Elevationsseng 120×200 – Udvalg af de førende elevationssenge på markedet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Optimal søvn er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed, men det kan være forvirrende at skulle vælge den rigtige senge. En god seng har ergonomisk støtte for at sikre en behagelig nattesøvn. Vi har i denne artikel valgt at fokusere på elevationssenge i størrelsen 120×200. En elevationsseng er en type seng, der har en hæve/sænke funktion. Dette kan give mange fordele, herunder forbedret blodcirkulation og færre rygsmerter.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen “test” af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.


Ragna Elevationsseng 120×200 – En luksus elevationsseng fra Nordic Dream

Forbrugsguiden anbefaler

✅ 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1.450 anmeldelser på Trustpilot
25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
✅ Højest vurderet i test af schweiziske Good Night’s Institute

✅ Produceret i Danmark

Husk: Nordic Dream giver dig mulighed for at afprøve sengen i 100 dage. De kommer og henter den gratis igen, hvis du ikke kan lide den, og du får pengene tilbage. Nordic Dream tilbyder rentefri finansiering. Så længe du betaler det fulde beløb for sengen, bliver du ikke opkrævet noget.

Se priser og tilbud på Nordic Dreams Ragna Elevationsseng 120×200 her:

Hvis du er på udkig efter en seng, der giver overlegen komfort, er Ragna elevationsseng 120×200 fra danske Nordic Dream det perfekte valg. Den solide elevationsbase og madrasser af høj kvalitet med ekstra høje fjedre og 7 forskellige komfortzoner betyder, at du kan styre din liggeposition med den indbyggede motor, men også nyde en behagelig nattesøvn uden at skulle vende og dreje dig.

 • 100 dages sikkerhedsgaranti
 • 7 komfortzoner
 • Ekstra høje sengefjedre

Analyse og anmeldelse af Ragna Nordlys Elevationsseng 120×200:

Dygtige håndværkere har sat deres præg
Ragna elevationssengen 120×200 er skabt af dygtige håndværkere i Danmark, der har specialiseret sig i senge, søvn og ergonomisk komfort. Elevationssengens base er lavet af fyrretræ, som vil holde i mange år fremover, og den har en støjsvag motor, så du ikke generer andre, mens du bruger den. Hvis du har en partner, der også bruger en justerbar seng, vil dette være en fordel for jer begge, da hver person kan styre sin egen side af madrassen med den medfølgende fjernbetjening.

Ekstra høje sengefjedre
Elevationssengen fra Nordic Dream har ekstra høje pocketfjedre. Senge fra Nordic Dream er kendt for at have fjedre, der er 2 centimeter højere end almindelige sengefjedre. Det giver dig mere bevægelighed, når du vender dig om eller sover på siden. Fjedersystemet er specielt designet til at give jævn støtte til alle kroppens syv ergonomiske komfortzoner, med udvidet støtte i områder, hvor din krop bærer mere vægt – som hofter og lænd. Det betyder, at du kan synke ned i madrassen uden at belaste de mere sarte områder unødigt.

Ragna elevationssengen er ikke kun ekstraordinært komfortabel, den er også luksuriøs. De indbyggede forhøjninger støtter din nakke, ryg og ben, så du kan bevæge dig uden ubehag eller smerter. Det skaber en enestående oplevelse, der omslutter din krop alle de rigtige steder for en sove oplevelse som aldrig før.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Hvad siger forbrugerne om Nordic Dreams Ragna Elevationsseng 120×200?

Nordic Dream har et fremragende ry på Trustpilot med en bedømmelse på 4,9/5 stjerner fra over 1450 anmeldelser – hvilket er ganske bemærkelsesværdigt. Forbrugerne roser sengen for den høje kvalitet og lave pris. Nordic Dream har også en fremragende kundeservice, som også roses ofte, sammen med deres hjælpsomhed i forbindelse med løsning af eventuelle problemer, der måtte opstå.

Det er dog også blevet observeret af nogle få kunder, at topmadrassen godt kan glide lidt, når løftefunktionen anvendes. Nogle kunder udtrykker utilfredshed med leveringsforsinkelser, men er meget tilfredse med leverandørens hurtige løsning af problemerne.

Fordele

 • Du får med Nordic Dream 100 dages prøveperiode på sengen
 • Springmadrassen har 7 behagelige komfortzoner
 • Du kan vælge mellem flere typer af topmadrasser
 • Nordic Dream er den bedst bedømte sengeproducent på Trustpilot
Ulemper

 • Topmadrassen kan glide når elevationsfunktionen anvendes
 • Der har været få udfordringer med leveringen

Forbrugsguidens vurdering

Hvis du beslutter dig for at købe en elevationsseng fra Nordic Dream, får du 100 dages sikkerhedsgaranti, så du kan afprøve sengen i dit eget hjem. Hvis den ikke passer perfekt, afhenter de den og lader dig vælge en anden, indtil du finder en, der passer til dig – alt sammen gratis.

Når du leder efter en seng, er Trustpilot en faktor, du skal overveje. Den indfanger de købende kunders tanker. Nordic Dreams senge har fået meget høje bedømmelser – 4,9 ud af 5. Det betyder, at de laver nogle af de bedste senge, som man kan købe for penge. Ikke alene tilbyder de 25 års garanti på ødelagte fjedre og rammer, men deres madrasser er også utroligt komfortable.

Nordic Dream giver ikke kun komfort, men også æstetisk værdi med sit stilfulde skandinaviske design. Ragna elevationsseng 120×200 vil være en perfekt tilføjelse til mange menneskers hjem.

Sengen fås også i størrelserne:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Bedre Nætter Venus Elevationsseng 120×200 – Høj kvalitet til en god pris

Bedste elevationsseng til prisen

✅ 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på Trustpilot
Svanemærket og OEKO-TEX certificerede produkter
✅ 100 dages prøveperiode og 2-8 hverdages leveringstid

Bemærk: Venus elevationsseng er i øjeblikket på udsalg hos forhandleren. Det betyder, at f.eks. størrelsen 120 x 200, som var 22.999 kr. nu kun er 11.998 kr. – Alle de andre størrelser i denne model er ligeledes nedsat på samme måde.

Se priser og tilbud på Venus elevationsseng 120×200 her:

For dem, der ønsker at sove godt uden at bruge en formue, er Bedre Nætters Venus elevationsseng 120×200 perfekt. Elevationssengen er lavet af luksuriøse materialer, så du kan få den bedste soveoplevelse.

 • Madras med justerbar fasthed og 7 komfortområder
 • Garanti på fjedre og rammer i op til 25 år, samt 100 dages risikofri prøve
 • Allergivenlig og Svanemærket topmadras

Analyse og anmeldelse af Venus Elevationsseng 120×200:

Populær elevationsseng med gode funktioner
Bedre Nætters mest populære seng siden 2014, Venus elevationsengen, er rutinemæssigt kontrolleret for fejl og mangler. Elevationssengen har en base lavet med en 20 cm tyk træramme, fyldt med en springmadras af høj kvalitet og toppet med en luksuriøs topmadras. Det der gør basen unik er, at den også indeholder en elevationsmotor fra Linak – verdenskendt for at være lydløs og kraftfuld.

En god egenskab ved Venus elevationssengen 120×200 er, at motoren kan styres via en app – noget, som ikke mange konkurrenter tilbyder. En ulempe, om end mindre, er, at der ikke er noget lys i bunden af sengen. Det kan typisk findes på andre senge i en lignende prisklasse.

I modsætning til andre madrasser, der har mindre polstring eller er lavet af dårlige materialer, har Venus’ springmadras 7 komfortniveauer, 25 mm polstring og et design, der kan tåle at blive brugt. Derudover adskiller Venus sig fra konkurrenterne ved hjælp af den åndbare mint, der omgiver fjedrene, og skaber et endnu mere behageligt miljø. Endelig er alle materialer, der anvendes i madrassen, certificeret af OEKO-TEX, der er en certificering, som gives til produkter, der testes fri for farlige kemikalier og så har madrassen modtaget Svanemærket.

Topmadrassen fra Bedre Nætter er 7 cm tyk og fremstillet af latex, som er allergivenlig og mere bæredygtigt end andre materialer. Bedre Nætter har truffet et bæredygtigt valg om at købe 100% af latexen til topmadrassen fra gummitræet Hevea Brasiliensis. Ved at tage bedre vare på naturen på denne måde har de været i stand til at fremstille en stærkere, mere fleksibel og mere åndbar madras ved hjælp af deres SonoCore-metode.

Den største ulempe ved Bedre Nætters Venus elevationsseng 120×200 er, at du kun har mulighed for at vælge topmadrasser i latex, mens nogle af deres konkurrenter tilbyder flere muligheder.

Hvad siger forbrugerne om Bedre Nætters Venus Elevationsseng 120×200?

Med en bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot baseret på over 2800 anmeldelser kan du stole på, at Bedre Nætter er en velrenommeret sengeproducent. Ikke alene er deres senge blevet godt modtaget og grundigt testet, men mange forbrugere har rapporteret om helbredte søvnproblemer efter at have skiftet til en seng fra Bedre Nætter. Selv om der har været rapporter om forsinket levering eller om at topmadrassen sætter sig, er kundeservice altid tilgængelig og klar til at hjælpe med at løse eventuelle problemer, du måtte opleve.

Enkelte kunder havde problemer med en defekt ledning til sengen efter modtagelsen, andre ønskede, at topmadrassen var lidt tykkere. Heldigvis tog Bedre Nætters kundeservice sig hurtigt af disse småproblemer.

Fordele

 • Svanemærket og allergivenlig topmadras
 • Bedst sælgende sengeserie fra Bedre Nætter
 • 7 komfortzoner
 • Hele 25 års garanti på fjedre og rammebrud
Ulemper

 • Få kunder ønskede en tykkere topmadras
 • Topmadrassen kan kun fås i latex

Forbrugsguidens vurdering

Venus elevationsseng 120×200 efterlod os med et godt indtryk. Du får en elevationsseng med de funktioner, du kan forvente til prisen, samt nogle ekstra funktioner. Vigtigst af alt er den lydløse elevationsmotor og syv komfortzoner, som forbrugerne har nydt godt af. Derudover er topmadrassen Svanemærket og hypoallergen, to vigtige salgsargumenter for mange kunder.

Selv om nogle kunder ønsker, at topmadrassen var tykkere, ser det ikke ud til at genere størstedelen af dem, der har købt elevationssengen. Det eneste, vi savnede, var en mulighed for at vælge mellem latex- eller skum i topmadrassen, som er tilgængelig hos andre sengeproducenter. Vi mener, at Bedre Nætters Venus elevationsseng 120×200 er et godt valg, fordi du får det, du betaler for, og mere til.

Sengen fås også i størrelserne:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Sengetids Norhland Prestige Elevationsseng 120×200 – Elevationssengen for dem der går op i æstetik

Bedste elevationsseng i premiumklassen

✅ 4,6/5 stjerner baseret på mere end 470 anmeldelser på Trustpilot
Dansk design & håndværk
✅ 101 nætters ombytningsgaranti på fastheden og kernen
✅ 25 års garanti

Bemærk: Norhland Prestige Elevationseng er på udsalg hos forhandleren lige nu, hvilket betyder, at f.eks. størrelsen 120 x 200 er nedsat fra 28.995 kr. til 10.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat i pris.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Elevationsseng 120×200 her:

Norhland Prestige Elevation er en seng, der tilbyder både komfort og stil uden at gå på kompromis med kvalitet eller funktionalitet.

 • 11 komfortzoner
 • Mange muligheder i forhold til udseende
 • Colltex-polstring

Analyse og anmeldese af Norhland Prestige Elevationsseng 120×200:

Gode komfortfunktioner
Sengetids Norhland Prestige elevationsseng 120×200 er det perfekte valg for alle, der kæmper for at få en god nats søvn. Med en ramme lavet af 25 cm tykt hårdt træ vil elevationssengen holde dig i mange år. Og hvis der sker noget med rammen, mens den bruges under normale omstændigheder, er du dækket af en 25 års garanti.

Elevationssengen giver uovertruffen komfort med 11 zoner af forskellig fasthed. Lommefjedrene er garanteret i 25 år, og madrassen har et tykt lag Colltex-polstring for at beskytte mod sved, støv og andre irriterende stoffer. Drevet af en motor af høj kvalitet fra danske Linak – et af de mest pålidelige mærker inden for elevationsmotorer og tilbehør – er elevationsmekanismen meget støjsvag og bruger kun lidt strøm, hvilket gør den både mere miljøvenlig og vedligeholdelsesfri. Linak motoren levers også med en 5 års garanti.

Find den topmadras, der passer til dig
Når du leder efter en ny seng, er topmadrassen lige så vigtig som alle andre dele af sengen. Det skyldes, at den giver ekstra komfort og støtte, som er med til at opfylde dine specifikke krav. Så når du vælger en topmadras til din nye seng, bør du aldrig skulle gå på kompromis med kvaliteten – uanset om du vælger skum med høj densitet eller naturlatex.

Norhland Prestige elevationssengen leveres med en 10 cm tyk topmadras af Wonderpur eller latex. Det betyder, at du ikke behøver at ofre kvalitet for dette vigtige stykke af sengen.

Hvis du finder dig selv ubehagelig varm om natten, giver latex topmadrassen ventilation, der trækker varmen væk fra kroppen. Topmadrassen indeholder også fremragende trykaflastning, så du ikke synker ned i sengen, og giver god støtte, hvor din krop har mest brug for det.

Begge Norhland topmadrasser er fremstillet af et åndbart og vaskbart 3D-bambusstof.

Mange valg når det kommer til æstetik
En sengegavl ser ikke kun elegant ud, men giver også ekstra komfort og beskyttelse mod ridser. Sengetid tilbyder også et udvalg af sengetæpper og sengetøj, der passer til designet af din nye seng. For at opnå nye sove- eller hvilestillinger mener Sengetid, at elevationssenge bør have et delt lag, så du får den fulde oplevelse.

Hvad siger forbrugerne om Sengetids Norhland Prestige Elevationsseng 120×200?

Sengetid er blevet højt vurderet af kunderne, med et gennemsnit på 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot baseret på over 470 anmeldelser. Kunderne sætter pris på virksomhedens fokus på kundetilfredshed og komfort samt personalets viden og ekspertise i forhold til at hjælpe dem med at vælge den rigtige madras.

Nogle kunder blev overrasket over at finde ud af, at ombytningsgarantien på 101 nætter kun gælder for madrassens fasthed og kerne og ikke for hele sengen. Der er kun 14 dages fortrydelsesfrist for sengen. Selv om andre virksomheders madrasser kan beskrives som blødere, mener nogle af kunderne, at topmadrassen er for blød. Heldigvis løste Sengetids lydhøre kundeservice hurtigt problemet ved blot at udskifte topmadrassen i stedet for at bringe en helt ny seng ind.

Fordele

 • Du får mere end 100 nætters ombytningsgaranti på kernen og fastheden
 • Garanti på fjedre og rammebrud i 25 år
 • 11 komfortzoner
 • Du kan styre elevationsfunktionen med en app
Ulemper

 • Topmadrassen føles for enkelte lidt for blød
 • Du får en kortere fortrydelsesret end hos andre sengeproducenter

Forbrugsguidens vurdering

Norhland Prestige Elevationsseng 120×200 er et godt valg for alle, der leder efter en elevationsseng, der tilbyder uovertruffen komfort og kvalitet. Med en ramme lavet af 25 cm tykt hårdttræ vil sengen holde dig i mange år. De 11 zoner med varierende fasthed giver fremragende støtte, mens lommefjedrene er garanteret i 25 år. Madrassen har også et tykt lag Colltex-polstring for at beskytte mod sved, støv og andre irriterende stoffer. Drevet af en motor af høj kvalitet fra danske Linak – et af de mest pålidelige mærker inden for elevatormotorer og tilbehør – er elevatormekanismen meget støjsvag og bruger kun lidt strøm, hvilket gør den både mere miljøvenlig og vedligeholdelsesfri. Linak-motoren leveres desuden med 5 års garanti.

Sengen fås også i størrelserne:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

 

Hvis du er på udkig efter elevationssenge i andre størrelser, så har vi også lavet en oversigt i disse størrelser:

 


Elevationsseng 120×200

En elevationsseng kan måske være den bedste investering, som du nogensinde har foretaget dig for din nattesøvn. Med en elevationsseng kan du justere højden og støtten til dit hoved og ben, så du kan ligge i den mest komfortable position. Elevationssengens design er lavet til at give dig den bedste støtte, så du kan få en god nattesøvn, hver nat.

En elevationsseng i størrelsen 120×200 er en meget populær størrelse på markedet, da den passer til de fleste mennesker og rumstørrelser. Derudover er den også en af de mest alsidige størrelser, da den kan tilpasses til både enkeltpersoner og par.

Fordelene ved en elevationsseng 120×200

En elevationsseng kan have mange fordele, og det er ingen undtagelse, når det kommer til en elevationsseng i størrelsen 120×200. Her er bare nogle af de fordele, du kan få ved at investere i en elevationsseng i denne størrelse.

Øget komfort
En af de største fordele ved en elevationsseng er, at den kan give dig en meget højere komfort. En elevationsseng gør det nemlig muligt for dig at justere din sengs højde, så den passer perfekt til dig og dine behov, når det kommer til søvn. Dette har resulteret i en meget bedre nattesøvn for mange, da din krop vil være i den mest naturlige og afslappede stilling.

Bedre livskvalitet
En elevationsseng kan også hjælpe med at forbedre din livskvalitet. Hvis du ofte oplever smerter eller ubehag i lænd, ryg eller ben, kan en elevationsseng hjælpe med at lindre dette. Du kan nemlig justere din sengs højde, så den passer lige præcis til dine specifikke behov. Dette kan hjælpe med at give mindre smerter og mere komfort, når du skal sove.

Nemmere at gøre rent
En elevationsseng kan også gøre det nemmere for dig at gøre rent under din seng. I og med du kan justere sengens højde, kan det være nemmere for dig at komme til at støvsuge eller tørre støv af under sengen, afhængig af senge modellen selvfølgelig. Dette kan være en ret stor fordel, da det vil hjælpe med at bevare et rent og hygiejnisk sovemiljø.

Hvis alt dette lyder godt, men størrelsen er lige en anelse for lille, så har vi også samlet nogle af de bedste elevationssenge i 140×200 i en artikel, hvor vi skriver om de forskellige fordele og ulemper ved hver.

Vigtigheden af god søvn

Søvn er afgørende for vores fysiske og mentale helbred. Søvn hjælper med at opretholde en god fysik og hjernefunktion, samtidig med at det forbedre vores humør og energiniveau.

Mangel på søvn kan føre til en række negative virkninger, herunder dårlig koncentration, øget stressniveau og øget risiko for fysiske sygdomme. Derfor er det vigtigt at sørge for at få tilstrækkelig søvn hver nat for at opretholde en god og sund livskvalitet.

Hvis du ønsker at læse mere om vigtigheden af søvn, så kan du besøge Mikael Rasmussen’s hjemmeside, som er ekspert på området, hvor han går meget mere i dybden med fordelene ved god søvn og ulemperne ved dårlig søvn.

Hvilken madras er bedst til dig

Når man skal købe ny seng, er det ofte en jungle at navigere i de mange forskellige typer af madrasser på markedet. Skummadras, memoryskum madras og latexmadras er tre af de mest populære typer af madrasser, men hvad er egentlig forskellen på dem?

Skummadras
Skummadras er en af de mest almindelige typer af madrasser. De er kendt for deres evne til at tilpasse sig kroppens form og for at være billige. Dette er typisk et billigere alternativ til memoryskum.

Memoryskum madras
Memoryskum madrasser er en anden populær type madras. Denne slags madrasser er gode til at forme sig efter din krop, og dermed sørger for, at din rygsøjle forbliver lige hele natten. Når du er færdig med at sove, så retter madrassen sig tilbage til sin oprindelige form, så du behøver ikke være bekymret for at efterlade dit aftryk på madrassen. Memoryskummadrasser er ofte mere holdbar og dyrere end traditionelle skummadrasser.

Latex madras
Latex madrasser er en anden populær type madras. De er kendt for deres evne til at give en rigtig god støtte og for at være åndbare. Dette betyder at de holder en køligere temperatur, hvilken kan hjælpe på, at du ikke ligger, og sveder hele natten. Dette kan lade sig gøre, da en latex madras er fremstillet i et materiale, som har en høj luftcirkulation. Den holder derfor ikke på din kropsvarme i samme grad som andre madrasser. Latex -madrasser/topmadrasser er lavet af naturlig latex, og dermed også typisk dyrere end de andre madrasser.

Hvad skal man vælge så?
Det afhænger rigtig meget af ens personlige præferencer, budget og behov. Hvis man søger en billigere madras, der stadig giver god støtte, kan en skummadras være et godt valg. Hvis man søger en madras med god støtte og en højere livslængde, kan en memoryskum madras være et bedre valg. Hvis man søger en madras med god støtte og åndbarhed, kan en latexmadras være det bedste valg.

Det er også en god idé at prøve de forskellige madrasserne af og mærke efter, hvad der føles bedst for dig. Når man køber ny seng, er det vigtigste nemlig, at man føler sig godt tilpas i den. Eventuelt tage ned til en forhandler og få noget ekstra information fra en professionel på området. Hvis du døjer med nogle sundhedsmæssige problemer, så anbefaler vi, du først tager fat i din læge, og får en anbefaling på hvilken slags seng/madras, som vil være bedst for dig og dit helbred.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme