Vitamix blender test-oversigt – Se de bedste Vitamix blendere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om blendere fra Vitamix. Formålet med denne artikel er, at give et godt overblik over de forskellige Vitamix blendere på markedet.

Vi har undersøgt de forskellige tests der er foretaget af Vitamix blendere, så du nemt kan få et overblik over hvordan eksperterne bedømmer de forskellige modeller.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Vitamix blendere
🔸 Overblik over gode alternativer til Vitamix blendere
🔸 Information om Vitamix
🔸 Gennemgang af køb af blender, gode råd og tips
🔸 Blenderopskrifter
🔸 Gennemgang af testkilder brugt i denne artikel

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af eksterne tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vitamix blender test 2023 – Her er de bedste Vitamix blendere

Her følger en gennemgang af de Vitamix blendere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test. Du finder også prissammenligning af de forskellige Vitamixere, så du hurtigt og nemt kan finde de billigste forhandlere.

Efter gennemgangen af Vitamix blenderne, gennemgår vi en række alternative testvindere fra andre producenter, så du kan se hvilke alternativer der findes til en Vitamix blender.


Vitamix A3500I Ascent

80 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute
3,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com 
Anbefalet hos amerikanske Bloomberg.com

 Vitamix A3500I Ascent

Vitamix A3500I Ascent har alle de funktioner, som man skal bruge, når man investerer i en ny blender. Den er utrolig praktisk og funktionel med alle de bedste indbyggede funktioner. Med denne model har man mulighed for selv at styre hastigheden, vælge et af de fem indbyggede programmer eller gøre brug af pulsefunktionen. Alt dette kan styres på selve blenderens display.

Vitamix A3500I Ascent er blevet testet i flere forskellige tests, hvor den generelt får positiv kritik hos eksperterne.

Generelt lyder det fra både britiske Good Housekeeping Institute og den amerikanske testside Cnet.com, at modellen klarer sig rigtig god i de blender opgaver de har testet, men samtidig mener eksperterne at blenderen er temmelig dyr, hvilket de angiver som det største minus.

Designet får generelt ros, da det ifølge testpanelerne både er moderne og stilrent på samme tid. Hvad enten man ønsker at have blenderen i køkkenskabet eller på selve køkkenbordet, vil den fungere godt til det. På baggrund af dens udseende er der nemlig ikke noget i vejen for, at lade den blive på køkkenbordet til den skal bruges næste gang.

Unik blender med masser af muligheder

Vitamix A3500I Ascent er en helt unik blender med en funktion, som man ikke finder hos ret mange andre blendere på markedet. Denne model har nemlig en indbygget self-detect teknologi og mikrochip i kandens bund.

Blenderen kan derfor bruges med en række af forskellige kander. Det vil sige, at blenderens programmer bliver justeret pr. automatik på baggrund af den kande, som man bruger.

Sikker blender med nem rengøring

Denne model har sikkerheden for øjet, da man ikke har mulighed for at starte blenderen, indtil selve kanden er sat korrekt på. Hvis dette ikke bliver gjort ordentligt, kan man ikke begynde med at blende.

Rengøringen er så nem, som den overhovedet kan blive, da alle kander kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Man skal derfor ikke selv i gang med klud og sæbe, da man blot kan skylle kanderne af og herefter putte dem i opvaskemaskinen.

Brugervenlig blender med fem indbyggede programmer

Der findes i alt fem forskellige indbyggede programmer på Vitamix A3500I Ascent. Disse fem programmer er: smoothies, varme supper, puréer, frosne desserter og rengøring. Ved hjælp af disse programmer kan man nemt lave den helt perfekte suppe eller smoothie.

Det er nemt at indstille blenderen, da man kan finde alle funktionerne på det brugervenlige display. Denne model har også en indbygget timer, så man selv kan indstille tiden og ikke behøver at stå og overvåge blenderen, mens den er i gang med at blende ingredienserne.

Med blenderen medfølger der en 2 liters kande, hvorfor man uden tvivl kan lave en lækker smoothie eller en velsmagende suppe til hele familien. Hvis man vil have fat i flere kander, så skal man selv ud og investere i disse.

Fordele

 • Holdbar
 • Medfølgende 98-siders opskriftsbog
 • Tætsluttende låg
 • Pulsfunktionen har forskellige hastigheder
 • Har fem indbyggede programmer
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Har ikke den bedste ydeevne i dens prisklasse

Du kan her se en præsentationsvideo af A3500I modellen: 


Vitamix Ascent A2300

4.9 ud af 5 stjerner hos Blenderreviewer.com
Anbefalet af Healthybutsmart.com

Vitamix Ascent A2300

Vitamix Ascent A2300 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Blenderreviewer.com og Healthybutsmart.com. Begge eksperter er begejstrede for blenderen, som de henholdsvis har givet 4,9 ud af 5 stjerner samt en anbefaling.

Mens Blenderreviewer.com er mest vilde med, at Vitamix Ascent A2300 kommer med en kraftfuld motor samt brugervenlige funktioner, så skriver Healthybutsmart.com, at de mener, at det er en fordel, at blenderen kommer med mange brugbare funktioner.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen. De nævner dog begge, at blenderen er forholdsvis dyr, hvilket man skal være opmærksom på.

Eksperterne: Brugervenlig blender med mange funktioner

Både eksperterne fra Blenderreviewer.com og Healthybutsmart.com er vilde med Vitamix Ascent A2300, som de mener er en blender for ’alle og enhver, der er på udkig efter en smart og praktisk blender’.

Blenderreviewer.com skriver blandt andet, at modellen er et godt køb i betragtning af dens ’smarte teknologier og funktioner’. De forklarer yderligere, at den er nem at bruge, samt at de er vilde med, at Vitamix har en 10 års garanti.

Eksperterne fra Blenderreviewer.com afslutter deres anmeldelse med at skrive, at de mener, at Vitamix Ascent A2300 ’er et godt valg for alle, der køber deres første high-end blender og dem, der blot er på udkig efter en opgradering’.

Mange af disse betragtninger er eksperterne fra Healthybutsmart.com enige i, da de mener, at Vitamix Ascent A2300 er en blender, hvor man ’ikke går ned på hverken funktioner eller ydeevne’. De ser derfor blenderen som værende et ’brugervenligt og fremragende valg’.

Funktionsdygtig blender med effektiv motor

Vitamix Ascent A2300 er fremstillet i et simpelt og stilrent design, så den passer ind i de fleste køkkener uanset, om man ønsker at have den fremme på køkkenbordet eller gemt væk i køkkenskabet.

Med Vitamix Ascent A2300 får man hjælp til flere former for opgaver i køkkenet, da modellen både kan hjælpe med at blende, mose og purere. Det vil sige, at man både kan anvende blenderen til at lave en smoothie eller en fars.

Blenderen kommer desuden med en kraftig motor med 2,2 hestekræfter, hvilket betyder, at den kan klare selv hårde ingredienser. Der medfølger yderligere en 2 liters kande med et klart låg, så man har mulighed for at holde øje med ingredienserne. Kanden kommer med en smal tud, så det er nemmere at hælde indholdet ud i en skål eller et glas.

Nem i brug og trådløs tilslutning

Med Vitamix Ascent A2300 får man en blender, der er nem i brug. Man har nemlig selv kontrollen, da den kommer med en variabel hastighedskontrol samt pulsefunktion. Det vil sige, at man selv styrer hastigheden, samt i hvor lang tid blenderen skal arbejde. Den slukker dog pr. automatik efter seks og et halvt minut.

Derudover kommer Vitamix Ascent A2300 med en indbygget trådløs forbindelse. Det betyder, at motorbasen er i stand til at genkende den beholderstørrelse, man har valgt. På den måde sørger blenderen for at justere arbejdstiden i forhold til beholderens størrelse.

Vitamix Ascent A2300 kommer yderligere med en sikkerhedsfunktion, der sørger for, at motoren ikke starter, medmindre beholderen er sat korrekt på plads med låget på. Hvis låget eller beholderen bliver fjernet, vil motoren stoppe med det samme. Man har dog mulighed for at tilføje ingredienser til blandingen, når motoren er tændt, via påfyldningshullet i låget.

Sidst men ikke mindst er det nemt at rengøre blenderen, da både kande og låg tåler maskinopvask.

Fordele

 • Effektiv motor med 2,2 hestekræfter
 • Kapacitet på 2 liter
 • Indbygget trådløs forbindelse
 • Variabel hastighedskontrol og pulsefunktion
 • Kan klare flere opgaver i køkkenet
Ulemper

 • Har ingen automatiske programmer
 • Har ingen touchskærm

Her kan du se en videopræsentation af Vitamix Ascent A2300 lavet af Vitamix:


Vitamix Ascent A2500

5 ud af 5 stjerner hos Blenderreviewer.com
“Editor’s Choice” med 88 ud af 100 point hos TechGearLab.com

Vitamix Ascent A2500

Både eksperterne fra Blenderreviewer.com og TechGearLab.com er vilde med blenderen Vitamix Ascent A2500, som de har givet henholdsvis 5 ud af 5 stjerner samt kåret til ”Editor’s Choice”.

Mens Blenderreviewer.com er vilde med, at blenderen kommer med flere indstillinger og programmer, er eksperterne fra TechGearLab.com begejstrede for, at man med Vitamix Ascent A2500 har mange muligheder.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen. De nævner dog begge to, at blenderen er forholdsvis dyr, hvilket man skal være opmærksom på.

Brugervenlig blender med god ydeevne, ifølge eksperterne

Med Vitamix Ascent A2500 er eksperterne enige i, at man får en blender, der kommer med alle de vigtigste funktioner og mere til.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Blenderreviewer.com, at ’hvis man er på udkig efter en fantastisk blender, der er meget nem at bruge, vil Vitamix Ascent A2500 være et glimrende valg’. De forklarer yderligere, at det er en funktionel og holdbar blender, der er nem at opbevare og rengøre, hvilket de mener, er en fordel.

Dette er eksperterne fra TechGearLab.com enige i, da de mener, at blenderens ydeevne er ’helt i top’, samt at det er en af de ’bedste blendere, de har testet’.

TechGearLab.com skriver yderligere, at Vitamix Ascent A2500 klarede sig godt i alle deres tests hele vejen rundt, hvorimod Blenderreviewer.com især er imponerede over, hvor god den er til frosne desserter, smoothies samt varme supper. Eksperterne fra Blenderreviewer.com slutter deres anmeldelse af med at skrive, at blenderen ’helt sikkert vil gøre dit liv lettere’.

Blender med masser af muligheder 

Vitamix Ascent A2500 er en model, der kan hjælpe forbrugeren med mange forskellige opgaver i køkkenet. Den kan nemlig både hjælpe med at blende, mose og purere, hvorfor man kan bruge den til at hav af opskrifter.

Blenderen kommer med i alt tre programmer, der kan bruges til enten smoothies, varme supper eller desserter. Derudover kommer modellen med en drejeknap med en variabel hastighedskontrol samt en timer, der sidder foran på selve motordelen.

Hvad enten man ønsker at benytte sig af blenderen til at blende en varm suppe eller lave en frossen dessert, er der mulighed for det. Man skal blot vælge et af de forudindstillede programmer, hvorefter man starter blenderen.

Vitamix Ascent A2500 kommer desuden med en sikkerhedsfunktion, der gør, at motoren ikke bliver aktiveret, før beholderen er monteret korrekt. Hvis beholderen eller låget bliver fjernet, vil blenderen stoppe med det samme. Det er dog muligt at tilføje ingredienser, mens blenderen er i gang ved brug af påfyldningshullet.

Med stor kande og self-detect teknologi

Vitamix Ascent A2500 er udstyret med teknologien self-detect. Denne teknologi sørger for, at man kan bruge modellen med flere kander, hvis de har en mikrochip i bunden.

Ved køb af Vitamix Ascent A2500 medfølger der en kande med en kapacitet på 2 liter. Kanden kommer med et gennemsigtigt klik-låg, så man har mulighed for at følge med i blandingen uden at stoppe motoren. Man har desuden mulighed for at vaske kanden i opvaskemaskinen.

Vitamix Ascent A2500 kommer yderligere med en kraftfuld motor med 2,2 hestekræfter. Det betyder, at blenderen kan arbejde med selv hårde ingredienser uden problemer.

Fordele

 • Med tre forudindstillede programmer
 • Kraftfuld motor med 2,2 hestekræfter
 • Med self-detect teknologi
 • Med sikkerhedsfunktion
 • Kande med kapacitet på 2 liter
Ulemper

 • Har et meget højt støjniveau

Her kan du se en videopræsentation af Vitamix Ascent A2500 lavet af Vitamix:


Vitamix Explorian E310

Anbefalet af Blenderreviews.us
God bedømmelse hos Gearpatrol.com

Vitamix Explorian E310

Vitamix Explorian E310 er blevet testet og anmeldt af de to eksperter Blenderreviews.us og Gearpatrol.com. Begge ekspertkilder er glade for blenderen, som de har givet henholdsvis en anbefaling samt en god bedømmelse.

Mens Blenderreviews.us er vilde med, at Vitamix Explorian E310 er brugervenlig samt nem at håndtere, er Gearpatrol.com begejstrede for blenderens ydeevne og performance.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Vitamix Explorian E310. Dog nævner eksperterne, at blenderens kapacitet er mindre sammenlignet med andre modeller, hvilket man skal være opmærksom på.

Budgetvenlig og effektiv blender, ifølge eksperterne 

Vitamix Explorian E310 er en populær blender blandt eksperterne. Eksempelvis skriver Blenderreviews.us, at blenderen er ’perfekt til dem, der er på udkig efter en højpræstations blender’. De mener yderligere, at det er ’en fantastisk opgradering til dem, der skal udskifte en ældre model til en ny blender’.

Endvidere nævner eksperterne fra Blendereviews.us, at blenderen er ’utrolig effektiv til mange forskellige ingredienser’, samt at ’det er den bedste budgetvenlige blender’. Dette er eksperterne fra Gearpatrol.com enige i, da de mener, at Vitamix Explorian E310 kan ’alt det man vil have og har brug for’.

Gearpatrol.com mener, at blenderens performance er ’bedre end mange andre dyrere modeller’, samt at dens ydeevne er god i forhold til dens budgetvenlige pris. De afslutter deres anmeldelse med at skrive, at det er muligt at bruge den som en hjælpende hånd hver dag i køkkenet.

Blender med ti hastighedsindstillinger og kraftig motor 

Med Vitamix Explorian E310 får man en hjælper i køkkenet, der kan lave alt fra juice og smoothies til at snitte grøntsager.

Derudover kommer blenderen med i alt ti hastighedsindstillinger, så man har mulighed for at justere blenderens hastighed efter behov. Blenderen har også en pulsefunktion, hvilket kan hjælpe med at opnå det mest optimale resultat.

Maskinen kommer yderligere med 2 hestekræfter og laserskårede knive, som man kan bruge til et væld af forskellige ingredienser. Blenderen er udstyret med en kande, der har en kapacitet på 1,4 liter. Man har derfor mulighed for både at lave små og mellemstore portioner. Der er også mulighed for at tilkøbe en større kande, hvis man har brug for det.

Blender med stilrent design og nem rengøring

Vitamix Explorian E310 er en stilren og simpel blender, der passer ind på de fleste køkkenborde. Blenderen er fremstillet til at være forholdsvis kompakt, så man har mulighed for at gemme den væk i køkkenskabet, hvis man ikke ønsker at have den stående fremme på bordet.

Endvidere er det nemt og hurtigt at rengøre Vitamix Explorian E310, da den kan rense sig selv. På den måde slipper man for at gøre det manuelt. Det kræver blot en smule opvaskemiddel samt varmt varm, hvorefter man skal lade blenderen køre i omkring 30 til 60 sekunder. Herefter vil blenderen være helt ren og klar til brug igen.

Fordele

 • Kraftfuld
 • Har to forskellige motorindstillinger
 • Selvrensende
 • Har en god ydeevne
Ulemper

 • Har et højt støjniveau, Klodset design.

Her kan du se en videopræsentation af Vitamix Explorian E310 lavet af Vitamix: 


Alternative modeller til blendere fra Vitamix

Når man er på udkig efter en ny blender, så skal man også tage stilling til, om det skal være fra den ene eller den anden producent. Der findes et væld af forskellige blendere på markedet, hvorfor Vitamix selvfølgelig ikke er den eneste blenderproducent. Vi viser derfor alternative modeller i den følgende sektion.


Blendtec Designer 625

6 ud af 6 stjerner hos danske Gastromand.dk 
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com

Denne blender har en motoreffekt på 1500 W, samt seks forskellige hastigheder og en kapacitet på hele 2.7 liter. Dermed er Blendtec Designer 625 en blender, der vil passe ind hos de fleste familier.

Blendtec Designer 625 kan være den helt rette model for mange forbrugere, da den både kan bruges til at purere, blende eller mose, hvorfor man kan lave lige præcis den opskrift, som man ønsker. Denne model kan klare det meste med sine robuste knive, specielle kande, motor med tre hestekræfter samt fantastiske brugervenlighed.

Blendtec Designer 625 har blandt andet været testet af den danske gastronomi hjemmeside Gastromand.dk. I denne test har blenderen har været i brug igennem et år i Gastromands køkken, og han er generelt meget tilfreds med dens evner.

Han skriver at den igen og igen har knust is på 5 sekunder, blendet smoothies af frossen frugt på under 20 sek. Han kalder denne model for et sandt ”blendermonster”, som har klaret alle de udfordringer han har udsat den for det seneste år.

Let at betjene på touch-displayet

Denne model har fire indbyggede programmer samt syv forskellige hastigheder. Disse kan nemt indstilles og justeres fra blenderens smarte touch-display.

Touch-displayet er nemlig udstyret med store ikoner, hvorfor man nemt og hurtigt kan se lige præcis det, som man skal trykke på. Programmer, der kan vælges, er: Frozen Treats, Whole Juice, Hot Soup og Smoothie, hvorfor man bare kan gå i gang med en af disse kategorier.

Det gode ved blenderens indbyggede programmer er, at de helt selv sørger for at justere hastigheden for det optimale resultat. Når man har startet et program, kan man blot tage et kig på displayet for at finde ud af, hvor lang tid der er tilbage.

Simpel rengøring

Hvis man har brug for en blender, hvor rengøringen er nem og overskuelig, så kunne denne model være et godt bud. Selve soklen er designet på en måde, så det er nemt at tørre den over med en klud.

I og med der kun er et touch-display skal man ikke rense en masse knapper heller. Blenderen skal derfor blot tørres over med en hurtig klud, hvilket ikke vil tage en masse tid. Blendtec Designer 625 har heller ikke nogen stav, hvorfor man heller ikke skal døje med at gøre denne rent efter brug.

Kraftig motor med god kølingseffekt

Blendtec Designer 625 har en utrolig kraftig motor, hvorfor der ikke er brug for selve blenderstaven. Motoren er på hele 1560 W, hvilket betyder at ingredienserne nemt og hurtigt blendes til en ensartet masse.

Derudover har denne blender også en optimal kølingseffekt, hvilket er vigtigt for ingrediensernes holdbarhed. Det betyder, at kølingen af motoren er ekstra god, hvorfor man ikke skal være bekymret for holdbarheden. Denne blenders unikke kølingsfunktion er meget bedre, end hvad man ellers kan finde hos andre blendere på markedet.

Fordele

 • Meget kraftfuld motor
 • Har flere forskellige forprogrammerede blendcyklusser
 • Kandens håndtag er nemt at holde ved
 • Kanden er nem at hælde af
Ulemper

 • Opskriftsbogen er meget kort
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Du kan her se en præsentationsvideo af Blendtec 625 modellen. Videoen er produceret af WhiteAway: 


Historien om Vitamix

Vitamix logo
Vitamix’ historie begyndte i 1921, da den nuværende direktørs bedstefar, William Grover Barnard, stod overfor udfordrende økonomiske tider. William Grover Barnard startede med at sælge moderne køkkenprodukter, da han blev opmærksom på vigtigheden af næringsrig mad på grund af en vens sygdom.

På dette tidspunkt blev virksomheden kaldt for ’The Natural Food Institute’ og endte med at blive en pioner inden for sundhedsfødevareindustrien. I 1937 blev William Grover Barnard introduceret til et nyt produkt, som selvfølgelig var en blender. Han så straks værdien af ​​hurtigt og nemt at kunne blande forskellige ingredienser sammen. Han begyndte at have fokus pådette nye produkt, som blev kaldt for Vita-Mix.

Selvom William Barnard ikke var meget for det, blev han i 1949 overtalt af hans søn, Bill Barnard, til at lave reklamer for Vitamix i TV’et. Dette skabte en større opmærksom omkring Vitamix, end man havde forventet, da selskabet blev pionerer indenfor dette, i og med de var Amerikas første rigtige tv-reklame (infomercial).

I 1964 ændrede virksomheden officielt navn til Vita-Mix Corporation, da sønnen, Bill Barnard, overtog selskabet. Vitamix havde allerede deres visioner og værdier i skabet, men ville gerne skabe endnu mere nyt. Virksomheden blev derfor fast besluttet på, at gøre sund madlavning endnu nemmere og endnu lækrere. Derfor blev Vitamix blenderen mere alsidig og kraftfuld. Derudover begyndte den også at adskille sig fra alle andre produkter, som man dengang kunne finde på markedet.

I 1969 blev Vitamix 3600 introduceret. Det var den første blender, der kunne lave varm suppe samt blende is, nødder, korn med mere. Produkterne begyndte at bære præg af betydelige forbedringer, når det kom til præstationer og holdbarhed, hvilket de konstant har gjort lige fra begyndelsen af. I 1985 blev den første kommercielle Vitamix blender introduceret, som blev kaldt for Mix ’n Machine. I dag kan man finde en komplet serie af forskellige Vitamix blendermodeller i hele verdenen. Vitamix er i dag en af de førende blenderproducenter på markedet.

I år 2009 blev Jodi Berg formand for Vitamix. I 2011 blev hun den administrerende direktør, og er det stadig den dag i dag. Jodi Berg er derfor den fjedre generation af Barnard-familien, der overtager selskabet. Lige fra starten af har Vitamix været privatejet af Barnard-familien. Hovedkontoret er i Ohio i USA, hvor det har været siden 1948. Mere end 1000 mennesker arbejder i dag i denne virksomhed. Du kan læse mere om Vitamix her.


Gennemgang af køb af blender, gode råd og tips 💡

De fleste danske husstande har brug for en blender i hjemmet. Hvis man er på udkig efter en ny blender, så kan det virke som en uoverskuelig og besværlig opgave, da der findes en masse forskellige at vælge imellem. Vi har derfor sørget for at samle en masse gode råd og tips, der gør det nemmere at finde lige præcis den blender, som man har brug for derhjemme.

Vi gennemgår derfor, hvordan man vælger den rette blender, hvad man skal være opmærksom på samt en masse gode råd, der sørger for at der bliver valgt en blender præcis til ens behov. Vi starter med kort at forklare, hvad en blender overhovedet er for noget.

Hvad er en blender?

Blendere er køkkenmaskiner, der kan blende et væld af forskellige ingredienser. Man kan bruge en blender til at lave alt lige fra smoothies til supper, dressinger og is. En blender er typisk lavet af forskellige dele såsom en sokkel, en beholder/kande og et låg.

Indeni selve blenderen vil der være blade eller knive, der sørger for at blende og knuse ingredienserne. I bunden vil der selvfølgelig være en motor. Udover en almindelig blender kan man også finde en stavblender på markedet. Denne form for blender består kun af et enkelt blad, som man selv skal føre ned i de ingredienser, der skal blendes sammen.

Hvor der hører en beholder med til den almindelige blender, skal man putte alle ingredienser i en skål eller lignende, hvis man bruger en stavblender.

Sådan vælger du den rette blender for dig ⭐

Man kan finde et væld af forskellige blendere på markedet, hvad angår priser, hastigheder, motorer med mere. Det kan derfor være svært at overskue, hvordan man finder den rette til ens behov.

Først og fremmest så har prisen noget at sige i forhold til blendere, hvorfor man hurtigt kan udelukke en del modeller ved at tage stilling til dette. Blendere kan findes til priser under 1000 kroner og helt op til flere tusinde kroner. Pris og kvalitet hænger som regel sammen.

Dog skal man altid huske på, at den dyreste blender ikke altid er den bedste blender, hvorfor man altid skal tage et godt kig på blenderens specifikationer og anmeldelser, inden man beslutter sig. Ligesom med andre køkkenmaskiner, så skal man finde ud af, hvad ens behov er, når det kommer til en blender. På denne måde bliver det nemmere at finde ud af, om man har brug for en lidt billigere eller en lidt dyrere blender.

Det er både irriterende at bruge for mange og for lidt penge, da man herved kan risikere ikke at købe en blender, der lever op til de ting, som man skal bruge den til.

Derudover kan overvejelsen af disse forskellige faktorer også hjælpe med at tage den helt rette beslutning ved køb af en ny blender.

1) Rengøring
Blendere kan både fås med rengøringsprogrammer og ingen rengøringsprogrammer. Derudover kan nogle blendere vaskes i opvaskemaskinen, mens andre ikke tåler det. Det er værd at overveje, hvad ens behov er, når det kommer til blendere og rengøring. Vil man have en blender, der er nem og hurtig at rengøre, eller er dette ikke den vigtigste faktor?

2) Motor
Blenderens motor er altafgørende for en god brugeroplevelse. Det er vigtigt at vælge en blender med en høj watt-effekt, hvorfor man altid skal holde øje med dette. Dog er der stor forskel på watt-effekterne og motorens kraft, hvorfor man skal gøre op med sig selv, hvad man rent faktisk har brug for.

3) Beholderens kapacitet
Med en blender medfølger der altid en beholder, der har en specifik kapacitet. Hvis man er en stor familie, der ønsker en blender med en stor kapacitet, så kan man vælge en med minimum 1.9 liter. Hvis man bare har brug for en lille blender til en enkelt smoothie, så kan man sagtens nøjes med en mindre model. Beslutningen af dette kan hurtigt hjælpe med at udelukke en del modeller, hvis man er sikker på, hvad kapaciteten nogenlunde skal være.

Vær opmærksom på dette ved køb af en blender

Der findes masser af forskellige og relevante faktorer og parametre, når valget står mellem en blender fremfor en anden blender. Iblandt disse forskellige parametre og faktorer, er der selvfølgelig nogle, der er mere relevante end andre. Hvis man er på udkig efter en ny blender til hjemmet, så har vi fundet de faktorer og parametre, som man skal være allermest opmærksom på.

Blenderens motor
Noget af det vigtigste ved en blender er dens motor. Man skal altid være opmærksom på, at man vælger en blender med en kraftfuld og robust motor. Dette gælder især, hvis man ønsker at blende nødder, frosne bær, isterninger samt andre hårde ingredienser. Hvis man har en blender med en motor, der ikke er særlig kraftfuld, så vil det ikke være muligt (eller i hvert fald ikke lige så nemt) at blende disse hårde fødevarer. Det kan endda ske, at ens blender går i stykker eller brænder sammen, fordi det vil være for hårdt for maskinen.

Lige meget om man har brug for at blende hårde fødevarer eller ej, er det altid en fordel med en blender med en kraftfuld motor. Dette sørger for, at man aldrig bliver begrænset i forhold til, hvad man ønsker at bruge sin blender til.

Forskellige hastigheder
Blendere kan have et væld af forskellige hastigheder, hvilket også er en fordel. Dette betyder, at man har mulighed for selv at indstille blenderens hastighed i forhold til blandingen.

Man behøver ikke investere i en blender med variable hastigheder, men det vil klart være en fordel, hvis der er mulighed for at vælge mellem et par forskellige hastigheder. Det er derfor en fordel, hvis man er opmærksom på, om blenderen har en forskellige hastigheder eller ej.

Indbyggede programmer
Hvis man ønsker en blender med forskellige programmer, så findes der et væld af modeller med dette. Dog kan man også købe en blender uden nogen programmer, hvorfor man skal være opmærksom på dette.

Disse programmer gør det endnu nemmere at gå i gang med supper, smoothies, juices samt meget andet med sin blender. Mens nogle mener at disse indbyggede programmer er altafgørende for blenderen, er det ikke alle, der har behov for dette. Man skal derfor gøre op med sig selv, om det er noget, man overhovedet vil få brug for eller ej.

Blade og knive
Ved køb af en ny blender skal man især være opmærksom på knivene. Der er stor forskel på kvaliteten af disse, hvorfor det er en fordel at købe en blender med kraftige, robuste og store knive, der kan sørge for det optimale resultat ved brug af blenderen. Disse knive skal dog ikke blot være robuste, men også vende i den helt rigtige retning. Det sørger nemlig for, at blenderen kan klare et væld af forskellige opgaver, hvilket altid er gavnligt.

Beholder
Med en blender medfølger der selvfølgelig også en beholder. Denne beholder kan findes i forskellige størrelser, hvorfor man skal vælge denne med omhu. Nogle blendere har en stor kapacitet ergo en stor beholder, mens andre blendere har en beholder med en mindre kapacitet.

Afhængig af den mængde som man ønsker at lave, skal man finde en blender med den helt rette beholder. Hvis man vil lave en stor portion på en gang, så skal beholderen i hvert fald have en vis mængde af kapacitet.


Inspirations opskrifter til blenderen 🌪

Med en blender kan man blande et væld af ingredienser og få en velsmagende drik, madret, dessert eller snack ud af det. Vi har fundet et par lækre opskrifter, som ens blender nemt og hurtigt kan klare.

Jordbær og banansmoothie
Jordbær og banansmoothie
Ingredienser:
– 200 gram jordbær
– 1 mellemstor banan
– 150-200 gram vaniljeyoghurt (skyr eller græsk yoghurt kan også bruges)
– Isterninger

Sådan gør du:
1. Skræl banen og evt. skær den i mindre stykker
2. Put alle ingredienser i blenderen
3. Blend indtil blandingen er den ønskede konsistens
4. Server straks

Suppe med kylling og kokosmælk
Suppe med kylling og kokosmælk
Ingredienser:
– 400 ml. kokosmælk
– 200-300 gram kyllingestrimler
– ½ løg
– En halv pakke bacon
– 2 fed hvidløg
– Frisk rosmarin
– Salt og peber

Sådan gør du:
1. Skær løget, pres hvidløget og sæt ingredienserne klar
2. Bland kokosmælk, kylling, rosmarin, salt og peber i blenderen
3. Steg bacon, hvidløg og løg på panden
4. Hæld blandingen fra blenderen på en tallerken og put baconblandingen ovenpå
5. Server straks

Hjemmelavede pandekager
Hjemmelavede pandekagerPortion: 6-8 pandekager

Ingredienser:
– 2 dl. mælk
– 2 dl. mel
– 1 æg
– 1 teske bagepulver
– 1 teske sukker
– 2 teske olie
– ½ teske salt

Sådan gør du:
1. Bland alle ingredienser i blenderen
2. Blend indtil den ønskede konsistens er opnået
3. Put dejen på en pande og opvarm den på begge sider, indtil der ikke er mere dej tilbage
4. Pandekagerne serveres varme med selvvalgt topping

Hjemmelavet hummus
Hjemmelavet hummus
Ingredienser:
– 1 dåse kikærter
– 2 fed hvidløg
– En smule salt og peber
– Saft fra en ½ lime
– 1 spsk. tahin
– 1 spsk. spidskommen
– ½ dl. olie

Sådan gør du:
1. Blend alle ingredienser i blenderen
2. Blend indtil hummussen er dejlig cremet
3. Smag til med salt og peber
4. Sæt i køleskabet


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


KitchenAid Artisan High Performance Blender 

4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
80 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan High Performance blender

KitchenAid Artisan High Performance Blender er blevet testet af 2 hold eksperter, som begge er meget begejstrede. Her er tale om det internationale testmagasin Trustedreviews.com og husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

I begge tilfælde er modellen blevet vurderet på forskellige parametre såsom funktioner, brugervenlighed, pris og rengøring. Det konkluderes, at dette produkt klarer de stillede opgaver rigtig godt, og det resulterer i 2 gode bedømmelser.

Stærkt og enkelt produkt

KitchenAid Artisan High Performance Blender vil være et godt valg, hvis man ønsker en enkel blender, der samtidig er meget kraftfuld og solidt bygget. Den kommer i det klassiske og simple KitchenAid-design og kan fås i en række forskellige farver.

Kontrolpanelet findes nederst på soklen samt øverst på kanden – dette består af en drejeknap og 2 trykknapper til puls og start/stop.

Drejeknappen styrer hastigheden, som kan indstilles i 9 niveauer. De højeste hastigheder er især velegnede til lette ingredienser, mens de lave med fordel kan bruges til kraftige og hårde ingredienser.

KitchenAid Artisan High Performance Blender kommer med en stærk motor på 1800 watt, der gør den i stand til at håndtere både bløde og hårde fødevarer såsom kerner, nødder, is og hårde grøntsager.

Der er hermed tale om en meget alsidig model, der for eksempel kan bruges til at lave juice, cremede smoothies, suppe, pure eller is-desserter.

Yderligere kan den både håndtere varme og kolde fødevarer, hvilket er med til at øge alsidigheden.

Ud over den stærke motor medfølger også en specialdesignet stålkniv, som sørger for, at der ikke opstår klumper eller ubearbejdede ingredienser.

Miljøvenlig og nem at rengøre

Modellen kommer med en tilhørende kande, hvis kapacitet ligger på 1,75 liter. Det er meget højt, og man kan derfor let tilberede større portioner uden problemer. Kanden er konstrueret uden det skadelige BPA for en højere miljø- og allergivenlighed.

Herudover er der optegnet måleangivelser på indersiden af kanden, så man lettere kan måle flydende ingredienser.

Det er muligt at sætte låget solidt fast, så man ikke risikerer, at det hopper af under arbejdet. Det er desuden skabt på en måde, der gør det let at tilsætte flere ingredienser, imens der blendes.

Selv om låget er helt forseglet under arbejdet, er det stadig ventileret, så man opnår den bedst mulige kvalitet af det måltid, der blendes.

Vægten ligger hertil på 8,9 kilo, hvilket er til den tunge side, men det sikrer til gengæld en bedre stabilitet.

Rengøringen er yderligere et fokusområde på denne blender, for det er svært at undgå, at den sprøjter og sviner, mens den arbejder. Af samme årsag er de fleste dele aftagelige, og som en ekstra bonus tåler de maskinopvask.

Flot og alsidig, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan High Performance Blender har været med i test hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com, der er meget imponerede. De beskriver den som en rigtig flot og kraftfuld blender, der oven i købet er meget alsidig og kan bruges til mange forskellige formål. Det er hertil smart, at alle delene er aftagelige og kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Eksperterne nævner herudover, at blenderen kan håndtere selv de hårdeste fødevarer, og som et ekstra plus arbejder den hurtigt.

Der nævnes kun få minusser, og disse går især på den høje pris, og så savnes der nogle forudindstillede programmer.

KitchenAid Artisan High Performance Blender er ligeledes blevet testet af det britiske Good Housekeeping Institute, som giver en høj score på 80 ud af 100 point. Dette begrundes med, at produktet er meget kraftfuldt og leverer gode resultater på kort tid.

Evnen til at behandle varme og kolde ingredienser fremhæves, og så er rengøringen nem.

Eksperterne oplever, at fremstilling af pure og mayonnaise fungerer rigtig godt, da resultatet bliver en god og cremet konsistens. Desværre sætter ingredienserne sig flere gange fast under kniven.

Prisen ligger desuden i den høje ende, nævnes det, og så havde eksperterne lidt svært ved at finde den helt rigtige hastighed.

Fordele

 • Kraftfuld blender
 • Flot design
 • Er alsidig i brug
 • Kan blende varme væsker
Ulemper

 • Er tung i bunden
 • Bladene kan ikke fjernes og rengøres

Specifikationer ved KitchenAid Artisan High Performance Blender:
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Blender
🔴 Watt: 1800
🔴 Antal hastigheder: 9
🔴 Pulse-funktion: Ja
🔴 Højde: 45 centimeter
🔴 Bredde: 26,7 centimeter
🔴 Vægt: 8,9 kilo
🔴 Kandens kapacitet: 1,75 liter

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan High Performance Blender. Videoen er produceret af KitchenAid:

https://www.youtube.com/watch?v=TZLJ51q7LwY&feature=emb_logo


FAQ

Hvilken Vitamix blender er bedst?
Du kan finde mange forskellige blendere på markedet – herunder smarte og funktionelle blendere fra mærket Vitamix. En af de bedste blendere fra Vitamix er blenderen Vitamix A3500l Ascent. Blenderen har 3,5 stjerner hos Cnet.com, og er generelt enormt populære og vellidt blandt kunder og forbrugere.
Hvad er så specielt ved Vitamix blender?
Det specielle ved Vitamix blenderen er, at den er udstyret med en helt speciel kniv. Kniven pulveriserer alle ingredienserne ned til et cellulært niveau. Du får altså enormt meget ud af meget lidt. Ved at bruge Vitamix blenderen får du de maksimale proteiner, næringsstoffer og mineraler ud ad maden.
Er Vitamix en højhastighedsblender?
Køber du en blender fra Vitamix, er du sikret en yderst hurtig blender med mange forskellige funktioner. Den høje hastighed i blenderen gør, at du hurtigt kan lave en smoothie, suppe eller andet, som du kan tage med dig på farten. Vitamix blenderen har hele 10 forskellige hastigheder.
Er Vitamix virkelig pengene værd?
Selvom Vitamix blenderne kan være en smule dyre, vil mange mene at det er alle pengene værd. Med en Vitamix blender får du en god og robust blender, der kan blende selv de hårdeste ingredienser. Du vil med sikkerhed ikke fortryde dit køb af den smarte og effektive Vitamix blender.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Bloomberg.com 🇺🇸

Bloomberg.com er et amerikansk nyhedsbureau, der har specialiseret sig i finansverdenen. De leverer forretnings- og markedsnyheder, data, analyser og videoer til hele verdenen. Bloomberg.com skriver også anmeldelser og tests om forskellige produkter heriblandt blendere. De har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix A3500I Ascent. Vil du læse mere, kan du besøge Bloombergs hjemmeside her.

Cnet.com 🇺🇸

Cnet.com er et amerikansk teknikmagasin, der leverer alt lige fra artikler til blogs, nyheder og anmeldelser om især elektronik og teknologi. De har anmeldt forskellige blendere heriblandt Vitamix A3500I Ascent, Vitamix TNC 5200 og Vitamix S30. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link, dette link eller dette link.

Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand.dk er et dansk mandemagasin, der skriver om især gastronomiens verden. Målgruppen er mænd, hvorfor magasinet bliver skrevet med dette for øje. De skriver om køkkenmaskiner, trends, opskrifter samt en masse andet. De har blandt andet anmeldt blenderen Blendtec Designer 625. Vil du læse mere, kan du klikke læse hele Gastromands artikel her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Britiske Good Housekeeping Institute er en ressource, som forbrugere kan bruge, hvis de har brug for en nem løsning. Der findes nemlig hurtige løsninger på alt, der har noget med dagligdagen at gøre som eksempelvis opskrifter, indretning, økonomi med mere. De anmelder og tester også produkter som eksempelvis blenderne Vitamix 750 Pro og Vitamix A3500I Ascent. Vil du læse mere, kan du læse de to anmeldelser her og her.

Goodhousekeeping.com har også testet KitchenAid Artisan High Performance Blender. Hele testen kan læses hos Good Housekeeping Institute.

Techgearlab.com 🇺🇸

Techgearlab.com er en amerikansk webside, der leverer anmeldelser og tests om teknologi og forbrugerelektronik. De hjælper forbrugerne med at finde de bedste produkter, før de går ud og investerer i et nyt produkt. Deres mission er at skabe en webside, hvor man kan finde de bedste produktanmeldelser på markedet. Techgearlab.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix Ascent A2500, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Healthybutsmart.com 🇺🇸

Healthybutsmart.com er en amerikansk side, der skriver artikler om mad, supplementer samt meget mere. Siden indeholder alt, hvad der handler om sundhed, hvorfor du også kan finde anmeldelser af mange forskellige køkkenprodukter. Du kan eksempelvis finde en anmeldelse af blenderen Vitamix Ascent A2300. Ønsker du at læse anmeldelsen af Vitamix Ascent A2300, kan du klikke på dette link.

Gearpatrol.com 🇺🇸

Gearpatrol.com er et amerikansk magasin, der leverer alt lige fra gode råd til rapporter, artikler samt meget mere om både teknologi, fitness, biler m.m. Derudover tester og anmelder Gearpatrol.com også forskellige forbrugerprodukter heriblandt blendere. Her har Gearpatrol.com testet blenderen Vitamix Explorian E310. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Blenderreviews.us 🇺🇸

Blenderreviews.us er en amerikansk side, der er startet for at hjælpe andre med at få en sundere livsstil ved brug af en blender. På siden kan du finde et væld af artikler, gode råd, viden samt anmeldelser af forskellige modeller. Blenderreviews.us har blandt andet testet og anmeldt Vitamix Explorian E310. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.

Blenderreviewer.com 🇺🇸

Den amerikanske side Blenderreviewer.com er et sted, hvor du kan finde et hav af artikler, tips samt anmeldelser af nogle af de bedste blendere på markedet. Websiden blev lavet for at give forbrugerne en masse viden om blendere, så det er nemmere at vælge den rette til dine behov. Her har Blenderreviewer.com lavet en test af de to blendere Vitamix Ascent A2300 og Vitamix Ascent A2500. Ønsker du at læse de to anmeldelser, kan du klikke ind her eller her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her gælder det en test af KitchenAid Artisan High Performance Blender. Læs hele testen hos Trustedreviews.com.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevis om, at en blender fra Vitamix er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre tests og artikler, du måske vil finde interessante.

Med vores generelle blender test kan du skabe dig et overblik over markedets bedst vurderede blendere, på tværs af de forskellige producenter.

Er der et mærke, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel læse vores producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores Blendtec blender test, vores Raw blender test, vores KitchenAid blender test, vores Wilfa blender test og vores KitchenAid Artisan High Performance Blender test, der alle indeholder testvindere og topscorende modeller.

Hvis du er særligt interesseret i at lave lækre smoothies, og er på udkig efter en blender, der er specielt designet til dette formål, bør du læse vores smoothie blender test. Et andet køkkenredskab der kan fungere fremragende til dette formål, er en god stavblender.

I vores store stavblender test finder du en gennemgang af markedets forskellige testvindende og topscorende modeller.

Også i denne kategori har vi en række producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Bamix stavblender test, vores KitchenAid stavblender test og vores Bamix Superbox test, der alle indeholder ekspertfavoritter.

Slutteligt vil vi fremhæve vores populære juicer tests. Få et overblik over markedets bedste modeller med vores juicer, saftpresser og slow juicer tests, der alle indeholder testvindere samt nyttig viden om emnet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme