WiFi-forstærker test – Find de bedste WiFi extendere

0

De trådløse WiFi-forbindelser kan som regel gøre hverdagen noget lettere, men er signalet ikke kraftigt nok, kan det til gengæld være en frustrerende oplevelse. Et svagt signal gør forbindelsen langsommere, eller den kan måske endda helt holde op med at virke. Som oftest er den hurtige løsning at installere en WiFi-extender eller -forstærker, der kan sikre bedre signal, hvor der er behov. I denne artikel ser vi nærmere på de bedste og mest anmelderroste produkter på markedet.

I denne WiFi Forstærker test gennemgår vi først produkterne, og kommer herefter med enkelte tips til, hvordan du forbedrer WiFi-installationen. Sidst i artiklen gennemgår vi en række af de kilder, der ligger til grund for vurderingerne. Her finder du også links til tests og anmeldelser som er blevet brugt i artiklen.

Denne WiFi forstærker test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste WiFi forstærkere
🔸 Tips til bedre WiFi i boligen
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Netgear AC750 WiFi

100 ud af 100 point hos Tessatest.de
Anbefalet af Pcmag.com
4,5 ud af 5 stjerner hos Altomdata.dk

netgear-ac750-wifi

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
414,00 Kr. 0,00 Kr. 414,00 Kr. Læs mere
849,00 Kr. 0,00 Kr. 849,00 Kr. Læs mere

 

Netgear hører til blandt de mest kendte mærker inden for forstærkere og extendere til WiFi, hvor de tilbyder et meget bredt produktprogram i alle prisklasser, bortset måske fra den helt billige kategori. Model AC750 hører til blandt de lidt billigere modeller fra Netgear, men ikke desto mindre er der topkarakterer til produktet, når det kommer på testbænken hos de fleste specialmedier på nettet.

En af de features, der især vækker begejstring hos eksperterne, er de meget praktiske LED-indikatorer, der er placeret på fronten af enheden, hvor de er lette at se og aflæse på afstand. Der er både indikation af forbindelse og en yderligere styrkeindikation, og det er også muligt med både farver og blink at følge opsætningsprocessen ved hjælp af LED-indikatorerne.

Nem opsætning med Netgear AC750 WiFi

Trods den billige pris, så er brugervenligheden i top med Netgear AC750 WiFi. Hvis routeren understøtter det, kan man direkte forbinde enhederne med WPS-knappen. Men modellen får også stor ros for den guidede opsætning, hvis der er behov for at tilslutte en computer i processen.

Med Netgear AC750 WiFi får du en meget kompakt enhed, der sættes direkte i stikkontakten. Antennerne er relativt moderate, og den syner ikke af meget. Det er en stor fordel, hvis den skal indpasses diskret i stuens eksisterende indretning. Ikke desto mindre får du dual-band understøttelse med en kapacitet på 300 Mbps ved 2,4 GHz og 450 Mbps ved 5GHz. Det er en udmærket performance, og rækkevidden er målt til omkring 30 meter. Det er perfekt til eksempelvis en mindre lejlighed. Til et stort hus vil dækningen i nogle tilfælde ikke være tilstrækkelig, så her kan det være nødvendigt at investere i en lidt kraftigere (og dyrere) model.

Fordele ved Netgear AC750 WiFi:

🔵 Billig pris
🔵 Meget praktiske og brugbare LED-indikatorer
🔵 Brugervenlig opsætning
🔵 Kompakt og diskret konstruktion
🔵 God ydelse og dual-band understøttelse
🔵 Effektiv rækkevidde op til 30 meter


TP-link RE450

Specielt anbefalet hos Altomdata.dk
4 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com
4,5 ud af 5 stjerner hos Expertentesten.de

tp-link-re450

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
518,00 Kr. 0,00 Kr. 518,00 Kr. Læs mere
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Læs mere
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Læs mere
556,00 Kr. 0,00 Kr. 556,00 Kr. Læs mere

 

Modellen RE450 fra TP Link, leverer en rigtig god WiFi forstærker til en særdeles rimelig pris. Designet med hele tre antenner er en smule utraditionelt, og modellen fylder også lidt mere end mange andre tilsvarende modeller i klassen. Men måske er det netop det, der giver den ekstra performance.

Eksperternes giver meget høje karakterer på ydelsen, som vurderes at være noget af det bedste i klassen – og til en særdeles rimelig pris. De teoretiske parametre for overførselshastigheden for TP-link RE450 er da også ret overbevisende med 450 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1300 Mbps ved 5 GHz!

Brugervenlig og nem opsætning

Størrelsesmæssigt kan enheden sammenlignes med en stor 6 tommers smartphone, men selvfølgelig noget tykkere. WPS-knappen er placeret centralt på fronten, og rundt om den sidder en praktisk og meget tydelig LED-indikatorring. Blåt lys indikerer god forbindelse, mens rødt lys betyder dårlig forbindelse til routeren.

En smart feature ved TP-link RE450 er desuden, at LED-indikationen kan slås fra. Når alt er sat op og fungerer, kan man således ”mørklægge” modellen, og det kan være ganske praktisk, hvis den for eksempel skal fungere i et soveværelse. Opsætning kan foretages på 2-3 minutter, hvis routeren understøtter WPS. Ellers må man tilslutte en computer eller bærbar enhed, hvor opsætningen dog også er ret let at foretage.

Fordele ved TP-link RE450:

🔵 Ydelsesmæssigt blandt de bedste på markedet
🔵 Elegant design
🔵 Tydelig LED-indikation på fronten
🔵 Mulighed for at ”mørklægge” enheden
🔵 Hurtig opsætning med WPS eller ekstern mobil enhed


Netgear EX7000

Specielt anbefalet af computermagasinet M3
5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
4,5 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com

netgear-ex7000-wi-fi-forstaerker1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
889,00 Kr. 0,00 Kr. 889,00 Kr. Læs mere
909,00 Kr. 0,00 Kr. 909,00 Kr. Læs mere
1.017,00 Kr. 0,00 Kr. 1.017,00 Kr. Læs mere
1.190,00 Kr. 0,00 Kr. 1.190,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere

 

Den er lidt stor, og også lidt dyr, men så er den negative del vist også ved at være overstået for Netgear EX7000, der ifølge eksperterne er noget af det bedste på markedet. Med dimensioner på cirka 24 x 17 x 2,8 centimeter og sine tre antenner, minder den mest af alt om en almindelig router.

Modellen er baseret på en dual-core processor (Broadcom BCM 4708), og klarer hastigheder på helt op til 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz. Ydelsen er noget af det bedste på markedet i denne klasse, og ydermere får du hele fem Ethernet-porte og en USB-port med i købet. Så det er let at tilslutte printere og andet udstyr direkte. Netgear EX7000 kan stå i almindelig horisontal position, eller vertikalt ved brug af den medfølgende fod.

Stor brugervenlighed og mange indstillingsmuligheder

På trods af kompleksiteten i Netgear EX7000 er betjeningen meget nem – i hvert fald hvis du vælger at benytte Netgears webbaserede interface ”Netgear Genie”. Opsætningen kan ske hurtigt via Smart Setup, men har man lyst, er der masser af spændende indstillingsmuligheder. Eksempelvis kan man lave en schedule der bestemmer, hvornår på dagen der er WiFi. Det kan for eksempel benyttes til at koble WiFi fra, når det er teenagernes lektie- eller sengetid, eller i firmaet efter endt arbejdstid.

Via Netgear Genie kan du også downloade ny firmware til Netgear EX7000, efterhånden som nye forbedrede softwareversioner udkommer fra Netgear. Du kan også justere signalstyrken alt efter behovet. Eksempelvis er der ingen grund til at WiFi-signalet strækker sig helt ud på gaden, hvis halv styrke er rigeligt til at dække huset. Det er en god sikkerhedsfeature, som kan begrænse uautoriserede forsøg på at få adgang til netværket. Modellen i øvrigt er spækket med en lang række andre features, men det vil føre for vidt at komme omkring dem alle.

Fordele ved Netgear EX7000:

🔵 Topprodukt med lynhurtig dataoverførsel
🔵 Mange porte for tilslutning af eksternt udstyr
🔵 Kan placeres både horisontalt og vertikalt
🔵 Nem opsætning via Netgear Genie-interfacet
🔵 Opgraderbar firmware
🔵 Mange smarte og praktiske ekstrafunktioner


TP-link TL-WPA4220KIT

Testvinder hos computermagasinet M3
Anbefalet af Ereviews.dk
Anbefalet af Altomdata.dk
Anbefalet af Testberichte.de

tp-link-tl-wpa4220kit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
449,00 Kr. 0,00 Kr. 449,00 Kr. Læs mere
524,00 Kr. 0,00 Kr. 524,00 Kr. Læs mere
595,00 Kr. 0,00 Kr. 595,00 Kr. Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere

 

TP-link TL-WPA4220KIT er både enkel og billig, og byder ikke på de store indstillingsmuligheder og hastigheder. Til gengæld er det nærmest Plug and Play, og kapaciteten vil være rigelig til de fleste almindelige brugssituationer. TP-link TL-WPA4220KIT fungerer efter powerline-princippet, der udnytter, at der allerede er trukket ledninger i hjemmet mellem stikkontakterne.

De højfrekvente datasignaler kan dermed sendes side om side med de almindelige 220 Volt i ledningerne, og det sparer antenner og en del elektronik. Med dette sæt får du således både en sender og en modtager, som placeres i hver sin stikkontakt.

Senderen placeres i en stikkontakt nær routeren (og forbindes hertil med et kabel). Modtageren kan placeres i en stikkontakt hvor som helt i huset i nærheden af det sted, der har behov for at få forstærket WiFi-signalet. Modtageren byder også på hele to Ethernetporte, så du alternativt kan tilslutte computer og/eller printer direkte.

Enkelhed og lav pris gør TP-link TL-WPA4220KIT til en vinder

Selv om TP-link TL-WPA4220KIT hverken byder på imponerende hastigheder eller avancerede indstillingsmuligheder, bliver sættet kåret som vinder hos blandt andet computermagasinet M3, og årsagen er klar: Prisen er attraktiv, WiFi fungerer med det samme, og hastigheden på 100 Mbps er normalt udmærket til almindelig hjemmebrug.

TP-link TL-WPA4220KIT er altså det oplagte valg for dig, som ikke ønsker at dykke dybere ned i teknikken, men bare billigst muligt skal have WiFi eller Internet i soveværelset eller et andet rum, som ikke dækkes tilstrækkeligt af routeren.

Fordele ved TP-link TL-WPA4220KIT:

🔵 Nem at betjene – Plug and Play
🔵 God pris
🔵 To Ethernetporte for direkte tilslutning af eksternt udstyr
🔵 Hastigheden på 100 Mbps er fint tilstrækkelig til de fleste formål
🔵 Hurtig og nem udvidelse af WiFi-dækningen


Devolo Dlan 500 AV

Kåret til “Godt valg” hos computermagasinet M3
5 ud af 5 stjerner hos Expertentesten.de
Topkarakter hos Allesbeste.de
Topkarakter hos Pcadvisor.co.uk

devolo-dlan-500-av

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
1.523,00 Kr. 0,00 Kr. 1.523,00 Kr. Læs mere

 

Devolo Dlan 500 AV kommer som et sæt med sender og modtager til powerline-transmission over el-nettet. Men denne model er noget dyrere end mange af de andre modeller, men den leverer da også langt højere hastigheder – op til 500 Mbps!

Det lyder måske kun som en moderat hastighed, sammenlignet med de bedste trådløse repeatere. Her er det dog vigtigt at huske på, at det trådløse signal forringes kraftig over afstand, mens powerline-overførsel er mere stabil.

Tests hos eksempelvis PC Advisor viser da også, at Devolo Dlan 500 AV sagtens kan outperforme almindelige trådløse netværk markant, når der kommer lidt afstand på. Samme iagttagelser gør testpanelet hos svenske M3, der heller ikke tøver med roserne og kalder hastigheden over større afstande for ”overbevisende”.

Både sender og modtager er lidt større i dimensionerne end mange andre powerline-sæt. Konstruktion og byggekvalitet er rigtig god, men den ekstra størrelse hænger også til dels sammen med, at der er integreret en stikkontakt i både sender og modtager. Det kan være meget praktisk, ikke mindst i ældre byggeri, hvor der typisk er sparsomt med stikkontakter. Med den integrerede stikkontakt slipper du for forlængerledninger og ledningskaos.

Plug and Play, samt ekstra mange porte

Som med andre apparater af denne type, byder Devolo Dlan 500 AV også på ægte Plug and Play-funktionalitet. WiFi er allerede sat op fra fabrikken, så du behøver blot tilslutte apparaterne og koble dig på WiFi via det oplyste SSID og password. Foretrækker du i stedet at køre videre med dit vanlige password, kan dette naturligvis indstilles ved at tilslutte en computer og følge de indbyggede guides. Hvis din router understøtter WPS, kan det dog klares med et par enkelte tastetryk direkte på Devolo Dlan 500 AV.

Dimensionerne på Devolo Dlan 500 AV giver desuden plads til ekstra mange Ethernet-porte i forhold til, hvad man ellers ser i klassen. Hele tre porte er der blevet plads til på modtagerenheden, og det kan i praksis betyde, at du slipper for at skulle tilslutte en switch, hvis der er behov for at tilslutte flere apparater.

Fordele ved Devolo Dlan 500 AV:

🔵 Høj stabil datahastighed på op til 500 Mbps
🔵 Indbyggede stikkontakter mindsker ledningskaos
🔵 God og solid byggekvalitet
🔵 Plug and Play med fabriksopsat WiFi
🔵 Tre Ethernet-porte til eksternt udstyr


Linksys RE6500

5 ud af 5 stjerner hos Geekleak.dk
5 ud af 6 stjerner hos Dinside.no

linksys-re6500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
535,00 Kr. 0,00 Kr. 535,00 Kr. Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere
544,00 Kr. 0,00 Kr. 544,00 Kr. Læs mere
623,00 Kr. 0,00 Kr. 623,00 Kr. Læs mere
679,00 Kr. 0,00 Kr. 679,00 Kr. Læs mere

 

Er du på jagt efter en helt traditionel repeater i mellemprisområdet, er Linksys RE6500 et rigtig godt bud. Den er beregnet til at stå på et vandret underlag, og minder designmæssigt meget om en miniudgave af en traditionel router. Farven er diskret sort, og apparatet er forsynet med to antenner. Mange tror, at antennerne skal pege i forskellige retninger, men både med denne og alle andre repeatere, opnås de bedste resultater, hvis begge antenner er lodrette.

En af fordelene ved en WiFi-forstærker af den type som Linksys RE6500 er af, er de mange ekstra Ethernet-porte, som ofte vil kunne gøre det ud for en ekstra switch. I mere avancerede stups kan det være en stor fordel, og har man ikke brug for portene, er de i hvert fald ikke i vejen. Denne model byder således på fire porte.

Traditionel, men meget brugervenlig opsætning

Linksys RE6500 er som andre produkter i denne klasse ikke Plug and Play, da der skal foretages enkelte indstillinger, før netværket er på plads. Den indbyggede software er dog både brugervenlig og selvforklarende, og begejstrer hos blandt andre Geekleak. Her tog hele processen fra udpakning til færdigopsat netværk kun 5 minutter, og Linksys RE6500 beskrives som et af de nemmest installerede hardwareprodukter, redaktionen nogensinde har testet.

I praksis tilsluttes Linksys RE6500 til stikkontakten, og efter et øjeblik optræder den på computerens liste over tilgængelige netværk. Her kobler man sig på og åbner et browservindue. Dette vil automatisk starte den guidede installationsprocedure, som også giver besked, hvis repeateren med fordel kan flyttes til en anden lokation.

Fordele ved Linksys RE6500:

🔵 Klassisk og driftsikker extender
🔵 God pris
🔵 Fire Ethernet-porte
🔵 Nem og hurtig installation
🔵 Intelligent guidning for optimal placering


ZyXEL WRE6505 V2

5 ud af 6 stjerner hos Dinside.no
Anbefalet af Tek.no
Anbefalet af Itpro.no

Zyxel WRE6505 V2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
344,00 Kr. 0,00 Kr. 344,00 Kr. Læs mere
353,00 Kr. 0,00 Kr. 353,00 Kr. Læs mere
382,00 Kr. 0,00 Kr. 382,00 Kr. Læs mere
489,00 Kr. 0,00 Kr. 489,00 Kr. Læs mere

 

Repeateren WRE6505 V2 er en forholdsvis ny model fra ZyXEL, og den understøtter alle nyere WiFi-standarder og er også bagudkompatibel. Med denne model behøver du altså ikke spekulere over kompatibilitet med routeren. Designet er neutralt hvidt, og med det relativt lille kabinet er det lidt overraskende, at enheden klarer sig helt uden skæmmende antenner. Alligevel er hastigheden udmærket med henholdsvis 300 Mbps og 450 Mbps for drift ved 2,4 GHz og 5 GHz.

En stor fordel ved ZyXEL WRE6505 V2 er, at den sættes direkte i stikkontakten. Enheden optager dermed ikke bordplads, og du slipper også for en ekstern strømforsyning, som er standard for de fleste bordmodeller. Til gengæld er der kun plads til en enkelt Ethernet-port, som ydermere er begrænset til 100 Mbps. Hvis du i dit setup har brug for tilgængelige Ethernet-porte, findes der bedre alternativer til ZyXEL WRE6505 V2. Omvendt er den oplagt, hvis det primære behov er trådløs dataoverførsel. Den er kompakt, højtydende og er endvidere prissat ret moderat.

Smarte funktioner og optimeringsmuligheder

ZyXEL WRE6505 V2 byder på flere smarte features, som ellers normalt er forbeholdt langt dyrere produkter. En af dem er muligheden for flere forskellige driftsmodes. Udgangspunktet er normal drift, men du kan også skifte til optimering mod enten rækkevidde eller hastighed. Rækkevidde-optionen når endnu længere ud, men på bekostning af hastigheden. Hastighedsoptimering virker modsat. I mange tilfælde vil den normale driftsform være udmærket, men de ekstra optimeringsmuligheder kan forbedre ydelsen i specielle eller problematiske situationer.

En anden smart feature er muligheden for at benytte ZyXEL WRE6505 V2 som access point. De fleste vil nok benytte den som almindelig repeater/forstærker, men en omskifter på bagsiden forvandler den til et access point. Her skal den så naturligvis have fat i det kablede netværk, og udsender så en trådløs version af dette.

Opsætningen foregår efter almindelige standarder. Hvis din router har en WPS-knap, trykker du blot på denne, og derefter på WPS-knappen på ZyXEL WRE6505 V2. Efter et par minutter er alt indstillet automatisk. Du kan naturligvis også tilgå og indstille enheden via computeren, hvor der er lidt flere indstillingsmuligheder.

Fordele ved ZyXEL WRE6505 V2:

🔵 Understøtter alle tidligere og nuværende standarder
🔵 Diskret kompakt design uden antenner
🔵 Mulighed for at optimere mod hastighed eller rækkevidde
🔵 Kan alternativt fungere som access point
🔵 Nem opsætning via WPS eller computer


D-Link DAP-1320

✅ 5 ud af 6 stjerner hos Trustedreviews.com
Anbefales af PCmag.com

D-Link DAP-1320

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
249,00 Kr. 0,00 Kr. 249,00 Kr. Læs mere
296,12 Kr. 0,00 Kr. 296,12 Kr. Læs mere
363,00 Kr. 0,00 Kr. 363,00 Kr. Læs mere

 

WiFi forstærkeren fra D-Link får både ros for at være utrolig lille, for at være meget nem at installere og for at give et fantastisk signal.

Forstærkeren ligner mest af alt en lille strømadapter og den vil derfor nemt kunne gemmes ad vejen i hjemmet. Den er meget enkel i sit design og har kun en enkelt WPS-knap på siden, en LED-knap der viser forbindelsesstatus og en reset-knap.

Modellen kræver ikke det store og du kan derfor nemt tilslutte enheden overalt i hjemmet, hvor der er en stikkontakt, og hvor du har behov for at udvide WiFi-signalet. Den lille størrelse betyder også, at enheden er nem at tage med sig, hvis man har brug for dette.

Modellen har ikke nogle Ethernet-porte, hvilket man bør være opmærksom på. Ønsker du eksempelvis at anvende forstærkeren til enheder såsom spillekonsoller, så er denne model ikke det rette valg, da man her har brug for Ethernet-porte.

Lille forstærker med stort signal

Trods den lille størrelse, så er D-link DAP-1320 en kraftfuld enhed, som understøtter hastigheder op til 300 Mbps. Modellen har to interne antenner, den har WiFi Protected Setup (WPS) og benytter krypterings algoritme WPA og WPA2. Enheden understøtter kun 2,4Ghz, så den er med andre ord ikke i stand til at forstærke 5GHz WiFi.

WPS-knappen på siden af forstærkeren kan bruges til automatisk at forbinde enheden og din router. Der er også mulighed for manuel opsætning, hvor du forbinder enheden til standard Wi-Fi-signalet, som automatisk fører dig til en installationsside, når du åbner din browser. Både den automatiske og manuelle installation for får i test ros for at være enkle og meget ligetil.

D-Link giver dig desuden valget mellem at bruge en anden SSID til dit udvidede netværk eller den samme SSID som dit oprindelige netværk. Det anbefales her at bruge to forskellige, så man undgår forvirring.

Til trods for den lille størrelse og meget kompakte design, så får enheden ros for at være utrolig kraftfuld og for at give rigtigt meget valuta for pengene. I test blev enheden placeret udenfor den anbefalede afstand til routeren og den var stadig effektiv. Vær opmærksom på, at enheden kun understøtter 2,4GHz.

Fordele ved D-Link DAP-1320:

🔵 Rigtig god 2.4Ghz ydeevne
🔵 Indbyggede antenner
🔵 Elegant og kompakt design
🔵 Manuel eller automatisk opsætning
🔵 En af de mindste forstærkere på markedet


D-Link DAP-1520 AC750

✅ 5 ud af 6 stjerner hos Trustedreviews.com
 Topscorer hos PCmag.com

D-Link DAP-1520 AC750

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
309,00 Kr. 0,00 Kr. 309,00 Kr. Læs mere

 

D-Link DAP-1520 er en trådløs model som sættes direkte i stikkontakten. Designet er meget diskret og man vil derfor nemt kunne placere enheden hvor som helst i hjemmet, uden at den er forstyrrende.

Modellen er lidt større, end hvad man ser hos andre modeller, som skal sættes direkte i stikkontakten, men det skyldes ganske enkelt, at det kræver mere plads at understøtte dual-band – som denne model gør.

Modellen har ikke nogle Ethernet-porte, men derimod kun en enkelt LED-knap, som viser forbindelsesstatus, samt en WPS-knap på siden og en reset-knap. Ønsker du eksempelvis at anvende forstærkeren til enheder såsom spillekonsoller, så er denne model ikke det rette valg, da man her har brug for Ethernet-porte.

Nem konfiguration

Modellen får i test ros for at være utrolig nem og enkel at installere. Du skal blot tilslutte forstærkeren til en stikkontakt og herefter bruge computeren til at oprette forbindelse til forstærkerens trådløse netværk. SSID’erne til enhedens 2,4GHz og 5GHz-netværk står på bagsiden af forstærkeren sammen med adgangskoden.

Som noget helt særligt for denne model, så er det også muligt at konfigurere enheden uden brug af computer. Det er nemlig muligt at bruge en QRS app på enten en iOS- eller Android-mobilenhed til at konfigurere DAP-1520. Du kan dermed klare hele opsætningen fra din mobil.

Modellen er dual-band og understøtter derfor både 2,4GHz (op til 300 Mbps) og 5GHz netværket (op til 450 Mbps) samt den næste generation 802.11ac spec. Den understøtter desuden Wi-Fi Protected Setup (WPS) og overtagelse af WLAN-kryptering (WPA2, WPA).

D-Link DAP-1520 AC750 er designet til den gennemsnitlige hjemmebruger, der så at sige ”kun” ønsker at øge den trådløse dækning. Modellen tilbyder en god og stabil forstærkning af det trådløse signal, men mere avancerede brugere vil muligvis finde, at modellen er mangelfuld, da dens funktioner kun dækker det mest basale.

Fordele ved D-Link DAP-1320:

🔵 Understøtter både 2.4Ghz og 5Ghz
🔵 AC750 hastigheder
🔵 Nem WPS installering
🔵 Muligt at anvende smartphone til at konfigurere enheden
🔵 Smart og kompakt design


Tips til bedre WiFi i boligen

Trådløs WiFi-forbindelse er på få år blevet mere eller mindre standard, og som regel er det en nydelse at kunne tage den bærbare enhed med sig overalt i huset uden at skulle tænke på ledninger. Det WiFi-baserede netværk kan dog i nogle tilfælde være lidt drilsk. Det skyldes, at netværket er baseret på relativt svage radiosignaler, som udsendes fra en central enhed – selve routeren. Som ved enhver anden radio-transmission, kan der komme knas på linjen eller være udfald, hvis modtageforholdene ikke er i orden.

Typisk opstår problemerne, fordi der er for lang afstand mellem sender og modtager. Ideelt set bør routeren naturligvis være placeret centralt, men ofte sker nøjagtigt det modsatte: Routeren placeres ved ydervæggen i et af husets hjørner, fordi det nu en gang er her, elektrikeren har ført kablet ind i huset.

WiFi-signalerne er dog også så svage, at de kan svækkes markant, hvis de skal igennem vægge og andre forhindringer. Særligt armeret beton kan være en alvorlig hindring.

Den oplagte løsning er naturligvis at placere routeren mere centralt eller i hvert fald tættere på de områder, hvor dækningen er mangelfuld. Hvis det ikke lader sig gøre, er den næstbedste løsning at få installeret en (eller eventuelt flere) ekstra ”sendemaster” rundt om i huset i form af en WiFi-repeater eller -forstærker. Alle de produkter vi har gennemgået ovenfor, vil kunne sikre dig optimale forhold, og burde hver især kunne løse eventuelle problemer.

Der findes en række myter omkring, hvordan man kan forbedre WiFi-signalet med forskellige fantasifulde løsninger, for eksempel ved brug af sølvpapir og specialkonstruerede paraboler. Som regel er der dog bedre løsninger for hånden. En af de mest almindelige årsager til dårligt signal er forkert antenne-orientering på routeren. Alle eventuelle antenner skal altid være stillet i lodret position. Du kan finde flere andre tips og tricks i denne artikel fra Elektronik.guide.dk.


WiFi extender Test – Disse kilder har vi anvendt

testkilder

I udvælgelsen og gennemgangen af markedets bedste WiFi-repeatere har vi støttet os til eksterne kilder i form af tests og anmeldelser fra både Danmark og udlandet. Nedenfor finder du en liste med et udvalg af kilderne, samt links så du eventuelt selv kan grave dybere. Det vil dog føre for vidt at liste alle kilderne, men i den ovenstående gennemgang er alle kilderne nævnt på bulletform, så du hurtigt kan finde produktomtalerne med Google eller en anden søgemaskine.

Alt om Data og andre danske kilder
Det danske magasin Alt om Data har i mange år bragt nyheder, anmeldelser og test af data-relateret udstyr, og her fandt vi blandt andet tests af både Netgear AC750 WiFi, TP-link RE450 og TP-link TL-WPA4220KIT. Af andre danske kilder kan blandt andet nævnes eReviews.dk og Geekleak.dk der har testet henholdsvis TP-link TL-WPA4220KIT og Linksys RE6500.

PC Magazine
Det amerikanske specialmagasin er kendt for sine dybdegående anmeldelser og tests, og vi har også hentet en del værdifuld viden fra magasinets engelske udgave, der er målrettet europæiske forbrugere og produkter. Vi fandt blandt andet artikler om både Netgear AC750 WiFi, TP-link RE450Netgear EX7000, D-link DAP-1320 og D-Link DAP-1520, som alle opnår rigtig gode bedømmelser.

Experten Testen med flere
Også fra tysk side har vi fundet meget værdifuld information, og en af kilderne er Experten Testen, som leverer uafhængige tests af alle typer af forbrugerprodukter. Her finder du blandt andet meget dybdegående tests af både TP-link RE450 og Devolo Dlan 500 AV, mens vi fandt informative artikler om Netgear AC750 WiFi og TP-link TL-WPA4220KIT hos henholdsvis Tessatest.de og Testberichte.de

Computermagasinet M3
Fra svensk side har vi blandt andet hentet materiale fra Computermagasinet M3, også kendt som PC for alla. Her er der grundige tests af blandt andet Netgear EX7000, men også oversigter, der dækker flere forskellige produkter. Et eksempel er denne test, hvor blandt andet både TP-link TL-WPA4220KIT og Devolo Dlan 500 AV er behandlet.

Diverse norske tests
Også nordmændene har bidraget med en del materiale, herunder Dinside.no, der blandt andet tester både Linksys RE6500 og ZyXEL WRE6505. Sidstnævnte model er også testet med flotte anbefalinger hos både Tek.no og ITpro.no.

Trustedreviews.com
Siden Trusted Reviews er et online forbrugermagasin, som bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Du kan læse deres udførlige anmeldelse af WiFi forstærkere her.