WiFi-forstærker test 2021 – Se de bedste WiFi extendere – Eksperternes valg

Senest opdateret den 0

De trådløse WiFi-forbindelser kan som regel gøre hverdagen noget lettere, men er signalet ikke kraftigt nok, kan det til gengæld være en frustrerende oplevelse. Et svagt signal gør forbindelsen langsommere, eller den kan måske endda helt holde op med at virke. Som oftest er den hurtige løsning at installere en WiFi-extender eller -forstærker, der kan sikre bedre signal, hvor der er behov. I denne artikel ser vi nærmere på de bedste og mest anmelderroste produkter på markedet.

I denne WiFi Forstærker test gennemgår vi først produkterne, og kommer herefter med enkelte tips til, hvordan du forbedrer WiFi-installationen. Sidst i artiklen gennemgår vi en række af de kilder, der ligger til grund for vurderingerne. Her finder du også links til tests og anmeldelser som er blevet brugt i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste WiFi forstærkere
🔸 Tips til bedre WiFi i boligen
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Wifi-forstærker test – De bedste 12 Wifi-forstærkere ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Wifi-forstærkere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over, hvilken Wifi-forstærker der passer bedst til dine behov.


TP-Link RE 650 – Vores anbefaling, bedste wifi-forstærker

Testvinder hos det britiske teknologimagasin Pcgamer.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Tomsguide.com 
God anmeldelse hos teknologimagasinet T3.com
TP-Link RE 650

Se priser og tilbud på TP-Link RE 650 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
618,00 618,00 Læs mere
0,00 624,00 Læs mere

.
TP-Link RE 650 er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter, hvor der er blevet set nærmere på design, rækkevidde, hastighed, håndterbarhed og funktioner.

Eksperterne inkluderer teknologimagasinerne Pcgamer.com, Tomsguide.com og T3.com, som alle er meget begejstrede for denne model. Det resulterer i flotte kommentarer og scorer.

Hurtig WiFi forstærker med hastig dataoverførsel

TP-Link RE 650 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker lynhurtigt internet, for den kommer med en hurtig overførsel for data på 1733 Mbps – det vil sikre en hurtig internet-forbindelse uden forsinkelser og hak.

Her findes en fin rækkevidde på 23 meter. Modellen er udstyret med 4 antenner, og de mange antenner er med til at sikre et bedre signal.

Både trådløs og med kabel

Herudover fungerer modellen både trådløst og med kabel, så man vil altid være sikker på at kunne få den bedste forbindelse – nogle gange kan det trådløse signal være lidt ustabilt, og her vil en kabelforbindelse skabe en bedre stabilitet.

Produktet fungerer og understøtter også den moderne 802.11 ac standard, som er op til 3 gange så hurtig som de ældre standarder. Herudover fungerer TP-Link RE 650 med dual band, hvor den kan arbejde på både 2,4 GHz og 5 GHz frekvenserne – det bidrager yderligere til hastigheden.

Dyr men kraftfuld, ifølge eksperterne

TP-Link RE 650 er blevet testet af flere hold eksperter, som er meget imponerede. Blandt andet skriver Tomsguide.com, at her nok er tale om en noget dyr WiFi forstærker, men til gengæld er den meget kraftfuld. Den yder en god præstation, har en fantastisk brugerflade og har en god dual band-funktionalitet.

For teknologinørderne findes der også en tilhørende app til telefonen. Tomsguide.com skriver yderligere, at modellen dog også er noget klodset i designet, og så kan den blokere fysisk for andre stikkontakter.

T3.com skriver i deres anmeldelse, at TP-Link RE 650 er noget dyr, men man får til gengæld meget for pengene. Det fremhæves, at den kommer med en høj hastighed og overførsel, og så er den bygget til hjem med flere forbindelser.

Den generelle præstation er virkelig god, nævnes det også, og så er det et plus med de mange antenner. Dog mener T3.com, at modellens design er noget voldsomt.

Specifikationer ved TP-Link RE 650: 
🔴 Højde: 4 cm
🔴 Bredde: 16,3 cm
🔴 Dybde: 8,6 cm
🔴 Vægt: 400 gram
🔴 Rækkevidde: 23 meter
🔴 Overførselshastighed: 1733 Mbps
🔴 Antal antenner: 4 

Fordele

 • Fire antenner
 • Dual-band operation
 • Har en hurtig forbindelse
 • Understøtter 802.11 ac standard
 • Har en super kontaktflade.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Har ikke automatisk roaming
 • Det tager tid at sætte den op.

Google Nest Wifi – Internationalt anerkendt

Testvinder hos amerikanske Cnet.com 
Testvinder hos britiske Techradar.com
Testvinder hos amerikanske Tomsguide.com
8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Theverge.com 
4 ud af 5 stjerne hos det britiske computermagasin PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske Digitaltrends.com 
Google Nest Wifi – Internationalt anerkendt

Se priser og tilbud på Google Nest Wifi her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.790,00 1.790,00 Læs mere
1.799,00 1.799,00 Læs mere
1.799,00 1.799,00 Læs mere
1.801,00 1.801,00 Læs mere
.
Google Nest har et stilrent look, men det er ikke udelukkende grundet det ydre, at man bør vælge denne WiFi tilføjelse. Google Nest Wifi fås som et mesh-netværk, hvor dele af produktet gentager det trådløse signal, som kommer fra routeren. Det er derfor ikke for sjov, at Google Nest Wifi routeren er blevet kåret som testvinder af både
Cnet, techrader og tomsguide. Sidstnævnte fremhæver blandt andet, hvordan dette mesh-system grundet den store dækning kan klare alt fra det lille hjem til den helt store ejendom. 

Eksperterne synes om den smarte stemmestyring

TheVerge giver systemet 8 af 10 stjerner, og PCmag 4 ud af 5 stjerner, og de nævner begge det smarte Google Assistant som en væsentlig grund til den høje score. Denne funktion betyder nemlig, at man med sin stemme kan stille spørgsmål, som den smarte Google Assistant så kan svare på. Hvis man ønsker lidt privatliv, kan denne funktion slås fra. 

Stemmestyringen kan også bruges, hvis der er andre Google Home produkter i hjemmet. Google Nest sørger for at tage imod alle ønsker, som brugeren måtte have. Google Assistent kan hurtigt opfange ønskerne, uanset om det er at sætte musik i gang, eller om det er at finde en opskrift på, hvordan man laver en tomatsuppe fra bunden.

Et system der er nemt at gå til

Det er ikke alle, der har lige meget erfaring med at skulle sætte et netværk op. Derfor er det også et kæmpe plus, hvis den router, man køber, er nem at have med at gøre. Det er tilfældet med denne Google Nest Wifi router og point. Det påpeger flere af eksperterne i deres professionelle anmeldelser af produktet. 

Google Nest Wifi vs. Markedet

Med denne løsning får du både router og point til mesh-netværket. Det er ikke givet at der er routers med til netværksforstærkere, men her får du begge ting. Dette er en fordel, da kombinationen dækker hele huset. Det gør det, da der kan opstilles flere points i mesh-systemet. Derfor vil alle enheder i hjemmet også have net i hele huset. 

Det er dog særligt grundet den smarte Google Assistant, at dette produkt adskiller sig fra andre på denne liste. Det gør nemlig denne WiFi-løsning ret så unik. 

Ifølge digitaltrends vinder Google Nest Wifi point på stemmestyringen, men også på, at det er en af de nemmeste systemer at sætte op og konfigurere. Dette er en kæmpe fordel, for hvis man selv kan sætte det op, så er der ikke behov for at bruge ekstra økonomiske kræfter på at få hjælp til opsætningen. 

Specifikationer
🔴 Snehvid
🔴 Mesh-netværk
🔴 Dækker op til 350 kvm
🔴 Indbygget mikrofon, højttaler, kapacitiv berøringsskærm

Fordele

 • Flot design
 • Indbygget Google Assistent stemmestyret teknologi
 • God ydeevne
 • Simpel at bruge.
Ulemper

 • Ingen større præstationsgevinster
 • Det er ikke værd at udskifte det eksisterende net
 • Nogle af de dybere funktioner går tabt.

TP-link RE450

Specielt anbefalet hos Altomdata.dk
4 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com
4,5 ud af 5 stjerner hos Expertentesten.de

tp-link-re450

Se priser og tilbud på TP-link RE450 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 420,00 Læs mere
0,00 449,00 Læs mere

.
Modellen RE450 fra TP Link, leverer en rigtig god WiFi forstærker til en særdeles rimelig pris. Designet med hele tre antenner er en smule utraditionelt, og modellen fylder også lidt mere end mange andre tilsvarende modeller i klassen. Men måske er det netop det, der giver den ekstra performance.

Eksperternes giver meget høje karakterer på ydelsen, som vurderes at være noget af det bedste i klassen – og til en særdeles rimelig pris. De teoretiske parametre for overførselshastigheden for TP-link RE450 er da også ret overbevisende med 450 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1300 Mbps ved 5 GHz!

Brugervenlig og nem opsætning

Størrelsesmæssigt kan enheden sammenlignes med en stor 6 tommers smartphone, men selvfølgelig noget tykkere. WPS-knappen er placeret centralt på fronten, og rundt om den sidder en praktisk og meget tydelig LED-indikatorring. Blåt lys indikerer god forbindelse, mens rødt lys betyder dårlig forbindelse til routeren.

En smart feature ved TP-link RE450 er desuden, at LED-indikationen kan slås fra. Når alt er sat op og fungerer, kan man således ”mørklægge” modellen, og det kan være ganske praktisk, hvis den for eksempel skal fungere i et soveværelse. Opsætning kan foretages på 2-3 minutter, hvis routeren understøtter WPS. Ellers må man tilslutte en computer eller bærbar enhed, hvor opsætningen dog også er ret let at foretage.

Fordele

 • Elegant design
 • Tydelig LED-indikation på forsiden
 • Mulighed for at gøre produktet ‘mørkere’ i udtrykket
 • Hurtig setup med WPS eller ydre
 • Mobile enheder.
Ulemper

 • Er ikke det mest yndefulde produkt
 • Og det er nemt at komme til at vælte det.

Netgear AC 1200

Topscorer hos det amerikanske teknologimagasin Techradar.com
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasin Wirelesshack.org

Netgear AC 1200

Se priser og tilbud på Netgear AC 1200 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
397,00 397,00 Læs mere
909,50 909,50 Læs mere

.
Netgear AC 1200 har været med i 2 forskellige tests af WiFi forstærkere – her er tale om en generel test af flere produkter hos Techradar.com og en solo-test hos Wirelesshack.org.

Eksperterne har baseret deres endelige vurdering på parametre såsom design, rækkevidde, funktioner, hastighed og håndterbarhed, og både Techradar.com og Wirelesshack.org er meget tilfredse med dette produkt.

Høj hastighed

Netgear AC 1200 passer godt til den forbruger, der ønsker en hurtig internetforbindelse – her er hastigheden nemlig på 1200 Mbps, hvilket er en del. Dermed kan man spille, browse eller streame uden afbrydelser og hak. Herudover findes der en lang rækkevidde på 112 m2, hvilket også er meget.

Derfor passer denne WiFi forstærker godt til et større hus. Her er yderligere en smart indbygget stikkontakt i modellen, således at den ikke optager unødvendig stik-plads.

Moderne standard med dual band

Netgear AC 1200 er en moderne dual band-forstærker, der både kan kommunikere med 2,4 GHz og 5 GHz frekvenser.

Muligheden for 5 GHz vil yderligere bidrage til hastigheden, og det samme gør også understøttelsen af 802.11 ac standarden. Herudover findes der 2 antenner, som øger rækkevidde og stabilitet, og så fungerer den både trådløst og via kabel.

Der findes en LAN-port til kabelforbindelser, som for eksempel til en ekstern printer. For en høj sikkerhed findes der også både WPA, WPA2 og WEP sikkerhedsprotokoller.

Simpel og god, ifølge eksperterne

Netgear AC 1200 er blevet testet af 2 hold eksperter, som er meget glade for denne WiFi forstærker.

Eksperterne kommer blandt andet ind på, at her er tale om en meget simpel og enkel model, som tillige er meget nem at installere – dermed vil den være god til den forbruger, der ikke er så teknisk interesseret. Den kan endda anvendes uden installation af software.

Eksperterne forklarer yderligere, at dette produkt præsterer rigtig godt, og derfor er her tale om en af de bedste modeller på markedet overhovedet. Designet er ydermere kompakt og godt, og der medfølger en god manual, der er meget let at forstå.

Dog skal man være opmærksom på, at denne WiFi forstærker ikke ligger mod den prisvenlige ende af skalaen, bemærkes det af eksperterne, og så savner de flere Ethernet-porte.

Specifikationer ved Netgear AC 1200: 
🔴 Højde: 11,4 cm
🔴 Bredde: 3,4 cm
🔴 Dybde: 5,5 cm
🔴 Vægt: 195 gram
🔴 Rækkevidde: 112 m2
🔴 Overførselshastighed: 1200 Mbps
🔴 Antal antenner: 2 

Fordele

 • God rækkevidde
 • Hurtig model
 • Fås med indbygget stikkontakt
 • Dual band
 • Har en høj sikkerhed
 • Fås til en overkommelig pris.
Ulemper

 • Dårlig ydeevne
 • 100-Mbps Ethernet
 • Kun 90 dages support.

Netgear Nighthawk X6 EX7700 – Bedste køb til prisen

Titel som “Best affordable Wi-Fi range extender” hos Techradar.com
Topscorer hos det amerikanske magasin Wirecutter
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske Lifewire.com 

Netgear Nighthawk X6 EX7700 – Bedste køb til prisen

Se priser og tilbud på Netgear Nighthawk X6 EX7700 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
829,00 829,00 Læs mere
847,00 847,00 Læs mere
.
Netgear Nighthawk X6 EX7700 til dit trådløse internet kan varmt anbefales. WiFi forstærkeren har af flere omgange scoret toppoint hos forskellige eksperter, hvilket også ses af ovenstående anmeldelser. Den klarer virkelig arbejdet, og testmagasinet
expertreviews.com beskriver, at denne forlænger til trådløst netværk giver alle andre baghjul. 

Det er en WiFi-rækkeviddeforlænger, som grundet den virkelig gode forstærker koster mere end andre produkter i samme kategori. Lifewire, som har testet produktet, beskriver endda dette produkt som værende en smule ”overkill”, men påpeger også, at rækkevidden og en stærkere forbindelse i større grad er sikret med en Netgear Nighthawk X6 EX7700 end ved brug af billigere alternativer. 

Nighthawk X6 EX7700 WiFi forstærkeren er ret stor i størrelsen i forhold til andre forlængere. Den er næsten på størrelse med en router, men det er med til at sikre den gode forbindelse, og grundet det lækre design, så betyder det ikke så meget. 

Eksperter: Stærkt netværk over det hele

Hos Techradar beskriver de blandt andet, hvordan brugeren af netværket ikke behøver at skifte netværk, når personen bevæger sig rundt på kontoret eller derhjemme. Dette skyldes den solide tilslutning til internet, som denne WiFi forstærker står for at levere. Der skal desuden ikke tastes nye koder og tilknyttes andet for at få godt netværk over det hele.  

Da dette er en WiFi-rækkeviddeforlænger, så betyder det også, at der kan komme internet ud i de hjørner, som normalt beskrives som døde zoner. Det er de steder i huset, hvor man særligt oplever dårlig forbindelse.

Netgear Nighthawk X6 EX7700 vs. markedet

Som nævnt tidligere så er dette produkt en WiFi-rækkeviddeforlænger, som virkelig giver gode resultater. Den koster derfor også mere end nogle af de andre løsninger her på listen. Det kan dog stadig være det værd at vælge denne grundet den høje hastighed og store spændvidde, som følger med, når man vælger denne.

Andre basisforstærkere går til tider på kompromis i forhold til hastighed, og de skifter signalet og netværket om til et nyt navn. Netgear Nighthawk X6 EX7700 holder standarden og beholder netværket under samme navn. Det er en forstærker, der således fungerer bedre end mange af de billigere alternativer. 

Det simple, men elegante udtryk, er også en af de ting, som gør, at dette produkt skiller sig ud fra andre forlængere. 

Hvis man overvejer en forstærker som denne. Så skal man gøre op med sig selv, om det er nødvendigt at bruge de ekstra penge på at garantere en stærkere forbindelse, eller om man sagtens kan nøjedes med et svagere signal. 

Specifikationer
🔴 Højde: 5,44 cm
🔴 Bredde: 19,9 cm
🔴 Dybde: 15,4 cm
🔴 Vægt: 531 gram
🔴 Antal antenner: 4

Fordele

 • Har en god rækkevidde
 • Kraftig WiFi i hele hjemmet
 • Tri-Band
 • FastLane3 teknologi.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Der kan være problemer med iOS-appen under setup
 • Du er afhængig af den online kontaktflade til alt komplekst.

Netgear Nighthawk EX7300 – Populær hos både eksperter og forbrugere

Titel som “Editors’ Choice” hos det britiske computermagasin PCmag.com
85 ud af 100 point hos Mightygadget.co.uk
4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske Lifewire.com

Netgear Nighthawk EX7300 – Populær hos både eksperter og forbrugere

Se priser og tilbud på Netgear Nighthawk EX7300 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
639,00 639,00 Læs mere
710,00 710,00 Læs mere
.
Netgear Nighthawk EX7300 giver hastigheder på op til 2,2 Gbps. Det er altså en kraftfuld forstærker med interne antenner. Med en forstærker som denne tilsluttet skal forbrugeren ikke være bange for at miste signal, når han eller hun bevæger sig rundt i hjemmet. Signalet er ekstra stærkt helt uden, at en større installation er nødvendig. Det er lige til at få en bedre og stærkere forbindelse. Netgear Nighthawk EX7300 passer til langt de fleste routers, så det er heller ikke nødvendigt at bruge ekstra penge på en ny router, hvis man blot vil streame hurtigere.

Eksperter: Smart teknologi giver gode resultater

Computermagasinet PGmag.com udnævner dette produkt som editor favoritten og begrunder det med, at denne WiFi-rækkeviddeforlænger generelt klarer det godt i deres 5GHz test. Det er også selve MU-MIMO teknologien (Multi-User, Multiple Input, Multiple Output), som magasinet mener, er skyld i de gode resultater. Det er nemlig en teknologi, som gør, at forbrugeren kan streame og surfe hurtigere – og endda på flere enheder samtidigt. Lifewire bakker op om, at Mu-MIMO fungerer godt og leverer en stærk trådløs forbindelse.

Eksperter: Installationen kunne ikke vær nemmere

Der skal ikke meget til, før WiFi-forlænger-løsningen er installeret. Det er altså et produkt, hvor selv de, som ikke føler sig så IT-kyndige, kan være med, og der findes endda en app, som kan hjælpe installationen på vej. Når først Netgear Nighthawk EX7300 er sat op, så får enhederne, der er knyttet til internettet, automatisk stærkere signal. Den nemme installation er eksperterne generelt enige om. Det er også næsten blot et tryk på en knap, og så er der styrket signal og hurtigere WiFi tilgængeligt for brugeren.

Netgear Nighthawk EX7300 vs. Markedet

Hastighed er en af de største forskelle på denne lækre Netgaer Nighthawk EX7300 og andre billigere modeller. De tests, som Mightygadget har udført, har netop vist dette. Det er alt i alt en god WiFi forlænger, som endda ikke er det dyreste, som findes på markedet. 

Netgaer Nighthawk EX7300 har også den fordel, at denne model blot sættes i stikkontakten. Det betyder, at der ikke vil være lange ledninger i hjemmet, som roder, som følge af denne løsning. WiFi forstærkeren kan dog fylde meget og måske optage to stikkontakter, selvom den kun sidder i den ene. Denne forstærker er desuden også mindre end den store Netgear Nighthawk X6 EX7700, som også er at finde på denne liste. 

Specifikationer
🔴 Højde: 16,1 cm
🔴 Bredde: 8,14 cm
🔴 Dybde: 4,45 cm
🔴 Vægt: 300 gram
🔴 Dataoverførselshastighed: 2200 Mbps

Fordele

 • Nem at installere
 • Har en god rækkevidde
 • Dual band
 • Mindre ledningsrod
 • Med MU-MIMO teknologi.
Ulemper

 • Lidt klodset og stort design
 • Har ingen pass-through stik.

Linksys Re 6500 

God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasin Techradar.com 
85 ud af 100 point hos det amerikanske teknologimagasin Tweaktown.com 
6 ud af 10 point hos det amerikanske teknologimagasin Avforums.com 
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasin Tomshardware.com

Linksys Re 6500

Se priser og tilbud på Linksys Re 6500 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
623,00 623,00 Læs mere
0,00 639,00 Læs mere

.
Linksys Re 6500 er blevet anmeldt af 4 forskellige ekspertkilder, som alle er rigtig godt tilfredse med den.

Her er tale om teknologimagasinerne Techradar.com, Tweaktown.com, Avforums.com og Tomshardware.com, som har set nærmere på WiFi forstærkerens evner inden for rækkevidde, funktioner, design og hastighed.

Lang rækkevidde

Linksys Re 6500 vil være et godt valg, hvis man ønsker en WiFi forstærker med en lang rækkevidde – denne kan nemlig række op til 930 m2, hvilket er rigtig meget. Dermed passer den godt til et større hus.

Dette apparat fungerer fint med alle eksisterende routere i hjemmet og er designet til at give et stabilt signal. Dette sker blandt andet via Cross Band-teknologien, hvor de 2 dual band-bånd kan kommunikere med hinanden. Hastigheden hos dette produkt ligger på 867 Mbps.

4 Ethernet-porte og mulighed for musik-streaming

Linksys Re 6500 kommer yderligere med 2 antenner for et stærkere signal, og så understøttes den moderne 802.11 ac standard, hvilket giver op til 3 gange så hurtigt internet i forhold til de ældre standarder.

Her findes tillige 4 Ethernet-porte, hvilket er smart, da man så kan koble kabler til modellen – disse sikrer en højere stabilitet, da den trådløse overførsel af og til kan være ustabil.

Denne WiFi forstærker kommer også med muligheden for at kunne tilslutte højttalere og stereo-systemer, hvorved man kan streame musik direkte.

Smart med mulighed for musik-streaming, ifølge eksperterne

Linksys Re 6500 er blevet anmeldt af flere hold eksperter, som alle er positivt indstillede over for modellen.

Blandt andet skriver Techradar.com, at nok er denne WiFi forstærker noget dyr, men den er stadig alle pengene værd. Det begrundes med, at den er meget robust og alsidig, og så er selve indmaden meget kraftfuld.

Yderligere fremhæves muligheden for at kunne streame musik, som er rigtig smart.

De øvrige eksperter er også glade for denne model, og for eksempel skriver Avforums.com, at det også er et plus, at installation og set up er let. Faktisk er det så nemt, at det kun tager omkring 2 minutter.

Herudover er modellen generelt brugervenlig og let at anvende. Det samme gælder musik-streamingen, og selve oplevelsen med dette er virkelig god.

Dog findes der også et par minusser, forklarer eksperterne, og her synes de, at prisen er lidt høj, at den fysisk bliver meget varm, og at den trådløse forbindelse ikke altid er lige god.

Specifikationer ved Linksys Re 6500: 
🔴 Højde: 1,1 cm
🔴 Bredde: 4,3 cm
🔴 Dybde: 15,4 cm
🔴 Vægt: 160 gram
🔴 Rækkevidde: 930 m2
🔴 Overførselshastighed: 867 Mbps
🔴 Antal antenner: 2 

Fordele

 • God rækkevidde
 • Cross Band teknologi
 • Hurtigt internet
 • Har adskillelige Ethernet indgange
 • Kan forbindes til højtalere og stereosystemer.
Ulemper

 • Svær at sætte op.

Netgear EX7000

Specielt anbefalet af computermagasinet M3
5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
4,5 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com

netgear-ex7000-wi-fi-forstaerker1

Se priser og tilbud på Netgear EX7000 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.124,00 1.124,00 Læs mere

.
Den er lidt stor, og også lidt dyr, men så er den negative del vist også ved at være overstået for Netgear EX7000, der ifølge eksperterne er noget af det bedste på markedet. Med dimensioner på cirka 24 x 17 x 2,8 centimeter og sine tre antenner, minder den mest af alt om en almindelig router.

Modellen er baseret på en dual-core processor (Broadcom BCM 4708), og klarer hastigheder på helt op til 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz. Ydelsen er noget af det bedste på markedet i denne klasse, og ydermere får du hele fem Ethernet-porte og en USB-port med i købet. Så det er let at tilslutte printere og andet udstyr direkte. Netgear EX7000 kan stå i almindelig horisontal position, eller vertikalt ved brug af den medfølgende fod.

Stor brugervenlighed og mange indstillingsmuligheder

På trods af kompleksiteten i Netgear EX7000 er betjeningen meget nem – i hvert fald hvis du vælger at benytte Netgears webbaserede interface ”Netgear Genie”. Opsætningen kan ske hurtigt via Smart Setup, men har man lyst, er der masser af spændende indstillingsmuligheder. Eksempelvis kan man lave en schedule der bestemmer, hvornår på dagen der er WiFi. Det kan for eksempel benyttes til at koble WiFi fra, når det er teenagernes lektie- eller sengetid, eller i firmaet efter endt arbejdstid.

Via Netgear Genie kan du også downloade ny firmware til Netgear EX7000, efterhånden som nye forbedrede softwareversioner udkommer fra Netgear. Du kan også justere signalstyrken alt efter behovet. Eksempelvis er der ingen grund til at WiFi-signalet strækker sig helt ud på gaden, hvis halv styrke er rigeligt til at dække huset. Det er en god sikkerhedsfeature, som kan begrænse uautoriserede forsøg på at få adgang til netværket. Modellen i øvrigt er spækket med en lang række andre features, men det vil føre for vidt at komme omkring dem alle.

Fordele

 • Topprodukt med lynhurtig dataoverførsel
 • Mange porte for tilslutning af eksternt udstyr
 • Kan placeres både horisontalt og vertikalt
 • Nem opsætning via Netgear Genie-interfacet
 • Opgraderbar firmware
 • Mange smarte og praktiske ekstrafunktioner.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Du skal bruge det helt rigtige hardware for at få mest muligt ud af det
 • Forsøger at tvinge dig til at melde dig til Netgear online service
 • 1-års garantien virker ikke til at være prisen værd.

TP-link TL-WPA4220KIT

Testvinder hos computermagasinet M3
Anbefalet af Ereviews.dk
Anbefalet af Altomdata.dk
Anbefalet af Testberichte.de

tp-link-tl-wpa4220kit

Se priser og tilbud på TP-link TL-WPA4220KIT her:

i samarbejde med PriceRunner

 

.
TP-link TL-WPA4220KIT er både enkel og billig, og byder ikke på de store indstillingsmuligheder og hastigheder. Til gengæld er det nærmest Plug and Play, og kapaciteten vil være rigelig til de fleste almindelige brugssituationer. TP-link TL-WPA4220KIT fungerer efter powerline-princippet, der udnytter, at der allerede er trukket ledninger i hjemmet mellem stikkontakterne.

De højfrekvente datasignaler kan dermed sendes side om side med de almindelige 220 Volt i ledningerne, og det sparer antenner og en del elektronik. Med dette sæt får du således både en sender og en modtager, som placeres i hver sin stikkontakt.

Senderen placeres i en stikkontakt nær routeren (og forbindes hertil med et kabel). Modtageren kan placeres i en stikkontakt hvor som helt i huset i nærheden af det sted, der har behov for at få forstærket WiFi-signalet. Modtageren byder også på hele to Ethernetporte, så du alternativt kan tilslutte computer og/eller printer direkte.

Enkelhed og lav pris gør TP-link TL-WPA4220KIT til en vinder

Selv om TP-link TL-WPA4220KIT hverken byder på imponerende hastigheder eller avancerede indstillingsmuligheder, bliver sættet kåret som vinder hos blandt andet computermagasinet M3, og årsagen er klar: Prisen er attraktiv, WiFi fungerer med det samme, og hastigheden på 100 Mbps er normalt udmærket til almindelig hjemmebrug.

TP-link TL-WPA4220KIT er altså det oplagte valg for dig, som ikke ønsker at dykke dybere ned i teknikken, men bare billigst muligt skal have WiFi eller Internet i soveværelset eller et andet rum, som ikke dækkes tilstrækkeligt af routeren.

Fordele

 • Nem at betjene, Plug and Play
 • God pris
 • To Ethernet porte for direkte tilslutning af eksternt udstyr
 • Hastigheden på 100 Mbps er tilstrækkelig til de fleste formål
 • Hurtig og nem udvidelse af WiFi-dækningen.
Ulemper

 • Tilfældige fald i internetdækningen.

Linksys RE6500

5 ud af 5 stjerner hos Geekleak.dk
5 ud af 6 stjerner hos Dinside.no

linksys-re6500

Se priser og tilbud på Linksys RE6500 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
715,00 715,00 Læs mere

.
Er du på jagt efter en helt traditionel repeater i mellemprisområdet, er Linksys RE6500 et rigtig godt bud. Den er beregnet til at stå på et vandret underlag, og minder designmæssigt meget om en miniudgave af en traditionel router. Farven er diskret sort, og apparatet er forsynet med to antenner. Mange tror, at antennerne skal pege i forskellige retninger, men både med denne og alle andre repeatere, opnås de bedste resultater, hvis begge antenner er lodrette.

En af fordelene ved en WiFi-forstærker af den type som Linksys RE6500 er af, er de mange ekstra Ethernet-porte, som ofte vil kunne gøre det ud for en ekstra switch. I mere avancerede stups kan det være en stor fordel, og har man ikke brug for portene, er de i hvert fald ikke i vejen. Denne model byder således på fire porte.

Traditionel, men meget brugervenlig opsætning

Linksys RE6500 er som andre produkter i denne klasse ikke Plug and Play, da der skal foretages enkelte indstillinger, før netværket er på plads. Den indbyggede software er dog både brugervenlig og selvforklarende, og begejstrer hos blandt andre Geekleak. Her tog hele processen fra udpakning til færdigopsat netværk kun 5 minutter, og Linksys RE6500 beskrives som et af de nemmest installerede hardwareprodukter, redaktionen nogensinde har testet.

I praksis tilsluttes Linksys RE6500 til stikkontakten, og efter et øjeblik optræder den på computerens liste over tilgængelige netværk. Her kobler man sig på og åbner et browservindue. Dette vil automatisk starte den guidede installationsprocedure, som også giver besked, hvis repeateren med fordel kan flyttes til en anden lokation.

Fordele

 • Klassisk og driftssikker extender
 • God pris
 • Fire Ethernet-porte
 • Nem og hurtig installation
 • Intelligent guidning for optimal placering.
Ulemper

 • Forbedrer ikke overførselshastigheden i det forlængede områder specielt meget
 • Lyset forbliver tændt uden mulighed for at slukke det.

ZyXEL WRE6505 V2

5 ud af 6 stjerner hos Dinside.no
Anbefalet af Tek.no
Anbefalet af Itpro.no

Zyxel WRE6505 V2

Se priser og tilbud på ZyXEL WRE6505 V2 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
316,00 316,00 Læs mere
Wattoo.dk 316,00 316,00 Læs mere

.
Repeateren WRE6505 V2 er en forholdsvis ny model fra ZyXEL, og den understøtter alle nyere WiFi-standarder og er også bagudkompatibel. Med denne model behøver du altså ikke spekulere over kompatibilitet med routeren. Designet er neutralt hvidt, og med det relativt lille kabinet er det lidt overraskende, at enheden klarer sig helt uden skæmmende antenner. Alligevel er hastigheden udmærket med henholdsvis 300 Mbps og 450 Mbps for drift ved 2,4 GHz og 5 GHz.

En stor fordel ved ZyXEL WRE6505 V2 er, at den sættes direkte i stikkontakten. Enheden optager dermed ikke bordplads, og du slipper også for en ekstern strømforsyning, som er standard for de fleste bordmodeller. Til gengæld er der kun plads til en enkelt Ethernet-port, som ydermere er begrænset til 100 Mbps. Hvis du i dit setup har brug for tilgængelige Ethernet-porte, findes der bedre alternativer til ZyXEL WRE6505 V2. Omvendt er den oplagt, hvis det primære behov er trådløs dataoverførsel. Den er kompakt, højtydende og er endvidere prissat ret moderat.

Smarte funktioner og optimeringsmuligheder

ZyXEL WRE6505 V2 byder på flere smarte features, som ellers normalt er forbeholdt langt dyrere produkter. En af dem er muligheden for flere forskellige driftsmodes. Udgangspunktet er normal drift, men du kan også skifte til optimering mod enten rækkevidde eller hastighed. Rækkevidde-optionen når endnu længere ud, men på bekostning af hastigheden. Hastighedsoptimering virker modsat. I mange tilfælde vil den normale driftsform være udmærket, men de ekstra optimeringsmuligheder kan forbedre ydelsen i specielle eller problematiske situationer.

En anden smart feature er muligheden for at benytte ZyXEL WRE6505 V2 som access point. De fleste vil nok benytte den som almindelig repeater/forstærker, men en omskifter på bagsiden forvandler den til et access point. Her skal den så naturligvis have fat i det kablede netværk, og udsender så en trådløs version af dette.

Opsætningen foregår efter almindelige standarder. Hvis din router har en WPS-knap, trykker du blot på denne, og derefter på WPS-knappen på ZyXEL WRE6505 V2. Efter et par minutter er alt indstillet automatisk. Du kan naturligvis også tilgå og indstille enheden via computeren, hvor der er lidt flere indstillingsmuligheder.

Fordele

 • Understøtter alle tidligere og nuværende standarder
 • Diskret kompakt design uden antenner
 • Mulighed for at optimere mod hastighed eller rækkevidde
 • Kan alternativt fungere som access point
 • Nem opsætning via WPS eller computer.
Ulemper

 • Fås til en relativ høj pris.

Netgear Nighthawk X6S EX8000

4,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske computermagasin Pcmag.com

Netgear Nighthawk X6S EX8000

Se priser og tilbud på Netgear Nighthawk X6S EX8000 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.311,00 1.311,00 Læs mere
1.399,00 1.399,00 Læs mere

.
WiFi forstærkeren Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blevet testet af to forskellige hold eksperter, som tæller den amerikanske teknologiside Tomsguide.com samt computermagasinet Pcmag.com.

Begge hold eksperter er glade for modellen, og derfor gives der gode karakterer til Netgear Nighthawk X6S EX8000, som ligger klart i den bedre del af skalaen.

Maksimerer også hastigheden

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er skabt til at kunne forstærke det allerede-eksisterende WiFi signal i hjemmet, og denne model har da også den fordel, at den er designet til ikke at reducere hastigheden i processen. Denne WiFi forstærker gør det let at arbejde med flere netværk, idet modellen kombinerer de synlige netværk til ét, og så gør modellens forbindelse, at man kan nyde det forstærkede WiFi signal uden afbrydelser.

Eksperterne: En af de bedste på markedet

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blandt andet blevet testet af den amerikanske teknologiside Tomsguide.com, som er meget imponerede over modellen – derfor gives scoren 4,5 ud af 5 stjerner. Denne gode karakter gives, idet eksperterne skriver, at denne model måske er den bedste model på markedet, for dens udførelse er helt i top.

Herudover er Netgear Nighthawk X6S EX8000 let at sætte op og få til at fungere, og der findes yderligere flere, gode porte.

Tomsguide.com nævner også et par ulemper ved modellen, for de synes, at modellen er noget stor rent fysisk – og så er den heller ikke billig.

Eksperterne: Let at installere

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er desuden blevet testet af eksperterne fra computermagasinet Pcmag.com, og her gives også en fin karakter på 3,5 ud af 5 stjerner. Pcmag.com hæfter sig især ved, at denne WiFi forstærker er virkelig let at installere og få sat op til at virke, og så findes der meget moderne teknologi i modellen.

Modellen tilbyder også den unikke mulighed, at man kan beholde det samme netværk og kodeord, som routeren har, men desværre er Netgear Nighthawk X6S EX8000 ikke helt så hurtig som andre modeller på markedet. Pcmag.com skriver endvidere, at de også har oplevet andre modeller med en længere rækkevidde, og så er denne model også noget dyr og lidt klodset.

Specifikationer ved Netgear Nighthawk X6S EX8000:
🔴 Længde: 20,6 cm
🔴 Bredde: 25,4 cm
🔴 Højde: 13,2 cm
🔴 Vægt: 1,5 kg
🔴 Rækkeevne: 51,2 meter

Fordele

 • God ydeevne
 • Let at installere
 • Brugervenlig model
 • En model med meget teknologi.
Ulemper

 • Kæmpe apparat
 • Kun 90 dages support inkluderet
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Her kan du se en kort video om Netgear Nighthawk X65 EX8000:


Netgear Orbi

4,5 ud af 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
4 ud af 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
7,5 ud af 10 point hos computersiden Ign.com

Netgear Orbi

Se priser og tilbud på Netgear Orbi her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.290,00 2.290,00 Læs mere
3.424,00 3.424,00 Læs mere

.
WiFi forstærkeren Netgear Orbi er blevet testet af fem forskellige testkilder, der alle beskæftiger sig med teknologi, data eller forbrugertests. Her er tale om den danske teknologiside Altomdata.dk, den internationale testside Trustedreviews.com, de amerikanske teknologisider Tomsguide.com og Techradar.com samt computer-websiden Ign.com.

Eksperterne har set nærmere på, hvordan Netgear Orbi fungerer i brug, og om modellen leverer et godt, forlænget WiFi-signal, og der hersker bred enighed om, at denne model er en meget velfungerende WiFi forstærker – modellen scorer nemlig stort set kun topkarakterer.

Mister ikke hastigheden

Netgear Orbi er en flot og stilfuld WiFi forstærker i en elegant og strømlinet form i et letvægtsdesign, som ikke kommer til at forstyrre æstetikken i hjemmet.

Modellen kan sættes sammen med flere modeller men kan også arbejde alene, og i sig selv er denne WiFi forstærker designet til at kunne dække 232 m2.

Netgear Orbi er også designet til at sikre, at man ikke mister hastighed ved at bruge modellen som WiFi forstærker, idet modellen anvender en speciel forbindelse i processen.

Eksperterne: Lille WiFi forstærker – stor dækning

Netgear Orbi er blevet testet af fem forskellige testkilder, som alle er meget imponerede over modellen, hvilket resulterer i rigtig gode scorer.

Noget af det, som fremhæves ved denne model, er blandt andet størrelse og dækning, og danske Altomdata.dk skriver for eksempel, at Netgear Orbi imponerer med en meget høj dækning på trods af en meget lille fysisk størrelse.

Her er tale om et helt mesh-system, hvor de danske eksperter både har testet, hvordan det fungerer at spille computerspil online og streame samtidig – og det konkluderes, at signalet på modellen er mere end nok til dette formål.

Eksperterne: Utrolig god ydeevne

Netgear Orbi er blevet testet af flere eksperter, som i bred udstrækning deler Altomdata.dk’s opfattelse af modellen. En anden af eksperterne – amerikanske Tomsguide.com – skriver desuden, at i deres test demonstrerede denne WiFi forstærker en utrolig god ydeevne, som langt overgår de fleste andre modeller, idet modellen både er hurtig og kraftfuld.

Herudover noterer de amerikanske eksperter også, at Netgear Orbi er udstyret med den allernyeste teknologi, som gør modellen til et godt valg for den forbruger, der ønsker noget af den mest moderne teknologi – deriblandt også muligheden for at kommunikere med en app på telefonen.

Dog synes eksperterne også, at modellen kommer med en noget dyr pris, og selv om det er smart med en app, der kan kommunikere med modellen, så virker denne ikke helt optimalt.

Specifikationer ved Netgear Orbi:
🔴 Længde: 17 cm
🔴 Bredde: 7,9 cm
🔴 Højde: 22,6 cm
🔴 Vægt: 0,89 kg
🔴 Rækkeevne: 45,7 meter

Fordele

 • Enkel og stilfuld model
 • Kan dække et stort område
 • Kraftfuld model
 • Kommer som mesh-system.
Ulemper

 • Installationen kan være en smule forvirrende
 • Har kun få netværks-porte
 • Har en høj pris sammenlignet med andre modeller.

Her kan du se en video om Netgear Orbi:


Asus RP-AC66

Anbefalet af testsiden Trustedreviews.com

Asus RP-AC66

Se priser og tilbud på Asus RP-AC66 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
774,00 774,00 Læs mere

.
WiFi forstærkeren Asus RP-AC66 har været testet af den internationale testside Trustedreviews.com, der har som formål at teste forskellige typer af forbrugerprodukter til hjemmet.

Denne WiFi forstærker er her blevet testet sammen med en række andre modeller, hvor modellerne er blevet vurderet ud fra specifikke krav, der siger noget om anvendelighed og styrke inden for forlængelse af WiFi signalet.

Trustedreviews.com vurderer, at Asus RP-AC66 er et godt produkt, og derfor modtager modellen et stempel som anbefalingsværdig.

Store antenner dækker døde områder

Asus RP-AC66 kommer i et lidt specielt udseende, som måske ikke vil falde i alles smag, og modellen er udstyret med tydelige antenner, som er de anordninger, der tager fat i det eksisterende WiFi signal og forstærker og forlænger det. Antennerne har også den fordel, at de medvirker til at eliminere døde områder.

Asus RP-AC66 er specialdesignet til den krævende bruger, der ofte har brug for et stærkt og langtrækkende signal, idet modellen er skabt til ikke at miste kraft eller hurtighed, når den forlænger signalet.

Eksperterne: Flot og simpel

Asus RP-AC66 er blevet testet af den internationale testside Trustedreviews.com i en test af flere forskellige WiFi forstærkere samtidig. Eksperterne er positivt indstillede over for Asus RP-AC66, og det begrundes med, at her er tale om en velfungerende model.

Trustedreviews.com skriver, at modellen rent udseendemæssigt er rigtig flot og elegant, og så er modellen rigtig god til den type af forbruger, der bruger sit WiFi til lidt af hvert – for eksempel streaming, spil, underholdning og arbejde.

Herudover roses modellen også for at være meget simpel i brug, og selve installationen af modellen foregik let og uden problemer.

Eksperterne: God til prisen

Trustedreviews.com skriver yderligere, at Asus RP-AC66 leverer en rigtig høj hastighed, men hastigheden varierer efter, hvor tæt på modellen man er. Er man tæt på, så er hastigheden dog meget høj.

Her er ikke tale om den model på markedet, der fungerer hurtigst, når det kommer til at sende data, men modellen hører heller ikke til blandt de dyreste på markedet.

Alt i alt vurderer Trustedreviews.com, at denne WiFi forstærker er rigtig god til prisen og leverer det, man kan forvente, når man tager netop prisen i betragtning.

Specifikationer ved Asus RP-AC66:
🔴 Længde: 14 centimeter
🔴 Bredde: 8,5 centimeter
🔴 Højde: 3,4 centimeter
🔴 Vægt: 0,54 kg
🔴 Rækkeevne: 30,5 meter

Fordele

 • Model med antenner
 • Skabt til den krævende bruger
 • God til den type af bruger
 • Der har en alsidig brug af WiFi
 • Leverer en god ydeevne til prisen.
Ulemper

 • Kontaktoverfladen er langsom
 • SSvær at sætte op.

 


Tips til bedre WiFi i boligen

Trådløs WiFi-forbindelse er på få år blevet mere eller mindre standard, og som regel er det en nydelse at kunne tage den bærbare enhed med sig overalt i huset uden at skulle tænke på ledninger. Det WiFi-baserede netværk kan dog i nogle tilfælde være lidt drilsk. Det skyldes, at netværket er baseret på relativt svage radiosignaler, som udsendes fra en central enhed – selve routeren. Som ved enhver anden radio-transmission, kan der komme knas på linjen eller være udfald, hvis modtageforholdene ikke er i orden.

Typisk opstår problemerne, fordi der er for lang afstand mellem sender og modtager. Ideelt set bør routeren naturligvis være placeret centralt, men ofte sker nøjagtigt det modsatte: Routeren placeres ved ydervæggen i et af husets hjørner, fordi det nu en gang er her, elektrikeren har ført kablet ind i huset.

WiFi-signalerne er dog også så svage, at de kan svækkes markant, hvis de skal igennem vægge og andre forhindringer. Særligt armeret beton kan være en alvorlig hindring.

Den oplagte løsning er naturligvis at placere routeren mere centralt eller i hvert fald tættere på de områder, hvor dækningen er mangelfuld. Hvis det ikke lader sig gøre, er den næstbedste løsning at få installeret en (eller eventuelt flere) ekstra ”sendemaster” rundt om i huset i form af en WiFi-repeater eller -forstærker. Alle de produkter vi har gennemgået ovenfor, vil kunne sikre dig optimale forhold, og burde hver især kunne løse eventuelle problemer.

Der findes en række myter omkring, hvordan man kan forbedre WiFi-signalet med forskellige fantasifulde løsninger, for eksempel ved brug af sølvpapir og specialkonstruerede paraboler. Som regel er der dog bedre løsninger for hånden. En af de mest almindelige årsager til dårligt signal er forkert antenne-orientering på routeren. Alle eventuelle antenner skal altid være stillet i lodret position. Du kan finde flere andre tips og tricks i denne artikel fra Elektronik.guide.dk.


Dette bør du overveje, inden du køber en WiFi forstærker

Dette bør du overveje, inden du køber en WiFi forstærker

Hvis man ofte oplever, at ens WiFi signal ikke er så stærkt eller dækkende, som man ønsker, så kan det være en god ide at anskaffe en WiFi forstærker. Måske kan teenagerne ikke spille online computerspil ovenpå, mens man selv har besvær med at kunne Skype i køkkenet.

Hvis man oplever gener som dette, så er det typisk fordi, at en normal WiFi router ikke kan dække hele huset med et stærkt nok signal, som den moderne hverdag ofte kræver.

En WiFi forstærker hjælper på problemet ved at forstærke det allerede-eksisterende WiFi signal, og den dækker mere effektivt både døde områder såvel som hjemmet generelt.

Der findes mange forskellige WiFi forstærkere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af hvilken en model, der passer bedst til ens behov.

I denne sektion kan du læse mere om, hvad man særligt skal være opmærksom på, inden man køber sin nye WiFi forstærker:

To typer af WiFi forstærkere

Der skelnes ofte mellem to typer af WiFi forstærkere – nemlig mesh-systemerne og kabel-baserede WiFi forstærkere.

Mesh-forstærkere anvender en trådløs forbindelse til ens router, og fungerer ved at gentage det trådløse signal i det nye område af hjemmet, som skal have en bedre dækning. Dette er en smart måde at forstærke signalet på, men man skal være opmærksom på, at den trådløse forbindelse også betyder, at mesh-systemet kan tage en del af bredbåndet.

Den anden type er som nævnt en forstærker med kabel. Den anvender en anden formel, idet der anvendes et kabel i stedet for en trådløs forbindelse til routeren, og det betyder, at den ikke lægger beslag på bredbåndet. Det medfører, at WiFi signalet bliver så stærkt og kraftfuldt som muligt, og her kan være meget store forskelle mellem de to typer. Til gengæld er man også begrænset af et fysisk kabel.

Hastighed

Hastighed

Inden køb af WiFi forstærkeren bør man undersøge, hvilke standarder og hastigheder som modellen understøtter. I bund og grund er det vigtigst at finde ud af, om WiFi forstærkeren understøtter den nyeste 802.11 ac standard. Denne standard giver nemlig op til knap tre gange så hurtigt internet som de ældre standarder. Det betyder, at man med 802.11 ac-standarden både vil kunne streame og spille online uden hak eller forsinkelser. Hvis den router, man har i forvejen, ikke understøtter 802.11 ac-standard, så kan man roligt købe en WiFi forstærker, der gør, for når de kobles sammen, så vil forstærkeren overføre den hurtigere standard til routeren.

Dual-band

Ligesom routere arbejder på to forskellige frekvenser, så gør WiFi forstærkeren det også. Her er tale om 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4-versionen er mest ”befolket” og er en form for standard, mens 5 GHz er nyere, stærkere og mere moderne. 5 GHz er heller ikke lige så ”befolket”, hvilket vil give langt hurtigere internet. Vælg derfor helst en Dual-band WiFi forstærker, som giver mulighed for begge.

Brugervenlighed

Nogle WiFi forstærkere kræver mere arbejde end andre, og det er en smagssag, hvad man foretrækker, og det afhænger af, hvor teknikkyndig man er. Hvis man gerne vil slippe for problemer, så kan man anskaffe en WiFi forstærker, hvor udbyderen også kan få adgang til modellen – det gør det lettere, hvis der opstår problemer.

Porte

Nogle WiFi forstærkere kommer med Ethernet-porte, som tillader, at man også kan koble kabler til modellen. Det kan være smart, for en ikke-trådløs forbindelse vil oftere være hurtigere og mere stabil end en trådløs. Det kan også være en god ide at anskaffe en WiFi forstærker med USB-porte, som tillader, at man kan tilslutte printere eller eksterne harddiske til modellen.

Antenner

Antenner

WiFi forstærkere kommer enten med eller uden antenner. En WiFi forstærker med antenner vil ofte give et bedre signal og dækning, men til gengæld vil den heller ikke se så pæn ud rent æstetisk.

Sikkerhed

Sikkerhed er vigtigt, når man har med internettet at gøre. Sørg derfor for at vælge en WiFi forstærker, der understøtter WPA 2, som er den sikreste form.

Pris

WiFi forstærkere kommer i meget forskellige priser og kan koste flere tusinde kroner. Ofte vil det være en god ide at investere i en af de lidt dyrere modeller, da rækkevidden ofte vil være større – og der vil også være flere funktioner på de lidt mindre prisvenlige modeller. Hvis man dog ikke har brug for superhurtigt internet, så kan man sagtens investere i en lidt billigere model, men det afhænger af ens individuelle behov.


Guide: Sådan får du den bedste internetforbindelse

wifi-forstaerker

En stærk og hurtig internetforbindelse er nødvendig for mange forbrugere i dag – især hvis man vil undgå hak og forsinkelser og samtidig ofte streamer, spiller online, downloader og videochatter. Kombinerer man flere af disse opgaver, så kan det være en stor belastning for netværket.

Derfor kan man opleve problemer med forbindelsen, men baseret på viden fra Cnet.com og Pcmag.com guider vi her til, hvordan du får den bedste internetforbindelse i hjemmet – og det drejer sig især om routeren:

Routerens placering

Det er ikke ligegyldigt, hvor man fysisk placerer routeren. Routeren er den enhed, der giver internet-signal til både telefon, tablet og computer, og den skal helst placeres så frit som muligt – så er der færre elementer, der kan genere forbindelsen.

Cnet.com skriver, at det kraftigt frarådes at gemme routeren væk, bare fordi den ikke pynter. Hvis man placerer den i en skuffe eller lignende, så forringes signalet, da der ikke er plads omkring routeren.

For det andet så kan den skjulte router udgøre en fare for både sig selv og andre – routeren har nemlig små luftventiler på siden, som sikrer en konstant nedkøling af maskinen, så den ikke overopheder.

Gemmer man netop routeren væk, så kan ventileringen ikke finde sted, og man risikerer dermed et apparat, der overopheder. Hvis man ikke vil kigge direkte på sin router, så foreslår eksperterne, at man gemmer den bag et billede eller placerer den inde i en reol.

Rækkevidde

Routeren vil altid have en maksimum-rækkevidde, og hvis man har et stort hus, vil den næppe kunne dække hele huset. Distance vil derfor ofte være årsagen, hvis man oplever problemer med sin trådløse forbindelse. Befinder man sig nemlig uden for rækkevidden, så vil signalet enten være lavt eller slet ikke være til stede.

Hvis man har en router med antenner, så sørg for at disse står så vertikalt som muligt. Man kan også opleve døde områder i huset – man kan hente apps og programmer, der kan finde ud af, om man har sådanne i hjemmet.

Hvis man stadig oplever problemer med rækkevidden, kan man netop købe en WiFi forstærker, som fungerer ved at forlænge og forstærke signalet. Dette vil ofte være en nødvendighed i et stort hus.

Støj på linjen

Bor man i et tætbefolket område rent fysisk, så kan der opstå interferens. Det sker, da signaler fra andre trådløse netværker kan påvirke forbindelse.

For mange enheder

Hvis man har koblet mange enheder til sin router, så kan det godt påvirke routerens hastighed og kraft. Routeren vil nemlig ikke kunne servicere et uendeligt antal enheder.

Her skal man også være opmærksom på sikkerheden, for hvis man har en svag sikkerhed på routeren, så kan ubudne gæster også tære på forbindelse. Og det kan både være irriterende men også farligt, idet digitale indbrudstyve derfor kan se med.

Sørg derfor for at have et stærk kodeord med både bogstaver og tal og vælg WPA 2 i tilslutningen i stedet for WPA, som er ældre og mindre sikkert.

Hold routeren opdateret

Hold routeren opdateret

Ligesom med det meste moderne elektronik, så skal routeren også holdes opdateret. Har man en gammel router, så kan den ældre firmware også give en sløvere hastighed. Dette problem kan dog let afhjælpes, for routeren skal blot opdateres. Dette gøres ofte meget let og uden besvær. En opdateret router vil også give en bedre sikkerhed og stabilitet.

Man bør dog udskifte sin router en gang imellem, for en router kan også blive forældet. En router, der er mere end tre-fire år, bør udskiftes.

Frekvens

Ligesom med WiFi forstærkeren så kan man både anvende 2,4 GHz og 5 GHz på sin router. Har man en Dual-Band router, som eksperterne anbefaler, så bør man vælge 5 GHz, der både giver en bedre forbindelse og mindre interferens med andre netværk i nærheden.

Prioritering af opgaver

Hvis man både streamer, downloader og spiller online på forskellige enheder, så kan man godt opleve, at forbindelsen bliver noget belastet. De forskellige enheders brug af internetforbindelsen påvirker nemlig hinanden og stjæler hastigheden fra hinanden.

Moderne routere kan programmeres til at kunne prioritere de forskellige opgaver, så nogle kommer i første række (for eksempel streaming), mens andre opgaver nedprioriteres, så de ikke forstyrrer de højt-prioriterede opgaver (for eksempel download af filer).

Jo flere antenner, jo bedre signal

Wifi signal

Hvis man har en router med antenner, så vil jo flere des bedre være det rigtige mantra. Antennerne henter nemlig signalet ned og gør forbindelsen hurtigere. Hvis ens router har tre eller færre antenner, kan det være en fordel at anskaffe en mere. Gamle antenner kan også med fordel udskiftes til nye med tiden.

Hvis du ønsker visuelt at kunne se, hvordan man bedst muligt optimerer sin internetforbindelse, så kan du også se med på denne video, hvor eksperterne forklarer og fremviser:


Sådan tester du din internetforbindelse

Sådan tester du din internetforbindelse

Hvis man oplever problemer med en langsom internetforbindelse, så kan der være problemer flere steder. Problemerne kan nemlig både ligge hos en selv eller hos udbyderen. Man kan først rådføre sig med vores guide ovenfor for at kunne få den bedste internetforbindelse, men hvis man stadig oplever problemer, så kan man faktisk teste forbindelsen selv.

Baseret på viden fra Linksys.com, Pcmag.com og Pcworld.com guider vi her til, hvordan du selv kan teste din internetforbindelse:

Anvend kabel og tjek computerens status

Start med at anvende en computer der er tilkoblet routeren med et kabel og ikke en trådløs forbindelse, når du tester forbindelsen – en trådløs forbindelse kan let være ustabil og give et misvisende resultat.

Frakobl alle andre enheder end test-computeren og sørg for at test-computeren ikke er i gang med andre opgaver – for eksempel at downloade filer eller udføre baggrundsopgaver. Luk også alle apps og programmer, så du kun har din browser åben.

Foretag testen

Åbn browseren og vælg den udbyder af internetforbindelses-tests, som du foretrækker. Der findes en lang række, hvoraf de fleste er pålidelige og gratis. Gå ind på siden og ofte vil der blot være en knap, hvor der står ”Start test”. Klik på knappen, hvorefter siden går i gang med at foretage forskellige målinger – både den hastighed, som der downloades med og den hastighed, der uploades med.

Bliv ikke overrasket over resultatet

Efter sekunder eller minutter vil man få resultatet, og bliver man først chokeret over at se, at tallet ikke er det, som internetudbyderen har lovet, så skal man bevare roen – den lovede hastighed er nemlig maksimum-hastigheden, og eksperterne skriver, at det vil stort set ingen hjemmenetværk kunne få.

Derfor vil den målte hastighed altid være lavere, men er den meget lavere, så bør man tage affære – men problemet kan både ligge hos en selv eller hos udbyderen. Derfor skal man teste derhjemme først.

Hos hvem ligger problemet?

Man tester hjemme ved at starte med at foretage samme test fra en anden computer, og hvis resultatet er bedre på denne computer, så findes problemet ofte hos en selv – for eksempel kan den første test-computer have problemer med forbindelsen. Har den anden test-computer dog samme lave hastighed som den første test-computer, kan man starte med at anvende et andet kabel mellem computer og router og teste igen.

Er resultatet igen det samme, kan man også forsøge at genstarte routeren, flytte på dens fysiske placering eller eventuelt opdatere den. Man kan også forsøge at tage testen på et andet tidspunkt på dagen, for internetforbindelsernes stabilitet svinger lidt afhængig af tidspunkt på dagen.

Hvis man stadig ikke oplever forbedringer med hastigheden, så anbefaler eksperterne, at man kontakter sin internetudbyder for hjælp.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Linksys RE7000

4 ud af 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
3,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske computermagasin Pcmag.com

Linksys RE7000

.
WiFi forstærkeren Linksys RE7000 har været medtaget i tre forskellige tests, som er udført af henholdsvis danske Altomdata.dk, amerikanske Tomsguide.com og den britiske version af computermagasinet Pcmag.com.

Denne model er blevet testet på forskellige parametre for at se, hvor godt den fungerer, og alle tre ekspertkilder vurderer, at her er tale om et godt produkt.

Eliminerer døde områder

Linksys RE7000 forstærker WiFi signalet i huset eller på kontoret, og denne model er skabt til at kunne håndtere selv hård belastning. Det betyder, at man ved at benytte produktet stadig kan se indhold i både 4K og HD, da modellen giver signalet en stærk forøgelse.

Denne WiFi forstærker gør, at eventuelle døde områder elimineres, således at man lettere kan få fuldt udbytte af WiFi signalet i hele huset.

Eksperterne: Sikrer stabilt netværk

Linksys RE7000 er blandt andet blevet testet af den danske side Altomdata.dk, som er virkelig imponerede over modellen. De skriver, at installationen går fint, selv om der kan være lidt mange ting at holde styr på, men modellen bliver hurtigt klar til brug. Når WiFi forstærkeren tages i brug, noterer eksperterne med det samme, at netværket bliver meget mere stabilt.

De danske eksperter fremhæver også muligheden for at kunne opsætte forskellige enheder direkte til signalet, og det er en funktion, som de ikke har noget imod at betale ekstra for.

Eksperterne: Simpel og god

Linksys RE7000 er også blevet testet af Tomsguide.com og Pcmag.com, som begge finder modellen tilfredsstillende – om end ikke den allerbedste model på markedet. Blandt andet skriver Tomsguide.com, at denne WiFi forstærker er en simpel og god model, der har et godt og enkelt design.

Softwaren i produktet er meget praktisk og anvendeligt, og der findes gode dual-band muligheder. Men dog er der lidt problemer med ydelsen over længere tid, hvor der findes bedre modeller på markedet – Linksys RE7000 kan nemlig ikke række lige så langt som andre modeller kan.

Specifikationer ved Linksys RE7000:
🔴 Længde: 6 cm
🔴 Bredde: 8,6 cm
🔴 Højde: 12,1 cm
🔴 Vægt: 0,2 kg
🔴 Rækkeevne: 21,3 meter

Udvalgte fordele ved Linksys RE7000:
🔵 Enkel og flot model
🔵 Skabt til at eliminere døde områder
🔵 Let at installere
🔵 Praktisk og anvendelig


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke WiFi-forstærkere har fået de bedste bedømmelser i tests?

TP-Link RE 650, TP-link RE450, Netgear EX7000, TP-link TL-WPA4220KIT, Linksys RE6500, ZyXEL WRE6505 V2 og Netgear Orbi

🤓 Hvordan er WiFi-forstærkerne blevet testet?

WiFi-forstærkerne er blevet vurderet ud fra deres specifikationer, brugervenlighed og hastighed i praksis. Ligeledes har eksperterne også testet de tilhørende apps, skulle der være sådanne, samt de forskellige indbyggede indstillinger så som forældrekontrol.

🤔 Hvad skal man se efter, når man køber en WiFi-forstærker?

Der findes grundlæggende to typer WiFi forstærkere – nemlig mesh-systemerne og kabel-baserede WiFi forstærkere. Start med at sætte dig ind i hvilket system der er mest hensigtsmæssigt for dig. Dernæst bør du se på routerens hastighed, antal af porte, sikkerhed og brugervenlighed. Har du mulighed for det, vælg da en model med Dual-band 5 GHz, da dette vil give et hurtigere internet end det klassiske 2,4 GHz.


WiFi extender Test – Disse kilder har vi anvendt

testkilder

I udvælgelsen og gennemgangen af markedets bedste WiFi-repeatere har vi støttet os til eksterne kilder i form af tests og anmeldelser fra både Danmark og udlandet. Nedenfor finder du en liste med et udvalg af kilderne, samt links så du eventuelt selv kan grave dybere. Det vil dog føre for vidt at liste alle kilderne, men i den ovenstående gennemgang er alle kilderne nævnt på bulletform, så du hurtigt kan finde produktomtalerne med Google eller en anden søgemaskine.

Altomdata.dk 🇩🇰
Altomdata.dk er en dansk teknologiside, som beskæftiger sig med emner inden for data, teknologi og elektronik. Altomdata.dk hjælper de danske forbrugere med viden og information omkring teknologi, og det tæller også tests af digitale produkter. Altomdata.dk har her testet to forskellige modeller:

Læs mere om her om testen af Linksys RE7000.

Læs mere om her om testen af Netgear Orbi.


PC Magazine 🇬🇧
Pcmag.com er en international webside, der skriver om bredt om emner inden for computer, IT, hardware, software og teknologi. Pcmag.com hjælper forbrugeren gennem den teknologiske verden med nyheder, guides, viden, tests med mere. Her er der tale om den britiske version af Pcmag.com, som har testet to forskellige modeller:

Læs mere om her om testen af Netgear Nighthawk X6S EX8000.

Læs mere om her om testen af Linksys RE7000.


Experten Testen med flere 🇩🇪
Også fra tysk side har vi fundet meget værdifuld information, og en af kilderne er Experten Testen, som leverer uafhængige tests af alle typer af forbrugerprodukter. Her finder du blandt andet meget dybdegående tests af både TP-link RE450 og Devolo Dlan 500 AV, mens vi fandt informative artikler om Netgear AC750 WiFi og TP-link TL-WPA4220KIT hos henholdsvis Tessatest.de og Testberichte.de.


Computermagasinet M3 🇸🇪
Fra svensk side har vi blandt andet hentet materiale fra Computermagasinet M3, også kendt som PC for alla. Her er der grundige tests af blandt andet Netgear EX7000, men også oversigter, der dækker flere forskellige produkter. Et eksempel er denne test, hvor blandt andet både TP-link TL-WPA4220KIT og Devolo Dlan 500 AV er behandlet.


Diverse norske tests 🇳🇴
Også nordmændene har bidraget med en del materiale, herunder Dinside.no, der blandt andet tester både Linksys RE6500 og ZyXEL WRE6505. Sidstnævnte model er også testet med flotte anbefalinger hos både Tek.no og ITpro.no.


Ign.com 🇺🇸
Ign.com er en international side med fokus på computer og computerspil. Her bringes nyheder, artikler og informationer omkring spil og udstyr til computere, og her bringes også en test af modellen Netgear Orbi. Læs mere om testen på deres hjemmeside her.


Techadar.com 🇺🇸
Techradar.com er en teknologi-webside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om en test af modellen Netgear Orbi. Du kan læse hele testen her.

Techradar.com har også foretaget en større test for at finde frem til de bedste WiFi forstærkere på markedet. Testen, der både inkluderer Netgear AC 1200, og Linksys Re 6500, kan læses i sin helhed hos Techradar.com.


Tomsguide.com 🇺🇸
Tomsguide.com er en international teknologi-webside, der hovedsagelig beskæftiger sig med at foretage tests af forskellige produkter fra den elektroniske verden. Tomsguide.com bringer derfor blandt andet anmeldelser af produkter, guides og læringsvideoer på hjemmesiden. Her har Tomsguide.com testet flere modeller:

Læs mere om her om testen af Netgear Nighthawk X6S EX8000.

Læs mere om her om testen af Linksys RE7000.

Læs mere om her om testen af Netgear Orbi.

Læs mere her om testen af TP-Link RE 650.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her har Trustedreviews.com testet to forskellige modeller:

Læs mere her om testen af Netgear Orbi.

Læs mere her om testen af Asus RP-AC66.

Trustedreviews.com har desuden foretaget en større test af flere forskellige WiFi forstærkere for at finde frem til markedets bedste. Modellerne Asus RP-AC66 og TP-Link RE 350 er inkluderet i denne test, som kan læses her.


Avforums.com 🇺🇸
Avforums.com er et amerikansk forum for HiFi-entusiaster med fokus på alt inden for teknologiske forbrugerprodukter. Her foretages løbende tests af diverse elektroniske produkter og gadgets, og her gælder det en test af Linksys Re 6500. Du kan læse hele testen hos Avforums.com.


Pcgamer.com 🇬🇧
Pcgamer.com er et internationalt teknologimagasin, der har fokus på nyheder og anmeldelser af computerspil. Eksperterne skriver også anmeldelser af produkter til computeren, og her er der tale om den britiske version af magasinet, som har foretaget en test for at finde frem til de bedste WiFi forstærkere. Modellen TP-Link RE 650 er inkluderet i denne test. Hele anmeldelsen kan læses hos Pcgamer.com.


Tomshardware.com 🇺🇸
Tomshardware.com er et amerikansk teknologimagasin, der hovedsagelig beskæftiger sig med hardware til elektroniske produkter og især computere. Dette inkluderer også tests af og til, og her har Tomshardware.com testet de bedste WiFi forstærkere på markedet, inklusiv modellen Linksys Re 6500. Hele testen kan læses her hos Tomshardware.com.


Tweaktown.com 🇺🇸
Tweaktown.com er et amerikansk teknologimagasin, som har fokus på elektroniske forbrugerprodukter, herunder computerspil og tilbehør. Det gælder for eksempel også WiFi forstærkere, og her har eksperterne set nærmere på Linksys Re 6500. Læs mere hos Tweaktown.com.


T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner inden for teknik, blandt andet nyheder, anmeldelser, guides og artikler. Eksperterne fra T3.com har her set nærmere på modellen TP-Link RE 650. Hele testen kan nærstuderes hos T3.com.


Wirelesshack.org 🇺🇸
Wirelesshack.org er et amerikansk teknologimagasin der skriver nyheder, guider og anmeldelser af elektroniske produkter, og som især har fokus på produkter med trådløse forbindelser. Wirelesshack.org har her testet og anmeldt WiFi forstærkeren Netgear AC 1200, og anmeldelsen kan læses i sin helhed hos Wirelesshack.org.