Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Guide: De bedste senge med opbevaring – praktiske løsninger til dit soveværelse

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Nogle gange kan det være svært at få plads til det hele i soveværelset. Tøj, lagner, håndklæder og lignende optager rigtig meget plads. 

En seng med opbevaring giver dig mulighed for at bruge “mellemrummet” under din seng, og du får på den måde mere optimal pladsudnyttelse i dit hjem. Du skal ikke længere bekymre dig om tøj på gulvet – eller at finde plads til det nye sengebetræk i et allerede overfyldt skab. 

Der er mange lækre senge med opbevaringsrum på markedet, og du kan helt sikkert finde en seng, som passer lige ind i din indretning.

I vores test-oversigt har vi samlet nogle af de bedste og mest populære modeller og beskrevet deres fordele og ulemper. Der er noget for enhver, så du med garanti kan finde den perfekte seng med opbevaring til dit soveværelse.

Det skal du overveje, før du køber seng med opbevaring:

green-elmDesign: Sengene kommer i forskellige farver, materialer og størrelser. Vælg én som passer ind i din indretning. Nogle farver og materialer skaber et bestemt udtryk, og det er værd at tænke over. Det kan f. eks se rigtig hyggeligt ud med en sengeramme af massivt træ. Du kan også finde en seng, som er polstret med betræk for et mere stilrent look. Nogle har synlige skuffer til opbevaring, hvor andre har magasiner under madrassen.
green-elmStørrelse:  Sengene kommer i mange størrelser. Du kan få både dobbeltsenge, enkeltsenge og halvandenmandssenge med opbevaring. Antallet af skuffer og opbevaringsrum varierer også, så overvej hvor meget plads du har brug for.
green-elmBudget: Det er altid en god idé at afklare budgettet, inden du begynder at shoppe. På den måde undgår du at falde pladask for en seng, som er alt for dyr. Sengene kommer i forskellige prisklasser, og det kan sagtens lade sig gøre at finde en seng, som passer ind i dit budget.
green-elmKomfort: Hvis du vægter god komfort, skal du også overveje hvilken type madras, som du har brug for. Nogle er mere ergonomiske end andre, og hvis du prioriterer god støtte, så vælg en ordentlig madras med gode fjedre.
green-elmAllergi: Nogle senge er mere allergivenlige end andre. Hvis du har astma eller allergi, så gå efter en seng, som minimerer støv og husstøvmider.

Vores test-artikel indeholder:

green-elmOverblik over fem af de bedste senge med opbevaring på markedet.
green-elmGennemgang af hver enkelt seng.
green-elmOverblik med fordele og ulemper for hvert produkt.
green-elmVejledning til, hvorfor du skal vælge en seng med opbevaring.
green-elmGuide til at vælge den rigtige størrelse seng med opbevaring.
green-elmInformation om, hvordan du sover i en seng med opbevaring.
green-elmFAQ med de mest almindelige spørgsmål.

Urban Opbevaringsseng 

Komfortabel med god opbevaringsplads

Urban - Opbevaringsseng

Opbevaringssengen fra Urban er oplagt til den forbruger, som søger en god og enkelt seng med både høj komfort og masser af ekstra opbevaringsplads. 

5 komfortzoner for optimal støtte til natten

Urban brander sig på at lave gode senge til hele familien. De prioriterer at lave budgetvenlige, enkle møbler, som passer ind i næsten alle slags hjem. Med redaktionens anbefalede seng får du en behagelig nattesøvn.

Sengen fra Urban er opbygget med en pocketfjeder madras med fjedre fordelt på 5 zoner, som giver din krop masser af ergonomisk støtte, når du sover. De fem zoner passer til kroppens kurver: Hoved, skuldre, hofte, ben og taljer.

Madrassen er polstret med Cooltex, som er et materiale med kølende og ventilerende egenskaber. Du får et godt klima til din nattesøvn. Det virker samtidigt anti-bakterielt, og du skal ikke bekymre dig om en uhygiejnisk seng.

Med sengen kommer en 4 cm høj topmadras af latex, som er meget lækker at sove på. Latex er et naturligt produkt, som er rimelig slidstærkt og holder i mange år. Samtidig giver latex rigtig godt støtte til kroppen.

Det er også allergivenligt og har god åndbarhed. Hvis du er astmatiker eller har allergi overfor husstøvmider, er sengen fra Urban ekstra ideel. 

Masser af plads til opbevaring med nem adgang

I hver side af sengen finder du et stort magasin, som du kan bruge til at opbevare sengetøj, håndklæder, eller hvad du ellers har brug for at gemme væk. Den slags kan ellers hurtigt optage meget plads i hjemmet, og med en opbevaringsseng kan du pludselig undvære andre overflødige opbevaringsmøbler til formålet.

Sengen har et lille håndtag, så du nemt kan få adgang til opbevaringsrummet fra begge sider.

Den er lavet af en god og solid trækonstruktion, som kan holde i rigtig mange år. Den har en 20 cm høj ramme, som er polstret med et fint møbeltekstil i farven antracit. Det skaber både et stilrent udtryk, men er også nemt at vedligeholde.

Sengen fra Urban passer ind i de fleste soveværelser. Hvis du går efter et klassisk, simpelt design i kombination med funktionalitet og komfort, så vil du blive ganske tilfreds med Opbevaringsseng – 160×200 cm.

Fordele

 • Solid trækonstruktion
 • Allergivenlig topmadras af latex
 • Der er både bløde og mere faste dele af sangen
 • Kommer i to farver
Ulemper

 • Levering tager 4-6 uger

Specifikationer:

Sengehøjde inklusiv ben og topmadras: 38 cm
Mål for opbevaringsrum: 76,4 x 196,4 x 20 cm i bredde, længde og højde
Mål for madras: 200 x 30 x 80 cm i længde, højde og bredde
Mål for topmadras: 200 x 4 x 160 cm i længde, højde og bredde
Fasthed: Medium
Fjedertype: Pocket
Farve: Antracit

 


Urban Opbevaringsseng 

Enkeltmandsseng med ventilerende madras

Urban Opbevaringsseng

Urban Opbevaringsseng – 80×200 er ideel til dig, som gerne vil have en god og komfortabel seng med opbevaring uden at skulle betale en formue. Du får en seng med opbevaring, som samtidig giver masser af komfort og støtte.

Prisvenlig seng med opbevaring under madrassen

Da vi skulle vælge en seng med opbevaring, som var bedst til prisen, udpegede vi den praktiske enkeltseng fra Urban. Den har et stort magasin under madrassen, og du kan snildt opbevare nogle ekstra dyner, puder og tæpper i rummet.

På mange måder minder den om den anden opbevaringsseng fra Urban: Den har kraftige vippebeslag, og du åbner nem for magasinet med det lille håndtag.

Madrassen er lavet med pocketfjedre og er lavet med fem komfortzoner, som giver god, ergonomisk støtte til hoved, skuldre, hofter, talje og ben. Fjedrene er pakket ind i små stofposer i forskellige størrelser. Det betyder, at dele af madrassen er mere fast eller blød alt efter stofposernes placering.

Det gør, at dine hofter og skuldre synker længere ned i madrassen end resten af kroppen, så din rygsøjle er lige hele natten. Det er vigtigt for at minimere chancen for ryg- og hofteproblemer. Hvis du har døjet med den slags i dit liv, er sengen fra Urban ekstra ideel for dig.

Ventilerende madras med Cool-tex polstring

Madrassen er lavet med Cooltex-polstring, så du er garanteret et behageligt soveklima. Topmadrassen er af latex. Det virker også ventilerende, åndbart og fugtafvisende, og bidrager på den måde til det sunde klima i sengen. Hvis du har problemer med astma eller støvallergi, er sengen fra Urban også ekstra oplagt.

En anden fordel ved en topmadras af latex er, at det ikke mister sin spændstighed over årene, og topmadrassen er altså en investering, som du kan få glæde af i mange år.

Med sengen fra Urban får du enkel og simpel seng, som er både komfortabel og praktisk uden at skulle betale det hvide ud af øjnene.

Den kommer i to farver, så du kan vælge hvilken, som passer bedst til din indretning.

Fordele

 • Kommer i to farver
 • Vælg imellem både blød og fast madras
 • Madrassen har Cooltex-polstring
 • Har ekstra stærke vippebeslag med gasstøddæmpere
 • Kan åbnes fra siden
Ulemper

 • Levering tager 4-6 uger

Specifikationer:

Sengehøjde inklusiv ben og topmadras: 38 cm
Mål for opbevaringsrum: 76,4 x 196,4 x 20 cm i bredde, længde og højde
Mål for madras: 200 x 38 x 80 cm i længde, højde og bredde
Mål for topmadras: 200 x 4 x 80 cm i længde, højde og bredde
Fasthed: Medium
Fjedertype: Pocket
Farve: Antracit

ProSleep Tokyo L600 

Boxmadras med 5 komfortzoner og magasin

ProSleep Tokyo L600

 

Hvis du gerne vil have det absolutte premium-produkt, så er sengen fra Prosleep noget for dig. Der er ikke gået på kompromis med noget i den lækre sengs udformning, og derfor ligger den også i høje ende af prisskalaen.

Stilren seng med stort magasin 

ProSleep er et dansk mærke, som er kendt for at producere puder, dyner og senge i høj kvalitet. Med Tokyo L600 får en suveræn boxmadras, som har masser af kvaliteter og fordele.

Den har et stort magasin under madrassen, som sikrer dig en simpel og stilren linje i soveværelset. Med magasinet får du mulighed for at optimere pladsudnyttelsen i dit soveværelse endnu mere.

Du kan snildt opbevare alt fra dyner til håndklæder og lagner i rummet. Det er let at få adgang til magasinet, som er lavet med en gasløfte-mekanisme. Det betyder, at madrassen løftes op i en rolig bevægelse, samtidig med at sengen holdes i en stabil position.

Det er oplagt til en forbruger, som prioriterer en stilren og simpel æstetik. Alt i alt lever Tokyo L600 boxmadrassen op til ProSleeps gode ry.

Komfort i top med boxseng med pocketfjedre og 5 komfortzoner

Madrassen er vendbar og lavet med pocketfjedre. Den er designet med et 5-zonet system, der sikrer ergonomisk støtte og komfort til din nattesøvn. Den kommer ovenikøbet med en topmadras af latex, som giver modstand til kroppens støttepunkter. Det øger også blodcirkulationen, og du er sikret et rart og behageligt sovemiljø. Hvis du prioriterer masser af komfort og støtte, kan du også overveje at købe en kontinentalseng.

Boxmadrassen er konstrueret på en stabil base med en solid træramme. Ovenpå den er en bund af lameller, som skaber et solidt fundament, og giver madrassen luft til at ånde. Selve madrassens polstring består af Cooltex-skum, og sengen er betrukket med noget fint tekstil i farven lysegrå, som passer ind i de fleste hjem.

 

Hvis du vælger sengen med opbevaring fra ProSleep, så får du både kvalitet, design, pladsoptimering og god nattesøvn.

Fordele

 • Produceret i Danmark
 • Inkluderer rullemadras og to kuvertlagner
 • Har zoner med fjedre for mere komfort
 • Individuelt tilpasset blødhed
 • 8 cm topmadras i latex med bambuscover
Ulemper

 • I den dyre ende af prisskalaen

Specifikationer:

Højde: 64 cm
Fjedre: Mere end 250 fjedre pr. m2
Zoner: Pocketfjedre madras med 5 zone
Bolstre: Slidstærkt skumlamineret stof
Farve: Lysegrå
Polstring: Cooltexskum
Ramme: 20 cm høj træramme
Ben: Inkluderet

Seng med opbevaring

Halvhøj model med god opbevaring

Manis-h ARN seng med opbevaring

Hvis du søger en seng med et rigt udvalg af opbevaringsmuligheder, så er sengen fra Manis-h måske noget for dig. Du får i hvert fald flere store skuffer med den halvhøje seng, som er særlig ideel til børneværelset. 

Halvhøj seng med praktisk opbevaringsplads

Pladsoptimeringen er på sit højeste med sengen fra Manis-h. Sengen er tydeligt designet ud fra principper om total udnyttelse af pladsen.

Du får to reoler med tre skuffer i hver, samt en reol med to rummelige hylder. Den er fremstillet i massivt bøgetræ, der sikrer dig stabilitet, trods højden.

En anden fordel ved bøgetræ er, at det har en lang levetid og sengen vil holde i mange år. Lamelbunden er fremstillet i formspændt, lamineret birketræ.

Siderne af sengen er produceret i høj kvalitets-MDF, der har en fin og pæn overflade. Standardfarven for sengen hedder Snow White, men du kan også bestille den i andre farver fra deres hjemmeside. Du skal blot være opmærksom på, at der er lidt længere leveringstid for andre farver.

Snow White er en særlig hvid nuance, som er renere og klarere i farven end den klassiske, knækkede hvide, som Manis-h bruger til deres møbler. Sengen er malet med vandbaseret maling, som ikke indeholder nogle farlige kemikalier, så du skal ikke bekymre dig om at børnene bliver påvirket negativt af sengens materialer.

Solid seng i moduler, der kan transformeres

Noget af det helt særlige ved sengen er, at den er opbygget med moduler. Det giver stor fleksibilitet, og du kan have sengen i mange år. Hvis du skulle blive træt af dens højde eller udseende, kan du altid bygge den om. Der er også mulighed for at tilkøbe ekstra dele, og derfor rigtig stor fleksibilitet.

Hvis dine børn skulle blive trætte af sengens design med årene, kan I altså nemt lave den om, og I slipper for at skulle investere i en helt ny seng.

Selvom det er en børneseng, så kan den sagtens tåle en voksens vægt. Manis-h er et møbelmærke, som er kendt for at producere slidstærke og bæredygtige børnemøbler, som kan holde til at lidt af hvert. Den er godkendt ved et 100 kg statisk tryk, som svarer til, at en voksen person står på ét ben på lamelbunden.

Du behøver ikke at bekymre dig om, at sengen braser sammen, hvis du hopper op i den for at læse en lille godnathistorie for dit barn. Alt i alt får du en god børneseng med masser af pladsudnyttelse, og et både hyggeligt og multifunktionelt design.

Fordele

 • Fremstillet i massivt bøgetræ
 • 6 store skuffer og 2 rummelige hylder til opbevaring
 • Designet og produceret i Danmark
Ulemper

 • Du skal tilkøbe ekstra tilbehør

Specifikationer

Madrassens mål: 90 x 200 cm
Sengens længde: 121 cm x 210 x 104 cm.
Farve: Snow white

 


Flexa Basic juniorseng 

Miljøvenlig seng med 2 smarte skuffer

Flexa Basic juniorseng med husstel og sengeskuffer

Hvis du søger den bedste seng med opbevaring til børn, så er sengen fra Flexa et godt bud til dig. Du får en fin og fleksibel børneseng med et hyggeligt design. Den har to gode skuffer under sengen, som du kan bruge til børnenes legetøj, bamser eller sengebetræk. 

Bøneseng i miljøvenlige materialer

Flexa er et dansk mærke, som producerer unikke børnemøbler, som kan tilpasses i takt med at barnet vokser. De har gjort sig bemærkede ved deres gode design, miljøvenlige materialer og gode kvalitet.

Det mest iøjnefaldende ved Basic juniorseng fra Flexa, er dens husformede stel. Med den hyggelig trækonstruktion bliver børnenes seng pludselig forvandlet til en hyggelig hule og deres eget personlige rum.

Designet lægger op til, at I kan pynte og personliggøre sengen, som I har lyst til ved brug af lyskæder, pænt stof eller guirlander. Kun fantasien sætter grænser. Dit barn vil sikkert synes, at det er rigtig sjovt og hyggeligt at gøre sengen til sit helt eget sted. 

Multifunktionel seng med mange muligheder

Sengen er fremstillet i stabilt fyrretræ, som er hvidlakeret med rosa detaljer. Fyrretræ er en særdeles holdbar træsort, som har mange harpikskanaler og på den måde er imprægneret fra naturens side.

Udover det hyggelige husstel, får I også en sengehest på den ene side, så dyne, puder og bamser ikke glider ud af sengen, hvis dit barn roder rundt om natten. Basic juniorseng har også et fleksibelt og multifunktionelt design.

Hvis dit barn en dag skulle blive træt af, at sengen ligner et hus, er der mulighed for at tilkøbe ben og stiger i forskellige længder. Den kan blandt andet blive transformeret til en halvhøj seng for endnu mere pladsoptimering.

På den måde kan sengen gå fra at være en fantasifuld hule for de mindste til en mere teenage-agtig køjeseng, hvor der står et skrivebord eller sofa i rummet under sengen. Den er også kvalitets- og sikkerhedstestet, så du ikke skal bekymre dig om dit barns sikkerhed. Alt i alt får du en seng både opbevaring, men også med hyggelige detaljer og uendelige muligheder for udfoldelse.

Fordele

 • Nem at sætte sammen
 • Kvalitets- og sikkerhedstestet
 • Praktiske sengeskuffer ideelle til opbevaring på børneværelset
 • Sengen er lavet hvidlakeret fyrretræ
Ulemper

 • Madrassen er ikke inkluderet

Specifikationer

Type: Juniorseng
Model: Nordic
Farve: Hvid/rosa
Materiale: Fyrretræ
Overfladebehandling: Hvidlakeret
Samlede mål: 65 x 90 x 200 cm
Madrasmål: 90 x 200 cm
Leveres samlet: Nej

 


Hvorfor vælge en seng med opbevaring?

Soveværelset er et af hjemmets vigtigste rum, og det er en god idé at prioritere en hyggelig og balanceret indretning. Samtidig er der ofte brug for en masse opbevaringsplads til tøj, dyner, sengetæpper og andet. Der er både hygiejniske, praktiske og mentale fordele ved at gøre opbevaringspladsen til en prioritet i soveværelset:

green-elmMentale fordele: Det kan være dårligt for vores psyke, hvis der er meget rod i nærheden af vores seng. Det kan i værste fald være en bidragende faktor til stress og dårlig nattesøvn. Hvis du køber en seng med opbevaring, kan du hurtigt få overflødigt rod af vejen og skabe et behageligt og afbalanceret sovemiljø.
green-elmPraktiske fordele: Håndklæder, lagner, sengebetræk og tæpper kan optage virkelig meget plads i vores skabe, og det kan være rart at undgå alt for mange møbler udelukkende til det formål. En snild løsning på problemet er en seng med opbevaring.
green-elmHygiejniske fordele: Når der er pænt og ryddeligt i et rum, så er det også nemmere at holde det rent og frit for støv og bakterier. I soveværelset kan der ofte ophobe sig en del støv, fordi vi har meget tekstil og stof i rummet: Tøj, lagner, håndklæder osv. Hvis dit tøj ligger og flyder på gulvet, vil det forøge støvet og gøre det sværere at komme til med støvsuger og gulvmoppe. Hvis du har en seng med skuffer, kan du let og effektivt få rodet af banen, når du skal gøre rent.

Hvilke størrelser kan man få senge med opbevaring i?

Senge med opbevaring findes i mange størrelser, højder og modeller. Du kan få dem, som både enkeltsenge, halvandenmandssenge og dobbeltsenge. Du kan også få halvhøje senge for at opnå en optimal pladsudnyttelse. Hvis du og din partner sover i samme seng, så vil det være oplagt med en dobbeltseng. Hvis I har et mindre soveværelse, kan I også nøjes med en halvandenmandsseng. Hvis du leder efter en opbevaringsseng til børneværelset, kan du overveje en halvhøj seng. Der er masser af indretningsmuligheder med en halvhøj seng, og I kan f. eks bruge den ekstra plads til legetøj, mens børnene er små. Når de bliver ældre, kan I i stedet bruge pladsen til skrivebord eller PlayStation-hjørne. Det skaber næsten uendelige muligheder for en fantasifuld indretning, og der er ofte mulighed for at tilkøbe ekstra ben, stiger og lignende.

Kan jeg sove ordentligt i en seng med opbevaring?

Det hurtige svar er ja: Du kan sagtens få en god nattesøvn i senge med opbevaringsrum. Her er nogle ting, som du kan tænke over, hvis du vægter komfort og ordentlig nattesøvn generelt:

green-elmMadrassens “fasthed” eller “hårdhed”: Når du vælger en madras, skal du tage stilling til hvor fast den føles at sove på. Det er fjedrene, der afgør hvordan en madras føles. Det er normalt at blive fristet til at vælge en blød madras, men det er ikke det sundeste valg for kroppen. En god madras giver støtte nærmere end omfavnelse, og det anbefales at vælge madrassens hård på baggrund af din kropsvægt.
green-elmTopmadras: Topmadrassen er din primære berøringsflade, når du sover. Derfor er det vigtigt med en god topmadras i ordentlig kvalitet. Topmadrasser bliver typisk lavet i enten skum, latex eller memory foam. Både latex og memory foam er kendt for at give den bedste støtte og komfort, mens skum typisk er billigere. Det er dog en vigtig idé at prioritere en god topmadras, som holder mange i år, og derfor vælge et ordentligt materiale.
green-elmOpbevaringspladsen: Med den ekstra opbevaringsplads kan du lettere skabe et ryddeligt og afbalanceret soveværelse. Det er godt for sindet og dermed også nattesøvnen, hvis der er ryddeligt, der hvor du sover.

FAQ

Hvilken seng med opbevaring er bedst i test?
Det er selvfølgelig afhængigt af dit individuelle behov, men vi anbefaler Opbevaringsseng – 160×200 cm fra Urban.
Hvad skal man overveje, før man køber en seng med opbevaring?
Du skal først og fremmest afdække dit behov. Tænk over parametre som størrelse, design, budget og komfort.
Sover man lige så godt som i en seng uden opbevaring?
Ja, du kan sove lige så godt i seng uden opbevaring. Fordelen ved at have ekstra opbevaringsrum er, at du optimerer pladsen i soveværelset og lettere kan holde det pænt og ryddeligt. Et ordentligt og ryddeligt rum er også godt for nattesøvnen.

 

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme