Smart TV test – Find de bedste Smart TV her

0

Bemærk: Denne artikel har ikke været opdateret siden midten af 2016 – Derfor er de omtalte TV heller ikke længere de bedste på markedet. – Vi arbejder på at få artiklen opdateret, så du ingen kan finde de bedste Smart TV her i artikel. Vi beklager ulejligheden.

Udvalget i TV-junglen er større og mere forvirrende end nogensinde før. For at gøre det nemmere at begå sig i denne jungle, så har Forbrugsguiden.dk samlet en række af de bedste Smart TV, som er blevet kåret til testvindere hos forskellige testmagasiner og aviser.

Der findes utrolig mange tests af Smart TV rundt omkring på internettet, men mange af disse tests er allerede overhalet indenom af den teknologiske udvikling. En “Smart TV test” er ofte at betragte som forældet, hvis den blot er et år gammel, fordi teknologien udvikler sig så hurtigt som den gør. Der er i denne artikel derfor fokus på at inddrage tests, som alle er relevante for det aktuelle marked og teknologi.

De tests der refereres til i denne artikel er alle fra anerkendte og troværdige kilder såsom Forbrugerrådet Tænk, Sveriges største testmagasin Råd & Rön, samt den norske avis Klikk.no, som er kendt for sine mange forbrugertests.

Efter gennemgang af testvinderne, finder du en lille guide som forklarer de forskellige udtryk som er værd at kende til, når du skal købe et ny Smart TV.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Samsung UE40JU7005 – 40 tommer

Topscorer hos Råd & Rön
Topscorer hos Tænk.dk

Samsung-UE40JU7005
Både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Röns eksperter er enige om, at dette er et rigtig godt Smart TV, som scorer topkarakter i test hos begge.

Dette 40″ Samsung Smart TV har 4K panel, der sammen med PQI 1300 og UHD Dimming-teknologi giver ultra-højopløste billedoplevelser.

4K UHD-opløsningen (3840 x 2160 pixels) betyder at billederne er knivskarpe og 4 gange skarpere end ved Full-HD TV.

Peak Illuminator teknologien sikrer detaljerede og knivskarpe billeder og Precision Black gør, at sort fremstår endnu mere sort. De to teknologier giver i kombination en rigtig god oplevelse.

TV´et har også indbygget Wifi, så du nemt kan surfe på nettet og streame trådløst mellem forskellige enheder. Det er også 3D aktivt, så du nemt kan se 3D film.

Du kan læse meget mere om Samsung UE40JU7005 her.


Samsung UE48JU7505 – 48 tommer

Testvinder hos Tænk.dk

smart tv test

Forbrugerrådet Tænk.dk skriver om denne testvinder, at den har et rigtigt godt billede og en god lyd. Skærmen har alle tænkelige funktioner, som man kan forvente af et moderne Smart TV.

Dette 48” revolutionerende 4K UHD TV giver en knivskarp billedoplevelse. UHD skulle gøre billedet 4 gange skarpere, sammenlignet med et almindelig Full-HD TV. Dette Samsung TV er U-formet og den inadskrånende U-form giver en dybde, der forhøjer hele billede oplevelsen.

Samsung skriver selv på deres hjemmeside, at den buede skærm gør, at afstanden fra seerens øjne til skærmfladen bliver mere ens og billedet derved bliver gengivet med en fantastisk dybde. Den innovative form gør også, at billedet opleves som større.

Denne Samsung model er også 3D aktiv, så du kan se 3D film på fjernsynet.

Du kan læse mere om Samsung UE48JU7505 her.


Samsung UE55JS8005 – 55 tommer

Topscorer hos Klikk.no

Samsung UE55JS8005

Dette 55” Samsung UHD-TV med SUHD remastering motor, er et eksklusivt og ultra slankt Smart TV i aluminium design, som giver dig stort set alt hvad ny teknologi kan tilbyde.

TV´et bliver i test rost for at have en knivskarp billedkvalitet med rigtig gode farver. Dette skyldes et samspil mellem avanceret billedbehandling og Quantom Dot Nano-teknologi. Samsungs Nano Crystal Color og 10-bit panel formår at skabe en enestående billedkvalitet, som er med til at gøre dette TV populært blandt eksperterne.

Samsung er udstyret med 1800 PQI kvalitetsindeks. TV’et er takket være SUHD-teknologi i stand til at gengive et meget bredere farverum end normale TV. SUHD teknologien giver 4 gange flere pixels (3840 x 2160) sammenlignet med et Full HD TV.

TV´et har også et Tizen Smart Hub operativsystem, som giver dig nem og hurtig adgang til tjenester og apps. Dette Smart TV er 3D-aktiv, så du kan se 3D-film med aktive 3D-briller.

Du kan læse mere om Samsung UE55JS8005 her.


Sony Bravia KDL-55W805C – 55 tommer

Topscorer hos Klikk.no

Sony-Bravia KDL 55W805C

Her får du et 55” Smart TV fra Sony, som får ros af eksperterne for at have et godt billede og gode funktioner.

TV´et har et elegant og slankt design der understreges af en elegant tynd aluminiumsramme. Sonys kraftfulde billedbehandlings-teknologi opskalerer hver enkelt pixel, hvilket giver en virkelig god billede oplevelse.

X-Reality™ PRO gør detaljerne endnu skarpere, ved at reducerer billedstøj fra analoge og digitale TV-signaler.

TV´et er også 3D aktivt, så du har mulighed for at se film i detaljeret i 3D versioner. Der er naturligvis indbygget Wifi og dermed adgang til en masse underholdning.

Quick start funktionen giver lynhurtig opstart af TV´et. (2 sekunders opstart)

Du kan læse mere om Sony Bravia KDL-55W805C her.


Philips 65PUS7600 – 65 tommer

“Best Buy” 2015 – 2016 af EISA-juryen i Europa.

smart tv test

65” UHD LED Smart TV fra Philips, som anbefales af Klikk.no, har vundet titlen som “Best Buy” 2015 – 2016 af EISA-juryen i Europa.

Dette fjernsyn har et ultratyndt design, som elegant holdes oppe af en ultratynd stander i højglanspoleret krom. Samtidig gør 4K UHD-opløsningen (3840 x 2160 pixels) at billederne er knivskarpe og 4 gange skarpere end ved Full-HD TV.  UHD opløsningen i dette TV har mere end 8 millioner pixels.

TV´et indeholder Micro Dimming Pro, som skaber en utrolig kontrast i billedet, ved at en lyssensor og speciel software analyserer billedet i 6400 forskellige zoner, hvilket giver en fantastisk visuel oplevelse. I kombination med Philips´s Ambilight-teknologi, føles skærmen meget bredere – og din TV-oplevelse mere overvældende. Ambilight fungerer ved at projicere et bredt skær af lys fra tre sider op på den omgivende væg. Det lys som projiceres passer med de farver der foregår på skærmen. Det giver en indlevende TV-oplevelse ud over det sædvanlige.

Du kan læse mere om Philips 65PUS7600 her.


Nyttigt at vide – Find ud af hvad de mange betegnelser betyder:

Med den hurtige udvikling i teknologi, kommer også flere nye termer og udtryk som man skal forholde sig til som forbruger. Det kan være svært at holde styr på hvad alle de nye betegnelser betyder, så Forbrugsguiden.dk har lavet en lille guide, der forklarer de forskellige udtryk:

LED, LCD, OLED og Plasma TV, hvad er forskellen?
Når man skal købe nyt TV, så er der et hav af fagudtryk som du skal tage stilling til. En af de ting som mange er forvirrede over, er forskellen på LED, LCD, OLED og Plasma TV.

Her får du en lille beskrive af de forskellige betegnelser, som forhåbentligt vil give dit et bedre overblik.

Plasma TV:
Et Plasma TV er lavet af plasma-paneler. Denne teknik minder om et lysstofrørs, hvor UV-lys rammer farvede fosfor punkter som derefter danner et synligt billede.

En Plasmaskærm er opdelt af celler indeholdende plasma-glas, hvor 3 celler udgør 1 pixel.


LCD og LED TV:
Den egentlige forskel mellem et LCD TV (Liquid Crystal Display) og et LED TV (Light Emitting Diode) er baggrundsbelysningen. En LCD-skærm har lysstofrør til at belyse de krystaller, der laver selve billedet. Modsat bruger en LED-skærm i stedet lysdioder til at belyse krystallerne med. Så man kan faktisk sige at begge slags er LCD TV, men forskellen ligger i de forskellige baggrundsbelysninger.

LED-TV’et har en række fordele i forhold til plasma-TV’et og LCD-TV’et. Blandt andet har LED-TV’et et lavere energiforbrug end de to andre. Desuden gør LED-teknologien det også muligt at lave et smallere TV.


OLED-TV:
OLED står for “Organic Light-Emitting Diode” og består af tusindvis af små organiske lysdioder. Dette er det nyeste indenfor skærmteknologi og leverer markedets bedste billedkvalitet.

Farvenøjagtigheden forbedres markant og er 100 gange bedre end på almindelige LCD- og plasmaskærme. Teknologien består af kulbaserede, selvlysende celler som gør, at man kan producere ultra tynde TV. Desuden er teknologien også meget strømbesparende, sammenlignet med LCD, LED og Plasma.

OLED teknologien er også grunden til at det nu er muligt at lave buede og U-formede Tv-skærme.


Hvad er 4K UHD?
Man har i mange år i tv-reklamerne hørt, at producenterne reklamerer med et “Full-HD TV”, som blev markedsført som det übberste indenfor TV teknologi.
De dage er ovre og nu hedder den nyeste billedopløsning 4K UHD. Her står UHD for “Ultra HD”, altså en videreudvikling af Full-HD. Med Ultra HD 4K får du en fire gange højere opløsning end med Full HD samt en forbedret billedskarphed og farvegengivelse.

Hvis du har en Ultra HD skærm vil det sige, at den kan have en opløsning på 3840 x 2160 pixels (kaldet 4K), ved Full-HD er maks opløsningen på1920 x 1080 pixels.


Hvad er CMR?
Ved Samsung TV vil du nogle gange støde på betegnelsen “CMR”. Den står for Clear Motion Rate og er en teknologi de har udviklet indenfor “bevægelses klarhed”.

På standard TV er dette kendt som “opdateringshastighed”. CMR giver endnu hurtigere overgang, hvilket især er nyttigt, når du ser hurtigt bevægelige scener, som eksempelvis en fodboldkamp.


Hvad betyder Hz?
“Hz” er en forkortelse for “Hertz”. – Hz er en betegnelse for hvor mange billeder fjernsynet viser pr. sekund, altså fjernsynets billedfrekvens.

Jo flere Hz dit TV har, jo flere billeder vises der pr. sekund. Altså kan et TV med 200 Hz vise dobbelt så mange billeder som et TV med 100 Hz.

Hvis du gerne vil se sport på dit TV, så vil minimum 200 Hz være et godt valg.


Hvad betyder Edge?
Som ordet “Edge” antyder, snakker vi her om noget der er placeret langs kanterne på TV´et. Det er Samsung der står bag “Edge teknologien”, hvor de har placeret lysdioderne langs kanterne af panelet (lyset fordeles ud over panelet ved hjælp af lysspredere).

Edge LED sænker energiforbruget samt reducerer tykkelsen på selve skærmen.


Hvad er 3D teknologi?
Et 3D TV fungerer som et helt almindeligt TV, men ved at det er “3D aktivt” betyder det, at man også har mulighed for at se 3D film på sit fjernsyn.

Det er værd at bemærke, at for at kunne se 3D på sit TV, så kræver det, at den film du ønsker at se er lavet i 3D kvalitet. Det kræver også et par 3D briller. Brillerne følger nogle gange med, når du køber TV´et og andre gange skal de købes separat.

For at få den bedste oplevelse med 3D, skal du bruge Blu-ray 3D ready film og dit TV skal gerne have minimum 200 Hz.

Når du ser en 3D film, så føles det som om at effekterne i filmen “kommer ud af skærmen”, hvilket kan give en ganske underholdende oplevelse. Især mange nyere tegnefilm udgives også som 3D film.

Køber du en 3D klar film, så behøver du ikke se den i 3D kvalitet. Du kan også vælge at se den som helt almindelig film, uden 3D effekt og 3D briller.


Hvad er nanokrystal teknik?
Nanokrystal teknik er også kendt som kvanteprik-teknologi. Kvanteprikkerne er placeret mellem LED-bagbelysningen og LCD-skærmen i et LED-fjernsyn.

Nanokrystal teknologien, altså også kendt som kvanteprikkerne, gør en væsentligt forskel for farveperspektivet i dit TV. Samtidig er nanokrystal teknologien faktisk også forholdsvis billig, sammenlignet med eksempelvis OLED-skærme som koster 3 gange så meget at producere.

Hvis man sammenligner med almindelige lysdioder som ellers bruges i fjernsyn, så giver nanokrystal teknologien altså dit fjernsyn et mere koncentreret farvespektrum, hvorved man kan opnå en stærkere kontrast og højere lysstyrke.

Samsung udtaler, at man med nanokrystal teknologien får en større farvemætning og korrekthed, så farverne bliver gengivet bedre og mere præcist.

En anden fordel skulle være at traditionelle OLED-molekyler ofte forringes over tid, mens kvanteprikker ikke forringes over tid og samtidig kan bruges i store, fleksible skærmenheder. Kilde: ing.dk


Hvad er Ambilight?
Ambilight er en forkortelse for “Ambient Lighting Technology” og er en lysteknologi som er opfundet af Philips. Når fjernsynet er tændt, skabes der lyseffekter omkring fjernsynet i samme farver som forekommer på skærmen.

Philips hævder at det giver en mere intens oplevelse, hvor skærmen vil føles større. Philips skriver også, at Ambilight giver et mere fyldigt og behageligt billede.


Smart TV test – Disse tests har vi gennemgået

Tænk
Forbrugerrådet Tænk har i december 2015 foretaget en omfattende undersøgelse af 157 fladskærme. Tænks test er en kombineret laboratorie- og seertest, hvor man både kigger på de tekniske kvaliteter hos de forskellige fjernsyn, mens man samtidig tager højde for hvad seerne anser for at være bedst.

Eksempelvis bedømmes billedkvaliteten ud fra både en teknisk test men også ud fra en seertest, hvor seerne får lov at se billeder med digitalt tv-signal og Blu-ray-film samt 3D.

De parametre som testen har bedømt de forskellige TV på er billedkvalitet, lydkvalitet, brugervenlighed, strømforbrug og ekstra funktioner.
Du kan læse hele testen her, hvor alle 157 fladskærme er bedømt med karakter. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön
Råd & Rön har testet hele 224 fjernsyn og deres test konkluderer, at du kan finde gode tilbud i alle TV-størrelser. De TV som indgår i testen er alle mellem 32-55 tommer og prisniveauet varierer mellem 2000 og 45000 kr.

Også i denne test har man kombineret laboratorietest med et testpanel af seere, som giver de forskellige TV karakterer. Man har blandt andet vurderet billedkvalitet, lydkvalitet, brugervenlighed, energiforbrug, smarte TV-funktioner og meget mere.
Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen hos Råd & Rön.

Klikk.no
Den norske avis Klikk.no foretager løbende forskellige tests af fjernsyn på deres hjemmeside. De foretager ikke én stor test, hvor mange fjernsyn måles op mod hinanden, men i stedet individuelle tests, hvor Klikk.no udarbejder en fyldestgørende artikel for hver test de foretager.
Du kan læse alle deres tests gratis her.