Asus router test-oversigt – Her er de bedste Asus routere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel kan du finde en gennemgang af forskellige routere fra Asus. Der gives nemlig et overblik over nogle af de bedste Asus routere på markedet.

Vi gennemgår routerne én for én med fokus på modellernes specifikationer og funktioner, samt hvad eksperterne fremhæver af plusser og minusser ved hver model.

I testen er der tale om et bredt udvalg af ekspertkilder, hvilket inkluderer Trustedreviews.com, Techradar.com, Expertreviews.co.uk, Tomsguide.com, PCmag.com, Altomdata.dk, PCworld.com, Techadvisor.co.uk, Ign.com, Techgearlab.com og Digitaltrends.com.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige anmeldelser, findes en liste med links til de undersøgelser, som vi henviser til, sidst i artiklen.


Asus RT-AC86U

Testvinder hos det amerikanske tech-magasin Cnet.com
5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Tomsguide.com
4 ud af 5 stjerner hos det britiske tech-magasin PCmag.com

Asus RT-AC86U

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

.
Asus RT–AC86U er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com og PCmag.com. Alle eksperter er begejstrede for routeren, som de har givet mange rosende ord med på vejen.

Dette har de blandt andet gjort på grund af routerens mange funktioner og gode performance. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Asus RT–AC86U skal stå oprejst, hvilket kan være irriterende.

En af de bedste allround-routere, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Asus RT–AC86U en god router, der kan bruges til flere forskellige ting. Eksempelvis skriver eksperterne fra Cnet.com, at dette er ”en af de bedste allround-routere på markedet med alle de nyeste funktioner”.

De nævner, at routeren sørger for at holde ens hjemmenetværk stabilt, hvilket også er noget, som Techradar.com fremhæver i deres anmeldelse. Techradar.com forklarer ydermere, at routeren kan købes til en overkommelig pris.

Eksperterne fra Cnet.com og Tomsguide.com hæfter sig ligeledes ved, at det er muligt at tilpasse mange indstillinger med Asus RT–AC86U. Samtidigt mener de, at routeren har ”en solid performance”.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Asus RT–AC86U. Dog nævner et par stykker, at routerens filoverførselshastighed kan være lidt problematisk sommetider.

Velegnet til gaming

Asus RT–AC86U er en router, der er velegnet til gaming, da den både kommer med en Wi-Fi-hastighed på 2917 Mbps, MU-MIMO-teknologi samt funktioner såsom WTFast og Adaptive QoS.

Derudover er Asus RT–AC86U udstyret med NitroQAM-teknologi. Denne teknologi sørger for, at den trådløse hastighed er på 2917 Mbps, hvorfor netværket forbliver stabilt. Samtidigt giver det mulighed for at spille på internettet uden afbrydelser.

Selve MU-MIMO-teknologien sikrer, at hver kompatible enhed får sin egen dedikerede Wi-Fi-tilkobling med fuld hastighed. Herved er der mulighed for at tilkoble flere enheder på samme tid uden, at netværket bliver påvirket.

Router med smarte funktioner

Asus RT-AC86U (bagside) Med Asus RT–AC86U får man en router med flere smarte funktioner. Den er blandt andet udstyret med et innovativt antennedesign samt en Range Boost-teknologi, som øger signalets stabilitet og den trådløse rækkevidde.

Endvidere er der mulighed for at betjene netværket med ASUS Router App. På den måde kan man styre det uanset, hvor man er henne. På appen får man fuld kontrol over netværket, hvorfor man ikke behøver at bruge sin computer til dette.

Sidst men ikke mindst har Asus RT–AC86U funktionen ASUS AiMesh. Dette er en funktion, der gør, at man kan kombinere flere routere fra ASUS for at opnå et samlet Mesh-netværk.

Fordele ved Asus RT–AC86U:
God til gaming
ASUS AiMesh
Kan betjenes med en app
Range Boost-teknologi
MU-MIMO-teknologi

Her kan du se en videoanmeldelse af Asus RT – AC86U routeren. Videoen er produceret af Cnet.com:


Asus ROG Rapture GT-AX11000

Testvinder hos det amerikanske tech-magasin Tomsguide.com 
4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk

Asus ROG Rapture GT-AX11000

.
Asus ROG Rapture GT-AX11000 er blevet testet og anmeldt af to ekspertkilder, hvilket inkluderer Tomsguide.com og Expertreviews.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for routeren, som de henholdsvis har kåret som testvinder samt givet 4 ud af 5 stjerner.

Dette har de gjort, da de er vilde med routerens hurtige ydeevne og imponerende funktioner. Til gengæld er de mindre glade for, at modellen er temmelig dyr.

Designet med gamere i tankerne, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Asus ROG Rapture GT-AX11000 en praktisk router, der er lavet til store huse, som ønsker et stabilt netværk.

Eksperterne fra Tomsguide.com skriver eksempelvis, at Asus ROG Rapture GT-AX11000 er ”designet med gamere i tankerne”, da routeren kommer med et hav af gode funktioner, som gør spilleoplevelsen markant bedre.

Expertreviews.co.uk fremhæver ydermere, at Asus ROG Rapture GT-AX11000 er forsynet med flere ”imponerende funktioner”, som sikrer et godt netværk i hjemmet. Selvom eksperterne generelt er vilde med routeren, nævner de også, at den er forholdsvis tung.

Avancerede teknologier

Med Asus ROG Rapture GT-AX11000 får man en router, der tilbyder en god båndbredde samt flere avancerede teknologier, som sikrer en hurtig forbindelse med next-gen Wi-Fi 6. På grund af tri-band Wi-Fi-ax kan routeren nå op på en overførselshastighed på 11 Gbps, som er ideelt til alt lige fra gaming til 4K-streaming, hurtig backup af filer m.m.

Takket være WTFast gaming-acceleratoren er der mulighed for at opnå en yderst høj hastighed og en minimeret latens, så spilleoplevelsen forbliver optimal. Routeren har desuden en 2,5G gaming LAN-port, som giver en god forbindelse til kablede dataforbindelser.

Derudover kommer Asus ROG Rapture GT-AX11000 med DFS-allokering, som sørger for, at man kan reservere et af 5 GHz-båndene til gaming ved at flytte andre processer til et andet bånd.

Sikker router

Asus ROG Rapture GT-AX11000 (bagside) Asus ROG Rapture GT-AX11000 er forsynet med AiProtection Pro, der anvender et intelligent system til at scanne alle indkommende og udgående data for potentielle vira, trusler m.m. Herved er man sikret, at ene netværk ikke bliver invaderet af en virus eller lignende.

Sidst men ikke mindst understøtter Asus ROG Rapture GT-AX11000 AiMesh. Det vil sige, at det er muligt at skabe et stabilt trådløst Mesh-netværk i hele hjemmet med flere ASUS-routere uanset hvor mange enheder, der bliver brugt.

Fordele ved Asus ROG Rapture GT-AX11000:
AiProtection Pro
AiMesh
Velegnet til gaming
Avancerede teknologier
WTFast gaming-accelerator

Her kan du se en præsentationsvideo af Asus ROG Rapture GT-AX11000. Videoen er produceret af ROG: 


Asus RT-AC88U

4.5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com
4.5 ud af 5 stjerner hos britiske Techadvisor.co.uk
9 ud af 10 stjerner hos amerikanske Ign.com

5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Techgearlab.com

Asus RT-AC88U

.
Både Cnet.com, Techadvisor.co.uk, Ign.com og Techgearlab.com har testet og anmeldt routeren ASUS RT-AC88U. De fire ekspertkilder har alle givet modellen en god anmeldelse, da de mener, at det er en router, der passer til de fleste forbrugere.

Mens Cnet.com er vilde med routerens 8 LAN-porte, er eksperterne fra Techgearlab.com og Ign.com imponerede over modellens nemme opsætning og mange funktioner.

Selvom eksperterne overordnet set er vilde med ASUS RT-AC88U, mener de stadig, at man skal være opmærksom på, at den er forholdsvis dyr.

Eksperterne: En router, der kommer med alt, du har brug for 

De fire eksperter er vilde med ASUS RT-AC88U, som de mener er en router, der passer til de fleste forbrugere, da den er pakket med funktioner.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Cnet.com, at man ’betaler meget for ASUS RT-AC88U, men til gengæld kommer den med alt, hvad du har brug for, når det kommer til en router’. De mener derfor, at man skal købe denne model, hvis man har pengene til det.

De andre eksperter forklarer ydermere, at ASUS RT-AC88U er en af de ’hurtigste routere, som de har testet’.

Techadvisor.co.uk roser også brugergrænsefladen, der både er nem at anvende samt fyldt med funktioner. Ign.com hæfter sig blandt andet ved routerens mange LAN-porte.

Der findes ikke mange minusser ved ASUS RT-AC88U, men eksperterne nævner, at placeringen af USB 3.0-porten er akavet, da den sidder på forsiden.

Dette kan medføre, at mange forskellige kabler vikler sig sammen, hvilket kan ende med at blive frustrerende.

Router med otte LAN-porte, dobbelt frekvensbånd og hurtig overførselshastighed 

Hvis man ønsker at tilslutte flere enheder til ASUS RT-AC88U med et kabel, er der mulighed for det. Routeren er nemlig forsynet med otte LAN-porte, hvilket typisk er nok for de fleste forbrugere.

En af LAN-portene kan desuden bruges som en ekstra WAN-port. Man kan også kombinere to LAN-porte for en hurtigere forbindelse.

Derudover er ASUS RT-AC88U udstyret med dobbelt frekvensbånd og kan nå op på en overførselshastighed på 3167 Mbps. Selve routerens processor er to-kernet og er på 1,4 GHz.

Routeren er ligeledes forsynet med to indbyggede USB-porte, så man kan forbinde den til enten en printer, scanner eller noget helt tredje.

Med AiRadar og AiProtection 

Asus RT-AC88U (bagside) Med ASUS RT-AC88U får man en router, der både kommer med AiRadar og AiProtection. Disse to funktioner er begge brugbare, da de skaber en optimal forbindelse samt sikkerhed.

AiRadar sørger nemlig for at sende et fokuseret signal direkte til enheden. Dette hjælper med at skabe en forbindelse alle de steder, hvor det normalt ikke er muligt. AiRadar er derfor med til at sikre en bedre overførselshastighed samt udvidet rækkevidde.

Derudover kommer ASUS RT-AC88U med AiProtection, der forhindrer ens enhed i at blive inficeret med virusser og anden form for malware. Desuden forhindrer AiProtection også, at andre kan få fat i ens personlige oplysninger fra computeren.

Fordele ved Asus RT-AC88U:
Med AiRadar og AiProtection
Otte LAN-porte
Dobbelt frekvensbånd
Hurtig overførselshastighed
To indbyggede USB-porte

Her kan du se en video om Asus RT-AC88U. Videoen er produceret af tekniksiden Cnet.com: 


Alternativer til Asus routerne

I denne artikel har vi givet en oversigt over routere fra ASUS, som har fået gode anmeldelser af forskellige ekspertkilder.

Udover ASUS routere findes der også andre gode modeller på markedet. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt, vil vi i dette afsnit tage et kig på routere fra andre producenter. Disse routere har også fået gode anmeldelser fra diverse ekspertkilder.


Google WiFi

5 ud af 5 stjerner hos britiske Expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cnet.com
5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Techradar.com
5 ud af 5 stjerner hos amerikanske PCworld.com

Google WiFi 

.
Google WiFi er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, som alle er enige i, at dette er en velfungerende og effektiv router med mange fordele. Derfor har eksperterne også givet routeren en god anmeldelse og score.

Eksperterne, der har afprøvet Google WiFi, inkluderer Expertreviews.co.uk, Cnet.com, Techradar.com samt Pcworld.com. De forklarer, at de især er vilde med routerens kraftfulde Wi-Fi-dækning, mens de er mindre vilde med dens opsætning.

Router med et anderledes system 

Med Google WiFi får man en anderledes router. Det er nemlig en form for netværk, der erstatter ens gamle router. Google WiFi fungerer dog stadig sammen med modemmet samt med ens internetudbyder.

Derudover kommer Google WiFi i en enkelt eller tre mesh-pakker. Disse skal man vælge afhængig af størrelsen på ens hjem.

De tilbyder Dual-Band WiFi samt en høj sikkerhed, så man er beskyttet mod virusser og malware, samt at ens personlige oplysninger bliver stjålet. Mesh er desuden et trådløst system med flere routere, der samarbejder om en mere optimal stabilitet.

Routeren er ydermere fremstillet med fokus på at give en dækning i alle hjemmets rum uanset størrelsen på huset. Den er desuden designet på en måde, der ikke minder om andre routere på markedet.

Eksperterne: Simpel router med god dækning i hele hjemmet 

Med Google WiFi mener eksperterne, at man får en simpel model. Her skriver Techradar.com, at Google WiFi er noget af det ’mest simple’ på markedet med et ’lettilgængeligt Mesh-system’. De mener også, at routeren er brugervenlig.

Derudover får Google WiFi høje karakterer af alle eksperter på grund af dens stabile og gode dækning.

Cnet.com forklarer, at routeren er ’fantastisk til at give hele hjemmet en god dækning’, da den er ’utrolig stærk’. Både Expertreviews.co.uk og PCworld.com nævner også hastigheden som værende et plus.

Når det kommer til minusser ved modellen, hæfter eksperterne sig ved, at man skal benytte sig af en Google Konto samt en tablet eller smartphone ved opsætning, hvilket de mener er irriterende.

Det bliver også nævnt, at Google WiFi ikke er ’særligt avanceret’, hvilket kan være en ulempe for nogle forbrugere, samt at den ikke er forsynet med USB-porte.

Integrerede antenner og SU-MIMO-teknologi 

Google WiFi (bagside) Google WiFi består af flere små enheder, der er runde. Disse enheder har integrerede antenner samt en stribe med lys, der indikerer mesh-enhedens status.

Ved brug af en app kan man det samme som med andre mesh-systemer, hvor man desuden har mulighed for at administrere et hav af funktioner, hvis man har brug for det.

Routeren kommer ydermere med SU-MIMO. Denne teknologi finder den kanal, der er mindst belastet til ens enhed, hvilket sikrer en højere hastighed og mere optimal stabilitet.

Google WiFi enhederne er små, hvorfor de ikke fylder særlig meget. De vejer også kun 340 gram. Der findes 2 Ethernet-porte i hvert WiFi-punkt, så man har mulighed for at koble diverse enheder direkte til modellen.

Fordele ved Google WiFi:
Mindre router med anderledes design
Med SU-MIMO-teknologi
God dækning i hele hjemmet
Simpel model
Kan købes i forskellige former for pakker

Her kan du se en præsentationsvideo af Google Wifi. Videoen er produceret af Google: 


Linksys EA7500

4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos britiske PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Digitaltrends.com

Linksys EA7500

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

.
Linksys EA7500 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Trustedreviews.com, PCmag.com og Digitaltrends.com. Eksperterne er vilde med routeren, som de alle har givet en topkarakter.

Dette har de blandt andet gjort på baggrund af, at modellen er forsynet med en høj hastighed, hvorfor man vil opnå hurtigt internet. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med routerens pris, som de mener er for høj.

Stærk router med moderne teknologi

Med Linksys EA7500 får man en router, der kan udnytte de moderne teknologier. Linksys EA7500 er nemlig en stærk og kraftfuld router, der gør, at man uden problemer kan streame 4K på flere enheder på samme tid uden afbrydelser.

Det vil sige, at man både kan se film og serier, spille spil på internettet eller downloade større filer samtidigt uden at opleve afbrydelser eller lignende i forbindelsen. Routeren er desuden forsynet med fire Ethernet-porte samt tre antenner, hvilket hjælper med at udnytte forbindelsen maksimalt.

Der er desuden mulighed for at anvende routeren til de to frekvensbånd 2,4 GHz og 5 GHz. Man kan også tilslutte hele tolv forskellige enheder til Linksys EA7500, hvis der er brug for det.

Eksperterne: Router med høj hastighed og god Wi-Fi-forbindelse 

Linksys EA7500 er en router, der har fået gode anmeldelser af alle eksperterne. Dette er, ifølge PCmag.com, blandt andet på grund af, at man får en router med ’en høj hastighed, hvilket sikrer hurtigt internet uden problemer’.

Det er de andre eksperter enige i, da de mener, at dens hastighed nok er ’noget af det bedste’ ved routeren.

Både Trustedreviews.com og Digitaltrends.com fremhæver, at der er mange muligheder, når det kommer til tilkobling på Linksys EA7500.

Digitaltrends.com hæfter sig også ved, at Linksys EA7500 er ’svaret, hvis man er blevet træt af en dårlig Wi-Fi-forbindelse’. Den kan nemlig sende signalet direkte til ens enhed, hvilket gør, at forbindelsen er hurtigere.

Selvom eksperterne er vilde med Linksys EA7500, nævner de, at routeren ikke er ’den stærkeste router på markedet’, samt at de oplevede problemer med filoverførsler.

Alsidig router med indbyggede USB-porte og tre antenner 

Linksys EA7500 (bagside) Linksys EA7500 er en alsidig og trådløs router, der understøtter højere hastigheder sammenlignet med ældre modeller.

Dette kan lade sig gøre, da routeren understøtter de to frekvensbånd samt kommer med MU-MIMO-teknologien, hvor man kan administrere fordelingen af enhedernes båndbredde.

Routeren er derfor alsidig, da man kan tildele flere ressourcer på de enheder, hvor der er brug for det.

Derudover kommer Linksys EA7500 med to indbyggede USB-porte i form af en USB 3.0-port og USB 2.0-port samt tre antenner. Der er ydermere mulighed for at administrere routeren med ens mobiltelefon med appen Linksys Smart Wi-Fi app.

Fordele ved Linksys EA7500:
Kan anvendes med begge frekvensbånd
Kan tilslutte op til tolv forskellige enheder til routeren
Kommer med to indbyggede USB-porte og tre antenner
Kan bruges til 4G
Kan styres via Linksys Smart Wi-Fi app


Køb af ny router: Dette skal du være opmærksom på

router I dag er der mulighed for at vælge imellem et hav af forskellige routere på markedet. Det kan derfor føles uoverskueligt at finde en router, hvis man ønsker at vælge den helt rette til hjemmet. Baseret på artikler fra Cnet.com, Makeuseof.com og Windowscentral.com har vi fundet frem til gode råd, der er værd at overveje samt være opmærksom på, hvis du er på udkig efter en ny router.

Overvej dit budget og routerens pris
Først og fremmest er det værd at overveje, hvor meget du ønsker at betale for en ny router.

Routere kan findes i et hav af prisklasser, der varierer fra et par hundrede kroner til mange tusinde kroner.

Du skal derfor finde ud af, hvor stort dit budget skal være, da det kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke routere du skal kigge nærmere på.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at dyrere routere også kommer med flere avancerede funktioner, men at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen.

Routerens hastighed
router hastighed Når det kommer til routere, skal du huske på, at de arbejder ud fra Mbps i de fleste tilfælde. Dette står for Megabits per second.

Dog betyder en høj Mbps ikke, at du nødvendigvis vil få hurtigt internet, da dette i bund og grund handler om din internetudbyder.

Du skal også være opmærksom på, om der står et tal, der hvor du kan se routerens Mbps. Efter tallet vil der være et bogstav, hvor det er en fordel med en router, der har tallet ac. Disse er nemlig de nyeste og bedste modeller.

Vil du have en router med Single-Band eller Dual-Band?
En trådløs router kan arbejde på to frekvenser såsom 2,4 GHz og 5 GHz. Mens 2,4 GHz er meget almindeligt for routere, er 5 GHz et stærkere og bedre frekvensbånd, der typisk giver en hurtigere forbindelse.

Hvis du køber en router med Dual-Band, kan du gøre brug af begge frekvensbånd – sommetider også på samme tid. Det anbefales, at du køber en router med Dual-Band, hvis du bor i et område, der er tætbefolket.

På den måde undgår du interferens og en bedre forbindelse. Hvis du bor i et mindre befolket område, er det typisk nok at gøre brug af 2,4 GHz.

Routerens rækkevidde Routerens rækkevidde
En routers placering kan være altafgørende for rækkevidden. Hvis du bor i et stort hus, skal du derfor sørge for at købe en router med en stor rækkevidde. Du skal huske at placere routeren centralt, højt oppe samt væk fra andet elektronik, da dette kan ende med at forstyrre forbindelsen.

Skal routeren have en eller flere USB-porte?
Det er ikke alle, der har brug for en router med en eller flere USB-porte. Hvis routeren har en USB-port, vil den ofte blive anvendt, så man kan dele den med en printer på netværket eller lignende. Det er derfor kun nødvendigt, hvis du tænker, at dette er noget, du har brug for.

Routerens sikkerhed
Routere har som regel en adgangskode, hvilket er en fordel, da den er indgangen til dit netværk i hjemmet.

Uden et sikkert netværk kan andre få adgang til ens enheder og muligvis ens personlige oplysninger. Derfor er det vigtigt at finde en router med sikkerhedsfunktioner eller lignende, så du har en optimal beskyttelse.


Sådan får du mest ud af din router

router - sådan får du mest ud af den Hurtigt internet er i dag noget, som de fleste af os ser som en nødvendighed i hverdagen.

Vi bruger nemlig både internettet til at kommunikere med venner og familie, spille spil, læse nyheder, tjekke e-mails, arbejde samt se film og serier. Vi vil derfor gerne have internet, der ikke hakker, bliver afbrudt eller forsinker de ting, vi laver.

Hvis du oplever problemer med dit internet, kan det være en fordel at finde ud af, hvad du kan gøre ved det. Her kan du finde flere gode råd til, hvordan du får mest ud af din router baseret på to artikler fra PCmag.com om henholdsvis at booste dit Wi-Fi-signal samt optimering af din trådløse router.

Placer routeren korrekt
Routerens placering er vigtig, når det kommer til forbindelsen. En router skal helst stå frit uden mange ting omkring og skal ikke puttes ind i skabe eller skuffer.

Dette kan gøre, at forbindelsen bliver forringet, da antennerne typisk ikke får plads nok til at opfange signalet. Det er desuden en fordel at placere routeren i et centralt rum i huset samt så højt oppe som muligt såsom på en reol eller ovenpå et skab.

Vær opmærksom på rækkevidden
En dårlig internetforbindelse kan skyldes, at du ikke er opmærksom på routerens rækkevidde.

En router er nemlig kun forsynet med en bestemt rækkevidde, hvorfor signalet ikke kan opfanges af de specifikke enheder, hvis du ikke er indenfor denne rækkevidde. Det medfører enten en dårlig forbindelse eller en forbindelse, der slet ikke eksisterer.

Benyt 5 GHz frekvensbåndet i tætbefolkede områder
Hvis du bor i en lejlighed eller i et andet tætbefolket område, kan det være en fordel at benytte sig af 5 GHz frekvensbåndet.

Signaler fra mange andre trådløse netværk kan resultere i en dårligere forbindelse. Der er typisk færre brugere på frekvensbåndet med 5 GHz.

Hvor mange er tilkoblet netværket?
Router - Hvor mange er tilkoblet netværket En anden faktor, der kan reducere internethastigheden, er, hvis der er for mange enheder tilkoblet på samme tid.

En internetforbindelse kan ikke holde til et meget stort antal og samtidigt bibeholde den hurtige forbindelse.

Husk at opdatere routerens firmware
Det anbefales, at du løbende opdaterer din router, da dette ikke mindst sikrer en hurtigere forbindelse, men også forbedrer sikkerheden. Dette er især vigtigt, hvis routeren er af ældre dato. Hvis routeren er meget gammel, kan det dog også hjælpe at købe en helt ny router.

Køb nye antenner til routeren
Nogle routere kommer med eksterne antenner. Hvis routeren kun har tre antenner, kan det være en fordel at tilkøbe nogle flere. Man kan også vælge at købe nye antenner og udskifte disse med de gamle.

Her kan du se en video med gode råd til, hvordan du kan optimere hastigheden på dit internet. Videoen er produceret af YouTube kanalen Linus Tech Tips:


Sådan testes routerne

Sådan testes routerne

Ved afprøvning af routere tager eksperter et kig på forskellige faktorer, som de baserer deres anmeldelse på.

Eksperter fra Cnet.com og PCmag.com forklarer, at de tester routere ved at starte med at frakoble alle andre routere i nærheden.

På den måde opstår der nemlig ikke interferens. Derefter opdaterer de firmwaren på routerne og installerer dem i henhold til instrukserne. De tager yderligere et kig på følgende faktorer:

Rækkevidden: De tester blandt andet routerens rækkevidde. Her starter de tæt på, hvorefter de går længere og længere væk fra routeren. Hver afstand bliver testet et par gange. De tester routere med Dual-Band på begge frekvensbånd.

Stabilitet: Herefter går de i gang med at måle routerens Wi-Fi-signal i cirka 48 timer uden afbrydelser. På den måde kan de nemmere finde ud af, om signalet er tilsluttet i hele perioden, eller om det bliver afbrudt.

Brugervenlighed og opsætning: Eksperterne vurderer, hvor brugervenlig routeren er. Dette kan eksempelvis vurderes i forhold til routerens opsætning, da de her kan finde ud af, hvor nemt det er at komme i gang med den. De tager også et kig på, hvor nemt det er selv at foretage diverse indstillinger.

 


Gennemgang af testkilder

Altomdata.dk  
Den danske teknologiside Altomdata.dk beskæftiger sig med alt indenfor teknologi og elektronik. De skriver artikler om et hav af emner samt guides, der hjælper forbrugerne. De tester og anmelder også produkter såsom ASUS RT-AC66U. Læs mere om testen her.

Cnet.com  
Det amerikanske teknologimagasin Cnet.com beskæftiger sig med aspekter indenfor teknologiens verden. Her leverer de både artikler, guides og tests. Her har Cnet.com testet forskellige routere fra ASUS og Google.

Læs hele testen af Asus RT-AC68U her.
Læs hele testen af Asus RT-AC87U her.
Læs hele testen af Asus RT-AC88U her.
Læs hele testen af Google WiFi her.

Cnet.com har ligeledes testet og anmeldt Asus RT-AC86U og Asus ROG Rapture GT-AC2900. Du kan læse anmeldelserne her.

Digitaltrends.com 
Den amerikanske teknologiside Digitaltrends.com har til formål at guide forbrugerne gennem den teknologiske og digitale verden. Derfor leverer de både nyheder, guides og artikler om diverse emner samt vurderer forskellige produkter såsom routere. Her har de testet Linksys EA7500. Du kan læse testen her.

Expertreviews.co.uk  
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, der blandt andet tester elektroniske produkter. De har her testet tre forskellige routere såsom Asus RT-AC68U, Asus RT-AC51U og Google WiFi.

Læs hele testen af Asus RT-AC68U her.
Læs hele testen af Asus RT-AC51U her.
Læs hele testen af Google WiFi her.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Asus ROG Rapture GT-AX11000. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Ign.com 
Ign.com er en amerikansk side med fokus på nyheder om videospil, guides og ekspertanmeldelser. De tester og anmelder også diverse elektroniske produkter heriblandt routere. Her har de testet routeren Asus RT-AC88U, som de har givet 9 ud af 10 stjerner. Læs hele testen her.

Pcmag.com 
Pcmag.com er et computermagasin, der leverer nyheder, artikler samt guides og tests af diverse produkter indenfor computerverdenen. Her har Pcmag.com testet forskellige routere såsom:

Ønsker du at læse testen af Asus RT-AC66U, kan du finde den her.
Ønsker du at læse testen af Linksys EA7500, kan du finde den her.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt Asus RT-AC86U. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PCworld.com 
Det internationale computermagasin PCworld.com beskæftiger sig med alt indenfor computer- og teknologiverdenen. Dette inkluderer artikler, nyheder, tests og guides. Her har PCworld.com testet routerne Asus RT-AC66U og Google WiFi. Du kan læse de to anmeldelser her og her.

Techadvisor.co.uk 
Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der leverer nyheder, artikler, guides og tests om teknologi og teknik. De har fokus på at hjælpe forbrugerne, når det kommer til disse emner, hvorfor de her har testet routeren Asus RT-AC88C. Du kan læse testen her. 

Techgearlab.com 
Techgearlab.com er en amerikansk side, der leverer anmeldelser af teknologiprodukter og forbrugerelektronik. De vurderer produkterne ved at afprøve dem, hvorefter de videregiver resultaterne af deres tests til forbrugerne. I denne omgang har de testet routeren Asus RT-AC88U. Læs hele anmeldelsen her. 

Techradar.com 
Den amerikanske teknologiside Techradar.com skriver om nyheder, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet forskellige routere såsom:

Læs hele testen af Asus RT-AC68U her.
Læs hele testen af Asus RT-AC87U her.
Læs hele testen af Google WiFi her.

Techradar.com har ligeledes testet og anmeldt Asus RT-AC86U. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tomsguide.com 
Tomsguide.com er en amerikansk side, som hjælper forbrugerne med at tage det rette valg, når det kommer til teknologi og elektronik. Derfor tester og anmelder Tomsguide.com en række af forskellige produkter, hvor de videregiver anmeldelserne til forbrugerne. I denne omgang har de testet routeren Asus RT-AC68U, som de har givet 9 ud af 10 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Asus RT-AC86U og Asus ROG Rapture GT-AX11000.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Asus RT-AC86U, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Asus ROG Rapture GT-AX11000, kan du klikke ind her eller her.

Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com er en amerikansk testside, der foretager en lang række tests og undersøgelser af elektroniske forbrugerprodukter. Det ønsker at give forbrugerne mere information og viden om forskellige produkter, hvorfor de her har testet forskellige routere såsom:

Ønsker du at læse hele testen af Asus RT-AC68U, kan du klikke ind her.
Ønsker du at læse hele testen af Asus RT-AC87U, kan du klikke ind her.
Ønsker du at læse hele testen af Asus RT-AC51U, kan du klikke ind her.
Ønsker du at læse hele testen af Asus RT-AC66U, kan du klikke ind her.
Ønsker du at læse hele testen af Linksys EA7500, kan du klikke ind her.

Digitalcitizen.life
Digitalcitizen.life er et tech-magasin, der fokuserer på teknologi samt, hvordan man bruger det. Derudover tester og anmelder de også forskellige produkter såsom routere. I denne omgang har de testet Asus ROG Rapture GT-AC2900, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Hardwarezone.com.sg
Tech-magasinet Hardwarezone.com.sg beskæftiger sig med de seneste teknologinyheder. Udover dette tester og anmelder de forskellige produkter heriblandt routere. Her har de testet og anmeldt Asus ROG Rapture GT-AC2900, som de har givet 9 ud af 10 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Asus ROG Rapture GT-AC2900

Anbefalet til hardcore gamere af det amerikanske tech-magasin Cnet.com
9 ud af 10 point hos tech-magasinet Hardwarezone.com.sg
5 ud af 5 stjerner hos tech-magasinet Digitalcitizen.life

Asus ROG Rapture GT-AC2900

.
Asus ROG Rapture GT-AC2900 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Cnet.com, Hardwarezone.com.sg og Digitalcitizen.life. Alle eksperter er begejstrede for routeren, som de har givet henholdsvis en anbefaling, 9 ud af 10 point og 5 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for routerens hurtige Wi-Fi, mange funktioner og gode sikkerhed. Til gengæld er flere eksperter mindre vilde med, at Asus ROG Rapture GT-AC2900 er temmelig dyr.

Fremragende router, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Asus ROG Rapture GT-AC2900 en fremragende router, hvor eksperterne fra Cnet.com skriver, at routeren tilbyder ”en af de bedste downloadhastigheder”. Dog mener de, at routeren er forholdsvis dyr, hvilket man bør være opmærksom på.

Dette er eksperterne fra Hardwarezone.com.sg enige i og forklarer ydermere, at Asus ROG Rapture GT-AC2900 har ”hurtigt Wi-Fi på begge bånd” samt kommer med ”mange imponerede funktioner til gamere”. De er også vilde med sikkerhedsfunktionerne.

Eksperterne fra Digitalcitizen.life har også testet Asus ROG Rapture GT-AC2900 og fremhæver, at routeren sikrer gode resultater i hele hjemmet, hvilket altid er et plus. De er dog ikke så glade for appen, der kan være en smule besværlig.

Router lavet til gaming

Med Asus ROG Rapture GT-AC2900 får man en router, der er lavet til gaming. Den kommer nemlig med flere gaming-funktioner såsom ROG-udstyr. Dette sørger for en optimal gaming-oplevelse med lavere ping og mindre forsinkelse.

Samtidigt tilbyder Asus ROG Rapture GT-AC2900 en tredobbelt spilaccelerering, der booster trafikken fra gaming. Routeren sikrer også, at der er plads til al gaming-trafik takket være dual-band.

Med dette kan man dedikere det hurtige 5 GHz-bånd til gaming og lade andre enheder gøre brug af det andet 2,4 GHz-bånd. Man kan ligeledes gøre brug af funktionen VPN Fusion, som sikrer, at man kan køre en VPN og en almindelig internetforbindelse på samme tid.

Få stabilt Wi-Fi i hele hjemmet

Asus ROG Rapture GT-AC2900 (bagside) Asus ROG Rapture GT-AC2900 giver mulighed for, at man kan forbinde routeren med andre routere, som er kompatible med ASUS AiMesh. Herved kan man danne et Mesh-netværk, der sørger for en god dækning i hele hjemmet. Man kan derfor spille eller surfe rundt på internettet uden Wi-Fi-udfald.

Sidst men ikke mindst kommer Asus ROG Rapture GT-AC2900 med AiProtection Pro, som beskytter netværket mod trusler og vira. Disse bliver nemlig neutraliseret førend, at de når hen til ens enheder.

Fordele ved Asus ROG Rapture GT-AC2900:
AiProtection Pro
AiMesh
VPN Fusion
Tredobbelt spilaccelerering
ROG-udstyr

Her kan du se en præsentationsvideo af Asus ROG Rapture GT-AC2900. Videoen er produceret af ROG: 


ASUS RT-AC51U

4 ud af 5 stjerner hos britiske Expertreviews.co.uk
2.5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Trustedreviews.com

ASUS RT-AC51U

 

.
Asus RT-AC51U er blevet testet af to forskellige ekspertkilder, der begge er begejstrede for modellen. Routeren får henholdsvis 4 ud af 5 stjerner samt 2,5 ud af 5 stjerner fra Expertreviews.co.uk og Trustedreviews.com.

Mens Expertreviews.co.uk er vilde med routerens pris samt nemme opsætning, er Trustedreviews.com mest glade for dens hastighed og design.

Selvom eksperterne er forholdsvis begejstrede for modellen, nævner de også flere ulemper ved Asus RT-AC51U. Eksempelvis skriver de, at dens performance ikke altid er helt optimal.

Eksperterne: Prisvenlig router med nem opsætning og smart design 

Eksperterne fra Expertreviews.co.uk kalder Asus RT-AC51U for en ’iøjnefaldende router’. Dette er på grund af dens ’kulfiberlignende mønster, der fanger lyset på en måde, så det glitre, når du går forbi den’.

Expertreviews.co.uk hæfter sig ydermere ved routerens budgetvenlige pris samt nemme opsætning, da den leveres med en aftagelig holder, så man kan placere den oprejst. De skriver, at ’dette har den positive effekt, at man kan placere de tre antenner vertikalt, hvilket hjælper med forbindelsen’.

Dette er Trustedreviews.com enige i, da de beskriver designet som værende ’smart og praktisk’. De har dog ikke givet routeren mere end 2,5 ud af 5 stjerner, da den ikke kommer med Gigabit Ethernet LAN eller WAN-porte.

De mener desuden ikke, at det er et ’godt køb til prisen’, da dens performance ikke er ’helt i top’ sammenlignet med andre modeller.

Dual-band router med op til 733Mbps 

Asus RT-AC51U er en dual-band trådløs router, hvorfor man kan benytte sig af begge frekvensbånd. Den er drevet af 5G Wi-Fi, hvilket sammen med 802.11ac chipsettet giver routeren en hurtigere hastighed.

Den er desuden forsynet med en opgraderet båndbredde, hvilket sikrer en højere kapacitet. Samlet har routeren en båndbredde på op til 733Mbps, hvorfor man har mulighed for at surfe rundt på nettet eller streame film og serier i Full HD på samme tid.

Asus RT-AC51U kommer også med en kraftig tovejs transmission, der forbedrer Wi-Fi-rækkevidden med 150 %, hvilket sørger for en større dækning.

USB-port til printnetværk eller 4G modem og ASUS Router App 

ASUS RT-AC51U (bagside) Med en indbygget USB-port er der mulighed for at tilslutte en ekstern enhed, printer eller lignende til Asus RT-AC51U.

Man har desuden mulighed for at styre og administrere routeren med ASUS Router App. Ved brug af appen kan man både opsætte, holde øje med netværkstrafikken eller finde problemer i forhold til forbindelsen. Man har også mulighed for at opdatere routerens firmware på appen, hvis der er brug for det. På den måde kan man altid tage et kig på routeren via mobiltelefonen lige meget, hvor man er henne.

Fordele ved Asus RT-AC51U:
Kan administreres med ASUS Router app
USB-port til 4G modem eller printnetværk
Op til 733Mbps
Tovejs transmission
Praktisk design


ASUS RT-AC66U

4 ud af 5 stjerner hos britiske PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Trustedreviews.com
4.5 ud af 5 stjerner fra amerikanske PCworld.com

ASUS RT-AC66U

.
ASUS RT-AC66U er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, der alle er begejstrede for modellen.

Derfor har routeren også fået topkarakterer af eksperterne, der tæller PCmag.com, Altomdato.dk, Trustedreviews.com og PCworld.com. Dette har modellen blandt andet fået på grund af dens nemme installation samt stærke ydeevne.

Når det kommer til minusser forklarer flere af eksperterne, at ASUS RT-AC66U ikke kommer med det mest diskrete design, samt at den ikke er forsynet med hverken en USB 3.0-port eller aftagelige antenner.

Router med nem opsætning og stærk ydeevne, ifølge eksperterne

De fire ekspertkilder er enige i, at ASUS RT-AC66U er en god router. Mens nogle eksperter mener, at prisen er forholdsvis dyr, er der andre, der mener, at den er prisvenlig i forhold til dens funktioner sammenlignet med andre modeller på markedet.

Derudover skriver eksperterne fra Altomdata.dk, at ASUS RT-AC66U har en brugergrænseflade, der ’ikke står tilbage for noget i testet’, hvilket de også mener om funktionerne.

De er desuden begejstrede for den meget stærke 5 GHz ydelse, men hæfter sig også ved, at den ’lige mangler det sidste i ydelsen på 2,4 GHz frekvensbåndet’.

Dette er Trustedreviews.com enige i og forklarer ydermere, at det er ’den hurtigste trådløse router’, de har afprøvet, samt at dens rækkevidde ydermere er optimal.

PCworld.com nævner, at ASUS RT-AC66U er ’fyldt med funktioner’, der alle er brugbare, samt at den er nem at komme i gang med, hvilket altid er et plus.

Af minusser nævner PCmag.com, at routeren kan have en smule svært ved filoverførsler samt, at den mangler en Cloud-platform af samme standard som andre routere.

Kraftfuld router med hurtig overførselshastighed

ASUS RT-AC66U er en trådløs router, der er kendt for at være kraftfuld. Den kan sende signaler ud til små afkroge i hjemmet nemt og hurtigt, hvilket blandt andet er på grund af dens hurtige overførselshastighed på 1750 Mbps.

Takket være dens hastighed på op til 1300 Mbps på 5 GHz frekvensbåndet kan man nyde alt lige fra spil på internettet til Full HD-streaming, mens 2,4 GHz båndet kan bruges til at surfe rundt på nettet.

Hvis man har USB-enheder, som man ønsker at forbinde med netværket såsom scannere, printere m.m., er der mulighed for dette med hjælp fra dens indbyggede USB-porte.

Man har desuden mulighed for at integrere ASUS RT-AC66U med andre netværksenheder fra ASUS, der understøtter AiMesh, hvilket sikrer en mere robust trådløs forbindelse i hjemmet.

Indbygget AiRadar, ASUSWRI brugergrænseflade og adgang til ASUS AiCloud

ASUS RT-AC66U (bagside) Med blot et par enkelte trin er der mulighed for at opsætte routeren fra en Wi-Fi-enhed. Når man har forbundet routeren, bliver man ført videre til en side med opsætning, hvorefter man er klar til at gøre brug af ASUS RT-AC66U.

Endvidere giver ASUS RT-AC66U adgang til ASUS AiCloud, hvor man kan dele, synkronisere og streame på farten, hvis man har brug for det.

Den er ydermere forsynet med AiRadar, der optimerer den trådløse rækkevidde. AiRadar sørger for, at der bliver sendt et fokuseret signal direkte til enheden, hvilket hjælper med at skabe en forbindelse, hvor det normalt ikke er muligt.

Sidst men ikke mindst kan man administrere og overvåge routeren med hjælp fra ASUS Router App. På appen kan man opsætte routeren, overvåge netværkstrafikken samt meget mere direkte på mobiltelefonen uanset, hvor man er henne.

Fordele ved Asus RT-AC66U:
Med indbygget AiRadar
Hurtig overførselshastighed
Indbyggede USB-porte
Adgang til ASUS AiCloud
Med ASUSWRI brugergrænseflade


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke helt sikker på, om din næste router skal være fra mærket Asus, har vi her hos Forbrugsguiden også en række andre artikler, der kunne være relevante for dig.

Ønsker du at få et bredere overblik over, hvad markedet ellers har at byde på, kan du læse vores gennerelle router artikeleller vores trådløs router artikel. I disse test artikler finder du en oversigt samt prissammenligning over de bedst ekspertbedømte routere på markedet.

Oplever du steder i dit hus med dårligt netværkssignal, kan du med fordel også læse vores WiFi-forstærker artikel. Her finder du en lang række testvindende WiFi-forstærkere, samt gode råd til optimering af netværkssignalet og anden nyttig viden.

FAQ

Hvilke er de bedste trådløse routere til hjemmebrug?
Der findes flere forskellige trådløse routere på markedet. En af de bedste er uden tvivl Asus RT-AC86U routeren. Den er blandt andet vellidt grundet design og billig pris. Derudover er den trådløse router Asus ROG Rapture GT-AX11000, som er fyldt med avanceret teknologi og lækkert og flot design.
Hvordan vælger jeg en trådløs router?
Når du skal vælge din nye trådløse router, er det vigtigt at du tænker dig godt om og undersøger markedet. Der findes mange forskellige trådløse routere på markedet, så her er det med at finde den, der passer bedst til ens hjem og WiFi.
Kan du bare købe en router og have internet?
Du kan som udgangspunkt godt købe en trådløs router, tilslutte den og herefter have internet. Det kræver dog, at du inden tilslutningen har kontaktet din internetudbyder og aftalt, at internettet skal være klart på det givende tidspunkt. Det er med sikkerhed lettere end du umiddelbart går og tror.
Hvordan ved jeg, om min router virker korrekt?
Det er relativt simpelt: du ved, at din router virker korrekt, når du har internet. Har du ikke internet, og ønsker du at undersøge, om din router virker korrekt, skal du kigge efter om lampen på routeren lyser og om routeren er opsat 100 % korrekt.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme