Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Stor cykelhjelm testoversigt – Få overblikket over de bedste hjelme

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel har vi hos Forbrugsguiden gennemgået en række anerkendte tests fra både ind og udland, og viser dig her en række af de bedste cykelhjelme på markedet.

Valg af ny cykelhjelm er en vigtig beslutning for din sikkerhed og for din tryghed i trafikken. Der er mange hjelme at vælge imellem, og det er langt fra ligegyldigt, hvilken model du køber. 

Herunder finder du en stor testanmeldelse over de bedste hjelme til voksne, som kan bruges til forskellige cykeltyper. Produkterne findes i alle prisklasser, så enhver motionist og cykellist kan finde frem til det bedste sikkerhedsudstyr i forhold til krav til materiale, ønsker til designs og behov i forhold til særlige egenskaber og funktioner. 

Mangler du andet til cyklen? Du kan for eksempel læse vores grundige cykelanhænger test, efter du har fundet den perfekte cykelhjelm.

Denne cykelhjelm test indeholder:

green-elmGennemgang af de bedste cykelhjelme på markedet
green-elmFuld oversigt over hvor de forskellige cykelhjelme har vundet test
green-elmGode overvejelser at gøre sig, når man leder efter den rette cykelhjelm
green-elmGennemgang af alle kilder, inklusiv links til alle tests vi har undersøgt
green-elmAndre relevante tests og artikler

 

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de symaskiner, der har klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Scott ARX Road – anmelderost og meget beskyttende cykelhjelm

Forbrugsguidens anbefaling

✅ Bedst i test af det danske forbrugerråd Tænk

.
Vil du have en hjelm, der skal være én af de mest anmelderroste på det danske marked, er det denne smarte og klassiske Scott ARX Road model, du skal vælge. Den kåres som ”bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk tilbage i 2018. Her roses den blandt andet på grund af sin omfattende beskyttelse og sine evner til at beskytte hjernen mod rystelser i forbindelse med styrt eller sammenstød.

Om Scott ARX Road Hjelm

Scott ARX hører til de moderne cykelhjelme, der er designet med flest indstillingsmuligheder. Du kan finde produktet i flere farver, så du kan vælge dig dén model, som matcher din smag og din stil i øvrigt. 

Der er ekstra nakkebøjle, som sidder placeret under kanten af hjelmens nakkeområde. Det er denne, der er årsag til at hindre, at dit hoved kastes i voldsomme bevægelser, hvis du skulle blive impliceret i uheld. 

Inde i hjelmen er der blød polstring, som gør det muligt at bruge produktet til træning og motion. 

Det er med til at højne komforten, at der både er god polstring og mange ventilationshuller, som tillader din hovedbund at ånde, mens du er aktiv. 

Det unikke ved Scott ARX Road er den skarpe pris i sammenhæng med dens testvindende designs. Den befinder sig i mellemprisklassen, og den er det sikre valg, når det er kvalitet og høj sikkerhed, der er de vigtigste parametre for dig i valget af ny cykelhjelm. 

Fordele

 • Kan beskytte mod hjernerystelser
 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk (2018)
 • Kvalitet til en god pris
Ulemper

 • Har ikke antibakteriel polstring

Specifikationer
Nakkebøjle
Findes i 3 forskellige varianter
Høj komfort (mange ventilationshuller og tyk polstring)
Let at vedligeholde
Egnet til både almindelig transport og til motion
Kan bruges af både kvinde og mand


Limar 555 Matt neongul – alsidig cykelhjelm til mange behov

Bedst til prisen

 Anbefalet af det danske forbrugerråd Tænk
 Prismatch
✅ Bestil inden kl. 19 (hverdag) og ordren sendes samme dag
✅ 365 dages returret

.
Du behøver ikke vælge den allerdyreste hjelm på markedet, når du vil have en testvindende, sikker og smart model. Denne Limar cykelhjelm er blevet testet og anbefalet af forbrugerrådet Tænk (2018) som værende en robust og praktisk hjem, der ”giver god beskyttelse af hovedet til rimelige penge”. 

Om Limar 555 Matt neongul

Limar 555 beviser, at det ikke er nødvendigt at købe dyre cykelhjelme, når trygheden i trafikken skal være i top. Den smarte og sporty hjelm er designet med alle de funktioner og egenskaber, som du har brug for, når du både skal være sikker i trafikken og samtidig have høj komfort. 

Bruger du cyklen både til transport og motion, kan det være, du anvender forskellige hjelme. Det er ikke alle klassiske cykelhjelme, der er bygget til at være funktionelle, når det kommer til motionscykling på racer eller mountainbike.

Der er indbygget fluenet foran i ventilationshullerne, så du også kan bruge Limar 555 til racer eller MTB uden at blive generet af fluer eller myg, der kommer ned til håret og hovedbunden. 

Limar 555 er i særdeleshed egnet til dig, der nyder at kunne træde igennem på landevejene på din racercykel. Her kommer det specielle letvægtsdesign dig til gode, og du vil ikke opnå modstand eller friktion i din fremdrift, når du bruger en hjelm med en minimumvægt. 

Polstringen inde i hjelmen har antibakterielle egenskaber. Det højner både komfort og fremmer hygiejnen, at bakterier ikke kan leve i beskyttelsespuderne, og at der ikke opstår dårlig lugt efter mange timers brug. 

Fordele

 • Perfekt All-round hjelm
 • Egnet til både motion, transport og fritidscykling
 • Antibakteriel polstring
Ulemper

 • Har ikke en nakkebøjle

Specifikationer
Fluenet foran
Letvægtsmodel
CE EN 1078 testet og godkendt


Bontrager Starvos MIPS – cykelhjelm med god pasform

Bedste premium valg

✅ Bedømt 7,1 ud af 10 stjerner hos det danske forbrugerråd Tænk

.
Bontrager Starvos MIPS kan være det helt rette valg af hjelm for dig, der vil have en personlig, budgetvenlig og sikker cykelhjelm til både hverdag og fritid. 

Den anmeldes med 7,1 ud af 10 stjerner af testpanelet hos Forbrugerrådet Tænk og fremhæves som en god og pålidelig hjelm, der er designet med noget af det bedste udstyr og de mest velfungerende sikkerhedssystemer.

Om Bontrager Starvos MIPS

Den helt store årsag til at købe denne kvalitetscykelhjelm er på grund af MIPS-teknologien. MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) er en teknologi, der er udviklet af hjernekirurger og videnskabsfolk. Teknologien har til formål at reducere de rotationskræfter, som hovedet udsættes for i tilfælde af sammenstød og uheld. 

Bontrager Starvos er skabt til at give masser af komfort. Den har en god pasform, og den er nem at indstille både i omkreds omkring hoved og i sikring omkring hagespændet. 

Der er tænkt på dine behov i forhold til komfort i udviklingen af Bontrager Starvos. Den har en masse ventilationshuller i forskellige størrelser, som er med til at skabe den mest optimale luftgennemstrømning, så du kan glide afsted på landevejene. 

Som noget særligt og ekstra betydningsfuldt kan du tage hjelmpuderne af på Bontrager Starvos. Dette har stor værdi, når det kommer til at opretholde en god hygiejne inde i hjelmen. Der vil helt naturligt aflejre sig sved og bakterier i puderne, når du er aktiv på din jernhest. 

Med vaskbare puder kan du både holde miljøet omkring hovedbunden sund, og du er med til at forlænge levetiden på din kvalitetscykelhjelm. 

Med FlatLock remholderen kan du betjene spænderne med én hånd. Dette giver dig større fleksibilitet og frihed med din hjelm, og det gør det mere smidigt for dig at tage den af og på (også på de koldeste tider af året).

Fordele

 • Designet med MIPS-teknologi
 • Leveres med udskiftnings-garanti
 • Moderne cykelhjelm
Ulemper

 • Har ikke antibakteriel polstring

Specifikationer
FlatLock remholdere
God pasform
Vaskbare hjelmpuder
Egnet til både transport og motion
Optimal luftgennemstrømning
Udskiftningsgaranti (gratis udskiftning af hjelm i tilfælde af styrt indenfor det første år efter køb)


Giro Synthe MIPS – cykelhjelm med de nyeste teknologier

✅ Kåret “Editors Choice” hos Outdoor Gear Lab

.
Når det kommer til at teste og anmelde cykelhjelme, vil kvalitet ofte hænge sammen med pris. Det vil sige, at du som udgangspunkt kan gå ud fra, at des dyrere din hjelm er, des mere sikker og veludviklet vil den være. 

Det kan være en stor udgift for mange mennesker at købe én af de mest professionelle og avancerede hjelme på markedet. Denne Giro Synthe MIPS er en af de mest eksklusive cykelhjelme, du kan købe på det danske marked. Som noget unikt kan den købes til en imponerende spotpris, når du handler på tilbud. 

Hjelmen er ”Editors Chiose” hos Outdoorgearlab.com. 

Om Giro Synthe MIPS 

Giro Synthe MIPS er en flot og stilfuld hjelm, der kan klæde både kvinde og mand. Der er udstyret med de nyeste teknologier og sikkerhedssystemer, så du kan se frem til omfattende tryghed på landevejene, i trafikken og i skoven.

Det er en aerodynamisk hjelm, der er skabt til at give så lidt luftmodstand som overhovedet muligt. Den har hele 26 ventilationshuller, der får den til at skille sig ud fra mange af de andre kvalitetshjelme, som typisk har omring 12-18 huller. 

Du får maksimal komfort med den omfattende ventilation, og dit hoved vil aldrig komme til at føles indeklemt. Der er indsyet ekstra, bløde puder i remmen ved hagen. 

Giro Synthe MIPS er godkendt og testet efter den europæiske sikkerheds- og kvalitetsstandard CE EN 1078, der fortæller, at producenten har fremstillet produktet i henhold til de retningslinjer og krav, som stilles til sikkerhedsudstyr. 

Med Roc Lock teknologien kan du let og problemfrit løsne spænderne på din cykelhjelm. Giro Synthe MIPS er en højkvalitetshjelm, der anvendes af flere professionelle cykelryttere. Den har en imponerende lav vægt på kun 254g. 

Fordele

 • Moderne og smagfuldt design 
 • Perfekt til sportsbrug
 • Omfattende ventilation
Ulempe

 • Højere prisklasse

Specifikationer
Highend hjelm
Aerodynamisk design
254g
Roc Lock® justeringsteknologi
CE EN 1078 godkendt og testet


GIRO Agilis MIPS

✅ Kåret til “Bedst køb” af Outdoor Gear Lab
 Prismatch
✅ Bestil inden kl. 19 (hverdag) og ordren sendes samme dag
✅ 365 dages returret

.
Denne GIRO Agilis MIPS hjelm er kåret som bedst køb af Outdoorgearlab.com. Den er bygget op omkring det prisvindende sikkerhedssystem – MIPS -, og den er beregnet til både kvinder og mænd. 

Med Agilis hjelmen får du alle de funktioner og egenskaber, som du har brug for, når det kommer til at købe kvalitetshjelm. 

Om GIRO Agilis MIPS

Agilis MIPS er en eftertragtet og populær hjelm hos de danske forbrugere, da den både er egnet til motion og til almindelig transport på cykel. 

Du får en sublim pasform med din hjelm som følge af det patenterede Roc Loc® system, som sammen med MIPS teknologien giver dig den højeste sikkerhed. Din hjelm sidder optimalt på hovedet takket være de mange justerings- og indstillingsmuligheder, som kan betjenes med kun én hånd. 

Der er masser af ventilationshuller i hjelmen, der er nøje placeret i henhold til at give så lidt luftmodstand som muligt. 

Du får maksimal glæde af den moderne og tidløse hjelm, når du holder af at cykle på racer på landevejene. Her vil du opleve, hvordan den lave vægt og det aerodynamiske design kommer dig til gode, så du kan generere masser af kraft på din cykel. 

Du kommer ikke til at blive generet af fugt eller følelsen af tæthed af hjelmen omkring dit hoved. Der er indsyet EPS-skumfor, som giver høj komfort og sørger for, at hjelmen bliver sikkert siddende – også når du hurtigt vender hovedet for at se efter bilister, gående og andre cykelister. 

Du kan vælge Agilis MIPS i 3 forskellige størrelser (S, M og L), så du får den helt perfekte hjelm, der passer til dit hoved. 

Fordele

 • God pasform
 • MIPS teknologi
 • Tidløst og moderne design 
Ulemper

 • Har ikke en nakkebøjle

Specifikationer
Roc Lock justeringssystem
Omfattende ventilation
Fungerer på alle tidspunkter af året
HardBody™ yderskal
Skarp pris
EPS-skumfor
Kan vælges i 3 forskellige størrelser


Hvad skal du overveje, før du køber ny cykelhjelm?

Køb af ny hjelm til cykling er en individuel sag. Hvad der er den bedste hjelm for én person, kan være forskellig i forhold til en anden. 

Det er blandt andet formålet med cyklingen, der har betydning for, hvilken hjelm du skal købe. Derudover vil sikkerhed og særlige egenskaber have stor betydning for de fleste forbrugere og cykellister. 

Du kan bruge følgende overvejelser, når den bedste hjelm skal købes:

 • Hvad er det primært formål med hjelmen (fritid, sport eller almindelig transport)?
 • Hvor mange indstillingsmuligheder i forhold til pasform har jeg brug for?
 • Skal den være udstyret med MIPS teknologi?
 • Hvilken størrelse har jeg brug for?
 • Skal det være en aerodynamisk hjelm?
 • Hvor stort omfang af polstring ønsker jeg?
 • Hvad må hjelmen koste?


Der vil være nogle overvejelser, som har større betydning for dig end andre. Er det en professionel hjelm til racercykling eller mountainbike, du er på udkig efter, vil parametre såsom MIPS teknologi og aerodynamik betyder mere for dig end faktorer vedrørende pris.

Den første overvejelse, du skal gøre dig, handler om anvendelsesformål. Er det en god og komfortabel hjelm til de daglige ture til og fra købmanden eller jobbet, der er formålet, er det mindre relevant at gå efter de aerodynamiske produkter. Disse er til gengæld relevante for dig, der cykler på racer på landevejene, og som har brug for at optimere hvert et element, så luftmodstanden nedsættes.


Hvad koster en cykelhjelm til voksne?

Du finder moderne, anbefalede og sikkerhedstestede cykelhjelme i alle prisklasser. Formålet med din cykling vil delvist have indflydelse på, hvad din hjelm vil koste.
Har du brug for en god og pålidelig hjelm til turene til og fra arbejdspladsen, kan en budgetvenlig cykelhjelm under 1.000 kroner være et godt valg. De billigste hjelme i høj kvalitet kan fås ned til 400 kroner.
Når det kommer til køb af hjelm til MTB eller racer, kommer det dig både sikkerhedsmæssigt og praktisk til gode, at du køber en dyrere hjelm.
Cykelhjelme med aerodynamisk design, MIPS teknologi og omfattende ventilation er dem, der ligger højest i pris.
Disse professionelle hjelme er lavet af de bedste og mest modstandsdygtige samt vejrbestandige materialer. De kan bruges både sommer og vinter, uden du kommer til at gå ned på komfort og beskyttelse.
Priserne på de avancerede og professionelle cykelhjelme ligger på 1.000-2.500 kroner.
Hvis det er underordnet, om din hjelm er en årgang 2019 eller årgang 2018, kan der være rigtig gode besparelser at få glæde af, når du specifikt går efter hjelmene på tilbud.


Særligt om køb af cykelhjelm på tilbud

Vil du spare penge på dit køb af cykelhjelm, skal du vælge kvalitetsmodeller, der er sat ned i pris. Du får væsentlig større sikkerhed i trafikken ved at vælge en god og testet hjelm, der er på tilbud eller udsalg fremfor at købe en billig cykelhjelm uden certificeringer og godkendelser.
Der er gode muligheder for at komme til at spare mange penge på din hjelm.
Der produceres hele tiden nye hjelme til voksne, som designes med forbedrede funktioner og pasforme. Når der lanceres nye modeller hos de mange forhandlere, stiller det krav til lagerplads i forhold til opmagasinering.
Ofte er det lig med tilbudskampagner, når BELL, Scott, GIRO eller nogle af de andre professionelle brands designer nye produkter. Det betyder, at du kan spare både 30%, 50% og 70% på en cykelhjelm i fineste kvalitet og med de mest avancerede funktioner. 


Hvad betyder ”CE EN 1078”-certificeringen?

Når du undersøger flere af de professionelle og anbefalede cykelhjelme, vil du støde på ”CE EN 1078” betegnelsen. Dette er en europæisk certificering, som gives til testet og godkendt sikkerhedsudstyr.
Certificeringen betyder, at producenten har taget udgangspunkt i EU’s retningslinjer, regler og love i designet og fremstillingen af hjelmene.
”CE”-standarden kender du formentlig fra legetøj, produkter og udstyr til hjemmet og fritiden. Den fortæller, at der ikke er brugt skadelige stoffer og kemikalier i materialet og i produktionen.
Lider du allergiske reaktioner, kan det være CE EN 1078 certificeringen, der er den bedste rettesnor for dig, når der skal købes ny hjelm.
Det er ikke kun den europæiske sikkerheds- og kvalitetsstandard, der har betydning, når du vil have den bedste cykelhjelm. Udtalelser og anmeldelser fra respekterede testkilder har lige så stor og høj validitet.


Hvornår skal jeg købe ny cykelhjelm?

Der er flere situationer, hvor det er enten en god idé at købe ny hjelm, eller hvor det er nødvendigt i forhold til at beskytte dig selv fremadrettet i trafikken.
De primære og vigtigste årsager til køb af ny hjelm er:

 • Din eksisterende hjelm strammer og er ikke funktionel mere
 • Du har været impliceret i et uheld, hvor din eksisterende hjelm har fået et kraftigt stød

 

Herudover kan der være praktiske eller komfortmæssige årsager til, at en ny hjelm er ønsket.
Hvis din nuværende hjelm har fået pådraget sig et kraftigt stød, er det særlig vigtigt, at du får købt ny hjelm. Din nuværende hjelm vil ikke længere være funktionel og sikker, og den vil begrænse din sikkerhed i høj grad i trafikken.
Hos mange voksne er en cykelhjelm et stykke sikkerhedsudstyr, som anvendes igennem mange år. Har du været vant til at køre almindelige ture på din cykel, og har du planer om at begynde på racer eller MTB, vil det være en god idé at anskaffe en hjelm, der er designet til formålet


Gode råd i forhold til køb af cykelhjelm til motionscykling på MTB eller racer

Når det er træningen på enten MTB eller racer, der er formålet med cyklingen, skal du være opmærksom på en række særlige specifikationer i forbindelse med køb af cykelhjelm.

I denne forbindelse skal du blandt andet forholde dig til, om hjelmen du kigger på, er:

 • Aerodynamisk
 • Letvægtsdesignet
 • Udstyret med MIPS teknologi
 • Har omfattende ventilation
 • Har mange justerings- og tilpasningsmuligheder

 

Disse faktorer er de mest afgørende, når du vil have størst sikkerhed med og mest glæde af din kommende hjelm. Særligt for dig der kører racer, betyder vægten meget. Des lavere vægt, des mindre friktion og luftmodstand vil du opleve. Du kan således komme til at generere mere fart, når din hjelm er slank og kompakt, og når den er lavet i et aerodynamisk design.
Der vil alt andet lige være større risiko for uheld, når du kører MTB eller racer. Her køres der med høj fart, og for MTB-rytteren kan terræner være både ujævne, kuperede og uforudsigelige.
Det er altafgørende for din sikkerhed, at du vælger en hjelm med MIPS teknologi.
Skulle det ske, at du kører galt eller kommer ud for sammenstød, vil teknologien nedsætte risikoen for voldsom hjernerystelse. Der er en ekstra ’bøjle’ i nakken på din cykelhjelm, der hjælper med til at holdet hovedet sikkert på plads, så de kraftfulde rotationer og påvirkninger minimeres.


Derfor skal du forholde dig til justeringsmuligheder og størrelse på cykelhjelm

Uanset om det er de hyggelige udflugter med familien, de hæsblæsende ture på raceren eller de befriende oplevelser på MTB, der er dit formål, skal du forholde dig til størrelse på hjelm i forbindelse med køb.
Det er ligegyldigt, om du har en dyr eller budgetvenlig kvalitetshjelm, hvis den ikke passer til dit hoved.
Det er forskelligt, hvordan producenterne fremstiller deres hjelme. Nogle fabrikanter tilbyder hjelme i 2 eller 3 forskellige størrelser (angivet efter de europæiske størrelser i form af S, M og L), mens andre producenter anvender centimetermål i forhold til omkreds af hjelm.
Lige så vel som du skal vælge hjelm i forhold til dit primære formål med cykling, skal du være lige så meget opmærksom på størrelse.
Ét er at have købt en hjelm, der viser sig at være enten for stor eller for lille, når du modtager den. Noget andet og endnu mere betydningsfuld er det, at hjelmen i denne situation ikke vil beskytte dit hoved optimalt.


Sådan vedligeholder du din cykelhjelm

Når du har fundet og købt den perfekte cykelhjelm, skal du sørge for at vedligeholde den, så du kan få glæde af den i flest mulige år frem. Den bedste måde at opretholde kvaliteten på er ved at tørre hjelmen af efter brug. Det kan være, den anvendes til MTB, hvor der kan aflejre sig strint fra mudder på udstyrets overflade.
Hvis du har en hjelm med vaskbar polstring, er det en god idé at vaske disse med jævne mellemrum. Det højner både komfort og hygiejne, når din hjelm er sund og ren.
Det anbefales, at du fra tid til anden vasker spændet under hagen på hjelmen. Der kan komme sand og små mikropartikler ind i låsesystemet, som over tid kan ridse og ødelægge styrken af låsemekanismen.


Få mest værdi og kvalitet for pengene med produkttests

Det er langt fra kun, når det gælder køb af sikkerhedsudstyr, at du skal bruge cykelhjelm tests. Også når det gælder køb af elektrisk, drevne transportmidler, kommer det dig praktisk, sikkerhedsmæssigt og økonomisk til gode, at du har gjort dit forarbejde med at sætte dig ind i de bedste modeller på markedet.
Det findes f.eks. mange forskellige slags el løbehjul, som er henvendt til både lange og korte ture. Der kan være stor forskel på, hvilken kvalitet og kraft motorerne har, og hvordan designet af de populære, elektriske løbehjul er opbygget.
Med en test får du anledning til at sammenligne de bedste produkter på markedet, og du kommer til at spare en masse tid, da du slipper for selv at opsøge data fra sikkerhedstests.
Derudover kan en produkttest give dig unikt indblik i, hvilke specifikationer, egenskaber og detaljer, du særligt skal holde øje med, når du vil have mest værdi og kvalitet for pengene.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Forbrugerrådet Tænks

Der er taget udgangspunkt i Forbrugerrådet Tænks anmeldelse af de bedste cykelhjelme til udarbejdelse af denne artikel. Det uvildige forbrugerråd har testet og anmeldt sikkerhedsudstyret i henhold til følgende specifikationer:

 • Brug af sikkerhedsteknologi 
 • Omfang af justering og indstillingsmuligheder 
 • Testgodkendelser og certificeringer
 • Materiale 

Det er primært i forhold til omfang af sikkerhed, at Forbrugerrådet Tænk har vurderet hjelmene. Der er flere faktorer og designmæssige detaljer, der har betydning for sikkerheden omkring en cykelhjelm. Det er et krav, at hjelmene skal have justerbare spænder om både hage samt under ører. Dette sikrer, at din hjelm kan spændes optimalt og korrekt til omkring dit hoved, så udstyret sidder fast. 

Produkterne i denne artikel har både justerbare spænder, godkendelser fra europæiske tests og certificeringer.

Det er især MIPS teknologien, der bliver lagt vægt på hos Forbrugerrådet Tænk. Denne teknologi er den nyeste udvikling indenfor cykelhjelme til voksne.


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af denne test, finder du her en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Står du også og skal bruge en cykelhjelm til dit barn, kan du med fordel læse vores stor test af cykelhjelme til børn, der viser dig en lang række af markedets bedste modeller.

I en cykelnation så som Danmark, benytter mange forældre sig også af transportmulighederne en god cykelanhænger giver. Læs mere her i vores store cykelanhænger test, hvor vi guider til markedets bedste modeller.

Der er ikke meget ved at have en god og lækker cykelhjelm, hvis ikke du har en grund til at bruge den. Det kan du fx gøre på et elløbehjul. I vores testguide kan du finde alle de bedste modeller, og finde dit næste elektriske køretøj.

Et andet og mere almindeligt transportmiddel til de mindste er barne- og klapvognen. I vores generelle barnevogn og klapvogn tests, kan du se alle eksperternes favoritter.

Denne side er anmeldt af: Marie M. Pedersen Rating 5/5


FAQ

Hvad er det bedste cykelhjelmsmærke?
Et af de bedste cykelhjelmsmærker er uden tvivl mærket Scott. Cykelhjelmsmærket Scott leverer ikke kun robuste og gode cykelhjelme, der er af god og holdbar kvalitet, men leverer også cykelhjelme med flotte designs. Sus forbi i bybilledet med en flot og farverig cykelhjelm.
Hvordan ved jeg, om min cykelhjelm passer?
Du ved, at din cykelhjelm passer korrekt, når den ikke rokker eller sidder løst, hvis du vipper hovedet frem og tilbage. En passende cykelhjelm skal sidde vandret på hovedet, og må desuden ikke sidde for langt bagud på hovedet, så panden er blottet. Der er mange ting.
Hvor længe holder cykelhjelme?
Har du en nyindkøbt cykelhjelm, uden skræmmer eller andet, er en god tommelfingerregel, at den skal kunne holde i 5 til 10 år. Holdbarheden af din cykelhjelm afhænger af, hvor meget du bruger den, og hvor beskadiget den bliver gennem årene, den bliver brugt i trafikken.
Hvor meget koster en hjelm?
Det er meget forskelligt fra cykelhjelm til cykelhjelm, hvad hjelmen helt præcist koster. Det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvalitet, når det kommer til køb af cykelhjelm. Gode cykelhjelme kan ofte koste mellem 500 – 1000 kroner i alt.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Bell Z20 MIPS

✅ Bedst i test af Outdoor Gear Lab
✅ Premiumvalget

 

.

Bell er ét af førende brands af cykelhjelme. Producenten har i årtier designet, forfinet og videreudviklet på hjelme til både børn og voksne. Z20 MIPS er en højkvalitetshjelm, der er skabt med en hel unik pasform, som skaber maksimal komfort for dig. 

Z20 MIPS kåres som ”bedst i test” af Outdoorgearlab.com, hvor den får 5 ud af 5 stjerner og anmeldes som ”Editors Choice”.

🌀 Brugt af professionelle cykelryttere
🌀 
Aerodynamisk hjelm
🌀 
Slankt design 

Om Bell Z20 MIPS

Det er Bells mangeårige erfaring med at videreudvikle cykelhjelme, der er årsagen bag Z20 MIPS’s unikke design og ekstraordinære detaljer. Den er designet på baggrund af flere års data fra den virkelige verden omkring cykling, hvor eksperter er gået sammen omkring at producere den bedste cykelhjelm, som lever op til de strengeste krav i forhold til sikkerhed, beskyttelse, komfort og hygiejne.

Med Bell Z20 MIPS får du en professionel cykelhjelm, der er lavet i et slankt design, som gør den perfekt til racercykling. 

”MIPS” står for Multi-Directional Impact Protection System. Dette sikkerhedssystem er det mest avancerede af sin slags på området for kvalitetscykelhjelme. Det giver dig den mest omfattende beskyttelse i tilfælde af stød eller uheld. 

Der er mange indstillingsmuligheder på hjelmen, så du kan tilpasse den perfekt til dit hoved. Inde i hjelmen er der X-Static polstring, som sørger for, at sved og fugt ledes væk fra din pande og dit ansigt. 

De mange detaljer og specialmaterialet gør, at du kan få glæde af Bell Z20 MIPS på alle tidspunkter af året. 

Specifikationer:
🔴 Avanceret sikkerhedssystem
🔴 Maksimal beskyttelse
🔴 Mange justeringsmuligheder
🔴 X-Static polstring
🔴 Fungerer upåklageligt uanset vind, vejr og årstid


LAZER Revolution MIPS

✅ Kåret til “Bedste MIPS cykelhjelm” af forbrugerrådet Tænk

.
Har du fået øjnene op for værdien af at købe en MIPS cykelhjelm, kan denne LAZER Revolution MIPS være det rette valg for dig. Den er kåret som den bedste MIPS cykelhjelm af forbrugerrådet TænkDen henvender sig især til målgruppen, der ønsker en moderne hjelm til racercykling samt til dig, der cykler på daglig basis.

🌀 Letvægtsmodel
🌀 Egnet til motionscykling og racer
🌀 Henvender sig til både kvinder og mænd

Om LAZER Revolution MIPS

Når du går efter en af de bedste cykelhjelme, skal du tage udgangspunkt i tests og anmeldelser. Forbrugerrådet Tænk hører til de mest respekterede kilder, du kan tage udgangspunkt i, når du vil være sikker på at købe et produkt, der lever op til dine krav. 

I deres test af MIPS hjelme kåres LAZER Revolution som vinderen, da den i størst omfang er designet med de egenskaber og funktioner, som du har brug for til racercykling. 

Modsat andre MIPS hjelme vejer LAZER Revolution kun 340g, hvilket gør det perfekt til dig, der cykler på seriøst plan. 

Der er flere og flere cykelhjelme til privatbrug, der bliver udviklet med MIPS teknologi. Det er med til at skabe konkurrence på markedet, og det betyder, at du kan finde disse professionelle hjelme til skarpe priser. 

Denne LAZER Revolution MIPS befinder sig i den lave ende af prisskalaen indenfor sin kategori. Den er lavet i et kompakt, smalt og stilrent design, der vil klæde både mand og kvinde. 

Specifikationer:
🔴 Skarp pris
🔴 God ventilation
🔴 Smal og kompakt
🔴 Aerodynamisk design
🔴 Kan købes med rabat


Sådan har vi udvalgt produkterne i oversigten

Samtlige produkter i denne test af cykelhjelme lever op til de krav og anbefalinger, som Forbrugerrådet Tænk stiller. Hovedparten af produkterne er designet med MIPS teknologi, og de er alle på forskellig vis anmeldt og rost i både danske og udenlandske testmagasiner. Derudover bærer flere af hjelmene det europæiske sikkerheds- og kvalitetsstempel CE EN 1078. 

Det er en fordel for dig at kunne sammenligne flere hjelme, før du beslutter dig for den model, der fremover skal give dig tryghed i trafikken og fritiden.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme