Køkkenmaskine test-guide: Her er de bedste køkkenmaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedst i Test guide – I denne artikel gennemgår vi forskellige køkkenmaskiner. Testen er bygget op således, at vi ud fra eksperters vurderinger kigger på de forskellige modellers funktioner samt fordele og ulemper. 

Vi har set nærmere på tests fra en række ekspertkilder, hvilket inkluderer  Politiken.dk, Gastromand.dk, norske Vg.no og Tek.no, britiske Good Housekeeping Institute, Telegraph.co.uk og Which.co.uk, svenske Expressen.se og testmagasinet Trustedreviews.com.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne køkkenmaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste køkkenmaskiner
🔸 Det skal du overveje ved køb af en ny køkkenmaskine
🔸 Har jeg brug for tilbehør til min køkkenmaskine?
🔸 Hvad kan jeg tilberede med min køkkenmaskine?
🔸 Tre nemme opskrifter til din køkkenmaskine
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Bosch MCM3501M

Bedste køkkenmaskine til prisen

Bosch MCM3501M

.

Fleksibel køkkenmaskine til mange formål

Med Bosch MCM3501M får man en køkkenmaskine, der er designet til at være en hjælp i køkkenet. Den kan derfor anvendes til et hav af forskellige formål takket være dens 50 funktioner og effektive motor på 800 Watt.

Det vil sige, at maskinen kan bruges til alt lige fra at piske til at hakke, snitte, blende, male og meget mere. Derudover medfølger der flere forskellige former for tilbehør ved køb af Bosch MCM3501M.

Der medfølger en blender, røreskive, universalkniv, røreskål, vendbare skiver, æltekrog og en minihakker. Alt tilbehøret er lavet af rustfrit stål, så det holder i mange år.

Der er mulighed for at opbevare det meste af tilbehøret i røreskålen. Desuden kommer køkkenmaskinen med et rum til ledningen, så man nemt kan pakke den væk.

Justerbar model 

Bosch MCM3501M er forsynet med to hastigheder, så man kan regulere hastigheden alt efter behov. Dette er en fordel, hvis man gerne vil arbejde med forskellige former for ingredienser.

Selve kapaciteten er på 2,3 liter, så der er mulighed for at lave større portioner på én gang. Efter brug skal maskinen rengøres, hvilket kan klares i opvaskemaskinen, da alle aftagelige dele tåler maskinopvask.

Sikker og stabil maskine 

Bosch MCM3501M er designet med sugefødder lavet af gummi, så den står sikkert og stabilt på ens køkkenbord. Man skal derfor ikke være bange for, at maskinen rykker sig, hvis man ikke står lige ved siden af den hele tiden.

Samtidigt er det også en sikker model, da der ikke er mulighed for at starte maskinen, indtil lågen er sat i en låseposition. Monteringen af tilbehør er også sikker og hurtig, da det er vist på selve maskinen, hvordan tilbehøret skal sættes på.

Specifikationer ved Bosch MCM3501M:
🔴 Højde: 37,5 centimeter
🔴 Bredde: 26 centimeter
🔴 Dybde: 22 centimeter
🔴 Vægt: 3,7 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 Watt
🔴 Kapacitet: 2,3 liter
🔴 Antal hastigheder: 2

Fordele ved Bosch MCM3501M:
 50 forskellige funktioner
 To hastigheder
 Sugefødder af gummi
 Ledningsoprul
 Tilbehørsdele tåler maskinopvask


Kenwood Chef KVC3170S

Kenwood Chef KVC3170S

 

.

 

Brugervenlig og klassisk køkkenmaskine fra Kenwood

Kenwood Chef KVC3170S er en klassisk køkkenmaskine fra Kenwood, der er udformet i deres traditionelle og industrielle design. Det gør, at maskinen ser forholdsvis firkantet og hård ud, hvorfor det ikke er en maskine, der er attraktiv for alle, når det kommer til udseendet.

Til gengæld sikrer designet, at modellen er nem at betjene. Der er nemlig kun placeret et par enkelte knapper på fronten samt en drejeknap på siden, hvor man har mulighed for at justere på maskinens forskellige funktioner.

På drejeknappen kan man justere køkkenmaskinens variable og trinløse hastighedskontrol, så man kan vælge hastighed alt efter ønske og behov. Det gør samtidigt, at man nemmere undgår spild og sprøjt på køkkenbordet.

Kraftfuld maskine med effektiv motor 

Med Kenwood Chef KVC3170S får man en kraftfuld køkkenmaskine med en motoreffekt på 1000 Watt. Dette betyder, at maskinen herved kan håndtere selv de mere krævende ingredienser.

Udover den høje motoreffekt kommer maskinen med forskellige former for tilbehør, så man kan bruge den til mange opgaver i køkkenet.

Der medfølger i alt tre stykker tilbehør i form af en dejkrog, et piskeris og en K-spade, så der er mulighed for både at piske, ælte, blande og mikse.

Derudover kommer køkkenmaskinen med en røreskål i rustfrit stål med en kapacitet på hele 4,6 liter. Man kan derfor lave store portioner på én gang.

Praktisk model med flere funktioner 

Kenwood Chef KVC3170S er udstyret med flere praktiske funktioner heriblandt en sprøjteskærm. Selvom hastigheden er trinløs, kan det stadig komme til at sprøjte ud på køkkenbordet. Takket være sprøjteskærmen undgår man dette, så man ikke skal tørre en masse mad op fra bordet, når man er færdig.

Desuden er der mulighed for at justere på tilbehøret, så det hverken kommer til at sidde for højt eller for lavt. Det sikrer, at man tilbereder ingredienser på den mest optimale måde. Kenwood Chef KVC3170S kommer med en nøgle, så man selv kan foretage justeringen af tilbehøret, hvis der er brug for det.

Specifikationer ved Kenwood Chef KVC3170S:
🔴 Højde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 7,3 kilo
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Kapacitet: 4,6 liter
🔴 Antal hastigheder: Trinløs

Fordele ved Kenwood Chef KVC3170S:
 Motoreffekt på 1000 Watt
 Trinløs hastighedskontrol
 Tilbehør medfølger
 Mulighed for justering af tilbehør
 Stor kapacitet

Her kan du se en kort præsentationsvideo om Kenwood Chef serien. Videoen er produceret af Kenwood:


Smeg SMF02 – flot køkkenmaskine, der hurtigt og effektivt kombinerer ingredienser

Bedste køkkenmaskine i retro design

Smeg SMF02

 

 

Introduktion

Smeg er kendt for sit flotte, retro design, og Smeg SMF02 er bestemt ikke nogen undtagelse. Det er muligt at få maskinen i 8 forskellige farver, så du virkelig kan matche den til dit køkken.

Smeg SMF02 er blevet anmeldt af det britiske magasin Which.co.uk, der har givet den en testscore på 73%, og Trusted Reviews, der giver røremaskinen 4,5 ud af 5 stjerner. Modsat mange andre Smeg maskiner er det ikke holdbarheden, der bliver klaget over, men at fartkontrollen er en smule svær at aflæse.

Det gør Smeg SMF02 til ét af Smegs bedre produkter. Sammen med det flotte design er det en maskine, der kan holde til brug over længere tid.

Smeg SMF02 vs. markedet

Smeg er kendt for at kombinere retro-design med moderne teknologi. Smeg SMF02 er konstrueret med trykstøbt aluminium, der sikrer en længere og mere pålidelig brug. 

Maskinen har en motor på 800 Watt og direct drive, der kan klare selv hårdføre ingredienser, så du kan få hjælp til at ælte din dej. Der er 10 hastigheder at vælge imellem afhængigt af ingredienserne, der arbejdes med, og med en langsom opstart undgås unødig stress på motoren. Hastigheden bliver gradvist sat op, så ingredienserne ikke ryger over kanten.

Smeg SMF02 har en rustfri skål og er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner. På den måde kan du fokusere på madlavningen. Maskinen slukker af sigs selv, når mixerhovedet er åbent, så du er beskyttet. Skålen har en kapacitet på 4,8 l, der svarer til ca. 1,8 kg dej, hvilket er i den høje ende af oversigtens mange smarte køkkenmaskiner.

Fordele

  • Lækkert design
  • God til at piske
  • Stille under brug
  • Mange dele kan maskinopvaskes
Ulemper

  • Æltning kunne være bedre
  • Fartkontrollen er svær at læse

Yderligere detaljer
 Kan fås i 8 forskellige farver


Kenwood KMX750

Bedste køkkenmaskine køb ifølge Which.co.uk

✅ Kåret til ”Best Buy” hos det store, britiske testmagasin Which.co.uk
✅ 85 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute

Kenwood kMix KMX750WH

 

.
Kenwood KMX750 er blevet testet og anmeldt af 2 ekspertkilder, hvilket tæller det britiske testmagasin Which.co.uk og britiske Good Housekeeping Institute.

Alle eksperter er begejstrede for denne køkkenmaskine, som de mener er værd at have i et køkken. De er især vilde med maskinens evne til at løse de fleste opgaver i et køkken, mens de er mindre glade for, at den er forholdsvis dyr.

Effektiv køkkenmaskine i et stilrent design 

Kenwood KMX750 er en køkkenmaskine, der ikke mindst er effektiv, men den ser også flot ud på køkkenbordet. Modellen kan købes i flere farver, så man kan vælge den, der passer bedst ind i ens køkken.

Maskinens motoreffekt er på 1000 Watt, så den er i stand til at arbejde med selv de mere krævende og tunge ingredienser. Samtidigt er det også en model med en stor kapacitet, da dens skål rummer op til 5 kilo.

Kan anvendes til mange formål 

Med Kenwood KMX750 er der mulighed for at få en hjælpende hånd i køkkenet til mange forskellige opgaver. Der medfølger nemlig en del tilbehør ved køb af modellen såsom et piskeris, en K-spade samt en dejkrog.

Derudover kommer Kenwood KMX750 med en hastighedskontrol med seks niveauer, så man selv kan øge eller sænke hastigheden alt efter behov og ingredienser.

Man skal være opmærksom på, at hvis man løfter modellens hoved, når den er i gang, vil maskinen automatisk stoppe med at arbejde. Det er derfor også en sikker køkkenmaskine.

En rigtig god køkkenmaskine, ifølge eksperterne

Ifølge de tre ekspertkilder er Kenwood KMX750 en rigtig god køkkenmaskine, der er bedre end en del andre modeller på markedet. Eksempelvis skriver eksperterne fra Which.co.uk, at dette ”er en af de bedste modeller på markedet”, samt at det er en ”flot model i retro-stil”.

Eksperterne fra Which.co.uk er især begejstrede for, at Kenwood KMX750 er god til de fleste opgaver i køkkenet, så man ikke skal anskaffe et hav af andre maskiner for at få sit behov opfyldt.

Britiske Good Housekeeping Institute er ligeledes vilde med køkkenmaskinen. De hæfter sig blandt andet ved, at maskinen er både stabil, kraftfuld og stilren, mens den på samme tid er brugervenlig. Til gengæld mener de, at prisen er ret høj.

Specifikationer ved Kenwood KMX750: 
🔴 Højde: 35,5 centimeter
🔴 Bredde: 24 centimeter
🔴 Dybde: 38,5 centimeter
🔴 Vægt: 9,1 kilo
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Kapacitet: 5 liter
🔴 Antal hastigheder: 6

Fordele ved Kenwood KMX750: 
 Kraftfuld maskine på 1000 Watt
 Kapacitet på 5 liter
 Mange anvendelsesformål
 Sikker model
 Flot design


Magimix 5200XL

Magimix CS5200XL

.

Effektiv køkkenmaskine

Magimix 5200XL er en effektiv og kraftfuld køkkenmaskine, der kommer med en motoreffekt på 1100 Watt. Det gør, at modellen både kan arbejde med de mere krævende og tunge ingredienser såvel som de mere håndterbare madvarer.

Man kan derfor ælte alt lige fra tung brøddej til at purere en blanding til suppe, hvis man ønsker dette.

Et hav af muligheder i køkkenet

Magimix 5200XL giver et hav af muligheder i køkkenet, da den kan anvendes til et væld af forskellige køkkenopgaver. Den kan nemlig bruges til både at ælte, blande, hakke og purere.

Ved køb af maskinen medfølger der desuden tre skåle i forskellige størrelser samt en tragt, et låg, en kniv, en mikser, et piskeris, et rivejern, en citruspresser, en spatel, et snittesæt samt en opskriftsbog. Skålene har en størrelse på henholdsvis 1,2, 2,6 og 3,7 liter.

Brugervenlig køkkenmaskine med stor kapacitet

Det er nemt at betjene Magimix 5200XL, da den styres med hjælp fra tre knapper. På disse tre knapper kan man tænde og slukke for maskinen samt gøre brug af de tre hastigheder og pulse-funktionen.

Maskinens kapacitet er ydermere på 3,7 liter. Det betyder, at man kan lave forholdsvis store portioner på samme tid.

Sidst men ikke mindst er Magimix 5200XL en rengøringsvenlig model, da flere af de aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen. Dog skal selve maskindelen blot aftørres med en fugtig klud.

Specifikationer ved Magimix 5200XL:
🔴 Højde: 44,8 centimeter
🔴 Bredde: 20,5 centimeter
🔴 Dybde: 27,5 centimeter
🔴 Vægt: 11 kilo
🔴 Motoreffekt: 1100 Watt
🔴 Kapacitet: 3,7 liter
🔴 Antal hastigheder: 3

Fordele ved Magimix 5200XL:
 Tre skåle i forskellige størrelser
 En del tilbehør medfølger
 Kraftfuld motoreffekt på 1100 Watt
 Rengøringsvenlig model
 Kapacitet på 3,7 liter

Her kan du se en kort præsentationsvideo om Magimix 5200XL. Videoen er produceret af Magimix:


KitchenAid Artisan køkkenmaskine

✅ Anbefalet hos britiske Telegraph.co.uk
✅ Anbefalet hos Good Housekeeping Institute
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com

KitchenAid Artisan køkkenmaskine

.
KitchenAid Artisan køkkenmaskinen er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Telegraph.co.uk, Good Housekeeping Institute og Trustedreviews.com.

Alle eksperter er begejstrede for køkkenmaskinen, da den kommer med en høj ydeevne, mens den på samme tid er både stabil og holdbar.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med modellens pris, da de mener, at den er forholdsvis høj.

Kan klare flere opgaver i køkkenet 

Med KitchenAid Artisan køkkenmaskinen får man en maskine, der kan bruges til flere opgaver i køkkenet. Der er derfor mulighed for at lave et hav af madretter, da man kan få hjælp til at lave alt lige fra kager til pastaretter.

Dette er muligt takket være maskinens medfølgende tilbehør. Der medfølger både et piskeris, en dejkrog og en fladpisker. Alle tilbehørsdele er i rustfrit stål og tåler maskinopvask. Har man brug for mere tilbehør, er der mulighed for at tilkøbe det, så man kan bruge maskinen til endnu mere.

Høj ydeevne 

KichenAid Artisan køkkenmaskinen er forsynet med en motor med direkte transmission med en motoreffekt på 300 Watt. Samtidigt kommer maskinen med en planetarisk funktion, der sørger for en hurtig blanding af ingredienserne.

Her får piskeren nemlig mulighed for at rotere til minimum 59 berøringspunkter rundt om i skålen, så ingredienserne bliver tilberedt på den mest optimale måde. Der er desuden mulighed for at vælge mellem 10 forskellige hastigheder. Mens 1 sikrer en rolig omrøring, sørger 10 for en meget hurtig piskning.

Modellen kommer ydermere med et vippehoved, så det er nemt at vippe hovedet tilbage, når man skal fjerne skålen. Køkkenmaskinen kan bruges til både at lave store og små portioner, da den har en kapacitet på 4,8 liter. Der medfølger dog også en skål med en mindre kapacitet på 3 liter.

Køkkenmaskine i et unikt design med mange fordele, ifølge eksperterne 

Ifølge de tre ekspertkilder er KitchenAid Artisan køkkenmaskinen en vaskeægte luksusmodel. De er vilde med maskinen, som de ikke mindst mener ser godt ud på et køkkenbord, men den kan også hjælpe med en del forskellige opgaver i køkkenet.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at KitchenAid Artisan køkkenmaskinen er både stille, hurtig og effektiv. De mener desuden, at det er en fordel, at den kommer med masser af kapacitet, så man kan lave store portioner på én gang.

Alle eksperter hæfter sig desuden ved køkkenmaskinens unikke retro-design, som eksperterne fra Telegraph.co.uk mener bliver midtpunktet på et køkkenbord. Og dette er Good Housekeeping Institute enige i.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved maskinen. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at den fylder en del samt har en høj pris.

Specifikationer ved KitchenAid Artisan køkkenmaskinen:
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 24 centimeter
🔴 Dybde: 37 centimeter
🔴 Vægt: 11,1 kilo
🔴 Motoreffekt: 300 Watt
🔴 Kapacitet: 4,8 liter
🔴 Antal hastigheder: 10

Fordele ved KitchenAid Artisan køkkenmaskinen:
 Masser af tilbehør til forskelligartede køkkenopgaver
 Stor kapacitet på 4,8 liter
 10 hastigheder
 Flot design
 Planetarisk funktion

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan køkkenmaskinen. Videoen er produceret af KitchenAid:


Electrolux EKM6000

✅ Anbefalet hos Tek.no

Electrolux EKM6000

.
De norske eksperter fra Tek.no har testet og anmeldt Electrolux EKM6000. De har lavet en stor test med flere køkkenmaskiner, hvor denne model er iblandt.

I testen forklarer Tek.no, at de er begejstrede for Electrolux EKM6000, da det er en kraftfuld og effektiv køkkenmaskine, som de mener er et godt køb.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Electrolux EKM6000, nævner de, at maskinen ikke har en lige så høj ydeevne sammenlignet med andre modeller.

Enkel køkkenmaskine med LED-belysning 

Med Electrolux EKM6000 får man en køkkenmaskine, der kan bruges til alt lige fra at ælte til at røre, piske og blande diverse ingredienser. Man kan derfor få en masse hjælp i køkkenet til at tilberede et hav af forskellige madretter.

Det er det medfølgende tilbehør, der gør dette muligt. Køkkenmaskinen kommer nemlig med både et piskeris, en E-spade og en dejkrog. Er der brug for andet tilbehør, er der mulighed for at tilkøbe dette, så man kan foretage flere opgaver med maskinen.

Derudover er Electrolux EKM6000 forsynet med LED-belysning. Denne belysning oplyser røreskålen, når man tilbereder ingredienserne. På den måde har man altid et godt overblik. Skålens kapacitet er desuden på 5,7 liter, så man kan lave både store og små portioner.

Effektiv motor 

Electrolux EKM6000 kommer med en kraftfuld motor med en motoreffekt på 1200 Watt. Det er derfor en model, der kan håndtere de fleste typer ingredienser.

Udover at være kraftfuld er Electrolux EKM6000 også rengøringsvenlig. Det er nemlig muligt at fjerne alle de aftagelige dele og putte dem i opvaskemaskinen. Maskinens base skal dog aftørres med en fugtig klud.

Simpel og god køkkenmaskine, ifølge eksperterne 

De norske eksperter fra Tek.no mener, at Electrolux EKM6000 er en køkkenmaskine, der er nem i brug. De hæfter sig ved, at den er brugervenlig, så man hurtigt kan komme i gang med at bruge den efter køb.

Endvidere er eksperterne vilde med, at Electrolux EKM6000 har 10 hastigheder og en programmerbar timer-funktion med automatisk stop. De forklarer, at det gør det nemmere at bruge modellen, samt at man får et godt overblik.

Eksperterne nævner ikke mange ulemper ved køkkenmaskinen. De fremhæver dog, at Electrolux EKM6000 ikke er lige så effektiv til at tilberede de mere krævende ingredienser. De forklarer, at maskinen godt kan tilberede dem, men at den blot ikke er optimal til dette.

Specifikationer ved Electrolux EKM6000:
🔴 Højde: 40,5 centimeter
🔴 Bredde: 29,4 centimeter
🔴 Dybde: 41,9 centimeter
🔴 Vægt: 10,85 kilo
🔴 Motoreffekt: 1200 Watt
🔴 Kapacitet: 5,7 liter
🔴 Antal hastigheder: 10

Fordele ved Electrolux EKM6000:
 Skålkapacitet på 5,7 liter
 10 hastigheder
 LED-belysning
 Motor med effekt på 1200 Watt
 Kan bruges til flere køkkenopgaver


KitchenAid 5K45SS Classic

86 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SS Classic

.
Britiske Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt KitchenAid 5K45SS Classic. De er begejstrede for køkkenmaskinen, som får flere rosende ord med på vejen. Derfor er maskinen også blevet kåret som topscorer samt fået 86 ud af 100 point.

Eksperterne er især vilde med, at maskinen er brugervenlig samt er god til at tilberede og piske flødeskum samt æggehvider. Der har ikke været mange ulemper at finde ved modellen, ifølge eksperterne. De mener dog, at den ikke er god til at tilberede pandekagedej.

Fleksibel køkkenmaskine med praktiske funktioner 

Den klassiske køkkenmaskine KitchenAid 5K45SS Classic er en holdbar og solid model med et stilrent og elegant design. Designet er glat og afrundet, så det er nemt at tørre maskinen af efter brug.

Derudover er KitchenAid 5K45SS Classic en fleksibel maskine, der er en hjælpende hånd i køkkenet til forskelligartede opgaver. Man kan nemlig få hjælp til både at blande, mose, piske og røre.

Dette er muligt, da der medfølger tilbehør ved køb af modellen. Der medfølger både en dejkrog, et piskeris og en flad-pisker. Man kan derfor ælte brød, piske æggehvider og meget mere. Alle tilbehørsdele tåler maskinopvask, så det er nemt og hurtigt at rengøre den efter brug. Det fleksible koblingsled giver mulighed for at anvende 15 stykker tilbehør.

Praktisk køkkenmaskine med flere hastigheder 

KitchenAid 5K45SS Classic er forsynet med både et planetarisk røre-system, direkte transmission samt en motor med en effekt på 275 Watt. Det er en Direct Drive-motor, der sørger for at tilberede ingredienserne på den mest optimale måde, så den også kan anvendes til mere krævende opgaver.

Takket være den direkte transmission arbejder maskinen støjsvagt og effektivt på samme tid. I kombination med det planetariske røre-system sørger dette for, at ingredienser hurtigt blandes sammen.

Maskinen kommer ydermere med 10 hastigheder, så man selv kan regulere disse alt efter behov. Skålens kapacitet er på 4,3 liter.

God til tunge blandinger, ifølge eksperterne 

I Good Housekeeping Institutes anmeldelse af KitchenAid 5K45SS Classic nævner de, at de forventede, at maskinen især var god til de tungere blandinger. Og det skriver de, at de havde ret i. Her scorer køkkenmaskinen nemlig høje point, hvorfor de mener, at ”denne maskine er det perfekte valg for enhver køkkenentusiast”.

Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at det er en ”af de få maskiner, som scorede godt”, når de brugte minimumskapaciteten. De skriver, at ”tilbehøret kan nå bunden af skålen, samt at ingredienser blandes effektivt”.

Til sidst fremhæver Good Housekeeping Institute, at KitchenAid 5K45SS Classic er fremstillet i et ”slankt og tidløst design, som enhver kok vil være stolt over at udstille på køkkenbordet”. De er dog mindre vilde med, at de lave hastigheder stadig er for hurtige til nogle opgaver.

Specifikationer ved KitchenAid 5K45SS Classic:
🔴 Højde: 35 centimeter
🔴 Bredde: 23 centimeter
🔴 Dybde: 36 centimeter
🔴 Vægt: 10,1 kilo
🔴 Motoreffekt: 275 Watt
🔴 Kapacitet: 4,3 liter
🔴 Antal hastigheder: 10 

Fordele ved KitchenAid 5K45SS Classic:
 Direct Drive-motor
 10 hastigheder
 Planetarisk røre-system
 Skålkapacitet på 4,3 liter
 Fleksibelt koblingsled

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid 5K45SS Classic. Videoen er produceret af KitchenAid:


Ankarsrum Assistent AKM 6220

✅ Testvinder hos Politiken.dk
✅ Testvinder hos Expressen.se

Ankarsrum Assistent AKM 6220

 

Ankarsrum Assistent AKM 6220 er blevet testet og anmeldt af både danske og svenske eksperter fra Politiken.dk og Expressen.se. Begge eksperter er begejstrede for køkkenmaskinen, som de begge har kåret som testvinder.

Dette har de gjort, da maskinen er forsynet med flere praktiske funktioner samt en høj ydeevne. Desuden er de vilde med, at den er af høj kvalitet. Til gengæld er eksperterne mindre imponerede over støjniveauet.

Flot køkkenmaskine med to drejeknapper 

Med Ankarsrum Assistent AKM 6220 får man en flot køkkenmaskine designet i et blankt udseende, der ser stilrent ud på et køkkenbord. Betjeningspanelet er placeret nederst, hvor der er to drejeknapper, mens røreskålen er ovenpå.

Når modellen sættes i gang, vil skålen rotere, mens rørenheden står helt stille. Det er derfor et unikt design i forhold til, hvordan andre af disse køkkenmaskiner ser ud. Der er ydermere mulighed for at købe Ankarsrum Assistent AKM 6220 i flere farver, så man kan vælge den farve, man bedst kan lide.

Kan anvendes til flere opgaver i køkkenet 

Ankarsrum Assistent AKM 6220 er lavet til at hjælpe med flere opgaver i et køkken. Takket være dens dejkrog og piskeris er der nemlig mulighed for både at piske ingredienser samt ælte og røre forskellige madvarer.

Der medfølger desuden en dejrulle, en dejkniv og en dejskraber, der gør arbejdet nemmere. Selve motoreffekten er på 800 Watt. Dette er mindre end andre modeller, men maskinen er stadig effektiv nok til at kunne arbejde med de fleste ingredienser.

Modellen kan bruges til at lave store portioner, da den har en høj kapacitet på hele 7 liter.  Ankarsrum Assistent AKM 6220 kommer ydermere med en variabel hastighed, så der er mulighed for at regulere hastigheden alt efter behov.

En maskine af høj kvalitet, ifølge eksperterne 

Ifølge de danske og svenske eksperter er Ankarsrum Assistent AKM 6220 en rigtig god køkkenmaskine, der letter arbejdet i køkkenet. Blandt andet skriver Expressen.se, at maskinen ”giver en følelse af høj kvalitet”, samt at den står og arbejder stabilt, når den skal bruges.

Selvom eksperterne ikke mener, at denne model er lige så nem at bruge som andre modeller, giver dens unikke design pluspoint. Samtidigt kan man tilkøbe ”en overflod af tilbehør”, så man kan anvende den til et hav af formål, hvilket eksperterne fra Politiken.dk også hæfter sig ved.

Sidst men ikke mindst nævner eksperterne, at piskeriset er meget hurtigt, men til gengæld ”støjer maskinen meget”.

Specifikationer ved Ankarsrum Assistent AKM 6220:
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 26,8 centimeter
🔴 Dybde: 40 centimeter
🔴 Vægt: 8,6 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 Watt
🔴 Kapacitet: 7 liter
🔴 Antal hastigheder: Variabel hastighed

Fordele ved Ankarsrum Assistent AKM 6220:
 Skål, der roterer
 Der medfølger dejkrog og piskeris
 Unikt design
 Høj kapacitet
 Variabel hastighed

Her kan du se en præsentationsvideo af Ankarsrum Assistent serien, hvori Ankarsrum Assistent AKM 6220 indgår. Videoen er produceret af Ankarsrum Assistent:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinder hos norske Vg.no
✅ 6 ud af 6 stjerner hos Gastromand.dk
✅ Anbefalet hos Tek.no

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

.
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er blevet testet af de tre ekspertkilder Vg.no, Gastromand.dk og Tek.no. Alle ekspertkilder har testet køkkenmaskinens funktioner for at finde frem til dens fordele og ulemper.

I alle tre tests vurderer eksperterne, at Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en anbefalelsesværdig model, da de henholdsvis har kåret den som testvinder samt givet den 6 ud af 6 stjerner og en anbefaling.

Effektiv køkkenmaskine

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er udformet i det traditionelle design fra Kenwood, der er forholdsvist industrielt og robust.

Takket være køkkenmaskinens motor med en effekt på 1700 Watt er den effektiv nok til at kunne bruges til alle former for ingredienser uanset, om der er tale om de mere krævende eller mere håndterbare fødevarer.

Ikke nok med det kommer Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S ydermere med en stor kapacitet. Dens skål rummer nemlig op til 6,7 liter, så du har mulighed for at lave større portioner på samme tid.

Funktionel og fleksibel model

Med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S får du en funktionel og fleksibel køkkenmaskine, der er skabt til at kunne anvendes til mange formål i et køkken.

Dette er muligt, da maskinen kommer med alt lige fra et ballonpiskeris til en K-spade, dejkrog, flex-pisker m.m. Alle disse former for tilbehør er en del af værktøjsserien SystemPro.

Derudover er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S forsynet med to hastigheder samt en pulse-funktion, der kan justeres alt efter behov.

Der er desuden placeret et praktisk sprøjteskjold på maskinen, hvilket hjælper med at reducere sprøjt på køkkenbordet.

Samtidigt er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S udstyret med en indbygget LED-belysning, så man altid har et godt overblik over tilberedningen.

Maskulin køkkenmaskine med nem betjening, ifølge eksperterne

Ifølge alle tre ekspertkilder er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S en køkkenmaskine, der er værd at have i sit køkken.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Gastromand.dk, at maskinen er ”maskulin” med et ”sejt design” og mange gode detaljer. De forklarer ydermere, at køkkenmaskinen er nem at betjene samt, at alle dens funktioner fungerer optimalt i køkkenet.

Dette er eksperterne fra Vg.no enige i og hæfter sig ved, at modellen er forholdsvis støjsvag og nemt blander de forskellige ingredienser sammen.

De norske eksperter fra Tek.no er ligeledes glade for modellen, og de fremhæver dens høje kvalitet og effektive ydeevne.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S nævner de, at de ikke er så glade for modellens design.

Specifikationer ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
🔴 Højde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: 2

Fordele ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S: 
 Motoreffekt på 1700 Watt
 Stor kapacitet på 6,7 liter
 Tilbehør medfølger ved køb
 To hastigheder og en pulse-funktion
 Indbygget LED-belysning

Her kan du se en kort præsentationsvideo om Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Videoen er produceret af Kenwood:


Braun Identity FP 5160

Braun Identity FP 5160

 

.Elegant og kraftfuld køkkenmaskine

Braun Identity FP 5160 er en køkkenmaskine med et elegant design. Den vil derfor se godt ud, hvis man lader den stå på køkkenbordet. Udover dens stilrene design er maskinen kraftfuld takket være dens motoreffekt på 1000 Watt. Det gør, at Braun Identity FP 5160 kan arbejde med selv de mere krævende ingredienser.

Uanset om man ønsker at hakke, blende, ælte eller purere madvarerne, er der mulighed for det med denne model.

Man behøver derfor ikke at have et hav af forskellige maskiner, da køkkenmaskinen kommer med forudindstillede programmer samt medfølgende tilbehør, så det er nemt og hurtigt at komme i gang.

Udstyret med DualControl-system 

Braun Identity FP 5160 er udstyret med systemet DualControl. Det gør det muligt at justere hastigheden blandt 11 forskellige hastigheder samt en pulse-funktion. Dette sørger for, at man kan indstille maskinens hastighed alt efter ønske og behov.

Hastigheden justeres med hjælp fra drejeknappen, hvor man blot kan stoppe, når man har nået det ønskede hastighedsniveau.

Ved køb af Braun Identity FP 5160 medfølger der en røreskål af plastik med en kapacitet på 2 liter. Plastikken er BPA-fri

Praktiske detaljer og tilbehør 

Med Braun Identity FP 5160 får man en køkkenmaskine med flere praktiske detaljer. Eksempelvis kommer maskinen med ledningsoprul, så man kan gemme ledningen væk, når den ikke er i brug.

Sidst men ikke mindst medfølger der masser af tilbehør ved køb af Braun Identity FP 5160. Der medfølger både et knivblad, et dejredskab, et blanderedskab, en pommes frites-skive, en citruspresser, juicer-tilbehør og fem snitteskiver.

Specifikationer ved Braun Identity FP 5160: 
🔴 Højde: 43,5 centimeter
🔴 Bredde: 26,5 centimeter
🔴 Dybde: 20 centimeter
🔴 Vægt: 7,2 kilo
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Kapacitet: 2 liter
🔴 Antal hastigheder: 11

Fordele ved Braun Identity FP 5160:
 Motoreffekt på 1000 Watt
 11 hastigheder
 Meget tilbehør medfølger
 Ledningsoprul
 BPA-fri plastikskål

Her kan du se en kort præsentationsvideo om Braun Identity FP 5160. Videoen er produceret af Braun:


Electrolux EFP9400

Electrolux EFP9400

 

.

En hjælpende hånd i køkkenet 

Med Electrolux EFP9400 får man en hjælpende hånd i køkkenet, da den hjælper med alle de mere krævende opgaver. Maskinen kan nemlig klare alt lige fra at blende til at hakke, ælte samt meget mere.

Selve køkkenmaskinen drives af en støjsvag induktionsmotor med en motoreffekt på 1200 Watt. I kombination med maskinens skarpe og kraftige titaniumbelagte knivblade sørger dette for, at modellen kan klare stort set alle opgaver i køkkenet uanset valg af ingredienser.

Køkkenmaskine i rustfrit stål med turbofunktion 

Electrolux EFP9400 er fremstillet i rustfrit stål og kommer med flere praktiske funktioner. Eksempelvis er maskinen forsynet med en turbofunktion, der med det samme øger motoreffekten.

Takket være pulse-funktionen kan man ydermere kontrollere hastigheden meget præcist, så maden ikke sprøjter udover det hele på køkkenbordet.

Derudover har Electrolux EFP9400 en PowerTilt-funktion, der gør, at skålen hælder en smule, så man optimalt kan arbejde med sine ingredienser for et mere ensartet resultat.

Selve skålen har en kapacitet på 4,2 liter, så der er mulighed for at lave forholdsvis store portioner på én gang.

Masser af tilbehør

Ved køb af Electrolux EFP9400 medfølger der en del forskellige tilbehørsdele. Køkkenmaskinen kommer blandt andet med to skåle med forskellige størrelser (4,2 og 2,2 liter), så man kan lave både større og mindre portioner.

Endvidere kommer maskinen med både hakkeknive, en minihakker skål, en dejkrog, et piskeris, en vendbar riveskive, en justerbar snitteskive samt en pommes frites-skive.

Sidst men ikke mindst er Electrolux EFP9400 forsynet med ledningsoprul, så man kan opbevare ledningen i bunden af maskinen, når den ikke er i brug.

Specifikationer ved Electrolux EFP9400:
🔴 Højde: 48 centimeter
🔴 Bredde: 23 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 11,7 kilo
🔴 Motoreffekt: 1200 Watt
🔴 Kapacitet: 4,2 liter
🔴 Antal hastigheder: Turbo- og pulse-funktion

Fordele ved Electrolux EFP9400:
 To forskellige skåle
 Masser af tilbehør
 PowerTilt-funktion
 Motoreffekt på 1200 Watt
 Turbofunktion

Her kan du se en præsentationsvideo af Electrolux Masterpiece serien, hvori Electrolux EFP9400 indgår. Videoen er produceret af Electrolux:

 


Det skal du overveje ved køb af en ny køkkenmaskine

Kenwood kMix KMX750WHEr du interesseret i at købe en ny køkkenmaskine? Så er det altid en god idé at overveje flere faktorer inden køb. Det sikrer nemlig, at du ender op med en maskine, som du bliver glad for at have i dit køkken i mange år frem.

Derfor har vi lavet en guide til køb af køkkenmaskiner. Det gør, at du får nemmere ved at finde frem til den helt rigtige model, da du ved, hvad du skal være opmærksom på. Du kan desuden læse mere i en artikel hos Forbrugerrådet Tænk om det rigtige valg af køkkenmaskine.

Kapacitet og størrelse
Har du ofte brug for køkkenmaskinen, og ønsker du at lave store portioner, er det vigtigt at være opmærksom på skålkapaciteten. Det er ideelt at vælge en maskine med en kapacitet på mellem 4,5 og 5,5 liter, så du ved, at der er nok plads til at lave en stor portion på én gang.

Samtidigt skal du tage et kig på maskinens størrelse og vægt. Vil du have den stående fremme det samme sted, er det ikke af stor betydning. Men hvis du gerne vil flytte rundt på din køkkenmaskine eller placere den i et køkkenskab, er det værd at kigge på modeller, som du ved, at du har plads til.

Hvad er dit budget?
prisI dag findes der køkkenmaskiner i et hav af forskellige prisklasser. Du kan derfor både finde dyre og budgetvenlige modeller. Kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, men det er muligt at finde billigere modeller i god kvalitet.

Dog er det altid en god idé at bruge ekstra penge på en mere avanceret model, da de ofte holder i længere tid. Det er især en fordel, hvis du vil bruge køkkenmaskinen meget og have den derhjemme i mange år frem.

Tag et kig på motoreffekten
Det er altid en god idé at købe en kraftfuld og effektiv køkkenmaskine. Og her skal du tage et kig på dens motoreffekt. Jo højere en motoreffekt maskinen har, jo mere kraftfuld vil den være.

Det gør det herved nemmere at arbejde med stort set alle ingredienser. Hvis maskinen ikke er særlig kraftfuld, kan det være vanskeligt at tilberede de mere krævende ingredienser.

Helt grundlæggende anbefales det, at du kigger efter maskiner, der har en motoreffekt på mindst 300 Watt. På den måde kan du være sikker på, at den er effektiv nok til at håndtere selv vanskelige ingredienser.

Hvilke tilbehørsdele medfølger?
TilbehørDe fleste køkkenmaskiner kan hjælpe med et hav af forskellige køkkenopgaver. Men dette kommer naturligvis an på maskinens funktioner samt hvilke tilbehørsdele, der medfølger ved køb.

Det er en fordel at købe en køkkenmaskine med tilbehørsdele som eksempelvis en K-spade, en dejkrog og et piskeris. Det giver dig nemlig mulighed for at gå i gang med en del forskellige opgaver. Det er som regel også muligt at tilkøbe andre tilbehørsdele til maskinen. Husk at tage et kig på dette, hvis du ønsker andet tilbehør, da det ikke er muligt med alle modeller.

Samtidigt skal du også finde ud af, om maskinen kommer med flere hastigheder. Det er en rigtig god idé at vælge en køkkenmaskine med flere hastigheder, så du selv kan vælge en hastighed alt efter behov. Det gør det nemmere at arbejde med flere forskellige ingredienser.

Nu er du klar til at købe en køkkenmaskine
Hvis du tager et kig på alle disse parametre ved køb af en ny køkkenmaskine, vil du være godt udrustet til at foretage det helt rigtige valg i forhold til dine behov. Der er ingen grund til at bruge en masse penge på en køkkenmaskine, som du slet ikke får brugt, fordi den ikke passer til dine ønsker og behov.


Har jeg brug for tilbehør til min køkkenmaskine?

Har jeg brug for tilbehør til min køkkenmaskine?

Elsker du at stå i køkkenet og lave mad, og er du interesseret i at investere i en ny køkkenmaskine, skal du være opmærksom på, hvilke former for tilbehør maskinen kommer med. Det er nemlig ikke alle modeller, der kommer med særligt meget tilbehør.

Vi har alle sammen hver vores behov i et køkken, så det er vigtigt, at du finder frem til lige netop det tilbehør, der kan give dig en hjælpende hånd. Du skal derfor nøje udvælge en maskine, der kommer med det tilbehør, som du vil få mest brug for. Du kan også finde en del modeller, hvor der er mulighed for at tilkøbe tilbehør til maskinen for en ekstra pris.

Dejkrog: Hvis du gerne vil bruge køkkenmaskinen som en hjælp, når du skal bage, er det vigtigt, at den kommer med en dejkrog. En dejkrog er en stor hjælp, når du skal ælte dejen, da du herved slet ikke behøver at løfte en finger selv. Selvom maskinen kommer med en dejkrog, er det ikke sikkert, at den er optimal til at ælte. Her er det en fordel at læse eksperters anmeldelser for at se, om den er god til lige netop dette. 

Piskeris: Et piskeris er også en fordel, hvis du elsker at bage. Her skal du nemlig ofte piske flødeskum, æggehvider eller noget helt tredje. Sommetider medfølger der flere former for piskeris. Det kan være alt lige fra et fint til et groft piskeris eller begge dele.

Mini-hakker: Er du træt af altid selv at hakke grøntsager, er det en rigtig god idé at vælge en køkkenmaskine med en mini-hakker. Med en mini-hakker kan du få hjælp til at hakke alverdens grøntsager uden, at du selv skal stå for det hele. En mini-hakker kan dog ikke altid bruges til at rive eller skære. Hvis du ønsker dette, er det en fordel at købe et rivejern til maskinen, hvis det ikke medfølger.

Kødhakker: Spiser I meget kød derhjemme, står du sikkert selv ofte og hakker det. Men det er der ingen grund til, hvis du vil købe en køkkenmaskine. Her kan du nemlig ofte tilkøbe en kødhakker som tilbehør.

Blender: Nogle køkkenmaskiner kommer endda med en blender. En blender giver dig mulighed for at få hjælp til at blende og purere diverse ingredienser. På den måde kan du både lave en sauce, supper eller en smoothie.

Der er et væld af muligheder, når det kommer til tilbehør til køkkenmaskiner. Udover det ovenstående tilbehør kan du også finde modeller med citruspressere, juicer-tilbehør, råkostjern samt meget mere.

Du skal derfor finde ud af, hvad du gerne vil bruge din køkkenmaskine til, så du kan finde en model med det rette tilbehør. Hvis tilbehøret ikke medfølger, er det vigtigt, at du har mulighed for at tilkøbe det tilbehør, du gerne vil have til netop den model, du har udvalgt.

Vil du vide mere om tilbehør til køkkenmaskiner, kan du klikke ind her på denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk.


Hvad kan jeg tilberede med min køkkenmaskine?

Hvad kan jeg tilberede med min køkkenmaskine

Hvis du ønsker at gøre brug af en køkkenmaskine, kan det være en rigtig god hjælpende hånd i køkkenet. En køkkenmaskine kan nemlig anvendes til et hav af forskellige opgaver, så det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne.

Samtidigt er det også pladsbesparende at have en køkkenmaskine, da du herved får alt samlet i en enkelt model. Det sikrer, at du ikke behøver at investere i en masse forskellige køkkenmaskiner, som optager meget af pladsen i dit køkken.

Men hvis du ikke er helt sikker på, hvad du kan bruge en køkkenmaskine til, er det en fordel, at du først og fremmest er bekendt med dette. På den måde kan du finde ud af, om det overhovedet er nødvendigt at have en køkkenmaskine i dit køkken. Her kan du se en oversigt over, hvad du eksempelvis har af muligheder med en køkkenmaskine.

kageDejblandinger til brød og kager: Det er muligt at ælte og blande dej på en køkkenmaskine, hvis den har en dejkrog. Herved kan du få hjælp til at lave dejen til både brød og kager, hvilket er ideelt, hvis du elsker at bage.

Lav kager og få hjælp til at piske: Når du bager en kage, skal du ofte piske æggehvider, flødeskum eller lignende. Og her er det en fordel at få hjælp til dette fra en køkkenmaskine.

Rør fars sammen: Mange køkkenmaskiner er forsynet med tilbehør, så du kan blande og røre fars sammen. Det er hurtigere med en køkkenmaskine fremfor, hvis du selv skal gøre det, da dette arbejde ofte er tungt. Har du brug for at hakke kødet, kan du også det, hvis køkkenmaskinen har en kødhakker.

kartoffelmosBland kartoffelmos: Det er ikke mange, der tænker over, at det er muligt at lave kartoffelmos med hjælp fra en køkkenmaskine. Men det er det rent faktisk. Du kan nemlig blande mosen sammen, så den bliver mere let og luftig, hvilket gør mosen endnu bedre.

Vil du gerne vide mere om, hvad du kan lave med en køkkenmaskine, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk.


Tre nemme opskrifter til din køkkenmaskine


Bananbrød

bananbrødIngredienser:
350 g. smør
250 g. sukker
300 g. hvedemel
5 æg
3 dl. mælk
55 g. ristede valnødder
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
200 g. modne bananer
En smule rosiner

Sådan gør du:
1. Put smør i køkkenmaskinens skål og tilsæt derefter sukker.
2. Start køkkenmaskinen på en lav hastighed. Tilsæt mel og bland indtil ingredienserne er blandet grundigt sammen.
3. Tilsæt et æg ad gangen i blandingen. Skru en smule op for hastigheden og hæld mælken stille og roligt i.
4. Tilsæt de ristede valnødder, bagepulver og natron til blandingen og øg køkkenmaskinens hastighed igen. Tilsæt herefter bananer.
5. Pensl noget smør på en bageplade og drys lidt mel henover. Put blandingen i bagepladen og udjævn dejen, så den fylder hele pladen. Pynt til sidst med rosiner og valnødder på toppen.
6. Put bananbrødet i almindelig ovn ved 165 grader i 45 minutter.


Chokoladekage uden mel

Chokoladekage uden melIngredienser:
200 g. smør
220 g. mørk chokolade
125 g. brunt farin
6 æggeblommer
6 æggehvider
180 g. sukker
225 g. hasselnødder

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 150 grader. Smør en bageplade med smør og drys med mel.
2. Smelt smør og chokolade i en skål i et varmt vandbad.
3. Bland æggeblommer og brunt farin i en lille skål og bland det grundigt.
4. Herefter hældes den smeltede chokolade- og smørblanding sammen med blandingen med æggeblommer og brunt farin i en køkkenmaskine. Tænd for maskinen og start med at blande det sammen.
5. Hæld derefter æggehviderne i skålen og skru op for hastigheden, så de piskes optimalt.
6. Tilsæt sukker gradvist og pisk blandingen indtil den er fast.
7. Hæld kageblandingen i den smurte bageplade og put den i en forvarmet ovn i omkring 45 minutter. Hold øje med kagen, så den ikke bliver tør.
8. Lad kagen stå i ovnen til afkøling. Tag den ud efter 5 til 10 minutter og lad den køle lidt mere af inden servering.


Hjemmelavet lasagne 

Hjemmelavet lasagneIngredienser:
Lasagneplader
500 g. hakket oksekød
2 spsk. olivenolie
1 løg
1 dåse hakkede tomater
Salt og peber
Oregano
Bechamelsovs
Mozzarellaost

Sådan gør du:
1. Brug en køkkenmaskine til at blande hakket oksekød, hakkede løg og krydderier sammen i skålen. Lad blandingen stå og hvile i omkring 15 til 20 minutter, når maskinen har blandet farsen grundigt sammen.
2. Kom det hakkede oksekød på panden og brun det.
3. Tilsæt de hakkede tomater og lidt olie. Smag til med salt og peber.
4. Bring kødblandingen i kog, sænk varmen og lad det simre i omkring 10 minutter. Det gør nemlig sovsen en smule tykkere.
5. Forvarm ovnen til 180 grader.
6. Put noget af kødet i et fad og put herefter bechamelsovs og lasagneplader ovenpå. Bliv ved med dette, indtil der ikke er mere tilbage. Det sidste lag skal helst være kød.
7. Bag lasagnen i ovnen i omkring 35 minutter på 200 grader varmluft, indtil den er gylden.
8. Top lasagnen med mozzarellaost og put den ind i ovnen igen i 5 minutter.


FAQ

Hvilket køkkenmaskine brand er det bedste?
Et af de brands, som laver nogle af de allerbedste køkkenmaskiner på markedet, er blandt andet Kenwood. Kenwood er kendt for at lave nogle super gode, kraftfulde og holdbare køkkenmaskiner, som virkelig kan være en stor hjælp i køkkenet, når du gerne vil eksperimentere med alverdens opskrifter.
Hvordan vælger jeg den rette køkkenmaskine?
Når du skal vælge den rette køkkenmaskine for dig, så er det vigtigt, at du overvejer, hvor kraftfuld maskinen skal være. Maskinens kraft afgøres af, hvor mange watt den bruger, hvormed det kan være en fordel med mange watt, hvis maskinen skal kunne håndtere drøje og grove råvarer.
Er dyre køkkenmaskiner pengene værd?
Hvorvidt en dyr køkkenmaskine er pengene værd eller ej, det kommer naturligvis an på, hvor ofte du skal bruge maskinen. Har du ofte brug for en køkkenmaskine, så kan en dyrere model sagtens være pengene værd, da det ofte betyder, at maskinen er mere kraftfuld og holder længere.
Hvor lang tid holder en køkkenmaskine?
Det varierer fra model til model, hvor lang tid en køkkenmaskine holder. Dog vil de fleste køkkenmaskiner af god kvalitet kunne holde i omkring 10 år eller mere, førend de trænger til at blive skiftet ud. Maskinens levetid påvirkes også af, hvor ofte du bruger og vedligeholder maskinen.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Expressen.se 🇸🇪

Den svenske avis Expressen.se udkommer både i en fysisk og online version. Avisen er en af de største publikationer i Sverige og skriver om et hav af forskellige emner. Den beskæftiger sig både med nyheder, sport, underholdning og forbrugerliv.

Her har Expressen.se foretaget en test af køkkenmaskiner heriblandt Ankarsrum Assistent

AKM 6220. I deres test har de kåret denne model som testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen hos Expressen.se her.

Gastromand.dk 🇩🇰

Det danske magasin Gastromand.dk har fokus på alt, hvad der har med gastronomiens verden at gøre. De skriver eksempelvis både om madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej.

Derfor tester og anmelder Gastromand.dk også diverse produkter heriblandt køkkenmaskiner. I denne omgang har de testet og anmeldt Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, som de har givet 6 ud af 6 stjerner.

Ønsker du at læse testen af Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, kan du klikke på dette link.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Den britiske side Good Housekeeping Institute tester og skriver om diverse produkter inden for kategorierne hjem og have. Her har Good Housekeeping Institute testet forskellige køkkenmaskiner, hvorefter de bedømmer dem, så forbrugerne kan læse, hvad der er godt og skidt ved den specifikke model.

I denne omgang har de testet Kenwood KMX750, KitchenAid Artisan køkkenmaskinen og KitchenAid 5K45SS Classic, som de har givet henholdsvis 85 ud af 100 point, en anbefaling og 86 ud af 100 point.

Ønsker du at læse testen af Kenwood KMX750, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse testen af KitchenAid Artisan køkkenmaskinen, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse testen af KitchenAid 5K45SS Classic, kan du klikke på dette link.

Politiken.dk 🇩🇰

Den danske avis Politiken.dk eksisterer både i en fysisk og online version. Det er en af de førende aviser i Danmark, der skriver om et hav af forskellige emner. Derudover tester og anmelder de også produkter som for eksempel køkkenmaskiner.

Her har de testet Ankarsrum Assistent AKM 6220, som de har kåret som testvinder af deres store test. Du kan læse anmeldelsen her. Læg mærke til at adgang til testen kræver et abonnement.

Tek.no 🇳🇴

Det norske magasin Tek.no skriver om alt inden for teknologi og elektronik. Derudover leverer de nyheder og guides, mens de også tester og anmelder produkter såsom køkkenmaskiner.

I denne omgang har Tek.no lavet en test med forskellige køkkenmaskiner heriblandt Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Electrolux EKM6000, der begge har fået en anbefaling. Du kan læse anmeldelserne her.

Telegraph.co.uk 🇬🇧

Den britiske avis The Telegraph udkommer både i en fysisk version samt i en online version. De skriver om alt lige fra nyheder i ind- og udland til sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og økonomi.

De tester og anmelder også forskellige produkter som for eksempel køkkenmaskiner. Her har de testet KitchenAid Artisan køkkenmaskinen, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en side, der dagligt bringer ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter. Her har de testet køkkenmaskinen KitchenAid Artisan, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Trusted Reviews har kigget på Smeg SMF02 og har givet den 4,5 ud af 5 stjerner. Som så mange andre er de især begejstrede for designet, men ikke så glade for fartkontrollen. I den flotte anmeldelse roser de bl.a. maskinen for den funktionalitet og design.

Anmeldelsen er fra den: 5. maj 2021
Du kan se anmeldelsen her

Vg.no 🇳🇴

Vg.no er den næststørste avis i Norge. Det er en fysisk avis, men kan også findes som en online version. På siden skriver de om et hav af forskellige emner, så der er noget for de fleste.

De tester og anmelder også produkter, hvor de her har testet køkkenmaskiner heriblandt Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Du kan læse hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er det største forbrugermagasin i Storbritannien, der har en vision om at hjælpe forbrugerne med at vælge de helt rigtige produkter. De tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, hvor de her har testet forskellige køkkenmaskiner såsom Kenwood KMX750 og Kenwood Chef Titanium KVC7300S.

Ønsker du at læse testen af Kenwood Chef Titanium KVC7300S, kan du klikke her.

Ønsker du at læse testen af Kenwood KMX750, kan du klikke på klikke her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Which har anmeldt Smeg SMF02. Som så mange andre er de begejstrede over for designet, men går også i dybden med andre punkter. De ser blandt andet på, om produktet overhovedet er godt, og med titlen ”Best Buy” er det ret let at se, hvad siden mener om Smeg SMF02.

Anmeldelsen er udgivet: maj 2020
Du kan se anmeldelsen her


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det, du ledte efter i denne artikel, har vi her på Forbrugsguiden en lang række andre artikler, du måske vil finde interessante.

I vores store generelle røremaskine test, kan du skabe dig et overblik over, hvad markedet ellers har at byde på. I denne artikel finder du en gennemgang af de bedst anmeldte røremaskiner, på tværs af markedets forskellige producenter.

Er der derimod et bestemt mærke, der fanger dine øjne, kan du med fordel se nærmere på vores producentspecifikke test. Her finder du blandt andet vores Bosch køkkenmaskine test, vores Electrolux røremaskine test, vores Teddy Bjørn røremaskine test og vores Ankarsrum Assistent test.

Særligt én producent gør sig bemærket, når det kommer til produktionen af kvalitets køkkenmaskiner. Det britiske mærke Kenwood er bredt anerkendt for gang på gang at lave testvindende og holdbare maskiner. Af den grund finder du her i vores brede Kenwood køkkenmaskine test og vores Kenwood røremaskine test en gennemgang af deres bedst anmeldte modeller.

Du kan også læse vores mere linjespecifikke Kenwood tests. Her kan du blandt andet læse vores Kenwood Chef test, vores Kenwood Chef XL test, vores Kenwood Major test og vores Kenwood kMix test, der alle indeholder testvindende modeller.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme