WiFi-forstærker test 2020 – Se de bedste WiFi extendere – Eksperternes valg

0

De trådløse WiFi-forbindelser kan som regel gøre hverdagen noget lettere, men er signalet ikke kraftigt nok, kan det til gengæld være en frustrerende oplevelse. Et svagt signal gør forbindelsen langsommere, eller den kan måske endda helt holde op med at virke. Som oftest er den hurtige løsning at installere en WiFi-extender eller -forstærker, der kan sikre bedre signal, hvor der er behov. I denne artikel ser vi nærmere på de bedste og mest anmelderroste produkter på markedet.

I denne WiFi Forstærker test gennemgår vi først produkterne, og kommer herefter med enkelte tips til, hvordan du forbedrer WiFi-installationen. Sidst i artiklen gennemgår vi en række af de kilder, der ligger til grund for vurderingerne. Her finder du også links til tests og anmeldelser som er blevet brugt i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste WiFi forstærkere
🔸 Tips til bedre WiFi i boligen
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Wifi-forstærker test – De bedste 10 Wifi-forstærkere ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Wifi-forstærkere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over, hvilken Wifi-forstærker der passer bedst til dine behov.


TP-link RE450

Specielt anbefalet hos Altomdata.dk
4 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com
4,5 ud af 5 stjerner hos Expertentesten.de

tp-link-re450

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
448,00 Kr. 0,00 Kr. 448,00 Kr. Læs mere
515,00 Kr. 0,00 Kr. 515,00 Kr. Læs mere

 

Modellen RE450 fra TP Link, leverer en rigtig god WiFi forstærker til en særdeles rimelig pris. Designet med hele tre antenner er en smule utraditionelt, og modellen fylder også lidt mere end mange andre tilsvarende modeller i klassen. Men måske er det netop det, der giver den ekstra performance.

Eksperternes giver meget høje karakterer på ydelsen, som vurderes at være noget af det bedste i klassen – og til en særdeles rimelig pris. De teoretiske parametre for overførselshastigheden for TP-link RE450 er da også ret overbevisende med 450 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1300 Mbps ved 5 GHz!

Brugervenlig og nem opsætning

Størrelsesmæssigt kan enheden sammenlignes med en stor 6 tommers smartphone, men selvfølgelig noget tykkere. WPS-knappen er placeret centralt på fronten, og rundt om den sidder en praktisk og meget tydelig LED-indikatorring. Blåt lys indikerer god forbindelse, mens rødt lys betyder dårlig forbindelse til routeren.

En smart feature ved TP-link RE450 er desuden, at LED-indikationen kan slås fra. Når alt er sat op og fungerer, kan man således ”mørklægge” modellen, og det kan være ganske praktisk, hvis den for eksempel skal fungere i et soveværelse. Opsætning kan foretages på 2-3 minutter, hvis routeren understøtter WPS. Ellers må man tilslutte en computer eller bærbar enhed, hvor opsætningen dog også er ret let at foretage.

Fordele ved TP-link RE450:

🔵 Ydelsesmæssigt blandt de bedste på markedet
🔵 Elegant design
🔵 Tydelig LED-indikation på fronten
🔵 Mulighed for at ”mørklægge” enheden
🔵 Hurtig opsætning med WPS eller ekstern mobil enhed


Netgear EX7000

Specielt anbefalet af computermagasinet M3
5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
4,5 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com

netgear-ex7000-wi-fi-forstaerker1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
836,00 Kr. 0,00 Kr. 836,00 Kr. Læs mere
924,00 Kr. 0,00 Kr. 924,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere

 

Den er lidt stor, og også lidt dyr, men så er den negative del vist også ved at være overstået for Netgear EX7000, der ifølge eksperterne er noget af det bedste på markedet. Med dimensioner på cirka 24 x 17 x 2,8 centimeter og sine tre antenner, minder den mest af alt om en almindelig router.

Modellen er baseret på en dual-core processor (Broadcom BCM 4708), og klarer hastigheder på helt op til 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz. Ydelsen er noget af det bedste på markedet i denne klasse, og ydermere får du hele fem Ethernet-porte og en USB-port med i købet. Så det er let at tilslutte printere og andet udstyr direkte. Netgear EX7000 kan stå i almindelig horisontal position, eller vertikalt ved brug af den medfølgende fod.

Stor brugervenlighed og mange indstillingsmuligheder

På trods af kompleksiteten i Netgear EX7000 er betjeningen meget nem – i hvert fald hvis du vælger at benytte Netgears webbaserede interface ”Netgear Genie”. Opsætningen kan ske hurtigt via Smart Setup, men har man lyst, er der masser af spændende indstillingsmuligheder. Eksempelvis kan man lave en schedule der bestemmer, hvornår på dagen der er WiFi. Det kan for eksempel benyttes til at koble WiFi fra, når det er teenagernes lektie- eller sengetid, eller i firmaet efter endt arbejdstid.

Via Netgear Genie kan du også downloade ny firmware til Netgear EX7000, efterhånden som nye forbedrede softwareversioner udkommer fra Netgear. Du kan også justere signalstyrken alt efter behovet. Eksempelvis er der ingen grund til at WiFi-signalet strækker sig helt ud på gaden, hvis halv styrke er rigeligt til at dække huset. Det er en god sikkerhedsfeature, som kan begrænse uautoriserede forsøg på at få adgang til netværket. Modellen i øvrigt er spækket med en lang række andre features, men det vil føre for vidt at komme omkring dem alle.

Fordele ved Netgear EX7000:

🔵 Topprodukt med lynhurtig dataoverførsel
🔵 Mange porte for tilslutning af eksternt udstyr
🔵 Kan placeres både horisontalt og vertikalt
🔵 Nem opsætning via Netgear Genie-interfacet
🔵 Opgraderbar firmware
🔵 Mange smarte og praktiske ekstrafunktioner


TP-link TL-WPA4220KIT

Testvinder hos computermagasinet M3
Anbefalet af Ereviews.dk
Anbefalet af Altomdata.dk
Anbefalet af Testberichte.de

tp-link-tl-wpa4220kit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
390,00 Kr. 0,00 Kr. 390,00 Kr. Læs mere
504,00 Kr. 0,00 Kr. 504,00 Kr. Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere

 

TP-link TL-WPA4220KIT er både enkel og billig, og byder ikke på de store indstillingsmuligheder og hastigheder. Til gengæld er det nærmest Plug and Play, og kapaciteten vil være rigelig til de fleste almindelige brugssituationer. TP-link TL-WPA4220KIT fungerer efter powerline-princippet, der udnytter, at der allerede er trukket ledninger i hjemmet mellem stikkontakterne.

De højfrekvente datasignaler kan dermed sendes side om side med de almindelige 220 Volt i ledningerne, og det sparer antenner og en del elektronik. Med dette sæt får du således både en sender og en modtager, som placeres i hver sin stikkontakt.

Senderen placeres i en stikkontakt nær routeren (og forbindes hertil med et kabel). Modtageren kan placeres i en stikkontakt hvor som helt i huset i nærheden af det sted, der har behov for at få forstærket WiFi-signalet. Modtageren byder også på hele to Ethernetporte, så du alternativt kan tilslutte computer og/eller printer direkte.

Enkelhed og lav pris gør TP-link TL-WPA4220KIT til en vinder

Selv om TP-link TL-WPA4220KIT hverken byder på imponerende hastigheder eller avancerede indstillingsmuligheder, bliver sættet kåret som vinder hos blandt andet computermagasinet M3, og årsagen er klar: Prisen er attraktiv, WiFi fungerer med det samme, og hastigheden på 100 Mbps er normalt udmærket til almindelig hjemmebrug.

TP-link TL-WPA4220KIT er altså det oplagte valg for dig, som ikke ønsker at dykke dybere ned i teknikken, men bare billigst muligt skal have WiFi eller Internet i soveværelset eller et andet rum, som ikke dækkes tilstrækkeligt af routeren.

Fordele ved TP-link TL-WPA4220KIT:

🔵 Nem at betjene – Plug and Play
🔵 God pris
🔵 To Ethernetporte for direkte tilslutning af eksternt udstyr
🔵 Hastigheden på 100 Mbps er fint tilstrækkelig til de fleste formål
🔵 Hurtig og nem udvidelse af WiFi-dækningen


Devolo Dlan 500 AV

Kåret til “Godt valg” hos computermagasinet M3
5 ud af 5 stjerner hos Expertentesten.de
Topkarakter hos Allesbeste.de
Topkarakter hos Pcadvisor.co.uk

devolo-dlan-500-av

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.523,00 Kr. 0,00 Kr. 1.523,00 Kr. Læs mere

 

Devolo Dlan 500 AV kommer som et sæt med sender og modtager til powerline-transmission over el-nettet. Men denne model er noget dyrere end mange af de andre modeller, men den leverer da også langt højere hastigheder – op til 500 Mbps!

Det lyder måske kun som en moderat hastighed, sammenlignet med de bedste trådløse repeatere. Her er det dog vigtigt at huske på, at det trådløse signal forringes kraftig over afstand, mens powerline-overførsel er mere stabil.

Tests hos eksempelvis PC Advisor viser da også, at Devolo Dlan 500 AV sagtens kan outperforme almindelige trådløse netværk markant, når der kommer lidt afstand på. Samme iagttagelser gør testpanelet hos svenske M3, der heller ikke tøver med roserne og kalder hastigheden over større afstande for ”overbevisende”.

Både sender og modtager er lidt større i dimensionerne end mange andre powerline-sæt. Konstruktion og byggekvalitet er rigtig god, men den ekstra størrelse hænger også til dels sammen med, at der er integreret en stikkontakt i både sender og modtager. Det kan være meget praktisk, ikke mindst i ældre byggeri, hvor der typisk er sparsomt med stikkontakter. Med den integrerede stikkontakt slipper du for forlængerledninger og ledningskaos.

Plug and Play, samt ekstra mange porte

Som med andre apparater af denne type, byder Devolo Dlan 500 AV også på ægte Plug and Play-funktionalitet. WiFi er allerede sat op fra fabrikken, så du behøver blot tilslutte apparaterne og koble dig på WiFi via det oplyste SSID og password. Foretrækker du i stedet at køre videre med dit vanlige password, kan dette naturligvis indstilles ved at tilslutte en computer og følge de indbyggede guides. Hvis din router understøtter WPS, kan det dog klares med et par enkelte tastetryk direkte på Devolo Dlan 500 AV.

Dimensionerne på Devolo Dlan 500 AV giver desuden plads til ekstra mange Ethernet-porte i forhold til, hvad man ellers ser i klassen. Hele tre porte er der blevet plads til på modtagerenheden, og det kan i praksis betyde, at du slipper for at skulle tilslutte en switch, hvis der er behov for at tilslutte flere apparater.

Fordele ved Devolo Dlan 500 AV:

🔵 Høj stabil datahastighed på op til 500 Mbps
🔵 Indbyggede stikkontakter mindsker ledningskaos
🔵 God og solid byggekvalitet
🔵 Plug and Play med fabriksopsat WiFi
🔵 Tre Ethernet-porte til eksternt udstyr


Linksys RE6500

5 ud af 5 stjerner hos Geekleak.dk
5 ud af 6 stjerner hos Dinside.no

linksys-re6500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
661,00 Kr. 0,00 Kr. 661,00 Kr. Læs mere
998,00 Kr. 0,00 Kr. 998,00 Kr. Læs mere

 

Er du på jagt efter en helt traditionel repeater i mellemprisområdet, er Linksys RE6500 et rigtig godt bud. Den er beregnet til at stå på et vandret underlag, og minder designmæssigt meget om en miniudgave af en traditionel router. Farven er diskret sort, og apparatet er forsynet med to antenner. Mange tror, at antennerne skal pege i forskellige retninger, men både med denne og alle andre repeatere, opnås de bedste resultater, hvis begge antenner er lodrette.

En af fordelene ved en WiFi-forstærker af den type som Linksys RE6500 er af, er de mange ekstra Ethernet-porte, som ofte vil kunne gøre det ud for en ekstra switch. I mere avancerede stups kan det være en stor fordel, og har man ikke brug for portene, er de i hvert fald ikke i vejen. Denne model byder således på fire porte.

Traditionel, men meget brugervenlig opsætning

Linksys RE6500 er som andre produkter i denne klasse ikke Plug and Play, da der skal foretages enkelte indstillinger, før netværket er på plads. Den indbyggede software er dog både brugervenlig og selvforklarende, og begejstrer hos blandt andre Geekleak. Her tog hele processen fra udpakning til færdigopsat netværk kun 5 minutter, og Linksys RE6500 beskrives som et af de nemmest installerede hardwareprodukter, redaktionen nogensinde har testet.

I praksis tilsluttes Linksys RE6500 til stikkontakten, og efter et øjeblik optræder den på computerens liste over tilgængelige netværk. Her kobler man sig på og åbner et browservindue. Dette vil automatisk starte den guidede installationsprocedure, som også giver besked, hvis repeateren med fordel kan flyttes til en anden lokation.

Fordele ved Linksys RE6500:

🔵 Klassisk og driftsikker extender
🔵 God pris
🔵 Fire Ethernet-porte
🔵 Nem og hurtig installation
🔵 Intelligent guidning for optimal placering


ZyXEL WRE6505 V2

5 ud af 6 stjerner hos Dinside.no
Anbefalet af Tek.no
Anbefalet af Itpro.no

Zyxel WRE6505 V2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
328,00 Kr. 0,00 Kr. 328,00 Kr. Læs mere
369,00 Kr. 0,00 Kr. 369,00 Kr. Læs mere

 

Repeateren WRE6505 V2 er en forholdsvis ny model fra ZyXEL, og den understøtter alle nyere WiFi-standarder og er også bagudkompatibel. Med denne model behøver du altså ikke spekulere over kompatibilitet med routeren. Designet er neutralt hvidt, og med det relativt lille kabinet er det lidt overraskende, at enheden klarer sig helt uden skæmmende antenner. Alligevel er hastigheden udmærket med henholdsvis 300 Mbps og 450 Mbps for drift ved 2,4 GHz og 5 GHz.

En stor fordel ved ZyXEL WRE6505 V2 er, at den sættes direkte i stikkontakten. Enheden optager dermed ikke bordplads, og du slipper også for en ekstern strømforsyning, som er standard for de fleste bordmodeller. Til gengæld er der kun plads til en enkelt Ethernet-port, som ydermere er begrænset til 100 Mbps. Hvis du i dit setup har brug for tilgængelige Ethernet-porte, findes der bedre alternativer til ZyXEL WRE6505 V2. Omvendt er den oplagt, hvis det primære behov er trådløs dataoverførsel. Den er kompakt, højtydende og er endvidere prissat ret moderat.

Smarte funktioner og optimeringsmuligheder

ZyXEL WRE6505 V2 byder på flere smarte features, som ellers normalt er forbeholdt langt dyrere produkter. En af dem er muligheden for flere forskellige driftsmodes. Udgangspunktet er normal drift, men du kan også skifte til optimering mod enten rækkevidde eller hastighed. Rækkevidde-optionen når endnu længere ud, men på bekostning af hastigheden. Hastighedsoptimering virker modsat. I mange tilfælde vil den normale driftsform være udmærket, men de ekstra optimeringsmuligheder kan forbedre ydelsen i specielle eller problematiske situationer.

En anden smart feature er muligheden for at benytte ZyXEL WRE6505 V2 som access point. De fleste vil nok benytte den som almindelig repeater/forstærker, men en omskifter på bagsiden forvandler den til et access point. Her skal den så naturligvis have fat i det kablede netværk, og udsender så en trådløs version af dette.

Opsætningen foregår efter almindelige standarder. Hvis din router har en WPS-knap, trykker du blot på denne, og derefter på WPS-knappen på ZyXEL WRE6505 V2. Efter et par minutter er alt indstillet automatisk. Du kan naturligvis også tilgå og indstille enheden via computeren, hvor der er lidt flere indstillingsmuligheder.

Fordele ved ZyXEL WRE6505 V2:

🔵 Understøtter alle tidligere og nuværende standarder
🔵 Diskret kompakt design uden antenner
🔵 Mulighed for at optimere mod hastighed eller rækkevidde
🔵 Kan alternativt fungere som access point
🔵 Nem opsætning via WPS eller computer


Netgear Nighthawk X6S EX8000

4,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske computermagasin Pcmag.com

Netgear Nighthawk X6S EX8000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.417,00 Kr. 0,00 Kr. 1.417,00 Kr. Læs mere
1.439,00 Kr. 0,00 Kr. 1.439,00 Kr. Læs mere

 

WiFi forstærkeren Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blevet testet af to forskellige hold eksperter, som tæller den amerikanske teknologiside Tomsguide.com samt computermagasinet Pcmag.com.

Begge hold eksperter er glade for modellen, og derfor gives der gode karakterer til Netgear Nighthawk X6S EX8000, som ligger klart i den bedre del af skalaen.

Maksimerer også hastigheden

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er skabt til at kunne forstærke det allerede-eksisterende WiFi signal i hjemmet, og denne model har da også den fordel, at den er designet til ikke at reducere hastigheden i processen. Denne WiFi forstærker gør det let at arbejde med flere netværk, idet modellen kombinerer de synlige netværk til ét, og så gør modellens forbindelse, at man kan nyde det forstærkede WiFi signal uden afbrydelser.

Eksperterne: En af de bedste på markedet

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blandt andet blevet testet af den amerikanske teknologiside Tomsguide.com, som er meget imponerede over modellen – derfor gives scoren 4,5 ud af 5 stjerner. Denne gode karakter gives, idet eksperterne skriver, at denne model måske er den bedste model på markedet, for dens udførelse er helt i top.

Herudover er Netgear Nighthawk X6S EX8000 let at sætte op og få til at fungere, og der findes yderligere flere, gode porte.

Tomsguide.com nævner også et par ulemper ved modellen, for de synes, at modellen er noget stor rent fysisk – og så er den heller ikke billig.

Eksperterne: Let at installere

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er desuden blevet testet af eksperterne fra computermagasinet Pcmag.com, og her gives også en fin karakter på 3,5 ud af 5 stjerner. Pcmag.com hæfter sig især ved, at denne WiFi forstærker er virkelig let at installere og få sat op til at virke, og så findes der meget moderne teknologi i modellen.

Modellen tilbyder også den unikke mulighed, at man kan beholde det samme netværk og kodeord, som routeren har, men desværre er Netgear Nighthawk X6S EX8000 ikke helt så hurtig som andre modeller på markedet. Pcmag.com skriver endvidere, at de også har oplevet andre modeller med en længere rækkevidde, og så er denne model også noget dyr og lidt klodset.

Specifikationer ved Netgear Nighthawk X6S EX8000:
Længde: 20,6 cm
Bredde: 25,4 cm
Højde: 13,2 cm
Vægt: 1,5 kg
Rækkeevne: 51,2 meter

Udvalgte fordele ved Netgear Nighthawk X6S EX8000:
🔵 God ydeevne
🔵 Let at installere
🔵 Brugervenlig model
🔵 Model med meget teknologi

Her kan du se en kort video om Netgear Nighthawk X65 EX8000:

https://www.youtube.com/watch?v=f1UIYtSywMY

Linksys RE7000

4 ud af 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
3,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske computermagasin Pcmag.com

Linksys RE7000

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
707,00 Kr. 0,00 Kr. 707,00 Kr. Læs mere

WiFi forstærkeren Linksys RE7000 har været medtaget i tre forskellige tests, som er udført af henholdsvis danske Altomdata.dk, amerikanske Tomsguide.com og den britiske version af computermagasinet Pcmag.com.

Denne model er blevet testet på forskellige parametre for at se, hvor godt den fungerer, og alle tre ekspertkilder vurderer, at her er tale om et godt produkt.

Eliminerer døde områder

Linksys RE7000 forstærker WiFi signalet i huset eller på kontoret, og denne model er skabt til at kunne håndtere selv hård belastning. Det betyder, at man ved at benytte produktet stadig kan se indhold i både 4K og HD, da modellen giver signalet en stærk forøgelse.

Denne WiFi forstærker gør, at eventuelle døde områder elimineres, således at man lettere kan få fuldt udbytte af WiFi signalet i hele huset.

Eksperterne: Sikrer stabilt netværk

Linksys RE7000 er blandt andet blevet testet af den danske side Altomdata.dk, som er virkelig imponerede over modellen. De skriver, at installationen går fint, selv om der kan være lidt mange ting at holde styr på, men modellen bliver hurtigt klar til brug. Når WiFi forstærkeren tages i brug, noterer eksperterne med det samme, at netværket bliver meget mere stabilt.

De danske eksperter fremhæver også muligheden for at kunne opsætte forskellige enheder direkte til signalet, og det er en funktion, som de ikke har noget imod at betale ekstra for.

Eksperterne: Simpel og god

Linksys RE7000 er også blevet testet af Tomsguide.com og Pcmag.com, som begge finder modellen tilfredsstillende – om end ikke den allerbedste model på markedet. Blandt andet skriver Tomsguide.com, at denne WiFi forstærker er en simpel og god model, der har et godt og enkelt design.

Softwaren i produktet er meget praktisk og anvendeligt, og der findes gode dual-band muligheder. Men dog er der lidt problemer med ydelsen over længere tid, hvor der findes bedre modeller på markedet – Linksys RE7000 kan nemlig ikke række lige så langt som andre modeller kan.

Specifikationer ved Linksys RE7000:
Længde: 6 cm
Bredde: 8,6 cm
Højde: 12,1 cm
Vægt: 0,2 kg
Rækkeevne: 21,3 meter

Udvalgte fordele ved Linksys RE7000:
🔵 Enkel og flot model
🔵 Skabt til at eliminere døde områder
🔵 Let at installere
🔵 Praktisk og anvendelig


Netgear Orbi

4,5 ud af 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
4 ud af 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
7,5 ud af 10 point hos computersiden Ign.com

Netgear Orbi

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.917,00 Kr. 0,00 Kr. 1.917,00 Kr. Læs mere
2.690,00 Kr. 0,00 Kr. 2.690,00 Kr. Læs mere

 

WiFi forstærkeren Netgear Orbi er blevet testet af fem forskellige testkilder, der alle beskæftiger sig med teknologi, data eller forbrugertests. Her er tale om den danske teknologiside Altomdata.dk, den internationale testside Trustedreviews.com, de amerikanske teknologisider Tomsguide.com og Techradar.com samt computer-websiden Ign.com.

Eksperterne har set nærmere på, hvordan Netgear Orbi fungerer i brug, og om modellen leverer et godt, forlænget WiFi-signal, og der hersker bred enighed om, at denne model er en meget velfungerende WiFi forstærker – modellen scorer nemlig stort set kun topkarakterer.

Mister ikke hastigheden

Netgear Orbi er en flot og stilfuld WiFi forstærker i en elegant og strømlinet form i et letvægtsdesign, som ikke kommer til at forstyrre æstetikken i hjemmet.

Modellen kan sættes sammen med flere modeller men kan også arbejde alene, og i sig selv er denne WiFi forstærker designet til at kunne dække 232 m2.

Netgear Orbi er også designet til at sikre, at man ikke mister hastighed ved at bruge modellen som WiFi forstærker, idet modellen anvender en speciel forbindelse i processen.

Eksperterne: Lille WiFi forstærker – stor dækning

Netgear Orbi er blevet testet af fem forskellige testkilder, som alle er meget imponerede over modellen, hvilket resulterer i rigtig gode scorer.

Noget af det, som fremhæves ved denne model, er blandt andet størrelse og dækning, og danske Altomdata.dk skriver for eksempel, at Netgear Orbi imponerer med en meget høj dækning på trods af en meget lille fysisk størrelse.

Her er tale om et helt mesh-system, hvor de danske eksperter både har testet, hvordan det fungerer at spille computerspil online og streame samtidig – og det konkluderes, at signalet på modellen er mere end nok til dette formål.

Eksperterne: Utrolig god ydeevne

Netgear Orbi er blevet testet af flere eksperter, som i bred udstrækning deler Altomdata.dk’s opfattelse af modellen. En anden af eksperterne – amerikanske Tomsguide.com – skriver desuden, at i deres test demonstrerede denne WiFi forstærker en utrolig god ydeevne, som langt overgår de fleste andre modeller, idet modellen både er hurtig og kraftfuld.

Herudover noterer de amerikanske eksperter også, at Netgear Orbi er udstyret med den allernyeste teknologi, som gør modellen til et godt valg for den forbruger, der ønsker noget af den mest moderne teknologi – deriblandt også muligheden for at kommunikere med en app på telefonen.

Dog synes eksperterne også, at modellen kommer med en noget dyr pris, og selv om det er smart med en app, der kan kommunikere med modellen, så virker denne ikke helt optimalt.

Specifikationer ved Netgear Orbi:
Længde: 17 cm
Bredde: 7,9 cm
Højde: 22,6 cm
Vægt: 0,89 kg
Rækkeevne: 45,7 meter

Udvalgte fordele ved Netgear Orbi:
🔵 Enkel og stilfuld model
🔵 Kan dække et stort område
🔵 Kraftfuld model
🔵 Kommer som mesh-system

Her kan du se en video om Netgear Orbi:

https://www.youtube.com/watch?v=Y-IgLQJFj0U

Asus RP-AC66

Anbefalet af testsiden Trustedreviews.com

Asus RP-AC66

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
542,00 Kr. 0,00 Kr. 542,00 Kr. Læs mere
610,00 Kr. 0,00 Kr. 610,00 Kr. Læs mere

 

WiFi forstærkeren Asus RP-AC66 har været testet af den internationale testside Trustedreviews.com, der har som formål at teste forskellige typer af forbrugerprodukter til hjemmet.

Denne WiFi forstærker er her blevet testet sammen med en række andre modeller, hvor modellerne er blevet vurderet ud fra specifikke krav, der siger noget om anvendelighed og styrke inden for forlængelse af WiFi signalet.

Trustedreviews.com vurderer, at Asus RP-AC66 er et godt produkt, og derfor modtager modellen et stempel som anbefalingsværdig.

Store antenner dækker døde områder

Asus RP-AC66 kommer i et lidt specielt udseende, som måske ikke vil falde i alles smag, og modellen er udstyret med tydelige antenner, som er de anordninger, der tager fat i det eksisterende WiFi signal og forstærker og forlænger det. Antennerne har også den fordel, at de medvirker til at eliminere døde områder.

Asus RP-AC66 er specialdesignet til den krævende bruger, der ofte har brug for et stærkt og langtrækkende signal, idet modellen er skabt til ikke at miste kraft eller hurtighed, når den forlænger signalet.

Eksperterne: Flot og simpel

Asus RP-AC66 er blevet testet af den internationale testside Trustedreviews.com i en test af flere forskellige WiFi forstærkere samtidig. Eksperterne er positivt indstillede over for Asus RP-AC66, og det begrundes med, at her er tale om en velfungerende model.

Trustedreviews.com skriver, at modellen rent udseendemæssigt er rigtig flot og elegant, og så er modellen rigtig god til den type af forbruger, der bruger sit WiFi til lidt af hvert – for eksempel streaming, spil, underholdning og arbejde.

Herudover roses modellen også for at være meget simpel i brug, og selve installationen af modellen foregik let og uden problemer.

Eksperterne: God til prisen

Trustedreviews.com skriver yderligere, at Asus RP-AC66 leverer en rigtig høj hastighed, men hastigheden varierer efter, hvor tæt på modellen man er. Er man tæt på, så er hastigheden dog meget høj.

Her er ikke tale om den model på markedet, der fungerer hurtigst, når det kommer til at sende data, men modellen hører heller ikke til blandt de dyreste på markedet.

Alt i alt vurderer Trustedreviews.com, at denne WiFi forstærker er rigtig god til prisen og leverer det, man kan forvente, når man tager netop prisen i betragtning.

Specifikationer ved Asus RP-AC66:
Længde: 14 centimeter
Bredde: 8,5 centimeter
Højde: 3,4 centimeter
Vægt: 0,54 kg
Rækkeevne: 30,5 meter

Udvalgte fordele ved Asus RP-AC66:
🔵 Model med antenner
🔵 Skabt til den krævende bruger
🔵 God til den type af bruger, der har en alsidig brug af WiFi
🔵 Leverer en god ydeevne til prisen


Tips til bedre WiFi i boligen

Trådløs WiFi-forbindelse er på få år blevet mere eller mindre standard, og som regel er det en nydelse at kunne tage den bærbare enhed med sig overalt i huset uden at skulle tænke på ledninger. Det WiFi-baserede netværk kan dog i nogle tilfælde være lidt drilsk. Det skyldes, at netværket er baseret på relativt svage radiosignaler, som udsendes fra en central enhed – selve routeren. Som ved enhver anden radio-transmission, kan der komme knas på linjen eller være udfald, hvis modtageforholdene ikke er i orden.

Typisk opstår problemerne, fordi der er for lang afstand mellem sender og modtager. Ideelt set bør routeren naturligvis være placeret centralt, men ofte sker nøjagtigt det modsatte: Routeren placeres ved ydervæggen i et af husets hjørner, fordi det nu en gang er her, elektrikeren har ført kablet ind i huset.

WiFi-signalerne er dog også så svage, at de kan svækkes markant, hvis de skal igennem vægge og andre forhindringer. Særligt armeret beton kan være en alvorlig hindring.

Den oplagte løsning er naturligvis at placere routeren mere centralt eller i hvert fald tættere på de områder, hvor dækningen er mangelfuld. Hvis det ikke lader sig gøre, er den næstbedste løsning at få installeret en (eller eventuelt flere) ekstra ”sendemaster” rundt om i huset i form af en WiFi-repeater eller -forstærker. Alle de produkter vi har gennemgået ovenfor, vil kunne sikre dig optimale forhold, og burde hver især kunne løse eventuelle problemer.

Der findes en række myter omkring, hvordan man kan forbedre WiFi-signalet med forskellige fantasifulde løsninger, for eksempel ved brug af sølvpapir og specialkonstruerede paraboler. Som regel er der dog bedre løsninger for hånden. En af de mest almindelige årsager til dårligt signal er forkert antenne-orientering på routeren. Alle eventuelle antenner skal altid være stillet i lodret position. Du kan finde flere andre tips og tricks i denne artikel fra Elektronik.guide.dk.


Dette bør du overveje, inden du køber en WiFi forstærker

Dette bør du overveje, inden du køber en WiFi forstærker

Hvis man ofte oplever, at ens WiFi signal ikke er så stærkt eller dækkende, som man ønsker, så kan det være en god ide at anskaffe en WiFi forstærker. Måske kan teenagerne ikke spille online computerspil ovenpå, mens man selv har besvær med at kunne Skype i køkkenet.

Hvis man oplever gener som dette, så er det typisk fordi, at en normal WiFi router ikke kan dække hele huset med et stærkt nok signal, som den moderne hverdag ofte kræver.

En WiFi forstærker hjælper på problemet ved at forstærke det allerede-eksisterende WiFi signal, og den dækker mere effektivt både døde områder såvel som hjemmet generelt.

Der findes mange forskellige WiFi forstærkere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af hvilken en model, der passer bedst til ens behov.

I denne sektion kan du læse mere om, hvad man særligt skal være opmærksom på, inden man køber sin nye WiFi forstærker:

To typer af WiFi forstærkere

Der skelnes ofte mellem to typer af WiFi forstærkere – nemlig mesh-systemerne og kabel-baserede WiFi forstærkere.

Mesh-forstærkere anvender en trådløs forbindelse til ens router, og fungerer ved at gentage det trådløse signal i det nye område af hjemmet, som skal have en bedre dækning. Dette er en smart måde at forstærke signalet på, men man skal være opmærksom på, at den trådløse forbindelse også betyder, at mesh-systemet kan tage en del af bredbåndet.

Den anden type er som nævnt en forstærker med kabel. Den anvender en anden formel, idet der anvendes et kabel i stedet for en trådløs forbindelse til routeren, og det betyder, at den ikke lægger beslag på bredbåndet. Det medfører, at WiFi signalet bliver så stærkt og kraftfuldt som muligt, og her kan være meget store forskelle mellem de to typer. Til gengæld er man også begrænset af et fysisk kabel.

Hastighed

Hastighed

Inden køb af WiFi forstærkeren bør man undersøge, hvilke standarder og hastigheder som modellen understøtter. I bund og grund er det vigtigst at finde ud af, om WiFi forstærkeren understøtter den nyeste 802.11 ac standard. Denne standard giver nemlig op til knap tre gange så hurtigt internet som de ældre standarder. Det betyder, at man med 802.11 ac-standarden både vil kunne streame og spille online uden hak eller forsinkelser. Hvis den router, man har i forvejen, ikke understøtter 802.11 ac-standard, så kan man roligt købe en WiFi forstærker, der gør, for når de kobles sammen, så vil forstærkeren overføre den hurtigere standard til routeren.

Dual-band

Ligesom routere arbejder på to forskellige frekvenser, så gør WiFi forstærkeren det også. Her er tale om 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4-versionen er mest ”befolket” og er en form for standard, mens 5 GHz er nyere, stærkere og mere moderne. 5 GHz er heller ikke lige så ”befolket”, hvilket vil give langt hurtigere internet. Vælg derfor helst en Dual-band WiFi forstærker, som giver mulighed for begge.

Brugervenlighed

Nogle WiFi forstærkere kræver mere arbejde end andre, og det er en smagssag, hvad man foretrækker, og det afhænger af, hvor teknikkyndig man er. Hvis man gerne vil slippe for problemer, så kan man anskaffe en WiFi forstærker, hvor udbyderen også kan få adgang til modellen – det gør det lettere, hvis der opstår problemer.

Porte

Nogle WiFi forstærkere kommer med Ethernet-porte, som tillader, at man også kan koble kabler til modellen. Det kan være smart, for en ikke-trådløs forbindelse vil oftere være hurtigere og mere stabil end en trådløs. Det kan også være en god ide at anskaffe en WiFi forstærker med USB-porte, som tillader, at man kan tilslutte printere eller eksterne harddiske til modellen.

Antenner

Antenner

WiFi forstærkere kommer enten med eller uden antenner. En WiFi forstærker med antenner vil ofte give et bedre signal og dækning, men til gengæld vil den heller ikke se så pæn ud rent æstetisk.

Sikkerhed

Sikkerhed er vigtigt, når man har med internettet at gøre. Sørg derfor for at vælge en WiFi forstærker, der understøtter WPA 2, som er den sikreste form.

Pris

WiFi forstærkere kommer i meget forskellige priser og kan koste flere tusinde kroner. Ofte vil det være en god ide at investere i en af de lidt dyrere modeller, da rækkevidden ofte vil være større – og der vil også være flere funktioner på de lidt mindre prisvenlige modeller. Hvis man dog ikke har brug for superhurtigt internet, så kan man sagtens investere i en lidt billigere model, men det afhænger af ens individuelle behov.


Guide: Sådan får du den bedste internetforbindelse

wifi-forstaerker

En stærk og hurtig internetforbindelse er nødvendig for mange forbrugere i dag – især hvis man vil undgå hak og forsinkelser og samtidig ofte streamer, spiller online, downloader og videochatter. Kombinerer man flere af disse opgaver, så kan det være en stor belastning for netværket.

Derfor kan man opleve problemer med forbindelsen, men baseret på viden fra Cnet.com og Pcmag.com guider vi her til, hvordan du får den bedste internetforbindelse i hjemmet – og det drejer sig især om routeren:

Routerens placering

Det er ikke ligegyldigt, hvor man fysisk placerer routeren. Routeren er den enhed, der giver internet-signal til både telefon, tablet og computer, og den skal helst placeres så frit som muligt – så er der færre elementer, der kan genere forbindelsen.

Cnet.com skriver, at det kraftigt frarådes at gemme routeren væk, bare fordi den ikke pynter. Hvis man placerer den i en skuffe eller lignende, så forringes signalet, da der ikke er plads omkring routeren.

For det andet så kan den skjulte router udgøre en fare for både sig selv og andre – routeren har nemlig små luftventiler på siden, som sikrer en konstant nedkøling af maskinen, så den ikke overopheder.

Gemmer man netop routeren væk, så kan ventileringen ikke finde sted, og man risikerer dermed et apparat, der overopheder. Hvis man ikke vil kigge direkte på sin router, så foreslår eksperterne, at man gemmer den bag et billede eller placerer den inde i en reol.

Rækkevidde

Routeren vil altid have en maksimum-rækkevidde, og hvis man har et stort hus, vil den næppe kunne dække hele huset. Distance vil derfor ofte være årsagen, hvis man oplever problemer med sin trådløse forbindelse. Befinder man sig nemlig uden for rækkevidden, så vil signalet enten være lavt eller slet ikke være til stede.

Hvis man har en router med antenner, så sørg for at disse står så vertikalt som muligt. Man kan også opleve døde områder i huset – man kan hente apps og programmer, der kan finde ud af, om man har sådanne i hjemmet.

Hvis man stadig oplever problemer med rækkevidden, kan man netop købe en WiFi forstærker, som fungerer ved at forlænge og forstærke signalet. Dette vil ofte være en nødvendighed i et stort hus.

Støj på linjen

Bor man i et tætbefolket område rent fysisk, så kan der opstå interferens. Det sker, da signaler fra andre trådløse netværker kan påvirke forbindelse.

For mange enheder

Hvis man har koblet mange enheder til sin router, så kan det godt påvirke routerens hastighed og kraft. Routeren vil nemlig ikke kunne servicere et uendeligt antal enheder.

Her skal man også være opmærksom på sikkerheden, for hvis man har en svag sikkerhed på routeren, så kan ubudne gæster også tære på forbindelse. Og det kan både være irriterende men også farligt, idet digitale indbrudstyve derfor kan se med.

Sørg derfor for at have et stærk kodeord med både bogstaver og tal og vælg WPA 2 i tilslutningen i stedet for WPA, som er ældre og mindre sikkert.

Hold routeren opdateret

Hold routeren opdateret

Ligesom med det meste moderne elektronik, så skal routeren også holdes opdateret. Har man en gammel router, så kan den ældre firmware også give en sløvere hastighed. Dette problem kan dog let afhjælpes, for routeren skal blot opdateres. Dette gøres ofte meget let og uden besvær. En opdateret router vil også give en bedre sikkerhed og stabilitet.

Man bør dog udskifte sin router en gang imellem, for en router kan også blive forældet. En router, der er mere end tre-fire år, bør udskiftes.

Frekvens

Ligesom med WiFi forstærkeren så kan man både anvende 2,4 GHz og 5 GHz på sin router. Har man en Dual-Band router, som eksperterne anbefaler, så bør man vælge 5 GHz, der både giver en bedre forbindelse og mindre interferens med andre netværk i nærheden.

Prioritering af opgaver

Hvis man både streamer, downloader og spiller online på forskellige enheder, så kan man godt opleve, at forbindelsen bliver noget belastet. De forskellige enheders brug af internetforbindelsen påvirker nemlig hinanden og stjæler hastigheden fra hinanden.

Moderne routere kan programmeres til at kunne prioritere de forskellige opgaver, så nogle kommer i første række (for eksempel streaming), mens andre opgaver nedprioriteres, så de ikke forstyrrer de højt-prioriterede opgaver (for eksempel download af filer).

Jo flere antenner, jo bedre signal

Wifi signal

Hvis man har en router med antenner, så vil jo flere des bedre være det rigtige mantra. Antennerne henter nemlig signalet ned og gør forbindelsen hurtigere. Hvis ens router har tre eller færre antenner, kan det være en fordel at anskaffe en mere. Gamle antenner kan også med fordel udskiftes til nye med tiden.

Hvis du ønsker visuelt at kunne se, hvordan man bedst muligt optimerer sin internetforbindelse, så kan du også se med på denne video, hvor eksperterne forklarer og fremviser:

https://www.youtube.com/watch?v=iZk0ksn0Yak

Sådan tester du din internetforbindelse

Sådan tester du din internetforbindelse

Hvis man oplever problemer med en langsom internetforbindelse, så kan der være problemer flere steder. Problemerne kan nemlig både ligge hos en selv eller hos udbyderen. Man kan først rådføre sig med vores guide ovenfor for at kunne få den bedste internetforbindelse, men hvis man stadig oplever problemer, så kan man faktisk teste forbindelsen selv.

Baseret på viden fra Linksys.com, Pcmag.com og Pcworld.com guider vi her til, hvordan du selv kan teste din internetforbindelse:

Anvend kabel og tjek computerens status

Start med at anvende en computer der er tilkoblet routeren med et kabel og ikke en trådløs forbindelse, når du tester forbindelsen – en trådløs forbindelse kan let være ustabil og give et misvisende resultat.

Frakobl alle andre enheder end test-computeren og sørg for at test-computeren ikke er i gang med andre opgaver – for eksempel at downloade filer eller udføre baggrundsopgaver. Luk også alle apps og programmer, så du kun har din browser åben.

Foretag testen

Åbn browseren og vælg den udbyder af internetforbindelses-tests, som du foretrækker. Der findes en lang række, hvoraf de fleste er pålidelige og gratis. Gå ind på siden og ofte vil der blot være en knap, hvor der står ”Start test”. Klik på knappen, hvorefter siden går i gang med at foretage forskellige målinger – både den hastighed, som der downloades med og den hastighed, der uploades med.

Bliv ikke overrasket over resultatet

Efter sekunder eller minutter vil man få resultatet, og bliver man først chokeret over at se, at tallet ikke er det, som internetudbyderen har lovet, så skal man bevare roen – den lovede hastighed er nemlig maksimum-hastigheden, og eksperterne skriver, at det vil stort set ingen hjemmenetværk kunne få.

Derfor vil den målte hastighed altid være lavere, men er den meget lavere, så bør man tage affære – men problemet kan både ligge hos en selv eller hos udbyderen. Derfor skal man teste derhjemme først.

Hos hvem ligger problemet?

Man tester hjemme ved at starte med at foretage samme test fra en anden computer, og hvis resultatet er bedre på denne computer, så findes problemet ofte hos en selv – for eksempel kan den første test-computer have problemer med forbindelsen. Har den anden test-computer dog samme lave hastighed som den første test-computer, kan man starte med at anvende et andet kabel mellem computer og router og teste igen.

Er resultatet igen det samme, kan man også forsøge at genstarte routeren, flytte på dens fysiske placering eller eventuelt opdatere den. Man kan også forsøge at tage testen på et andet tidspunkt på dagen, for internetforbindelsernes stabilitet svinger lidt afhængig af tidspunkt på dagen.

Hvis man stadig ikke oplever forbedringer med hastigheden, så anbefaler eksperterne, at man kontakter sin internetudbyder for hjælp.


WiFi extender Test – Disse kilder har vi anvendt

testkilder

I udvælgelsen og gennemgangen af markedets bedste WiFi-repeatere har vi støttet os til eksterne kilder i form af tests og anmeldelser fra både Danmark og udlandet. Nedenfor finder du en liste med et udvalg af kilderne, samt links så du eventuelt selv kan grave dybere. Det vil dog føre for vidt at liste alle kilderne, men i den ovenstående gennemgang er alle kilderne nævnt på bulletform, så du hurtigt kan finde produktomtalerne med Google eller en anden søgemaskine.

Altomdata.dk 🇩🇰
Altomdata.dk er en dansk teknologiside, som beskæftiger sig med emner inden for data, teknologi og elektronik. Altomdata.dk hjælper de danske forbrugere med viden og information omkring teknologi, og det tæller også tests af digitale produkter. Altomdata.dk har her testet to forskellige modeller:

Læs mere om her om testen af Linksys RE7000.

Læs mere om her om testen af Netgear Orbi.


PC Magazine 🇬🇧
Pcmag.com er en international webside, der skriver om bredt om emner inden for computer, IT, hardware, software og teknologi. Pcmag.com hjælper forbrugeren gennem den teknologiske verden med nyheder, guides, viden, tests med mere. Her er der tale om den britiske version af Pcmag.com, som har testet to forskellige modeller:

Læs mere om her om testen af Netgear Nighthawk X6S EX8000.

Læs mere om her om testen af Linksys RE7000.


Experten Testen med flere 🇩🇪
Også fra tysk side har vi fundet meget værdifuld information, og en af kilderne er Experten Testen, som leverer uafhængige tests af alle typer af forbrugerprodukter. Her finder du blandt andet meget dybdegående tests af både TP-link RE450 og Devolo Dlan 500 AV, mens vi fandt informative artikler om Netgear AC750 WiFi og TP-link TL-WPA4220KIT hos henholdsvis Tessatest.de og Testberichte.de.


Computermagasinet M3 🇸🇪
Fra svensk side har vi blandt andet hentet materiale fra Computermagasinet M3, også kendt som PC for alla. Her er der grundige tests af blandt andet Netgear EX7000, men også oversigter, der dækker flere forskellige produkter. Et eksempel er denne test, hvor blandt andet både TP-link TL-WPA4220KIT og Devolo Dlan 500 AV er behandlet.


Diverse norske tests 🇳🇴
Også nordmændene har bidraget med en del materiale, herunder Dinside.no, der blandt andet tester både Linksys RE6500 og ZyXEL WRE6505. Sidstnævnte model er også testet med flotte anbefalinger hos både Tek.no og ITpro.no.


Ign.com 🇺🇸
Ign.com er en international side med fokus på computer og computerspil. Her bringes nyheder, artikler og informationer omkring spil og udstyr til computere, og her bringes også en test af modellen Netgear Orbi. Læs mere om testen på deres hjemmeside her.


Techadar.com 🇺🇸
Techradar.com er en teknologi-webside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om en test af modellen Netgear Orbi. Du kan læse hele testen her.


Tomsguide.com 🇺🇸
Tomsguide.com er en international teknologi-webside, der hovedsagelig beskæftiger sig med at foretage tests af forskellige produkter fra den elektroniske verden. Tomsguide.com bringer derfor blandt andet anmeldelser af produkter, guides og læringsvideoer på hjemmesiden. Her har Tomsguide.com testet flere modeller:

Læs mere om her om testen af Netgear Nighthawk X6S EX8000.

Læs mere om her om testen af Linksys RE7000.

Læs mere om her om testen af Netgear Orbi.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her har Trustedreviews.com testet to forskellige modeller:

Læs mere her om testen af Netgear Orbi.

Læs mere her om testen af Asus RP-AC66.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse