Glattebørste Test 2021 – Find den bedste glattebørste – Testvinder Guide

Senest opdateret den 2

I denne glattebørste test ser vi nærmere på hvilke modeller af glattebørster, der er kåret til testvindere i forskellige anerkendte aviser og testmagasiner.

Vi har undersøgt og analyseret forskellige tests, og kommer her med en gennemgang af de forskellige ekspertvurderinger, for at kunne guide dig til at finde den glattebørste, der passer til dine behov.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste glattebørster
🔸 Gennemgang af, hvad eksperterne mener om de forskellige glattebørster
🔸 Gode råd til at vælge mellem en glattebørste eller et glattejern
🔸 Guide til at skåne håret
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Glattebørste test 2021 – Her er de 6 bedste glattebørster

Her følger en gennemgang af de glattebørster, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige glattebørster er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test. Du finder også prissammenligning af de forskellige glattebørster, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Anbefalet af BusinessInsider.com
Anbefalet af britiske Cosmopolitan
✅ 5 ud af 5 stjerner hos australske Beauty Heaven
✅ Anbefalet af Daily Mail
✅ Anbefalet af New Zealandske Stuff
✅ Anbefalet af australske Mama Mia
✅ Anbefalet af Vogue

DAFNI glatteboerste

Forhandler Pris

Annoncer

699,00 Læs mere
739,00 Læs mere
Billigvoks.dk 1.198,00 Læs mere

Denne glattebørste er blevet testet og anmeldt af netaviserne Business Insider og Daily Mail. Også kvindemagasinerne Cosmopolitan, Vogue og Mama Mia, samt forbrugerplatformene Beauty Heaven og Stuff, har testet og anmeldt glattebørsten fra DAFNI Hair Straigtening Ceramic Brush. Alle steder er der bred enighed om, at glattebørsten giver et flot og naturligt resultat.

Hurtig og nem at bruge

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush får gentagende ros af testpanelet for dens effektive og hurtige glatning af håret, hvilket gør, at man sparer tid. Kvindemagasinet Cosmopolitan fremhæver blandt andet, at det kun tager omtrent 5 minutter at skabe et flot og glat resultat i hele håret. Også Vogue er imponeret over glattebørstens evne til at tæmme kruset hår på meget kort tid. Selve glattebørsten har en opvarmningstid på lidt under et minut og kan opvarmes til 185 grader.

Stort børstehoved

Testpanelet hæfter sig ved det store børstehoved på DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, som giver en stor glatningsoverflade. Det giver muligheden for at glatte mere hår ad gangen, hvilket giver et hurtigere resultat. Selve børstehovedet består af en keramisk belægning og børstehår som også opvarmes. Yderst på børstehårene sidder en sort lille spids, som ikke bliver varm. Det betyder, at du kan bruge børsten helt tæt ind til hovedbunden uden at brænde dig.

Perfekt til retning og udjævning

Hvis man ønsker et helt gennemglattet og fuldstændigt lige hår, så anbefaler testpanelet at benytte sig af et glattejern til formålet i stedet. Ønsker man til gengæld at spare tid på den daglige udjævning af håret, så vil en glattebørste være perfekt til formålet. Glattebørsten fra DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush tilbyder hurtig retning og udjævning af diverse bølger og krus i håret, da den med sin keramiske belægning og 185 grader, glatter håret ud på en effektiv og skånsom måde under børstningen. Glattebørsten er desuden ikke nær så tung som et almindeligt glattejern, hvilket gør det noget nemmere at komme igennem håret hurtigt og effektivt.

Fordele

 • Keramisk belægning
 • Stort børstehoved
 • Kan opvarmes op til 185 grader
 • Klar på under 1 minut
 • Beskyttende børstehår
Ulemper

 • Er ikke velegnet til tykt hår
 • Det er besværligt at glatte rødderne og spidserne af håret

Du kan i videoen nedenfor se hvordan DAFNI glattebørsten fungerer:


Revlon Salon One-Step

Anbefalet af det amerikanske magasin Cosmopolitan
Anbefalet af den amerikanske avis The Huffington Post
Anbefalet af det amerikanske netværk CNN
Anbefalet af det amerikanske magasin Glamour.com
Anbefalet af det amerikanske tech-magasin Digitaltrends.com
Topscorer hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Revlon Salon One-Step

Forhandler Pris

Annoncer

316,00 Læs mere
599,00 Læs mere

Revlon Salon One-Step er blevet testet og anmeldt af seks forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Cosmopolitan, The Huffington Post, CNN, Glamour.com, Digitaltrends.com og Good Housekeeping Institute.

Alle ekspertkilder er begejstrede for glattebørsten, som de har givet en god anmeldelse ud fra flere forskellige faktorer.

Sikrer en god hårdag hver dag, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra The Huffington Post sikrer Revlon Salon One-Step, at man altid ”opnår en god hårdag nemt og hurtigt ” ved brug af glattebørsten.

Dette er eksperterne fra Good Housekeeping Institute og CNN enige i og forklarer ydermere, at man med Revlon Salon One-Step ”får en blowout i salonkvalitet på daglig basis” samt, at man kan ”tørre og udglatte selv superkrøllet hår på den halve tid end med en traditionel hårtørrer”.

Eksperterne fra Cosmopolitan mener, at glattebørsen især er velegnet til begyndere, der ønsker en glattebørste. De noterer, at enheden er god, men dog ”ikke vil ændre ens liv”.

Glamour.com hæfter sig ved, at Revlon Salon One-Step er yderst hurtig, da den giver gode resultater på meget kort tid. Dog mener eksperterne fra Digitaltrends.com ikke, at glattebørsten er lige så kraftfuld som andre modeller på markedet.

2-i-1 stylingredskab

Med Revlon Salon One-Step får man et praktisk 2-i-1 stylingredskab, der kombinerer effekten fra en hårtørrer med muligheder for at udglatte og skabe volumen i ens hår på samme tid. Dette sikrer, at man sparer en masse tid, når man vil ordne sit hår.

Takket være den indbyggede ionteknologi samt den keramiske belægning vil ens hår blive plejet under tørringen, hvorefter det bliver yderst glansfuldt og blank. Det sikrer herved, at man opnår en skånsom behandling af ens hår ved brug af glattebørsten.

Nem i brug

Revlon Salon One-Step er udstyret med en drejeledning, så man slipper for, at ledningen filtrer sig sammen. Samtidigt har enheden et ergonomisk håndtag og en let vægt på blot 0,87 kilo, så den er behagelig og nem i brug.

Derudover kommer Revlon Salon One-Step med tre temperaturindstillinger og to hastigheder, man kan vælge mellem alt efter frisure og hårtype. Glattebørsten har desuden en kold spids, så man kan tage fat i den på samme tid, som den bruges.

Sidst men ikke mindst har Revlon Salon One-Step en motoreffekt på 800 Watt, hvilket giver enheden en effektiv ydeevne. Det gør, at glattebørsten kan håndtere selv genstridigt hår.

Fordele

 • Tre temperaturindstillinger og to hastigheder
 • Kold spids
 • Keramisk belægning
 • Ionteknologi
 • 2-i-1 stylingredskab
Ulemper

 • Er en smule stor og kræver derfor en smule øvelse at bruge

Her kan du se en præsentationsvideo af Revlon Salon One-Step:


Remington Volume & Straight CB7A138

76 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Remington Volume & Straight CB7A138

Forhandler Pris

Annoncer

Billigvoks.dk 424,00 Læs mere

.
Remington Volume & Straight CB7A138 er blevet testet og anmeldt af de to eksperter Good Housekeeping Institute og Testberichte.de. Begge eksperter er begejstrede for glattebørsten på grund af dens enkle betjening og praktiske funktioner. Dog er de mindre vilde med dens høje vægt.

Smart enhed med mange funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Testberichte.de er Remington Volume & Straight CB7A138 en ”smart enhed”, der kombinerer flere forskellige stylingmetoder. De mener derfor, at glattebørsten er et must for enhver pige eller kvinde, der ønsker at sætte og style hår på en nem og hurtig måde.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute fremhæver ydermere, at Remington Volume & Straight CB7A138 er forsynet med ”enkle kontroller”, mens den også ”nemt glider gennem håret”, hvilket de mener er et stort plus. Dog er de ikke så vilde med, at det kan være ”vanskeligt at opnå lige ender”.

Dette er eksperterne fra Testberichte.de enige i, men hæfter sig til gengæld ved, at Remington Volume & Straight CB7A138 har en hurtig opvarmningstid og flere temperaturindstillinger. De mener, at det største minus er vægten samt, at den ikke er helt så god til tykt hår.

Alsidig glattebørste

Med Remington Volume & Straight CB7A138 får man en alsidig glattebørste, der kan betegnes som værende et 3-i-1 produkt. Med denne enhed kan man nemlig både tørre hår, glatte hår, skabe volumen m.m.

Derudover kommer Remington Volume & Straight CB7A138 med tre temperaturindstillinger fra 150 grader og op til 230 grader. Herved kan man tilpasse temperaturen alt efter ens hårtype og frisure. Selve opvarmningen sker desuden hurtigt, da den er klar til brug på blot 30 sekunder.

Keramiske børster

Remington Volume & Straight CB7A138 er udstyret med keramiske børster, der nemt glider igennem håret. Takket været den opvarmede keramiske tromle bliver enhver hårlok fanget, hvilket gør det nemmere at skabe den optimale frisure.

Endvidere har Remington Volume & Straight CB7A138 en anti-statisk-teknologi, der sikrer, at man undgår krusede frisurer. Selve spidsen er altid køling, så glattebørsten er nem at håndtere uanset, om den er tændt eller ej.

Sidst men ikke mindst kommer Remington Volume & Straight CB7A138 med en automatisk sikkerhedsafbrydelse efter 60 minutter. Har man glemt at slukke for børsten efter brug, vil den selv sørge for dette.

Fordele

 • Automatisk sikkerhedsafbrydelse
 • Anti-statisk-teknologi
 • Keramiske børster
 • Tre temperaturindstillinger
 • Alsidig enhed
Ulemper

 • Børsten efterlader grimme mærker
 • Er tung at bruge

Her kan du se en præsentationsvideo af Remington Volume & Straight CB7A138. Videoen er produceret af Remington:


Babyliss Liss Brush 3D

Anbefalet af Elle
Topscorer hos tyske Testsieger
✅ “Frisørens favorit” hos TV2.no

Babyliss Liss Brush 3D

Forhandler Pris

Annoncer

499,00 Læs mere

.
Glattebørsten fra Babyliss med modelnavnet ‘Liss Brush 3D’ er blevet testet og anmeldt af kvindemagasinet Elle, den tyske forbrugerplatform Testsieger og og norske TV2. Her giver testpanelet en fin vurdering af glattebørsten fra Babyliss. Hos det tyske Testsieger scorer Babyliss Liss Brush 3D 76 ud af 100 point.

3 forskellige børstehår

Denne glattebørste består af 3 innovative typer af børstehår, som er med til at skåne håret ved brug. På selve børstehovedet sidder der 126 børstehår i forskellige udformninger. De yderste børstehår er lavet af plastik og silikone, og de inderste børstehår er lavet i et keramisk materiale. Elle fremhæver, at selvom børstehårene godt kan virke stive i materialet, så giver glattebørsten alligevel en skånsom og behagelig børstning og glatning. De 3 forskellige børstehår er alle med til at give et mere effektivt og glat hår, da børstehårene arbejder sammen om at skabe en hurtig udjævning af håret. TV2.no fremhæver, at håret glider nemt igennem børstehårene og at de sørger for et flot og glat slutresultat.

Forskellige temperaturindstillinger

Glattebørsten fra Babyliss Liss Brush 3D tilbyder hele 3 forskellige temperaturindstillinger. Indstillingerne kan reguleres på glattebørstens ON/OFF knap, som sidder på skaftet af børsten. Glattebørsten har en minimumstemperatur på 160 grader og en maksimal temperatur på 200 grader. Dette gør glattebørsten ideel til alle slags hårtyper, da man kan indstille temperaturen, så den passer til ens hår.

En glattebørst med ion-teknologi

Børstehovedet på glattebørsten fra Babyliss er udstyret med en keramisk plade med en effektiv ion-teknologi. Det er en teknologi, som gør håret glat og glansfuldt samtidigt med at håret skånes mod varmen. Testsieger fremhæver, at glattebørsten giver et glat og flot resultat, og egner sig godt til alle slags hårtyper. Også Elle roser glattebørsten for det hurtige og glatte resultat. Dog hæfter Elle sig ved, at man skal være opmærksom på, hvor man holder på glattebørsten, da den godt kan blive ret varm udenpå.

Fordele

 • 3 forskellige børstehår, som udjævner håret
 • 3 forskellige temperaturindstillinger
 • Passer til alle hårtyper
 • Innovativ ion-teknologi
 • Pakken indeholder en varmeresistent måtte
Ulemper

 • Er lang tid om at varme op
 • Kan ikke glatte tykt hår

I videon nedenfor kan du se en demonstration af Babyliss Liss Brush 3D:


Remington Straight Brush CB7400 E51

Anbefalet af Cosmopolitan
Anbefalet af australske Body and Soul
✅ Brugerfavorit hos TV2.no

Remington Straight Brush CB7400 E51

Forhandler Pris

Annoncer

240,00 Læs mere
399,00 Læs mere

.
Remington Straight Brush CB7400 E51 glattebørsten er blevet testet og anmeldt af kvindemagasinet Cosmopolitan, den australske skønhedsplatform Body and Soul og TV2.no. Her får glattebørsten fra Remington fine og positive ord med på vejen. Testpanelerne hæfter sig blandt andet ved, at glattebørsten giver et hurtigt og glansfuldt resultat og også børstens mange funktioner bliver positivt fremhævet.

Glat hår på den halve tid

Glattebørsten fra Remington Straight Brush CB7400 E51 har 3 varmeindstillinger, som passer til alle hårtyper, og som er med til at give en hurtig glatning. De 3 varmeindstillinger glattebørsten tilbyder er på 150 grader, 190 grader og 230 grader, så du frit kan vælge lige præcis den indstilling, der passer til din hårtype. Glattebørsten er opvarmet på kun 30 sekunder, hvilket gør det til et oplagt redskab i en travl hverdag. TV2.no roser i deres test netop, at børsten er rigtig hurtig til at varme op, de forskellige varmeindstillinger og at børsten er rigtig nem at bruge og giver et flot resultat.

Smart antistatisk belægning

Glattebørstens belægning har en antistatisk funktion, hvilket betyder, at glattebørsten forhindrer statisk elektricitet i håret under brug. Også børstehårene består af en særlig keramisk belægning, som er med til at glatte håret på en skånsom og effektiv måde. Glattebørsten egner sig godt til både tyndt, almindeligt og tykt hår. Testpanelet fra Cosmopolitan fremhæver, at glattebørsten giver et glansfuldt og glat hår, og samtidig tilfører en passende volumen.

1 års ekstra garanti

Ved at registrere dit nyindkøbte Remington Straight Brush CB7400 E51 på Remingtons egen hjemmeside får du 1 års ekstra garanti med i købet. Det betyder, at du er sikret en erstatning, hvis der skulle dukke en fejl op på glattejernet i garantiperioden. Glattebørsten slukker af sig selv efter en time, hvis du ikke trykker på knapperne i den tid. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, om du har husket at slukke din glattebørste, når du forlader hjemmet.

Fordele

 • 3 varmeindstillinger, som passer til alle slags hårtyper
 • Antistatisk belægning
 • Keramisk belægning på børstehårene
 • 1 års ekstra garanti
 • Varm på 30 sekunder
 • Autosluk efter 1 time
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Ledningen er meget kort

I videoen nedenfor kan du se hvordan Remington Straight Brush fungerer:


GHD Glide Hot Brush 

86 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute 
Anbefalet hos det amerikanske kvindemagasin Womenshealthmag.com 
Anbefalet af det britiske modemagasin Stylist.co.uk 
Anbefalet af det britiske modemagasin Glamourmagazine.co.uk 
Anbefalet af den britiske avis The Guardian

GHD Glide Hot Brush

Forhandler Pris

Annoncer

999,00 Læs mere

.
GHD Glide Hot Brush er testet og anmeldt af fem forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Good Housekeeping Institute, Womenshealthmag.com, Stylist.co.uk, Glamourmagazine.co.uk og The Guardian. Alle ekspertkilder er begejstrede for glattebørsten, som de har givet en god anmeldelse. 

Eksperterne er især glade for, at GHD Glide Hot Brush er nem at anvende og sikrer gode resultater uanset hårtype. Selvom eksperterne generelt er vilde med glattebørsten, skriver de, at den kan være tung i brug. De nævner også, at den ikke er helt billig. 

Eksperterne: Glattebørste med effektive resultater

Alle fem ekspertkilder er vilde med GHD Glide Hot Brush, som de har givet en god anmeldelse. Eksempelvis skriver eksperterne Stylist.co.uk, at GHD Glide Hot Brush er perfekt til alle dem, der ikke ønsker at bruge meget tid på deres hår. De oplevede, at glattebørsten hurtigt gav liv til kedeligt og fedtet hår.

Dette er eksperterne fra The Guardian enige i, da de mener, at glattebørsten er nem at bruge – selv for dem, der ikke er vant til at style sit hår. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at modellen er forholdsvis dyr. 

Eksperterne fra Glamourmagazine.co.uk hæfter sig ydermere ved, at glattebørsten er meget hurtig til både at opvarme og style håret. De er desuden vilde med den keramiske belægning, der hjælper kruset hår på en optimal måde, hvilket Womenshealthmag.com også nævner flere gange.

Good Housekeeping Institute har også testet GHD Glide Hot Brush, som de mener kommer med højeffektive temperaturer samt nemme og klare instruktioner. De skriver dog, at glattebørsten er en smule tung at holde under brug.

Glattebørste med keramisk teknologi og automatisk søvntilstand 

GHD Glide Hot Brush er en glattebørste, der kommer med en keramisk teknologi med ioner. Disse ioner opvarmer børsten konsistent til en optimal temperatur på 185 grader. Dette garanterer, at håret undgår at blive beskadiget samtidigt med, at stylingen foregår nemt og hurtigt. 

Derudover sørger ionerne i GHD Glide Hot Brush for at fjerne krusninger, så håret hurtigt bliver stylet på den ønskede måde. Da glattebørsten både er forsynet med lange og korte pigge er der mulighed for at style store hårtotter på en gang. 

For ekstra sikkerhed vil GHD Glide Hot Brush automatisk gå i søvntilstand. Det vil sige, at glattebørsten slukker efter 60 minutter, hvor den ikke har været i brug. 

Brugervenlig glattebørste 

GHD Glide Hot Brush er nem at anvende. Dette er den blandt andet på grund af dens nemme og læsevenlige instruktioner, men også fordi, at modellen ikke er forsynet med et hav af forskellige knapper. 

Der findes kun et par enkelte funktioner på glattebørsten, så man hurtigt kan finde ud af, hvad man skal gøre for at komme i gang med stylingen.

Endvidere kommer GHD Glide Hot Brush med en ledning på 2,7 meter, så man ikke behøver at sidde lige ved siden af en stikkontakt, når den skal i brug. 

Fordele

 • Nem at bruge
 • Glatter håret hurtigt
 • Er velegnet til bølgende eller krøllet hår
 • Er velegnet til tykt hår
Ulemper

 • Gør ikke håret lige så glat, som et glattejern gør

 


Hvordan fungerer en glattebørste

En glattebørste fungerer således, at du kan glatte, rette og udjævne håret hurtigt og effektivt, samtidigt med at du børster håret igennem. Måden glattebørsten arbejder på er, at overfladen på børstehovedet samt børstehårstråene, opvarmes til den valgte temperatur. Herefter børster du håret igennem med glattebørsten nøjagtigt som ved en almindelig hårbørstning. Under børstningen varmer glattebørsten håret op, mens børstehårene udjævner hårstråene. Det er med til at give det glatte og naturlige look.

Det er en god idé at børste håret igennem med en almindelig hårbørste inden brugen af selve glattebørsten, da man på den måde mindsker risikoen for, at håret filtrer sig ind i glattebørstens børstehår.


Skal du vælge en glattebørste eller et glattejern?

En glattebørste og et glattejern kan begge glatte håret. Derfor kan det virke en smule svært at gennemskue hvilket et af dem, man skal vælge. På baggrund af erfarne håreksperter fra Hair Brush Guides og Groom and Style, har vi samlet et overblik over hvilke fordele og ulemper, der er ved henholdsvis et glattejern og en glattebørste, så det bliver lettere for dig at vælge det rigtige redskab, som passer til din hårtype.

Fordele ved en glattebørste:

DafniHar du almindeligt, tyndt eller beskadiget hår, og har tendens til krus, så vil en glattebørste være et rigtigt godt redskab til at udjævne krusen i det daglige, samtidigt med at håret skånes. Det skyldes, at glattebørsten har en forholdsvis lav varme og ingen hotspots, hvilket reducerer risikoen for uheldige varme- og slidskade. Til trods for at glattebørsten har nogle lavere temperaturniveauer end et glattejern, så klarer glattebørsten alligevel at give et fint og glat resultat,
og endda på kortere tid end ved glatning med et glattejern.

De fleste glattebørster har en ion-funktion, som mindsker statisk elektricitet i håret, og som tilfører mere glans under brug. En anden stor fordel ved en glattebørste er, at du uden problemer kan glatte helt tæt ind til hovedbunden, da hårene på børsten beskytter hovedbunden mod varmeskader. I og med at du både børster og glatter på samme tid, skaber en glattebørste et mere naturligt og fyldigere look end et glattejern ville gøre.

Ulemper ved en glattebørste:

Har du stort, tykt eller krøllet hår, så vil en glattebørste højest sandsynligt ikke give dig det bedste resultat, da varmen på glattebørsten ikke vil være høj nok til at give et hurtigt og glat resultat. Det vil derfor tage tid at style og glatte håret igennem med en glattebørste.

En anden ulempe er, at hvis ens hår har tendens til at filtre sammen, så kan en glattebørste give problemer under brug, da håret muligvis vil filtre sig sammen omkring børstehårene. Det kan medføre, at det bliver en langsommelig og irriterende proces at glatte håret igennem med en glattebørste.

Fordele ved et glattejern:

GHD V Gold Classic StylerEt glattejern kan glatte selv det tykkeste hår. Så har du tykt og meget krøllet hår, så vil et glattejern være et bedre redskab til at udjævne krus og krøller, da varmen på et glattejern er en del højere end på en glattebørste. På glattejernet kommer håret mere i direkte kontakt med varmen, hvilket giver et hurtigere og mere effektivt resultat.

Rigtig mange glattejern kommer med forskellige funktioner, som er med til at skåne håret og give det et glansfyldt look. Blandt andet tilbyder mange glattejern også en ion-funktion, som er med til at mindske statisk elektricitet i håret under glatning. Glattejern med keramiske plader beskytter håret mod den høje varme, og er med til at give et langvarigt resultat. Et glattejern har lidt flere forskellige stylingsmuligheder end en glattebørste, da det både kan lave slangekrøller eller et helt glat look. 

Ulemper ved et glattejern:

Den største ulempe ved et glattejern er den høje varme og den direkte kontakt med håret. Selvom de fleste glattejern i dag kommer med keramiske plader, så vil håret med tiden blive beskadiget af den høje og direkte varme fra glattejernet, især hvis du bruger det dagligt. Ejer du et glattejern, som er med jernplader, så kan der være nogle steder på pladerne, der er meget varmere end andre steder, hvilket kan beskadige dit hår endnu mere og endda brænde hårstråene af. Derfor bør du overveje at skifte det ud med et glattejern eller en glattebørste med keramiske plader.

En anden ulempe ved et glattejern er, at det er svært at give håret volumen og fylde, når du glatter dit hår. Det vil gøre, at dit hår ligger meget fladt omkring hovedet, og at der eventuelt skal bruges tid på efterfølgende at give håret mere fylde med stylingprodukter. At glatte hele håret igennem kan være en længere proces, i og med at det bliver meget tydeligt, hvis der er nogle områder som ikke er blevet glattet igennem. Hele håret skal derfor glattes helt igennem, hvor man med en glattebørste godt kan nøjes med at give det en tur hist og her, da en glattebørste skaber en mere naturlig glatning.

Overvejer du at investere i et glattejern, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store glattejern test, hvor vi gennemgår de bedste modeller på markedet og en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger dit glattejern.


Pas på dit hår

Stylingredskaber som glattejern og glattebørster opnår høje temperaturer, hvilket kan give skader på hårstråenes struktur. Beskadiget hår kommer ofte til udtryk som spaltede spidser, og tørt og kruset hår. Derfor er det en god idé at tage sine forholdsregler, når man bruger stylingredskaber, som afgiver varme.

Man kan heldigvis selv gøre rigtigt meget for at beskytte håret, når man bruger varmegivende stylingredskaber. På baggrund af skønhedseksperterne fra den danske blog Pudderdåserne og det norske kvindemagasin KK har vi samlet en lille guide til, hvordan du beskytter håret bedst muligt, og på den måde bevarer et sundt og velplejet hår.

Husk varmebeskyttelsen:

ghd-varmebeskytterAt påføre en god varmebeskyttelse inden man giver sig i kast med de varmeafgivende stylingredskaber, er alfa omega. Varmebeskyttelsen lægger sig som en hinde på hårstråene, og beskytter på den måde håret mod den høje varme, så du undgår at skade det. Du kan se et stort udvalg af varmebeskyttende produkter til håret her.

Vigtigt med god pleje:

Plej dit hår med genopbyggende produkter når du vasker eller styler det, for at forebygge slid og skader fra stylingredskaber. Der findes rigtig mange hårprodukter med fugtgivende og genopbyggende ingredienser, som kan være med til at gøre dit hår stærkt og sundt. Du kan med fordel vælge en shampoo og balsam, som eksempelvis indeholder protein, da det opbygger hårstråenes struktur indefra. Stylingprodukter som eksempelvis varmebeskyttelse og hårspray kan fås med ingredienser såsom arganolie, som er med til at give håret fugt og glans. Det er også altid en god idé at pleje sit hår lidt ekstra med en god hårmaske.

Spis dig til et sundt hår:

Sundt haar madGod og sund kost afspejles i vores udseende og hår. Mangler du vitaminer og mineraler kan det ses i håret i form af spaltede spidser, tørt hår og sløve hårsække, hvilket medfører langsomt hårvækst. For et opretholde et sundt hår er det vigtigt at få godt med fødevarer, der er rige på jern, svovl, omega-3, folinsyre og kalium. Disse vitaminer og mineraler kan fås gennem en sund kost med massere af grøntsager eller gennem kosttilskud i pilleform.


Tips og tricks til at holde håret sundt

Vind og vejr og varmebehandling, farvning og styling-produkter kan godt sætte sine spor i håret og efterlade det tørt, spaltet, ødelagt og glansløst. Især hvis man udsætter det for meget varmebehandling, vil man hurtigt kunne komme til at ødelægge det.

Men med små tricks kan man hurtigt genvinde hårets sundhed. Alt.dk og Woman.dk guider her til hvordan:

Vask ikke håret for ofteVask ikke håret for ofte

Ideelt set anbefaler eksperterne, at man kun vasker sit hår med shampoo 1 gang om ugen. Det sikrer, at håret ikke tørrer ud og mister sin naturlige fugtighed, som for mange hårvaske kan medføre. Slut gerne af med balsam. Anvend en shampoo, der passer til din hårtype (fedtet, krøllet, farvet, fint med videre).

Hvis man har tendens til fedtet hår og allerede dagen efter hårvasken føler, at håret et blevet fedtet, så kan man prøve med en tørshampoo. Husk også på at det tager tid for håret at vænne sig til kun at blive vasket 1 gang om ugen – man kan trappe ned i starten for at undgå, at håret pludselig ser tungt og fedtet ud.

I stedet for hårvask kan man anvende produkter (blandt andet mousse, voks eller saltvandsspray) for at få lidt volumen i håret. Man kan også prøve sig frem med hestehale, fletning eller en knold.

Anvend forskellige shampooer og balsam

Man kan forny hårets vitalitet ved at skifte imellem flere forskellige shampooer og balsammer. Håret kan nemlig hurtigt vænne sig for meget til én bestemt shampoo.

Husk hårkuren

En god hårkur skal passe til ens type af hår og fungerer ved at give fugt og pleje til håret. Anvend hårkuren et par gange om måneden. 

Hold igen med hørbørsten

Myten om, at jo flere børstestrøg gennem håret, jo flottere hår, er kun en myte. Eksperterne anbefaler, at man lader være med at overbørste eller være for aggressiv med børsten. Man kan nemlig både knække hårene og gøre håret for fladt.

Gå til frisørenGå til frisøren

Besøg gerne frisøren hver 3. måned for at bevare det flotte hår uden spaltede spidser. Når man klipper spidserne af, så bliver håret også sundere og tykkere.

Lufttør dit hår

Føntørreren er hård ved håret med den stærke varme, og særligt om vinteren kan den være med til at tørre håret ud. Lad i stedet håret lufttørre engang imellem for at skåne det.

Pas på hårfarven

Mange farver deres hår, men gør det ikke for ofte – kun når det er allermest nødvendigt. Pas især på med afblegning, som påvirker håret meget.

Spis dig til sundt hår

Maden påvirker også udseende og hår, og især B-vitaminer er styrkende for håret. Spis især en masse af det gode fedt fra for eksempel fede fisk, nødder eller avokado samt grøntsager som broccoli og spinat. Man kan også tage et supplerende kosttilskud, som har decideret fokus på at styrke håret.


Hvorfor er varmebeskyttelse så vigtigt?

varmebeskyt dit hårToday.com forklarer, at alle former for varmebehandling – både glattejern, glattebørster, krøllejern og hårtørrere – er hårdt for håret. Man bør derfor holde lidt igen med varmen og have et par dage om ugen, hvor håret får en varme-fri zone.

Anvender man ofte varmebehandling til håret, så er det ekstra vigtigt med varmebeskyttelse, for varmebeskyttelse forebygger og er en god metode til at opretholde hårets sundhed – varmebeskyttelse har nemlig flere funktioner, for det sørger også for at øge hårets glansfuldhed.

Varmebeskyttelse kommer ofte som spray – start med at købe en varmebeskyttende spray, som kan beskytte op til høje temperaturer (gerne op til 230 grader, som diverse krølle- og glattejern kan arbejde op til). Spray derefter et par pump ind i enten tørt eller fugtigt hår, og hvis man skal anvende et af jernene, så bør man vente, til håret igen er helt tørt.

Den varmebeskyttende spray virker så ved, at den danner en hinde over håret, som bliver et slags mellemled mellem hår og varme. Varmen skal så trænge igennem hinden, før den kan nå håret. Dermed kommer håret ikke i den samme direkte kontakt med varmen som ellers.

Faktisk kan man sammenligne varmebeskyttelse til håret med solcreme til huden, og på samme måde som solen kan brænde hud uden solcreme, så kan varmen brænde hår uden varmebeskyttelse.

Test selv varmebeskyttelsens virkning

Hvis man ikke er helt overbevist om, at varmebeskyttelse rent faktisk virker, så kan man prøve det af på en alternativ måde:

Blæs varm luft på håndryggen med hårtørreren, og efter kun kort tid vil man opleve en brændende følelse på huden. Fjern hårtørreren og lad huden køle ned.

Prøv derefter at spraye lidt varmebeskyttelse på håndryggen og udsæt den herefter for hårtørrerens varme igen – nu vil man kunne mærke, at det ikke brænder nær så meget.


Glat dit hår uden varmebehandling

De fleste ved, at varmebehandling er den letteste vej til helt glat hår, men hvis man er lidt kreativ, kan man faktisk få glattet håret uden den hårde varmebehandling. Healthline.com guider her til hvordan:

Kold luft: Drop den varme luft i hårtørreren og anvend den kolde i stedet og bevæg den fra rod til spids i en god afstand (omkring 15 centimeter).

Brug de rette produkter: Der findes både shampooer, balsammer, hårsprays, hårmasker og andre produkter, som er specialdesignede til at gøre håret mere glat.

Relateret billedeBalsam: Balsam har en udglattende effekt i sig selv.

Satin-betræk: Anskaf et hovedpudebetræk af satin, som virker glattende på håret. Prøv også gerne at sove med håret let-fugtigt på satinbetrækket.

Brug den rigtige olie: Der findes efterhånden rigtig mange olier på markedet, men nogle er bedre til at tæmme håret end andre. Argan-hårolie er godt til formålet, men også mere kreative valg som kokosolie eller mandelolie er velegnede.

Også til krøl: Hvis man i stedet ønsker volumen eller krøller/bølger i håret uden varmebehandling, kan man sove med ”hair-rollers” i let-fugtigt hår. Man kan også flette sit hår, inden man skal sove.


Disse hårprodukter bør du have på din hylde

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige hårprodukter på markedet, og det kan være svært at skelne dem fra hinanden. Baseret på artikler fra Costume.dk samt Femina.dk guider vi her til de mest essentielle:

God børste: Man kommer langt med en god børste. Vælg gerne en med naturhår.

Shampoo: Vælg shampoo i forhold til hårtype.

Balsam: Balsam udglatter håret og forhindrer, at håret filtrer. Dermed bliver det lettere at rede ud. 

Tørshampoo: Kan anvendes mellem de ”rigtige” hårvaske. Frisker håret op og giver det mere tekstur.

Hårolie: Hårolie nærer og plejer håret, og kun et par dråber er nok til at live håret op. Især længderne har godt af hårolien.

Tekstur-spray: En teksturspray giver let rodet og uglet hår, som rockstjernerne har. En teksturspray er en mellemting mellem en tørshampoo, hårspray og saltvandsspray. 

Hårkur: Opbygger håret på ny og skal sidde i omkring 10 minutter, før den skylles ud.

Leave-in behandling: En såkaldt ”leave-in treatment” er en hårkur, der ikke skal skylles ud. Indeholder proteiner og fugt.

Hårspray: Hårsprayen er uundværlig, hvis man har fint hår. Den fungerer ved at låse hårets frisure fast, så frisuren holder længere. Man kan få varianter med forskelligt ”hold” fra light-hold til extra strong hold.

Mousse og skum: Mousse og skum giver mere struktur til håret samt fylde. Skal ofte anvendes inden man føntørrer håret. 

Hårvoks: Hårvoks fikserer frisuren og er især godt til kort hår.

Saltvandsspray: Saltvandsspray er designet til at give en frisure, som var man lige kommet hjem fra stranden. Sprayen giver volumen og tekstur.

Varmebeskyttende spray: Anvend altid en varmebeskyttende spray inden varmebehandling for at skåne håret mest muligt.


FAQ

Hvilke glattebørster er de bedste på markedet?
Nogle af de bedste glattebørster, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, Revlon Salon One-step og Remington Volume & Straight CB7A138. Glattebørsterne har fået nogle gode anmeldelser i en række tests på grund af deres gode og praktiske egenskaber.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en glattebørste?
Når du skal købe en glattebørste, så skal du blandt andet være opmærksom på, hvor lang tid glattebørsten er om at varme op. Det kan være frustrerende, hvis børsten er alt for længe om at opnå den indstillede temperatur. Dertil bør glattebørsten være nem at bruge for dig.
Hvordan bruger jeg en elektrisk glattebørste?
Når du skal bruge en glattebørste, så skal du først børste håret igennem med en almindelig børste for at undgå knuder. Dernæst kører du glattebørsten igennem små portioner af håret ad gangen fra rod til spids. Det giver ekstra volumen, hvis børstens pigge vender op ad mod loftet.
Kan jeg bruge en glattebørste på vådt hår?
Generelt bør du ikke bruge en glattebørste på vådt eller fugtigt hår, da det er ekstremt skadende for håret. Dog findes der specielle glattebørster, som er lavet specifikt til at glatte fugtigt hår. Hvis du derfor vil glatte fugtigt hår, så anbefales det, at du køber de modeller.


testkilder

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Business Insider 🇺🇸

Det amerikanske nyhedswebsite Business Insider bringer nyheder fra ind- og udland, og udgiver artikler i flere forskellige lande og på flere forskellige sprog. Business Insider bringer de seneste nyheder indenfor forretningsområdet. Avisen udgiver også produktanmeldelser, og har i den forbindelse testet og anmeldt glattebørsten fra DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Læs hele anmeldelsen her.

Cosmopolitan 🇺🇸

Cosmopolitan er et kvindemagasin, som oprindeligt stammer fra USA. I dag udgives magasinet i over 110 lande og på 35 forskellige sprog. Cosmopolitan bringer nyheder indenfor skønhed og mode, og har blandt andet testet DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush og Remington Straight Brush CB7400 E51. Du kan læse anmeldelsen af DAFNI glattebørsten her og anmeldelsen af Remington glattebørsten her.

Cosmopolitan har ligeledes testet og anmeldt Revlon Salon One-Step, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Beauty Heaven 🇦🇺

Den australske onlineplatform Beauty Heaven bringer nyheder og anmeldelser indenfor skønhed og livsstil, og henvender sig til kvinder. Beauty Heaven har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.

Daily Mail 🇬🇧

Daily Mail er en britisk online nyhedsavis, som dagligt udgiver nyheder fra både ind- og udland. Herudover bringer Daily Mail også artikler af produktanmeldelser til forbrugeren, og har i den forbindelse testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Stuff 🇳🇿

Stuff er et online forbrugermagasin fra New Zealand, som bringer anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. De har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.

Mama Mia 🇦🇺

Australske Mama Mia er en onlineplatform, som bringer nyheder og artikler indenfor skønhed og livsstil. De har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse her.

Vogue 🇺🇸

Vogue er et internationalt mode- og livsstilsmagasin, som udkommer i 18 forskellige lande. De bringer også anmeldelser af forskellige skønhedsprodukter til forbrugeren. Vogue har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og denne anmeldelse kan du læse her.

Elle 🇺🇸

Elle er et livsstilsmagasin, som bringer nyheder indenfor livsstil, mode og skønhed i over 60 lande. Elle har testet og anmeldt Babyliss Liss Brush 3D glattebørsten, og denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.

Testsieger 🇩🇪

Testsieger er et tysk forbrugersite, som bringer artikler af produktanmeldelser og af forskellige testresultater. Testsieger har testet og anmeldt Babyliss Liss Brush 3D glattebørsten. Denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.

Testsieger har desuden testet glattebørstenPhilips HP8634.Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Body and Soul 🇦🇺

Den australske onlineplatform Body and Soul bringer artikler indenfor sundhed, skønhed og livsstil. De tester og anmelder også forskellige produkter til kvinder, og har blandt andet testet Remington Straight Brush CB7400 E51 glattebørsten. Denne anmeldelse kan du læse her.

TV2.no 🇳🇴

TV2 Norge har testet fire forskellige modeller af glattebørster under overskriften ”kan disse erstatte glattejernet?” og testpanelet bestod af en professionel frisør samt to almindelige forbrugere. Konklusionen blev, at man får et flot og hurtigt resultat med en glattebørste, men et glattere resultat med et glattejern. Du kan læse hele testen her.

Hotairbrushreviews.com 🇺🇸

Hotairbrushreviews.com er en international hår-blog, der primært afprøver og vurderer forskellige hår-værktøjer som blandt andet glattebørster. Her har Hotairbrushreviews.com testet modellen Simple Straight – Hair Straightener Brush. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.

Søndagsavisen 🇩🇰

Søndagsavisen er en dansk, ugeomdelt avis, som både bringer nyheder, forbrugerliv, indsigt, tests og livsstils-relaterede emner. Her har Søndagsavisen foretaget en test af modellen Simple Straight – Hair Straightener Brush. Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse artiklen ved at klikke her.

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er en tysk webside, som har som formål at samle resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egne ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her gælder det testen af glattebørsten Philips HP8634. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Testberichte.de har ligeledes testet og anmeldt Remington Volume & Straight CB7A138, som de har givet en god bedømmelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Glamourmagazine.co.uk 🇬🇧

Glamourmagazine.co.uk er et britisk modemagasin, der skriver om alt lige fra skønhed til stil og kvinder. Her kan man finde produktanmeldelser af både hår, makeup og hud samt diverse produkter heriblandt glattebørster. I denne omgang har Glamourmagazine.co.uk testet og anmeldt GHD Glide Hot Brush, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske Good Housekeeping Institute leverer artikler, gode råd og produktanmeldelser af emner inden for hus, hjem og have. Good Housekeeping Institute foretager løbende tests af forskellige produkter, som de vurderer og herefter videregiver resultaterne til forbrugerne. Her har eksperterne testet glattebørsten GHD Glide Hot Brush, som de har givet 86 ud af 100 point. Ønsker du at læse testen af GHD Glide Hot Brush, kan du klikke på dette link. 

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Revlon Salon One-Step og Remington Volume & Straight CB7A138.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Revlon Salon One-Step, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Remington Volume & Straight CB7A138, kan du klikke ind her.

Stylist.co.uk 🇬🇧

Stylist.co.uk er den online side til Stylist Magazine, der indeholder alle de nyeste livsstils-, mode-, skønheds-, rejse-, wellness- og underholdningsnyheder alt sammen skrevet med et feministisk synspunkt. Derudover tester og anmelder Stylist.co.uk også forskelligartede produkter såsom glattebørster. Her har siden testet GHD Glide Hot Brush, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

The Guardian 🇬🇧

The Guardian er en britisk avis, der leverer de seneste nyheder om ind- og udland samt om sport, business og meget mere. De skriver også om forbrugerliv og laver anmeldelser af et hav af produkter. The Guardian har lavet en test af de bedste glattebørster på markedet heriblandt GHD Glide Hot BrushDu kan læse hele anmeldelsen her. 

Womenshealthmag.com 🇺🇸

Womenshealthmag.com er et amerikansk kvindemagasin, der skriver om kvinders sundhed, træning, ernæring og tip om vægttab heriblandt de seneste sundhedsnyheder, sunde opskrifter og mere. Derudover laver de også tests og anmeldelser af forskellige produkter som for eksempel glattebørster. I denne omgang har Womenshealthmag.com testet og anmeldt GHD Glide Hot Brush, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke her på dette link. 

CNN 🇺🇸

Det amerikanske netværk CNN beskæftiger sig med de seneste nyheder fra USA og resten af verdenen. De skriver om emner såsom politik, sundhed, underholdning m.m. Udover dette tester og anmelder de forbrugerprodukter. Her har de testet Revlon Salon One-Step, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Digitaltrends.com er et amerikansk tech-magasin, der guider forbrugere gennem den digitale verden. Det gør de ved at levere nyheder, guides, artikler, videoer og anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter. I denne omgang har de lavet en stor test af hårtørrere og glattebørster heriblandt Revlon Salon One-Step, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Glamour.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Glamour.com er en side, der primært henvender sig til kvinder. De skriver om alt lige fra outfitinspiration til makeup-guides, nyheder om kendte samt politik. Derudover tester og anmelder de forbrugerprodukter såsom glattebørster. Her har de lavet en stor test af hårtørrere og glattebørster heriblandt Revlon Salon One-Step, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Huffington Post 🇺🇸

The Huffington Post er en amerikansk avis, som skriver om nyheder samt andre emner i både ind- og udland. Udover dette tester og anmelder de forbrugerprodukter såsom Revlon Salon One-Step, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests

Som alternativ til glattebørsten findes også de traditionelle glattejern. Men også valg af glattejern kan være en kompliceret affære til tider, da udvalget på markedet stort og det kan være svært at vurderer hvilke produkter der passe bedst til ens præferencer.

Derfor har vi hos Forbrugsguiden også udgivet glattejern test, hvor vi ser nærmere på de glattejern som har fået bedst bedømmelser af eksperter i forskellige tests. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige glattejern, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

Hvis du nogle gange trænger til andet end glat hår, så er et krøllejern også en god ting at have. Det er redskab som de fleste kvinder ejer. Men også her at vi oplevet at mange af vores læsere har haft svært ved at finde ud af hvilke produkter der er de bedste på markedet, så derfor har vi ligeledes udarbejdet en krøllejern test.

I denne artikel finder du en oversigt over de krøllejern som er blevet kåret som bedst i test, hos forskellige blade og magasiner. I denne artikel finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter.

Denne side er anmeldt af: Sander J. Lund Rating 5/5