De bedste Brother symaskiner – her får du eksperternes favoritter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

En symaskine kan udfolde en verden af kreativitet, hvor du kan forene det praktiske med det personlige og æstetiske. Du kan sy dit eget tøj og ikke være afhængig af butikkernes begrænsede sortiment.

Du kan også bruge den til at lappe ungernes gymnastiktrøjer, lægge bukser  op og sy gardinernes længde.

For at kunne give dig den mest velegnede symaskine til dine individuelle behov har vi fokuseret på mærket Brother. Vi har fundet seks af de bedste Brother symaskiner, som enten eksperter eller brugere er imponerede over.

Brother symaskine

En Brother symaskine er en type symaskine, som blandt andet er kendt for sin høje kvalitet og ligetil betjening, produceret af Brother Industries.

Brother symaskiner er populære blandt både professionelle og hobbyister på grund af deres høje kvalitet og pålidelighed. Disse symaskiner er nemme at betjene og har mange forskellige funktioner, der gør det nemt at sy alt fra tøj og accessories til boligtekstiler og andre kreative projekter.

Før du vælger din Brother symaskine, bør du overveje:

🔸 Brug: Er du begynder eller øvet? Nogle modeller er designet til nybegyndere og andre til erfarne.
🔸 Type: Skal du have en simpel mekanisk, den populære elektroniske eller avancerede computeriserede?
🔸 Materialer: Hvilke tekstiler planlægger du at sy med? Lette som silke, normale som bomuld eller tykke som denim?
🔸 Søm-programmer: Hvor mange søm-programmer har du brug for? 180? Eller kan du nøjes med ti?
🔸 Hastighed: Hvor hurtigt skal den kunne arbejde?
🔸 Funktioner: Hvilke funktioner har du brug for? Automatisk nåletråder? Knaphuls-funktion? Overlock-muligheder? Belysning? Friarm? Knæløfter?
🔸 Tilbehør: Hos de fleste enheder medfølger en tilbehørspakke med spoler, nåle, fødder med mere. Har den alt, hvad du har brug for?
🔸 Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, brug, funktioner og tilbehør, så du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne eller brugerne har skrevet. Du kan finde links til undersøgelser og anmeldelser nederst i artiklen.

Vores test-artikel indeholder

🔸 Overblik over de seks bedste på markedet, ifølge eksperter eller brugere
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne/brugerne mener
🔸 Information om hvad produkterne kan
🔸 Gode råd til valg af Brother symaskine
🔸 Viden om vedligeholdelse
🔸 Guide til de mest almindelige symaskine-fejl og -løsninger
🔸 Historien om Brother
🔸  Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests og brugeranmeldelser, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.


Brother Symaskine Innov-is F400 – bestseller hos symaskine torvet

Forbrugsguidens anbefaling

Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de
4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Brother Symaskine Innov-is F400

 

Brother Symaskine Innov-is F400 vil være den bedste Brother symaskine til dig, der gerne vil have mange muligheder og en kombineret elektrisk/computeriseret variant. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen er populær hos brugere såvel som eksperter. I en Brother symaskine test hos det tyske testmagasin Testberichte.dk bliver den kåret til testvinder, mens brugerne tildeler den 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det er rigtig meget.

Testberichte.de har set nærmere på evner inden for søm-kvalitet, hastighed, brugervenlighed og anvendelse, og de er meget imponerede. De forklarer kåringen til testvinder med, at produktet leverer en utrolig lige og jævn søm, plus så syr den tykkere tekstiler uden problemer. Eksperterne fremhæver tillige, at hvis du syr på flere lag, så kommer du ikke til at opleve en forskydning, der giver et ujævnt resultat. Knaphuls-syningen bliver også rost, og det samme gælder for belysningen og instruktionerne.

Brugerne deler eksperternes entusiasme, og især bliver det noteret flere steder, at den generelle kvalitet er høj, og så arbejder den som en drøm. En bruger kommenterer: ”Top maskine! Jeg købte den, da den gamle gik i stykker. Er meget tilfreds. Den gør, hvad den skal. Mange gode programmer”. En anden forklarer: ”Jeg var nervøs for, om jeg kunne finde ud af den, men den er lettere at betjene, end jeg troede. Jeg syr meget denim, og det er den rigtig god til. Vil klart anbefale den”.

Et af de mere avancerede valg

Vil du gerne have en god symaskine, der virkelig giver dig mange muligheder, så bør du overveje at vælge Brother Symaskine Innov-is F400. Lad os sige det med det samme – den er ikke en billig symaskine. Prisen er meget høj sammenlignet med konkurrenterne, så hvis dine finanser er stramme, så kan det være, at du bør lede efter et skarpt symaskine tilbud. Du kan se, hvad forhandlerne tager for den her over produktteksten.

Til gengæld får du meget for pengene. Enheden er utrolig alsidig, og både nybegyndere såvel som mere garvede forbrugere vil få glæde af den. Betjeningen er skabt til at være meget brugervenlig og intuitiv, så nybegyndere kan være med, mens de mange indstillinger gør den ideel til den erfarne bruger.

Modellen er en kombineret elektrisk og computeriseret variant, der derfor er en smule mere avanceret end den gængse elektriske version. Du kan se det computeriserede element ved kontrolpanelet og displayet. Det er ikke alle, der kommer med hverken et display eller så omfattende et kontrolpanel. Her kan du styre alt, hvad du vil foretage dig, og du kan programmere efter behov.

Alsidig og med 40 søm-programmer

Brother Symaskine Innov-is F400 er ikke den mest stillegående variant på markedet, og det gælder især, når du har med de tungere tekstiler at gøre.

Men alsidighedsmæssigt er her tale om et apparat, der både kan håndtere de lettere, medium og sværere stoffer. Det betyder, at den er lige velegnet til at sy dig en florlet nederdel, nyt sengetøj, jeans eller læderdetaljer. Supersmart, da det giver dig større frihed.

Du får en hastighed på 850 SPM, hvilket er pænt uden at være prangende, og derfor tager det ikke så lang tid at få syet dine kreationer. Især smart, hvis du har med store mængder at gøre. Du får 40 søm-programmer at vælge imellem, og det er relativt mange. De 40 inkluderer både normale og dekorative sting. Der er tillige flere knaphuls-funktioner at finde, og som en bonus vil du opleve LED-belysning samt den automatiske nåletråder, der kan spare dig for rigtig meget tid.

Alt i alt den bedste Brother symaskine til dig, der ikke har noget imod at betale mere for høj alsidighed og mange muligheder.

Fordele

 • Høj hastighed
 • 40 søm-programmer
 • 6 knaphuls-funktioner
 • Programmerne er lette at forstå og sætte op
Ulemper

 • Larmer en smule, når du arbejder med tykkere tekstiler

Specifikationer ved Brother Symaskine Innov-is F400 – nøgleoplysninger
 Producent: Brother
 Type: Elektrisk / computeriseret symaskine
 Antal søm-programmer: 40 
 Hastighed: 850 SPM
 Automatisk nåletråder: Ja
 Vægt: 9,6 kilo


Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary – billig symaskine med mange funktioner

Bedst til prisen

Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de
4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary

 

Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary er den bedste Brother symaskine til dig, som gerne vil have valuta for pengene. Den er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Modellen er populær hos eksperter såvel som brugere. I en Brother symaskine test hos det tyske testmagasin Testberichte.de bliver den udnævnt til testvinder, mens brugerne fra Amazon tildeler den hele 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det vidner om stærk popularitet.

Eksperterne har vurderet den ud fra parametre som kvalitet af syning, brugervenlighed, pris, design, funktioner og anvendelse, og som nævnt kårer de den til testvinder. De forklarer, at produktet er utrolig overbevisende, når den præsterer. Den har en velfungerende friarm og et velskabt display, der hjælper brugeren med at finde det rigtige program. Det giver dig en superlet betjening, noterer eksperterne. Testbeichte.de kommenterer ligeledes, at sy-resultaterne er af høj kvalitet, og så er selve maskinen pålidelig og fleksibel i anvendelsen.

Brugerne er også imponerede, og flere bemærker, at den især er ideel til den ivrige begynder. Den guider og vejleder godt, bliver det nævnt, og så er betjeningen intuitiv og let. En bruger forklarer: ”Fantastisk maskine til nybegynderen. Den er super-funktionel og hverken bomuld, jersey eller tvillingenål gennem gummi volder problemer”. Dog skal vi bemærke, at flere brugere har skrevet, at den ikke er helt så stærk, når det gælder tykke materialer som læder.

Ideel til nybegynderne

Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary er ikke så avanceret som flere af konkurrenterne i artiklen her. Den er mere simpel og er en elektrisk version – ikke en computeriseret. Det gør den meget enklere i brug, og der er ikke så mange elementer, du skal arbejde med og justere på. Supersmart, hvis du er nybegynder og mangler den store erfaring.

Prisen følger derfor også med. Selv om produktet ikke er en billig symaskine, så er den mere prismæssigt overkommelig end de mere højteknologiske symaskiner. Så du behøver ikke vente på et symaskine tilbud, før du slår til.

Du vil opleve en enhed, der er utrolig holdbar og solid – ligesom storebrødrene. Den arbejder i et roligere tempo, som har det plus, at den ikke larmer særlig meget. Så behøver du ikke kun nøjes med at sy, når resten af husstanden er ude af huset.

Enkelheden gør, at brugervenligheden er i centrum, og du vælger dine indstillinger via drejeknappen samt får overskueligheden med det lille display. Der er ekstra ikoner ved hver indstilling, som øger overblikket og gør det lettere for dig at skelne imellem mulighederne.

God til mange typer af tekstiler

Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary er en god symaskine, hvis du gerne vil have en stor frihed til at vælge imellem de forskellige typer af stof. Den har lidt problemer med jersey og tyk fleece, men ellers kan den fint håndtere de sværere og tykkere materialer som denim eller lærred.

Du får en række gode funktioner og tilbehør, som gør det let for dig at komme i gang. Det inkluderer blandt andet 16 sømprogrammer. 16 er ikke så meget i forhold til konkurrerende symaskiner, men det er passende til begynderen, hvor der er fokus på de traditionelle sting. Der er dog også mere avancerede muligheder som tvillingenål plus en automatisk nåletråder. Så sparer du tid og besvær, når synet svigter.

Du vil tillige opleve en smal friarm, der er smart, når du skal sy ærmer eller manchetter, og den automatiske hastighedskontrol gør det nemmere at få en jævn og lige søm. Du kan selv justere sømbredde og sømlængde på displayet, og så gør det unikke drop-in spolesystem, at du hurtigt kan komme i gang med at sy. Du skal blot lægge spolen i spolehuset og skære tråden af, og så sørger det brugervenlige drop-in system for, at du ikke selv skal gøre mere.

Alt i alt den bedste Brother symaskine til dig, der er nybegynder og ønsker en solid, prisvenlig og god symaskine, der holder godt.

Fordele

 • Solid og robust
 • Stillegående
 • Arbejder gnidningsfrit
 • Brugervenlig
 • Ideel til tykkere tekstiler
 • Automatisk nåletråder
Ulemper

 • Svært at sy i jersey-stof

Specifikationer ved Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary – nøgleoplysninger
Producent: Brother
Type: Elektrisk symaskine
Antal søm-programmer: 16
Automatisk nåletråder: Ja
Vægt: 8,3 kilo


Brother Symaskine Innov-is 1300 – god symaskine til læder

Bedste premiumvalg

Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de
4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Brother Symaskine Innov-is 1300

 

Brother Symaskine Innov-is 1300 er den nok bedste Brother symaskine til den forbruger, som ikke har noget imod at betale mere for bedre kvalitet. Den er vores premiumvalg til dig.

Modellen høster roser hos brugere såvel som eksperter. I en Singer symaskine test hos det tyske testmagasin Testberichte.de bliver den kåret til testvinder, mens brugerne fra Amazon i gennemsnit tildeler den 4,5 ud af 5 stjerner. Det er meget.

Eksperterne har vurderet den ud fra blandt andet kvalitet af syning, det computerstyrede element, alsidighed, funktioner, robusthed og brugervenlighed, og som nævnt kårer de den til testvinder. De forklarer, at den virkelig brillerer med et meget jævnt stingmønster og en meget gnidningsfri fodring af stofferne. De bemærker med glæde det medfølgende knæløft, så du slipper for at bruge hænderne til at løfte foden.

Brugerne er lige så entusiastiske som eksperterne, og flere noterer sig især den høje kvalitet, som gør den meget robust. Den har en professionel følelse, og flere af de mere erfarne brugere mener, at den er passende til deres kvalifikationer. En bruger skriver: ”I love this model from Brother. It has all the features needed for experienced sewers”. En anden beskriver oplevelsen med ordene: “A top professional machine worth every penny. You won’t be disappointed”. Vi skal dog gøre opmærksom på, at nogle brugere har knap så vellykkede erfaringer med den – for et par brugere gik den i stykker med det samme.

Til den avancerede bruger

Brother Symaskine Innov-is 1300 er ikke en af de begynder-mindede symaskiner. Både fordi prisen er for høj til at være en begyndermaskine, og fordi den er designet til at være mere avanceret og imødekomme de mere erfarne brugeres krav.

Der er ikke tale om en billig symaskine, for prisen ligger klart mod den meget stejle ende. Men har du budgettet, får du en nymodens og højteknologisk variant, der virkelig er robust. Er du faldet for den, men har du ikke økonomien til at investere i den, så kan du holde øje med det næste symaskine tilbud. Du kan se, hvad forhandlerne tager for den her over produktteksten.

Modellen er en computeriseret symaskine, og det betyder, at den bliver styret via en lille computer i stedet for den almindelige elektriske styring. Du finder den integrerede computer på siden af produktet, hvor du kan taste dine ønskede syninger ind. Læg mærke til at det kan være lidt forvirrende til at starte med, så læs gerne manualen først.

Computeren har blandt andet en brugbar hukommelsesfunktion, som gør, at den kan huske dine tidligere indstillede programmeringer. Det gør det lettere at finde de præcise sting frem igen i forhold til på andre symaskiner.

Masser af tilbehør

Eftersom Brother Symaskine Innov-is 1300 er et avanceret valg, medfølger der naturligvis masser af tilbehør, så den garvede syer kan boltre sig. Det inkluderer for eksempel en knæløfter. Det betyder, at du i stedet for at bruge hånden til at løfte foden kan gøre det med knæet. I øvrigt skal vi bemærke, at modellen virkelig er hurtig på fødderne, når den arbejder. Den maksimale hastighed ligger på 1300 SPM, og det er utrolig højt i forhold til konkurrenterne. Derfor får du en god symaskine med masser af fart.

Ud over knæløft får du ikke mindre end 184 søm-programmer, så der er virkelig noget at vælge imellem. Det giver dig en stor frihed til at være lige så kreativ, som du ønsker. Du får tillige en automatisk nåletråder og flere fødder. Det drejer sig om en standardfod og en knaphulsfod, plus en fod til lynlås, overlock, blindsting, knap og pyntesømsfod.

Ekstraudstyr som fire spoler, opsprætter, nålesæt, børste, trådstoppere og ekstra garnpind medfølger også, og et overtræk i hård plast beskytter mod slag, støv og snavs. Den er meget robust i designet og er bygget til at holde i mange år. Der er tillige mulighed for at sy med dobbeltnål – tvillingenål – og en avanceret knaphuls-syning.

Alt i alt den bedste Brother symaskine til dig, der er øvet og gerne vil have klassens premiumvalg.

Fordele

 • Skarpe sting-mønstre
 • Med knæløft
 • Hukommelsesfunktion for egne sting-kombinationer
 • Høj kvalitet
 • Meget robust
Ulemper

 • Manualen kunne være bedre

Specifikationer ved Brother Symaskine Innov-is 1300 – nøgleoplysninger
Producent: Brother
Type: Computeriseret symaskine
Antal søm-programmer: 184
Hastighed: 1300 SPM
Automatisk nåletråder: Ja
Vægt: 9,7 kilo


Brother Symaskine RL417 Mekanisk – en god begynder symaskine

Bedste symaskine til begynderen

4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google.com

Brother Symaskine RL417 Mekanisk

 

Brother Symaskine RL417 Mekanisk kan være den bedste Brother symaskine til den lidt uerfarne forbruger, som leder efter en brugervenlig og enklere model.

Produktet har ikke været inkluderet i en Brother symaskine test udført af eksperterne, men til gengæld er den en favorit blandt brugerne fra Google. I gennemsnit tildeler de den 4,6 ud af 5 stjerner.

Brugerne hæfter sig især ved, at den er utrolig funktionel og en rigtig lille arbejdshest. Den kører derudad og arbejder effektivt og stærkt. Flere brugere noterer, at den er en god symaskine til begynderen eller den forbruger, der kun har brug for at sy mere simple ting. En kommenterer: ”I just needed a machine for minor alterations to clothes, hemming curtains and so on. This machine is ideal for this purpose, and I would feel confident doing more complex machining with it, such as making clothes”. En anden skriver: “God til basisopgaver. Kører problemfri og godt. Et godt valg og så er den ikke så dyr”.

Billig symaskine til de enklere opgaver

Brother Symaskine RL417 Mekanisk vil passe fint til dig, der ikke har brug for at kaste dig ud i de helt store opgaver. Dermed ikke sagt at apparatet ikke kommer med en høj alsidighed, men det er ikke skabt til professionelt brug. 

Den er en mekanisk – og derfor også mindre avanceret – version, som ikke forvirrer den nye syer mere end nødvendigt. Du får en billig symaskine sammenlignet med de øvrige Brother symaskiner, men prisen er lavere på grund af, at den er mere basal. Det betyder for dig, at du ikke behøver at gå og vente på et fordelagtigt symaskine tilbud. Du kan bare slå til, når det passer dig.

Modellens enkelhed bliver afspejlet i designet, der er neutralt med et strejf af pink til at stimulere din kreativitet. Du betjener den via de to drejeknapper og bemærk, at her ikke er et guidende display. Til gengæld er der intuitive forklaringer og ikoner at læne sig op ad. Vægten ligger på knap seks kilo, så den vil tillige være lettere og mindre end konkurrenterne.

For at øge overskueligheden og letheden medfølger der en trin-for-trin-manual, som guider dig godt i gang. Den bliver suppleret af en visuel guide i form af en DVD med billedlige instruktioner.

17 søm-programmer til begynderen med ambitioner

Brother Symaskine RL417 Mekanisk er lidt et produkt, der kan følge med i takt med, at nybegynderens ambitioner stiger. I sig selv er den som nævnt meget på basis-niveau, men den beviser, at du med få spillekort sagtens kan komme langt.

Du vil opleve 17 søm-programmer, som ikke er så meget i forhold til konkurrenterne. Dog er det nok til at komme stærkt i gang, og iblandt dem er der både nytte- og pyntesømme. Du vil tillige opleve en fire-trins knaphuls-funktion til at sy de drilske knaphuller, plus der er justerbarhed i stingbredden såvel som stinglængden. Supersmart, når du vil have en individuel påvirkning af resultater.

Flere moderne features og funktioner letter brugen, og det inkluderer for eksempel en automatisk nåletråder og et drop-in spolesystem. Spolesystemet betyder, at spolen får en vandret placering under et transparant låg, og du ”dropper” den bare ned så at sige. Med et transparant låg vil du altid let kunne se hvilken farve, du anvender. Som en ekstra bonus er her tale om en af de symaskiner, der tillige er født med LED-belysning og friarm, og som giver dig flere fødder til forskellige typer af opgaver. Et medfølgende cover beskytter mod slag, skidt og støv.

Alt i alt den bedste Brother symaskine til begynderen, der har ambitioner.

Fordele

 • 17 søm-programmer
 • Drop-in spolesystem
 • 4-delt knaphuls-funktion
 • LED-belysning
 • Fri-arm
Ulemper

 • Manualen kunne være bedre

Specifikationer ved Brother Symaskine RL417 Mekanisk – nøgleoplysninger
 Producent: Brother
 Type: Mekanisk symaskine
 Antal søm-programmer: 17
 Hastighed: 800 SPM
 Automatisk nåletråder: Ja
 Vægt: 5,9 kilo


Brother Symaskine KE14S – Flot kvalitetsmaskine

Bedste budgetvalg

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google.com

Brother Symaskine KE14S

 

Brother Symaskine KE14S er den bedste Brother symaskine til dig, som leder efter en billig symaskine med ekstra fingerbeskyttelse.

Modellen er ikke blevet testet af eksperter i en Brother symaskine test, men eftersom den er en favorit blandt brugerne hos Google, har vi alligevel taget den med. Brugerne tildeler den i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner. Det er rigtig meget.

Brugerne er især imponerede over, hvor let brugen er. Flere har anvendt den sammen med yngre børn, som alle hurtigt bliver meget fortrolige med den. Brugerne fremhæver også den smarte fingerbeskyttelse, så ingen kommer til skade samt den høje kvalitet og robusthed. En bruger beskriver oplevelsen med ordene: ”Er meget tilfreds med købet. Rigtig god maskine til en fair pris”. En anden opsummerer: ”Det er en supergod maskine – især fingerbeskyttelsen fungerer rigtig godt. Jeg bruger maskinen sammen med mine børn og fingerbeskyttelsen gør, at du ikke kan få din finger i klemme, nå du syr”. 

God symaskine til de basale behov

Brother Symaskine KE14S er en flot og sød symaskine, der kan sit kram. Den hører til i Brothers basis-sortiment og forsøger at fremme kreativiteten og legesygheden med et flot påsat mønster med symboler og figurer fra håndarbejder-verdenen.

Der er flere fremhævningsværdige elementer at nævne, men især prisen vil være tillokkende for mange. Det drejer sig om en billig symaskine, som prismæssigt ligger langt mod den lave ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne. 

Designet er kompakt, og vægten er lav. Den ligger på 5,4 kilo, hvilket gør den lettere end de fleste øvrige Brother symaskiner. Du får en mekanisk version, som betyder, at den er mere enkel og basal, og derfor passer den perfekt til den uerfarne bruger. Børn vil tillige være en god målgruppe, som sammen med en voksen hurtigt bliver fortrolig med den enkle brug. Hastigheden er på 750 SPM, hvilket er meget standard. Så kan du på kun kort tid få skabt dine kreationer.

Med fingerbeskyttelse

Brother Symaskine KE14S har kun få styrende elementer, så der er ikke så meget, du skal forholde dig til. Der er hverken display eller mini-computer, men derimod en enkel drejeknap samt guidende ikoner. Det gør den meget brugervenlig.

Fordi den er skabt til begynderen, kommer den med en unik fingerbeskyttelse, som gør, at du ikke kan komme til skade. Det gør den også kun mere velegnet til de mindste i husstanden. Den er født med 14 søm-programmer, hvilket dækker over de mest basale typer af syning, og et brugervenligt drop-in system giver dig en hurtig igangsætning og bedre overskuelighed. Overskueligheden bliver deslige fremmet af den integrerede LED-belysning, der assisterer trætte øjne.

Du vil også opleve nogle af de mere avancerede indstillinger som en fire-delt knaphuls-funktion samt en lynlåsfod til isætning af lynlås. Du får ligeledes de mest basale tilbehørsstykker med i prisen, men er det ikke nok til din kreative brug, kan du tilkøbe mere. Tilbehørspakken inkluderer zigzag-fod, lynlåsfod, spole, fingerbeskyttelse og nålesæt. 

Alt i alt den billigste og bedste Brother symaskine til nybegynderen eller til barnet, som kun har brug for det mest basale.

Fordele

 • LED-belysning
 • 4-delt knaphuls-funktion
 • Drop-in system
 • Brugervenlig
 • 14 søm-programmer
Ulemper

 • Mest velegnet til begyndere

Specifikationer ved Brother Symaskine KE14S – nøgleoplysninger
Producent: Brother
Type: Mekanisk symaskine
Antal søm-programmer: 14 
Hastighed: 750 SPM
Automatisk nåletråder: Nej
Vægt: 5,4 kilo


Gode råd til valg af Brother symaskine

Du skal købe en ny symaskine, men bliver overvældet over udbuddet af symaskiner på markedet. Det gælder også bare inden for mærket Brother, der har et meget bredt sortiment.

Vi har her udarbejdet en guide til, hvordan du foretager det bedste valg ud fra dine individuelle behov. Her forklarer vi, hvad du skal skrive dig bag øret, før du klikker ”køb” på varianten.

Brug
Først skal du spørge dig selv, hvad du vil bruge maskinen til? Er du nybegynder, er du garvet, eller er du nærmest professionel?

Nybegynderen kan sagtens starte med en basis-enhed, hvor der kun er de mest basale synings-muligheder. Måske en ni-ti forskellige søm-programmer, der fokuserer mere på ligeud syning og praktisk syning end dekoration og finish. Du vil her også kunne få en relativt billig symaskine. Men gå ikke for meget under tusind kroner, for kvalitet koster. Selv et prisvenligt valg bør være robust og solidt bygget, og det kan de ekstra investeringspenge sikre dig.

Er du mere erfaren, skal du have lidt mere teknologi plus flere programmer, funktioner og muligheder. Gå især efter flere søm-programmer, overlock-muligheder og flere fødder. Læg dog mærke til at den avancerede maskine koster en del mere, og op til ti gange så meget som de prisvenlige. Et godt symaskine tilbud kan være vejen frem, hvis du er på et stramt budget.

Type
Der er flere typer af skelne imellem, når det kommer til symaskiner. Ofte taler fagpersonerne om den computeriserede version, den elektriske og den mekaniske.

Den computeriserede symaskine er den mest avancerede. Den kommer enten med en integreret lille computer eller muligheden for at blive forbundet til en computer, og det er her, du styrer løjerne. Her programmerer du din næste syning til punkt og prikke, og computeren sørger for, at modellen efterlever dine ønsker.

Den kan gøre rigtig meget for din syning og give dig et professionelt resultat. 

Den måske mest udbredte type er den elektriske symaskine. Den er kontrolleret af en fodpedal og giver dig flere muligheder at vælge imellem – dog ikke så mange som den computeriserede. Der er en motor i kroppen, der driver nålen op og ned, og stoffet bliver automatisk leveret til nålen. 

Du styrer som nævnt farten med foden, og jo hårdere du træder, jo hurtigere arbejder den. Nogle kommer med display og andre ikke, og du vælger enten søm og sting via display eller drejeknap. På en elektrisk version vil der ofte være mange søm-programmer at vælge imellem.

Den mekaniske symaskine er den mindst avancerede, og her vil du let kunne finde en billig symaskine, der ikke kræver et symaskine tilbud, før at du kan få pengene til at række. Den har sjældent display, og styringen er derfor manuel i stedet. Du kontrollerer farten med fodpedalen.

Der er faktisk endnu en type, som er værd at nævne, og det er overlock symaskinen. Overlock’eren arbejder ikke alene men sammen med en af de andre typer. Den er skabt til at sy overlock, og det betyder en mere professionel søm og hem, hvor den selv sørger for at fjerne overskydende stof. Går du meget op i design og er ferm med den almindelige Brother symaskine, så kan en overlock-variant være et godt supplement. Men de er ofte ikke særlig billige.

Overlock’eren arbejder gerne hurtigere og stærkere, og du vil ofte have mulighed for at tilkøbe tilbehør, så du kan lave den finish, du går og drømmer om.

Materialer
Før du investerer i den bedste Brother symaskine, skal du overveje, hvad du gerne vil sy, og hvilke tekstiler du gerne vil bruge.

Nogle apparater er meget stærke og specialskabt til de tunge stoffer, hvor andre trives bedre med de lidt lettere tekstiler. 

Er du til chiffon og silke til kjolen og nederdelen, eller er du til t-shirts og sengetøj i bomuld og hør? Eller vil du måske arbejde med tunge materialer som denim, fleece, lærred eller læder?

Køb et produkt, der passer til dine behov.

Til de lette stoffer er det vigtigt med en blid fod, der ikke river i metervaren. Og husk den korrekte nål. Symaskinenåle kommer i forskellige størrelser, så vælg en af de små. Skal du arbejde i tungere materialer, skal du vælge en af de kraftigere nåle mod toppen af størrelses-sortimentet.

Hastighed 
Hastighed kan spille ind, hvis du skal sy meget. Modellerne varierer en del i hastighed – nogle kan sy med 1300 sting i minuttet, mens andre kun kan klare 700. 700 er dog ikke langsomt. Det er en smagssag, hvad du foretrækker men læg mærke til, at prisen ofte stiger, når hastigheden gør det samme.

Søm-programmer
De mest avancerede produkter tilbyder op til 200 forskellige søm-programmer. Jo mere erfaren du er, jo flere vil du have brug for. En begynder kan sagtens nøjes med omkring ti eller derunder.

Vær opmærksom på at nogle sømme er til praktisk brug, hvor andre tjener mere dekorative formål.

Overlock-sting
Overlock-sting giver en flot og professionel finish, som den mere garvede syer vil have brug for.

Fødder
Flere fødder er lig med flere muligheder. Du får næsten altid et par standard zigzag-fødder plus en fod til lynlås. Fødder til skjult lynlås, smal søm, blind søm, knaphuller, piping, rullet søm og broderisøm vil være brugbare for den erfarne eller den semi-professionelle. 

Automatisk nåletråder
En automatisk nåletråder tråder den drilske nål for dig, og med en sådan kan du spare utrolig meget tid og besvær. En virkelig smart funktion – især hvis synet svigter lidt.

Knaphuls-funktion
En god symaskine har en knaphuls-funktion, hvor den nemt kan sy de ellers udfordrende knaphuller. Det varierer, hvor avanceret knaphuls-funktionen er.

Tilbehør
Du kan med fordel vælge en god symaskine, der kommer med en stor tilbehørspakke. For så får du brugbart tilbehør, som du ellers skulle ud at købe separat. Du bør i hvert fald få en fod til lynlås, en knaphuls-fod og en plastikfod med i handelen. Tilbehør som nålepakker, spoler, pinde og børste er også en vigtig bestanddel i en skarp tilbehørspakke.

Men er tilbehøret ikke med, er det ikke værre, end at du kan tilkøbe det, du mangler.

Bygningskvalitet
Gå efter en enhed, der er robust og solidt bygget. Den skal kunne holde til lidt af hvert, så en høj bygningskvalitet er alfa og omega.

Knæløfter
På udvalgte modeller medfølger en knæløfter. Det er en indsats, som betyder, at du kan løfte foden med knæet i stedet for med hænderne. Det giver en mere gnidningsfri arbejdsproces uden stop, når du skal fodre maskinen med mere stof. 

Friarm
En friarm er en forlænger, der gør det lettere at sy ærmer, manchetter og lommer.

Cover/kasse
Sammen med de fleste produkter får du et cover eller en kasse til beskyttelse mod slag, støv og snavs. Nogle er bløde og andre hårde. Det er en smagssag, hvad du foretrækker, men den hårde version kan være mest fordelagtig.

Størrelse og vægt
Det er svært at få en decideret lille symaskine, men nogle er lidt mindre end andre. Det samme gælder vægten, der varierer noget. De tungeste i klassen her vejer op omkring de ni kilo, mens de lette næsten kun vejer halvdelen.

Pris
Prisen afhænger gerne af mærke, hastighed, funktioner, type, programmer og anvendelse, men der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det betyder, at en billig symaskine ikke behøver være dårlig, mens en høj pris ikke er en garanti for kvalitet.

Læs eksperternes og brugernes kommentarer, før du køber. Så kan du se, om de opdager nogen som helst sammenhæng mellem de to faktorer. Du finder links til alle undersøgelser og anmeldelser nederst i artiklen her.

Du kan læse mere om råd til køb af Brother symaskine hos Which.co.uk, Seasonedhomemaker.com og Littlestitchstudionorfolk.com.

Hos Which.co.uk kan du tillige få en oversigt over alle de tekniske symaskine-termer og blive klogere på, hvad de betyder.


Sådan vedligeholder du din symaskine

Ligesom med alle andre elektroniske produkter, så er den rette vedligeholdelse lig med en længere levetid og bedre effektivitet. Sådan er det også med en god symaskine – en dyr en såvel som en billig symaskine.

Her guider vi til, hvordan du bedst foretager vedligeholdelsen.

 1. Manualen: Start med at læse manualen. Se om der skulle gælde specifikke retningslinjer for din model. Hvis ikke, så fortsæt til næste trin.
 2. Børsten: Børst snavs væk. Det kan være fnuller, tråd-rester og stof-rester fra mange måneders brug. Også en god symaskine er delikat, så selv de mindre kurrer på tråden kan gøre den ineffektiv. Brug den ofte medfølgende børste og børst blidt. Husk tillige i og omkring spolehuset.
 3. Støvsugeren: Fjern eventuelt de resterende støv- og tråd-rester med en støvsuger. Vælg gerne håndstøvsugeren på den mildeste styrke. Husk især alle kroge og hjørner, som du ikke kan nå med børsten.
 4. Olien: Tag symaskine-olien frem og smør alle de bevægelige dele. Symaskine-olie er en special-olie, du let kan købe i forretningerne. Nogle apparater er smørefri, så har du et sådant, skal du naturligvis ikke bruge olien.
 5. Cover: Skal du ikke bruge enheden, så skal du sætte den væk. Beskyt den helst under det medfølgende cover/kasse, så den ikke bliver beskadiget ved slag eller samler støv og snavs. Sæt den til opbevaring et tørt sted, hvor der ikke er direkte sollys. Placér den heller ikke lige op ad en varmekilde som en radiator.
 6. Servicetjek: Få foretaget et servicetjek hos en fagmand hvert andet eller tredje år. Under servicetjekket foretager den fagkyndige en rensning, smøring, opjustering og afprøvning, så den fungerer i tiptop stand. Har den stået længe i skabet og samlet støv, er det særligt vigtigt med et servicetjek, da olien kan være tørret ind.

Du kan læse mere om vedligeholdelse af din bedste Brother symaskine hos Marthastewart.com, Instructables.com og Taenk.dk.


Typiske symaskine-fejl og -løsninger

Det er uundgåeligt med fejl og irritation, når du begynder at sy. Men selv en erfaren syer kan opleve de samme småproblemer om og om igen. Her guider vi til tre af de mest almindelige irritationsmomenter plus forklarer, hvordan du kommer dem til livs.

 • Tråden bliver til en ”fuglerede” under stoffet

Du kan ofte opleve at have en perfekt søm over stoffet, men under har tråden klumpet sig sammen og ligner mest af alt en forvirrende fuglerede. Problemet opstår under stoffet, når der ikke er en spænding, for så er der plads til, at tråden kan væve sig ind i sig selv.

Løsningen lyder, at du skal starte med at løfte foden op og gen-tråde maskinen. Det åbner op for spændings-mekanismen, så den kan modtage tråden. Du skal også løfte op i selve håndtaget med nålen til den højest mulige position, hvilket giver dig den korrekte spænding.

 • Stingene bliver ujævne

Ofte bliver stingene ujævne, hvis nålen er brækket, bøjet eller på anden vis beskadiget. Eksperter anbefaler, at du skifter nålen ud, når du har syet med den i omkring 16 timer i alt.

Stingene kan også blive skæve, hvis du behandler stoffet forkert, mens du syr. Hvis du har den klassiske tendens til at hive i stoffet bag maskinen, for at få det til at løbe igennem, så kan det give dig ujævne sting på grund af dine armkræfter. Denne form for ”tvangsfodring” med materialerne kan få maskinen til helt at gå i stykker.

 • Nålen går hele tiden i stykker

Oplever du alt for ofte, at din nål knækker eller bøjer, så er du ikke den eneste. Du bør spørge dig selv, om du bruger den rette nål til opgaven? Nåle kommer i størrelse 8 til 18, og den rette størrelse afhænger af den individuelle opgave. Størrelse 9-11 passer bedst til lette stoffer som chiffon eller silke, mens størrelse 12 til 15 er bedst til de medium-kraftige tekstiler som flannel, hør og syntetiske stoffer. Endelig passer størrelse 16 og op til din Brother symaskines hårdere opgaver som denim og læder.

Det betyder, at hvis symaskiner bruger en nål i størrelse ni til for eksempel denim, så vil den knække.

Har du stadig problemer med driften, anbefaler eksperterne, at du gør følgende:

 • Rengøring: Hvornår gjorde du sidst din Brother symaskine ren? Børst fnuller væk og giv den eventuelt en omgang med støvsugeren. Bruger du produktet dagligt, bør du rengøre den en gang om ugen. Bruger du den hver måned, bør du gøre den ren cirka hver tredje måned.
 • Trådning: Fjern tråden og tråd maskinen igen. Selv en lille ophobning kan skabe problemer for en gnidningsfri syning.
 • Nål og tråd: Tjek at du bruger den rigtige størrelse nål og se tråden efter. Er den lige uden at være for flosset? En flosset tråd kan skabe problemer.

Du kan læse mere om de problemer, en god symaskine kan opleve hos Marthastewart.com.


Historien om Brother

Brother Industries er en japansk elektronikvirksomhed, der overvejende producerer symaskiner, printere, skrivemaskiner, faxmaskiner, label-maskiner og computere. Brandet er kendt i alle verdensdele og har en plads ved det markedsledende bord i både Asien, Amerika og Europa.

Historien om Brother starter i Japan i 1908, hvor firmaet blev grundlagt. Her var fokusset på symaskiner. Det originale firmanavn var Yasui Sewing Machine Company, men navnet ”Brother” blev valgt, da det er mere internationalt mundret end de japanske navne og gloser. Navnet ”Brother” blev det førende i resten af verden efter 1962, hvor flere filialer rundt om i verden var skudt op.

Brothers første symaskine så dagens lys i 1928, og den var særlig, da den kunne sy stråhatte. Den blev en succes, og kvaliteten blev sammenlignet med de gedigne tyske maskiner. I 1932 lancerede Brother deres første symaskine til private forbrugere, og her var tale om mekaniske versioner.

Den første computeriserede model var klar til verdensmarkedet i 1979, og igennem hele Brothers levetid har fokusset været på, hvordan innovation og teknologi kan forbedre forholdene for forbrugerne.

Elektronik-giganten har i dag en nordisk afdeling, hvor du kan få produkterne på dansk.

Du kan læse mere om historien hos Brother.dk.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Brother Symaskine XQ3700

Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de
4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Brother Symaskine XQ3700

 

Brother Symaskine XQ3700 er den måske bedste Brother symaskine til den forbruger, der ønsker en god symaskine, der er en fin all-round’er.

Modellen er en favorit hos både eksperter og brugere. I en Brother symaskine test hos det tyske testmagasin Testberichte.de får den et flot stempel som testvinder, og brugerne fra Amazon udtrykker deres begejstring ved at tildele den 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Hos eksperterne er der blevet set nærmere på kvalitet af syningerne, brugervenlighed, funktioner og anvendelighed, og de forklarer, at den virkelig brillerer, når det kommer til kvalitet af syningerne. De uddyber, at den har sine forcer, når det kommer til stingmønstret og en gnidningsfri transport af stof. Eksperterne noterer sig ligeledes, at den kan håndtere også tykkere tekstiler – kun ved meget tykt fleece får den problemer.

Brugerne hæfter sig især ved det gnidningsfri arbejde, hvor enheden bare kører, som den skal. Den er velegnet til flere typer af tekstiler, forklarer brugerne, og så hænger pris og kvalitet fint sammen. En bruger skriver: ”Arbejdet med symaskinen er bare super. Brugen er meget let, og jeg vil ligefrem kalde den for idiotsikker. Perfekt til hobbybrug og til at sy tøj”. En anden forklarer: ”Smart maskine. Den er hurtig og god til at sy. Manualen er grundig med udførlige beskrivelser”.

Mange søm-programmer og høj alsidighed

Brother Symaskine XQ3700 vil ramme mange typer af forbrugere i hjertet, for den er et rigtig godt all-round produkt, når det kommer til symaskiner.

Den er fordelagtig til de lettere såvel som kraftigere tekstiler. Det betyder, at du både vil kunne anvende den til for eksempel at sy en florlet nederdel, fastelavnskostumet til børnene, sengetøj, tæpper og møbeltekstiler med mere. Kun de meget tykke stoffer har den lidt problemer med.

Du får hele 37 søm-programmer at vælge imellem, og det er især brugbart, når du har fået lidt mere erfaring. Med flere søm-programmer kan du få mere dekoration på tøjet plus et mere professionelt udtryk. Dog skal vi understrege, at apparatet er mest velegnet til begynderen, da den måske er lidt for simpel for den erfarne bruger. Men som erfaringen skrider fremad for nybegynderen, vil de 37 programmer være kærkomne.

Der er ikke tale om en helt billig symaskine, men prisen er klart lavere end de avancerede konkurrenter. Dog er den tillige højere end på de helt simple.

Hurtig hastighed

Brother Symaskine XQ3700 kommer med flere gode fordele, som blandt andet tæller, at den er stillegående. Den larmer ikke ret meget – heller ikke når den arbejder hårdt. Tophastigheden er høj sammenlignenet med konkurrenterne i klassen her, og den ligger på 1050 SPM. Det betyder, at du hurtigt kan få arbejdet fra hånden og komme videre.

Enheden er en mekanisk symaskine, og det henviser til, hvor avanceret den er. Den er i den simple ende, da den er mekanisk, og du får hverken display eller computer til styring. I stedet er der en drejeknap, du ændrer på, når du skal til at sy og vælge program, og programmerne er indikeret med guidende symboler.

For at give den uerfarne en hjælpende hånd medfølger der en manual plus en DVD. I DVD’en kan du finde en visuel guide til betjening af apparatet, der nogle gange kan være lettere at forstå end det skrevne ord. Du får tillige fine funktioner som en automatisk nåletråder, tvillingenål, lynlåsfod og en automatisk et-trins knaphulssyning. Stingbredde og stinglængde er justerbar, så du får fuld kontrol, og den medfølgende friarm gør det lettere at sy for eksempel ærmer, lommer og manchetter.

Alt i alt den bedste Brother symaskine til nybegynderen, der gerne vil have flere valgmuligheder.

Fordele

 • Stillegående
 • 37 søm-programmer
 • Også velegnet til mere besværlige tekstiler
 • DVD-instruktioner
Ulemper

 • Ikke velegnet til erfarne brugere

Specifikationer ved Brother Symaskine XQ3700 – nøgleoplysninger
Producent: Brother
Type: Mekanisk symaskine
Antal søm-programmer: 37 
Hastighed: 1050 SPM
Automatisk nåletråder: Ja
Vægt: 7,1 kilo


FAQ

Hvilken Brother symaskine er bedst?

Der er mange gode varianter at vælge imellem, og i vores Brother symaskine test-artikel har vi gennemgået seks af de bedste. De hører alle til enten eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker Brother Symaskine Innov-is F400, Brother Symaskine Innov-is 1300, Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary og Brother Symaskine XQ3700 sig hos eksperterne.

Hvor bliver Brother symaskiner produceret?

Brother er en international virksomhed med hovedsæde i Japan. Produktionen foregår ligeledes i Østen – i landene Vietnam, Kina og Taiwan. Brandet har også en dansk og nordisk afdeling. Ud over Brother symaskiner bliver der produceret en lang række andre produkter – måske mest kendt er printerne.

Hvordan vælger jeg den rette Brother symaskine?

Før du køber din bedste Brother symaskine, bør du undersøge nogle specifikke kriterier, så du er sikker på at få den model, der matcher dine forventninger bedst. Først og fremmest skal du vide, om du er nybegynder eller erfaren. Har du brug for en simpel eller avanceret variant? Overvej også hvilken type du foretrækker og undersøg hvilke materialer, du kan sy. Ligeledes bør du se hvilke funktioner, enhederne tilbyder samt hastigheden, tilbehøret og prisen. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes og brugernes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.


Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Brother Symaskine Innov-is F400 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Brother Symaskine Innov-is 1300 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Brother Symaskine XQ3700 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan finde anmeldelser af både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af to forskellige modeller.

Anmeldelserne af Brother Symaskine RL417 Mekanisk blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Brother Symaskine KE14S blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests fra tyske eksperter. Her gælder det forskellige Brother symaskine tests, hvor modellerne Brother Symaskine Innov-is F400, Brother Symaskine Innov-is 1300, Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary og Brother Symaskine XQ3700 er inkluderet. De klarer sig alle virkelig godt i testene, der er baseret på parametre som kvalitet af syninger, brugervenlighed, funktioner, anvendelighed og styrke.

Testen af Brother Symaskine Innov-is F400 blev udført: Ikke oplyst

Du kan se testen her

Testen af Brother Symaskine Innov-is 1300 blev udført: Marts 2015

Du kan se testen her

Testen af Brother Symaskine Innov-is 10 Anniversary blev udført: Februar 2011

Du kan se testen her

Testen af Brother Symaskine XQ3700 blev udført: Marts 2015

Du kan se testen her


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Brother symaskine test-artikel set nærmere på seks af de bedste modeller på markedet.

Produkterne i artiklen her er alle fra mærket Brother, og Brother er blot et af flere velkendte symaskine-brands. Hvis du gerne vil have lidt inspiration på tværs af mærkerne, kan du med fordel læse vores bedste symaskine test-artikel, hvor du bliver introduceret for flere brands.

Hvis du er glad for tøj og for at sy, bør du præsentere tøjet på flotteste vis. Det gør du med strygejernet eller tøjdamperen, som begge er til for at få bugt med folder og krøller. I vores dampstrygejern test-artikel finder du en guide til de stærkeste varianter, hvor du på en let og overskuelig måde kan finde lige det apparat, der passer til dine individuelle behov.

Det samme gælder for vores tøjdamper test-artikel, der har samme opbygning. Du kan også få råd og tips til den korrekte anvendelse.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme