Test-oversigt: Her er de bedste trykkogere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Mørt kød og lækkert tilbehør i kun én gryde. Det kan blive den nye standard hjemme i dit køkken – en madlavning, der pludselig bliver meget lettere, hurtigere og mere velsmagende.  

Svaret hedder en trykkoger. Studser du også over det lidt pudsige navn, så er du ikke den eneste. Kort fortalt er en trykkoger en form for gryde, hvor du lægger kød og grønt ned – ligesom en crock-pot eller slowcooker. 

Forskellen er, at trykkogeren tilbereder fødevarerne hurtigere under tryk, så du opnår mere mørt kød.

For at kunne give dig den bedste trykkoger til dine individuelle behov har vi gransket markedet for for at se hvilke modeller, der klarer sig bedst i test. Det har resulteret i seks håndplukkede produkter, som enten eksperter eller brugere har vurderet ud fra aspekter som; tilberedningsevner, design, alsidighed, sikkerhed og håndtering.

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester apparaterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende enheder på markedet.


WMF Trykkoger Perfect Plus – god trykkoger til henkogning

Godt valg i enkelt design

 God omtale hos den danske forhandler Kitchenone.dk
 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

WMF Trykkoger Perfect Plus (1)

.
WMF Trykkoger Perfect Plus vil være den bedste trykkoger til dig, der går op i enkelhed, kvalitet og brugervenlighed.

Modellen hører til eksperternes favoritter såvel som til brugernes. Det kommer til udtryk via en god omtale hos den danske køkkenapparatsforhandler Kitchenone.dk. Brugerne på Google viser ligeledes deres entusiasme ved at give den 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser. 

Kitchenone.dk har skrevet en artikel om alt det, du som ny trykkoger-ejer skal vide. Her forklarer de blandt andet, at WMF trykkoger er deres favorit, da: ”Det var WMF som opfandt trykkogeren, og i dag leverer de markedets bedste trykkogere. En stor fordel er at der ikke frigives damp, før dampniveauet er højt nok til det højeste niveau, hvor andre trykkogere kan tabe tryk undervejs”. 

Brugerne deler eksperternes entusiasme og uddeler især roser til den stærke konstruktion og de solide tilberedningsevner. En bruger udtrykker det med ordene: ”Et godt og gedigent produkt, som er robust med forventet lang levetid”.

Flot og enkel

WMF Trykkoger Perfect Plus kommer i et flot og enkelt design, der vil se rigtig pænt ud sammen med dine øvrige gryder. Den gør ikke meget væsen af sig men gør, hvad den skal – tilbereder kød og grønt i én gryde, så fødevarerne bliver møre og velsmagende.

Prisen ligger nogenlunde i mellemklassen, så du behøver ikke for enhver pris lede efter et trykkoger tilbud for at få det finansielle overskud til at købe den. Investeringen vil dog være en fordelagtig en af slagsen, da materialerne i rustfrit stål lover dig en meget lang levetid.

WMF er som en bonus et anerkendt mærke inden for produktionen af køkkenudstyr, så du er i de bedste hænder og kan være sikker på en robust konstruktion og høj brugervenlighed. Det betyder tillige, at der er tænkt over forbrugerens side af tingene, og derfor kan du anvende modellen til alle typer af kogeplader. Supersmart både til dig, der har induktion og dig, der har traditionelle kogeplader.

Kommer i flere størrelser

WMF Trykkoger Perfect Plus er ikke en trykkoger 15 liter eller 20 liter, men mindre kan også gøre det. Kapaciteten ligger på 4,5 liter, hvilket ikke er den højeste. Det er dog nok til den mellemstore husholdning eller til, når du inviterer et par gæster over.

Du kan glæde dig over, at din WMF trykkoger kommer i flere størrelser, så hvis 4,5 liter er for lidt, kan du vælge en større. Du vil opleve en hurtigopererende variant, der kan tilberede maden meget hastigt. Langt hurtigere end du er vant til fra slow-cookeren eller crockpotten. En omgang karrygryde kan blive færdigtilberedt på helt ned til fem minutter, mens den traditionelle gullasch er klar til servering på kun 20 minutter.

Enheden er som nævnt simpel og enkel at betjene. Den kommer i et traditionelt ”gryde-design” med to håndtag – et stort og et lille – hvilket giver en bedre stabilitet og sikkerhed. På håndtaget finder du knappen, der bestemmer trykket, og der er en sikkerhedsventil, så der ikke sker ulykker under tilberedningen ved det høje tryk. 

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ikke har brug for den højeste kapacitet, men vægter kvalitet og brugervenlighed højt.

Fordele

 • Tidsbesparende
 • Stillegående
 • Fordelagtig pris
Ulemper

 • Ikke de mest intuitive sikkerheds-funktioner
 • Gummiets kvalitet er ikke den bedste

Specifikationer:

Producent: WMF
Type: Til kogeplade
Materiale: Rustfrit stål
Kapacitet: 4,5 liter, men du kan få den i varierende størrelser
Kompatibel med alle varmekilder: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja, bortset fra låget
Vægt: 3,25 kilo


Funktion Trykkoger – lille trykkoger i god kvalitet

Bedste budgetvalg

 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Funktion Trykkoger (1)

.
Funktion Trykkoger er den bedste trykkoger til dig, som går efter det billigste valg, der stadig emmer af kvalitet.

Modellen er ikke blevet vurderet og analyseret hos eksperterne, men på grund af den lave pris og populariteten hos brugerne har vi alligevel taget produktet med. En gennemsnitlig score på 4,6 ud af 5 stjerner fra køberne hos Google vidner om tilfredse kunder, der har rigtig meget positivt at sige.

Brugerne er især begejstrede for alsidigheden og for muligheden for at kokkerere mad på langt kortere tid end normalt. En bruger forklarer: ”Virker efter hensigten. Gryderet klar på 1/3 tid”. En anden skriver: ”Har allerede haft stor glæde af den, når man godt kan lide simreretter men ikke altid har tiden til at lave dem, hvor trykkogeren nedsætter tilberedningstiden med flere timer”. 

Favorabel pris og høj kapacitet

Funktion Trykkoger vil være det oplagte valg, hvis du ikke ønsker at betale en høj sum. Den er et solidt budgetvalg, som du ikke behøver et trykkoger tilbud for at kunne investere i. Den lave pris er dog ikke lig med lav kvalitet, for du får en konstruktion i rustfrit stål.

Det giver dig både et flot udseende i en blank sølvgrå farve og en base, der holder år efter år. Passer du godt på den, kan den blive gammel sammen med dig.

Designet er pænt, enkelt og funktionelt, og den kommer i gryde-varianten, der ligner en almindelig gryde – bare med et langt håndtag. Du får to håndtag, der er placeret på hver side, og det giver dig en bedre balance og stabilitet, når du håndterer en fyldt gryde. På det lange håndtag finder du kontrolpanelet, som giver det høje pres indvendigt.

Du får ikke en trykkoger 20 liter, men kapaciteten hos Funktion er i den høje ende sammenlignet med den øvrige konkurrence i klassen her. Den ligger på seks liter og er nok til den større familie eller til dig, der ofte inviterer gæster.

Til alle formål

Funktion Trykkoger er skabt til at give dig et multiværktøj til køkkenet, hvor du stort set kan tilberede alt det, du ønsker. Og endda langt hurtigere end normalt.

Når fødevarerne bliver tilberedt ved tryk i stedet for almindelig varme, bliver fibrene påvirket, så de bliver møre og færdige langt hurtigere end før. Derfor er det ikke utænkeligt at få en færdiglavet gang gryderet på 20 minutter eller færdigkogte kartofler på fem minutter. Den er stillegående i brug, og betjeningen er meget nem – også for dig der er nybegynder.

Uanset om du ønsker at tilberede kød, fisk, gryderetter, grøntsager, kartofler eller ris, så kan det lade sig gøre i trykkogeren, som tillige kan konservere og tilberede fra frost. Det drejer sig om den type, der skal have varme fra kogepladerne, og den er kompatibel med alle typer af varmekilder – også induktion. Vægten er lav på kun 3,2 kilo, og det er meget lidt, når vi tager den høje kapacitet i betragtning.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ønsker en enkel og prisvenlig model, der kommer med en stor alsidighed.

Fordele

 • Stilfuldt design
 • Stillegående
 • Let at betjene
Ulemper

 • Ikke den allerhøjeste kvalitet

Specifikationer:

Producent: Funktion
Type: Til kogeplade
Materiale: Rustfrit stål
Kapacitet: 6 liter
Kompatibel med alle varmekilder: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja
Vægt: 3,2 kilo


Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker – alsidig elektrisk tryk gryde

Godt valg med høj kapacitet

God anmeldelse hos testmagasinet Toptenreviews.com
✅ 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker

i samarbejde med PriceRunner

 

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker vil være den bedste trykkoger til den forbruger, der ønsker en model, der kan udføre stort set alle tilberedningsmuligheder.

Apparatet er populært blandt både eksperter og forbrugere. I en trykkoger test udført af testmagasinet Toptenreviews.com modtager den en god anmeldelse, mens den hos brugerne fra Amazon og Google bliver tildelt henholdsvis 4,8 og 4,9 stjerner ud af 5 i gennemsnit. Det er virkelig højt.

Eksperterne fremhæver flere elementer ved produktet, og det gælder for eksempel, at den er meget simpel i brug, så brugervenligheden er høj. Den er også utrolig hurtigarbejdende, og den kan blive en del varmere end forgængeren. Toptenreviews.com hæfter sig tillige ved, at den kommer med en komfur-venlig indre gryde, og så er det brugbart med de mange indstillinger og de to udskiftelige låg. Endelig er de glade for designet og den store og flotte LED-skærm. På den negative side mener eksperterne, at den er noget dyr, og så fylder det ekstra låg en del i forbindelse med opbevaring. 

Brugerne deler eksperternes begejstring, og de er især imponerede over, hvor meget den kan, og hvordan den stort set kan revolutionere køkkenet. En bruger udtrykker det med ordene: ”Helt i top. Er vildt glad for mit køb. Rigtig god kvalitet, og den lever helt op til det, den lover”. En anden skriver: ”Den er lige til at forbedre det kulinariske køkken. Perfekt og dejlig. Vi glæder os til fremtidens eksperimenter”.

Flot design og høj kapacitet

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker byder virkelig på noget særligt, når det kommer til designet. Første gang du ser den, kan du ikke lade være med at bemærke, at den ligefrem er smuk og æstetisk, og med det draperende låg er den stort set hypnotiserende. Den kommer i en flot mørk sort farve, og udtrykket er kun afbrudt af displayet, der er placeret på fronten.

Her er tale om en ordentlig krabat, der kan rumme rigtig meget. I alt ligger kapaciteten på 7,6 liter, hvilket er meget i forhold til konkurrenterne. De 7,6 liter er passende til den større familie eller til husstanden, hvor der ofte kommer gæster. Den er skabt af rustfrit stål, så du får rigtig stærke materialer, og du kan snildt regne med, at den holder i mange år.

Som nævnt er displayet placeret på fronten, og det er skabt til at være overskueligt og intuitivt i brug. Der er både knapper og touch, og der er en del funktioner at vælge imellem. I alt er der 11 programmer, men er du nybegynder, kan du sagtens starte med det mest simple. Er du mere garvet, vil du finde megen glæde i programmerne, der hjælper dig til at finde den rette tilberedning. Skærmen er en stor LED-skærm skabt efter topmoderne principper, og den vil føles noget anderledes at betjene end de traditionelle trykkogere.

Høj pris og mange anvendelsesmuligheder

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker er en alsidig fyr, og det betyder for dig, at prisen ikke ligger mod den lave ende i sammenligning med konkurrenterne. Men har du budgettet til det, vil du få smæk for skillingen, og du kan for eksempel nyde godt af mange sikkerhedsfeatures, der sørger for en tryg oplevelse.

Modellen er skabt som en trykkoger, hvor du tilbereder maden under tryk. Det betyder, at tilberedningstiden bliver reduceret markant, og derfor vil du hurtigere kunne nyde dit måltid. Men ud over at være en trykkoger, kan produktet tillige fungere som en air fryer. Air frying er en slags sund friturestegning, som især er ideel til sunde pommes frites.

Ud over air frying gør de mange anvendelsesmuligheder, at du også kan slow cooke din mad. Det er lidt modsætningen af trykkogning, hvor du via langtidsstegning får de møreste resultater. Når du lærer enheden at kende, vil du også opleve mulighederne for at kunne stege, dampe, svitse, opvarme og endda bage. Det giver en fantastisk alsidighed, som stort set gør ovnen, komfuret og kogepladerne overflødige. Som en bonus tåler de aftagelige dele maskinopvask.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ikke har noget imod at betale mere for mange anvendelsesmuligheder, en høj kapacitet og et smukt design.

Fordele

 • 11 forskellige programmer
 • 2 udskiftelige låg
 • Kan også fungere som airfryer
 • Stor LED skærm
 • Ti indbyggede sikkerhedsfunktioner
 • Nemt at lette trykket
Ulemper

 • Høj pris i forhold til forgængeren

Specifikationer:

Mærke: Mealthy
Type: Trykkoger
Effekt: 1500 watt
Kapacitet: 7,6 liter
Med display: Ja
Med timer: Ja
Antal programmer: 11
Højde: 35,9 centimeter
Bredde: 36,1 centimeter
Dybde: 37,5 centimeter
Vægt: 11,9 kilo

 


Sage BPR700 The Fast Slow Pro – 6 liter trykkoger med gode anmeldelser

Premium valg

 88 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute
 4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske madunivers Bbcgoodfood.com
 5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com

 

Sage BPR700 The Fast Slow Pro (1)

 

.
Sage BPR700 The Fast Slow Pro er den måske bedste trykkoger til den forbruger, der ønsker et multiprodukt, der både kan slow cooke og tilberede under tryk. Den er premium-valget til dig.

Modellen er den klare ekspertfavorit i vores trykkoger test-overblik. Den imponerer hele tre hold anerkendte eksperter, der inkluderer det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, det britiske madunivers Bbcgoodfood.com og det britiske testmagasin Trustedreviews.com.

Baseret på bedømmelseskriterier som tilberedningsevner, alsidighed, funktioner og sikkerhed begejstrer den stort.

Good Housekeeping Institute tildeler 88 ud af 100 point og fremhæver først, at varianten er utrolig flot og stilfuld at se på. De er overraskede over, hvor let den er i brug, og så er de utrolig mange funktioner meget brugbare. Den er overdådig, når det kommer til alsidigheden, og eksperterne er imponerede over, at de både kan trykkoge, sautere, reducere, simre, dampe og slow-cooke. Men fornøjelsen er ikke gratis, understreger de og hentyder til den stejle pris.

Bbcgoodfood.com er en anden ekspertkilde, der er begejstrede for Sage trykkoger. De uddeler 4,5 ud af 5 stjerner og beskriver den med ordene: ”The stylish good looks and sturdy build made it a popular appliance in our review of the best slow cookers”. De uddyber det med, at bygningskonstruktionen er særdeles holdbar, og det gælder alle aspekter af den, plus så er alsidigheden fantastisk. De roser den for både at kunne fungere som slow cooker og trykkoger, og et stort display giver dig en brugervenlig kontrol. Kvaliteten af maden bliver bjergtagende, kommenterer eksperterne, men rengøring er lidt besværlig.

Slow-cooker og trykkoger i ét apparat

Sage BPR700 The Fast Slow Pro slår et kraftigt slag for alsidigheden. Normalt er trykkogning og tilberedning ved slow cooking modsætninger, da det ene går hurtigt (i trykkogeren), mens det andet går langsomt.

Med varianten her får du dog adgang til begge metoder. Det øger mulighederne markant og giver dig en større tilberedningspalet at vælge fra i hjemmekøkkenet.

Derfor koster enheden lidt mere end konkurrenterne, men når vi tager i betragtning, at der er to produkter for ens pris, så får du rigtig meget for pengene. Er dit budget lavt, kan du holde øje med et godt trykkoger tilbud. Over teksten her kan du se, hvad de forskellige forhandlere tager for den.

Designet minder mere om den karakteristiske boks end en gryde og læg mærke til, at den også fylder en del mere end konkurrenterne i grydeformat. Det samme gør sig gældende for vægten, der ligger på 6,5 kilo. Den er måske ikke den kønneste at se på, men inden for genren er den bestemt skabt så stilfuldt og strømlinet som muligt.

Kapacitet på 6 liter

Sage BPR700 The Fast Slow Pro er ikke en trykkoger 20 liter, men inden for feltet ligger kapaciteten højt med seks liter. Det passer fint til den større husholdning, eller hvis du ofte inviterer gæster. 

For at give så præcise og veltilberedte resultater som muligt er modellen udstyret med det såkaldte Dual Sensor-system. Det er sensorer i toppen såvel som i bunden, der løbende måler temperaturen, så du kan være sikker på at kokkerere ved den ønskede temperatur.

Du betjener varianten på fronten, hvor der er et stort og tydeligt LCD-display med knapper. Her kan du indstille tid og temperatur samt se detaljerne, som giver dig det store overblik. Betjeningen er skabt til at være intuitiv og brugervenlig, så selv den uerfarne kan være med. Enheden er en elektrisk trykkoger, som opererer ved 1100 watt. Den står for sig selv på køkkenbordet og har ikke brug for kogeplader. Låget tåler opvask i maskinen.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der gerne både vil slow cooke og tilberede ved tryk.

Fordele

 • Skarpe forhånds-indstillinger
 • Tåler opvaskemaskine
 • Lavt energiforbrug
 • Robust konstruktion
Ulemper

 • Kluntet design, der fylder en del under opbevaring
 • I den høje ende af prisskalaen

Specifikationer:
Producent: Sage
Type: Elektrisk trykkoger
Materiale: Rustfrit stål
Kapacitet: 6 liter
Tåler opvaskemaskine: Låget gør
Vægt: 6,5 kilo


Tefal Trykkoger Secure 5 – høj kvalitet for pengene

 4 ud af 5 stjerner hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute
 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

.
Tefal Trykkoger Secure 5 er den bedste trykkoger til dig, som ønsker høj sikkerhed til en lav pris.

Modellen er populær hos både eksperter og brugere. Husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute uddeler 4 ud af 5 stjerner i en trykkoger-test baseret på kriterier som; tilberedningsevner, sikkerhed og funktioner, mens brugerne hos Google i gennemsnit giver 4,6 ud af 5 stjerner.

Good Housekeeping Institute bedømmer ud fra fire områder – brugervenlighed, design, præstation og instruktion – og produktet scorer 4 ud af 5 stjerner på de tre første. På instruktion ligger scoren på 3,5. Det er rigtig meget, og eksperterne er godt tilfredse. De kommenterer: ”Overall, its design and performance are good. The lid seals and opens easily, pressure is simple to control and quick and easy to release”. Eksperterne uddeler også roser til den lette rengøring, kompatibiliteten med alle varmekilder og fleksibilitet. På den negative side er de knap så glade for indikatoren, og håndtagene bliver varme under brug.

Brugerne fra Google er ligeledes imponerede over den solide kvalitet, gode indstillinger og høje brugervenlighed. Omkring 75 procent af alle køberne har givet 5 ud af 5 stjerner, hvilket vidner om særdeles høj tilfredshed. En bruger udtrykker oplevelsen med ordene: ”Som lovet nedbringes kogetiden til cirka 1/3. Så simreretter, der normalt skal have minimum 1,5 time, kan klares på 25-30 minutter. Hvor det samtidig bliver mørt og lækkert”.

Gryde-design til lav pris

Tefal Trykkoger Secure 5 kommer i et gryde-design, der har flere fordele. For det første fylder gryden ikke så meget, og så er vægten i den lavere ende sammenlignet med konkurrenterne. Der er tale om den type, du skal sætte på komfuret, og så lader du varmen fra kogepladerne gøre arbejdet.

Designet er flot og enkelt, og den ligner en almindelig blank gryde med lidt ekstra på håndtaget. Der er to håndtag på produktet – det lange du kender fra for eksempel en stegepande og et kort på den modsatte side, som giver dig en bedre stabilitet, når du skal flytte på den.

På det store håndtag finder du også indstillingerne med forskellige temperaturer, og der to af slagsen. Den ene har som formål at tilberede kød og fisk, mens den anden er til grøntsager. Du drejer bare på knappen for at vælge indstilling. Supersmart og enkelt.

Prisen er apparatets måske største force, for du behøver ikke lede efter et trykkoger tilbud for at få pengene til at slå til her. Købsomkostningerne er klart i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne, hvilket gør den til den bedste trykkoger for den forbruger, der har et lavt budget.

Fokus på sikkerhed

Tefal Trykkoger Secure 5 hedder ikke ”Secure” som mellemnavn for ingenting. Der har været særligt fokus på sikkerheden i konstruktionen, så du eller omgivelserne på ingen måde kan komme til skade under tilberedningen. Den er født med et omfattende sikkerhedssystem, der omfatter ekstra ventiler og forseglinger plus et åndbart låg.

Du kan anvende enheden på alle typer af kogeplader – også induktion – og materialet er stærkt og robust af rustfrit stål. Det giver den en lang levetid og holdbarhed, så du kan have din trykkoger i mange år frem i tiden.

Varianten her kommer med en kapacitet på fire liter. Det er derfor ikke en trykkoger 15 liter, for kapaciteten ligger i den lave ende. Har du brug for en større størrelse, kan du også få det hos Tefal. De fire liter er passende til den mellemstore husholdning.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der vil have noget for pengene og en høj sikkerhed.

Fordele

 • Let og brugervenlig kontrol
 • Godt greb på håndtag
 • Lav vægt
 • Kan anvendes på alle typer af kogeplader
Ulemper

 • Låget tåler ikke opvaskemaskine
 • Svært at aflæse tryk-indikatoren

Specifikationer:
Producent: Tefal
Type: Til kogeplade
Materiale: Rustfrit stål
Kapacitet: Trykkoger 4 liter, men du kan få den i varierende størrelser
Kompatibel med alle varmekilder: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja, bortset fra låget
Vægt: 4,1 kilo


Hamilton Beach Multi-Function Trykkoger – ti apparater i ét

 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

Hamilton Beach Multi-Function Trykkoger (1)

.
Hamilton Beach Multi-Function
er den bedste trykkoger til den forbruger, der leder efter en lang række funktioner, som også inkluderer slow-cooking

Modellen har ikke været inkluderet i en ekspert trykkoger test, men på grund af den høje popularitet hos brugerne har vi alligevel inkluderet den i vores artikel. Det drejer sig om køberne fra den internationale forhandler Amazon, der udtrykker deres begejstring ved at tildele produktet 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det er en virkelig pæn score.

Køberne hæfter sig positivt ved mange aspekter, men især kommentarer om den lette brug, den høje alsidighed og de velsmagende resultater går igen flere steder. En bruger beskriver oplevelsen med ordene: ”I have made whole duck, chicken stew, and steam rice. Everything came out delicious. Very happy with this product”. “Great value”, noterer en anden burger sig. Der er dog et par negative anmeldelser, der mest centrerer sig omkring holdbarheden, som de finder utilfredsstillende.

Ti programmer – også til slow-cooking

Hamilton Beach Multi-Function vil være det ideelle valg for dig, der ønsker masser af alsidighed, og som ikke ønsker at betale alt for meget for det.

Prisen ligger mod den lave ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne uden at være decideret lav. Du behøver derfor ikke et trykkoger tilbud for at få pengene til at række. Men til prisen får du virkelig meget – måske fordi mærket ikke er lige så kendt som for eksempel Sage, WMF eller Tefal.

Det mest nævneværdige er de hele ti forudindstillede programmer, der gør livet i køkkenet meget lettere for dig. Du får selvfølgelig muligheden for at tilberede under tryk, men du kan også gå i den modsatte grøft og vælge slow-cooking. Med slow-cooking bliver maden tilberedt ved langtidsstegning, hvor mørheden og bevarelsen af vitaminer og mineraler bliver dyrket på en anden måde. Det er den absolutte modsætning til trykkogningen, hvor hurtighed er i højsædet. Du kan slow-cooke med tre forskellige varmeindstillinger eller justere varmen selv.

De mange programmer inkluderer blandt andet tilberedning af ris, risotto, æg, suppe, kød og gryderetter, så mulighederne er mangfoldige. 

Elektrisk trykkoger, der er op til 70 procent hurtigere

Ud over alsidighed er hurtighed et andet af nøgleordene for Hamilton Beach Multi-Function. Med den specielle teknologi er den op til 70 procent hurtigere end de traditionelle madlavningsformer, så den vil være en god hjælpende hånd i den travle hverdag.

Du får en elektrisk trykkoger, der ikke har brug for kogeplader. Du skal i stedet bare placere den på bordpladen uden de ekstra varmekilder. Det øger også sikkerheden. Den er fremstillet i rustfrit stål, der giver en lang holdbarhed, og du kan få den i sort eller sølv. Designet er måske ikke modellens stærkeste force, men den er skabt til at være enkel og strømlinet.

På fronten finder du display med knapper, som du betjener den med. Der er håndtag på begge sider for øget stabilitet, hvilket er nødvendigt, da vægten er høj. Den ligger på 8,5 kilo, hvilket er meget sammenlignet med konkurrenterne. Du får ikke en trykkoger 20 liter, men kapaciteten er på 5,7 liter. Det er en del for klassen her og passer til den lidt større husholdning.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ønsker masser af programmer og muligheden for at langtidstilberede også.

Fordele

 • Nemt at lette trykket
 • Problemfri rengøring
 • Flere slow-cooking indstillinger
 • Ti forhåndsindstillede programmer
Ulemper

 • Tager lang tid at skabe det ønskede tryk

Specifikationer:

Producent: Hamilton Beach
Type: Elektrisk trykkoger
Materiale: Rustfrit stål
Kapacitet: 5,7 liter
Tåler opvaskemaskine: Ja, de aftagelige dele
Vægt: 8,5 kilo


Købsguide: Råd til valg af trykkoger

Uanset om du først lige har hørt om apparatet trykkoger, eller du allerede er garvet inden for feltet, så kan det være svært at finde lige præcis den model, der passer bedst til det, du har brug for. Derfor guider vi her til de elementer, du bør vide, før du vælger din nye variant.

Hvad er en trykkoger?

I korte træk er en trykkoger et køkkenredskab i enten et gryde- eller boksformat, hvor du putter dine ingredienser ned i. Så bliver de tilberedt under tryk, hvorved fibrene hurtigere bliver påvirket og møre.

Det gør, at du vil have maden klar på langt kortere tid end normalt. Det kan være en gryderet på under 20 minutter, eller kød, ris og kartofler på fem minutter.

Selve designet minder en del om slow-cookeren og crock-potten, men der er tilberedningsmetoden bare omvendt. Her drejer det sig i stedet om langtidstilberedning, hvor maden bliver bearbejdet ved lavere temperaturer over længere tid.

Hvad kan jeg bruge den til?

Hvad kan du så bruge dine trykkoger til? Det afhænger en smule af, hvor nymodens den er.

De simple kan som udgangspunkt tilberede kød og grøntsager, mens de mere fashionable har specialprogrammer til for eksempel gryderetter, ris, kartofler, risotto, sautering, opvarmning, holde varm plus også slow cooking.

Valget er dit, og her i vores trykkoger test-overblik har vi både inkluderet simple og mere avancerede enheder.

Type

Generelt set kan du vælge imellem to grundtyper – en til brug på kogeplader og en elektrisk trykkoger.

Den til kogepladerne ligner lidt en almindelig gryde med et langt håndtag, og den bliver anvendt direkte på dine kogeplader. Det varierer, om produkterne er kompatible med alle varmekilder, så har du for eksempel induktion, bør du læse grundigt efter.

Den anden type – elektrisk trykkoger – fungerer lidt som en elkedel. Den sætter du til strøm i stikkontakten ligesom en slow cooker, og den kommer med en individuel effekt i watt. Ligger den omkring de 1000 watt, vil den være meget stærk. Typen her har derfor ikke brug for kogeplader og bliver anset for at være mere sikker. Der er ikke samme behov for at holde øje med den hele tiden. Vi anbefaler dog ikke, at du efterlader den uden opsyn.

En elektrisk trykkoger er gerne noget mere avanceret end den til kogepladerne – det betyder, at den ofte også er noget dyrere, da den kommer med display, kontrolpanel og diverse indstillinger og programmer. Har du ikke budgettet, kan du lede efter et godt trykkoger tilbud. Hos Forbrugsguiden kan du ved hvert produkt se, hvad prisen er hos de forskellige forhandlere.

Kapacitet

Modellerne varierer i rummelighed, og kapaciteten i klassen her ligger mellem fire og syv liter.

De fire liter passer til den mindre husholdning, mens de syv liter passer til den lidt større eller til hjemmet, hvor der ofte kommer gæster.

Du kan også få en trykkoger 15 liter eller en trykkoger 20 liter, hvis du virkelig skal lave meget mad.

Størrelse og vægt

Størrelse hænger især sammen med type og kapacitet. En elektrisk trykkoger fylder gerne noget mere end den til kogepladerne i grydeformat, og jo højere kapaciteten er, jo større er det fysiske omfang gerne.

Overvej om du har plads nok, før du køber. På køkkenbordet såvel som i skabet.

Vægten varierer også. En elektrisk trykkoger kan veje op mod de ti kilo eller mere, men du kan få maskiner, der kun vejer omkring de tre kilo. Skal du flytte meget rundt på den, kan en tung vægt være et problem. En høj vægt giver på den anden side en højere stabilitet, så der er fordele og ulemper ved begge.

Sikkerhed

Når der bliver arbejdet under tryk, er sikkerheden vigtig. Både for dig, dine omgivelser og for apparatet. 

Vælg gerne en model med en sikkerhedsventil, men det har næsten alle. Et fastlåsningssystem af låget øger tillige sikkerheden, så trykket ikke får låget til at springe uventet op.

Funktioner

Et display kan give en lettere betjening og overblik. Dem finder du dog kun på de elektriske. Her kan det også være en god ide med en enhed, der kommer med forudindstillede indstillinger og specialprogrammer. Det kan hjælpe dig til at få den mest optimale kokkerering i forhold til typer af fødevarer og retter samt temperaturer og tid.

Rengøring

Nogle tåler maskinopvask, og andre gør ikke. Det er en smagssag, hvad du foretrækker.

Grydeformaterne tåler gerne maskinopvask (ofte ikke låget), mens de elektriske ikke gør. Dog kan der være undtagelser for tilbehøret.

Der er forskellige måder, du kan rengøre indersiden på, når det gælder den manuelle rengøring. Du kan for eksempel fylde den med vand og tilsætte to deciliter eddike (eventuelt også en skefuld bagepulver), som opløser snavset. Lad blandingen stå natten over. Vask og tør den grundigt næste morgen.

Pris

Prisen er forskellig fra produkt til produkt. De enkle er billigere, hvor de avancerede koster mere. Du kan sagtens få en prisvenlig model, der er velfungerende, mens en høj pris ikke altid er lig med høj kvalitet. Her kan du med fordel konsultere eksperternes kommentarer for at se, om pris og kvalitet hænger sammen. Du kan finde links til alle undersøgelserne nederst i artiklen her.

Fordele – kort fortalt

En trykkoger har i korte træk følgende fordele.

 • Fantastisk hurtig tilberedning af maden
 • Trykkogning er mindre energikrævende end traditionel madlavning
 • Bevarer flere vitaminer og mineraler, da behovet for tilsætning af vand/fedtstof er mindre og kogetiden kortere.
 • De høje temperaturer, hurtige kokkerering og forseglede miljø hjælper til at koncentrere smagsnuancerne

Ulemper – kort fortalt

En trykkoger har i korte træk følgende ulemper.

 • Prisen er højere sammenlignet med almindelige gryder og pander
 • Rengøring kan være mere besværligt, end du er vant til
 • Du skal skifte forseglingen, når den bliver slap. Ellers kan du ikke tilberede under tryk

Du kan læse mere om valg af din bedste trykkoger hos Allrecipes.com og Hippressurecooking.com.


Sådan bruger du en trykkoger

Synes du også, at trykkogning lyder lidt som en proces, der skal foregå i fysiklokalet og ikke i køkkenet derhjemme? Så er du ikke den eneste.

Men der er hverken noget farligt eller svært ved at tilberede under tryk. Tværtimod er der masser af fordele at hente ved typen af kokkerering her. Er du lidt i tvivl om, hvordan det egentlig fungerer, så kan du blive klogere her.

Hurtig tilberedning under tryk

Trykkogning fungerer ved, at du putter fødevarer og vand ned i gryden/boksen. Intet vand – ingen damp. Så lægger du låget på, som forsegler åbningen. Sæt temperaturen helt op, så du hurtigere kan komme i gang. Hak gerne dine ingredienser i lige store stykker, for så bliver de ligeligt tilberedt. Så slipper du for under- eller overtilberedte mad-stykker.

Som tommelfingerregel tager kød længere tid at få mørt end grøntsager og fisk.

Når vandet koger, kan dampen ikke komme ud, og det skaber et øget tryk og temperatur, som du ellers ikke opnår.

Husk kun at fylde gryden/boksen to tredjedele op – gerne kun halvt op, når du har med vandige retter at gøre. Så undgår du svineri og et over-pres. Tilbereder du fødevarer, der vokser som ris og pasta, bør du kun fylde gryden en tredjedel op.

Tryk og temperatur påvirker fødevarernes fibre, som hurtigere bliver møre. Derfor kan du i de fleste tilfælde få et færdiglavet måltid, der kun tager omkring en tredjedel af, hvad den traditionelle tilberedning gør.

Når maden er færdig, skal du lette trykket. Det kan du gøre på flere måder. Enten kan du tage gryden fra varmen og lade trykket falde af sig selv. Det tager lidt tid. Du kan også trykke på ventilen med ovnhandskerne på, hvorved presset forsvinder ud, eller du kan afkøle gryden under den kolde vandhane.

Det bedste er at bruge ventilen. Du må aldrig forcere forseglingen og tvinge gryden op. Så kan forseglingen gå i stykker, og du vil ikke længere kunne trykkoge.

Væsken i gryden vil aldrig blive til tyk sauce, så har du brug for det, må du hælde væden over i en stegepande eller kasserolle og jævne den her.

Servér maden med det samme og lad den ikke stå for længe i trykkogeren – med mindre det er på holde varm funktionen. Gør den hurtigst muligt ren, så den er klar til brug igen.

Du kan læse mere om brugen hos Samvirke.dk og Bbcgoodfood.com.


Sådan bruger du en trykkoger

Synes du også, at trykkogning lyder lidt som en proces, der skal foregå i fysiklokalet og ikke i køkkenet derhjemme? Så er du ikke den eneste.

Men der er hverken noget farligt eller svært ved at tilberede under tryk. Tværtimod er der masser af fordele at hente ved typen af kokkerering her. Er du lidt i tvivl om, hvordan det egentlig fungerer, så kan du blive klogere her.

Hurtig tilberedning under tryk

Trykkogning fungerer ved, at du putter fødevarer og vand ned i gryden/boksen. Intet vand – ingen damp. Så lægger du låget på, som forsegler åbningen. Sæt temperaturen helt op, så du hurtigere kan komme i gang. Hak gerne dine ingredienser i lige store stykker, for så bliver de ligeligt tilberedt. Så slipper du for under- eller overtilberedte mad-stykker.

Som tommelfingerregel tager kød længere tid at få mørt end grøntsager og fisk.

Når vandet koger, kan dampen ikke komme ud, og det skaber et øget tryk og temperatur, som du ellers ikke opnår.

Husk kun at fylde gryden/boksen to tredjedele op – gerne kun halvt op, når du har med vandige retter at gøre. Så undgår du svineri og et over-pres. Tilbereder du fødevarer, der vokser som ris og pasta, bør du kun fylde gryden en tredjedel op.

Tryk og temperatur påvirker fødevarernes fibre, som hurtigere bliver møre. Derfor kan du i de fleste tilfælde få et færdiglavet måltid, der kun tager omkring en tredjedel af, hvad den traditionelle tilberedning gør.

Når maden er færdig, skal du lette trykket. Det kan du gøre på flere måder. Enten kan du tage gryden fra varmen og lade trykket falde af sig selv. Det tager lidt tid. Du kan også trykke på ventilen med ovnhandskerne på, hvorved presset forsvinder ud, eller du kan afkøle gryden under den kolde vandhane.

Det bedste er at bruge ventilen. Du må aldrig forcere forseglingen og tvinge gryden op. Så kan forseglingen gå i stykker, og du vil ikke længere kunne trykkoge.

Væsken i gryden vil aldrig blive til tyk sauce, så har du brug for det, må du hælde væden over i en stegepande eller kasserolle og jævne den her.

Servér maden med det samme og lad den ikke stå for længe i trykkogeren – med mindre det er på holde varm funktionen. Gør den hurtigst muligt ren, så den er klar til brug igen.

Du kan læse mere om brugen hos Samvirke.dk og Bbcgoodfood.com.

3 gode opskrifter til din nye trykkoger

Tilberedning i trykkoger kan være lidt svært uden en decideret trykkoger-opskrift, hvis du kun har den traditionelle opskrift at gå ud fra.

Derfor har vi samlet tre gode og brugbare opskrifter, der er skræddersyet til brug i en trykkoger. Du kan både bruge en elektrisk trykkoger og den til kogepladerne.

Pikant gullasch

Ingredienser

 • 800 gram småkød, enten flæsk, okse eller en blanding af begge
 • 500 gram løg, hakket
 • 1 dåse champignoner plus champignon-vandet
 • 3 tomater
 • 1 grøn paprika, i tern
 • 1 spiseskefuld mel
 • 2 spiseskefulde margarine
 • 2,5 deciliter vand
 • En halv kop sur fløde
 • Salt
 • Peber
 • Rosenpaprika
 • Karry
 • Merian 
 • Muskat
 • Stødt kommen

Sådan gør du

 1. Skær kødet i tern, der er to-tre centimeter store.
 2. Brun kødet i fedtstoffet – enten i gryden uden låg eller på en almindelig stegepande
 3. Tilsæt de hakkede løg og svits dem. Drys melet over og spæd til med vand efter behov.
 4. Tilsæt krydderierne, den grønne paprika i tern, champignoner plus vandet fra dåsen og tomater.
 5. Hæld over i trykkogeren eller sæt låget på.
 6. Sæt varmen højt op og kog sammen i 15 minutter.
 7. Smag eventuelt til med sur fløde og servér med det samme.

Du kan se hele opskriften hos DK-Kogebogen.dk.

Lækker steg – på den lette måde

Ingredienser

 • 1,5-2 kilo roastbeef i skiver
 • 1 teskefuld salt
 • ½ teskefuld peber
 • 1 teskefuld paprika
 • 1 løg, hakket
 • 4 fed hvidløg, pressede
 • 10 deciliter bouillon/fond

Sådan gør du

 1. Skær eventuelt fedt fra kødet
 2. Saml salt, paprika og peber i en skål. Bland sammen og gnid det ind i kødet. 
 3. Put kød, løg, hvidløg og bouillon/fond ned i trykkogeren og tænd for den.
 4. Lad kødet tilberede i 50 minutter.
 5. Fjern låget og lad kødet trække i fem til ti minutter.
 6. I mellemtiden kan du lave sauce ud af væden fra tilberedningen. Hæld det over i en pande eller gryde og jævn med jævner. 
 7. Servér med det samme.

Du kan se hele opskriften hos Thespruceeats.com.

Spaghetti-sauce

Ingredienser

 • 250 gram oksekød
 • 150 gram italiensk pølse i skiver
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 dåse tomatpasta
 • 4 deciliter friske champignoner i skiver
 • 1 løg, hakket
 • 2 selleri-stilke, hakkede
 • 1 deciliter persille, friskhakket
 • 3 fed hvidløg, pressede
 • 1 teskefuld sukker
 • 1 teskefuld tørret oregano
 • 2 laurbærblade
 • Salt
 • Peber
 • Spaghetti
 • Parmesanost

Sådan gør du

 1. Tilbered oksekød og pølse i trykkogeren i fem minutter.
 2. Fjern kød og pølser med en ske og dræn kogeren for fedt.
 3. Kom kødet og pølserne tilbage i gryden og tilsæt flåede tomater, tomatpasta, champignoner, løg, selleri, hvidløg, persille, sukker, oregano og laurbærblade. Bland dem sammen.
 4. Sæt låget på og lad koge i ti minutter.
 5. Kog spaghetti imens.
 6. Tag låget af trykkogeren og fjern laurbærbladene. Smag til med salt og peber.
 7. Servér saucen over spaghettien. Riv eventuelt parmesanost over.

Du kan se hele opskriften hos Thespruceeats.com.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker

✅ God anmeldelse hos madmagasinet Thespruceeats.com
4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon 

Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker

Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker er den bedste trykkoger til dig, som ønsker en stor alsidighed, høj overskuelighed og mange muligheder.

Modellen hører til eksperternes såvel som til brugernes favoritter. I en trykkoger test udført af madmagasinet Thespruceeats.com modtager den en god anmeldelse, mens brugerne fra Amazon i gennemsnit tildeler den 4,6 ud af 5 stjerner. Det er flot.

Eksperterne beskriver den med ordene ”Accessories and an intuitive touchscreen make it a joy to use”, og forklarer, at i en verden, der bugner af trykkogere og multipots, skiller den sig positivt ud. Mest iøjnefaldende på grund af den høje brugervenlighed og alsidighed. Thespruceeats.com er meget glade for skærmen, der viser, hvor langt du er nået i processen. Den betyder, at du ikke længere behøver at gætte dig frem til det færdige resultat, og det er en kærkommen funktion, bliver det nævnt. De fremhæver også, at den hurtigt varmer op, og kontrolpanelet er meget intuitivt, mens prisen er overkommelig. Eksperterne noterer sig også lidt kritik, som mest af alt går på, at de savner et glaslåg, funktions-advarsler og Wi-Fi.

Brugerne deler eksperternes begejstring, og flere steder går det igen, at den bare fungerer upåklageligt, at resultaterne bliver fantastiske, og at du sparer rigtig meget tid. En bruger skriver: ”Den virker bare, som den skal. Familien bruger den hver dag. Virkelig god”. En anden bruger forklarer: ”Den giver fantastiske tidsbesparelser. Jeg har reduceret kogetiden markant. Jeg er så begejstret”.

Høj alsidighed

Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker kommer med rigtig mange fordele, men den måske største er, at den er utrolig alsidig. Ud over at kunne tilberede mad under tryk kan den også udmærket fungere som slow cooker, hvor du tilbereder maden over lang tid. Det er lidt modsætningen til trykkogning, hvor tilberedningen går hurtigere. Som endnu en bonus betyder den mangesidede konstruktion, at du tillige kan anvende den som riskoger.

Det måske næststørste plus er skærmen på fronten. Ikke alle trykkogere giver dig samme overskuelighed som Mealthy, for fronten er beklædt med et stort brugervenligt display. Er du garvet inden for trykkogning, så vil du kunne glæde dig over de virkelig mange funktioner og muligheder, mens den uerfarne kun behøver at koncentrere sig om en simpel betjening.

Displayet er intuitivt og guidende, og det er let at prøve sig frem. Knapperne giver sig selv, og selve displayet hjælper dig på vej. Blandt andet fortæller det dig hvor langt, du er nået i madlavningsprocessen. Smart, for så har du bedre overblik over, hvornår maden er færdig. Du får i alt 14 programmer at vælge imellem, som både har fokus på fødevaretype og tilberedningstype.

Designet er flot og enkelt, og ud over skærmen på fronten, som optager en del plads, så er stilen enkel og strømlinet i en neutral sort farve. Låget er kraftigere i materialerne, mens siderne er blanke og skinnende. Prisen er også en fordel ved produktet, for i sammenligning med konkurrenterne ligger den mod den lavere ende. Super, hvis du er på budget. Du vil opleve, at du får rigtig meget for pengene.

Mange funktioner

Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker kommer som nævnt med 14 forskellige programmer, som hjælper dig med at få den mest ideelle tilberedning. Men der er også andre brugbare funktioner og features, du vil få glæde af. Det inkluderer for eksempel en holde-varm funktion, som du kan indstille mellem 55 og 75 grader. Smart, hvis tilbehøret ikke er helt færdigt, eller hvis gæsterne er forsinkede.

Du får tillige en brugbar forskudt-start funktion, som du måske kender fra vaskemaskinen. Funktionen er særligt anvendelig i forbindelse med slow cooking, hvor du kan indstille den på forhånd til, hvornår den skal starte. Du får valgfriheden inden for i alt 20 timer. Du vil også opleve muligheden for selv at justere og regulere tryk og temperatur efter behov, og derfor kan du få tilberedningen, som du foretrækker den.

Varianten kommer ikke med Wi-Fi, men den er moderne nok til at have en tilhørende app. App’en er på engelsk, og er du ferm til fremmedsproget, kan du finde en lang række opskrifter, så du kan få det maksimale ud af enheden. Kapaciteten ligger på 5,7 liter, og det er passende til den mellemstore familie.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der leder efter et prisvenligt multiprodukt, der både kan trykkoge, slow cooke og tilberede ris.

Fordele

 • Skærm, der viser, hvor langt du er kommet i processen
 • Når til trykket meget hurtigt
 • Intuitivt kontrolpanel
 • Ekstra tilbehør er inkluderet
Ulemper

 • Glaslåg er ikke inkluderet
 • Ingen varsler for manglende væske og når den brænder på

Specifikationer:

Mærke: Mealthy
Type: Trykkoger
Effekt: 1400 watt
Kapacitet: 5,7 liter
Med display: Ja
Med timer: Ja
Antal programmer: 14
Højde: 33 centimeter
Bredde: 31 centimeter
Dybde: 32 centimeter
Vægt: 2,0 kilo


WMF Trykkoger Lono 8-i-1

 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

WMF Trykkoger Lono 8-i-1 (1).
WMF Trykkoger Lono 8-i-1 vil være den bedste trykkoger til dig, der ønsker det alsidige valg, der har tænkt på det hele for dig.

Modellen er ikke blevet vurderet i en trykkoger test udført af eksperter, men vi har alligevel taget den med på grund af den høje alsidighed og populariteten hos køberne. Brugerne hos den internationale forhandler Amazon giver den i gennemsnit 4,3 ud af 5 stjerner, hvilket er en rigtig pæn score.

Brugerne er imponerede over mange aspekter af produktet, der især tæller den solide kvalitet, den høje alsidighed og gode WMF-konstruktion. En bruger forklarer: ”Jeg har allerede kogt et par gange med Lono, og jeg har fundet ud af, at denne enhed er meget bedre bygget end den originale. Jeg elsker WMF-versionen af trykkogeren” (oversat fra tysk).

Vi skal dog nævne, at der også er udtalelser fra brugere af en mere negativ karakter. De mener, at den er udfordrende at bruge med instruktioner, der er svære at forstå.

Flot elektrisk trykkoger

WMF Trykkoger Lono 8-i-1 er en elektrisk trykkoger, og det betyder, at du ikke behøver kogeplader for at tilføre varme. Du skal i stedet have strøm, og så placerer du den bare på køkkenbordet, hvor den kan stå stabilt.

Det betyder også, at ikke behøver at holde øje med den hvert sekund. Dog bør du altid være i nærheden, når den kokkererer. Den opererer ved en effekt på 1100 watt, så der er virkelig høj kraft på.

Prisen ligger klart mod den højere ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne, så er du på budget, kan du lede efter et trykkoger tilbud i stedet. Se hvad forhandlerne tager for apparatet over produktbeskrivelsen her.

Til gengæld får du en ordentlig basse, der virkelig er flot. Vægten er meget høj på over ni kilo, men den høje vægt er som en bonus lig med en bedre stabilitet. Den fylder godt i omgivelserne og passer derfor bedst til det lidt større hjem, hvor pladsen ikke er trang. Designet er en af de store fordele ved enheden, for stilen er enkel og elegant, hvilket kompenserer for den store størrelse. Farven er blank i kombineret sølv og sort, og udtrykket er strømlinet og moderne.

Det intelligente og alsidige valg

Nøgleordet for WMF Trykkoger Lono 8-i-1 vil være alsidighed. Den er meget intelligent og helt klart skabt til den krævende forbruger, der ikke ønsker at gå på kompromis med noget. Du finder i alt otte forudindstillede programmer, som du kan justere efter egne ønsker. Programmerne tæller blandt andet tilberedning ved tryk og damp samt stegning, plus der er en praktisk holde varm funktion. Med den kan maden holde sig lun i op til seks timer.

Du finder et stort og måske lidt overvældende display og kontrolpanel på fronten, hvor du styrer løjerne. Der er touch og knap, hvor du på en overskuelig måde kan vælge program, temperatur, tid med mere. En specialkonstrueret forsegling sørger for, at sikkerheden er i orden, og du får to håndtag – et på hver side, der giver dig en bedre stabilitet.

Du får en solid konstruktion med WMF’s patenterede Cromargan stål, der, som navnet antyder, har et højt indhold af krom. Det øger styrken og giver de mest optimale forhold for tilberedning og lang levetid. Kapaciteten er høj for typen her, selvom der ikke er tale om en trykkoger 15 liter. Kapaciteten ligger på seks liter, som passer til den lidt større familie eller til hjemmet, hvor der ofte kommer gæster.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ønsker høj alsidighed, mange programmer og en stor kapacitet.

Fordele

 • Nem at gøre ren
 • Flere programmer at vælge imellem
 • Håndtag på begge sider
 • Letforståelige instruktioner
Ulemper

 • Stor fysisk størrelse
 • Tager lang tid at varme op

Specifikationer:
Producent: WMF
Type: Elektrisk trykkoger
Materiale: Rustfrit stål
Tåler opvaskemaskine: Nej
Vægt: 9,2 kilo


FAQ

Hvilken trykkoger er bedst i test?
Der er flere gode valg på markedet, og i vores trykkoger test-overblik har vi gennemgået seks af de skarpeste. De hører alle til blandt enten eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker Sage BPR700 The Fast Slow Pro sig hos eksperterne.
Hvad koster en trykkoger?
Du kan få en trykkoger i flere forskellige prisklasser, der gerne bliver påvirket af mærke, design, bygningskvalitet, kapacitet og funktioner. De billigste koster omkring et par hundrede kroner, hvor de dyreste koster op omkring et par tusinde. Har du ikke budgettet til de dyre produkter, kan du lede efter et godt trykkoger tilbud.
Hvad kan man bruge en trykkoger til?
Fantasien har frit spil, for du kan tilberede alle former for kød, fisk, kartofler, ris, pasta, grønt, gryderetter med mere. Du anvender din bedste trykkoger lidt ligesom en slow-cooker eller crock-pot – bare med en langt hurtigere hastighed. Det vil sige, at du putter dine udvalgte ingredienser i gryden, og så bliver maden tilberedt.
Hvordan virker en trykkoger?
En trykkoger virker ved at tilberede under pres. Når presset bliver højt, bliver fødevarernes fibre påvirket, så de bliver mere møre end normalt. Derfor får du mere ud af den gastronomiske oplevelse med en trykkoger, plus tilberedelsestiden falder markant.

Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Amazon

Amazon er en international handelsplads, hvor du kan købe alt fra film og musik til køkkenredskaber, træningsmaskiner og elektronik. Når køberne handler, kan de efterlade en anmeldelse af købet, som kan komme andre brugere til gode.

Anmeldelserne af Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker blev fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Bbcgoodfood.com

Bbcgoodfood.com er en afdeling af det britiske BBC, der har fokus på gastronomi og mad. Eksperterne bringer især en række opskrifter til læserne, men de skriver også artikler og foretager tests. Her gælder det en trykkoger test af modellen Sage BPR700 The Fast Slow Pro. Bbcgoodfood.com har vurderet den ud fra parametre som tilberedningsevner, sikkerhed, brugervenlighed og alsidighed og er meget tilfredse.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Good Housekeeping institute / Goodhousekeeping.com

Good Housekeeping Institute er et britisk husholdningsmagasin, der skriver om alt til huset, haven og husholdningen. Det kan være alt fra haveredskaber til køkkenapparater og moderne smart-teknologi produkter. Eksperterne foretager i den forbindelse tests i de forskellige kategorier, og de tildeler hver enhed en score på mellem 0 og 100 point. Her gælder det en trykkoger test af to modeller. Det drejer sig om Sage BPR700 The Fast Slow Pro og Tefal Trykkoger Secure 5, som begge høster høj ros.

Testen af Sage BPR700 The Fast Slow Pro blev udført: Oktober 2016
Du kan se testen her

Testen af Tefal Trykkoger Secure 5 blev udført: Juli 2014
Du kan se testen her

Google.com

Google er en af verdens største søgemaskiner med en lang række andre tilbud og services til deres brugere. Det inkluderer for eksempel en samling af brugeranmeldelser verden rundt, hvor brugerne lettere kan se, om et produkt er noget værd.

Anmeldelserne af Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker blev fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Kitchenone.dk

Kitchenone.dk er en dansk forhandler af udstyr til køkkenet. Af og til skriver de artikler og tests af diverse produkter, og her har de set nærmere på fænomenet trykkogning. I artiklen kommer de også ind på hvilke apparater, de mener er de bedste på markedet. Her bliver WMF Trykkoger Perfect Plus nævnt baseret på parametre som tryk, tilberedningsevner, funktioner, rengøring, brugervenlighed og sikkerhed.

Artiklen blev skrevet: Oktober 2020
Du kan se artiklen her

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin med fokus på dybdegående laboratorieundersøgelser af forskellige forbrugerprodukter. Eksperterne bestræber sig på altid at levere en helt og holdent objektiv undersøgelse, så læserne med ro i sindet kan vide, om de skal investere i produktet eller ej. Her drejer det sig om en trykkoger test af modellen Sage BPR700 The Fast Slow Pro. Eksperterne har set nærmere på parametre som tilberedningsevner, funktioner, alsidighed, brugervenlighed, rengøring og sikkerhed, og de vurderer, at varianten virkelig klarer sig godt. De tildeler den hele 5 ud af 5 stjerner.

Testen blev udført: Juli 2017
Du kan se testen her

Thespruceeats.com

Thespruceeats.com er et internationalt madmagasin, der giver læserne tips til opskrifter, kost, livsstil og menuer. Der bliver også foretaget tests af og til, og her gælder det en test af modellen Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker.

Testen blev udført: Oktober 2019
Du kan læse testen her

Toptenreviews.com

Toptenreviews.com er et internationalt testmagasin, der løbende tester forskellige forbrugerprodukter inden for den teknologiske og elektroniske verden. Her gælder det en test af modellen Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker, som modtager en god anmeldelse.

Testen blev udført: Februar 2021
Du kan læse testen her

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme