Dyson V8 test-oversigt: Se eksperternes vurdering

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel får du et overblik over den støvsuger-model fra Dysons V8-serie, der hedder Dyson V8 Absolute, som både er en poseløs og ledningsløs støvsuger, som har opnået meget ros i diverse tests.

Modellen er nemlig blevet testet af en række eksperter, som alle vurderer, hvad der er værd at lægge mærke til ved Dyson V8 Absolute.

Anmelderne tæller store anerkendte sider som t3.com, trustedreviews.com, theguardian.com, expertreviews.co.uk, klikk.no, tek.no, digitaltrends.com, which.co.uk, gizmodo.co.uk, johnlewis.com, goodhousekeeping.co.uk, mirror.co.uk og techgearlab.com.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give dig et bedre overblik over Dyson V8 Absolutes funktioner, muligheder og anvendelighed, og undervejs linker vi til forskellige YouTube-videoer for give en bedre visuel oversigt.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Dyson V8 Absolute

✅ 5 stjerner ud af 5 amerikanske T3.com
✅ 5 stjerner ud af 5 hos amerikanske Trustedreviews.com
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Theguardian.com
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Expertreviews.co.uk
✅ 5 stjerner ud af 6 hos norske Klikk.no
✅ Norske Tek.no kårer Dyson V8 Absolute til topscorer
✅ Britiske Which.co.uk benævner Dyson V8 Absolute ”bedste køb”
✅ Kåret som ”støvsugernes Rolls Royce” hos britiske Gizmodo
✅ 4,7 stjerner ud af 5 hos amerikanske Johnlewis.com
✅ 96 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Mirror.co.uk
✅ 5 stjerner ud af 5 hos amerikanske Techgearlab.com

dyson v8

 

 

Effektiv og poseløs

Støvsugning kan både være besværligt og lidt et evighedsarbejde, men Dyson V8 Absolute er netop skabt til det formål at gøre støvsugningen både lettere og mere effektiv. Dyson V8 Absolute er nemlig en poseløs model, hvilket for det første betyder, at man slipper for besværet med at skulle skifte posen hele tiden. For det andet – hvilket var skaberen James Dysons idegrundlag – forbliver støvsugeren mere effektiv, hvis en hel- eller halvfyldt pose ikke sløver effektiviteten og sugeevnen ned. I stedet opfanges støvet i en beholder, der kan rumme 0,54 liter støv.

Batteridreven model

Udover at være poseløs er Dyson V8 Absolute også ledningsløs. Det betyder, at modellen kører på batteri i stedet, og batterilevetiden afhænger selvfølgelig af, hvilket niveau man suger på, for jo flere kræfter modellen skal bruge, jo mere tappes batteriet. En støvsugning på det almindelige niveau vil give en batterilevetid på 40 minutter. Modellen har også et Max-niveau. Når batteriet er fladt, genoplader du det blot ved at sætte det i stikkontakten. dyson_v8_dyrehaar

Unik cyklon-teknologi

Dyson V8 Absolute er udstyret med et unikt rengøringssystem, som er bygget op via den specielle 2 Tier Radial Cyclones-teknologi, der sørger for at øge luftcirkulationen via 15 forskellige cykloner, der er placeret i to lag og arbejder parallelt med hinanden. Denne teknologi gør, at det bliver meget lettere at suge støv og snavs op. Og det kombineres med special-mundstykkerne, som hver især er god til forskellige overflader. Det tæller Soft Roller til hårde gulve, Direct Drive til tæpper, Mini Motoriseret mundstykke til trapper og møbler og Combination Tool-mundstykket til finstøv.

Fleksibel og håndterbar

Dyson V8 Absolute er desuden skabt til at være fleksibel og let at håndtere – derfor vejer modellen også kun 2,61 kilo. På grund af leddet på mundstykkerne kan støvsugeren komme rundt over det hele og også nå ind under sofaen, i hjørner og mod kanter og vægge, hvilket øger fleksibiliteten. Med de 2,61 kilo er modellen også let at løfte op, hvis der skal støvsuges på øvre overflader eller i loftet.

Allergivenlige filtre

Som en ekstra funktion kan Dyson V8 Absolute konverteres fra almindelig støvsuger til håndstøvsuger, hvilket øger brugsvariationen, og for både miljø og forbrugerens helbred er modellen udstyret med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter, hvilket sikrer den mest miljørigtige støvsugning muligt, som værner mod allergier.

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute:
Forbedret batterilevetid med op til 40 minutter nu
Lav vægt på kun 2,61 kilo
Soft Roller-mundstykke til hårde gulve, og Direct Drive-mundstykke til tæpper
To-i-en model med inkluderet håndstøvsuger
Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter

Du kan se mere om Dyson V8 her:

https://www.youtube.com/watch?v=tof1cmX6RqU


Det siger eksperterne om Dyson V8 Absolute

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 13 kilder, hvor eksperterne har afprøvet Dyson V8 Absolute og givet deres vurdering af støvsugeren.

T3.com 🇺🇸

Gadget-sitet T3.com betegner Dyson V8 Absolute som ”den ultimative ledningsløse støvsuger”, og skamroser modellen i høje vendinger. Der er indtil flere sider af Dyson V8 Absolute, som eksperterne fremhæver. Det nævnes dog, at modellen ikke er en billig løsning, men hvis man ønsker en støvsuger, som virkelig kan gøre rent, og bor man ikke i et meget stort palæ, så giver Dyson V8 Absolute valuta for pengene.

Bor man i et meget stort hus, vil man nemlig ikke kunne nå at gøre hele huset rent med Dyson V8 Absolutes batterilevetid. Dog bemærker T3.com, at denne batterilevetid er forbedret markant fra Dyson V6-modellerne, således at man nu kan støvsuge op til 40 minutter uden opladning.

Et af de helt store plusser ved Dyson V8 Absolute, som T3.com bemærker, er modellens sugeevner. Støvsugeren er nemlig helt fænomenal, og de specialudformede mundstykker sørger for en meget effektiv rengøring på alle overflader – også de øvre, idet modellen med sin vægt på kun 2,61 kilo let kan løftes op og er let at håndtere.

Et tidligere problem angående tømningen af støvbeholderen fra Dyson V6-modellerne er blevet udbedret på Dyson V8 Absolute, og den nye teknologi gør, at maskinen selv sørger for at få skubbet alt støvet ud ved tømning, hvor støvet tidligere manuelt skulle graves ud med spisepinde.

T3.com giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Trustedreviews.com 🇺🇸

Ekspert-testsitet trustedreviews.com er også meget glade for Dyson V8 Absolute. De nævner adskillige plusser ved modellen, og især lægger de mærke til, at modellen gøre langt bedre rent end de normale støvsugere, der kører på strøm og ledning. Eksperterne fra trustedreviews.com kalder ligefrem Dyson V8 Absolute for en revolution og fremhæver både sugeevne og fleksibilitet.

De veludformede mundstykker som Direct Drive til tæpper og Soft Roller til hårde gulve bevæger sig let og elegant henover underlaget og suger stort set alt støvet op. Det nævnes også, at modellen er meget fleksibel, og det skyldes især leddene på mundstykkerne, som er så bevægelige, at støvsugeren let kan komme ind under møbler og i hjørner og langs kanter.

Selv når man løfter Dyson V8 Absolute op, så føles den hverken tung eller uhåndterbar.

Trustedreviews.com nævner desuden, at Dyson V8 Absolute er en del mere stille i brug end forgængeren, hvilket er et stort plus, hvis man støvsuger, mens der er andre til stede, og så fungerer tømningen af støvbeholderen rigtig godt og nemt.

Dyson V8 Absolute sørger nemlig selv for at få rengjort støvbeholderen ved at skubbe støvet ud, når man vælger at tømme den – som et ekstra plus er beholderen også 20 procent større end forgængerne V6-modellerne.

Herudover er eksperterne rigtig glade for den gode filtrering, som Dyson V8 Absolute sørger for. Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter er det let at holde støvet i skak, og filtrene sørger for, at støvet ender i støvbeholderen og ikke hvirvles tilbage ud i rummet.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du vasker filtrene på Dyson V8 Absolute, så se med her på denne YouTube-video:

Trustedreviews.com giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Theguardian.com 🇬🇧

Eksperterne fra den britiske avis The Guardian har i deres test af Dyson V8 Absolute stort set kun positive kommentarer. Det involverer først og fremmest den ledningsløse facon, som både gør støvsugeren lettere at manøvrere rundt, hurtigere at komme i gang med og giver langt færre pauser, da man ikke hele tiden skal lede efter en stikkontakt til at tilslutte strømmen.

Den ledningsløse Dyson V8 Absolute har til gengæld en mindre beholder til støv end en normal pose, den er mindre kraftfuld end de strømbaserede og skal oplades, men eksperterne mener ikke, at disse minusser er i nærheden af at være nær så tungtvejende som plusserne.

For det bemærkes i samme vending, at Dyson V8 Absolute har fået en længere batterilevetid, som er nok til at klare rengøringen i selv et stort hus, så længe man ikke bruger Max-suge-funktionen hele tiden. I så fald vil batteriet kun leve syv minutter.

Men eftersom modellen er udstyret med motoriserede mundstykker, der er meget effektive, så behøver man kun sjældent bruge Max-funktionen, og det noteres, at særligt Soft Roller’en er rigtig effektiv uden at spise diverse kabler, der kan ligge på gulvet.

Som afsluttende kommentar nævner eksperterne fra theguradian.com, at det eneste rigtige minus ved Dyson V8 Absolute er den meget høje pris.

Theguardian.com giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Det britiske testsite expertreviews.co.uk benævner Dyson V8 Absolute ”den bedste ledningsløse støvsuger, man kan købe i dag”, og der er langt flere plusser end minusser.

Eksperterne er især imponerede over, hvor let arbejdet med modellen foregår – selv når man støvsuger lofter – men også den stærkere motor end på V6-modellerne, som til gengæld er mere lydløs.

Herudover nævnes, at det er en stor fordel, at støvbeholderen er større end forgængeren – 0,54 liter mod de tidligere 0,4 liter – og det er tillige langt lettere at tømme beholderen nu, hvor støvet automatisk skubbes ud, uden at man selv skal fjerne det hele manuelt med en lille støvkost.

Rengøringsevnen er meget høj, og eksperterne bemærker, hvor let Dyson V8 Absolute bevæger sig over forskellige underlag uden problemer, og med de mange forskellige mundstykker er Dyson V8 Absolute en meget alsidig støvsuger.

Det fungerer let at skifte mundstykkerne med enkelte klik, og så er det en meget stor fordel, at modellen kan konverteres til en håndstøvsuger – dette øger alsidigheden endnu mere. Det noteres også, at batterilevetiden er meget høj, og selv når batteriet er ved at være tømt, begynder Dyson V8 Absolute ikke at få en forringet sugeevne – det skyldes det unikke Fade-Free Lithium-batteri.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man skifter batteriet, så se med på denne YouTube-video:

Den eneste reelle ulempe ved Dyson V8 Absolute, som expertreviews.co.uk nævner, er prisen, og som en mindre petitesse ville det foretrækkes, at håndtaget, hvor man skifter mellem hastighederne, fik en blødere belægning.

Expertreviews.co.uk giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Klikk.no 🇳🇴

Eksperterne fra det norske testsite klikk.no giver Dyson V8 Absolute rigtig gode kommentarer med på vejen. Udseendet er specielt – men det er en smagssag – og efter kort tids brug vurderes det, at man ikke længere har brug for den gamle, ledningsbaseret støvsuger længere.

Dyson V8 Absolute er udstyret med roterende børster, som let fjerner støvet fra gulvet meget effektivt, og de mange forskellige mundstykker gør, at der er tænkt på alle typer af overflader og underlag.

Klikk.no bemærker, at Dyson V8 Absolute er yderst let at manøvrere rundt med, og holder man blødt fast omkring grebet, så bliver man ikke træt i armene undervejs, for modellen er velbalanceret og enkel at styre.

Kontrollen og grebet på Dyson V8 Absolute er så let, at eksperterne sammenligner den med et joystick.

Når man igen er færdig med at støvsuge, så er det let at opbevare Dyson V8 Absolute, for der medfølger en docking-station, hvor støvsugeren kan placeres, når den ikke er i brug. Den sparer pladsen, og så oplader den samtidig batteriet.

Klikk.no har kun meget få anker angående Dyson V8 Absolute, men de kunne godt havde ønsket sig opbevaring til mundstykkerne, mens man støvsuger, så man ikke behøver at bruge lommerne.

Klikk.no giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Tek.no 🇳🇴

Den norske testside tek.no har testet et udvalg af de lette støvsugere, og Dyson V8 Absolute er en af disse. De norske eksperter bemærker først det fremtidsagtige udseende, som er ikonisk for Dyson-støvsugerne og det alsidige brug.

Tek.no har foretaget deres egen test. Modellens sugekraft imponerede eksperterne meget, og det var let for modellen at suge testens miks af støv op.

En anden god ting ved Dyson V8 Absolute er dens evne til at fjerne dyrehår. Selv om denne model ikke er en special-Animal-støvsuger, så bemærker eksperterne alligevel, at dyrehårene ikke sætter sig fast i Dyson V8 Absolutes mundstykke, men de suges helt op.

Det alsidige brug er populært i ekspertenes øjne, og de bemærker også, at alle de medfølgende mundstykker gør Dyson V8 Absolute velegnet til både at rengøre gardiner, møbler og bilen.

Et minus er prisen, som er en anelse høj, og så havde de norske eksperter forventet lidt mere af Dyson V8 Absolute, når det kom til rengøring af hårde gulve.

Tek.no kårer Dyson V8 Absolute til topscorer 🏅


Digitaltrends.com 🇺🇸

Teknologi-siden digitaltrends.com er generelt set rigtig tilfredse med Dyson V8 Absolute. På den absolutte plusside ligger ved første øjekast udseendet, da den futuristiske kant gør Dyson V8 Absolute til mere end blot et arbejdsredskab.

Efter testning af sugeevnerne vurderes det, at Dyson V8 Absolute både er god til hårde gulve og tæpper, og det skyldes ikke mindst de mange forskellige medfølgende mundstykker, som gør modellen meget alsidig. Motoren er rigtig stærk – især for en ledningsløs model – og eksperterne er meget imponerede over, at den lovede batteritid på 40 minutter passede.

Digitaltrends.com vurderer, at modellen især er fordelagtig, hvis man bor i et hjem, hvor der både er dyr, børn, hårde gulve og tæpper, og hvis man ønsker én støvsuger, som kan håndtere det hele. Alt for store hjem vil ikke være glade for opladningstiden, der tager omkring fem timer.

Ydermere er modellen meget fleksibel, hvilket både øger sugeevnen og brugervenligheden, og letvægtsfølelsen er uvurderlig, når der skal støvsuges længe.

Dog havde eksperterne ønsket, at man ikke behøvede at holde suge-knappen inde hele tiden under brug, for efter 40 minutter gør det lidt ondt i fingrene. Også prisen er et minus, og så savner eksperterne desuden et sted til at opbevare tilbehøret.

Digitaltrends.com giver Dyson V8 Absolute 3 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️


Which.co.uk 🇬🇧

Det britiske forbrugermagasin har også testet modellen Dyson V8 Absolute. Dog kræves der abonnement, hvis man ønsker at se den fulde test. Læs mere her.

Which.co.uk benævner Dyson V8 Absolute ”bedste køb” 🏅


Gizmodo.co.uk 🇬🇧

Design-, teknologi og videnskabssiden gizmodo.co.uk har testet Dyson V8 Absolute, og eksperterne  må her indrømme, at støvsugning faktisk bliver en lille smule sjovere med Dyson V8 Absolute. Udseendet i science fiction-stilen er et stort plus her, for eksperterne kan godt lide at have en støvsuger, der ser sej ud.

Udover udseendet vurderes det også, at Dyson V8 Absolute virkelig er det ypperste, støvsugermarkedet kan præstere – dermed kommer også en meget høj pris, som er det eneste store minus ved modellen.

Eksperterne vurderer, at modellen vil være fordelagtig for den forbruger, som ønsker det bedste af det bedste samt en så let støvsugning som muligt, hvor der er fokus på ergonomisk udformning og alsidighed.

Sugeevnerne er i en klasse for sig, og de mange medfølgende mundstykker gør, at man stort set ikke kan finde en overflade eller underlag, som Dyson V8 Absolute ikke kan rengøre.

Herudover er batterilevetiden blevet rigtig høj i forhold til de tidligere V6-modeller, og det samme gælder støvbeholderen, der kan indeholde 20 procent mere støv end V6’erne.

Gizmodo benævner Dyson V8 Absolute ”støvsugernes Rolls Royce” 🏅


Johnlewis.com 🇺🇸

Den britiske varehus-kæde johnlewis.com viser, at Dyson V8 Absolute er en særdeles populær støvsuger – blandt over 1300 anmeldelser får modellen en score på 4,7 stjerner ud af 5. Det nævnes, at Dyson V8 Absolute simpelthen har den komplette pakke, når det kommer til støvsugning.

For det første er modellen meget kraftfuld og alsidig, og alsidigheden sørger blandt andet de mange mundstykker for. Især de hårde gulve nyder godt af den medfølgende Soft Roller, som både suger skidt og det helt fine støv op samtidig.

Også det Mini Motorisede-mundstykke øger alsidigheden, idet det både tager sig af dyrehår og skidt fra sprækker og svært tilgængelige og snævre rum som i bilen.

De to sugestyrker supplerer hinanden rigtig godt, og Max-styrken er rigtig god, når det gælder de særligt svære steder. Der kan dog opstå blokader i mundstykkerne, hvis for store dele sætter sig fast. Se med på denne YouTube-video for at lære, hvordan man tjekker for blokader.

Ydermere bemærkes det, at Dyson V8 Absolutes filtre er rigtig gode og effektive, og luften, der kommer ud af maskinen, er renere end den, der kom ind. Mulige allergier fanges af filtrene og holdes tilbage, hvilket både er en fordel i hjem med og uden allergikere, for gode filtre giver bedre indeklima.

En sidste funktion ved Dyson V8 Absolute, som eksperterne er rigtig glade for, er muligheden for at konvertere Dyson V8 Absolute om til en håndstøvsuger, og de noterer, at håndstøvsugeren er særligt god til sofaen, trapper og i bilen.

Johnlewis.com giver Dyson V8 Absolute 4,7 stjerner ud af 5 baseret på 1332 anmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Den britiske hus- og haveside goodhousekeeping.co.uk har vurderet Dyson V8 Absolute inden for brugervenlighed, design, præstation og instruktioner. Først noteres det, at designet simpelthen er både unikt og interessant, og det gør en kedelig støvsuger sjov.

Derefter gælder det præstationen, og her er der ingen tvivl blandt eksperterne om, at Dyson V8 Absolute er fantastisk god til at støvsuge, og modellen både fjerner skidt og snavs samt også dyrehår.

Ydermere bemærkes det, at Dyson V8 Absolute klarer at fjerne både støv, snavs og dyrehår fra alle typer af underlag og overflader – og det alsidige brug skyldes de mange forskellige mundstykker.

Når man har suget alt støvet og skidtet op i beholderen, så er det meget let at skifte den – se gerne med på denne YouTube-video, hvis du vil se, hvordan du tømmer beholderen korrekt.

Også brugervenligheden er høj, for det vurderes, at Dyson V8 Absolute føles let og nem at manøvrere rundt med. Dog bemærkes det, at håndstøvsugeren kan være lidt tung i det, og at man kan få ondt i fingrene af hele tiden at holde suge-knappen nede.

Goodhousekeeping.co.uk giver Dyson V8 Absolute 96 ud af 100 point 🏅


Mirror.co.uk 🇬🇧

Den britiske avis mirror.co.uk kalder Dyson V8 Absolute for ”den bedste ledningsløse støvsuger”, og det vurderes også, at denne støvsuger mest er tilegnet den forbruger, der vil have det absolut bedste – for prisen er meget høj.

Anskaffer man sig dog Dyson V8 Absolute trods prisen, så får man en meget effektiv støvsuger, som med det unikke 2 Tier Radial Cyclones-teknologi sørger for en grundig rengøring.

De mange cykloner gør, at meget lidt snavs efterlades, og kombineret med de mange forskellige mundstykker er Dyson V8 Absolute en meget alsidig model, der både kan bruges på hårde gulve, på tæpper, på trapper, i bilen, på gardiner, ved kanter og i hjørner.

Den forbedrede batterilevetid i forhold til Dyson V6-serien er en mærkbar forbedring, og eksperterne bemærker, at man sagtens kan nå at gøre et hus af normal-størrelse rent på en opladning. Dog skal man lægge mærke til, at Max-funktionen hurtigt dræner batterilevetiden.

Mirror.co.uk giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 


Techgearlab.com 🇺🇸

Den tekniske test- og forbrugerside Techgearlab.com har testet Dyson V8 Absolute sammen med ni andre støvsugere og sammenlignet dem på seks forskellige parametre, blandt andet vægt, batteri, hårde overflader, tæpper og støj. Overordnet ligger Dyson V8 Absolute i toppen på de fleste parametre, og derfor er eksperterne meget tilfredse med modellen.

Når det gælder sugeevnerne, når modellen ikke suger mod gulvet, er Dyson V8 Absolute uovertræffelig og får en fornem førsteplads i testen. Det samme gælder støvsugning på gulvtæppe, hvor Dyson V8 Absolute også blev den bedste til at støvsuge både dyrehår, mel, ris og dele af morgenmadsprodukter op.

Også på parameteret hårde overflader ligger Dyson V8 Absolute i toppen, og det samme gælder fleksibiliteten, hvor det bemærkes, at Dyson V8 Absolute er rigtig god til at støvsuge under møbler og tæt på kanter med de to gode sugestyrker.

Techgearlab.com konkluderer, at Dyson V8 Absolute virkelig er en rigtig god ledningsløs støvsuger med rigtig gode sugeevner og meget let i brug. Dog er den meget dyr.

Techgearlab.com giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Dyson_V8_oversigt


Samlet konklusion om Dyson V8 🔍

Efter at have gennemgået en lang række ekspert tests og deres bemærkninger omkring Dyson V8 Absolute, kan det konkluderes, at der er en meget bred enighed om, at Dyson V8 Absolute er den bedste ledningsløse støvsuger på markedet.

Modellens sugeevner er utrolig gode, og det forstærkes af de mange forskellige mundstykker, som medfølger. Det øger alsidigheden, som modellen roses for i høje vendinger, for der er stort set ikke den overflade eller det underlag, hvor Dyson V8 Absolute ikke kan gøre rent.

Modellen er let i sig selv med en vægt på 2,61 kilo, og eksperterne konkluderer, at modellen er rigtig let at bevæge rundt og også anvende til at rengøre øvre overflader og lofter. Det nævnes dog, at man kan få lidt ondt i fingrene, idet man skal holde suge-knappen nede hele tiden, mens man støvsuger.

Med en batterilevetid på 40 minutter kan det godt blive lang tid, men eksperterne er meget imponerede over den forbedrede batterilevetid, som er blevet markant højere i forhold til Dyson V6-modellerne. Bruger man dog for eksempel Max-funktionen, tappes batteriet dog hurtigt.

I forhold til Dyson V6-modellerne bemærker flere af eksperterne også, at Dyson V8 Absolutes støvbeholder er 20 procent større, og så er det meget lettere at skifte den.

I det hele taget har eksperterne ikke mange fingre at sætte på modellen, men der er én faktor, som de fleste nævner, og det er prisen, for Dyson V8 Absolute er en meget dyr støvsuger.

 

 


Guide: Sådan holder du huset fri for støv

Støv er ikke godt for helbredet, og i større mængder kan støvet give både hovedpine, træthed og irritation i luftvejene og i værste fald føre til allergier. Støv er en uundgåelig del af hjemmet, men der er rigtig meget, man selv kan gøre for at holde hjemmet så støvfrit som muligt. Herunder har vi lavet en guide til, hvordan man mest effektivt gør huset rent for støv baseret på en artikel fra Politiken.

Støv af 🌪

Stuen har masser af bløde overflader som puder, tæpper og polstrerede møbler, hvor støv hurtigt kan falde ned og gemme sig. Derudover findes der i de fleste rum både hylder, vindueskarme og borde, hvor støvet lægger sig. Sørg derfor for at gøre alle genstandene så frie som muligt inden støvsugningen. Læg gerne løse ting i en kasse, så de ikke ligger i vejen for støvsugeren.

Start med at tage en tør mikrofiberklud og tør dørkarme, paneler, vinduesrammer, billedrammer og lampeskærme af – pas dog på med ikke at ryste kluden, for så hvirvles støvet bare yderligere rundt. Husk også bogreolen, hvor man bør tage bøgerne ud og ryste dem udenfor.

Støvsug 🌪

Efter at have gjort alle fladerne fri er det tid til at støvsuge – både gulve og overflader. Start med at støvsuge væggene oppefra og ned, møbler og teknisk udstyr som tv og højtalere med mere.

Hiv alle puder og hynder udenfor og giv dem en god rystetur, før det sidste støv bør støvsuges væk.
Løse tæpper kan med fordel tages udenfor først og bankes, inden det bliver støvsuget – husk da at støvsuge i overlappende baner. Hav gerne vinduet åbent under støvsugningen.

Vask af 💦

Når støvet er suget op, skal alle flader vaskes med en blanding af vand og sæbe eller universalrengøring – husk både paneler, døre, håndtag, hylder, vindueskarme, borde, radiatorer med videre. Husk at vride kluden grundigt op, så vandet ikke søber rundt. 

Vask vinduer 💦

Vinduerne kan også hurtigt blive beskidte – det samme gælder gardinerne, som bør komme en tur i vaskemaskinen.
Når vinduerne skal pudses, er der mange forskellige teknikker, men start med at blande vand og universalrengøring og vask vinduerne grundigt, før du med en skraber skubber vandet nedad. Tør efter med et tørt viskestykke for at undgå vandrester.

Husk også at se efter i vindueskarmene, om der er svamp – svamp ses som sorte pletter eller belægninger langs vinduesrammens kant.

Husk planterne 🌱

De færreste tænker over, at der også samler sig støv på stueplanternes overflader – tag derfor planterne med ud på badeværelset og giv dem en gang koldt vand med bruseren – ikke for koldt, men planterne har faktisk godt af en vask med blot køligt vand. Støvet fra bladene fjernes effektivt på denne måde, men vent med at tage planten ind i stuen igen, til den er tør.


Små ændringer i dagligdagen 🗓

Luft ud: Luft gerne ud flere gange dagligt i 5-10 minutter. Den bedste udluftning sker ved gennemtræk. Fugten fjernes ved udluftningen, og husk især også at holde vinduerne åbne ved støvsugning.

Støvsug en gang om ugen: Hvis man støvsuger en gang om ugen, så undgår man de værste støvmider og skadelig kemi, som findes i støv. Har man pelsede kæledyr, bør man være meget opmærksom på at få støvsuget grundigt.

Tør tøjet udendørs: Luftfugtigheden stiger, hvis man tørrer vasketøj indendørs, og det forringer indeklimaet. Sørg derfor for at tørre vasketøjet udendørs eller i tørretumbler, hvis man ikke har mulighed for at tørre det udendørs.

Vask dyner og puder: Der gemmer sig rigtig mange støvmider i sengens dyner og puder. Vask ved 60 grader for at slå støvmiderne ihjel, og gentag processen hver tredje måned.

Rengør emhætten: Brug emhætten hver gang, der laves mad – for den stærke sugning hjælper til at beholde et godt indeklima og værner imod skimmelsvamp og fugtproblemer. Husk at rense filteret i emhætten jævnligt for at bibeholde den bedst mulige effektivitet.

Pas på levende lys: Det kan være hyggeligt med stearinlys især om vinteren, men de levende lys udsender sodpartikler, når de brænder, som skader indeklimaet. Husk derfor at lufte ud efter brug af levende lys. Det samme gælder ved rygning.

Køb miljømærkede produkter: Der er kemi i rigtig mange produkter, men ved at vælge for eksempel miljømærkede vaskemidler og maling, så undgår man det værste.


Om Dyson

dyson logo

I 1979 kom den spæde start til støvsugermærket Dyson, da englænderen James Dyson blev irriteret over sin støvsugers forringede sugeevne. Derfor skilte han den ad og fandt ud af, at det var fordi posen var stoppet til med støv, og dermed blev sugeevnen forringet. Han besluttede sig herefter for at bygge en bedre støvsuger, og i 1983 blev James Dysons første poseløse støvsuger en realitet – efter over 5.000 prototyper.

Det var det højteknologiske Japan, der først fik øjnene op for Dysons poseløse støvsuger. Japanerne blev imponerede over støvsugeren, der havde fået navnet G-Force, og udover den forbedrede standard inden for støvsugere fik modellen i 1991 yderligere den anerkendte International Design Fair-pris. Prisen på G-Force var meget høj i starten – omkring 2.000 dollars pr. stk.

Med pengene fra salget af G-Force-modellen startede James Dyson sin egen virksomhed, og i 1993 åbnede han sit eget forskningscenter og fabrik i England.

Her forsøgte James Dyson at overgå den forrige G-Force model ved at skabe en ny model, som var i stand til at opfange endnu flere støvpartikler.
Denne model kaldte Dyson for DC01 (DC stod for Double Cyclone), og det revolutionerende ved denne model var, at sugestyrken aldrig blev forringet.

I dag forhandles Dyson-støvsugerne i over 65 lande på verdensplan, og over 1.000 ingeniører arbejder på hele tiden at forbedre støvsugeren. Ønsker du at vide mere om Dysons historie så se gerne med på denne YouTube-video, hvor James Dyson selv fortæller historien bag Dyson-mærket.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Dyson V8?

T3.com, Trustedreviews.com, Theguardian.com, Expertreviews.co.uk, Klikk.no, Tek.no, Which.co.uk, Gizmodo, Johnlewis.com, Good Housekeeping Institute, Mirror.co.uk og Techgearlab.com

🤓 Hvordan er støvsugeren blevet testet?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes batterilevetiden, hvor længe de holder strøm under brug, og hvor hurtigt sugeevnen falder. Slutteligt vurderes de på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny ledningsfri støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke sikker på, at en Dyson V8 er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Måske er der en anden af Dysons modeller, der passer bedre til dine behov. Her kan du læse vores generelle Dyson støvsuger test og vores generelle Dyson håndstøvsuger test, der begge indeholder en lang række af eksperternes favoritter.

Er der en bestemt Dyson model, du er særligt interesseret i, kan du passende læse vores specifikke Dyson tests. Her finder du vores Dyson V11 test, vores Dyson V10 test og vores Dyson V6 test.

Skulle der være et bestemt mærke, der har fanget din interesse, kan du give dig i kast med vores producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Elektrolux håndstøvsuger test, vores Bosch ledningsfri støvsuger test, vores Nilfisk Handy test og vores Bosch håndstøvsuger test der alle indeholder ekspertfavoritter.

Du kan også læse vores producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores iRobot Roomba i7+ test.

Vi håber, du bliver glad for din nye støvsuger.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme