Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Frituregryde test-guide: Vores vurdering af de bedste frituregryder baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Frituregryde test-guide: Vores vurdering af de bedste frituregryder baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Elsker du fritter, og savner du smagen og sprødheden fra den lokale grillbar? Mange kæmper med at genskabe de perfekte fritter i hjemmet, og skal det gøres så nemt som muligt, så er løsningen faktisk ganske simpel – en frituregryde. Og er du bekymret over olieforbruget, kan du vælge en airfryer i stedet.

I vores artikel guider vi dig derfor gennem et udvalg af både traditionelle frituregryder og airfryers. Vi præsenterer resultaterne fra forskellige eksterne tests og hjælper dig med at finde frem til den model, der passer bedst til dine behov.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste frituregryder i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tefal Easy Pro - frituregryde med stor kapacitet

Godt allround-valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Easy Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Justerbar termostat
 • Praktisk visningsvindue
 • Kan skilles helt ad til rengøring

Forbrugsguidens vurdering

Tefal Easy Pro udmærker sig som en hurtig, effektiv og brugervenlig frituregryde. Dens fremtrædende funktion er den bemærkelsesværdige hastighed, der reducerer tilberedningstiden betydeligt, især med den anbefalede mængde pommes frites. Desuden holder den en stabil temperatur, hvilket sikrer jævnt tilberedt mad uden det almindelige problem med underkogt inderside eller alt for brunet yderside.

På trods af dens mange styrker er en bemærkelsesværdig ulempe fraværet af en indbygget timer. Det betyder, at brugerne manuelt skal holde styr på tilberedningstiden, hvilket kan være ubelejligt for dig, der er vant til mere automatiserede madlavningsoplevelser. Det kan dog afhjælpes ved at bruge en ekstern timer eller være opmærksom under tilberedningen. Tefal Easy Pro er kompakt og sikker, og de fleste dele kan vaskes i opvaskemaskinen. Det er en fremragende mellemklasse-løsning til effektiv og pålidelig stegning på trods af behovet for ekstern tidsstyring.

Fordele

 • Tilbereder rigtig gode pommes frites
 • Stor kapacitet
 • Hurtig model
 • Høj brugervenlighed
 • Solid pris og vægt

Ulemper

 • Har ingen timer

Også Tefal Easy Pro er blevet testet for dens evne til at omdanne rå kartofler til sprøde pommes frites – men den kan dog også levere mere end kun pommes frites. Den kan nemlig også bruges til at tilberede kødretter og tilbehør som eksempelvis falafler. Modellen skuffer ikke, for når det kommer til slutresultatet, fungerer Tefal Easy Pro utrolig godt. Pommes fritesene bliver både jævne i farven, og teksturen er noget nær et perfekt resultat. Og det gælder både, når du tilbereder den anbefalede mængde på 450 gram og den maksimale på 900 gram.

Det skal du vide, før du køber Tefal Easy Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2100 W
 • Kapacitet: 3 L
 • Dimensioner: 54 x 26,7 x 54 cm
 • Vægt: 2,3 kg

Hurtig og stabil

Tefal Easy Pro hører til de hurtigste modeller på markedet og er op til flere minutter hurtigere end mange af sine konkurrenter. Især hvis du anvender den anbefalede mængde pommes frites, går det rigtig stærkt.

Også temperaturen er meget stabil, hvilket giver et jævnt resultat, hvor temperaturen ikke hele tiden bevæger sig op og ned. En ustabil temperatur kan nemlig gøre, at pommes fritesene kan blive for mørke udenpå og halv-rå indeni. Også den sensoriske bedømmelse af pommes fritesene fungerer godt og pålideligt.

 

Brugervenlig model

Tefal Easy Pro er både let at bruge og håndtere, og det er let at finde de rigtige indstillinger og at holde øje med den igangværende fritering. Brugervenligheden forstærkes yderligere af en let rengøring, hvor både kedel, kurv og håndtag kan komme i opvaskemaskinen.

Med Tefal Easy Pro kan du desuden stole på en sikker madlavning, hvor både den elektriske sikkerhed og temperatursikkerheden er rigtig god. Tænd/sluk-knappen indikerer tydeligt, om maskinen er i brug, og modellen er let at opbevare.

Tefal Easy Pro måler 28 cm (B), 26 cm (D), 54 cm (L) og vejer 3.400 gram, og både størrelse og pris er i mellemklassen.

Mere om Tefal Easy Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2100 W
 • Kapacitet: 3 L
 • Dimensioner: 54 x 26,7 x 54 cm
 • Vægt: 2,3 kg

Fritel FR1355 - meget temperaturstabil frituremaskine

Godt til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Fritel FR1355:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kapacitet på 3 liter og en effekt på 2200W
 • Justerbar termostat med område 150-190 grader
 • Håndtag med kølig berøring

Forbrugsguidens vurdering

Fritel FR1355 frituregryde fremstår er et både effektivt og brugervenligt køkkenapparat, perfekt til dig, der sætter pris på ensartede tilberedningsresultater. Dens evne til at opretholde en stabil temperatur er en stor fordel, som sikrer, at dine pommes frites bliver jævnt tilberedt, uanset hvor stor en portion, du skal tilberede. Desuden gør det lave energiforbrug, som især mærkes, når du steger den anbefalede mængde pommes frites, den til et energieffektivt valg.

Frituregrydens brugervenlighed er endnu en vigtig egenskab. Den veldesignede friturekurv og de intuitive indstillinger bidrager til en problemfri madlavningsoplevelse. Den optimale vægt skaber desuden en balance mellem stabilitet og bærbarhed, hvilket gør den både nem at flytte og opbevare. På den anden side er en potentiel ulempe, at der ikke findes en manual på skandinaviske sprog. Det er dog et mindre problem i betragtning af frituregrydens intuitive design og betjening. Selv for begyndere er den medfølgende manual, selvom den ikke er på skandinaviske sprog, omfattende og let at forstå, hvilket sikrer, at du hurtigt kan få styr på, hvordan du betjener frituregryden.

Fordele

 • Pommes frites får flot og jævn farve
 • Meget stor kapacitet
 • Temperaturen holdes stabil under tilberedning
 • Udførlig manual medfølger
 • God størrelse

Ulemper

 • Har ingen brugervejledning på skandinaviske sprog

Fritel FR1355 hører til de modeller, der har en rigtig stor kapacitet – den anbefalede mængde er på 666 gram, mens den maksimale kapacitet er på hele 1.000 gram. Det er rigtig mange pommes frites, og så stor en mængde kan være svær at få helt ensartet samtidig. Det er derfor vigtigt, at holde sig til modellens anbefalede mængde. Til gengæld er den store størrelse dog praktisk, hvis du har en stor familie eller ofte er vært for større sammenkomster.

Det skal du vide, før du køber Fritel FR1355

Specifikationer

 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 3 L
 • Dimensioner: 26.7 x 41 x 22 cm
 • Vægt: 3.1 kg

Meget temperaturstabil

En af de store fordele ved Fritel FR1355 er, at du kan være sikker på en stabil temperatur, der ikke hele tiden kører op og ned. Også friteringstiden er god, og det gælder både, når du anvender den anbefalede mængde pommes frites og den maksimale. Ydermere har Fritel FR1355 den fordel, at den er energieffektiv. Modellens energiforbrug er nemlig lavt, og det gælder især, når du friterer den anbefalede mængde pommes frites.

 

God brugervenlighed

Fritel FR1355 har også den fordel, at den er let at bruge. Håndterbarheden er i top, og det gælder især friturekurven, som du ofte kommer i kontakt med, da det er her, pommes fritesene skal ilægges under processen. Det er også let at finde rundt i indstillingerne, og med en vægt på 3.200 gram er modellen hverken for tung eller så let, at den ikke er stabil. Den passende vægt gør desuden, at modellen er let at flytte rundt på og opbevare.

Er du nybegynder med frituregryderne, så medfølger der en manual med Fritel FR1355. Manualen er velinformerende, og med den i hånden bliver du guidet til, hvordan du bruger frituregryden mest optimalt. Fritel FR1355 kan indeholde 3 liter olie og måler 26 cm (B), 22 cm (D), 58 cm (L).

Mere om Fritel FR1355

Specifikationer

 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 3 L
 • Dimensioner: 26.7 x 41 x 22 cm
 • Vægt: 3.1 kg

Tefal Oleoclean Pro - frituregryde med vindue

Brugernes foretrukne frituregryde

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Oleoclean Pro :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Termostatisk oliefiltreringssystem
 • Avanceret varmesystem til olietemperatur
 • Automatisk filtrering af olie/fedt

Forbrugsguidens vurdering

Tefal Oleoclean Friture Digital Timer frituregryde er et fremragende valg for dig, der søger et klassisk, men effektivt køkkenapparat. Tefal er kendt for sin kvalitetsproduktion og tilbyder et brugervenligt design, der ikke går på kompromis med funktionaliteten. Frituregryden er særligt velegnet til store familier eller sammenkomster, da den har en generøs kapacitet på 3,5 liter, der gør det muligt at tilberede store portioner, fra traditionelle favoritter som pommes frites og kylling til sundere alternativer som stegte grøntsager og rejer.

Desuden sikrer de justerbare indstillinger alsidighed i tilberedningen af forskellige retter, hvilket forbedrer din kulinariske oplevelse. Frituregrydens evne til selv at filtrere olien er en fremtrædende funktion, der gør stegeprocessen mere praktisk og nem. Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle brugere har rapporteret om olielækager. Det er selvfølgelig problematisk, men hvis du er opmærksom og forsigtig under brugen, kan det mindske risikoen betydeligt. De fleste dele af frituregryden tåler opvaskemaskine, hvilket giver bedre hygiejne og nemmere rengøring.

Fordele

 • Madlavningslåg med vindue
 • Kan skilles helt ad for nem rengøring
 • God kapacitet
 • Nedsænket varmesystem

Ulemper

 • Nogle brugere rapporterede om ulykker med olielækage

Frituregryden er bedømt flere forskellige steder, og har fået nogle super flotte anmeldelser. Hos den danske gigant elgiganten.dk har frituregryden opnået hele 4,6 stjerner ud af 5 mulige. Karakteren er baseret på køberes mening og holdning til produktet, og er dermed upolerede udklip af produktets værdi og egenskaber. Også hos whiteaway.com har produktet brilleret – med 4,8 stjerner ud af 5 mulige. Det er ganske enkelt imponerende, og vidner om den store tilfredshed med produktet.

Det skal du vide, før du køber Tefal Oleoclean Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2100 W
 • Kapacitet: 3.5 L
 • Dimensioner: 36.3 x 41.3 x 47.5 cm
 • Vægt: 4.9 kg

Om modellen

Står du og mangler en helt klassisk og velfungerende frituregryde? Så er den her model fra Tefal sikkert det perfekte match for dig. Tefal er et anerkendt mærke, som er kendt for at producere og fremstille kvalitetsredskaber til køkkenet – her gælder det alt fra pander til elektroniske apparater som det hre. Designet er helt klassisk og ældre at kigge på, men det gør absolut intet andet for oplevelsen end at gøre det charmerende og hyggeligt.

Rent funktionelt er modellen også super god. Med sine indstillinger og justerbare funktioner kan du tilberede lækker mad, som vil glæde hele familien og eventuelle gæster. Der er nemlig kapacitet til, at du kan lave meget mad til en stor familie eller en stor flok gæster. Hvad end du er mest til klassisk frituremad som pommes frites, kylling, løgringe eller til sundere og mere moderne retter som friterede grøntsager, rejer eller churros, så er der rig mulighed for at tilberede det i frituregryden.

Det unikke ved Tefal Oleoclean Pro er, at den friterer olien selv. Det er både praktisk, smart og funktionelt for dig som bruger. Derudover er den super let at bruge, hvilket gør, at det er både overskueligt og ligetil at få lavet noget lækkert mad i frituregryden.

Modellen her består af flere dele og indstillingerne. Flere af de forskellige dele tåler opvaskemaskine, hvilket er nemt og godt for hygiejnen og rengøringen af din frituresteger. På den måde slipper du for vedvarende lugt i frituregryden, men kan derimod holde denbåde ren, indbydende og tiltalende.

Oleoclean Friture Digital Timer vs. markedet

Frituregryden er sammenlignet med andre modeller super funktionel og god til den store familie. Det skyldes i høj grad den gode kvalitet, de brugervenlige facetter og ikke mindst den store kapacitet og volumen på 3,5 liter. Det betyder nemlig, at du kan lave store portioner af gangen, og dermed slipper for at skulle tilberede maden i flere forskellige omgange. Ligeledes kan du få produktet til en fin, mellemklassepris, som sikrer, at du får høj kvalitet til relativt få penge.

Mere om Tefal Oleoclean Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2100 W
 • Kapacitet: 3.5 L
 • Dimensioner: 36.3 x 41.3 x 47.5 cm
 • Vægt: 4.9 kg

Dagens bedste priser og tilbud på Tristar FR-6937:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Dobbelt termostatfunktion
 • Stor kapacitet, ideel til familier
 • Varmebestandige håndtag

Forbrugsguidens vurdering

Tristar FR-6937 frituregryde er et fremragende valg til store familier eller dem, der ofte har gæster. Dens design med to beholdere, der hver rummer 3 liter, hvilket giver en samlet kapacitet på 6 liter, adskiller den fra mængden og giver uovertruffen fleksibilitet i tilberedningen af store eller varierede måltider. Du kan tilberede forskellige fødevarer ved forskellige temperaturer eller kun bruge én beholder, hvis du foretrækker det, hvilket gør den endnu mere alsidig.

Desuden er frituregrydens ‘cool zone’-funktion under varmeelementet genialt designet til at reducere forbrænding af krummer og rester, hvilket forbedrer kvaliteten af dine stegte fødevarer. Olien, der bruges i frituregryden, forbliver friskere i længere tid, hvilket giver en økonomisk fordel. På den anden side er det en ulempe, at der ikke er et lugtfilter. Det kan dog nemt løses ved at bruge frituregryden i godt ventilerede områder, f.eks. i nærheden af et åbent vindue eller på en altan, eller ved at bruge en luftrenser.

Fordele

 • Smart dobbelt-beholder
 • Let at rengøre med løse dele, der tåler opvaskemaskine
 • Kølig zone

Ulemper

 • Har ikke et lugtfilter

Hvis det er en anmelderrost frituregryde, som du gerne vil have fat i, så er denne model et godt bud. På flere anerkendte, danske sider har denne model nemlig opnået super flotte kommentarer, som giver denne frituregryde 5 stjerner ud af 5 mulige hos både skousen.dk og whiteaway.com. Der er altså et godt grundlag for at købe denne frituregryde.

Det skal du vide, før du køber Tristar FR-6937

Specifikationer

 • Effekt: 3600 W
 • Kapacitet: 6 L
 • Dimensioner: 25 x 40 x 41 cm
 • Vægt: 1.5 kg

Om modellen

Har du en stor familie, eller har du ofte gæster, som du gerne vil glæde med lækker mad og hyggeligt samvær, så er denne dobbelt frituregryde noget nær perfekt for dig. Med hele to beholdere til olie til fritering er der lagt op til det helt store måltid, hvor du kan tilberede en stor dobbeltportion af mad, eller sågar tilberede to forskellige typer mad, i det du kan separere dem i hver sin frituregryde. I hver beholder er der plads til 3 liter, hvilket giver en kapacitet på 6 liter i alt, som nærmest ikke kan overgås af andre typer frituregryder. Det smarte ved disse to beholdere er, at du kan køre to separate temperature, så du i den ene eks. kan have 160 graders varme, mens du eksempelvis i den anden kan køre 190 grader – hvilket er maksimumtemperaturen for begge halvdele. Hvis du ikke vil bruge begge beholdere, så kan du også bare nøjes med at bruge den ene, det er helt op til dig. Det øger fleksibiliteten og gør denne dobbelt friture til det perfekte redskab i køkkenet.

Den olie du bruger holder sig bedre frisk ved at være delt i to. På den måde er der også et økonomisk aspekt i dette.

Desuden er der under varmelementet i gryden er såkaldt ’cool zone’. Her bliver der ikke nær så varmt som i toppen af gryden. Det er udtænkt sådan for at formindske chancen for at smulder og rester falder til bundes og brænder på.

Særligt for denne model er desuden også, at den er praktisk i brug og har en høj sikkerhed. Blandt andet er der nemlig en overophedningsbeskyttelse, som sikrer, at olien ikke antænder ved et uheld. Under frituregryden finder du desuden skridsikre fødder, som gør, at gryden står stabilt fast ved bordet i dit køkken, baggang eller udhus.

De forskellige dele i denne frituregryde gør, at den nemt kan rengøres. De løse dele kan ligeledes gå i opvaskemaskinen.

 

Tristar FR-6937 frituregryde vs. markedet

Hvis man sammenligner denne frituresteger med de resterende modeller på markedet, så er denne en af de aller største og mest perfekte til den store familie, som du overhovedet finder på markedet. Noget andet pragtfuldt ved denne model er, at du får et godt produkt for forholdsvis få penge – især hvis du tager størrelsen, kvaliteten og funktionaliteten i betragtning.

Mere om Tristar FR-6937

Specifikationer

 • Effekt: 3600 W
 • Kapacitet: 6 L
 • Dimensioner: 25 x 40 x 41 cm
 • Vægt: 1.5 kg

Princess 182055 Airfryer XXL 5,3 Lite - stilet med god kapacitet og mange programmer

Dagens bedste priser og tilbud på Princess 182055 Airfryer XXL 5,3 Lite:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Beskyttelse mod overophedning
 • Automatisk slukning
 • Tåler opvaskemaskine

Forbrugsguidens vurdering

Princess 182055 Airfryer XXL 5.3 Lite skiller sig ud som et alsidigt og praktisk apparat, der er perfekt til sundhedsbevidste personer og små boliger som kollegieværelser eller studielejligheder. Dens kapacitet til at tilberede op til 1,5 kg pommes frites, sammen med dens bage- og grillfunktioner, gør den til et alsidigt køkkenredskab. Desuden gør brugen af varm luft i stedet for olie til madlavning det ikke kun lettere at spise sundere, men udvider også udvalget af retter, du kan tilberede, fra sprøde pommes frites til bagværk.

Desuden sikrer den brugervenlige grænseflade, komplet med et simpelt display og 8 forudindstillede programmer, brugervenlighed for alle familiemedlemmer, selv de små, takket være cool-touch-håndtaget på den aftagelige kurv. Den medfølgende bageform på 22 cm gør den endnu mere anvendelig, så du nemt kan bage kager eller tærter. På den anden side er det en lille ulempe, at det er nødvendigt at vende maden oftere for at sikre en jævn tilberedning. Men det er et lille kompromis for den sundere tilberedningsmetode og den bekvemmelighed, den giver.

Fordele

 • 8 automatiske programmer
 • Nem at bruge
 • Skridsikre fødder

Ulemper

 • Maden skal vendes op til flere gange

Princess 182055 Airfryer er en fiks og fin lille airfryer, der er meget økonomisk overskuelig og, takket være det simple og elegante design, passer perfekt ind i ethvert køkken. Hos tyske Testberichte har maskinen fået en høj score, og på Amazon har forbrugerne samlet givet 4,5 ud af 5 stjerner.

Det skal du vide, før du køber Princess 182055 Airfryer XXL 5,3 Lite

Specifikationer

 • Kapacitet: 5.2 L
 • Effekt: 1700 w
 • Vægt: 4.5 kg
 • Dimensioner: 33x42.8x36 cm
 • Manuel/digital: Digital
 • Wifi kompatibilitet: No
 • Timer: Yes
 • Automatisk sluk: Yes

Derfor anbefaler vi Princess 182055 Airfryer XXL 5,3 Lite

Èn af fordelene ved maskinen er, at det er muligt at tilberede op til 1,5 kg pomfritter, og dertil er det både muligt at bage og grille med Princess 182055 Airfryer. Det er nemt og overskueligt at bruge maskinen takket være det simple display. Princess 182055 Airfryer bruger ligesom andre Airfryers varm luft i stedet for olie, og det gør det lettere for dig at spise sundere. At du tilmed kan bage og forberede andre retter er kun et plus.

Princess 182055 Airfryer XXL 5,3 Lite vs Markedet

For at hjælpe dig bedst muligt i gang medfølger der en bageform på 22 centimeter, så du kan bage kage eller tærte. Det gør Princess 182055 Airfryer helt perfekt til for eksempel kollegieværelset eller den lille etværelseslejlighed – de mange muligheder gør den til et ideelt redskab.

Også de små kan hjælpe til med maden, for det er nemlig helt sikker at bruge Princess 182055 Airfryer. Den aftagelige kurv har et køligt berøringshåndtag, så der kan komme hjælpere i køkkenet.

Princess 182055 Airfryer har masser af dele, der kan komme i opvaskemaskinen, hvilket gør den nem at rengøre. Der er 8 forudindstillede programmer, så du nemt kan komme i gang med at lave lige netop den mad, dig og din familie har lyst til.

Mere om Princess 182055 Airfryer XXL 5,3 Lite

Specifikationer

 • Kapacitet: 5.2 L
 • Effekt: 1700 w
 • Vægt: 4.5 kg
 • Dimensioner: 33x42.8x36 cm
 • Manuel/digital: Digital
 • Wifi kompatibilitet: No
 • Timer: Yes
 • Automatisk sluk: Yes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Teknologi til fjernelse af fedt
 • Rapid Air varmluftsteknologi
 • Stegekurv og skuffe tåler opvaskemaskine

Forbrugsguidens vurdering

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er et enestående apparat til sundhedsbevidste kokke og kulinariske entusiaster. Dens Twin TurboStar-teknologi sikrer, at maden tilberedes jævnt, hvilket giver saftigt indre og sprødt ydre med minimal eller ingen brug af olie. Denne funktion er ikke kun sundere, men forbedrer også teksturen og smagen af forskellige fødevarer, fra kylling og pommes frites til fisk og kød. Airfryerens alsidighed er desuden en stor fordel. Den kan stege, bage og grille, hvilket gør den til et multifunktionelt redskab i ethvert køkken. Det digitale display med fem programmer forenkler tilberedningsprocessen, så man hurtigt og nemt kan tilberede mange forskellige retter. For dem, der foretrækker mere kontrol, er den manuelle drejeknap til justering af tid og temperatur en gennemtænkt tilføjelse.

På den anden side er en potentiel ulempe støjniveauet under drift. Men i betragtning af effektiviteten og de mange tilberedningsteknikker, den tilbyder, mener vi, at det er en mindre ulempe. Desuden er varmholdningsfunktionen, som bevarer madens temperatur i op til 30 minutter, særlig nyttig til at planlægge måltider.

Fordele

 • Twin TurboStar-teknologi
 • Holde varm-funktion
 • Fem programmer
 • Kurv med slip-let-trådnet

Ulemper

 • Kan have et højt støjniveau

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er blevet testet og anmeldt af forskellige ekspertkilder som inkludere Testberichte.de, T3.com, Cnet.com, Healthfryers.com.

De seks eksperter er alle glade for denne airfryer, da den overordnet set har klaret sig godt i alle tests. Eksperterne har blandt andet bedømt modellen ud fra forskellige parametre såsom brugervenlighed, tilberedning, design m.m.

Det skal du vide, før du køber Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance

Specifikationer

 • Kapacitet: 7.3 L
 • Effekt: 2200 w
 • Vægt: 7.9 kg
 • Dimensioner: 32.1 x 43.3 x 31.5 cm
 • Manuel/digital: Digital
 • Wifi kompatibilitet: ?
 • Timer: Yes
 • Automatisk sluk: Yes

Nem og hurtig tilberedning, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra T3.com er Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance en airfryer, der sikrer en nem og hurtig tilberedning. De beskriver det som værende en ”problemfri tilberedning” samt, at modellen er ”yderst effektiv”.

Flere af eksperterne er enige i dette, hvor Testberichte.de og Cnet.com ydermere hæfter sig ved, at denne airfryer har en god størrelse, så man kan tilberede en del mad på samme tid. Dog skriver Cnet.com i deres anmeldelse, at Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance til gengæld er så stor, at det for nogle er alt for stort. Den er nemlig også forholdsvis dyr.

Eksperterne fra Healthfryers.com noterer desuden, at Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er en ”stilfuld og flot airfryer”, som er nem at rengøre efter brug. De er dog ikke helt så glade for modellens lydniveau.

Fem programmer

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er en airfryer, som man kan bruge til sund friturestegning af diverse madvarer med en smule elle slet ingen olie. Takket være enhedens Twin TurboStar-teknologi vil den varme luft hvirvle rundt i den, så al mad bliver saftigt indvendigt og sprødt udvendigt.

Derudover kommer Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance med et digitalt display, som har fem programmer. Med disse programmer kan man nemt og hurtigt blandt andet tilberede alt lige fra kylling til pommes frites, fisk og kød.

Ønsker man at indstille modellen manuelt, kan man gøre brug af drejeknappen. Her kan man selv vælge både tiden og temperaturen.

Kan anvendes til flere formål

Med Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance får man en airfryer, der kan anvendes til flere formål i et køkken udover friturestegning. Apparatet kan ydermere bruges til både at riste, bage og grille mad, hvis der er brug for det.

Er maden færdig i god tid, kan man altid holde den varm takket være holde-varm funktionen. Den holder nemlig maden varm i op til 30 minutter, så man ikke behøver at servere den lige med det samme.

Sidst men ikke mindst har Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance en kurv med en kapacitet på 1,4 liter. Kurven har et slip-let-trådnet, som tåler maskinvask. De andre aftagelige dele kan ligeledes vaskes i opvaskemaskinen.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance måler 32,1 cm (B), 43,3 cm (D), 31,5 cm (L) og vejer 7.990 gram.

Mere om Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance

Specifikationer

 • Kapacitet: 7.3 L
 • Effekt: 2200 w
 • Vægt: 7.9 kg
 • Dimensioner: 32.1 x 43.3 x 31.5 cm
 • Manuel/digital: Digital
 • Wifi kompatibilitet: ?
 • Timer: Yes
 • Automatisk sluk: Yes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Tefal ActiFry Genius XL YV9708 - flot design, god performance og manuel temperaturregulering

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal ActiFry Genius XL YV9708:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Temperaturen kan sættes manuelt
 • Kan tilberede meget forskellig mad på én gang
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Indviklet manual
 • For lille til store familier

Tefal ActiFry Genius XL YV9708 er testvinder hos Testberichte i august 2020 og har en høj score på 4,5 ud af 5 hos Amazon iblandt forbrugerne. Tefal ActiFry Genius har stegefunktion og justerbar termostat, så du kan tilberede maden lige, som du vil have den. Der er 9 programmer, og maskinen kan holde maden varm, efter den er færdig.

Det skal du vide, før du køber Tefal ActiFry Genius XL YV9708

Derfor anbefaler vi Tefal ActiFry Genius XL YV9708

Du kan tilberede mad til 6 personer og lave flere forskellige retter på én gang, takket være de indbyggede og flytbare ”etager” i maskinens rum.

Med den digitale timer er det nemt at se, hvor langt maskinen er, og med touch-funktionen slipper du for at rengøre knapper.

Ud over de mange praktiske funktioner og egenskaber, så har Tefal ActiFry Genius også et flot design. Sort og elegant passer den fint ind i køkkenet uden at være grim at se på.

 

Tefal ActiFry Genius XL YV9708 vs. markedet

Med Tefal ActiFry Genius er det muligt at lave både grøntsager og pomfritter på én gang. Du kan tilberede to eller flere retter af gangen, alt efter hvad der er tale om, med det flytbare ekstra rum. Du slipper altså for at skulle til også at have gang i ovnene, og du kan på en travl hverdag holde dig til at bruge maskinen her. Med visningsvinduet kan du nemt holde øje med maden.

Minimumstemperaturen er 70 grader, og den maksimale temperatur er helt oppe på 220. Der er forudindstillede madlavningsprogrammer, så du med et tryk på en knap kan komme i gang.

Det er nemt at rengøre Tefal ActiFry Genius. Maskinen har en fjernbar skål og dele, der kan komme i opvaskemaskinen, og så er det hængslede låg aftageligt.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Easy Fry Deluxe EY401D:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Nem rengøring
 • Otte programmer
 • Air Pulse-teknologi
 • Stor kapacitet
 • Timer-funktion

Både Testberichte.de og Which.co.uk har testet og anmeldt Tefal Easy Fry Deluxe EY401D. Eksperterne er glade for denne airfryer, som de har givet mange rosende ord med på vejen.

Det skal du vide, før du køber Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

Rengøringsvenlig og brugervenlig airfryer, ifølge eksperterne

Ifølge Testberichte.de er Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en airfryer, som sikrer en optimal tilberedning af forskellige former for madvarer. De skriver blandt andet, at enheden ”sørger for en fedtfri eller fedtfattig tilberedning af mange retter”, hvilket de er glade for.

Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at Tefal Easy Fry Deluxe EY401D både er nem i brug og rengøringsvenlig. De mener, at dette er et stort plus.

De tyske eksperter finder ikke mange ulemper ved denne airfryer. Dog nævner de, at Tefal Easy Fry Deluxe EY401D er en smule stor, hvorfor det kan være svært at finde opbevaringsplads til den.

Stor airfryer med otte programmer

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D er en stor airfryer, der har en kapacitet på 4,2 liter. Det er en model, der både kan bruges til at friturestege, grille, bage og stege. Ved tilberedning af mad foregår dette på en sundere måde, da der bruges ingen eller blot en smule olie.

Modellen kommer nemlig med en Air Pulse-teknologi, som giver en varm luftstrøm. Dette sikrer, at maden forbliver saftig indvendig og sprød udvendig. Derudover er Tefal Easy Fry Deluxe EY401D forsynet med otte programmer.

Disse programmer inkluderer: pommes frites, kød, rejer, kage, pizza, fisk, grill og stege. Herved kan man vælge det program, man ønsker. Man kan også selv indstille denne airfryer med en temperatur fra 80 grader og op til 200 grader.

Nem at rengøre

Med Tefal Easy Fry Deluxe EY401D får man en airfryer, der er nem at rense efter brug. Takket være den aftagelige kurv med en non-stick-belægning vil maden ikke sætte sig godt fast, så den er svær at rengøre. Alle aftagelige dele tåler desuden maskinopvask.

Sidst men ikke mindst har Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en timer-funktion på op til 60 minutter. Herved vil enheden slukke pr. automatik efter en time.

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D måler 33,3 cm (B), 32,85 cm (D), 27,8 cm (L) og vejer 4.500 gram.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på De'Longhi FS6025:

Fordele

 • Nem at bruge
 • Lækker mad på få minutter
 • Stor kapacitet på 1,5 kg fødevarer

Ulemper

 • Nem at bruge
 • Lækker mad på få minutter
 • Stor kapacitet på 1,5 kg fødevarer

På udkig efter et godt fritureapparat? Med denne model får du om ikke andet et produkt, som gennem tiden har tilfredsstillet mange menneskers gastronomiske ønsker. Hos den store forhandler Amazon har denne frituregryde fået 4,3 stjerner, mens produktet er blevet anerkendt og anbefalet hos det britiske magasin trustedviews.com. Der er med andre ord ganske stor opbakning til dette produkt.

Det skal du vide, før du køber De'Longhi FS6025

Om modellen

Er en god frituresteger lige hvad du står og mangler? Så er denne model fra DeLonghi muligvis din kommende bedste ven. Med denne frituregryde kan du nemlig fritere og tilberede din mad hurtigt og nemt, så der ikke behøver at gå for lang tid fra tanke til handling, når der skal aftensmad på bordet i en travl hverdag. Med denne gryde kan du tilberede en masse forskellige retter. De fleste tænker nok, at pommes frites hører til i en frituregryde, men det gør mange andre ting også. Hvad med at prøve at fritere noget lækkert, sprødt kylling, panerede rejer eller løgringe. Mulighederne er mange med dette apparat. Designet på dette apparat er enkelt, stilrent og moderne. Dermed passer det fint og godt til de fleste hjem, lige meget hvilket indretningssmag og stil man har. Funktionerne på dette apparat er overskuelige og gode. Du finder således få indstillinger, som du kan justere, men det er altså hverken svært eller indviklet. Denne frituregryde har en beholder, som kan tages op og gøres ren, på den måde bibeholder du uden problemer et godt hygiejneniveau, og slipper for vedvarende lugt og gener i apparatet. Beholderen er 2,4 liter stor, og kan således klare en god, stor portion mad, så der straks kan blive spisetid for familien. Kapacitetsmæssigt kan der være 1,5 kg i beholderen, hvilket svarer til en stor pose pommes frites eksempelvis. Farven på produktet er koksgrå og en lys, sølv-hvid overflade, som giver et enkelt og rent look. Knapperne og andre features er sorte, og giver lidt kant og detaljer.

Produktet måler 26 cm i bredden, 41,5 cm i dybden og 29 cm i højden. Tilmed er produktet stærkt og har således en belastningsevne på 1800W.

DeLonghi FS6025 fritureapparat vs. markedet

Sammenlignet med andre modeller er denne frituregryde moderne og god i brug. Den er tilmed super nem at bruge samtidigt med, at der er visse funktioner som kan benyttes. Dermed er dette produkt perfekt til dig, der gerne vil kunne lave lækker, sprød og indbydende mad i en frituresteger. Andre modeller på markedet har ofte et ældre look eller en mindr

5 ting du skal overveje, før du køber frituregryde

 • Kapacitet

  Når du overvejer kapaciteten af en frituregryde, er det vigtigt at tænke over dine specifikke behov. Hvis du f.eks. ofte laver mad til en stor familie eller holder større sammenkomster, vil en større frituregryde med en kapacitet på op til 3,5 liter være et ideelt valg. Kapaciteten giver dig mulighed for at stege store mængder mad på én gang, hvilket gør tilberedningen af måltider mere effektiv for en større gruppe mennesker. Hvis du omvendt tilhører en mindre husstand eller kun forventer at bruge frituregryden lejlighedsvis, vil en mere kompakt model på omkring 1 liter være tilstrækkelig. De mindre frituregryder er ikke kun mere økonomiske, men sparer også plads på køkkenbordet. Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom mindre frituregryder er praktiske, kan de kræve, at du laver mad af flere omgange til større måltider, hvilket kan være tidskrævende. Derudover har mindre frituregryder ofte lavere effekt, hvilket påvirker, hvor hurtigt de varmer op og genvinder temperaturen mellem hver portion. Derfor mener vi, at det er afgørende at finde en god balance mellem hyppigheden af din madlavning med frituregrydens kapacitet.

 • Temperaturkontrol

  Ideelle temperaturområder til alsidig madlavning spænder typisk fra ca. 135°C til 190°C, da det giver mulighed for at imødekomme en række forskellige kulinariske behov. For eksempel kræver mere delikate ting som ostepinde eller tyndtskårne grøntsager ofte en blidere varme, der spænder fra 135°C til 160°C. Det lavere temperaturområde hjælper med at tilberede dem grundigt uden at brænde dem på ydersiden. Omvendt har kraftigere retter som pommes frites eller kyllingestykker generelt brug for højere temperaturer, der ligger mellem 175°C og 190°C. Det højere interval sikrer en sprød og gylden finish, mens det indre tilberedes fuldt ud. Ud over temperaturområdet spiller frituregrydens evne til hurtigt at genvinde sin temperatur, efter at maden er lagt i, en afgørende rolle for ensartet tilberedning og opnåelse af de bedste resultater.

 • Strømforbrug

  Frituregryder med højere watt-tal, omkring 1500 til 2200 watt, varmer hurtigt op og holder temperaturen godt, hvilket er ideelt til hyppig brug eller større portioner. For eksempel er en frituregryde på 1800 watt en god mellemting, der giver effektivitet uden overdrevent energiforbrug. Men husk på, at højere watt-tal er lig med højere elforbrug, hvilket kan påvirke din energiregning. På den anden side kan en frituregryde med lavere effekt, omkring 1200 watt, være ideel til lejlighedsvis brug eller mindre portioner, da en mindre model vil være mere økonomisk og energieffektiv, omend med langsommere opvarmningstider. Vi mener, at det bedste valg af watt-tal afhænger af dine specifikke behov: højere watt-tal for effektivitet og hyppig brug, lavere watt-tal for lejlighedsvis brug og energibesparelser.

 • Pris

  Prisen på en frituregryde afhænger blandt andet af dens størrelse og kvalitet, men de fleste gryder vil sandsynligvis koste mellem 500 og 1000 kr. I den nederste halvdel af prisklassen (500-750 kr.) finder du for det meste basismodeller. Modellerne er typisk kendetegnet ved enklere design, vigtige funktioner som manuel temperaturkontrol og lavere watt-tal, hvilket betyder langsommere opvarmningstider. De er ideelle til lejlighedsvis brug eller mindre husholdninger og tilbyder funktionalitet uden så mange dikkedarer. Når du bevæger dig op mod 750-1000 kr., er frituregryderne ofte udstyret med mere avancerede funktioner. Du kan defor forvente forbedret brugervenlighed, såsom justerbare og mere præcise temperaturkontroller, hurtigere opvarmningstider på grund af højere wattforbrug og nogle gange endda lettere rengøringsmuligheder. Modellerne er designet til mere regelmæssig brug og tilbyder en god balance mellem hverdagsfunktionalitet og forbedrede funktioner, hvilket gør dem velegnede til entusiastiske hjemmekokke.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugeranmeldelser giver indsigt i, hvordan frituregryden fungerer i hverdagen, og fremhæver praktiske aspekter som brugervenlighed, holdbarhed og faktisk ydeevne i forhold til producentens krav. De afslører ofte produktets langsigtede pålidelighed og eventuelle tilbagevendende problemer. På den anden side giver ekspertanmeldelser et mere teknisk perspektiv. De vurderer typisk frituregrydens funktioner, effektivitet og samlede værdi baseret på standardiserede testbetingelser. Ved at overveje begge synspunkter får du derfor en omfattende forståelse af produktet, der afbalancerer erfaringer fra det virkelige liv med professionelle evalueringer.

arrow-more

Test og anmeldelser af frituregryder anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Daily Mail

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes en airfryer fra mærket Tefal. Læs mere her.

Dinside.no

Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en airfryer fra Philips. Læs mere her.

Icakuriren

Denne svenske ugeavis er en af de mest læste i Sverige og stammer oprindeligt fra supermarked-kæden ICA. Avisen skriver specielt om mad og opskrifter, og i den forbindelse har avisen testet 10 forskellige frituregryder. Læs mere her.

Smartson.se

Svensk testsite hvor forskellige forbrugerprodukter bliver testet. Forbrugerne kan også selv være med til at teste produkter og anmelde dem. Her er der tale om en test af en airfryer fra Tefal.

Trustedreviews.com

Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt airfryer fra mærket Delonghi blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

Cnet.com

Det amerikanske tech-magasin Cnet.com beskæftiger sig primært med nyheder, guides og artikler, der omhandler elektronik og teknologi. Udover dette tester og anmelder de også diverse forbrugerprodukter. Her har Cnet.com testet Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance og Philips HD9741/10 Airfryer Avance, der begge har fået 3 ud af 5 stjerner.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9741/10 Airfryer Avance, kan du klikke ind her.

Good Housekeeping Institute

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute leverer artikler, guides m.m. til forbrugere, der er interesseret i kategorier såsom hjem og have. De tester og anmelder også forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Philips HD9741/10 Airfryer Avance, som de har givet 72 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9741/10 Airfryer Avance, kan du klikke ind her.

Healthfryers.com

Healthfryers.com er et amerikansk magasin, der leverer købeguides og anmeldelser af airfryers. I denne omgang har de testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, som de har givet 9,4 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter, som de vurderer på baggrund af forskellige kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne. I denne omgang har de testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance og Tefal Easy Fry Deluxe EY401D.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Tefal Easy Fry Deluxe EY401D, kan du klikke ind her.

TV2.no

TV2.no er en norsk Tv-kanal, der også kan findes i en online udgave. Her fokuserer de hovedsageligt på nyheder, sport, underholdning m.m. Derudover tester og anmelder de forbrugerprodukter. I denne omgang har de lavet en test af airfryers heriblandt Philips HD9741/10 Airfryer Avance, som de har kåret som topscorer. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com

T3.com er et amerikansk tech-magasin, der hovedsageligt beskæftiger sig med teknologiens verden. De leverer alt lige fra artikler til guides, tips og tricks m.m. Udover dette tester de også forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største testmagasin, som ønsker at hjælpe forbrugerne med at vælge de bedste produkter på markedet. Det gør de ved at teste forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance og Tefal Easy Fry Deluxe EY401D.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Andre relevante tests

Hvis du ønsker at lave friture mad, men på den sundeste mulige måde, så er de såkaldte airfryers som vi har beskrevet her i artiklen et rigtig godt valg.

Især produkterne fra Tefal er blevet populære i Danmark. Derfor har vi udarbejdet en tefal actifry artikel, hvor vi går i dybden med disse produkter og ser nærmere på hvordan de bliver bedømt af de forskellige eksperter. Du kan også læse om de bedste candyfloss maskiner, hvori vi giver vores bud på, hvilken maskine du skal købe dig.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplads, og her kan du finde ethvert produkt, du kunne drømme om. Amazon har ofte hundredvis af anmeldelser af ét enkelt produkt, så du kan finde ud af, hvad forbrugere fra hele verden har at sige.
Forbrugerne har blandt andet anmeldt Tefal ActiFry Genius, hvor den scorer 4,5 stjerner ud af 5. Anmeldelserne opdateres løbende, som nye forbrugere giver deres mening til kende med stjerner og eventuelt en kommentar.

Du kan se anmeldelserne her

Princess 182055 Airfryer er også bedømt på Amazon, hvor den af forbrugerne får 4,5 stjerner ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilke frituregryder er de bedste?
Nogle af de bedste frituregryder, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne Tefal Easy Pro og Fritel FR1355. Modellerne har alle scoret nogle flotte resultater i en række tests, og de roses blandt andet for at indeholde nogle smarte og praktiske egenskaber.
Hvordan vælger jeg en frituregryde?
Når du skal vælge en frituregryde, så skal du blandt andet overveje, hvilken størrelse den skal have. En frituregryde er næppe en maskine, som du bruger hver dag, hvormed det er praktisk, hvis den har en størrelse, så den kan blive gemt væk i et skab eller lignende.
Skal en frituregryde indeholde olie før den kan tændes?
Ja, en frituregryde skal indeholde olie, før du tænder den. For langt de fleste modeller gør det sig gældende, at frituregryden ikke kan holde til at blive tændt, hvis der ikke er olie i den. Hvis det sker, går maskinen ganske enkelt i stykker, hvormed du bør undgå det.
Hvad skal jeg tænke over, når jeg bruger en frituregryde for første gang?
Hvis det er første gang, at frituregryden skal bruges, så bør du sørge for at rense maskinen grundigt, inden du kommer olie i den og tænder. Er det derimod første gang, at du bruger en frituregryde, så bør du sørge for at læse brugsanvisningen til maskinen grundigt igennem før brug.

Guide: Få en bedre friturestegning

Friturestegning giver maden en unik smag med en sprød og knasende overflade, og det kan smage rigtig godt. Desværre er der nogle uheldige sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold, som man bør være opmærksom på. Når man frituresteger, dannes der nemlig transfedtsyrer i olien og akrylamid i fødevaren. Disse stoffer kan være skadelige, og det kan en række kemiske processer i stegningen også være.

Dansk Erhverv lister her nogle af de aspekter af friturestegningen, der skal holdes øje med:

1) Fedtsyre
Fritureolie bliver opvarmet og nedkølet mange gange, og derfor er det nødvendigt, at olien er stabil hele tiden for ikke at udvikle sig uheldigt under processen. Læg derfor godt mærke til oliens kvalitet og se først og fremmest efter:

Fedtsyresammensætningen: Gå efter en olie med et lavt indhold af mættet fedt og poly-umættede fedtsyrer og et højere indhold af mono-umættede fedtsyrer og umættet fedt.

Linolensyre: Gå også efter en olie med et indhold af linolensyre, der er under 3 procent. Linolensyren kan give en harsk og fiskeagtig smag og lugt.

Transfedtsyre: Vælg en olie, der har et indhold af transfedtsyre på mindre end 2 procent.

Sikkerhed: For at fremme sikkerheden gå da også efter en olie, der har et højt rygepunkt og lav skumdannelse for at undgå selvantændelse, og at olien ikke skummer over.

Lavt smeltepunkt: De stegte fødevarer optager noget af olien, så sørg for at vælge en olie, der har lavt smeltepunkt.

Smag: Vælg en olie med en neutral smag, så smagen ikke påvirker fødevaren.

2) Temperaturer
Temperaturen er vigtig for at få det optimale resultat. Steg gerne maden ved maksimum 160 grader, for så holder olien længest. Når man undgår de helt høje temperaturer, minimerer man også dannelsen af transfedtsyrer og akrylamid. Disse stoffer dannes ofte, når man forsøger at få pommes frites ekstra sprøde og steger dem for længe ved for høj temperatur. Lyse pommes frites kan også være sprøde og velsmagende. Undgå at stege fødevarer på temperaturer over 175 grader.

3) Temperatur og pauser
Hold fritureolien i live længere ved at skrue ned for temperaturen, når du holder pause i processen. Dog ikke længere end 120-130 grader.

4) Eksternt termometer
Invester i et eksternt termometer for man kan ikke altid regne med frituregrydens indbyggede termostat. Den rette temperatur får olien til at holde længere, og den bliver sundere og bedre.

5) Fjern madrester
Man kan ikke undgå forkullede madrester, og de er med til at nedbryde olien og forøge sundhedsfaren. Fjern derfor madresterne efter hver brug.

6) Mindre fedtoptag
For at undgå at fødevaren optager unødvendigt meget olie, kan man ryste kurven mindst 10 gange undervejs. Så fjernes overskydende olie, således at det ikke siver ind i fødevaren, når afkølingsfasen begynder.

7) Stabilt olieniveau
Husk hele tiden at supplere op med frisk olie, for et for lavt olieniveau gør, at temperaturen falder kraftigt, når fødevaren kommer i. Så optager fødevaren mere olie, og det kan være svært at få skorpen sprød. En tommelfingerregel lyder, at forholdet mellem fødevare og fritureolie skal være omkring 1:10.

8) Undgå salt
Salt og krydderier nedbryder olien, så vent med at tilsætte salt og krydderier til bagefter, og ikke mens kurven hænger over olien.

9) Udskiftning af olie
Det er vigtigt at skifte olien på det rigtige tidspunkt og ikke for sent. Det vil nemlig påvirke smagen af fødevaren og gøre olien sundhedsfarlig. For at vide hvornår du skal skifte olien, kan du teste den med en teststrimmel, som via farvekoder viser, hvor nedbrudt olien er.

10) Sikkerhedsforanstaltninger
Installer gerne udsugning over frituregryden for at fjerne damp og lugt. Dampen kan nemlig indeholde akrylamid, hvis temperaturen har været for høj. Fedt kan også ophobes i udsugeren, og det kan udgøre brandfare. Hav også gerne en skumslukker i nærheden af sikkerhedsmæssige årsager.

Find den rigtige madolie til din friture maskine

Supermarkederne vrimler med forskellige madolier, så det kan være svært at finde ud af, hvilken variant man skal bruge til bestemte formål. Husk især at hvis du skal bruge olien til stegning, så vælg en med et højt rygepunkt, som er den maksimale temperatur, olien kan tåle, før den ødelægges. Ved ødelæggelsen kan der også dannes sundhedsskadelige stoffer, så rygepunktet er vigtigt. Forstå forskellene på de typiske madolier herunder.

 • Valnøddeolie: Bruges primært til kolde dressinger og salater, hvor smagen af valnødder kan trænge igennem. Rig på E-vitamin men en dyr olie. Den delikate smag kan hurtigt ødelægges under stegning.
 • Avocadoolie: Har en neutral smag og kan bruges til stegning og bagning, men det er en dyr olie.
 • Jomfruolivenolie: Har et højt indhold af enkelt-umættede fedtsyrer og er en af de sundere olier. Smagen er kraftig men kan forsvinde under stegning, så steg kun ved lav og mellemhøj varme. Egner sig godt til dressinger og bagning af brød.
 • Vindruekerneolie: Har et højt indhold af omega 6-fedtsyrer og har en neutral smag. Egner sig godt til dressinger og bagning og er forholdsvis billig.
 • Majsolie – raffineret: Har et middelhøjt indhold af omega 6-fedtsyrer og en neutral smag. En af de sundere olier, og den egner sig godt til dressinger og bagning. Er forholdsvis billig.
 • Rapsolie – koldpresset: Har et højt indhold af omega 3-fedtsyrer og enkelt-umættet fedt og er derfor en af de sundere olier. Egner sig godt til dressinger, da den mister smagen ved stegning.
 • Rapsolie – raffineret: Har et højere rygepunkt end den koldpressede version, og egner sig derfor bedre til stegning – også ved høje temperaturer. Hører til de billigere olier.
 • Solsikkeolie – raffineret: Har et højt indhold af fler-umættede omega 6-fedtsyrer og en neutral smag. Hører til de billigere olier.
 • Kokosolie: Egner sig godt til både bagning og stegning og også til dressinger, hvis man bryder sig om kokossmagen. Består af næsten 90 procent mættede fedtsyrer, så olien hører ikke til blandt de sundeste.
 • Fritureolie: Når man frituresteger, skal man bruge olie med et højt rygepunkt. Brug derfor gerne rapsolie eller solsikkeolie, men man kan også købe en færdigblandet fritureolie. Fritureoliens optimale stegetemperatur er 160 grader.

Lav de bedste pommes frites fra bunden i din frituremaskine

Det kan være en kunst at lave de perfekte pommes frites, og derfor køber mange bare en pose fra frost i supermarkedet og laver derhjemme. Men det kan lade sig gøre at lave lækre hjemmelavede pommes frites, men det tager tid. TV2 Livsstil fortæller her hvordan:

– Skræl bagekartofler og skær dem i stave, der ikke må være for tykke

– Læg kartoffelstavene i vand og lad dem stå i køleskabet i otte timer. Husk at skifte vandet af og til

– Blanchér herefter stavene så de bliver bløde, og dernæst skal de lægges til tørre i endnu otte timer i køleskabet

– Olien varmes op til 140 grader. Start nu med at stege kartoffelstavene i frituregryden, hvor varmen ikke er alt for høj. Steg dem indtil de begynder at ændre farve

– Læg nu stavene til tørre på et viskestykke, som kan suge fugten op

– Lige inden stavene skal serveres som pommes frites, varm da olien op til 160 grader og steg stavene til de bliver sprøde. Servér med det samme.

Slip af med mad-stanken i hjemmet

Et veltilberedt måltid mad smager godt, men ofte kommer madlavningen med en pris: en kraftig os og madstank, der sætter sig over det hele. TV2 Livsstil hjælper her til at undgå problemet:

Før tilberedningen:
– Luk alle indvendige døre og åbn vinduerne i køkkenet
– Tjek at filteret i emhætten er rent og fri for støv
– Fjern unødvendige tekstiler fra køkkenet, for madstanken vil ellers sætte sig i dem
– Iklæd dig et forklæde, som kan hænges til udluftning efter madlavningen

Under tilberedningen:
– Put hurtigst muligt madrester i poser og sæt dem i køleskab/fryser
– Vask gryder og pander op undervejs
– Lad retten stå under emhætten, indtil den skal serveres

Efter tilberedningen:
– Læg et par stykker brød i blød i eddike i køkkenet, og de vil absorbere madstanken
– Læg smør, sukker og kanel på et stykke bagepapir i ovnen og lad den stå på 200 grader i en times tid – så dufter køkkenet herefter af nybagt brød
– Put eventuelt kaffebønner i ovnen i stedet, hvis du ikke kan lide duften af bagværk
– Kog eddike op i en gryde, og lad eddiken stå i gryden i en time
– Bland citron-, lime- eller appelsinskræl i en gryde og lad det simre, indtil madstanken er forsvundet

Michelin-kokkens bedste råd til brug af frituregryden

Michelin.com forklarer, at friturestegning ikke bare handler om at komme olie og ingredienser i en rygende varm frituregryde – det er en hel kunstform, som oprindeligt er kendt fra det kinesiske køkken. I dag anvendes friturestegningen dog også i andre køkkener.

Baseret på stjernekokkene fra Michelin samt ekspertviden fra britiske Bbcgoodfood.com guider vi her til eksperternes råd til den bedste friturestegning:

Fordelene ved friturestegning

Eksperterne forklarer, at en af fordelene ved friturestegning er den konsistens, den tilberedte mad får: Når man frituresteger sin mad, så kommer ingredienserne i kontakt med rygende varm olie, og det gør, at tilberedningen kommer til at foregå rigtig hurtigt. Resultatet bliver en sprød yderside, mens ingredienserne indvendigt bliver møre og saftige.

Friturestegning beriger ingrediensernes tekstur, og det gælder uanset, om man tilbereder kød, kylling, fisk eller grøntsager.

Oliens temperatur er dog meget vigtig, når det kommer til friturestegning, for hvis olien er for varm, så bliver overfladen i stedet brændt, og indvendigt vil ingredienserne forblive rå.

Anvend en stor og bred pande, wok eller frituregryde   

Køkkenudstyret spiller også en rolle, når det kommer til en perfekt friturestegning. Brug en stor og bred wok eller pande eller en decideret frituregryde og fyld den kun to-tredjedele op. Dette er både vigtigt for tilberedningen af maden samt kokkens egen sikkerhed, da det sørger for, at den varme olie ikke løber ud eller springer op på huden.

Oliens temperatur er vigtig

Eksperterne fortæller, at en erfaren kok kan se, hvornår olien er klar til brug. Hvis man er knap så erfaren, så kan man kigge efter, om der findes små bobler, hvid røg og klikkende lyde, hvilket er tegn på, at olien er blevet for varm. Eksperterne selv foretrækker at holde olien til den varme side, men har altid ekstra olie ved siden af, som kan tilsættes, hvis den opvarmede olie bliver for varm.

Brandvarm olie kan også sætte ild til ingredienserne, når de tilsættes, og dette kan forhindres ved at skrue ned for varmen i det samme øjeblik, som ingredienserne tilsættes og skrue op for den igen herefter.

Mængden af olie i forhold til ingredienser

Forholdet mellem mængde af olie og ingredienser samt temperaturen er ifølge eksperterne også vigtigt, når man frituresteger sin mad. Jo flere ingredienser der tilsættes, jo hurtigere sænkes temperaturen også, og derfor kan det være nødvendigt at friturestege ved en højere temperatur.

Hvis der derimod ikke er mange ingredienser, så vil varmen koncentrere sig omkring de få ingredienser, hvilket vil forøge chance for at brænde maden på. Sænk derfor temperaturen, når der kun steges få ingredienser.

Mængden af olie varierer desuden i forhold til mængden af ingredienser. Der bør anvendes nok olie til at dække ingredienserne, men man bør også sikre sig, at der er olie imellem dem, således at de ikke klistrer sig sammen. Sammenklistring medfører en ujævn stegning og forhindrer, at fødevarerne får den flotte, sprøde overflade.

Anvend kun tørre ingredienser

Fødevarer bør desuden drænes for overskydende væde, inden de frituresteges. Vand og væske reagerer på olien og kan være farligt. Hvis en fødevare er meget våd, så tør den af med køkkenrulle inden tilberedning.

For-stegning kan være nødvendig

Ifølge eksperterne handler friturestegning ikke kun om at lægge ingredienserne ned i frituregryden og tilberede dem. Flere typer af fødevarer kræver mere end en enkelt gang i wokken, panden eller frituregryden – nemlig for-stegning eller anden for-tilberedning. Dette afhænger dog af typen af fødevare, men for eksempel tilberedning af hummer vil nyde godt af dette. Ved at for-stege fødevarer blødes de indvendige fibre op, hvilket giver en bedre tekstur og mørhed, når retten serveres.

Hold øje med madlavningen

Rygende varm olie behøver ikke mere end få øjeblikke uden et vågent øje for at brænde maden på eller i værste fald begynde at brænde. Hold derfor øje med frituregryde, pande eller wok hele tiden. Sørg også for at vende håndtaget på selve apparatet væk fra dig selv, så du ikke kommer til at skubbe til den ved et uheld.

Sprød overflade    

Eksperterne forklarer, at når man lærer at mestre friturestegningen, så skal man kunne tilberede sine fødevarer, således at overfladen bliver sprød og får en gylden tone. Indvendigt skal fødevaren være rygende varm og blød uden at være gennemvædet. Man ved, at man har foretaget en korrekt friturestegning, når overfladen kan holde sig sprød et godt stykke tid.

Korrekt opsamling af maden

Når friturestegningen er færdig, og maden har fået den ønskede sprødhed og gyldne farve, så skal ingredienserne tages op. Anvend for eksempel en tang til dette formål, så overskydende olie bliver dryppet fra. Den resterende olie på panden, wokken eller frituregryden skal ikke hældes ud i vasken, idet olien let kan være med til at stoppe rørene til. Lad i stedet olien stå i frituregryde, pande eller wok til den er helt kold og hæld den herefter over på en flaske.

Hvis det går galt…

Al begyndelse er svær, og som nævnt er friturestegning ifølge eksperterne en kunstart. Derfor kan en uerfaren hjemmekok godt opleve problemer med friturestegningen:

Ofte kan man komme ud for, at olien begynder at ryge – eksperterne anbefaler, at man her skruer ned for varmen for at lade olien køle af.

Hvis olien begynder at brænde, så anbefaler eksperterne, at man skruer ned for blusset og kvæler flammerne med et låg, en stor bageplade eller et brandtæppe, alt efter hvor store flammerne er. Er det gået helt galt, så kan man anvende en brandslukker.

Husk dog aldrig at hælde vand over de brændende flammer, for det kan få flammerne til at sprede sig i stedet.

Få det bedste ud af din frituregryde

Når man har fået anskaffet sig en frituregryde, så er der mange ting, man skal holde sig for øje for at kunne få det bedste ud af redskabet. Baseret på ekspertviden fra forbrugermagasinet Which.co.uk guider vi her til de bedste råd:

Hvor ofte skal jeg skifte olien ud? 

Ifølge eksperterne afhænger olie-skiftet i frituregryden af, hvad man ofte tilbereder i apparatet. Men som tommelfingerregel anbefales det at skifte olien efter hver 8.-10. brug – og oftere hvis man tilbereder ingredienser, hvor der findes brødkrummer. Hver model kan dog variere en smule, og derfor anbefaler eksperterne også, at man konsulterer den enkelte manual, da der kan være specifikke regler for netop din model.

Når man er færdig med friturestegningen, så bør man lade olien stå i frituregryden, indtil den er helt kold. Filtrér den herefter så madrester fjernes, og hæld olien tilbage i en forseglet beholder, indtil den skal bruges næste gang. Læs dog igen altid brugsanvisningen, idet der her også kan være specifikke krav.

Hvad skal jeg gøre med gammel olie?

Olien i frituregryden skal som nævnt udskiftes regelmæssigt, men man bør ikke blot hælde den brugte olie ud i vasken, når den er klar til udsmidning. Hæld den i stedet over i en forseglet beholder og smid den ud i overensstemmelse med affaldsordningen i dit nabolag.

Kan jeg bruge fast fedtstof i min frituregryde?

Det anbefales at anvende flydende olie til frituregryden af sundhedsmæssige årsager, men man kan også anvende fedtstof i fast form – dette bør dog smeltes inden brug på en pande. Husk dog at faste fedtformer stivner igen efter brug og kan blive uhygiejniske.

Hvad kan jeg tilberede i min frituregryde?

Mange køber en frituregryde med det formål at tilberede pommes frites, men faktisk kan frituregryden anvendes til mange typer af tilberedning. Eksperterne forklarer, at mange modeller også kan tilberede både kød, fisk, grøntsager og endda desserter også. Læs brugsanvisningen igennem for at finde ud af, hvad netop din frituregryde kan.

Afgiver frituregryden meget lugt?

Eksperterne forklarer, at det ikke er til at komme udenom, at brugen af frituregryder og mados hænger unægteligt sammen. Nogle modeller kommer med låg, som reducerer lugtene, men når låget fjernes, vil der stadig komme mados ud. Nogle frituregryder kommer med lugt-filtre, men ingen frituregryde vil være lugtfri.

Hvordan gør jeg min frituregryde ren?

Eksperterne slår fast, at en frituregryde ikke er det letteste køkkenapparat at gøre rent – det skyldes hovedsageligt brugen af olie. Nogle modeller kommer med aftagelige dele, der kan tåle opvaskemaskine, mens andre kræver en del manuelt rengøringsarbejde. At fjerne olien vil altid være det sværeste, og husk at dette kun må gøres, når olien er kølet helt af igen. Læs brugsanvisningen for det enkelte produkt for at lære den korrekte rengøring af frituregryden.

Er det et problem, hvis frituregryden producerer meget damp?  

Det er ikke usædvanligt, at en friture maskine vil producere en del damp under tilberedningen. Hvis man tilbereder sin mad med låg på, kan der let ophobe sig en del damp eller kondens, og derfor skal man passe på med at åbne låget – stå derfor lidt væk fra gryden, når låget løftes for ikke at komme til skade på grund af den glohede damp.

Er det sikkert at anvende en frituregryde?

Hvis man anskaffer sig en elektrisk frituregryde, så vil man opleve, at disse er skabt til at være meget sikre. De vil være udstyret med en termostat, som sikrer, at olien får den rette temperatur, således at der ikke opstår flammer, eller at fødevarerne brænder på. Mange modeller har også sikkerhedsfunktioner, der gør, at de automatisk slukker, hvis de bliver for varme.

Hvis man er bekymret omkring sikkerheden, så kan man også anskaffe sig en model med vinduer, så man kan holde øje med tilberedningen samt en model, der er udstyret med et låg, der kan låses.

Husk dog altid at være forsigtig, når du anvender en frituregryde, for her er tale om brandvarm olie og meget høje temperaturer. Hold hele tiden øje med frituregryden og hold gerne børn og dyr væk fra køkkenet, imens du tilbereder maden.

Hvad skal jeg vælge – en klassisk frituregryde eller en airfryer?

Om man vil få mest glæde ud af en frituregryde eller en airfryer afhænger helt af ens egne behov og ønsker. En frituregryde vil give mere klassiske pommes frites og andre friture-tilberedte fødevarer med en del fedt, hvor airfryers tilbereder fødevarer med kun en enkelt skefuld olie. Det giver et langt mere fedtfattigt resultat men derfor også en anden smag og konsistens.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme