal du være opmærksom på?
🔸 Spist toast som Elvis gjorde det
🔸 Skal du vælge en toastmaskine eller panini grill?
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Toaster test 2021 – Her er de 11 bedste toastmaskiner 

Hos Forbrugsguiden har vi gennemgået ekspert tests fra ind- og udland, og samlet de bedst anmeldte toastmaskiner. Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du finder din nye toastmaskine til den bedste pris. 


KRUPS Grcic FDK452 – Vores anbefaling + bedste toaster i test

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Testvinder hos Søndagsavisen
✅ Testvinder hos tyske Testfazit
✅ Testvinder hos tyske ETM Testmagazin 

KRUPS Grcic FDK452
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
268,00 268,00 Læs mere
299,00 299,00 Læs mere
349,00 349,00 Læs mere
360,00 360,00 Læs mere
363,00 363,00 Læs mere
330,00 371,00 Læs mere

 

Toasteren fra Krups er designet af den tyske industridesigner Konstantin Grcic for Krups og den udmærker sig i test både for design, brugervenlighed, sikkerhed og effektivitet.

Toastmaskinen har to ekstra store og ekstra dybe plader på 12 x 12 centimeter, så selv større stykker sandwichskiver og toast nemt bliver tilberedt. Pladerne har en klassisk ”toast-inddeling”, hvor det er muligt at tilberede to toasts på samme tid, og de har desuden non-stick belægning, så de er nemme at rengøre.

Betjening på modellen er meget ligetil: når den røde lampe lyser, så er sandwichtoasteren tændt, og når den grønne lampe lyser, så er den optimale temperatur nået og toasteren er klar til brug. Der er desuden en tænd/sluk-knap, som gør det muligt at afbryde strømtilførslen, uden at hive stikket ud af kontakten. Håndtaget er et såkaldt cool-touch-håndtag, hvilket vil sige, at det ikke bliver varmt under brug. Selve toastmaskinen bliver heller ikke varm udenpå, så der er ingen risiko for, at man brænder sig.

Toastmaskinen har en effekt på hele 850W, hvilket sikrer en høj tilberedningstemperatur og et godt og jævnt resultat.

Opbevaring af toasteren er der også tænkt på i designet. Der er ledningsoprul i bunden af maskinen og der er også mulighed for oprejst opbevaring.

Fordele

 • Perfekt omslutning af brødskiverne
 • Lukker tæt til så intet siver ud
 • Skiverne deles pænt
 • Perfekt ristning.
Ulemper

 • Klemmen synes at være af en lav kvalitet
 • Og den har en tendens til at gå i stykker.

C3 Ciabatta – Bedste toastmaskine til prisen

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos Råd & Rön

C3 Ciabatta
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
200,00 200,00 Læs mere
238,00 238,00 Læs mere

 

Toastmaskinen C3 Ciabatta klarer sig rigtigt godt i test hos både det danske og det svenske forbrugerråd. Modellen er designet til at kunne lave både toasts, forskellige typer af snacks og større sandwichs. Modellen er lavet i en højblank sort finish og er helt enkelt i sit design.

Pladerne i toastmaskinen er non-stick behandlede, hvilket betyder, at toastene både får en fin og sprød overflade og at maskinen er nem at rengøre. I stedet for to separate rum til toastene, som man typisk ser i toastmaskiner, så har C3 Ciabatta store ribbede grilloverflader. Derved kan man selv bestemme om man ønsker at lave to traditionelle toasts eller en stor sandwich. Grilloverfladen måler 22 x 14 centimeter. Modellen har en ganske høj effekt på 700W, hvilket sikrer en effektiv og hurtig tilberedning af toasts.

Toasteren er ikke alene effektiv, den er også utrolig brugervenlig i både sit design og i sin betjening. Håndtaget er eksempelvist låsbart, så det bliver hvor det skal under tilberedning og så man ikke risikerer, at børn brænder sig på de varme plader. To indikationslamper på toppen af toasteren viser desuden, hvornår når den er tændt og hvornår du har opnået den bedste temperatur til tilberedning.

Fordele

 • Indeholder temperatur indikator
 • Non-stick belagte varmeplader
 • Håndtaget gør det nemt at åbne maskinen.
Ulemper

 • Inddeler ikke toasten i trekanter.

Sage – The Smart Grill Pro – Premium valg

✅ 5 ud af 6 stjerner hos det danske mad-magasin Gastromand.dk 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den store testside Trustedreviews.com
Sage the Smart Grill Pro
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.499,00 3.027,00 Læs mere
3.334,00 3.334,00 Læs mere
3.498,00 3.498,00 Læs mere
3.726,00 3.726,00 Læs mere
3.726,00 3.726,00 Læs mere

 

Modellen Sage – The Smart Grill Pro et blevet testet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om det danske madmagasin Gastromand, samt den store internationale testside, Trustedreviews.com. Begge hold eksperter er meget imponerede over modellen, og derfor modtager denne maskine også flotte kommentarer og høje karakterer.

Intelligent bordgrill

Sage – The Smart Grill Pro er en hel bordgrill og hører til de intelligente af slagsen. Derfor er her også tale om en model til en høj pris, der passer til feinschmeckeren.

Modellen har et indbygget stegetermometer, der sikrer, at fødevaren får den perfekte temperatur og tilberedning, og at man har fuld kontrol over tilberedningen via det tydelige LCD-display.

Ingen kan overgå denne model, ifølge eksperterne

Sage – The Smart Grill Pro er blandt andet blevet testet af det danske madmagasin Gastromand.dk. Eksperterne er meget begejstrede for Sage – The Smart Grill Pro, og de havde på forhånd også meget høje forventninger til modellen.

Efter testen vurderede eksperterne, at her er tale om en så velfungerende model, at den har svært ved at finde sin ligemand på markedet: Både varmefordeling, grill, betjening og rengøring fungerer virkelig godt, og der findes rigtig mange gode funktioner, som virkelig vil tiltale en entusiast.

Noget af det eneste, der trækker ned for denne model, er dog prisen, som ifølge eksperterne er meget høj.

Smart model, ifølge eksperterne

Sage – The Smart Grill Pro er desuden blevet testet og vurderet af eksperterne fra testsiden Trustedreviews.com, som også er meget begejstrede for modellen. Derfor gives der 4 ud af 5 stjerner, hvilket er en høj score.

Denne score begrundes med, at eksperterne syntes, at modellen kommer med mange smarte funktioner, som gør modellen unik. Her er blandt andet tale om det smarte stegetermometer, der giver bedre kontrol med tilberedningen. Derudover er det ifølge eksperterne et stort plus, at den kommer med en stor stegeoverflade, således man kan tilberede meget mad ad gangen.

Dog er Trustedreviews.com ikke helt tilfredse med tilberedningen. Kritikken går på, at Sage – The Smart Grill Pro har en tendens til at under-tilberede fødevarerne. Ydermere mener eksperterne også, at modellen har et klodset design og er dyr at anskaffe sig.

Specifikationer ved Sage – The Smart Grill Pro
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: Sage
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Ja 

Mål og vægt ved Sage – The Smart Grill Pro
🔴 Højde: 14,5 centimeter
🔴 Bredde: 31 centimeter
🔴 Dybde: 38 centimeter
🔴 Vægt: 5,8 kilo 

Fordele

 • Kraftige 2400 w varmeelementer
 • Integreret temperaturcensor
 • LC display
 • Stor grilloverflade.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Har en relativ høj vægt.

Breville VST074 – meget kompakt toastmaskine

✅ 3. plads hos Goodhousekeeping.com
✅ “Bedste valg” hos britiske Bestadviser.co.uk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon

Breville VST074

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
643,00 643,00 Læs mere

 

Breville VST074 er en af vores udvalgte modeller, og det er en kompakt størrelse. Hos Goodhousekeeping.com har de sammenlignet forskellige toastmaskiner på markedet, og Breville VST074 får en god 3. plads med titlen ”bedste kompakte model”. Den vil ifølge anmeldelsen både tage sig flot ud på dit køkkenbord, og du kan få matchende brødrister og elkedel.

Modellen er kompakt med gode dybe plader, så der kan komme ekstra fyld i dine toasts. De er belagt med en særlig Dura-Ceramic-belægning, der varmer 20% hurtigere op end andre toastjern.

Pladerne kan efter brug bare tages ud og kommes i opvaskemaskinen. Det fremhæver Bestadviser.co.uk som en klar fordel, når vedligeholdelse og rengøring kan klares let og elegant.

Breville VST074 vs. markedet

Du skal vælge den kompakte toastmaskine fra Breville, hvis du ønsker en model, der ikke optager for meget plads, når den ikke er i brug – hverken på køkkenbordet eller i skabet, 

Pladerne kan tages ud, hvilket er en fordel, som forbrugerne på Amazon også fremhæver. Derudover kan du komme ekstra fyld i dine toast og eksperimentere med indholdet, fordi jernets plader har en vis dybde.

Specifikationer ved Breville VST074
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: Breville
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Ja 

Mål og vægt ved Breville VST074
🔴 Højde: 9,4 centimeter
🔴 Bredde: 27,6 centimeter
🔴 Dybde: 23,5 centimeter

Fordele

 • Varmpladerne kan fjernes
 • Varmepladerne kan rengøres i opvaskemaskinen
 • DuraCeramic belægning.
Ulemper

 • Ingen temperaturindstillinger.


Tefal Snack Collection

✅ Topscorer hos Tweak.dk
✅ Testvinder hos tyske ETM Testmagazin
✅ Testvinder hos tyske Technik Zu Hause

Tefal Snack Collection

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere
551,00 555,00 Læs mere
570,00 570,00 Læs mere

 

Toastmaskinen fra Tefal er meget alsidig i brug, da der udover de klassiske plader til toasts også medfølger plader til belgiske vafler. Derudover kan der tilkøbes yderligere 10 forskellige slags plader, til eksempelvis klassiske tynde vafler, donuts eller pandekager. Dermed kan du udvide toastmaskinens funktionalitet betragteligt og spare både penge og plads i forhold til, hvis man skulle investere i de forskellige maskiner hver for sig.

Pladerne i maskinen har en non-stick belægning og så er de naturligvis aftagelige. Dermed kan man nemt skifte mellem de forskellige typer af plader og efter brug kan man sætte pladerne i opvaskemaskinen. Pladerne sættes nemt fast i maskinen med et enkelt klik, ligesom det også kun kræver et tryk på en knap for at frigøre dem igen.

Selve toastmaskinen er delvist udført i sort og hærdet plastik, mens resten er udformet i rustfrit stål. På låget af maskinen er der en indikatorlampe, der fortæller dig, hvornår den er opvarmet og klar til brug og på siden er der en tænd/sluk-knap, så man er fri for at hive stikket ud af kontakten for at slukke den. I bunden er der et kabeloprul, der holder styr på ledningen under opbevaring.

Modellen har en effekt på 700W, hvilket betyder, at den er hurtig til at varme op og til at tilberede både toasts og eksempelvis vafler. Håndtaget klikkes desuden fast under brug, så man ikke risikerer, at der ved en fejl bliver åbnet for den varme maskine.

I test bliver toastmaskinens alsidige brug fremhævet gentagne gange, ligesom det også bliver påpeget, at modellen er særdeles effektiv, sikker og brugervenlig. Du kan se de forskellige typer af plader, som kan tilkøbes, her.

Fordele

 • Jævn ristning
 • Brede kanter som forhindrer indholdet fra at løbe ud
 • Varmepladerne kan fjernes
 • Det er muligt at tilkøbe varmeplader til vafler eller andre snacks.
Ulemper

 • Meget lang tid om at varme op
 • Ingen temperaturindstillinger.

Nedenfor kan du se en præsentation af Tefal Snack Collection og de forskellige typer af plader, som fås til modellen:


Cloer 6235 

✅ Topscorer hos den tyske testside Testfazit.de

Cloer 6235 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
503,00 503,00 Læs mere

 

Modellen Cloer 6235 er blevet anmeldt af den tyske testside Testfazit.de, hvor den er blevet testet på forskellige parametre. Disse inkluderer blandt andet evner inden for ristning og tilberedning, funktioner og håndterbarhed, og denne model klarer sig godt over hele linjen. Derfor er eksperterne rigtig godt tilfredse med denne model, som de kårer til topscorer.

Klassisk toastmaskine

Cloer 6235 hører til de traditionelle toastere, som dermed også kommer i det klassiske design med en øvre og nedre flade, hvor den øvre lukkes ned over toastene.

Denne toastmaskine kommer desuden i et neutralt design i en sølvgrå farve med sorte detaljer, og for at være ekstra holdbar og robust, er materialerne i rustfrit stål.

Sikkerhed er også et væsentligt aspekt på denne toastmaskine, idet der findes en sikkerhedslås, således at man ikke kan komme til at brænde sig på modellen. Ydermere er toasteren udstyret med gummifødder, hvilket gør, at den står helt fast og ikke glider rundt.

Vælg selv brunings-trin

Cloer 6235 kommer til en fornuftig pris, men det betyder ikke, at modellen er uden funktioner. Denne toaster har nemlig en justerbar indstilling med 3 niveauer af bruning, således at man kan få sine toasts så mørke eller gyldne, som man foretrækker.

Herudover findes der også en letforståelig tænd/sluk-knap på modellens front med grønt og rødt lys, således at overskueligheden er høj.

Cloer 6235 er desuden en relativt hurtig toaster, for når man har tændt for strømmen, så tager det kun omkring 4 minutter, før maskinen er klar til brug.

Høj kvalitet, ifølge eksperterne

Cloer 6235 er blevet anmeldt af den tyske testside Testfazit.de, som er meget begejstrede for modellen. Først og fremmest fremhæves det, at denne model kommer i meget høj kvalitet, og så er den robust i både bygning og materialer – blandt andet de 2 gummefødder fremhæves her som meget velfungerende, og også den store og stabile sikkerhedslås nævnes som et godt aspekt ved modellen.

De tyske eksperter har herudover set nærmere på resultatet af toastene, og her kommenterer de frem til, at toastene bliver både jævnt brunede og meget sprøde med et flot mønster, og osten bliver godt smeltet. Eksperterne forklarer desuden, at denne toastmaskine er meget let at gøre ren, hvilket ligeledes er et stort plus.

Dog nævner Testfazit.de også nogle ulemper ved Cloer 6235. Her kommer de ind på, at overfladen af rustfrit stål er godt for robustheden, men til gengæld efterlades der en del fingeraftryk. Det nævnes også, at selve toast-fladerne er lidt til den lille side, hvilket betyder, at hvis man vil lave større toasts, kan det være svært at få dem til at være i maskinen. 

Specifikationer ved Cloer 6235
🌀 Type: Toaster
🌀 Producent: Cloer
🌀 Justerbar indstilling for bruning: Ja, 3 niveauer 

Mål og vægt ved Cloer 6235
🔴 Højde: 10 centimeter
🔴 Bredde: 24,5 centimeter
🔴 Dybde: 22 centimeter
🔴 Vægt: 2,16 kilo 

Fordele

 • Kan blive opbevaret på siden for at spare plads
 • Non-stick belægning
 • Kan holde til store mængder fyld
 • Ydersiden er lavet af rustfrit stål.
Ulemper

 • Mangler en tænd/sluk knap
 • Har en relativ lille størrelse
 • Ledningen af svær at opbevare.

Tefal Snack Time – mange muligheder og udskiftelige plader

✅ 5. plads hos Independent.co.uk
✅ 4. plads ud af 6 produkter hos GQ-magazine.co.uk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos forbrugerne på Amazon.co.uk

Tefal Snack Time

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
472,00 472,00 Læs mere
476,00 476,00 Læs mere

 

Drømmer du om at kunne lave mange forskellige ting med dit toastjern, så har Tefal lavet Snack Time. Modellen har 16 udskiftelige varmeplader, så du nemt kan lave forskellige måltider med den praktiske maskine. 

Hos Independent.co.uk får Snack Time fra Tefal ros for at være meget alsidig. Du får varmeplader til både toasts og vafler, når du køber maskinen, og du kan investere i nogle af de andre varmeplader efterfølgende og få ekstra meget ud af dit toastjern. De påpeger dog hos Independent.co.uk, at de ekstra 14 varmeplader kan være svære at opdrive.

Varmepladerne kan tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket er en klar fordel, hvis det skal være let at gøre rent.

Tefal Snack Time vs. markedet

Vil du have andre muligheder end blot at lave toasts, så kan Tefal Snack Time sørge for 16 forskellige tilberedninger med sine udskiftelige plader. Du får 2 plader med, og de resterende kan du tage på jagt efter. 

Specifikationer ved Tefal Snack Time
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: Tefal
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Ja 

Mål og vægt ved Tefal Snack Time
🔴 Højde: 17 centimeter
🔴 Bredde: 28,6 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 3,6 kilo

Fordele

 • Kan fås med 16 udskiftelige varmeplader
 • Pålidelig i brug
 • Har en tænd/sluk knap.
Ulemper

 • Standard toastskiverne bliver ikke altid lukket helt tæt.

OBH Nordica Crispy 6882

4/5 stjerner hos Pricerunner.dk
3/5 stjerner hos tyske Testberichte.dk

OBH Nordica Crispy 6882

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
173,00 173,00 Læs mere
176,00 176,00 Læs mere
207,00 207,00 Læs mere
299,00 299,00 Læs mere

 

Leder du efter en billig toastmaskine, der er lavet i et flot design og samtidig er effektiv? Så er Crispy 6882 fra OBH Nordica måske noget for dig. En forbruger hos Amazon.de skriver således om produktet: ”Jeg har brugt maskinen i et par uger nu, og jeg kan helt sikkert ikke klage”. 

Her får du en flot toastmaskine i holdbare materialer til en god pris. Med toastmaskinen kan du lave to toasts ad gangen, og du slipper for besværlig rengøring, da pladerne er lavet med en praktisk non-stick belægning, så resterne er lette at få af. 

Én af de smarte ting ved Crispy 6882 findes i designet af pladerne. Disse er nemlig skabt med en praktisk udhuling i midten. På den måde slipper du for, at indholdet at din toast flyder ud på pladerne. 

Toastmaskinen har en effekt på 750 watt, som sikrer, at du hurtigt kan få nogle gyldne og sprøde toasts på middagsbordet. 

Crispy 6882 vil kunne anvendes i mange år. Den er fremstillet i rustfri stål og i ganske høj kvalitet, hvilket efterhånden er et kendetegn for OBH Nordica. 

OBH Nordica Crispy 6882 vs. Markedet

Billige toastmaskiner er oftest fremstillet uden meget omtanke for designet. Det gælder dog ikke for Crispy 6882 fra OBH Nordica. Her får du en toastmaskine, der adskiller sig fra markedet gennem sit lækre design, som sjældent findes i denne prisklasse.

Fordele

 • Lavet af holdbare materialer
 • Non-stick belægning
 • Er hurtig til at varme op.
Ulemper

 • Har ikke et indikatorlys.

Russell Hobbs 24520 – flere toasts ad gangen til par og mindre familier

4 ud af 5 stjerner hos Appliancereviewer.co.uk
8 ud af 10 point hos UK.bestreviews.guide
4. plads hos Review10best.com
72 ud af 100 point hos Goodhousekeeping.com

Russell Hobbs 24520

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Skiftselv.dk 188,00 188,00 Læs mere
321,00 321,00 Læs mere
322,00 322,00 Læs mere

 

Med Russell Hobbs 24520 kan du let og bekvemt sørge for lækre toasts til både dig og din partner og eventuelt den lille familie. Du kan lave 2 toasts ad gangen med jernet.

Appliancereviewer.co.uk anbefaler modellen, hvis du skal bruge en billig og kompakt model. Den har ifølge deres tests tendens til at mase brødet, så det kan være nødvendigt at skære kanterne af, hvis du bruger større stykker brød.

Goodhousekeeping.com finder designet en smule upraktisk, selvom det er kompakt. De oplevede under testen, at fyldet løb ud bag på maskinen, hvilket skyldes, at de bliver mast. Toastjernet får dog ros for at være hurtigt at varme op, let at bruge og nemt at opbevare.

Russell Hobbs 24520 vs. markedet

Skal det være let at sørge for lækre toasts til den lille familie, så er det en fordel at vælge et jern, der laver mere end en enkelt toast ad gangen. Du kan lave 2 toasts ad gange med Russell Hobbs 24520, der er let at bruge.

Pladerne kan ikke fjernes, så vil du have en lettere rengøring, kan du kigge på nogle af de andre modeller i oversigten. Russell Hobbs 24520 leverer fin værdi til prisen, og så længe du husker at bruge mindre brød, så laver den sprøde toasts med smeltet ost.

Specifikationer ved Russell Hobbs 24520
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: Russell Hobbs
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Nej

Mål og vægt ved Russell Hobbs 24520
🔴 Højde: 23,5 centimeter
🔴 Bredde: 21 centimeter
🔴 Dybde: 8 centimeter

Fordele

 • Har en hurtig tilberedningstid
 • Lille og kompakt design
 • Er pengene værd
 • Indeholder sandwich-
 • Vaffel- og grill-funktioner.
Ulemper

 • Besværlig at gøre ren
 • Har en relativ lang opvarmningstid.

Steba SG55 Premium Multi-Snack Maker

4/5 stjerner hos Pricerunner.dk
4,2/5 stjerner hos Google Shopping
4,1/5 hos Imerco.dk
5/5 stjerner hos Kitchenone.dk

Steba SG55 Premium Multi-Snack Maker

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
420,00 459,00 Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

 

Her har vi en fantastisk toastmaskine fra Steba. Det er en sand forbrugerfavorit. Hos Imerco.dk er den blevet anmeldt til 4,1 ud af 5 mulige stjerner. Lise H, som er en glad kunde hos Imerco, skriver sådan i sin anmeldelse af Stega SG55: ”Kompakt model der sparer plads i skabene, med 3 funktioner samlet i en maskine. Det er nemt at klikke jernene af og på, når man vil skifte eller rengøre. Varmer hurtigt op”.

Her får du en rigtig populær toastmaskine, som er skabt med både funktionalitet og design i højsædet. Som anmelderen hos Imerco skriver, får du her en praktisk toastmaskine, hvor pladerne er lavet med et smart ”easy-click-off” system. Det vil sige, at de let kan tages af, hvis du vil skifte dem eller rengøre dem. 

Anmelderen kommenterer også på, at toastmaskinen varmer hurtigt op – og det har hun helt ret i. Den har en effekt på hele 1100 watt, der sikrer en høj temperatur ganske hurtigt. Faktisk kan denne bordgrill nå helt op på 210 grader. Så ligegyldigt om du vil lave en panini eller nogle lækre vafler, kan maden være serveret på få minutter. 

Det er ikke nødvendigt at tage pladerne ud, hver gang maskinen skal rengøres. De er nemlig designet med en smart non-stick belægning, som gør, at du kan fjerne langt de meste snavs ved blot at tørre dem over med en våd klud. 

Grillen kan fungere som et smart 3-i-1 produkt, så du kan udskifte pladerne og lave både toast, panini og vafler i samme maskine.

Steba SG55 vs. Markedet

Hvis vi sammenligner Steba SG55 med andre produkter på markedet, bliver det hurtigt tydeligt, at dette er en af de mest populære blandt forbrugerne. Hos Coop skriver en glad kunde overskriften: ”Super nem at bruge og rengøre” og fortsætter: ”Fylder lidt ift. hvor meget den kan lave ad gangen. Enkelt roligt design. Og ikke for dyr. Dejlig maskine!”.

Her har vi altså en multifunktionel maskine, som er let at bruge og rengøre. Og vi vil helt sikkert give den glade kunde ret i, hvad han siger om designet. Steba SG55 skiller sig helt sikkert ud fra markedet gennem sit knivskarpe design. 

Hvis du er villig til at betale lidt ekstra for kvalitet og design i topklasse, bør du uden tvivl vælge Steba SG55.

Fordele

 • Temperaturindstillingen tillader dig at riste brødet til din smag
 • God og sikker lukning af låget
 • Ekstra varmeplader til vafler og til grill
 • Mulighed for at udskifte varmepladerne.
Ulemper

 • Opdeler ikke toasten i individuelle toasts.

Clatronic ST 3477

5/5 stjerner hos Pricerunner.dk
3/5 stjerner hos the tyske magasin Sandwichmaker-test.de
4/5 stjerner hos Amazon.co.uk

Clatronic ST 3477

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
123,00 123,00 Læs mere

 

Clatronic ST 3477 er den billigste toastmaskine i vores oversigt. Så her stiller vi spørgsmålet – kan man få en gode toastmaskine til omkring 100 kroner? 

Hvis vi udelukkende skal besvare dette spørgsmål ud fra de anmeldelser, Clatronic ST 3477 har fået af forbrugerne, så vil vi sige ja. Det virker i hvert fald til, at forbrugerne er glade og tilfredse. 

En tysk forbruger, som har anmeldt produktet hos Amazon.co.uk, har skrevet i sin anmeldelse, at maskinen virker meget godt, men at den desværre er lidt for lille til større stykker sandwichbrød. Herudover nævner han, at det er en ulempe, at pladerne ikke kan tages af, når de skal rengøres. 

Her får du en simpel og klassisk toastmaskine til næsten ingen penge. Både anmeldelser og beskrivelser af Clatronic ST 3477 tyder på, at du får, hvad du betaler for. Så hvis du kan nøjes med en mindre toastmaskine uden nogle vildt praktiske funktioner, kan du sagtens vælge denne. Den vil i hvert fald kunne levere sprøde toasts og lave to ad gangen.

Clatronic ST 3477 vs. Markedet

Toastmaskinen adskiller sig virkeligt på prisen. Der er langt fra prisen på denne og op til den gennemsnitlige pris på markedet. 

Men hvad misser du, hvis du vælger at spare pengene? Vi har kigget lidt på, hvilke funktioner, du må undvære, hvis du vælger budgetmodellen. 

Først og fremmest er dette toastmaskinen med den laveste effekt. Den har en effekt på 750 watt. Dine toasts skal nok blive færdige, du skal nok bare vente et par minutter ekstra. 

Herudover kan pladerne ikke tages af, og størrelsen er lidt mindre end mange andre populære maskiner på markedet. 

Dette er den perfekte toastmaskine til dig, der bare vil lave nogle små toasts indimellem, og som ikke har det store behov for smarte funktioner.

Fordele

 • Non-stick belægning
 • Beskyttelse imod overophedning
 • Indeholder to indikatorlys.
Ulemper

 • Mangler en tænd/sluk knap
 • Ingen temperaturindstillinger.

OBH Easy Grill 7104 

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

OBH Nordica Easy Grill 7104

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Læs mere

 

Modellen OBH Easy Grill 7104 har været med i en større test af bordgrille udført af det danske forbrugerråd Tænk. Her er forskellige modeller blevet testet på samme udvalgte parametre, for at kunne give en individuel score og sammenligne med hinanden.

OBH Easy Grill 7104 klarer sig rigtig godt i testen, og eksperterne er meget begejstrede for modellen – derfor kåres denne model til topscorer.

Både til toasts og grill

OBH Easy Grill 7104 hører til de moderne toastere, der kan mere end blot at fremstille sandwich. Her er nemlig tale om en hel bordgrill, som derfor kan anvendes til langt flere formål.

Hvis man ønsker det, kan man selvfølgelig godt tilberede toasts på modellen, men man kan også anvende den til at grille kød, fisk eller grøntsager.

På fronten af maskinen er der placeret en smart justerbar temperaturkontrol, som gør, at man kan tilpasse varmen efter typen af madvarer, der skal tilberedes. Når maden er færdigtilberedt, får man besked via en overskuelig lys-indikator.

Let rengøring

OBH Easy Grill 7104 er udstyret med specialdesignede grillplader med nonstick-belægning. Det betyder i praksis, at hverken kød, brød eller smeltet ost brænder på og sætter sig fast på pladerne, så det ikke er til at få af i igen.

OBH Easy Grill 7104 er desuden designet til at være robust og holdbar, og er derfor lavet i rustfrit stål. Modellen er især skabt til grill-entusiasten, der også ønsker at kunne grille om vinteren.

God pris

Hvis man ønsker en bordgrill, som ikke koster rigtig mange penge, så vil OBH Easy Grill 7104 være et godt valg. Modellens pris ligger klart mod den lave ende, og derfor er her også tale om en af de mere simple bordgrille på markedet. Af den grund kan man heller ikke fjerne grillpladerne efter brug, når de skal rengøres, hvilket kan give lidt vanskeligheder. Til gengæld har modellen en stor grill-flade, hvilket gør, at man kan tilberede større mængder af fødevarer samtidig. 

Specifikationer ved OBH Easy Grill 7104
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: OBH
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Ja 

Mål og vægt ved OBH Easy Grill 7104
🔴 Højde: 41 centimeter
🔴 Bredde: 35 centimeter
🔴 Dybde: 15 centimeter
🔴 Vægt: 3,5 kilo

Fordele

 • Mulighed for at indstille temperaturen
 • Non-stick belægning
 • Indikatorlys.
Ulemper

 • Inddeler ikke brødet i individuelle toasts.

Valg af toastmaskine – Hvad skal du være opmærksom på?

De fleste toastere kan ligne hinanden til forveksling og med god grund. De har nemlig alle den samme grundlæggende funktion: at lave toast. Ofte er det endelig valg af toastmaskine mest et spørgsmål om temperament og præferencer. Der er dog et par ting, som man bør være opmærksom på i sit valg af model.

Sikkerhed: sikkerhed er et vidt begreb, men når det drejer sig om en toastmaskine, så handler det først og fremmest om, at maskinen ikke bliver for varm under brug. Dernæst er det vigtigt, at håndtaget kan klikkes fast eller låses under brug, så man ikke risikerer utilsigtet brug og brændte fingre. Søndagsavisen påpeger eksempelvis i deres artikel om toastere, at en af de testede modeller opnåede en udvendig overfladetemperatur på knap 100 °C, hvilket udgør en decideret sikkerhedsrisiko.

Ydeevne: der er meget stor forskel på, hvor hurtigt de forskellige modeller varmer op og hvor jævnt, at varmen bliver fordelt i maskinen og hvor godt at toastbrødet bliver tilberedt. Det er svært at påpege en tommelfingerregel for god ydeevne, da kvaliteten varierer utroligt meget fra model til model. Dog kan det være værd at bemærke hvor stor en effekt, at toastmaskinen har, da det i en vis udstrækning har noget at sige.

Grillrist eller toast-lomme: de fleste toastmaskiner har enten grillriste, hvor der er muligt at lave to enkelte toasts eller én stor, eller såkaldte toast-lommer. Toast-lommer er den helt klassiske udformning, hvor maskinen har to lommer, som passer til hver sin toast. Både grillrist og toast-lommer har hver deres fordele og begrænsninger og mest af alt, så er det et spørgsmål om temperament.

Med toast-lommer bliver tilberedningen ofte meget jævn og formen sørger for, at indholdet ikke løber ud af toasten. Dog skal brødet ofte være en bestemt størrelse, for at passe i lommerne, ligesom det ikke er muligt at lave andet end toasts med maskinen. En grillrist er mere alsidig i brug, da man kan grille både toasts og sandwich i alle størrelser, ligesom man også kan bruge den til andre typer brød såsom foccacia. Grillristen har dog den ulempe, at toastene ikke bliver lukket sammen i siderne og derfor risikerer man ofte, at indholdet løber ud.

Byggekvalitet: en billig toastmaskine behøver ikke at være en dårlig toastmaskine. Dog er det værd at bemærke hvilke materialer den er lavet i og hvor godt den er konstrueret. Nogle modeller består ikke af meget mere end et plastikkabinet og et par varmeplader, mens andre er mere robust bygget og i bedre materialer. Sikkerhed kan også være en faktor her.


Spist toast som Elvis gjorde det

The Elvis

Toasten er et dejligt simpelt og hurtigt måltid. De fleste er nok tilbøjelige til at vælge en klassisk sammensætning såsom skinke og ost eller måske en cowboytoast. Nedenfor har vi fundet en opskrift til en ganske særlig toast: The Elvis.

Elvis var ikke kun kendt for sin musik, men også for sin forkærlighed for fedtet mad. Denne toast var eftersignende Elvis’ hofret, som han ofte fik til morgenmad, og rygterne vil vide, at hans portioner ofte bestod af intet mindre end 12-15 toasts. Som madbloggen Gastromand udtrykker det, så er denne opskrift hverken for sarte sjæle eller for folk med forhøjet blodtryk. Retten består i al sin enkelhed af to skiver toast smurt med peanutbutter, syltetøj, banan og sprødstegt bacon og flere steder er kombinationen ganske enkelt kendt som ”The Elvis”.

Ingredienser (2 personer):
1 pk. bacon
4 skiver toastbrød
Peanutbutter
Hindbærmarmelade
1 banan

Sådan gør du:
– Mos bananen
– Steg bacon, indtil det næsten er sprødt
– Smør to skiver brød med peanutbutter, læg først most banan og dernæst bacon ovenpå
– Smør de to andre skiver brød med hindbærmarmelade og saml toasten
– Steg toasten på begge sider i noget smør på panden eller tilbered den i en toaster

Du kan også se opskriften på Gastromand.dk.

Nedenfor viser Gastromand på fineste vis, hvordan man tilbereder en Elvis-toast – den kan naturligvis også tilberedes i en toastmaskine:


4 gode opskrifter

Ristet brød kan give en sandwich meget liv, og behøver ikke kun at være en del af en klassisk parisertoast. Derfor har vi i dette afsnit fundet 4 gode opskrifter, som højner alsidigheden.

Toast med gruyere-ost og grønt

Toast med gruyere-ostIngredienser: 
80 gram smør
4 forårsløg, skåret i fine strimler
2 fed hvidløg, finthakkede
200 gram bladbede, fjernet stilk og finthakket
100 milliliter fløde
150 gram gruyere-ost
¾ teskefuld sennep
8 skiver groft brød
Pickles til servering 

Sådan gør du: 

1. Varm 20 gram smør i en stegepande under høj varme. Tilsæt forårsløgene og hvidløgene og lad dem svitse i omkring 30 sekunder.

2. Tilsæt herefter bladbederne. Rør rundt og lad simre i et par minutter indtil fugten er forsvundet.

3. Hæld fløde, ost og sennep i panden, og rør blandingen sammen indtil blandingen bliver tyk.

4. Tag herefter panden af blusset og lad den køle af.

5. Tag brødskiverne frem og smør dem med det resterende smør.

6. Læg 4 af de 8 brødskiver på et skærebræt og hæld forsigtigt den tykke blanding ovenpå. Læg de øvrige 4 skiver brød ovenpå som top.

7. Opvarm en stor pande (eller bordgrill) ved medium varme. Læg sandwicherne på (2 ad gangen) og gennemvarm dem i 2-3 minutter på hver side. Fjern, når brødet er gyldent og sprødt.

8. Servér sandwicherne med det samme sammen med pickles.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.


Klassisk Grilled Cheese med grøn chili  

Grilled CheeseIngredienser: 
2 grønne chilier, kerner fjernet og finthakkede
1 spiseskefulde koriander, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 spiseskefulde smøreost
4 skiver hvidt brød
4 skiver stærk cheddarost
Smør
Salt
Peber 

Sådan gør du: 

1. Bland chili, koriander og hvidløg med smøreosten samt lidt salt og peber.

2. Smelt en smule smør i en stegepande og rist 2 skiver brød her indtil de er let brunede. Fjern dem herefter. Man kan også anvende en bordgrill.

3. Tilsæt mere smør og rist de 2 resterende skiver brød på panden.

4. Vend brødskiverne om, læg en skive cheddarost på hver og smør herefter smøreost-blandingen ovenpå.

5. Læg en skive cheddarost mere oven på smøreosten og pres sammen. Læg herefter de 2 første brødskiver ovenpå som låg.

6. Rist sandwicherne på panden (eller bordgrillen) indtil brødet er brunet. Tilsæt mere smør og vend sandwicherne om. Pres hele tiden brødet ned for at skabe en kompakt sandwich. Når osten ser smeltet ud, så er sandwichen færdig.

7. Skær sandwicherne over i halve og servér med det samme.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.


French Toast med gouda-ost og chili-marmelade 

French ToastIngredienser:
2 æg
2-3 spiseskefulde mælk
½ teskefuld senneps-pulver
4 skiver gouda-ost
2-3 spiseskefulde ekstra gouda-ost til revet ost
2 spiseskefulde chili-marmelade
1 spiseskefuld olie
1 spiseskefuld usaltet smør
4 skiver sandwichbrød 

Sådan gør du: 

1. Pisk æg, mælk og senneps-pulver sammen og hæld over i en skål.

2. Tag brødet frem og lav 2 sandwicher med gouda-osten og marmeladen.

3. Dyb begge sandwicher i ægge-blandingen på begge sider som overtræk.

4. Hæld olien i en pande (eller en bordgrill) og varm op ved medium varme.

5. Tilføj sandwicherne og rist dem i 2-3 minutter på hver side indtil de er gyldne.

6. Drys revet ost over sandwicherne så det danner en sprød kant. Gøres på begge sider.

7. Servér med det samme.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.


Bagel med salt kød/roastbeef

Bagel med salt kød og roastbeefIngredienser:
2 bagels, halverede
100 gram salt kød/roastbeef
2 spiseskefulde sød sennep
1 spiseskefuld mayonnaise
4 skiver schweizer-ost
4 spiseskefulde sauerkraut
2 drueagurker, skiveskårne
½ rødløg, skåret i tynde skiver 

Sådan gør du: 

1. Varm kødet op. Gerne i mikroovnen.

2. Rist bagels i toasteren (eller bordgrillen).

3. Blandt sennep og mayonnaise sammen og smør blandingen over brødet.

4. Læg kødet oven på mayonnaise/senneps-blandingen med osten ovenpå.

5. Smelt gerne osten under en varmekilde.

6. Tilsæt sauerkraut, drueagurker og rødløg. Læg den øverste del af bagelen ovenpå som top.

7. Servér med det samme.

Læs hele opskriften hos Olivemagazine.com her.


Toastmaskine eller panini grill

Før du investerer i en toastmaskine, så kan det være værd at overveje, hvilke type toast og sandwich man ønsker at lave.

Toastere kommer i både forskellige former og størrelser, men fælles for de fleste er, at de laver de helt klassiske toasts, hvor siderne bliver presset sammen, så alt fyldet bliver lukket inde i toasten. Er du mere til en varm sandwich end en toast, og ønsker du en maskine som er lidt mere alsidig, så er det måske værd at overveje en panini grill i stedet.

En panini er kort sagt en grillet sandwich og med en god panini grill, der er det nemt at lave eksempelvis lækre varme sandwiches. Overvejer du at investere i en panini grill eller ønsker du blot at læse mere om hvad de forskellige modeller kan, så kan du med fordel se Forbrugsguidens store panini grill test.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Tefal Optigrill 

✅ Anbefalet hos danske Idenyt.dk 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den store testside Trustedreviews.com 
✅ Anbefalet hos norske Viivilla.no

Tefal Optigrill 

Modellen Tefal Optigrill har været testet af 3 forskellige hold eksperter, som alle er godt tilfredse med modellen. Her er tale om det danske hus- og have-magasin Idenyt.dk, det norske hus- og have-magasin Viivilla.no samt den store, internationale testside Trustedreviews.com.

I eksperttestene er Tefal Optigrill blevet testet på forskellige parametre, såsom evner inden for tilberedning, funktioner og design. Eftersom modellen har klaret sig rigtig godt, modtager den stor ros fra eksperterne.

Hel bordgrill

Tefal Optigrill har flere brugsfunktioner end kun at kunne lave toasts. Her er nemlig tale om en helt bordgrill, som fungerer lidt som en avanceret toast-maskine. Man kan således også anvende modellen til at tilberede kød, fisk eller grøntsager ud over at lave toasts og andre sandwicher. Man kan også tilberede fødevarer direkte fra frost, og der findes 6 forskellige programmer til forskellige typer af mad.

Modellen er udstyret med intelligente sensorer, der selv kan vurdere, hvornår maden er færdigtilberedt, og derfor klarer modellen stort set sig selv. Der findes en farve-lysindikator, der fortæller, hvor lang tid af tilberedelsestiden der er tilbage. Modellens plader er med nonstick-belægning og sørger derfor for, at maden ikke så let sætter sig fast.

Perfekt til at grille maden året rundt, ifølge eksperterne

Tefal Optigrill er blandt andet blevet testet af det danske hus og have-magasin Idenyt.dk. Eksperterne herfra er meget begejstrede for denne model, og de skriver direkte, at denne bordgrill giver muligheden for perfekt grillmad året rundt.

Eksperterne har foretaget omfattende tests af modellen, for at afprøve forskellige typer af fødevarer på bordgrillen, og her blev der både tilberedt bøffer, brød, pølser, kylling, toast og morgenbrød. Ifølge eksperterne blev resultaterne rigtig gode, men dog skal man passe på, hvis man vil tilberede fødevarer med ben, for her kan maskinen godt have svært ved at tilberede det ordentligt.

Også rengøringen går let, ifølge eksperterne, for der findes ingen svært tilgængelige steder, hvor madresterne kan gemme sig.

Velsmagende og saftig mad, ifølge eksperterne

Tefal Optigrill er også blevet testet af den store testside Trustedreviews.com, som giver modellen 4 stjerner ud af 5. Denne gode score begrundes med, at denne model virkelig kan tilberede især kød og fisk, så saftigheden bevares. Også smagen bliver virkelig god. Det nævnes også, at det er smart, at man kan tilberede maden direkte fra frost, men her kommenterer eksperterne dog, at det ikke altid giver helt de bedste resultater.

Eksperterne forklarer endvidere, at Tefal Optigrill er meget let at rengøre, hvilket er et stort plus, men hvis man går op i design og stil, så vil man måske finde modellen noget klodset at se på.

Specifikationer ved Tefal Optigrill
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: Tefal
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Ja 

Mål og vægt ved Tefal Optigrill
🔴 Højde: 16,5 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 32,5 centimeter
🔴 Vægt: 5 kilo 

Udvalgte fordele ved Tefal Optigrill:
🔵 Hel bordgrill
🔵 Kan både lave toasts men også tilberede kød, fisk og grøntsager
🔵 Med intelligente sensorer
🔵 6 forskellige programmer
🔵 Smart lys-indikator


Tristar GR 2849 

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

TriStar GR-2849

 

Modellen Tristar GR 2849 har været inkluderet i en større test af flere forskellige bordgrille. Testen er udført af det danske forbrugerråd Tænk, som har testet alle modellerne ud fra parametre, såsom evner inden for tilberedning, funktioner og håndterbarhed.

Tristar GR 2849 begejstrer eksperterne i høj grad med mange gode evner, og derfor kåres modellen til topscorer.

Bordgrill til fornuftig pris

Tristar GR 2849 er mere end en toaster, for her er tale om en hel bordgrill, som dermed kan anvendes til flere formål.

Modellen har et klassisk bordgrill-design, som godt kan være lidt klodset i det, og har et kraftigt håndtag og en robust konstruktion således at den er holdbar, men let at anvende i brug. Derfor er modellen også skabt i rustfrit stål.

Hvis man ønsker en prisvenlig bordgrill, vil denne model være et godt valg.

Til både toasts og grillmad

Tristar GR 2849 kan både fremstille toasts som på en klassisk toastmaskine, men eftersom modellen er konstrueret som en bordgrill, så kan den også anvendes som grill – dermed kan man både tilberede kød, pølser, fisk eller grøntsager på den også.

Tristar GR 2849 er let at anvende og kommer med en indikator for, hvornår den er varm. Maskinen kommer desuden med temperaturstyring, således at man kan tilberede fødevarerne ved den mest optimale temperatur, og så kan man let anvende grillen i både åben og lukket tilstand.

Let rengøring med nonstick

Tristar GR 2849 er også skabt til at give en let rengøring. Først og fremmest er det muligt at åbne modellen 180 grader op, hvilket gør, at der ikke vil findes svært tilgængelige steder, hvor madrester kan gemme sig.

For det andet så er grillpladerne udstyret med en nonstick-belægning, og det betyder, at maden ikke brænder så let på. I stedet er madrester lige til at fjerne, hvilket betyder, at den generelle rengøring bliver lettere. Pladerne kan desuden også tages af og tåler maskinopvask.

Specifikationer ved Tristar GR 2849
🌀 Type: Bordgrill
🌀 Producent: Tristar
🌀 Justerbar indstilling for temperatur: Ja 

Mål og vægt ved Tristar GR 2849
🔴 Højde: 15 centimeter
🔴 Bredde: 36 centimeter
🔴 Dybde: 36 centimeter
🔴 Vægt: 3,9 kilo 

Fordele

 • Fås til en overkommelig pris
 • Kan også blive brugt til kød og fisk
 • Nem at rengøre.
Ulemper

 • Er ikke lige så kraftfuld som andre modeller – den er længere om at tilberede retterne.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke toastere er de bedste at købe?

Der findes i dag et hav af forskellige toastmaskiner, som du kan vælge imellem. Derfor kan det være svært at finde frem til, hvilken maskine der er den bedste. Nogle eksempler på gode toastere er derfor blandt andet KRUPS Grcic FDK452, C3 Ciabatta og Sage – The Smart Grill Pro.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en toaster?

Når du skal købe en toaster til dit køkken, så er der en række ting, som der er gode lige at være opmærksom på. For eksempel bør du overveje, om varmepladerne skal kunne lave individuelle sandwichs, eller om du i stedet foretrækker én stor varmeplade, som kan lave bl.a. panini.

🤓 Hvor lang tid bør en toaster kunne holde?

Når du køber dig en spritny toaster, så kan du forvente, at den bør holde seks – otte år. Dog afhænger maskinens levetid i høj grad af, hvilken kvalitet den er lavet i, såvel som hvor ofte du bruger den. Dertil afhænger levetiden også af, hvordan du vedligeholder den.

💰 Hvor mange penge bør jeg bruge på en toaster?

Det er svært at sige, hvor mange penge du bør bruge på en toaster. Generelt får du ofte en bedre maskine, jo flere penge du bruger. Dog er det nok de færreste mennesker, som laver toasts hver eneste dag, hvormed du potentielt ikke behøver at ofre en bondegård på toasteren.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk har testet 12 forskellige modeller af toastere. Tænk har blandt andet vurderet hvilke modeller der rister bedst og mest jævnt, ligesom de også har set på brugervenlighed, kvalitet og sikkerhed. Du kan læse testen her. Bemærk venligst, at det enten kræver abonnement eller betaling at få adgang til hele artiklen.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet 15 forskellige modeller af toastere. De forskellige modeller er blevet vurderet på deres ydeevne, energiforbrug, brugervenlighed og byggekvalitet. Modellerne C3 Ciabatta og KRUPS Grcic FDK452 opnår en delt førsteplads. Du kan læse testen her. Bemærk venligst, at det enten kræver abonnement eller betaling at få adgang til hele artiklen.

Søndagsavisen 🇩🇰

Søndagsavisen bragte i 2016 en artikel baseret på resultater fra Tænks test, hvor de testede 12 forskellige toastmaskiner. I artiklen bliver der især lagt vægt på vigtigheden i at vælge en toaster, som ikke bliver varm under brug, samt måske det vigtigste: at vælge en toastmaskine der rister jævnt og hurtigt.  Du kan læse hele artiklen her.

Testfazit 🇩🇪

TestFazit er et Tysk site med fokus på forbrugerlivet i hus, husholdning og køkken. Sitet foretager forskellige tests af forbrugerprodukter og har blandt andet testet fem forskellige toastmaskiner. Du kan læse mere her.

ETM Testmagazin 🇩🇪

ETM Testmagazin er et tysk testmagasin, der foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Her er tale om en test af 14 toastmaskiner. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement.

Technik Zu Hause 🇩🇪

Technik Zu Hause er en tysk side, der hovedsagelig beskæftiger sig med hus, køkken og have og tests af diverse produkter rettet mod husholdningen og haven. Du kan læse deres test af toastmaskiner her.

The Independent 🇬🇧

Den britiske avis er en af de største og mest omfangsrige britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland, men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de bedste toastmaskiner på markedet. Læs mere her.

Snack Time fra Tefal får ros hos Independent.co.uk for at være meget alsidig. Du får 2 plader med og kan investere i 14 yderligere plader, der giver mange muligheder. Alt i alt får modellen en flot anmeldelse og ligger på 5. pladsen over deres testede produkter.

Anmeldelsen er udført den: 11. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

The Telegraph 🇬🇧

Den britiske avis Telegraph.co.uk bringer artikler af de seneste nyheder på deres online avis. Her bringer de også artikler og anmeldelser af tests af forskellige produkter til forbrugeren. I denne test har avisen fundet de bedste toastmaskiner på markedet. Læs mere her.

Tweak.dk 🇩🇰

Tweak er en dansk side, med nyheder om hardware og software samt anmeldelser af diverse forbrugerprodukter. Du kan læse deres anmeldelse af Tefal Snack Collection her

Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand er et dansk mandemagasin med fokus på alt inden for gastronomiens verden, set med mænds øjne. Der indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej med mere. Gastromand har her testet 2 bordgrille, hvoraf modellen Sage – The Smart Grill Pro er den ene. Du kan læse testen i sin helhed her. 

Idenyt.dk 🇩🇰

Idenyt er et dansk blad omhandlende alt inden for hus og have med masser af tips og tricks. Idenyt husstandsomdeles med posten og har et oplag på knap 1,7 millioner eksemplarer – dermed et det et af Danmarks mest læste blade. Idenyt udkommer 10 gange om året og omdeles til villaer og rækkehuse. Her er der tale om en test af Tefal Optigrlll. Læs testen og eksperternes kommentarer om modellen her. 

Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugsprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at informere om produkter, så forbrugeren kan lave investeringer på det bedst mulige videns-grundlag. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskellige produkter:
Ønsker du at læse mere om testen af Tefal Optigrill, kan du klikke på dette link.
Ønsker du at læse mere om testen af Sage – The Smart Grill Pro, kan du klikke på dette link.

Viivilla.no 🇳🇴

Viivilla.no er den norske udgave af boligmagasinet ”Vi i Villa”, som er reklamefinansieret og udgives af Bonnier Media. Magasinet har et oplag på 1 million eksemplarer og opfattes som Norges største og mest læste boligmagasin. Magasinet omdeles med posten og distribueres 6 gange om året ud til forbrugerne. Magasinet har også et online-univers. Ønsker du at læse deres test af Tefal Optigrlll, og du kan klikke her.

Goodhousekeeping.com

Goodhousekeeeping.com er en britisk side, der laver uafhængige tests og anmeldelser af produkter til hjemmet. De sammenligner ofte flere produkter på markedet og vurderer deres særlige egenskaber mod hinanden.

Hos Goodhousekeeping.com har de testet Breville VST074. Modellen er blevet sammenlignet med andre toastjern på markedet, og modellen fra Breville får en 3. plads i oversigten. Den fremhæves særligt for sin kompakte størrelse, muligheden for at matche dit køkkengrej og de ekstra dybe plader, der kan maskinvaskes.

Anmeldelsen er udført den: 26. november 2020
Du kan se anmeldelsen her

Goodhousekeeping.com har også testet og anmeldt Russell Hobbs 24520. Toasteren får en middel bedømmelse med 72 point ud af 100. Den får særligt point for den overskuelige instruktion, hurtig opvarmning og kompakte størrelse, men designet falder ikke i Goodhousekeeping.com’s smag.

Anmeldelsen er udført: januar 2019
Du kan se anmeldelsen her

Bestadviser.co.uk

Bestadviser.com er en sammenlignende hjemmeside, der laver oversigter over de bedste produkter på markedet. I en verden, hvor vi shopper mere og mere online, er deres mål at lave overskuelige anmeldelser, der gør det lettere for forbrugerne. Du finder både tests, anmeldelser og gode guides på siden.

Breville VST074 er blevet anmeldt og sammenlignet med andre modeller og den kåres som deres bedste valg. Alle jern er testet og sammenlignet på parametrene: antal toasts, Watt, plader, kontrol. Ekstra tilbehør, dimensioner og garanti. 

Anmeldelsen er udført den: 21. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

Amazon.com

Amazon.com er en af verdens største webshops online, hvor du som forbruger kan finde alt mellem himmel og jord. De har hovedkvarter i Seattle, men deres online tilstedeværelse er kendt over hele verden. Hos Amazon.com kan forbrugerne give bedømmelser med både stjerner ud af 5 og en anmeldelse.

Breville VST074 er blevet anmeldt af forbrugerne på Amazon.com, og den får mange roser med på vejen. Modellen får 4,5 stjerner ud af 5.

Anmeldelserne opdateres løbende
Du kan se anmeldelserne her

Tefal Snack Time er også anmeldt af forbrugerne på Amazon. Her scorer modellen 4,5 stjerner ud af 5, og den roses særligt, fordi den har mange alsidige varmeplader, der kan skiftes ud med. Det er den mest alsidige model ifølge flere forbrugere i anmeldelserne.

Anmeldelserne opdateres løbende
Du kan se anmeldelserne her

GQ-magazine.co.uk

GQ-magazine.co.uk er den britiske online tilstedeværelse for det amerikanske internationale månedlige mandeblad, der er baseret i New York City. Bladet blev grundlagt i 1931, og de laver indhold om alt fra sport og biler til teknologi og husholdningsprodukter.

Hos GQ-magazine.co.uk får Tefal Snack Time en 4. plads ud af 6. Den får ros for at være meget alsidig og tilbyde flere muligheder end de andre i oversigten. Der hvor Snack Time kommer til kort er, at der ikke er en automatisk timer, og at du selv skal ud af købe de 14 varmeplader, du kan skifte ud med.

Testen er udført den: 9. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

Appliancereviewer.co.uk

Hos Appliancereviewer.co.uk anmelder og tester de husholdningsprodukter. De har et britisk team af eksperter, der er dedikerede til at spare dig penge på de sidste nye smarte gadgets til hjemmet. Hjemmesiden har over 10.000 læsere hver måned.

Russell Hobbs 24520 er sammenlignet med andre toastjern i test og får 4 ud af 5 stjerner. Fordelen ved modellen fremhæves til at være den kompakte størrelse og hurtig opvarmning, men der er også ulemper ved toastjernet. Selve jernet kan mase brødet, så fyldet flyder ud bag på maskinen, hvilket giver ekstra rengøring og besvær.

Du kan se testen her

Uk.bestreviews.guide

Uk.bestreviews.guide er et datadrevet system, der hjælper forbrugerne med at lave den rigtige research før et køb. De sammenligner forskellige informationer om produkter fra både blogs, sociale medier, kommentarer, artikler og meget andet.

Hos Uk.bestreviews.guide er Russell Hobbs 24520 blevet anmeldt og testet. De giver modellen 8 ud af 10 point, hvilket er en ganske flot bedømmelse. Deres anmeldelse fremhæver toastjernets automatiske temperaturkontrol, den sorte blanke overflade, hurtig opvarmning og non-stick-belægning på pladerne.

Testen er udført: marts 2021
Du kan se testen her

Review10best.com

Den britiske produktsammenligningsside Review10best.com laver top 10-oversigter over de bedste produkter indenfor særlige kategorier. 

Russell Hobbs 24520 får en 4. plads i deres oversigt over de 10 bedste toastjern i Storbritannien. De fremhæver hos Review10best.com, at modellen har 2 års garanti, et stilet sort look, en kompakt størrelse for let opbevaring og har non-stick-belægning, så du let kan gøre rent efter brug.

Du kan se testen her

Denne side er anmeldt af: Line M. Mathiesen Rating 5/5