Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vitamix Blendere test-guide: Analyse og vurdering af 4 topmodeller

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Vitamix Blendere test-guide: Analyse og vurdering af 4 topmodeller

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Blendere fra Vitamix er kendt for deres kvalitet og ydeevne, men med så mange modeller på markedet, kan det være svært at vælge den rigtige.

I denne artikel får du en gennemgående oversigt over de Vitamix blendere, som har scoret højest i diverse eksterne tests. Vi vil også præsentere dig for en række alternative testvindere fra andre producenter, så du får et bredt perspektiv og kan træffe en velinformeret beslutning om dit næste køb.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste blendere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vitamix A3500I Ascent

Bedste til mor

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Vitamix A3500I Ascent:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Holdbar
 • Medfølgende 98-siders opskriftsbog
 • Tætsluttende låg
 • Pulsfunktionen har forskellige hastigheder
 • Har fem indbyggede programmer

Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Har ikke den bedste ydeevne i dens prisklasse

Vitamix A3500I Ascent har alle de funktioner, som man skal bruge, når man investerer i en ny blender. Den er utrolig praktisk og funktionel med alle de bedste indbyggede funktioner. Med denne model har man mulighed for selv at styre hastigheden, vælge et af de fem indbyggede programmer eller gøre brug af pulsefunktionen. Alt dette kan styres på selve blenderens display.

Vitamix A3500I Ascent er blevet testet i flere forskellige tests, hvor den generelt får positiv kritik hos eksperterne.

Generelt lyder det fra både britiske Good Housekeeping Institute og den amerikanske testside Cnet.com, at modellen klarer sig rigtig god i de blender opgaver de har testet, men samtidig mener eksperterne at blenderen er temmelig dyr, hvilket de angiver som det største minus.

Designet får generelt ros, da det ifølge testpanelerne både er moderne og stilrent på samme tid. Hvad enten man ønsker at have blenderen i køkkenskabet eller på selve køkkenbordet, vil den fungere godt til det. På baggrund af dens udseende er der nemlig ikke noget i vejen for, at lade den blive på køkkenbordet til den skal bruges næste gang.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vitamix A3500I Ascent

Unik blender med masser af muligheder

Vitamix A3500I Ascent er en helt unik blender med en funktion, som man ikke finder hos ret mange andre blendere på markedet. Denne model har nemlig en indbygget self-detect teknologi og mikrochip i kandens bund. Blenderen kan derfor bruges med en række af forskellige kander. Det vil sige, at blenderens programmer bliver justeret pr. automatik på baggrund af den kande, som man bruger.

Sikker blender med nem rengøring

Denne model har sikkerheden for øjet, da man ikke har mulighed for at starte blenderen, indtil selve kanden er sat korrekt på. Hvis dette ikke bliver gjort ordentligt, kan man ikke begynde med at blende. Rengøringen er så nem, som den overhovedet kan blive, da alle kander kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Man skal derfor ikke selv i gang med klud og sæbe, da man blot kan skylle kanderne af og herefter putte dem i opvaskemaskinen.

Brugervenlig blender med fem indbyggede programmer

Der findes i alt fem forskellige indbyggede programmer på Vitamix A3500I Ascent. Disse fem programmer er: smoothies, varme supper, puréer, frosne desserter og rengøring. Ved hjælp af disse programmer kan man nemt lave den helt perfekte suppe eller smoothie.

Det er nemt at indstille blenderen, da man kan finde alle funktionerne på det brugervenlige display. Denne model har også en indbygget timer, så man selv kan indstille tiden og ikke behøver at stå og overvåge blenderen, mens den er i gang med at blende ingredienserne.

Med blenderen medfølger der en 2 liters kande, hvorfor man uden tvivl kan lave en lækker smoothie eller en velsmagende suppe til hele familien. Hvis man vil have fat i flere kander, så skal man selv ud og investere i disse.

Dagens bedste priser og tilbud på Vitamix Ascent A2300:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Effektiv motor med 2,2 hestekræfter
 • Kapacitet på 2 liter
 • Indbygget trådløs forbindelse
 • Variabel hastighedskontrol og pulsefunktion
 • Kan klare flere opgaver i køkkenet

Ulemper

 • Har ingen automatiske programmer
 • Har ingen touchskærm

Vitamix Ascent A2300 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Blenderreviewer.com og Healthybutsmart.com. Begge eksperter er begejstrede for blenderen, som de henholdsvis har givet 4,9 ud af 5 stjerner samt en anbefaling.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vitamix Ascent A2300

Eksperterne: Brugervenlig blender med mange funktioner

Både eksperterne fra Blenderreviewer.com og Healthybutsmart.com er vilde med Vitamix Ascent A2300, som de mener er en blender for ’alle og enhver, der er på udkig efter en smart og praktisk blender’.

Blenderreviewer.com skriver blandt andet, at modellen er et godt køb i betragtning af dens ’smarte teknologier og funktioner’. De forklarer yderligere, at den er nem at bruge, samt at de er vilde med, at Vitamix har en 10 års garanti.

Eksperterne fra Blenderreviewer.com afslutter deres anmeldelse med at skrive, at de mener, at Vitamix Ascent A2300 ’er et godt valg for alle, der køber deres første high-end blender og dem, der blot er på udkig efter en opgradering’.

Mange af disse betragtninger er eksperterne fra Healthybutsmart.com enige i, da de mener, at Vitamix Ascent A2300 er en blender, hvor man ’ikke går ned på hverken funktioner eller ydeevne’. De ser derfor blenderen som værende et ’brugervenligt og fremragende valg’.

Funktionsdygtig blender med effektiv motor

Vitamix Ascent A2300 er fremstillet i et simpelt og stilrent design, så den passer ind i de fleste køkkener uanset, om man ønsker at have den fremme på køkkenbordet eller gemt væk i køkkenskabet.

Med Vitamix Ascent A2300 får man hjælp til flere former for opgaver i køkkenet, da modellen både kan hjælpe med at blende, mose og purere. Det vil sige, at man både kan anvende blenderen til at lave en smoothie eller en fars.

Blenderen kommer desuden med en kraftig motor med 2,2 hestekræfter, hvilket betyder, at den kan klare selv hårde ingredienser. Der medfølger yderligere en 2 liters kande med et klart låg, så man har mulighed for at holde øje med ingredienserne. Kanden kommer med en smal tud, så det er nemmere at hælde indholdet ud i en skål eller et glas.

Nem i brug og trådløs tilslutning

Med Vitamix Ascent A2300 får man en blender, der er nem i brug. Man har nemlig selv kontrollen, da den kommer med en variabel hastighedskontrol samt pulsefunktion. Det vil sige, at man selv styrer hastigheden, samt i hvor lang tid blenderen skal arbejde. Den slukker dog pr. automatik efter seks og et halvt minut.

Derudover kommer Vitamix Ascent A2300 med en indbygget trådløs forbindelse. Det betyder, at motorbasen er i stand til at genkende den beholderstørrelse, man har valgt. På den måde sørger blenderen for at justere arbejdstiden i forhold til beholderens størrelse.

Vitamix Ascent A2300 kommer yderligere med en sikkerhedsfunktion, der sørger for, at motoren ikke starter, medmindre beholderen er sat korrekt på plads med låget på. Hvis låget eller beholderen bliver fjernet, vil motoren stoppe med det samme. Man har dog mulighed for at tilføje ingredienser til blandingen, når motoren er tændt, via påfyldningshullet i låget.

Sidst men ikke mindst er det nemt at rengøre blenderen, da både kande og låg tåler maskinopvask.

Dagens bedste priser og tilbud på Vitamix Ascent A2500:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Med tre forudindstillede programmer
 • Kraftfuld motor med 2,2 hestekræfter
 • Med self-detect teknologi
 • Med sikkerhedsfunktion
 • Kande med kapacitet på 2 liter

Ulemper

 • Har et meget højt støjniveau

Både eksperterne fra Blenderreviewer.com og TechGearLab.com er vilde med blenderen Vitamix Ascent A2500, som de har givet henholdsvis 5 ud af 5 stjerner samt kåret til ”Editor’s Choice”.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vitamix Ascent A2500

Brugervenlig blender med god ydeevne, ifølge eksperterne

Med Vitamix Ascent A2500 er eksperterne enige i, at man får en blender, der kommer med alle de vigtigste funktioner og mere til. Eksempelvis skriver eksperterne fra Blenderreviewer.com, at ’hvis man er på udkig efter en fantastisk blender, der er meget nem at bruge, vil Vitamix Ascent A2500 være et glimrende valg’. De forklarer yderligere, at det er en funktionel og holdbar blender, der er nem at opbevare og rengøre, hvilket de mener, er en fordel.

Dette er eksperterne fra TechGearLab.com enige i, da de mener, at blenderens ydeevne er ’helt i top’, samt at det er en af de ’bedste blendere, de har testet’.

TechGearLab.com skriver yderligere, at Vitamix Ascent A2500 klarede sig godt i alle deres tests hele vejen rundt, hvorimod Blenderreviewer.com især er imponerede over, hvor god den er til frosne desserter, smoothies samt varme supper. Eksperterne fra Blenderreviewer.com slutter deres anmeldelse af med at skrive, at blenderen ’helt sikkert vil gøre dit liv lettere’.

Blender med masser af muligheder

Vitamix Ascent A2500 er en model, der kan hjælpe forbrugeren med mange forskellige opgaver i køkkenet. Den kan nemlig både hjælpe med at blende, mose og purere, hvorfor man kan bruge den til at hav af opskrifter.

Blenderen kommer med i alt tre programmer, der kan bruges til enten smoothies, varme supper eller desserter. Derudover kommer modellen med en drejeknap med en variabel hastighedskontrol samt en timer, der sidder foran på selve motordelen.

Hvad enten man ønsker at benytte sig af blenderen til at blende en varm suppe eller lave en frossen dessert, er der mulighed for det. Man skal blot vælge et af de forudindstillede programmer, hvorefter man starter blenderen.

Vitamix Ascent A2500 kommer desuden med en sikkerhedsfunktion, der gør, at motoren ikke bliver aktiveret, før beholderen er monteret korrekt. Hvis beholderen eller låget bliver fjernet, vil blenderen stoppe med det samme. Det er dog muligt at tilføje ingredienser, mens blenderen er i gang ved brug af påfyldningshullet.

Med stor kande og self-detect teknologi

Vitamix Ascent A2500 er udstyret med teknologien self-detect. Denne teknologi sørger for, at man kan bruge modellen med flere kander, hvis de har en mikrochip i bunden.

Ved køb af Vitamix Ascent A2500 medfølger der en kande med en kapacitet på 2 liter. Kanden kommer med et gennemsigtigt klik-låg, så man har mulighed for at følge med i blandingen uden at stoppe motoren. Man har desuden mulighed for at vaske kanden i opvaskemaskinen.

Vitamix Ascent A2500 kommer yderligere med en kraftfuld motor med 2,2 hestekræfter. Det betyder, at blenderen kan arbejde med selv hårde ingredienser uden problemer.

Dagens bedste priser og tilbud på Vitamix Explorian E310:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kraftfuld
 • Har to forskellige motorindstillinger
 • Selvrensende
 • Har en god ydeevne

Ulemper

 • Har et højt støjniveau
 • Klodset design

Vitamix Explorian E310 er blevet testet og anmeldt af de to eksperter Blenderreviews.us og Gearpatrol.com. Begge ekspertkilder er glade for blenderen, som de har givet henholdsvis en anbefaling samt en god bedømmelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Vitamix Explorian E310

Budgetvenlig og effektiv blender, ifølge eksperterne

Vitamix Explorian E310 er en populær blender blandt eksperterne. Eksempelvis skriver Blenderreviews.us, at blenderen er ’perfekt til dem, der er på udkig efter en højpræstations blender’. De mener yderligere, at det er ’en fantastisk opgradering til dem, der skal udskifte en ældre model til en ny blender’.

Endvidere nævner eksperterne fra Blendereviews.us, at blenderen er ’utrolig effektiv til mange forskellige ingredienser’, samt at ’det er den bedste budgetvenlige blender’. Dette er eksperterne fra Gearpatrol.com enige i, da de mener, at Vitamix Explorian E310 kan ’alt det man vil have og har brug for’.

Gearpatrol.com mener, at blenderens performance er ’bedre end mange andre dyrere modeller’, samt at dens ydeevne er god i forhold til dens budgetvenlige pris. De afslutter deres anmeldelse med at skrive, at det er muligt at bruge den som en hjælpende hånd hver dag i køkkenet.

Blender med ti hastighedsindstillinger og kraftig motor

Med Vitamix Explorian E310 får man en hjælper i køkkenet, der kan lave alt fra juice og smoothies til at snitte grøntsager. Derudover kommer blenderen med i alt ti hastighedsindstillinger, så man har mulighed for at justere blenderens hastighed efter behov. Blenderen har også en pulsefunktion, hvilket kan hjælpe med at opnå det mest optimale resultat. Maskinen kommer yderligere med 2 hestekræfter og laserskårede knive, som man kan bruge til et væld af forskellige ingredienser. Blenderen er udstyret med en kande, der har en kapacitet på 1,4 liter. Man har derfor mulighed for både at lave små og mellemstore portioner. Der er også mulighed for at tilkøbe en større kande, hvis man har brug for det.

Blender med stilrent design og nem rengøring

Vitamix Explorian E310 er en stilren og simpel blender, der passer ind på de fleste køkkenborde. Blenderen er fremstillet til at være forholdsvis kompakt, så man har mulighed for at gemme den væk i køkkenskabet, hvis man ikke ønsker at have den stående fremme på bordet.

Endvidere er det nemt og hurtigt at rengøre Vitamix Explorian E310, da den kan rense sig selv. På den måde slipper man for at gøre det manuelt. Det kræver blot en smule opvaskemiddel samt varmt varm, hvorefter man skal lade blenderen køre i omkring 30 til 60 sekunder. Herefter vil blenderen være helt ren og klar til brug igen.

Test og anmeldelser af blendere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Bloomberg.com

Bloomberg.com er et amerikansk nyhedsbureau, der har specialiseret sig i finansverdenen. De leverer forretnings- og markedsnyheder, data, analyser og videoer til hele verdenen. Bloomberg.com skriver også anmeldelser og tests om forskellige produkter heriblandt blendere. De har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix A3500I Ascent. Vil du læse mere, kan du besøge Bloombergs hjemmeside her.

Cnet.com

Cnet.com er et amerikansk teknikmagasin, der leverer alt lige fra artikler til blogs, nyheder og anmeldelser om især elektronik og teknologi. De har anmeldt forskellige blendere heriblandt Vitamix A3500I Ascent, Vitamix TNC 5200 og Vitamix S30. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link, dette link eller dette link.

Gastromand.dk

Gastromand.dk er et dansk mandemagasin, der skriver om især gastronomiens verden. Målgruppen er mænd, hvorfor magasinet bliver skrevet med dette for øje. De skriver om køkkenmaskiner, trends, opskrifter samt en masse andet. De har blandt andet anmeldt blenderen Blendtec Designer 625. Vil du læse mere, kan du klikke læse hele Gastromands artikel her.

Good Housekeeping Institute

Britiske Good Housekeeping Institute er en ressource, som forbrugere kan bruge, hvis de har brug for en nem løsning. Der findes nemlig hurtige løsninger på alt, der har noget med dagligdagen at gøre som eksempelvis opskrifter, indretning, økonomi med mere. De anmelder og tester også produkter som eksempelvis blenderne Vitamix 750 Pro og Vitamix A3500I Ascent. Vil du læse mere, kan du læse de to anmeldelser her og her.

Techgearlab.com

Techgearlab.com er en amerikansk webside, der leverer anmeldelser og tests om teknologi og forbrugerelektronik. De hjælper forbrugerne med at finde de bedste produkter, før de går ud og investerer i et nyt produkt. Deres mission er at skabe en webside, hvor man kan finde de bedste produktanmeldelser på markedet. Techgearlab.com har blandt andet anmeldt blenderen Vitamix Ascent A2500, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Healthybutsmart.com

Healthybutsmart.com er en amerikansk side, der skriver artikler om mad, supplementer samt meget mere. Siden indeholder alt, hvad der handler om sundhed, hvorfor du også kan finde anmeldelser af mange forskellige køkkenprodukter. Du kan eksempelvis finde en anmeldelse af blenderen Vitamix Ascent A2300. Ønsker du at læse anmeldelsen af Vitamix Ascent A2300, kan du klikke på dette link.

Gearpatrol.com

Gearpatrol.com er et amerikansk magasin, der leverer alt lige fra gode råd til rapporter, artikler samt meget mere om både teknologi, fitness, biler m.m. Derudover tester og anmelder Gearpatrol.com også forskellige forbrugerprodukter heriblandt blendere. Her har Gearpatrol.com testet blenderen Vitamix Explorian E310. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Blenderreviews.us

Blenderreviews.us er en amerikansk side, der er startet for at hjælpe andre med at få en sundere livsstil ved brug af en blender. På siden kan du finde et væld af artikler, gode råd, viden samt anmeldelser af forskellige modeller. Blenderreviews.us har blandt andet testet og anmeldt Vitamix Explorian E310. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.

Blenderreviewer.com

Den amerikanske side Blenderreviewer.com er et sted, hvor du kan finde et hav af artikler, tips samt anmeldelser af nogle af de bedste blendere på markedet. Websiden blev lavet for at give forbrugerne en masse viden om blendere, så det er nemmere at vælge den rette til dine behov. Her har Blenderreviewer.com lavet en test af de to blendere Vitamix Ascent A2300 og Vitamix Ascent A2500. Ønsker du at læse de to anmeldelser, kan du klikke ind her eller her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her gælder det en test af KitchenAid Artisan High Performance Blender. Læs hele testen hos Trustedreviews.com.

FAQ

Hvilken Vitamix blender er bedst?
Du kan finde mange forskellige blendere på markedet - herunder smarte og funktionelle blendere fra mærket Vitamix. En af de bedste blendere fra Vitamix er blenderen Vitamix A3500l Ascent. Blenderen har 3,5 stjerner hos Cnet.com, og er generelt enormt populære og vellidt blandt kunder og forbrugere.
Hvad er så specielt ved Vitamix blender?
Det specielle ved Vitamix blenderen er, at den er udstyret med en helt speciel kniv. Kniven pulveriserer alle ingredienserne ned til et cellulært niveau. Du får altså enormt meget ud af meget lidt. Ved at bruge Vitamix blenderen får du de maksimale proteiner, næringsstoffer og mineraler ud ad maden.
Er Vitamix en højhastighedsblender?
Køber du en blender fra Vitamix, er du sikret en yderst hurtig blender med mange forskellige funktioner. Den høje hastighed i blenderen gør, at du hurtigt kan lave en smoothie, suppe eller andet, som du kan tage med dig på farten. Vitamix blenderen har hele 10 forskellige hastigheder.
Er Vitamix virkelig pengene værd?
Selvom Vitamix blenderne kan være en smule dyre, vil mange mene at det er alle pengene værd. Med en Vitamix blender får du en god og robust blender, der kan blende selv de hårdeste ingredienser. Du vil med sikkerhed ikke fortryde dit køb af den smarte og effektive Vitamix blender.

Historien om Vitamix

Vitamix’ historie begyndte i 1921, da den nuværende direktørs bedstefar, William Grover Barnard, stod overfor udfordrende økonomiske tider. William Grover Barnard startede med at sælge moderne køkkenprodukter, da han blev opmærksom på vigtigheden af næringsrig mad på grund af en vens sygdom.

På dette tidspunkt blev virksomheden kaldt for ’The Natural Food Institute’ og endte med at blive en pioner inden for sundhedsfødevareindustrien. I 1937 blev William Grover Barnard introduceret til et nyt produkt, som selvfølgelig var en blender. Han så straks værdien af ​​hurtigt og nemt at kunne blande forskellige ingredienser sammen. Han begyndte at have fokus pådette nye produkt, som blev kaldt for Vita-Mix.

Selvom William Barnard ikke var meget for det, blev han i 1949 overtalt af hans søn, Bill Barnard, til at lave reklamer for Vitamix i TV’et. Dette skabte en større opmærksom omkring Vitamix, end man havde forventet, da selskabet blev pionerer indenfor dette, i og med de var Amerikas første rigtige tv-reklame (infomercial).

I 1964 ændrede virksomheden officielt navn til Vita-Mix Corporation, da sønnen, Bill Barnard, overtog selskabet. Vitamix havde allerede deres visioner og værdier i skabet, men ville gerne skabe endnu mere nyt. Virksomheden blev derfor fast besluttet på, at gøre sund madlavning endnu nemmere og endnu lækrere. Derfor blev Vitamix blenderen mere alsidig og kraftfuld. Derudover begyndte den også at adskille sig fra alle andre produkter, som man dengang kunne finde på markedet.

I 1969 blev Vitamix 3600 introduceret. Det var den første blender, der kunne lave varm suppe samt blende is, nødder, korn med mere. Produkterne begyndte at bære præg af betydelige forbedringer, når det kom til præstationer og holdbarhed, hvilket de konstant har gjort lige fra begyndelsen af. I 1985 blev den første kommercielle Vitamix blender introduceret, som blev kaldt for Mix ’n Machine. I dag kan man finde en komplet serie af forskellige Vitamix blendermodeller i hele verdenen. Vitamix er i dag en af de førende blenderproducenter på markedet.

I år 2009 blev Jodi Berg formand for Vitamix. I 2011 blev hun den administrerende direktør, og er det stadig den dag i dag. Jodi Berg er derfor den fjedre generation af Barnard-familien, der overtager selskabet. Lige fra starten af har Vitamix været privatejet af Barnard-familien. Hovedkontoret er i Ohio i USA, hvor det har været siden 1948. Mere end 1000 mennesker arbejder i dag i denne virksomhed. Du kan læse mere om Vitamix her.

Gennemgang af køb af blender, gode råd og tips

De fleste danske husstande har brug for en blender i hjemmet. Hvis man er på udkig efter en ny blender, så kan det virke som en uoverskuelig og besværlig opgave, da der findes en masse forskellige at vælge imellem. Vi har derfor sørget for at samle en masse gode råd og tips, der gør det nemmere at finde lige præcis den blender, som man har brug for derhjemme.

Vi gennemgår derfor, hvordan man vælger den rette blender, hvad man skal være opmærksom på samt en masse gode råd, der sørger for at der bliver valgt en blender præcis til ens behov. Vi starter med kort at forklare, hvad en blender overhovedet er for noget.

Hvad er en blender?

Blendere er køkkenmaskiner, der kan blende et væld af forskellige ingredienser. Man kan bruge en blender til at lave alt lige fra smoothies til supper, dressinger og is. En blender er typisk lavet af forskellige dele såsom en sokkel, en beholder/kande og et låg.

Indeni selve blenderen vil der være blade eller knive, der sørger for at blende og knuse ingredienserne. I bunden vil der selvfølgelig være en motor. Udover en almindelig blender kan man også finde en stavblender på markedet. Denne form for blender består kun af et enkelt blad, som man selv skal føre ned i de ingredienser, der skal blendes sammen.

Hvor der hører en beholder med til den almindelige blender, skal man putte alle ingredienser i en skål eller lignende, hvis man bruger en stavblender.

Sådan vælger du den rette blender for dig

Man kan finde et væld af forskellige blendere på markedet, hvad angår priser, hastigheder, motorer med mere. Det kan derfor være svært at overskue, hvordan man finder den rette til ens behov.

Først og fremmest så har prisen noget at sige i forhold til blendere, hvorfor man hurtigt kan udelukke en del modeller ved at tage stilling til dette. Blendere kan findes til priser under 1000 kroner og helt op til flere tusinde kroner. Pris og kvalitet hænger som regel sammen.

Dog skal man altid huske på, at den dyreste blender ikke altid er den bedste blender, hvorfor man altid skal tage et godt kig på blenderens specifikationer og anmeldelser, inden man beslutter sig. Ligesom med andre køkkenmaskiner, så skal man finde ud af, hvad ens behov er, når det kommer til en blender. På denne måde bliver det nemmere at finde ud af, om man har brug for en lidt billigere eller en lidt dyrere blender.

Det er både irriterende at bruge for mange og for lidt penge, da man herved kan risikere ikke at købe en blender, der lever op til de ting, som man skal bruge den til.

Derudover kan overvejelsen af disse forskellige faktorer også hjælpe med at tage den helt rette beslutning ved køb af en ny blender.

Rengøring

Blendere kan både fås med rengøringsprogrammer og ingen rengøringsprogrammer. Derudover kan nogle blendere vaskes i opvaskemaskinen, mens andre ikke tåler det. Det er værd at overveje, hvad ens behov er, når det kommer til blendere og rengøring. Vil man have en blender, der er nem og hurtig at rengøre, eller er dette ikke den vigtigste faktor?

Motor

Blenderens motor er altafgørende for en god brugeroplevelse. Det er vigtigt at vælge en blender med en høj watt-effekt, hvorfor man altid skal holde øje med dette. Dog er der stor forskel på watt-effekterne og motorens kraft, hvorfor man skal gøre op med sig selv, hvad man rent faktisk har brug for.

Beholderens kapacitet

Med en blender medfølger der altid en beholder, der har en specifik kapacitet. Hvis man er en stor familie, der ønsker en blender med en stor kapacitet, så kan man vælge en med minimum 1.9 liter. Hvis man bare har brug for en lille blender til en enkelt smoothie, så kan man sagtens nøjes med en mindre model. Beslutningen af dette kan hurtigt hjælpe med at udelukke en del modeller, hvis man er sikker på, hvad kapaciteten nogenlunde skal være.

Vær opmærksom på dette ved køb af en blender

Der findes masser af forskellige og relevante faktorer og parametre, når valget står mellem en blender fremfor en anden blender. Iblandt disse forskellige parametre og faktorer, er der selvfølgelig nogle, der er mere relevante end andre. Hvis man er på udkig efter en ny blender til hjemmet, så har vi fundet de faktorer og parametre, som man skal være allermest opmærksom på.

Blenderens motor

Noget af det vigtigste ved en blender er dens motor. Man skal altid være opmærksom på, at man vælger en blender med en kraftfuld og robust motor. Dette gælder især, hvis man ønsker at blende nødder, frosne bær, isterninger samt andre hårde ingredienser. Hvis man har en blender med en motor, der ikke er særlig kraftfuld, så vil det ikke være muligt (eller i hvert fald ikke lige så nemt) at blende disse hårde fødevarer. Det kan endda ske, at ens blender går i stykker eller brænder sammen, fordi det vil være for hårdt for maskinen.

Lige meget om man har brug for at blende hårde fødevarer eller ej, er det altid en fordel med en blender med en kraftfuld motor. Dette sørger for, at man aldrig bliver begrænset i forhold til, hvad man ønsker at bruge sin blender til.

Forskellige hastigheder

Blendere kan have et væld af forskellige hastigheder, hvilket også er en fordel. Dette betyder, at man har mulighed for selv at indstille blenderens hastighed i forhold til blandingen.

Man behøver ikke investere i en blender med variable hastigheder, men det vil klart være en fordel, hvis der er mulighed for at vælge mellem et par forskellige hastigheder. Det er derfor en fordel, hvis man er opmærksom på, om blenderen har en forskellige hastigheder eller ej.

Indbyggede programmer

Hvis man ønsker en blender med forskellige programmer, så findes der et væld af modeller med dette. Dog kan man også købe en blender uden nogen programmer, hvorfor man skal være opmærksom på dette.

Disse programmer gør det endnu nemmere at gå i gang med supper, smoothies, juices samt meget andet med sin blender. Mens nogle mener at disse indbyggede programmer er altafgørende for blenderen, er det ikke alle, der har behov for dette. Man skal derfor gøre op med sig selv, om det er noget, man overhovedet vil få brug for eller ej.

Blade og knive

Ved køb af en ny blender skal man især være opmærksom på knivene. Der er stor forskel på kvaliteten af disse, hvorfor det er en fordel at købe en blender med kraftige, robuste og store knive, der kan sørge for det optimale resultat ved brug af blenderen. Disse knive skal dog ikke blot være robuste, men også vende i den helt rigtige retning. Det sørger nemlig for, at blenderen kan klare et væld af forskellige opgaver, hvilket altid er gavnligt.

Beholder

Med en blender medfølger der selvfølgelig også en beholder. Denne beholder kan findes i forskellige størrelser, hvorfor man skal vælge denne med omhu. Nogle blendere har en stor kapacitet ergo en stor beholder, mens andre blendere har en beholder med en mindre kapacitet.

Afhængig af den mængde som man ønsker at lave, skal man finde en blender med den helt rette beholder. Hvis man vil lave en stor portion på en gang, så skal beholderen i hvert fald have en vis mængde af kapacitet.

Inspirations opskrifter til blenderen

Med en blender kan man blande et væld af ingredienser og få en velsmagende drik, madret, dessert eller snack ud af det. Vi har fundet et par lækre opskrifter, som ens blender nemt og hurtigt kan klare.

Jordbær og banansmoothie

Ingredienser:

 • 200 gram jordbær
 • 1 mellemstor banan
 • 150-200 gram vaniljeyoghurt (skyr eller græsk yoghurt kan også bruges)
 • Isterninger

Sådan gør du:

1. Skræl banen og evt. skær den i mindre stykker

2. Put alle ingredienser i blenderen

3. Blend indtil blandingen er den ønskede konsistens

4. Server straks

Suppe med kylling og kokosmælk

Ingredienser:

 • 400 ml. kokosmælk
 • 200-300 gram kyllingestrimler
 • ½ løg
 • En halv pakke bacon
 • 2 fed hvidløg
 • Frisk rosmarin
 • Salt og peber

Sådan gør du:

1. Skær løget, pres hvidløget og sæt ingredienserne klar

2. Bland kokosmælk, kylling, rosmarin, salt og peber i blenderen

3. Steg bacon, hvidløg og løg på panden

4. Hæld blandingen fra blenderen på en tallerken og put baconblandingen ovenpå

5. Server straks

Hjemmelavede pandekager

Portion: 6-8 pandekager

Ingredienser:

 • 2 dl. mælk
 • 2 dl. mel
 • 1 æg
 • 1 teske bagepulver
 • 1 teske sukker
 • 2 teske olie
 • ½ teske salt

Sådan gør du:

1. Bland alle ingredienser i blenderen

2. Blend indtil den ønskede konsistens er opnået

3. Put dejen på en pande og opvarm den på begge sider, indtil der ikke er mere dej tilbage

4. Pandekagerne serveres varme med selvvalgt topping

Hjemmelavet hummus

Ingredienser:

 • 1 dåse kikærter
 • 2 fed hvidløg
 • En smule salt og peber
 • Saft fra en ½ lime
 • 1 spsk. tahin
 • 1 spsk. spidskommen
 • ½ dl. olie

Sådan gør du:

1. Blend alle ingredienser i blenderen

2. Blend indtil hummussen er dejlig cremet

3. Smag til med salt og peber

4. Sæt i køleskabet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme