Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Trykkoger test-guide: Vores vurdering af de bedste trykkogere baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Trykkoger test-guide: Vores vurdering af de bedste trykkogere baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Mangler du hurtig og effektiv madlavning i dit køkken? En trykkoger kan være løsningen. Med dens høje tryk sikrer den perfekt, mørt kød på rekordtid.

Men hvordan vælger man den rette model? Vi har gransket markedet og fundet 4 top-ratede trykkogere baseret på tilberedningsevne, design, alsidighed og sikkerhed. I denne artikel vil vi gennemgå disse modeller detaljeret og give dig en guide til de vigtigste aspekter ved valg af en trykkoger.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste trykkogere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Funktion Trykkoger - lille trykkoger i god kvalitet

Bedste budgetvalg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Funktion Trykkoger:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kompatibel med alle typer varmekilder
 • Praktisk kapacitet på 6 liter
 • Hurtig tilberedningstid

Forbrugsguidens vurdering

Hvis du er på udkig efter en trykkoger, der både er prisvenlig og af høj kvalitet, synes vi bestemt, at Function Pressure Cooker er værd at overveje. Kapaciteten på hele 6 liter gør den praktisk, hvis du laver mad til en stor familie eller gæster, og giver rigelig plads til en række forskellige retter. Desuden er vi imponerede over dens alsidighed, som gør det muligt hurtigt at tilberede en bred vifte af retter. Dens kompatibilitet med alle varmekilder, inklusive induktion, kombineret med et letvægtsdesign, gør den endnu mere attraktiv.

Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom Function Pressure Cooker giver god værdi for pengene, betyder den lave pris også, at den ikke matcher holdbarheden og kvaliteten af dyrere modeller. Men den overvældende positive feedback fra brugerne, herunder dens brugervenlighed og effektivitet, når det gælder hurtig tilberedning af måltider, gør det alligevel til en god mulighed.

Fordele

 • Stilfuldt design
 • Stillegående
 • Let at betjene

Ulemper

 • Ikke den allerhøjeste kvalitet

Funktion Trykkoger er den bedste trykkoger til dig, som går efter det billigste valg, der stadig er af høj kvalitet.

Modellen er ikke blevet vurderet og analyseret hos eksperterne, men på grund af den lave pris og populariteten hos brugerne har vi alligevel taget produktet med i vores artikel. En gennemsnitlig score på 4,6 ud af 5 stjerner fra køberne hos Google vidner nemlig om tilfredse kunder og beviser, at trykkogeren fortjener en plads på vores liste over de bedste trykkogere på markedet.

Brugerne er især begejstrede for trykkogerens alsidighed og muligheden for at tilberede mad på langt kortere tid end normalt. En bruger skriver: ”Virker efter hensigten. Gryderet klar på 1/3 tid”. En anden skriver: ”Har allerede haft stor glæde af den, når man godt kan lide simreretter men ikke altid har tiden til at lave dem, hvor trykkogeren nedsætter tilberedningstiden med flere timer”.

Anmeldelse : Analyse af Funktion Trykkoger

Favorabel pris og høj kapacitet

Funktion Trykkoger vil være det oplagte valg, hvis du ikke ønsker at betale i dyre domme for en trykkoger. Den er et solidt budgetvalg, som du ikke behøver det største budget for at kunne investere i. Den lave pris er dog ikke lig med lav kvalitet, for trykkogeren er i rustfrit stål og af høj kvalitet.

Det giver dig både et flot udseende i en blank sølvgrå farve og en model, der holder år efter år. Passer du godt på den, kan du altså have den i mange år fremover.

Designet er pænt, enkelt og funktionelt, og den kommer i gryde-varianten, der ligner en almindelig gryde – bare med et langt håndtag. Du får to håndtag, der er placeret på hver side, og det giver dig en bedre balance og stabilitet, når du håndterer en fyldt gryde. På det lange håndtag finder du kontrolpanelet, som giver det høje tryk indvendigt.

Du får ikke en trykkoger 20 liter, men kapaciteten hos Funktion er i den høje ende sammenlignet med den øvrige konkurrence i klassen her. Den ligger på seks liter og er nok til den større familie eller til dig, der ofte inviterer gæster.

Til alle formål

Funktion Trykkoger er skabt til at give dig et multiværktøj til køkkenet, hvor du stort set kan tilberede alt det, du ønsker. Og endda langt hurtigere end normalt.

Når fødevarerne bliver tilberedt ved tryk i stedet for almindelig varme, bliver fibrene påvirket, så de bliver møre og færdige langt hurtigere end før. Derfor er det ikke utænkeligt at få en færdiglavet gang gryderet på 20 minutter eller færdigkogte kartofler på blot fem minutter. Den er stillegående i brug, og betjeningen er meget nem – også for dig der er nybegynder.

Uanset om du ønsker at tilberede kød, fisk, gryderetter, grøntsager, kartofler eller ris, så kan det lade sig gøre i trykkogeren, som tillige kan konservere og tilberede fra frost. Det drejer sig om den type, der skal have varme fra kogepladerne, og den er kompatibel med alle typer af varmekilder – også induktion. Vægten er lav på kun 3,2 kilo, og det er meget lidt, når vi tager den høje kapacitet i betragtning.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ønsker en enkel og prisvenlig model, der kommer med en stor alsidighed.

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker - alsidig Airfryer og trykkoger i én

Blandt de mest alsidige multicookere

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 11 Smart-programmer, der kan tilpasses
 • Gratis app med over 800 opskrifter
 • Mulighed for både langsom og hurtig tilberedning

Forbrugsguidens vurdering

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer skiller sig ud fra andre produkter på vores liste ved at være en kombination af en airfryer og en elektrisk trykkoger med udskiftelige multicookerlåg, der udvider funktionaliteten til stegning, dampning, slow cooking og endda dehydrering. Vi sætter pris på dens kapacitet på 8QT, som gør den praktisk til større familier, eller hvis du skal have gæster, og den ekstra bonus med den omfattende gratis app med over 800 opskrifter.

Selvom den højere pris og den ekstra opbevaring, der kræves til det ekstra låg, kan give anledning til bekymringer, mener vi, at ulemperne opvejes af komfurets gode ydeevne og alsidighed. Kvaliteten af materialerne og det gennemtænkte design, inklusive dele, der tåler opvaskemaskine, bidrager yderligere til holdbarheden og rengøringsvenligheden og gør modellen til et godt valg, hvis du prioriterer bekvemmelighed og variation, når du laver mad.

Fordele

 • 2 udskiftelige låg
 • Fungerer også som airfryer
 • Stor LED skærm
 • Ti indbyggede sikkerhedsfunktioner
 • Nemt at lette trykket

Ulemper

 • Høj pris i forhold til forgængeren
 • Fylder meget

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker er den bedste trykkoger til dig, der ønsker en model med mange tilberedningsmuligheder.

Modellen er populær blandt både eksperter og forbrugere. I en trykkoger test udført af testmagasinet Toptenreviews.com modtager den en god anmeldelse, mens den hos brugerne fra Amazon og Google bliver tildelt intet mindre end 4,8 og 4,9 stjerner ud af 5 i gennemsnit.

Eksperterne fremhæver bl.a., at trykkogeren er meget simpel i brug, og brugervenligheden er høj. Derudover er den også utrolig hurtigarbejdende, og den kan blive en del varmere end dens forgænger. Toptenreviews.com hæfter sig desuden ved, at den kommer med en komfur-venlig indre gryde, og så er det brugbart med de mange indstillinger og de to udskiftelige låg. Endelig er de glade for designet og den store og flotte LED-skærm. På den negative side mener eksperterne, at den er noget dyr, og så fylder det ekstra låg en del, når den skal opbevares.

Brugerne deler eksperternes begejstring, og de er især imponerede over, hvor meget den kan, og hvordan den stort set kan revolutionere dit køkken. En bruger udtrykker det med ordene: ”Helt i top. Er vildt glad for mit køb. Rigtig god kvalitet, og den lever helt op til det, den lover”.

Anmeldelse : Analyse af Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker

Flot design og høj kapacitet

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker byder virkelig på noget særligt, når det kommer til designet. Det er et æstetisk valg, og det draperende låg gør trykkogeren dets mere dragende. Den kommer desuden i en flot, mørk farve, og udtrykket er kun afbrudt af displayet, der er placeret på fronten.

Her er tale om en ordentlig krabat med en enorm stor kapacitet. I alt ligger kapaciteten på 7,6 liter, hvilket er meget i forhold til konkurrenterne. De 7,6 liter er passende til den større familie eller til husstanden, hvor der ofte kommer gæster. Den er lavet af rustfrit stål, så du får rigtig stærke materialer, og du kan snildt regne med, at den holder i mange år fremover.

Som nævnt er displayet placeret på fronten, og det er skabt til at være både overskueligt og intuitivt i brug. Der er både knapper og touch, og der er en del funktioner at vælge imellem. I alt er der 11 programmer, men er du nybegynder, kan du sagtens starte med det mest simple. Er du derimod mere garvet, vil du finde megen glæde i programmerne, der hjælper dig med at finde den rette tilberedning. Skærmen er en stor LED-skærm skabt efter topmoderne principper, og den vil føles noget anderledes at betjene end de traditionelle trykkogere.

Høj pris og mange anvendelsesmuligheder

Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker er et alsidigt apparat, og det betyder for dig, at prisen ikke ligger i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne. Men har du budgettet til det, vil du til gengæld virkelig få smæk for skillingen, og du kan for eksempel nyde godt af mange forskellige sikkerhedsfeatures, der sørger for en tryg oplevelse.

Modellen er skabt som en trykkoger, hvor du tilbereder maden under tryk. Det betyder, at tilberedningstiden bliver reduceret markant, og derfor vil du hurtigere kunne nyde dit måltid. Men ud over at være en trykkoger, fungerer modellen også som en airfryer. Airfrying er en slags sund friturestegning, som især er ideel til at lave sunde pommes frites.

Ud over airfrying gør de mange anvendelsesmuligheder, at du også kan slowcooke din mad. Når du lærer enheden at kende, vil du også opleve mulighederne for at kunne stege, dampe, svitse, opvarme og endda bage. Det giver en fantastisk alsidighed, som stort set gør ovnen, komfuret og kogepladerne overflødige. Som en bonus tåler de aftagelige dele maskinopvask.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der ikke har noget imod at betale mere for mange anvendelsesmuligheder, en høj kapacitet og et smukt design.

Sage BPR700 The Fast Slow Pro - 6 liters trykkoger med gode anmeldelser

Premium valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sage BPR700 The Fast Slow Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Slowcooker og trykkoger i én
 • Opfylder en bred vifte af madlavningsbehov
 • Familievenlig kapacitet på 6 liter

Forbrugsguidens vurdering

Sage BPR700 The Fast Slow Pro er en førsteklasses køkkenmaskine, der kombinerer funktionalitet med stil, hvilket gør den til et godt valg, hvis du foretrækker alsidighed i madlavningen. Den er blevet rost af anerkendte eksperter og er kendt for sine dobbelte tryk- og slowcooking-funktioner, samt den robuste konstruktion og det elegante design. Desuden er apparatets præcise temperaturkontrol, som lettes af Dual Sensor-systemet, og en brugervenlig grænseflade med et klart LCD-display med til at gøre den endnu mere attraktiv.

På trods af den høje pris og behovet for mere opbevaringsplads retfærdiggør Sage BPR700 The Fast Slow Pro’s evne til at kombinere funktionerne fra en slowcooker og en trykkoger i ét apparat, kombineret med dens prisværdige ydeevne og sikkerhedsfunktioner, investeringen. Alt i alt mener vi derfor, at det er et solidt valg, hvis du er villig til at acceptere dens størrelse og pris.

Fordele

 • Brugbare indstillinger
 • Tåler opvaskemaskine
 • Lavt energiforbrug
 • Robust konstruktion

Ulemper

 • Kluntet design, der fylder en del under opbevaring
 • I den høje ende af prisskalaen

Sage BPR700 The Fast Slow Pro er den bedste trykkoger til dig, der ønsker et multifunktionelt køkkenapparat, der både kan slowcooke og tilberede under tryk.

Modellen er den klare ekspertfavorit i vores trykkoger test-overblik. Den imponerer hele tre hold anerkendte eksperter, der inkluderer det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, det britiske madunivers Bbcgoodfood.com og det britiske testmagasin Trustedreviews.com.

Good Housekeeping Institute tildeler modellen 90 ud af 100 point og fremhæver først og fremmest, at den er utrolig flot og stilfuld at se på. De er overraskede over, hvor let den er i brug, og så er de utrolig mange funktioner meget brugbare. Den har en høj alsidighed, og eksperterne er imponerede over, at de både kan trykkoge, sautere, reducere, simre, dampe og slow-cooke. Men fornøjelsen er ikke gratis, understreger de og hentyder til den høje pris.

Bbcgoodfood.com er en anden ekspertkilde, der er begejstrede for Sage trykkoger. De uddeler 5 ud af 5 stjerner og beskriver den med ordene: ”The stylish good looks and sturdy build made it a popular appliance in our review of the best slow cookers”. Derudover peger de på, at bygningskonstruktionen er særdeles holdbar, og så har den en høj alsidighed. Derudover roser de modellen for både at fungere som slowcooker og trykkoger, og et stort display giver dig en brugervenlig kontrol. Kvaliteten af maden er ikke til at sætte en finger på, kommenterer eksperterne – men rengøringen er dog lidt besværlig.

Anmeldelse : Analyse af Sage BPR700

Slow-cooker og trykkoger i ét apparat

Sage BPR700 The Fast Slow Pro slår et kraftigt slag for alsidigheden. Normalt er trykkogning og tilberedning ved slowcooking modsætninger, da det ene går hurtigt (i trykkogeren), mens det andet går langsomt.

Med varianten her får du dog adgang til begge metoder. Det øger mulighederne markant og giver dig en større tilberedningspalet at vælge fra i hjemmekøkkenet.

Derfor koster enheden lidt mere end konkurrenterne, men når vi tager i betragtning, at der er to produkter for éns pris, så får du altså rigtig meget for pengene. Er dit budget lavt, kan du holde øje med et godt trykkoger tilbud. Over teksten her kan du se, hvad de forskellige forhandlere tager for den.

Designet minder mere om den karakteristiske boks end en gryde og læg mærke til, at den også fylder en del mere end konkurrenterne i grydeformat. Det samme gør sig gældende for vægten, der ligger på 6,5 kilo. Den er måske ikke den kønneste at se på, men inden for genren er den bestemt skabt så stilfuldt og strømlinet som muligt.

Kapacitet på 6 liter

Sage BPR700 The Fast Slow Pro er ikke en trykkoger 20 liter, men inden for feltet ligger kapaciteten højt med sine seks liter. Det passer fint til den større husholdning, eller hvis du ofte inviterer gæster.

For at give så præcise og veltilberedte resultater som muligt er modellen udstyret med det såkaldte Dual Sensor-system. Det er sensorer i toppen såvel som i bunden, der løbende måler temperaturen, så du kan være sikker på at kokkerere ved den ønskede temperatur.

Du betjener varianten på fronten, hvor der er et stort og tydeligt LCD-display med knapper. Her kan du indstille tid og temperatur samt se detaljerne, som giver dig det store overblik. Betjeningen er skabt til at være intuitiv og brugervenlig, så selv den uerfarne kan være med. Enheden er en elektrisk trykkoger, som opererer ved 1100 watt. Den står for sig selv på køkkenbordet og har ikke brug for kogeplader. Låget tåler opvask i maskinen.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der gerne både vil slowcooke og tilberede under tryk.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Trykkoger Secure 5:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Tefal Pressure Cooker Secure 5 skiller sig ud ved at lægge vægt på sikkerhed og overkommelige priser, hvilket gør den til en trykkoger, der er værd at overveje, hvis du er en budgetbevidst forbruger, der prioriterer sikkerhed. Det, vi sætter mest pris på, er dens enkle, men effektive design, som gør den nem at rengøre og kompatibel med alle varmekilder, hvilket øger dens fleksibilitet.

Selvom håndtagene bliver varme under brug, kompenserer komfurets samlede ydeevne, herunder en sikker forseglingsmekanisme og enkel trykkontrol, for denne mindre ulempe. Efter vores mening gør de robuste sikkerhedsfunktioner, kombineret med en lav pris og solid kvalitetsfeedback fra både brugere og eksperter, Tefal Pressure Cooker Secure 5 til en værdifuld tilføjelse til ethvert køkken.

Fordele

 • Let og brugervenlig kontrol
 • Fremstillet af robust rustfrit stål
 • Optimeret til plads og vægt
 • Kan anvendes på alle typer af kogeplader

Ulemper

 • Håndtagene kan blive meget varme under brug

Tefal Trykkoger Secure 5 er den bedste trykkoger til dig, som ønsker høj sikkerhed til en lav pris.

Modellen er populær hos både eksperter og brugere. Husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute uddeler 4 ud af 5 stjerner i en trykkoger-test baseret på kriterier som; tilberedningsevner, sikkerhed og funktioner, mens brugerne hos Google i gennemsnit giver 4,6 ud af 5 stjerner.

Good Housekeeping Institute bedømmer ud fra fire områder – brugervenlighed, design, præstation og instruktion – og produktet scorer 4 ud af 5 stjerner på de tre første. På instruktion ligger scoren på 3,5. Det er rigtig meget, og eksperterne er godt tilfredse. De kommenterer: ”Overall, its design and performance are good. The lid seals and opens easily, pressure is simple to control and quick and easy to release”. Eksperterne uddeler også roser til den lette rengøring, kompatibiliteten med alle varmekilder og fleksibilitet. På den negative side er de knap så glade for indikatoren, og håndtagene bliver varme under brug.

Brugerne fra Google er ligeledes imponerede over den solide kvalitet, gode indstillinger og høje brugervenlighed. Omkring 75 procent af alle køberne har givet 5 ud af 5 stjerner, hvilket vidner om særdeles høj tilfredshed. En bruger udtrykker oplevelsen med ordene: ”Som lovet nedbringes kogetiden til cirka 1/3. Så simreretter, der normalt skal have minimum 1,5 time, kan klares på 25-30 minutter. Hvor det samtidig bliver mørt og lækkert”.

Mere om Tefal Trykkoger Secure 5

Gryde-design til lav pris

Tefal Trykkoger Secure 5 kommer i et gryde-design, der har flere fordele. For det første fylder gryden ikke så meget, og så er vægten i den lavere ende sammenlignet med konkurrenterne. Der er tale om den type, du skal sætte på komfuret, og så lader du varmen fra kogepladerne gøre arbejdet.

Designet er flot og enkelt, og den ligner en almindelig blank gryde med lidt ekstra på håndtaget. Der er to håndtag på produktet – det lange du kender fra for eksempel en stegepande og et kort på den modsatte side, som giver dig en bedre stabilitet, når du skal flytte på den.

På det store håndtag finder du også indstillingerne med forskellige temperaturer, og der to af slagsen. Den ene har som formål at tilberede kød og fisk, mens den anden er til grøntsager. Du drejer bare på knappen for at vælge indstilling. Supersmart og enkelt.

Prisen er apparatets måske største force, for du behøver ikke lede efter et trykkoger tilbud for at få pengene til at slå til her. Købsomkostningerne er klart i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne, hvilket gør den til den bedste trykkoger for den forbruger, der har et lavt budget.

Fokus på sikkerhed

Tefal Trykkoger Secure 5 hedder ikke ”Secure” som mellemnavn for ingenting. Der har været særligt fokus på sikkerheden i konstruktionen, så du eller omgivelserne på ingen måde kan komme til skade under tilberedningen. Den er født med et omfattende sikkerhedssystem, der omfatter ekstra ventiler og forseglinger plus et åndbart låg.

Du kan anvende enheden på alle typer af kogeplader – også induktion – og materialet er stærkt og robust af rustfrit stål. Det giver den en lang levetid og holdbarhed, så du kan have din trykkoger i mange år frem i tiden.

Varianten her kommer med en kapacitet på fire liter. Det er derfor ikke en trykkoger 15 liter, for kapaciteten ligger i den lave ende. Har du brug for en større størrelse, kan du også få det hos Tefal. De fire liter er passende til den mellemstore husholdning.

Alt i alt den bedste trykkoger til dig, der vil have noget for pengene og en høj sikkerhed.

5 ting du skal overveje, før du køber trykkoger

 • Kapacitet

  At vælge den rigtige kapacitet til en trykkoger er afgørende for at sikre, at den opfylder dine madlavningsbehov uden at være hverken for lille eller for stor. Se her, hvordan du vælger den ideelle kapacitet:

  Overvej husstandens størrelse: Den første faktor, du skal overveje, er størrelsen på din husstand. For enkeltpersoner eller par kan en mindre kapacitet, såsom 2,8 til 3,8 liter, være tilstrækkelig, mens familier på fire til seks personer kan have brug for en mellemstor model, typisk på 5,7 til 7,6 liter. Større familier eller dig, der ofte har gæster, kan have gavn af en endnu større kapacitet, f.eks. 9,5 liter eller mere.

  Type af måltider: Tænk over, hvilke typer måltider du typisk tilbereder. Hvis du ofte tilbereder store stykker kød eller store portioner suppe eller gryderetter, vil en trykkoger med større kapacitet være mest velegnet. Hvis du derimod primært tilbereder mindre portioner eller tilbehør, kan en gryde med mindre kapacitet være tilstrækkeligt.

  Opbevaringsplads: Overvej, hvor meget opbevaringsplads du har til rådighed i dit køkken. Trykkogere med større kapacitet er mere omfangsrige og kræver mere opbevaringsplads. Hvis du har begrænset skabs- eller bordplads, bør du derfor i stedet vælge en mere kompakt model.

 • Type

  Trykkogere findes i mange forskellige typer, herunder til komfur, elektriske, multikogere, induktion og digitale modeller, der hver især passer til forskellige madlavningspræferencer og livsstile.

  • Trykkogere til komfuret tilbyder traditionelle tilberedningsmetoder og er velegnede til erfarne brugere, mens elektriske trykkogere giver bekvemmelighed og automatisering, ideel til travle personer og begyndere.
  • Multikogere kombinerer trykkogning med andre funktioner, perfekt til dig, der søger alsidighed i et enkelt apparat.
  • Induktionstrykogere prioriterer hastighed, effektivitet og præcis temperaturkontrol og appellerer til dig, der sætter pris på hurtige tilberedningstider og energibesparelser.
  • Digitale trykkogere har avancerede elektroniske kontroller og programmerbare forudindstillinger, der appellerer til teknisk kyndige brugere, der ønsker tilpasningsmuligheder i deres køkkenapparater.

  I sidste ende afhænger den bedste type trykkoger af dine individuelle behov og faktorer som madlavningspræferencer, bekvemmelighed og tilgængelig køkkenplads.

 • Funktioner

  Uanset om du er en travl forælder, en madentusiast eller en sundhedsbevidst person, kan en trykkoger af høj kvalitet med de rigtige funktioner revolutionere din madlavningsoplevelse:

  • Indstillinger for trykkogning: Kig efter en trykkoger med justerbare trykindstillinger, herunder mulighed for både højt og lavt tryk. Alsidigheden giver dig nemlig mulighed for at tilpasse tilberedningstiden til forskellige typer ingredienser, hvilket sikrer optimale resultater.
  • Madlavningsprogrammer: Mange moderne trykkogere leveres med forprogrammerede tilberedningsindstillinger til forskellige retter som ris, suppe, gryderet, fjerkræ og meget mere. Programmerne sørger for, at du kan være sikker på ensartede resultater hver gang.
  • Funktion til langsom tilberedning: En slow cooking-funktion giver dig mulighed for at bruge din trykkoger som en traditionel slow cooker, hvor supper, gryderetter og stege simrer over en længere periode. Funktionen gør din trykkoger mere alsidig, så du kan tilberede en lang række forskellige retter.
  • Sauter-funktion: En integreret sauterfunktion gør det muligt at brune kød og grøntsager direkte i trykkogeren, før de trykkoges. Funktionen forbedrer smagen og konsistensen af dine retter og fjerner behovet for ekstra kogegrej.
  • Hold varm-indstilling: Indstillingen sørger for at opretholde temperaturen på din mad efter tilberedning, så du kan servere varme måltider, når det passer dig. Funktionen er især nyttig i travle husholdninger, eller når du har gæster.
  • Tilbehør: Overvej trykkogere, der leveres med ekstra tilbehør som dampkurve, bordskånere og stativer. Det udvider mulighederne for din trykkoger, så du kan tilberede et bredere udvalg af retter og ingredienser.
  • Sikkerhedsfunktioner: Kig efter trykkogere med indbyggede sikkerhedsfunktioner som trykudløsningsventiler, lågelås og overophedningsbeskyttelse. Funktionerne hjælper med at forhindre ulykker og sørger for sikker drift.
  • Programmerbar startforsinkelse: Nogle trykkogere har en programmerbar startforsinkelse, så du kan indstille en timer for, hvornår du ønsker, at tilberedningen skal begynde. Det er praktisk til planlægning af måltider og giver dig mulighed for at have måltiderne klar, når du har brug for dem.
  • Design, der er let at rengøre: Vælg en trykkoger med en aftagelig gryde og komponenter, der tåler opvaskemaskine, så den er nem at rengøre. En non-stick overflade kan også forenkle rengøringen og forhindre, at maden sætter sig fast.
 • Pris

  Trykkogere fås i mange forskellige prisklasser, og du bør kigge efter en model til en pris, der tilbyder en god balance mellem dit budget og de funktioner og den kvalitet, du ønsker. Trykkogere i den lavere prisklasse, typisk mellem 300 og 600 kr., har grundlæggende funktionalitet og færre funktioner, såsom manuelle trykindstillinger og enklere design, og egner sig bedst til lejlighedsvis brug. Trykkogere i mellemklassen, som koster mellem 600 og 1500 kr., tilbyder ofte en balance mellem pris og funktioner, herunder programmerbare forudindstillinger, sikkerhedsfunktioner og en holdbar konstruktion. Trykkogere i dén prisklasse er velegnede til de fleste husholdninger og giver pålidelig ydeevne til regelmæssig brug. Trykkogere til højere priser, over 1500 kr., tilbyder avancerede funktioner som digitale kontroller, flere madlavningsfunktioner og førsteklasses materialer. Premium-varianterne er ideelle til seriøse kokke, entusiaster eller dig, der prioriterer avanceret funktionalitet og holdbarhed. Når du vælger den rigtige pris for en trykkoger, skal du overveje dine madlavningsbehov, dit budget og de ønskede funktioner for at finde den bedste løsning for dig.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  At læse bruger- og ekspertanmeldelser kan give værdifuld indsigt i et produkts ydeevne, funktioner og overordnede kvalitet og hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvilket produkt der passer bedst til dine behov. Brugeranmeldelser giver førstehåndsberetninger om erfaringer fra den virkelige verden og fremhæver fordele og ulemper ved produktet set fra dem, der har købt og brugt det. På den anden side giver ekspertanmeldelser en dybdegående analyse og evaluering af produktets design, funktionalitet og ydeevne, ofte understøttet af grundige tests og sammenligninger med lignende produkter. Ved at overveje både bruger- og ekspertanmeldelser kan du få en omfattende forståelse af produktets styrker og svagheder, så du kan træffe et selvsikkert valg.

  I vores artikel har vi inkluderet tilgængelige bruger- og ekspertanmeldelser for at give dig værdifulde oplysninger, der kan hjælpe dig med at finde det bedste produkt til dine specifikke behov.

arrow-more

Test og anmeldelser af trykkogere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Ekspert- og testkilder

Bbcgoodfood.com

Bbcgoodfood.com er en afdeling af det britiske BBC, der har fokus på gastronomi og mad. Eksperterne bringer især en række opskrifter til læserne, men de skriver også artikler og foretager tests. Her gælder det en trykkoger test af modellen Sage BPR700 The Fast Slow Pro. Bbcgoodfood.com har vurderet den ud fra parametre som tilberedningsevner, sikkerhed, brugervenlighed og alsidighed og er meget tilfredse.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Good Housekeeping institute / Goodhousekeeping.com

Good Housekeeping Institute er et britisk husholdningsmagasin, der skriver om alt til huset, haven og husholdningen. Det kan være alt fra haveredskaber til køkkenapparater og moderne smart-teknologi produkter. Eksperterne foretager i den forbindelse tests i de forskellige kategorier, og de tildeler hver enhed en score på mellem 0 og 100 point. Her gælder det en trykkoger test af to modeller. Det drejer sig om Sage BPR700 The Fast Slow Pro og Tefal Trykkoger Secure 5, som begge høster høj ros.

Testen af Sage BPR700 The Fast Slow Pro blev udført: Oktober 2016
Du kan se testen her

Testen af Tefal Trykkoger Secure 5 blev udført: Juli 2014
Du kan se testen her

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin med fokus på dybdegående laboratorieundersøgelser af forskellige forbrugerprodukter. Eksperterne bestræber sig på altid at levere en helt og holdent objektiv undersøgelse, så læserne med ro i sindet kan vide, om de skal investere i produktet eller ej. Her drejer det sig om en trykkoger test af modellen Sage BPR700 The Fast Slow Pro. Eksperterne har set nærmere på parametre som tilberedningsevner, funktioner, alsidighed, brugervenlighed, rengøring og sikkerhed, og de vurderer, at varianten virkelig klarer sig godt. De tildeler den hele 5 ud af 5 stjerner.

Testen blev udført: Juli 2017
Du kan se testen her

Thespruceeats.com

Thespruceeats.com er et internationalt madmagasin, der giver læserne tips til opskrifter, kost, livsstil og menuer. Der bliver også foretaget tests af og til, og her gælder det en test af modellen Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker.

Testen blev udført: Oktober 2019
Du kan læse testen her

Toptenreviews.com

Toptenreviews.com er et internationalt testmagasin, der løbende tester forskellige forbrugerprodukter inden for den teknologiske og elektroniske verden. Her gælder det en test af modellen Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker, som modtager en god anmeldelse.

Testen blev udført: Februar 2021
Du kan læse testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international handelsplads, hvor du kan købe alt fra film og musik til køkkenredskaber, træningsmaskiner og elektronik. Når køberne handler, kan de efterlade en anmeldelse af købet, som kan komme andre brugere til gode.

Anmeldelserne af Mealthy Multipot Trykkoger & Slow Cooker er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker blev fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Google Shopping

Google er en af verdens største søgemaskiner med en lang række andre tilbud og services til deres brugere. Det inkluderer for eksempel en samling af brugeranmeldelser verden rundt, hvor brugerne lettere kan se, om et produkt er noget værd.

Anmeldelserne af Instant Pot Multicooker Pro Crisp + Air Fryer Slow Cooker blev fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

FAQ

Hvad koster en trykkoger?
Du kan få en trykkoger i flere forskellige prisklasser, afhængig af mærke, design, bygningskvalitet, kapacitet og funktioner. De billigste koster omkring et par hundrede kroner, og de dyreste koster op omkring et par tusinde. Har du ikke budgettet til de dyre produkter, kan du lede efter et godt trykkoger tilbud.
Hvad kan man bruge en trykkoger til?
Der er mange muligheder, og du kan tilberede alle former for kød, fisk, kartofler, ris, pasta, grønt, gryderetter med mere. Du anvender din trykkoger lidt ligesom en slow-cooker eller crock-pot – bare med en langt hurtigere hastighed. Det vil sige, at du putter dine udvalgte ingredienser i gryden, og så bliver maden tilberedt.
Hvordan virker en trykkoger?
En trykkoger virker ved at tilberede mad under et højt tryk. Når trykket bliver højt, bliver fødevarernes fibre påvirket, så de bliver mere møre end normalt. Derfor får du mere ud af den gastronomiske oplevelse med en trykkoger, plus tilberedelsestiden falder markant.

Købsguide: Råd til valg af trykkoger

Uanset om du først lige har hørt om apparatet trykkoger, eller du allerede er garvet inden for feltet, så kan det være svært at finde lige præcis den model, der passer bedst til det, du har brug for. Derfor guider vi her til de elementer, du bør vide, før du vælger din nye variant.

Hvad er en trykkoger?

I korte træk er en trykkoger et køkkenredskab i enten et gryde- eller boksformat, hvor du putter dine ingredienser ned i. Så bliver de tilberedt under tryk, hvorved fibrene hurtigere bliver påvirket og møre.

Det gør, at du vil have maden klar på langt kortere tid end normalt. Det kan være en gryderet på under 20 minutter, eller kød, ris og kartofler på fem minutter.

Selve designet minder en del om slow-cookeren og crock-potten, men der er tilberedningsmetoden bare omvendt. Her drejer det sig i stedet om langtidstilberedning, hvor maden bliver bearbejdet ved lavere temperaturer over længere tid.

Hvad kan jeg bruge den til?

Hvad kan du så bruge dine trykkoger til? Det afhænger en smule af, hvor nymodens den er.

De simple kan som udgangspunkt tilberede kød og grøntsager, mens de mere fashionable har specialprogrammer til for eksempel gryderetter, ris, kartofler, risotto, sautering, opvarmning, holde varm plus også slow cooking.

Valget er dit, og her i vores trykkoger test-overblik har vi både inkluderet simple og mere avancerede enheder.

Type

Generelt set kan du vælge imellem to grundtyper – en til brug på kogeplader og en elektrisk trykkoger.

Den til kogepladerne ligner lidt en almindelig gryde med et langt håndtag, og den bliver anvendt direkte på dine kogeplader. Det varierer, om produkterne er kompatible med alle varmekilder, så har du for eksempel induktion, bør du læse grundigt efter.

Den anden type – elektrisk trykkoger – fungerer lidt som en elkedel. Den sætter du til strøm i stikkontakten ligesom en slow cooker, og den kommer med en individuel effekt i watt. Ligger den omkring de 1000 watt, vil den være meget stærk. Typen her har derfor ikke brug for kogeplader og bliver anset for at være mere sikker. Der er ikke samme behov for at holde øje med den hele tiden. Vi anbefaler dog ikke, at du efterlader den uden opsyn.

En elektrisk trykkoger er gerne noget mere avanceret end den til kogepladerne – det betyder, at den ofte også er noget dyrere, da den kommer med display, kontrolpanel og diverse indstillinger og programmer. Har du ikke budgettet, kan du lede efter et godt trykkoger tilbud. Hos Forbrugsguiden kan du ved hvert produkt se, hvad prisen er hos de forskellige forhandlere.

Kapacitet

Modellerne varierer i rummelighed, og kapaciteten i klassen her ligger mellem fire og syv liter.

De fire liter passer til den mindre husholdning, mens de syv liter passer til den lidt større eller til hjemmet, hvor der ofte kommer gæster.

Du kan også få en trykkoger 15 liter eller en trykkoger 20 liter, hvis du virkelig skal lave meget mad.

Størrelse og vægt

Størrelse hænger især sammen med type og kapacitet. En elektrisk trykkoger fylder gerne noget mere end den til kogepladerne i grydeformat, og jo højere kapaciteten er, jo større er det fysiske omfang gerne.

Overvej om du har plads nok, før du køber. På køkkenbordet såvel som i skabet.

Vægten varierer også. En elektrisk trykkoger kan veje op mod de ti kilo eller mere, men du kan få maskiner, der kun vejer omkring de tre kilo. Skal du flytte meget rundt på den, kan en tung vægt være et problem. En høj vægt giver på den anden side en højere stabilitet, så der er fordele og ulemper ved begge.

Sikkerhed

Når der bliver arbejdet under tryk, er sikkerheden vigtig. Både for dig, dine omgivelser og for apparatet.

Vælg gerne en model med en sikkerhedsventil, men det har næsten alle. Et fastlåsningssystem af låget øger tillige sikkerheden, så trykket ikke får låget til at springe uventet op.

Funktioner

Et display kan give en lettere betjening og overblik. Dem finder du dog kun på de elektriske. Her kan det også være en god ide med en enhed, der kommer med forudindstillede indstillinger og specialprogrammer. Det kan hjælpe dig til at få den mest optimale kokkerering i forhold til typer af fødevarer og retter samt temperaturer og tid.

Rengøring

Nogle tåler maskinopvask, og andre gør ikke. Det er en smagssag, hvad du foretrækker.

Grydeformaterne tåler gerne maskinopvask (ofte ikke låget), mens de elektriske ikke gør. Dog kan der være undtagelser for tilbehøret.

Der er forskellige måder, du kan rengøre indersiden på, når det gælder den manuelle rengøring. Du kan for eksempel fylde den med vand og tilsætte to deciliter eddike (eventuelt også en skefuld bagepulver), som opløser snavset. Lad blandingen stå natten over. Vask og tør den grundigt næste morgen.

Pris

Prisen er forskellig fra produkt til produkt. De enkle er billigere, hvor de avancerede koster mere. Du kan sagtens få en prisvenlig model, der er velfungerende, mens en høj pris ikke altid er lig med høj kvalitet. Her kan du med fordel konsultere eksperternes kommentarer for at se, om pris og kvalitet hænger sammen. Du kan finde links til alle undersøgelserne nederst i artiklen her.

Fordele – kort fortalt

En trykkoger har i korte træk følgende fordele.

 • Fantastisk hurtig tilberedning af maden
 • Trykkogning er mindre energikrævende end traditionel madlavning
 • Bevarer flere vitaminer og mineraler, da behovet for tilsætning af vand/fedtstof er mindre og kogetiden kortere.
 • De høje temperaturer, hurtige kokkerering og forseglede miljø hjælper til at koncentrere smagsnuancerne

Ulemper – kort fortalt

En trykkoger har i korte træk følgende ulemper.

 • Prisen er højere sammenlignet med almindelige gryder og pander
 • Rengøring kan være mere besværligt, end du er vant til
 • Du skal skifte forseglingen, når den bliver slap. Ellers kan du ikke tilberede under tryk

Du kan læse mere om valg af din bedste trykkoger hos Allrecipes.com og Hippressurecooking.com.

Sådan bruger du en trykkoger

Synes du også, at trykkogning lyder lidt som en proces, der skal foregå i fysiklokalet og ikke i køkkenet derhjemme? Så er du ikke den eneste.

Men der er hverken noget farligt eller svært ved at tilberede under tryk. Tværtimod er der masser af fordele at hente ved typen af kokkerering her. Er du lidt i tvivl om, hvordan det egentlig fungerer, så kan du blive klogere her.

Hurtig tilberedning under tryk

Trykkogning fungerer ved, at du putter fødevarer og vand ned i gryden/boksen. Intet vand – ingen damp. Så lægger du låget på, som forsegler åbningen. Sæt temperaturen helt op, så du hurtigere kan komme i gang. Hak gerne dine ingredienser i lige store stykker, for så bliver de ligeligt tilberedt. Så slipper du for under- eller overtilberedte mad-stykker.

Som tommelfingerregel tager kød længere tid at få mørt end grøntsager og fisk.

Når vandet koger, kan dampen ikke komme ud, og det skaber et øget tryk og temperatur, som du ellers ikke opnår.

Husk kun at fylde gryden/boksen to tredjedele op – gerne kun halvt op, når du har med vandige retter at gøre. Så undgår du svineri og et over-pres. Tilbereder du fødevarer, der vokser som ris og pasta, bør du kun fylde gryden en tredjedel op.

Tryk og temperatur påvirker fødevarernes fibre, som hurtigere bliver møre. Derfor kan du i de fleste tilfælde få et færdiglavet måltid, der kun tager omkring en tredjedel af, hvad den traditionelle tilberedning gør.

Når maden er færdig, skal du lette trykket. Det kan du gøre på flere måder. Enten kan du tage gryden fra varmen og lade trykket falde af sig selv. Det tager lidt tid. Du kan også trykke på ventilen med ovnhandskerne på, hvorved presset forsvinder ud, eller du kan afkøle gryden under den kolde vandhane.

Det bedste er at bruge ventilen. Du må aldrig forcere forseglingen og tvinge gryden op. Så kan forseglingen gå i stykker, og du vil ikke længere kunne trykkoge.

Væsken i gryden vil aldrig blive til tyk sauce, så har du brug for det, må du hælde væden over i en stegepande eller kasserolle og jævne den her.

Servér maden med det samme og lad den ikke stå for længe i trykkogeren – med mindre det er på holde varm funktionen. Gør den hurtigst muligt ren, så den er klar til brug igen.

Du kan læse mere om brugen hos Samvirke.dk og Bbcgoodfood.com.

3 gode opskrifter til din nye trykkoger

Tilberedning i trykkoger kan være lidt svært uden en decideret trykkoger-opskrift, hvis du kun har den traditionelle opskrift at gå ud fra.

Derfor har vi samlet tre gode og brugbare opskrifter, der er skræddersyet til brug i en trykkoger. Du kan både bruge en elektrisk trykkoger og den til kogepladerne.

Pikant gullasch

Ingredienser

-800 gram småkød, enten flæsk, okse eller en blanding af begge
-500 gram løg, hakket
-1 dåse champignoner plus champignon-vandet
-3 tomater
-1 grøn paprika, i tern
-1 spiseskefuld mel
-2 spiseskefulde margarine
-2,5 deciliter vand
-En halv kop sur fløde
-Salt
-Peber
-Rosenpaprika
-Karry
Merian
-Muskat
-Stødt kommen

Sådan gør du

 1. Skær kødet i tern, der er to-tre centimeter store.
 2. Brun kødet i fedtstoffet – enten i gryden uden låg eller på en almindelig stegepande
 3. Tilsæt de hakkede løg og svits dem. Drys melet over og spæd til med vand efter behov.
 4. Tilsæt krydderierne, den grønne paprika i tern, champignoner plus vandet fra dåsen og tomater.
 5. Hæld over i trykkogeren eller sæt låget på.
 6. Sæt varmen højt op og kog sammen i 15 minutter.
 7. Smag eventuelt til med sur fløde og servér med det samme.

Du kan se hele opskriften hos DK-Kogebogen.dk.

Lækker steg – på den lette måde

Ingredienser

-1,5-2 kilo roastbeef i skiver
-1 teskefuld salt
-½ teskefuld peber
-1 teskefuld paprika
-1 løg, hakket
-4 fed hvidløg, pressede
-10 deciliter bouillon/fond

Sådan gør du

 1. Skær eventuelt fedt fra kødet
 2. Saml salt, paprika og peber i en skål. Bland sammen og gnid det ind i kødet.
 3. Put kød, løg, hvidløg og bouillon/fond ned i trykkogeren og tænd for den.
 4. Lad kødet tilberede i 50 minutter.
 5. Fjern låget og lad kødet trække i fem til ti minutter.
 6. I mellemtiden kan du lave sauce ud af væden fra tilberedningen. Hæld det over i en pande eller gryde og jævn med jævner.
 7. Servér med det samme.

Du kan se hele opskriften hos Thespruceeats.com.

Spaghetti-sauce

Ingredienser

-250 gram oksekød
-150 gram italiensk pølse i skiver
-1 dåse flåede tomater
-1 dåse tomatpasta
-4 deciliter friske champignoner i skiver
-1 løg, hakket
-2 selleri-stilke, hakkede
-1 deciliter persille, friskhakket
-3 fed hvidløg, pressede
-1 teskefuld sukker
-1 teskefuld tørret oregano
-2 laurbærblade
-Salt
-Peber
-Spaghetti
-Parmesanost

Sådan gør du

 1. Tilbered oksekød og pølse i trykkogeren i fem minutter.
 2. Fjern kød og pølser med en ske og dræn kogeren for fedt.
 3. Kom kødet og pølserne tilbage i gryden og tilsæt flåede tomater, tomatpasta, champignoner, løg, selleri, hvidløg, persille, sukker, oregano og laurbærblade. Bland dem sammen.
 4. Sæt låget på og lad koge i ti minutter.
 5. Kog spaghetti imens.
 6. Tag låget af trykkogeren og fjern laurbærbladene. Smag til med salt og peber.
 7. Servér saucen over spaghettien. Riv eventuelt parmesanost over.

Du kan se hele opskriften hos Thespruceeats.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme