Glattebørste Test 2019 – Find den bedste glattebørste – Testvinder Guide

2

I denne glattebørste test ser vi nærmere på hvilke modeller af glattebørster, der er kåret til testvindere i forskellige anerkendte aviser og testmagasiner.

Vi har undersøgt og analyseret forskellige tests, og kommer her med en gennemgang af de forskellige ekspertvurderinger, for at kunne guide dig til at finde den glattebørste, der passer til dine behov.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste glattebørster
🔸 Gennemgang af, hvad eksperterne mener om de forskellige glattebørster
🔸 Gode råd til at vælge mellem en glattebørste eller et glattejern
🔸 Guide til at skåne håret
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Glattebørste test 2019 – Her er de 7 bedste glattebørster

Her følger en gennemgang af de glattebørster, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige glattebørster er blevet bedømt i.
Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test. Du finder også prissammenligning af de forskellige glattebørster, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Anbefalet af BusinessInsider.com
Anbefalet af britiske Cosmopolitan
✅ 5 ud af 5 stjerner hos australske Beauty Heaven
✅ Anbefalet af Daily Mail
✅ Anbefalet af New Zealandske Stuff
✅ Anbefalet af australske Mama Mia
✅ Anbefalet af Vogue

DAFNI glatteboerste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
669,00 Kr. 0,00 Kr. 669,00 Kr. Læs mere
1.195,00 Kr. 0,00 Kr. 1.195,00 Kr. Læs mere
1.198,75 Kr. 0,00 Kr. 1.198,75 Kr. Læs mere

 

Denne glattebørste er blevet testet og anmeldt af netaviserne Business Insider og Daily Mail. Også kvindemagasinerne Cosmopolitan, Vogue og Mama Mia, samt forbrugerplatformene Beauty Heaven og Stuff, har testet og anmeldt glattebørsten fra DAFNI Hair Straigtening Ceramic Brush. Alle steder er der bred enighed om, at glattebørsten giver et flot og naturligt resultat.

Hurtig og nem at bruge

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush får gentagende ros af testpanelet for dens effektive og hurtige glatning af håret, hvilket gør, at man sparer tid. Kvindemagasinet Cosmopolitan fremhæver blandt andet, at det kun tager omtrent 5 minutter at skabe et flot og glat resultat i hele håret. Også Vogue er imponeret over glattebørstens evne til at tæmme kruset hår på meget kort tid. Selve glattebørsten har en opvarmningstid på lidt under et minut og kan opvarmes til 185 grader.

Stort børstehoved

Testpanelet hæfter sig ved det store børstehoved på DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, som giver en stor glatningsoverflade. Det giver muligheden for at glatte mere hår ad gangen, hvilket giver et hurtigere resultat. Selve børstehovedet består af en keramisk belægning og børstehår som også opvarmes. Yderst på børstehårene sidder en sort lille spids, som ikke bliver varm. Det betyder, at du kan bruge børsten helt tæt ind til hovedbunden uden at brænde dig.

Perfekt til retning og udjævning

Hvis man ønsker et helt gennemglattet og fuldstændigt lige hår, så anbefaler testpanelet at benytte sig af et glattejern til formålet i stedet. Ønsker man til gengæld at spare tid på den daglige udjævning af håret, så vil en glattebørste være perfekt til formålet. Glattebørsten fra DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush tilbyder hurtig retning og udjævning af diverse bølger og krus i håret, da den med sin keramiske belægning og 185 grader, glatter håret ud på en effektiv og skånsom måde under børstningen. Glattebørsten er desuden ikke nær så tung som et almindeligt glattejern, hvilket gør det noget nemmere at komme igennem håret hurtigt og effektivt.

Udvalgte fordele ved DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush:
🔵 Keramisk belægning
🔵 Stort børstehoved
🔵 Kan opvarmes op til 185 grader
🔵 Klar på under 1 minut
🔵 Beskyttende børstehår

Du kan i videoen nedenfor se hvordan DAFNI glattebørsten fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=ey5eAZXSGlA

Babyliss Liss Brush 3D

Anbefalet af Elle
Topscorer hos tyske Testsieger
✅ “Frisørens favorit” hos TV2.no

 

Babyliss Liss Brush 3D

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere
405,00 Kr. 0,00 Kr. 405,00 Kr. Læs mere
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Læs mere

 

Glattebørsten fra Babyliss med modelnavnet ‘Liss Brush 3D’ er blevet testet og anmeldt af kvindemagasinet Elle, den tyske forbrugerplatform Testsieger og og norske TV2. Her giver testpanelet en fin vurdering af glattebørsten fra Babyliss. Hos det tyske Testsieger scorer Babyliss Liss Brush 3D 76 ud af 100 point.

3 forskellige børstehår

Denne glattebørste består af 3 innovative typer af børstehår, som er med til at skåne håret ved brug. På selve børstehovedet sidder der 126 børstehår i forskellige udformninger. De yderste børstehår er lavet af plastik og silikone, og de inderste børstehår er lavet i et keramisk materiale. Elle fremhæver, at selvom børstehårene godt kan virke stive i materialet, så giver glattebørsten alligevel en skånsom og behagelig børstning og glatning. De 3 forskellige børstehår er alle med til at give et mere effektivt og glat hår, da børstehårene arbejder sammen om at skabe en hurtig udjævning af håret. TV2.no fremhæver, at håret glider nemt igennem børstehårene og at de sørger for et flot og glat slutresultat.

Forskellige temperaturindstillinger

Glattebørsten fra Babyliss Liss Brush 3D tilbyder hele 3 forskellige temperaturindstillinger. Indstillingerne kan reguleres på glattebørstens ON/OFF knap, som sidder på skaftet af børsten. Glattebørsten har en minimumstemperatur på 160 grader og en maksimal temperatur på 200 grader. Dette gør glattebørsten ideel til alle slags hårtyper, da man kan indstille temperaturen, så den passer til ens hår.

En glattebørst med ion-teknologi

Børstehovedet på glattebørsten fra Babyliss er udstyret med en keramisk plade med en effektiv ion-teknologi. Det er en teknologi, som gør håret glat og glansfuldt samtidigt med at håret skånes mod varmen. Testsieger fremhæver, at glattebørsten giver et glat og flot resultat, og egner sig godt til alle slags hårtyper. Også Elle roser glattebørsten for det hurtige og glatte resultat. Dog hæfter Elle sig ved, at man skal være opmærksom på, hvor man holder på glattebørsten, da den godt kan blive ret varm udenpå.

Udvalgte fordele ved Babyliss Liss Brush 3D:
🔵 3 forskellige børstehår, som udjævner håret
🔵 3 forskellige temperaturindstillinger
🔵 Passer til alle hårtyper
🔵 Innovativ ion-teknologi
🔵 Pakken indeholder en varmeresistent måtte

I videon nedenfor kan du se en demonstration af Babyliss Liss Brush 3D:

https://www.youtube.com/watch?v=mNhbmhoion0

Remington Straight Brush CB7400 E51

Anbefalet af Cosmopolitan
Anbefalet af australske Body and Soul
✅ Brugerfavorit hos TV2.no

 

Remington Straight Brush CB7400 E51

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
202,00 Kr. 0,00 Kr. 202,00 Kr. Læs mere
387,00 Kr. 0,00 Kr. 387,00 Kr. Læs mere

 

Remington Straight Brush CB7400 E51 glattebørsten er blevet testet og anmeldt af kvindemagasinet Cosmopolitan, den australske skønhedsplatform Body and Soul og TV2.no. Her får glattebørsten fra Remington fine og positive ord med på vejen. Testpanelerne hæfter sig blandt andet ved, at glattebørsten giver et hurtigt og glansfuldt resultat og også børstens mange funktioner bliver positivt fremhævet.

Glat hår på den halve tid

Glattebørsten fra Remington Straight Brush CB7400 E51 har 3 varmeindstillinger, som passer til alle hårtyper, og som er med til at give en hurtig glatning. De 3 varmeindstillinger glattebørsten tilbyder er på 150 grader, 190 grader og 230 grader, så du frit kan vælge lige præcis den indstilling, der passer til din hårtype. Glattebørsten er opvarmet på kun 30 sekunder, hvilket gør det til et oplagt redskab i en travl hverdag. TV2.no roser i deres test netop, at børsten er rigtig hurtig til at varme op, de forskellige varmeindstillinger og at børsten er rigtig nem at bruge og giver et flot resultat.

Smart antistatisk belægning

Glattebørstens belægning har en antistatisk funktion, hvilket betyder, at glattebørsten forhindrer statisk elektricitet i håret under brug. Også børstehårene består af en særlig keramisk belægning, som er med til at glatte håret på en skånsom og effektiv måde. Glattebørsten egner sig godt til både tyndt, almindeligt og tykt hår. Testpanelet fra Cosmopolitan fremhæver, at glattebørsten giver et glansfuldt og glat hår, og samtidig tilfører en passende volumen.

1 års ekstra garanti

Ved at registrere dit nyindkøbte Remington Straight Brush CB7400 E51 på Remingtons egen hjemmeside får du 1 års ekstra garanti med i købet. Det betyder, at du er sikret en erstatning, hvis der skulle dukke en fejl op på glattejernet i garantiperioden. Glattebørsten slukker af sig selv efter en time, hvis du ikke trykker på knapperne i den tid. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, om du har husket at slukke din glattebørste, når du forlader hjemmet.

Udvalgte fordele ved Remington Straight Brush CB7400 E51:
🔵 3 varmeindstillinger, som passer til alle slags hårtyper
🔵 Antistatisk belægning
🔵 Keramisk belægning på børstehårene
🔵 1 års ekstra garanti
🔵 Varm på 30 sekunder
🔵 Autosluk efter 1 time

I videoen nedenfor kan du se hvordan Remington Straight Brush fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=4rRd4YcJMgM

HH Simonsen Hot Brush Straightener

Prisvenlig mærkevare model

HH Simonsen Hot Brush Straightener

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere

 

Denne glattebørste fra HH Simonsen Hot Brush Straightener er en yderst prisvenlig mærkevare model, som tilbyder flere forskellige brugbare funktioner. Nedenfor har vi fremhævet 3 funktioner, som glattebørsten fra HH Simonsen tilbyder.

To-i-én

Glattebørsten fra HH Simonsen Hot Brush Straightener kan glatte og udjævne dit hår op til 5 gange hurtigere end et glattejern. Glattebørsten kan både give håret et glat look eller et mere voluminøst look. Ønsker du fylde og volumen i håret, tager du blot en hårlok, og stryger glattebørsten gennem håret oppe fra og ned, med børstehovedet vendt mod loftet. Ønsker du et mere glat og lige look, vender du blot børstehovedet den anden vej, og børster oppe fra og ned mod hårspidserne.

3 forskellige temperaturintervaller

Denne glattebørste tilbyder 3 forskellige temperaturintervaller på henholdsvis 210-230 grader, 190-210 grader og 170-200 grader. Disse intervaller justeres på glattebørstens knapper, som sidder på skaftets side. For at få det bedste resultat anbefaler HH Simonsen i deres brugermanual til HH Simonsen Hot Brush Straightener, at du vælger temperaturintervallet på 210-230 grader, hvis du har fint hår. Hvis du har normalt hår, anbefaler HH Simonsen at vælge intervallet på 190-210 grader, og hvis du har blødt hår, anbefaler de dig at vælge det laveste temperaturinterval på 170-200 grader.

Ergonomisk design

Glattebørstens skaft og udformning er designet til at give en god brugeroplevelse. Dens ergonomiske design gør, at den ligger godt i hånden under brug, da skaftet er tilpasset hånden. Også selve børstehovedet er designet til at skåne håret, da børstehårene ikke trækker i håret på samme måde, som et glattejern kan gøre.

Udvalgte fordele ved HH Simonsen Hot Brush Straightener:
🔵 Op til 5 gange hurtigere glatning af håret
🔵 3 forskellige temperaturintervaller som passer til alle hårtyper
🔵 Ergonomisk design
🔵 3 meter lang ledning
🔵 Børstehår der ikke trækker i håret


OBH Artist Pro Brush & Straight

Topmodel med keramisk belægning og ioniserings-funktion

 

OBH Artist Pro Brush & Straight

 

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne glattebørste fra OBH Artist Pro Brush & Straight er udstyret med keramisk belægning og en ioniserings-funktion, der giver et effektivt og flot resultat. Nedenfor gennemgår vi glattebørstens fordele og funktioner, så du kan få et overblik over, om dette er en glattebørste, der passer til dine behov.

Keramisk belægning

Glattebørsten fra OBH Artist Pro Brush & Straight har en keramisk belægning på dens glatteoverflade på børstehovedet. Det betyder, at temperaturen fordeles jævnt på hele overfladen, og derved giver en hurtigere og mere skånsom glatning. Den keramiske belægning på glattebørsten kan klare høje temperaturer, hvilket giver en længere levetid for produktet.

Ioniserings-funktion

OBH Artist Pro Brush & Straight har en indbygget ion-teknologi. Ionisering er en funktion, som mindsker statisk elektricitet i håret, hvilket er en fordel under glatning og styling, da denne funktion gør det nemmere at styre håret. Ioniserings-funktionen er også med til at give håret mere glans og får håret til at fremstå sundt og velplejet.

Andre specifikationer

Glattebørsten har en ekstra lang ledning på 2,8 meter, hvilket gør, at du frit kan bevæge dig foran spejlet eller tilslutte den til en stikkontakt længere væk, hvis der ikke lige er en i nærheden. Glattebørsten har en enkelt temperaturindstilling på 210 grader, som du tænder på den knap, der sidder på skaftet.

Udvalgte fordele ved OBH Artist Pro Brush & Straight:
🔵 Keramisk belægning
🔵 Ioniserings-funktion
🔵 Ekstra lang ledning på 2,8 meter
🔵 Har en opvarmningstid på 1 minut
🔵 Kan opvarmes op til 210 grader

Du kan se en kort præsentation af OBHs glattebørste nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=YxnWBS8BrlY

Simple Straight – Hair Straightener Brush

Anbefalet af Søndagsavisen
Anbefalet af bloggen Hotairbrushreviews.com

Simple Straight – Hair Straightener Brush

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Både den danske avis Søndagsavisen samt den internationale blog Hotairbrushreviews.com har foretaget en test af modellen Simple Straight – Hair Straightener Brush. Simple Straight – Hair Straightener Brush er i disse tests blevet vurderet ud fra specifikke parametre såsom brugervenlighed og anvendelse, og eftersom modellen klarer sig rigtig godt, så vurderer begge ekspertpaneler, at denne model er klart anbefalingsværdig.

Fokus på hurtighed

Simple Straight – Hair Straightener Brush er designet til at få glat og skinnende hår meget hurtigt. Her er tale om en børste, som ligner en hel almindelig hårbørste, men den er tilsat varme. Varmen påvirker håret ved at udglatte krus og krøl, og Simple Straight – Hair Straightener Brush er især fordelagtig at anvende, hvis man har travlt. Man behøver nemlig ikke bruge tid på også at anvende et glattejern for at få glat hår med Simple Straight – Hair Straightener Brush, for den glatter håret, mens man børster det.

Keramisk børste

Simple Straight – Hair Straightener Brush er også skabt til at passe bedst muligt på håret, når de varme temperaturer rammer det. Denne model har nemlig en temperaturindstilling helt op til 230 grader med mange individuelle temperaturintervaller, samt et display der viser temperaturen. Børstens belægning sørger for at beskytte håret mest muligt, uden at håret bliver brændt.

En anden fordel ved Simple Straight – Hair Straightener Brush er, at der stadig kommer luft til håret under børstning med modellen – i modsætning til et glattejern. Simple Straight – Hair Straightener Brush har også en god sikkerhedsfunktion, idet den automatisk slukker efter 30 minutters inaktivitet.

Let at anvende, ifølge eksperterne

Simple Straight – Hair Straightener Brush viser i test, at her er tale om en velfungerende glattebørste, som først og fremmest er god til at levere et helt udglattet hår. Herudover kommenterer eksperterne, at Simple Straight – Hair Straightener Brush er meget let at anvende og nem at holde på, og det fungerer godt, at man her kun anvender ét produkt og ikke 2 (børste og glattejern). Simple Straight – Hair Straightener Brush er også en kompakt model, og så er den meget hurtig at bruge – hår med medium tykhed har kun brug for 10 minutter med børsten. Det nævnes desuden, at denne model er bedst til hår, der ikke i forvejen er decideret krøllet, for børsten er ikke nok i sig selv til at klare en komplet udglatning, hvis man har krøller.

Man skal også være opmærksom på, at håret har en tendens til at sætte sig fast i børsten under brug, og at modellen kan føles en smule tung, hvis man anvender den i længere tid ad gangen.

Fordele ved Simple Straight – Hair Straightener Brush:
🔵 God til at udglatte håret helt
🔵 Keramisk børste som er skånsom mod håret
🔵 Med display
🔵 Temperaturer op til 230 grader og mange temperaturintervaller
🔵 God til mange hårtyper – dog ikke decideret krøllet hår, ifølge eksperterne


Philips HP8634

God bedømmelse hos tyske Testberichte.de
God bedømmelse hos tyske Testsieger.de

Philips HP8634

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
338,00 Kr. 0,00 Kr. 338,00 Kr. Læs mere
350,00 Kr. 0,00 Kr. 350,00 Kr. Læs mere

 

De 2 tyske testsider Testberichte.de samt Testsieger.de har begge samlet information omkring modellen Philips HP8634 fra forskellige tests, og ud fra dette konkluderer de, at her er tale om en rigtig god glattebørste. Derfor opnår Philips HP8634 en god bedømmelse fra begge tyske ekspertpaneler.

Også til krøl

Philips HP8634 er udformet som en slags rundbørste, hvor takkerne er placeret hele vejen rundt omkring børstens børsteflade. Denne udformning gør, at Philips HP8634 får en større alsidighed, for ud over at kunne glatte håret via varmen i børsten, så kan man også skabe bløde krøller ved at børste håret i en rundgående retning i stedet.

Herudover kan man også trække børstetakkerne tilbage. Philips HP8634 er belagt med turmalin, der indeholder små krystaller og mineraler, og turmalinen hjælper både til at glatte håret ud samt skærme mod den høje varme.

Med ioner

Philips HP8634 har stort fokus på hårpleje, for modellen har også en indlagt ion-teknologi, som fungerer ved, at negative ioner udligner hårets positive ioner – dette fører til skinnende, lys-reflekterende og krus-frit hår. Philips HP8634 har herudover temperaturindstillinger på henholdsvis 160 og 190 grader, hvilket er passende til de fleste hårtyper. Temperaturerne er også nøje valgt for at give mindst mulig skade på håret. Der medfølger en ledning med kugleled på 1,8 meter med Philips HP8634, hvilket er en forholdsvis lang ledning – det er særligt smart, hvis man ikke har en stikkontakt i nærheden af spejlet.

Multifunktionelt produkt, ifølge eksperterne

De tyske eksperter er generelt set ret begejstrede for modellen Philips HP8634. Blandt andet kommenteres det, at denne model både er god til garvede brugere og nybegyndere, for den er let at finde ud af at anvende.

Herudover fremhæves det, at Philips HP8634 har en høj grad af alsidighed, for den er både god til at skabe krøller, bølger og volumen, og så er det smart, at man kan trække takkerne tilbage og dermed let frigive håret. Eksperterne er også glade for, at her er tale om et produkt, som har fokus på at beskytte håret via både belægning, teknologi og temperaturvalg.

Fordele ved Philips HP8634:
🔵 Model med rundt børstehoved
🔵 God til flere formål – både at glatte og krølle
🔵 Muligt at trække børste-takkerne ind
🔵 Model med turmalin, som giver glans og beskytter
🔵 Med ion-teknologi


Hvordan fungerer en glattebørste

En glattebørste fungerer således, at du kan glatte, rette og udjævne håret hurtigt og effektivt, samtidigt med at du børster håret igennem. Måden glattebørsten arbejder på er, at overfladen på børstehovedet samt børstehårstråene, opvarmes til den valgte temperatur. Herefter børster du håret igennem med glattebørsten nøjagtigt som ved en almindelig hårbørstning. Under børstningen varmer glattebørsten håret op, mens børstehårene udjævner hårstråene. Det er med til at give det glatte og naturlige look.

Det er en god idé at børste håret igennem med en almindelig hårbørste inden brugen af selve glattebørsten, da man på den måde mindsker risikoen for, at håret filtrer sig ind i glattebørstens børstehår.


Skal du vælge en glattebørste eller et glattejern?

En glattebørste og et glattejern kan begge glatte håret. Derfor kan det virke en smule svært at gennemskue hvilket et af dem, man skal vælge. På baggrund af erfarne håreksperter fra Hair Brush Guides og Groom and Style, har vi samlet et overblik over hvilke fordele og ulemper, der er ved henholdsvis et glattejern og en glattebørste, så det bliver lettere for dig at vælge det rigtige redskab, som passer til din hårtype.

Fordele ved en glattebørste:

DafniHar du almindeligt, tyndt eller beskadiget hår, og har tendens til krus, så vil en glattebørste være et rigtigt godt redskab til at udjævne krusen i det daglige, samtidigt med at håret skånes. Det skyldes, at glattebørsten har en forholdsvis lav varme og ingen hotspots, hvilket reducerer risikoen for uheldige varme- og slidskade. Til trods for at glattebørsten har nogle lavere temperaturniveauer end et glattejern, så klarer glattebørsten alligevel at give et fint og glat resultat,
og endda på kortere tid end ved glatning med et glattejern.

De fleste glattebørster har en ion-funktion, som mindsker statisk elektricitet i håret, og som tilfører mere glans under brug. En anden stor fordel ved en glattebørste er, at du uden problemer kan glatte helt tæt ind til hovedbunden, da hårene på børsten beskytter hovedbunden mod varmeskader. I og med at du både børster og glatter på samme tid, skaber en glattebørste et mere naturligt og fyldigere look end et glattejern ville gøre.

Ulemper ved en glattebørste:

Har du stort, tykt eller krøllet hår, så vil en glattebørste højest sandsynligt ikke give dig det bedste resultat, da varmen på glattebørsten ikke vil være høj nok til at give et hurtigt og glat resultat. Det vil derfor tage tid at style og glatte håret igennem med en glattebørste.

En anden ulempe er, at hvis ens hår har tendens til at filtre sammen, så kan en glattebørste give problemer under brug, da håret muligvis vil filtre sig sammen omkring børstehårene. Det kan medføre, at det bliver en langsommelig og irriterende proces at glatte håret igennem med en glattebørste.

Fordele ved et glattejern:

GHD V Gold Classic StylerEt glattejern kan glatte selv det tykkeste hår. Så har du tykt og meget krøllet hår, så vil et glattejern være et bedre redskab til at udjævne krus og krøller, da varmen på et glattejern er en del højere end på en glattebørste. På glattejernet kommer håret mere i direkte kontakt med varmen, hvilket giver et hurtigere og mere effektivt resultat.

Rigtig mange glattejern kommer med forskellige funktioner, som er med til at skåne håret og give det et glansfyldt look. Blandt andet tilbyder mange glattejern også en ion-funktion, som er med til at mindske statisk elektricitet i håret under glatning. Glattejern med keramiske plader beskytter håret mod den høje varme, og er med til at give et langvarigt resultat. Et glattejern har lidt flere forskellige stylingsmuligheder end en glattebørste, da det både kan lave slangekrøller eller et helt glat look. 

Ulemper ved et glattejern:

Den største ulempe ved et glattejern er den høje varme og den direkte kontakt med håret. Selvom de fleste glattejern i dag kommer med keramiske plader, så vil håret med tiden blive beskadiget af den høje og direkte varme fra glattejernet, især hvis du bruger det dagligt. Ejer du et glattejern, som er med jernplader, så kan der være nogle steder på pladerne, der er meget varmere end andre steder, hvilket kan beskadige dit hår endnu mere og endda brænde hårstråene af. Derfor bør du overveje at skifte det ud med et glattejern eller en glattebørste med keramiske plader.

En anden ulempe ved et glattejern er, at det er svært at give håret volumen og fylde, når du glatter dit hår. Det vil gøre, at dit hår ligger meget fladt omkring hovedet, og at der eventuelt skal bruges tid på efterfølgende at give håret mere fylde med stylingprodukter. At glatte hele håret igennem kan være en længere proces, i og med at det bliver meget tydeligt, hvis der er nogle områder som ikke er blevet glattet igennem. Hele håret skal derfor glattes helt igennem, hvor man med en glattebørste godt kan nøjes med at give det en tur hist og her, da en glattebørste skaber en mere naturlig glatning.

Overvejer du at investere i et glattejern, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store glattejern test, hvor vi gennemgår de bedste modeller på markedet og en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger dit glattejern.


Pas på dit hår

Stylingredskaber som glattejern og glattebørster opnår høje temperaturer, hvilket kan give skader på hårstråenes struktur. Beskadiget hår kommer ofte til udtryk som spaltede spidser, og tørt og kruset hår. Derfor er det en god idé at tage sine forholdsregler, når man bruger stylingredskaber, som afgiver varme.

Man kan heldigvis selv gøre rigtigt meget for at beskytte håret, når man bruger varmegivende stylingredskaber. På baggrund af skønhedseksperterne fra den danske blog Pudderdåserne og det norske kvindemagasin KK har vi samlet en lille guide til, hvordan du beskytter håret bedst muligt, og på den måde bevarer et sundt og velplejet hår.

Husk varmebeskyttelsen:

ghd-varmebeskytterAt påføre en god varmebeskyttelse inden man giver sig i kast med de varmeafgivende stylingredskaber, er alfa omega. Varmebeskyttelsen lægger sig som en hinde på hårstråene, og beskytter på den måde håret mod den høje varme, så du undgår at skade det. Du kan se et stort udvalg af varmebeskyttende produkter til håret her.

Vigtigt med god pleje:

Plej dit hår med genopbyggende produkter når du vasker eller styler det, for at forebygge slid og skader fra stylingredskaber. Der findes rigtig mange hårprodukter med fugtgivende og genopbyggende ingredienser, som kan være med til at gøre dit hår stærkt og sundt. Du kan med fordel vælge en shampoo og balsam, som eksempelvis indeholder protein, da det opbygger hårstråenes struktur indefra. Stylingprodukter som eksempelvis varmebeskyttelse og hårspray kan fås med ingredienser såsom arganolie, som er med til at give håret fugt og glans. Det er også altid en god idé at pleje sit hår lidt ekstra med en god hårmaske.

Spis dig til et sundt hår:

Sundt haar madGod og sund kost afspejles i vores udseende og hår. Mangler du vitaminer og mineraler kan det ses i håret i form af spaltede spidser, tørt hår og sløve hårsække, hvilket medfører langsomt hårvækst. For et opretholde et sundt hår er det vigtigt at få godt med fødevarer, der er rige på jern, svovl, omega-3, folinsyre og kalium. Disse vitaminer og mineraler kan fås gennem en sund kost med massere af grøntsager eller gennem kosttilskud i pilleform.


Tips og tricks til at holde håret sundt

Vind og vejr og varmebehandling, farvning og styling-produkter kan godt sætte sine spor i håret og efterlade det tørt, spaltet, ødelagt og glansløst. Især hvis man udsætter det for meget varmebehandling, vil man hurtigt kunne komme til at ødelægge det.

Men med små tricks kan man hurtigt genvinde hårets sundhed. Alt.dk og Woman.dk guider her til hvordan:

Vask ikke håret for ofteVask ikke håret for ofte

Ideelt set anbefaler eksperterne, at man kun vasker sit hår med shampoo 1 gang om ugen. Det sikrer, at håret ikke tørrer ud og mister sin naturlige fugtighed, som for mange hårvaske kan medføre. Slut gerne af med balsam. Anvend en shampoo, der passer til din hårtype (fedtet, krøllet, farvet, fint med videre).

Hvis man har tendens til fedtet hår og allerede dagen efter hårvasken føler, at håret et blevet fedtet, så kan man prøve med en tørshampoo. Husk også på at det tager tid for håret at vænne sig til kun at blive vasket 1 gang om ugen – man kan trappe ned i starten for at undgå, at håret pludselig ser tungt og fedtet ud.

I stedet for hårvask kan man anvende produkter (blandt andet mousse, voks eller saltvandsspray) for at få lidt volumen i håret. Man kan også prøve sig frem med hestehale, fletning eller en knold.

Anvend forskellige shampooer og balsam

Man kan forny hårets vitalitet ved at skifte imellem flere forskellige shampooer og balsammer. Håret kan nemlig hurtigt vænne sig for meget til én bestemt shampoo.

Husk hårkuren

En god hårkur skal passe til ens type af hår og fungerer ved at give fugt og pleje til håret. Anvend hårkuren et par gange om måneden. 

Hold igen med hørbørsten

Myten om, at jo flere børstestrøg gennem håret, jo flottere hår, er kun en myte. Eksperterne anbefaler, at man lader være med at overbørste eller være for aggressiv med børsten. Man kan nemlig både knække hårene og gøre håret for fladt.

Gå til frisørenGå til frisøren

Besøg gerne frisøren hver 3. måned for at bevare det flotte hår uden spaltede spidser. Når man klipper spidserne af, så bliver håret også sundere og tykkere.

Lufttør dit hår

Føntørreren er hård ved håret med den stærke varme, og særligt om vinteren kan den være med til at tørre håret ud. Lad i stedet håret lufttørre engang imellem for at skåne det.

 

Pas på hårfarven

Mange farver deres hår, men gør det ikke for ofte – kun når det er allermest nødvendigt. Pas især på med afblegning, som påvirker håret meget.

Spis dig til sundt hår

Maden påvirker også udseende og hår, og især B-vitaminer er styrkende for håret. Spis især en masse af det gode fedt fra for eksempel fede fisk, nødder eller avokado samt grøntsager som broccoli og spinat. Man kan også tage et supplerende kosttilskud, som har decideret fokus på at styrke håret.


Hvorfor er varmebeskyttelse så vigtigt?

varmebeskyt dit hårToday.com forklarer, at alle former for varmebehandling – både glattejern, glattebørster, krøllejern og hårtørrere – er hårdt for håret. Man bør derfor holde lidt igen med varmen og have et par dage om ugen, hvor håret får en varme-fri zone.

Anvender man ofte varmebehandling til håret, så er det ekstra vigtigt med varmebeskyttelse, for varmebeskyttelse forebygger og er en god metode til at opretholde hårets sundhed – varmebeskyttelse har nemlig flere funktioner, for det sørger også for at øge hårets glansfuldhed.

Varmebeskyttelse kommer ofte som spray – start med at købe en varmebeskyttende spray, som kan beskytte op til høje temperaturer (gerne op til 230 grader, som diverse krølle- og glattejern kan arbejde op til). Spray derefter et par pump ind i enten tørt eller fugtigt hår, og hvis man skal anvende et af jernene, så bør man vente, til håret igen er helt tørt.

Den varmebeskyttende spray virker så ved, at den danner en hinde over håret, som bliver et slags mellemled mellem hår og varme. Varmen skal så trænge igennem hinden, før den kan nå håret. Dermed kommer håret ikke i den samme direkte kontakt med varmen som ellers.

Faktisk kan man sammenligne varmebeskyttelse til håret med solcreme til huden, og på samme måde som solen kan brænde hud uden solcreme, så kan varmen brænde hår uden varmebeskyttelse.

Test selv varmebeskyttelsens virkning

Hvis man ikke er helt overbevist om, at varmebeskyttelse rent faktisk virker, så kan man prøve det af på en alternativ måde:

Blæs varm luft på håndryggen med hårtørreren, og efter kun kort tid vil man opleve en brændende følelse på huden. Fjern hårtørreren og lad huden køle ned.

Prøv derefter at spraye lidt varmebeskyttelse på håndryggen og udsæt den herefter for hårtørrerens varme igen – nu vil man kunne mærke, at det ikke brænder nær så meget.


Glat dit hår uden varmebehandling

De fleste ved, at varmebehandling er den letteste vej til helt glat hår, men hvis man er lidt kreativ, kan man faktisk få glattet håret uden den hårde varmebehandling. Healthline.com guider her til hvordan:

Kold luft: Drop den varme luft i hårtørreren og anvend den kolde i stedet og bevæg den fra rod til spids i en god afstand (omkring 15 centimeter).

Brug de rette produkter: Der findes både shampooer, balsammer, hårsprays, hårmasker og andre produkter, som er specialdesignede til at gøre håret mere glat.

Relateret billedeBalsam: Balsam har en udglattende effekt i sig selv.

Satin-betræk: Anskaf et hovedpudebetræk af satin, som virker glattende på håret. Prøv også gerne at sove med håret let-fugtigt på satinbetrækket.

Brug den rigtige olie: Der findes efterhånden rigtig mange olier på markedet, men nogle er bedre til at tæmme håret end andre. Argan-hårolie er godt til formålet, men også mere kreative valg som kokosolie eller mandelolie er velegnede.

Også til krøl: Hvis man i stedet ønsker volumen eller krøller/bølger i håret uden varmebehandling, kan man sove med ”hair-rollers” i let-fugtigt hår. Man kan også flette sit hår, inden man skal sove.


Disse hårprodukter bør du have på din hylde

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige hårprodukter på markedet, og det kan være svært at skelne dem fra hinanden. Baseret på artikler fra Costume.dk samt Femina.dk guider vi her til de mest essentielle:

God børste: Man kommer langt med en god børste. Vælg gerne en med naturhår.

Shampoo: Vælg shampoo i forhold til hårtype.

Balsam: Balsam udglatter håret og forhindrer, at håret filtrer. Dermed bliver det lettere at rede ud. 

Tørshampoo: Kan anvendes mellem de ”rigtige” hårvaske. Frisker håret op og giver det mere tekstur.

Hårolie: Hårolie nærer og plejer håret, og kun et par dråber er nok til at live håret op. Især længderne har godt af hårolien.

Tekstur-spray: En teksturspray giver let rodet og uglet hår, som rockstjernerne har. En teksturspray er en mellemting mellem en tørshampoo, hårspray og saltvandsspray. 

Hårkur: Opbygger håret på ny og skal sidde i omkring 10 minutter, før den skylles ud.

Leave-in behandling: En såkaldt ”leave-in treatment” er en hårkur, der ikke skal skylles ud. Indeholder proteiner og fugt.

Hårspray: Hårsprayen er uundværlig, hvis man har fint hår. Den fungerer ved at låse hårets frisure fast, så frisuren holder længere. Man kan få varianter med forskelligt ”hold” fra light-hold til extra strong hold.

Mousse og skum: Mousse og skum giver mere struktur til håret samt fylde. Skal ofte anvendes inden man føntørrer håret. 

Hårvoks: Hårvoks fikserer frisuren og er især godt til kort hår.

Saltvandsspray: Saltvandsspray er designet til at give en frisure, som var man lige kommet hjem fra stranden. Sprayen giver volumen og tekstur.

Varmebeskyttende spray: Anvend altid en varmebeskyttende spray inden varmebehandling for at skåne håret mest muligt.


Glattebørste Test – Disse kilder har vi anvendttestkilder

Business Insider 🇺🇸
Det amerikanske nyhedswebsite Business Insider bringer nyheder fra ind- og udland, og udgiver artikler i flere forskellige lande og på flere forskellige sprog. Business Insider bringer de seneste nyheder indenfor forretningsområdet. Avisen udgiver også produktanmeldelser, og har i den forbindelse testet og anmeldt glattebørsten fra DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Læs hele anmeldelsen her.


Cosmopolitan 🇺🇸
Cosmopolitan er et kvindemagasin, som oprindeligt stammer fra USA. I dag udgives magasinet i over 110 lande og på 35 forskellige sprog. Cosmopolitan bringer nyheder indenfor skønhed og mode, og har blandt andet testet DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush og Remington Straight Brush CB7400 E51. Du kan læse anmeldelsen af DAFNI glattebørsten her og anmeldelsen af Remington glattebørsten her.


Beauty Heaven 🇦🇺
Den australske onlineplatform Beauty Heaven bringer nyheder og anmeldelser indenfor skønhed og livsstil, og henvender sig til kvinder. Beauty Heaven har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.


Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en britisk online nyhedsavis, som dagligt udgiver nyheder fra både ind- og udland. Herudover bringer Daily Mail også artikler af produktanmeldelser til forbrugeren, og har i den forbindelse testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Stuff 🇳🇿
Stuff er et online forbrugermagasin fra New Zealand, som bringer anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. De har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.


Mama Mia 🇦🇺
Australske Mama Mia er en onlineplatform, som bringer nyheder og artikler indenfor skønhed og livsstil. De har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse her.


Vogue 🇺🇸
Vogue er et internationalt mode- og livsstilsmagasin, som udkommer i 18 forskellige lande. De bringer også anmeldelser af forskellige skønhedsprodukter til forbrugeren. Vogue har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse her.


Elle 🇺🇸
Elle er et livsstilsmagasin, som bringer nyheder indenfor livsstil, mode og skønhed i over 60 lande. Elle har testet og anmeldt Babyliss Liss Brush 3D glattebørsten, og denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.


Testsieger 🇩🇪
Testsieger er et tysk forbrugersite, som bringer artikler af produktanmeldelser og af forskellige testresultater. Testsieger har testet og anmeldt Babyliss Liss Brush 3D glattebørsten. Denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.

Testsieger har desuden testet glattebørstenPhilips HP8634.Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Body and Soul 🇦🇺
Den australske onlineplatform Body and Soul bringer artikler indenfor sundhed, skønhed og livsstil. De tester og anmelder også forskellige produkter til kvinder, og har blandt andet testet Remington Straight Brush CB7400 E51 glattebørsten. Denne anmeldelse kan du læse her.


TV2.no 🇳🇴
TV2 Norge har testet fire forskellige modeller af glattebørster under overskriften ”kan disse erstatte glattejernet?” og testpanelet bestod af en professionel frisør samt to almindelige forbrugere. Konklusionen blev, at man får et flot og hurtigt resultat med en glattebørste, men et glattere resultat med et glattejern. Du kan læse hele testen her.


Hotairbrushreviews.com 🇺🇸
Hotairbrushreviews.com er en international hår-blog, der primært afprøver og vurderer forskellige hår-værktøjer som blandt andet glattebørster. Her har Hotairbrushreviews.com testet modellen Simple Straight – Hair Straightener Brush. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.


Søndagsavisen 🇩🇰
Søndagsavisen er en dansk, ugeomdelt avis, som både bringer nyheder, forbrugerliv, indsigt, tests og livsstils-relaterede emner. Her har Søndagsavisen foretaget en test af modellen Simple Straight – Hair Straightener Brush. Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse artiklen ved at klikke her.


Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er en tysk webside, som har som formål at samle resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egne ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her gælder det testen af glattebørsten Philips HP8634. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Andre relevante tests
Som alternativ til glattebørsten findes også de traditionelle glattejern. Men også valg af glattejern kan være en kompliceret affære til tider, da udvalget på markedet stort og det kan være svært at vurderer hvilke produkter der passe bedst til ens præferencer.

Derfor har vi hos Forbrugsguiden også udgivet glattejern test, hvor vi ser nærmere på de glattejern som har fået bedst bedømmelser af eksperter i forskellige tests. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige glattejern, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

Hvis du nogle gange trænger til andet end glat hår, så er et krøllejern også en god ting at have. Det er redskab som de fleste kvinder ejer. Men også her at vi oplevet at mange af vores læsere har haft svært ved at finde ud af hvilke produkter der er de bedste på markedet, så derfor har vi ligeledes udarbejdet en krøllejern test.

I denne artikel finder du en oversigt over de krøllejern som er blevet kåret som bedst i test, hos forskellige blade og magasiner. I denne artikel finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter.

 

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse