Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Saphe Test – Se eksperternes vurdering af trafikalarmen

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel gennemgår vi forskellige eksperttests, hvor Saphe trafikalarm er blevet vurderet og anmeldt. Vi kigger her nærmere på 3 forskellige ekspertkilder og forklarer, hvad ekspertkilderne mener om trafikalarmen. På den måde kan man danne sig et overblik over, hvilke fordele og ulemper, der er ved Saphe trafikalarm.

De forskellige ekspertkilder inkluderer Nordjyske.dk, Mobilsiden.dk og Jyllandsposten.dk. Alle ekspertkilder har taget et kig på trafikalarmens funktioner og specifikationer for herefter at give modellen en vurdering.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, så vil der under hver afsnit af ekspertvurderingerne kunne findes links til de anmeldelser, som vi henviser til.

Denne Saphe test indeholder:

🔸 Generel viden og information om Saphe trafikalarm 
🔸 Gennemgang af de 3 forskellige eksperttests 
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultater af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Saphe One+ 

Saphe One+

.
Saphe One+ er storebroren til den populære, originale trafikalarm fra Saphe (2015). Den originale trafikalarm blev en sand forbrugerfavorit og solgte mere end 650.00 eksemplarer. Og med denne nye og forberede trafikalarm er vi sikre på, at Saphe endnu en gang kommer til at glæde rigtig mange forbrugere.  

Glade kunder har udtalt sig til Saphe.dk, hvor de blandt andet beskriver Saphe One+ sådan:

🔴 Kim: ”Super god, kan bestemt anbefales”. 6. december 2019.
🔴 Hanne: ”Super. Alle pengene værd, kører aldrig uden”. 4. december 2019.
🔴 Søren: ”Super opfindelse, som faktisk har skabt mere opmærksomhed på hastigheden”. 21. november 2019.

Der er altså ingen tvivl om, at de personer, der har prøvet Saphe One+ er godt tilfredse med sit køb. Men hvorfor burde du egentligt overveje at købe netop denne trafikalarm?

Saphe One+ hjælper dig til at færdes sikkert i trafikken

Udover at advare mod stærekasser har Saphe One+ mange andre smarte funktioner, der giver dig en mere sikker samt en mere uforstyrret kørsel.
For det første giver Saphe One+ dig en alarm, hvis der er køretøjer i nødsporet, hvis der er sket ulykker, eller hvis der er andre farer på din rute. På den måde kan du enten øge din opmærksomhed, eller du kan vælge en alternativ rute for at spare tid.
For det andet bliver du en del af et stort trafikfælleskab, hvor hele visionen er at skabe mere opmærksomhed i trafikken. Som du kunne læse på kundernes udtalelser, hjælper trafikalarmen dem faktisk til at øge opmærksomheden og installeres ikke blot for at undgå fartbøder.

Saphe One+ er en god investering

Saphe One+ er en god investering af flere grunde. For det første vil du ofte kunne spare tid ved at blive advaret, inden du pludseligt havner i en lang motorvejskø. For det andet er det en investering i din egen sikkerhed, da din opmærksomhed vil blive skærpet. For det tredje kan du spare penge, de gange hvor du er uopmærksomhed på din fart og snart passerer en stærekasse – og dette er blot tre ud af mange gode grunde til at investere i Saphe One+.

Saphe One+ vs. Saphe One Original

Saphe One+ er, som sagt, opgraderingen af den originale model. Men hvorfor bør du vælge denne model, som er lidt dyrere? 

Hvis du vælger Saphe One+, får du alt det, du får ved at vælge Saphe One – og lidt mere til. Her er nogle af de ting, du får med i købet, hvis du vælger den nyere model: 

Saphe One+ kan opdateres løbende
Trafikalarmen har funktionen “crash-detect” som giver alarm, hvis du pludseligt stopper op
Saphe One+ giver information om batteriniveauet
Du har selv mulighed for at ændre på lydindstillingerne

Specifikationer ved Saphe One+
🔴 Størrelse: 64 x 36 x 15 mm
🔴 Vægt: 24 g
🔴 Understøtter IOS 11.0 eller nyere og Android 4.3 eller nyere
🔴 Batteri: Cirka 2 års levetid (udskifteligt)

Fordele ved Saphe One+
Giver alarmer ved egne eller andres ulykker
Dækker både fotovogne og stærekasser
Gør dig mere opmærksom i trafikken
Sparer tid ved at undgå kø
 Virker i udlandet


Introduktion til Saphe trafikalarm     

Saphe trafikalarm

 

.Med Saphe trafikalarm er der mulighed for at køre mere sikkert samt for at undgå fartbøder. Trafikalarmen advarer nemlig føreren af bilen med LED-lys samt en klar lyd, hvad enten man nærmer sig en trafikprop, en ulykke eller en fotovogn. Der er tilmed mulighed for at gøre brug af Saphe trafikalarm i 39 forskellige lande i Europa, hvorfor man også kan medbringe den, når man kører i udlandet.

Brugervenlig trafikalarm med Bluetooth og app

Saphe er en brugervenlig trafikalarm, der kan installeres samt monteres på et par minutter. Når man har installeret alarmen og herefter tænder for bilen, vil modellen pr. automatik starte.

Desuden er der mulighed for at forbinde trafikalarmen med ens smartphone gennem Saphe Link-appen eller via Bluetooth. Med Saphe Link-appen kan man finde præcise informationer i forhold til fartkontroller m.m. Der er mulighed for at downloade appen i App Store og Google Play.

Man kan yderligere forbinde enheden til ens smartphone via Bluetooth. Trafikalarmen vil stadig fungere uanset, om man hører musik, radio eller taler i telefon.

Kompatibel med iOS og Android

Lige meget om man har en telefon med iOS eller Android, så fungerer Saphe-alarmen. Man skal dog være opmærksom på, at trafikalarmen ikke er kompatibel med Windows-telefoner.

Trafikalarmen Saphe anvender ens smartphones dataforbindelse, hvor GPS samt Bluetooth arbejder sammen om at give føreren alarmer og beskeder, når der er vigtige informationer.

Det er vigtigt at bemærke, at trafikalarmen helst skal monteres indenfor syns- og rækkevidde. Det anbefales, at modellen monteres i forruden eller på selve instrumentbrættet. Dette er muligt med enhedens to klæbepuder.

Flere brugere og intet abonnement

Ved køb af en Saphe trafikalarm er det ikke påkrævet, at man skal have et abonnement. Trafikalarmen fungerer nemlig lige efter, man har købt den, hvorfor man ikke skal ud og investere i et abonnement.

Endvidere er der mulighed for at bruge alarmen i flere biler, hvilket betyder, at den kan bruges af forskellige brugere. Trafikalarmen kan parres med flere telefoner – og der er også mulighed for at parre ens telefon med flere alarmer på en gang.

Modellen betjenes uden, at man skal kigge på den, da den giver en klar lyd, hvis der kommer interessante informationer. Ved en fartkontrol vil lysdioden blinke blåt, hvorimod den vil blinke rødt ved en ulykke.

Specifikationer ved Saphe trafikalarm:
🔴 Størrelse: 15 x 34 x 64 millimeter
🔴 Vægt: 20 gram
🔴 Understøtter: iOS og Android
🔴 Batteri: CR2450 – Mulighed for at udskifte batteriet

Fordele ved Saphe trafikalarm:
Nem montering og installation
Intet abonnement påkrævet
Advarer ved trafikulykker og fotovogne m.m.
Mulighed for at forbinde alarmen via Bluetooth
Mulighed for at downloade en Saphe Link-app

Her kan du se en præsentationsvideo af Saphe trafikalarm:


Saphe MC

✅ Anbefales af redaktionen hos Magacin.dk

Saphe MC

 

Er du motorcyklist? Så har Saphe naturligvis også tænkt på noget til dig. Med Saphe MC kan du nyde godt af mange af de samme fordele, som du kan ved de andre versioner. Herudover bliver du naturligvis stadig en del af Danmarks største trafikfællesskab, som alle arbejder sammen mod en sikrere hverdag på landevejene.

Denne MC-udgave fra Saphe fungerer ved, at du monterer den via den medfølgende klæbepude på indersiden af din hjelm. Det tager blot et øjeblik, og herefter vil den starte automatisk, når du kører, hvis du har parret den med din smartphone. 

Lyder det som noget for dig? Mange motorcyklister har allerede prøvet den og her er nogle fremhævede kundekommentarer:

Johnny, J: ”Både min Saphe Drive og Saphe MC trafikalarm har tjent sig selv ind igen, flere gange, og de bliver begge brugt flittigt”. 9. marts 2020.
Niels, N: ”Det er en fantastisk lille dims, har den også i styrthjelmen, når jeg kører MC”. 12. november 2019.
Mich: ”Lækkert med en MC-udgave af trafikalarmen. Godt tænk”. 14. februar 2020.

Perfekt til motorcyklisten

Motorcyklister er nogle af de mest udsatte i trafikken. Samtidig med dette er der en tendens til at blive mere uopmærksom på hastigheden, når man kører på motorcyklen. Derfor er Saphe MC den perfekte lille opfindelse, som kan gøre hverdagen mere sikker for motorcyklister. 

Hvis man kører for stærkt på en motorcykel, kan hårde opbremsninger ofte være forbundet med en del risiko. Derfor er det en stor fordel at blive advareret i god tid af Saphe MC, hvis der skulle være sket et uheld eller dannet kø længere fremme på motorvejen. På motorvejen er hastigheden høj, og en advarsel i god tid vil give dig god tid til at sænke farten i et kontrolleret tempo. 

Derfor bør du investere i Saphe MC

For et beskedent beløb kan du købe Saphe MC og derved investere i din egen sikkerhed… og i din egen pengepung. Hvis du blot undgår én enkel fartbøde, vil du længe have tjent den lille trafikalarm hjem igen. 

Når du har købt Saphe MC, kan du opsætte den via Saphe Link appen, så den passer perfekt til din kørestil og dine præferencer. 

Saphe MC vs. markedet

Saphe MC er naturligvis den mindste af trafikalarmerne fra Saphe, da den er specialdesignet til motorcyklister. Herudover er Saphe MC sammen med den originale trafikalarm også den billigste af modellerne. 

Den fylder og vejer mindre end en lighter og vil derved ikke genere, efter du har påmonteret den i din hjelm.

Specifikationer ved Saphe MC
🔴 Størrelse: 6 x 37 x 37 mm
🔴 Vægt: 32 g
🔴 Understøtter IOS 11.0 eller nyere og Android 4.3 eller nyere
🔴 Batteri: CR2032 (udskifteligt)

Fordele ved Saphe MC
Perfekt til motorcykler
Virker både i Danmark og udlandet
Øger din sikkerhed
Sparer dig tid i trafikken
Danmarks bedste trafikdækning
Hurtig opsætning


Det siger eksperterne om Saphe trafikalarm

I det følgende afsnit vil vi gennemgå, hvad hver af de 3 ekspertkilder skriver i deres forskellige anmeldelser af Saphe trafikalarm. Vi kommer både ind på, hvad de fremhæver af fordele og ulemper ved trafikalarmen for at finde frem til, hvad eksperterne mener om produktet.


Nordjyske.dk 

Nordjyske.dk

Vurdering: Testvinder

Den danske avis Nordjyske.dk er vild med trafikalarmen Saphe, som eksperten har valgt at kåre som testvinder. I anmeldelsen har eksperten fra Nordjyske.dk nemlig kørt med to trafikalarmer Saphe og Ooono side om side i en måned, hvorefter eksperten har bedømt de to alarmer ud fra deres fordele og ulemper.

Nem opsætning og stor nøjagtighed

Når det kommer til sammenligningen af de to trafikalarmer, mener Nordjyske.dk, at Saphe er den mest brugervenlige og nøjagtige trafikalarm.

Eksperten forklarer, at opsætningen af Saphe-alarmen var ’super nem og ligetil’. Der bemærkes dog, at Saphe har to forskellige knapper, hvorfor det er vigtigt at læse, hvad de to knapper skal bruges til i den medfølgende manual.

Hertil forklarer Nordjyske.dk, at Saphe-alarmen starter ’relativt hurtigt fra dens dvale, når bilen sættes i gang’, hvorimod Ooono-alarmen er en smule langsommere.

Endvidere bemærker eksperten, at Saphe trafikalarm har haft ’en hitrate på næsten 100 procent på korrekte alarmer’. Eksperten er derfor begejstret for, at alarmen er forholdsvis nøjagtig, hvilket er en fordel for brugerne.

Flere muligheder end andre trafikalarmer

Nordjyske.dk slutter deres anmeldelse af henholdsvis Saphe og Ooono med at sige, at valget mellem disse to alarmer er ’meget smag og behag’.

Hvor Ooono har et mere simpelt design uden en applikation med masser af indstillinger, kommer Saphe trafikalarm med to forskellige knapper samt en applikation, der giver flere muligheder. Dette kan, ifølge eksperten, både være en fordel og en ulempe afhængig af, hvad man har behov for, samt hvad ens præferencer er.

Dog er der, ifølge eksperten, ingen tvivl om, hvilken trafikalarm, der er den bedste. Eksperten forklarer, at Saphe ’på nuværende tidspunkt er meget mere pålidelig i trafikken end Ooono. Og samtidig får du også mulighed for at se i appen, hvor den nærmeste trafikkontrol er’. Derfor vælger Nordjyske.dk, at kåre Saphe som vinder af deres test.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Nordjyske.dk her.


Jyllandsposten.dk  

Jyllandsposten.dk
Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Den danske avis Jyllandsposten.dk har testet og anmeldt trafikalarmen Saphe. De var så vilde med enheden, at de valgte at give den 5 ud af 6 stjerner.

Nem opsætning og simpel i brug

Jyllandsposten.dk skriver, at opsætningen er nem og hurtig. Eksperten er vild med, at man blot skal downloade en app, hvorefter man kan forbinde ens smartphone via Bluetooth til Saphe.

Derudover skriver Jyllandsposten.dk, at trafikalarmen tilmed er ’simpel i brug’. Når man nærmer sig en fartkontrol, så kan man klikke på appen på den blå knap på selve enheden, hvorefter kontrollen bliver registreret, så andre brugere også kan se fartkontrollen.

Der er yderligere mulighed for selv at vælge, hvor lang eller kort tid før, man ønsker at blive informeret om fartkontrollen. Eksperten fra Jyllandsposten.dk kørte med indstillingen på 25 sekunder, hvilket var ’rigelig med tid til at lette foden fra speederen’.

Smart trafikalarm med små mangler

Jyllandsposten.dk konkluderer, at i de 14 dage, hvor eksperten kørte med Saphe i bilen, så var det en alarm, der holdte, hvad den lovede. Den registrerede og advarede nemlig om alle de fartkontroller og ulykker, der var på vejene.

Desuden er eksperten begejstret for, at alarmen ikke larmer særlig meget, hvorfor man ikke vil få et chok, hvis den bipper. Den vil heller ikke vække sovende børn på bagsædet.

Eksperten savner dog muligheden for at kunne se et kort samt hvor de forskellige ulykker, fartkontroller etc. er registreret, inden man går i gang med at køre. Denne funktion er nemlig med i den gratis udgave – altså Fartkontrol.nu -, hvorfor eksperten undrer sig over,
at denne funktion ikke kan findes hos Saphe trafikalarm.

I anmeldelsen bliver der afsluttet med, ’at det bare er en enkelt bøde, der skal undgås, og så er Saphe mere end tjent hjem’, hvorfor man roligt kan sige, at Jyllandsposten.dk anbefaler trafikalarmen til alle, der ejer en bil.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Jyllandsposten.dk her.


Mobilsiden.dk  

Mobilsiden.dk

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Mobilsiden.dk mener, ligesom de andre eksperter, at Saphe er en praktisk og brugervenlig trafikalarm, der kan være en hjælp til at køre mere sikkert i trafikken. Trafikalarmen kan nemlig både advare om ulykker, andre farer på kørebanen samt fartkontroller. Efter at have afprøvet Saphe trafikalarm i 14 dage, valgte eksperten fra Mobilsiden.dk, at give modellen 5 ud af 6 stjerner.

Saphe er for de glemsomme typer

Mobilsiden.dk skriver, at Saphe er en trafikalarm, der er ’for de glemsomme typer’. Dette begrunder de ved, at der er mulighed for at købe Saphe til en pris på omkring 500 kroner. Men der er også en anden mulighed; man kan også anvende den gratis udgave Fartkontrol.nu.

Fordelen ved Saphe er, at man ikke behøver at huske på så meget. Selve Saphe-alarmen kører nemlig på batteri, der holder i cirka et par år. Desuden er enheden lavet til at blive monteret direkte i bilen med dobbeltklæbende tape på bagsiden. Når enheden er monteret, vil den automatisk gå i gang hver gang, man starter bilen.

Dette er ikke tilfældet med Fartkontrol.nu. Her kræver det, at man aktivt går ind og tænder for selve appen hver gang, man skal ud og køre en tur.

Eksperten mener derfor, at Saphe er for dem, der ønsker, at det skal være nemt og hurtigt. Dog er der ingen grund til at bruge næsten 500 kroner, hvis man har nok i den gratis udgave.

En præcis trafikalarm

Eksperten fra Mobilsiden.dk forklarer, at i de 14 dage, hvor Saphe trafikalarm var med i bilen, advarede alarmen om alle trafikulykker, fartkontroller m.m. Ifølge eksperten er det derfor en præcis trafikalarm, der advarer om det, der er brug for.

Dog er der nogle små mangler, som eksperten savner ved Saphe. Eksempelvis er der intet kort, der viser, hvor der er registreret fartkontroller og ulykker, inden man begynder at køre. Dette er der nemlig i den gratis udgave, hvorfor eksperten mener, at dette burde være muligt at overføre til Saphe også.

Alt i alt er eksperten fra Mobilsiden.dk dog vild med Saphe trafikalarm, hvorfor modellen ender med at få i alt 5 stjerner.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Mobilsiden.dk her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Saphe Drive

✅ Visuel visning af trafikalarmer og nye features ifølge FDM’s anmeldelse.
✅ Kaldes ”pålidelig” og anbefales af redaktionen hos Magacin.dk

Saphe Drive 

 

.
Hvis du har kigget på nogle af de andre modeller fra Saphe, men har savnet et visuelt aspekt, så er Saphe Drive lige noget for dig. Modellen virker på samme måde som tidligere versionen, men nu bliver du ikke blot påmindet gennem en alarm, du vil også kunne se, hvad der venter dig gennem et letlæseligt symbol på den lille skærm.

Dette er endnu et populært produkt hos Saphe. Hos Magacin.dk anbefales den af redaktionen, som selv har trafikalarmen installeret i bilen. Her kaldes denne model for ”pålidelig”, ”eksklusiv” og ”en videreudvikling”:

Forbrugerne hos Saphe.dk er også glade for Saphe Drive. Her er nogle fremhævede kommentarer fra kunderne:

Svenning, M. ”Et ”must have” i ethvert køretøj”. 19. november 2019.
Igor, M: ”Super produkt. Godt tiltag med nye features. Har ikke fortrudt købet af Saphe drive trafikalarmen. Det er den bedste på markedet uden tvivl”. 22. maj 2021.
Kim, R: ”Meget stabil og driftssikker, og er meget hurtigt tjent hjem. Tag det fra en kender 😊”. 2. december 2019.

Få tre forskellige holdere med i købet

Hvis du vælger Saphe Drive, får du tre holdere med i købet. Disse er en del af et samlet ”Mount Kit”, som består af holdere med vinkler på 0, 60 og 80 grader, så du kan montere din trafikalarm, præcist som du vil.

Bliv mere opmærksom på din hastighed

De andre modeller fra Saphe gør dig opmærksom på din fart ved at advare dig, hvis der skulle være en stærekasse længere fremme på strækningen. Men Saphe Drive giver dig konstant en påmindelse ved at vise din reelle hastighed. Denne funktion er faktisk et plus i bogen, fordi Saphe Drive udregner din fart ved hjælp af GPS og derved er mere præcis ens speedometeret i din bil.

Saphe Drive vs. markedet

I forhold til den originale trafikalarm fra Saphe samt Saphe One+ er denne model noget helt specielt. Det kommer tydeligst til udtryk gennem den smarte 1,5 tommer skærm, der giver trafikalarmen et visuelt aspekt, som er gavnende for rigtig mange brugere.

En anden fordel ved denne model er, at den har et genopladeligt batteri. Saphe Drive drives af et genopladeligt Lithium-ion batteri, der oplades via det medfølgende USB-kabel. Dette er en stor opgradering i forhold til de andre modeller, hvor du skal udskifte batteriet.

Der er helt klart fordele ved at vælge denne model. Du skal dog være villig til at betale et par hundrede kroner mere for denne, da det er den dyreste model fra Saphe.

Specifikationer ved Saphe Drive
🔴 Størrelse: 68 x 38 x 10 mm
🔴 Vægt: 32 g
🔴 Understøtter IOS 11.0 eller nyere og Android 4.3 eller nyere
🔴 Batteri: Genopladeligt

Fordele ved Saphe Drive
 Mount Kit og opladerkabel medfølger
Giver et visuelt aspekt
Starter automatisk
Genopladeligt batteri


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Saphe trafikalarmen?

Eksperterne kommer fra Nordjyske.dk, Mobilsiden.dk og Jyllandsposten.dk.

🤓 Hvordan er Saphe trafikalarmen blevet testet?

Saphe trafikalarmen er primært blevet vurderet ud fra dens brugervenlighed og nøjagtighed. Derudover har eksperterne også set nærmere på de forskellige indstillinger, samt den medfølgende app.

🤔 Hvad er en trafikalarm?

En trafikalarm er et hjælpemiddel til at undgå fartbøder, tæt trafik og lange køer. Tanken bag trafikalarmen er, at den kommer med forebyggende alarmer, så du får den bedste køreoplevelse uden irriterende overraskelser.


Gennemgang af testkilder

Jyllandsposten.dk 🇩🇰
Den danske avis Jyllandsposten.dk er kendt for at være en troværdig nyhedskilde, der leverer et væld af nyheder fra Danmark og i udlandet hver eneste dag. Udover at levere nyheder til læserne, så anmelder og tester de også et væld af forskellige forbrugerprodukter. Eksperterne fra Jyllandsposten.dk har blandt andet testet og anmeldt Saphe trafikalarm, som de giver 5 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Mobilsiden.dk 🇩🇰
Mobilsiden.dk er en dansk online mobilside, der skriver om alt, hvad der har med mobiltelefoner at gøre. Dog beskæftiger de sig også med andre former for mobile enheder på markedet. Hos Mobilsiden.dk skriver de nyheder og guides indenfor mobilverdenen hver eneste dag. De leverer dog også tests og anmeldelser af flere teknologiprodukter. Mobilsiden.dk har blandt andet testet og anmeldt Saphe trafikalarm, som de giver 5 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Nordjyske.dk 🇩🇰
Nordjyske.dk er en dansk online avis, der leverer nyheder, der handler om lidt af hvert. De fokuserer på nyheder fra Nordjylland, men skriver også alt lige fra guides til anmeldelser. Eksperterne fra Nordjyske.dk har blandt andet testet og anmeldt Saphe trafikalarm, som de kårer som testvinder af deres test. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme