Vitamix blender test 2019 – Se de bedste Vitamix blendere – Gennemgang af ekspert tests

0

Denne artikel handler om blendere fra Vitamix. Formålet med denne artikel er, at give et godt overblik over de forskellige Vitamix blendere på markedet.

Vi har undersøgt de forskellige tests der er foretaget af Vitamix blendere, så du nemt kan få et overblik over hvordan eksperterne bedømmer de forskellige modeller.

Denne Vitamix blender test indeholder:

🔸 Overblik over 4 forskellige Vitamix blendere
🔸 Overblik over 2 alternativer til Vitamix blendere
🔸 Information om Vitamix
🔸 Gennemgang af køb af blender, gode råd og tips
🔸 Blenderopskrifter
🔸 Gennemgang af testkilder brugt i denne artikel

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af eksterne tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Gennemgang af blendere fra Vitamix 

I dette afsnit gennemgår vi fem forskellige blendere fra Vitamix. Vi giver et overblik over de vigtigste specifikationer vedrørende den specifikke blender, så det er nemt og overskueligt at finde nyttig information om disse blendere.


Vitamix A3500I Ascent

80 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute
3,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com 
Anbefalet hos amerikanske Bloomberg.com

 Vitamix A3500I Ascent

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.695,00 Kr. 0,00 Kr. 6.695,00 Kr. Læs mere
6.795,00 Kr. 0,00 Kr. 6.795,00 Kr. Læs mere
6.795,00 Kr. 0,00 Kr. 6.795,00 Kr. Læs mere
7.295,00 Kr. 0,00 Kr. 7.295,00 Kr. Læs mere
7.295,00 Kr. 0,00 Kr. 7.295,00 Kr. Læs mere
7.295,00 Kr. 0,00 Kr. 7.295,00 Kr. Læs mere

 

Vitamix A3500I Ascent har alle de funktioner, som man skal bruge, når man investerer i en ny blender. Den er utrolig praktisk og funktionel med alle de bedste indbyggede funktioner. Med denne model har man mulighed for selv at styre hastigheden, vælge et af de fem indbyggede programmer eller gøre brug af pulsefunktionen. Alt dette kan styres på selve blenderens display.

Vitamix A3500I Ascent er blevet testet i flere forskellige tests, hvor den generelt får positiv kritik hos eksperterne.

Generelt lyder det fra både britiske Good Housekeeping Institute og den amerikanske testside Cnet.com, at modellen klarer sig rigtig god i de blender opgaver de har testet, men samtidig mener eksperterne at blenderen er temmelig dyr, hvilket de angiver som det største minus.

Designet får generelt ros, da det ifølge testpanelerne både er moderne og stilrent på samme tid. Hvad enten man ønsker at have blenderen i køkkenskabet eller på selve køkkenbordet, vil den fungere godt til det. På baggrund af dens udseende er der nemlig ikke noget i vejen for, at lade den blive på køkkenbordet til den skal bruges næste gang.

Unik blender med masser af muligheder

Vitamix A3500I Ascent er en helt unik blender med en funktion, som man ikke finder hos ret mange andre blendere på markedet. Denne model har nemlig en indbygget self-detect teknologi og mikrochip i kandens bund.

Blenderen kan derfor bruges med en række af forskellige kander. Det vil sige, at blenderens programmer bliver justeret pr. automatik på baggrund af den kande, som man bruger.

Sikker blender med nem rengøring

Denne model har sikkerheden for øjet, da man ikke har mulighed for at starte blenderen, indtil selve kanden er sat korrekt på. Hvis dette ikke bliver gjort ordentligt, kan man ikke begynde med at blende.

Rengøringen er så nem, som den overhovedet kan blive, da alle kander kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Man skal derfor ikke selv i gang med klud og sæbe, da man blot kan skylle kanderne af og herefter putte dem i opvaskemaskinen.

Brugervenlig blender med fem indbyggede programmer

Der findes i alt fem forskellige indbyggede programmer på Vitamix A3500I Ascent. Disse fem programmer er: smoothies, varme supper, puréer, frosne desserter og rengøring. Ved hjælp af disse programmer kan man nemt lave den helt perfekte suppe eller smoothie.

Det er nemt at indstille blenderen, da man kan finde alle funktionerne på det brugervenlige display. Denne model har også en indbygget timer, så man selv kan indstille tiden og ikke behøver at stå og overvåge blenderen, mens den er i gang med at blende ingredienserne.

Med blenderen medfølger der en 2 liters kande, hvorfor man uden tvivl kan lave en lækker smoothie eller en velsmagende suppe til hele familien. Hvis man vil have fat i flere kander, så skal man selv ud og investere i disse.

Udvalgte fordele ved Vitamix A3500I Ascent:
🔵 Kapacitet på hele 2 liter
🔵 Self-detect teknologi og mikrochip
🔵 Fem indbyggede programmer
🔵 Brugervenligt display
🔵 Indbygget timer

Du kan her se en præsentationsvideo af A3500I modellen. Videoen er produceret af Vitamix: 

https://www.youtube.com/watch?v=-mYbUJSoOo4

Vitamix TNC 5200

83 ud af 100 point hos amerikanske Toptenreviews.com 
4,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Urbanvegan 
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com

Vitamix TNC 5200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
 

Vi har fundet tre forskellige tests af denne model, og generelt får TNC 5200-modellen stor ros af eksperterne. Der er stor ros for dens evne til at blende, og blenderenes generelle ”power”. Samtidig er kritikken mest fokuseret på prisen, hvilket er det kritikpunkt man oftest støder på, når der testes Vitamix blendere.

Denne model har en motor med en effekt på 1200 W, hvorfor der er mulighed for at blende stort set alle tænkelige ingredienser i denne blender. Med denne blenders kraft kan selv frø, nødder og andre hårde ingredienser blive lavet til pulver, hvorfor man kan putte lige præcis det, som man har lyst til ned i blenderen. Derudover er der ti forskellige hastigheder, som kan indstilles og justeres efter behov.

En blender med plads til 2 liter

Med denne blender fra Vitamix kan man blende helt op til 2 liter på samme tid. Dette kan blenderen klare uden besvær, hvorfor det er den perfekte blender til en familie, der ønsker at lave store portioner på samme tid.

Denne model har en luftkølende motor, der sørger for, at selv hårde ingredienser bliver blendet uden problemer. Det er den ideelle blender til familien, der er vilde med at lave nem og hurtig mad til både børn og voksne, uden man skal i gang med blenderen af flere omgange.

Tag styringen over hastigheden

Med Vitamix TNC 5200 har man altid selv styringen og kontrollen, når det kommer til hastigheden. Hastigheden kan nemt og hurtigt indstilles på blenderens kontrolpanel, hvorfor der er mulighed for at opnå lige præcis den tekstur, som man ønsker ens mad skal have.

Der er mulighed for at justere hastigheden også selv efter, blenderen er gået i gang. Man kan derfor sagtens starte på en hastighed og herefter ændre denne, hvis man finder ud af, at det ikke var den rigtige hastighed.

Fremstillet af BPA-fri plast

Denne model har en kande, der er fremstille af BPA fri plast. Derudover er låget og blenderstaven også fremstillet af BPA fri plast. Det betyder, at Vitamix TNC 5200 er en miljøvenlig blender, der er fremstillet med øje for både miljø og sundhed.

Blenderen er også designet således, at der bliver skabt et vakuum i kandens bund, hvorfor alt indhold glidende bliver ført ned til bladknivene. Dette sørger for, at alle ingredienser kommer en tur igennem blenderen, hvorfor man ikke skal døje med irriterende klumper.

Udvalgte fordele ved Vitamix TNC 5200:
🔵 Kapacitet på hele 2 liter
🔵 Miljøvenlig blender med BPA fri plast
🔵 Høj effekt
🔵 Selvjustering af 10 forskellige hastigheder
🔵 Kan blende alle former for ingredienser


Vitamix 750 Pro

5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Techgearlab.com
4,5 ud af 5 stjerner hos britiske Trustedreviews.com 
4,5 ud af 5 stjerner hos britiske Good Housekeeping Institute


vitamix-pro-750-blender

Producenten Vitamix har et godt ry, når det kommer til blendere. De er kendt for at lave blendere i høj kvalitet, og modellen Vitamix 750 Pro er ingen undtagelse. Denne model har alt det, som man skal bruge, hvis man er på udkig efter en blender, som skal bruges til et væld af forskellige foretagender.

Modellen er også populær blandt anmelderne, og har fået gode bedømmelser i flere forskellige anerkendte testmagasiner. Eksempelvis skriver det store britiske testmagasin Good Housekeeping Institute, at Vitamix 750 Pro har en ekstraordinær evne til at blende de fødevarer, som eksperterne testede i maskinen. Testpanelet er også begejstret over at denne model er relativt stille, sammenlignet med mange andre blendere i samme klasse. Eksperternes største kritikpunkt er, at de mener der burde have været en målekop i lågdæksel.

Simpelt og lækkert design

Vitamix 750 Pro er produceret i et simpelt og stilrent design, der vil passe til de fleste danske hjem. Det er en stilren blender med et tidløst design, der vil forblive moderne i lang tid frem. Den optager ikke særlig meget plads, hvorfor man nemt kan finde plads til den i enten køkkenskabet eller på køkkenbordet.

Selvom blenderen er praktisk og kompakt, så har den stadig en kapacitet på hele 1,9 liter. Denne model har også 2,2 hestekræfter, hvilket er ret højt i forhold til andre blendere. Derfor skal man være opmærksom på, at denne model ikke er helt lydsvag. Men i betragtning af dens høje effekt larmer den ikke særlig meget.

Fem forskellige programmer og ti hastigheder

Modellen Vitamix 750 Pro har hele fem forskellige indbyggede programmer. Disse programmer gør det muligt at blende lige præcis det, som man har lyst til.

Fire af de fem indbyggede programmer gør det muligt at lave sin egen suppe, smoothie, puré, dressing eller lignende. Det smarte ved disse programmer er, at man ikke skal stå og holde en knap nede eller holde øje med blenderen. Man starter blot programmet og så stopper blenderen, når den er færdig med at blende eksempelvis ens smoothie eller suppe.

Det sidste program er et rengøringsprogram, der sørger for, at rengøringen kan klares på ingen tid. Dette program skal ikke bruges i mere end 30 sekunder med varmt vand og sæbe tilsat. Når dette er gjort, skal blenderen blot tørres efter, og så er den klar til at blive brugt igen. Der er også mulighed for at vælge mellem ti hastigheder. Man skal blot indstille dette på blenderen, inden man går i gang.

Brugervenlig blender for hele familien

Vitamix 750 Pro er en brugervenlig blender, der kan bruges til hele familien. Med dens store kapacitet på 1,9 liter er der plads til at lave smoothies, supper og andre opskrifter til hele familien på samme tid.

Brugervenligheden er rigtig god hos Vitamix 750 Pro, da den har forskellige programmer og hastigheder. Derudover er der også forskellige knapper, der gør det meget nemmere at bruge den.

Med dens start- og stopknap samt pulse-knappen er der rig mulighed for selv at have kontrol over blenderen samt blende de lidt hårdere ingredienser såsom isterninger eller frosne bær.

Udvalgte fordele ved Vitamix 750 Pro:
🔵 Kraftig motor på 2,2 hestekræfter
🔵 Kapacitet på 1,9 liter
🔵 Fem indbyggede programmer
🔵 Stilrent og kompakt design
🔵 Ti forskellige hastigheder

Du kan her se en præsentationsvideo af modellen. Videoen er produceret af Vitamix: 

https://www.youtube.com/watch?v=J8_5mDvqQxk

Hvis du har god tid, så kan du her se denne videopræsentation af Vitamix Pro 750. Videoen er udarbejdet af den tidligere American Top Chef vinder, Michael Voltaggio:

https://www.youtube.com/watch?v=3rNWbnAal8c

Vitamix Pro 300

Anbefalet hos amerikanske Thekitchn.com 
Middel bedømmelse hos britiske Which.co.uk

Vitamix Pro 300

Vitamix Pro 300 minder meget om modellen Vitamix 750 Pro. De har mange af de samme funktioner, men der er stadig nogle enkelte forskelligheder. Den største forskel er, at denne model ikke har nogen indbyggede programmer. Derudover er den også lavet i BPA fri Tritan Plast, hvorfor selve designet heller ikke er helt ens.

Vi har fundet to tests af denne model. Hos amerikanske thekitchn.com var de meget begejstret for modellen, men hos det britiske testmagasin Which.co.uk, mener de at den er for dyr i forholdt til kvaliteten. Den får dog stor ros for dens evne til at blende supper og smoothies hos Which.co.uk.

Designet er ifølge eksperterne både stilrent og enkelt.

En blender med ingen indbyggede programmer

Som nævnt følger der ikke nogen indbyggede programmer med denne model. Dette betyder, at man helt selv har styringen, hvorfor man blot skal regulere dette ved hjælp fra blenderens drejekontakt.

Dog har Vitamix Pro 300 en ny og lækker kande, som klart er noget af det bedste ved denne model. Den har en kapacitet på 1,9 liter, hvorfor der er plads til at lave en god ret eller en lækker smoothie til hele familien.

Kanden er ikke lige så høj og bred som mange af de andre kander, hvilket er en fordel for forbrugeren, da dette gør rengøringen en del nemmere. Det er nemlig meget lettere at nå bunden i forhold til mange andre blendere på markedet. Derudover er kanden produceret i BPA fri plast.

Brugervenlig blender med høj effekt

Denne model er meget kraftfuld, da den har en effekt på hele 1200 W. Derudover kan selve bladspidsen komme op på hele 368 k/t. Det vil sige, at det ikke kan være nemmere at blende frosne bær, isterninger eller andre hårde ingredienser.

Blenderen er nem at have med at gøre, da der medfølger en tamper, så man nemt kan tilføje ingredienser ned i blenderen, mens den er i gang. Dog skal man være opmærksom på, at blenderens dele ikke tåler opvaskemaskine. Man skal derfor selv sørge for at rengøre blenderen efter brug.

Pulsefunktion og flere forskellige hastigheder

Selvom Vitamix Pro 300 ikke har nogen indbyggede programmer, så har den stadig en pulsefunktion samt flere forskellige hastigheder. Med pulsefunktionen kan man lave alt det, som hjertet begærer lige fra supper til puréer og salsa.

Med ti variable hastigheder giver det en mulighed for at forfine enhver tekstur, hvad enten man ønsker at tyk eller tynd suppe, smoothie, puré eller andet.

Udvalgte fordele ved Vitamix Pro 300:
🔵 Kapacitet på hele 1,9 liter
🔵 En smart kande
🔵 10 forskellige hastigheder
🔵 Høj effekt
🔵 Pulsefunktion

Du kan her se en præsentations video af produktet. Videoen er produceret af det australske Raw Blend: 

https://www.youtube.com/watch?v=2uuyis8OJ1M

Alternative modeller til blendere fra Vitamix

Når man er på udkig efter en ny blender, så skal man også tage stilling til, om det skal være fra den ene eller den anden producent. Der findes et væld af forskellige blendere på markedet, hvorfor Vitamix selvfølgelig ikke er den eneste blenderproducent. Vi har fundet to gode alternative blendermodeller til blendere fra Vitamix, hvis man er interesseret i at udforske andre muligheder på markedet.


Sage Boss

Testvinder hos britiske t3.com 
5 ud af 5 stjerner hos britiske Trustedreviews.com 
Anbefalet hos britiske Telegraph.co.uk

 Sage Boss blender

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne blender fra britiske Sage får generelt stor ros i de tests den har været bedømt i. Hos det britiske teknikmagasin T3, har de kåret denne model som testvinder, og den får især ros for dens evne til at blende smoothies. T3 skriver at modellen fra Sage er udstyret med ekstra par lange nedadvendte blenderknive, der gør at den er ekstra effektiv. De ekstra knive gør at man undgår at der gemmer sig ting i bunden, som ikke er blevet blendet ordenligt.

Hos det britiske testmagasin trustedreviews.com, er testpanelet generelt også meget begejstret fra denne model, og de belønner den med 5 ud af 5 stjerner. Ifølge testpanelet klarer denne model sig godt på alle parametre. Eksperternes største kritikpunkt er rettet mod prisen, som de mener at høj.

Motoren har en effekt på 1000 Watt samt et Kinetix blendersystem. Dette system sørger for det fineste og bedste resultat. Det er derfor denne blender er så perfekt til smoothies, som den er. Der medfølger to forskellige smoothiebeholdere.

Beholderne har ingen fordybninger, men i stedet en smart afrundet kant samt et låg, der nemt og hurtigt kan tages af og på.

Smart bladsystem og unikt design af låg

Sage Boss har et Kinetix kniv- og stålsystem, der er designet med i alt tre rustfri og kraftfulde blade i stål. Disse blade findes i beholderens bund, der sørger for en maksimal skærekraft, så konsistensen bliver præcis, som man ønsker.

Derudover har denne model også et unikt lågdesign, der sørger for, at låget nemt kan fjernes. Fordelen ved dette låg er, at det er tæt, hvorfor man ikke skal bekymre sig for, at få noget på tøjet.

Tåler opvaskemaskine

En af fordelene ved denne er også, at dens forskellige dele tåler opvaskemaskinen. Dette betyder, at man ikke skal bruge en masse tid på at gøre blenderen ren efter brug.

Hvis man blot skyller den først, så kan man roligt putte alle delene direkte i opvaskemaskinen bagefter. Alle delene er utrolig holdbare og robuste, hvorfor man ikke skal være bange for, at de går i stykker lige med det samme. Dette er en blender, der kan holde i mange år frem i tiden.

Miljøvenlige smoothiebeholdere i BPA fri Tritan

Med Sage Boss medfølger der to forskellige smoothiebeholdere, der begge er fremstillet af BPA fri Tritan. Dette betyder, at man sagtens kan drikke direkte fra disse beholdere uden at bekymre sig om alverdens kemiske stoffer.

Derudover kan disse beholdere heller ikke splintre, og de kan også sagtens komme i opvaskemaskinen efter brug.

Udvalgte fordele ved Sage Boss:
🔵 Miljøvenlig blender med smoothiebeholdere i BPA fri plast
🔵 Smarte ”to-go” beholdere til farten
🔵 Tåler opvaskemaskine
🔵 Kinetix kniv- og stålsystem
🔵 Unikt lågdesign

Du kan her se en præsentationsvideo af modellen. Videoen er produceret af Sage:

https://www.youtube.com/watch?v=2pRKiyE67Fw

Blendtec Designer 625

6 ud af 6 stjerner hos danske Gastromand.dk 
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com

 Blendtec Designer 625

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
5.675,00 Kr. 0,00 Kr. 5.675,00 Kr. Læs mere
6.595,00 Kr. 0,00 Kr. 6.595,00 Kr. Læs mere

 

Denne blender har en motoreffekt på 1500 W, samt seks forskellige hastigheder og en kapacitet på hele 2.7 liter. Dermed er Blendtec Designer 625 en blender, der vil passe ind hos de fleste familier.

Blendtec Designer 625 kan være den helt rette model for mange forbrugere, da den både kan bruges til at purere, blende eller mose, hvorfor man kan lave lige præcis den opskrift, som man ønsker. Denne model kan klare det meste med sine robuste knive, specielle kande, motor med tre hestekræfter samt fantastiske brugervenlighed.

Blendtec Designer 625 har blandt andet været testet af den danske gastronomi hjemmeside Gastromand.dk. I denne test har blenderen har været i brug igennem et år i Gastromands køkken, og han er generelt meget tilfreds med dens evner.

Han skriver at den igen og igen har knust is på 5 sekunder, blendet smoothies af frossen frugt på under 20 sek. Han kalder denne model for et sandt ”blendermonster”, som har klaret alle de udfordringer han har udsat den for det seneste år.

Let at betjene på touch-displayet

Denne model har fire indbyggede programmer samt syv forskellige hastigheder. Disse kan nemt indstilles og justeres fra blenderens smarte touch-display.

Touch-displayet er nemlig udstyret med store ikoner, hvorfor man nemt og hurtigt kan se lige præcis det, som man skal trykke på. Programmer, der kan vælges, er: Frozen Treats, Whole Juice, Hot Soup og Smoothie, hvorfor man bare kan gå i gang med en af disse kategorier.

Det gode ved blenderens indbyggede programmer er, at de helt selv sørger for at justere hastigheden for det optimale resultat. Når man har startet et program, kan man blot tage et kig på displayet for at finde ud af, hvor lang tid der er tilbage.

Simpel rengøring

Hvis man har brug for en blender, hvor rengøringen er nem og overskuelig, så kunne denne model være et godt bud. Selve soklen er designet på en måde, så det er nemt at tørre den over med en klud.

I og med der kun er et touch-display skal man ikke rense en masse knapper heller. Blenderen skal derfor blot tørres over med en hurtig klud, hvilket ikke vil tage en masse tid. Blendtec Designer 625 har heller ikke nogen stav, hvorfor man heller ikke skal døje med at gøre denne rent efter brug.

Kraftig motor med god kølingseffekt

Blendtec Designer 625 har en utrolig kraftig motor, hvorfor der ikke er brug for selve blenderstaven. Motoren er på hele 1560 W, hvilket betyder at ingredienserne nemt og hurtigt blendes til en ensartet masse.

Derudover har denne blender også en optimal kølingseffekt, hvilket er vigtigt for ingrediensernes holdbarhed. Det betyder, at kølingen af motoren er ekstra god, hvorfor man ikke skal være bekymret for holdbarheden. Denne blenders unikke kølingsfunktion er meget bedre, end hvad man ellers kan finde hos andre blendere på markedet.

Udvalgte fordele ved Blendtec Designer 625:
🔵 Kraftig motor
🔵 Ekstra stor kapacitet
🔵 Unik kølingseffekt
🔵 Nem at rengøre
🔵 Nem betjening

Du kan her se en præsentationsvideo af Blendtec 625 modellen. Videoen er produceret af WhiteAway: 

https://www.youtube.com/watch?v=5zYJG8Ifuok

Historien om Vitamix

Vitamix logo
Vitamix’ historie begyndte i 1921, da den nuværende direktørs bedstefar, William Grover Barnard, stod overfor udfordrende økonomiske tider. William Grover Barnard startede med at sælge moderne køkkenprodukter, da han blev opmærksom på vigtigheden af næringsrig mad på grund af en vens sygdom.

På dette tidspunkt blev virksomheden kaldt for ’The Natural Food Institute’ og endte med at blive en pioner inden for sundhedsfødevareindustrien. I 1937 blev William Grover Barnard introduceret til et nyt produkt, som selvfølgelig var en blender. Han så straks værdien af ​​hurtigt og nemt at kunne blande forskellige ingredienser sammen. Han begyndte at have fokus pådette nye produkt, som blev kaldt for Vita-Mix.

Selvom William Barnard ikke var meget for det, blev han i 1949 overtalt af hans søn, Bill Barnard, til at lave reklamer for Vitamix i TV’et. Dette skabte en større opmærksom omkring Vitamix, end man havde forventet, da selskabet blev pionerer indenfor dette, i og med de var Amerikas første rigtige tv-reklame (infomercial).

I 1964 ændrede virksomheden officielt navn til Vita-Mix Corporation, da sønnen, Bill Barnard, overtog selskabet. Vitamix havde allerede deres visioner og værdier i skabet, men ville gerne skabe endnu mere nyt. Virksomheden blev derfor fast besluttet på, at gøre sund madlavning endnu nemmere og endnu lækrere. Derfor blev Vitamix blenderen mere alsidig og kraftfuld. Derudover begyndte den også at adskille sig fra alle andre produkter, som man dengang kunne finde på markedet.

I 1969 blev Vitamix 3600 introduceret. Det var den første blender, der kunne lave varm suppe samt blende is, nødder, korn med mere. Produkterne begyndte at bære præg af betydelige forbedringer, når det kom til præstationer og holdbarhed, hvilket de konstant har gjort lige fra begyndelsen af. I 1985 blev den første kommercielle Vitamix blender introduceret, som blev kaldt for Mix ’n Machine. I dag kan man finde en komplet serie af forskellige Vitamix blendermodeller i hele verdenen. Vitamix er i dag en af de førende blenderproducenter på markedet.

I år 2009 blev Jodi Berg formand for Vitamix. I 2011 blev hun den administrerende direktør, og er det stadig den dag i dag. Jodi Berg er derfor den fjedre generation af Barnard-familien, der overtager selskabet. Lige fra starten af har Vitamix været privatejet af Barnard-familien. Hovedkontoret er i Ohio i USA, hvor det har været siden 1948. Mere end 1000 mennesker arbejder i dag i denne virksomhed. Du kan læse mere om Vitamix her.


Gennemgang af køb af blender, gode råd og tips 💡

De fleste danske husstande har brug for en blender i hjemmet. Hvis man er på udkig efter en ny blender, så kan det virke som en uoverskuelig og besværlig opgave, da der findes en masse forskellige at vælge imellem. Vi har derfor sørget for at samle en masse gode råd og tips, der gør det nemmere at finde lige præcis den blender, som man har brug for derhjemme.

Vi gennemgår derfor, hvordan man vælger den rette blender, hvad man skal være opmærksom på samt en masse gode råd, der sørger for at der bliver valgt en blender præcis til ens behov. Vi starter med kort at forklare, hvad en blender overhovedet er for noget.

Hvad er en blender?

Blendere er køkkenmaskiner, der kan blende et væld af forskellige ingredienser. Man kan bruge en blender til at lave alt lige fra smoothies til supper, dressinger og is. En blender er typisk lavet af forskellige dele såsom en sokkel, en beholder/kande og et låg.

Indeni selve blenderen vil der være blade eller knive, der sørger for at blende og knuse ingredienserne. I bunden vil der selvfølgelig være en motor. Udover en almindelig blender kan man også finde en stavblender på markedet. Denne form for blender består kun af et enkelt blad, som man selv skal føre ned i de ingredienser, der skal blendes sammen.

Hvor der hører en beholder med til den almindelige blender, skal man putte alle ingredienser i en skål eller lignende, hvis man bruger en stavblender.

Sådan vælger du den rette blender for dig ⭐

Man kan finde et væld af forskellige blendere på markedet, hvad angår priser, hastigheder, motorer med mere. Det kan derfor være svært at overskue, hvordan man finder den rette til ens behov.

Først og fremmest så har prisen noget at sige i forhold til blendere, hvorfor man hurtigt kan udelukke en del modeller ved at tage stilling til dette. Blendere kan findes til priser under 1000 kroner og helt op til flere tusinde kroner. Pris og kvalitet hænger som regel sammen.

Dog skal man altid huske på, at den dyreste blender ikke altid er den bedste blender, hvorfor man altid skal tage et godt kig på blenderens specifikationer og anmeldelser, inden man beslutter sig. Ligesom med andre køkkenmaskiner, så skal man finde ud af, hvad ens behov er, når det kommer til en blender. På denne måde bliver det nemmere at finde ud af, om man har brug for en lidt billigere eller en lidt dyrere blender.

Det er både irriterende at bruge for mange og for lidt penge, da man herved kan risikere ikke at købe en blender, der lever op til de ting, som man skal bruge den til.

Derudover kan overvejelsen af disse forskellige faktorer også hjælpe med at tage den helt rette beslutning ved køb af en ny blender.

1) Rengøring
Blendere kan både fås med rengøringsprogrammer og ingen rengøringsprogrammer. Derudover kan nogle blendere vaskes i opvaskemaskinen, mens andre ikke tåler det. Det er værd at overveje, hvad ens behov er, når det kommer til blendere og rengøring. Vil man have en blender, der er nem og hurtig at rengøre, eller er dette ikke den vigtigste faktor?

2) Motor
Blenderens motor er altafgørende for en god brugeroplevelse. Det er vigtigt at vælge en blender med en høj watt-effekt, hvorfor man altid skal holde øje med dette. Dog er der stor forskel på watt-effekterne og motorens kraft, hvorfor man skal gøre op med sig selv, hvad man rent faktisk har brug for.

3) Beholderens kapacitet
Med en blender medfølger der altid en beholder, der har en specifik kapacitet. Hvis man er en stor familie, der ønsker en blender med en stor kapacitet, så kan man vælge en med minimum 1.9 liter. Hvis man bare har brug for en lille blender til en enkelt smoothie, så kan man sagtens nøjes med en mindre model. Beslutningen af dette kan hurtigt hjælpe med at udelukke en del modeller, hvis man er sikker på, hvad kapaciteten nogenlunde skal være.

Vær opmærksom på dette ved køb af en blender

Der findes masser af forskellige og relevante faktorer og parametre, når valget står mellem en blender fremfor en anden blender. Iblandt disse forskellige parametre og faktorer, er der selvfølgelig nogle, der er mere relevante end andre. Hvis man er på udkig efter en ny blender til hjemmet, så har vi fundet de faktorer og parametre, som man skal være allermest opmærksom på.

Blenderens motor
Noget af det vigtigste ved en blender er dens motor. Man skal altid være opmærksom på, at man vælger en blender med en kraftfuld og robust motor. Dette gælder især, hvis man ønsker at blende nødder, frosne bær, isterninger samt andre hårde ingredienser. Hvis man har en blender med en motor, der ikke er særlig kraftfuld, så vil det ikke være muligt (eller i hvert fald ikke lige så nemt) at blende disse hårde fødevarer. Det kan endda ske, at ens blender går i stykker eller brænder sammen, fordi det vil være for hårdt for maskinen.

Lige meget om man har brug for at blende hårde fødevarer eller ej, er det altid en fordel med en blender med en kraftfuld motor. Dette sørger for, at man aldrig bliver begrænset i forhold til, hvad man ønsker at bruge sin blender til.

Forskellige hastigheder
Blendere kan have et væld af forskellige hastigheder, hvilket også er en fordel. Dette betyder, at man har mulighed for selv at indstille blenderens hastighed i forhold til blandingen.

Man behøver ikke investere i en blender med variable hastigheder, men det vil klart være en fordel, hvis der er mulighed for at vælge mellem et par forskellige hastigheder. Det er derfor en fordel, hvis man er opmærksom på, om blenderen har en forskellige hastigheder eller ej.

Indbyggede programmer
Hvis man ønsker en blender med forskellige programmer, så findes der et væld af modeller med dette. Dog kan man også købe en blender uden nogen programmer, hvorfor man skal være opmærksom på dette.

Disse programmer gør det endnu nemmere at gå i gang med supper, smoothies, juices samt meget andet med sin blender. Mens nogle mener at disse indbyggede programmer er altafgørende for blenderen, er det ikke alle, der har behov for dette. Man skal derfor gøre op med sig selv, om det er noget, man overhovedet vil få brug for eller ej.

Blade og knive
Ved køb af en ny blender skal man især være opmærksom på knivene. Der er stor forskel på kvaliteten af disse, hvorfor det er en fordel at købe en blender med kraftige, robuste og store knive, der kan sørge for det optimale resultat ved brug af blenderen. Disse knive skal dog ikke blot være robuste, men også vende i den helt rigtige retning. Det sørger nemlig for, at blenderen kan klare et væld af forskellige opgaver, hvilket altid er gavnligt.

Beholder
Med en blender medfølger der selvfølgelig også en beholder. Denne beholder kan findes i forskellige størrelser, hvorfor man skal vælge denne med omhu. Nogle blendere har en stor kapacitet ergo en stor beholder, mens andre blendere har en beholder med en mindre kapacitet.

Afhængig af den mængde som man ønsker at lave, skal man finde en blender med den helt rette beholder. Hvis man vil lave en stor portion på en gang, så skal beholderen i hvert fald have en vis mængde af kapacitet.


Inspirations opskrifter til blenderen 🌪

Med en blender kan man blande et væld af ingredienser og få en velsmagende drik, madret, dessert eller snack ud af det. Vi har fundet et par lækre opskrifter, som ens blender nemt og hurtigt kan klare.

Jordbær og banansmoothie
Jordbær og banansmoothie
Ingredienser:
– 200 gram jordbær
– 1 mellemstor banan
– 150-200 gram vaniljeyoghurt (skyr eller græsk yoghurt kan også bruges)
– Isterninger

Sådan gør du:
1. Skræl banen og evt. skær den i mindre stykker
2. Put alle ingredienser i blenderen
3. Blend indtil blandingen er den ønskede konsistens
4. Server straks

Suppe med kylling og kokosmælk
Suppe med kylling og kokosmælk
Ingredienser:
– 400 ml. kokosmælk
– 200-300 gram kyllingestrimler
– ½ løg
– En halv pakke bacon
– 2 fed hvidløg
– Frisk rosmarin
– Salt og peber

Sådan gør du:
1. Skær løget, pres hvidløget og sæt ingredienserne klar
2. Bland kokosmælk, kylling, rosmarin, salt og peber i blenderen
3. Steg bacon, hvidløg og løg på panden
4. Hæld blandingen fra blenderen på en tallerken og put baconblandingen ovenpå
5. Server straks

Hjemmelavede pandekager
Hjemmelavede pandekagerPortion: 6-8 pandekager

Ingredienser:
– 2 dl. mælk
– 2 dl. mel
– 1 æg
– 1 teske bagepulver
– 1 teske sukker
– 2 teske olie
– ½ teske salt

Sådan gør du:
1. Bland alle ingredienser i blenderen
2. Blend indtil den ønskede konsistens er opnået
3. Put dejen på en pande og opvarm den på begge sider, indtil der ikke er mere dej tilbage
4. Pandekagerne serveres varme med selvvalgt topping

Hjemmelavet hummus
Hjemmelavet hummus
Ingredienser:
– 1 dåse kikærter
– 2 fed hvidløg
– En smule salt og peber
– Saft fra en ½ lime
– 1 spsk. tahin
– 1 spsk. spidskommen
– ½ dl. olie

Sådan gør du:
1. Blend alle ingredienser i blenderen
2. Blend indtil hummussen er dejlig cremet
3. Smag til med salt og peber
4. Sæt i køleskabet


Gennemgang af testkilder vi har anvendt i denne artikel:

Bloomberg.com 🇺🇸
Bloomberg.com er et amerikansk nyhedsbureau, der har specialiseret sig i finansverdenen. De leverer forretnings- og markedsnyheder, data, analyser og videoer til hele verdenen. Bloomberg.com skriver også anmeldelser og tests om forskellige produkter heriblandt blendere. De har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix A3500I Ascent. Vil du læse mere, kan du besøge Bloombergs hjemmeside her.


Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er et amerikansk teknikmagasin, der leverer alt lige fra artikler til blogs, nyheder og anmeldelser om især elektronik og teknologi. De har anmeldt forskellige blendere heriblandt Vitamix A3500I Ascent, Vitamix TNC 5200 og Vitamix S30. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link, dette link eller dette link.


Gastromand.dk 🇩🇰 
Gastromand.dk er et dansk mandemagasin, der skriver om især gastronomiens verden. Målgruppen er mænd, hvorfor magasinet bliver skrevet med dette for øje. De skriver om køkkenmaskiner, trends, opskrifter samt en masse andet. De har blandt andet anmeldt blenderen Blendtec Designer 625. Vil du læse mere, kan du klikke læse hele Gastromands artikel her.


Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Britiske Good Housekeeping Institute er en ressource, som forbrugere kan bruge, hvis de har brug for en nem løsning. Der findes nemlig hurtige løsninger på alt, der har noget med dagligdagen at gøre som eksempelvis opskrifter, indretning, økonomi med mere. De anmelder og tester også produkter som eksempelvis blenderne Vitamix 750 Pro og Vitamix A3500I Ascent. Vil du læse mere, kan du læse de to anmeldeler her og her.


T3.com 🇬🇧
Det britiske t3.com leverer nyheder indenfor gadget- og teknologiverdenen. De skriver også tests, anmeldelser og guides. De skriver om blandt andet smartphones, spil, elektronik, maskiner og meget mere. T3.com er et af Storbritanniens førende websider, når det kommer til disse emner. T3.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix S30. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link.


Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com er en amerikansk webside, der leverer anmeldelser og tests om teknologi og forbrugerelektronik. De hjælper forbrugerne med at finde de bedste produkter, før de går ud og investerer i et nyt produkt. Deres mission er at skabe en webside, hvor man kan finde de bedste produktanmeldelser på markedet. Techgearlab.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix 750 Pro. Vil du læse mere, kan du læse hele artiklen her.


Telegraph.co.uk 🇬🇧
Britiske The Telegraph er en prisvindende nyhedsorganisation, der har været synonym med kvalitet, autoritet og troværdighed i mere end 160 år. De er kendt for deres analyser, perspektiver og meninger og indsigt, der fanger et bredt publikum hver eneste dag. I de seneste par år har de også udviklet specielle skræddersyede tjenester og oplevelser til deres forbrugere inden for rejser, finansielle tjenester og arrangementer. The Telegraph skriver også anmeldelser, hvilket de blandt andet har gjort om Vitamix S30. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link.


Thekitchn.com 🇺🇸
Det amerikanske Thekitchn.com har et væld af opskrifter, tips, tricks og guider, når det kommer til alt indenfor køkkenverdenen. Deres mission er, at hjælpe alle med at leve et lykkeligere og sundere liv med hjælp fra køkkenet. Thekitchn.com er et online madmagasin, der hylder livet i køkkenet. Thekitchn.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix Pro 300. Du kan læse hele artiklen her.


Toptenreviews.com 🇺🇸
Den amerikanske online webside Toptenreviews.com hjælper forbrugerne med at lave bedre køb. De undersøger et væld af forskellige produkter hver eneste dag, som de tester for at lave de bedste anmeldelser. De har eksisteret i mere end 14 år, hvor de har været et af de største og mest omfattende produktsider på nettet. Der er mulighed for at finde flere tusinde anmeldelser og meget mere om alt indenfor software, elektronik, husholdningsapparater, computere med mere. Toptenreviews.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix TNC 5200. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en britisk side, hvor forbrugere kan finde et væld af anmeldelser om diverse forbrugerelektronik. Der er også mulighed for at læse artikler om blandt andet computere, teknologi og en masse andet. Siden har eksempelvis anmeldt blenderne Vitamix 750 Pro og Vitamix S30. Vil du læse mere, kan du klikke her eller her.


Urbanvegan 🇺🇸
Den amerikanske webside Urbanvegan er en side, hvor man kan finde en masse information om den veganske livsstil. Siden er lavet for at hjælpe veganere med at tage bedre valg samt lære, hvordan man lever som veganer. Derudover leverer siden også oplysninger om forskellige produkter, som de sommetider tester og anmelder. De har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix TNC 5200. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link.


Yourbestdigs.com 🇺🇸
Amerikanske Yourbestdigs.com er en side, der leverer dybdegående anmeldelser af hjemmeprodukter til forbrugere, der ønsker det bedst mulige. De leverer tests og anmelder af et væld af forskellige produkter, så man kan tage den bedst mulige beslutning ved køb af et nyt produkt. Yourbestdigs.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix S30. Du kan læse hele artiklen på deres hjemmeside her.


Which.co.uk 🇬🇧 
Which.co.uk er en britisk side, der gennemgår diverse tjenester og produkter for at hjælpe forbrugerne med at træffe den bedste købsbeslutning til deres behov. De tester et væld af forskellige produkter heriblandt blendere. De har blandt andet testet og anmeldt Vitamix Pro 300. Vil du læse mere, kan du klikke her.

Andre relevante test

Ud over denne Vitamix blender test, har Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre tests, som måske kan være relevante for dig.

Hvis du er interesseret i at lave smoothies, og er på udkig efter blender der er designet specielt til dette formål, så bør du læse vores smoothie blender test. Disse typer smoothie blendere der er medtaget i testen, er typisk markant billigere modeller end dem du kan finde her i Vitamix blender testen. – De modeller du finder i smoothie blender testen kan ikke måle sig i kvalitet med Vitamix, men hvis du er på udkig efter en billig løsning, så kan de anviste modeller være et god bud på en ny smoothie blender.

Du kan også læse vores traditionelle blender test. I denne test finder du en lang række forskellige blendere, der alle har fået ros i forskellige tests. De blendere du finder her, strækker sig ligefra testvindere i den helt billige prisklasse, til nogle af de dyreste og bedste modeller på markedet.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse