Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

IPL hårfjerner test-guide: De bedste laser hårfjernere ifølge tests

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Er du træt af uønsket hårvækst, og er du ikke fan af hverken skraberen eller barbermaskinen? Så kan det være, at du skal investere i en IPL hårfjerner.

Ifølge beauty-ekspert Helle Wedderkopp bruger den gennemsnitlige kvinde over 1500 timer på at barbere ben i løbet af sit liv. Derfor mener hun, at IPL hårfjerning er blevet populært, da det er nemt og blot tager 5-20 minutter samt giver langvarige resultater.

En IPL-hårfjerner kan fjerne mørke kropshår med lysbehandling, der når helt ned i hårsækken, og derfor kan du også opnå et permanent resultat.

Vi har udvalgt nogle af de bedste IPL hårfjernere, så du lettere kan vælge den helt rigtige variant til dine behov. 

Det skal du overveje, før du køber en IPL hårfjerner:

 • Energikilde – Hvis du vil have frihed, mens du bruger din IPL-hårfjerner, skal du vælge en model med et genopladeligt batteri. Det er praktisk, fordi det giver dig mulighed for at bruge maskinen hvor som helst, og når batteriet løber tør, oplades det nemt med det medfølgende kabel. Modsat er du med en hårfjerner uden et genopladeligt batteri tvunget til at sidde ved en stikkontakt under brug. Du har derfor mindre frihed, men til gengæld behøver du ikke bekymre dig om, at batteriet lige pludseligt løber tør.
 • Indstilling af lysintensitet – Det er en god idé at overveje, hvor mange indstillinger for lysintensitet modellen har, da det har indflydelse på, hvor meget apparatet kan tilpasses din hudtype, din følsomhed eller selve behandlingsområdet. Jo flere niveauer den har, jo mere kan den tilpasses, hvilket gør det lettere at undgå svie eller generel ubehag under behandling. Derudover findes der få IPL-apparater, der egner sig til at behandle blond, hvidt, gråt, rødt og orange hår, så sørg for at vælge den rigtige model og den rigtige indstilling, hvis du har en af de hårfarver.
 • Holdbarhed og sikkerhed – Holdbarheden måles i antal lysimpulser, som påvirker hvor længe, du kan bruge apparatet. Det mest almindelige antal impulser er omkring 250.000, hvilket svarer til ca. 10 års brug. Nogle high-end modeller kan have op til 600.000 impulser, som giver en levetid på over 20 år. De sikkerhedsfunktioner, som nogle IPL-hårfjerningsapparater har, omfatter hudkontaktsensorer, der beskytter dine øjne mod lysglimtet, hudtone-identifikation for optimal brug af maskinen i forhold til din hudtype, kølefunktion for mere smertefri behandling osv.
 • Pris – De dyreste og mest avancerede IPL-hårfjernere koster omkring 4.500 kr. De har som regel et højere total antal lysimpulser og indeholder desuden flere medfølgende og brugbare funktioner, f.eks. hoveder til forskellige områder af kroppen. Billigere alternativer koster omkring 1.500-2.500 kr. og de har typisk ikke ekstra funktioner, som high end-modeller har. Dog kan de stadig være velegnede til mere kortvarige løsninger. Vores råd er at være opmærksom på dine behov og hvilke type funktioner, du har brug for.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser – Både bruger- og ekspertanmeldelser kan være behjælpelige, når du skal træffe en beslutning om, hvorvidt en specifik IPL-hårfjerner er den rigtige for dig. Brugeranmeldelser siger typisk noget om, hvor godt apparatet fungerede for dem, om det forårsagede hudirritationer og hvor lang tid det tog, før de så resultater. Ekspertanmeldelser kan derimod fortælle om, hvordan en bestemt model står i forhold til markedet generelt, om den er pengene værd og hvor godt den klarede sig i deres test.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Comforth Permanent IPL Hårfjerner – til dig, der ønsker langvarige resultater

Vores anbefaling

 • God anmeldelse hos testmagasinet Tripii.dk
 • 90 dages tilfredshedsgaranti
 • Dansk familieejet virksomhed

Comforth IPL hårfjerner

Comforth Permanent IPL Hårfjerner er det ideelle valg til dig, der leder efter effektiv permanent hårfjerning.

Du får længerevarende resultater med en silkeblød hud og en IPL-behandling, der er 100 procent sikker. Så slipper du for at bekymre dig om brandskader på huden.

Som en bonus får du 90 dages tilfredshedsgaranti.

 • 100 procent sikker klinisk teknologi
 • Længerevarende resultater med silkeblød hud
 • 90 dages tilfredshedsgaranti og gratis levering

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi kåret Comforth Permanent IPL Hårfjerner til ”Vores anbefaling”, da effektiviteten er høj og resultaterne gode.

Vi anbefaler modellen, fordi du kan opleve fald i hårvækst allerede efter et par gange. I forhold til konkurrenterne er det rigtig hurtigt. Normalt kan det sagtens tage fire eller fem gange.

Det vækker også vores begejstring, at denne permanente hårfjernings-løsning er meget brugervenlig, og så sikrer klare instruktioner, at du ikke bliver i tvivl om anvendelsen.

Det er endnu en fordel, at der medfølger beskyttelsesbriller, der skærmer af for de kraftige lysglimt, men bemærk at den stærkeste lysindstilling kan være for skrap for følsomme hudtyper.

Fordele

 • Fald i hårvækst allerede efter brug to gange
 • Brugervenlig
 • Kommer med særlige beskyttelses-briller
 • Klare instruktioner
Ulemper

 • Den højeste indstilling kan være for stærk for nogle hudtyper

Det skal du vide, før du køber Comforth Permanent IPL Hårfjerner

Høj effektivitet med stort behandlingsområde

Variantens høje effektivitet skyldes ikke mindst den forholdsvis store behandlingsområde, der gør det relativt hurtigt at foretage din IPL-permanente hårfjerning hjemme.

Stærk kraft og sikkerhedsbriller

Der er fokus på slagkraft såvel som på sikkerhed på apparatet. Med 600.000 lyspulseringer går det hurtigt i forhold til konkurrenterne, og du får maksimal sikkerhed med de medfølgende briller.

Comforth IPL hårfjerner in use

Hvad siger forbrugere og eksperter om Comforth Permanent IPL Hårfjerner

Enheden har fået en god anmeldelse af testmagasinet Tripii.dk, som især hæfter sig ved, at denne laser hårfjernings-maskine til IPL-behandling giver høj værdi for pengene. Elementer som brugervenlighed, design og effektivitet bliver fremhævet.

Specifikationer

Type: IPL Hårfjerner / Laser-hårfjerning-maskine
Mærke: Comforth
 Antal lyspulseringer: 600.000
Antal indstillinger: 5
Strøm: Ledning


Iviskin G3 IPL Hårfjerner – 15 års levetid og IceShield funktion

Bedst til prisen

 • 100% tilfredshedsgaranti
 • IceShield funktion som nedkøler huden under behandling
 • En af de bedst sælgende IPL hårfjernere i Norge

 

 

 

IPL hårfjerneren fra Iviskin er et apparat, der med sine 900.000 lysimpulser fjerner hår hurtigt og nemt. Produktet er oplagt, hvis du gerne vil komme uønsket hår til livs uden at skulle bekymre dig om at løbe tør for impulser.

 • 900.000 lysimpulser
 • Kåret til bedst i test af flere andre test sites
 • 100 dages returret

Anmeldelse: Produktanalyse af IVISKIN G3 IPL hårfjerner

IceShield-funktion

IVISKIN G3 har en unik og smertefri løsning til hårfjerning, da den har en indbygget IceShield-funktion, som køler huden og gør behandlingen mere behagelig. Funktionen er brugbar især for dem, der er nye til IPL-hårfjerning og dem, der har sensitiv hud. Maskinen er derudover alsidig og praktisk, fordi den er velegnet til brug på hele kroppen.

Fem niveauer

De fem lysniveauer på hårfjerneren sikrer, at alle brugere har mulighed for at finde den korrekte indstilling til deres hudtype og hårfarve. Det er vigtigt at have flere forskellige niveauer, da det er afgørende for, at man kan opnå de resultater, man ønsker. Hvert lysniveau er mere effektivt end det foregående, så start med et lavt niveau for at være sikker på, din hud kan holde til det.

100% tilfredshedsgaranti

Allerede efter tre behandlinger med IPL-hårfjerneren fra Iviskin vil du kunne se synlige resultater. Det beviser tydeligt, at produktet virker, og at du er på vej til at opnå det hårfrie look, du vil have. Derudover leveres den med 100% tilfredshedsgaranti, så du kan være sikker på, at du får værdi for pengene, og hvis du ikke er helt tilfreds med resultaterne, kan du få dem tilbage. Sammenlignet med andre IPL-hårfjernere på markedet skiller den sig bl.a. ud med sin nedkølingsfunktion og de 900.000 lysimpulser, hvilket er langt højere end de gennemsnitlige 250.000 (og endda højere end de fleste premium-modeller med 600.000 impulser).

Fordele

 • Brugervenligt design
 • Letvægt
 • Sikrer behagelig temperatur på huden
 • IceShield-funktion for optimal komfort
 • Hurtige resultater
Ulemper

 • Intet separat håndtag på apparatet

Hvad siger eksperterne om IVISKIN G3 IPL Hårfjerner

På Getfitness.no blev den kåret som den bedste IPL hårfjerningsmaskine på markedet i 2022. Eksperterne var vilde med IceShield-teknologien, som sikrede optimal komfort og skånsomhed mod huden. De udtalte også, at “du opnår en varig effekt efter ca. 12 uger”.

Forbrugsguidens vurdering

Modellen giver effektiv hårfjerning samtidig med, at den er skånsom på huden. Selvom den ikke vejer ret meget og har et brugervenligt design, hvilket er en fordel, mangler den et separat håndtag, som ville gøre den nemmere at holde. Baseret på vores undersøgelser vurderer vi dog, at den er et godt alternativ til andre kvalitetsmaskiner som Philips Lumea.

Antal lysimpulser: 900.000
Lysniveauer: 5
 Lysimpulsvindue: 3 cm
Strømkilde: Batteri
Vægt: 250g


Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 IPL Hårfjerner – til dig med mørkt hår og lys/mellem hudtone

Bedste premium-valg

 • 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 2395 anmeldelser hos Google
 • God anmeldelse hos teknologimagasinet T3.com
 • God anmeldelse hos hudpleje-testmagasinet Wearebodybeautiful.com

Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 IPL-Hårfjerner er det ideelle valg til dig, der ønsker mange indstillinger til din permanente hårfjerning hjemme. Du får en premium-variant til en højere pris.

Den kan anvendes af alle lyse hudtyper, og med den særlige indstilling til følsom hud vil du opleve en skånsom, men dog effektiv IPL-behandling.

Modellens integrerede Intense Pulse Light-system sørger for at give dig en hurtig reducering af den uønskede hårvækst.

 • 10 forskellige intensiteter 
 • Særlig indstilling for følsom hud
 • Intense Pulse Light-system

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden udnævner vi Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 IPL Hårfjerner til ”Bedste premium-valg”, da prisen godt nok er høj, men til gengæld får du også meget kvalitet.

Den får stemplet som anbefalingsværdig, da den er meget hurtig til at behandle flade arealer, men den kan også nå de svært tilgængelige steder med den alternative hovedstørrelse.

Det er et plus i vores bog, at denne hårfjerning med laser næsten er smertefri i brug og tager hensyn til følsom hud.

Læg også mærke til, at du kan opnå resultater meget hurtigt med de ti indstillinger, men lysglimtene kan være skarpe.

Fordele

 • Dækker flade, lange arealer hurtigt
 • To hovedstørrelser for lettere at nå besværlige steder
 • Næsten helt smertefri i brug
 • Reducerer hårvækst efter første brug
Ulemper

 • Svær tilvænning
 • Lysglimtene er skarpe

Det skal du vide, før du køber Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 IPL Hårfjerner

Stor kapacitet og område giver hurtig behandling

Denne hårfjerner-maskine kommer med en høj kapacitet, der især udmærker sig på de flade kropsarealer. Her fjerner den store områder ad gangen, og med en kraft på 400.000 lyspulseringer får du øget farten og effektiviteten.

Udmærket sikkerhed, men pas på lysglimt

Sikkerheden er generelt høj hos Braun, der er eksperter på området, men enheden afgiver meget skarpe lysglimt, som kan genere.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 IPL Hårfjerner

Produktet modtager 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos Google i IPL hårfjerner-anmeldelser, og også eksperterne er imponerede. Teknologimagasinet T3.com og hudplejemagasinet Wearebodybeautiful.com uddeler høje scorer i deres IPL-hårfjerner bedst i test-artikler.

Rosen går især på, at modellen er utrolig nem at bruge, og så leverer den gode resultater. Det bliver også kommenteret, at den har en længere levetid end konkurrenterne, og som en bonus tager det under en halv time at behandle hele kroppen.

Specifikationer

Type: IPL-Hårfjerner / Laser-hårfjerning-maskine
Mærke: Braun
Antal lyspulseringer: 400.000
Antal indstillinger: 10
Strøm: Ledning
Vægt: 1,1 kilo

Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 IPL Hårfjerner – til dig, der ønsker automatisk tilpasning

 • 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 556 anmeldelser hos Google
 • 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 709 anmeldelser hos Amazon
 • 4,5 ud af 5 stjerner hos hudpleje-testmagasinet Wearebodybeautiful.com


Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 IPL Hårfjerner er den bedste IPL hårfjerner til dig, der ønsker en smart automatisk tilpasning til hudtonen- og typen.

Du får en model til hårfjerning med laser, som har fokus på de store arealer såvel som de mere svært tilgængelige steder. Med det særlige tilbehørsstykke kan du få en helt præcis behandling.

Produktet beriger dig også med et kompakt design, der giver en let håndtering samt en høj sikkerhed. 

 • Særligt tilbehørsstykke til præcis laser-hårfjerning
 • Meget sikker, da den justerer sig selv til din hudtone
 • Kompakt design giver let håndtering 

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden tildeler vi Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 IPL Hårfjerner stemplet som ”Bedst til prisen”, da prisen i forhold til konkurrenterne er lav.

Varianten har opnået vores anbefaling, da den arbejder hurtigt og effektivt, og der skal ikke mange IPL-behandlinger til, før du kan se en tydelig reducering i hårvæksten.

Vi er også imponerede over, at maskinens har en lang levetid, hvilket gør investeringen endnu mere fordelagtig. Det er et plus med tre forskellige indstillinger for intensitet, for så kan du behandle efter dine egne behov. Vær dog opmærksom på, at apparatet ikke er velegnet til meget lyse hudtoner.

Som en bonus medfølger der en skraber til de resterende hår samt en opbevaringstaske til laser-hårfjerning hjemme.

Fordele

 • Hurtig og effektiv
 • Lang levetid
 • Tre indstillinger for intensitet
 • Lang ledning
 • Med skraber og opbevaringstaske
Ulemper

 • Er ikke så velegnet til meget lyse hudtoner

Det skal du vide, før du køber Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 IPL Hårfjerner

Prisvenlig Braun, der giver blød hud

Vælger du Braun, får du et mærke, der står for høj kvalitet, og her er det oven i købet til en lav pris. Enheden har også fokus på at gøre huden ekstra blød, så laser-hårfjerning-maskinen vil efterlade den smidig og silkeblød.

Stærk kraft og udmærket hurtighed

Modellen giver dig en stærk kraft med 300.000 lyspulseringer, hvilket er pænt uden at være prangende. Du kan arbejde hurtigt og let, og brugervenligheden er et klart plus.

Høj sikkerhed, der forhindrer forbrænding

Produktet kommer med en indbygget justering i forhold til huden, og det sørger for at holde sikkerheden høj, så du ikke brænder dig. Perfekt også til nybegynderen.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 IPL Hårfjerner

Varianten har både opnået gode anmeldelser fra forbrugerne hos Amazon og Google, og så har den fået ros af hudpleje-magasinet Wearebodybeautiful.com i deres IPL hårfjerner-test.

Rosen går især på, at du får meget for pengene, og at anvendelsen er simpel og effektiv. Justering-funktionen bliver også fremhævet som et klart plus, og det samme gør sikkerheden, der skærmer mod forbrænding.

Specifikationer

Type: IPL-Hårfjerner / Laser-hårfjerning-maskine
Mærke: Braun
Antal lyspulseringer: 300.000
Antal indstillinger: 3
Strøm: Ledning
Vægt: 0,97 kilo


Philips Lumea Advanced BRI921 IPL Hårfjerner – til dig med mørkeblonde, brune eller sorte hår

Bedste silkebløde resultater

 • 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 2263 anmeldelser hos Google
 • 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 1261 anmeldelser hos Amazon


Philips Lumea Advanced BRI921 IPL Hårfjerner er den bedste IPL hårfjerning til dig, der ønsker en god harmoni mellem høj sikkerhed og skarp effektivitet.

Du kommer til at opleve en pæn dækning på 4 cm2 ad gangen, som er produktets arbejdsområde.

Med en baggrund i kliniske tests kan du være sikker på, at denne laser-hårfjerner er skabt efter alle kunstens regler.

 • Sikker og effektiv
 • Dækker 4 cm2 ad gangen
 • Klinisk testet

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi kåret Philips Lumea Advanced BRI921 IPL Hårfjerner til ”Bedste silkebløde resultater”, da varianten vil gøre din hud smidig, blød og rar at røre ved.

Vi anbefaler apparatet, da det kan levere længerevarende blødhed, og fordi du kan tilpasse enheden til alle kroppens arealer. 

Det skal fremhæves, at hårfjerner-maskinen har en tilhørende app til telefonen, som er meget brugbar og brugervenlighed, og så giver den medfølgende pen-trimmer en bedre præcision.

En ulempe er, at produktet ikke er velegnet til mørk hud.

Fordele

 • Længerevarende blødhed
 • Kan tilpasses til alle kroppens arealer
 • Brugbar og brugervenlig app
 • Satin Compact Pen-trimmer medfølger
Ulemper

 • Ikke velegnet til meget mørk hud

Det skal du vide, før du køber Philips Lumea Advanced BRI921 IPL Hårfjerner

Arbejdsområde på 4 cm2

Kapaciteten – eller arbejdsområde – afgør hvor meget hår, der kan fjernes per lysglimt. Her får du 4 cm2 pr gang, hvilket er meget passende. Med fem indstillinger kan du selv justere fjernelsen i forhold til dine præferencer.

Stærk kraft med sikkerheden i orden

Varianten leverer en stærk kraft til hårfjerningen, da den er ledningsbaseret og ikke batteribaseret, og den høje kraft betyder, at effektiviteten forøges. Sikkerheden har også været en topprioritet, da apparatet er klinisk testet.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Philips Lumea Advanced BRI921 IPL Hårfjerner

Med meget høje scorer på henholdsvis 4,4 og 4,6 stjerner i IPL hårfjerner-brugeranmeldelser hos Google og Amazon er produktet en klar brugerfavorit. Køberne fremhæver særligt, at den er fremragende til at reducere hårvækst, og i mange tilfælde efterlader varianten permanente resultater.

Specifikationer

Type: IPL-Hårfjerner / Laser-hårfjerning-maskine
Mærke: Philips
Antal indstillinger: 5
Strøm: Ledning
Vægt: 0,8 kilo


Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 IPL Hårfjerner – til dig, der vil mindske uønsket hårvækst

Højeste hastighed

 • 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 233 anmeldelser hos Google


Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 IPL Hårfjerner er den bedste IPL hårfjerner til dig, der gerne vil af med uønsket hårvækst på arme, ben, bikinilinje, mave og ryg.

Du får en hurtig IPL-behandling, så din hud bliver efterladt hårfri efter få behandlinger, og processen er meget smertefri.

Med det ergonomiske design er modellen rar at holde på, og du kan foretage en permanent hårfjerning hjemme på omkring en halv time.

 • Arbejder hurtigt
 • Præcisionshoved til følsomme områder
 • Ergonomisk design

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi tildelt Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 IPL Hårfjerner stemplet som ”Højeste hastighed”, da den arbejder hurtigere end flere af konkurrenterne.

Vi anbefaler produktet på grund af netop hastigheden, hvor lysglimtene kommer i en hastig rækkefølge, og så er den meget intuitiv i brug.

Det er et plus i vores bog, at din sikkerhed er top-prioriteret med en sensor med UV-beskyttelse, og med den medfølgende barberskraber får du en hel hårfjernings-pakke.

En ulempe er, at maskinen kan blive varm, når du arbejder.

Fordele

 • Meget praktisk og intuitiv
 • Lysglimt kommer i hurtig rækkefølge
 • Kommer med Venus Divine Sensitive-barberskaber
 • Sensor med UV-beskyttelse
Ulemper

 • Kan blive lidt varm i hænderne

Det skal du vide, før du køber Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 IPL Hårfjerner

Stort arbejdsområde og hurtig arbejdsproces

Maskinens måske kraftigste kendetegn er hurtigheden, og det er lig med en hastig arbejdsproces. Dit område – det areal apparatet kan dække ved hvert glimt – er højt, hvilket bidrager til hurtigheden, og det samme gør de 300.000 lyspulseringer.

Tre indstillinger til høj pris

Enheden ligger i den lidt højere prisklasse sammenlignet med konkurrenterne, men til gengæld får du meget for pengene. Det inkluderer ikke mindst tre indstillinger for behandlingen samt den stærke sensor med UV-beskyttelse.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 IPL Hårfjerner

Med en gennemsnitlig bruger-score på 4,4 ud af 5 stjerner i IPL hårfjerner-anmeldelser hos Google får du her en kunde-favorit. Brugerne fremhæver især, at den arbejder hurtigt, og at den føles meget luksusagtig – perfekt til hjemmespaen. Flere steder bliver det også nævnt, at den er brugervenlig, men ikke helt let.

Specifikationer

Type: IPL Hårfjerner / Laser-hårfjerning-maskine
Mærke: Braun
Antal lyspulseringer: 300.000
Antal indstillinger: 3
Strøm: Ledning
Vægt: 1 kilo


Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL Hårfjerner – til dig, der ønsker en skånsom hårfjerning

Bedst til følsom hud

 • 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt 1135 anmeldelser hos Google


Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL Hårfjerner giver den bedste IPL hårfjerning til dig, der har følsom hud, men som gerne vil have reduceret hårvækst.

Modellen giver dig en maksimal bevægelsesfrihed i konstruktionen, og med det integrerede sikkerhedssystem er du sikret mod, at du kan brænde dig.

En ekstra bonus er det flotte og moderne design.

 • Maksimal bevægelsesfrihed
 • Integreret sikkerhedssystem
 • Flot, moderne design

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi kåret Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL Hårfjerner til ”Bedst til følsom hud”, da den er meget skånsom i brug.

Produktet har opnået vores anbefaling, da beskyttelsessystemet sikrer dig mod brandskader, og så er der en smart justerbar varmeindstilling.

Vi er også begejstrede for designet, da den ligger godt i hånden, og den solide byggekvalitet gør den robust og forøger levetiden.

Vi kan godt lide, at varianten kommer med letforståelige, detaljerede instruktioner, men vær opmærksom på, at der godt kan gå lidt tid, før du kan se resultater.

Fordele

 • Ligger godt i hånden
 • Justerbar varmeindstilling
 • Letforståelige, detaljerede instruktioner
 • God byggekvalitet
Ulemper

 • Tilbehøret er lidt skrøbeligt
 • Tager længere tid, før du kan se resultater

 

Det skal du vide, før du køber Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL Hårfjerner

Skånsomhed i fokus med mindre effektivitet

Vælger du modellen, får du glæde af den blide skånsomhed, men til gengæld skal der flere behandler til, før du kan se store resultater. Selve arbejdsområdet er ikke så stort, så lidt tålmodighed er påkrævet.

Sikkerhed som topprioritet 

Sikkerhed og skånsomhed er nøgleordene for produktet, og har du følsom hud eller måske er nybegynder, kan varianten være en god investering.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL Hårfjerner

Med en gennemsnitlig bedømmelse på 4,4 ud af 5 stjerner i IPL hårfjerner-anmeldelser hos Google er enheden populær blandt køberne. Den skånsomme profil bliver fremhævet af brugerne, som er vilde med både design og funktionalitet. Dog nævner flere, at det kræver mange behandlinger for at se tydelige resultater.

Specifikationer

Type: IPL Hårfjerner / Laser-hårfjerning-maskine
Mærke: Philips
Strøm: Ledning
Vægt: 1,1 kilo


Hvordan virker en IPL hårfjerner?

IPL er kort for ”Intenst pulserende lys”, og metoden fungerer ved, at du fører en laser-hårfjerning-maskine henover huden, mens den sender energiladet lys ind i hårsækkene.

Her bliver håret påvirket, så det brænder, og derefter falder det af. Det kan tage et par dage eller uger. IPL-behandlingen rammer også hårsækkene, som lyset tilfører en permanent skade. Det medfører i det mest effektive fald, at håret ikke kommer igen, og så opnår du en permanent hårfjerning.

Ifølge vores beauty ekspert, Helle Wedderkopp, minder IPL mest om dagslys da der anvendes bredspektret hvidt lys modsat laser, som er meget fokuseret. Derfor er IPL heller ikke lige så kraftigt som laser og kan kræve flere behandlinger. Til gengæld kan du selv udføre IPL med værktøjer til hjemmebrug, som fx. en IPL hårfjerner.

Her er tale om en laser-hårfjerning til hjemmebrug, som du skal være lidt tålmodig med. Med det menes, at det sandsynligvis ikke vil være nok med kun én IPL-behandling. Der skal ofte mellem fire og fem behandlinger til, før du kan se en væsentlig reducering i hårvæksten.

Du skal være opmærksom på, at du ikke i alle tilfælde vil kunne opnå en permanent hårfjerning – det afhænger af din maskine og din krop. I så fald skal du gentage processen med jævne mellemrum for at forblive hårfri.

Det er også vigtigt at understrege, at du aldrig vil kunne regne med en helt permanent hårfjerning hjemme. Kroppen vil altid generere nye hår af og til, og dem skal du behandle på samme måde. Men du vil dog kunne opleve en kraftig reducering af den uønskede hårvækst. Helle Wedderkopp nævner, at når du skal vælge en IPL løsning til hjemmebrug er det vigtigt at købe et apparat i en høj kvalitet for at lampen er effektiv og sikker.

Derudover anbefaler hun at vælge en model med en kølende løsning. IPL virker ved at opvarme hår og hårsæk og derfor er køling essentielt for at undgå ubehag i form af en brændende følelse.

Hvilken IPL hårfjerner skal jeg vælge?

Det vil være individuelt hvilken model, du bør vælge til hårfjerning med laser. På redaktionen synes vi bedst om Comforth Permanent IPL hårfjerner, der giver dig høj kvalitet og meget permanente resultater, mens Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 vil være bedst til dig, der har et stort budget, og som ønsker lidt mere luksus. Er du på et strammere budget, anbefaler vi Braun Silk Expert Pro 3 PL3012.

Er du interesseret i skønheds- og hudpleje-produkter, kan du også tage et kig i nogle af vores andre test-artikler eller guides. I vores bedste hårtørrere test-artikel får du et overblik over de mest velfungerende hårtørrere på markedet. Dig, der ønsker krøller, svaj og liv i håret, kan finde inspiration til nye hårstyles og frisurer i vores bedste krøllejern test-artikel.

Er IPL hårfjerning sikkert?

Hvis du foretager din IPL-laser-hårfjerning på den rigtige måde, er IPL-behandlingen sikker. Ifølge beauty ekspert Helle Wedderkopp er en IPL hårfjerner ikke velegnet til mørk/sort hud eller lyst/orange/gråt hår. Det skyldes at IPL maskinen f.eks. ikke kan målrette behandlingen på lyst hår på lys hud da den ikke kan skelne hud og hår fra hinanden – dermed risikerer man enten at behandlingen bliver for kraftig eller for svag.

Det skal også noteres, at det ikke altid er helt smertefrit at bruge IPL hårfjerning. Lysglimtene kan også være stærke for øjnene, så Helle Wedderkopp foreslår at bruge solbriller til at beskytte dem så meget som muligt.

Helle Wedderkopp tilføjer yderligere, at du i de første 24-48 timer ikke bør anvende parfume eller skrappe cremer eller tage meget varme bade. Det er dog en fordel at tilføre huden masser af fugt i dagene efter samt at undgå skrappe behandlinger som frugtsyre og retinol (A-vitamin) i minimum 1-2 uger. Sørg for ikke at pille i eventuelle tørre områder mens huden heler.

Efter afsluttet IPL behandling skal du være opmærksom på, at du i op til cirka 4-6 uger før og efter behandling skal undgå soldyrkning, da øget pigment kan øge risikoen for at blive forbrændt under behandlingen. Hvis du er i solen, anbefales det, at anvende solcreme med høj faktor (30+) samt solhat for at beskytte ansigtet.

Hvor på kroppen kan jeg bruge en IPL hårfjerner?

Som udgangspunkt kan du bruge din IPL-laser-hårfjerner til både arme, ben, bikinilinje, ryg og mave. Hos nogle modeller er det også muligt at bruge din hårfjerner-maskine i ansigtet.

Ønsker du hårfjerning i armhulerne, kan du med fordel læse vores Philips Lumea IPL Hårfjerner bedst i test-artikel. Her er der fuldt fokus på Philips Lumea, som blandt andet er særligt god til hårfjerning i armhulerne.

Det er også vigtigt at nævne, at en IPL hårfjerner kun kan ramme mørke strukturer på kroppen og ikke de lyse. Derfor kan maskinen kun fjerne mørke hår og ikke hverken meget lyse, røde eller grå hår.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er en international markedsplads, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Køberne kan efterlade anmeldelser efter købet.

Anmeldelserne af Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Philips Lumea Advanced BRI921 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et tilhørende omfattende brugerunivers. En af tjenesterne er samlingen af brugeranmeldelser verden rundt, og her gælder det følgende:

Anmeldelserne af Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Philips Lumea Advanced BRI921 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Philips Lumea Advanced 5C1994 er fundet: April 2022
Du kan læse anmeldelserne her

T3.com

T3.com er et internationalt teknologimagasin, som løbende foretager tests af elektroniske forbrugerprodukter.

Testen af Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 er opdateret: Juni 2021
Du kan læse testen her

Wearebodybeautiful.com

Wearebodybeautiful.com er et internationalt hudpleje-testmagasin, hvor eksperterne har set nærmere på forskellige lasere til hårfjerning:

Testen af Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 er opdateret: Februar 2021
Du kan læse testen her

Testen af Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 er opdateret: Juni 2021
Du kan læse testen her

FAQ

Hvilken IPL hårfjerner er den bedste?

Der er flere gode modeller på markedet, og i vores IPL hårfjerner test-artikel har vi gennemgået seks af de bedste. Vi har kåret Comforth Permanent IPL Hårfjerner til ”Vores anbefaling”, mens Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 får stemplet som ”Bedst til prisen”. Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 er vores ”Bedste Premium-valg”.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en IPL hårfjerner?

Inden du køber laser-hårfjerning til hjemmet i form af en IPL hårfjerner, skal du overveje nogle særlige aspekter. Blandt andet, om din favorit kan håndtere din hudtone og farven på dine uønskede hår samt hvilke slags resultater, du ønsker. Undersøg også parametre som sikkerhed, kapacitet, mærke og pris.

Virker en IPL hårfjerner?

En IPL hårfjerner virker på dig, der har mørk uønsket hårvækst. Via lysbehandlingen bliver hårsækken påvirket, så hårstrået dør, og på den måde kan resultatet blive permanent.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme