Electrolux UltraOne test-oversigt: Se eksperternes vurdering

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om støvsugeren Electrolux UltraOne, der er blevet testet af flere eksperter og har opnået høj ros.

Vi har bygget artiklen op således, at vi starter med at gennemgå Electrolux UltraOne for at finde ud af, hvad modellen kan, og herunder forklarer vi også, hvad eksperterne mener om modellen.

For et så nuanceret overblik som muligt har vi også inkluderet er par alternativer til modellen Electrolux UltraOne, således at spændevidden er lidt større. Disse modeller har ligeledes været testet af eksperter og har opnået gode resultater i diverse tests.

Vi har til denne artikel set nærmere på eksperttests fra den svenske forbrugerorganisation Råd og Rön, der hver især har foretaget en større test af flere forskellige støvsugere.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Electrolux UltraOne test indeholder:
🔸 Overblik over modellen Electrolux UltraOne
🔸 Overblik over 2 alternativer til Electrolux UltraOne
🔸 Information om mærket Electrolux
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUO9GREEN UltraOne

 

.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er blevet inkluderet i eksperttest udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Både de danske og svenske eksperter har testet flere støvsugere i deres respektive test, hvor modellerne er blevet bedømt på bl.a. ydeevne, brugervenlighed, design, miljø og håndterbarhed. Electrolux EUO9GREEN UltraOne klarer sig rigtig godt i testene og bliver belønnet med en testvinder.

God til alle typer af underlag

Electrolux EUO9GREEN UltraOne vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en støvsuger, der arbejder effektiv og godt på alle overflader.

Denne model er nemlig blevet tildelt de bedste klasser på både hårde gulve og på gulvtæpper, og denne klasse hedder A. Det betyder, at denne model både vil kunne fjerne støv og snavs effektivt fra parket- og trægulve men også fra gulvtæpper, hvor støvpartiklerne har lettere ved at gemme sig i fibrene.

Denne støvsuger kommer også med en stærk sugeevne, som gør det lettere at fjerne skidt og snavs – selv hvis det sidder en smule fast – og her er tale om en motor på 850 watt, hvilket er en del.

Læg mærke til, at eftersom Electrolux EUO9GREEN UltraOne er meget stærk og effektiv, så er her heller ikke tale om den mest prisvenlige støvsuger på markedet.

Effektiv, men miljørigtig støvsugning

At Electrolux EUO9GREEN UltraOne er en effektiv støvsuger er ikke kun på grund af motorens styrke. Styrken i watt hænger nøje sammen med luftstrømmen i modellen, når det gælder om at skabe det mest effektive støvoptag.

Denne støvsuger kommer nemlig med den unikke Aero Pro Silent-teknologi, der sikrer en høj luftstrøm hele vejen fra mundstykket til udblæsningen via en speciel forsegling og optimering. Mundstykket er også vigtigt for effektiviteten, og Electrolux EUO9GREEN UltraOne er her udstyret med et Aero Pro-mundstykke, som netop arbejder sammen med resten af modellen om at skabe den bedste opsugning.

Til trods for den moderne teknologi, så er denne model skabt i overensstemmelse med omtanke for miljøet. For det første kommer modellen i energiklasse D, som ligger i toppen af skalaen, og så er modellen skabt af 70 procent genbrugt plastmateriale.

Modellen er ligeledes 100 procent PVC-fri, og når modellens levetid er slut, så kan op til 92 procent af materialerne genbruges.

Klassisk model

Electrolux EUO9GREEN UltraOne hører til de mere klassiske støvsugere på markedet, når det kommer til både udseende og indmad. Modellen er skabt med en krop på hjul, hvor motor og støvsugerpose er placeret.

Flere moderne modeller har i dag beholdere til støv i stedet for poser, men her er der tale om en model med en pose – til gengæld en meget rummelig pose, der kan indeholde hele 5 liter støv. Det er rigtig meget.

Man styrer modellen på kroppen, og fra kroppen går modellen ud i slangen og røret, der naturligvis er et teleskoprør. Det betyder, at man kan justere røret efter højde og arbejdsopgave, hvilket betyder, at man ikke vil få problemer med ryg og led. Man kan også regulere sugestyrken på røret, således at man får bedre kontrol over sin støvsugning.

At Electrolux EUO9GREEN UltraOne hører til de traditionelle støvsugere kan også ses ved, at denne model er udstyret med ledning og ikke batteri. Men for at give mest mulig frihed, og for at man ikke hele tiden skal skifte stikkontakt, så er arbejdsradiussen på 12 meter.

Minimal støj

En af de helt store fordele ved Electrolux EUO9GREEN UltraOne er modellens lave støj, som ofte varierer meget fra støvsuger til støvsuger.

Denne model har et støjniveau på 65 dB, hvilket ligger mod den gode ende, og for at sikre så lav en støj som muligt, så er støvsugeren udstyret med den unikke Silent Air-teknologi. Denne teknologi fungerer ved at have både en forbedret og lydsvag slange, men også et støjsvagt mundstykke. Til sammen giver dette en støvsugning med mindre larm.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er desuden også designet til at være så let at manøvrere rundt med som muligt, og netop bevægelse er nøgleordet for, om modellen kan nå ind svært tilgængelige steder og gøre rent. Det er Electrolux EUO9GREEN UltraOne skabt til at kunne via det smarte Multi Room System, som gør manøvreringen lettere.

Electrolux Ultraone støvsugeren kommer med bløde hjul fremstillet af gummi samt et forhjul på 360 grader.

Allergy Plus-filter

En støvsuger fjerner blandt andet støv for at undgå gener fra støvet, hvilket kan føre til allergi, og dette område er der også tænkt på med Electrolux EUO9GREEN UltraOne.

Modellen er nemlig skabt til at fjerne selv mikroskopiske støvpartikler og holde dem fast, så de ikke kommer tilbage ud i hjemmet igen – derfor er denne støvsuger også velegnet til hjem med allergikere. Dette gøres i flere trin, som blandt andet omfatter en pose med en hygiejnisk lukning, som indkapsler støv og skidt plus modellens filter.

Her er tale om det såkaldte Allergy Plus-filter, som filtrerer partikler fra luft, når luft, skidt og snavs suges op. Derved får kun den rene luft lov til at passere, mens de skadelige partikler holdes tilbage.

Du kan her se en detaljeret test af Electrolux UltraOne:


Specifikationer – Electrolux EUO9GREEN UltraOne:

🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 850 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse A
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Energiklasse: D
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, på 5 liter
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 7,6 kilo

Fordele ved Electrolux EUO9GREEN UltraOne:
Effektiv støvsuger i de bedste klasser – dermed god til alle typer af underlag
Høj effektivitet med blandt andet Aero Pro Silent-teknologien
Klassisk model med 5-liters pose og ledning, som giver 12 meters arbejdsradius
Støjsvag model med Silent Air-teknologi
Allergivenlig model med Allergy Plus-filter og hygiejnisk lukning af støvposen


Alternativer til Electrolux UltraOne

I det forrige afsnit har vi gennemgået, hvad Electrolux UltraOne-modellen kan, og hvordan den fungerer, og i dette afsnit bringer vi 2 alternative modeller til Electrolux UltraOne – her er tale om 2 modeller fra samme fabrikant, nemlig Electrolux, og begge disse støvsugere har ligeledes modtaget høj ros fra eksperterne.

Vi gennemgår de 2 alternativer på samme måde som med UltraOne-modellen, hvilket giver det bedste overblik og sammenligningsgrundlag.


Om Electrolux  

Om ElectroluxElectrolux er en svensk fabrikant med hovedsæde i Stockholm, der er kendt for at producere forskellige hvidevarer, husholdningsprodukter og andre elektroniske apparater – både til private og til erhverv. Electrolux er mest kendt for at producere køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, støvsugere og vaskemaskiner, og dette gøres både via navnet Electrolux, men også AEG, Voss og Zanussi, som hører under samme fabrikant.

En Electrolux støvsuger er anerkendt for at være af rigtig god kvalitet, og generelt set klarer Electrolux sig godt i tests, i både den støvsuger test som den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget.

Omsætning for mere end 102 milliarder

På årsbasis har Electrolux et salg på mere end 40 millioner produkter, og salget udføres i over 150 forskellige lande. I Europa alene har Electrolux 22 fabrikker, som omsætter for mere end 102 milliarder svenske kroner på årsbasis. Det gør også Electrolux til en stor arbejdsplads, og Electrolux beskæftiger i dag omkring 60.000 ansatte.

Electrolux findes også i Danmark, og hovedsædet her ligger i Fredericia. Her arbejder størstedelen af de 120 medarbejdere, som Electrolux har ansat i Danmark.

Startede i 1910

Startede i 1910Electrolux blev grundlagt tilbage i 1910 i Sverige under et andet navn – nemlig ”Elektromekaniske AB”, og i dag hedder Electrolux faktisk Electrolux AB, hvis man skal være helt korrekt. Men først i 1919 blev Electrolux til det Electrolux, som vi kender i dag via en fusion. Oprindeligt var navnet dog stavet en smule anderledes, idet virksomheden hed Elektrolux og ikke Electrolux – stavemåden ”Electrolux” blev først en realitet langt senere, nemlig i 1957.

Starten med støvsugere og køleskabe

Electrolux fusionerede igen med andre fabrikanter i løbet af de første år efter 1919, og det øgede produktionen. Men allerede i 1919 blev produkter lanceret, og her var tale om støvsugere, der var det første produkt, som Electrolux solgte.

Herefter udvidede Electrolux produktionen, og i 1925 blev de første køleskabe lanceret. Sortimentet blev løbende udvidet, som teknologien skred frem, og det betød foodprocessorer fra 1940, vaskemaskiner fra 1951 og opvaskemaskiner fra 1959.

En af grundene til Electrolux’s vækst skyldes i høj grad fusion og sammenlægninger, som tog fart i især 1960’erne, hvor flere end 5 eksisterende mærker blev føjet til Electrolux-koncernen.

Moderne teknologi

I dag ejer Electrolux en lang række af de tidligere konkurrerende mærker, og eftersom udviklingsafdelingerne og eksperterne er blevet slået sammen, så er der fokus på forskning og innovation hos Electrolux. Det betyder blandt andet, at der ses nærmere på robotteknologi også, og Electrolux har allerede produceret flere robotstøvsugere.

Støvsuger-feltet er netop et af de områder, hvor Electrolux har specialiseret sig, når det kommer til moderne teknologi, som for eksempel robotteknologi. Støvsugerne var også Electrolux’s første store salgssucces, men den moderne teknologi anvendes nu desuden til at forske inden for udviklingen af både plæneklippere og motorsave.

Hvis du ønsker at vide mere om Electrolux eller læse mere om mærkets produkter, så kan du besøge virksomhedens hjemmeside her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

.Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har gennemført omfattende tests af flere forskellige støvsugere på samme tid.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en af disse modeller, og den klarer sig rigtig godt på de testede parametre – faktisk så godt, at den er kåret som topscorer af eksperterne.

Model med flere special-mundstykker

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen hører til de modeller, der både er gode til hårde gulve og gulvtæpper. Denne model er også særligt skabt til at passe ekstra godt på parketgulvene, idet modellen kommer med det særlige Aero Pro Parketto Pro-mundstykke. Dette mundstykke rengør parketgulvene effektivt samtidig med, at deres struktur og pasform beskyttes, således at der ikke kommer ridser eller skader.

Denne støvsuger kommer desuden også med flere mundstykker, blandt andet et Flow Motion-mundstykke, som er specialdesignet til at gøre arbejdsbyrden lettere for forbrugeren, idet dette mundstykke gør, at man ikke behøver at lægge så mange kræfter i arbejdet.

Sammen med modellens indbyggede Motion Control System sørges der derfor for at skabe de bedste bevægelser og den bedste rengøring af også særligt snavsede områder uden at skulle arbejde hårdt.

Støjsvag model

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har fået sit navn, idet her er tale om en støvsuger, der er skabt til ikke at larme ret meget.

Modellen har da også et meget lavt støjniveau på 58 dB, og det er lavt for støvsugere. Dette gør, at man nu kan støvsuge hjemmets gulve og tæpper uden at vække hele familien eller overdøve samtaler, og det er gjort muligt takket være det såkaldte Silent Zen System.

Silent Zen System har nemlig tilføjet flere lag til isoleringen i modellen, hvilket giver markant mindre støj.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen hører desuden til de mere traditionelle støvsugere på markedet, som er udstyret med både pose og ledning i stedet for beholder og batteri. Ledningen giver dog en stor arbejdsradius på 12 meter.

Allergivenlig model

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen vil også være et godt valg for den forbruger, der går meget op i allergi, eller hvis der findes allergikere i hjemmet. Denne model er som nævnt udstyret med en pose til støv og snavs, men her er tale om en miljøvenlig Anti-Allergi-pose, som sørger for at holde helt tæt efter opsamling af støv, snavs og hår.

Herudover er modellen også udstyret med et vaskbart HEPA-filter, som anses for værende det mest allergivenlige filter på markedet.

Filterets Allergy Plus-teknologi sikrer, at selv mikroskopiske partikler suges op og holdes nede i posen, således at de ikke kommer ud i rummet igen, efter de er blevet støvsuget op.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er desuden også en energivenlig støvsuger, idet den kommer i klasse D, som ligger i toppen.

Specifikationer – Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen:
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Energiklasse: D
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja
🔴 Filter: HEPA-filter
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 5,9 kilo

Fordele ved Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen:
Aero Pro Parketto Pro-mundstykke til parketgulve
Motion Control System for effektiv men let rengøring
Støjsvag model med Silent Zen System
Miljøvenlig model med Anti-Allergi-pose
Med det effektive HEPA-filter


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 

Disse kilder har vi anvendt i denne Electrolux Ultraone test


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige støvsugere.

Ønsker du at læse mere, kan du besøge Råd & Röns oversigt her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en lang række andre tests, hvor du kan få overblik over de bedste modeller på markedet. Hvis du overvejer et andet mærke end Electrolux, så kan du med fordel tage et kig på nogle af disse tests.

Vi har gennemgået en lang række eksterne ekspert tests, og samlet en række oversigter over hvordan de forskellige populære støvsuger brands klarer sig i test.

Du kan eksempelvis læse vores Miele støvsuger test eller vores Bosch støvsuger test. Disse to mærker er generelt meget populære, og folk er ofte i tvivl om hvorvidt de skal vælge en af disse brands, fremfor Electrolux. Blandt Miele støvsugerne er det især Miele Complete C3 der er populær blandt danskerne.

Du kan også læse vores Nilfisk støvsuger test, som er en anden meget populær støvsuger producent. I alle vores tests får du en oversigt over hvilken bedømmelser de forskellige modeller har fået, når de er blevet testet.

Dyson er en af de mærker der stadig bliver mere populær i Danmark, og derfor har vi også samlet de bedste modeller i vores Dyson støvsuger test.

Hvis du gerne vil have en støvsuger uden pose, så har vi samlet alle de bedste modeller i vores poseløs støvsuger test.

Mange vælger også en håndstøvsuger, da de er nemme at tage med rundt i hele huset. Håndstøvsugerne bliver stadig bedre og bedre hvert år, og i øjeblikket er det især Dyson der er populære. Især Dyson V8 og Dyson V10 er blevet en del af mange danske hjem.

Du kan også læse vores ledningsfri støvsuger test, som ud over at indeholde de bedste ledningsfrie støvsugere på markedet ifølge eksperterne, også indeholder en lang række tips og tricks til at holde din hjem rent og fri for støvmider.

Til sidst bør vi også nævne muligheden for at investere i en robotstøvsuger. Vi har udarbejdet en stor robotstøvsuger test, hvor vi har samlet alle de robotstøvsugere som eksperterne giver bedst karakterer. Blandt de mest populære valg er især iRobot Roomba robotstøvsugerne. Men også Miele Scout RX1 har været populær i lang tid, så denne model har vi naturligvis også lavet en artikel om, hvor du kan se alle eksperternes vurderinger.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme